Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van november 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 29 november 2012 ===


Mond tot mond reclame, gedichten, Sinterklaas en veul vis.

Vorige week heeft Arian weer eens de honneurs waargenomen omdat mijn oude baas me persé mee uit eten wilde nemen met daarna een voetbalwedstrijd van mijn favoriete NAC. Het eten was super maar ik ben blij dat we beter vis vangen als dat NAC voetbalt. Het was een drama. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

Zo komen we meteen op de mond tot mond reclame want Arian had het zo goed gedaan dat ik via het gezelschap van Wil de Beer  meteen de volgende dag een telefoontje kreeg van een bekende van Wil. Toon wilde het ook wel eens meemaken en monsterde op dinsdag aan met Jan 1, Jan 2 en Johan. Aangevuld met oude getrouwe Jan Grootjans  en maat Janus visten we geholpen door Deckhand John prima in de buurt van de OG21. Gewoon veel schar en er liep behoorlijk wat wijting tussendoor. Zelfs nog een late tong kwam kijken net als Otto, onze huiszeehond. Wel een gek plekkie want de ene dag zijn de scharren aanzienlijk groter als de andere dag terwijl ik daar nooit meer dan 100 meter van het waypoint af lig.

Omdat er toch genoeg vis zat nam Jan Grootjans op een onbewaakt moment een stukje papier ter hand en begon nota bene een zelf geschreven gedicht voor te dragen. Heuse proza op Wiesje. Ik mocht het niet letterlijk overnemen maar ijdel als we zijn kon ik de zin “Koning van de Westerschelde” nog wel onthouden.

Janus kon op dat moment niets meer onthouden want die was zo zenuwachtig en gespannen geweest de nacht voorafgaand aan onze trip (en dus slecht geslapen)  dat hij een uiltje knapte in de stuurhut. Nou ja, uiltje, het was gewoon een snurkende Oehoe die knikkebollend bijna van de bank afdonderde. Hij bekwam er wel van.

Na de middag kon men geen schar meer zien en er werd een ander plekje opgezocht. Dus op naar de Spijker om te proberen een gulletje te vangen……. En dat lukte. Onze schone slaper wist er 2 boven te toveren en toen de motor al weer liep hoorde ik John nog stiekem om het net vragen en ook hij wist een mooi gulletje boven te halen. Gecompleteerd met wat mooie wijtingen en behoorlijk (mooie) schar liep het zo op dinsdag weer uitermate goed af.

En dat doet het Zeeroversgezelschap uit Vlissingen meer dan goed. Prima voor Pirate, Nautilus en Wiesje want die kunnen nu op een thermoskan Diesel op en neer naar de Spijker. Goed voor de bedrijfsvoering zullen we maar zeggen. Ook prima voor de aangemonsterde matrozen want die kunnen een 3 kwartier per dag langer vissen (als je vaart kun je niet vissen) met leuke visserij. Enne….. nu kunnen we op West 8 na echt bijna altijd weg. Zou het morgen ook weer zo goed zijn???

Op woensdag had Cees de boot gehuurd samen met broers Hans en Rien en zonen Jeroen en Vincent. Ook de Ierlandgangers Ad, Arie en Toon waren van de partij samen met “echte klant” Arian. Wel een beetje gek maar Huib wilde persé niet als deckhand mee deze ronde.

Graag ook even de aandacht voor de wondermooie plaatjes die je (John dus) kan schieten. Dat komt natuurlijk door het wat onbestendige weer in deze tijd van het jaar. Je kan er soms wel eens op vloeken maar wat een prachtige wolkenluchten zijn dat toch. Veel leuker als dit te zien dan het buro van mijn oud collega Willem. Het waren wel heel veel foto’s maar ik kon het niet laten er een paar bij te plakken.

 

Eerst dus met de “Plompen” voor de broodnodige vis naar de OG21 en dat lukte zo goed dat het gezelschap lamme fanten er melig van werd. Dat kon ook gekomen zijn door het eten. Eten?? VRETEN zul je bedoelen.  Via de koffie met zelfgemaakte bitterkoekjes-appeltaart van Arie, kwamen we via de Chocomel met rum én een toef slagroom terecht bij de erwtensoep van Cees die gemakkelijk de vergelijking met nog net niet vast geworden beton kon doorstaan. Zo vol zat die soep met varkenspootjes, worst en lekkere groenten. Goddelijk. Echt ouderwets. Omdat men nog net niet uitscheurde kwam er nog een Plomp-gehaktbal op brood achterna en daarna zat iedereen iets of wat uit te buiken. Zo ook onze eigen Sinterklaas in vrijetijds-uitvoering. Het leek wel of hij op de verkeerde stoomboot zat en devoot zoals het een heilige betaamt kijk hij met gevouwen handen vriendelijk in de camera. (Mensen laat je niet misleiden want deze nepsinterklaas is een varken. Echt waar.)

Na de excercitie bij Dishoek het gezelschap verleid om naar de Spijker te gaan voor een gulletje. Die kwamen niet die middag maar wat was het daar een leuke visserij. Ik ben niet zo van de aantallen maar op verzoek hield Arian het bij en die wist er tussen zeg maar half twee en vier 28 te vangen. En dan praten we over scharren van zeeeeer mooi formaat. Er kwam ook echt ziek grote wijting binnenboord.

Spijkerplaat Joepie!!!!!!

Maandag waait het (flink) uit het zuiden.  Toch gaan we dan oversteken naar de radarpost bij Zwartepolder. Je ligt dan als een pannekoek en er wordt ook daar gewoon leuk vis gevangen. Er is nog beperkt plaats voor  een mannetje of wat. Liefhebbers melden zich………

Mannen bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Woensdag 28 november 2012 ===


Beste allemaal,

Bij deze zijn de einduitslagen bekend van De Penn Super Prestige Boot.

Zie hier >>>Bram Cole=== Dinsdag 27 november 2012 ===


Na een leuk vangstbericht (goed om de mensen te laten weten dat ze ook voor Colijn een leuk maaltje vis kunnen vangen) heb ik toch de vrijheid genomen om eens even een kleine inventarisatie te doen. Als men zich ergert aan mijn vangstberichten zal ik een andere manier moeten zoeken om kond te doen van de zeer leuke vangsten die we op het moment boeken. Welk medium is daar nou beter geschikt voor als Facebook?

Met een bondige uitleg konden de mensen aangeven of ik nou moest stoppen of niet. Een like voor ; doorgaan en  een reactie  voor : stoppen.. Wat schertst mijn verbazing?? Binnen 1 dag 97 like’s en ook een stuk of 25 reacties. En wat stond  er dan in die reacties? Stoppen?? Nee, zonder uitzondering ; doorgaan!!! Dus helaas moet ik de mensen die het niet leuk vinden teleurstellen en zal ik voorlopig nog wel eventjes continueren  met het plaatsen van mijn berichtjes. Overigens zit er op je computermuis een klein wieltje waar je gewoon mee naar beneden kunt scrollen…… Gebruik hem (indien gewenst) maar snel want hieronder komen nog wat (zo kort mogelijk gehouden)  berichtjes van de afgelopen dagen met ook nog wat flutfotootjes erbij. (Het is maar van 4 dagen dus het valt wel mee met de lengte.)

Eerst hadden we de mannen van Chris. En die hadden een beetje heul veul pech met het weer. Het ging allemaal wel maar na een prima begin voor Dishoek (OG21 om precies te zijn, watertemperatuur 9.84 graden, afgaand tij en 9.71 meter diepte, Kees bedankt voor je facebook reactie….) vond vooral de leider van de dag dat we daar toch wel wat kleine vis hadden. De scharren waren er tussen de 23 en 26 centimeter. Dus om een uurtje of 11 vertrokken naar de Spyros maar dat hadden we beter niet kunnen doen. Er kwam vis, ze waren groter, er zat wijting maar het windeke dat om een uur of 3 een kleine 7 had bereikt zorgde ervoor dat de mannen geen zin meer hadden het opkomende water af te wachten en met een tevreden stellende emmer hebben we in de zeikende regen de haven maar weer opgezocht. Ze riepen allemaal : “Tot de volgende keer.”  Dus dat zal wel goed gezeten hebben.

De volgende dag was hyperluxe-sjiek. Jack had de boot afgehuurd en de mannen wilden plek. Dus kwamen er ’s ochtends 4 matrozen in vol ornaat aan bij de sluis Vlissingen. “Is dat niet een beetje weinig, Jack??” Niks mee te maken, varen met die hap. Eerst met het oog op de later flink aantrekkende zuidenwind naar Dishoek (zie hierboven omschreven locatieomschrijving, watertemperatuur en getijdeomstandigheden idem) om de heren aan een portie schar te helpen. In tegenstelling tot vorig jaar is deze A-locatie een zekerheidje en daar kwam dan ook gezellie vis binnen. Toen we daar klaar waren met hobbelen de beschutting van Zwartepolder opgezocht en daar heerlijk gelegen (locatie, watertemperatuur en diepte vergeten op te schrijven maar als je ons Wies daar bijna tegen het strand aan mietert komt het wel goed.) Heel erg leuk grove wijting en schar gevangen. Ietsjes minder hard als bij Dishoek maar absoluut grotere vis. Een hele gezellige leuke dag.

 

Op zaterdag hadden we een wel heel bont gezelschap aan boord. Zonder meer de meest kleurrijke persoonlijkheid was Nico Rijstenbil. Als hij ’s ochtends bij het uitvaren van de sluis bij ca 15 meter zicht (ietsjes mistig) maar blijft O.H.-en kan ik hem wel achter het behang plakken. Je hebt dan al je zintuigen nodig om het gepeupel in één stuk op de beloofde locatie te krijgen en zit dan niet echt te wachten op een “gezellig praatje”. Overboord kieperen was dan ook het meest vriendelijke wat in me opkwam. Gaandeweg de dag echter ontwikkelde Nico zich tot een aimabele persoonlijkheid die met zijn gekwebbel iedereen een vrolijk gevoel gaf.

Onze "SUPERSTAR"

Het mooiste was de verdeling der vangst. Op een goed moment (het ging erg hard) begon Nico te verdelen.  Nou bellen er wel meer mensen aan boord maar die doen dat op zachte toon. Niet bij Nico. Tante Fien, Ome Guus, Neef Corneel, Buurvrouw Opperdoes en alle anderen van het eiland Tholen zijn voorbij gekomen met een volume wat ze zonder telefoon ook wel hadden kunnen horen op die afstand. Nadat de rust weergekeerd was op Wiesje maakte Tonnie de goedbedoelde “fout” zijn emmer ook aan Nico aan te bieden. Laaiend van enthousiasme en  met de volumeknop nog 3 standen hoger werd ook die vis weer keurig telefonisch verdeeld. Het was een genot om in heus Scherpenissens accent te horen. Nico beloofde dat hij in het voorjaar weer terug zou komen en alle opstappers wilden de datum graag weten want dan zouden ze ook weer van de partij zijn. Top Nico!!

Potverdorie, ook Sjaak heeft van de maandag al  een vangstbericht hebben geschreven. Het is al klaar…….

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 27 november 2012 ===


Zaterdag 24 November , Vandaag nog eens vanuit Neeltje jans vertrokken om de scharren en andere vissoorten nog maals aan te vallen. Samen met schipper Ludo van NORTSEACHARTERS vertrokken vanuit Neelje Jans om daarna ons naar boei 3  te begeven daar aangekomen waren en reeds al enkele boten aan het vissen. Na een lekker bakje koffie en andere drankjes de stokken richting zee gesmeten en al gauw kwamen de eerste vissen naar boven allen redelijk van de maat + 25 cm de kleinere mochten terug om nog even te groeien. Op het einde van de dag had iedereen toch een redelijk volle koelbox vis. Ludo bedankt voor deze fijne dag en we komen zekers terug. 
groetjes johan van gesteljohan van gestel=== Dinsdag 27 november 2012 ===


Wederom weer "heul erg leutig" Eindelijk weer eens een dagje met Hank zijn trots de Wiesje mee geweest (en wat zag ze er weer mooi uit)! Ik zal proberen er een niet al te ellelang verhaal van te maken, maar dat gaat nu eenmaal een beetje lastig als je een dag met dhr. Perree mee bent geweest, want wat was het weer bere gezellig! Op tijd in Vlissingen bij de sluis aangekomen waar Hank alle opstappers netjes om 8 uur aan boord liet stappen en gelijk de sluis in, en richting Dishoek gevaren. In het begin nog niet echt heel veel stroom, maar toen deze er goed in kwam vlogen de scharren aan boord (en zo af en toe een mooie wijting), dit ging zo door tot de kentering, toen het even stil viel. Zo snel de stroom er weer in kwam vlogen de scharren ook weer aan boord, alleen in vergelijking met s'morgens veel beten gemist, toen overgestapt op een kleinere haakmaat en dat ging sowieso beter. Aan het eind van de middag een emmer vol met een kop er op, dus weer aardig wat mensen blij kunnen maken met een maaltje schar! aan boord ook aardig wat vaste gezichten van de wiesje waaronder mark, arjan, hulpschipper John en Ger waar ik nu, net als de laatste keer weer naast zat. Wat een zootje ongeregeld, een hoop gemeut en gezeur vanuit de stuurhut naar het achterdek en terug, en ook onderling ging het er lekker aan toe, zelfs elkaars materiaal werd afgezeken. Met als klap op de vuurpijl geen moppen van Hank, maar een soort van serenade vanuit de stuurhut (inclusief dans) van Nederlands talige nummers, gelukkig werd de stuurhut deur snel van buitenaf afgesloten, maar het gegalm ging maar door. Om half vijf ons weer keurig afgezet in de haven en huiswaarts om een avondje bij te komen van niet alleen het vissen. Alles was weer prima geregeld, van aas tot de inwendige mens. Hank en de rest van de mannen, bedankt voor de geslaagde dag!Sjaak=== Maandag 26 november 2012 ===


Zondag 25/11/20

Zoals elke maand vertrokken we s'morgens richting Yerseke. Onze boot de Beatrix 2 lag vertrekkens klaar en de vers gezette koffie ging er goed in, even overlegd met Ad, onze zeer bekwame schipper, er was veel wind, Ad zei dat we naar Wemeldinge zouden varen. Na een half uurtje varen konde de eerst lijnen in het water. Regelmatig kwam er vis op het dek, mooie maatse scharren en enkele wijtingen. Het middagmaal was weer heerlijk waarvoor Gaby weer haar kookkunst demonstreerde. Het was weer een geslaagde dag, maar aan het weer en vangst kan je niets doen, voor alle rest zorgde Ad en Gaby zoals we van hun gewend zijn.

VISCKA KalmthoutPaul=== Maandag 26 november 2012 ===


vrijdag 23-11 een aantal uur gevist op diverse stekken in de buurt van de oude veerhaven Kruiningen. bij de ZG-SvW ving ik 3 scharren. Vervolgens tegen een randje aan gaan liggen van de plaat van Ossenisse in de hoop op wat botten. Hier was het niks. Toen verkast naar de rode boei 42. Hier een gul, een wijting en nog 2 scharren bijgevangen. Vergeleken met andere jaren op deze stekken en deze tijd van het jaar een heel mager resultaat. Tegen middernacht werd het kraakhelder en overal kwamen er mistflarden tevoorschijn. Snel naar de haven gevaren. Binnen een uur trok het potdicht.
groet aan alle visvrienden,Bert=== Zondag 25 november 2012 ===


Hallo medesportvissers,

Woensdag 21 november 2012 was voor de leden van visclub "De Forel" alweer de laatste visdag van het jaar. Zoals gebruikelijk voeren we weer uit met de "Eendracht II" van Henk en Katharina Bakker. Als je deze dag moet beschrijven dan komt een woord al snel bovendrijven, slecht, slecht, slecht. Dit slaat niet op de verzorging door Henk en katharina want die was zoals gewoonlijk uit de kunst. Maar dit slaat op de vangst, de regen, en de wind, daarnaast was het ook nog koud, al bij al een dag om snel te vergeten. Hier nog enkele cijfers, We lagen bij Wemeldinge, viste met 20 vissers en de totale vangst bestond uit 98 vissen. daarbij was de eerste vis voor Rinus van Zitteren en de grootste een schar van 29 cm voor Jan Baeckland.

Dit was het weer voor dit jaar graag tot de eerstre visdag in maart 2013,

Willy SchuurmansW. Schuurmans=== Zondag 25 november 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen, Na lange tijd geen bootwedstrijden meer gevist te hebben vanwege de kantwedstrijden,gisteren weer een wedstrijd van HSV-t Zijpe gevist. Er waren zo'n 40 vissers op komen dagen en die werden d.m.v. een nummer te pakken s'ochtends verdeeld over de MS Tertius en de MS Helga. Ik stond op de Helga en had nummer 24. Het was mistig en waterkoud. We starten zo rond kwart voor negen en 25 onderlijnen vlogen bij ons van boord de Oosterschelde in. Het bleek al snel dat het sprokkelen was voor een visje. Sterker nog:Het was sprokkelen voor een grondel. Wat er ook werd geprobeerd het mocht niet baten bij velen. Er kwam moeizaam een visje naar boven. Groot aas, klein aas, cocktail, enkel aas het hielp niet. Het stroomde ook voor geen meter. Pas het laatste uurtje kwam er wat stroom maar helaas bracht dat niet meer vis op. Uitendelijke winnaar was John Kot op de Tertius met 8 vissen en 109 cm. Ik ben 5e geworden met 7 vissen en 98 cm. U ziet dus wel dat de vis haast met een schuifmaat gemeten moest worden. Ik had toch wel wat meer verwacht. Met name wat meer wijting. Misschien zag de vis het aas wel niet door de mist. 15 dec de volgende bootwedstrijd, de zogenaamde 'Kerstwedstrijd'. Kijken wat dat ons gaat brengen.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 25 november 2012 ===


Penn's Superprestige boat 2012

Zaterdag 24 november is de laatste wedstrijd van deze fantastische competitie gevist, de EZV-trofee. Vanuit Blankenberge vertrokken 14 boten, 80 deelnemers naar locatie onder de kust. (max 1,5 mijl) De vangsten waren erg wisselend van boot tot boot maar zelf had ik het geluk om met Jackie Gevaert (Joanel) te zitten en dan weet je dat je heel veel kans hebt om veel vis te  vangen. Het enige probleem is dat je dan wel Jackie zelf moet kloppen. In aantallen had ik 84 stuks en Jackie 80 maar hij had nog een gulleke gevangen 3,370kg, dus eraan voor de moeite. Vangsten bestonden uit wijting, schar en bot en een sporadische gul. Het was een super fijne dag, de vangsten op de andere boten waren toch wel minder tot veel minder.... Jackie schrijft nu ook deze wedstrijd op zijn naam. Proficiat!

De eindresultaten van het penn's Superprestige zullen in de loop van de week verschijnen op jullie favoriete vissite Zeevisland. Heb je zin om volgend jaar deel te nemen, geen probleem, zoek alvast enkel kameraden en maak een ploeg. Wij zorgen spoedig voor de wedstrijddata voor volgend jaar. De prijsuitreiking zal dit jaar plaatsvinden in de Robby Fish op zondag 24 februari om 15.00. de 10 eerste krijgen een fantastische ptijs van Penn en een trofee gesponserd door Robby Fish. Ook voor de 3 beste teams is een prijs voorzien. Uitslagen worden gepubliceerd in het Hengelbad en Zeehengelblad en zijn tevens terug te vinden op Zeevisland, Robby Fish zeehengelclub en Kastelse Zeevissers Vis en tot gauw

Bram Colebram cole=== Zondag 25 november 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Nee, geen ellelang verhaal wat je toch niet leest maar een "gewoon" vangstberichtje vanaf de Oosterschelde. Gisteren weggeweest met onze trotse Orka 540 walkaround en voor Colijn gaan liggen in de dicht mist. We waren wat laat door een gevalletje kortsluiting bij Ard thuis tijdens het opwarmen van de noodzakelijke soep, maar dat mocht de pret niet drukken. De schar had er best zin in dus na een paar uurtjes met een volle emmer weer naar huis. Het was een mooie dag.Ard en Remy, Delta 1254=== Zondag 25 november 2012 ===


Daar gaan we,s’morgens om 5 uur afgesproken in ons lokaal,ja die man dit voor ons indien nodig zelfs nog een uur vroeger,waar vind je dit nog? Er waren 2 leden die andere verplichtingen hadden dus was er plaats voor 2 nieuwe gezichten, de Marcel en de Frank. Eerst naar Zeebrugge om het aas op te halen en dan richting Breskens waar Hank ons zou komen ophalen,waarvoor dank,dit is voor ons een verschil van 50 km heen + 50 km terug. In Breskens aangekomen lag er een sportvissersboot aan de aanlegkade en de schipper vroeg wat wij kwamen doen,aan zijn gezicht te zien was hij niet erg gediend met onze aanwezigheid,ik heb vlug gebeld naar Hank en gezegd dat hij beter op een andere plaats aanmeerde om geen verdere problemen te hebben.

Vlug de boot op en weg waren we richting Scheldemonding,na een half uurtje vlogen de eerste lijnen al richting Neptunus maar het duurde akelig lang voor de eerste vis naar boven kwam,Hank begreep het niet maar wij wel,bij ons is het de gewoonte dat wie de eerste vis aan boord brengt bij terugkomst in het lokaal een rondje heeft dus iedereen vertikte het om de eerste boven te halen totdat Thierry het welletjes vond en de eerste schar aan boord bracht. Al  vlug kwam de ene na de andere schar over de reling,enkel bij Marcel wilde het niet lukken,hij viste met nylondraad op de molen en de beten waren niet goed zichtbaar,toen ik hem vertelde dat hij iedere 10 minuten eens moest ophalen was ook hij vertrokken.

Ik denk dat de minste nog altijd ± 30 scharren had en dat de meeste Stevie genaamd er ongeveer er ± 85 had ( dat vissen heeft hij van zijn vader de Franki) Toen het uur aangebroken was om terug richting Breskens te varen vlug alles afgetuigd en vis gereinigd en vlug nog een natje tot ons genomen. Bij het binnenvaren van de haven was er een vriendelijke meneer die foto’s van ons nam terwijl we alles aan het uitladen waren,nog niet veel meegemaakt. Hank,we hebben ons rot geamuseerd,we zijn soms wat luidruchtig,we drinken graag een biertje,maken graag lol maar is dit de essentie niet van een dagje gaan vissen met vrienden? Of we nu vis vangen of niet we hebben ons toch geamuseerd,en meer hoeft dit voor ons niet te zijn !!!!!
Hank – BEDANKT 

PS – ik heb bewust de naam van de sportvissersboot niet genoemd en ook de naam niet van die vriendelijke meneer die Foto’s stond te nemen bij terugkomst,hij moet me herkend hebben want wij hebben met onze vereniging zijn boot meerdere malen vol gekregen met meer dan 40 vissers,en ons kennende met heel wat verteer,dus mijnheer ………… mijn respect voor u is volledig weg ( nu dat was ze al na de laatste keer dat we met u mee geweest zijn) Groeten namens het volledige team van VIERINNEKILOFranki Vanheule=== Zondag 25 november 2012 ===


Dagvissen Grevelingen,

Gisteren een dag met de Zeemeeuw op de Grevelingen gevist. Ondanks de dichte mist was iedereen uit Limburg en Brabant op tijd en konden we rond acht uur vertrekken naar de put van Scharendijke. In de koude ochtend hebben we eerst op wat dieper water gevist en daar viel de vangst nogal tegen. Sommigen hadden zelfs wat moeite om van de nul af te komen. Tegen het eind van de ochtend verkast naar wat ondieper water en daar begon iedereen gelijk redelijk te vangen. Ondertussen een lekker broodje hamburger gescoord en nog wat vis boven gehaald. Tegen half drie hield de vis het voor gezien. Inmiddels was het miezeren over gegaan in regen en waren de meeste vissers benedendeks gegaan. Rond kwart voor vier werd het anker opgehaald en zijn we terug gegaan naar Den Osse. Al met al een koude en natte dag met matige tot redelijke vangsten. Een pluspunt is dat de wijting groter aan het worden is. De meesten zijn nu rond maats. Ik mocht zelf vandaag 19 vissen vangen, waaronder schar, schol, haring, knorrepot en wijting waarvan 2 fraaie exemplaren van 35+ en 40+.Jan Willem=== Zaterdag 24 november 2012 ===


Hallo alle zeevislanders,

vandaag 24 november gevist op de westerschelde vanuit de boot.

Wat later vertrokken dan gepland vanwege de dichte mist en wederom geankerd bij de veerhaven te Kruiningen met 13 meter water onder de kiel.

Al vrij snel kwam de stroom erin en kwamen de eerste scharren binnen evenlater volgde een flinke aanbeet het vermoeden was dat zich gul aandiende en evenlater ving Niels zijn eerste gul van dit seizoen vervolgens kwamen er weer wat scharren wijting en bot binnen.

Opnieuw stond er een hengel te rammelen en weer kwam een mooie gul aan boord gevolgd door een tweede van rond de 60 cm en rond de 3.5 kg. de totale vangst bestond uit: 3 gullen 1 bot 2 wijtingen en 7 scharren en dat in een paar uurtjes tijd! 

 Rond half 4 het anker gelicht en terug richting de haven gevaren.

Groeten Tom en Niels 

    T.bakker=== Zaterdag 24 november 2012 ===


Hallo allemaal, Eigenlijk ben ik niet gewend om op deze site een berichtje te plaatsen, daar mijn vissen zich vooral concentreert op de kantvisserij. Maar nu eens een avondwedstrijd met de verening HSV de Krabbe vervist op de Theo; jawel op de Grevelingen omdat we 3 bootwedstrijden in onze competitie hebben zitten. Ondanks dat ik niet zo vaak op de boot vis, lukt het me meestal zeer redelijk mee te kunnen met eigenaren van bootjes met veeeeeeeel meer ervaring dan ik. Ik zag er gisteren een beetje tegenop. Ik heb als eens een zeer slechte dag mee gemaakt op de Grevelingen na een dag met zeer zware wind. En ook gisteren waaide het in de vorege ochtend toch nog knap hard. Na 3 x 1 uur vissen - wisselen van plek elk uur - had ik 28 vissen en visjes. Het bleek dat er nog twee maatjes ook 28 vissen hadden en daarmee de strijd om de meeste centimeters met mij aan konden gaan,  Pure pech en onnozelheid van mijn eigen kant, maakte het dat ik het niet verder zou schoppen dan een 3e of 4e plek. De eerste vis die ik ter meting aanbood, bleek slim genoeg te zsijn om zich als dood te houden toen ik hem uit mijn emmer haalde. Eenmaal op de meetlat, klapperde hij voor dat iemand er maar zijn hand op kon leggen 2 keer, roetste van het plateautje af en schoot door het gat - het schip heeft niet meer dan 4 gaten - terug het water in. Ca 26 centimetertjes - dure centimetertjes door mijn neus geboord.  Onze enige vissende vrouw in de competitie deed het met 26 vissen zeer niet slecht en omdat zij toch een paar knijters van wijtingen heeft binnen gehaald denk ik dat zij net de 3e plaats voor mijn neusje weg heeft gekaapt.  Al met al weer een gezellige wedstrijd geweest die mij toch een verbetering van mijn punten  totaal heeft bezorgd.

Groetjes en vang-ze, Jan Romeijn,HSV De Krabbe, Burgh Haamstede Ook de bootvissers zijn van harte welkom op de Krabbe troffe die we op 08.12.2012 vervissen - kijk op www.hsvdekrabbe.nl voor meer info. Er wacht ons weer een gezellige wedstrijd met als gewoonlijk een schitterende prijzentafel. Jan Romeijn=== Zaterdag 24 november 2012 ===


vrijdag 23 november gaan vissen met WIESJE uit vlissingen met eem leuke ploegje mannen om scharren en wijting te belagen en dat is heel goed gelukt allemaal een emmer vol en de schipper  was ARIAN en de echt schipper  HANK  ging niet mee hij had andere bezigheden.jean-marie de schacht ( pierenspitter)=== Donderdag 22 november 2012 ===


 

Dinsdagmiddag (20 november) nog even een uurtje gevist op de Westerschelde. Geankerd bij de oude veerhaven van Kruiningen op een 13 mtr water. Vangst was 1 mooie schar en 1 gul. Tegen het donker worden teruggevaren naar Hansweert, op naar de volgende keer.

  

Gr. Tom en NielsTom Bakker=== Donderdag 22 november 2012 ===


Hallo beste vissers,

Nadat we vorige week op de Oosterschelde redelijk hadden gevangen bij de Fransetrap voor Wemeldingen (mooie Schar en Wijting,46 stuks).Werd maandag 19 nov.de boot in Tholen weer bevoorraad met drank,eten en aas om vervolgens 2 dagen de visgronden te gaan bezoeken. Omdat het erg mistig was eerst maar even een bak koffie gezet met een heerlijke koek en maar afwachten of de mist zou verdwijnen. Om 10.30u werd inderdaad de mist wat minder en hebben we de motor gestart en de trossen los gegooid en koers gezet naar de Bergse diepsluis.Maar helaas........bij het oproepen van de sluiswachter werd ons gemeld dat de sluis voor 2 dagen was gestremd,dat was balen ......dan maar retourtje Tholen,jammer!! Dan maar woensdag en donderdag op pad (iom onze vrouwen).

Dus zo gezegd zo gedaan,woensdag 21 Nov vertrokken naar Wemeldingen met windkracht 3/4 (prima),maar toen we VHF kanaal 68 post wemeldingen uitluisterde hoorden we dat de wind zou gaan aantrekken en met de avond windstoten zouden komen van windkracht 9. Na deze info zijn we voor de haven van Wemeldingen gaan liggen op 22m diepte en al snel kwamen weer de eerste wijtingen en scharren aan boord maar na een uurtje viel het helemaal dood (geen stootje meeer).De wind wakkerde al aan en dus besloten we de haven van Wemeldingen in te gaan voor de overnachting.Wat gedronken/gegeten en een tukkie de tv aan en voetbal gekeken daarna nog een stevige borrel en de kooi in. De andere dag waren de windverwachtingen wederom niet best en zijn we om 8.45u maar naar Tholen (Thuishaven) gevaren.En onze verwachtingen kwamen wel uit want onderweg trok de wind alweer aan naar 6bfr (ZZW).

In Tholen het boeltje weer opgeruimd en we hopen vlg week meer geluk te hebben.

MAAR ,,Beter een slechte visdag dan een goede werkdag''   

 

Gr. Gerard en Willem vd BRUTUS 5Gerard Ernest=== Woensdag 21 november 2012 ===


 

Dag vissers

nog een laat berichtje van 15/11/2012

Gezien het me toen niet lukte van foto's op de site te brengen van een plezante dag op zee is het me nu toch gelukt .

Wat ik niet wist is dat ik de foto's eerst van formaat moest verkleinen.

      Witje Nieuwpoort Delta 315=== Woensdag 21 november 2012 ===


beste lezers,

Woensdag een dagje wezen ankervissen met de personeelsverening van de glasfabriek Leerdam op de Westerschelde met de Pirate van Rene de Back. De Westerschelde was voor ons nog een onbeschreven blad, maar door de goede berichten besloten om het toch maar eens te gaan proberen. De route was eenvoudig. Parkeren bij het station van Vlissingen en opstappen bij de sluis. De Pirate is een ruime boot waar we met 10 vissers meer dan voldoende ruimte hadden. Aas was prima verzorgd. Schipper stond vissers met raad en daad bij. Begonnen op een half uurtje varen van de sluis en daar kwamen de eerste scharren rap boven. Allemaal van een mooi formaat. Na een uurtje ging het voor de schipper niet hard genoeg. Anker omhoog en nog een half uurtje verder naar buiten. Ondanks de stevige wind (Z5-6) was met het afgaande tij prima te vissen. Op de nieuwe stek ging het rapper met de scharren tot de stroming er na een paar uurtjes uit ging. Tussen de middag erwtensoep van de schipper op en daarna na een uurtje verkast tot vlak voor de sluis van Vlissingen. Daar nog een paar scharren bijgevangen en de dag volgemaakt. Uiteindelijk had ik 30 mooie scharren in de bak. Ik schat dat er met 10 vissers zo'n 200 scharren zijn gevangen. De grootste schar vandaag was 33 cm. 99% haalde de minimummaat van 20 cm. en de meeste waren rond de 25 cm. Wat opviel was dat veel scharren halverwege losten of bij het aan boord tillen teug in het water vielen. Al met al een prima dagje gehad. Lekker uitgewaaid en weer verse scharren om te bakken! Ik denk dat we in de toekomst de Westerschelde nog weleens met een bezoek gaan vereren.

Met vriendelijke groet, Ton van KootenTon van Kooten=== Woensdag 21 november 2012 ===


Hallo zeevissers hier eindelijk weer eens een positief vangstbericht . Afgelopen Zondag 18/11 meegeweest met de Happy Fischerman voor een ankervisserijtje    voor de Maasvlakte . Zoals ik gewend ben bij schipper LEO was het weer Super de scharren kwamen weer met tweeen en drieen gelijk aan boord. Enkel laat de Wijting het nog afweten maar die komen misschien nog wel de komende tijd. Er waren 4 mesen aan boord die voor het eerst gingen bootvissen die hadden toch samen een halve kist schar,dit is toch super. Ik kijk alweer vooruit naar volgende week hopend op rustijg weer.
Wim Hokke Oostvoorne.  Wim Hokke Oostvoorne.=== Dinsdag 20 november 2012 ===


beste zeevissers

op maandag vroeg in de ochtend opgestaan om met een paar maten te gaan vissen op de westerschelde,met de welbekende Nautilus van frank uit geldrop.Om 5.00 uur opgestaan en om 5.15 uur kwamen de eerste al bij me aan de deur en waren alle zenuwachtig voor de dag die komen ging want er werd verteld dat er bakken vol met vis werden gevangen dus nu was het wachten op degene die zou rijden.Eindelijk kwam hij om half 6 aankakken en toen hebben we vlug de spullen in geladen en vertroken richting vlissingen vanuit eindhoven alle goed gaar en weinig geslapen van wege de zenuwen.Daar aangekomen de auto geparkeerd en vlug ons eigen omgekleed want frank zou er op afgesproken tijd 8.00 uur zijn.En idd daar kwam hij aan zij mijn maat,ik vroeg hem is hij zo groot dan,oh nee het was een boot van rijkswaterstaat die moest eerst nog door de sluis en jawel hoor daarachter zat de nautilus van frank.Na even wachten op die grote boot konden we dan eindelijk de boot van frank betreden.Er stonden nog 2 andere jongens aan het dek en hielpen ons met de spullen aan boord zetten.Toen was het wachten dat de sluis zich gevult had met water voor dat we de westerschelde op konden varen.Waar zouden we naar toe gaan vroeg ik me af maar we konden niet erg ver de schelde op want het was heel erg mistig.Na even varen gingen we al stil liggen om de klaargemaakte hengels in te gooien en te kijken of we wat konden vangen.Maar helaas op deze plek was het echt niks 2 sharren aan boord maar de rest niks.Dus frank zegt hengels binnen dan gaan we weer varen,zo gezegd zo gedaan en we kwamen aan bij de volgende stek frank zegt als je hier niks vangt kun je niet vissen,en ja hoor hengels erin en slag om slag vis platte, wijting, het kon niet op we zijn hier de rest van de dag blijven liggen en hebben toch met 6 personen een kleine 400 vissen binnen kunnen halen.Zelf had ik 45 scharren,1 redelijke bot en 8 wijtingen verder nog wat ondermaatse vis maar die zwemmen weer.Het was erg mistig en best wel koud de zee was lekker rustig en niemand was ziek,frank heeft s middags nog wat verse wijting gebakken voor ons en gezorgd voor een heerlijk blikje bavaria.Wederom dus weer een geslaagde op de NAUTILUS.    Frank bedankt....... de jongens uit Eindhoven.dennis van den berg=== Dinsdag 20 november 2012 ===


De muts.

Een week of 2 geleden was hij al aan boord. Henry Joris. Zo maar uit de lucht komen vallen. Ik kreeg een zeer vriendelijke mevrouw Joris aan de telefoon die bevestigde dat haar man mee zou gaan. Destijds een nog vriendelijker Henry aan boord gekregen  die zich onder de vleugels van Arian prima vermaakte op het voordek.

Gisteren belde Henry weer. Of hij meekon vandaag. “Helaas vol maar als er afvallers zijn dan bel ik.” Ongeveer 2 minuten later belde Klaas op dat Marten (waarschijnlijk verkeerd geïnformeerd door Nautic Link…) afhaakte dus meteen Henry gebeld. “Stap morgen maar op.”

Onze Belgische vriend meldde zich keurig op tijd aan de kade en hop, daar ging het. Eerst de Naud opgezocht bij de OG 21 en daar ging het niet verkeerd. Hortend en stotend weliswaar maar er kwam leuk vis binnen. Mede dankzij de hulp van Frank die adviseerde iets ondieper te gaan liggen. Dat pakte dus best goed uit.

Daarna was het eigenlijk de bedoeling om naar de Spijker te gaan maar omdat het water er bij de Spyros zo rustig uitzag lieten we het anker daar maar vallen. En dat was niet verkeerd. De hele meute bemoeide zich ermee en de opmerkingen in de trant van “Hadden we hier niet meteen naar toe kunnen gaan?” waren niet van de lucht.  Stelletje bluffers.

Het ging daar dus prima en de scharren waren er groter als op de eerste A-locatie en er kwam ook mooie wijting binnen. Helaas geen gul. Op bijgaande foto ziet u de, in mijn ogen, mooiste muts die ik ooit gezien heb aan boord. Die van Henry. Als een ware Peruviaan staat hij zijn mannetje en sleept en passant een prima bekkie vis binnen. En wat doen we daar dan mee?? Op alle mogelijke manieren klaarmaken. Maar wat ik vandaag heb geproefd slaat alles. Iedereen kent wel de rolmops oftewel de haring in het zuur. De familie Joris heeft daar een andere variant op gevonden : Steenbolk in het zuur. Beste heren (en dames) NOOIT!!! meer steenbolk teruggooien want het was gewoon goddelijk.

Henry, namens Mark, Dave, Ad, Arno, Roger, Paul, Klaas, Johan en Chris, bedankt voor deze lekkere versnapering.

Oh ja, nog een enkel plekkie vrij op maandag de 26e. Wie gaat er voor de schar??

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 20 november 2012 ===


hallo vissers

 

ik ben op maandag 19-11-2012 een dagje op de boot wezen vissen

de boot waar me mee waren gegaan heet de NAUTILUS  en de schipper  heet Frank..het was een heel geslaagde dag..

omdat het mistig was zowat heel de dag konden we niet heel ver de zee op.we zijn bij de kust van vlissingen wezen vissen.

de vangsten waren heel erg goed we zaten met 6 man op de boot en hadden meer dan 400 vissen gevangen met zijn alle..de vissen die gevamgen werden waren schar,bot,wijting,gul voornamelijk..

ik wou frank bedanken voor deze goeie vangst en geweldige visdag  tot de volgende keer maar weer

groetjes stefanstefan verbeek=== Dinsdag 20 november 2012 ===


Donderdag 8 november Groupon ankervissen Oosterschelde. Vandaag was de eerste Groupon dag, een dag waar wij met een internetactie tegen een speciale prijs het Oosterschelde vissen promoten. Naar mijn mening (inmiddels) toch wel een leuke visserij voor een paar maanden per jaar. Ook vandaag mooie maatse scharren, de grootste vandaag was een schar van 32 cm. De rest vooral tussen de 25-30 cm met af en toe een postzegel er tussendoor. En ja ook doubletten en triplets, zie foto.  

Eigenlijk is het de hele maand november al goed hier, dus volgend jaar in de maand november misschien toch wat meer de aandacht op vestigen. Donderdag a.s. bij wijze van proef ook eens een avondtripje proberen op de Oosterschelde, kijken wat er dan boven komt? Locatie? Paar honderd meter van de Oosterscheldekering, dus nog een mooi uitzicht ook! Prijs voor opstappers €50,- inclusief hengelhuur en zeepieren.  

Maandag 12 november wrakvissen Noordzee. Inmiddels al weer lang geleden dat wij een poging gedaan hebben op de wrakken, te slecht weer geweest + te slechte vangstberichten. Tot op 38 mijl geweest, af en toe wat Gul op een wrak, maar niets om een prachtig mooi verhaal over te schrijven. De wind kwam deze dag 2 uur eerder dan voorspeld op zee, dus uiteindelijk heb ik de beslissing genomen dat wij 2 uur eerder naar de haven zouden gaan. Iedereen was het hier meteen mee eens waarbij de helft op verzoek nog een paar uurtjes scharren hebben gemept op de Oosterschelde. Dit liep zo goed dat ze de volgende keer bij onstabiel weer liever gelijk de Oosterschelde op gaan. Hmmm, klinkt als muziek in mijn oren...tenzij er zat vis op de wrakken zit natuurlijk, want dan is deze schipper niet meer te houden, mits verantwoord! 

Vrijdag 16 november wrakvissen Noordzee. Na afgelopen maandag met weinig vis in de Zuid, nu maar pijlsnel de Noord in, mijlen maken en dan met het stroompje al wrakkend/zakkend de zuidwest in. Er moest toch wel ergens wat te halen zijn? Nou, er was wel wat te halen, maar heel weinig, heel moeizaam, en zeker geen hele grote jongens. Voor het eerst in mijn schippers carrière 11 (of waren het er 12?) wrakken aan moeten doen. Van 7 wrakken kwam echt helemaal niets af, nog geen steenbolk.... Op de andere 4 gelukkig wel, maar na een drift of 8 - 20 waren die ook weer leeg. Gelukkig wel iedereen zijn visje gevangen, maar wederom niet om over naar huis te schrijven.. 

Zondag 18 november het roer om. Er stond vandaag wrakvissen op kabeljauw gepland, maar als je zelf in 1 week en 2 dagen varen het op 20 wrakken niet kon vinden en de Collega's in de noord/West/Zuid ook niet, dan moet je wat. Schar vissen hadden de meeste weinig zin in, dus waarom dan niet op de Zeebaars? Zaterdag iedereen gebeld of ze daar zin in hadden en uiteindelijk hielden we nog een behoorlijke groep over die dat wel zagen zitten. Gelukkig wist ik 2 wrakken waar ze zouden moeten zitten, dus in de ochtend gelijk daar naar toe. Eerste uurtje kwam er met enige regelmaat Zeebaars naar boven, kleintjes, maar ook hele mooie. Zo, dat is in de pocket dacht ik, maar ik was nog niet uitgedacht of het was over. Ik zag ze af en toe nog voorbijkomen op de Fishfinder (niet zoals bij Wicked Tuna), maar azen ho maar. Tja, dan moet je weer aan het werk en op zoek gaan. Bij het 2e wrak eerst een paar driften zonder motor en zowaar iedere drift een mooi exemplaar aan boord, dus voor anker. Nog even een paar eruit gehaald (ik 3 kleintjes gevangen + 3 mooie aanbeten gehad) en pats boem, niets meer.

Mooie vis die Zeebaars, maar wat een rare snuiters zijn het............. Ik maar hopen dat ze het nog gingen doen, maar de stroming was inmiddels dusdanig dat wij met onze groep moeite hadden de pilker laag bij het wrak te houden, dus anker omhoog, driftje, niets, terug naar het eerste wrak (15 km terug) en ja hoor...1e drift weer Zeebaars. Hier nog een paar omhoog gehaald tot de stroming eruit was en wij ver over tijd geen aanbeten meer kregen. Al met al, wel een hele leuke en mooie dag gehad, vangst viel wat tegen, maar wat een sport is het!

 

Op naar de volgende! Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.comJohn Luchies=== Maandag 19 november 2012 ===


hallo vissers, na enkele tevergeefse pogingen was het gisteren zover, goede weersvoorspelling een dagje ankervissen op de prachtige catamaran "Marie-Louise" van Ludo eerst een koffietje en rond 7u30 buitengevaren. een half uurtje later lagen we op onze plek. vanaf het begin was het" bingo", de scharren vlogen aan boord soms met 2 of 3  tegelijk. leuk vissen zo met 2 hengels s middags kwam zelfs het zonnetje erdoor en waren er bijna geen golven zo rond een uur of vijf beginnen inpakken en binnenvaren, iedereen tevreden met een flinke portie vis Ludo wij komen zeker terug, bedankt 

     

grtjsRaf & Patrick=== Maandag 19 november 2012 ===


Wiesje’s weekupdate.

Beetje aan de gang geweest de afgelopen week en dus weer met een heeeeeleboel vissers op pad gegaan. Ik heb nog eventjes gewacht met het maken van het berichtje na het vangstberichtengeweld van de mensen de week hiervoor maar het lijkt erop dat dat die ene zwaluw is die nog geen zomer maakt. Op de beste pierenboer van de wereld na en de altijd trouwe verslaggever Alain is het muisstil op het vangstberichtenfront van de Wiesje-gangers. Daarom zelf maar in de pen.

We beginnen met de Anna Friso Visclubdag. Vorig jaar hadden die mannen mazzel met een prima visdag en ik kon ze dan ook niet verleiden tot uitspraken als “Een visje of 20.” of “Als ik maar iets vang..”  Nee, de heren praatten uitsluitend in emmers. En dat is heeeel gevaarlijk als je gaat vissen. Toch werden ze niet gestraft voor hun hoogmoed. Ik weet niet meer precies waar we allemaal gelegen hebben maar in de buurt van de hompels kwam het meer dan goed.

Met afgaand water wist eerst Joop een lap van een wintertong te vangen. 40,5 cm maar liefst, maar daarna ontspon zich een waar titanengevecht op het achterdek tussen “iets groots” en Edwin. Na het nodige “in de weg geloop” van het  nieuwsgierige fotojournaille (die zeer beslist naar achter gego…verd werden) kwam er een mooie gul naar boven. Een zeer mooie vis van 63 cm lang en 3 kilo zwaar. Nog geen megabeer maar dat was niet te zien aan de dril. Edwin (geholpen door de megaplatvisonderlijn van Zuiderduijn en haakje zes) deed alles goed maar wat ging dat beest te keer. Hij deed zich nog veel groter voorkomen als  hij daadwerkelijk was en de vanger was dan ook maar wat blij toen vriend gul netjes in het net gleed.

 

Beide heren leefden de rest van de dag op een iets of wat roze wolk en luierden in gedachten verzonken maar wat aan en de rest ving vis. Veel vis. We noemen geen aantallen maar wat Peter met 1 hengeltje naar boven wist te toveren. Sodemieter, daar sla je bij een kampioenschap geen slecht figuur mee. Het thuisfront (Harry van het organiserend comité kon niet mee) baalde flink en zal wel groen en geel gezien hebben van de “gemeen” ge-sms-te fotootjes. Topdag.

 

Na een goede zondag (zie verslag Alain) was het maandag de beurt aan de heren onder leiding van Willem Broere, aangevuld met wat extra verstekelingen. Cor en Cor waarbij vader Cor van zoon Cor een dagje zeevissen kado kreeg en ook Luc en Jan waren van de partij. Nou was het de hele week al ’s ochtends iets minder waarna het ’s middags aantrok dus ik had ze voorbereid. Helaas ; omgekeerde wereld. In de ochtend bij de WN6 ging het retehard en om half 12 waren er heren die aan hun tweede emmer begonnen. In de middag had Neptunus er vandaag toch echt andere gedachten over en het rommelde maar wat aan. Zeker niet slecht maar na de vliegende start waren er die drie cijfers in het hoofd hadden maar dat feest ging dus niet door.

Wat ook rommelde waren de ingewanden van diverse “feestgangers”. De avond van te voren aan de boemel gaan is slecht voor de “N-griep” maar 3 dagen en nachten lang beesten, tja, dat is garantie voor succes. Vooral ene R.H. te Z. had het niet breed. Deze potige kerel die de wereldzeeën bevaren heeft en zelfs professioneel duikend deel uitmaakte van de bergers die de Russische onderzeeër Kursk  boven water haalden vond de deining maar matig interessant. En dan druk ik me nog zachtjes uit. In de sluis probeerde hij nog met “maar ik heb amper een hengel aangeraakt” onder de dagbeloning voor de schipper uit te komen maar die heeft vooral in dit soort gevallen geen enkele meelij.  Mot je maar niet zuipen kreng……

Nadat de alcoholdampen opgetrokken waren kon een nog enigszins benevelde Wiesje dinsdag een zeer divers gezelschap ontvangen en bleek weer dat vissen vissen is. Iedereen op de hoogte gebracht dat het blijkbaar weer andersom was (’s ochtend goed, ’s middags matig) en ja hoor. Heel de wereld afgevaren tot 13.00 uur en er kwam wel een viske. Tot we ’s middags landden in de Walvisstaart en daar ging het bijzonder goed. En dat is gewoon leuk. Je kunt beter wat aanloopproblemen hebben en “in de vis “ weg moeten als andersom. Over heel de dag gewoon een leuke visserij met mooie grote scharren en hier en daar wat wijting. Vooral complimenten voor Klaas. Een ontzettende goede hengelaar die met de ogen stijf gesloten een jaloersmakend bakje schar boven haalde.

Klaas, vooral namens Jean Marie, Carl, Rinie, Jan, Wilnard, Wilnard, Theo, Vanno, Chiel en Jan succes toegewenst op de volgende trip…….

Na deze vermoeiende week (pre-pensioen is leuk maar het moet niet te inspannend zijn) woensdag lekker effe met Odette door Antwerpen gebanjerd, gewinkeld en zalig gegeten om weer opgeladen te zijn voor het Belgisch spektakel wat zich vrijdag, zaterdag en zondag zou afspelen.

Op vrijdag stond de volumeknop weer hoog met de bende. Niet de bende van Nijvel maar de bende van Stabroek. Ik vraag me af wat erger is maar goed. Via de Walvischstaart waar het wel redelijk liep kwamen we bij de Segre terecht waar het prima ging. Allemaal mooie schar en wat leuke wijting. Koen verspeelde jammer genoeg een mooie gul door een uitgebogen haak maar iedereen wist gelukkig een prima portie vis binnen te halen.  Ook Jerry en die ging onmiddellijk scharren kussen. Laten we het er maar op houden dat dat het minst geruchtmakende van de dag was.

 

Zaterdag wederom een Belgische invasie. Onder leiding van Luc vertrokken we eerst naar de radartoren en daar liep het zeer fatsoenlijk af. Gestaag kwam daar mooie schar en wijting van allerlei formaat binnen. Daarna naar de WN2 waar vooral Maurice zich van zijn beste kant liet zien met mooie doubletjes forse scharren. Als afsluiting naar de steenstort bij de Oranjemolen in de hoop op een gulletje. Op wat klein grut na liet sikmans ons daar in de steek maar dat was helemaal niet erg. De heren vermaakten zich opperbest met flink wat hoofdkrabben, wat schar, steenbolk en nog wat wijtingen. Eind goed, al goed.

 

Dan zondag, oh zondag, praat me niet van de zondag. In alle vroegte de Vierinnekilo’s in Breskens opgehaald. Vlug aan boord had ik tegen Jerom gezegd want dan kunnen we eindelijk eens eerder als de Nautilus en de Pirate in de Whaletail liggen. Nou dat vlug inlaaien is niet aan de heren van de meest geruchtmakende visclub van Belgie besteed. Het lijkt wel of ze 3 weken naar Ierland op vakantie gaan om te vissen. Het duurde dan ook even voordat de 2 verhuiswagens vol aan boord van Wiesje waren. Hup, alles aan boord en snel naar de A-locatie voor de mannen. Vóór de heren de Back en Smits. Het wonder was geschied ; Wiesje was er het eerst. Alles ging daar voorspoedig maar om een uur of 12 hadden de heren genoeg van de schar en er moest iets anders gezocht worden. Dus op een kleirand bij de hompels gelegen in de hoop op wat extra wijting en misschien een gulletje. Het liep daar iets minder hard als in de Walvischstaart maar vooral Stevie (de jongste van het gezelschap en juist getrouwd) liet de hormonen die hij blijkbaar thuis niet helemaal kwijt kon de vrije loop en viste een zeeeer mooie klus schar bij elkaar.

De zonzijde zette zich aan de Ricard en rustte wat uit. De schaduwzijde van de boot viste lustig door onder het kwelen van Toon Hermans’ “Wat ruist daar in het struikgewas????”  Jerom had zich voorop geposteerd en viste een leutig emmertje vis bij elkaar. Zijn lange haren voor zijn oren zodat het wat rustiger daar voorop was. Niet voor mij want ondanks de oordopjes die ik na de vorige keren wijs geworden altijd bij me heb bij de Vierinnekilo’s scheurden de 120 decibellen vanaf het achterdek vrolijk langs die oordoppen heen. Volgende keer ga ik extra rekenen om mijn invaliditeitspensioen te bekostigen. Je hebt niets aan een dove schipper.

 

Heren, bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 19 november 2012 ===


vrijdag 16 November zijn we met 9 man uit Stabroek gaan vissen met onze alle bekende boot Wiesje.

Onder een bewolkte hemel bracht wiesje ons naar de " geul van de walvisstaart " waar de vis vanaf de eerste minuut de weg naar het aas had gevonden.

Na de heerlijke warme chocolademelk, ging de vangst in stijgende lijn.  

De vangst was vrij goed. Met zo een 300 maatse vissen aan boord. Bestaande uit schar, wijting, en een enkele bot.

De Kleine visjes zwemmen weer.

GroetenKoen=== Maandag 19 november 2012 ===


he collega vissers giteren nog eens met frank ven de nautilus weg geweest man wat een boot is dat graafhoor heel de dag gewoon goed schar gevangen met enkele wijting en modervette botten ertussen als afsluiter een wijting van 44cm en die vang je niet elke dag dacht ik voor de rest heel de dag genoten van het goede gezelschap vooral jonge kerels die nog aan het leren zijn en al goed kwamen afkijken hoe het nu eigenlijk moet ben naar huis gegaan met een dikke 11 kilo schar al panklaargemaakt zalig in combinatie met de zon en een plat zeetje Voor de rest bedankt frank je vond ze weer en tot de volgende keer ps zal niet te lang duren hoor vrienden stonden thuis al klaar voor een portie van die lekkernijenvoeten michel=== Maandag 19 november 2012 ===


beste zeevisvrienden!

vandaag 19-11 met de nautilus op pad geweest.

om 8 uur kwam frank met zijn fraaie boot ons oppikken in de haven van vlissingen.

effe gebuurt en gas er op want er moest gevist worden.

eenmaal door de sluis bleek het zeer mistig te zijn en hebben we kort onder de kant geankerd.

hier waren de vangsten niet best, er werd af en toe een steenbolkje en een scharretje gevangen.

na een uurtje of 2 zei frank , we gaan het even ergens anders proberen.

na een kwartier te hebben gevaren ging het gas er af, en kwam frank naar buiten met als jullie hier niks

kunnen vangen dan kunnen jullie niet vissen!

nou de onderlijnen hadde de bodem nog niet geraakt en de toppen stonden volop te trillen!

slag om slag 2 hengels te gelijk beet!

dit duurde een uurtje of 2 tot dat de stoom eruit ging.

toen kregen we nog steeds regelmatig beet alleen wel minder als in het begin .

frank stelde voor om effe wat wijting te bakken voor ons en die gingen er goed in !

ik kan jullie vertellen dat ik een volle bal met vis had en ik was niet de enigste !

ik heb deze dag af kunnen sluiten met 99 stuks voor in de vriezen en 4 visjes terug gestuurd om te groeien .

dit maakt mijn totaal van 103 stuks .

wij hebben met 6 man op de boor gezeten en er zijn zeker een kleinen 500 vissen gevangen.

mensen als je zin en tijd over hebt is het nu de tijd om te gaan!

boek bij frank van de nautilus en je dag wordt zeker geslaagd!

groetjes bart franke !bart franke=== Maandag 19 november 2012 ===


Heilbot actie !

Hallo allemaal,

Spectaculaire sensationele beelden van een heilbot in een filmpje van Koen en Mich !

Tijdens het vissen is er een heilot aan het jagen op hun vis, wat een zeer zeer unieke beelden !!!

De heilbot zie je bij 2.50 minuten, maar de rest vd film is uiteraard erg leuk !

http://www.youtube.com/watch?v=hwbLgytjppk Raffie=== Maandag 19 november 2012 ===


zondag 19 nov. met mijn chetland chelty eens naar de verre wrakken geweest vanuit nieuwpoort.

3Wrakken aangedaan op 24km uit de kust waar de vrachtschepen voor anker lagen geprobeert om de baardmannen te kunnen vangen.

Resultaat volop steenbolken en maar 2 kabeljauwen gevangen van 60 en 62 cm.

Conclussie is dat de massa er nog niet aanwezig is en de wrakken lagen op 30 meters diepte.

Wel een prachtige dag op zee meegemaakt qua weersomstandigheden en er volop van genoten.

Ben benieuwd wanneer we terug een normaal portie kabeljauw kunnen vangen.jean paul=== Maandag 19 november 2012 ===


18 november hallo visvrienden wat heb ik genoten op het water met een kleine groep op de happy-fisherman van leo van tol we hebben volop mooie scharren gevangen ik had er een 70 stuks van groot formaat en dan wat er nog terug gegaan is dus kan ik de pan weer opzetten en een lekker visje eten hopelijk tot gauw, de vrolijke visserde vrolijke visser=== Maandag 19 november 2012 ===


Een laat maar goed bericht
Zondag 11 november met de Happy Fischerman vanuit de buitenhaven van Stelledam vertrokken om het op de wrakken te gaan proberen,tijdens het varen met medevissers div info en visverhalen uit gewisseld wat ook heel leuk is,aangekomen op het eerste wrak direct een aantal hengels krom en nee geen wrak maar echt vis,zo probeerde Leo (de schpper) het op elk wrak met een aantal driften ik viste zelf met diversen soorten en kleuren rigs en op aanraden van Leo tussendoor ook met een shad (geel/japans rood) welke ook leuk ving,aan het einde van de dag lagen er in mijn koelbox  :8 xkabeljauw 2xgrote wijting en een 25 xsteenbolk ,ik vond het een superdag met een leuk maaltje vis en mooi weer

Fam.van Tol bedankt en tot snel, Groetjes.Leoleo=== Maandag 19 november 2012 ===


hallo beste medevissers

zaterdag wezen vissen met de andromedia normaal op de wrakken maar op eerder aanraden van de schipper toch maar op anker gegaan

wat zeker geen slevhte beslissing was  ieder zn visjes  

in begin was er wel sterke,stroming daarna met het draaien van het tij vis let de vleet

in totaal had ik er 39   net de maat m

niet de grootste maar ik ben toch zeeeeeer tevreden dat ik vis gevangen heb want als je de berichten over de wrakken hoort is het niet te best

het is te hopen dat het betere tijden worden voor de wrakken al bij al een leuke dag gehad


de groeten en vang ze

avg   desselalfons van gestel=== Zondag 18 november 2012 ===


Vandaag Zondag 18 november zijn we weer gaan vissen met "The Pirate II",

Na al weken goede vangsten gingen vandaag het weer proberen, snel de mannen opgepikt en naar de visgronden gevaren.
Éénmaal daar aangekomen duurde het niet lang of de eerste vissen kwamen al boven. Scharren met 3 tegelijk en van 30 cm+ was geen uitzondering.
Met het keren van ht tij werd er wat lichter gevist om de vissen toch nog te verleiden, en dat lukte aardig. Iedereen heeft heel de dag door zijn vis gevangen.
Grote scharren en mooie wijtingen was het voornaamste wat er gevangen werd en af en toe een bot van 40+ er tussen door (wat een platen zijn dat en modder vet zijn ze ook nog eens). Na een hele dag getakeld te hebben hadden de meeste mensen wel 100 maatsen vissen.

 

__________________________
Wegens groot succes is Woensdag 21 november vol
Donderdag 22 November komt er een extra opstap dag.
Zondag 25 November zijn er ook nog enkele plaatsen beschikbaar.youri de back=== Zondag 18 november 2012 ===


Nog even een berichtje van donderdag

We waren vroeg vertrokken om zeker nog te traileren op wat water. Om 6 uur prachtige heldere hemel. Dit beloofde een mooie dag te worden, boot in het water en genieten van een kopje koffie met wat boterhammen tot het licht wordt. Er worden reeds meerdere bootjes in het het water gelaten. Wanneer we willen vertrekken saat er plots een zeer dichte mist. N a raad van enkele doorwinterde vissers zetten we heel kalm koers richting R5. Aldaar aangekomen zagen we een bootje liggen. Dan hier het anker maar uitgegooid en beginnen vissen. Al bij al mooie dag gehad. Met 4 hengels hadden wij 16.5 kg maatse schar en enkele wijtingen. Toen de stroom er uit ging even stilgevallen doch nadien regelmatig vis.In de namiddag zeer sterke stroming dus verkast naar ondieper water. Toen de mist wat was opgetrokken zagen we dat we toch niet alleen waren. Al bij al een mooie geslaagde dag.

   Guido=== Zaterdag 17 november 2012 ===


Vandaag de Oosterschelde weeres op geweest. Gevist bij Colijn. Vangst zo'n 70 schar, waarvan 50 maats. Gevist van half 10 tot half 4. Daarna kwam de stroom er teveel in. En was et over. Bijzondere vangst was n grote knorhaan, ong halve kilo, die n redelijk formaat krab had opgeslikt, et grappige was dat die krab weer aan mijn tuig zat. GrForel=== Zaterdag 17 november 2012 ===


 

Vandaag (17 november) weer weggeweest met de boot de Westerschelde op.

We zijn vertrokken vanuit Hansweert en gevaren naar de oude veerhaven voor Kruiningen.

Daar geankerd op een 13 a 14 mtr water met afgaand tij.

Het was hier een drukte van belang, we lagen wel met een 11 tal boten.

We hadden vandaag wat wijting, bot, schar en 1 gul.

De gulletjes lieten het vandaag bij ons wat afweten, ook van anderen hoorden we van wat tegenvallende vangsten vandaag.

Zo zie je er is geen dag eender, volgende keer maar beter hopelijk.

Gr. Tom en Niels

  T Bakker=== Zaterdag 17 november 2012 ===


Vistrip met Wiesje, aanvulling

Nu is het natuurlijk wel handig dat áls ik een berichtje in stuur namens Peter Huybregtse ik er bij vermeld waar dat filmpje over de geredde Jan van Gent te vinden is.

Behalve in de vangstverslagen bij Wiesje is dat dus ook het geval op het YouTube kanaal van Sportvisserij Wiesje!

Groetend,Johnno=== Zaterdag 17 november 2012 ===


Vistrip met Wiesje

Donderdag (15-11-2012) kwam het er eindelijk van nadat door een storm vorige jaar onze vistrip werd afgelast. Deze keer waren de weergoden ons goed gezind, weinig wind maar behoorlijk wat mist. Vol goede moed naar Vlissingen gereden, klokslag half negen stonden we klaar voor de vistrip met Wiesje. We werden welkom geheten door schipper Hank, gauw spullen aan boord en varen maar.

Na 3 kwartier arriveerden we op de plaats van bestemming, gelijk de hengels over boord met 'de beste pieren van de wereld' zoals de schipper altijd schrijft. De vangst was supergoed, de ene na de andere vis kwam binnen, emmer na emmer werd gevuld met schar en wijting. Tussendoor bakje koffie of thee, koekje erbij, dan weer heerlijke chocomelk, broodje worst, lekkere snert, nee niet uit zo'n blik maar natuurlijk zelf gemaakt. Na dit 

Daar aangekomen vingen we gelijk een mooie wijting en daarna nog veel meer mooie scharren ... totdat er opeens een vogel uit de lucht kwam vallen vlak naast de boot! Het bleek een jonge Jan van Gent te zijn. Hij bleef naast de boot zwemmen en zwom op den duur in Kees zijn lijn. Schipper Hank heeft de vogel snel uit zijn benarde positie bevrijd. Daarna even fotootje en filmpje, de vogel was zo blij dat hij bevrijd werd door Hank dat hij hem bijna omhelsde of wou hij die sigaar uit zijn mond halen? Oordeel maar zelf wat deze vrolijke vogel wilde: 

Rond half 5 terug naar Vlissingen gevaren: het was een heerlijke dag met veel vis en de grappen en grollen van schipper Hank: zeker voor herhaling vatbaar! 

Bedankt Hank namens Marcel, Wim, Kees, Ko, Sven, Pascal, Regy, Peter.
Johnno=== Zaterdag 17 november 2012 ===


Gisteren vrijdag 16 november met de visclub uit Lomm onze jaarlijkse zeeviswedstrijd gehouden. De strijd vond plaats op de Nautilus van schipper Frank en er waren 10 deelnemers die streden om de felbegeerde wisselbeker. Het weer werkte perfect mee, de vis beet redelijk maar zeker niet super, maar op het einde van deze prachtige dag was iedereen toch zeer tevreden. Glorieuze winnaar met de meeste vissen werd Henk Deenen met 31 stuks, net voor Paul Verhaegh die met 28 vissen een fraaie tweede plaats behaalde. Paul wist op zijn beurt nipt onze voorzitter Wil Verspay voor te blijven, die tot ieders verrassing met 25 vissen ook het podium haalde. Ondergetekende had er als gedoodverfde favoriet alles aan gedaan om deze keer die favorietenrol ook eens echt waar te maken. Ik heb enkele leden voorzien van materiaal waar tijdens de wedstrijd van alles aan bleek te mankeren, maar ondanks al mijn taktische manoeuvres kwam ik met 18 vissen niet verder dan een vijfde plaats, gelukkig nog wel juist voor mijn vaste vismaat Jan Poulissen uit Grubbenvorst. Bij de jeugd eindigde Daan van Wijlick als eerste met een totaal van 19 vissen. Daan bleef daarmee zijn vader Mike, die niet verder kwam dan 9 vissen, ruim voor, knap gevist Daan! De vangst bestond overigens voornamelijk uit schar, met af en toe een, meestal ondermaatse, wijting en een enkele bot. Al met al was het een prachtige dag op de Nautilus, die wij na de terugreis naar Limburg hebben afgesloten met een bezoek aan een Chinees restaurant, waar we onder het genot van de heerlijke Chinese gerechten met bijbehorend drankje gezellig hebben nagepraat over deze zeer geslaagde dag.

Met vriendelijke groet uit Lomm,  Limburg,

Kick van IJzendoornKick van IJzendoorn=== Donderdag 15 november 2012 ===


Vandaag donderdag 15 november wezen vissen met de orka op de westerschelde. Om half 11 begon de mist weg te trekken, vertrokken uit Hansweert richting oude veerhaven kruiningen gevaren. Iedere draai leverde een mooie platvis op, enkele botten en schar. Rond half 1 verkast naar dieper water omdat we toch nog gul wilden vangen. Dat is gelukt, om 2 uur hadden we 4 gullen gevangen, tussen de 45 en 60 cm. Om 3 uur terug richting Hansweert, want het stroomde te hard. Geslaagd dagje.

Groet, robert

Robert van de Wege
=== Donderdag 15 november 2012 ===


Gisteren woensdag 14 november maar weer eens met de Pirate de Westerschelde op geweest. We waren met slechts een klein aantal vissers, zodat schipper René de Back volop mee kon vissen. We hebben allemaal goed gevangen, het weer was super en de wind pas in de middag wat sterker, maar het was nog altijd prima te doen. Er werden voornamelijk scharren gevangen en toch ook behoorlijk wat wijting. Ikzelf heb helaas de vis van de dag, en volgens René misschien wel van het jaar, verspeeld. Een kabeljauw van naar schatting ruim een meter kregen we helaas na een onhandige manoeuvre mijnerzijds niet aan boord. Balen natuurlijk, maar verder was het weer een perfecte dag op de Pirate.

Met vriendelijke groet uit Lomm,  Limburg,  Kick van IJzendoornKick van IJzendoorn=== Donderdag 15 november 2012 ===


Dag vissers

Gisteren 14/11/2012 voor Nieuwpoort gaan vissen ,begonnen met laag water op 3m en nie lang moeten wachten of de eerst bot kwam al binnen,daar hebben we toch gelegen tot het water was gestegen naar 5.3m en regelmatig beet gehad ,tot een garnaaltrekker dit in de mot kreeg en dwars achter ons op 20m kwam trekken ,ja toen was de pret over.sorry maar ik vind dit er over.

Verkast naar 18m in volle stroom,hebben daar moeten wachten tot de stroom minderde ,toch ondertussen ons mooi geamuseerd met ne zeehond die goeie dag kwam zeggen, enkele foto s

van kunnen maken.

Later toch nog redelijk goe gevangen bij het temperen van de stroom.Schar ,bot,wijting samen 26st boven de 26cm en 6.5kg vis.

16.30u dan maar naar binnen zodat we voor het donker was op de trailer stonden met de boot.Witje Nieuwpoort Delta 315=== Woensdag 14 november 2012 ===


Hallo medevissers,

Na enkele keren naar het strand te zijn geweest vandaag 14-11 eens terug met de boot een tripje gemaakt.

En de boot was de Nautilus vanuit Vlissingen met Frank aan het roer. Nou kan ik het kort samenvatten, het was een

zeer geslaagde trip. Allereerst het zeer mooie weer, heel de dag zon en bijna windstil.

En de vis ? Tja, de scharren lagen ons blijkbaar op te wachten want zodra de lijnen te water lagen kwamen de eerste reeds boven.

Mooie dikke scharren, soms in duo alsook in triplet. We zijn dan ook op deze stek (eerste) de dag blijven uitvissen.

Op het einde van de rit had iedereen een mooie portie vis om mee huiswaarts te nemen.

Bij mezelf telde ik er 75 in de emmer, waaronder ook 8 wijtingen en 3 botten. Het aangename na thuiskomst is het feit dat het hele gezin tevreden is,

want scharren lusten ze allemaal.

Groeten, vang ze en tot volgend bericht.

Luc,  Brasschaat-Belgie.Luc D L=== Woensdag 14 november 2012 ===


Weer schitterend en schitterend weer met de Nautilus

Vandaag 14 november samen met Hans Breugem een daagje op scharrenjacht. In Vlissingen aangekomen gluurde een prachtige ochtendzon aan de horizon. Dat beloofde een mooie dag te worden. Nu de vangsten nog, maar dat heb je wel je hengels voor nodig en dat ging maar net goed. 1 top te water geraakt bij het aan boord gaan. Frank lag al in de sluis voor we er erg in hadden, terwijl de top nog bij de kade dreef. Door een goede samenwerking opgelost (via De Pirate opgepikt en aan het einde van de dag retour gekregen). Van schipper Frank for free een extra hengeltje gebruikt en daar ging het prima mee. In totaal tegen de 70 maatse scharren met z'n tweeen - waaronder een paar echt flinke grote vissen - en 7 wijtingen. De rest aan boord ving ook lekker zijn visje. Onze belgische buurman had met 2 hengels toch een dikke 70 vissen schat ik. Culinaire tips had deze bourgondier en passant ook nog. 

Al met al een fraaie visdag. Eentje voor in het boekje (of op deze site). Gert-Jan Nieuwland=== Woensdag 14 november 2012 ===


Hey allemaal

Dinsdag een dagje gaan vissen voor Domburg. Ik was te gast bij Fons, delta 1530. Leuk schar gevangen aangevuld met enkele wijtingen.

Grtz 
Nico 

   Nico=== Dinsdag 13 november 2012 ===


Maandag 12 november gingen we met 6 man de scharren belagen vanuit Neeltje Jans'. Schipperen José van de aisling pikte ons op om 8 uur aan de sluis. We gingen richting R5 op 20 meter diepte,direct volle bak schar tot de stroom vol opkwam,ons lood raakte de grond niet meer,dus verkassenen op de andere plaats iets minder stroom Maar ook minder vis,wel een gul bij en een supertong van 40 cm. Dan naar de R1 en nog wat scharren bijgevangen,al bij al een geslaagde visdag met 200 scharren in totaal waarvan vele van superformaat Ook dank aan José voor de goede zorgen aan boord. Binnen 3weken terug. Freddy

Caslo freddy=== Dinsdag 13 november 2012 ===


Zondag 11-11 vlak voor de kust tussen Neeltje Jans en Domburg gevist met leeglopers en zagers. Tot 13 uur wilde het slecht lukken, maar na het draaien van het tij en een klein stukje verliggen zijn we voldaan naar huis gegaan met 25 maatse scharren en 4 wijtingen per persoon! Het was heerlijk op het water.Marnix=== Maandag 12 november 2012 ===


Zaterdag 10 november er weer eens opuit geweest met de boot.

Vandaag gekozen voor de Oosterschelde en geankerd bij het Goese Sas op een 42mtr. diepte.

Het was vandaag maar een paar uurtjes, maar toch het proberen waard.

Als aas gevist met leeglopers, zagers en mesheften.

Al snel kwamen de eerste steenbolkjes naar boven, gevolgd even later door een paar maatse scharren.

Een paar ondermaatse wijtingen en dat was het dan.

Komende week als het weer het toelaat een poging op de Westerschelde om wat gul te vangen.

Gr. Tom en Niels

 T Bakker=== Maandag 12 november 2012 ===


WAPENSTILSTAND

Op 11 dec.viert en herdenkt Belgie de wapenstilstand v/d grote oorlog(1914-1918)

Traditie getrouw word dan al meer dan 45 jaar gevist.Ook nu had ik Wiesje afgehuurd , maar 3 vissers lieten het afweten,Hank tijdens een Hollands Kroon vissessie op 27 oct.op de hoogte gebracht,die schakelde Odette in,sinds kort CEO van het boekings-administratiekantoor van WIESJE.te bereiken op : 06-55556501 via face-book is de boot volgeraakt. En 10 man is vol. Hank kwam optijd aanmeren,voor dat de boot vast lag wilde al iemand aanboord,die werd stanpede terug de kade opgejaagd,veiligheid first,het zou niet de eerste zijn die tussen wal en schip terecht kwam.Iedereen wakker dus,en met de Nautulus de sluis in.Na het schutten stuurboord uit richting nollenplaat enz.

Voordat we op de stek waren die Hank voor ons in petto had,want we hadden via overleg besloten om eerst te proberen een emmertje met scharren te vullen,nam hij contact op met de Pick-Wick (daar zal de hele dag thee gedronken worden ??) bleek dat ze de scharren met 2-3 tegelijk boven haalden,konden we zelf zien.Dus anker uit en vissen maar,mijn ploegje bestaande uit mijn broer Jean-Pierre,zijn kinderen Floor,Luc en ik,bemanden de stuurboord kant,met nog een opstapper a/d ankerlier,die met 2 hengels viste,zodat ik maar 2 hengels niet te water liet.Wat wel tewater ging was mijn Gulrig.Omdat ik gooide richting bakboord v/d Pick-Wick probeerde ik hem te raken boven de waterlijn,maar dat is allemaal goed afgelopen.

En hoe zit het met Neppie(Neptunus) Omdat het vandaag in belgie het einde v/d oorlogen wordt herdacht hebbenwe vandaag ook vrede gesloten.Hij heeft de scharren vrijheid van handelen gegeven, het zeeetje kabbelde rustig,en bij de weergoden kreeg hij afgedingd dat we de hele dag lekker in de zon gevist hebben.Ik denk dat de vrede niet lang zal duren.

Op Wiesje is pas koffie als de eerste vis binnen is,die liet niet lang op zich wachten,en de scharren vulde gestaag de emmer,maar ook onder de 20cm.Na 54 scharren was onze emmer vol. dus , verkassen met die handel,op deze stek waren de scharren bij iedereen groter,na 25 scharren emmer vol.

Vrijdag op de markt in Maastricht scheermessen(ensis) gekocht en zaterdag deze gemarineerd in beetmagneet te koop bij Zeevisshop,omdat de scharren vrijheid van handelen hadden,beten ze hier voortreffelijk in.De scheermessen die Hank had heeft hij uit de schaal gehaald en in het emmertje met de marinade gedaan,en zo heeft iedereen zijn deel gehad.ook bij het zuivermaken v/d vis kwamen veel stukken ensis tevoor schijn.Er bestaat dus blijkbaar ook een ensistapijt.

De derde stek ging iedereen voor een gul,dus aas aanbieden tegen de kleibulten,richting Zeebrugge.De baardjongens gaven niet thuis,dus nam de schar het maar over.

Als we gaan bootvissen met 2 tot 8 man doe ik het materiaal d.w.z. 4 tot 11 hengels met molen ,onderlijnen en lood.dat moet na iedere trip onderhouden en bij gemaakt.Snoeren in de war maakt ge iedere bootvisdag mee.de kloterij is dat iedereen met kunstlijnen vist(dyneema,nanofil enz.)en dan ook nog zo dun mogelijk.Wat heb ik daarop gevonden??? heel eenvoudigd lijnen v/h bekende merk met een B zodik mogelijk bv.24% : een gekwetste lijn door schuren over zand en stenen blijft langer meegaan voor hij aan vervanging toe is,het voornaamste hij ontwart beter,en nu word het lollig bv.: zondag met 4 hengels gevist dus molens opgespoeld met van B deeynema rood,zwart en geel en witte nanofil.Hank vroeg een paar keer of het ging,als het op zo een systeem niet gaat hebben we problemen en zeker als de vis zo bijt.Met de sportvisser a/d ankerlier hebben we ook in elkaar gezeten ,ik bedoel de dyneema en hij had ook 24% dus geen probleem.

Op de gulrig 1 beet gezien resutaat 1 wijting van 33 cm.om 15h35 vroeg Hank wat ik van plan was,ik zei opruimen,meneer bekeek me heel verwonderd,maar goed geweest is goed geweest,en we waren tevreden,goed weer zonnetje erbij,een lekker kabbeltje en vis zat.Nu een addertje : Ik heb Hank een culinair presentje gegeven ik ben benieuwd of zijn huisgenoten mee hebben genoten,zoniet zou ik als CEO ingrijpen.

Nu we het toch over Hank hebben,we hebben kunnen merken dat hij wakker was toen hij aanmeerde,de scharren heeft hij gevonden,maar ook op de tweede stek waren ze groter,en de laatste stek wat er niet zwemt kunt ge ook niet vangen.

De keuken:koffie met koek ,mijn koffie zat een smaakje aan mijn broer vroeg moeten die flessen leeg?JUPILER(is bier)behoeft geen verdere uitleg.Snert(erwtensoep)zelfgemaakt(ik denk niet door Hank waar zou hij de tijd vandaan halen.Broodje rookworst.Er was ook nog fris,daar kan ik niet over oordelen dat drink ik niet.

Het visteam vandaag was v/h rustige type,we hebben samen een gezellige scharrentrekdag gehad.ik moet nog vermelden dat aan bakboord kant een aaslijntje is stuk getrokken door vis.In de sluis nog een rondje v/d schipper naar ieders wens met gehakballetjes de mosterd kon wel scherper.

Het vangstbericht heeft al 4 biertjes gekost en ik riek de scharren in de pan 3 sterrenkost

Wat heeft het opgeleverd vandaag: Gulrig  1 wijting 33cm    2 botten   120 scharren   Met 4 man 4 hengels We waren met 10 sommige met 2 hengels tel uit je winst

Alain Tulleneers 12-11-2012 NB. Voor Hank, heb weer iets geks in gedachten op 16 dec.

        Alain Tulleneers=== Zondag 11 november 2012 ===


Zeevislanders.

vandaag zondag 11 november mijn eerste tripje met de EFSA vanuit Scheveningen in een soort competitieverband.

na de loting in het paviljoen van rederij Trip waar ik de nrs 21 - 3 - 11 heb geloot aan boord gestapt v/d ""Trip Junior" en stipt om 07.30 v/d kant waarna de 750 paarden v/d "Trip Junior" ons naar de vertrouwde stekken van de rederijen Trip en Vrolijk hebben gebracht zo'n 4/5 mijl uit de kant deze keer iets voorbij Kijkduin.

om precies 08.30 ging het eerste fluitje voor de eerste sessie van 2 uur , gestart met een licht verzwaarde onderlijn haakmaat 4 en 250 gram lood op het eind, dat werkte goed tot redelijk want om 07.30 was het laag en om 09.30  begon zachtjes de vloedstroom erin te komen, was ook aan de vangsten te merken, in het begin matig, waarbij de boot dan licht te zwabberen , wat me en onderlijn heeft gekost.

De eerste sessie op 21 leverde 6 maatse vissen op, de tweede sessie op 3 bracht 2 botten van 29 en 30 cm goed voor de knakenpot ? achteraf niet verloren op een wijting van 31 cm.

de laatste sessie op 11 met de volle vloedstroom erin opgeschakeld naar 300 gram eindlood, (wel gevist met 30/00 nylon, als je op 14/00 dyneema gaat hou je volgens mij 250 ook wel op zijn plaats). hier ook 80% ondermaats jammer.

Uiteindelijk 58 vissen aan boord gehaald waar ik volgens de regels er maar 17 kon aanbieden dus 70% ondermaats veel 19 of 18 cm.

Even voor de kenners duidelijk is dat op het "vlakke zand"tussen Scheveningen en HvH 70 tot 80% ondermaatse vis rondzwemt kan niet beoordelen als de rederijen wat dieper op gaan hebben op 12 m gevist,  Westerschelde monding "Wiesje"/ Nautilus " laten een ander beeld zien.

Verder een geslaagde dag goed EFSA georganiseerd, kan het iedereen aanraden max 26 vissers dus alle ruimte en vissers die niet voor de eerste keer een hengel vasthouden, geen breiwerken.

dus op naar de volgende op zondag 9 december (grote wijting) hoop ik.

Kees Graaf Den Haag

Kees Graaf
=== Zondag 11 november 2012 ===


Beste bootvissers.

Hier weer een klein bericht van H.S.V. de Tuimelaar. Op 10 november de laatste wedstrijd gevist met de Eendracht II van Henk Bakker. Mag zeggen een geslaagde dag met 85 vissen waarvan 75 platvissen en 10 rond vissen. Hiervan was het leeuwen deel mooie maatse vis. Grootste platvis een schol van 32 cm en grootste rond een wijting van 26,5 cm Omdat het de laatste was van het sezoen is ook de kampioen bekend en  ik mag wel zeggen een verrassing. Het hele jaar ging het al tussen drie personen maar toch gaat nummer 4 er mee heen door deze laatste wedstrijd zeer goed te vissen.Het verschil tot de laatste wedstrijd was 1 punt. Hierdoor was alles nog mogelijk. Kampioen 2012 is geworden Peter Schrauwen. Voor de wedstrijden van 2013 worden nog leden gezocht. De data voor 2013 zijn ook bekend en zie deze hieronder vermeld. 16 maart, 20 april, 11 mei, 15 juni, 6 juli (avondwedstrijd) , 21 september, 26 oktober en 10 november. Mocht u lid willen worden dan horen we dit graag.

Mail adres: Constan@enclaveberg.nl met vriendelijke groet constan

constan van den broek
=== Zondag 11 november 2012 ===


hallo allen

vrijdag 9/11 voor de eerste keer mee gaan vissen op de noordzee, met de "Wiesje"  Ik wil vooral de schipper en zijn helper danken voor de goeie raad en leerschool die ze me gaven.  Ik heb die dag enorm veel bijgeleerd én vis gevangen.  Nadat het me echt werd geleerd vlogen de scharren zo maar mn emmer in.  Bedankt personeel van de wiesje, jullie zien me zeker nog terug

henri

henri
=== Zaterdag 10 november 2012 ===


Vakantie !!!!!!

Het lijkt wel op een combinatie van een vakantie en een uitgebreid pre-pensioen, tsjonge jonge iedereen schrijft zelf een vangstbericht. Alleen Charles die altijd kond doet van de wedstrijden hebben we nog niet kunnen strikken. Maar ja, misschien komt dat nog…… (grapje Charles.)

GEWOON GOED MET WAT FOTO'S VAN DONDERDAG

  

De woensdag was ook gewoon prima. Aan het einde van de dag nog wat overbevolkingskorting gegeven maar dat was eigenlijk niet nodig want iedereen had echt lekker veel vis gevangen. Vooral Jilles deed van zich spreken door een megaschar van 35,5 cm te vangen (Ik dacht dat die alleen ver op de Noordzee te vangen waren John….) maar ook Patrick wist een prima gul te strikken. Verder was het gewoon grove schar en wijting wat de klok sloeg. Het aantal 30 plussers was niet van de lucht. Gewoon een lekkere dag.

 

Eigenlijk ben ik dan klaar want van de andere dagen (dank heren) staan al pontificaal vermeld op Zeevisland en de Wiesje-site.  Daarom eens iets anders.

Weet u wat dit is op onderstaande foto?? Het is een pier, een zeepier, een leegloper of (voor de Latinisten onder u) een Arenicola Marina.

 

Dé aasssoort bij uitstek in de periode die uw schippert zowat een Burn-Out verzorgd. En waar komen nou die Arenicola’s vandaan??? Uit het zand bij laagwater natuurlijk zult u dan zeggen. Nou dat zal wel maar de allerbeste pieren van de wereld komen bij het Piertje in Colijnsplaat vandaan. 365 dagen per jaar bel ik de avond van tevoren op en dan staat het altijd klaar, weer of geen weer, koud of nat, warm of broeierig. Het maakt gewoon niet uit. Dat verhaal van die kalkoen op 1e kerstdag kent iedereen al wel maar ik maak het soms zelfs mee dat hij het aas komt brengen als het een ietsiepietsie uit de hand loopt met de wurmen in de drukke periode met dubbele visserijen op 1 dag. Met een beetje mazzel komt Syl dan mee en dan heb ik meer oog voor haar als voor die guppekop met zijn pieren maar ja, kleinigheidje hou je altijd.  Daarom wil ik  Peter toch via deze weg nog maar eens een keer extra bedanken voor de bijzondere prettige samenwerking.

Hank Perrée

www.wiesje.net

Hank Perree
=== Zaterdag 10 november 2012 ===


vandaag 10/11/2012 mee gaan ankervissen met john van de zeearend kan kort zijn een goede vangst gehad in de voormiddag en in  de namiddag een iets mindere maar ben toch huiswaarts gegaan met 45 grote scharren en een 30 tal wijtingen ondermaats terug gestuurd. john bedankt voor de mooie dag. 
groeten Bart

Vlayen Bart
=== Zaterdag 10 november 2012 ===


Beste zeevislanders,

Gister mee geweest op de Wiesje van schipper Hank voor de verjaardag van mn zwager Raffie. (Niet Raffie van zeevisland/cordes travel) Om half 6 ging de wekker en nadat we platvispester badinho hadden opgepikt, reden we naar het zilte Vlissingen. Aldaar werden we opgewacht door de rest van de opstappers. Dit stel zeebonken ging duidelijk niet voor de eerste keer mee en zij zagen aan ons dat wij wel groentjes waren (halverwege de trip liet Raffie zich inderdaad van zijn groenste kant zien, maar daarover later meer).

Rond 10 over 8 verlieten we de sluis en stoomden we naar de eerste stek. In het staartje van Vloedstroom liet de vis zich niet van zn beste kant zien en een getergde Hank besloot daarom ook koers te zetten naar het ruime sop waar collega nautilius lag. Hier stond een aardige deining aan het oppervlak, maar op de bodem bevond zich wel veel plats: scharren! In een ruwer wordend zeetje werden de eerste doubletten en tripletten aan boord gehaald. Raffie kreeg langzaamaan de kleur van een rijpe komkommer en besloot zich benedendeks met de erwtensoep te gaan bemoeien. Badinho greep deze kans aan om met twee hengels te vissen en verzamelde op deze plak al een flinke hoeveelheid schar, waar de rest nog moeizaam op gang kwam. De meeste werden gevangen aan een simpele ijzeren 3 haaks paternoster beaast met zeepiertjes op haak maat 4. veel lijn geven was het credo om de boel aan de grond te houden, de scharren deden de rest. Op deze stek kwam af en toe ook een wijtinkje boven, maar echt feest was het nog niet. Van benedendeks kwamen ondertussen vreemde geluiden die mij deden besluiten even polshoogte te nemen. Tot mn grote verbazing had Raffie een mooie rijk gevulde soep gemaakt, deze zat alleen in de verkeerde pot, WC pot welteverstaan. Tot overmaat van ramp kregen we sterk ruikende substantie niet doorgespoeld en moest Hank een minder plezierig klusje uitvoeren ( nog maals excuses hiervoor). De prut werd overboord gezet en de meeuwen aten hun buikje rond.

Na dit offer aan Neptunus werd besloten nogmaals een andere stek op te zoeken, omdat het toch niet was wat de schipper ervan verwachtte. Op deze laatste plek was het heerlijk vertoeven, de zee was kalmer, het zonnetje kwam door en er werd uitstekend gevangen! Regelmatig werden er lappen van scharren gevangen die de 40 cm net niet haalden. Daarnaast kwamen er enkele mooie botten aan boord en werd er ook een maats gulletje gestrikt. Ondergetekende, die graag wat uit probeert, wist hier aan stukjes haring ook zn scharren te vangen, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat een zeepier toch iets beter was. Ook Raffie kwam weer tot leven en wist net als alle anderen een mooie emmer vis te vangen. Daarnaast deed Hank zn uiterste best om ons vissers van alle gemakken te voorzien. Biertjes, andere borrels, broodjes worst, erwtensoep,.. alles smaakte uitstekend. Ook gaf hij nuttige tips en hielp zelfs met het ontwarren van vislijnen. Constant in de weer om iedereen het naar de zin te maken en vis te laten vangen. De sfeer aan boord was uitstekend en toen we na vieren koers naar de sluis zetten was iedereen tevreden. Na een stevige handdruk werden we weer netjes op de kade gedropt en konden we terugkijken op een geweldige visdag met een hoop vis. Ik kan iedereen aanraden een afspraak te maken en eens een topdag te beleven op de westerschelde op de mooie boot van schipper Hank.

Hank nogmaals bedankt, wij komen zeker terug! Ragnar

Ragnar
=== Zaterdag 10 november 2012 ===


belgium norway fishers en family

bij deze gecondoleerd met het verlies van jullie vriend theo

sportvisserij nautilus
=== Zaterdag 10 november 2012 ===


super visserij vandaag met een groep op stap geweest die wel eens wilde zien wat je nu werkelijk kon vangen op de westerschelde. iedereen om 8 uur aan boord en even in overleg wat we zouden gaan doen ook hank van het wiesje was hierbij alleen rene van de piraat2  kon hier niet bij zijn wegens ziekte bed (jammer).We hebben besloten om in de walvisstaart te beginnen om eerst een mooi aantal scharrren te gaan vangen en daarna te gaan verkassen om te proberen nog wat andere soorten van ons zeebanket te gaan vangen,hierbij werdt door een van onze gasten de lucht in geslingert dat hij nog wel een tongetje zou willen vangen(november),wij hebben hierbij beloofd dat we ons best zouden doen.

Zo gezegd zo gedaan in de walvisstaart gelegen tot 11 uur en inderdaad allemaal een leuk portie schar gevangen ik geloof dat er al jongens bij waren met meer als 30 scharren en dit in 3 uurtjes tijd(de kleintjes die terug gegaan zijn niet geteld). toen zijn we gaan verkassen om op ander wild te jagen dus 20 min varen en anker eronder. Nou ook hier hadden we geen spijt en ook de gehoopte tong is boven gekomen. eindresultaat iedereen veel grote schar 9 tongen 2 gullen (4kg) en een berg wijting (25 %mooi maats) dus een geslaagde dag met 6 vissers,ook bij hank is de nodige vis aan boord gekomen

dus ook bij hem zal iedereen weer tevreden naar huis zijn gereden. met vriendelijke groet frank

sportvisserij nautilus
=== Vrijdag 09 november 2012 ===


Hallo zeebonken.

Jaja hier alweer een bericht vanuit Duizel.Gisteren zijn we wederom met het Wiesje op de woelige baren geweest.Het eerste uur hebben we op de schelde gevist,waar al leuke viskes werden bovengehaald.Om 9.30u vond Hank dat we maar eens"buiten"moesten gaan spelen.Eenmaal "buiten"   was het toch wel erg onstabiel maar  volgens de verwachting zou de wind in de loop van de dag afnemen.We hebben niet helemaal stil gelegen maar het was voor iedereen te doen,ik heb tenminste niemand zien "teruguiteten".Het eerste half uur kwam er zo af en toe een viske boven,maar toch niet de verwachte aantallen.Hank had een idee:Ik ga warme chocolademelk maken,is de situatie dan nog niet veranderd gaan we verkassen.Het is alsof de duvel ermee speelt maar vanaf toen begon de vis te bijten totdat we er met drie man een 150 hadden.Wel hebben we er wat teruggezet om te groeien.Omdat de golven weer aan de zijkant van het Wiesje bonkte hebben we nog een uur bij de orangemolen gevist waarna we om 16.30 u met een tot aan de rand toe gevulde emmer vis naar de haven zijn gevaren.Het was weer een geweldige dag met mooie aantallen vis waarvan de diversiteit weer groot was(schar,bot,tong,wijting,zeebaars,steenbolk,gul,en enkele mooie krabben).Trouwens de diversiteit vanuit de stuurhut mag ook wel even genoemd worden:(koffie met koek,chocolademelk met r.m?,broodje flinke worst,diverse dranken,en de primeur van het seizoen de zelfgemaakte snert van Hank,en last but not least de alom bekende laatsterondeballetjes.Wij drieen zijn na deze geweldige dag zeer voldaan naar Brabant verkast vanwaar we U allen weer gaan groeten en tot een volgende keer.

Harold,Rob en Frans

        Frans=== Woensdag 07 november 2012 ===


Beste petrus broeders,

Na thuiskomst van onze clubvisdag  met de MS Festijn vanuit Breskens op zaterdag 03 november

Bleek dat mijn hengel Technocrome met molen Penn Atlantis 8000 en een reserve hengel niet in de wagen lagen.

Ik werd er opslag niet goed van en verbijstering alom.

Direct opnieuw naar Rolf van de Festijn gebeld maar ik was zeker dat ik ze van boord naar de parking had mee gebracht.

Waarschijnlijk op de kade te Breskens vergeten in te laden.

Gezien het financieel verlies dat tegen de 500€ is zit ik meer in met mijn materiaal.

Mocht er een eerlijke vinder of Petrus Broeder zijn die dit materiaal gevonden heeft kan hij mij contacteren en een beloning ontvangen bij terug bezorging.

Mvg

De Viking

Voorzitter/ Secretariaat
Zeehengelclub Umicore Precious Metals Hoboken
Pauwels Eddy
Kloosterstraat 29/2660 Hoboken/Antw-België
O3/825.04.46
0496.71.89.07
eddy.pauwels2@pandora.beEddy=== Dinsdag 06 november 2012 ===


Zaterdag 3 November, de tweede wedstrijd van ons select groepje. Helaas was onze thuisschipper verhinderd door een ingrijpende operatie, nog veel sterkte, maar hij had het goed geregeld. Niet de Mozes, maar MS Marezaet was voor ons geregeld, het was niet van ik kan niet dus het gaat niet door, maar gewoon collega regelen, dank je wel hiervoor, want 2x per jaar is toch iets om naar uit te kijken. Door wat afmeldingen waren we maar met 9 man, en we hebben alles gehad, ik zal het maar opnoemen: een hartelijke ontvangst, gratis koffie(zolang we varen) zoals we gewend waren, met een koek trouwens, vissen nabij het kabelbord, warme worst en kaas halverwege de morgen, vaginale atmosferische omstandigheden(kutweer) en zon en daarbij meer dan 100 vissen aan boord. Vangsten waren voornamelijk wijting, 50% aan de maat, een enkele steenbolk wat schoonmoeders(grote bek stelt verders niks voor) zeedonderpad, schar van 30+ een enkele bot en een wat kleine gul. De wisselbeker veranderde van plaats, maar na een korte inspectie kon het woord overleden worden gegeven, Leon staat bekend om zijn visuitrusting, het kwam voor dat hij een muizennest in zijn tas meebracht, maar nu was de beker dusdanig gedemonteerd dat er niets andersd overbleef dan de voet en de top van het geheel uittereiken aan Frank(hij was heel blij)  Ik heb alleen maar lof voor deze boot die geen kopie is van de Mozes, maar wel net zo vriendelijk omgaat met zijn klanten.

Bruinisse(witwasse?)jan v.d.Kasteel=== Dinsdag 06 november 2012 ===


Al 3 jaar roep ik om het hardst, Oosterschelde, daar wil ik niet komen!
Al die keren dat ik de afgelopen 3 jaar een keertje de Oosterschelde op moest waren de vangsten eigenlijk altijd minimaal.
Maar nu moet ik van mijn geloof af.
Wim was een week of 4 geleden met een vriendenclubje van hem aan het vissen op de Oosterschelde omdat het te slecht was om naar buiten te gaan en vertelde mij dat ze GOED hadden gevangen. Ik geloofde er geen bal van, dus in mijn auto gestapt en ze opgewacht bij de steiger, koelboxen open getrokken en waarempel, ze hadden inderdaad goed gevangen.
Sindsdien een paar keer voorgesteld aan klanten om het toch eens te proberen en ja, mooie maatse scharren, en mooie aantallen.
Ok, toegegeven, buitengaats zitten er meer als je per hengel een 35-70 stuks eruit kan slepen, is toch beter dan op de Ooster- of Westerschelde, maar als je gemiddeld per hengel een 15 mooie maatse scharren kan vangen en geen last hebt van golven, dan is dit toch een prachtig alternatief.
Ook deze week weer 2 keer gevist op de Oosterschelde, afgelopen weekend zelfs met een goede windkracht 6-7, geen centje pijn en wel gewoon vis vangen.
Soms zelfs een triplet!
Zelf denk ik dat het maar een maand of 4 per jaar te doen is op de Oosterschelde, waarvan wij er wellicht nog een week of 4 van te gaan hebben in dit najaar.
Ter promotie, dagje Oosterscheldevissen, €50,- per persoon inclusief zeepieren en indien nodig een huurhengel.
Te boeken op alle dagen waar Groupon/ankervissen vermeldt staat in onze agenda: http://www.wrakvissen.nu/2.php

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Dinsdag 06 november 2012 ===


Wiesje en het 'het kon precies'

Zondag jongstleden was Wiesje het platform voor de tweede editie van de ZeeuwschVislogdag. Vervistten we dat vorig jaar in hemdsmouwen en korte broek, deze keer was het regelrecht herfst. Maar, dat mocht de pret niet drukken, integendeel ...
Want zoals in de titel vermeld, het kon precies!

Na wat bemoedigende woorden van Hank de avond tevoor dat alle ellende later zou komen dan ik dacht, toch het licht op groen gezet en de meute gebeld en ge-sms-t dat de tweede editie door kon gaan.
En zo stonden Muta, Waka, Ed, Rob, Rudy, Georges, Huub, JeanPaul en Johnno exact om zeven uur op het visdek van onze Westerschelde prinses. Zo strak als een snaar, en extreem gemotiveerd om de eerste wisselbeker in de wacht te slepen.

Rap de sluis uit en stuurboord het hoekje om voor de eerste stek van de dag waar het tot tegen half twaalf redelijk plezierig vertoeven zou zijn. En dat klopte op de seconde.

Ondanks dat Rudy een feestje had gehad de avond tevoor, opende hij de run voor de winst als een raket. Doubles, triples, de scharren vlogen zomaar de emmer in. De andere kant zag het meewarig aan en ergens merkte iemand droogjes op dat hardlopers meestal doodlopers zijn ...

Het zuid-oostenwindje werd ondertussen een zesje maar de Westerschelde liet zich toch nog steeds van de vriendelijke kant zien. Android adept en mobiel meteoburo Hank verzorgde ondertussen koffie, chocomel met rum, of andersom dat heb ik even niet meer helder, en liet regelmatig de stand van zaken weten wanneer de vloeibare zonneschijn de grond zou gaan bereiken. Handig. Vooral omdat je dan het noodlot afroept. Kortom, het begon te regenen, en niet al te zuinig ook.

Dat van die doodlopers enzo van even hiervoor, bleek uit te komen. Rudy viel stil. Doodstil. Wat hij ook probeerde, de schar trok een bijzonder lange neus naar de onderlijn van de bijbehorende visser. Huub en Muta maakten van deze situatue handig gebruik. Gestaag, en met regelmaat redelijk rap, visten ze een hele nette score bij elkaar. Niet dat de rest niets ving. Integendeel. Maar het tempo van Muta was niet bij te houden, met Huub als hele goede runner-up.

Het regenen was inmiddels hozen met tussenpozen geworden, de kentering kroop in het water, en de Westerschelde meende een ander gezicht op te moeten gaan zetten. De wind werd Oostelijk, rond de 6, en er begonnen toch wat putten in de weg te verschijnen. Reden genoeg om met de windverwachting in het achterhoofd iets naar binnen te gaan en een randje op te zoeken een anderhalve mijl zuidelijk van de plek waar Ed en ik 's zomers de baars trachten belagen.

We lagen er prima en ook hier was het vissig. Het liep wel niet zo hard als eerst, maar toch viel het er helemaal niet tegen. Muta en Huub deden er wat ze de hele dag al deden, de hele meuk een lesje geven. Dat lukte prima! JeanPaul en Rudy tekenden er voor twee maatse en een ondermaatse gul, Ed ving er een prachtige bot (aan een mossel nog al liefst!) en verder waren het er de scharren die niet talrijk waren, maar wel erg groot. Tesamen met een aantal wijtingen in een meer of minder prima formaat, kon het vééél erger!

Inmiddels was het opgehouden met regenen, wel zo fijn, maar de wind vertoonde de neiging om rond te gaan over de zuid en begon duidelijk toe te nemen. Kortom, het kanaalratje was west langs aan het voorbij lopen en dus was de kans 100% dat de wind spoedig zuidwest zou zijn en flink zou aan trekken. En dus; Hank blies op de toeter, in dit geval letterlijk, en werd de (wed)strijd gestopt. Zo gauw we het rode licht rondden was de wind er met een dikke 7 vanuit de zuidwest. Het kon dus precies! Hank, helemaal goed ingeschat!!

In de haven werd er geteld, en bleek Muta de eerste ZeeuwschVislog beker en wisselbokaal te hebben gewonnen met 44 vissen! Rudy had de grootste vis weten te vangen met een halve centimeter verschil met JeanPaul; 43,5 cm gul! Het leverde hem een fraai fileermes op met een Shimano-cap! Rob kreeg de poedelprijs met 21 stuks; een tacklebox met inhoud!

Met dank aan Ed die mijn onmisbare hulp was in de organisatie, Hengelsport Zuiderduin voor de bits & peaces, en alsvanzelsprekend Hank die met zijn Wiesje ons de gelegenheid bood deze dag voor de tweede keer aan boord te kunnen vervissen. Bedankt man!

Tot slot, Ed, Huub, Muta, Waka, Georges, Rob, JeanPaul en Rudy bedankt voor de gezelligheid, de sportieve sfeer en de aanwezigheid. Zonder jullie was het niet gelukt!

Wat een werelddag ... (Trouwens, meuntjes kun je best eten, Ff roken, dan is er nix mis mee)

Ranglijst ZeeuwschVislogdag 4 November 2012:

1ste Muta 44
2de Huub 34
3de Ed 30 & John 30
5de Georges 28
6de Waka 27
7de Rudy 23
8ste Rob 21
9de Jean Paul 34 (2 hengels)

Greetz, JohnnoJohnno=== Dinsdag 06 november 2012 ===


Hallo beste sportvisvrienden, Hier nog even een kort vangstbericht van afgelopen zaterdag 3 november met de Seebear vanuit Hansweert. Het was gewoonweg slecht , met 15 personen gevist waarvan 10 er iets wisten te vangen waarvan de dagkampioen 1 gulletje had. We hopen op betere tijden maar voorlopig zullen we afwachten op betere vangsten vanuit Hansweert.
Groeten LucLuc Meuris=== Maandag 05 november 2012 ===


Vandaag (zondag) met de Wiesje meegeweest, mooie dag vissen. Met 9 hengels 269 vissen gevangen. Het was weer top Hank. Bedankt voor je gezelligheid , soep, broodje worst, lekkere chocomel en de rest van de drankjes.

 

HuubHuup Sleijpen=== Maandag 05 november 2012 ===


Wiesje en haar schipper Hank wederom bedankt voor een TOP visdag op de Westerschelde! Waren de weervooruitzichten voor afgelopen zaterdag in eerste instantie niet geweldig, achteraf viel het gelukkig allemaal mee. We konden naar "buiten", naar de Walvischstaart, waar gelijk vis gevangen werd. Mooie schar met af en toe een wijting en meun er tussendoor. Toen de zee te ruw werd, verkast meer naar binnen toe. Ook hier werd weer meteen goed gevangen, voornamelijk schar en een enkele bot. Ook balen omdat we hier DE vis van de dag verspeeld hebben. Hij was echt niet binnen boord te krijgen! Ondertussen was er ook weer de bekende prima service van Hank. Nadat ook hier de zee te ruw werd, verder op de Westerschelde in een beschut hoekje de middag uitgetutterd. Volgens Hank kon het hier vriezen of dooien. Nou het werd dooien. Een behoorlijke klus steenbolk kwam hier naar boven, afgewisseld met schar en als toetje 10 gullen. Met 10 vissers meer dan 300 vissen vangen is heel behoorlijk. Iedereen heeft zijn portie gevangen. Het was wederom goed op de Westerschelde.

    

Groeten van de club uit Helmond.Mark van Bree=== Maandag 05 november 2012 ===


Als voorzitter van een bescheiden zeehengelclub ( 12 mannen.) heb ik, met 4 clubscouts, de afgelopen dinsdag een dag op zee doorgebracht. En wel aan boord van MS  “Wiesje” met als vertrek haven Vlissingen. In een woord een verademing. Een geweldige ontvangst, deskundige begeleiding en een prima verzorging. Eindelijk weer eens een schipper die het vissen hoog in het vaandel heeft staan. Wat een feestdag met vangsten van meer dan 35 stuks per man.( Een emmer vol en dat met 1 hengeltje de man!!) De dag stak schril af bij het aanbod van de laatste tijd waarbij de sportvisvloot langzaam geëvalueerd is naar drijvende feest- en friettenten. Veel van de uitbaters lijken niet langer geïnteresseerd te zijn in de vangsten. ( De goede niet te na gesproken.) Jouw kennelijke passie voor het  bootvissen en de attentie die je besteedde aan je gasten sprak ons geweldig aan. Dus: We gaan onze ervaringen in de groep gooien.( Tot nu toe werd er, overwegend, positief op gereageerd.) Daar kom ik nog op terug. Kapitein Hank nogmaals bedankt voor de leerzame en succesvolle dag en ik hoop spoedig onze agenda’s naast elkaar te mogen leggen.  

Vriendelijk groeten. Ad Baudoin, Voorzitter van Zeehengelclub Vitalis, EindhovenAd Baudoin=== Zondag 04 november 2012 ===


Wekend verslag "The Pirate II".

Zaterdag 3 noember.

Vandaag om 8 uur de mensen opgepikt om een lekker dagje scharren te takelen. Tijdens het varen hoopte we dat we er konden komen i.b.m het weer. Na een half uurtje stomen kwamen we op de stek van bestemming, wonder boven wonder konden we hier uitstekend liggen. De scharren sprongen nog net niet aan boord, niet allemaal van een super formaat, maar er werd wel goed vis gevangen.

's middags zijn we naar de spijkerplaat gegaan omdat de golfslag erg toe nam, hier vingen we gestaagd ons visje. De vissen die we hier vingen waren wel een stuk groter dan waar we eerst lagen.

Zondag 4 november.

Vandaag om 8 uur de mensen opgepikt om weer een dag scharren te takelen. Wegens het nood weer dat ze afgaven zijn we maar eens een andere route gaan bekijken.
Op de eerste stek vingen we HEEL VEEL wijting. Wel veel kleintje maar er zaten ook forse "vissen" tussen.
Meneer de schar liep hier af en toe ook wel eens tussen door. Meneer "scheefsmoel" (tong) liet zich ook graag zien.
Dit hebben we de hele ochtend vol gehouden en iedereen had toch zijn klus vis. Na eens goed gekeken te hebben duurde het nog even wanneer het noodweer zou komen. Er werd voorgesteld om te verkassen naar de SluiseHompels hier vingen we weer scharren en meneer "sik" (gul) liet ons ook weer van zijn mooie schoonheid  genieten.

Nu de wind er toch aan kwam werd er voor gesteld terug te gaan naar de plek waar we 's ochtens lagen. We lagen er werkelijk nog maar een paar minute of meneer "sik" liet zich al weer zien. Na een uur lang wijtingen scharren en enkele tongen te hebben gedraaid, kwam de broer van meneer "sik" langs. De jongste van het stel wist deze mooie gul te vangen (vader mag trots zijn op hem, hij zorgde toch echt voor de meeste vis).

Om half 4 zijn we maar eens terug gaan varen omdat de wind toch wel heel erg hard werd.

   youri de back=== Zaterdag 03 november 2012 ===


vrijdag 2november met de jongens dagje gaan uitwaaien in Breskens. Schip "De Pascal" van rederij De Festijn lag op ons te wachten bij aankomst in de haven. Ondanks het gure weer waren we allen enthousiast om nog eens de hengels uit te kunnen te gooien. Hopelijk is de schar en de wijting van de partij. Eenmaal door de branding was het wel te doen. Het schommelde we redelijk hard( bft 6) maar niemand had er last van. Lang moesten we niet wachten op een aanbeet. Met de regelmaat kwamen de scharren ( mooi van formaat) en de wijtingen aan boord met een mooi eindresultaat als gevolg. Iedereen had een mooie klus vis gevangen. Totale vangst met 7 vissers 143 scharren en 36 wijtingen allen van de maalijket. wederom weer een geslaagde dag beleeft met de jongens van rederij DE Festijn.LudoLudo Peeters=== Donderdag 01 november 2012 ===


Poeh, poeh, beetje moe.

Die Westerscheldemond is toch eigenlijk een verschrikkelijk fijn water en een draak tegelijk. Verschrikkelijk fijn omdat je er bijna altijd weg kunt. Een draak omdat je in een drukke periode ook wel eens een ietsiepietsie vaak van huis bent. 9 dagen achter elkaar is wel een beetje teveel van het goede. Ik kijk ondertussen als een kasteelheer over mijn wallen heen. (Die onder mijn ogen dan wel te verstaan.)

Maar ja, in maart is het meestal minder druk dus onder het motto : “Hooien als de zon schijnt.” laten we  de schar- en wijting adepten aan hun trekken komen. Gelukkig waren er  een aantal mensen die al een vangstberichtje geschreven hebben dus dat maakt het iets gemakkelijker om achter de computer te kruipen voor het verslagje van de afgelopen week.  Het vogelverhaal kent iedereen al alleen ik had iets verkeerd gedaan met de fotootjes. Op de Wiesje site zie je ze wel op “ware grootte” dus dat is de moeite waard om eventjes te kijken.

Op woensdag had mede-Deltalid Marc Stuyk een alleraardigst gezelschap bij elkaar gevogeld. Hij was er zelf niet bij maar had wel van tevoren aangegeven dat er ook niet ervaren vissers bij waren. Daarom Arian meegevraagd om de horde waar nodig bij te staan. Nou mannen, zonder Arian hadden ze me ’s avonds bij elkaar kunnen vegen. Haakje hier, lijntje daar, visje los, “gooi es effe in”, piertje eraan, enzovoort enzovoort.  s ‘Ochtends even naar de verwachtingen van die dag gevraagd en die varieerden van “als ik maar iets vang” tot een heel voorzichtig “20??” Op een enkele overmoedige na (we noemen geen namen) haalden 7 van de 8 de doelstelling ruimschoots en de onfortuinlijke bluffert (grapje, het mocht) wist toch een zeer fatsoenlijke (bijna) gevulde emmer boven water te toveren. Het spektakel speelde zich af in de buurt van het zeer geheime plekje van Koen. Vooral de complimenten aan Olivier die ’s ochtends nog van toeten noch blazen wist en toch een bijzonder leuke portie joekelscharren  ving. Dan doe ik Erik zeker tekort want na een bijna visloze ochtend ging het daar in de middag crescendo mee. Ach, eigenlijk hebben ze allemaal verschrikkelijk hun best gedaan en goed gevist.

Ook leuk op de terugweg. Hoor ik daar ineens “Meisje ik ben een zeeman.” klinken vanaf het achterdek. Jos was blijkbaar zo blij met de hulp van Arian dat hij zijn mondharmonica te voorschijn haalde. En mensen ; hij deed het verrekte goed. De overige heren stonden in de kajuit te socializen want zij kenden Jos zijn mondharmonica goed. Arian en ik stonden zeer bewonderend te kijken. “Wè denkte daor van??”

 

Daarna starten we met het nog latent rondwarende administratieve spook op donderdag.  In een van de laatste stuiptrekkingen van mij als “boeker” (gelukkig doet Odette het nu) stond er een heeeeeele grote bende te wachten. En met heeeeeeel groot bedoelen we dan ook heeeeeel groot. Gelukkig bood de Nautilus uitkomst want die had nog wel plaats voor 2 opstappers. Zo werd er in de sluis driftig overgesprongen en kon iedereen weer vissen en ademen tegelijk. Deze redding viel onder de noemer :”Zonder geluk vaart niemand wel.”

Het werd een vissig dagje. Eerst bij Dishoek waar het redelijk ging maar de maat van de vis was niet alles. Omdat er een fluks Oostnoordoostenwindje op het programma stond moesten we wachten tot het afgaande water erin kwam. Zo lagen we om een uur of half twee op de Hompels en daar ging het als een trein. Zeer grote scharren en mooie wijting kwam er binnenboord. Ik hoop dat Guus ondertussen geleerd heeft hoe hij een schar onthaakt want die stond om de haverklap met een min of meer volle onderlijn klaar om het platte visgespuis te laten verwijderen. Dat pest overigens wel lekker en dat hebben we dan ook gedaan. Nog beter was Reinier te pesten die samen met Jean Marie voorop zat. Als hij weer grijnzend een aantal joekelscharren binnenboord trok riep ik steevast allerlei dingen die verkassen noodzakelijk zouden maken. Nog nooit zo vaak iemand een hartverzakking zien krijgen. Als ik daar weggegaan zou zijn was ik op zeker overboord gekieperd.

Ook door Paul  (en niet Piet lompe schipper….) want die scharrelde een griezelig aantal vissen naar boven. Ik had hem gevraagd te tellen en ’s avonds kreeg ik een leuk mailtje van hem met daarin het aantal. Ik zal het niet noemen (dat schept alleen maar verwachtingen en het blijft vissen) maar het waren er heul veul!!

Van Jos (bedankt kerel!!), Alain en Henk vonden jullie al berichtjes op de diverse sites en daarom stomen we door naar afgelopen maandag.  De heren van de colonne Vlimmeren stonden paraat op de kade. Iets of wat bedenkelijk want de zuizuidwestenwind floot rond je oren. Nou zijn Luc, Louis, Ad, Jos, Leon en John wel het een en ander gewend en hadden hun zeebenen gelukkig niet thuisgelaten.  En die hadden ze nodig. Eerst bij de WN2 waar het eerste anderhalf uur zeer mooie vissen bovenkwamen . Echter, Neptunus vond het nodig om op zijn fluit te blazen en het was daar dan ook over en sluiten. Toen naar de radartoren maar daar stroomde het eigenlijk nog te hard. Met soep en broodjes de meute een bijna visloos uurtje bezig gehouden. Op het moment dat men zich hardop af begon te vragen of ik knettergek was redde diezelfde Neptunus me. Want als de stroom er daar ook maar een piepklein beetje uitgaat dan komen ze weer. Niet super maar wel gevarieerd. Mooie wijtingen afgewisseld met ieniemienie’s, wat schar, een bot en….. nog een stuk of 10 tongen.  De gewenste gul liet het afweten dus toen de stroom eruit liep nog eventjes terug naar de Trawlboei. Vrijwel stroomloos lagen we daar in eerste instantie keurig op de golfjes te rijden. Nou heb je voor vis stroom nodig dus toen we eenmaal goed lagen te hotsebotsen kwamen ook daar de scharren weer. Het leukst daar was eigenlijk de gemene glimlach van Jos die wachtte tot iedereen had binnengedraaid en daarna zijn laatste hengel binnentrok met de laatste schar van de dag eraan. Geen supertopdag maar er waren toch ook weer emmer(tjes)vullers bij. Aan de matrozen lag het in ieder geval niet want die stonden zoals gebruikelijk hun mannetje. Keurig gevist heren!!

EN MAAR AAN STEFFIE DENKEN.....

Als visafsluiting de dinsdag met een zeer prettig gezelschap opstappers. Eerst naar de WN2 omdat daar de vorige dag zulke grote vissen boven kwamen. Na 20 minuten had ik er mijn buik al van vol want het was happerdeflap. Op naar de Walvisstaart. Overigens onder het gemor van de mannen van Ad Boudoin die het allang best vonden omdat ze al vis hadden. Toch weg dus en dat was een goede zet. We lagen er comfortabel met de Noordwestenwind en het opkomende water. Wat een vis zat daar zeg. Mooie scharren en (wat minder mooie) wijtingen kwamen in een zeer gestaag tempo binnenboord.  Vooral Wim Broere vond het nodig de vis zo veel mogelijk voor ieders neus weg te kapen, ondertussen steels naar binnen kijkend of ik wel gezien had dat hij er weer 2 of 3 aanhad.

   

Om een uur of 2 werd het daar te hobbelig en hebben we nog even uitgerust op de Spijkerplaat. Ook daar begint de vis nu toch echt zijn opwachting te maken want daar kwamen mooie scharren, wat wijting, een mooie tong en een maatse gul boven. Iedereen blij.

En die negende dan?? Dit zijn er nog maar 8. Nou, dat was weer een zeer speciale dag. Om half 2 een groot gezelschap opgepikt voor een asverstrooiing. Beetje gek misschien maar dat vind ik ontzettend mooi om te doen. Altijd een apart sfeertje. Heel wat anders als een zooitje lawaaischoppende vissers aan boord. Beetje plechtig, iets ingetogen maar altijd weer zeer indrukwekkend om te mogen doen.

OPGELUCHT

Nou, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 01 november 2012 ===


Wat vooraf ging……………….. 

Het is allemaal begonnen op donderdag 31 mei 2012, vooraf her en der eens nagevraagd voor een visdagje buitengaats, niet te ver, want niet iedereen heeft een zeebestendige maag. Uiteindelijk een afspraak gemaakt met Hank om 08.00 uur bij de sluis in Vlissingen. Opgestapt en Wiesje de sluis in en weldra flink schommelend de monding van de Westerschelde in, op de visstek aangekomen hengels uit en wachten, ophalen en wachten een enkel visje kwam aan boord en enkele stoere hengelaars werden al een beetje bleek rond de neus en na enkele uren kwamen er groene tinten te voorschijn, voor Hank het sein om te gaan verkassen. Een kalmere stek opgezocht aan de Belgische kant maar het wilde niet die bewuste dag en om 15.00 uur was de ambitie bij iedereen een beetje op en we zijn weer op huis aangegaan. Terug de sluis in (iedereen een beetje in mineur) deed Hank ons een leuk voorstel: We mochten een nieuwe afspraak maken voor een lief prijsje op een doordeweekse dag.  

Daarom beste Hank, Hartelijk dank voor de zéér goede en prettige visdag van afgelopen vrijdag 26 oktober 2012, het was beslist anders dan de vorige keer. Het weer was goed en de zee was wat kalmer, maar ze BETEN Véél  beter. Hank top, het was vandaag prima en zeker tot de volgende keer.  

Groetjes Jos van Kalmthout en de gehele ploeg.     Jos van Kalmthout=== Donderdag 01 november 2012 ===


Gisteren 31 oktober zijn wij, de vissers van hengelsportvereniging "De Forel", weer een dag de Oosterschelde opgegaan om weer een wedstrijdje te vissen.

Om 0.800 uur voeren we zoals gewoonljk, met De Eendracht ll van Henk en Catrien Bakker vanuit Tholen uit en om half tien waren we op het Goesse Sas en al snel gingen de eerste lijnen overboord. De eerste vis werd gevagen door onze Jaap, en al snel volgden er wat meer. Tot aan het eten zo rond 12.00 uur werd er door sommigen van ons redelijk gevangen, maar na het eten, wat weer uitstekend verzorgt was door Catrien,  is het een stuk minder gegaan. De vloedstroom kwam heel hard opzetten en op den gegeven ogenblik was er bijna niet meer te vissen. Stukken lood van 250 - 300 gram haalden de bodem niet. Dan houdt het op voor wat betreft de platvis. De grootste vis werd gevangen door Koos een schar van 30 cm. Toen we 14.45 uur stopten hadden we met 20 man 148 vissen gevangen, een slecht resultaat. Maar we weten dat de goede tijden van het vissen allang voorbij zijn dus we maken ons hier ook dan maar niet druk meer om. Zolang het bij de vissers onderling maar gezellig blijft gaan we gewoon de volgende keer weer de Schelde op. De laatst wedstrijddag is op 21 november en dan zit het er voor 2012 weer op.

Mannen en bestuur bedankt, Koos AandewegKoos Aandeweg