Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van november 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 30 november 2013 ===


De bottenkoning toog vanmiddag naar het Beerkanaal bij de pilotenhaven in de hoop de andere platvis aan de haak te slaan, namelijk de schar. Het was eerst de bedoeling op bij de brug over het Calandkanaal te gaan staan, maar de bankjes waren al bezet en de vangsten waren mager en vooral: alles te klein. Dus door naar het Beerkanaal. Gevist met twee hengels. En vanaf de eerste inworp ononderbroken beet. Helaas geen enkele schar tussen de wijtingwoede. Wel een enkel papgulletje en een klein formaat noordzeekrab. Aan het eind van de middag blies de noordenwind mijn gevlochten lijn in de metalen kade, weg onderlijn. Verder met de nylonspoel. De vangsten namen na vieren zienderogen af. Toen ik mijn andere nylonlijn een enorm aantal meters langs een onderwateropstakel liet kapotschuren betekende dit einde verhaal van mijn vissessie. Ik kan een nieuwe lijn gaan laten opspoelen, goed voor de economie. Laten de havenbaronnen zich gelet op dat mogelijke visverbod maar beseffen dat dat Rotterdamse binnenhaventje ook op deze manier geld in de economie pompt ;-). Ik kijk eerlijk gezegd uit naar een scharreninvasie in de Europoort. Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 30 november 2013 ===


hallo allemaal

vandaag gevist op de boulevard in vlissigen,

vangst was redelijk 3 scharren en 2 wijtingen.marc=== Vrijdag 29 november 2013 ===


gisteren weer naar de zwarte polder.gevist van 13 tot 18u laag 15.50u.rustige zee en ook de vangst.10 wijting 1 mini gulletjeeee terug.4 mooie schar mee voor de pan.kan niet altijd feest zijn.

groeten en vang ze vissertjevissertje=== Vrijdag 29 november 2013 ===


Hallo,

Woendag met 2 vismaten naar Middelkerke getrokken om er te vissen vanaf de golfbrekers. Hebben even moeten zoeken om er eentje te vinden die nog vrij was. Mijn 2 maten op de breker en ik in het begin, tot laag water, op het strand. Daarna op mee op de breker gaan staan. Ik had toen een flinke bot, de vismaten elk een schar...niet hoopgevend. Met het keren van het tij ( 15u) kwam de beet er beter in en was de vis goed aan de maat. Ik had uiteindelijk 1 flinke bot, 7 maatse scharren en een meun. Van de maten weet ik het niet zeker maar ik dacht Wim een schar of 6 en Mark een schar of 8, allemaal goed aan de maat. Als aas gebruikten we verse tappen van De sportvisser in Oostende. De scharren hebben de dag daarna gesmaakt, met pureepatatjes en ajuinsaus...mmm.

vis ze!

Rikske uit LierErik Peeter=== Vrijdag 29 november 2013 ===


Ondanks dat we een vissessie hadden gepland voor vandaag, vrijdag, besloten we vanwege de weersverwachtingen deze te verzetten naar gisteren, donderdag. Niet alle vismaten konden vandaag mee, want Jan zat nog met een blessure aan zijn hand en Johan (2) kon geen snipperdag krijgen.We hadden aas besteld bij fam. v. Dixhoorn wat ook nu weer van perfecte kwaliteit was. Omstreeks 13.30 uur waren we daar, even bijgekletst en toen naar de boulevard in Vlissingen gereden want daar wilden we vandaag ons vissersgeluk gaan proberen.

Omstreeks 14.30 uur lagen de eerste onderlijnen in het water. Het viel ons op dat er maar 1 visser verderop stond te vissen, voor de rest was heel de boulevard leeg. Na 10 minuten mocht ik mijn eerste wijting(kje) aan de kant trekken. Toch altijd leuk om te zien hoe deze vissen leuke aanbeten kunnen geven op je hengel. Dit ging zo een tijdje door tot een uurtje voor laag water, toen kwam er de klad in. Mijn vismaat, Nico de zeehondentemmer, had niet zoveel geluk en zijn teller stond nog steeds op 0.

Pas na een uur met opkomend water begon er weer wat beweging te komen op onze hengeltoppen (jazeker, ook Nico mocht zijn eerste vis(je) naar boven trekken.

Afijn, omstreeks 20.00 uur vonden we het wel goed voor deze dag en de eindstand was: voor Nico, 2 wijtingen en voor mezelf 9 wijtingen en 1 schar. Om heel eerlijk te zijn hadden we beiden toch wel iets meer vis verwacht.

Helaas moesten we vandaag ook het nodige materiaal weer verspelen, Nico mocht 2 onderlijnen inleveren en ik mocht er maar liefst 5 achterlaten.

Al met al hebben we het toch prima naar ons zin gehad. Volgende keer toch maar weer een andere stekverkenning gaan doen.

Met vriendelijke visgroeten,

Nico Machielse & Johan FrijtersJohan Frijters=== Vrijdag 29 november 2013 ===


Gisteren een heerlijke dag gehad met m'n vismaat in Vlissingen. We stonden bij de tennisbaan aan het Nollestrand. Het was laag om 16.15 uur. Tot een uur of 15.00 uur was er zeer weinig beweging. Daarna begon het redelijk te lopen, maar wel zeer veel ondermaats. Wij stonden tussen 2 mannen uit Belgie (aardige gasten). Ook daar was het zeer rustig. Vanaf een uurtje of 18.00 uur tot 19.00 uur werd er goed gevangen. Totaal hadden we een stuk of 20 visjes waarvan we er 6 mee hebben genomen voor de pan!! Het was niet wild maar toch een leuke dag gehad!! Jammer dat onze andere vismaten niet meegingen!! Volgens mij durven ze niet omdat ze bangen zijn dat ze helemaal niets vangen!!Harold de tongspecialist=== Vrijdag 29 november 2013 ===


Gisteren gevist bij Zoutelande van 13.30 tot 16.30. Vangst: 6 scharren, 7 wijtingen, 2 knorhanen. Op 1 schar na allemaal klein spul.

HenkHenk Mangnus=== Donderdag 28 november 2013 ===


Vanmiddag aan de Banjaard gestaan, begonnen om 13.00 tot 16.30.

De eerste uren geen aanbeten, pas rond 15.30 de eerste aanbeten, rond 16.00 was laag.

Uiteindelijk toch nog 9 scharren en 1 piepklein gulletje.

Scharren waren middelmaatje.

Ondanks de korte tijd van actie op de lijn toch een heerlijke middag zeker qua weer.

Zag ook een aantal vissers komende van de Roompot aan de linkerkant vissen, kon helaaas niet waarnemen of daar inmiddels ook schar werd gevangen.

Dinsdag op de keien gevist voorbij het vuurtorentje richting West-Kapelle tegenover het restaurant.

Was een drama, 6 x ingegooid op 4 verschillende plaatsen, 6 x gelijk goede aanbeten echter ook 6x de lijn kwijt.

Toen was de lol ervan af, naar de strandjes gegaan richting Domburg, echter vanwege ruwe branding en veel water voormij, kon ik niet al te ver gooien.

Uiteindelijk nog 1 grote bot en een klein zeebaarsje.

 

Groet JohnJohn de Visser=== Donderdag 28 november 2013 ===


't Kan niet altijd een feest zijn zoals vandaag ervaren aan het tennispleintje.  Laag water 16:15 uur en na wat file leed aan de waterkant toegekomen iets na twaalf.   Ruim op tijd en nog weinig beweging van vissers.  De eerste uren zat er niet de minste beet in. Ik denk dat het rond een uur of 3 was dat de toppen wat begonnen te bewegen met als resultaat een kleine wijting, wat later een mooie wijting en nog later een scharretje.  Voor de rest.....af en toe een visje maar haast alles was ondermaat of echt niet de moeite om mee huiswaarts te nemen.  Na laag wel iets meeer beet maar het formaat bleef ondermaats.  Rond 18:00 uur maar besloten om in te pakken.

Mee huiswaarts voor mij een moooie wijting en de rest terug. Die rest...ik heb ze niet precies geteld maar ik denk iets van 25 stuks.

Mijn vismaat een stuk of 12 vissen maar de meeste ook klein van stuk.

De andere vissers.....weet het niet precies maar naar ik van enkele kon horen gene vette.

Eentje om  snel te vergeten maar toch buiten geweest.

 

Groeten,Milan=== Donderdag 28 november 2013 ===


Beste Visvrienden Vandaag nog eens geprobeerd om een visje te vangen, dus eerst langs de Fixet in s,Gravenpolder of te wel eerst langs Cees om wat bij te praten ,wat kun je daar toch veel informatie inwinnen,hij vertelde dat het aan het strand ook niet zoveel was dus dan maar naar de Westerschelde met super verse pieren ,Cees had nieuwe onderlijnen binnen gekregen dus vroeg hij mij om ze eens uit te proberen , en jawel hoor om in te gooien veel mee en ik heb er ook vis mee gevangen een aanrader waard, het waren platvis onderlijnen met grote lichte rode afhouders , ik heb vele kleine wijtingen gevangen , maar ook een zeven tal grote en een paar scharren. Wat mij opviel dat bepaalde vissers ook de zeer kleine visjes meenemen , Visvrienden laat die toch zwemmen wat heb je daar aan , ik hoop dat eens gepakt worden , maar al met al toch een leuke visdag gehad , met de dank aan Cees WillemWillem=== Donderdag 28 november 2013 ===


Afgelopen woensdag weer wezen vissen aan de binnenkant op de noordpier (wijk aan zee)op mijn favorieten vis de zeebaars. Begon rustig weinig aanbeten wel veel mini wijtings, gelukkig zwommen ze gelijk weg. Toen de wijting verdween, kwam de zeebaars in actie. In totaal 6 waarvan 3 maats en nog eens 3 missers. 2 maal 38cm en 1 van 42 cm. Op een andere stek was ik bezig met een ultra lichte hengel aan het optuigen( speciaal voor kleine zeebaars gekocht), Ik keek naar mijn andere medium hengel en zag mijn hengel tekeer gaan en flink buigen van de aanbeet. Dat moest een 50er zijn geweest. Bij het pakken van de hengel had de vis zicht niet vastgebeten. Dus mis jammer. Maar wat was het weer leuk. Ga toch maar weer op zaterdag proberen het blijft verslavend wil nog niet beginnen aan platvis en gul.Moes=== Donderdag 28 november 2013 ===


Hi vissers,

Gistermiddag een middag / avond wezen vissen in Domburg van 14.00 uut tot 19.00 uur.

Laag water om 15.10 over de vangst kan ik kort zijn 2 botjes en dat met 4 hengels.

Fijn dat beroepvissers weer lekker dicht aan de kant aan het slepen zijn, vorige week nog leuk gevangen en dat geldt ook voor Zoutelande.

De visserij was even leuk maar is dan ook weer snel voorbij met zulke schepen.

Jammer maar helaas.

Groeten RobRob=== Donderdag 28 november 2013 ===


Vandaag bij de zeelandbrug gevist. Helaas, niets, nul komma nul. 2 weken geleden nog een paar schar en bot gevangen aldaar, maar zie er bijna dagelijks de kottervloot van colijnsplaat rondploegen.

Tja,....vul het zelf maar in.Adrie=== Donderdag 28 november 2013 ===


hallo allemaal,

gisteren nog wezen kijken op de boulevard.,

word redelijk goed vis gevangen, vooral grote wijtingen en een enkele schar.kees=== Donderdag 28 november 2013 ===


Gisteren in europoort gebied wezen vissen  was prima weer van hoog laag gevist viel niet tegen veel aanbeten  vangst viel wat tegen 12 stuks wijting 1bot  helaas niet voor de pan nog steeds teklein dus zwemmen weer  volgende keer beter .

Thomasthomas=== Woensdag 27 november 2013 ===


Leuk artikel...

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/vissen-in-noorwegen1 Raffie=== Woensdag 27 november 2013 ===


Hi, ben juist terug van zwarte polder.

18 tal schar, wel wat kleine erbij, en de obligate kleine wijting.

Tip voor de medevissers: met opkomend goed gevangen...janb2=== Woensdag 27 november 2013 ===


Test Sylvester-cup

Met het oog op de Sylvester-cup hielden we woensdag met de Zeevism-Olen een oefensessie aan het Nollestrand. De vangst was in vergelijking met enkele weken geleden matig tot slecht. Bram kon blijkbaar het verst werpen en won overtuigend voor Jan. Marc werd verdienstelijk derde en ving met zijn laatste draai nog een mooi doublet schar. Tot slot noteren we nog de bijzondere vangst van een knorhaan.

  Marc=== Woensdag 27 november 2013 ===


Gisteren Dinsdag 26 Nov, van 7 uur tot 2:30 weer eens gevist op de Noordpier, ik en nog een andere visser waren de laatste op de pier, terwijl het een prima weertje was, wind was in de vooravond al gaan liggen, geen regen, water beetje rumoerig, wbt de vangst, een klein gulletje terug naar mama, 27 scharren waarvan er een paar weer zwemmen, wat puitaal, geen wijting(kjes) deze ronde, het viel eigenlijk wel tegen na zo een ruk wat niet verwonderlijk is als er continue en dat tot midden in de nacht 4 boten de hele kust afstropen in een omtrek van een paar km voor de pierlengte, er blijft zo weinig nog over voor de sportvisser die een maaltje in de pan wil zien, triest gewoon.

Greoeten en vangze

RonnieRonnie=== Woensdag 27 november 2013 ===


goede middag.

gisteren wezen vissen aan de zwarte polder.begonnen 10.45u tot 16.15u.laag om 13.50u.een stok met afhouders een met dwarellijn.
als aas leeglopers.resultaat 10 scharren.7 wijting 1 lomp.bijna alles met afgaand en aan de afhouders. 1schar en 5 wijting terug.windje op de kop maar toch lekker gevist.

groeten en vang zevissertje=== Woensdag 27 november 2013 ===


Hallo medevissers,

Een verlaat vangstbericht van afgelopen zaterdag, het was een beetje druk de afgelopen dagen want onze dochter moest geopereerd worden in Den Haag, het is heel goed gegaan het is echt een pak van ons hart.

 Vissen zit er even niet in maar dat komt wel weer. Het begon zaterdag avond heel matig op het sluizencomplex van IJmuiden. Er was bijna geen stroming toen ik aan kwam. M'n maatje had al een maatse baars op de kant maar toen hield het ook een beetje op. Heel wat driften geprobeerd maar helaas. Toen gingen we verkassen en het was gelijk weer raak het was gewoon effe zoeken waar ze verstopt waren maar we hebben ze gevonden een aantal kleine , maar wel mooie baarzen op de kant gehaald en weer laten zwemmen. Toen nog een keertje verkast en toen ving ik er nog een vette bot bij. Al met al weer een leuke visavond met een mooi aantal visjes. Het blijft mooi om deze gestekelde vrienden te vinden en te verleiden tot een aanbeet. In ieder geval succes allemaal , ik ben er even niet dus hebben jullie meer kans!

Met vriendelijke groet ,Har=== Woensdag 27 november 2013 ===


dinsdag eens geprobeert in de buurt van Zoutelande, prachtig weer bijna geen wind ,behoorlijk druk met vissers maar er  was nog een plekje vrij, naar laag toe niet veel vis af en toe een puitaal en kleine wijting maar met opkomend water begon het te lopen op de zagers en mesheften ,dichtbij aan de kant veel wijting maar verderweg leuke scharren ,soms 3 aan de onderlijn , de tel kwijt bij de wijting  maar bij de scharren stond de teller op 19 waarvan 11 voor de pan,noodgedwongen naar huis want het aas was op anders had ik wel langer blijven staan!! donderdag proberen op een andere stek maar dan vanaf laag water beginnen

groet jan w

 jan w=== Dinsdag 26 november 2013 ===


Vanmiddag een paar uur gevist op de dijk van Westkapelle, regelmatig vast, dat was jammer, regelmatig mooie beten, resultaat 12 kleine gullen,

2 puitalen en een noordzeekrab, regelmatig lijnen met vis verspeelt door vastzitten aan de stenen,daar waar de vis zit!adriaan=== Dinsdag 26 november 2013 ===


Gistermorgen naar het strand van Kijkduin ,dat had ik gauw gezien binnen een half uur weer in de auto ,dan maar naar het havenhoofd in scheveningen gereden en net na de bocht gaan zitten .

Na een half uurtje en een vis verder ,surfers natuurlijk recht voor de deur alles weer opgepakt en door naar de kop maar ook daar werd niks gevangen en na een hele gul van wel een 25 cm had ik het wel een beetje gehad het hele pokke eind weer terug en maar eens op het strandje voor de haven ingang gaan zitten .

Had ik dat maar gelijk gedaan ,nog 2 uurtjes gevist en een dikke 20 vissen gevangen met 6 wijtingen van boven de 40 cm en een stuk of wat 30ers erbij en nog wat klein spul in de vorm van bolken en gulletjes.

Vandaag laatste dagje vrij en weer als een speer naar de haven ,kwamen nog 4 medevissers bij die ineens heel snel gingen optuigen toen ze zagen wat er uit kwam ,kortom top dag gehad waarbij iedereen dik in de vis zat met weer hele dikke wijtijngen erbij ,zo zie je maar je probeert is wat op een plek waar je niks verwacht en blijkt het een hoop vis op te leveren .

Gr Mischamischa=== Dinsdag 26 november 2013 ===


Na twee mooie visrijke avonden vorige week, gisteren (ma 25) en vandaag (di 26) weer naar het strand gereden.

Beide keren 3 uur voor LW tot 2 uur na. wind N / NO

1 hengel met afhouders haken no.4 en 1 met dwarrellijnen / Jojo. haken no.2

Zagers en pieren

Ver en dichtbij

 

Gisteren op het Nollestrand: 3 wijtingen, waarvan 1 maatse, 1 klein scharretje en 2 mooie onderlijnen incl. lood

Vandaag in Zoutelande : 1 steenbolkje en heel veel plasick bij afgaand tij

 

Maar weer wachten op mooi tij in de avond en ZW wind.

 

Gr.

CornelisCornelis=== Dinsdag 26 november 2013 ===


Goedemorgen 

Maandag 25 nov. wezen vissen met z'n drietjes en later kwam er nog een vismaat bij.

Om kort te zijn... noppes!??

Gevist van 9.45 tot 14.30 uur.... en 1 beetje gezien... of was het een krab??

En dat in de omgeving van Dishoek. Oke.. het was doodtij en er had natuurlijk een noorden tot noord oosten wind gestaan, maar zo slecht heb ik het nog nooit meegemaakt!

Was het overal aan de kust zo slecht???

Het lag niet aan het aas, de hengels en onze instelling. Ook collega vissers, en het waren er nogal wat, kregen bijna geen visje aan de kant!

Ver weggooien, dichtbij, het hielp niet... maar het was tussen de buitjes door toch weer best vertoeven aan de waterkant, vervelen doet het nooit!

Maar met doodtij gaan we voorlopig niet, het is wachten op laagwater in de avond...

Want de scharren zullen er echt nog wel zitten...

tot kijks

Ben, Rob, Ray en StijnSorgedrager=== Maandag 25 november 2013 ===


Vandaag voor het eerst gevist in de yantzinhaven. Makkelijke stek, auto bij je in de buurt en mooie vlakke kant. Wel hoog boven het water. De vangst mij zeer mee. Gevist met twee hengels met 2 haaks dwarrellijnen. In totaal ongeveer 60 stuks gevangen. 4 mooie scharren, 1 papgulletje en diverse ondermaatse wijtingen en steenbollken. Elke worp was een aanbeet. Niet alles is dan vangen maar ja, bij deze hoeveelheden maakt dat niet zo veel uit. Groeten en vang ze.Mark=== Maandag 25 november 2013 ===


46e editie Eilandwedstrijd 2013 Schouwen Duiveland.
Zaterdagmorgen mochten we aantreden voor het kampioenschap van Schouwen-Duiveland. Onze lokale viswedstrijd waarbij we met de vier eilandelijke zoute hengelsportverenigingen Dreischor, de Krabbe, t' Zijpe en Oosterschelde bepalen wie zich kampioen van Schouwen-Duiveland mag noemen. Ik had voor mezelf verzonnen dat ik eens controleur wilde zijn, dus lekker niks geen voorbereidingen en geen visspullen schoonmaken bij thuiskomst. Frits kon mijn plekje in het tweede team van Dreischor innemen. Ik had voor Frits vrijdagmiddag nog een pakje pieren meegebracht van de Fixet s'Gravenpolder.
 
Er waren zo'n 85 deelnemers, en om 9 uur gingen de looien de grote plas in. Ook buurman Leo, het kale gevaar, was weer van de partij. In de zomer doet hij aan zoetwatervissen, nu de R in de maand is schakeld hij om naar snoek-sleuren en zeevissen. Hij viste in het team van HSV Oos-ter-laetste. Gezien de lokale vangstberichten was er niet gekozen voor het Westerschouwen-parcours aan "de trap der 1000 zuchten", maar visten we aan het strand tussen Renesse en Scharendijke. Dit was hetzelfde parcours als de eilandwedstrijd van vorig jaar en de Krabbetroffee van een paar weken geleden.
 
Ik was controleur op de laagste 25 nummers en daar stonden Johan, Rudi, Eric, Piet en Kees. Johan. Eric en Piet begonnen al goed die hadden al gelijk vis bij de eerste draai. Onze Wessel stond net buiten mijn rayon en ook die pakte al een grote bot bij de eerste worp. Via de tam-tam hoorde ik ook al dat Dennis, regerend Eilandkampioen 2012, ook al met een dubbeldraai gestart was. Er was dus gelukkig vis op het parcours en aangezien ook het weer zienderogen opknapte werd het een mooie visdag. Na anderhalf uur ging de stroming eruit en zou de vangerij wat minder worden. Dennis was als een speer gestart en stond na anderhalf uur al op 6 vissen. Johan en Eric stond intussen op 3 vissen. Er was een aardige verscheidenheid aan vissoorten, behalve de te verwachtten wijtingen waren er ook wat botten en fraaie scharren. Verder kwamen er nog een vuile schar, een lompje, een paar meuntjes, grondels en een spiering op de meetlat. Opvallend was dat de grootste wijtingen veelal graatmager waren. Viel bij de meeste deelnemers de vangst in het laatste anderhalf uur stil, kwam Frits pas laat uit de startblokken. Hij wist 6 van zijn 7 vissen in het laatste deel van de wedstrijd te strikken. Na vier uurtjes vissen was het tijd om op te krassen en mochten we weer in de Schutse samenscholen voor de prijsuitreiking. Tijdens de prijsuitreiking kwam Sinterklaas nog met zijn gekleurde pieten ook nog even binnen maar gelukking hoefden de 32 "nietsvangers" deze keer geen liedje te zingen. Van de 12 Dreischorse deelnemers kwamen er maar 5 met vis terug van het strand, dus voor de verenigingsprijs kwamen op de 4e plek met 209 cm. De verenigingstitel ging deze titel ging naar het 1e team van HSV Oosterschelde met 339 cm gevolgt door Zijpe 1 met 324 cm, Zijpe 2 met 217 cm. De vissende dames kwamen zonder vis terug van het strand, bij de junioren ging de titel naar Kees Twigt van HSV Zijpe met 2 vissen 53 cm. Er werden ruim 110 vissen gevangen met een totale lengte van ruim 25 meter. De fotos komen deze keer van Marian Schellekens van www.jamarnatuurlijk.nl
  
     
    
 
 
Bij de heren was de stand als volgt:
1e vak B Frits Oprel HSV Dreischor 7 vissen 145 cm
1e vak A Johan Rombouts HSV Oosterschelde 5 vissen 117 cm
2e vak B Dennis Zwiers HSV Zijpe 6 vissen 127 cm
2e vak A Denno Goedheer HSV Oosterschelde 5 vissen 111 cm
3e vak B Arjan Kot HSV Zijpe 5 vissen 118 cm
3e vak A Jim Stello HSV Zijpe 4 vissen 88 cm
4e vak B Jaap Versendaal HSV Zijpe 5 vissen 116 cm
4e vak A Wessel de Wilde HSV Dreischor 3 vissen 70 cm
5e vak B Marcel IJzenbrandt HSV Oosterschelde 3 vissen 74 cm
5e vak A Eric Goedegebure HSV Dreischor 3 vissen 64 cm
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 25 november 2013 ===


Hoi Hoi vissers

Vandaag een dieptepunt in mijn vis carrierre gevist van 8 uur tot 14.00 uur in dishoek,Swa 2 schar en 2 wijting en Leo 2 schar en 1 pap gulletje,buurman uit Essen had ook niet veel toen we vertrokken2 scholen baarsjes 2 scharren en 1 wijting op de parking nog 2 vissers gesproken deze hadden niets gevangen kortom een dag om snel te vergeten.Leo uit Putte=== Maandag 25 november 2013 ===


Noordpier Wijk aan Zee

Gisteravond nog even gevist op de Noordpier, was wel erg koud vergeleken met de laatste keer. Had volledig niet gekeken hoe het tij zou vallen, dus op de bonnenfooi net voor de bocht gestaan. Wel aardig gevangen, binnenkant wijting waarvan enkele maatste, maar ik heb daar niet eens een half uurtje gevist. Aan de buitenkant in een kleine drie uurtjes tijd toch nog 4 leuke gulletjes en wat schar, een hele grote bot een als klapt op de vuurpijl een Koolvis van 31 centimeter. Ook wel leuk om te vangen, en redelijk harde aanbeet gaf die.

Floor we lopen elkaar inderdaad steeds mis, de laatste keer stonden we beide tong te vangen, dus dat impliceert dat het erg lang geleden is! Wil je wel mijn contactgegevens geven maar om dat nou hier open en bloot te melden lijkt mij ook niet verstandig. We treffen elkaar binnenkort hopelijk op de pier, gewoon vaker vissen dat vergroot de kans om elkaar tegen het lijf te lopen, en anders zet je je gegevens maar op een van die rotsblokken op de pier, wel een waterbestendig krijtje meenemen haha

vangze allemaalMohamed=== Maandag 25 november 2013 ===


Beste medevissers, hier nog een verlaat vangstbericht. Zaterdag gevist in het Calandkanaal ter hoogte van de bankjes bij de spoorbrug, de kant van Rozenburg dus. Twee hengels, wind in de rug, zon in het gelaat, het was een goed toeven. De eerste beet zowaar een zeebaars van 32 centimeter! Mijn zoon en dochter hebben het beestje bewonderd en vervolgens uitgeleide gedaan naar het diepe water, kortom, ik hoop het volgend jaar opnieuw te mogen vangen maar dan groter. Daarna een aantal wijtingen gevangen alles ca. 22 centimeter, flink te klein dus. Ook deze zwemmen weer dan wel zijn opgegeten door de meeuwen. Eind van de middag verkast naar de Waterweg, paal 10. Daar niets gevangen, maar het was al lang geleden dat ik daar heb gestaan en het viel me niet tegen met stroming, vast zitten e.d.  Mijn kinderen van 7 en 11 hebben ondertussen heerlijk tussen en onder de stenen naar krabben en loodjes gezocht. Gisteren, zondag, opnieuw een paar honderd meters over de stenen afgespeurd naar lood, viel me mee hoe weinig er lag trouwens. Wie oplet en verstandig te werk gaat, gaat zo maar niet onderuit, dus dat voorgenomen visverbod in de Europoort om redenen van veiligheid, waar hebben we het over? Dat is echt een drogreden. Ik scharrel mijn hele leven al over dat stortgesteente. Nu ja, het is een gekke wereld maar onder water is het mooi. Groeten,De bottenkoning=== Maandag 25 november 2013 ===


Maasvlakte

http://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/default.asp?page=detail&id=940 Sportvisserij Nederland=== Maandag 25 november 2013 ===


Hallo Vandaag wezen vissen op kop harde tegenwind Ging steeds harder waaien. We hadden 14 grote wijtingen mee en 1 schar. We hadden ook nog 1 steenbolk 1 enorm grote krab en een puitaal Het was vandaag een goede vangst. VangzeGullenvanger Daan (10 jaar )=== Zondag 24 november 2013 ===


Sluizen Ymuiden donderdagavond.

10 zeebaarsen waarvan 1 maats 40cm :( 

3 ini mini donderpadden. Merkte de beet nauwelijks, mn dobber dreef alleen wat sneller dan de stroming. 

Denk dat het deze springtij vd week de laatste week was voor de zeebaars.  De vangsten worden stukken minder en stukken kleiner.

Groet visjunkees.Vasily=== Zondag 24 november 2013 ===


Vismaten,


Vandaag was het de beurt aan de Eilandwedstrijd die georganiseerd werd door 4 verenigingen die Schouwen-Duiveland rijk is n.l. HSV t Zijpe, HSV de Krabbe, HSV Oosterschelde en HSV Dreischor. Gezamelijk noemen ze het dus de Eilandwedstrijd. In ieder geval kwamen er een 85 vissers opdraven en had met 100 nummers uitgezet. Gezellig op tijd in de Schutse te Burgh Haamstede alwaar ik rap mijn nummer had en die was hoog. Nummer 93 mm niet echt een kampioensplekkie want tijdens de wedstrijd van de Krabbetrofee werd daar niets gevangen.
Enfin,  lekker bakkie gedaan en toen was het tijd om het aas te verdelen. Marcel stond op 96,  en belangrijk er reed een trekker. Vismaat Rudi had een trekker geregeld en stuurde ons vloeiend het strand op. Helemaal top. Om 09.00 uur het signaal om te beginnen en al gauw zagen we Ferry Dankers van kortbij een wijting vangen. Marcel schakelde om maar ik even nog niet. De 2e draai mocht ik een trek van 3 op het strand trekken waaronder een mooie bot, een wijting maar ook een ondermaatse grondel. Die telde dus niet. In draai 3 kwam er nog een mooie bot naar boven dus dat was mooi. Marcel presteerde het in het 2e uur om 3 mooie wijtingen op het strand te brengen en daarna viel het stil. Alleen begreep ik dat Frits Oprel doorging met vangen en kwam op 7 vissen.
Deze wedstrijd begon dus goed maar ging als de bekende kaars uit. Jammer maar dat blijft vissen. Gevist met slikken en pieren. Het was ook meesterlijk weer en kwam er een zonnetje tussendoor.
Na 4 uurtjes hengelen is het weer gebeurd en konden we weer naar de Schutse toe. Volle bak daar want er was ook nog iets van een Sinterklaas feest aan de gang. Dus e.e.a. kwam rommelig over. Met de 3 vissen en een 11e plaats overall kon ik aardig meedoen en een mooie prijs uitkiezen.
Alle winnaars gefeliciteerd, in ieder geval is elke visser winnaar want zonder de 100 vissers was er geen wedstrijd.
Nu alle spullen klaarmaken voor de topcompetitie en gaan we er volle bak tegen aan.Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 24 november 2013 ===


jow

donderdagnacht naar cadzand geweest met men pa en maat kenneth

er stond veel wind maar al bij al nog redelijk kunnen vissen, veel vis gevangen maar allemaal wijtingjes die op sardines leken man wat een klein spul zeg

en ze pakten echt alles zat met één lijn op gul met forse haak en zelf die pakten ze de haak was soms groter dan de wijting haha

de vangst

ikzelf 20 ondermaatse wijtingen drie maatse en drie mooie scharren waarvan de grootste 33 en de kleinste 28 cm

men pa 18 ondermaatse wijtingen 2 maatse en ook nog 2 lijnen kwijt door andere lijnen die in het water lagen met ankers eraan natuurlijk 

en kenneth 19 wijtingen ondermaats 1 maatse en 2 scharren

spijtig dat de helft dood terug het strand opkomt

de ochtend ervoor tappen weesten trekken in cadzand en daar nog drie lijnen opgeraapt allen met ankers mensen da is toch niet nodig als er niet veel stroming staat of er geen andere vissers naast je staan ikzelf vis zelden met ankers en trouwens als je lood lichtjes rold bewerk je zo meer terrein he en heb je meer kans op vis zo toch ?

 

vang ze !!  

groeten jeffrey brackejeffrey bracke=== Zondag 24 november 2013 ===


Kustlicht.......De Makreel.......42 meter vis......18 vissers....en de Kampioen is bekend!

Zaterdagmorgen stond de 10e clubwedstrijd van het seizoen op de kalender,en de verwachtingen waren groot bij de 18 deelnemers.

Direct vis op het strand tussen het kustlicht en het dorp,veel (te) kleine wijting en scharren,en een enkele bot en gul kwamen op het strand.]

Na 4 uur vissen had de winnaar Arjan v Moort  (Hij was niet bij te stuiten deze wedstrijd.....klasse gevist Arjoantjuh! ) 502 cm vis op zijn kaart staan....totaal 23 stuks.

Eindelijk weer eens een wedstrijd zonder nullen!......dat was erg lang geleden!

Mooi weer,veel vis,en dus een gezellige boel op het Zoutelandse strand!

Cennie Reijngoudt wist het kampioenschap al vroegtijdig binnen te hengelen (met nu nog 1 wedstrijd te gaan) met zijn 10e plaats deze wedstrijd......Buurman.......Ik geef je graag de kampioensbeker over!!!....het is je van Harte gegund!!!!

Zelf wist ik nipt de 3e plaats binnen te hengelen met 296 cm vis (13 stuks).......het word nog spannend voor de 2e plek de volgende wedstrijd :)

Over 2 weken de ontknoping op het Nollestrand bij Vlissingen.....hopen op weer een goede opkomst.....mooi weer ennnn.....veeeel vis !

    

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

 

KiskeKees Reijngoudt.=== Zondag 24 november 2013 ===


Hallo allemaal

Vanmorgen 24.11 onze laatste competitie wedstrijd 2013 gevist
bij Domburg. Om 08.15 uur vlogen er zo’n 20 loodjes richting het “scharrendal”
maar dat bleek door de straffe n-n.o. wind en het opgestuwde water niet binnen
werpafstand te komen. De wedstrijd werd hoofdzakelijk beslist door wat botten
een zeebaarsjes. Pas op het laatst wist Arjan er in de buurt te komen en 5
scharren te vangen bij het zeebaarsje en de 2 
botten die al op de kant lagen.

Totaal 8 vissen brachten hem de zoveelste
overwinning dit seizoen en het kampioenschap; PROFICIAT! 2de vandaag
werd Leo Kik met 5 vissen, derde Patrick van ’t Slot met 3 vissen = 2 cm meer
dan ikzelf, maar met een 4de plek was ik vandaag uiterst tevreden. Na een slecht
voorjaar, waar ik op een gegeven moment als laatste stond, heb ik mezelf in de
najaarswedstrijden  uiteindelijk bij de eerste
4 in de competitie kunnen vissen, ondanks dat ik afgelopen zaterdag  bij de “Eilandwedstrijd” geen schub heb
kunnen vangen. Al mijn viscollega’s bedankt voor een prettig visseizoen en tot
volgend jaar bij de jaarvergadering en op naar het nieuwe wedstrijdseizoen.

Vangze allemaal en tot ziens aan de waterkant

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE,BURGH-HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 24 november 2013 ===


Na de vroege aftocht door de kou op vrijdag de volgende dag, dus zaterdag, nogmaals naar de Noordpier. Wat een verschil met de dag ervoor: lekker zonnetje, weinig wind, rustig water en ook de vis had er zin in. Van 15.00 tot 20.00 gevist bij 1400m. 20 scharretjes, waarvan 3 flinke, 5 redelijke maat voor de pan. De rest kleinere waarvan degene die zonder schade konden worden onthaakt weer zwemmen. Tevens nog 3 wijting en een gul, echter alle net ondermaats. Al met al leuke visdag gehad. Vissertje=== Zondag 24 november 2013 ===


Hallo beste vissers, Zaterdag 23 November weer eens de boulevard van Vlissingen met 3 man weers eens bezogd om scharren te meppen, het weer was gewoon goed en prachtig met aan het einde een mooie zonsondergang. De vangsten zijn zo hetzelfde als wat de 3 Limburgers al melden, veel (te) kleine spul met af en toe een mooie schar er tussen, bij elkaar 36 stuks gevangen en nog een noordzeekrab voor de pan (bereid je hetzelfde klaar als kreeft). Al met al moet het wat kouder gaan worden willen de scharren en wijtingen goed los komen en de wind kwam ook uit de oosthoek ( niet de beste hoek ). Misschien deze winter het nog een keer proberen. Groeten, Hans, John en Jan.Hans Vonk=== Zondag 24 november 2013 ===


Een bericht van Boudewijn uit Zwijndrecht. Het was weer een lange tijd geleden. Zaterdag was het lekker weer met een zacht Noorderwindje.

Gezien de windrichting werd het het Calandkanaal. Net voor de windmolens staat een elekticiteitshuisjes. Daar zat  ik uit de wind.

Twee hengels van 5m gevist, een met twee afhouders en een met wapperlintjes van 50cm, bijde met haakjes 6 met weerhaakjes.

Ik had ingegooid en gelijk beet, een wijtingje van 21 cm.  Het maakte niet uit welke hengel of aas.

Op een moment had ik twee wijtingen aan bijde afhouders en aan de bovenste afhouder nog een krap met een lijf van 12 cm.Zo ging het vanaf 11 - tot 16.30 uur.

Twee pakken zagers en een pak pieren ging er doorheen.

Wat nam ik mee naar huis,  nada, noppers. Geen een aan de maat. Allemaal tussen de 20- en 24 cm.

Het zonnetje scheen, jas uit, visgevangen, wat wil een mens nog meer.Boudewijn=== Zondag 24 november 2013 ===


Van de week eens de (belachelijke drukke) walchersestranden vermeden en tegen hoog naar de kaloot(strand) gegaan. Dit pakte voor ons goed uit, natuurlijk niet de grote hoeveelheden als elders maar wel genoeg voor de pan en de diversiteit zat er goed in. Nu de vangst, 8schar voor de pan, 2bot, 2 zeebaars (40 en 45cm), paar kleine wijting, spiering nog een steenbolk.

BorselseBorselse=== Zondag 24 november 2013 ===


Hallo visburgers,

Zaterdag 23 november waren we na lange afwezigheid weer aan de Walcherse kust te vinden. Het was wel heel vroeg opstaan maar dat resulteerde dat we als eerste aan het strand waren. In het donker gelijk een kleine wijting en een scharretje. Tijndens afgaand veel stroming in de vaargeul en ca. 5 mooie scharren, maar dus eigenlijk veel te stil. Ook links en rechts van ons kwam amper een visje boven. Met opkomend water kwam de zon achter de wolken vandaan en werd het heel aangenaam toeven aan de waterlijn.  Het bleef weer erg stil aan de  toppen. Een tiental kleine wijtigen en nog een flinke schar werden gevangen. De buren hadden inmiddels allemaal het strijdveld verlaten en zo waren we niet alleen de eerste maar ook de laatste vissers op ons stranddeel. De verwachtingen die de vangsberichten van de laatste weken gewekt hadden, werden niet geheel ingevuld, maar hebben een mooie visdag beleefd.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 24 november 2013 ===


Eerste keer voor mij 's-nachts vissen op het strand. De 1000-ste keer voor mijn broer, de local uit Biervliet. Bewapend met zagers en verse mesheften uit Rotterdam (hengelsspeciaalzaak AHOY) gaan we om 20.30 op pad. Enkele uurtjes voor laag bij Cadzand-Bad. Weinig wind uit Noord-Noord-Oost, 6.5 graden en niemand op het strand.

De eerste 2 uren verliepen rustig, af en toe een tikje maar kort voor laag begon het dan toch te lopen .... veel wijting, en helaas ook wat missers.

uiteindelijk een tiental wijtinkjes waarvan maar 1 maats en een schar voor de pan, niet heel spektaculair, maar de eerste keer voor mijn broer en toch veel plezier gehad, dit moeten we zeker nog eens over doen!

Toch raar, de stokken staan naast elkaar, Grote broer gooit links, ik rechts. links blijft takelen, rechts zagers verzuipen....... of is dat fingerspitzengefuel? Jing-jang, Karma? Ervaring? Leuk, doen we over in de zomer met dartelende dames op het strand.Mario=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Hoi Zeevissers, Vrijdag van 1600-1830 uur op de noordpier gevist. De wind viel me mee maar was wel fris. Ik was met twee andere beginnende zeevissers. Helaas was mijn stek bezet en kozen we een andere stek, wat later bleek een slechte. Door de NO wind slogen de golven af en toe over ons heen. Ik had mijn warmte pak aan, de twee andere vissers een spijkerbroek. Mijn beginnend collega's zeevissers hadden ook geen geluk met de jacht op hun eerste gul. Twee maal inwerpen, twee maal vast. Ik ving 4 scharren en 1 maatse gul. We besloten nadat het donker en koud was, om de beschutting van de spuisluizen op te zoeken om daar ons geluk op een winterzeebaars te beproeven. Veel aanbeten maar geen zeebaars op de kant. Onze dobbers gingen meters onder water maar de onbekende vis werd niet gehaakt. Waarschijnlijk scholenbaarsjes. Zaterdag van 1330-1530 weer geprobeerd op de noordpier. Ik had verplichtingen thuis en kon dus alleen rond laag water vissen. Ik had geen hoge verwachtingen gezien mijn ervaringen van de dag ervoor, verkeerde getij en de wind uit het noorden. Maar het werd toch een mooie middag. Lekker in de zon gevist, windkracht 3 en geen spullen verspilt. Eerste 3 worpen vis. 1 net maatse gul, een triplet van scharren (alle terug), en een mega dikke schar van 34 cm. Toen viel het dood, maar het zonnetje en de schone heldere lucht maakte veel goed. Toen plotseling werd mijn hengel, met een jojo met mesheften en pieren, bijna uit de steun getrokken. Enorm zwaar binnen draaien. Ik zag een enorme kop van een gul boven water komen. Ik kon op deze plek niet naar beneden klimmen en moet de zeker 60 + gul naar boven takelen. Ik zag de haak uit zijn bek schieten en deze mooie vis kreeg via een betonblok weer de vrijheid. Helaas. Mohamed gefeliciteerd met je mooie gul vangsten, we lopen elkaar steeds mis. Ik hoop nog les van je te krijgen op de kop. Misschien morgenochtend mijn laatste pieren opmaken. Volgend weekend moet ik helaas werken. Vis ze,Floor=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Zaterdag de 23e voor het eerst in het beloofde scharren land Zoutelande gevist. Laag om een uurtje of 11 en om 7:30 uur stond ik op de dijk bij de kerk. Zowel links als rechts stonden er al flink wat stokken; het vak voor me  2 man. Dik een kwartier later ging de eerste geclipte lijn richting Zeeuws Vlaanderen met haakje 6 en een cocktailtje pieren/zagers. De tweede volgde snel, met rode amnesia als aaslijn. Het duurde bijna een uur voordat ik de eerste tik kreeg en die kon ik helaas niet verzilveren door een vastloper in een kleirand, net .. wie zal 't zeggen. Vlak daarna bij een standaard ververs actie een verassing: doublet schar + mini zeebaars. Raar dat ik daar niets van gezien had ... anyweez, de worpen daarna werd het wat drukker (ook met de vissers trouwens; ik had inmiddels 5 man in het vak erbij...). Diverse kleine botjes en wijtingen kwamen naar boven, maar ook bij iedere worp restanten van netten ... wat moet 't daar een puinhoop zijn achter de banken. De rommel maar braaf in een zak gedaan en later weggegooid, compenseert weer voor de 4 lijnen die ikzelf verloor zullen we maar zeggen. Na lijn nr. 3 toch maar loodlifters erbij gedaan: dat scheelde. De zagers bleken favouriet vandaag en de vis(jes) moesten van ver komen. Toch bijzonder hoe een wijtinkje van amper 12 cm over 80m dusdanig aan die lijn kan sjorren dat je dat op je top kunt zien. Om 14:30 uur gestopt en de teller eindigde op 15: 8 mini wijting, 2 botjes, 3 maatse scharren, een meuntje (had ik nog nooit gevangen, dus wel weer leuk) en dus dat zeebaarsje. De scharren zijn mee naar huis, de rest zwemt weer. Lekkere dag, met volgende keer hopelijk meer maatse vis.Jacco=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Beste medevissers,

 

Gisterenavond gevist achter de kerk bij Zoutelande.

We zijn om 19.30 uur begonnen tot 3.00 uur in de nacht. Over de vangst kunnen we vrij kort zijn heel veel kleine weiting  en af en toe een maatse schar.

Uit eindelijk 25 maatse scharren deze waren alle >25cm kunnen meenemen.

De wind kwam uit het noorden dus was het goed vertoeven op het strand.

Groetjes en een goede vangst Peter en Erik.Erik=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Viswedstryd gehad op strand zoutelande! 77 deelnemers en allemaal leuk gevangen! Nr 1 3,72 meter vis op de lat! Organisatie simpel en uitstekend, mooie pryzen met dank aan fixet en andere bedrijven! Super om met 77 man in het zonnetje te vissen voor een goed doel!Jan=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag stond de 46e editie van Eilandwedstrijd op het programma. De locatie was net als vorig jaar het strand bij Kijkduin te Renesse. Vorig jaar wist ik de wedstrijd te winnen met 1 schol van 37 cm. Hopelijk zou er nu wat meer gevangen worden. Ik stond op nummer 51 en in de aastas zaten piertjes, slikken, zagertjes, witjes en scheermesjes. Wederom aas genoeg dus. Om 09:00 uur gaf Koos het signaal en vlogen er zo'n 85 lijnen het water in. Ik begon verweg en na de eerste keer halen had ik twee wijtingen. Mooi!!! Direct de nul weg. Ben, die rechts naast me stond had bij zijn eerste draai ook een wijting. Jan-Piet die links van me stond deed er wat langer over. Na vijf keer draaien had ik vier vissen dus dat ging goed. Rond me heen zag ik maar her en de een visje binnen komen. Zou het dan??? De wedstrij duurde nog ruim twee en een half uur dus ik wist nog helemaal niks zeker. En jawel hoor toen ik mijn 6e vis had kwam er 'zand in de motor'. Ik kreeg ze niet meer te pakken. Frits daar en tegen begon ze ineens te vangen, steeds 1. Maar hij had er al drie en wist er nog vier bij te vangen. En ik kreeg ze nog steeds niet te pakken. Van de controleur hoorde ik dat er nog een paar met vijf vissen waren maar gelukkig voor mij kregen zij ze ook niet meer te pakken. Om 13:00 was daar het signaal weer en was het einde wedstrijd. Frits was overall winnaar en Johan was tweede. Ikzelf ben derde geworden en daar was ik toch wel tevreden mee. Met het 1e korps van HSH-t Zijpe grepen we net naast de eerste plek. We kwamen 1 visje te kort. Jammer maar helaas. Al met al een geslaagde dag, lekker visweer, mooie prijzen en er was vis. Dat is ook wel is anders geweest...............

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Vrijdagmiddag gevist van 15.30 tot 17.00u op de Noordpier in Wijk aan Zee. Wind NO, schat zo'n windkracht 4 tot 5. Er werd op dat moment weinig gevangen. Buurman links 1 schar, buurman rechts 1 gulletje. Wilde eigenlijk even wachten op het donker, maar de wind was harder en kouder dan ik had verwacht. Ondanks meerdere lagen kleding had ik het na 1,5 uur ijskoud. Snel ingepakt en zonder vis naar huis. Toch maar op zoek naar een goed warmtepak ;)Vissertje=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Gisteravond samen met Gerard naar het nollestrand geweest, we waren laat 21.30 maar gelukkig nog een plekje beschikbaar. Eigenlijk iedere draai wel vis. Gevist met prima pieren van de Fixet in 's Gravenpolder, Thanx Kees! Om 00.15 gestopt en samen een emmer vis. 15 mooie scharren en 20 maatse wijtingen waarbij enkele oven de 30 en een uitschieter van 37 cm. Zeker 25 wijtingen een scharretje of 10 en een gulletje retour om nog wat aan te komen..Jeroen=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Beste medevissers,

Een verlaat berichtje van afgelopen donderdagavond. Door allerlei omstandigheden was ik pas laat klaar er was ingebroken bij m'n ouders en er moest het een en ander gerepareerd en hersteld worden. Nieuwe sloten op de deuren en andere sluitingen op de ramen. Maar goed we gingen vissen , gevist van 21;00 tot 23;45 uur en toen gauw naar huis en onder de wol.

Gevist op het sluizencomplex bij IJmuiden met afgaand tij, en een hele zachte stroming. Het kan daar soms erg hard stromen als het spui aanstaat dat verhoogd meestal de vangstkansen. Ik vis eigenlijk altijd met een dobber van 11 gram, een schuifloodje van 7 gram en dan op het fluor carbon haaklijntje van ongeveer 80cm nog een lood hageltje van 1,8 gram.  Een beetje licht dus , John die stond er al een poosje en had nog niets gevangen, dus ik zeg ik ga het gewoon proberen met de tweede of derde drift al een zeebaarsje en een open mond van John. Dat is natuurlijk wel lachen, daarna nog een zeebaarsje en een grote en een kleine bot en als toetje nog een knorhaan, aparte vis overigens. Als je hem in je hand hebt lijkt het net een telefoon op de trilstand. John had ook nog een zeebaarsje gevangen. De mooiste vis kon zichzelf voor de kant losvechten (zeebaars) dus die zwemt ook weer vrolijk rond met alle andere vissen die even de kant op zijn geweest. Het is alleen snel laat als je laat begint natuurlijk maar wel weer de moeite waard.

Succes allemaal en de groeten,Har=== Zaterdag 23 november 2013 ===


Visdag in Zoutelande,4 uur gevist met 2 personen 3 hengels zeeaas Pieren per hengel 2 haken aan de afhouders.

Het weer was zeer goed,wind in de rug

De vangst is in totaal 15 Schar en 10 Wijting om mee te nemen,daarnaast zeker nog een 30 tal wijting terug gezet vanwege de maat.

Al met al een leuke tijd doorgebracht aan het water

Tot volgende sessiebergener=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Vandaag weer eens een dagje Waterweg bij Maassluis gepland,kijken of er een gulletje te vangen was,maar bij aankomst bleek dat het water nog steeds aardig bruin was ,dus nog aardig zoet en nog een hoop vuil .

Maar goed toch maar de stokken gepakt en een dubbele jojo en een met stalen afhouders het water ingemikt,eerste half uur gebeurde er niks maar daarna ging het los met bot ,nog meer bot en daarna bijna iedere draai nog meer bot,zowel op de zager als op mesheften constant vis alleen pieren hadden ze geen trek in.

kortom hoop vis maar bijna alleen maar botten ,maar toch nog als extratje een hele dikke tong ,ze zitten er dus nog steeds .

Groet Mischamischa=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Vissers uit Zeeuws-Vlaanderen,

Vanmorgen gevist bij Lein in het vak. Had 20 wijtinkjes van ongeveer 20-24cm. Ook 5 mooie scharen. Was samen met Bert en die had 3 scharren en 5 wijtinkjes.

Frisse wind alleen lastig om ver te gooien. Water ging niet ver weg. Gevist van 9.30 tot 13.30 uur.

Allen Succes.Willem Z.=== Vrijdag 22 november 2013 ===


hoi visvrienden

vrijdagavond wezen vissen aan  het walcherse strand ,aangekomen rond 19:30 uur ,laag water rond 22:05 uur

eerste pieren richting zeebrugge gezwiert, voor ik de 2de stok kon  nemen  ,al direct  beet ,3 kleine wijtingkes

direct retoer , jammer dat sommige boven komen drijven,,,zo ging de beet verder tot  de kentering, dan was het  beetje minder ,

tijd om paar babbelkes te doen met de vriendelijke noorderburen,zij hadden ongeveer  het zelfde probleem kleine schar en wijting ,

na de kentering zat de beet goed in,rond 01:00 uur gestopt 

45 wijtingen ; 12 mee  voor de pan

35 scharren ; 20 mee voor de andere pan

  de noorderburen en de zuiderburen hadden ook goed tot zeer goed gevangen

hetri ennige vuile smet op deze prachtige avond ,waren de blauwe visnetten ,bij elke draai onderlijn vol met die vieze troep!!

die kotters vissen alles leeg ,en ze laten  hun vieze troep achter  , you should be  ashamed   !!

vang ze

greetzrico=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het Nollestrand bij Vlissingen.

Om half 8 begonnen en om 12 uur gestopt. Als aas pieren , zagers, inktvisreepjes en diepvriestappen.

Ik heb niet kunnen ontdekken, wat voor aas het beste ving. Toen ik begon stonden er zeker al een stuk of 10 vissers (best veel voor een doordeweekse dag).

Er stond een stevige oostenwind, maar gelukkig in de rug, Mijn plekje was wonder boven wonder nog niet bezet, dus vissen maar.

De eerste 2 draaien geen vis, wat vorige week wel anders was. Dit keer gevist met 2 zelfgemaakte dwarrellijnen met haak no, 4.

Maar later ging het toch aardig los, maar helaas ook weer veel kleine wijting, maar nu had ik er ook wel een paar flinke bij.

Ook kwam er regelmatig mooie schar het strand op, maar minder dan vorige week.

Maar toch weer een mooie visavond gehad, ondanks regelmatig materiaal verlies.

Gevangen:20 wijting (5 maats) 1 gulletje (terug) en 24 schar(20 mee voor de pan)

Na het ijs van de autoruiten te hebben verwijderd, terug naar huis en mijn bed opgezocht,

Groeten Jan B.

  jan b=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Hallo medevissers.

Vanmorgen van 8.30 uur tot 13.00 uur gevist bij de Zwarte Polder in Cadzand-Bad. Gevist met verse pieren van hengelsport Cees Hamelink te Biervliet. De vangst bestond uit 17 wijtinkjes en 4 scharren. Van de wijtingen waren er 15 onder de maat. Was een koude morgen met tamelijk veel wind maar er was goed te vissen. Er stonden diverse andere vissers in het vak waar ik stond te vissen. Vangsten vergelijkbaar met mij.

Het valt wel op dat de wijting erg klein is de gevangen wordt, waar blijven de grote. En waar blijven de scharren die volgens veel medevissers in de buurt van Zoutelande massaal worden gevangen.Lein Dieleman=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Vandaag gevist tussen Vlissingen en Dishoek. Laag water om 10:45 uur.  Had enkel gezouten aas bij en gevist met korte afhouders en een hengel geklipt om wat verder uit de kant de iets grotere scharren te belagen.  Wind Noord-Oost....niet de beste wind dus.  Koud was het aan het strand zeker niet met die aflandse wind. Bij afgaande water af en toe een visje maar de meeste ondermaats.  Tegen laag en bij het keren kwamen de beet er  beter in de vis was ook wat groter.  Om de file op de Antwerpse ring te vermijden gestopt tegen 13:00 uur.   16 scharren en 5 wijtingen mee huiswaarts. De rest zwemt weer of is voer voor de meeuwen.  Volgende week een nieuw poging wagen en dan eens een avondsessie plannen....levert over 't algemeen toch meer en grotere vis op.

Groeten,Milan=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Woensdag 19-11 naar de PPGB geweest met collega Denemarkenvisser Willy Gryp.

De weersverwachting: Wind zw draaiend naar west en laat in de middag nw. Bewolkt en buien, later in de middag minder buien maar aantrekkende wind.

Nou, dat hebben we geweten. Toen we rond 11.30 uur aankwamen stond de wind dwars vanuit zee het Beerkanaal in. We hebben maar 1 hengel per persoon opgetuigd vanwege de stevig blazende wind. Ook kregen we flink wat water en zelfs hagel op onze kop, maar gelukkig enorm vaak beet. Verre worpen was het credo, als je dat niet deed: weinig beet en meestal vast!

Alle vissen, behalve een mooie schar waren onder de maat en gingen retour. Willy moest 1x zijn onderlijn vervangen en ik 3x vanwege vastzitten. De laatste keer dat ik vastzat had ik een flinke vis aan de lijn en kreeg deze met geen mogelijkheid uit de kleirand, met als gevolg lijnbreuk. Jammer voor de vis en ik hoop dat ie zich los heeft kunnen wurmen, ik viste met haakje nr. 6 van Gamakatsu die maar een heel klein weerhaakje heeft, dat geeft wat dat betreft wel goede hoop.

Peter GeritsPeter Gerits=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Hallo allemaal, verlaat vangstbericht van de afgelopen anderhalf - twee weken. Gevist o de Noordpier, verschillende plekken, vrijwel alles in de avonduren met opkomend tij

Eerste plateau circa 1500 meter: Veelal schar waaronder best mooie, heel af en toe een kleine wijting en voor het kantje net maatste gullen, aan de binnenkant erg veel kleine wijting

Oude kop: allemaal wijting, het is daar ingooien en binnenhalen, vooral toen het donker werd moest ik goed kijken of ik nou een gul of een wijting binnenhaalde, zo groot waren ze soms. Vooral met het zeebaarshengeltje (2.70 meter werpgewicht 30-70 gram) was het erg leuk als je een grote te pakken had.

In de bocht waar de basaltblokken beginnen: enkele scharren, maar vooral tussen de blokken voor het kantje erg mooie gullen, was de tel kwijt geraakt maar blijkbaar had ik een schooltje te pakken.

Volgende week weer lekker naar de pier. Erg leuk om te lezen dat er toch best veel mensen daar vissen en hier een bericht achterlaten.Mohamed=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Donderdag ochtend richting zoutelande gereden om wat wijting en scharren te vangen.. begonnen om 09.00 uur tot 13.00 uur.. beetje afgaand tij gevist en opkomend totdat we echt weg moesten omdat we anders onder water kwamen.. :) goed.. zoutelande.. bij het speeltuintje en dan 3e vak. . Wind in de rug en goede 2 kilo pieren voor 3 man.. 

Een hengel 2 haaks maatje 4 en den andere 3 haaks..met opkomend veel stroming dus 190 gram eraan gehangen.elke inhaal leverde vis op maar meeste was wijting.. helaas 93.5 % was ondermaats. . Ook scharren gevangen waar er een paar de 30 cm haalde..stiekem ook met mesheften gevist om een verdwaalde gul te vangen maar geen gevangen..constant die ...wijtingen :(   op de terugweg nog terug gedacht aan wat voor rating ik zou geven op het ochtend vissen.... ik kwam uit op een 7. 

Puur omdat we toch elke keer vis binnentrokken..

Geen enkele keer vastgezeten dus volgende week maar eens in de avond proberen..

Vis ze 

Alpay Alpay=== Donderdag 21 november 2013 ===


Dag bikkels, Vorige zondag op Zuidpier in Ijmuiden gevist met zagers en pieren. Heb alleen gullen gevangen. Twee ervan waren tegen de 50cm en de rest waren tegen de 40cm. Wat mij steeds opvalt is dat de vissen bij de kop van de pier gemiddeld groter zijn dan de vissen van elders van de pier. Heb ook geprobeerd voor zeebaars op de bodem met zagers, dwarrellijn van 50cm, maar helaas niente. Beste Harry waar stond jij precies van de sluizencomplex? Tegenover het uitstromend water van de fabriek? En heb je met dobber gevist of gespinnt met zagers en kunstaas? Mijn adrenaline-gehalte voor zeebaars is dit jaar helaas niet echt afgenomen :). Mijn zeebaars vangsten van dit jaar waren rampzalig! Wens jullie allemaal stuiterende toppen! FatihFatih=== Woensdag 20 november 2013 ===


Hallo medevissers,

Vanavond woensdag gevist op het sluizencomplex in IJmuiden, ik was de enige, dat lag waarschijnlijk aan het weer. Het regende licht en er stond een aardig windje die zou aanwakkeren tot windkracht 6 maar ik stond beschut.  Ik ben om ongeveer 19;30 uur begonnen en het was afgaand tij, doorgevist tot 21;30 uur. De vangst was leuk twee maatse zeebaarsen, 6 kleine zeebaarsjes en ook nog twee botten. Lekker gevist en het koppie leeggewaaid. Floor bedankt.

Vriendelijke groeten Har.Harry Stet=== Woensdag 20 november 2013 ===


Zaterdag .16-11 Nog een Keer specifiek op tong gevist Nadat ik die week ervoor met mijn vader op de noord pier In Velsen 50 scharren en 7 gulletjes geen maatse En een paar botten had gevangen . Wilde we deze zaterdag op onze welbekende stek Proberen of we daar medio november ook nog tong Konden vangen ? En jawel dat lukte het was nog maar net donker Of de eerste tong lag op de kant Het zal een uur of halfzes geweest zijn Wij hebben met zijn 3 ik Gerrie en Klaas tot snachts 2 uur doorgevist het resultaat was Andre 32 tong 8 bot 1 weiting Ger 25 tong 5 bot 4 weiting 2 grondels Klaas 18 tong 1 weiting 4 bot Het was een mooie windstille vis-ŕ-vond top En het betaalde zich uit de ondermaatse tongetjes Die we van de zomer terug gegooid hebben waren nu allemaal Maats in totaal 75 tong waaronder 3 ondermaats Van de week met de boot proberen op gul en schar als Het weer ( de wind ) het toe laat Gr. Andre Gerrie en Klaas

Andre=== Woensdag 20 november 2013 ===


Morgen,

Maandagavond 16 nov. gevist aan het Walcherse strand, omgeving Dishoek.

Er stond nog een behoorlijk windje. Gevist van 18.30 tot 22.30 uur.

Er waren een aantal visser aanwezig gezien de lampjes.

Ondanks wind toch aardig gevangen, 4 hengels, 16 grote scharren, 10 aan de maatse wijtingen en tig kleine wijtingtjes.

Deze keer niks verspeeld en niks opgehaald! Gevist met 1 x dwarrel en 1x afhouders. Gez. pieren (doen het goed) en verse pieren en wat tappen.

Tot volgende keer

 

Ben, ray en Stijn

Sorgedrager
=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Vrijdagmiddag/avond bij Domburg/Golfbaan gevist. Een beetje de drukte ontweken bij Zoutelande ;) De vangst was ook wel wat minder, maar toch nog wel wat eruit kunnen trekken.

Resultaat: 5 scharren, 2 botten, 1 botje, 1 zeebaarsje, 2 wijting en 1 schol. Geen extreme vangst, maar toch leuk gevist. Je merkt dat je nu overal langs de stranden wat kunt vangen. Op sommige plekken iets beter, maar daar is het ook dringen om een plekje. De scharren waren goed maats en flink dik. De wijting was ondermaats.Jaco=== Dinsdag 19 november 2013 ===


19-11-2013 Na eerst een vistent opgezet te hebben wegens de regen, gevist van +/- 13:15 hr tot 20:00 hr in het Calland kanaal. Gevangen 8 ondermaatse wijting en 2 minigulletjes.JelkeH=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Beste medevissers,

Afgelopen vrijdagavond nog eens een paar uur op het mooie Walcherse strand de scharren wezen belagen. Dit resulteerde in 15 mooie dikke scharren, 3 wijtingen van 30+ en een mooie dikke najaarstong. Verder nog minstens 20 visjes teruggegooid om verder te groeien, hoofdzakelijk veel kleine wijting, een paar scharretjes en een klein gulletje.

Wat me opviel was dat er verspreid over het strand nog best een aantal tongen bovenkwamen, en dat half november. Al deze tongen waren ruim de 30cm gepasseerd.

Zaterdag nog maar eens een lokale wedstrijd vissen en kijken of er nog vis uit wil komen.

visze en draai ze dr uit!Matthias Geuze=== Dinsdag 19 november 2013 ===


gisteren overdag wezen hengelen aan het kustlicht zoutelanden,de vangst was redelijk 4 scharren 3 gullekes en 21 wijtingen,ver weg kwam er minder vis uit als kortbij,wij visten met garnalen en zagers en inktvis toch was de inkvis het beste,ook hadden wij hieraan 3 kleine gulletjes van pak um beet 40 cm.de meeste vis zat op en kleine 50 meter de verre worpen kwamen meestal zonder paternoster weer terug.Het nadeel was dat het ontzettend druk was om een mooi plekske te bemachtigen,groetjes en misschien tot komen weekend aan het speeltuintje aldaar.

gr>Tomtom bleukens=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Gistermiddag van 12:00 tot 17:00 in sluizencomplex in IJmuiden. 4 scharren, veel kleine wijting zwemmen allemaal weer. Met dobber op zeebaars, 6 zeebaarsen gevangen 4 kleintje en grote van 52 cm.Martijn=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Hallo mede vissers. Afgelopen weekeinde, heel vroeg uit de veren. Gevist, aan t"strand van 0600 tot 1100. twee hengels met onderlijnen, waarop afhouders. Haken, NIET te klein! Want, zowel de schar als de wijting slikken die gulzig in! De schar bijt het beste, als het nog donker is. Ook, hoef je dan niet zo ver te gooien. En zijn dan ook van een beter formaat. De wijting is zowel klein als groot! iedere draai was vis! Bij opkomend tij, viel de vangst terug. Veel last van af gegooide onderlijnen van andere vissers. En vast zitten aan die kleirand voor de geul. !0 scharren en 6 wijtingen. Hoop, dat de vorst nog even weg blijft.  Goede vangst allemaal.

brommie.Brommie=== Dinsdag 19 november 2013 ===


hoi zeevissers,

Gisteravond 2000 tot 2230 uur bij IJmuiden toch nog een maatse zeebaars gevangen. Ook een mini zeebaarse van 15 cm en 3 net niet maatse zeebaarzen. Buurman sterkte met je dochter!

groet, Floor=== Dinsdag 19 november 2013 ===


18-11-2013 gevist in de Waterweg van 13:00 hr tot 17:15 hr tegenover de Stena Line. Vangst 1 zeebaars van 45cm.Jelke Harms=== Maandag 18 november 2013 ===


hoi vissers

Gisteren gevist bij Breskens van 16.30 uur tot 20.30 uur de vangst veel onder maatse wijting Adrie had ook nog een schar .

gr Imar en AdrieImar=== Maandag 18 november 2013 ===


zaterdag wezen vissen aan het strand van cadzand.
van 17.30 tot 20.30 uur , wind in de rug .
zeer veel aanbeten vooral veel (te) kleine wijting.
totaal 15 visjes gevangen , waarvan 4 wijting en 1 schar groot genoeg waren om mee naar huis te mogen .
de rest weer netjes terug gezet om verder te kunnen groeien .
alles gevangen met zeepieren van "de zeebaars"in cadzand

gr hanshans=== Maandag 18 november 2013 ===


Vanmiddag gevist van 13.45 uur tot 17.00uur,t/o de Stena line a/d Waterweg.

Vangst 1 maatse gul en 1 te kleine wijting die gelukkig weer weg zwom.

Nog steeds krabben,lekker visweer .Adri Oostvoorne=== Maandag 18 november 2013 ===


Visvrienden,

zondag vroeg opgestaan om te gaan vissen.Vangst viel reuze mee.Hoeveel?Ik heb ze niet geteld.Elke draai was vis.
Volgende mochten mee naar Nijlen: 15 scharren boven 25cm(2boven 30cm),8 maatse wijtingen en als bonus een tong van 37cm!

 Gone Fishing=== Maandag 18 november 2013 ===


Gisteren naar Waarde 12 geweest. Gevist van 12.30 tot 16.00 uur. 

Totale vangst 2 bot(jes), 1 schar, 1 mini-gulletje en 6 wijting waarvan 3 grote,

JohnJohn=== Maandag 18 november 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Eigenlijk een overbodig bericht want iedereen weet al dat er aan de Walcherse stranden goed tot zeer goed wordt gevangen. Zondagavond van 17.30 tot 22.30 uur naar Zoutelande geweest. Veel rustiger met vissers dan de vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag. Bijna geen wind (1/2 uit de Oost maar geen effect op vangsten) met LW om 19.45 uur; prima visweer. Vangsten: Zo rond de 75x raak met twee hengels (met één tweehaakspaternoster en ééntje met 3 haken). Mee: 45 stuks waarvan "slechts" 7 maatse wijtingen (wv 2 echt forse); rest schar. En dus 30x retour. Schreef de vorige keer al dat schar ietsje kleiner is. Mij valt op dat het formaat naarmate de avond vordert groter wordt; zowel van wijting als schar. Dat verklaart wellicht dat ik de schar van 4 weken geleden groter vond want toen heb ik een nachtsessie gedaan. Maar goed, is echt zeuren met zulke vangsten. Ik ga komende weken (indien er hopelijk geen vrieskou komt .....) eens wat andere plekjes uitproberen. Hou jullie op de hoogte.

Groetjes weer,De Middelburger=== Maandag 18 november 2013 ===


Hoi Heren vissers...

Gisteren 17 nov. wezen vissen aan het Walcherse strand, omgeving Dishoek

Heerlijk windstil weer! 3 uur voor en een 2 tal uurtjes opkomend. 17.00 uur tot 21.30 uur.

Afgaand aardig wat beten, mooie wijting en grote scharren

Af en toe kleintjes en geprobeerd deze netjes te onthaken, want soms best lukte. En terugezet, en niet gegooid...

Verder 4 lijnen opgedraaid en evenzoveel lood en haken...

Vangst: 16 schar en 10 aan de maatse wijtingen

Gevist met piere, gez. pieren, en tappen (diepvries)

Maakte allemaal niks uit. 4 hengels. 1 x dwarrellijn (veel beet) en 1 afhouders (weinig beet???)

Tot volgende keer

Ben en RayB. Sorgedrager=== Maandag 18 november 2013 ===


Weekend Noordpier Wijk aan zee 3 gul, 1 wijting, 1 steenbolk, 1 bot, 1 zeester, 1 krab.
Veel materiaal verloren... Mn dure Powerpro helemaal kapot getrokken tot ik alleen het basisnylon overhield...
Tja, dure hobby, hoge adrenaline, hoge risico. Vasily=== Maandag 18 november 2013 ===


Zondagochtend op Zoutelande wezen vissen samen met Edwin.

Begonnen rond 04:30 uur in de ochtend halverwege afgaand water. In het begin wilde het nog niet vlotte maar tegen laagwater aan kwam er met regelmaat schar binnen. Op een aantal scharren na was alles maats. Ook veel ondermaatse wijtingen maar toch ook een aantal 30+. Het was redelijk druk met vissers en wat ik zag ving iedereen wel zijn visje. Gelukkig geen enkele keer vast gezeten dat wel eens anders is geweest.

Gevist met 1 hengel ver weg en de ander zo'n 60 meter uit de kant. Opviel was dat de grotere wijting dichtbij zaten.

Groet,

Hans MusteHans Muste=== Maandag 18 november 2013 ===


gisteren ook gaan vissen te nieuwpoort .gevist van 7uur tot middernacht. een massa vis waaronder 15 mooie scharren. in het begin warren de wijtingen van een klein formaat maar naar mate het water hoger werd kwamen er met de regelmaaat veel 30plussers uit. heb wel gezien dat op het oosterstaketsel meer schar gevangen werd.al bij al een topavond. geen enkele keer uitgedraaid zonder minimaal 2 vissenives=== Maandag 18 november 2013 ===


Vrijdagavond 15 november ook naar zoutelande gegaan.
Gelijk goed vis gevangen met als eindresultaat 26 maatse scharren en 1 maatse weiting.
Voor de rest kleine weitingjesJan=== Maandag 18 november 2013 ===


Hallo,

Zondagmorgend richting Zeeland getogen. Mijn buurman had al een tijdje gevraagd om eens een keer mee te vissen, had echter nog nooit een hengel aan zee uitgeworpen... gekozen voor een rustigere stek dus in de buurt van de Banjaard. Vangsten een stuk minder dan Zoutelande-hoeveelheden, maar toch regelmatig beet kunnen waarnemen. Uiteindelijke vangst: 23 scharren mee naar huis, 2 kleine wijtingen, 1 steenbolkje en 20 piepkleine gulletjes, elk gevist met 2 hengels.

Greetz,Tim=== Maandag 18 november 2013 ===


vannacht naar niewpoort gaan vissen goed gevangen 61 scharren 36 wyting deze waren al de kleine kant op 5 wytingen mag je er 4 terug gooienriks=== Zondag 17 november 2013 ===


Zondag naar Zoutelande geweest .
We hebben met 3 stokken gevist We zijn om 18:00 begonnen en we hebben to 22:00 gevist 41 scharren voor de pan .
En zeker nog 35 wijtingen maar die zwemmen allemaal weer Max en AndereMax=== Zondag 17 november 2013 ===


Zaterdag 16 november, 17.30 – 21.45

De voorspellingen: veel vis in de vangstberichten, laag om 19.30 uur, nauwelijks wind (bf 2 ZW), helder weer en fris. Kortom, allemaal
redenen om naar het Walcherse af te reizen. Geplande visstek de vuurtorentjes bij Dishoek.

De realiteit:  Een uur in de file vanwege wegwerkzaamheden onder Bergen op Zoom,  overvolle parkeerplaatsen bij het
Pannekoekenhuis. Daarna verkast naar de Zilvermeeuw om er achter te komen datdaar de stranden overvol waren (viswedstrijd?), waarna we vier vakken naar
rechts moesten en uiteindelijk toch voor de vuurtorentjes belandden.

Prima weer en na drie minuten de eerste maatse schar. Gevist met afhouders en later ook dwarrels. Met zagers (eigenlijk overbodig) en kleine
piertjes. Pim (Profish), bedankt want het was als vanouds weer prima aas. Met afgaand water geen last, met opkomend tij had de visser dicht bij de palen veel
vastlopers en materiaalverlies. 50 meter naar rechts verkassen verhielp het euvel.

Het eindresultaat: iets meer dan 30 vis (3 maatse schar + 1 maatse wijting konden mee naar huis, 2 meuntjes en de rest van de schar en
wijting is teruggezet vanwege te geringe lengte).  De vangst kwam overeen met andere vangstberichten (te veel klein spul). Moe, maar voldaan weer huiswaarts
gekeerd.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)Don=== Zondag 17 november 2013 ===


Goedenavond.

Zaterdag gevist van 13:00 tot 17:00 op de noordpier,Wijk aan Zee.

Vangsten:6 vissen(schar en schol) waarvan 2 mooi aan de maat.

Zondag gevist van 12:30 tot 17:15 met 2 man.

Vangsten:5 vissen(Schar,schol,gulletje en een wijting van 30 cm)

Gevist met pieren.Bas=== Zondag 17 november 2013 ===


Zondag van 11.00 tot 17.30 uur gevist aan de waterweg achter de manege. Goeie berichten ontvangen dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het weer was prima, de temperatuur goed te doen het aas en de visspulen perfect in orde, dit kon niet mis gaan.

Dat viel toch ff tegen, de eerste uren alleen wat kleine aanbeetjes en verder weinig beweging. toen, kort na elkaar ving mijn vismaat een net maatse wijting en een leuk gulletje, maar bij mij bleef de teller op NUL.

Tijdens het hoge water gingen er vier 200 grams ankerloodjes als stuiterballen over de bodem dus gewacht tot de stroom eruit ging en pas toen vingen we regelmatig een paar steenbolkjes.

Misschien dat het kleine beetje oostenwind de boosdoener was maar weer heeft de waterweg ons teleur gesteld. misschien toch maar eens afreizen naar zeeland om een stapeltje scharren te scoren.

Nog even een udate over het eventuele op handen zijnde visverbod in de Europoort : Maandag is er een bijeenkomst op het Rotterdamse gemeentehuis met betrokken partijen als het havenbedrijf, hengelsportwinkeliers, wethouder én sportvisserij nederland. Ik had gehoopt dat deze belangenvereniging al wat nieuws op de site had gezet maar misschien hebben ze bewust gewacht tot er concrete plannen op tafel lagen.

Hou dus ook hun site in de gaten, als ik nieuws heb laat ik t weten.

Groeten, Ron !de krabman=== Zondag 17 november 2013 ===


Hoi vismakkers,

Vandaag wezen vissen op de kop vd haven Was oosten wind dus verwachte weinig vis nou snel inwerpen Gelijk beet mooien wijting ik heb de grootste gevangen 17 mee voor de pan

denk wel 30 kleintjes ook nog grote bot En een grote schar en een kleintje het was laag water En toen vingen we veel en toen het hoog was vingen we veel Minder en kleintjes leuke visdag groetenGullenvanger daan (10 jaar)=== Zondag 17 november 2013 ===


Hoi zeevislanders

Vanochtend de wekker vroeg gezet om eens richting Zoutelande te rijden, en te proberen om een paar viskes te vangen

Om 05.45 ging de eerste onderlijn richting Engeland, en vanaf het begin was het erg goed, doubletten en tripletten van mooie maatse schar en redelijke wijting.

Het begon zelfs een beetje op werken te lijken, aan de ene stok de vis onthaakt en weer opnieuw beaasd en teruggegooid, vervolgens de andere stok binnenhalen, vis onthaken enz enz.

Ook tijdens het keren van het tij en met opkomend water bleef het goed, de grootste scharren(tussen de 30 en 36 cm) ving ik zelfs rond doodtij.

Tijdens een praatje met de buurman bleek dat het bij hem en de buren aan de andere kant verre van zo goed ging, waar dat aan lag, geen flauw idee, misschien wel simpelweg aan de afstand, of stom geluk, maakt me niets uit.

Uiteindelijk tot een uur of 11 door gevist, en zelfs de laatste draai(de 5 ons pieren waren op....) leverde nog 3 maal wijting op. Thuis, na een dik uurtje schoonmaken de balans op gemaakt:28 stuks wijting(4 terug gegooid, te klein)en 34 stuks schar, die waren allemaal mooi aan de maat, met 7 a 8 hele dikke van dik door de 30cm.

Ook nog eens weinig materiaalverlies, 2 haakjes en 2 loodjes maar (ook nog twee onderlijnen binnengedraaid van andere vissers, dan sta je  weer quitte toch?), het was een topdag.

Groetjes uit Steenbergen.Hans Helmons=== Zondag 17 november 2013 ===


Hallo zvl. Gisterenavond wezen vissen aan het speeltuintje met mn vismaat. Redelijk vroeg ter plaatse om ons te verzekeren van een mooi plaatsje (2uur na hoog). Bij de eerste worp al gelijk beet, een complete onderlijn van iemand anders met lood met vaste ankers :-D inclusief een mooie schar. Zoals gewoonlijk stond het strand aardig vol met vissers toen er toch nog een dappere nederlander het strand op kwam en zich zo dicht naast mij kwam installeren dat er zelfs geen auto meer kon parkeren tussen ons. Dit terwijl er rechts van ons nog makkelijk 100 meter vrij strand was. Toen ik deze man even vriendelijk kwam melden dat ik hier heel schuin moet ingooien om mijn lood recht voor mij te krijgen en of hij het niet zag zitten om hem rechts van ons te installeren begon meneer een scheldtirade af te steken met als uitleg dat wanneer het hier wedstrijd was de vissers op minder dan 5 meter van elkaar stonden. Ik zeg meneer, het is hier geen wedstrijd, ik sta hier voor mijn plezier, ik heb 130 km gereden om hier te geraken... etc etc etc, ondertussen begreep ik nog zoiets van "van belgie zeker? en het is altijd hetzelfde met die kutbelgen" pfff... Om verder de problemen te vermijden zijn we zelf dan 50 meter verder gaan staan. Volgende keer zalt geen waar zijn, dan knip ik alles af. Bon het vissen dan; goed he veel schar en veel ondermaatse wijting. Wel gigantisch veel vuil int water. kilometers en kilometers blauw draad, groene draad en rode draad. 1 x driepoot omver met mijn 5 meter affinitys die zich mooi de grond inboorden. Denk niet dat ik ooit al zo ne grote prop vuil heb binnengedraaid. denk dat die minstens 25 kg woog. ale tot de volgende.zijne vriendelijkheid zelve.=== Zondag 17 november 2013 ===


Vandaag zijn de strandhazen voor het eerst dit jaar weer richting de Zeeuwse kust getogen. De eerste pieren vlogen rond 9 uur al rap richting zeeuws vlaanderen. Het ging weer zoals vanouds, om 12 uur pas één trek zonder vis, helaas was veel vis erg klein, vooral de wijting. Toch hebben we een mooi maaltje vis kunnen scoren, zeker toen er een dikke tong het strand op kwam klapperen. Na hoogwater ging de beet er compleet uit en zijn we hem afgetaaid. Met 28 vissen,waarvan een hele berg klein spul,  1 hele mooi tong, een paar grote scharren en een dikke wijting kunnen we toch niet klagen. 

Houdoe en beuk ze eruit!De Strandhazen=== Zondag 17 november 2013 ===


Zoutelande.....veel kapot trekken!!!!

Na vorige week een slecht NK te hebben gevist (een dikke nul) en links van een strekdammetje waar de wind constant mijn lijn in/over blies (6 maal kapot getrokken GRRRRR) weer eens naar de walcherse stranden geweest met Hans en Pieter.

Daar zit vis zo kan je hier op de site lezen,en dus de wekker vandaag (17 nov) op 4.45 uur gezet,(Hans was al om 2.15 uur wakker en zat al om 3.15 uur aan de gebakken eieren met spek heeft hij ons verteld....een beetje erg vroeg dus),en om 6.30 lagen de eerste lijnen in de Noordzee.

Met nog 1 uurtje afgaand water moest er direct vis gevangen worden,en dat gebeurde ook.....scharren van niet al te groot formaat,en wijtingen van rond de 20 a 25 cm kwamen zand proeven,maar niet de echt grote hoeveelheden als bijvoorbeeld rond kerst vorig jaar.

Aan het eind van de sessie had ik 15 scharren en 17 wijtingen waarvan ongeveer de helft mee naar de roomboter kon!

LET WEL OP!!!......er werd redelijk veel matriaal verspeeld door vastzitten!!!!

Weer een gezellig dagje gehad.....met als buren in het vak rechts van ons Kees v/d velde ,Maurits en Remco Keur van Zeevisteam Zuid west uit Scherpenisse!

Twas gezellig boys!!!

Kees.......we zijn nog om een kapsalonnetje geweest.....aan de bergse plaat ;).......Hansje had honger!

Volgende week de 10e wedstrijd van De Makreel aan het strand van Zoutelande!

Hopen op veeeeel cm's vis....en niet al te veel matriaalverlies!

En zoals hierboven al geschreven is door Adrie............................R U I M   J E   R O M M E L   O P !!!!!!!!!

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske

  Kees Reijngoudt.=== Zondag 17 november 2013 ===


Hallo vissers, Afgelopen zaterdag weer de Noordpier bezocht, vrijdag had ik bij Sander Hengelsport zeepieren opgehaald maar wat waren die klein van maat! Maar er werd me verteld dat in deze periode de pieren allemaal klein waren, dus ik heb er wat ingevroren mesheften bij gedaan. Deze keer had ik de kop als stek gekozen (rechterzijde) en met het optuigen van mijn hengels kwam er een visser die op de kop ging staan, hij bleek onderwijzer te zijn en viste in plaats van lood met stenen. Deze aardige man wil ik nog bedanken, want wat was het geval; Ik vroeg of hij ook van die kleine zeepieren had, nee hoor ik heb om grote zeepieren gevraagd en ook gekregen! En gaf me ongevraagd 4 grote zeepieren welke ik als eerste worp weg zette in zee, na een kwartiertje een flinke doorbuiger,resultaat een maatse gul van 46 cm en hierna nog 3 ondermaatse welke ik weer heb terug gezet. Vanwege de stroming kwam ik met mijn geankerd lood (160) te vaak vast te zitten en 30 meter verkast waar ik door bleef vangen zonder vast te komen zitten. Totaal resultaat van de vissesie: 4 maatse en 5 ondermaatse gul en 7 maatse en 3 ondermaatse scharren. Gr PeterPeter=== Zondag 17 november 2013 ===


Gisteren overdag en in de avond gevist tussen Domburg en Westkapelle.

Mooie verse piertjes bij Antoine gehaald 't Zeepiertje, en vroeg begonnen van hoog naar laag.

Moet zeggen altijd klasse aas nooit voor niks gebeld.

Gevist met 2 strandstokken shimano's en wapperlijntjes (zelfgeknoopt 2 aan 1 onderlijn)

Ik had natuurlijk kunnen weten dat de vangsten tegen vielen, het is daar ooh zo ONdiep.

Met waadpak loop je echt nog tientallen meters het water in en dan is de branding nog ver weg.

De vangsten gaven dit ook weer overdag 1 mini scholletje en toen het donker was een 2-tal miniwijtinkjes en 3 meuntjes......

Maar gewoon lekker aan zee en dat is al heel wat.Jack=== Zondag 17 november 2013 ===


zatredag 16-11-2013 om 23.30 uur naar de pier in Hoek van Holland gegaan helaas via een omweg omdat de A20 was afgesloten.

hoogwater was om 02.00 uur we hebben gevist tot 04.00 uur,ik zelf heb 6wijting boven de 30 cm een schol 33 cm en een schol van 29cm.

alles gevangen op 2 rode afhouders met wapperlijn.ook zeer veel klein spul boven gehaald maar deze zwemmen weer zoals gul,veel wijting en postzegels.

het was heerlijk weer geen tot weinig wind ,droog en een aangename temperatuur.uilenparadijs.nl=== Zondag 17 november 2013 ===


hallo visbroeders (en vriendinnen)

gistrerenavond(zaterdag 16-11)eindelijk nog eens gaan vissen op het strand

gekozen voor een stek aan dishoekkant

is zeker 10 jaar geleden dat we daar nog geweest waren

jongens jongens wat is het daar veranderd na al die jaren

onze vaste stekken waren toen duinovergang kontiki-galgenweidje-vijgheter

je kan daar met de auto nergens meer terecht

maar bon uiteindelijk aan duinovergang zilvermeeuw richting strand getrokken

we waren daar duidelijk niet alleen,heb de vissers niet geteld maar er stond makkelijk een man of 40

dus met het materiaal sleuren naar nog een vrije plaats wat een heuse onderneming was

wat de vangst betrof mogen we zeker niet klagen

er kwam met regelmaat mooie schar en kleine wijting het strand op

enkele wijtingen konden mee maar het grootste deel (zwemt)weer

als klap op de vuurpijl hebben zowel mijn maat als ik nog een mooie tong bijgevangen

die van mijn maat was buiten proportsie te noemen 47cm en een gewicht van 950gr

dus een geslaagde visavond

groetjes Dirkdirk=== Zondag 17 november 2013 ===


Deze morgen gevist met opkomend water op het strand in Blankenberge Van 7h45 tot 11h, laag water omstreeks 7h20 Veel vis, kleine vis, allemaal wijting.

Slechts eentje mee om te proeven, De rest is terug naar mama.... En meneertje meeuw helaas. Wel een zalig weertje ! Vis ze BartBart=== Zondag 17 november 2013 ===


Dag vissers, gisteren weer afgereisd naar de Europoort, namelijk het Beerkanaal. De hoop was schar te vangen, een lekker zootje schar. Het werden, hoe kan het anders, een hoop wijtingen afgewisseld met wat kleine gulletjes. Ook ene steenbolk en ene Noordzeekrab gevangen en aan de laatste draai dan toch eindelijk nog ene schar. In totaal dus 5 soorten opgetakeld, dat kan slechter! De krab zat niet in mijn lijn verstrengeld, maar in een kluwen afvalvisdraad. Dat ontlokt me de moralistische oproep om troep op te ruimen. Jammer dat die schaaldieren in de Europoort vol met dioxine zitten, anders was onze krab in de pan beland. Groeten,de bottenkoning=== Zondag 17 november 2013 ===


Hallo vissers

Ik woon in Zoutelande en kom dagelijks op het strand; er wordt regelmatig leuk vis gevangen maar heel veel ondermaatse wijting.

Maar dat zal al wel via Zeevisland bekend zijn.

Maar... ruim s.v.p. de oude kranten en bierflessen op; er staan op de boulevard daar om de 50 meter vuilnisbakken.

Er wordt helaas nog teveel rotzooi achter gelaten door vissers op het strand.

Veel visplezier

Arie de LangeArie de Lange=== Zondag 17 november 2013 ===


hallo visvrienden

gister in domburg gevist ging goed tot dat het water weer op kwam geen beetje meer ,en veel terug gegooid (kleine wijting )

wel 15 mooie matse scharen mee naar huis ,was toch een geslaagde dag  en erg lekker weer met een groet tonnie mathijssentonnie mathijssen=== Zondag 17 november 2013 ===


Vrijdag 15 nov op aanraden van Rinus (Eagle Hengelsport) aan de Maassluiskant in de Nieuwe Waterweg wezen vissen. De wins kwam uit het Noorden dus ik had hem in de rug. Een prachtige dag die erg goed begon. De was net laagwater geweest en normaal gesproken niet het beste tij maar ik ving toch een aantal mooie gullen.... De 2 uur voor hoog en twee uur na hoog (wat het beste tij zou moeten zijn) viel erg tegen. Een bot en twee redelijk grote Steenbolken. Twee grote gullen verspeeld. Eentje omdat de jojo (voor de tweede keer in korte tijd) brak. Klote Jojo's die van SPRO.... Rinus va Eagle Hengelsport gaat andere bestellen dus dat komt wel goed.

Het was een prachtige visdag met als resultaat, 4 mooie gullen mee terug naar huis. :-)de marinier=== Zondag 17 november 2013 ===


Hallo vismakkers Gister wezen vissen op het strand kijkduin.
Goede vangst bestond uit kleine en grote botjes en scharretjes Als leuke bijvangst nog een leuke gul van mijn vader ik zelf had een mooien gul maar die was heel mager en waarschijnlijk ziek
De buren vingen nog een zeebaars en later kwam ons maatje nog vissen en die ving twee botjes.Gullenvanger Daan (10 jaar)=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Gisterenavond (15/11) eindelijk nog eens tijd gevonden om te vissen op het strand ik Knokke. Gevist van 8u tot 11u30.

Het was een heel heldere avond, hadden bijna geen licht nodig.

Terwijl ik de 2de hengel aan het inwerpen was had ik al beet op de eerste.

Gans de avond door regelmatig vis gevangen en ook redelijk veel gelost in de branding, vooral de grotere gullen schoten van de kleine haakjes.

Zeer veel krabben gevangen (rond de 30), waarvan enkele grote.

Alle vis gevangen op zagers, leeglopers leverden enkel krabben op, en bijna alles op afhouders met vrij lange aaslijnen.

Het totaal was: 2 zeebaarsjes (ongeveer 15cm), 2 wijtingen (26 en een mooie ronde van 39cm), 7 gullen (4 in de 20cm, 1 van 33cm, 1 van 42cm en 1 dikke van 51cm).

Alles zwemt terug behalve de grote gul, die had diep geslikt, de meeste andere zaten mooi in de lip gehaakt of ondiep in de bek.

 

GroetenRT=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hoi Hoi vissers

Net terug van een paar uurtjes vissen in Vlissingen met vismaat Roger,begonnen om 16.00 uur en gestopt om 20.45 uur heerlijk weertje geen wind of mist was onderweg wel anders(mist) .Aangekomen begon er net een wedstrijd van EGHV uit Goes dus kon ik niet op mijn favoriete stekje staan maar een paar vakken verder wat momenteel niet meevalt voor me.De vangst Leo en Roger samen 16 schar van mooi formaat en een wijting of 20 waarvan 1 aan de maat.Leo uit Putte=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hallo medevissers, Vrijdags wezen vissen op noordpier wijk aan zee, 8 zeebaarsjes allemaal ondermaats. Zaterdag overdag weer gevist op zeebaars in totaal 11 ondermaats en 1 rond de veertig, toen het avond werd waren ze weg en kwam 1 maatse wijting twee onder maatse wijting. Alle ondermaatse zeebaars en wijting zwemt weer. Heerlijk zo een aanbeet met een lichte hengel en schuifloodje. Wel veel aanbeten gemist.

Moes=== Zaterdag 16 november 2013 ===


zaterdag de 10-11-2013

al vroeg vertrokken met de trein om te gaan vissen bij vlissingen onderweg veel mist

aan gekomen tegen een uur of 9 was het licht aan het worden in de haven

aan de binnenkant stonden er te vissen met de boot erachter op de kade

ik ben toen maar na de kop gegaan en daar stonden ook al te vissen

een man of 7 op d steiger dus maar vooraan gaan staan en dat viel goed

voor me want de eerste lag nog niet al te lang in of bam top stond bol

ik was net met de 2 hengel bezig dus voer eraan en silte nat gegooid

op halen en ja hoor duble wijting en schar ze keken me aan de rest

dus die klaar maken met voer van mario van goede twaliteit en hup beet

ik had geen tijd te rusten .dus pauze koffie nemen.

en later kwam er een boot voorbij met jawel pieten en sint op de boot dus geen pepernoten voor ons.

ik ben tot 16 uur gevist en 1 onderlijn kwijt en 2 haken verloren.

aan tal vis 7 mooie wijting en 4 schar zie foto  en 13 terug gezet waren te klein

johan boske geen goede dag zag ik  op het verslag en ja ik heb me broer gebeld en die lag op bed ziek..

veel beterschap nico..afzender jande strandjutter=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Zaterdag overdag 6 uurtjes op het Calandkanaal gevist. Gevist met 2 hengels met daaraan afhouders met zeepieren.
De vangst bestond uit 2 grote scharren, 6 steenbolken, 1 mini gulletje, 25 mini wijtinkjes en een wijting net aan de maat.
Allemaal klein spul dus. Wel lekker gevist ondanks de hele tijd mist.

FrankPinochat 42=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Vandaag vanaf de landtong in het callandkanaal gevist. Bij elke worp had je binnen een paar minuten beet.

Helaas allemaal hele kleine wijting. Die zwemmen dus allemaal weer.Sander=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Vanmorgen om 7:00 vertrokken richting IJmuiden.

Dit was mijn derde keer, dus we zijn nog beginners en moeten de goede stekken nog ontdekken.

We hebben dus even rond moeten rijden om te zoeken naar een goede stek. We hadden een aanlig plek tegenover het forteiland in gedachte, maar aangezien er borden staan met Verboden Toegang en we het risico op een bekeuring niet wilden nemen zijn we verder gaan zoeken.

Kort daarna zijn we op een dijk bij het strandje (voor het fort eiland) beland. De dijk hield lekker de gure wind uit de rug.

Het was afgaand tij dat de eerste hengel te water ging en nog voor de tweede hengel opgetuigd was, was de eerste wijting al aan de kant. Ergens tussen de 15 en 20 cm.

Nog geen half uur later hadden we er (al???) 5 of 6 op de kant, ook allemaal van hetzelfde formaat, en allemaal retour gegaan.

Uiteindelijk zijn er ongeveer 30 tot 35 vissen op de kant gekomen, de meeste in de eerder genoemde maat.

We zijn tot een uur of drie blijven zitten, tot het weer hoogtij was, en zijn uiteindelijk met 8 maatse scharren, een twee tal redelijk grote gullen (30+cm) en een grote wijting (40+cm) zijn ook retour gegaan, naar huis gegaan. We vingen nog best goed, maar waren door de 80 pieren heen. Door de vele kleine vis ging het best hard en ik denk dat er ook nog redelijk veel krabben actief waren.

Ongeacht dat de hele dijk nog vrij was, kwamen op irritant dichte afstand twee vissers zitten (volgens mij geen Nederlanders). Die namen alles ongeacht de maat mee.JeroenL=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hallo medevissers,

Gisteren (vrijdagavond) op het sluizencomplex IJmuiden op zeebaars gevist, het leek (op de temperatuur na) wel een zomeravond. De zee was glad , weinig golven en er waren mensen met wel hele kleine bootjes met heel zeer weinig verlichting, lijkt mij wel spannend om zo te varen, m'n maatje vond het wel op een varend badkuipje lijken.

Ik was begonnen om ongeveer 7 uur en gevist tot een uur of 23;00 uur. Zes mooie zeebaarzen gevangen waarvan er op dit moment twee in onze koelkast logeren. Een was ongeveer 50 cm en de andere een beetje kleiner.  Het was een mooie avond, m'n maatje had er ook eentje gevangen en er vist daar ook regelmatig een mij bekende brandweerman die er vier had gevangen die ook weer met die van mij in de rondte zwemmen. Het was een leuke avond en Floor ze zitten er dus nog wel maar je moet een beetje geluk hebben ik ben je visbuurman.

Allemaal succes en vriendelijke groet HarHar Stet=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Vandaag hadden wij, Nico Machielse (de zeehondentemmer) en ik, een vistripje in de planning, maar vanochtend om 09.00 uur kreeg ik een telefoontje van een grieperige Nico en moest helaas thuisblijven. (bij deze van harte beterschap Nico) Hij heeft ondanks dat hij meekon helemaal niets gemist want het was, kort in de bocht gezegd, gewoon een drama.

Afijn, ik had 7 ons pieren om op te vissen, dus op richting Waarde wat we hadden gepland eerder deze week. Omstreeks 10.30 uur was ik daar, niemand anders,bladstil, ontzettend mistig wat te horen was aan de vele misthoorns van de schepen en een koude gevoelstemperatuur.

Omstreeks 10.40 mocht ik mijn nieuwe Mitchell strandhengel ingooien en ook mijn tweede strandhengel lag al snel in het water. Na een klein kwartiertje kwam er een andere zeer sympathieke visser erbij uit Etten Leur. We hebben even kennis gemaakt en wat ervaringen uitgewisseld, maar nog geen vis aan de kant en dat duurde heel lang, te lang naar mijn zin. Pas rond 12.30 mocht ik mijn eerste wijting(kje) op het droge halen. Mijn buurman uit Etten Leur haalde toen ook net zijn eerste visje naar boven. Hierna was het wachten, wachten en wachten. Ondertussen had ik 2 onderlijnen verspeeld, maar ja, ook dat kan gebeuren.

Wat mij wel opviel dat de krab ondanks de lagere temperaturen de laatste weken er nog in overvloed zat. Als je na 10 minuten ophaalde waren al je haken leeg, dus mensen, de krab komt volgens mij eerder bij het aas dan de vis. (tenminste hier bij Waarde).

Omstreeks 13.00 uur kwamen er nog 2 Belgische visliefhebbers erbij, die waren 's morgens bij Elewoutsdijk gaan zitten en hadden daar redelijk gevangen volgens hun, ze hadden in totaal ruim 30 stuks gevangen. Binnen een half uur haalde ze ook hier bij Waarde er nog 5 wijtingen uit. Ook kwam er nog een andere vissers over de dijk met zijn 2 kinderen en ook hij haalde binnen het half uur een schar en een mooie bot op het droge.

Omstreeks 15.40 uur hield ik het voor gezien, ook bij afgaand water geen enkele beet of wat dan ook mogen zien, nog even succes gewenst aan mijn buurman (die inmiddels nog 2 wijtingen had gevangen) uit Etten Leur en toen maar in de wagen gestapt.

Al met al toch wel een beetje een katerig gevoel overgehouden, mede doordat ik van mening was dat er toch wel meer gevangen zou worden op deze stek, maar ja.....het blijft vissen natuurlijk.

Nu maar even wachten en dan eens een keertje 's avonds vanaf de stranden gaan en dan hopelijk met mijn vismaten, blijft altijd gezellig.

Johan Frijters

Sint WillebrordJohan Frijters=== Zaterdag 16 november 2013 ===


zaterdag 16-11 gevist op de Noorderpier Wijk aan zee  van 8.00 tot 11.00 uur (afgaand water) 1 wijting , 8 scharren en 3 gulletjes van 50 cm

gevist met pieren en mesheften.

Groeten,Johan De Caluwe=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Vandaag zaterdag 16 november gevist van 7.00 tot 10.00 bij Cadzand-Bad. Het was en bleef mistig, maar er was weinig wind.  De wijtingen zijn los, maar helaas, alleen kleintjes. Ik had na het ingooien bijna elke keer direct beet, maar heb niet alle aanbeten gevangen, want dan had ik zeker het dubbele aantal vissen gehad. Totaal 20 wijtingen gevangen, 1 had slechts de maat. Ook nog 1 puitaaltje en 1 schar.

De andere  3 vissers in het vak hadden soortgelijke vangsten. Er werd voornamelijk met opkomend water gevangen. Gevist met rode afhouders en haakje nr 4 en met pieren.

Ik ben benieuwd naar meer vangst berichten vanuit de Zeeuws-Vlaamse en Belgische kust.

LeinLein Dieleman=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hallo, hier sinds lange tijd weer eens een berichtje van mij.

Na wat lichamelijke ongemakken (rug) gisterenmiddag (avond) wezen vissen aan het Nollestrand.

Omdat mijn rug nog geen honderd procent is, eerst wormen wezen halen bij Kees van de Fixet in 's-Gravenpolder.

Hoeft eigenlijk niet meer vermeld, maar natuurlijk weer van prima kwaliteit. Toen ik begon om half 5 stonden er al een 10 tal vissers, en natuurlijk was mijn!!! plaats ook al bezet.

Dus maar ietsje verder gelopen, en het aas te water gelaten. 1 hengel met afhouders, en 1 met wapperlijntjes.

Van af de eerste draai al vis, waarvan veel (te) kleine wijting. Toch ook regelmatig mooie scharren.

Om 9 uur heb ik het voor gezien gehouden en was de vangst :Ongeveer 24 wijting (4 maats) en 34 scharren waarvan ik er 28 heb meegenomen.

Dus weer eens lekker gevist. Tot een volgend bericht, Groeten Jan B.

  janb=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hallo, Vrijdag 15 november dagje vrij genomen om de scharren te belagen. Als stek gekozen voor het strand bij Zuiderduin, recht voor het paviljoen. De wind was om te werpen gunstig maar dit levert niet altijd de meeste vis op is mijn ervaring. Drie uur voor laag gestart, de lijnen richting horizon en wachten, het liep in het begin gewoon slecht, ook bij mijn buurman, de vis die wel het land zag was klein en kon direct weer terug naar moeder natuur. Maar bij het vallen van de schemer was het een heel ander verhaal, aaslijn aangepast en overgestapt van gevlochten naar nylon. Er kwam steeds meer beet, uiteindelijk tot 21:30 doodgevist. Dan de balans 26 schar waarvan er 15 mee zijn gegaan, en 8 wijting waarvan 2 grote ook de roomboter zullen zien. Een prachtige dag met een leuke vangst, het was de tocht vanuit Arnhem meer dan waard.Johan=== Vrijdag 15 november 2013 ===


een verlaat vangstbericht, maar nooit te laat om te melden.

wezen vissen vanaf het strand op de schar, top stekkie gevonden bij vlisingen, mooie gul en 5x dikke scharren

beste waren de oude pieren en zagers op de rode afhouders met amnesia zwarte lijn.

gevist in het donker uiteraard, helaas met een bijna lege hoofdlamp.

mijn maat belde nog of ik zin had om mee te gaan naar ijsland via een opstapboot, maar ik zie net dat die opstapboot veel 

duurder is dan de prijzen bij hier op zeevisland, dus dat gaat even over, ik heb geen zin om teveel te betalen.A. de Berscher=== Vrijdag 15 november 2013 ===


Vandaag wezen vissen bij de waterweg in 2 uur tijd een hoop vastlopers en 1 gulletje van 35 cm. Vervolgens verkast naar het callandkanaal daar in uurtje tijd 7 wijtingen weten te verschalken. Al met al heerlijke dag.

Gr. JeroenJeroen=== Vrijdag 15 november 2013 ===


Woensdag naar zoutelande geweest een prachtigedag, met afgaand was het niet veel met de vangst tot een uur voor laag, toen begon de beet erin te komen wel was alles aan de kleine kant.
Ik heb gevist tot 20:30uur laagwater 17:15uur totaal 28×schar 19×wijting 1× zeebaars 4× meun.ik heb 13 scharren meegenomen de rest van de vangst was echt te klein.

Gr:Marco uit waarde marco=== Vrijdag 15 november 2013 ===


Woensdag naar zoutelande geweest een prachtigedag, met afgaand was het niet veel met de vangst tot een uur voor laag, toen begon de beet erin te komen wel was alles aan de kleine kant. Ik heb gevist tot 20:30uur laagwater 17:15uur totaal 28×schar 19×wijting 1× zeebaars 4× meun.ik heb 13 scharren meegenomen de rest van de vangst was echt te klein.

Gr:Marco uit waarde marco=== Donderdag 14 november 2013 ===


hoi vissers woesdag 13 nov noorderpier wijk aan zee

hoge zee later op de dag weinig wind  maar toch veel deining eerste uren geen beleving  rond en na hoog toch nog

5 gulletjes van 37 tot 42 cm en 7 knappe scharren . gevist met pieren  tot half 4

groetjes Ton de Rooton=== Donderdag 14 november 2013 ===


goede morgen

woensdag wezen vissen bij nieuwvliet.zeer druk. gevist van 14.00u tot 20.00u.17.00u laag.als aas leeglopers aan 1stok afhouders aan de andere dwarrellijn.resultaat 3weiting voor de pan 18 terug.en 8 mooie scharren totaal 29 vissen.heb slechtere dagen gehad en het was prachtig weer.

groeten en vangs ze vissertjevissertje=== Donderdag 14 november 2013 ===


hoi hoi  visvrienden

na 6 weken non actief geweest ,wegens enbarmelijke weer,   veel wind, regen enz,,nu wegens goede verwachtingen eens geprobeerd naar het strand ,pieren  niet gekocht ,of gestoken maar pieren van 2 maand oud (gezouten) ongeveer een 7 ons),en  iets geprobeerd met visolie,,met ,,,,hmm

later zal ik mijn toverformule ontleden,laag water 17 uur .begonnen  1500 uur,gestopt om 2200 uur wegens die vettige dikke blauwe nylon draad

storende,vieze ,alles verslindende  kotterboten,,bij vloed hoog water ga maar eens kijken wat er op strand ligt , ongelovelijk,strand vol blauw met nylon draad ,!!!!

meeste mensen maken zich druk omdat de colega's veel trup (vuil)achterlaten, de kotters zijn de al capone van vandaag

maar bon ,de visvangst

  75  scharren  28 wijtingen

40 scharren voor de pan ,35 scharren volgens mij te klein  20cm , weggegeven  naar mijn buurvissers die happig voor waren 

7 wijtingen   +29  voor de pan, 21 retuur,, hopelijk leven ze nog

  ,ps/ voor de echt visvrienden,,als je 20 meters van mekaar vist ,toch zijn er bizare mensen die er toch ertussen wringen

houuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu afstand

  dank u   greetz

rico
=== Woensdag 13 november 2013 ===


Hallo vissers,

Hier weer een berichtje uit Breda. Afgelopen maandag op de noordpier op scheveningen staan vissen.

Om 13.00 ben ik begonnen en heb tot 18.00 1 botje van 30 cm gevangen. Het was toen inmiddels donker en het water begon naar binnen te lopen. 17.00 uur laag water.

Ik ben tot 20.30 gebleven en heb in die 2,5 uur heerlijk vis staan vangen(kon het eigenlijk niet bijhouden). 

eindstand: gul 40 cm,bot 30cm,40cm,wijting 25cm,30cm, 8 mooie scharren en als toetje een mooie tong van 36 cm.

Het is geen emmer vol en heb ook wat ondermaatse vis terug moeten gooien(hoop dat ze het gered hebben) maar het was 

super vissen met heel duidelijke aanbeten. kicken als je vis staat binnen te draaien en je andere hengel staat ook te rammelen!

Heb trouwens gevist met pieren en mesheften.

roel
=== Woensdag 13 november 2013 ===


't Was even geleden dat ik nog eens aan de waterkant heb gestaan.   Vandaag samen met vismaat Wim de scharrekes gaan belagen aan 't tennispleintje. Laag water om 17:15 uur.  Tot laag een paar kleine scharretjes en wat wijting maar alles ondermaats. Na het keren van het water ging het beter, meer beet en de vis werd ook groter. Gevist tot 20:00 uur en resultaat 14 scharren mee en 8 wijtingen die aan de maat waren. Bij de scharren zaten er een paar mooie tussen 30+.  Wijtingen enkele net aan de maat en een paar 30+.  Gevist met korte afhouders en losse dwarrels.  Wel 4 keer moeten stuk trekken steeds aan zelfde hengel....volgende keer enkele meter opschuiven. Mijn vismaat had iets meer wijtingen en een schar of 10.  Veel visjes terug gezet maar een groot aantal kwam terug aangespoeld op het strand.  Jammer om te zien maar weinig aan de toen.

 

Groeten,

Milan

Milan
=== Woensdag 13 november 2013 ===


Hi

Vandaag naar de zwarte polder (Zeeuws Vlaanderen) geweest, met twee stokken en 1 klein stokje. 18 kleine wijting (allen terug), 1 spiering en op het laatst 1 schar om mee te nemen. Op zagers en pieren. Het was vandaag erg druk met de vissers. Vele met kleine wijting, alhoewel er ook waren met een aantal scharren.

Het was een mooie visdag.

 Angelo=== Woensdag 13 november 2013 ===


Hoi Hoi

Vandaag woensdag nog eens naar Zoutelanden geweest omdat er daar flink wat gevangen wordt,Maar dat viel toch wel een beetje tegen bijna het gehele afgaande tij gevist plus 1.5 uur opkomend het laatste 1.5 uur afgaand even de beet er in en wat schar kunnen vangen maar de grootte viel tegen maar 3 mooie en de rest allemaal tussen 20 en 24 cm ,1.5 uur opkomend een wijtingkje of 10 allemaal rond 20 cm,mijn buurman was een man uit Waarde en die had toen ik wegging ook allemaal klein spul heb hem de overschot van mijn aas gegeven want hij bleef nog een tijdje,hopelijk laat hij ook nog een vangstbericht achter en de rest van de vissers ook want er stond wel een man of 30 te vissen,volgende x toch weer maar naar het Vlissingse toe daar zijn de scharren toch wat groter volgens mij.

 Leo uit Putte=== Woensdag 13 november 2013 ===


Vandaag gevist bij Het Speeltuintje in Zoutelande met m'n maat John. 4 hengels met afhouders en zwapperlijnen. Prachtig weer en getij.........Vangst: 1 wijtingkje, 1 zeebaarsje en 1 garnaaltje!!! Op het strand stonden wel 30 vissers.......die hadden nog minder gevangen!! De volgende keer beter!!

Harold de Tong-specialist=== Woensdag 13 november 2013 ===


Woensdag overdag een poging gedaan in het Europoort gebied. Nouja, eigelijk 2 pogingen. Gevist met 2 hengels met afhouders en beaasd met zeepieren. Eerst 3 uurtjes op het Calandkanaal geprobeerd. Er zat veel beet op maar allemaal klein spul. Daar in drie uur 1  mooie schar, 2 gondels, 12 kleine wijtinkjes (spul van 20 cm) en een maatse wijting van 31 cm gevangen. Toen was ik dat kleine spul helemaal beu en ben naar de Nieuwe Waterweg verhuisd. Tegenover de Stenaline. Nou dat was dus de verkeerde keuze. Daar nog 2 uur gevist maar de vis kreeg gewoon geen kans. Binnen 5 minuten alle haken leeg. Het stikte er werkelijk van de krabben. Het water was daar ook modderig bruin. Mischien wel teveel zoet water naar mijn mening. Daar heb ik ook helemaal niets meer gevangen. De teller beleef dus op een totaal van 16 staan. Gevist van 9:30 tot 14:30. Het was wel heerlijk weer. Een zonnetje en weinig wind. Ik zou willen dat de maatse wijting zich een zou melden. Ik begin langzaam aan bang te worden dat het winterseizoen net zo'n flop gaat worden als het zomerseizoen. Misschien ligt het aan de zeer vele regen de laatste tijd. Dat water zal toch richting zee moeten. Al moet ik zeggen dat ik niets anders lees dan berichten over (veel) te kleine wijting. Laten we hopen dat ze snel groeien.

FrankPinochat 42=== Woensdag 13 november 2013 ===


Gevist van 9 t/m 11 oktober in Walcheren met de masters Rudy H uit Dongen,Steve B uit Haarlem, Math P uit Maastricht  en Bernard C ook uit Maastricht.

Zaterdagavond twee uurtjes gestaan tussen Westkapelle en Domburg.Er stond ontzettend veel wind en er waren ook talrijke regenbuien.

We werden weggeregend, maar ondanks dat hebben we wat scharren,wijting en zelfs een mooie gul kunnen vangen.

Zondag op de Boulevard de Ruyter gevist. Veel wind maar geen regen. de vangst bestond uit scharren, tongen,wijting en een meuntje.

De maandag weer bij de eerste stek geweest en redelijk scharren, kleine wijting en meuntjes gevangen.

Ons uitvalbasis was in Koudekerke bij de Peppelhoeve en is een echte aanrader om een weekend of week door te brengen.B.Colin=== Woensdag 13 november 2013 ===


dit weekend met de vrouw appartementje gehuurd en met de weersvooruitzichten geen hengelspullen mee genomen,heb ik daar spijt van gehad!!!!

maandag gaan zien op de pier van oostende en alhoewel er niet op de kop mag gevist worden stonden er vele vissers in de havengeul te vissen .

idereen had een behoorlijk aantal wijtingen,ze werden zelfs gevangen tot in de achterhaven,door het brake water werden er geen scharren gevangen.

volgende keer toch maar een paar hengels mee nemen.

groeten,Franki - zeehengelclub - Vierinnekilovanheule Franki=== Woensdag 13 november 2013 ===


Maandag 11/11 naar Raversijde (B) gaan vissen met enkele vrienden. Op de golfbrekers tussen Oostende en Middelkerke is het leuk vissen, wanneer de wind het daar toelaat. Het is immers toch altijd een beetje uitkijken, op die golfbrekers.
Reeds meer dan 4,5 uur voor laag water stonden alle brekers reeds vol met vissers! Met daarna ook tussen de brekers nog een aantal kruiers en vissers, was het daar een hele drukke bedoening...

Iedereen heeft meer dan voldoende vis kunnen vangen: een combinatie van veelal ondermaatse wijting en mooie scharren. Naarmate het laag water werd, leverde iedere verre worp wel een vis(je) op.

Dus, een geslaagde dag!

Vriendelijke groetFilip=== Dinsdag 12 november 2013 ===


hoi zeevissers,

Vrijdagavond, zaterdagavond en maandagavond heb ik op diverse stekken in ijmuiden geprobeerd nog een maatse zeebaars te vangen met mijn zeebaarshengel. Wegens een pijnlijke schouder maar niet gaan vissen op de noordpier met mijn 5 m. hengels. Na de zeer goede zeebaars vangsten van vorige week, wilde het nu niet lukken om er een op de kant te krijgen. Wel 2 botten gevangen maar daar kwam ik niet voor. Mijn buurman ving wel 3 ondermaatse baarsjes, die weer netjes de kans kregen om verder te groeien. Ik vraag me af of de grotere nu voor dit jaar vertrokken zijn? Heeft iemand nog een 50+ baars gevangen? Mohamed heb jij nog iets gevangen dit weekend?

Groet Floor=== Dinsdag 12 november 2013 ===


Hey , beste strandvissers .

Zoals beloofd , heb ik maandag ( 11/11 ) terug naar Cadzand geweest .

Lang moeten wachten op aanbeet . / 4 scharren + een paar weitingen .

Mijn vismaat Jackie heeft met de feeder gevist , 3 aanbeten maar geen vis (krabben Genoeg )

Zo , tot later dan maar weer hé met beter nieuws .

Daddyde wispelaere ronny=== Dinsdag 12 november 2013 ===


Goedemorgen

Gisteren, 11 nov. gevist op Brrrreezand... koud en winderig.

Vanwege de harde zuidenwind hier naar toe , i.p.v. de Walcherse kust. Over de vangst kunnen we heel kort zijn, 2 behoorlijke botten en een aangetaste, volgens mij zieke zwart gevlekte schar.

(Wat zijn dat voor scharren. je vangt ze ook wel eens bij Dishoek, Westduin etc...????)

Gevist met pieren, dwarrel en afhouders. Er staat daar heel weinig water dus alleen de bot komt daar bij de kant. Door de zuidenwind ver gegooid maar ook dat hielp ons niet.

Voor de rest weinig vreterij, dus met een tiental pieren hadden we het ook gered...

Gevist van 3 uur voor en een uurtje na laagwater.

Volgende keer maar naar Walcheren, want ik geloof dat de vangsten daar in de volgende weken goed zullen zijn.

 

Groet

Ben en RaySorgedrager=== Maandag 11 november 2013 ===


Na een aantal keren Zoutelande toch maar besloten weer een keertje richting de pieren te gaan.

Afgelopen zaterdag om 07:00 uur uit de Achterhoek vertrokken, om uiteindelijk om circa 09:00 uur in IJmuiden te arriveren.

Eerst even wat aas en klein materiaal gehaald bij Hermans Marine.

Daar kregen we te horen dat de Baars nog (steeds) niet ons kikkerlandje verlaten heeft en nog relatief veel gevangen wordt.

Dit wordt erkend door de positieve verslagen afgelopen weken op Zeevisland.com.

Dus de verwachtingen en de goede zin waren in overvloed aanwezig. 

Tegen einde van de morgen eindelijk de hengels te water en gevist van 11:00 - 23:00 uur op de Noordpier Wijk aan Zee.

3 man & 6 hengels ter hoogte van 1.500 meterpunt.

 

Kort samengevat: 

Veel materiaal-verlies, Goed maar koud en vooral nat visweer maar desondanks leuke vangsten met varierende soorten en maten! (en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor)

 

               

 

Vangsten: 

Vinnie: > 1 Zeester

Quint: > 1 Zeester

> 1 Noordzee-krab

> 4 Schol

> 4 Wijting

> 4 Gul

Papa zelf: > 2 Zeesterren

> 1 Bot

> 1 Meuntje

> 2 Wijting

> 5 Gullen

> 6 Schol

 

Een mooie dag om op terug te kijken en hopelijk snel weer. Medevissers geniet ervan en trek ze er nog even uit voordat het echt winter begint te worden...

 

Groeten uit de Achterhoek,

 

Pieter, Quint & VinniePieter=== Maandag 11 november 2013 ===


Hallo,

vandaag met neefje bram de scharren gaan belagen aan de zwarte polder; een 30 tal gevangen en een hele hoop ondermaatse wijting + een mooie slibtong.

Niet mis toch?jan b2=== Maandag 11 november 2013 ===


Afgelopen zaterdag op de noordpier wijk aan zee wezen vissen van 1400 tot 1830 op zeebaars. 12 zeebaarzen gevangen allemaal ondermaats grootste waren tussen 26 en 33 cm en zwemmen weer. Toen het donker werd waren ze weg en kwam de wijting. Stuk of zes waarvan de grootste rond de 25 cm. Omdat ik een grote haak gebruikte veel aanbeten gemist van zowel wijting en zeebaars.Moes=== Maandag 11 november 2013 ===


Vismaten,

Heel de week stuiterend tegen het plavond van zin in om te vissen kon ik eindelijk op donderdagochtend vertrekken naar Groote Keeten. Niek Romijn, Wim Hilleman, Henk Vane en Willem Westerweele zouden sávonds vertrekken en aanvullend kwam Dennis ook mee als controleur waarvoor hartelijk dank maat!

Zo rond kwart over 7 kwam ik aan in Groote Keeten en eens rondgereden of ik al bekenden zag. Nou helemaal niemand en ik kwam bij de eerste overgang, wat later vak E zou zijn, het Zeehengelsport Magazine Team tegen. Nou dat is geen verkeerd team om mee te trainen en te oefenen al is het alleen maar om te kijken. Er stond een aardige bries,maar als je een poosje op het strand stond viel het eigenlijk wel mee. prima om te vissen dus. De wind stond wel pas op je toetert maar dat mocht de pret niet drukken. Het was dan wel weer een aardige tippel door het mulle zand maar op het strand zelf viel het allemaal weer mee. Links van me Mike Lubbers die met 2 hengels viste en daarnaast weer Frank Dekker. Rechts van me kwam Arno Arkesteijn staan onze bottenverslinder dus keus zat om naar te kijken wat ze allemaal deden.

Ikzelf viste met 1 hengel met pieren, slikken en zagers en we visten het precieze tij mee als we zaterdag zouden doen. Mike Lubbers ging lekker tekeer en kon overweldigend ver werpen en kon er een 30 tal botten er uit halen in een 4 uurtjes tijd. Geweldige visser. Net als Frank Dekker die op een andere manier viste maar toch ook zijn visje pakte. Ik kon zelf 8 vissen landen waarvan een aantal grote botten. Arno pakte onder het kantje mooie botten ook en nog een mooie baars. Hij had er 12. Leuke visserij dus en er zat volop vis maar je moest wel even zoeken of je het putje had gevonden. Na een uurtje of 4 vissen was het weer gedaan en hadden we een heerlijke dag gehad zonder tegenslagen en een mooie dag weer. op het strand nog de spulletjes gereed gemaakt voor de andere dag want ik was weer een hoop wijzer geworden en diverse lijnen aangepast. 

Na een praatje pot naar Julianadorp gereden voor de noodzakelijke boodschapjes en de mannen te voorzien van een snackje en een lekker potje bier. De inwendige maag werd ook versterkt dus we konden er tegenaan. Niek had na de voorselectie al voor ons allen geboekt dus op naar Sleepinn Callantsoog ons onderdak en al gauw had ik mijn slaapplaats gevonden en ingedeeld. S'avonds kwamen de mannen aan en hebben we gezellig met z'n allen getokkeld onder het genot van een lekker potje bier en dat zorgde al gauw dat het een uur of 12 werd voordat we de kooi instapten.

Vrijdags was het aleen heel ander verhaal want de wind was gedraaid naar het zuiden. We maakten na het ontbijt ons op om in het B-Cvak te gaan vissen. Na het verdelen van het aas liepen we weer gauw het strand op. We waren op tijd want de verwachting was dat het druk werd. Rechts van de opgang stond Shimano te vissen en wij gingen naar links. Geposteerd naast rechts Willem Westerweele en links Dennis Zwiers gooide ik de onderlijn weer ver in. Al gauw had Henk de eerste mooie bot te pakken en kon ik zelf ook een mooie bot pakken. Daarna werd het kommer en kwel. Wim Hilleman, Dennis en ik plukten ons gek het apehaar van de lijnen af. Niet zomaar apehaar, nee het apehaar zat al aan de hoofdlijn en het duurde een kwartier voor je alles geplukt had en je onderlijn binnen had. Omhoog de hengel dus dit te vermijden maar dit lukt eigenlijk helemaal niet. Op deze stek waar ik het niet naar min zin had kon ik 3 visjes vangen in de 4 uur. Willem had er 5, Henk had er 10 waaronder grote botten en een baarsje, Dennis had er 9 en Wim had er ook 10. Tijdens deze sessie uit geprobeerd te vinden hoe snel ik om kon wisselen van spoelen en voorslagen knopen en hoe ik van dat apehaar kon komen. Lastige materie en hoe dan ook het kost vistijd. Een wijze les dus en ik was blij dat we wat dichter op elkaar stonden om het visgebied te verkleinen op het oog van de volgende dag.

Wederom de zaken aangepast voor nu voor het NK zelf. Niek die verder weg stond naar links had weinig last van apehaar kon ook 10 vissen landen met 2 hengels. Wederom deze dag een hoop geleerd zonder veel vis uit de zee te plukken. Zaak was dan ook om het putje te kunnen vinden waar de vis zou zitten en dat zou je alleen kunnen zien als het laag was. Toen we ingepakt waren zag ik dat Wim en Henk voor in en uitgangen van een muitje zaten te vissen. Op naar de supermarkt waar we nog wat boodschapjes haalden en gingen we weer naar ons honk. 

S 'avonds hebben we de eigenaar Etienne van Sleepinn Callantsoog met zijn vrouw getrakteerd op een etentje en wel Zeeuwse mosselen. Henk had 12 kilo meegenomen en perfect bereid en het was de hele avond gezellig. Danny Lemmens was ook deze dag aangeschoven en heeft bij ons gelogeerd en heeft kunnen genieten van een leuke avond. 

Zaterdagnacht was het stormachtig. Constant keken we naar de diverse windsites wat het weer zou gaan doen want...... Stormen zou het die nacht en rond een uur of 4 werd ik er wakker van.  Diverse vragen gingen er door iedereen van zou het afgelast worden of zouden ze gaan uitwijken naar de Bierdijk bij Hypolytushoef. Dat zou zo maar eens kunnen. Afijn op naar Den Helder waar het in de sporthal lekker druk was. Gauw de formulieren ingeleverd voor de topcompetitie en afwachten maar met een bak koffie.'De enveloppen wezen uit dat Wim Hilleman naar het E vak moest. Ikzelf en Willem Westerweele naar vak C en Niek en Henk naar vak B. Dennis moest gaan controleren in vak A. Op het kaartje zag ik dat ik net even voorbij de plek van Niek moest zijn op C 3. 

De wedstrijd overigens werd gewoon op het strand gehouden maar wel een half uur later zodat iedereen zich kon prepareren en de wind de tijd had om te kalmeren. Of de goden het gehoord hadden want de wind zou afvlakken. Het hele circus, zo'n 220 vissers, gingen in karavaan naar de stekken toe. En ik zal je zeggen het was een heftige tippel naar C 3. Potverdrie dubbeltjes nou. Eenmaal aangekomen lekker alles neergezet zoals ik het graag zou hebben en eens naar het zeetje gekeken. Een mooie wasmachine had ik voor mijn neus die veroorzaakt werd door een windkracht 7. Voor me stond eigenlijk best wel water en verderop een bank met een put er achter. Ik kon het zowaar ontdekken. We moesten er wel behoorlijk voor gooien om die put te bereiken. Rechts van me Marien Flipse van HSV Westkapelle die al geplaatst was voor de topcompetitie en links van me Rob Zandvliet van HSV de Snoek. Op C 1 stond Peter Mesie ook van Westkapelle. Verwerpers dus die ik in de gaten moest houden. Na het beginsignaal was het ver werpen maar over de gehele linie kwam er geen vis uit. En na een aantal worpen wierp ik vlakbij in. Marien keek zo naar me tja dat zou ook kunnen. Ondertussen had Andre Barendze al dikke botten te pakken naar ik meen op nummer C 13. 

Op 10 meter afstand kon ik een tarbotje aan de haak krijgen van 7 cm. 1 punt dus maar wel vis terwijl dat verder niemand had. Er stond een beste bries maar er was vrij goed te vissen. Halverwege kon ik een bot van 25 in de emmer deponeren. Hier en daar werd er nu een enkele bot gevangen. Marien ving nu ook vis dus was het zaak om hem bij te houden. Peter Mesie ving niets en Rob Zandvliet ook niet. Na 3 uurtjes vissen kon ik een meun in de emmer deponeren van 21 cm. Gelukkig maar want naar ik meen had Marien er nu al 4 vissen en liep ik achter. Hij kon zelf 5 vissen op de kaart schrijven en die 1 punter van mij in het begin deed me nu de das om. De laatste draai kon ik nog een meun laten meten van wel 14 cm. 61 cm had ik in totaal en ik dacht zelf toch dat het te weinig was. Marien had naar ik meen 102 cm. Inpakken en wegwezen dus want onderweg naar de auto volgde een pittige bui op ons dak. Wel in de rug en de bui ging harder dan wij liepen dus was het een marteling om naar de auto te komen. Enfin in de auto en verzamelen en kijken hoe het de anderen deden. Wim had in het E vak 2 vissen, Henk 4 vissen waaronder botten van in de 30, Niek had 1 vis, ikzelf ook 4 vissen maar te kleine vis naar mijn mening. Willem Westerweele had ook 1 vis maar die hadden ze even op een strekdam gezet dus die kwam heel licht van het strand af en had 20 onderlijnen laten liggen. Spullen ophalen in Callantsoog waar we nog een lekker bak koffie kregen van Etienne en zijn vrouw met een versnapering.

Rond half 5 waren we in de Sporthal en kon de uitreiking gaan beginnen. Cees Andriesse van HSV Oosterscheldevissers werd Nederlands Kampioen in vak E, Rob Slingerland werd 2e en Arjan van de Zande werd 3e. Van de korpsen werd HSV Westkapelle 1 gevolgd door HSV OKO en HSV Vlissingen. De vangsten vielen op zich tegen en ze noemden alleen de eerste 5 van de vakken op. Als laatste in vak C werd opgenoemd Dennis Ooijendijk met 72 cm!. De eerste 6 zouden doorgaan naar de topcompetitie, zou het dan toch? Marien Flipse was van de naselectie dus ik had nog hoop. De namen werden opgenoemd en de enveloppen verdeeld voor diegene die de topcompetitie zouden gaan doen. En jawel ik mocht gelukkig door naar de Topcompetitie met Henk Vane en Niek Romijn. 

Een mooi positief resultaat dus en als ik de uitslag bekijk dan is het tarbotje van 7 cm wat geteld werd voor 1 cm mijn redding geweest. Voor mij een gouden tarbotje! Daarna in colonne naar huis gereden en onderweg nog een hamburger weggesnoept en was ik rond 21.15 moe maar voldaan weer thuis. 

Hierbij wil ik graag de mensen die me geholpen hebben extra bedanken. Dennis voor het controleren. Henk Vane voor de uitmuntende mosselen. Etienne met zijn vrouw van Bed & Breakfast Sleepinn Callantsoog.

Nu opmaken voor de topcompetitie die over een dikke 2 weken gaat beginnen.Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 11 november 2013 ===


Hallo,

Zondag richting Walcheren om ook eens wat schar boven te takelen. Windfinder voorspelde redelijk stevige omstandigheden: wk 5-6NW met pieken tot 7, het weer viel echter best mee, op een grote hagelbui en een donderslag na. Gestart omstreeks 11u30 en doorgevist tot 17u 1.5afgaand en 4u opkomende tij. Gevist met 2 dwarrellijntjes per onderlijn met pieren en zagers. Vangst was onwaarschijnlijk goed: op t'einde van de sessie stond de teller op 34 scharren, 15 wijtingkjes die allen terug zwemmen (zwaar ondermaats) en 1 meuntje. Spectaculaire vangst die volgens mij zelfs nog beter had kunnen zijn indien ik met nylon ipv dyneema-lijnen had gevist, een 12-tal aanbeten niet kunnen verzilveren, en beduidend minder doubletten dan mijn buurman.

Greetz,Tim=== Maandag 11 november 2013 ===


Gister in het Europoort gebied geweest, 3 scharren, 3 steenbolken en een wijting voor in de pan.
Een van de scharren kreeg ik van een aardige man naast me , nog bedankt hier voor!
Verder nog erg veel wijting en steenbolk die ondermaats waren.
In het begin allemaal dubbele vangsten, later meer enkele visjes.Arco=== Maandag 11 november 2013 ===


Gisteren hagel en regen getrotseerd en geprobeerd een visje te vangen op de boulevard in Vlissingen. Leverde een slecht resultaat op.
Zeer veel last van krabben en rotzooi in het water. Gelukkig toch nog 2 mooie scharren gevangen.
Over een paar weken nog maar eens proberen. Groeten en vang ze.Mark=== Zondag 10 november 2013 ===


NK weekeinde
Afgelopen weekeinde hadden we NK weekeinde. Het NK kustvissen werd gevist aan Groote Keeten, een van de laatste dorpjes aan de Noordzeekust net voor Den Helder. Op donderdagavond reden we af, Willem was al bij mij gestapt, in Sir kwam ook Henk erbij. Behalve 3 vissers, 3 volle viskisten, 3 hengelbossen en 3 logeertassen pasten er ook nog 3 koelboxen met aas en een baaltje mossels van onze mosselsponsor http://www.firmabout.nl/ in de Astra. Herbert was al eerder die dag weggereden en had de kaas, de worst, de chips een een tray licht-alcoholische versnaperingen meegenomen. Wim en Dennis reden achter ons aan. Met 5 man zouden we NK vissen, Dennis ging mee als controleur. Eind van de avond kwamen we aan in ons B&B'tje te Calandsoog. De andere morgen na het ontbij was het tijd om te gaan vissen, zo rond half negen waren we op de parking, en aldaar kwamen ook net de mannen van het Shimano team en de mannen van het Penn team aan. We hadden ons verspreid tussen de strekkers en zo rond 9 uur gingen we aan de gang. Het was aardig weer, zon, droog een een beetje wind uit het zuiden zorgden voor ideaale visomstandigheden. Even later sloten Erik en Remi nog aan bij het rijtje vissers. Het leek wel of het NK al op vrijdag werd gevist, er waren vissers zo ver het oog reikte, vanaf Calandsoog tot aan Groote Keeten. Het werd een aardige visserij, we wisten allemaal ons visje te vangen. Mooie blanke strandbotten van tussen de 20 en 30 centimeter kwamen er op de kant. Alle vis werd verweg gevangen en zelfs zonder het gebruik van ankerlood. Behalve vis was er ook heel veel vuil in het water. Het leek wel een soort bami-slierten, die zich klemvast om de hooflijn wrongen. Henk ving ook nog een baarsje. Ik had bij de laatste draai nog een klein scholletje op de feeder. Op een enkeling na hadden alle botten diep geslikt en moest er een hakenstekker aan te pas komen om de vis van de haak te verlossen. Erik en Remi hielden het na een uurtje prutsen en prullen voor gezien, die gingen 100 meter verder opnieuw aan de gang. Later bleek waarom; niet alle strekkers op het strand zijn duidelijk aangegeven, beide vissers hadden hun materiaal verspeeld omdat ze boven op een strekdam stonden.
 
   
 
 
Om een uur hielden we het voor gezien, tijd om de hengels weer op te bossen en om op het terras bij onze B&B de spullen te prepareren voor de dag erna. Voor savonds hadden we onze pensionhouder en zijn vriendin een mosselmaaltijd beloofd. Het werd een mooie avond, meer dan goed gezelschap, een baal mossels, een kratje bier, wat stokbrood en toebehoren heb je niet nodig. Onze Henk bleek behalve met een hengel ook in de keuken zijn mannetje te staan.
 
 
De andere morgen was het schikken van het weer, een pittige westenwind rammelde aan de ramen van ons pensionnetje. Om half acht hoorden we van de wedstrijdleiding dat de wedstrijd een half uurtje later gevist zou worden, dus hadden we alle tijd om naar ons nummer te gaan. Henk en ik in het B vak, Willem en Herbert in het C van en Wim moest naar het E vak. Dennis was controleur in het A vak. Het ging een ruig-weer-wedstrijd worden, windkracht 6/7 recht op de kant, huizenhoge golven, golven de bruingeel waren van het opgedwarrelde zand en een branding zo ver het oog reikte. Ankerloos vissen was geen optie, zware klapankers waren noodzakelijk om de onderlijn zn plek te houden. Altijd spannend, het eerste draai-moment van zo'n wedstrijd, maar er kwam geen vis uit bij de eerste draai. Door de omslag van het weer was de visserij ook totaal veranderd, het werd sprokkelen voor een visje. In de stormachtige wind woeien er behalve ook grote schuimvlokken ook een piepklein zeenaaldje tegen m'n 3-poot aan. Zo halverwege de wedstrijd kon ik ook de vouwemmer gebruiken waarvoor die bedoeld was, er kwam een bot van 27 cm in de emmer. Helaas waren er ook nu weer deelnemers die op een strekdam terecht kwamen. Die kwamen niet aan vissen toe, trokken hun viskist leeg en hadden een rotdag. Tijdens de wedstrijd bleef het droog, maar na de eindtoeter werden we nog getracteerd op een fikse regen en hagelbui aangevuld met een paar klappen onweer, zodat we alle visspullen druipend van het water in de Astra konden laden. Mijn ene bot was niet genoeg voor een topplaats. Henk had 4 botten goed voor een 3e plaats in het vak en een plekje in de topcompetitie. Ook de 4 botten van Herbert waren net genoeg voor een ticket voor de topcompetitie. Wim kwam niet verder dan 2 vissen, Willem wist nog 1 bot van de strekdam af te peuteren, maar kwam vrijwel zonder materiaal terug van de waterkant. Over een paar weken gaan we dan ook met 3 man van ons groepje de strijd aan in de topcompetitie. Na het aanhoren van de uitslag werd het tijd om weer terug naar Zeeland te reizen.
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor HSV Oosterschelde & Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 10 november 2013 ===


hoi zeevisanders,

Vandaag naar Zoutelande gereden om te kijken of er wat te vangen viel. Bij aankomst op het strand was er veel volk, er was een concours aan de gang. Dan maar een paar vakken verder gelopen en om 11.15 ging de eerste lijn richting Engeland. De eerste draai leverde direct 2 onderlijnen +lood van onfortuinlijke vissers op, de 1e draai met de andere stok een doublet mooie scharren.

Dat ging vervolgens goed door, met ook regelmatig mooie maatse wijting met als klapper een draai op de 2-haaks paternoster van twee wijtingen, de ene 37 en de andere 42 cm, zelden zoiets gezien!

Alleen nadat de vloed erin kwam werd het wat minder, de scharren nog steeds aan de maat maar de wijting werd wat kleiner.

In totaal voor de pan:17 wijtingen en 15 scharren+gulletje, ongeveer 6 kleine wijtingkjes aan de meeuwen gevoerd.

Was een mooie dag dus, de mega-hagelbui niet meegeteld..

Groetjes uit Steenbergen.hans helmons=== Zondag 10 november 2013 ===


Vandaag(zondag) onze wedstrijd vervist aan het Callandkanaal.

Van onze visclub t,Schietertje uit de Fijnaart.

Er is redelijk vis gevangen, kleine en grotere wijting.

Een gigantische hagelbui op ons nek gehad, maar dat hoort erbij.

de winnaar had toch 25 stuks vis, zo slecht toch niet.

Volgende wedstrijd aan zoutelande.

gr gerger lips=== Zondag 10 november 2013 ===


Zaterdag gevist in Cadzand. Waren tevreden met de vangsten . ikzelf 6 scharen , mijn vriend 7 scharen .

geweldig veel wytinck wel een 30 tal ,wel bijna allemaal ondermaats

groetenEric=== Zondag 10 november 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Donderdagavond met Niek, Henk, Wim en Willem afgereisd naar Callantsoog. Het NK stond zaterdag op het programma dus wilde we uitgerust aankomen. Herbert was s'ochtends al gaan rijden en heeft s'middags nog wat gehengeld daar. Rond 21:00 uur waren we bij de Bed&Breakfest van Etienne. Een super gezellige en heel vriendelijke man en niks is teveel. Na de kamers verdeeld te hebben, nog een biertje en een snackie gedaan en toen gaan snurken. De volgende ochtend om 07:00 uur ontbijten en hup naar het strand. Ik was dan wel niet geplaatst voor het NK maar een rondje hengelen vind ik altijd wel leuk. Ik was tevens controleur zaterdag. Maar goed vrijdag eerst in het vemoedelijke C vak staan hengelen. Er stond een lekker windje, zw 5 ongeveer en wat bewolking dus helemaal mijn weer. Ik heb met één stokkie gevist en lekker simpel. Op z'n boerenfluitjes zeg maar. Drie wappertjes en grove haken en aas. F314-6 en twee piertjes en/of slikkie en een mesje erop. Er werd verteld over grove botten dus een frummel haakje was niet echt een optie. Het eerste uurtje wilde het niet zo lukken met het vangen van een visje. Henk, Herbert en Willem hadden na de eerste draai al een dikke bot op het droge liggen. Na wat modificaties aan de onderlijn(ja ik sta er natuurlijk ook wel om wat te vangen) kreeg ik ze ook te pakken. Met twee tegelijk soms. Wat wel weer erg vervelend was, waren de grote hoeveelheden apenhaar. Niet alleen op Noordwijk zwemmen apen maar op Callantsoog/Groote Keeten blijkbaar ook. Het vissen met touw hielp wel wat maar het was weer erg vervelend. We hebben allemaal onze vis gevangen en omdat ik zaterdag controleur was heb ik die taak vandaag ook een beetje op me genomen. IK heb alleen de grootste vissen gemeten. Henk was vandaag duidelijk de winnaar. 10 vissen en de grootste bot: 35 cm. Herbert had 3 vissen, Niek 9 vissen, Wim ook 9 vissen, Willem 5 vissen en ik had ook 9 vissen. Niet gek zeker niet met al die apen int water. s'Avonds hebben we lekker met z'n allen mossels gegeten die Henk had meegenomen en van de 13 kilo was er nog een goeie kilo over (met 9 man) dus ze waren erg lekker.

Zaterdag D-Day

Om half zes de wekker en 06:00 uur ontbijten. Heerlijk ontbijtje weer en rond 07:00 uur richting Den Helder. Daar was het namelijk verzamelen. Ik mocht de eerste 13 nummers in het A vak meten. Toen ik bovenop de duin stond leek de zee wel 2000 toeren wasmachine. Kolere wat een branding. Das wel ff anders dan gisteren. Er stond een westen wind van 7 bft recht op je porem. Het water stond net niet meer tegen de duinden aan maar het scheelde niet veel. Na een lekkere tippel (dit keer zonder hernia kist en een bos hengels) kwam ik via wat praatjes aan het begin van het A vak. Bart, mijn compagnon/controleur zeg maar was er ook. Wedstrijdkaarten bij de vissers opgehaald en uiteraard is gekeken bij anderen in de winkel. Als je niet vist kun je altijd nog wat leren van anderen. Om 10:30 klonk de toeter en 202 lijnen vlogen de wasmachine in. Al snel bleek de organisatie wat missertjes gemaakt te hebben. Nummer 1 en nummer 13 stonden recht voor een strekker. Dus ingooien vast.!! Melding gemaakt bij de hoofdcontroleur en na wat geschuif en gepraat konden ze toch nog verder vissen. Na een drie kwartier hadden we vijf vissen gemeten. Niet heel vet nog. Praatje gemaakt met die en gene en ook bij Wibo Boone en Arjan v/d Zande. Die hadden wat lijnen die mijn aandacht trokken dus daar wilde ik wat meer van weten. Na anderhalf uur is een bel rondje gedaan naar 'de jongens' en dat was niet heel hoopgevend. Met nog een half uur te gaan kwamen er donkere wolken aandrijven dus snel naar nummer 1 gelopen en toen de toeter ging en had ingedraaid om een krabbel gevraagd. Zo doorgelopen naar nummer 13 en met een lekkere hagelbui op ons dak bij de auto aangekomen. We hadden afgesproken bij Etienne voor nog een bakkie voordat we weer naar Den Helder gingen. De berichten waren niet echt positief. Willem had ook op een strekker gestaan en heeft zijn kist wat lichter gemaakt. (18 lijnen minder) Henk had een zwin van 2 meter diep voor de deur maar daar zat wel vis in zei die. Herbert had amper water evenals Niek en Wim. Maar we hadden allemaal vis dus dat was positief. Rond 16:00 Etienne gedag gezegd en op naar Den Helder. Ff wat gedronken en toen kwam de uitslag. Henk was 3e geworden in zijn vak en 14e overall dus die mag naar de topcompetitie op 30 november en 14 december. Herbert heeft zich ook geplaatst voor de topcompetitie evenals Niek. Mannen gefeliciteerd!!!!!! Prima prestatie en goed gevist. Wim en Willem kwamen helaas net wat te kort. I know the feeling!! Rond 17:30 uur de terug reis gestart en met een tussen stop bij de whopper koning was ik rond 21:30 uur thuis. Moe maar wel een super weekend gehad. Over drie jaar weer....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 10 november 2013 ===


Trots op Zeeland!   gisteren van plan om te gaan vissen op het strand van Zoutelande, daar aangekomen veel te veel wind, dan maar uit geweken

naar het Banjaardstrand te kamperland, daar redelijk uit de wind, mooi strand met veel ruimte om te vissen, resultaat 12 mooie scharren, 1 grote bot,

en zelf nog 1 flinke Tong! een  scholen zeebaarsje en nog wat kleine wijtingtjes/gulletjes om terug te laten groeien, al met al een leuke visdag op een voor mij nieuwe lokatie.

Adriaan Adriaan=== Zondag 10 november 2013 ===


hoy .beste vissers .

zaterdag 09/11/2013 wezen vissen in cadzand van 08.00 tot 12.00 uur

niet vet , 1 schar +1 mooie tong (30 cm ).

voor de rest een 20 tal kleine weitinkjes die al terug zwemmen 

maandag terug proberen in cadzand (ik laat het wel weten )

daddy.de wispelaere ronny=== Zaterdag 09 november 2013 ===


Vanmorgen zonder m,n vismaats (die moesten weer werken natuurlijk. Zelfs aan de andere kant van de Noordzee.)wezen hengelen aan de walcherse stranden. Normaal gesproken ga ik altijd in het donker maar wegens het weer en omstandigheden moest ik nu gewoon overdag.Gevist van 9.30 tot 13.00. De vangst viel niet tegen, 16 schar voor de pan, 1 bot, en een stuk of 20 wijting waar er maar 1 maatse van bij zat.

Volgende keer maar weer in het donker schar batsen.scharrebatser 2=== Zaterdag 09 november 2013 ===


hoi sportvisser

vissen in het haven gebied verbieden dat kan toch niet, met ze alleen op het strand dat is pas gevaarlijk met al dat rond vliegend lood.

sportvissers reageer met ze alleen!!!!!!

patrickv d wolf=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Ik weet dat dit niet alleen een vangstbericht is maar ik denk dat het voor heel veel vissers erg belangrijk is en ik hoop dan ook dat het bericht door team zeevisland geplaatst wordt.

toen ik vrijdagmiddag mijn aas op ging halen bij avicentra in oostvoorne trof ik een verontruste Kees aan die mij vroeg een petitie te tekenen. Wat is het geval ; het havenbedrijf Rotterdam is van plan om het vissen in het gehele europoortgebied te gaan verbieden. we praten dan over ALLE havens, het beer, caland en hartelkanaal en het eiland Rozenburg. vissen zou alleen nog toegestaan worden op maasvlakte 2.

Dit lijkt mij een zeeeeer kwalijke zaak. zo'n mooi visgebied met zoveel stekken en variatie aan mogelijkheden afsluiten voor de sportvisserij onder het mom van het gevaar voor de veiligheid (van wie en waarom is mij nog niet bekend) mag gewoon niet gebeuren !!!!!!!!!

Ik weet dat een ieder die bij kees in de winkel komt gevraagd word de petitie tegen sluiting te ondertekenen, ik hoef niet te vragen of jullie dit willen doen, dat lijkt me vanzelfsprekend. ik ben van plan om meer over de plannen te weten te komen en zal proberen een ieder op de hoogte te houden en hoe we tegen dit plan gaan ageren.

dan het vangstbericht, dat word kort want ik heb al genoeg ruimte verbruikt. van half 3 tot half 8 tegenover de stenalijn gezeten. veel krabben, veel materiaal kwijt en weinig vis. een paar ondermaatse wijtingen gevangen in het donker, over het hoge water heen. gevist met jojo's, pieren en zagers en 200 gram met vaste ankers, dit was af en toe nog te weinig. het water leek wel bruine bonensoep, misschien ff wachten tot het weer wat helderder word.

tot gauw, Ron

 De krabman=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Hoi Hoi

Vandaag weer eens gaan vissen omdat het de beste dag van de week zou zijn.Dus om 8 uur pieren opgehaald bij Rik Hielkema in Putte-Kapellen en zoals we gewoon zijn van goede kwaliteit,daarna naar Dishoek en om 9,30 uur de eerste pieren zwemles gegeven.Dan even bij de buurman gaan kletsen en die was goed aan het vangen met 2 tegelijk.gevist van 9.30 tot 14.30 en in totaal gevangen Leo: 11 schar 8 wijting waarvan 2 maatse en 1 zeebaarsje Swa: 10 schar en 5 wijting allen onder de maat,de buurman uit Goes had 20 scharren toe hij wegging rond 13.00 uur,volgende week nog eens proberen misschien is het water dan al wat kouder wat de vangst alleen maar bevorderd denk ik.Leo uit Putte=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Vrijdagochtend, Zoutelande. Prima weer en goede vangst, ook nog eens een behulpzame buurman, kortom een geslaagde visdag. Totaal 49 stuks in 4,5 uur, alleen de scharren meegenomen. Mart=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Gisterenavond eens gaan vissen op de golfbreker te raversijde. Was weer de eerste keer dit najaar. Benieuwd wat de vangsten zouden zijn?? Lw om 22u15. Vanaf het moment dat je op de kop van de golfbreker kon vissen direct beet. Af en toe een mooie schar en veel wijting(sjes). Verse pieren of diepvries, alle soorten onderlijnen gebruikt. De vangst was gelijk. Ze beten op alles. Vanaf Lw enkel nog mini-wijtingen. Ingooien en beet. Het begon op werken te lijken. Totale vangst: 7 mooie scharren en 10 maatse wijtingen. Zeker nog 40 kleine wijtingsjes teruggezet. De andere vis kreeg gewoon geen tijd om het aas te pakken. Ook nog een lelijke uitschuiver gemaakt op een 'losse' steen. Linkerhand en onderarm lelijk toegetakeld. Pijnlijke zaak. Het blijft toch altijd wel opletten geblazen op de gladde en verraderlijke blokken.

Wim Wim Pynebrouck=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Hoi Zeevislanders, Wel vaker gevist maar soms minder tijd voor berichtje. Nu wel even. Gisterenavond (mooie avond met prima tij en eindelijk geen windkracht 5/6/7 in je toet) richting strand geweest. Vangsten beginnen langzamerhand toe te groeien naar het punt waar hobby/sport overgaat in werken. Gestart om 20.30 uur en gestopt om 00.30 uur; LW om ca. 22.30 uur. Vangsten: 55x schar (waarvan 38 mee), tig wijting (bij 30 tel kwijtgeraakt) waarvan maar 4 mee; rest was te klein, maar ja, leven doen ze ook niet meer ...... Best rot gezicht al die kleine dode visjes voor je plek. En nog een mooie najaarstong van 37 cm. Dus in 4 uurtjes tussen de 90-100x vis; dan wordt het dus werken. Vangstverloop: Vanaf begin af aan gelijk vis, even iets rustiger tussen 22.15 en 22.45, dus rondom doodtij, en de volgende 1,5 uur (begin opkomend) waren gewoon niet normaal; een hengel erin, de andere eruit ... Met 2 of 3 ... En dat 1,5 uur lang. Je bepaalt eigenlijk zelf je vangsten .... Laat je hengels langer liggen dan geef je jezelf rust ... Vis zit er toch al aan. Vond wel de schar iets kleiner dan 4 weken geleden maar in aantal zijn het er echt enorm veel! Nu wijting wat groter en vangsten worden niet te tillen. Degene waarmee ik was gaan vissen had er ook dik 70 (waarvan 28 scharren mee). Kortom: Alleen de wind moet meewerken, maar de vriezers kunnen worden gevuld. Groetjes weer, De Middelburger PS Vanmorgen met hond over strand gelopen .... Vangsten in de avond zijn klaarblijkelijk beter dan overdag!!

De Middelburger=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Hallo medevissers, Een verlaat vis berichtje afgelopen dinsdag op de noordpier aan de binnenkant, 6 zeebaarsjes met zagers op de bodem. Vandaag vrijdag 10 zeebaarsjes met zagers over de bodem slepen. Helaas waren alle zeebaarsjes ondermaats en zwemmen ze allemaal weer. Wat een prachtige brutale vis. Ga het in weekend weer proberen, blijft leuk als ze bijten.

Moes=== Vrijdag 08 november 2013 ===


goede middag,

Gister 7 november weer eens wezen vissen met een maatje van me. Lekker weer, veel beet en leuk gevangen. 2 mooie botten veel ondermaatse wijting en 2 goed maatse gullen.

vangse allemaal

Kees
=== Donderdag 07 november 2013 ===


Vanmiddag van 15.00 tot 18.15 op de Noordpier in Wijk aan Zee. Er werd redelijk gevangen door de verschillende vissers. Zelf niet heel veel: 1 mini wijting, 1 mini schar, 2 flinke scharren en 1 flinke bot maatje pan. Was mooi visweer vanmiddag.

Vissertje=== Donderdag 07 november 2013 ===


Vanmiddag 7-11 gevist, strand Emond aan Zee met opkomend water van 14.00 tot 17.00 uur.

4 botten waarvan een 38cm

Groeten,

 

JohanJohan De Caluwe=== Donderdag 07 november 2013 ===


Zaterdag 2 november gevist met dvw uit Heillo met 15 man van 8 tot 13 uur gevist.

Was en heerlijke vis dag veel schar wijting gul en wat steenbolk.

Gemideld hadden we zo 40 vissen de man  vooral schar.

We hadden en minium maat aangehouden voor de schar van 23 cm .

De meeste hadden zo"n 20 maatse vissen mee voor de pan.

De rest zwemt weer in zee.Jos=== Donderdag 07 november 2013 ===


Verlaat berichtje van afgelopen maandag , binnenkant Noordpier.
Zeebaars seizoen af kunnen sluiten met 6 kleine scholenbaarsjes.
Na het een en ander te hebben uitgeprobeerd bleken ze toch elke keer te kiezen voor
de Duo Tide Minnow sld, andere vergelijkbare pluggen werden totaal genegeerd !

Rob
=== Woensdag 06 november 2013 ===


Hallo Mede hengelaars.

Vanddag, zouden er enige (droge)vis momenten zijn op de walcherse stranden. Wat ik met beide handen heb aan genomen, daar er de komende dagen bijna niet gevist kan worden! Gevist van 0.800 tot 1300. Een stok met warrel lijn en, een met afhouders de haken dik gevuld met leegloperes. De afhouders waren favoriet bij de schar. 14 stuks, deze waren derdelijk aan de maat! En een wijting. Nog even enige weken geduld voor het groote werk vanaf de kant.

Brommie.brommie=== Woensdag 06 november 2013 ===


Hoi vissers,

Gisteren in harde wind ( rond 22 uur stormachtig) 4 zeebaarsen gevangen 40-54 cm. Op het laats niet meer te doen in de harde wind en regen. Zaterdag misschien weer op de noordpier indien de windvoorspelling nog veranderd (zaterdagavond tot windkracht 9!!!(windfinder)).Floor=== Woensdag 06 november 2013 ===


Vandaag maar eens naar Scheveningen gegaan gestaan op het noorderhoofd,gevist van een uur of tien tot vier uur en vooral de eerste twee uur kwam er leuk vis uit .

Stonden nog twee collega;s en we vingen gelijk vis vooral schar maar ook gul ,wijting en er kwam ook nog een koolvisje uit .

Uiteindelijk 23 scharren voor de pan en een maatse gul de rest bot en wijting zwemt weer .

Kortom een heerlijk dagje geweest.

Groet Mischamischa=== Woensdag 06 november 2013 ===


Dag allemaal, Gisteren heb ik gevist op platvis en gul op de Noordpier van 11:30-16:30. Het was behoorlijk afzien, er stond harde wind, het regende eigenlijk voortdurend en de golven kwamen zo hoog dat je eigenlijk maar slecht naast de weg kon zitten. Tot een uur of 14:30 was het behoorlijk koud (zuiden wind tot dan, daarna west). Mede door de omstandigheden waren er maar 2 collega-vissers. Later kwamen er nog twee, maar die hielden het na een uurtje voor gezien. Het werd toen ook wel erg gortig door de de combi van regen, wind, hoge golven en hoog tij... Bedankt nog voor de pieren, onbekende mannen uit Heerhugowaard!

Was het dan allemaal de moeite? Toch wel. Naast dat de elementen me niet klein kregen heb ik ook nog een en ander gevangen:

2 wijtingen, een gulletje, een vis die ik niet kende die er uitzag als een meun/kwabaal/magge en een enorme bot van bijna een halve meter. Die vergreep zich aan een 2/0 haak met een enorme dot pieren.

Helaas... de wijting en gul was ondermaats, dus mijn koelbox bleef leeg en mijn kinderen hielden honger :-)jon=== Dinsdag 05 november 2013 ===


Vandaag en gister op de waterweg geweest,maar was niet zo goed als verleden week kwamen er toen nog mooie wijtijngen en gullen uit nu was het al eeen stuk minder.

Gister bij Maasluis gestaan en daar hield het nu 7 visjes op ,gelukkig wel weer een mooie tong erbij en vandaag aan de kant van Rozenburg was het nog minder 3 grote botten en toch nog 1 mooie tong.

Eerst maar een wachten tot het zoete water en het vuil eruit zijn dan gaan we het wel weer proberen.

Groet Mischamischa=== Dinsdag 05 november 2013 ===


Gisteravond en middag nog even de Noordpier bevist, van alles wat gevangen, gul, kleine zeebaars, veel wijting, steenbolkjes en scharren

Floor: fantastisch gedaan! Petje af, dat zijn ongekend goede vangstberichten.

Ik ga vrijdag of zaterdagavond weer vissen, tegen een uur of 17:00 - 18:00 uur wederom Noordpier, getij is mooi dus goede kans op leuke vangst denk ik

 

vangze allemaalMohamed=== Dinsdag 05 november 2013 ===


Maandagmiddag 4 november voor het eerst naar de waterweg geweest. Weer eens wat anders dan de zandstranden in Zeeland. Om een lang verhaal wat korter te maken, Ik ben flink meer lood en onderlijnen kwijtgeraakt dan wat ik gewend ben. Aanvankelijk zat ik ook op de verkeerde stek; 4 keer gooien, 4 keer alles kwijt. Daarna kwam er gelukkig ruimte op een hogergelegen stek dankzij een aardige visser die een ander ook wat gunde.

Van hem kreeg ik een bolk en een mooie bot. De eerste vis was binnen, nu graag zelf nog wat vangen. Toen deze man er vandoor was gegaan was de kentering ook geweest. Vlak na de kentering kreeg ik een heel mooie aanbeet. Het binnendraaien ging erg moeizaam en ik zweette peentjes dat ik deze mooie vis niet aan de stenen af moest geven. Gelukkig bleek dat niet het geval en de opluchting en vreugde waren groot toen er een flinke gul in de oppervlakte verscheen. Na de landing even opgemeten; 52 cm. Kijk! Dat geeft de burger moed.

Helaas verspeelde ik kort daarna nog wel een flinke vis in de stenen en nog wat later ving ik nog een mooie steenbolk. Toen was de wind er ver uit maar de beet helaas ook. Er kwam flink wat drijfvuil mee met de harde stroming. Na een tijdje heb ik het opgegeven en ben ik huiswaarts gekeerd.

Dankzij die aardige visser heb ik nog wat goede tips op kunnen doen. Misschien dat ik het later deze of volgende week maar weer eens ga proberen.Rob=== Maandag 04 november 2013 ===


Vogeltje vangen?
Zondag nog effe met een kleine Schouwse delegatie afgreist naar de Westerschelde om aldaar mee te doen aan de wedstrijd bij de Vogel.
We hadden vooraf koppeltjes gemaakt, Johan met Wim en ik met Willem. De jongens van Johan, Lars en Thijs deden ook mee. Bij aanvang van de wedstrijd werden we nog getracteerd op een pittig buitje. De rest van de wedstrijd bleef het droog en kwam er nog even een zonnetje door. De zuidwestenwind zorgde ervoor dat de vloeistof onder aan de glooiing meer weg had van chocomelk dan van zeewater. Rond een uur gingen de 80 ankerloden voor het eerst in de plomp. Bestond de voorgaande jaren de vangst in hoofdzaak uit scholenbaarsjes die dicht onder de kant gevangen moesten worden, nu was er een andere strategie nodig. Het werd nu een kwestie van botjes vangen op een eindje uit de kant. Ik stond een paar plekken van Harold vandaan, een local hero die daar altijd zijn visje wel weet te vangen. Hij had in een uurtje al 6 visjes in de emmer. Zelf wist ik na anderhalf uur ook van de nul af te raken, een botje van 13 cm had een piertje/slikje niet kunnen weerstaan en kwam in de emmer. Even later had Lars een spiering te pakken. Vervolgens moesten we tot de laatste draai wachtten om omze tweede vis te vangen. Een spiering voor mij en een botje voor Lars. Onze vissen waren ruimschoots onvoldoende voor een plekje in de top. Van de 80 deelnemers kwamen er 6 zonder vis terug van de waterkant. Het was met recht een wedstrijd met microvisserij, er waren grondeltjes en zeebaarsjes van minder dan 10 cm, de zogenaamde eenpuntertjes. De botten waren een stuk groter, toch wel 12 en 13 centimeter groot. Onze Willem ving nog een hele grote nl. van 26 centimeter. De spieringen waren nog wat groter tussen de 20 en 25 centimeter. Verder hoorde ik nog van een scholenbaarsjes en een enkele wijting. Winnaar van de wedstrijd werd Jacky Vasseur, zijn 15 vissen waren goed van 160 cm, dus nog geen 11 cm gemiddeld. Ook onze Willem wist zich nog in de prijzen te vissen, hij eindigde op de 8e plaats overall. Voor de rest kwamen we er niet aan te pas.
 
    
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 04 november 2013 ===


2 dagen gevist afgelopen weekend

 

Zaterdag de clubwedstrijd aan de dijk bij Zijpe voor de Makreel.......10 man aanwezig......de vangst....: niks nopes nada

Ongekend slechte vangsten aan de dijken van de Oosterschelde.....dit is de 2e wedstrijd op rij dat er niks gevangen word door een hele club (vorige wedstrijd waren we met 17 vissers)

 

Zondag dan maar eens naar de Maasvlakte met Hans het aas opmaken....en daar ging het stukken beter.....zo rond de 45 wijtingen waarvan er 12 mooi aan de maat waren,en 1 scharretje!

Nu voorbereiden op het NK Groote keeten a.s zaterdag.

Voor de werkende deelnemers wel een erg slecht getijde om vers aas te steken.....dus er maar eens in het donker op uit deze week ;)

 

Groetjes....en draai ze eruit!

 

Kiske 

   Kees Reijngoudt.=== Maandag 04 november 2013 ===


Afgelopen zaterdag.....WSV-Reimerswaal.......Waarde 12 ..........19 deelnemers............19  visjes........90%spiering........10 % mini-botjes.....

Gr,E. de Rooij=== Maandag 04 november 2013 ===


Uitslag Internationale zeehengelwedstrijd Z.H.V. De Vogel uit Kloosterzande zondag 3 november 2013.

Aantal deelnemers: 80 personen.

Algemeen winnaar:: Jacky Vasseur 160 CM

Vakwinnaar parkoers Hoog Stuk: Mark Dezutter 138 CM

Eerste dame: Marian Jonkheijm 37 CM

Winnaar jeugd: Cynthia Goedegeburen 89 CM

Eerste koppel: Henry Karremans en Frank van Schilt 232 CM

 

De totale uitslag is te vinden op WWW.ZHVDEVOGEL.NL tevens ook de uitslag van het Zeeuws vlaams kampioenschap 2013.

Wij feliciteren de winnaars en danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en sportiviteit.

Met vriendelijke (vis)groet,

Bestuur Z.H.V. de Vogel.Z.H.V. de Vogel=== Maandag 04 november 2013 ===


Ons jaarlijks visweekje begon zaterdag 2 november heel slecht. Zaterdagavond uurtje gevist in Zoutelande. Toen na een uur een plotseling enorm aantrekkende wind incl. bakken met regen t strand opkwamen acuut gestopt. Totaal 12 visjes. Zondag vanwege de wind noodgedwongen uitgeweken naar stenen glooing. In 5 uur vissen ook maar 30 visjes, maar tenminste wind in de rug. We zijn wel getrakteerd op zon, regen, meerdere hagelbuien, 2 regenbogen en prachtige afleiding in de vorm van containerschepen en sleepboten. Maar even zien hoe t van de week gaat met de windkracht. Wat overal opvalt is dat de schar die je vangt meestal redelijk van formaat is maar dat de wijting allemaal ondermaats is.

Zondagavond nog even n strandwandeling gemaakt. Op 2 plekken stond een eenzame visser. Even n praatje gemaakt. De tweede visser was dus Rob begrijpen we nu, want we hebben ook even de heremietkreeft bewonderd. Mooi beestje, zo'n grote hadden wij ook nog nooit gezien.

Vang ze allemaal en we hopen op goede visdagen met wat minder wind.

Groeten (deze keer niet uit Brabant maar uit Zeeland) en houdoe.

Zeevisclub Altijd we

Jan, Eric en RenéRené=== Maandag 04 november 2013 ===


Hoi ! 

Gisteren wezen vissen bij de nieuwe waterweg metde hoop op wat gul, 
in totaal 4 wijtingen (net maats dus terug gegooid) gevangen met 2 man met 2 hengels p.p, de pieren en de zagers die we hadden waren zeer slecht ( half dood al ) normaal heb ik altijd goed aas van mijn leverancier dus dat was al jammer.
Gelukkig hadden we de wind in de rug en konden wel lekker ver werpen en kwam de hagel niet zo hard aan, maar al met al niet een optimale dag om te gaan vissen en dat is gebleken uit de vangsten.

Groetjes,woody=== Maandag 04 november 2013 ===


Westerschelde halverwege, kan kort zijn niets.....ja de krabben voeren.

Nog steeds is de temperatuur van het water aan de hoge kant.

Normaal moet nu toch al e.e.a te vangen zijn.

Heel veel vuil, vooral plastic en dat is toch iets om je zorgen om te maken.

Volgende keer beter.Jack=== Maandag 04 november 2013 ===


Deze zondagavond ben ik nog even een paar uur richting het zilte nat van Zoutelande vertrokken. Tegen de schemering had ik het zooitje uitgepakt en na een praatje met een medevisser (die vandaag zijn stokken niet bij zich had) was het tijd voor de eerste worpen. Er stond een fikse wind dus fatsoenlijk inwerpen viel niet mee.

Bij de eerste draai ving ik een klein krabbetje en meteen de eerste maatse schar. Dat begon dus meteen goed. Helaas kwam ik een posje later met één lijn vast te zitten vlak voor de kant. Ik kreeg hem niet los en vond het zonde om de boel zo kort voor de kant af te trekken dus die heb ik even lekker laten liggen tijdens het afgaande tij. Dus een tijdje met één stok staan vissen. Al snel ving ik er een enkele schar bij en ook de eerste wijting van vandag meldde zich, helaas (zoals verwacht) een ondermaats exemplaar. Tegen de kentering had ik mijn tweede lijn losgekregen dus viste ik weer met twee stokken. Helaas heb ik kort na de kentering tot twee keer toe mijn lijn afgetrokken. Aan de andere kant heb ik ook nog één lijn binnen gedraaid. Dus per saldo -1.

Helaas veel tijd verspeeld met die afgetrokken lijnen. Alles van voorslag af aan opnieuw aanknopen kost toch veel tijd. In de tussentijd ving ik nog een heremietkreeft in een flinke schelp. Die had ik nog nooit eentje gevangen dus ik stond wel raar te kijken. Leuk ding al had ik liever een flinke noordzeekrab voor de pan gehad.

 

Hoe dan ook, echt lekker vissen en vangen was het niet maar uiteindelijk ben ik met 7 mooie maatse scharren en twee ondermaatse wijtingen niet ontevreden.

 

Morgenmiddag eens proberen of de gullen en maatse wijtingen op de waterweg er ook / meer zin in hebben...Rob=== Maandag 04 november 2013 ===


Hoi zeevissers,

Ik heb de smaak te pakken en begin de techniek steeds beter onder de knie te krijgen. Dit met dank aan de zeevissers die ik langs de kant heb gesproken en die mij van vele vistips hebben voorzien. Nogmaals mijn dank. Dit weekend in 2 dagen 25 zeebaarzen gevangen tussen de 25-56 cm groot. Alles onder de 45 cm zwemt weer. 

Vis ze. Mohamed ik zie je snel weer op de noordpier.

 

Groet,Floor=== Zondag 03 november 2013 ===


Gisteren gevist in het Beerkanaal. Een mooi winderig plekje, ik had er de vorige keer ook gestaan. Evenals toen ook nu weer een waar wijtingbal. Ik weet niet hoeveel wijtingen met nu en dan een maats exemplaar. Nadat een haak verbogen was, besloot ik een kort wapperlijntje met een pennelrig in te zetten. Dat kan leuke effecten hebben. Ik haalde bijvoorbeeld voor het eerst van mijn leven een trosje wijtingen aan één lijntje ophoog! Het lijkt erop dat deze vraatzuchtige beestjes elkaar onder water fel beconcurreren, want zowel aan de hoofdhaak als aan het bijhaakje een wijting, de trossen wijtingen leverden trouwens niet de kleinste exemplaren op! Verder nog een zeebaars van zo'n 30 centimeter gevangen plus twee scharren. Gevist met verse zeepieren. Op naar de volgende keer maar weer! Groeten,De bottenkoning=== Zondag 03 november 2013 ===


Vandaag zondag 3 november door de wind uit geweken naar de banjaard is niet mijn favoriete stek maar vawege de wind was dit een nood zaak toch nog veel wind van de zijkant stond er met opkomend water van 10 tot 16.00 

De vangst was goed 16 stuks bot en schol en 1 zeebaars met 1 bot van 40 en 1 van 39 niks te klagen zou je zeggen .

Ja het was wel werken voor je vis relaxt vissen is anders.

 renpiet=== Zondag 03 november 2013 ===


Visvrienden Vrijdag gaan vissen aan de waterweg , veel gevangen 11 grote steenbollen,32 kleine wijtingen , en 8 grote wijtingen om mee naar huis te maken volgende week weer op de scharren proberen Gr WillemWillem=== Zondag 03 november 2013 ===


Visvrienden,

02/11/2013 gaan vissen te Walcheren.Heel goed gevangen.Rond de 50 scharren waarvan er 35 mee naar Belgie mochten.
Wel maar 3 wijtingen waarvan ééntje de maat was :-(

  Gone Fishing=== Zondag 03 november 2013 ===


Zaterdag 3 okt. met z'n drieën in de nieuwe waterweg gevist. Prachtig visweer, wind in de rug. 32 vissen in totaal, waarvan 8 mooie scharren (+/_ 25 cm.) de rest allemaal ondermaatse wijting, gul en paar steenbollen. Zwemmen weer terug, om verder te groeien.

"iemand geleerd aas aan haak te doen" Hahahahaha

de visbrozemspiet broos=== Zondag 03 november 2013 ===


Mannekeman, wat was het zaterdag een geweldig spannende strijd voor de Halloween-cup 2013 op het strand van Vrouwenpolder. Het startschot werd gegeven om 11u, laatste worp omstreeks 15u. Hoog water om 13u bleek achteraf niet ideaal voor de wonderbare visvangst. Toch werd het een nek aan nek race met op de valreep een doublet voor Jan waardoor hij zich verzekerde van winst. Weliswaar nipt met een neuslengte voor Jeff die de prijs van de grootste vis in ontvangst mocht nemen. Marc won de prijs voor de mooiste worp, jammer genoeg met gesloten beugel. Met dank aan Kees van Fixet 's Gravenpolder voor het prima aas! In de komende weken toch paar oefensessies voorzien met het oog op de grote Silvester-cup ter hoogte van het Nollestrand. De andere clubleden zijn gewaarschuwd, de strijd zal weer haakscherp zijn. Marc=== Zondag 03 november 2013 ===


Vrijdag 1 nov in de Nieuwe Waterweg wezen vissen. Prachtige zeepieren gehaald bij Rinus (Eagle-hengelsport). De week ervoor had ik tweemaal een grote gul verspeeld dus nu was het de tijd om er eentje op de kant te krijgen. We begonnen met opkomend tij maar in die periode gebeurde er weinig. Net na hoog water begonnen de aanbeten. Mijn hengel werd bijna uit mijn steun getrokken, dus ik hoopte op mijn eerste gul. Na een zwaar gevecht kwam er een mega tong boven water (44 cm). Ook niet verkeerd, maar nog geen gul.

Daarna veel aanbeten en veel mooie wijting. (tussen de 30 en 40). Mijn vismaten hadden ook nog een paar mooie tongen en grote wijting maar helaas geen gul. Hopen dat de watertemperatuur snel daalt want daar zal het wel aan liggen aangezien er in november nog tong wordt gevangen. Volgende week bootvissen met Wiesje en de week erna probeer ik het nog wel eens. Wordt vervolgd....

de marinierPaul de Groot=== Zaterdag 02 november 2013 ===


Vandaag met ons visclubje Zeevism-Olen onze halloweencup gevist in vrouwenpolder.

Eerst aas oppikken bij Kees Fixet s'Gravenpolder.Hij gaf ons nog wat tips in zijn pieren-zagerruimte.

Goddelijke gast,steeds goede info over de vangsten.Zijn pieren en zagers zijn steeds topie.

Om 10.30 lagen de lijnen klaar.Bram kon de eertse bot optekenen.Marc volgde een uurtje later.

Jef iets daarna ook een botje.Bij mij bleef het stil.

We wisten toen al dat het gene vette zou worden.Om het wat aangenaam te maken werden de eerste

'jupiters' geopend.We ergde ons aan de loslopende honden.Deze amuzeren zich  om op mijn vistas

te plassen.Iedereen gieren natuurlijk,behalve ik.Uiteindelijk pak ik ook mijn eerste visje.

Om 15u zouden we stoppen.Bij mijn laatste ophaal haal ik nog een doublet bot binnen.

De winnaar was gekend.Bij Duinoord nog een tractatie door de winnaar.Ditmaal geen culinaire gesprekken

hoe we die schar en zeebaars gaan klaar maken.Wel hoe we morgen 5kg stoofvlees gaan maken.Peperkoek erin doen

zei Jef.Om 18u waren we terug in Olen.Nog een Westmalleke in ons clublokaal 'De Sjiet'

We kijken al uit naar de Silvester-cup die we in december gaan vissen op het Nollestrand.Jan. Visclub Zeevism-Olen=== Zaterdag 02 november 2013 ===


Gisteren gaan vissen aan het banjaardstrand met 2 personen.Begonnen om 15.30 en gestopt omstreeks 21u.

Gevist met pieren,er stond een harde wind maar gelukkig kwam hij schuin achter ons dus niet veel last van gehad.

Al van bij de eerste worp vong mijn collega een schar,dus een superbegin,daarna was het lang wachten en uiteindelijk hebben we 11 visjes gevangen met 2 man.

Het waren 5 scharren,2wijtingkjes,3 botten en een tongetje.Het viel wel op dat de meeste vissen veel te klein waren.

4 scharren hebben we meegenomen,de rest was te klein.Gutte=== Zaterdag 02 november 2013 ===


vandaag ellewoudsdijk

genoeg wind

1400 begonnen 1700 weg 

4 kleine wijting 5 beetjes mis .

het kan minder,,,

see youritchiboy=== Zaterdag 02 november 2013 ===


hallo vissers,

Na een hele dag naar buiten, op Windguru en alle andere weerapps tig keer te hebben gekeken zou het vrijdag middag/avond goed visweer worden. Dat klopte inderdaad prima: de wind viel een beetje weg en buitenom een paar spetters bleef het droog. Ik heb dan ook vanaf een uur of 4 tot ongeveer 8 gevist op strand rond Westkapelle. De vangst was redelijk, maar toch nog niet zo goed als vorig jaar rond deze tijd. De vangst om mee te nemen was 12 mooie scharren en 2 wijtingen net aan de maat. Daarnaast nog een aantal kleine wijtingen retour afzender. Het maakt eigenlijk geen verschil of het water nu afging, op kwam, licht of donker was. Gemiddeld elke draai met 2 hengels 2 tot maximaal 3 visjes.

Groeten en vang ze! De strand/dijkvisser=== Zaterdag 02 november 2013 ===


Goede dag,

 

Van de week een aantal keer gevist:

Waarde: lekker gevist geen materiaal verlies en 2botjes gevangen.

Hoedekenskerke: Waardeloos na de dijk verstevigingen. Continu vast en veel materiaal verlies. Gelukkig nog een gulletje gevangen.

Neeltje Jans (s nachts): Goed gevangen 6scharren, mini wijtingen en een grote noordzeekrab.

 

Wat is het water aan de westerschelde toch slecht!

Vangse...Loodje=== Vrijdag 01 november 2013 ===


1 november gevist in cadzand, zwartepolder, tussen 15h30 en 21h00, laag om 18h15. Ondanks de belabberde weersvoorspellingen was er nauwelijks wind en slechts op het einde wat motregen. Resultaat flink wat kleine wijting en een mooi maaltje maatse scharren. 23 stuks in totaal alles bij mekaar, wat voor mij een absoluut record is. ik schat de helft er van mini wijting die weer zwemt. Ook voor de eerste keer drie tripletten bovengehaald bij het opkomend tij. Gevist met wapperlijnen met rode amnesia en fluoriserende kralen. Als aas pieren, tappen en zagers. Ik had niet de indruk dat pieren of zagers verschil maakten, wel de stukjes tap op elke haak na de pier of zager. Vis moest wel ver gehaald worden, maar nu ook niet zo reuzever, want dat haal ik echt niet. De zuidenwind in de rug helpt op deze stek echter wel en dat scheelt al snel een paar meters. Rond 20h00 begon het sterk te stromen en was het gedaan met de scharren, slechts enkele mini wijtingen kwamen nog boven. Er stond bij daglicht nog een visser een strandje verder maar eens donker was er geen lichtje meer te zien. Prachtige visdag alvast, want nooit eerder zoveel gevangen en meer dan uitstekend weer! Karl

Karl Pittevils=== Vrijdag 01 november 2013 ===


Vrijdag overdag van 11:00 uur tot 16:30 gevist in het europoort gebied. Gevist met 2 hengels met afhouders beaasd met zagers en zeepieren. De zagers hadden de voorkeur. De totale vangst bestond uit 46 stuks.  39 wijtingen waarvan helaas maar 3 maats. Dat waren dan ook wel 30 plussers. Verder nog 7 steenbolken gevangen. Over de hele tijd genoeg beet gehad. Soms waren 2 hengels niet bij te houden. Alleen jammer dat er zo vreselijk veel klein spul tussen zit. Laten we hopen dat ze snel groeien.

Groetjes FrankPinochat42=== Vrijdag 01 november 2013 ===


donderdag 31 oktober zoutelande

we stonden lekker te vissen bij het speeltuintje

windkracht 7 recht in je gezicht. beetje regen

geen beetje gezien  maar de sfeer was er

komen er twee heren aangezet .eentje laat zijn legetimatie zien

blijkt van de ned.keuringsdienst v waren te zijn

hij vraagt of ik weet dat ik maar 20 kilo bepaalde vis mee mag nemen

ik antwoord ik vang op een heel jaar nog geen 20 kilo

hij zegt gaat het zo slecht op het strand?

toen kon ik mijn lach niet meer inhouden en zijn ze weer naar de volgende visser gegaan

wat is nou hier het nut van ?

visgroeten de stormvisserghelmons=== Vrijdag 01 november 2013 ===


Vandaag weer eens de Waterweg opgezocht,deze keer eens aan de kant van Rozenburg gaan staan .

Had er niet echt vertrouwen in omdat het water wat bruinig was ,maar het kwam gelukkig helemaal goed gewoon een heerlijke visserij gehad.

Eindigde vandaag met 6 mooie Gullen ,een paar mooie wijtingen wat bot en een mooie najaarstong was dus weer een heerlijk dagje '

Groet Mischamischa=== Vrijdag 01 november 2013 ===


Hallo,

Donderdagnamiddag een halve dag vrijaf, dus richting Zeeland om de eerste najaarssesie op schar en wijting te gaan vissen. Windfinder voorspelde ZW 5-6 af en toe een windstoot van 7, met bijhorende brandingsgolven... stekkeuze werd dus bemoeilijkt: richting Zoutelande voor een strandsessie of richting Neeltje Jans voor een dijksessie dichtbij de auto. Totaal verkeerd gegokt, bij Neeltje Jans aan de Noordzeepier gaan vissen... het werd een hatelijke rot-sessie, een trend die zich al een paar jaar manifesteert, blijkt nu ook dit jaar weer waarheid te worden: de 'najaars-vissen' mijden de Oosterschelde-monding en blijven lokaal hangen rond de Walcherse stranden.

Gestart omstreeks 16u30 met afgaande tij, en doorgevist tot 22u30. Pieren en zagers aangeboden aan dwarrellijntjes, zeer weinig aktie gezien. De uiteindelijke vangst: 3 scharren (gelukkig van mooi formaat), 1 bolkje en 1 piepklein gulletje... seizoen nog niet vollop gestart, of voortekenen voor een moeilijk najaarsseizoen?

GreetzTim=== Vrijdag 01 november 2013 ===


Gisteren gevist bij De Banjaard vanaf het strand van 15.30 tot 20.00 uur. Resultaat: 3 scharren, 1 tong, 1 meun.

Henk MangnusHenk Mangnus