Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van november 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 30 november 2013 ===


 

Surprises op de Westerschelde.
Voor het zien van dit genieten met volle teugen,
Moet Sinterwies ver terug in haar geheugen.
Want zelfs op mindere dagen, en die zijn er ook bij,
Zijn alle matrozen nog steeds erg blij.
We raken dan ook langszamerhand erg verwend,
Met de barre hoeveelheid vis die er rond zwemt.
Sint is niet zo van de aantallen, wat wil dat eigenlijk zeggen?
Toch kun je met grote regelmaat heel het dek met vis volleggen.
Scharren die voor heilbot aan het oefenen zijn,
En wijtingen met gul-aspiraties in hun brein.
Het is zo druk in het bedrijfje,
Dat de baas van Wies pijn heeft in zijn lijfje.
Het is dan ook helemaal niet erg,
Dat er vandaag wind staat ; een hele berg.
Morgen ook maar oh jee, pal noord,
Dan kun je lekker naar ons Spijkeroord.
Een iets minder groot baksel bij elkaar misschien?
Maar toch de moeite om de buren niet te hoeven ontzien.
Ietskes minder maar wel mooie vissen,
Zodat je een lekker dagje uit niet hoeft te missen.
Heel veel succes de komende tijd en mocht je 16 december kunnen,
Kom met ons gerust het bestand uitdunnen.
Sinterwies en (lekker puh) zwarte Piet

      

 Hank Perree=== Zaterdag 30 november 2013 ===


Gisteren 29-11 met de Hindrik H wezen vissen op het Grevelingenmeer. Het was een stormachtige dag, maar met mooie vangsten. We waren met 8 man uit Zuid-Limburg wezen vissen en iedereen heeft vis gevangen. Het meerendeel was wijting met enkele bolkjes en haring als bijvangst. De wijting was heel fel aan het jagen en haast allemaal aan de maat. Uiteindelijk toch zo'n 100 stuks wijting en enkele haringen mee naar huis genomen.

Het was een mooie dag op het Grevelingen met de complimenten aan de schipper die ons super verzorgd heeft.

Jeroen C.Jeroen Curfs=== Vrijdag 29 november 2013 ===


Onze laatste visdag van het jaar.

JA EINDELIJK KONDEN WEER GAAN VISSEN NA RUIM EEN MAAND TE HEBBEN STILGELEGEN.

Op tijd uitgevaren met Henk Bakker, naar de visgronden van de Oosterschelde.

Het leek wel of we naar W'kappel gingen varen zolang duurde het, tegen de stroom in.

Moet toch maar eens een grotere schroef en moter plaatsen, kan hij nog beter roeren.

Nu over de vangst, in de voormiddag goed voor mij, na de middag minder, hij zoude boot weleens op een goede stek wegleggen.

Maar wat bleek alle vissers behalve achterop gingen door met visvangen.

Zelfs een die bij iedere ingooi een piroette maakte was succesvol een lust voor het oog.

Volgend jaar krijgen we van hem allemaal dansles of visles, of zwemles.

De aantallen varieerde van 4 vissen tot 10 p.p. wat uiteindelijk neer kwam op 127 vissen totaal.

De pieren waren weer goed, vers uit de grond zao op tafel lekker.

Nu wens ik iedereen van het Looze vissertje prettige dagen en een goed nieuwjaar.

Wim Uit WernhoutWim Mathijssen=== Donderdag 28 november 2013 ===


Hallo vissers. Vandaag wederom een visdag beleefd met ons visbootje vanaf Neeltje Jans. Bij vertrek bleken 2 Belgische vissers onder aan de helling startproblemen te hebben. Lege accu. Hun kunnen helpen met de set startkabels die ik onder het voorluik altijd in mn bootje heb liggen. Gelukkig konden ze hierop hun visdag vervolgen. Ze kozen een stek in de nabijheid vd ketting voor NJ. Vervolgens vertrokken omstreeks 9 uur. Wij kozen onze stek nabij de R5. Hier hadden we 2 weken geleden een hele mooie vangst gehad. Nu ook een hele dag vis gevangen, doch niet zo wild als we gewend waren. Wel de gebruikelijke grote scharren, en regelmatig kleine wijting. Wat me opviel waren enkele hele kleine gulletjes die we vingen van ong 15 cm. De belofte voor de komende jaren:-) Mogelijk dat de iets lauwere bijtlust te verklaren was door het dode getij? Wie weet? Toen het afgaande getij er toch flink in kwam en het water bruin begon te verkleuren van het zand, van 17 meter naar 21 meter diepte verkast. Hier vingen we minder scharren, maar wel meerdere hele dikke wijtingen. Wat een mooie vissen om te vangen zijn dat toch, tevens prima voor in de pan. Mn vismaat had nog meer verplichtingen vandaag, dus om 14.30 uur het anker er uit en naar binnen. Inmiddels wel met een volle emmer vis. Die dikke buiken van de laatste wijtingen zorgde daar wel voor. Onderweg naar binnen langs onze Belgische vrienden nabij de R11 gevaren. Die zwaaiden al naar ons en waren opgelucht ons te zien. De accu bleek weer leeg. Hierop de ANWB truc opnieuw uitgehaald, maar nu op zee. Bootjes naast elkaar, kabels over gegeven en broeemmm, starten die Evinrude. Hierna nabij elkaar naar binnen gevaren. Op de helling kwamen ze ons vriendelijk bedanken. Ze hadden gelukkig ook nog een leuk visje gevangen. Voor ons is het leuk collega vissers te kunnen helpen, en de mannen kwamen natuurlijk tot de conclusie dat ze aan een nieuwe accu toe waren. Hierbij het welgemeende advies gegeven ook een 2e accu als back up in de boot te plaatsen. Op zee wel zo handig..... Vandaag genoten van vriendelijke medevissers, mooi rustig winterweer, mooie visserij en een grote school bruinvissen die achter onze boot een tijdlang rondzwommen! Daarmee was het weer een prachtige dag op zee!Kees - Delta 362=== Donderdag 28 november 2013 ===


Perfecte visdag, Gisteren met de Nautilus gaan vissen. Om een lang verhaal kort te houden, Schar..schar en nog eens schar van super formaat. Leuke brabandse dag gehad. Frank en Jan bedankt en tot 11 december. Gr. de vier van BredaLex=== Donderdag 28 november 2013 ===


Volle bak!!!

Jawel visvrienden dit is de enige manier om te beschrijven zoals het er nu toegaat op de PirateII. Afgelopen week weer regelmatig uitgevaren met iedere keer als resultaat volle bakken vis.

Vrijdag met klein groepje opstappers aan boord uitgevaren en besloten eens kort onder Vlissingen te blijven. Gezien de huidige watertemperatuur zullen de vissen ook steeds dichter onder de kust te vinden zijn. Mooie stek gevonden aan de rand van een zandbank en besloten hier de dag te starten. De vangst kwam langzaam op gang maar eenmaal van start waren ze niet meer te stoppen. Veel scharren en wijting als toegift belanden in de emmers. Rond het middag uur de tussenstand opgenomen en dan kom je tot de conclusie dat de emmers aan de kleine kant zijn (of dat er al belachelijk veel  is gevangen). Dat gaf mooi de gelegenheid om te verkassen en nog eens wat andere vissoorten op te zoeken. Een geslaagde dag met gevarieerde buit mee naar huis.

Zaterdag een groepje moeten ophalen in Breskens. Voor ons een kleine moeite maar voor hun een prima optie. Na overleg maar weer naar de top stek van de dag ervoor terug gegaan. Wederom een prima visserij wat ons deed  besluiten hier de volledige dag te vullen. Tevreden gezichten aan het einde van de dag weer mogen afzetten aan de steiger in Breskens. Heren bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende trip.

Zondag ging het wekkertje weer op tijd dus hopla daar gingen we weer. Vol goede moed een nieuwe dag tegemoet. Een volle boot op het programma dus dat zou druk worden met al die bakken die weer gevuld moesten worden. Allereerst op scharren jacht gegaan. Een ware aanslag op je aas want ze kwamen met 2 en 3 tegelijk aan boord. Af en toe dan maar tijd maken voor een hapje en een drankje want je komt bijna niet aan een rust moment toe. Continu rammelende hengeltoppen van gretige vissen aan de andere kant van de lijn. De middag nog gevuld met wat verkennend werk om te zien wat er nog meer rond zwemt op de Westerschelde. Leuke wijtingen en zelfs een verlate zomergast mogen verwelkomen aan boord.

Dinsdag dan een opstapdag georganiseerd wat een bont gezelschap met zich meebracht. Besloten om gezien het tij en de omstandigheden maar eens nieuwe visgronden aan te doen. Succesvolle beslissing om stukje verder door te varen. Wat de beweging op de  dieptemeter deed vermoeden bleek werkelijkheid, Heel Veel Vis. Doubletten en Tripletten waren niet van de lucht en ook nog eens van voortreffelijk formaat. Toen het tij er uit ging werden de omstandigheden voor de mannen aan dek toch minder comfortabel door oplopende golfhoogte. Wat de vissen beneden niks uitmaakte, die bleven gewoon komen. Besloten werd om toch dichter onder de kant te gaan liggen wat leuke wijtingen opleverde en als toegift een gul.

Het was ons het weekje wel maar gelukkig staat de volgende trip al weer voor de deur. Met deze successen op een rij hebben we besloten om vanaf December meermaals in de week uit te gaan varen. Heeft U dus interesse in (veel) vis of moet U verplicht vakantie dagen opnemen?? Bel of mail ons om gezellig een dagje er op uit te gaan.     

Mvg. de PirateII

      Jeroen=== Donderdag 28 november 2013 ===


De weersvoorspellingen zien er weer prima uit voor komende week en de vangsten zijn  gewoon fantastisch!!

We hebben daarom besloten om vanaf December meermaals uit te gaan varen.

Houdt dus daarom deze site goed in de gaten of volg ons op Facebook: westerscheldevissen

Planning de PirateII komende week:

Maandag 2/12         Opstapdag         Plaatsen vrij

Dinsdag 3/12           Opstapdag        Plaatsen vrij

Woensdag 4/12        Beschikbaar/opstapdag mogelijk

Bel 06-51391567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl om Uw plaats aan boord te boekenJeroen=== Woensdag 27 november 2013 ===


woensdag 27 november        Dinsdag 26 november gaan vissen met vismaat kris, met eigen visboot vanuit vlissingen,Dankzij de goede uitleg en informatie die wij gekregen hebben van Hank Perree van WIESJE zijn we naar de trailerhelling  gereden in de binnenhaven en daar de boot te water gelaten.Samen met nog andere visboten omstreeks 8 uur door de sluis.Dan zijn we naar een visstek gevaren die we van Hank hadden gekregen,tot half 4 gevist,totale vangst, 64 scharren en 15 mooie wijtingen. Nogmaals bedankt Hank voor de nuttige informatie.Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Groeten Fons en Kris.van dorst fons=== Woensdag 27 november 2013 ===


zondag 24 september met onze bende gaan vissen, bestemming Wiesje Vlissingen. De eerste maal dat wij deze boot inhuren voor een vistrip en zal zeker niet de laatste keer zijn. Al van het begin werden wij keurig en hartelijk ontvangen door Hank, de Schipper. Tijdens het vissen stond hij ons met raad en daad bij zodat ieder van ons zijn visje wel ving. Wel visje, zeg malar vis want er werd goed tot zeer goed gevangen. Er waren jongens bij die meer dan 60 maatse vissen meenamen voor de pan. Ook de catering sprak boekdelen, we werden echt verwend door Hank. Kortom we hebben een schitterende dag beleefd met het Wiesje. Hank hartelijk dank voor de goede zorgen. Oh ja de vangst, met 10 vissers elk 1hengel hebben we ruim 500 stuks gevangen, hoofdzakelijk schar. Gewoon een topdag.

Ludo PeetersLudo Peeters=== Woensdag 27 november 2013 ===


valkyrie,

hallo allemaal hier weer een positief vangstbericht van de wrakvisserij woensdag 27 nov ,vanwege dat de dagen korter worden vertrekken we iets later,zijn ook wat later terug,mijn ervaring is in de donker ,eigelijk wenig vangt op de wrakken,maar vandaag was de visserij voor iedereen weer hoopvol we hadden een leuk aantal gullen op de boot ,nu hopen dat deze visserij aan blijft, foto,s volgen op later tijdstip op de website, dus als u een dagje meewild we hebben volop plaats volgende week weer ziet er goed uit,

gr eef valkyrie

http://www.hoekzeehengelsport.com eef=== Woensdag 27 november 2013 ===


dinsdag 26 november uitgevaren met de pirate 2 van Rene. Redelijk weertje noordenwind 3. De vangsten scharren,scharren,scharren. Erg mooie gemiddeld de man een dikke 50 stuks na 14:00 nog op dieper water gaan vissen.Hier kwamen al grote wijting naar boven en op de valreep nog 1 gul kortom weer gewonnen van de "wiesje." Waarvan we de vrouw van de schipper gelijk moeten geven, Hank lijkt echt al een beetje op een schar.

goeie trip mannen, hieronder nog wat foto's 1: Zeeziek & triplet 2: Frank de Zeeziek met vis. 3: de Pirate.

 

  rene brabers=== Maandag 25 november 2013 ===


Vandaag 25-11 met de nautilus mee geweest . Met 6 man de complete boot afgehuurd omdat we dan lekker wat ruimte hebben . Smorgens om 8 uur stipt op tijd was frank paraat . 15 min gevaren en toen ging de gaskraan dicht. Aangekomen op de stek anker eruit en vissen maar ! Nou lang hebben we niet hoeven te wachten want de toppen begonnen meteen te rammelen ! Scharren vlogen over het dek en kwamen in doubletten en tripletten aan boord .Regelmatig mooie wijtingen er tussen tot 40 cm toe . Heel de dag op de zelfde stek blijven liggen en heel de dag lekker staan te vissen en ook heel belangrijk veel vangen . Sommige viste met 1 hengel en sommige met 2 . Maar ik durf hard op te zeggen dat we gemiddeld 100 of meer vissen per man hebben gevangen ! Kortom een top dag met een top schip en schipper ! Als je tijd hebt trek er nu op uit en je beleefd de dag van je leven ! Groeten bart frankeBart=== Maandag 25 november 2013 ===


Gisteren, zondag de 24ste november, opgestapt op de Pirate II. Normaal vissen we met eigen boot maar nu eens de keuze gemaakt om op te stappen.

Dit bleek een goede keuze geweest te zijn, was een stuk goedkoper, maar wat belangrijker was er werd prima voor ons gezorgd. In de ochtend koffie en rond de middag een prima soepje.

De vangst was prima schar en wijting, vaak ook in groot formaat, dus de diepvries was weer blij. Na het verkassen werd het minder omdat de stroming eruit was, maar toen deze terug kwam weer prima vangsten waaronder een hele mooie tong en een zeebaarsje op het achterdek.

Al met al een zeer geslaagde dag die we zeker overdoen als de gul er is.

Twee visgekke BrabandersChris=== Maandag 25 november 2013 ===


Zeevislanders......,

Vandaag na lange tijd niet op de Oostderschelde gevist te hebben mijn Orka weer maar eens opgezocht!!

Eerst bij v/Dixhoorn een half kilotje pieren en wat zagers gehaald en vervolgens de schelde opgegaan.

Geankerd rond de O23 ter hoogte van de radarpost Wemeldinge op een diepte van c.a. 20 meter.

Gevist met de laatste 4 uren van het afgaande tij.

De vangsten waren goed te noemen, maar helaas heel veel klein spul!! Alleen wijting en schar.

Slechts 5 scharren waren van mooi formaat, de rest was allemaal te klein en kon terrug naar hun moeder.

Totaal +/- 25 stuks gevangen in 4 uurtjes tijd, dat kan dus veel slechter!!

Hopen dat ze groeien, want het zijn op de Oosterschelde echt de scharren niet als die je bij "Wiesje" vangt!!

En Eldert.............., ga je nog eens een keertje gezellig mee de Ooster of Westerschelde op?????

De Orka kan trouwens ook de sluizen door, en dan weet je niet wat je mee maakt op de toch verrassende

Westerschelde!! Zelfs voor de oude Veerhaven stikt het werkelijk van de vis!! En mooie.....!! En veel......!!

Groeten Martijn Boone

 Martijn Boone=== Maandag 25 november 2013 ===


Ankervissen op de Westerschelde vertrek vanuit Vlissingen.

Nieuw bij sportvisserij Tender.

We hebben in november 2013 een dag met een groep van 33
personen anker gevist op de Westerschelde.

We vertrokken rond 8.30 uur vanaf de Prins Hendrikkade te
Vlissingen.

Dit was het begin van een geheel verzorgde dag.

Lekkere broodjes op de bar, een kopje koffie, Tender
borreltje, eten en drinken.

Om 10.00 uur waren we al op het visbestek en hebben we
het anker laten zakken.

Al gauw bleek dit een goed stek te zijn.

Er werden grote scharren binnen gehaald.

Maar ook mooie wijting wilde bijten.

Erg verrassend en spectaculair.

We hebben besloten om dit in 2014 te herhalen en dan
vanaf 18 oktober.

We gaan dan een aantal weken achter elkaar op de
Westerschelde vissen.

Wilt U mee?

De Tender kan afgehuurd worden of je kan mee als
opstapper.

Bel voor informatie en of boekingen 0519-295949 of 06
22903225.

http://www.ms-tender.nl/ Peternel=== Zondag 24 november 2013 ===


Vandaag (zondag) onze jaarlijkse bootwedstrijd gevist van t, Schietertje  uit de Fijnaart.

Deze keer met de MS De Hoop uit Kortgene.

Goed vis gevangen, leuke dag gehad, en een zeer mooie boot en goede verzorging van de schipper john en zijn vrouw tonny.

In de ochtend prachtig weer, net in de middag een bui maar toch weer een fantastische dag gehad en veel gelachen.

Nog 2 wedstrijden aan Zoutelande en dan zijn alle kampioenen van 2013 weer bekend.

gr ger  ger lips=== Zondag 24 november 2013 ===


Veel vis op de Grevelingen!

Al tijden, zowat het gehele jaar, lees ik minder goede en slechte vangstberichten over de Grevelingen. Tijd om eens wat positiefs te schrijven, want onze vangsten van het afgelopen jaar waren alles behalve slecht te noemen. In het voorjaar kwam het inderdaad maar moeizaam op gang, niet overal zat vis, maar op een keer na was er altijd wel iets te vangen. Vanaf het haringseizoen is het eigenlijk gewoon weg goed geweest. Zoals altijd vissend vanaf de Hendrik H en met een licht hengeltje(ugly stick 15-40gram) voorzien van een eenvoudige paternoster of wapperlijn, wel geknoopt uit dunnere lijnen en dito haken, wisten we altijd leuk te vangen! Houdt er wel rekening mee dat een hengel in het handje vaak meer vis oplevert dan twee die er maar bij liggen/hangen. Zoek de waterlagen af en wanneer je ze gevonden hebt kan het hard gaan. Zo wisten we de afgelopen keren iedere keer gemiddeld z'n 40/50 stuks de man te vangen, met een hengel welteverstaan. De laatste keren, vanaf begin oktober, is het gewoon iedere keer flink raak. Het begon met een mix van steenbolk en te kleine wijting, maar we zien ze met de week groeien! Gisterenavond hebben we op een aantal haringen en een steenbolkje na alleen maar wijting gevangen, net onder of net boven de minimummaat van 27cm. Ook zaten er al een heel aantal uitschieters bij van boven de 30cm. Aangezien er nog steeds veel voedsel in het water zit zullen de wijtingen gestaagd blijven groeien en binnen korte tijd zullen de meeste wel aan de maat zijn! Niet alleen bij ons, maar op de gehele Hendrik H. werd er steeds goed gevangenen, waarschijnlijk op de meeste andere boten ook neem ik aan, waarom we niet meer positieve berichten lezen is me dus een raadsel?!

Het is niet zo dat heel de Grevelingen vol vis zit, maar de boten die richting de doorlaat varen en daar een stek kiezen hebben de meeste kans. Dus heb je zin in een leuke visserij en hou je wel van een verse wijting, boek een plaatsje op een van de boten op de grevelingen. De avonden zijn over het algemeen beter dan overdag, hoewel we de laatste keren ook overdag aardig gevangen hebben......

Martijn DekkersMartijn Dekkers=== Zondag 24 november 2013 ===


Avondvissen Grevelingen

Gisteren met pijn in het hart de kantsessie van de Eilandenwedstrijd  laten schieten door aanhoudend blessureleed en andere verplichtingen. Wat nog wel kon was een avond bootvissen op de Grevelingen. Deze keer met de HendrikH. Aan boord waren enkele bekenden van het avondvissen en ook de regelmatig terugkerende groep Limburgers die iedere keer weer de 2,5 uur enkele reis maken om van het bootvissen te genieten. Nou, dat genieten is gelukt! Zonder al teveel moeite kon een ieder de fel bijtende wijtingen (25 – 30 cm) naar boven draaien. Zelf heb ik met 2 spinhengels gevist met een heel licht loodje. Dan is het echt een feest om de aanbeten te zien en te voelen. Uiteindelijk had iedereen minstens 50 wijtingen gevangen en was er een boot vol tevreden vissers. Nog een paar keer oefenen en zijn we weer in vorm voor de PGT in januari. Hopelijk vangen we dan net zo veel vis.Jan Willem=== Zondag 24 november 2013 ===


Zaterdag gevist op de oosterschelde met afgaand tij bij de zeelandbrug gelegen gelijk een triplet van schar Daarna ging het lekker door met de vangsten mooie scharren maar ook veel kleine wijting en schar We zijn blijven liggen en nog een uurtje opkomend tij meegepakt maar de beet was er toen ver uit Toen weer terug verder naar binnen bij het kabelbord gelegen maar daar wilde het niet lukken Over de hele dag gezien lekker gevist met prachtig weer Groet ArnoutArnout=== Zaterdag 23 november 2013 ===


 

Alleen maar vrij als het waait.
De boekhoudkundig directeur van sportvisserij Wiesje, annex krattenpreparateur, annex pierenexpress hecht er waarde aan u attent te maken op het volgende.
Wij mogen eens graag een vorkje prikken in een van de lekkere restaurantjes die Walcheren rijk is. Een rommelmarktje overlopen is ook één van de geliefde bezigheden. Dagje Gent of Brugge ; heel vermakelijk. Op de camping door onze niet helemaal bedoelde eendenkwekerij banjeren? Ach zo kan ik nog wel meer geneugten des levens opnoemen.
Normaal gesproken is uw boekingsdrang van dien aard dat we daar zo nu en dan eens tijd voor hebben. In de maand November echter bepalen alleen de weergoden een eventueel gezellig samenzijn.....
Vriendelijk doch dringend verzoek ik U met klem mijn man enige rust te gunnen. Het object heeft nog enkele doordeweekse dagen vrij in december maar ik wil graag voorkomen dat hij steeds meer op een schar gaat lijken. Ook zijn maitresse Wiesje mag zo langzamerhand wel eens een dagje aan de kade blijven.......
Mocht u toch ons liefdesleven willen verstoren, hij komt thuis, eet en stort dood neer, dan verzoek ik U uitsluitend mijn telefoonnummer te gebruiken zodat hij niet op alles ja zegt. Ik zorg ervoor dat u dan toch nog wel op de vissen die op bijgevoegde fotootjes te zien zijn kunt vissen.
By the way; hij vertelt me dat de ene dag wel wat meer is dan de andere maar dat het er gemiddeld genomen van barst.
Groeten,
Odette

 

        

      Odette Perree=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Hallo allemaal,

Gisteren weer (jaja alweer) met de Wiesje meegeweest,om 8.00 door de sluis en varen maar richting de Wielingen.Hank had van te voren een plan gemaakt ivm  de te verwachte wind en stroming zodat we redelijk rustig op het water lagen.De eerste paar uur hebben we goed gevist maar zijn rond de middag toch gaan verkassen naar stek Dishoek waar  winkracht 5 nagenoeg niet te merken viel.De vangst was ook hier goed maar na een tijdje vond Hank dat het toch een beetje beter moest.In goed overleg enkele honderden meters gaan verliggen en hier waren de viskes in aantal iets minder maar de formaten waren groter.Met zijn zessen hebben we er ruw geschat tussen de 250 en 280 scharren en wijtingen uitgedraaid, kortom alweer een heerlijke visdag vooral omdat het weer zich deze donderdag van de goede kant liet zien,geen regen,niet de kou die we hadden verwacht,en zelfs af en toe de zon die zich ermee kwam bemoeien zodat enkele van de dreamteamers zichtbaar moeite hadden om de luikjes open te houden,waren ze bijna dicht werden ze meteen daarop opengeschreeuwd door de die dag dienstdoende schipper:Hee komen jullie vissen of slapen? jullie zijn echt een dreamteam.Alle gekheid op een bootje, we hebben wederom een fantastische dag gehad met de welbekende goed verzorgde catering.Hank bedankt en zeker tot een volgende keer,en nou lijkt het natuurlijk heel ver weg maar we zijn al weer bijna door 2013 heen,vandaar een vroege maar welgemeende groet aan iedereen: fijne kerstdagen en een heel goed gezond en fijn 2014 toegewenst.                                                                                                                                                                                                      7december gaan we strandvissen en dan zien jullie het volgende verslag.

Groeten van een van de dreamteamers

. Sus=== Vrijdag 22 november 2013 ===


Top dag vlak bij huis

Met de goede vangsten van afgelopen weken maar weer eens een opstapdag georganiseerd aan boord van de PirateII. Met NO5-6 er voor gekozen om eens dicht bij de thuishaven Vlissingen te blijven wat zeker niet onverdienstelijk was. Om 12:00 al dermate voldoende gevangen om daarna nog wat te pionieren met de hoop op Gulletjes. Helaas heeft Mr.sikkemans zich niet in fatsoenlijk formaat laten zien maar daar in tegen nog wel een achtergebleven zomergast. Met het weekend voor de deur zullen we het komende dagen nog eens gaan proberen.

      

Wegens succes extra opstapdag:

Dinsdag 26-11 plaatsen vrij bel 06-51391567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl
Wij verwelkomen U graag aan boord,

Mvg. De PirateIIJeroen=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Week46: Heeel Veeeeel Vis

Afgelopen week weer aantal malen uitgevaren met the PirateII. Onder wisselende omstandigheden van toch wel hobbelig tot blad stil maar dan weer potdicht van de mist. Gelukkig kunnen we  vrijwel altijd uitvaren door goed uitgerust te zijn met de benodigde apparatuur en wetende dat de verkeerscentrale Vlissingen ons nauwlettend in de gaten houdt.

Met het dalen van de temperatuur kunnen we goed merken dat de vis steeds verder de Westerschelde op trekt. Het scharren-tapijt aan de Sluische Hompels is nog steeds niet verdwenen, maar ook  vlakbij ons voor de deur op de Spijkerplaat hebben we al leuke resultaten geboekt. Mooie gulletjes, wijtingen van goed formaat(zelfs 35-40cm) en vooral veel scharren. Het is dan ook iedere keer een hele klus om het gezelschap van boord te krijgen met hun bagage aan visspullen, koelboxen waar je nog eens een hernia van krijgt en een forse dosis goede zin na een dagje op The PirateII.

                

De weersvoorspellingen zien er gunstig uit voor de komende dagen dus daarom

*Vrijdag 22/11 Opstapdag : plaatsen vrij

* Zondag 24/11 nog enkele plaatsen vrij

* Maandag 25/11 Opstapdag: plaatsen vrijJeroen=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Gisteren 18 november hebben we vanuit Vlissingen gevist met de ‘Wiesje’. In ieder opzicht een fantastische dag. Een zwak tot matig windje en een acceptabele temperatuur. Het weer is het enige dat men bij een vistrip niet in de hand heeft, al het andere kunnen we met een gerust hart overlaten aan schipper Hank. Hij kent de plekken waar de vis zit, is behulpzaam voor iedereen en vergeet ook de inwendige mens niet. Zelfs aan het comfort denkt hij. Als door stroming en wind het schommelen van de boot wat minder aangenaam wordt, weet hij telkens een plaats te vinden waar de zee rustiger is en waar er toch gevangen wordt.

 

Met een voldaan gevoel en een flinke portie vis keerden we huiswaarts. Het ‘Tot ziens’ bij het afscheid was geen gewoontegroet maar welgemeend. Een vervolgafspraak lag al vast.

Henk MangnusHank Perrée=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Afgelopen zondag samen met mijn zoon Marco naar de R1 geweest. Hier leuk schar gevangen en veel kleine wijting. Al met al een geslaagde dag.Zeekip=== Dinsdag 19 november 2013 ===


Gisteren maandag 18 november met Rederij de Festijn uit Breskens vertrokken voor een ouderwets, gezellige, schar- en wijtingsessie. Eerst onder Vlissingen gelegen waar het met doodtij traag begon, maar toen de stroom er in kwam was het hard werken voor iedereen. Wat ons opviel waren de grote wijtingen! Er werden ook wel kleintjes gevangen maar door de grote haken konden de t meeste weer terug. Schar was van redelijk formaat. Tegen de middag verkast naar de Plaat, waar het mede door de gigantische stroming, lastig vissen was. Hier vielen de vangsten wat tegen. Een geslaagde dag, dankzij de mannen van De Festijn! En iedereen heeft goed gevangen. Daarna nog een pint gedronken in 'de Bounty', waar het altijd goed vertoeven is.  Visclub 'de pintenblaffers van sluus'=== Maandag 18 november 2013 ===


Beste visliefhebbers,

Zondag 17/11 afgesproken omstreeks 7u30 bij Neeltje Jans.  Met onze Raider Cuddy 18 en de Warrior van Bert zijn we richting de R11 gegaan.  Een leuk stekje en niet al te ver.  Gezien de tijd van het jaar hoopten wij om enkele mooie wijtingen en misschien wel een gulletjes te vangen.  Eenmaal geankerd laten de eerste aanbeten niet lang op zich wachten, mijn broer Ronald ving een mooie wijting van 36 cm.  De scharren waren ook van de partij en waren ruim boven de maat en lekker dik.  Na 2 uurtjes vissen begon de stroom er goed in te komen en het duurde niet lang om de 1ste gul boven te halen.  Met 43 cm was het meteen een mooi exemplaar.  De 2de liet niet lang op zich wachten en was 38 cm groot.  2 mooie gullen zijn we nog verspeeld, gezien de aanbeten en de kracht veronderstellen we dat dit mooie exemplaren waren.  Goed nieuws dus voor de komende weken.  Om 15u zijn we opnieuw binnengevaren met een vangst van 35 scharren, 3 mooie wijtingen, 2 gulletjes en een noordzeekrab.  Een geslaagde dag, prachtig herfstweer en voor herhaling vatbaar.

Johan (JORON)Johan Beirens (JORON)=== Maandag 18 november 2013 ===


wegens annulering, we hebben as zondag 24 nov. nog een aantal plaatsen vrij voor ankervissen op de westerschelde, er wordt lekker gevangen.

voor inl. rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Maandag 18 november 2013 ===


Hallo,gisteren met de Vierinnekilo's gaan vissen met de Ninja van uit Oostende,na een kwartiertje varen laggen we al op de stek,we zijn er de ganse dag gebleven.

Over de vangst kan ik heel kort zijn,de scharren en de wijting hebben de ganse dag rond mijn oren gevlogen,doubletten,tripletten van schar en wijting door elkaar.

De  scharren waren van een formaat om u tegen te zeggen ook bij de wijting waren er heel mooie exemplaren bij.

De zee was als een biljarttafel,mijn zoon had 16,500 kilo vis gekuist,ik heb opnieuw de duimen moeten leggen tegen dat jong geweld maar was met mijn 11,500 kilo ook best tevreden.

Verder wil ik schipper Eric bedanken voor de mooie dag.

Groeten,Vanheule Franki - Zeehengelclub VIERINNEKILOvanheule Franki=== Maandag 18 november 2013 ===


Visvrienden,

Gisteren zondag 17 november, maar weer een keer de zee op geweest met de "Trip Junior" vanuit Scheveningen, dit ter compensatie v/d afgelasting van de EFSA wedstrijd op 10 november ivm de weersomstandigheden.

Was een vertrek met hindernissen, eerst een passagekaart opgehaald in het Trip paviljoen, hengels aan boord gezet en richting Albatros om wat aas in te slaan, maar dat was op !! dan weetje even niets meer te zeggen, dus vanaf nu VOORAF bestellen ! nog 2 pakjes zagers weten te bemachtigen niet het favoriete aas, maar het was niet anders.

Vertrek normaliter om 08.00 uur dat werd 08.30 ivm wat belgische visvrienden waarop werd gewacht maar uiteindelijk niet op kwamen dagen, leuk is anders.

Dus om 08.30 naar buiten met vandaag optimale omstandigheden, weinig tot geen wind en een golfhoogte van max 50 cm, opgestoomd naar de "Zandmotor" iets voorbij Kijkduin waar de "Éstrella" welke op zaterdag als "pakjesboot"had gefungeerd al aan anker lag, op een mijl of 2 op 12 meter water het anker erin om 09.00 uur.

Het was afgaand water, met laag om 10.40 uur en hoog om 15.45, dus de eerste uren niet veel stroom tegen de kentering aan, kunnen vissen met 200gr eindlood lichtverzwaarde onderlijn , hoofdlijn 17/00 spiderwire en dat bleef prima liggen en haakmaatje 4.

De vangst kwam er gelijk redelijk in, maar om in wedstrijdtermen te blijven 80% ondermaats, uiteindelijk 17 maatse scharren en 41 ondermaatse scharren en wijting aan de bemanning overhandigd, die bakken de wijtinkjes rond in de "platte pan" en dan zo warm uit de pan met een beetje viskruiden erover biertje erbij nagenoeg culinair.

Het blijft altijd gokken natuurlijk wellicht dat als er doorgestoomd was naar de Indus boei op 20/22 meter de vis wat groter was geweest, maar  dat is wetenschap acheraf, zijn ter compensatie v/h late vertrek klein half uurtje langer blijven liggen, om 15.15 uur ging het anker eruit en teruggestoomd naar de thuishaven Scheveningen, toen was het aas ook echt schoon op.

Was verder weer een ontspannen dagje op zee, kan niet zeggen uitgewaaid maar lekker opgefrist, op naar de volgende ronde zondag 8 december EFSA wedstrijd nieuwe ronde, nieuwe kansen.

vang ze iedereen !

Kees GraafKees Graaf=== Maandag 18 november 2013 ===


Hallo medevisser,

Afgelopen zaterdag in een piepklein wereldje de Warrior over de Oosterschelde richting Colijnsplaat geloodsd. Gelukkig brak tegen het einde van de ochtend een waterig zonnetje door wat zorgde voor een wat grotere wereld. Allereerst ben ik het met mijn collegavissers eens dat het niet echt vet is met de visstand op de Oosterschelde en dat er buiten de kering meer te 'halen' valt. Toch ervaarden mijn vismaatje en ik een hele leuke visdag. In ca. 5 uurtjes vissen wisten we een mooie klus vis te vangen. Mooie maatse scharren (lekker dik), en een aantal maatse wijtingen. 1 hengel opgetuigd om te kijken of er een gulletje wilde bijten. En warempel, toevallig die dag zwommen er een aantal in de buurt. Een paar machtig mooie gullen aanbeten gemist en een paar lossers......... helaas. De mooiste mocht op de foto voor het nageslacht, 4 kilootjes heerlijkheid !! Laten we hopen dat de vis zich de komende jaren weer wat verder de Oosterschelde op laat zien, zodat iedereen, net als ons, kan terugkijken op een geslaagde vissdag.

WarriorWarrior=== Maandag 18 november 2013 ===


Sportvissers, Zondag 17 november een paar uurtjes voor de Hinderplaat gelegen op een diepte van 6 a 7 meter. Tussen 10:30 en 14:00 uur met twee hengels het oude aas opgemaakt (gezouten pieren en gezouten zagers). Een hengel uptime en de ander met weegschaaltje achter de boot. Resultaat: 60 maatse scharren en een grote bot. Het scharrenmeppen begint op werken te lijken. Het was begin oktober ook al goed, maar het formaat is momenteel veel beter, praktisch geen schar onder de 25cm. Helaas geen wijting kunnen vangen, maar dan had ik wat dieper water moeten zoeken. Als ik alleen ga doe ik dat dus niet en blijf ik lekker in het zicht van post Ouddorp, Groet, Bert Douwma (Delta 1664).Bert Douwma=== Zondag 17 november 2013 ===


halo mede vissers, hier een kort vangst berichje van J Jansen

zaterdag om 7 uur van huis naar neeltje jans gereden maar onderweg tog even wat rustiger aan moeten doen vanwegen soms wel erge digte mist maar om ongeveer 10 uur tog aangekomen bootje klaar gemaak en het water op rigting r3 en geankerd op 11 meter diepte.

hengels beaas met gezoute pieren en ingegworpen en ik hoevde niet lang te wachten voor de eerste beet en ze kwamen soms met twee tegelijk binnen en naar ongeveer 4 uur vissen toen de getijstroom er langzaam uit ging het anker eruit gehaald en naar de haven gegaan met 18 grote scharren 1 grote weiting en1 bot van 41 c.m. en een tiental vissen onder de 25 c.m. zwemmen weer.

ik hoop dat ik tog gauw weer naar zeeland kan komen en dat de vis nog zo zwaar en dik is als dit weekend was.

groetjes en vangs ze J.Jansen delta 1034J. Jansen=== Zondag 17 november 2013 ===


Beste sportvissers,

Zoals afgesproken en onderhand traditie is geworden,smorgens bij me ouders afgesproken,met Piet(mijn eigen schoonvader),Rieni,Roy,me eigen vader uiteraard,en de 3 Limburgers Kick,Jan en Rik,die een mooie bos bloemen en Limburgse vlaai bij hadden,super Limburgers,nogmaals bedankt hiervoor,na een heerlijk bakje koffie en warm worstebrood vertrokken naar de Neeltje Jan,waar Dré van de Big Marlin ons al op stond te wachten met koffie,

het eerste plek waar we gingen liggen,was meteen het laatste plek,het eerste uurtje was het vrij kalm met de vis,maar daarna kwamen ze regelmatig met 2 en 3 tegelijk naar boven,hoofdmoot was mooie tot grote scharren en een aantal flinke botten,mijn eigen schoonvader Piet,ging er met de grootste bot van 37,5 cm vandoor en won hier mee een mooie hengel,de gratis loterij aangeboden door Dré had Rieni gewonnen,een mooie weegschaal,om de vis te wegen,we hebben allen genoeg vis gevangen,met het aantal van 65 mooi scharren(waarvan de kleinere meteen terug gezet zijn, had Rieni gewonnen die dag,al met al,was het een super dag met nauwelijks golven, weer op naar de volgende keer

Groetjes Heino van Zundert

    Heino van Zundert=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Hallo vissers, Vandaag met ons bootje pas om dik 8 uur thuis vertrokken, want mn vismaat kon niet eerder. Hierdoor pas omstreeks 9.30 uur bij de helling Neeltje Jans gearriveerd. Normaal sta ik dan te stuiteren omdat dit voor mn gevoel veel te laat is, maar deze keer niet want het zat toch potdicht van de mist. Volgens de berichten zou dit op gaan trekken, hier maar op vertrouwen. Dus heel rustig alles in orde maken. Het was sinds enige tijd weer druk aan de helling met trailers en bootjes. Een aantal deden ook rustig aan en wachtten betere zichtomstandigheden af. Met het relatief warme zeewater en een zw-wind lag dat in de lijn der verwachtingen. Het voordeel was dat we nu even tijd hadden om met andere vissers te kletsen over de recente ervaringen en stekken. Toen we van een bakkie koffie stonden te nippen stak een zw briesje op. Er kwam een kabbel op het water en de mist verdween als sneeuw voor de zon. Nu snel de boot in het water! Hierna gas erop, want de zee was mooi vlak. Stek gekozen bij de R5 onder het strand. Hier kwam een kleine vloot bootjes te vissen. En dat bleek een goede keuze. Gevist tot de kentering van hoog water omstreeks 15 uur en doorlopend mooie vissen gevangen. Grote dikke scharren en ook af en toe een hele mooie dikke wijting er bij. Soms ook nog een ondermaatse wijting die terug kon, maar dat er nu ook regelmatig een dikke tussen zit maakt het wel erg leuk. Mijn maat ving ook nog een maats gulletje, de enige van deze dag maar die maakte het tableau compleet. Met af en toe de zon er bij die tussen de wolken door piepte was het een prachtige dag. Op de helling een Jagermeister, een sigaar en een volle emmer vis om schoon te maken:-) Vriendelijke groeten Kees - Delta 362.Kees - Delta 362=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Vandaag met de Eendracht gevist georganiseerd door de PV van Elcorr.

Best mistig maar toch uit gevaren en redelijk vis gevangen.

Als ik dan hoor van anderen op een andere boot, dan heb ik goed gevangen of een goede schipper gehad, dat laat ik in de midden.

Veel gelachen en een goede verzorging gehad benedendeks door Katrien maar dat zijn we gewoon.

Henk ook nog bedankt en tot een volgende keer.

gr ger lipsger lips=== Vrijdag 15 november 2013 ===


beste vissers,

eindelijk kon ik mijn prijs van de nautilus innen. ik had een gratis trip via facebook gewonnen. ik had er zin in. zeker aangezien er goed gevangen werd en ik toch zo`n 400 km moest rijden. Het zou ook nog eens een mooie dag worden qua weer. we begonnen allemaal met goede moed.Terecht bleek later wel!! In eerste instantie was het even zoeken naar het juiste anker want dat bleek hij een dag eerder kwijt te zijn geraakt maar toen we eenmaal op de plek lagen. tjonge tjonge wat een vis. gigantisch veel scharren en af en toe een wijting. Ik heb er zo`n 40 mee naar huis genomen. de rest uitgedeeld en teruggegooid als ze in mijn ogen te klein waren. Het was gewoon een superdag. De sfeer aan boord was prima en een lekker bakkie koffie tijdens het varen. Frank bedankt voor de trip het was een gezellige dag.walter meijer=== Donderdag 14 november 2013 ===


FENOMENEN

Na 26 oct. (herfstvakantie in N.Holland) 1 nov. Allerheiligen en 11 nov. feestdag in Belgie van de wapenstilstand sluiten we de herfst scharrentriologie af. Alle drie geboekt op Wiesje. Voor 11 nov. de halve boot afgehuurd voor mijn broers Marc en Isi.Marc is na 2 jaar herstelt van een levensbedreigende operatie, en wilde uittesten of hij het aankon,uit voorzorg de bekende pilletjes laten innemen.Met de feestdag in Belgie weinig verkeer richting Antwerpen,eenmaal op Nederlands grondgebied,waren de mensen werklustiger.(Nederland krijgt van Belgie 14000 hectaren grond bij )

Aan de sluis in Vlissingen heerste grote bedrijvigheid,dus rond 8 uur kwam de armada aanvaren:Wiesje, Nautilus en de Pirate II. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog niet ben weggeweest met de Pirate II , dat word volgend jaar gedaan dat is nu beloofd. Na het schutten stuurboord uit de Westerschelde op, op weg naar het scharrentapijt Walvischstaart, omdat Neptunus na onderhandelen met de weergoden de wind uit de zuidhoek liet blazen was het een makkie om daar te geraken.

Nadat Isi het anker had gevierd, werden de vissers verdeeld over de boot.Hank had weer voor een vol bootje gezorgd,zodat mijn boeking halve boot met 3 man en 5 hengels een illusie bleef. 2 man erbij,en die gingen vrolijk met 2 hengels de man vissen. ik heb niet de moeite gedaan mijn tweede hengel op te tuigen. Wat ik vreesde gebeurde natuurlijk om de haverklap in de war, en dat is pas een waar feest met dyneemalijnen,gelukkig viste we met de dikste uitvoering. En nanofil is stroever en laat zich ook gemakkelijk ontwarren.Op mijn vraag of er een hengel uitkon kreeg ik geen antwoord,eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we van de man op het achterdek geen last hadden die gooide perfect zoals het hoort. De man naast mij moest gezien zijn positie recht voor hem uit gooien,maar gooide regelmatig rechtsop en dat zorgde voor problemen.In elkaar haken zal altijd voorkomen, maar met gezond verstand komen we al een heel eind.En blijkbaar heb ik me kalmer voorgedaan dan ik was. Want om 5 uur s'nachts werd ik wakker met dat ontwarren in mijn hoofd, en volgens mijn vrouw heb ik in mijn slaap liggen vissen en roepen in het Spaans ???

Nadat de boot op anker lag wist ik gelijk geen ultra vroege koffievis,het was wachten op de vloedstroom,nadat deze erin kwam, ving Isi gelijk de eerste schar en het festijn kon weer beginnen.Iedereen begond de scharren met 2 en 3 tegelijk binnen te draaien.Onderwijl problemen op de Nautilus,zijn anker krapte, naar ik van Hank hoorde zijn anker verspeeld op de spijker en het reserveanker deed zijn werk niet.En wie was de redder in nood , juist ja Hank.Het was een mooi zicht de Nautilus die naar ons toekwam,de mannen in drijf cq overlevingspakken op de voorplecht, het leek wel of zij ons kwamen redden, hier ook foto' van genomen want dat maakt ge hopelijk niet vaak mee.Verleden week heeft Hank ook nog een motorjacht met pech binnen gesleept.het fenomeen Hank zelfs uit het hoge noorden komen ze naar Wiesje afgezakt.

Na deze vriendendienst ging het schartrekken gewoon door.Na het broodje worst s'middags de emmertjes verder gevuld met schar want wijting was sporadisch.Na overleg besloten naar het gifgasstort de Paardenmarkt te verkassen in een poging een paar gullen te onttrekken aan de Belgische kant v/d W-schelde.Het is helaas bij proberen gebleven,hier bivakeerden een hele school juveniele wijtingen. 1maatse wijting en een paar grote scharren meer had de paardenmarkt niet voor ons in petto.Ook hier weer een fenomeen normaal gezien zouden we maatse wijting moeten vangen,maar de wijtingkies die we vingen waqren kleiner als 2 maanden terug.Nog een fenomeen is de scharvisserij we zijn al jaren gewoon er 3 à 400 te vangen en de helft terug te gooien, dit jaar minimale teruggooi allemaal mooie scharren.Hank kan geen schar meer zien,maar ziet toch graag zijn klanten de emmertjes vullen.Ik ben er wel klaar mee na 800 filleetjes snijden.Het meeste plezier heb ik van het feit dat mijn broer Marc het aankon en nog wel eens mee wil.Hank word bed ankt voor de catering v/d schar met name overdaagse pieren een lekkernij voor de schar,verse pieren en uitmuntende zagers.Bij de menselijke catering was alles als vanouds top.Na dag Hank en tot 16 dec. de boekhouding op de kade gezet. 133 scharren, 7 wijting  1 bot

Alain Tulleneers Lanaken 14/11/2013

       

       Alain Tulleneers=== Dinsdag 12 november 2013 ===


hallo visvrienden gister 11/11 weg geweest met de wiesje . een zeer leuke ervaring geweest ,alles tot in de puntjes geregelt

eten en drinken alles erop en aan ,allemaal veel vis gevangen

hank heel erg bedankt voor de fijne visdag en ik kom zekker nog een keer terug met groet tonnie mathijssentonnie mathijssen=== Maandag 11 november 2013 ===


hoi zatrdag vissen met beatrix2 uit yerseke er is nog plaat er word zeer goed gevangen bij goed weer zeelandburg www.beatrix2.nl groetjes tot dannico=== Maandag 11 november 2013 ===


Vrijdag 8 November

Vandaag weer gaan vissen met de Pirate 2 van schipper Rene de Back deze keer waren we met Jos. Henk, Luc en ik zelf Jan mee gegaan als opstapper er waren nog 4 andere bij waar ik de naam helaas niet van weet. Om 8 uur aan boord gegaan en de sluizen in en na om 8.45 op onze eerste visstek te zijn aangekomen gingen de onderlijnen te water. In het begin was de vangst niet zo wild als 14 dagen geleden alleen bij onze belg Luc hij ging voort varend van start en ging de stijd weer aan tegen mij en liep met een big smile. Na een goed half uurtje begon ook bij ons de vis goed te bijten en dus werd de spanning bij Luc wat te veel met als resultaat regelmatig een gevloek en getier en een knossel van zijn eigen 2 onderlijnen maar aan het eind van de dag hed hij toch nog 63 stuks om mee te nemen. Jos en Henk visten samen dede de vis in een grote emmer maar deze was om 12 uur al tot de rand gevuld en dus nog maar een bak van Rene er bij gezet aan het eind van de dag waren ze samen goed voor 160 mee neem vissen om te bakken. Ik zelf was aan het eind van deze mooie visdag goed voor 67 mooie bovenmaatse vissen en dus hier mee de strijd tegen Luc gewonnen We zijn half in de middag nog verkast naar de Oranje Molen om te proberen daar nog een gulletje of Tong te vangen maar helaas allen we vingen er alleen maar een paar steenbolkjes. Wel hebben we op de eerste stek nog een paar mooie Tongen en Wijtingen gevangen maar  voor de rest was alles mooie grote Schar. We werden deze dag weer goer verzorgd door Rene die zelf ook nog en uurtje of 2 heeft gevist en dan gewoon 50 Scharren er uit trekt of het niets is.

Rene weer bedankt voor deze mooie dag en tot 30 November want dan gaan we er weer voor.

Jan Hermes

     .Jan Hermes=== Zondag 10 november 2013 ===


een aantal dagen de zee op geweest met the pirate 2. vrijdag zeer goerde gevangen, vooral schar en grote wijting. gisteren en vandaag gevist op de spijkerplaat. mooie wijting , schar enn tong. vandaag bijvangst van 5 gullen en een aantal verspeeld grootste gul vandaag 57 cm. de gullen beginnen te komen. wilt u ook z,on top beleven aan boord van the pirate? dan bent u as woensdag van harte welkom op onze opstapdag op the pirate2. we gaan dan anker vissen. voor inlichtingen 0031[0]651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl. er komt nog een vangst verslag van de afgelopen week.groet rene de back. www.westerscheldevissen.nl  rene de back=== Zaterdag 09 november 2013 ===


Verrassende Westerschelde

Met de PirateII vrijdag nog uitgevaren naar de voortreffelijke schar gronden op de Westerschelde. (Het lijkt wel of ze daar 5 dik gestapeld liggen te wachten om door ons gevangen te kunnen worden om uiteindelijk bij U in de warme bakpan te mogen belanden). Zaterdag was het door tegenvallende weersomstandigheden niet mogelijk om ver uit te varen, dus noodgedwongen voor aan Vlissingen gebleven om toch comfortabel een dag te kunnen vissen. Dit gaf een verrassend resultaat van leuke wijting vangst met ook nog mooie scharren als afwisseling en een paar achtergebleven tongen. Conclusie is dat de vis steeds verder de Westerschelde optrekt en dat bij iedere weersomstandigheid een leuke visdag vanuit Vlissingen valt te beleven.

Wilt U ook een mooie visdag beleven en thuis komen met een klus verse vis, bent U zeer welkom aan boord van de PirateII.

Woensdag 13-11 opstap dag mogelijk

Bel of mail om een plaats aan boord te boeken rmdeback@zeelandnet.nl of 06-51391567 Jeroen=== Zaterdag 09 november 2013 ===


Het was eindelijk zo ver.... Woensdag 6 nov met Wiesje vanuit Vlissingen de zee op. Nou ja, zee?? De ochtend waren de golven dusdanig hoog dat we niet naar de favoriete Visstek van de schipper Hank konden gaan. Dus gekozen voor de Spijkerplaat waar in de winter goed gevangen wordt. (Gul, wijting en schar) maar wij hadden minder geluk. Hank keek de golven omlaag en dat had als gevolg dat we uiteindelijk toch naar het 'scharrenparadijs' konden gaan. Er stond nog wel een behoorlijk zeetje maar we begonnen erg goed te vangen. De ene na de andere grote schar en prachtige wijtingen kwamen aan boord. Dus uiteindelijk het emmertje kunnen vullen en met een goed gevoel teruggekeerd richting de haven van Vlissingen. Als je nou echt een topdag wil beleven zonder gedoe? Boek dan bij Hank. Alles wordt geregeld, hengels, aas, eten, drinken... Alles all-in! Hank bedankt.....Paul de Groot=== Zaterdag 09 november 2013 ===


Gisteren weer met de Visarend vanuit Hansweert voor een personeelsuitje de Westerschelde op om te proberen een mooi zootje bij elkaar te vissen. Nou dat is dankzij een aantal zeer fanatieke vissers erg goed gelukt. Natuurlijk was de schar ook weer behoorlijk van de partij, en dat met prachtige afmetingen. Ook werd er al veel mooie en grove wijting gevangen. Als mooie afsluiter werden er s,Middags nog 4 leuke gullen met enige behendigheid aan een platvislijn uit het water gesleurd! Totaal ruim 100 stuks gevangen.

Groeten WilliamWilliam=== Vrijdag 08 november 2013 ===


Donderdag 7 november hadden we het Wiesje afgehuurd met een aantal collegas van Sabic..

we zijn met 8 man richting Cadzand gevaren. Na drie kwartier konden de lijn het water in om zoveel mogelijk scharren en wijtingen te vangen.. Het zeetje was in de ochtend behoorlijk hobbelig waardoor er 1 man zeeziek werd.. En laat ik het pech hebben dat ik dat was.. :( maar dat maakt niet uit.. ik had er toch ong. 30 -35 scharren in de emmer van mijn buurman gegooid waardoor de eindstand met zijn tweeën rond de 90 was.. Er is op de gehele boot ong. 350 tot 400 scharren gevangen en wat wijting waar erzelfs mooie exemplaren tussen zaten. . EN zelfs tongen zijn er gevangen na het keren van de tij.. en echt hele grote hoor !! Jammer genoeg geen gulletjes aan boord..maar zal niet lang meer duren denk ik... al met al een leuke dag gehad en een maaltje vis.. De schipper nog bedankt voor het lekkere eten em de drinken die werd geserveerd door hem..op de terugweg richting roosendaal alvast besproken wanneer we weer gaan boeken..zo enthousiast waren we..

Herem..wil je vis vangen op de westerschelde dan is dit een uitstekende boot..

Hank..bedankt nog en tot de volgende keer.. en bewaar maar zoeen pilletje voor mij wil je.. :) :) Alpay=== Dinsdag 05 november 2013 ===


Haai op de valreep

 

Zaterdag 2 november, met de Nautilus, weer het ruime sop gekozen. Dit keer niet als schipper, maar als luxe deckhand, en met maar 7 man in de kuip, de mogelijkheid om zelf een hengeltje uit te gooien. Tot mijn grote verbazing, en uiteraard aangenaam verrast, waren onze vrienden Mark v Loon en Johno van de partij. Johno bijgestaan door zijn altijd goedlachse zoon Muta.

Regelrecht naar de vis stek gevaren, vooruitzichten waren, weinig wind, met s middags veel wind ZZW 6. Daar heel de tijd blijven liggen, door het simpele feit, er zit zoveel vis daar, dat verkassen niet nodig is.

 

Scharren, met doubletten en tripletten. Formaat helemaal geweldig. Tijdens de forse stroom, wijtingen ook met 2 en 3 tegelijk, helaas is de maat van deze lekkernij, niet zo als bij de schar, maar bij de dalende temperaturen , zal dit ook niet lang meer duren. Natuurlijk weer de bonussen, met  ca 5 mooie tongen, en 1 doggy. Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar vandaag was ik de gelukkige. S morgens toevallig nog met Johnno over gesproken.

 

Mark, vandaag wederom op beesten jacht,  visten zoals altijd, zijn maaltje dik bij elkaar. Maar onze vriend Muta was vandaag niet van de ze planeet, hij was door niemand bij te houden, zelfs niet door de Tubertini specialisten :-) . Iedere worp was het raak, zelf toen het bij de andere even iets minder ging. Resultaat 2 emmers met dikke scharren, aangevuld met wat wijting.

 

Al met al, weer een meer dan grandioze dag, met de nautilus , op onze geweldige Westerschelde. Het weer is op het moment wat onbestendig, maar collega vissers, al is het een dagje of wat beter weer,..boeken!  De vis zit er dik….Floep=== Dinsdag 05 november 2013 ===


beste vissers

op 2 november een dag op de monding gevist

met discovery , vanuit brekens,

enkele gulletjes een berg  scharren van formaat ,en een kluts mooie wijtingen

zeker voor herhaling vatbaarmarc=== Maandag 04 november 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Zaterdag 2 november stond de 3e wedstrijd van HSV-t Zijpe op het programma. De locatie was mijn 'geliefde' Grevelingen. Ons onderkomen was de MS Marjoes. Rond half negen vlogen er 37 lijnen de plas in. Ik stond op nummer 3 naast Paul en Willem. In de aasbak piertjes, zagertjes en witjes. Paul had na 1 minuut al een wijtinkje op dek liggen. Hmm ik krijg het druk als schrijver. En inderdaad ik heb aardig moeten pennen. Niet om mijn eigen briefje, want het wilde weer is niet lukken op de Grevelingen voor mij. Wat ik ook probeerde het ging niet. Ik ving wel een visje maar Paul had er met het eten 20 en ik had er 9. Achterop was het nog wat gekker. Daar stond Richard huis te houden. Ook Benjamin stond lekker te hengsten en tussen die twee bleef het lang spannend. Rond twee uur werd het wat minder en toen kwamen er wat haringlijntjes uit de kisten. En jawel hoor er kwamen weer een berg mini tarpons binnen. Ik bleef op 14 vissen hangen en uiteindelijk wist Richard met één vis verschil te winnen van Benjamin. Ben had de pech dat ie een vis liet vallen die nog niet gemeten was anders hadden we misschien wel een ex-equo gehad. Jammer Ben toch heel sterk gevist. Zoals gezegd heeft Richard gewonnen (53 vissen 10.60 mtr). Alle 37 vissers hebben vis gevangen en dat is ook wel is anders geweest. Volgende week ben ik controleur bij het NK. Weer is wat anders dan zelf vissen. Jullie lezen het weer.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Maandag 04 november 2013 ===


Herfstweer, liegende schippers en geheime recepten.

Maar, maar, wat een hondenweer is het zeg. Nou is Wiesje niet zo flauw maar gisteren en vandaag was het echt te gek. Onweer, zeikende regen, veul wind en allerlei andere ellende. Wiesje ligt dus vandaag wat ongedurig te roezeboezen in de haven en kan niet wachten om weer weg te gaan. Afwachten maar wat de weergoden ons voorschotelen van de week. Niet te vroeg bellen of het doorgaat want we beslissen pas echt de avond van te voren. Dan heb je het meest betrouwbare weerbericht.

Toch zijn we vrijdag en zaterdag nog gauw weggepiept en dat was zeer de moeite waard.

Van vrijdag heeft Alain al een uitgebreid vangstbericht gemaakt over de divisie Tulleneers maar ik wil toch ook nog even Thomas, Stefan, Theo, Sjoerd, Jelmer en Lucien een veer in d'r ..... steken. Ondanks de venijnige aanvallen van Neptunus die hier en daar voor een licht griepje zorgde kweten de heren zich kundig van hun taken. Bijna allemaal gespeend van enige bootviservaring verdubbelden ze de onfatsoenlijke hoeveelheid van de Tulleneers clan niet maar er kwam aan stuurboord zeer ruim voldoende vis boven water. Goed gevist heren!

Op facebook al heel veel suggesties gehad op de foto van onderstaand potteke. Of de wc weer verstopt was, of ik ziek was, of het een garnalen hutsiefrutsie was, walvisembrio in het zuur kwam voorbij en zelfs een Duitstalige "Moppelkotze" passeerde de revue. Beste heren, dit zijn gemarineerde mesheften a la Tulleneers. Ik weet niet wat ze erin gooien, het ziet er niet uit, het meurt als een bunzing maaaaaarrrrr, het vangt als de klere. Ik hoop het recept in het kader van een nog efficientere all inclusive bedrijfsvoering binnenkort te mogen ontvangen. Mesheften zijn namelijk veeeeeeel goedkoper als pieren......

Schippers liegen wel eens. Ze zeggen dat ze geen schar meer kunnen zien maar worden daags na zulke melige uitspraken geconfronteerd met de waarheid. Wat was het geval?

De mannen van café de Spreeuw verrasten me afgelopen zaterdag door slechts met 4 matrozen aan de kade te staan. Die zijn niet flauw want voordat Miss Pierenexpress van het sluisplateau wegreed in haar gele gevaar was er al voor heel de boot afgerekend. Aan Marc gevraagd of ik mijn nieuwe liefdes uit mocht proberen en dat was in orde.

Wat vrouwen met schoenen hebben, hebben wij met hengels. Ik geloof dat ik er al 40 heb maar er zijn toch altijd die nog net wat mooier, beter, blinkender of strakker zijn. Zo werd er tussen Roger en Marc een echt 20 ponds, 2.40 meter, Ugly stikje (ja, ja, de ouderwetse!) en een abu uptidertje geposteerd die bediend werden door de grootste leugenaar aller tijden. Wat nou ; "Ik kan geen schar meer zien." gewoon heel de dag tussen de koffie, de soep en de broodjes meegevist. Goed nieuws ; het lukte. Dat kan ook bijna niet anders want het is op dit moment gewoon vergeven van de schar. En als ze dan zo in het panneke liggen; niks mis mee.

Toen het bij het keren van het tij een beetje te wiebelig werd vonden Willy, Cois, Marc en Roger het een goed idee om het nog wat korter onder de kant bij de W10 te proberen. Ook daar is het scharrenvolkje volop aanwezig en toen de motor al liep om naar huis te gaan trok Willy er bij de laatste draai nog een leuke gul uit. Prima afsluiting!

Tijdens de terugvaart nog voor ANWB gespeeld. Op een plek waar je echt niet wil liggen zonder voortstuwing nog een onfortuinlijke kapitein met schip aangekoppeld. Rustigjes naar de haven getokkeld en daar de pechvogels gelukkig nog met daglicht in de box geparkeerd. Post Vlissingen blij, kapitein blij, opvarende blij.

Heren, bedankt allemaal en tot de volgende ronde. Duim mee voor redelijk weer.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 04 november 2013 ===


Gisteren gevist met de vlije wat een dag. Eerst niet vertrekken toen de gehele vloot wel vertrok vanuit tholen wilde de schipper toch wel varen. Maar helaas wilde de motor niet starten schipper nieuwe accu's gaan halen.  Motor gestart en vertrokken nar de franse trap nabij wemeldinge nou over de vangst kunnen we kort zijn was gewoon matig. Maar toen het midsag 3 uur was em de schipper de motor wilde starten weer niet aan de gang te krijgen.  Door een of andere reden dus gelukkig dat ad de schipper van de beatrix || nog zo vriendelijk was om ons te slepen.  Naar de haven van yerseke. Vanaf daar met div auto's van familie en kennissen van schipper en kapitein en van onze visvereniging naar de bergse diepsluis maar wat worden sommige mensen toch onvriendelijk tegen hun klanten als er zoiets gebeurd. sjef=== Zondag 03 november 2013 ===


Vandaag 3 november, weer een dagje weeste vissen op de Oosterschelde met Beatrix II met Ad de Schipper. De weersvoorspellingen waren redelijk heftig, maar met uitzondering van één stevige bui tijdens het middagmaal, was het prima weer. Aan de beelden op het journaal te zien, brachten andere delen in Nederland het er minder goed vanaf.

Er kwamen behoorlijk wat leuke steenbolken en wijtingen (beide soorten groeien met de week) naar boven en ook enkele scharretjes en wat botjes, deden hun best om te zorgen voor actie op je hengeltop. Al met al zijn er zo'n 175 vissen bovengehaald, met als bijzondere vangsten nog één mooi gulletje, en één grote noordzeekrab.

Op de terugweg werd er nog assistentie verleend aan één andere grote visboot met motorpech en deze werd keurig gesleept en afgemeerd in de grote vishaven van Yerseke.

Het is nu al weer uitkijken naar de volgende trip, de eerste zondag van december. Wellicht dat de platvis dan wat fanatieker gaat bijten. De rondvis groeit in elk geval met de week, hopelijk dat het niet gaat vriezen, want dat is meestal funest voor de wijting op de Oosterschelde (die trekt weg naar open zee). Aan het schip, de schipper en de accommodatie zal het in elk geval niet liggen! Hopelijk dat de weergoden ons ook gunstig gezind zijn begin december. Namens leden Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem).Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem)=== Zondag 03 november 2013 ===


Gisteren de Maidentrip gemaakt met onze pas aangekochte boot.

Vertrokken vanuit Colijnsplaat, voorlopig nog onze thuishaven, maar binnen enkele weken verhuizen we naar de Roompot Marina in Kamperland vlak aan de kering.

Het was miraculeus te noemen hoe de weergoden een openingetje hadden gemaakt voor onze geplande vistrip en het zodoende van Vrijdagnacht tot Zaterdagavond wat minder lieten waaien en het nagenoeg droog hielden. We waren nog niet goed terug binnen gisterenavond en de hemelsluizen gingen weer open terwijl de wind wederom van leer trok.

Vijf man hadden gisteren de boot afgehuurd en er was er zelfs eentje die een speciale taart had laten maken met " goede vaart MS Shakespeare " als boodschap erop gespoten. Dit werd uiteraard ten zeerste gewaardeerd en dit niet alleen voor het gebaar maar de taart bleek verdorie nog heel lekker te zijn ook. Ook hadden we verse Tomatensoep met balletjes mee die een andere opvarende had gemaakt. Vermits die al acht jaar chef kok is was dit dus een gastronomisch hoogstandje en begon dit al meer op een luxe cruise te lijken dan op een vistrip. Hopelijk eindigden we niet zoals de Costa Concordia.....

We zijn naar een voor velen bekend stekje gevaren aan de R1 voor Oostkapelle waar al van de eerste vijf minuten het Scharrenbal begon. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de Scharren nu groot en lekker dik. Er worden haast geen kleinere exemplaren bovengehaald. Ook enkele Botten die flirtten met de 40cm vonden de weg naar de Shakespeare, net als een klus Wijting, die laatsten echter allemaal ondermaats. Eén Wijting slechts boven de maat maar die was dan gelijk 36cm. We waren begonnen op 22 meter maar toen de stroming te hevig werd zijn we al een stukje terug gevaren richting Neeltje Jans en zijn we geankerd aan de R5 op een 13 meter waar de stroming terug wat minder was en de dans werd heropend van het Scharrenbal.

Tegen 15.30h hebben we dan de terugweg aangevat want het was nog wel een eindje varen naar Colijnsplaat en de wind begon ook al stilletjes aan te trekken. Als we in Kamperland zullen liggen scheelt ons dat ook weer tweemaal een uurtje.

Het resultaat met 5 vissers ( waarvan het voor eentje tevens ook zijn Maidentrip was ) mocht er zijn. 112 mooie grote Scharren, een stuk of 6 Botten en 1 grote Wijting.Ik schat dat ze nog een 40 tal Scharren en Wijtingen hebben teruggegooid die te klein waren. Daar willen we uiteraard voor tekenen als we dit telkens kunnen presteren in de toekomst.

 

Groeten,

Werner JanssensWerner Janssens=== Zondag 03 november 2013 ===


Scharhomppelen 

Op 26 oct. ook gevist met Wiesje op de Westerschelde bij wind ZW 5-6 met 98 scharren als resultaat

Voor 1nov. feestdag van Allerheiligen in Belgie gaven ze ZZW 5-6 dus in samen spraak met Hank,we gaan.Tussen deze 2 datums in hebben we een flinke storm gehad.Hank was benieuwd naar de INWAAI (die zouden wij dan uitdunnen.)

Voor deze vistrip gaven mijn broers Isi en Jean-Pierre en zijn 2 kinderen present.Hank de man die het Westerscheldesportvissen een nieuwe dimensie gaf,en een aantal nieuwe woorden zoals: inwaai (van vis met een storm) scharrentapijt en van verleden week reuzenscharrenleger.daarom van mij een nieuw werkwoord als titel van dit verslag,daar kunnen we uit opmaken waar we op hebben gevist en waar.

Om 8 uur lagen we al in de sluis met een hele pluimage aan sportvissers:Belgen,Duitsers,Nederlanders en Nederlanders met hun roots uit Tahiti en ook nog iemand met 45 meter boven het NAP wonende Breda.We lagen alleen in de sluis omdat de Pirate II van Rene a/h wachten was op een verslaper.

Eenmaal uit de sluis vroeg Hank wat doen we, insamenspraak met ons tween besloten de stek van verleden week aan te doen dus 45 min. stomen.Het viel gelijk op het waaide harder en de golven waren merkbaar hoger.

Met Isi als ankerman werd het anker gevierd,en Hank gaf in woord en beeld zijn briefing.Terwijl de schipper het aas verdeelde,haalde Isi de eerste triplette v/d dag binnen,onder het varen heimelijk zijn haken beaast met ons geheim aas.terwijl we verleden week nog een half uur moesten wachten op een schar,kwamen er nu 3 binnen terwijl er nog niemand met pieren a/h vissen was.Dat beloofde.Terwijl de golven bleven aanrollen en het miezerde,maakte Neptunus weer slachtoffers,maar hij was goed gezint en liet de scharren met 2 en 3 tegelijk de boot indraaien.Hank stond gelijk onder druk,want de koffievis is op Wiesje nog nooit zo vlug gevangen.En dat bakje met smaakte.Maar de scharren lieten ons niet met rust,zodat we kunnen stellen dat de hoogpoligheid v/h scharrentapijt in hoog tempo begint toe te nemen.De 3 kleurige onderlijnen en carnavalsonderlijnen met of zonder afhouders aqlles ving,ankerlood tussen 150 en 200 gr. voldeed.Wat ook goed de keel afgaat is een warm chocomelkje,en wat gedacht van een kom zelf gemaakte soep met worst,en om de maag vol te krijgen nog een broodje rookworst.Hank wilde ook rondvis boven zien komen,daarom s'middags anker opgehaald,en ondertoeziend oog van Admiraal de Ruyter tussen 2 vaarwegen een schuin kantje gezocht van 14 meter.

Hier was het natuurlijk rustiger viswater,ik denk een verademing voor de vissers die het de hele dag moeilijk hadden.De eerste vis die boven kwam,natuurlijk een schar.De eb zette in met een behoorlijke stroom.Isi stak attent een zwaarder zinkgewicht(rvs).En ja er kwam ronvis binnenboord,maar juveniel.Slechts 1 wijting haalde de maat.Iedereen had genoeg vis,anker op en rustig naar de sluis gevaren onder het genot van een jupiler en Hank liet Luc rondgaan met worstejes.

De boekhouding: 229 scharren grootste door Luc 33 cm  2 botten grootste 38,5 cm.ISI  1 wijting 29 cm. Isi  Gefileerd bleef er 16,5 kg.scharfilee

Rest mij nog alle medevissers te bedanken.Hank gij natuurlijk hardstikke bedankt voor de visrijke en gezellige culinaire zeesport vishoogdag.

Alain Tulleneers Lanaken 03/11/2013

     

     Alain Tulleneers=== Zondag 03 november 2013 ===


hoi visvrienden gister mee geweest als opstaper bij de visclub g.b.v . wat een leukeclub is dat .er werdt een aardig visje gevangen mooie scharetjes en wijting(tjes)

mooi dag geweest weer was ook goed .en niet te vergeten de schiper en ze vrouw ,henk en chatrien de bakker ( DE EENDRACHT ) ik wou graag rene en donaldt bedanken dat ik mee mocht ,, ik wordt zekker lid van deze visclub ,met gr toontje mathijssentonnie mathijssen=== Zaterdag 02 november 2013 ===


Zaterdag 2 november was het weer een dag vissen met visclub de Hofstee op de Oosterschelde.

Dit keer was gekozen voor vertrek vanuiit Zierikzee met de Seabear voor ons de eerste keer met deze schipper. Omdat we vlak bij de Zeelandbrug gingen liggen was de reis natuurlijk kort en betekende dit dan ook langer vissen dan als je vertrekt vanuit Bruinisse of Bergen op Zoom. Dat was ook te merken de eerste stenbolken kwamen snel al naar boven en dat ging door tot na 15.00 waarbij het af en toe rustug was maar sommige hadden een topdag als je aan de goede kant van de boot zat. Het was duidelijk dat de goede vissers aan een kant zaten vandaag. Totaal was de vangst goed maar helaas was het dus met de platvis (zie vorig verslag oktober) niet beter geworden. Totaal zijn er maar misschien 20 platvisjes omhoog gehaald waarbij deze allen russen de 13 en 18 cm zaten met een paar uitschieters zodat onze Mark koning platvis is geworden met 24 cm. Ook de wijting liet zich niet echt zien vandaag op een enkele kleine na. Toch zijn er een paar emmers met steenbolken mee genomen door een paar liefhebbers die dus een lekker maaltje hadden bijelkaar gesprokkeld. Als je er rekening mee houd dat deze vis tussen de 30 en 45 cm kan worden dan zijn er veel nodig van 20-24 cm om wat emmers te vullen..... Ook was de dag erg mooi voor onze nieuwe voorzitter die met een enorme meerderheid werd gekozen voor het nieuwe jaar vanaf 2014. Gerard succes met de aanstelling maak er wat moois van.Peter=== Vrijdag 01 november 2013 ===


donderdag mee geweest met de Aisling. Toch maar de zee op tot net voorbij Oostkapelle en daar met opkomend tij en de wind vol op onze kop veel en mooie scharren gevangen. Toen het tij keerde zijn we richting de kering gegaan en daar vingen we op 14 meter erg mooie scharren. Helaas draaide de stroom de boot naar slechts 10 meter en toen was het met de ZZW 7-8 niet echt lekker meer. Uiteindelijk met 3 man 96 scharren van > 25 cm meegenomen...... goede schipster die Jose Haico en Frank