Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van november 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 30 november 2014 ===


ter hoogte van Nieuwvliet nog eens geprobeerd wat garnalen te vangen wegens teveel vissers Cadzand en zwarte polder

kleine 2 kilo...het zit erop voor dees jaar...s'nachts begint de vries...

de hengels boven halen en het net opbergen tot volgend jaar.Jan Van Acker=== Zondag 30 november 2014 ===


Hallo allen, 

deze week 2 maal wezen vissen.

eerst woensdag 26 nov. in de avond/nacht gevist. was tegen een uurtje of 23.00 laag aan Zoutelande.

had het plan om te gaan al staan, mn vader is ook nog meegegaan en we hebben een uur of 2 voor laag tot een 1,5 uur na laag gevist.

als aas hadden we pieren en verse tappen van hengelsporthuis Jurgers.

eenmaal het aas op de lijnen konden we gaan vissen. we hadden niet gedacht dat het zo zou uitpakken

een enorme vreterij door de wijting. soms een ondermaats, maar we hadden toch altijd wel wijtings van een cm of 30-35 en lekker dik.

de schar was er ook maar had volgens mij weinig kans gezien de wijting zo aanwezig was. 

sessie geeindigd met een goede 55 vissen, waarvan het leeuwendeel wijting was.

Als tweede ben ik gister met collega Hans en Raymond op dezelfde plek gaan vissen wederom Zoutelande.

eenmaal aangekomen op de stek zagen we al dat er geen auto's stonden dus we hadden het rijk voor ons eigen.

we hadden het ons makkelijk gemaakt en direct vanaf het speeltuintje recht naar beneden het eerste vak genomen.

ongeveer gestaan in het midden naar de rechterkant van het vak.

als aas hadden we pieren, gezouten pieren, verse tappen en mesheften. over de vangst kan ik kort maar krachtig zijn.

de schar was met afgaand meer aanwezig en die vingen we ook geregeld. met opkomend namen de beten af (niet meer na 2-3 minuten na het ingooien al beet) en ving ik zelf wat meer wijting als schar.

al met al hadden we toch ieder tussen de 25-35 vissen. 

het waren beide heerlijke avonden. fris maar niet te koud en mistig. vooral de eerste sessie was behoorlijk mistig.

nu de vriezer vol zit kijk ik uit naar het eten van de vissen.

groeten en vang ze !Lars=== Zondag 30 november 2014 ===


Beste vissers,

Hier de zoon die met zijn vader te Zoutelande was. Na 5 jaar geduld ging vader dan eindelijk mee. Hoop niet dat het weer 5 jaar wachten wordt na vandaag. Begonnen om 9 uur. Eerste uren waren niet best. Slechts een tarbotje en een zeebaarsje hapten toe bij het afgaande tij. Bij laag water op afstand gaan vissen en het eindtotaal voor 1430 uur op 18 vissen gekregen. Mijn vader nam genoegen met een zeebaars en een meuntje + een enorme krab. Ikzelf ving vandaag 6 zeebaarsjes, één scharretje, een klein tarbotje en 8 wijtingen. Beide met 1 hengel gevist. Eenmaal de afstand gevonden was vrijwel elke worp vis. Zag overigens om mij heen niet veel vis naar boven komen maar het was dan ook mistig. Was een leuke dag vissen. 

Vangse 

Jeroen Jeroen=== Zondag 30 november 2014 ===


Hengelsporters opgelet! 6 December demonstratie, Vlissingen.

Nieuwe DAM STRANDHENGEL: Steelpower Black Surf!

Deze nieuwe hengels vinden we zo uniek, die willen we graag laten zien en uit laten proberen.

Nu is het mogelijk om met deze nieuwe strandhengels te werpen. Op 6 december wordt er een werpdemo gehouden aan het Nollestrand in Vlissingen. 9.00 uur. (verzamelen op het grote parkeerterrein). Iedereen is welkom op het strand. Om 8 uur is het laag water in Vlissingen. De nieuwe hengels kunnen worden getest door iedereen! Leden van het DAM wedstrijdteam zullen aanwezig zijn voor de begeleiding. Je kan natuurlijk ook je eigen hengel meenemen en lekker gaan vissen. Deelnemers ontvangen een 10% kortingsbon voor deze nieuwe strandhengels .

Opgeven via info@bdstore.com of bel naar 0118-625600. Meld of je mee wilt doen. Dan ontvang je een bericht als de demo niet doorgaat ivm. te slecht weer.bd store Middelburg=== Zondag 30 november 2014 ===


Beste vissers,

Zaterdag dacht ik bij het speeltuintje te gaan vissen,  maar wat was het druk daar. Dan maar naar kustlicje gelopen.  Slechte keuze bleek later.  Op zich krijg je er best wel beet, maar je zit er vaak vast. 5 lijnen kwijt. Zelfs vlak voor de kant en dan met vis eraan, grrrr.  Ik ga daar voorlopig niet meer staan. Eindstand 4 schar, 1 kleine zeebaars & 1 fint! Dat is wel apart.  Gewoon op zeepieren en een kraal. Succes allen.

      volle maan=== Zondag 30 november 2014 ===


dag iedereen

gisteren gaan vissen in breskens links van het veer ,omdat er in cadzand veel volk was

over de vangst kan ik kort zijn 2 weitingsken en dat was het , ze zullen mij er niet

meer zien, de volgende maal naar de belgische kust.

vang ze

william.EECKHAUT WILLIAM=== Zondag 30 november 2014 ===


Zaterdagavond nog eens lekker gevist op een mooie plek in de haven van IJmuiden. Het was behoorlijk koud met een schrale oostenwind maar goed aangekleed ging het prima. Best goed gevangen, allemaal wijting waarvan veel aan de maat. Bij de laatste draai leek het of er een vuilniszak meekwam maar vlak voor de kant toch gebonk op de hengel dus........... vis. Een prachtige tong van 40 cm dus een gaf afsluiting van de avond. Maar toch ook weer de nodige ergenis gehad. Naast ons hadden een stel gasten uit Duitsland een soort partytent opgezet. Ze stookten een enorm kampvuur het leek wel een kerstboomverbranding met oudjaar.Ik ben bang dat ze hun klerezooi niet opgeruimd hebben dat mogen anderen doen. Daarnaast maakten ze een enorm kabaal, zo te horen vloeide er flink wat alcohol. Ook een bootje van de cruise terminal kwam even kijken met wat voor merk hengels ik viste. Gevolg een flink stuk dure dyneema en onderlijn in de schroef. Heel erg bedankt daarvoor!!!!! Maar uiteindelijk toch een lekkere avond aan het water gestaan met een mooie vangst.

met vrisgroet Dirk.Dirk Dijkstra=== Zondag 30 november 2014 ===


2 Avonden gevist op de Zuidpier. Buitenkant op het wijd.De staandwanders waren/zijn nog steeds actief dus er moest iets zwemmen, anders zetten ze die rotzooi niet. 1e avond. HW om 1800 en begonnen om 1600. Eerste 2 uur geen aanbeet en ik dacht al aan weggaan, toen 1 lijn opeens slap viel: mooie tor (gul)van ca 50 cm. Op de andere hengel ook een mooie doorbuiger en een iets kleiner broertje. In een uur tijd 7 gullen en 2 mooie wijtingen. Heerlijk, niks geen geklooi tussen de stenen, gewoon lekker knallen en een gul haken op 100 meter afstand. Vervolgens draaide ik 2 gullen†vast†in de stenen en was ik klaar met vissen, want mijn voorslagen†lagen nog in mijn strandkar. Sukkel!

Mijn elastierig (een geclipte dwarrellijn, bovenin gestuit door een elastiekje, dat pas afzakt als er een degelijke vis aan de onderlijn hangt, was duidelijk de betere vanger en daaraan had ik ook de grotere vissen.†

2e avond. HW 1900 Duidelijk minder stroming en alleen rond het Hoog water kreeg ik aanbeten en nu "slechts" 4 torren en een paar grote krabben. Nu was de normale dwarrellijn goed voor 3 stuks, maar de grootste vis (50 cm) had ik wel op de elastierig. Een echt snoeiharde aanbeet. Deze onderlijn gaat er vanavond weer aan....Nog maar eens proberen dan. Met dit weer had ik zeker niet verwacht dat er gullen zo op het wijd te vangen zouden zijn, maar ze doen het dus alleen maar rond het HW. Nu maar bidden dat het heel snel weer wat onstuimiger gaat worden...geen schar gezien trouwens.....

Rene sehrRene Sehr=== Zondag 30 november 2014 ===


Beste strandvissers

Wij zijn zaterdag bij Zoutelande Speeltuintje wezen vissen,van 10:00 t/m 15:30,en hebben met dit mooi weer redelijk gevangen, alleen de schar viel wel tegen en dit waren er 5 en de wijting zit er wel vol op die hadden we er 15 dus al bij al viel het niet tegen.Er stond wel behoorlijke stroming zowel bij afgaand als bij opkomend. Een strand verder stond een man en zijn zoon te vissen die had er ook veel, hoeveel weten wij niet maar misschien stuurt hij ook nog een bericht naar zeevisland.

groeten Yersekse vissersp=== Zondag 30 november 2014 ===


Linda van de Velde en Joeri Minderhoud winnen Topcompetitie kustvissen

De topcompetitie kustvissen voor junioren en dames zit er weer op. Een spannende ontknoping, want zelfs de favorieten lieten hier en daar wat steekjes vallen. Het was een zonnige, maar wel frisse dag aan de Walcherense stranden, maar de deelnemers zorgden voor een hartverwarmende strijd. Twee wedstrijden van 150 minuten werden er op deze tweede en laatste wedstrijd dag gehouden: één aan Zoutelande  en de laatste en beslissende op het strand achter de Golfbaan bij Domburg. Wedstrijden met een totaal verschillend karakter, vooral wat de vangst betrof …………….

De dag werd gestart aan Zoutelande, waar een diepe vaargeul met behoorlijke stroming onder de kust door loopt. Dat was te merken aan de vangst, want de hoofdvangst bestond uit wijting, die wel houdt van dergelijke omstandigheden. Bij de junioren liet Kees Gillissen weer maar eens zien dat hij uitstekend in vorm was. Maar liefst 21 vissen wist hij op de kaart te laten noteren. Joeri en Jarno Minderhoud volgden op gepaste afstand. Van de na de eerste dag hoog geplaatste junioren liet Lennard Noordhoek met een 11e plaats een behoorlijke steek vallen. Zou dat nog goed komen ………? Linda van de Velde won bij de dames met overmacht vóór Suzan Stuijts en Heidi Leeuwis. Christel Verhage had nu een slechte wedstrijd, want als enige van alle deelnemers wist zij geen vis te vangen. Daardoor werd het bij de dames ook weer spannend voor plaatsing in het WK team.

Het hele circus verplaatste zich rond het middaguur richting Domburg om daar de finale te betwisten. Het strand is daar ondieper en er staat minder stroming. Vandaar dat de vangsten voornamelijk uit schar en bot bestonden. Linda van de Velde liet blijken, dat met haar niet te spotten viel en won de laatste wedstrijd voor Christel Verhage en Saskia Sijmons. Met die 2e plaats maakte Christel veel goed, maar of het genoeg zou zijn ………… Bij de junioren leek het of de toppers van de eerste wedstrijd een pauze hadden genomen, want Joeri als Kees vingen maar weinig vis. Dat gaf de anderen vleugels, want wie weet kon het klassement nog op zijn kop gaan. Vooral Mart Verhage, de zoon van Christen, profiteerde ervan door de wedstrijd te winnen. Ook Jarno Minderhoud en Lennard Noordhoek kwamen met met een eindsprint sterk terug. Wie zoudaar het slachtoffer van worden?

Om 17.30 uur maakten de coaches Bennie en Henri aan alle onzekerheid een eind. Bij de Dames ging Linda van de Velde met de schaal aan de haal vóór Susan Stuijts en Clarinda van de Zande. Het WK-team werd vol gemaakt met debutante Saskia Sijmons en Christel Verhage, die de buit had veilig gesteld met een goede laatste wedstrijd. De junioren hebben het ook spannend gemaakt, want voor hen lonkt het wereldkampioenschap op eigen bodem volgend jaar oktober op Walcheren. Ondanks zijn mindere laatste wedstrijd won Joeri Minderhoud toch met overmacht de topcompetitie.

Op de Tweede plaats eindigde “eerstejaars” junior Mart Verhage. Een knappe prestatie! Kees Gillissen werd derde voor Jarno Minderhoud. Nog het meest blij was Lennard Noordhoek, die met een goede laatste wedstrijd de meubelen toch nog redde!

Namens Sportvisserij willen we bij dezen iedereen bedanken, deelnemers, supporters, en organisatie, die van deze TC weer een geslaagde uitgave hebben gemaakt.

Ook een bedankje aan alle vrije vissers, die onze parkoersen de gehele dag netjes vrij hebben gelaten, waardoor we eerlijke wedstrijden hebben kunnen vissen!!!!!!!!!

Henri Karremans

Op de foto’s: 

Foto 1  Marco Marijs met drie vissen

Foto 2  Een handvol wijting voor Jarno Minderhoud

Foto 3  Scharren voor Mart Verhage

Foto 4  Mooie bot voor Jan van de Bosch

Foto 5  Drukte aan het strand dij Domburg

Foto 6  Linda van de Velde met drie scharren

Foto 7  Team dames

Foto 8  Team junioren

Foto 9  Schalen voor de junioren

Foto 10  Winnende trio bij de dames

     

    Henri Karremans=== Zondag 30 november 2014 ===


Hoi,

Net terug van kustlicht Zoutelande 2 uur voor en 3 na laag water 2 man 2 hengels Gezoute en verse pieren In totaal 22 vissen oa.

Weiting en Schar Leuk een keer s nachts vissen echt een aanrader!!!Niels=== Zondag 30 november 2014 ===


Beste medevissers,

vandaag overdag aan de Baaiweg wat nieuwe onderlijnen uitgeprobeerd. Desondanks 9 scharren, die met  mijn 75-jarige "vakgenoot" zjin meegegaan naar Tilburg (hij had er twee, dus nu een lekker maaltje), en 4 meunen. De vangsten zijn overdag beduidend minder dan 's-nachts, maar de nadruk lag op het uitproberen. Van een Belgische medevisser mocht ik een testworp maken met zijn 5m Tidal Wave (mijn 5m Blue metals zijn te slap geworden.

Ondanks het frisse weer een geslaagde sessie.Kees=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Vanmiddag even tussen 14:00 en 16:00 uur gevist op Duindamseslag met gezouten pieren en zagers.

Helaas niets gevangen.Marco=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Krabbetrofee.

Vandaag de Krabbetrofee gevist, een van de laatste grote wedstrijden van het seizoen. De bedoeling was om deze wedstrijd te vervissen aan Westerschouwen maar bij gebrek aan vis aldaar was de organisatie zo verstandig geweest om uit te wijken naar het strand van Renesse. We visten er op hetzelfde parcours als de Eilandwedstrijd van 3 weken geleden. Deze keer midden op de dag vissen van 1030 tot 1430 met afgaande en laag water. We waren er met het complete Cordes Team, met Wim als individueele visser. Ook voor Dreischor hadden we een compleet korps bijeen kunnen ronselen. Ook de mannen van Team Schouwen waren erbij.

Rond half negen hadden we verzameld bij de Schtuse alwaar Rinus al luidruchtig aanwezig was. Bakkie koffie doen, kaartjes ophalen, geldzaken regelen, aas verdelen en daarna op naar de waterkant. Veel lokale vissers maar ook van buiten de provincie. Kees van het Zuiderduin team kwam naast me staat, dus hadden we tijd voor een praatje pot. Mijn strategie was om in het begin van de wedstrijd verweg te vissen voor de wijting en later met de kentering te gaan peuteren voor een botje. De eerste worpen gingen met n compacte geclipte onderlijn met haken nummer 8 geaast met slikjes, piertje en kleine stukje tap richting horizon. Dat leverde mij geen vis op, ik zag wel Arjan van team Schouwen een mooie bot peuteren. Ook Jan Hennekam trok een bot op het droge. Na vier verre worpen zonder vis maar vervroegd omgeschakeld naar de peutervisserij. Dat hielp, de eerste portugees kwam welliswaar in een grote kluwen terug maar er zaten wel twee stuks bot op, de grootste had zelfs twee haken te pakken.

Ook de volgende worp bracht een botje op de kant. Dat gaf even een goed gevoel, totdat de controleur kwam, een bot was goed voor 27 cm en mocht op de kaart, de twee anderen waren goed voor 14,5 en 14,7 cm en mochten dus niet op de kaart. Daarna was de koek echter op, er kwam geen vis meer op de kant. Jan Hennekam bleef echter zijn botten en botjes tikken en kwam tot het schrikbarende aantal van 23 stuks vissen, waarvan 13 op de kaart. Arjan was na 4 botten in het eerste drie kwartier stilgevallen. Elders op het strand was vangst beduidend minder en waren er weinig positieve berichten. Onze Henk had op de hoge nummers bij zijn eerste draai een wijting gevangen, en teamer Herbert deed het met 2 botten op de lage nummers ook weer goed.

Om half drie ging de toeter en was het feestje over, tijd om de hengels weer op te bossen en terug te keren naar de Schutse. Bij een bakkie erwtensoep met worst, weggespoeld met een glas gerstenat werd de verloting afgewerkt. De prijsuitreiking was weinig verrassend; Jan Hennekam dik op een, beste Schouwse visser Arjan op drie, onze Herbert op vier, Willem en ikzelf met nog drie anderen op de negende plaats en onze Rudy op vijftien.

Het was een mooie winterdag met een perfect georganiseerde wedstrijd met helaas te weining vis.

     

Niek Romijn Team Cordes Travel en HSV DreischorNiek Romijn=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Nollestrand De Makreel

Allereerst!....BEDANKT namens de leden van De Makreel dat jullie het gedeelte waar wij wilden vissen hebben vrijgehouden!!!!

Vol goede moed begonnen aan de laatste clubwedstrijd van het seizoen aan het Nollestrand,en met 7 puntjes voorsprong op de nr 2 moest ik dus vol aan de bak!

Mooi weertje en een windje in de rug....dus het gooien moest lekker gaan en dat ging het ook......iedereen ving een visje maar de wijtingen waren erg magertjes en de scharren niet van het formaat Golfbaan Domburg.

Na 4 uurtjes had ik 18 stuks in de emmer en dat was voldoende voor de dagwinst en het clubkampioenschap 2014,de nr 2 had 15 stuks en de nr 3 had 10 stuks.

Ze moesten over het algemeen echt van ver gehaald worden,geclipt gevist met korte zijlijntjes en 200 gram lood,en ankeren heb ik maar 1,5 uur gedaan.

Het clubseizoen zit er op......nu lekker nog wat vrij vissen en hopen dat we nog een poosje achter de Golfbaan terecht kunnen,maar ik vrees het ergste.

Hopelijk houd de Middelburger ons een beetje op de hoogte!....bedankt voor de info iig!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiskekees Reijngoudt=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Hallo vissers,

Vandaag gevist aan de baaiweg recht voor de rode koeien bij camping moens. Gevist van 9.30u tot 17.00u,we waren met 3 man en er zijn 10 scharretjes gevangen. Ook de onvermijdelijke puitaaltjes waren van de partij. Ook enkele minibaarsjes waren gehaakt en konden weer naar het diepe om groot te worden. Nog een paar kleine wijtingen en dat was het voor vandaag. Het weer is heel mooi geweest vandaag met een zonnetje erbij en niet veel wind.

De groeten van de drie brabanders.Sus=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Vandaag (zaterdag) heerlijk gevist aan de Zwarte Polder. Veel vissers en redelijk goed gevangen.

Ik had 18 wijtingetjes waarvan een 3-tal voor de pan en 8 scharren waarvan er 6 meegenomen.

Bij de buren links en rechts naast me ook regelmatig scharren en wijtingen zien vangen.

Nog een zeehond gezien op een meter of 10 toen ik in het water stond. 

Prachtige dag gehad.

Leo.Leo Van t' Steen=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Vandaag 29/11 gevist aan aardappeldal. Aas zelf gezouten pieren en gekochte diepvries tappen. Gevist van 10h00 tot 15h00 met laag om13h00. Geen beet gezien, met aas intact aan de haak tot volledig laag. Dan de eerste schar en kort nadien nog twee. Met waadpak tot mijn oksels de zee ingelopen. 6 keer alles versoeeld bij afgaand tij op de kleirand of op een russische duikboot, nadien niets meer kwijt geraakt. Hele mooie dag aan de zeelandse kust, moooie zon, geen wind, zee als een meer zo rustig, visvangst viel zwaar tegen..kort zat geen vis en echt ver ver ver zat die wel, die jongens van 150 meter halen er ongetwijfeld meer uit...met waadpak haal ik misschien 120. Akkes aan wapper gevangen aan onderste wapper. Knoop hem net boven het lood, daar is er wat mee te vangen.

Succes allen,lux=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Zuidpier ijmuiden . Verkouden handen rillingen zoiets.

10 steenbolken 3 schar 2 gulletjes. Tasje vol maar weer.

Weinig vissers weinig gul,maar de steenbolk vangt dit wel weer op.

Dus go,straks word het misschien echt stil.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Hallo,

Vandaag gaan vissen bij "het aardappeldal" zuidkant westkapelle, op aanraden van collega Jan:). 

Vrijdag waren de vangsten daar goed te noemen, nu hadden we 23 schar, 6 wijting, 7 kleine zeebaarsjes en 1 bot met 8 hengels.

Dat is de helft minder met veel meer hengels dan bij Jan.

gevist met zager en pier. de meeste aan een zager gevangen.

Groetjes, Ab, Steven, Lukas, Rinus, Cor, Wilco en Marnix Ab=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Net terug van 3h durende, strandsessie in domburg aan de golfbaan.er was echter ook een wedstrijd voorzien ! Dus maar paar vakken naar rechts richting domburg en 1h30 voor laag water( 13h) de lijnen het zilte sop in.er was slechts een 3 zo wind en een zonnetje dus heerlijk vissen.dit keer alleen met gezouten pieren gevist.werpafstand tussen 150 en 200 m !! Vanaf eerste draai al vis,en zo ging het maar door.1h5 na lw gestopt.

resultaat 18mooie scharren,1dikke bot en 1 wijting.ga ze deze keer eens roken...kan niet slecht zijn,tot de volg sessie.Erwin=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Beste medevissers,

Ben donderdagavond 4 uurtjes gaan vissen op één van de brekers in Raversijde, vangst was wederom goed te noemen, had 28 maatse wijtingen mee naar huis en een 20tal ondermaatse teruggegooid, 5 grote scharren en op laatste hengel die ik indraaide nog een leuk gulletje van een kg zwaar. Was weeral werken geblazen. Wel opvallend dat het rond laag water niet te vet was, meeste maatse wijtingen gevangen met opkomend water.

Vang ze!Benjamin Vansteeger=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Afgelopen week 3x gevist bij Vlissingen:

Maandag 24-11was een topdag: Mooi weer en een prima vangst: 48 schar, 6 maatse wijting

Dinsdag 25-11 ook nog 33 schar weten te vangen en 1 maatse wijting

Vrijdag 28-11 was het sprokkelen: slechts 14 platte gevangen waarvan 1 bot (oostenwind)

Op alle dagen veel ondermaatse wijting, steenbolk, meuntjes en kleine zeebaarsjes.

Groetjes,

EdwinEdwin=== Zaterdag 29 november 2014 ===


Gisteren weer aan de Banjaard gestaan met twee vriendelijke collega vissers.

Het eerste anderhalf uur viel er voor mij weinig te vangen, terwijl mij collega reeds mooie scharren naar boven haalde.

Echter vanaf laag en eerste uren opkomend kwamen ook bij mij de eerste scharren naar boven.

Met 1 hengel toch een mooi maaltje grote scharren ( 8) gevangen, en wat kleinere maten.

Al met al een prachtige visdag met schar aan de Banjaard.

JohnJohn de Visser=== Zaterdag 29 november 2014 ===


gisteren in oostende op de pier gevist van 9u tot 16u allemaal wijting 25 stuks mee naar huis en10 stuks terug gegooid het mooi weer en niet veel wind , er stonden veel vissers zeker 50 ,dannydanny=== Vrijdag 28 november 2014 ===


Vandaag met 4 man wezen vissen aan het speeltuintje te Zoutelande uiteindelijk gemiddeld 27 vissen de man gemiddelde lengte van schar en wijting heerlijk gevist,, behalve dat er altijd weer van die sukkels!!!!! zijn die het proberen om er tussen te komen staan, wat altijd weer voor de nodige frustratie betekent..haha dus toch wat extra aktie aan de waterkantChris=== Vrijdag 28 november 2014 ===


Vandaag weer eens wezen vissen opt nollestrand nabij de tennisbanen samen met m'n 80 jarige pa .

Vol goede moed en genoeg aas, pieren , zagers en tappen naar het strand . Pas eerste scharretje gevangen tegen laag water.

Daarvoor helemaal niets. Af en toe een schar, wijting en 2 piepkleine zeebaarsjes. Eindstand, 6 maatse scharren , en 3 wijtingen.

M'n vader helaas niets, vis zat toch te ver weg . Medevissers die ik gesproken heb ook heel wieinig gevangen.

Waar zit die vis ? volgende keer beter hoop ik.Davisje=== Vrijdag 28 november 2014 ===


Beste kantvissers,

Opnieuw een vangstbericht van de zwarte polder bij de radartoren te Cadzand. Vanmorgen samen met mijn vismaat gevist met zelf gestoken verse pieren.

Gevist van 8.45 uur tot 13.30 uur. Laagwater 12.00 uur. De vangsten vielen tegen. Ikzelf had 8 wijtingen, waarvan slechts 1 de maat, en 2 scharren, mijn vismaat had 9 wijtingen, 2 maats en 2 scharren.

Het was enorm druk met vissers, in elk vak zeker 5 a 6 , maar er werd overal maar mondjesmaat gevangen. Dit in tegenstelling tot 2 weken geleden.

Veel materiaal verspeeld. Er zit op laagwater een enorme rand.

Volgende keer beter, en iedereen veel succes de komende weken, hopelijk trekt de vis niet weg met het koude weer dat wordt verwacht.

gr. Lein DielemanLein Dieleman=== Vrijdag 28 november 2014 ===


Hoi allemaal'

Vanmorgen vroeg naar de zuidpier geweest,meteen maar naar de kop gelopen om daar een maaltje gul te bemachtigen.

uurtje voor en na hoog iedere worp vis,bolk,bolk,bolk torretje,schar enz.

Alles ging weer terug,dus geen maaltje voor thuis.

wel een lekker dagje gehad met een schraal zuidoostenwindje.

Volgende week maar weer proberen als de wind uit een andere hoek waait.

gr rick

 

 

 

 

 

 

 rick=== Vrijdag 28 november 2014 ===


vandaag dagje nollestrand geweest

totaale vangst mooie wijting van 35 cm twee mooie botte van 26 cm daarna nod wat mooie scharre gevangen het was heel rustg met de vissers had er wel wat meer verwacht tussen de strekdam en rode booi gestaan het was ook heel rustig met aanbeten er zat ook weer niet zo veel stroming in ving nog een mooie bot maar die zag er niet uit veel groene lelijke plekken op zijn lijf nog een paar wijtingen gevangen van goede maat en nog een paar mooie scharre bij gevangen maar alsnog een mooie dag gehad lekker weer ook nog het zonnetje erbij totale vangst 15 stuks waarvan 3 stuks terug gestuurd om te groeien 

frankfrank=== Donderdag 27 november 2014 ===


Goede savonds,

Afgelopen week ook een rondje garnalen wezen slepen bij de Banjaard. Zoals meerdere mensen al melden, de vangsten niet heel heftig, maar wel van mooi formaat! Een goede kilo garnalen mee voor op de toastjes.

Volgende week misschien nog eens een poging wagen.De Slepert=== Donderdag 27 november 2014 ===


Hoi,

Om op Wim zijn bericht te antwoorden ,ikzelf ben ook een garnaaltrekker.

Meer Cadzand en Groede, heel goede weken gehad van dikwijls 7 a 8 kilo maar

nu is het gedaan...nachten worden te koud en trekken wat dieper.

1 kilotje is echt maximum en dan 3 a 4 maal trekken.

We gaan de vishengels terug bovenhalenJan=== Donderdag 27 november 2014 ===


dank u wel

hoy colega 's strandvissen

dit is geen vangstbericht maar eerder een dank u wel bericht aan de middelburger

mijn plan was om via ''weet ik welke wegen allemaal''er achter te komen hoe het momenteel gesteld is

met al de werkzaamheden op ''onze''mooie visstekken maar dank zij onze colega strandvisser de middelburger

moet ik al niet verder meer zoeken waarvoor HARTELIJK DANK

Dirkdirk=== Donderdag 27 november 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Even een update voor 'visstrijders' en andere liefhebbers omtrent status visplek achter de Golfbaan te Domburg: De opspuitwerkzaamheden van het strand zijn inderdaad begonnen! Echter ze zijn nu in het strandvak van de Oase bezig. Heb nou niet verwachting dat ze zo hard gaan dat ze dit weekend al bij strandpaviljoen Brooklyn Beach (voorheen de Zeven Golven) zijn. Dit betekent dat, naar mijn verwachting, t/m dit weekend zeker de strandvakken tussen de Oase en Brooklyn Beach ongemoeid blijven. De beste stekken dus!!! Voor de 'vrije' vissers dus mooi alternatief voor de wedstrijden die zaterdag (ook op een mooie plek) te Vlissingen worden gehouden.

Verder wordt deze winter (2014/2015) ALLEEN het strand opgehoogd en verbreed. Voor de vangsten (na afloop) is dit dus niet zo'n zware ingreep. Sterker: Scharren zul je echt in deze grote aantallen hier alleen nog maar pakken tot de eerste serieuze nachtvorst; dan trekken ze toch naar ietsje dieper water. Dus gewoon op deze plek komende week zeker nog te vangen. Wat dan resteert na de winter is een breder strand waardoor je dus ook dieper in het water zult komen van de zomer; en da's goed nieuws voor hopelijk een mooi tongenseizoen!! Het storten op de zeebodem vindt plaats in winter 2015/2016 ..... Ja, da's inderdaad minder goed nieuws maar geeft ons nog een jaar om volop te genieten van heerlijke vangsten op de plek!!

Pas wel op: Naar mijn ervaring moet je een opgespoten strand wel een week of 1 a 2 geven voordat je er opgaat; er ontstaan namelijk soms een soort 'drijfzandplekken'; heb dat zelf een aantal jaren geleden in Zoutelande 'mogen' meemaken. Dus pak de niet opgespoten vakken dit weekend. En die zijn er in overvloed met beste plekken ook nog beschikbaar!!

Vang ze,De Middelburger=== Donderdag 27 november 2014 ===


Hallo,

Gisterenavond eindelijk nog een gaan vissen op een golfbreker te Westende. Eerste keer dit najaar. Is eigenlijk nog nooit gebeurd dat ik zo lang wacht om eens te gaan. Was LW rond 22u15. Gestart rond 19u. Er was een vriend mee die voor de eerste keer op de golfbreker zou vissen. Hij zou links vissen,ik rechts. Maakte eigenlijk geen verschil qua vangsten. Gans de avond (veel)vis gevangen. Meestal per 2 of per 3. Soms een enkeling en uitzonderlijk eens niks. Gevist met verse pieren en diepvries, wat toch wat de voorkeur had. Onderlijnen gevarieerd van korte metalen afhouders, korte plastieken afhouders(rood), wapperlijntjes... Maakte geen verschil. Volop wijting, maar helaas zeer veel onder de maat. Toch een 20tal mooie wijtingen meegenomen. Ook nog 7 mooie scharren gevangen en een bot. Mijn maat liet zich niet doen, na wat tips en wat zelfgemaakte onderlijnen van mij. Hij ving plots een triplet van wel 2 hele mooie scharren en een gulletje van 40cm. Zijn rond middernacht gestopt. Moe maar voldaan terug naar huis. Hopelijk komen de wijtingen volgend jaar terug en zijn ze weer een stuk groter. Nu wat wachten op de kou die zal komen en dan hopelijk vangen we wat meer schar.

Wimwim=== Woensdag 26 november 2014 ===


Hallo allemaal,

vandaag vanaf 14.00 op de noordpier geweest. Zagers gehaald bij Hermansmarine, super...

Maar aan de pier was het minder, in het begin, af en toe een bolk. Tegen hoogtij aan geen tikkie beet, helemaal niks.

Ik ben toen even naar de andere kant glopen, binnen kant, was een tip van een medevisser een tijdje terug.

Nou dat heb ik geweten, een uur lang, geen tijd om mijn 2de en 3de hengel uit te gooien, achter elkaar beet, bolken en wijting.

Laat er nu van die laatste 2 van een cm of 40 bij zitten... de rest terug gegooit, maar wel leuk, elke keer beet hebben en knallen.

Na een uur werd het rustig, ben ik weer naar de buiten kant gegaan, nog 2x een stevige bolk(zijn die eigelijk te eten?) en daarna niets meer.

Van voor tot achter op de pier werd er erg slecht gevangen...

volgende keer beter.

Vang ze,

Rene,

HoofddorpRene=== Woensdag 26 november 2014 ===


MEDEDELING ..... a.s  Zaterdag NOLLESTRAND!!!!!!!

A.s zaterdag worden er tussen 10.00uur en 15.30uur 2 wedstrijden gevist door De Makreel (20 man) en Hvkk (+/-20 man).

Er word gevist 250 meter links van de trap achter de tennisbaan (waar de grote rij stenen ligt) tot de eerste 4 vakken rechts van de eerste palenrij achter de tennisbaan tegenover de rode boei (een stuk van ongeveer 450 a 500 meter) ............hou hier a.u.b rekening mee!

Alvast BEDANKT namens beide verenigingen!

Groetjes....en draai ze er zaterdag heel graag een keertje ergens anders uit ;)

Kiske

  kees Reijngoudt=== Woensdag 26 november 2014 ===


Hoi mede vissers,

vandaag (26-11) wezen vissen aan het nolle strand te vlissingen

samen met me zoon (13j),

eerste lood in het nat rond 08.35u,

onze eerste draai bestond uit:

Lars: een doublet van van wijting 24 cm en schar 20 cm, helaas te klein om mee te nemen ( afgaand tij en op 3 afhouders met verse pieren)

ikke: zeebaarsje van 23 cm en schar van 20 cm (op dwarrellijn met 2 haken gevult met zagers, en ze zwemmen weer)

Lars : de volgende aantal draaien niks.. niet op zagers en niet op pieren

ikke: 2e draai (nog steeds afgaand water) schar van 26cm (voor 't pannetje) en zeebaarsje van 21 cm (mag volgend jaar aan de haak als 40+)

ikke: 3e draai schar 26 cm(pan) en een wijting van 24.5 cm (mag groeien)

 

daarna rond laag verder helemaal niks..

wat wel heel apart is, is dat we met net totaal laag en met opkomend (1e uur)  veel vast zaten en dus veel verspeeld hebben..

door deze materiaal verspeling en materiaalpech van me zoon (molen kapte er mee, verder gevist met 1 hengel met dwarrellijn..

op de 1na laatste draai, (alweer) een schar van 26 cm

en de laatste draai een schar van (jawel) alweer 26 cm en een wijting van 27 ... deze mochten mee voor de pan!

 

kortom 4 panscharren en 1 wijting die een lift mee naar huis kregen

gevist van 8.35u t/m 13.30u met LW om 10.38uJelle=== Woensdag 26 november 2014 ===


Gisteren pieren en tappen gaan halen bij de Fixet in s,gravenpolder ze waren van zeer goede kwaliteit ,mooie pieren om schar mee te vangen, nog even bijgepraat bij Kees want voor informatie en artikelen ben je daar goed. Vandaag naar het strand om te proberen wat vis te vangen het was niet druk en bij afgaand tij ook weiningbgevangen, over de hele waterlijn werd er bijna niets gevangen, enkel een paar kleine wijtingen , na het keren van het tij kwam de beet er leuk in , in totaal 11 grote wijtingen mee naar huis allemaal rond de 30 cm , en ook nog 20 stuks mooie dikke scharen , dus toch nog een mooie visdag gehad WillemWillem=== Woensdag 26 november 2014 ===


Hoi Zeevislanders

Vandaag vroeg uit de veren om het weer te proberen,om 5.15 de wekker boeltje klaar maken kopje koffie 2 worstebroodjes naar binnen werken en de auto in.Om 7.45 eerste lijnen zover mogelijk en direct bingo mooie schar en een wijting.Het is door blijven gaan tot het laag water zeer mooie scharren en af en toe een maatse wijting waarvan 1 een dikke dertiger.Om 13.30 gestopt omdat het aas op was 500 gram perfecte pieren van Rik Hielkema en een pakje tappen,de totale vangst was 23 scharren van zeer mooi formaat 6 maatse wijtingen en een 25 terug om te groeien of als maal voor de meeuwen.Heb nog even tel contact gehad met Henk Boonman die was vandaag naar de Banjaart maar had een vette nul zei hij,

gegroet en tot de volgende.Leo uit Putte=== Woensdag 26 november 2014 ===


hallo allemaal,

Vanmorgen terug naar mijn vertrouwde stek geweest, -golfbreker in Raversijde-
Gevist van 07.30 uur tot 11.30 uur. LW om 09.50 uur.

Gevist met zelf gestoken strandpieren , stukjes makreel en diepgevroren tappen.

Praktisch nooit opgehaald zonder vis.Alle aassoorten namen ze gretig

Resultaat 31 wijtingen en 1 schar.

Het was druiliger weer met beetje mist, niet veel wind ( Zuiden wind.)

Toffe dag beleefd

Tot de volgendeDen John uit Oostende=== Woensdag 26 november 2014 ===


Vanmorgen weer op pad om nog wat garnalen te vangen, reeds 1,5 uur voor laag water was ik bij de vuurtoren van ouddorp. Hier heb je geen last van de golven, maar er bleken hele diepe gaten te zitten, dus geheel droog bleef ik niet. De vangst is matig nog geen kilo na drie trekken. Opmerkelijk was de verschijning van een drietal zeehonden, welke zo nieuwsgierig waren dat ze naderden op zo'n 15 meter. ( zullen zij de vangst beïnvloeden?) Dit getuigd wel dat in hun leef gebied de visstand goed moet wezen. Gelukkig maar.

Ik gebruik nu een net met scheerborden, maar deze bleven nog wel eens steken op de steile kanten van de gaten. Het was dus hard werken vanmorgen. Nu even de tijd nemen om te koken en vanavond maar even pelen. Zijn er nog meer vissers welke deze sport beoefenen? Graag verneem ik hun reacties. Ik zelf kom uit de buurt van Enschede en kom toch een aantal keren op Flakkee om te vissen. Met veel plezier lees ik vaak de ervaringen cq de vangsten van de anderen.

M.vr. Gr. WimWim struyk=== Woensdag 26 november 2014 ===


Hallo vis fanatiekelingen.

Tis gedaan met de goede vangsten achter de,

Golfbaan bij domburg.

Opspuiten van strand is begonnen, het wordt er

Nu hardstikke ondiep.

Jammer van deze buitengewoone visstek.

Met dank aan JACO!! hadde we deze stek ondekt.

Gr de visstrijdersvisspeciaalzaak t'peentje=== Woensdag 26 november 2014 ===


Hallo allemaal,

Gisteravond bij speeltuintje Zoutelande gevist, van 19:30 tot 24:00.

Het was er best druk.

Er was die dag goed gevangen volgens enkele voorbijgangers.

Met de eerste draai kwamen gelijk al 2 maatse scharren boven, dat gaf dus moed.

Gevist met 2 hengels, 2 en 3 haaks dwarrellijntjes en ankerlood vanwege de stroming.

Resultaat: +/- 35 x wijting en 8 x schar.

De 2e helft van de avond kreeg de overige vis geen kans meer om te bijten vanwege de vele wijting.

De schar mee naar huis en de helft van de wijting teruggezet, die waren ondermaats.

Een leuke vis-avond en ik kom graag nog eens terug als de wijting wat gegroeit is:-)

gr

JanJan=== Woensdag 26 november 2014 ===


beste medevissers, 

Net terug van een avond-/nachtsessie op de Baaiweg, LW 21.40. Resultaat 14 bakscharren, 11 meunen en 5 ondermaatse wijtingen. Gevist met 2 hengels (good old 5m k2 blue metals) met  2 dwarrellijntjes aan iedere hengel, ongeveer 120 meter uit de kant. Scharren zijn mee naar Flakkee, de rest zwemt weer.Kees=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Al hoewel de garnalen vangst bij de beroepsvisserij super goed is lijkt het of de garnalen nog te ver van de kant zijn. Tijdens de herfstvakantie (midden oktober) was voor mij de vangst super slecht. Na 2keer getrokken te hebben telde ik slechts 3 garnalen. Andere dagen kwam ik niet verder dan 500 gram. Nu 22 november gaat het iets beter. De vangst is gering maar de kwaliteit is super (1 kg per ochtend) dat is ongeveer 250 gr. Per trek. Vorig jaar (zelfde periode) moet je denken aan 5 á 6 kg in 2 trekken ( anders kan ik het niet verwerken. Meestal vis ik in de muien bij het flauwe werk. In april ga ik het weer proberen, hopend op meer succes.Wim Struyk=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Hallo Allemaal

Even een kort vangstbericht. Gisteren - Maandag 24.11 - 's-avonds even aas op wezen maken in de Europoort in de hoop wat schar te kunnen vangen met het ouder wordende aas. De pieren waren nog goed gebleven, hard maar sterk ruikend en noh mooie zagers. Prima aas weer van Eagle Hengelsport. Zaterdag gekocht en maandag avond nog prima. Om 18.00 uur begonnen meet afgaand tij en om 22.30 gestopt. Heerlijke avond, weing wind, te weing stroming, maar uiteindelijk 22 visjes op 3 haken. Gevist met lood 160 gr. 1 x jo-jo 125 cm haaklijn plus haakje 4 en 1 x twee dwarrelijnen 40 cm haak 1.Steeds met coktailtje zager/pier gevist. De haken 1 bleven mooi voorin de lip terwijl het 4tje nog weleens uit het poepgat gepield moest worden. Gevangen 1 schar 25 cm 20 steenbolken meestal 20+ers en 1 zeebaarsje 24 cm. Verreweg de meeste vis aan de hooggeplaatste haken gevangen.

Ik heb me intussen ingeschreven voor de KRABBE TROFEE die a.s. Zaterdag wordt gevist. KOM OOK Inschrijven € 12,50 en wegens jubileum uitvoering eeen uitgebreide prijzentafel, een borrel aan de waterkant - als Rinus er weer aan denkt - erwten soepbij terugkomst en de weergoden geven goed weer af. Dus waarom niet.

Tot zaterdag!!!!

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, Burgh-HaamstedeJan=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Luxeprobleem

Maandagavond, kostelijk weer, kostelijk tij, tijd in de agenda en vollop visplannen maar nauwelijks aas in de koelkast. Gelukkig kwam er een verlossend telefoontje van Johan, die had dezelfde ideeen maar veel meer aas dan dat een visser op een avondje op kan maken. Ook Wim belde nog datie nog van zn pakje pieren van zaterdag afwilde, samen met de krantjes van Marcel was er ineens aas in overvloed. Rond acht uur vonden we een parkeerplekje aan het strand bij Vlissingen. Er stonden nog enkele vissers, maar die gingen al snel weer weg. Lekker relaxed gevist, met de PdK2 feeder dicht onder de kant, getooid met 70 gram lood en 3 bezemafhoudertjes met haken nummer 10. Aan de andere kant van de steun de good-old 5 meter Titanium, deze keer voorzien van een nieuwe molen uit de Penn stal die ik aan een field-test mocht onderwerpen.

Er was 25/100e van Berkley op de spoel gedraaid, als onderlijn gewoon een 3-hook-flapper-2-up-1-down. De eerste worpjes met de molen met de splinternieuwe nylon gingen nog even voorzichtig, maar daarna was het knallen met de handel. De eerste verre worp resulteerde al in een 4-draai, na wat zwaar sleurwerk kwamen er een wintertong, een vuile schar, en een maatse wijting op het strand. Die laatste werd nog innig omhelst door een 7 armige aasdief. De eerste draai met de feeder leverde al een baarsje op. De volgende draai resulteerde in een schar en een wijting. Er waren maar weinig draaien zonder vis. ik had 4 keer een trek van 3 vissen waaronder eentje met 3 wijtingen tegelijk op de feeder.

Na een uur was ik de telling hellemaal kwijt, maar ik had zeker 30 vissen: 1 tong, 1 vuile schar, 2 piepkleine baarsjes, 2 scholenbaarsjes, 5 steenbolken, een stuk of 10 wijtingen en minstens evenveel scharren. De scharren waren van fraai formaat, zo rond de 25 cm. De wijtingen waren zo om en nabij de minimum maat, maar sommige waren graatmager. Johan had een 20-tal vissen, die had er ook nog meuntjes bij. Rond middernacht hebben we de krantjes leeggeschud, de vuilnisbakken gevuld met lege krantjes en de thuisreis weer aanvaard. We stonden onder heerlijke omstandigheden te vissen, maar eenmaal bij de auto stond de thermometer te knipperen op 1,5 graad boven nul. 

Zaterdag vissen we wat dichter bij huis, dan doen we de Krabbetroffee op een lokaal schouws badstrand.

   

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Vandaag, gevist bij Zoutelande. Van 0700 tot 1200. Met zelf gestoken wormen. Prachtig weer! Wind Z.O. Het stikte v/d (kleine) wijting.

De schar, kreeg geen kans in mijn verse aas te bijten. Resultaat, 15 Wijting en 5 (kleine) scharren. Alles moet nog enige weken groeien! Als de vorst maar een poosje iut de lucht blijft!!

Gr v Brom.Brom=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Zondag en maandag drie keer wezen vissen. Twee strandsessies en een korte sessie vanaf Neeltje Jans. Vanaf Neeltje Jans de laatste twee uur van het opkomende tij wat stroomnaadjes afgevist met een zager onder de dobber, in de hoop op een late zeebaars. Niks gevangen, geen beet gezien, dus snel terug naar huis. Maandag ochtend vroeg naar de parkeerplaats bij de Domburgse golfbaan, duinen over en vissen. Er stond een behoorlijke deining en een fris NW briesje. Met de eerste draaien kwamen gelijk twee mooie scharren mee, maar daarna kwamen er een paar draaien leeg terug. Toen het, na een uurtje vissen, een beetje licht was geworden, kon ik zien hoe hoog de golven voor me waren. Waar ik gooide was het water nog steeds behoorlijk onstuimig, iets te wild voor de schar waarschijnlijk. Er kwam er af en toe nog wel eentje naar boven, maar het was niet wild.

Toen ik op een duur een baarsje van zo'n 30 cm ving, heb ik beide hengels maar met een jojo met twee dikke zagers eraan in de branding gelegd, in de hoop dat mevrouw zeebaars ook nog voorbij kwam. Nog wel drie van zijn broertjes of zusjes gevangen, maar allemaal ruim onder de maat. Rond half 12 's middags ingepakt (6 schar mee). En naar huis gereden om voorbereidingen voor het lage tij van die avond getroffen. Scharretjes naar oma gebracht, want die wist nog wel hoe ze die lekker klaar kan maken. Overigens niks gezien van het opspuiten. Een voorbijganger wist me te vertellen dat ze bij Domburg beginnen, dus bij de golfbaan kun je voorlopig nog gewoon terecht voor je platvisjes ;-). 's Avonds met oma's scharretjes in m'n buik terug naar de golfbaan; als de zee rustiger was geworden zou ik daar voor de herkansing gaan, anders zou ik doorrijden naar het speeltuintje te Zoutelande. Met m'n nieuwe hoofdlamp kon ik van bovenaan de duinen al zien dat de zee een stuk rustiger was, dus snel m'n spullen uit de auto gehaald, waadpak aan, duinen over en weer vissen.

Toen ik begon stond het water nog vrij hoog en verwachtte ik er nog niet al te veel van. Toch kwamen er gelijk twee doubletten binnen en het bleef best lekker lopen, ondanks dat ik niet het idee had dat ik de afstand haalde die ik hier vorige week nodig had om de vis te bereiken. Toen ik na een ruim uur een meter of 50 verder naar voren kon staan dan aan het begin, en dus ook 50 meter verder richting het diepe water kom werpen, begon ik juist een stuk minder te vangen. Met de ene hengel bleef ik op afstand vissen; met de andere begon ik te zoeken. Al snel kwam ik erachter dat ik simpelweg over de vis heen viste; een half laffe worp naar een meter of 70-80 leverde meer op dan waden tot het randje van m'n waadpak en met alle kracht m'n lood wegsmijten.

De hele sessie gewoon lekker gevangen. Niet superwild, maar als je 5 uur lang regelmatig een paar visjes vangt eindig je toch met een mooie klus vis; weinig tripletten gezien, aardig wat doubletten, maar ook een hoop enkele scharren, vaak vergezeld door een wijting of meuntje. Daarnaast nog een bot van 42 cm het strand opgetrokken.

Totaal meegenomen: 41 schar, allemaal 25+, en zeker 15 stuks 30+. Dat ik er toch wel weer hard werken was bleek toen ik rond 01:00 bij de auto kwam: krabben geblazen! Voor m'n gevoel was het de hele avond een aangename 10 graden, dat viel dus tegen. De komende drie weken helaas geen tijd, hopelijk vind ik nog ergens een gaatje voordat het afgelopen is.

Tight lines, vriendelijke groeten,Gijs=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Hoi medevissers,

Vandaag samen met een oud collega richting de walcherse kust getogen om een visje te verschalken. Om 6:30 vertrokkken vanuit Woensdrecht en om 7:30 gingen de eerste lijnen richting de horizon. lekker weertje en bij de eerste draai had collega al gelijk een mooie schar te pakken.Dit ging zo de hele dag door. Alleen toen tijdens laagwater de  de stroming verdween viel het even stil. Na de kentering  weer direct aanbeten kortom een leuke visdag totaal samen ongeveer 50 stuks gevangen schar,wijting,zeebaarsjes,bot,en een enkele steenbolk. de schar was bijna allemaal van mooi formaat 35 stuks mee kunnen nemen de rest laten zwemmen om te groeien. Om 12:30 gestopt KORTOM EEN MOOIE VISRIJKE VISDAG.

Ceescees=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Beste Medevissers,

Wow, wat was het maandagavond een prima visweertje en perfect tij.

Geen wind, afgaand tij en genoeg actie van de vissen. 

Gevist van 19.00 tot 22.00 uur aan het strand tussen Vlissingen en Dishoek en ik was zeker niet de enige visser daar !

Slechts met 1 hengel gevist, ver gegooid met geclipte haaklijnen met daaraan kleine stukjes tappen uit de diepvries.

Ik kreeg direct een mooie dreun op de hengel, helaas direct daarna geen beweging in de top, aaslijn afgetrokken, jammer :(

De rest van de avond bijna elke draai wel vis, uiteindelijk gestopt met 5 mooie maatse scharren in de emmer. (wijtingen  en ondermaats spul zwemt weer)

Terug bij de auto gaf de thermometer +2 graden aan, zelfs nog met m'n jas open gevist  

Vis ze,

JohnJohn=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Afgelopen zaterdag gevist op de kade in Vlissingen, in de buurt van de schutsluis. Leuk gevangen, in totaal 23 vissen, diverse soorten: vooral wijting, verder steenbolk. een zeebaarsje, een paar scharren en ook een behoorlijk aantal krabben. Tien visjes mee kunnen nemen voor de pan, de rest haalde niet de maat of, bij ontbreken van een wettelijke maat zoals bij de schar, ze waren gewoon te klein en gingen terug om eerst nog wat te groeien. Uiteraard de mee te nemen vis zoals altijd direct gedood en schoon gemaakt. Opkomend of afgaand water, het maakte allemaal niets uit, geen twee minuten zonder beet gezeten. Met andere woorden, ook heel veel beten gemist, misschien door wat te grote haken voor de veelal niet al te grote vissen. Maakt niet uit, het was gewoon een prachtige dag, ook door het schitterende praktisch windstille weer.

Met vriendelijke groet uit Lomm,  Limburg,  Kick van IJzendoorn Kick van IJzendoorn=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Nog een keertje goedemorgen,

Een verlaat berichtje van afgelopen zaterdag Even gevist bij Hansweert, bij de windmolens. van 14.00 uur tot ca. 16.oo uur Lekker weer, en leuke visserij, vangst 5 wijtingen, waarvan 2 aan de maat.

Mooi gehaakt, dus de rest teruggezet. Gevist met zoute pieren., Dwarrellijn, haakje 6

Groet B. SorgedragerB.c. Sorgedrager=== Dinsdag 25 november 2014 ===


1 Goedemorgen, Gisteren avond gevist omgeving Westduin. Van 19.00 uur tot 22.30 uur. Leuk gevangen, vaak beet en vaak een wijting / of schar / puitaaltjes Gevist met 4 hengels met korte afhouders, ik zelf met een dwarrel en een afhoudenders. Pieren en gezouten pieren. Wat opviel dat er niet zoals velen hier op Zeevisland, enorme afstanden gegooid moest worden! Trouwens je gooit niet zomaar 150 meter..... Je overschat denk ik de afstand die je werkelijk gooit. Vlak onder de kant volop beet en beetjes, en er kwam ook grote schar mee naar de kant!

Ook de wijting was er weer volop, vaak onder de maat, maar ook aan de maat! Trouwens niks verspeeld, da's ook weleens lekker! De wijting zat vol garnalen, dus dat verklaard denken we dat er ook vlak aan de kant vis zit. Het weer was heel rustig. Tot laag geregeld vis, met de kering van het tij even rustiger. Maar dan was het ook tijd om naar huis te gaan. Volgend keer eens langer doorvissen naar hoog water toe...

Vangst: 18 schar, allemaal ruim aan de maat, 12 wijting, waarvan 4 aan de maat en vlak aan de kant gevangen, 3 puitaaltjes. wij gebruiken de gezouten pier als "stoppertje" op de haak, werkt prima en de schar is er gek op. Zo, dat was het weer, op naar de volgende sessie.

Groet en vis ze Ray en BenB. Sorgedrager=== Dinsdag 25 november 2014 ===


Zeeaas

Bent u op zoek naar een adres voor vers zeeaas? Bel ons even 0653386958, dagelijks vers gespit.

't Zeepiertje

www.bootvissen.nl Antoine=== Maandag 24 november 2014 ===


Afgelopen weekend in IJmuiden was een fiasco. Zaterdagavond op weg naar de Zuidpier, maar toen begaf de fiets van mijn vismaat het. Samen uit, samen thuis... dus we hebben de sessie afgeblazen ondanks het mooie weer & aas. Zondagavond dan, nieuwe poging. Dan maar met de auto naar de kop van de haven. Het waaide hard en ik had amper 1 hengel ingegooid of het begon ook hard te regenen. Het water waaide door onze pakken heen, was niet te doen. Die ene hengel die ik op dat moment had uitgegooid stond al meteen te rammelen en de buit was 1 maatse wijting. Maar het was geen pretje om daar te staan. De vis zat er wel maar we hebben amper kunnen vissen. 

Toen vandaag, maandag, we besloten het eens te proberen op de kop van het Ganzeneiland. Nornaliter vang je daar nu wel een paar mooie wijtingen of een gulletje. We hadden een giga berg aas: pieren, zagers, diepvriestappen, mesheften en verse wijting. Gevist van 08:00-10:30 en met twee man in totaal 4 hengels, wapperlijnen en afhouders... allerlei aas en cocktails geprobeerd maar geen één tik op de top gezien. Zelfs geen botje. Wel veel kaalgevreten haken door de garnalen/krabben. Toen zijn we van ellende maar gestopt met vissen en hebben een andere besteding gezocht voor de rest van de dag. Bij het binnendraaien tijdens het opruimen bungelde er toch nog een maatse wijting aan de hengel van mijn vismaat.

gr TinusTinus=== Maandag 24 november 2014 ===


Vandaag weer eens de Yangtzehaven proberen leeg te vissen samen met mijn vismaat. Dat is maar gedeeltelijk gelukt, aanbeten alleen rond hoog water. Samen 22 stuks. 3 Scholenbaarjes, 5 weitingen, 2 mooie gullen van rond de 40 cm en de rest steenbolken tot 25 cm in lengte. Geen enkele platvis gezien.

Groeten en vang zemark=== Maandag 24 november 2014 ===


Beste medevissers,

Een verlaat berichtje.  Vrijdag de 21ste (LW 20.00) 4 uurtjes met 2 hengels op de Baaiweg gevist. Eindstand: 16 scharren, ongeveer evenveel meunen (daar kom je niet voor, had liever 32 scharren gehad) en twee nét niet maatse magere wijtingen. Alles gevangen met 2-haaks dwarrellijntjes en verse pieren, ongeveer 120 meter uit de kant. Een hele leuke visavond, al gaf het gebrek aan medevissers mij in het begin weinig hoop!!Kees=== Maandag 24 november 2014 ===


afgelopen zaterdag mee gedaan aan de viswedstrijd van aagtekerke.

die werd gehouden in zoutelande bij het beachhotel.

er werd gevist met opkomend water.

de vangsten waren goed.

ikzelf 20 vissen, waarvan 17 wijting, allemaal rond 25 cm

en nog 2 scharren van 23, 25cm. en nog een klein botje.

het was ook prachtig weer. al met al een keurige wedstrijd geweestwedstrijdvisserr=== Maandag 24 november 2014 ===


Hallo Medevissers,

Hierbij nog een vangstbericht van afgelopen Zaterdag.

Samen met mijn broer naar de Banjaard geweest.

Om 16.00 uur lagen de eerste pieren in het water.

Ik ving al gauw het eerste gulletje (15 cm) en een grote krab en toen het water goed ging aflopen begon de vis ook lekker te bijten.

Er kwamen leuke Wijtingen (vooral door mij) en mooie Scharren ( vooral door mijn broer) naar boven.

Met het lage water werd het even wat minder maar toch bleven we nog wel beet krijgen en af en toe kwam er nog vis boven.

We hebben deze keer 6 verschillende soorten gevangen: 14 Scharren,8 Wijtingen(alle aan de maat), 3 Gullen(15,34 en 37cm),2 steenbolk,2 Puitalen en als toegift nog een mooie Tong en 2 grote krabben.

Om 23.00 opgeruimd en weer richting het Westland gereden. Al met al een heerlijke visdag gehad.

Ook wil ik bij deze even reageren op het bericht van De Bottenkoning omdat hij een beetje aan het mopperen ;) was over de steenbolken,

Ik heb er een heerlijk recept voor:

de bolken even(oke iets langer dan even) fileren ook het vel eraf.

Fijn snijden of met een staafmixer pureren( ik vind snijden iets lekkerder omdat je dan meer structuur heb).

Dan op 400gr 1 ei en 3 eetlepels maizena erbij doen en goed doorroeren.

Een pan met ongeveer 1,5cm zonnebloemolie opzetten,

Als de olie warm is met een eetlepel een schep van de vis in de pan scheppen en aandrukken zodat je een ongeveer 2 cm dikke koek krijgt (en dan nog een paar totdat de pan vol zit)

Als de onderkant goudbruin is omdraaien tot dat die kant ook mooi bruin is

Uit laten lekken op een keukenpapiertje en smullen maar. Dit kan ook met wijting of evt door elkaar.

Groeten AndresAndres=== Maandag 24 november 2014 ===


Zondagmorgen 24/11 gevist van 6.15u tot 11.45 u laag 8.15. boven in zeeland.

Samen met steve een 60 tal scharren gevangen waarvan 49 aan de maat.

Met pieren en franse tappen, afhouders of dwarrellijntjes maakte geen verschil.

 

GroetjesWilly en Steve=== Maandag 24 november 2014 ===


dag medehengelaars,

nog een laat vangstbulletin van zaterdag op het Nieuwpoorts westerstaketsel.gevist van 15h00 tot 22h00 laag om 19h30gevist met 2 lijnen en 2 haken per lijn.niet te klein (1/0) want de kleine wijting pakt toch alles.verse pieren en gezouten diepvries.het was eender.alles werd opgevreten,vanaf het donker leek het weer werken in plaats van vissen.Soms voelde je al een aanbeet als je de lijn nog aan het strakdraaien was.

Helaas waren de scharren sterk in de minderheid.eentje van 30+ en nog vier van toch mooi boven de 25 cm. 1 mooie tong van 30 cm en dan eindeloos veel van onze vriend wijting. Toch vriend want hij geeft op de gevlochten lijn super mooie aanbeten.(waarvan je er echter veel niet van kan verzilveren door de haakkeuze (0/1))van deze kleine rakkers er zeker een 25-tal terug aan Neptunus gegeven.een veertigtal mooie mee voor de vriezer(waarvan de meerderheid zeer ruim aan de maat was.zelfs eentje van 33 cm)

groetjes en vang ze.de nieuweling=== Maandag 24 november 2014 ===


Hoi collega vissers,

Bij deze, na lange tijd, nog maar eens een vangstberichtje van zaterdag j.l: Omdat het voor mij niet uitkwam om de tocht naar de kust te maken ben ik dan maar uitgeweken naar de buitenhaven in Terneuzen. Wat direct opviel was de afwezigheid van vissers daar.... Teken aan de wand. Over de dijk gekomen zag ik dat er druk gebaggerd wordt op dit moment! Geen goed voorteken dus. Dat bleek ook wel uit de vangst.... Ik heb gevist van 11 tot 1600h. Rond 13:30 hoog water. Resultaat: 2 puitaaltjes van zo'n 20 cm, een mooie schar en een bot van 36cm. Tevens nog een woordje van dank aan de schipper van die modderschuit die zo goed geweest is om m'n lijnen af te varen!

Toch moet er wel vis komen als er niet gebaggerd wordt. Zondag is daar een wedstrijd van GANDA vervist. Er is toch met meer dan 6 meter gewonnen. ( als ik de goede uitslag gezien heb) Tevens nog al wat vissers die 2 meter+ hadden.

GRt.

Danny uit Clinge.Danny Bertram.=== Maandag 24 november 2014 ===


hallo medevissers,

vrijdag nacht hoogwater tot zaterdagmiddag wezen vissen bij de nieuwe waterweg met 2 hengels. het viel echt heel erg tegen aangezien je elke keer ondermaatse steenbolken aan de lijn had. einde van de sessie 3 scharren van 30/35 cm, 3 steenbolken en ( 1 ondermaatse zeebaars teruggegooid ). 

Groeten.M&A=== Maandag 24 november 2014 ===


Vrijdag in Cadzand leuke dag gehad, maar toch met een wrange nasmaak vertrokken.

Bijna elke draai vis, meestal wijting van net wel / net niet aan de maat.

Hoe verder, hoe mooier de wijting.

Daarnaast 3 scharren en 2 gulletjes gevangen.

Maar bij deze een vraagje aan de garnaalslepers: waarom gooien jullie in godsnaam de kleine visjes niet terug in de zee?

Netten worden gesorteerd net voor de waterlijn, lijkt me een kleine moeite om deze visjes terug te gooien.

Zelf heb ik terug een 50-tal visjes (meestal platvisjes) van een nutteloze dood gered, voor een deel was het jammer genoeg al te laat.

Wetende dat dit van 1 stukje strand, 1 avond, 2 slepers was, dan word ik gewoon misselijk van de totaalcijfers die hieraan moeten kleven.

Bij deze dus ook een oproep aan mede sportvissers, om waar mogelijk de kleine visjes die achteloos op het strand worden geworpen, terug in de zee te werpen.

Gewoon omdat dit hoort, en misschien vangen we ze dan later wel eens terug als ze mooi aan de maat zijn.Bjorn=== Maandag 24 november 2014 ===


Nieuwe sponsor op Zeevisland.

http://www.rondvaartvlissingen.nl 

Voor vistrips vanuit Vlissingen met een grote boot mèt kajuit.Marinus=== Maandag 24 november 2014 ===


Hallo medevissers,

Hier nog een verlaat bericht van afgelopen vrijdag 21-11-2014.

Gevist van 16.00 tot 21.30, laag water om 19.15.

Van 16.00 tot 18.00 4 scharren, toen even stil na de kentering ging het even goed los totaal toch nog 21 maatse scharren en 1 maatse wijting.

Vis moest van ver komen, maar met waadpak een eindje lopen afstand te halen rond de 160 meter.

Geen regen gezien prachtige middag / avond gehad.

Helaas vandaag begonnen met opspuiten strand.

Groetjes WilcoWilco van Bergen=== Maandag 24 november 2014 ===


Vrijdagavond een 5-tal uurtjes gevist bij Dishoek. Voor mij weer de eerste keer sinds februari. Mooie avond gehad met regelmatig vis. Meest schar en kleine wijting.

In totaal 26 stuks waarvan 4 stuks met afgaand. Als verrassing een tong van 37cm. Smaakt naar meer (vaker).

Gevist met verse zeepieren aan een zelfgeknoopte 3-haaks paternoster met hier en daar een kraaltje, haakmaat nr. 4.Peter=== Maandag 24 november 2014 ===


Nog een aantal foto's

Hans Muste

 Hans Muste=== Maandag 24 november 2014 ===


Met zn 3e zaterdag noordpier.  Na.drie uur aan de.buitenkant gevist te hebben,  geen tikje gezien, haken binnen.no time schoon.

Vissers die naar huis gingen hadden ook weinig succes.  Laatste uurtje aan de binnenkant gezeten, wat resulteerde in een wijting feest. 15 stuks.

Was mooi weertje en toch met wat vis naar huis. matko=== Maandag 24 november 2014 ===


Zondagmorgen samen met Danny mijn zoon naar de Banjaard gegaan voor een vroege vissessie vanaf 05:00.

Ik was hier al een tijd niet meer geweest, zeker 10 jaar geleden toen het nog een goede tongstek was. Een stek gelozen wat verder van de keerring af. 2 hengels opgetuigd met dwarrellijnen en voor Danny 1 hengel met als aas een mix van pieren en zagers. Duurde even eer de eerste vis zich aandiende en die was voor Danny, gelijk 2 mooie scharren. Mijn hengels lagen behoorlijk ver dus 100+ meter en die van Danny een heel stuk dichterbij. Bleek dus dat de schar vrij dicht onder de kant zat. Op dat moment was het ongeveer 2 - 3 uur voor laag. Toen eindelijk bij mij een mooie aanbeet, even laten liggen en na 5 minuten opgehaald. Een mooie tong van 35 cm had de onderste haak gepakt met pier. Was overigens mijn eerste tong na vele jaren. In de loop van onze vissessie nog een behoorlijk aantal scharren gevangen van redelijk formaat en een 10-tal wijtingen waarvan de helft aan de maat was.

Groet,

Hans MusteHans Muste=== Zondag 23 november 2014 ===


Zaterdagavond, Dishoek bij de vuurtorentjes

Na enkele maanden afwezigheid weer eens gaan vissen. Er was prachtig weer voorspeld en  de vooruitzichten waren goed gezien de vele vangstberichten van de laatste twee weken. En alles kwam ook uit. Het werd weer eens een ouderwetse novembersessie met veel vis.

Met vier hengels staan vissen van 16.30 tot 21.00. Drie met afhouders  en één met wapperlijnen. Het maakte eigenlijk niet veel uit. Bijna alles gevangen op pieren, die weer prima waren verzorgd door Pim van Profish. We hadden nog wat zagers meegenomen, maar die hadden we beter thuis kunnen laten, want daarop werd bijna niets gevangen.

Het eindresultaat: 1 bolk, 2 puitaal, 4 krabben, 5 botten, veel wijting en veel scharren.  Elke inhaal was prijs. We moesten helaas om 21.00 stoppen. Het enige jammere was dat er bijna geen maatse scharren tussen zaten en ook de wijting was grotendeels te klein.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda).Don Engbersen=== Zondag 23 november 2014 ===


Zondag tussen 14:00 en 16:00 uur gevist op Duindamseslag. Resultaat was 4 botten (35, 33, 20 en 5 cm). Marco=== Zondag 23 november 2014 ===


Hallo,

ondanks windfinder vanavond na een rustige 3 zuid. Een plotse ommekeer gaf tegen 19h naar 5 noord toch maar beslist om mss voor laatste x voor lange tijd naar domburg ( golf) te gaan. Om 1739 opgetuigd en hengels uitgegooid rond de 150 m met als aas, gezouten en verse pieren en verse mesheften. Vanaf begin tot 19h elke draai mooie scharren .... Toen eff wind plots omdraaide met de nodige 5 beauf op kop uit het N. Striemende ijskoude wind , nog uurtje geprobeerd, alleen maar vuil aan de lijn en geen vis meer ! Dus maar dikke 2 h kunnen vissen jammer genoeg. Toch weeral n mooie maaltijd bij elkaar kunnen sprokkelen . Op naar volgende keer!

Grtz ErwinErwin=== Zondag 23 november 2014 ===


Vandaag wederom strand Cadzand. Begonnen iets voor het hoogwater was., (14:00) Gevist tot 19:00. Ik weet het veel te vroeg gezien het tij..., Maar het was zulk lekker weer, dat ik niet nog langer kon wachten. Begon pas te vangen vanaf een uurtje of 4. Totaal 2 maatse Scharren, een mooie Tong 32cm! een 20-tal wijtingen, een spiering, en een puitaal. Gevist met gezoute pieren en verse pieren. Beide leverde vis op. Om 19:00 gestopt omdat de wijting wel erg fanatiek op de pieren dook. Iedere draai een twee of drie-tal kleine wijting.

Heerlijk kunnen vissen weer!

Groet WietseWietse=== Zondag 23 november 2014 ===


Topsport dagje

Zaterdag nog een dagje gevist zonder hengels. Het was de eerste dag van topcompetitie kustvissen die werd gehouden op het strand tussen Scheveningen en Kijkduin. Vismaat Johan alsmede teamers Wim en Marcel hadden zich door het NK gevist en waren "een rondje verder". Ik zou voor koelie spelen voor Johan, Rudy was pakezel voor Marcel en Herbert was sjerpa voor Wim. Rond 5 uur smorgens zou Johan me ophalen, Wim was er ook al bij en samen met Lars reden we richting Westland. Na de nodige wegomleidingen, omzwervingen en routewijzigingen kwamen we bij de sporthal aan. Aldaar een kwestie van kaarten ophalen, aas verdelen en iemand zoeken die de parkeer- en vis-locatie wel wist te vinden. Rond 8 uur gingen we gepakt en gezakt de duinen over en dan rechtsaf op zoek naar de bordjes voor de eerste sessie. De voorvissers hadden wisselende berichten laten horen, varierend van volle bak botten bij elke draai tot met n NUL van't stand gekomen. De twijfeling was ook zichtbaar bij de voorbereiding van de deelnemers, die ene ging met de lange lat voor de verre visserij, de andere ging met de peuterstok aan de gang. Er werd gevist met afgaand en laag water. Als snel bleken de peuteraars de juiste keuze gemaakt te hebben, zij vingen wat vissen terwijl de verre vissers visloos bleven. Binnen drie kwartier was ongeveer iedereen omschakeld naar feedervisserij. Er kwamen in hoofdzaak maatse botten op het strand, met zo her en der een enkel baarsje en een paar kleine botjes. Johan deed het goed met een baarsje en drie botten. De vis bleek erg plaatselijk te zitten, een of twee nummertjes links of rechts bleek het verschil te zijn tussen wel of geen visvangen. Op de hoogste nummers moesten vissers wachten tot de toeter om van de hatelijke nul af te komen.

Na twee uurtjes netto vistijd mochten we voor de eerste keer het bivak opbreken, een paar kilometers verkassen en opnieuw beginnen. De tweede sessie werd gevist voor de boulevard van Kijkduin met opkomend water. Ook hier bleven de loodkanonnen in de foudraal en leek de wedstrijd meer op NK Feederen dan op TC kustvissen. Hier leken de oude tijden van Brouwersdambotten en Rocanjebotten te herleven, grote blanke puntgave strandbotten zo dik als een straattegel werden er gevangen. Ook draaien met 2 en 3 van dergelijke vissen kwamen voor. Ook hier was loting heel erg belangrijk om aan vis te komen. Johan had pech en kwam niet verder dan 1 bot, maar er waren ook deelnemers met meer dan 10 stuks. Net naast het parours ging nog een een visser met een sleepnet te water, die had nog een paar grove zeebaarzen in zn net.

Voor de derde sessie mochten we weer richting de haven van Scheveningen. Het was intussen bijna hoog water dus ging deze tocht door het mulle zand. De derde wedstrijd was er weer eentje waarvoor de feeders in actie kwamen, maar dan superdicht onder de kant. De koek was hier vistechnisch een eind op, de vangerij was er beduidend minder. Alleen Johan trof hier een goede plek, hij ving er 5 botten en botjes. Verder werden er nog wat spieringen gevangen. 

Rond half zes waren we weer terug bij de auto, tijd om nog even na te praten, een blikje open te trekken, de auto weer vol te stouwen, en de uitslag af te gaan wachtten. Johan viste zich naar de 10e plaats, Marcel kwam tot de 22e plaats en de naam van Wim werd erg vroeg genoemd, dat betekende dat die op het tweede blaadje van de uitslag staat. Over 3 weken is de laatste TC dag, die wordt in de buurt van IJmuiden gehouden, we zijn er weer bij!

Volgende weer zaterdag pakken we eerst de Krabbetrofee nog even mee, zie www.hsvdekrabbe.nl/interesses

     

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 23 november 2014 ===


Vanmorgen om 5.30 een plekje gezocht met diep water aan de westerschelde. Gevist tot 9 uur. Als aas prima pieren van de Fixet en een pakje tappen.

Totaal 25 visjes gevangen. Waarvan er 10 mee naar huis mochten. Op de tappen een paar mooie scharren, de wijting had liever een verse pier. ...

Mooie zonsopkomst als bonus. Was weer een lekker ochtendje!Jeroen=== Zondag 23 november 2014 ===


Vandaag gevist in zoute lande met zes hengels 2 postzegeltjes en een mini baarsjeNiels=== Zondag 23 november 2014 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag en zondag een paar mooie steenbolken en enkele gulletjes gevangen. Het is en blijft een feest elk weekend weer een mooi tasje filee. Ook de steenbolken gaan mee in vorm van filee. Dus voor de steenbolken gewoon lekker doorhappen. Ik heb er dit weekend, iemand heel blij meegemaakt. Ze zijn dus goed in de smaak gevallen. Ook voor mij. Dus niet meer terug gooien. De mensen lusten ze wel. Het onderschate visje de steenbolk. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer=== Zondag 23 november 2014 ===


Hier geen vangst bericht,maar een verzoek.

Zaterdag 29 november word er een wedstrijd gevist van H.V,K.K. op het nollestrad,voor de rooie boei

het zou een sporttieve zaak zijn als 3 stranden vrij zouden worden gehouden van vrije vissers,

de wedstrijd is van 10.30-14.00 uur.

Bij voorbaat dank, de wedstrijd commissieBottemepper=== Zondag 23 november 2014 ===


Gisteren wezen vissen in De Waterweg, landtong Rozenburg. Het was al niet heel druk met auto's op de parkeerplaats, geen best voorteken. Een stek op het voor mij favoriete eerste deel na het ponton was nog vrij, daar aan de slag gegaan met twee hengels. Een met ene haak, gooi ik iets verder mee uit, de ander met twee haken. Gevist met zelfgestoken pieren. Na het lezen van een artikel in Het Visblad de pieren over de haak op de haaklijn geschoven, de haken dus vrij. Ik moet zeggen, het leverde me over het algemeen netjes gehaakte vissen op: precies in de voorlip.

Helaas waren het op twee kleine wijtingen na, allemaal steenbolken. Varierend van klein tot zeg maar lekker dik. Dan sleur je aan die molen, denk je al sleurend, yes dit wordt een ene gul, en dan heb je plots twee van die bolken op de kant liggen! Ik was de bolken na verloop van tijd zo beu dat ik de boel heb ingepakt en een stuk verder ben gaan vissen. Maar dat was ook al geen succes. Opnieuw bolken en de combinatie lager water, donker en een steil, glad talud maakte het er niet makkelijker op.

Rond een uur of half zeven naar huis gegaan, ik heb nog twee vissers blij gemaakt met een aantal ons verse zeepieren. Hopelijk vangen ze er iets anders mee dan alleen die verrekte bolken ;-).

Tot de volgende keer maar weer. Groeten,De bottenkoning=== Zondag 23 november 2014 ===


hoy visfanaten

zaterdagavond samen met m,n maat richting zoutelande gereden om daar te proberen onze scharren te vangen

bij aankomst op de parking bij het vuurtorentje stonden er serieus wat auto,s

veel met belgische nummerplaten en wat bleek er werdt deze avond een wedstrijd gevist

even met die van hier boven geklapt maar na navraag leek het allemaal nogal mee te vallen

deze heren hun ''parcours''was aan de rechter zijde als je het duin over kwam

dus wij naar het eerste vak links van de duinovergang

gevist van 18.00u tot 23.30u

het werdt een mooie avond met weinig of geen wind en een mooi vangstresultaat van schar,wijting

ikzelf had van de vorige vistrip nog heel wat gezoute pieren bij en heb eens een klein testje gedaan met

1 hengel met gezouten pieren en de andere hengel met verse pieren

het kan misschien niet waar zijn wat ik nu ga vertellen maar voor mij was het duidelijk

de gezouten pieren leverde (bijna)elke keer vis op terwijl de verse pieren regelmatig waren verdwenen

op de haak met natuurlijk een 0 score

m,n maat viste enkel met verse pieren en tappen en het eindresultaat van de vangst was bij hem

heel wat minder

m,n maat ving een schar of 12 en een deel wijtingen(groot en klein)

ikzelf heb 25 stuks mooie schar mee huiswaards genomen,de kleintjes zwemmen weer

een leuke avond gehad met een mooie vangst meer moet dit niet zijn

op naar de volgende keer zullen we maar zeggen

visgroetjes Dirkdirk pauwels=== Zondag 23 november 2014 ===


Beste medevissers,

zondagochtend van 08.00 tot 12.00 uur gevist aan het strand tussen Vlissingen en Dishoek.

Schitterend weer, mooie opkomende zon en goede temperatuur.

Gevist met 1 hengel, dynema lijn , 2 dwarrellijnen op de onderlijn.

Als aas gebruikt pieren/zoute pieren/mesheften.

Regelmatig een visje gevangen maar slechts 2 mooie scharren meegenomen.John=== Zondag 23 november 2014 ===


Scharren draaien met de Boys 

 

Weer eens een keertje naar achter de golfbaan geweest,en misschien is het wel de laatste dag dat je er mag/kan vissen dit jaar/seizoen.

Vanaf de eerste tot de laatste draai scharren van prachtig formaat !

En of je er nu een piertje,tapje,slikje of gezouten pier aan deed.....altijd prijs....vaak dat er 2 scharren boven kwamen dat er 1 bij zat met 2 haken geslikt.

Wel alles ver weg (130/150 mtr)

Gevist van 6.30 uur tot 10.30 uur met 6 stokken....120 scharren en wat botten

A.s zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen van de Makreel vissen aan het Nollestrand tussen de meest linkse palenrij en vanaf daar richting Vlissingen tot de grote stenenrij!........Hou dit stuk dus vrij tussen 10uur en 15.uur!!!!!!!!! 

 

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske   kees reijngoudt=== Zondag 23 november 2014 ===


Zaterdag gevist aan de waterweg met 2 hengels.

Vangsten: 1 bot,1 gul ca.25 cm,1 wijting en de rest steenbolk. Totaal 13 vissen.

gevist van 10:30 t/m 17:00.Bas=== Zondag 23 november 2014 ===


zaterdag 22 november

Schitterend weer ,dus naar Vlissingen opaan.

Eerst bij Kees in de fixet in s gravenpolder verse pieren en zagers gehaald (prima aas) en nog wat tips meegekregen en naar het strand opaan.

Er stonden al vele vissers maar mijn favoriete plekje was nog vrij.

Beide hengels opgesteld ,gevlochten draad ,dwarrellijnen,haakjes 6 ,pieren en gezouten tappen en ankerlood

Het werd een mooie avond ,goede temperatuur ,geen wind en de vissen waren wakker.

30 scharren mee naar huis en 2 maatse wijtingen en nog een tong.

Weinig kleine wijtingen gevangen.

Zo ,tot volgende keer (zal nie lang duren)

het kempisch visserkeHET KEMPISCH VISSERKE=== Zondag 23 november 2014 ===


Deze ochtend gevist in Cadzand, Zwarte Polder (recht over de radartoren)

Gevist van 6.30u tot 9.45u. Met 4 hengels slechts 5 vissen gevangen. 4 wijtingen en 1 schar. We hadden er eigenlijk wel wat meer van verwacht.

Het was telkens heel lastig binnen draaien door een combinatie van wat wier op de lijn en ik vermoed een diepe afzink. (door het ophogen van het strand). Daardoor ook één keer de lijn afgebroken.Fizzle=== Zondag 23 november 2014 ===


gisteren met mijn zoon naar het Nollestrand geweest. Zo'n 30 vissen gevangen, voornamelijk wijting en schar.

De helft weer teruggegooid want te klein. Gevist van 16.00 tot 21.30.

Lars & EricEric & Lars=== Zondag 23 november 2014 ===


Zaterdag  22 nov ben ik met mijn maat Jeff bij poort 5 beerkanaal wezen vissen van af 13.30 tot 17.30

2 uur voor en 2 uur na hoogwater.

We hebben veel vast gezeten op de kleirand. Je moet goed kunnen gooien ver boven de 100m

Het was ingooien en weer op halen. De wijting en de steenbolken waren goed aanwezig, maar allemaal te klein.

We hadden nog een toeschouwer, een zeehond. Minuten lang bleef deze naar ons kijken. He waar blijf mijn wijting!

Er waren best veel vissers zelfs mensen uit Apeldoorn. Zij hadden slechts 5 maatse wijting van de hele dag.

Het was weer gezelling aan de waterkant.

Dvg BoudewijnKiers=== Zondag 23 november 2014 ===


Voor iedereen die het leuk lijkt....

Vissen in Noord Noorwegen de Lofoten, beelden vanuit de lucht, onderwater beelden, koolvissen van 19,5kg en kabeljauw van 20kg.

Deze film bevat echte unieke beelden...

https://vimeo.com/112595504 Cordes Travel=== Zondag 23 november 2014 ===


Gisteren met een buurman naar Dishoek getrokken voor een avondsessie.  Het zou laagwater zijn iets over 20.00u.

Begonnen met vissen rond 17.30 u, gewone nylon en rode afhouders gebruikt, haak n° 4.

Al bij afgaand water goed gevangen, maar vnl baby gul ... ik denk wel een stuk of 30 ... uiteraard alles teruggezet.

Uiteindelijk met twee lijnen, los van de gulletjes, nog 5 scharren en 1 schol gevangen (waarvan de laatste grote schar bij opkomend tij)

Het was leuk, weer was ok, enkel na middernacht een kleine bui ... om 2.30 u ingepakt en terug naar België

Steviestevie=== Zondag 23 november 2014 ===


Hallo,

Zaterdag richting Zeeland gereden en onderweg aan't piekeren: richting Walchers strand of comfortabel op de buitenpier van Neeltje Jans. De berichten van Zeevisland in het achterhoofd... tussen de 50 en 100 vissen op de Walcherse stranden, vrij goede tij en ideale weersomstandigheden... waarschijnlijk veel vissers op die stranden dus; even een pessismistisch rekensommetje gemaakt: als er op de stranden die grote aantallen gevangen worden, zou ik op Neeltje Jans toch ook wel 10 a20 scharren moeten kunnen strikken.

Gekozen voor de salon-visserij op de buitenpier van Neeltje Jans dus en al vrij snel werd duidelijk dat mijn rekensommetje niet pessismistisch genoeg was, zware afstraffing, het werd een miserabele rot-sessie. Gevist van 16u tot 23 u einduitslag: 15a 20 bolkjes (een ware plaag, vind dit persoonlijk even degoutant als een krabbenplaag), 1 noordzeekrab, 3 puitaaltjes, 1 baarsje, 3 gulletjes (waarvan 1 maats) en jawel 3 hele scharren. Dat die bolkjes even degoutant als krabben je vis-sessie verknoeien, werd snel duidelijk aan het aasverbruik, 700gr pierren erdoor gedraaid. Derde november-sessie aan Neeltje Jans dit jaar, 3 keer op rij een grote flop gescoord... volgende keer koppigheid maar even op zij zetten en een Walchers strand opzoeken.

Greetz,Tim=== Zondag 23 november 2014 ===


Zaterdag tussen 13:30 en 16:00 uur gevist op Duindamseslag. Resultaat was 4 botten (35, 25, 20, 5 cm) en 1 schar (22 cm).

Daarna mezelf weten te haken in m'n vinger en kon dus naar de dokterspost (voortaan toch maar eerst het lood eraf halen, voordat ik met de haken aan de slag ga).Marco=== Zondag 23 november 2014 ===


Gisteren,zaterdag 22 nov. gevist in de Oude Maas 7 botten gevangen van 24 tot 37 cm het was lekker rustig visweer en daarom vreemd dat er verder niemand aan het vissen was.

Groeten PaulPaul=== Zondag 23 november 2014 ===


Vangstbericht van zaterdag 22 november

Vroeg vertrokken vanuit Limburg om s'avonds de gunstige omstandigheden aan het Walcherse strand te benutten. Gekozen voor de noordzijde met wind in de rug.

Het was prachtig weer met veel wandelaars en redelijk wat vissers. Tot aan donker enkele botjes, maar zo'n 3 uren voor laag en dus ook ongeveer donker, begonnen de scharren te bijten. Het was ver sleuren met ook wel ierdere keer wat wier aan de voorslagknoop maar dat mag geen naam hebben als er ook vis aan zit. In totaal ca. 70 vissen gevangen waarvan 60 lekkere dikke voor in de pan.

Moe maar voldoen ( zoals dat zo heet) om ca 24.00 u huiswaarts gekeerd.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 23 november 2014 ===


zaterdagavond nollestrand van 16u30 tot 21u30  gevist met pieren en diepvriestappen

vangst 14 scharren  2 wijting 30+ en ontelbare kleine wijtingen iedere draai vis                                                                                                                                                                                                               

rogerstevens roger=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Beste Medevissers,

Vandaag wezen vissen bij Piet Hein, gevangen met 2 Sporttex hengels aas goede pieren, 1schar 3 mini wijtingjes terug gezet.

WIND stond verkeerd oost niet goed.

Groetjes jbmw uit VlissingenJohn=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Vrijdag avond gevist aan het Banjaard strand van 16.15 tot 18.45  ,

als aas gebruikte we zeepieren en zagers .De vis zit er zeker wel maar allemaal net iets aan de kleine kant.

Er werd hoodzakelijk gulletjes en wijtingen gevangen .Alles hebben we terug gezet.

Ook bij de mede vissers, was het zelfde beeld.

Harry Wolst

 harry=== Zaterdag 22 november 2014 ===


hallo allemaal

vandaag gevist in ijmuiden vangsten vielen mee 4 scharren 3 weiting 10 dikke puitaalen en vaak mis geslagen vooral me maat marijn weltrusten siwan tot van de weekricardo=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Zaterdag vanaf 7 uur tot 12 uur gevist voor het speeltuintje Zoutelande !

Hier hoef je geen 150 meter of meer in te gooien, Gevist met tappen en zwaar bedorven pieren!!

bijna nooit opgehaald zonder vis, resultaat : 84 vissen: waarvan 40 scharren, de grootste 35 cm voor de rest 44 wijtingen, en ja vele ondermaats, maar een geweldig leuke visserij!Adriaan=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Hallo,

Naar aanleiding van de eerdere vangstberichten gaan vissen bij Domburg (achter golfterrein aan de domburgse kant)

gevist van 8 tot 11 uur resultaat 19 schar 1 bot 4 wijting.Gevist met zowel zager als pieren, de pieren hadden de voorkeur.

Groet Ab, Lukas,Aron, Rinus,Wilco en RubenAb=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Gister avond van 19.00 t/m 04.00 gevist aan de waterweg en calland.

begonnen bij paal 0. na 1,5uur niets gezien te hebben verkast naar calland kanaal.

Daar al snel wat kleine steenbolk gevangen en vismaat Rene ving nog een schar tussendoor.

Na 1,5u gerammel van bolkjes toch verkast naar een andere stek op de waterweg.

Ook daar stiller dan stil en tijd om weer te verkassen.

Bij het binnendraaien bleek er nog een tongetje zich vergrepen te hebben aan Rene zin pieren.

Door richting vlaardingen. poging tot tong liep op niets uit.

Toch nog even naar maassluis laatste poging om een gul te strikken. Helaas hier ook alleen bolken..

Jammer maar helaas.

Morgen nog maar een poging om het aas op te maken, nu alleen met zuiden wind ipv oost. Wie weet..

Grts JaccoJacco=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Zaterdag Dishoek van 17.30 tot 22.30 gevist met 3 hengels. 20 maatse scharren en 2 maatse wijtingen, stuk of 8 puitaaltjes, 5tal ondermaatse wijtingen en een scharretje of 8 teruggezet om te groeien. Ook 1 dikke schar met 2 grote gaten in zijn rug teruggezet (lijkt wel of hij aangevallen was). De vis moest wel van ver komen, franse tappen waren duidelijk meer in trek dan verse pieren. Mooi visweer gehad met toch geregeld wat vis aan de haak.2 limburgers=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Hoi vissers

Van morgen gevist bij terneuzen op een plek waar je in het diepe kan gooien .

gevist van 6.30 uur tot 10.30 laag water om 8.15 de vanst voor laag 3 wijtingen daar naa nog 7 scharren.

lekker gevist.

Imar de Panimar de pan=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Vandaag voor het eerst bij het nollestrand geweest. 

Maar bij de verkeerde opgang omhoog gegaan 1 vak naar rechts. 

1 uur voor laag gestart begon heel hoopvol 3 draaien van 3 stuks. 

Daarna wat doubletten maar toen tij keerde duidelijk minder. Had verwacht dat de stroom er nog wel in zou komen met opkomend. Dit viel tegen zelfs zonder ankers kunnen vissen. Totaal 18 scharren 9 wijtingen niet heel groot en 3 botjes.

Gevist met pieren slikken en kweekzagers. 

Boven op de duin was te zien waarom de vangsten tegen vielen . De stroom liep precies het vak rechts naast ons van de kant weg. Kwam gewoon weg niet in de echte stroom. 

Volgende keer beter. nathan=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Vrijdagavond aan de zeedijk van Westkapelle gevist.  Aas was pieren zoute pieren en tappen.

Maar 3 vissen gevangen : 2 puitalen en 1 kleine schar. Viel beetje tegen.  

Naast me was het niet veelt beter. 

  volle maan=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Vrijdag de 21e strand Cadzand.,

Iedere worp vis., 4 flinke scharren., en zo'n 50 wijtingen.

15 ruim boven de minimum maat. Gevist 3 uur voor laag water. Was laag iets over 7 uur in de avond.

Lekker kunnen vissen! Wel ver werpen, anders alleen maar kleine wijting. Soms 3 per draai. Dus waadpak aan en afstand knallen.

Groet WietseWietse=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Collega Vissers,

Gisteren gevist in Zwarte Polder. Van 1 uur 's middags tot 19.30 u 's avonds. Heel afgaand tij. Heerlijk rustig weertje.

Vangst viel ietwat tegen voor zo'n lange sessie. 25 wijtingetjes waarvan een 5-tal van eetformaat, 2 scharretjes,

1 grote schar (450 gram) en 1 gulletje. Veel vissers maar weinig zien vangen. Twee naast me hadden enkele wijtingetjes

en 1 scharretje toen ik naar huis ging.

Toch weer goed geamuseerd.

Leo.Leo Van 't Steen=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Vrijdagavond gaan vissen in Raversijde (B). Vanaf 17 u (LW 18.45u) was het wijtingfestival. We vingen ongeveer 75 wijtingen (4 hengels), maar wel allemaal klein (20 a 30 cm).

Meer dan 30 terug gezet. Wel vingen we nog een mooie bot (38 cm), 2 gulletjes (+/- 45cm), 5 maatse scharren en 1 pladijsje. Dus een geslaagde sessie. vele visgroeten.

Deleu Kevin Deleu Kevin=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Beste medevissers

vrijdag eens gaan proberen terug naar de kom in terneuzen

Begon goed als ik boven kwam wat zag ik ze waren bezigaan het baggeren er kwam iemand bij hij zei ze zijn al gans de week bezig !

wat was het resultaat 1 kleine weiting anders niets zien bewegen.

Vang ze.Davy=== Zaterdag 22 november 2014 ===


Een verlaat bericht van dinsdag 18 november, Noordpier van 19:00-24:00 uur. De wind was gedraaid van zuid naar oost wat over het algemeen weinig goeds betekent. Onderweg hoorde ik van andere vissers dat er maar weinig werd gevangen, in tegenstelling tot de week daarvoor. Aangekomen op de 1800 meter hengels opgetuigd en met de achtergebleven piertjes van mijn voorganger begonnen. Het was laagwater om 20:15 uur dus er zat nog wat beweging in het water. 1e worp gelijk een mooie schar dus ondanks de wind leek het goed te worden. 2e worp een mooie gul (55cm) en een klein scharretje. Hierna tot 24:00 uur met heel veel moeite nog 10 visjes bij kunnen vangen. Het was dus niet wild. Totaalvangst 2 steenbolken, 1 gul en 10 scharren. De gul en 6 scharren meegenomen voor de pan.Koen=== Vrijdag 21 november 2014 ===


sluizen ijmuiden, geen zeebaars dit keer. Vorige week nog wel wat... t lijkt wel of de stekels vertrokken zijn.V=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Vrijdagavond gevist tussen Domburg en Westkapelle om 19.30 uur laag

Begonnen om 17.00 uur, om 18.00uur 2 mooie scharren, en tussen 19.30 uur en 22.00 uur nog 18 mooie grote scharren

Dus was een mooie avond.nvs=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Net wezen vissen tussen westkappele en domburg net na het ijzeren mannentje zoals de locals het vuurtorentje noemen. net naast de palen van 13:00 tot 15:30

ik moet er bij zeggen dat ik nog niet zo lang zeevis en geen 150 meter gooi voorbij de laatste paal met hoogwater een goeie 100 meter kom ik niet. 

maar met 2 hengels afgaand water en een helder zonnentje alleen weinig wind. niets gevangen jammer van de rit. de vissers naast mij hadden ook niet veel, een enkel scharentje. kan toch niet zijn dat we met 6 amateurs op een rij stonden. Volgende keer beter. 

wel een mooie plek trouwensChris=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Dag zeelandvissers

Gisteren gaan vissen aan zwarte polder ....

De vangsten waren niet zoals vorige week maar toch leuke vissessie 

Gevist van 16 uur tot 20 uur 

Twee gullen net de maat

Vierentwintig wijting en

Zes scharren

En dit met diepvries tappen en leeglopers

Volgende week eens een andere plaats aandoen

Grjes  jempijempi=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Hallo, gisteren wezen vissen aan het Nollestrand .

Begonnen om 5 uur en gestopt om 9 uur. Als aas pieren en nog wat diepvries tappen.

Toen ik begon stonden er al flink wat vissers, maar toch nog een plekje gevonden.

De eerste keer dat ik ophaalde, vast en dus alles kwijt (geen lekker begin dus).

Tweede hengel ophalen weer vast en weer een complete onderlijn weg.

Toen een 50 tal meters verkast, en dan gelukkig de rest van de avond maar 1 lijn meer verspeeld.

Ik had geen waadpak aan , maar kon mede door de wind toch een behoorlijk eind gooien.

De gehele avond een visje gevangen, waarvan de meeste ondermaatse wijting.

Ik denk dat ik er wel 25 heb gevangen, waarvan er maar 1 aan de maat was.

Niet zoveel als de Middelburger. maar toch 16 scharren gevangen, waarvan 12 mee.

Al met al toch weer leuk gevangen (en mijn tas is nog heel !!).

Ook nog een keertje garnalen wezen slepen, en dus lekkere broodjes garnalen op, en tevens garnalenkroketten gemaakt mmm!!.

Groeten Jan B.

  jan.b=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Woensdag 19 november naar het strand van Bloemendaal, gevist van 1900-2200.

Op de bank gestaan en in het 2e zwin gevist. Lekker rustig weer, helaas ook erg rustig qua vangsten.

Met 2 hengels zelfs geen aanbeet gehad. Ook de pieren kwamen er weer uit zoals ze erin waren gegaan.

Garnalen zijn dus ook verdwenen. Hopen op westenwind.....Rene Sehr=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Oke gaan we weer, gisteren avond weer aan de noordpier gezeten, ditmaal op ongeveer 1400 meter, bij die uitstulping. Wel een lekker stekkie, makkelijk te lopen zonder dat jeje nek breekt in  het donker. Weer ontzettend goede pieren en zagers van Hermans. Ik ben begonnen rond 19.00 uur, laagtij en gen tikkie, na dood water meer leven. 2x gul van 40cm en aantal wijting van rond de 20 cm. Omdat mijn oudere maat moe was, om 2300 afgetaaid. Wat wel opvalt is dat je door de week, meer gezellige en aardige mensen tegen komt dan in de overvolle weekenden. Al met geen platvis en vergeleken bij het vorige winterseizoen toch tevreden,vang ze!! Rene, Hoofddorp

 

 Rene=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Gisteren weezen vissen bij westkapelle. zagers, pieren en mesheften en heel ver werpen.

vangst was 54 platte visjes, 40 mee kunnen nemen de rest zwemt weer.

bedankt voor de tips middelburgerSjaak=== Vrijdag 21 november 2014 ===


Gisteren gevist bij Zoutelande van 15.30 tot 19.30. Resultaat: 1 steenbolk, 2 puitalen, 1 zeebaarsje, 4 scharren, 40 wijtingen.

Op een enkele uitzondering na waren de wijtingen klein van formaat.Ik denk dat de wijtingen het bijten voor de andere vissen onmogelijk maakten.

Wapperlijnen of afhouders maakte geen verschil.Henk Mangnus=== Donderdag 20 november 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Laat je niet ontmoedigen voor dit weekend als gevolg van mindere vangstberichten. Ga er nog een keertje voor dit weekend tussen Westkappel en Domburg; en nu een keertje iets specifieker: Parkeer je auto op de parkeerplaats na/bij de Golfbaan. Ben voordat het opspuiten van het strand begint zowel woensdag als donderdag geweest. Woensdag geweest van 15.45 tot 20.00, LW 18.00 uur. Voor mij doen lange sessie met dito resultaat 110x raak en 80 mooie scharren mee naar huis.

Tas was echt niet meer te tillen; door de knieën en hengels als hefboom gebruikt. Was kapot toen ik bij de auto kwam. Donderdag ... Mijn lesje geleerd; meer dan 50 zouden er echt niet meer meegaan. Hengels lagen er om ca. 16.30 uur in; om 19.15 uur verder gegaan met 1 hengel en om 20.00 uur helemaal gestopt. 50 stuks mee. Toch was mijn tas niet opgewassen tegen weer zo'n gewicht. Op weg naar beneden van het duin richting parkeerplaats braken de hengsels van de tas af. Gelukkig was het nog maar een meter of 100 en dat laatste stukje dus maar 2x gelopen. En nu ... Nu is het mooi geweest; buurt en kennissen zijn voorzien en vriezer ligt vol. Opspuiten van de stranden kan beginnen.

Voor wie de vriezer wil vullen: Drie mooie avondgelegenheden komen nu met LW met meer dan -150 cm voordat de werkzaamheden beginnen. Waadpak aan en mep een end weg!!! Have fun!!!

Groetjes weer,De Middelburger=== Donderdag 20 november 2014 ===


Gisteravond na een lange tijd eindelijk weer op het strand gevist.

Dit keer ivm werk niet in Zeeland, maar Maasvlakte 2 noordelijke parkeerplaats tussen 1800 en 2100 uur.

Totaal 1 dikke gul van 42 cm, 2 x wijting van 30 tot 35 cm en 2 krabben.

Niet slecht voor een paar uur.Dennis=== Donderdag 20 november 2014 ===


Zojuist gevist in Hargen van 12 uur tot 16.30. Helemaal niets gevangen zelfs geen tikje op de hengel.

Wel waren er een hoop zeehonden te zien zeker een stuk of 5.Richard=== Donderdag 20 november 2014 ===


Hallo medevissers,

regelmatig volg ik de vangstberichten hier op zeevisland met veel plezier, leuk dat iedereen zijn bijdrage leverd, deze keer wil ik ook een bijdrage leveren die zeker aan te raden is voor diegene die wel eens bij de sluizen/havens van ijmuiden vissen.

Gister kwam ik rond een uur of 18:00 aan bij de spuisluizen van ijmuiden aan vlakbij de fabrieken, het was best druk en er werd wel redelijk gevangen door medevissers, vaak wel kleine vissen, nou gaat het niet zozeer om de vangsten want ik heb er vaak gestaan met helemaal geen vis, echter was het zo dramatisch om te zien hoe medevissers gebruik maken van deze mooie plek, blikken en flessen bier en tal van legen aasbakken waar pieren of zagers in hebben gezeten allemaal in autobanden gestopt (diegene die het nog ten opzichte van andere netjes houden) niet eens gesproken over de flesjes, plastic zakken en ander vuil wat over heel het gebied gestrooit ligt! wat is dit triest en om te schamen, voor diegene die het nog niet wisten het is niet de eerste keer dat er visstekken definitief zijn afgesloten omdat vissers er gewoon een puinhoop van maakte! Iedereen die daar vist zijn over het algemeen vaders of "volwassene " mensen, maar als je ziet wat voor troep daar allemaa word gemaakt dan denk je dat het een stel kinderen zijn die daar rondlopen!

Bij deze een oproep aan iedereen die daar vist of wil gaan vissen, neem alstublieft uw vuil mee, wij doen dat ook altijd, neem gewoon van thuis een pedaalemmer zak of een gewone plastic zak en gooi daar al je papiertjes, blikken, flessen en al je vuil gewoon in, dit is een kleine moeite en eigenlijk niet meer dan normaal dat je je eigen vuil opruimt, mocht je ook nog vuil in een plasticzak gooien die andere hebben achter gelaten, dan is dat echt een respectabele daad en een goed voorbeeld. Aan het einde van de vissessie kan het afval gewoon thuis of langs de snelweg in een container gegooit worden dat kost echt geen moeite.

Draag ook bij aan het behoud van visstekken en gedraag je gewoon als een echte visser!

geef dit alstublieft door aan ieder die daar of elders vist, alvast bedankt!

Groeten,

MouradMourad=== Donderdag 20 november 2014 ===


Afgelopen woensdag moest toch echt even de vieze smaak van de nul en de vele regen afgelopen zarerdag weggespoeld worden.Dus terug naar duinddorp havenhoofd.laagwater 13.00   aankomst helaas na mijn werk 13.30.  IIk had de piertjes van afgelopen zaterdag gezout dus die gingen op de haak, ik had dit keer alleen de 5 mtr stok bij dus ik kon lekker knallen op zoek naar de schar.Eerst gekozen voor de dwarrellijn met nylon op de spoel.Na 5 minuten stond de top al te buigen en een mooie grote bot was het resultaat dus dacht ikdan verwisselen we de onderlijn naar een paternoster met haakmaatje 8.Dat was geen goed plan...geen aanbeet meer gehad het uur.Er werdt zo wie zo niet veelgevangen.Toen maar weer terug naar de dwarrellijn en de stok dit keer zo'n knal gegeven dat ik er zelf van schok dat ik zo ver kon gooien.Na 10 minuten een bonk op de hengel gigantisch....wat kon dat zijn?...Draaien ging moeilijk en jawel hoor een gigantische tong van 35 cm. Toen ingepakt en om 15.30 uur was ik weer thuis. Tot de volgende sessie!vang ze iedereen!

 

 

 Ray=== Donderdag 20 november 2014 ===


Gisteren naar strand in Westende.
1 uur voor L.W. begon Wijting-festival.
Heb er een deel teruggezet.
Toch enkele meegenomen voor in de pan.
Het is wachten op zuidwesterwind.
Dan wordt het pas echt (scharren en gullen).Deweerdt Jean=== Donderdag 20 november 2014 ===


Hallo,

Even heel kort, gevist te wenduine(B) tss 18 en 21h30 op woensdag 19nov, alleen wijting en 1 gulletje gevangen, wijting deze keer minder talrijk (ong 30), dicht heel klein, ver(+120), juist op maat.

Nog steeds geen schar, wel donderpad. Schar, waar ben je, of liever, wanneer ben je er?

GreetzStephan=== Woensdag 19 november 2014 ===


Goede visvrienden vandaag met Armand gaan vissen aan zee moeilijk aan verse Franse tappen te komen.

Toch gelukt en deze hebben hun nut bewezen.Was prachtige zachte dag om de wijting en schar te belagen.

En daar zijn we ook in gelukt tesamen hadden we 52 wijtingen en 16 scharren waaronder enkele grote.

Dus geslaagde visdag wel vermoeiend dat sleuren met die kar en hengels maar je moet er iets voor over hebben.

Vang ze.

LuckyLucky=== Woensdag 19 november 2014 ===


Colijnse visserij

Gisteravond samen met Henk en Marco nog even de hengels uitgelaten. Plaats van handeling was Colijnsplaat, we visten er van net na laag tot bijna hoog. N beetje moeilijke visserij, lekker onderaan de glooiing staan glibberen op de keien. Halverwege de sessie moesten we naar boven op de glooiing en werd het wat comfortabeler. De vangerij was er karig. Marco een meuntje en een schar, henk een baarsje en en schar, ik een dikke meun van n dikke 22 centimeter. Ik draaide er nog een platvis af in het licht van de voorhoofdslamp. Behalve goed visweer en een gezellige avond was er niet veel te melden. Volgende week weer maar weer een strandsessie doen.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 19 november 2014 ===


Gisteren, 18 november 2014 op de noord pier van Wijk aan Zee gezeten van 10:20-14:00 u. Juist voor de knik in de pier. Het was een gure koude oosten wind. Het water was "zanderig".

Ik zat met twee hengels met een platvispaternoster en daarop "gezouten" zeepieren. Ver weg, dichtbij, bijna tussen de blokken. Van alles geprobeerd maar helemaal niets gevangen.

Geen zuchtje beet zelfs en de pieren bleven ook op de haken zitten. De man naast mij had 1 platvisje in dezelfde tijd.

Volgende keer beter.D. Wools=== Woensdag 19 november 2014 ===


Baaiweg, veel minder als vorige week(35 stuks) overdag nu in de avond 8 maatste.Jan=== Woensdag 19 november 2014 ===


Beste medevissers,

ben nacht van zondag op maandag gaan vissen in Raversijde, had al dikke week enkele pakjes geelstaarten liggen in de koelkast die dringend opgevist moesten worden aan de geur te bepalen. Gevist van 01.30 tot 05.15, lw om 03.11. Was er liever wat vroeger geweest maar mn 'kort' tukje was wat uitgelopen. Had er helemaal niet veel van verwacht ivm het kranktij van die dagen, liep geen meter stroom en al enkele dagen landwind zou er ook geen goed aan doen dacht ik... Verkeerd gedacht achteraf!

Vanaf 1ste lijn die ik inwierp tot de laatste hengel die ik opbergde was het werken geblazen, was bijna niet te doen, constant stonden mn hengels te daveren van de aanbeten van de wijting. Het mag dan niet de grootste vis in onze Noordzee zijn maar felle aanbeten geven ze wel, zelfs op afstand. Had er op het einde van de avond 32 maatse† in de emmer liggen, alsook 1 schar. Nog een 15tal ondermaatse wijtingen teruggegooid samen met 1 ongezond scharretje. Vraag me wel af wat het nut is van ondermaatse wijting terug te gooien, 3/4 was krabbe/meeuwevoer.

Leuke was dat de wijting helemaal niet ver zat, als ik met 2 haaks geclipte lange onderlijn ver viste waren het meestal kleine wijtingen die ik ving, dichtbij met 3 haaks korte zijlijntjes was het volle bak maatse. Heb me goed geamuseerd ondanks de dichte mist die in de loop van de nacht opkwam, hopelijk zitten ze er nog enkele weken en worden ze nog wat groter, meeste waren rond de 30 cm. Geen veertigers gezien hoewel het nu het moment zou moeten zijn.

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Woensdag 19 november 2014 ===


Beste vismaten, Gisteren met m'n broeder ‹mit om 09:00 van huis (Amsterdam) vertrokken naar Hermans in IJmuiden om onze verse pieren op te halen. Hele aardige mensen daar en zij hebben super pieren. Formaten van je vingers! We waren met de auto dus door gereden naar de noordpier (gratis parkeren en minder lopen) :). Normaal gaan we met de scooter naar de Zuidpier maar dit keer niet omdat hij z'n scooter heeft verkocht. Ik ben niet echt een fan van de Noordpier. Redenen zijn dat het altijd heel druk is en de kop niet echt mooi is ingericht om comfortabel te kunnen vissen. Geef mij maar de kop van Zuidpier! Aangekomen op de noordpier, voorbij de bocht, en de eerste hengels gingen het water in rond 11:00, 13:00HW. Dus nooi op tijd. Redelijk sterke oostenwind maar gelukkig was ik teminste dik gekleed. Je kon niet echt voor de wind schuilen. Oke en nu terzake. Vangsten waren in het begin alleen maar bolkies, maar even later kwamen de gullen in actie. We hebben totaal 8 maatse gullen gevangen en stuk of 30 bolkies. De bolkies waren allemaal van mooi formaat op een paar na. Soms moest ik goed kijken of het nou een gulletje of een steenblok was. Er werd gevist met alleen pieren. Het was een mooie dagje met goede vangsten dus. We waren opgeruimd en vertrokken rond 18:00. Vorige week donderdag was het beter op de Zuidpier bij de kop. 15 gullen, met een paar hele grote gullo's) en 8 bolkies. Toen had je ook sterke oosten wind en kon je echt makkelijk 150m smijten en lekker schuilen achter de toren. Ik zal in de toekomst vaker berichtjes plaatsen omdat ik de berichtjes hier ook vaak lees en zelf ook vaak vis. Beetje een schuldgevoel denk ik :). Wens jullie allemaal stuiterende toppen! De Mazzel!

Fatih=== Woensdag 19 november 2014 ===


Vanavond (18-11) weer eens de garnalen gaan belagen. Lekker op het fietsje met mn sleepnet†naar een mooi†Walchers strand en daar een mooie mui uitgezocht.†De vangsten zijn nog steeds zeer goed te noemen. Ik heb een emmer van 12L in ongeveer een uur volgevist. De garnaal is op dit moment dusdanig groot dat het bijna lijkt of ze voor scampi aan het studeren zijn... Verder nog 3 mooie dikke najaarstongen gevangen (grootste 38cm en 700gram).

Het is wel erg bijzonder dat ik in deze tijd van het jaar (2e helft november) nog steeds tongen vang in ondiep water. Andere jaren was dit tot maximaal half oktober. Al verwacht ik wel dat het nu echt de laatste van dit jaar zullen zijn aangezien de watertemperatuur nu eindelijk flink begint te zakken. Ook zat er nog opvallend veel jonge zeebaars bij van tussen de 5 en 12cm en heel veel glasgrondels. En gelukkig waren er bijna geen krabben en helemaal geen zeewier te bekennen.Matthias Geuze=== Woensdag 19 november 2014 ===


Vissen op 2 stekken

Dinsdagmiddag 18-11 16:00 (een beetje aan de late kant..) gestart aan de Boulevard te Vlissingen tussen de 2 witte palen en de gevangentoren, ongeveer halverwege. LW om 17:26. Tot aan laag 5 wijtingkjes en 1 steenbolk (en 1 noordzeekrab) aan 20cm† wapperlijntjes. 1x haaklijn doormidden?? Met de vloed viel hier niet te vissen (misschien dat diverse concullega's daarom na eb vertrokken?). Van beide hengels is de voorslag + onderlijn + lood achtergebleven op de bodem. Direct ingepakt en naar stek 2.

Stek 2 werd het sluisplateau te Vlissingen. Aldaar nog een paar uurtjes gevist van ongeveer 19:00-21:15. Simpel: per hengel 2 rode afhouders met haakje 4 en een piertje i.c.m. een stukje gezouten pier. Vrijwel continu rammelende toppen. Naar schatting 20 stuks wijting, variŽrend in lengte van 20-26,9cm, en een 15-tal steenbolken, waarvan enkele tegen de 25cm.

Vanavond even de haaklijntjes vervangen, want die zijn nogal gekronkeld (amnesia rood 4,5kg).Mario R=== Woensdag 19 november 2014 ===


beste vissers

gisteren 18 /11†gaan vissen aan de boulevard in vlissingen , 9 ondermaatse wijtingen ( voer voor de meeuwen ,ze zitten achter je viskist te wachten ), 4 steenbolken en 6 scharren die niet te groot waren ,

er zijn nog veel krabben , ik heb met 2 hengels op 3 uur tijd 500 gr pieren opgevist , dit zijn†geen†scharren in de aanbieding 2,5 Ä per stuk.

we wachten op de eerste koude nachten en dan zal het wel beteren

visgroeten

harry

harry
=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Baaiweg.

Kan heeeeel kort zijn 4 mini scharren en 1 botje.

De rest niets....

Zelfs met waadpak tot ver het water ingelopen blijkt te ondiep en als ik het bericht lees van de middelburger word dat alleen maar erger.Peter=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Gisteravond weer naar Velsen-Zuid geweest. Gevist van 18.00 tot 24.00 met het beproefde recept (halve zager op haakje 6 met afhouders). 6 tongen voor de pan en 5 ondermaatse en een goeie handvol botjes zwemmen weer. Jeroen Keijzer=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Dinsdag 18 november van 12:00 tot 16:00uur bij de pont in IJmuiden gestaan. Op de wapperlijn niets gevangen en op de andere hengel met metalen afhouders een enkel botje. Gevist met mesheften.

Hans HHans H=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Maandag 17 November.

Vandaag vroeg opgestaan om pieren te gaan halen in Westzaan bij hengelsport lagerweij.

We konden de pieren al om 7 uur op komen halen,wat een surfes.

Daar vandaan doorgereden naar de Noordpier .

Lekkere wandeling gemaakt zeker wel 1700meter daar was ruimte genoeg voor twee personen.

snel uitgepakt  en vissen als snel kregen we beet het waren kleine steen bolkjes op een meter of twintig uit de kant.

Ver was geen vis te vangen een heel klein scharretje meer niet .

Kort vingen we af en toe ook wat gulletjes later tegen hoog water een paar maatse vissen.

Daarna werd het weer erg stil maar het weer was prachtig

We hadden besloten om toch maar te blijven tot het water weer af ging .

waren inmiddels wat terug gegaan naar voren in de bocht .

Toen het ongeveer 1 uur voor laag water was kregen we beet en wisten we een paar mooie gullen te vangen .

zelfs een van67 cm wat een ding.

De beet ging er bij dood tij gelijk weer uit dus op ruimen en naar huis al met al een hele mooie ,

visdag maar voor een hele dag vissen viel de vangst wat tegen geen schar gevangen.

En daar kwamen we eigenlijk voor volgende keer dan maar.

Evert en Dirk

Uit Maarssen. D.donselaar=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Verlaat (vangst)bericht van zondag 16 november.

Na mijn vochtige ervaring van maandag deze keer er voor gekozen om niet naar het strand te trekken, maar met de zoon de nieuwe hengelsteun en de waterweg eens gaan uittesten.

Tegenover de Stenaline gezeten, omdat het voor mij de eerste keer hier was, was het even uitkijken naar een stek aldaar, aan de rommel die de vorige visser achtergelaten had, kon ik zien dat er op deze stek gevist kon worden. Na alles opgeruimd te hebben, de lijnen in orde gebracht en vissen....

Nu ben ik eigenlijk een geboren strandvisser en heb dan ook maar 25/100ste op de molen zitten, met daaraan een stevige voorslag. Het werd me snel duidelijk dat dit voor hier geen goed plan is. Het minste dat er een steen, rots, of wat voor obstakel dan ook geraakt wordt, is dit nefast voor deze nylon. Tegen beter weten in diverse ondelijnen kwijtgespeeld eens de stroming er in kwam (190gram bleef niet liggen).

Uiteindelijk toch 1 gul, 3 steenbolken en 1 wijting gevangen.

Na uitgeregend te zijn van 17u tot 20u dan toch maar huiswaarts gekeerd waar de overige pieren ingezouten werden voor een volgende sessie, normaal doe ik dit altijd in de garage, deze keer echter in mijn wekhok gedaan, 's anderendaags keek ik wel raar op, al mijn wormen toch nog wel 300gram waren weg. Na onderzoek bleken de daders sporen te hebben nagelaten op het zout, .....muizen..... (dat weten we dan ook weer).

Vang ze !Erik=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Gisteren samen met m'n vismaat Sidney naar Wijk aan zee gereden om de gullen te gaan belagen. Bij Engelhart mooie pieren en mesheften gehaald en op advies ook wat Franse tappen. Gevist van twee uur voor LW tot twee uur na HW. Tijdens het lopen naar de stek hebben we verschillende vissers gesproken. De vangsten waren erg goed te noemen dus wij vol goede moed naar de 1500. Het begon meteen goed; een mooie maatse gul terwijl ik nog bezig was met m'n tweede hengel. De wind was nog redelijk zuidelijk maar draaide steeds meer naar t oosten. Daar lag waarschijnlijk het probleem. Want toen de wind eenmaal oostelijk was hielden de aanbeten op. Zelf een uur voor HW tot een uur na HW (normaal dé tijd om te vangen) was t helemaal niks meer. Nu maar hopen dat de wind snel weer draait. Ik zal de vangstberichten goed in de gaten houden maar mijn ervaring is dat je beter lekker op de bank kan blijven zitten. Hopelijk zit ik er naast en lees ik hier dat de vangsten wel goed zijn. Vangze allemaal.Paul=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Een keertje geen vangstbericht maar wel een heel BELANGRIJK bericht voor vissers die mij een beetje volgen qua plekjes ..... De vangsten tussen Westkapelle en Domburg zijn momenteel natuurlijk FANTASTISCH voor degenen die met (en sommigen zelfs zonder) waadpak op een afstand van rond de 200 - 220 meter uit de kust komen, maarrrrrrrrr ..... Vanaf volgende week maandag kun je hier lelijk verrast worden terwijl je je verheugd op een heerlijk dagje vissen met veel scharren. Wat lees ik namelijk vandaag in de krant:

VANAF MAANDAG 24 NOVEMBER WORDEN DE STRANDEN TUSSEN WESTKAPELLE EN DOMBURG OPGESPOTEN!!!! Duur van de werkzaamheden is tot eind februari 2015 en de plekken waar gewerkt wordt zal het strand worden afgesloten. De stranden worden verbreed en tevens wordt er zand gestort op de zeebodem.

Dit kan (en naar ervaring ZAL) deze plek als fantastische visplek behoorlijk raken. Maar ja, bescherming tegen het water en veel strandplezier voor de vele (zomerse) toeristen natuurlijk ook van belang. Maar voor de vissers onder ons ...... :-( ... Sla je slag nog even dit weekend; tij en windverwachting prima voor deze stek daarna wordt het afwachten .....

Groetjes weer,De Middelburger=== Dinsdag 18 november 2014 ===


Bijl Zeeaas Zeevisteam slaat toe

De finale van de 4e PENN Korpscompetitie vond zaterdag traditiegetrouw plaats op het strand van Hoek van Holland. Onder regenachtige omstandigheden probeerden de 29 teams deze laatste mogelijkheid te benutten om nog een plekje te stijgen in de klassement. De ogen waren echter vooral gericht op de top 3 waar de onderlinge verschillen na de vier eerdere wedstrijden klein waren.

Westkapelle 1 verdedigde 4 punten voorsprong ten opzichte van het Bijl Zeeaas Zeevisteam en 5 punten op het Vriendenteam 7. In een wedstrijd waar 29 punten te vergeven zijn, is dat weinig. Om niets aan het toeval over te laten was er in de voorafgaande dagen flink getraind, toch was begrijpelijkerwijs de spanning groot.

Al snel bleek dat het een taaie visserij werd. Veel verschillende vissoorten van diverse afmetingen, maar in kleine aantallen, vereisten de grootst mogelijke inventiviteit van de deelnemers. Dik aas, dun aas, dichtbij, ver weg, lange lijnen, korte lijnen en alles wat er tussen zit, de hele trukendoos werd opengetrokken. Via moderne communicatietechnieken werd binnen de teams contact gehouden, reserves en coaches stonden de vissers met raad en daad terzijde.

Het Bijl Zeeaas Zeevisteam had maar één doel, en dat was om vandaag de volle winst op te strijken! Binnen mum van tijd hadden alle vijf vissers de eerste vissen in de emmer en moest de concurrentie al direct in de achtervolging. Ondanks alle inspanning en een verbeten motivatie lukte het beide teams echter niet om de slag te pakken te krijgen. Tarbotjes, spieringen, botten, scharren, wijtingen, zeebaarzen, glasgrondels en zelfs een forse zeedonderpad: vis werd er wel gevangen, maar vooral door andere teams. 

En zo bleek bij de prijsuitreiking ’s avonds in De Kiem dat met een 15e en 18e dagplaats Westkapelle 1 en Vriendenteam 7 weliswaar een podiumplaats veilig stelden, maar dat het Bijl Zeeaas Zeevisteam de grote winnaar van de dag werd. Mede door de dagoverwinning op te strijken werd dit team ook de verdiende winnaar van de PENN Korpscompetitie 2014!!

In 2015 gaan vissers, teams en verenigingen voor een 5e editie van deze geweldige competitie. Ieder team in Nederland kan zich vanaf heden aanmelden.    

De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website: www.korpsvissen.nl

  Korpsvissen.nl=== Maandag 17 november 2014 ===


Vandaag (maandag) gevist aan de Zwarte Polder. Veel vissers en veel vis. Gestart 3 uur voor laag en gevist tot 1 uur na hoog.

Kalm weertje, geen wind en geen regen. Wat moet een mens nog meer. Vanaf de eerste draai vis aan de lijn.

Ik had in totaal een 30 tal wijtingen. Wel veel kleintjes. Een 8 tal mooie meegenomen voor de pan. Daarbij nog 4 mooie scharren gevangen.

Toen ik om 19.00 u naar huis ging zag ik nog vele visserslichtjes branden. Iedereen amuseerde zich blijkbaar.

Leuke dag gehad.

Leo Van 't Steen.Leo Van 't Steen=== Maandag 17 november 2014 ===


Hallo,

Dit weekend gevist aan de joosjesweg in Westkapelle, aas pieren, vangst 25 stuks waarvan 7 zeebaars alles teruggezet.

JohanJohan=== Maandag 17 november 2014 ===


Maandagnacht gevist te raversijde vanaf het strand . Getij  was zwak , toch constant vis gevangen , heel veel kleine wijting terug richting engeland , 20 maatse mee , ook nog 5 scharreneen leuk gulletje van 56 cm .gevist van 2 uur voor tot 2 uur na laag water .grtz .Kris b=== Maandag 17 november 2014 ===


Verlaat vangstbericht van afgelopen zaterdag.

Wilde eerst niet gaan vanwege de weersverwachting maar maatje Angelo had me toch overgehaald.

Plaats van bestemming: Duindorp/havenhoofd.

tijd: 13.30     laag water 16.16

Letterlijk dropen de vissers 1 voor 1 af....Wat een baggerweer zeg!

Heb niet echt veel moeite gedaan om onderlijnen te wisselen, nieuw aas te verwisselen, was blij dat ik in mijn regenpakkie achter mijn box kon schuilen tjonge...jonge wat een regen.

gestopt uhhh zeg maar afgedropen : 16:30 uur

vangst: maatje Angelo een mooie grote dikke bot en een scholenbaarsje  Moi: zero

Snel vergeten deze sessie   bbbrrrrrray=== Maandag 17 november 2014 ===


Hoi Vissers

Net terug van Dishoek met Adrie ,we dachten eens wat scharren te gaan vangen maar niet in het getijden boekje gekeken dus dood tij .Toch maar gebleven en nog een paar bekenden gezien wat erg leuk was n.l Piet en John effen bijgekletst en vissen maar,voor mij heel het afgaand geen beetje gezien,Adrie 2 schar en een bot .Met opkomend ging het iets beter Adrie nog 3 schar erbij en 3 wijtingen en Leo nog 5 schar waarvan 2 met de laatste draai waarvan 1 een dikke dertiger en 2 wijting Piet ging naar huis om 18.00 uur en had 5 scharren wij hebben ons boeltje ingepakt om 18.15 volgende week nog maar eens proberen maar dan aan de Baaiweg denk ik.Leo uit Putte=== Maandag 17 november 2014 ===


Vandaag om 9.00 uur vertrokken uit Tilburg richting zeeland. Bij M.Brouwers in Bergen op Zoom gestopt voor pieren, zagers en mesheften. Om 10.45 aangekomen op het strand tussen Domburg en Westkapelle en om 11.00 de eerste lijnen het zilte nat in geworpen. Vrijwel direct een lichte aanbeet en de eerste vis van de dag was een feit, een zeebaarsje net aan de maat. De tweede baars volgde snel, deze was een mooier formaat, en vervolgens viel het stil.

Een paar uur niks op de toppen gezien op een fikse branding na. De vis moest van ver komen, dat wisten we, maar met slechts 100 meter op mijn molen ging dat dus niet. Uiteindelijk nog 2 baarsjes en een scharretje van postzegelformaat bijgevangen. We hebben gevist van hoog tot laagwater, de volgende keer toch maar weer met opkomend tij proberen!

Al met al een heerlijke dag met de wind in de rug en een waterig zonnetje.

Groeten en vang ze, JochemJochem=== Maandag 17 november 2014 ===


Zaterdagnacht staketsel blankenberge aangedaan met tappen die een week oud waren en dat van 21-24u.

Vooral veel kleine prutsen gevangen met name 2 meuntjes, 15 tal wijting van 25 a 30cm.

Ook 2 scharren mooie scharren. Overal werd ongeveer hetzelfde gevangen: wijting

vang zeSanne=== Maandag 17 november 2014 ===


Dag visvrienden,

Samen met een maat naar de banjaard vertrokken vanuit waalwijk.

het weer zat tegen maar wij laten ons daardoor niet meer tegenhouden, toen we aankwamen was het nogal rustig met vissers half 11 sochtens.

spullen uitgepakt en gewoon lekker simpel 2 hengels en een onderlijn met 3 korte afhouders.

in totaal 34 maatse scharren 2 zeebaarzen en 6 wijtingen.

3 uur snachts de spullen maar weer ingepakt en terug naar waalwijk.

Groetenstan van dongen=== Maandag 17 november 2014 ===


Hallo,

gisteren korte strandsessie gehouden rond lw in namiddag tussen Westkapelle en Domburg.

Ondanks slechts 2h30 gevist te hebben mooie portie schar gevangen.

Aas : gezouten pieren. Dwarrellijnen met haakmaat 4 en rolllood.visafstand ca 150 m.

GrtjsErwin=== Zondag 16 november 2014 ===


Dag vis vrienden

Gaan vissen in zwarte polder en ja ze zitten er nog steeds  gevist van 14 u30  tot 22 uur en zeer goede vangst

5 maatste tongen 

21 scharren

8 maatste wijtingen

 En1 gull van 57 cm

En dat allemaal met diepvries tappen  die al 3 maal ontdooit waren 

Hoe meer ze stonken hoe vlugger de aanbeten 

Donderdag zijn we terug van de partij

Gr jempijempi=== Zondag 16 november 2014 ===


2 berichten in 1:

gisteren bij colijnsplaat gevist naast de haven. 1 botje en 12 mini zeebaarsjes. al met al, lekker gevist samen met donny en carmen. gelukkig klaarde het weer op!

vandaag in vlissingen geweest. eerst naast de sluizen op het komplex. veel troep! belachelijk!!!

1 zeester en 4 wijtingen gevangen. toen naar de boulevard verhuisd. ook waardeloos. 2 wijtingen en 1 krab.

toen nog even terug geweest naar de buitenhaven en na anderhalf uur maar weer huiswaarts. henk=== Zondag 16 november 2014 ===


Ondanks de goede berichten de afgelopen weken geen tijd gehad om te vissen. Dit weekend was er eindelijk tijd, dus lekker een weekendje naar mijn ouders in Zeeland gegaan, flinke bult aas besteld (pieren, zagers en tappen) en zorgvuldig een voorraad 3 haaks wapper onderlijntjes geknoopt. Zaterdag een uur of 5, rond eb, aan de Banjaard gevist. Blijft toch wel mijn favoriete stekje; groot aantal soorten te vangen, nooit heel druk, lekker steil aflopend strand (dus weinig verkassen), lekker in de buurt. Kortom: ontspannen vissen. Veel soorten heb ik niet gevangen, veel vis ook niet. Totaal 8 schar en 1 klein scholletje, waarvan de meeste scharren wel van mooi formaat waren.

Natuurlijk kon ik na de goede berichten het strand tussen Westkapelle en Domburg niet overslaan, dus waadpak in de auto en vissen maar. Heb een kleine kilometer van het einde van de dijk gestaan. Het eerste anderhalf uur leverde niet meer dan een botje op. De buurman had een zeebaarsje die mooi aan de maat was en tijdens het waden zag ik, echt in kniediep water, een van vergelijkbaar formaat wegschieten (kan ook harder geweest zijn). Eén hengel dus maar dicht bij gelegd, maar dat leverde alleen maar een klein botje op. Inmiddels kon ik steeds verder waden en kwam de eerste schar van de verre hengel. Zeebaars gelaten voor wat het was en met beide hengels lekker op afstand gaan vissen. Vanaf dit moment geen draai meer zonder vis gehad.. Beazen, een roteind door de branding waden, lood zo ver mogelijk wegknallen, even pauze en.... Volgende hengel binnenpompen. Drie uur lang bijna alleen maar doubletten en tripletten, hier en daar een keer een enkel visje.

Totaal meegenomen: 34 schar en 2 dikke botten (40 en 35 cm). Zeker 10 schar, 5 wijting en nog een aantal botjes teruggezet. Had nog wel even door kunnen gaan, rond kwart over vijf bracht de laatste draai 3 mooie scharren, maar eer al het materiaal (en ikzelf) weer netjes schoongemaakt is, zijn we zo weer een paar uur verder, en ik moet de trein terug naar Arnhem nog halen vanavond. Bovendien: genoeg is genoeg, ik kan voorlopig lekker vis eten. Vangst had beter kunnen zijn, dit was zo'n beetje de eerste keer dat ik echt de jackpot hit en een paar uur achter elkaar gewoon continue bezig ben, daar moet ik nog een beetje routine in opbouwen. Vooral onthaken kostte erg veel tijd, door een verroeste onthaaktang die net niet helemaal dicht ging, waardoor hij de haal niet goed pakte.

Volgend weekend weer!Gijs=== Zondag 16 november 2014 ===


Hallo Allemaal

Zaterdag eerst weer eens wat prima pieren gehaald bij Eagle Hengelsport in Rotterdam (wist je dat als je tijdig bestelt je vaak ook op de vroege zondag-ochtend je aas bij Rinus kan ophalen. - bel hem eens even 010-4811833) en vanmorgen in alle vroegte richting Europoort gereden, waar het Beerkanaal het toneel moest worden waar ik om 07.00 uur aankwam en als eerste mijn plekje kon uitkiezen. Dus maar tegen de Tenesseehaven aan gaan staan - mijn favoriete stekkie, omdat je aan de rechterkant geen medevisssers hebt. Als hoofdrolspeler (zonder gage) had ik besloten met nylon hoodfdlijn te vissen 30/00 11,9 kg om een gul goed te kunnen mannen. Een hengel met jo-jo lijn 125 cm haak 2/0  en de andere hengel met 125 cm onderlijn - 2 haakjes 4 geclipt te vissen. (tip: clip 1 lijn naar boven en een naar beneden, waarbij de clips tegen elkaar aankomen; Zo vormt je dot aas 1 geheel eeen werpt even ver als wanneer je met maar 1 haak zoudt vissen).Eerst maar de Jo-jo te water gelaten met 3 pieren er op en al snel kleine tikjes. Wonderbaarlijk hoe snel een Steenbolkje van 14 cm mijn haak geheel leeg had gevreten en in zijn gulzigheid ook nog maar de haak had proberen te verorberen.

De andere hengel stond mooi schuin als de toren van Pisa en even onbeweeglijk. Zo ging het zo'n beetje het hele opkomende tij door met af en toe ook een visje op de 2 haaks paternoster. Besloten om die ook te vervangen door een Jo-Jo met hier aan een haak 4 met 2 pieren er op en zo'n 120 mtr weggelegd. Met het afgaande tij direct een wijting van 31 cm een lekkere dikke. Nou dat moest het dan gaan worden, maar mooi mis. De steenbolken waren verdwenen en de wijtingen en zeebaarsjes waren er voor terug in de plaats gekomen. Zeebaarsjes van 17 tot 28 cm en de wijtingen kwamen niet boven de 26,5 cm uit. De  regen bleef maar vallen; een gestaag gedruppel, waar je uiteindelijk toch goed nat van werd. Om ca 12.00 uur opgeruimd en het restant pieren aan 2 mannen van Ahoy Hengelsport, Sassenheim gegeven met een paar pamfletjes die de KRABBE TROFEE van 29.11 aankondigen. De lui zouden deze in hun winkel leggen en aan winkelruit plakken. 't Zou leuk zijn om ook een paar vissers uit de omstreken van IJmuiden op ons strijdtoneel van Westenschouwen te mogen begroeten.

Al met al toch lekker gevist en een succesvolle ochtend gehad. Als ik goed geturfd heb had ik 16 wijtingen, 8 zeebaarsjes en 22 steenbolken is totaal 36 vissen, alleen jammer dat op 1 na alle visseen onder de maat bleven. Terugrijdend langs de inmiddels 6 vissers zag ik dat de visser die tegen het stalen schot aan stond al 3 mooie scharren had en de man naaast hem 1 kleintje en 1 mooie grote. Dan moet dus binnen kort op de Yangtze- en Mississippihaven, Beerkanaaal n Papagaaienbek het Scharrenbal los gaan. Volgend keer maar eens een paar verzwaarde onderlijntjes mee nemen. Maar dat is voor de volgende keer; eerst onze een na laatste wedstrijd (niet dat ik nog veel goed kan maken) en de Krabbe Trofee dan weer tijd om vrij te vissen.

Tot ziens aan de waterkant en VANGZE!

Groetjes

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, BURGH-HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 16 november 2014 ===


Zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur wezen vissen op Duindamseslag (Noordwijk).
Helaas niet gevangen. Op zondagochtend zou ik m'n aas nog even gaan opmaken, maar door het prut weer, heb ik er maar voor gekozen, m'n pieren en zagers in het zout te gooien, zodat ze later nog een keer van pas kunnen komen.

Hopelijk volgende keer beter.Marco=== Zondag 16 november 2014 ===


Vandaag gevist in Maassluis zaterdag het weer in de gaten gehouden en werd lekker weer voorspelt bijna geen wind en GEEN regen maar ja gisteren nog een etentje gehad en ik was laat thuis dus niet meer gekeken me wekker ging om half 6 vanochtend en ja ff op buien radar kijken boem regen .... @#÷@# toch maar gegaan wel lekker zonder wind om half 7 de eerste onderlijnen te water en vrijwel direct klappen op de top dacht van dat moet een gul zijn binnen draaien ging zwaar maar geen bonken op de hengel dus steenbolk we hebben met zen 2 ongeveer 17 bolken 1 gul en wijting maar was erg lekker om te vissen vrijdag een snipper nemen en dan weer proberen boltjes=== Zondag 16 november 2014 ===


De bottenkoning heeft zaterdagavond de Waterweg weer onveilig gemaakt. Met twee hengels, van 20.00 tot 0.15 uur.

De vangsten vielen wat tegen. Veel steenbolk, maar voor die rakkers kwam ik niet.

De eerste inworp meteen een mooie bot die weer zwemt. Daarna dus veel bolken.

Tussendoor een puitaal en een pracht van een schar. En als laatste een mooie maatse wijting. Geen gul of tong dit keer.

Groeten,De bottenkoning=== Zondag 16 november 2014 ===


hoi luitjes was wezen vissen bij  ijmuiden met henk en fred hebben leuk gevangen we hadden allemaal vis zelf had ik 8 gullen maatse en een tong 45 cm

henk een aantal gullen en scharren  fred 1 steenbolk en 2 gullen was erg gezellig over twee weken weer proberen.

gr Diondion=== Zondag 16 november 2014 ===


Vandaag met mijn vismaat Gerrit naar de Yangtzeehaven gereden om een paar mooie vissen te vangen.

Het viel helaas erg tegen samen 9 wijtingkjes, 1 zeebaarsje en een mooie Schar. Gisteren op de Noordpier in Wijk aan Zee geweest daar was het ook al erg slecht

Gr YvoYvo=== Zondag 16 november 2014 ===


Zondag middag een aantal uurtjes gevist voor de kust van Cadzand-Bad. Heerlijk rustig visweer, en een erg kalme zee. Genieten. Het was gezien het tij niet optimaal., maar toch even proberen. Het was laag rond 3 uur, en ik was er om half 2. Gelijk actie op beide hengels. 1 op ver waarop wat meuntjes, spiering en twee scharren (net onder de maat en goed gehaakt dus weer zwemmen!).,

En onder de kant (60meter?!) tussen de twee zandbanken tegen de mui gelijk een mooie schar. Alles op pieren. Bij opkomend tij wel wat mooie beten, maar niet kunnen haken. Het was erg druk op de stekken., en de buren vingen ook met regelmaat een visje., Vrijdag nog maar eens proberen., Dan ziet het tij er iets beter uit met wat meer stroming. Ik kijk er naar uit!

Groet WietseWietse=== Zondag 16 november 2014 ===


Vrijdag avond richting Zoutelande gereden.

Om 22.00 uur gestart en om 5.30 uur gestopt.

Vanaf de eerste worp meteen vis, hoofdzakelijk wijting.

Zo is het de hele nacht doorgegaan.

Tot mijn verbazing ook nog een mooie tong gevangen.

120 wijtingen (veel klein spul).

4 Tal Gullen.

6 Zeebaarsjes.

20 tal Scharren.

1 tong.

Gr. Remco (Limburg).

Vang ze!

 Remco=== Zondag 16 november 2014 ===


Vrijdag avond richting Zoutelande gereden. Om 22.00 uur gestart en om 5.30 uur gestopt. Vanaf de eerste worp meteen vis hoofdzakelijk wijting. Zo is het de hele nacht doorgegaan.

Tot mijn verbazing ook nog een mooie tong gevangen. 120 wijtingen ( veel klein spul). 4 tal gullen. 6 zeebaarsjes 20 tal scharren 1 tong.

Gr. Remco ( Limburg). Vang zeRemco=== Zondag 16 november 2014 ===


Gisteren 15-11-14 lekker eens gaan vissen aan de waterweg ter hoogte van Vlaardingen. Het aas had ik gehaald bij Supercatch. 2 ons pieren en 2 ons zagers.

Mario.... weer bedankt voor het super aas. Om 15:30 gingen de onderlijnen te water. Het zou een eentonige avondje worden. Op 2 maatse gullen na, alleen maar bot gevangen.

Het waren wel mooie botten. Ik heb als minimum maat 25 cm. In totaal vang ik deze avond 23 botten en 2 maatse gullen. De grootste bot was 40cm.

Ik heb er 15 meegenomen vanaf 27 cm tot 40cm. De rest zwemt weer. Al bij al was het weer een top avondje met af en toe een bui. Gevist tot 21:45.

gr.

 Johan WJohan W=== Zondag 16 november 2014 ===


Hallo,

Afgelopen week een paar dagen vrij genomen om te proberen een visje te vangen. Ik ben drie keer geweest op de stranden van Walcheren. De vangsten op woensdag en donderdag waren echt goed te noemen. Beide sessies zo rond de 40 a 50 vissen; buitenom een paar botten en wijtingen alleen schar. De vis zat wel op een redelijke afstand. Collega vissers die minder ver gooiden vingen haast niets. Aangezien ik nog wat aas over had ben ik zaterdagmiddag ook nog even geweest. De vangst was dan beduidend minder. Ik ben een half uurtje voor laag water gestart en begon zoals de vorige dagen direct te vangen. Echter toen het een uurtje op kwam viel het haast geheel stil. Ik denk dat het er mee te maken had dat de wind anders stond (vanaf de zijkant in plaats van in de rug). Dat gooit toch wel iets minder ver en waarschijnlijk kon ik alleen met laagwater op de juiste plek gooien. Al met al leuke dagen gehad en een vriezer vol vis!!

Groet, De strand/dijkvisser=== Zondag 16 november 2014 ===


Beste vismakkers,

Gisteravond met 6 man van de Siemens visclub de Waterweg t.o. de Stena line bevist. We startten rond 18.00 uur en het zou rond 21.30 hoogwater zijn. We hoopten op een behoorlijke gul of wat wijting. We stonden in 2 groepjes van 3 man aan weerszijden van een dammetje. Rechts werden door Arie, Mario en Marcel al snel wat botten en een tong (33cm) gevangen. Links bleef het bij Marius, Cok en Cor aanvankelijk heel stil. Soms veel last van de krabben. Maar zo rond 20.00 gingen we toch wat visjes vangen. Vlak onder de kant ving ik een gulletje net aan de maat en al snel volgden een paar steenbolken. Veel aanbeten maar ook veel missers bij iedereen. Zeker als je geen superscherpe haken gebruikte miste je veel. Met mijn F314 van Gamakatsu ging het wat beter. Rond hoogwater had ik zelfs een haal van 3 vissen. Uiteindelijk ving iedereen vis en zelf had ik er 15 (1 gul, 2 botten, 4 wijtingen, 7 steenbolken en als toegift nog een mooie tong van 35cm. Dus met elkaar weer een gezellig visuitje.

Groet (en tot op de beurs in Utrecht)Cor=== Zondag 16 november 2014 ===


Laatste PKC'tje.

Zaterdag weer vroeg op stap om de laatste PKC te vervissen. Samen met Johan en Wim afgereist naar HWSV en gelijk in de zeikende regen de wandeling naar B 15 aanvaard. Ik stond er in goed gezelschap, rechts van me eerst een leeg nummer en daarnaast Willem Westerweele van team Schouwen, aan de andere kant Gilles Traas. In de aasbak slikken, witjes, pieren (met dank aan Dennis), verse mensheften (dank aan Rudy). Een hengel opgetuigd voor de verre visserij, de andere voor het peuterwerk onder de kant. We hadden een mooi muitje voor ons en Gilles stond recht voor de uitloop ervan. De feeder ingezet met afwisselend een portugees en een gewone onderlijn met lange dunne wappertjes, alles getooid met F314 nummer 10.

Gelijk na aanvang van de wedstrijd wist Arjan van team Zuiderduin, een paar plekjes verop, al 4 botten en botjes uit het muitje te peuteren. Het uitloopje van de mui recht voor Gilles bleek bleek geen vis te herbergen, op den duur visten we er met 3 man in zonder een visje te scooren, Gilles viste recht vooruit, ik gooide er links scheef in en Ronald gooide er rechts scheef in. Er was geen enkele vreterij, na 10 munuten waren de witjes nog in leven en waren zelfs de staartje van de slikken nog onaangeroerd. Na dik een uur konden we door het muitje heen en konden we vanaf het bankje in de branding vissen, ook nu weer met hetzelfde resultaat, gene vis te vangen. De andere teamers troffen een vergelijkbare stek, en zo hadden we halverwege de wedstrijd nog 5 man met lege wedstrijdkaarten en frustratie allom. Tijd voor een ander kunstje, de K2 ingezet met dunne nylon, een geclipte master-blaster onderlijn en fijn aas. Het lood en de onderlijn landden ruim achter de volgende breker. Willem Westerweele deed hetzelfde en wist er een spierinkje vandaan te halen. Met nog een uur netto vistijd te gaan maar weer teruggeschakeld naar de feeder, en nu kwamen de haken leeg terug en waren er zelfs de eerste subtiele aanbeten. Zelfs tot twee keer toe een mooie rammel, waarbij Gilles getuige was van de hoofdlijn die slap op het zand viel, maar zonder dat de vis zich prikte aan de haak. Na dik drie en een half uur vissen stonden we nog met 3 man op rij zonder vis. Weer een mooie rammel op de feeder maar deze keer prikte de vis zich wel en kwam er bij mij een spiering van 19 cm op de kant.

Achtereenvolgens deed Willem nog een botje van 34, had Gilles een schar en kwam ook Ronald van de nul af. Op de toeter had ik nog een graatmagere wijting van 23. Intussen was het vrijwel droog geworden en konden we terugwandelen naar de auto's. Daar aangekomen bleken ook Rudy en Dennis nog van de nul afgekomen te zijn maar bleven Wim en Herbert visloos. Bij het inpakken van de auto werden we nog getracteerd op een plensbui en dropen de spullen nogmaals de auto uit. Gelukkig hadden we nog n andere setje kleding meegenomen zodat we bij het buffet weer droge kleren hadden. Onder het genot van een bordje nassi en een biertje konden we de uitslag afwachten. Met twee nullen en drie slechte scoores in deze laatste sessie duikelden we nog 2 plekjes in het klassement. De mannen van team Schouwen deden het beter, die verbeterden nog een handvol plekjes.

Nu maken we ons op voor een vis-koelie-dagje volgende week zaterdag, eens kijken of we onze (oud) teammaten nog door de TC heen kunnen helpen. 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 16 november 2014 ===


Beste Strandvissers

Wij zijn zaterdag wezen vissen bij de Baaiweg Westkapelle ,weer was wel slecht maar toch maar proberen van 11:15 tot 16:00.

Nu kunnen wij kort zijn want wij hebben met vier hengels gestaan en hebben helemaal niets gevangen.

Dit is al lang geleden als wij helemaal niets hadden maar dat was vandaag wel zo

Dan ondanks al die berichten over de scharren enz ook proberen maar dit viel tegen.

En ja dan ook s'morgens nog gehoord dat er iemand 37 gevangen had.

Maar we gaan gewoon de volgende keer weer proberen maar misschien op een andere visstek

dit was even een kort bericht en hopelijk komen er na ons nog veel meer berichten

Groetjes p=== Zondag 16 november 2014 ===


Nadat we afgelopen jaar eigenlijk maar een paar keer aan zee hebben gevist, hebben we afgelopen week eindelijk weer onze jaarlijkse visweek gehad in Zoutelande en omgeving. Even echt weg uit de dagelijkse sleur, elke dag bezig zijn met je hobby in een schitterende omgeving, geweldig weer gehad en goede vangsten, wat wil een mens nog meer!

Zowel overdag als in het donker gevist op een paar verschillende stekken. Qua vangsten maakte het allemaal niet heel veel uit waar we visten of op welk tijdstip. Enige verschil tussen de stekken onderling was vaak veel of weinig materiaalverlies. In Zoutelande is het momenteel gewoon even beginnen met 1 hengel, zodra wij meer dan 2 onderlijnen verspeelden, verkasten we meteen. Veelal gevist met wapperlijntjes en met verse zeepieren.

De vangst bestond gemiddeld voor zo'n tweederde deel uit wijting en voor eenderde uit schar, met als bijvangst nog 2 tongen, een paar botten, wat kleine zeebaarsjes en een pitvis. De vangstberichten van de overige zeevislanders spreken voor zich: er zit gewoon volop vis onder de kust.

Weer veel gelachen en veel geleerd, met zeker dank aan hengelsport Zuiderduin voor de tips, flexibiliteit en natuurlijk het puike aas.

De groeten uit Brabant.

Zeevisclub Altijd Wè

Jan, Eric en RenéRenť=== Zondag 16 november 2014 ===


Woensdag 14 november 2014 Noordpier Wijk aan Zee. 

Dan de vangst: heel veel aanbeten gehad. HEb enkel tussen de blokken gevist, een hengel had ik in een helder moment circa 60 meter uit de kant gegooid wat resulteerde in 2 dikke scharren. Toen ik weer tussen de blokken met beide hengels viste was het een heksenketel. De ene aanbeet na de ander, wat resulteerde in 11 gullen en een zeebaars van 44 centimeter, maar wel erg dik. De baars ving ik op een reishengeltje, shimanomolentje en gevlochten lijn, wat een kracht levert zo een baarsje op zo een 2,85 meter hengeltje. Gevist met pieren en mesheften. De mesheften (verse levende van Rik Hengelsport) wist de baars te vinden. Ten slotte nog een hoop afval aangetroffen, maar daar is het nodige al over gezegd. Vangze allemaal! Wederom chapeau voor de mensen achter deze website, ik heb er erg veel aan.

gr M=== Zondag 16 november 2014 ===


gisteren Zaterdag in Oostende gevist op de pier van 8u tot 16u30 25 wijting en 1 kleine zebaars omdanks de regen toch een mooie visdag gehad , er was veel volk aan het vissen, overal werd goed gevangen,

groetjes Danny, vang ze nog.danny=== Zondag 16 november 2014 ===


28-29-30 November Hengelsportbeurs en visbotenbeurs in Utrecht !

Zie hier de plattegrond vd beurs:  http://www.hengelsportbeurzen.nl/images/pdf/plattegrond-hengelsportbeurs-2014.pdf 

Bestel hier online je kaarten met korting: www.hengelsportbeurzen.nl Cordes Travel=== Zondag 16 november 2014 ===


Goedemorgen,

Even kort voorstellen, aangezien dit mijn eerste bericht is. Ik ben sinds 1,5 jaar overgestapt van zoet naar zout water en dat bevalt prima. Ik vis hoofdzakelijk in IJmuiden en op het strand van de Langevelderslag. Afgelopen dinsdagavond gaan vissen in Velsen-Zuid aan het Noordzeekanaal, in de hoop dat er nog tong was. En die was er. Totaal 16 stuks, waarvan 7 voor de pan. Verder nog een hele dikke paling en een klein zeebaarsje,uiteraard zwemmen beiden weer. 

Gevist van 18.30 tot 24.00 met twee hengels, paternosters met afhouders, haakje 6 en een halve zager per haak. Om 22.30 kreeg ik bezoek van een handhaver die met name bekeek of ik een nachtvistoestmming had. Alle zaakjes op orde. Geen blik werd er geworpen op de vis die ik al op de kant had. 

Groeten, Jeroen KeijzerJeroen Keijzer=== Zondag 16 november 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Zaterdag 15 oktober stond de vijfde en laatste PKC wedstrijd op het programma. Aansluitend is er dan de tombola, buffet en prijsuitreiking, een lange dag dus. Toen we rond kwart voor acht aan kwamen in het clubhuis van de Hoeksche Watersport Vereniging was het er al gezellig druk. Praatje pot, bakkie leut en nog wat informatie op proberen te steken. Rond kwart over acht in de zeikende regen de spullen gepakt en naar vak D gelopen. Wim stond in Een dus ben ik met Wim opgelopen. Herbert stond in A, Niek in B en Rudi in C. Het was inmiddels niet gestopt met regenen dus de plu (bedankt Niek) kon op. We stonden op nummer 15 met links van me Martin van de Drift en rechts stond Marcel Noort. Vissers die wel weten hoe het spelletje werkt. In de aasbak zaten piertjes, slikkies (van de Fixet te S'Gravenpolder, prima slikkies), witten, tappen, zagertjes, zoute piertjes en een aantal verse messen. Aas in overvloed. Ik begon kort te vissen op zo'n 15 meter uit de kant tegen een bankje aan. Dan had ik in ieder geval geen last van de enorme kwal vlak voor me.

Marcel begon ver. Na een kwartier draaien maar geen vis. Marcel had een wijting van 26 en Martin had net als ik ook niks. Maar de volgende draaien leverde Marcel geen vis op dus ik bleef kort pielen. Toen het bankje droog kwam te staan ben ik er op gaan staan en ben toen ver gaan vissen. Dit leverde me na vijf worpen ook niks op. Inmiddels waren we al ruim over de helft van de wedstrijd en ik had nog steeds geen vis. Het was ook erg karig bij ons in de buurt. De feeder maar weer gepakt, rooie sneuen, een klein kraaltje en klein aas erop. En ja hoor nog geen 5 minuten, een aanbeet. Dat geeft moed. Weer een rammel. Draaien en een mooie bot van 25 cm kwam het strand van Hoek van Holland vanaf de andere kant bekijken. Weer gooien, weer op vijf meter en weer beet.

Helaas deze had ik niet. Weer het zelfde riedeltje, weer op vijf meter en ja weer een heel subtiel trillinkje. Ff laten liggen en mijn onderlijnen beazen. Niks meer gezien, toch maar draaien. En ja hoor, een tarbotje van 11 cm spuugde op de kant de haak uit. Gelukkig kon ik hem pakken. Om half twee was einde wedstrijd en deze keer heb ik maar op de trekker gewacht. Bij de auto bleek dat we het niet goed hadden gedaan. Twee nullen is niet goed. Maar als je een stek hebt waar geen vis voor de deur zit, zowel ver weg als dichtbij, dan kan je wel honderd haken aan je lijn doen, vis vangen doe je er niet. Een putje of een klein bankje kan al het verschil maken tussen vis en geen vis. Bij de einduitslag zijn we op een toch wel teleurstellende 18e plaats geëindigd maar wel weer beter ten opzichte van vorig jaar. Het Vriendenteam was 3e, Westkapelle is 2e geworden en het Zeeaas team wist de competitie te winnen. Iedereen gefeliciteerd. Maandag een snipperdag en dan ga ik de Westerschelde onveilig maken. Ik ga met Hank van de Wiesje een mooie dag te gemoet, dat weet ik nu al......

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

 Dennis Zwiers=== Zaterdag 15 november 2014 ===


Visvrienden

Langs deze weg willen wij jullie danken, voor het vrij houden van het wedstrijdparcours  aan het speeltuintje vandaag.

 De vangsten bestonden voornamelijk uit wijting en een enkele platvis. Deze moest over het algemeen wel van wat verder komen.

Voor de juiste aantallen kun je terecht op onze website www.eghv.nl 

 Omdat dit onze laatste competitiewedstrijd was, was deze wedstrijd voor enkelen nog spannend.

Zo wist juniorlid Arjan Wisse net zijn knappe 3e plaats over-all net niet vast te houden, en moest Dies Slabbekoorn kort zitten

om zijn koppositie niet aan Colin Slabbekoorn te verspelen.

Dies eindigde als 5e en werd daarmee clubkampioen, gefeliciteerd.Johnny EGHV=== Zaterdag 15 november 2014 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag. 10weiting 5schar 1minigul en als laatste een baby baarsje. En dat op 15november.

Me oude einddatarecord stond op 11nov 2008. Dat waren 4baarjes op strand langevelderslag. Weer een mooi dagje dus.

Groetjes martijn nieuw vennep. (Oja de gulletjes waren niet erg actief)martijn hoogkamer=== Zaterdag 15 november 2014 ===


Hallo beste sportvissers,

vandaag eens gaan vissen in de omgeving van West-Kapelle aan het strand. Ik had niet al te best weer maar haalde regelmatig een scharretje boven en kwam op een aantal uit van 21 scharren en drie wijtingen. Aan het einde van mijn sessie ging ik even kijken bij mijn buurman, maar wat vertelde hij mij, hij had maar liefst 125 scharren op dat moment(ik krapte even achter op mijn hoofd) dacht ik wat heb ik hier dan gedaan!!!!

Maar bleef nog even kijken maar deze beste man liep een meter of 50 de zee in met zijn waadpak en ging toen pas gooien,.......................ik zag zijn lood maar amper vallen hij gooiede zeker 200 meter niet normaal. Hij bleef scharren vangen en ging gewoon door en door, wat een visser! Gelukkig heeft hij mij nog even tussen door wat uileg kunnen geven de vriendelijke man, want ik stond echt met mijn handen in het haar. Uiteraard toch een mooie dag gehad en veel geleerd en hoop wel dat hij al die vissen maar mee heeft kunnen krijgen naar de auto!!!!! En tevens viste hij maar met een hengel, niet normaal de beker is voor hem naar mijn inzien!!!!!

Mvg Mies.Mies=== Zaterdag 15 november 2014 ===


Hallo,

vandaag 15 nov gaan vissen op het strand van Middelkerke , volgens de weervoorspelling toch nog veel vissers op de golfbrekers en op het strand ,gevist van 2h30 voor laag tot een uurtje na het keren van het tij, de scharren waren niet op de afspraak , enkel 11 kleine wijtingen van ongeveer 20 cm gevangen en allemaal terug om nog wat te groeien, zal de volgende keer wel eens naar dishoek gaan proberen! Leo uit putte die Belg komt er wel eens uw kant uit!

Groeten Paul uit bruggePaul uit brugge=== Zaterdag 15 november 2014 ===


Verlaat bericht van donderdag,gevist tussen Westkapelle en Domburg.Laag water om 12,10u eerste lijn te water om iets voor 10u en gestopt om 15,30u,vangst 35 of 36 vissen waarvan 10 terug in zee en 25 voor de pan,samen 2,950kg beste vangst van het jaar.Plezante visdag gehad en terug 120km naar Kontich, zo zou het altijd moeten gaan maar meestal is het wel anders,nu pieren tekort en moeten stoppen en anders pieren over.....Karel.Van Wesemael Karel=== Zaterdag 15 november 2014 ===


nacht vrijdag op zaterdag plaats vlissingen met afgaand water

2 scharren en heel heel veel wijting net wel net niet maats gewoon weg leuke bezigheid

hadden droogweer en bijna windstil heerlijkmichel=== Vrijdag 14 november 2014 ===


beste zeevissers,

vandaag maar eens gaan vissen samen met mijn vader vanochtend om 6.30u vertrokken uit axel!

om de vele scharren te gaan verschalken waar over word gesproken! plaats van bestemming: tussen westkappelle en domburg!

gevist van 8u - 15u om 12.55u laagwater! voor de rest onbekend daar! maar er kwamen er meerdere staan dus we dachten gaat vast en zeker goed komen!

NIET dus ik heb op al die tijd maar 1 tong van 25cm gevangen! me pa 4 scharren en 1 bot! dus viel tegen maar ja niet iedere dag is hetzelfde he!

iedereen nog veel visplezier en vangse!!

Gr.axels vissertje=== Vrijdag 14 november 2014 ===


Gisteren samen met maat René voor twee dagen naar de Noordpier getogen. Toen we 's ochtends aankwamen bleek er een wedstrijd en nauwelijks plek. Op ongeveer 1200 meter geprobeerd. Samen maar 1 bot en klein gulletje. Om 15.00 uur weg gegaan en besloten om in plaats van de dag daarna het 's avonds/'s nachts te proberen. Om 21.00 uur was er genoeg plek. Gevist tot 01.00 uur. Samen 22 scharren, waarvan 20 maats en 10 gullen waarvan 3 maats. Op zeepieren en gezouten pieren.Kees=== Vrijdag 14 november 2014 ===


beste medevissers,

Bij deze geen vangstbericht maar ik wilde even laten weten dat er ZATERDAG 15-11-2014 een wedstrijd van WSV REIMERSWAAL gevist word aan het NOLLESTRAND te vlissingen.

Wilt u hier a.u.b. rekening mee houden. De wedstrijd is vorig jaar al aangevraagd bij sportvisserijnederland. Er is plaats zat op het strand en als we rekening met elkaar houden kunnen we allemaal vissen.

de wedstrijd begint om 11.30 tot 15.30

vriendelijke groet,

joost de dreu.   WSV REIMERSWAALjoost de dreu=== Vrijdag 14 november 2014 ===


Beste zeevislanders,

Afgelopen woensdag met vismaat Badr afgesproken om te gaan kijken of we wat scharren konden vangen vanuit de kayak. Mede dankzij het vangstbericht van de Middelburger gekozen voor het strand tussen Domburg en Westkappele. Met een zuidenwind 3-4 is dit te doen wist windfinder ons te vertellen. Ook de webcam van strandtent de Oase ter plaatse gaf aan dat de branding meeviel. 400 gram pieren en 100 gram zagers opgehaald in BoZ en zonder fileleed rond 11u aangekomen achter de Golfbaan. Kayaks afgeladen, spullen erin en de trap opgezeuld. Pff nat van het zweet even uitgewaaid en toen afgedaald. Er stonden aardig wat vissers en na een praatje bleek dat er behoorlijk gevangen werd. Mooie maatse scharren en af en toe en wijting. Snel de Kayaks het water in en zonder probleem door de branding. Op een 500meter uit de kant op zo'n 6m water het anker laten zakken. Er liep een aardig ebstroompje, te stevig om zonder ankers te vissen. Twee hengels met afhouders, kleine haakjes en een stukje pier eraan, grote bocht in de lijn en wachten maar.

Het begin was taai, maar na het eerste aarzelende kwartier, kwam het eerste visje binnen: een meuntje. Vanaf dat moment tot de kentering om 14:30 geen draai zonder vis gehad. Ik had me stevig aangekleed, maar ik kreeg het echt warm. Hengel beazen, ingooien, bocht in de lijn en in de steun, andere hengel binnendraaien, vis eraf, opnieuw beazen, ingooien enzovoort. Rond de kentering viel de vangst even stil, om een half uurtje later weer op gang te komen. Met de vloed kwamen ook de golven. Niet dat we daar last van hadden op zee, maar de branding kon je nu duidelijk horen. Rond half 5 met een prachtige zon aan de westelijke hemel besloten om terug te gaan. Samen zeker 100 vissen gevangen waarvan ongeveer de helft schar, een hoop wijting aangevuld met wat meuntjes, bot, schol en tong. Opvallend was dat er twee soorten wijting gevangen werden: zilveren dikke wijtingen en wijtingen met wat meer geel erop die eigenlijk allemaal zeer dun waren. Alles gevangen aan afhouders en de pieren waren duidelijk favoriet. Ik zelf heb alle goedgehaakte en kleine vis (<25cm) laten zwemmen en had 16 scharren mee. Badr was iets minder kieskeurig en had zeker het dubbele.

Prachtige visdag gehad met mooi weer en goede vangst. We moesten alleen de branding nog door.. En juist daar ging het mis. Er stond nu een vieze branding met grote golven die kort achter elkaar dicht op het strand omsloegen. Een rustig momentje gekozen om te landen en alles leek toch nog goed te gaan tot Badr letterlijk 5 meter van het strand in een grote golf zijn punt niet recht kon houden, dwars kwam te liggen en omsloeg. Hij stond binnen 10 seconden weer overeind en op het strand met kayak, maar het kwaad was al geschied. Twee hengels, tal van klein materiaal en al zijn vis lagen in de branding. Ik zelf moest nog aan land komen dus kon niet meer doen dan wat drijvende spulletjes pakken. Jammer dat een mooie dag zo moest eindigen. Respect voor Badr die heel kalm en positief bleef in K*situatie, daar kan zijn kickboxende naamgenoot nog wat van leren.
Helaas geen fotos onder dit bericht, zou niet weten hoe je die gelijk van je telefoon erop kan zetten.

Iedereen goede vangst & groetenRagnar=== Vrijdag 14 november 2014 ===


13-11-2014, Vanuit Vianen (Ut) aas wezen halen bij Brouwers in Bergen op Zoom en vol goede moed op weg naar het strand van Westkapelle.

Om half 10 de hengels uit gegooit en om 12,15 lw dus alle vertrouwen op een mooie vangst, om 10.00 uur liep het helemaal vol met medevissers die hun geluk ook wilden proberen. Om 12.00 verder gevist met 1 hengel door hengelbreuk( dag 200 euro) Helaas is het gebleven bij 1 schar en een gul van 55cm en dat  terwijl ik toch op gemiddeld op een afstand viste van 140 meter, de dag ervoor giga werd gevangen volgens de locals,  om mij heen ook weinig of niets zien vangen gestaan tot 15.00uur en toen weer richting huis gegaan om 18.30uur pas thuis door de mega files op de weg pffffff.

Wel een prachtige dag gehad wat het weer betreft. Veel aas over dus zondag maar weer proberen.

Wilco van Bergen

 Wilco van Bergen=== Donderdag 13 november 2014 ===


Vandaag , eh gister om 18.00 uur naar dé noordpier gereden. t was niet druk meer, plek genoeg.. Een plekje net uit de wind op 1600 meter René je hebt gelijk, wat een troep laten mensen achter. Neem gewoon je eigen afval mee......

Snel de hengels klaarmaken en gooien maar. Al snel de eerste schar op het droge. Na 7 scharren kwam er nog een gul boven water en dat was het.

Lekker gestaan en wat gevangen.

Groet K.K=== Donderdag 13 november 2014 ===


Vandaag van 08.00 u tot 14.00u gevist in Cadzand, aan hotel de blanke top.Weinig last gehad van ondermaatse wijting, die vorige week in grote getale aanwezig was. Nu was de schar aan de beurt , in totaal kon ik vandaag 19 maatse scharren strikken, waarvan enkele heel mooie exemplaren. Verder had ik nog een 5-tal maatse wijtingen , een bot , en als klap op de vuurpijl een vette najaarstong van maar  liefst 720 gram en 41 cm. Mijn dag is dus meer dan geslaagd. Nu een paar dagen niet vissen , vanwege het slechte tij, maar volgende week zijn we weer van de partij

Vang ze

Frankfrank de beule=== Donderdag 13 november 2014 ===


Vanmiddag weer de Banjaard aangedaan, schitterend weer met vlakke zee.

Helaas de schar liet zich de eerste uren niet zien, wel 4 zeebaarsjes, 3 kleine platvisjes en 1 zeebolkje.

Ook vele missers, gewoon klein spul op haakje 6.

Pas het laatste half uur voor vertrek ving ik 3 maatse scharren en een flinke wijting voor de pan.

Al met al een leuke vismiddag maar wacht nog steeds op de giga scharren van verleden jaar.

Groet JdeVJohn=== Donderdag 13 november 2014 ===


Hallo,

Een kort berichtje na een wijting 3daagse. Zondag- en maandagvoormiddag 9 en 10nov gevist op de gevaarlijke golfbrekers in Duinbergen(Knokke) gevist, 1 uur voor eb tot 1 uur erna, tesamen 3 gulletjes en wijting à volonte. 1 uur max tijdslimiet na eb respecteren want dat maakt de golfbrekers gevaarlijk(lopen eerst in het midden onder water). Woensdagavond 12nov in Raversijde met 2 collega's tot 23u gevist(voor eb, vanaf het strand + 100 m ver). Doubletten en tripletten wijtingen zoveel je wenst.

Geen andere vis bij mij, bij de collega's wel, 1 schar en 1 ondermaatse zeebaars. De komende weken ga ik in het donker op zoek naar schar richting Belgische westkust,

Aan iedereen, veel visplezier!Stephan=== Donderdag 13 november 2014 ===


Zoo, gaan we weer. Gisteren om 04.00 opgestaan, gaan werken. Bakkie gedronken en toch maar richting Ijmuiden gereden , weer mooie zageres gehaald bij Hermans.

Op de Noordpier aangekomen, bij de bocht +- 1800 mtr, alles klaar gezet maar jongens wat een klere zooi laten de medevissers achter.Ik heb een grote platic tas vol met plastic zakjes, haken doosjes, afhouder zakjes en blikjes en nog veel meer opgeruimd. Bedankt hiervoor, heb ik toch wat te doen. Mijn plan was om tot hoogwater te vissen(volgens de getijden app op mijn telefoon om 19.07). Zolang het licht was heb ik een paar kleinde wijtings gepakt en terug gegooid. Tegen de schemer een paar grote aanbeten maar niets eraan, grote krab die zich op de stenen eraf liet vallen. Toen werd het donker en de haalde ik er een gul uit van 55 cm(voor mij de grootste tot nu toe) daarna zware aanbeet en zwaar binnenhalen, zaten er 2 gullen aan 1 lijn, volgens mij een tweeling want ze waren allebij 42 cm.

Daarna weer alleen maar kleine wijting, omk ongeveer 21.30 afgetaaid.

Rene,

HoofddorpRene, Hoofddorp=== Donderdag 13 november 2014 ===


hoi mede vissers,

woensdag 12 november, op het nollestrand te vlissingen wezen vissen,

van 09.45u tot 13.45u (met LW om 11.30u)

gevist met 2 hengels, 1 met overwegend zagers op de haken en 1 met pieren op de haken,

haken binnen de 5 á 6 minuten helemaal schoon..

vangst:

1x wijting (19 cm) mooi in de lip gehaakt (nog met afgaand tij en op de zager)

1x spuitaaltje (5 cm) (opkopmend en met pier}

1x gifgroene bot (+- 20cm) (opkomend en met peir)

alles zwemt weer

ging eigenlijk om de schar te belagen...

maja volgende keer beter

grJelle=== Woensdag 12 november 2014 ===


Met 3 Dreischorse vissers naar t strand.

Maandagavond nog een poosje met Jan-Willem en Henk naar het strand geweest om het aas overgehouden aan de eilandwedstrijd op te vissen. Dirk moest op het laatste moment afhaken ivm andere beslommeringen. Zo rond een uur of acht voor de eerste keer ingegooid, een hengel verweg en eentje dichtbij. Op de dichtbijhengel al gelijk een meuntje, de verre hengel bracht gelijk al een doublet met een mooie schar en een maatste wijting. Ook bij Henk was de eerste draai een meuntje, gevolgd door een dikke najaarstong van 37 centimeter. Jan Willem begon met een schar gevolgd door een meuntje. Ook drie andere vissers die naast ons stonden vingen regelmatig een visje. Na drie uurtjes netto vistijd was het aas op en werd het tijd om te gaan maffen. De stand was:

Henk; 1 meuntje, 1 tong, 1 steenbolk, 1 zeebaarsje, 1 noordzeekrab

Jan Willem; 1 schar, 1 meuntje, 1 wijting, 1 noordzeekrab

Niek; 4 mooie 25+ scharren, 1 meuntje, 1 wijting, 1 gulletje

In totaal 7 vissoorten en 1 schaaldiersoort, t was een mooie visserij, kostelijk weer en weinig materiaalverlies. We waren net op tijd weg om een confrontatie met de parkeergestapo te voorkomen.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 12 november 2014 ===


Hallo medevissersrnVandaag wezen vissen aan het strand bij Vlissingen samen met mijn vader. Om 9:30 uur lagen onze lijnen te water en om 14:00 uur weer ingepakt.rnWe hebben lekker gevist gelukkig niks verspeeld, wel bijna onze spullen weggespoeld toen de Nile river even langs kwam. Vissers die naast ons zaten hadden minder geluk die waren der hengelsteun kwijt. Heb het nog niet vaak gezien dat het water zo snel wegtrok van het strand en nog sneller terug kwam. Wij zagen het gelukkig op tijd aankomenrnde vangst 9 mooie scharen om mee te nemen. en nog 8 visjes terug gezet waarvan 2 scharretjes, 3 zeebaars en 3 wijting!Adriaan m=== Woensdag 12 november 2014 ===


Hoi Vissers

Net terug van een dagje strand plaats delict Dishoek,beginnen te vissen 3 uur voor laagwater en gestopt om 14.30 eerste paar draaien leverde mij een paar scharren op en een paar wijtingen,bij maat Swa lukte het niet zo best  hij had een paar keer lijnbreuk.Toen nog een praatje gemaakt met een koppel sympathieke Belgen uit de kant van Brugge, hij was ook fanatiek visser en viste veel aan de Belgische kust en in Cadzand zwarte polder waar sinds jaren de vangsten weer goed te noemen zijn volgens hem. Vervolgens leuke visdag gehad en de totale vangst was voor Swa 9 scharren en 7 wijting 1zeebaarsje en 2 meun,Leo 6 scharren 1 botje 3 meun en een wijting of 15.Naast mij stonden nog 2 vissers uit BoZ en zij hadden niet zo heel veel zeiden ze toen ik een praatje ging maken hadden ze samen 4 scharren en wat wijting,zo dat was het weer en tot de volgende zitting.Leo uit Putte=== Woensdag 12 november 2014 ===


Maandag gevist op het strand van Wenduine 19u00-23u00.

Zeer veel wijting en 5 scharren van boven de 30cm. De scharren gingen naar een collega visser en ik heb 13mooie wijtingen van boven de 30 cm mee naar huis en enkele kleintjes die de haak te diep hadden ingeslikt helaas. Die kleintjes worden dan maar gedroogd vind het zonde om dode vis zo maar aan de meeuwen of aan de krabben te voeden.

Al bij al een zeer goede visvangst maar 1 keer gedraaid zonder vis en vele trios en dubbels als aas heb ik zelf gestoken tappen gebruikt.Jurgen=== Woensdag 12 november 2014 ===


Dinsdag gevist van 08 tot 1230. Mooie scharren, slechts 2 draaien zonder vis. Je moest wel wat verder gooien om ze te vangen.Jan=== Woensdag 12 november 2014 ===


Na de prima vangst van zondagmorgen, kriebelde het al weer... Dinsdagmiddag snel pieren en een pakje tappen gehaald bij Kees van de Fixet. Om 20 uur stond ik aan het strand bij de baaien. Het water ging slecht weg ( bijna doodtij) en er was nul stroming, dat merk je direct aan de vangsten! Regelmatig kwam er een visje boven maar geen doubletten. Gevist tot 22.15 ( woensdag is weer een werkdag...

Vangsten waren goed: 6 meuntjes, 4 botten waarvan 2 mee omdat ze diep gehaakt waren. Als je de moeite neemt om ze te fileren en te ontvellen is het een prima visje! Verder 8 scharren die mee mochten en de laatste draai kwam er als kers op de taart nog een dikke najaarstong binnen. Vis moest wel van ver komen en had een voorkeur voor de lekker ruikende Franse tappen. Verder was rollood productiever als ankerlood, maar ik vertel nu hetzelfde als " de Middelburger" die prima tips geeft in zijn vangstberichten!

Het was weer een prachtige avond, wat hebben we toch een mooie hobby!Jeroen=== Woensdag 12 november 2014 ===


hallo vissers gister wezen vissen noordpier wijk aan zee  gevist van 12.30 toi 18 uur

gevist met messen pieren en ingezouten pieren  resultaat voor mijn doen niet zo slecht

maar echt niet zo tevreden de vangst 2 gulletjes van 39  en 46 cm 3 panscharren en 1 dikke bot 37 cm

een hele grote gul aan mijn breeklijntje  maar helaas de wartel  van mijn vaste lijn kwam vast te zitten

poos gewacht maar niks. ineens was de lijn net boven de wartel gerafelt los .niet getreurdt over 14 dagen

opnieuw proberen gr Ton

p.s.  wel werdt er door andere vissers gevangen maar ook matigton=== Woensdag 12 november 2014 ===


Beste medevissers,

2 vangstberichten in 1.

Zondagavond gevist (LW 21.23) aan de Baaiweg. Resultaat 1 maatse wijting, 4 ondemaatse wijtingen, 1 zeebaars van 41 cm (zwemt weer), 2 scharren, een 6-tal meunen en, geloof het of niet, een tarbot van 35 cm!!! Een belgische medevisser nam mijn twijfel weg en kon mij inderdaad vertellen dat het een tarbot was. Deze had ook 'middags gevist en kon melden dat er over de linie lekker werd gevangen.

Vannacht (11-10) weer gevist (22.40 LW) aan de Baaiweg.  Resultaat 17 bakscharren, 2 meunen en 1 minibaarsje.

Beide keren gevist met aan 2 hengels 2-haaks wapperlijntjes, haakje 4, van ca. 40 cm 5.6 kg amnesia. Ze moesten wel van ver komen.

Trillende toppen toegewenst!!!!!Kees=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Hallo medevissers, Maandagavond ben ik aan het strand tussen Vlissingen en Dishoek gaan vissen. Gevist van 19.30 tot 23.30 uur met 1 hengel, als aas een ons pieren aangevuld met mesheften (uit de diepvries). Het waaide best behoorlijk, maar het was zeker niet koud. Bij de 2e keer indraaien zat m'n lijn zo vast als een huis(of schip misschien?) Het boeltje afgetrokken en zelfs de voorslag kwijtgespeeld. De 3e worp in onverstand zonder voorslag ingeworpen, waarna er in Zeeuws Vlaanderen ongetwijfeld een ruit is gesneuveld. Na deze zeer moeizame start overgestapt op m'n spoel met dynema lijn en hier gelukkig de rest van de avond zonder verlies van ander materiaal mee kunnen vissen. Direct daarna 2 mooie maatse scharren naar binnen 'gesleurd' , kijk dat geeft de burger weer moed ! Eindresultaat : 9 mooie scharren (targeted species) mee naar huis, al het andere spul zwemt (hopelijk) weer ( kleine wijtingen, een steenbolk, kleine zeebaars en een puitaal denk ik) Uiteindelijk voor mijn doen een zeer succesvolle avond ! Ga ik zeker binnenkort weer eens proberen. Veel visplezier, JohnJohn Janse=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Hallo medevissers, Maandagavond ben ik aan het strand tussen Vlissingen en Dishoek gaan vissen. Gevist van 19.30 tot 23.30 uur met 1 hengel, als aas een ons pieren aangevuld met mesheften (uit de diepvries). Het waaide best behoorlijk, maar het was zeker niet koud. Bij de 2e keer indraaien zat m'n lijn zo vast als een huis(of schip misschien?) Het boeltje afgetrokken en zelfs de voorslag kwijtgespeeld. De 3e worp in onverstand zonder voorslag ingeworpen, waarna er in Zeeuws Vlaanderen ongetwijfeld een ruit is gesneuveld. Na deze zeer moeizame start overgestapt op m'n spoel met dynema lijn en hier gelukkig de rest van de avond zonder verlies van ander materiaal mee kunnen vissen. Direct daarna 2 mooie maatse scharren naar binnen 'gesleurd' , kijk dat geeft de burger weer moed ! Eindresultaat : 9 mooie scharren (targeted species) mee naar huis, al het andere spul zwemt (hopelijk) weer ( kleine wijtingen, een steenbolk, kleine zeebaars en een puitaal denk ik) Uiteindelijk voor mijn doen een zeer succesvolle avond ! Ga ik zeker binnenkort weer eens proberen. Veel visplezier, JohnJohn Janse=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Hallo Medevissers.

Dan nog mijn vangstbericht, vandaag bij oranjezon gevist van 2 uur voor hoog tot 1 uurtje na 3 leuke baarsjes rond de 45 cm op kunstaas maar zwemmen weer vrolijk verder.

MarcoMarco=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Na de vangstberichten van afgelopen weekend kon ik het niet laten...

Ochtenddienst op maandag en middagdienst op dinsdag met laag water om een uur of tien. Dat moest goed komen.

Wat zagers en pieren gehaald en door naar Vlissingen. Ik was de tweede die aankwam. Een vak of wat naar links zag ik ook al een lampje branden. Op mijn gemakje de boel in orde gemaakt. Intussen verschenen er nog een paar lichtjes op het strand. Met het waadpak een eind erin gelopen en daar gingen de eerste pieren en zagers het water in. Al snel de eerste aanbeet maar bij het binnendraaien liep ik vast op de zandbank. Lood en twee haak lijnen bleven achter. De derde haak lijn bracht de eerste schar op de kant. Meteen een mooie maatse.

Een deel van de avond met rollood gevist vanwege die kleirand. Heel de tijd met water lijnen gevist. Met opkomend water was ik de laatste die naar huis ging met nog een kleine wijting die de laatste pier had opgeslokt.

Uiteindelijk 19 scharren gevangen waarvan slechts een onder de maat. De rest zat allemaal rondom de 25 cm. Ook 21 wijtingen op de kant gekregen. Hierbij veel kleintjes en een aantal heel magere, maar ook een aantal die wel mooi aan de maat en goed op gewicht waren.

Dus de eerste keer kustvisserij van dit jaar voor mij verliep weer erg lekker. Misschien over een weekje of twee weer eens gaan...Rob=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Vandaag 11/11 (feestdag in België) gevist aan de Walcherse kust.

Prachtig weer, wind in de rug. Gevist van 8.00 u tot 13.15 u.

Een 40-tal vissen gevangen, voornamelijk schar maar ook magere wijting en enkele botten.Willy=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Beste,

Gisterenavond 10/11 en deze ochtend 11/11 (na een kort nachtrust dus) gevist in Middelkerke, B. Gisterenavond was een voltreffer, met heel veel wijting. Helaas meer dan de helft ondermaats. Platvissen kregen bijna geen kans...

Deze ochtend was het heel wat minder. Met 4 hengels slechts 7 platvissen meegenomen die groot genoeg waren. Ongeveer even veel visjes waren te klein en kregen de vrijheid. De vangst deze ochtend bestond uit bot + schar (ongeveer even veel van beiden)

Gevist met verse tappen, diepvries en gezouten pieren.Fizzle=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Na het lezen van de goede berichten over schar tussen Domburg en Westkapelle,  ben ik er op uit getrokken maandagavond. Plaats delict: golfbaan Domburg. 2 hengels met nylon, er stond een flinke branding. Als aas had ik Franse tappen  (waren favoriet) & wat zoute pieren.  Portugees - & rollood gebruikt. Als onderlijn een 2 haaks dwarrellijn. Haakmaat 4. 

Om 20:08 ging de eerste onderlijn de zee in. Uiteraard die 20 meter extra gepakt doordat ik een waadpak droeg.  Heel de avond zat de beet erin. Ben gestopt om 00:00. De vangst: 6 botten waarvan 2 de 40 cm net niet haalde. 4 schar 23, 25, 28 & 29 cm,  2 miniwijting  (retour ). Al met al toch lekker bezig geweest en vis kunnen vangen.  De bot is gefileerd. Vraagje : 1 schar heeft donkere vlekjes op de bruine zijde. 

Vis ze en svp ook ff de moeite nemen om een berichtje te schrijven waar ik dan weer wat aan heb voor de volgende keer. 

  volle maan=== Dinsdag 11 november 2014 ===


gisteravond gevist in catzand 3 uur afgaant 2uur opkomen 9 scharren 10 wijtingen maat 6 scharren 6wijting veel kleine vis.lekker weer.8 graden.patrick huylebroeck=== Dinsdag 11 november 2014 ===


Wederom 2 vangstberichten ineen. Op zondag in namiddag naar de Baaiweg gereden, hier gezellig met 2 jonge mannen staan babbelen die vanwege de slechte vangsten bij De Banjaard naar Westkapelle getogen waren. Ze combineerde het vissen met hun andere hobby: via de radio luisteren naar de voetbal verslagen. Ze waren zuinig met aas omdat er weinig pieren in hun aasbakje zaten. Vanwege de korte afstand die ze gooiden en de zeebaarsjes die ze vingen maar een aantal slikzagertjes afgestaan. Later tegen de schemering aan zelf begonnen met vissen met afgaand tij. Ik had mezelf duidelijk op de verkeerde plaats gezet want over de vangst kan ik kort zijn: Niets, nog geen beetje gezien.

Op maandagmiddag rond hoog water dan nogmaals naar de Baaiweg en nu iets verder gelopen. Goed naar het water gekeken waaruit je mooi door de stroming en golven kon zien waar het dieper was en daar een plaatsje gezocht. Hier nog een zeer vriendelijke Belgische visser ontmoet die met een pilkertje en aasbal aan het vissen was. Snel mijn hengels opgetuigd en aan de slag. Beide hengels met de eerste draai vis, kleine zeebaars (tussen de 25 en 30cm), daarna even niets en weer een kleine zeebaars. Door goed opletten op tijd door een zwin heen gewaad zodat ik weer dicht bij de branding kon staan. Kort daarop kwam er een mooie schar op de kant, meteen op de andere hengel gevolgd door een flinke zeebaars (schar 32cm, zeebaars 71cm).

Kort daarop zonder pieren, dus Pim, ik kwam er weer tekort. Dan maar de tappen in stukjes snijden en die aan de haak. Inmiddels was het bijna laag en het gas van de lamp bijna op. Ik kon nog niet zien dat de top van de linkerhengel een kleine aparte trilling liet zien. Op dat moment was er ook een flinke golf dus eigenlijk twijfelde ik. Toch maar laten liggen en verder niets gezien. Totdat ik in ging draaien en het gevoel had dat de boel muurvast zat. Na even trekken en pompen kwam er beweging in maar wat ging dat zwaar! Op dat moment ga je denken of je dit al niet eerder gevoeld hebt of je kan raden wat er nu weer boven gaat komen, maar gezien er verder niets bewoog dacht ik aan flink wat groen. Na flink door draaien kwam er vis door de golven en het leek op een flinke platvis, nou wat heet flink! Een tong van 54cm en 1,6 kilo. Ik kan met niet herinneren dat ik ooit zo'n grote tong gezien heb. Iedereen die een wat grotere tong van de haak heeft gehaald weet hoe lekker ze zich dan kunnen verzetten dus het was bijna niet te doen om deze vast te pakken met 1 hand en dan de haak los te maken. Tong in het zand gelegd en zo de haak maar los gemaakt. Vrij kort na deze vangst gestopt omdat het al het aas op was en de gasbus van de lamp leeg. Nu de komende tijd helaas druk dus wat minder tijd om te vissen. Hopelijk dit weekend nog een mogelijkheid anders wordt het 2 weken wachten.Jean-Pierre=== Dinsdag 11 november 2014 ===


       Hallo  Medevissers

Gisteren gaan vissen met opkomend tij op de Westerschelde . Heb 3 platvisjes een zeebaarsje een steenbolk

en een gul van 73 cm gevangen. Gewoon de vis moeten binnen pompen,kreeg hem niet gedraaid.

Dit op een gewone platvisonderlijn met een klein haakje.Een wonder dat ik die heb binnen gekregen.

             MVG groeten Marc U uit EssenMarc U=== Maandag 10 november 2014 ===


Net terug van vissen in cadzand,heerlijk weertje wind in de rug.

Vangst redelijk 10 wijting 4 scharren 1 gulletje 39cm.gevist links van ph.6

Direct in de diepe op het laatst veel last van vastzitten....en ja boeltje kwijt

Dus let op daar 20 meter van het hoofd af

gegroetedwin misilje=== Maandag 10 november 2014 ===


Hallo Allemaal

Vandaag ATV. Da's balen; een dag niet werken, je vrouwtje 's-middags niet thuis dus eigenlijk verplicht visssen. bah, bah en nog eens bah.Dus mezelf maar eerst naar Rinus, Eagle Hengelsport In Rotterdam gesleept om 50 van die vieze pieren te kopen. Hjuch!! wat een vieze beesten en als ik ze niet gauw aan mijn haken zou doen, zouden het nog lang van die vieze beesten blijven, zo vers waren ze. 50 stuks was genoeg, want ik had nog voldoende aas over van afgelopen zaterdag oftewel de Eilandwedstrijd. Dus nog harder stinkende pieren, zagers, slikkies en mesheften. Dan naar de Waterweg; eerste 2 stekken bezet, 3e stek ook al geen plek (waarom moet nu iedereen gelijktijddig met mij gaan vissen. He, ik ben vrij op een doordeweeksedag dan wil ik op MIJN stekkie staan. De 4e stek 2 x geworpen en mijn maat gelijk 2 onderlijnen kwijt omdat hij niet ver genoeg kon werpen. Dan maar paal 10. Om 13:30 uur aangekomen, nog maar 1 plaatsje vrij op die parkeerplaats en ik dacht nog meer van die ATV-ers, maar nee hoor, deze mensen hadden het geluk vandaag te mogen werken. Direct naast het vlonder gaan staan en een beetje hoog op het talud gebleven om veel lijn uit het water te houden, want het stroomde weer eens verschrikkelijk hard. Hengel 1 een jo-jo 125 cm met dito dwarrellijn 37/00 Fluorocarbon 9,8 kg en 1/0 haak er aan. Een cocktail van mesheft, steekzager en twee oude pieren op de lijn, waarvan de mesheft halverwege de vlucht Maassluis wenste af te stappen. Maar goed, nog voldoende aas op de lijn. Na een kwartiertje een paar keer zacht doorbuigen van de hengel en een knappe steenbolk van 24 cm kwam eens kijken of ik ook zo'n lelijke kop had als hij zelf. Ho, Ho, niet inkoppen, want deze kon ik zelf ook wel verzinnnen. Op de andere hengel een 3-haaks paternoster met 35 cm 6,8 kg Amnesia dwarrellijntjes en haakjes 4 voor de wijting, schar en steenbolk. Hier op afwisselend slikkies met pier, zager (of stukje) met pier of Pier met stukje mesheft of 1 of 2 verse pieren opgeprikt. Het maakte niet uit; allemaal ving het niets, of nauweljks iets. Zalig weer voor de tijd van het jaar. Een stevig windje schuin van achteren en soms vlagerig vanaf op zij. Na zo'n 4,5 uur gestopt met als resultaat 2 mooie wijtingen van dik+ 30 cm, 1 onderlijn kwijt, 5 vrij grote steenbolken en 3 kleintjes (terug) en 1 bot ca 30cm. Mijn maat Joop had 1 botje 3 onderlijnen kwijt, 6 steenbolken, waarvan 2 terug en 1 rammeling op de hengel zodat-ie bijna uit de steun werd gerukt, maar je kan het al raden:  geen vis. Vieze handen, die stonken naar het oude aas en vis, vuile hengels, kapotte onderlijnen moelen die ook weer eens afgespoeld moeten worden. Sjonge, jonge, wat een sport. Ik ben bang dat ik as zondag ochtend weer moet gaan vissen. Misschien op een ander plekje, misschien met ander weer, misschien met een andere maat, misschien met ander aas, misschien met mijn andere....,ja ik weet het niet meer welke andere, maar zeker weten zie ik jullie bij de Krabbe Trofee op 29.11.

Vang ze allemaal en tot ziens aan de waterkant.

Jan Romeijn

HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

 

 

 

 Jan Romeijn=== Maandag 10 november 2014 ===


Hallo medevissers,

Maandag gevist van 9:00-13:00. Plaats: zoutelande, Mooi visweer: lekker zonnetje maar wel erg veel wind windkracht 4-5 tegen. voor laagwater (10:00) een minischol gevangen. in het uur na de kentering nog 1 minischar en 1 panschar gevangen voor de rest niets! Als aas Zagers en wapperlijnen gebruikt. Aan het einde van de vissessie hebben we enige panschar ook maar de vrijheid gegeven. Als ik zo naar de vangstberichten kijk wordt er weer volop vis gevangen aan de Walcherse kust, helaas niet voor mij. drie vissers rechts naast mij hadden in totaal 2 Schar. Ik denk dat de wind de hoofdoorzaak van de slechte vangsten was, hierdoor gooi je snel 30-40 meter minder ver. Volgende keer ga ik het eens met pieren proberen en met minder wind.

Hartelijke groeten,Thomas=== Maandag 10 november 2014 ===


Visvrienden

om teleurstellingen bij vrije en competitie vissers te voorkomen wil ik jullie er op wijzen dat de volgende wedstrijden gepland staan voor aanstaande zaterdag

11:30   14:30 uur      Zoutelande speeltuintje  EGHV Goes

12:30   16:30 uur      Zoutelande kustlicht       zeevissport  vzw

11:30   15:30 uur      Vlissingen nollenstrand   WSV Reimerswaal

12:00   16:00 uur      Vlissingen nollenstrand   ZHC de Makreel

wij willen u vragen hier rekening mee te houden

je kunt deze agenda natuurlijk ook gebruiken om te zien hoe gezellig het is bij zo'n clubwedstrijd

dank en groeten Johnny EGHVJohnny=== Maandag 10 november 2014 ===


Deze ochtend van 9 tot 12u het strand aan de Boulevard in Vlissingen onveilig gemaakt en ik was niet alleen maar later meer daarover.

Het begon heel stil, eerste uur geen tik gezien, daarna rond het keren van het tij begon het te lopen, geen enkele draai was zonder vis. Tot de schipper van de River Nile het nodig vond om eens te komen kijken of zijn favoriete restaurant al open was. Nu weet ik wel dat je op genoemde plek altijd moet uitkijken voor de scheepvaart, maar deze heer kon in mijn emmer kijken hoeveel vis ik al had om mee te nemen. Hij vond dat meer als genoeg, letterlijk alles heeft gedreven, heb nog gespurt om het meeste droog te houden helaas niet ver genoeg weggezet enkel m'n emmer met vis, die ik gelukkig in handen had heeft niet gedreven.

Na de doortocht van deze boot eerst mijn hengels mogen opvissen, gelukkig dreven ze, bijna alles kunnen terugvinden, enkel een rijgnaald en een hengelsteun zijn in de golven verdwenen, helaas ook een beugel van een molen afgebroken en ik zijknat tot aan mijn edele delen. Nog even doorgevist, maar dit was nogal koud en de vis was ook de meubels aan het redden denk ik, want geen beet meer gezien.

Wat is er meegegaan naar de pan, 1 wijting 27cm, 4 scharren en 5 krabben (kan je lekkere bisque van maken) diverse scharren en 1 zeebaarsje van 15cm teruggezet, met het zeebaarsje afgesproken dat hij terug komt als hij 50cm is.Erik=== Maandag 10 november 2014 ===


Zondag 10/11 samen met mijn vader gevist aan de Belgische westkust, 1u voor laag tot 2u na hoog.
Resultaat maatse vis op 4 hengels: 21 bot, 24 schar, 15 wijting en 1 mooie baars.

Beste vangst op wapperlijnen van 40-50 cm.

Bij laag wijting en schar, bij hoog (dikke) botten en een baars. 

Nog heel wat ondermaatse wijting, scharen een paar vuile scharren teruggezet.

Gr,
StijnStijn=== Maandag 10 november 2014 ===


Hello hard time fishing peeps.

Vrijdagnacht (of ochtend) weer s de sluizencomplex ijmuiden aangedaan. Stond n zeer stevige bries recht in de smoel, met hoge stroming de sluis opkomend. Het viel er niet te staan. Dan maar de zijkant gestaan. Hier steeds kleine beetjes, en bij bewegen van de dobber door kleine zeebaars aangevallen en gehaakt. Bij het keren van de tij, begon het los te gaan. Heb dit niet eerder meegemaakt. Heb niet kunnen bijhouden hoeveel kleine zeebaars ik ving. Denk tegen de 30. Hiervan maar 5 maats waarvan de grootste 50cm en lekker dikgevreten. Oh ja, hiervoor tot aan de kant eentje binnengehaald met gierende slip. Dit moest wel een reus van een zb zijn want bij die van 50cm slipte de molen heel kort en weinig, maar deze nam lijn mee en kwam heel zwaar binnen, vlak voor de kant, zag alleen een glinstering, schiet ie los.... dik balen. Op de kop stond een visser constant vis binnen te halen. Tegen de wind in, en hij stond letterlijk in de golven te vissen. Daar begin ik niet aan.vasily=== Maandag 10 november 2014 ===


Hallo,

Zondag richting Zeeland getogen, en omwille van verkoudheidsperikelen gekozen voor een stek dichtbij de auto: buitenpier Neeltje Jans. Verkeerde keuze zou blijken, gestart omstreeks 9u30 en doorgevist tot 17u30. De eerst 4uren waren gewoonweg belachelijk slecht, enkele piepkleine baarsjes en bolkjes kwamen boven. Naarmate de tij vorderde tot hoogtij iets meer leven in de brouwerij, en tijdens de kentering kreeg ik een ware steenbolkplaag voorgeschoteld. Daar beneden had zich klaarblijkelijk een hele kraamkamer samengeschoold.. enkel prutsvisjes kwamen boven water. Uiteindelijke vangst: 6baarsjes, 1piepklein gulletje, 8 wijtingkjes, 3scharren en een 25-tal bolkjes. Uiteindelijk 3 scharren en 2wijtingen die nipt de minimummaat haalden meegenomen voor consumptie... Goed scharseizoen? Voor de Walcherse kusten aan de monding van de Westerschelde wederom wel, de Oosterschelde-monding wordt blijkbaar weer gemeden door de schar/wijting-scholen... een trend die volgens mij nu al een paar jaar merkbaar is.

Greetz,Tim=== Maandag 10 november 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Met de vangstberichten totenmet zaterdag, zondagavond toch nog eens even getest hoe het werkelijk is met de scharvangsten want aantallen vielen mij hier en daar toch tegen. Na thuiskomst en checken van Zeevisland zag ik dat er, zondag, meerdere goede vangstberichten waren geplaatst. Dacht al, ze zitten er toch echt ....... En hoe!

Zondagavond dus weer de hengels gepakt; gestart om 19.30 uur; LW ca. 21.20 uur; gestopt (maar) drie uurtjes later ... Reden: Simpel, te veel vis ... Vis al een behoorlijk tijdje (zeg jaar of 35) maar ben, vanaf de kant, niet vaak gestopt omdat vangsten te veel, te zwaar werden om mee te nemen. Nou, dat is nu dus wel gebeurd. Het was belachelijk; plek van handeling weer tussen Westkapelle en Domburg en dus ondiep water en behoorlijk stukje tippelen vanaf de auto. De vangsten nu een keertje anders: Welgeteld geen één keer lijnen zonder vis binnengehaald, 2x een enkeltje, 3x doublet en de rest .... Tripletten! Resultaat 76x vis in drie uur tijd; 1 bot en rest alleen maar schar, geen wijting gezien. Van de 75 scharren zijn er 61 in de tas gegaan en daar zat het probleem .... Die werd gewoon niet meer te tillen. Thuisgekomen gewogen: 14,3 kilo. Anders gesteld: 76x vis is ongeveer bijna 20 meter vis!!! In drie uur ... Volgens mij zitten we nu wel echt op de top van de scharvangsten, want dit heb ik niet vaak meegemaakt. 

Toch zijn de vangsten van de verschillende vissers behoorlijk verschillend. Aantal schrijvers geeft al aan dat het samenhangt met werpafstand. Denk dat ook, maar anderzijds: Ik gooi rond de 140-150 meter en dat doen volgens mij heel veel vissers; dus extreem ... Nee. Wat ik wel zie is soms vissers zonder waadpak ... Tsja, dan nemen je kansen volgens mij snel af want op de plekken tussen Westkapelle en Domburg win je hiermee (zeker bij laatste 2 uur afgaand en eerste 2 uur opkomend) snel 40 a 50 meter en dan komt je lood dus bijna 200 meter uit de kant te liggen. Dat heb je volgens mij wel nodig om de schar in behoorlijke aantallen te bereiken.

Verder andere zaken (denk voor velen allemaal bekend maar toch) die ik op de ondiepere plekken doe: Vis altijd met nylon; door golfslag wordt gevlochten lijn heel onrustig (vaak behoorlijke branding op ondiepere stukken) en denk dat dit bij de aasaanbieding onder water doortrilt. En daarbij: Gevlochten lijn gevoeliger voor stroom en wind. Vis altijd met wapperlijnen; ervaring leert gewoon dat schar daar beter op aast. Als aas altijd pieren of tappen, zagers toch echt iets minder daar ... En ik vang dan vaker kleine wijting en baarsjes, voor mij, schar altijd pieren of tappen. Vis altijd ongeankerd. En vangsten in de avond gewoon beter dan overdag omdat schar dan dichterbij de kust komt. Word het water nog ietsje kouder dan komen ze ook overdag dichterbij en worden vangstverschillen overdag/'s-avonds kleiner, maar nu nog: 's-avonds of 's-morgens vroeg. Laatste tip: Loop overdag, bij rustig weer en eb, gewoon eens over het strand van de dijkaanzet Westkapelle naar Domburg en kijk naar het water ... Zeker weten zul je door de veranderingen in het wateroppervlak de trekgaten (oftewel muien) zien ... Potentiële plekjes!!! ;-)

Nou, indien ik komende weken nog ga ik in ieder geval met één hengel; lekker lang aan de waterkant! Tot slot: Op foto scharren uitgelegd op parkeerplek alleen vergeten rode hoofdlampje uit te doen ...... Stom!

Vang ze allemaal komende weken en groetjes,De Middelburger=== Zondag 09 november 2014 ===


Vandaag onze voorlaatste wedstrijd gevist van t,Schietertje uit de Fijnaart van dit jaar.

Kustlicht te Zoutelande was ons parcours.

De winnaar had 17 vissen, goed weer(beetje wind) maar toch een redelijk zonnetje erbij.

Hoofdmoot wijting en schar.

Onze laatste wedstrijd is superspannend want er staan  nu 2 vissers met even veel punten aan kop.

gr gerger lips=== Zondag 09 november 2014 ===


Vandaag van 10:00 - 14:00 uur gevist op Duindamseslag (Noordwijk) met zagers en pieren.

Ik ving een stuk of 8 botjes, waarvan 2 boven de 30 cm en verder een klein zeebaarsje en een klein gulletje (beide zo'n 20 cm).Marco=== Zondag 09 november 2014 ===


Vanochtend het strand van vlissingen bezocht,en jawel hoor de schar zit er dik

in totaal op 3,5 uur een 40stuks gevangen waarvan er 15 mee naar huis konden daarnaast nog wat

kleine wijtingen en steenbolk gevangen die terug naar moeders mochten

bij deze een hele fijne ochtend gehad met wel wat wind maar was nog goed te doen

gr Ed uit RoosendaalEddy Talboom=== Zondag 09 november 2014 ===


Gisteravond voor de eerste keer dit najaar naar de noordzeestranden getogen, gekozen voor het Nollenstrand.

We kwamen om 17:00 aan met een vismaat die nog nooit op het strand gevist had. Er stond een stevige bries schuin op de kop wat verre worpen wat lastig maakte.

Bij het invallen van de duisternis begonne de beten te komen tot de kentering(21:07), toen viel het even stil. Nadat de stroom er weer in kwam kreeg de vis weer honger niet als met afgaand tij darom om 23:15 er een eind aangemaakt.

Mijn vangst was 2 meuntjes, 1 bot 30+, 10 hele mooie scharren, 7 wijtingen en 2 tongen van in de 30 cm. Wel viel het op dat de platvis eerder een zager pakte dan een pier.

Mijn onervaren vismaat had ook een goede start met 10 stuks, wel was hij nog bang om voluit te gooien. Al met al een zeer geslaagde avond, dit met een hengel.

MarcelMarcel de Bont=== Zondag 09 november 2014 ===


Vanmorgen om 5 uur uit de veren en ik stond om 6 uur op het Walcherse strand. Windje in de rug en een gladde zee. Eerste worp een meuntje, tweede hengel een klein scharretje.

Vanaf 7 uur tot 11 uur geen enkele keer meer zonder vis opgedraaid!!! Een hengel met een wapperlijn en grote haak voor... ( gul, wijting) andere hengel 2 bezemafhouders.

Als aas de laatste pieren van Kees van de Fixet , aangevuld met tappen en zoute pieren. Eindstand van 4 uur vissen 45 scharren van 25+. Nog een 20 tal kleinere terug gegooid. En 1 dikke bot.Jeroen=== Zondag 09 november 2014 ===


Zaterdag noordpier geweest 11schar 1weiting .zuidpier was dicht. En zondag voor de bocht buiten zuidpier 2schar 1bot 1gulletje.

Verder doen de gulletjes het voorbij de bocht weer goed. En voor de wedstrijd 15november, telraam mee voor de toegenomen weitingvangsten.

Ook mooie weiting. Succes ,

groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zondag 09 november 2014 ===


Zondag 9 november gevist met Anne aan waterweg 7 ondermaatse steenbolken gevangen weer terug gegooid daarna naar beerkanaal daar 2 maatse wijting en 8 steen bolken ondermaats en weer terug gegooid.Robert=== Zondag 09 november 2014 ===


vandaag even een plekje opgezocht in de buitenhaven blijft jammer dat er niet meer gevist kan worden vanaf de kade

vangst 2 normale wijtingen maar mag nog wel iets kouder worden het zeewater regelmatig een voorzichtige beet 

ferron heeft zijn best weer gedaan michel=== Zondag 09 november 2014 ===


hallo vissers,

Gisteravond van circa 2 uur voor tot 2,5 uur na laag water gevist op het strand tussen Westkapelle en Domburg.
In totaal circa 30 vissen gevangen met 1 hengel. Van deze 30 stuks 21 schar en 2 wijtingen mee kunnen nemen.
Als aas verse en zoute pieren, een paar tappen en een paar diepvries mesheften. Met al deze soorten vis gevangen. De strand/dijkvisser=== Zondag 09 november 2014 ===


Gisteren vanuit Apeldoorn naar de noordpier gereden en naast René uit Hoofddorp gestaan.

Inderdaad vanaf de eerste draai tot aan de laatste draai schar. Naar het lage water toe alleen maar doubletten en tripletten.

Harde wind uit het zuiden vol in de rug. Lekker vissen zo.

Groeten van Jelmer en Andre uit ApeldoornAndre=== Zondag 09 november 2014 ===


Hallo allemaal,

gisternmiddag naar Hermansmarine gegaan om aas te halen, zo hoort het, goede zagers en pieren. Daarna naar de noorpier gereden, was erg druk (15.30) en er werd redelijk gevangen. Gelukkig was er iemand aan het inpakken zodat ik op die plek kon gaan zitten, +- 1700 meter....., ik ga niet graag vlak naast collega vissers zitten i.v.m crossed lines, sommige medelanders, die later op de avond komen als een horde schreuwende aso' jammer genoeg.....

Gelukkig ging het vangen goed, stuk of 14 wijting waarvan 2 maatse, 4 scharretjes en 1 gul van 40 cm.Wat opviel was dat naast mij aan de rechterkant, 2 jongens uit Apeldoorn, vingen alleen maar schar, een plek verderop zeg 40 meter verder terug vingen heel veel gul van 50...60 cm, dus wat er verschillend gevangen kan worden. Ben om 0100 afgetaaid omdat aas op was, al met al een goede visdag.....vang ze allemaal,

Rene ,HoofddorpRene=== Zondag 09 november 2014 ===


Gisteren gevist op de noordpier ijmuiden. Gevist van 9 tot 17 uur met twee personen en 4 hengels.

tijdens afgaand en opkomend regelmatig vis. Uiteindelijk 27 scharren, 1 gul van 40 cm een mini wijting en als klap op de vuurpijl een dikke tong van 43 cm van 1,5 pond!

Heerlijke dag waarbij iedereen om ons heen ook leuk vis stond te vangen.Tom=== Zondag 09 november 2014 ===


Gisteravond gaan vissen in domburg ,2h voor laag begonnen tot 2h na.wind id rug,was heerlijk vissen,aas verse pieren aan dwarrellijn en afhouder.10 mooie scharren mee ,bijvangst was meun en donderpad.Erwin=== Zondag 09 november 2014 ===


gisteren in oostende gevist van laag water tot 2 uur na hoog water , gevist 16 maal wijting , 2 steenbolken en 1 kleine zeebaars en 1 loompje  ,9 wijting mee naar huis de rest terug er is overal goed gevangen op de pier, de wijting is er al nu nog de schar,vang ze .danny d=== Zondag 09 november 2014 ===


Dag zeevissers

Donderdag gaan vissen aan zwarte polder afgaand water en ja hoor ze zaten er  de scharren 

17. Maatste mooie scharren......  11 wijtingen waarvan 6 maatste 

Leuke vooravond en avond gehad 

Grjes  jempijempi=== Zondag 09 november 2014 ===


Zaterdagavond 9 november gevist in Dishoek. Gevist van 16.00 tot 01.00 uur.

Goede vangst: 12 maatse scharren, 1 grote schol, 1 maatse bot, 1 maatse wijting en 10 kleintjes van alles wat.

Gevist op afgaand water, met opkomend water geen beet. Met afhouders en (gezouten) pieren. Ondanks windkracht 5/6 was er goed te vissen.Albert en Roger=== Zondag 09 november 2014 ===


Vismaten,

Vandaag wederom een wedstrijd en wel het kampioenschap van Schouwen Duiveland! Altijd leuk om dit evenement als niet Schouwenaar mee te doen. Rond de 96 nummers waren er op het strand van Renesse uitgezet. Vooraf was het al vroeg  verzamelen in strandtent Our Seaside en wel zo vroeg dat de uitbater er nog niet was! Toen de zaak open ging was het onder een lekker bak koffie wakker worden en gezellig tokkelen.

Daarna was het zaak om de spullen op te pakken en naar het strand te gaan. Ik had nummer 4 en moest naar links. Ik verkoos om te gaan lopen, altijd goed voor de conditie. Spulletjes klaar maken en kennis maken met de buren. Aan de linkerzijde de enigste dame in het veld Elma van de Krabbe en rechts Patrick van t Slot van de Krabbe. Altijd gezellig en altijd leuk. Het beginsignaal om 8 uur en het eerste uur zou ik ver beginnen. In de eerste draai al een wijting van 24. Daarna heeft niemand niets meer gezien. Duidelijk een school wijtingen die langs zwommen en alle haaklijnen meepakten.

Na het uur zou zo'n beetje het tij gaan draaien en zou ik onder de kant beginnen. De portugees 2 x klaargemaakt en onder het kantje vissen. Velen vinden het maar niets maar ik vind het allebei wel wat. Vooral als na de 3e draai met de portugees een bot van 33 het strand op speert. Enfin de visserij was karig en mat en met mondjesmaat kwam er vis uit. Teammaatjes Marcel, Johan en Wim zaten in de vis dus dat zou goed zijn voor HSV Oosterschelde. Na 3 uren vissen kwam er nog een bot van 30 cm uit en zat ik op 87 cm. Elma deed ook goede zaken en wist de botten ook te vinden. Zij wist ook 3 maatse botten te vangen in totaal 82 cm. 

Na 4 uurtjes vissen was de koek op en was de uitreiking et tombola weer in de strandtent. Met de prijsuitreiking had ik het potje gewonnen met de 3 vissen en kun je nagaan hoe karig de visserij was. Met het team van HSV de Oosterschelde de 1e plaats gepakt zodoende kon de dag niet meer stuk. Volgende week de laatste PKC en gaan we kijken of we weer een stunt kunnen uithalen in teamverband.Met vriendelijke groet Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 09 november 2014 ===


gisteren zaterdag 8-11-2014

s ochtends op de boulevaard belabberde vangst veel kleine wijting en een botje

s avonds ging het stukken beter botje,wat scharren en veel wijting helaas veelste mager en teklein onze vriend de krab was ook aanwezig samen met maat garnaal dus

zeer regelmatig schone haken intotaal 5 ons aas weg gevist die avond

maar dat drukt de pret niet aangezien wij niet de enigste waren die daar stonden

ferron en michelmichel=== Zondag 09 november 2014 ===


Vangstbericht van zaterdag 8 november

Zaterdag na de middag  de neus over de duinen gestoken in Vlissingen. Hier stond een stevige wind op de kop maar het leek wel te doen. We waren nog vroeg dus toch maar een plekje gezocht met de wind wat in de rug. Toen we begonnen was het nog behoorlijk hoog en flinke branding maar lekker weer. Al snel begonnen enkele scholenbaarsjes en wijtinkjes te bijten, maar het bleef rustig tot ca. 17.00 u. Toen begonnen lekkere dikke en grote scharren te komen. Geholpen door de wind konden we heel ver gooien. Het leek wel of dat het verschil maakte. Het bleef flink bijten aan de verre worpen en de korte wapperlijntjes tot aan LW. Na de kentering begon het hard te stromen en moesten we minder ver werpen. Het werd wat minder maar ze bleven bijten. Om 24.00u ingepakt en we hadden samen enkele wijtingen, een tong en een kleine 65 prachtige scharren waarvan een tiental van het formaat "zou de pan wel groot genoeg zijn".

We hebben een prachtige visdag gehad met mooi weer, veel beten en veel vis.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Zaterdagochtend gevist bij Dishoek van 09.00 tot 13.00 uur Gevist met 2 hengels met enkele dwarrellijn, als aas alleen Met verse mesheften gevist.

De wind was nog stevig maar Het was niet koud. Als eerste kwam er een leuke schar boven, helaas daarna Alleen nog maar botten gevangen ( allen +32 cm) en nog een Klein zeebaarsje, die was mooi voor in de bek gehaakt en kon Zo terug het water in !John=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Eilandwedstrijd

Vandaag stond de 47 editie van de Eilandwedstrijd op het programma, waarin we samen met de 4 eilandelijke verenigingen vissen om het Schouws kampioenschap. We visten aan het strand tussen Renesse en Scharendijke rond laagwater. Om half zeven smorgens waren we al te gast in strandrestaurant OurSeaside www.ourseaside.nl , alwaar de koffie vers gezet werd. Na de sociale contacten, praatje pot, bakkie koffie en kaarten ophalen konden we na een korte strandwandeling in het ochtendgloren de viskist neerzetten aan de waterlijn. Ik stond op nummer A 26 met pal naast me teammaatje Dennis. Het beginsignaal klonk rond 08.00 en gelijk bij de eerste worpen kwam er al vis op de kant, het leek er op dat er vollop vis zat op dit strand.

Dat viel echter tegen, daarna viel er een stilte van zo'n 3,5 uur. Waren het in het eerste half uur in hoofdzaak wijtingen, de laatste 3,5 uur waren het in hoofdzaak spaarzame botten. Verder werden er veel glasgrondels, wat piepkleine botjes, meuntjes, en een paar haringen gevangen. Er waren echter ook heel veel deelnemers die met een nul terugkwamen van het strand. De minimummaat tijdens deze wedstrijd stond op 15 centimeters, dus dat was pech voor de deelnemers die alleen grondels of te kleine botjes vingen.

Grote botten waren er ook, teammaatje Herbert ving een dikke 30'er. Een van de junioren ving een bot van 29 centimeter. Dennis kwam tot twee botten, ik kwam niet verder dan 1 grote glasgrondel. Eenmaal terug op het strandrestaurant bleek dat teamer Herbert het potje gewonnen had met 3 vissen, hij werd bij de laatste draai nog op de hielen gezeten door Elma (podiumpositie bij NK dames), zij kwam een paar centimeter tekort. Het team van HSV Oosterschelde won de titel bij de verenigingen, de vissers waren Cordes-vissers Wim, Herbert, Marcel en oud Cordes visser Johan. De beide Dreischorse teams stonden ergens onderaan de lijst. Onze Adrie was de beste deelnemer voor Dreischor, hij ving een wijting en een haring, goed voor 51 centimeter.

       

     

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Hallo allemaal

Vanmorgen 08-11 de Eilandwedstrijd Schouwen-Duiveland gevist. Eerst natuurlijk aas halen bij Rinus - Eagle Hengelsport aan de Pleinweg Rotterdam-Zuid; zoals gebruikelijk weer perfect aas. Even een klein uurtje rijden, op naar Kijkduin, bij Renesse. Om 08.00 uur vlogen er zo'n dikke 80 loodjes richting Ouddorp (ik denk dat er iemand de Vurtoren heeft geraakt, want gelijktijdig ging het licht uit). Verre worpen waren goed mogelijk met windkracht 5 pal in de rug. Goed voor de afstand, maar... dat vertel ik zo wel. Afstanden die ik vroeger gooide werden verpulverd, zeker met mijn nieuwe Grauvell hengels, die zo gemakkelijk en soepeltjes gooien. 160 gr. lood strak en wat hoog gooien en met de wind laten meevoeren,weer meer dan 135 mtr, waardoor ik het diepere water bereikte.

Overal is dat goed vor een paar scharren of kantschuwe wijtingen, maar nee, later bleek dat ik minsstens 130 mtr te ver gooide. Herbert van de Vlugt van Dreischor (Cordes travel team wist op nog geen 5 meter uit de kant 3 vissen te landen, ongeveer 87 cm Elma Deurlo van HSV de Krabbe en ook niet de minste had dat spelletje al snel afgekeken en wist er ook 3 te vangen, maar net een paar centimetertjes kleiner. Zij werd 2de in haar vak. In het andere vak - de hoge nummers - ging het minder. Ik heb helaas niet meegekregen wie daar de beste was. Deze wedstrijd telde mee in onze verenigings competitie en werd dus duidelijk gewonnen door Elma, tweede exequo Ad Deurlo en Adrie van Leenen.

En ik? Ik hoorde bij die meer dan 65% die geen schub hebben gezien. Zagers gestoken en/of gekweekt, pieren vers, belegen of gezouten, mesheften of tappen en elke coctail je je maarbedenken kon ( zelfs 3 verschillende soorten op de haak) aangeboden op 40 tot +140 mtr.,  konden de vis niet verleiden tot aanbijten. Ook mijn kleinzoon Marnix, die met zijn 15 jaar al een knappe 120 mtr weet te gooien (als hij op zijn techniek let) wist niets te vangen. Zo kon onze controleur die 21 kaarten bij zich had, op de hoogste nummers, maar 4 visjes noteren.  Sterke zuiden (aflandige) wind en een tij waar we niet achteraan hoefden te wandelen of door achteruit werden gejaagd - echt waar, ik heb de vloedlijn niet meeer dan 4 meter zien opschuiven in 4 uur tijd, dus nauwelijks beweging in het water - moeten toch de oorzaak zijn dat er vandaag zo vreselijk weinig werd gevangen.  Er zijn een paar vissers de afgelopen week wezen vissen die met 4 hengels meer hebben gevangen dan wij met 82 hengels bij elkaar. De vis zit er gewoon, maar heeft wat meer deining nodig om actief te azen.  Laten we hopen dat over 3 weken - Ja, goed gerekend;  DE KRABBE TROFEE is op 29.11 - de omstandigheden wat gunstiger zijn. Oh..en weet je wat de organisatie mij in de oren fluisterde: PARKEREN IS GRATIS!!!!

Het schiet mij te binnen dat het helaas niet gelukt is om een bisnummer met Niek Romijn te krijgen terwijl hij in de organisatie zat. Waarschijnlijk had hij wat last van analfabetisme, ochend blindheid of nog gewoon een enorme kater (waardoor laat ik in het midden) en heeft hij gewoon zijn cijfertjes omgedraaid, ik stond op 63, hij op 26. Alle kansen verloren om onze vangtechnieken en -taktieken te vergelijken en deze, samen met alle varianten hierop, gewoon radicaal te schrappen. Juist ja, een compleet nieuwe taktiek, elimineren van alles wat geen vis op de kant heeft gebracht en daardoor nog enkel de mogelijkheden over te laten om WEL vis te vangen. Niek moed houden, jongen, zoals we vaak zeggen: het kan elk ogenblik gebeuren.

Tot ziens op bij de KRABBE TROFEE op 29.11

Jan Romeijn - HSV De Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Vandaag gevist in Domburg op het parcours van het NK. De vangsten waren prima al Schilde het waar je stond of de afstand die je kon halen. Zo had de een meer dan 20 vissen en de ander tussen de 5 en 10 vissen.de vangst bestond uit grove bot en schar enkele scholenbaarsjes en enkele zeer magere wijtinkjes.Tip degene die een mui kan vinden en/of ver werpen is duidelijk in het voordeel.

Succes mannenVissers omgeving Eindhoven=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Hoi vissers,

Donderdagavond met maat Roger gaan vissen ( 16u tot 22u15) omgeving Dishoek.Vangst samen voor de pan;12 schar, 3bot, 1 tong.

 Verder samen een dertigtal wijtingen allen te klein terug het sop in.Ook nog een gezellige babbel gemaakt met 2 bekenden

namelijk Leo uit Putte  en maat, waarvan we nog een lekker maaltje schar gekregen hebben waarvoor hartelijk dank Leo.

Allen nog een goede vangst toegewenst.

Groetjes Sooi. sooi=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Vandaag van 14:30 tot 17:00 gevist op Duindamseslag (Noordwijk). Helaas niets gevangen. Ik heb gevist met zagers en pieren.Marco=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Vandaag eens in terneuzen gaan proberen het is er nog niet al te goed heb gevist van 2u voor voor hoog water en 1u30 na hoog

De vangst 1schar 1 mooie grote paling en dan nog een weiting van 28 cm

Volgende keer beter hoop ikDavy=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vandaag stond de Eilandwedsrijd op het programma, de locatie was het strand van Renesse en de stek was Kijkduin. Om half zeven stond ik met Paul en Johan op het strand om het parcours uit te zetten. Waarvoor dank heren. Het was verzamelen dit keer in de strandtent "Our Seaside ". Een prachtige tent met een schitterend uitzicht over het strand en zee. Om acht uur was het signaal daar en rond de 80 lijnen (schat ik) vlogen het ruime sop in.

Ik stond naast Niek en Arjan. Twee vissers die wel weten hoe een visje gevangen moet worden. In de aasbak zaten piertjes, slikkies, tappen, witten, zagertjes en messen. Wederom aas genoeg. Zo her en der kwam er een visje uit maar het was 'harken' voor een visje. Na een dik uur was ik het knallen zat en ben ik dicht onder het kantje gaan pielen. En warempel het leverde een botje op van 22 cm. Dus nog maar is proberen.

Helaas een uur lang geen vis dichtbij. Toen maar wat verder op zo'n 40 meter en ja hoor weer een botje, deze was 26 cm. 'Nog een erbij zou lekker zijn' maar helaas de koek was voor mij op. Maatje Herbert deed goede zaken en wist met drie vissen en 87 cm de wedstrijd te winnen. Het was dus echt werken voor een visje. Winnaar bij de jeugd was Hans Twigt met 29 cm. Gefeliciteerd kerel.

Ikzelf was 13e overall. Niet goed maar voor de kantcompetie van HSV-t Zijpe was het wel goed. Daar was het goed genoeg voor een gedeelde 1e plaats. Voor de competitie van Dreischor weet ik het niet maar volgens mij ook wel goed. Volgende week de laatste PKC wedstrijd, ik ga ervan uit dat we daar nog 'ff' kunnen knallen.... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

    Dennis Zwiers=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Vanmorgen gevist aan het strand bij Cadzand-Bad. Laag water rond 8.45 uur. Ben begonnen om 7.00 uur met zelfgestoken pieren. Gestopt rond 10.00 uur.

De vangsten zijn prima, maar de wijting is te klein. Totaal 14 wijtingen ( slechts 1 had de maat) en 4 scharren gevangen.  Verder nog tal van beten gemist. Had iets grotere haken dan anders.

Het was een prachtige morgen om te vissen, wind in de rug en een zeer rustig zeetje. Wat mij verbaasde dat er zo weinig vissers waren. Ik had de keuze uit 3 strandvakken en er stond echt helemaal niemand.

Wel kwam er nog een zeehond kijken.

De meeste vis gevangen met afgaand water.

groeten vanuit Hoek.

LeinLein Dieleman=== Zaterdag 08 november 2014 ===


hoy colega's strandvissers

gisterenavond na zeer lange tijd samen met m,n vismaat eindelijk nog eens aan de waterkant gestaan

meerbepaald de banjaart eigenlijk was het de bedoeling om naar vlissingen te rijden maar

door de weersverwachting ons toch laten vangen  wat uiteindelijk ons zuur is bekomen(een beetje toch)

we hebben uiteraar wel wat vis gevangen maar deze waren allen van babyformaat

het was een allegaartje van scharretjes;zeebaarsjes;scholletjes;wijtinkjes

niks bruikbaar;alles retour water

ik kan of zal misschien mis zijn maar voor mij is den banjaard vanaf nu geschrapt in mijn stekkenlijst

we hebben weinig gevangen maar toch heeft het deugd gedaan om nog eens terug aan het strand te staan

en het zal niet lang duren of we gaan terug met nieuwe en verse moed een volgende poging doen

ps:heb de overschot van het aas (en dat is nog heel wat)ingezouten

allemaal de visgroeten en vang ze

Dirkdirk=== Zaterdag 08 november 2014 ===


vrijdag 7 november

Een avondsessie in Vlissingen

Eerst zoals altijd bij Kees in fixet sgravenpolder uitstekend aas gehaald (grote prachtige zeepieren en zagers)

Laag water rond 20u30 maar goed optijd ter plaatse maar geen visser te zien (de hele avond geen vissers gezien) misschien bang van het  winderige weertype.

Het werd nogthans een vrij mooie avond ,wel 2 stevige regenbuien gehad maar daar deinzen we niet voor terug.

Bij afgaand water deed de vis het niet zo slecht,begonnen met 2 wapperlijnen later ééntje vervangen met afhouders deze kreeg duidelijk minder wijting aan de haken.

Er kwamen mooie scharren boven maar de te kleine wijtingen waren de scharren meermaals te snel af.

Ik heb zeker 30 ondermaatse wijtingen gevangen en maar ééntje die klaar was voor de pan .

Op het einde had ik 20 mooie scharren en de wijtingen zwemmen weer.

Een voorkeur voor aas hadden ze niet,pieren zagers en gezouten tappen ,ze lusten het allemaal 

Zo ,weer een geslaagde avond ( toch zoveel mooier dan een avondje in je luie zetel naar dat kastje te liggen staren)

Tot een volgende keer(zal niet lang duren voor we weer paraat zijn)

het kempisch visserkeHET KEMPISCH VISSERKE=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Hallo,

Nog eens gevist in Raversijde, vrijdagavond 7nov van 21 u tot 2u, niets tot 23u30, dan 2u pret,.

Double's en een trio, meegenomen 2 baarzen en 10 wijtingen. Te kleine vis wijtingen, baarzen, gullen en schar terug.

Gr.Stephan=== Zaterdag 08 november 2014 ===


nu me hengels terug in me auto en terug naar huis. op het plateau bij het sluizendcomplex in vlissingen gevist. half hoog tot hoog gevist, enkel pieren bij. veel wijting! 1 steenwijting en verder niets. het was heerlijk, kofferbak open van de stationwagen en lekker droog en uit de wind zitten vissen met 1 hengel. collega vissers let opa je mag daar eigenlijk niet oprijden met je auto. vanavond dus ook ome agent op bezoek gehad. die deden er niet moeilijk over. "als je je rommel maar opruimt maar dat zit wel goed zie ik" maarja je hebt er agentjes bij...henk=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Een late melding... Afgelopen zondag naar de noordpier geweest sinds lange tijd. Om 07;00 lagen de hengels in bij laag water. Heerlijk weer en prachtige zonsopkomst.

Gevist met pieren en om 12:30 weer naar huis omdat het aas (150 pieren) op was. 4 mini scharren gevangen, 15 kleine wijting en 17(!!!) maatse gullen.

Ruim 11 kilo verse vis in de vriezer. Alles op 10 meter uit de kant.

Topdag gehad.Marijn=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Vandaag gevist wijk aan zee, noord pier. Net voor laag begonnen tot hoog. Onderlijn met stalen afhouders verse pieren. met z'n 2en gevist,  29 maatse scharren 2  ondermaatse en 1 puitaal. Arjan=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Woensdagavond van 17:00 tot 21:00 gevist m'n maat aan een Walchers strand om te proberen wat wintervis aan de haak te slaan. De omstandigheden waren ideaal: weinig wind, volle maan en stroming was goed te doen. Dan de vangst met 3 hengels: 21 schar, 16 wijting en 1 bot. 1 schar en 15 wijting mochten terug het zilte nat in. De schar moest wel van ver komen. Afhoudend waren favoriet boven dwarrellijntjes. Gevist met pieren en diepvriestappen. Leuk gevangen zo en met een voldaan gevoel terug naar huis.Neptunus=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Gisterenavond gevist aan het Nollestrand . Begonnen om half 6 en gestopt om 9 uur

Als aas pieren en diepvriestappen. Gevist met dwarrellijnen en ook met afhouders.

Vanaf de eerste draai al vis n.l. kleine wijting. Later ook nog wat schar gevangen.

Bijna alle scharren gevangen aan de tappen.

Lekker weer , dus genieten. Nog niet van die hele grote aantallen, maar toch een leuk visje te vangen.

Aan het eind van de avond had ik als vangst :2 steenbolk, 7 schar, en ongeveer 25 wijting, waarvan er maar 2 maats.

Toch weer leuk gevist, en dit keer geen materiaal verlies,

Groeten Jan B.jan.b=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Beste,

Woensdag Noordpier 2000m.

Van 11 tot 17.30

1bot, 1meun, 19 schar

BinRobin Bons=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Gisteren omgeving Dishoek opgezocht om avondsessie te doen wat me wel wat tegen viel,beginnen te vissen om 16.00 en gestopt om21.15 .Naargelang de berichten zeer goed waren over de avond visserij sloeg het ons veel tegen de vangst Leo 8 schar 8 wijting Adrie 6 schar 1 tong en 10 wijting naast ons stonden voor mij 2 bekenden n.l Roger en Swa uit Essen en zij hadden toen wij weggingen samen 7 scharren en ook veel ondermaatse wijting die terug de vrijheid kregen als ze het overleefden tenminste in het vak naast ons stond ook nog een Belg en die had toen ik er ging kijken 1 schar en een paar wijtingen.En bij deze wil ik die mannen ook oproepen om ook eens een berichtje in te sturen en niet alleen te lezen,aan alle een goede vangst de komende winter.Leo uit Putte=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Op aanraden van zeeaasleverancier gisteren wezen vissen op strand de banjaard bij opkomend water,2 ondermaatse baarsjes.

Na 16 hr verkast naar Westkapelle en bingo,zowat alles soorten gevangen wat er daar zoal zwemt (2 baarsjes(terug) 1 pladijs vet en dik dus mee,12 scharren waarvan 8 vr de pan),paling(ongeveer 30cm terug),2 papgul (35-40cm mee)meuntjes .

EugenePit Angelis=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Donderdag 6 november naar scheveningen om op de zuidpier een visje te vangen, weertje was goed windkrachtje 3 en het plan was

om 's middags te beginnen en de avond in te vissen. Gestart om 15:30 het was net hoogwater geweest toen de eerste lijnen het diepe in gingen.

Gevist net voor de vuurtoren aan de buitenkant en voordat de tweede hengel erin lag meteen al een beet, mooi dacht ik en jawel hoor de hele middag tot diep in de avond vis , mooie scharren,maatse gulletjes,grote botten en een stuks of 7 steenbolken (te klein). 1 grote gul nog verspeeld....om een uur of 20:00 terwijl er vissers bleven komen gestopt, lekker gevist al vergt het vissen op een pier in het donker toch wel de nodige oplettendheid.

groeten en vang ze Rene.Rene=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Gisteren 's middags gevist bij de Groote Keeten 2 uur voor hoog water tot 3 uur na hoog water. Net als vorige week slechts 2 stuks dit keer 2 botjes.

Het wil nog niet echt.Richard=== Vrijdag 07 november 2014 ===


Voor de verandering eens gekozen voor de Belgische kust op 6 november 2014.  I

k heb er geen spijt van gehad mooie scharren, aardig wat wijting ( meeste waren wel ondermaats) en een mooi gulletje. 

Opvallend is dat de scharren toch een stuk groter zijn dan deze welke ik meestal vang in Zeeland.

Groeten

 Milan=== Donderdag 06 november 2014 ===


Zuidpier ijmuiden afgelopen zaterdag nog goed.

Maar vandaag donderdag middag hoog tij. 2schar 2bolken.

En de gulletjes om me heen even in de dip. Trekt wel weer bij.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Donderdag 06 november 2014 ===


Gisteren, (05-Nov-14) ging vissen naar Scheveningen Nord pier. Met afgande water heeeeel veeeel gul, en ook maats (tussen 30 en 50cm) ... met laag water, een beetje minder actie -

ver gooien geresulteerd in schar en last door krab... leuk avond met rond 20 stuks vis in 3 uur...A.=== Donderdag 06 november 2014 ===


woensdagavond lekker rustig weer sluis ijmuiden afgelopen, zijkanten kopniks nada noppees. Opgekrast naar de Noordpier.

bij het restaurant, bij het blokje wederom niets. bij het hek 2 uitgehongerde wijtinkjes gevangen (zijn ze allemaal zo dun omdat ze een lange trek hebben gemaakt ofzo???) buitenkant pier 1200 m 1 bot, teruggegooid (bot gevangen, waar zou die gezegde op slaan???)

Kapot naar huis maar wel lekker kapot.. :)

Al zegt vrouwke NEE, toch gaan ik met mn vismaat mee.Heerlijk de zee, ook al geen vis mee.vasily=== Donderdag 06 november 2014 ===


Goedemorgen,

Woensdag gevist omgeving Dishoek, Walcheren. S morgens nog pieren gestoken bij Kattendijke, mooi formaat! Had nog gezouten pieren en wat diepvries tappen. De tappen had ik in houtzaagsel gelegd, en waren in trek bij de scharren.... Ze blijven dan lekker stevig en plakken niet aan elkaar. Gevist met afhouders. We waren niet de enige vissers, links van ons 2 vissers. Nog even een praatje gedaan, ze vingen aardig! Zelf met afgaand tij (16.00 uur tot 20.00 uur, zodoende op tijd terug voor Ajax Barcelona!) gevist.

Eerst stil maar naar laag voldoende beet en kleine beetjes ( nog krab aanwezig...) Mijn maat stond op een verkeerde plek... Had maar af en toe beet en ving slechts 1 bot, 1 schar en 3 wijtingtjes. Nog een keer vastgezeten. Alleen onderlijn verspeeld. Zelf 10 maatse scharren, 4 wijtingtjes. Denk dat het vanaf nu alleen maar beter wordt! Heerlijk visweer, windstil en volle maan.

Ben er nu een half jaar uit vanwege een schouder operatie, dus dit scharren seizoen zit er op! Goede vangsten allemaal en draai ze eruit!

Groet Ben en RayB. Sorgedrager=== Donderdag 06 november 2014 ===


Ben dinsdagmiddag op strand wezen vissen met de buurman die s,morgen vroeg pieren was wezen spitten,om 14,00 uur gaan vissen met afgaant water,ik zelf had maar een paar mooie scharren en wat  ondermaatse wyting ,bij menbuurman die wat verder gooide ginghet wat beter die had z,on 8 dikke scharren en 1 maatse wyting om 18,00 uur maar gestopt .Jan=== Woensdag 05 november 2014 ===


vannacht met 1 hengel op westkapelle gevist. om 12 uur hoogwater, en om tien uur begonnen tot 2 uur. de vangst was goed. paar mooie maatse scharren, 1 mooie maatse schol! 2 mini zeebaarsjes van 6cm en een paar meunen.

ik heb sinds lange tijd niet zo fijn gevist, en ik wil kees van de fixet 's-gravenpolder hiervoor hartelijk danken! wat een service, en de beste adviezen!henk=== Dinsdag 04 november 2014 ===


Even 2 vangstberichten in 1. Zaterdag op de landtong van Rozenburg gevist, vangst was niet slecht gezien de slechte berichten. 4 zeebaarzen, 2 van precies 45cm en 2 kleintjes die weer zwemmen en 7 steenbolken waarvan er 3 forse mee gegaan zijn omdat ze de haak te ver geslikt hadden en dood aan het bloeden waren. Verder een erg dikke 36cm lange bot. Tijdens het vissen een aanvaring gehad met een man van handhaving vanwege parkeren in 1 van de paadjes tussen de struiken daar. Volgens hem mocht dat niet maar kan je er een discussie over voeren. Nu kan ik wel zeggen dat het voorstel wat hij gaf geen ruimte voor discussie laat, volgens hem moest ik de auto aan het begin van het paadje dwars over zetten met 2 wielen op de weg (recht voor een bocht) en 2 wielen in de berm.

Helaas weet ik dat zijn voorstel juist een overtreding is. Toen ik hem daarmee confronteerde reed hij mopperend weg. Mijn advies aan ieder die in 1 van die paadjes gaat staan vissen, zet je auto aan de kant zodat je het paadje niet blokkeert dan is er niets aan de hand. Hetgeen de beste man van handhaving voorstelde is een overtreding van RVV 24 1a, binnen 5 meter van een uitgang van een pad/weg parkeren. Iets wat later bevestigd werd door de politie die ook nog poolshoogte kwam nemen (waarschijnlijk seintje gekregen aangezien ze 15 minuten na het vertrek van handhaving bij mij langs kwamen) en geen probleem had met de plaats van mijn auto. Het paadje voor mij waar een visser de auto wel verplaatst had zijn ze ook maar even langs gegaan om te vertellen dat de auto best aan de kant in het paadje mag staan en niet dwars voor het paadje half op de weg zoals handhaving voorstelde. Let dus voortaan goed op daar, indien handhaving langs komt netjes vragen of hij contact op wil nemen met de politie omdat je anders weer een risico loopt op een bekeruing van 140 euro.

Op dinsdagavond naar de Baaiweg in Westkapelle, gevist van 1 uur voor laag tot 1,5 uur voor hoog. Met pieren als aas tijdens de eerste 6x ingooien de ene zeebaars na de andere, totaal 7 stuks, 5 zwemmen weer, 2 behoorlijke panbaarzen van 63 en 57cm, tussendoor nog een wijting van 34cm die wel wat aan de magere kant was. Helaas waren daarna de pieren op dus over op zagers en wat denk je? Geen beetje meer behalve 1 wederom dikke bot van nu 39cm. Verder alleen krabben gevoerd met de zagers dus de volgende keer maar weer extra pieren mee. Oja, de pieren waren 3 dagen oud en hadden al een behoorlijke geur, de visser naast mij met waadpak en veel verder gooiende dan mij met verse pieren was ook alleen maar krabben aan het voeren. Oude stinkende pieren blijken nog steeds een goed stuk aas vooral omdat die schijnbaar eerder door de vis gevonden worden dan de krabben. Nu maar hopen dat er snel meer wijting en schar komt daar. Wat wel mooi was om te zien was het onweer boven zee, achter me een bijna volle maan en voor me een mooie lichtshow. Wel goed in de gaten gehouden of het niet plotseling richting kust kwam maar gelukkig was dat niet het geval.Jean-Pierre=== Dinsdag 04 november 2014 ===


Vanmiddag naar Zoutelande, speeltuintje gaan vissen van 16.00 uur tot 21.00 uur 11 mooie scharren, ca 20 wijtingen, de meeste echter ondermaats, geregeld vast aan oude lijnen en klei banken! Gevist met gezouten tappen en kweezagers!Adriaan=== Dinsdag 04 november 2014 ===


De bottenkoning plaatst zijn vangstbericht erg laat deze keer, maar:

zaterdagavond ben ik wezen vissen aan de Waterweg. En ik had dezelfde ervaring als Lars hieronder (die een van mijn buurmannen rechts van mij blijkt te zijn, mooi dat je nog een tong met mijn aas hebt gevangen!): ik kwam aanrijden en kon mijne ogen niet geloven. Wat een drukte met medevissers! Mijn vaste stek was uiteraard bezet dus dat betekende flink doorwandelen. Het leuke is dat je op deze manier ook eens op een andere stek terecht komt en in mijn geval: een prima stek!

Mijn eerste inworp meteen een kleine tong, die mocht terug. Mijn tweede, een steenbolk. Steenbolken gooi ik per definitie terug, zaterdagavond waren het er een stuk of 10. Tussendoor een mooie rammel, een flink bot kwam op de kant. Ook deze zwemt weer. Twee gullen meldden zich ook, ik had de aanbeten niet eens gezien. Deze exemplaren hebben liggen sissen in de pan. En ja, na afloop had ik nog flink wat zelfgestoken pieren over, ik heb ze aan mijn buurmannen rechts geschonken.

Het was prachtig weer, een mooie visavond. Ut was weer genieten.

Groeten,De bottenkoning=== Dinsdag 04 november 2014 ===


hallo visvrienden!

vanmorgen vroeg een kleine vissessie gehad op de neeltje jans bij de kering bij de trailerhelling.

ik had zomaar van pieren en zagers elk 1 onsje. na letterlijk e minuutjes de haken weer mooi glanzend leeg. wel een dikke zeebaars gevangen en paar steenbolken en wijtingen. henk=== Maandag 03 november 2014 ===


Vismaten,

Door Dennis al geschreven over het NK te Domburg. Ik mocht zelf naar stekkie B-26. Ong. dezelfde plaats waar ik stond op vrijdag en werd er prima gevangen. Na het beginsignaal gingen we van kiet.18/100 nylon vloog door de lucht alsof het een lieve lust was. Maar de visserij was minder dan op vrijdag. Mesheften werd niets op gevangen en vrijdags wel maar de tappen deden het wel goed. 9 scharren en een steenbolk zorgden er voor dat ik een leuke visserij had. 2 meter en 33 cm aan vis! Was het genoeg? Nee helaas net als Dennis zat ik er ook net achter. Een hoopje om door te schuiven door al geplaatsten en vissers die geen topcompetitie willen vissen mocht niet baten. Had dan toch een twee of 3 visjes meer moeten vangen. 

De kampioenen Rijnberg, Polhuis en Lubbers van harte gefeliciteerd net als de teams van ZuidWest en het Eagle team die zich kunnen opmaken voor ZuidAfrika. e maken ons op voor de resterende wedtrijden en dan gaat het circus volgend jaar weer opnieuw beginnen. Wim, Marcel en Marco van harte dat jullie door zijn.Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 03 november 2014 ===


zaterdagnacht een vissesie aan de walcherse kust. Heel veel wijting gevangen, 8 meegenomen 30+, 10 tallen  teruggegooid om verder te groeien.en nog 5 scharren en een noordzeetong gevangen en meegenomen.

gr.

nillesnilles=== Maandag 03 november 2014 ===


Zondag met twee vrienden in de Missesipihaven wezen vissen. De wind in de rug.

De vangst bestond uit wijting en steen bolken. Ik denk dat we bij elkaar vanaf 10.00 tot 15.30 meer dan 50 vissen hebben gevangen.

De steenbolken gingen mee. De hele kleintjes gingen we terug. Zo ook alle wijting. De meeuwen hadden er plezier mee.

We waren kapot. Elke keer honderd meter inhalen en weer in gooien.

Lol hebben we zeker had

dvg

Boudewijnb.kiers=== Maandag 03 november 2014 ===


Zondagmorgen gevist tegenover de stenalijn aan de waterweg. Been in het gips, maar dat mocht de pret niet drukken. Mooie zonsopgang, beetje wind schuin achter, mooie zagers en pieren, het klopte weer allemaal

Alleen de vangsten waren weer bedroevend. Een 10 tal bolkjes en wijtingen en daar bleef het bij. Geen materiaalverlies deze keer, ik denk omdat er weinig stroming stond. volgende keer weer en andere stek proberen.

Tot dan,

Ronde krabman=== Maandag 03 november 2014 ===


Hallo,

Afgelopen weekend in een bungalopark aan Zeeland gelogeerd met gezin en grootouders, en zaterdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar uurtjes te vissen. Uitgaande van de zeevisland vangstberichten was het de bedoeling om schar en wijting te belagen, en als die massaal aanwezig zijn, kan je die op diverse stekken wel tegen de tanden tikken... omwille van tijdsgebrek dan maar gekozen voor de buitenpier van Neeltje Jans. Verkeerde gedachte dus... het werd een vrij slechte sessie.

Gestart omstreeks 12u en gevist tot 18u, klassiek met pieren aangeboden aan paternoster-onderlijnen en dwarrellijntjes. Na een zeer moeizame start kwam er bij opkomende tij wat leven in de brouwerij; uiteindelijke vangst, mijn vader: 3 baarsjes, 1 bolk, 1 noordzeekrab en 1 wijting (25cm en mooi dik, maar toch teruggegooid owv de belachelijke minimummaat van 27cm, is ondertussen omgezet in meeuwestront), ikzelf: 8 baarsjes, 1 noordzeekrab, en 1 mooie dikke gevlekte gladde haai. Zonder vis naar huis dus en geen aanwezigheid van schar opgemerkt... voor november-normen ronduit slechte sessie.

Greetz,Tim=== Zondag 02 november 2014 ===


Vrijdagavond van 19.30 tot 23.30 uur op de Noordpier/Wijk aan zee gevist op 1200 m punt. 21.11 uur hoog water. Gewone paternoster met afhouders eraan, piertje, niks spannends.  

Maar het wel wat spannender na een moddervette tong van 2,5 cm dik en 39,5 m lang op de bovenste haak. Verder nog 3 knappe scharren binnengehaald.

Groeten Wouter

 Wouter Theunisse=== Zondag 02 november 2014 ===


Ik ben net terug van een weekeindje Baarland. Geweldig weer, en dus genoten.

Ik ben 3 keer wezen vissen, waarvan 1 keer bij Ellewoutsdijk, en 2 keer op het strandje van Baarland.

Als aas pieren, en diverse onderlijnen geprobeerd. Tevens nog een keer wezen slepen, en een mooie klus garnalen gevangen.

Dan in de 3 sessies gevangen : 2 bot, 4 baarsjes, 9 wijting en 1 gulletje.

Voor de pan : 3 Wijting(30 cm) en 1 gul van 40 cm, de rest zwemt weer.

Volgende week weer naar het Walcherse strand,

Groeten Jan B.jan.b=== Zondag 02 november 2014 ===


Zaterdagmiddag/avond mocht mijn zoon Lars (10) voor het eerst mee vissen op het strand. We gingen eerst aas halen bij Avicentra in Monster (was weer perfect zoals gewoonlijk) en toen gauw (Het kon m niet snel genoeg gaan zo'n zin had hij) naar het strand van 's Gravenzande. Daar aangekomen (16.00) was het laagwater dus lekker de tijd om het een en ander uit te leggen en Lars kon zelf proberen om wat in te gooien( dat viel nog niet helemaal tegen voor de eerste keer), later gooide ik voor m in. Toen het donker begon te worden kwam het water ook op en dat had z'n goede uitwerking op de vangst. Eerst ving ik een wijting en daarna riep Lars dat het wel zwaar ging met inhalen en wat bleek : iemand zijn of haar t-shirt hing aan zijn haak.(goh ik dacht dat ik een platvis had :( ). Wat later zei hij weer het gaat zwaar en jahoor zijn eerste wijting was binnen ( Wat was hij blij en ik ook voor hem). We hebben tot 20.00 gevist en toen we naar huis reden was Lars moe en zeer voldaan en vroeg wanneer hij weer mee mocht. Dan nog even de vangst  Ik 9 wijtingen en Lars 3 Wijtingen, 1 bot en ook nog een Pieterman(daar was Lars super trots op omdat ik die nog nooit gevangen heb)

Groeten Andres en Lars

 Andres=== Zondag 02 november 2014 ===


Zaterdagmiddag vertrokken uit het zuidwesten van het land richting de Europoort. Eenmaal aangekomen op de stek bij de Waterweg, zagen ik en mn maat redelijk aantal auto's staan en dachten oei, het zal wel druk zijn. En dat was het.

Leek wel of er een wedstrijd bezig was. Enfin na even wat meters te hebben afgelegd konden we rustig plaats nemen en hadden we toch de ruimte om met 2 hengels de man te vissen. Als aas pieren, mesheften en steekzagers. Bij de eerste draai had mijn maat gelijk een heerlijke nazomer tong. Daarna was het eigenlijk bijna elke ingooi wel beet, mooie beten, snoepende beten.

Het was van alles wat. Eindstand: we hadden 4 mooie tongen, 1 mooie gul, 2 grote wijtingen en 5 mooi formaat steenbolken. Redelijk veel mooie ferme beten gehad, ook achter elkaar, waar het in geen vis op de haak resulteerde, het mocht de pret niet drukken.

Hebben heerlijk kunnen vissen in een vestje met nagenoeg geen wind. Nog een dank je wel aan de visser die zn aas aan ons doneerde. Heb er een dikke tong mee gevangen!

De hartelijke visgroeten, LarsLars=== Zondag 02 november 2014 ===


zaterdag 1-11-2014 vertrokken naar de pier van Hoek van Holland ik was er om 20.00 uur en hoogwater was om 21.44 uur.

de vis vrienden arco,marcel en zijn vader en buurman waren er al om 19.00 uur ik (mart)was namelijk iets aan de late kant.

veel wijting allemaal ondermaats en steenbolk op een moment kleine tikjes op mijn hengel dus draaien maar en ja hoor 1 gul van 42cm.

ook arco had een mooie zeebaars van ongeveer 42 cm voor de rest veel klein spul wat terug de noordzee in ging.

maar toen kwamen er 2 jongens VAN HET EIND VAN DE PIER AAN LOPEN. een had een Ikea-tas zo zijn jullie wezen winkelen haha dus gevraag en nog wat gevangen ja hoor dus de tas ging open GLOEIENDE ...... 3 GROTE ZEEBAARZEN VAN ONGEVEER 70-80 CM.EN HOE GEVANGEN OH OP DE TWISTER  VERTELDE ZE.

m.v.g martde bruijn=== Zondag 02 november 2014 ===


Zuidpier IJmuiden Zaterdagavond, avondje achter de wintervis aan samen met mijn vismaat. Gevist van ong. 21:30 - 02:00

Bij aankomst een flinke tegenvaller: de rode vlag was gehezen en de pier gesloten. Dat verwacht je natuurlijk niet bij windkracht 4! Het was heerlijk rustig weer, amper golven en er was helemaal geen sprake van een onveilige situatie. Toen hebben we van armoede maar plaats genomen op de oude kop, waar op dat moment een mannetje of 5  á 6 aan het vissen waren. Gelukkig hadden ze nog een mooie ruime visplek vrijgelaten voor ons. Niet waar we voor kwamen, maar je moet toch wat! Er zaten er een paar te vissen met van die belletjes op hun top, verschrikkelijk.  Maar goed, dit hebben we maar voor lief genomen.  Mijn maat en ik vingen hier samen zo'n 30 wijtingen, waarvan slechts een stuk of 10 écht maatse.  Ook nog 3 scharren en wat hele kleine steenbolkjes. Meeste vis waaronder de scharren kwamen in de eerste uurtjes vlak voor het hoge water, tijdens het afgaande tij in de nacht vielen de vangsten bijna weer stil.  Gevangen op zowel wappers als afhouders met verse pieren en zagers als aas, ook met verschillende soorten zout aas gecombineerd en stukjes verse vis maar dat viel minder in de smaak. Op één maatse wijting na, die pakte een gezouten mesheft. Bij het opruimen kregen we nog bezoek van een mooie grote vos die totaal niet schuw was. Prachtig schouwspel, maar af en toe kwam 'ie wel érg dichtbij!

Ben nog even spontaan misselijk geworden van een gezelschap van 4 vissers  die zo ongeveer rond 22:30 uur van het landtongetje van de oude kop af kwamen en bij het naar huis gaan een levende meeuw, die voor hun voeten liep,  voor voetbal aanzagen en zich samen op het weerloze beest uitleefden. De grootste held van het groepje maakte de klus nog even af door het hevig fladderende en kreupele beest met een mega harde poeier van de pier af te trappen. Stoer hoor!

gr TinusTinus=== Zondag 02 november 2014 ===


gisteren weest vissen in zeebrugge op de blokken halverwege de muur, samen met vader.

veel zon en platte zee , veel vis gevagen vooral veel gul samen een acht tal,ook zeer mooie zeebaarzen gevangen.

gevist van 6u30 tot 14u ?, ook veel kleine vissen die terug in zee zwemmen.

veel tong was er niet te vangen enkele mooie eksemplaren voor de pan.

groetjes aan allen,en vangse allen.

  de loze visser=== Zondag 02 november 2014 ===


gisteren weest vissen in zeebrugge op de blokken halverwege de muur, samen met vader.

veel zon en platte zee , veel vis gevagen vooral veel gul samen een acht tal,ook zeer mooie zeebaarzen gevangen.

gevist van 6u30 tot 14u ?, ook veel kleine vissen die terug in zee zwemmen.

veel tong was er niet te vangen enkele mooie eksemplaren voor de pan.

groetjes aan allen,en vangse allen.de loze visser=== Zondag 02 november 2014 ===


Zaterdag 1 november

Schitterend zonnetje ,matige wind op het Nollestrand in Vlissingen.

Er heerste een grote drukte van vissers, er was een hengelwedstrijd aan de gang.

Al snel na mijn aankomst vlogen vlogen de eerste piertjes het grote sop in.

Helaas bleven deze onaangeroerd ,geen visje te bespeuren ,alles geprobeerd maar niets hielp.

Ook bij de buren kwam geen vis uit het grote sop.

Wat er bij de wedstrijdvissers gevangen is weet ik niet (er zal nog wel een wedstrijdverslag volgen hoop ik)

Ik ben nog een hele tijd blijven vissen bij opkomend water maar buiten 1 schol en een kleine wijting heb ik niets gezien.

Zo tot een volgende keer 

groetjes van het kempisch visserkemarc gebruers=== Zondag 02 november 2014 ===


hallo vissers,

we zijn gister bij de banjaard in vrouwenpolder wezen vissen er was veel zon te zien 

de vangsten waren: 3 sharren 2 gullen 1 zeebaars en een zeeduiveltje dus niet voor niks geweest

groetjes pedropedro van sluijs=== Zondag 02 november 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Zaterdag 1 november stond het nk op het programma. Dinsdag, donderdag en vrijdag wezen vissen om te kijken hoe de vangsten waren. Die waren ronduit goed. Sessies van 30-40 vissen is gewoon heel goed. Ik hoorde zelfs van over de 50 met één stok. Maar op de wedstrijddag is het altijd anders. Althans bij velen. Ik mocht zelf naar A 26, zeg maar tussen de Baaiweg en de Trommelweg in. Ik had vertrouwen want het ging heel de week al lekker. Ik wist welke lijnen, welk aas en hoe lang het circus te laten liggen. In de aasbak zaten piertjes, slikkies, tappen en messen. Dat was het aas waar ik op gevangen heb heel de week. Er was alleen wat meer zon en dat is nooit zo heel goed voor de vangsten. Dat bleek ook wel want na vijf draaien had ik nog geen vis. Maar er waren en nog 217 en die zullen vast wel eerder vis hebben gevangen dan ik. Uiteindelijk ging het redelijk, botje van 37, scharretje van 22 toen drie draaien niks toen weer drie achter elkaar toen weer een mooie bot en toen de laatste drie draaien weer niks. Het jammere is dat er teveel lijnen zonder vis terug kwamen, ook nog een lijn in de palen laten liggen dus ja.... Ik ben dus op 6 vissen geëindigd en had  er lange tijd hoop op dat het genoeg was voor de topcompetitie maar helaas een 16e plaats int vak van de 45 is niet genoeg. Wim Hilleman Marcel Yzenbrandt en Marco Mol van ons team zijn wel door naar de topcompetitie. Gefeliciteerd mannen goed gevist. En bij deze wil ik het team Zuidwest en het Eagle team feliciteren. Deze twee teams vissen volgend jaar het wk korpsen in Zuid Afrika. Het Vriendenteam is 3e geworden ook van harte gefeliciteerd. Individueel is geworden.1 Arjan Rijnberg, 2 Hendrik Jan Polhuis en 3 Mike Lubbers. Op deze vissers stond zaterdag echt geen maat samen goed voor 78 vissen rond de 17 meter vis. Zo zie je maar dat ver, heel ver gooien toch wel wenselijk is soms. Heren van harte gefeliciteerd. 

Zo na al dat wedstrijd geweld eerst alles even laten bezinken en evalueren en vooral weer schoonmaken en op orde brengen. En dan gaan we ons op maken voor de eilandwedsrijd van volgende week en uiteraard de laatste PKC wedstrijd die op 15 november wordt gehouden in Hoek van Holland... Ik heb er weer zin in...

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

   Dennis Zwiers=== Zondag 02 november 2014 ===


Gisteren, zaterdag 1/11, naar Raversijde getrokken.

Vol goede moed en gewapend met drie pakjes aas zo rond 2 uur na hoog water aangekomen.  Zo kon ik het beste tij nog meenemen.

Twee hengels met als onderlijn 2 wapperlijnen met daarop zeepieren.

Geheel tegen de verwachtingen in, geen aanbeet te zien het eerste uur...  Heel frusterend want er komen heel wat mensen langs die weten te vertellen dat op datzelfde moment enorm veel gevangen wordt op het staketsel in Oostende. (da's slechts enkele km verder!!!)

De sessie gaat van kwaad naar erger, i.p.v. veel vis heb ik veel materiaalbreuk.  Lijnen die vast komen te zitten, lijnen die afknappen bij de inworp, etc.

Kortom heel wat materiaal verspeeld.  Eén onderlijn die vast kwam te zitten heb ik terug kunnen opvissen.

Na twee uur zie ik subtiele tikjes op één van de lijnen: een stinker, spiering dus. (of komkommervis)

Na drie uur dan plots toch een normale aanbeet.  Het indraaien ging tot m'n grote vreugde heel moeizaam, zeker beet dus.  Als de vis bijna is binnengedraaid breekt plots m'n lijn!!  De voorslag lag tussen de rotsblokken en ik zie dat de vis probeert weg te zwemmen.  Geenszins ben ik van plan dit te laten gebeuren.  Na een klauterpartij kan ik nog net de laatste 10 cm van de onderlijnen vastnemen, de rest had de vis al meegetrokken.  Rustig trek ik de onderlijn met de hand binnen.  En jawel hoor, een gul van 40 cm.  Wel geheel m'n haak ingeslikt...

Daarna geen aanbeten meer gehad.

Wat precies de oorzaak is van de slechte visvangst kan ik niet zeggen.  Maar het is een feit dat rond de golfbreker waar ik zat helemaal geen vis zat. (opspuitwerken? het water was trouwens wel heel troebel)  Naar Raversijde ga ik niet meer terug, da's een feit.  Ik moet op zoek naar een nieuwe visstek.Het waterkieken=== Zondag 02 november 2014 ===


1 november 2014 bij Heliomare in Wijk aan Zee het strand afgegaan om 7:15 uur.

Leuk gevist, 3 ondermaatse en 1 grote zeebaars 2 grote botten 6 grote scharren.

wat een feest, 11:30 gestopt P van duijn=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vandaag bij Zoutelande wezen vissen, 2,5 voor lw en 2 na resultaat een schar.

We stonden op het punt om weg te gaan toen opeens de wijting losbarste.

Nog twee uur gevist en eindresultaat 33 wijting 2 baars 1 schar en een enorme krab.

Mvg m&wMichel=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vandaag naar Cadzand geweest scharren en wijtingen volle bakChristophe=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vandaag wezen vissen op duindamseslag (Noordwijk) tussen 8:00 en 12:00 uur met gezouten pieren en gezouten zagers. Ik heb 6 botten gevangen (5 boven de 30 cm en 1 kleintje).Marco=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Deze namiddag 2 h voor lw tot 1,5 h erna proberen te vissen in domburg.zeg wel proberen want er was een viswedsrtrijd met enkele honderden !

Daardoor niet op mijn favo stek kunnen plaatsnemen waardoor ik na 30 min wandelen eindelijk een plaatsje gevonden had helemaal tegen de dijk aan.met als resultaat nul komma nul gevangen, andere vissers naast mij ook niets.in het teruggaan wat gepolst bij de wedstrijdvissers. Kloegen ook, heel povertjes, enkele scharretjes ....

Jammer, had er goede hoop op met al die mooie vangstberichten dat ik hier lees.

hopelijk volg week terug mooie vangsten.

ByeErwin=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Hallo allemaal,

Vanmorgen 01.11 wezen vissen in de Waterweg bij Maassluis. Eerst aas gehaald bij Rinus, Eagle Hengelsport en genoten van de prima service op reparaties. Een zeldzaamheid zo'n goede service. Rinus nogmaals bedankt. Om 07.30 uur met het eerste zonnetje aangekomen en een eindje door moeten rijden wegens drukte. Er stonden vanaf het havenhoofd richting Hoek van Holland zeker al een hengel of 30 uit.

Een plekje gevonden voor het 2de flatgebouw en 10 minuten later stond mijn eerste hengel al te rammelen door steenbolken. Ondanks vrij kleine haken, bleven die niet hangen. Maar goed, ik hoopte dan ook op schar en een paar maatse wijtingen. De tweede hengel flink tegen de gierende stroming in geworpen en binnen eeen minuut direct weer binnengedraaid omday 175 gr klapankers niet bleef liggen. Dus 200 gr. aan de loodclip en ook weer uptide geworpen, lijn slap houden en dan zachtjes vasttrekken, maar nee hoor, ook 200 gr. wilde niet pakken. Gelukkig spoelde niet iedere worp direct weg. Na 3 kwartier stond mijn verre hengel flink te rammelen en ja, het eerste gulletje van 42 cm kwam binnen. Deze ving ik op een jo-jo onderlijn met haakgrootte 1 en 3 pieren op de lijn. Na een uur op de andere hengel snoeiharde aanbeet, maar onderweg lostte deze grote vis omdat ik an deze hengel met haakjes 6 stond te vissen. Nog een paar steenbolken gevangen en om ongeveer 13.00 uur ingepakt en naar huis. Mijn lood bleef op geen enkele manier meer liggen, zo hard was ondertussen de stroming met het afgaande tij.

Ondanks de schaarse aanbeten, geen wijting en geen schar, toch lekker gevist. Zeker met dat zonnetje op je bol en gezellig praatje met de bewoners van de flats.  Deze stek verdient het om toch nog een keertje te bevissen en misschien nog een stukje verder rijden richting Hoek van Holland.

Op naar de Krabbe Trofee op 29.11. Er is nog plek, dus schrijf je in voor deze altijd gezellige en goed georganiseerde wedstrijd. Op het parcours worden momenteel steenbolken en wijtingen gevangen; dus dat kan zich nog heel leuk ontwikkelenen met de komende afkoeling zal het ook niet lang meer duren dat de scharren onder de kant komen.

Alvast tot ziens over 4 weken en vangze. 

Jan Romeijn

HSV De Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vrijdag 31 oktober, gaan strandvissen overdag in Cadzand op laagwater MET prachtig zonnig weer!!. Het laagtij was om 12u45 dus begonnen met vissen van 10uur tot 14u30.

Wat de vangst betreft , 1 zeer mooi schar (36cm) en 3 ondermaatse gullen ,die terug in het grote water mochten wegzemmen. Er was nog en Mr met zoon aan het viseen (dus vier hengels ) maar die hadden geen beet gezien.Wat mij wel opviel, zij die aan het trekken waren langs het strand, haalde veel garnalen van groot formaat uit hun sleepnet..Dus het word tijd dat het mooi weer zich omdraaid en wij wat kouder,en stormachtiger weer mogen verwachten als visser,mshn is er dan wel weer wat meer vis te vangen van op tstrand. succes aan iedereen.

Grt: Werner HWerner=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vijdagavond tot een uur of half drie heerlijk gevist met mijn zoon vanaf het strand van Terheijde.

Vangst was baars, bot, wijting, gul, puitaal en een grote tong.

Toen we in de auto stapten was het 15 graden celcius. tijd geleden dat we zo lekker hebben gevist en gevangen.

Zo spreek je elkaar nog eens!Willem de Wit=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Hello Allemaal,

Deze week twee maal gaan vissen in Cadzand. Vollop schar en wijting te vangen daar.

Vang ze!Bram=== Zaterdag 01 november 2014 ===


Vannacht gevist te Cadzand van 10 tot 2. Bij aankomst stinden er nog 2 vissers. De eerste had biks gevangen en stond er al van 8 uur. Dat gaf weinig moed. Het eerste half uur geen tikje maar daarna ging het los. Begonnen net een triplet en geeindigd me een doublet. Veeeel wijting,  27 waarinder 8 dertif plus en een ferme van 36 cm. Verder nog 9 scharren waarvan de kleinste 23 en de grootste 31. Storm bedankt!!Richard Vergouwen