Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van december 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 31 december 2012 ===


halo mede vissers, hier een verlaat berigje van joop.

zaterdag even naar het calandkanaal gewees en even wezen uitwaaien en een paar vissen tijdelijk uit het water gehaalt.

het ging mij ijgelijk om een hengel te testen, maar omdat ik tegen een vrij stevige wind in moest gooien was de hengel wat aan de ligte kant en moest mijn vertrouwde hengel pakken waar ik wel met 150 gram lood ver genoeg kon komen.

met een tweehaaks onderlijn en met voortefelijke pieren van hengelhuis maassluis (er zaten redelijk klijne piertjes in wat de afstand voor het werpen ten goede kwam) wist ik in drie uurtjes de nodige weitingen klijne gulletjes een vijv dradige meuntje een mooie dikke schar en een steenbolk te vangen.

echter toen ik hoerop moest staan (iemand had de kraan hard open gezet) en het water begond te stromen ben ik maar gestop wand boven op de dijk was het wel erg vris.

ik wens het bestuur van zeevisland en alle vissers en hun metgezellen en kroos een heel gezond en gelukkig jaar toe met veel grote vis enmooie visdagen toe.

Joop Jansen delta 1034

j.jansen delta1034
=== Zondag 30 december 2012 ===


vanmorgen vroeg vertrokken naar Vlissingen. Om half 5 me vismaat Patrick ( de Zeehond) opgehaald en vervolgens op naar het strand. We waren aan het begin van het Nollenstrand gaan staan en om 05.45 lag de eerste hengel er in. Eerste uur nog maar weinig beet maar Patrick wist toch al 3 scharretjes te vangen. Vervolgens toen het water een stuk verder gezakt was konden we door de muil lopen en op de volgende bank gaan staan. Toen ging het goed los. Toch wel om de draai vis mee terug naar boven. Ondanks de sterke wind was het goed vissen. Beide zijn we met een vangst van een 20 tal scharren en een meuntje en 1 klein wijtinkje gevangen te hebben om 11uur huiswaards gegaan. De scharren waren bijna allemaal maats en de kleintjes zijn weer netjes terug gegaan voor 2013....... Er waren trouwens enorm veel vissers aanwezig op de boulevaard en het Nollenstrand dit toont aan dat de vangst op dit moment enorm goed is :) :)

Volgend jaar beginnen we maar weer eens op de maasvlakte kijken of hier de vis ook al volop aanwezig is!!!!!!!

Rest ons enkel nog om jullie een super mooi uiteinde van 2012 te wensen en een super mooi begin van een visvol 2013!!!!!

Rick en Patrick (de Zeehond)Rick en Patrick (de Zeehond)=== Zondag 30 december 2012 ===


Hoi allemaal....

omdat de vangstberichten de laatste weken bijzonder goed te noemen waren, ben ik zaterdag 29-12-2012 samen met mijn broer Peter weer eens de landtong van Rozenburg onveilig gaan maken met onze visspullen. 15.30 uur hoog water, dus wij waren om 11.00 uur aanwezig tegenover de stenaplek. er stonden er al een aantal te vissen. de politie was er ook ( om te controleren op ondermaatse vangsten ???? ). Om 11.45 uur waren we met 4 hengels aan het vissen, windje 6 schuin in de rug en het leek wel voorjaar met het zonnetje er bij. maar daar waren we niet voor gekomen.....om 12.30 links van ons de eerste zichtbare vangst..een klein wijtinkje...Er zaten links en rechts van ons minstens 40 a 50 vissers op een trakject van zo'n kilometer. om 15 uur vroegen wij ons af wat er waar was van al die vangstberichten op de website....er werd door zowat niemand iets gevangen....om 15.30 uur ving ik mijn eerste , een klein gulletje van 30 cm die gelijk weer het sop in ging. nadat er 3 van de 4 hengels waren ingepakt en er al een behoorlijk aantal vissers het voor gezien hielden, kreeg ik nog een forse beet. bij het binnenhalen liep ik helaas vast en verspeelde ik mijn mogelijke 2e vangst van die dag.....om 16.30 uur zijn we vertrokken. van andere vissers hoorden we dat het bar en bar slecht was deze dag.....ik 1 en mijn broer 0.

fijne jaarwisseling allemaal en vang ze in 2013 !!!

paolo
=== Zondag 30 december 2012 ===


Afgelopen vrijdag wezen vissen, we (mn zoon en ik) zouden eerst meegaan met Bouwman om op de wrakken kabeljauw te vissen, door de wind ging dit helaas niet door. Dus met zoonlief bij Vlissingen vanaf het strand. We kwamen pas om een uur of 10 aan en waren dus wat te laat voor het lage tij.

Al met al wist ik 2 scharretjes binnen te halen en riep m'n zoon ineens, ik heb gewonnen vandaag. hij had een kabeljauw van 1,07 meter (schoongemaakt 10kg) binnen weten te halen. Zo'n grote had ik nog nooit gezien (ook niet op de wrakken). Zijn dag kon dus niet meer stuk en ik zal voorlopig moeten aanhoren dat ik die dag verloren heb.

S-avonds nog even bij Zoutelande gestaan, met veel wind toch nog in een uurtje 8 scharretjes weten te vangen

Rob

Rob Boomstra
=== Zondag 30 december 2012 ===


ha hengelaars! 28 december lekker gevist. Ik dacht dat ik vroeg ging vissen ( om kwart voor 4 uur vertrokken uit Veldhoven bij Eindhoven). Bij aankomst om om 5.30 uur de eerste hengel in het zilte nat.Bij de eerste inworp gelijk goed beet. Schar, schar en nog eens schar. Totaal 35 scharren van diverse formaten vanaf 15 cm tot 25. Tot ik om 6.15 uur een enorme ruk aan mijn hengel kreeg. Toen ik de hemgel met paternoster ophaalde waren alle drie de haken bezet: twee scharren en nog beter een gul van 60 cm. Zelfs bij opkomend water goed beet! Helaas trok ook de wind aan vanaf 11.30 uur. Hierdoor werden mijn inworpen minder ver. Om 13.00 uur werd het mij te gortig. Alles opgeruimd en om 15.00 uur thuis, alles afspoelen en lekker in bad!

Al met al een fijne dag!  martin de ruig=== Zondag 30 december 2012 ===


Hoi collegavissers.

De genoemde die-hards aan het Banjaardstrand waren wij dus.

Eerst effe wezen kijken bij het Kustlicht maar de harde wind nodigde niet uit daar te vissen.

Op het Banjaardstrand hebben we ge3-en 42 stuks mogen vangen.

Opvallend was dat de eerste draai een schar was en daarna nooit geen schar meer gevangen.

We hadden wel een mooie verscheidenheid aan vis.

Schar , meun, bot, wijting, zeebaarsje maar de overhand hadden kleine gulletjes.

Wel redeljk veel lijnen kwijt door vastzitten, dat is dan altijd minder!

Het was een heerlike avond, een redelijke vangst en 3 rozige hoofden.

Iedereen een heel gezond en visrijk 2013 gewenst!!

Rob, Frank en Louis.Louis=== Zondag 30 december 2012 ===


Zaterdag de 29e wezen vissen, de verwachtingen waren hoog. Plan van aanpak was de waterweg ter hoogte van de waterkering, daar aangekomen was er gewoon slecht te vissen door de harde zuiden wind die recht in het gezicht stond. uitgeweken naar de pier en lekker aan de zeekant staan vissen , volop scharren naar binnen staan draaien. wel veel klein maar ook een aantal mooie maatjes. in totaal 40 stuks en wat wijting. Echter nog wel een bang momentje meegemaakt doordat de stenaline naar binnen kwam varen die had een enorme hekgolf die de pier in een paar seconden overspoelde. wij kinden nog net op de rand gaan staan maar de wandelaars en een kinderwagen werden met recht verrast. die sonden tot de knieen in het water. gelukkig alles goed afgelopen. mensen je wordt gewaarschuwd dat het levensgevaarlijk kan zijn met hoog water dus pas op daar. wij kwamen er droog doorheen gelukkig.

peter

peter
=== Zondag 30 december 2012 ===


Zaterdagavond, plaats van delict, Banjaardstrand:

Er stonden nog een paar die-hards die de flinke 6 beaufort zuid-zuid westen wind en de nodige bijhorende regen trotseerde om een poging te wagen om een paar visjes boven te draaien.

Toen we rond 19 uur op het strand stonden een plekje gezocht tussen 2 collega's vissers in. Mijn eerste worp resulteerde na ongeveer 5 minuten in een net maats scharretje, dus de verwachtingen waren meteen hoog gespannen,deels omdat we de weinige keren dat we hier zijn komen vissen de verwachtingen nooit zijn ingelost geweest. Men vismaatje,die er zo mooi bijstond met zen nieuwe rode overlevingspakje,en dusdanig een perfecte imitatie tentoonstelde van een vissende kerstman, bleef echter nog een tijd visloos. Toen ook hij erin slaagde om toch een prachtige mini schar boven te draaien

was de toon gezet. Wind en regen werd ons deel maar vis? HOHOHO zoals de kerstman betoogd te roepen, wat hij ook meermaals deed trouwens,echter zonder resultaat!!!!!!!!!!!

Ondergetekende heeft nog 2 keer een beetje mogen aanschouwen maar echter niet mogen verzilveren,alle moeite en volgeregen aaslijnen ten spijt.

Om half 11 hebben we het dan maar voor bekeken gehouden en zijn verslagen en uitgewaaid huiswaarts gekeerd zonder vis.Toen tijdens onze rit huiswaarts men collega,annex de kerstman plotseling de auto op de pechstrook parkeerde en uitbundig riep: Yes Yes Yes, wist ik hoe laat het was.Een flinke pas aangereden haas lag daar op ons te wachten op de pechstrook,dus deze maal geen vis maar een lekker hazefileetje als voorgerecht op oudejaarsavond gevolgd door de nodige schaaldieren. Ook dit kan vissen zijn.

Rest mij alleen nog om jullie allemaal een fantastisch eindejaar toe te wensen en voor 2013 een fantastisch visseizoen met mooie vangsten.

Aan Zeevisland zou ik nog willen zeggen: bedankt jongens voor jullie site die toch steeds weer garant staat voor een schat aan waardevolle informatie en leuke vangstberichten,bij deze dus, doe zo verder!!!!!!!!!!!!!!!

groeten aan iedereen,

Pinokkio en guiseppe ( alias de kerstman)

Van Daele Dirk
=== Zondag 30 december 2012 ===


Zaterdag 29-12-2012,

gevist aan het strand van Zoutelande bij het speeltuintje van 08.00 tot 12.30. Het was behoorlijk druk met vissers op het strand dit ongetwijfelt door de goede vangsten van de laatste tijd.

Verre worpen waren bijna niet mogelijk door de harde zuiden wind 5-6. Dit was eigenlijk ook niet nodig want iedere worp kwam er vis boven, veel scharren mooi van formaat enkele meuntjes en wijting.

De stroming vielt erg mee ondanks de springtij niet geankert gevist lood bleef goed liggen. Als aas zagers, piertjes en tappen gebruikt maakte voor de vis niet uit ze beten overal in.

Tegen 12.00 kwam het water wel heel erg hard op en moesten we bijna vluchten. Toch een fijne ochtend gevist met 50 scharren die mee mochten.

Een ieder een fijna jaarwisseling gewenst en een vangstrijke 2013.

gr Marcel IJzenbrandt team Cordes Travel

marcel ijzenbrandt
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Walcherensessie

Eerder deze week nog een vissessie gedaan met de neefjes, deze keer eens niet naar het Europoortgebeid maar gewoon naar het strand bij Vlissingen. We kwamen zo rond laagwater om 830 uur aan, en er was nog vollop plek. Er stond nog een Belgische visser, die deed net nog een scharren-tweedraai toen wij de hengelsteunen een plekje gaven in het zand. De neefjes visten beiden met een korte stok dicht onder de kant, ik viste met de lange lat en 2 haken zo ver mogelijk uit de kant. Als aas hadden we een pak grote pieren en een handjevol zagers. In de eerste minuten van onze vissessie hadden we al vis gevangen, niet met de hengel maar gewoon met de hand. In de branding lag een maatste schar, en in een kuiltje water aan de laagwaterlijn kwam ik nog een 30+ bot tegen, klapperend van gezondheid.

Verder gebeurde er in het eerste uur niets, dus tijd voor een praatje bij de buurman, die bleek al in het eerste half uur 8 scharren gevangen te hebben, maar bij hem viel de vangst ook stil tijdens de kentering.  Ondanks dat het bijna springtij was bleef een 6-je zonder ankers probleemloos liggen toen de vloed erin kwam. Gelukkig kwam er ook vis op de kant tijdens het opkomende water, ik wist in de 2 uurtjes opkomend water met 1 hengel en 2 haken 10 scharren en 1 wijting te vangen.  Er was 1 draai zonder vis en 3 stuks doubletten. Het formaat van de scharren was karig, zo tussen de 20 en 25 centimeter met een enkele uitschieter daaronder en daarboven. De meeste scharren vielen voor de afhouders, de wapperlijnen waren duidelijk minder in trek. Uit de ooghoeken zag ik ook de buurman weer vis vangen.  Tussen de bedrijven door werden we nog door een paar wandelaars getipt dat er in het andere palenvak een “grote gul” gevangen was.  Ik dacht nog van “dat zal wel” maar toch maar even wezen buurtje aan de andere kant van het paalhoofd. Het bleek niet zomaar een gulletje te zijn maar een echte onvervalste kabel-U., met een geschatte lengte van 1 meter.

Zo rond half twaalf werden we door het opkomende tij tegen de duinen gejaagd en viel de eerste regen neer., dus werd het tijd om het bivak weer op te breken.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.

 

Niek Romijn
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Zaterdag 29-12-2012 van 9:00 tot 15:00 gevist aan de Nieuwe Waterweg tegen over de Stenaline. Bah, bah wat was het slecht. In het totaal 3x beet gehad waarvan slechts een ondermaats gulletje gevangen. Het was erg druk met vissers maar er werd bijna niets gevangen. Wat opviel was dat het water erg troebel en bijna zandgeel van kleur was. Misschien teveel regenwater via de oude maas in de waterweg gekomen. Wie zal het zeggen. Volgende keer beter

Frank

Pinochat42
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Hoi visvrienden,

Vandaag voor de laatste keer dit jaar op scharrenjacht gegaan in het Walcherse.  Dit keer gekozen voor de stek nollestrand in Vlissingen. om 7:00 de   auto op de parkeerplaats bij de tennisbaan gezet vispak aan gedaan en richting het strand gelopen. Ondanks de stevige wind pal in de snuit bleek ik vandaag niet de einige te zijn, Dus  een vak rechts rechts van de trap de hengels  opgetuigt en om 7:30 de lijnen  richting horizon. Althans dit was de bedoeling ,maar door de stevige wind hield de werpafstand bij een metertje of 70 wel op. Omdat ik vorige week op deze locatie de meeste vis gepakt had op een onderlijn met bezemafhouders nu op beide hengels  dit type onderlijn gemonteerd. Bij de eerste draai direct een doublet schar  en bij het indraaien van de volgende stok zelfs een triple.Dit begin beloofde dus veel goeds en inderdaad heel de dag lekker in de weer geweest om half twaalf gestopt laatste draai gaf nog steeds vis. Slechts 3 ons pieren verbruikt op 4 uur vissen in prachtige weersomstandigheden. En slechts een keer een draai zonder vis. In totaal  44 mooie scharren om mee te nemen een stuk of tien weer laten zwemmen omdat deze te klein waren, 3 meuntje en klein gulletje 30 cm zwemmen ook weer.Kortom  een prachtige visdag zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes Cees Buuron


Cees buuron=== Zaterdag 29 december 2012 ===


200 stuks maatse scharren ZOUTELANDE!

Zaterdagmorgen al om 4.15 uur de wekker........weer eens een sessie bij Zoutelande:))

Met Hans,Bram en Carlo al om 6 uur begonnen met vissen met totaal 7 stokken,en direct al vis op het strand.............in totaal denk ik dat ik 4 of 5 draaien zonder scharren heb gevist,verder allemaal mooie scharren,tot sommigen dik in de 30 cm.

We hadden niet verwacht dat het met deze windkracht (5 a 6) toch zo lekker zou gaan,maar ze zaten er gewoon....ver weg maar ook dichtbij,en dan staat om 6.30 uur op je vrije zaterdagochtend al het zweet in je naat met een buitentemp van 12 graden en een neopreen kostuumetje aan:)

Rond 8 uur was het toch weer wel heel erg druk met vissers op het strand,en waren de vrije plekjes erg schaars,mocht je dus willen gaan,wees er op tijd bij!

Wijting heb ik er niet 1 gevangen.....puur en alleen scharren dus!

Zooo......het visjaar 2012 zit er voor Kiske weer op....53 keer aan het water gestaan en 816 stuk boven water getoverd:)....gewoon weer een heerlijk seizoen dus....hopen dat 2013 weer een visrijk jaar mag worden!

Iedereen een goed,visrijk...... en vooral gezond 2013 toegewenst!!!!

Groetjes......en draai ze eruit!!!

Kiske

     Kees Reijngoudt=== Zaterdag 29 december 2012 ===


vandaag in alle vroegten richting de Europoort gereden voor een dagje vissen. nog in het donker begonnen en heel de dag door mooie scharren en mooi formaat wijtingen gevangen,ook veel ondermaatse vis maar +/- 75 stuks om mee te nemen. zowel links als rechts van me werd goed vis gevangen met zowel opkomend als afgaand tij.

boy
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Jaap een sessie gedaan aan het Callandkanaal. We zijn rond 09:30 uur begonnen en rond 10:00 uur had ik een verzwikte enkel dus dat was mooi k*^#@n. Ik viste met een stok en Jaap met twee, mede omdat ik maar een spoel gevlochten had en ook om m'n enkel nog enigzins te ontzien. Toen we begonnen was het droog maar zo rond 12:30 begon het te regenen en dat ging door tot zo'n 15:00 uur. De vangst viel wat tegen. Jaap 10 vissen en ik 15 vissen. Jaap had wel een hele mooie wijting van ruim 35 cm en ik had ook drie mooie wijtingen (28, 31 en 33 cm). Verder hadden we nog wat grove scharren (26+) en heb ik vermoedelijk een joekel van een wijting of een gul verspeeld. Hij (of zij) dook de stenen in en omdat ik liep als aangeschoten wild kon ik niet vlug genoeg naar beneden om te proberen de vis eruit te pompen. Helaas das ook vissen...Verder hadden we nog wat kleine wijting die retour zijn gegaan. Toch weer een ervaring rijker voor 12 januari. Dan hebben we van HSV-t Zijpe daar onze 5e wedstrijd. Eerst het pootje maar is wat rust geven voordat ik weer ga vissen. Bij deze iedereen een gezond en visrijk 2013....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Gisteren 28/12 cadzand weest vissen . Aangekomen 15.30 laag om 19.45. Eerste 10 minuten lag er al een doublet van schar op De kant .gevist tot 22.30. 24 scharren waarvan 18 mee 1 schar van 33cm 3wijtingen terug gezet. Geen gul :(

Krikke
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


vanochtend vroeg naar Nollestrand afgereisd.

Harde wind belemmerde verre worpen maar ondanks dat prima gevangen.

in paar uur tijd ongeveer 15 mooie scharren.

Jan de hengelman
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


vandaag, vrijdag 28 december, bij de pier van de reddingsbrigade van Zoutelande begonnen om ongeveer half tien. Weinig te doen en na enkele uren en twee scharretjes zijn we vertrokken naar de botlek om daar nog even een hengeltje uit te gooien. Daar hebben we nog even een paar prachtige, ondermaatse wijtinkjes gevangen en genoten van een, ja let goed op, een echte zeehond die voorbij kwam zwemmen en eens rustig de tijd nam om die rare idioten op de wal te bekijken. Het was een belevenis om dat nog eens mee te maken.

rick en patrick=== Vrijdag 28 december 2012 ===


VRIJDAG 28 DECEMBER 2012 OM 03.30 GAAN VISSEN AAN ZOUTELANDE AAN HET BEELDJE SAMEN MET ETIENNE GEENS. OM 7 UUR NOG GEEN BEET GEZIEN EN 20 METER UIT ELKAAR STAAND ETIENNE 3 LIJNEN    KAPOT EN ONDERGETEKENDE EUGENE 11 STUKS. IETS VERDER DIE MORGEN KWAMEN WE ER ACHTER DAT ER LANGE MOSSEL SCHELPEN AAN MIJN HAKEN ZATEN DIE HEEL DE DRAAD OM ZEEP HADDEN GEHOLPEN.  OM 7 UUR WAREN DE SCHARENTJES DAAR EN ETIENNE SLAAGDE ER IN 25 MOOIE SCHARREN (WAARONDER EEN ECHT WEL HELE GROTE) OP HET DROGE TE HALEN. iK MOEST HET STELLEN MET 3 LEUKE WIJTINGEN EN 30 SCHARREN DIE TOCH WEL KLEINER WAREN. VERDER HEBBEN WE ER SAMEN ZEKER EEN 20 TAL DE VRIJHEID TERUG GEGEVEN OMDAT DEZE TE KLEIN WAREN. ER WAS OOK NOG EEN KERELTJE UIT EINDHOVEN DE EEN GUL VAN 55 CM AANLANDEN. VERDER WAS HET WEER GOED S'NACHTS GEEN WIND EN LEKKER WARM. VOLGENDE WEEK NOG MAAR EENS PROBEREN.

VERDER ALLEMAAL EEN GOEIE JAARS WISSELING EN HOPEN OP EEN GOED VIS 2013 GROET GETEKEND EUGENE UIT ZANDVLIET.

A. VAN HOOIJDONK
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Donderdag 27 december naar Cadzand geweest, laagwater omstreeks 19.00,weinig regen en in 't begin redelijke wind uit het westen, maar naarmate de avond vorderde nam die in kracht toe en draaide toen ook naar het noorden.

Veel stroming(volle maan) en 150gr lood zonder ankers bleef helemaal niet liggen .

Vangst met drie vissers: elk 2 meuntjes en Dirk had op het einde nog een scharretje voor tussen zijn boterham te leggen;

Andere vissers hadden ook weinig of niets /Is de vis verdwenen ?Ik geloof ik niet gezien het zeewater nog 8° heeft . Volgens mij was de zeer sterke stroming de oorzaak, want scharren hebben liever een rustiger zee .

Nog eens proberen na nieuwjaar .

Jef

jef tienpont
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Vandaag, vrijdag, vroeg het bed uit en om 5.00 uur richting Vlissingen gereden (Boulevard).
Om 6.15 uur begonnen met vissen, er was nog niemand op het strand te bekennen.
Later, bij het aanbreken van de dag, verschenen er toch nog een tiental vissers. Zij zaten echter allen zeker 200 meter naar rechts van mij.
Dan de vangst: 26 mooie scharren (waarvan 4 stuks boven de 30 cm) en 2 maatse wijtingen.
Zowel met afgaand- als opkomend tij gevangen. Om 10.15 uur gestopt en weer huiswaarts gereden.
De scharren zitten er dus nog steeds!

Revaca
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


hallo,

gisteravond een visavond gepland met 2 collega's , mijn zoontje ging ook mee en de collega's hadden ook wat jonge vissertjes meegenomen.

was om 19:30 laag maar we zijn al begonnen om 16:15 om toch een mooi plaatsje uit te zoeken.

we hadden gewoon een heel vak voor ons zelf. gevist aan zoutelande met afgaand tij en daarna tot 22:15, toen gestopt en naar huis.

we hebben allemaal lekker wat vis gevangen voornamelijk schar dit keer wat kleiner van formaat had ik het idee.

zoon lief ving de eerste vis(je) een meuntje en toen na een uur begon het scharren vangen. was tegen laag water en dus wat later dan verwacht.

ook zijn er nog een paar dubbele en zelfs nog een volle onderlijn van 3 scharren gevangen.

wel wat plastic zooi op de lijnen tijdens de vloed en tevens snel vast zitten en vlak onder de kant 3 lijnen verspeeld.

het weer viel reuze mee bijna geen regen gehad, zelfs nog even heldere hemel met maan en sterren.

als aas gebruikten we pieren en zagers. pieren waren klein, maar ondanks dat viel de vangst mee.

en wat betreft het terug zetten van ondermaatse vis, regelmatig spoelen er kleine scharretjes en wijtinkjes aan die nog maar half in leven zijn.

deze gaan met (weet ik hoeveel pijn) dood, dus als de vis de haak helemaal ingeslikt heeft en niet door de lip is gehaakt gaan ze gewoon mee.

toch eens proberen overdag wat gul te vangen.

was een leuke avond en voor herhaling vatbaar.

met dank aan Joart en ( neefje jarco )

Bram en (neefje en vriendje)

en mijn zoontje wesley

grt rene

rene de voogd
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Gisteren nog maar eens het Nollestrand opgezocht.

Om 8 uur laag, dus om even half 6 begonnen. Toen ik aankwam stond het strand behoorlijk vol (ongeveer 15 vissers) maar toch nog een plaatsje gevonden.

Gevist met verse pieren, en als onderlijnen  dwarrellijnen met kraaltjes en haakje no.4.

Zoals de laatste tijd gebruikelijk is, weer goed gevangen. Het was lekker visweertje en er stond gelukkig minder wind dan afgelopen maandag.

Dan de vangst: 24 schar van 23 +(enkele zeer flinke) en nu wel 2 wijtingen van 30 cm. Tevens nog wat klein spul teruggezet.

Gestopt om half 10. Wel een stuk of 4 onderlijnen verspeeld toen de vloed er in kwam.

Het restant pieren in het zout gezet

Tot een volgend bericht in 2013.

Jan B.

 

jan b
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Gisteren alle weerberichten naast me neer gelegd en toch gaan vissen.Bloed kruipt waar het niet gaan kan.En ook geen minuut spijt van gehad.Prachtig visweer,het heeft welgeteld 10 minuutjes geregend,zelfs dat was de naam regen niet waard.Locatie kustlicht,ik was zeer vroeg maar toch stonden er al vissers en rond half vijf werden de pieren aan de haken gerijgd en begonnen ze aan hun eerste en tevens laatste vliegles gevolgd door een eenmalige duikersles :).Het eerste vak was volledig vrij,ik had net mijn hengels klaar staan om op te tuigen,en werd toen aangesproken door twee Zeeuwse jongeren dat ik daar beter niet kon gaan staan want waarschijnlijk lag daar een groot net waar je steeds op vast komt te zitten.Mijn eerste gedachte was ''Ahum" maar na enige overtuiging van hun kant,toch maar verkast, hup alles weer mee ik had net mijn spullen neer gezet zie ik één van de jongens mijn hengel naar me toe komen brengen.

Waar maak je dat nog mee?Uiteindelijk heel fijn gevist wel wat lijnen kwijt geraakt bij opkomend,een totaal van 16 scharren en twee wijting,één hengel met de afhouders en één met jojo maar geen gulmans te vinden.Op de jojo enkel kleine schar op een haak 1.0 alles op pieren gevangen zagers bleken niet op het menu te staan.Rond een uur of half acht werd er door de twee jongens nog een overheerlijke koffiekoek aangeboden,waarvoor nogmaals dank.Moet zeggen dat deze jongens uiterst vriendelijk waren het was hartverwarmend om dit mee te maken.Thx guy's.

Helaas kon ik ze niet helpen met hun petroleumlamp waar het gaasje van naar de vaantjes was en ze hadden geen reserve bij,maar ze hebben gewoon door gevist.Ik wilde om 22:00 inpakken maar toen kwam er nog een triple binnen,toch nog maar ff door vissen dan,uiteindelijk om 23:15 ingepakt en richting huiswaarts.De vis zit dus blijkbaar overal,waar je ook gaat vissen dit is de derde plek die ik afgelopen weken bevist heb,ben benieuwd hoe lang dat nog door gaat.

Mvg Patrick BPatrick B=== Woensdag 26 december 2012 ===


Hier nog een verlaat vangstbericht van afgelopen maandag. Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer een poging vanaf de Walcherse stranden gewaagd. Zondag avond laat al in het huisje aangekomen zodat we maandag morgen al optijd konden starten. 

Rond 7.00 kwamen we op het strand aan, met hoog water om half 12 zouden we enkel het opkomend tij gaan vissen. Zodra we de duinen overkwamen was er niets van de voorspelde windracht 6 te merken. 

Binnen no time lagen er 3 hengels, beaasd met pieren en intvis in het water. Eén hengel met 150gram ankerlood deponeerde we een meter of 80 uit de kant, de andere 2 voorzien van 130 gram rol lood zwierde we ruim over de 100 meter.

De eerste draai kwam er gelijk een dikke schar 25+ uit op de dichtstbijzijnde hengel uit. De volgende worp kwam er op elke hengel vis naar boven. Rond een uur of 8.00 zaten we al ruim in de dubbele cijfers, voornamelijk mooie scharren en één mager wijtingkje. Even later merkte één van ons dat het dit keer toch wel wat zwaarder ging met binnentrekken. Een mooie schar en een gulletje van 46 cm waren de dader. Tijdens deze dril viel het ons op dat bij een andere hengel de lijn compleet slap was gevallen en een heel eind naar links lag. Snel binnen draaien dus.

Al vanaf het eerste contact leek er wat diks aan te hangen. Dit bleek ook zo te zijn toen we na enkele minuten een mooie gul van 72 cm het strand op mochten trekken. Na het onthaken zagen we, dat ook de lijn van de derder hengel slap was gevallen. Na het binnendraaien bleek hier een dikke schar en een gul van 56 cm aan te hangen. Binnen 15 minuten was onze dag natuurlijk al geslaagd!

Om 12.00 zijn we er mee gestopt. De vangst van de dag 30 scharren, 1 mager wijtingkje en 3 gullen van respectievelijk 72,56 en 46 cm.

Binnekort misschien nog maar eens een poging wagen.

HOUDOE EN BEUK ZE ERUIT

 

De strandhazen
=== Dinsdag 25 december 2012 ===


Gisteren maandag 24 december nogmaals gaan vissen aan de Belgische kust op het westerstaketsel in Nieuwpoort. Thuis echter wat laat vertrokken, zodat ik er toekwam om 09:45 uur en de beste vistijd reeds op zijn einde liep. Eerst ook nog verse tappen opgehaald in de Sportvisser. Altijd vers aas verkrijgbaar, met of zonder voorafgaandelijke afspraak. Uitbaters zijn steeds tipbereidwillig en vriendelijk. Ingevolge ingrijpende wegeniswerken in deze straat is de winkel reeds geruime tijd moeilijk (enkel te voet) bereikbaar en dit zeker nog tot in het voorjaar.
Bij aankomst op het staketsel was het er zeer druk, zeker 70-tal hengels geteld. HW 10:24 u, ZW wind 4 Bf en aanwakkerend, maar de regen blijft uit. Zelf nog gevist tot 14:00 u, zestal vissen waarvan 2 maatse scharren. De vangsten van de anderen waren redelijk maar niet schitterend, zonde van de late aankomst. Een beginnend kustvisser sloeg zowaar de mooiste vis van de dag aan de haak, een maatse gul.
Ook aanwezigheid van veel toeristen.
Tijdens deze sessie eveneens drie verschillende zeehonden op verscheidene tijdstippen gespot rond het staketsel.
Maar hoop doet leven. Na de innerlijke mens gespijsd te hebben en wat uitgerust, op naar het volgend hoogtij van 23:02 u. Begonnen 19:30 u, ZW wind 4 Bf en nog droog, later vanaf een uur of 10 beginnen druilen en dit gans de nacht door. Bij de eerste inworp bijna onmiddelliijk beet, totaal 26 scharren, 1 bot en 1 wiijting. Veel ondermaatse vis terug naar Moeder Natuur. Met een 8-tal vissers de avondsessie getrotseerd, allen hadden vis. Plezant vissen tot 01:00 uur, nadien sporadisch nog beet en om 02:30 u moe en voldaan.
Tijdens Kerstnacht vergast op meerdere, mooie vuurwerkspektakels langs de kustlijn.
Toch opmerkelijk dat het staketsel er weer zeer vuil bij lag, zogenaamd zwerfvuil, rondslingerend vervangen stukken aas, allerhande visdraad, papieren en plastic verpakking, lege blikken en dit terwijl er twee vuilnisbakken aan de kop van het staketsel aanwezig zijn (waren slechts nog maar 1/4 gevuld), die regelmatig door de stadsdiensten worden geledigd. Niet appeteitelijk voor zowel de collega"s, als de toeristen, als de badgasten, als eender wie.
Beste collega's, sport- en hobbyvissers, maak aub toch gebruik van de u aangeboden infrastructuur en verknal het niet. Zorg ervoor dat we, in de toekomst, niet als overlast en persona non grata zullen worden aanschouwt, waarvan reeds een voorbeeld ergens langs de Belgische kust.
Aan alle collega's, visvrienden, nog een Zalige Kerst en een Prettig Eindejaar en veel vangstplezier in 2013.Jos uit Tienen=== Dinsdag 25 december 2012 ===


zeevislanders ,

15 dec. , het is inmiddels al een tijdje geleden , heeft WSV - Reimerswaal haar laatste wedstrijd van 2012 gevist aan Waarde 14 . Een wedstrijd die in het teken staat van de bekendmaking van de kampioenen . Maar eerst nog even vissen . Daar kunnen we kort over zijn . Slechte vangst , die voornamelijk bestond uit meuntjes en spieringen .

Dus naar het clubhuis waar het allemaal te doen was . Mensen , mensen , wat een bekers stonden daar om te verdelen . Voor de kampioenen senioren , voor de kampioenen junioren , voor de periodekampioenen , voor de strandkampioenen . En zo kan ik nog even doorgaan . Arjan Marijs wist kampioen te worden , hij wist de laatste wedstrijd een achterstand om te buigen in een overwinningsplaats . Daarbij John op de hielen , samen wisten ze allebei evenveel punten te vergaren maar Arjan wist over een heel jaar 2 , jaja , twee cm. meer vis te vangen dan John . Marco eindigde als derde.

Bij de junioren was overduidelijk Marco Marijs de winnaar 2012 . Gevolgd door Koen en Dennis .

De strandcompetitie wist Arjan ook te winnen , bij de junioren was dat Erik die wel een heel goede strandreeks heeft weten neer te zetten .

Ondergetekende , jullie raden het al ... hij ging met lege handen naar huis . Zowel bij de dijkwedstrijden als bij de strandwedstrijden eindigde hij op de 4e plaats. Toch tevreden over het afgelopen jaar . De laatste wedstrijd aan de dijk heeft hij dure punten laten liggen en de laatste wedstrijd op het strand kon ie niet meedoen ivm. de topcomppetitie junioren waar hij chauffeur diende te wezen .

Rest mij, namens WSV-Reimerswaal.... alle lezers/ lezeressen , redactie , en technici van zeevisland.com hele goede feestdagen toe te wensen , een hele fijne en goede jaarwisseling en  een visrijk 2013.

   

Gr.

E. de Rooij
=== Dinsdag 25 december 2012 ===


Een goede middag Gisteravond vanaf 15.30 uur tot 18.00 uur gevist omgeving Breezand/Vrouwenpolder.Dit vanwege de steeds hardere wind uit het Zuidwesten! T' is een eind lopen naar deze stek, maar je hoeft niet telkens achteruit/vooruit te sjouwen met je hengelspullen, je kunt bijna op de zelfde plaats blijven staan! Alleen bij aankomst bij de stek, kwamen we er achter dat we de pieren waren vergeten, die lagen nog in de auto.... gemopper natuurlijk. Enfin ik heb mijn beweging weer gehad voor vandaag! We waren helemaal alleen op deze stek. Door de harde wind slecht zicht op de aanbeten. Toch nog ieder ca. 6 scharren gevangen, waarvan 4 aan de maat, maar alles zwemt weer, want onze diepvries zit vol met schar en heerlijkheden voor de komende feestdagen!  Jongens, (en meisjes) ik ga Kerstfeest vieren, en wens allen een prima visjaar toe en veel gezondheid voor 2013! 
Groet, Ben en Ray

Ben sorgedrager
=== Maandag 24 december 2012 ===


Vandaag maar weer eens naar westkapelle gereden voor wat wij hoopte een lange vissessie. Bij aankomst was het droog maar er stond wel een heeel stevig windje. Toch maar alles uitgepakt en opgezet. na een klein uurtje vissen werd de wind alleen maar erger, zelfs bij laag water sloeg het water over de rotsen! mijn strandsteun waaide om en daardoor een van de ogen op mijn hengeltop verloren :( Chris wist ondankt alles nog een mooie schar en een klein meuntje binnen te draaien. rond 20.00 toch maar besloten dat het echt onverantwoord was om daar te blijven staan, inmiddels windkracht 7! Donderdag nog maar eens proberen. Fijne feestdagen allemaal!

chantal en chris
=== Maandag 24 december 2012 ===


Ik ben net terug van een 3 tal uurtjes vissen aan het Nollestrand.

Aangezien ik vandaag nog moest werken, was ik na een vroegertje en veel gehaast om kwart voor 5 aan het vissen (6 uur laag).

Als aas nog een restje pieren van zaterdag, wat diepvriestappen en wat zoute pieren.

De gebruikelijke zelf geknoopte onderlijnen met haak no.4. Alle aas ving even goed.

Toen ik begon stonden er al een stuk of 8 vissers, maar mijn favoriete stek was wonder boven wonder nog vrij.

Dus snel mijn hengels gereed gemaakt en vissen maar. Om 5 uur had ik al 6 scharren (2 keer 3 tegelijk) dus al het dubbele van de laatste keer aan de haven.

Wel begon het steeds harder te waaien, maar de beten bleef je goed zien. Op den duur kon ik maar een meter of 60 gooien , maar ik bleef wel vangen.

Ik denk mede door de harde wind, was ik om 6 uur nog de enige visser op het strand.

Toen om half 8 mijn driepootsteun ( ondanks een kilo of 8 gewicht) voor de derde keer om waaide ben ik maar gestopt.(mijn aas was trouwens ook bijna op}.

Dan de vangst: 30 scharren van 23 +, 5 meuntjes, 4 wijtingtjes en nog enkele kleine scharretjes.

Niet slecht dus voor een kleine 3 uur vissen. Morgen kerstfeest vieren , en misschien eind van de week nog een keer vissen.

Nogmaals prettige dagen en tot een volgend bericht,

Jan B.jan b
=== Maandag 24 december 2012 ===


Maandag overdag aan de Nieuwe Waterweg gevist. Gevist van 9:00 tot 15:00 uur. Hoogwater om 13:15. De vangst 8 ondermaatse gulletjes van rond de 30 cm. 1 Maats gulletje  van 40 cm. 2 Grote scharren. Een 5 dradige meuntje. Het meeste gevangen aan de dwarrellijn tijdens opkomend water. Nog wel een grote gul verspeeld. Opvallend was dat ik niet een wijting heb gezien. Een paar weken terug waren er nog vollop te vangen. Ze lijken compleet verdwenen.

Groetjes Frank


Pinochat42=== Maandag 24 december 2012 ===


Aas over van zaterdag.....en wat doe je dan....................

Vissen......en de plaats was de Mississippihaven op Europoort.

Met Cennie en Hans al om 6.30 uur vertrokken,en om half 8 lagen de pieren en zagertjes van afgelopen zaterdag al in het Beerkanaal.

Na ongeveer 3 kwartier hadden we een paar kleine visjes gevangen,en zijn we het maar gaan proberen in de mississippihaven.

Op ongeveer 200 meter vanaf de grote loodsen (heel ver naar links dus) gaan staan,en we vingen constant wijting.....maar 75% was ondermaats.

Totaal hebben we er dik 100 gevangen,maar heel jammer dat ze zo klein waren.

Met de scharren was het magertjes....maar een stuk of 5 in de emmer!

Wel weer een gezellig dagje aan het water gehad met de boys.

Iedereen heel fijne kfeestdagen en natuurlijk een goed,visrijk en voorral gezond 2013 toegewenst!!!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 

Kees Reijngoudt
=== Maandag 24 december 2012 ===


Laatste kampioenschap wedstrijd De Makreel.

Zaterdagmorgen is de laatste kampioenschaps en tevens bout wedstrijd gevist aan de dijk bij Zijpe onder slechte omstandigheden.

Veel regen op de koppen van de 18 deelnemers,en weinig vis!

Totaal werden er 3 botten gevangen in 3 uur vissen,Huibert Hoek wist de wedstrijd te winnen met een bot van 29 cm.

Halverwege de wedstrijd dachten de vissers een zeehond erg dicht bij de kant te zien,maar het bleek een grote vos te zijn die vanaf de overkant bij Bruinisse of Oosterland aan de overtocht was begonnen en nu dus op St-Philipsland zijn onderkomen aan het zoeken is...dat zo'n vos zo'n stuk kan zwemmen is echt ongekend...dit hadden we nog nooit gezien!

Tijdens de wedstrijd was er snaps en heerlijke erwtensoep voor de deelnemers!.....Jan Verwijs....BEDANKT EEEE;)

Na afloop van de natte wedstrijd waren er voor alle deelnemers verse hanen of grote rollade's

Voor de eindstand van het kampioenschap kan je evt kijken op de site van De Makreel:

www.zhcdemakreel.nl

En klik op wedstrijden en op uitslagen!

En kijk gerust even verder op onze site!!!

Groetjes .......en draai ze eruit!!!

 Kiske

 

Kees Reijngoudt
=== Maandag 24 december 2012 ===


Alle sportvissers een fijne kerst en een waanzinnig en visrijk 2013 Wilco, Vianen

Wilco van bergen=== Zondag 23 december 2012 ===


eerst en vooral een gellukige kerst en nieuwjaar toegewenst aan allen en een mooi visjaar 2013

jar pierre=== Zondag 23 december 2012 ===


Hallo medevissers,

Zaterdag 22-12 ondanks de  voorspelde regen toch nog maar eens richting de Walcherse kust getogen om op scharrenjacht te gaan. Mede omdat erop mijn vaste stek speeltuintje Zoutelande vrij veel kleine vis gevangen wordt, dit keer gekozen voor een stek aan het nollestrand t.h.v de tennisbaan. Dit bleek inderdaad een goede keuze, Om 13.00  gingen de eerste lijnen  het water  in. Stevige bries op de kop hierdoor was echt ver werpen niet echt mogelijk dus dichterbij gevist dan normaal.Direct bij de eerste draai vis en dit bleef zo doorgaan diverse malen een triple  of doublet uit het water getakeld. Een hengel was voorzien van een onderlijn met bezemafhouders, de andere van een onderlijn  met wapperlijnen. De meeste vis gevangen met de bezemafhouders.De vangst bestond voornamelijk uit mooie schar van 25+,slechts enkele kleintjes. Ook nog een gulletje gepakt van ongeveer 30 centimeter deze zwemt uiteraard weer. Omstreeks 16;00 gestopt omdat pluvius de hemelsluizen nu wel erg ver openende. Dus eigenlijk alleen het afgaande tij gevist. In totaal een twintigtal mooie scharren meegenomen stuk of 8 kleintjes zwemmen weer evenals het gulletje en de knorhaan die ik voor het eerst sinds jaren weer eens gevangen heb. Kortom een korte maar natte visrijke  visdag. Tussen de kerst en nieuwjaar nog maar eens  een keertje in de avond uurtjes deze stek bezoeken hopelijk dan in drogere weersomstandigheden. 

Prettige Feestdagen en een visrijk 2013 toegewenst. Cees buuron

Cees buuron
=== Zondag 23 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Richard naar het Nollenstrand gegaan om te kijken of er nog een visje te vangen viel. Het weer was goed. 30 graden en een heerlijk zonnetje. Nee onzin het was takke weer.Een bui regen gedurende onze sessie. Zo rond twaalf uur gingen de lijnen het water in. Ieder twee hengels beaast met zagers, pieren en verse messen. Al bij de eerste draai had ik vis en dat ging zo gestaag door. Richard bleef wat achter en dat vond ik toch wel wat vreemd. Ik had al tien scharren en hij nog maar een knorhaan. Ik heb hem twee onderlijnen van mij gegeven en wat van mijn 'drel' aas en toen ging hij ook vangen. Ik kon niet geqloven dat het in het aas zat. Zijn aas (van de Fixet) was in perfecte staat. Dus ik maar is wat van zijn aas gepakt. En inderdaad het lag niet aan het aas. Ik ving er ook gewoon vis mee. Uiteindelik zijn we er om half vier mee gestopt en had Richard 11 scharren en een knorhaan en ik had 31 scharren en een wijting. Alle scharren kleiner dan 23 cm zijn retour gegaan.  We hebben in totaal 32 scharren meegenomen voor de pan. Het was een geslaagde dag met een leuk portie vis in een paar uurtjes.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Zondag 23 december 2012 ===


Dag mannen!

Vandaag weer eens naar de kust gereden om de regen te trotseren.

Ik ben bij het speeltuintje in Zoutelande geweest. Toen ik aankwam om een uutje of 2 stond er al een aantal vissers naar de toppen te turen. Snel alles opgetuigd en de combinatie van pieren en zagers een eind richting Engeland geknikkerd. Eerst was het nog even stil maar langzaamaan begonnen de scharren te bijten.

Redelijk veel kleintjes maar er zaten ook erg mooie exemplaren tussen. Uiteindelijk heb ik 22 scharren en 4 meuntjes gevangen. Geen verkeerde score voor een dagje in de regen aan de kust. Zoals de andere vissers al berichten; er ligt wel veel rommel in het water momenteel. Zelf helaas ook twee keer lijnbreuk gehad in een zandbank, ondanks de loodlifter. Echter een andere keer heb ik er nog een onderlijn met een brok lood uitgetrokken, dus per saldo ligt er nu weer één lijn bij helaas.

Groeten en een fijne kerst, Rob

Rob
=== Zaterdag 22 december 2012 ===


zaterdag 22-12-2012

al vroeg uit de veren om voor het laast te gaan vissen bij vlissingen in de haven me broer nico kon niet mee had anderen  verplichtingen aan gekomen was het rustig niemand te zien  waar ik ging staan dus alles voor bereid na 10 minuten beet een mooie schar van 30 cm en daar na me broer gebeld,om te zeggen dat ze nog zitten zo groot daarna  weer beet me broer zegt ga door ik hoor het wel van hoe het afgelopen is tot later daarna tegen een uurof 12 ben na de stijger gegaan omdat  het meer water stond daar ook beet een schar en daarna niks meer tegen een uur 3 ben ik gestopt in verband met die wind en veel regen meer krab dan vis .zie foto.afzender jan de strandjutter .

 

jan de strandjutter
=== Zaterdag 22 december 2012 ===


Gisterenmiddag (avond)  een 3 tal uurtjes gevist aan de Buitenhaven in Vlissingen.

Als aas verse pieren en gevist met 1 wapperlijn en 1 met gewone afhouders met haak no 4.

De vangst viel flink tegen nl. 4 ondermaatse gulletjes,  3 scharren boven de 24 cm en tevens nog een paar steenbolkjes.

Na de laatste keren dus heel wat minder. Gelukkig is de vriezer nog niet leeg en hebben de Maya's geen gelijk gekregen.

Misschien volgende week nog een keer op het strand proberen.

Rest mij alle vissers en medewerkers van Zeevisland prettige dagen en een vooral gezond 2013 met veel vis toe te wensen.

Groeten Jan B.

jan b
=== Vrijdag 21 december 2012 ===


Vandaag bij Zoutelande, Speeltuintje wezen vissen met Peter. Prachtig weer, maar helaas niet zo goed gevangen als onze mede fluplanders afgelopen maandag...

Gevist van 11:00 uur tot 17:00 uur. Regelmatig flinke aanbeten, helaas niet altijd prijs. Een aantal keer vastgezeten en tuigjes verspeeld. Veel kleintjes, wijtinkjes en meuntjes teruggezet. Vooral veel gevangen met afhouders. Op de dwarrellijn alleen maar wijting en meuntjes. Met afgaand water redelijk gevangen. Met opkomend water ging het stukken beter en de scharren werden naar mate het tegen het einde van de middag ging lopen, steeds groter.

Uiteindelijk met z'n tweeën 19 flinke scharren mee naar huis genomen en een prachtige dag gehad!

Jaco
=== Vrijdag 21 december 2012 ===


Hoi

van dag gevist bij Breskens van 11.15 tot 15.30 uur laag water 14.uur 15 .

De vangst Adrie 1 schar en ik 4 scharren .

Iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar.

Adrie en Imar

imar
=== Vrijdag 21 december 2012 ===


Vandaag gevist bij Groede samen met kennis die jarenlang niet aan de kant had gevist.. Heb zelf 3 scharren en 4 wijtingen gevangen en 1 puitaal, mijn vismaat die waadpak had en verder kon gooien, had 10 scharren, 5 wijtingen en 4 puitaaltjes.Vers aas van Hengelsport Cees Hamelink gehaald. Het was prima visweer, geen regen en geen wind. De vangsten lopen helaas wel terug, het was 2 weken terug een stuk beter, maar ja voor een middagje van 11.3o tot 15.30 is deze vangst niet slecht te noemen.

Ik wens iedereen veel visplezier ook in 2013.

Lein Dieleman
=== Donderdag 20 december 2012 ===


2 gezfellige visdagen! Dinsdag 18-12-12 zijn we weer eens op pad gegaan om nog wat scharren te gaan vangen. Volgens de buienradar zou het na 09:00 uur droog zijn. Toen ik het aas achter uit de schuur ging halen regende het nog. Echter op het moment dat ik de voordeur uitstapte was het droog. Een goed teken na al die dagen van wind en regen. Vismaat Edje opgehaald in Vlissingen en naar het strand gereden. Mooi op tijd om op een leuke stek te staan. Kort na ons arriverden 2 leden van HSV Middelburg, Andre en Rene, die ik al jaren niet had gezien. (Ben nog wel lid maar vis al jaren geen wedstrijden meer) Mooie gelegenheid om tussen door even bij te kletsen en een grapje te maken. De eerste draai bracht een wijting en een ondermaats gulletje, niet de vis waar we voor kwamen.

Vervolgens begon het goed te lopen. De vangst: 53 schar, 1 ondermaats gulletje (retour), 4 meuntjes (retour), 1 steenbolk (retour) en 4 wijtingen (enkele maats maar retour) Omdat deze visdag goed beviel en er slecht 3 van de 6 ons prachtige pieren (van Golfbreker aas Vlissingen) verbruikt was zijn we gisteren, 19-12-12, nog een keer op herhaling gegaan. Weer voor dezelfde stek gekozen maar deze keer was een brabander, Jack van N., ons voor. Zijn maat stond iets verder terug. Wij zijn naast Jack gaan staan en de brabantse heren bleken ook erg prettig gezelschap te zijn met gevoel voor humor. We kregen van Jack nog een paar loodjes die beter bleven liggen op de stroming (helaas 1 verspeeld) en er werden wat tips uitgewisseld. Edje haalde nog een triple wijting, zeebaars, schar naar boven. Tegen het einde van de sessie nog een leuke triple gevangen van 2x schar en een in de zij gehaakt maats gulletje. Opvallend was dat de scharren deze dag groter waren dan de dag ervoor. Op weg naar huis zagen ik een tweetal politie-agenten lopen en verderop een busje rijden. Ik zei al tegen Edje "die zoeken iemand" en jawel hoor.... We zagen door de struiken iemand aan komen rennen met een agent op zijn hielen. De agent haalde de man neer en ze vielen beiden door de struiken in de berm. Edje, ook niet vies van wat actie, reed meteen de auto ervoor en we sprongen uit de auto om de agent te helpen met het in bedwang houden van de man. Terwijl Edje samen met de agent de verdachte tegen de grond drukten he het been van de agent wat vast zat in de struiken losgemaakt. Overal vandaan kwamen er agenten aangerend die de man in de boeien sloegen.

De vangst van deze dag: 52x schar, 1 wijting (retour), 1 zeebaarsje (retour), 1 maats gulletje (40 cm., meegenomen, zwom niet meer) en 1 boefje (niet teruggegooid!) Met de vangst van de afgelopen dagen onder andere 4 tantes, 2 ooms, 1 goede kennis en de ouders blijgemaakt. Rest ons nog een ieder fijne feestdagen toe te wensen en een visrijk 2013! Voor de zekerheid gaat vanavond de vispan op het vuur. Het zou toch zonde zijn van de mooie vis die nog in de vriezer ligt....
Groetjes, Edwin & Edwin

P.S.:Jack: Mocht je dit lezen: Zeeland 1 - Brabant 0 !!!

Edwin & Edwin
=== Donderdag 20 december 2012 ===


Gisteren gevist tegenover het speeltuintje in Zoutelande van 9.30 tot 14.00 uur. Half 1 laag water. 5 scharren, 3 wijtingen en een puitaal. De meeste vissen gevangen bij opkomend water. Maar wat drijft er toch een rotzooi in het water!

Henk

Henk Mangnus
=== Woensdag 19 december 2012 ===


Dag vissers,als ik de berichten lees zijn de vangsten goed tot zeer goed.Ik kan alleen mijn ervaring meedelenIk ben vandaag gaan vissen in Zoutelande van 7u30 tot 14 uur .Resultaat 1 klein scharretje .links van mij had de collega 3 vissen ,rechts van mij had er5 stuks.Voor de rest heb ik weinig zien vangen.Er stonden wel 15 collega vissers.

Jack

verdickt
=== Woensdag 19 december 2012 ===


hallo  visvrienden ,

ben met me maat maandag avond om 21:00 op de papegaaienbek gaan zitten 1 uur voor laag water .meteen al aardig wat aanbeten maar er kwam enkeld een kleine steenbolk of wijting boven en geen vis van formaat .

we zaten vooraan tussen de boei en het het van het gasbedrijf maar omdat de vangsten niet echt los kwamen zijn we een stuk opgeschoven naar het strandje net na de bocht . hier meteen bij elke worp mooie aanbeten en binnen 20 minuten had ik 5 mooie scharren in de emmer en me maat 1 schar en 2 wijtingen van beter formaat .

hierdoor was ik positief gestemd geraakt en ik hoopte op een mooie emmer vol schar . helaas zo snel als de schar er was waren ze weer verdwenen en ging het weer over naar kleine steenbolk en wijting .

rond 1:00 hebben we alles ingepakt en zijn we naar het autoponton gereden aan het calland kanaal . tot aan de ochtend weinig aanbeet gehad en dit had ik eigenlijk wel verwacht daar het echt een stek voor overdags is in mijn beleving .

toen het licht werd begonnen de aanbeten meteen te komen , ik wist tussen de kleinere wijting en steenbolk door 2 mooie wijtingen van 35 cm plus en een 6 tal mooie grote scharren te vangen.

om 11:00 zijn we huiswaards gekeerd met een lekker maaltje vis , komend weekend gaan we weer op pad om de schar te belagen . deze keer gaan we de missesippihaven eens proberen daar er goede berichten in de ether hangen over mooie schar vangsten daar .

vangse allen en tot ziens.

mvg E Burger

E Burger
=== Woensdag 19 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Maandagavond nog een sessie gedaan met Johan (kampioen van Hoek hengelsport en HSV Oosterschelde). Gevist aan Zoutelande bij het 'speeltuintje'. We waren rond achten op het strand en om ongeveer half negen gingen de lijnen het water in. We visten allebei met 2 stokken met afhouders en met wappers. We begonnen allebei met een volle bak. Als aas hadden we pieren, zagers en messen. Om een lang verhaal kort te maken. We hadden elke draai vis. Niet altijd schar, er zaten ook meuntjes en wijtingen bij. We hebben gevist tot half twaalf. We hadden ieder 35 vissen waarvan ik er 22 heb meegenomen en Johan heeft er volgens mij 24 meegenomen. Wat wel opviel was dat we met de messen de grotere scharren vingen. Vant weekend nog maar is kijken of er nog vis zit.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV -t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Woensdag 19 december 2012 ===


Hallo 

Een dinsdag nog eens naar de waterkant gegaan om te proberen een visje te  vangen, maar helaas het was niets, dus een woensdag dan weer maar naar het strand want ze hadden zeer goed weer voorspeld, maar eenmaal aan het strand was het mistig dus dat viel tegen,dus kon je in de morgen ook niet zien hoevel vissers er wel waren,ik moet een ander plekje zoeken want de plaats waar ik meestal vis was bezet,dus dan maar een paarvakken verder,in het begin wou het niet lukken ook wat je ook probeerde maar de vis kwam niet mee, tot een een voor laag water en jawel hoor de vis had weer trek in de kwaliteitspieren van de Fixet uit s'Gravenpolder toen het eenmaal begon te lopen kwamen er regelmatig 2 stuks tegelijk eruit,toen de mist wat optrekte na 2 uur kon je zien hoeveel vissers er waren, er waren er zeer veel maar ook de vangsten vielen tegen als je erbij ging buurten, maar ik heb toch op het einde van de visdag nog een mooi aantal vissen, er waren een 12 tal grote scharren bij (34 cm)  en 9 stuks wat kleinere wel allemaal boven de 26 cm , ik heb er ook  nog een 18 stuks teruggezet ( te klein),nu de feestdagen er aan komen neem ik maar een beetje rust

Ik wens u allen Prettige Feestdagen en een gezond en Voorspoedig Nieuwjaar

Nog veel visplezier

Gr Willem

Willem
=== Woensdag 19 december 2012 ===


hallo

vandaag gaan vissen in Vlissingen boulevard, 3 uur voor laag en 1 uur na laag water , moeten stoppen van fe veel stroming , kon niet blijvrn liggen met 150 gr ankerlood

14 mooie scharren maar er werdt weinig gevangen over he algemeen , er stonden veel hengelaars

grts

Harry

Harry
=== Woensdag 19 december 2012 ===


Hallo visvrienden en vriendinnen,

Vandaag op Zoutelande een kleine 4 uurtjes gevist. Met afgaand en opkomend water.Als aas verse pieren en zagers, als onderlijn wapperlijnen.

De vangst was iets minder als de vorige keer maar zeer tevreden van de twintig gevangen vissen 12 scharen mee voor de pan, wat kleine schar, bot, wijting en meun zwemmen weer als onze vriend de meeuw ze niet heeft genuttigd. Er was een groot verschil in vangst bij de diverse vissers van enkele vissen tot een kleine veertig stuks.op naar de volgende sessie.

Leo de Krabbe

Leo
=== Woensdag 19 december 2012 ===


goede avond visvrienden en vriendinnen.

vandaag na een paar weken eindelijk terug eens gaan vissen, ben deze morgen langs de zwarte polder gepasseerd

parking vol auto's ben zo richting cadzand-bad gereden en overal veel vissers,aangekomen op de parking ,eerst gaan

kijken op den dijk of ik nog plaats had en dat was zo ,vlug mijn gerief op mijne kar geladen en weg was ik naar mijn

plaats,om 9.15u lag ik in en om 10u mijn eerste beet ,en dat heeft geduurd tot zo'n 1/2u voor laag water(12lw)

heb gevist tot 1.45u en dan was de pret eraf er was veel mist ,totaal scharren 14 allemaal mooie

dat was het voor deze keer,

aan allen een prettige kerst en een gelukkig en gezond 2013 met hopelijk veel vis

facteurken.

EECKHAUT WILLIAM
=== Woensdag 19 december 2012 ===


Hallo,

Gisteren nog eens een tij gaan vissen aan Neeltje Jans. Gestart omstreeks 13u en doorgevist tot 20u30. Het werd wederom een vrij miezerige sessie, in vergelijking met de resultaten van de Walcherse stranden. Toch vreemd, is al een paar jaar aan de gang, aan de Westerschelde-monding een zware overvloed aan vis, voor de Oosterschelde-monding veeeeeeeel kleinere vis-aantallen. Nochtans een vrij groot voedselaanbod daar, veel krabbetjes en garnalen, regelmatig kaalgevreten haken. Na 7.5uur vissen hadden we volgend resultaat: mijn vader: 6 scharren en 2 meuntjes, ikzelf 9 scharren en 1 meuntje, maar daar hadden we dan wel 1.2 kg zeepieren voor nodig.

Greertz,

Tim
=== Dinsdag 18 december 2012 ===


Zoutelande met de boys!!

Maandag een ADV-tje opgenomen om weer eens naar Zoutelande te gaan scharren draaien met Pieter,Ton en Hans.

Zaterdag al mooi vers aas gehaald in de nieuwe zaak van Jack Jurgers in Bergen op Zoom achter het centraal station,en maandagochtend al om 6 uur vertrokken,om ongeveer half 8 lagen de eerste piertjes en zagers in het zilte nat,en er kwamen toen al wat scharren boven water (het was pas om 10.45 laag) wel van erg ver,maar we vingen ze al.

Hoe verder we richting laag water visten hoe beter het eigenlijk ging,ook af en toe eens een draai zonder vis,maar dat waren er toch maar erg weinig hoor.

Tot 9.30 uur regende het,en daarna zagen we af en toe zelfs een waterachtig zonnetje.....lekker visweertje dus voor deze tijd van het jaar.

Het was voor een maandag ochtend toch nog redelijk druk aan het strand met vissers,ik telde er toch zeker 15 a 20!

Totaal vingen we ongeveer 150 stuks met 7 stokken,we vonden het eigenlijk een beetje tegen vallen,want zaterdag had nog iemand er 40 gevangen met 1 hengel in 4 uurtjes tijd 300 meter verder naar rechts/Westkapelle,maar 150 is zeker niet slecht natuurlijk.

Zaterdag de laatste kampioenschaps en tevens bout wedstrijd van de Makreel dit seizoen aan de dijk bij Zijpe,de Kampioen is al bekend;))))........maar om de 2e en 3e plaats is het nog wel spannend! ......ik verwacht er heeeel erg weinig van....we zullen het zien!

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

Kiske

PS.....nog een fototje van de verkopers en de bakkers van de oliebollen tijdens de kerstmarkt voor De Makreel

    Kees Reijngoudt=== Dinsdag 18 december 2012 ===


hallo vissers

gisteren met 2 maten gaan vissen in zoutelande aan het kustlicht  vanaf eerste haal gelijk vis met 2 en met 3 en ja de schar was er nog samen  41 maatse  meegenomen en een 20 tal terug laten zwemmen ook 1 maatse wijting en 5 die weer zwemmen.leuke dag gehad in de voormiddag regen en namidag droog met af en toe een beetje zon.

kramiekske
=== Maandag 17 december 2012 ===


Afgelopen zaterdag 15 december in alle vroegte naar Zoutelande vertrokken. 9.00 uur laag, dus we stonden om 7.00 uur bij het Speeltuintje.(5.00 vertrokken Pfff) 7.30 lag de eerste hengel in het water en deze begon na een paar minuten al te stuiteren. De andere hengels van A3 en Ferdie brachten ook direct vis. Het was een prachtige dag met behoorlijk wind op de kop maar prima weer. Leuk visje gevangen 26 schar en12 wijting. De eerste 3 uur waren zeer goed daarna werd het rustig. En inderdaad veel zooi in het water, maar dat mocht de pret niet drukken! Op naar een volgend avontuur.

Gertjuh, A3 & Ferdie

Gertjuh
=== Maandag 17 december 2012 ===


Vandaag gevist bij paal 10 en heb wonderbaarlijk weer eens gulletjes gevangen. Stuk of 6 in 4 uur tijd. Maar 2 waren maats.

H.vd Meulen
=== Maandag 17 december 2012 ===


Hallo vissers.

Vandaag gevist t/o de Stenaline,van 15.30uur tot 19.30uur,hoog Hoek van Holland,17.30 uur.

Gevist met 1 hengel,jojo met 2/0 haak,royaal beaast,1klein gulletje 1mooie schar,2krabben en

1 vals gehaakte wijting.Het was heerlijk visweer.Volgende keer weer beter.

Adri Oostvoorne

Adri
=== Maandag 17 december 2012 ===


zaterdagavond weer eens i.p.v. de waterweg met maat angelo de pier van duindorp gepakt.

Regen was voorspeld om 21.00 en die kwam dan ook,gelukkig had ik een plu bij en dat zorgde ervoor dat we niet helemaal nat waren geregent.

Na de laatste keer aan de waterweg weer niks gevangen te hebben was het vertrouwen zaterdag niet echt groot,maar de eerste draai gaf gelijk 3 vissen ik wist niet wat me overkwam 1 schar en 2 wijtingjes die terug gingen de schar was maats.Daarna maat Angelo met 3 scharren en een wijting en daarna ik weer .Gevist van 20.30 uur tot 24.00 uur 8 visjes,gevist met oude pieren.En dat is ook wel een keer lekker, niks verspeeld.Wat me wel opvalt is dat ik minimaal bulgaars of pools moet spreken om te vragen of daar iemand iets gevangen heeft.groet raydek

raydek
=== Maandag 17 december 2012 ===


hallo beste lezers

zondag ochtend 7uur uit bed om met mijn vader te gaan vissen. eerst de spullen pakken natuurlijk. we zaten kwart voor 8 in de auto op weg naar zoutelande het speeltuintje. eindelijk aangekomen alle spullen uit de auto gehaald en snel het strand op gegaan. op het strand snel de hengels opgetuigd want we zagen dat er naast ons al vis gevangen werd. gelijk bij de eerste draaien al vis een paar mooie scharren. en soms zat er een wijting bij. mijn vader ving nog twee meunen en had een stuk of 8 wijtingen en 21 scharren bij elkaar had hij dus 31 vis en ik 21 met 4 wijtingen 16 scharren en 1 vuile schar en van die vier wijtingen was er 1 uitschieter van 32 cm een stuk of 30 vis mee naar huis genomen. en bij el kaar hadden we 52 vis een mooie vangst dus. en maar 3 uurtjes gevist.  

groetjes thijs rombouts , johan rombouts.  

team cordes travel jeugd en team cordes travel.

thijs en johan rombouts
=== Maandag 17 december 2012 ===


van 13 op 14/12 aan strand van den banjaard gevist met afgaant water vangst schar tussen 30 en 35cm en veel gulletjes retour. prachtig visweerke gehad misch to betke koud. ps er zijn mensen die veilig naar huis willen na een vermoeiende visdag waarom rijden ze to zo hard s'avonds jaag een ander de dood in. en vo de normale mensen vis ze. grts

smalle
=== Maandag 17 december 2012 ===


Hallo. Gisteren 16 december samen met leo en mn zoon naar het Calandkanaal geweest, na wat omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen bij de molens ongeever drie honderd meter voorbij de kering. Weing beet gezien en ook de andere vissers hadden weinig vis. Wij hadden beide een maatse schar, maar dat was het dan ook. De wijting lijkt in mindere aantallen er te zitten dan een paar weken geleden. Pieren of zagers, wapperlijn of afhouder het maakte allemaal niet zoveel uit. We hadden genoeg tijd om met elkaar te kletsen dat dan wel weer. Gr johan

Johan
=== Maandag 17 december 2012 ===


Hallo Vissers en vangers, Na een Jaartje werkloosheid in het strandvissen mijn stokken nog eens vanonder het stof gehaald. Plaats: Dishoek. De zuidwester op kop zaterdagavond was zeker te doen, en laagwater om 21h20. De storm van de dag daarvoor had wel een compleet stort achtergelaten op het strand???? Misschien om eens over na te denken als we willen dat ons kinderen later ook nog een visje kunnen gaan vangen aan die prachtige zeeuwse kust. Ik had gerekend op gullemans, maar het was al schar wat de klok sloeg. Elke draai vis, meestal al de haken vol. De eenzame, te kleine wijtinkjes, mochten retour.

Wel nog een advies voor de collegas wintervissers: Stop met die veel te dunne gevlochten lijn op het spoel. Gebruik beter een soepele nylon 35 mm hoofdlijn (van de karpervissers) met een klassieke voorslag 50 mm. Je houd het niet voor mogelijk wat een bos lood met lijn ik er uit gesleurd heb. Het leek wel een kabeljauw van 10 kg!. Ik kan me best voorstellen dat er op sommige plaatsen niet meer te vissen is om die reden! Gevlochte lijn komt veel sneller vast in de kleirand! Trouwens, in het donker hoef je helemaal niet ver te vissen, ze zitten bij wijze van spreken voor je voeten!

groeten en nog veel succes, Hugo uit Duffel

Hugo Vets
=== Zondag 16 december 2012 ===


vandaag wezen met de gangsters uit burg!!! (wilmpie en erik) we zijn naar walcheren gereden! natuurlijk zoutelande! de vis bestond voornamelijk uit schar ook paar wijtinkjes en nodige puitaal!! het weer was best aardig op een paar buitjes na!!!!!! alleeen je werd gek van al die troep op het strand!!!!!

nico
=== Zondag 16 december 2012 ===


Zaterdag nog eens een poging gedaan in de Europoort. Om 14:30 begonnen. Eerst 2 uurtjes op de landtong aan de Nieuwe waterweg gezeten. Hier was het erg slecht. 1 Ondermaats gulletje van 30 cm gevangen. Daarna de weg overgestoken en nog 3 uur aan het Callandkanaal gezeten. Hier zat wel iets meer beet op al hield het ook niet over. Hier nog 4 mini wijtingkjes, en 3 mini steenbolkjes gevangen. Alles zwemt weer om groter te groeien. Jammer dat de vis in het Callandkanaal zo klein is. Maarja, volgende keer beter.

Frank

Pinochat42
=== Zondag 16 december 2012 ===


Dag visfanaten,

Dit keer eens een visbericht over een visstek bij Vrouwenpolder.

Gisteren (zaterdag) van 20:00 tot ongeveer 23:00 gevist.

Hier naar toe uitgeweken door een stevige zuidwester.

Uiteindelijk redelijk vaak beet gehad, met als resultaat 3 scharren voor Stijn en zelf wist ik er 10 te vangen.

Het aantal was misschien niet zo hoog maar het is er goed  vissen.

Wind in de rug en we zaten nooit vast.

Het einde was wat minder omdat mijn gevlochten lijn van een hengel in een pruik was veranderd.

Je kunt je auto onderaan de duinen op een parkeerplaats parkeren.

Een nadeel: het water is ver weg, dus een strandkarretje is handig

Misschien nodigt dit bericht andere vissers aan daar ook hun geluk eens te beproeven.

Zo'n 50 meter zaten nog wat vissers.

Wat hun vangst was weet ik helaas niet.

Groeten Ray.

Raymond Sorgedrager
=== Zondag 16 december 2012 ===


Vandaag 16 dec onze laatste wedstrijd gevist van t'Schietertje uit de Fijnaart. Deze keer aan Zoutelande(kustlicht). Vanaf het  begin, 08.30 tot 12.30 uur een visje kunnen vangen, bijna allemaal schar 20-30 cm. De winnaar had 30 vissen, en dat met 1 hengel overdag in 4 uurtjes tijd is niet slecht. Al zal de zeehond die kort aan de kant met regelmaat opdook er misschien meer gevangen hebben waren wij niet ontevreden. Dit was onze laatste wedstrijd van de kant en ik moet zeggen dat dit jaar zeer positief de boeken in kan gaan, goede uitslagen en met regelmaat veel vis. Volgende week nog een keer met de boot en dan zit het er voor onze visclub weer op.

Allemaal de beste wensen en tot volgend jaar. gr Ger

Ger Lips
=== Zondag 16 december 2012 ===


Tweede wedstrijddag Topcompetitie Zout

Afgelopen weekeinde stond voor mij in het teken van de tweede dag Topcompetitie Zout aan Groote Keeten.  Onder het mom van een “snoepreisje” had ik Henk uitgenodigd om een lang weekeinde mee te gaan vissen. Donderdagavond vertrokken vanaf Schouwen en op naar Callantsoog waar we een aardig bed&breakfast adresje hadden. Vrijdagmorgen rond negen uur waren we aan het strand voor een proefvissessie, en we waren niet de enigen. We vonden een leeg plekje naast een strekker en de  hengels werden opgetuigd. De weerprofeten hadden west 5 belooft en heel veel regen. We hadden beiden een lange stok opgetuigd voor het verre werk en een peuterstok voor het prullen onder de kant. Al bij de eerste draai had Henk al een botje uit de mui gepeuterd. Na een uurtje vissen viel het zandplaatje voor mijn neus droog en kon ik de steun 50 meter verder zeewaarts zetten, Henk bleef achter voor het slijtgeultje naast de strekker. Vanaf dat moment ging ik scharren vangen soms met twee tegelijk. Twee uur verweg vissen vanaf het zandbankje leverde 12 scharren op. Het vissen met de peuterstok leverde alleen een bot en een meuntje op. Bij Henk bleef de vangerij beperkt tot 3 visjes. Na de kentering ontstond er een hele andere visserij, de scharren ver uit de kant waren verdwenen. Henk begon vis te vangen in het geultje naast de kop van de strekker en wist in het laatste uur nog 4 vissen te vangen. Het was intussen twee uur in de middag geworden, dus we besloten er mee te gaan stoppen. Bij mijn laatste draai hing er nog een garnaal aan, gevangen aan een haakje 8. Toen we rond half vier in de auto zaten vielen de eerste buien.

     

Zaterdagmorgen vroeg uit bed, ontbijt om half zes om rond half zeven in Den Helder te zijn. Er waren vier afmelders voor deze dag. Het weer was totaal omgeslagen, een zuidenwind 6 of 7 dwars over het strand, golven van dik een meter hoog en 250 meter schuimende branding recht voor ons. Aanvang eerste wedstrijd om half negen. Henk was mee als pakezel, mental coach en voor de catering. Ik stond naast Theo van de Broek en moest met lede ogen toezien hoe hij drie vissen kon vangen, terwijl  bij mij de wedstrijdkaart leeg bleef. Hiermee had ik 14 punten aan de broek. Van subtiele visserij was geen sprake, het was een kwestie van peuteren 50 meter uit de kant met 175 gram klapankerlood.  Na twee uur vissen was het een kwestie van verkassen voor de volgende wedstrijd. Dus met de souplesse van een roestig tuinhek mochten we, met het hoofd gebogen tegen de wind in, de noordhollandse versie van de kustmarathon doen. Na een half uur buffelen door het zand kon de steun opnieuw in het zand voor de tweede wedstrijd van de dag. De omstandigheden waren hetzelfde maar hier wist ik zowaar een fraaie bot op de meetlat te krijgen. Deze bot van 25 centimeter was goed voor een 7e plaats in het vak. Ook hier na twee uurtjes vissen het bivak weer ingepakt en op naar de volgende stek. Bij de laatste wedstrijd vlak bij de overgang stond ik naast Peter Mesie. Hier was het een kwestie van preciesie-visserij op de vierkant meter tegen de rand van de zandbank. Een meter te ver was geen vis, een meter te kort gooien leverde ook geen vis op. Mijn twee botten, tezamen 53 centimeter waren goed voor een 4e plek  in het vak.

Terug in Den Helder voor de uitslag bleek dat deze tweede wedstrijddag een compleet slagveld was geworden. Er waren heel veel nullen gevallen en het klassement na de eerste dag was vollop op de schop gegaan. Er waren deelnemers die op deze dag met 3 nullen op rij terugkwamen van het strand.

Voor mij liep het goed af, ik wist nog 5 plaatsen te verbeteren en eindigde met 58 punten op de 16 plek overall, goed genoeg voor een plaatsje in de Nationale Selectie. Dus volgend jaar staat voor mij de interland Nederland/Belgie/Engeland op het programma.

Niek Romijn HSV Oosterschelde & Team Cordes Travel

Niek Romijn
=== Zondag 16 december 2012 ===


Gisteren, Zaterdagavond, nogmaals geprobeert een schar te verschalken in Zoutelande. Gevist van 1800 tot 2300 met afgaand tij. Na enkele malen te hebben ingegooid met telkens een lijnbreuk tot gevolg, toch nog kunnen vissen. In totaal 11 maatse scharren en 1 maatse wijting mee naar huis. De meeste aanbeten kwamen er op gezoute pieren, vers lag minder in de smaak. Naar het einde toe bij laagste tij nog 2 maal vast en lijnbreuk dan maar alles opgeruimd en terug richting België. Zal opnieuw naar de hengelsportzaak kunnen om het verloren lood en onderlijntjes terug aan te vullen. Aan alle vissers een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar met veel vis :-). 

Groeten Karel

Karel
=== Zaterdag 15 december 2012 ===


Donderdagnamiddag nog eens naar Zoutelande-kustlicht geweest op scharrejacht. eerst echt verse pieren gaan ophalen bij Hielkema (Putte-Kapellen). Het was echt een zeer gure zuid-oostenwind met vriesgevoel. rond 15.30u begonnen en gevist tot 22u. met als enige gebuur de Ronny, haha.  Het was heel stilletjes in het begin maar rond 16.15u begon het goed. als vangst: 25x schar; 12x wijting; 1x gul; 12x meuntjes; 1x tarbot. meegenomen: 25x schar, 4x wijting, 1x gul(52cm). 1 zeer zware aanbeet niet kunnen verzilveren wegens lijnbreuk (17°° dynemaa), wat was dat? nu eerst efkens eindejaarsvieren en daarna zien we wel. Prettige feesten aan alle visfanaten!

Gustaaf
=== Zaterdag 15 december 2012 ===


begin deze week weer eens op het strand van zoutelande staan vissen. het was weer oud en vertrouwd super :) na een 4tal uurtjes vissen uiteindelijk 39 maatse scharren en 3 maatse wijtingen mee naar huis genomen. voor de rest nog iets van 10 ondermaatse wijtingen en 15 ondermaatse scharren teruggegooid. de scharren worden wel al behoorlijk kleiner t.o.v. een paar weken geleden. als deze kou aan blijft houden zal de vis rond de jaarwisseling wel wegtrekken maar zoals waarschijnlijk bij iedereen wel het verhaal zal zijn het is een super najaar geweest en een paar maanden wat rustiger kan helemaal geen kwaad. geniet er nog even van nu het nog kan! en wanneer je de juiste plekken uitkiest kan het zelfs ook zonder maar 1 onderlijn te verspelen.

succes!Matthias Geuze=== Vrijdag 14 december 2012 ===


Donderdag middag naar zoutelande getrokken om op scharren te gaan jagen.Eerst pieren gaan halen bij mertens in put-kappellen weer van prima kwaliteit dank daar voor. Dan richting kust gereden daar aan gekomen stond er een stevige zo wind een geure wind het was 1 graad boven nul maar het voelde aan als -5graden. Het was ook te zien aan de vissers die weg bleven van de kou.toch stond er nog een die zo hard was als ik om toch een poging te wagen.tegen 16.15h lagen de eerste pieren in zee.Na 3 kwartier wachten dan toch de eerste beet gehad en direkt een maatse schar gevangen.Na 5 uurs vissen toch 42 scharren en 8 wijtingen kunnen vangen. Waar van 30 scharren mee naar huis genomen.De rest zwemt weer.Gevist met vers aas.gevist met afhouders haak 4.meeste vis gevangen met afgaand water.20.15h lw. Na een koude avond toch nog een leuke vis dag gehad.Groeten van uit turnhout Ronny.

ronny van der aa
=== Vrijdag 14 december 2012 ===


ik wil alle vissers  een gelukkig nieuwjaar toewensen voor 2013 en kerst dagen en met meer fotos van deze site  en ook die het voor opzetten,

dit was jan de strandjutter uit etl.

jan de strandjutter
=== Vrijdag 14 december 2012 ===


 

Hallo, Gisterenmiddag (avond) wezen vissen aan het Nollestrand in Vlissingen. Een beetje frisjes, maar wel droog. Begonnen om half 6 en gestopt om half 10. Als aas verse pieren en diepvriestappen. Een onderlijn met afhouders en 1 onderlijn met dwarrellijntjes (vingen allebei evengoed). Het meeste gevangen aan de tappen. Toen ik om half 6 begon was ik de enige visser en toen ik stopte nog steeds. De vangst was weer zeer goed n.l. : 44 schar van 23 +. Tevens nog 5 meun. 4 wijting ,10 kleine scharretjes en 2 zeebaarsjes die hopelijk weer zwemmen. Dus weer 2 collegas blijgemaakt met een vers maaltje schar. Groeten Jan B.

  

jan b
=== Donderdag 13 december 2012 ===


Beste  medevissers, Zaterdagavond wezen vissen met mijn maat Yvo aan de Nieuwe Waterweg. We hadden mooie pieren van de Eagle als aas. Rond kwart voor 8bij Rozenburg een stekkie gevonden en vervolgens 2 lijnen ver en 2 wat dichterbij. Binnen redelijke tijd haddeen we 2 botjes en een paar kliene gulletjes. Het werd niet wild, maar we wisten samen 9 gulletjes te landen en 2 botten. De meeste gulletjes waren ondermaats, maar ééntje was met 52 cm leuk aan de maat. In het begin van de avond hadden we redelijk wat beetjes, maarr het was moeilijk de vis te haken. Alle haken zaten voor in de bek. Jammer genoeg verspeelde mijn maat nog een mooie vis. Vlak voor de kant schoot hij los en moest hij oppassen dat het lood niet in zijn richting kwam. Uiteindelijk rond half één ingepakt.

Omdat we nog wat pieren over hadden zijn we dinsdagavond naar het Calandkanaal geweest. Heaas waren we wat te zuinig geweest met de kranten, dus de kwaliteit van de meeste pieren was wat minder. Op de stek gekomen zaten er al 2 vissers. Zij hadden 7 visjes  (1 gulletje van pakweg 40 cm en een paar wijtinkjes en een paar mooie scharren). Uiteindelijk hebben we van half 8 tot half twaalf gezeten en heel veel beet gehad. Jammer genoeg was hooguit een kwart van de beten raak. Uiteindelik hadden we 3 scharrene, 3 wijtinkjes en 1 steenbolk. Verder een heerlijke avond gehad, maar de vangst viel gezien het aantal beetjes wel tegen.
Volgende keer beter,groet René

René
=== Donderdag 13 december 2012 ===


Gisteren 12-12-12 wezen vissen omgeving Westduin, walcheren Gestart om 16.00 uur tot 20.30 uur. Gevist met pieren en gezouten pieren. 1 hengel dwarrel en 1 hengel afhouders met 2 haakjes nr. 4 (Mijn zoon idem.) We hadden in het begin het strand voor ons zelf! Naderhand kwamen er nog 2 visser bij . 'T was wel koud, want er stond toch nog een aardig windje. Vangst 22 scharren aan de maat, mijn zoon 21 stuks! Nog 1 wijtingtje en 2 kleine scharretjes zwemmen weer. De buurt eet weer lekker vis! Zo komen we de winter door... De aanbeten waren best fel! (beter dan overdag) Vis ze...

Ray en Ben Sorgedrager

Ben sorgedrager
=== Donderdag 13 december 2012 ===


Hallo, Gisteren woensdag een sessie gevist aan Neeltje Jans. Gestart omstreeks 7u30 en doorgevist tot 14u15. Gevist met pieren aangeboden aan dwarrellijntjes. Eindscore was niet echt spectaculair, het aasverbruik wel... blijkbaar zitten er nog steeds veel krabben/garnalen/andere aaseters, ik heb 700gram pieren tot de laatste pier er doorgedraaid. Vangst: 11 scharretjes, 5 piepkleine gulletjes, 2 meuntjes en 1 klein wijtingkje. 10 scharren mee naar huis voor consumptie.
Greetz,

Tim
=== Woensdag 12 december 2012 ===


Gisteravond gevist van t strand bij Vlissingen. Was koud en dat was te merken want ik was nagenoeg alleen. Begonnen tegen 16.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Gevist met 2-haaks onderlijnen met wapperlijntjes. Gevangen circa 30 scharren waarvan er 16 mee naar huis zijn gegaan, 2 wijtingen waarvan er 1 ruim aan de maat was en 2 gulletjes; 1 mini en 1 van iets over de 40 cm. Omdat ie zo mooi gehaakt was heb ik ook die weer laten zwemmen in de hoop dat hij of zij voor veel nageslacht gaat zorgen. Ondanks kou en zelfs sneeuw lekker staan vissen. 
Andre

Andre
=== Dinsdag 11 december 2012 ===


Hallo Visvrienden Vandaag dinsdag mijn nieuwe pen molen uit gaan proberen op het strand en hopen nog wat vis te vangen, het ging zeer goed met de pen molen het gooit super,het ,een maandag beten ze zeer goed , maar vandaag dinsdag was het niet veel, bij afgaand tij werd er zeer weinig gevangen ook de andere collega,s vingen bijna ook niets ,tegen laag water kwamen de eerste scharren naar boven , ik heb gevist van 3 uur tot 19.00 uur en toch nog 25 scharren weten te vangen 9 stuks warenwet klein dus die zwemmen weer, en 2 wijtingen volgens mij heeft de nachtvorst er niet goed aangedaan , de andere vissers hadden er ook niet veel , we waren de laatste weken ook zo verwend ,,we kijken van de week wel of het nog een een keer lukt want de weersverwachtingen zijn niet zo gunstig Nog veel vis plezier Gr. Willem

Willem
=== Dinsdag 11 december 2012 ===


Hallo zeevislanders,

Bij deze mijn verslag over de Krabbe Trofee 

http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/leo-stoutjesdijk/2012/12/10/gezelligheid-tijdens-het-vissen/

Leo Stoutjesdijk
=== Maandag 10 december 2012 ===


Vandaag gevist in de omgeving westduin, prima visweer! het was droog en er stond een zwakke noorderwind. we hebben gevist van +- 15.00 tot 21.00. Met 2 hengels en simpele onderlijntjes met 3 afhoudertjes haakmaat 2 en 1.0

de vangst van vandaag: +- 22 schar waarvan ongeveer de helft ondermaats, 3 wijting ook onder de maat en een meuntje.

Het was een beste wandeling om op de visstek te komen maar het was zeker de moeite waard! geen andere vissers te bekennen en beet vanaf de eerste worp, wel een keer of 4 alles verloren maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al een prima vissessie

Chantal en Chris

Chantal en Chris
=== Maandag 10 december 2012 ===


8e editie Krabbetrofee 2012.
Zaterdag nog meegedaan aan de Krabbe-troffee, georganiseerd door de gelijknamige Schouwse hengelsportvereniging. Plaats van handeling was het strand van Westerschouwen ook wel bekend als "de trap der 1000 zuchten". Deze keer niet meegevist in het team van Cordes Travel maar in het team van HSV Dreischor. Ten gevolge van het tij werde de wedstrijd pas in de middag vervist en konden we pas halverwege de ochtend in schrijven. Ik trok nummer 16 en had verwacht daarmee aan de oude damaanzet te staan maar dat liep anders af, het parcours was meer naar het westen uitgezet. Was het weer eerder in de week nog erg winters en was er behoefte aan dikke waterdichte kleding, nu stond ik in de trui te vissen en had ik behoefte aan een zonnebril. Ik had een verscheidenheid aan onderlijnen klaar gehangen, voor zowel de verre visserij als het gepeuter onder de kant. In de aasbak zo ongeveer alles waarvoor een normale vis zijn bek open wil doen, zagers, pieren, slikken, witten, mesheften en tappen. Herbert stond een tiental plekken naar links, Rudi een tiental plekken naar rechts. Vlak bij mij stond Jim Sonnenschein, dus was er vollop gelegenheid voor een praatje pot. Rond half een gingen de onderlijnen te water en werden er gelijk al wat vissen gevangen. Het waren botten en scharren die dicht onder de kant gevangen werden. Halverwege de wedstrijd werd er een deelnemer die met 3 botten op "pole-position" onwel met iets wat leek op hartklachten. Gelukkig hadden ze bij HSV De Krabbe een vette four-wheel-drive op het strand en werd de deelnemer snel afgeleverd bij de ambulance aan de andere kant van de duinen. Het bleek achteraf mee te vallen want bij de prijsuitreiking was hij al weer present. Van mijn controleur hoorde ik dat er op de hoge nummers nog een december-baarsje gevangen was en dat er in ons vak in totaal 14 vissen gevangen waren. Na 4 uur vissen waren mijn visemmer en wedstrijdkaart nog steeds leeg en kon ik me scharen bij de grote groep die geen vis had. Terug in de Schtuse was er de welbekende erwtensoep en de verloting. De beide vakken werden gewonnen door deelnemers die elk 3 vissen hadden. Met het Dreischorse team kwamen we niet in de prijzen. Het Team Cordes Travel werd 3e bij de korpsen, zowel Johan, Rudi wisten vis te vangen. Van Dreischor wist alleen onze Dennis (playa del bru)  zich nog in de prijzen te vissen. Het was weer een mooie wedstrijddag, perfect georganiseerd door de mannen en vrouwen van HSV de Krabbe, alleen jammer dat er geen vis meer op de Schouwse stranden zat. Voor de verdere fotos en de uitslag zie http://www.hsvdekrabbe.nl/, volgend jaar is de 9e Krabbetrofee al in oktober te vervissen.
 
Volgend weekeinde mag ik nog een 3-dubbele wedstrijddag vissen in de kop van Noord Holland, dat staat de laatste TC-zout dag op het programma. Dus de rest van de week voorbereidingen plegen, pieren spitten en onderlijnen knopen.
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
 
  


Niek Romijn=== Maandag 10 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Zaterdag 8 december mee gedaan met de Krabbe trofee. Rond half één vlogen er ruim honderd onderlijnen het water in. Van HSV Dreischor hadden we ook een korps. Niek, Willem, Henk, Kees en ik zei de gek. Ik stond op nummer 103 naast Arthur van Tienen. Wat we ook probeerde het mocht niet baten. Veraf, dichtbij, grof aas, fijn aas, cocktail, enkel aasje het hielp niet. Uiteindelijk kon ik om half vier een scharretje van 23 cm uit het water hengelen. Arthur stond nog steeds op die hatelijke nul. Om half vijf ging de toeter en alleen ik had een vis kunnen vangen voor het korps. Dat was helaas niet genoeg voor een podium plaats (9e). Het eerste korps was Zuiderduin (131 cm). Tweede is geworden het team van Pure Fishing (87 cm) en op de derde plaats het Cordes team (83 cm). Plaats twee en drie scheelde maar 4 cm dus dat was wel heel close. Uiteindelijk ben ik met die ene schar nog 18e overall geworden en mocht nog een prijs uitzoeken van de prachtige prijzen tafel die de Krabbe weer had opgesteld. Zaterdag de vierde wedstrijd van HSV-t Zijpe. Hopelijk zit er dan meer vis en is het weer net zo geweldig als afgelopen zaterdag...........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Maandag 10 december 2012 ===


Vismaten,

Deze wedstrijd was al in het begin van het jaar geprikt om mee te doen en de verwachtingen waren niet best. Nu sinds 2 jaar geleden valt er weinig te genieten langs de schouwse stranden. Hoe dit komt vragen alle vissers zich af. De meesten houden het er op dat de opspuitingen van dit stuk gebied hier debet aan zijn. Hoe dan ook de wedstrijd zou op het strand van Westenschouwen vervist worden. Vissen van half 1 tot half 5 betekende dat we in ieder geval uit konden slapen en dat is dan ook weer een voordeel.Zo rond 10.00 uur zat ik in de auto om me te gaan melden in de Schutse te Haamstede.

Ik was wederom niet de eerste en zat al gauw achter een bak koffie visserslatijn uit te halen met overige vissers. Rond half 12 gingen we met het gehele team van Cordes Travel naar de stranden nadat het aas was verdeeld en reed ik achter Niek aan richting het A vak. Na een kleine tippel die goed te verteren was kwam ik aan op stek A7. Een mooie stek om eens lekker alles uit de kast te gooien. Met een slordige 106 vissers aan de waterkant was het gezellig toeven in het zonnetje vergezeld met weinig wind. Zowaar waande je dat het jasje uit kon en werd het een lekkere visserij. 4 uur lang heb ik van dichtbij tot ver weg alles geprobeerd maar vis kwam er niet uit. In de buurt van mij werden er enkele botten gevangen. Verder heb ik geen vis gezien.

Na een uur werd er een man onwel links van me en door het kordate optreden van de Krabbe organisatie is de man vakkundig van het strand afgevoerd en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een groot compliment dus voor de organisatie en daar zit de kneep want de Krabbe heeft een perfecte organisatie.

Terug naar de wedstrijd dan want daar ging het om, de laatste 3 uren werd er door niemand wat gevangen. Na half 5 de spulletjes weer netjes opgeborgen en het aas geprepareerd. Ik kreeg nog een bak met aas van de buurman waarvoor dank. Ik was geloof ik de eerste visser die van het strand af was en al gauw deden we bij de rotonde met alle teammaten een biertje met een stuk kaas. Mike Lubbers die bij ons ingevallen was door omstandigheden had 2 vissen, Rudy 1 vis en Johan 1 vis. Ondergetekende en Marcel konden geen vis ter meting aanbieden. ook Niek kon geen potten breken in het verhaal. Na het biertje getogen naar de Schutse en onder het genot van erwtensoep de prijsuitreiking afgekeken.

Bij de korpsen was het Cordes Travel Team 3e geworden en een paar cm meer werd het team van Pure Fishing 2e. Het eerste korps werd een team vanuit Middelburg. Bij de individuelen werd, en dat was het leuke van het verhaal, de man die afgevoerd werd naar het ziekenhuis winnaar van de Krabbetrofee van 2012. Hij ving in het eerste uur 3 botten endus winnaar van deze wedstrijd waarvoor gefeliciteerd.

Daarna was de koek op en zijn we weer afgereist naar huis om ons klaar te maken voor een clubwedstrijdje van de Zeenaald.!

Met vriendelijk groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel!
=== Maandag 10 december 2012 ===


Beste medevissers.

Zaterdag 8 december voor het eerst meegedaan om de strijd voor de "Krabbe trofee". Samen met mijn vriend en vismaat Gerard en zijn zoon Marvin, goed gemutst naar Burgh Haamstede gereden. Alles zag er voor die dag prima uit en bij de inschrijving was ook alles erg proffesioneel geregeld, mijn complimenten! Ook het weer was meer dan uitstekend en ook de stek zag er goed uit. Bij de eerste draai haalde Marvin reeds een bot binnen en dat beloofde wat. Mijn eerste draai gaf eveneens een mooie bot van 29 cm. Binnen het half uur had Marvin zijn tweede bot te pakken en even erna ik ook. Deze was 31 cm! Bij Gerard lukte het nog niet maar we moesten nog ruim drie uur vissen, dus dat kon nog goed komen. De organisatie van "de Krabbe" zorgde voor de goede stemming door aan een ieder een lekker borreltje uit te delen. Daarna haalde Marvin zijn derde bot naar boven en ik had het nakijken. Geen beet meer dus. Verderop het strand werd hier en daar een visje gevangen en ik zag iemand zelfs met een duplo. We vielen stil maar helaas, na zo'n twee uur vissen, ging het even niet goed met Marvin. Na 112 ingeschakeld te hebben zijn we dus gestopt met vissen. De organisatie van "de Krabbe" verdient hier wel een enorm compliment. Zonder zich op te dringen boden ze en kregen we alle hulp die we nodig hadden. Geweldig mannen!!

Marvin is voor controle naar Goes gebracht, Gerard en ik naar huis om de familie op te halen. Op weg naar Goes kregen we gelukkig het bericht dat alles toch in orde was en we konden hem weer ophalen. We hebben toen besloten om alsnog naar de prijsuitrijking te gaan om de organisatie te bedanken voor hun geweldige inzet. Eenmaal daar aangekomen begon net de prijsuitrijking. Wie schetste onze verbazing dat Marvin de 1e plaats had gehaald en zich winnaar kon noemen van de "Krabbe trofee". Even later bleek ook ik in de  prijzen te zitten en met een mooie 3e plaats was ik zo nog verbaasder. Zo verliep de dag heel anders dan verwacht maar toch met een happy end.

Vanf deze plaats wil ik (nogmaals) de organisatie van "de Krabbe" een heel groot compliment maken voor de zeer goed georganiseerde wedstrijd maar nog meer voor de enorme inzet en grote betrokkenheid met betrekking tot dit vervelende voorval. Mannen, in een woord GEWELDIG! Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij en medevissers, wil je eens een goed georganiseerde en leuke wedstrijd meemaken, kom dan volgend jaar naar "de Krabbe".

Groeten, Ernst Mombarg

Ernst Mombarg
=== Maandag 10 december 2012 ===


Gister super gevist op het strand, met afgaant water vooral schar gevangen, met opkomend was het wijting, de wapperlijn was favoriet

Jan vd Aa
=== Maandag 10 december 2012 ===


Afgelopen zaterdag heerlijk gevist op Walcheren omgeving Westduin, met weinig of geen wind en volop zon!

Prachtig weer, echt genieten... het was druk met vissers.

2 uur voor laag en nog een uurtje erna.

2 hengels, vangst 12 scharren. Geen wijting te bekennen.

Gevist alleen met gezouten pieren. Het eerste uur opkomend geen beetje meer gezien, terwijl de buurmannen viste met tappen, ze vingen nog wel een visje....

Het liep niet zo hard als vorige keren, maar het weer vergoede veel!

Ik denk dat het zo langzamer hand wat minder wordt... we zijn tenslotte nogal verwend de laatste maand!

As. maandag weer, als het weer zich een beetje gedraagt....

Succes en vis ze

Ben Sorgedrager

Ben sorgedrager
=== Zondag 09 december 2012 ===


Zaterdag 8 dec. 2012

Onze 10 de en tevens laatste clubwedstrijd van de Noord-Bevelandse Hengelsportvereniging, gevist op het strand van de Banjaard.

Het was super weer met veel zon en weinig wind. Om 13:00 uur vlogen er een 21 tal loodjes richting Neeltje jans en al snel bleek dat er overal wel een visje naar boven kwam.

Bij mij lukte het ook goed, de eerste drie draaien vis op de lat, da's een lekker begin, ff later een mooie beet, tiental meters kunnen halen maar helaas een vastloper, alles kwijt.

Snel een andere spoel en weer verder vissen. Net voor de kentering nog een mooie schar (29 cm) te pakken, toen werd het wat stiller, wel beten maar niet kunnen verzilveren.

Bestuur bedankt voor het opwarmertje waarmee jullie langs de deelnemers kwamen(schrobbelaer) en natuurlijk voor de jeugd een frisdrankje!

Laatste uurtje nog twee kleine kabeljauwtjes kunnen vangen, zodat mijn eindscore op 6 vissen uitkwam. Tijdens het wachten op de uitslag (bij Hoeve Hofwijk) hebben alle deelnemers genoten van een heerlijke kop erwtensoep.

Mijn 6 vissen bleken goed te zijn voor een 3 de plaats.

Nu alle wedstrijden zijn vervist, ben ik ook de trotse bezitter van het clubkampioenschap 2012.

Op naar een goed en gezond 2013 met weer veel visplezier voor allen.

Marcel Warren

www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl 

Marcel
=== Zondag 09 december 2012 ===


KRABBE TROFFEE 2012

TSJONGE-JONGE, WAT HEBBEN WIJ HET MOGEN TREFFEN MET HET WEER. Tussen 2 bar slechte dagen in hebben we gewoon de gehele dag het zonnetje aan het firmament gehad en liep ik zelfs met met warmte pak helemaal open, alleen een t-shirtje eronder Wij hadden 120 plekken uitgezet op de punt van Westen Schouwen en deze waren goed gevuld.

Om 12.30 uur ging het startsein en ongeveer 110 loodjes vlogen naar de horizon terwijl een minderheid verkoos het onder de kant te proberen. Op de hoge nummers werden al snel wat visjes ter meting aangeboden en we hadden de hoop dat de sterke westen wind van vrijdag de vis wat onder de kant had geblazen. Al snel zag je vissers samenscholen, een praatje maken, wat geen goed teken voor de vangsten was. Het prettige weer vergoedde veel en de sfeer was uitstekend. Af en toe kwam er zo'n malloot van een fotograaf langs die hier en daar een plaatje schoot, je weet wel, even visje ophouden, even bemoeien met de meting enz. terwijl ook de PZC ter plaatse was om in een van de volgende edities weer een (hopelijk) aardig stukje te schrijven. Om een uur of zes mochten we de uitslag horen. Nr 1 in Vak A,  Marvin van Belzen, die maar een paar uurtjes kon vissen, want hij moest even heel dringend weg (Krabbe luitjes  fantastisch hierop geanticipeerd). Wij waren allemaal heel blij hem gezond op het podium te mogen treffen om zijn welverdienste troffee en prijs in ontvangst te nemen. Helaas was de "winnende vangst" maar 3 vissen 84 cm totaal. Nr. 2 was Ad Roskam uit Vak B met 3 vissen en 63 cm en 3e Ernst Mombarg 2 vissen 60 cm. Bij de korpsen was het Team Zuiderduin die iedereen de loef afstak, 2de het Purefishing team en 3de Team Cordes Travel

Voor volgend jaar verwacht de Krabbe deze altijd weer even gezellige wedstrijd, en daar wil ik alle medevissers en vrijwillgers voor bedanken, medio Oktober te organiseren, wanneer er nog mogelijkheid bestaat om buiten de eerste wintervissen ook nog een portie achtergebleven zomervis in de vorm van scholenbaars en tong te kunnen verschalken.

De winnaars allemaal proficiat en HSV de Krabbe succes bij de volgende editie. Groetjes en waar je ook gaat vissen, laat nog wat voor mij zitten aub.

Jan Romeijn

Jan Romeijn
=== Zondag 09 december 2012 ===


Beste Zeevislanders

Gisteren viste Wsv_reimerswaal een strandwedstrijd aan het Nollestrand  bij Vlissingen .

Zelf kon ik niet mee plus 3 junioren  , want die moesten de topcompetitie mee vissen in de Europoort  en die moesten toch ook vervoer hebben .Helaas kon Martin niet mee wegens ziekte.Dus geen verslagje van het strand maar van de Europoort .

De boys moesten dus vroeg , heel vroeg hun bed uit . 8 uur werden ze verwacht in de Stormvogel in de buurt van Oostvoorne . Om een lang verhaal kort te maken ..... 9.30 uur vissen in de Dintelhaven . Vangsten daar waren gewoon slecht te noemen op een enkele uitzondering na . Maar die uitzondering kwam niet uit onze vereniging . Koen wist daar 2 visjes plus een eenpunter te vangen , Marco één vis en Dennis bleef met een hatelijke nul op het bord .

Goed ..... 's middags om 13.30 naar de Mississippihaven . De berichten daar waren heel wat beter en dat bleek ook wel . Gelijk vanaf het begin volle lijnen met vis . Marco ging als een raket . Volgens mij had hij binnen een half uur al 10 vissen op de kant . Dennis zou ook wel eens laten zien dat hij kon vissen en ging ook goed van start . Alleen Koen hè , daar wilde het nog niet zo . Dus wat kleine instructies gegeven , en jawel hoor ...Koen ging eens even aan een inhaalslag beginnen . De omstandigheden om te vissen waren niet makkelijk . Koen had het geluk dat hij op nr. 1 stond en met een klein beetje veilig gevoel beneden bij de waterkant kon staan . Marco had ook het geluk dat hij bij het indraaien naar beneden kon omdat het daar schuin afliep. Maar Dennis moest bovenop blijven omdat alle anderen dat ook deden .Ja , veiligheid gaat voor alles!Maar om de vis in de buurt van de emmer te krijgen moest eerst de lijn wel uit de vaargeul komen daarna een meter of 5 over de stenen met alle nodige rotsooi zoals worteldoek waarvan het vergeven lag en daarna nog es een meter of 3 omhoog getakeld moest worden . Maar goed , het is gelukt , er werd wel eens eeen visje verspeeld  maar de lol was er niet minder om .

Dan de vangst:

De meeste jongens wisten in deze haven zo rond de 20- 22 vissen te vangen . Marco was DE uitschieter met 32 stuks en wist ook winnaar te worden van deze middag . En dat in 2,5 uur tijd.

Mooie, hele mooie scharren kwamen er op de kant , veel , heel veel wijtingen van groot tot klein . Een enkele bot , een spiering , ja van alles wat .

Marco , Koen en Dennis .......WSV-Reimerswaal is trots op jullie . Heel leuk dat jullie het hebben op durven nemen tegen grote namen die zelfs al verschillende keren WK hebben gevist . Ik zou zeggen ......ga zo door !

Gr.

  

E. de Rooij
=== Zondag 09 december 2012 ===


ZATERDAG 8-12-2012 DAGJE CADZAND SCHAR VISSEN 21ST EN 12 WIJTING ALLEMAAL DE MAAT HET ZONNETJE SCHEEN HEERLIJK EN DE BETEN LIETEN ER ZICH NIET OP WACHTEN

GROETJES VANGZE

vangompel danny
=== Zondag 09 december 2012 ===


Vrijdag 7 december: Gevist aan het speeltuintje in Zoutelande. Gevist van 11 tot 3. Lw om half 2. Gevist met 2 hengel voorzien van wapperlijnen en als aas leeglopers en kweekzagers. De vanst was het beste met opkomend tij. De vangst bestond voornamelijk uit schar. Aantal mooie 30+ scharren. Opvallend vond ik dat ik geen wijting heb gevangen.. Maar wat ligt er toch veel rotzooi in het water.. Elke draai had ik er wel een plastic zak, onderlijn of wat aan hangen. Erg jammer. Neem je zooi mee naar huis! Lijntje verspelen kan maar als je hoofdlijn 40/00 dynema is en je verspeelt wat ligt er wel 100 meter kabel in de Schelde! Ik vraag me af hoelang het duurt voor de vis hier last van krijgt en de vangsten zullen verminderen! Zaterdag 8 december: Gekozen voor een ander strand op Walcheren! Mede door alle zooi in Zoutelande! Het was wen heerlijke dag. Windstil en de hele dag zon. Gevist van 12 tot 5 uur. 2 hengels. Meeste vis gevangen op leeglopers icm wapperlijnen.. De vangst was schar! Veel schar. Terwijl ik de tweede hengel aan het optuigen was had ik aan de andere een trippel schar hangen! Zo is het de hele middag doorgegaan. Rondom kenteren van het tij was het even rustig. Als minimum maat 30 cm gehanteerd. Bij de eerste draai zat al een 30+. In totaal 12 scharren mee naar huis 9 30+ en de andere hadden de haak te diep!! Nog 2 baarsjes, 1 wijting en een meuntje!

Willy uH
=== Zondag 09 december 2012 ===


Gisteren nog eens naar Zoutelande gaan vissen . Het was er al wat minder druk dan de laatste weken. Gevist van 4uur voor laagwater tot 2 uur erna.

Reeds van de 2de worp kwam er vis op de kant.Haast elke keer dat ik binnendraaide hing er wel een vis aan de lijn. De eerste 2 uren dan toch,daarna viel het stil tot rond laag water. Hierna werd het terug beter. Even dan toch. Het formaat van de scharren was wel wat kleiner dan een paar weken terug , maar over het algemaan toch groot genoeg om mee te nemen.Meegenomen : 22scharren , terug gezet : wijtinkje , gulletje en nog enkele scharren.De meeste vissen heb gevangen aan gezoute pieren , de rest met verse pieren.

Groeten,

Hugo ( uit Kapellen )
=== Zaterdag 08 december 2012 ===


zaterdag    8-12-2012

afgesproken om te gaan vissen bij domburg eerst voer gehaald dixoon en dan hup er na toe ,

laag water toen we kwamen dus alles gereed zetten geen regen en sneeuw maar lekker weer,

we waren volle moet om vis te vangen met de twee johans erbij na me broer de 1 bot uit haalde en daarna ik een zeebaarsje en daarna niks meer me broer haalde er ook een uit niet groot vis was het tegen het donker zijn we gestopt want we konden niet meer tegen een uur of 7a 8 gestopt de 2 haalde meer uit dan wij we hebben verloren van die 2 johans die was jan de strandjutter en p.s me camera was leeg en de vis heb ik terug gezet .

jan de strandjutter
=== Zaterdag 08 december 2012 ===


Vandaag heerlijk aan de Nieuwe Waterweg zitten vissen tegenover de Stena. Veel beet en enkele ondermaatse Gulletjes aan ouwe pieren met een Jojo. Net in de Vaargeul met afgaand tij.

Dat belooft veel goeds voor de winter.

Jan Zelluf
=== Zaterdag 08 december 2012 ===


Zojuist terug van middagje vissen aan het Noordzee strand in Z-Vlaanderen. Deze keer bij Groede geweest. Verse pieren van hengelsport Cees Hamelink te Biervliet gehaald. Het was een prachtige zonnige middag, windstil en rond 15.00 uur laagwater. Heb 2 uur met afgaand tij gevist, en 1 uur met opkomend. De vangsten waren goed te noemen. Heb 11 maatse scharren gevangen, 2 van 30+. en 5 wijtingen, net de maat. Wat me opviel dat er slechts enkele vissers waren, ik had heel het strandvak voor mezelf. Hopelijk blijven de vangsten goed tot eind dit jaar. Ik wens allen goede vangst.

Lein Dieleman
=== Vrijdag 07 december 2012 ===


Vanmiddag nog even op het strand bij Zoutelande gevist, z'n 20 scharren gevangen.

Maar ook een heel speciale vis nl. een Zeewolf(je) van 15 cm.

Ik heb nooit eerder een exemplaar in de Noordzee gevangen, wel grote in Noorwegen gezien.

Is er iemand die er ook wel eens een vanaf de kant heeft gevangen,mail mij dit svp even.

groet Kees, mail adres zipper@zeelandnet.nl

Note Zeevisland:
Dit is geen Zeewolf, wij vermoeden dat het om een vorskwab gaat.C.P. Dingemanse
=== Vrijdag 07 december 2012 ===


Donderdag 6 december gevist in Zoutelande.
Als je de vangstberichten er op na leest geweldigde vangsten en mooie scharren daar.
Laag om 12:40 uur en begonnen omstreeks 9:00 uur wat meer dan op tijd was. Grote golven en het windje maakte verre worpen niet echt gemakkelijk. Best gevangen tegen laag water. Wijting was effe los en was mooi aan de maat. Scharren....ongelooflijk veel maar erg klein.
Gevist met zout en vers aas, afhouders, lange en korte zijlijnen.
Speelde allemaal eigenlijk niet veel rol. Heb wel ervaren dat verre worpen waarborg stonden voor loodverlies.... vijf keer alles kwijt
Totale vangst voor mij 9 maatse wijtingen en 23 scharren mee huiswaarts.
Denk wel dat ik er minstens zoveel heb terug gezet.
Gestopt om 14:30 toen mijn aas op was.

Groeten,


Milan
=== Donderdag 06 december 2012 ===


Vandaag naar Walcheren omdat het de komende dagen bar en boos zal zijn volgens de berichten,om 10 uur begonnen en gestopt om 13.30 uur als aas pieren van Hielkema in Putte Kapellen die weer van uitstekende kwaliteit waren, bij deze Rik bedankt weer.Over de vangst kan ik kort zijn gewoonweg goed,ik had op deze uurtjes 22 mooie scharren en een paar wijtingen die terug zwemmen af en toe een bui op m'n kop en de wind was gedraaid naar het noord westen.Misschien volgende week nog eens als het weer het toelaat want ik moet toch altijd een km of 75 rijden,bij deze voor iedereen nog prettige feestdagen en een goede vangst toegewenst.

Leo uit Putte
=== Donderdag 06 december 2012 ===


Gister 5 dec nog ff poosje wezen vissen .. M'n pa van 78 , had heel veel zin om mee tegaan, pieren wezen halen bij fixet in sgravenpolder , dus proberen maar. Naar het nollestarnd gereden en de duinen over, glad zeetje ,Af en toe drupje regen, wind zou pas in de middag opsteken, schitterend visweertje dus. Over de vangsten kan ik kort zijn, bijna iedere draai wel vis, uiteindeilijk , met drie hengels gevist, nog met 44 schaaren naar huis gegaan en een aantal kleintjes zwemmen weer. Vis zat overal, ver, dichtbij , maakte mier uit waar je gooide. Scharren waren , zoals sommige hier soms zetten, niet zo heel groot, maar dat zijn de lekkerste Op naar de volgende keer maar weer...vangse allemaal. Davisje

Davisje
=== Woensdag 05 december 2012 ===


Hoi vissers

van dag gevis bij Cadzand van 9.oo uur tot 15.oo uur laag water 11.40 uur .

lekker gevist 19 scharren en 6 wijtingen prima weer eerst regen en geen wind en wel beet toen wind en regen en geen beet.

 daarna wel beet zonder regen en niet veel wind.

gr imar

imar
=== Woensdag 05 december 2012 ===


Gisteravond samen met colega Irec naar Zoutelande gereden om ook weer eens te proeven van het scharren takelen. 18:00 uur in de auto vanuit St Philipsland en 19:00 uur aan de dijk bij Zoutelande. Eerst maar eens de neus boven de dijk gestoken om te zien hoe het er uitzag op het strand. Vanwege de wind schuin over het strand stond er nog behoorlijk water, dus maar op het gemakje uitgepakt. Tegen 20:00 uur begonnen met vissen wat alleen een paar meuntjes boven water bracht. Een half uurtje later kwam er af en toe een schar boven water. Maar na 21:00 uur ging het los met onze platte vrienden. Doubletten, tripletten kwamen er boven en wat voor; Allemaal mooie en zeer mooie scharren van soms dik 30 + . Ook liep er af en toe een leuke wijting tussendoor zodat er om 23:00 uur 30 scharren, en 4 wijtingen in de emmer zaten. Irec kwam wat moeizaam op gang maar had op het laatst ook nog ongeveer 16 vissen. Om 23:00 uur was het laag water en besloten we op te ruimen omdat we vandaag weer gewoon moesten werken. We hadden natuurlijk liever doorgevist maar toch weer heel voldaan  naar huis gereden. Voor de rest geen enkele visser gezien wat overigens wel te begrijpen is op een dinsdagavond. Alle vis hebben we gevangen op verse piertjes en wapperlijntjes .

Iedereen een goede vangst gewenst,

Cennie Reijngoudt.

Cennie
=== Woensdag 05 december 2012 ===


Hallo allemaal,

Geen vangstbericht, maar wel een bericht aan onze lezers.

Wij willen alle bezoekers van Zeevisland en Cordes Travel bedanken voor hun bezoek aan onze stand in de jaarbeurs in Utrecht.
Het was een geweldige beurs, we hebben het gigadruk gehad, flink wat boekingen gedaan en vele nieuwe kontakten gemaakt.

Zelfs de Edwin en Edwin kwamen nog langs, zij hadden de gratis kaarten gewonnen via Zeevisland, jammer heb ik ze niet gesproken, daar ik het verschrikkelijk druk had.
Het was voor ons Cordes Travel een GIGA beurs, we hebben genoten en laten zien dat we wel degelijk aan de top staan in Nederland en België en een serieus reisbureau zijn.

Wederom hebben we veel complimenten gekregen over onze service, kwaliteit en geduld met onze gasten en dat wij het juiste adres zijn voor sportvissers die nog geen ervaring hebben met visreizen. Maar ook staan we bekend om de goede gebieden, de uitdagende stekken en we hebben meer dan genoeg te bieden voor alle sportvissers die naar Noorwegen en IJsland gaan, niet alleen voor beginners maar ook voor de ver gevorderden. Volgend jaar gaan we verder uitbreiden met "zoet" vissen in Noorwegen en Zweden.

Kortom we hebben een geweldige beurs gedraaid en hebben onze stempel gezet en met onze nieuwe stand een goede keuze gemaakt, voor de stand hebben we trouwens heel veel complimenten gekregen.

Leuk nieuwtje is dat Marco Kraal (bekend van Vis-TV) ook met Cordes Travel op visreis gaat, Marco gaat mee naar het Penn IJsland Festival 2013 ! 

Wil je alle foto's zien van deze geweldige beurs, met mooie dames op de opening ? Klik hier >>>

groetjes,
Linda en Raffie
www.cordestravel.nl  & info@cordestravel.nl

Raffie
=== Dinsdag 04 december 2012 ===


Een waanzinnige nieuwe online webshop !!

>>klik hier<<

Ahoy Hengelsport
=== Dinsdag 04 december 2012 ===


beste medevissers,

afgelopen zaterdag geprobeerd aan kustlicht ging lekker heb 18 scharre gevangen alles was maats heb er vijf mee naar huis genomen , ik vind het trouwens soms moeilijk te begrijpen wat je met 30 tot 50 scharre moet ,eet graag een visje maar zoveel wat moet je ermee en het raarste is dat ze over een week of vier staan klagen dat er weinig gevangen word ik noem het geen sportvissers ik ben regelmatig langs het strand te vinden en er komen veel dezelfde mensen het begrip sportvissers is soms ver te zoeken niemand geeft zen beste stek weg maar het is meer een strijd dan elkaar helpen ik was zaterdag morge aan het steken ik had genoeg  en wou gaan er kwam een ouder man langs die klaagde steen en been het ging voor geen meter , ik had voor de rest niets te doen heb hem geholpen en na een uur kon ook hij met een lach naar huis .  

heren succes

f
=== Dinsdag 04 december 2012 ===


Goedemorgen, Afgelopen zondag  2 dec. gevist op Walcheren. (Nee, niet op Zoutelande!) Aas: Pieren en gezouten pieren 2 hengels, eentje met dwarrel en eentje met afhouders. Gevist van 21.00 uur tot 02.00 uur. In het begin liep het niet al te best, echter later veel beet. Vangst: 20 grote scharren, 4 wijtingen aan de maat en... 1 gul van 49 cm. Gul gevangen met opkomend water. Nog wat klein spul teruggezet om te groeien. Mijn maat ongeveer hetzelfde m.u.v. gul. Mooie visavond en nacht met goed weer, niet al te veel wind.
Tot volgende keer. Ray SorgedragerR. Sorgedrager
=== Maandag 03 december 2012 ===


Vandaag gevist aan de Belgische kust (Knokke), er stond veel wind van het zuiden en de regenbuien waren ook talrijk.

De weersomstandigheden waren niet optimaal maar ik heb toch een leuke voormiddag gehad.

Resultaat 2 gullen, 2 mooie wijtingen, 4 scharren en heel veel kleine wijting.

Marc I

Incoul Marc
=== Maandag 03 december 2012 ===


zaterdag 1 dec richting nieuwpoort met mijn viscollega

de vangsten waren echter mooi te noemen met ons 2 een 60 tal scharren 30 wijtingen en een 30 tal munen

steven vanlaer

steven
=== Maandag 03 december 2012 ===


Gisteren gevist op een walchers strand.

Gevist met pieren van Kenny, weer super vers en kon ze savonds laat nog ophalen. TOP!

Vangst was goed, van 2 uur voor laag tot 1 uur na opkomend  25 scharren en 4 wijting(kjes)

Rode afhouders gebruikt met zeer kleine haakjes.

Vangze !

Kees
=== Maandag 03 december 2012 ===


Medevissers,

Zaterdag weer richting Zoutelande gegaan om een flinke portie schar boven water te takelen. De vangsten blijven ronduit super wel waren ze iets kleiner dan afgelopen maandag, maar uiteindelijk toch nog 30scharren van boven de 25cm mee naar huis genomen. Voor de rest nog 2 dikke wijtingen erbij. Ook nog een stuk of 10 kleinere scharren en een stuk of 10 ondermaatse wijtingen teruggegooid, net als 4 meuntjes. Wanneer je een bos wat oudere stinkende pieren ver weggooid (meer dan 100m) dan ben je iedere draai verzekerd van vis, uitgezonderd dat moment rond de kentering van het tij wanneer de stroming even weg is.

Draai ze er uit!

Matthias Geuze
=== Zondag 02 december 2012 ===


Vrijdagvond wezen hengelen op Zoutelande. 

6 keer mijn lijnen over getrokken. Mijn vader had dit niet voor omdat hij niet zo ver wierp. Ver zat er wel grotere vis, en meer. 3x een triplet gehad. 

Huiswaarts gekeerd met 50 scharren en 8 mooie wijtingen. Een heleboel vis is retour gegaan. Zonde van het verliezen van de onderlijnen. Net op die tijd waren ze goed aan het bijten. Met al die tijd, zeker 20 stuks gemist. Elke draai beet..

David VB (Stabroek)
=== Zondag 02 december 2012 ===


Zoutelande.....dik 50 maatse scharren met 2 stokken. Zondagmorgen al om 5 uur de wekker......en half 6 richting Zoutelande met mooi vers aas van Jack en Nol Jurgers die gisteren hun nieuwe Hengelsport zaak hebben geopend! Schitterende zaak mannen! Gevist van 7 tot 13.00uur,en om kort te zijn......veel vis! Ik had na 5,5 uur vissen (in veel regen en natte sneeuw) dik 50 maatse scharren en 5 maatse wijtingen,ze kwamen van redelijk ver,maar onder de kant werd ook wel een visje gevangen.Maar wat was het weer druk op dat stuk tussen het speeltuintje en het kustlicht,we waren gelukig gelukkig lekker vroeg en konden uitkiezen,maar als je iets te laat was dan kon je het schudden. Ondanks de vele regen toch heel lekker gevist.....Hans was niet zo fit de laatste dagen maar hij moest en zou mee gaan vissen;) en ving 15 stuks,Dré wist er dik 40 uit te draaien.....gewoon goed gevist dus. Groetjes .....en draai ze eruit!!!

  
Kiske

Kees Reijngoudt
=== Zondag 02 december 2012 ===


Beste medevissers, Vandaag, zondag 2 december gevist op het strand van zoutelande (kerkje) ondanks de wat mindere berichten, niks te klagen gehad.
ok, het weer was niet perfect met een dikke 6 op de kop gevuld met regen en hagel, maar de vangst was best aardig. opkomend was redelijk, maar afgaand een stuk beter. maar jah... toen waren de meeste vissers al gevlucht voor het weer. gevist met mooie scharrepiertjes verzorgd door collega "john bosters" thanks. en (tegen mijn gemoed in) met berkley alive ku(ns)t-aas. Gek genoeg heb ik op die gekke dingen toch een 10-tal scharren weten te verslepen. Uiteraard gaat er niets boven verse piertjes maar het is toch leuk om als extra bij te hebben. heerlijk om even niet te hoeven azen in dit rotweer.
al bij al, 40 scharren gevangen waar er 22 van mee naar huis zijn gegaan, en 6 onderlijnen + lood in 1 draai. medevissers bedankt !!!
mijn collega had er naar schatting een stuk of 15 waarvan er 9 mee mochten reizen naar huis. De vangstelijke groeten,
"DE LAPPERS" Maurice van Boeckholtz, John Bosters


Maurice van Boeckholtz
=== Zondag 02 december 2012 ===


hallo medevissers, gisteren zaterdag 1dec. toch nog naar de kust gereden met vismaat ondanks de slechte weersvoorspellingen aangekomen op de plek waren we bijna alleen, heel het strand van zouteland  voor ons . een 2 uurtjes voor laag zijn er nog enkele vissers bijgekomen er stond een stevige stroming en wat de wind betreft , zeker een dikke 6 bf op de kop. (wij goed zot zeker) om een lang verhaal kort te maken , 5 scharretjes en 1 wijting in de emmer , 1 molen stuk(vastgelopen van het zand) mijn goede okuma nogwel, kl... 1 driepikkel van patrick stuk(van het omver waaien), mijn topoog van mijn spro hengel erafgesmeten (om toch die 100m proberen te halen enfin, nu heb ik weer een reden om nieuwe molen te kopen lesje dat we geleerd hebben: " thuisblijven met zo"n weer 16 december terug mee met ludo zijn catamaran van north sea charters, hopelijk beter weer

grtjs raf en patrick

Raf & Patrick
=== Zondag 02 december 2012 ===


Kantvangstbericht van zaterdag avond 1 dec 2012.

De weersvoorspellingen voor zaterdag waren op het laatste moment bijgesteld van wnw 3 tot 4 naar wnw 5. De voorgenomen vissessie toch maar door laten gaan. Het zou om 21.40 U laagwater zijn dus na de middag vanuit Limburg naar Walcheren vertrokken. Deze keer gekozen voor het Nollenstrand. Even gaan kijken over de duinen. Het zag er ontstuimig uit, maar het was net hoog water, misschien wordt het later rustiger. Besloten het toch maar te wagen, er was met deze windrichting ook weinig alternatief. Droog kunnen aankleden en met licht kunnen optuigen, alvast één hengel ingeworpen en wachten op wat komen gaat. Nou er kwam vanalles....., veel wind, dikke 6 op de kop, hagel en zandstorm, kortom een ware test voor mens en materiaal. Maar goed een flinke emmer water aan de driepoot en goede kleren maken veel goed. Het vuil viel wel mee, en er was waarempel toch nog te vissen. Naast ons stonden ook nog een paar vissers. Af en toe zorgde een plastiekzak voor een "gulledoorbuiger", maar herlaas. De vissen lieten het afweten t.o.v. de vorige week. We vingen een 6-tal scharren en 1 wijting voor in de pan. Voor de rest enkel kleine zeebaarsjes en enkele meuntjes. Een uurtje na laag waren we nog maar alleen op het strand en hebben we ingepakt. Met weer een avontuur in de pocket zijn we uitgewaaid teruggereden naar Limburg.

Twee van De Drie Limburgers

De Drie Limburgers
=== Zondag 02 december 2012 ===


1 dec. Wsv-Reimerswaal vist laatste clubwedstrijd 2012 aan Waarde 14. Een wedstrijd die de beslissing moest brengen wie zich clubkampioen 2012 mag gaan noemen. 4 personen die daar in aanmerking voor konden komen dus een zeer spannende wedstrijd. Gevist van 13.30 tot 16.30 uur. Vangst was wederom hoofdzakelijk spiering, en zeer kleine baarsjes en meuntjes. Degenen in de hogere nummers waren duidelijk in het voordeel. Zelf 4 visjes op de kaart, totale lengte ik dacht 52 cm. lang niet genoeg om mee te dingen  naar het kampioenschap. De nr 1 en 2 wisten 116 resp. 115 cm te verzilveren. Afijn , toch een leuk jaar achter de rug. Over 2 weken de wildwedstrijd maar volgende week eerst nog met een paar boys naar de Europoort die daar de topcompetitie junioren hopen te vissen. De club zelf hoopt die dag nog een strandwedstrijd te vissen aan het Nollestrand. Daar zal er wel andere soorten vis boven komen dan meuntjes en spieringen . Jammmer dat ik zelf niet mee kan doen maar ja , je kan niet alles tegelijk. 
Groet en veel visplezier .

Mochten er lezers/ lezeressen zijn die zin hebben om ook wedstrijden te gaan vissen bij wsv-reimerswaal, de club kan nog best wat vissers erbij gebruiken. Kijk eens op de site ....www.wsvreimerswaal.nl . Het zou mooi zijn om volgend jaar wat meer vissers aan de dijk en strand te zien.

E. de Rooij
=== Zondag 02 december 2012 ===


1 dec Vandaag bij langervelderslag(noordwijk) gevist . Van zon opkomst +/- 8.00 tot 15.00  (13,45 laagwater) Het was weer bot vandaag wel dik en groot . in tegenstelling tot een week of 4 geleden  toen we hier nog volop wijting en gul vingen nu dus alleen maar bot( 10X) en een ondermaatse Gul. Voor mij niet te volgen de vangsten hier een week gelden alleen maar Schar een paar weken ervoor zoals ik al zei alleen maar gul en wijting ( 5 bovenmaatse gullen dat was wel heel mooi) Hou nu  een logboek bij van windrichting ,themperatuur etc maar tot op heden geen lijn te ontdekken!?
groet.

peter van der hoorn
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Vanmiddag een paar uur gevist in de Oosterschelde, omgeving Colijnsplaat. Vangst: 4 scharren en een bot(je). Eén hengel. Aas: verse pieren, gezouten pieren, kunstpieren van Berkley. Twee scharren gevangen op combinatie van kunstpier en gezouten pier (bijvanger op de hoofdlijn boven de wartel). Twee scharren op de onderste korte dwarrellijn gevuld met verse pieren. De bot ook op een dwarrellijn met verse pieren. Geen tientallen vissen zoals op Walcheen, maar wel een gezellige middag. We waren met drie man sterk. De anderen vingen respectievelijk 2 botten en 0 vis. Opvallend was dat ik met nylon viste, de anderen met gevlochten lijn. Zou dit het verschil in vangst kunnen verklaren? Ik haalde met dat nylon bij lange na niet de afstand die zij moeiteloos gooiden met de gevlochten lijn. Maar ik zou dan denken dat zij daarom juist meer zouden moeten vangen. Het zijn beide ook nog eens gevorderde vissers. Hoe het ook zij, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Groeten,

De bottenkoning
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen, Gisteren met Jaap wezen vissen aan een Walchers strand. We zijn rond 19:00 uur gestart en rond 22:45 uur gestopt. Ieder gevist met twee stokken en als aas hadden we belegen pieren en zagers die alleen bewogen door de wind. Gestart met een clip lijn en met afhouders. Op de clip lijn na een uur wel geteld één schar. Maar op de afhouders had ik er al 7.Dus omgeschakeld en aan de andere stok ook afhouders gemonteerd. Jaap zat inmiddels al ruim in de dubbele cijfers dus die heb ik nooit meer ingehaald.(Hij had voorkennis). Ondanks dat het springtij was bleef 190 gram klap-ankerlood goed op zijn plek liggen.Ik heb het wel is anders meegemaakt.Dan bleef 250 gram nog niet liggen. Alleen het vele vuil drukte je lijn nog wel is van z'n plek. Maar dat gaf allemaal niks we hebben als een jekko staan vangen. Het leek wel 'vangerij' i.p.v. visserij. De eindstand was als volgt (bij benadering). Jaap zo'n 50 vissen en 38 meegenomen en ik zei de gek zo'n 35 vissen en 20 meegenomen. de 'meenemers' waren allemaal scharren van 25+ en de wijtingen allemaal 27+. De rest zwemt (hopelijk) weer. Het was voor mij een poos geleden dat ik zo heb staan vissen. Jaap kende dit verschijnsel al want die had twee weken terug op dezelfde stek ook zo'n 35 vissen waaronder een schar van 41 cm!!!! Eat your hart out!! Ik heb me in ieder geval prima vermaakt en het weekend begon voor mij dus eigenlijk pas om 22:45 uur. 'ik moest overwerken' zeg maar... Volgende week de Krabbe trofee. Kijken wat dat gaat opleveren...
Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


 

Nog een foto vergeten van een mooie schar... 34 cm. lang, heb er deze keer maar 4 filetjes van gemaakt, eens kijken of dat een beetje lukt en smaakt!B. Sorgedrager=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Goedemiddag Scharrenjagers... 't was weer een prima visavondje de laatste dag van november. Gevist van 18.00 uur tot 22.00 uur Dwarrellijnen / afhouders. 4 hengels (2 personen) Plaats: Walcheren / Niet al te veel wind. Het was trouwens best druk op strand, je zag overal van die "Kerstverlichting"! Vangst: 20 scharren en 3 wintingtjes (2 retour, eentje niet te redden..) Vangst: 18 scharren en 4 wijtingen (2 retour) Grootste schar 34 cm!! Rest op één na allemaal flink aan de maat ca. 37 tot 34  cm. Bij opkomend tij ook nog beet! 'Gulmans' vang je denk ik pas bij opkomend tij, er zat genoeg beweging in het water... Volgende keer maar een keertje op de "gul" proberen.
Tot de volgende sessie Ben en Ray

Ben sorgedrager
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Wedstrijd 9 Hoekzeehengelsport competitie!

De laatste wedstrijd van de competitie op de vrijdag avond is gestreden. Deze wedstrijd is gevist aan de Boulevard van Vlissingen dat leidde tot mooie resultaten. Volgende week is de prijsuitreiking aan de havenweg! Volgend jaar zal de competitie wederom gehouden worden met 9 wedstrijden op de vrijdagavond waarvan er minimaal 6 meegevist moeten worden om in de prijzen te vallen. Afgelopen wedstrijd heeft er een gastvisser meegevist die volgend jaar ook van de sfeer wil proeven, wat wij natuurlijk enorm waarderen. Alle uitslagen zijn te vinden op www.hoekzeehengelspot.com

Hierbij de uitslag:

Uitslag Boulevard - 9e Wedstrijd   2012
    cm vissen punten
1 Wim Meerdink 555        22 1
2 Leon van Westen 467        19 2
3 Wim Vlietland 464        21 3
4 Kees Overweel 447        19 4
5 Kees Steijl 401        17 5
6 Patrick v't Slot 395        17 6
7 Johan Rombouts 384        15 7
8 Willem boot 332        15 8
9 Johan Verwest 327        14 9
10 Peter Aleman 325        14 10
11 Eelco van Westen 301       13 11
12 Marcel Ijzenbrand 279       12 12
13 George Moerkerk 264       11 13
14 Erik van de Vries 230       9 14
15 Jan Grinwis 229       10 15
16 Ben Waardenburg 199         9 16
17 Herbert v/d Vlugt 197         8 17
18 Cor v/d Linde  166         7 18

Wij van Hoekzeehengelsport willen iedereen bedanken voor de sportieve deelname van het afgelopen jaar en wij hopen dat een ieder het naar zijn zin heeft gehad en hopen natuurlijk dat ook jullie aankomend jaar weer mee willen doen. We hebben al vernomen dat er aankomend jaar oude bekenden en nieuwe vissers zich willen mengen in de strijd, dus dat beloofd wat.

Nogmaals voor de deelnemers van het afgelopen jaar, prijs of geen prijs, onder het genot van een hapje en een drankje zien wij jullie graag volgende week vrijdag bij de prijsuitreiking. Laat het wel even weten dat je komt.
Groeten Hoekzeehengelsport en ValkyrieHoekzeehengelsport