Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van december 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 31 december 2012 ===


Even een berichtje, vrijdag de 21e nog een dagje vissen met Wiesje en het werd een heel mooi dagje.

Bij aankomst in Vlissingen bijna windstil en de bewolking die aan het breken was bij dageraad.

Bij het op stappen blijkt dat we met 12 personen zijn dus echt volle bak, maar gaande weg de dag blijkt dat er veel makke schapen in een klein hokje kunnen.

In het begin een beetje ongemak maar binnen no time wist iedereen waar naar toe.

Het water was zo rustig dat ik naar de kop ben verhuisd zodoende iets meer ruimte achterop, alleen goed oppassen voor die enkele onverwachte golfjes de reling voor is niet zo hoog en een aan frisse duik had ik geen behoefte.

De scharren beten goed en het zonnetje liet zich ook nog enkele uren zien, iedereen ving zijn visje en er kwamen ook enkele gullen aan boord.

Alles bijeen een prima dag wat ons betreft, had nog graag een gulletje gevangen maar dat zal voor de volgende keer zijn in het nieuwe jaar.

Hank, hartelijk dank voor de goede zorgen en de mooie dag.

Wij wensen iedereen een voorspoedig 2013 toe en moge het een goed vis en Wiesje jaar worden.

Groetjes

Ad,

Michael,

Jos.

Jos van Kalmthout
=== Maandag 31 december 2012 ===


Zaterdag 30 December nog maar eens een keertje gaan vissen met De Pirate 2 van schipper Rene de Back. Deze keer betrof het een familie uit met een broer, en paar zwagers, Neven en een achter neef. Na overleg met Rene koers gezet richting spijkerplaat de verwachting dat het daar wel zou gaan want afgelopen Donderdag had ik daar nog ook gevist met de Pirate 2 maar dan  met een ander ploegje en was de vangst heel goedalleen vandaag was het weerbeeld iets anders windkracht 7 en een dag voor springtij en dan wind tegen stroming beloofd niet veel goeds. Rond half negen gingen de verzwaarde onderlijnen van mister gastel te water met de hoop op een snelle beet maar dit viel een beetje anders uit dan werd gehoopt. Na een half uurtje 3 vissen gezien te hebben riep Rene indraaien en verkassen. Op plaats 2 was het wat rustiger wat berefd het liggen maar ook de vangsten na 1 uur 4 vissen dus weer indraaien en op na de volgende visplek daar was het iets beter dus hier een tijdje blijven liggen. Rene ging ondertussen de door een zus van mij vers gemaakte erwtensoep opwarmen en na dat deze door ons was genuttigd was de stroming zo fel dat we verkast zijn naar een rustigere stek waar we de rest van de dag zijn gebleven. Het was al bij al ondanks de mindere vangst een plezierige dag met als eind resultaat gemideld 10 tot 15 vissen de man. Winnar van de pot voor de grootste vis was Jac Hoefnagels met een Schar van 37 cm. Om 15.45 uur hengels ingedraaid en opgeruimd en terug na de haven gevaren ondertussen afgesproken dat we dit zeker over gaan doen maar dan wel hopenlijk met beter weer, Rene, Joery, en Jeroen bedankt voor de goede zorgen namens ; Henk, Ad, Jac, Rien, Jan, Perry, Edgar en Danny.

Jan Hermes
=== Zaterdag 29 december 2012 ===


Woeste Westerschelde..............

Vandaag (29 december) voor de laatste keer dit jaar uitgevaren met de boot de Westerschelde op.

Vanuit Hansweert vertrokken richting de ZG 2 voor de veerhaven van Kruiningen.

Was vandaag behoorlijk onstuimig op de schelde, een dikke 5 ZW en dan nog wind tegen stroom, nou dan weet je genoeg.

Maar wat nog minder was dat waren de vangsten, we wisten vandaag een 9 tal scharren te vangen in een 5 uurjes tijd.

Was dus geen belangstelling voor ons aas, ook de krabben waren er niet, een dag om maar snel te vergeten...........

Hopelijk gaat de wind er komende week een beetje uit, zodat we misschien nog een nieuwe poging kunnen wagen.

Gr. Tom en Niels

  

T Bakker
=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Week verslag The Pirate II,

Donderdag 27 december zijn we met een ploegje van Jan weg geweest. Na de toch wat rare weersvoorspellingen gaan vissen.
Om 8 uur hadden we iedereen opgepikt en zijn we door de sluis gegaan. Na een kleine 15 min varen konden we ht anker laten zakken en kond iedereen beginnen met vissen. We lagen er werkelijk nog geen 5 minuten of er hingen al scharren aan met 2 en 3 te gelijk en van een zeer mooi formaat.
Om een uur of 11 werd de stroom wat heviger en lieten de scharren zich minder vaak zien (nogal logisch hun ogen zitten waarschijnlijk vol met zand). Maar niet getreurd meneer Wijting zwemd gelukkig ook in onze mooie Westerschelde rond en hij liet zich dan ook graag zien. Dit hebben we zo een uurtje volgehouden.
Rene wilde net de soep gaan maken of meneer gul liet zich zienen zonder te schamen. Marc ving 2 gullen te gelijk van een zeer mooi formaat één van ongeveer 2 kilo en de andere van een kilo of 4,5. Na een heerlijk warm soepje kon iedereen er weer vol tegen aan, en dat was dan ook wat we deden. De stroom was weer gaan liggen en meneer schar (inmiddels ontdaan van het zand) liet zich weer graag zien. Over het formaat hoeven we niet veel te zeggen, het formaat was buiten gewoon mooi van 23 tot 35 cm. In de kentering van het tij ving Jan ook een mooie gul. Om half 4 zijn we gestopt even de boot schoon gemaakt en terug gevaren, iedereen was na onze mening zeer te vreden met een leuke klus vis.

Vrijdag 28 December zijn we met een poegje van ruudy weg geweest.

Het zelfde weer werd af gegeven als gisteren, een straffe wind van een zuid/zuidwest 6-7 maar toch gewoon lekker gaan vissen.
Na de goede vangsten van een dag daarvoor zijn we gelijk naar de bestemming gegaan. Hier aan gekomen vingen iedereen gestaagd zijn visje.
De schar was er iets minder tal rijk maar kwam toch regelmatig met 2 te gelijk boven het formaat was wel een slag groter dan de dag ervoor.
Na een aantal uurtjes gevist te hebben kwam de stroom er vol in. We verwachten dan eigenlijk wel een gul maar die kwam vandaag hellaas niet langs The Pirate II.
Wel meneer wijting liet zich weer graag zien met exemplare van 35 tot 38 cm. Toen de stroom weer een stukje minder werd was het feest begonnen het was het zelfde verhaal als gisteren "zakken hangen" hierdoor ging het aas er wel erg snel doorheen, wat weer voortreffelijk was verzorgd door Hengel sport zaak Mart Brouwers in Bergen op Zoom.
Hier deed wederom de heerlijke soep van de schipper zijn werk en de scharren sprongen letterlijk en figuurlijk in de bak.
Om 4 uur hebben we het anker opgehaald en het iedereen toch weer een leuke klus vis en van een schitterend formaat,

Namens de Bemaning van The Pirate II wensen wij iedereen een fijne jaarwisseling en veel visplezier in 2013!
____________________________________________________________________

Wij hebben in begin 2013 nog enkele plaatsen vrij.
3 en 5 januari hebben wij nog enkele plaatsen vrij voor ankervissen.Youri de back=== Vrijdag 28 december 2012 ===


Gisteren 27 December weer eens gaan vissen met De Pirate 2 van Schipper Rene de Back. We waren met 5 man te weten Mark, Peter, Pieter, Tom en ik Zelf Jan. Om 8 uur lagen we in de sluis en het weer wat opgegeven werd was niet al te bar dus besloten om richting de spijkerplaat te gaan. 20 minuten later gingen de verzwaarde onderlijnnen van mister gastel het water in en vissen maar en van begin af aan kwamen er mooie scharren naar boven. Toen rond 11 uur de stroming wat harder ging kwam eerst de wijting en toen ook nog enkele mooie gullen van 2 kg +. Mark ving twee gullen te gelijk eentje ruim 2 kilo en een van net geen 5 kilo . We werden deze dag weer goed verzord door Rene en zijn zoon Jordy eerst heerlijke erwtensoep en na dien het broodje rookworst. De keuze spijkerplaat pakte goed uit we hebben ondanks de verwachtingen schitterend weer gehad geen last van de wind  alleen het laatste half uurtje wat regen. Toen we om 4 uur stopte met vissen waren we allemaal weer goed voldaan met gemiddeld zon 50 maatse vissen de man. Rene bedankt weer voor de mooie visdag en de goede verzorging namens Pieter, mark, Peter, Tom en Jan.

Jan Hermes
=== Woensdag 26 december 2012 ===


Beste Zeevis vrienden van Sportvisserij Nautilus,

Maandag weer lekker op anker geweest en de vangsten waren wederom goed. Na 5 minuten vingen we al een gul van ongeveer 2 kilo.

Daarna nog een mooie klus wijting gevangen en uiteraard rond de 175 scharren. Wederom een goeie visserij en zeer tevreden "nieuwe"klanten erbij.

Voor morgen 27-12-2012 nog enkele plaatsen vij en in het nieuwe jaar 2-3-4- januari 2013 ook nog opstap plaatsen vrij.

Tot snel bij op de Nautilus waar de brabantse gastvrijheid centraal staat....

Tamara
=== Dinsdag 25 december 2012 ===


Hallo allemaal.Gisteren met het Wiesje weggeweest om de laatste vistrip van dit jaar te maken.Tot halverwege de middag gevist bij de spijkerplaat en daarna verkast ergens tussen Breskens en Vlissingen waar we de laatste 2 uurtjes hebben gevist.Er is weer volop vis gevangen ik denk ruwgeschat een gemiddelde van 25 mooie vissen de man.4 gulletjes en de rest was wijting en schar.We gaan U allen weer groeten en fijne feestdagen wensen,en als die allemaal achter de rug zijn een heel goed en visrijk 2013.

Groeten van de vissers:Rob,Jeremie,Mark,Tom,Jan,Harold,Frans,en Franske (en de kerstman)

          

Sus
=== Dinsdag 25 december 2012 ===


Gisteren (24 december) weer vertrokken met de Orka naar de scharrengronden voor Kruiningen op de Westerschelde. Was s,morgens nog weinig zicht in verband met de mist, maar deze trok snel op. Er was nog weinig wind een 2 uit het zuidoosten, maar deze zou snel gaan toenemen naar een dikke 4 wat weer een heel geslinger tot gevolg gaf. Eerst nog even van het opkomende tij gevist tot de middag, daarna het afgaande. Al vrij snel kwamen de eerste scharren boven, gewoon GOED aan de maat. Daarna viel het even stil rond de kentering, maar toch ineens die éne dreun van een gul van een 2,5 kilo. Met het afgaande tij ging het nog beter, scharren in overvloed. Soms met 2 a 3 tegelijk schitterend, je ziet het je hoeft niet ver weg om een leuke klus vis te vangen. Nog 1 ondermaats gulletje bijgevangen, wijting was wederom afwezig waar blijven ze ??? Wat betreft de scharren kwamen we aan een goede 40 stuks, dus was weer een prima visdag, heb ze wel eens minder meegemaakt. Als het voorlopig niet kouder wordt kunnen we nog langer genieten van de wintervis.

Gr. Tom

    

T. Bakker
=== Maandag 24 december 2012 ===


Gisteren 23-12 onze jaarlijkse bootwedstrijd gevist van t Schietertje uit de Fijnaart.

Deze keer met de MS Desiree uit Colijnsplaat.

Het was twijfelachtig of we uit konden varen , harde wind en regenachtig weer voorspelde niet veel goeds.

Desondanks toch uitgevaren en wel veel wind gehad maar de regen viel mee.

We hebben toch nog redelijk kunnen vissen al was de totaal vangst niet echt denderend.

De winnaar kon 14 vissen ter weging aanbrengen en de grootste vis was 29 cm.

Bijna allemaal schar en een enkele longpaling zijn er boven gekomen.

Wel een mooie boot en de keuken leverde ook prima werk af.

Voor onze buitenwatervissers was 2012 een goed seizoen, regelmatig veel vis en een goede opkomst.

Rest mij niets anders dan iedereen een gezond 2013 toe te wensen en volgend jaar gaan we weer vol goede moed van start.

gr Ger

Ger Lips
=== Zondag 23 december 2012 ===


Hallo.vandaag voor het eerst met mijn zoon gaan vissen met de sportvisserij beatrix uit yerseke voor mij al heel lang bekend.We reden naar de boot het is heel donker en veel regen aan gekom en bij de boot werd het al beter ,maar na een half uurtje varen gaan we vissen mijn zoon haalde al binnen een kwartier de eerste platte naar boven ,Het is allemaal nieuw voor hem maar het ging goed ,voor het eten heeft hij er al acht gevangen eten hoezo eten ja wat je wil oh op de boot hij bestelde scampies met friet ik zelf biefstukje na het goede eten lege borden net niet schoon gelikt weer vissen ,de vangst ging door maar ik moest de achter stand inhalen maar hij blijft vis vangen maar bij de twaalf scharretjes bleef hij hangen ik heb hem toch flink ingehaald ad de schipper van de beatrix kan bij mijn zoon niets meer fout doen hij mocht zelfs boven in de stuur hut kijken na een bak koffie en een warme chocomelk weer naar huis .We hebben samen een heeeeele mooie dag gehad veeeeeel vis gevangen ,eerste vraag was wanneer gaan we weer ad en gaby van de beatrix bedankt voor de mooie dagRobbert=== Zondag 23 december 2012 ===


gisteren en vandaag wezen anker vissen gisteren bij zuid 7 vandaag zuidwest 7-8 wat is dat toch een mooi water die westerschelde, je kunt er meestal wel een plekje vinden waar je redelijk uit de wind kan liggen en toch nog vis kan vangen. gisteren naar de sluisehompels opgestoomd tot 1200u daar gevist volop grote scharren. toen we dat beu waren verkast naar de spijkerplaat, hier goed schar en mooie wijtingen, en jawel een klus leuke gullen van 1,5-2kg. vandaag daar begonnen, al rap een aantal gullen gevangen en de nodige schar en wijting. toen het tij eruit was ,gevlucht naar het ankergebied vanwege de wind. hier ook mooie wijting en schar ,en jawel ook hier een aantal leuke gullen gevangen. van de week ziet het er niet best uit met de wind, voorspellingen 7 ,8,9 beaufort.  komt de wind uit de zuid,zuidwestelijke richting dan varen we gewoon. wat is die westerschelde toch mooi..in de week van 4,5 januari hebben we nog een paar plaatjes vrij voor ankervissen. wilt u uw geluk nog eens komen beproeven dan bent u  van harte welkom.groetjes rene de back, schipper van the pirate 2. namens de bemanning van the pirate 2 een prettige kerst en een goed uiteinde. www.westerscheldevissen.nl

rene de back
=== Zondag 23 december 2012 ===


ankervissen zaterdag 22 -12  met de nautilus wezen ankervissen. naar de spijkerplaat gevaren en begonnen met een hard opkomend tij naar mate de stroom minder werd werden de beten meer met regelmaat doubletten boven water. Onze vriend gul heeft zich met dit tij niet laten zien maar met het afgaande tij zijn er toch weer 7 stuks aan de opervlakte gekomen ,van deze 7 stuks hebben paul en katty er 5 gevangen en wat me op is gevallen dat paul de hele dag gericht op gul heeft gevist dus met grote haak wapperlijn en een groot stuk inktvis met pieren erbij. dus ik denk als je een volhouder bent en gericht op gul vist je er over de dag wel een enkele kunt vangen.Ook de scharren en wijtingen waren vandaag weer van het formaat super. iedereen dus weer naar huis met een leuk klusje vis. bij deze wensen wij iedereen fijne dagen en een visrijk nieuw jaar.
team nautilus

frank
=== Zondag 23 december 2012 ===


we hebben geen vangstbericht jammer genoeg maar wel een ander bericht vanaf januari 2013 gaan we ook op maandag dinsdag en woensdag ankervissen en makreelvissen

kijk op onze side www.happy-fisherman.nl wanneer er plaats is tevens bedanken wij iedereen en  wensen wij iedereen

fijne kerstdagen en een gezond en visrijk nieuwjaar toe namens team, happy-fisherman

team happy-fisherman
=== Zaterdag 22 december 2012 ===


Avondvissen Grevelingen

Gisterenavond opgestapt op de Ms Hendrik H. Het was alweer even geleden dat ik avondvissen had gedaan op de Grevelingen. De vorige keer was het bijzonder goed gegaan met nog relatief veel ondermaatse wijtingen. We hebben gevist voor Scharendijke op 36 meter diep op de kop van de boot. Daar werd gelijk vanaf het begin goed wijting gevangen op zo’n 20 slagen van de grond. Ik zat zelf direct voor de kajuit en wat ik ook deed, in de eerste uren wilde er bij mij amper een vis omhoog komen. Rond negen uur een lekker broodje hamburger speciaal gegeten en daarna begon ook voor mij het vangen. Met regelmaat kreeg ik flinke aanbeten op zo’n 10 slagen van de grond en lukte het mij de bodem van de visemmer te bedekken met een mooie laag maatse wijting. Aan het einde van de avond begon ik ze met 2 tegelijk te vangen, helaas was het toen al tijd om terug te gaan. Ik heb er zelf  een goede twintig kunnen vangen. Bij de andere vissers waren de aantallen tussen de 30 en 60, allen maatse wijtingen. Henk, Henk en Martijn, bedankt voor een leuke avond bootvissen!

Jan Willem
=== Donderdag 20 december 2012 ===


Vissers-liefde, satelieten, takkeweer, een beet-lepeltje en andere zaken.

‘Als je nou potverdorie vanavond geen vangstbericht maakt dan slaap je maar in de logeerkamer.’ Sakkerju, dat klonk wel heel dreigend uit de mond van de logistiek directrice dus maar aan de gang.

Het zou eigenlijk over 7 dagen gaan maar gelukkig werd ik gered door John Kot die vanavond het beloofde vangstbericht mailde van afgelopen maandag en vandaag beloofde Johnno een ludiek schrijfsel af te leveren.

Over de visserij dan eerst maar eens het volgende. Die is eigenlijk te typeren als  “tevredenstellend” tot “supergoed”. De ene dag wat meer en de andere dag wat minder maar géén ontevreden mokkenpokkers. Schar van zeer mooie formaten, wijting waarbij de kleintjes afgewisseld worden door superkneiters en met grote regelmaat mooie gullen erbij. Want zeg nou zelf ; als je vrolijk een dagje schar gaat trekken en je pakt dan een beer van bijna 4,8 kilo, tja dat is gewoon superkicken. Nou is het niet echt gruwelijk wild met de gul en de ene dag komt er 1 aan boord en de andere dag 15 maar ze zitten er wel degelijk.  Hopen dat je op de dag meegaat dat er 15 binnenkomen.

Dat voor wat betreft de visserij. Hieronder nog even wat anekdotes van de afgelopen week die ik je in ieder geval niet wilde onthouden.

Allereerst hulde voor de doorzetters. Hebben ze vandaag heel de dag in de zeikende regen gezeten, afgelopen vrijdag was het wel heel erg heftig met de groep van Bart. Hij heeft er zelf al een vangstbericht over geschreven (dank je wel Bart) maar het was eigenlijk maar amper te doen. Zuidoost 7 tot soms wel 8 toe. Tja het gaat maar lekker is anders. Hopen dat de rattenvangers de volgende keer beter weer treffen. Daarom nog eventjes de prachtige gul van Harry in bijgesloten gullengalerij.

GULLENGALERIJ

    

De donderdag ervoor beter weer maar wel warme pakken aan. Hieronder lijkt het wel of Kees en Albert vreselijk verliefd zijn op elkaar maar niets is minder waar. Albert krijgt de strik van zijn capuchon niet los en Kees helpt hem een handje. Schattig hé???

Roger trok zich niets aan van de capriolen op het achterdek en viste lustig door. Een doublet met een grote schar en dito wijting werd binnenboord getrokken.

Ook dekhand Arian heeft de gullensmaak goed te pakken en die vind u dan ook terug in onze gullengalerij. Let op man met puntmuts en zeeeeer brede glimlach.

Zaterdag de mannen van Café de Spreeuw. De vorige keer vonden ze het weer te bar maar deze ronde waren ze stralend van de partij. De weersomstandigheden (alweer…) dwongen ons naar de Spijkerplaat. Marc (uitbater van het meest wereldberoemde café van Belgie) kondigde ’s ochtends aan dat ie “zijn gerief” zou verkopen  als ie geen vis zou vangen. Met een leuke portie zeebanket is het “helaas Marc, je zult de volgende keer weer mee moeten.”

Over zondag heeft Alain al uitgebreid geschreven maar 3 dingen moeten toch nog even extra vermeld worden. Allereerst natuurlijk de “beer” van Johan die werkelijk als een gek te keer ging. Zie hiervoor onze gullengalerij. Je herkent hem meteen. De glimlach past niet op de foto.

Daarnaast maak ik met de Tulleneersen altijd iets mafs mee. De satelliet waarvan hieronder een foto, kan eigenlijk heeeelemaal niet.  Isi heeft hem zelf gemaakt door een holle rvs pijp met gaatjes en schroefdop te vermommen als ankerlood. Schroefdop eraf, lokmiddel erin en gaan met die banaan. Lijkt natuurlijk helemaal nergens naar maaaaaaar werkt als een trein!!! Naar aanleiding van de foto in het bericht van Alain vanavond al een mailtje ontvangen met de vraag waar je die kan kopen. Bij voldoende interesse zullen Isi en ik een nieuwe firma oprichten. Gezien de uren die erin zitten en de prijs die het ding zal moeten gaan kosten zou ik het maar niet als wraklood gebruiken.

Isi, ja, Isi, geval apart. Nog herstellend van een “vervelende koude” had onze matroos bedacht dat een fles “koude kip” (vrije vertaling van “The Famous Grouse”) vast wel zou helpen deze nare snotvalling te overkomen. Dat drankje werd vermomd in een porceleinen  koffiekopje en daarin zat : het beet-lepeltje. Telkens als er weer een leeg koffiekopje was tikte Isi rinkelend tegen het kopje, trok zijn hengel eruit en ja hoor, ook dat werkte, er zat vis aan!!

Shit, bijna vergeten ; De Benjamin van het gezelschap, Luc, wist tussendoor ook nog een “scharretje” te strikken. 37 cm en 590 gram. Goedemorgen mensen, dat is wat….

Het bericht van John over maandag vind je elders op de site maar dinsdag een dagje vrij dus samen met Frank van de Nautilus kerstpaketten voor de Deltavissers rondgebracht. Erg leuk om bij de KNRM posten langs te gaan, warme ontvangst, zeker ook bij de sluis- en natuurlijk niet te vergeten bij de “Post Vlissingen” . Zeer indrukwekkend om dat begeleidings-systeem te zien. Zelfs berichtjes op facebook gekregen om te bedanken, hartstikke leuk.

Woensdag de bomendokters onder leiding van Tijl. Een erge gezellige en leuke dag met mooie scharren, lekkere wijtingen en helaas maar 1 gul die Tijl aan het einde van de dag aan een wapperlijn montage ving. Jasper liet zich niet onbetuigd met een triplet scharren die alle drie ruim door de 30 cm gingen. Goed gevist heren.

Ook goed viste Bram. Het ingooien ging vooral heel hoog maar sorteerde wel effect en hij viste een mooie emmer vis bij elkaar. Melig was hij ook en dat resulteerde regelmatig in het gek doen met zijn kunstgebit. Enfin, een foto zegt meer als honderd woorden.

Nou, dat was tie weer voor de afgelopen week. Het is loeidruk dus de frequentie van de vangstberichtjes loopt iets terug. Als jullie minder boeken krijg ik meer tijd om dat tussendoor te doen maar wat mij betreft krijgt het “Help-Hank-2013-door-fonds” voorrang op die berichtjes. En nu vlug naar bed. Ik mag in ons eigen 2-persoonsje slapen met mijn Duifje.

Bedankt allemaal en tot de volgende. Hank Perrée

www.wiesje.net

Hank Perree
=== Donderdag 20 december 2012 ===


Het verslag van Maandag 17-12-2012. Vissen op de Westerschelde met de Wiesje van Hank vanuit Vlissingen. Na de nodige informatie geboekt geboekt voor de Maandag 17-12-2012 met 4 vrienden dus in totaal met z’n 5. Johan,Cor,Theo,Casper en John.Een hele belevenis,want we hadden nog nooit op de Westerschelde gevist. Alleen ik had afgelopen zomer in de avond met enkelen van onze visvereniging HSV Het Zijpe gevist. Het was Maandag een dag om nooit meer te vergeten.En voor herhaling vatbaar.Met een woord GEWELDIG.Met ons als 5 tal waren er nog 3 vissers dus 8 in totaal. Om 08.00 aan boord gegaan en na enige uitleg en overleg van Hank zijn we na nog geen half uur varen voor anker gegaan.
Na een trage start duurde het bijna een half uur voordat de eerste vis aan boord kwam,dus dat was koffie met een koek want eerder kregen we geen van twee.Daarna werd er regelmatig vis gevangen mooie schar, wijting en af en toe een gul.[40a50 cm]. En tussen het vis vangen door werd er goed voor de inwendige mens gezorgd. Zoals koffie,limonade, bier, broodje rookworst, rode poon,erwten soep met roggebrood en spek. We zijn een keer verkast, en dat leverde iets minder vis op vanwege de stroming die er inkwam.En op die plek hebben we nog een uurtje gevist daarna was het tijd om terug te gaan naar de haven waar we om 17.00 aan kwamen. Toen kon de eindstand van de visdag opgemaakt worden.We hebben met ons vijven 189 vissen gevangen.De meeste vis is gevangen door Johan[62], schar[50], wijting[11], gul[1].Toen John[52], schar[37], wijting[14], gul[1].Daarna Casper [29]schar [20],wijting[9]. Daarna Cor met een hengel[26] schar[18], wijting[7], gul[1]. Als laatste Theo ook met een hengel[20] schar[16], wijting[3], gul[1].En we hebben allemaal ons limiet gehaald van 20 vissen,want dat had Hank van ons verwacht en dat is gelukt. Dus we hebben aan die verplichting voldaan. Nogmaals het was een prachtige dag voor ons en dat voor de eerste keer met veel vis. Terug in de haven als afsluiter een balletje gehakt [traditie]. Hank mag ik je namens ons 5 tal bedanken en tot volgend jaar bij leven en welzijn.

Fijne en goede dagen toegewenst. John Kot uit Numansdorp.

John Kot
=== Donderdag 20 december 2012 ===


woensdag naar westerschelde volle moed.maar zoals het meestal is grrrrrr.ik 3 scharren mijne maat 7.maar ja die kan vissen.gul nul.

het zal nog lang duren voorals ik nog naar de westerschelde ga vissen.zoals ze zeggen de sportvisser vangt alles weg.ha ha ha ha

groetjes delta 1618

jacobs willy
=== Woensdag 19 december 2012 ===


hallo zeevislanders.vandaag samen met mijn vismaat gevist voor colijnsplaat, vanmorgen om 9 uur uitgevaren en gevist tot 14.30.we hadden 50 mooie scharren en toch ook nog een 20 tal terug moeten zetten, maar van de wijting geen spoor, het is maar triestig op de oosterschelde met de wijting, waar zit die toch? grt. van oevelen roland d 1004

van oevelen roland
=== Maandag 17 december 2012 ===


hallo visvrienden

gisteren nog eens gaan vissen met de Marie-Louise van  Ludo,ze gaven wel

een stevig windje maar ZW, dat ging nog net voor ankervissen.

ik kan je wel zeggen, we hebben toch wel echt ons best moeten doen om een redelijke portie schar te vangen.

schipper Ludo heeft vandaag ook uiterst zijn best moeten doen om ons daar bij te helpen, we hebben zeker

op een vijftal plaatsen moeten ankeren.

in de namiddag is het iets minder ruw geworden en zijn we het dan toch eens gaan proberen aan de R1 ,

en dat is best meegevallen.dankzij onze schipper had iedereen toch nog genoeg visjes en zijn we weer tevreden binnengevaren

grtjs

   

Raf & Patrick
=== Maandag 17 december 2012 ===


LAATSTE BOOTVISTRIP 2012

Sinds 2009 medio dec. familievisdag op de Westerschelde met "WIESJE".deelnemende familieleden v/d clan Tulleneers : Mijn broers Isi , Bie , JP en zijn kinderen Floor en Luc en ik.Op 11 nov.met Hank afgesproken om 7h30 te vertrekken om met de ebstroom naar de paardenmarkt te stomen,bij een eventuele verkas met de vloed richting spijkerplaat.De dag ervoor na telefonisch overleg besloten het te proberen op de spijker,maar het vertrekuur aan te houden omdat een broer naar een feestje moest.

De weerberichten gaven bewolkt,maar droog weer,ZW wind 4-5 en 7°C. 7h35 werd de boarding ingang gezet 2 autoladingen hengelmateriaal ,eten, drinken,zitkussentjes enz,Hank keek maar bedenkelijk.Toch maar weer overlegd over de eerste stekkeuze v/d dag .....en dat werd i.v.m. het tij de Spiros.Van optuigen kwam niks van : duister en een hobbelig vaarwater.

Na een korte vaartijd anker gevierd en.....eerst hengels optuigen Hank maande ons tot spoed.dat de sportvissers hier verwend worden door Hank en het zwemmend gilde onderwater,bewees Hank door na 20 min zonder vis ONGEHOORD voor Wiesje en de Westerschelde over verkassen te praten,daar wilden wij niet van weten,want we waren rvs lokaasankerzinkgewichten aan het uittesten en waren benieuwd of de reuksporen hun werk deden.Zeker is dat na 30 min.de koffievis de reuk van 49 pierensappen verdeeld over 13 hengels niet kon weerstaan,en van toen kwam constant vis binnenboord,waaronder 3 gullen.

Over dat droog weer kunnen we kort zijn,Neptunus had er weer voorgezorgd dat we mooi nat werden,we hebben zelfs een paar minuten de zon gezien,en dat was het voor de zondag.Na overleg tussen Hank en Frank kwam deze laatste met de Nautilus aanspuiten met de bedoeling z'n klanten hun visje te laten meepikken,maar dan had ie buiten neptunus gerekend,de stroom ging eruit,en de aanwezige vissen moesten zich ingraven.

Mijn broer Jean-Pierre een fervent zeezeiler had z'n handmarifoon bij,op zeker moment hoorden we dat er calamiteiten waren,wat schets onze verbazing toende reddingsboot uit Breskens hulp ging bieden aan een sportvisbootje een paar honderd meter bij ons vandaan.toen ik in 1992 m'n laatste visboot kocht een Jumbo 5.35 m. Stonden er 2 moteren van 50 PK. elektr. ankerlier;2 x GPS;kleuren visvinder en radar op.Als ik zie en lees wat tegenwoordig op het water zit,zijn we qua veiligheid niet vooruit maar achteruit gegaan,daar kunnen de mensen die anderen gaan redden in soms bizarre omstandigheden over meepraten

Toen de stroom er uit was en de vis niet meer beet,is de nautilus vertrokken,Hank de les van vanmorgen indachtig is een goede leerling en bleef liggen,Neptunus draaide de knop om de stroom kwam er vol in,en de vis die deed weer vrolijk mee,wat opviel waren de grote scharren die werden gevangen,wijtingen een paar grote en de rest a/d maat.De hengel met het speciale zinksysteem leverde regelmatig vis op aan een dwarrellijn amnesia rood;11.4 kg.zeehaak 0/3 De andere onderlijnen was een mix van stalen,plastiek rode en gele en weegschaaltje,de vis had geen voorkeur beet overal op.Aas 1 dag oude leeglopers(doen het altijd goed)verse leeg lopers en ensis vrijdag in maastricht op de markt gehaald,zaterdag uit de schelp gehaald en gemarineerd in beetmagneet en levertraan

Op culinair vlak,mijn broer Isi had een fles spul bij voor zijn keel(met alkohol)ieder keer als hij nipt van zijn koffietas(zonder koffie) tikte hij met een lepeltje er tegen.Hank werd er helemaal gek van.Ieder keer als we bij hem te gast zijn hebben we iets speciaal.hij wilt er helemaal niet meer naar kijken(maar maakt wel fot's)Voor volgend jaar heb weer iets in gedachten.De koffievis leverde koffie met en koek op.Chocomel met rum,snert met worst,broodje worst,en gerookte rode poon wat natuurlijk allemaal moet zwemmen,en wat is daar beter voor dan natuurgekoelde JUPILER .Als afsluiter in de sluis gehaktballetjes weggespoeld met een biertje.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Wat leverde ons dat vandaag op buiten een gezellige dag vissen en vangen ; 1 bot 25 cm.  aan 2 kanten bruin (zwemt weer ) 3 Gullen 47-51.5 en 72 cm  26 Wijtingen (grootste  35cm ISI ) 94 Scharren  grootste 37  LUC ) Lanaken 17/12/2012  Alain Tulleneers                                                                                                                                                                                                                                                                                            

       

        

Alain Tulleneers
=== Maandag 17 december 2012 ===


Hallo medevissers ,

Gisteren 16 / 12 / 2012 weer gaan vissen met de Beatrix 2 uit Yerseke . Om half 8 aan boord gekomen waar Ad de Schipper en Gaby ons zoals altijd stonden op te wachten met een heerlijke kop koffie . Dan zijn we uitgevaren, rond na een 45 min varen kon er gevist worden Het was guur weer en de vis liet zich zomaar niet vangen rond het middaguur was het eb. Dan hebben Ad en Gaby hun kookkunst weer laten zien ( heel lekker) , daarna nog eens verkast . Uiteindelijk had de winaar van de dag toch nog 15 scharren waarvan enkele grote iedereen had zijn vis toch gevangen, Ad en Gaby weer bedankt voor de mooie dag , voor alle vissers een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar en nog veel vis genot in
2013 Paul Viscka Kalmthout

Paul
=== Maandag 17 december 2012 ===


weekje nautilus

deze week weer een aantal keren met de nautilus de westerschelde opgeweest om de vriezers van onze klaten weer een beetje te vullen met het heerlijke lekkers uit onze zee. Ook collegas hank van de wiesje en rene van de pirate waren weer van de partij,dus weer de nodige gezelligheid op het water.

Nu de vangsten de nodige scharren en weitingen zijn weer gevangen maar ook meneer gul laat zich steeds vaker zien en dit jaar ook van het formaat mooi,want gullen van 3kg zijn geen uitzondering meer . Zaterdag lag de eerste gul al na een minuut of 5 in de boot gevangen door mark van loon en deze was een kg of 3 ,deze dag zijn er een stuk of 12 gevangen met acht man ook toen leuke aantallen schar en weiting van groot formaat .

zondag viel de vangst een beetje tegen bij ons maar dit verwijt ik aan het springtij dat we hebben gehad. zeker ben ik ervan dat deze week de vangst alleen maar beter gaat worden omdat de stroom en wind minder worden kunnen we ook meer stekken bezoeken dus altijd meer kans op meer vis. We hebben deze week nog enkele plaatsen vrij en als je erbij vermeld dat je het via onze faceboek hebt krijg je speciaaal tarief zoals je kunt lezen.

mvg frank

frank
=== Zondag 16 december 2012 ===


Hallo medevissers, Vrijdag met het Wiesje meegeweest,De avond er voor nog contact met Hank gehad,Die zei dat het lastig zou worden. Toch de gok maar genomen,en zijn we met 8 man uit de betuwe vertrokken. Rond kwart voor 8 in Vlissingen te zijn aangekomen stond er al een beste bries. We zijn niet ver weggeweest maar er werd regelmatig een vis gevangen waaronder mooie scharren. Ook nog 2 mooie gullen vooral die van harry dik 3 kilo. Rond 2 uur begon het steeds harder te waaien,zodat we in overleg terug zijn gevaren. Hank Zei we hebben niet de hele dag kunnen vissen en hoefde we niet het volle pond te betalen.Klasse Hank. Ondanks het weer was het weer een gezellige dag,We komen zeker nog een keer terug.
Groeten BartBart van Daalen=== Zondag 16 december 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren de 4e wedstrijd van HSV-tZijpe gevist op de Oosterschelde. De verwachtingen waren groot gezien de vangsten in de buurt van de brug. Wij gingen daar niet heen ivm het springtij en de toch wel harde wind. (zuid 6). We bleven in de buurt van Stavenisse, Stalland en Zijpe. Rond negen uur gingen de lijnen te water vanaf de Ms Tertius en de Ms Helga. Al snel kwam er een visje aan boord maar toen was het ook weer snel stil. Heel stil....Heel lang stil...en nog langer stil... Wat er ook geprobeerd werd het mocht niet baten. Ik heb heel wat 'kerstboom onderlijnen' de revu zien passeren maar ook dat mocht niet baten. Uiteindelijk kon ik om half één!!!Mn eerste'visje vangen. Een puitaal van 22 cm. Gelukkig was ik van de nul af. Jaap stond achterop en stond op drie visjes. Toen kon ik in een tijds bestek van 15 minuten nog twee wijtingen vangen van 24 en 28 cm. Jaap had intussen z'n 4e visje gevangen maar hij had er één tussen zitten van 9 cm!!!! Dus het verschil was niet groot. Toen Cock weer vroeg of we wilden verkassen waren Jaap en ik de enigen die niet weg wilden maar ja de meerderheid beslist. Op de laatste plek in de buurt van Zijpe zijn er nog een paar met de nadruk op paar visjes gevangen maar niet bij mij en ook niet bij Jaap. De telling aan boord was snel klaar (ik denk binnen 7 minuten) maar van de Tertius was het nog niet bekend (wel dat de vangerij nog minder was dan bij ons). Toen we terug in 'de Vanger'(dorpshuis/sporthal) waren wast een praatje pot, loten verkopen en kopen voor de 'superkerstloterij' en wachten op de uitslag. Rond half vijf trapte Paul af en bleek dat Jaap Twigt bij de junioren had gewonnen en Jaap Versendaal met 80 cm bij de senioren. Ik was met m'n drie visjes en 74 cm tweede geworden. Bij de loterij won ik nog een 'frietviever' (friteusse). Dus ondanks de bar slechte vangerij was ik toch wel tevreden. Van de week denk ik nog maar de restanten aas opmaken en anders zaterdag nieuwe rondes en nieuwe kansen.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

Dennis Zwiers
=== Zaterdag 15 december 2012 ===


op 13-12 meegeweest met de valkerie uit stellendam op de wrakken heel ver uitgevaren met totaal 4kabeljauwen van mooi formaat. Er zitten er wel op de wrakken maar de grote aantallen waren nog altijd afwezig. Prima schipper die niet naar een aantal mijl kijkt om verder te varen aan hem zal het zekers niet liggen integendeel. Het beste was met kunstaas dan kan u nog een behoorlijk maaltje vangen gelijk bovenstaand bericht . groeten en de beste wensen voor nieuwe jaar aan allen

groeten JP

payhille jean paul
=== Zaterdag 15 december 2012 ===


Vandaag 15 december de laatste visdag van 2012 voor visclub de Hofstee. Besloten was om vanuit de bergsediepsluis met de sportvisserij de Vlije naar Colijnsplaat te varen zodat daar op scharrenjacht gegaan kan worden. Blijkbaar is de zeelandbrug tegenwoordig een brug te ver en heeft vis veel angst om er onder door te zwemmen want aan de kant richting Bergen op zoom is het afgelopen jaar geen vetpot geweest. Zeker was het af en toe redelijk tot goed maar super is helaas lang geleden. Het was vroeg uit de veren want we zouden bijna 2 uur moeten varen met de stoom mee om op tijd de lijnen in het water te gooien. Om 6.30 werd de tocht gestart en rond 8.15 konden de hengels klaar worden gemaakt. Stom natuurlijk al die tijd beneden gezeten en koffie gedronken om wakker te worden en sterke verhalen te vertellen ipv te voorbereiden. Nadat de lijnen in het water lagen kwamen al vrij snel de eerste scharren aan boort en dat ging eigenlijk wel zo door tot de stroming uit het water was. Uiteindelijk heeft iedereen wel vis boven kunnenhalen waarbij men minimaal 6 stuks en maximaal 15 stuks binnen wist te halen. Helaas waren ze eigenlijk allemaal best wel klein. ALs de grootste platvis maar 30 cm is dan kun je nagaan wat het gemiddelde was die dag. Het was prachtig weer deze dag zeker dan halverwege de week was voorspelt. Rond 13.00 kwam er volop leven op het water omdat bij Colijnsplaat de laatste zeilwedstrijd van die haven werd gehouden op de Oosterschelde. Het was een mooi gezicht al die schepen die laverend probeerde een goede start positie te vinden voor de start. Gelukkig was de vis niet geschrokken van al dat varen boven hun hoofd en bleef men redelijk vangen. Rond 14.00 was het de schipper die aangaf dat we moesten gaan opruimen omdat we met het tij nog terug wilde varen om op tijd terug te zijn. "Geert" goed idee dat eind varen en Cor de erwtensoep was voortreffelijk en lekker om je op te warmen. Ook volgend jaar is de Hofstee weer van de partij en zijn de eerste dagen alweer bekend waarop we aan boord van de Vlije stappen. Echter dan weer op de normale tijd varen zodat iedereen weer een beetje kan uitslapen op de zaterdag. Prettige dagen en jaarwisseling toegewenst aan de lezers van zeevisland tot volgend jaar.

Peter
=== Zaterdag 15 december 2012 ===


 

Vandaag (15 december) nog een paar uurtjes gevist vanuit de boot op de Westerschelde. Het anker onder de boot op een 11 mtr water bij de veerhaven (op ons vertrouwde stekje). Was eigenlijk nogal hobbelig om lekker te vissen met een dikke 5 uit het zuidwesten. Maar alë als de vis het dan goed maakt, geen probleem. Koste erg veel moeite om er vis uit te krijgen, soms de haken boven vol in het aas, absoluut geen bijtlust dus. Na enige tijd toch een paar scharren naar boven, daarna viel het weer stil. Over de marifoon was te horen dat er op andere boten ook slecht werd gevangen. Nog een paar scharren bijgevangen toen geen beet meer gezien. De gul was vandaag al helemaal niet van de partij, dus volgende keer maar hopen dat ze er zijn .(nog wel een mooie verspeeld door lijnbreuk) Rond half 3 het anker gelicht en de haven weer opgezocht.

 

  
Gr. Tom en Niels

Tom Bakker
=== Vrijdag 14 december 2012 ===


 

Vandaag, Donderdag 13-12 met de Valkerie meegeweest. Lekker gevist al was het wel zoeken en peuteren en vooral zorgen dat je niet in de knoop komt met de wat minder ervaren vissers met stalen afhouders en pinkdikke lijnen. Al met al een mooie klus gullen gevangen op pilker en shad......devies is dunne lijn en niet te veel actie. Begonnen met veel kleine gulletjes....dat belooft wat voor de winter, later op de dag werden de aantallen minder maar het formaat groter. Ook mijn nieuwe Accurate twin speed de vuurdoop gegeven...........Wat een top-reel!

 

Jan zelluf
=== Donderdag 13 december 2012 ===


Beste vissers                                                                                                                                                                                                                                                                                       Vandaag donderdag gaan vissen in Nieuwpoort en begonnen op 4.40m met laagwater.Prachtig weer af en toe de zon in de namiddag wel koude wind Z 3a4 die aflandig kwam. Vangst was goed te noemen ,alles onder de 26cm ging terug naar moeder toe. 14stuks terug gezet en 46stuks konden mee (bot en schar)samen goed voor 10kg vis en een lengte van 13.34m Voor dit jaar zal de visvangst er wel opzitten denk ik,allemaal prettige feestdagen en hou het veilig!!! Gr. Witje Witje Nieuwpoort Delta 315=== Donderdag 13 december 2012 ===


Hallo medevissers, Gisteren 12-12-12 weer eens een dagje gaan ankervissen vanuit Vlissingen. Boot van dienst ditmaal was de Pirate 2 met Rene. Slechts 5 vissers waaronder Rene zelf dus plaats genoeg om comfortabel te kunnen vissen. Er stond een matig westelijk windje, golfje op het water, temperatuur rond vriespunt maar alles prima te doen. Na 20 min varen (+-) op de eerste stek, anker eronder en proberen. Met regelmaat wat scharren afgewisseld met nu en dan een wijting was hetgeen Neptunus hier voor ons in petto had. Rene zelf ving hier een gulletje alsook een grote hoofdkrab. Ik had zelf wat grotere haakjes bevestigd om wat selectiever te vissen en de kans op een eventuele gul wat te vergroten. Deze voorzien van een cocktail van aas.(mesheft + pier) Rond het middag uur ander stekje gezocht (voor insiders omgeving molen) maar hier was het niet wild dus verder door naar de Spijkerplaat waar ook Hank ondertussen lag. Ook hier kwamen mooie scharren boven water maar ook enkele gullen ( 7 als ik goed geteld heb). Heb er zelf geen gevangen, wel een mooie (denk ik) aan de lijn gehad, deze had echter geen zin Zeeland te ruilen voor Belgie dus schoot hij los van de haak. Fijne visdag geweest met goed gevulde emmer vis (45 stuks), jammer van de gul maar ook dat is vissen. Batterijen zijn weer voor enkele dagen opgeladen dus voldaan huiswaarts.
Groeten, vang ze en tot volgend bericht. Luc,  Brasschaat-Belgie.

Luc D L
=== Maandag 10 december 2012 ===


Hallo sportvissers,

Nadat ik vrijdagmiddag een telefoontje kreeg dat de voor zaterdag geplande ankervistrip op de Westerschelde niet door kon gaan vanwege te veel afmeldingen (vreemd met dat supermooie weer) heb ik nog een bootje voor zaterdag kunnen huren bij dixhoorn in Yerseke.

Nadat we het (overigens perfecte) aas opgehaald hadden zijn we naar de haven gereden.

Na een deskundige uitleg van de boot, de ankerlier en de vistekken zijn we de Oosterschelde opgevaren.

Eers even aan de Goese Sas gelegen maar dat was de vangst niet veel.

Tijdens de kentering naar 014 gevaren waar al meerdere bootjes en de grote charterschepen lagen.

Hier een leuk maaltje schar gevangen. Met 3 vissers 50 maatse scharren.

 

Daarna rond 4 uur met laag water weer terug gevaren. Mooi om te zien was dat een ander huurbootje wat harder kon en ons vol bravoer inhaalde zich daarna 2 keer vergiste(?) in de juiste vaaargeul en zich bijna vast vaarde in een zandbank.

Al met al een TOPDAG gehad, mooi weer, gezellig, en een mooi maaltje vis.

Gr, Jan de Bruin en vismaten

Jan de Bruin
=== Maandag 10 december 2012 ===


zaterdag 8 december met de happy-fisherman weer op zee geweest we zijn naar de wrakken geweest het weer was mooi en de visserij was ook goed zeker als je kijkt naar de laatste tijd hadden we niks te klagen hopelijk krijgen we stabiel weer zodat we weer uit kunnen varen bij deze wens ik iedereen fijne dagen en een visrijk en gezond 2013 toe
de vrolijke visser

de vrolijke visser
=== Maandag 10 december 2012 ===


leuke visserij

afgelopen week weer een paar keer met de nautilus de westerschelde op geweest.

zeer goede vangsten gehad waaronder steeds meer weiting en leuke gullen.

De vis komt ook steeds dichter onder de kust dus zoals hank al zei meer vistijd.

ik hoop dat het weer een beetje stabiel gaat worden zodat we in de kerstvakantie

veel kunnen vissen

frank
=== Maandag 10 december 2012 ===


Afgelopen zaterdag 8 december zijn we met een leuke club vissers uit bijna alle windstreken van het land de Oosterschelde weer eens opgegaan met de m.s. Tertius uit Bruinisse.

Iedereen had zijn warmtepak aan en was voorbereid op een koude dag maar al snel konden die uit en werd het een mooie visdag !

Voor de kust van Colijnsplaat hadden zich velen boten verzameld en iedere visser kwam hier volop aan zijn trekken.

We hoefden deze dag niet te verkassen en iedereen had een mooi maaltje schar met ook enkele wijtingen.

De verzorging aan boord door Ruud en Ellen was zoals elke keer weer tiptop in orde.

Wat hebben we genoten !

Peter

Peter
=== Zondag 09 december 2012 ===


hallo visvrienden

zaterdag 8dec. waren we van plan om nog eens naar zoutelande te gaan vissen,

maar donderdag kreeg ik een berichtje van ludo (north sea charters) dat hij nog enkele plaatsjes had

op zijn catamaran.onmiddellijk naar mijn vismaat gebeld en die vond dit natuurlijk ook supper.
vrijdag verse pieren gaan steken en zaterdag stonden we om 7u aan boord

we waren met tien vissers waarvan acht limburgers, zéér leuk gezelschap!!

schipper ludo bracht ons naar een visplekje voor de kust van domburg, vanaf het begin tot het einde

van de dag hebben we mooie maatse scharren gevangen waarvan veel boven de 30cm.

we hadden mooi weer en onze koelboxen waren goed gevuld

Ludo weeral bedankt voor deze leuke dag, de heerlijke koffie en de borrel, tot volgende week zondag

  

Raf & Patrick
=== Zondag 09 december 2012 ===


“Kijk ; ik heb denk ik ook zo’n karperke…….”

Tussen het werkelijk totaal onvoorspelbare klo… weer door was er dan ineens de prachtige zaterdag. Wat hadden de mannen een geluk zeg. Geen wind, heel de dag zon en een oliegladde zee.

Na een gezellig bakje koffie op de Nautilus vertrokken  Frank, René en ik naar de kade om daar de licht ongeduldige horde aan boord te takelen. Die mensen van de sluis moeten zo langzamerhand ook wel wat denken van de drukte. Alles bij elkaar hadden ze er een volwassen touringcar mee kunnen vullen.

In het kader van de meest economische bedrijfsvoering én vanwege het feit dat de vis nou eenmaal vlak bij de monding zit besloot het driemanschap uit Vlissingen het deze keer niet verder dan de Spyros te zoeken. Lekker dichtbij (je kunt er bijna de Boulevard aanraken) en dat scheelt algauw een 3 kwartier vistijd op een dag. Het mes snijdt dus van alle kanten. Iedereen blij.

Luc, Ronny, Didier, Eddie, Ludo en niet te vergeten Maurice hadden dit jaar voor de vierde keer Wiesje afgehuurd. Telkens maak ik ze er op attent dat ze ook met 8  nog steeds zeer luxe kunnen vissen maar dat is “out of the question”. Lekker veel plek en gezellig onder elkaar. Eigenlijk lag de locatie beslissing in handen van ons zestal want die wilden deze ronde niet alleen schar maar gingen voor de gevarieerde visserij. Schar, wijting en de hoop op een gulleke. Wiesje had donderdag en vrijdag ook bij de Spyros gelegen en dat was alleszins goed afgelopen.

Nou is het met dit weer alleen al een groot plezier om op zee te zijn. Laten ze zich nou ook nog een ongeluk hebben gevangen. We noemen zoals gebruikelijk geen aantallen  maar de “gekuiste” vis werd aan het einde van de dag gewogen en met zo’n trek zou een middelgrote kotter tevreden zijn geweest. (Beetje overdrijven mag….)

Ludo had de schone taak op zich genomen de weg voor de andere companen vrij te maken. Hij specialiseerde zich in de ochtend in het opruimen van allerlei minigespuis. Hij ving dan wel de eerste gul aan boord maar verder wist hij de kleine wijting feilloos te vinden. De anderen vonden dit wel prima want die vermaakten zich kostelijk met forse scharren en soms zeer grote wijtingen.

Complimenten aan Ronnie want die begint steeds beter in te gooien en vooral vis te vangen. Het ging aan de lopende band. Ludo keek wat meewarig maar die sloeg zijn slag gelukkig in de middaguren.

Ondertussen stond Luc achterop op een roze wolk want die had al wat gullen waaronder een hele mooie dikzak van 2,5 kilo. Ook de andere heren vingen er behoorlijk gullen bij.

  

Het mooiste moment van de dag kwam echter toen Maurice stond te kreunen en te steunen. Nadat hij prima up-tide gooide meldden zich meer en meer vissen in de emmer. Het gehijg en gepuf was niet van de lucht en ik stond al met mijn hand bij het net. Licht in paniek klonk het : “Ik denk dat ik ook zo’n karperke heb…..” aangekomen (met net) bleken het echter 3 knoerten van wijtingen te zijn die absoluut voor gul door konden gaan. Wat een prachtig mens, die Maurice. (Jammer dat ik dit keer geen foto van hem heb.)

Een heel klein beetje aantallen mag wel : Ze fabriekten naast veel schar en wijting 15 mooie gullen bij elkaar. En dat vind ik voor 6 man niet slecht.

Hank Perrée

www.wiesje.net

Hank Perrée
=== Zaterdag 08 december 2012 ===


Vandaag (8 december) weer vanuit de boot gevist op de Westerschelde.

Vertrokken uit Hansweert met een zeetje als een biljartlaken, zo vlak en dan het zonnetje zien opkomen, schitterend!!

Het water was nog aan het opkomen, het duurde enige tijd voor de eerste vis aan boord kwam.

Verschillende maatse scharren en een enkele wijting.

Ook kwamen vandaag een paar mooie maatse botten binnen van dik over de 40 cm.

Gul was er wat moeilijker te vangen, maar we wisten er toch nog een 3 binnen te krijgen.

Waarvan ëën van een 3.5 kg en rond de 60 cm lang.

Al met al weer een leuke dag gevist met perfect weer en toch nog een leuke klus vis.

Gr. Tom

    

T Bakker
=== Vrijdag 07 december 2012 ===


Hospes houdt huis………..

Altijd gedacht dat de Vierinnekilo’s de topper waren in herrie maken en eten. Nou, als er een kampioenschap gehouden wordt gaan ook de mannen van Fietscafé de Hospes in Leenderstrijp gegarandeerd voor een podiumplaats. Mijn oren piepen nog.

Na koortsachtig overleg met Bennie werd donderdag toch besloten om vrijdag uit te varen. Het was letterlijk ijs en weder dienende maar met de nodige vertraging vooral veroorzaakt rondom het domicilie van de allerbeste pierenman van heel de wereld lagen we toch om ca kwart voor negen in de sluis.

Het was nog rauw dus eerst naar de Spijker aan de rode kant ; happerdeflap. Daarna naar de Oranjemolen en daar kwam een vissie. Niet echt wereldschokkend maar we konden gewoon nog niet naar buiten toe. Wat botten, schar, wijting en een stuk of wat minigulletjes.

Uiteindelijk (het was bijna 1 uur) toch het anker opgetrokken om nog een paar uurtjes bij de Spiros te bivakkeren. En dat pakte best goed uit. Er kwamen mooie wijtingen, flinke scharren en….. 10 mooie gullen. Ze beginnen er dus echt te komen. Hoe die vissen aan de haken kwamen was overigens het 7e wereldwonder. Op een enkele uitzondering na waren de visserijkunsten van het gespuis nou niet echt “werreldkampioenschap-waardig” en dan druk ik me nog zachtjes uit. (Mocht het vertellen)

Drinken kunnen ze heel goed daar bij de Hospes maar eten……. Pfff.  Ik heb zowat heel de middag van alles en nog wat warm staan te maken. Naast de koffie, chocomel, broodje worst en erwtensoep a la Plomp  waren de in kilozakken aangevoerde “Hot Chicken Wings” “Gewone Chicken Wings” en een of ander lekker kippengehaktballetje (2 kilo zak) schoon op. Ondertussen deden onze “hengelpikeurs” hun uiterste best om de vissen die absoluut zelfmoordneigingen gehad moeten hebben te verleiden. En dat liep op het eind nog best goed af.

BAKKIE VIS

Alles klom onder het kwelen van “tot volgend jaar” luidruchtig de kade op. Ik heb eerst gewoon 5 minuten stilletjes op mijn stoel gezeten en ben daarna pas de boot schoon gaan maken…..

LAWAAIPAPEGAAIEN

Daarna kwam de serviceverassing. Peter van het Piertje vond het zo klo…. dat ik ’s ochtends te laat bij de klanten was dat hij vanavond speciaal naar Goes gereden kwam. Hoefde ik alleen maar de afslag te nemen en kan dus morgen lekker 20 minuten blijven liggen. Is dat service of niet????

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 06 december 2012 ===


Best heel erg leuk.

Sakkerju, geen foto’s gemaakt vandaag. En dat was zonde, om het woord lomp niet te gebruiken. De heren (Arian, Cees, Arie, Klaas, Paul, Marten, Mark, Rinus en Jean Marie) waren zeer “entre nous” en hebben er een plezierige dag van gemaakt die voerde van de Spijkerplaat (la,la) naar de Oranjemolen (goed) maar men moest weg ivm duikwerkzaamheden van de Cerberus en , zo begreep ik, toen de witte schuimkoppen verdwenen waren trok het gezelschap door richting Spyros.

Daar werd vooral met het afgaande tij een zeer leutig visje gevangen. Mooie scharren, vette wijtingen  en……….. zeer ruim 15 gullen (de kleintjes niet meegerekend). Ze waren vanavond de tel een beetje kwijt maar het was dus lekker gullig vandaag.

In verband met het ontbreken van wat beeldmateriaal hierbij een plaatje uit de oude doos. Daar denken we graag aan terug. 28 graden, geen wind en een leuk tonijntje. (Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Lekker ding hé??)   

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 06 december 2012 ===


woensdag 5 december een bootje gehuurd van 't zeepiertje in Yerseke om een dagje de scharren te belagen. Met zijn tweeën ongeveer 60 maatse scharren gevangen, 1 maatse wijting, een enorme zeedonderpad en dan al de ondermaatse vis nog. De 1300 gr zeepieren waren er snel doorheen. Gevist op 13 m, 17 m en 22 m, waarbij 17 m veruit de meeste vis naar boven bracht.steve=== Woensdag 05 december 2012 ===


beste klanten, hier wil ik even nog een verlaatvangstberichtje doen van de valkyrie

vrijdag 30 nov ,de boot was afgehuurd door een ploeg uit boskoop,deze mannen wilden naar de wrakken,waar ik een zwaar hoofd in had ,ze hadden aangegeven dat ze allemaal huurhengels wilden,dus nog een slapeloze nacht erbij,dus vrijdag 6,10 uur uitgevaren het weer was prima,hoge deining na 2uurtjes varen eerste wrakje heel klein,mannen waren niet gereed ,wisten niet hoe het moest dus dekmaat leo goed geholpen bij de mannen ,aas voorgedaan lood aan de bodem houden,inmiddels 2de wrak bingo eerst drift 6 stuks ,dus ik al met een kleine glimlach,3de wrak paar steenbolken,4 de wrak bingo hier een paar uren gevist met regelmaat gullen wijting grote erbij ,af en toe een doubletje aan gullen ,dus ik helemaal blij ,nou in overweging,ik doe nog een wrakje,dat maakte mij de dag weer helemaal goed,al met al een geslaagde dag,na een lange tijd,nu wachten op goed weer,wat niet echt meewerkt de laatste tijd, 
gr eef  van de valkyrieeef=== Woensdag 05 december 2012 ===


SinterSpijkerplaat. Sinterklaas die leeft in weelde, wat is er aan de hand??
De vangstberichten stromen binnen bij Wiesje en op  Zeevisland. 
Er wordt weer flink geschreven, met foto’s hier en daar.
Dus heeft de Sint het rustig, 2 verslagjes en dan is 't klaar. We beginnen met de zaterdag , guttegut wat een gedoe.
Veel konden er niet vissen, hoe moet dat nu poepoeh.
Dus na wat koortsig overleg, vlug Belgische assistentie gebeld.
En zo werden er (wat moeizaam) toch flink wat vissen veilig gesteld. 
Want Jean Paul liep zich verloren, met koffie, thee en aas,
En werden onze koukleumen, het vissen snel de baas.
Zo  kwam er toch wat binnen, daar op de Spijkerplaat .
Het blijft een narrig plekje, waar het niet altijd goed gaat.
Toch was er minstens één die luisterde, voor de eerste keer op zee.
En in de volle stroming, pikte Ramon zijn gul mooi mee.

 

Aan het einde van de dag tevreden, ging men de kade op.
Gezellig was het zeker, de visserij niet top.
Op maandag was het anders, vooral ook door het weer.
Dat wilde niet echt meedoen, wat ging het bij Dishoek te keer.
Er was niet goed te ankeren, ons Wies ging op en neer.
En zo streek onze dame na een half uurtje bij  Zwartepolder neer.
Met zuid 6 , soms wel  7  en heel wat hemelnat.
Vingen onze helden daar toch nog best wel wat.
Carl begon als eerste met een hele mooie gul.
ook de andere verzopen katten, scoorden er wat kleiner schar en wijtingspul. 

  
Daarna weer naar de Spijker en in de beginnende vloed,
Ging dat met de sikmansen, eigenlijk best goed.
Carl bleef maar draaien, daar kwam er weer 1 aan,
En ook Jan K. bleef achterop  zijn mannetje wel staan.
Hij draaide er 4 binnen, alles zeer leuk aan de maat.
En verder was er wijting en schar zoals dat gaat.
Het vissen ging er lekker, tot Johan plots op vloog.

Ook bij hem een flinke gul, de hengel in een boog.
Zo werden het er 12 met 3 jonkies wel erbij,
En waren de regenpakkenridders, toch allemaal weer blij.

Sinterwiesje

PS : Sint wil Jean Paul bedanken die weer een volledig nieuwe dimensie aan ”deckhand” heeft gegeven.  Super kerel !!!Hank Perrée=== Dinsdag 04 december 2012 ===


Een waanzinnige nieuwe online webshop !!

>>klik hier<<Ahoy Hengelsport=== Dinsdag 04 december 2012 ===


beste visvrienden

hier een vangstbericht van een visclub uit tilburg.

enkele weken geleden een wrakvistocht geboekt bij sportisserij nautilus voor maandag 3-12.

vrijdag kreeg ik een telefoontje van frank de schipper van de nautilus,hij vroeg of we intresse hadden in ankervissen,dus ik vroeg of dit door het weer kwam maar dit was niet het geval,de schipper vertelde dat er op de wrakken totaal niks gevangen werdt en hij het niet zag zitten om onze centen aan te nemen terwijl hij van te voren wist dat er toch zeer weinig of geen vis gevangen zou worden. nu zijn wij geen ankervissers maar hebben toch besloten om mee te gaan al was het maar om te ervaren of die westerschelde werkelijk zo goed is als ze zeggen.

nou ik kan jullie vertellen wij hebben geen spijt en zullen dit zeker vaker gaan doen,we hadden veel schar wijting en een paar gullen, geweldig gevist voor een paar tientjes.

later toen we in sluis lagen lag er een visser opzij met een kleinere visboot en deze had 14 wrakken afgevist en geen gul.

wat ik eigelijk wil vertellen is dat ik de eerlijkheid van frank zeer kan waarderen en ik zijn advies zeker op zal volgen en in januarie pas weer ga boeken om te wrakvissen en ik van te voren zeker nog twee keer ga ankerissen want dit was super.

frank bedankt voor je advies en zeker tot volgende week

marcel hendrikx

marcel
=== Maandag 03 december 2012 ===


In het weekeinde zaterdagavond eens op de Grevelingen gevist. Gebeld naar de Hendrik H van Henk Hoogerwerf wilde eigenlijk overdag maar daar was geen plaats meer alleen s avonds waren er nog opstapplaatsen. Heb eigenlijk niet zoveel ervaren met avondvissen rond deze tijd, maar toch geboekt want ik wilde gaan vissen. Geboekt en de afvaart zou om 6 uur plaatsvinden. We waren met opstappers dus er was plaats genoeg. Voor de afvaart vroeg Henk ons of we vergunning hadden. De meesten niet maar dat was geen probleem want de vergunning was bij de boot inbegrepen je moest alleen je naam en woonplaats en geboortedatum op de monsterrol zetten en dan was alles in orde. Nou op weg en om 1800 de trossen en onder weg stond er veel wind maar toen we dichter bij de visplek kwamen werd het rustiger. Net voorbij Scharendijke liet de schipper het anker zakken. Er waren 4 mannen  bij die nog nooit gevist hadden en die hadden een hengel van Henk gekreen waar hij uitleg aan gaf. Vis zat ongeveer 3 meter boven de bodem dus je moest niet op de grond vissen dus laten zakken tot de bodem en paar slagen opdraaien. Maar ik geef alleen maar aanwijzingen dus je moet het zelf maar weten zei Henk. Maar we wiste natuurlijk wel beter uitgooien en en alles in de war en geen vis. Na een half uur kwam de zoon van de schipper ook Henk naar boven met zijn hengel. Laten zakken paar man naar boven en hij haalde de ene na de andere wijting eruit. Na dit afgekeken te hebben gingen we ook vis vangen. Ook niet te grote stukken aas eraan doen is belangrij. Haak maar net bedekken anders mis je steeds. Ook niet te hard aanslaan, vis bijt nog niet hard door. Het meeste wat we vingen was wijting, maar ook wat grote steenbolken wa spieren en platvissen. Mijn score was 39 wijtingen, 5 spieringenen 3 scharren en ik was niet de meeste! Ondanks de harde wind en de wijze lessen van de zoon van de schipper hadden we toch een leuke visavond. Bedankt Henken tot de volgende keer op de Grevelinge.

JanJan Martens=== Maandag 03 december 2012 ===


zaterdag 2 dec,eindelijk eens terug gaan vissen met de nautilus. na afgesprongen wrakkenvissing,maar besproken met frank voor op anker te gaan. de vangsten waren merkelijk minder of vorige dagen,maar dat kwam inderdaad door de hele zware stroom,zoals frank al zei in een vroeger berichtje toch de vijf mensen van de gentse zeeduivels waren tevreden,en de rest was dat ook. het was barkoud,maar met de service van frank,met voor koffie en soep te zorgen,was dit echter geen probleem. het was een heerlijke dag en voor herhaling vatbaar,

bedankt frank en collega schipper,tot de volgende keer grt giovanni, de gentse zeeduivels

giovanni
=== Zondag 02 december 2012 ===


Hallo medevissers.

Onze visvereniging KHSV t WACHTERTJE uit Klundert heeft zaterdag 1 December haar laatse zoutwater concours gehouden.Voor het 6de concours zijn we met MS.Zuiderzee vertrokken van uit Bruinisse.Het zou een spannend concours kunnen worden want zeker 6 deelnemers zouden nog kampioen kunnen worden.Onze schipper Wil had besloten om ter hoogte van Colijnsplaat voor anker te gaan.Nadat de boot voor anker lag kregen we het sein dat we konden beginnen.Vanaf het begin kwam er regelmatig schar boven maar tegen het keren van het tij werd het minder.Alle hoop was nu gevestigd op het opkomende water maar door de enorme stroming kwam er zo af en toe nog maar een visje boven.Na afloop van het concours de gevangen vis meten en wachten op de eind uitslag.Het eerste resultaat kwam al snel nl.dat de grootste vis gevangen door P.Frijters een schar was van 29 cm.

De uitslag van dit 6de concours was als volgt.

1 P.Frijters met 391 cm. 2 J.Jongbloed met 386 cm en derde was A de Man met 332 cm.

Dan de totaal uislag over 2012.

1 Kampioen zout 2012 P.Frijters met een totaal van 1194 cm.

2 M.Wild jr met 1164 cm.

3 A de Man met 1163 cm.

Zoals je ziet een uitslag die zeer dicht bij elkaar ligt.

Verder wil ik Wil en Deborah van MS,Zuiderzee nog bedanken voor de voortreffelijke verzorging aan boord.

Zaterdag 9 Februari starten we weer met het eerste concours

Piet van polle
=== Zondag 02 december 2012 ===


vorige zaterdag zijn we met 5 pers. op schar gaan vissen. na 1 uurtje varen haf de schipper het sein om te starten met vissen. het was direckt prijs, iedere keer we binnen haalden ging er 1 a 2 aan soms 3. in totaal hadden we een goeie vangst van 212 vissen te samen met enkel zeer schone wijtingen. ik wil de ray fish op deze manier bedanken voor de enorme fijne dag. oja nu zondag 9 december staat ons pas opgerichte visclub: " de vrolijke zeevissers" op de kerstmarkt Baron Casier te Waregem we staan er van 11h tot 22h dus kom er enkele drinken om u terug op te warmen na het vissen.

dieter
=== Zondag 02 december 2012 ===


vrijdag 30 november weer met de happy-fisherman mee geweest ikheb weer vol op genoten met het weer troffen we het ook nog lekker anker gevist en weer mooie grote scharren gevangen bij aankomst in de haven was er nog een aardigheidje voor ons een kalender en een speculaaspop leo bedankt voor deze dag en hopelijk tot gauw
de vrolijkevisser

de vrolijke visser
=== Zondag 02 december 2012 ===


Eindelijk kwam het er weer eens van: vissen met de Happy Fisherman. Dit keer samen met mijn zoon: drieentwintig en nog nooit op zee gevist. Wel eens als klein manneke mee geweest naar het kanaal, maar dat werd geen succes. Hij lag meer in het water dan dat ie viste. Als ervaringsdeskundige heb ik hem meteen op de boot al een pilletje laten innemen. Ogenblikkelijk begon hij te hallicuneren, althans dat dacht hij. Hij was echter vergeten dat we op een boot stonden en ja, dan beweegt het wel eens onder je voeten... De vonk voor het vissen was tijdens de zomervakantie in Griekenland overgeslagen. Daar had hij kennis gemaakt met de zeebaars (tijdens het binnendraaien van een drijvende broodkorst klabamde er eentje vol op). En nu dus mee met pa op de schar. We hadden geluk dat er plek was op de boot van Leo, want met hem is het altijd gezellig. We hebben een geweldige dag beleefd, met veel mooie grote scharren (eigenlijk alleen maar grote, geen kleintje gezien), gezellige medevissers en na afloop nog een verrassing in de vorm van een halve meter speculaaspop en een prachtige Happy Fischermankalender. En zoonlief vond het allemaal geweldig. Het vissersbestand is er dus met eentje uitgebreid! En hoe fijn dat is bleek al tijdens de terugreis naar huis. Nu kon ik heerlijk een oogje dichtdoen op de passagiersstoel! Uitgerust en met een prachtige lading verse scharren (112 met z'n tweeen) kwamen wWee thuis. Een dag om nooit te vergeten.

Westlandse Willem
=== Zondag 02 december 2012 ===


weekje nautilus heel de week met de nautilus wezen ankervissen. alle dagen veel en mooie grote scharren en weiting aan boord weten te krijgen. ook de gul komt langzaam maar zeker mee aan boord. vrijdag een ploegje uit geldrop aan boord en deze jongens wilden wel wat schar vangen maar ook een gulletje zou welkom zijn, dus beloten om stijf op de spijkerplaat te blijven vissen,dit voor de eerste keer sinds lange tijd. nou dit was geen verkeerd besluit mooie grote scharren dikke weitingen en een stuk of twaalf gullen, niet slecht met 6 man. zaterdag nog eens over gedaan maar een joekel van een stroom gierde over de spijkerplaat dus de vangsten een stukje minder dan vrijdag maar toch zeker nog de moeite waard. we zullen zorgen dat er morgen ook een nieuw vangstbercht en foto s op onze nieuwe site staan.

frank
=== Zondag 02 december 2012 ===


1 December een heerlijke visdag gehad op de Schelde met de Derra . Door vissucces van medeopstappers op de rede van Terneuzen ook deze keer wat mooie vis mogen meenemen. Deze leuke dag was weer grandioos verzorgd.

de Zak
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


vrijdag 30 november nog op zee geweest met de HAPPY FISHERMAN met een leuk groepje mensen om de schar nog eens te belagen we hebben heel de dag op 1 plek gelegen in de buurt van maasvlakte 2 .De vangst was goed met mooie grove schar ik geloof dat er maar weinig terug gegooid zijn om nog verder te groeien, wat wel opviel was dat er maar heel weing wijting is en dat eind november ik hoop dat ze gauw komen zodat we weer lekkerbekjes kunnen maken. Al met al een mooie dag op de Happy Fisherman, groetjes en vang ze

scharren mepper
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Vrijdag 30 november weer 'ns naar het zoute getrokken om met de Beatrix II op de Oosterschelde de scharren achter de staarten te zitten. Heerlijke rustige dag, waarbij zelfs een uurtje de jas uit kon. Op de eerste stek op 18 meter water zo'n 1,5 uur voor eb aangekomen direct wat scharren weten te vangen. Tijdens het laag was 't rustig en pas toen de stroom er weer in kwam melden zich de scharren zich weer. Met 3 man (4 hengels) konden we even wat zoeken wat onderlijnen en aas betreft. Fel gekleurde lijnen/afhouders, kralen en meshelften konden de dames/heren niet bekoren; donkere of zilveren afhouders en "gewone" zagers en pieren wel. Een dolle boel werd het niet, maar op die eerste stek hebben we er toch ca. 25 weten te pakken. Toen het feller ging stromen kwam helaas ook het groen en was het uit met de pret en was het verkassen geblazen. Op een andere stek aangekomen was de stroom erg fel. 300 gr up-tide gooien bleef zelfs niet liggen, dus werden de vangsten ook minder. Ook daar kwam toch nog wel een visje boven, zodat om 15:30 uur de teller bleef steken op 32, wat toch te mager is met 3 man. Naast mooie maatse schar (grootste 28 cm) kwam er ook een enkele schol, puitaal en knorhaan naar boven. Geen wijting te bekennen. Is toch raar: soms is het ervan vergeven en soms zijn ze er gewoon niet. Al met al wel een lekker dagje ook dankzij de goede zorgen van de schipper en z'n dochter.

Jacco v.d. Heuvel
=== Zaterdag 01 december 2012 ===


Hallo mede vissers, Zaterdag 30-11 op de Oosterschelde gevist met m'n zwager in zijn rubberboot, 's ochtends om 08.30 begonnen en na 5 minuten was het al raak in de ochtend de meeste gevangen met opkomend tij ca.30 scharren per persoon onze maat zeker veel kleinetjes terug gegooid. daarna was het een soort over vanwege de felle stroom. lekker gevist en goed weer gehad. Dirk=== Zaterdag 01 december 2012 ===


hallo beste visvrienden. wij zijn vrijdag 30 november gaan vissen met WIESJE samen met een collega en zijn broer en vriend en nog een 4 mannen uit brabant en we hebben veel gelachen en plezier gemaakt en ook veel vis gevangen maar we hadden 2 gullen aan boord later zien je fotos er van ik hoop dat ik nog keertje samen mag varen met de brabanders. ik wil deze mensen bedanken voor een gezellige dag zeker HANK de schipper en ERNST,en FRANK en EVERT en de 4 brabanders ben hun namen kwijt maar als ze het lezen weten ze wel wie het zijn.
de grt jean-marie (pierenstekker)jean-marie(pierenstekker)