Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van december 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 31 december 2013 ===


Zondag wezen vissen op de grevelingen met onze eigen boot.

De vangsten waren weer goed alleen jammer dat een charterboot het nodig vond om bovenop

onze stek te ankeren toen wij daar lekker aan het vangen waren.

Met z'n 2en ruim 65 maatse wijtingen en een paar haringen.

Groeten en goede jaarwisseling,

M. van GiezenM. van Giezen=== Dinsdag 31 december 2013 ===


zondag 29 12  

weg met de discovery vanuit breskens de dag begon met rustig weer maar  na de middag was het tog wel redelijk wild

desondanks goed gevangen met 4 man op de boot plus minus 220 scharren (maatse) gevangen

van wijting geen spoor uitgezonderd een paar minnikes 

ondanks verwoede pogingen van marc om hem te gaan zoeken 

het was een toffe dag met goed companie en een hele goede schipper 

zeker voor herhaling vatbaar

 keppens luc=== Maandag 30 december 2013 ===


Vandaag (30 december) voor de laatste keer van dit jaar gevist vanaf de boot op de Oosterschelde.

Geankerd ter hoogte van het Goese Sas op een 18 mtr water.

Het duurde even eer de eerste scharren zich lieten zien, 's ochtends was nog wel wat beet te zien op de hengel, maar in de middag ging de wind weer parten spelen zodat de beten slecht waren te zien.

En dan de wind (zuid 6) tegen de stroom in geeft toch wel wat golfslag.

's Middags nog een paar keer verkast maar de vangst was over en uit.

We hadden rond de 25 scharren, maar niet allemaal maats, geen enkele wijting gezien Waar blijft ie??

Jammer dat de wind de laatste tijd nogal aanwezig is, zodat er weinig dagen zijn dat je het water op kan, maar wie weet gaat hij er volgend jaar weer even uit zodat we weer een kans maken.

Goeie vangst alvast voor 2014..

Gr. Tom

 Tom Bakker=== Maandag 30 december 2013 ===


Zaterdag 28 december met de Zeearend op de Westerschelde wezen vissen. Opstapplaats in de achtertuin (steiger KNRM Hansweert). Een leuke dag gehad, vangsten wat moe scharren en wat kleine wijting. Op de boot zijn nog een paar gulletjes gevangen en een paar mooie wijting. Verzorging was prima geregeld. Een aanrader

Paul Sonke=== Maandag 30 december 2013 ===


Na het slechte weer van de afgelopen drie weken, waarbij we twee vistripjes moesten afzeggen, zondag met mijn twee vismaten op de Neeltje Jans meegegaan naar de wrakken.

Na dik drie uur varen aangekomen bij het eerste wrak. Onderlijntje met wit/rode gummimakken voorzien van een pier laten zakken. Bam, gelijk beet. Gullen 20 en 40cm. En dit ging zo een tijdje door, op de hele boot trouwens. Ook een goed beaasde wapperlijn deed het goed. Na nog een tweetal wrakken te hebben bezocht met goede vangsten, waren we om 18.00 terug bij de sluis van Neeltje Jans. Al met al een zeer geslaagde visstrip met de Neeltje Jans.

Prettige jaarwisseling en een top visjaar 2014

RichardRichard=== Maandag 30 december 2013 ===


Gisteren tussen alle windvelden door een dagje als deckhand mee geweest met het beest van de Westerschelde de Nautilus, als eerste een groep vissers opgepikt in Breskens en vandaar uit naar een stek gevaren op enkele mijltjes van de haven op aanraden van een collega charter.Laat ik over de vangst kort zijn in een woord super,onze Belgische visvrienden hadden hun eigen aas bij zich in de vorm van franse tappen,nou heb ik dat samen met goede schipper Floep is een tijdje af zitten kijken maar zulke grote scharren heb ik zelden gezien er zaten er tussen van 38cm!!!!, aantallen weet ik niet maar het ging om volle emmers en uienzakken. Kortom voor de vissers weer een hele mooie dag al was het s'"middags door de westen wind niet zo heel komfortabel meer.Oja nog even dit,Floep vond het nodig om voor op de boeg ook zijn visje mee te pikken maar door de golven was dit aan mij niet besteed en daarom heb ik vanuit de kajuit door het open raam met het kacheltje aan ook mijn visje kunnen vangen,weer een leuke dag met een goede schipper die alleen het vissen nog iets beter onder de knie moet krijgen door geen onderlijnen te gebruiken waar de afhouders een halve meter uit mekaar zitten. Tot ziens op de Nautilus van Frank       gr johnjohn=== Donderdag 26 december 2013 ===


Vandaag op de grevelingen geweest voor de derde keer deze maand, over de vangst gesproken, in totaal met zijn drieen over 18 uur per persoon dus 54 uren gevist 3 hele wijtingen gevangen van een 16 cm...........waar zit de vis. voorlopig maar niet meer gaan, misschien in februari weer 

groetjes stefan de klerck.stefan=== Maandag 23 december 2013 ===


Vandaag (23 december) weer vanaf de boot gevist op de Oosterschelde.

Vanuit Wemeldinge vertrokken en gevaren naar het Goese Sas en daar geankerd op een 26mtr diepte.

Het bleef te lang stil en de beet kwam er niet echt in.

Na een uur het anker geligd en een 100 mtr verder weer laten zakken.

Slechts 1 ondermaatse wijting kwam boven, even later gevolgd door een gulletje ook onder de maat.

Ook op deze stek konden we ze niet echt vangen, dus anker maar weer op en verkast naar ondieper water en geankerd op 18 mtr water.

Hier kwamen wel maatse scharren naar boven, maar echt wild werd het ook hier niet.

In de loop van de middag ging de wind echt opsteken en werdt het met de zuidenwind kracht 7 toch behoorlijk hobbelig.

Rond half 4 gingen we met een 20 scharren retour naar de helling.

Neef Niek is zodoende ook lekker suf gewaaid, maar gaf geen krimp.

Gr. Tom

 Tom Bakker=== Maandag 23 december 2013 ===


hallo visvrienden  & vriendinnen

 

mooie feesdagen en een gezond & visrijk 2014 toegewenst ,van henk en catharina.

 

EENDRACHT II 

 

Tholenhenk bakker=== Zondag 22 december 2013 ===


KerstWies doet het met stokjes,

Potverdorie, zo druk geweest dat het er op lijkt dat we alleen met feesten en festiviteiten een vangstbericht maken. Dat is natuurlijk niet zo maar de afgelopen tijd leek het wel bijna op werken. Heel vaak weggeweest dus dan is het bijna niet te onthouden wat ik allemaal uitgevreten heb. Hier nog wat wetenswaardigheden van de periode tussen man met baard 1 en man met baard 2.Laat ons eens beginnen met die malloot op de foto. Deze u ongetwijfeld welbekende heer heeft geen potloden in de hand. Het is een nieuw onthaakgereedschap. Dat heeft wel een beetje een voorgeschiedenis. Deckhand/tweede schipper/manus van alles Arian verzint altijd van alles en nog wat. Er zijn uitvindingen bij waarvan ik denk ; "Goeie grutten, wat moet ik daar nou weer mee?" en dus wordt Wiesje zo langszamerhand een verzamelplaats van zaken die het octrooistadium helaas niet gaan halen.

Er bestaat echter sinds kort een top 3 van zaken waarmee de Wiesje matrozen hun voordeel wel degelijk kunnen doen. Reeds lang wordt iedereen verwend met de fameuze hondendrol, een onooglijk raar loodje met stevige ankers wat altijd!! blijft liggen. Daarnaast heeft onze Willy Wortel de ultradunne stalen afhouder geïntroduceerd. Verrekte handig op de tong. En sinds kort is er dus het "onthaakstokje".
Bij de eerste aanblik bekroop me meteen alweer het -tjemig weer iets nieuws- gevoel, maaaaaaar dit werkt echt. Onze Huib heeft (naar Iers voorbeeld) oude vogelkooistokjes tot potloodvorm omgesmeed en daarmee kun je perfekt diepgeslikte haken verwijderen. Heel simpel ; gewoon in de bek steken en met de haaklijn vastgeklemd tegen het potloodstokje een draaiende beweging maken. Negen van de tien keer ploeft de schar zo in de emmer.


Dan nog wat memorabele zaken die met de visserij te maken hebben. Het fiepert wat op en neer maar elke dag gaat iedereen met een leuk baksel vis naar huis. Het is wel zaak om een heel klein beetje naar buiten te gaan want daar is de visserij gewoon goed en kan bij tijd en wijle heel de straat van vis voorzien worden. De soortenvariëteit is wat minder. Er kan gekozen worden uit schar, schar, schar en vaak wordt er ook nog wel schar gevangen. Af en toe zit er een vreemde opleving aan wijting tussendoor met ineens forse aantallen erbij en daarna zie je ze 3 dagen niet meer. In zeer uitzonderlijke gevallen (vergelijk het met het bedrijven der liefde met condoom, de pil én een spiraaltje en dan nog zwanger worden) komt er een gul naar boven. Veel te weinig maar er zitten wel leuke exemplaren bij. Mooie vetzakken zoals die van Ferry en ook rare spelingen der natuur zoals de mopsneusgul van Cock. Ieniemienies worden vanzelfsprekend voorzichtig onthaakt en gaan netjes terug.

   


Dan de alternatieve aassoorten. Erwin experimenteerde met een kunstzager en dat leverde gewoon schar op. De zager kwam uit een potteke met een soort emulsie dus er zal wel een geurtje aan gezeten hebben.
De meest bijzondere aassoort echter bevond zich aan de onderlijn van Hielke. Er zijn gelukkig heel wat dagen bij dat het werkelijk loopt als een trein. Zodanig die bewuste dag dat ze het om half drie eigenlijk al wel zat vonden. Er waren meerdere matrozen bij die hun aantal met drie cijfers schreven. Meligheid sloeg toe dus het werd tijd voor een experiment. Voorzichtig opgediept uit de erwtensoep en in kleine reepjes gesneden bleken de scharren naast kunstzager ook helemaal niet vies te zijn van........ rookworst. Prik mij maar lek!

   


Mocht u overigens een meerdaagse trip op Wiesje overwegen dan maken wij u volgaarne attent op de werkelijk uitmuntende mogelijkheden voor overnachting. Overmand door vermoeidheid na het takelen van een emmer of wat schar tonen model Floor en compaan Luc het tot luxe tweepersoonsbed omgetoverde bankje in de stuurhut. Volgens mij ligt het voor geen meter maar ze ronkten als een tweemotorig vliegtuig.


Altijd supergoed? Nee natuurlijk niet maar je kunt het het beste zo omschrijven. Je hoeft geen geluk te hebben voor een goede tot zeer goede dag maar je hebt een beetje pech als je een wat mindere dag treft. We vissen dan gewoon wat langer door zodat je toch een leuk viske hebt. Van de week 2 keer een halve avondvisserij gehad, in het pikkedonker terug maar gelukkig ; eind goed, al goed. Of, zoals matroos Aart het van de week treffend formuleerde ; "Nondeju, dit is vooroorlogse visserij!" Hij is 79, dus hij kan het weten.


Rest mij u te wijzen op onderstaande foto met daarop dezelfde mafketel als waar we ons epistel mee aanvingen. Zegt meer als duizend woorden.


Allemaal bedankt weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Vrijdag 20 december 2013 ===


Woensdag 18 december

Om 13u in Vosselaar vertrokken richting Scharendijke om te gaan avondvissen op de Grevelingen. Rond 16u eindelijk te water met ons bootje. De verwachtingen waren groot na de ontzettend goede vangstberichten op internet. Resultaat na gevist te hebben van 16u tot 19.45u : 2 aanbeten, 0 vissen! Volgende keer beter zeker...Stef Maes=== Woensdag 18 december 2013 ===


wegens annulering hebben we as maandag , 23 dec de boot vrij  voor een dag ankervissen op de westerschelde. heeft un interesse om een dag mee te gaan dan is dit  u kans ,bij voldoende animo varen we uit. zowel voor opstap of gehele afhuur. groeten rene de back schipper van the pirate 2 www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Dinsdag 17 december 2013 ===


Beste Vissers,

Even nog een vermelding van afgelopen Zaterdag.Wij zijn met 4 man op pad geweest vanuit Colijnsplaat echt een aanrader. Een echte behulpzame en leerzame schipper met veel viservaring die de stekken goed kent. Alleen jammer van de hoge golven maar alsnog een leuk visje kunnen vangen in de vorm van mooie maatse scharren en als afsluiter een leuk gulletje.

Groeten uit brabantHenri=== Dinsdag 17 december 2013 ===


LUSTRUM

Medio dec. vissen we onze laatste vistrip v/h jaar.De laatste jaren is het meer een familie trip geworden.Sinds 2008 vissen we,toen nog op de ijzeren voorgangster v/d huidige Westerscheldeprinses op de Westerschelde om uitval door wind te ontlopen en dat lukt wonderwel.In 2010 geboekt maar niet gevist door een sneeuwstorm op 19/12 2010. Dit jaar dus ons 5 jarig jubileum.

Vrijdag naar maastricht makreel,ansjovis,sadienen en ensis gehaald.de vis gelalen en geprepareerd met meel,zemelen,levertraanen beetmagneet tot een kneedbare massa.De ensis uit hun schelp gehaald en gemarineerd.Lokvoer in uienzak gedaan om te bevestigen aan ankerketting.

Na 2X telefonisch overleg en heel lichte druk ook extern,met Hank afgesproken om 8h30 bij de Sluis van Vlissingen a/d opstapplaats v/d Vlissingse sportvischarter armada.

Om 8h20 parkeerde we de auto terwijl Hank al kwam aanvaren.Na de benodigheden voor 6 vissers en 10 hengels aanboord te hebben getild ,konden we de sluis in met de pirate II als gezelschap.Na het schutten met de kop in de wind richting Cadzand, met de bedoeling daar de wijting en de HOPPA te belagen ( Hoppa op Wiesje synoniem voor gul ) Voordat het anker werd gevierd eerst nog de uienzak met lokvoer vast gemaakt a/d ankerketting.We hadden opkomend water,geen last v/d wind cq golven en een lekker zonnetje dat bakboord wel in de ogen scheen.En met de lage zonnestand lastig foto's trekken is.

De vissen gaven ondanks het lokvoer niet thuis.Het enigste wat Neptunus naar boven liet gaan waren juveniele wijtingen.En om ons niet helemaal af laten te gaan hebben we hier 6 maatse wijtingen mogen vangen.De Pirate II verkaste en Hank heeft zich niet lang bedacht,met dat verschil dat Jeroen woeliger water opzocht en Hank koos voor de spiros.Omdat de stroom er bijna uitwas dachten we tijd te hebben voor een biertje.Volledig tegen elke vislogica in begonnen de scharren aan een zelfmoord offensief,eerst bakboord ,daarna stuurboord.De schipper wilde de Oranjemolen nog met een bezoek vereren maar dat lieten de scharren niet toe.De pieren waren aan de kleine kant,doordat we er 2 op de haak zette vistte we in korte tijd 3 kilo op.Hank schoot ons terhulp met gezoute pieren,die zaten stevig op de haak en zoute pier in zoutwater op een zoutwater bewoner perfecte match.Op de ensis werden toch weer 30 cm plus scharren gevangen.Deze 2 uur durende aanval leverde 150 scharren en 2 wijtingen op.Terwijl de eb liep het tij om vis te vangen lieten alle onderwater bewoners weer verstek gaan,zodat we aan Hank het consinge gaven we stoppen om 16 uur. 

Dit was voor ons de laatste visserij in 2013 Het leverd 150 scharren en 8 wijtingen op.We hebben een prachtige dag mogen meemaken.Bie mocht voor de eerste keer in zijn leven een meeuw vangen ,vakkundig door ornitoloog Hank ontward en vrij gelaten.We hebben ook voor de eerste keer een deckhand gehad die niet meeviste ,een zeer vriendelijke hulpvaardige man chappeau !!!

Hank was in zijn gewone doen,ongeduldig als de vis uitblijft,advies geven,zoals lichter onderlijnen en dan lachen de scharren hem bij de spiros uit, we denken dat we het weten ,maar vandaag is maar weer eens bewezen ,vissen blijft vissen,en ze hebben ons vandaag weer aangenaam verrast.De weergoden waren ons ook gunstig gestemd,geen regen de hele dag zon en de wind die deed geen vlieg kwaad.

We danken Hank voor zijn inmiddels overal bekende keuken natje,droogje,Jupilerke en de deckhand het verlengstuk v/d schipper.Ook mijn eigen familie bedankt,gewoon reusachtig voor dat ieder jaar gezond te mogen meemaken.

Vanaf dit verslag iedereen prettige feestdagen en een gezond en visrijk 2014

Alain Tulleneers Lanaken 17-12-2013

      Alain Tulleneers=== Maandag 16 december 2013 ===


Gisteren 15.12.2013 was onze maandelijkse vistocht vanuit Yerseke met de Beatrix 2 en zijn ervaren schipper Ad . Om 7.30u uitgevaren en na een uurtje konden we beginnen . Het aas ,zeepieren en zagers , was zoals gewoonlijk weer uitstekend . Na de raad van Ad , jongens kleine haakies en goed azen , zijn we begonnen met vissen .  Gelijk kwamen de eerste scharren aan boord waarvan regelmatig 30+ plussers bijwaren . Na het middagmaal dat weer klasse was en verzorgd door Ad en barvrouw van dienst Maggy zijn we verkast . Ad wist nog een plek waar het te doen was . Weer regelmatig schar gevangen . Om 15u. is de wedstrijd gestopt en stond de teller op 151 st. met 11 vissers , toch zeker niet slecht . We haden weer een reuze dag . mede door de kennis van Ad De Schipper natuurlijk , maar dat weten we al 20 jaar . Met deze wens ik jullie op de redactie en alle vissers een prettige kerst en een voorspoedig en visrijk 2014 .

Paul ,

Viscka Kalmthout .Verboven Paul=== Zondag 15 december 2013 ===


Afgelopen donderdag, 12 december naar de Paardenmarkt getrokken (Zeebrugge, BE). 9 December kwam namelijk de nieuwe Zeehengelsport binnen. 's Avonds met een wishkey de artikels eens doorgenomen. Op dinsdag 10 december trok ik naar de uitreiking van de Vlaamse Sportprijzen in Brussel. Toen er een paar mannen stonden met een hemd van zeehengelsport (die mannen hadden Brons gehaald op het Kampioenschap voor teams), was het natuurlijk snel info vergaren! Bedankt nog eens voor de tips mannen! 

Het was ijs en ijskoud. Als er nog mensen een goeie tip hebben voor een volledig vispak hoor ik dit graag! Na het uitvaren van de haven waren we vrij snel op de plek. Het midden van de paardemarkt waar er nog wat andere lagen was het plan. We begonnen op 8m water omstreeks 09:30 en gestopt bij 5m omstreeks 15:30. Volgende keer toch wat langer doorvissen omdat we er nog niet uit konden aan de trailerhelling... ondertussen dan maar een Stella en Spaghetti genuttigd bij 'T Werfje... 

Er was toch een stevige deining. Vooral tijdens de eerste uren was deze hevig en kwam er soms water in de boot (beekman 490) maar vanaf de middag was het toch iets minder. De visserij is eigenlijk nooit stil gevallen. Over de 100 stuks dikke scharren en grote wijtingen (5 bij van 40 cm) en 2 gulletjes (+/- 45cm). De gulletjes kwamen eruit bij de laatste draaien. Pieren of diepvriestappen gaven niet echt een verschil...

Fam Van Boven / D1097David VB=== Zaterdag 14 december 2013 ===


vrijdag eventjes afgesproken met drie vrienden om eens ankervissen uit te proberen met de eva merlijn pracht van een boot met heel veel plaats.Half uurtje varen op de ankerplaats aangekomen, lijnen ingegooid en beginnen vissen.

Heel erg genoten van een prachtdag met als resultaat erg veel vis en een comfortabele boot om U tegen te zeggen.

Wat ik niet begrijp dat er zo weinig boten lagen met sportvissers, men wil alleen blijkbaar in het weekend vissen.

Geef mij maar liever in de week lekker rustig en ontspannen van de visdag en gezelligheid onder mekaar.

hierbij willen we met zn allen de schipper van de eva merlijn bedanken voor de uitstekende service.

groeten jj=== Zaterdag 14 december 2013 ===


as dinsdag bellofd een mooie dag met weinig wind te worden. we varen dan weer uit om de schar, wijting en gul te belagen. voor deze dag heb ik nog 4 plaatsen beschikbaar.ook donderdag en vrijdag heb ik nog plaatsen vrij. wilt u uw geluk ook eens beproeven dan bent u van harte welkom op the pirate, u wordt verwelkomt  met een heerlijk bakje koffie of thee, er zit ook een heerlijk kopje soep bij tussen de middag. voor inlichtingen: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 groeten rene de back www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zaterdag 14 december 2013 ===


Fishing in the mist,

Afgelopen vrijdag was het maar een klein wereldje toen we uitvoeren met de PirateII vanuit Vlissingen. Veel mist betekend weinig wind dus kon de Schar-express bijna vol automatisch weer richting Hompels. Hier hebben wij vrijwel de hele week vertoeft met tussen door een verrassend uitstapje naar een andere stek. Schar zit er nog altijd vol op maar ook hebben wij een leuke stek gevonden voor de wijting met kans op gul.

                                  

De omstandigheden voor komende week zien er wat twijfelachtig uit maar uiteraard gaan we het gewoon weer proberen:

Voor info of direct te boeken bel 06-51391567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl Jeroen=== Vrijdag 13 december 2013 ===


Vandaag met de boot op de Grevelingen wezen visen,slechte 5 vissers,met zn allen 1 keer beet gehad.

Hopen de volgende keer beter.

Adri Oostvoorne. Adri Oostvoorne=== Donderdag 12 december 2013 ===


gisteren  woensdag 11 december op de westerschelde wezen vissen met mijn grote vriend hank met het wiesje de boot het was super gezellig ook nog goed gevangen schar soms wel 3 tegelijk hank had zijn grapjas aan soms zo  af en   toe kun je hem achter het behang plakken maar..... het is toch een goed een  goeie vent de volgende keer hoop ik weer mee te gaan en dan ook weer flink wat vis te vangen de groeten hank bedankt voor alles en graag tot de volgende keer je ben een leuke vent met af en toe wat grappen groetjes nico rijstenbi uit scherpenssenico rijstenbil=== Donderdag 12 december 2013 ===


De datums van de speciale reizen met de ms Tender zijn inmiddels bekend:

de lange wrakkentochten van 5.00 uur tot 18.30 uur zijn op de volgende datums:
2 maart   8 maart   15 maart  31 maart  26 april  5 mei  3 september  11 september

de datums van de 2 daagse reizen zijn:
24 en 25 april   8 en 9 juli

de datums van de 3 daagse reizen zijn:
19 20 21 maart   27 28 29 maart  29 30 april en 1 mei

de datum van de doggersbank expeditie is:

23 t/m 27 juni
we vertrekken dan maandagavond de 23e rond 21.00 uur terwijl jullie gezellig met elkaar in de kantine zitten vaart de schipper naar de Doggersbank.
de volgende ochtend als jullie uitgeslapen zijn kan het vissen direct beginnen ( na het ontbijt natuurlijk) deze tocht is geheel verzorgd en puur genieten op zee met een klein gezelschap.
vrijdagochtend de 27 juni zullen we rond 07.00 uur weer in de haven van Lauwersoog aankomen.

Verder varen we natuurlijk dagtochten vanaf maart 2014  tot en met begin oktober 2014.
vanaf 17 oktober 2014 zullen we een aantal weken vanuit Vlissingen gaan ankervissen.

voor informatie kunt u kijken op onze website www.ms-tender.nl 
u kunt ons ook op faebook volgen : sportvisserij tender of op twitter @noordzeevissenPeternel=== Donderdag 12 december 2013 ===


Hallo sportvissers,

Gisteren 11/12/2013 weer eens richting Vlissingen gereden en mee gaan vissen

met Hank op zijn Wiesje.

Heel mooi visweertje, weinig wind en heel de dag zon.

Vangsten ? Nou, zoals eerdere berichten de laatste weken uit de regio heel veel

schar met tussendoor wijting. Na de middag, in overleg met z'n allen, toch een stukje

verkast. Hoefde natuurlijk niet echt maar we kregen de vrije keuze. Later zou blijken dat het

weer een goede beslissing was. De scharrentrein liep hier als dusdanig dat het laatste aas in de

laatste minuten vis bleef opleveren.

Meestal wordt het aantal niet vermeld, maar toch, telde bij mezelf 83 scharren en 5 wijtingen in

de emmer.

Verder werd iedereen aan boord weer culinair verwend en was het weer een zeer geslaagde

ontspannende visdag.

Hank bedankt en tot volgende keer.

Luc. D.L

Brasschaat-Belgieluc d.l.=== Donderdag 12 december 2013 ===


dinsdag jl een uitnodiging gehad om een dag mee te gaan vissen met de NAUTILUS van Frank,om 8uur door de sluis en over een rustig zeetje naar de stek waar het moest gebeuren volgens Frank. Nou dat klopte ook wel want binnen de kortste keren vlogen de Mega scharren je om de oren [model Denemarken] behalve bij mijn eigen persoontje wilde het nog niet zo vlotten,na een tijdje stelde Frank enFloep voor om te gaan verkassen,bij mij alom verbazing want volgens mij kon het niet beter maar de schipper vond dat het nog beter kon en hij kan het weten.Na aankomst op de tweede en tevens laatste stek gebeurde het voor mij ongeloofelijke,lijn uptide ingooien 5min wachten 3 Mega scharren in de emmer deponeren ingooien enz enz.Er waren vissers bij die met 2 hengels in de weer waren wat erg veel leek op een dag hard werken met die verstande dat het resultaat gezien mocht worden want aantallen van 100 stuks en meer was heel normaal op deze dag.Het was een geweldige ervaring met een gezellige groep vissers en een kundige bemanning en is zeker voor herhaling vatbaar dus mede vissers doe er je voordeel mee want het is op zijn zachts gezegd SUPER. FRANK en FLOEP bedankt voor deze superdag.john=== Woensdag 11 december 2013 ===


zaterdag avond voor de eerste keer in mijn 30jarige vishobby op de grevelingen wezen vissen. altijd groot oosterschelde en noodzeevisser geweest maar nu heeft de grevelingen toch ook wel wat bij me gedaan. geboekt bij hendrik h uit den osse van vader hendrik hoogewerf en henk junior die hoorde ik later zegge zelf ook een geweldig mooie ruime visboot genaamd marjoes heeft. 6 uur uitgevaren met ongeveer 20 man. onderweg ook wat uitleg over hoe je het beste kan visse. na een half uurtje waren we al op de visplek,. henk jr had een lijntje voor me geknopt met ouderwetse palinghaakjes en maar een loodje van 80 gram. kleine stukjes zager eraan wat het advies en niet uitgooien. paar meter boven de grond en de boot zorgt met het draaien dat je telkens op een andere plek vist. Onze jongste visser van de avond haalde na een paar minuten al de eerst wijtingen op. we hebbe heel de avond geweldig beet gehad en er zaten ook verschillende haringen bij. kortom een geweldige visserij na het tobben van de laatste maanden op de oosterschelde. nb op de grevelingen heb je wel een vergunning nodig maar dat is bij de booot ingebrepen.

jack de lee uit bredajack=== Woensdag 11 december 2013 ===


Beste vrienden

Vandaag met mooi en fris weer van Neeltje Jans richting Westkapelle voorbij de hoek was het wat ruw dus een beetje terug richting Domburg hier was het wat aangenamer en op een 13m diep, in de buurt nog een 2tal bootjes wij waren door omstandigheden wat later dus het was een korte vissessie van 11u tot 15u het was leuk vissen elke draai vis met hele mooie erbij maar ook een aantal retour vooral de wijtng was te klein .Wij hadden ook al een tijd een beroeps in de buurt zien trekken maar tegen 15u kwam hij uit de verte recht in onze richting op aanvaringskoers (waarschijnlijk op atopilot en niemand op de brug toen hij zo dicht kwamdat wij zijn brug bijna niet meer zagen hebben wij de motor gestart hengels binnen en toeteren en opgeroepen via marifoon met mijn roepnaam naar vissersboot op kn16 u bent op aanvaringskoers wij hadden ankerbol op een 50tal meter veranderde hij van koers nog altijd slepend hij riep hier br 7 en dan  mijn naam dat dit over kn64 moest en niet de 16 (dat zal wel dan horen de oficiele instanties hun niet )en dat ze aan het vissen waren onbeschoft gespuis die denken toch echt dat de zee van hun is en dat wij sportvissers alles plunderen alle gelukkig niets gebeurd hierbij aantonend dat men altijd moet opletten.wauters mario elpescador=== Woensdag 11 december 2013 ===


vandaag woensdag 11-12-2013 voor het eerst met de pirate 2 mee geweest om te vissen.

ben al met vele boten mee geweest maar deze schipper die blijft bij mij vanaf nu nummer een.

hij wist waar de scharren zaten zelfs zo goed dat we allemaal heeeeel veeeel scharren vingen.

de buurman die ging in de middag verkassen omdat er niet zo geweldig werd gevangen maar onze schipper hoevde dat niet

want we zijn vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut volop blijven vangen.

er waaren scharren bij van 400 gram per stuk nou dat heb ik op die andere boten nog niet gehad.

en dan de verzorging van het aas geweldige pieren .

heel de dag koffie of thee een lekkere pot bier met een heerlijke jagtbitter erbij toen nog eens een lekkere bak snert en als klap op de vuurpijl was dat alles nog gratis ook.

nou mijn dag kon niet meer stuk heb gelijk voor volgende week weer maar geboekt.

rene bedankt voor de geweldige vis dag.

met vriendelijk visgroeten peerke  peerke=== Woensdag 11 december 2013 ===


Eigenlijk kunnen wij redelijk kort zijn over het Ankervissen op de Noordzee

Van alle dagen dat wij gegaan zijn was er eigenlijk maar 1 dag wat minder, de rest was gewoon goed tot zee goed te noemen met meestal mooie grote scharren.
Velen van 30 cm en groter!

 
Wijting zat er ook, maar meestal onder de maat, dus hebben wij ons tot nu toe vooral gericht op de stekken met de wat grotere scharren.

Grappig genoeg hoefden wij daar meestal niet al te ver voor te varen en zaten ze vooral de laatste 8 weken vrij dicht aan de kust.

De grote wijtingen zitten overigens wel op de wrakken..

Tip: mocht je zeepieren overhebben, meng ze thuis eens met grof zeezout totdat het vocht eruit is, maak ze droog/schoon en vries ze in. Prima aas voor op de scharren of op de wrakken. Neem ze niet mee in de zomer voor de tong, die doen het er niet op..

Nog een tip: ga eens mee


Wij denken dat de scharren nog wel tot ver in januari zullen bijten...

Zie foto's inclusief de bootsmaat Richie die op 23 november in zijn eentje even 40 kilo scharren ging schoonmaken!Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com/John Luchies=== Woensdag 11 december 2013 ===


LET OP GESTOLEN !!!!!!

Beste Facebook vrienden,
Deze boot van mijn vismaat is vanochtend gestolen vanaf een bedrijventerrein in Nieuwerkerk ad IJssel.
Het gaat om een Marcraft 440, 19-49-YM met 30PK honda op ROHA trailer (is een andere trailer dan op deze foto) incl. Hengels, kleding kunstaas.. alles zat er nog in.
De boot was uitgerust met accu's, fish finder, en een fronttroller Minkota Ipilot.
De vermoedelijke dader rijdt in een zwarte BMW.
De eerlijke vinder zal worden beloond. Delen graag visvrienden!!

Bel gerust de politie als je deze ziet rijden 112Wim=== Dinsdag 10 december 2013 ===


Oost-West, niet gaan vissen is nooit best

Ondanks de wisselvallige omstandigheden van de afgelopen dagen, toch weer vaak kunnen uitvaren met de PirateII. Begon de week met zeer aangenaam kalm weer waardoor het gewoon een geschenk was om op het water te zijn. Dit weekend na de storm van do+vrijdag de trukendoos open moeten doen voor aangename stekken te vinden om aan onze vissen te kunnen komen. En ook hier zijn we zeer geslaagd.

Maandag en Dinsdag was het dus onder perfecte omstandigheden weer met de Schar-express richting Sluische Hompels om de bakken te gaan vullen. Dat is al weken geen probleem en ook deze dagen weer zeer succesvol. Mooi formaat en vooral veel vis.

                               

Woensdag werden de omstandigheden al iets minder waardoor we al wat creatiever moesten worden. In de ochtend nog wel redelijk ver naar buiten kunnen varen maar rond het middag uur was het hier niet meer comfortabel vertoeven, dus hierdoor maar dichter onder Vlissingen gaan liggen. Uiteindelijk nog op de Spijkerplaat de dag beëindigt maar zeker niet zonder succes.

Zaterdag dan met grote groep uitgevaren en dicht bij Vlissingen gestart. Gezien de langzame start en meevallende golfhoogte na de storm van de dagen ervoor, toch maar wat verder naar buiten gevaren. Diverse stekken geprobeerd en een mooie plek vlak achter een zandbank gevonden waar we de hele middag een prima visserij hebben kunnen beleven. Leuke scharren en regelmatig wat wijting.

         

Zondag dan weer onze vrienden van 4ineenKilo mogen verwelkomen. Deze groep weer op laten stappen in Breskens en hierna besloten om richting Cadzand te trekken. Ondanks de WZW wind 5-6 een rustig plek kunnen vinden om het anker te laten vallen. De dieptemeter gaf hoopvolle beweging onder water aan en dit bleek dan ook het geval. Tijdens de stroom een hele leuke wijting vangst beleefd. Mooi tot zeer mooi formaat kwamen soms wel met 3 tegelijk aan boord. Met het afnemen van de stroom sterkte kwamen dan ook de scharren weer aan bod zodat het een gevarieerde vangst over de dag werd.

                   

Zoals U leest weten we vrijwel onder elke omstandigheid wel een aangename maar ook succesvolle visdag te organiseren. Daarom voor komende week zijn wij weer volop beschikbaar om U mee te nemen voor een dagje Westerschelde. Bel of mail ons voor de info of direct te boeken.  

 Mvg.PirateIIJeroen=== Dinsdag 10 december 2013 ===


hoi hier de mooi gul gevangen op de westerschelde  met visarend van uit hansweert door nico rijstenbil uit scherpenisse  tussen de 60 en 70 cm en woog tussen de 4 en 5 kilo groetjen niconico rijstenbil=== Dinsdag 10 december 2013 ===


Woensdag 4 december Na zo’n anderhalf jaar de berichten op de site van Wiesje met veel genoegen te hebben gelezen groeide meer en meer de wens om zelf een keer mee te gaan. Ik wilde het ook wel eens een keer mee maken, die massale scharvangsten! Eindelijk kwam het er dan een keer van om een afspraak te maken. Met nog twee familieleden, broer Peter Kieviet en zijn zoon Jeffrey , zijn we opgestapt. de verwachtingen waren hoog gespannen. Zou het doorgaan, en hoe zullen de vangsten zijn? ’s Avonds tevoren nog even contact gehad met schipper Hank. De vooruitzichten waren helaas wat minder gunstig, wat het weer betreft. Er zou een stevig briesje staan…. Nou, die stond er ook. Maar de zeer ervaren Hank wist ons enerzijds gerust te stellen. ’s morgens zou het nog wel te doen zijn maar ‘s middags zou het te gortig worden. Geen probleem, Wiesje zou wel een rustig plekje opzoeken om toch nog een beetje fatsoenlijk te kunnen vissen. De service van Hank is voortreffelijk! Hij doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Zo was er voldoende voedsel en drinken aan boord. Zelfs pilletjes tegen zeeziekte, die hij al in de sluis aanbood voor de ‘liefhebbers’. En dat ze ook hielpen is wel gebleken…. Zeker bij Peter, die al ziek wordt als hij in zijn ligbad per ongeluk een golfje veroorzaakt. Nou, hij nam het aanbod van Hank gretig aan. En het heeft gewerkt. Nergens last van. Mooi toch! Na zo’n half uurtje de golven en de wind te hebben getrotseerd lag Wiesje op haar plek en kon het vissen beginnen. Maar niet vóór dat de haar baas ons van de nodige vistechnieken op te hoogte bracht, zoals vis-, en vangsttechniek. Al direct bij de na de eerste inworp al direct rammelende toppen. Niet overhaast reageren was onze tactiek, want er zitten immers drie haken aan de onderlijn. Nou, dat werkte, want bij de eerste indraai actie hadden we al gelijk negen mooie scharren… En zo ging het maar door. Jammer dat de wind steeds krachtiger werd en al snel de eerste van de tien opstappers de vissen ging voeren, op een wijze waar hij ook niet voor zou hebben gekozen. Toch maar het aanbod van Hank aangenomen en een pilletje onder de tong gelegd. Jammer dat het inderdaad nodig was om te gaan verkassen. Het was ook bijna niet meer te doen om nog fatsoenlijk in te werpen. Je had alles nodig om staande te blijven… Leuk was het wel. Het heeft toch wel iets zo één te zijn met de elementen van der natuur. Toen Wiesje op een andere plek haar anker liet zakken was het rustig(er). Helaas ook met de vangsten, maar dat lag ook aan het tij. En omdat in de laatste fase van deze visdag toch weer leuke vangsten boven kwamen, kregen we van de schipper nog wat ‘blessuretijd’ erbij. Top toch! Toen we terug voeren naar de veilige haven was iedereen voldaan. We zijn die dag niks te kort gekomen. Alles was prima verzorgt; hengels, aas, koffie met eigengebakken cake, chocolademelk, frisdrank, biertje, broodje worst en erwtensoep. Wat wil een mens nog meer? O ja, dan nog even de vangsten. Nou, van de anderen weet ik het niet, maar wij hadden maar liefst precies 70 vissen boven water weten te takelen. Bij sommige was het zelfs zwaar halen, zo mooi van formaat waren ze wel. Er is er maar één terug overboord gegaan. De rest kon mee naar huis. Overwegend schar, maar ook wat wijting waaronder zelfs hele mooie. De kleintjes werden aan de trouwe gast van Wiesje gedoneerd, een jonge Jan van Gent. Tjonge, wat is dat een mooi beest zeg… We hebben ook nog bezoek gekregen van een zeehond en op de terugweg naar de haven werden we zowaar nog verrast door enkele Tuimelaars. Wat is de natuur toch mooi! Wat beleef je veel op zo’n dagje mee Wiesje mee. Echt een aanrader. Wij hebben met elkaar in elk geval genoten en zullen Wiesje zeker nog een keer met een bezoek vereren. Hank, Mede namens Peter en Jeffrey, bedankt voor de goede zorgen en tot ziens op Wiesje! Johan Kieviet    

    Hank Perree=== Maandag 09 december 2013 ===


Zaterdag 7 december weer eens met de boot op de Westerschelde gevist.

Vertrokken rond 7.00 uur met een 4 tal bootjes vanuit het haventje van Waarde.

Gevaren op een redelijk rustig zeetje naar de oude veerhaven bij kruiningen en geankerd op een 14mtr water.

De eerste draai was gelijk bingo...... een mooie maatse gul van rond de 50 cm.

Dat geeft gelijk wat moet, dat gaat hem worden vandaag?

Hierna was het enige tijd rustig, maar wat later weer een dreun op de uglystick, dat is gul en jawel nummer 2 kwam binnen.

Ook volgden er verschillende scharren en wat wijting, de wijting is nog steeds aan de kleine kant.

De scharren zijn wel mooi aan de maat. Onze ervaring leert dat we op deze stek de vissen met afgaand water moeten vangen wat ook blijkt deze dag.

Nog een 2 tal gullen bijgevangen op afgaand water, toen was het even wachten tot de stroom er weer inkwam.

Met het opkomende tij waren de vangsten beduidend minder, er kwam nog wel wat schar boven zowel boven als ondermaats en een enkele wijting maar de beet was er toch uit.

De laatste uurtjes nog verkast naar een talud van 14 naar 22mtr recht voor de ingang van de veerhaven, hier nog een gul en bot bijgevangen.

De scharvangsten waren minder dan 2 weken geleden, maar was toch weer een geslaagde dag en het blijft vissen en geen vangen........

Rond 15.45 het haventje weer opgezocht en de boot weer op het droge gezet.

Gr. Tom

  T Bakker=== Maandag 09 december 2013 ===


Weekupdate Nautilus

Afgelopen week weer een paar keer de zee op geweest en deze dagen waren weer opperbest. Schar, wijting en een paar leuke gullen.
Leuke ploegen aan boord gehad die de emmertjes goed gevuld kregen.

Met de naderende feestdagen is het toch een luxe om je vriezertje even te vullen met verse vis.

En, naar aanleiding van het artikel in de Zeehengelsport hebben we een trip naar de Paardemarkt! Bel of mail ons voor info!

Mvg. FrankFrank=== Maandag 09 december 2013 ===


Zaterdag 7-12 weer gevist op de Westerschelde met de Visarend vanuit Hansweert. s,Octens waren de vangsten wat minder. Gelukkig werd het s,middags nog wat beter! Totaal toch nog 5 mooie gullen gevangen waarvan 1 van 4 kg gevangen door Nico! verder nog wat wijting en schar. Totaal ongeveer 60 stuks gevangen.William=== Maandag 09 december 2013 ===


zaterdag met de marezaet wisten vissen om half 9 vertrokken met 11 man 2 visjes gevangen op de westerschelde valt nog steeds tegen

Dit was weer de laatste wedstijd van dit jaar volgend jaar beter jongen.

Joop en karin bedankt voor de goede verzorging.toon=== Zaterdag 07 december 2013 ===


dinsdag even meegevaren met de eva merlijn voor de eerste keer,eventjes op de platvis gevist te middelkerke.

Uitstekende boot met ruime plaats en vriendelijke schipper die ook met weinig man eventueel zou uitvaren tijdens de week.

Resultaat van de vangst was meer dan uitstekend aantallen ga ik hier niet noemen ,maar geloof mij vrij zo wil ik elke dag gaan vissen.

Nu aanstaande vrijdag terug geboekt met 4man net na doodtij weet ik zekers dat we elk weeral ons aantal kilo platvis gaan vangen.

Als het weer het toelaat zal vrijdag weeral takelen zijn. 

J.J=== Vrijdag 06 december 2013 ===


Kadootjes

Bewapend met volledig op schar en wijting ingerichte tuigen meldt een willekeurige groep zich ’s ochtends op de kade. Onder het luidkeels brullen van de gevleugelde woorden : “Wij willen gul!!” wordt Wiesje vol goede moed bestegen. Het heeft  vaak lichte overredingskracht nodig  om het visgepeupel ervan te overtuigen dat die niet in nachtmerrie-achtige scholen en IJslandformaten opgestapeld liggen. Om niet te zeggen ; Het is maar matigjes.

Stel je daarom in op een leuke dag op zee met (meestal) hele leuke visserij. Er is op het moment erg mooie schar te vangen die, afhankelijk van de gekozen locatie afgewisseld wordt met wijting van soms griezelige afmetingen. De Walvisstaart is op dit moment “The Place to be.” En het lijkt dan ook net of de Vlissingse Tender een veerverbinding heeft naar dit plekje. Om 8 uur varen Pirate, Nautilus en Wiesje als een soort “Zwaan, kleef aan.” naar de Whaletail en vaak komt het anker er niet meer uit totdat het klokje van gehoorzaamheid slaat om de thuisreis te aanvaarden. Lekker handig, deze viszekerheid voor iedereen die een mooi maaltje bij elkaar wil vergaren.

Heeeeeeeel af en toe zijn er de kadootjes. Op wat ultrageheime locaties wordt het anker neergeploft om te kijken of er een gulletje te haken is. En nog meer “af en toe”  lukt dat ook nog wel eens zoals je op onderstaande fotootjes kunt zien. Meestal vissen van zo’n 50 tot 65 cm die elk vissershart sneller doen kloppen. Onlangs nog eens een dag voor Westkapelle gelegen en daar kwamen wonderbaarlijk veel kleine gulletjes van zo’n 20-25 cm naar boven wat weer hoop biedt voor volgend jaar.

  

Ik had dit jaar 2 kadootjes in mijn schoen van de Sint. Het eerste is onze Jan. Er zitten namelijk 2 jonge Jan van Genten in de mond van de Westerschelde die het botentrio uitermate goed kennen. Zelf hebben we de brutaliteit van onze Jannen in de hand gewerkt door als lokvogel te spelen op de terugreis. Dan worden de koppen en ingewanden in het water gegooid ten faveure van de alom aanwezige meeuwen en ook onze Jannen zijn er dan altijd bij. Werkelijk prachtige beesten.  Het zijn jonkies en die zijn nog mooier als de volwassenen exemplaren. Pikzwart met hele mooie witte stippeltjes.

 Onze Jannen zijn nu al veel groter dan een meeuw en hebben dientengevolge ook meer voer nodig. Ze zijn nog niet zo bedreven en op de terugreis is het een drukte van belang met al die andere meeuwen. Daarom hebben Jan en Jan een ander strijdplan ontwikkeld. Vaak zitten ze een groot gedeelte van de dag rondom de boot en proberen het vullen van de emmers van de gretige opvarenden te hinderen. Dat werkt zo.

Je vliegt een rondje rond de boot en kijkt goed of er een matroos opstaat. Als die dan aan de lange stok begint te frutten kom je kleinere rondjes vliegen en let goed op de staande matroos met stok. Als de matroos begint te glunderen weet je als jonge Jan dat er voer aan komt. Het laatste stukje komen de vissen namelijk over het water aangespetterd en dan gaat het in duikvlucht naar beneden. Tjoep, weer een schar in zijn kladden gevat. Op bevel van de kapitein van het betreffende vaartuig begint er een touwtrekgevecht wat altijd door de matroos gewonnen wordt. Jan mag namelijk niet vis met haak te pakken krijgen. Als beloning voor zijn vechtlust wordt er na het touwtrek-event een vis zonder haak naar onze verbouwereerde Jan geworpen. Wijting gaat het beste maar ook een (schaarse) kleine schar glijdt na enige oefening naar binnen. Ik vindt het elke keer weer bijzonder en vond het van de week ook met recht het leukste Sinterklaaskadootje. Zie hieronder de fotootjes. Eén van Wiesje en 1 heb ik er van Frank gekregen en die mag er ook vast wel van hem bij. Mooiere dag met zonnetje dus iets betere foto.

 

Het 2e kadootje was meer een opdracht van de Sint. De baas van Wiesje moet 6 gehandicapte mensen bij elkaar zien te trommelen. Normaal komen die nou niet zo gauw in de gelegenheid om een dagje de zee op te gaan. Zeker als onderdeel van een “normaal????” opstapgezelschap is dat een beetje onhandig.  Daarom moet (mag?) de baas van Wiesje 6 mensen met een handicap die eens verschrikkelijk graag een dagje de zee opgaan bij elkaar vergaren. De andere 6 plaatsen worden ingevuld door de begeleiders want alleen kan de baas van Wiesje dat niet aan. Ik zou me kunnen voorstellen dat de dag verdeeld wordt in een zeehondenexpeditie en een paar uurtjes vissen.

Gezien het feit dat het afgelopen jaar met Wiesje best redelijk is verlopen kost het gratis. Ik ga er vanuit dat ik nog wel ergens een paar handen zagers losgepeuterd krijg en ook een prijsje aan het einde van de dag zal nog wel los te weken zijn. Wiesje heeft beloofd zuinig met de Diesel om te springen en ach, dat dagje onbetaald zal mezelf ook wel de kop niet kosten.

Kent u dus iemand die u een ongelofelijk plezier doet met een dagje vissen waarbij Uw kado aan diegene dus een dag lang onbetaald begeleiden is dan meldt u dit op hankperree1420@gmail.com

Het is de bedoeling dat een en ander ergens in april of mei plaats vindt en omdat het nogal wat planning vergt beginnen we er maar op tijd mee.

Heren (en dames), bedankt weer allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Vrijdag 06 december 2013 ===


PirateII opstapdagen

afgelopen week diverse malen mogen uitvaren met bond gezelschap aan enthousiaste vissers

We mogen het een succes noemen en zoals beloofd zullen wij in December meer dagen organiseren

Planning komende week:

bel 06-51391567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl voor info en te boekenJeroen=== Dinsdag 03 december 2013 ===


Zaterdag 30 november: een groep fanatieke vissers uit Weert vertrekken vol goede moed richting de Grevelingen, naar de MS Theo.

Zoals altijd als je Theo belt om het aas door te geven en te vragen naar de vangst is het antwoord van Theo: het begint te komen maar is nog niet alles.
Ondertussen zijn we dat wel gewend van deze man, hij kent ons als groep door en door, we komen er tenslotte al meer dan 10 jaar.
In die 10 jaar hebben we erg veel mooie dagen meegemaakt, maar nog veel meer dagen met geen of een enkele vis. Tja, dat is vissen anders heette het wel vangen.
Aangekomen bij Theo kwam de middagploeg net van boord, geklaag alom, 's ochtends wel beet 's middags helemaal niks. het was klote op de grevelingen, er zat geen vis, de verwensingen waren niet van de lucht.

Ik zeg tegen Bert: weer een club die alleen maar komt voor de vis en niet de gezelligheid van een dagje op het water met een vriendengroep bovenaan stelt.
Als we uit varen hebben we schitterend, bladstil weer, en onderweg passeren we de voor ons bekende stekken, maar Theo vaart door.

Waar vaart die in godsnaam heen, de wrakken zijn een stuk varen Theo!!! wordt er geroepen, blijf maarop de grevelingen!
niet lang daarna ankerd Theo op een stuk van 18 meter diepte, met mooie schrijverij op de dieptemeter. Maarja, dan moet je ze ook nog vangen.

Na het ankeren gingen de lijnen te water, en al snel kwamen de eerste visjes boven. geen grote, maar wel vis.
Zoals we gewend zijn komt Theo na 5 minuten al vragen of er vis is. ja hoor Theo, visje of 5 zijn er al gevangen, geen paniek.

En uit het niets, kromme hengels, vis na vis komen boven, ze worden steeds iets groter, maar bereiken helaas de gewilde 30cm niet.
Veel ondermaatse wijting die weer terug gaat, maar ook al regelmatig een mooie maatse die mee mag naar Limburg.

Onze oude knorrepot Harrie Slenders horen we normaal altijd wel "spreken"  maar vandaag was hij stil, doodstil.
Harrie wat is er aan de hand, vang je ze niet? om dan op plat Weerts terug te krijgen: hou je mond, ik hou het niet bij hier!!

het was werkelijk niet meer normaal. beazen, zakken, BAM. doubles, tripletten, iedere draai vis.
op een gegeven moment kregen we een royale bui, en ging iedereen even lekker wat eten. een uitsmijter, hamburger, pilsje erbij. gewoon gezellig.
Kijk je op de klok, is het pas 2100 uur!!! dat kan toch niet, ik heb nou al pijn in de armen!!!!! Dit is toch niet normaal!! waren de woorden die over de tafel vlogen.

Na het eten, wat een half uurtje duerde, ging iedereen weer volop aan de bak. Hey geen beet meer op de bodem. Even een paar slagen bij draaien......BAM.
Clip erop, zakken, geen tijd om de molenbeugel dicht te zetten, BAM.....

zo ging het gewoonweg de gehele avond. on-ge-loofelijk.
bij een blik in het water wemelde het van het leven. Garnaaltjes bij de vleet, zeenaalden, een pracht om te zien. Hoeze de grevelingen is dood?

Dit bewijst een 2tal dingen volgens onze groep: 1. Theo is een schipper die donders goed weet waar hij mee bezig is. Het lukt niet altijd, maar vaak weet hij toch wel de vis op te sporen.

2. de Grevelingen is niet dood zoals werd geschreven afgelopen zomer. Integendeel, het barst van het leven in deze mooie binnenzee.

Wij waren weer dik tevreden, wat heet! dit is er een die de boeken in mag, zulke avonden maak je niet vaak mee.
Tevens geeft het aan dat de wijting er dik zit. Nog een maandje of 2 en dan vang je dikke maatse Grevelingen wijtingen aan boord van de MS Theo.

Namens de groep Limburgse vissers vsn HSV st. Petrus,

Theo bedankt voor weer een geweldige avond, tot de volgende!!! Toine=== Dinsdag 03 december 2013 ===


Op zaterdag 30 november met 9 vissers uit Limburg gaan avondvissen met Theo van de MS Theo.

Voor de sluis op een diepte van 18 meter konden de lijnen neergelaten worden. Normaal duurt het even voor de eerste aanbeten komen, maar direct bij het bereiken van de bodem kregen we al aanbeten en de wijtingen van 25 tot 30 cm kwamen in grote getalen naar boven. Het zou een avond worden, die mjn vismaten en ik nog nooit hebben meegemaakt. 

De wijtingen zaten niet alleen op de bodem, maar ook op half water, kortom 5, 10, 12, slagen van de bodem, wijting, wijting en nog eens wijting. Het is geen visserslatijn, maar om 11.30 uur hadden we met 9 vissers meer dan 1000 wijtingen gevangen. Theo kan dit bevestigen. Het was wederom een gezellige en visrijke visavond.

Theo, kerel, bedankt voor de goede service. We'll be back.

BertBert=== Dinsdag 03 december 2013 ===


Zondag 1 december

Weer een boot gehuurd bij Dixhoorn in yerseke

Alles perfect geregeld en een hartelijk ontvangst

Dochter lief van Dixhoorn zij dat we beslist naar de 14.(tegen over de Goesse Sas) moesten gaan perfecte  vangsten ????

Na ongeveer 1.5 uur varen anker uitgegooid en vissen maar

Helaas tot 12.30 uur geen grote vangsten (2 stuks met 4 man.ger,mitchel,marcel en leo)

Er lagen rondom de 14. zeker 6 andere boten zagen ook hier niets omhoog halen

Terug  gevaren naar onze oude stek en nog een maaltje vis kunnen vangen(11 stuks mee kunnen nemen)

Al met al toch een geslaagde dag met zeker mooi weer en weinig wind

Gr Leo Setzleo setz=== Zondag 01 december 2013 ===


afgelopen dagen er weer diverse keren erop uit geweest met the pirate 2 de westerschelde op. mooie resultaten met veel schar en mooie wijting. gisteren stond de ploeg van mister gastel van de wereld beroemde onderlijnen op het progamma. ondanks de wind die nog aanwezig was hebben ze leuk gevangen. vandaag stond de ploeg van brouwers hengelsport uitbergen opzoom op het progamma. zelfde plek aangedaan waar we gisteren gestopt zijn, resultaat mooie scharren, wijting en een forse gul van 3.8 kg gevangen door antoon. zullen ze dan toch komen? we zullen het zien komende weken. as dinsdag en woensdag hebben we nog een paar plekken vrij. ook in de kerst vankantie varen we dagelijks uit. volgende data ,s zijn nog vrij: 2,3,4,5 januari. voor 31 dec. hebben we nog een paar opstapplaatsen beschikbaar. wilt u uw geluk ook eens beproeven? dan bent u van harte welkom op the pirate 2. groeten rene de back . www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zondag 01 december 2013 ===


Vandaag 1 december, weer een dagje weeste vissen op de Oosterschelde met Beatrix II met Ad de Schipper. In de ochtend was het super genieten, nauwelijks wind en de zon hoog aan de hemel, HEERLIJK en dat in december. Echter in de middag kwam er meer wind en werd de zon verborgen achter een dik pak wolken, maar daar konden we onszelf op kleden.

Er kwamen redelijk wat leuke scharren en ook nog enkele wijtingen boven. Al met al zijn er zo'n 75 vissen bovengehaald. Het weer (met de harde wind) van de afgelopen week had helaas zijn tol geëist, want tot voor kort waren de vangsten stukken beter. De vis ligt er wel, maar had vandaag helaas geen zin om te azen.

Dit was helaas al weer de laatste trip van 2013, maar voor volgend jaar zijn er al weer 12 vistochten gereserveerd. Het is nu al weer uitkijken naar de volgende trip, de tweede zondag van januari. Wellicht dat de platvis dan wat fanatieker gaat bijten. Aan het schip, de schipper en de accommodatie zal het in elk geval niet liggen! Hopelijk dat de weergoden ons ook gunstig gezind zijn volgend jaar. Namens leden Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem).Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem)