Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van december 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 31 december 2014 ===


Beste Marco en Rob.

Leuk te horen dat jullie nog leuk hebben gevangen en ons restant aas waarderen.

Mijn grote vriend en meester Rudy en zijn zoon uit Dongen hebben met jullie kennis gemaakt en die andere twee zijn mijn vriend Math en ik uit Maastricht.

Dit was de laatste kans dat wij samen in 2014 konden vissen.

Ook wij hebben redelijk goed gevangen. Kleine wijting, steenbolk en wat scharren.

Het aas hebben wij bij Eagle gehaald en kon niet verser. Prima kwaliteit van Rinus.

Wij willen alle collega vissers de beste wensen doen toekomen voor 2015 en dat het nieuwe jaar jullie mag toelachen met uitstekende vangsten, kromme hengels met krakende molens en mooie herinneringen.

We zullen elkaar tegen komen in het nieuwe jaar.

Groetjes Bernard uit MaarstrichtBernard Colin=== Woensdag 31 december 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Deze keer geen vangstbericht maar een verzoek. 

Zaterdag 10 januari 2015 houdt HSV-T Zijpe haar tweedekantwedstrijd. We vissen vanaf 09:30 uur tot 13:30 uur op het Nollestrand te Vlissingen. We zouden graag vier vakken willen gebruiken ivm de verwachtte opkomst. Het gaat om de vakken gezien vanaf de strandopgang vanaf het parkeerterrein aan de Burgemeester van Woelderenlaan. Één vak naar links en drie naar rechts. Bij voorbaat hartelijk bedankt. 

Dennis Zwiers, wedstrijd commissie HSV-T Zijpe Dennis Zwiers=== Woensdag 31 december 2014 ===


Vanochtend op de Papegaaienbek gevist, doel was een aantal scharren op het droge te trekken. Ca. een uur voor hoog ging de eerste onderlijn te water, gevolgd door de andere. Binnen no time een aantal wijtingen gevangen plus een meun. Toen zag ik een van de andere vissers een klein scharretje vangen en ja hoor, de schartijd brak aan. Eerst een wat kleintje, gevolgd door nog een kleintje. Daarna een drietal mooie exemplaren. En toen viel het stil. Naast me stonden een paar jonge(re) gasten te smijten, ze gooiden verder uit dan ik en dat bleek effectief: ik zag ze bij de eerste indraai meteen een doublet scoren. Ver uitgooien is het devies! Rond een uur of een hield ik het voor gezien. Zonder verwachting haalde ik de eerste hengel op en wat bleek: nog een schar, en een mooie! Laatste vissessie van het jaar, een vangst om tevreden over te zijn. Een goede jaarwisseling toegewenst en veel visplezier in het nieuwe jaar!

Groeten,De bottenkoning=== Woensdag 31 december 2014 ===


Gisteren een dagje Nollenstrand gedaan en we waren vroeg dus de eerste die er waren :-) Goed ook want het was super druk geworden toen we net na laag water vertrokken. Het was gewoon bar slecht en wie we daar ook spraken de vangsten waren minimaal. Totaal zeker 30 vissers zien komen en met 2 hengels de man praat je dan toch al over 60 hengels. Wat er net voor laag werd gevangen waren wat kleine wijtingtjes en wat kieine meun en een enkeling had wat platvis (jes) . Ik heb zelf nog wat wijtingtjes gevangen en een meun maar voor mijn mede vissers was nog minder. Ver weg ,(+100 meter)  ofdichtbij het was niet veel helaas. Een collega visser had 4 scharren en 2 wijtingkjes en was tevreden maar was er wel bijna 150 km voor komen rijden., 1 visser had meer geluk en zat toen we weg gingen op 8 scharren /kleine wijtingkjes. Ik keek in het leefnet en laten we zeggen de maten waren net aan voor de platvis en de wijting moet minimaal 27 cm zijn en dat was er echt geen een die ik zag......... Altijd leuk om te lezen dat men toch goed vangten heeft op zo'n dag terwijl als je mensen persoonlijk spreekt ze erg weinig hebben op dat moment :-) We zullen maar spreken van visserlatijn op die laatste dag van het jaar. Vissers uit domburg komen naar het Nollenstrand omdat bij hun zo bar slecht wordt gevangen dan moet je gewoon een gelukkige dag hebben denk ik. Gelukkig prachtig weer en volop te zien aan wandelaars en honden. (wat zijn er veel honden op het strand op zo'n dag)

Prettige jaarwisseling en goed vangsten toegewenst aan alle zeevisland vissers.Peter=== Woensdag 31 december 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren met Jaap nog een poosje op het Nollestrand gestaan. Het was doodtij dus niet ideaal. Rond half één gingen de eerste lijnen het water in. Ik had weer is de Penn Battle 7000 meegenomen. Hij had de Waterweg en de dijk bij Colijnsplaat al door staan dus het strand moest zeker geen probleem zijn. En idd een ideale molen voor daar. Inhaalsnelheid van 95 cm dus meer dan zat voor daar. Op de andere Fujika KW zat de Penn Affinity 8000. Vanaf de eerste draai was er wel vis in de vorm van een meuntje, een botje, zeebaarsje en wijtinkjes. Jaap had de derde draai al volle bak in de vorm van een botje, een vuile schar en een mooie schar. Ik had na anderhalf uur eindelijk mijn eerste schar. Ook had ik nog een aantal botten van zeer mooie afmeting, zeg maar stoeptegel model. Zo rond half vijf was het mooi geweest en hadden we de man ruim 20 vissen waarvan we er ieder een derde van mee hebben genomen. Kortom ondanks het dode tij viel het niet tegen. Iedereen de allerbeste wensen voor 2015 en vooral veel gezondheid en mooie vangsten. 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

       Dennis Zwiers=== Woensdag 31 december 2014 ===


Hallo Zee hengelaars.

Op 30 Dec J.L. om 11 uur naar Zoutelande getogen, om deze leuke sport weer eens uit te oefenen. Pachtig (vis) weer!! NW wind kracht 4 Met als aas, Zoute leeg-lopers en, Tappen. Op elk strand, stonden er een aantal vissers. Maaaaaaaaaar,  (bijna) geen vis!!! Van 11uur tot 17 uur, twee klein scharren en een kleine wijting. Blijf je vis berichten in sturen s.v.p. Is (voor mij) inspiratie om af en toe eens te gaan vissen. 

Gr v Brom.Brom=== Woensdag 31 december 2014 ===


Gisteren samen met een collega gaan vissen in het Europoort gebied. Hij had geen enkele ervaring zelfs niet met gooien. Dus mooi op tijd gegaan dan kon hij nog effe oefenen met daglicht. Dat ging vrij snel heel aardig dus toen vissen. Uiteindelijk 17 visjes weten te vangen: 3maatae gullen waaronder de grootste van 50 gevangen werd door mijn collega, wat kleine gullen, bot, wijting, zeebaars, steenbolk, schar en meuntjes. Al met al een leuk avondje met misschien wel een nieuwe sportvisser erbij.

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaarKees=== Woensdag 31 december 2014 ===


Gisteren ben ik ook naar de Noordpier in Wijk aan Zee geweest.

Eigenlijk hetzelfde verhaal alleen dan met totaal 5 man.

Ik heb 3 Spanjaarden een week over de vloer en dacht die gaan we laten zien dat er hier in de Noordzee wel gevangen wordt.

Dat afvoerputje wat Middelandse Zee heet daar wordt toch ook geen ruk gevangen.

Hier was het geen haar beter. Nadat ik vorige week zondag voor het eerst in loopbaan niet eens een aanbeet had gekregen tijdens mijn hele vissessie op de Noordpier

deed ik het gisteren nog dunnetjes over: 5 hengels, 1 meun zonder aanbeet. De krabben zorgden nog voor de spectaculairste doorbuigers.

Nou dan weet je het wel. Dus verkast naar het spuisluiseiland, ook daar geen moer. Dus weer verkast naar de grote zeesluis: weer geen zak.

Totaal hebben we ruim 6 uur gevist met pieren en mesheften.

Ik begon me op een gegeven moment zelfs te verontschuldigen na mijn sterke verhalen.

Gelukkig konden deze bevestigd worden door mijn Spaanse schoonzoon want anders had ik toch mooi voor joker gestaan!

Typerend was dat er verderop ook een paar 5-dradige meuntjes bovenkwamen.

Zoals zo vaak worden die met ruiger weer gevangen en zoals zo vaak laten de anderen vissoorten verstek gaan.

Het strand bij Wijk aan Zee lag vol met mesheften, zoveel dat ik op de heenweg al dacht of er nog vissen zouden zijn met honger.

Na een aantal dagen storm waarbij de mesheften losgespoeld zijn denk ik dat alles wel verzadigd is.

Misschien aan het eind van de week nog eens proberen met de loge's.

Tip voor degene die ook wel eens met mesheften vissen: Ontdoe de mesheften van hun schaal en leg ze dus bloot in een bakje.

Kook wat water en giet het erover heen. Laat 5 minuten staan en je hebt prachtige taaie mesheften als postelastiek die zonder bindelastiek aan de haak kunnen!

De geur blijft gewoon behouden en de smaak ook wel denk ik.

Ons meuntje had zich vergrepen aan een stukje mesheft, iets wat ik nog nooit had meegemaakt.

Iedereen een gezond en visrijk jaar toegewenst.Coach=== Woensdag 31 december 2014 ===


Gisteren met drie man naar de Noordpier gereden... Zou de gul alweer terug zijn? Mesheften en pieren gehaald bij Rik hengelsport. Gevist van 1630 tot 2030.... Bedoeling was veel langer maar we hebben in die 4 uur totaal geen aanbeet gehad. Roel had nog een hengel met paternoster aan de binnenkant liggen en wist nog wel een wijtinkje, een meuntje en het record 'kleinste gulletje' ever te vangen... :-) Waar de gul nu is? Joost mag het weten.. Vorig jaar rond deze tijd prima vangsten op de Noordpier.... Volgende keer toch maar weer naar de Nieuwe Waterweg.... En voor alle vissers en lezers van deze site; Happy NewYear.... PS: en wijting schrijf je met een lange ij. Dus niet weiting, wyting of Whaiting. Iets om mee te nemen voor 2015. Dat moest ik nog even kwijt. :-)Paul de Groot=== Woensdag 31 december 2014 ===


30/12/14 op de schar gevist aan de papagaaienbek op de maasvlakte.

Gevist 2uur voor hoog tot over hoog.

Vangst bestond uit 17maatse scharren, verder heel veel ondermaatse wijting en steenbolk.

Van de visser naast ons nog heel wat aas gekregen.

Bedankt daarvoor mannen uit dongen.

Volgend jaar nog maar weer eens vissen.

Fijne jaarwisseling,

Marco en Robmarco=== Woensdag 31 december 2014 ===


Gisteren 30-12, samen met vismaat Mathie naar cadzand getrokken.

Gevist van 11h30 tot 16h. Opvallend veel volk, prachtig weer en bijna geen wind!

Vanaf de eerste draai vis en dit ging zo door tot net voor LW.

Gevist met pieren en verse tappen, het best gevangen op rode afhouders

De vangst, 20 scharren waarvan 14 mee en een tiental ondermaatse wijtingskes.

Prettige feesten en tot aan de waterkant!Roeges=== Dinsdag 30 december 2014 ===


30 Dec wezen vissen in Zoutelande van 12:00-17:30, laagwater om 14:45. Met zes hengels gevist, zowel met afgaand als met opkomend goed gevangen, gevist met zagers,pieren en mesheften. Totale vangst: 25 Schar, 9 wijting, 4 Meun, 1 Gul  1 zeebaars en 2 krabben. De schar en de helft van de wijting zitten op dit moment in onze magen.

Het zonnetje scheen, weinig wind en af en toe een visje binnendraaien. kortom het was een prachtige dag om het visjaar 2014 mee af te sluiten. 

Wij wensen iedereen een voorspoedig 2015 toe en veel visplezier!

Groeten,de Pietermannen=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Vandaag naar Cadzand geweest. 2 maatse Gullen en 8 maatse scharren. Veel kleine wijting geen maatse bij.

Mooie afsluiter voor dit jaar.christophe=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Vandaag wezen vissen bij Dishoek. Begonnen rond laagwater, 14.30 en bijna direct een scharretje gevangen. Daarna een hele tijd niets tot vier uur vervolgens blijven vangen

tot half zeven.De laatste draai leverde nog een Wijting op. Totaal 5 scharretjes, 10 Wijting en 1 Meun gevangen.

Groeten, Paul.Paul=== Dinsdag 30 december 2014 ===


vandaag gevist in catzand met mijn papa en opa 15scharren 5wijtingenjens=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Vandaag nollestrand gevist

We kwamen aan om 12.30 en moesten ons ergens tussen wurmen zo druk was het goed om 1 uur het lood in het water 

Wienig strooming was vandaag ook dood tij vandaar de strooming er werd weinig gevangen veel klein spul maar goed samen met mijn neef een leuke middag vissen gehad weinig wind een zonnetje en een paar visjes mee kunnen pakken hopenlijk volgendjaar  beterre vangstberichten nou iedereen een hele mooie en goede en zeker veilige jaarwisseling en laten we er een mooi visjaar van maken en 

Alle visplekken en stekken schoon achter laten 

Groeten frank en johanfrank=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Vangstbericht van dinsdag 30 dec.

15.00 u LW omgeving Vlissingen, om 9.00 u vanuit Limburg vertrokken en ongeveer om 12.00u  stonden we opgesteld aan het strand. Het was best nog wel zoeken naar een plekje want er stonden al heel wat vissers, en er kwamen er nog bij. Het weer was prima, frisse wind van links en een zonnetje van rechts. Niet al te veel beten gehad en samen ca. 25 vissen gevangen waarvan 13 scharren voor de pan en de rest retour. Er stond veel stroming dus ankeren was wel nodig, en voor de rest maakte de taktiek weining uit. Een mooie dag gehad met wat vis en gelukkig niet veel materiaalverlies.

Vanuit Limburg de allerbeste wensen en een gezond 2015 aan alle lezers.

Twee van De Drie Limburgers De Drie Limburgers=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Vandaag gevist bij Petten en Julianadorp met verse pieren op platvis onderlijn. 3 x onderlijn met lood verspeeld, toen met 1 hengel verder,omdat het lood op was. Gestaan van 8.00 uur tot 11.00 uur en geen vis gevangen! Was ook erg druk op zee voor zandophogingen, misschien speelde dat een rol? Verder evengoed lekker gestaan.

Gezellige dagen en tot volgend jaar!

De SchagenaarSchagenaar=== Dinsdag 30 december 2014 ===


afgelopen dagen regelmatig wezen vissen met kevin en ferron

plaats vlissingen boulevaard een van de prettige plekjes

vangst teveel om optenoemen bestaand uit veel schar groot en klein (deze zwemmen weer want op den duur heb je zoveel schar)wijting allemaal aan de kleine kant

wat krabben van redelijk formaat en opvallen vrij grote meutjes 

koud maar lekker met de wind in de rugmichel=== Dinsdag 30 december 2014 ===


Maandag mijn nieuwe vishengel Hyper Caest xt Surf 4.50 meter uitgeprobeerd die ik vorige week bij Kees van de Fixet in s,Gravenpolder heb gekocht, Kees had me een goede uitleg gegeven , hij zij je hoeft niet altijd van die zeer dure hengels te kopen zoals er vele op de site zetten ,als hij goed in de hand ligt met ingooien en indraaien ,en je ziet de beten goed dan is het toch goed, met deze zeer goede uitleg van Kees heb ik die hengel gekocht , en wat bleek zoals hij zei hij werpt goed en de beten waren zeer goed te zien , na wat aas te hebben opgehaald een maandag bij de Fixet was weer zeer goed verzorgd ,ben ik naar de zee gegaan en jawel ik heb nog vis gevangen ook ,ik heb toch nog 10 zeer mooie scharren en 2 meuntjes ,ik heb nog wat aas over dus vandaag nog maar eens proberen om watbgeduld vangen ,

Ik wens iedereen een prettige jaarwisseling en een goed en gezond 2015 en veel visplezier

Gr WillemWillem=== Maandag 29 december 2014 ===


Vandaag met mijn zoon gevist bij Zoutelande. Totale resultaat: 21 scharren, 16 wijtingen. De wijtingen waren op 2 na klein van formaat. De scharren daarentegen mochten er bijna allemaal wezen.

Gevist 2,5 uur voor laag tot 2 uur na laag.

HenkHenk Mangnus=== Maandag 29 december 2014 ===


Hey zeevislanders

Vandaag weer richting Vlissingen getogen met Gerard,ondanks de beroerde weersvoorspelling een mooie dag gehad.De eerste lijnen gingen rond 11 uur het water in en de laatste ging er om15.00 uur uit. Lekkere visserij gehad met regelmatig een visje de vangst bestond uit wat wijting schar en meun.Totale vangst Leo 17 mooie scharren en een 10tal wijting Gerard 11mooie schar en 3 wijting en 4 meun,zo dit zal voorlopig mijn laatste berichtje zijn want ik moet weer onder het mes ,ze hebben weer uitzaaiingen gevonden op mijn longen dus zal ik er wel weer een tijdje uitliggen,maar ik ga altijd van het goede uit en leotje krijgen ze niet zo maar klein dus mannen tot over een paar maandjes, oudoe.Leo uit Putte=== Maandag 29 december 2014 ===


Veel wind op de Maasvlakte

Gisteren ging het super op het nollestrand,en vandaag gingen we de pieren op maken op de Maasvlakte.

Met Bram,Yannick,Remco en Hans naar de Papagaaienbek gereden mmaar daat aangekomen bleek de windkracht 5 uit noordwesten toch stevig en koud te zijn,toch maar de zaak opgetuigd en gaan vissen,de vangsten vielen in vergelijking met vorige week tegen,kleine wijting en af en toe een mooie ertussen,en ook enkele scharren die we na 3 uurtjes vissen boven water kregen

Bij de buren was het helemaal niks nopes nada,alleen maar lijnbreuk.

Toen maar besloten om nog even te gaan kijken in de Dintelhaven voor wat winterbotten,ik kreeg er nog 4 te pakken op grotere afstand,groot van formaat en lekker dik.

Dit was de laatste van 47 sessies dit jaar,in totaal 799 stuks gevangen....hopen op een nog beter 2015 :)

Alle lezers van Zeevisland (schrijf ook eens een keertje wat !!!!) een gezond en visrijk 2015!

En misschien wel tot ergens langs de waterkant!

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske

    kees Reijngoudt=== Maandag 29 december 2014 ===


Hallo medevissers,

De zeeuwse riviera.

Thuis volop sneeuw en ijs, maar in Zeeland volop zee, strand en heel veel zon.

Zondag 28-12-2014 op scharrenjacht, vanaf de de eerste draai vis. Voornamelijk schar tot wel 30cm en wijting. Bij doodtij 5 meuntjes. Ook nog een mini baarsje en een grote noordzee krab. Aas van Dixhoorn Yerseke, verse zeepieren netjes voor elkaar zoals altijd. Gevist van 10.00 tot 15.30 uur. Laag om ca 12.00uur. Matige stroming, smorgens vorst en heel de dag veel zon. Dit zijn de dagen waar je blij van wordt en lang op kan teren. Binnenkort nog maar een schar sessie inplannen. Mijn maat van vandaag Frank is nu ook besmet met strandschar virus. De oude Mitchell 498 die ik van zolder heb gehaald doet het nog best.

Met vriendelijke visgroeten,

Fred Gennesen KaatsheuvelFred Gennesen=== Maandag 29 december 2014 ===


hierbij een verlaat bericht van donderdag 18 december.

Plaats delict zuidpier ijmuiden de oude kop.

De pier was afgesloten ivm harde wind, bijna de hele dag regen.

Een plekje gezocht op de oude kop 

Ondanks het slechte weer viel vangst viel niet tegen 14 wijtingen allemaal maats en een dikke krab.

allemaal de beste wensen en een vangstrijk 2015rob=== Zondag 28 december 2014 ===


Hallo medevissers,

Vangstbericht van Zondag 28 december. Na de feestdagen en het slechte weer van zaterdag was het duidelijk dat de vissers vandaag hun kans schoon zagen. Veel vissers ( en wandelaars) op het strand die van het mooie weer wilde genieten. Vrij laat begonnen, gevist van 12.00 tot 16.00 uur aan het nollestrand. Met 2 hengels gestart, 1 hengel met dwarrellijntjes ver weg, 1 hengel met afhouders dichtbij. Als aas zoute pieren en diepvriestappen.

Direct een paar mooie scharren gevangen en na 2 uur 1 hengel opgeborgen. De vriezer zit namelijk al behoorlijk vol en alleen de mooie scharren gaan nog mee, de rest (alle wijtingen en kleine scharren) gaan allemaal terug in zee. De grote scharren kwamen toch van iets verder weg, in totaal 11 vissen gevangen. De charterbootjes lagen ook voor het strand tussen Vlissingen en Westduin, zo te zien met veel vissers aan boord van de bootjes. Al met al een schitterende dag aan de waterkant gehad.

JohnJohn=== Zondag 28 december 2014 ===


Hallo medevissers,

Verlaat vangstbericht van woensdag 24 december. Héhé, eindelijk zag ik een mogelijkheid om even te vissen zonder van het strand geblazen te worden. Woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur gevist aan het nollestrand. Ik dacht dat de wind was geluwd, maar eenmaal op het strand aangekomen bleek dat er nog een stevige bft. 5 waaide en dat gaf een flinke branding. Gevist met 1 hengel, onderlijn met dwarrellijntjes en als aas gezouten pieren. De vis beet goed door, de aanbeten waren ondanks de wind heel goed te zien. In 2 uur tijd heb ik 12 scharren gevangen ( 10 mooie voor de pan, 2 te klein en teruggezet ). Mooie sessie met ruig weer, er stond maar een enkele andere visser.John=== Zondag 28 december 2014 ===


Zondag tussen 13:00 en 16:00 uur gevist op Duindamseslag.

Helaas niets gevangen.Marco=== Zondag 28 december 2014 ===


Nollestrand

Afgelopen week toch maar weer een Teklon surf competition 2 gekocht bij Wesdijk hengelsport in Barendrecht,topservice!!!,over prijzen en levering werd direct gebeld met de importeur,terwijl ik bij een andere hengelsportzaak te horen kreeg dat deze stokken pas weer in februari te leveren zijn,en waar na wat vragen over prijzen (om meerdere hengels te kopen) de telefoon op de hoorn werd gegooit.........niet echt netjes denk ik dan!

Maar over Wesdijk van mijn kant alleen maar LOF!!!

Dan de visserij,vanmorgen met Ton en Hans naar het Nollestrand gereden en er werd gelijk vis gevangen,mooie dikke scharren en wijting van allerlei maten,in het begin moesten ze van ver komen maar hoe lager het water kwam hoe dichter nder de kant ze kwamen.

Schitterend weertje met de wind ook nog eens in de rug,en veel wandelaars met honden op het strand.

Na 5 uurtjes vissen lagen er 29 scharren,1 bot en 1 gulletje in m'n emmer,Ton ving 18 scharren ,en Hans deed het met 1 stok ook prima.......ook de nodige wijtingen gevangen natuurlijk,maar veel waren er te klein.

Heerlijk gevist dus,en de nieuwe aanwinst gaf met 200 gram geen enkele krimp :)

Morgen de rest van het aas opmaken ergens op een andere stek.....verslagje volgt snel!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

      kees Reijngoudt=== Zondag 28 december 2014 ===


Zuidpier ijmuiden binnenkant kop het gat . 10 scharren 7 weiting. De hele tijd aanbeten en af en toe een visje 17 dus.top met zon.buitenkant verliep slecht hoorde ik. Ze vingen een verdwaalt gulletje en op afstand niets.

De kop iets meer gulletjes. Was weer een mooi dagje. Voor de jaarswisseling.

Een gezond 2015 toegewenst en dat alle wensen en dromen maar uit mogen komen.

Martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zondag 28 december 2014 ===


Vandaag wezen vissen in het calandkanaal achter de kering van de waterweg Was mooi weer maar dan moeten er ook nog mooie vissen naar boven komen Dat lukte ook wel, regelmatig een vissie mooie wijtinkjes en scharretjes Natuurlijk veel klein grut o.a steenbolkies en wijtinkies was een mooie dag met toch aardig wat vis Vangse allemaal en een gelukkig nieuwjaar🎣Daan de vissenknaller (11)=== Zaterdag 27 december 2014 ===


dag allemaal 

gisteren gan vissen met mijn pa . in nieuwpoort alle goede plekke waren al bezet dus in de eerste 2 u maar 2weitinkjes weten te vangen .

in het uur en en half daarachter waren we kunnen verhuizen naar een betere plek ,daar nog 8 maatse wijtingen en 4 matse en nog wat ondermaatse schar maar wij vingen wel het minste en het was echt rod weer bijna iedereen die op een goede plek de hele avand stont had zoon 30-40 vissen mee nr huis 

vang zede belgen=== Zaterdag 27 december 2014 ===


gevist gisteren avond in blankenberge vanop het strand met maat kenneth

vangst 4 wijtingen 1 gul en 1 schar en 5 meuntjes men maat die enkel met grote haken viste ving 3 wijtingen op de regen na nog een leuke avond gehad

volgende week weer eens cadzand aandoen :-)jeffrey=== Zaterdag 27 december 2014 ===


VRIJDAG 26-12-2014 NIEUWVLIED WEZEN SCHARREN JAGEN MET TWEE MAN 15 MAATSE SCHARREN EN WAT KLEINE WIJTING VANGST WAS NIET GOED DEZE KEER VOLGENDE KEER CADZAND ZELF EENS GAAN PROBEREN OP SCHAR vangompel danny=== Zaterdag 27 december 2014 ===


Gisteren gevist in Cadzand, van 08:00 tot 13:00. LW om 10:50

Mooie vangst: 20 scharren, 4 wijtingen en 1 mooie gul (50 cm) kunnen meenemen.Verder nog enkele kleine scharren en wijtingen terug gezet voor de volgende keer.

Gevist met paternosters en als aas tappen van een goede week oud (begonnen al wat te stinken)Bibi=== Zaterdag 27 december 2014 ===


Hallo,

Vrijdag richting Zoutelande getogen. Een andere duinovergang gekozen, owv materiaalverlies-fiasco van de vorige sessie. Iets te laat gestart omstreeks 9u15,  de eerste 2worpen leverden direkt 4wijtingkjes op. Derde worp resulteerde in een vastloper, en de vertwijfeling sloeg toe... verder verloop van afgaande tij geen vastlopers meer, wel veel vis. Bij het keren van de tij/stroming een ware ravage qua materiaalverlies. Het barstte van de vis, maar zeer vaak bleef de onderlijn geparkeerd in een of andere kleirichel. Uiteindelijk 11 onderlijnen kwijtgespeeld, vrolijk word je daar niet van! De vangst maakte gelukkig veel goed, en zonder dat geknoei met die richels had die tot een recordvangst kunnen uitgroeien. Uiteindelijke vangst: 31 scharren (27mee), 19 wijtingen (4mee) en 3 meuntjes. Gevist tot 15u15.

Greetz,Tim=== Zaterdag 27 december 2014 ===


Dag zeevislanders

Deze namiddag gevist in zwarte polder  was prachtweertje en veel snuffelende honden  ze waren gek van mijn gezouten tappen

Nu de vangsten de vis was niet zo gek van mijn aas alhoewel ik een mooie portie bij elkaar gevangen heb 

Enkel scharren gevangen 14 maatste waaronder 3 boven dertig cm 

En dit op 4 uurtjes het werd mij ietsje te koud  rond zes uur huiswaarts gereden

Grjes  Jempi

NB aan iedereen een prettig eindejaar& voorspoedig nieuwjaar toegewenst .... Tot aan de waterkant in 2015 grrrrrrrrtsssjempi=== Vrijdag 26 december 2014 ===


vanmorgen gevist in cadzand van 2 u voor tot 1u na LW.inderdaad veel vissers,goed weer en overal goed zien vangen.

zelf met mn vaste vismaat johnny een 20-tal wijtingen en 8 scharren en 1 gulletje van ong 25 cm.meeste vis van klein formaat.

8 redelijke wijtingen en 3 scharren meegenomen,de rest mooi teruggezet.

groeten en aan iedereen de beste wensen voor 2015

Kristkrist=== Vrijdag 26 december 2014 ===


Vandaag met mijn neef gevist in Cadzand. Veel vissers , goed weer en vis. Wat moet een mens nog meer ?

Zelf had ik een 15 tal kleine wijtingetjes, 5 mooie scharren en 2 gulletjes. De scharren meegenomen.

Mijn neef had 6 mooie scharren waarvan 2 hele dikke , 2 gullen en ook een 15 tal wijtingetjes.

Gevist van 2 uur voor laag en 3 uur opkomend. Meeste schar gevangen bij opkomend water toen de meeste

vissers al weg waren.

Nog de beste wensen voor iedereen en een visrijk 2015. 

Leo Van t'Steen.Leo Van t'Steen=== Vrijdag 26 december 2014 ===


hallo vissers,

hier visnieuws we zijn in zoutelande wezen vissen van 8:00 t/m 13:30 het was s'ochends mooi weer er was best wat stroming in het water later werd het wat kouder en het ging regenen.

we hebben in totaal 30 vissen gevangen daarvan 5 vissen terug in zee de rest is voor in de pan.

het was dus een geslaagde dag.

we wensen een gelukkig nieuwjaar toe en te hopen op veel visjohnny en pedro=== Vrijdag 26 december 2014 ===


Deze ochtend gevist aan de Belgische oostkust, vanop het strand. 1 hengel met schoudertjes en kleine haken, 1 hengel met 2 dwarrellijntjes en grote haken.

Vangst: 3 maatse gullen op de dwarrellijntjes. Gevist met mesheften en verse tappen.

Prettige Feestdagen voor iedereen!Fizzle=== Vrijdag 26 december 2014 ===


Aan allen die dit lezen een goed en vooral gezond 2015 met veel vis op de kant.Leo uit Putte=== Donderdag 25 december 2014 ===


Aan al mijn vismaten........fijne feestdagen en geniet van de lekkere tongetjes!!!

De Tongspecialist.Harold van Gestel=== Donderdag 25 december 2014 ===


Gisteren 24-12 gevist aan de pappegaaienbek. Veel regen en wind maar de vangsten maakten veel goed. Mooie scharren met af en toe een kleiner exemplaar ertussen .Ook vaak een doublet met schar en weiting. Deze laatste waren vaak onder de maat dus allemaal terug.Ook nogal wat steenblok gevangen maar ook aan de kleine kant.Of j e ver weg viste of dichtbij maakte niet veel uit want ik zag een man met een feeder die amper 60 m afstand haalde maar hij ving ook steeds vis. Bij hem vooral schar en bijna geen rondvis.Wij waren met zijn drieën en hebben alledrie tussen de 15 en 20 vissen voor in de pan gevangen en ongeveer hetzelfde aantal geretourneerd.dwarrellijnen of afhouders maakte ook niet uit evenals gezouten of verse pieren.

Verder fijne feestdagen en een gezond 2015V.slabbers=== Donderdag 25 december 2014 ===


ik wil iedereen prettige kerst en glukkig nieuwjaar voor 2015 toewensen ..de aasschover=== Woensdag 24 december 2014 ===


aan alle visvrienden en vriendinnen een prettige kerst en een gelukkig

en gezond 2015 met heel veel vis.

williamEECKHAUT WILLIAM=== Woensdag 24 december 2014 ===


Hallo medevissers

Vamorge op naar nollestrand om 8.00 uur 

Het eerste lood het schuimende water in en wat denk je de eerste twee draaien vis twee scharre 

Aanbeten waren niet xo goed re zien met de harde windt die er stond regen viel gelukkig mee 1 goeie bui gehad en ineens zaakte de wind af en gingen we aardig bij vangen ik 13 stuks in totaal en mijn neef 11 stuks om mee te nemen schar en wijting mooie maatjes nou dus een goeie vangst geweest vandaag verder geen medevissers gezien maar voor iedereen mooie kerstdagen en als je gaat vissen vang ze

Groet frank en johanfrank=== Woensdag 24 december 2014 ===


dinsdagavond met veel wind nog even een klein poosje gevist op strand vlissingen

gewoon weer lekker bezig wijtingkjes schar en wat meutjes 

iedereen fijne dagen toegewenst michel=== Woensdag 24 december 2014 ===


We wilden toch nog een keertje vissen voor de kerst maar de weersomstandigheden waren verre van ideaal. Een harde zuidwesten wind tussen 7 en 8 beaufort. Na enig zoeken toch nog een luw plekje in de haven van IJmuiden kunnen vinden. Direct na de 1e inworp al een slap vallende lijn en vis. Zo te voelen een gul die behoorlijk weestand gaf. De gul kwam net voor de kant boven en ineens een onverklaarbare lijnbreuk van de hoofdlijn(shit...shit en nog wat andere niet zo nette kreten). Daarna nog enkele mooie scharren en dikke wijtingen gevangen maar de wind begon naar het westen te draaien en nam in kracht toe. Bij een enorme windvlaag viel mijn hengelsteun om ondankst een stevige verzwaring. Het werd vismaat John en ondergetekende nu toch te link dus inpakken maar. Daarna nog drie uurtjes gevist bij de pont van Velsen maar daar was zo goed als niets te vangen. Met z'n tweetjes slechts 10 maatse vissies gevangen, jammer volgende keer maar weer beter. Ik heb mijn vrouw nog voorgesteld om de overgebleven pieren te bakken en met de kerst op te eten maar dat plan viel niet in goede aarde. Dus alles maar ingezouten en ingevroren. Ik zou zeggen voor iedereen hele fijne feestdagen en hopelijk blijft de vorst weg dan gaan we ze weer volop vangen in januari.

Visgroet Dirk Dijkstra.Dirk Dijkstra=== Woensdag 24 december 2014 ===


Goedemorgen visvrienden,

Gisteren met mijn vismaat bij Rozenburg in de Nieuwe Waterweg wezen vissen aangezien er op de Noordpier erg slecht gevangen wordt. Super mooie en grote pieren en mesheften gehaald bij Rinus van Eagle hengelsport. Voor de meest eerlijke en accurate vangstberichten moet je bij hem zijn. We zaten er twee uur voor HW (1415) tot een uur voor LW. (2000) Bij aankomst hadden meerdere vissers hetzelfde idee om op deze stek te gaan zitten. Ideaal stek bij het glazenhuis, wind in de rug dus met gemak de 100 meter gooien. Toch een mooi plaatsje weten te bemachtigen en de hengels met wapperlijn en paternoster lagen al vlot in het water.... Het duurde echter lang voor de eerste aanbeet. Zelfs geen krabben! Pas na HW ving ik mijn eerste gulletje (38 cm). Even daarna stond m'n top weer te stuiteren en wederom een gul (45cm). Vervolgens nog een aantal aanbeten maar geen vis. Waarschijnlijk steenbolken want even later ving ik er twee. Net voor vertrek pakte ik m'n derde gul. Dus zeker niet voor niks gevist. Om ons heen werd geen gul gevangen alleen wat bot, wijting en bolken. M'n maat had helaas niets.

Volgende keer toch maar haken aan je lijn zetten, Sid. :-) Nog een paar Tips; De vis moest van erg ver gehaald worden en op m'n wapperlijn een tweede schuifhaak gezet om het aas in de bovenkant te prikken. Een goede zet want twee van de drie gullen had ik op die bovenste haak. Al met al een heerlijke visdag.... Voor alle lezers van deze site; fijne feestdagen en hopelijk mooie vangsten voor 2015!Paul de Groot=== Dinsdag 23 december 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Geen vangstbericht dit keer; vanaf eerste week december te veel wind en genoeg in de diepvries voor menig maaltje vis. Gezien familie- en werkagenda verwacht ik ook geen hengeltje meer uit te gooien dit jaar. Vandaar ..... 

Fijne dagen toegewenst met iedereen die je dierbaar is dichtbij je en maak iets prachtigs van de mooie dingen die in 2015 gaan komen!!

Tot in 2015!!De Middelburger=== Dinsdag 23 december 2014 ===


De zoutwaterafdeling van Wesdijk wordt steeds completer

Nieuw assortiment Grauvell hengels bij Hengelsport Wesdijk in Barendrecht.

De Unyx, Magic, Inspire, Odyssey, Emotion, Diamond, Influence, Essentie, Surf S en Surf V, worden geleverd in een strakke hardcase foedraal.

Leverbaar in MC, LC en LC-MT, 450 cm en 420 cm.

Ook nu met de feestdagen volop vers aas op voorraad

Graag tot ziens aan de Gouwe 9 in Barendrecht

085 - 488 47 57 

http://hengelsport.wesdijk.nl 


Hengelsport Wesdijk=== Maandag 22 december 2014 ===


Maandag 22 december,guur weer voorspeld maar op mijn kalender stond strandhengelen.

Dus weer of geen weer naar Vlissingen opaan.

Mooi aas gekocht bij Fixet S'gravenpolder en  even later over de Boulevaar van Vlissingen gereden.

Oei de wind recht uit zee en een stevige branding.

Op naar het nollestrand ,nog getwijfeld of ik wel zou uitpakken.

Maar ja wie niet waagd niet wint.

Gezandstrandstraald arriveerde ik op het strand waar ik helemaal alleen stond (de anderen waren slimmer)

één hengel opgetuigd en zover mogelijk geprobeerd te gooien, maar de wind was zo sterk dat de ganse lijn werd meegetrokken zelfs tegen de stroom in.

Na het lood nog wat verzwaard te hebben nog menige keren ingegooid maar het mocht niet baten.

Dit is geen vissen  en ik besloot op te krassen om nog tijdig naast mijn vrouwtje in de luie zetel te kunnen liggen

Morgen mijn overig aas invriezen en de getijdentabel bestuderen voor een volgende datum.

Aan alle strandvissers en aan Kees van Fixet S'gravenpolder prettige feestdagen toegewenst  en snel tot weerziens

het kempisch visserkeHET KEMPISCH VISSERKE=== Maandag 22 december 2014 ===


Storm......wat moet je dan?

Met 2 weken vakantie voor de boeg moet je de eerste dag als visser toch gaan vissen he,maar de wind was helaas spelbreker de laatste dagen.

We hadden het strand in het hoofd,maar toen ik vanmorgen om 4.30 uur wakker werd en de rolluiken bijna zag zwabberen tegen de ramen toch maar besloten het strand af te blazen en naar een beschut plekje te gaan.

Om 5 uur samen met Ton richting Maasvlakte Papagaaienbek.

Om 6.20 uur lagen de eerste piertjes zilt nat te happen,en 10 minuten later lag de eerste schar met mini wijting op Slag de Beer! :)

Vanaf de eerste tot de laatste draai vis gehad (ik met 2 stokken en Ton met 1 stok)......veel bolkjes en mini wijting,maar ook mooie dikke scharren van tegen de 30 cm.

Van de wind vrijwel geen last gehad achter het grote hoge duin/dijk

Weer een mooi ochtendje gehad aan het zilte nat dus.

Hopelijk neemt de wind een beetje af zodat we in de vakantie toch nog eens het zand onder de voeten mogen voelen ;)

Op de terugweg nog langs Wesdijk hengelsport in Barendrecht gereden want die zou volgens een bericht hieronder 20% korting geven op heeeeel veel artikelen,en dat klopte!!

   

 Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiskekees Reijngoudt=== Maandag 22 december 2014 ===


Gisteren gaan kerstvissen in Dishoek. Gevist vanaf 16u (afgaande tij). Vis vanaf de eerste worp.

Alles bij elkaar 30 vissen gevangen waarvan 23 mee. De vangst bestond merendeel uit schar, maar ook wijting en meuntjes kwamen boven.

Wel veel wind en golfslag dus moelijk zichtbare beten, en bij laagtij lastige kleirand waardoor je moet opletten om je materiaal te verliezen.. Leuke avond gehad!Bart Tambuyzer=== Maandag 22 december 2014 ===


Hallo allemaal,

Gisteren (zondag 21e) vanwege windrichting en windkracht gezeten op de landtong Rozenburg achter gebouw RWS. Daar aangekomen aangesloten bij de al aanwezige enthousiastelingen. Eerste berichten waren erg somber, maar uiteraard gewoon optuigen en inwerpen. De koffie was goed, de meegebrachte boterhammen ook en dit waren dan ook direct de enige lichtpuntjes.... Met zo'n 15 visser met toch gemiddeld twee hengels de man in totaal 5 scharretjes gezien die zo waren weggezwommen uit Madurodam...Dit schreeuwt uiteraard om revanche, dus hopelijk snel weer wat aangenamer weer.. ;-) 

Vissuh!Sascha=== Zondag 21 december 2014 ===


Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van 2014 van WsV-Reimerswaal .

Ondanks de harde wind , windkracht 7 tot 8 , pal op de snuit, kwamen er toch nog 15 senioren en 14 junioren naar Waarde 14. Geweldig! De EMTÉ uit KRUININGEN had voor deze wedstrijd de prijzen verzorgd waardoor iedereen met een heerlijk stuk vlees naar huis ging .

De vangst was matig , hoofdzakelijk meuntjes , wat botjes maar toch ook weer twee gulletjes . Ze zitten er dus wel , ook op de ondiepere plekken bij Waarde .

Kees Schouten wist de wedstrijd te winnen met 119 cm. vis gevolgd door Gijs Kok met 71 cm.

De kampioenen 2014 waren ook bekend en wel bij de senioren Joost de Dreu en bij de junioren Corwin Wiskerke .

De eerste wedstrijd van 2015 staat gepland op 10 jan. bij het speeltuintje Zoutelande.

Namens WSV-Reimerswaal wil ik alle lezers, lezeressen , redactie en schrijvers van Zeevisland hele fijne Kerstdagen toewensen en een heel goed en visrijk 2015.

Met vriendelijke groet,E. de Rooij=== Zondag 21 december 2014 ===


Hallo allemaal,

Vandaag even mijn nieuwe hengel uitgetest in de Europoort. Eerst weer, zoals altijd, puik aas gehaald bij Rinus - Eagle Hengelsport. Rinus, wat zeggen we ook weer in goed Nederlands?  It's lonely at the top! Reuze bedankt voor weer een jaar uitstekend aas. Eerst naar het Calandkanaal bij het -voormalig- cross-terreintje, waar nu borden staan: verboden voor alle motorvoertuigen en ik weggestuurd werd door de havenbeveiligingsdienst. Dus maar een ander plekje gezocht met een beetje beschutting. Daar aangekomen eerst mijn oude getrouwe Grauvell Vertix Influence opgetuigd en in geworpen en toen rustig mijn nieuwe Grauvell Vertix Diamond klaar gemaakt voor het zware werk. Deze hengel is volgens mij nieuw op de Nederlandse markt (ik was hem nog niet eerder tegen gekomen in winkels of internet) en Wesdijk in Barendrecht (waar ik speciaal naar toe ben gegaan voor zijn "einde jaars actie"), moest de dozen van de nieuwe levering nog uitpakken. De hengel is dun, strak, lichtgewicht en heeft een versneden top met kleine oogjes, speciaal voor gevlochten lijnen of heel dun nijlon van maximaal 22/00 bv - van Trabucco met 6,7kg sterk genoeg. Vergeleken met mijn Influence weegt deze hengel beslist niet meer dan alleen het onderste deel van de Influence. Nou, als je denk dat het werken wordt met zo'n hengel heb je het mooi mis; lichtgewicht en een lichtge pigbit molen er op hem je een uiterst handelbare combinatie. De inhaalsnelheid van je molen is minder belangrijk dan spoelen waar je je gevlochten lijn tot het uiterste randje op op kan spoelen. Eerst maar eens een worpje uit het losse handje, die al ver genoeg kwam om tien minuten later, na een rammeling op de top van jejewelste, met mijn eerste schar van de dag beloond te worden. Daarna langzaamhand meer kracht opbouwen en meer gaan smijten. Helaas belette een zeer stevige wind dwars over het standje om superworpen neer te leggen, maar uiteindelijk 150 gr  +120 mtr ver gooien bij wk 5 dwars en beaasde lijnen, vind ik zeker niet slecht. De trouwe Grauvell Vertix Influence kon dit net niet bij benen, ondanks dat ik aan deze hengel aan geruime tijd gewend ben.

Na een zeer plezierige vissessie van 08:30 tot 14:00 uur zeer tevreden ca 40 vissen gevangen, waarvan 12 scharren (8 van het neem-mee-naar-huis-formaat van +25 cm) meer dan 20 wijtingen die allemaal mooi dik waren, maar ook even mooi net een paar centimetertjes te klein plus een stuk of 5-10 steenbolkjes die allemaal wat aan de kleine kant waren. Ik heb gevist met 2 dwarrellijnen 35cm en haaK LS 5013F nr 2. Deze dwarrellijnen heb ik naar elkaar geclipt, zodat er maar een hap aas op je lijn zit, zo is het net of je maar met 1 haak vist. Ik zal proberen het kort uit te leggen. Zet in deze vlgorde op je staande lijn, een sleeve,  kraaltje, warteltje, kraaltje, sleeve, haakclip, haakclip ondersteboven, sleeve, kraatje, warteltjer, kraltje, sleeve.

Zet de onderste combinatie vast op de plek waar je ze wilt hebben. Monteer hier op je haaklijn en hang deze in de haakclip met een beetje spanning er op. Zet de ondersteboven haakclip tegen de ander haakclip aan. Monteer je 2de haaklijn op je warteltje. Schuif nu je 2de setje sleeve, kraaltje etc naar boven zo dat je 2de haaklijntje licht onder spanning staatg zonder dat de haakvlip verschuiift en knijp nu de sleeve op de lijn. Sluit de staande lijn af met een lus of bij vorkeur met een grote wartel (nr 2.)  Dit geeft absoluut minder weerstand dan losse haaklijntjes, dus is heel goed inzetbaar bij slecte omstandigheden of wanneer het echt van ver moet komen. SUCCES en geef je vangsten eens door op Zeevisland.com 

Ik weet een ding zeker; deze nieuwe hengel gaat mee met al mijn wedstrijden. Om er de wedstrijden mee te gaan winnen? Welnee, daar moet je in de eerste plaats voor kunnen vissen, maar zo'n hengeltje als dit draagt toch wel een aardig steentje bij en vergroot zeker het visplezier.

Ik sluit dit jaar af als een gelukkig mens. Niet enkel door deze hengel hoor, maar omdat ik in de gelegenheid ben om meer dan 60 x per jaar te gaan vissen al dan niet met fijne maten en al dan niet met aardige vangsten. Ik hoop ook het nieuwe jaar als een gelukkig mens in te mogen gaan en daarom wens ik iedereen ook prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling. Denk hierbij aan vingertopjes, ogen en trommelviezen en dan komt het allemaal wel goed. Ik denk het weekend na de Kerst nog een keertje te gaan vissen, maar dan in Zeeland met iets minder wind dan nu.

Allemaal de groetjes en tot aan de waterkant.

Jan Romeijn,

Lid HSV de Krabbe, Burg-Haamstede Jan Romeijn=== Zondag 21 december 2014 ===


Vanmorgen vroeg uit de veren . Net zoals vorige week nogmaals proberen de gul te verschalken maar nu rond lw.om 5h lagen beide hengels in het zilte op het strand tussen Vlissingen en dishoek. Aas was wederom diepvriestappen en pijlinktvis.had de indruk dat het er ondanks lw en redelijke worpen toch nog te ondiep was voor mr gul dus ook vandaag niet gezien.buiten meun ,ondermaatse wijting toch nog een 8 tal mooie vette scharren weten te verleiden op,de grote haken! Een uurtje na lw gestopt omdat wind pal op kop stond en er niets meer te vingen viel buiten vuil,restjes draad etc...wind begon ook redelijk aan te wakkeren.al bij al leuk gevist .Erwin=== Zondag 21 december 2014 ===


vrijdag plaats rithem 1 wijting 

zaterdag plaats buitenhaven veel kleine wijting en 5 mooie maatse scharren

zaterdagnacht wijting/schar en 2 meutjes verder weinig bijzonders behalve dat de wind lekker weg wasmichel=== Zondag 21 december 2014 ===


GP ter Heijde

Zaterdag deden we de laatste wedstrijd van dit jaar, deze keer weer gewoon met de volledige bezetting van 6 man. Het zou een strandwedstrijd worden, maar werd ivm de wind (west 6 / 7) een landtongwedstrijd. Er waren 110 nummers uitgezet waarvan er 90 bezet waren, ik mocht naar A 21. Blijkbaar had men de nummertjes midden in de nacht uitgezet en niet opgelet voor obstakels want ik kwam terecht pal voor de groene paal tegenover de Stenaline. Dat maakte de keuze voor de te kiezen vismethode gelijk wel een stuk eenvoudiger, feederen is daar niet mogelijk ivm de steenstorten, verweg vissen was niet mogelijk ivm de groene paal. Links en rechts van me geen lege nummers maar gewoon bezette nummers. In de aasbak pieren, slikken witjes, mesheften, tappen en zagers. Achter in de auto nog wat hele zware bootklapankerlooien.

De eerste worp resulteerde bij mijn buren in een vastloper en bij mij in een schar van 24. Bij de volgende worpen was er ook bij mij alleen nog n wapperend stukje vislijn en verloren onderlijn. De vangerij was op de hoge nummers van het A vak maar minimaal, de meeste vis werd natuurlijk gevangen op de lagere nummers van het vak. De vangst bestond in hoofdzaak uit bolken en scharren, met nog wat gulletjes, botten en wijtingen. Halverweg de wedstrijd kon ik nog een stukje waterwegbodem vinden zonder obstakels en kwamen de onderlijnen ongehavend, maar nog met onaangeroerd aas terug. In het laatste uur van de wedstrijd zorgde de bulderende getijstroom ervoor dat er geen enkele lijn meer terugkwam en hield in het voor gezien. Gelukkig was ik van nul af geraakt en dat was prettig voor het teamresultaat. De andere teamers hadden ook vis, Marcel, Rudy, Dennis en Herbert visten zich bij de beste 10 van hun vak, ondergetekende en Wim vielen daar net buiten. Van de 90 deelnemers waren er nog 25 zonder vis.

Ook bij de teams vielen wij net buiten de prijzen. De mannen van Team Schouwen deden het beter, die werden 2e bij de teams en visten zich ook individueel in de prijzen.

Komende weken lekker vrij vissen ivm de kerstvakantie!!

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 21 december 2014 ===


vandaag naar blankenberge weesten vissen vanop golfbreker / strand  buiten 1 hele mooie schar geen vis gezien

maat kenneth had één wijting van 30 cm

triestige bedoening

vang zejeffrey=== Zondag 21 december 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vrijdag avond voor het eerst meegedaan aan de competitie van Eef en Ineke Hoek van Hoek hengelsport. Ik was rond half zeven bij maatje Herbert en nadat we Nico hadden opgepikt gingen we naar Oudorp. Praatje pot,een bakkie leut en de slikkies ophalen. De stek zou in eerste instantie de Waterweg zijn maar werd veranderd in het Callandkanaal achter de schotten ivm de harde wind. Ik stond op 23 en Herbert op 24 en Nico op 25. Cees Steijl stond links van me op 22. In de aasbak zaten piertjes en slikkies. Om negen uur klonk de toeter en rond de 30 onderlijnen gingen het water in. Al vlug stonden de toppen te rammelen maar wat ik ook probeerde qua afstand ik kreeg ze niet te pakken. Uiteindelijk had ik er maar drie. Terwijl Herbert er 17 had dus ergens heb ik iets gemist. Om één uur was het afgelopen en na een sapje en de meting zijn we op huis af gegaan. We hadden immers nog een wedstrijd voor de boeg. 

Zaterdag stond de Grand Prix van Ter-heijde op het programma, het was dus een kort nachtje maar ach,het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Om negen uur waren we op de picknick plaats op de Landtong tussen de Waterweg en het Callandkanaal. Lies was zo vriendelijk om onze kaarten mee te nemen waarvoor dank, dus dat scheelde ons een rit naar Ter-Heijde. Normaal wordt er op het strand gevist maar omdat er zo'n puist met wind stond zijn ze uitgeweken naar de Waterweg. Dat betekent dus grote kans op materiaal verlies en dat is ook wel gebleken. Ik stond op B 21 met links van me Peter van der Kuil en rechts een 'slaper'. (Lege plek). Om tien uur was daar het signaal en konden we van start. Na een twaalf tal minuutjes maar is draaien en warempel een gulletje van 20 cm had het piertje/slik gepakt. Nog maar is proberen. Helaas tweede draai geen vis, derde draai geen vis, vierde draai vast, vijfde draai vast,zesde draai vast. Dat ging door tot een uur voor tijd toen kon ik er nog vijf keer uit komen en had vier vissen. Je begrijpt wel dat ik niet heel gelukkig was. Uiteindelijk heeft het me aardig wat lijnen gekost maar bovenal verloren vistijd. Al met al kon ik de schade beperken tot een 8e vak plaats en een 37e plaats overall. Niet goed maar ik heb gedaan wat ik kon. Met het team zijn we 5e geworden. Voorlopig was dit de laatste wedstrijd van het jaar. 

Ik wens iedereen fijne dagen en een gezond en visrijk 2015..

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 20 december 2014 ===


Zaterdag rond 18.00 gaan vissen bij de banjaard. Ik wou eigenlijk bij zoutelande maar i.v.m. de wind dacht ik dat het beter was om bij de banjaard te gaan.

Nou dat bleek niet te kloppen want de wind was west kracht 6 dus vol op kop,moeilijk ingooien en lijnen werden door de golven schuin naar de kant getrokken.En het iritantste was nog dat ik constant vast zat,drie keer een paar meter opgeschoven maar ik zat elke keer vast.Weet iemand hoe dit komt? ik zat ongeveer 200 meter van af de stormvloedkering.Is hier net het strand opgehoopt of zo?Ik ben er denk ik 10 jaar geleden voor het laatst geweest en toen had ik hier geen last van.Volgende keer ga ik maar weer op walcheren,en met wat minder wind want dit schoot ook niet echt op.O ja ik ving 1 grote schar,als aas had ik zeepieren.laag was het rond 1900 uur maar ik ben om 20.00 uur al naar huis gegaan.maakt niet uit in ieder geval lekker uitgewaaid en nieuw koplampje getest en dat beviel prima!

groet en vang ze!

Gert udenmeyergert udenmeyer=== Zaterdag 20 december 2014 ===


Zuidpier ijmuiden veel wind haven3 dan maar even. 1 puitaal en 1schar. 2vissen meer dan vorige week op de pier. Doe toch maar even wat minder wind,misschien helpt dat nog wat.

Dat word even wachten 14daagse voorspeling veel wind. Ik ga wat vis vragen aan de kerstman.

Fijne kerstdagen. Groetjes martijn.martijn hoogkamer=== Zaterdag 20 december 2014 ===


Afgelopen avond weer eens Zoutelande aangedaan, gevist 2uur voor laag, 2uur na laag, ondanks de stevige wind

toch nog een aantal vissen gevangen. Beiden hadden we rond de 16 stuks, voornamelijk schar en wijting. Beet zat er redelijk in, wijtingen waren net aan de maat, paar kleinere zwemmen weer.

Binnenkort weer eens proberen, hopelijk met wat minder wind.

Grt,

Daniël en Bert

Hsv de goudkarperDaniel=== Vrijdag 19 december 2014 ===


Vrijdagavond Raversijde (B) LW 17.30u, NW wind, 6 beaufort, 4 wijtings (mini) en dan opkrassen.

Te veel wind, 1 topoog stuk, en niet mogelijk om iets te vangen of te vissen. Volgende keer beter. Deleu Kevin=== Donderdag 18 december 2014 ===


Hallo medevissers,

vandaag donderdag nog eens gaan proberen in de kom in terneuzen gevist 2u voor laagwaterw tot 2u30 met opkomend water

resultaat 2 kleine zeebaarsjes zwemmen terug anders niet gezien op al de tijd

groetjes

DavyDavy=== Donderdag 18 december 2014 ===


Maandagnacht gevist op het strand van Blankenberge , krankgetij , dus niet zo'n hoge verwachtingen , de zee was nog wat onstuimig van de dag ervoor , totale vangst was 8 gulletjes tussen de 40 en 52 cm , 17 wijtingen , nog een aantal ondermaatse teruggezet , ook nog 8 grote scharren. gevist met twee hengels met tweehaaks geclipte onderlijnen met haken nr 1/0 . Als aas strandwormen en mesheften . Mooie nacht gehad , zo zie je maar dat je met doodtij soms ook goed kan vangen , de vis moet er natuurlijk ook wel zitten .

grtz Kris B=== Woensdag 17 december 2014 ===


Hallo medevissers,

Woensdagmiddag gevist van 14.30 tot 17.30 uur op het nollestrand. Prima weer, 10 graden, niet teveel wind en af en toe zelfs de zon nog even gezien. Het getij was jammer genoeg niet geweldig, het water liep niet ver terug. Gevist met 1 hengel met als aas alleen vers gestoken pieren. Gewisseld tussen onderlijn met dwarrellijnen en onderlijn met afhouders. Direct bij aanvang een paar mooie rammels op de top maar toch de vis niet gehaakt. Ik vermoed wijting die ondanks haakje 4 toch het aas kon stelen. Daarna een leuke schar gehaakt, in totaal een stuk of 11 vissen gevangen. 2 trekken met een doublet en 1 trek mat alle haken bezet met vis. 3 scharren voor de pan mee, kleine schar/zeebaars/wijting teruggezet. Volgende week zal het beter zijn, meer stroming, meer en grotere vis hoop ik.

Vis ze,John=== Woensdag 17 december 2014 ===


Goedemorgen,

Afgelopen maandag gevist omgeving Westduin. Van ca. 12.00 tot15.30 uur. Goed weer, de wind viel mee. Aas gezouten en verse pieren . 4 hengels, en nu komt het... Geen beetje gezien, nou ja eentje dan, een scharretje... Mijn maat had een klein scholenbaarsje en bij opkomend water een bot... Dus, met doodtij zit of de vis erg ver weg of ze zitten er gewoon niet. Nog een collega visser gesproken, en die ving ook heel weinig... Terwijl een week geleden hier veel grote scharren ( +30 cm.) gevangen zijn... Volgende keer meer succes..

Groet BenB. Sorgedrager=== Dinsdag 16 december 2014 ===


Dinsdag middag van half 2 tot half 5 gevist bij het speeltuintje Zoutelande ! Windkracht 4, moeilijk om ver genoeg te werpen, ook weinig stroming ivm. doodtij, desondanks 8 scharren 1 ondermaats zeebaarsje en 6 wijtingen gevangen, aas oude pieren van zaterdag en diepvries tappen, 3 lijnen verspeeld aan de kleibanken!!Adriaan=== Dinsdag 16 december 2014 ===


Vandaag nollestrand geweest

Om 12.00 uur aanwezig om12.30 eerste lood het water in 

Mijn collega ving de eerste schar tegen 13.30 hij moest ze wel van ver halen t was namelijk dooi tij en 

Dat is niet geweldig tot 16.00 uur gevist in totaal 4 char een wijting gevangen  maar lekker ff erruit geweest en volgende week nieuwe ksnsen en beter tij dus laat ze maar komen dag 

Groet frankfrank=== Dinsdag 16 december 2014 ===


Maandag met mijn vader gevist aan de boulevard in Vlissingen. Heerlijk visuitje: goed weer, mooie luchten, goede vangst en geen last gehad van de zandzuiger. Gevist met pieren (vers en gezouten), tappen, inktvis en zagers. De zoute pieren deden het goed. Uiteindelijk het beste gevangen met afgaand water. Eerste worpen leverden meteen vis op. Totale vangst: 11 scharren, 4 wijting en 1 gul. 1 schar en een meun retour, net als twee Noordzeekrabben. Met opkomend water wel lastgehad van de kleirand onder water. Ben benieuwd naar tips hoe je daar goed op vist zonder lijnen te verspelen. 'Zeeland blijft een mooie visprovincie' aldus een Zeeuw die in de Maasstad is beland.Martijn=== Dinsdag 16 december 2014 ===


maandag gevist aan de papegaaienbek begonnen om 3 uur gestopt om 22.00uur vangst 12 maatse scharren en een 40 tal onder maatse wijting die hopelijk weer zwemmenton schilperoort=== Dinsdag 16 december 2014 ===


SPRO supertrots op prestaties teamleden
“Onze jongens van het Spro-kustvisteam vissen dit najaar de sterren van de hemel. Zowel aan het strand als op de boot rijgen ze op dit moment de prijzen aaneen”. Aldus Nicky van Rixel van SPRO. Hoofdpersoon in de successtory is op dit moment zonder twijfel Arjan Rijnberg. Hij werd begin november niet alleen Nederlands kampioen kustvissen, maar ook in de topcompetities bootvissen en kustvissen was hij één van de smaakmakers. Zaterdag 13 november bereikte Arjan een nieuw hoogtepunt in zijn carrière, door de topcompetitie kustvissen op zijn naam te schrijven. In zes wedstrijden, verdeeld over twee dagen, werd hij onbedreigd eerste van de vijftig sterkste kustvissers van Nederland. Dat is geen toeval! Met de andere jongens van het team wordt er voor elke wedstrijd intensief getraind en speciaal voor de finaledag werd het Noordzeekanaal, bij IJmuiden, goed verkend. Hier werd namelijk gevist, omdat de stormachtige wind het vissen op het strand onmogelijk maakte. Het team ontdekte dat er in dit kanaal, waar nauwelijks stroming staat, gevist moest worden met “dikkere lijnen”. Op de molens werd 35/00  Super G-line van Gamakatsu gezet en ook de zijlijnen hadden dezelfde dikte, maar daarvoor koos  Arjan voor de onderwater praktisch onzichtbare Norway-sealeader, die vanaf dit jaar ook in dunne diameters (18 t/m 35 honderdste) verkrijgbaar is. Een soepele lijn, met hoge knoopsterkte. We laten Arjan aan het woord: “De dikkere hoofd- en zijlijn vangt op deze manier toch dat klein beetje getijdenstroming en verleidt de vis tot azen. Vooral de botten konden mijn slijkzagers en witjes niet weerstaan en dat was de basis van mijn succes!” Natuurlijk kon Arjan ook in het Noordzeekanaal weer optimaal gebruik maken van zijn FFWD Tidal Wave hengel, een krachtige strandstok met goede beetregistratie, met daarop de ZA Powercaster HS 7000. Een sublieme combinatie …………. Met het winnen van de topcompetitie mag Arjan goede hoop hebben, dat hij volgend jaar november mee mag doen aan het wereldkampioenschap kustvissen te Portugal!                                                                                                

Meer successen
Maar het succes van het kustvissen was een kers op de taart, want amper één week eerder behaalde Arjan de derde plaats op de topcompetitie voor bootvissers. Met dat resultaat gaat hij al zeker naar het wereldkampioenschap bootvissen in Ierland, want die selectie is al door de bondscoach bekend gemaakt! Óók dit succes mag er zijn, want dit najaar liet Arjan zien, dat hij tot de beste bootvissers van Nederland behoord. Teamlid Eric Goossens plaatste zich in deze hele sterke competitie voor deelname aan de “Meerlandeninterland”. Eric en Arjan gebruiken op de boot een 3.00 meter lange hengel uit de nieuwe Drifter Nibbletipserie, een hengel met “ruggegraat” en uitstekende beetregistratie. Daarop bijvoorbeeld een Zaltarc Heavy Duty Tuff-body 7000 molen. Een niet te overtreffen bootset! Maar om te vis te landen worden altijd de onovertroffen Gamakatsu haken LS 5013 of Worm 36, maat 2 tot 4 gemonteerd. Stevige haken, die het aas netjes op de haak houden, zelfs bij krachtige worpen. Jan Hennekam en Remi Lindhout tenslotte verhoogden de feestvreugde bij het team door zich in de topcompetitie kustvissen te plaatsen voor de interland met België en Engeland. Prestaties waar SPRO trots op is en dat bleef niet alleen bij ons onopgemerkt! In het eerste nummer van “Zeehengelsport” in 2015 daarom een reportage over ons succesvolle team, dat intussen al meer dan 20 jaar aan de weg timmert!!!!!

    Het SPRO team=== Maandag 15 december 2014 ===


Net terug van de noordpier wijk aan zee. Begonnen met hoog water. Gevist met pieren en mesheften. Eerste worp was meteen een klein gulletje. Vervolgens draaide de wind en trok wat aan. Nog een bot gevangen en verder was het helemaal niets. Beide vissen zijn weer aan het zwemmen. Voorlopig even niet vissen, masr wachten tot de wind er wat uit is. Andere vissers gesproken hadden ook niet veel. Waar is de vis gebleven.fran=== Maandag 15 december 2014 ===


Afgelopen zondag in de Waterweg 50 pieren weer laten kennis maken met het zilte water. Zo ver ik kon kijken geen andere visser te zien. En dit met zonnig weer! Is niet een erg hoopvol begin. Het eerste ander halve uur geen beetje gezien en de pieren kwamen iedere 15 minuten als nieuw terug op de kant. Vervolgens kwam er gelukkig een groepje gul langs zwemmen, wat resulteerde in 2 gulletjes van 45 en 50 cm. Ook nog 2 gemist doordat ze alleen maar beten in haakjes 4 aan dunne sneutjes (platvis onderlijnen) en de grovere jojo links lieten liggen. Kortom na een 2.5 uur de spullen weer ingepakt met het laatste daglicht en blij dat ik toch gegaan was.jaco=== Maandag 15 december 2014 ===


Zaterdagmorgen 13 December vroeg verse pieren gehaald bij Eagle en samen met “Jonge Willem” doorgestoomd naar hoek Beerkanaal / Hartelkanaal. Daar aangekomen met afgaand water onze hengels te water gelaten. Direct actie van veel wijting pubers…Konden dus allemaal weer terug. Wind begon rond 12 wat aan te trekken (zw), dus besloten om de beschutting van de Dintelhaven op te zoeken..Binnen 3 minuten lag de eerste en wat later bleek de enigste schar uit de Dintelhaven op de kant. Zijn familie en vriendenkring bleek helaas niet thuis te zijn.. Zondag morgen het restantje pieren opgevist op de landtong (Rozenburg) achter het gebouw van RWS, direct naast de ponton plaats genomen. Wederom afgaand water (het was niet anders), maar ook hier genoeg actie bij een schitterende opkomende zon....Wat een zicht zeg.. W

at Bolk, schar en een deurmat van een Bot gevangen en een maatse Gul wilde ook nog graag mee naar huis.. Een standaard opruimrondje langs de kant leverde weer verrassende vondsten op. Complete onderlijnen (nog bedankt!), minder complete onderlijnen, een molen zonder spoel, gruwelijk veel stukken nylon en verder veel bekertjes en zakjes etc. Als je het mee naar de waterkant kan nemen, kan het toch niet veel moeilijker zijn om het ook weer mee terug te nemen toch? Er staat een container bij de parkeerplaats..Komop luitjes, zoveel moeite is het allemaal niet.. Tevens nog een stuk gevlochten lijn tussen de stenen gepeuterd met 200 gram lood eraan en een nog levende zwarte grondel. Mocht je je afvragen wat er aan zat voordat je vast zat… /

Grsascha=== Maandag 15 december 2014 ===


Beste Zeevislanders,

Zondagavond de spullen gepakt om samen met Badinho het Europoortgebied onveilig te maken. Eerste plek bij de oude maas was helaas bezet. Volgens de bezetter was het echter niet best: hij had op 6u tijd drie kleine botjes gevangen. We besloten dan ook door te rijden naar de landtong. Hier kwamen we wat meer vissers tegen, maar ook hier waren de vangsten niet best. Uiteindelijk een plekje gezocht naast de kering met de wind in de rug. Een oude slanke pilker van 120 gram zonder haken eraan om de bodem een beetje te onderzoeken. Het leek niet heel vuil, al zat er wel een aardige rand op een meter of 70. Hengels beazen, ingegooid en wachten maar. Het bleek een lange zit. Toen de vloed erin kwam een beetje genoteerd, maar de vis belandde in de rand. Vervolgens niks meer. Het enige hoogtepunt kwam van twee flinke containerschepen die precies tegelijk de kering passeerden waardoor er een gigantische maalstroom op gang kwam. We waanden ons even in een wildwaterpark.
Na de tweede keer lijn in de rand hielden we het voor gezien. Er zaten genoeg grondels, garnalen en andere aasstelers om de haken binnen 10min schoon te poetsen, maar vis hebben wij niet gezien. Ook bij de vissers die wij nog gesproken hebben was het niks meer. (overigens scheen het tijdens de storm afgelopen week een stuk beter te zijn) Wij zijn daarom lekker vroeg naar huis getogen. De pieren worden ingezouten voor een volgende keer, want als ik de berichten mag geloven vang je daar net zo goed aan als aan verse.

Groeten & vang zeRagnar=== Maandag 15 december 2014 ===


Zuidpier zaterdagavond. Nu niet voortijdig afgesloten zoals vorige week. Gelukkig,  hoewel dat altijd spannend blijft. Er waren ook nog zeepieren dus op naar de gullen. Zuidwestenwind, HW om 2015 uur, dus dat moest goed gaan komen. Om 1800 begonnen. De 1e worp direct een leuke gul. Dat leek dus helemaal goed te gaan komen, maar verder geen gullen(beet) meer gezien! Een uur na HW ving ik een enorme bot en een enorme schar en ik begon nu scharrenbeten te krijgen, maar door de grote haken, bleven het bij aanbeten. Geen zin meer om nu nog op scharren te gaan vissen, dus ingepakt. Dat viel dus even tegen. Eindelijk goede omstandigehden, laten ze het afweten.....Maar goed het blijft vissen en wie weet zwommen ze wel wat verder uit de kust door de storm van vrijdag.

Rene SehrRene Sehr=== Maandag 15 december 2014 ===


Toch nog effe geprobeert, de noordpier op met ingezuiten zagers en pieren. Was al heel rustig aan de pier ik denk totaal 6 vissers. Ben naar de kop gelopen, heb daar en mooi plekje ontdekt, tussen de blokken, geheel uit zicht en ik heb daar tot nu toe nog geen lijntje verspeelt. Ik was er rond 18.0, net na laag water. Helemaal niks geen krap geen vis geen meeuw. Erug harde wind en harde ruwe zee. Ik heb een waadpak aan maar op een gegeven moment ben ik toch maar weer naar de auto gegaan, nog even bij  de parkeerplaats geprobeert maar de vissen zijn weggetrokken voor de kerst en komen in januari weer terug..ik dus ookRene, Hoofddorp=== Maandag 15 december 2014 ===


Zondag naar Cadzand gaan vissen. Bij laag tij veel kleine vis gevangen ( scharren en wijting) en terug gezet. 3u na laag tij waren de andere vissers weg. Had al meer dan een uur bijna geen echte beet meer gezien.

Tot ik begon grootte dikke scharren te vangen. 5 mooie dikke scharren mee naar huis.Christophe=== Zondag 14 december 2014 ===


Dagje NZK

Zaterdag nog een visdagje zonder hengels gedaan. Met Johan en Wim naar Wijk aan Zee gereist, daar troffen we ook Marcel en nog 47 andere deelnemers van de tweede Topcompetitiedag. Ik was mee als pakezel voor Johan, en tussen de bedrijven door nog als mental coach voor Wim en Marcel. Deze 2e TC dag had eigenlijk aan het strand bij Wijk aan Zee moeten plaatsvinden maar door de voorgaande storm had men voor een andere locatie gekozen. In plaats van auto in de duinen parkeren en kilometers maken door het mulle zand hadden we nu eens wat anders. Door het dorp Velzen Zuid, rondje linksom de kerk, aan de rand van de woonwijk auto parkeren (let op de verkeersborden daar??) en vervolgens 100 meter door hondenuitlaatgebied wandelen en we stonden aan het Noordzeekanaal. N beetje bijzondere locatie voor een zoute wedstrijdvisser. Staande tussen de prullebakken en zitbankjes in een parkje, aan een kanaal zonder getij en zonder stroming, aan een water wat volgens de lijst van viswateren eigenlijk tot de binnenwateren behoord. Gelukkig had SportvisserijNederland een algemene ontheffing geregeld zodat ook wedstrijdvissers zonder (zoete) VISpas de wedstrijd konden uitvissen zonder vergunningsproblemen. De local heroes hadden het over tempovissen waarbij er minstens bij elke draai twee of drie maatste wijtingen gevangen moesten gaan worden, met tussen de bedrijven door nog wat maatse gullen, grove steenbolken met n incidentele bot.

 

Om half negen de eerste wedstrijd, Johan halverwege in het B vak, Marcel op de kop van het A vak, Wim halverwege in het A vak. Toen ik bij Marcel kwam buurten bleek hij naast de echte Willem Louwman te zitten, kon ik die ook eens in het wild bezig zien. De vangerij bestond er uit een paar grove steenbolken, wat 30+ wijtingen, spieringen en in hoofdzaak grote botten. Als klap op de vuurpijl ook nog een paar tongen. Na twee uurtjes ging de toeter en moesten we constateren dat geen van de drie vismaten echt goed gescoord had. 

   

Voor de tweede wedstrijd moest er een stukje verkast worden richting de pont. Marcel en zn buurman Willem Louman hadden een makkie, hun steknummers uit wedstrijd 1 aan de kop van het A vak vielen samen met hun steknummers aan het einde van het B vak van de 2e wedstrijd. Dus die hadden dubbel pech want ook in deze 2e sessie zat er weinig vis op hun stek. Wim deed het goed in deze sessie maar Johan kon bijna op de kop van het A vak nauwelijks vis vangen terwijl zn buren in de dubbele cijfers zaten. Ook in deze sessie bestond de vangst in hoofdzaak uit grove botten aangevuld met een paar scharren, bolken wijtingen en een zeebaarsje. Danny Goosens viste zich er de stoom uit zijn oren.

        

Voor de derde sessie weer terug naar het parkje, en hier kwam Wim op zn steknummer van de 1e wedstrijd terecht, Marcel tegen het hek van de Velzertunnel aan en Johan naast het vrije stuk bij de woningen. Marcel en Wim vingen onvoldoende vis om goed te scooren maar Johan viste zich in de dubbele cijfers en bracht zn buurman in volledige vertwijfeling.  Ook hier bestond de vangerij in hoofdzaak uit botten die soms in draaien van 2 en 3 op het droge kwamen. Net voor de schemering werd ook de 3e sessie afgeblazen en konden we de spullen weer opbossen. Rond zeven uur was er een uitslag en bleek dat het klassement flink op de schop was gegaan. Winnaar werd Arjan Rijnberg, gevolgt door Wibo Boone en Rob Punslie. Marcel en Johan zakten terug in het klassement, maar Johan bleef nog net in de top 20 hangen. Wim viste constant maar bleef hangen op de tweede pagina van de uitslag.

   

Afgezien van de resulatenen van de (oud) teamers was het een mooie visdag.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Zondag 14 december 2014 ===


Vandaag onze laatste wedstrijd van dit seizoen gevist .

De locatie dit keer het Calandcanaal voor de kering.

Bij onze club t ,Schieterertje uit de Fijnaart waren er 2 die vandaag uit moesten maken wie zich kampioen 2014 kon noemen.

Met allebei evenveel punten in t klassement kon het een spannende dag worden.

Het was best fris , wind die kou aanvoelde omdat het gevroren had en schuin op ons bolleke stond.

later brak de zon door en werd het wat aangenamer.

Er is een redelijk visje gevangen, van allerlei soort.

De dagwinnaar was Peter Tak, de alover winnaar van 2014 is Benny Frijters geworden omdat zijn naaste concurrent het vandaag af liet weten.

Al bij al een mooi visjaar geweest.

Volgend jaar staan er weer 9 wedstrijden op de agenda, de eerste al op 11 januari.

gr ger lips ger lips=== Zondag 14 december 2014 ===


Vandaag wezen vissen ergens bij de plek vijgeter genaamd, 2 hengels aas zelf gestoken pieren groot, mijn rug is versleten zo diep zitten ze.

Vangst 5 grote scharen enkel met opkomend tij gevangen, zwemmen weer, wind was aan de sterke kant 6??? was heel erg koud????

vang ze allemaal, volgende keer proberen aan de Belgische oostkant gullen vangen???????

Groetjes JohnJohn Marijs=== Zondag 14 december 2014 ===


afgelopen vrijdag 12-12-2014 plaats delict boulevaard in vlissingen met kevin ,michel en ferron vangst bestaand uit schar,wijting en wat meutjes leuke visserij midden in de nacht 

wij waren de enigste op deze avond

nu vandaag zondag koud geen vis gezien maar ook maar even 2 uurtjes geweest

dan onze dank aan hengelsport jan peter ivm het goede aas wat hij met wat moeite had kunnen regelenmichel=== Zondag 14 december 2014 ===


Zaterdag van 13:00 t/m 16:00 en zondag van 9:00 t/m 12:00 gevist op Duindamseslag (Noordwijk). Helaas wederom niets gevangen (op wat zeesterren na). Gevist met pieren en mesheften en gezouten zagers. Ik heb ook nog wat mesheften van het strand geraapt en in de vriezer gedaan. Er lagen er meer dan genoeg op het strand. Ik heb gevist met dwarrellijnen, paternosters, jojo, pennel-rig het mocht allemaal niet baten (het lukte ook niet echt om ver te gooien)Marco=== Zondag 14 december 2014 ===


Beste Strandvissers

Ik heb zaterdag gevist aan de Baaiweg Westkapelle van 10:00 t/m 15:30  nu het nog kan,maar er was behoorlijk golfslag maar heb toch nog wat gevangen en dat zijn 4 scharren en 2 botten(1 bot terug) en 1 wijting(terug) en 1 zeebaars(terug),het was niet veel maar toch beter als niets,volgende keer beter maar niet hier denk ik maar aan een ander walchers strandy=== Zondag 14 december 2014 ===


Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale actie's, kortingen of andere leuke dingen. Wij versturen alleen een nieuwsbrief als we iets te melden hebben.

Meld je nu aan en maak kans op een prachtige Penn Sargus II 5000 twv 125,- euro !

http://cordestravel.nl/nieuwsbrief/


Cordes Travel=== Zaterdag 13 december 2014 ===


Hallo ,

Vandaag door diverse wedstrijden was ik noodgedwonen een ander plekje op te zoeken . Eerst naar Domburg gegaan maar de golfen kwamen heel ver het strand op en was het onmogelijk om in diep water te komen. Daarna naar Zoutelanden gegaan , daar aangekomen bleek ik de eerste te zijn op het strand . Deze plek is voor mij onbekend en diverse plaatsen geprobeerd met als gevolg dat ik in totaal 12 onderlijnen verspeelt heb. Gelukkig kwam ik een hele semphatieke man tegen die met een net op garnalen viste , hij heeft me een plaatsje aangewezen waar ik minder vast kwam te zitten , dit heeft mijn visdag gered , als die man dit leest nogmaals mijn hartelijke dank. De vangst was geweldig , totaal meegenomen 46 scharren en 6 hele groote wijtingen .Frank=== Zaterdag 13 december 2014 ===


Vanavond eens strandsessie gehouden te Dishoek.bedoeling was om nu eens doelgericht op de gul te vissen. Dus pulley pennel rig onderlijnen bovengehaald met mega Aascocktail van diepvriestappen en pijlinktvis. En dit rond hw 18h... Slechte keuze bleek, geen gul gezien ! Denk ondanks de verre worpen ik nog niet ver genoeg zat en dus ook te ondiep. Volgende week zelfde scenario maar rond lw S avonds.

Hopelijk dan meer succes , grtzEewin=== Zaterdag 13 december 2014 ===


Vandaag, zaterdag de 13e, aan de Baaiweg geprobeerd.

Vier hengels, korte dwarrel met haakje 4, en verse zagers en pieren.

Weinig beten, en slechts twee kleine baarsjes en een kleine platte.

Alles zag er toch prima uit, met behoorlijke branding.

Tegen de 100 meter en vlakbij geprobeerd. Andere visser was met drie hengels bezig en ook geen vis zien ophalen.

Er voer wel een baggeraar  langs die leek zand te lossen redelijk dicht onder de kust.; na een tijdje buiten geweest te zijn kwam hij nog maar eens langs!

Mogelijk hierdoor wat minder vis aanwezig?

Volgende keer beter.

Groeten uit BredaP. van der Bie=== Zaterdag 13 december 2014 ===


Vandaag naar cadzand geweest het was goed weer, beginnen vissen om 7:30u tot 12:30u vangst was goed.

18 scharren,1 gul en 5 wijtingenFranky Van de Voorde=== Zaterdag 13 december 2014 ===


vandaag op het strand bij Zoutelande gevist. Zeepieren, zoute pieren en zoute zagers leverden allen vis op. Welliswaar klein maar ben heel de tijd bezig geweest.  

Slechts 1 schar bereikte de maat. 26 cm.  Dwarrellijnen haak 4 en 6 gebruikt.  

Ankeren was nodig tijdens het stromen! Was weer lekker.volle maan=== Zaterdag 13 december 2014 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag binnenbocht laag tij. Geen gul niets. Dus toch nog een positief bericht voor de mensen die geen bolken willen. Ik heb nergens geen bolk gezien of gehoord,dus misschien zijn ze weggeblazen. Wel vis gehoord in de haven. Weiting. De pier dus verliep voor sommigen een enkel visje. Ach volgende week hoog tij op de dag. Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 13 december 2014 ===


vandaag naar cadzand geweest om eens te kijken als het waar was van de gulvangsten aangekomen om 6u45 laagwater om 12u

gul zat er zeker niet veel vissers dat wel de vangst men pa 2 scharren ikzelf 2 scharren en drie maal lijn moeten aftrekken en dat met glad lood

en maat kenneth 2 wijtingjes met vanalles gevist verse tappen zeepieren en mesheften  er stonden tientallen vissers maar ik heb maar een gulletje zien vangen

voor de rest hier en daar een schar en miniwijting

kzal eens naar knokke ofzo moeten verhuizen om eens een gulletje te vangen zennejeffrey=== Vrijdag 12 december 2014 ===


Vannacht 12/12 ging mn wekker om 01.00 uur af. Een vlugge blik uit het raam bevestigde al het weerbericht dat uitgegeven was, het was pokkeguur buiten, een stevige wind en regenbuien, echt herfstweer. Je moet toch al een stevige vijs loszitten hebben om in het holst van de nacht met dat weer te gaan vissen, maar als de gullekoorts toegeslagen heeft kan je daar niks aan doen. Nadat ik deze week al een prachtsessie op de gul had meegemaakt wist ik dat ik moest gaan, je moet wat overhebben om ze aan de schubben te komen.

Had terug de oostkust van België uitgekozen maar met dat weer was het enkel 'visbaar' vanaf een staketsel. Hoogwater viel rond 04.45, dus doel was om rond de stroom goed aant vissen te zijn. Aangekomen om 02.00 uur en eerst maar hevige regenbui uitgezeten in de auto, daarna op weg naar visstek nog mogen schuilen voor volgende plensbui. Tegen 03.00 uur goed aant vissen gegaan, en gevist tot 06.30. Eerste halfuur tot driekwartier was het niks, enkele een gulletje van 35 cm die ik terugstuurde was te verleiden. Dan plots tegen de volle stroom waren ze daar, eerst een doublet van een wijting en grote schar, daarna was de gul aan de beurt, in de volgende tweeënhalf uur heb ik nog 17 gullen bijgevangen waarvan 4 keer een doublet. Daarvan 2 kleintjes van <40 cm teruggegooid. In totaal had ik 18 gullen, 11 scharren waarvan 3 mooie maar goedgehaakte teruggegooid en 1 wijting. Ook nog een mooie gul gemist, bij het optakelen is ie eraf gevallen. Dat gebeurt als je geen net meehebt maar stond toch alleen, net is onbegonnen werk. De meegenomen gul was tss de 40 en 53 cm groot. Was heftig visserijtje mede door de 6/7 bft zzw wind, maar zat ideaal in de rug, moest mn onderlijn enkel hoog de lucht ingooien en de wind zorde voor de afstand

Gevist met delta afhouders met korte stevige zijlijntjes en 1 onderlijn met lange wapperlijnen maar snel overgeschakeld op enkel delta afhouders want dat viste beter, zee was te ruig voor lange wappers. Haken waren gamakatsu LS-5213 maat 3/0 en Owner haken maat 3/0. Echte vleeshaken maar kon blijkbaar niet groot genoeg zijn want ik had een  doublet scharren samen gevangen op die Owner haken en waren vol geslikt. Die scharren waren rond 35 cm groot, kilotje schar in 1 haal. Zeg nog eens dat je kleine haken nodig hebt voor platvis aan onze kust! Aas waren diepvriestappen, had geen vers aas tot mn beschikking. Zo zie je maar dat diepriestappen ook goed is voor de gul, als je ze maar vers genoeg invriest. Had ook pakje messchelpen mee en ook daar mn vis op gevangen. Gullen hun maag zat vol met wormen, krabben en massas messchelpen. Voedsel genoeg onder de kust, aan ons om er van te profiteren!

VisgroetenBenjamin Vansteeger=== Vrijdag 12 december 2014 ===


donderdag avond toch nog eens gaan vissen met mijn maat frank naar cadzand

toe gekomen rond 20uur en gevist tot 2uur, laag water rond 22u41

ik zelf 3 gulletjes rond de 50 cm en 1 kleintje , 9 dikke scharretjes en 2 x wyting

frank 9 gulletjes en 3x wyting

ik viste met korte af houders amnesia 6 kg en haakje 4

frank met een jojo onderlijn en haakje 1.0

aas was diepvries tappen en geelstaarten, wat me op viel dat je heel ver moest gooien voor de gulletjes

maandag toch nog eens gaan

tot vangens jorisjoris=== Donderdag 11 december 2014 ===


gisteren op de betonnen estakade weest vissen te Blankenberge.

Er was redelijk wind , gevist van 1600u tot 2200, 3 gulletjes van 48 cm bij uitvallen van de getij van hoogwater, nog 6 gulletjes gevangen rond 2000u toot 2200u, 1.7kg was de grootste gul.

De gullen zijn eindelijk aangekomen na lang wachten!jan=== Woensdag 10 december 2014 ===


Stormachtige sessie

Gisteravond nog met Henk en Marco het stof van de viskist laten waaien. Plan A was om naar Vlissingen te gaan, maar de wind/weervoorspellingen samen met het beeld van de webcam op www.zeegat.nl zorgden er voor dat er een plan B kwam. Plan B was aan het Banjaardstrand met de wind in de rug en rond laag water. Rond 2000 uur waren we opt strand, en wat schetst onze verbazing, dr waren nog meer lampjes. Dus eerst maar een praatje pot bij de Walcherse local heroes, ook die waren van Vlissingen gevlucht naar t Banjaardstrand. Daarna de verzwaarde 3-pootsteunen een plekje gegeven en vissen maar. Henk begon goed met n tweedraai dikke meunen, vervolgens kwam er bij Marco een schar. Mijn derde worp leverde ook n schar op. Intussen de feeder in stelling gebracht en daar kwam op 15 meter uit de kant n scholenbaarsje op. We bleven de hele avond ons visje vangen tot aan de laatste draai aan toe. We hadden de hele avond al zorgen om ons "draagbaar elektrisch licht", zeg maar weigerachtige voorhoofdslampen. Op half elf stonden we met 3 man nog te prullen bij het licht van 1 werkend lampje en 2 gloeiende spijkers. Dus tijd om de hengels weer op te bossen, het zand van de kisten te slaan en weer huiswaards te keren. Ondanks de weersvooruitzichten hielden we het droog en was het comfortabel vissen met zuidwest 7 op het strand.

De totale vangst was:

Marco 3 scharren

Henk 4 scharren, 2 botten, 2 meuntjes en 1 steenbolk

Niek 2 scharren, 1 bot, 1 baarsje, 1 steenbolk

Niek Romijn HSv Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Dinsdag 09 december 2014 ===


Beste medevissers,

Gisteren maandag 8/12 terug naar de oostkust van België gaan vissen nadat ik dit weekend geruchten had gehoord over (eindelijk) goede gulvangsten aldaar. Was nogal slecht weer voorspeld, voor de middag redelijk wat regen en na de middag aantrekkende wind uit noordwest. En dat weer hebben we dan ook gehad, lekker uitgeregend en uitgewaaid. Maar het was niet voor niks.

Aangekomen een uur na laagwater en was direct volle bak, in eerste uur 6 leuke gulletjes weten landen. Daarna viel het wat stil tot aan het hoge water, in het felst van de stroom ging het pas goed los en kon ik nog 9 gulletjes bijvangen. Ook heb ik nog 3 gullen kwijtgespeeld onderweg. Dat bracht het totaal op 15 maatse gullen, en nog 7 wijtingen en een schar. Was echt een dag met een gouden randje. Was een vismaat mee en die had ook 15 gullen, die had zelfs tot 3 maal toe een doublet maatse gul. Voor de rest had ie wat wijting en schar. De gul was zo tussen de 40 en 50 cm, waren geen beren maar tegenwoordig moeten we daar blij mee zijn zeker. Opvallend was dat ik een 4tal gullen had met mankementen aan de ogen, had er zelfs terug 1 die volledig blind was, maar wel lekker dik gegeten, dus ze azen zuiver op geur, veel aas aan de haken doen dus! Wel onrustwekkende evolutie vind ik, al die gul met mankementen. Hoor meer en meer geruchten dat de oorzaak te vinden zou zijn bij de pulsvisserij. Tot zover dan de duurzame visserij als dat bewezen zou worden.

Gevist met een variëteit aan onderlijnen, ik viste met lange wapperlijnen van 60 cm tot 120 cm, vismaat met korte afhouders en korte haaklijntjes, deed er niet echt toe hoe je viste, de gul was massaal aanwezig. Aas was versgepompte geelstaarten. Jammer was wel dat we geen fotos genomen hebben ter plaatse, hadden nochtans camera mee maar visserij was te hectisch. Daarmee maar fototje van mn vis van dag erna.Benjamin Vansteeger=== Dinsdag 09 december 2014 ===


Hoi Zeevislanders

Vanmorgen vroeg uit de veren om nog een keer de scharren te belagen,de rest van de week veel wind voorspelt ook voor vandaag maar dat was heel anders.Heerlijk visweer vandaag bijna geen wind en leuke visserij gehad.Beginnen te vissen rond de klok van 8 uur en gestopt om 14.00 uur vandaag een oude bekende mee op sleeptouw nl Gerard die al diverse rugoperaties achter de rug heeft wat je duidelijk kan zien aan de man(kan niet ver genoeg ingooien)Gevist  in het Vlissingse met als resultaat Leo 18 mooie scharren en een wijting of 20 waarvan 7 mee en voor consumptie en 2 baarsjes Gerard 3 schar 1 bot en de nodige wijting.Als het weer het toelaat op het eind van de week nog een keer proberen.Leo uit Putte=== Dinsdag 09 december 2014 ===


vandaag dagje nollestrand geweest

mooie dag om te vissen begonne om 7.45 eerste lood eringegooid 15 min later eerste schar 28 cm

daarna nog twee mooie scharre 26 cm paar zeebaarsjes heb ii tetour gestuurd voor de rest mooie aanbeten gehad nog mooie scharre gevangen alles in totaal 14 mooie scharre  twee wijtingen net aan de maat 3 zeebaars terug gegooid als nog een mooie dag heerlijk gevist niet voor niet geweest was overigens niet druk was heel rustig met de visgenoten 

groet frankfrank=== Dinsdag 09 december 2014 ===


Verlaat berichtje,

Afgelopen zaterdag wezen vissen in het rotterdamse gebied samen met mijn maatje. NW 5 dus goed aangekleed. Maar gelukkig nam de wind snel af en heerlijk kunnen vissen. Regelmatig mooie aanbeten maar niet kunnen verzilveren. Zal toch niet aan mijn nieuwe haken liggen:-(. Uiteindelijk samen toch nog 20 visjes en 6 soorten. Mijn maatje 7 en ik 13 stuks. We hadden een bolkje, scharretje, zeebaarsje, meuntjes, wijting en gul(letjes). Voor de pan 2 maatse gullen 40+ en 3 wijting 28+. De rest zwemt allemaal als het goed is weer gezond en vrolijk rond.

vangse allemaal

grKees=== Dinsdag 09 december 2014 ===


Laat berichtje. Donderdagnacht 4-5 december. 2 graden celsius. Vanaf 00:30. Noordpier Wyk aan Zee 1700m. Met pa en zwager. Pa voor het eerst mee.  Zij op de wijting aan de binnenkant, ik buitenkant op de gul. Zij hadden constant wijting. Half uur na hoog begonnen bij mij de aanbeten. Eentje kunnen verzilveren, een gul van 49 cm. Oh ja, en een steenbolk in de buik gehaakt. Teruggezet, hopelijk geneest zn wondje. Pa begon het koud te krijgen. Wat? Al 04.00 uur. Wat gaat de tijd snel zeg aan de kant. Wou nog blijven maar we moesten gaan papa (!) en het begon net leuk te worden.vasily=== Maandag 08 december 2014 ===


Beste medevissers,

Hierbij 2 vangstberichten Zaterdag 6 december Gevist aan het nollestrand van 07.30 tot 12.30 uur. Schitterend weer om te vissen, net voor laag water begonnen. Gevist met 1 hengel met 2 dwarrellijntjes met diepvriestappen en zoute pieren. Mooie beten , vis gehaakt en draaien maar, helaas zat er een kleirand op zo'n 20 meter onder de kant en de eerste 4 vissen en onderlijnen verspeeld. Met geen mogelijkheid overheen te draaien en iedere keer zo vast als een huis. dan maar een 60 meter verplaatst, dat was een goede zet want hierna geen onderlijnen meer verspeeld.

In totaal 3 scharren mee naar huis. Een aantal kleine scharren/puitalen en wijtingen zwemmen weer. Maandag 8 december Eerst even grondig geanalyseerd dat deze avond het beste getij ( 2 dagen na volle maan !! ) het beste tij ( laag water om 21.20 uur ) en waarschijnlijk de enige acceptabele avond om te kunnen vissen zou zijn ( stormachtig weer van dinsdagavond tot zaterdag). Gevist aan het nollestrand van 19.30 tot 21.30 uur. Het was onstuimig weer, lekker wat wind en een behoorlijk heftige branding. Altijd mooi om met zulk weer op de grens van land en water een beetje in het donker bezig te zijn met je hobby. ( thuis verklaren ze me voor gek hoor ! ) Gevist met 1 hengel met 2 dwarrellijntjes met als aas zoute pieren en diepvries tappen. Een piramide lood van 200 gram gebruikt, ruimte zat en ankerlood zou toch niet blijven liggen. Alleen de eerste 2 worpen geen vis gevangen, kon nog net niet op de juiste plek komen, daarna elke trek vis gevangen, de scharren hadden er wel zin in want bij elke draai zat wel een schar.

Op een moment een mooie rammel op de top, ik wilde inhalen maar had lijnbreuk op m'n dynema lijn bij de molen !!?? Na een nieuwe onderlijn te hebben bevestigd draaide ik bij de volgende trek m'n afgebroken lijn (>100 mtr) uit de branding met daaraan nog een mooie schar en een hoofdkrab, geluk bij een ongeluk :) In totaal 6 mooie scharren mee naar huis genomen. Ongeveer 10 vissen teruggezet ( alle wijtingen/ kleine scharren en een meuntje). In 2 uur tijd wel zo'n 4 meter vis gevangen !! Nog niet zo'n mooi resultaat gehaald vanaf de kant. Als toegift nog een flinke regenbui en een extra puist wind erbij. Met zo'n resultaat kon me dat allemaal niets meer schelen. Nu eerst maar eens wat vis eten/ nieuwe hoofdlijn aanschaffen en misschien over een paar dagen na de storm nog maar eens proberen.

Vis ze, JohnJohn=== Maandag 08 december 2014 ===


Pech en "gulluk"!
 
Vrijdag 5-12 gevist in de Waterweg.
De pech sloeg al snel toe toen mijn beide hengels en steun op de keien kletterde.
5 Ogen van de ene en 3 ogen van de andere hengel in puin. Wat nu?
AVICENTRA gebeld in de hoop nog die middag met een hengel verder te kunnen vissen.
Kom maar langs Leo, dan kijken we er naar.
Diko heeft alle ogen weer in zijn fatsoen gebogen en getrokken en heeft er nieuwe voeringen in gezet.
Fantastisch, wat een kunstenaar!!!
Na een dik half uur zat ik weer blij in de auto terug naar mijn stek.
Wat een service!!! Nogmaals bedankt AVICENTRA!!!
Net voor hoog lagen de onderlijnen weer te water en kwam er regelmatig een bolkje boven, een mooie schar en een papgulletje.
Toen het donker werd drie uur na hoog kwam waar ik op hoopte. de top ging krom en.... verder niks.
Allebei de hengels met verse pieren te water en weer de top krom en het gebonk van de gul volgde. 45cm. Toen ik achter me keek zag ik ook hengel 2 krommen en slap vallen. Dit leverde een gul van 50cm op.
Helaas moest ik echt naar huis ivm een afspraak. Zouden er nog meer ..............
Ik zal het nooit weten, maar was best gelukkig met mijn gullen!.
 
Leo Molendijk

 

 Leo Molendijk=== Maandag 08 december 2014 ===


vannacht voor het eerst eens naar de zwarte polder geweest.

flauwe vangst 2x wyting en 1 papgulletje,vond daar niet zo mijn draai, volgende keer

eens naar zeebruggejoris=== Maandag 08 december 2014 ===


Zaterdag met mn pa gevist aan waarde 14 iets verder als de wedstrijd van wsv reimerswaal. De vangst bestond uit verscheidene 30+ botten, meunen en maatse gul. Alles kort voor hoog gevangen toen de stroom er bijna uit was. De vis moest wel van ver komen. Nog een uurtje afgaand gevist, we hebben allebei nog zo'n 3 keer een mooie duidelijke beet gehad, maar slechts 1 miniwijtingkje binnen gehaald.Corné Don=== Maandag 08 december 2014 ===


Zaterdagavond gevist op het Noordzeekanaal met mijn maat. We waren de enigen, géén goed teken en we hebben dan ook 2 uur lang geen beet gehad. Toen waren we het zat, zijn afgetaaid. Op de laatste draai 1 maatse wijting.  

Vandaag (maandag) zouden we eigenlijk niet vissen ivm voorspelde regen, maar we hadden nog een tas vol met aas en toen we op buienradar zagen dat de regen meeviel zijn we toch nog een paar uur gegaan. Gekozen voor een stek in het havengebied buiten de sluizen, achteraf goede keuze om toch te gaan vissen. Eigenlijk was het best wel schitterend weer! Eerste 2 uurtjes meteen lekker de beet erin, de maatse wijtingen kwamen achter elkaar binnen op het laatste stukkie afgaand tij. Flink wat 30+ vissen en 1 joekel van tegen de 40.  Toen raakte de stroming eruit en werd het even een uurtje rustig, toen het water weer wat opkwam ontstond gelukkig weer wat stroming en begonnen de toppen meteen weer wat te rammelen. Niet zo wild als het eerste uurtje, maar vooral mijn maat trok er nog een paar mooie doubletten uit. Bijna alle vis was ruim de maat, amper een kleintje gezien vandaag.

Ik viste met stalen afhouders en haakje #1, geankerd met een 150 grammer. Mijn maat idem maar iets lichter lood. Eén vis pakte een mesheft, voor de rest alles op zeepieren gevangen.  Zagers, mesheften, verse vis, tappen, cocktails....  ze keken er niet naar om.  Ze wilden echt pieren, dus binnen de kortste keren waren die op. 

Samen zo'n 30 maatse wijtingen gevangen en nog 2 grote steenbolken en een schar voor de pan. Verder nog een meuntje, puitaal en 2 zeebaarsjes die allen weer mochten zwemmen. Toen we aan het inpakken waren ging het harder waaien en ook regenen. Ben blij dat we toch gegaan zijn, eindelijk weer eens een lekker tassie vis om te bakken!

gr TinusTinus=== Maandag 08 december 2014 ===


Beste Zeevislanders

WSV-Reimerswaal hield afgelopen zaterdag haar laatste clubwedstrijd van 2014 aan de dijk bij Waarde 14. Voor sommigen een heel belangrijke, want deze wedstrijd zou de beslissing vallen wie zich clubkampioen 2014 mag noemen. Het weer was prima, de opkomst prima, de sfeer was prima en aan het eind van de wedstrijd zou blijken dat de vangst ook prima was. Wat wil een mens dan nog meer? Er was deze dag ook nog een speciaal iemand naar de dijk gekomen namelijk de ik-heb-nog-geen-zin-om-mee-te-gaan-naar-Spanje-Piet. De beste man had een bijzondere taak deze dag. Hij mocht namelijk van de Emté Dirk van der Hoeven uit Kruiningen , aan alle deelnemers een banketstaaf overhandigen. Dirk......namens alleen hartelijk dank. SUPER!

Goed.....12 uur... de wedstrijd ging beginnen . Iedereen had wel zoiets van dat er wel vis aanwezig moest zijn. En jawel hoor....al snel werden de eerste vissen gevangen . Botten , meer botJES, spieringen, meuntjes, scharren maar ook wijtingen en enkele gulletjes werden er gevangen . Kees wist er één van 43 cm . te strikken. Om 15.00 uur kon de stand opgemaakt worden . Van de 17 senioren en 11 junioren was er maar één die niks wist te vangen . Jammer Maarten , volgende keer is het weer jou beurt.

De uitslag is als volgt :

Senioren:                                                                                                                                       1. Kees Schouten     210cm   9 stuks                                                                                      2.Marco Marijs         115 cm  8 stuks                                                                                     3. Joost de Dreu     108 cm  4 stuks

Junioren:                                                                                                                             1. Aarnout van de Vreede 86 cm.  5 stuks                                                                               2. Adriaan Janse              76 cm.  4 stuks                                                                              3. Herwald van de Vreede  73 cm. 4 stuks

Voor de volledige uitslag zie www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl

2014 zit er op. de eerste wedstrijd van 2015 is op 10 jan. Ik dacht aan zoutelande speeltuintje.Maar eerst nog de jaarlijkse wildwedstrijd . Zelfde plaats, zelfde tijd en hopelijk met zelfde hoeveelheid is.

Met visvriendelijke groet,

   E. de Rooij=== Maandag 08 december 2014 ===


Zaterdag 6 dec langs de boulevard van HvH gestaan.
Getij was gunstig en de vangsten gingen goed. Veel steenbolkjes, maar ook leuk formaatje wijting.Bart=== Maandag 08 december 2014 ===


Afgelopen zaterdag is er een wedstrijd geweest aan Waarde 14, weet iemand wat de uitkomst daarvan was? 

Vis normaal vanaf strand maar deze stekken iggen wat dichterbij zeg maar. Alvast bedankt!

SeamasterSeamaster=== Zondag 07 december 2014 ===


Hallo allemaal

Helaas heb ik verleden week niet kunnen schrijven over de Krabbe trofee, maar gelukkig heeft concurrent Niek Romeijn wel wat inkt hieraan gewijd.

Vanmorgen 07-12 om 08.15 vlogen er op Walcheren zo'n 19 loodjes het zilte nat in. De een probeerde veraf een haak in een lip te krijgen, de andere weer dichtbij. Zelf trachte ik weer de 120 mtr grens te overschrijden, wat in het begin wel lukte. Dit resulteerde binnen 6 worpen -iets meer dan 5 kwartier - in 5 visjes waar 2 zeebaarjes bij zaten van resp 12,5 en 14,5 cm die niet mee telden. Daarna moesten we steeds verder achteruit, doordat door aantrekkende wind de langer wordende brandingsgolven steeds verder over het strand stuwden en de geworpen lijnen in een kromming lagen van wel meer dan 20 meter. Mijn kleinzoon Marnixx gooide knap over de 100 mtr grens en sleurde er 2 scharren uit, maar kon daarna ook niet meer ver genoeg komen om er nog wat bij te vangen. Jammer; het had een hele leuke wedstrijd kunnen worden als de wind niet zo sterk was en dwars over het strand joeg. Hierdoor werd het een parcours voor de verre werpers zoals de beide Arjans 10 en 7 visjes wisten binnen te trekken. Helaas voor Arjan Geelhoed had hij 4visjes onder de maat dus telden er maar 3, terwijl Arjan van de Zanden de wedstrijd met overmacht wist te winnen. 2de werd Leo Kik die met worpen van 70-80 mtr net achter de branding voldoende vis wist te vangen, 3e Wim de Bil en voor de rest van de uitslagen verwelkomen we je van harte op onze website WWW.HSVDEKRABBE.NL. Daar kan je je ook opgeven als lid van onze vereniging en eens een wedstrijdje meevissen - kost niets extra. Denk nu niet; ja, wedstrijdvissers, daar kan ik niet tegenop. Kul; er zijn zat leden in onze vereniging die wel eens wat willen en kunnen leren van zo'n vrije visser en daar reken ik mezelf ook bij. (dat had mijn medeleden al lang gedaan).

Met deze laaste wedstrijd zijn de kaarten geschud en is de winnaar bekend, die ik straks even een felicitatie mailtje zal sturen.

Al onze meedeleden/wedstrijdvissers weer bedankt voor een reuze gezellig jaar, prettige kerstdagen en met evenveel vingers het nieuwe jaar in als waarmee je eruit gegaan bent.

Alle anderen: ik ga jullie best nog wel eeen keertje vervelen met mijn berichtjes.

Vangze en tot ziens aan de waterkant

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE - Burgh-Haamstede.Jan Romeijn=== Zondag 07 december 2014 ===


Gisteren, zaterdag, weer lekker een dagje gevist op mijn favoriete stek in Vlissingen. Heerlijk weertje, iets minder beet dan de vorige twee zaterdagen, maar toch lekker gevist en 16 vissen gevangen, waarvan 7 maatse wijtingen en 3 scharren (die hebben natuurlijk altijd de maat, want die hebben geen minimum maat) meegenomen voor consumptie. Verder nog wat ondermaatse wijtingen, een steenbolkje en een komkommervisje. Het leuke van deze stek vind ik dat je er met lichte spinhengeltjes en 30 gram lood prima kunt vissen, stroming staat er niet of nauwelijks. Komende zaterdag staat een bootvisdag vanuit Vlissingen met onze zeevisclub uit Bosschenhoofd en omgeving op het programma, helaas lijken de weergoden roet in het water te gaan gooien, hopelijk veranderen de trieste vooruitzichten nog tijdig.

Groeten uit Lomm, Limburg,  Kick van IJzendoorn Kick van IJzendoorn=== Zondag 07 december 2014 ===


Zaterdag,westerstaketsel Nieuwpoort

gevist van 11h00to 17h30 met twee lijnen en korte afhouders,rode amnesia en haakmaat 1/0 hoogwater om 120h40

De vangst startte goed met wat mooie vette wijtingen .Ruim aan de maat.Doch toen ook de nastroom wegviel kwamen ze maar mondjesmaat meer naar boven.De wijtingen werden dan gelijk  kleiner en véééél magerder.Het leek wel of er een schooltje ondervoedde vissen aangekomen was.De scharren lieten het  ook afweten .ik kon er een viertal aan de schubben komen maar het was bij iedereen kommer en kwel.De eindbalans was 14 maatse wijtingen en 4 scharren.

Tot de volgende keer dan maar weer.

En vang zede nieuweling=== Zondag 07 december 2014 ===


zaterdag 6 december

Naar goede gewoonte aas gehaald bij Kees (fixet s'gravenpolder

Het aas was zoals altijd van prima kwaliteit.

Omdat ik nogal vroeg in Vlissingen arriveerde besloot ik in het centrum nog een bakje koffie en een broodje te nuttigen.

En dan naar de waterkant  waar al verscheidene vissers stonden ,maar mijn plaatsje was nog vrij.

Hengels opgetuigd, twee met gevlochten draad en dwarrellijnen ,geankerd lood ,pieren ,ingevroren tappen ,met waadpak een eind in zee en gooien maar.

Om 20 uur laag water  ,dus nog even wachten voor de eerste beten dacht ik maar nee om 17u een eerste bot op de kant.

Een uur voor LW geraakte mijn lijn vast,na enkele pogingen kwam er iets los ,langzaam binnengedraaid en mijn buit waren 5 volledige onderlijnen in elkaar gestrengeld.

De ganse avond beet gehad,vele te kleine wijtingen maar toch ook 15 mooie scharren en enkele meuntjes.

Spijtig dat het allemaal zo kleine wijtingen zijn die met het aas gaan lopen,geen enkele maatse.

Een heerlijk avondje strandvissen gehad in een mooi weertje.

groetjes van het kempisch visserke en tot kortHET KEMPISCH VISSERKE=== Zondag 07 december 2014 ===


Zaterdag 6 november

Naar Nollestrand tegen 7 uur lw.8 uur

eerste uur regelmatig beet maar veel klein spul, zeebaarsjes wijting schar.Met drie stokken wegens molenpech toch nog wat bijeen gevangen.Zeer lichte avond,volle maan.6schar 4wijting 4schar 2wijting

Karel en Hermanherman=== Zondag 07 december 2014 ===


 Laatste wedstrijd; Topwedstrijd bij Dreischor

Zaterdag mochten we de laatste wedstrijd in een rijtje van 8 vervissen voor de clubcompetitie van Dreischor. Plaats van handeling was de zeedijk ten westen van Colijnsplaat. Met 13 man aan de start gingen we om half twee aan de gang. Ondanks dat het volgens de kalender winter behoord te zijn was het nog kostelijk visweer. Een beetje wind uit het noordwesten pal op de kant, zonnetje net boven de zeedijk en een temperatuur met een graad of 8 maakten het goed toeven aan de dijk. We visten rond hoogwater totaan de schemering, zodat we ook het eerste stuk van het afgaande tij mee konden pakken. Met springtij over twee dagen was het wel zaak om zwaar lood met sturmpinnen te gebruiken om de onderlijn op zn plek te houden.

In de aasbak alle gebruikelijke aassoorten, aan de steun een aardige verscheidenheid aan onderlijnen. Al snel werden de eerste botten gevangen, zowel door Han aan de hoge kant op het kopnummer, als door Henk en Eric op de lage kopnummers. Na een uurtje vissen kon ook ik een visje landen, een babybaarsje had zich vergrepen aan een slikje op een haakje 8 aan een bezemhouderonderlijn met drijvertjes. Maar ook nu weer vette pech, het baarsje kwam 2 centimeter te kort om op de kaart te mogen. Ook Henk ving aan de andere kant van het parcours een dergelijk baarsje. Bij Eric volgden er ook nog botjes die niet over de magische  15 cm grens kwamen. Op het kopnummer ging Han door met grote botten vangen, aan het eind van de wedstrijd kwam hij tot 4 botten, samen goed voor 119 cm. Op de vroege toeter kwam dr bij Dennis nog een spieringkje op de meetlat. Al met al werd onze laatste wedstrijd de topper van het jaar, vingen we met 13 deelnemers 16 vissen op de kaart en nog een handvol die niet op de kaart mochtten.

De voorafgaande 7 wedstrijden leverden net zo veel vissen op. Volgend jaar vissen we bij Dreischor wat minder wedstrijden aan de Schouwse kant van de Oosterschelde en meer wedstrijden op andere locaties. De wedstrijdleider van Dreischor sloot de competitie af met 8 geviste wedstrijden, 25 visuren en NUL centimeters op de jaaruitslag. De fotos bij dit vangstbericht komen van Jan Willem.  

    

Niek Romijn (wedstrijdleider) HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Zondag 07 december 2014 ===


Hallo vissers,

Gisteren gevist in de Oude Maas van 12.45 tot 17.30 Hw 15.25 de vangst was niet slecht , 9 Botten van 25 tot 37 cm, 2 Steenbolkjes en een Wolhand krab.

Een man die langs kwam zei dat ze verderop in de Maas met 8 hengels maar 2 Steenbolkjes hadden gevangen dus die Oude Maas is zo slecht nog niet.

Groeten,Paul.Paul=== Zondag 07 december 2014 ===


PPGB,Beerkanaal en Dintel

Omdat vismaat Hans nog een dikke 100 pieren over had na de wedstrijd die hij zaterdag viste aan Waarde met De Zeebaars ben ik zondagmorgen maar met die 100 leeglopers en nog 100 ingezouten pieren naar de Papagaaienbek gereden met de gedachte dat ik daar een beetje uit de wind kon vissen,want ze gaven veel slecht weer en wind af,en aan de walcherse stranden moet je dan voor de schar daar ook niet zijn.

Om 6.15 uur gingen de eerste lijnen richting HvH,en helaas kwamen direct de eerste bolkjes en mini wijtingen aan de kant....balen,maar het zat er dik in,bij mijn buren hetzelfde verhaal.

Na een uurtje daar te hebben gevist verkast naar de overkant aan het Beerkanaal.....daar precies hetzelfde verhaal......veel vis,maar alleen maar bolkjes en mini wijting.

Toen maar geprobeerd om wat winterbotten uit de Dintel te krijgen naast het clubgebouw van De Slufter (lekker uit de wind),na 1,5 uur had ik daar 2 botten 28 en 38 cm en 4 mini's en natuurlijk de bekende grondeltjes.

Rond de 11 uur richting huis.....aan de maasvlakte/westelijk havengebied is het dus nog niet als bij ons aan de Zeeuwse stranden met de vis/schar.

Hopelijk komen ze nog in de diepzeehavens voordat de echte kou doorzet.

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

  kees Reijngoudt=== Zondag 07 december 2014 ===


Zaterdag tussen 13:30 en 16:00 gevist op Duindamseslag (Noordwijk). Helaas weer niets gevangen, maar het was gelukkig wel lekker weer.Marco=== Zondag 07 december 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren stond de laatste clubwedstrijd van Dreischor op het programma. De locatie was deze keer de hoge nummers van het Orisant parcours te Colijnsplaat. We waren met 13 man en dat was eigenlijk wel wat jammer. Iets voor half twee was daar de toeter en ik wierp zo ver ik kon in. In de aasbak zaten piertjes, zagertjes, witjes en nog een tap. Er stond een lekker stroompje maar 200 gr ankers bleef prima liggen. Ik had via Niek een molen in handen gekregen om te testen. Ik moet zeggen met groen en volle bak stroom en vis deed de molen weinig te sputteren. Na een uurtje kon ik toch eindelijk mijn eerste vis pakken en dat was een bot van 28 cm. Een van de kleinere overigens want de botten die er gevangen zijn waren ruim boven de 30. Maar goed ik was van de nul af. Op het kop nummer had Han Quist er al twee en richting de de lagere nummers had Erik Goedegebuure er ook twee.

Met nog uur te gaan kwam de eb-stroom er in en moesten wederom de ankers er weer op. Volle bak up-tide en lijn geven, en ja hoor bot nummer twee voor mij, deze was 27 cm. Er waren er meer met twee Willem Westerweele die naast me stond pakte ook z'n tweede bot. Met nog 7 minuten te gaan (dacht ik en met mij vele)  besloot ik in te draaien maar halverwege klonk daar de toeter al.....Niek??????? Maar gelukkig voor mij zat er nog een spiering aan de boventste haaklijnen en dat bracht mij op 74 cm en een tweede plek. Han Quist won de pot met vier botten en ruim 1.20 meter. De laatste wedstrijd van het jaar met het team vissen we op 20 december ophet strand van  Ter Heijde.... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

  Dennis Zwiers=== Zondag 07 december 2014 ===


Vangstbericht van zaterdag 6 december.

Vanwege het bericht dat ze bij Domburg aan het opspuiten zijn en vanwegen de wind op de kop aldaar, deze keer voor de zuidkant van Walcheren gekozen.

We waren al op tijd aan het strand, het water was zelfs nog even aan het opkomen. We waren zelfs niet de eerste vissers. Enkele uren genieten van het mooie weer en de zee, en vanalles kunnen uitproberen. De eerste beet kwam toch pas tegen 17.00 u, 3 uren voor LW en begin van het donker. Regelmatig beet en vis , scharren, wijtingen klein en groot. Tot aan LW geen materiaal verlies maar met opkomend toch enkele lijnen verspeeld, aan de mesheften. Gevist tot ongeveer 23.00u onder een mooie maan en bijna geen wind. In totaal ca.25 mooie scharren,12 wijtingen en een gul voor de pan en een 25-tal kleinere wijtingen retour, met twee man.

Een prachtige visdag, twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 07 december 2014 ===


Zo, nu 03.00, net terug van de noorpier, was eerst op de zuidpier, bij de bocht aldaar aangekomen, komt er een pickuptruck met de mededeling dat de pier dicht gaat voor het weer K%T, hele eind terug lopen.

Op de noorpier aangekomen, werd weinig tot bijna niks gevangen, ben om 1900 ongeveer begonnen en 02.00 gestopt. Resultaat, 1 gul en 8 bolkenjes en nog zo een visje die ik niet thuis kan brengen, beetje langwerpig maar geen paling.

Ik geloof wel dat de wind er een  beetje uit is en de vangsten weer terug lopen

Ook nu weer Nederlanders en vooral MEDELANDERS, ruim je troep op, cola flessen, andere petflessen, visstoeltje, kapotte hengel aasbakjes enzenzenz, aan het begin staat een container, gooi daar je troep in.

Als je met je hele familie daar gaat zitten is er vast wel iemand bij die de zak met troep mee kan nemen!!

Oke allemaal, fijne feestdagen, ben er in Januari weer, en Martijn gaan we een keer samen, kunnen we benzine delen.

Groetjes,

Rene HoofddorpRene=== Zondag 07 december 2014 ===


net terug van een avondsessie op de Baaiweg LW 19.45. Goed koud, er was geen schar te bekennen.

Wel 6 meuntjes, 5 scholenbaarsjes, 2 wijtinkjes en, als klap op de vuurpijl, een gul van 65 cm.

Alles op wapperlijntjes. Op de gul na zwemt alles weer.Kees=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Dag zeevislanders

Vandaag zaterdag namiddag gevist aan zwarte polder

23maatse wijtingen 9 scharren en 1 gull 

Allemaal met leeglopers 

Weer was optimaal geen wind en een mooi winterzonnetje

Hopelijk volgende week nog eens een mooie dag dan gaan we er terug tegenaan

Grt.  Jempijempi=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Net terug van korte strandsessie , 2h30 rond lw te Domburg( golfbaan ).ondanks weinig Wind toch n serieuze branding met golfslag .gevist met gezouten pieren en diepvriestappen.vanaf eerste draai beet en had er ondanks slechts met 1 lijn gevist te hebben toch een 10 tal Scharren van mooi formaat ! Ik hoefde vanavond niet zo ver te gooien , zaten dichter onder de kant . bijvangst was meun .

GrtjsErwin=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Ben lid geworden van de Oosterschelde vissers uit Smeerdiek.

Veel van de leden ken ik van de waterkant aldaar of van de Hendrik H. 

Toen ik me aan melde werd ik gelijk uitgenodigd om aan de bout wedstrijd mee te doen.

Dus aas besteld bij Johan Bijl de plaatselijke aasleverancier.

Verwachte geen grote vangsten gezien de koude oostelijke wind van de afgelopen dagen.

Maar zaterdag kwam de wind al uit een betere hoek en de themperatuur ging een paar graden omhoog.

Of dit alles de botten naar de plaat zou brengen was nog maar de vraag.

Had plaats no 7 dicht bij de zeester spullen op de plek gelegd en auto naar de parkeer plaats.

Ging vissen met een 4.50mtr spro voorzien van de penn sulfblaster 8000.

Als lijn 28/00 lijn met een taper van 26/00 tot 56/00 en een zelf geknoopte onderlijn met 3 haken.

Om 2 uur ging de toeter en rond de 50 deelnemers gooide hen lijn richting yerseke.

In de twee uur dat we viste heb ik nog geen beet gezien.

Ondanks het mooie weer kwamen de botten niet massaal naar de kant.

Einde van de wedstrijd waren er maar 4 vissen gevangen dus droevig gesteld met de vissen ze willen niet onder de brug door.

Toen naar Sannys het plaatselijke cafe voor de prijs uitrijking en een verloting.

Het hele biljart lag vol met allerlij verschillende vlees produkten.

Ook hier was het gezellig, hoop dat ik de volgende wedstrijd weer mee kan doen was voor herhaling vatbaar.

Wens iedereen alvast een goede kerst en gelukkig en goed visjaar voor 2015 toe.

Vriendelijke vis groeten,

Herman KHerman Kappers=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Zuidpier ijmuiden. Stil wedstrijd gemiddeld gezien zeer slecht. En ik 1gulletje 40cm 2 bolkes ook stil.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Vet is van de soep,gisteren naar de baaiweg,heerlijk veel regen!!!!,wind soms tot BF 5  !!!en dan tot overmaat  koplicht dat twijfelde(mijn fout).Al met al buiten een gul van 60cm 6 meuntjes en 1 schar terug nr mammie...,buren waren ietwat beter af (maar toch pover).Zij hadden wel heel inventief halogeen licht bij(knap/top!).

Eugeneeugene=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Vanmorgen vroeg wezen vissen Zoutelande, veel kleine wijtingen (bijna allemaal terug) en 12 scharren om mee te nemen.

Wel heel veel vast, met bepaalde stroming, en dat is echt niet leuk na een mooie beet, 6 x onderlijn + 3 x voorslag kwijt.n=== Zaterdag 06 december 2014 ===


Vanmorgen met ze'n tweeën gevist bij de joossesweg, het was al snel raak met een tong van 38 cm. Toen een tijdje niets en bij opkomend tij nog een 10 tal scharren gevangen.Frans=== Vrijdag 05 december 2014 ===


Beste zeevissers,

Gisteren (donderdag) in de middag voor zeebaars naar wijk aan zee gegaan. Hoorde van maten dat er nog zeebaarzen waren. Aangekomen rond HW. Beetje te laat dus. Gespint met een zager op de bodem. Een zeebaarsje gevangen en daarna dood. M'n maat Ümit niks helaas. Mensen die weg vertrokken gesproken en hoorde dat ze alleen maar de krabben hebben zitten voeren. Dus niet eens geprobeerd om m'n surfhengels uit te pakken en meteen verkast naar onze wijtingenstek. Hier hebben we rond de twintig mooie wijtingen, meeste rond de 25cm, de man gevangen, wat eigenlijk matig is voor deze stek. Maar toch nog met vis naar huis. Alles gevangen rond LW. Wens jullie stuiterende toppen!

De Mazzel!Fatih=== Vrijdag 05 december 2014 ===


net terug van op de pier in oostende, gevist van 9u tot 14u30 van laag naar hoog water tot 1,5 u na hoog water, gevist met jojo lijn met dubbel haak op gul met mesheft en franse tap samen, geen enkel beet gezien, er zat geen wijting meer ook ,ook collega vissers na enkel uren naar huis, we wachten op komst van de schar, vang ze ?danny d=== Vrijdag 05 december 2014 ===


Gister avond gevist bij de golfbaan in domburg ik had zelf 19 maatse schar en men maat 3 verder veel klein spul.

Moest ver gooien voor een visje , volgende week nog maar een keer proberen.Hielke Mallens=== Vrijdag 05 december 2014 ===


Hier nog fototje van visvangst van afgelopen nacht woensdag op donderdagBenjamin Vansteeger=== Vrijdag 05 december 2014 ===


Gisteravond gevist bij Den Banjaard. Deze lokatie gekozen vanwege de vele wijtinkjes die vorige week aan de zuidwestkant van Walcheren het aas voor de neus van de scharren wegkaapten. Resultaat: 9 scharren, 1 zeebaarsje en 2 meuntjes.

HenkHenk Mangnus=== Donderdag 04 december 2014 ===


Beste medevissers,

Afgelopen nacht van woensdag op donderdag ben ik gaan vissen aan de Belgische oostkust. Heb gevist van rond 20.30 tot 03.30, hoogwater rond 23 u. In het begin was het niet veel, in eerste anderhalf uur kwamen er enkel wat meuntjes uit, en we gingen toch al richting hoog water. Ik begon er al voor te vrezen dat de kou van afgelopen dagen de vis verder uit de kant had gedreven.
Gelukkig liep het niet zo'n vaart. Toen de vloedstroom er goed inkwam was de vis daar plots volop. Grote scharren en zowel maatse als ondermaatse wijtingen kwamen er met twee tegelijk uit. In totaal 27 scharren gevangen, heb er wel 3 van teruggegooid, dat waren grote scharren maar met ongezonde vlekken en bulten op hun lijf. Heb ook 25 maatse wijtingen gevangen en een tiental ondermaatse teruggegooid. Ook ving ik nog een leuke tong (bij vriestemperaturen!) en een gulletje van net 40 cm die ik teruggegooid heb, had al vis genoeg en was mooi gehaakt.
Gestopt een uur voor laagwater maar was nog volle bak beet, laatste uitdraai van hengels resulteerde in 2 grote scharren en 2 maatse wijtingen. Goed gevangen met rode bezemdraadjes met korte aaslijntjes alsook met onderlijn met korte losse haaklijntjes. Geprobeerd met geclipte onderlijn met lange zijlijntjes maar dat was niks. Had wel de indruk dat de vis graag bijt op lijntjes met veel bling bling.

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Donderdag 04 december 2014 ===


Hallo iedereen,

Net terug van een namiddagje/avond vissen op de golfbreker te Westende. Normaal gezien had ik vandaag een boottrip gepland, maar wegens ziekte van de schipper is die niet kunnen doorgaan. Had pieren in de frigo, dus de strandstokken maar uit het tuinhuis gehaald. Vandaag was het LW om 18u. Het was koud, maar omdat er geen wind was viel het goed mee. In het begin kwam het wat moeizaam op gang, maar vanaf 16u was het volle bak. Met 2 en 3 tegelijk. Vooral wijting. Onderlijntjes met zwarte amnesia was vanavond duidelijk beter dan rode. Qua aas was er geen verschil tussen verse pieren(waren wel al 6 dagjes oud) en diepvries. Had vanavond zeker 50 wijtingen gevangen, waarvan de helft mee naar huis. Er zaten toch wel mooie exemplaren tussen. Zeker na LW heb ik de mooiste gevangen. Ze beten wel veel minder dan, maar waren wel groter. Ook nog 18 grote scharren gevangen en een gulletje van een 40 cm. Haak zat mooi vooraan in de lip en heb het beestje teruggezet. Hopelijk kan hij nog een paar jaar groeien. Voor de komende dagen voorspellen ze niet echt goed visbaar weer, met strakke wind uit NW. Wel goed om de vis nog wat onder de kust te houden.

Wimwim=== Donderdag 04 december 2014 ===


Heren Vissers.                                                                                                                           Vissen 4 December 2014

Regelmatig bezoeken wij het eiland Texel en verblijven wij bij Cocksdorp op het park van Landel ,de sluftervalei.

Als wij hier zijn moet er ook een dag worden gevist en dat was deze keer weer Bij strandopgang Paal 28.

Eerst de Heer Hottentot gebeld en gevraagt of er pieren waren deze  kon ik de dag daarop op komen halen.

Donderdag 4 December 12uur  eb en 17.30 hoog.Wind oost 3, pier gehaald en zelf uitgeteld en het geld in de box gedaan en opgeschreven wat ik afgenomen had. wat een vertrouwen van deze mensen.

Op het strand aangekomen bij laag water en plek uit gezocht waar een mui lag en twee hengels op getuigt .

Het eerste uur geen stootje ,maar al snel begon het water te wassen en kwamen de eerste aanbeten van de botten 

en de scharren deze waren wel allenmaal onder maats, maar tegen hoogwater kwamen er ook nog wat maatse vissen op de kant

deze ook terug in de Noorzee . 

Weer lekker gevist  op Texel en een aanrader voor  vissers die hier eens verblijven.  

GR Gert/Jan oosterveen=== Donderdag 04 december 2014 ===


Hallo strandvissers

Afgelopen maandag 1 december en woensdag 3 december wezen vissen aan het Nolle strand Maandag samen met me vader gevist om 13.30 uur lagen de lijnen in het water (2 uur voor LW ) en om 17.00 uur net voor het donker weer ingepakt Een leuke vismiddag gehad en een lekker maaltje vis gevangen 7 mooie scharren en 2 wijtingen! Plus nog 6 ondermaatse visjes teruggezet. Mijn vader had er iets minder. ons werp bereik rond de 100 meter.

Woensdag samen met een collega geweest, om 15.30 uur gestart en ergens rond 20.00 uur onze lijnen op het droge gehouden. het was om 17.50 uur LW De vangst viel ons tegen voor in het donker vissen. Wie weet komt het al door de kou. Want ik had 7 mooie scharren om mee te nemen en 4 wijtingen, en nog 6 verschillende ondermaatse teruggezet. Me collega had ongeveer de zelfde vangst.

Hopelijk zet de koud wat vissen betreft niet door want dat zal de visvangst naar ons idee niet verbeteren. Maar voor van de week Ieder geval nog lekker gevist zonder veel materiaal verlies, 1 lijn verspeeld. Mijn collega had wat dat betreft meer geluk hij trok 6 lijntjes met lood in een draai mee naar binnen! Iedere keer met 2 hengels gevist.Adriaan M=== Donderdag 04 december 2014 ===


Hallo,

Woensdag een dag verlof genomen en richting Zoutelande. Duinovergang aan't speeltuintje genomen, maar er waren al een paar vakken bezet, dus een stuk verder geklefferd en postgevat aan een vak vlakbij de duinovergang van de kerk. Wind uit oostelijke richting, in de rug dus...off-the-ground worpen ingezet, en ik was ook aan't flirten met de 150m-werpafstand grens. Dikke fun om eens een lekker roteind te gooien...het indraaien was iets minder fun; het werd al snel duidelijk dat we in een 'vuil vak' aan't vissen waren.

Mijn collega, vlak naast de palenrij had niet veel vastlopers. Ikzelf had twee grote kleirichels op mijn stek: 1 op pakweg 20m en 1 op pakweg 70m... ik had dus 1 optie: zover mogelijk gooien om de hoek tussen lijn en kleirand zo scherp mogelijk te houden, en draaien/liften als een gek. Ik heb overigens de indruk dat de Zoutelande-stekken aan kwaliteit hebben ingeboet, was me afgelopen zomer op een andere Zoutelande-locatie al opgevallen dat het aantal kleiranden gigantisch is toegenomen... veel materiaalverlies dus: 8 lijnen om precies te zijn. Voorgaande collega-vissers hadden in dit vak duidelijk dezelfde problemen, want ik heb er 2 lijnen uitgetrokken.

De vangst maakte gelukkig veel goed, gestart om 15u en gevist tot 21u, mijn collega: 14 scharren, 5 wijtingen en 3 meuntjes, ikzelf: 20 scharren, 12 wijtingen, 10 meuntjes en 1 noordzeekrab (vangst had groter kunnen zijn want de onderlijnen die ik kwijt speelde, waren telkens bemand met vis). Redelijke vangst dus, maar ik denk dat het fysiek niet mogelijk was om een mega-vangst op dit vak te realiseren. Elke worp diende geforceerd ingedraaid te worden, pompend en full-speed... maw op t'einde van de sessie hadden we beide last van verzuurde arm-en rug-spieren.Tim=== Donderdag 04 december 2014 ===


gisteren wezen vissen domburg

5schar 2 peutaal ; 7 wijting 1 gul 80 cm

leuke avond gehad

greetzrico=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Net terug van Domburg bij de golfbaan Van 15:30 uur tot 20:15 gevist 9 schar waarvan 1 terug de zee in 3 zeebaars 3 wijting Twee man twee hengels (Pieren)Night Vision=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Colijnsplaetse visserij

Gisteravond nog met Henk de pieren opgevist die over waren gebleven na de Krabbetrofee van afgelopen weekeinde. Nog maar een keer gekozen voor Colijnsplaat, maar nu op dieper water, met meer stroming dan twee weken geleden, in de hoop op meer scharren. Gevist van half acht tot half elf met opkomend en hoog water. Naast de piertjes ook nog slikkies zagers en mesheften in de aasbak. Ondanks dieper water, misschien wel dankzij een week lang oostenwind, was de vangerij nog minder dan twee weken geleden. Henk ving een minibaarsje, ik ving twee meuntjes en daarmee was de vangst op. De meegebrachtte speculaasbrokken en koude gluhwijn maakten nog wat goed. Aanstaande zaterdag doen we ons laatste Dreischorretje van dit jaar, die is toevalling ook gepland aan Colijnsplaat, maar andere tijd, andere stek, andere omstandigheden, dus nieuwe kansen??

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 02 december 2014 ===


vandaag naar cadzand weesten vissen met men pa het was maar miezerig weer en een snijdende noord-oosten wind maar dezee was redelijk kalm

de vangst heel veel kleine wijting en hier en daar een maats exemplaar en drie scharren

ik zal nu wel 14 dagen wachten dat het misschien wat kouder is en die kleine brol van wijting weg is en dat we meer scharren en mss eens een gulletje kunnen vangen

vang ze

groeten jeffrey brackejeffrey bracke=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Vorige week nog een keer aan Zoutelande , kerkje, geweest. Vangst viel niet tegen . Maar het moest wel echt goed donker zijn eer de schar en wijting los kwam.

Maar voor mij voorlopig de laatste keer daar . Ik heb het helemaal gehad met die kleiranden . 8 lijnen verspeeld , wel enkele lijnen van een ander terug opgevist . Maar als je dan ook nog eens 100- 150 meter splinternieuwe gevlochten lijn aftrekt van ruim 35 euri's de klos , dan is voor mij de lol er af .

Volgende keer gewoon weer naar Nollestrand  hoewel het ook al een poos geleden is dat ik aan de boulevard ben geweest .

Zaterdag wedstrijd met WSV-Reimerswaal aan Waarde 14......ik ben benieuwd of de wijtingen en scharren daar al zijn aangekomen.

Gr,E. de Rooij=== Dinsdag 02 december 2014 ===


gisterenavond op wijtingjacht op de pier in blankenberge.

van 19u30 to 22u00 gevist hoog water was om 21u10.

Er stonden wel wat vissers te vissen en die vingen hier en daar een visje.

Na mijn eerste keer mijn 3 hengels te hebben opgehaald had ik 8 vissen waarvan 7 wijtingen en 1 schar.

De toon was gezet heb uiteindelijk een wijting of 30 gevangen waarvan er 18 de maat hadden.

Ook 12 scharren die een viscollega heeft meegedaan waarvan zeker de helft 30+ en 1 van 37cm 1 van de grootste scharren die ik al gevangen heb.

Had ook een klein gulletje die terug zwemt.

Alles gevangen met diepvries tappen van vorig jaar in oktober (wel het aas opgebonden met rekker)

Was een zeer leuke avond met enkele lekkere wijtingfiles als gevolg.

Veel visplezier!!!!!!!!!JURGEN=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Gister wezen vissen op de havenstek waar Dirk Dijkstra het in zijn vangsbericht van 30-11-2014 over had. Deze stek heeft Dirk mij circa twee jaar geleden aangewezen, waarvoor ik hem nog altijd dankbaar ben! Van het eerste tot het laatste moment wijting, met enkele van zeer mooi formaat, zaten ook ondermaatse bij en wat scharren die lekker dik waren. Helaas geen tong gezien, Dirk het is je gegund! Circa 17 wijtingen van 32+ cm gingen mee, de rest (op 5 dikke scharren na) gingen retour.

En je buren hebben helaas niet hun zooi opgeruimd......ik had een rol vuilniszakken in me auto liggen en ben met 3 (!!!!) vuilniszakken met kranten, blikjes, plastic tassen, houtblokken, onderlijnverpakking etc naar huis gereden. Het was werkelijk om te janken. Heb niet alleen die stek schoon gemaakt maar ook tussen de blokken lag enorm veel, vooral het talud waar je op kan staan.

Ik wacht nog een paar weken, dan zijn ze echt heel dik de wijtingen en vol kuit, vorig jaar wist ik van ellende niet wat ik moest doen met zoveel grote wijting.

vangze allemaal!Mohammed=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Hallo kant vissers.

Op 1 Dec gevist bij Zoutelande. 2 uur voor laag en 3 u met komend water. ONO wind kracht 3. Somber weer! We stonden daar met 15 vissers. Er werd gevist met prima leeg lopers en, zagers. Er werd met afgaand water, zeer wienig gevangen! Pas, toen het donker werd, met opkomend water, veel kleine wijting, zodat de schar, geen kans had te bijten. En, geen krabben. Er zijn zelfs stranden, met een vlakke afloop, waar de schar zich beter laat vangen. (Overdag), ver gooien!!Wat je gewoon moet uit proberen.

Veel succes.  Brom.brom=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Gistermiddag/avond gevist met opkomende water bij golfbaan Domburg. De vangsten vielen ten opzichte met de week daarvoor tegen. Wellicht door de oosten wind. We hadden in 3 uur tijd een 35 maatse scharren en 2 mooie botten van 39 cm. Wat opviel was dat de scharren van veel kleiner formaat waren dan de week ervoor. Daarnaast nog veel klein spul (schar, wijting, zeebaars en puitaal) retour gedaan omdat het niet aan de maat was. Gezouten pieren hadden de voorkeur boven verse. Volgende week nog maar eens proberen aangezien de wind dan draait.De Mallussen uit Biezenmortel=== Maandag 01 december 2014 ===


Sessie no 3 op de Zuidpier. Zelfde verhaal, vis deed het alleen rond het HW. Zo gingen ze het doen en opeens waren ze weer weg. In de 2 uur dat ik gevist heb, was het "hard werken". het begon met een aantal kleine gulletjes (terug) en daarna de grotere. 3x 50+ gul en 7 iets kleinere. Wederom heerlijk staan vissen dus. De aanbeten waren niet zo hard als voorgaande keren en de krabben waren ook erg bijterig...De gullen zaten vol met tappen en geelwit schelpvlees, maar geen garnalen. Ik vraag me af wat het zou zijn als de wind goed zou staan, dus ZW-5, want ze zijn er dus wel degelijk.

Grootste vissen wederom op de elastierig, een foto plaats ik hierbij. Nou, komende week geen mogelijkheid meer, volgende week dan maar weer, dan gaat de wind weer de goede hoek in, naar het westen dus.

Grt

rene sehr

  Rene Sehr=== Maandag 01 december 2014 ===


Hallo medevissers;

Gisteren zondag 30-11-2014

Nog eens gaan vissen naar de zwarte polder cadzand

was rustig weertje juist spijtig van de mist maar anders heel goed weer er was niets van wind echt zalig om te vissen

stonden verschillende vissers terug !

begonnen 3u voor laag water en gevist en 2u30 met opkomend water

resultaat ik had 11 mooie scharren en 2 mooie weitingen

mijn vismaat tamelijk veel kleine weiting en 4 scharren

mijn beur 6 scharren 1 tong en 1 gul maar te klein zwemt terug .

wel ondervonden dat je de scharren van ver moet halen ik zet er geen afstand op ik weet niet hoe ver ik smijt maar hoe verder hoe makelijker om een mooie schar te vangen

Groetjes Davy

Vang zeDavy