Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van februari 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 29 februari 2012 ===


goede avond zeevislanders

ben vandaag wederom mijn pieren zwemles gaan geven deze maal niet op mijn vertrouwde stek

maar aan de zwarte polder en het resultaat was 2 ondermaatse wytingen

we hebben kontrole gekregen van de politie iedereen en ze hadden er een te stekken

1 ondemaatse gul en de prijs is 75 euro was ook met 3 stokken aan het vissen ,die zal in het vervolg

wel eens nadenken,en de rest van de vissers alom dikke zero,en volgende week geven ze geen goed weer

dat was het voor vanavond( het was lw om 12u)

williamEECKHAUT WILLIAM=== Maandag 27 februari 2012 ===


Beste medevissers

Zaterdag met twee vrienden gaan vissen aan de maasvlakte . Het was er behoorlijk druk . We hebben gevist van laag naar hoog . Aangekomen rond 11 uur en meteen de hengels opgetuigd . Bij de eerste worp al direct beet , wel veel kleine wijting . Dat ging zo een klein uurtje verder , toen viel het even stil. Ondertussen nog wel wat tikken op de toppen van de hengels gehad, maar deze niet kunnen verzilveren door gebruik van grotere haken. Een uur voor hoog water werden de aanbeten feller en de vis werd ook groter dan bij laag.We hebben gevist met pieren en kweekzagers er werd met allebij vis gevangen. Samen hebben we er een 80 stuks gevangen waaronder wijting en steenbolk. Mooie dag gehad en dan nog wat gevangen ook. Groetjes RogerVerhoeven Roger=== Maandag 27 februari 2012 ===


Zaterdagmorgen wezen vissen bij petten. Begon 0m 7 uur met hoog water. Een paar tikken op de top gehad maar er gebeurde niets . Vervolgens een tijdje geen beweging gezien. Rond 1030 begon de lijn slap te staan en een leuke gul, daarna een meuntje en nog een klein gulletje. Al met al niet zo veel maar wel even lekker met je hoofd in de wind en zon.

Vincentvan Kempen=== Maandag 27 februari 2012 ===


Beste medevissers,

Afgelopen vrijdagmiddag wezen vissen bij het torentje in Zoutelande. Op deze site hadden we weinig vangstberichten gelezen over de kust tussen Vlissingen en Westkapelle. Allereerst wilden we eens kijken waar het Nollenstrand is. We hebben het Nollenhoofd in Vlissingen afgelopen en gekeken waar we het beste konden vissen, maar we waren geen van drieën zeker wat een goede stek daar is. Kan iemand ons daarover iets meer over vertellen. (ligt het nollenstrand wel bij het Nollenhoofd?).

Uiteindelijk waren we rond half 8 op het strand en vloog het lood richting Breskens en dan wachten op wat actie. Tussen half 8 en half 12 hebben we 3 beten gezien op 6 hengels. Het aasverbruik was zeer minimaal. Meer dan 3/4 kon mee terug naar huis.

De vangst was bedroevend: 3 wijtingen van rond de 15 cm, waarbij we bij 2 vissen niiet eens een aanbeet hebben gezien. Dus de thuisblijvers waren dit keer de winnaars.

Juist de slechte vangst heeft mij er toe doen besluiten weer eens een berichtje in te zenden. Immers bij een hoop van dit soort meldingen waren wij ook elders gaan vissen. 

Andere vissers succes en laat horen dat wij gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren

Groet

RenéRené=== Maandag 27 februari 2012 ===


Zondag een wedstrijd gevist aan het Beerkanaal van  t,Schietertje uit de Fijnaart.

gevist van 08.00-12.00 uur.

De vangsten waren goed te noemen, nr 1 wist zelfs  27 vissen ter meting aan te bieden. De anderen van 4 tot 20 stuks

De meeste waren wijtingen van 20-34cm

Het was niet echt warm, de zon kwam niet door.

Maar allemaal vis vangen komt ook niet altijd voor, dus tevreden mensen.

Volgende keer aan Zoutelande, kijken of dan de vis weer terug is.

gr gerger=== Maandag 27 februari 2012 ===


Goedemorgen vissers,

Zondag na Sport in Beeld gaan vissen bij Westduin. (Ajax was weer niet best)

Laag water om 23.00 uur. Start: 20.45 uur.

Prachtig weer, geen zuchtje wind. Vissen maar... Mijn zoon viste met dwarrellijn en afhouders.

Mijn hengels idem. Eerste tik kwam al snel... alleen wat gebeurt er, mijn hoofdlijn (gevlochten draad) breekt!? Dat begint lekker!

Andere spoel erop met nylon, gooien maar ... wat zie ik, weer de lijn gerafeld... dus ff topoog inspectie, kapot dus, vandaar...

Dus maar met 1 hengel verder gevist! Veel beet, alleen ze bijten niet echt door! Nu komt 't... bij het indraaien een mooie wijting van 36 cm. en...

wat hangt er aan mijn uithouder van mijn lood.... mijn afgebroken gevlochten lijn. Dus effe een spoel bij mijn zoon gehaald en opwinden die hap,

Dan ben je toch lang aan het opwinden, alles zat er nog aan en ook nog 2 kleine wijtingtjes! Dus pech en geluk op 1 avond!

Vangst: Een stuk of 8  wijtingtjes / mijn zoon idem en nog 1 mooie schar bij het opkomend water. Dus die zit er ook nog steeds!

De pieren daar lag het niet aan. Ook nog met zager geprobeerd, maar ook daar hapten ze niet echt in.

Al met al een matige visnacht.

Ben en Ray SorgedragerB. Sorgedrager=== Maandag 27 februari 2012 ===


Hallo,

Afgelopen zaterdag met een collega richting Neeltje Jans getogen. Gestart omstreeks laag tij aan de Noordzee zijde van Neeltje Jans. Een tweetal uur verder stond de teller nog steeds op nul, de hengeltoppen hadden niet de minste vorm van aanbeet doorgestuurd. Opkrassen dus, en een stek aan de Oosterscheldezijde uitgeprobeerd. Hier ietwat beterschap, tweede draai leverde bij mij een maatse pollak op... ook kleine tikjes op de hengeltoppen verraadden dat hier toch iets meer leven te bespeuren was. Veel kwam er echter niet boven, bij mij: 1 pollak, 1 klein gulletje en een noordzeekrab. Mijn collega had drie ondermaatse gulletjes. Aan de uitlaat van de middelste poorten van de stormvloedkering waren tientallen meeuwen in de stromingen aan't duiken... mogelijk komen er dus reeds prooivisjes (haringen?) binnen in de Oosterschelde.

Greetz,Tim=== Zondag 26 februari 2012 ===


Maasvlakte.......veel klein spul!!

Vandaag weer met Hans,Johan en Ton naar de Maasvlakte geweest,de vangsten waren duidelijk minder dan 2 weken geleden!

Toen vingen we met 5 stokken nog 160 stuks,en vandaag waren het er rond de 130 (wijting en steenbolk).....maar wel kleiner van formaat.

Gevist met steekzagers en met afgaand water van 7.30 uur tot 14.30 uur.

Het was wel erg druk op vrijwel alle plaatsen waar gevist kan worden daar,Beerkanaal,Dintelhaven,Amazonehaven,Mississippihaven,papagaaibek......overal waar je keek heel veel visser aan het zilte nat.

Gewoon weer een leuk dagje gehad aan de waterkant met de boys dus.

Op naar een volgende sessie!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 26 februari 2012 ===


En toen stonden we dus met 20 maan aan de Banjaard voor onze 4e clubwedstrijd van de HSV Middelburg. Het weer was schitterend, het parcours was perfect enkel de vis was iets minder zullen we maar zeggen. Zes man hadden een visje, met de nadruk op visje. De winnaar had een puitaal van 25 cm. De grootste optimist onder de vissers vooerde toch aan dat toch zo,n 25% van de deelnemers vis had gevangen. Nou ja.........volgende keer hopelijk wat meer vis. Gezellig was het wel......

R.Rene=== Zondag 26 februari 2012 ===


Zaterdag 25 februari 

Begonnen om 1 uur geeindigt om 7 uur.
Eerste stek: reddingshuisje bij westkapelle: Niks.
Nog een keer verkast naar het strand ook weer helemaal niks.
1 kort tikje op de top gehad.
Met zn 2en 4 hengels aas: mesheften en pieren.

Groet Maurice=== Zondag 26 februari 2012 ===


Beste zeevislanders,

Afgelopen vrijdag van 2 uur voor tot 2 uur na LW (21.45) gevist in de hoop op een gulletje. Aas bleef er behoorlijk aan zitten, verschillende lijnen kwijtgeraakt (met afgaand water), om kort te gaan; niets.... In het begin een redelijk stevig windje, later nauwelijks wind, maar de toppen leken museumstukken, stillevens.

Groet,

LucLuc=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


zaterdag 25 febr.

deze dag zal ik niet vergeten ,heb mee gedaan met de wedstrijd met fhilips,

me broer zal me op halen tegen de middag  om te gaan vissen bij waarde,

aan gekomen stonden ze al op te wachten  ons niet veel man,

 en dan uit zetten waar we gingen staan  dus als je nummer had 1 stond je vooraan moet je ver lopen .

ik stond op 6 als er een niet kwam moet je 1 zakken dus niet .

de fluit ging en de onderlijn in gegooid  na 20 minuten beet maar liet los  tot 5 uur 7x beet gehad  en een haak krom bovenaan .

maar de  een achter me ving vis dus die was winnaar  die was lang bezig dan ik ben nieuw  er bij gekomen . komt goed ..

 jan de strandjutter=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


Vandaag, zaterdag 25 februari, had ik 's morgens, mede door het mooie weer, het idee om lekker naar de waterkant te gaan. Ik wilde vandaag een voor mij onbekende stek gaan bekijken en dit was aan de waterkant bij Hoedekenskerke.Ik wilde daar al een tijdje naar toe en daarom trok ik vandaag de "stoute schoenen" aan.

Even naar Pim gebeld van Profish te Zegge en gelukkig had hij voor mij nog verse pieren. Ook deze keer weer, zag het aas er prima uit, en natuurlijk hartstikke mooi van Pim dat hij ondanks dat ik niets had besteld, toch nog pieren had, waarvoor mijn hartelijke dank.

Omstreeks 13.15 uur was ik bij de waterkant, even een gedeelte van de kustlijn afgereden om te kijken wat de beste visstek zou kunnen zijn, want het blijf altijd gissen natuurlijk. Toch maar gekozen om te zitten bij het haventje. Er was toen een lekker voorjaarszonnnetje, klein beetje bewolkt en de wind een beetje in de rug, hoogstens kracht 2.

Om 13.45 lagen mijn hengels in het water, gevist met 2 shimano hengels van 4.50 mtr met normale kant en klare gekochte onderlijnen, rode afhouders met hieraan een haakje no. 4.

En dan is het wachten en wachten en wachten........Ondertussen even mijn vismaat Nico de zeehondentemmer gebeld die een viswedstrijd had bij Waarde 14. Ook hier was het nog erg rustig en dus maar het allerbeste gewenst voor de wedstrijd.

En dan....omstreeks 16.00 uur eindelijk een flinke klap op 1 van mijn hengels. Bij het binnendraaien zat hier een leuke gul aan van 32 cm.

Dan de rest van de middag....helemaal niets, maar dan ook niets mogen krijgen van een beet of wat dan ook. Omstreeks 17.00 uur had ik het wel gezien en alles weer ingepakt om op tijd weer thuis te zijn.

Al met al toch wel een mooie visstek, hoewel ik toch 3 onderlijnen verspeeld hebt bij het binnendraaien.Johan Frijters (Joske ut Boske=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


Zaterdag 25 -02

6.00 je bed uit , omdat er een viswedstrijd is vandaag. Ben je dan gek , ben je dan sportvisser, ben je dan een bikkel , ben je dan ....... afijn , ieder zal wel zn eigen invulling er aan geven. In ieder geval , er waren nog 16 personene om mee te vissen. Niet veel, maar ik kàn het wel een beetje begrijpen.

In ieder geval.... WSV-Reimerswaal ging het jaar weer beginnen. Dit keer te beginnen met een strandwedstrijd en wel op een voor de club nieuwe locatie. Domburg.

Geen enkel persoon die er veel van verwachtte maar ja , gepland is gepland .

8.30 uur begonnen , de zon kwam al lekker door wat alleen maar beter werd. Gelijk de eerste draai wisten Dennis en Martin al vis op het strand te krijgen . En dat nog wel de bijna jongsten van de club. Hoe doen ze dat? Ieder geval , voor de rest kwam er zeer weinig vis op het droge. Alleen John wist er te vangen , nee vangen noemde hij het niet.... tussen de palen wat peuteren.

Een uurtje voor tijd wist Koen 2 visjes te vangen. Tot mijn verbazing zag ik bij mij ook iets op de top wat een heel klein beetje weg had van rammelen. Afijn op dn duur maar weer eens gaan draaien en jawel hoor , een mega-bot van wel 13 cm. Yes, de 0 is weg , goed begin van het jaar . Het is wel eens anders geweest.

Maar goed , totale vangst was deze dag 12 visjes gevangen met 19 deelnemers . Ik zeg maar zo..... 't kan slechter.

Met visvriendelijke groet,E. de Rooij=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


goede namiddag visvrienden en vriendinnen,heb deze mogen mijn pieren leren zwemmen

ze kwamen uit het water zoals ze er zijn ingegaan,stond op mijne vaste stek moeder ziel alleen

het was lw om 10u gestopt om 11.30 ,ben daarna naar de zwarte polder gereden en daar was het

ook hetzelfde noppes,maar alle' niet getreurd het was mooi weer na al die koude weken

williamEECKHAUT WILLIAM=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


Vanavond (24 februari) even een paar uurtjes bij Zoutelande wezen vissen. Begonnen rond half 8, gestopt rond half 11. Laagwater om 21:30. Toen ik aan kwam waaide het nog vrij hard en was het koud. De golven waren eigenlijk te hoog om fatsoenlijk te kunnen vissen en de beetregistratie was dan ook nagenoeg nul. Niet dat het wat uitmaakten, want de beeten waren ook nul. Om een uur of half 9 ging de wind liggen en trok de mist weg; het was zowaar redelijk weer en aardig uit te houden op het strand. Rond 9 uur eindelijk een paar mooie tikken op een van de twee hengels, wat een schar van net geen 30 cm opleverde. Toen ik begon op te ruimen nog een beetje, maar bij het indraaien waren de haken leeg. De rest van de sessie waren ze trouwens nog nagenoeg vol na het inhalen. Gevist met pieren, gezouten pieren, gezouten zagers en wat inktvis. De hele avond stond ik alleen op het strand. 

Heb nog een hoop pieren over, dus ik denk dat ik morgen of zondag nog even een poging ga wagen. Niet dat ik er veel van verwacht, maar het is toch wel lekker om even op het strand te staan.

Groeten,

GijsGijs C=== Zaterdag 25 februari 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Vrijdagavond voor een zeer, zeer korte sessie naar Zoutelande geweest om te kijken of de vangsten daar inderdaad zo slecht zijn ..... En het klopt! Geweest van 20.30 tot 21.45 uur: 1 wijting van 24 centimeter (terug dus) en voor de rest geen enkel beetje gezien. Dus snel weer terug naar huis. Ook een beetje "gehad" met de wintervis; verlang behoorlijk naar het makrelen, op de zeebaars, op de geep (totaal niet voor de vangst maar 100% fun) en de tong. Maar ja, daarover deze week in de plaatselijke krant ook niet een al te goed bericht: Het strand bij Domburg, aan de zuidkant (van strandpaviljoen de Oase tot aan De Zeven Golven), wordt in de periode mei/juni opgespoten. De noordkant zijn ze nu mee bezig. Hartstikke goed natuurlijk voor het behoud van onze kustlijn ..... Echter voor de vissers die op "hun" plekkie daar de eerste tongetje(s) willen vangen natuurlijk veel minder goed nieuws! Hoop dat de zeebodem zich snel herstelt. Ook voor de visverenigingen (met het oog op te organiseren wedstrijden) even opletten dat deze werkzaamheden plaatsvinden want, zeker in 't begin, lijkt het strand op sommige plekken dan wel drijfzand.

Nou, terug naar m'n viswinterslaap, dus waarschijnlijk tot over een paar weekjes!!!De Middelburger=== Vrijdag 24 februari 2012 ===


Cadzand 24 Februari,

Vanochtend nog eens op pad naar de ''Zwarte Polder' in Cadzand. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen wegens de koude strandwatertemperatuur. Bij aankomst rond 7u. 's ochtends stond er dan ook niemand. Mist  maakte het een koude visserij met de nodige stroming (nieuwe maan juist 3 dagen geleden). Wel weer de zeehond gezien die hier blijkbaar een vaste stek heeft. Gevist met pieren. Over de vangst kan ik zeer kort zijn: 1 ondermaats gulletje van 34cm en 1 ondermaatse wijting die zeker 16cm 'lang' was. Gevist met 175 gr. klapankerlood met 2 amnesia-afhouderlijntjes van 35cm met een haakje 2. Gevist tot net na de kentering rond 10u.

Volgende keer beter,

Joeri uit LilleJoeri Wilmssen=== Vrijdag 24 februari 2012 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het Nollestrand. Begonnen om 6 uur en gestopt om half 10. (9 uur laag).

Ondanks de slechte vangstberichten, dus toch nog maar een keertje naar de waterkant gegaan.

De verwachting was niet hooggespannen , maar je weet maar nooit. Gevist met zelf geknoopte wapperlijntjes met gele kraaltjes en haak no.4.

Als aas pieren, inktvis en nog een paar tappen. Het was een rustige avond en een lekker temperatuurtje.

Ik had mijn waadpak aan , dus 1 onderlijn ver weg en 1 onderlijn  iets dichterbij gegooid.

Na een half uurtje zowaar een beet, en jawel een schar van 29 cm gevangen aan een pier.

Even later weer beet en nu een wijting van 25 cm (terug dus) Dan even later weer een wijting, maar nu een van 30 cm en dus voor de pan.

Alle 3 gevangen aan de onderlijn die het verste weg lag, dus de andere ook maar ver weggegooid.

Toen deze hengel net inlag weer beet , maar dit was aan de beet te zien iets groters. Dit moest een gul zijn.

En jawel, een mooie gul van 56 cm gevangen aan een cocktail van pieren en een opgeviste mesheft.

Mijn avond was goed. Het was nog maar 8 uur, dus wat zou er nog meer volgen? Niets dus.

Nog doorgevist tot even half 10, maar geen enkele beet meer gezien. Toch met een tevreden gevoel naar huis gegaan.

Ik heb nog wat wormen over, misschien dit weekeind nog maar eens proberen.

Groeten Jan B.

  jan b=== Donderdag 23 februari 2012 ===


Maandag 20-02-2012 vanuit Tienen gaan vissen op het staketsel in Nieuwpoort (B). Heerlijk weertje met een matige ZW wind. HW om 12:15 u en gevist van 09:30 tot 15:00 u. Een 30-tal vissers aanwezig. Over de vangsten was het niet om naar huis te schrijven, zelf haalde ik slechts twee botten uit het zoute water. Hier en daar werd er een bot en/of scharretje gevangen. Eén collega had het geluk een prachtige gul van 70 cm te mogen binnendraaien. Dit was DE vangst van de dag. Verder veel toeristen die een kijkje kwamen nemen. 's Nachts HW om 00:29 u en terug gevist van 21:45 u met twee hengels. Nog twee collega's bijgekomen waarvan de ene met zes hengels en de andere met twee. Na bijna twee uur een mooie beet en nog een dikke bot. Een uur later andere visser ook nog een bot. Om 03:00 uur allen opgekrast wegens geen enkele aanbeet meer en een hardere opstekende wind. Terwijl de vangsten in januari nog vrij goed waren (was nog vrij zachte temperatuur), zijn ze nu zeer mager. Volgens lokale hengelaars zijn de vangsten thans ronduit slecht te noemen. Hopelijk komt hier snel verbetering in en kan ik volgende maand er terug mijn lijntje uitgooien met een beter resultaat. Hoop doet leven, veel visplezier. Jos uit Tienen.Joseph Aertgeerts=== Woensdag 22 februari 2012 ===


Hallo

Woensdag weer eens gaan vissen in de Rotterdamse havens, was een maandag ook geweest en toen redelijk gevangen hoofdzakelijk vele kleine wijtingen.dus dacht ik het zal weer wel gaan vandaag,  maar er stond veel wind en jawel hoor ik had weer wat gevangen maar weer allemaal kleintjes ik heb er maar 3 stuks wijtingen meegenomen. De mwwste vissen heb ik gevangen met rode wapperlijnen.

Wat wel opviel dat vele vissers de rootzooi niet opruimen het iwas een beesten boel, ze hadden zelfs vis zomaar latten liggen als je ze niet meeneent laat ze dan zwemmen dan hebben de echte vissers er ook wat aan , als dat zo doorgaat sluiten ze de visstekken en dan is het weer schreeuwen, dus collega,s ruimt alles op dat doen we thuis ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wim=== Woensdag 22 februari 2012 ===


Middagsessie

Met de voorjaarsvakantie nog eens een middagje/avondje met de neefjes op stap geweest en ze weggehaald van achter playstations en computerspelletjes. Dus voldoende warme choco in de thermosfles, voldoende pieren in de aasbak en halverwege de middag op pad naar de Amazonehaven. Aldaar aangekomen waren we er de enige vissers, dus plek zat om het materieel op te stellen. De jongens visten er met de korte keu met 3 afhouders. Zelf viste ik ook met een korte gereviseerde Ron Thomson Firewave 50 grams spinhengel met ouderwetse 30/100e op de spoel en ook een onderlijn met 3 afhoudertjes. Hebberig als altijd had ik ook de lange lat nog ingezet, een afgetopte K2 Titanium met 20/100 Berkly's armor coated nylon op de spoel en een gestroomlijnde felroode "master blaster" onderlijn met 3 korte dwarels, kraaltjes en aberdeen nummer 6. Als aas hadden we verse en oude zagers, verse en oude zeepieren en een restje oude slikjes van Johan.
 
Het weer was redelijk, er was een beetje zon en geen neerslag, maar de staffe wind uit het westen maakte had een frisse bedoening. We visten er vanaf hoog naar laagwater. Zoals te verwachten was was er tijdens het daglicht weinig te vangen dicht onder de kant, de vreterij was minimaal en de aanbeten waren ver te zoeken. Met de lange lat ging het beter, vanaf de eerste draai was er vis te vangen, ongeacht de gebruikte aassoorten. Zo rond een uur of zes ging het zonnetje onder achter de containers en zou het grote vangen kunnen beginnen. Het verliep echter anders, behalve een grote bot voor Lex gebeurde er verder niks. Uiterst merkwaardig, meestal komt er vollop vis zondra het zonnetje onder gaat. Zo rond half acht stonden we voor een dilemma, of doorgaan met niks vangen of bijtijds wegwezen om bij de Kwalataria in Oostvoorne nog een bak patat met frikandel te scooren. De mannen haden intussen ook de moed opgegeven, dus we besloten nog een keertje opnieuw azen en opnieuw gooien, en in alvast de overige visspullen al in de auto brengen. Toen we voor de "laatste keer" gingen opdraaien was er vis, en wel met twee tegelijk, dus nog "een keertje dan" en dat herhaalde zich nog drie keer. We konden in het laatste drie kwartier allemaal nog een handje-vol visjes vangen. Toen we dan ook tegen half negen op de terugreis waren was een geen friet met frikandel meer te krijgen en moest ik de jongens voldaan maar met een lege maag thuis afleveren. Gelukkig waren de moeders begripvol en mag ik de mannen ook in de toekomst nog wel eens meenemen naar de waterkant.
 
De lange hengel was eigelijk bedoeld als bijleggertje maar ving stukken beter, in de 5 uur vistijd was een 1 draai zonder vis, 5 draaien met 1 vis, 4 keer een dubbeldraai en 3 keer volle bak. De vangst verreweg bestond uit twee scharren, een steenbolk en de rest waren wijtingen-net-wel/niet-aan-de-maat en ienie-mini-wijtingen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
 
        


Niek Romijn=== Dinsdag 21 februari 2012 ===


Beste vismakkers,

Onder het motto 'thuis vang je niets' en lage verwachtingen belde ik mijn vismaat Frits of hij ook zin had. Tegen de verwachting in wilde hij mee, dus vanmorgen bij Leon van Avicentra in Monster een portie pieren gehaald en toen naar de pier van Hoek van Holland gereden. Geen enkele visser te bekennen en een flinke zuidwester waren niet echt hoopvolle omstandigheden. We hadden wel mooi tij (hoog rond 14.00 uur) toen we rond 12.30 startten. Frits tuigde 1 hengel op met een 3 haaks paternoster, de 2e hengel zou later volgen... Zelf wilde ik mijn nanofil lijn (0.20 mm) eens proberen en vergelijken met mijn 0.17 Whiplash Crystal allebei van Berkley. Op beide gebruikte ik een voorslag van Tubertini Gorilla Fluor Carbon van 0.45 mm. Op de eerste hengel een wapperlijn met 1 2.0 haak en op de 2e hengel een paternoster met 1 wapperlijn en daarboven een 20cm haaklijn met haakmaatje 4. Opvallend was dat ik met de nanofil verder gooide tegen de straffe wind in. De lijn komt soepeler van de spoel en plakt minder. Op deze hengel met die ene grote haak ving ik 8 vissen (1 mooie bot en 7 meeste kleine wijting). Op de 2e hengel (met 2 haken) ving ik maar 2 wijtinkjes. Zou het aan de afstand liggen of aan de onderlijn? Ik vermoed het eerste want Frits ving op zijn haaks paternoster 9 wijtinkjes en gooide op dun nylon ongeveer even ver als ik met de nanofil. Ondanks de kwetsbaarheid en het moeilijke knopen van nanofil, vond ik mijn eerste ervaring toch positief, want de lijn gooit echt goed en vist prettig. Binnenkort nog eens uit proberen onder meer vergelijkbare omstandigheden.

GroetjesCor=== Dinsdag 21 februari 2012 ===


Hallo vissers,

Gisteren maandag 20 februari hebben we maar even pauze genomen met de Carnaval en besloten te gaan vissen.

Om 19.30 LW op Walcheren weinig wind en geen regen dus prima tij en dito weer, alleen de vangstberichte beloven weining goeds.

Lekker fris, windje en zonnetje op de kop en om 15.30u lagen de eerste pieren te wachten.... en dat hebben ze bijna de hele visssessie gedaan. Bijna geen beet gezien, pieren onaangeroerd.

Om 22.00 u opgehouden en we hadden met met 2 man 5 scharren gevangen.

De vis vindt het nog te koud, dus toch nog maar even het beter weer afwachten.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Maandag 20 februari 2012 ===


Nadat ik zaterdag een portie mooie pieren had gekocht bij Hans en Joke heb ik weer eens een poging gewaagd of er te vissen viel in de waterweg. De afgelopen 1.5 maanden had ik veel last van drijfvuil en deze stek daarom links laten liggen. Helaas was dit nog steeds een probleem en viel er zelfs tijdens de kentering niet te vissen, Zelfs al nadat de pieren 5 minuten het water hadden geraakt waren ze haast niet meer terug te vinden tussen het gras, oude blad en waterplanten in de lijn. Jammer ik moet nog even geduld hebben dus voor deze stek. Zondag 19 februari met twee maten naar het beerkanaal gereden. Het positieve was dat we er mooi met hoog water gevist hebben en goede verwachtingen hadden, maar helaas de vangsten waren niet super. We hadden een 20 a 30 wijtingen in totaal waarvan een enkeling aan de maat was. Ondanks de regen, hagel en sneeuw buien toch lekker gevist.

Helaas hoorde we eerder die zondag op een ander stek op de maasvlakte dat vissers eerder een rommeltje van hadden gemaakt. Een werknemer (en tevens hengelsporter) van dat bedrijf waarschuwde ons dat het terrein gesloten gaat worden als het zo door gaat. Eigenlijk is het verboden voor onbevoegden maar het wordt gelukkig tot nu toegelaten.

Kortom, tot aan de waterkant..... en neem je afval mee naar huis zodat we allemaal kunnen blijven vissen. 

jaco   jaco=== Maandag 20 februari 2012 ===


Beste medevissers,

hier nog een verlaat vangstbericht van afgelopen vrijdag 17 feb.

Na een afgeblazen geplande boottrip met schipper LEO van de leyra hebben we dan maar besloten om onze kans te wagen op een verlaten strand aan de nederlandse kust,

onder ons beter bekend als 'de Banjaard'.

We moesten en zouden echt nog eens water zien? Wel, water en wind is dan ook het enigste dat we die bewuste avond gezien hebben op een enkele mooie beet na die men vaste maatje GUISEPPE echter niet kon verzilveren,spijtig genoeg.

Volgende keer beter zullen we maar denken en hopen zeker?  Enfin vang ze en hopelijk meer succes gewenst

de groeten aan jullie allen: PINOKKIOVan Daele Dirk=== Zondag 19 februari 2012 ===


19-02-2012, Calandkanaal

Er stond nog een bekerwedstrijd van ZHC de Zeenaald op het programma die vandaag stond gepland in de Nieuwe Waterweg. Met goede moed het lichaam uit het warme mandje gehesen en de koffie naar binnen gewerkt. De spulletjes lagen nog in de auto van jongstleden vrijdagavond dus die hoefde ik niet meer in te laden. Rond half 9 was ik in de Nieuwe Pionier en had ik al vlot de bekende kaart te pakken. Nr. 10 stond er op en even later hoorden we dat de locatie omgedraaid was, i.p.v. de Nieuwe Waterweg zouden we nu in het Calandkanaal gaan vissen. Gezien de vorige resultaten was dit een juiste beslissing en eigenlijk had ik het ook gehoopt want zoveel slikzagers had ik niet! Op naar het Calandkanaal dus en lekker vlot de spulletjes in orde gemaakt. De locatie was tegenover de hondenvereniging dus nog voor het ponton van Heerema. Links stond dhr Rob Kerskes van me en rechts van me stond teammaat Johan Rombouts.

We begonnen om 10.00 uur met een flinke hagel/sneeuwbui met een flinke ferme wind en dat is nooit plezierig maar affijn beginnen maar en met een enorme zwiep plonste de onderlijn het zilte nat in. Na de eerste draai had ik niets maar Johan had een wijting te pakken en de 2e draai plaagde hij me door mij naar binnen te halen onder de kant. Terwijl zijn lijn op het droge was had hij zijn 2e vis te pakken een scholletje van 19 cm. Ik kon draaien en trekken wat ik wil maar moest concluderen dat de lijn gewoon brak onder de kant. Van je teammaat moet je het hebben. Het weer klaarde zienderogen op en het zonnetje kwam tevoorschjn alleen een vervelende zijwind die bleef. Daarom kregen de vissers allemaal een ferme lus in de hoofdlijn en was het oppassen met inwerpen en indraaien. De visserij was zeer slecht te noemen en een handvol vissers stonden op 1 visje en dat is niet veel voor deze stek. Na 2 uren vissen zat ik met de onderlijn in de knel met Johan, Leen en Marcel. Gelukkig viel het mee maar wat draaide de hengel zwaar binnen en eenmaal boven water zagen we waarom. Ik draaide mijn afgetrokken onderlijn van de 2e draai naar binnen met een ferme noordzee krabbemans er aan. Ik schatte hem zeker een kilo met daaronder mijn eigen onderlijn met een scharretje er aan. Helaas telde deze niet en krab en schar gingen linea recta weer de plomp in. De onderlijn had ik terug dus dat scheelt weer knopen maar had dat scharretje toch heel erg graag aan de andere lijn gezien. Je kan niet alles hebben en dus ook niet deze wedstrijd en om 13.00 uur kon ik een dikke 0 noteren en zo ook een 25 andere vissers.

Bij de Pionier bleek er 9 vissers vis te hebben gevangen waarvan 2 personen met 2 stuks. Teammaat Rudi Vercruijsse wist 45 cm te vangen en Johan 43 cm die dus 2e werd. Voor beiden proficiat en het zal aan het einde van het jaar te zien zijn of dit voor mijzelf een schrapper wordt en in ieder geval heb ik weer een 12 tal punten aan de broek. We kunnen weer gaan knopen en inslaan want over 2 weken weer een wedstrijd voor de boeg. Voor diegene die willen gaan vissen succes en zoek een mooie locatie uit. Om de vangsten hoef je het niet te doen wat die zijn droevig!

Groetjes HerbertHerbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


Op vrijdagavond 17 februari 2012 met vismaat Jan Overbeeke meegedaan aan de 2e viswedstrijd van dit seizoen van Eef Hoek Hengelsport uit Ouddorp.

Deze keer stond voor ons nieuwe en onbekende stek op het programma, te weten de Mississippihaven in het Europoortgebied. Volgens de laatste berichten werd hier aardig vis gevangen (en maatse vis!), dus dat beloofde veel goeds.

Nadat we onszelf hadden ingeschreven, een bakkie hadden gedaan en natuurlijk weer de nodige sterke en minder sterke verhalen hadden uitgewisseld bij Eef in Ouddorp, zijn we rond 19.30 uur in colonne richting Maasvlakte afgereisd. Er waren namelijk nog meer vissers die nog nooit op deze stek hadden gevist. Na het nodige zoekwerk en een etappe uit Parijs-Dakar uiteindelijk toch een mooie plek langs het water weten te bemachtigen. Jan op nr. 4 en ik op nr. 3.

Even na 21.00 uur klonk het startsignaal en werden een kleine 25 onderlijnen te water gelaten. Ik heb deze avond gekozen voor de oude vertrouwde K2 Blue Metal, voorzien van een onderlijn met losse dwarrellijntjes, haakje 6 en een cocktail van zagers en pieren. Succes verzekerd zou je denken, maar het tegendeel bleek waar …

Nadat we al snel werden getrakteerd op een koude en zeiknatte mistbank, heb ik de rest van de avond hooguit 4 à 5 aanbeten gezien, waarvan ik er slechts 2 wist te verzilveren. Een mooie maatse wijting van 32 cm. en een steenbolkje van 20 cm. Tussendoor nog wel een (mooie?) gul verspeeld, doordat mijn onderlijn verstrikt raakte tussen de stenen vlak onder de kant. Ook bij Jan en mijn andere buurmannen aan de linker- en rechterkant was het huilen met de pet op. En dat op zo’n wereldstek, of toch niet …? De winnaar heeft volgens mij zo’n 4 vissen gevangen, dus een vetpot was het deze avond zeker niet (de definitieve uitslag volgt z.s.m.).

Om 01.00 uur klonk het eindsignaal, dus snel opruimen, vis gemeten en om 01.30 uur de auto ingeladen en enigszins teleurgesteld teruggereden richting Goeree-Overflakkee. Desondanks een prima visavond achter de rug op weer een nieuwe stek. De vangsten daarentegen vielen erg tegen, zeker gelet op de vangstberichten van de afgelopen dagen. Misschien stonden we op de verkeerde plek, was het tij niet goed of een volgende keer overdag proberen …???

Eef en Ineke, bedankt voor weer een gezellige avond!!!

De hartelijke (vis)groeten,

Kees OverweelKees Overweel=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


2e wedstrijd competitie Eef Hoek Hengelsport

Vandaag 17 Februari gingen we met 21 man naar de Mississippihaven bij de Maasvlakte. Ik was zelf al vooruit gesneld want Johan Verwest zou mijn aas meenemen. Mijn hartelijke dank daarvoor! Ik was ruim op tijd en bij de haven moest ik toch constateren dat er een aantal clubje mensen zaten te vissen van SVV de Slufter. Dit dan ook gemeld bij de organisatie en al gauw waren de broertjes Overbeeke/Overweel aanwezig en zijn we naar achteren gereden. Hier was plek zat en al gauw deed iedereen zijn nummertje trekken. Na iedereen handen geschud te hebben naar de plek gegaan waar het moest gebeuren. Nr. 20 was er getrokken moest ik concluderen dat het best een aardige stek was. Eventueel met vastzitten of iets dergelijks kon ik nog altijd naar beneden staan. Na de spulletjes geinstalleerd te hebben zou het bal beginnen want de vangstberichten waren best goed in dit water. Voor het beginsignaal klonk was de mist als een warme deken over ons heengetrokken want je zag geen moer meer. Ook dat nog dacht ik maar gelukkig was de auto dichtbij.
Om 21.15 dan het verlossende signaal om te beginnen en na de eerste draai, waarbij ik mijn buurman meenam, was er gewoonweg niets. Bij niemand niet. Geen goed teken dus maar toch met volle moed doorgaan. Ver weg stond er best wel stroming en al gauw lag je naar rechts toe. Oppassen dus met diegene die links en rechts van je staan.

Na een uur kon ik dan toch de strijd aangaan met iets zwaars. Ik had geen beet gezien maar met moeite kon ik een vis waarnemen in de mist. Een mooi gul van 46 cm was binnen en gelijk goed van de 0 af. Ik hoorde dat Sjaak Lobs al 2 vissen had. Over het gehele parcours waren er een enkel met 1 vis dus die gul deed wonderen. Slecht werd er gevangen op deze avond. Lol onder elkaar hadden we wel en daar moet je je tijd mee doorkomen. Het aas behoefde minimaal ververst te worden dus vreterij zat er ook niet. De 2e vis kon ik na 2 uur vissen bijschrijven een mooie steenbolk. En dat was op het moment waarop Eef Hoek aankwam met zijn vrouw en dochter met een versnapering wat altijd welkom is tijdens deze weersomstandigheden. Tussendoor het klepperen tussen de vissers kon ik nog een mooie wijting binnendraaien.

De kunst was om in die stroming je lood te laten hangen en je spanning op de hengel te kunnen zetten. Dat betekend wel dat je constant bij de hengel moet blijven zitten om steeds naar binnen te draaien totdat je lood niet meer wegkon. Met deze truc kon ik er nog een steenbolk wegkapen uit het zilte nat en was de koek op. Wel lekker gevist maar helaas is het geen bal geworden. Overigens na het eindsignaal trok de mist de deken weer weg alsof het niets was en konden we weer normaal naar huis rijden. Dus of dit een voorteken was of iets dergelijks wiet weet. Met de 4 vissen en 121 cm kon ik de eerste plaats noteren dus een mooie voor de stand. Volgende keer maar ergens proberen in het Zeeuwse of de Europoort denk ik!Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


Uitslag Strand Missesippi haven  - 2e Wedstrijd   2012
    cm vissen punten
1 Herbert v/d Vlught 121        4 1
2 Wim Vlietland 111        4 2
3 Martin Blokland 85        3 3
4 Piet Roskam 81        3 4
5 Kees Steijl 80        3 5
6 Patrick van 't Slot  71        3 6
7 Arjan v/d Zande 60        2 7
8 Sjaak Lobs 59        2 8
9 Cor v/d Linde 55        2 9
10 Kees Overweel 52        2 10
11 Leo Stoutjesdijk 45        2 11
12 Leon van Westen 41        2 12
13 Wim Meerdink 40        1 13
14 Marcel Ijzenbrand 39        2 14
15 Johan Verwest 30        1 15
16 Ben Waardenburg 26        1 16
17 Jan Overbeke 23        1 17
18 George Moerkerk 22        1 18
19 Arjan Geelhoed 21        1 19
20 Peter Aleman 0        0 21
21 Johan Rombouts 0        0 21

Uitslag 2e wedstrijd om de Zilveren Mustadhaak van de Hoekzeehengelsport competitie.

Voor een overzicht van het algemeen Klassement over de 2 geviste wedstrijden raadpleeg www.hoekzeehengelsport.comHoekzeehengelsport=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


Goedemorgen Heren Vissers,

Afgelopen donderdag even wezen vissen bij Het gemaal Van Borsele.

 (Of is het Borssele?) 2 uur voor laag water.En nog een klein uurtje na. Trouwens ik ben eerst bij Ellewoudsdijk geweest bij het haventje, maar

daar sta je toch niet zo lekker! Misschien niet de juiste stek gekozen? Dus naar Borsele...

Om kort te zijn, geen beetje! Heb gevist met gezouten pieren, blijven er trouwens prima aanzitten, alleen misschien lusten de vissen die niet?!

Enfin, heb weer even een frisse neus gehaald en de zak van Zuid Beveland gezien. As. Maandag misschien op Walcheren, ze geven best lekker weer af, dus wie weet.

B. SorgedragerB. Sorgedrager=== Vrijdag 17 februari 2012 ===


Beste mensen,

Donderdag op de maasvlakte weeste vissen met zen 4en bij de papegaaienbek! sochtends om 9 uur lagen de hengels erin (hoogwater). al snel sloegen de toppen op en neer! de eerste wijtingen kwamen naar boven van formaat. de beet bleef er eigenlijk heledag in allemaal wijting ok veel van onder het formaat dus daarom ook terug gezet. we hebben tot ongeveer 16:00 gevist! het was een westenwind en temperatuur een groad of 6! totaal zon 60 wijtingen en ongeveer 30 mee naar huis! ik weet alleen niet waar de scharren waren haha! zo zeggen ze hier in brabant, als ze me missen ben ik vissen, en als ze me zoeken ben ik snoeken haha! ik denk dat de scharren ook onderweg zijn om te carnavallen, die willen dit geweldige feest ook niet missen:D! dus volgende week zullen ze er wel weer zitten haha;)! 

suc6 allemaal de komende tijd aan het water! ik ben ergens anders te vinden de komende dagen:D

snel mijn volgende bericht weer

HaleeE en de groeten uit Dongen(brabant)

Erik erik=== Donderdag 16 februari 2012 ===


beste vissers,

na lange afwezigheid wegens ziekte,ben ik terug boven water gekomen

ik ben naar ellewoutsdijk gegaan

laagwater om 8,00

vangst niet om over naar huis te schrijven

2 wijtingskes ongeveer 15cm gelukkig in de lip gehaakt zwemmen weer om groter te worden

verder nog een gul verspeeld tussen de stenen

hopelijk volgende keer beter

marc de slijkvissereyckmans marc=== Woensdag 15 februari 2012 ===


Zondag 12/02/2012 zijn de Panvissers uit Heist Op Den Berg  andermaal gaan vissen met de MS Neeltje Jans. Toen wij het aantal stuks gevangen kabeljauw op zaterdag 11/02 hadden gehoord  hoopte vele van een mooie portie vis te kunnen verschalken. Na een  tochtje van  vier uur werd de eerste keer de hengels te water gelaten en de gul was aanwezig maar niet in de grote getale waarop werd gehoopt. Maar  er vis gevangen door iedereen ook al was het steenbolk van enige grote.

Na een uurtje ging Piet bouwman eens een ander wrak opzoeken, dat de stroming sterk was toegenomen werd het vissen minder makkelijk tot op het laatste wrak dat er werd bevist die dag. Ook al was de tijd om huiswaarts te varen  ging de schipper toch het daar nog eens proberen, en met succes want de gullen werden aan boord gehesen, maar eens word het tijd om huiswaards te varen. Met 33 vissers  werden er ongeveer 220 gullen en een evenredig deel steenbolken gevangen. Zeker het vermelden waard is de vangst van een mooie (verloren gezwommen) zeebaars van 55 cm . Voor meer info en sfeerbeelden van deze en andere visdagen  www.panvissers.be Umans andre=== Woensdag 15 februari 2012 ===


Zondag 12/02/2012 zijn de Panvissers uit Heist Op Den Berg  andermaal gaan vissen met de MS Neeltje Jans. Toen wij het aantal stuks gevangen kabeljauw op zaterdag 11/02 hadden gehoord  hoopte vele van een mooie portie vis te kunnen verschalken. Na een  tochtje van  vier uur werd de eerste keer de hengels te water gelaten en de gul was aanwezig maar niet in de grote getale waarop werd gehoopt. Maar  er vis gevangen door iedereen ook al was het steenbolk van enige grote.

Na een uurtje ging Piet bouwman eens een ander wrak opzoeken, dat de stroming sterk was toegenomen werd het vissen minder makkelijk tot op het laatste wrak dat er werd bevist die dag. Ook al was de tijd om huiswaarts te varen  ging de schipper toch het daar nog eens proberen, en met succes want de gullen werden aan boord gehesen, maar eens word het tijd om huiswaards te varen. Met 33 vissers  werden er ongeveer 220 gullen en een evenredig deel steenbolken gevangen. Zeker het vermelden waard is de vangst van een mooie (verloren gezwommen) zeebaars van 55 cm . Voor meer info en sfeerbeelden van deze en andere visdagen  www.panvissers.be Umans andre=== Dinsdag 14 februari 2012 ===


Vanmiddag 14Fubruari gevist aan de Maasvlakte,van 13.30uur tot16.00 uur .

Om 13.00uur laag water,het water was tijdens het vissen nauwelijks gestegen,overmorgen

is het doodtij.De vangst 5 kleine wijtings,kleiner kon haast niet,ben benieuwd of er elders

wel beter gevangen is.

Groeten Adri Oostvoorne.  Adri oostvoorne=== Maandag 13 februari 2012 ===


Gisteren, zondag dus, gevist op de Westerschelde.

Kort maar (niet) krachtig, kou, sneeuw en volle haken, maar geen vis nada nop geen beet niks.Jack=== Maandag 13 februari 2012 ===


Zondag weer maar naar de Maasvlakte met Ton en Hans

De laatste keren dat we er geweest zijn ging het prma...dus weer maar die kant op dachten we.

Met wat sneeuw in de rug en -3 graden op het dashboard was het frisjes aan de waterkant,maar toch was het goed te doen.

We hadden (veel te veel) zagers bij ons en die lagen om 8 uur op zo'n 24 meter diepte.

Om kort te zijn.....erg veel wijting van redelijk formaat,de eerste 5 draaien direct volle bak....dus na 45 minuten vissen lagen er al 15 stuks in de emmer.

Ook bij Hans en Ton ging het prima,Ton ving ook nog een mooie gul,de scharren waren weer niet thuis....we vingen er maar een paar.

Na 6 uurtjes vissen hadden we rond de 160 stuks gevangen waarvan er 100 over bleven voor de pan!

Hierbij nog de foto's van weer een erg leuk dagje aan het water!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske 

       Kees Reijngoudt=== Maandag 13 februari 2012 ===


Zaterdagmorgen om 8.30 uur vertrokken richten de Zeeuwse stranden. Eerst bij Brouwers de pieren opgehaald en rond half 11 stonden we te vissen op het Westerduinstrand. Rond elven was het laag water. We hebben met 3 man (nou 2 man, 1 vrouw) gevist, 4 hengels totaal. En ik kan er heel kort over zijn. Er is 1 visje gevangen, een gulletje, verder 1 beet gezien en verder was het helemaal niets. Wel lekker zonnetje, anders was het wel heel koud geweest. Voor mij mag het voorjaar komen!!!Anja Timmermans=== Zondag 12 februari 2012 ===


Vanochtend van 09:00 tot 15:30 uur op strand van Zoutelande wezen vissen. IJskoud en wind in het gezicht, slecht twee andere vissers op het strand te zien. laag water om 11:30 uur. Niets gevangen, volle haken in het water en weer volle halen haken uit het water. Met verse pieren gevist. Veel zeewier en andere rotzooi aan de kust. Er spoelde opvallende veel dode zeevogels aan. Denk dat het te koud is voor de vis. Ik denk dat ik wacht tot het water weer wat warmer wordt.

AnielAniel=== Zondag 12 februari 2012 ===


Beste medevissers,

zaterdag 11 februari een middagje gevist in het Beerkanaal.

Bij aankomst om 11.30u. een redelijke bezetting van vissers.

Snel onze spullen klaargemaakt en vissen maar.

Genoeg wijting en af en toe een verdwaalde steenbolk.

De aanbeten waren hard en vaak gek genoeg ook mis.

Met wat langere lijnen ging het prima.

Bij opkomst van het hoge water zo rond 14.45U.werden de wijtingen ook groter van formaat.

Zo rond 1730.u. zijn wij weer huiswaarts gekeerd met zo'n 75 stuks maatvissen in ons bezit.

Wij hebben samen met 2 hengels gevist.

Collega visser nog bedankt voor uw restant aas, het kwam goed van pas.

Helaas geen foto's gemaakt want er zat geen gevoel meer in mijn vingers.

Allen succes gewenst bij de volgende sessie.

Hans en RonR.W. de Veld=== Vrijdag 10 februari 2012 ===


Hallo,

Gisterenavond(Donderdag) gevist aan het Nollestrand. Het was om half 10 laag water, dus om 7 uur begonnen met vissen.

Als aas verse pieren,tappen ,wat reepjes inktvis en later nog gevist met wat opgeviste mesheften.

Ditmaal 1 onderlijn met afhouders en 1 met dwarrellijnen,allebei met haak no.2.

Het was lekker visweertje, wel wat fris, maar daar kun je jezelf  op kleden.

Na een kwartiertje opgehaald, en wat bleek het aas zat er nog precies hetzelfde aan, en dit is meestal geen goed teken.

Na een uurtje nog geen beet gehad, dus maar eens met  1 hengel dichterbij gooien , dit leverde gelijk een wijting op van wel 20 cm.

Met de andere hengel zo ver mogelijk gegooid, maar ook geen resultaat. Toen om 10 uur was ik het zat en ben naar huis gegaan.

Tussendoor had ik nog een wijting van wel 25 cm gevangen, dus was de vangst van de gehele avond : 2 wijtingtjes en 2 opgeviste onderlijnen.

Sinds lange tijd zonder vis naar huis. Als het straks minder koud wordt, komt de vis weer wel terug en dan zien jullie mijn volgende berichtje wel weer.

Groeten Jan B.jan b=== Vrijdag 10 februari 2012 ===


dag de 10-02-2012

al vroeg vertrokken tegen een uur of zes kwam me broer me halen op een vrijje dag en de rest ook,

we zijn na banjaard gegaan om daar te gaan vissen met laag water eerst wachten dat de rest ook aan kwam ,

op de parkeerplaats ff gewacht op de rest handen drukken  en alles klaarmakenvoor vissen op het strand,

nog ff sjouwen over het zand  na boven  aan gekomen was het aan het zakken  dus met kouw vingers,

aan de kouw was  niet te harde kwam van achter en dan van rechts dus we hebben het gezellig gehad ,

johan en zijn neef en dan nog een erbij zie foto ookdezeehondertemmer was er ook bij dan ik ook ,

jan de starndjutter was ook van de partij en tot een uur of drie gevist kwam maar 1 vis na boven ,

dan ff bij tanken met de rest  door jan   zelf

groeten nico johan en johan en jan en de ander maat

   vrijjan de strandjutter=== Donderdag 09 februari 2012 ===


Weer naar de Maasvlakte

Ik lijk wel de enige die vist dezer dagen...zo weinig kant vangstberichten.....hahahaha.....maar er zitten toch echt meer vissers aan de waterkant daar hoor....kom op mannen...post hier ook eens wat !

Vandaag 9 februari dus weer met Hans naar de Maasvlakte geweest,maandag ging het er prima,dus vandaag weer maar eens proberen,dinsdag bij -10 graden bij Buinisse proberen wat zagers uit de harde bevroren grond te krijgen,en dat lukte met veel moeite!....en dan is het ook nog oppassen dat ze niet in de emmer bevriezen.

Om half 9 gingen de eerste zagers het water in,en de eerste aanbeten kwamen direct alweer op de toppen van de Dream surf,Teklon comp 2 en Power aero!

De scharren die er maandag nog wel zaten waren nu ineens verdwenen,totaal 1 hele schar op ongeveer 6 uurtjes vissen....die zijn dus naar warmere oorden achter de garnaaltjes aan denk ik....wel was de wijting nog vollop aanwezig,maar ze waren wel iets kleiner van stuk dan maandag helaas!

Om half 3 de spulletjes weer opgeruimd en we hadden een kleine 60 stuks boven water weten te krijgen,waaronder ook een bot,een paar gulletjes en wat steenbolkjes....de rest was wijting van rond de 25 a 30 cm!

Weer een leuk dagje aan het water dus.....en de pan kan weer aan...wat wil een mens nog meer.

Op naar de volgende sessie.....ik denk a.s weekend!

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Donderdag 09 februari 2012 ===


Hallo allemaal,

Mijn excuses voor de late berichtgeving maar helaas had ik andere dingen aan mijn hoofd.

Na onderzoek door de huisarts blijk ik dus een veel te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte te hebben.

Gelukkig heb ik niet alleen slechte dingen geërfd maar ook de voorliefde voor zeevissen is genetisch bepaald.

Volgens de huisarts is vissen goed voor mij want het is ontspanning en alles wat uit de zee komt is goed voor je cholesterol heeft men verteld.

Maar dan moet er dus nog wel iets boven water komen natuurlijk... En dat viel nog niet mee in januari!

Hierbij wil ik dan toch nog maar een kort verslagje doen van onze sessies in januari:

Vlissingen 13-01-2012:

Vangst: 14 schar (7 meenemers), 12 wijting en 1 gul (41 cm)

We hebben ons onderlinge wedstrijdregelement aangpast: Alleen vis die meegaat naar huis telt voor het klassement

Deze onderlinge strijd was ik overtuigend winnaar: Schar 6-1 in mijn voordeel en ook de gul nam ik voor mijn rekening

Het is dat mijn maat op zijn laatste draai nog een schar ving anders was de vernedering compleet.

Vlissingen 16-01-2012:

Een redelijke dag qua vangst:

28 Schar (22 meenemers), 12 wijting (alles ondermaats), 1 gul (ondermaats)

Wederom een prima dag voor mij want voor de 2e keer op rij (en dat gebeurt niet vaak) versloeg ik mijn maat: 12-10

Vlissingen 17-01-2012:

Zeer slechte vangst:

5 schar (2 meenemers), 5 wijting (ondermaats), 1 gul (ondermaats)

We hoorden te laat dat er 's morgens een bootje langs de kust gesleept had met een net.

Waarom is er trouwens geen wet tegen dit soort praktijken? Slepen ok, maar dan wel 300 meter van de laagwaterlijn s.v.p.

Één zo'n slepertje verpest het plezier van een honderdtal vissers langs de walcherse kust.

Kan sportvisserij Nederland hier niks tegen doen???

Onze onderlinge wedstrijd: 1-1 (maar weer niet verloren!)

De twee scharretjes weggegeven aan een collega visser.

Vlissingen 30-01-2012:

Korter gevist dan normaal want we hadden best wel last van de kou.

Geen wedstrijd gedaan omdat Edje tussendoor ook nog zijn nieuwe ID kaart moest ophalen bij het gemeentehuis.

Vangst:

2 schar, 3 gul (ondermaats)

Ook deze 2 visjes weggegeven aan een collega visser bij wie het toch beter liep dan bij ons.

Helaas was onze vaste aasleverancier (de golfbreker) uitverkocht.

Eigen schuld want ik was erg laat met bestellen dus zijn we zelf aas gaan steken.

Terwijl Edje stond te blauwbekken (Sissy!) ging ik zelf stug door met steken en uiteindelijk hebben we dus toch kunnen vissen.

Wel 3 blaren op mijn handen dus dat steken was éénmalig. Voortaan weer gewoon aas halen bij André van de Golfbreker!

Vlissingen 31-01-2012:

André van de golfbreker had gelukkig weer aas.

5 ons pieren meegenomen en we kregen ook nog tappen en wat zagers cadeau die hij nog over had.

Persoonlijk had ik meer vertrouwen in de pieren en tappen dan in de zagers maar Edje koos toch voor de combi pier/zager.

Na 2 nederlagen en een gelijk spel had Edje er schoon genoeg van: ik keek al snel tegen een 7-1 achterstand aan.

Wat bleek? De zagers vingen veel beter dan de pieren!

Toen ik dus ook wilde overschakelen op de zagers waren deze al bijna op.

Ik wist de achterstand nog wel te verkleinen naar 8-4 maar toen was het toch echt gedaan.

Een flink pak slaag dus! (op zich niet zo erg maar die praatjes van Edje daarna he.....)

De vangst:

18 schar (12 meenemers), 1 vijfdradig meuntje, 2 gul (ondermaats) en een 40tal ondermaatse wijtinkjes waar de meeuwen erg blij mee waren

De schar zal inmiddels wel verdwenen zijn met dat koude weer.

Nu maar hopen dat er nog wat te vangen valt in februari/maart maar dan hopelijk wel bij een betere temperatuur.....

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin & Edwin=== Donderdag 09 februari 2012 ===


woensdag 8 februari  wezen vissen op de boulevart in vlissingen hier kan ik helaas kort over zijn geen beet geen vis geen krab echt niks niks niks met 3 personen en 6 hengels er stonden nog 4 medevissers maar die vingen ook niets helaas volgende keer hoop ik beter de groeten.den tom.b                                                                                                              tom.b=== Dinsdag 07 februari 2012 ===


Zeebaars in de sneeuw!!!

Al vroeg vertrokken naar de Maasvlakte met Hans.

Daar aangekomen stond er al een man te vissen,maar hij had na 1 uurtje vissen nog geen vis,alleen een paar beten gezien op z'n toppen.

Met -7 de hengels opgetuigd en gooien maar,en dat ging prima met de zeer matige noord-oostenwind in de rug.

Als aas hadden we oude stinkende zagers, en nog pieren gekregen van de buurman,direct kwam de beet er lekker in op de gevlochten Spiderwire 0.14/100,en dat bleef eigenlijk constant zo!

Na een paar uurtjes vissen draaide Hans op,met de mededeling dat dit wel een erg zware draai was,ik ging eens even kijken,en het ging echt erg zwaar bij Hansie....vlak onder de kant zagen we de dikke kop van een mooie zeebaars (net 50cm) en erachter een wijting van rond de 35cm boven water komen....dat zijn erg leuke draaitjes he Hansie!!!!

Ik heb op 6 uurtjes vissen denk ik 4 of 5 draaien zonder vis gehad,en dat is gewoon prima...zeker met dit koude weer....de hoofdmoot wat wijting van tussen de 25 en 38cm....gewoon mooie vissen dus!....en ook nog 11 leuke scharren en een paar steenbolkjes. 

Totaal ving ik 47 vissen (met 2 stokken) en Hans 17 stuks met 1 stok....rond de 75% hebben we mee naar de pan genomen,een paar kleine wijtingjes maar mee genomen omdat ze bij het terug zetten direct werden opgevreten door de rond cirkelende hongerige meeuwen (die dan ook nog elke keer in je lijn vliegen....en omvallende hengels moet je met dit koude weer zeker niet hebben,dan zijn al de ogen direct kapot!)

Weer een prachtig en zonnig visdagje gehad met Hansie aan de Maasvlakte!

Groetjes......en draai ze eruit!!!

Kiske  Kees Reijngoudt=== Maandag 06 februari 2012 ===


Beste vissers,

Afgelopen vrijdag om 7.00 vertrokken vanuit Brabant naar de maasvlakte met mijn vader en Rienie,

ondanks de temperatuur was het toch goed vol te houden,om 13.00 begon het flink te sneeuwen,

we hebben toen toch nog een uurtje gevist,toen maar gestopt en richting huis gereden,op de terugweg hebben we

toch 2,5 uur gereden,we konden niet harder als 40 rijden,echt slecht was de weg,resultaten vielen niet echt tegen,

in totaal hadden we zo'n 30 wijtingen en steenbolken,de helft hebben we mee naar huis genomen en de andere helft meteen terug gezet

want die waren onder de maat, vissssse allemaal en tot de volgende keer

Groetjes Heino en Henk van Zundert en RienieHeino van Zundert=== Maandag 06 februari 2012 ===


GOEDE AVOND BESTE MEDEVISSERS,                                    GISTERAVOND BEN IK MET SCHOONVADER NAAR MAASVLAKTE GEREDEN OM OP DE PAPGAAIENBEK TE GAAN VISSEN! VOL VERWACHTING KWAMEN WE AAN MET -8! EERST LEKKER WARM AANGEKLEED EN TOEN ONZE HENGELS GEREED GEMAAKT! WE LAGEN ER EEN KWARTIERTJE IN EN DE EERST DOUBLET WIJTINGKJES KWAMEN NAAR BOVEN! INMIDDELS 4UUR VERDER EN EEN PAAR GRADEN VERDER GEZAKT NOG 2ONDERMAATSE WIJTINGKJES BIJGEVANGEN! IKZELF HAD HELEMAAL NIKS! MET AFHOUDERS GEVIST! MAAR WAS OOK WEL EEN BEETJE TE VERWACHTEN MAAR WIE NIET WAAGT WIE NIET WINT! OM 23UUR ZIJN WE MAAR GAAN OPRUIMEN EN DE TEMP WAS AL GEZAKT NAAR -10 MAAR WEL GOED VOL KUNNEN HOUDEN MET DANK AAN ME VADERS ZELFGEMAAKTE ERWTENSOEP EN BUURMANS SCHROBBELER HAHA!                                        DE VRIEZIGE GROETEN UIT DONGENerik=== Zondag 05 februari 2012 ===


Beste zeevissers,

hierbij nog een verlaat bericht van onze vissessie op vrijdag. Om 9u s ochtends vertrokken uit brabant om bij mario aas te gaan halen. Dit bestond uit pieren zagers. De zagers waren fris, maar de pieren waren hoogbejaard. we hadden zelf nog gezouten pieren, tappen en sardines bij. aangekomen op de rozenburgse landtong besloten we ons geluk te gaan proberen bij de scheurkade. rond half 11 waren de hengels geinstalleerd en kon het ''vangen' beginnen. Badinho viste met zijn nieuwe molen vol nanofil, wat na 2 minuten al een miniwijting opleverde. De aanbeten zie je hier prachtig op. Toen begon het te sneeuwen en de voorspelde noordenwind bleek zuid te zijn en ook nog eens windkracht5/6 ipv 1. Hierdoor kregen we de sneeuw horizontaal op de snuit en konden we niets meer zien. Toen het meegebrachte kacheltje ook nog eens niet bleek te werken, omdat die befaanmaakpasta van de AH slechter brandt dan water, waren we het wel beu. tijd voor een andere plek.

We besloten het een stukje verderop te proberen tussen de kribben op de waterweg, omdat de ebstroom daar goed op gang kwam had het geen zin om in het diepe water te vissen. Helaas was dit ook niet veel, zelfs de krabben waren daar de kou ontvlucht. Natuurlijk draaide de wind weer naar noord en kregen deze weer in ons gezicht.

weer verkassen was het enige logische antwoord. Dit maal probeerden we het halverwege de landtong wederom op het calandkanaal. hier konden we beneden uit de wind gaan staan. al snel kwamen de eerste visjes binnen. Uiteindelijk hebben we hier van 2 tot half 9 gestaan. Het heeft ons precies 20 visjes opgeleverd, vooral wijting van 15-25cm. ze beten eigenlijk overal op. bejaarde zeepieren of stukjes zager, het maakt niet veel uit, zelfs stukjes sardien en gezouten pieren leverden vis op. Toen onze wangen, handen en voeten echt bevroren waren en de pieren en de zagers ook een koude dood gestorven zijn hielden we het voor gezien. Precies achter de files konden wij weer terug naar brabant rijden.

volgende keer hopen we op een verdwaalde gul of misschien een wijting die wel aan de maat is. het is echt triest gesteld met de visstand de laatste tijd.  hopelijk gaan de vangstquota omlaag, want van een groeiende populatie schol of iets dergelijks merk ik niets. Naar mijn idee wordt het ieder jaar slechter, maar wat wil je als de beroeps tegenwoordig ook al op 50m uit de kant aan het slepen zijn..

Goede vangst iedereen en ruim je rommel op langs de waterkant!

Badinho & RagnarBadinho & Ragnar=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


Helaas werd ik begin deze week gebeld door een bestuurslid van de hengelsportvereniging Philips Roosendaal, met de mededeling dat de wedstrijd, gepland voor vandaag, niet door zou gaan i.v.m. de verwachte slechte weersomstandigheden. We zouden vandaag een wedstrijd vissen aan Waarde 14. Heel jammer dat de wedstrijd niet is doorgegaan want de weersomstandigheden waren gewoon prachtig, een licht briesje uit het oosten, sneeuwvrije kanten aan het water, een lekker zonnetje, de wegen waren goed te berijden en ach....de temperaturen waren zo goed dat de handschoenen en hoofddeksels achterwege konden blijven.

Afijn, mijn neef Johan en de gebroeders Machielse (nico de zeehondentemmer en jan de strandjutter) wilden toch een hengeltje uitgooien en besloten om het dan maar te doen bij Waarde 14.

Tjsa... en daar sta je dan .......2 dagen na doodtij en de wind die uit het oosten moest komen. Nou, dan kun je bij Waarde gaan zitten waar je wilt maar zoals het gezegde is...wind vanaf het land is GEEN vis aan de kant. En om eerlijk te zijn, was dit ook het geval.

In totaal zijn er op ruim 4 uur vissen slechts 2 hele kleine, met de nadruk op hele kleine visjes uit het water getrokken door mijn neef Johan en ondergetekende. Helaas kon Nico en Jan geen vis op de kant krijgen, heel jammer, daar ze juist gericht op gul aan het vissen waren.

Maar goed, we hebben we lekker bij kunnen kletsen en aankomende vrijdag gaan we een volgende vissessie proberen, maar nu vanaf de Oosterschelde waarvan zeker ook hiervan een berichtje geplaatst wordt.

p.s. Mijn complimenten m.b.t. zeevisland.com omtrent de opmerkingen over het schrijven van vangstberichten en wat betreft het Wiesje......gewoon lekker blijven schrijven, ikzelf vind het altijd een genot om uw vangstberichten te lezen, gewoon DOORGAAN!!!!!!!!!!!!!

met vriendelijke visgroeten,

Johan FrijtersJoske ut Boske (Johan Frijters)=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


                     zaterdag de 4-2-2012

 we hadden afgesproken met me broer te gaan vissen  bij waarde wel was het wel glad  onder weg ging het wel ,

sommige denken met dit weer te gaan vissen ook johan en ze neef wilden ook mee  die sporen niet maar ja ,

het was lekker weer onderweg  soms mist en dan de zon  tegen een uur of 10 waren we op bestemming, komma,

we wachten toen op de rest en ja hoor daar kwamen ze aan ff babbelen en handschudden toen we boven kwamen was ,

ik de eerste  die alles aan het klaar zetten  later kwamen  de reste erbij . we hadden afgesproken  wie de eerste vis ving ,

kreeg een drankje dus daar was ik wel in  de move maar nee niks zijn neef eerst een vis en later hij zelf dus lekker warm drankje ,

en dat we meer als we weg gaat zo en later na huis gegaan met niks  maar we wisten niet dat het dooitij was geweest  ,

van deze kant johan en neef  johan we zullen volgende week vrijdag meer hebben dan is nico er ook bij als het door gaat  word vervolgd zie bijdrage,..

  jan de strandjutter=== Woensdag 01 februari 2012 ===


Frisjes op de Maasvlakte met vismaat Hans

Om half 8 vertrokken met Hans naar de Maasvlakte om te kijken ofdat de vis nog aanwezig is.

Daar aangekomen waren we eerlijk gezegd een beetje bang om de deur van de auto te openen,en lachten we nog eens naar elkaar met de woorden:wie eerst......hahahaha,want op het dashboard stond toch echt -7 te lezen!!

Toch maar uitgestapt,en het viel ons allebei eigenlijk alles mee,wind (kracht 4) uit het noord-oosten.

Eerst maar even erg goed aangekleed en daarna de spulletjes opgetuigt,en gooien maar met de wind in de rug,en dat ging natuurlijk prima.

Na 15 minutjes lagen er al wijtingen in de emmer.

Tijdens het draaien kwam het ijs van de lijn afzetten,en dan is het toch wel frisjes he!

Na 6 uurtjes vissen hadden we uiteindelijk toch 30 stuks (hoofdzakelijk wijting en wat kleine gulletjes,en een paar mooie 30+ scharren) in de emmer zitten.

Eigenlijk viel de vangst ons nog helemaal niet tegen,aangezien we zondag bij Zoutelande maar 6 vissen hadden met dezelfde 3 stokken.

Weer een koud,zonnig dagje aan het zilte nat gehad met Hansie.

Dat de vorst toch nog maar even aan mag houden,niet voor de vis....maar wel voor mij vorstverlet!!!!

Groetjes....en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Woensdag 01 februari 2012 ===


Koude vissessie

Gisteravond nog maar eens met de hengels op pad geweest. Het plan was om af te reizen naar het Beerkanaal, maar gezien de noordenwind in combinatie met de lage temperaturen zocht ik toch maar een stek in de luwte van de bomen.  Zo kon ik rond 8 uur de 3-poot steun in de bevroren bodem bij het Calandkanaal planten.  In de aasbox zaten 75 piertjes en 1,5 ons zagers. Gevist met twee hengels met wapperlijnen van verschillende lengte. Er was nauwelijks activiteit onder water, die pieren bleven totaal onaangeroerd, de haken met zagers werden wel kaalgevreten. Na twee uurtjes vissen zonder enige aanbeet was de vangstverwachting tot beneden het vriespunt gedaald. Toen dan ook van beiden hengels de lijn zonder aanwijsbare reden afknapte in het topoog vond ik het tijd om op te krassen. Op de terugreis nog even langs geweest in het Beerkanaal om te zien wat ik gemist had. Daar kwam ik oud-Seefish-teamlid Pim tegen. Hij had er een paar fraaie scharren een wijting en een gulletje weten te vangen.

Gezien de weersverwachtingen zullen de vis-acties in de komeden week wel beperkt blijven tot onderhoud aan het materieel en onderlijnen knopen.

 Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn