Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van februari 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 28 februari 2012 ===


Eindelijk, de kou weer verdwenen en de BRUTUS 5 weer uitgevaren op de Oosterschelde.

Zondag 26-02 een dagje op de Oosterschelde gevist bij de O33 het resultaat was Willem 7 en Gerard 3 ondermaatse scholletjes. (een drama).

Maar gelukkig hadden we nog wat aas over en dinsdag 28-02 een zee van tijd en dus gingen we het nog een dagje proberen op onze stek bij de O33 met weinig verwachtingen. Deze verwachtingen kwamen ook uit Willem 1 en ik ook 1 scholletje van 6 cm.Om 14.30u de hengels binnen gehaald en rap terug naar de haven van Tholen,daar nog een afzakkertje aan boord gedronken en dat waren dan onze 2 ,,FANTASTISCHE,, visdagen. WAAR ZIT DIE VIS in vredesnaam??

Maar zoals we wel vaker zeggen ,,beter een slechte visdag dan een goede werkdag''.

Als het weer het toelaat zijn we volgende week weer weg en horen jullie van onze vangsten,

Groetjes van Willem P en Gerard E ,de bemanning van de BRUTUS 5.   Gerard Ernest=== Dinsdag 28 februari 2012 ===


Wiesje en het lentegevoel.

 Met het idee in het achterhoofd dat oplopende water- en luchttemperaturen er op zijn minst voor moeten zorgen dat er weer schrijverij te zien gaat zijn op het scherm, wat overigens absoluut het geval was, met een volle boot er op uit gegaan op de vroege zondagmorgen.

 Wiesje had er zin in, de dagploeg evenzo, het weer was prima, en er liep een best stroompje. Hier en daar wat ingewonnen info deed ons besluiten de zuid in te gaan, want het zou zo maar kunnen dat de wijting inmiddels behoorlijk present was.

 De schar heeft andere dingen aan het hoofd en is ongetwijfeld vast wel ergens te vinden, maar even niet op de geijkte plekken ... maar, dat is een kwestie van tijd dus de aandacht gericht op rondvis.

 En die zat er. De eerste stek gekozen in het zondag iets minder zonnige zuiden en daar kwam toch al vrij snel de eerste wijting naar boven. Nog niet direkt van een extreme maat maar toch zeer zeker acceptabel. Zo kabbelde het voort. Regelmatig vis, voornamelijk net aan maats, af en toe een uitschieter naar boven en een uitschietertje naar beneden. Soms twee, soms drie tegelijk.

 Opvallend was dat met name de grotere wijting een voorliefde had voor mesheften afgetopt met een klein leeglopertje. Toch blijkt met enige regelmaat dat deze aassoort voor verrassingen zorgt. Je vangt er dan wel wat minder mee, maar wat je vangt is wel boven gemiddeld van formaat ...

 Rond de kentering zakte de aktiviteit er wat uit, maar er bleef toch wel een wijtingkje naar boven komen. Hank bezag het zoals alleen Hank dat kan, en stelde voor het te proberen ietsje verderop op de resten van een wrak. Zo gezegd, zo gedaan. Het grappige was dat de laatste draai voor vertrek in totaal precies vijftien wijtingen opleverde ... Precies geankerd aldaar, en fluks de onderlijnen weer over de kant. Het vangen van het wrak ging er bijzonder goed. In ieder geval een teken dat we exact op positie lagen, maar op een enkele wijting en een paar forse aanbeten na, was het er stil. En dus na een uurtje of anderhalf iets verkast om de emmers nog wat voller te krijgen, maar inmiddels was het stroompje toegenomen tot een forse vloedstroom en dat bemoeilijkte het vissen op de harde ondergrond.

 Toch wisten we er nog een paar mooie wijtingen te scoren, en viel het op dat in de vloed de wijting een maatje groter was. Iets na vieren werd het vliegeren op half water, op zich prima voor makreel, maar da's voor later dit jaar .... Maar, een dag met Wiesje levert altijd weer smakelijke zaken op ... zo was er onze jongste opvarende. Voor het eerst op zee, geplaagd door een licht gevoel van misselijkheid, gaf hij nauwelijks een krimp. Want de eerste zeevis moest en zou hij vangen! Dat lukte overigens erg goed. Hij tekende voor minstens vier double's met wijting ...

 En er was onze schipper. Na een periode van afwezigheid doorgebracht in het vooronder, verscheen er vrij snel na het boven water komen van Hank een beste zandzuiger een half mijltje ten zuiden van Wiesje. Het is wat vaag gebleven wat de exacte reden hiervan was, maar al snel werd wel duidelijk dat Hank voor absolute kwantiteit gegaan was ....

En dus met dank aan Sander en z'n vismaats, Bas, Sjaak, Ed, Rob, Kees en niet op de laatste plaats Jermaine voor de dag en alles wat het opleverde!

En u weet, als er goed voor Wiesje wordt gezorgd, zorgt zij goed voor ons ...Johnno=== Maandag 27 februari 2012 ===


Zeevislanders,

Zondag 26/2 weer een frisse neus gehaald met Hank en Wiesje.

Na de gebruikelijke sluis opgestoomd naar de radartoren tussen Breskens en Cadzand, of dat ook de lokatie Zwarte Polder is ? wie het weet mag het zeggen.

Geankerd op 12 meter, volgens schipper Hank was dit een v/d weinige lokaties waar nog enig leven in het water zit, na de afgelopen koude periode, de platvis lijkt v/d aardbodem verdwenen schar is aan het afpaaien of ligt ingegraven.

Het eerste uur stroomde het loeihard 300 gr bleef met een beetje geluk nog net liggen, vanaf 10.00 uur begon de zaak wat af te zwakken , maar ondanks de stroming kwam er een redelijk wijting(kje) uit hou het erop 60% ondermaats (het is niet anders en dat zwemt weer).

Heb deze reis druk met Hank mee staan kijken op de echometer en dan zie je dat de wijting veelal hoog soms 1 tot meerdere meters boven de bodem zwemt, maakte in het begin ook de fout strak aan de bodem, met verzwaarde onderlijn te vissen.

Dat is voor de wijting helemaal niet nodig waar volgens mij  een paar flexibele bezemstelen zonder verzwaring het beste resultaat leveren, mochten er vissers zijn met andere ervaring hoor ik dat graag, platvis is natuurlijk een ander verhaal !

Deze dag in de omgeving van de radartoren 3 keer verkast ook nog op 18 meter bij een wrakje  zo rond de kentering voor een gulletje maar dat heeft geen resultaat opgeleverd.

Tussen de bedrijven door het gebruikelijke pappen en nat houden van Hank want we zijn tenslotte een dagje Uit, voor mij vanuit Scheveningen/Den Haag, als iemand wil weten  waarom zoekt hij het zover met alle mogelijkheden direct om de hoek, wil ik daar wel antwoord opgeven.

Het resultaat maken we ook geen geheim van 24 wijting(kjes) waarvan 8 aan de maat rest zwemt weer, met een hengeltje, aasvoorziening leeglopers en messchelpen en dat helpt echt !!  

Om 16.30 in de sluis samen met de Nautilus, kwam van 50 mijl v/d wrakken af 70 gullen/gulletjes met 12 man , dus ook niet echt super !

Hank weer een lekker dagje, vangst kan jij ook niks aan doen, volgende weelk milde temperaturen je zal zien over 14 dagen ziet het er heel anders uit .

Kees GraafKees Graaf=== Maandag 27 februari 2012 ===


Vangstbericht van zondag 26-02-2012:

Beste Collega-Hengelaars,

Samen met Koen en Stijn enkele putjes en taluds afgevist op de Oosterschelde maar helaas weinig (geen) geluk gehad. Ook dat is vissen! Moet je dan een vangstberichtje schrijven of niet?

      

 Eerst geankerd op 24,8 m aan de hoek van Ouwerkerk om het laatste van de afgaande stroom te pakken. De watertemperatuur is nog maar 3,6 °c dus de vis bijt op zijn winters, bijna niet dus. Aan de SVK boeien voor Colijnsplaat op 14,2 m en later op 16,5 m gelegen met opkomend water maar buiten een scharretje van 17 cm, een heremietkreeftje en enkele gemiste beten geen vis gezien. Op de terugweg nog even in een geultje geprobeerd op 9,5 m water tussen de EV7 en EV8, waar we enkele mooie beten hadden, maar weer geen vis. Leuke dag in leuk gezelschap maar volgende keer hopen we op toch wat mooie vissen, weinig krabben … en veel zon.Wim Bresseleers=== Zondag 26 februari 2012 ===


vandaag 26-02-12

mee geweest met de vrolijke visser ongeveer 24 mensen op de boot jammer dat de helft het vissen als een 

grap nam ingooien en gewoon een uur je hengel tegen de rand aanzetten en als je collega vissers inhalen door

jou lijn vast zitten een grote mond te gegeven beetje jammer dit maar goed we hebben 3 stekken gehad er is 1 

botje gevangen van ongev 14 centimeter en een x aantal zee sterren voor de rest helemaal niets toen we op de terug

reis waren kwam de schipper( of iemand van die boot ) en die ging het aas die wij verplicht moesten afnemen ( logisch )

te verzamelen en legde het apart voor of weer te verkopen ofzo maar uit eindelijk wel het aas terug gekregen voor de rest

er weer een lekker dagje uit geweest lekker gegeten aan boord en aardig personeel jammer van de vis StiiYl=== Zondag 26 februari 2012 ===


Wiesje viert feest !!!

Woensdag was er het cluppie uit Eindhoven. Noodgedwongen moesten we koers zetten naar de Spijkerplaat. Heel de dag stond er een Zuid West 6 tot 7 te tetteren. De mannen wilden ondanks de waarschuwingen over de vangst toch graag de plas op dus de kar gestart en gaan met die banaan. Het viel gelukkig mee met de golfslag en het was  droog.

Maar guttegut wat moesten Harm, Ruud, Martie en Willem vechten voor wat vis. Een paar botten, een paar scharren een kleine gul en wat wijting. Gelukkig ving Ruud tussendoor nog een gul van ruim 50 cm en zo smaakten de rauwe bonen toch weer wat zoeter. Fijn voor de mannen dat er met name in het laatste uurtje nog wat wijting binnenkwam. Het was in ieder geval een leuke relaxte dag.

Dat relaxte kon je moeilijk zeggen van de zaterdag.  Een zeer exclusieve delegatie van HSV Zijpe trad ’s ochtends aan. Door Dennis even ingeseind dat  de organisator, Paul, jarig was dus Wiesje kwam compleet met ballonnen versierd bij het sluisplateau aan.

Nadat iedereen bekomen was van de schrik en na de gebruikelijke voorbereidingen over de vangst begonnen we aan een wereldreis. Met de Nautilus goed contact gehouden en na het uitpluizen van de vangstberichten toch gegokt op het noorden van de Walvisstaart. Dat was gewoon happerdeflap. In een uur tijd met 9 man 1 scharren…… Nou ja, hadden we in ieder geval tijd om Paul zijn 30 kaarsjes waar de taart mee getooid was uit te laten blazen. (Goeie slagroomtaart trouwens, van de C1000.)

DE JARIGE JOB

Nadat de taart op was rap het anker eruit en naar het ankergebied. Daar was het al beter. In een uur 2 miniwijtingen. Ook wegschrappen dus. Dan maar op advies van Mister 1000 pk ( goede genade wat is die kerel  toch enorm groot zeg, ik denk dat ik er 2 keer in pas.) naar de Zwarte Polder getogen.

En zie ; het wonder geschiedde : wijting, wijting, wijting. Eindelijk gevonden. Het zijn wel geen reuzen maar er gebeurde wat en iedereen was fanatiek aan de gang. Eindelijk een gezellig visje en er zat ook een enkele mooie bij van door de 30 centimeter.

Nog even uitgetutterd bij het Nolleplaatje (ik kan het niet laten)  maar daar moet het water nog wat warmer worden. Tijdens onze uitrustperiode bij de Nolleplaat werden we plots door Hans en Jan getrakteerd  op een soort Bert en Ernie vertoning. Of was het nou Theo en Thea ?? Mocht u nog wat enorme komieken nodig hebben voor feesten en partijen dan kunnen die 2 via mij geboekt worden.

BERT EN ERNIE

 

En zo ging iedereen na de wel heel lange rondvaart weer tevreden van de boot af.

En zondag dan?? Dat vertel ik lekker niet want een van de opvarenden van vandaag heeft beloofd daar een leuk verslag van te maken. Die man heeft een hoge betrouwbaarheidsfactor dus dat zal wel vlot op de site staan. Tipje van de sluier ?? Het begint met W en het eindigt op ing. En het waren er lekker veul. Prima weekendje dus.

Nou ziet het weerbericht er vanaf woensdag wel helemaal superdesuup uit.  En er wordt een viske gevangen. Mocht u nou donderdag tot en met zondag denken ; “Ach ik heb niets te doen en ik wil wel weer eens lekker vissen….” Dan bent u zeer van harte welkom. Plek zat.

Mannen, bedankt allemaal en tot de volgende ronde,

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Zondag 26 februari 2012 ===


Ik ben vandaag met ons eigen bootje gaan vissen op de oosterschelde

heb vier uur gevist met aftrekkend water op 20 meter voor sas van goes geen beet gezien zelfs geen schar

groeten zebStichelbout Luc=== Zondag 26 februari 2012 ===


Hallo sportvissers

Zaterdag 25 februari zijn wij met 5 personen vanuit Brabant en Limburg aangereden

om in den Osse met de boot de Henrik H. te gaan avondvissen.Iets voor 18.00 uur uitgevaren

met mooi rustig weer naar de put van Scharendijke. We waren met 17 personen.

In het begin was de vangst slecht maar naarmate het donkerder werd ging het steeds beter worden.

Gevist tot ongeveer middernacht en toen stond de teller op 30 stuks mooie wijting.

Dank aan de schipper van de Hendrik H. die aangaf dat de vis ongeveer 15 meter van de bodem lag.

Daarbij denk ik ook dat het van belang is met scherpe dunne haakjes te vissen (maat 4)de juiste diepte en

bij beet snel aanslaan. Lood 50 tot 70 gram. Dunne gevlochten lijn gebruiken en de onderlijn met 3 rode

afhouders met refelecterende kraaltjes.Daarbij doe ik kleine stukjes zagers aan de haak.

Al met al een heel leuke avond met dank aan de schipper van de Hendrik H. die de juiste informatie gaf.

Groeten P.Kersten.

 

 

.

 

 P.Kersten=== Zondag 26 februari 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Hier weer is een berichtje uut Playa del Bru.Ik ben gisteren met 8 man (Cock,Paul,Jaap,Ferry,Jan,Jan jr.,Hans,Richard en ik)van HSV-t Zijpe meegegaan op de Wiesje.Paul was vrijdag jarig en dat kon ik niet ongemerkt voorbij laten gaan dus ik had afgelopen week ff contact gehad met Hank.Toen hij aan kwam varen had hij balonnen opgeblazen en tussen de banken gestoken.Dus dat was wel leuk.Toen we op de eerste stek lagen had ie ook nog een lekkere slagroomtaart voorzien van 30 kaarsjes dus dat was helemaal lachen.De vangst op de eerste stek was droevend.Richard ving een schar toen we gingen verkassen.Wel een hele mooie.ruim 30 cm schat ik.Op de tweede stek was het niet veel beter maar er kwam een enkel visje boven.kleine wijting.Toen zijn we richting de kust van Zeeuws-Vlaanderen gevaren en daar werd het beter.In het begin nog kleine wijting maar na mate de stroom er in kwam werden ze groter.Een stukje wijting bij de pieren op de haak leverde vaak mooie wijting op.Ik had al snel de manier gevonden.Gele afhouders,gele haaklijnen met een geel kraaltje en zo ver mogelijk "naar veure pleure".(tochFerry?).Op die manier ving ik zo toch een lekker zootje kibbeling.Toen de stroom echt niet te doen was (bijna 2 knopen)werd er besloten om te verkassen en richting Vlissingen te gaan.Jan jr. verspeelde net voor het verkassen nog wel een flinke gul.Hij of zij ging vol door de slip en was heftig aan het bonken.Helaas Jan.Op de laatste stek was het helaas niks qua vangst maar blijkbaar gaven Jan en Hans daar niet om want die voerden een act op waar heel de boot krom lag van het lachen inclusief Hank.Het ging over een boot met 6 schoorstenen wat geen schoorstenen waren maar ladders waar rook uit kwam.En bedplassen en broekpoepen.En toen Hans vertelde dat ie een gat in z'n bank had geschoten omdat ie een muis wilde doodschieten en z'n vrouw om half 2 s'nachts had gebeld daarover was het hek van de dam natuurlijk.Al met al was de visserij matig maar daar kon Hank niks aan doen.Hij heeft echt z'n best gedaan.Ik denk dat we gemiddeld de man zo'n 15 a 20 vissen hadden dus voor Wiesje begrippen niet goed.De gezelligheid en het super weer heeft een berg goed gemaakt en er is unaniem besloten dat we in mei weer de Wiesje afhuren om dan s'avonds tongen te meppen.Groeten uut Playa del Bru.

Dennis Zwiers HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 26 februari 2012 ===


Heej vissers,

de bedoeling was om zaterdag de wrakken op te gaan, maar helaas moest de schipper vanwege omstandigheden deze trip anulleren, helaas maar niets aan te doen. Dan maar kijken of we nog de Grevelingen op konden. Henk Hoogewerf van de Hendrik H gebeld of hij ging avondvissen en of er nog een plaatsje over was, of beter gezegd twee plaatsjes. Gelijk maar aas erbij besteld en 's avonds een paar onderlijnen geknoopt. Zaterdag om 18 uur vertrok de Hendrik H vanuit Den osse richting de diepe put van Scharendijke. Vanwege het rustige weer kozen we voor de echte lichte visserij. Een spinhengelte van 15 - 40 gram werpgewicht en een loodje van 50 gram moest volstaan om de onderlijnen naar de bodem te krijgen.

Mijn maat viste met één hengel met afhouders en ik viste met twee hengels, een met afhouders en een met wapperlijntjes, alles met haakjes 6. Het eerste uur was even zoeken waar de wijtingen zaten, maar na een uurtje kreeg ik mijn eerste beet op 25 slagen, ongeveer 15 meter, van de bodem af, helaas mis, maar al snel was het dan toch raak. Een wijting van ongeveer 30 cm. Mijn maat draaide direct zijn aas naar 25 slagen en wist gelijk een iets groeter wijting te vangen. De lijn op 20 slagen achter de clip gezet zodat we niet te veel tijd kwijt waren aan het laten zakken en terug draaien van ons aas en zo de gehele avond door gevist.

Scherp vissen was het divies! Hengel in de hand en direct slaan, niet aan de slinger draaien zodat bij een misser op dezelfde diepte terug gevist kon worden, vaak duurde de volgende aanbeet dan niet lang. Opvallend was dat bijna alle wijtingen maar net gehaak zaten of onderweg loste. Wie zijn hengel niet in de hand had was vaak te laat.

Rond de klok van half negen een lekker hapje gegeten en tot een uurtje of half twaalf doorgevist. Het laatste uur helaas niets meer weten te vangen, maar met 40 wijtingen, waarvan 30 maatse, zeker geen slechte avond. Daarbij nog lekker weer en een hoop gezelligheid maakte de avond weer compleet.

18 maart nog eens, maar dan overdag, ben benieuwd of we dan ook deze aantallen kunnen vangen.

Martijn Dekkers.Martijn Dekkers=== Zondag 26 februari 2012 ===


Dag sportvissers

Gisteren (25/02/12) gaan wrakvissen met de MS Neeltje jans vanuit Neeltje Jans natuurlijk.
Om 3:45 uur s'ochtends opgestaan om vervolgens vanuit de noorderkempen naar Zeeland te rijden.
Om 5:10 aangekomen in Neeltje jans en om 6uur uitgevaren.

Rond 9:30 kwamen we aan op het eerste wrak, hier werden een paar gulletjes gevangen maar het was het geen vetpot.
Hierna nog zo'n wrakje gedaan waar een paar gulletjes van af kwamen.
Ondertussen was het al 12u en ik had nog geen staart gevangen.
Maar toen kwamen een wrak tegen waar toch aardig wat gul op zat.

Iedereen ving hier zijn visje, hoofdzakelijk met een gulpaternoster rijkelijk beaast met zeepieren en mesheften.
Wat me opviel was de felle stroom s'ochtends (woensdag was het springtij). Om op de bodem te vissen moest je lood
van 600g gebruiken. Gelukkig was de stroom s'middags al wat minder zodat je toch al met een pilker van 200g kon gaan vissen.

Uitijndelijk met zen tweeën 12 gullen (allemaal tussen de 50 en 70cm) en minsten evenveel steenbolken gevangen.
Ook al waren er vissers die alleen 20 gullen vingen.

Het was weer een gezellige dag op zee, zeker voor herhaling vatbaar!!

visgroeten LVPLander Van Pelt=== Zondag 26 februari 2012 ===


Zaterdag weeste vissen met de happyfisherman zeer geschikte boot als er toch wat golven staan golfhoogtes van un 80 cm. Vertrokken om 5.45 uit de haven na ongeveer 2.5 uur varen aan gekomen bij het eerste wrak we hebben un wrak of 4 aan gedaan deze dag meestal kleine wrakken erg veel vis kwam er niet van af telkens de eerste paar driften was het raak en dan hield het weer op zo was dit bij ierder wrak de schipper deed zijn best maar als de vis niet wil kun je vissen wat je wilt. Gevist met tien man de ene met zee pieren de andere met sjads maakten niet zo veel uit ze pakkten het allebij wel met 10 man 65 kabeljouwen gevangen en een aantal kleine steen bolken zelf had ik 5 kabeljouwen en 1 steenbolk weten te landen dus niet echt bijzonder volgende keer hopelijk beter.Groeten De reuselse visserBart=== Zondag 26 februari 2012 ===


Verlaat vangst bericht i.v.m. feestjes en carnaval 

Wat een verrassing?

02-03-2012 

Het is 5:00 uur als mijn vader mij wakker maakt, Mike heb je zin om mee te gaan vissen.

Als je wilt mag je mee, maar dan moet je wel meteen uit je bed.

Dat was geen probleem binnen 5 minuten was ik beneden, mijn vader had mijn kleren al klaar liggen.

Poeh hé, moet ik dit allemaal aan dan moet het wel serieus koud zijn.

Op mijn vraag waarom we zo vroeg vertrokken, kreeg ik als antwoord, we rijden met Hank mee. Dit vond ik super gaaf en zeker ook spannend.

Even voor 8:00uur gaan we aanboord en naar de vele rituele van Hank konden we richting de sluis.

Hank had me onderweg al verteld waar we allemaal konden gaan vissen, maar dat maakt mij niet zoveel uit, ik vind het al gaaf om mee te mogen.

In de sluis kreeg ik van mijn vader nog wat handwarmers toe gestoken, lekker warm.

Er waren nu nog meer mannen aan boord gekomen Waka, Muta, john en kees met nog twee andere mannen.

Bij het verlaten van de sluis riep Hank we gaan het buiten proberen, naar buiten de noordzee.

Spannend.

Het zonnetje scheen ik had het naar mijn zin ook al ving ik niet veel.

Na een rondje koffie wat ik niet lust dus maar een warme chocomel voor mij en een lekkere koek kon mijn dag niet meer kapot. Maar ja daar bleef het niet, bij nog geen uurtje later kwam er een rondje warme chocomel en een flink stuk appeltaart met slagroom van kees.

Ik had mijn appeltaart net op toen ik een geweldige beet kreeg. Zal het nu toch nog gebeuren een gul of toch niet. Helaas geen gul maar wel een geweldige bot. Ik was hier net zo blij mee.

Na een paar keer verkast te zijn en vol in het zonnetje begon ik wel warm te krijgen en vroeg of ik mijn jas uit mag. Mijn vader zei doe dat maar niet maar geef je hand warmers maar.

Ik had moeite om mijn ogen open te houden zo lekker vond ik het in het zonnetje. Toen ineens kreeg ik een geweldige beet maar er zat niet alleen niets aan maar er was ook een stuk van mijn onderlijn weg, dus dat betekent dat er wel een flinker gul aan zat. Voor de rest vingen we kleine wijting en schar. Maar toch af en toe een gul, toch had ik er geen gevangen. Rond 16.00 vaarden we terug naar de haven.

Nadat de boot schoongemaakt was en de spullen weer in de auto lagen zijn we terug naar huis gereden.

Bij Hank thuis kreeg ik nog een verrassing maar wat dat was verklap ik niet maar was wel super lekker.

Het was echt een super dag!!! 

Mike

 Mike Jonkers=== Dinsdag 21 februari 2012 ===


Gisteren, carnaval en daardoor de traditie om te gaan vissen op de Grevelingen.

Dat doe ik al jaren sinds ik ben weggeslagen uit het feestgedruis.

Een telefoontje, Theo heb je nog plaats maandag? en met een bevestigend antwoord maak ik de spullen klaar.

Afwachten Jan, is het welkomstwoord van de bekende Theo, we staan met 15 man aan boord.

Ik was de uitzondering van bijna een hele gemeenschap vissers uit die plaats.

Natuurlijk zijn er de verwachtingen, de hoop en zeker de vangstberichten.

Ik kan er lang over zijn, want eerlijk er niets mooier dan met een grote opgaande zon de stek op te zoeken.

In het kort, veel verkassen, veel zon en weinig vis.

Maar waar het altijd omgaat is de sfeer en de drijfveer om te vangen.

Nou, we zijn in veel dingen geslaagd, het was geweldig weer, leuke mensen, veel gelachen, en we hebben gevist.

Als je dan met overgens een voor mij een nieuwe vissoort op de Grevelingen in de top scoort, mag je dan blij zijn?

Ja, 3 stuks spiering, en ik heb nog nooit zo een dure vis zo lekker gegeten.

Het blijft vissen en gissen.

Je kunt niet altijd geweldige vangsten melden.

Een dag weg, een dag ontspanning is meer waard dan een maaltijd met vis van de Aldi en geld overhouden, met de vraag wat gaan we er mee doen( met dat geld natuurlijk)

Het blijft vissen, dus proberen.

Groeten, JanJan Baartmans=== Dinsdag 21 februari 2012 ===


Lichte verbetering.

Na de berichten van John vandaag met de groep van Alex naar de radartoren getrokken. Prachtig weer maar wel een pikant west 5-je. De pillen van Jean Paul vliegen er doorheen dus het wordt weer tijd dat hij weer eens opstapt om nieuwe mee te nemen. 

Gelukkig trokken de wat lichtgroene gezichten snel bij en er kwam zowaar wijting binnenboord. Je moet er wel 4 of 5 achter elkaar leggen om aan een meter te komen maar er zaten ook mooie exemplaren bij.

Om een uur of 1 begon het er echt te rauw te worden en hebben we de zuidkant van de Spijker opgezocht. Daar kwam net als zaterdag een redelijke hoeveelheid wijting en wijtinkjes boven aangevuld met 1 verdwaalde schar. Gecombineerd met een zeetje als een pannenkoek  en een lekker zonnetje was het er prima uit te houden. Vooral Wim had het gevonden want die doopte zijn pieren eerst in de jenever om ze daarna aan de Westerschelde toe te vertrouwen.

Nog niet echt om over naar huis te schrijven dus maar er gebeurde in ieder geval weer wat. En dat was vooral bij de Benjamin van het gezelschap het geval. Wiebe die voor de eerste keer op zee viste wist een prima klusje wijting bij elkaar te sprokkelen. Jan deed de pieren eraan en gooide in en Wiebe haalde ze op. Zo hoort het jongen !! Laat die ouwe maar werken.

Vol goede moed naar het weekend !!!

Mannen, bedankt allemaal weer en tot de volgende keer .

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 20 februari 2012 ===


Duiker gevraagd.

Bijgaand fotootje laat zien hoe de zeebodem er op het moment uit lijkt te zien. Als je heel goed kijkt zie je ; NIETS. Ik werd een beetje melig van de afgelopen weekend aangevuld met de vrijdag vandaar deze ludieke uitspatting.

Natuurlijk proberen we de wurgneigingen te voorkomen en vooral eerlijk te zijn als we de avond van tevoren nog even afchecken met hoeveel diehards Wiesje bevolkt is. Het is gewoon kei- en keihard werken voor een visje op het moment.

Vrijdag was nog acceptabel met 6 gullen waaronder 5 mooie, aangevuld met behoorlijk wat wijting waarbij het grootste gedeelte net rondom de minimummaat hangt. De ploeg van Jerry maakte er in ieder geval een leuke, gezellige dag van. Heel veel gelachen en zelden zoveel geluid voortgebracht.

Zaterdag kwam Corné Marijnissen samen met Dennis de Spijkerplaat onveilig maken ten behoeve van een stekbeschrijving in de Zeehengelsport. Samen met Branco , Nico en Dirk hebben we er het beste van gemaakt en vooral aan de groene kant voor Hoofdplaat kwamen er vooral wijtingen en wijtinkjes naar boven. Dennis was topper met ruim 20 vissen. Gelukkig wist Nico nog een leuke gul te vangen.

Zondag een kleine groepje met Luc, Peter en Niels. Ik had nog pieren die geheel belangeloos door René van de Pirate en Frank van de Nautilus ter beschikking gesteld werden en ach, zondag niets te doen dus huppekee, voor een zacht prijsje op en neer getuft naar Vlissingen. Het was mooi weer zullen we maar zeggen………………..

Die duiker van de aanhef van dit bericht kan een vorstelijk salaris verdienen als hij zo nu en dan eens een fikse jetser aan een onderlijn wil komen geven om in ieder geval de illusie van een aanwezige gul in stand te houden.

Alleen maar “lala” nieuws?? Nee, dus. Uit bijzonder betrouwbare bron (en dit is serieus bedoeld) hoorde ik dat ook de kottervloot uit Vlissingen steen en been klaagde de afgelopen tijd. En dat begint te verbeteren. En als het bij die mannen regent, dan gaat het bij ons weer druppelen.

Diezelfde bron heeft vandaag bij Cadzand gelegen en daar in ieder geval behoorlijk wijting gevangen.

Er wordt retegoed weer voor dit weekend en we gaan dus weer als een razende Roeland te keer om de emmers weer eens ouderwets te vullen.

Mannen, bedankt allemaal en tot de volgende ronde !!!

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


Hey allemaal

Gisteren een eerste dagtrip naar Dover gemaakt en opgestapt bij onze vaste schipper, Andy. De weersvooruitzichten waren redelijk, alhoewel de wind in de zuidwesthoek zat. Die richting is een slechte wind voor Dover. De twee vorige weken van ijzige kou hebben ook in Dover een weerslag gehad op de watertemperatuur en die was gezakt naar ca 5graden. Donderdag heeft Andy een eerste trip op de stekelrog gedaan op de Goodwin Sands, maar kreeg hier echter geen enkel teken van leven. Op een tweede stek konden ze dan toch nog 6 gulletjes vangen.

Op vrijdag gingen we dus iets anders moeten verzinnen om wat vis te kunnen vangen. Andy koos voor dieper water en we ankerden op de rand van de Varne. Hopelijk zwom hier nog wat vis rond. Wel dat was wel zo, alleen waren het enkel hondshaaitjes die in ons aas geïnteresseerd waren. We zijn dan gaan varieren met het aas dat we voorhanden hadden, zijnde: haring, tappen, zeepieren, inktvis en cuttlefish (sepia). Niets mocht echter baten en de doggies bleven hinderlijk.

 

 

We visten met wapperlijnen met twee haken maat 3/0 of 4/0 en soms hingen hier twee doggies aan. Op die manier kreeg de andere vis geen kans om het aas te vinden.

 

 

Na een tweetal uurtjes verkasten we naar een stek waar het doel, blonde rog moest zijn. Echter weer vingen we de onvermijndelijke doggies. Na de middag zijn we dan afgezakt naar een stek dichter on de de kust en hier kon Sven toch nog een gulletje vangen, tussen de hier ook weer talrijk aanwezige doggies. Verder vingen we nog enkele kleine wijtingen en steenbolkjes.

 

De doggies die retour gingen hebben we toegefluisterd om het iets verder naar het Noorden te zoeken, voor onze eigen kusten. Want wat zouden we blij zijn dat we die taaie rakkertjes hier bij ons zo veelvuldig zouden vangen. Om vier uur zijn we dan terug naar de haven gevaren in een snel opkomende mist.

Groeten

NicoNico=== Zaterdag 18 februari 2012 ===


donderdag 16 februari,

Donderdag eindelijk nog eens kunnen uitvaren om te gaan wrakken na het slechte weer de laatste tijd. Deze keer ben ik met "de jonathan" meegeweest.
S'morgens toch nog met 5BF uitgevaren met de jonathan1 die toch wat stabieler was. Een toffe bende vissers aan boord, 12man die er een leuke dag van gemaakt hebben.

Voor de middag werd er eigenlijk weinig gevangen aan boord. Hier en daar een gulletje en voor steenbolkten. Ik had voorlopig nog geen geluk, mijn teller stond als enige nog op 0 terwijl het toch al 11u30geworden was!!!
Tijd om te veranderen van tactiek en kleur. Een mooie felgroene octopus paternoster met een dikke knotpier aan en ja hoor, op het volgende wrak direct prijs: 6 gullen.
Het volgende wrak was wel weer iets minder maar toch pakte ik mijn 3à4visjes. Gul en steenbolk.
Ik leefde op hoop, de schipper had beloofd dat hij nog "ne joker" had...
Bij de "joker" aangekomen wist de schipper van de jonathan direct te zeggen dat er vis zat. Zijn woorden waren nog niet uitgesproken of ik had al een kabeljauw van +3kg gevangen. De schipper heeft woord gehouden en ik dus gelukkig met een eindresultaat van 15 gullen/kabeljauw (ong.40kg) en 7steenbolkten.
Daarmee had ik ook de beste vangst van de boot, de andere hadden meer steenbolkt dan gul.
Ik ben nog maar 3keer gaan wrakvissen maar dit was al een goede dag voor mij.

Groetjes van Serge uit Dendermondeserge=== Vrijdag 17 februari 2012 ===


Wiesje en de kortgesloten schipper.

 Maar het had net zo goed het kruis van een deckhand kunnen heten, maar dat verder even terzijde.

 De visserij op dit moment heeft wat loterij kenmerken ... je moet het even treffen, en hopen dat vriend gul juist het randje of taluudje kiest waar je toevallig net ligt. En als je dan ook nog weet dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, nah, dan weet je het wel.

 Hank wist het ook. En op de hem zeer welbekende wijze werd een en ander uitgelegd. Een ieder hoorde dat eens aan, en in overleg werd besloten de vertrouwde Spijker op te zoeken. Er zat een enkele wijting, en welgeteld twee scharren. Maar, het naderende stroomnaadje verried de kentering en binnen een kwartiertje liep er een gezellig stroompje. Koren op de molen van ondergetekende, het kan maar stromen vind ik, toch iets minder voor de rest van de ploeg, en al rap meende men dat het stroomde als een kogel. Toch maar eens terug komen met springtij ...

 Maar het stroompje bracht geen vis. Hank werd er ietwat rusteloos van, en meende de west in te moeten gaan. Omdat het handig is om de schipper de schuld te geven als het er niets zou zijn, stemden wij als vanzelfsprekend direkt in.

 Aldaar gearriveerd rap het anker gelost, maar vis; ho maarrr! En u raadt het, onze schipper sloot kort. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat sommigen daar een miniem aandeel in hebben gehad. Maar, men beschouwde het tafereel, en als Wiesje het formaat van de MSC Elena had gehad, waren wij onder besmuikt doch meedogenloos gegniffel in alle windrichtingen op zoek gegaan naar een ander bankje. De deckhand verkoos een andere strategie en hulde zich vervolgens in een vernietigend stilzwijgen, en viste stug door, het waait weleens harder tenslotte.

 En zo, na de chocomel en super-chocolade-cake-van-Ed / de worst van William / erwtensoep van Hank, toch maar anker op en een tikkie door richting de zuid. Daar zat in ieder geval wat wijting, meest ondermaats, maar zo af en toe toch met een heel mooie uitschieter en, jawel, welgeteld een schar!

 Hank knapte er van op. En hoe. Helemaal lyrisch van deze overweldigende hoeveelheid vis, (niet echt, maar ach ...), en een inmiddels vriendelijk glimlachende deckhand (het is maar hoe je het brengt), kwam hij in carnavals sferen, vroeg in euforie een wijting ten dans die beleefd doch beslist afwimpelde en vervolgens kon rekenen op een effektieve straf. Ik heb die wijting verwenst ... want vanaf dat moment richtte onze schipper zich op datgene wat het dichtst in zijn buurt bewoog; de deckhand, daarbij helemaal voorbijgaand aan het gegeven dat een website / vangstberichtenpagina binnen de kortste keren voorzien kan zijn van een roze behangetje incluis bijpassend logootje ...Maar goed, het is hem vergeven, buitenom om deze kleine en sporadisch voorkomende 'cpu-glitches' is het nu eenmaal een bijzonder aimabel man. Vervolgens nog een wrakje aangedaan, daar vijf torretjes en een fraaie gul vanaf gepeuterd en helaas twee keer zo veel snoeiharde aanbeten gemist, en als laatste stop nog even aan de rand van de Wielingen geprobeerd; goed voor nog wat wijting in alle formaten.

 Kortom, geen wilde visserij, maar ontegenzeggelijk al weer een stuk beter dan het afgelopen weekend. Hopelijk laat de winter verder verstek gaan, dan komt het met de visserij ook wel weer goed. Tegen zessen iedereen weer veilig afgezet, Wiesje gezeemd en geschrobt, Hank een mental-coaching-sessie aangeboden vergezeld van een beknopte uitleg van PMS, en dus; alles weer klaar voor de volgende!

 Greetz, JohnnoJohnno=== Donderdag 16 februari 2012 ===


Beste sportvissers,

Even een iets wat later berichtje van het front The Pirate 2, op de ijzige NoordZee.

We zijn afgelopen zaterdag wezen vissen op de wrakken nadat we er maandag nog 50 aanboord hadden gingen we toch met een iets wat hard hoofd naar de wrakken.

Eenmaal bij het eerste wrak aangekomen kwam er niks boven en dat op 40 mijl. Langzaam maar zeker gingen we verder en verder het was nog maar 35 van de engelse kust af en daar vingen we onze eerste gul (na 12 wrakken) uieindelijk hebben we die dag nog 2 wrakken aangedaan en wel getelt 5 gullen gevangen. Waar ze op eens gebleven zijn moet je mij niet vragen messchien lekker naar het zuiden waar het iets warmer is? of zijn ze gewoon op?

Naja dan toch zondag maar hopen om zaterdag weg te spoelen, Het werd een dagje SPIJKERPLAAT.

Na iedereen om 8uur opgepikt te hebben zijn we gaan varen binnen 10min waren we er even het aas er aan en voor het eerst sinds 3 weken bevroren ze niet aan je haken terwijl dat zaterdags nog wel was.
Met het afgaande tij kwamen we daar aan en om 11 uur hadden we er al 15 terwijl(ja je hebt altijd de eigenwijzen he HANK ;)) zijden dat je ze dan niet vangt. wat zeggen we dan Hank? sorry rené je had toch gelijk.
het viel even stil met het keren van het tij met het opkomende tij vingen we er nog 7 maar de bijvangst van wijting en schar viel toch wel tegen we hadden uit eindelijk 24 gullen er eens tuk of 5 wijtingen en 1 schar.

Maandag:

Maandag zijn we WEER naar de spijkerplaat met de goede gedachten van gisteren, mensen opgepikt en snel naar de spijkerplaat gevaren.

Weer 2 tijen gevist voor met afgaande tij WEER de meeste gullen (ja hank je leest het goed :) met het opkomende tij vingen we er toch wat minder de bij vangst viel toch wel weer tegen met een klein aantal wijtingen en een klein aantal scharren.

Deze keer hellaas geen foto's sorry hier voor maar dat maak ik de volgende keer dubbel en dwars goed!!

Groeten Youri de Back Youri de Back=== Donderdag 16 februari 2012 ===


Donderdag 16 februari,

Vandaag met de boot(de Beruang) naar de spijkerplaat geweest ,waar nog twee

boten lagen te vissen,de Sirena en Wiesje.De vangsten vielen wat tegen ,maar uiteindelijk

hadden we toch nog 3 gulletjes en wat wijtng ,voor in de pan.Het was een mooie dag om 

op het water te zijn ,en daar doe je het toch voor .Verder willen we Henk van het Wiesje vooral zeggen om

door te gaan met z'n verhalen op zeevisland,want die lees je toch graag.

de Postbode en PaterPeter de Bert=== Dinsdag 14 februari 2012 ===


Hey allemaal

Gisteren een koud dagje op zee gehad. De eerste clubwedstrijd van RZC vanuit Blankenberge. De verwachtingen waren een enkele gul aangevuld met enkele scharren. Deze verwachtingen zijn uitgekomen.

Op mijn boot werden door 6 vissers, vijf gullen, twee botten en vijf scharren. De grootste was wel over drie kilogram, de andere waren gemiddeld anderhalve kilo. Merkwaardig was wel dat de gullen in twee korte periode gevangen werden. Als je dan 'de tram miste', kon je het schudden.

Fons met een leuke gul


Ik was zo iemand en moest tevreden zijn met één bot en eindigde hiermee als bootlaatste. Wat heb ik hiervan geleerd? Actief vissen bracht schar op.

Soms stevig drillen
Rik, bootwinnaar met een 3kilo+ gul


Wilde je gul vangen, moest je ankerlood gebruiken en goed beazen. ver van de boot inwerpen en geduld hebben. Belangrijk was dat de aaslijntjes lang waren en een wapperlijn was , hoorde ik zeggen, op de andere boten veruit favoriet.

Het hoogtepunt van de dag, een theeke met 'ne witte limonade', in 't café


Nu vrijdag naar Dover, hopelijk blijft de verwachting zoals ze nu is.
NicoNico Opdebeeck=== Dinsdag 14 februari 2012 ===


mede zwoegers,

Zondag 12-02 een dag met de neeltje jans op de wrakken gevist. Piet ging direct voor een lange tocht, we hebben 4 uur gevaren dus ik schat op 45 mijl.

De vangst was erg slecht, Piet heeft er alles aan gedaan om er toch een acceptabele dag van te maken. diverse wrakken aan gedaan een uur langer gevist omdat op het laatste wrak minder stroom liep en hier nog wat gullen boven kwamen. Voor mij was het voor laatste wrak de omkeer tot dan geen vis gezien. Op dit wrak 4 gullen, steenbolken en een zeebaars gevangen, op het laatste wrak nog 4 gullen bij gevangen waarvan 1 mooie. Daarna 4 uur terug naar de sluis, om 19.00uur aan de stijger.

Wel gezellig samen met de panvissers.

Piet bedankt tot de volgende keer,

WilWil=== Maandag 13 februari 2012 ===


zaterdag met de pirate 2 mee geweest.

het was steen koud maar een lekker bakje koffie van de schipper ging er wel in.

we zijn richting belgie en zelfs voor frankrijk gaan zoeken maar helaas het was niet vet.

we hebben tot op 35 mijl van de engelse kust gelegen en maar liefst 14 wrakken aan gedaan.

er zijn een paar gulletjes boven gekomen maar er viel niet veel te vangen.

er waren vanuit nieuwpoort ook tien boten weg maar er waren er negen die hadden nog geen steenbolkje aan boord .

en er was er een met twee gulletjes aan boord.

op de terug weg maar een lekker potje erwten soep gemaakt voor de mannen een lekker potje bier gedronken en nog een fles jagermeister gekieteld.

toen nog een lekkere warme worst voor iedereen en richting huis gevaren.

de volgende keer maar wat meer geluk.

toch nog een tevreden belgje.sjefke=== Maandag 13 februari 2012 ===


Afgelopen zaterdag gaan wrakvissen met de pirate 2                                                                                                                                                                                       met 12 vissers 4 gulletjes en 7 steenbolk                                                                                                                                                                                                       zeeeer slecht gevangenmarc=== Maandag 13 februari 2012 ===


Wrakvissen met de Nautilus

Gisteren met een groep zeer gezellige Belgen en 1 brabander, naar de wrakken gegaan. Op zaterdagavond m`n netwerk geïnformeerd naar de vangsten op de wrakken, en in welke hoek ze te vinden zijn. Helaas waren deze berichten niet al te goed. Wel wisten ze te melden dat het verschrikkelijk hard stroomde. Wat in mij ogen misschien wel de belangrijkste reden is voor het niet azen, maar dat ze lekker in de luwte in het wrak, of achter een richeltje gaan liggen. Daarna nog even gebrainstormt met Frank,die zondag helaas andere verplichtingen had, maar daarvoor in de plaats kreeg ik good old Marcel mee als Deckhand.  (thx Marcel voor goede zorgen)

 Vol goede moed om 05.45uur de vissers opgepikt aan de sluis en het ruime sop gekozen. Op ruim 55 mijl begonnen, en zowaar kwam er gul naar boven. Maar na enkele driften kwam de stroom erin en was het voorbij. Toen is het zoeken begonnen, op sommige wrakken kwam niets af, op een ander wrak kwam weer wel wat. Sommige waren vals gehaakt wat voor mij toch een bevestiging is dat ze er wel zitten maar gewoonweg niet azen.  Aan het einde van de rit waren er enkele vissers bij die er 6 of 7 hadden,  en van een redelijk formaat, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de massa niet is gevonden, en dat de dikke dame`s er nog niet zijn. Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en dat we zo tegen de carnaval kunnen uitvaren, anders moet ik voor straf iedere carnavalsdag dronken worden. Hopen dat de 15 pond + ers  gearriveerd zijn.

Met de zuidwesten wind in de rug, met een lekker tempo, terug kunnen varen. Aan de sluis de, hopelijk tevreden, mensen weer afgezet. De Pirate en het Wiesje lagen nog aan de opstapplek, en hadden het wel heel gezellig, en maakte  het erg verleidelijk  om niet te blijven hangen en een beetje ouwe zwetsverhalen op te halen. Wel verbaasde het me dat  Rene toch weer een 25 gulletjes van de spijkerplaat heeft weten te trekken, geeft toch maar weer aan dat de Westerschelde een superviswater is. Graag tot de volgende reis………….

   floep=== Maandag 13 februari 2012 ===


Geen toppers zonder zeperds

Waarschijnlijk is de kou de boosdoener geweest van de topvangsten van dit weekend en zeg nou zelf ; welk weldenkend mens staat er nou op het dek als er ijspegels van 10 centimeter aan de railing hangen?? Daarom had de groep van Anton Boudewijn afgelopen zaterdag het vooronder omgetoverd in een gezellig barretje waar de kachel brandde en ze een lekker pilske konden drinken.

Met Arian als schipper en mij als telefonische vraagbaak toch geprobeerd om een visje te vangen. En dat viel om den drommel niet mee. Hadden we van de week nog een paar goede uitschieters met gul. Deze keer was het niet om over naar huis te schrijven.

Eerst naar den Belgiek want daar had Jack Gelens met zijn mannen nog een mooie klus wijting gevangen. Resultaat ; 1 wijting die bij het ophalen voor het verkassen per ongeluk binnengedraaid werd…..

Via een zandbankje nabij de W4 met hetzelfde resultaat (0 vissen) naar de Spijkerplaat en daar werd het leed verzacht met nog wat alcoholverslaafde gullen die het vooruitzicht van een Jupilerke niet konden weerstaan.

Hoe moeten we er met deze vangsten nou nog iets fatsoenlijks van schrijven ? Nou ja, heel veel lol gehad en een knallend wintersportzonnetje maar helaas niet met de neus in de boter gevallen. Dat is zeer noodzakelijk op het moment want ik lag zondag 100 meter bij René vandaan en daar kwamen een stuk of 20 gullen aan boord en bij ons 1 !! Donderdag nog een visser die er met zijn 2-en nog 36 hadden. Leg het maar uit.

Gelukkig is het op dit moment warm water aan het regenen en je kan gewoon voelen dat de kou uit de lucht is. Daarom vol goede moed van de week weer proberen of we ze te pakken kunnen krijgen.

Anton en de mannen ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Maandag 13 februari 2012 ===


zondag 12-2-12 met nautilus mee geweest op wrak. 5u 45 heeft de schipper ons opgepikt in de haven van vlissingen. het was redelijk koud maar best nog te doen. we hebben 9 wrakken gedaan en bij mij stond mijn teller op 6 gullekes waar toch 2 mooie bij waren. schipper bedankt voor je inzet je heb goe je best gedaan. bedankt nautilus en tot volgende ronde.

groetjes mariomario=== Maandag 13 februari 2012 ===


zondag 12 februari,

Waar: Westerschelde,

Boot: Wiesje,

Weer: koud

Hank: zeer goed!

Vangst: zeer slecht!

Bijzonderheden: Hank probeerde van alles maar mocht niet baten, zeer goede schipper!

                          Hank toch bedankt voor deze leuke dag, we komen snel weer is

                          als het wat warmer is en de vangsten beter zijn.Maarten de Bliek=== Zondag 12 februari 2012 ===


vrijdag 10/02/2012

EEN TRIPJE MET DE NAUTILIUS GEBOEKT OM TE GAAN WRAKVISSEN.

OM KWART VOOR 6 KWAM DE SCHIPPER ONS OPPIKKEN EN ZO KONDEN WE GELIJK DOOR DE SLUIS .

VOLGENS DE KAPITEIN WAS HET EEN BETER IDEE OM NIET NAAR DE WRAKKEN TE VAREN OMDAT HIJ EEN SMSJE HAD GEHAD MET SUPERVANGSTEN GEWOON OP DE SCHELDE.

DUS STELDE HIJ VOOR OM HET GEWOON OP HET ZAND TE PROBEREN ?VERMITS DAT NIEMAND EEN UITGESPROKEN MENING HAD AAN BOORD,HET ADVIES GEVOLGD VAN DE

SCHIPPER.HEB 2 MAATSE GULLETJES ZIEN BOVENKOMEN MET ELF MAN AAN BOORD .OM 14U45 LAGEN WE AL TERUG AAN DE KANT. GRTS

JURGENJURGEN=== Zondag 12 februari 2012 ===


Gisteren nog dagje gaan vissen met eigen boot op Westerschelde!

Om half zes thuis vertrokken richting nederland,éérst de pieren opgehaald en spoed na de haven,

daar aangekomen gaf de thermometer in de wagen al -9° af,ernaast de flinke noordoost wind erbij gaf aan dat het fris dagje ging worden...

Enfin met volle moed de haven uitgevaren en gas erop,na 40min varen kon het anker eronder,kon nog ff afgaand meepikken waarvoor mijn dank,het ging niet vlug maar toch nog 4 visjes gevangen.

Voor opkomend bijna 2uur liggen dobberen!!!Bgin van de stroom paar gullen en dan gingen de sluizen open van de noordzee,geen gebrek aan bruin water was net een wildwater rivier geworden + 2,56m water ging erdoor op heeeeeeeeeeeeel korte tijd en dan boem stroom weg,nog paar visjes en was voldoende voor mij en vismaatje(die jammer genoeg ziek was geworden tijdens de dag...)

Eindresultaat 13Gullen op zo'n kl*tegetij viel best mee,voor de rest was alles bevroren wat kon bevriezen,de terugweg was behoorlijk ruw met de noordoost schuin op de kop van de boot :-)

           Tot de volgende,Hans de Gullemepper (Ms Viking).hanske=== Zondag 12 februari 2012 ===


Hallo allemaal,

Zaterdag 11/2/12 zijn we , met ons vast ploegje , aan boord gestapt op de "Neeltje Jans" om op de wrakken te gaan vissen.Erg hoog lagen de verwachtingen niet bij mij.We hebben deze dag gevist op 2wrakken in de wijde omgeving van de Thorntonbank , waar we na een dikke 3 uur varen aankwamen. Aanvankelijk viel de stroming mee , maar later stond er zoveel stroom dat zelfs lood van 600gr nodig was om het aas een tijdje in de buurt van de bodem te laten blijven. Dat resulteerde regelmatig in vakkundig breiwerk. Met het nodige geduld was alles meestal wel uit de knoop te halen . Vandaag heb ik met enkelhaaks onderlijnen gevist, waarbij het haaklijntje zowat 30cm boven het lood bevestigd was. De meesten aan boord visten met twee haken. Sommigen visten met onderlijnen met afhouders , wat ik absoluut kan afraden ivbm het gevreesde brijwerk. Wanneer men dan in de knoop komt moet er bijna steeds een schaar aan te pas komen. Maar ja , iedereen is vrij in zijn keuze van onderlijnen. Als aas gebruikte ik pieren , tappen en mesheften. De vissen die ikzelf ving beten telkens aan vlak nadat het lood de bodem raakte , en zo hoort dat eigelijk ook te zijn. Regelmatig onderlijnen verspeelt aan het wrak , maar ook dat hoort erbij. Iemand uit onze groep had er zelfs een stuk of 12 verspeelt , zodat hij veel tijd verloor . Ook hadden we een nieuweling bij ons ploegje. Met de nodige hulp en raadgevingen begon hij eraan . Slechts op het einde van de dag begon hij vis te vangen , maar de visserij bleek , gelukkig , geheel aan zijn verwachtingen te voldoen.

Ik denk dat de meeste vissers tussen 5 en 10 gullen gevangen hebben. Zelf had ik er slechts 3 . Plus de nodige steenbolken.Echte beren van kabeljauwen heb ik niet zien vangen , de meeste gullen waren 50 à 60 cm.

Alhoewel het beestig koud was toch een mooie dag gehad.

Tot hetvolgende bericht,

Hugo ( uit Kapellen )Hugo Bogaerts=== Zondag 12 februari 2012 ===


Zaterdag 11 Februari zou de dag worden om met de catamaran "De Valkery" de wrakken te gaan trotseren,

Het weer zag er geweldig uit dus dat moest helemaal goed komen,

Vrijdag nog even naar de schipper gebeld of alles nog door ging.

Toen kregen we een teleurstellende mededeling dat de boot vast in het ijs ligt aan de binnenzijde van de haven van Stellendam.

Shit dat was een tegenvaller maar ja zulke dingen kunnen ook gebeuren.

Ja daar zit je dan met 3 kilo pieren en een hoop goede moed, toen toch maar geprobeerd of misschien Bouwman nog twee plaatsen over had,

Dit was geen enkel probleem dus zaterdag toch vroeg uit de veren om met schipper Piet mee te gaan.

Na 3 uur varen aangekomen op het eerste wrak was het gelijk raak gullen van tussen de 1 en 2 kilo kwamen met regelmaat aan boord,

deze dag maar twee wrakken aangedaan we hebben met zijn tweeen toch nog 26 gullen weten te vangen wat absoluut niet is tegengevallen

om 18.00 weer naar huis gereden om alles schoon te maken

Groeten en draai ze eruit "de Gullentrekkers"De Gulletrekkers=== Zaterdag 11 februari 2012 ===


dag viscolega's

een minder leuk vangstbericht deze keer

zaterdag 11 february vroeg uit de veren om naar scheveningen te rijden om te gaan vissen op de wrakken met de ''sea leopart''

vertrek boot om 7 uur.  8 man aan boord die goed gemutst al droomden van een super vangst

we waren nog maar net de haven uit of er ging een alarm af van een mechanisch defekt

de schipper zelf kon niet direkt zeggen waar of van wat dit alarm kwam

dus resultaat omdraaien en terug de haven binnen.gevolg was 8 man diep teleurgesteldt terug naar huis

jammer.het doet mischien pijn voor de schipper maar het is niet de eerste maal dat we dit met hem meemaken

een teleurgestelde visser

Dirkpauwels d=== Vrijdag 10 februari 2012 ===


vorige week nog es geprobeerd in en rond de Everingen 9.

een paar gullen en een aantal scharren waren mijn deel.

het valt me op dat de schar op dit moment prima bijt op een stukje mesheft.

een cocktailtje van een worm en ensis doet het beter dan alleen een pier.

prachtig weer met een kostelijk winterzonnetje.

genieten is het ook altijd als ik de stukjes lees van de "Wiesje"

heel informatief en leuk geschreven, volhouden zou ik zeggen!Bert=== Donderdag 09 februari 2012 ===


Dinsdag wezen vissen in de monding van de westerschelde met de Nautilus.
De bedoeling was om met de Valkyrie op maandag naar de wrakken te gaan
en omdat deze boot verleden week een zeer goede dag hadden gehad met
6 man en dan 230 gullen en 1 kabeljouw van 1.23m  maar nadat ik zondag kontakt met de schipper
had gehad die mij vertelde dat de binnenhaven van stellendam dicht gevroren was
ik aardig laten we maar geprikkeld zeggen.
Na veel telefoontjes vond ik dan de nautilus, maar dinsdag zaten de wrakken er weer niet
in vanwege de wind. Dan maar op de westerschelde. Daar was het niet echt super.
De boot vloog alle kanten op en vissen was haast onmogelijk.
Zie eerder bericht van de Brutus, er was werkelijk amper te vissen.
En het was en dat zeg ik niet gauw ,,Frisjes,,.
Opbrengst met 10 man ,3 visjes.
Vervroegd naar huis gegaan.
Als het de wind niet is ,is het het ijs wel en als dat het niet is
en je kan wel dan bijt de vis niet.
Kabeljouw vissen wordt een lot uit de loterij.
we zullen weer kijken wat het op 5 maart wordt dan staat 
de volgende visdag geboekt.
Groetjes Hans Rensen te RotterdamHans Rensen=== Dinsdag 07 februari 2012 ===


Koud met een grote K,vandaag tegen beter weten in even gaan proberen met de brutus,na eerst een kwartier ijsbreken,toch eindelijk bij de vlissingse sluis aangekomen.

kijkend naar de rook van de industrie in het sloegebied en wetend dat de vloed moest gaan lopen werde de verwachting dat het een leuke visdag zou worden de grond ingeboord.

toch nog geankerd aan de spijkerplaat ,maar het was meer een strafexpeditie dan een visdag,door de straffe oostenwind en de weinige stroming veelvuldig dwars in de golven,en dat met nog ijs aan dek van de vorige vissessie,werd het een gevaarlijke glijpartij,na een uurtje waren mijn handen er zowat afgevroren,en zelfs de druppel aan mijn neus werd een ijspegel,overleg met de andere aan boord om het ergens anders te gaan proberen ,maar onder het verkassen dacht ik ,hoe gek moet je wezen,dus koers terug naar de haven.

enne de vangst 0,0 nog geen beet

j v straten ,,Brutus,,jan v straten=== Dinsdag 07 februari 2012 ===


gisteren met the pirate 2 mee geweest naar de wrakken.

het was fris maar dat kon de pret niet drukken .

eerst lekker een bakje koffie en gaan met de mannen.

geweldig mooi weer, prachtig rustig water en heelaas rustig met de gullen.

we hadden wel twee mooie koolvissen gevangen een redelijk aantal gullen en ook mooie grote steenbolken maar daar ga je niet voor.

we hebben tien wrakken aan gedaan maar het was harken .rene had weer goed zijn best gedaan en ook niet naar de tijd gekeken want we waren laat

 binnen. rene bedankt weer en tot de volgende keer.

maar iedereen had toch zijn gullen kunnen vangen en met een warme rookworst in de aanslag zijn we weer naar huis gevaren.peter van der sterren=== Dinsdag 07 februari 2012 ===


Het leven van een miniwijting gaat niet over rozen, met doornen is haar pad bezaaid…

Zal je potverdorie in je jonge leventje als wijting meemaken. Ben je lekker wat over de Spijkerplaatbodem aan het rondpeddelen van richeltje naar richeltje op zoek naar wat lekkers. Boven je de Wiesje en recht voor je snuffert een zalige pier. Daar zie je een grote haak in verstopt maar zoals je moeder je geleerd heeft kan je die als miniwijting keurig van de haak pulken zonder dat glimmende scherpe ding in je lip te krijgen.

Terwijl je lekker aan het peuzelen bent in één keer een grote schaduw achter je en dan komt een gul die niet kan kiezen tussen de pier en jou. Floep, allebei naar binnen en je laatste uren lijken geteld.

Met boenkend hart en hevig geschrokken begint je laatste reis. Maar wacht, dan boenkt er nog iets anders en je gaat niet naar binnen maar naar boven. Je voelt dat je gastheer ook stress begint te krijgen op de reis die uiteindelijk eindigt in een schepnet. Eerst was het donker maar nu gaat de muil van de gul open en je wordt uiteindelijk na het maken van een fotootje gered. Uit je ooghoeken kan je nog net zien dat die vreetmachine een knal voor zijn harsens krijgt en dan mag je weer terug het water in. Rap naar beneden en de volgende keer een beetje beter uitkijken maar….

EFFE SCHRIKKEN

Da’s nog eens een leuke versie van 2 vissen aan één haak. Gelukkig was het superweer met een lekker zonnetje en weinig wind want verder was het niet hosanna. Zondag konden we ons permitteren om op 1 plek te blijven liggen maar vandaag zijn we wel 4 keer verkast. Uiteindelijk bleef de teller steken op 10 gullen waarvan 7 mooie aangevuld met wat schar en wijting.

André, Luc, Ronnie en Wim, bedankt en tot de volgende keer.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Dinsdag 07 februari 2012 ===


Vangstrijm van afgelopen zaterdag.

Het leven van een schipper is moeilijk, hij is afhankelijk van de natuur en een organisator.

Het leven van een organisator is moeilijk, hij is afhankelijk van de schipper en zijn medevissers.

Het leven van een medevisser is moeilijk, zij zijn afhankelijk van de schipper en de organisator.

Maar als de puzzel in elkaar valt beleef je topdagen zoals vandaag.

Degenen die niet meegingen kunnen hier enkel van blijven dromen.

Spreuk van de dag ; “Al zijn de regenslagen en koude golven nog zo groot, als de wil er is beleef je topdagen met Hank en zijn boot.

ChristopheChristophe Schelfaut=== Zondag 05 februari 2012 ===


Wijze spreuken en lekker gul vangen.

Zoals ons moeder altijd zegt ; “ Ze kunnen beter over je fiets lullen als over je l..  fietsen.” En dat is natuurlijk eigenlijk zo, maar dat geheel terzijde.

Omdat het al weer zo lang geleden is dat ik een vangstbericht over de wederwaardigheden van Wiesje plaatste dacht ik vanavond ; “Kom, ik gooi er nog eens eentje tegenaan….”

Vandaag een bijzonder gezellige groep uit Bergen op Zoom gehad. Onder aanvoering van Jos van Sabben van Van Sabben Auto’s stonden vanochtend ook Chris, Bob, Jaap en Joost te vernikkelen aan de sluiskade. Niet zo koud als de dag ervoor maar met een minnetje of 4 was het nou niet echt hoogzomers. Door de kou waren er wat zeer late afvallers maar zoals zo vaak kregen de thuisblijvers ongelijk.

Zaterdag had Arian de groep van Christophe uit Belgie op sleeptouw. Het supervangstbericht (of liever gezegd rijm) wat deze mannen gemaakt hebben is werkelijk schitterend. Ik heb het op de boot laten liggen maar dat komt morgen zeker goed Christophe. Op zaterdag was het lastig (maar niet onmogelijk!!) om de vis aan de schubben te komen en zo besloten we vanochtend om stijf op 1 plek op de Spijkerplaat te blijven liggen. Dat bleek een zeer lonende keuze.

Bijzonder weinig bijvangst in de vorm van wat mooie scharren en een mix van kleine en hele mooie wijting. Nee, vandaag was het gul wat de klok sloeg. Vooral Bob wist ze prima te vinden en de teller maatse gullen stond op zeker 30 toen we met 6 hengeltjes om ca. half vier stopten. Tel daarbij op een stuk of wat verspeelde sikkemansen en nog 15 teruggegooide torren van rondom de maat en je kunt in deze koude periode toch wel spreken van een hele leuke vangst. Dat vonden wij in ieder geval wel !!

Trefwoorden ; lekker gevangen, bier op, worsten op, soep op, gezellig volk, Jaap die zittend kan slapen, bijpraten over auto’s en heel veel moppen. Iedereen blij !

Als laatste nog een zeer wijze spreuk van ons moeder toen ik haar de laatste “vangst”-berichtjes liet lezen ; “Ach jongen, je kunt je overal aan ergeren maar het is niet verplicht….” En zo is het maar net.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Zondag 05 februari 2012 ===


Beste sportvissers,

Vandaag wezen vissen met The pirate 2, wederom een ijzige kou maar dan staan toch altijd de diehards weer op.

 Het werd vandaag het rondje spijkerplaat. Na gisteren positieve berichten hebben gehoord van het Wiesje zijn we er maar eens wezen buurten.
Na een half uur geen vis gezien te hebben kwam er de eerste gul boven. Niet veel later kwam er nog één boven. Na zo'n 20min hadden we er plotseling 9 aanboord met toch nog de nodig wijting en schar. De gullen waren hoofdzakelijk 1kilo tot 1½kilo.

Om een uur of 12 hadden we 13 gullen en gulletjes aanboord. Na een heelijke bak soep viel het weer even stil met af en toe en visje.
Toen het tij er weer in kwam vingen we weer geregeld een visje en ja hoor meneer "sik" liet zich weer zien.
De een na de andere kwam boven niet allemaal aan de maat maar toch ze waren er weer en we vingen ze.

De gullen en gulletjes bleven binnen komen met af en toe een wijting of een schar(waarschijnlijk vangen we ze minder door het koude weer). Wat zou jij doen bij -5? lekker op een zandbank liggen of naar het diepere water waar het warmer is?

Op het einde van de dag hadden we 24 gullen van 1 tot 1½ kilo, schar of 15 en een wjting of 25.

www.westerscheldevissen.nlYouri=== Zondag 05 februari 2012 ===


zaterdag  28 januari nog eens geprobeerd op paardemarkt bij knokke,afgaand water en leuke ebstroom.

De temperatuur vh water was nog niet erg koud dus prima weer om te vissen.

s morgens om een uur of 8 vertrokken en bij knokke gearriveerd omstreeks 8 30 uur dan gevist tot 12.30 uur

gevist met verse pieren en mesheften.

vangst 17 stuks gul tot 3 kilo en een aantal of 13 wijtingen en hele grote scharren tot 35 cm aan toe.

 groeten finale  breskenschristiaan=== Zondag 05 februari 2012 ===


Vrijdag 3 februari was de boot afgehuurd voor een dagje wrakvissen met De Zeearend.

Na enkele wrakjes wist de schipper wel waar ze moesten zitten en dat was ook zo.
In totaal 150 stuks Gul/Kabeljauw is toch een mooi resultaat met ook behoorlijk wat grote exemplaren.
ondanks het slechte weer op land zeker een mooi dagje gehad op zee!
Op de terugweg wel sneeuw op het water, dus ivm de radar wat rustiger gevaren.

Zaterdag 4 februari bootafhuur door De Zeeduivels uit België.
De eerste boekingen voor 2013 hebben we al weer binnen van ze.
Als je de juiste dagen wilt hebben moet je er vroeg bij zijn!

Uiteindelijk kwamen ze met 7 man opdagen, dus alle plek voor handen.
Visserij was wat moeizaam vandaag.
Iedere drift wisselend van 1 - 4 vissen per keer met 1 mooie drift met 7 stuks.
Dus ben ik gaan zoeken.
Uiteindelijk op het laatste wrak toch nog even 1 uur goed gevangen!
Dan maar wat later richting huis met als eindresultaat 90 stuks Gul/kabeljauw (met 7 man).

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.comJohn Luchies=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


Westerschelde,

Afgelopen zondag samen met mijn vader wezen vissen, na bestudering van de vangstberichten op deze site gekozen om naar de westerschelde te gaan. Als je de berichten van de Wiesje leest zijn er gul (letjes) te vangen en die hebben we twee weken geleden bij de Neeltje jans gemist. De vangst hier bestond toen alleen uit grote scharren ( voor details zie eerder bericht) maar nu wilden we toch ook graag een gul proberen te vangen. Om 8 uur aangekomen in de binnenhaven van vlissingen en daar kregen we gelijk een flinke domper te verwerken. Wegens werkzaamheden aan het kanaal door walcheren is het waterpeil zeker een halve meter verlaagd. Hierdoor was het einde van de helling een afgrond geworden en moesten we de trailer een flink stuk van de waterkant houden. De boot eraf gaat vanzelf ook al is het wat stijl maar weer terug erop zou wat moeilijker worden. Toch maar ervoor gekozen om de boot te water te laten, je rijdt niet voor niets 80 km naar vlissingen.

Eenmaal de boot in het water konden we vrij snel door de sluis heen richting de spijkerplaat, hier gekozen voor de rode kant op een meter of 10 diep geankerd. Het water was inmiddels al enkele uren aan het afgaan maar er stond nog een lekker stroompje, alle vier de hengels voorzien van lood met flinke ankers en zo ver mogelijk uptide geworpen. Eerst kwamen er wat kleine wijtingen aan boord maar al vrij snel kwam de eerste gul binnen boord, een leuke vis van net geen 60 centimeter. In de eerste twee uur konden we totaal 6 gullen vangen en kwam er sporadisch een schar of wijting binnen. Met de kentering hebben we bijna niets gevangen terwijl je dan vaak leuk vangt. Naarmate de vloedstroom er meer in kwam ging ook de vis weer wat aktiever bijten. Nog 2 gullen erbij gevangen en nog wat schar en wijting.

De aantallen vis van de monding van de oosterschelde hebben we niet gehaald maar op de westerschelde heb je meer kans op gul. Voor de mensen die naar Vlissingen willen om te traileren, de werkzaamheden duren tot 10 mrt en je boot uit het water halen is geen pretje. Wij hebben hem weer op de trailer gekregen maar we wachten wel tot het waterpeil weer normaal is om het nog een keer te proberen. Bij deze Hank bedankt voor het schrijven ik lees je berichten graag en zo blijft ieder op de hoogte wat er te vangen is.Jan en Rene Delta 1098=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


Deadliest Catch met de nautilus

Vandaag 4-2-2012, een episode beleeft van het Discovery programma wat iedere visser wel kent. Niet om de grote krabben , niet om de hoge golven  die ons heen en weer beukte, en zeker niet om een schipper die zijn bemanning uitkaffert. Nee, de ijzige kou die de boot veranderde in een varende ijspegel, zorgde ervoor dat ik me waande  op de Bering zee.

Toch was er weer een groepje vissers die deze elementen trotseerde, en een dagje wilde wrakvissen met de Nautilus, bestaande uit Tilburgers wat Belgen en nog wat diehards. Mister schrobelaer hing al na 20 mijl over de railing, om zijn alcoholische versnaperingen aan de meeuwen te voeren. Vrij vlug gevolgt door 2 zuiderburen die allebei hun best deden om de beste imitatie te geven van een brullende zeehond. Op Pieterburen zouden ze hier zeker jaloers op zijn geweest.

Na ca 45 mijlen op het wrak aangekomen, bijna tegelijk met de Zeearend, hier haalde we misschien 5 vissies af. De Valkery lag niet ver van ons vandaan en vertelde dat het bij hem ook niet al te best begin was. Hierop koortsachtig overleg gevoerd met Frank en besloten om de Zuid in te duiken. Dit bleek een goede keus. Bij de eerste drift alle hengels krom. Dit duurde een goed uurtje waarbij 2 of 3 eerder een regel dan uitzondering waren. Toch stopte het onverwachts, en hebben we nog een wrakje geprobeerd , waarbij mooie vis afkwam. De aantallen waren iets lager. Het eindresultaat was toch nog een kleine 150 gullen. Zelfs de zieke aanboord wisten hun visje te vangen. Om de wijze woorden van Hank Perree te citeren: De jeugd heeft de toekomst. De bijgevoegde foto`s spreken voor zich.

Op een rustig zeetje teruggevaren, maar BRRRRRRRRRRRR wat was het koud. Met Rene van de Pirate nog ff na gekletst op de steiger, en toen weer terug naar Eindhoven. 

     floep=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


Beste sportvissers,

Vandaag wezen vissen met The pirate 2. Om 8uur de sluis in gegaan om naar de eerste plek tegaan bestemming: zwarte polder. Na een aantal goede verhalen gehoord zijn we het er toch maar gaan proberen. Het duurde even voor we de eerste vis vingen. Na een X aantal wijting kwam er het eerste gulletje binnen van 25cm. Na een tijdje stelde de schipper voor om te verkassen, iedereen snel ophalen maar ja dan heb je altijd nog de schipper zijn zoon de 2 gulletjes eruit haalt helaas haalde deze ook de maat niet.

Dan toch maar snel het anker ophalen en verkassen, snel met de pirate boot naar de volgende stek. Toch raar om te zien als het aan de ene kant pot dicht is van de mist en het aan de andere kant kraak helder is.

Eénmaal op de 2e plek aangekomen vingen we meteen een aantal scharren en wijtingen. Na een kwartier vingen we de eerste gul van 1,5kilo nog geen 5min later vingen we er nog één van 3kilo. Het viel daarna even stil. achja die tijd kan je goed gebruiken om wat te eten....rookworst en erwtensoep! Het helpt blijkbaar wel want daarna vingen we weer wat scharren en wijtingen. Een uur later vingen we weer 2 gullen dit keer van 2kilo en 3kilo ook dit weer binnen 5min, ook een aantal gullen beten gemist.

Om 4uur vertrokken naar de haven. Even de boot schoonmaken altans de boot beschermen met een extra ijslaag, zodra het water op het dek kwam veranderde het in ijs.
uiteindelijk toch nog wat visgevangen.

www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


luc en niels ,

vandaag met de nautilus gegaan ik (14 eerste keer wrakvissen) en mijn vader (al paar keer meer gaan wrakvissen) smorgen's best lang varen geloof 70 mijl ik gooide in bamm! beet men eerste al drekt een mooie kabeljauw men vader was meteen ook vertrokken hele voormiddag ging het goed iedereen vong vis we waren met 12 pers. na de middag was het tog wat minder aventoe nog een mooi gulletje intotaal hebben wij samen +20kg vis en de hele boot samen +150kg vis.niels=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


z wezen vissen vanuit breskes met een kennis eerst naar ss-7 bij wrakje tot 11 uur 4 gullen +schar en wijting toen naar w 10 daar 7 gullen ( toen de beet er uit ) toen naar gvw 6  daar 11gullen daarna mot met een vissersboot toen naar breskes   boot er uit en naar helmond   gr pieremeulendijks=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


Beste Medevissers,

Nog een iets ouder vangstverslag van 30/01/2012,

Aangezien de wijting al wat dunner zwemt was het vandaag alles of niks op gullemans,

In m'n ééntje toch een 13Stuks weten te landen met ernaast slechts paar wijtingen en enkel schar,

Ook nog een paar bruinvissen gezien wat altijd een tof zicht is :o)

Ohja alles gevangen op de westerschelde met verse pieren,wapperlijnen en ijzeren afhouders!

Hopelijk binnenkort een volgende ronde met mooie vissen.

Sportieve visgroeten vanwege de 'Viking'.Hans=== Zaterdag 04 februari 2012 ===


is de rubriek bootvissen nu een reklame rubriek geworden of zo

het is alleen maar www.wiesje www.wiesje www.wiesje www.wiesje

Gisteren naar de jaarvergadering geweest van onze hsv, zo te horen was ik niet de enige die dat opviel cq aan begint te ergeren.

Note Zeevisland:

Beste Chris Verkoek (mits dit uw echte naam is),

Zeevisland staat open voor alle vangstberichten uit heel Nederland (Noord tot Zuid en heel Belgie), alleen wij maken deze niet zelf, wij plaatsen alleen. Iedere sportvisser en iedere sponsor mag een bericht insturen, waarom de sponsoren dit niet of weinig doen of hun klanten niet méér stimuleren weten we niet. Als er steeds meer vissers alleen lezen, blijkbaar ook een aantal leden van uw HSV en uzelf en niet meer de moeite nemen om iets te schrijven, tja dan zullen alleen de berichten vd schrijvers te zien zijn. Blijkbaar neemt u en de leden van uw of de vereniging niet de moeite om zelf eens iets te schrijven, maar kijken wel dagelijks naar Zeevisland. Moet ik ineens denken aan het gezegde "de beste stuurlui staan aan wal". Als alle sportvissers die zich ergeren aan de inzet en moeite vd schrijvers van Wiesje en/of andere vaste schrijvers, zelf ook eens de moeite nemen om te schrijven, dan zouden de berichten zoals in dit geval vd Wiesje niet eens opvallen.

Helaas heeft Zeevisland steeds meer "lezers" en minder schrijvers, men wil de moeite niet meer nemen om te schrijven, maar schreeuwen en roepen wel vanaf de kant dat bepaalde personen "te veel" schrijven, eigenlijk als je het goed bekijkt een hele rare situatie, hoe meer berichten des te beter toch ? Ons advies is dan ook om zich niet ergeren, maar zelf iets te schrijven en in te sturen, want daar is Zeevisland voor. Want als we geen schrijvers meer zouden hebben, dan hadden we geen website meer, dan was er geen Zeevisland en had u en uw HSV geen reden meer om te zeuren.

Maar we hebben ook goed nieuws, we werken al een jaar achter de schermen aan een soort slot op Zeevisland, zodat men Zeevisland alleen kan bezoeken als men schrijver is, elk bericht die men instuurt is dan goed voor een X aantal dagen Zeevisland bezoeken, schrijft u bv helemaal niet en leest u alleen, dan kunt u Zeevisland niet meer bezoeken, dit doen we juist om dit soort reacties van u en uw leden vd HSV te voorkomen en meer schrijvers te krijgen. Uiteraard kunnen we op deze regel uitzonderingen maken voor bv sportvissers die graag lezen, niet zeuren of bv gehandicapt zijn, deze mensen kunnen een speciale code aanvragen. Op deze manier kunnen we dus de lezers meer stimuleren om ook eens te schrijven en als men dan af en toe wel iets schrijft, dan kan men Zeevisland net zoals de afgelopen 10 jaar vrij bezoeken.

Dus laten we blij zijn met die mensen die WEL de moeite nemen elke keer weer een stukje te schrijven, wil je iets anders lezen ? Stuur dan zelf iets in of stimuleer uw leden iets te schrijven, waarom niet eens binnen de verenigingen een oproep doen om meer te schrijven op Zeevisland en NEE we willen niet precies weten waar men is wezen vissen, komop die info kan men er makkelijk uit laten. Tot slot hoeft u de berichten niet te lezen en u hoeft Zeevisland niet te bezoeken, niemand zal u verplichten ! En bij deze nog eens een ontzettende grote BEDANKT voor de mensen die wel trouw schrijven !!

Reacties op dit stukje worden niet geplaatst bij de vangstberichten, wilt u iets kwijt, ga dan naar het forum en klik hier:  >>Discussie over vangstberichten<<

Team Zeevisland Chris Verkoek=== Vrijdag 03 februari 2012 ===


De IJs-express.

Temperaturen van dik onder nul, een strakblauwe lucht, een wel zeer venijnig windje uit oostnoordoost en een dagploeg die kostte wat het kost de Westerschelde op wil. Om eens een uitspraak van Hank te citeren: Gek hoef je niet te zijn, maar het helpt wel! Het kon niet dichter bij de waarheid zitten ...

Maar nadat Wiesje ontdooit was, Marie wakker geschud en de petrokachel aangestoken, kon het ietwat onderkoelde avontuur aanvangen.

Eerst koers gezet naar een stekje voor Dishoek. Gelukkig liep er daar al een klein beetje stroom en vond Wiesje haar draai binnen de kortste keren. Neusje in de wind en op stroom dus in de luwte achter het stuurhuis was het best te doen. Vis zat er. Wijting en schar wisten langzaam en traag gestaag de pieren te vinden, maar we kregen al snel het idee dat ze de voorkeur gaven aan het aanzienlijke warmere zeewater.

Overigens, weet u wat een golfslagmeting is? Wij nu wel. De uitvoering bestaat uit het op behoorlijke snelheid door het Oostgat scheurende zeeschepen om zo te kijken hoe hoog het golfje oploopt. Wij weten nu hoe hoog dat kan zijn ...

Hank bezag het, mompelde iets in de trant van dit is het niet helemaal en sommeerde de deckhand fluks het anker er uit te trekken. Volgende halte: een oud vertrouwd stekje aan de Nolleplaat. Normaal gesproken staat het hier garant voor vis, soms veel vis. Maar niet vandaag. De enkele schar die er zat moet spijt als haren op zijn schubben gehad hebben nadat hij boven het wateroppervlak was getakeld. Kapitein Iglo vriest zijn vissticks minder snel in ...

En dus anker er uit, en naar de Spyros getogen. Wel, daar zat wat meer leven. Behoorlijke nette scharren, wijting in allerhande maatjes en maten. Maar wild, nou nee. Het was dat het zonnetje scheen, de lucht idioot helder was en het uitzicht fenomenaal. En de versterking van de inwendige mens er optimaal was. Zeg nou zelf; eigengemaakte appeltaart met slagroom en hete chocomel bij -5 ... dat kan erger!

Afijn, u voelt m aankomen; Hank werd er rusteloos van, en de deckhand kon voor de vierde keer aan de slag om iets met het anker te doen. Tegen wind en stroom in koers gezet naar de Spijker. Wiesje werd er op slag ijzig van incluis alle hengels, molens en onderlijnen ... diepvriesvisserij!

Daar het randje gezocht en gevonden .. de schar was er mondjesmaat aanwezig, maar de rondvis bleek hier wat enthousiaster; wijting met regelmaat en van een wat beter formaat, en gulletjes. Niet in een denderende hoeveelheid, maar gezien de omstandigheden was zeven stuks helemaal niet zo verkeerd. Kortom er gebeurde daar tenminste wat! Tel daar de megagehaktballen van Ruud en de hele beste home-made erwtensoep van Cees bij op, en u raadt te wederom, een hele beste laatste twee uurtjes van de dag!

Tegen half vijf ging de grote lamp langzaam maar zeker achter den einder en ging de temperatuur fluks naar beneden. En dus vonden wij dat het welletjes was.

Tot slot nog even speciale aandacht voor onze jongste opvarende; Mike. Deze crack gaf geen krimp en vistte stilletjes de grootste platvis uit het water van deze dag. Geen wanklank vernomen we van deze jongeling die ondanks de miezerabele temperaturen met zijn pa z'n opwachting maakte op Wiesje. Er rest maar een woord: respekt!

Iedereen bedankt voor deze dag! Tot de volgende,

JohnnoJohnno=== Woensdag 01 februari 2012 ===


Wijting weg ??? Echt niet !!!

Vraag dat maar eens aan de mannen van Café Havenzicht uit Breda. Onder leiding van Jack Gelens kwamen de heren afgelopen maandag een beetje uitwaaien na het kluunen in Breda de avond van tevoren. Dat kluunen heeft niets te maken met dat gedabber op schaatsen over een stuk tapijt van de ene ijsvloer naar de andere. Nee, kluunen is in Breda een geheim woord voor “Alzovast een beetje carnavallen om in de stemming te komen…” Aan de iets of wat vermoeide gezichten te zien was dat gelukt…

En zo toog een volledig Bredase delegatie richting den Belgiek. Ze wilde zich niet bezighouden met klein grut en gingen voor de forsere vis. En die zit nou eenmaal een uurtje stomen vanaf Vlissingen.

Daar aangekomen ging het gewoon heel erg lekker en het was wijting wat de klok sloeg. Bijna alles zat door de dertig cm en verder was de bijvangst waarschijnlijk ook aan het kluunen want behalve wat joekelscharren en wat papgulletjes was het wijting wat de klok sloeg. Tot 38 cm toe zijn ze aan boord gekomen en dat waren geen uitschieters maar gemeengoed. Iedereen dik tevreden.

DE AANVOERDER

Wel een beetje moe geworden die dag want topper Johan vond die pieren maar niks en vis eraf halen. Echt niet…. Heel de dag dus wat beaasd, ingegooid en vis er af staan te halen . Johan stond als een soort poortwachter elke keer onmiddellijk te slaan als er weer een beet was. Ik kreeg hem niet aan het verstand gebracht dat als hij wachtte dat er dan nog meer aan zouden zitten. Nou ja, hij had er in ieder geval heel veel lol in.

Al vissend “kluunde” men vrolijk verder en de biervoorraad redde het maar net. Ik dacht op een gegeven moment ook iets of wat te veel genuttigd te hebben maar niets was minder waar. Een heuse kreeft werd door Cor naar boven gehaald. Geen joekel maar precies goed voor de pan. Cor zijn pan wel te verstaan want wat ik ook probeerde ; hij kwam bij huize Dufour in de pan en niet op mijn eigen gasstelletje. Nog nooit meegemaakt op de Westerschelde, een kreeft.

Op de terugweg de vis maar effe zelf schoongemaakt. Was beter anders had er vast wel eentje in zijn eigen rug gesneden. De meeuwen waren zo brutaal dat we er tot 3 keer toe een uit de lucht konden pakken als ze weer eens te dicht bij kwamen. Rare beesten.

En zo tutterden we om een uur of kwart over 4 weer terug naar de buitenhaven. Eind goed, al goed.

Cor, Johan, Jan, Freddy, Johnny en natuurlijk Jack ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 01 februari 2012 ===


Mylan en Mike

Wie de jeugd heeft, heeft  de toekomst is een veelgehoorde uitspraak. En als de visdag van afgelopen zondag maatgevend is staat ons ouwetjes nog wat te wachten. Volgens vader Olav (Mike) en vader Koen (Mylan) hebben beide jongeheren geen oog dicht gedaan en stonden als een snaar toen we de haven uitvoeren. Ook nu geen lange vaart en na een half uurtje kwamen we bij het Nolleplaatje.

Over de vangst heeft Kees Graaf al een stukje geschreven (bedankt Kees !!) dus we beperken ons tot de kunsten van Mike en Mylan.

Mike was zeer streng vandaag voor Olav. Pa kreeg de kans amper om eens rustig een shaggie te draaien. “Beet!!!” “Mag ik indraaien?” “Schiet nou op papa!! Direct is hij van de haak.” Enfin Olav werd dus aan het werk gezet om zijn nageslacht rustig te houden. Dat het vooral kleine wijtingen waren kon de pret niet drukken en de joekelscharren die zo nu en dan de revue passeerden waren dan ook de kers op de taart. Helaas vergeten van Mike een foto te maken. Tja jongen, dan moet je binnenkort nog maar eens mee om scharren te trekken......

Ook Mylan wist zich te ontpoppen tot een ware visser. Op het wrak van de Tysla waar we nog even lagen zag hij het goede voorbeeld van Kees Graaf en na wat net ondermaatse gullen die enigszins mokkend teruggezet werden wist Mylan ook nog een hele mooie maatse gul te vangen. Ik was zo bezig het beest te scheppen dat ik even niet in de gaten had dat vader Koen vlak achter me stond. Als dank voor zijn hulp kreeg hij de steel van het schepnet behoorlijk tegen zijn kakement. Alle tanden zitten er gelukkig nog in.

Na dit kindergeweld nog even een pluim op de hoed van Ruud. Bleef tot het laatste moment volhouden en wist er op het Nolleplaatje nog 2 fraaie gullen uit te toveren. De aanhouder wint.

Mylan, Mike, Koen, Olav, Ruud, Alex, Jos, Georges, Kees en Fred ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 01 februari 2012 ===


De Masterclass van Jos Boomgaard.

Afgelopen zaterdag was het met recht een werkendag. Jos Boomgaard had een wel zeer gemêleerd gezelschap bij elkaar getrommeld. Veelal uit de buurt van Apeldoorn waar Jos zijn bedrijf heeft.

H. Boomgaard BV is een groothandelsfirma voor de EHBO-industrie. Ze leveren alle gangbare EHBO-materialen uit voorraad. Jos, al vanaf het begin van Wiesje trouwe opstapper, vond het een prima idee om de prijzentafel van de beurs van de Deltavissers te sponsoren. Dat wordt dus een veilige bedoeling in Ouddorp als de verbanddozen en de reddingsdekens de tombola extra aantrekkelijk maken. Bedankt Jos.

Jos en zijn zoon Cedric zijn zo langzamerhand echte Westerschelde-rotten maar de rest van het gezelschap had wel wat hulp nodig en dan drukken we ons wat zachtjes uit. “Bijten die pieren??” “Moet er een pier aan elke haak??” “Waarom moet dat lood eraan??” waren zo maar wat losse opmerkingen die Jos en ik terwijl we ons in het zweet stonden te werken hoorden.

Er was besloten om de vistijd zo lang mogelijk te maken en dus een beetje in de buurt van de Nolleplaat en de trawlboei rond te pieren. Vooral die Nolleplaat was geen slechte keus. Vanaf het begin kwam er leuk schar en wijting naar boven. Wijting is niet echt groot en zit tegen de maat aan met enkele uitschieters boven de 30 cm. De schar daarentegen blijft onverantwoord groot. Wat een prachtige vissen zijn dat toch.

Rondom 12 uur zijn we onder werkelijk perfecte weersomstandigheden wat bij het ankergebied gaan liggen maar dat was wat rustiger. Toch kwam ook daar wat vis boven en Jos wist een mooie gul te vangen.

Daarna even op het wrak van de Tysla gelegen met gul, wijting en grove schar. Toen de stroom er daar echt in kwam begon het anker op die keiharde grond nabij de geul weer wat te krabben dus we hebben de dag volgemaakt daar waar we begonnen zijn.

Wiesje haar favoriete randje bij de Nolleplaat. Het loopt daar van 10 naar 4 meter op een afstand van ca 30 meter. Met recht een heel mooi taluudje. Normaal moet je daar met afgaand water vissen maar nu werden er nog wat gullen tegen dat randje aangedrukt en die vonden de pieren nog lekker ook.

Aan het einde van de dag, die weer opgeleukt werd door de onvermijdelijk aan boord komende meeuwen, konden we stellen dat de Masterclass zeer geslaagd was. Ieder die ’s ochtends nog geen vis vast durfde te pakken kon ’s avonds aardig uit de voeten.

Jos, Cedric, Bart, Bram, Berj, Jules, Paul, Eric en Rinus, ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 01 februari 2012 ===


De triplettenkoning.

Afgelopen vrijdag was het tij er ideaal voor. Voor Cadzand moet je nou eenmaal afgaand water hebben. Dat past prima in het vaarschema van onze Wies. Ze is nou eenmaal niet zo snel maar met dat ebstroompje in d’r kont waren we toch binnen een uurtje op de plaats van bestemming. Ondiep geankerd in die modderpoel daar en er kwam een leutig visje boven.

Behoorlijk wat grote schar, mooie wijtingen maar ook hele kleintjes en zo hier en daar een gul. Het was niet de gemakkelijkste visserij maar wie zijn best deed kon een lekker baksel bij elkaar vissen.

Dat deed vooral vaste waarde Mark van Loon. Op een gegeven moment kwam er een wel heel mooi triplet boven. Op de foto kun je wel zien dat het een hele leuke gul is en daardoor lijken de schar en wijting wat ieletjes. Ik kan je verzekeren ; dat waren ze niet. Mooie dikke vissen.

En zo tutterde het lekker door. Daar gevist tot ongeveer kwart over twaalf en daarna zijn we via een tussenstop op de Spijkerplaat aangekomen.

We waren er wat te vroeg en het stroomde nog flink. Toen die er uit liep kwam ook daar vooral wijting boven water. De een ving wat meer als de ander en ik heb zelf nog een uurtje met een hengel van Mark mee mogen vissen. Lekker hoor. Met zijn tweeen een driekwart emmer wijting in dat tijdsbestek. Prima dag, prima weer en fatsoenlijke visserij.

Theo, Willy, Jos, Frank, Piet, Pierre, Eddy, Bruno en Leo. Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Die volgende ronde proberen we aanstaande maandag 5 februari. Dan zijn er nog plaatsen vrij en wie de kou wil trotseren kan nog mee!!

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perree