Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van februari 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 28 februari 2014 ===


Hallo allemaal,

Geen vangstbericht, maar wel een belangrijk onderzoekje.

We vallen meteen met de deur in huis…. wat zou u ervan denken als er een soort visreis magazine zou komen gericht op het sportvissen in het buitenland ?
We willen je 3 vragen stellen...
 
Wij horen steeds vaker dat er oa in het magazine "Zeehengelsport" te weinig artikelen staan over visreizen en dan vooral de landen IJsland, Denemarken en Noorwegen, maar ook over de andere landen. Logisch want de Zeehengelsport is een blad gericht op de visserij in Nederland en Belgie en niet zo zeer op het buitenland. Ook merken we op de website en bij verschillende navragen dat men voor het werk of privé al te véél tijd achter de computer zit en men eigenlijk geen zin meer heeft om allerlei artikelen, nieuwe accommodaties en andere zaken te gaan lezen op bv Zeevisland of onze website om bv de laatste vangstberichten te lezen. Ook merken we dat een deel vd sportvissers helemaal geen liefhebber is van een computer en er bijna nooit achter zit, alleen om de visreis te boeken. We horen vaak dat er te weinig informatie over het vissen in het buitenland te vinden is en dan niet de speciaal de accommodaties, maar meer hoe en waar te vissen en de nieuwtjes over onderlijnen, materialen, kleding en bv hengels.
 
Nu is er een plan, dus nog géén zekerheid om een visreis-magazine op te gaan richten, een professioneel A4 magazine met minimaal 80 pagina's boordevol met informatie, tips, nieuwtjes enz enz enz.
Het wordt dus géén catalogus het wordt géén blad met honderden huisjes en visreizen, het wordt een informatief blad net zoals de Zeehengelsport en dan gericht op het vissen in het buitenland.
 
Denk aan dit soort onderwerpen, zomaar een paar voorbeelden:
-- Een artikel over een vissoort en hoe en waar deze te vangen, bv de heilbot.
-- Artikel over veiligheid op het water, waar aan te denken, hoelang duurt het voor men onderkoelt is in April en hoelang in Oktober.
-- Reisverslagen
-- Accommodaties
-- Fotografie en film (bv onderwater filmen)
-- Wedstrijden, prijsvragen en beurzen.
-- Reisverslagen van sportvissers, reportages
-- Fieldtesters (vissers die worden gevraagd om tijdens hun visreis een hengel of molen te testen.
-- Artikels over het vis fileren
-- Lekkere vis recepten
-- Onderlijnen en gevlochten lijnen
-- Welke hengel voor welke visserij ?
-- Nieuwste materialen uit binnen en buitenland
-- Acties en aanbiedingen die ALLEEN in dit magazine worden vermeld en niet online of in een nieuwsbrief komen te staan, dus een actie die alléén in dit magazine te lezen zal zijn.
-- Op bezoek bij… denk bv op bezoek bij Pure Fishing, een fabriek, een winkelier of een kijkje achter de schermen bij…
 
Kortom heel heel veel leuke artikelen en vooral informatie over het vissen op vakantie in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Florida Keys enz enz.
Het idee is om een dik mooi van goede kwaliteit magazine, boordevol prachtige foto's, te laten drukken en om te beginnen 3x per jaar uit te geven, deze zou dan via de post bij u thuis worden bezorgd. We gaan dan ook op zoek naar fotografen, reporters en schrijvers die het leuk vinden om te helpen om dit blad te vullen met waardevolle leuke informatie, voor en door de sportvissers.
 
Maar uiteraard kost zo'n mooi blad op goed papier ook geld, daarom denken we aan een jaarabonnement van ongeveer 22 euro voor 3 uitgaven per jaar, dit is inclusief het verzenden van dit blad naar uw adres, dus voor ongeveer 22 euro per jaar heeft dit prachtige blad 3x per jaar op de deurmat.
Zou u ons een heel heel groot plezier willen doen en deze mail ook naar AL uw visvrienden willen sturen, ook die sportvissers die niet bij Cordes Travel hebben geboekt, want dit magazine wordt voor elke sportvisser die op visreis gaat of is geweest of eventueel interesse zou hebben. We willen met zoveel mogelijk antwoorden een beeld schetsen of er wel behoefte is aan een nieuw magazine in Nederland en België is er behoefte aan iets nieuws ? 
 
Hierbij dan ook de 3 volgende vragen, zou u deze willen beantwoorden en via mail te beantwoorden aan ons terug willen sturen ?
Onder de eerste 200 terug ontvangen e-mails verloten we 10 prachtige Penn Regiment hengels.
 
Vraag-1
Zou u interesse hebben in zo'n soort magazine, mits het er zou komen ?
 
Vraag-2
Zou u bereid zijn, als het blad er zou komen, om hier per jaar, dus voor minimaal 3 uitgave, inclusief verzending ongeveer 22 euro per jaar voor te betalen ?
 
Vraag-3
Heeft u een abonnement op het magazine "Zeehengelsport" ?

Let op, deze vragen zijn geheel vrijblijvend en zijn niet bindend, op het moment dat het plan echt werkelijkheid wordt gaan we pas vragen of u ook écht een abonnement wil, dus er gebeurd niets met deze e-mail en is puur als onderzoek om te kijken of er genoeg mensen interesse hebben om dit project op te zetten. 
 
Heeft u tips, suggesties of zaken die voor ons van belang kunnen zijn of zijn er onderwerpen die u wellicht wel eens in het magazine zou willen zien, meld deze gerust en mochten we van start gaan nemen we uw wensen mee bij een eventuele ontwikkeling.
Stuur uw antwoord op de 3 vragen naar:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.comLinda=== Woensdag 26 februari 2014 ===


Beste vissers,

Er komt eindelijk na veel verwaaide dagen een goed weekend aan om weer de ruimte op te zoeken.

We zijn al bijna 2 maanden niet meer op zee geweest en staan te popelen!

Uit eerste bronnen weet ik dat de gullen aan beginnen te trekken op de wrakken.

En verse nieuwe coordinaten van wrakken in de gps maken het des te spannender!

 Kees=== Woensdag 26 februari 2014 ===


Vissen per email. 

Die gedachte speelde in mijn hoofd toen ik gisterenavond na Veerboei-Wafelbak-Paardenmarkt-W7-Steentjes naar de haven voer. En die email slaat dan op het feit dat we de afgelopen 3 vaarten net zo goed schriftelijk af hadden kunnen doen. 

Guttegut wat een gepeur om nog iets aan vis boven te krijgen. De bloemetjes komen al uit, de merels bouwen hun nest en het peerd ruit al van wintervacht naar zomervelletje. Blijkbaar zijn de vissen nu ook bezig met iets anders als vreten. Het zou met het nageslacht te maken kunnen hebben. 

Ik ben daarom ook maar gewoon blij geweest met het zonnetje, onze schoonheidskoninging Diana, de gul van Ivan en de knoepert van Wim. Ook ludiek was de andere Wim die letterlijk en figuurlijk in dromenland was en in die toestand van onderbewustzijn vast meer heeft gevangen als die dag aan boord.

Daar laten we het maar bij. Eerst effe naar de zon want ons Marie moet vitamine C bijtanken en daarna zien we wel weer verder. 

Oh ja, Als het gruwelijk mooi weer is willen Arian en Johan graag gastheer zijn dus mocht u de komende 2,5 week een onbedwingbare neiging hebben om een dagje op zee te bivakkeren dan kan dat toch. Gewoon bellen of mailen. Komt het goed. 

Doorzetters, bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée 

www.wiesje.net Hank Perrée=== Maandag 24 februari 2014 ===


vrijdag en zondag ziet het weer er goed uit. we hebben wederom op deze dagen plaatsen vrij. vrijdag vissen op de westerschelde /paardemarkt, zondag willen we bij voldoende animo  eens iets heel anders gaan proberen nl vissen op het veerse meer. gezien de opening  bij katseveer wordt er door de beroeps, veel bot en schol gevangen in de fuiken, we willen eens zien of het de laatste jaren de visstand aangetrokken is nu het water als maar zouter en helderder geworden is het blijft een gok maar het is eens iets heel anders, mooi alternatief voor de grevelingen wellicht?.een dagwrakvissen staat voor maandag gepland mits het goed weer is natuurlijk. voor aanmeldingen of inlichtingen: rmdeback@zeelandnet.nlrene de back=== Maandag 24 februari 2014 ===


voor de non believers

Peter uit Antwerpenpeter de haes=== Maandag 24 februari 2014 ===


Gisteren zondag 23 feb gaan vissen in blankenberge samen met de Cor, Ivo,Staf en onze schipper Franky. Aangekomen aan de kust stond er een stevige zuiderwind 5Bfr . omdat de stek niet ver uit de kust lag zijn we toch onze kans gaan wagen. Aangekomen op onze stek was het net het einde van de vloed en bij de eerste worpen ving Ivo en ik al direkt een mooie schar, kort erna wist ik mijn eerste gul te vangen. Toen de stroming wegviel nam de wind de bovenhand en kwamen we dwars op de golven te liggen en geloof me dan moet je goede zeebenen hebben. Na een paar uur hadden we dan eindelijk terug stroming en ja hoor daar was de 2e gul van de dag, gevangen door onze schipper Franky. Kort daarna wist ik mijn 2e te vangen  . Dan was het weer de beurt aan Franky voor zijn 2e en nog een schar. En ja hoor daar was mijn 3e een dikke beer van meer dan 5kg . De rest van mijn vismakkers deden wel hun best maar ze lukten er maar niet in om een vis aan de haak te slagen, ze werden er zelfs stil van. Zeker toen ik mijn vierde gul boven haalde, toch weer eentje van een kilo of 4 en toen was de pret uit de stroming viel weg en de wind die nog wat was aangewakkert nam weer de bovenhand. Tijd om de rust van de haven op te zoeken en een goei pint te gaan pakken. Na een dagje uitwaaien en schommelen was het resultaat 3 scharren en 6 gullen. Hopelijk volgende keer beter.

PS: dit was de eerste keer in jaren dat het iemand van ons gelukt is om meer te vangen dan kampioen Franky

Groetjes van Peter uit AntwerpenDe Haes Peter=== Zondag 23 februari 2014 ===


Van Walsoorden naar breskens Ze zegge wellus maart roert zijn staart ? maar in de mnd februari zwemt er geen ene staart  gisteren gevist op de westerschelde HET was een dag om niet te vergeten voor het Dagboek namelijk 22-2- 2014  VISLOOS  Maar hierbij laten wij het niet zitte we gaan in mrt opnieuw proberen om een staart te vangen en dan zal het verslag wel beter/ zijn dan nu het geval is/Namens de visloze  wijnand en hennievisloos=== Donderdag 20 februari 2014 ===


Poeh, poeh..... 

Er is altijd een korte periode in het jaar dat vriend schar de kolder in de kop krijgt. Het opgehoopte kuit moet eruit en of ze nou verdwenen zijn of er gewoon wel zijn maar niet vreten?? Ik weet het niet zeker. Feit is wel dat de dieptemeter bij tijd en wijle bijna dichtslaat en in de gekende maanden wordt dan ook bij die dieptemeteraanblik onmiddellijk het anker de plomp in gekeild en kan het scharrenfeest beginnen. Zo niet op dit moment. 

Afgelopen zondag het gezelschap van Marcel van Ringelberg Tours. Zeer gezellig volk, gruwelijk mooi wintersportzonnetje, een zeehond en wat bruinvisjes ter opleuking van de dag en ze hadden allemaal vis. Over de aantallen zullen we maar niet in detail treden.... Gelukkig hadden we genoeg alcoholhoudende versnaperingen bij en bood het duel NAC-Feyenoord voldoende afleiding waarbij 1 rasechte NAC-er het in zijn eentje op moest nemen tegen 6 nog rasechtere Feyenoorders. Het werd 1-1 en diezelfde status quo werd met het vissen bereikt. Blij met het weer, de gezelligheid en de omstandigheden, niet blij met de hoeveelheid vis. 

Gisteren (woensdag) met een redelijk gevuld bootje naar buiten getrokken. Daar kwamen we erachter dat het geen pepernoot uitmaakt of je nou op de Schelde of verder de Noordzee opgaat. Het lijkt wel of scharremans denkt; "Laat ons met rust, paaien is paaien." Ook nu weer had (bijna) iedereen vis op 1 rustzoeker na die blij was dat ie niks schoon hoefde te maken. Die had echter voorwerk verricht en zich op het fabriceren van gruwelijk lekkere gehaktballen gestort. Zo was iedereen weer nuttig geweest.... 

Platvis pleite? Dan maar een andere tactiek en zo zijn we min of meer stijf bij de W4 blijven liggen want het lijkt er een piepklein beetje op dat we met een intochtje van de sikmansen te maken krijgen. Er kwamen een aantal gullen binnenboord waarvan Arjan een wel heeele mooie ving. Wim vond het nodig om een vis te verspelen die zo mogelijk nog groter was en de slip van de molen goed uitgeprobeerd heeft. Enge bonken op de hengel maar ja, wat je verspeelt kun je niet opeten..... 
Om de dag nog duidelijker het predikaat bizar te geven ving Luc nog een leuke tong en zoals gebruikelijk de laatste vis van de dag. Een schar zowaar. 

    

Wiesje gaat volgende week effetjes op vakantie en zal ijs en weder dienende nog 3 trips afwerken. Die matrozen moeten zich dus instellen op het vissen op gul. Grote haken en veul pieren erop. Dat dat zeker geen kansloze missie hoeft te zijn kwam ons via een zeer vriendelijke tamtam met ultrageheime stekkenkennis ter ore. In de scharrentijd help ik dit orakel nogal eens aan een schelpenrandje of een welwillend zandplaatje en nu gaf hij volgens het principe ; "voor wat hoort wat" zonder blikken of blozen wat van zijn plekjes prijs. Er werd zelfs later op de dag nog teruggebeld met kaart voor de neus om wat extra uitleg te geven. 
En dat gaan we zeker proberen want zeg nou zelf ; met 2 man in de boot 12 leuke gullen op een tij, dat vindt ik niet verkeerd. 

Heren, bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Dinsdag 18 februari 2014 ===


voor as zaterdag en zondag hebben we nog een aantal plaatsen vrij op the pirate 2. we gaan ankervissen op de westerschelde.

heeft u zin of wilt u gewoon eens op de westerschelde vissen? dan is dit uw kans. voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zaterdag 15 februari 2014 ===
Johnno=== Zaterdag 15 februari 2014 ===


hoi nog  wat foto,s van okt het was een zeer leuke dag bedankt frank

nieuw bootviswedstrijden

op de hendrik h

1e 100

2e 75

3e 50

opstapgeld

35 p.p.

max 30

de winnaar is degenene die op de

wedstrijddag de meeste kilo.s vis heeft gevangen

bel even snel vol vol groetjes nico rijstenbil bel 0630668200

 nico=== Dinsdag 11 februari 2014 ===


Tja………..
Als Hankie iets in zijn kop heeft heeft ie het niet in zijn kont. Dus zijn we afgelopen maandag na het (gelukkig zeer weinig voorkomende) echeque van een aantal pannekoeken die “plots” niet konden met een gezellig vol bootje vertrokken naar de Akkaertbank. Her en der nog wat fanaten opgedoken die gelukkig wel hun belofte nakwamen dus vol goede moed 2 uur knorren met Wiesje.

Diep, ondiep, wrakjes, randjes, kuiltjes en onderwatergreppeltjes. Alles werd geprobeerd met zo maar matig resultaat. Wat schar waaronder veel ieniemienies, wat steenbolken op de wrakjes en Arian verspeelde nog een holbewonende gul maar dat was het toch wel.

De weergoden maakten overigens veel goed want tussen al het onheil door wat ons over de kop gekomen is de laatste tijd was het een prachtige dag met veel zon, geen regen en ook nog eens zeer weinig wind.

Omdat de dag vooral bestond uit veel varen en magere visserij besloot het directiecomité van sportvisserij Wiesje om dan toch maar in een ultieme poging op het geheime Pirate/Wiesje plekje aan de zuidkant van de Hompels nog een uurtje uit te tutteren.

  

En wat gebeurt daar? Vorige week leken ze wel “op” en nu kwam er gewoon bijzonder leuk vis binnen in dat laatste schemeruurtje bij het allerlaatste ebstroompje. In de vis weggaan is altijd goed maar deze keer kwam het wel bijzonder van pas.

Zo zie je maar ; vissen blijft vissen, niet bang zijn, proberen en dan komt het ook in februari vaak gewoon goed.

Heren doorzetters ; heel erg bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Zaterdag 08 februari 2014 ===


Hallo visvrienden,

Ik ga zondag 16 februari mee als opstapper met de Eendracht2 van Henk Bakker. Dit gaat door bij voldoende deelname, dus kijk eens op de site www.eendracht2.nl

Er staan opstapdagen in februari en maart.

Gr. MichelMichel=== Zaterdag 08 februari 2014 ===


Afgelopen maandag 3- februari met de Visarend uit Hansweert een avondje vissen met een leuke club met afgaand tij. resultaat 4 gullen en wat wijting en schar rond de 30 stuks. Met windkracht 2 en heldere lucht was het een prachtige avond!William=== Zaterdag 08 februari 2014 ===


Hallo allemaal,

Hier het filmpje van de Cordes Traveldag afgelopen 01-02-14 met 668 bezoekers !

https://www.youtube.com/watch?v=UQWwpmZvNL4 Raffie=== Vrijdag 07 februari 2014 ===


AANKONDIGING: tongenfestival. 17 en 18 juli gaan we met diverse leden van de dcnv[sponsors van deze site] een 2 daagse evenement organiseren op de westerschelde. we gaan 2 dagen overdag op tong vissen. het visgebied wordt de paardemarkt. we willen er ook nog een paar prijsjes aan verbinden. hoofdprijs 10x gratis  ankervissen op de boten van de deelnemende boten twv al gauw 750,00.  inschrijving is nu geopend. opstapprijs is inclusief aas,hengelhuur, koffie.thee, na afloop een frietje,drankje . vol=vol . voor inlichtingen of reserveren: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567  voor verdere informatie www.westerscheldevissen.nl groet rene de back, schipper van the pirate 2rene de back=== Woensdag 05 februari 2014 ===


Op maandagochtend met 5 man vanuit Bergen op Zoom naar Vlissingen gereden. Hank voorspelde een dag van hard werken om wat vis te verschalken. Zodra we buiten waren kwam het zonnetje op en kon het Krabbegatse gezelschap aangevuld met mensen uit de regio 076 zich voor gaan bereiden. Om enige vorm van verzorging van Hank en Johan te krijgen stelde Hank eisen. Bij 7 vissen aan boord koffie, en zo ging het door. Gelukkig zaten we zo aan de koffie want met regelmaat kwamen er mooie platvissen aan boord. Gelukkig verzorgd Hank zijn gasten goed en veelvuldig want alle visverzoeken zijnerzijds werden door het gezelschap ingewilligd. Er werden mooie platvissen gevangen en ieder haalt een goed maal binnen. In de sferen van 076 spande ene Pedro de kroon. Na aan het einde van de dag nog een uurtje op de Spijkerplaat, vaarden we om 1730 richting de sluis. Een top dag met WIESJE, leuke vis, lekker zonnetje en rustig viswater. We komen van het voorjaar zeker weer om op de tong te gaan. Hank en Johan bedanktGérard=== Woensdag 05 februari 2014 ===


Effe weg om te paaien.

Het gaat te ver terug, een week of 2, om iedereen weer even te behandelen maar toch even de highlights eruit.

Om te beginnen kon ik het genoegen smaken om Fred van Veldhuizen weer eens aan boord te hebben. Een lekker dagje vissen met een wereldfotograaf erbij dus. Hij betaalt om op te stappen en dan krijg je nog superfoto’s ook. Ontegenzeglijk de mooiste foto die erbij zat was die van de Pirate in het ochtendzonnetje. Nou maak ik natuurlijk liever reclame voor mezelf als voor René maar dit plaatje kon ik je niet onthouden. Ook nog nooit zulke mooie meeuwen close-ups gezien trouwens.

En die dag natuurlijk ook het “scharretje” van Paul. Bijna 38 centimeter. Astemblieft!!

   

Je merkt overigens heel goed dat er nu echt gevist moet worden om wat vis binnenboord te krijgen. Wispelturig met tot de laatste dagen van januari nog een fatsoenlijk viske maar je ziet het teruglopen van soms nog wel anderhalve emmer per man per dag rondom 20 januari naar een “boojemke” in de emmer op 3 februari. In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik nog eens een foto van een lege emmer op facebook gezet en zo erg is het niet maar het was de laatste dagen echt purken voor een viske.

Vond ik trouwens wel lachen, die reacties op facebook. Ik kreeg het idee dat mensen denken dat altijd als je op een boot stapt er een gestage stroom vis op het dek gespuwd wordt. Helaas pindakaas, dat is niet zo. Zo vlak voor de paai bijten ze zo voorzichtig dat je er gek van wordt. Afgelopen zondag Marko aan boord die er meer vlak naast de boot af zag vallen als dat er in de emmer kwamen. Superfrustrerend. Ook nog gelachen om het “kado” van Johan. In de keuken een fotootje gemaakt van wat tarbotten die ik van hem kreeg nadat hij een weekje met een kotter mee was geweest. Nee, oeteletoeten, die zijn NIET in de nabijheid van het Nollenplaatje gevangen. Komen gewoon ergens bij Engeland vandaan…….

Ik dacht dat ze alleen maar in de zomer kwamen, die mooie meiden. Niets was minder waar want op 25 januari maakte mijn duifje weer haar opwachting met de groep onder leiding van haar man Jordi. Soms moet je wel eens zeggen dat ze beet heeft maar dan rukt Aurelia ze er ook met 3 tegelijk uit. Ook lid van die groep waren Erwin en Dominique die helemaal uit Deventer gekomen waren om een visje te vangen. Vorig jaar liep het niet zo maar nu kwamen beide heren in de bovenste regionen van die dag te staan. Goed gevist mannen (en vrouw).

  

Fijnste opmerking kwam van Muta die met het Offshore Fishing team mee was gekomen. Het was zo’n dag dat het eigenlijk niet kon maar de heren stonden zo strak dat ze perse weg wilden. Dus maar heel de dag “rundumhausen” op de Spijker en zo wat rondgehangen. Ik geloof dat ze allemaal wel in de dubbele cijfers zaten maar daar had je het dan ook wel mee gehad. Toen Muta van boord stapte wist hij hem vol in de roos te raken. “Tja, niet zo’n goede vangst maar ik had het veel erger gevonden als we vanwege het weer niet weggegaan waren.” En zo is het maar net.

Andijk in de regen. Gutteguttegut. 267 kilometer komen rijden voor de schar en dat liep redelijk. Heel de dag van hot naar her en de vangsten druppelden. Dat deed vanaf een uur of 3 de regen niet meer. Het zeek met bakken uit de hemel maar laat nou die vis het gaan doen op het laatst. De Andijkers getracteerd op wat extra tijd in een waar waterballet maar zo kon Andijk toch haar scharren mee naar huis nemen. Onder een vrolijke West 6 en met meer water op het dek als onder de boot zijn we weer veilig in de haven gekomen.

Dan de horde van Nuyten. Ik weet niet waar Piet ze allemaal heeft gevonden maar tsjongejonge, wat een span. Het lijkt wel een hele legbatterij kippen die op het dek van Wiesje losgelaten wordt. Er zijn dagen dat men geconcentreerd vist en weinig praat. Nou, dat wordt door Carnavalsvereniging Prinsenbeek en omstreken ruimschoots goedgemaakt. Piet van tevoren gewaarschuwd dat het niet zo bar was met de visserij maar och ; “Als we maar wat vangen.” En laat nou die kudde op een van de laatste dagen van januari nog een zeer fatsoenlijk viske boven water trekken. Liep gewoon lekker met de ochtenduren bij Dishoek en de middag bij de WN6. Kon ook niet anders met Oost 5 tot 6 maar dat bleek dus achteraf helemaal niet erg. Gewoon leuke visserij met Nestor Aart weer in zeer goede doen. Na het verwijderen van de watjes uit de oren tuuterden ze nog enige uren na.

Resumé : vlagerige visserij met (voor de aantallen liefhebbers) variërend van ; boottoppers met 41 tot 62 stuks de 2e helft januari tot ; nu blij zijn als je er een stuk of 10 a 15 hebt. Dus : strenger met het doorgaan van de visdag want je moet wat verder weg om een goed viske te vangen. Reken op langere vaartijd.

  


Het goede nieuws : Ze zijn in een keer pleite en ze komen ook in een keer terug. Wanneer?? Niemand die het weet.

Heren, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée www.wiesje.net Hank Perrée=== Maandag 03 februari 2014 ===


Vrijdagavond gaan vissen op de grevelingen met de ms Theo . We waren  op tijd op de afspraak omdat we toch wel n eindje moesten rijden .

We waren nog maar net aan de boot toen Theo er al aan kwam . Er had blijkbaar een groep afgebeld en stonden we daar met drie man .

We dachten al aan n rit terug naar huis maar neen . Jullie kwamen om te vissen dus gaan we vissen zei Theo en wij met zen drie weg .

De vangsten kwamen traag op gang maar werden in de duisternis snel beter . Ieder ving op tijd zen visje tot de regen en de wind sterk kwamen

opzetten en we besloten om n lekkere uitsmijter en koffie in de warme kantine te nuttigen aangevuld met n leuke babbel met de schipper .

Vroeger dan verwacht binnengevaren maar met n leuke  portie vis tevreden naar huis . Bedankt Theo voor de leuke avond want je moet het toch

maar doen om ons niet terug naar huis te sturen met zen drie .de drie belgen=== Maandag 03 februari 2014 ===


Hallo allemaal,

Afgelopen weekend was er de grote Cordes Traveldag in Mijdrecht, dit is een speciale dag die alleen toegankelijk is voor sportvissers die in 2014 via Cordes Travel op visreis gaan. Uiteraard waren er ook een aantal VIP's en special guests.

In de media is er al volop aandacht aan besteed, hier wat links:

http://www.roofvisweb.nl/advies-op-maat-tijdens-de-cordes-traveldag-2014/ 

http://hs-outdoorfair.nl/cordes-traveldag-2014-zeer-geslaagd/#more-2543 

http://www.hengelsporthuis.com/default.aspx?page=nieuws&nieuwsID=7144& Raffie=== Zaterdag 01 februari 2014 ===


25 januar 2014

uit vissen geweest met rene de back

ook deze keer  heb ik de meeste

vis gevangen het was geen wedstrijd

maar veel vis vangen is altijd feest

 rene is een aardige man tijd

voor een praatje is er zeker

wel bij hoor mauwen dat hij kan

nu houd ik daar ook wel van dus

dat is vast geen probleem

een volgende keer hoop ik weer met rene mee te gaan

groeten nico rijstenbil

uit scherpenisse

fijne weekendnico