Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van maart 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 31 maart 2012 ===


Als een snaar!!

Wat een geweldig gezicht ; Henny die als een luipaard achter zijn hengel zit. Klaar om op te springen als zijn prooi in de vorm van een aanbeet zich aandient. Het recht vooruit kijken gaat prima maar als dat verrekte haakpuntje in die aasnaald moet zijn er hulpmiddelen nodig. Daarom deze foto ; nou eens een keer geen scharren of tongen of wat dies meer zij maar hét portret van een ingespannen visser in optima forma.

SPANNING

Iedereen deed zijn best vandaag ; Johan, Arjan, Bram, Arthur, Pieter, Ralph en Marco die net als Henny een bijzonder leuke klus schar bij elkaar vergaarden aan de noordkant van het ankergebied. Daar lagen we samen met Mister 1000 pk die in verband met  het rottige zeetje zijn wrakvissers een bijzonder volwaardig alternatief kon bieden. Ook daar veel schar aan boord. Het begint wel bijna op retegoed te lijken maar laten we nog maar niet te vroeg juichen. Wel heul veul schar en vandaag helaas maar 1 tong. Nou ja, de rest was zo goed dat dat de pret niet kon drukken.

Om een uur of 2 was iedereen de golven met Noord 5 zo beu als kouwe pap dus hebben we nog even bij de Oranjemolen uitgetutterd. Misschien wel een gulletje?? Nee hoor ; schar kwam er boven. Niet zo goed als bij de Nolle maar toch ook hier de platterikken.

Ook was er een sloepenrace aan de gang. Met roeiers wel te verstaan. Onvoorstelbaar wat een krachtpatsers erbij zaten. Begeleid door de P 41 (politie) en een pilotboot ging het van de Koopmanshaven naar het windorgel en via de buitenhaven weer terug naar de Koopmanshaven. Petje af voor deze doorzetters.

SLOEPENRACE

Er waren ook doorzetsters bij. Een sloep vol met mooie meiden die niet echt onopgemerkt langs Wiesje kwam. Veel lol natuurlijk, vooral toen bleek dat die boot vol vrouwen ook nog “Wilde Mossels”  bleek te heten. Ik zal maar geen opmerkingen herhalen ………..

WILDE MOSSELS

In de sluis nog een goede deal gemaakt. 2 Kreeftenvissers lagen langszij toen ik een pilsje uitdeelde. Dat wilde ze ook wel. Samen met de lege flesjes kwam er een kreeft over de reling van Wiesje. Die heeft dezelfde avond de klok van 9 niet gehaald. Zalig.

Zo, alles weer zeer tevreden op de kade afgezet en morgen en overmorgen (maandag nog wat plekjes vrij) gaan we weer. Kijken of het weer zo lekker loopt.

Mannen bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Zaterdag 31 maart 2012 ===


http://www.pzc.nl/regio/zeeland/10771674/Belgische-vissers-door-het-oog-van-de-naald.ece#.T3bkx6L7lgw.facebook Raffie (Bron PZC)=== Zaterdag 31 maart 2012 ===


hoi gisteren wezen vissen zeer slecht ik had niks met een grote boot in 5 mei ga ik weer dat is op een zaterdag er is nog plaats vol vol 
met de beatrix 2 mail even of bel  h.rijstenbil@hetnet.nl         
06 30 66 82 00 ik hoop dat er dan meer zit 

groetjes nico rijstenbil uit scherpenisse  ik hoor het welnico rijstenbil=== Zaterdag 31 maart 2012 ===


Vandaag mijn bootje in het water gaan leggen in de haven van de roompot .

Daar aangekomen zie ik een aantal boten van de KNRM in de haven liggen .En wat was er gebeurd ?

Een vissersbootje was met motorpech stil gevallen voor de kering en is er dan onderdoorgegaan .

de twee opvarenden zijn er met de schrik van af gekomen maar de boot was voor het schroot .

Dus medevissers blijf voorzichtig en een goede vangst dit seizoen

groetjes delta 607wouters jos=== Zaterdag 31 maart 2012 ===


Ondanks de mindere weersvoorspellingen, gisteren het er toch op gewaagd om vanuit Zeebrugge richting S9 te varen om daar afgaand tij uit te vissen. Het was inderdaad merkelijk kouder dan de afgelopen dagen en de witte koppen op de golven maakten het vissen niet makkelijker. Het resultaat was ronduit bedroevend: één aanbeet van een flinke bot op zes hengels. Gul leek van de aardbol verdwenen.shamrock=== Vrijdag 30 maart 2012 ===


Wie durft ???

Gezocht ; groepje mafketels die het aandurft om voor 15 april al eens een keertje een avondje op de tong te gaan. Garantie op vangst ;  ????. Garantie op gezelligheid  ; 100 %. Waarom deze vraag ? Zie hieronder.

Vandaag heb ik heel veel respect gekregen voor het onderwijzend personeel in Nederland. Kees de Korte had als leerkracht van het Wartburg College te Rotterdam een groep jonge honden bij elkaar getrommeld die het einde van hun theorie periode afsloten met een dagje vissen.

Nou ja, honden ?? Het was een kruising tussen ADHD, hyperactief en flierefluiten. Zie dat maar eens in bedwang te houden aan boord van Wiesje. Op een gegeven moment heb ik er een 5 euro beloofd als hij eens 10 minuten op zijn plek bleef zitten. Ik heb ze niet uit hoeven te geven. Over en onder de banken, gravend in de pieren en ook, jazeker, vis aan het vangen. Want dat ging, mede dankzij de hulp van opstapper Carl Langerak prima.

TOPPERTJE

Alles wederom te doen bij de noordzijde van het ankergebied. Daar was het op zijn zachtst gezegd wat hobbelig. De waarnemingen varieerden van Noordwest 2 a 3 tot 3 a 4 maar het leek wel of er een dikke vijf stond. Stiekumpjes hoopte ik dat dat de goegemeente wel zou kalmeren maar niets was minder waar. Tot overmaat van ramp begonnen ze het hotsebotsen nog leuk te vinden ook.

En wat vingen de heren dan wel ? Hele mooie scharren in flinke hoeveelheden. Niet mijn gewoonte aantallen te noemen maar ik vond het toch wel een compliment voor Carl die er bijna 70 uit wist te vogelen, en dat nog net in maart!!!!  Met 2 hengeltjes wel te verstaan terwijl de jeugd het met 1 leenhengeltje moest doen. Ook daar was er menigeen die met 1 stokje ruim de helft van Carl bij elkaar haalde. Hele leuke visserij dus.

MOOIE SCHARREN

Wat bedoelt die vent dan met dat durven? Nou, naast wat botten zaten er wéér een aantal tongen bij. Ze zijn lekker vroeg van het jaar. Proberen dus maar ???

TONGENMEPPERS

Mannen bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Vrijdag 30 maart 2012 ===


vandaag met de Brutus achter de wiesje aan de wielingen noord in gevaren,en daar volop schar en een enkele wijting gevangen.

met de kentering zijn we maar naar de spijkerplaat gevaren omdat de NW wind een smerig zeetje gaf ,en vissen voor ons een lolletje is en het moet geen afzien worden,ondanks dat wr nog volop vis vingen toch maar vertrokken.

over de spijkerplaat kan ik kort zijn ,gewoon slecht,dit tot grote vreugde van jo de nooijer,die daardoor voor het eerst de man was die de meeste vis had gevangen,hoe die het gedaan heeft zal hij zelf wel nooit achter komen.maar een geleende hengel heeft wel invloed op de stand gehad.

gr.jan v straten--Brutusjan v straten=== Vrijdag 30 maart 2012 ===


hallo allemaal

Zaterdag 24 maart was dit jaar onze eerste visuitstap (de lilse zeebonken) met onze sedert jaren vertrouwde "neeltje jans"

Het weer was uitstekend(een zacht kabbelende zee) en ondanks de slechte vangstberichten zat de moed er wel in.

Maar na 30 minuten varen begon de motor de sputteren, dus einde vaart (dachten we).

Schipper Piet en Marcel begonnen direct met het herstellen van de motor.

na lang zoeken kwamen ze aan bij een defecte voorpomp. Hoe die slimme mannen de motor terug "in gang " kregen was mij een raadsel, maar om 11 uur draaide hij weer op volle toeren.

In plaats van terug binnen te varen zei Piet: "we gaan naar de wrakken" en doen er extra 3uur bij !!! 

Op het wrak slechts 2,5 uur gevist en toch 80 gullen gevangen !!

En bovenop beloofde Piet ons nog eens 3 uur extra bij de volgende visuitstap op 21 april.

Langs deze weg wil ik dan ook Piet en zijn bemanning van harte bedanken voor de toch nog geslaagde visuitstap ondanks de kalamiteiten met de motor.de lilse zeebonken=== Donderdag 29 maart 2012 ===


Beste vissers,

Vandaag Donderag 29-3 was ik al lekker op tijd klaar met werken.

Even wat afgesproken met een maat van me en om 2 uur vanmiddag zijn we hier weggereden om vervolgens even aas te halen op Yerseke en daarna met het bootje weg te varen.

Helaas was er niemend thuis om ons voor aas te verzorgen dus zaten we met een probleem....

Even wat rond gebeld en gereden en de enigste oplossing was om naar 's Gravenpolder te rijden ( naar de Fixet ) omdat ze daar altijd aas voorradig zouden hebben.

Daar aangekomen bleek het echt een prachtige winkel, met veel hengelsportartikelen en uiteraard vers zeeaas.

De pieren en zagers waren daar echt perfect!! Superkwaliteit!!

Wat later als gepland dus weer aangekomen in de haven van Yerseken en snel de motor gestart en varen maar...

Om c.a. 16.00uur konden we dan eindelijk gaan vissen ter hoogte van de franse trap (Radarpost Wemeldinge O23) op 18 metertjes diep.

Marc ving gelijk de eerste draai al een bot, gevolgd door een schar.

Hij ving er 6 achter elkaar terwijl bij mij de teller nog op 0 stond!

Daarna had hij ook geen enkele beet meer gezien!

Het was even stil met de vangsten totdat ik een ander lijntje aan m'n hengel knoopte......

Een onderlijn met stalen afhouders, (met rood uiteinde), rode amnesia haaklijntjes met haakje n.o. 6 en boven het haakje 3 felgeleurde rode kalen.

Deze onderlijn bleek een wondelijn te zijn want ik ving 8 vissen achter elkaar aan de zelfde lijn, en met mijn andere hengel niets!

Mooi is dat, zo zie je, je moet soms gewoon wat onderlijnen uit de kast halen wil het "Bingo" zijn!!

Om 18.30 uur zijn we weer al gestopt met vissen, want we zouden nog lekker wat gaan eten en een pilsje gaan drinken....

Ook i.v.m. de stevige wind (kracht 5 tot 6 op zee) was de aardigheid er wel af!

Totaal hebben we er dus 14 gevangen. Vind ik opzich niet slecht voor 2,5 uur vissen!

De vangst bestond uit:

- 1 bot

- 1 scholletje

- 10 scharretjes

- 2 mooie dikke scharren.

Het was weer een leuk middagje en de vangsten waren zeker beter als 2 weken geleden!

Hopelijk word het met de dag beter zodat we algouw weer lekker schar kunnen vangen op de Oosterschelde!

Ik wens iedereen goede vangsten toe.......!!!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Donderdag 29 maart 2012 ===


SCHOLLENEXPEDITIE VLISSINGEN

Gisteren uitgenodigd door Frank en René topschippers van de NAUTILUS EN de PIRATE om donderdag eens GERICHT op SCHOL te vissen,met slechts enkele visbroeders op het superschip NAUTILUS.

Door drukke agendas werd het een korte visdag maar de vangst was SUPER +-160 MOOIE SCHOLLEN tot 50 cm!!alsook enkele grote botten en grote scharren.

Er moest wel een flink stukje zuid worden gevaren maar voor zoveel ouderwets grote schollen hadden we dit wel over.Voor de liefhebbers van schol(pladijs)is het NU te doen want binnen enkele weken zijn ze waarschijnlijk terug verdwenen.

Vang ze vanuit het VISMEKKA VLISSINGEN

Peter

   Peter Noé=== Donderdag 29 maart 2012 ===


De man met de hamer…….

Het begon met 3, dat werden er 5, dat werden er 7 en uiteindelijk had Frank van de Nautilus nog 2 mensen doorverwezen en dus zaten we met 9 man aan boord.(Werkt dus prima die geelomrande data voor opstappers op de startpagina van de Wiesje-site.) Vissen natuurlijk dus. Zo natuurlijk was dat niet want ik werd door Frank van de Nautilus uitgenodigd om een graf-end weg op schol te gaan vissen. Voor Wiesje dan een graf-end maar Frank loeit daar met 26 knopen in 2 uur naar toe. Als we dat met Wiesje moeten doen moet iedereen slaapzakken meenemen en extra proviand want dan wordt het een 24 uurs tocht. Om nou 9 man (en vrouw, Katty) aan de kade te laten staan om als schipper op schol te gaan vissen ; dat ging natuurlijk niet dus eropuit met het spul.

Was het dan tobben?? Nee. Om de dooie dood niet. Gewoon prima visserij waarbij we het heel dichtbij gezocht hebben. Zeg maar zo’n beetje aan de noordzijde van het ankergebied Wielingen.

’s Ochtends kwam het aarzelend maar zeer zeker op gang. Daarna een griebuseind verkast (zeker 400 meter) en daar ging het  lekker door. Na het keren van het tij moesten we daar weg. We lagen in een strook waar het erop leek dat Rijkswaterstaat een proef met een zeewierplantage aan het doen was. Wegwezen dus en ietskes verder west. Ook daar gewoon hele prima visserij. (Met dank aan de Anne-M)

KUSJE

Bijzonderheden ??  Een hele gezellige dag met topmensen. Ik sta er altijd van te kijken dat vissers die elkaar niet kennen zo goed met mekaar kunnen akkederen.

Naast me 2 Portugezen uit Lissabon ; fervente Benfica supporters dus toen ik FC Porto durfde te zeggen was het gelijk bal. Gelukkig vingen ze goed dus dat liep met een sisser af.

HUP BENFICA

Paul die met Katty opgestapt was deed iets wat ik hem nog nooit heb zien doen. Hij viste met een scharonderlijn!! Normaal gaan er 2 hengels met een gruwelijke gulmontage in stelling maar met de gulvangsten van de laatste tijd koos hij eieren voor zijn geld en ving een aantal hele mooie scharren.

KEIZERIN

Aan stuurboord achter werd Wiesje onveilig gemaakt door de familie Wurpel. Opa Han, zoon Marcel en kleinzoon Jeroen. Bijna nog nooit op zee gevist ging het ze prima af op het achterdek.

DE WURPELS

En last but not least  David en Henri Timmer. In het bezit van een mooie Warrior 165 deed de weersverwachting ze toch maar besluiten om op iets groters op te stappen en dat liep goed af. Ook leuk schar, bot en er kwamen ook tongen aan boord.

TIMMERLIEDEN

Wat dan met die man met de hamer??? De jongste Wurpel (Jeroen) kreeg eerst de spreekwoordelijke man met de hamer (Neptunus) op bezoek. Na een Jean Paul pilletje liep dat goed af. Toch vond hij het nog niet genoeg. Ik heb al gekke dingen gezien maar op een gegeven moment stond hij met een heuse hamer in zijn hand om de vissen een tets op de kop te geven.

MAN MET HAMER

Ook dat kwam tot een goed einde (het dek is nog heel)  en zo zijn we na een zeer ruim half uurtje reservetijd weer naar Vlissingen getuft.

Na iedereen afgezet te hebben nog even een afzakkertje bij de Nautilus om te kijken hoe die het eraf gebracht hadden. Nou, dat was ook niet mis. Prachtige schollen tot een halve meter toe. (Er liggen er 2 in de koelkast van huize Perrée). We zullen geen aantallen noemen maar het was om jaloers op te worden. Zoals gezegd is het gruwelijk eind weg en het zal ook wel wat meer kosten maar het is zeker de moeite waard om ook eens te proberen.

Kortom, een prachtige dag voor iedereen. De Westerschelde visserij komt op volle toeren !!!

Mannen (en vrouw) bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 29 maart 2012 ===


dag medevissers,

Dinsdagavond ondanks de minder goede vangstberichten nog maar es naar de spijkerplaat gevaren.

Het anker neergelaten om 20:00 h bij de noordboei H-SS op ong 14 meter water. Het eerste uur bleef het akelig stil op de hengeltoppen. Vervolgens een joekel van een aanbeet. Na een aantal minuten kon ik een mooie gul landen van dik 70 cm lang. Een half uur later meldde no 2 zich, iets kleiner maar ook nog goed aan de maat. No 3 en 4 ben ik helaas kwijt geraakt, breuk van mijn aaslijntjes. Nog 2 mooie gullen en 1 schar bijgevangen. Om 24:00h gestopt met vissen en naar mijn vaste overnachtingsstekje gevaren. De andere dag op naar de nolleplaat in de hoop op wat platvis. Helaas, dit bleek een valse hoop. Overal geprobeerd, bij de NP2, de SP5, de GvW10 diverse aassoorten en onderlijnen in de strijd geworpen maar niets leverde vis op. Toen de Wielingen overgestoken naar de W9, ook hier bleek er niets te vangen. Kortom de hele dag bleef de teller op nul staan. Wel een lekker zonnetje, dat wel. Die goeie ouwe spijker bleek toch maar weer de beste stek. Had ik daar de dag maar door gevist......

groet

Bertbert=== Donderdag 29 maart 2012 ===


woensdag 28 maart terug eens een visdag gepland met de jonathan 3 uit nieuwpoort als opstapper.

Terug gevaren richting de panne op de vaste stek,lijnen erin en terug schollen vangen.

Ik denk dat er maar 10 vissen terug naar hun moeder gestuurt waren,de anderen waren ruim over de maat

zelfs was er eentje van 50 cm en met regelmaat van 30cm en meer.

In totaal had ikzelf 57 schollen om mede te nemen ,zelfs vier keer kwamen ze met 3tegelijk  naar boven.

Dankzij de schipper die zijn lunch deelde met mij had ik geen honger die dag,door de haast en spoed om intijds aan boord te zijn was ik de mijne vergeten.

Zekers weten dat ik volgende week nog een visdag plan.jean paul p.=== Woensdag 28 maart 2012 ===


Gisteren, dinsdag weer eens een dagje weggeweest vanuit Scheveningen met de Seahunter.

Het was al duidelijk dat de gul er toch niet zou zijn, dus maar lekker op de scharren en die deden het prima, ook met mooie maten, al mag het altijd groter....

Toch halverwege, omdat het wel een erg mooi zeetje was, besloten om een paar wrakjes te pakken en warempel op de plastics zat gul, nou ja gul...het waren torretjes, maar wel veel. Dat werden we ook snel zat, dus nog maar een wrakje geprobeerd, daar zat dus niets op. Zoals het een goede visdag betaamt, ging deze ook weer te snel voorbij, maar op de terugweg naar Scheveningen hebben we nog een uurtje wat scharren bijgevangen. zodoende hebben we weer eens zout geproeft.

We hopen wel dat de gul een beetje terug komt want gullen vangen op de wrakken is toch wel ons ding hoor. Maar ze komen vast na de bloei weer, dus we hebben iets om naar uit te kijken.

Grtz Lex en WillemWillem=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


Vandaag , na een tijdje afwezigheid op het.zilte wegens allerlei ( vooral jobgerelateerde ) verplichtingen , er toch nog eens in geslaagd om een dagje te vissen . Onze vertrouwde "leasing lady" José was zoals gewoonlijk stipt op tijd zodat we met de Aisling rond 8 uur vanuit de sluis in Neeltje Jans' het ruime sop konden kiezen . Na een uurtje varen aangekomen bij een boei ( sla me dood dewelke , ik ben nooit sterk geweest in het onthouden van die nummers ... ) , waar , alhoewel de verwachtingen niet te hoog gespannen waren , de visvangst kon beginnen . Al vlug kwamen de eerste scharren aan boord , zei het niet in recordtempo , zodat er nog voldoende tijd overbleef om , zoals gewoonlijk , onze semi-culinaire lusten kunnen botvieren . Hierbij toch een speciaal bedankje voor Fernand , die met zijn zelfgebakken rijsttaart , deze van de Muidepoort in Gent ( de beste van West-Europa ) kon evenaren . En ja tussendoor werd goed wat vis gevangen . Eindbalans van deze prachtige zonovergoten dag : 122 vissen , waaronder 119 maatse scharren ( er werden bijna een even groot aantal teruggezet ) , 2 botten en een maatse wijting .

Bedankt José ! Marnix , Fernand , Eddy , Eddy , Arnold , Tony .Marnix Beke=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


Zaterdag 24 maart weeres wezen vissen op de oosterschelde, ter hoogte van kabelbord tussen sint annaland en Stavenisse, de verwachting was laag gezien de berichten. Van 9 tot 12 gevist. Eerste 1,5 uur geen beetje gezien. Toen de stroom eruit was een beet die ik miste, de andere hengel wel een mooie bot. Van dat half elf tot 12, 4 bot en n scholletje. Alleen het weer al was perfect, en dan nog wat vis, perfect ochtendje. et rare was weinig tot geen stroom en toch vis. Binnenkort 's avonds misschien es proberen. gr van de forel uit stavenisse=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


af gelopen zaterdag 24 03 2012 met de vis club steeds groter van uit etten leur naar de osse gegaan gevist met de  zeemeeuw  /rrrrresultaat 18 man chagerijnig met een gem van 8 hele vissen///   en ik was de spekkoper met17 echte vissen ???????mannen bedankt///// mario van super catch nog bedankt voor de supper hengel/// mannen tot de volgende keer  dan ben iker weer bij  groeten wilmawilma=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


Vrijdag 23 maart wrakvissen met de Zeearend

Geloof het of niet, deze groep van DHV probeerde al sinds eind 2009 een keertje mee te gaan met ons.

Voorgaande jaren boekten zij 1-2 dagen per jaar, maar dit jaar iets beter aangepakt.

Gewoon 4 dagen geboekt en uiteindelijk ging het vandaag dus eindelijk door.

Gelukkig goed gevangen! 70 stuks Gul/Kabeljauw met 9 man + wat bijvangst als wijting en steenbolk, dus zeker een goede vangst!

 

Zaterdag 24 maart wrakvissen

Vandaag springtij, meestal niet echt goed om te gaan wrakvissen.

Echt een drama op zee met veelvuldig contact met de collega's.

Zonder namen te noemen was het volgende erg opvallend vandaag:

1 charterboot in Belgisch water: 0 Gul/kabeljauw

1 charterboot stuk noordelijker in Nederlands water op de grens met België: 1 Gul/kabeljauw + een paar steenbolken en wijtingen

De zeearend een mijltje of 5-15 noordelijker, uiteindelijk 10 Gul/Kabeljauw + heel veel wijting en een klusje steenbolken

1 charterboot wederom een stuk noordelijker, 25 stuks Gul/Kabeljauw + enorm veel wijting.

1 charterboot helemaal de noord in (waar wij nooit komen), 55 stuks Gul/Kabeljauw.

 

Zondag 25 maart wrakvissen

Na gisteren was er voor mij 1 conclusie: vol gas de noord in!

Dit viel niet mee want onaangekondigd hadden wij een NO 4B schuin van voren met golven die regelmatig boven de 1 meter uitkwamen.

Na een paar gullen van de eerste wrakken gehaald te hebben kwam de stroom er vol in en met de wind en stroom vanuit dezelfde richting vlogen we over de wrakken heen en was het zeker een uur of 4 onbegonnen werk om nog vis te vangen.

Uiteindelijk na kort overleg besloten om nog wat wijting te vangen.

Pas toen de stroom wat minder werd lukte dit ook en kwamen er sporadisch nog enkele gullen naar boven.

Eindresultaat, een 10 stuks gul/kabeljauw en een flinke klus wijting en wat steenbolken.

De enige die dus nog wel wat ving? De Neeltje Jans en dan ook nog in een hoek waar wij het niet verwacht hadden!

Piet, goed gedaan!

 

Maandag 26 maart, afgelast omdat de stroming en wind ongeveer hetzelfde zouden zijn als zondag. Voor niemand een pretje dus!

 

Dinsdag 27 maart wrakvissen

Met betere weersvooruitzichten en minder stroming weer een nieuw rondje wrakken en dus nieuwe kansen.

Niet verwacht, toch gekregen! 50 stuks gul/kabeljauw met 8 man!

Niks geen bloei of het verhaal dat het allemaal op is.

www.wrakvissen.nu John Luchies=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


En dáárom heet het vissen en geen vangen……

Na 2 alleszins fatsoenlijke dagen hoefden we de derde dag natuurlijk niet na te denken over de visplek van vandaag. Daarom in de potdichte mist linea recta naar de trawlboei. Geescorteerd door de Nautilus die vandaag Floep als schipper van de dag had. Een bont tableau aan opstappers zou de scharren wel eens eventjes naar boven gaan trekken.

Ook hadden we (naar later bleek van een niet zo heel betrouwbare bron) gehoord dat er voor Westkapelle wijting gevangen werd dus daar werd de dag op aangepast.

Bij de trawlboei aangekomen werd er weer schar gevangen. Niet echt wild maar wel mooie vissen erbij. Het viel heel erg op dat er aan stuurboord maar zo nu en dan een visje binnenkwam en er aan bakboord wel leuk werd gevangen.

Pas geleden al van mijn oudste zoon op mijn flikker gekregen en die zal na dit vangstbericht wel helemaal de tranen over zijn wangen laten rollen van het lachen. We vingen zoals gezegd vis en dan is het best wel heel erg aan te raden om op dat plek te blijven. Nee hoor, Jan Doedel moest zo nodig naar Westkapelle om wijting te vangen. Lang verhaal kort ; wat schar die tot overmaat van ramp piepklein was. De ogen zaten net aan één kant maar je moest goed kijken om ze niet met een garnaal te verwisselen. Experiment mislukt.

Via de Geul van de Walvischstaart die op dit moment nog zo dood als een pier is naar de Oranjemolen en daar vingen we gelukkig nog vis. Wat botten, wijting en schar en Mark ving er nog een gulletje. Koen haalde er in een uurtje of anderhalf 9 vissen boven dus een “Total Disaster” was het zeker niet.

Al bij al een dag met een zeer mistig en koud ochtendje wat afgesloten werd onder een stralend zonnetje. De door elkaar gehusselde opstappers weten nu ook wat de nieuwe gratis attractie is als je met Wiesje gaat vissen.  Het was erg druk met scheepvaartverkeer en er zijn in anderhalf uur 422 loodsboten volle chasse voorbijgekomen. Walibi Vlissingen is weer open !!!!!

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perree=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


Zéér zwaar transport.

Zaterdag een lekker dagje weg met de mannen van Z.T.B. uit Ossendrecht en Ryano Logistics uit Klundert. Ernst, Rens, Willy, Pieter, Sebastiaan en Elroy. Normaal gesproken vervoeren deze jongens zeer zwaar materieel over de weg en nu zaten ze OP zwaar materieel op weg naar de visgronden.

Langzaam maar zeer zeker begint de visserij  aan te trekken. Dus terug naar de Trawlboei waar vrijdagmiddag een bijzonder leuk visje aan boord kwam. Het zat wat meer over de dag verspreid maar de heren waren alleszins tevreden.

Tja, wat wil je dan ook?? Heel de dag in het zonnetje met windkracht 1 en ook nog mooie scharren vangen. Pilske, worstje, soeppie, hapje, snapje en lekker relaxt gevist. Gewoon een prima dag.

Nog aangevuld met de ondertussen alom aanwezige Fauna ;  flink wat bruinvisjes gezien en ook de zeehonden kwamen zo nu en dan nieuwsgierig koekeloeren.  Wanneer mogen we weer??

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Maandag 26 maart 2012 ===


Nautilus  klaar voor de voorjaarsvisserij

Dit weekend stonden 2 wrakkentochten op de agenda. De berichten beloven niet veel goeds, maar sommige oplevingen zorgen ervoor dat we toch de stille hoop houden dat we ze vinden. Het netwerk geraadpleegd, en samen met je onderbuik gevoel een plan gemaakt. Dit keer WZW uit, terug via ZZW. Afgesproken om samen met de Pirate 2 op te varen om zo een groter gebied  te kunnen afzoeken. Samen ca 25 wrakken gehad tot 55mijl en het resultaat was diepdroevend……..0 gullen.  De stroming  was zeker pittig te noemen, op een bepaald moment gingen we zelfs met 2.4 knopen over het wrak, maar met de kentering moet je dan toch een visje kunnen pakken. Helaas dus. Waar zitten ze??? Komen ze nog?

Zondag stond de 2e tocht op het programma. In overleg met eigenaar Frank besloten om de klanten te bellen en met dit gegeven in combinatie met een afmelding (sterfgeval)  de wrakkentocht te annuleren. Aangeboden om te ankervissen. Maar omdat deze mensen vorige week al op anker hebben gevist, zagen ze hier vanaf.  Wat we uiteraard respecteerde. Het telefoontje werd zeker gewaardeerd ondanks ze toch naar deze tocht hadden uitgekeken.

2 klanten bleven over…wat nu. Weer werd Frank gebeld, en hij vond het goed dat we toch gingen varen, de reden hiervoor was zeker niet in de laatste plaats om zelf te kunnen ervaren hoe de ankervisserij op het moment er voor staat. Een dagje zelf samen met deckhand Wil en Jan vissen is zeker geen straf.

Op zaterdag onder het genot van een natje en droogje, na de visdag, met Hank van het Wiesje gesproken en hij wist verassende scharvangsten te melden. Afgesproken om zondagochtend samen met hem die kant op te gaan. Gelukkig vond Wiesje dit niet erg en begint ze de Nautilus wel heel aardig te vinden, wat resulteerde in een flirtpartij in de sluis….zal het voorjaarsgevoel wel debet aan zijn. Vertrokken in potdichte mist, maar wederom onder deskundige leiding van verkeerscentrale Vlissingen, en met de juiste navigatie middelen veilig op de stek aangekomen. Direct werd er vis gevangen, mooie scharren kwamen boven. Zelfs met 2 en 3 tegelijk. Met de kentering van het tij nog wat andere stekken opgezocht. Hier was het iets minder maar….. 4 mooie tongen gevangen!! Als dit teken is dat de voorjaarvisserij is begonnen weet ik het niet meer.

Zeker een goede dag gehad met redelijk veel vis, s middags een stralend zonnetje op het bolletje wat wil je nog meer. Collega vissers haal de ankerhengels uit het vet want het gaat eindelijk beginnen.

Graag zien we jullie op de Westerschelde terug en kunt u terecht bij de Nautilus,  of 1 van onze collega charterboten op dit werkelijk fantastisch viswater. 

Kromme toppen toegewenst

      Floep=== Maandag 26 maart 2012 ===


Beste vissers

Afgelopen zaterdag, 24 maart weeste vissen met de visboot de Big Marlin van Dré vriends,die we iedere maand geboekt hebben,zowel 2012 en 2013,

smorgens was het even fris maar de zon kwam al snel te voorschijn waardoor het heerlijk werd,

we waren die dag met 8 vissers,Henk van Zundert(vader van mij)ik zelf uiteraard,m'n schoonvader Piet Luyten,die voor het eerst ging vissen

wat hem uiteraard heel goed is bevallen,Rieni van de Kloot,Regino Vermeer,Roy Lazeroms,Geert van de Bosch en Kick uit Limburg,

er is een hele dag goed vis gevangen,regelmatig met 2 en 3 tegelijk naar boven, we hadden gemiddeld zo'n 30 platvissen de man,

er was zelfs iemand bij met 46 platvissen,de kleinste van het stel natuurlijk,Rieni van de Kloot,

Dré had een loterij tot stand gebracht,waarvan ik de hoofdprijs had en Roy

ging met de Okuma vismolen naar huis voor de grootste vis,een bot van 36 cm,we hebben echt een super dag gehad,de koffie,speculaas,soep en de

gigantische worsten waren heerlijk,hartstikke bedankt Dré voor de goede zorgen en de gastvrijheid en natuurlijk weer tot de volgende keer 

Groeten Heino van Zundert uit Hoeven

 

 Heino van Zundert=== Maandag 26 maart 2012 ===


Zaterdag 24 maart weer eens weggeweest met de boot.

Vandaag gekozen voor de WesterscheldeT Bakker=== Maandag 26 maart 2012 ===


hoi zaterdag wezen vissen met mij boot 8 stuk  gevist aan de noord en bij de zeester 39 diep vrijdag weer vissen met een grote boot uit yerzeke beatrix 2  er is nog plaats bellen me   0630668200 groetjes nico rijstenbil uit scherpenissenico=== Maandag 26 maart 2012 ===


Gister zijn we weer van start gegaan!! 1ste viswedstrijd van het jaar van visclub De Zager. We begonnen de dag toch wat mistig, na 12 uur kwam het zonneke tevoorschijn en dan is het wel heel erg genieten op De Eendracht! Alleen de vissen kwamen niet veel boven. De eerste had er 7, en het was vooral klein spul. Totaal hebben we visje of 56 gevangen. Maar de gezelligheid was wel zeker aanwezig!!Anja Timmermans=== Maandag 26 maart 2012 ===


hallo vissers,

zaterdag 24/03 wezen bootvissen met de club seawitch

normaal moesten we het ruime sob kiezen om 6,45 daar we anders de haven in blankenberge niet meer buiten konden

er moesten nog 3 vissers komen, maar door een ongeval met een tankstation op de e40 alles afgesloten

via verschillende omwegen zijn bewuste vissers er toch geraakt maar dan was het al 8,30

hebben moeten wachten om buiten te kunnen tot 10,30

nu de vangst

ik had 3 botten en 1 schar dat was het, dus niet schitterend

hopelijk volgende keer beter

marc de slijkvissereyckmans marc marc de slijkvisser=== Zondag 25 maart 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Na al jullie vangstberichten gelezen te hebben, nu zelf maar eens in de pen gekropen.

Vandaag tegen beter weten in, toch maar eens wezen proberen een gulletje te verschalken.

Zoals ik al zei, tegen beter weten in, onze boot de Maatje Adriana vaarde niet uit, vanwege de tegenvallende resultaten. Via via toch kunnen uitvaren met de Marion van sportvisserij Ijmuiden. Dankjewel Hendrik Karsen voor het advies.

Ondanks het prima weer, al was het vanochtend behoorlijk fris, helaas geen visje kunnen verschalken. De schipper heeft zijn werk gedaan, we vaarden van Wrak naar Wrak maar verder dan 5 gulletjes met 40 man is het helaas niet gekomen.

Hopelijk kan de maand april nog wat goed maken wat betreft de kabeljauw.

Groeten LeonLeon Verhofstad=== Zondag 25 maart 2012 ===


Zaterdag 24 maart op stap met 18 Robbyfishers voor club 2.

We hebben gevist aan de 'Mouw 0', het was erg triestig. Er werden op alle boten enkel gullekes gevangen van een goed formaat.

Maar de aantallen zijn zo laag dat we niet echt kunnen spreken van een hoog wedstrijdgehalte.

Sam Jespers wist 2 twee gullen de wedstrijd op zijn naam te zetten. 1 grote gul van 4kg 980 gegut, dus niet verkeerd.

Hopelijk komen de scharren, botten pladijzen en  wijting er vlug aan.

Ps: in Nieuwpoort wordt er reeds wat pladijs gevangen.

Groetjes Bram

 Bram=== Zondag 25 maart 2012 ===


hey zeevislanders

vrijdag 23 maart,gevist op de oosterschelde. al geruime tijd werd er slecht gevangen op onze oosterschelde, vrijdag was het mooi weer en windstil, gevist op 16m . de vangst bestond uit mooie schar, een dikke bot, en 2 gullen van rond de 3kg, sorry geen foto's.zo zie je maar dat de oosterschelde toch wat bieden kan.

d 1004

 

 van oevelen roland=== Zondag 25 maart 2012 ===


vrijdag 23 maart met de pirate 3 op stap geweest.

geweldig mooi weer een mooi strak watertje wat wil je nog meer VIS VIS EN VIS.

eerste wrakje niets tweede wrakje niets derde wrakje wat denk je ja hoor weer niets.

vierde wrak ja hoor bingo.

daar kwamen een paar mooie gullletjes vanaf en wat mooie grote steenbolken.

dus wij voor anker gegaan.

mooi voor het wrak geankerd en gaan met die pieren.

elke draai een gulletje ze waren rond de twee kilo dus niet verkeerd.

na ander half uur zijn we weer vertokken ,op naar het volgende wrak hier en daar een visje af kunnen plukken.

nog een paar wrakjes aan gedaan maar daar viel niets meer te halen dus tevreden naar de helling terug gevaren.

daar nog lekker wat gegeten in de frituur de helling en naar huis met een mooi klusje gul.

gr peter van der sterren

delta 1458

 peter van der sterren=== Zondag 25 maart 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

 

Afgelopen vrijdag nog een wedstrijd gevist met onze club HSV-t'Zijpe op de Grevelingen.Er waren weer 46 vissers op komen dagen en hadden er allen weer veel zin in.We visten op de ms Hendrik H en de ms Helga.Ik zat op de Hendrik en heb die avond geen visje kunnen vangen.De visserij was op de Hendrik toch slecht.De bootwinnaar had bij ons twee visjes.Op de Helga daar en tegen(die lag misschien 75 meter verder) was de vangst daar en tegen een stuk beter.Daar had de bootwinnaar iets van 12 vissen.Al met al was het een leuke avond alleen is de visserij op de Grevelingen niks voor mij.Ik ben er dit jaar drie keer geweest en heb 2 vissen kunnen vangen.Over twee weken de wedstrijd van de Edelkarper en zaterdags de voorselectie kust.Kijken of ik daar wat kan presteren.Groeten uut Playa del Bru.

 

Dennis Zwiers HSV-t'Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Zondag 25 maart 2012 ===


zaterdag 24 maart een dag geboekt bij de happy-fisherman dat de berichten wisselvallig zijn weten we maar met dit weer moet je toch gaan vissen dit komt immers in maart niet veel voor de vangsten waren toch niet zo slecht we hadden allemaal vis en er waren mooie bij gemiddeld 5 stuks de man dus niks te klagen hopelijk komen er nog vele dagen zoals afgelopen zaterdag dan ben ik zeer te vrede leo bedankt voor de goede zorgen en tot de volgende de te vrede visserte vrede visser=== Zaterdag 24 maart 2012 ===


Hey allemaal

Vandaag vanuit Blankenberge gaan wedstrijden met de gezellige bende van RZC, Robbyfishclub. We wilden graag naar de Gootebank varen, het zeetje was perfect, maar de schippers vonden er teveel stroming voor staan. We zijn dan maar onder de kust gaan liggen en hoopten op enkele mooie gullen. Die zijn er ook gevangen, maar ze kwamen echt in vlagen.

Daarbij kwam nog dat de gullen de haak maar rustig namen en daarbij maar nipt gehaakt werden . Het gevolg was dat er verschillende vissen gelost werden tijdens de dril.
De grootste van de dag was 5 kilo en er werd ook nog een exemplaar van 7,5 kilo gevangen op een van de andere boten. Bijvangsten waren enkele scharren en botten. Ook werden er al enkele mooie tongen gevangen, de zomer komt er dan toch aan. Lange stalen afhouders, stevige haken maat 1/0 en ver inwerpen waren de manier om ze aan de haak te krijgen. Als aas was vers het beste, zeepieren of tappen.
Een enkele boot ging het ook nog wat noordelijker proberen (Scheur) en daar werden er redelijk wat botten gevangen.

Grtz
NicoNico=== Zaterdag 24 maart 2012 ===


Vandaag zaterdag 24 maart als opstapper mee geweest met de eendracht 2 van henk en katrien met nog een gezellig visclubje aan boord. Gelegen aan de goese sas. schitterend weer en er werd toch wel redelijk gevangen. ik had zelf maar 1 fraaie schar maar in totaal zijn er zo n 50 vissen gevangen, klein spul naar ook fraaie waarvan de grootste een schol van 42 cm. al met al een geslaagde dag schitterend weer maar al een geslaagde dagGijs=== Zaterdag 24 maart 2012 ===


terug eens een vangstbericht uit belgie,

Vrijdag terug eens een visdag genomen met de JONATHAN uit nieuwpoort.

Om half acht vertrokken richting de panne op 2a 3 km van de kust en wederom was het schollen trekken.

Zelfs de schipper eens een verzwaard onderlijntje geleend en ondervond direkt het verschil, lag nog geen

10 min in en had al prijs.

In totaal had ik 23 schollen voor mee te nemen en had er 5 tal terug laten zwemmen om nog wat te laten groeien.

Er waren er zelfs 2man die er elk meer dan 30 stuks hadden.

De  maten varieerden van 20 tot zelfs meer dan 40 cm ,qua de maten mochten we zekers niet klagen.

We lagen daar zekers met een 7tal boten te vissen en er was er zelfs eentje bij uit oostende.

Ben benieuwd voor volgende week ;want dan ben ik zekers terug van de partij met de jonathan.

 payhille jp=== Vrijdag 23 maart 2012 ===


Wat een verrassing.

Eerst even terug in de tijd. Ik kwam erachter dat ik vergat de laatste twee visserijtjes  op de site te zetten. Dat is natuurlijk erg oneerlijk, zeker als je de kampioen volhouders aan boord hebt.  En dat hadden ze vorige week donderdag en zaterdag ontzettend hard nodig, dat uithoudingsvermogen. Terwijl er op de Steenbanken al een visje gevangen wordt was het in het Westerschelde Estuarium nog wat stillekes zullen we maar zeggen.  

Donderdag ging het nog enigszins met een gemixte groep opstappers. Een mallotig experiment op een wrakje wel 4 mijl west van Vlissingen wist de dag nog een iets of wat dragelijk aanzien te geven met een stuk of 6 maatse gullen, een stuk of wat verspeeld en een 12 tal torren die rondom de maat waren. Afgezoomd met een enkele bot en wat wijting kwam er in ieder geval nog het een en ander boven.

Zaterdag was het helemaal een dag voor de supermegavolhouders. Een zeer exclusieve delegatie van Delta Marien onder aanvoering van Dirk de Groot wist aan de hand van de vangstberichten wel hoe laat het was dus als je met weinig verwachting de zee op gaat kan het alleen maar meevallen ; dat leek in ieder geval het motto. De week van tevoren hadden ze een viswedstrijd gehad met 8 boten en ook daar kwam het wonderbaarlijke aantal van 10 vissen boven water. Dat zouden wij wel eens eventjes beter doen. Nou, dat lukte uiteindelijk wel maar vraag niet hoe. Eerst de Oranjemolen waar Dirk een wondermooie knorhaan boven toverde (nog nooit gezien op de Westerschelde zo’n dikkop) met wat miniwijtingen en een enkele schar en bot aangevuld met een ondermaats gulletje. Toen het tij eruit ging maar naar ons wrakje van donderdag maar dat gaf niet thuis. Uiteindelijk onder het Nollestrand de dag uitgetutterd en daar nog wat schar gevangen. Al met al een zeer gezellige dag maar niet een die in de toptien van de vangstberichten komt te staan.

Zo liep ik gisteren op de Visma Peter van der Sterren tegen het lijf en die wist te vertellen dat als de Forsythia uitkomt dat het dan de goede kant uit gaat met de visserij. Mannen ; voortaan Forsythia’s opkweken want het klopt nog ook.

Vanochtend werd ik opgewacht door een hele bende uit Willebroek die met regelmaat Wiesje en haar biervoorraad onveilig maken. Als leuke verrassing allemaal getooid met een hele mooie pet met daarop Wiesje geborduurd. Ik kreeg er ook een en was daar gewoon erg blij mee. Tof ding is het.

’s Ochtends ging het redelijk voor een uurtje met wat schar en bot, wel mooie vissen, maar daarna leek het erop dat die Forsythia’s niet het gewenste effect hadden. Na een Tournee Generale door de Westerscheldemonding kwamen we na een keer of 3 verkassen op een van Wiesjes favoriete stekkies terecht. En hé, hé, daar ging het dan uiteindelijk best lekker. Omdat we daar pas om een uur of twee landden kon het natuurlijk geen superdag meer worden maar iedereen ving een lekker visje. Meestal 1 tegelijk maar soms ook doubletten.

 Wat opviel was dat de vissen echt goed beten, een beetje in de trant van ; “Ik trek die hengel het water in.” Maar dat resulteerde uiteindelijk niet in de beloning van een vis aan de lijn. Gek genoeg hingen ze er wel aan met hele flauwe beetjes. Wat ook opviel  was dat Luc de eerste tong van het seizoen binnen haalde. Geen slipje maar een maatse tong. We schrijven 23 maart dus de voorhoofdslampjes kunnen uit het vet.

Nou, iedereen weer op de hoogte. De schar is dus ook op het ondiepe aanwezig maar je moet wel wat zoeken.  Allemaal de boot van stal en gaan met die banaan.

Mannen, bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Vrijdag 23 maart 2012 ===


Hey vissers,

Woensdag en donderdag 21 en 22 maart eens op de Oosterschelde gaan proberen,zoals andere jaren rond deze tijd bij de slikken van de Dortsman.Prachtig weer met weinig wind 2-3 NO-O. Woensdag op afgaand water op 2 uur tijd 4 botten. Donderdag bij opkomend water 1 mooie schol ( 36 cm ) en 1 bot. Het is nog ni veel maar de vis zit nog diep.Als het weer zo blijft zal hij wel na de paaitijd de platen komen opzwemmen.Al bij al toch 2 dagen een leuke tijd gehad.

Aan allen een goed voorjaar gewenst

grtjs LouLou Van Nuffel=== Donderdag 22 maart 2012 ===


donderdag 22-maart wezen vissen met Eef Hoek, met zijn prachtige boot de "Valkery"

Dat het een taaie dag zou worden, wisten we al, gezien de vangstberichten van de laatste weken.

De halve noordzee afgevaren, hier en daar een paar gulletjes.

Laatse wrakje lag ruim in engels water op een diepte van 47 meter.

Hier hebben we de dag nog goed kunnen maken.

Heeerlijke dag gehad met superweer en gezellige mensen aan boord.

Eef en Leo, bedankt en tot de volgende keer

Johan PeekstokJohan Peekstok=== Donderdag 22 maart 2012 ===


Vandaag lekker vroeg (7uur op visplek) de noordzee nog ff gaan verkennen,nog even afgaand water gevist en volledig opkomend,

Heb alles en overal geprobeerd tussen cadzand en zeebrugge waar ik normaal 'goed'visje kan vangen maar resultaat was één beet=wijting op ganse dag met twee personen!!!

Zoiets slecht heb ik nooit meegemaakt in die vele jaren dat ik met de boot vis...

Ik merkte ook een grote baggerboot op die volgens mij rotzooi bagger dus aan het storten was op de zandbank!

Het gaat slecht heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel slecht met de kabeljauw,op de wrakken zit er bijna niks,op het zand is er bijna niks dus nog ff en we kunnen terug op zoet gaan vissen!

De zon was aanwezig maar was ook alles :-(

Sportieve groeten,gullemepper=== Donderdag 22 maart 2012 ===


de eerste tong

vandaag met de nautilus de westerschelde opgevaren om te gaan ankervissen.

eerst een stukje voorbij borssele gevaren en hier een paar gullen en wat platvis.

we zijn toen verkast naar het zeesteiger van borssele en ook hier weer een paar gullen en wat platvis.

verkast naar de spijkerplaat hier ook een paar platten en een mooie gul van 3.5 kg.

aan het eind van de dag ook nog een leuke tong erbij onze eerste van het jaar moge er nog vele volgen.

zaterdag en zondag staan er weer twee wrakkentochten gepland.

zondag zijn hiervaar nog enkele plaatsen dus vissers als je zin hebt het wordt prachtig weer.frank=== Donderdag 22 maart 2012 ===


Zaterdag 17 maart 2012
 
Vandaag moeite om koning gul te vinden. Wat te doen?
Verder zoeken of als alternatief een wrakje met wijting mee nemen?
Voor het laatste gekozen en daar was het wel gelijk prijs.
een paar uurtjes liggen draaien met driften tot 1 km lang.
 
Steven en Jan en de mannen van Geudens erg blij met een 50-100 wijtingen de man.
 
Zondag, maandag en dinsdag vertrouwden wij het weer niet, dus zijn ook niet gegaan.
Zat allemaal een beetje tussen de 4-5B op zee met mogelijk Noord-West, dus beter safe dan sorry.
 
Woensdag 21 maart, de lente is gearriveerd, dus ondanks de slechte vangsten van de laatste tijd vol goede moed naar de wrakken.
 
Het 2e wrakje gaf zijn geheim prijs!
Wat een feest! Met 10 man vissen en halen....
Mooie grote Kabeljoekels er bij, van die rondtrekkende en die maar net in de veilingkist passen.
Zeker een 60 van 1 wrak afgehaald en toen het tij eruitging werd de vangst ook minder. daarna met geen stroming een paar wrakjes aangedaan met overal wat gul, maar tikje kleiner.
 
Uiteindelijk resultaat 89 mooie kabeljauw/gul + wat steenbolken en wijting.
 
Dit was lang geleden voor ons, de toppers aan boord hadden er 15 en 14 stuks.
De minst fortuinlijke toch altijd nog een 5 stuks.
Iedereen met een grote glimlach weer naar huis inclusief een breed lachende schipper.
Niet verwacht, toch gekregen! Komen ze nu weer aanzwemmen? Zijn ze uitgepaaid?
1 vis maakt nog geen zomer, 89 wellicht wel? We gaan het zien.....
 
Truc van de dag? haak vol met mesheften en pieren, soms aangevuld met een kunstaas octopusje.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Woensdag 21 maart 2012 ===


vandaag 21 maart, de eerste wedstrijd met onze visclub , het looze vissertje, gevist met de eendracht 2 van henk en katrien bakker, het word geen lang verslag, over het vissen ! daar het intriest met de vangst was gesteld, ik ving als eerste een scholletje, maar de gehele dag geen beet meer gehad, kortom met 21 man 15 vissen, dan kun je zeggen, je had prachtig weer, oke, maar de hele dag geen beet is niet leuk! henk heeft zijn best gedaan, 3 keer verkast, maar het was nergens iets, of dit aan de vorst heeft gelegen, ik vis al 50 jaar maar nog nooit heb ik zo slecht gevangen,daarom wil ik dit aan de sportvissers vertellen   de schelde is geen voedselrijk water meer, er moet zeer snel wat aan gedaan worden, want het is 1 minuut voor 12, open de oude zeearmen en laat het getijde weer stromen, geen gelul met zoet water voor de boeren!, 10000 jaar was het zout, en nu moet  er ineens zoet water zijn, onzin, stop overbevissing en  laat de oude stromen zoals volkerak en haringvliet  , grevelingen weer verbinden met de schelde, dan komt het misschien nog goed,  hopende op betere tijdenmartien franken=== Woensdag 21 maart 2012 ===


Beste vissers !!!!

Aanstaande zaterdag 24 maart heb ik nog 2 visplaatsen over voor het ankervissen op de noordzee,

met de visboot de Big Marlin van Dré Vriends,zijn er vissers die graag mee willen?

dan contact met mij opnemen via hoeven28@gmail.com of 06-43435109

Met vriendelijke groet,

Heino van ZundertHeino van Zundert=== Woensdag 21 maart 2012 ===


Hey allemaal

Gisteren een dagje vanuit Dover gaan vissen. Het water was nog veel te troebel en koud om te gaan driften op de wrakken of riffen. Andy koos ervoor om op de rog te vissen. We voeren een eindje noordwaarts en ankerden op een 15 meter water. Als aas hadden we inktvis, haring, makreel en zandspiering. We visten met wapperlijnen van ca 1.2 meter, dikte 70/00 met daarop een pennelrig van sterke haken maat 3/0 of 4/0. Op de haken een mix van de verschillende aassoorten.


aas van de dag

We vingen redelijk snel al wat doggies en na een klein uurtje ving Nico de eerste stekelrog van de dag. De stroming werd stilletjes aan wat feller en opdat moment krijgt Sven een mooie beet en na een vijftal minuten kwam er een fantastische vis boven achter de boot, een blonde rog van 24 pond, die even later weer teruggezet wordt.

24 pond blonde rog

Even later krijgt Fons er een rog aan, maar deze lost op een vijftal meter van de boot. De knoop aan de wartel was gelost. Iets later krijgt Nico weer beet en haalt zijn tweede rog binnen. Tegelijkertijd bijt er nog een op zijn andere hengel en ook deze stekelrog komt binnenboord.

een double hookup voor Nico

Ook Leo vangt een stekelrog en die blijkt ook een beste te zijn, ca 12 pond.

12 pond stekelrog

Tijdens de kentering werden de wijting actief en af en toe vergrepen die zich aan het grote aas. Tijdens een halfuurtje heb ik erop gevist met een lichtere hengel en ving er verschillende doubletten aan. Er waren er enkele bij die beetsporen van doornhaai hadden en ik probeerde het dan ook een uurtje met een levende wijting als aasvis. Hier kreeg ik echter geen beet op, jammer. Ook Sven ving nog een stekelrog en na het terug komen van de vloedstroom vingen we enkel nog doggies. Tijdens het terug varen naar de haven zagen we nog een mooi beeld van de krijtrotsen die deels waren ingestort door de krachten van de natuur. Het was een groot stuk in het midden van de foto dat naar beneden was gekomen. Indrukwekkend.


Het was een mooie dag.

meer dan 130 jaar viservaring, nog steeds genietend van de hengelsport

Groeten
NicoNico=== Woensdag 21 maart 2012 ===


Woensdag 21 maart,

Vanmorgen vroeg weer met de 'ms Beruang" vanuit de binnenhaven van Vlissingen ,

de zee weer opgestoomd , en deze keer richting Terneuzen.Eerst hebben we een tijdje

ten hoogte van de kerncentrale gelegen ,aan de groene kant ,waar we aarzelend onze 

eerst visjes van vandaag vingen (een wijtingkje en een leuk botje ).Daarna zijn we verkast

naar de andere kant van de spijkerplaat ,waar behoorlijkn meeer stroom stond . En ja hoor..

.... ,de postbode ving sinds lange tijd weer een leuk gulletje(ruim 2 kg ),en een mooie schar.

De vangst was wel niet echt denderend , maar wat een mooie dag .Ook regelmatig weer bruinvissen

gezien .We gaan weer de goede kant op met de vangstenPostbode en Pater=== Woensdag 21 maart 2012 ===


Beste sportvisvrienden,maandag zijn wij (Willem en ik) uitgevaren om 2 dagen te gaan vissen op de Oosterschelde met een rijkelijk gevulde koelkast.Het weer was prima. De 1e dag zijn we gaan viissen bij de Schaar van Yerseke bij ton SvI 1,daar vingen we met opkoment tij bijna niets maar na het keren van het tij kregen we al snel beet en het eindresutaat was 23 platvissen maar wel erg veel klein spul.

S'avonds overnacht in de haven van Wemeldingen en de andere ochtend na ons ontbijtje richting de O23 bij de Fransetrap gaan liggen maar na 2 uur nog geen stootje gehad en besloten we richting Tholen te gaan bij de O33, daar die dag nog een aantal platvisjes gevangen en zo kwam ons totaal op 29 stuks waarvan er 12 acceptabel waren om mee te nemen voor de pan.

Willem was dit weekend de GROTE winnaar met 20 stuks en ik bleef dus  steken op 9 platvisjes.Proficiat.!!

Al met al 2 geweldige dagen gehad met veel zon,weinig wind en rust.

Op naar ons volgende weekend en hoop dat de vis een beetje snel gaat groeien.

Visgroeten van de BRUTUS 5Gerard Ernest=== Dinsdag 20 maart 2012 ===


Gisteren 19 maart gingen vissen met de Maatje Adriana - haven  Neeltje Jans. Met 18 man hadden we zes gulletjes en 50 steenbolkjes aan boord gehaald. Gelukkig was het mooi weer

MarcelMarcel=== Maandag 19 maart 2012 ===


Afgelopen zaterdag een boot gehuurd bij Dixhoorn in Yerseke. Zoals gewoonlijk alles prima geregeld daar. Het weer op de Oosterschelde was 's morgens erg mooi, 's middags bewolkt. Heel de dag weinig wind. Ondanks de goede omstandigheden en de lekker beaasde haken lukte het niet om vis boven te halen. Verschillende stekken geprobeerd, maar alleen zeesterren en krabben. Wat wel erg mooi was om te zien: een kleine school bruinvissen die op enkele tientallen meters afstand van de boot aan het spelen was. Schitterend!
Hopelijk gaat de watertemperatuur snel omhoog.

De BodegraversProos=== Maandag 19 maart 2012 ===


Wiesje wacht op het voorjaar.

Woensdag 14 maart

Een prachtige, bladstille voorjaarsdag met zelfs nog een zonnetje erbij. Dat kan wat dat betreft erger ... en vermoedelijk dacht de vis er net zo over ...

Met een ploeg van negen rapido plus de sluis uit en de zuid in. De watertemperaturen zitten in de lift en de berichtgeving liet weten dat het daar best weleens raak zou kunnen zijn.Na een uurtje ging op Bels grondgebied het anker de klei in, en de onderlijnen volgden niet veel later. Mooi dik water, een best stroompje, en geen wind ...

Afijn, het was er niet alleen boven water stil. Ondanks dat er schrijverij te zien was op het scherm, was de vis blijkbaar met andere dingen in de weer. Ze hadden in ieder geval geen interresse in de dikke leeglopers en mesheften ... hoewel ...

Een ietwat aarzelend tikje op de top verried toch iets van leven. Een tik retour, aanslaan en boem! Een wel heel erg fanatiek gulletje van 55cm vond het aangeboden hapje blijkbaar niet te versmaden. En na een paar minuten lag de eerste in de bak. Vervolgens een enthousiaste bot, en een tweetal scharren gaven acte de presence ..

Toch liep het geen storm, of was het niet wild .. om het even, en dus iets verlegt terug uit.

Muta, kreeg prompt een oplopertje, bezag het slappe lijntje, en werd prompt bestormd door Hank en John met het bevel hier toch vooral op te reageren ...
Het was maar goed ook, het was de tweede gul van de ochtend, goed voor 56cm! En terwijl hij aan het beazen was ... u voelt 'm aankomen, nummer drie meldde zich al rammelend ... een dikke 60 plusser.

Vervolgens viel het weer stil, en dus een paar mijltjes verkast terug uit. Daar was het water helder, de zon brak door, en de soep prima! Maar vis ... neuh ...

Dus daar op het gemak gegeten, anker op, en op de vertrouwde stek onder de centrale vlissingen gaan liggen.

Muta en Waka tikten er een paar botten en scharren van wisselend formaat, Johnno een paar botten, Ed nog een gulletje, en, helaas zonder uitjes, een onvervalste nieuwe haring voor Hans!

En dus, samenvattend, het komt op gang, zij het tergend langzaam! En zullen we nog wat geduld moeten hebben eer moeder natuur heeft besloten de wintervis de noord in te sturen en de zomervisserij te laten starten ..

Maar toch, lang zal dat niet duren; één gul tufte een dikke zandspiering uit, een andere had een klein tongetje in zijn maag, en die haring geeft ook te denken ... blijkbaar is er wat op gang aan het komen onder water.Een ieder bedankt en tot de volgende!Johnno=== Maandag 19 maart 2012 ===


Gisteren vanuit Zeebrugge met de seagull de gullen gaan belagen op anker, enfin poging doen.

Regelrechte ramp! Met 6 personen gevist. Resultaat: 4 gullekes en 2 botjes. Gevist met leeglopers, verse tappen en diepvriestappen.

Schipper Germain deed nochthans meer dan zijn best maar het bracht niks op. Meer dan eens verkast van de "paardemarkt" tot aan Cadzand, niks!

Volgende trip hopelijk meer vis. Gelukkig stond zijn gerstenat koel en hebben we goed gelachen aan boord!!!

Didier - Peter - Max - NielsDidier Schatteman=== Zondag 18 maart 2012 ===


vangstbericht eindelijk eens uit belgie met de jonathan1.

dit weekend eens voor de verandering wisten vissen met de jonathan 1 uit nieuwpoort.

We zijn met een 10tal personen vertrokken richting de panne,daar waren een 4tal boten aanwezig

op nog geen 2km uit de kant.Lekker weertje gehad met een rustig zeetje en muziek op dek EN VIS!!!

Als je het juiste materiaal aan boord had was het geen probleem om vis te vangen maar je moest er wel voor vissen

en niet je hengel ingooien en maar uren afwachten.

Op het einde van de dag had ik in totaal 24 platen gevangen waaronder merendeels schol van rond de 30 cm zelfs een paar bij van

38 en de rest was bot van mooi formaat.

Mijn buurman een franstalige pool had er juist 20 gevangen maar zijn vissen waren nog ietsjes groter ,en had net als ik

ervoor gevist.

De rest van de  vissers hadden wel een paar visjes elk maar hadden er ook geen inspanning voor gedaan om eens uit te

zoeken met welk materiaal ze het beste resultaat bekwamen.

De stroming vond ik wel een beetje aan de zwakke kant want dan hadden we er wellicht meer gevangen maar ja...

Het beste materiaal waren wederom de verzwaarde onderlijnen met kraaltjes (liefst oranje)en leeglopers of franse tappen.

Hiervoor mijn dank aan de schipper van jonathan.

Het beste materiaal waren wederom verzwaarde onderlijnen met pieren of franse tappenjpp=== Zondag 18 maart 2012 ===


Hier nog een vangstberichtje van donderdag 15 maart.

Had met het gezin paar dagjes vakantie in zeeland gepland. Zou de donderdag met de Valkyrie gaan vissen vanuit Stellendam. De woensdag eens polshoogte gaan nemen in de winkel. Bedroevende vangstberichten. Donderdag vol goede moed vertrokken en gelijk een heel eind varen. Eerste wrak werden er gelijk paar gullen gevangen. Veelbelovend?? Nee dus. Na paar driften was de pret al voorbij. Ganse dag gevaren, vis zoeken, wrak na wrak. Hier en daar toch eentje weten te vangen. Eindtotaal 7 stuks, van toch behoorlijk formaat. Mocht absoluut niet klagen, vergeleken met wat sommigen gevangen hadden. De schipper heeft zijn uiterste best gedaan om vis te vinden. Hopelijk volgende keer beter. Wat een prachtige boot om mee te gaan vissen.

Wim(belg)wim=== Zondag 18 maart 2012 ===


Gisteren 17-03-2012 een bedrijfsuitje gehad

Dagje vissen op de vrolijke visser vanuit de Bergse Diepsluis.

Wij zijn vertrokken met 15 man om 8:15 verlieten we de bergse diepsluis om koers te zetten naar onze eerste visstek.

Na 20 minuten varen arriveerde we op de visstek ongeveer 4 meter diep,waar ze allemaal hun best deden om een visje te vangen.

Na een half uurtje melde de eerste vis zich aan en het was een mooi bot van 35cm daarna was het geruime tijd stil oftewel niemand kreeg een beet.

Voorop de boot werd er ook gejuigd en ja hoor het was een scholletje van 21cm

Even later weer een ja hoor daad werkelijk een drieadige meun van wel 8cm.

Iedereen binnengehaald en verkast op weg naar tweede visstek 22 meter diep.

Daar werden enkele zeesterren en krabben naar boven gehaald.

Plots melde achterop zich weer een vangst van 2 wijtingkjes onder de maat.

Nog een derde stek geprobeerd 15 meter diep leverde ook niets op.

Al met al vangsten slecht maar toch een zeer geslaagde dag.

Gr

   rien=== Zondag 18 maart 2012 ===


dag vissers

vandaag zaterdag weer met een clubje vissers naar de wrakken.

op zo n30 mijl begonnen hier een paar mooie gullen .

weer een mijltje of tien verder hier weinig gul maar zo veel wijting als we wilden.

nog een paar wrakjes gedaan maar weing vis.

het laatste wrakje heeft nog zon 30 mooie gullen opgelevert.

dus toch nog een super dag op de nautilus.marcel=== Zaterdag 17 maart 2012 ===


Gisteren,vrijdag 16 maart weer uitgevaren (goed weer). Na de bergsediepsluis te zijn gepasseerd en de Oosterschelde hadden betreden gingen de hengels bij de TG4 te water, de verwachtingen waren niet groots gezien de andere berichten en eigen ervaringen van vorige week. En die kwamen dan ook uit, maat Wiilem GEEN beetje gehad dus ook geen vis en ik zelf 1 beetje gehad en 1 mooie schol.(mooi gemiddelde).

Maandag gaan we weer voor 2 dagen aan boord en willen gaan proberen bij de Fransetrap voor Wemeldingen,verwacht weer niet veel maar goed.....we zijn van straat en lekker 2 dagen vissen eten en drinken.

,,Beter een slechte visdag dan een goeie werkdag''

Ik hou jullie op de hoogte van onze 2 daagse visdagen !!

Gr. van de bemanning van de ,,BRUTUS 5"

Willem P. en Gerard E.Gerard Ernest=== Zaterdag 17 maart 2012 ===


Hallo vandaag zaterdag na een 40 jaar geleden nog eens met de boot mee geweest.Het was met de rex uit walsoorden over de vangst kan ik kort zijn met 11 man maar enkele visjes , een 5tal botjes enkele miniwijtinkjes en twee kleine gulletjes.Alhoewel de schippersvrouw veel moeite deed om ons een visje te laten vangen 3 maal verkast is het toch niet gelukt . Misschien???een volgende keer maar toch liefst vanaf de kant.

mvg.Sylvain.De Kock Sylvain=== Zaterdag 17 maart 2012 ===


Avondje Grevelingen
 
Vrijdagavond een avondje gevist aan boord van de MS Theo op de Grevelingen. We gingen met de gezamelijke bestuurders van de 4 Schouwse zeehengelsportverenigingen. Vertrek was rond half zeven en een half uurtje later ging het anker over boord op de diepe put bij Scharendijke. Een minuutje later gingen de eerste loodjes er achteraan. We waren met ruim 20 deelnemers, ook teamer Rudi was van de partij.
 
Ik had twee lichte hengeltjes opgetuigd met 50 gram lood en een 3 haaks onderlijn met afhouders. Als aas waren er de onvermijdelijke pieren en zagers, en als toetje was er nog een halve mei-haring uit de vriezer. Traditiegetrouw kan ik nauwelijks vis vangen op de Grevelingen en ik was dan ook aangenaam verrast dat ik binnen een kwartier al een fraaie wijting aan boord kon brengen. Even later was er een kleine schar die de verleiding van een piertje niet kon weerstaan. De nul was in ieder geval weg.
 
Ook de overige deelnemers konden hun visjes vangen, de vangerij was niet super-goed, maar toch was er sprake van aardige visserij. Ik zag nog een wijting van 38 centimeter, er waren botten, kleine scholletjes, een paar meuntjes en een knorhaan. De meeste wijtingen waren aan de maat. Halverwege de avond werd er nog een keertje verkast in de hoop op nieuwe stek/betere vangsten maar dat was niet het geval. Ook hier bleef het sprokkelen en de juiste diepte zoeken voor een paar vissen. Bij een van mijn laatste draaien kon ik ook nog een maatse schol vangen, deze schol sneuvelde voor een reepje mei-haring. Topscoorder van de avond ving 12 wijtingen, ik kwam er niet verder dan 3.
 
Zo rond middernacht was het anker gelicht en waren we op de terugreis. Het was een mooie visavond met veel gezelligheid en toch weer eens een paar mooie panvissen in de emmer.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

  


Niek Romijn=== Vrijdag 16 maart 2012 ===


woensdag 14 maart na 1,5 jaar nieuw in de loods te  hebben gewacht, maar eens wezen vissen met mijn maat . gevist met de seahunter the pirate 3. onze kleine charter. was weer even wennen dat traileren, uit de stalling halen, te water laten etc. 6uur s,morgens van huis, pas half 8 lag onze pirate in  het water. ik dacht nou eens even kijken of dit schip nog geen water vrees had na 1,5 jaar. alles werkte naar behoren, met 28 knopen vertrokken naar de wrakken. 1e wrak 1 minigul, 2e wrak trokken we er 18 af binnen een half uur. was al meer dan te vreden. met mijn grote charter mag je blij zijn momenteel dat je er 20 aan boord hebt. 3e wrak 1 stuks, 4e wrak niets. toen op gestoomd 6 mijl verder, hier ook weer 2 met een aantal super bolken van rond de kilo.5e wrak lag op 36 mijl hier vingen we wijting, 6e wrak op 38 mijl niets, 7e wrak op 40 mijl niets.wat nu terug richting kant, een wrakje gepakt waar je het niet op verwachtte, zakken...... 2 en 3 te gelijk dat moet niet gekker worden.heeft een uur geduurd ,toen was het aas op helaas, nog met de pilker geprobeerd maar niets meer.op naar huis.we hadden 47 gullen met z,n tweeen. we zullen het maar op een masseltje houden want het is over heel de linie slecht gesteld op de wrakken. vandaag een dag met een gouden randje met een vlakke zee. wat wilt een visser nog meer. volgende week nog maar eens proberen als het weer het toelaat. groeten rene de back schipper van the pirate 2 en 3. www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Vrijdag 16 maart 2012 ===


Beste visvrienden,

Vandaag was weer de eerste visdag van het nieuwe jaar met onze visclub AVC. Zoals altijd gingen we met de Eendracht II van Henk en Katrien Bakker vanuit de Bergsche Diepsluis de Oosterschelde op. De verwachtingen waren natuurlijk niet zo hoog gespannen gezien de berichten van de afgelopen week. Gelukkig is Henk een schipper die meedenkt en zijn uiterste best doet een stek te vinden waar wat zit. Maar ja; de natuur kunnen we met zijn allen niet veranderen.

Uiteindelijk hadden we met 18 man 24 vissen waarvan een paar aardige. Toch was het een goede dag, in de ochtend wel wind en koud; het werd ietsje beter in de loop van de dag. De zon zagen we pas toen we in de auto stapten. We hebben in elk geval weer veel gelachen en dat is zeker zo belangrijk.

Hopelijk is het de volgende keer net zo gezellig maar wel met iets meer vis.

Groeten,

RenéRené Roelands=== Vrijdag 16 maart 2012 ===


Maandag 12 maart wrakvissen met De Zeearend
 
Nadat er door ons gisteren wel wat was gevangen, maar een collega in België er 0 had na een hele dag wrakken ga je toch wel denken of het goed komt. belangrijkste taak dus om in ieder geval wat te vangen. Rot eind weg geweest. maar uiteindelijk toch een ieder zijn visje (lees kabeljauw en wijting), dus eind goed al goed.
 
Dinsdag 13 maart
 
Eerste wrakken nada noppes niks! Dan maar verder stomen op zoek naar de Gul. Uiteindelijk tegen engels water een 6 mooi Kabeljauwen, maar daarna weer niks. toen toevallig op een wrakje gestuit die vol zat met wijting, dus daar nog 1,5 uur liggen draaien met een gemiddelde van 50 bovenmaatse wijtingen de man. Zie ook filmpje op het blog.
 
Woensdag 14 maart
 
Ik wist nog wel een wrakje waar de laatste week niemand was geweest, dus mijn andere schipper gezegd dat dat wrakje nog wel een kans had. Zo gezegd zo gedaan, Jo vol gas naar dat wrak en gelijk een 15 mooie Gul/kabeljauw er af gehaald. daarna was het op en heeft hij er nog een 10 op verschillende wrakken af weten te sleuren
 
Donderdag 15 maart
 
De vissers aan boord duidelijk gemaakt dat er gewoonweg weinig kabeljauw zit, dus wellicht beter om een dagje te driften op de wijting? nou ja, dan maar een combi, al varend richting het wijting wrak van zondag links en rechts ons gulletje gevangen. Daarna vol moed op de wijting, maar jonge jonge, dat viel tegen! Weinig wijting en bovendien maar weinig bovenmaats. Daar ga je dan met je goed gedrag, denk je iedereen goed te informeren en beloof je volle bak bovenmaatse wijting is alles ineens weer weg/veranderd. Afijn, dan maar verder met waar we eigenlijk voor kwamen, wrakken op de gul en kabeljauw! Nou en dat is gelukt ook! Niet verwacht toch gekregen. eindresultaat 38 mooi gul/kabeljauw met 9 man + wat wijting etc... Niet verkeerd voor deze week waar we goed moeten zoeken...
 
Vrijdag 16 maart
 
Tegen de verwachting toch een rot zeetje vandaag.
Niet heel ver weg geweest, maar toch nog een kleine 20 gul/kabeljauw gevangen met ik dacht 7 man.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Vrijdag 16 maart 2012 ===


Gisteren 15Maart met volle moed de Noordzee op om wat gul te vangen wat steeds behoorlijk lukt,was een prachtdag met superweer en veel vis met uitschieter van 6Kg (80cm),alles gevangen op één getij alleen gevist dus was werken geblazen maar hey je hoort mij niet klagen!

Ik zie veel slechte visserij afgelopen weken,maanden, maar kwestie is je moet ze gewoon zoeken en vinden...

Binnenkort ernog es op uit en dan stop ik ermee voor het winterseizoen kan ff verder in de pan :-)

Sportieve groeten, Hansje de Gullenmepper!

 hans=== Woensdag 14 maart 2012 ===


14 maart, Afgelopen zondag zijn we weer gaan vissen Hank en ms Wiesje. Het is altijd weer een dagje uit, of we nu wel of geen vis vangen. Maar ja, je weet dat als er geen visje boven komt de schipper zenuwachtig begint te worden. Onze dag was gewoon perfect, een strakke zee geen wind en een mooie blauwe hemel. De catering was perfect geregeld voor de inwendige mens en voor de vis. Alleen kregen we geen respons van de zee bodem. Nu maar hopen dat dit snel omslaat en dat we weer een leuk visje kunnen vangen. Mike en RuudRuud jonkers=== Woensdag 14 maart 2012 ===


Hey Visfanaten,

Dinsdag met Eef en zijn Valkyrie naar de wrakken. Het eerste wrak dat we bezochten lag op 50 mijl uit de kust...... Daar en ook een hele serie andere wrakken kwam niet 1 visje af. Het was echt triest, en zeker voor Eef en zijn bemanning net zo vervelend als voor ons. Er is in ieder geval alles aan gedaan om de gul te vinden. Dat is waarom we graag met deze topboot mee gaan. Gelukkig hebben we in de middag een wrakje aangedaan waar behoorlijk wat wijting lag opgestapeld. Dit maakte de dag toch weer goed. Iedereen ging met een 25-45 wijtingen naar huis.

Verder was de zee werkelijk zo vlak als een een biljartlaken. Het was supermooi vissen zo. Jammer dat de gul niet mee wou werken, maar toch hebben we heerlijk gevist en weer genoten van een dagje op het water.

Eef, hartelijk bedankt en de volgende keer beter.

groeten,Mark Verhoeven=== Dinsdag 13 maart 2012 ===


Zeevislanders,

Vandaag dinsdag 13 maart een dag weggeweest met de Big Marlin.

Om 08.00 uur door de sluis na de gebruikelijke loting , stond ik op 3 ingeklemd tussen de meesters Dhr. v. Est en de Dhr. Biondina, wat moet dat worden dacht ik ?? 

Na een vaart van ongeveer 3 kwartier zijn we aan anker gegaan , vraag me niet waar want het was nogal dampig op zee, er stond wel ruim 30 meter water onder de kiel volgens schipper Dre , want de vis moest op diep water gezocht worden ivm de watertemperatuur we hadden het laatste stukje v/d ebstroom.

Met de afnemende stroom onverzwaard begonnen en dat leverde binnen een half uur 3 scharren op waarvan een aan de maat groter dan 20 cm.

Bij de volgende draai een volle bak 1 maats , was voor mij trouwens de enige die dag, op enig moment kwam de vloed erin en rond 12 uur, werd het met 300 gr en verzwaarde onderlijn lastig de zaak goed aan de grond te houden, op aangeven van Dre zijn we wat ondieper verkast toch nog wel 20 meter, maar het stroomde ook daar als een kogel wat over de hele boot slechts enkele scharren opleverde.

Rond 15.00 uur verkast naar de laatste stek, daar kwam de grootste vis voor de dagprijs eruit voor Dhr, Biondina een bot van 35 cm, de stand stond lang op 31 cm, dit leverde een hengel op voor de verzameling die hij nog niet had.

Uiteindelijk 11 scharren bemachtigd, meester Dhr. v. Est 14, dus uiteindelijk redelijk in het spoor kunnen blijven, ze zijn nog steeds aan het afpaaien dus het bijt supervoorzichtig net of ze geen trek hebben, dus het is PEUTEREN.

Ga verder niet in op de overige gebeurtenissen lees het verslag v/d Dhr, Biondina, zeker 5 hoofdstukken !!

Verder gewoon lekker dagje ontspannen en relaxen op het water in April ben ik er weer, liggen ze weer opgestapeld bij de MEERKERK. 

iedereen veel succes en goede vangst de komende periode.

Kees Graaf  Den HaagKees Graaf=== Dinsdag 13 maart 2012 ===


Hoi collega vissers,

Zaterdag 10 maart  richting Wenduinebank gegaan vanuit Blankenberge. Behoorlijk stevige stroom.

Eerste uur van de dag konden, Stefan en ik 4 gullekes klissen.... zeker niet slecht. Maar dan hebben we moeten wachten tot 15.00 om weer een beetje te krijgen.

Aangezien we maar met z'n tweeën waren en voldoende tijd hadden, hebben we besloten om een uurtje langer te vissen. En met succes.

Eventjes was het kermis en we wisten nog 13 gullen bij te pakken, best leuk.

Er lagen wel twintig bootjes en de meeste hadden veel minder gevangen. je moet maar geluk hebben om juist in een geul of iets dergelijks te liggen.

 

Zondag 11 maart even geïnformeerd bij enkele vissers...... het was al terug huilen met de pet op.

Gullen zaten vol met mesheften, allé enkel de topjes ervan:-). Wie niet weg is, is gezien.

Laat meneer schar en wijting maar komen.

Groetjes Bram

Robby Fish zeehengelclubBram=== Maandag 12 maart 2012 ===


Hallo vissers,

Vandaag weer eens met de personeelsvereniging een dagje de Grevelingen op geweest met de Ms Theo.  Het was qua weer een bijzonder mooie dag en dat maakte de matige visserij weer goed.

De visserij was zoals gezegd matig. Iedereen heeft wel een visje gevangen tussen de 3 en 20 per persoon. Het gemiddelde zal zo rond de 6 per persoon liggen. Het meerendeel bestond uit Scholletjes en Scharretjes met een enkele uitschieter van een mooie flinke Schol en enkele flinke Botten, verder zijn er  nog wat kleine Wijtinkjes, Spiering en Puitaaltjes gevangen. Ik heb er zelf 7 gevangen en allemaal op oude pieren van buurman Niek gekregen terwijl ik op de hengel met verse zager geen schub gevangen heb.Wout=== Maandag 12 maart 2012 ===


Hallo allemaal....

De afgelopen weken al mijn visspullen weer eens voor de dag gehaald en alles weer eens nagekeken, vervangen en vernieuwd.

De vangstberichten van de Oosterschelde zijn nog zeker niet denderend maar toen vanochtend mijn rolluikje open ging, kwam er een

stralend zonnetje te voorschijn en ook stond er geen zuchtje wind....

Een goed idee om het toch weer eens te proberen....

Dit jaar nog helemaal niet gevist dus het werd me dan toch weer wel eens tijd....

Vanochtend ben ik lekker pieren wezen steken en vervolgens gaan varen richting de 023 (franse trap, Wemeldinge)

Daar aangokomen om c.a. 13.00 uur het anker laten vallen op exact 20 meter diepte.

Het was net laag water geweest dus kon mooi het opkomde tij vissen.

Super onderlijnen beaast met kakel verse pieren en richting de bodem gestuurd.

Helaas duurde het wel ontzettend lang voordat de eerste aanbeet kwam, maar op den duur kwam daar dan toch een grote mega schar

naar boven!! Dit was meteen ook de laatste want verder heb ik geen enkel visje meer gezien...

Om half 4 ben ik nog even gaan verkassen naar een taludje oplopend van 17 naar 3 meter, ook hier helaas zonder resultaat.

Maar het maakt me allemaal niet uit, het was super lekker weertje en heb in m´n tshirtje staan vissen onder het genot van een lekker

flesje bier! Wat wil je nog meer? Meer vis? Dan moet je gewoon nog een paar weekjes wachten, dan komen de scharren wel los!

Nou succes allemaal, ik ga het over een paar weekjes gewoon weer proberen!!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Maandag 12 maart 2012 ===


weer ...... mijl verder

hier weer een week verslag van de nautilus.

deze week een viertal keren uitgevaren , eerste dag ver gevaren met weinig gul een 40 stuk over heel de boot.

deze keer wel mooie exemplaren erbij van een kilo of 3.

13 wrakken aangedaan maar het leek wel of het bij ieder wrak slechter werdt.

wel een wrak tegengekomen waar de weitingen als haring naar boven kwamen maar na een kwatiertje met de klanten overlegd en toch verder gevaren want voor weiting kwamen ze niet.

dus verder op zoek naar de gul.

alle dagen veel contackt gehad met andere schippers maar om kort te zijn ze zitten er gewoon nog niet.

alle dagen ongeveer het zelfde resultaat alleen zondag tijdens het springtij nog slechter dan 40 stuks.

maar gelukkig zijn de meeste klanten wel vol begrip,ook deze zien dat je er alles aan doet om de vissen te vinden.

vandaag wel weer een tip gekregen van een  collega die wist waar er wel wat gul te vangen is dus deze gaan we morgen uitvoeren.

volgende week hebben we de plannen om het toch veel verder in het zuiden te gaan zoeken (frankrijk) hier is het water een paar graden warmer

dus mischien dat dit iets gaat brengen.

ook heb ik gehoord dat de scharren al wat dichterbij ons aan het komen zijn nog dus  een paar dagen mooi lenteweer en het zal in vlissingen weer los gaan barsten.frank=== Maandag 12 maart 2012 ===


Gisteren om 6u30 vertrokken uit Zeebrugge naar de wrakken.

Een 10-tal wrakken aangedaan 30 miles uit de kust... Resultaat met 5 personen: 15 gullekes, 10 steenbolken en 2 scharren.

Zeer slecht! Reden, bloei in't water? Te hoge stroming zal ook wel een van de oorzaken zijn.Didier=== Maandag 12 maart 2012 ===


Het was me het weekje wel.

Ondanks de waarschuwende berichten toch nog 3 keer er op uit getrokken van de week. Ondertussen geveld door een griep maar eens piekeren hoe je dit nou eens moet omschrijven.  Nou heb ik griep maar dat staat volgens mij nog in geen enkele verhouding tot wat Neptunus overkomen moet zijn. Volgens mij ligt dat stuk vreten straalbezopen, met een dubbele hernia aangevuld met een of andere terminale aandoening ergens in de buurt van IJsland zijn zonden te overdenken. Dat moet die goede man zelf weten maar volgens mij heeft hij heel het visbestand meegelokt die kant uit.

Guttegut wat een gezoek naar een speld in een hooiberg zeg.  En dan zal je ook nog mensen aan boord krijgen die reeds lang van tevoren geboekt hebben……… Zo strak als een snaar staat iedereen om naar de veelbelovende visgronden te vertrekken. Maak daar maar eens iets fatsoenlijks van.

Dat begon van de week met de komst van Neef Jorn die als chauffeur Oom Jaap mee had genomen. Al 2 keer afgebeld in verband met het weer ging het dan eindelijk door. Ook Maurice met zijn mannen, Peter met “visweekendje in Domburg maten” aangevuld met Wim, William en Johan.

DRUKKE BEDOELING

Goh ; denkt u nu, da’s wel een vol bootje…. En dat klopte ook. Om administratieve redenen zullen we maar zeggen. Tot overmaat van ramp ook eerder die week tegen zoon Jerom gezegd dat hij ook wel mee kon dus het was gezellig druk zullen we maar zeggen. En…… dat was het in de ochtend ook onder water nog wel op de Spijkerplaat. Weliswaar varieert de wijting van het formaat spiering tot ;”Mwah, die is wel maats.” Maar goed, er gebeurt tenminste iets en er beweegt met regelmaat een hengeltop.  En dan ; goed bedoeld stelt schrijver dezes na de kentering voor om het in de middag “buiten” te proberen. Daar werd de laatste keren voor de radartoren gewoon leuk wijting gevangen dus men was gemakkelijk te porren voor een vaartje.

VISLES

Mijn kind keek enigszins meewarig toen de motor gestart werd omdat de beet er na wat stilte net weer in begon te komen. Nog aangevuld met ; “Jij zegt toch altijd dat we niet weg moeten gaan als de vis bijt….” hielp hij netjes mee met het anker.

VOL VERWACHTING

Kort en goed : na een nagenoeg visloze rondvaart die voerde van de Hompels, via de radartoren naar de W8 belanden we voor het laatste uurtje dan toch maar weer op de Spijkerplaat waar nog wat wijting bovenkwam.

TOCH NOG WIJTING

Het faillissement lijkt nakend, donkere wolken pakken zich samen en andere ellende schiet door je hoofd bij het terugrijden naar Breda.  Dat verdwijnt als sneeuw voor de zon na een top-sms van Maurice die ik u niet wil onthouden. “ Nog eens bedankt voor de mooie dag vissen. Volgende keer wordt de vangst beter! Groetjes.”

Wat moet ik nou met die volgende groepen?? Eerlijk mailen dan maar dat ze de dag kunnen verzetten naar wat later en Dick nam het ter harte. Pfoe, 1 zorg minder. De bende rattenvangers die al vaker mee geweest waren was zeer goed geluimd en had zoiets van ; de ene dag is de andere niet, we zien wel waar het schip strand. Nou had de stranding van het schip nog voor wat afwisseling kunnen zorgen. De vissen deden in ieder geval niet aan afwisseling die dag. Gewoon Spijkeren dus want daar zit nog iets. Dat iets bestond uit wat wijting, bot en schar en organisator Bart verspeelde nog een gul.

Die vangsten zorgen er in ieder geval voor dat er wel heel ludiek gereageerd wordt. De mooiste kwam van Dick die dag. Zoals gezegd waren het vooral rattenvangers en aanverwanten. Kortom, mensen die voor hun beroep eigenlijk heel de dag al "outdoor" zijn. Heel droog kwam het er uit :”Ach jongens, zijn we tenminste eens een dagje buiten ……..”

RATTENVANGER

Het slotaccoord kwam met een piep-piep-piepklein bootje. Door vervelende familieomstandigheden moesten Paul en Katty afzeggen dus vertrokken we “en petite comitee” vol goede moed op zondag naar een plekje nabij de W4. Rob, Mike, Ruud en John waren van de partij. Een leuke gul en wat kleinere kwamen daar boven water aangevuld met wat wijting. Erg leutig wrakje trouwens, dat gaan we eens proberen als de tong er zit….

MIKE MET GULLETJE

Het bottenexperiment op 3 meter water mislukte maaaaaaaar een tussenstop in het ankergebied toverde bij bijna geen stroom een aantal mooie scharren boven water. Het water wordt elke dag warmer dus dat belooft in ieder geval verbetering. Als laatste nog eventjes geprobeerd bij de Oranjemolen. Volgens zeer betrouwbare bron werden daar platen van botten gevangen. Dat van die botten klopte wel maar de “platen” waren bij ons minibotjes waarbij het proces van het verschuiven van de ogen naar de bovenzijde juist voltooid was. Nou ja “vis is vis” zullen we maar zeggen. Wat wijting en wat kleine gulletjes voltooiden deze dag. Het was overigens superweer.

ROB RED DE EER

PLATEN ?????

En wat doe je dan na zo’n welbestede dag in het zonnetje??  Vergaderen !!  Effe aangelegd bij de  Pirate en de Nautilus want Frank had een  mooie stuurstoel meegenomen. “Da’s tenminste beter als die tupperware kruk”  Ik was een beetje vergeten dat hij uit het Eindhovense kwam want toen ik vroeg of er iemand wist wat NAC gedaan had werd het stil, ijselijk stil aan boord van de Nautilus. Bijna moeten vluchten om de reuzenlol die ik had toen bleek dat NAC een waarschijnlijk allesbeslissende zaag aan de poten van de stoel van Fred Rutten had gegeven.  Gniffel, gniffel. Nou ja, na een Bavariaatje (Frank) een Jupilertje (Hank) en een schrobbelaartje (René) ging iedereen weer welgemoed naar huis. Op naar de volgende uitdaging.

WERKBESPREKING

Maar is dat wel een uitdaging ? Het water wordt elke dag warmer en er zijn alweer wat scharren gesignaleerd. Van de week dus maar eens proberen op de scharrenplekken om te kijken of er inderdaad schot in de zaak zit.


Mannen bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Maandag 12 maart 2012 ===


zondag 11-03-2012

een dagje vissen met de happy-fisherman waar we ons zeer op verheugt hebben mooi weer en hopen dat we wat vangen maar ja dat is vissen we hoorde van de schipper dat er mensen zijn die niet te berijken waren en wel geboekt hadden en na het controleren van de adres gegevens en tellefoon nummer bleek dat dit een vals adres en telefoonnummer is als je dit doet ben je toch geen sportvisser hopelijk voor leo komt dit niet meer voor  verder was het een fijne dag met 15 gulletjes en 100 mooie wijtingen

een tevrede sportvisser een tevrede visser=== Maandag 12 maart 2012 ===


Vandaag, zondag 11 maart het ruime sop gekozen met De Zeearend.
 
Hij liep als een zonnetje, zonder trillingen en met beduidend minder geluid en meer snelheid.
 
De berichten van de laatste week waren verontrustend zoniet onthutsend slecht over de hele linie.
 
Desalniettemin, de ene dag is de andere dag niet, dus vol enthousiasme richting de wrakken.
 
De eerste wrakjes slechts 1-2 gulletjes per wrak, dus verder gestoomd alwaar wij Leo met zijn catamaran Happy Fisherman tegen kwamen.
Na wat overleg heen en weer een beetje verder de Noord-West in, niet ver van elkaar, waarna ik een oproep kreeg met de volgende boodschap "John, wij vangen hier wijting als makrelen! Doe er maar wat verenpaternosters aan en kom er maar bij liggen". Tsja, zo'n boodschap van een collega visser komt op zo'n rustig ochtendje als een geschenk uit de hemel, dus vol gas naar Leo en ja hoor! Wijting vangen als makrelen. Zie ook de filmpjes op het blog.
 
Na een uurtje gezamenlijk wijting meppen na overleg aan boord besloten om toch nog op zoek te gaan naar waar wij voor kwamen. Gul/kabeljauw.
2 wrakjes gehad met 1 k.... visje en tot slot een wrakje gevonden waar toch iedere drift 1 mooie Gul naar boven kwam, regelmatig 2 tegelijk en soms 3. Misschien niet echt om van uit je dak te gaan, maar als er verder niets gevangen wordt, dan moet je zo'n wrakje koesteren.
Hier hebben wij de tijd volgemaakt, nog wel even Leo op de hoogte gehouden dat op dit wrak zowaar wat naar boven kwam met de uitnodiging om erbij te komen, maar leo zat inmiddels al een heel stukje westelijker dan ik.
 
Uiteindelijk resultaat een 35 mooie Gul/Kabeljauw + flinke bak wijting, een paar steenbolken en wat schol.
Dit met 9 man, toch nog niet verkeerd!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 


John Luchies=== Maandag 12 maart 2012 ===


Hierbij een wat verlaat bericht van donderdag 1 maart.
 
Ooit het gevoel gehad dat er van alles gebeurt, maar je bent volledig het overzicht kwijt?
 
Kijk dan maar eens goed naar deze foto's!
 
Deze dag was het toppunt van operatie De Zeearend op het droge!
 
De motorruimte volledig gestript met de eerste voorbereidende handelingen voor de volledige nieuwe opbouw van de machinekamer.
 
De mast neergehaald, geschuurd en in de primer en nieuwe verf.
 
Als de mast dan toch neergehaald is, dan maar gelijk alle nieuwe bekabelingen trekken vanuit de mast en alle overige te vervangen bedrading binnen de stuurhut.
 
Dit is inmiddels week 2 op het droge en je vraagt je af, komt dit ooit nog klaar?
 
Jazekers! Inmiddels is alles klaar! Jammer genoeg de laatste dagen te weinig tijd gehad om uberhaupt nog aan foto's en filmpjes te denken en gewoon volle bak met 4 man dag en nacht gewerkt om De Zeearend weer op tijd het ruime sop in te laten.
 
Vrijdagochtend een testvaart gemaakt. Motoren lopen als een zonnetje, meer power en snelheid dan voorheen!
Wij kunnen dus weer heerlijk over het water scheren op weg naar de visgronden, want zeg nou eerlijk, een gekooide Zeearend is niet wat het moet zijn. Vliegen moet zo'n beest!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Maandag 12 maart 2012 ===


Gisteren, 11 maart, gevist met de Pirate vanuit Vlissingen. Op 3 verschillende plaatsen geprobeerd. Met 8 vissers in totaal een 25 visjes gevangen.

HenkHenk Mangnus=== Zondag 11 maart 2012 ===


hallo 10-3-2012 gevist met de boot de sea bear two

vertrokken vanaf de neeltje jans naar meerkerk vangst 3 scharretjes derna naar de br51 en voor de neeltje jans gekering en voor dishoek. vangst nul

waarschijnlijk water te koud.. voor de rest hele leuke dag ge had met de seabear two aardige schipper doet er alles aan om wat te vangen zeer gastvrij... een woord toppie

gr levilevi=== Zondag 11 maart 2012 ===


Zaterdag 10 maart de 5e clubwedstrijd van de HSV Middelburg gevist aan de Stransweg op Walcheren. Het weer was redelijk......klein fris windje schuin op de kop. Je zou dus wat botten kunnen verwachten. Dat viel tegen. Toch nog last van de kou?????

Er kwam iets meer vis dan de vorige wedstrijd. Van de 20 deelnemers bleven er 9 zonder vis, waaronder ondergetekende. De winnaar had 4 vissen. De vangst bestond uit kleine wijting en enkele scharren, een bot en een knorhaan.

Volgende keer nog beter mijn best doen.......

RRene=== Zaterdag 10 maart 2012 ===


hoi gevist aan de zeelandbrug niks gevangen ik denk dat het water te koud is groetjes niconico=== Vrijdag 09 maart 2012 ===


Dag vissers,

Hierbij nog een verlaat vangstbericht van zaterdag 3 maart.

We zijn met eigen bootje op de grevelingen wezen vissen.

Als aas gebruiken we pieren, omdat dat in onze ogen het beste aas is voor op de grevelingen.

Het weer was supper! De jongens hebben genoten, en opa en pa natuurlijk ook.

We hebben totaal 9 platte gevangen (schar/schol).

In de middag begonnen we pas wijting te vangen, 8 stuks.

Gewoon met afstandhouders gevist. Je moest wel opletten want ze beten zeer voorzichting, vooral de wijting.

    

Groetjes,

AdventureTiemen Ruiten=== Dinsdag 06 maart 2012 ===


Zaterdag 3 maart.....op zoek naar vis met de Aisling.

Ondanks het voorstel van captain Josee om nog enkele weken te wachten wilden wij,een visploeg van het Antwerpse ,absoluut gaan vissen.

Weinig wind,af en toe zon,een vlak zeetje............

Goede verzorging aan boord (zoals altijd) met koffie,soep en ander vocht.........

Vis ?

Amper gezien,een gemiddelde van 5 maatse scharren per visser en evenveel ondermaatse scharren en wijting.Gevist met leeglopers.

Gevist op verschillende dieptes,van 12 tot 25 meter.De meeste vis kwam toch van het diepste water.

Zoals steeds had onze schipper gelijk,het was nog wat te vroeg op het seizoen,maar we hebben wel genoten van ons dagje op het water.

Tot de volgende,

 

Jan

 Jan De Taey=== Maandag 05 maart 2012 ===


4 maart.        gisteren zondag naar de wrakken geweest met rovers seafisching,prachtige boot,een goed weertje en zeetje.op ongeveer 38 mijl van de kust zijn we beginnen vissen, en ja hoor het was bingo!!! enkele bakjes vol geladen met mijn toffe colega's. dus moe en voldaan terug naar huis . p.s. zeer veel dank aan de goede schipper draai ze eruit en hopelijk tot snel. tom btom b=== Maandag 05 maart 2012 ===


Op zaterdag 3 maart 2012 ben ik met een goede kameraad en een heleboel collega's gaan wrakvissen . We zijn vertrokken vanuit Neeltje Jans op het schip Andromeda ( sportvissery hoogerwerf) , na ongeveer 4 uur gevaren te hebben zijn we eindelijk aangekomen aan de wrakken.  De eerste paar driften hebben niets opgeleverd , we zijn toen nog een beetje verder gevaren naar een ander wrak ;  en daar ...

Op ongeveer 37 zeemijl van de kust is de schipper er toch nog in geslaagd om een wrak te vinden met vis !! Er zijn mooie wijtingen gevangen , redelijk wat zelfs , iedereen heeft ook een paar mooie gullen aan de haak kunnen slaan en her en der waren er exemplaren bij die we al kabeljauw konden noemen . De grootste vangst was een gul/kabeljauw van een goei 60cm en zo'n 3kg !! best wel een joekel.  In het algemeen was het niet een denderende visvangst maar slecht was het zeker niet , iedereen is tevreden naar huis gegaan !!

Alvast bedankt aan de schipper  en de bemanning van Andromeda , voor de zoveelste keer heb ik een fantastische dag gehad dankzij hun.

Ik kijk er al naar uit voor de volgende  " wrakvis-sessie" met Hoogerwerf.

Met vriendelijke groeten

Collignon Jonathan

Boechout-Antwerpen-Belgiecollignon jonathan=== Maandag 05 maart 2012 ===


Beste sportvissers op de Oosterschelde

Afgelopen zaterdag weer eens weg met de Vlije vanuit de Bergsediepsluis. Als opstapper bij een visclub (de Hofstee) had ik helaas geen geluk, geen beet zelfs geen krab.

Totaal waren er maar iets van 10 visjes boven gehaald met 12 man dus helaas niet erg best. Ook de andere sportvisboten die zag je constant verkassen en wat we begrepen hebben was het daar ook niet al te best op. Toch had er eentje mazzel 2 mooie grote platte van 35 cm dus duidelijk de dagwinnaar. Gelukkig was het erg mooi weer weinig wind en af en toe het zonnetje die probeerde door de wolken te komen. Volgende keer beter het is maar goed dat de erwtensoep en het broodje schot voortreffelijk was, geef nu toch eens je geheim van de saus!

Cor en Geert weer bedankt tot een volgende keer.

PeterPjotter=== Maandag 05 maart 2012 ===


Afgelopen vrijdag 2 maart met de valkyrie vanuit Stellendam meegeweest. Hadden eigenlijk met een groep van 12 man geboekt voor maandag 27 februari maar ging toen niet door vanwege de golven/wind. Donderdag lees ik op de site van eef hoek dat er voor vrijdag toevallig nog een plekje over was dus gelijk gebeld en gereserveerd. Mooie vlakke zee. En een prachtig schip. gevist met muppets beaasd met verse pieren en mesheften. Erg vriendelijke deckhand en een goede schipper die er alles aan deed om een visje te laten vangen, verschillende wrakken aangedaan en flink ver gevaren. Vangst viel niet tegen na de verwachting maar was wel allemaal er klein, heb zestien gulletjes kunnen vangen waarvan er vier weer zwemmen als bijvangst een paar wijtingtjes, steenbolken en een schar waarbij de haak groter was als het beestje zelf. Lange terug reis van zo'n 3 1/2 uur en weer goed aangekomen in Stellendam. Valkery wordt zeker een herhaling!

Groeten, SjaakSjaak=== Maandag 05 maart 2012 ===


dag medevissers

hier weer eens een bericht van de nautilus.

Ik had graag over volle baken vis willen schrijven maar dit is niet het geval (jammer).

vorige week een drietal trips naar de wrakken gemaakt een een heel groot verschil in vangsten .

De eerste trip bracht nog 130 gullen aan boord dus dit gaf de burger weer moed maar niets is minder waar.

de tweede sessie bracht er nog een 70 stuks en de derde hebben we besloten om de echte diepe wrakken op te gaan zoeken,

en dus met veel goede moed 65 mijl weggevaren en bij aankomst op het eerste wrak ja hoor geen vis,

en geloof me de is voor de schippers die deze afstanden varen niet prettig en natuurlijk voor de klanten ook niet.

Na een wrak of tien op deze afstand gevist te hebben besloten om het iets ondieper te gaan proberen,

op deze wrakken hebben we met veel gepeuter toch nog 30 gullen af kunnen halen.

zondag nog een leuke ploeg ankervissers aan boord gehad en heel de dag op de spijkerplaat gelegen.

Hier veel vis maar ook veel kleine vis.

Eindresultaat met 9 man 2 twintig liter emmers weiting en drie mooie gullen dus een leuke visdag gehad.

Ik hoop dat we volgende week weer eens berichten kunnen schrijven dat de wrakken weer veel mooie dikkke vissen geven

en iedereen weer met een dikkke smile van boord af stapt.

met vriendelijke groet

frankfrank=== Maandag 05 maart 2012 ===


Hallo medevissers,

Vandaag ( zondag 4 maart ) zijn we met ons vast ploegje nog eens aan boord gegaan bij de "Neeltje Jans". Na zowat drie en een half uur varen bereikten we het eerste wrak. Nadat deboeien uitgelegd waren gingen de onderlijnen snel te water , beaast met pieren , mesheften of muppets. Iedereen wachte op een bonkende aanbeet , maar deze kwamen er niet. Wel haalde men hier en daar een enkele wijting boven , meestal te klein. Dan maar doorgestoomd naar het volgende wrak. Daar was het iets beter , wat steenbolk en enkele gullen. Maar nog geen vetpot. Op het derde wrak hetzelfde verhaal. Het vierde wrak dat we aandeden , bracht nog minder vis naar boven. En ondertussen maar onderlijnen afgeven aan 't wrak. In mijn geval lag dat wel , gedeeltelijk , aan mezelf. Als men zo slecht vangt ga ik meer risico's nemen ( al eens wat lijn bijgeven of de onderlijn over de bodem laten slepen)en dan gebeurt het natuurlijk wel eens dat men het wrak grijpt en niet snel genoeg kan reageren. Ook wisselde ik regelmatig van loodgewicht ( 500 tot 600gr ) alsook van type onderlijn ( dan weer eens met korte zijlijnen , dan weer eens met wat langere ( boven het lood ) of een wapperlijntje aan de wartel van het lood ). Niks bracht betere vangsten op. Dan wachtte ons nog een vier uur lange terugtocht. Ondanks de slechte vangst en het miezerige weer ( mist , regen ) was er steeds een goede sfeer.Gemiddeld werd er door zowat iedereen wel enkele gulletjes ( formaat 50cm tot 70cm ) , plus wat steenbolk en enkele wijtingen gevangen. Ikzelf heb één gul , elf steenbolken en twee wijtingen mee huiswaarts genomen.

Eind van de maand gaan we nog eens gewoon op't zand proberen , zien wat dat wordt.

Tot het vangstbericht van die dag,Hugo Bogaerts=== Zondag 04 maart 2012 ===


Vandaag 4 maart aan boord van rover-seafishing een ploegje voor op de wrakken.
Potdicht van de mist toch maar een eindje weg gegaan en volgens alle slechte berichten toch een paar leuke kistjes kabeljauw gevangen.Topdag!!!
leuk ploegje,gezellig, en zo mogen er nog vele volgen.Rob Verspaandonk=== Zondag 04 maart 2012 ===


Vandaag gevist voor de kust van Cadzand: 4 ankerplaatsen gedaan en nergens een beet gezien. Kalme zee maar mistig.
Gevist van ong. 08:00 uur tot 12:00 uur.

NostradamusNostradamus=== Zondag 04 maart 2012 ===


Beste vissers,

Een paar enthousiaste Robby Fishers zijn zaterdag 3 maart vanuit Blankenberge richting Cadzand gevaren om daar de gullekes te belagen. Wegens een zeer slappe tij hadden we gehoopt daar toch iets meer stroom te krijgen. Er stond weinig stroom, geen sprake van heerlijke bruine plekken die vaak belangrijk zijn voor het vangen van gul. En zo was het dan ook vangsten, nihil.....

Na enkele uurtjes verkast naar scheur 9, wat dieper water, ook weer in de hoop sneller stroom te krijgen. Dit was dan ook zo, maar de vangsten waren triestig. Hier wisten we met 12 stokken (6 vissers) 2 gullekes en 2 scharren en 1 ondermaats wijtingeske te vangen. Niet getreurd het was een fijne aangename dag.

 

Zondag 4 maart.

Gust van de Blue One had besloten om eens een kans te wagen op de Gotebank, op een 16 mijl op de rotsblokken. Mr zeehond en bruinvissen waren van de partij. Dus dan zit er vis. Er zat vis en veel maar 90% ondermaats, zo wisten ze met zijn allen een 20 maatse vissen te vangen...... niet echt goed maar je bent wel heel de dag bezig.

De vangsten bestonden voornamelijk uit kleine schar, enkele pladijzen, ondermaatse gullekes (30cm of kleiner) en enkele zeeduiveltjes of iets dergelijks....

De berichten van de kustvisserij voor Blankenberge waren ook vandaag bedroevend. Thans was er vorige week, bij een betere stroom, wel opmerkelijk meer gevangen.

Degene die gaan vissen voor een visje te verschalken en op te smullen zullen moeten wachten op betere tijden.

Maar de temperatuur van het water gaat in stijgende lijn....... dus komt wel goed.

Veel visplezier.

Bram Cole

RobbyFishteamBram Cole=== Zondag 04 maart 2012 ===


Zondag 4 maart,

Vandaag om ongeveer 06.30 u naar de haven van de deurloo gereden(Vlissingen),met helder weer,tot we

er aankwamen,potdicht van de mist!!Maar na een uurtje gewacht te hebben, trok het al weer aardig open ,en 

zijn we t.o de radarpost gaan liggen.resultaat 1 botje.We zijn toen verkast naar de spijkerplaat,en gelijk rammelende

toppen!!!Alleen deze vissen mogen nog een paar jaar groeien.Alleen maar kleine wijting(best veel) en gulletjes(2), dus de toekomst 

ziet er goed uit.Even een paar weken wachten tot de watertemperatuur wat stijgt ,en dan hopen op wat grotere vis.

groeten,de Postbode en Pater van de "ms Beruang'.Postbode en Pater=== Zondag 04 maart 2012 ===


Hallo visfarnaten,

Vandaag wezen vissen met Mart Brouwers op The Pirate2.
Om 8 uur hebben we ze opgepikt en zijn we naar de eerste stek gegaan op de spijkerplaat.
We vingen veel vis van jawel hoor 20cm tot 23cm dus geen maatse hellaas. Even overleggen en dan toch maar verkassen.
Nu zijn we wat dieper gaan liggen en vingen we de wijtingen nog met 2 en 3 tegelijk maar er waren nu wel maatse wijtingen. De stroom ging er uit en toen kwam er een gulletje boven.

Na een uur te draaien en te keren lagen we weer goed maar het viel best wel tegen. Dan toch maar weer wat anders proberen. Naar ritthem gevaren om te kijken of we daar een gulletje konden vangen na een uur tijd hadden we wel geteld 0 hele vissen. Dan toch maar weer terug naar de oude stek. We lagen er nog geen 10min of de tweede gul was er deze was 2x zo groot en woog ongeveer 3kilo(dat formaat is tegen woordig zelden op de wrakken). Daar hebben we nog een uurtje gelegen en de brood nodige wijtingen gevangen. als je er 10 ving kon je er 7 weg gooien terwijl dat 2 weken geleden 10 vangen 10 terug gooien was(er is weer wat vooruit gang in de maat). Dan heb je toch nog de geluks vogels aan boord die dan 1 schar vangen  dat dan ook de enigste op de dag was hellaas.Youri de Back=== Zondag 04 maart 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Zaterdag 3 maart onze 5e bootwedstrijd van het seizoen gevist.We vertrokken dit keer vanuit Burghsluis met de ms Onrust en de ms Sea-bear.Ik stond achterop bij de Sea-bear en had alle ruimte van de wereld.Jan en z'n zoon stonden naast me.Over de vangsten kan ik kort zijn.Ik had 1 wijting van 0,17 meter en ben daarmee 10e geworden.De winnaar had 4 visjes en 76 cm.Dus het was huilen met de pet op.Wat je ook probeerde het hielp niet.Ik had de wijting uiteindelijk op een strandlijn met wapperlijntjes.Zaterdag de eerste wedstrijd van hsv Dreischor op 'Levenstrijd'.Kijken of ik daar meer kan vangen.Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 04 maart 2012 ===


Hey vissers,

Zaterdag 3 Maart voor de laatste maal deze winter naar de Westerschelde geweest samen met den hugo.Rustig mistig weer met weinig wind 2 ZO later 3 ZW. We waren het eens voor Kruiningen gaan proberen omdat het ons inziens daar beter gaat bij afgaand water. De laatste uren van de vloed was het gene vette met elk wat ondermaatse torren, maar dachten we het beste moet nog komen. Na het keren van het water snel elk een mooi gulletje en den Hugo nog een schar en de kous was af.Veel stroom vandaag die er eigenlijk snel weer uitviel. Het was voor iedereen geen goeie dag denk ik want een 4 tal boten die in de buurt lagen zagen we toch regelmatig verkassen en weer terugkeren. Later in de haven gehoord dat bij iedereen de vangsten wel tegensloegen, maar kom, het najaar en de winter hebben toch leuke visdagen visdagen gebracht.Nu het jaarlijks onderhoud en we kunnen eens gaan kijken wat de Noordzee en de Oosterschelde ons brengen.

Het was zeker niet druk in de sluis he?

Groeten van Hugo en Lou

PS. Ga verder met jullie knap gemaakte site en veeg uw voeten aan alle onterechte kritiek. grtjs Lou Lou Van Nuffel=== Vrijdag 02 maart 2012 ===


Woensdag 29 februari zijn we met zijn drieen met de Valkery meegeweest van Eef Hoek vanuit Stellendam ,om half 6 vertrokken uit de buitenhaven van Stellendam de hele Noordzee was in nevel gehuld .Na zo,n 2,5 uur varen arriveerden we op het eerste wrak het was schrapen geblazen maar goed als visser geef je nooit op toch ,de sfeer was goed aan boord de bemanning Toppie wat wil je nog meer .Na diverse wrakken te hebben bezocht hadden wij op de kont van de Valkery nog niks ,en bakboord en stuurboord wel En Eef kreeg dit in de gaten ,en gaf ons onmiddelijk tips wat we wel en niet moesten doen .Want wij waren ik zeg er bij waren gewend om met eengrote boot mee te gaan wrakvissen altijd en die drift nooit ,maar goed binnen no time kwam ook bij ons de vis aan de haken ,en wij hadden aan het eind van de dag een prachtige dag mogen beleven op de VALKERY,onze dank gaat zeker uit naar de Bemanning van de VALKERY ze helpen je overal bij .In ieder geval we hebben gelijk weer geboekt met een hele ploeg ,wat een prachtig schip is dit om op de Noordzee te gaan wrakvissen .De 3 kontvissers=== Donderdag 01 maart 2012 ===


Vandaag met de Brutus in de potdikke mist naar de kop van de spijkerplaat gevaren om toch nog een poging te wagen,maar wat we al op andere vangstberichten hebben gezien het was zeer matig .

Bij aankomst met een klein ebstroompje gelijk volop wijting ,maar van de 10 kon jer 8 teruggooien ,maar goed je hebt beet en vangt nog wat,na een uurtje of twee viel de stroom eruit en ook de vis ,de buit bestond toen uit 3 gulletjes, 3 scharren, en misschien 15 maatse wijting,en daar bleef het nagenoeg bij nog zeker een uurtje 0f 4 blijven liggen ,nog 2 gulletjes bij gevangen,en wat kleine wijtingen

Verkassen was geen optie ,niet alleen vanwege de dikke mist (wel radar,ais en vhf aan boord)maar volgens andere bronnen word er alleen wat wijting gevangen in de buurt van cadzand,dus volgende keer beter

Jan v straten

Brutus  D1079jan v straten , Brutus=== Donderdag 01 maart 2012 ===


Vandaag gevist op de Grevelingen met de ms Zeemeeuw. Ongeveer 15 stuks de man, waaronder ook maatse vis. Zowel wijting als platvis, de meerderheid was wel platvis.

met vriendelijke groet

peterPeter timmermans=== Donderdag 01 maart 2012 ===


Wiesje en de schrikkelvisserij.

Dik van de mist, maar aangezien je maar een keer in de vier jaar op de 29-ste februari kunt vissen werd Wiesje gestart, Marie aangezwengeld en Betje opgewarmd. Wel zo veilig ...

Het doel was van de dag was experimentele visserij. Eigenlijk een prachtige term om daar te gaan waar wij nog nooit waren geweest. Wij vonden er Carolus die wel thuis was maar de schrijverij op de visvinder wellicht had ingefluisterd vooral het aas met rust te laten. Waarvan acte.


Even terzijde, op de foto staat niet Darth Vader. Hoewel het makkelijk zo had kunnen zijn. Het is onze schipper die werd voorzien van passend materiaal om de dag door te komen. Hoewel het oorspronkelijk is bedoeld om op een iets andere wijze gedragen te worden, werkt het op deze manier in ieder geval wel om niet te zien wat er wellicht zou kunnen zijn of om niet te willen zien wat er wel is ... het is in ieder geval wel een ideale zakdoek en ongetwijfeld op sommige dagen een prima camouflage techniek om de vis onopgemerkt te besluipen ...

Maar, ik dwaal af. Na de koffie besloten we iets zuidelijker te gaan om even aan wrak-hopping te doen en te kijken of er een gulletje thuis zou zijn. Dat was jammer genoeg niet het geval. Dus iets voor de chocomel maar een tikkie terug uit gevaren het zand op.

Het weer trok er spoorslags van open en zowaar, we hadden een krap mijltje zicht. En er zat wijting. Net als afgelopen zondag in alle formaten, voornamelijk net aan maats, af en toe een uitschieter naar boven, en iets vaker uitschietertjes naar beneden. Maar er gebeurde tenminste wat.

Ook nu geen platvis te bekennen. Ze lijken momenteel wel van de aardbodem verdwenen, maar de ervaring leert dat dat een tijdelijke zaak is.

Onopgemerkt werd ondertussen de wereld weer een stuk kleiner en nam het zicht langzaam maar gestaag af tot een krappe honderd meter. Gelukkig was de mistlaag maar een paar meter hoog en prikte het zonnetje er precies door heen ... het was in ene keer voorjaarsvisserij! Bijzonder om te horen hoe de grote vaart door de Wielingen oploopt naar de Rede en er tegelijkertijd niets van te zien is ...

Na de kentering bleef de wijting het lekker doen, maar het was wel een kwestie van scherp vissen. Regelmatig tufte de vis het aas gewoon uit op het moment dat ze daglicht zagen. Terug tuffen hielp er weinig aan ...

Iets na vieren zijn we met de gps, radar en de centrale Vlissingen op scherp rustig aan terug gevaren om veilig en wel na een klein uurtje in de kleine sluis af te meren.

Het was een prima dag, nauwelijks wind, goed gezelschap, en zeer regelmatig een visje! David, Nico, Jean-Paul, Wiek, Mark en zeker niet te vergeten Arian en Hank; bedankt weer!

En nog bedankt voor het atv-tje!Johnno=== Donderdag 01 maart 2012 ===


Gisteren uitgevaren met de Valkyrie van Eef Hoek vanuit Stellendam, beetje mist maar verder kalme zee!

Geen grote verwachtingen na de laatste vangstberichten maar met goede moed ertegenaan. Het was

werkendag voor zowel schipper als visser om een visje boven te krijgen, en als fervent shadvisser bleek

 het zo niet te werken, een enkele ondermaatse steenbolk of torretje vergreep zich aan de shad maar de

mooie vissen die je deze periode verwacht gaven niet thuis, helaas. De meeste vis werd gevangen aan de muppets

beaasd met mesheft en of pieren, Eef wist toch nog een plaatsje te vinden op het einde van de dag waar

we de resultaten wat konden opkrikken met als resultaat een 145 stuks gul aan boord en dankzij de tips

van Hans die de tweede in bevoegdheid aan boord is kon ondergetekende ook nog een 12 stuks gul(letjes)

mee naar huis nemen om een portie kibbelingen van te maken, ze zullen smaken straks!! Een prutser