Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van maart 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 29 maart 2013 ===


Op 20 maart is voor HSV "de Forel" de competitie weer gestart. Onze eerste visdag van de nieuwe competitie en voor de eerste keer vanuit Bruinisse met Ko en Hennie. Om 07.30 uur was iedereen al aan boord, na kennismaking met Ko en Hennie voeren we de haven uit. In totaal gingen we aan boord met 15 vissers, 3 man hadden zich afgemeld. Het was een gure dag, sneeuw regen en ook nog een ietse pietsie zonnestraaltje maar dat was niet veel. Na 30 minuten varen konden we de lijnen over boord slingeren. Qua uren vissen, voor en na de pauze, was het perfect. Over de verzorging, dit keer van Hennie, had ook niemand iets te klagen. Het weer was bar en boos, hopelijk is dat de tweede visdag beter. Over de vangst wordt niet gecorrespondeerd, dit hebben we met z’n allen afgesproken. Dus diegenen die niet mee geweest zijn worden natuurlijk heel nieuwsgierig. Laten we dat maar zo houden en………………….….. gelukkig hebben we de foto’s nog.John=== Woensdag 27 maart 2013 ===


Lang (Paas)weekend voor de deur!!

Met de afgelopen periode van wind- veel wind en afgewisseld met soms erg veel wind staan komende dagen eindelijk in het teken van MINDER WIND.

Dat heeft U en ons in de mogelijkheid gesteld om het hengelmateriaal tot in de puntjes na te zien en te verzorgen en waarschijnlijk is de drang om weer eens lekker een dagje erop uit te gaan vissen net zo hoog als bij ons. Aan de vis zal het niet liggen die zijn er zeker te vangen op de Westerschelde.

De agenda voor komende dagen:

Vrijdag 29/03(goedevrijdag)    beschikbaar

Zaterdag 30/03                             enkele plaatsen vrij

Zondag 31/03(1ePasen)             beschikbaar

Maandag 01/04(2ePasen)         beschikbaar

Informeert U gerust naar de mogelijkheden

Mvg. De PirateII

Jeroen
=== Dinsdag 26 maart 2013 ===


Vandaag dinsdag 26maart ,

Vanmorgen uitgevaren met de ms theo onder zeer koude omstandigheden (windkracht 6  temp -3  gevoeltemperatuur zeker -12) om het weer een keer te proberen op de greveningenmeer.

Zeer korte samenvatting de vangst was net als het weer slecht.slechts 1 stootje op de hengel gehad over de gehele dag.

We hadden alle ruimte op de boot om te vissen in totaal 5 man.

Er is over de gehele dag 1 visje gevangen door Theo zelf die zich had vast gevreten aan zijn haak.

Na een lekkere douche heb ik gelukkig weer gevoel in mijn vingers en tenen  terug het was echt verschrikkelijk koud.

Groetjes Ruud.Ruud van der Linden=== Dinsdag 26 maart 2013 ===


Sportvisserij Tender heeft dit weekend ( zaterdag zondag maandag) nog een 3daagse visreis. En er is nog ruimte! gaat u met ons mee? kijk maar even op onze website http://www.ms-tender.nl// of mail naar info@ms-tender.nlSportvisserij Tender=== Dinsdag 26 maart 2013 ===


goedendag,

Sportvisserij Tender heeft zijn eerste vaartje van 2013 weer gemaakt. de eerste reis was een 3daagse vistocht. Het weer viel niet mee en de vangsen ook niet. Op dit moment is het water nog veel te koud voor een goede visserij. wij hopen ook zeer op warmer weer. Wij hebben een mail gekregen van mensen die met ons mee waren en ik wilde jullie deze mail niet onthouden. Bij deze.... 

Beste, Graag willen we jullie bedanken voor de voorbije 3 daagse vistocht. Niettegenstaande het weer de eerste dagen dat een beetje leek op dat van de Beringzee( wind, golven , ijs, sneeuw etc.) en het gemis aan vis, hebben we toch dank zij jullie een plezierige cruise gehad. We willen dan ook de schipper hartelijk danken voor zijn blijvende volharding in het zoeken naar een plaats waar misschien eens vis zou zitten ( dikke pluim) alsook de rest van de crew die ons telkens weer verraste met de heerlijk en goed verzorgde maaltijden (wat zat er trouwens in de rollade?) en tussendoortjes. (Verbeteringsvoorstel: laat ze in twee ploegen eten, zo heeft iedereen plaats...) Prachtige boot en toffe mensen. Misschien tot een latere datum...; jammer dat het voor ons zo ver rijden is.

groetjes, Johan, Gino, MichelSportvisserij Tender=== Dinsdag 26 maart 2013 ===


Hallo allemaal,

 

We zijn de wind allemaal erg beu en er is weer hoop want hij gaat later deze week weer minderen.

We hebben vrijdag een schollentrip gepland staan en helaas zijn er wat annuleringen binnen gekomen.

omdat wij dus al 2 weken hebben zitten wachten op beter weer wordt dit zoals het er nu uit ziet een mooie dag om te gaan scholvissen.

Heb je niks te doen en zin om mee naar de Franse kust schol te vangen boek dan je schollentrip op info@wrakvissen.net of bel 0031(0)630055618 /0031(0)614497186

Ook hebben wij nog plaatsen op 1e en 2e paasdag. Wij gaan dit jaar geen eieren zoeken maar we gaan dan op zoek naar HEEEEEEEEEEL veeeeeeeeeeel vis.

 

Groetjes van Tamara van Sportvisserij NautilusSportvisserij Nautilus=== Zondag 24 maart 2013 ===


Vrij dag 22 maart anker vissen met de estarela uit scheveningen mooien scharen 20 tot 25 cm wel koud oosten wind we hebben voor kijkduin gelegen leuke dag gehad we waren met 22 man af gehuurt aardige schiper  goed weer wel een stevege wind 6 tot 7Rinus van oorschot=== Zondag 24 maart 2013 ===


wij zijn gaan net rene de back op kabeljauw en we hebben ze gevangen en hoe zie de fotosluyten=== Zondag 24 maart 2013 ===


Hallo allemaal,

 

Dit is een testbericht

 

 Raffie=== Zondag 24 maart 2013 ===


Op de banken????

Elke week denk ik ; Gelukkig, we zijn van de kou en daarmee de slechte bijtlust bij de vissen af en elke week zit er weer een flutdag bij die er totaal onverklaarbaar tussendoor loopt.

Toch 4 keer weg geweest van de week en de flutdag was de eerste. Met het gezelschap van Rudi hebben we alle bekende plekjes gehad behalve Dishoek want dat zou toch wel niet veel zijn. Waar het anker ook de grond raakte, er leek wel een vloek op te rusten. Er kwam wat vis maar iedereen was er aan het einde van de dag wel over eens dat we misschien beter op ons eerste plekje hadden kunnen blijven liggen. Ze hadden dus pech de mannen en we hopen dan ook maar dat het ze de volgende keer beter af gaat.

Het tweede uitje was onder dwang van de heren Bolle. Die konden alleen maar op woensdag en dus een opstapdag voor woensdag op internet gezet. Resultaat : een bomvolle boot op donderdag maar op woensdag waren de reacties maar lauw. Uiteindelijk toch maar vertrokken met Jan, Rinie, Mark en Jean Marie. Het vissen ging een stuk beter. Niet dat ze de hoofdlijn als ladder gebruikten om binnenboord te komen maar bij tijd en wijle kwam er toch een behoorlijk visje binnenboord. Zeg maar een halve emmer de man dus dat was niet slecht. Zou het zowieso niet geweest zijn want de heren hadden hun meligheids-petten opgedaan en het slap geouwehoer was niet van de lucht. Nooit geweten dat 4 man herrie konden maken voor een volle boot. Het feit dat ze tot kwart over twaalf in de sneeuw zaten deerde de heren blijkbaar niet want de opmerkingen waren niet van de lucht. Bijna in je broek piesen van het lachen en daarom Dishoek maar weer eens overgeslagen want dat zou toch niks zijn……..

Donderdag hadden we gelukkig onze heldere Harry aan boord in de persoon van Arian. Eerst met loeimooi weer en een olieglad zeetje op 2 plekjes in de Walvischstaart geprobeerd. Op weg daar naar toe voeren we langs de boulevard en een heus schooltje bruinvissen leek daar vlak onder de kant op iets te jagen. Ze zaten maar een meter of 10 uit de dijk en dat is natuurlijk altijd mooi om te zien. In de Walvischstaart kwam zo nu en dan een viske en….. een heuse visserij-inspectie van de NVWA (vroeger AID). Wiesje glom van trots met dit hoge bezoek. Wat ze nou precies kwamen inspecteren was me onduidelijk en na het noteren van alle gegevens gingen de zeer vriendelijke heren met hun megarubberboot weer naar het volgende slachtoffer. Een leuke onderbreking.

Dan maar weer terug naar het nollenplaatje en daar kwam onze Harry voor het eerst helder in beeld. Bleek dat er aan stuurboord wel wat binnenkwam maar aan bakboord was het minder. Net toen ik dacht dat we wat moesten gaan verliggen kwam onze scout naar me toe en vertelde dat het op het diepere aanzienlijk beter ging. Daarom een reuze-verkas gedaan van ongeveer 46 meter en daar ging het gewoon lekker met de visserij. Je kunt overigens kiezen uit platvis, platvis, platvis en platvis. Alles wat rond is lijkt wel een heel eind vertrokken te zijn.

Diverse rariteiten gezien waaronder ook weer scharren met van die rare vlekjes maar ook veelvraten waarbij Michel er een ving die 2 haken tegelijk nodig vond om op te happen. Ook innig verstrengelde vissen boven zien komen die met heel andere dingen als eten bezig leken te zijn. Hele grote scharren en piepkleintjes. Gewoon van alles wat.

  

Omdat de windvoorspelling voor  vrijdag slecht was (oost 20 knopen) vroeg ik me af waar ik in hemelsnaam naar toe zou moeten om toch een visje te pakken te krijgen. Dishoek?? Pff dat zou toch wel niets zijn. Ook toen was ons licht in de buurt. Arian had op internet gelezen (ik spit het helemaal uit en was vergeten bij de kantberichten te kijken…..) dat er voor Dishoek/Nollestrand al weer wat te vangen was en dus de heren een extra uurtje visserij beloofd als ze dat dan maar voor Dishoek zouden doen. Dat vond iedereen best dus om een uur of half vier bij de OG 19 gaan liggen en daar kwam gewoon een zeer fatsoenlijk visje boven water. Er waren erbij die in dat mini-uurtje een stuk of 7, 8 vissen bovenhaalden. Nou daar konden we dan toch in ieder geval de vrijdag naar toe.  

 

Op vrijdag het klapstuk van de veiling. Mark-Jan Witte, exploitant van Biesbosch Rib Experience ruilde met een wel zeer heftig gezelschap zijn megarubberboot in voor het polyester van Wiesje. Een visje zou leuk zijn maar gezelligheid stond voorop. Voor de zekerheid Carl maar als deck hand meegenomen om zonodig  hand-en spandiensten te verrichten en dat ging prima.

 

Omdat het mooi open weer was de boel dus toch in gang getrokken maar op de bedoelde locatie aangekomen bleek oostzuidoost 6 tot 7 in combinatie met  opkomend water nog net iets te veel van het goede dus noodgedwongen maar vlak onder de kant bij de OG 16 gelegen. Nou was mijn vertrouwen in de plekjes net over de geul bij Dishoek al wel iets hersteld maar daar bijna op het strand, dat kon niets zijn toch??? Nou, heren strandvissers, hengels uit het vet en ga er maar gewoon staan want wat gebeurde er? Eerst nog helemaal niets maar toen het afgaande stroompje erin kwam ging het daar gewoon lekker. Iedereen ving een visje en er was eigenlijk helemaal niets mis mee. Met mijn verhaal van gisteren werd besloten om toch even te verkassen naar de OG19 maar daar was het gewoon iets minder zelfs. Daarom de broodjes worst daar genuttigd (Mehmed had een halal-dag en kreeg kipsaté) en onder het vangen van wat grote botten en een mooie schol door Arjan (niet dezelfde Arjan overigens) zijn we daarna maar weer rap naar het strand gevaren en zie, het ging gewoon door.

  

Zoals gezegd kwamen de heren mede voor de gezelligheid en dat was aan het lege flessen arsenaal dan ook goed te merken. Turkse Raki, Malibu (met cola), miniflesjes Underberg en al wat dies meer zij werd moeiteloos verorberd. Nadat de zelf meegebrachte waar op was ontdekte men de beroemde voorraad Wiesje-Jupiler en die heeft dan ook het einde van de dag niet gehaald.

Geert was de klos met het plastic varken, Mark-Jan wilde tongen met een bot en Richard verknipte zijn pet tot bivakmuts. Voor de rest waren ze best braaf……

  

Als het alcoholpromillage kritische grenzen nadert komt het spraakwater meestal los en het was dan ook een gezellige, luidruchtige bende. Supernetjes, geen ongelukken maar wel veel lawaai. Totdat….

Het erop leek dat de complete bruinvissenpopulatie van Dolfinarium Harderwijk losgelaten werd rondom de boot. Tot wel 3 meter van de boot vandaan kwamen ze overal boven. En niet zo maar een half minuutje, nee hoor. Ik denk dat de kudde een minuut of 3 rondom de boot dartelde en het waren er zo veel dat Mark-Jan ze zelfs heel goed op de video heeft gekregen. (Filmpje volgt later.)

En weet je wat ik dan zo bijzonder vind? Allemaal van die stoere Rotterdamse Havenbonken die een minuut van te voren nog enigszins jolig door elkaar roepen en moppen tappen worden doodstil, staan op de beroemde Wiesje banken en kijken al foto’s makend ademloos een paar minuten naar de school bruinvissen. En dat vind ik nou gewoon mooi.

Heren, het was me weer een waar genoegen. Bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.net.Hank Perrée=== Zondag 24 maart 2013 ===


GIJ wild gespuis de grevelingen zal je wel temmen???????    gisteren23 mrt  de eerste/ wind/vis tocht van de club gehad   Vol goeie moed vertrokken  met 17 personen  Maar de moed zakte in de schoenen door het extreeme weer wat er vandaag was . we hebben tot 1 uur gevist????? en besloten met onze leden de kant op te zoeken/ om thuis te kunnen vertellen wat voorweer het was/ we hebben allemaal de eerste plek behaald van de competitie  namelijk 0 vis   Maar hoop doet leven dus de volgende wedstrijd vanuit de bergse diepsluis  zullen we er eens tegen AAN klappen  om de competitie op zun kop te zetten  mvg wijnand

wijnand=== Zaterdag 23 maart 2013 ===


Hallo,

Vandaag nog eens een tripje gewaagd op de wrakken. Mijn broer had toevallig deze week enkele dagen vrij en hij had nog opstapplaatsen gevonden, ditmaal bij de Zeearend (zie www.wrakvissen.nu) vanuit Neeltje Jans in de Nederlandse noordzee.
Het weerbericht voor woensdag was OK, dusmateriaal en pilkers bij elkaar gezocht, wetende dat vandaag zowat de enige dag van de week (en weekend) was dat het weer nog enigszins aanvaarbaar was.
Om 05.30 uur vanochtend de voot op, iedereen (we waren slechts met 7 + de schipper) was keurig op tijd en in no time lagen we in de roompotsluis.

We gingen er een verre tocht van maken zo bleek, want na aardig wat varen kwamen we enkele uren later toch op ons eerste wrak. Dat gaf al onmiddellijk prijs, maar... elke drift wel één (kleine) wijting. Omdat we het eerder op de gul gemund hadden, verkassen en varen naar een volgend wrak. Hier kwam onmiddellijk de eerste mooie gul (65 cm) boven, en drift na drift werd er wel een gul gevangen. Niet veel, niet samen, maar wel de vis waarvoor we kwamen. Na een drift of 5 was de beet precies over, dus opnieuw verkassen. Zo hebben we toch een wrak of vijf afgevist, met telkens wel wat gul, allemaal mooi van maat, met één uitschieter van dik 72 cm (hij wa echt wel dik te noemen).

Kort na de middag viel de stroming zowat volledig weg, en daar ging dus ook de beet. Géén enkele aanbeet meer (op één verloren wijting na), drie achtereenvolgende wrakken niets meer.

De vangsten waren mager, maar in vergelijking met wat de laatste maanden gevangen wordt, was vandaag eigenlijk top. In totaal gingen er 28 mooie gullen mee (+ een enkele maatse wijtingen, maar die werden niet geteld). Er werd dus gul gevangen, het weer was prima, behalve een lichte deining nauwelijks wind, frisjes maar een voorzichtig lentezonnetje dat kwam piepen.


Peter M=== Donderdag 21 maart 2013 ===


Alle records verbroken.  

Ja het lukte ons meer vis te vangen dan vorig jaar toen hadden we maar 5 vissen nu 9 dus in de boeken. Volgende visreis naar beter oorden, richting zeelandbruk, erfgoed van nederland.

Wie dan de eerste vis vangt, krijgt een fles wijn. Ik was gisteren ook eerste maar ving bot. Vele waren afwezig vanwege de kou, daar is goede kleding voor nodig, maar de schollen zijn gearriveerd, meet ze maar , want ze schijnen groot te zijn. 

Groetjes van Wim uit Wernhout, vlakbij Belgie.

Wim mathijssen
=== Woensdag 20 maart 2013 ===


Wij hebben aanstaande zaterdag de boot van rene de back

afgehuurd om weer te gaan vissen op de noordzee,

wegens afmeldingen hebben we nog een aantal plaatsen over,

heb je zin om mee te gaan,mail dan naar hoeven28@gmail.com

of savonds bellen naar 0643435109

Mvg

H.van ZundertH.van Zundert=== Maandag 18 maart 2013 ===


Zaterdag met de Hofstee een dag vissen op de Oosterschelde op sportvisboot de Vlije vanuit Tholen. Het was dat de kapiteins erwtensoep voortreffelijk was, de broodjes bal prima, de tosti's niet aan te slepen en de broodjes schot weer niet te overtreffen waren want voor het vissen was het niet de juiste datum.

21 hengels overboord en toen om 15.00 de hengels weer binnenboord kwamen was er welgeteld 1 visje van 12 cm gevangen en dat was meteen de kampioen en meteen te grootste platvis van die dag. Het was flink afzien bovendeks met die wind alleen achterop was het begaanbaar. Het is te hopen dat het beter gaat worden de komende maanden want op deze manier is niet alleen de  Jägermeister ijs en ijs koud maar ook de leden van de Hofstee!. Cor en Geert bedankt voor de goede zorgen maar volgende keer graag vis!

Peter

Peter
=== Maandag 18 maart 2013 ===


Gisteren met 23 man op de Oosterschelde voor Goese sas

Gelukkig weinig of geen regen visjes? Nog steeds niets gezien.

ziehier de uitslag ; 4 man hadden vis . 1ste een hele vis wegende 53 gram de 4de en laatste was niet te wegen en kreeg een 10gram toebedeeld

de andere 19 niets ,nul ,riente

wel een plezante bende

mvg

Robert

R. vandenbranden
=== Zaterdag 16 maart 2013 ===


 

NU IS HET WEL BEETJE GENOEG GEWEEST MET DIE KOU+WIND!!!

Moedertje natuur laat zich deze dagen nog eenmaal van haar slechtste kant zien maar voor komende week ziet het er al een stuk vriendelijker uit. Dus benut dit weekend nog om uw visgerei tip-top in orde te brengen!! Bij genoeg animo willen wij Dinsdag 19/03 en/of Woensdag20/03 weer onze opstap-dag organiseren(meld U alvast aan) en daarnaast zijn andere dagen altijd bespreekbaar, zie Facebook: Westerscheldevissen of vraagt U gerust naar de mogelijkheden. Wij verwelkomen U graag spoedig bij ons aan boord de crew staat voor U klaar:

 Mvg. de PirateII

Jeroen
=== Donderdag 14 maart 2013 ===


Vandaag met eigen boot bij de zeelandbrug aan zierikzeezijde,met 3 hengels toch wel wat vis,alles bestond uit bot,deze gevangen aan dikke rode bezemafhouders en een zwaar ankerlood 350gram.als haak had ik nr2,0 van cormoran.verder als aas had ik dikke rode pieren met een vleugje vitamo!!!!!ik had 9 botjes botten van een maat tussen 13 en 41cm.

salue:rene

rene
=== Donderdag 14 maart 2013 ===


Een fijne dag.

Straks wordt het warmer en wordt het naar verwachting weer erg druk met de visserij en dus ook met de vissers. Het is vanaf eind maart begin april nou eenmaal niet zo heel moeilijk om 40, 50 en soms zelfs 80 vissen bij elkaar te violen. Nu is het gewoon een beetje rustiger. Maar is het daarom minder leuk? Zeker niet.

Ik kon natuurlijk J.* die vorig jaar ook al op de jeugdvisdag met Wiesje mee geweest is niet in de kou laten staan. Dus vertrok Wiesje op woensdag met een zakelijk volstrekt onverantwoorde bemanning van wel 5 inclusief uw kapitein richting visgronden. En dan is het als exploitant natuurlijk verrekte lekker dat ons Wies wel diesel aan lijkt te maken. Voor een paar knaken pieren van de beste aasguru van Colijnsplaat en wijde omgeving en zo konden we na aftrek van de kosten nog wat sigaren kopen en een whisky-tje drinken. En wat meevissen natuurlijk.

En wat is dan toch de definitie van een fijne dag?

 J. die met (bijna onnodige)  begeleiding van pa  I.* en onder het slaken van een gil bij elke vis een emmertje schar en bot bij elkaar weet te vissen. Heel de dag overal in Nederland kl…weer en op 4 spatten na hebben we heel de dag in de zon gezeten. Het leek wel of Neptunus na afgelopen weekend een beetje medelijden met ons had en de ouwe Nep zorgde er voor dat we verkassend van het Nollenplaatje naar de GVW 10 de NP 6 en daarna de Oranjemolen steeds een blauw hemeltje boven ons hadden.

In de ochtend ging het best bij de Nollenplaat maar ook vandaag zorgde het uittutteruurtje bij de Oranjemolen weer voor een prima visje.

Respect voor Marcel en Rinus. Marcel vist steevast met lange wapperlijnen en dat ging vandaag gewoon niet zo goed als de oude vertrouwde Paternoster. Op mijn vraag waarom hij niet wisselde werd met onvervalst Haaren’s accent geantwoord; “Maakt me niets uit, zo vis ik gewoon het liefst.”

Rinus verdient respect omdat hij met veel geduld en scherp vissend een leutig aantal scharren bij elkaar viste. Want zeg nou zelf; over een week of wat klimmen ze vanzelf weer via de lijn naar boven in je emmer maar nu moet je er echt wat voor doen. Goed gevist Rinus.

Ze wilden niet naar huis en ik eigenlijk ook niet dus zijn we maar tot 5 uur blijven hangen. Maar goed ook want anders hadden we dat bootje in dat avondzonnetje niet gezien. Hoezo een fijne dag??

Bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.net

*Omdat het vermoeden bestaat dat er ook vissende leerplichtambtenaren bestaan zijn sommige namen en gezichten onherkenbaar gemaakt.

Hank Perree
=== Dinsdag 12 maart 2013 ===


Lange wrakkentocht met MS Valkyrie Stellendam op 8 maart

Om 05:00H aangekomen in de buitenhaven van Stellendam. Voor de eerste maal mee met  ms Valkyrie van schipper Eef Hoek.

Prima schip, kraaknet en een hartelijk onthaal. Wat wil je nog meer ? Juist, vis.

Er werd die dag op geen mijltje gekeken. Om 05:30H  gingen de trossen los en werd er direct koers gezet naar de verre wrakken.

Het was die dag een rustige zee. Er zou stapsgewijs gevist worden. Eerst proberen op 40 mijl. Mochten ze daar zitten.

Eerste wrak gaf niets . Op het tweede wrak kwam er wijting boven en een mooie gul. Daar bleef het ook bij. Zo gingen we naar vier,vijf , zes,...

Maar ook naar de 50 mijl en 60 mijl. Nergens gebeurde het , niet te begrijpen. Prima zee, goede stroming maar geen gul.

Op de dieptemeter zag je ook nergens beweging rond het wrak. Gevist op wrakken op 40 meter, 47 meter tot 53 meter diepte.

De schipper gaf niet op en vond een wrak met wat gul op . Zowel op aas als op muppets en pilker waren ze te vangen. En zij die op de goede plaats van de dag

stonden vingen er verschillende . Het was wel werken geblazen met de pilker. Vele hangen nu aan het wrak.

Naast wat wijting kon ik er een 8 tal (gul) naar boven draaien. Ook wel een aantal lossers gehad. 4 van de 8 waren voldoende groot om mee te nemen, de anderen zwemmen weer rond.

Bij de andere vissers werd er ook gevangen , vooral bij de twee die die dag op de juiste plaats stonden. Soms vingen ze een doublet . Hun bak was na dit wrak toch goed gevuld.

We hebben die dag op niet minder dan 18 wrakken gevist waarbij het verste wrak op 70 mijl lag.

Deze wrakken kun je aandoen als je zo'n lange wrakkentocht maakt.

Al bij al was het een leuke visdag met veel inzet van de schipper en bemanning. Er werd net dat extraatje gedaan om toch die gul te vinden.

Maar als ze er niet zitten , wie kan er dan wat aan doen ? Niemand.

Toch ook een fijne Belg uit Antwerpen en een uit  Veurne ontmoet.

Hopelijk toch snel goede berichten van de wrakken.

Grt.

Luc
=== Dinsdag 12 maart 2013 ===


Wiesje krijgt een baard van Neptunus’ wispelturige aard.

Eigenlijk weet iedereen na de kopregel al hoe laat of het is maar het was weer lang geleden dat er een vangstbericht geproduceerd is dus daar gaat ie dan. Hoe dat kwam?? Keurig wifi aangevraagd op de camping maar je kunt merken dat het seizoen nog niet begonnen is want dat werkte nog niet naar behoren. Wel ontvangst, geen ontvangst enzovoort. Om nou op zo’n klein Samsungetje hele berichten te maken, dat ging me toch wel wat ver dus hierbij de verslagjes van afgelopen anderhalve week.

Als je het op de keper beschouwd begint de boel best goed aan te trekken maaaaaar, je moet ietskes naar buiten toe. Binnen is het helemaal grillig al zorgde de Oranjemolen afgelopen zondag voor de “redding” van die dag. Daarover heeft John een leuk verslag geschreven wat je terugvind op de site.

We beginnen dus op donderdag 28 februari met een inderhaast in elkaar geflanst gezelschap maar na wat schuiven en rommelen hadden we de “vrijdaggers” naar donderdag overgeheveld zodat we met een vrolijk gezelschap over een glad zeetje richting Nollenplaat konden. Best aardige visserij maar het was wel verschrikkelijk moeilijk om de aanbeten te verzilveren. Ieniemienie beetjes “hingen” en doodsklappen op de hengel waar je een hartverzakking van kreeg bleken visloos weer boven te komen. Ik geloof dat ik het wel 300 keer gezegd heb ; ”KLEINE HAKEN!!!!”

Grote bewondering voor Ferron die samen met vader Michel aan boord was. 10 jaar oud kwebbelde en freubelde hij er de hele dag lustig op los, was niemand tot last en onder het toeziend oog van René wist hij een leuk visje bij elkaar te scharrelen.

Vreemd was het wel dat Piet ’s ochtends vis na vis uit het water trok en dat ’s middags met heel veel pijn en moeite zo nu en dan een viske boven kwam. Niet alleen bij Piet was dit het geval maar ook andere mannen hadden er last van. Jan van Gestel niet. Die tutterde lekker door maar van zijn maat begreep ik dat het laatste verkasje niet meer had gehoeven. Terugvaren en in de lekkere warme auto was Jan liever geweest. Want koud was het toen nog wel.

      

Zaterdag was het de beurt aan het gezelschap van Toon Verberk. Dezelfde richting uit en daar ging het eigenlijk “doucement” op dezelfde wijze. Nog niet echt wild maar het begint zeker aan te trekken. ’s Ochtends best prima en ’s middags wat minder. Ook de botten beginnen zich langzaam aan in het strijdgewoel te mengen en dat zijn altijd ontzettend leuke vissen om te vangen. Harde vechters waar helaas mee geleurd wordt. “Wie mot er een bot??” Nou heren ; niet op de graat bakken want dan smaken ze tranig maar effe de moeite nemen te fileren en dan bepeperd en bezouten in een bloempapje waarna de frituur volgt. Gooi je nooit meer bot terug……..

  

Op zondag heb ik iets meegemaakt wat nog niet eerder voorgekomen is. Bij het gezelschap van Armando bevond zich ook Corné. Aardige kerel die ook wel een mop of 157 paraat had. Gedurende de dag werd uw schipper stiller en stiller. Wat was het geval? Corné bleek nog harder te kunnen ouwehoeren als zijn kapitein van de dag. Gelukkig kon hij ook nog vissen en daar deden de andere heren van het gezelschap ook goed aan mee. Ook nu weer ’s ochtends (voor de tijd van het jaar) prima visserij en ’s middags wat minder. Na de Nollenplaat ook nog een stukje de Walvisstaart ingegaan en daar kwamen op een nieuw bultje een zwik botten boven. Vooral Armando deed het daar niet verkeerd en ving een best maal vis bij elkaar.

     

Armando en Corné sms-ten beiden om nog even te bedanken en ook anderen van de afgelopen week deden dat. Ik kan je zeggen dat het bijzonder op prijs gesteld wordt als je via de sms of Facebook (Johan) nog een bedankje krijgt voor de visdag. Hartstikke leuk.

Rare kwibus.....

 

En zo kwamen we na een rustig weekje (Je snapt er geen hol van dat niemand zich aanmeld bij windkracht 2 – zonnetje – 16 graden BOVEN nul) aan op de donderdag en dat ging eigenlijk nog het beste. Gewoon leuke visserij bij…… het Nollenplaatje. De ene ving wat meer als de andere maar vooral Cees en Mark ontpopten zich tot “emmervullers”. Prachtig weer met een olieglad zeetje. Gezellig volk ; wat wil je nog meer. Tot zover het goede nieuws.

   

Voor zaterdag stond er Noordwest, krimpend Noordoost 3 tot 4 op het programma. Niets aan het handje dus. Nou wil je altijd graag zien wat het mooiste klinkt als weerbericht dus de windfinder (die potdorie gewoon altijd gelijk heeft) maar gelaten voor wat ie is. Nooit meer doen schipper!!

Nu kwamen de kuren van Neptunus weer letterlijk en figuurlijk bovendrijven want er tetterde de hele dag vrolijk een dikke West 5 het gat in. Niet in combinatie met “dalende” temperaturen, nee dit was meer “neerstorten”. Na dit milde weekje was dit de wereld op zijn kop en dat kon je aan de visvangst goed merken. Het gezelschap onder leiding van Jordi en Jan had ook 2 die-hards uit Deventer bij en vooral voor die wereldreizigers was het wel sneu dat de vis zich een meter diep in de grond ingegraven leek te hebben. ’s Ochtends nog even geprobeerd bij “Le plateau du Noll” maar daar stonden op een gegeven moment wel zulke kl….golven op de zijkant van ons aller Wies dat het beter was iets rustiger water op te zoeken. Via de Spiros (een viske), de Spijker (een viske) nog maar even uitgetutterd bij Ritthem (een heel enkel viske).

Ik was wel blij dat het vooral bij Aurelia iets minder ging met vissen. Ze heeft heel gezellig in de kajuit gezeten en over van alles en nog wat gebabbeld. Jordi weet het nog niet maar de scheiding is aanstaande…..

Zonder de matrozen aan boord zou het een dag zijn om snel te vergeten maar niets was minder waar. Ondanks de matige vangst heeft het hele gezelschap een verschrikkelijk leuke dag gehad en dat was niet in het minst na plundering van de volledige gerstenat voorraad die Wies aan boord had.

Vannacht schrok ik wakker na een gruwelijke nachtmerrie. Het voorjaar wilde maar niet komen, alsmaar koud en harde wind en tot overmaat van ramp droomde ik dat ik met Floep aan het stuur van de Nautilus zat. Of was dat nou echt???

WIESJE WIL WARM WEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 12 maart 2013 ===


weekverslag nautilus

beste medevissers,

eindelijk weer in het water, na 2,5 week op het droge om de nautilus helemaal klaar te maken om het zomersezoen weer lekker te gaan vissen.

Woensdag 6-3 de eerste proefvaart gemaakt ,nadat de jongens van breskens jachtservice op de nautilus alles wat achter de motor zit vernieuwd hebben(koppelingen ,schroefassen,waterkeeringen,schroeven

en ga zo maar door) waren we toch wel benieuwd naar het resultaat, nou dat mag er wezen de naud is nog nooit zo rustig geweest geen trillingkje meer .

grote complimenten voor de jongens van de werft want 2,5 week lijkt lang maar vergeet niet dat er bij ons twee van die dikke catapilars staan te brullen dus alles moet dubbel gebeuren.

Nu de visserij, vrijdag de eerste schollentocht vol goede moed vertrokken richting frankrijk en ook onze grote vriend en collega hank en tweede schipper floep waren van de patij dus dit werdt voor mij een 

makkelijk dagje.om een uur of 10 aangekomen en de lijnen gelijk het water in.

nou er gebeurde niet wat we verwacht hadden enkele schollen zijn er boven gekomen maar niet de moeite.nog een paar stekken geprobeert maar weinig vis,jammer.

toch nog wel goed nieuws, vrijdag avond een collega uit belgie gesproken en die hadden 10 km verder als waar wij gelegen hebben toch 250 schollen met 8 man,dus de volgende keer nog 10 km verder varen.

dit wil ook zeggen dat ze elk moment op onze stek kunnen gaan beginnen met bijten,dit weet ik zeker.

ook een leuk nieuwtje is dat de eerste tongen al weer zijn gevangen aan de hengel dus ook dit geeft de burger moed.

Dan het weekend op de westerschelde,ook hier is de visserij lekker aan het aantrekken mooie scharren en een paar leuke gullen dus ook hier de moeite om een dagje lekker uit te waaien en de nodige visjes mee

naar huis te nemen.

Ook leuk nieuws is dat we binnekort met onze combi trips gaan beginnen dit is vrij nieuw maar in onze ogen leuk om te doen.

wat houden deze combi trips in,om een paar voorbeelden te noemen  smorgens lekker een paar uur makreel trekken en smiddags nog een paar haaitjes en wat platvis vangen.

Nog een leuke combi is smiddags op de makreel en savonds op de tong of  snachts op tong en om 04.00 uur naar de wrakken wat dacht je daar van alle combi s zijn mogelijk dus heb je zelf een idee laat het ons weten.(alle combi,s zijn mogelijk)

ook twee dagen is mogelijk we hebben tegewoordig de mogelijkheid om onze klanten te laten overnachten .

dus beste vissers heb je zelf ideeen laat het ons weten en wij proberen het mogelijk te maken en hou onze agenda in de gaten want op korte termijn zullen de eerste combitrips verschijnen.

de eerste combi zal zijn echt vroeg vertrekken naar de wrakken en de middag lekker voor anker op de gootebank om hier een grote variariteit aan vis te vangen,hebben jullie intresse laat het ons even weten en

ook al staat er geen combi geplant en de datum die u graag zou willen is nog vrij vullen wij hem voor u in. heeft u verder nog vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

 info@wrakvissen.net frank=== Maandag 11 maart 2013 ===


Wisselvallig,

Dat slaat voornamelijk op de weersomstandigheden afgelopen week, dachten we eindelijk dat de lente in volle gang was gezet om vervolgens dit weekend alweer in een te storten. De vis zit er zeer zeker wel maar geef die beestjes eens ongelijk, kan het lente vreet festijn nu los  barsten om massaal lekker warm aan dek te belanden of moeten we ons nog warm naast elkaar ingraven meters in het zand??

Dit vis weekend begon voor de PirateII al op vrijdag met een klein gezelschap die het ook wel zagen zitten om met de eerste lente zon eens gezellig dagje erop uit te gaan vissen . Wat hadden zei het getroffen met echt een schitterende dag vol zonneschijn en vlak zeetje. Helaas was de groep niet compleet en hebben een paar mensen echt wat gemist maar dit gaf eens de mogelijkheid om gezellig mee te vissen met de groep aangezien er ruim voldoende aas was en hierdoor konden we iedereen ruim van vis voorzien. Het was gewoon genieten want de vis had deze dag ook echt de lente in hun bol en werden ruimschoots gevangen.(als jezelf met 1hengeltje er een 40tal weet uit te halen noemen wij dat gewoon goed).Een tevreden dag voor iedereen en vol goede moed naar de zaterdag.

Zaterdag erop uit met jammer genoeg al een heel ander weertje maar als er vis zit geeft dat niks. Dus eerst overgevaren naar Breskens om daar de groep van deze dag op te laten stappen. Besloten om ondanks de toch forse wind weer naar de plek van de dag ervoor te gaan om te zien of de vissen er weer zin in hadden vandaag. Ze waren er wel maar mede door  de ruwere omstandigheden dan de vrijdag was het voor de heren een stuk lastiger om ze te vangen. Gelukkig wist iedereen aan boord zijn visje te vangen en naar mate de dag vorderde werden de omstandigheden ook beter waardoor de visserij een stuk plezieriger werd en dat was dan ook aan de vangsten te merken. De hele dag bleef het doorlopen met de vangst en konden we aan het einde ook weer tevreden zijn met een 20tal/per hengel. De heren tevreden weer afgezet in Breskens om terug te keren naar onze thuishaven Vlissingen. Op naar de zondag

Deze dag stond de groep van ‘4ineenkilo’ op dus eerst weer naar Breskens overgestoken om aldaar het altijd gezellige bonte gezelschap aan boord te nemen. De keuze was al gauw weer gemaakt en weer naar de vaste stek van de afgelopen dagen  gevaren met gelukkig iets betere omstandigheden als de zaterdag maar de temperatuur bleef maar afnemen dus wat zou de vangst deze dag worden?? Gelukkig weten deze mannen wat vissen is en kwamen er zoals verwacht weer de nodige scharren aan dek.  Ondanks de frisse omstandigheden maar met behulp van een warme kop soep en tussen door nog wat hart verwarmende versnaperingen wisten we er toch een geslaagde dag van te maken met weer vis voor iedereen mee naar huis.

Zo ziet U maar dat het toch zeker de moeite loont om erop uit te gaan om eens gezellig dagje te gaan vissen. We hopen dat de winterse omstandigheden van korte duur zullen zijn deze week om komende tijd er veelvuldig met U op uit te kunnen trekken naar de visgronden. Informeer gerust naar de mogelijkheden met beschikbare vrije data zodat wij U mogen verwelkomen aan boord om er een gezellige dag van te maken want zegt nou zelf: eigen vers gevangen vis smaakt toch altijd het lekkerste niet waar??

Tot binnenkort,

De PirateII

     Jeroen=== Maandag 11 maart 2013 ===


hi vissers zondag 10/03 boot vastgelecht voor de wrakken ma kon ni doorgaan met wind 5/6 dus dan maar naar yrzeke naar dixhoorn en da bootje genomen en scheld op was goed te doen met de golfkes. aas pieren, pieren op zout, meshelft, zagers en witjes. hadden met 2 man en 6 hengels en alle soorten lijnen ieders 1 aanbeet gehad ma noppes hebben op 3,7,12,20 en 27 meter geprobeerd niks. en de visser die zijn zwarte onderbroek kwijt is ze hangt aan het anker van de sloep:). ps laat u ni ontmoedigen door deze slechte berichten ze komen wel woensdag staan we weral op het zoutelande strand. grtsben=== Zaterdag 09 maart 2013 ===


na de goede resultaten van donderdag ,vrijdag nog eens onze kunsten vertonen op de westerschelde,door afspraken konden we pas om 15.00 vertrekken,waardoor een groot deel van onze vistijd in het donker was .

begonnen op wat dieper water 12.m was het aantal minder maar de schar en wijting een stuk groter,de meeste vis dat boven kwam was rond 30 cm,maar met het wegvallen de ebstroom en het donker worden ging de beet er helemaal uit.

toen we de boot verlegd hadden naar 8m waterdiepte begon het weer maar toch een stuk minder als de dag ervoor,dit misschien dat het minder is als het donker is.

om 21.30 maar gestopt omdat we doornat en koud waren van de regen en de mist,terug gevaren in de mist en dan ben je toch blij dat je een goede radar hebt op de drukbevaren westerschelde.

jan v straten ,,Brutus,,

jan v straten
=== Vrijdag 08 maart 2013 ===


hallo collega vissers
afgelopen zondag nog eens een vistripje gedaan vanuit blankenberge,met de prachtige boot van Ronny
echt een pareltje om mee te gaan vissen.
we lagen al vroeg voor de kust van knokke, de zee was een spiegeltje en het zonnetje scheen af en toe.
ook het gezelschap was reuze tof, Ronny(schipper) Tom, patrick en ikzelf, wat wil een mens nog meer?....
juist,, Vis . En die is dan ook aan boord gekomen , niet echt de grote hoeveelheden maar toch genoeg
om een leuke dag mee te vullen .
We hadden schar, bot , wijting en gul. En naast de boot bezoek van een zeehond en een bruinvis
hopen dat we snel nog eens mee kunnen

  

Vang ze

RafRaf , patrick, tom en ronny=== Donderdag 07 maart 2013 ===


Hè hè. De boel begint goed aan te trekken. De wifi op de camping werkt voor geen meter maar maandag komt er een vangstbericht over de afgelopen anderhalve week waar de honden geen brood van lusten. We visten de afgelopen dagen met superweer en de vis begint echt los te komen. Tot maandag. Hank Perrée www.wiesje.net

Hank Perrée=== Donderdag 07 maart 2013 ===


vandaag,7-3-2013weer met de vertrouwde mannen gaan vissen,de laatste keer was 2 maanden geleden ,dus we hadden er zin ,maar we verwachtte er nog niet veel van.

zijn naar een bekend stekje gevaren in de wielingen noord ,en het was daar gewoon een leuke visserij met dik 200 scharren met 4 man,en nog wat wat wijtingen .

de meeste vis was afgepaaid,maar ondanks dat werd er toch voorzichtig gebeten,dus kleine haakjes en na de aanbeet gewoon laten liggen,en eventueel wat draad vieren.

gr.jan v straten  ,,Brutus,,

jan v straten
=== Donderdag 07 maart 2013 ===


Hallo beste medevissers,

Afgelopen dinsdag en woensdag 5/6 maart een poging gedaan om een visje te vangen op de Oosterschelde.

Dinsdag een dag voor Wemeldingen gelegen met de boot op 20,30 en 14 meter diepte geprobeerd met op en afgaand water en met mooi vers aas.(zagers en pieren) De gehele dag geen enkele aanbeet gehad.

Woensdag gelegen thv de groene ton O33 eerst op 18 meter en later tegen de plaat op 6 meter maar het zelfde verhaal als dinsdag ook geen enkele aanbeet gehad.

Wat was het vistechnisch SLECHT,gelukkig was het eerste lente weer fantastisch.Maar waar zitten die beesten toch.!

Volgende week weer maar eens een poging wagen en hoop een betere vangst te kunnen melden.

 

Gr Gerard en Willem van de Brutus 5

Gerard Ernest
=== Woensdag 06 maart 2013 ===


The Naut weer back in business

Het groot onderhoud van de Nautilus is weer achter de rug, altijd zit het iets tegen, altijd duurt het net iets langer wachten op dat ene onderdeeltje, maar het resultaat mag er zijn! De boy`s van de werf hebben weer puik werk afgeleverd.


Vrijdag staat de eerste trip weer op het programma, en wat voor 1, op de schol in Frankrijk!! Er zijn nog enkele plaatsten vrij hiervoor.

Ook zijn we van plan, om wat vaker naar de Gotebank te gaan. Dit gebied (je) staat bekend om zijn diversiteit aan vis. Op een gewone dag komen zomaar tegen de 10 soorten verschillende vissen aan boord ( gul, zeebaars, wijting, schol, schar, rode poon, tong, of een schooltje hors/makreel)

Het wrakvissen gaat ook door, op het moment is het peuteren en zoeken voor een gulletje maar, zo zijn ze er in 1 keer, totaal onverwacht en out of the blue.

Volgens mij bescheiden mening moeten de beste maanden voor de gul nog komen, direct als de bloei uit het water is, medio mei, heb ik altijd de beste resultaten geboekt. Mooie afgepaaide gullen die sterven van de honger, en alles naar binnen lurken wat ze tegen komen. Dit vreetfestijn loopt door tot de zomer, wat weer naadloos overgaat in het makreel en tong seizoen..pfffff kan niet wachten!!

Ik hoorde van de collega`s piraten op de Westerschelde, dat de schar langzaam maar zeker hun paaiziekte kwijtraken, en zich ieder moment als echte Bourgondiërs gaan gedragen, vreten wat je maar voor je mond krijgt.

Zoals je weet denken we op de Naut graag “ out of the box (denk aan schol en Gotebank) zodra we weer 1 van die rare ideeën krijgen, en die krijgen we! Dan delen we het graag met jullie. Mmmmmm ruwe haaien op de Oosterschelde…moeten die toch ook ergens anders zitten, even op de plotter neuzen?? Op Congers vissen, moet toch ook binnen vaarafstand liggen?? Ook eens even die plotter raadplegen.

 

Kortom een mooie tijd, breekt voor ons vissers en schippers aan. Tevreden gezichten die de boot verlaten, met een mooi maaltje vis, wat willen we nog meer. Graag tot ziens op de Nautilusfloep=== Maandag 04 maart 2013 ===


EB EN VLOED,

De continue cyclus van het getijde water de Westerschelde, zo is het hoog water en dan weer laag.

Nou de visserij lijkt hier ook wel een beetje op alleen zit er dan geen vast patroon in, zo vang je de ene dag matig om vervolgens de volgende dag weer zeer goed te vangen.

Afgelopen weekend weer beide dagen kunnen uitvaren met de PirateII waarbij de weersomstandigheden prima te noemen waren waardoor naar alle mogelijke plekken toe gevaren kon worden.

Zaterdag een klein ploegje aan boord(lekker veel ruimte om te vissen) en besloten om eerst eens voor Dishoek te proberen. Hier al gauw de conclusie getrokken dat er hier niks te vangen was dus maar verder door gevaren.

Gedurende de dag nog 6 stekken geprobeerd met overal een paar visjes kunnen vangen maar goed was het niet te noemen. Zelfs nog een wrakje aangedaan maar naast een mooie aanbeet en het vangen van schar was zelfs hier niet veel te beleven.

Vissen blijft een natuur sport en de natuur kan je nu eenmaal niet dwingen.

Met dit gegeven de zondag een volle boot met de ploeg van Brouwers( U weet wel  die met zijn hengelspullen en tevens onze leverancier van aas wat altijd prima in orde is ), wat zal de dag ons brengen?

Aller eerst voor Vlissingen begonnen op ondiep water en boven verwachting werd er binnen no time de ene na de andere Schar gevangen en dan van het formaat  erg mooie vis en soms wel met 2 en 3 tegelijk. De stemming zat er dan ook gelijk goed in met vissen vangen onder het genot van het eerste lente zonnetje dit jaar.

Na het draaien van het tij werd het dan toch wat minder zodat we nog een andere stek hebben geprobeerd , daar nog de nodige vissen gevangen en de dag uitgevist.

Zo ziet U maar dat de ene dag de andere niet is en trekken we  de conclusie dat de vis er wel degelijk zit.

Dus wie niet waagt( blijft maagd )en gezien de prachtige weersomstandigheden voor deze week raden wij U aan lekker een dagje te plannen om te komen genieten aan boord van de PirateII.

Kijk op onze site www.westerscheldevissen.nl  en neem contact met ons op of like onze Facebook pagina: westerscheldevissen om op de hoogte te blijven over beschikbare dagen.

 

Mvg. De  Pirate llJeroen=== Maandag 04 maart 2013 ===


Hoi Allemaal ,

Met een gezelschap van 10 vrienden Happy Fischerman afgehuurd op 03-maart-2013

Ik kan kort zijn over het vangsbricht totaal hadden we 10 gullen waarvan 4 redelijke maten rest hebben we wijting

maar staan meppen voor de rest was niet veel wat Schipper Leo ook probeerde zelfs op verre wrakken boven de 40mijl

was niet veel want de Zeearend kwam ook even naast ons liggen om een paar wijtingen te meppen hopelijk volgende keer

beter Shipper Leo bedankt voor een leuke dag ook mag dit eens gezegd worden zonder dat je veel vis vangt.

Levent Güngör

Rastgele Team

 

Levent Guungor
=== Maandag 04 maart 2013 ===


Eindelijk het seizoen van Robby Fish Zeehengelclub kon van start gaan op 3 maart te Nieuwpoort. Er waren maar liefst 29 vissers van de partij verdeelt over 6 boten, best leuk als je weet dat we aan ons 3de levensjaar als club begonnen zijn. We zijn richting LST geweest op een 8 mijltjes van de kust. Helaas hadden we weinig stroom ondanks het grote tijverschil. De vangsten bestonden uit voornamelijk schar, een enkel bot en wat pladijzen. De winnaar kon 27 vissen verschalken en het gemiddelde lag rond de 10 vissen per persoon. Dus het zal nog even afwachten worden voor de grote aantallen.... er zaten al pladijzen maar vaak ondermaats en zeer mager. Weer was uitstekend en de organisatie liep vlot. Al is 133 pakjes tappen bestellen en uitdelen al een hele hoop :-)) Over 14 dagen zijn we weer richting Nieuwpoort, benieuwd of het dan al wat beter is. Denk het wel, laat het zonneke maar komen.

Groeten Bram,Robby Fish Zeehengelclub

www.robbyfish.be Bram Cole=== Zondag 03 maart 2013 ===


Zeevislanders,

vandaag een scharrentripje met de Trip-Tender vanuit Scheveningen, dit met in het achterhoofd het is prachtig weer en dat was het ook, en volgende week zondag de 2e EFSA wedstrijd, wat onderlijnen uitproberen en een beetje uitwaaien.

Het is dan verbazingwekkend vwb de animo, we gingen weg met de Trip Tender de kleinste boot van Trip met zegge en schrijven 15 man aan boord, dus ruimte zat. crisis ??

Om 08.00 van de kant , en wat schetst mijn verbazing helemaal opgestoomd naar de kop v/d blokkendam  Hoek v. Holland einde Waterweg, dat is op zich normaliter in het voor/najaar geen verkeerde plek, gul,wijting en zeebaars, maar niet specifiek voor de platvis, gul zit er niet nu  (en of ze ooit nog komen) , wijting wat ondermaats spul en zeebaars moeten we nog even geduld hebben.  Maar door het ongerief op bodem rond de kop is het voor platvis geen ideale stek.

Hier anderhalf uur doorgebracht met als resultaat een postzegeltje van 15 cm en voor de rest v/d boot nog 2 mini visjes, dus dat ging het niet worden, schipper had in het achterhoofd de dag van gister toen was het op het "vlakke zand" voor Kijkduin op 15 m ook niet veel dus ik probeer wat.

Hierna opgestoomd naar de "Indus Noord" en geankerd in een "putje" op 20 meter, we hadden afgaand water en toen we op de Indus ankerden begon het ebstroom pas goed door te lopen, vangstresultaat allemaal schar, totaal 22 stuks waarvan om in wedstrijdtermen te blijven 6 ondermaats , dus onder de 20 cm. Onderlijn licht verzwaard metalen afhouders , wisselend haakmaat 4 of 6 op het volle getij 250 gram eindlood met 17/00 gevlochten hoofdlijn.

14 dagen geleden op de 1e EFSA wedstrijd liep het beter ook qua formaat dit was echt "sprokkelen" dus het is even afwachten ook qua weersomstandighedden wat het as zondag gaat worden.

wordt vervolgd

Kees GraafKees Graaf=== Zaterdag 02 maart 2013 ===


Vandaag (2 maart) met de boot de Westerschelde opgeweest om nog een gulletje te vangen.

Vanuit Hansweert vertrokken naar de FG 2 voor Kruiningen en geankerd op een 13 mtr. water.

Het was afgaand tij en er liep al een redelijk stroompje, dus laat ze maar komen.

De eerste mooie aanbeet kwam na een goed half uur bij Niels op z,n hengel.

En jawel de eerste gul kwam binnen, mooi aan de maat (zo rond de 2.5 KG).

Na enige tijd kreeg ook ik een beet wat weer afkomstig moest  zijn van een gul.

En ook ik draaide een maatse binnen, daarna viel het enige tijd stil, tot Niels weer een mooie beet kreeg en er weer een binnendraaide.

Nou pa nou ben jij weer aan de beurt zei hij, en jawel kon ik kort hierna ook weer achter een kromme uglystik staan, maar o dat liep

fout af flinke weerstand tot vlak achter de boot, ja we hebben hem gezien aan de oppervlakte en daarna was hij verdwenen.

Ook dat hoort bij vissen, alle vis komt niet altijd binnen.

Hierna nog een maatse bot gevangen en toen was het over en uit, de stroom was eruit dus hebben we er maar een punt aan gedraaid.

Al met al toch een leuke ochtend gevist en er toch weer een paar kunnen vangen.

Gr. Tom en NielsT Bakker