Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van maart 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 31 maart 2014 ===


Noordpier wyk aan zee zondagavond.

4 gullen.

Waarvan 2 reuzen mijn p.r. nog nooit zulke grote gevangen.  

Ben ff verzadigd. Denk dat ik n paar weken niet ga. Hahaha.vasily=== Maandag 31 maart 2014 ===


Beste vismakkers,

Na 2 dagen droogvissen in de stand van Cordes Travel op de Visma (erg gezellig), was het zondag tijd om weer eens een hengel te pakken. Met 9 man van de Siemens zeevisclub hadden we afgesproken om 12.30 bij de Noordpier van Wijk aan Zee (hoe kun je dat zo treffen met plannen). Tussen de badgasten en dagjesmensen vonden we zowaar nog een parkeerplaats en een visplek. De meesten hadden geen trek om ver te lopen met dat mooie weer en visten net na het hek. Verder dan 2 botten kwamen ze daar niet. Cok en ik troffen een mooie plek net door de bocht. Er werd rond het middaguur 0,0 vis gevangen, maar met opkomend tij verwachtten we toch wel vis, immers de laatste dagen werd er soms wat schar gevangen en tussen de blokken een gulletje. Toen het water rond 14.30 opkwam ving ik een grote bot en niet veel later nog een. Een mooie schar en nog een grote bot volgden. Ook Cok ving 2 botten. Zelf had ik uiteindelijk 4 botten, 1 schar en 1 meun en in mijn directe omgeving heb ik maar 1 schar zien vangen in de periode dat wij visten. Toch een tegenvaller op deze stralende dag met mooi tij.

GroetCor=== Maandag 31 maart 2014 ===


Zondag op nieuwe maasvlakte gevist. Met 4 hengels van 12 tot 18 uur. Vangst: 1 schar en een mooie zeebaars van 60 cm! Mooie zonnige dag!

Gr SietseSietse=== Zondag 30 maart 2014 ===


Beste medelappers,

 In een maand van wat mindere vangsten m'n molens maar eens compleet gereviseerd en m'n hengeltjes in de meguiars gezet. Wachtend op de eerste berichten van de uitgepaaide schar en eventueel de vervroegde zomervis enkel nog maar ter oefening op het droge gegooid. Uiteindelijk gisteren vertrokken richting zoutelande om daar na de voorselectie een "vrije vissers plaats" in te nemen. Met 8 ons St. Willebrordse pieren en zagers ,en lijnen met vrij forse haken maat 1 in de aanslag hoopte ik op een "Supercatch" !!!!! Samen met nog 4 andere vissers is er tot laag water vrijwel niets gebeurt. Ikzelf had 2 kleine scharretjes en dat was het. Teleurgesteld vertrokken de 2 vissers waarmee ik was gekomen weer terug richting Brabant. Helaas visloos.

Ikzelf zou het nog een klein uurtje aankijken met opkomend water. Met de ruggen van mijn medevissers nog in zicht toch maar even draaien. Meteen 5 mooie panvissen ,3 scharren 1 tong (35cm) en mijn eerste schol. Zou het dan toch nog een geslaagde visdag worden? Daarna nog gevist tot 4 uur na laag. In die tijd op een totaal gekomen van 47 vissen. Meegenomen 28 scharren, 3 tongen en 1 schol. Hopelijk komen er nog veel wedstrijden binnenkort. Ik heb wel 2 lijntjes verspeeld maar de 10 opgeviste lijnen met nagenoeg vers aas maakte dat wel goed. Jongens bedankt !!!!! Anderzijds complimenten voor zowel de vissers als de organisatie. Het is vast een enorme drukte geweest maar op het strand was geen vuiltje te bekennen. Kijk !!!!! Zo kan het ook !!!!

De Vangstelijke Groeten "DE LAPPER"Maurice van Boeckholtz=== Zondag 30 maart 2014 ===


Hallo,

Gisteren naar Westkapelle gegaan om daar de schar te belagen. Eerst nog even naar Zuiderduin gereden om daar wat spullen te halen, de eigenaar melde mij dat er een wedstrijd was geweest en dat er niet veel was gevangen, nou dat gaf de burger niet veel moed. Maar wel vaker gehad dat het overdag slecht was en s'avonds een gekkehuis dus de gok toch maar nemen. Ik was er zo,n drie uur voor laag. de eerste drie uur kan ik zeer kort over zijn bar slecht geen enkele vis, ook mijn buurman en zijn dochter niets. met laag water kwamen er twee vissers uit Tilburg naast mij zitten en na 5 min haalt de eerste al een schar eruit, nou dan toch maar ophalen en ja een mooie schar, zo ging het eigenlijk 2 uur lang door. Ik kon 17 vissen meenemen waaronder 1 tong, de tilburgers 12 en 15 vissen en ook een tong. Echt niet slecht gezien de verhalen. Wel werd het ons duidelijk dat we allemaal ver moesten gooien. Na die 2 uur was onze conclusie dat we niet meer de diepere stukken konden bereiken, en er daardoor nog maar sporadisch een schar het land zag.

Was al met al een mooie dag met een redelijke hoeveelheid vis.

groet JohanJohan=== Zondag 30 maart 2014 ===


Vandaag met z'n 2en naar Neeltje Jans gereden,aan de buitenkant.Heerlijk weertje,weinig wind en redelijk wat stroming in de plas,maar er was op een enkele zeester en krab na,geen visje die trek had in pieren of zagers.Leonard=== Zondag 30 maart 2014 ===


Beste Zeevissers,

Gisteren (29 Maart) was ik bij Ijmuiden Havensgebied. Van 8.00 uur tot 14uur zijn er alleen maar 1x beet dus 1 wijting. Precies net voor hoogwater zijn ze weer begonnen met acterelkaar beten. tot 18 uur heb ik dan 3 gul en 12 mooi wijting voor pan. 5 wijting en 2 gulletje zwemmen weer terug.  

Bosphorus Bosphorus=== Zondag 30 maart 2014 ===


Vismaten,

Zaterdag de 29e maart weer de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De selectiewedstrijd voor plaatsing van het NK. Wederom gingen we, het Cordes Travel Team, proberen een plekje te bemachtigen voor het NK wat later wordt vervist te Domburg. Dat dit een karwei is wat niet overschat mag worden moge duidelijk zijn want er ging wederom een berg voorbereding aan vooraf. Denk maar aan aas steken en bereiding daarvan. Lijnen knopen, voorvissen noem het maar op.

Op donderdag en vrijdag wezen voorvissen op het strand van Zoutelande in verschillende vakken. Niek, Marcel, Rudi, Dennis en ondergetekende waren present en het was ondanks het vreemde getij en de weersomstandigheden een leuke visserij. Toen wisten we al dat na 2.5 uur vissen de koek op was en de vissen die je daarna ving bonusvissen waren. Zie ook het verslag van Niek Romijn eerder deze week.

Op vrijdag een andere stek uitgekozen met Marcel, Dennis en ondergetekende en onder een stralende zon weer hetzelfde getij gevist. Ook hier kwamen de vissen eruit en dit keer gingen we voor de generale. ook dit ging ons aardig af en konden we de vissen pakken. Scharren tikken daar was het om te doen. En zoveel mogelijk in 2.5 uur tijd. Zelf kon ik 8 vissen haken, Dennis 5 en Marcel ook 8!

We wisten hoe het zat en op zaterdag was het dan zo ver en al gauw pikte ik Dennis op en reden we naar e carpool te Serooskerke waar de andere teamers zich ook zouden verzamelen. Rond half 7 waren we in Meliskerke waar we een lekker bak koffie nuttigden en op de kaarten zouden wachten. Eerst waren de controleurs aan de beurt en onze teamer Niek Romijn zou deze dag gebruiken om ons te helpen om als controleur op te draven. Waarvoor dank Niek. Zonder jou geen teamprestatie. Daarna waren de kaarten geschud en hadden we als team nummer 3 in elk vak. Ikzelf in vak A, Dennis in vak B, Wim in vak C, Marcel in vak D en Rudi in vak E. 

Dennis reed met mij mee en konden we bij de zelfde overgang het strand oplopen. De overgang overlopend zag ik in de verte al vissers staan en zei nog tegen Dennis dat ik nog een aardig stukje te lopen had. Laconiek antwoorde hij dan sta ik hier recht voor de deur waarschijnlijk. Snel zakte hij het talud af en al snel zakte zijn waadpak tot aan zijn enkels. Verroest riep hij hier heb ik een bordje met A5. Ow zei ik dan ben ik er al. Appelig keek Dennis mij aan en zei dan moet ik nog het hele vak naar rechts toe. Lachend keek ik um aan en wist ik dat het mijn dag zou gaan worden. Eindelijk lachte het geluk mij toe. Na de succes wensen liepen we naar ons eigen nummer toe.

Al gauw stond ik op A3 en stonden we gezamelijk met 4 man tussen de palen. Een overschot aan ruimte met dank aan de organisatie. Mazzel 2 diende zich weer aan en vrolijk begon ik aan het opstellen van de hengels e.d. Om 9 uur onder de stralende zon het startsein en ferm gooide ik de onderlijn gevuld met pieren en slikken het sop in. Loodlifters gebruikte ik want daar had ik succes mee met het naar binnen draaien van de onderlijn. Na een 10 tal minuten zag ik iedereen de lijnen naar binnen draaien en toen zag ik al dat de een na de ander zijn lijnen afknapte aan de kleiranden van Zoutelande. Weinig mensen hadden het dus begrepen dat een loodlifter zou gaan werken. Ikzelf moest nog gaan draaien en met een ferme spanning draaide ik in en kwam er uit. Gelukkig kwamen er tegelijk 2 botten van elk 17 cm mee het strand op. Ik dacht spreekwoordelijk gezegd dat 2 botten nu een daalder waard was. Er stond een behoorlijke stroming dus ook ankeren was verplichte kost. De 4e draai ging ook zwaar en een mooie bonusvis kwam het strand op. Een gulletje van 34 had zich vergrepen aan een sappige zwarte pier. 

Werd er veel gevangen op ons stuk water? Nee helemaal niet dus elke cm zou welkom zijn. Het water kwam op en het ging nog rapper dan ik gedacht had gezien de dagen er voor. Ook dit stuk strand was een stuk vlakker dan waar ik eerst stond. Draai 7 leverde me wederom vis op in de vorm van een scholletje van 13 en een gulletje van 17. Dus dat zag er goed uit. De controleurs die ik sprak zei dat ik de hoogste was van die zij moesten meten. Kortom nog meer vis vangen was het devies nu het nog kon. Want het laatste anderhalf uur zou het moeilijk worden. Ondertussen hadden we allemaal vis in het team en dat was een goeie zaak. Want we moesten door naar et NK. De laatste vis die ik nog kon pakken was een mooie schar van 23 cm! 121 cm en het kon eigelijk niet stuk gaan. Rechts van me stond dhr Pieper van HSV Reimerswaal en die bracht zowaar een bak van een baars naar binnen. 74 cm en een mooi gevecht was het om te zien. 1 vis had hij maar wel een beste. Zwetend stamelde hij dat zijn dag niet meer stuk kon en dat geloof ik maar al te graag.

Ondertussen stond ik aan de dijk op het asfalt. En met 18/100 nylon op de spoel kon ik het ook niet meer bolwerken en viste ik op dezelfde hoogte als mijn buurman hopende op een baarsje als bonus maar dat zat er niet meer in. Niemand maar dan ook niemand ving meer een visje en dat is jammer te noemen. Het tij was dus verkeerd gekozen door Sportvisserij Nederland. Enfin na het eindsignaal de spulletjes opgeruimd en Dennis opgehaald bij een andere overgang. Daarna met de andere teamers verzameld en een drankje gedaan. Ikzelf had 6 vissen, Dennis 3, Willem 2, Marcel 2 en Rudi 3 vissen. Zou dit genoeg zijn voor plaatsing van het team? We zouden het later weten. Gemengde gevoelens dus. Terug in het gebouw in Meliskerke was het gezellig druk. De organisatie noemden de korpsen op vanaf 20 naar nummer 1 toe om het spannend te houden. En ja hoor op nummer 7 werden we opgenoemd en plaatste het Cordes Travel Team zich voor het NK. Zelf had ik een 2 in het vak en kon een medaille ophalen. Een zucht van verlichting bij de mannen en o zo blij dat we kunnen gaan knallen op het NK. Leuke dagen gehad en lekker gevist onder ideale omstandigheden buiten het getij om en daar doe je het voor.

Iedereen die door is naar het NK en alle prijswinnaars gefeliciteerd en diegene die de selectie nog gaan vervissen in het midden en noorden van het land succes gewenst!Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 30 maart 2014 ===


Beste Strandvissers

Wij zijn gistermiddag/avond van 16:00 t/m 21:00 wezen vissen tussen Westkapelle/Domburg bij de Baaiweg en geen grote vangst maar wij hebben toch de eerste twee zeebaarsjes voor dit jaar gevangen, maar zwemmen helaas weer, en hebben ook nog een bot en een scharretje gevangen die wel mee konden voor de pan. Het strand ligt er slecht bij want je moet ver kunnen gooien voor dat je in dieper water gooit.Er was een branding ongeveer 50 meter uit de kant dus vandaar.Dit was weer even een bericht over het vissen.

Groetjes PedroPedro=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Beste Zeevissers,

Weer bij de sluizen van Ijmuiden geprobeerd met mijn zoon. Zowel met kunstaas als met dobber. Echt geen zeebaars te bekennen. Mijn zoon ving wel een bot van 40 cm.

GroetFloor=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


beste medevissers

gisteren met 4 man thijs ,robert ,johan ,en wijnand en 4 hengels in de auto van veluwe naar zoutelande 18 .30 uur laag water gevist van16 uur tot 21 uurmet afgaan niet zoveel gezien maar toen het water op kwam konden we een redelijk visje vangen een 20 tal waarvan er 10 mee zijn voor de pan alles was schar gevist met pieren en zagers

groetjes wijnandwijnand lokhorst=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


 

beste visvrienden
deze week stond alles in voorbereiding van de voorselectie.
en omdat ik het afgelopen weekend te druk had dus maar een vrije morgen genomen donderdag en rond half 7 het strand opgegaan met niek romijn en marcel ijzenbrand van team Cordes Travel.
we begonnen gelijk verweg wat gelijk vis opleverde namate het tij hoger kwam zijn we ook dichtbij gaan vissen en de portugesche onderlijn leverde vis op. af en toe gezellig praatje pot met niek en marcel zodat het weer veel te vlug hoog was en we gestopt zijn. maar met diverse ervaringen rijker op zak kon ik donderdagavond nadat ik mn super aas voor de voorselectie de goede zorgen gegeven had de onderlijnen spullen weer tevoorschijn halen en de nodige veranderingen aanbrengen.
mn plan voor aanpak lag klaar voor vanmorgen wat inhield zo dun mogelijk vissen eerste paar worpen met zeer dunnelijn wat een behoorlijk risico met zich mee bracht omdat ik een kleirandvoor mn neus had maarja wie nie waagt die nie wint de eerste worp echt super ver dun geclipt met als aas een witje en een slikje leverde me gelijk 2 vissen op.super begin dus later nog een vis er bij gevangen en dat was zo bleek later genoeg voor een nk plaats te bemachtigen.
gr marco

 marco=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Hallo medevissers,

Op vrijdagavond 28 maart van 17:15-22:30 met z'n drieën wezen vissen. Plaats: zoutelande, Mooi visweer: droog, windkracht 2, behoorlijke stroming en een kalme zee. voor laagwater (18:35) enkele Schar gevangen. met opkomend af en toe wat Schar binnengedraaid, ook heb ik nog een mooie Tong van 35 cm binnengedraaid (de 1e weer van het jaar). Totale vangst 23 Schar, 1 Gulletje en een mooie Tong van 35 cm. De Gul mag nog groeien, dus zwemt weer, ook enkele Scharren zwemmen weer vrolijk rond, maar de meeste Scharren waren toch zeker voor de pan, en van de Tong zullen we zeker smullen.

Hartelijke groeten,De Pietermannen=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


hoi beste vissers

na een goei winterslaap van 3 maanden niet gaan vissen, toch de stoute schoenen aangetrokken en wezen naar zoutlande

deze keer heb ik mijn vertrouwde plaats helaas moeten verlaten wegens loodverspilling,vanaf ze toen de strand hebben opgespuit (2012).zijn

de stranden een valkuil voor de loodjes,daarom ergens 5  km verder een stek zitten zoeken,,,,,,en bingo,!!!aangekomen 1700 uur, laag water

1830  uur    eerste 2  uur 25 kleine scharren,allen retoer naar schoonmoeder, met vloed elke inhaal dubbel schar dikke 30 gers,gestopt

rond 2300 uur ,40 schar 20 cm retoer , 55 schar + -   30 cm 1 gul 55 cm   naar de pan met olyfolie,maandag terug naar de stek en in april met de zodiac de noorzee op.

greetzrico=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Aan de pier gevist vanaf 00.00 tot 03.30, geen bal gevangen.Gewacht tot hw, niks was ook erg stil aan de pier, zal je net zien komt er weer 1 vlak naast me zitten terwijl je 3 km piet hebt.....Rene=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Ik was woensdagavond ook bij de sluis ijmuiden t.o. warmwater lozing tata. Er waren er nog 3. Niets gevangen. Waar precies vis jij Har? Mogen we je superplekje weten aub? Ga nu al n paar weken lang naar de sluizen tevergeefs. Of wat is je tactiek? Hoe lang is je lijn vanaf de dobber? Wat voor en grootte haak? Zager helemaal erop of door de kop? Ik mis echt n soort forum of chatmogelijkheid hier. We kunnen niet echt communiceren of afspreken. Jammer.

Gegroet jagerbroeders en -zusters.

Note Zeevisland:
Beste Vasily,
We hebben 2,5 jaar een groot forum gehad waar we heel veel geld voor hebben betaald om deze te laten bouwen, maar er werd geen gebruik van gemaakt dus een project wat ons een paar duizend euro heeft gekost. Maar zoals gezegd was er geen animo en hadden we 3 schrijvers en verder geen interesse. Om die reden hebben we besloten het forum offline te halen en geen forum meer aan te bieden, mede omdat deze jaarlijks ook weer veel kosten met zich mee bracht. Daar dit echt een pagina is voor vangstberichten en de bezoekers hier geen chats onderling wensen, halen we vragen, oproepen en antwoorden weg. Maar als je facebook neemt kun je onderling wel met elkaar chatten, wellicht is dat een optie. Bedankt voor jullie begrip. vasily=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Vandaag vrijdag nog eens gaan vissen, verse pieren en zagers gaan halen bij Kees van de Fixet in s'gravenpolder ze waren van een goede kwaliteit, nog even wat bij gepraat met Kees,in het mooie lente weer heb ik zeeer goed gevangen, 8 stuks mooie bot enn nog een tong van 33 cm dus het was een geslaagde dag.

WillemWillem=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Oefensessie

Donderdag met het team een proefsessie gedaan aan de Walcherse kust ter voorbereiding op de voorselectie. Omdat we met een vergelijbaar tij wilden vissen stond de wekker smorgens al op 4.44 uur. We hadden opgesplitst in twee groepjes. Dennis, Herbert en en Rudi gingen naar het aardappeldal, ondergetekende en Marcel gingen voor het kustlicht. Bij het ochtendgloren konden we steun al neerzetten aan de lagwaterlijn. Intussen had ook Marco van het oranje team zich bij ons gevoegd. Ik viste deze keer met een stel toekomstige paradepaardjes uit de stal van Penn. Een strakke Regment met verwisselbare toppen opgetuigd met gevlochten spul als feeder voor het fijnere werk. De andere was een Squadron, een wat kortere, zachtere maar beslist niet slappe hengel was opgetuigd met 22/100e voor het verre werk. In de aasbak piertjes, slikken een paar witten en een handjevol mesheften. Bij de eerste draai kwam er al een scholletje op de kant, de tweede draai bracht al een schar op het droge. Draai nummer 3 en 4 waren dubbeldraaien met schar, bot en jawel de eerste tong van dit jaar. Met een uurtje vistijd had ik al 6 vissen op het droge, dat ging voorspoedig. Ook Marcel en Marco vingen hun visjes. Ook bij Marcel kwam er een tong op het droge bij een driedraai samen met 2 scharren. Intussen moesten we al bij elke worp steeds verder achteruit richting de strandhuisjes. De meeste vis was van aardig formaat, maar we vingen ook nog  "eenpuntertjes". Nog voor het middaguur waren we weer terug op het parkeerterrein bij de andere helft van het team en konden we terugzien op een mooie vissesssie.

       

Niek Romijn HSV Dreischor & Team Cordes TravelNiek Romijn=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Boulogne sur Mer , dique de carnot.

Een paar dagen in Boulogne geweest en de beroemde dique de carnot gaan bezoeken, Wat voor een dijk !!!!!Het is wel een lange weg vanaf de parking tot halverwege de dijk maar wat ik daar zag was super .Er stonden zeker nog een 20-tal hengelaars toen het reeds bijna laag water was en iedereen had zakken vol vis ! veel mooie pladijzen,schar ,grote wijting en zelfs af en toe een mooie tong. Wat me opvoel was het eenvoudige materiaal waarmee ze daar visten.Oude ,zware hengels en goedkope molens .De montages zelf waren zeer eenvoudig en zo als we die bij ons ook zien.Als je daar een eind ver werpt kan je gemakkelijk de grote stenen vermijden. Als aas werd er veel met mesheften gevist ,maar ook veel tappen. Ik zal daar zeker eens gaan vissen ,maar pas wanneer ze minder dan 4 beaufort uitgeven ,want het blijft een dijk waar ongelooflijk hoge golven tegen aan beuken.

Jefjozef tienpont=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Gisteren gevist bij Zoutelande van 14.30 tot 19.00 uur. Als aas verse pieren van Van Dixhoorn. Resutaat: 11 scharren.

HenkHenk Mangnus=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Beste zeevissers,

Verlaat vangstbericht maandagavond, hoewel vangstbericht?! Niets gevangen rond de sluizen van Ijmuiden. Har, ik weet niet hoe je het doet? Er was voldoende strooming. 2 andere vissers en de bekende man met zijn vliegvishengel ook niets zien vangen. Misschien dit weekend weer proberen. Misschien kijken of er al iets te beleven is in H van Holland.

Vis ze,

Floor Floor=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Beste mensen van Zeevisland,

ik ben blij dat jullie weer"in de lucht zijn". Gisteravond wezen vissen in IJmuiden, laag water vangsten vier zeebaarsjes , een gulletje en een dweil van een bot, ik schat hem op ruim veertig centimeter. Klein deurmatje wel leuk om te vangen op een spinhengel , de baarzen en het gulletje zwemmen weer, de bot heb ik aan vrienden gegeven die gek zijn op bot. Lekker gevist met mooi rustig weer.

Groeten en hou de site in de lucht , het is gewoon leuk om de verschillende vangstberichten te lezen ..Har=== Donderdag 27 maart 2014 ===


okay, na de storing dan een niet vangstberichtje. Dinsdag lekker van het weer genoten aan de papagaaiebek. van 14.00 tot 20.00 uur gevist van laag naar hoog.

de verwachting was niet hoog vanwege de oostenwind en de slechte berichten en dat kwam ook uit. totale vangst : 1 scharretje van een cm of 10, 1 zeester en 1 krabbetje

zondag maar eens gan kijken of er inderdaad al baars zit in de europoort.

hopelijk dan een VANGSTbericht

groetjes, Ron !de krabman=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Beste lezers,

Zoals jullie gemerkt hebben, hebben we een grote storing gehad, zo erg dat de medewerkers van onze server tot diep in de nacht hebben gewerkt om Zeevisland en Cordes Travel weer in de lucht te krijgen. Wat de reden was is tot nu toe nog onduidelijk en wordt nog uitgezocht, tevens wordt gekeken hoe dit voortaan te voorkomen.

Het kan zijn dat er vangstberichten verloren zijn, hiervoor onze excuses.

Onze dank gaat uit naar www.webcreating.be team Zeevisland=== Maandag 24 maart 2014 ===


Hallo Allemaal

Kom zojuist van het Beerkanaal. Even aas opgemaakt van afgelopen zaterdag. Gevist over het hoge heen van 17.45 tot 21.15 uur. In het begin waren mijn pieren nog wel goed, maar naar gelang de tijd vorderde werden ze alsmaar slechter en aan zagers knabbelde enkel krab. Kort samengevat: teleurstellend. Alhoewel met 8 visjes – wijtinkjes - toch nog wat gevangen, maar alles terug gegooid omdat het te klein was. Ze waren wel mooi in het lipje gehaakt en zwommen nog weg ook. 

Wat mij opviel was dat het  er redelijk netjes uitzag. Weinig vuil tegen de hekken en het schot. HOUDEN ZO!!!;  Bedankt, jongens.

a.s. Zaterdag de voorselectie NK regio zuid vissen op het mooie Walcheren. Als ik daar ook 8 visjes binnen weet te draaien  zou ik het niet slecht doen denk ik. Er komen van sommige stekken goede berichten, dus laten we er beste van hopen.

Vang ze en groetjes

Jan Romeijn

HSV De Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Maandag 24 maart 2014 ===


Hoi hoi

Vandaag is mijn maat Roger naar Dishoek geweest(ik kon niet mee wegens huis en tuin karweitjes)Roger heeft gevist van 10 uur tot 14.30 en de vangst bestond uit 3x bot en 3x schar,heeft nog een praatje gemaakt met een wandelaar die vanaf Zoutelanden kwam en zei dat daar 3 vissers stonden die er ook een stuk of 5-6 hadden als alles goed gaat ga ik het over 2 weken weer eens proberen.Leo uit Putte=== Maandag 24 maart 2014 ===


zondag 23 maart onze 3 de wedstrijd gevist van t'Schietertje uit de Fijnaart.

Het Beerkanaal was ons parcours deze dag.

van 07.30-11.30 uur gevist, de winnaar had 2 visjes, bedroevend slecht dus!!!!

normaal pak je hier 15-30 visjes!!!

maar ja volgende keer beter denk ik dan maar.

gr gerger lips=== Maandag 24 maart 2014 ===


Hallo,

Zondag naar de Walcherse kust getogen. Gestart omstreeks 9u45 en gevist tot 16u15, 2uur afgaand en 4 uur opkomende tij dus. Afgaande tij leverde niet veel op, 3 platvisjes, opkomende tij was stukken beter: uiteindelijke vangst: 9 scharren en 1 bot voor consumptie, 8 scharretjes en 1 wijtingkje teruggezet. De scharren die ik schoonmaakte waren afgepaaid, dus da's goei nieuws. Ook veel aktiviteit van meeuwen en sterntjes gezien die aan't duiken waren naar prooidiertjes... goede voortekenen voor een hoopvol voorjaarsseizoen dus.

Greetz,Tim=== Zondag 23 maart 2014 ===


Gevist met 2 collega's van het werk in de nacht van zaterdag op zondag, rond twaalven laag dus was een mooi nachtelijk tij.

Vanuit brabant op naar de walcherse kust.

Eenmaal aangekomen in Zoutelande bleek de wind toch wel heel stevig te zijn.

En we namen de keuze om dan een kijkje te gaan nemen bij de baaiweg tussen Westkapelle en Domburg.

Daar aangekomen konden we in de donker toch wel zien dat er een flinke branding over het strand kwam.

We hebben een uurtje geprobeerd, maar het leverde niks op.

Terug naar Zoutelande, met alle haast uitgestald en ingegooit en gelijk vis!

Daarna een goede 4 uur met opkomende tij gevist, met als resultaat 5 mooie scharren voor de pan,

2 ondermaatse en teruggezette scharren en eveneens teruggezette wijting.

Tijdens een babbel met 1 van ons naburige vissers zag ik in mn ooghoek 1 van de hengels tekeer gaan, eerst denkend aan stroming, losschieten van anker? 

En een minuut later zag ik het weer, ik ging kijken en hij klapte weer, dan maar eens kijken.

Eenmaal opgehaalt kwam er een mooie dikke zeebaars van 46 cm met de branding mee het strand op.

De kers op de taart onder de sterrenhemel op het strand. 

Groeten uit Bergen op ZoomLars=== Zondag 23 maart 2014 ===


Zoutelande met Hans

Eens gekeken of er nog een visje te vangen valt (volgende week tijdens de Selectie-Zuid )

Al vroeg begonnen met vissen toen we nog vrijwel tegen de stenen aan stonden (1 uur na hoog water)

De eerste uren weinig vis omdat je de afstand nog niet kon halen naar dieper water,af en toe een scharretje......maar toen het water 3 uur aan het afgaan was begon het redelijk te lopen bij ons,vrijwel elke draai een schar of botje,de wijting liet het compleet afweten.

Onze buren Emile en Sander van de Oosterscheldevissers uit st-Maartensdijk vingen ook hun visje.

Na zo'n 5 uurtjes vissen hadden we met 3 stokken zo'n 60 vissen op het strand waarvan +/- 25 maats.....lekker gevist dus.

Volgende week (met het vreselijke getijde van 2 uur na laag water,tot hoog water vissen) hopen dat er ook wat vis aan wal komt.

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

kiske 

       Kees Reijngoudt.=== Zondag 23 maart 2014 ===


Vanmorgen wezen vissen op zoutelanden bij speeltuin was behoorlijk druk  gevist 3uur voor laag en 1met opkommend gevist met france tap en gezouten pieren de vangst een maatse schar 3 kleine schar en een kleine schol was goed weer hopen dat het snel beter word vangse

grtz laulaurens=== Zondag 23 maart 2014 ===


gisteren avond toch nog effe wezen proberen op de waterweg rotterdam.

leuk gevangen met mooie aanbeten.zoals 10 botjes 27cm waarvan 7 botjes ondermaats lekker terug gezet.

zo hebben we ook een grote krab gevangen en zeer onder maatse gulletjes ook allerbij de kans gegeven om voort te zetten.

zo zijn we ook nog goed weg gekomen van een bekeuring wegens het staan/rijden op het fiets wat we heel niet wisten maar wat een mooie locatie daar om heerlijk te vissen.

op naar de volgende vis kansen

en nog een prettig weekend allemaal

groetjes daan,bertus ps was super beukjebertus=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Na lange tijd geen tijd gehad te hebben om eens te gaan vissen deze middag tijden de pauze snel naar Cadzand gereden achter leeglopers bij de Zeebaars.

Gevist van 19u tot 21u op het strand in Knokke-Heist, waar ze druk aan de weer waren met ophogen van het strand.

Al bij de 1ste worp 2 kleine gullen, dus begon goed.

Na 2uur vissen waren alle wormen op, had 12 gullen (allen tussen 17 en 34cm) en 3 botten (2maal ronde de 20cm en 1 van 32cm) en veel krabben.

1 bot was zelf niet gehaakt, deze had zich vast gezwommen in de dwarrellijn.RT=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Hallo zeevislanders,

Allereerst leuk om het bericht van Joop te lezen, en hij is net zo verbaast als ik. Gisteravond ben ik er weer op uit getrokken op de voor mij fijne bekende plek. Ik heb de mazzel gehad , om vijf scholen baarsjes te vangen.Deze zijn allemaal retour om te groeien. Het was heel stil geen enkele andere visser. Overigens dacht ik dat de eerste zeebaarzen vaak in Zeeland werden gevangen en dat er daar ook meer zitten maar dat weet ik niet. Het is en blijft een uitdaging maar wel een hele leuke!  Ik ben het in een ding zeker eens met Richard : het zou heel fijn zijn als een ieder gewoon zijn/haar afval mee naar huis neemt, een kleine moeite en als je de volgende keer komt ziet het er veel beter uit. Als je lekker vist geniet je toch ook van de natuur en omgeving?

Groeten en een ieder succes met vissen gewenst,Har=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Hallo beste zeevissers

vandaag weer eens afgereisd naar West-Kapelle ter hoogte van de vuurtoren. En het was een pittige sessie wat een weer heb ik in het begin gehad een regen/hagelbui waar je allemaal u tegen zegt!!! Maar fijn je bent visser of niet. Na mijn onderlijnen te water hebben gebracht lieten de beten niet lang op zich wachten en zo ging dit de hele sessie door en allemaal gul. Maar helaas niet de gullen waar ik blij mee zou het waren allemaal ondermaatse visjes voor een wedstrijd was het goed geweest maar niet voor een panvisser!! Toen ben ik uiteindelijk gestopt en nog even op het strand gaan kijken bij Zoutelande waar daarvoor ook een wedstrijd was gevist maar die was al afgelopen. En in de verte stond toch nog een sportvisser dus ik dacht ik ga even een praatje maken met hem en wat bleek dat hij toch al een mooi maaltje scharren en botten in het mandje had liggen. Dit geen maakte mijn visdag toch weer goed toen ik dit zag want we kunnen de scharren dus weer pakken!!!! Toen nog lekker wat gebabbeld met de andere sportvisser die volgende week een wedstrijd heeft daar en wat ook een fijne collega visser was moet ik zeggen (zo kan het dus ook). Nou ok ik ga weer afsluiten en wens de Colegavisser heel veel succes voor de volgende week en hopelijk zie ik u nog eens!!!

Mvg Siem. 22-3-2014.Siem=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Beste vissers,

Na een aantal berichtjes over zeebaarsvangsten gelezen te hebben,toch nieuwsgierig geworden....zou het al..? Dus gewoon eens gaan proberen met de dobber.

Nu ligt ijmuiden voor mij aardig uit de route dus vrijdagavond op naar het vertrouwde zeeland maar.

Op mijn vertrouwde stekje aangekomen was het erg rustig,geen andere vissers (normaal sta je hier al snel met een paar man naast elkaar).

Juist toen de schemer inviel schoot de dobber warempel onder en na een korte dril kon ik het zelf bijna niet geloven,een mooie slanke voorjaarsbaars van 56cm was mijn deel.

Een half uur later,weer beet....nu echter veel minder weerstand tijdens de dril maar toch weer een kleinere zeebaars ong. 35 cm

Daarna geen beet meer gezien,en zeeer tevreden naar huis gereden.

Mischien moeilijk te geloven,ik geloofde het ook niet tot ik hem zelf op de kant had liggen! Maar de milde winter zal hier zeker een rol in spelen...

Groeten en vangzuhh!

Joopjoop=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Hallo,

gisterenavond wezen vissen aan het Nollestrand in Vlissingen.

Gekozen voor een andere stek dan waar ik normaal sta, i.v.m. veel materiaalverlies de laatste keer.

Toch ook nu weer verschillende haaklijntjes en 2 complete onderlijnen verspeeld.

Er stond een stevig briesje, maar er was redelijk te vissen. Begonnen om half 9 en gestopt om 12 uur.

Als aas had ik versgestoken pieren, en nog wat witjes. Wat mij opviel was dat ik de enige visser was op het gehele strand (en dat op vrijdag).

Gevist met 1 onderlijn met afhoudertjes, en 1 met wapperlijntjes (maakte in de vangst niets uit).

Het was om half 12 laag, dus 3 uur voor laag begonnen. Het eerste uur geen beet en dus geen vis.

Dan om half 10 mijn eerste beet en ving ik een mooie schar . Even later had ik een onderlijn beaasd met witjes en nu 2 scharren tegelijk.

Zo tot 12 uur regelmatig een visje gevangen, met als hoogtepunt mijn eerste tong dit jaar (30 cm).

Ook ving ik nog 4 gulletjes (te klein) en een meun. Dus totaal voor de pan 8 schar en 1 tong.

De schar was niet echt dik, maar dat is normaal in maart.

Weer leuk gevist en lekker uitgewaaid,

Groeten Jan B.

   

 jan b=== Vrijdag 21 maart 2014 ===


gisteravond noordpier bevist, op circa 1700-1800 meter niet al t ever van de kant, redelijk wat gul gevangen waaronder 4 tussen de 45 en de 55 cm die zijn meegegaan

stond wel een aardig windje maar die kwam van de goede kant, kon lekker tussen de blokken schuilenRichard=== Donderdag 20 maart 2014 ===


Hallo medevissers,

Vanavond gevist van half negen tot tien uur . Het water was aan het zakken dus er stond een rustig stroompje. Mooie  zager op de cirkelhaak en te water met die dobber, natuurlijk met feestverlichting. Binnen tien minuten eerste aanbeet en een gul op de kant gehaald ik vond hem te klein dus die zwemt weer. Daarna twee aanbeten en deze ook verzilverd, het waren twee kleine zeebaarsjes die zijn met de gul op stap. Daarna weer beet en toen kwam er een bot op de kant die ligt ook weer in het water. Vlak voordat ik weg wilde gaan ving ik nog een knorhaan. Dat zijn aparte vissen het lijkt wel of ze gepantserd zijn en dan ook nog voorzien van een hoop vinnen en een grote bek, de bek van dit model was helemaal licht blauw van binnen. Deze ook weer  retour water.  

Lekker gevist en uitgewaait, tot de volgende keer en vang ze.

Groet ,Har=== Donderdag 20 maart 2014 ===


Gisteren gevist op de Noordpier, van 15h tot 19h.

Het getij was veelbelovend - maandag was hte volle maan. En de stroming zat er dus lekker in toen ik aan kwam en dat bleef totdat ik wegging - gevist over vloed (17:45 HW). Ik viste met pieren en mesheften.

Aanvankelijk begon ik aan de buitenkant, rond het eerste platform - de zee was erg bruin en er werd weinig tot niets gevangen. Uiteindelijk heb ik het aan de binnenkant geprobeerd. Daar ving ik behoorlijk wat gulletjes - net aan de maat. Ik heb ze teruggezet, omdat ik ze dan te klein vind voor de pan. Hopelijk komen ze volgend jaar weer aan mijn haak.

Het lijkt er op dat er aan de binnenkant van de pier een heuse voedselexplosie heeft plaatsgevonden: de gulletjes spuugden veel aas uit, of het zat nog in hun bek. Leuk om te zien wat ze nu eten: spiering, krab (week) en garnalen....Jon=== Donderdag 20 maart 2014 ===


Woensdagavond Sluizen Ymuiden. Tegenover koelwater lozing Tata. Dobber+zager op de zeebaars. Harde wind. Harde stroom. 0,00 aanbeet. Collega had bijna een wijting binnengehaald. Vlak bij de kant losgeraakt. Ik lees steeds dat er zb gevangen wordt, kom hier nu al weken maar heb nog geen stekel gezien....(!)Vasily=== Woensdag 19 maart 2014 ===


Water Weg?

Er was  nog vollop aas over van de eerste PKC dus er kon dinsdagavond weer gevist worden. De eerste plannen waren voor Neeltje Jans maar de weerprofeten beloofden windkracht 6 uit het zuidwesten, dus dat werd hem niet .Dus maar met Johan en Adriaan afgereist naar Europoort alwaar we een plekje in de luwte vonden aan de Waterweg. Voor mij weer eens een nieuwe stek, altijd leuk. Een beetje glibberend over de keien naar de laagwaterlijn en bivak opgezet en vissen maar. Als aas waren er slikken en witjes met nog een paar mesheften en wat aromatische zagertjes. In de eerste twee uur wilde het niet lukken, waren de vismaten al bezig met hun tweede handvol vissen, en was ik nog steeds visloos. Daarna kwam ik ook in de vis met dubbeldraaien en driedraaien. We vingen botjes en botten aangevuld met grondels, er waren 3 botten in de 30+ catagorie. Ik verspeelde nog een rondvisje met de voorslag al in het topoog. In het laatste uur kwam de wind dwars over het water te staan, kwam de stroming er in en spoelde mijn (te lichte) looien in een grote kluit met de vismaten. Er volgde een halfuurtje met prutsen, klooien en lijnen ontwarren. Op den duur zat zelfs de gevlochten lijn van Ardiaan op mijn molen meegespoeld. Genoeg geklooid dus en een hengel opgeruimd om er met een verder te vissen. Aan het eind van de sessie hadden we samen zo'n 50 vissen, waarvan ik er nog 14 mocht afturven.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 19 maart 2014 ===


even een laat bericht donderdag 13 maart in de europoort op de zeebaars gegaan na de berichten vanuit ymuiden dat er bij de sluisen zeebaars werd gevangen toch maar eens een keer proberen 13 baarzen gevangen en 5 terug omdat we ze gewoon te klein vonden om me te nemen kom later maar terug de kleinste was 45 cm de grootste was 57 EN DIT IS NIET GELOGENE.HARTMANN=== Maandag 17 maart 2014 ===


Vismaten,

Zaterdag de 15e meegedaan met het Cordes Travel Teamaan de 1e PKC wedstrijd te Noordwijk. 2 weken terug al geweest omproef te vissen en was het een matige visserij. Samen met teammaatje Dennis hadden we op 4 uur tijd 6 visjes. 2 dagen voor de wedstrijd zijn Dennis en  Niek geweest om het nog eens te proberen zie ook elders het verslag daarvan. Een goede vangerij was het en de hoop was dat het zaterdags ook zo zou zijn. Helaas zou dit zo anders zijn.

De eerste worpen zouden ver worden want we hadden nog een uurtje afgaand water te gaan. Zodoende kon je nog over het bankje komen om daar de vis weg te plukken. Maar voor dat het zo was moesten we er eert nog heen. Teammaatje Rudi zou rijden en coachen waarvoor hartelijk dank maatje. En rondhalf 8 koden we bij HSV de Sportvisser terecht. Gauw in de rij aangesloten omde loting te doen. Nummer 5 trok iken de kaarten werden geschud. Dennis in vak A, Niek in vak B, ikzelf in vak C. Marcel invak D en Wim in vak E.

Na het openingspraatje op weg naar de stek na het aas verdeeld te hebben. Ik besloot om te gaan lopen naar C5 en na een poosje was ik er dan toch. Stiekum was het nog even een tippeltje. 10.00 gingen 145 onderlijnen het zilte nat in. Een stevige branding die in de zomer goed zou zijn voor de zeebaars en daar ging de lijn over de rollers heen. Na 4 worpen ingehaald te hebben was het nog steeds niets. Na 11 uur begon het festijn en kwamen de eerste botjes het strand op. Maar het was wel sprokkelen voor een visje. Ikzelf begon ook in het muitje te vissen en kon ik na 2 en een half uur een botje van 15 noteren. Ondertussen hadden Dennis, Wim en Marcel ook vis en dat is toch lekker te noemen want het was een drama qua visserij.

Na 4 uren vissen stond ik nog steeds op 1 botje en was het maar hopen of dit goed zou zijn. Wim had ondertussen lekker uitgehaald in vak E door 5 vissen te scoren. De rest had 1 vis op Niek na. opruimen was het devies en een stevige mars inzetten om maar zo gauw mogelijk van het strand af te zijn. Onderweg hoorde ikvan iedereen dat het drama was en gloorde er hoop. Bij de parkeerplaats nog een teamoverleg gedaan en wat zaken besproken en hebben we de terugreis aanvaard. De dag erna vernam ik dat we als team een goed resultaat hadden neergezet door als 6e te eindigen.

Nu zaak om dit vol te houden en kunnen we een leuke tijd tegemoet gaan. Over 2 weken is het een andere koek want dan gaan de de voorselectie zuid weer vervissen nabij Zoutelande met een onmogelijk raar tij. Enfin we zien dan wel weer hoe het schip strand.

Tot schrijfs,

Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes TravelGroetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 17 maart 2014 ===


(17 maart 2014)

Record aantal deelnemers Teamcompetitie

Afgelopen  zaterdag 15 maart is de 4e editie van de PENN Korpscompetitie van start gegaan met een record-aantal deelnemers. Dit jaar mochten de teams een extra deelnemer inschrijven en hierdoor zullen circa 190 vissers hun opwachting maken in één van de 29 deelnemende teams van deze prestigieuze competitie. 

Uiteraard is hoofdsponsor PENN ook weer van de partij, evenals de mediapartners Zeehengelsport Magazine en Total Fishing. Maar ook Sportvisserij Nederland en de federaties Sportvisserij Zuidwest-Nederland en Midwest Nederland leveren een bijdrage. Dit, samen met een enthousiaste organisatie van vissers en verenigingen, staat garant voor een perfect georganiseerde competitie waarbij de visser centraal staat.

De opening vond plaats op het strand van Noordwijk. De plaatselijke vereniging De Sportvisser liet zien de nodige ervaring te hebben met de organisatie van een dergelijk grote wedstrijd. Controleurs, parcours, tractors, EHBO, kortom, alles was perfect voor elkaar.

Ook de weersomstandigheden waren uitstekend, een windkracht 4 uit zee staat normaal gesproken garant voor topvangsten. De vraag was alleen: weet de vis dat ook?

In de eerste minuten kwam er zo her en der al een botje boven, maar al snel bleek dat het tegen de verwachtingen in een moeilijke visserij zou worden. Veel deelnemers moesten het onderste uit de kan halen om in ieder geval maar één vis aan de haak te slaan en zo een goede bijdrage te kunnen leveren aan de teamprestatie. Het team van HSV Westkapelle 1 ging dat goed af, alle teamleden hadden al snel een vis in de emmer. De winnaar van de editie 2013, Vriendenteam 7, moest echter tot het laatste uur wachten voor er vis op de kaart kon worden bijgeschreven.

Zo werd het de eerste dag meteen een spannende dag met een uitslag waarin direct klappers werden gemaakt, zowel naar boven als naar beneden. Volgens verwachting won het team HSV Westkapelle 1 de wedstrijd, gevolgd door het verrassende Bijl Zeeaas Zeevisteam en het thuis vissende Ahoy-Hengelsport team 1.

Op 31 mei strijkt het circus neer op het strand tussen Westkapelle en Zoutelande voor de 2e wedstrijd. De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website:

www.korpsvissen.nl 

  Korpsvissen=== Maandag 17 maart 2014 ===


Zaterdagavond sluizencomplex IJmuiden gevist met dobber en zagers van 1800-20:00 uur, helaas zonder aanbeten. Har ik ben jaloers op je. Als het vanavond droog is ga ik het nog eens proberen.Floor=== Zondag 16 maart 2014 ===


goede berichten uit de waterweg 

3 gullen 36, 58, en 70 cm

7 tal botten van 26 tot 37 cm

het was mooi weer wind uit het westen gevist met opkomend water

groeten uit bru

 Jeffrey=== Zondag 16 maart 2014 ===


Hallo medevissers,

Afgelopen donderdag wezen vissen op de mij vertrouwde plek aan het sluizencomplex van IJmuiden. Ik doe er ongeveer tien minuten over om er heen te rijden dus dat is voor mij lekker dichtbij. Zagers gehaald bij van Soomeren en toen om een uur of negen op stap, beetje laat maar ja gevist met afgaand water bijna laag toen ik aankwam en twee kleine zeebaarzen gevangen. Ik denk dat ik toen anderhalf uur heb gevist. Vanavond (zondag) weer geprobeerd om onze gestekelde vrienden van dichtbij te bekijken , en het is weer gelukt. Omstandigheden heel anders als donderdag, wind uit het westen en meer bewolking en heel veel licht van de maan als die tussen de wolken door kwam. Gevist met afgaand water van acht tot tien uur en twee zeebaasjes gevangen van ongeveer dertig centimeter. Alle vissen zwemmen trouwens weer in het rond. Hopelijk komen binnenkort de grotere exemplaren weer eens aan de kant kijken. Maar of je nu een grote of een kleine vangt het zijn wel hele mooie vissen.

Groeten en succes allemaalHar=== Zondag 16 maart 2014 ===


Hallo allemaal.

Vanmorgen onze 3e wedstrijd gevist aaan het Walcherse strand.

Prachtig weer, met een wk 4 schuin op kop een op onze stek een rrustig zeetje en niet al te veel stroming;

150 gr. ongeankerd bleeef schoof heel langzaam in de stroming mee. Ik kon in eze omstandigheden niet verder dan 100 mtr

werpen, maar voelde dat ik daar al in redelijk diep water lag. Van de totaal 3 uur vissen viste we het grootste gedeelte met opkomend

water. LW om ca 08.00 uur terwijl we om 07.30 uur onze loodjes richting Beskens smeten. Bij de eerste draai, hoorde ik links

van mij al een visje uit het water worden getrokken, maaar bij mij moest het zeker 2,5 uur duren voor er een bot van 25 cm mijn

aas had gevonden. Tot die tijd had ik al een krab of 11/12 binnen gedraaid. Maximaal iedere 10 minuten beazen was zeker

nodig.

Uitslag

1 Marcel v.d. Cingel 3 vissen 107 cm

2 Jordy van Lenen (11 jarig jeugdlid) 2 vvissen 69 cm,

3 Jan-Piet van Waveren 2 vissen 66 cm

4 Patrick van 't Slot 3 vissen 66 cm

5 Arjan van de Zande 1 vis 35 cm

totaal 20 vissers aan de kant, 12 man vis, 19 vissen gevangen.

Over 2 weken in deze buurt de voorselectie Zuid en dan iss het te hopen dat de scharfren van hun sexuele escapades flinke

trek hebben gekregen en dat de winnaar met een visje op 30 op zijn lijstje het Delfts blauwe bord in ontvangst mag nemen.

Tot ziens en vang ze!

Groetjes

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, BURGH-HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 16 maart 2014 ===


Eerste PKC aan Noordwijk

Zaterdagmorgen stond de eerste PKC op de planning. Rond zes uur Wim opgepikt, een kwartiertje later stapte ook Marcel in en konden we op weg naar Noordwijk. Wim had een paar onrustige nachten achter de rug dus die deed op de heenreis nog effe een tukje. Om acht uur waren we op de parking in Noordwijk dus Wim wakker geschud, een bakkie gedaan, parkeerkaart geregeld en de briefing en de kaarten afgewacht. Ik mocht naar het begin van de het B vak, net rechts van de witte vuurtoren. Ik was ruim op tijd dus had alle tijd om de stek en het water te inventariseren. Eerst een muitje, daarna een zandplaatje en vervolgens zo'n 500 meter wild-schuimende chocomelk recht vooruit. In het zandbankje geen kuiltje, richeltje of geultje te ontdekken. Een paar plekken rechts van me Arjan van Team Zuiderduin en wat verderop Piet van Team Schouwen. De eerste proefworp zonder onderlijn leverde geen vis maar wel aas op. Op de wartel, het lood en voorslagknoop hingen slierten mesheft. Blijkbaar was er een rijkgedekte dis voor de vis op de bodem. Er lagen ook grote strandschelpen/zeikschelpen op het strand, de meesten leeg maar er zaten ook nog gevulde schelpen tussen. Om 10 uur gingen de eerste loodjes de grote plomp in. De meeste deelnemers gingen voor verweg over de branding heen, maar een enkeling ging ook gelijk aan de gang met de feeder. Ik wisselde af met meedere aassoorten, meerdere onderlijnen en afstanden om maar van de NUL af te raken. Na dik een uur vissen had ik twee vissen gezien, een peutervisje bij Arjan en een grote bot verderop. De vangerij was erg karig, zeker in de eerste helft van de wedstrijd. In het tweede deel kwam er meer beweging in het water, liep het zandbankje onder en kwam er iets meer vis op de kant. Intussen kwam het bericht dat de andere 4 teamleden wel van de NUL afwaren. Ook werden er opvallend veel vissen gevangen die vals gehaakt waren, blijkbaar was er vollop vis maar vreten ho maar. Na vier uur klonk het eindsignaal en was het tijd om het strand weer achter ons te laten. Terug bij de auto bleek dat Wim goed uitgeslapen was een flink had uitgehaald, hij werd vakwinnaar en 2e overall. Bij de teams konden we tot de 6e plaats komen, helaas zonder dat ik er aan bijgedragen had. Na afloop nog lekker in het zonnetje gezeten bij de auto en nog team-overleg gehad. Wisten we donderdag met 2 man in 4 uurtjes zo'n 25 vissen te vangen, nu was het resultaat zo'n150 vissen met zo'n 150 deelnemers, wat een verschil.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

 niek romijn=== Zondag 16 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Het is strikt genomen geen zee, maar wel zout - dus ik stuur het toch maar in.

Zaterdagavond van 18 tot 22 gevist op ganzen eiland IJmuiden. Ik ving veel gul, maar alles was ondermaats. Ik viste richting de hoogovens, ongeveer op de helft van de landtong. Ik viste met 2/0 haak, dus veel meer aanbeten dan gehaakte vissen. Als aas ging er mesheften en pieren op de haak. Op de plek waar ik zat beten de zeebaarzen niet en de gulletjes wisten beter raad met de pieren...

Anderen vingen ook zeebaars en bot, de eerste ook ondermaats. Helaas nam een stel droeftoeters een hele volle zak met dit kleine grut mee naar huis..... Terwijl de gul en zeebaars daar prima terug te zetten is.

Ik troostte me maar aan de gedachte hoeveel snijwerk het zou zijn om er een maaltijd van te maken....

Groeten en veel plezier aan de waterkant!

Jonjon=== Zaterdag 15 maart 2014 ===


Vanavond wezen vissen bij zoutelande.. heel het strand voor me eige gehad vanaf 6 uur lekker gevange tot 9 toen was het aas op eind resultaat 20 scharren en 2 botten erik=== Zaterdag 15 maart 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Donderdag met Niek nog naar het parcours van de eerste Pkc wedstrijd geweest. Onder werkelijk zomerse omstandigheden stonden we heerlijk te hengelen. Om half 10 stonden we al in ons t-shirt. En de vangerij was ook nog is goed. Ik begon met een bot van 36 cm en bleef uiteindelijk, evenals Niek mijn visje vangen. In de aasbak hadden we piertjes, zagertjes, witten, messen, zoute piertjes en slikken. Aas genoeg dus. Al met al hadden we in vier uurtjes tijd 24 vissen. 23 botten en botjes en een scholenbaarsje. Dus dat gaf de burger moed voor zaterdag.......... 

Vandaag 15 maart was het dan zover. De eerste PKC wedstrijd. Om iets voor zessen was Rudi bij mij en op Oude-Tonge hebben we Herbert op gepikt. Rond half acht waren we in het onderkomen van HSV de Sportvisser. Balletje pakken en met het team kwamen we op nummer 5. Marcel in D, Niek in B, Wim in E, Herbert in C en ik in A. Het was een iet wat andere visserij dan donderdag. Het ' tropische ' weer had plaats gemaakt voor baarzen weer. Een mooie branding en noordwesten wind kracht 4-5. Heerlijk dus. Als aas had ik kokkels, tappen, slikken, zagertjes, piertjes, witten en zoute piertjes. Wederom aas genoeg dus. Ik starte verweg maar na vier worpen ben ik het zwin voor de deur uit gaan spitten en na twee uurtjes kon ik een botje van 16 cm eruit peuteren. Nou peuteren was het, want er kwam maar sporadisch een visje uit. Na een bel-ronde bleek dat Wim er 3 had, Niek nog niks, Herbert 1 en Marcel ook 1. Met nog een uurtje te gaan nog kleiner gaan azen en ook de Portugese onderlijn nog te voor schijn getoverd maar helaas het mocht niet helpen. Met uiteindelijk vier man met vis en Wim een hele goede score in het E vak hebben het vandaag niet slecht gedaan... Morgen de uitslag kben benieuwd.... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 15 maart 2014 ===


Yahtzeehaven ( Maasvlakte ) afgelopen week samen met me vaste maatje Tom .

Begonnen rond 11.30 uur en maar gestopt om 15.15 uur , resultaat niks nada nakko zelfs geen tikkie op de lijn .Hoog water was het om 14.25 uur .

Volgende week maar eens ergens anders heen .

Guido en Tom BrielleGuido=== Zaterdag 15 maart 2014 ===


Hoi Zeevislanders.

Gisteren Naar Zoutelande gereden om te kijken of dat eea al uitgekroeld was.. Om 1700 begonnen, laag rond 8-en. Over de eerste drie uur kan ik kort zijn, daar zijn alleen de krabben wijzer van geworden.

Het  uur dat ik daarna nog gevist heb verliep positiever, bijna elke draai een viske eraan, jammer dat ik in de eerste drie uur te fanatiek ben blijven beaazen, ik moest naar huis (geen pieren meer) terwijl de vis aan het azen as, grmbll!

Het eindresultaat was  7 scharren(waarvan het grootste deel echt mooi van formaat was, 30+), een botje en een wijting.

Volgende keer iets meer van het opkomende tij meepakken denk ik.

Groetejes uit SteenbergenHans=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Beste vismakkers

Gisteren mooie grote pieren bij Avicentra opgehaald volgens afspraak. Daarna op naar de pier van Hoek van Holland en genieten van het mooie weer.  Veel vissers waren er niet. Wel bruinvissen en een zeehond. Het barstte van de krabben en ik vloog dan ook door mijn aas heen. Rondvis was er niet . Mijn buurman en ik vingen wat mooie scharren en een grote bot. Zo'n 10 vissen heb ik gezien. De eerste baarsvissers konden nog niet aan vis komen. Dat zal denk ik niet zo lang meer duren.

GroetCor=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Hallo beste Zeevissers,

omdat de vangsten momenteel niet heel bijzonder zijn met maatse vis, wat door mijn mening komt omdat ze al met het paaien bezig zijn had ik besloten om eens dicht bij huis te gaan vissen in Rilland. Ik hoopte daar dan toch wat leuke botten te kunnen pakken. Ik ben daar op een strekdam gaan staan en mijn dwarrellijnen uit gegooid de aasaanbieding bestond uit pieren en steekzagetjes(wat immers weer prima was verzorgd door de Mario van hengelsportzaak Supercatch) en nu maar hopen op die dikke botten,...............het liep geen storm. Het eindresultaat was wat botten en een tal aan meunen,maar toch een fijne dag gehad met het heerlijke zonnetje op mijn hoofd. Tevens hoop ik dat de zomervis snel los komt wat ook wel gaat gebeuren als het weer zo blijft!!!!! Nou kameraden ik wens jullie allen weer een goede vangst,

Mvg Siem. 14-3-2014.Siem=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Van 1 tot 3 wezen vissen bij westkappele bij de rode licht toren over de vis kan ik kort zijn een kleine gul op de pier met een twee haaks waperlijnlaurens=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


gisteren bij langervelderslag(noordwijk)

In de mui 9 dikke botten voor de pan.( zat je ook maar iets buiten de mui niks!) Enwat een weer!!peter van der hoorn=== Donderdag 13 maart 2014 ===


Donderdag gevist van 11u tot 14u op de Noordpier in Wijk aan Zee. Prachtig weer, maar vangsten slecht. 1 ondermaats gulletje, welke weer zwemt.

Verder wat tikjes, maar geen vis. Gevist met pieren en mesheft. Er werd door de overige visser ook weinig tot niets gevangen.Vissertje=== Donderdag 13 maart 2014 ===


Dubbel vangstbericht

Dinsdagavond met Joan en Adriaan wezen vissen in het Eurpoortgebied aan de Antarticaweg. Lekker gemakkelijk, vlakbij de auto, geen zand aan de viskist, en vissen bij het licht van de openbare verlichting. De vangst bestond in hoofdzaak uit wijtingen, allemaal ondermaats. Johan ving er ook nog een schar en een steenbolkje bij. De teller eindigde voor mij op 11 vissen, Adriaan had er 13 en Johan 21. Als toegift hadden we nog een paar brokkelsterren en wat krabben.

Donderdag nog met Dennis een dagje gevist aan de Zeereep. We waren er rond half negen, snel het overschot aan kleding uit, 3-pootsteun neerzetten, basiskamp opzetten en een onderlijn nat gemaakt. Bij de eerste draai hadden we allebei vis. De bot van Dennis gaf 36 cm op de maatlat, die van mij was minimaal een factor 3 kleiner. Al snel kwamen de eerste blubberboten door de mist heenzetten, ze losten hun lading vlak voor de kust. Gedurende de hele vissessie kwam er vis op de kant in de vorm van botten en botjes. Dennis ving nog een scholenbaarsje. De visdag eindigde met 25 vissen in totaal, 10 voor Dennis en de rest voor mij. Het was een schitterende visdag met kostelijk weer en vollop belangstelling van het lopende strandvolk. Op de heen- en terugreis zagen we al allerlei voorbereidingen voor de nucleaire top over anderhalve week, maar het luchtafweergeschut stond nog niet opgesteld aan het strand.

Vrijdag doen we nog wat voorbereidingen voor de eerste PKC van aanstaande zaterdag.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel 

    

    Niek Romijn=== Donderdag 13 maart 2014 ===


Woensdag gevist tussen 12:00 en 19:00 (HOOG OVER LAAG) omgeving lichttoren westkapelle dijk.

Prachtig weer maar NNO wind.... klein grut(5 mini ,1 x33cm net te klein gulletje)gevangen ook enkele krachtige beten geregistreerd maar bij inhalen verloren of lijn vast.Haken nr 4 ,denk te klein voor de grotere(!) gul.Ga Nr 1-2/0 aanslijpen.

Volgende keer ook toch maar terug na nieuwe of volle maan periode in aanslag staan.

Eugenepierre Noltinck=== Woensdag 12 maart 2014 ===


Vandaag van 8.30 tot 12.00 uur gevist op het strand bij Egmond met opkpomend tij.

5 botten en fantasties weer

GroetenJohan De Caluwe=== Maandag 10 maart 2014 ===


Zondagnacht gaan vissen naar Cadzand, was om 2h30 laag water.

Gevist met afgaand water van 21h tot 2h.

Ikzelf een wijtingkje en schartje ondermaats mijn maat Hans helemaal niks.

Triestig met zo een mooi en rustig weer.

Hopelijk binnenkort snel wat beterschap

Grt

jan en HansJan Van Acker=== Maandag 10 maart 2014 ===


Gisteren eens een rondje wisten rijden.Om en nabij Tholen.geen visser te zien.ben zelf een fervente visser.Hoe komt het toch dat er op de oosterschelde zo weinig gevist word.En er word geen visje gevangen.

 Hans=== Maandag 10 maart 2014 ===


Dagje vissen op de Noordpier Zondag vroeg opgestaan om pieren te gaan halen bij hengelsport lagerwij in Westzaan .

Voor ons is het niet makkelijk om op Zondag aan aas te komen,omdat wij uit het midden van het land komen.

Na wat google bleek dat je in westzaan op Zondag al om 7uur goed aas kunt halen dit was voor ons de eerste keer, dat we daar heen gingen.

Snel naar de Noordpier gereden ,Daar aan gekomen stond het hele pakeerterrein vol met auto's.

Er bleek dat er drie wedstrijden waren.

Toch nog een leuk plekje weten te vinden. Snel hengels op tuigen en vissen we hadden nog 1uur voor hoog water.

Een ver en een onder de kant al snel vingen we wat kleine gulletjes tussen de 20 en 25 cm. en een van 43 cm.

Toen het hoog water was ging de beet er gelijk uit.

Met afgaand water een bot gevangen,verder alleen zeesterren.

Maar we wilde blijven dat het water weer op kwam, we vermaakte ons naar het kijken van de bruinvissen die je regelmatig zag.

Met opkomend water ging je gelijk weer vis vangen allemaal klijn spul .

Net toen we besloten hadden naar huis tegaan kreeg ik een paar harde tikken op mijn top en dat was een gul van 58 cm

We bleven nog even staan en ik werd beloond met nog twee flinke jongens.

We zijn toen op gaan ruimen ,na een lange dag met prachtig weer en een paar mooie vissen voor in de pan.

Al met al moest je lang wachten om een vis te vangen ,maar de platvis zit niet onder de kust op een bot na.

Dankzij het mooie weer was het toch een geslaagde dag.

Evert en DirkDirk=== Zondag 09 maart 2014 ===


wat een topdag vandaag zeg..heerlijk zonnetje,lekker temperatuutje en over de vis bijna niet te klagen (9 mini gulletjes).

gevist bij westkapelle net voorbij het vuurtorentje en gevist van 11.00 tot 15.00 met afgaand tij.

hoop dat ze de volgende keer wat groter zijn.

richrich=== Zondag 09 maart 2014 ===


verlaat berichtje van afgelopen woensdag, het was al weer veel te lang geleden dat ik aan de zoute plas was geweest dus met weinig hoop ( gezien de vangstberichten) maar met schitterend weer en prima zagertjes naar de papagaaiebek gereden en daar een half tij gevist.

vangsten waren bar. hier en daar werd er en klein wijtinkje bovengehaald en verder was het akelig stil onder water, zelf geen last van vreterij door de krabben, de eindstand na 4 uurtjes vissen : en stuk of 6 wijtinkjes en gulletjes, formaat aquarium en als laatste een visje dat ik niet thuis kom brengen maar wat via de vissengids-app een 3 dradig meuntje bleek te zijn. wat een lelijk beestje was dat zeg, kort, vreselijk dik, grote brede bek, deed me 'n beetje aan m'n schoonmoeder denken. die heeft geen internet dus ik durf dit wel te schrijven. lol.

nog ff wachten op de zomervis, tot dan, Ron !!de krabman=== Zondag 09 maart 2014 ===


Vandaag gevist bij Westkapelle op de zeedijk er waren heel veel medevissers

prachtig weer dit was ook het enige mooie van de dag over de vanst kan ik

heel kort zijn geen beetje gezien dus ook geen vis zelfs bij de medevissers

niks te zien gevist van 10 uur 30 tot 14 uur 30 met pieren en zagers

helaas volgende keer beterPaul=== Zondag 09 maart 2014 ===


Vanaf woensdagavond naar mijn huisje in Baarland geweest.

Donderdagavond een 2 tal uurtjes wezen vissen op hoog water aan het strandje van Baarland.

Als aas pieren van de Fixet . Na twee uur vissen 0,0, zelfs geen beetje gehad.

Dan zaterdagmorgen begonnen om 3 uur voor laag, en doorgevist tot even na laag water.

Gevist op dezelfde plaats en met hetzelfde aas. Toen ik een goed uurtje aan het vissen was , kwam er nog een collega visser.

Hij vroeg of ik al wat had gevangen (op dat moment 4 ondermaatse gulletjes) en hij kwam naast mij staan.

Het bleek dat hij mijn berichtjes op de site ook las, dus gezellig wat visverhalen uitgewisseld. Leuk gepraat dus.

Het weer was geweldig, de vangst minder. Daar ik vorige week nog een paar bovenmaatse gulletjes had, nu alleen 8 ondermaatse.

Mijn buurman ving er ook enkele, maar ook onder de maat. Wel ving hij nog een botje op 3 meter uit de kant.

Tevens hebben wij samen nog een schone (nou ja schoon) jonkvrouw gered, die vast zat in de slik.

Tot een volgend bericht,

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 09 maart 2014 ===


Beste vis collega's,

hier volgt ons eerste vangstberichtje van dit nieuwe jaar, alhoewel we het nauwelijks een ''vangstbericht'' kunnen noemen

willen we jullie toch niet onthouden van onze nachtelijke capriolen.

we hadden dus besloten om West Kapellen eens met onze aanwezigheid te verblijden maar daar aangekomen rond 21 uur was er nauwelijks nog een

levende ziel te bespeuren op straat,en op de welbekende dijk was het nog erger gesteld, geen lichtje te zien,niks,nada,noppens!!!!

dat gaf een mens weer goede vooruitzichten !!

enfin,toch maar de spuulen uit de auto en alles vol goede moed opgetuigd en gaan maar met die banaan.

zelf had ik me voorgenomen on met een dwarrellijn te vissen met een pennelhaaklijn voorzien van een zager en drie flinke leeglopers om zodoende

de aanwezige vis een flinke hap voor te zetten en tegelijkertijd het kleine grut en de aanwezige schaaldieren te slim af te zijn !

men maatje viste met de gebruikelijke afhouders.

beet genoeg,daar geen klagen van,maar sizewise,dat andere koek!

ondergetekende heeft zelf twee mini gulletjes weten boven te draaien en mocht 4 onderlijnen afgeven,men maatje ook een 4-tal onderlijnen (gepaard gaande met de nodige 

verwensingen aan ''die'' van hierboven)met als vangst een mini gul een een flink uit de kluiten gewassen kreeft als kers op de toch maar magere spreekwoordelijke taart.

rond half een hebben we het maar voor bekeken gehouden en huiswaarts gereden,

al bij al toch blij dat ik nog weer eens aan  het water heb kunnen staan en genieten van de zilte lucht,

het kan niet alle dagen kermis zijn hé.

in mei trekken we naar IJsland en daar zullen we onze schade wel inhalen!!!!!!!!!!!!!!

ondertussen, aan allen een fijne vangst gewenst en may the force be with you !!!

petit jésus en johanvan daele dirk=== Zondag 09 maart 2014 ===


Gisteren zaterdag 08/03/2014 gaan vissen met mijn vismaat op het Noordzeekanaal.

Gevist van 11u00 tot 17u00. Het weer was prachtig de vangsten heel wat minder.

Samen wisten we 8 stuks aan wal te brengen (1 bot , 3 wijtingen en 4 gulletjes) ,

allen zwemmen ze terug op dit prachtig water.

PatrickPatrick=== Zondag 09 maart 2014 ===


Vandaag een heerlijke dag gehad in West-Kapelle op de zeedijk bij de vuurtoren met de strandhengel ff ,n paar uurtjes gevist een stuk of 5 mooie gulletjes en 1 zeebaarsje allen ondermaats dus ze zwemmen weer vrolijk rond :) gevangen met zagers en pieren bij laag en opkomend water.Jos=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Hallo medevissers,

VERLAAT VANGSTBERICHT. Ondanks de slechte vangstberichten, toch wezen vissen op woensdag/donderdag 5/6 maart van 21:00-01:30 (eb om 23:00). Plaats: zoutelande. Prachtig visweer: droog, windkracht 1 en een kalme zee. Met de eesrte paar uitgooien gelijk een aantal vis op het droge weten te brengen, en daarna een hele poos niets gevangen, maar een uur na opkomend begon de vis weer een beetje te bijten. Totale vangst  4 Schol, 4 Meun en 1 Gulletje. De Meun en de Gul waren erg klein, maar de schol was voor de pan.

Groeten,De Pietermannen=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vandaag (zaterdag) er weer eens op uit getrokken en ditmaal naar Hoek van Holland in de hoop een gulletje (of twee) te bemachtigen. Vrijdag al piertjes en (diepvries)meshelften gehaald bij Ahoy Rotterdam (prima shop, goede service, ruim assortiment) want ivm het tij wilde ik vroeg op de pier staan. Was voor mij de eerste keer daar, dus eerst even googlen voor wat stek informatie. Op de site van de eurovissers een prima beschrijving, tips en foto's bekeken ... kon niet missen. 7:30 uur hoog water en het mooiste zou 2 uur voor + 2 uur erna zijn. 5:30 uur ging ik niet halen; ik kende de stek niet en om die dan in het donker voor het eerste aan te doen ... 6:30 dan maar. Begonnen aan de waterweg kant vlak naast het baken met 2 hengels geclipte Jo-Jo montage 2/0 haak, de ene met meshelften en de andere met pieren. Beide zo ver mogelijk uit de kant. Na 45 minuten bij een aaswissel ineens extra weerstand en voila: een mooie schar van 28 cm op de meshelft. Niets van gezien ... weer lekker scherp gevist Jacco... Daarna werd het stil ... heeel stil. andere montages geprobeerd; met breeklijn tussen de blokken, 2 haaks paternoster haakje 4 voor wijting/schar, niets hielp. Daarna kwam de eb stroom er vol in en bleef 175 gr ankerlood niet meer liggen. Verhuizen naar de zeekant, iets verderop de pier. Over de blokken vissend.

Om een lang verhaal (iets) korter te maken: Daar bleef het bij tot ca. 15:00 uur op de allerlaatste piertjes wist ik een bot van 34 cm te pakken. Voor de rest niets, nikkes, nada. Ook collega vissers vingen buitengewoon slecht; hier en daar een botje, maar geen wijting, geen gul ... noppes. Wel schitterend weer, windje O-ZO 4, veel mensen op de pier en natuurlijk volop  haven leven. Lekker dag, maar volgende keer graag wat meer activiteit aan de stokken.Jacco=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Hallo beste zeevissers,

vandaag eens gaan proberen na hele lange tijd op de Neeltje-Jans aan de buitenkant in de hoop op een gulletje! Ik kan verders heel kort zijn over de vangsten dit keer, ik had vier ondermaatse wijtingen een bot en ik denk ongeveer 17 krabben waaronder ook nog een mega Noordzee krab en ik denk geschat 18 zeesterren, maar toch weer eens geprobeerd op de oude vertrouwde stek na lange tijd! Het weer was immers prima en de vangsten dan wel niet maar toch ook weer genoten van de zeelte lucht en de flora en fauna die zich daar bevind! Ik hoop dat de vangsten snel gaan verbeteren en dan heb ik het met vangsten over maatse vissen en geen guppy's. Maar als het weer zo blijft zal dat wel goed gaan komen.

Mvg Siem.Siem=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vandaag gevistbij aardappeldal. Laag om 12h40, maar pas bij de lering kwam het eerste visje boven. Uiteindelijk 6 scharren gevangen waarwan drie voor de pan. Die drie mocht ik aan een fijne jongeman geven die wel vis luste. Dit was een supervisdag met fijne wandelaars, belleefde kinderen, en prettige praatjes. Ik hoop dat mijn jonge vriend morgen met zijn oom succes heeft!Karl pittevils=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vandaag 10 maart wezen vissen op het ganzeneiland te ijmuiden. Eerste hengel ging rond 7 Uur het water in hier en daar af en toe een tik op de hengel maar niets bleef hangen.

Pas rond half negen de eerste vis gevanen een klein zeebaarsje eerste van het s3izoen die ik vang.

Tot half 1 gevist nog 3 baarsje naar boven weten te halen maar helaas allemaal ondermaats. Misschien nog te vroeg voor de grotere baarsen?peter=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vandaag gevist tussen Domburg en Westkapelle

Van 10.00 uur tot 14.30 uur

Prachtig weer

Geen beetje gezien, helaas.nvs=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vanochtend om 07:30 naar de noordpier. Tot een uur of tien een drietal maatse gullen gevangen, daarna geen beweging meerMichel=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Vandaag lekker bij de de uitgang van de jachthaven Michiel de Ruijter gevist Heb bij opkomend water gevist zo'n 2 á 3 uur gevist 3 gulletjes gevangen gemiddeld 34 cm Wel weer een paar lijnen kwijt maar was wel weer mooi geweest voor vandaagRudi Djuric=== Vrijdag 07 maart 2014 ===


vandaag weer een dagje vlissingen boulevard gedaan.
even kort geprobeert met de platvislepel. niks opgeleverd
nog even doorgevist met de normale strand hengel, leverde ook niks op
paar andere vissers nog even gesproken,
maar zijn later ook vertrokken omdat er geen visje op het droge verscheen.
met andere woorden, rare tij, vissen op vakantie.
en wederom. de volgende keer gewoon een betere kans zolang dat het langzame hand warmer word.
van 10:00 tot 16:00 gevist goed weertje gehad, matige wind..

vangsepascal=== Donderdag 06 maart 2014 ===


Vanavond bij de sluizen ijmuiden geweest. De eerste sluis was gestremd (kapotte deur), en dit duurde een paar uur! Gelukkig was ik op de scooter en kon ik over de loopbrug:-)

Gevist van 18.30 tot 21.00  met dobbertje en zager. 1 gulletje, verder geen leven gezien...

Vang ze! Groet, NicolasNicolas=== Donderdag 06 maart 2014 ===


Beste Strandvissers

Wij zijn vandaag aan het strand wezen vissen in Vlissingen en wij hebben toch wel wat gevangen 5 scharretjes waarvan 2 van terug en 4 gulletjes allemaal, terug dus is veel klein spul.

Maar onze buurman die aan het vissen was ving een mooie kabeljauw van 42 cm, dus dat was wel een mooie.

Dit was even een berichtje in het kort .

Groeten PedroPedro=== Donderdag 06 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Gisteravond gevist , wederom op het sluizencomplex. Met dobbertje achter de zeebaars aan, of wie er ook maar trek heeft. Ik begon om acht uur en stopte ongeveer half elf. Het water was aan het zakken en het was bijna vlak, heel weinig wind geen rimpeltje. Je moest echt zoeken waar het een beetje stroomde en dat lukte weer. Rustig het dobbertje mee laten lopen en ja hoor, toch weer een paar baarsjes gevangen.( Als ik de berichten lees heb ik iedere keer wel dikke mazzel.) Drie zijn hun moeder aan het zoeken en de vierde zit in de koelkast (43cm).  Lekker gevist, heerlijk rustig. En trouwens ook weer een hele mooie lucht met tig sterren en een sikkeltje van de maan , mooi allemaal.  De groeten allemaal en succes met vissen.

Groeten,Har=== Donderdag 06 maart 2014 ===


Na de berichten van Har (11 zeebaarsen in 1.5 uur tijd)(!) Ff geprobeerd bij de sluizen. Een hengel met paternoster de verte in gegooid en mn zeebaarshengel op de dobber met zager. 2 uur gezeten nix op de dobber.  Op de dieptehengel wat kleine wyting. Retour. 2 x vastgezeten en spul verloren.vasily=== Woensdag 05 maart 2014 ===


Vlissingen-visserij

Dinsdagavond nog maar eens met de hengels op pad geweest. Rond half acht de steun neergezet aan de boulevard van Vlissingen. We visten vanaf half tij tot laagwater, ondanks dat het een dag eerder nog springtij was bleef een 150 grams loodje zonder ankers probleemloos liggen. In de aasbak piertjes zagers en slikken. De PdK2 ingezet voor het peuterwerk en de good old K2 Titanium voor het verre werk. Er stond al een local hero en die trok net zijn eerste onderlijn kapot toen we het bivak opgezet hadden. Bij de eerste draai kwam er al een kleine botje op de kant, bij de derde draai een klein gulletje 33 cm en een botje. Intussen had ook Wim een minigulletje gevangen. Ook Johan en Adriaan hadden zich intussen bij ons gevoegd en stonden we met 4 verschillende Schouwse teams aan de waterkant; Wim van Team Meco, Johan van het Vriendenteam 7, Ardiaan van Team Schouwen en ondergetekende van Team Cordes Travel, leuk zo'n sportvisserijkundig onderonsje aan de Walcherse kust. Intussen kwam er mij bij de 4e draai nog een scholletje op de kant. Dus had ik binnen 1 uur en 4 draaien aan de feeder al vier visjes gevangen. Daarna viel de visserij totaal stil, in de 2 uur die nog volgden werden er nog 3 visjes bijgevangen door Johan en Adriaan. Rond elf uur keerde het tij, begon het als een kogel te stromen en vonden we het tijd om weer op te krassen. Al met al toch een beetje terleurstellende vangst, maar we hadden er kostelijk weertje bij. 

   

Niek Romijn HSV Dreischor & Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 05 maart 2014 ===


Vandaag gevist aan de dijk bij Hoedekenskerke, 3 gulletjes en af en toe een loze aanbeet.Corné=== Woensdag 05 maart 2014 ===


Na 4 weken thuiszitten gaan we eindelijk weer! Laatste tijd weinig goeie vangsten gehad. Schar en kleine gul in IJmuiden .
Word tijd voor zeebaars. Weet iemand of deze al worden gevangen aangezien de temperaturen vroeg hoog zijn? Iemand nog tips of goeie plekken" wind op de kant molens in de brand. BedanktRik 079=== Dinsdag 04 maart 2014 ===


Vandaag, dinsdag 4 maart, gevist op de Noordpier in Wijk aan Zee, in de bocht. Van 10.30 tot 15.00 gevist, op gul tussen de blokken. Weinig vis, wel wat aanbeet, maar door gebruik van grote haak slechts 1 ondermaats gulletje daadwerkelijk gehaakt. Deze zwemt weer. Geen vis van formaat gezien. Ik vis voor de pan, niet om kleine vissen te vangen. Voorlopig maar gehaktballen eten ;)Vissertje=== Dinsdag 04 maart 2014 ===


Beste zeevissers,

Vrijdag op de pier van ijmuiden gevist vlak voor de kant op gul, veel vastlopers maar ook 2 dikken gullen, mijn maat ving er 6.

Zondag weer geprobeerd met Mohamed. Tot hoog water bleef het stil rond hoog water continu aanbeten. Helaas ook veel missers gehad. 2 dikke gullen op de kant weten te krijgen. Mohamed ving er 3. Ook nog een kleine gul gevangen met de hengel van mijn duitse buurman. Hij liet zijn hengel onbeheerd achter, zijn hengel werd bijna in het water getrokken. Bij terugkomst was hij verrast. Mijn buren 15 meter verder vingen een stuk of 10 flinke gullen. Waarschijnlijk doe ik toch iets niet goed. Filmpje van Rik met Ed  bekeken, aanrader(gullen vangen op de pier tussen de blokken), volgende keer de onderlijn van Rik proberen met gevochten lijn. Voor de rest vis ik op dezelfde manier. Ik vis ook altijd met stenen om geen lood in de zee achter te laten.  Mooie vangst Har! Helaas kan ik komend weekend niet vissen. Succes,

Groet,Floor=== Maandag 03 maart 2014 ===


Hallo medevissers,

Vanavond van 8 tot 9:30 gevist op het sluizencomplex van IJmuiden. Nog wat zagers over van van Someren , die ik vrijdag had gehaald en toen een baarsje heb gevangen  , nu was het anders, het water was aan het zakken en er was een hele lichte stroming. Er was veel bedrijvigheid er werden stenen gereden met vrachtwagens en er kwamen allemaal binnenschippers afmeren. Op de sluis was het ook druk met grote zeeschepen, en er zat nog iemand te vissen. Heldere hemel en veel sterren te zien. Binnen tien minuten het eerste baarsje op de kant , ongeveer dertig centimeter klein, na een tijdje weer een en nog meer , uiteindelijk elf baarsjes gevangen die allemaal te klein waren en weer lekker rondzwemmen. Tussen door ook nog een gulletje gevangen, allemaal op de zager onder een dobbertje. Ik vind dit nog steeds de leukste manier van vissen , door de stroming moet je alert zijn en meelopen met je dobber. Onder het mom You "ve got to move... met een plug is ook vet omdat je dan ineens een beste klap op je hengel kunt krijgen , ik vind het alleen een beetje moeilijk om dat in het donker te doen door de rotsen, met wier en allerlei andere obstakels, en vaak draai ik dan de plug te hoog binnen, zit ie in je topoog. Kun je denk ik beter over dag doen. Veel plezier allemaal en goede vangsten en hartelijke groeten aan Floor.

Tot de volgende keer,Har=== Maandag 03 maart 2014 ===


Zeevislanders

Jonge vissertjes laten de ouderen een poepje ruiken

Ja net wel ......afgelopen zaterdag, 1 maart viswedstrijd van WSV-Reimerswaal aan Waarde 14 .

En daar is niet veel te vangen de laatste tijd , dat is algemeen bekend . Maar 16 senioren en 10 ( ja , u leest het goed ..tien ja) junioren hadden weer zin om te gaan vissen met de club . Een strandwedstrijd hadden we al achter de rug maar dit was de eerste dijkwedstrijd van het seizoen . Afijn, om 13.00 uur vlogen er 26 onderlijnen richting zeeuws-vlaanderen met daar aan slikjes , zagers, leeglopers , witjes en misschien nog wel meer lekkernijen om de vis te verleiden . En toen werd het wachten . Wachten op vis . Want die moest en zou er komen . Schrijver kreeg nl . de opdracht mee om er ook wat foto's bij te plaatsen , mocht ie tijd hebben om een stukje te schrijven op de welbekende site . Hoezo? Nou , dat werd me ook duidelijk toen ik al de vangstberichten van febr. nog eens doorbladerde ..... 4 , ja vier maar vangstberichten met foto . Meer niet . Dus daar moet wat aan gedaan worden . En dan wel het liefst foto's met vis . En dat is gelukt . Erik ving al snel een mini botje  en even later een puitaaltje . Maar inmiddels had ik ook al gehoord dat maarten van 11 of 12 , weet ik veel er flink tegen aan ging . En nog zo'n jonge gast ...corwin , had er ook al een paar . En dan te bedenken dat ik zelf met 3 visjes , 50 cm , 1e ben geworden bij de senioren . Jullie geloven het niet maar het is echt waar .....de junioren deden het veel , heel veel beter dan de senioren . Maarten met 6 vissenen 110cm. 1e, Corwin met 4 vissen 2e bij de junioren . En daar stond dan de ouwe garde . De één bijna te kwijlen , de ander met het schaamrood op de kaken , de volgende met grote vraagtekens . Hoe   hebben   ze   dat    geflikt . Jongens , het was fantastisch. En degenen die geen vis hadden , niet opgeven volgende keer zijn jullie aan de beurt.

Met visvriendelijke groet,

  E. de Rooij=== Maandag 03 maart 2014 ===


Zondag naar de Maasvlakte geweest.....80 stuks ...met 5 stokken

Zondag met Hans en Ton al vroeg richting de Maasvlakte gereden met piertjes,zagers en slikjes bij ons.

De boys hadden nieuwe speeltjes...en die moesten getest worden natuurlijk.

Ton heeft in Belgie/Gent de Colmic Seven zero F1 van 4,60 gekocht,en Hans de nieuwe Grauvell Vertex 4,50 mtr bij Hengelsporthuis Jurgens in Bergen op zoom.

2 superstokken ,echt top kwaliteit...............en gooien kan die 60+er nog als de beste zie je wel ! :)

Ik en Hans hebben maar 2 draaien zonder vis (hoofdzakelijk wijting van rond de 27 cm) gehad,maar bij Ton (die iets rechts van mij stond) was het wat minder met de vangsten terwijl we dezelfde afstand werpen......raar maar waar.

Maar toch hadden we na 5 uurtjes vissen zo'n 80 vissen waarvan rond de 70 wijtingen van vrijwel allemaal rond de 27 cm,en een schar of 6 en een paar botten.

Heerlijk geviste en om half 3 weer thuis voor de kraker in de Kuip ;)........prima uitslag trouwens!....12 puntjes los op die uit de kuip :)

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

    

   Kees Reijngoudt.=== Maandag 03 maart 2014 ===


Dishoek, de Zilvermeeuw zaterdag 1 maart 17.00 – 21.00

Voorzien van prima aas van Pim van Profish en in de wetenschap, dat er zeer slecht gevangen werd in het Zeeuwse, toch de stoute schoenen aangetrokken en met laaggespannen verwachtingen naar het strand . Zo vaak kunnen we niet en het tij viel goed: laag rond 20.00 uur. Een meevaller: op de weg heen tot Vlissingen regen en aan het strand droog. Een tegenvaller: de beloofde Bf 2-3 zuid werd al snel Bf 4-5 west, waardoor we minder ver konden ingooien. Over de vangst kunnen we kort zijn. Slechts één minischarretje. Veel rotzooi in het water inclusief de inmiddels bekende blauwe stukken nylondraad.

Mijn theorie: als zelfs de mensen moeten wennen aan de afwezigheid van een winter, hoe moet het dan bij de vissen wel niet zijn? Ik hoop dat zij zich snel aanpassen, zodat we op termijn weer eens wat kunnen vangen.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda).Don Engbersen=== Zondag 02 maart 2014 ===


Visweekeinde.

Dit weekeinde maar gelijk eens twee keer met de hengels op pad geweest. Na 2 maanden time-out mocht er zaterdag gevist worden voor het eerste wedstrijdje bij Dreischor. We visten op een diepwaterstek aan Levensstrijd te Zierikzee. Het was voor een aantal deelnemers nog een hele toer om de stek te vinden. De gemakelijkste toegangsweg, de Weldamse weg, langs het havenkanaal van Zierikzee naar de dijkovergang wordt zoals dat in ambtenarentaal heet "aan het verkeer onttrokken". Dat houdt in dat er op dit moment al een paar betonblokken en een rood/wit geblokte paal op de weg staan. We hadden nog een paar afmelders maar stonden toch met 17 man te popelen toen het startsignaal klonk. De visserij op de ondiepe slikken van de Oosterschelde is nog "om van te janken" en zelfs de bootvisserij op de Oosterschelde valt in dezelfde catagorie. Maar aan Levensstrijd wordt er gevist op mosselpercelen op redelijk diep water dus was er toch hoop om een paar vissen te vangen. Na de laatste dijkverzwaringen is er een schitterend geasfalteerd pad langs de visstek aangelegd. Moest je voorheen bij elke stap opassen op niet de enkel te verzwikken, nu is het een stek om op de thuispantoffels te doen. Ik mocht plaatsnemen halverweg het parcours naast Willem, de teamcaptain van het nieuwe zeehengelteam "Team Schouwen". We gingen met verschillende onderlijnen en aassoorten aan de gang maar de vangerij bleef met 17 man ookn na drie uur vissen beperkt tot lege wedstrijdkaarten. Het enige zeeleven wat aan de oppervlakte kwam waren krabben en zeesterren. Het goede nieuws was dat we er goed weer bij hadden, de eerste buien vielen pas toen we weer op de thuisreis waren.

De dag erna op zondag gelijk nog maar een sessie gepland met neefje Sten. Rond een uur of een stonden we aan het Calandkanaal ter hoogte van de brug. Heel vreemd, schitterend weer, goed tij maar geen medehengelaar te ontdekken. Een uurtje later wiste we ook waarom, er was geen enkele vistechnische activiteit, geen aasverbruik, geen aanbeten, geen vis. Intussen was het water opgekomen en kregen we natte voeten onderaan de glooing dus tijd op te verkassen.

Aan de waterweg zaten veel vissers maar ons doel was het Calandkanaal ter hoogte van de windmolens. Ook hier mooi tij, goed weer, ietsje te veel wind maar ook hier geen hengelaar te ontdekken. Hier was wel vis te vangen maar het was puur een afstandskunstje, ik wist bij elke draai vis te vangen, maar Sten kon de afstand niet halen en bleef visloos. Ik wist er aan zowel zagers als piertjes zo'n 15 wijtingen te vangen. De wijtingen waren wel dik maar nog niet aan de maat. Opvallend was dat de meeste vis maar oppervlakkig gehaakt was, ik verspeelde er ook nog een paar die gewoon de haak losten aan de oppervlakte. Verder hadden we alle tijd om lekker bootjes te kijken en te genieten van het mooie weer. Om een uur of vijf hebben we de pierkrantjes leeggeschud en de terugreis aanvaard. Het was een mooi visweekeinde.

Komend weekeinde ga ik maar eens iets geks doen wat ook weer met vissen te maken heeft, naar de beurs voor oud hengelsportmateriaal bij de mannen van: http://www.vhv-daca.org/events.html 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 02 maart 2014 ===


Hallo, afgelopen vrijdagavond 3 uur gevist aan het strandje van Baarland.

Als aas zelfgestoken pieren, en gevist met 1 dwarrellijn en 1 lijn met afhouders.

Het regende de gehele avond, en er stond een behoorlijke bries.

De vangst: 8 gulletjes, waarvan er maar 1 maats was.

Dan vanmorgen op de zelfde stek het restant wormen opgevist ,en nu 4 gulletjes( allen onder de maat).

Niet echt geweldig, maar toch een visje gevangen.

Tot een volgend bericht,

Groeten Jan B.

 jan b=== Zondag 02 maart 2014 ===


Hallo beste medevissers,

vandaag 2 maart gaan vissen in West-Kapelle ter hoogte van de vuurtoren ongeveer dus op de dijk.Gevist met afgaand water toen ik aankwam het zou om 8.45 laag zijn en toen nog een gedeelte met het opkomende tij.Ik heb mijn voorkeur weer aan de dwarrellijnen gegeven en gevist met haakmaat 2 om zo hopelijk geen klein spul te pakken! Mijn eerste aanbeet was een prima aanbeet met harde tikken op de top,dat begint goed dacht ik na nog even gewacht te hebben toch maar eens gaan kijken en er kwam een bot boven van maar liefs 46 cm!!! Hele mooie vis en toen vol vertrouwen verder gegaan en de beet bleef niet lang op zich wachten,een tweetal ondermaatse wijtingen..........

Weer opnieuw aanazen en gooien enz enz.Ik heb de vissessie afgesloten met een 40 tal wijtingen en gulletjes maar zwemmen weer allemaal op een enkeling na waar de meeuwen zich goed mee deden,voor de wedstrijdvisser zou het aantal geen probleem zijn geweest maar ik ga toch liever met een serieus maal vis naar huis en wat me ook nog opviel is dat er dan toch altijd nog vissers zijn die de guppy's meenemen zijn dit ook sportvissers????????? Zeggen jullie het maar wel jammer vind ik,verders een schitterende dag weer gehad en nog een zeehond gezien die even nieuwsgierig was en twee bruinvissen,dit alles bij elkaar toch een geslaagde vissessie geweest.

Mvg Siem,...........Siem=== Zondag 02 maart 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren stond de eerste wedstrijd van HSV Dreischor op het programma. Rond één uur verzameld op de carpool te Zierikzee. De locatie was dit keer 'Levenstrijd'. Omdat het nog niet echt koud is geweest had ik er goede moed op dat er wel is wat botten uit zouden komen. In de aasbak lagen zagers en piertjes. Om twee uur vlogen er 17 lijnen de plas in en werd het wachten. Na een kwartiertje ging ik draaien en mijn aas zat er nog compleet onaangeroerd aan. 'Hmmm dat belooft niet veel goeds dacht ik'. Toen heb ik mijn onderlijn maar is 25 minuten laten liggen. Maar wederom zat er nog aas genoeg aan. Er was dus geen leven op Levenstrijd. Wat ik ook probeerde, beetje slepen, kralen erop, gele sneuen, rode sneuen, enkel piertje, enkel zagertje, dichtbij, verweg het mocht niet baten. Bij niemand niet. Na drie uur was daar de toeter weer en had iedereen een dikke nul. Jammer maar helaas. Ik heb ook nog even contact gehad met de jongens van HSV-t Zijpe en die hadden in het Callandkanaal beduidend meer vis. Winnaar Jaap Versendaal had 32 vissen en ruim zeven meter vis. Gefeliciteerd!!! Over twee weken de eerste PKC, kheb er zin in.........

Groeten uut Playadel Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 02 maart 2014 ===


zaterdag 1 maart gevist op neeltje jans van 17 uur tot 22 uur. Het was laagwater om 20uur. Weersvoorspelling van 2 a 3 beaufourt kloptte niet echt want er stond een krachtige zuidwestenwind. Tegenvallend resultaat want samen met men vismaat vingen we slechts 4 minigulletjes,teruggezet. (Voor de eerste keer in meer dan 20 jaar vissen, controle door de politie en later op de avond nog een patrouille). Volgende keer hopelijk beter.stivi=== Zondag 02 maart 2014 ===


Vissen op de Oosterschelde ?

Prachtig boek met stekkenkaart ?

Een aanwinst voor elke sportvisser !!

>>filmpje<<  & >>website<<Nico=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Beste vismakkers,

Op de jaarvergadering van de Siemens visclub had ik beloofd om eens te gaan proefvissen met een aantal leden aan het Noordzeekanaal. Op de stek had ik immers de ervaring dat als de vangsten aan de kust stil vallen, er daar altijd nog wel een visje te vangen is. Dus gisteren met Paul, Frits en John op pad naar Velzen Zuid. Mijn Penn Affinity's opgetuigd met de lichte top en voorzien van 2 en 3 haaks paternosters met wapperlijnen en haakmaatjes 4 en 6. Omdat je in dit water meestal een mix van rond- en platvis vangt is dat een goede keus. Ook nu ging het weer zo. Het duurde niet lang of de eerste wijtingen kwamen binnen; ze waren niet groot maar er zaten vissen bij van 35 en 37 cm. De hoofdmoot bestond uit wijting, maar we vingen ook een aantal mooie scharren, grote botten, gulletjes, een steenbolk, een puitaal en een grondel. John moest nog wennen aan deze visserij en kwam niet verder dan 1 wijting. Paul, Frits en ik vingen alle drie tussen de 10-12 vissen. Mijn bonus vis was een gul van ruim 50cm. Dat geeft leuke sport op dit diepe water aan licht materiaal.

Groet CorCor=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Halle medevissers,

Vandaag 1 maart gevist aan het Veerse Meer, vanaf de kant net voor kortgene. Dit in het teken van de aktie om de visstand in het Veerse Meer eens te toetsen.

Kan heel kort zijn: niets , helemaal niets zelfs nog geen krabben gezien. Aas zit er na 15 min. nog aan.

Misschien nog een beetje vroeg.

Groet

Adrieadrie=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Gister, vrijdag op de noordpier gevist. Slechts 1 maartse gul verder krab en zeester. Naast mij werden een paar mooie botten gevangen. Na een tip eens met aardappel als gewicht geprobeerd, ging best goed en bij vastzitten geen tuig verspeeld alleen de aardappel.Door de stroming wel wat lastiger maar misschien de wapperlijn hoger monteren zodat de aardappel tussen de blokken blijft hangen. Groet KennethKenneth=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Vrijdag een paar uur gevist op de zuidpier met opkomend tij. Gevist tussen de blokken resultaat 1 gul van ruim 50cm en een van 35cm. Veel lood en onderlijnen kwijt maar wel leuk vissen. Op de kop werd veel kleine gul gevangen.Johan De Caluwe=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Geen vangstbericht, maar wel een belangrijk onderzoekje.

We vallen meteen met de deur in huis…. wat zou u ervan denken als er een soort visreis magazine zou komen gericht op het sportvissen in het buitenland ?
We willen je 3 vragen stellen...
 
Wij horen steeds vaker dat er oa in het magazine "Zeehengelsport" te weinig artikelen staan over visreizen en dan vooral de landen IJsland, Denemarken en Noorwegen, maar ook over de andere landen. Logisch want de Zeehengelsport is een blad gericht op de visserij in Nederland en Belgie en niet zo zeer op het buitenland. Ook merken we op de website en bij verschillende navragen dat men voor het werk of privé al te véél tijd achter de computer zit en men eigenlijk geen zin meer heeft om allerlei artikelen, nieuwe accommodaties en andere zaken te gaan lezen op bv Zeevisland of onze website om bv de laatste vangstberichten te lezen. Ook merken we dat een deel vd sportvissers helemaal geen liefhebber is van een computer en er bijna nooit achter zit, alleen om de visreis te boeken. We horen vaak dat er te weinig informatie over het vissen in het buitenland te vinden is en dan niet de speciaal de accommodaties, maar meer hoe en waar te vissen en de nieuwtjes over onderlijnen, materialen, kleding en bv hengels.
 
Nu is er een plan, dus nog géén zekerheid om een visreis-magazine op te gaan richten, een professioneel A4 magazine met minimaal 80 pagina's boordevol met informatie, tips, nieuwtjes enz enz enz.
Het wordt dus géén catalogus het wordt géén blad met honderden huisjes en visreizen, het wordt een informatief blad net zoals de Zeehengelsport en dan gericht op het vissen in het buitenland.
 
Denk aan dit soort onderwerpen, zomaar een paar voorbeelden:
-- Een artikel over een vissoort en hoe en waar deze te vangen, bv de heilbot.
-- Artikel over veiligheid op het water, waar aan te denken, hoelang duurt het voor men onderkoelt is in April en hoelang in Oktober.
-- Reisverslagen
-- Accommodaties
-- Fotografie en film (bv onderwater filmen)
-- Wedstrijden, prijsvragen en beurzen.
-- Reisverslagen van sportvissers, reportages
-- Fieldtesters (vissers die worden gevraagd om tijdens hun visreis een hengel of molen te testen.
-- Artikels over het vis fileren
-- Lekkere vis recepten
-- Onderlijnen en gevlochten lijnen
-- Welke hengel voor welke visserij ?
-- Nieuwste materialen uit binnen en buitenland
-- Acties en aanbiedingen die ALLEEN in dit magazine worden vermeld en niet online of in een nieuwsbrief komen te staan, dus een actie die alléén in dit magazine te lezen zal zijn.
-- Op bezoek bij… denk bv op bezoek bij Pure Fishing, een fabriek, een winkelier of een kijkje achter de schermen bij…
 
Kortom heel heel veel leuke artikelen en vooral informatie over het vissen op vakantie in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Florida Keys enz enz.
Het idee is om een dik mooi van goede kwaliteit magazine, boordevol prachtige foto's, te laten drukken en om te beginnen 3x per jaar uit te geven, deze zou dan via de post bij u thuis worden bezorgd. We gaan dan ook op zoek naar fotografen, reporters en schrijvers die het leuk vinden om te helpen om dit blad te vullen met waardevolle leuke informatie, voor en door de sportvissers.
 
Maar uiteraard kost zo'n mooi blad op goed papier ook geld, daarom denken we aan een jaarabonnement van ongeveer 22 euro voor 3 uitgaven per jaar, dit is inclusief het verzenden van dit blad naar uw adres, dus voor ongeveer 22 euro per jaar heeft dit prachtige blad 3x per jaar op de deurmat.
Zou u ons een heel heel groot plezier willen doen en deze mail ook naar AL uw visvrienden willen sturen, ook die sportvissers die niet bij Cordes Travel hebben geboekt, want dit magazine wordt voor elke sportvisser die op visreis gaat of is geweest of eventueel interesse zou hebben. We willen met zoveel mogelijk antwoorden een beeld schetsen of er wel behoefte is aan een nieuw magazine in Nederland en België is er behoefte aan iets nieuws ? 
 
Hierbij dan ook de 3 volgende vragen, zou u deze willen beantwoorden en via mail te beantwoorden aan ons terug willen sturen ?
Onder de eerste 200 terug ontvangen e-mails verloten we 10 prachtige Penn Regiment hengels.
 
Vraag-1
Zou u interesse hebben in zo'n soort magazine, mits het er zou komen ?
 
Vraag-2
Zou u bereid zijn, als het blad er zou komen, om hier per jaar, dus voor minimaal 3 uitgave, inclusief verzending ongeveer 22 euro per jaar voor te betalen ?
 
Vraag-3
Heeft u een abonnement op het magazine "Zeehengelsport" ?

Let op, deze vragen zijn geheel vrijblijvend en zijn niet bindend, op het moment dat het plan echt werkelijkheid wordt gaan we pas vragen of u ook écht een abonnement wil, dus er gebeurd niets met deze e-mail en is puur als onderzoek om te kijken of er genoeg mensen interesse hebben om dit project op te zetten. 
 
Heeft u tips, suggesties of zaken die voor ons van belang kunnen zijn of zijn er onderwerpen die u wellicht wel eens in het magazine zou willen zien, meld deze gerust en mochten we van start gaan nemen we uw wensen mee bij een eventuele ontwikkeling.
Stuur uw antwoord op de 3 vragen naar:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com


Linda