Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van maart 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 31 maart 2014 ===


29 maart met de happy-fisherman de zee opgeweest naar de wrakken

het weer was super en de vangsten waren goed verschillende gevangen tussen de 3 en 4 kilo

u kan ook op fb kijken voor foto,sen op onze site

wil u een keertje mee we hebben nog plaats op vrijdag

 zaterdag en zondag nog voor opstap of afhuur

info@happy-fisherman of 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman

piapia=== Maandag 31 maart 2014 ===


gister mee gewwest met de nautulis in vlissingen op de schollenjacht in frankrijk

na een uurtje of 3 bootje varen aangekomen op the place to be

hengels ingegooit en nog geen 30 sec later jahoor !! leve op de top ,volverwachting binnen draaien en wat denk je , een poontje van 15 cm

maarja het begin is er zulle we maar zeggen , dus aas eraan en hatsiekiedee de plomp in , en ja hoor op 2 hengels driftig leve op de toppen , grote scharren maar dan ook echt groot 35 cm was geen uitzondering , maargoed we kwamen voor schollen , het scharre festijn heeft een uur geduurt , en toen waren de schollen wakker denk ik , WAT EEN SPECTAKEL !! 2 DEURMATTEN VAN Z''N 40 CM dat is echt super sport [ aan 1 hengel wel te verstaan ]  dit heeft z''n beetje de hele dag aangehouden ook schar nog tussen door en een enkele weiting , mensen dit is echt een aanrader , de floep [ schipper ] sympathieke aardige vent , die de plek toch maar mooi wist te vinden

ik zeg volgende keer ga ik weer mee , met de nautulis , het is even bootje varen maar dan heb je ook wat

groeten ut blommeke bergen op zoomblommeke=== Maandag 31 maart 2014 ===


Op mijn kl... gekregen van de ouwe Nep. 

"Mot je maar niet zo'n grote bek hebben Perrée." Dat moet Neptunus gedacht hebben toen hij me in het midden van de week op mijn falie gaf. 

Na een zeer verdienstelijke zondag, maandag en dinsdag hield het scharrenleger het woensdag en donderdag voor gezien. 
Woensdag gaf het bijna volledige oud-elftal van NAC onder leiding van John Karelse acte de presence. Aangevuld met Joop, Henk, Carl en Jan was het in ieder geval heel gezellig. Een gefrunnik en gedoe om de vis achter de vinnen te komen. Dat lukte met een kleine-gullen-explosie bij de Oranjemolen nog wel maar het hield niet over. Schar, bot, een boel minigulletjes en wijtingkjes, dat was het toch wel. Verklaring? We lagen bij de Hompels met windkracht 1 en binnen 5 minuten stond er een koude Noord 6 op onze Wies. John heeft er een prachtige foto van gemaakt. Bijna eng om te zien. 

Donderdag een herhaling van zetten. Hier een viske, daar een viske, iedereen had vis met ook nu weer onze trouwe Oranjemolen als redder in de nood. Waar we ondanks de donkere luchten van woensdag geen druppel gezien hebben was dat donderdag een volledig ander verhaal. Heel de ochtend hebben de 4 mannen van Mike en Frits en Ivo in de zeikende regen gezeten. Ook leuk.... 

Op Vrijdag leek Neptunus medelijden te krijgen met onze bluffende schipper. Er zat verbetering in het gebeuren. De groep van Bart wist vooral in de ochtenduren een behoorlijk visje te vangen in de Walvischstaart. Koploper bleek vader Evert die (op klompen) werkelijk de sterren van de hemel gooide. Perfect uptide wierp onze klompenvirtuoos de scharren de pieren elke keer recht voor de bek. Goed gevist Evert!! 

Op Zaterdag 2 gezichten. Met de iets of wat ruim uitgevallen horde van "Hans van Lenie" ging onze "bateau complet" vol goede moed richting Walvischstaart. Het ging op en af. Mooie botten en schar maar nou nog niet helemaal super. Onze Jerom zat met zijn Anouk voorop om het lawaai uit de kuip te ontvluchten maar veel hielp dat niet. Wat een bende zeg. Voor elke vis werd luid geapplaudiseerd en gebruld, ze konden ons in Zoutelande horen. 
In een ultieme poging om het emmervullen enige gestalte te geven vond Wies haar laatste plek van de zaterdag op de geheime rand bij de WN6. Er liep al wat ebstroom en wat daar gebeurde was gewoonweg bizar. De ene na de andere schar denderde binnenboord. Het waren er zo veel dat er (gelukkig) niet meer gegild werd bij elke vis. Iedereen met een leutig baksel vis naar huis. 

Zondag een topdag. Met familie Lazeroms en consorten eerst een heel eind Noordelijk de geul van de Walvischstaart in. We lagen daar nog maar net toen de Aisling, de Quo Vadis en de Big Marlin ons gezelschap kwamen houden voor een wedstrijd van de Edelkarper. Ik hoop voor die mannen dat het net zo goed ging als op Wiesje. Zeer goede visserij met mooie schar, flink wat bot en een verdwaalde tong. Superweer maar eigenlijk een beetje te warm (eind Maart!!!) dus het krat bier ging er helemaal aan. 
Omdat de eigenwijze bestuurder van uw aller Wies toch persé wilde weten of "het" randje het ook nu weer deed gingen we "in de vis" weg van het wedstrijdgeweld van de Edelkarper. Voor een laatste stop van 2 uur werd er bij de Pertuis du Nolle geankerd om 3 uur. Alle lachers kregen hun zin want er liep nog het allerlaatste vloedstroompje en ik vis daar nu eenmaal het liefste als de eb er net inzit. Het eerste kwartier gebeurde er nog niet veel maar na een reuze-verkas van een meter of dertig om precies goed te liggen verstomde het gekrakeel. Daar hadden de heren geen tijd meer voor. Weer de ene na de andere schar binnenboord. Gek genoeg van een forser formaat als verder op zee. 

En zo lijkt Neptunus zijn afstraffing nu wel genoeg te vinden. Zo bleek ook in de sluis waar we Floep met de Nautilus als buurman hadden. Zij hadden een zeer succesvolle trip op de schollen in Frans water achter de rug. Ook Jeroen van de Pirate had een zeer verdienstelijke dag op de Hompels achter de rug met vooral grote schar. 

Kortom, vispakken aan en gaan met die banaan. Deze week erg druk met op dinsdag nog een enkel plaatsje en ook voor vrijdag is er nog wel wat mogelijk. Zin?? Wiesje is er helemaal klaar voor. 

Hank Perrée / www.wiesje.net Hank Perrée=== Maandag 31 maart 2014 ===


De PirateII heeft weer een leuke week achter de rug met zeer gevarieerde vangst.(verslag volgt)

Met vooruitzichten deze week van rustig lente weer belooft het een mooie week te worden.

Daarom de agenda voor deze week:

Donderdag 3/04       Opstapdag of afhuur mogelijk

Vrijdag 4/04             Opstapdag of afhuur mogelijk

Zondag 6/04            Enkele plaatsen vrij

Bel 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl om uw plaats te reserveren.

Wij heten U van harte welkom aan boordJeroen=== Zondag 30 maart 2014 ===


Beste vissers,

Vandaag met zeevisboot de "Anne" naar het wrak "De Meerkerk" geweest. Om 7.30 uur door de Roompoptsluis naar buiten. Na een hallf uurtje varen bij wrak "de Meerkerk" het anker laten zakken. Vrijwel meteen beet. Jeroen haalde de eerste triplet op met 3 ondermaatse scharre. Toen volgde Luuk al snel met 2 scahrretjes. Vervolgens vingen zowel Anton als Arjen ook diverse scarren. Na twee uurtjes kleine schar begonnen de vangsten met bovenmaatse schar. De één na de ander ving een grote schar (20 +). Dit ging zo even door tot we er zo'n 90 hadden gevangen. Een blik op het aas deed ons besluiten om eens bij west-kapellen te proberen om wat andere vis te vangen. Ook hier ving Arjen en kort daarop Anton weer schar. Ditmaal allemaal aan de maat. Maar weer verkassen. Ditmaal naar de Westerscheldemonding voorbij Vlissingen. De harde stroming zorgde ervoor dat 300 gram lood niet voldoende was om om de bodem te bereiken. Een enkele schar was hier het resultaat. Nog even om het af te leren zuidelijk de Westerschelde af gevist op ondiep water om een grote bot te haken. Dit had geen succes. Toen maar lekker weer terug naar Wemeldinge om na een geslaagde visdag te genieten van Trappist op het terras. Samengevat een geslaagde dag met veel schar. De "Anne" is een boot om aan te bevelen. Schipper Arjen kent de stekken en weet de wrakken goed te vinden. De catering aan boord is goed. Van verse croissants tot snert, van Baco tot bier, het zal je hier aan niets ontbreken!

Groeten,

Arjen, Anton, Jeroen en Luuk.Arjen, Anton, Jeroen en Luuk=== Zondag 30 maart 2014 ===


Vandaag 30-3 met de Nautilus richting Frankrijk om de schollen te belagen. 

Leuke club mensen opgepikt bij de sluis en het gas erop. Eenmaal aangekomen de lijnen beaast en het water in. 
Nou, het duurde niet lang en de eerste dikke schollen lagen in de emmers! Kijk even naar de foto's en je weet wat we bedoelen, schollen van boven de 40 cm zijn geen uitzondering. Prachtig weer en veel vis wat willen we nog meer. 

Greetz, JohnnoJohnno=== Zondag 30 maart 2014 ===


Zaterdag 29 maart wrakvissen met Happy Fisherman. Totaal 25 stuks gevangen waarvan zestien mee voor in de pan. 

Was voor mij de eerste keer een echt verre tocht op de wrakken. Het was een geweldige dag! Met zo'n snelle boot gaat het zoveel sneller dat je op betere plaatsen kunt vissen en langer kunt vissen dan met zo'n grote boot. En het was een machtige ervaring om met 30 KM p/uur over de zee te varen. We vertrokken om 5:50 uur uit buitenhaven Stellendam. Omdat je bij deze boot niet door de sluis hoeft ben je nog sneller weg. Heen was het nog wel "een beetje hobbelig" zoals schipper Leo het noemde, maar ik vond het geweldig! Zie foto opkomende zon. Om 8:15 uur waren we circa 58KM van de kust en bij ons eerste wrak aangekomen. Daar ving in mijn eerste gulletje :-) 

Bij het tweede wrak werd er goed gevangen en bleven we iets langer. De schipper gaf ieder die daarvoor open stond advies en gaf mij een andere onderlijn omdat de mannen om mij heen veel meer vingen dan ik. Dat vond ik echt super! Leo nogmaals bedankt! Nadat ik deze onderlijn gemonteerd had was het binnen vijf minuten "BINGO" een leuke Gul van ca. 50 cm. Bij dit wrak ving ik nog een Gul en een aantal Steenbolken waarvan ik de grotere exemplaren meenam omdat ook deze vis volgens de mensen om mj heen ook een prima consumptievis is. 

Op naar het volgende wrak. De schipper zij "We gaan even naar een ander wrak circa 7 KM verderop...' Dat zijn dus ook de voordelen van zo'n snelle boot, je kunt in een veel groter gebied vissen. Ook bij dit wrak en de wrakken die nog volgden werd goed gevangen. Ik was al erg tevreden met mijn gullen van rond de 50 cm, maar om mij heen werd regelmatig grotere Gul gevangen. Ik heb een aantal van rond de 70 cm zien binnenkomen. De Schipper vertelde dat dit een heel goed teken was omdat deze grotere vangsten en soms meerdere Gullen aan één lijn betekende dat de aantallen en groottes echt aan het toenemen waren. 

Ik was met mijn zoon Jan van 15 jaar en moest regelmatig helpen met nieuwe onderlijnen vastgelopen molen etc. maar we hebben echt een topdag gehad! Ik had zelf tien Gulletjes gevangen waarvan er zes ruim boven de maat die ik meegenomen heb. Totaal hadden we met de Steenbolk erbij met zijn tweeën circa 25 stuks gevangen. Waarvan de grotere Steenbolk ook meegingen. Ik ben hobby kok en kan hierbij bevestigen dat ook Steenbolk idd een heel smakelijke vis is. Wel iets meer graten, maar als je weet hoe het moet gemakkelijker te fileren dan Gul omdat het veel zachter vlees is en minder sterke graten. 

Thuis aangekomen de vis verder schoongemaakt en heel in de koelkast gezet. Eerst "effe tukkie doen' want het was een in(spannende) dag! Nadat ik paar uurtjes geslapen had heb ik eerst één Gulletje en één Steenbolk gefilleerd en een lekker vers maaltje bereid (zie foto). Ik wilde het verschil wel eens proeven tussen Gul en Steenbolk... mijn ervaring is dat Steenbolk iets zachter vlees is en ook na zorgvuldig fileren af en toe een graatje heeft, maar de smaak ik uitstekend! 

Daarna de rest van de vissen gefilleerd en wat niet de dag erna door ons gezin opgegeten zou worden in porties verdeeld en ingevroren. Tip van deze hobbykok "goed fileren en plak even labels op de zakjes met beschrijving en datum en gewicht en consumeer de vis binnen drie maanden. De dag voordat je de vis wil eten 's morgens vroeg al in de koelkast laten ontdooien en je hebt bijna geen verschil met verse vis". Het was een zeer geslaagde dag! 

     Barend van der Want=== Zondag 30 maart 2014 ===


VALKYRIE: Uitslag eerste bootwedstrijd 2014

nr  1: Hans - 830cm - 33 vissen

nr  2: George - 722cm - 29 vissen

nr  3: Ralf - 458cm - 18 vissen

nr  4: Opa - 437cm - 17 vissen

nr  5: Jasper - 393cm - 16 vissen

nr  6: Kees - 390cm - 17 vissen

nr  7: Martijn - 389cm - 15 vissen

nr  8: Johan - 363cm - 14 vissen

nr  9: Peter A - 323cm - 13 vissen

nr 10: Peter V - 310cm - 12 vissen

nr 11: Herman - 215cm - 9 vissen

nr 12: Martin - 207cm - 8 vissen

De wedstrijdmaat voor schar was gesteld op 22cm.

De nummers 1 tot en met 3 vielen in de prijzen (prijzengeld) zie hiervoor meer op de voorpagina op de website www.hoekzeehengelsport.com.

De volgende wedstrijden zijn op:

21 april - 3 plaatsen vrij en 9 juni - 4 plaatsen vrij.

ValkyrieHoekzeehengelsport=== Zondag 30 maart 2014 ===


Beste Lezers,

Afgelopen week leuk kunnen vangen met de Valkyrie uit STellendam.

Tip neem vooral voldoende aas mee zoals pieren, mesheften en zagers.

De foto's staan weer op de site www.hoekzeehengelsport.com.

ps. voor de liefhebbers de haringen worden weer gevangen vanf de Brouwersdam.Valkyrie=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Zeevislanders,

Vandaag zaterdag 29 maart wedstrijdvissen aan anker met de Valkyrie uit Stellendam.

Na aankomst om 07.30 uur eerst de plaatsloting waarbij ik 3 en 2 lootte, dat is  vooraan aan stuurboord, dus gelukkige loting hoefde met plaatswissel slechts een plaats op te schuiven.

Om 07.50 iedereen aan boord en los v/d kant, op een zee zo plat als een pannekoek met een heerlijk voorjaarszonnetje, na een vaart van 25 minuten aan anker op "De Hinder" op 10 meter water.

Met LW om 09.30 en HW om 13.45 , zaten we in eerste instantie net voor de kentering net 3 dagen na doodtij  weinig of geen stroom 200 gr pyrimadelood bleef uitstekend liggen.

De vangst kwam wat moeizaam op gang met hier en daar een maatse schar, de minimummaat lag hier wat hoger nl op 22cm !! Schipper Eef Hoek vond tegen 10.00 uur dat we naar een wat diepere lokatie moesten, op dat moment had ik 3 maats in de emmer en evenveel teruggezet.

Het anker eruit en na een vaart van 10 minuten geankerd op 17 meter, hier wel wat meer vis maar voor mij allemaal ondermaats totaal 6 stuks.

Zo rond 11.30 weer verkast zo'n 100 meter westelijk van de M5 boei op 13/14 meter, gekende stek want hier lagen meerdere kleine boten aan anker, inmiddels met de jas uit in de fleece, begon de vangst hier behoorlijk aan te trekken met nagenoeg allemaal maatse schar, om 12.00 uur iedereen van plaats gewisseld voor de 2e periode..

Zo rond 13.00 was de Valkyrie gedraaid op de vloedstroom en begon het tij behoorlijk door te lopen.

Gevist met de Penn Rampage Sensitip, flinterduntopje, zie je de kleinste postzegel op maar je kan er oook moeiteloos 300 gr.lood mee wegzetten ,  dat was wel nodig ook want ondanks een hooflijntje van 14/00 Spiderwire, de grootste moeite de zaak op zijn plaats te houden, er staat in de laatste Zeehengelsport een artikel over het bootvissen voor de 2e Maasvlakte , dat de stroomsnelheden , daar enorm zijn toegenomen met name met de vloedstroom en dat is absoluut waar !!

De stroomsnelheid had wat mij betreft niet veel invloed op de vangst, mijn buurman ving in die periode de grootste vis een bot van 36 cm, was ook de winnaar met meer dan 8 meter vis, ben zelf niet in de prijzen gevallen met een score van 17 maatse scharren.

Kwamen ook nog 3 maatse wijtingen aan boord en bij de laatste draai een tongetje, wat verder opviel is dat er al  algenbloei in het water zat, wat normaliter eind april optreed. 

Om 16.00 uur het anker eruit en om 16.45 binnengelopen in thuishaven Stellendam , na een zonovergoten voorjaarsdag, hoe anders dan vorig jaar toen visten we op 2e paasdag 1 april met een zeewatertemperatuur van 5 graden ! NO 5/6 stervenskoud !

Volgende week zondag selectie NK vanuit Scheveningen, zal mij benieuwen.

vang ze iedereen en tight lines !

Kees GraafKees Graaf=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Na de eerste 10 voorgaande successen kunnen wij als team ms theo melden  ,, de haring is weer in het land!!

Vroeger dan vorig jaar maar in mooie getallen weer te vangen

 

groeten t boogaart

http://www.zeevisland.com/MS-Theo.htm


theo boogaart=== Vrijdag 28 maart 2014 ===


Beste vissers,

Vandaag met de Andromeda uitgevaren om 6 uur op naar de wrakken schipper Piet had er geen goede hoop op wij met de club van borealus wel, want we hadden de laatste wedstijden niks (op 3 gullen na) gevangen.Na 3 uur varen de eerste lijnen in het water en direct beet mooie gullen kwamen boven de stemming was meteen goed na een poosje zakte het af de vis was op, toen naar een ander wrak het zelfde vehaal alles krom en niks meer dit hebben we op 5 wrakken gedaan een zeer leuke portie gul gevangen prachtig weer en goede stemming.Na telling kwam de winnaar met 9 stuks en vele bolken uit de bus. Het gemiddelde lag op 5 stuks dus eidelijk weer vis voor de vrouw.Om 17.00 weer terug in de haven na een heerlijke dag op zee.

tot de volgende melding.vis ze vr groet jean vissersclub Borealus jean=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Beste vrienden, 

 Zondag even in de namiddag met Kevin een gedeeltelijk opkomend tij gevist. Door de aanhoudende W/NW 4-5 Bft hebben we gekozen voor een korte vissessie op de Oosterschelde. Pieren besteld bij Dixhoorn en gaan met die banaan.

Het was noodzakelijk om te vissen met wind en stroom in dezelfde richting, anders zou het onmogelijk worden. Het plan was om bij het vallen van de stroom de Vlietepolder (stek 14-17 van onze stekkenkaart) al driftend af te vissen in de hoop een gulletje te verschalken en later als de stroom begon te lopen een mooi talud te zoeken voor platvis en gul.

De wind stond ideaal voor het driften over de Vlietepolder, maar na enkele driften werd het duidelijk, geen gul liet zich vangen. Toch kregen we enkele beten maar om een af andere reden geen hanger.

Toen het lichtjes begon te stromen hebben we een stek gezocht tegen het talud in de buurt van de rode boei R22. We ankerden op 19 m op de rand van de vaargeul en hoopten op een gul of een platte. Het water was rond de 9 °C en dus nog iets te koud. Toch kregen we herhaaldelijk een scharretje aan de lijn waar iets meer dan de helft toch boven de maat ging. Kevin ving op zijn lijn versierd met kralen en lepeltje een mooie bot.

Er kwamen wat regenwolken en we besloten om tijdig te stoppen. Het aas was zo goed als op en we hadden toch wat visjes. Eindbalans: 12 maatse scharren en één bot. We gooiden zeker een 10-tal scharren terug wegens te klein en ook een klein gulletje ging terug. Niet slecht voor 3 uurtjes vissen op de Oosterschelde! Het begin van het opkomende tij was het beste en misschien hadden we aan het einde van de stroming nog andere vis gevangen maar ja … het was goed zo.

Met nog een mooie regenboog en enkele schitterende regenwolken afgesloten in goed gezelschap en met veel plezier lekker uitgewaaid.

Nog enkele weken en de temperatuur van het zeewater zal zover opwarmen dat onze zuidelijke vrienden zoals geep, makreel en zeebaars weer opduiken. Veel vis-plezier aan allen en bedankt Kevin voor de leuke dag.

Groeten
Wim Bresseleers (de Kleine Bootvisser)Wim=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Eens kampioen altijd kampioen!!!!!!

Vandaag nog is een dagje gaan vissen vanuit blankenberge samen met onze schipper Franky.

vanmorgen om 8u vertrokken met ons tweetjes om een gulletje te vangen, de vooruitzichten waren super, goed tij mooi weer en niet al teveel wind. Franky nam de stuurboordkant voor zijn rekening en ik de bakboordkant. Al snel volgde een eerste beet , doemme weer zo'n stomme bot. Daar zijn we dus niet voor gekomen. het heeft een hele tijd geduurd maar als Franky eenmaal in aktie komt is er geen houden meer aan. In een korte tijd wist hij 5 mooie gullen te vangen en nog had hij er niet genoeg van en ja daar was nummer 6. ondertussen had ik twee maal beet gehad maar slaagde ik er niet in de vis aan boord te krijgen en dan lukte het mij dan toch ook ik had mijn eerste gul te pakken. Ik had nog wel een behoorlijke achterstand. Joepie daar was mijn tweede maar die lag nog maar net aan dek en Franky's nummer 7 zat er aan te komen. En lap daar was nr 8 . Uiteindelijk wist ik nog een derde gul te vangen maar de conclusie van vandaag is dat onze kampioen serieus mijn broek heeft afgedaan. Ere wie ere toe komt maar van onze Franky kunnen we nog veel leren. vangst van de dag 11 mooie gullen en 4 botten, spijtig van die enkele(4) die we zijn kwijtgespeeld . Toch een mooie visdag gehad en nogmaals de Franky is nen echte kampioen.

groetjes Peter uit Antwerpenpeter de haes=== Donderdag 27 maart 2014 ===


 

Met den Naut!
Het moest er weer eens van komen. Hoewel de originele visplannen iets meer zuidelijk lagen, maar dat vanwege de verwachte buiigheid uitgesteld werd naar een later tijdstip, weer eens een ouderwetsche ankervisserij in de monding van de Westerschelde met de Nautilus. En eigenlijk was daar helemaal niets mis mee ...

Eerst maar eens de neus, of liever gezegd Caterpillars, naar buiten gestoken. En dat was prima te doen. Het leverde zowaar een prima setje op van een dikke bot met een zeemeerminnenstaartje en een akelig grote schar, een tong, nog een schar, en nog één, en nog één ... en toen begon het te waaien, en niet te zuinig ook. Op een gegeven moment besloot de deinig toch redelijk fors op te lopen, dat heb je daar verrekte snel met de wind uit de Noord, en was er eigenijk maar één optie, terug uit. Dat de wind mee getrokken werd door die buien was wel duidelijk, de rook te zien bij Vlissingen-Oost ging nagenoeg recht de lucht in op dat moment.

Heel even geparkeerd tikkie zuid van de Nolleplaat om een korte trial te doen, maar veel verder dan anderhalve schar kwam het daar niet. Dus maar rap verder en geankerd net voorbij de Koopmanshaven onder de molen. Schrijver dezes kreeg er bijna een hartverzakking van een wel zeer radicale aanbeet van iets wat ongetwijfeld schaterlachend verder de west in zwom ... Er zaten wel wat botjes die retour werden gestuurd. Frank zag het aan, dacht er eens over na en besloot een klein risicootje te nemen. Even voorbij het plekje waar Ed, Muta, Waka en ik op gezette tijden de blauwe makreel en zeebaars belagen in de zomer.

Ik kan daar erg kort over zijn. Zelden zo'n gulletjes festijn meegemaakt. Dat ze nagenoeg allemaal net niet maats waren, och. Maar wat een hoeveelheid, als dat spul terug komt met 45+ redden we het niet met een kistje of drie, vier. En, saillant detail, er zat wijting tussen, en in tegenstelling tot de gulletjes waren die wél van prima formaat!

Frank, bedankt! Lekker gevist!

Tot de volgende, Greetz, Johnno

 Johnno=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Rata......ratata.......rata.......ratatata.  (In de herhaling / Poging 2!, Greetz, Johnno)

 

Als het echt supergoed gaat sms ik Johnno ; "ratatatatatatatatata". Ik hoef dan verder niets te zeggen, hij weet dan wel hoe laat het is. De emmers lopen over. Hierboven zie je dat het nog wel wat met horten en stoten gaat maar zeker in combinatie met het prachtige weer kun je het gerust topdagen noemen. 

Het is nog een beetje zoeken maar er komt nu toch al elke dag al zeer fatoenlijk vis binnen. Wn6 en Dishoek leverden maandag schar, joekelbotten en zo nu en dan een tong en een enkele gul op. Erg jammer dat Willem een mooie verspeelde. 

Maandag ging het aan de zuidkant van de hompels op het diepe eventjes best wel redelijk maar niet genoeg dus vandaag (dinsdag) zat ik, nadat de stroom eruit liep bij de WN6, wel te piekeren waar nu naar toe te gaan. 

Na veel dubben en geprobeerd te hebben de matrozen de beslissing te laten nemen, toch maar geprobeerd op zeer ondiep water bij de Hompels. Toen ik ze vertelde dat we op 3.90 meter water lagen zag je ze denken ; "Die is echt knettergek."
Nou klopt dat ook wel en het kostte dus wat overtuiging om ze werkelijk in te laten gooien. Na enige pressie bleek dat toch de beste plek van de dag. Het liep anderhalf, twee uur bijzonder lekker door. Mooie scharren en dito botten. Slechts 1 (mooie) tong voor Klaas. 
Zo is het heel de week lekker weer en zit onze Louisa dan ook behoorlijk goed gevuld. Aanstaande donderdag is eigenlijk de enige dag dat er nog plaats is. Mocht je nog een lekker dagje op zee willen zijn en vis voor jezelf én de buren te willen vangen. Ut ken nog op donderdag. We horen het graag. 

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée
www.wiesje.net 


Hank Perrée=== Donderdag 27 maart 2014 ===


Beste lezers,

Zoals jullie gemerkt hebben, hebben we een grote storing gehad, zo erg dat de medewerkers van onze server tot diep in de nacht hebben gewerkt om Zeevisland en Cordes Travel weer in de lucht te krijgen. Wat de reden was is tot nu toe nog onduidelijk en wordt nog uitgezocht, tevens wordt gekeken hoe dit voortaan te voorkomen.

Het kan zijn dat er vangstberichten verloren zijn, hiervoor onze excuses.

Onze dank gaat uit naar www.webcreating.be Team Zeevisland=== Donderdag 27 maart 2014 ===


hoera er word weer een gulletje gevangen zo links en rechts

en ze geven nog mooi weer op ook voor het weekend

dus heb je nog zin om te vissen we hebben nog plek op 29 en 30 maart om te wrakken

natuurlijk ook voor opstappers bel of mail 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

mvg

happy-fishermanpia=== Maandag 24 maart 2014 ===


Zaterdag 22 maart weer gevist vanuit de boot op de Westerschelde.

Begonnen aan de (veerhaven) te kruiningen op een diepte van 14 mtr.

Bijna het hele afgaande tij hier gevist, vangst een paar gulletjes en een mooie bot.

Hierna het anker geligd en geankerd bij de svv3 ter hoogte van Waarde.

Ook hier weer een paar gulletjes, maar helaas bijna allemaal onder de maat, slechts 1 maatse gul gevangen.

Ondanks de wind z/zw 4 a 5 was het behoorlijk hobbelig, maar het weer was wel goed.

Zo zie je dat er geen dag eender is.

Gr. TomTom=== Maandag 24 maart 2014 ===


Vandaag in Wemeldinge eerst de boot in orde brengen, de batterij was terug opgeladen, alle contacten gereinigd en zorgvuldig vastgezet en voor de zekerheid een reserveaccu geplaatst. Vorige sessie van een tiental dagen geleden was niet volgens plan verlopen, ter hoogte van het Goese Sas werd het anker gelicht maar de motor viel uit, de batterij was zo plat als het enige visje dat ik in 3 uur vissen kon vangen. Slechte batterijcontacten bleek de boosdoener. De reserve buitenboord gestart en tegen 4 per uur tegen de stroming op terug naar Wemeldinge, een geluk dat we niet naar de Zeelandbrug gevaren waren, we hadden nog niet terug geweest. Vandaag dus alles nagekeken en dan een proefvaart, de dochter had zeepieren meegebracht van de nieuwe dierenwinkel te Wemelding dus toch maar een lijntje uitgooien, het moest eens lukken vandaag ....... ? Place to be was halverwege Wemeldinge en het Goese Sas. De dochter en haar vriendin beproefden hun geluk met kunstaas terwijl ik probeerde met dwarrellijnen en de andere stok met afhouders. Het getij was al een uurtje aan het opkomen en de stroming begon erin te komen toen warempel de stok met afhouders enkele ferme tikken vertoonde, lang geleden dat ik nog een beet kon aanschouwen. Een gulletje van dertig centimeter, te klein, nog effe groeien en dan mag hij terug komen bijten, tussendoor wier van de lijnen halen, nog een misser om even later toch het broertje van die gul te vangen ook aan de afhouders. Zelfde maat dus retour en tegen volgende winter terug komen aub. Nog effe richting Yerseke gevaren om te genieten van het weer, het water en het uitzicht en dan terug naar Wemeldinge. Ik denk nog effe geduld en dan gaan we weer een leuk voorjaar tegemoet. Een goede raad echter, als ge niet probeert kunt ge niks vangen en ...... Als er geen vangstberichten zijn durft niemand te gaan vissen, dus ...gewoon doen ! Vang ze!De Gelenaars=== Maandag 24 maart 2014 ===


hallo visvrienden

er is een opstapdag as zaterdag 29 maart ,bij voldoende deelname.

kijk op de site www.eendracht2.nl bij opstapdagen.

gr henkhenk=== Zondag 23 maart 2014 ===


Uit het vet halen die hengels!!!!!!!! 

Zaterdag was het eigenlijk flutweer. Het was droog en op 1 bui na vooral zonnig maar er stond een dusdanige bries dat we niet naar buiten konden. Omdat we op vrijdagmiddag nogal een aardig resultaat geboekt hadden op de Spijkerplaat volle goede moed die kant uit getrokken maar dat viel niet mee. 
Een paar tongen, wat schar, wat botten en gelukkig toch ook nog 6 gullen waaronder 5 mooie. Vooral Jazz stak de ogen van het "Offshore Fishing Team" uit door er 2 binnenboord te takelen (met de hulp van vader Kevin weliswaar, maar goed). Jordi wist er ook 2 binnen te halen maar die deed wat minder mee aan het opbouwen van de spanning. Pas als de gul in het wateroppervlak lag riep hij "Ik denk dat ik het schepnet nodig heb." 
Het was supergezellig en ook Nol, Harry en Rinus berustten maar in het onvermijdelijke ; je kunt de goede visserij alleen maar waarderen als er ook eens een misser bij zit. Saillant detail ; bij René op de Pirate wisten ze 12 mooie gullen binnen te trekken. Hij lag nog geen 200 meter bij ons vandaan ...... 

   

Zondag een heeeeeel ander verhaal. We konden min of meer naar buiten. Het was wel een hatseflatserig zeetje maar het lukte wel. Brabants trots, onder leiding van Michel deze keer, deed het daar helemaal niet gek. Eerst bij WN6 en daarna voor Dishoek. Gewoon lekkere visserij en voor de tijd van het jaar zelfs goed te noemen. Ik ben niet zo van de aantallen (schept maar verwachtingen) maar boottopper Michel wist er 37 boven te toveren. Overwegend schar met ook een hele mooie tong erbij. De andere heren zaten daar overigens helemaal niet zo ver achter. Lekker allemaal een visje. Zeker ook jongeling Bo die zijn vader het snot voor de ogen viste. 

    

Mooiste opmerking van de dag kwam van een niet nader te noemen visserman met lichte zeeziekte verschijnselen. Op mijn vraag of ze er nog een kwartiertje achteraan wilde plakken kwam het montere antwoord ; "Nee, nee, we moeten terug want mijn vrouw heeft ontsluiting." Was vast blij dat ie weer op de kant was. Ook weer een toffe groep met gezellige mensen. 

Deze week is het druk op Wiesje, het is topweer en ook dinsdag is het met een zuidoostelijk briesje vermoedelijk bijzonder goed toeven op zee. Dat is de enige dag dat ik nog mag van Odette want ik moet ook nog wel eens thuis bivakkeren.
Mocht je nou een dagje vrij willen pakken dan is er dinsdag nog plek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Geen extra volk? Ook goed, dan ga ik wel met Paul, Klaas, Arian en Andreas alleen vissen. 

Heren, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Zondag 23 maart 2014 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 23 maart 2014 de EFSA Boot Cup vanuit Scheveningen.

Deze keer 67 deelnemers van verschillende nationaliteiten verdeeld over 3 boten de "TRip Junior/Tender"uit Scheveningen en de  good old "Stella Bel" vanuit Stellendam dit door dat er verder geen andere boten beschikbaar waren vanuit Scheveningen.

De weersomstandigheden :  in eerste instantantie leek het twijfelachtig op de "Windfinder" Z tot ZW 4 tot 5 Bft mogelijk 6 met een golfhoogte rond de 90 cm t/m  120 cm  toenemend mogelijk  tot 150 cm.

Achteraf is dit allemaal meegevallen.

Om 07.00 ingecheckted , aas opgehaald , jammergenoeg geen mesheften  alleen pieren en het materiaal aan boord gezet op de "Trip Junior"  , ivm de Ätoomtop" in Den Haag  , een security check met .passagierslijsten per boot en controle op ID-Cards , noem het maar, daardoor wat later v/.d kant omstreeks 07.45 uur.

Na een vaart van ongeveer 40 minuten aan anker op 10 meter water iets voor Kijkduin de "Tender "en "Stella Bel" lagen al te vissen, de eerste periode liep tot 10.30 uur, het was op Scheveningen om 07.15 hoog en om 14,45 laag, dus we gingen zo rond de kentering met niet teveel stroom aan anker. 

Het viel op zich in alles mee , de wind ZW 4 en een golfhoogte van 70 cm , de eerste periode kan ik alleen  voor mezelf spreken. ging niet best , aan het eind slechts 4 maatse scharren in de emmer en 7X ondermaats !! dat is toch balen, de mesheftjes tussen de pieren dat werkt toch echt , gezien de buren.

Had de plaatsen 8/16/24 geloot dus de 2e periode ging achterop stukken beter kan je wat meer lijn geven zonder anderen te hinderen dus dat werkt ook wel , de laatste periode op 24 v, toch weer wat minder met slechts 6 maatse   viskes.

Na 13,00 uur begon de wind toch stevig door te blazen , een "KOUTJE" noemen we dat op Scheveningen 5/6 Bft. maar was verder niet hinderlijk ondanks afgaand water,  met wind en stroom tegen elkaar in.

Om precies 14. 45  ging de laatste fluit en het anker eruit , 28 maatse visjes alleen scharren, abosoluut niet genoeg voor de prijzen, heb aantallen tegen de 60 gezien.

Maar dat maakt mij verder niet zoveel uit , heb een heerlijke dag gehad op zee, ga nog meer mijn best doen !

Tight Lines en vang ze Iedereen !

Gr. Kees GraafKees Graaf=== Zaterdag 22 maart 2014 ===


Mooie visdag+ bonus

Vandaag is de PirateII lekker kort bij huis gebleven met zeer goed resultaat. Mede door de voorspelde windkracht(6/7Bft) en omdat de visserij verder buitengaats nog niet op gang zijn gekomen hadden we vandaag weer gekozen om op de Spijkerplaat te vertoeven. Gezellig ploegje aan boord en voldoende aas geregeld, dus vooral het advies gegeven om ruim te beazen en grote haak te gebruiken om zodoende de meeste kans te maken op een Gul. We waren dan ook nog maar krap een uurtje op weg of de eerste lag al in het net en ook al 2 aanbeten verspeelt. Dit beloofde een leuke dag te worden met zeer verdienstelijk resultaat. Eindstand was 12 gullen(+ nog 6 verspeelt) waarvan grootste 4+Kg, 3 tongen en nog wat scharren+ botten. De bonus van de dag was toch wel de verassende vangst van een heuse Griet(32cm). Zo maakte de Westerschelde zijn reputatie weer waar een buitengewoon interessant viswater te zijn.

        

Wilt U ook een keer de geheimen van de Westerschelde ondekken?? Boek dan gerust een dag vissen op de PirateII.

Donderdag 27/03 en vrijdag 28/03 organiseren we weer opstapdagen en varen we uit bij voldoende aanmelding.

Voor info of direct te boeken bel 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl

http://www.westerscheldevissen.nl  Jeroen=== Vrijdag 21 maart 2014 ===


De kop is er weer af.

Na een korte vakantie naar de zon heeft Wiesje onder leiding van haar "eigen" baasje weer het eerste tripje gemaakt. Arian en Johan hadden me al weer lekker gemaakt met een zeer fatsoenlijke visserij anderhalve week geleden. Ook Frank en René hadden al leuke resultaten geboekt dus met de voorspelde zuidwest 3 tot 4 vol goede moed richting Nolleplaat.

Die windkracht 3 uit het zuiden duurde ongeveer tot het loodsbootstation en daarna kregen we een heuse noordwest 5 op ons tetter. Dat zorgde voor oncomfortabel liggen en na 3 verkasjes tot de Trawlboei toe waar elke keer wel wat schar en een tongetje naar boven kwam was iedereen blij dat we om half 12 naar de Spijkerplaat verhuisden.

Het was nog niet echt goed maar er kwamen toch 7 gullen boven water waarvan 4 mooie. Pierre spande de kroon met een mooie vetzak van 4 kilo maar ook de gul van Jack en de 2 van Rinus (hebbert) mochten er zeker zijn. Michel wist nog een keurige tong te strikken en verder kwam er wat schar en een verdwaalde bot boven.
  
U kunt dus zo langszamerhand het gerief weer uit het vet gaan halen want het zit er weer aan te komen. Nog geen emmers vol maar dat kan nooit meer lang duren.

Simon, Rinus, Tonnie, Jan, Pierre, Jack, Huib en Michel (en natuurlijk Johan) bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
www.wiesje.net

 Hank Perrée=== Vrijdag 21 maart 2014 ===


hallo visvriende

zin in een visje te vangen voor anker of de wrakken

vanaf volgende week geven de weermannen weer rustiger weer op

en de eerste scharren zijn alweer gevangen

wij hebben vrijdag 28 maart nog plaats voor ankervissen

29 maart nog plaats voor wrakvissen

boeken of inlichtingen telf 0187493785 of

www.happy-fisherman.nl ook info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Vrijdag 21 maart 2014 ===


opstapdagen komende maand op the pirate 2: u kunt door de weeks opstappen op the pirate 2, de vangsten trekken weer aan , in april zal dat alleen nog maar beter worden, er worden al de nodige tongen gevangen. in het weekend hebben we in april nog de volgende dagen  vrij: zaterdag 5 april ,dan gaan we ankervissen op de westerschelde heb nog plaats voor 5 man vol = vol . zondag 6 april gaan we iets heel anders doen nl vissen op het veerse meer. het is weer eens iets heel anders, hier hebben we nog 5 plaatsen vrij vol =vol. voor inlichtingen of boekingen rmdeback@zeelandnet.nl, 0031[0]651391567 . www.westerscheldevissen.nl groet rene de back.rene de back=== Donderdag 20 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Zin om binnenkort weer eens te gaan vissen met een opstapper ?

Geen grote groep bij elkaar of juist wel met een eigen groep, kijk eens bij deze sponsoren van Zeevisland en huur een eigen bootje of ga mee als opstapper !

Deze bedrijven zorgen ervoor dat jullie Zeevisland gratis kunnen bekijken zonder volop banners en reclame op deze pagina's

Kijk hier voor onze opstapboten of huurboten:  http://www.zeevisland.com/Informatief/opstapdagen.htm Zeevisland=== Maandag 17 maart 2014 ===


hoi zaterdag 22 maart  boot vissen er is nog plaats dus bel snel www.beatrix2.nl 0622476960 ad=== Maandag 17 maart 2014 ===


zaterdag met de Zuiderzee uitgevaren om een visje te vangen maar het wil nog niet lukken schipper willem deed er alles aan om wat te vangen maar met 13 man en maar 1 visje kun je wel zeggen dat het nog steeds niets is .maar het eten op de zuiderzee was geweldig en willem bedankt voor de gezellig dag die we ondanks de slechte vangs toch gehad hebben volgende maand nog maar eens proberen.toon B=== Zondag 16 maart 2014 ===


vervolg verslag van 23-2-2014   

Vandaag 15-3-2014 wederom geprobeerd een maaltje vis te vangen op de westerschelde met H.S.V. steeds groter . De verwachtingen waren niet groots. Maar er werd toch door een aantal vissers een paar mooie gullen  gevangen die met speciale onderlijnen de vis boven kregen .Rond 11 uur verkast naar een andere Visstek maar daar was het huilen met de pet .WE hebben hier de dag wel uit gevist maar het maaltje vis waar we voor kwamen was er niet.Of ik moet ze van allemaal bij elkaar tellen/18man/ totaal 14 vissen En wederom net als de voorlaatste keer had ondergetekende weer geen vis .Dus om 3 uur ingepakt met de gedachte zijn mijn onderlijnen niet goed of moeten we nog een aantal weken wachten  .Dan gaan we met de club de oosterschelde op en hopen dat er dan voor iedereen wel een visje te vangen is ?

Namens de vislozevisloos=== Zaterdag 15 maart 2014 ===


hoi zaterdag 22 maart zaterdag boot vissen van uit yerseke www.beatrix2.nl 0031 (0)622 476 960nico=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Gisteren met de Wiesje uitgevaren,we waren met 4man op de boot. De dienstdoende Arian heeft met zijn leerling schipper Johan de gehele dag goed verzorgd. Om 8.00 waren we al door de sluis, een zeer mooie zonnige dag tegemoet varend. We hebben tot ongeveer 11.00 bij de spijkerplaat gelegen,waar in 5 minuten tijd 3 mooie gullen werden gevangen. Toen er vanwege de harde stroom niet meer te vissen was zijn we verkast naar elders. Hier werd ook een mooie gul gevangen,en voor de rest was het voornamelijk de teruggekeerde schar. Ook enkele botten en wijtingen kwamen even boven kijken naar de zee die nagenoeg vlak was. Na een kijkje in de emmers hebben we een schatting gemaakt: ongeveer 70 scharren enkele botten en 4 gullen. Maar nu even terug naar de schipper en zijn leerling, omdat er weinig te varen viel hebben ze de keuken maar eens goed onderhanden genomen. De gehele dag vlogen ons de bakken koffie (met deze keer wel opvallend verse gevulde koek,en geen taai taai) choco met rummetje,broodjes bal, Broodjes ei,blokjes kaas,en de niet te vergeten kippenpootjes (ook te zien als aas op facebook) en de nodige drankjes,het leek wel voor niks vandaag. We hebben alweer geboekt bij deze schipper (als Hank volgend jaar weer op vakantie is.(rustig Hank grapje). Nogmaals: we hebben in alle opzichten een geweldige dag gehad,en gaan spoedig weer boeken.

We gaan U allen groeten vanuit het mooie Duizel: de helft van het dreamteam. (U kunt enkele foto's zien op facebook)Frans=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Gisteren 13 maart toch maar een poosje gaan vissen ondanks de slechte vangst meldingen, maar toch maar met een paar man de westerschelde op gegaan,en het viel helemaal niet tegen in de wielingen noord er werd redelijk schar gevangen zoewl afgepaaide als scharren die nog moesten paaien,daarbij nog een enkele bot,leuke gul en wijtijng ,was het mede door het mooie weer een erg leuke dag

Gr.jan BrutusJan v straten=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


goedemorgen,

Gisteren, tegen beter weten in, nog es een hengeltje uitgegooid op zowel de Wester als de Oosterschelde.

In de voormiddag ter hoogte van de oude veerhaven te Kruiningen gelegen. Niet één beetje mogen waarnemen.

In de namiddag ter hoogte van het Goesse Sas gelegen. Ook hier hetzelfde verhaal.

Vergeleken met andere jaren, dan zwom de wijting en de kabeljouw zo vanaf ongeveer half oktober, de westerschelde op.

Deze soorten waren dan te vangen tot op het moment dat de vorst echt inviel.

Wat er aan de hand is weet ik niet. Overbevissing op de noordzee zal een rol spelen. De grillen van het weer-gisteren zat ik in hemdsmouwen op mijn bootje- en dat voor half maart, is ook niet echt normaal te noemen.

Evenwel, het zeetje was spiegelglad, de temperatuur aangenaam, ook dat is genieten! Maar zo nu en dan een visje zou toch ook wel leuk zijn.

allen de beste groeten

BertBert=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


beste collega visser ,

we waren zondag nog eens verrast .

als voorbereiding op onze ijslandtrip met cordes travel hadden we nog eens contact opgenomen met Ludo van north sea charters (neeltje jans). Daar Ludo ons al aan het watertanden kreeg met de melding dat onze vriend gul reeds op ons aan het wachten was hebben we maar direct gezegd  BOEK ONS DAN MAAR :-) .

ik moet zeggen dat was de juiste beslissing ,na een stukje varen met de marie louise weerklonk dan ook het hemelse geluid  " JA ZAKKE MANNEN " en toen kwam het los . ik kan dan ook met veel plezier vertellen dat we allemaal vrolijk op dek stonden te glunderen toen iedereen zijn eerste baardmannen in hun bakkie hadden  liggen .

De kleine broer steenbolk was ook van de partij , ik denk dat ze beneden in rij stonden te wachten op de pieren en de gummy's . Vele vissers halen hun schouders op met het voelen van weer zo een viske van een goede hand groot maar vergis je niet ,deze vis vind ik persoonlijk nog beter dan grote broer gul .

toen we de vraag voorgeschoteld kregen , blijven of een ander wrak was de keuze voor de meeste snel gemaakt  "breng ons naar de dikke gullen Ludo" en zo geschiede .  de marie louise stoomde naar het volgende wrak en daar ving ineens iedereen wat leuke exemplaren wat de stemming op de boot enkel beter maakte . Je moest de schipper zijn gezicht zien toen ik zei  hier Ludo wil jij deze haringen ,hij begon te lachen totdat hij ze richting stuurhut kreeg  :-)

moe en voldaan keerden we dan maar weer naar de kade , al denkend aan de volgende trip . 

Bedankt Ludo voor de perfecte dag en zeker tot binnekortverstreken wim=== Vrijdag 14 maart 2014 ===


Hallo,

Woensdag hebben we maar eens geprobeerd om haring te vangen.

Het is nog wel vroeg in het jaar maar alles is vroeg, dus even proberen op het veersemeer bij de zandkreeksluis.

Resultaat 0,0.haringen. Gewoon nog even geduld hebben dus.

Hartelijke groet, Steven,Lukas en Aron van de Woestijne.Ab=== Woensdag 12 maart 2014 ===


Over 8 en 9 Maart, Weekendje Nautilus! 

Het kan verkeren en dan vooral als het eens een keer niet waait. Het afgelopen weekend zag er zeker boven het wateroppervlak erg voorjaarsachtig uit, en aangezien er gewoon eens even flink gevist moest worden na alle wispelturigheid van moeder natuur, het hele weekend doorgebracht aan boord van het powerhouse van de Vlissingse vloot; de Nautilus ... 

Eerst de zaterdag, Floep als schipper van de dag, nauwelijks wind (hoe is 't mogelijk) maar wel een tikkie mistig. 'Dik van mist' wist de centale te melden. 

Positie gekozen net buiten de vaargeul aan de Spijker precies op een aflopend talud en vissen maarr! Er zat in ieder geval een visje, wat schar, een wijting en alweer een tong ... ik heb stellig het idee dat dit niet de laatste zijn van het seizoen. Eerder de eerste van de nieuwe lichting 2014. Ze zitten er nét even te regelmatig tussendoor op het moment. En gezien het verloop van de 'winter', zou het zo maar de opmaat kunnen zijn van een lang tongenseizoen. En daar heeft vast niemand bezwaar tegen. 
De schar is momenteel massaal aan het afpaaien, de schar die je vangt is wel leeg, maar helemaal niet flinterdun, dus dat wordt met en paar weken ook weer interessant. Maar dat verder terzijde. De rest van de dag doorgebracht aldaar waar we lagen, en behalve een legertje krabben (ook al nokvol met broed) kwam er een visje. En een paal die blijkbaar het idee had opgevat mijn burman een bezoekje te brengen. Lukte prima! 

Dan de zondag. Ergens in het circuit was er sprake geweest van een vroege tongvangst elders in de zuid. Aangezien niet geschoten, of gevaren, altijd mis is er maar eens een kijkje gaan nemen. Wel, die tong was nergens te bekennen en had vriend bot op pad gestuurd. Die botten waren dan weer wel niet talrijk maar wel zeer fileerbaar. Ook al niet verkeerd. Met name Edwin veroverde er de titel bottenmepper mee .. Vervolgens wat andere stekken aangedaan gewoon om eens te kijken hoe de zaken er voor staan. Zoals vermeld, voorjaar boven water, zeer zeker nog niet er onder. Een bot, een enkele schar .. In z'n algemeenheid moeten we nog héél even geduld hebben eer de zaak weer vissig is, en dat is hooguit een kwestie van twee, drie weken. De watertemperatuur hangt nu zo rond de acht graden, tikkie er bij en het is geregeld! Maar, eerlijk is eerlijk, het weer was meer dan goed, Frank vond een smakelijke zender op de radio, biertje / frisje / hamburgertje, en op beide dagen een plesante ploeg .. en dan kan het veel, veel erger! 

Johnno Johnno=== Woensdag 12 maart 2014 ===


beste vis liefhebbers

volgens de weergoden as vrijdag 14 mrt goed weer voor de wrakken

er word weer  gul gevangen en grote wijting  krijg je zin

wij hebben nog enkele plaatsen vrij

bel 0187493785 of mail info@happy-fisherman.nl

team happy-fishermanpia=== Maandag 10 maart 2014 ===


zondag uitgevaren om7uur richting verre wrakken:

10 franstaligen en ik (nederlandstalige)maar heb hun wel laten zien hoe men vis vangt.

Ze zitten er wel maar men moet wel het juiste aas bij hebben en dat was een groot probleem

bi j de franstaligen die kennen enkel pilkers en chadsmet als eindresultaat hadden ze met 10 man 18kabeljauwen gevangen

Ikzelf had er vijf voor mn rekening en twee verspeelt met het an boord hijseb van de vis zonder net eigen schuld dikke bult

eerste wrak octopus met eeb meshet eraan lood op boden en direkt takelen pracht van kabeljauw

Tweede inworp terug op de boden terug direkt takelenweer mooie kabeljauw.

erik de schipper en paar mesheften gegeven en ook direkt bingo

de anderen vangden samen enkelingen hadden ze mesheften meegenomen dan kan ik u verzekeren hadden ze pak meer gevangen

hop weg naar een ander wra daar kwamen er ook een paar gullen vannaf natuurlijk met mn octopus met mesheften eraan.

daarna vertrokken ver voorbij de westankergebied met als zelfde resultaat dankzij mijn mesheften

HIERBIJ WIL IK DE VISSERS VERWITTIGEN BRENG ZEEPIEREN MET MESHEFTEN AAN DE HAAKEN U MERKT HETRESULTAAT 

men zegt er zit weing kabeljauw ;hET PROBLEEM ZIT IN HET AAS MAAR MEN IS SOMS EEN KEIKOP ALS IK ZIE DAT ER IEMAND GOED VANGT DAN PROBEER IK OOK ZIJN TECHNIEK EN BLIJF NIET DE HELE DAG MET DAT &PILKERTJE VISSEN

IK MAG HELEMAAL NIET KLAGEN VAN DE VANGST 5 KABELJAUWEN EN TWEE VERSPEELT DOOR EIGEN SCHULD

2PRACHTWIJTINGEN GEVAGEN VAN BIJ DE 40 CM

hET WAS EEN PRACHTDAG OP DE GEZELLIGE RUIME BOOT EVA MERLIJN ERIK EN COLLEGA BEDANKT EN TOT SPOEDIG TERUG

mENSEN GA U OP DE WRAKKEN NEEM ZEKER MESHEFTEN MEE IN SAMENKOMST MET ZEEPIEREN EN U ZAL UW VANGST ZIEN VERBETEREN GOUDEN TIP DAT GRATIS IS LOL................ GR JPPAYHILLE JP=== Maandag 10 maart 2014 ===


Zeevislanders,

E I N D E L IJ K  !  na talloze afgelaste boekingen sinds november vorig jaar, gunstige omstandigheden om vanuit Stellendam met de Valkyrie een dagje te gaan wrakvissen.

het zou een dag worden met 2 gezichten, na het vertrek om 05.50 een zee zo plat als een pannekoek, met een prachtige zonsopkomst en vanaf 10.00 uur met de gedachte dit wordt een dagje in de fleece met de neus in de zon.

De windfinder had eea wel als zodanig voorspeld in de ochtend Z tot ZO 3/4 bft met een golfhoogte van 30 tot 50 cm in de middag ruimend N tot NW toenemend 4/5 bft mogelijk 6 en de golfhoogte van 70 t/m 90 cm.

En zoals voorspeld gebeurde ook , rond een uur of elf ging de wind om naar NW en vanaf 12 uur sloeg het helemaal dicht met mist weg zon, dus de jas en de muts maar weer op.

Nu de vangst na een vaart van een kleine 2 uur aangekomen bij het eerste wrak en het aas  naar een 30 meter diepte, de eerste drift gelijk vast en alles af, geen goed begin, nieuwe onderlijn erop, 2 haaks simpel gewoon een stuk nylon met 2 lussen en 2 doorgeluste 6/0 haken met op de bovenste een witte twister en op de onderste een mesheft met een zeepier eronder, de 2e drift nog niet aan de grond of hangen, gelijk de grootste gul van die dag 64 cm, kleine 3 kg zwaar.

De algemene tendens is toch , werken voor een visje, totaal 7 wrakken en wrakjes bezocht, waarvan 2 waar helemaal niets vanaf kwam, op het laatste wrakje trof ik  nog  4 mooie wijtingen veel steenbolken en in totaal 7 maatse gulletjes waarbij mijn minimum maat 45 cm is.

Rond 15.00 de laatste drift en het gas erop richting Stellendam, de zee was inmiddels dusdanig opgelopen dat ondanks dat we voor de wind terugstoomden, erop het achterdek ivm het buiswater ook geen droge plek meer te vinden was.

Nu de moraal v/h verhaal in de kajuit hing de volledige tekst v/d visserijwet inzake de quotering voor de sportvisserij mbt kabeljouw en zeebaars, wist dat het bestond maar had de tekst nog niet eerder gezien, dit is echt achter een buro bedacht, en aangenomen door onze volksvertegenwoordiging, waar zich waarschijnlijk weinig sportvissers onder bevinden.

Maar goed even wat frustratie van me afgeschreven,  was weer een leuke dag op zee en zijn rond 17.00 uur thuishaven Stellendam binnengelopen.

De volgende sessie wordt de EFSA  Bootcup op ZO 23 maart vanuit Scheveningen.

Vang ze iedereen en tight lines !

Kees Graaf         Kees Graaf=== Maandag 10 maart 2014 ===


Afgelopen zaterdag een topdag met maatje adriana. Aan boord gekomen zei de schipper tijdens De koffie al dat het geen vetpot was .1e wrak Niks toen 2e wrak en dat was Bingo de ene na de andere kwam boven en iedereen ving zijn visje . En toen nog wrak 3 met mijn maats Hadden we soms allemaal beet en waren aan het binnen Halen. Mijn maat landde er nog een van 6,3 kilo maar dat was. Niet de enige .. Ik naar de brug ,vorige week was ik op 37 mijl ver weg en nu op 20 En we heb en al 3 maal zo veel ! Zei johan Hij was in de buurt van de mexicanen ,waar precies wilde mij nie Vertellen .mooi weer goed vis en met een totaal van 180 boven maatse kabeljauwen zit er toch weer schot in de zaak Toon en at bebankt voor de service beneden deks En johan zeer geslaagd.

Tot gauw John van lenten (en de rest )John=== Maandag 10 maart 2014 ===


hallo,

gisteren gaan vissen met de Ninja vanuit Oostende met de vereniging,de schipper wist ons te vertellen dat het onder de kust maar magertjes was dus in overleg besloten om het te proberen op een wrakje een twaalf mijl uit de kust,eerst een driftje of 2 gedaan en dan het anker er uit en vissen maar.

Er kwam vis uit maar het anker begon telkens te krabben zodat we niet bleven liggen met de boot,ander anker aangedaan maar het zelfde resultaat,door dit euvel hebben we wel wat tijd verloren,dan maar terug op drift,de vangst bestond uit steenbolk,wijting,schar en gul.

ik had 6 gullen waarvan de grootste 77cm was,in totaal hadden we met 9 man 34 gullen aan boord,ik heb het al slechter meegemaakt

verder was het een prachtige dag met mooi weer en veel vis.

Groeten,Franki - VIERINNEKILOvanheule Franki=== Maandag 10 maart 2014 ===


Afgelopen weekend weer mogen uitvaren waarvan binnenkort verslag volgt.

De scharren zijn langzamerhand wel een beetje klaar met hun gesex en zullen binnenkort weer gaan vreten. Daarnaast worden er grote botten gevangen en ook vriend Gul zwemt regelmatig rond op de westerschelde. Met mooi weer in het vooruitzicht reden genoeg om het eens te komen proberen om maaltje vis te vangen.

Agenda deze week de PirateII:

Vrijdag 14/03    opstapdag of afhuur van de boot mogelijk

Info of boekingen via 06-38632311 of mail westerscheldevissen@online.nlJeroen=== Maandag 10 maart 2014 ===


Zaterdag op de grevelingen gaan vissen metde ms Theo . We hadden gekozen om s avonds te gaan. We waren er goed op tijd en de schipper was er ook al dus konden we vertrekken en hadden we de tijd om nog even op de haring te proberen voor het donker werd. De eerste kwamen al vlug aan boord en we vingen er n 20 tal de man.Nog n week of 2 zo n weertje en ze zullen er volop zitten . Toen het donker werd kwamen de wijtingen in actie . Ik ving er 32 en ook iedereen op de boot had een portie vis voor de pan . Een leuke avond en we zullen er zeker terug staan volgende week . Een aanrader voor iedereen om dit te doen met licht materiaal toch n apparte beleving .Drie belgen=== Zondag 09 maart 2014 ===


Zaterdag 9 maart was de eerste dag van een nieuw jaar bootvissenmet de Hofstee.Zoals alle jaren was de start begin maart weer met de boot van sportvisserijde de Vlije die uitvaart vanuit de Bergse diepsluis in Tholen. Weer was natuurlijk perfect voor deze tijd van het jaar. In de ochtend nog best veel mist en een zeer matig zicht maar gelukkig nadat we vlakbij bij de Dortsman lagen klaarde het weer op en kwam de zon tevoorschijn en was er in de middag een matig windtje. Er werd gevist met pieren en zager en gezouten varianten hiervan maar we kunnen kort zijn over de vangsten deze vielen nog tegen. Rondom lagen meerdere bootjes zowel de huurbootjes uit Yrseke als eigen bootjes maar op geen enkel boot was er enig actie te bespeuren. Ook bij ons was het echt bedroevend slecht maar was de vangst beter als vorig jaar rond deze tijd want toen was er een platvisje van 12 cm nu was de vangst 1 wijting van 22 cm. We hebben nog op twee andere plaatsen geprobeerd maar het mocht niet baten geen enkele serieuze aanbeet wel veel krabben die we boven haalden het was snel en veel azen.

Gelukkig was de goulasch soep pertect en de innerlijke verzorging weer als vanouts door Cor goed verzorgt. Dat bleek wel want er was zoveel vuil gemaakt dat leden van de visclub zelf maar aanboden om af te wassen om Cor te ontlasten van de inmiddels enorme vaatwas die er was ontstaan. Jammer maar helaas ook nu was de eerste dag geen succes als het om vis vangen gaat. Jammer want als je naar het totaal kijkt van de vangsten vorig jaar op 8 dagen dan blijken toch vele meer als 10 meter vis te hebben gevangen. Betekend dus dat we op 5 april als we de tweede visdag hebben flink aan de bak moeten om de totalen te verhogen.Peter=== Zondag 09 maart 2014 ===


beste vissers

het weer was goed en konden we na dat we veel wind gehad hebben  uitvaren met de happy-fisherman van uit stellendam

met een leuke groep mensen naar de wrakken in de ochtend was het nog wel mistig maar later in de ochtend werd het weer steeds beter

 iedereen heeft  wel een visje gevangen  de meeste gullen zijn gevangen met ruim aas op de haak

er werden ook veel kleine gulletjes gevangen dus hopen dat ze maar snel groeien 

krijg je zin om met dat mooie weer ook eens te gaan vissen

we hebben a.s vrijdag nog plaats om te wrakken en zondag nog plaats voor ankervissen

met vriendelijke groet

team happy-fisherman piapia=== Zaterdag 08 maart 2014 ===


Dag iedereen,

op donderdag 6.03 ben ik gaan varen met de boot met een vriend in Nieuwpoort.
Het was een mooie dag met veel succes. We kwamen terug met 5 gullen 50-70 cm en 1 prachtige gull 11,950 kg en 120 cm.
Super !

 leszek=== Vrijdag 07 maart 2014 ===


Oosterschelde

Vandaag hebben 3 van onze vaste klanten een redelijke vangst gedaan. Er werd gevist met pieren op ongeveer 19 meter diepte, de vangst was 4 wijtingen (2 mooie en 2 kleintjes), 4 gulletjes (aan de kleine kant), 8 mooie scharren en een 5-tal botten. Gezien de tijd van het jaar een mooie vangst, hopelijk blijft het de goede kant op gaan. Ze hebben gevaren met de Zeearend, die sinds deze week ook voorzien is van een verwarmde kajuit. Kijk eens op www.zeepiertje.nl

Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Vrijdag 07 maart 2014 ===


Hallo

Gisteren, donderdag, nog eens uitgevaren met ons eigen bootje vanuit Breskens om de gullen te belagen.

Het weer was prachtig, dus dat was alvast gewonnen spel, en de visvangst was ook naar onze verwachtingen.

Met 2 man hadden we elk 2 gullen met gemiddelde lengte van 60 cm.

We hadden ook nog enkele scharren, waarvan de meeste al afgepaaid waren.

Groeten en vang ze!

Hugo uit DuffelHugo Vets=== Donderdag 06 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Afgelopen zondag toch een sessie op de Vlietepolder gevist met Kevin.

Opkomend water bracht ons toch enkele maatse gullen, verder veel ondermaatse van 15-30 cm.

Ze zitten er echter wel hoor!

Goed beasen met pieren en een grote haak zijn belangrijk om de grotere te vangen.

Veel succes.Wim=== Woensdag 05 maart 2014 ===


Zelf varen en vissen!

Fantastisch vis/vaar weer verwacht, gladde zee en zon.

Voor a.s zondag hebben we nog enkele boten vrij, heeft u zin om zelf te varen (geen vaarbewijs nodig) en vissen? Kijk eens op www.zeepiertje.nl en mail of bel ons.

Antoine                                                                                                                                                                                                                                                                                                       't ZeepiertjeAntoine=== Maandag 03 maart 2014 ===


Thuisblijvers vissen altijd achter het net!

In deze periode van het jaar waarin sommige mensen zich genoodzaakt voelen op (verre)vakantie te gaan of een zeer bijzonder kostuum uit de kast te trekken met bijbehorend gedrag onder het mom van carnaval, is  de PirateII er gewoon weer op uit getrokken om de vis te belagen. Feit is dat de platvissen het op dit moment erg druk hebben met hun hormonen de vrijeloop te laten en eten als onnodig te beschouwen. Dit fenomeen is een kwestie van enkele weken waarna ze massaal moe maar voldaan en zeer hongerig weer volop naar ons terug zullen keren. Wanneer dit gebeurd is alleen een kwestie van blijven proberen en gezien de huidige water temperatuur kan dat zeer spoedig zijn. Dit alles is geen excuus om stil thuis te blijven zitten want er zwemmen nu eenmaal meer vissen in de zee. Wij persoonlijk vinden het reuze fijn om ook eens types te vangen waarbij de ogen eens aan weerszijde van hun kop zitten en een bek vooruit ipv die platvissen.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Leo’het kale gevaar’ Stoutjesdijk om met zijn ploegje een dagje op de Westerschelde te komen vertoeven. Een klein gezelschap waardoor ook de schipper de gelegenheid aangreep om lekker mee te kunnen vissen. De keuze was gauw gemaakt en we zouden ons volledig op de gullen gaan richten aangezien er de laatste tijd toch zeer leuke vangstmeldingen hiervan binnen komen. Een mooie stek vlak bij de thuishaven uitgekozen om als begin van de dag eens te starten. Naarmate de getijde stroom toe nam stegen ook de kansen op het vangen van deze gewilde sport/consumptievis. Na enige tijd konden we dan ook al de eerste aan boord verwelkomen en was het startsein gegeven voor deze toch succesvolle dag. Raadzaam blijft het om bij het voelen van weerstand aan de andere kant van de lijn kalmte te bewaren en rustig te blijven binnen draaien want zeker met de stevige stroom is de kans op lossen van een mooie gul altijd aanwezig. Iemand die we dat niet hoeven uitleggen is Leo zelf en hij wist dan ook de grootste van de dag (73cm)binnen te draaien. Met het vangen van een 10 stuks en daarbij ook nog eens verspelen van een even groot aantal, kunnen we de conclusies trekken dat:

1. Het een geslaagde dag is geweest

2. De gullen er wel degelijk zijn

3. Het de moeite loont het nog eens te gaan proberen deze week

                                      

Daarom donderdag 6/03 en vrijdag 7/03 varen wij weer uit en bent U van harte welkom. Bel met de schipper +31/(0)6 5139 1567 of mail naar rmdeback@zeelandnet.nl Jroen=== Maandag 03 maart 2014 ===


Agenda komende week

Dagje vissen met de PirateII dat kan op de volgende dagen:

Bel +31/ (0)6 5139 1567 of mail naar rmdeback@zeelandnet.nl om uw plaats aan boord te boeken

http://www.westerscheldevissen.nl Rene=== Maandag 03 maart 2014 ===


Hey allemaal

Zaterdag hebben we met 27 man de tweede clubwedstrijd gevist vanuit Blankenberge met de Robbyfishers. We visten bij de Gootebank, heeeeel veeeeel vis, maar 80% te klein. Wijting, gul, steenbolk, schar en zeedonderpad kwamen boven. Rond de middag zijn we dichter bij de kust gaan liggen en vingen niet veel, maar wel maate vis, schar, bot, schol en al een mooie tong. Dagwinnaar werd Bram Cole. Binnen twee weken terug in Blankenberge en waarschijnlijk tegen dan al wat meer animo......

Grtz

Nico

      

     Nico Opdeeck=== Zondag 02 maart 2014 ===


Beste sportvissers,

Vandaag in het Noorden op de Eems in de buurt van Delfzijl, met de Warrior erop uit geweest. Doel was samen met Pa de gul te belagen met de uptide methode. Over de gehele 4 uurtjes vissen regelmatig beet gehad en naast de mooie maatse gullen ook nog een beste bot met rode stipjes. Met zuidwesten wind 4 geen centje pijn en hadden we de wind mooi schuin van voren, zodat we lekker uit de wind onder de kap zaten. Hopelijk blijft de gul nog een beetje zitten alvorens deze weer naar de Noordzee trekt.

Visgroetjes, RobèrtRobèrt Huizinga=== Zondag 02 maart 2014 ===


Hallo sportvissers,

Ben zaterdag wezen vissen vanuit Breskens met m'n eigen bootje. Na een half uurtje varen het anker uitgegooid en begonnen met vissen. De zee was mooi glad. Gevist met grote haken en 3-4 zeepieren per haak. Rond het keren van het tij 2 gulletjes gevangen van 55 cm, toen de stroming er terug wat inkwam heb ik nog een mooie van 72cm uit het water kunnen sleuren. Daarna snel binnen gevaren omdat de wind naar het noorden draaide en daardoor de golven op korte tijd zeer groot werden. Hopelijk is het volgend weekend weer wat minder wind, dan kunnen we terug uitvaren.
Peter=== Zondag 02 maart 2014 ===


http://leostoutjesdijk.nl/2014/03/02/penn-rampage-sensitip-ontgroend/ Leo Stoutjesdijk=== Zondag 02 maart 2014 ===


Zaterdag wezen vissen op de Oosterschelde

bootje gehuurd bij Dixhoorn en gaan vissen

maar helaas veel gevaren en slecht gevangen klein spul helaas achter de Zeeland brug kwam er wat boven water maar goese sas en bij wemeldingen niks

misschien over een paar weken beter en gaan we het nog eens proberende strandwacht=== Zondag 02 maart 2014 ===


Vissen op de Oosterschelde ?

Prachtig boek met stekkenkaart ?

Een aanwinst voor elke sportvisser !!

>>filmpje<<  & >>website<< Nico=== Zaterdag 01 maart 2014 ===


Hallo allemaal,

Geen vangstbericht, maar wel een belangrijk onderzoekje.

We vallen meteen met de deur in huis…. wat zou u ervan denken als er een soort visreis magazine zou komen gericht op het sportvissen in het buitenland ?
We willen je 3 vragen stellen...
 
Wij horen steeds vaker dat er oa in het magazine "Zeehengelsport" te weinig artikelen staan over visreizen en dan vooral de landen IJsland, Denemarken en Noorwegen, maar ook over de andere landen. Logisch want de Zeehengelsport is een blad gericht op de visserij in Nederland en Belgie en niet zo zeer op het buitenland. Ook merken we op de website en bij verschillende navragen dat men voor het werk of privé al te véél tijd achter de computer zit en men eigenlijk geen zin meer heeft om allerlei artikelen, nieuwe accommodaties en andere zaken te gaan lezen op bv Zeevisland of onze website om bv de laatste vangstberichten te lezen. Ook merken we dat een deel vd sportvissers helemaal geen liefhebber is van een computer en er bijna nooit achter zit, alleen om de visreis te boeken. We horen vaak dat er te weinig informatie over het vissen in het buitenland te vinden is en dan niet de speciaal de accommodaties, maar meer hoe en waar te vissen en de nieuwtjes over onderlijnen, materialen, kleding en bv hengels.
 
Nu is er een plan, dus nog géén zekerheid om een visreis-magazine op te gaan richten, een professioneel A4 magazine met minimaal 80 pagina's boordevol met informatie, tips, nieuwtjes enz enz enz.
Het wordt dus géén catalogus het wordt géén blad met honderden huisjes en visreizen, het wordt een informatief blad net zoals de Zeehengelsport en dan gericht op het vissen in het buitenland.
 
Denk aan dit soort onderwerpen, zomaar een paar voorbeelden:
-- Een artikel over een vissoort en hoe en waar deze te vangen, bv de heilbot.
-- Artikel over veiligheid op het water, waar aan te denken, hoelang duurt het voor men onderkoelt is in April en hoelang in Oktober.
-- Reisverslagen
-- Accommodaties
-- Fotografie en film (bv onderwater filmen)
-- Wedstrijden, prijsvragen en beurzen.
-- Reisverslagen van sportvissers, reportages
-- Fieldtesters (vissers die worden gevraagd om tijdens hun visreis een hengel of molen te testen.
-- Artikels over het vis fileren
-- Lekkere vis recepten
-- Onderlijnen en gevlochten lijnen
-- Welke hengel voor welke visserij ?
-- Nieuwste materialen uit binnen en buitenland
-- Acties en aanbiedingen die ALLEEN in dit magazine worden vermeld en niet online of in een nieuwsbrief komen te staan, dus een actie die alléén in dit magazine te lezen zal zijn.
-- Op bezoek bij… denk bv op bezoek bij Pure Fishing, een fabriek, een winkelier of een kijkje achter de schermen bij…
 
Kortom heel heel veel leuke artikelen en vooral informatie over het vissen op vakantie in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Florida Keys enz enz.
Het idee is om een dik mooi van goede kwaliteit magazine, boordevol prachtige foto's, te laten drukken en om te beginnen 3x per jaar uit te geven, deze zou dan via de post bij u thuis worden bezorgd. We gaan dan ook op zoek naar fotografen, reporters en schrijvers die het leuk vinden om te helpen om dit blad te vullen met waardevolle leuke informatie, voor en door de sportvissers.
 
Maar uiteraard kost zo'n mooi blad op goed papier ook geld, daarom denken we aan een jaarabonnement van ongeveer 22 euro voor 3 uitgaven per jaar, dit is inclusief het verzenden van dit blad naar uw adres, dus voor ongeveer 22 euro per jaar heeft dit prachtige blad 3x per jaar op de deurmat.
Zou u ons een heel heel groot plezier willen doen en deze mail ook naar AL uw visvrienden willen sturen, ook die sportvissers die niet bij Cordes Travel hebben geboekt, want dit magazine wordt voor elke sportvisser die op visreis gaat of is geweest of eventueel interesse zou hebben. We willen met zoveel mogelijk antwoorden een beeld schetsen of er wel behoefte is aan een nieuw magazine in Nederland en België is er behoefte aan iets nieuws ? 
 
Hierbij dan ook de 3 volgende vragen, zou u deze willen beantwoorden en via mail te beantwoorden aan ons terug willen sturen ?
Onder de eerste 200 terug ontvangen e-mails verloten we 10 prachtige Penn Regiment hengels.
 
Vraag-1
Zou u interesse hebben in zo'n soort magazine, mits het er zou komen ?
 
Vraag-2
Zou u bereid zijn, als het blad er zou komen, om hier per jaar, dus voor minimaal 3 uitgave, inclusief verzending ongeveer 22 euro per jaar voor te betalen ?
 
Vraag-3
Heeft u een abonnement op het magazine "Zeehengelsport" ?

Let op, deze vragen zijn geheel vrijblijvend en zijn niet bindend, op het moment dat het plan echt werkelijkheid wordt gaan we pas vragen of u ook écht een abonnement wil, dus er gebeurd niets met deze e-mail en is puur als onderzoek om te kijken of er genoeg mensen interesse hebben om dit project op te zetten. 
 
Heeft u tips, suggesties of zaken die voor ons van belang kunnen zijn of zijn er onderwerpen die u wellicht wel eens in het magazine zou willen zien, meld deze gerust en mochten we van start gaan nemen we uw wensen mee bij een eventuele ontwikkeling.
Stuur uw antwoord op de 3 vragen naar:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com


Linda