Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van maart 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 31 maart 2015 ===


Beste Zeevisland,

Even een beetje informatie van mijn zijde die denk ik wel interessant kan wezen voor jullie.

Als ik in het verleden (zo af en toe) mijn vangstberichten naar jullie opstuurde werden deze gewoon altijd netjes geplaatst tot een tijdje dat ze voor een periode niet geplaatst werden en daarna weer wel. De berichten waren qua opzet en inhoud altijd hetzelfde dus daar zal het niet aan gelegen hebben en ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat jullie graag alle (correcte) berichten willen plaatsen. Ik geloof ook niet dat het euvel bij jullie of mij ligt, maar dat het mogelijk eerder iets van technische aard is. Mijn internet provider is chello en misschien dat jullie zeelandnet of iets dergelijks hebben. Normaal gesproken mag dat geen belemmering wezen maar ik kreeg de indruk dat de klagers (van mijn bericht wordt niet geplaatst) over het algemeen niet uit zeeland komen of te wel een andere internet provider hebben.

Wie weet kunnen jullie wat met deze suggestie.

Mvg,

Sander Baas

Note Zeevisland, dat zou een oorzaak kunnen zijn, alleen dat is erg lastig te achterhalen. Om die reden vragen we de mensen die wel eens een probleem hebben gehad, eerst even in een e-mail een bericht te typen, dat te kopieren en vervolgens te plaatsen. Staat het ingestuurde bericht dan niet op de website, dan is het wellicht niet aangekomen en kan men het alsnog via de e-mail inzenden. Op die manier voorkomen we evt. een probleem met het versturen en kan iedereen zijn bericht geplaatst worden. Zeevisland is blij met élk vangstbericht, hoe meer hoe beter, dus het is onterecht als we berichten bewust niet zouden plaatsen, mochten een bericht niet helemaal aan de regels voldoet, passen we het aan en plaatsen we het alsnog, zoals gezegd hoe meer berichten hoe beter.Sander Baas=== Dinsdag 31 maart 2015 ===


Hallo mensen,

Afgelopen zaterdag met dobber op zeebaars gevist op de nieuwe waterweg achter de kering richting zee.

Drie uur van 10:00 13:00 met zagers.

Niks nada en nog geen beet. Wel lekker gevist.

Nog gevraagd aan mede visser die met een verweg hengel bezig was, had ook niks en vertelde dat de dag ervoor ook weinig was.

Volgende kee beter dus.Gerrit=== Dinsdag 31 maart 2015 ===


We hebben gisteren nog 10 reacties gekregen, maar we stoppen met het plaatsen vd reacties. We gaan we gewoon over naar het normale Zeevisland en plaatsen alleen berichten waar men een hengel in de hand heeft gehad.

Wil niet zeggen dat we de reacties waarderen, waarderen we dus enorm alleen het is duidelijk geweest denk ik en moeten het afsluiten.

Nogmaals bedankt allemaalRaffie=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste strandrotten,

Laat ik dan de eerste zijn!

Ik ben 1 van die vissers die geen berichten plaatst als ie niks vangt, gewoon omdat dat niet interesant is.

Maar ik geniet er wel van als ik mensen tips kan geven hoe het wel moet zoals laatst met Martijn.

Afgelopen zaterdag lekker gevist met DVW uit Heiloo o.a. met Jos, zie even terug.

Jos wist een derde plaats te scoren die dag.

omdat de Noord- en Zuidpier waren afgesloten zijn we uitgeweken naar de nieuwe ligplaatsen voor de offshore en cruisseboten in Ijmuiden.

Lekker uit de wind gezeten achter de blokkendam.

Zelf was ik met 2 scharren 8e, de winnaar had er 6, nummer 2 zelfs 8.

Er werden scharren gevangen tot 34 cm en enkele dikke botten, kleine wijtingen en een paar meunen.

Geen gul, steenbolk of baars.

Ter plekke daar kun je lekker relax zitten maar voordat je zit heb je een survivaltocht achter de rug die op Discovery niet zal misstaan.

De vissen werden uitsluitend op pieren gevangen, mesheften en zagers vielen niet in de smaak.

De stroming is daar gering. de vis aasde dan ook niet gretig en aanbeten waren amper waar te nemen.

Opvallend was dat de mensen die het minst scherp visten de meeste vissen vingen.

De vis had tijd nodig om te slikken.

Zo waren er heel wat mensen die enkel vis vingen als ze terug kwamen van een rondje buurten bij collega's.

Totaal kwamen kwamen er zo'n 35 vissen de kant op door 11 vissers, 1 visser bleef op de nul.

Toen wij klaar waren met onze wedstrijd starte de visclub van Ijmuiden, de IJZZV, hun wedstrijd, zo,n 150 verder richting oude kop Zuidpier.

Met 17 man werden daar 11 vissen gevangen, 10 zonder vis!

Dan hebben we het echt niet slecht gedaan hoor!

Wel last gehad van krab maar van zeesterren nog veel meer.

15 stuks kwamen er de kant op bij mij, ik ben daar echt een ster in!

CoachCoach=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste Zeevislanders, lezers, schrijvers én zeurpieten,

Vanaf nu gaan we weer over tot de orde vd dag en gaan we verder met alléén vangstberichten en dan maakt het niet uit of men wel of niet iets heeft gevangen. We plaatsen vanaf nu dus géén berichten en reacties meer.

Wij willen jullie bedanken voor de enorme lading met berichten en e-mails, we hebben maar liefst 481 e-mails ontvangen met steun en dankwoorden en dat heeft ons ontzettend geroerd. Wij hebben zelf het begin van dit hele voorval niet meegemaakt en wil mijn klasse uitspreken aan Mike, die dit geweldig heeft aangepakt en hiermee heeft bewezen dat Zeevisland gewoon Zeevisland is en er vóór en dóór de visser is ! Linda en ik hadden voor de zoveeltste keer weer een berg kritiek gekregen, zelfs van mensen die ooit, volgens mij 7 jaar geleden geweerd zijn van ons forum, kun je nagaan hoe diep de frustratie bij sommige mensen zit, eigenlijk best een beetje zielig.

Sinds een tijdje reageren we niet meer op dit soort flauwekul want telkens blijkt al heel snel dat het hier om een heel klein groepje pessimisten, zeurpieten en klagers, maar bovenal mensen die ontzettend jaloers zijn en eigenlijk niets anders om handen hebben dan zich verschikkelijk bezig te houden met Zeevisland en ons persoonlijk. Wellicht zitten daar ook mensen bij die zelf ook al eens geprobeerd hebben om een website te bouwen, ook al eens hebben gedacht dat doen we ook "even" en nu blijkt dat het op niets is uitgelopen, dus uiten we onze frustratie op andere mensen.

Natuurlijk balen we wel eens van dit soort mensen of bedrijven, maar we kijken vooral vooruit en laten ons na 13 jaar Zeevisland nog steeds niet kisten, een mooie Zeeuwsche spreuk is "Luctor Et Emergo" ofwel ik worstel en kom boven. Wij hebben jaren in Vlissingen gewoond, maar zijn geen echte zeeuwen, maar Zeeland blijft een plaatsje in ons hart houden. Zo'n actie van Mike en jullie geweldige e-mails en berichten geven ons een geweldige kracht die ons alleen maar sterker, groter en nog beter maakt, het geeft ons een enorme energie, een geweldige boost om door te gaan met Zeevisland en hoe !

Zoals al eerder vermeld zijn we heel druk bezig met een nieuw jasje voor Zeevisland, een frisse look, met nog meer mogelijkheden, meer informatie, nieuws en andere leuke zaken, het kost een paar duizend euro, maar als we iets doen, dan doen we het goed ook en willen we gewoon de beste meest complete Zeevis-website van NL en België worden, dat zijn eigenlijk al, alleen we worden nog groter en beter. Juist jullie steun geeft ons de kracht om nog minstens 13 jaar voor jullie dagelijks de berichten te plaatsen, alles te filteren en er weer voor jullie allemaal te zijn. 

Wij hopen dan ook van harte dat deze hele zaak jullie ook weer een boost heeft gegeven en dat jullie ook weer meer gaan schrijven, even denken aan een vermelding vd sponsor en weer net als vroeger de website vol plaats met leuke vangstberichten, ook al wordt er niets gevangen ! Je stek hoef je niet te noemen, veel vissers zijn bang voor hun stek, nee je hoeft geen stek te noemen, noem alleen de provincie of alleen het dorp of stad en dat is voldoende.

We zitten weer vol met kracht, gaan er weer keihard tegenaan en kijken vooruit, want het blijkt dat al die beschuldingen en leugens dus toch allemaal niet waar zijn en het gewoon een actie tegen Zeevisland en ons is, niets meer en minder, gewoon een hele domme actie die voor de zoveelste keer geen effect heeft gehad, althans niet zoals jullie het graag hadden gezien, stop er nu maar mee, Zeevisland is en blijft de grootste Linda en Raffie, samen met Team Zeevisland is niet kapot te krijgen en Cordes Travel staat aan de top, gewoon door eerlijk, open en recht door zee te zijn, iedereen gelijke rechten, plichten en regels en als je dat niet aan staat, sla onze website dan gewoon over en ga breien.

Wij willen jullie danken uit de grond van ons hart, jullie hebben ons allemaal geraakt en hadden deze steun nooit verwacht, zoals gezegd heeft het ons heel goed gedaan. BEDANKT ALLEMAAL !!! 

Tot slot willen we samen met jullie een nieuw Zeevisland bouwen en als blijk van dank hier de 1e plaatjes vd nieuwe Zeevisland. Heb je ideeën, zou je graag iets terug zien, heb je tips, opmerkingen en vragen, mail ons gerust, Mike of wij zullen je meteen beantwoorden. Ook zoeken we nog mensen die een leuke stek willen beschrijven, leuke stukjes kunnen en willen schrijven of een stukje wil schrijven over een leuk onderwerp, denk aan een top onderlijntje, een speciale strandkar of andere leuke onderwerpen.

Nogmaals een grote dank aan iedereen en verdere reacties worden nu niet meer geplaatst, hier stopt het, althans op Zeevisland.

Mail: info@zeevisland.com

  Raffie en ook namens Linda en Mike=== Maandag 30 maart 2015 ===


Hallo, Ik ben net terug van een weekeindje Baarland.

Niet gevist i.v.m. de harde wind.Maar zoals gewoonlijk dus bij thuiskomst even kijken naar de vangstberichten.

Ik dacht wat is er nu aan de hand. Al die berichtjes, en niet over vissen.

Na de berichten te hebben gelezen, nu even een reactie van mij.

Ik weet dat er veel meer mensen alleen lezen, dan dat er mensen vangstberichten insturen, maar dat moet ieder voor zich zelf weten.

Ik zelf stuur bijna wekelijks een bericht (al vele jaren)en mijn berichtjes zijn nog altijd geplaatst.

Ikzelf vind het leuk, en ook andere vissers die niet schrijven vinden het leuk om te lezen (ik spreek uit ervaring).

Jaren geleden was er ook al eens een discussie over een prijs voor het beste vangstbericht (en dat zijn we nu ook kwijt !!).

Dus Zeevisland ,ga gewoon door voor degenen die het wel leuk vinden. Ik kan jullie inzet wel waarderen,

Groeten Jan B.jan.b=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste Klagende zeurende NEP zeevislanders!!

Tip > ga lekker vissen of begin een klaagsite voor je zelf.

Laat mij alsjeblieft af en toe een vangstbericht sturen wanneer ik gevist heb(6xper jaar ongeveer) en laat mij verder lekker berichten van een ander lezen. (en over vissen dromen)

Zeevisland ga door!! (al mijn berichten zijn trouwens geplaatst de afgelopen 3jaar)

grKees=== Maandag 30 maart 2015 ===


Zaterdagavond gaan vissen aan de Belgische kust, gevist van 1 u voor hoogwater tot 2 u na hoogwater, de vangst 3 pladijzen, 4 botten en zoals gehoopt de eerste 2 tongen van 2015, en welke 1 van dik 30 cm en 1 van 40 cm hopelijk blijven de tong vangsten vanaf nu in stijgende lijn gaan.t visserke=== Maandag 30 maart 2015 ===


hoi medevissers,

vandaag ook hengeltje uitgooid, heerlijk vanuit mijn balkon.

vangst;

3 maal mijn gup uit mijn aquarium.

zeevisland ga zo door. lees al jaren jullie leuke berichten. Dat het slechter gaat met de visserij, betekent niet dat zeevisland hier zwart moet worden gemaakt.

Zeurende mensen die iedereen de schuld geven behalve eerst in de spiegel te kijken. bah walg ik van.nilles=== Maandag 30 maart 2015 ===


Hierbij wil ik jullie bedanken voor de vangstberichten van afgelopen jaren. De medevissers kunnen hier alleen maar van leren. Vervelend dat er altijd mensen zijn(gelukkig de minderheid) die hier anders over denken. Laat deze mensen onze site met rust laten en iets zinvols met hun leven gaan doen. Laat dit dan wel iets anders zijn dan vissen. Dit soort mensen kunnen we missen als kiespijn.

Aan alle sportvissers wil ik zeggen: blijf je berichten insturen, daarmee steunen we het meest. Zeevisland, weet dat je gewaardeerd wordt en blijf ons vissers van informatie voorzien. Jullie doen goed werk.Mark=== Maandag 30 maart 2015 ===


Ik lees elke dag weer die leuke berichten van deze prachtige hengel hobbyisten. Er is toch niks mooier om te lezen hoe men soms kou en nachtrust op offert om deze mooie sport uit te oefenen. Behalve de hengelaar die die het alleen maar doet om een emmer vis te vangen. Ik vis vaak in de zomer vanaf de camping en al vang ik vaak niks, heb ik toch weer van de natuur genoten.

Ik ben hartstikke trots op jullie team die vaak ondanks negatieve mail desondanks door blijven gaan. 

Ik zou jullie missen zonder vissen. 

Petra v NielPetra v Niel=== Maandag 30 maart 2015 ===


Zondag 29 met. 

3de wedstrijd ter heide zeehengelvereniging dit keer met en tegen de zeenaald.

Het strand bij ter heide zou de lokatie zijn maar het waaide wat windstoten van 70kmh 

Dus een andere lokatie nu waren we opeens te gast bij de zeenaald en het werd hartakanaal of dintelhaven bij het hartelkanaal was broedgebied voor vogels dus dintelhavenbreed is het geworden ik had stek 46 ongeveer 60meter voor het pomphuis. 9 uur gestart wind in de rug gelukkig  half 11 nog geen vis gevangen het begon wel te spetteren mijn buurman had wel een bot. 11:30 haven politie bij de wedstrijdleiding. Ook hier blijkt broedgebied 12 uur einde wedstijd in plaats van 13:00. Mijn laatste draai toch nog een bot van 28 cm. Takken weer nu snel naar huis ik lees de de wedstrijd uitslag wel van de week op de site van ter heide.Arjan=== Maandag 30 maart 2015 ===


hallo aan alle vissers ik kan een keer per 3 weken vissen vanwege de aow en altijd geef ik mijn vangsten door  is nog nooit geweigerd

ik steun dan ook zeeland vissen.com  dankbaar dat iedereen kan zien waar er wat gevangen wordt of niets

het maakt niet uit .als ik sochtends uit bed stap zet ik de laptop aan en kijk ik meteen naar de site 

wat zo,n misspunt dan suggereerd is uit de boze  schurkachtig gedrag .gr aan alle site lezers en vissers en vooral DOORGAAN met de siteton de Roo=== Maandag 30 maart 2015 ===


Ik zou graag willen weten, waar ik sponsor kan worden voor deze site.

Dit is een geweldige site, en moet blijven bestaan.M, Glowie=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste zeevisland, met dit schrijven wil ik mijn steun betuigen aan jullie mooie site.

Dagelijks kijk ik uit naar de vangstberichten. Daar ik 180 Km enkel moet rijden om aan de mooie Walcherse stranden te kunnen vissen, begrijpen jullie wel hoe belangrijk deze site voor mij is.

Beste zeevisland ga zo door en laat je niet uit het lood slaan door enkele negatievelingen!!!

Castermans DaniëlCastermans Daniel=== Maandag 30 maart 2015 ===


Zaterdag weer s ijmuiden geweest. 1 botje gevangen.

Willen jullie allemaal ophouden met deze discussie en paginavervuiling, wil alleen vangstberichten lezen, zoals het de bedoeling is. He ZVL?!Sasha=== Maandag 30 maart 2015 ===


Zondagmiddag aan het Noordzeekanaal, IJmuiden naast het pondje. Achter beschutting van dijkje en auto was het nog net te doen. Voor zover ik kon zien was ik de enige aan het kanaal?Heel slecht weer! Gevist met (oude) pieren. Twee hengels, 1 jojo en 1 met lange wapperlijnen. Het was niet best. Toch nog een paar weiting gevangen waarvan slechts 1 maats. Toen de wind keerde en de regen met bakken uit de hemel kwam ben ik afgedropen.

Volgende keer beter!JEHA=== Maandag 30 maart 2015 ===


Hallo Zeevislanders

Ik hoop dat jullie nog jaren doorgaan met deze geweldige site,ik post altijd mijn berichten en er is nog nooit voorgekomen dat mijn bericht er niet op stond,dus trek jullie niks aan van die bepaalde zeikers,zij hebben altijd wel wat te zeiken!!Leo uit Putte=== Maandag 30 maart 2015 ===


Hallo ,

hierbij wil ik jullie ff steunen , al die z*****S (die ook aan de waterkant lopen te klagen) moeten ze lekker thuis doen .

Ga zo door lees bijna wekelijks de berichten , om zo er achter te komen dat ik niet de enige ben die niks vangt !!!IAN=== Maandag 30 maart 2015 ===


Mijn vangstberichten insturen is erg saai, ik ga veelal bij Neeltje Jans en vang maar heel zelden een visje. Ik lees wel iedere dag de berichten van ZVL en zeker rond deze tijd omdat de haring op de brouwersdam er aan komt en dan ook de zeebaars. ZVL, laat je niet gek maken en ga zo door. Vanaf heden zal ik ook mijn vangstberichten plaatsen.

Cor V.Cor Vereijken=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste,

Tijdens de pauze, op mijn werk, lees ik bijna dagelijks de berichten over de vissessies (al dan niet geslaagd). Lekker ontspannend om te lezen en uitkijken naar je eigen poging aan het zilte. Ook berichten waarin de vangst 0 was zijn erg nuttig om een inschatting te krijgen.

Ik geniet van het lezen van de vangstpogingen op de site en zeker zonder flikkerende reclamepanelen. Zelf heb ik ook nog nooit problemen gehad met meldingen die niet gepost werden, maar die bevatten dan ook alleen maar vangstgerelateerde items.

Doe zo voort!sabo=== Maandag 30 maart 2015 ===


Ook ik plaats wel een vangstberichten en die zijn bijna altijd geplaatst.

En enkele niet maar dat kan ook bij mij liggen dat het niet goed gaat.

En als ze alles zelf moeten invoeren en het het is druk kan ik me voorstellen dat er wel eens en vangstbericht bij in schiet.

Ik zo zeggen gewoon doorgaan en voor de mensen die het er niet eens zijn zo ik zeggen gewoon niet meer kijken!!!!!!

Laat die maar ergens anders gaan zeuren.Jos=== Maandag 30 maart 2015 ===


Nooit iets te klagen over zeevisland. Ben super blij dat deze site bestaat en hoop dat het nog lang zal bestaan.

De regels zijn duidelijk en naar mijn mening niets mis mee. Ga zo door met het goede werk!!! matko=== Maandag 30 maart 2015 ===


Helemaal mee eens, schreeuwen en schoppen, dat is makkelijk zeg, BAH.

Ik heb wel wat geleerd, ik ga voortaan met die boot mee en koop mijn spullen bij die bedrijven die wél die 21 euro VOOR ONS over hebben, want Zeevisland is er voor ONS als sportvisser. Als er dan bedrijven of opstapboten zijn die voor MIJ als sportvisser geen 21 euro over hebben, koop ik mijn zaakjes wel elders. Met mij weet ik zeker dat er honderden sportvissers zo gaan denken, ik ken de bedragen van die andere website en ook van verschillende bladen en die liggen minstens 200 tot 300% hoger. En als je dan durft te roepen dat het bij zeevisland alleen om het geld gaat, het een commerciele website is vol met reclame, dan ben je niet wijs, niet normaal en moet je je schamen ! Als ik mijn vangstberichten lees zie ik nergens reclame op een bericht van een sponsor na, gewoon tussen de berichten en niet elke seconde van mijn bezoek aan zeevisland. Dus je bent niet wijs als je durft te roepen dat zeevisland commercieel is 21 euro is kostendekkend, zeker daar ik ook ziet dat er in natura betaald wordt, zal wel die drukwinkel difra zijn, dus nog niets eens alle sponsoren betalen.

Ga zo door en alle NIET sponsoren die dit lezen, schaam je dat je geen sponsor bent !Kantvisser (Leonardus)=== Maandag 30 maart 2015 ===


Eigenlijk hoeft al deze larie niet,Zeevisland is een uniek patent, trouw aan zijn princiepes.

De welgemeende antwoorden op jullie oproep bewijst alles.

Ja wie reclame wil, zal moeten betalen en 21 euro per maand is zelfs niet verantwoord.Wie kan voor 21 Euro honderden of zijn het er duizende mensen bereiken met zijn reclame (is slechts Euro 0,21 of 0,021 per keer gelezen).Professionele marketing zou minstens 100-500 keer meer kosten. Dus professionele vissers speel dit dan eerlijk, wij zijn ook niet dom hoor.

Eugenepit angelus=== Maandag 30 maart 2015 ===


Wat een gel*l zeg, mijn berichten zijn altijd geplaats, nooit is een bericht niet geplaatst. Alleen als ik zelf iets fout doe, tja dan moet ik hem overnieuw typen.

Dus ik doe net als mijn collega ik typ het bericht in een e-mail en dan plak ik het bericht, weet ik zeker dat het goed gaat.

Ga zo door allemaal, ik volg jullie al 10 jaar !Koos=== Maandag 30 maart 2015 ===


Hallo Allemaal

Ik zend al jaren lang de vangstberichten van mijn vissessies/wedstrijden door, maar helaas is het mij ook wel eens overkomen dat een berichtje niet is geplaatst. Ik schrijf al mijn berichten/e-mails etc altijd eerst in Word en kopieer/plak ze dan naar de juiste site. Staat mijn bericht er binnen 24 uur niet op dan - OEPS! - FOUTJE - BEDANKT - en zet ik het er op nieuw op. Je kan het leven zo simpel of gecompliceerd maken als je zelf wilt.

Laten we met ze allen doorgaan waar we goed in zijn: Zeevisland.com team met het plaatsen van onze vangstberichten - met mijn dank hiervoor - en WIJ MET ONZE VANGSTEN.

En houdt het vooral netjes, zowel aan de waterkant als op deze site, dan zorgen we met z'n allen voor dat het die hele leuke site blijft die het altijd is geweest.

Ik wil iedereen uitnodigen hun vangstberichten in te (blijven) sturen onder hun echte naam. (Je stuurt toch ook geen sollicitatie brief in ondertekent met een gamesite-naam?)

Groetjes allemaal en vooral VANG-ZE, TIGHT-LINES- VOORTGESLEURDE BOOTJES - KROMME TOPPEN - VIS IN DE PAN, of wat-dan-ook, als je ze er maar uit haalt, en heb je eens een pechdag laat dat dan ook eens weten.

Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Maandag 30 maart 2015 ===


wat een bende hier en 1 hoop hypocrieten zijn jullie van zeevisland, inderdaad 1groot reclamebord zijn jullie en   filteren inderdaad onze berichten want ikzelf heb ook al een vangstbericht geplaatst en de vraag gesteld aan de lezers om eventueel mee te gaan met een boot enkel om genoeg mensen aan boord te hebben dat de schipper kan uitvaren en wij konden vissen. Dit was zekers niet de bedoeling om reclame te maken voor een boot.Dit was maar 1 enkele keer gebeurd,maar toch  wegfilteren he alhoewel er meer reclame word gemaakt van sponsors dat het keelgat ervan volloopt.Zou zeggen doe zo verder maar zonder mij en nog vele zo te lezen j

Note Zeevisland:
Beste "J" boos worden, ons uitschelden, maar zelf fout zijn. Als je de regels leest, mag je alleen een bericht plaatsen en geen oproep om met vissers te gaan vissen. Dus jij wordt boos op ons en gaat zelfs nu nog schelden, terwijl wij netjes ons aan de regels houden. Stel je voor dat hier honderden mensen berichten gaan inzenden om vissers mee te krijgen, dat is toch niet de bedoeiing van een vangstberichten website. Alleen de sponsoren zetten af en toe hun vrij dagen erop, daar dit dan wat meer opvalt, als je vaker op Zeevisland kijkt, zie je snel dat er nooit oproepen geplaatst zijn, dus dat is reden om aan te nemen dat dat niet mag, maar doch bedankt voor je vriendelijke woorden. j=== Maandag 30 maart 2015 ===


goede morgen iedereen

verleden week eens gaan vissen aan de belgische kust lw.om 12.50 voor mij iedeaal omdat ik

vanuit het binnenland moet komen sta aan het strand en de wind blaast ui no.recht op uwen bol

lijnen klaar gemaakt in gegooid  en na 1.5u heb ik het voor bekeken ge houden het was niet

te doen 175gr.ankerlood bleef nog niet liggen van de stroming,en mensen ik heb daar toch

ok niet over gezaagd dat ik gene vis had ,er zijn mensen die altijd kritiek moeten geven op alles

en nog, wat laat dat achterwege,en voor de mensen die de vangstberichten plaatsen doe zo verder

facteurken.EECKHAUT WILLIAM=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste zeevisland,

Ondanks dat ik bijna nooit iets post qua vangstberichten blijf ik altijd graag op de hoogte van de zoutwatervisserij. Ik lees zo graag de berichten dat ik elke dag even op jullie site kijk. Ga zo door en behoud dit prachtig medium zoals jullie altijd al gedaan hebben. Nooit is iedereen het altijd overal mee eens. Maar is je bericht om een of andere reden niet op de site beland, wat vaak je eigen schuld is denk, post het dan gewoon nog een keer in pplaats van kritiek te uiten.

Nogmaals ga zo door!

Groet, joeri joeri=== Maandag 30 maart 2015 ===


Ik ben het eens met iedereen hier, niet zeuren maar schrijven, Zeevisland is een begrip, is een status is een legende, ga zo door mannen en vrouwen.

ze zijn allemaal jaloers en hebben allemaal gezien dat zeevisland niet te verslaan is.

Ik ben het wel eens met de vorige schrijver, Pirate-2 je moet niet alleen reclame plaatsen, ook schrijven, is niet netjes.Zeevisland fan=== Maandag 30 maart 2015 ===


Mijn berichten zijn altijd geplaatst !
Nog nooit heb ik gehoord dat er een bericht niet geplaatst zou zijn.

Ik ben ook heel blij dat berichten gefilterd worden, zo hoort het ook dan wordt het geen zeur website.

Nog wel een kleine opmerking richting Rene de Back, ik zag op 22, 23 en 25 maart alleen maar een reclame stukje voor de opstapdag, maar zie geen vangstbericht, maar die kwam ik wel tegen op een andere website en dat is jammer, zo hoort het niet. Vissert=== Maandag 30 maart 2015 ===


Dit is een unieke website om kantvangstberichten te plaatsen, het zou doodzonde zijn om dit te verliezen en dat meen ik echt. Ik vis sporadisch aan de noordzeekust en ik vind deze website uniek in zijn soort omdat je hele duidelijke kantvangstberichten kunt lezen van IEDEREEN die een bericht plaatst zonder toegevoegde nonsens. Zo blijf je ook nog eens op de hoogte van de vangsten aan de kust en kan je eenvoudig bepalen waar je misschien het beste resultaat kan verwachten aan vangsten, maar het blijft natuurlijk vissen hè.

Ik neem mijn petje af voor de redactie van deze website ZEEVISLAND.com die belangenloos alle berichten plaatst zonder poespas. Ik zou zeggen GA ZO DOOR en neem Heel veel afstand van alle klepzeikerds die denken dat dit puur een commercieel iets is. Ik wordt er niet goed van, van degene die er echt commercieel belang bij hebben om iemand zwart te maken.

Met vriendelijke groet, De Noordzee visser=== Maandag 30 maart 2015 ===


Beste redactie.

Laat je niet gek maken door een paar negatief in het leven staande mensen. Jullie doen sinds jaar en dag prima werk waar je duizende (echte) sportvissers dagelijks een groot plezier mee doet. Zeevisland is nou eenmaal de grootste en beste zeevis site van de Benelux. Dit mag nooit door een paar negatievelinge kapot gemaakt worden. Verder alle lof voor de mensen van de redactie die er dagelijks weer kosteloos heel veel vrije tijd aan besteden.

Succes met de site.

Pinochat42Pinochat42=== Zondag 29 maart 2015 ===


Helaas geen vangstbricht deze keer....

Maar een hart onder de riem steken kan geen kwaad!!

Al jaren stuur ik verslagen in van onze visclub, en gewoon van  t vrij vissen dat wij ook doen,

Nog nooit is het niet geplaatst!!!!

gr ger lipsger lips=== Zondag 29 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Ik kan niet snel beoordelen wat er huist. Dus geef ik een snel advies voor de tegenpartij. Maak snel een eigen site. Of probeer dit op te lossen. En deze site is mooi. Ik kijk nu! al waar de baarzen blijven in zeeland. Want 3weken later zijn ze hier. Het kriebelt gewoon.

Groetjes martijn nieuw vennep.

Oplossen yes!martijn hoogkamer=== Zondag 29 maart 2015 ===


Niet zo zeuren en gewoon lekker vissen en je berichtje plaatsen. Zo moeilijk is het toch niet allemaal. Ik lees en plaats hier( als ik heb gevist) altijd met veel plezier mijn vangstbericht. Daarom hoop ik dat we er met z'n allen in de toekomst nog van kunnen blijven genieten !! Ga gewoon lekker door met jullie prima werk Zeevisland !!!

Groetjes CeesCees=== Zondag 29 maart 2015 ===


Wat een gekkegheid hier allemaal.  krijg gou de g****domme en laat zeevisland met rust. 

Stelletje schurftige te****ijersSjon=== Zondag 29 maart 2015 ===


GA ZO DOOR!!!!.......heel veel vissers zouden jullie missen.....dat weet ik zeker!!!

Ik plaats ook wel eens een berichtje hier ,zo tussen de 30 en 50 stuks per jaar denk ik,en ik heb het nog nooit meegemaakt dat er 1 niet geplaatst werd!!!!

Dus waar sommigen het over hebben weet ik niet,maar alles wat ik inzend word geplaats!!!

Ik zou deze site iig heel erg missen voor vangst info.

ZEND OOK EENS WAT IN RAAD IK IEDEREEN AAN......KLEINE MOEITE!!!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

KISKEkees Reijngoudt=== Zondag 29 maart 2015 ===


Beste mensen van zeevisland.com iedereen moet er rekening mee houden dat er niet van reglementen kan afgeweken worden.

Bezoek regelmatig de site en ben heel blij dat de meeste mensen het goed voorhebben met berichten plaatsen en eerlijke commentaar geeft.

Zou zeggen laat je niet kisten door enkelingen. Ze zijn het niet waard en zullen zeker deze mooie site niet klein krijgen.

Doe zo verder prachtig toch.Lucky=== Zondag 29 maart 2015 ===


Zeevisland, vooral doorgaan met jullie site. Ik vis nu sinds een halfjaar wekelijks vanaf het strand en lees iedere dag de berichten op jullie site. Aan de hand van deze info, kan ik zo af en toe is een andere stek uitproberen.

En dat het maar snel beter weer mag worden, want binnen zitten is ook niks :-)Marco=== Zondag 29 maart 2015 ===


hallo ,

ik lees dagelijks de berichten op jullie site en plaats nu en dan een bericht ik kan maar één wat  zeggen doe zo voor met jullie site prachtige een hart onder de riem.

à belgie is het nog slechter   op site

groeten kurt vVandevoorde kurt=== Zondag 29 maart 2015 ===


GEZEIK !!!

En weeeer zijn er mensen (zo te lezen mensen met commerciele belangen) in de vissportwereld die niet begrijpen dat vissen voornamelijk ONTSPANNING betekent voor het merendeel van ons visgekken (behalve misschien wat wedstrijdvissers). Wat wij willen is gewoon lekker vissen en de vangstberichten (lekker zonder allemaal reclame) lezen om ons te informeren / amuseren. Niemand van ons zit te wachten op het geneuzel van personen waarvan, al of niet terecht, berichten geweerd of gefilterd zijn. Als je je aanmeld als schrijver op zeevisland dan ga je accoord met de voorwaarden waaronder je bericht geplaatst wordt. Niet geplaatst betekend dus niet aan de voorwaarden voldaan, simpeler als dat word het niet. Als je dit niet begrijpt moet je inderdaad de site niet bezoeken (of opzouten volgens 010), Mike heeft hierin volledig gelijk.

Zelf schrijf ik al een aantal jaren trouw mijn berichtjes, iets gevangen of niet. En ook ik noem de namen van de hengelsporwinkels waar ik mijn spullen haal en nog NOOIT heb ik het meegemaakt dat een bericht niet geplaatst is. Helaas door ziekte al een aantal maanden niets kunnen insturen maar het lezen van de berichten doe ik trouw iedere dag, soms meerdere malen (da's het voordeel van een tablet !!) om toch maar zoveel mogelijk in contact te blijven met de hobby.

Ik ben dus een van de vele bezoekers van zeevisland die erg blij is met alles wat er op de site te vinden is. Niet alleen de berichten maar ook de links naar andere nuttige zaken. Ik sluit me dan ook aan bij de overgrote meerderheid van de lezers die jullie een warm hart toedragen en blij zijn met de wijze waarop jullie de zaken voor elkaar hebben, (vis) petje af !!

Helaas zullen er altijd mensen zijn die om wat voor reden dan ook kritiek hebben op wat anderen doen, zeker als anderen succes hebben. Ik vindt persoonlijk dat deze mensen de uitdrukking "cellentekort" een totaaaal andere betekenis geven.

Team zeevisland ; ga vooral zo door, blijf veel vissers blij maken ron (ook 010) de krabman=== Zondag 29 maart 2015 ===


Beste luitjes,

Een enkele keer kan ik gaan vissen maar ik kijk vaak naar deze site omdat ik dat leuk vind, vond.

Ga ergens anders je gal spuwen maar niet hier. Dit is een leuke site waar veel mensen iets aan hebben dus wees een fatsoenlijk visser.

Ik kijk uit naar de echte visverhalen en niet naar dit geneuzel.

Regie mensen.............. sterkte met het in de hand houden van deze flauwekul verhalen, doe je best want het is de moeite waard!

gr. HenkHenk=== Zondag 29 maart 2015 ===


Ik kan me helemaal vinden in Mike, als je alle berichten gaat plaatsen die niets met het vissen zelf te maken hebben krijg je een klaag en mopper site ipv een vangstberichten site. Mensen en vooral Nederlanders hebben altijd wel iets te klagen, maar daar is een site als Zeevisland niet voor lijkt mij. Ik vind het heerlijk de vangstberichten op Zeevisland te lezen zonder al dat geklaag over van alles en nog wat en stuur zelf ook een berichtje in als je ben wezen vissen.

Ik zou zeggen ga zo door Zeevisland en trek je niets aan van dat handjevol mensen die altijd wat te zeggen hebben over andere mensen. Jullie doen het gewoon goed, anders zouden jullie niet al zo lang bestaan en zouden er niet maandelijks zoveel vangstberichten komen.

FritsFrits=== Zondag 29 maart 2015 ===


Opzouten, wegwezen en allemaal de tyfus krijgen, diegene die lopen te zeiken op zeevisland, loosers !010=== Zondag 29 maart 2015 ===


Achter het net vissers! Dat zijn degenen die onterecht kritiek hebben op jullie site. Ik ben een fanatiek lezer van de berichten. Helaas heb ik weinig tijd om te vissen, maar de ene keer dat ik, enkele weken terug, een bericht inzond, was het in "no time" geplaatst. Ga vooral door met waar jullie mee bezig zijn. Er zijn meer liefhebbers dan jullie denken! En voor de criticasters : Stop eens met al die kritiek en ga wat mij betreft ergens op troebel water vissen, dan breng je ook geen schade aan! 

Janjan verkade=== Zondag 29 maart 2015 ===


zwarte piet mag niet meer, gratis reclame maken moet en klanten 40 50 mijl uit de kust meenemen voor 2 gulletjes mag wel en dan zou zeevisland alles voor het geld doen, commercieel zijn ? laat me niet lachen al die boten die je laten betalen voor 1m golven, geen vis en nog een grote bek krijgen ook, die moeten eens aangepakt worden. jeesus wat is nu 21 euro per maand, schaam jullie allemaal niet sponsoren.

oh en als de nieuwe website van zeevissland komt, geen dikke springenden, blinkenden, flikkerent reclame aub, want daar wordt ik ziek van op alle websites tegenwoordig, hou het schoon zeevisland.Positief Piet=== Zondag 29 maart 2015 ===


Vangstbericht van afgelopen vrijdagavond gevist met maatje Angelo van 20.30 tot 23.45 duindorp scheveningen...HW 20.46.Dekop stond vol dus halverwege de pier gaan staan en in de binnenkant gevist.4 hengels en een surprisehengeltje voor OP de blokken en jahoor gul.Maaraan het einde van de avond schoot het surprisehengeltje weg en kon Angelo hem nog net pakken. Met zo'n klein hengeltje was hij niet te takelen maar gelukkig hadden wij het schepnet mee en na wat kunstven vliegwerk en een hoop lachen hadden wij hem eindelijk boven.Ook wat ondermaatse goed gehaakte gulletjes terug...de rest ging mee voor de pan.Pasop het is nu betaald parkeren in duindorp helaas!!

   

P.s. zeevisland.com gewoon lekker doorgaan er is altijd wel gezeur.Ray=== Zondag 29 maart 2015 ===


Zeevisland een aplaus voor jullie. ik volg al jaren de berichten en al mijn berichten zijn altijd geplaatst. ook ik heb wel eens reclame gemaakt voor een winkel en toen is die link eraf gehaald, nu weet ik hoe het zit. bedankt hiervoor. helaas heb ik geen geld om op zo een vistrip te gaan, maar zie graag al die mooie vissen, wie weet kan raffie mij eens sponsoren om mee te gaan. wij staan achter zeevisland en zijn benieuwd naar de nieuwe website. goed werk.Kees=== Zondag 29 maart 2015 ===


Beste vissers,

Ik kijk dagelijks met veel belangstelling naar de vangstberichten die geplaatst worden. Helaas zijn er altijd mensen die de boel verzieken voor de rest.

Als vissen echt je hobby is, dan doe je dit niet. Ik vind dit een geweldige website! Chapeau!

De SchagenaarDe Schagenaar=== Zondag 29 maart 2015 ===


Tjonge jonge wat een gezeur toch weer, ik ben het helemaal met Mike eens, laat iedereen nu eens met rust, daar komt alleen oorlog van. Ik moet ook zeggen dat ik trots ben op zeevisland dat zij dit soort berichten zoals ik nu lees op totalfishing, niet plaatsen, als een beetje nette website met respect voor elkaar moet je dit soort berichten niet eens willen plaatsen, geen idee waarom totalfishing dit nu wel allemaal plaats.

Ik volg zeevisland, cordestravel en beide keiharde werkers linda en raffie al vanaf het begin, zij hebben, zoals Erik Deckers ook al zegt, in de afgelopen jaren al heel veel te verduren gehad. Ik hoor hier en daar van vissers wel eens wat en zelfs van de zogenaamde professionele opstapboten, zij voelen zich dan geroepen om "iets" te moeten zeggen over raffie, cordestravel of zeevisland, zonder dat er aanleiding voor is. Als ik dan vraag of ze raffie en linda ook echt kennen, hebben ontmoet of wellicht bij hun reisburo wel eens een reis hebben geboekt is het antwoord "nee". Men roept zomaar iets, zonder dat zij de persoon in kwestie ook echt kennen en weten wat zij allemaal doen voor zeevisland, voor de website en voor de klanten van hun reisburo.

Ik spreek wél uit eigen ervaring, heb al 3 reizen bij hun geboekt en aan hun service, kwaliteit, inzet en moeite is niets en dan ook helemaal niets aan te merken, alleen dat raffie eens meer grote vissen moet uitzetten, zodat ik 2 bakken vol grote vis kan vangen. Ik heb nog nooit zo'n bedrijf gezien wat zo bezig is met hun werk, wat zo de best doet voor de klanten en zoveel service biedt als deze 2 superlieve mensen. Ik ben met mijn vismaatjes op hun cordes traveldag geweest, heb priveles gehad en alles doen zij uit pure liefde voor hun werk. Ik heb nog nooit maar dan ook nog nooit gemerkt dat zij werken voor het geld, zij werken vanuit hun hart en hobby en verdienen daar hun salaris mee, maar als je dat omrekent in uren, dan verdienen zij net zoveel als de kassiere bij de AH, want zij staan echt 24/7 voor iedereen klaar.

Dus aan iedereen die iets te zeueren heeft, ga naar denhaag en ga daar zeuren en zagen, hou je bezig met jezelf en je eigen bedrijf en laat deze 2 schatten van mensen met rust, zij verdienen beter en verdienen ontzettend veel respect, want na alle aanvallen de afgelopen jaren staan zij met zeevisland en cordestravel nog steeds eenzaam aan top en staan zoals altijd de beste stuurlui aan wal. Ik neem mijn petje (cap) af en maak een diepe buiging, respect voor Linda, Raffie en het hele team zeevisland.Piet=== Zondag 29 maart 2015 ===


Beste Zeevislanders,

Jullie leveren goed werk. Ik ben blij dat er geen kilo's reclame moet weggeklikt worden dus 'well done'. Mijn eerste bericht vorig jaar in december werd onmiddellijk geplaatst, dus ik zie niet echt het probleem. Het enige wat een visser niet leuk kan vinden is dat ie niet is kunnen gaan vissen door slecht weer of ziekte (of echt niets vangen). Maar als je een vangstbericht heb geplaatst of wil plaatsen heb je meestal je anti-stress moment al beleefd, dus je hebt alweer genoten van een leuke visserij. Dus ik hoop dat jullie de moed niet verliezen en weten dat er vooral veel tevreden vissers deze berichten lezen en de site bezoeken.Bart Tambuyzer=== Zondag 29 maart 2015 ===


Al jaren ben ik wegens drukke bezigheden een sporadische visser, om dan op het juiste moment toch eens naar de waterkant te trekken lees ik regelmatig de vangstberichten op zeevisland.com. Als ik dan eens geweest ben stuur ik ook trouw mijn vangstbericht in.

Er zijn in het verleden al veel andere gelijkaardige sites verschenen die even regelmatig weer verdwijnen. Enkel zeevisland.com blijft bestaan, waarom? Omdat zeevisland er is voor en door de sportvisser en hierdoor een sterk merk is geworden met meer dan alleen maar vangstberichten. Raffie en zijn medewerkers doen er alles aan om de site positief te houden en moesten in al die jaren de keerzijde van hun succes meerdere keren aan de lijve ondervinden, maar hebben telkens het hoofd geboden aan de negatieve klanken. 

Hoed af voor het team van zeevisland.com, doe zo verder!!

Erik D.Erik Deckers=== Zondag 29 maart 2015 ===


 Van de winter niet gevist,maar ik ben een trouwe lezer,

 Ik hoop dat , jullie gewoon doorgaan met de berichten te plaatsen,ik zou het missen,

 Adri Oostvoorne.  Adri Oostvoorne=== Zondag 29 maart 2015 ===


Wat een gezeur allemaal het is de bedoeling om er wat van te leren waar je moet vissen en hoe ik kijk er met alle plezier naar zeker vijf keer in de week gewoon benieuwd of er wat gevangen word het is allemaal goed opgezet vooral overzichtelijk

groeten RicardoRicardo=== Zondag 29 maart 2015 ===


Maak jullie niet druk, Ik geef regelmatig berichten door en geen enkel probleem tot nu toe is alles geplaatst wat ik doorgaf. Helaas geef ik ook niet elk bericht door maar dat ligt niet aan jullie. Jammer dat jullie blijkbaar zo negatief worden benadert omdat jullie proberen de zaak draaiend te houden. Inderdaad valt het op dat sommige beroeps vissers (de boot kant met name) hele mooie berichten doorgeven elke keer terwijl het merendeel ook wel weet dat deze soms niet kloppen maar dat ligt niet aan jullie. Als mensen problemen hebben moeten ze zelf maar meer berichten plaatsen. Succes verder en laat je niet op de kast jagen. Op elke site zijn wel mensen die commentaar hebben maar dat is vaak omdat ze denken dat zei de waarheid in pacht hebben. Stel me zo voor dat die gasten maar zelf iets gaan opzetten. Peter=== Zondag 29 maart 2015 ===


Helaas....

Helaas wordt Zeevisland en Raffie weer eens door de slijk gehaald, allerlei verhalen dat wij géén vangstberichten zouden plaatsen en alleen berichten van sponsoren. Al 13 jaar voeren wij (ik pas 5 jaar) samen met Linda en Raffie de vangstberichten in, met de hand, elke dag weer en zelfs met de kerst. Toch wordt er telkens beweerd door mensen dat wij berichten niet plaatsen.

Maar we hebben wel een idee hoe het zit.... je bent meegeweest met een opstapboot en je hebt de schipper beloofd reclame te maken, of je hebt ergens een hengel gekocht en hebt de winkelier beloofd reclame te maken voor zijn bedrijf. Maar ja dan kom je thuis, heb je er eigenlijk geen zin meer in of je typt een heel bericht, klikt op een verkeerd knopje en weg bericht... kortom je hebt geen bericht geplaatst. Maar ja beloofd is beloofd.... nou dan zeg je toch gewoon "Zeevisland" heeft mijn bericht niet geplaatst !! Zo kun je je er heel makkelijk vanaf maken !!

Maar goed we worden dus weer helemaal aangevallen, bewust in een negatief daglicht geplaatst, maar wederom net als vaak, zonder reden, zonder aanleiding, want als je de kop vh bericht ziet, is het een man die zegt dat wij op ons forum (Zeevisland heeft GEEN forum) hem hebben verwijderd. Vervolgens krijgen wij een hele bak bagger over ons heen en worden we weer beschuldigd van alles, terwijl het niets met het onderwerp te maken heeft en wij helemaal geen forum hebben.

Bij deze roepen we ook ALLE sportvissers op die beweren dat HUN bericht niet geplaatst is, dit bericht via de e-mail door te sturen. Ben jij nu zo'n "slachtoffer" van een vaker niet geplaatst bericht, want het gaat over meerdere mensen, dan vragen we je bij deze het volgende bericht eerst even te typen in een mail, daarna plakken in een berichtenveld van Zeevisland en het dan plaatsen. Als deze dan binnen 24u niet online staat, kun je het bericht wat je in een e-mail hebt, zo aan ons doorsturen met een copy aan de winkelier of opstapboot. Zo kunnen wij en de schipper of winkelier, zien dat er een bericht niet is geplaatst en kunnen wij het alsnog plaatsen, indien het voldoet aan de huisregels.

Zeevisland plaatst ELK VANGSTbericht, maar moeten het aanpassen als het niet voldoet aan deze regels:

Nu is dat laatste ook vaak een probleem, we zullen het nog een keertje uitleggen.

Er worden alleen adressen, namen en links geplaatst van bedrijven die er voor zorgen dat jullie Zeevisland gratis, 24u per dag, zonder dikke reclame (aan de zijkant) en snel kunnen bezoeken, al 13 jaar ! Als we nu zomaar iedereen toelaten en iedereen vrij laten om zomaar overal gratis reclame te maken, zullen alle andere sponsoren ook stoppen natuurlijk en heeft Zeevisland geen bestaan meer. Overal in de hele wereld moet men betalen om ergens reclame te maken, onze sponsoren steunen Zeevisland en maken daarvoor in ruil reclame, het is dan wel zo eerlijk om alleen die bedrijven die sponsor zijn reclame te laten maken en geen reclame te maken die die paar euro pmnd niet over hebben om reclame op Zeevisland te maken. Dus het is net als bij bv RTL7, de Telegraaf, De Zeehengelsport, Het Visblad, Total Fishing, SBS6 en noem maar op.... wil je reclame maken dan moet je betalen, volgens mij heel simpel toch ?

Nou die vissers die dus een bericht maken met daarin een reclame voor een niet-sponsor, dan moeten we eerlijk en een rechte lijn trekken, door deze reclame van een niet sponsor te verwijderen, nou dat is denk ik heel erg logisch. We kunnen niet de ene wel en de andere niet laten betalen voor reclame, dat is niet eerlijk. En geloof mij beste sportvissers de reclame op Zeevisland kost, hou je vast maar 21 euro pmnd ! (Sommige sponsoren doen iets terug in natura, zonder betaling) Dus die bedrijven die voor 21 euro pmnd geen reclame willen of kunnen maken, mogen dan ook geen reclame plaatsen of laten plaatsen. Soms weten de sportvissers dit niet en halen wij de link of de reclame netjes weg, heel eerlijk en normaal. 

Nou nu zullen nog meer mensen boos op ons worden, zullen we nog meer bagger of ons uit gestort krijgen, maar goed, ik hoop dat jullie wel begrijpen dat we er soms wel een beetje moe van worden, allemaal die verhalen, leugens en beschuldigingen over ons, hou toch eens op, hou je bezig met jezelf, val ons en onze bezoekers niet telkens lastig. Ben je geen fan van ons, van Zeevisland, bekijk de website dan niet, sla het over, lees onze berichten niet, volg ons niet en doe lekker je eigen ding en laat ons met rust. 

Ben jij nu al jaren wel een trouwe bezoeker van Zeevisland, waardeer jij ons werk wel en zijn al jouw berichten wel altijd geplaatst, of ben je gewoon al jaren een trouwe lezer, laat je stem eens horen. De komende 2 dagen zullen we ook alle POSITIEVE reacties plaatsen, dus ook zonder een vangstbericht om te laten zien dat Zeevisland een enorme aanhang heeft, enorm veel bezoekers die wel blij zijn en het maar een heel klein clubje mensen is die wellicht enorm jaloers zijn en ons telkens aanvallen op internet. 

Wil je zien waar het nu over gaat of wil je zelf ook reageren op de "tegenstanders" van Zeevisland en op het hele bericht waar het nu me is begonnen klik dan hier:  http://www.totalfishing.nl/vraag_aanbod/bericht/zeevisland  

Tot slot onze excuses voor dit allemaal, maar we worden tegenwoordig steeds vaker van van alles beschuldigd, worden we aangevallen, zwart gemaakt en soms zelfs bewust kapot gemaakt, terwijl we niets doen. We doen gewoon ons ding, voeren de berichten in en laten iedereen met rust. Maar na maandenlange pesterijen ben ik het zat en maak het openbaar in de hoop dat het nu echt eens klaar is en mensen ons eens gaan steunen en zich keren tegen die "pestkoppen". Als er weer iemand over Zeevisland of over eens van ons begint, vraag hem daar dan gewoon mee te stoppen, laat elkaar met rust en vooral ons. Dus mijn excuses dat we jullie hier 2 dagen mee lastig vallen, na deze 2 dagen (en ook tijdens) gaan we weer over tot de normale vangstberichten en zien jullie over 2-3 maanden een prachtige nieuwe Zeevisland website, waar we heel veel geld hebben in geinvesteerd, voor jullie als trouwe bezoeker. Bedankt voor jullie begrip.Mike=== Zondag 29 maart 2015 ===


Hallo,

Vrijdag had ik  een dag verlof ingepland, dus richting Zeeland... kijken of er nog wat te vangen viel. Aanvankelijk was het de bedoeling om het vanaf een Walchers strand te proberen, maar pijnlijke rugspieren beslisten daar anders over. Een sessie dichtbij de auto gekozen aan de dammen van Neeltje Jans. Vangstverwachting nihil, de Oosterscheldemonding levert al een hele tijd rot-slechte vangsten op en dat zou ook nu weer blijken. Gestart omstreeks 14u en doorgevist tot 19u30, 2 verschillende stekken uitgeprobeerd en veschillende aasmontages met pieren in de zee gekapt. Resultaat: 2 kleine gulletjes en een bolkje... sessie om snel te vergetgen dus.

Greetz,Tim=== Zaterdag 28 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden gesloten. Dus op de oude kop.geen vis, en bij de wedstrijd om 12.00 3visjes. Vroeg weg dus. Dan maar op de teller wintervisjes kijken.

Deze loopt vanaf 15oktober. 246stuks. Aantal keren gevist 24keer. 4keer daarvan zero. Niet zo slecht deze winter, tot deze dag dan.

We gaan maar weer wachten tot de ventilator het begeeft. Dan kan de teller weer lopen.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 28 maart 2015 ===


Vannacht en maandag naar het nollestrand getrokken, omdat de vangsten in zeeuws vlaanderen nog niet zo best zijn. Maandag de restjes aas van het Belgisch kampioenschap opgevist(dat.was ook niet zo best, 1 baarsje van 14 cm was goed voor de 53e plaats van de 165 man. 80 man zonder vis). Tappen, slikjes en pieren zaten er in de aasbak. Gevist van 18.30 tot 23.00 en laag om 22.35.

Te vroeg begonnen want het eerste uur maar 1 schar, daarna begon het te lopen. 14 scharren waarvan 11 mee voor de pan, de slikjes had ik beter thuisgelaten want daar kwam niks op af.

Vannacht van 23.00 tot 02.00 met laag water om 1.44 gevist. Begon gelijk goed, in totaal 1 triplet en 8 doubletten gevangen en nog wat enkele en de teller stond om half 2 op 23 stuks. 5 te klein en de rest van 25 tot 32 cm. Het laatste uur niks meer dus spullen gepakt en de reis naar Breskens begonnen.

Trek ze eruit!!Richard Vergouwen=== Donderdag 26 maart 2015 ===


Hartelen

Gisteren nog even de viskist laten luchtten aan het Hartelkanaal. Ook Johan was van de partij. Gevist van acht uur savonds tot middernacht met afgaand tij. Bij Johan was de inhoud van zn aasbak in hoofdzaak smeerbaar. Bij mij was dat veel beter, mede door de vrijwillige afdracht van aaskrantjes van Wim en Rudi, waren er pieren en piertjes in soorten en maten, slikjes en wat zagertjes. Samen vissen is samen aas delen, dus ook Johan pakte nog wat aasjes uit mijn aasbak. We visten beiden met een feeder en de lange lat. Gelijk bij de eerste draai kwamen er al botjes de glooiing op, dat is altijd een mooie start. De volgende draai bij Johan was er een met 3 botjes tegelijk. Behalve botten en botjes waren er ook een paar hele grote grondels. Ook waren er nog spectaculaaire aanbeten die resulteerden in geen vis maar wel ontbrekende haken. Tegen middernacht hebben we de restjes aas van de kranten geschud, het bivak weer opgeruimd en de thuisreis weer aanvaard. Bij mij eindigde de teller op 9 botten en botjes en 1 grote grondel. Johan had een botje en een grondeltje meer. De meeste botjes waren zo rond de 20 cm, maar dr waren ook uitschieters naar de 30+. Bij mij kwamen de meeste vissie van de feeder, Johan had er ook op de lange lat. Het was weer een mooie vissessie. Komende weken staat de avondvisserij op een laag pitje ivm huiselijke belommeringen.

  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Donderdag 26 maart 2015 ===


Gisteren weer eens de dijk bij westkapelle opgezocht een stevige wind en ruwe zee de vangst was een bot met laag water daarna geen beet meer gezien gevist van 8.30 tot 13.00 als aas pieren en zoute tappen was weer teleurstellend. Bert=== Woensdag 25 maart 2015 ===


beste vissers gister op scheveningenpier gevist  .er stonden al een klein aantal vissers  op de kop werdt leuk gevangen  ik stond er vlakbij

maar mij lukte niets  tot dat een visser zei .. kom erbij staan maak je niet druk  dan lukt het wel. nou ik kan goed gooien dus geen probleem

mijn eerste gooi meteen een mooie schar  ik ving er 16 dankzij deze man .zo kan het ook blijf vriendelijk praat zo nu en dan  .ik heb het wel anders

gezien  ik heb deze man bedankt voor het aanbod het was een gezellige middag

gr TonTon=== Woensdag 25 maart 2015 ===


dinsdagavond gevist op de noord pier .

om 17;30  begonnen en gevist tot 22;00

gelijk de eerste ingooi een mooi bot

daarna een schar en dat ging zo even door ,toen het schemerig begon te worden kwam de eerste gul zich melden ,

een mooie grootte 65cm en heel  dik .

(ik ving er 2 op grootte afstand en 2 tussen de blokken )

zo rond en uur of 21;30 draaide de wind naar het noorden en was het gedaan met de vangst .

en ben ik gestopt om 22;00.

totale score 

1 puitaal

4 mooie maats gul

6 botten

11 schar

het begint weer beter te woren dus we kennen de hengels weer uit het vet halen

gr andre veermanandre veerman=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


vandaag 24 maart aan de waterweg gevist de hele dag een visje gevangen samen met mijn broer ,de vangst bestond uit 1 kleine zeebaars  30 cm, 3 steenbolken, 3 scharren ,1 wijting , en 17 botten  gevist van 6.30 uur hoogw tot 14.30 uur laagwatergijs keijzer=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


Deze voormiddag met lw rond 11h15 gevist op het strandje in baarland ad camping. Naar lw stond er een serieuze stroming, 175 Gr. Geankerd bleef niet liggen.

Verse pieren van Kees bij fixet eerst opgehaald. Al gauw een eerste ondermaats gulletje boven,daarna niets meer,tevens nog enkele complete onderlijnenen bovengehaald.was lekker weertje.Erwin=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


Hallo, gisterenavond nog maar eens wezen vissen aan het Nollestrand.

Helaas was mijn vaste plaats al bezet door een stuk of 4 andere vissers. Dus nu maar eens tussen de palenrijen gestaan.

Als aas pieren, wat witjes en nog enkele steekzagers (ik heb niet kunnen ontdekken wat beter ving).

Gevist met mijn zelfgemaakte wapperlijnen, met kralen en haak no. 4.

Drie uur voor laag (half 11 laag water) begonnen, en gestopt om 12 uur. Toen was ik het beu, en was mijn aas ook een eind op.

Regelmatig een visje gevangen, maar de meeste waren erg klein. Misschien lag dat aan de stek???.

Ik heb in het geheel een 30 vissen gevangen, waarvan ik er 12 van 23 + heb meegenomen. Meeste schar tussen de 18 en 22 cm.

De meeste zwemmen dus weer incl. een wijting van 30 cm, die had waarschijnlijk een Sonja Bakker dieet achter de rug (graatmager).

Dus best lekker gevangen, alleen jammer van het formaat. Mijn grootste schar was 31 cm, maar dat was een groene, of wel vuile schar.

Volgende week ons jaarlijks visdagje met de boot op de Oosterschelde (gezellig),

Groeten Jan B.

 jan.b=== Maandag 23 maart 2015 ===


Nou Martijn, vandaag klote op de zuidpier, van 17.00 tot 2300 gevist, 1 wijting voor de rest niks. Om mij heen werd nagenoeg niks gevangen.

Het moet wel los gaan barsten, misschien te veel wind.Rene=== Maandag 23 maart 2015 ===


Helabakes alle vissers der lage landen,

een ietsie bietsie laat berichtje. Maar ik heb betere dingen te doen dan aan dit moderne ontuig te zitten.

Heb me een nieuwe pierenpomp ineengeknutseld. Zonder één las te plaatsen.een inox stofzuigerbuis van 30 mm was de basis. En het belangrijkste stuk de zuiger is gemaakt van een 30 mm dik kniematje van één of andere soort foam. zondag voormiddag even gaan proberen en er gelijk een 100-tal uitgesleurd die nu al gezouten en wel in de vriezer zitten.

maar hier dan m'n vangst van de nacht vrijdag op zaterdag. Gevist met afgaand water van 01h tot 07h als de zon al mooi stond te blinken.twee stokken en een 40-tal kleine geelstaarten van de zondag ervoor.maar nog in een zeer goede conditie. NIET in de frigo van het vrouwke bewaard maar in een isomo koelboxje .De piertjes netjes in krantenpapier gerold en elke dag een anderhalve literfles water dat ingevroren was erbij gezet.als test een termometer erbij .Alle dagen was de temp ongev. 6 graden.Dit gaan we nu nog eens testen in de zomer.Het vissen gestart met een lijn met stalen afhouders en de andere met dwarrellijnen van een 40-tal cm.aan deze laatste geen beet te krijgen dus maar overgeschakelt op een tweede set afhouders.

Het totale resultaat waren een 12-tal visjes waaronder 2 mooie botten een hoogzwangere "loempe" ,gelijk ze dat hier noemen, enkele kleine botten ,scharretjes en zelfs twee echte pladijsjes.

de visserij is maar "stilletjes" hoor je overal. en dat merk je ook aan het aantal vissers. Bij het begin stonden we er met een man of vijf weinig te vangen en vanaf 04h hadden ze me zelfs allen gelaten tot er vers bloed kwam opdagen net toen ik ging opkrassen.

maar niet getreurt het kan vanaf nu nog alleen maar beteren.

groetjes en vang ze.de nieuweling=== Maandag 23 maart 2015 ===


Vandaag Noordpier

Gevist van 11.30 tot 17.30

8 schar, 3 voor de pan

9 bot, zwemmen weer

RobinRobin Bons=== Maandag 23 maart 2015 ===


Gisterenvoormiddag met lw beginnend te vissen in zoutelande-speeltuintje .

Matige o-wind. Aas bestond uit verse en gezouten pieren en zagers. Was triestig , buiten een enkele schar en koppel wijtingen en wat andere onderlijnen niets bovengehaald .

Kortbij, ver, maakte niet uit.Erwin=== Maandag 23 maart 2015 ===


Zondagavond zuidpier ijmuiden. Veel vastzitters. Af en toe beet. Paar missers. Een gul kunnen verzilveren. 54 cm. En dik.sasha=== Zondag 22 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Vrijdag 6gulletjes 2keer 30cm 2keer 35cm en nr. 46 en 47. Zaterdag 7scharretjes 1meuntje 1gulletje en op het eind een harde knal.

Moest even denken aan de supermarkt. En ja hoor, een kiloknaller van 51cm. De gulletjes deeden het goed. Iedereen ving wel wat.

Tijd om te gaan vissen. Gevist met steengoed.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zondag 22 maart 2015 ===


1e PKC: Westkapelle zet de toon

www.korpsvissen.nl 

Afgelopen zaterdag 21 maart werd de eerste wedstrijd van de PENN Korpsencompetitie gevist op het strand van Noordwijk. De plaatselijke vereniging “De Sportvisser” had de organisatie in handen en leverde een gevarieerd parcours op, waar de voorafgaande dagen prima vis was gevangen. De deelnemers hadden er zin in, want behalve de ontspannen sfeer waren de deelnemers anderhalf uur voor aanvang al op het strand!!

Een windje op de kant betekent doorgaans dat de vis goed gevangen wordt. Met een noordwestenwind 5 waren de verwachtingen dus hoog gespannen en vol goede moed begonnen de 25 teams om 10.00 uur aan de wedstrijd. Al meteen bleek dat er genoeg vis aanwezig was. In het eerste zwin bleken mooie botten te zwemmen die prima te vangen waren aan de aangeboden pieren, mesheften en witjes. Wat heet, diverse botten van 40 cm+ konden op de meetlatten worden gelegd! Had je een “putje voor de deur” dan was vangst verzekerd, alhoewel toch nogal wat deelnemers over de vis heen gooiden. De grootste vissen zwommen namelijk letterlijk onder je voeten!! De vangst bestond hoofdzakelijk uit botten, naast enkele zeebaarsjes, tarbotjes, gulletjes en een wijting. Adrie Aarden van regerend kampioen Bijl Zeeaas zeevisteam ving er zo maar 12, waaronder een gulletje van 48 cm.

Tijdens de wedstrijd was het moeilijk een lijn te vinden in de prestaties van de teams. Ten eerste ving bijna iedere deelnemer is. Daarnaast liep het formaat van de vissen nogal uiteen, en daardoor brachten de 3 vissen van de ene visser soms minder centimeters op de meetlat dan 1 vis van de andere visser. Tot slot kun je het slechtste resultaat van je team wegstrepen. Vangt één van de teamleden géén of weinig vis, dan nog is een topnotering dus mogelijk. Iedereen was daarom erg nieuwsgierig naar de uitslag.

Het team van Westkapelle zette de toon door in navolging van vorig jaar de eerste wedstrijd te winnen. Hun ambities voor dit jaar zijn daarmee duidelijk. Het debuterende 2e team van de Slufter behaalde de tweede plaats, met maar 2 wedstrijdpunten meer dan Westkapelle. Zeevisteam de Hoop De Zeebaars korps 2 pakte de derde podiumplek.

Op 16 mei wordt de competitie vervolgd op het strand van Wijk aan Zee. 

De volledige uitslag met foto’s vind je op: www.korpsvissen.nl 

  Korpsvissen=== Zondag 22 maart 2015 ===


Hallo Allemaal

Vanmorgen Zondag 22.03 onze derde vis- ja VIS - wedstrijd  gehouden op een mooi strand op het noord-westen van het Eiland Walcheren. Iedereen weet dat een wedstrijdresultaat valt of staat met je aas (EN WAT JE MET DAT AAS DOET) en dat was weer eens van uitstekende kwaliteit. 50 kleine piertjes, 25 grote pieren en 1 ons kweekzagertjes van Eagle Hengelsport, Rotterdam moesten mij gelukkig maken vandaag. En Ja!  DAT DEDEN ZE!
Om een uur of 9 gingen de loodjes richting London of een stukje dichter onder de kant. Ik koos in ieder geval om maar eens alles uit de kast te halen en een kleine 140 mtr weg te gooien. Makkie met WK 3-4 in het ruggetje. Bij de eerste draai waren er hier en daar al een visje binnen gekomen en dat belooft wat. En belofte maakt schuld. Diegene die de vis een beetje ver weg zochten pakten de eerste visjes, dus ik kreeg vertrouwen dat ik het goed gekozen had om de feeder in het foudraal te laten. Na de derde worp kwam bij mij ook eindelijk het eerste visje - een botje van 24 cm - binnen, dus in ieder geval van de ellendige nul af en dat was me de eerste 2 wedstrijden van dit seizoen nog niet gelukt. Vastgehoden aan de verre worpen, alhoewel ik bij de mega-ver-werpers-handelende-onder-de-naam-Arjan(2 x) nog geen visje had zien binnen komen. Volgende worp weer een visje van 22 cm. Zo ving ik tot de laatste 2 worpen in totaal 5 visjes, wat me op dat ogenblik op een ongeveer 4e-5e plaats bracht en daar was ik dolgelukkig mee. Nog een klein half uurtje te gaan. De beide Arjans waren van taktiek veranderd, bl;even wel ver weg gooien, maar met andere onderlijnen en hadden mij ingehaald. Dus ook ik een andere taktiek toegepast. Op een 2-haaks pternoster draaide ik een kwartiertje laten 2 visjes binnen 22 + 30 cm dus 7 totaal. Arjan van der Zanden had er 8. Nog maar eens met beaasde 3-lijns onderlijn een zwiepert richtiong horizon gegeven en ook hier weer even vergeten om strak te draaien. 3 minuten voor het eindsignaal zag ik dat mijn lood aardig was afgedwaald en dat kon maar 1 ding betekenen: Vis of te wel grote vis. Rustig binnen gedraaid om de spanning (eigenlijk alleen voor me zelf) er in te houden. Mijn buurman riep. Jan: Vuil op de lijn! Toen mijn loodje op de kant lag, riep ik terug: maar dit vuil leeft! - alle drie de haken gevuld 15,19 en 28 cm.  Totaal 10 visjes goed voor een eerste plaats en dat is een eeuwigheid geleden. In de eerste plaats dat we met z'n allen zo'n visrijke wedstrijd vervisten waarbij de eersten er 10, 8, 8, 7 en 6 en vergeef me als ik het niet goed heb (ik heb de definitieve uitslagen nog niet) in die volgorder eindigden Jan (ik dus) Rienus Verseput, Arjan v.z. Zanden, Arjan Geelhoed, Patrick van 't  Slot. Frppant was dat Elma Deurlo, onze - vlak-onder-het-kantje-vis=vangeres-van-de-bovenste-plank er deze keer geen schub uit wist te halen, terwijl ze normaal ook op afstand een goed visje meevangt. Zo zie je maar, iedereen heeft wel eens een top dag of een tob dag en dat is enkel maar een kwestie van 1 gekantelde letter. Maar in ieder geval was de belofte vandaag ruimschoots ingevuld. Ik schat dat we gezamenlijk zo'n 60 visjes op de kant hebben gebracht en dat hebben we wel eens anders gezien rond deze tijd van het jaar.

Ik heb enorm genoten. Halverwege de wedstrijd had ik het al reuze naar mijn zin omdat er over de hele linie vis werd gevangen en de wedstrijd niet beslist werd op 1 of 2 mazzelvissies, maar dat er toch wel minimaal 6 x het gelukslootje boven water moest komen om bij de eerste 5 te eindigen. Als je dan het weer mee hebt, fijne vismaten rond je hebt staan en dan als klap op de vuurpijl de wedstrijd weet te winnen, dan kan je begrijpen dat mijn dag niet meer stuk kan.

NIEK ROMIJN - Ik heb het licht gezien! Ik weet weer hoe je vis vangt! 

Ik heb dit keer met dunnere haaklijntjes gevist. 1 x 2 haaksonderlijn met 45 cm Fluorocarbon 0,24 mm en 1 x 3 haaks amnesia rood 4,5 kg 30 cm met haakjes 6 zonder toeters, bellen of andere franje. Ver weg gegooid en de lijn wat slap laten liggen. Op het laatste merkte ik dat de stroming er een beetje uitging, dus mijn lijn volledig slap ( 20 mtr extra gegeven) laten liggen, wat 2 x achter elkaar tot een volle onderlijn resulteerde. Ik heb scholletjes (vertaald voor onze zuiderburen: Pladijsjes), botjes en schar gevangen. Mijn maten haden er ook nog Lom (meun), zeebaarsjes en tarbot.
Als ik de vangsten bekijk van andere vissers, hebben wij het helemaal niet slecht gedaan in 3 uur met maar 1 hengel.

Voor de uiteindelijke uitslag kan je even op onze website kijken WWW.HSVDEKRABBE.NL en wie weet wat voor leuks je daar nog meer kunt vinden.

Allemaal bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende wedstrijd.

Groetjes

Jan Romeijn - Lid HSV DE KRABBE, BURGH-HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 22 maart 2015 ===


Erg laag water.....en dan......!

Vanmorgen al lekker vroeg met Hans richting Nollestrand want aan de berichten te horen/lezen is het aan Domburg nog erg magertjes,vandaar maar naar dieper water.

Om 6.15uur gingen het eerste aas richting Knokke,en het duurde 2 draaien eer er een scharretje bij me aan hing vanaf grotere afstand.

Daarna bleven er bij mij regelmatig scharretjes en een botje het zand op komen,maar bij Hans bleef het angstvallig stil....haken na 15 minuten niet aangeraakt....nog geen krab te bekennen dachten we,maar dat veranderde met de vloed....toen waren ze wel duidelijk wel aanwezig.

Het water ging erg ver weg vandaag (-240),en Hans haalde een stuk lijn binnen waar uiteindelijk meer dan 50 oude onderlijnen en loodjes aan zaten....echt ongekend zo veel oud spul (zie de foto's!!!)

Uiteindelijk stond na 4 uurtjes de teller bij mij op 10 stuks (zeebaarsje,schar en wat botjes waarvan er 5 aan de maat waren),en Hans had een day off.....hij ving 1 scharretje van 15 cm.....maar de loodjes maakten z'n dagje toch nog goed.

Heerlijk gevist met het oosten windje in de rug,maar de vangst viel toch een beetje tegen,de vele vissers naast ons hadden er ook maar maximaal 3 per hengel.

Op naar een volgende sessie,en hopelijk zijn er snel de tong,paling en geep ;)

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske

      kees Reijngoudt=== Zondag 22 maart 2015 ===


beste visvrienden

vrijdagavond samen met niek romijn naar de banjaard geweest.

als aas had ik een 90 mooie pieren mn zoute pieren lagen nog thuis dom dom maarja t was nie anders

de eerste hengel beaast en ingegooit toen nummer 2 klaar maken na die ingegooit te hebben hengel nummer 1 maar eens opdraaien enjawel gelijk een gulletje er aan die gelijk retour mocht 

maar toch een hoopvolle start maar jammergenoeg is het voor mij hierbij gebleven

niek wist ook 1 gulletje te vangen en dat was het dan weer.

rondhalf 11 maar weer opgebroken en de spullen schoongemaakt voor de volgende keer

gr marco van drongelenmarco=== Zondag 22 maart 2015 ===


Dubbel strandbericht.

Vrijdagavond met Marco wezen vissen. Net voor zonsondergang de hengelsteunen neergezet aan het Banjaardstrand net binnen de staaldraad. We waren de twee enige henegelaars ondanks het kostelijke weer en een percfect getij. In de aasbak alleen pieren bij Marco en oude slikken verse zagers en pieren bij mij. Beiden gevist met twee hengels. Ondanks dat het volgens het getijboek rond springtij moest zijn was en nauwelijks stroming en bleef een ongeankerd 5-je probleemloos liggen. Marco ving al bij zijn eerste draai en papgulletje, bij mij duurde dat tot de een na laatste draai. Een buitengewoon tamme visserij daar aan de Banjaard. We vingen zelfs geen krabben deze keer. Ook het aasverbruik was minimaal. Rond elf uur vonden we het best en hebben we het bivak weer opgebost. Na afloop kreeg ik van Marco nog een krantje met ingestraalde zeepieren, die konden de volgende dag ook weer gelijk mee. Rond hoogwater was er vast niks te vangen op het strand dus ging ik naar huis om een paar uurtjes te maffen.

De volgende morgen, bij het volgende laagwaterij stond ik net voor zonsopkomst weer aan het strand, deze keer met Dennis en Herbert voor een soort van petit-team-building-sessie. Plaats van handeling was het strand aan de golfbaan bij Domburg. Ook hier geen enkele andere visserman te ontdekken, en ook hier schiterend weer bij aankomst. De vangerij was hier ook maar tam. Met het afgaande tij geen vis op de kant, met de kentering was ik de eerste die van de nul afging met een grote glasgrondel op de verre stok. Met het opkomende tij ving ik nog een minibaarsje, gevolgd door een scharretje, twee botjes, een scholletje en nogmaals een botje. Herbert ving een vuile schar en ook een paar botjes. Dennis had even een dipje die bleef op NUL. Van mijn 7 vissen sneuvelden er 5 op een ingestraald piertje van Marco's krantje. De twee ander visjes vergrepen zich aan een slikje. Opvallend was dat de meeste vissies opvallend licht gehaakt waren. Met in totaal 11 visjes 6 vissoorten, in 4 uur vistijd waren we niet geheel ontevreden. Het was intussen wel harder gaan waaien met zo nu en dan een buitje. Ik had smiddags nog andere verplichtingen dus rond 11 uur waren we weer trug bij de auto. Het was een mooie ochtend voor een petit-team-building-sessie.

    

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel. Niek Romijn=== Zaterdag 21 maart 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vanochtend vroeg uit de veren om is een hengeltje uit te gooien op een Walchers strand. Rond vijf uur was Herbert bij mij en gingen we richting Domburg. Niek kwam op eigen gelegenheid omdat ie op tijd in Kerkwerve wilde zijn. Rond half zeven stonden we op het strand en we waren alleen. (gek hè?). Ik stond in het midden van Herbert en Niek in, midden in het vak. Het was lekker visweer met een noordwesten wind van zo'n vijf beaufort en af en toe een bui regen, helemaal mijn weer dus. Ik had op de verre stok een nieuwe lijn op de molen gezet en wilde deze is testen. Het was een lijn uit Spanje met een diameter van 14/100 en een treksterkte van 4.9 kg. Ik moet zeggen :goedgekeurd. Heerlijk soepel en met de flinke wind kwam ik toch nog op een behoorlijke afstand. Op de feeder stond ook een nieuwe lijn maar die moet officieel nog in de schappen komen. Ondanks dat het lekker visweer was, was de vangerij maar slecht. Herbert kwam tot vier visjes, Niek had er zeven en ik had Helemaal geen vis. Maar we zijn weer lekker uitgewaaid en we zijn ook weer wat wijzer geworden..... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

   Dennis Zwiers=== Zaterdag 21 maart 2015 ===


Vrijdagavond de 5e wedstrijd van de  HSV Middelburg. Deze keer werd er gevist aan de Joossesweg.

De 18 deelnemers aan deze avondwedstrijd wisten op 2 na allen wel wat vis aan de kant te krijgen.

De vanst bestond vnl. uit, schar, bot, wat wijting en enige gulletjes. D

e weersomstandigheden waren ideaal.....nauwelijks wind en dus een vlak zeetjeen lekker fris.

UItslag (1e vijf)

1. Rob Walraven     11 vissen   218 cm

2. Geordie Briggs      7 vissen   163 cm

3. Sven Catsman      7 vissen   146 cm

4. David Koole          5 vissen   109 cm

5. Marijn Volk           4 vissen    108 cmDe Vlisburger=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Paar uur op de noordpier gezeten, begon met een flinke platvis, denk schar.

Daarna twee gullen van 42 en 44 cm met dikke buiken. Een woog bijna 700gr.

Mn maat had ook nog een flinke gul. Heerlijk dagje, lekkere stroming weinig wind.matko=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Vrijdag tussen 3 en 5 met pieren gevist op de zuidpier in Scheveningen.

Het was scharren takelen. Ook de vissers naast mij. 

Een aantal keer binnen de minuut op beide hengels beet.

Ook een paar doubletten.

Helaas was het aas en de tijd te vroeg op.

Groeten,

HenkHenk=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Vrijdag een paar  uurtjes op het strand van Hargen gevist. Resultaat;1 postzegel gevangen;-)

Groet,De SchagenaarDe Schagenaar=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Hallo, gisterenmiddag(avond) wezen vissen aan het Nollestrand.

Begonnen om half 6, en gestopt om 9 uur (aas op). Half 8 laagwater.

Als aas dus enkel pieren. Ik had het gehele strand voor mij alleen, geen andere visser te bekennen.

Gevist met 1 keer wapperlijn, en 1 hengel met rode afhouders. Later met 2 wapperlijnen gevist (vingen beter).

De eerste hengel net ingegooid, toen had ik al beet .Eerst nog de andere hengel ingespannen, en toen opgehaald.

Gelijk dus de eerste draai 1 botje en 2 scharren, begin was dus goed. De rest van de avond regelmatig een visje gevangen.

Lekker weer , geen materiaalverlies, een goede vangst, dus weer lekker gevist.

De vangst 25 schar, 1botje, 1grote krab en 2 grote meun. De schar was minder groot, maar toch nog 18 voor de pan (inclusief een paar kleinere die de haak te diep hadden geslikt).

Tot een volgend bericht,

Jan B.

   jan.b=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Woensdag de hele dag op de noordpier gezeten 1 mini gulletje kunnen vangen   martijn=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


Gister weer eerst de sluizencomplex van ijmuiden aangedaan, zonder resultaat. Vervolgens wederom naar de kop van de noordpier gegaan.

Hier 4 zeebaarsen kunnen verzilveren. Met veel missers ook. Allen zelfde maat rondom 42 cm. Alsof het een 4ling was.Sasha=== Donderdag 19 maart 2015 ===


Vandaag een tussen 12:00 en 13:30 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Ik had direct een botje van 23 cm te pakken.
Daarna bleef het stil. Vanaf 13:00 uur viel er eigenlijk niet meer te vissen. Het stroomde zo hard, dat m'n haken al binnen een minuut op het strand aanspoelden.
Zelfs 200 grams lood was niet voldoende om ze in zee te houden.Marco=== Donderdag 19 maart 2015 ===


Hallo visvrienden,

Gisteren weer een keertje in het Calandkanaal zitten vissen met mijn maat achter zo,n electro huisje van een windmolen voorbij de sleepboot haven het was heel heel koud we zaten wel uit de wind maar zelfs niet een stootje gehad echt helemaal niets,nou dat komt daar toch bijna nooit voor??

Ja ik wilde ook dit schrijven dat er echt niets is gevangen.

Maar toch hebben we naar ons zin gehad dat weer wel beetje boten kijken ook leuk heel de dag een beetje film zeg maar oke

grtjs v onsDe snuffelviser=== Donderdag 19 maart 2015 ===


woensdag naar de waterweg geweest t h v kerpels  van 10 tot 1330  nog niet een tikje gezien

volgende keer beter hoop ik  ary=== Donderdag 19 maart 2015 ===


Woensdagavond sluizen ijmuiden, helemaal geen leven in het water. Toen opgekrast naar de kop van de noordpier.

Op de dobber met zager 3 zeebaars van 49,48,40. En 4 kleintjes retour.Sasha=== Woensdag 18 maart 2015 ===


dinsdag bij de zuidpier geweest met 2hengels van 10:00 tot 19:00uur. Met de hoog water 5xgul boven maat.

Bhikhoebhikhoe=== Woensdag 18 maart 2015 ===


Dinsdag middag wezen vissen aan het Speeltuintje, Zoutelande, afgaand water 1 wijtingje, rond 18.00 uur laag,

Maar toen het water eenmaal op ging komen, en het donker werd begon de vis heel actief te worden en kreeg ik

constant mooie aanbeten, die vaak moeilijk te verzilveren waren, wat opvallend was, is dat er in het donker juist

dicht bij de kant gevist moest worden, resultaat : 1 Reuze puitaal Hoogzwanger(retour zee) 12 scharren 3 botten,

waarvan 5 ondermaats, helaas was ik door mijn aas heen, maar ik denk dat de vis met opkomend water tot wel 4 uur na laag te vangen is.Adriaan=== Woensdag 18 maart 2015 ===


2 Belgische "sport"vissers gepakt met 317kg visfilet in Noorwegen, dat is "maar" 287kg teveel...

http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-vangstberichten.php?jaar=2015 Raffie=== Woensdag 18 maart 2015 ===


Artikel Total Fishing:  http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/ijsland-dat-is-het1 Raffie=== Woensdag 18 maart 2015 ===


Ganzeneiland dinsdag middag, twee uur gevist. Op het laatst een dikke bot,  voor de rest geen tikje gehad. Ik was niet de enige visser ;)

Groetjes.matko=== Woensdag 18 maart 2015 ===


dinsdag 17 maart toch maar weer eens proberen na een paar belabberde maanden op de pier en in het noordzeekanaal. Ondanks de berichten van martijn uit nieuw-vennep dat er wel weer wat schar gevangen werd op de zuidpier, toch gekozen voor het noordzeekanaal. Dit omdat ik dit keer samen met mijn pa viste en die de tippel naar de pier vanwege leeftijd niet meer ziet zitten. we hadden een slechtere keus kunnen maken! na een niet al te best begin , 4 uur geen stootje! kwam er dan toch nog leven in de brouwerij, ik ving eerst een wijting van 31cm gevolgd door een gul van 52 cm, mijn pa pakte een tongetje van 27cm gevolgd door een lekkere dikke gul van 57cm. ik sloot de dag af met nog 2 gullen van 55 en 45cm met een heerlijk zonnetje erbij geen slechte dag dus! vanavond nog maar eens! ;-)edward volendam=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


Deze avond (17 maart) van 19:00 tot 22:00 bij ter heijde gevist met 2 hengels. Eerst een postzegeltje en een puitaaltje, daarna een flinke dikke bot van +30 cm.
Deze beet op de gezouten pieren uit de vriezer. Daar bleef het bij.

Nick Nick=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


Afgelopen vrijdagavond op zaterdagmorgen gevist aan de trap in Valkenisse. Een matige o wind, verse pieren en mesheften als aas.buiten het feit dat er gigantisch veel vuil aanspoelde op strand en aan de haken toch nog enkele vette scharren kunnen bovenhalen.

Daar bleef het jammer genoeg bij.

Op naar volgende sessie.Erwin=== Maandag 16 maart 2015 ===


Gisteren bij de noordpier geweest met 2hengels van 20:00 tot 3uur snachts. Eerst bij de kop en daarna naar de ouwe kop.

Totale vangst 1gul van 25cm en 6xkrab.ali=== Maandag 16 maart 2015 ===


Vandaag eens een dagje naar het strand bij de Maasvlakte 2 geweest.

2 uur voor en 3 uur na hoog water gevist met kweekzagers. Hoogwater om 11.00 uur.

Net voor ik in wilde gaan pakken toch nog een platvisje aan de haak geslagen die inmiddels weer bij zijn soortgenoten zwemt. Verder geen stootje gezien vandaag.

Het was een heerlijke zonnige dag en mijn koppie is lekker verbrand en daarmee is het wel gezegd. Maar eerlijk is eerlijk.............het is zo ontspannend aan de waterkant en daar gaat het me eigenlijk om.

JeroenJeroen=== Zondag 15 maart 2015 ===


Vandaag tussen 8:30 en 14:00 uur gevist op Duindamseslag (Noordwijk). Er zat al iemand te vissen en die had in een uur tijd al 4 flinke botten gevangen. Dus ik ging met grote zin aan de slag. De eerste uren niets gevangen, maar om 11:30 begonnen bij mij de botten ineens ook toe te happen en nog flinke ook. In totaal 5 botten gevangen (37, 34, 32, 24 en 24 cm). Een superdag dus in vergelijking met de laatste maanden.Marco=== Zondag 15 maart 2015 ===


We zijn weer begonnen bij Dreischor

Afgelopen zaterdag mochten we de eerste wedstrijd weer vissen voor HSV Dreischor. Plaats van handeling was het Banjaardstrand buiten de staaldraad. Ondanks dat we nog wat afmeldingen hadden (i.v.m. drukke werkzaamheden, strand-angsten en bedrijfsongevalletjes) stonden we toch nog met 13 man aan de waterkant. Willem had ruimte van te voren uitgezet, de enige vrije visser schoof een stukkie op zodat we ruim plek hadden. Ik was als laatste op het strand (een van de nadelen van wedstrijdleider zijn), mocht plaatsnemen op nummer 6, maar was net op tijd klaar om op de toeter ook in te kunnen gooien. In de aasbak pieren, kweekzagertjes, slikken en witjes.

De eerste worpen gingen verweg met pier/slik combinaties, maar daar kwam het aas zo goed als onaangeroerd terug. Tussen de bedrijven door was ook de PdK2 feeder opgetuigd en geaast met slikjes en witjes. Deze combinatie kwam regelmatig terug met lege haken. Intussen waren er op de lage nummers de eerste kleine visjes gevangen, Arjan begon met een glasgrondel, Willem met een scholletje, en Han op het kopnummer deed twee kleine platjes tegelijk, terwijl Wessel op het andere kopnummer ook een scharretje kon gevangen. We troffen het niet met het getij, het was rond doodtij en er was nauwelijks stroming. Een ankerloos 6-je bleef op 100m+ feilloos liggen. Gedurende de wedstrijd kwamen er in hoofdzaak (te) kleine visjes uit. Willem was de enige die nog een fatsoenlijke vis ving, zijn bot was goed voor 25 cm. Ook ving hij aan ee dikke vette zwarte wrakpier een scholletje van wegeteld 8 cm. Bij Dreischor komen visjes kleiner dan 15 cm niet op de kaart en dat zorgde er voor dat een handvol visjes wel gevangen werd maar geen punten opleverden. In het middenstuk van het parcours hadden we helemaal geen last van klein vis, eigenlijk hadden we helemaal niks. Alle visjes werden gevangen op de laagste 3 en de hoogste 4 nummers van het parcours, de nummers 4 t/m 10 vingen niks. Uitslag, de eerste 3 nummers; Willem op 1 met 2 visjes en 41 cm, Kees op 2, ook met 2 visjes maar dan 38 cm, Wessel op 3 met 19 cm. 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 15 maart 2015 ===


Gisterenavond nog een 2 tal uurtjes aas opgevist aan het strandje van Baarland.

Ik had dus nog wat pieren van een dag of 3 oud, en nog enkele diepvriestappen.

De vangst viel nog niet tegen, n.l. 1 wijting en 3 botten.

Volgende week nog maar eens aan het Walcherse strand proberen,

Groeten Jan B.

  jan.b=== Zondag 15 maart 2015 ===


Beste medevissers,

Vangstbericht van Zaterdag 14 Maart,

Ondanks de slechtere visberichten, dood tij, wind uit het oosten en mijn eigen ervaring van afgelopen zondag

toch besloten weer eens lekker uit te waaien op het strand.

De rest van de familie druk met andere bezigheden en goed weer, dus geen excuses om niet te gaan visssen.

Plaats delict was het strand tussen Zoutelande en Westkapelle waar ik van 12.30 uur tot 16.30 uur heb gevist

met 2 hengels ( 1 strandstok en een zeebaarshengel). 

Als aas had ik 4 ons zelf vers gestoken pieren meegenomen, gevist met 1 hengel met dwarrellijnen (strandstok)

op de andere hengel viste ik met kleine metalen afhouders. Alles met haakje 4 bezet.

Bij de eerst worp vrij snel beet en vis gehaakt, maar ik zal moeten blijven raden wat het was want met vis bleef ik

vastzitten aan een kleirand zo'n 25 mtr uit de kant. Daarna een mooie schar (30cm) op de strandstok en nog een kleinere schar gevangen.

Een 50-tal meter verhuist om de kleirand te ontwijken en hier ging het beter, een mooie bot van 30 cm, wat klein spul en....

eindelijk het 1e gulletje dit jaar gevangen (30cm), deze had trek in de zeepier op mijn zeebaarshengel en dat gaf een

leuke aanbeet (dyneema lijn !!) en leuke sport om binnen te halen.

Al met al zeker geen slechte sessie en in totaal 9 stuks vis gevangen ( alles zwemt weer, op 2 onfortuinlijke scharretjes na)

Binnenkort weer maar eens proberen.

Vis ze,

    John=== Zondag 15 maart 2015 ===


Zaterdag de 14e bij het Nollenstrand; links en rechts van de keien 3 uur voor laag tot een uur of 2 erna.

Met vijf hengels 10 platten en een wijtinkje, dus rustig met de vis.

Veraf (100+) en dichterbij gezeten met ongeveer hetzelfde resultaat voor zover je er iets van kunt zeggen zo.

Pieren en zagers gebruikt.

Hoor laatste tijd niets meer van stuk tussen Westkapelle en Domburg en Domburg zelf.

Dacht dat opspuiten van stranden daar nu klaar zou moeten zijn, maar nog geen berichten van proberende vissers?

Ben benieuwd!

GroetPieter=== Zondag 15 maart 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vrijdag avond stond de vierde wedstrijd van Hoek op het programma. De locatie was deze keer de Nieuwe Waterweg ter hoogte van de picknick plaats. Nadat we een bakkie hadden gedaan in de winkel van Eef en Ineke zijn we richting de Waterweg gereden. Ik stond wederom weer naast maatje Herbert. Om negen uur klonk de toeter en rond de 33 lijnen gingen het water in. Ik had de Fujika KW opgetuigd en de Penn Nano TRQ Surf met de lichtste top erin voor het feeder werk. Daar ben ik ook mee begonnen en heb daar bijna heel de wedstrijd mee gevist. In de aasbak zaten piertjes en slikkies meer niet. Na tien minuten zag ik al een rammeltje, nog ff laten liggen dacht ik. Toen ik een slokkie drinken nam zag ik er weer een maar dit keer wel wat overtuigender. Dus toch maar is draaien en warempel een doublet van botjes. Lekker, gelijk van de nul af. De volgende draai weer vis, een grondel. De derde draai weer vis een botje van 11 cm. Toen twee draaien niks en toen zag ik weer een mooie rammel en kwam er weer een botje boven. Ik had de indruk dat ik het niet slecht deed, want de vangerij was erg mager. Overal zag je mensen bij elkaar en dat is geen goed teken. Uiteindelijk kon ik nog een zesde vis vangen een grondel maar die was met 96 mm te kort om in aanmerking te komen om gemeten te mogen worden. Met deze vijf vissen ben ik derde geworden en daar ben ik best blij mee. De volgende Hoek is op 3 april, hopelijk lukt het dan weer.......

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 14 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag. Lange haal +-10.00 tot 19.00 AANTALLEN : 28 scharretjes 1meun. Plek 5,6 buitenkant.

De gulvissers om me heen, een enkel visje. Voor aantallen afstand.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 14 maart 2015 ===


Gisteren gevist bij Zoutelande van 2,5 uur voor laag water tot 2 uur erna. De vangst beantwoorde aan de verwachting. In totaal 4 wijtinkjes en 1 puitaal. Mijn buurman ving geen wijting, wel 5 kleine scharretjes. Waarom hij wel schar ving en ik niet, weet ik niet. We visten allebei met een hengel met afhouders en een met dwarrellijn. Ook de werpafstand maakte geen verschil. De krabben waren al weer actief, vooral op de lijn met afhouders. De dwarrellijn bleef langer beaasd.

HenkHenk Mangnus=== Vrijdag 13 maart 2015 ===


Zeevis-expert Pim Troost terug op het oude nest bij Hengelsport Wesdijk.
Met ruim 35 jaar zeeviservaring halen wij met Pim,
zeer veel kennis in huis. Daarnaast zal Pim meerdere malen per week aas gaan steken,
waardoor de versheid gewaarborgd blijft.
Schroom niet om hem om advies te vragen wanneer je in de winkel bent.
 
Tip:

Voorjaarsknallers:

Heb je op de Visma getwijfeld over een aankoop?
We bieden jou als zeevisser tot zaterdag 21-03 de kans om alsnog van dezelfde aanbiedingen gebruik te maken:

Grauvell strandsets en losse hengels, molens met gevlochten lijn, foedralen en meer.

We zien je graag aan de Gouwe 9 in Barendrecht of via http://www.wesdijk.nl/hengelsport/4926-grauvell

Team WesdijkHengelsport Wesdijk=== Vrijdag 13 maart 2015 ===


Hallo, gisterenavond en vanmiddag wezen vissen.

Gisterenavond bij het haventje van Ellewoutsdijk, en vanmiddag aan het strandje van Baarland.

Als aas versgestoken pieren, en tevens verschillende onderlijnen uitgeprobeerd.

Het was goed weertje , en vanmiddag lekker in het zonnetje gestaan.

De vangstverwachting was niet hoog, en dat klopte ook wel.

In 2 keer vissen (5 uur in totaal) heb ik 11 wijting gevangen, waarvan er 2 net aan de maat waren.

Wel zaten er weer al verschillende krabben. Hopend op betere tijden,

Groeten Jan B.jan.b=== Donderdag 12 maart 2015 ===


Hallo Allemaal

Gisteren maar weer eens een avondje gaan vissen met Joop 80 jaar, maar heel goed te been, alhoewel we wel "uit de kofferbak"moeten vissen. Eerst maar weer eens schitterernde pieren bij Rinus - Eagle Hengelsport, Rotterdam gehaald. Prachtig mooie pieren, maar.....

Een vernieuwd oud plekje gezocht, waar je zo aan een kade in het diepe kon smijten en nog verlicht ook. Schitterde stek geworden, alhoewel het met drukte in de havens van de Europoort het hier nog wel een hindernisvissen kan worden. Niek Romijn, bedankt voor de tip. Om 18:15 lagen de eerste loodjes in het water en alhoewel dit een doodlopend stuk is, bleef 150 gr niet echt liggen. Direct de eerste draai kwam er al een visje bij Joop binnen die met rode afhoudertjes viste, Ik zelf viste met een lijn 9,1 kg Amnesia 2 x  haak 2 met erse pierenen de andere 35 cm rode amnesia 4,5 kg haakjes 6, afwisselend verse en zoute pieren. Ik heb eigenlijk nooit geloofd in zout aas, maar de laatste tijd geloof ik steevast dat mijn overgebleven aas niet als voer voor de krabben hoeft te dienen, maar rustig een 2de kans gegeven kan worden.Een wijting dik en rond, maar net 1 cmtje te klein plus een steenbolkje. Dat gaf goede hoop dt er toch een leuk visje gevangen zou worden. Helaas viel dat wat tegen. Ik denk dat het afgaande tij op deze stek niet het beste is. Maar we stonden er zeer comfortabel en een andere stek 30 km verderop zoeken doe je ook niet even snel. Wel even zo', 80 meter op moeten schuiven omdat de havendienst onze ruimte had weggegeven aan een schipper.

Tegen de tijd dat we gingen opruimen stond ik 2 visjes achter op Joop, die eindelijk na vele jaren constant achter mijn feiten aan te lopen, nu dan weer eens iets meer zou vangen dan ik, ware het niet dat bij het binnnendraaien van de "opruimdraai" er aan mijn ene hengel nog een Steenbolkje zat en aan de andere hengel een wijting, die ook weer net die verdraaide ene cm te kort kwam. Tegen die tijd stonden we tegen het lage water aan te vissen en ik denk dat net als vroeger het lage en opkomnde tij hier nog altijd het beste is. Eindstand 5-5.

Deze stek onthoud ik voor de zomermaanden, lijkt me mooi om hier eens een donker avondje op de tong te gaan.

Ondanks te tegenvallende vangsten weer lekker relaxed gevist, beetje bootjes kijken en een beetje ouweh...en over de goede oude tijden op deze stek, want dat het een topstek is is een ding wat zeker is. En wat ik al eerder schreef; het vrije vissen is voor mij een zaak van lekker ontspannen en de vangsten vind ik minder belangrijk. Maar natuurljk helpt het reuze mee als ik me de blubber moet werken om het gerammel van mijn hengels bij te kunnen houden, want wat is er zaliger om na een avondje of dagje aan de zee je een paar lamme armen staan te vissen en met een halve emmer vis thuis te komen??!!. Wat een gelukkig mens ben ik toch dat ik geregeld op zulke avont(d)uurtjes mag terug kijken.

Groetjes allemaal en VANGZE!!

Jan Romeijn, Lid HSV DE KRABBE, Burgh-Haamstede Jan Romeijn=== Donderdag 12 maart 2015 ===


Gisteren gevist op het strand bij Ter Heijde. In totaal 16 grote botten gevangen ( alles 30+ en enkele 40+). En geloof me, aan tripetten 30-ers is het goed sjorren!!!

Heel vreemd, bijna alles voor de kentering gevangen op 100+ m. Kees=== Donderdag 12 maart 2015 ===


Gisteren 11-03-2015 bij de maaslandkering gevist 

Van 1400 tot 1700 uur (laag water)

Helemaal niets gevangen (met pieren)Ron=== Woensdag 11 maart 2015 ===


Na lange tijd weers eens richting het zilt nat getogen vanuit Zuid-Limburg.

Zoals vaak ook deze keer gekozen voor het strand aan de boulevard in Vlissingen, (Solskin). Gevist van 10u tot 14u (11u laagwater). Gevist met 2 hengels, 1 hengel voorzien van rode bezemafhouders en 1 hengel zonder bezemafhouders met 2 korte wapperlijntjes van 20 cm. Gevist met verse zagers daar de pieren niet voorradig waren. Over de vangst kan ik héél kort zijn. HELEMAAL NIETS!! De haken kwamen allemaal weer netjes inclusief aas op het droge. 1 medevisser een eindje verderop enkel 2 platvisjes zien vangen. Als ik zo de berichten hier lees op enkele na is het tch echt wachten op de zomervis. 

Als ik ook mag geloven wat men zegt is de periode maart en april ook de tijd waarin veel vis dieper water op zwemt en het paaitijd is. Alle spullen maar weer op orde brengen en hopen op goede vangsten vanaf eind april begin mei met de zomervis.

Groet, Stéphan MommersStéphan Mommers=== Woensdag 11 maart 2015 ===


Vandaag maar eens geprobeerd een visje te vangen. Lokatie was het nollestrand geworden. Er stonden al een paar andere vissers maar ik kon nog een mooi plekje vinden tussen de stekdammen. Als aas kweekzagers gebruikt en gevist van 2 uur voor tot 2 uur na laagwater. 3 scharretjes weten te vangen maar alle tussen de 20/25 cm. Die mogen nog even verder groeien. Verder geen beet gehad.

Gr, NdbNathan=== Woensdag 11 maart 2015 ===


Met dank aan Frank van Vliet:  http://www.roofvisweb.nl/het-grote-roofvisweb-fotoverslag-van-de-visma-2015/ Raffie=== Woensdag 11 maart 2015 ===


Maandag met de kajak gevist voor Knokke. Weinig wind, een vlakke zee en een aangenaam zonnetje erbij. Slechts een klein botje gevangen, aas kwam als nieuw terug uit het water. Als er geen garnaal of krab zit is er ook geen vis. Volgende keer beter. Met een mooi getij waren er slechts twee golfbrekers bezet, mensen daar waren met laag al weg.Johan=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Vandaag dinsdagochtend 2 uur gevist met verse zeepieren op laagwater bij Maassluis naast de haven.

Veel vuil en troep in het water, daarom was het bijna niet te doen met afhouders want die pakten heel veel troep op.

2 keer een vastzitter en lood weg omdat ik iets te veel naar links gooide. Dat had iemand ooit eens gezegd dat je dat niet moest doen maar ik dacht beter te weten.

Maar het ergste: de slinger van mijn molen brak toen ik hard binnendraaide!

Geen enkele aanbeet, alleen een heel klein steenbolkje die ik pas opmerkte toen ik op de andere hengel binnendraaide om te vertrekken.

Nou ja, in de zon zitten was lekker. En volgens mij dachten die vissen er ook zo over.Henk=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Vanmiddag eerst pieren (en koffie)gehaald bij Avicentra te Oostvoorne. Daarna vol goede moed naar het Beerkanaal, want daar wordt altijd vis gevangen wordt verteld! Samen met mijn maat van 15.00 tot 20.00 uur gevist. Het resultaat was echter zeer teleurstellend, met 4 hengels 1 klein wijtingkje en een mini bolk. Ook de buren links en rechts van hetzelfde laken en pak. We proberen de moed er in te houden, maar dit is al de 3e keer op rij dat we met nx thuis komen.

Groeten van Griffo.JC van de Werken=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Naar 't Hartel

Maandagavond met Ardiaan en Johan een potje wezen hengelen aan het Hartelkanaal. Gevist vanaf half negen met afgaand tij met oude pieren en verse slikken voor mij en verse pieren en oude slikken voor Johan en Adriaan. Mijn eerste worp resulteerde al in een bot, dus de start was goed. Ik had alleen twee lichte strandstokken/feeders ingezet met wappers en afhoudertjes met 70 grammen lood. De vismaten visten met 1 lange hengel en 1 feeder. In het begin voerde ik de scoore aan, maar toen het water laag was vingen de maten meer vis op de verweghengels en viel ik stil. De eindstand was Niek 5 botten en botjes, Johan 6 botten en 1 grondel, Ardiaan 7 botvissen. We waren net te laat met inpakken want we hadden nog net een buitje te pakken. Met drie man in 3 uur tijd zo'n 20 vissen vangen, van groot tot klein was niet verkeerd, lekker gevist. Ondanks de baggerwerken aldaar hadden we geen enkel materiaalverlies.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Zaterdag 7 maart gevist te knokke zoute-Belgische kust,van 17h00 tem 21h30  een hele mooie avond maar een dikke njet....helemaal niks.

Enkele dagen ervoor gevist te Breskens en was toen van hetzelfde laken en broek...niks.

Dat ze maar snel terugkomen de vissen.

Grt

Jan-ZelzateJan Van Acker=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Hallo,

ik ben net terug van een lang weekeinde Baarland.

Zoals gewoonlijk weer wat werkzaamheden aan mijn huisje, maar ook nog 2 keer wezen vissen.

Omdat ik geen tijd had gehad om pieren te steken, deze gehaald bij de Fixet.

Na een praatje te hebben gemaakt met Kees, en nog wat klein materiaal te hebben gekocht, die avond gaan vissen.

Gevist iets links van de trap bij de camping. Er stond een geweldige stroom, en er dreef veel vuil, wat het vissen er niet leuker opmaakte.

De vangst viel ook tegen, 1botje, 1wijting en 1 gulletje (dit alles onder de maat).

Dan de andere dag( zaterdag) gevist aan het haventje van Ellewoutsdijk.

Ook daar viel de vangst tegen n.l. 2 meun en 2 wijting waarvan de grootste 30 cm was.

De rest van het weekeinde genoten van het lekkere weer.

Tot een volgend bericht,

Jan B.jan.b=== Maandag 09 maart 2015 ===


Vandaag 9,

Vandaag van 13.30 tot 18.00 uur op de noordpier wijk aan zee gevist. Heerlijk rustig weer. Gevist met gezouten pieren, verse zeepieren en mesheft. Meerdere malen aanbeet gehad, maar slechts 1 schar gevangen. Er moest wel rond de 100 meter gegooid worden. Korter bij geen enkele aanbeet. Ook voor de blokken geen gul. Ga de hengels maar even in de stalling zetten. De overige visser vingen ook weinig tot niets. Mischien de volgende keer nawr de zuidpier, ik las het bericht van martijn en dat ziet er beter uit.frank=== Maandag 09 maart 2015 ===


Beste Zeevislanders,

Hier weer een berichtje van WSV-Reimerswaal.

Afgelopen zaterdag weer de eerste dijkwedstrijd gevist aan Waarde 14.

18 sen. en 10 jun. hadden de waterkant weer gevonden en hadden er weer zin in.

Om 13.00 uur klonk het beginsignaal en toen werd het wachten , lang wachten , voor sommigen heel lang wachten .Slaapverwekkend was het ook voor sommigen zoals op de foto te zien is want de vis had er de eerse 1,5 uur echt geen zin in. Bij mij zelf kwam bij het eindsignaal pas het eerste visje binnen. Een botje van wel 20 cm. Maar..... de 0 was weg . Dat was bij de meesten wel het geval . Een enkeling die niks wist te vangen . De vangst bestond vnl. uit kleine botjes , een enkele grote bot , spieringen en een paar meuntjes. In totaal waren er 63 vissen gevangen. De winnaar had 117 cm. op de kaart .

En zo is de kop er af voor 2015. De sfeer was goed , de opkomst was goed, het weer was goed, de vangst redelijk. Een geslaagde middag dus.

De jeugdcommissie maakt alvast bekend dat de grote jeugdwedstrijd ( het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen) dit jaar gehouden wordt op 2 mei aan de dijken tussen Waarde en Kruiningen. Oftewel Waarde 12, 13 en 14.  Met de laatste jaren zo rond de 70 deelnemers is dit inmiddels uitgegroeid tot de grootste zout-jeugdviswedstrijd van Nederland. Diverse sponsoren hebben nu al toegezegd hun steentje met alle plezier te willen bijdragen . Iedereen tm. 20 jaar, lid of geen lid van een hengelsportvereniging, wordt uitgenodigd om aan deze wedstrijd mee te doen . Voor verdere info zie de website: www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl onder het tabblad jeugd. We hopen op een geweldige opkomst , niet alleen uit Reimerswaal maar ook net als vorig jaar, uit Walcheren en Brabant of misschien nog wel verder.

met vriendelijke visgroet,

    E. de Rooij=== Maandag 09 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden maandag. Rustig windje eindelijk weer op plateau 5,6. Kreeg het zelfde rondje platvis als de noordpier. 10scharretjes en 2bot en 1bot van 38cm.

De botten waren nu wel vetgemest. Zaterdag maar weer.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Maandag 09 maart 2015 ===


Lustrumjaar met topteams bij Teamcompetitie

www.korpsvissen.nl 

Wedstrijdvissen aan zee? Dat doe je met je team! 

Het duurt nog 2 weken voor de eerste wedstrijd zal worden gevist van de 5e editie van de PENN Korpsencompetitie. Duidelijk is al wel dat op zaterdag 21 maart opnieuw bijna álle topteams aan de start verschijnen van dit lustrumjaar. Teams die nog mee willen doen kunnen zich tot en met aanstaande zaterdag 14 maart aanmelden.

Inmiddels hebben zich al 25 teams aangemeld voor deze prestigieuze competitie. Onder hen de winnaar van 2014: het Bijl Zeeaas Zeevisteam. Debutant is het Shimano Zeevisteam dat als enige grote team bij eerdere edities nog ontbrak, maar nu de strijd vol aan zal gaan. Ook nieuw is het tweede team van SVV De Slufter. Hun deelname onderstreept de basis van de PENN Korpsencompetitie: de verenigingen. Evenals andere jaren wordt de competitie georganiseerd door enthousiaste vissers en verenigingen die dichtbij de wedstrijdvisser staan en bekend zijn met de wedstrijdparcoursen. De visser staat bij de organisatie centraal. De samenwerking met hoofdsponsor PENN en de mediapartners Total Fishing en Zeehengelsport Magazine zorgt er voor dat er een perfecte organisatie staat die inmiddels “duurzaam” genoemd kan worden.

Sportvisserij Nederland, Midwest Nederland en Zuidwest Nederland ondersteunen de competitie opnieuw en daarmee kan deze 5e editie rekenen op een breed draagvlak. Op de site www.korpsvissen.nl staat meer informatie, en zijn de aanmeldingscriteria na te lezen, want er is nog plaats voor enkele teams. Via deze site zal daags na iedere wedstrijd een fotoreportage worden geplaatst en uiteraard de uitslag.

Op 5 stekken gaan we in 2015 proberen zoveel mogelijk vissen te vangen, te beginnen over 2 weken op het Noordwijkse strand. Doe je zelf niet mee, dan is het altijd leuk om over het parcours een strandwandeling te maken. De complete Nederlandse top is aanwezig. Zal de vangst hoofdzakelijk uit grote botten bestaan? Is er toch nog wijting en schar te vangen of zal spiering de doorslag geven? Wie pakt er een mooie gul en welke onderlijn is vandaag de winnende? Spanning genoeg aan de vooravond van een nieuw nationaal kustvisseizoen!

Het complete programma van de competitie 2015 lees je op: www.korpsvissen.nlKorpsvissen=== Maandag 09 maart 2015 ===


Hallo,

Zondag richting Zoutelande gereden om te kijken of de schar nog niet naar dieper water vertrokken is. Wilde aanvankelijk aan de strandstekken bij de kerk vissen, maar daar startte een wedstrijd. Kustlicht dan maar... eerste 2 worpen leverden 4 postzegel-scharretjes op, sterk begin maar de rest van de sessie was het vangstverloop toch gezapiger. Schar is nog aanwezig, maar in veel kleinere aantallen, en in veel kleiner formaat. Gestart omstreeks 8u en gevist tot 14u30, totaalvangst: 7 scharren en 1 bot mee (een dikzak van 40cm, is jaren geleden dat ik er nog zo een kon strikken), 1 scholletje, 1 botje en 8 postzegelscharretjes terug.

Greetz,Tim=== Zondag 08 maart 2015 ===


Vandaag eindelijk nog eens de tijd gevonden om te kunnen vissen. Door de drukte aan de Belgische kust eens op verkenning geweest in richting Breskens.

Mooie stek gevonden en lekker gevist.

Op 2,5u tijd 1bot, 1 zeebaars, 4meuntjes gevangen. Alles zo rond de 20cm en zwemmen allen terug.

GreetzRT=== Zondag 08 maart 2015 ===


Persbericht:

HENGELSPORTSEIZOEN GOED VAN START OP VISMA
Opvallend veel handel op grootste hengelsportbeurs van Nederland
 
Hengels, boilies, shadjes, dobbers, visvakanties, boten; alles wat de sportvisser begeert was de afgelopen drie dagen te vinden op de 47e editie van Visma in Ahoy Rotterdam. Visma markeert traditioneel de start van het hengelsportseizoen. Aan het eind van het weekend stond de teller op 19.671 bezoekers en het aantal komt daarmee boven het bezoekersaantal van 2014. De beurs bewijst hiermee wederom haar status als grootste hengelsportbeurs van Nederland.
 
“De belangstelling voor de hengelsport blijkt onverminderd groot. Wederom kwamen duizenden hengelsporters naar Rotterdam om hun collectie compleet te maken voor de aftrap van het seizoen”, aldus Erika Bronkhorst, event manager van organisator Ahoy. Op de beurs zijn allerlei activiteiten voor sportvissers: van lezingen in het Discovery Theater, castingbanen met vliegvisdemonstraties en casting combats tot de ‘Stekkie Kidsroute’ en andere kinderactiviteiten. “Naast alle aandacht voor de activiteiten, werd er dit weekend vooral opvallend veel gekocht. De detaillisten op Visma hebben stuk voor stuk een topbeurs gehad. Als organisatie zijn we ontzettend tevreden met deze editie.”
 
Streetfishing wint terrein
Een opvallende trend is de toename van hengelsporters die vissen in de stad, ook wel ‘streetfishing’ genoemd. Lekker licht bepakt, struinend door de stad op jacht naar zoetwaterrovers, vraagt om andere hengels, kunstaas en vistechnieken. In samenwerking met de Dutch Streetfishing Association werden diverse partijen samengebracht op het Streetfishing Plaza. De demo’s in de waterbak op dit plaza trokken volop belangstelling van jong en oud.
 
Hellevoetsluis is Hengelsporthoofdstad van het jaar
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd tijdens de eerste beursdag van Visma de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ bekendgemaakt. Dit jaar ging Hellevoetsluis met de eer strijken. De opvolger van Den Haag, dat vorig jaar won, stond samen met Spijkenisse en Maassluis op de shortlist en kreeg een overtuigende meerderheid van 65% van de stemmen.
 
De 48e editie van Visma, de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Nederland, vindt plaats van vrijdag 4 maart tot en met zondag 6 maart 2016. Klik hier voor een videocompilatie van de beurs.Visma=== Zondag 08 maart 2015 ===


Hier de visser van links naast de stenen op het nollestrand.rn4 uur gevist.

Gevangen: 1 schol, 2 botten en 6 scharren.rnDe schol en een schar waren ondermaats.

Verder viel het formaat scharren inderdaad niet tegen.Jan=== Zondag 08 maart 2015 ===


Ook naar de Banjaard

Zaterdagmorgen bijtijds en stilletjes uit de veren, t vrouwtje lekker laten maffen en gaan vissen. Deze keer was de plaats delict het strand aan de Banjaard rechts van de staaldraad. Om half negen de eerste lijn te water gelaten, en gelijk al het eerste scharretje, dat geeft de burger moed. Ook de tweede hengel voorzien van onderlijnen en aas en vissen maar. De volgende draaien kwam er geen vis dus maar eens naar de buurman toegewandeld die 200 meter verderop stond. Die stond er al van voor het ochtendgloren en die had intussen 4 scharren. Terwijl we daar stonden te kleppen kwam er nog een meute vissers over de duinen. Het bleken de mannen van HSV Oosterschelde te zijn, die hadden een wedstrijd Vlissingen/Maasvlakte maar waren blijkbaar ergens tussenin verdwaald. Daarmee kwam het strand tussen de kering en de staaldraad vol te staan met vissers, een aardig gezicht. Op deze plek kon ik nog een mooie schar vangen. Toen het water opkwam kwam de staaldraad zover naar binnen dat ik niet meer lekker kon uptiden en heb ik het bivak maar verkast naar de andere kant van de staaldraad. Hier had ik bij de eerste draai een zware draai, maar liep de onderlijn halverwege vast, na een beetje trekken en sjorren kwam de lijn weer los, ik hield er twee rechtgetrokken haken en een papgulletje aan over. De volgende onderlijn bleef er achter, die was niet los te trekken.

Even later kwam er ook nog een maatse bot uit. Met 4 vissen van boven de 20 cm, 3 vissoorten, was ik niet ontevreden. Hopelijk kan ik op de eerstvolgende Dreischorse wedstrijd ook weer eens vis vangen. Toen ik net na de middag weer thuis was, was ook de rest van het gezinnetje in de kleren en waren ze ook daar weer tevreden over me. Zondag nog met Dennis en Herbert naar de Visma geweest, daar was het een karige bedoening, de grote importeurs waren er niet, het oppervlak was duidelijk minder dan voorgaande jaren, t parkeertarief was weer verhoogd en de broodjes rookwost weer duurder. T 'goede nieuws was wel dat de verkoopstands toch weer goede zaken deden, blijkbaar zijn er nog meer mensen zoals ik die niet op het internet kopen, maar gewoon in de detailhandel. Nog even staan kwijlen bij de vis-video's op de mooiste stand van de Visma, bij Cordes Travel natuurlijk.

Deze week nog maar eens een avondvisserijtje doen, zaterdag houden we ons eerste Dreischoretje weer van dit seizoen.

Als ik daar vis vang plan ik een vissessie met Jan Remijn (van de Krabbe) op dat parcours!

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Zondag 08 maart 2015 ===


Oplopende temperaturen en een voorzichtig voorjaarszonnetje, op papier mooie omstandigheden voor de zeeforel!  Dus maar weer eens de stoute schoenen aangetrokken en twee dagen met de spinstok rondgelopen in het sluizengebied te IJmuiden.  Al zeker een jaar of 10 trek ik er elk winterseizoen een paar keer op uit om er ééntje te proberen te vangen maar het is me in al die jaren nog nooit gelukt, heb ze wel vaak gezien maar nooit kunnen vangen.  Gisteren en vandaag had ik dan toch eindelijk eens succes. Ik had ze een paar weken geleden al zien jagen tijdens een obervatieronde, van die grote kolken vlak achter de blokken. Dus ik moest het dit weekend gewoon even proberen. 

Zaterdag: 2 uur op pad geweest, uurtje met kleine plugjes geprobeerd en geen stootje gezien, toen de good old Toby lepel van 7 gram maar weer aangeknoopt en prompt 2 aanbeten gehad waarvan ik de eerste aanbeet miste, maar ik kreeg gelukkig een herkansing en de tweede vis bleef hangen.  Mijn eerste Nederlandse zeeforel! Joepie!!! Gevangen met opkomend water, vlak onder de kant.

Zondag: op de tweede helft van het afgaande tij 2 uurtjes gevist in de late ochtend. Al vrij snel een keiharde aanbeet op de Toby lepel, wederom niet ver uit de kant.  Deze vis haalde het net ondanks veel wilde capriolen, gelukkig maar want hierna heb ik geen beet meer gezien. Ook niet toen ik later die middag nog eens terug ben gegaan om nog een paar uurtjes te vissen met opkomend tij. 

Ben toch zeer tevreden met mijn eerste twee forellen uit eigen land. De vissen waren ongeveer 40-45 cm groot en zijn uiteraard onmiddelijk weer vrijgelaten.

gr Tinus

 Tinus=== Zondag 08 maart 2015 ===


Vangstbericht van vrijdagmiddag 5 maart.

Nadat ik om 13.00 uur langs mijn laatste klant was geweest kon ik dan eindelijk gaan denken aan het zilte nat.

Ik moest en zou het rotgevoel van verleden week (vastzitten met de auto en niets vangen) wegspoelen.

Hoog water was het in maasluis om 16.15. Piertjes had ik al gehaald bij albatros in scheveningen na mijn laatste klant dus alleen nu nog omkleden en visspullen inladen en gaan met die banaan.

Ik koos dit keer weer voor de waterweg kant maasluis. Ik wilde deze keer lekker zitten zonder toestanden, met mijn auto op het asfalt en op nog geen 20mtr afstand.

Maar toch voor een plek gekozen die algemeen bekend staat als vastzitplek maar zelf heb ik er nog nooit gestaan dus.....maar is proberen dit keer. Waarom niet? Zelf ontdekken is de beste leermeester.

Ik kon daar lekker relaxed staan zonder uit te glijden en om 15.30 uur ging de eerst lijn erin.

De eerste hengel de k2 met shimano xt met gevlochten en een dwarrel maar eens losgelaten op de horizon en na een kwartiertje toch de eerste voorzichtige tikken te zien maar.....geen vis.

Toen de shimano ultegra met de penn infinnity met gevlochten en een paternoster erbij betrokken en ook daar redelijk wat voorzichtige tikken wat 1 x resulteerde een losschieter voor de kant.

1 uurtje na hoog toen het water alweer wat terug stroomde dan toch een aardige trek aan de ultegra en jawel hoor hangen!!   Een dik gulletje van 40cm( tjes ) mmm eindelijk weer eens vis, eentje die nog niet achter de garnaaltjes aan zat op de noordzee.

Hoop ....we kregen weer hoop.. dus ook aan de k2 een paternoster geknoopt maar toen was het al bijna gedaan met de stroming en de piertjes waren op.Om 17.45 lekker gestopt en in het licht opgeruimd en dat is ook weleens lekker dan opruimen in het donker.

Nog even verder gereden om te kijken of er gevist werd op dat stuk en jawel maar die stonden met elkaar te kletsen op 15 meter afstand van z'n hengels ..nou dan weet ik wel wat het vangstbericht aldaar is.

Al met al....niet vastgezeten in de blubber, wel wat lood en onderlijnen verspeeld ( lees 3) en een vissie gevangen en om 18.30 lekker weer thuis lekker aan een wijntje hoe heerlijk ontspannend kan vissen soms toch zijn zonder gigantische aantallen te vangen.

Maatje Angelo zit lekker in de sneeuw!

Tot volgende week!

p.s. zeevisland kunnen jullie nog eens vertellen hoe foto's te plaatsen?

Note Zeevisland:
Rechts in het vakje boven de invoer van je bericht zie je een pijltje met een boompje (foto), klik daar en voer je foto in. Ray=== Zondag 08 maart 2015 ===


Noordpier zaterdag middag, hw was volgens de kalender rond 17:00 uur, om 15:00 uur lagen de eerste lijnen in het water. Stond een stevige wind kracht 5 uit het zuiden, dus een hengel op afstand, dik over de 120 meter aan de lijn te zien (Shimano lijn waarvan na 120 meter de kleur veranderd) op afstand zaten ouderwets grote botten van dik in de 40 centimeter. Waren alleen afgepaaid dus heb ze aan mijn buren gegeven (eerste klas beginners, gingen 5 meter naast me staan, maar zat geen kwaad bij en ze waren er eg blij mee). Tussen de blokken nog vier leuke gullen voor de pan. Het was een beetje lastig vissen omdat de aanbeten niet helemaal lekker te zien waren Door de harde wind. Maar had een dun reishengeltje mee voor tussen de blokken, Shimano molentje 5000 serie en dunne gevlochten lijn met een 80 grams loodje. Door de dunne top vang die niet zoveel wind en zijn de aanbeten keihard en is het geweldig voor de sport als er een gul aan zit. Op de terugweg rik van hengelsport rik nog even tegengekomen. Die heeft weer een winkel OP de pier geopend! Dus voor weekendvissers die op het laatste moment nog besluiten om te vissen omdat de vrouw naar de markt wil, absolute aanrader als je pieren en materiaal nodig hebt. Zo naar de pier en je kan meteen aan de slag. Vangze allemaal.Mohamed=== Zondag 08 maart 2015 ===


Vanochtend zondag 8 maart nog even te uur voor laag en twee uur met op komend water wisten vissen net naast de opgespoten strandjes tussen Domburg West Kapelle tegen de zeedijk aan. Wel diverse aanbeetjes gehad, maar nul vissen, vis is is ook op vakantie denk met dit goede weer het is gewoon weg dramatisch de laatste weken hoop dat het binnenkort weer wat beter gaat, als de tong weer wat op de kust komt net als de zeebaars maar nu blijft de hengel even in de schuur want zo gaat de lol er snel van af.... RuudRuud=== Zondag 08 maart 2015 ===


Hier een verlaat bericht van donderdag 5 april.

eindelijk weer een paar daagjes in Nederland en dus pieren gehaald bij hermans en naar de zuidpier gegaan.

Het weer was super maar de vangste minder.

eerst gestaan door de bocht aan de buitenkant, na 3 uur geen tik gezien.

terug gelopen tot plateau 3 aan de binnenkant, daar 3 scharren gevangen die weer zwemmem .

RobRob=== Zondag 08 maart 2015 ===


Zoutelande strand:

Zaterdag morgen 2 uur voor laag en 2 uur na laag 6 x bot net maats en 1 schar maats en wat krabben twee onderlijntjes verspeeld.

volgende keer beter.

   Robert en Julien=== Zaterdag 07 maart 2015 ===


Nollestrand........zit er nog schar?

 

Vorige week nog een korte sessie aan de waterweg gehad bij Rosenburg,maar dat was erg magertjes,1 bot van 38 cm en 1 dikke bolk van 23 cm,van de 12 vissers was er 1 met een gulletje,en verder enkele botjes...thats all. 

 

Na vele slechte berichten te hebben gehoord en gelezen over de Walcherse stranden toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en met een paarhonderd ingezouten piertjes die kant op gegaan.

 2 uur voor laag begonnen en totaal 3,5 uurtjes gevist,een dikke 200 meter meer richting Vlissingen stond nog 1 visser die ik niet gesproken heb over zijn vangsten....ben eigenlijk wel benieuwd of hij wat ving daar links van de stenen.

De eerste 8 draaien (tot laag water) elke draai vis, schar en bot,de scharren zijn kleiner dan 2 maanden terug,maar toch valt het mij niet tegen.

Na 3,5 uur had ik er ver weg 15 gevangen waarvan er 11 mee naar de pan mochten en ook nog 2 botten waarvan 1 tegen de 40 cm,geen enkele wijting of meun kunnen vangen.

Lekker gevist....dit had ik van te voren niet gedacht!

Ook nog/weer naar de VISMA geweest dit weekend.

Cordes Travel had/heeft overigens weer wel een erg mooie stand ingericht op de Visma!!!!

 

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 kees Reijngoudt=== Zaterdag 07 maart 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag 6.15 donker. plateau 5,6 . Teveel buiswater. Volgas op de brommer. Koers, noordpier stekie. Met een aardige vangst. 7schar en weer 3mooie botten plus een kleintje. Geen klachten. Groetjes martijn nieuw vennep. En het idee van coach super de lux. schilders tape . STEENGOED!!

martijn hoogkamer=== Zaterdag 07 maart 2015 ===


Nog een poging: Gisteren van 15:00- tot kort na 22:00 uur vanaf het Strand "De Banjaard", vlakbij het reddingsstation, gevist. Zeepieren als aas. Begonnen bij hoogwater. Vangst: vijf scharretjes, de grootste ruim 30 centimeter, en een mikro-botje. Wel meer beet gehad - waarschijnlijk was er veel klein spul onderweg. De krabben schijnen echter al uit hun winterslaap te komen, want ook daarvan kwam er een boven water.Kurt de Swaaf=== Zaterdag 07 maart 2015 ===


Vrijdagmiddag weer eens naar de zuidpier,  daar aangekomen erg veel wind en stroming waardoor het moeilijk was aan de buitenkant je lood op de plaats te houden.aan de binnenkant ook geen succes. Vervolgens een paar uur tegenover fort eiland gevist en nog wat mooie wijting en een paar flinke puitalen gevangen.matko=== Vrijdag 06 maart 2015 ===


Beste mede-hengelfanaten,

Afgelopen donderdag ;   strakblauwe lucht, ZW 2/3 en HW om 15.00 uur, dus  -  lekker een hengeltje uitgooien !

Zeepiertjes gekocht én 200 mtr dyneema (à 18 eurootjes p/100 mtr) maar dan heb je ook wat !

Enfin ;  ik had me 's morgens geïnstalleerd vóór de stenen aan het Beerkanaal, 100 mtr vanaf de hoek met het Hartelkanaal. De top tekende prachtig af, en die top trilde zéér regelmatig. Vis(jes) eruit draaien was een ander verhaal ; dat lukte maar zéér sporadisch.

Om half 2 hoger gaan zitten i.v.m. het naderende HW. Ook hier was het aangenaam vertoeven. Op een gegeven moment zag ik in en ooghoek een oranje open boot aankomen met 4 lui erin ; lui die iets onduidelijks doen in de haven. Ze voeren nog geen 5 mtr uit de kant. Omdat ik ze niet had zien aankomen en ze mij gezien MOETEN hebben, gebaarde ik dat ze een bocht moesten maken. Hun uiterst cynische reaktie bestond eruit, dat ze gezamenlijk terugzwaaiden en ze daarna hun koers vervolgden. De hengeltop heb ik meteen onder water gehouden, in de hoop mijn lijn te redden ;  de onderlijn op tijd binnendraaien was volkomen onmogelijk. Maar jammer maar helaas ;  het kostte ruim 100 mtr gloednieuwe dyneema (plus whiplash voorslag en een lood). Ik heb ze maar iets achterna geroepen, wat niet voor herhaling vatbaar is (en dit is een nette site).

Na een kwartier kwamen ze terug, waarna ze weer gezamenlijk zwaaiden.

Ik heb - héél even -  overwogen een lood in de fast link te hangen en één van hen daarmee te laten kennis maken. Maar ik heb hier toch maar wijselijk van af gezien. Zo'n lood is als een kogel. En een strafblad krijgen is ook niet zo'n leuk vooruitzicht.

Overigens is het voor mij volkomen onbegrijpelijk, dat dit soort lui - en surfers op de Slufter idem dito -  er plezier in scheppen om een ander te pesten/schade te berokkenen. Natuurlijk is dit maar "klein leed". Er wordt mensen wel erger leed aangedaan. Sla de krant maar open. Maar toch ..... leuk is anders. En vooral - het hoeft niet.

Nu zou de vangst de dag nog wat goedgemaakt kunnen hebben. Een paar maatse wijtingen en 1 of 2 gulletjes zouden daarvoor gezorgd moeten hebben. Maar ook hiervoor geldt : jammer maar helaas.  Voldoende trillingen, maar onderweg raakte ik ze kwijt. Ook kleinere haakjes brachten geen verbetering. Zes mini-wijtinkjes ; that's it. Volgende keer beter -  in dubbel opzicht !

 Laurens=== Vrijdag 06 maart 2015 ===


Gisterenavond van zes uur to half elf bij Westenschouwen van het Strand af gevist. Pieren als aas, afgaand en beginnend opkomend tij. Geen stootje, helemal niets!Kurt de Swaaf=== Vrijdag 06 maart 2015 ===


Donderdag 6-3-15 gevist op het ganzeneiland Velsen zuid. 

Gevist vanaf 8 uur in de morgen tot een uur of 4. De visserij was heel taai. om half 10 onder een grote boot vandaan een weiting van 33, en aan het eind van de middag nog 2 weitingen net aan de maat. Gevist met coctail van mesheft en pieren, in de diepste vaargeul. Wel schitterend weer gehad. Bij het terug lopen naar de auto zag ik nog diverse grote vissen, ik denk zeebaarzen, weg schieten uit de kant. 

Een opvallend iets wat ik echt wil vertellen.

om een uur of 2 komt er een Poolse man aangelopen om te komen vissen. hij neemt een meter of 10- rechts van mij plaats op de kop. Hij maakt zijn spullen in orde en gaat vissen. wat er toen gebeurde werd ik blij van en kunnen wij een voorbeeld aan nemen. Uit zij tas kwam een grote blauwe vuilniszak, en vervolgens maakte hij zijn hele stek schoon. Wij zijn soms te snel om te oordelen wie de rommelmakers zijn aan de waterkant. Vissen op een vuilnisbelt is niet mijn, en ook niet zijn idee, van een fijne visdag.

Goede vangst iedereen.Herman=== Donderdag 05 maart 2015 ===


Noordpier, vanaf 13.30.  Niks nada, geen tikkie, niemand trouwens...nu ja bijna niemand, op de kop werden totaal 18 gullen gevangen,heb het geprobeert maar na 20 minuten 3x alles kwijt, ondanks brekerlijntje en steen lood,ben je het gauw zat, en de goede plekwas bezet.Dus gauw naar de 1800 maar daar helemaal niets, ik ga maar een aquarium kopen denk ik.....Rene=== Donderdag 05 maart 2015 ===


Woensdag 20.00uur laag water. Gevist met vier personen op boulevard Vlissingen.rnMooi weer weinig wind, gevist van half zes tot half tien.. Resultaat stuk of zes grote botten 30+ 1 mooie wijting en paar scharren. En een zeer klein zeebaarzen van 8a9 cm. Iedereen had vis en was een leuke vis-avond.rnrnVangse rnrnMvg Bennyrn

Benny=== Woensdag 04 maart 2015 ===


Naar aanleiding van het vangstbericht van Ronnie ook eens naar valkenisse gereden.

Ik had 3 stukken geep mee....totaal een nieuw aas voor mij.

1 hengel beaast met een pennelrig met een flinke klomp geep,en de andere met verse steekzagers.

Nou de moed zakte steeds verder in mijn schoenen...of beter gezegd , waadpak.

Toen het eind van de sessie inzicht kwam had ik een slappe lijn op de hengel met zagers.....resultaat 1 gul van62! en een vroege zeebaars (jawel de 1e van 2015!) van 55.....wat een haal!!! dat was al lang geleden zeg.....genieten dit!

Tijdens het terugbeazen zag ik in mijn ooghoek de hengel met geep flink doorbuigen......een mooie gladde haai van 81cm!

wat een sessie....dit wou ik toch even met jullie delen ,en ronnie; BEDANKT VOOR DE GOUDEN TIP!HANS=== Dinsdag 03 maart 2015 ===


Afgelopen zaterdag wezen vissen op de Noordpier in Wijk aan Zee met mijn schoonzoon.

De man 2 hengels beaasd met pieren en af en toe een mesheft.

In het begin ving ik van ver een flinke bot en een dikke schol.

Later begonnen we te vangen op de hengels die voor de blokken lagen.

Mijn schoonzoon 2 ondermaatse gulletjes, 2 gullen van 42, 1 gul van 48 en een bot van 37.

Zijn eerste vissen na 3 visloze sessies, zo zie je maar weer: de aanhouder wint.

Ikzelf ving voor de blokken nog een ondermaats gulletje, 1 gul van 38 en 1 van 42.

Het leuke was dat ik steeds dichter onder de blokken ging liggen, tot 2 meter dichtbij!

Daar ving ik mijn ondermaatse gulletje.

Geen lood verspeeld, alleen stenen van de NS die ik als gewicht gebruik.

Met een breeklijntje bevestigd of schilderstape en bij vastzitten ben je alleen je steentje kwijt.

Zo laat je geen lood achter wat jaren lang vervuilt en de stenen gaan in het milieu op.

En niet onbelangrijk: veel goedkoper ook!

Misschien is het de manier niet om stenen van de spoorbaan mee te nemen maar het dient het milieu wel.

Overigens heb ik in het verleden ook wel eens een zak van 25 kilo grof grind gekocht van gemiddeld 100 tot 150 gram voor 2 knaken.

En dat ging toen prima maar nu zat ik even zonder.

Onze buurman rechts van ons op de pier zagen we niks vangen maar wel een hoop lood verspelen.

De buurman links van ons had 1 gulletje en ook het een en ander verspeeld.

Hij was erg blij met mijn tips over het lood en gaat het zeker uitvoeren.

Daar moeten we toch allemaal heen, dat loodloze vissen, nietwaar.

Beide buren visten langer dan ons.

CoachCoach=== Maandag 02 maart 2015 ===


Vanochtend gevist bij de grote trap van Valkenisse (Walcheren). De vangst was in het begin mager, maar ik heb uiteindelijk toch wat gladde haaien weten te vangen. Als aas gebruikte ik stukken geep. Ronnie=== Zondag 01 maart 2015 ===


zondag 1-3-2015 gevist bij MOT en daarna landtong. 

gevist van 11 uur tot 5 smiddags 

veel wind geen aanbeten niets gevangen, het zit er even op dit jaar.

wel ontzettend mooi weer gehad ,

Groet  C&M molenaar=== Zondag 01 maart 2015 ===


Hallo , 

Vandaag met zoon en vismaat naar het YANGTZEKANAAL gaan vissen , lekker windje in de rug met het zonnetje erbij was het goed te doen.

de vangsten waren wijtingen rond de 20 cm en grotere bolken stuk of 15 vissen gevangen , geen een voor de pan alles meeuwen voer!!, Na hoog kwamen de krabben en zeesterren daar nog 10 van gevangen. Toen maar gestopt.gevist met pieren en mesheften alle vis aan de dwarrellijn  gevangen.

GROET IANian=== Zondag 01 maart 2015 ===


Vandaag onze 2 de wedstrijd gevist van t'Schietertje uit de Fijnaart.

Callandkanaal was deze keer ons parcours.

Lekker wat wind op kop(bft5-9) dus mooi kl.....

gelukkig geen regen, maar ook bijna geen vis.

de winnaar had 2 visjes, daarna nog 1 man met 1 vis de andere 13 niks, nada, noppes.

Dat hoort er ook bij .

volgende keer beter zegt men toch?

gr gerger lips=== Zondag 01 maart 2015 ===


Hallo allemaal

Juist terug van een onchtendje wedstrijdvissen met de vereninig. Eerst maar weer een aas ophalen bij Eagle Hengelsport, Rotterdam wat zoals gebruikelijk weer van puike kwaliteit was. Danverzamelen in Burgh-Haamstede om 06:00 uur, dus je begrijpt: dat was vroeg uit de veren - om 4 uur liep de wekker af. De keuze was gevallen op een van de stranden op Walcheren, maar met deze wind op kop en opkomend water was dat geen doen, dus uiteindelijk naar het Banjaardstrand. Om 07:00 uur ging de toeter em een stuk of 18 loodjes vlogen in eerste instantie naar de horizon, maar door de wind die we dwars van op zij hadden, dwaalden ze al snel af richting Oosterschelde kering. 200 gr. standaard Klapankerlood bleef nauwelijks liggen, maar overgeschakeld naar 175 gr klapankerlood wat ik een beetje verbouwd had door er zwaardere en langere ankerdraden op te zetten en dat bleef beter liggen. Vanzelfsprekend wordt er met zulke wind menig gordiaanse knoop weer ontward, want soms werden er 4 plekken verder loodjes binnengevist. Helaas hoort dit een beetje bij dit soort visserij. Na de eerste trek zag ik bij Roel - nieuw lid/wedstrijdvisser voor HSV de Krabbe een papgulletje binnen komen, dus vis zat er. Zijn maatje Leo, ook nieuw lid - beiden nauurlijk van harte welkom en succes ( niet te veel natuurlijk want anders eindig ik niet hoog genoeg in het klassement) - kon ze ondanks verre worpen niet te pakken krijgen. Na 3 uurtjes gezandstraald te zijn, had ik geen stootje gezien, niet bij mezelf en ook niet bij mijn kleinzoon Marnix. Helaas weer een wedstrijd om af te schrijven en ik hoop dat er aan het eind van het seizoen nog een paar wedstrijden overblijven waarvan de punten wel een beetje meetellen voor een goede eindklassering. Niek Romijn.... als je dit leest, toch maar eens afspreken, want ik zag dat het bij jou ook nog niet echt loopt!!??? 

Uiteindelijk waren er 4 vissers met 2 visjes en een stuk of 3-4 man en/of vrouw die er 1 visje uit wisten te slepen - voor de uitslagen en nog meer info zoals lidmaatschap, DE KRABBE TROFEE op 14-11-2015 ( zet alvast in je agenda, dan kan je hem niet missen) en nog meer, kan je terecht op www.HSVDEKRABBE.NL. De stek op zich was helemaal niet slecht - diep water onder bereik, maar de sterke deining nam veel zand mee, dus het was letterlijk in troebel water vissen.

Vangze allemaal tot ziens aan de waterkant. En ik vind en nu nog een beetje te vroeg om je alvast te wijzen op de ozo gezellige KRABBE TROFEE die 14 november gehouden wordt. Na ja, nu ik het toch gezegd heb, kan je natuurlijk net zo goed even een aantekening maken in je visagenda en deze dag vrij houden weet je zeker dat je hem niet mist.

Groetjes

Jan Romeijn,

Lid HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Zondag 01 maart 2015 ===


Zaterdag tussen 13:00 en 17:00 gevist in het noordzee kanaal bij Velsen met verse pieren en mesheften.

Helaas helemaal niets gevangen. Naast mij werden 2 wijtinkjes gevangen en verder ook niets.Marco