Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van april 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 30 april 2012 ===


Beste VisVriende,

na jaren anoniem wekelijks naar vangstberichten rondgeneusd te hebben, en na dozijnen vistrips, maar eens besloten om er zelf één te plaatsen ;-) 
Vandaag met lichte moed met mijn vriendin vertrokken naar Westkapelle vanuit Oirschot, hopend op wat platte vrienden.. Aas gehaald bij hengelsport Zuiderduin, van uitstekende kwaliteit moe ik zeggen - en dat op koniginnendag! Gevist tussen de stijgers enkele kms noorderlijk van Westkapelle.
Ik heb gevist met de Dega Surf Instructor 4.2 met 0.35 Trabucco nylin lijn, 1 afhouden en 1 dwarrelijk, andere hengel S12 FastFW 4.5M met 0.23 gevlochten (wat aan de zware kant voor de omstandigheden, maar het ging..) Aas: tappen, pieren, zagers, en NL garnalen. 
Gevist van 14.30 tot 18.50 (begonnen met (helaas) dood tij zowat). Ik beheers een goede werptechniek, en 100m + worpen zijn standaard. Echter, deze keer mocht noch het aas, noch de uitrusting, nocht de werre worpen baten.. het bleef bij een gulletje van 30+ CM, verder géén beet gezien. 
Buurman stond er sinds 11.00, en had geen vis gezien, wel geroken van de plaatselijke visboer .. wat rook dat lekker zo in de wind.
viel dus nogal tegen, maar genoeg aas over voor een sessie in de waterweg deze week :-) 

Vang ze en tot aan de waterkant !

Groet, Wouter CichowskiWouter Cichowski=== Maandag 30 april 2012 ===


Beste zeevislanders,

Vandaag samen met mijn broer voor de eerste maal dit jaar gaan gepen. Rond 7u30 uur aangekomen in schouwen-duiveland, onze hengels gingen richting het ruime sop rond 8 uur.

Om 10u30 ving ik mijn eerste geep,weliswaar geen grote maar toch al blij dat de zilverspeerspeer er zat. De geep was ik op verre afstand gaan halen maar ik zeg altijd" wat van ver komt voelt lekker". Pas uren later rond 14u30 heeft mijn broer een prachtige belone van 68 cm in de kant gevangen,daarna heeft mijn broer er nog een paar verspeelt. Al bij al was het een zonnige en leuke dag en zijn we moe en voldaan terug richting belgië gereden.Ronny=== Maandag 30 april 2012 ===


Vanwege het mooie weer ben ik om 10.00 uur naar St. Philipsland getogen en heb mijn eerste geep gevangen, kort na hoog water.
Helaas bleef het bij die ene. Als aas gebruikte ik geep uit de vriezer. Ook genoten van het mooie weer en de vele vogels die voorbij vlogen:
Aalschovers, rotganzen, scholeksters en nog veel veel die ik zo gauw niet thuis kon brengen

Groeten en vang ze,

JanJan=== Maandag 30 april 2012 ===


Hallo visvrienden op deze koninginnendag toch effe lekker vissen.

Plaats delict Harlingen nabij de zoutfabriek zoals ik al had gemeld in mijn vorige bericht.

HW 4uur in de middag wind E NE 2a3 toen ik begon te vissen ( dan moet je daar ongeveer 4 uur voor HW klaar staan.)

Als het water opkomt komt de vis gelijk die vieze stoffige bodem op om daar effe rond te neuzen of daar iets eetbaars te vinden is.

Nou toevallig was ik daar aanwezig met mijn overgehouden aas van de voorselectie nk noord. Te weten wat slikken en pieren nog in goede conditie

na al die transporten.

Gevist met 2 hengels 1 afhouders en de ander met dwarrels alle zijleinen voorzien van kralen haak no 6 en 8 F31.

Eerste draai 1 bot 2draai bot 3 draai weer bot zo ging het effe snel door tot de teller stopte ongeveer 2 uur voor Hw

Vangst totaal: 6 botten totaal 138 cm had ik die maar gehad met de voorselectie maar ja dat is het mooie van onze hobby altijd onberekenbaar.

Maar vandaag lekker genoten van het weer en de vangst en de dingen die je om je heen ziet das toch de bedoeling.

Troep lekker meegenomen in me koffer toen huiswaarts gekeerd.

Dit was weer mijn verhaal hopelijk zie ik ook eens iets van vissers die daar ook vissen je ziet ze er wel maar hoord ze niet. 

Groet : Harold uit FRLHarold Maghielse=== Maandag 30 april 2012 ===


Ben vandaag samen met mijn schoonbroer net als Jeroen naar Tholen geweest om een geep te verschalken . Gestart om 11u en na een uur mijn eerste geep van  dit jaar gevangen ,heb er nog ene verspeelt , mijn schoonbroer had er ook een  Gestopt rond 15 u toen de eerste donkere wolken over kwamen drijven . 

Leo CoxCox Leo=== Maandag 30 april 2012 ===


Beste Vissers

Vanmiddag prachtig weer dus een stukje geep uit de vriezer gepakt en naar Tholen gereden.Niemand te zien op een normaal zeer drukke stek alleen fietsers en gelukkig geen duikers.De dijk is behoorlijk veranderd met de versterkingen van vorig jaar en er zeker niet fraaier op geworden vieze steentjes en veel te strak.Om met laag water beneden te komen is nog een heel karwei en gevaarlijk glad.Gooi om 13.30 u mijn dobber richting Yerseke en terwijl ik mijn handoek pak voel ik al iets aan mijn hengel trekken en jawel de eerste geep van het jaar hangt.Een felle rakker van ver weg is toch weer een lekker gevoel.Ik ben nog een anderhalf uur doorgegaan en heb er nog eentje bij kunnen vangen.Toen de stroming eruit ging en het vuil ging drijven werd het ook bewolkt dus besloot ik maar om naar huis te gaan en iets oranjes aan te trekken.

Groeten JeroenJeroen Konig=== Maandag 30 april 2012 ===


Nog geen geep op Walcheren. Zojuist terug thuis gekomen van 2,5 uur geepvissen op 3 stekken aan de zeedijk bij Ritthem. Geen geep te bespeuren, evenals bij enkele andere vissers die ik gesproken heb. Zagertjes werden niet gepakt. Mario RMario=== Maandag 30 april 2012 ===


zaterdag op zondag gevist op strand banjaard 4 zeebaarsen een gul en een bot gevangen
de dag ervoor hadden me vader en ik 5 zeebaarsen paar botten gr stefanstefan=== Maandag 30 april 2012 ===


Dag, visfanaten.

Zaterdagnacht 23.30 vertrokken vanonder de T.V. toren naar mijn stek in Domburg. Daar ging 0.30 u. de eerste onderlijn gevuld met 2 zagers en 2 pieren aan 3 haken richting de schuimende golven. Was ik bezig de 2e onderlijn vol te schuiven met pieren stond de 1e al volop voorover te schudden. Dat voelde direct goed, aanslaan was overbodig en zelfs riskant want het beest zwom van links naar rechts en weer terug door de branding. Vanuit het witte sop in de duister verscheen in de bundel van mijn koplampje een prachtig zilverwit, blauwglanzend visselijf het strand opgeschoven. Een zeebaars van 53 cm precies in zijn mondhoek gehaakt op de zager. Je denkt direct dat worden er meer met nog 4 uren te gaan. Wat ik nog wel ving waren twee mooie platte, met van die rode spatte. Eentje met helemaal een rug van schuurpapier en de andere spekglad maar beiden met dezelfde heerlijke scholsmaak en structuur. Dus zeg het maar, wat waren het?Jan Willem=== Maandag 30 april 2012 ===


 

Gisterenavond wezen vissen aan de Buitenhaven in Vlissingen. Begonnen om half 9 en gestopt om half 1.

Gevist met 1 dwarrellijn en 1 onderlijn met gele afhouders. Als aas pieren en kweekzagers.

Het was lekker visweertje, dus vol goede moed begonnen. De eerste draai gelijk 2 wijting (wel onder de maat) maar toch.

Dus de gehele avond wel regelmatig beet, maar wel veel klein spul. Toch wel leuk gevist.

Dan de vangst: 1 gulletje van 36 cm, 5 schar 24 +, 1 bot van 40 cm en 8 ondermaatse wijting.

Mijn laatste onderlijn had ik niet meer op te ruimen, omdat een vissersboot uit Arnemuiden het nodig vond om op 10 meter van de steiger te varen (hiervoor dank).

Al met al toch weer leuk gevangen.

Tot een volgend bericht, 

Groeten Jan B.

 jan b=== Zondag 29 april 2012 ===


hallo zaterdag gaan visse op haring , aan brouwersdam

ik kan heel kot zijn over de vangst met 3 dan 4 haringe

dus heel slecht , en dan het weer regen regen en nog eens regen maar voor zo een slecht weer was er toch heeel veeeel volk

grts de 3 zeevissersbjordy ceuppens=== Zondag 29 april 2012 ===


Vandaag mijn visspullen maar weer eens voor de dag gehaald. Het was om 14:15 mooi weer en daarom maar naar het Banjaard strand, t.p.v. de kering getogen. Kids ook me. Ik houd graag van een beetje actie, dus mijn zeebaars hengel gepakt. Na een uurtje de kinderen naar naast gezeten vissers gestuurd, om te kijken of zij al iets gevangen hadden. Ze kwamen terug dat het daar bagger was en dat de vissers mij uitlachte, omdat ik tevroeg was voor de zeebaars..... Heb dus niets gevangen. Morgen kijken of ik ergens pieren kan kopen en dan ga ik met de boot de zee op. Groeten, Q?Quirin van Aspert=== Zondag 29 april 2012 ===


Harde strijd tegen de elementen voorselektie nk GrooteKeeten

Sochtends vroeg vertrokken vanuit Friesland om effe lekker te vissen alles natuurlijk goed voorbereid.

Dus gekozen voor de zware spullen om daar te scoren.inclusief paraplu nou dat was geen slechte keuze.

Net op de plaats aangekomen werden we al verrast door het eerste druppeltje wat al snel overging als of je onder een hogedrukspuit stond.

Wind was er ook genoeg dus na het ophouden van de buien werden we al snel gezandstraalt, daarna begon het weer lekker te hozen en kwam de wind

nog even lekker opzetten.

Vissen viel daar niet mee kon 1 bot scoren in de tweede draai wel een van 31 centimeter dacht dit gaat helemaal goed komen vandaag maar de teller bleef daarna hangen.

Met 1 vis kom ik er niet toch zoals altijd naar Den Helder om de uitslag te horen en effe napraaten met de bekende. Was weer lekker gezellig daar in de sporthal.

Ben tog met me hakken over de sloot geselecteerd. Wat kan 1 vis van 31 je dan tog nog gelukkig doen zijn ben lekker door.

Snel daarna huiswaards gekeerd frl dus om daar de vervuilde materialen direct van zout en zand te ontdoen.

Daarna nog effe op de bank en vroeg op bed was gesloopt .

Nu ben ik weer aardig hersteld van de came en zit alweer te plannen voor morgen . Zal wel Harlingen worden.

Verhaaltje van daar volgt snel.

Groet Harold uit Friesland.H.A.Maghielse=== Zondag 29 april 2012 ===


Ik vind het altijd leuk om foto's te zien op deze site en wat er her en der allemaal gevangen wordt. Vroeger schreef ik veel voor zeevisland. Ik dacht laat ik deze onverwachtse vangst van mijn vismaatje maar eens vermelden om de zeebaarsvisser op te vrolijken. Gul en tong hingen aan mijn lijn (bizarre combinatie), maar mijn vismaat trok er even een baars uit. Dat is dus allemaal mogelijk in de maand april.

Sportieve groet, Frans 

 Frans=== Zondag 29 april 2012 ===


Op mijn vrije dag woensdag 25 april geprobeerd al een geep te vangen.

Ben op alle bekende plekken geweest;Westkapelle, Neeltje Jans binnenkant en als laatste Brouwersdam.

Ook bij de Zeelandbrug bar en boos.

Jammer genoeg was de speer van Neptunus nog niet op jacht. Dat hij er wel zat lieten de talrijke zeehonden heel triomfantelijk zien door dichtbij de kant met de spartelende Belone Belone boven te komen!!

Het weer is te onstuimig en wisselvallig. Nog even wachten, net als Max.

 Walter van Look=== Zondag 29 april 2012 ===


Hoi

Vrijdag avond gevist bij Cadzand van 19 uur tot 23.30uur

Het weer was uitstekend de vangst wat minder we hebben niets gevangen volgende keer misschien .

gr Roy en Imarimar=== Zondag 29 april 2012 ===


Hallo medevissers,

Gisteren in de buurt van vlissingen wezen vissen ondanks wind en regen. Rond 20:00 uur gestart en uit eindelijk om 22:00 uur gestopt.

Gevist met pieren en dwarrellijntjes met 180 gr - 200 gr lood. Met hoog tij gestart en op een paar krabben na niets weten te vangen.

 

Vel visplezier en draai ze eruit,Rob en Minna uit eindhoven=== Zaterdag 28 april 2012 ===


De 4e wedstrijd van Hoekzeehengelsport is gevist in de Nieuwe Waterweg.

De uitslag is inmiddels verwerkt in het klassement zie www.hoekzeehengelsport.com

De vangst was gemiddeld gezien matig, wel heeft iedere deelnemer een visje weten te vangen.

Diverse soorten vis gevangen, minder last van de krabben als de vorige wedstrijd in de Nieuwe waterweg.

Eerste is geworden Johan Rombouts van de 4e wedstrijd.

De volgende wedstrijd zal gevist worden in het HartelkanaalHoekzeehengelsport=== Zaterdag 28 april 2012 ===


zaterdag  28-04-2012

zo we hadden afgesproken om te gaan vissen bij het nollenstrand met me broer en de twee johannen, aan gekomen was het niet druk en dat was een goed teken maar wel veel regen gehad de wind achter je , 

het water was aan het zakken dus tot aan de kop was lekker de vangste waren niet zo veel .

zijn neef had twee vissen gevangen een kleintje en een grote me broer had niks en zijn maat ,kreeg ook een goede beet maar niks ik de laaste had er 2 kleinen en een groote van 30cm dus 3x.me dag kan niet meer stuk  afzender

   

jan de standjutter jan de strandjutter=== Zaterdag 28 april 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Afgelopen vrijdag nogmaals een poging op de tong gedaan; nu in de buurt van Vlissingen. Gevist van 23.00 uur tot 02.30 uur; LW ca. 01.00 uur. Vangsten wederom niet onaardig maar weer geen succes bij mijn geliefde zomervis. De vangst bestond uit 12x schar (waarvan 10 mee); 5x wijting (1x maats; rest "guppen"; allen teruggezet); 1x bot (terug) en 1x maatse gul (mee). Vangtverloop: Eerste 1,5 tot 2 uur was het zeker niet wild en de vangst bestond uit 2 postzegels, 4 guppies en één pappa-guppie .... Bij doodtij en opkomend werden de vangsten beduidend beter en ook het formaat echter .... de vermoeidheid nam ook toe .... door tijdstip maar ook door het gigantische tij dat het indraaien van de lijnen (met 180 gram klaplood) echt tot een inspanning maakte. De schar was van een mooi formaat (zie foto van een exemplaar) en ook de gul mocht er wezen (zie foto), maar ja, waar ik voor kwam bleef uit ..... Wel bij doodtij 2x behoorlijke klappen op de toppen niet verzilverd, mmmmm ..... Toch weer een lekkere sessie gehad met bijna geen wind maar nu: Omhoog met die temperatuur en de wind uit de zuidwesthoek!!

 

Groetjes weer,De Middelburger=== Vrijdag 27 april 2012 ===


Twee keer wereldkampioen !!!!!! 

Om 13.00 uur klonk het verlossende sein. Het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren in Budva, Montenegro zit erop. Voor Nederland een bijzonder kampioenschap, want we komen zondag met twee keer het hoogst haalbare naar huis: Het SPRO Sports Professionals/Sportvisserij Nederland Team won goud en Jeromy van Houdt werd individueel wereldkampioen! De koek was nog niet op, want Kees Gillissen pakte de zilveren medaille. Een uitzonderlijke prestatie van het team dat bestond uit Corné Westerlaken, Jeroen den Engelsman, Adriaan Dronkers, Kees Gillissen, Jeromy van Houdt en de coaches Frank Peene en Henri Karremans.

De laatste wedstrijd verliep moeizaam. Vanwege de hoge temperatuur en de brandende zon op het water aasde de vis nauwelijks. Alleen enkele kleine visjes kwamen in het begin uit het water. Wij deden het niet goed. Wij dreigden zelfs het goud te verspelen. Gelukkig zorgden Kees en Jeromy in hun vakken voor de bevrijding. Kees ving een uur voor tijd een paling van ruim 1100 gram en Jeromy ving zeven maatse visjes, waardoor zij beiden een eerste sectorplaats pakten. Voldoende voor de dikverdiende winst, want van de vier wedstrijden wonnen wij er drie plus de trainingswedstrijd. Jeromy werd terecht wereldkampioen, want hij won elke dag zijn sector!

Op het moment van het schrijven van dit stukje moet de officiële prijsuitreiking nog beginnen, dus foto’s van die gelegenheid volgen maandag in een afsluitend verslag!

Bij dezen willen we Spro Sports Professionals nogmaals bedanken voor hun sponsoring, want het team was ook dit jaar weer ruim voorzien van  uitstekende visspullen!

Uitslag vandaag:

Landen                                                                    Individueel Nederlanders

 1. Kroatië                                                        1. Kees Gillissen
 2. Italië                                                            4. Jeromy van Houdt
 3. Frankrijk                                                      30. Adriaan Dronkers
 4. Nederland                                                  35. Jeroen den Engelsman
 5. Portugal                                                      37. Corné Westerlaken
 6. Engeland
 7. Spanje
 8. Montenegro

Einduitslag:

Landen                                                                    Individueel Nederlanders

 1. Nederland                                                  1. Jeromy van Houdt
 2. Kroatië                                                        2. Kees Gillissen
 3. Engeland                                                    7. Adriaan Dronkers
 4. Italië                                                            9. Jeroen den Engelsman
 5. Spanje                                                         12. Corné Westerlaken   
 6. Portugal
 7. Frankrijk
 8. Montenegro

 

Op de foto’s van het vissen de laatste dag :

Foto 933 De warmte sloeg toe bij Corné

Foto 934 Jeroen houdt zijn hengel nauwkeurig in de gaten

Foto 936 Coach Henri is trots op de vangst van Kees

Foto 947 Het gouden visje van Jeromy

Foto 980 Adriaan in actie

Groeten,

Namens het team

      Frank en Henri=== Vrijdag 27 april 2012 ===


Vandaag 27 april is gaan proberen een geep te vangen.

Neeltje jans binnenkant en buitenkant geprobeert,niks.

Brouwersdam aan zeekant,niks

Aan grevelingenkant veel haringvissers met weinig vis denk.

Dringend beter en warmer weer gevraagd.

 Max=== Vrijdag 27 april 2012 ===


Het is bijna binnen …………………………

Het werd laat eer we de uitslag konden verwerken, want vandaag moesten we op het moeilijke strand van Burgarica van 14.00-18.00 uur vissen. Daarna eten en de vis nog wegen. Maar het was de moeite van het wachten waard! Met duidelijke cijfers waren we opnieuw ……….EERSTE!!!!!!!!! De titel kan Het SPRO Sports Professionals/ Sportvisserij Nederland Team nauwelijks meer ontgaan, behalve als we morgen laatste of voorlaatste worden! Maar we vissen de laatste wedstrijd op Slovenska Plaza, het strand waar we al twee keer gewonnen hebben. Tijdens het schrijven van dit stukje zijn de jongens nog hard aan het werken om de gebroken lijnen e.d. te repareren, want het leek op een veldslag vandaag. Het strand van Bulgarika is namelijk één grote rotspartij met hier en daar een stukje zand. Je krijgt volop beet, maar je lijn zit bijna altijd vast tussen de stenen. Met breeklijntjes e.d. probeerden we de vis binnen te halen. Soms lukte dat, soms niet! De kustlijn van Montenegro hebben we in ieder geval met wat lood verstevigd.

Het begon bij ons zeer moeizaam. Terwijl de zuidelijke landen met hun lichte hengeltjes dichtbij in een razend tempo hun visjes vingen, moesten wij lijdzaam toezien hoe onze lijnen iedere keer vastliepen ………… Zelfs gevlochten draad bracht geen oplossing. Maar gaandeweg de wedstrijd kwamen we toch  terug. Telkens als wij weer vis vingen, bleven onze concurrenten achter. De wedstrijd werd steeds spannender. Niemand kon zien welk team er zou gaan winnen! Nu blijkt dat onze speciaal geselecteerde “Zuid-Europa vissers” selectie ook in het verre Montenegro een prima prestatie kan leveren. Het gelijk van de coaches!!!!! Met een eerste plaats voor Jeroen en Jeromy, een tweede plaats voor Corné en een derde voor Adriaan pakten we alle landen weer in. Kroatië werd tweede, nipt voor Spanje en Engeland. De andere landen bleven opnieuw ver achter.

Uitslag van vandaag:

Landen uitslag:                                                            Individueel Nederlanders:

1.Nederland                                                                        4. Jeromy van Houdt

2. Kroatië                                                                        5. Jeroen den Engelsman

3. Spanje                                                                        7. Corné Westerlaken

4. Engeland                                                                        12. Adriaan Dronkers

5. Portugal                                                                        18. Kees Gillissen

6. Italië           

7. Frankrijk

8. Montenegro

 

Individueel na drie wedstrijden:

1. Jeromy van Houdt

4. Jeroen den Engelsman

6. Adriaan Dronkers

7. Kees Gillissen

8. Corné Westerlaken

Een tot nu toe ongekende prestatie. Nu nog één dag volhouden …………… 

Op de foto’s:

Foto 919 Corné op strand Bulgarica

Foto 920 Adriaan aast aan

Foto 923 Kees met twee kleine visjes

Foto 925 Jeromy landt een vis

Foto 926 Jeroen met een kleine mul

Morgenavond laat de laatste update, voor we hopelijk kunnen gaan feesten!


Namens het team,

    Frank en Henri=== Donderdag 26 april 2012 ===


Zeebaars 2 kilo neeltje jans de eerste van 2012mike=== Donderdag 26 april 2012 ===


Afgelopen dinsdag mijn lijnen nog es nat gemaakt regio Knokke op hoop voor vroege zomervis te vangen,maar helaas naast een ondermaatste wijting was het niks...Lowie=== Donderdag 26 april 2012 ===


Nederlands team nog steeds op koers ! 

Woensdag  brak vroeg in de morgen een hevig noodweer los in Budva. Hevige regen en onweer teisterden het kleine kustplaatsje. En wij moesten gaan vissen! De organisatie besloot te visstranden te wisselen om de wedstrijden te laten doorgaan. Onze nieuwe bestemming werd Jaz-beach. Zolang mogelijk bleven we in de bus om onze spullen en het aas te beschermen. Maar het slechte weer bleek gelukkig van korte duur. We waren amper gestart toen de zon er al weer door brak. Voor het SPRO Sports Proffessionals /Sportvisserij Nederland team letterlijk en figuurlijk, want we startten erg sterk. Jeromy had binnen twee draaien al vier maatse vissen! Ook de andere teamleden, Adriaan, Jeroen en Corné zorgden met het vangen van een mooie vis voor een goede uitgangspositie. Kees stond achter een aantal boeien en kon moeilijk vissen. Voor hem werd het sprokkelen ………… Dat kan hij echter heel goed en aan het eind van de wedstrijd had hij genoeg vis voor een eerste plaats in zijn sector. Jeromy ging intussen ook door met het vangen van maatse vis en ook zijn eerste sectorplaats kwam niet in gevaar. De vangsten vielen tijdens de wedstrijd verder terug, maar wij hadden die mooie vissen uit het eerste uur nog. Alleen Engeland kwam heel sterk terug. Corné, Adriaan en Jeroen vingen nog een paar belangrijke kleinere maatse vissen, waardoor zij toch hele dure punten scoorden. Corné werd tweede, Jeroen derde en Adriaan pakte de winst overtuigend in het laatste vak! Genoeg voor opnieuw de dagwinst! Drie keer gevist en ………..drie keer gewonnen (inclusief trainingswedstrijd)! Een prima prestatie! Maar we zijn er nog niet, want onze grootste concurrenten, Engeland en Kroatië, eindigden vlak achter ons. We staan nu twee klassementspunten voor op Engeland en vijf punten op Kroatië. De andere landen volgen op gepaste afstand!

Individueel deden onze jongens ook weer goede zaken, want Jeromy, Kees en Adriaan staan nu nummer 1,2 en 3 in het klassement!

De vangst bestond voornamelijk uit Mormora’s en sargo’s

De resultaten van vandaag:

Landen:                                                                                    Individueel Nederlanders:

 1. Nederland                                                                  3. Jeromy
 2. Engeland                                                                  4. Adriaan
 3. Spanje                                                                  5. Kees
 4. Kroatië                                                                  7. Corné
 5. Portugal                                                                  12. Jeroen
 6. Italië
 7. Frankrijk
 8. Montenegro

Op de foto’s:

Foto 876 Jeroen ontvangt tips

Foto 894 Een mormora voor Adriaan

Foto 905 Corné laat vis meten

Foto 906 Kees haalt uit voor een verre worp

Foto 912 Jeromy met zijn vangst van de dag

Morgen gaan we waarschijnlijk weer naar Slovenska Plaza ………. , waar we al twee keer eerst hebben gevist!!!!!!!!

Maar garanties op een zelfde resultaat kunnen we niet geven!

 Groeten namens het team,

     Frank en Henri=== Woensdag 25 april 2012 ===


Vroege tongsessie wordt guppensessie.....

Visvrienden en vriendinnen,

Hier nog een iet wat verlaat berichtje. Maandag met Niek,Johan,Henk en ondergetekende naar een Walchers strand getogen. We waren er rond half negen en om vijf over half negen lag Niek er al in met een hengel. Hij zei dat ie nog een beaasde onderlijn van zaterdag in z'n kist had liggen....????? Het zal wel Niek.Hahaha..Bij mij en ook de andere duurde het wat langer.(bij mij het langst). Johan zei op een gegeven moment dat ik al mocht beginnen en niet op een signaal hoefde te wachten. Leuk Johan...Afijn toen ik erin lag met twee hengels had ik al snel door dat er ankers aan moesten want het stroomde als een yekko.(of te wel heel hard). Ik haalde voor de eerste keer binnen en had een wijting te pakken.. Nou ja wijting???het had meer weg van een opgeblazen gup. Wat waren ze weer klein. 10 a 15cm en een uitschieter naar 20cm maar over het algemeen grote guppen. Toen het water ff rustig was draaide ik er een bot uit. Dat was voor mij de eerste maatse vis die avond.Henk had al een paar maatse scharren en Johan ook.Niek en ik hielden ons bezig met grote guppen vangen. Toen het tij er weer in kwam als een raket ving ik in tegenstelling tot Niek nog wel een visje.U raadt het al!!!???Juist:Grote guppen. Johan en Henk hadden ieder een aardig maaltje schar. Uiteindelijk bij de laatste draai haalde ik ook nog een maatse schar eruit. Zaterdag met HSV-t Zijpe de Oosterschelde onveilig maken met de boot.

 Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

 Dennis Zwiers=== Woensdag 25 april 2012 ===


vandaag 25-4

 

Vandaag voor het eerst dit jaar weer eens achter de haring aan gezeten.

Om 6 uur aangekomen en om kwart over 6 begonnen met vissen.

Over de vangst kan ik kort zijn, het was werkelijk geweldig .

Met zun tweetjes toch 159 haringen na boven kunnen krijgen in 1,5 uur.

na dat de emmer vol was en wij het genoeg vonden zijn we naar zoutelanden gereden en hebben

daar helaas niets meer bij kunnen vangen met de bodumvisserij.

 

met vriendelijke groet bart frankebart franke=== Dinsdag 24 april 2012 ===


Opnieuw succes voor Nederlands juniorenteam

In de eerste tellende wedstrijd heeft het Spro Sports Proffessionals/ Sportvisserij Nederland team een klinkende dubbelslag behaald. Niet alleen het team werd met overmacht winnaar, maar Jeromy van Houdt werd ook overall winnaar individueel. Kees Gillissen won eveneens zijn sector met ruim verschil, terwijl Adriaan Dronkers en Jeroen den Engelsman allebei tweede werden in hun vak. Onze niet-tellende deelnemer was vandaag Corné Westerlaken met een vierde plaats in zijn vak. Na de winst in de officiële training dus opnieuw succes voor de Nederlandse selectie.

Het liep in het begin nog niet naar wens, maar gaandeweg de wedstrijd sprokkelden we op techniek toch de nodige puntjes bij elkaar. Alleen Jeroen ving al snel een mooie Sargo. Een opsteker voor het team, omdat er bewijs geleverd was, dat er ook vandaag grotere vis rondzwom. Nu was het wachten op het vervolg bij de anderen. Kees, Adriaan en Corné stonden echter in een vak, waarin je alleen kleine vis kon vangen. Zij zorgden met het vangen van kleinere vis voor hun goede vakuitslag! De opluchting was groot, toen Jeromy een kwartier voor tijd toch die Mormora van bijna 400 gr. ving, die hem ook mede tot all-overwinnaar maakte.

De uitslag bij de landen:                                   Individueel Nederlanders:

1. Nederland                                                            1. Jeromy van Houdt

2. Engeland                                                             3. Kees Gillissen

3. Kroatië                                                               6. Jeroen den Engelsman

4. Italië                                                                  9. Adriaan Dronkers

5. Frankrijk                                                              17. Corné Westerlaken

6. Portugal

7. Spanje

8. Montenegro           

Op de foto’s:

Foto 878 : ook kleine vis telt bij Kees

Foto 880 : Adriaan op Slovenska Plaza

Foto 883 : Sargo voor Jeroen

Foto 885 : Corné met twee girelli’s

Foto 890 : De belangrijke mormora voor Jeromy

Morgen gaan we naar het strand van Bulgarica, waar het erg moeilijk vissen zal worden voor alle deelnemers, want het strand ligt onder water vol met rotspartijen. Iedereen verwacht dat er veel lood en lijnen verspeeld gaan worden. Hoe gaat dat uitpakken voor ons team ……………………….

Tot onze grote verrassing hoorden we dat de zogenaamde Hobo loodjes op het laatste CIPS-congres werden toegestaan. Deze loodjes met drijfvermogen maken het vissen op rotsachtige bodem gemakkelijker. In vorige WK’s waren deze loodjes streng verboden ……………. Hoe gaan we dit oplossen?

Morgen een update van deze wedstrijd.

Namens het team,

      Henri en Frank=== Dinsdag 24 april 2012 ===


Walchers kwartet

Maandagavond gingen we nog met de complete "Dreischorse NK afvaardiging" naar een Walchers badstrand. Behalve ondergetekende Henk en Dennis ging ook Johan mee. Zo rond half negen aangekomen op parkeerterrein, de duinen overgekluund en de spullen opgesteld. Gezien de te verwachtten moeizame omstandigheden stonden we maar met z'n vieren op het strand. Behalve een gierende-springtij-stroming hadden we veel wind en viel de regen rijkelijk op ons neer. Met daglicht hadden we gelijk al vis, met name kleine wijtingen. Met de scherming volgden de eerste scharren. De tongen waren blijkbaar nog niet aanwezig want die vingen we er nog niet. Verder vingen we veel krabben, zeesterren, grote stukken plastic en had Dennis nog een mooie bot. Na de kentering kon ik niets meer vangen terwijl de anderen nog steeds hun vissen vingen. Opvallend was dat het strand bezaaid lag met kwallen. Het aasverbruik was groots, we moesten het aas onderling een beetje verdelen om de sessie uit te kunnen vissen. Na afloop was de stand:

Johan 22 stuks

Dennis 14 stuks

Henk 12 stuks

Niek 6 stuks

De wijtingen waren minimaal gehaakt dus gingen weer terug op groter te groeien, de scharren gingen meer voor de koekepan.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Maandag 23 april 2012 ===


Walcheren, 21 april

Eindelijk, eindelijk weer eens tijd voor visafspraken na drie maanden niet gevist te hebben. Veel zin dus en vol goede moed op weg naar Dishoek, overgang de Zilvermeeuw.  Er was slechts één maar … we konden slechts vissen tot 22.00 uur, tot laag dus. Met het weer kon het niet beter. Toen we aankwamen stopte het met regenen, de wind zwakte flink af en de zon ging schijnen. Aan het aas lag het ook niet, want dat was weer prima verzorgd door Pim van Profish te Zegge, die bijna klaar is met de verbouw en een nog mooiere winkel heeft als voorheen.

De uitrusting was ook oké, de stemming opperbest. Gevist met vier hengels,  wapperlijnen en rode en ijzeren  afhouders, pieren en zagers, haakjes maat 4 en 6, verschillende soorten lood  en recht voor de boei, maar tot op het laatste kwartiertje geen vis eruit gehaald. Geen beet, niets. Zelfs geen krabben. Toen ik de dag daarna de vangstberichten las, wist ik ook waarom. Er werd pas gevangen bij opkomend water en na de schemering.  Voor de rest las ik hetzelfde verhaal als hierboven.

Gelukkig hebben we genoten van het mooie weer met als hoogtepunt het passeren van een schitterende driemaster, die vanuit Vlissingen richting  zee voer.

Don (Utrecht) en Sakko (Breda).Don=== Maandag 23 april 2012 ===


Nederland wint officiële training

Een wereldkampioenschap start traditioneel met een officiële training. Een wedstrijd, waarin de teams kijken, hoe ze er voorstaan voor het echte WK begint. Niet altijd een graadmeter, maar nu de teams bijna allemaal pas laat gearriveerd zijn en sommige teams zonder eigen vervoer, toch een dag waarop je alles moet uittesten. Ook een wedstrijd, die het moraal kan sterken of breken. Voor het SPRO Sports-Proffessionals/Sportvisserij Nederland team werd het een prima dag, want iedereen ving de nodige bovenmaatse vissen en ook de uitslagen gaven het team hoop op een goed WK! Corné Westerlaken, Jeromy van Houdt en Adrian Dronkers wisten zelfs hun sectoren te winnen.Maar Kees Gillissen had van de Nederlandse jongens de meeste grammen vis met vijf maatse vissen, waarvan twee hele mooie exemplaren. Hij moest alleen buigen voor een Kroaat. Jeroen den Engelsman viste in een heel moeilijk vak met weinig vis, maar behaalde ook een nette tweede plaats in zijn sector. Genoeg voor een dik verdiende overwinning met het team in deze officiële training.

De visserij op Slovensca Plaza was echt heel technisch. Het aas veelvuldig verplaatsen, kleine stukjes mossel en/of garnaal op de juiste manier op de kleine haken zetten en geconcentreerd vier uur lang je hengeltop in de gaten houden waren de sleutel tot dit (trainings)succes. Van de Kroatische coach kregen we nog een mini-workshop in het bereiden van het mosselaas, als dank voor het behalen van een Kroatische wereldtitel individueel twee jaar geleden in Portugal. Toen hebben wij enige tips gegeven en voor wat, hoort wat ……

De eerste wedstrijd komt er nu aan. Niemand kan meer verstoppertje spelen of zich een fout permitteren! Het Nederlandse team heeft er in ieder geval heel erg veel zin in. Die eerste tellende wedstrijd gaan we vissen op hetzelfde parcours als de trainingswedstrijd, omdat op het beoogde parcours (Becicci) het water nog op chocomel lijkt, vanwege de regenval van vorige week. We hopen op een goed resultaat, maar we staan op andere nummers dus we “verkopen de huid niet voor de beer geschoten is”!

De officieuze slag van vandaag:

Eerste drie landen :

 1. Nederland
 2. Frankrijk
 3. Kroatië

Individueel Nederlanders:

2. Corné Westerlaken

3. Jeromy van Houdt

5. Adriaan Dronkers

6. Kees Gillissen

9. Jeroen den Engelsman 

Morgen een update van de eerste wedstrijd!

Namens het team,

Frank en Henri

 Frank en Henri=== Maandag 23 april 2012 ===


Het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren is geopend!

Na een voorspoedige busreis van 21 uur kwam het  Spro Professionals/ Sportvisserij Nederland team aan in Budva , Montenegro. Bij de aankomst was het weer erg slecht, maar de volgende dag kwam de zon er al snel door en werd het al snel ruim 22 graden. Door de overvloedige regenval van de afgelopen week kwam er echter erg veel water vanuit de bergen in de zee terecht, waardoor die wel leek op chocomel. De vis voelt zich daar niet zo goed in thuis, waardoor de vangsten van alle teams tijdens de vrije training enorm tegenvielen. Ook voor ons! Toch hebben we het nodige opgestoken van het oefenen, maar als door het verwachte betere weer tijdens het kampioenschap de zee toch helder wordt, dan moeten we ons opnieuw aanpassen.

Ook de officiële opening, met alle verplichtingen zit erop, waardoor we ons volledig kunnen richten op de wedstrijden. Maandag is de officiële training op Slovensca beach. Dan weten we beter, hoe het team er voor staat! Maar Adriaan Dronkers, Kees Gillissen, Corné Westerlaken, Jeroen den Engelsman, Jeromy van Houdt en de coaches Frank Peene en Henri Karremans zullen er alles aan doen om ons land waardig te vertegenwoordigen! Het team bestaat dit jaar uit een select aantal junioren, die ook het vissen in de Middellandse Zee beheersen. De coaches hopen dat deze gerichte selectie hun vruchten gaat afwerpen! De motivatie om een goede prestatie neer te zetten is er in ieder geval. Aan de materialen zal ook het niet liggen, want door SPRO zijn we rijkelijk voorzien van goede hengels, molens, lijn, haken, kleding enz. Onze grote dank hiervoor namens het team!

Op de foto’s :

Foto  828 : een groepsfoto bij de opening

Foto  786 : Kees Gillissen met een Dorade

Foto  791 : Corné Westerlaken met een sargo

Foto  826 : Adriaan Dronkers met twee tandbaarsjes

Morgen een update met een verslag van de trainingswedstrijd!

Namens het team,

Frank en Henri 

   Frank en Henri=== Maandag 23 april 2012 ===


Zaterdagavond gevist bij de Banjaard, van 19:00 tot 22:00, afgaandtijd tij en wat opkomend tij. Resultaat bar en boos. Geen stootje, van alles geprobeerd, kleine haakjes, dwarrelijen enz. Gevist met verse pieren. Regelmatig een zeehond gezien..

Gevists met Grauvell SC2 hengels gekocht bij Mario van Supercatch, juweeltjes.

Volgende keer andere stek.

JanJan=== Zondag 22 april 2012 ===


Hallo vissers,

Na een maandje niet gevist te hebben begon het toch weer te kriebelen. (De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven, de laatste tijd.)

We zijn met 4 man richting Westduin gereden.

Eén visser wilde weer na ca. 30 jaar.... een nieuwe hengel en een Shimano Ultegra molen uitproberen! Hij is het nog niet verleerd!

Welnu, we zijn zaterdag 21 april gaan vissen bij Westduin. Met z'n vieren. Toch wonderlijk dat het op Walcheren geheel onbewolkt was, en het in Goes regende.

Een mooie avond om alles weer eens uit de koffer te halen. We zijn om ca. 19.00 uur gestart en hebben gevist tot ca. 22.00 uur. Dus vrijwel met afgaand water.

Totdat het ging schemeren hebben we geen stootje gezien. Zelf viste ik met een dwarrelijn en eentje met bezemsteeltjes en mooie zelfgespitte pieren.

Tegen dat het donker werd toch nog wat gevangen. In totaal ca. 4 scharretjes, 3 wijtingtjes, 1 zeebaarsje en een hoofdkrab. Ook nog 2 onderlijnen verspeeld.

We hoorden van de vissers naast ons dat het met opkomend water hier beter liep, en dat er zeebaars en tong tussen zit...

Goed om te weten voor de volgende keer!

Nog een voorvalletje...

Terug bij de auto, zei mijn zoon, verrek, mijn autosleutel zit niet meer om mijn nek... dat wordt lopen naar Goes.... waarop één van ons zei, je zei toch dat er iets in je laars zat?

En ja hoor, de autosleutels.... zo zie je maar weer waar een waadpak goed voor is!

Verder nog een opmerking... in sommige stukjes van onze medevissers staat wel dat ze zijn wezen vissen maar waar precies... dat moet je soms raden!

Laten we vooral niet geheimzinnig doen waar en welke lokaties goed zijn. Heb trouwens wel de Zeeuwse vissers reisgids aangeschaft, prima boekje voor het uitzoeken van visstekken!

Tot de volgende sessie!

Ben

Note Zeevisland:
Bedankt Ben voor je hele leuke bericht. Vanaf onze kant een kleine opmerking over je opmerking, voor ons als Zeevisland hoeft men geen stekken door te geven. Reden hiervan is dat helaas Zeevisland veel "lezers" heeft die hele dagen website afzoeken waar de vis zich bevindt en er vervolgens netten neerzetten of met 10 man gaan staan. De volgende keer dat je dan zelf wil gaan vissen is de stek vol of leeg gehaald. Wees daarom voorzichtig met het noemen van je stek, noem bv alleen de plaats. Ben Sorgedrager=== Zondag 22 april 2012 ===


Goedemorgen,

ik lees hier altijd de vangstberichten,ik vind het altijd leuk en informatief om deze te lezen.Omdat ik uit brabant kom en best een flink stuk moet rijden,gebruik ik deze berichten dan ook regelmatig om een vissessie te plannen....ik had de hele week al viskriebels en dus de site in de gaten gehouden,wisselende berichten hebben me niet tegen kunnen houden om zaterdag te gaan,ha ha...pieren besteld bij Van Dixhoorn (zoals altijd prima!) en op naar Zoutelande,Het Kustlicht.Eerst nog even een grote friet speciaal naar binnen werken en dan aan de gang...Ik ben begonnen om 18.00 uur en de bedoeling was om door te vissen tot rond 23.00 uur(laag rond 21.00 uur)...Niks gezien tot de schemering,maar toen kwamen de beten toch nog...ben gestopt om 23.00 uur want het begon te flitsen en licht te druppelen,en dat was op tijd want ik zat in de auto en toen ging het flink te keer!

Ik heb gevist met 1 hengel en zelfgemaakte 2 haaks rode wapperonderlijn..de vangst was toch 7 scharren en 1 wijting, en alles zwemt weer!Ja..was een mooie avond,binnenkort overdoen,maar dan gaat munne maat mee...

gr RolandRoland=== Zaterdag 21 april 2012 ===


3e wedstrijd ZHC De Makreel

19 vissers.....3 met vis!!!!

Na vorige wedstrijd was er weer wat hoop dat er wat meer bot zou zwemmen bij Zijpe,we vingen er toen 17......en dat is helemaal nog niet zo slecht voor hier achterin de Oosterschelde..........maar helaas,vandaag met 19 man geprobeerd om weer iets meer vis te vangen dan 2 weken geleden,maar helaas zaten de botten alleen op de lage nummers wat verder de geul in.

In totaal werden er 8 botten gevangen door 3 personen,Coen Noorthoek wist er van die 8 vijf stuks aan de haken te slaan.

Hopelijk komen snel de gepen deze kant op,want het botten seizoen is helaas zo weer over,dit is toch Dé tijd van het jaar dat je bot moet vangen.

Over 2 weken weer en wedstrijd.

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Vandaag wedstrijd van WSV-Reimerswaal , gevist bij Waarde 12 oftewel den Inkel.

Vangst  was niet best . Zelf na 2 uur vissen een puitaal van 21 cm. even later gevolgd door een platterik van 12 cm.

Totaal dus 33 cm. wat goed was voor een gedeelde 3e plaats.

Dus iedereen snapt wel ...... deze wedstrijd was er één waar niet veel over te vertellen is.

Gr, E. de Rooij=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Tweede wedstrijd Dreischor
Vanmiddag stond onze tweede clubwedstrijd op het programma, we visten op het parcours "SD10" op pagina 73 van de sportvisserREISgids. Het was vooraf een gezellig drukte op het carpoolterrein, ook de mannen van HSV Oosterschelde verzamelden zich daar voor hun clubwedstrijd. Zij visten op een ander parcours.
 
De wind had de hele week al lekker op ons parcours geblazen, dus er was een beetje "dik" water. Rond twee uur gingen de 17 loodjes voor de eerste keer de plomp in. Binnen een kwartier had Kees de eerste bot al op de kant. Even later stond Eric op het kopnummer te sleuren alsof hij heel de Oosterschelde aan de lijn had. Het bleek een grote kluit met bessenwier, maar er bleken toch nog twee botten in verscholen te zitten. Ik viste afwisselen met een feestonderlijn met grote haken en een peuteronderlijn met dunne lange dwarrels en fijne haken. Na een uurtje was ik aan de beurt om de nul van de wedstrijdkaart te vegen. Een bot van 31 had zich vergrepen aan een oude spitzager op een feestonderlijn met spiegeltjes en kralen. Later in de wedstrijd kwam er weer een bot bij Kees en een ouderwetse 40-er bij Henk. Ook Dennis had intussen een gitzwarte bot van 32 gevangen. In tegenstelling tot de voorgaande weken was er flinke vreterij en werden er regelmatig grote krabben gevangen. Toch een goed teken dat het bodemleven in de Oosterschelde weer aan het ontwaken is.Opvallend was nog dat alle vis op de 10 hoogdste nummers van het parcours werde gevangen, op de lage nummers was er geen enkele vis. Aan het eind van de wedstrijd werden we nog getracteerd op een pittige regenbui zodat we toch weer druipnat bij de auto aankwamen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

  


Niek Romijn=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Vrijdag 20 april om twee uur twee hengels uitgegooid in petten bij de 7e strekdam, ik begon met laagwater en de hele middag gevist niks gevangen niet eens een stootje. Om een uur of half vijf kwam het los en ving in korte tijd 3 scharren, 1 mini gulletje en een leng ? Volgens medevissers was het een mul maar dat weet ik niet zeker. Leuke dag mooi weer en mooie stek Groet P de RooijP de Rooij=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de 2e wedstrijd van HSV Dreischor vervist. Het was dit keer te doen aan de Stelweg. Tussen het 'K' bord en de 'helling' zeg maar. Ik had nummer 15 en stond op bijna het eind van het parcour. Met 18 man dit keer hadden we heerlijk de ruimte. Als aas had ik pieren en slikken van de Fixet uit s' Gravenpolder en nog wat gestoken zagers en witten. Er kwam al vrij vlug her en der een visje boven al was het niet veel. Bij mij duurde het bijna 2 uur eer ik een vis boven kon halen. Het was een bot van 32 cm. Gelukkig de nul is weg. Nu maar hopen dat er nog een bij komt,want Erik en Kees hadden er ieder ook 2. Helaas voor mij is er geen vis meer bij gekomen. Wel werden we nog getrakteerd op een flinke regenbui zo rond half 5 en die duurde tot dat ik weer op Playa was. Dus al met al weer een lekkere middag gevist en als afsluiter een nat pak. Volgende week met HSV-t'Zijpe weer de Oosterschelde onveilig maken vanaf de boot.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t'Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Het was de bedoeling om donderdag te gaan vissen, maar door de harde wind gisterenavond maar gegaan.

Het zou in de loop van de avond stoppen met regenen, dus na nog even de " laatste bui" in de auto te hebben afgewacht om 7 uur begonnen met vissen.

Naast mij was er nog 1 andere visser op het strand aanwezig. Als aas had ik pieren en kweekzagers (goede kwaliteit Jan Peter).

Gevist met zelfgeknoopte dwarrellijntjes met kraaltje en haakje no.4. Het strand lag bezaaid met wier en honderden kwallen (meestal geen goed teken).

Maar toch vol goede moed het aas te water gelaten. Eerst had ik ook nog een hengel dichtbij gegooid, maar dat was niets , dus gevist met 2 hengels ver weg.

Toen ik even bezig was, ving ik een klein scharretje, die in gevecht was met een krab om een verse pier (schar heeft het overleefd, krab niet).

Omdat het dus niet meer zou gaan regenen, maakte ik mij niet druk toen de lucht gitzwart werd. Valse hoop dus.

Even later hoosde het, ook met waadpak en regenjas toch niet erg prettig. Maar later werd het gelukkig droog en was het een stuk aangenamer om te vissen.

Het vangen begon eigenlijk pas toen het water opkwam. Ik had in korte tijd 3 keer 3 scharren tegelijk (niet gek dus).

Ondanks de felle stroom (175 gram ankerlood bleef niet liggen) bleef ik toch vangen. Om even over 11 uur was mijn aas op en ben ik met een tevreden gevoel huiswaarts gegaan.

De laatste 2 draaien ving ik nog 2 tongen waarvan de grootste precies 40 cm was.

Dan de vangst over de gehele avond : 1 bot, 8 ondermaatse wijting, 21 schar waarvan er twaalf 24+ waren en dus 2 tong.

Al met al weer lekker gevist en goed gevangen. Tot een volgend bericht, 

Groeten Jan B.

   jan b=== Woensdag 18 april 2012 ===


Wedstrijd

PENN is vooruitstrevend en innovatief. Onderdeel van het beleid van PENN is dat we graag in contact staan met onze klanten, de sportvissers! De feedback van de visser is voor ons  belangrijk en om deze feedback te krijgen, staan we graag in contact met de consument. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om dit streven te verwezenlijken. De diverse blogs van de PENN teams zijn daar onderdeel van. Zo is er een blog van Leo Stoutjesdijk (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/leo-stoutjesdijk/), Robert Valkeneer (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/), PENN team België (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-belgie/), PENN team Noorwegen (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-noorwegen/) en PENN team Nederland (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-nederland/).

Het ultieme middel op dit moment is natuurlijk Facebook. Daarom is er een speciale pagina voor PENN (http://www.facebook.com/PENNeu) gemaakt. Op deze pagina verschijnen regelmatig leuke weetjes, foto´s en productinformatie. Daarnaast worden er regelmatig wedstrijdaankondigingen geplaatst waarbij PENN ook actief is. Het belangrijkste voor PENN is de mogelijkheid voor de visser om contact op te nemen met PENN om vragen te stellen over onze producten maar ook ervaringen met ons te delen.

Om de pagina feestelijk te introduceren is er een leuke actie. Wilt u uw foto een maand lang als cover omslag op de PENN pagina? Dat kan! Hoe doet u dat?  Vind de pagina leuk, plaats een bericht met foto en de mooiste wordt uitgekozen om de pagina op te leuken. Naast de cover omslag wint u ook een PENN Battle werpmolen t.w.v. € 149,00.

www.facebook.com/PENNeu Robert Valkeneer (Penn)=== Woensdag 18 april 2012 ===


Gisteren eens gaan vissen en garnalen trekken driebaarsjes gevangen van32 tot38cm en tijdens garnaal slepen heel veel zeebaars jonkies van 2 tot 10 cm gevist van 9u tot13u30Davy ovl=== Dinsdag 17 april 2012 ===


Afgelopen vrijdag van 12.30 tot 16.00 gevist bij de banjaard. Als aas pieren, kweekzagers en mesheften. Stond weinig wind dus alle beten goed kunnen zien.
Totaal 2 scholletjes en een schar kunnen vangen en aardig wat beten gemist.

Groeten, SjaakSjaak=== Maandag 16 april 2012 ===


Vanmorgen gaan vissen tussen dehaan en wenduine begonnen om half 7 op de golf breker de eerste 3 uur 1 mini wijting omstreeks half 11 goeie klap op de lijn en drek erna losse lijn beginnen draaien en een gulletje vn 52cm dan tot half 1 nog een ondermaats gulletje en een bot van 38 cm gevist tot 17 uur nog 3 botjes een mini zeebaars vn 20cm 1 tong vn 34 cm al bij al een leuke dag gehad heb de gul de tong mee genomen derest zwemt weer groetjes DavyDavy ovl=== Zondag 15 april 2012 ===


Hallo,

vandaag (15/04/12) een poging gedaan om een harinkje te vangen aan de Brouwersdam
Dit is meer dan gelukt. We waren op de stek rond 07:15 s'morgens.
Het water stroomde zachtjes van de Grevelingen naar de Noordzee rond 8:30 zou het gaan keren.
Het was er rustig, er stonden maar 3 andere vissers. Spullen gepakt en vissen maar... 
Bij mijn eerste worp kwamen er al 2 haringen boven, gevolgd door een volle lijn (3 stuks).
Ik had al 25 harinen gevangen en mijn buurman niets, vreemd...
Heb hem dan maar een lijntje van mij gegeven en het duurde ook niet lang voor hij zijn visje ving.

Het vreemde van al was dat na het keren van het water er bijna geen haring meer gevangen werd.
In een uurtje hadden we dus onze vis. Rond 9:00 begon het volk toe te stromen, juist nadat het haringfeest gedaan was.
Er werd ook nog een pieterman gevangen, ik kon de persoon maar juist op tijd verwittigen of hij was gestoken geweest.
Rond 10u zijn we dan maar vertrokken want er stond ons nog een boel kuiswerk (vis & visgrief) te wachten.

Met 3 man hadden we 120 haringen in 2,5 uurtjes vissen.
vang ze

 LVP=== Zondag 15 april 2012 ===


Beste medevissers

Afgelopen vroeg voor 3 man hengels in de afgeladen golf gepropt om een uurtje later op te tuigen aan 1 van onze favoriete stekken in zuid-holland.
gevist met leeglopers, tappen en mesheften. wat we ook probeerden,het leek niet erg wild te worden. tot een middelgrote beet bij een verre worp van El-Scaro.
Het leek tijdens de aanbeet en het binnendraaien op een gulle(tje) maar bleek toch een mooie gul te zijn van zo'n 64 cm !!!!
Dus al het materiaal vervangen en gericht op de grote afstanden. Binnen 100 meter was vrijwel niets te vangen. Dus zoals het de brabantse visser betaamt,.......rammeluh mee da dieng !!!!
een klein uurtje later mocht ikzelf een broertje van El-Scaro's gul binnenhalen van 63 cm. onze Jan had vandaag iets minder geluk met een wat kleiner gulletje.
De bijvangsten bestonden uit bot, bot,bot en bot. Verder wienig van bijzonders te vinden nog aan deze stek. Wachten op warmer weer dan maar.
Totale vangst was ondanks de mooie exemplaren, schaars. 3 gul en een kleine 12 botten.
Wel lekker in de volle zon gevist zonder een druppel regen. binnenkort zeker weer terug !!!!!!!!

Vangstelijke groeten
"De Lappers"

Maurice van Boeckholtz (De Boekels)
Wim Blom (El-Scaro)
Jan v/d Broek ('s Jaantje)Maurice van Boeckholtz=== Zondag 15 april 2012 ===


Voorselectie NK peuteren regio Zuid.
 
Zaterdag mochten we aantreden voor de voorselectiewedstrijd NK kust. We waren met een aardige Schouwse delegatie, behalve het Team Cordes Travel vissend voor HSV Oosterschelde was ook het team van HSV de Krabbe aanwezig en waren Dennis en Henk van HSV Dreischor ook van de partij. Door het late tij werd de wedstrijd pas vervist tussen 12 en 16 uur smiddags. We visten tussen de Baaiweg en de Domburgse golfbaan. Samen het Henk en Wim mocht ik naar het A vak.
 
Ik had de lange feeder opgetuigd voor het peuterwerk en de K2 voor het verre werk. In de aasbak 4 soorten slikken, 2 soorten verse pieren, verse en oude spitzagers, witjes en verse mesheften. De voorvissers hadden het over peuterwerk dicht onder de kant, dus ging mijn eerste worpje in de mui. Dit resulteerde in een draai met 2 stuks minibotjes. Het kleinste visje kwam echter niet in de buurt van de magische 10 centimetergrens, dus dat werd een eenpuntertje. Het was een mooie start maar helaas bleef het daarbij, de overige 3 uur en 50 minuten wist ik niets meer te vangen. Na een uurtje zag ik Herry Karremans een vreugdedansje maken, ook hij had een botje kunnen vangen. Intussen was ook onze Jan Willem op het parcours verscheven om de Dreischorse vissers te suooprten en wat actiefots te schieten. Onze Henk deed het goed, hij wist in het A vak 3 botjes uit de mui te peuteren. Ook Dennis, die in de hogere vakken stond wist 3 vissen te vangen.Wim en Marcel kwamen terug uit het A en B vak met een NUL. Pechvogel van de dag was Johan, hij ving een fraaie bot, die ook nog een haak en een onderlijn van de buurman in zijn bek had. De bot ging terug maar ging bij niemand niet op de wedstrijdkaart. In het laatste anderhalf uur kwam er nauwelijks meer vis aan de kant, achteraf had de wedstrijd beter een uurtje eerder gevist kunnen worden. Herbert en Rudi hadden ook hun visjes weten te vangen maar dat was niet genoeg om bij de verenigingen een plaatsje voor het NK te bemachtigen. Henk en Dennis visten zich individueel bij de top-vijf van hun vak en gaan 3 november het NK vissen. Ook deze keer zat de meeste vis in de hoogste vakken. Door een computerstoring kon de uitslag alleen onder voorbehoud worden opgemaakt en is verdere afvaardiging naar het NK nog niet bekent.
 
Het was een mooie dag visweer, en op dit parcours was het materiaalverlies minimaal. Zo rond half acht waren we moe maar voldaan en met een roodverbrande kop weer thuis.
 
Niek Romijn Team Cordes Travel & HSV Oosterschelde
 
    
 


Niek Romijn=== Zondag 15 april 2012 ===


gisteren naar de brouwersdam geweest om haring te vangen heb ongeveer drie en half uur gevist het resultaat 0 vissen een klein eindje van de sluis vandaan lagen een aantal kayakvissers die meer hebben gevangen lees ik hier dan de vissers op de sluis.marc=== Zondag 15 april 2012 ===


Hallo,

Ik ben net terug van een lang weekeind Baarland. Natuurlijk mijn hengels meegenomen en dit keer ook mijn garnalennetje.

Eerst donderdag pieren en kweekzagers opgehaald bij de Fixet (zoals gewoonlijk weer van zeer goede kwaliteit) en dan 's avonds gaan vissen t.h.v.de Camping.

Gevist met dwarrellijntjes met haakjes no.4. Donderdagavond gevist van 6 tot 9 en was de vangst: 1 bot van 30 cm en 2 botjes van ongeveer 15 cm.

Dan vrijdagmiddag een 3 tal uurtjes in de weer geweest met mijn garnalennetje en ongeveer 1 kilo garnalen gevangen.

Na deze te hebben gekookt (echt lekker die verse garnalen, vonden de zwerfkatten ook) 's avonds nog het restant wormen opgevist aan het strandje.

Wat wel opviel was dat er ontzettend veel stroom stond en er dreef ook ontzettend veel troep in het water.

Deze vissessie heb ik maar 2 botjes kunnen vangen, van nog geen 20 cm.

Wel heb ik met mijn sleepnetje ook nog wel enkele kleine botjes en wat kleine andere visjes gevangen (toch wel een goed teken).

Volgende week maar weer een keertje proberen aan de Walcherse kust.

Groeten Jan B.

 jan b=== Zondag 15 april 2012 ===


Gistermiddag (15-04) gevist op het strand van Zoutelande. Begonnen rond 12 uur, doorgevist tot 5 uur. Laag water was rond twaalven. Gevist met verse, zoute en ingevroren pieren, zagers, wat reepjes inktvis en opgeviste mesheften. Op onderlijnen met twee korte dwarrels met haakje nr. 6 en 150 gram klapankerlood. Zowel ver als dichtbij gevist.

De vangst: helemaal niks. Ook naast me heb ik maar weinig gevangen zien worden. 

Toch jammer; ik had redelijk goede hoop naar aanleiding van een redelijk goed vangstbericht ('s nachts weliswaar) over zoutelande van vorige week. 

Volgende keer beter.

Vriendelijke groeten,Gijs C.=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Haring vissen vanuit de kayak!

Afgelopen zaterdag samen met 18 andere kayakvissers een mooi tochtje gemaakt op de Grevelingen. We vissen vanuit de Hobie kayak met het Mrage aandrijfsysteem. Je hoeft dus geen peddel te gebruiken en hebt je handen vrij bij het vissen. Je kan de kayak besturen met een roer. Dit is een leuke plek om te vissen in deze tijd van het jaar, voor de makreel en de zeebaars er zijn. Het is ook een perfecte plek om voor het eerst kennis te maken met de kayakvisserij. Er is weinig stroming en je ligt mooi beschut achter de zeeweering.

De wind was noordelijk maar gelukkig niet te hard. We hadden afgesproken bij boottrailerhelling de Middelplaat aan de binnenzijde van de Brouwersdam.

Als je van daaruit 300 meter vaart met de kayak lig je voor de inlaat van de Noordzee. Het was hoogwater om 09:15 uur en de stroming naar binnen liep door tot 13:00 uur. Ik heb gevist met een kort licht kayakhengeltje van 1,95 meter en een werpgewicht van 5 tot 20 gram. Een pilkertje zonder dreg een haring onderlijntje. Er is goed gevangen. Leuke dag hopelijk snel een vervolg. Mocht je zin hebben om een keer mee te gaan neem gerust contact op. We gaan komend weekend nog een keer.

Bram Hullekes

www.viskayaks.nl

   Bram Hullekes=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Voor Selectie zuid!

 

Vandaag 14 april moest het voor 205 vissers uit het zuidelijke deel van Nederland gaan gebeuren om in oktober mee te mogen doen aan het NK kustvissen.

De voorbereiding begon voor enkele vissers (waaronder ik zelf) van de Makreel al vorige week (goede)vrijdagmorgen om 5 uur s'morgens.......voorvissen en kijken wat er zwemt onder de Domburgse kust.

Nouuuu.....dat was niet wild.......we visten (voor) in het rechter gedeelte van het parcour wat dus vak E is.....en hadden na 3 uurtjes vissen maar 5 visjes kunnen vangen!.....en die zwommen ook nog eens erg dicht onder de kant....op maar 10 a 20 meter...de tactiek was dus al snel bekend......FEEDEREN!

Vanmorgen (14 apil) met Cennie en Ton om 8 uur vertrokken vanuit Sint-Philipsland naar Koudekerke......het weertje was super voor een leuk visdagje....zon,niet te veel wind,.....en droog!

Om 10 uur stonden we aan de Baaiweg (na eerst wat te hebben bijgekletst met vele bekenden in de Couburg....altijd even gezellig natuurlijk),waar het al snel erg druk werd met mensen met waadpakken,hengels en kisten op hun rug,ik mocht starten in vak C op nummer 28.......recht voor de duinovergang.....eindelijk eens een keertje niet 400 meter zwoegen door dat losse kl%tte zand;).

10 uur ging de toeter,en de slikjes gingen richting 15 meter uit de waterkant.............dat was wel erg kort onder de kant was mijn eerste gedachte ....maar ik laat hem daar toch maar even liggen totdat ik mijn volgende onderlijn heb gevuld.

Ik was de eerste in het vak die ging draaien.....en direct kwam er een klein scharretje van 14 cm zich melden...een lekker begin....want de nul is weg was mijn gedachte.

Direct zag ik meerdere mensen de Feeder gereed maken en ook gaan peuzelen onder de kant....en dat ging helemaal nog niet zo heel slecht.

De eerste 2 uren waren nog het beste in vak C....we hadden achteraf best nog een uurtje eerder kunnen beginnen,want in de laatste 2 uur kwam er toch duidelijk minder vis boven water.

Na 4 uur vissen had ik 69 cm op m'n kaart staan,met 4 visjes....goed voor een 18e plaats overall,en een 4e in mijn vak.......toch niet al die voorbereiding voor niks gedaan;)

Volgende week de 3e club wedstrijd van De Makreel aan de dijk bij Zijpe....hopen dat er dan ook weer wat vis uit gaat komen........en van mij mogen de gepen zich snel gaan melden aan het einde van de oosterschelde......temperatuur omhoog dus!

Groetjes......en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de voorselectie gevist voor het Nederlands kampioenschap.Vanochtend verzameld bij de carpool te Kerkwerve.Het voltallig Cordes team was er en Henk en ik zei de gek.Het was allemaal te doen aan de 'Baaiweg'.Er werd gevist in 5 vakken.Ik stond in het C vak en had nummer 21.De berichten waren niet hoopgevend.Kleine vis en ook niet veel vis.De berichten klopten aardig.Het eerste anderhalf uur heb ik geen visje gezien.Maar net toen ik ver weg wilde gaan gooien kon ik er een scholletje van 17 cm uit peuteren.Dus nog maar een keer dichtbij gooien.Weer vis.....eh visje.een tarbot!!!!van 14 cm.Maar weer een visje dus nog een keer proberen of ik dat kunstje kon herhalen.En jawel hoor.Dit keer een bot van 32 cm.Helaas is het bij die drie visjes gebleven.Maar toch een lekkere dag op het strand geweest.Henk Vane stond in het A vak en is daar 4e in geworden en 20e overallProficiat!!!!.Ik ben als het goed is 6e geworden in het C vak.En iets van 28e overall.Dus als alles mee zit kunnen wij in november meedoen aan het NK.Zaterdag mag ik weer met HSV Dreischor lekker aan de dijk staan.Kijken of de botten al op de platen zitten.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Beste vismakkers,

Gisteren was het vrijdag de 13e, maar toch het noodlot getart. Aas gehaald bij Avicentra in Monster en toen naar de strandopgang 'Molenslag' in Monster. Ik was er lang niet geweest er stond een mooi zeetje met helder water, veel banken en muien en een mooie branding. Zou er al baars zitten? Er stond richting de zandmotor al 1 visser te trainen voor de wedstrijd van a.s. zondag. Toen wij rond 10.00 ingooiden had hij er al 4 uur opzitten en 1 bot gevangen!!. Net toen Paul en ik ingooiden zag ik hem moeizaam binnendraaien en had hij inderdaad een zeebaars van 54cm. Dat gaf de burger moed. Helaas wat we ook probeerden daarna: Paul en ik kwamen allebei niet verder dan 1 bot en ook onze wedstrijdvisser ving verder niets. Ondanks de mooie omstandigheden was de bot nog niet te vangen en bleek de baars ook een toevalstreffer. Dus succes met de wedstrijd zondag.

Groet CorCor=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Vrijdagavond 13 april wezen vissen op de waterweg bij Rozenburg. Rond half 8 gooiden mijn maat Yvo en ik onze haken richting Maassluis. Een hengel werd waqt dichter onder de kant gegooid.  Nu afwachten. We waren benieuwd of we wat zouden vangen en wat we dan eventueel zouden vangen. Het water kwam al op, maar behalve 2 aanbeten die niet doorzetten was het stil het eerste uur. Hierna ging het beter. Er kwamen wat gulletjes boven op de verre hengels (35-45 cm) en een botje dichtbij(pakweg 12cm). Uiteraard de laatste hengel ook wat verder gegooid. Hierna vingen we een mooie gul van 59 cm. Toen het tij keerde werd het weer even stil. Na de kering van het tij werd de stroming vrij stevig, zodat we besloten wat dichterbij te vissen. Uiteindelijk leverde dit ook nog wat gulltejes op (35-45). Een paar gulletjes zijn uiteraard meegegaan voor de lekkere trek.

Samengevat hadden we aan het einde van de avond samen 10 gulletjes en de eerder genoemde superbot. Veel vissen werden gevangen op een cocktail van pieren en zagers. Wij hadden deze avond wel het idee dat de zagers meer opleverden dan de pieren. 

Een duidelijk verhaal: de gul is nog en de zomervis laat zich (nog) niet zien (of is er nog niet).

groet

RenéRené Ketelaar=== Zaterdag 14 april 2012 ===


vandaag  11-4-12

eerst naar Rinus aas halen toen naar beerkanaal daar zaten 2 mannen ook te vissen ik heb er ander half uur gezeten toen maar naar calandkanaal 

voor de verandering maar is op een steiger gaan zitten vaak beet gehad niks verspeeld toen het donkerder begon te worden begon het een 13 tal 

veelste kleine gulletjes gevangen uiteraard zwemmen ze allemaal toen kwam er een boot aan die wou aanmeren aan de steiger waar ik op zat ik snel

hengels ingehaald ik denk ja en nu die boot ligt tegen die steiger aan ik ging maar opruimen gooi ik het restantje pieren weg gaat die boot verder varen 

had ik weer   en owja de mensen van de poort of rotterdam hebben ook niks te doen ze vaarden zo dicht bij de pier dat ik de boot haast aan kon raken 

morgen weer proberen en andere pieren en mesheften opmaken Kenneth=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Vanmiddag op de dijk bij Ritthem nog even een uurtje geprobeerd een geepje aan de haak te slaan, helaas niet gelukt.

Toch weer even lekker aan de waterkant gestaan.

Misschien nog twee weekjes wachten,

Groet Kees DingemanseKees Dingemanse=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Korte Schouwse Sliksessie

Eerder in de week nog een avondje gevist op het Schouwse slik om te zien of er al botten op het slik lagen. We visten aan de Noordbout met hoog en afgaand water. In de aasbak pieren, slikken zagers en een paar stinkende mesheften. Behalve een mooie zonsondergang gebeurd er niets, geen aanbeet, geen vreterij, geen actie en dus gene vis. Toen het water te veraf was de krantjes maar leeggeschud boven het water en bijtijds huiswaards gekeerd.

De rest van de week volgen de voorbereidingen voor de voorselectie NK kust

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

 Niek Romijn=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Het is niet gelukt ....... Donderdagavond de favouriete plek van Jan B. opgezocht en daar van 22.30 uur tot 01.30 uur gevist. Ook hier waren de vangsten niet echt slecht te noemen maar de tong, waar ik voor ging, bleef uit. Wel 9x vis, waarvan 7x schar en 2x wijting ..... Wintervis dus!! Voor consumptie zijn mee naar huis gegaan 6x schar en één wijting van 35 cm. Ik staak mijn pogingen op de tong weer even in afwachting van toch iets warmer zeewater voor de kust. Kan trouwens niet echt lang meer duren (hoop ik) ..... met een week of twee/drie een nieuwe poging!!

Groetjes weer,De Middelburger=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Papegaaienbek 12-04 wezen vissen van 19:00 t/m 22:15. De vangst bestond uit een mooie schar van 34cm een bot 27cm, 2 ondermaatse gulletjes, 8 mini wijting, 1 drie draderige meun. Al met al genoeg actie gevist met 1 hengel met oranje afhouders met geel en parelmoer kralen en een hengel met rode wapperlijntjes het meest beet op de hengel met afhouders. Gevist met pieren en zagers.

Gr. EddyEddy=== Donderdag 12 april 2012 ===


Op tongenjacht ......

Bij de vangstberichten gelezen dat er, vanaf de kant, al tong wordt gevangen. Dus woensdagavond, 11 april, hup ..... Hengels uit 't vet en proberen. Gevist van 23.00 uur (na werk en andere verplichtingen) tot 01.30 uur om een eerste korte poging te wagen aan de Walcherse stranden. Jammer genoeg mijn eerste tong niet kunnen scoren ..... wel 2 echt mooie scharren (één van 32 en één van 36 cm), 4 stuks tussen de 25-30 cm en een, net maats, scholletje. Nog geen eens zo'n slechte score voor 2,5 uur gezien andere berichten en een maatse schol dat was lang geleden maar ja, geen tong ...... Vanavond, op andere plek, tweede poging wagen ondanks dat het nog heel vroeg in 't jaar is. Bericht volgt morgen .....

Groetjes,De Middelburger=== Donderdag 12 april 2012 ===


Wezen vissen gisteren (11-Apr-12) op de Scheveningen Zuid-pier. Begon rond 20:00 en gestopt rond 23:20. Gevist vlakbij het strand met haakjes No. 2 and 1... Het vangst was Schar, schar, schar… en een gul. Toch, veel beet and action... Gr, AlexAlex=== Dinsdag 10 april 2012 ===


Tweede Deltawedstrijd
Op tweede paasdag is al jaaaaaren de Deltawedstrijd van de Edelkarper aan de beurt. Deze keer waren we met het volledige Team Cordes Travel om de vijf plekken voor het korps te vullen en was ik aan de beurt om als individuele deelnemer mee te doen. Namens de andere Schouwse clubs waren Henk, Dennis en Gerald nog met ons meegereist.
 
Gezien het springtij en de straffe zuidwestenwind zou het een zware visserij worden. De weerprofeten hadden ook nog bak met regen beloofd. We hadden al berichten van de voorvissers gehoord dat er plekken waren waar 250 gram met klapankers niet wilde blijven liggen. Dus als voorbereiding op de wedstrijd de lichte looien maar thuis gelaten, de zware klapankers uit de bootviskist gehaald en de reservespoelen gevuld met dikke touw en 45/100 nylon. Er was nog een teamlid hadden de dag ervoor nog 300 grams Oostendebonken met vaste ankers had staan gieten. Door dergelijke loodgewichten was het gewicht van de viskist flink toegenomen. Dat was dan ook te merken aan het tempo waarmee we als spaanse pak-ezels over de duinovergang mochten klunen. Ik mocht samen met Gerald en Marcel plaatsnemen in het A vak bij de Zeeuwse Riviera
 
Er waren 230 deelnemers aan de start waaronder 35 Engelsen. Om half 10 gingen de zwaren looien voor het eerst in de golven. In het eerste uur zag ik in de omliggende vakken geen enkel visje om de kant komen. Toen na een uurtje de controleur langkwam wist die te vertellen dat er op de eerste 70 nummers toch al wel 2 vissen waren gevangen. Ik had eerst afwisselend dichtbij en wat verderweg gevist, maar dichtbij bleef het aas onaangeroerd. Bij de verdere worpen werd het aas weg aangeroerd. Een 210 grammer met dikke ankers bleef ook bij de verre worpen redelijk liggen. Er was duidelijk rommel en/of hongerige krabben op de bodem. Regelmatig waren de haken recht, de haaklijnen gerafeld of compleet verdwenen. Intussen had ik in de omgeving twee kleine platvisjes zien vangen. Met nog een uurtje te vissen hadden 4 van de 5 teamleden vis op de kaart, en ook Henk, Gerald en Dennis hadden de nul kunnen wegvagen. Alleen ondertekende en Marcel bleven zonder vis, samen met nog zo'n 70 andere deelnemers. De contoleur van ons vak had 6 deelnemerskaarten met vis in zijn mapje zitten. De winnaar van ons vak had een klusje grote botten weten te vangen.
 
Terug in de Couburg kwamen Rudi, Gerald en Johan individueel de prijzen, bij de korpsen eindigden we als Team Cordes Travel op de 7e plaats met maar een paar puntjes achter Grauvell, Penn en Rancar.
Voor de complete uitslag zie: http://www.edelkarper.nl/.
Het was een enerverende visserij, het beloofde slechte weer kwam pas toen we in de Couburg zaten.
Ik hoop as zaterdag op meer vis en een beter resultaat, dan vissen we de voorselectie NK, ook ergens aan de Walcherse kust.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
Niek Romijn=== Dinsdag 10 april 2012 ===


Vismaten,

2e paasdag wordt steevast altijd gereserveerd voor de wedstrijd van de Edelkarper. Als je het mij vraagt de grootste wedstrijd die er is en op een mooi parcours. Uiteraard deed het team van Cordes Travel ook mee en de voorbereidingen waren de week ervoor al in volle gang. Ik had afgesproken met maatje Marcel dat ik zou rijden en we zouden verzamelen bij de carpool te Serooskerke. Zogezegd en zogedaan en al gauw stonden we er en we waren niet de eerste want Henk Vane en co waren er al. Al gauw was Rudi er ook en Johan, Niek zouden Wim ophalen in Middelburg. Ik kreeg nog wat mooie verse tappen van Rudi, waarvoor bedankt maarje, en we gingen op weg naar de Couburg. Daar aangekomen eerst aan de koffie en was het een drukte van belang. Dit keer denen er ook Schotten en Engelsen mee aan deze wedstrijd en ik kan je nu al zeggen dat ze goed kunnen vissen. Enfin de kaarten werden geschud en ik mocht me gaan richten op steknummer 80. Op de plattegrond kon ik zien dat het bij Zoutelande was bij het speeltuintje en na Marcel afgezet te hebben op nummer 9 mocht ik ook naar de waterkant. Een mooie geleidelijke opgang en een kort trapje en ik stond aan het strand.


Geweldig gewoon maar ik liep naar mijn nummer toe en mijn wenkbrauwen gingen alweer fronzen. Ik moest me echt wurmen tussen nr 79 en 81 lekker knus 5 meter van elkaar. Dat was natuurlijk geen vissen en Ed Kroes van het Penn team die naast me stond zei het ook al. Met de andere vissers afgesproken dat iedereen was deed inschikken en dat lukte waarempel want we konden in ieder geval normaal uitgooien. Ik zei al tegen Ed van let maar eens op als het tij gaat draaien en je een snoeiharde stroming krijgt dan zit iedereen te kantklossen met elkaar. Enfin de toon was gezet en het was zaak om de spulletjes in orde te maken. Tappen, pieren en slikken moesten het gaan doen dit keer en al gauw stond ik opgesteld. 4 uren vissen met weinig regen en een ferme wind met een stroming die springtij heet en dat waren de hoofdingredienten van deze wedstrijd. 1 uur afgaand en 3 uren opkomend tij vissen.

Omstreeks half 10 dan het startschot en van 230 deelnemers gingen de onderlijnen het sop in. De stroming viel nog mee ofschoon loodje nr 6 met ankers wel om ging. Zaak was nu om de onderlijn een plekje te vinden dat het lood bleef hangen en dat lukte waarempel. De eerste haal was een schar waard en in mijn ooghoeken zag ik dat de Engelsen ook vis hadden. In ieder geval van de 0 af en dat is voor het team belangrijk. En dat bleek ook want de vis zat er niet dik. Alleen bij wereldkapioen Alan Price ging het goed en als ik het goed zag zat hij op zijn stek in een putje te vissen. Ed Kroes ving naast me ook zijn visje en wel een spiering die niet zo groot was en dat zou ook zijn enige vis zijn. Rechts van em werd een knorhaan gevangen die ook te klein was en ik mocht mezelf verheugen in het midden van de wedstrijd met een wijting van 21 cm. Ik was er maar wat blij mee. Volgens de statistieken was de Engelsman voor me en Tom vd Pol die ik zag staan en rechts van me was er volgens mij 1 met 3. Dus zover ik kon kijken stond ik er redelijk voor en zou er nog een visje uitkomen? Nou net niet dus want ik mocht met een draai een bot lossen in de branding en ik was niet snel genoeg om deze te pakken. Sneu en das vissen en jammer. In ieder geval lekker staan hengelen en gelukkig viel de stroming mee en kon er gewoon gevist worden. Meer vis werd er overigens niet gevangen en na het eindschot weer lekker opgeruimd.


In ieder geval de 350 grams bootstok niet hoeven te gebruiken en het lood zonk me wel in de schoenen kan ik je vertellen. Een aantal 350 grams loodjes wegen een berg in die kist en de afstand leek wel langer te worden. Maar uiteindelijk toch bij de auto geraakt en naar Marcel gereden. Die stond helaas op de slechtste stek die er kan bestaan. Werkelijk niemand om hem heen ving wat en dan ben je niet blij. ook dat is vissen. UIteindelijk had Rudi 7, Johan 4, Wim 2, Herbert 2 en Marcel 0 vissen. Zaterdag zal het beter gaan Marcel!! We waren als team goed voor de 7e plaats en in dit hele sterke veld is dat geen slechte prestatie. Winnaar was Remi Lindhout met 9 vissen en het team van Spro mocht het ereschavot op voor de eerste plaats. De uiteindelijke uitslag weet ik nog niet maar zal deze van de week zeer zeker even uitpluizen en maken we ons weer op voor de volgende wedstrijd en wel de voorselectie voor het Nederlands Kampioenschap regio Zuid.


               Herbert vd Vugt, Team Cordes Travel=== Dinsdag 10 april 2012 ===


Zondag, eerste paasdag

Zondagmiddag, eerste paasdag, na de paasbrunch, wat gaan we doen? Het weer was redelijk, dus naar de waterkant. Had gehoord dat de eerste gepen al mondjesmaat waren gesignaleerd, maar gevangen????. De spinlat achter in de auto, een doos met lepels en een leuk plekje gevonden op Tholen waar het redelijk hard stroomde. Na twee uurtjes werpen en diverse dammetjes afgevist te hebben nog geen beetje gehad. De wind begon ook al aardig aan te wakkeren en ik begon het toch een beetje koud te krijgen. Besloten om het hier maar bij te laten, volgende keer beter.

Ad Capello, RoosendaalAd Capello=== Maandag 09 april 2012 ===


vandaag even wezen kijken bij de brouwersdam of er al haring gevangen werd heb een uurtje staan kijken en het was niet veel geen 1 vis omhoog zien komen.marc=== Maandag 09 april 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de internationale wedstrijd van de Edelkarper gevist. Het was te doen op de stranden van zoutelande. Ik had nummer 185. Er stond een gierende stroming en een behoorlijke zuidwester. Ik stond in het E vak bij duinovergang het 'Kustlicht'. Er lagen behoorlijk wat randjes en ander scherp gespuis onderwater want het heeft me behoorlijk wat materiaal gekost. Uiteindelijk heb ik er nog wel een bot van 30 cm uit kunnen draaien maar daar bleef het ook bij. Al met al in ieder geval weer lekker uitgewaaid en maar hopen dat het met de voorselectie van zaterdag beter gaat.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Maandag 09 april 2012 ===


Verlaat berichtje van de Neeltje Jans.

Wilde camper eens uitproberen vandaar gekozen voor deze stek.

Er waren een 2-tal voorgangers voor de Geep en naderhand ook 2 Duitser voor de Geep.

Beiden 0 vangsten, ik geprobeerd met de zeepier, en ook 0.

Doorvissen tot donker en dat leverde dan 2 torretjes op die weer zwemmen.Jack=== Zondag 08 april 2012 ===


17 botten bij Zijpe

Zaterdag de 2e wedstrijd van het seizoen gevist met ZHC De Makreel

Om 14.00 uur begonnen met 19 senioren en 4 jeugd leden.

Al snel kwamen er enkele botten aan de kant,en vooral de jeugdleden deden het goed,Marc-Jan v/d Maas wist maar liefst 4 mooie botten te vangen en werd dan ook winnaar bij de jeugd.

Bij de senioren wist voor de 2e keer op rij Irek Kmiecik de winst te pakken....klasse hoor!

In totaal werden er 17 botten gevangen.

Volgende week de voor selectie met 2 korpsen van de Makreel....hopen dat er wat vis uit gaat komen aan de baaiweg!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske Kees Reijngoudt=== Zondag 08 april 2012 ===


Eerste Deltawedstrijd bij de ONI
 
Zaterdagmiddag stond de eerste Deltawedstrijd bij de mannen van de ONI op ons wedstrijdprogramma. Onze TCT teamer Rudi had andere verplichtingen, maar gelukkig konden we oud See-Fish-teamer Pim aan ons tweede trio toevoegen. Plaats van handeling was deze keer niet boulevard maar de Westhaven van Terneuzen. Deze stek staat beschreven in de sportvisserREISgids op pagina 121, zie http://www.sportvisserijbelangen.nl/actueel/default.asp?page=detail&id=527 Voor ons een totaal nieuw parcours, maar de organiserende vereniging houd er zijn eigen clubwedstrijden met aardig resultaat. Er waren 72 deelnemers om de wedstrijd afgekomen. Van de 15 deelnemende trio's was 2/3 van lokale afkomst. De Westhaven is eigenlijk een havenkom tussen de Westerschelde en de Westsluis naar het kanaal van Gent naar Terneuzen. Het is een bak met blubber met veel oesters onderaan aan de glooiing en zo her en daar wat akelige randjes. Bovendien staan er remmingswerken, bolders en meerpalen, zodat het een beetje vissen met hindernissen is. Daarbij stond er een straffe en koude noorden wind dwars in het gat. Er waren twee sectoren uitgezet aan de westkant van de haven en eentje aan de oostkant. De lokale vissers hadden vollop proefgevist en deden uitspaken als "hier vallen er vandaag geen nullen" en "als je vandaag minder dan 10 vissen vangt dan heb je staan slapen" Ik vreesde al niet genoeg aan 1 ons slikken, 100 pieren, 1 kilo mesheften en 1 ons spitzagers te hebben.
 
Johan en ik kwamen aan de oostkant terecht, de rest van de teamers aan de westkant. Ik begon afwisselend met kort onder de kant en verweg te vissen in de hoop de juiste formule te vinden. Het bleek weer helemaal anders te lopen, de vis was maar mondjesmaat aanwezig. Er waren wijtingen, botten en botjes, minibaarsjes, lompjes, spieringen en gulletjes. Na anderhal uur wist ik een bot van 27 te vangen en was de nul in inder geval weg. Bij de laatste draai kwam er nog een mini-lompje van 16 centimeter op de meetlat. Beide vissen sneuvelden op een mesheftcocktailtje.
 
Na afloop van de wedstrijd schoolden we samen in het clublokaal van de ONI in het Rivierenhuis te Terneuzen. Onder het genot van een broodje kroket en een gerste-sapje bleek dat we alle 6 vis gevangen hadden en dat we geen nullen hadden. Onze Wim deed het het beste, hij eindigde individueel op de 10 plaats, ik kwam met mijn twee visjes niet verder dan de 24 plaats. Bij de trio's kwamen we op de 2e en 10e plaats. De volledige uitslag staat of komt op http://www.oni-terneuzen.nl/zeevissen.htm
 
Zo rond negen uur savonds waren we weer terug in Zierikzee.
 
Maandag (tweede paasdag) mogen we weer aan de bak, dan vissen we de tweede Deltawedstrijd aan een Walchers strand, bij de mannen van de Edelkarper.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

  


Niek Romijn=== Zondag 08 april 2012 ===


Na dus op goede vrijdag met de boot mee te zijn geweest, gisterenavond het restant wormen op wezen vissen.

Deze keer gekozen voor het strand bij de van Woelderenweg (tussen Nollestrand en Dishoek).

Begonnen om 8 uur (kwart voor 10 laag) en gestopt toen mijn wormen op waren om 11 uur.

Gevist met pieren en kweekzagers en met dwarrellijnen met haak no 4.

Na anderhalf uur vissen was de vangst : 2 onderlijnen , 2 krabben en wat mesheften (plus wat haaklijntjes verspeeld).

Maar gelukkig toen het donker was, begon ook de vis te bijten. Met de krabben viel het nog wel mee , maar toch wel regelmatig aas verversen.

De eerste vis die ik ving was een schar van 25 cm en later volgden er nog meer. Ook ving ik nog 4 wijting van het formaat sardine.

Maar even na laag water een flinke doorbuiger. Tong??? Nee dus, een bot van 36 cm. Maar even later ving ik toch mijn eerste tong dit jaar (32 cm).

Ik heb het net nog even nagekeken , en vorig jaar ving ik de eerste tong 2 juni. Hopelijk wordt het weer een goed "tongenjaar".

Dan de vangst : 4 mini wijting, 2 bot, 1 meun, 1 tong, en 11 schar. Dus om 11 uur tevreden naar huis gegaan.

Groeten en prettige paasdagen gewenst,  Jan B.

  jan b=== Zondag 08 april 2012 ===


Veel vis bij 2e competitiewedstrijd 2012:

Zaterdag visten we met de Noord-Bevelandse Hengelsport Vereniging onze 2e competitiewedstrijd van 2012 aan de dijk bij Colijnsplaat. Ondanks dat er een straffe en koude noorden wind recht op de kant stond, en het ook nog paasweekend was, kwamen er toch 30 deelnemrs waaronder 4 jeugdleden naar café Juliana om zich in te laten schrijven voor deze wedstrijd. Ikzelf kwam terecht op plaats nr. 22 in het parcours, op zich een mooie plek, maar je weet het nooit. Van start met gewone 3 haaks onderlijntejes met piertjes en kweekzagertjes, en voorzien van 180gr lood om toch nog een redelijk eind te kunnen gooien recht tegen in de wind, die in het begin van de wedstrijd toch wel windkracht 5 haalde. Door de harde wind was het water rumoerig en was het slecht te zien of je wel of niet beet had, dit in combinatie met in het begin een stevige stroming maakte het vissen er niet makkelijk op. Toch wist ik al vroeg een botje van 28 cm en een scholletje van 16 cm te vangen, een goed begin maar al snel werd duidelijk dat dit er op heel het parcours vis werd gevangen en dat er meer waren die in het begin al 2 of 3 vissen wisten te landen. Opvallend was dat de kleine scholletjes die werden gevangen de haak allemaal heel diep hadden ingeslikt en de meeste van deze visjes het al bijna opgaven als ze boven water kwamen, dit is zonde maar hier kun je niets aan doen, ondanks dat ze met de grootste zorg werden onthaakt, gemeten en zo snel mogelijk werde terug gezet was veel van deze visjes voor de meeuwen en de krabben. Van deze kleine scholletjes wist ik er nog 1 bij te vangen wat mijn resultaat op 3 visjes bracht en normaal gesproken geod zou zijn zijn voor een redelijk eindresultaat, echter was het deze middag slechts goed voor de 11e plaats in het eindklassement. Er werden deze middag ondanks de kou en de wind maar liefst 47 vissen gevangen door 18 deelnemers wat goed was voor 1012cm vis. De grootste vis een mooie bot van 39cm werd gevangen door Regy Verbist.

Senioren: 1e Marcel Warren, 5 vissen 132cm; 2e Ton van der Waal, 5 vissen 89cm; 3e Gebert de Waard, 3 vissen 82cm; 4e Kees Rijnhout, 4 vissen 81cm; 5e Corné de Rijder 3 vissen 73cm; 6e Regy Verbist 3 vissen 67cm.

Jeugd; van de 4 aanwezige jeugdleden wist er maar 1 een visje te vangen, 1e Julian Rijnhout 1 vis 25cm.

Deze week de spullen weer in orde maken voor de Nk selectie Kust Zuid 2012 op het strand bij Domburg waar als team van de Noord-Bevelandse HSV gaan meedoen op 14 april as, en we hopen dat we ons visje ook daar kunnen gaan vangen.

Aansluitend weer een week later vissen we onze 3e competitiewedstrijd op 21 april aan de dijk achter camping Orisant bij Colijnsplaat. Inschrijven van 14.00 tot 14.30uur, vissen van 15.00 tot 17.30uur (zie ook www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl).Willem Westerweele, Noord-Bevelandse HSV=== Zaterdag 07 april 2012 ===


zaterdag  7-04-2012

al vroeg uit de veren omtegen een uur of 11.30 te gaan vissen met me broer en ze maat johan was gezellig om ff te bij te kletsen bij de zeg was op tijd dan na de plaats gegaan ,

om te gaan vissen  lekker weer wel af en toe veel wind met laag water maar we hadden plek en daar doen we het voor dus de spullen klaar gezegt we hebben,

toen een uur of 5 gevist  bij me kaar ik had 2 krabben  en me broer meer van dat spul en 1 gul  en me maat 2 gullen  ik had wel pech want me molen was kapot gegaan dus met m,an en muis  had me maat een over en die was goed johan  bedankt deze kant was jan de strandjutter..ze waren wel 25 cm en 2 van 32 cm maar ik ben blij dat ik  weg was  gegaan word vervolgd ..jan de strandjutter=== Zaterdag 07 april 2012 ===


Vissen? Altijd positief blijven.

Zeevislandersssssssssssssss,

WSV-Reimerswaal , za. 07-04-2012, wedstrijd bij Waarde 14 van 13.00 tot 16.00 uur. Opkomst... 17 senioren en 7 junioren. Vangst begon na een uurtje pas te lopen , spieringen en bot hoofdzakelijk. Maar ja , wat nu met dat positieve ? Sja , de vorige keer lukte het uitstekend maar vandaag , het wilde voor geen meter. En ( bijna) iedereen maar vis vangen , aan het begin van het parkoers vingen ze de vis onder de kant , aan het eind van het parkoers juist zo ver weg uit de kant . Maar ja in het midden ( op nr 18) .... daar zaten ze niet ver uit de kant , ook niet onder de kant , niet op de kant ,tenminste ik kreeg er geen te pakken. Buurman Adri 3 , buurman Gijs 2 die wel ,maar op nr 18 wilden ze niet komen vandaag. De winnaar had zelfs 8 vissen . Lag het aan mn aas ? nee , kan ook niet want Dennis wist er ook twee te vangen. En zijn aas was precies hetzelfde als het mijne.Vanochtend zelf gestoken dus ja.  Maar ja , wat nu positiefs van deze middag? Het antwoord is dan maar .... vissen? Het blijft vissen , je weet nooit wat het de volgende keer wordt . Het is en blijft zo'n mooie sport.

Met visvriendelijke groetE. de Rooij=== Zaterdag 07 april 2012 ===


Donderdag voormiddag 05-04-2012 aan het banjaardstrand gaan vis. Felle wind en stroming, dus 200 gr ankerlood met drie onderlijnen en zagers / franse tappen. Bij aanvang dire aanbeten, doch telkens zeester, geen vis. Bij het opkomend water rond 10.30 uur één serieuze aanbeet. Na 10 minuten drillen lijnbreuk en weer geen vis. Jammer voor mijn zoontje zijn eerste strandviservaring. Om 12 uur dan maar gestopt.Peter M=== Zaterdag 07 april 2012 ===


We zijn vandaag eens wezen kijken of de haring wilde bijten op de Brouwersdam, daar aangekomen 10:30 was het al heerlijk druk onze oosterbuur was met grootte getallen aanwezig. Over de vangst kunnen we kort zijn 1 haring, er werd zeer weinig gevangen mijn buurman had er 2 kunnen vangen en had daar mee het meest gevangen. De meeste mensen hadden niets. Gr. EddyEddy=== Vrijdag 06 april 2012 ===


Donderdag 5 april eindelijk weer eens naar het zeeuwse. Gevist in Zoutelande van ongeveer 17.00 tot 22.30 uur.

Gevist met dwarrellijnen en afhouders en zeepieren.

De eerste paar uur nauwelijks kunnen vissen vanwege de gierende stroming. Iedereen verspeel daardoor een paar onderlijnen. Na het keren van het tij stroomde het wel weer hard met opkomend water, maar viel er toch prima te vissen. Er kwam nu ook regelmatig een visje boven. Op een maatse bot en tong na, was alles ondermaats (bot, schar en wijting).

Uiteindelijk met z'n drieën 17 visjes gevangen. Niet veel, maar weer heerlijk uitgewaaid. Op het strand was erg druk met toeristen, maar alleen in het vak naast ons stonden 2 vissers.

De groeten uit Brabant,

Zeevisclub Altijd Wè

Jan, Eric en RenéRené=== Vrijdag 06 april 2012 ===


op donderdag 5 april 2012 met mijn broer naar de waterweg bij Rozenburg gegaan. begonnen om 12.00 uur en gevist tot iets na 17.00 uur. hoog water: 15.20 uur. mijn broer gooide wat verder uit wat resulteerde in de eerste gul. deze was 32 cm en weer teruggezet. niet veel later een 2de gul. deze was 38cm en ging mee. net voor hoog tij een paar flinke klappen op mijn hengel en een mooie zeebaars van 47cm. als resultaat. mijn eerste dit jaar. deze ga ik vandaag eens lekker klaarmaken voor mijn vrouw. naast ons werd ook goed gevangen.

mijn broer had nog 2 goede vissen eraan zitten maar helaas zijn deze voor de kant losgeschoten. al met al was het een leuke dag en hebben we weer energie gekregen voor een volgende keer.Willem en Leendert=== Donderdag 05 april 2012 ===


Vandaag gevist op Neeltje Jans' eens kijken of er al geep zit want het is nog vroeg om 7 uur gestart met vissen 1 lijn voor de geep en 1 stok met Franse tappen en zagers voor alles wat beet op de bodem . En raad eens na 10 min vissen een zeebaars van 42 cm op de bodemlijn dan tot 10 uur een mini wijting tot ik plots een kring zag aan m'n geep dobber en daar was m'n eerste geep van t jaar gevist tot 18 uur resultaat 1 baars van 42 cm 2 gepen 2 botten een 4 wijtingen en 1 tong t was een leuke dagDavy oost Vl.=== Dinsdag 03 april 2012 ===


Dinsdag met dit mooie weer nog even gaan vissen aan de dijk bij Colijnsplaat, eerst pieren gaan halen bij de Fixet in s, Gravenpolder, de pieren waren van zeer goede kwaliteit, ik had een paar dagen geleden ook bij de Fixet Nanofil draad op mijn spoel laten zetten , ik moet zeggen dat werp zeer goed en ook de beten zie je beter nu de vis niet zohard bijt, eenmaal aan de dijk gearriveerd heb ik alles klaar gemaakt en in het water gegooit , ik viste met een lijn onder mijn lood en een er boven met haakje 4 , ik had deze middag 4 botten gevangen 1x 41 cm, 2 x 35 cm en 1 botje van 16 cm dus al met al een mooie visdag geweest

WillemWim=== Maandag 02 april 2012 ===


Een heftig weekend,

drie wedstrijden vissen in een weekend? Wel een beetje veel van het goede maar toch.

Vrijdagavond begon het feest met een wedstrijd van hengelsportzaak Eef Hoek uit Ouddorp. Er werd gevist aan de waterweg nabij de picknickplaats. De vangsten vielen uiteindelijk niet tegen in vier uur tijd werden er de nodige vissen gevangen. Het overgrote deel was bot en een enkele rondvis. De winaar van deze avond was Herbert met 14 vissen hij was ons te slim af door met foam op de haaklijn te vissen waardoor hij minder last had van de krabben. Dit is zijn 2e overwinning van deze competitie, hij wordt wel een beetje vervelend. Maar toch proficiat Herbert! Na de wedstrijd snel naar huis om nog drie uurtjes te slapen.

Vijf uur ging de wekker weer, Ik kon dat ding wel verrot slaan. Maar goed als een slagschip al mijn spullen weer ingeladen en om zes uur stond ik bij Arjan Geelhoed voor de reis naar Noordwijk want daar werd de eerste Penn korpscompetitie vervist. Ik mocht hieraan meedoen als gastvisser voor het Greys team. De vangsten waren hier super slecht, gelukkig kon ik hier toch nog een botje van 14 cm uit peuteren waardoor ik  4e in het vak werd. Ook Arjan 5e in het vak en Martin van de drift 2e in het vak wisten een vis te vangen waardoor we uiteindelijk als derde korps eindigde. Na nog even wat gegeten en gedronken te hebben in het vissershuis zijn we toch voldaan naar huis gegaan.  

Zondag 1 april, geen grap Ruud en Johan opgehaald en naar Europoort gereden voor de 4e competitie wedstrijd van de zeenaald. Er werd gevist aan het Hartelkanaal, altijd wel een beetje vreemd water je vangt er je zeevis maar een voorn of brasem of een andere zoetwatervis kan net zo makkelijk. De wedstrijd kwam moeizaam op gang pas na 1,5 uur kon ik een mooie bot van 31 cm vangen gevolgd door een zwarte grondel gelukkig de 0 was weg. Pas de laatste draai wist ik nog een spiering en een houting van 50 cm te vangen dit was meteen voldoende voor de eindoverwinning.

uitslag  1) marcel IJzenbrandt   2) rico het mannetje  3) johan Rombouts 

Note Linda Cordes:
Wederom gefeliciteerd met jullie vangst, Team Cordes Travel scoort weer !
Ga zo door mannen, we zijn trots op jullie.
Linda Cordes. Marcel IJzenbrandt=== Maandag 02 april 2012 ===


Persbericht

(2 april 2012)

Debutantenbal 1e wedstrijd PKC 2012

(www.korpsvissen.nl)

Afgelopen zaterdag 31 maart  is de competitie 2012 van start gegaan met de eerste wedstrijd op de stranden van Noordwijk. Met deelname van 30 teams uit Nederland én België is het opnieuw een sterk bezet deelnemersveld geworden. Onder hen bevinden zich gelouterde vissers, maar ook beginnende en vriendenteams.

De competitie kenmerkt zich door een brede samenwerking van verenigingen, individuele vrijwilligers en commerciële partijen. Ook in dit tweede jaar is geprobeerd om de organisatie en de omstandigheden voor de vissers te optimaliseren. Zo bleek afgelopen week ook nog eens dat de Dutch Surfcasting Federation zich als partner verbonden heeft aan de competitie.

Rond 09.00 uur trokken de vissers naar het strand, waar door de vrijwilligers van HSV De Sportvisser een ruim parcours was uitgezet. Iedere deelnemer had 20 meter strand ter beschikking! De weersomstandigheden waren de afgelopen dagen echter drastisch veranderd en gevreesd werd dat dit de vangsten niet ten goede zou komen. Vol verwachting startten de deelnemers echter met hun voorbereiding en om 10.00 uur klonk het beginsignaal.

Direct kwamen de eerste vissen boven en leek de verwachting te worden geloochenstrafd. Helaas bleef het daar echter bij en pas in het slotsignaal kwamen nog enkele vissen aan de kant. 

In het clubhuis van De Sportvisser evalueerden de deelnemers na 14.00 de wedstrijd en spraken over de uitstekende organisatie van de lokale vereniging. De volgende dag kwam ook de uitslag. Het debuterend team van DAM / BD-STORE pakte de dagwinst, voor nieuwkomer Zeevisteam de Hoop De Zeebaars team 1 en het team van Greys, die respectievelijk tweede en derde werden.

Op zaterdag 9 juni wordt de competitie in Zeeland vervolgd.

8 september            Wijk aan Zee                        Strand Wijk aan Zee                        10.00 - 14.00

6 oktober            Cadzand                        Strand Zwarte Polder                        10.00 - 14.00

10 november            Hoek van Holland            Strand Hoek van Holland            09.30 - 13.30

  Korpsvissen.nl=== Maandag 02 april 2012 ===


Op zaterdag 31 maart 2012 stond de eerste PENN-korpswedstrijd van dit jaar op het programma op het strand van Noordwijk. Voor het team van Zeevissport een spannende en nieuwe uitdaging, want dit was voor ons de eerste keer dat we aan dit evenement meedoen. Om 06.30 uur teamer en vismaatje Jan Overbeeke opgepikt en daarna richting Noordwijk. Na wat zoekwerk, inclusief een mooie foto van een flitspaal, rond 08.00 uur gearriveerd bij het clubhuis van HSV “De Sportvisser”. Het was toen al een drukke en gezellige bedoening, dus eerst een bakkie met de teamleden Marco, Bram en Eelco en rond 09.00 uur met behulp van een tractor met platte kar rich-ting strand gereden. Ik stond vandaag in vak A, nummer 20, dus gelukkig niet al te ver lopen. Op het strand aangekomen op het gemak de spulletjes opgetuigd en wat proefworpen gedaan. Allemachtig, wat een wind en stroming!!! Daarom gekozen voor ankerlood van 180 of zelfs 200 gram. Maar ook dit gewicht lag bin-nen de kortste keer nagenoeg op de kant. Hoe moet je hier in hemelsnaam een beetje fatsoenlijk vis-sen? Volgende keer anker- c.q. wraklood van 300 of 400 gram meenemen? Hoe dan ook, om 10.00 uur klonk het startschot, dus mijn onderlijn net achter de heftige branding ge-deponeerd. En vervolgens kan ik nu een prachtig verhaal schrijven over de mooie voorjaarsbeelden, de vele strandbezoekers, enz. maar veel zin heeft dat niet. Er is nauwelijks vis gevangen, heb vele onderlijnen verspeeld aan de alom aanwezige mesheften, mijn visspullen zijn gezandstraald en ik heb de Noordzee van kilo’s troep ontdaan. Om 14.00 uur klonk het eindsignaal en ben ik (zoals waarschijnlijk vele anderen) diep teleurgesteld teruggekeerd richting clubhuis. Daar aangekomen, bleek dat ons team slechts 3 schamele visjes had gevangen. Bedroevend. Zou de Noordzee echt leeggevist zijn? Uiteindelijk zijn we als team 14e ge-worden van de 30 teams, dus niet eens zo verschrikkelijk slecht. Laten we hopen dat de volgende wedstrijd in ieder geval meer vis oplevert, want deze wedstrijd was een ware loterij. Overigens aan de organisatie heeft het zeker niet gelegen, want die was prima in orde. HSV “De Sportvisser” bedankt voor alle goede zorgen en tot volgend jaar!!! De hartelijke (vis)groeten, Kees Overweel Zeevissport ZeevisteamKees Overweel=== Zondag 01 april 2012 ===


vandaag gevist op het parcours van de selectie zuid dus baaiweg , gekozen voor het derde vak in de andere veel surfers .

viel niet mee, gevist van half twee tot 5 uur ik .3 visjes 14 13 en 18 en m,n maat niks ,als aas kleine piertjes slikken en kweekzagers en niet te vergeten reepjes makreel.

de andere vissers hadden helemaal niks.hiro64=== Zondag 01 april 2012 ===


Weer eens een leuke vissessie gehad.Begon eerst slecht daar er enkele vissers in Maassluis problemen ermee hadden dat

we tussen hen in kwamen staan hoewel we ruim 40 meter uit elkaar stonden.

Dus ingepakt en naar de waterweg gegaan waar wij drietjes een fijne dag hebben gehad met ieder een ruim aantal botten.

Ja botten maar das ook vis toch.Al met al heeft mijn lief vrouwtje weer eventjes vis.Laatje goed gevuld.

Over 3 weken weer eens  want dan is het meivakantie en lekker 2 weken vor onszelf.

Rieskerichard=== Zondag 01 april 2012 ===


EERSTE GEEP EEN FEIT.

daar ik op een blog had gelezen dat er al gepen werden gevangen voor de kust van westkapelle

zelf ook maar eens gaan proberen.

hiervoor naar een leuk stekje langs de oosterschelde gereden om mijn geluk te beproeven.

als kunstaas alleen maar wat lepels meegenomen daar ik zo ook kans zou maken op e.v.t een leuke zeeforel.

begonnen met een combi van spinner en lepel en daarmee een uurtje aan het werpen geweest echter zonder resultaat.

dan toch nog maar eens proberen met een deltavisje ervoor dacht ik.

na drie maal ingooien werd dit beloond met een krom buigende top en even later vloog mijn lepel en al door de lucht met daaraan vast een mooie geep.

onze vriend had zich aan het deltavisje vergrepen .tja zo zie je maar alles uitproberen dus

ik ben van mening dat je zo een bepaalde voedselnijd opwekt die de geep eerder doet bijten.

geep weer los en terug de vrijheid tegemoet, daarna nog een haluurtje geprobeerd zonder resultaat, maarrr het begin is er.

succes allen.Gert-jan