Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van april 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 30 april 2012 ===


Hallo,

Hier de eerste vangstberichten van De Schelde 10 uit Stavenisse.

Zaterdagmiddag op de grevelingen voor de brouwersdam op de haring gevist.

Resultaat: 385 stuks met 3 personen.

Zondagmorgen teruggeweest wat een teleurstelling op leverde.

Met 6 personen ongeveer 30 stuks.

Er werd zondagmorgen niet gespuid, wat waarschijnlijk de oorzaak was van de tegenvallende vangst.

Maar goed, bij enkele mensen is de viezer weer gevuld met maatjesharing en bakharing.

Groetjes Dik. Dik van Splunter.=== Maandag 30 april 2012 ===


Dood.

Ben zo dood als een pier. Vangstberichten volgen volgende week dinsdag nog wel. (Daar zijn enkelen vast blij mee ;-)))) Heel het weekend gevist en de overdag visserij varieert van zeer fatsoenlijk tot zeer zeer zeer goed (bedankt Pirate). Avondvisserij fatsoenlijk ; de tong begint er aan te komen maar dat is nog niet heel erg wild. Gisteren 17 en leuke bijvangst. Vol vol vol de komende tijd, alleen op 4 mei nog wat plekjes.  Waar??? Westerscheldemonding natuurlijk!!!!!

Voor de vissers onder u ; trailer uit de garage, pieren bestellen en gaan met die banaan.

Nu mijn mandje in.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 30 april 2012 ===


Vandaag koninginnedag weeres wezen vissen op Oosterschelde, soortement voorvissen voor wedstrijd 12 mei vanuit haven Stavenisse. Eerst tussen keten a en keten b gelegen. Vangst 1 minischar na 1,5 uur. Toen verkast richting moggershil opt ondiep. Hier 's ochtends 1 bot. 's Middags thuis gegeten en met broertjes weer terug die voor de eerste keer mee zouden gaan, en dan opt diep. Hier 2 botten en 2 knorhanen gevangen. Niet echt van de moeite. In ieder geval mooi weer gehad. Wat misschien wel het probleem was: oostenwind en weinig tot geen stroom. De watertemperatuur was bij terugkomst in ieder geval ruim een graad gestegen: 11,7

Gr forel uit StavenisseForel=== Maandag 30 april 2012 ===


Geluk bij een ongeluk.

Na een tocht op een charter die werd afgezegd ivm de weersomstandigheden op de noordzee zijn we zaterdag druk op zoek gegaan naar een alternatief voor onze lang verwachte dagje vissen. Na bergen telefoontjes aan alle charters van de Oosterschelde, westerschelde en het grevelingenmeer kwamen we uit bij 't Zeepiertje die de Albatros nog konden verhuren. Met drieen zijn we om 0715 vertrokken vanuit Yerseke. We hadden voldoende aas en een aantal prima tips van de mannen van Supercatch in st. Willibrord dus vol goede moed gingen we de Oosterschelde op. Niet te ver uit de haven net onder het kanaal gaan liggen samen met een ander klein bootje en het vissen kon beginnen. Moeizaam kwamen we op gang maar vis is vis dus de sfeer zat wel goed. Niets dat bovenkwam was groter dan onze hand. Nadat we langzaam omringd werden door alle kotters die Tholen te bieden had, besloten we een stukje verder op te gaan liggen. Het was opkomend water en de vissen begonnen te komen. Uiteraard waren er de nodige weddenschappen gesloten. Dus nadat de eerste vis door Louis was gevangen moest het komen van de grootste en de meeste. Een spannende strijd die uiteindelijk werd beslecht door de derde tong van die dag. We hebben er allemaal een gevangen en de grootste was 31cm. Dit was de 15e vis die ik ving en daarmee kwam het boottotaal op 35. Scharren, schollen, 3 tongen en 2 pietermannetjes. Hiervan konden er ongeveer 20 mee naar huis voor een avondje verse vis en een tevreden grootmoeder.

Al met al een prima dag op de Oosterschelde dus.

groeten uit BredaJoost van Broekhoven=== Maandag 30 april 2012 ===


Maandag 30 April,

Twee zeebonken zijn wezen vissen in de deurloo en geul van de rassen,

geprobeerd om een zeebaars te vangen tegen de rassen aan.

Heelaas niets geen beet ik denk dat het water nog iets te koud is,

We blijven toch nog moed houden en volgende keer beter dan maar.....

Gr Kingfisherpiet=== Maandag 30 april 2012 ===


beste visvrienden,

 

zondag 29/4 samen met mijn vismaat Fret wezen vissen.

rond 8 uur in de ochtend vertrokken vanaf de helling DE SCHELPHOEK richting de SVK-7 op zoek naar platvis

vertrokken met redelijk wat golfslag maar rond 11uur werd de wind minder en de zon kwam en ook nog door

na het keren van het tij geankerd op 22meter en fret had meteen al BEET een klein scharretje wat zich misleid had aan de zager

die na een foto weer rond zwemd een 30min. later was ik dan ook aan de beurt maar ook bij mij geen schar van formaat!!

na een uur niets meer te zien of te merken van aanbeten van vis zijn we gaan verkassen naar de EV2 (voor ouwerkerk)

voor ook hier was geen leven te bekennen van vis 

dan maar terug richting de schelphoek om de boot schoon te maken motor te spoelen en terug kijken naar de foto's die we hebben gemaakt hebben.

kortom: een leuke dag gehad, HELAAS KRIJG IK DE FOTO'S VAN DE DAG NIET GEUPLOAD

gegroet: kevin van tellingen delta 1346 kevin van tellingen delta 1346=== Zondag 29 april 2012 ===


Trio op de Westerschelde

Vandaag 29-4, stond een schollentrip op het programma. Helaas gooide de wind roet in het eten. In goed overleg met de klanten besloten  om het op de Westerschelde te proberen en de schar te belagen. Na een goede tip van Rene de Back van de Pirate, gestart  bij de oranje molen, Dit tegen de zin van de Nautilus, die liever over een grotere afstand zijn 1000 paardjes etaleert. Ik heb het idee dat ie de laatste tijd een oogje op Wiesje heeft, en zich graag een beetje uitslooft voor haar. Om 07.10uur de hengels te water, maar het viel een beetje tegen. De weinige scharren die werden gevangen hadden het formaat postzegel. Omstreeks 08.00 uur kwam de Pirate er bij liggen, overtuigd van het feit dat het net als gisteren los zou gaan. Het blijft vissen en niet vangen. Toen Wiesje langs kwam geflaneerd, werden de Nautilus en de Pirate erg onrustig, en moesten in toom worden gehouden om haar niet……..

Zij besloot enkele mijltjes westelijker haar geluk te beproeven. De nautilus ging richting Walvisstaart. Dit was een buitenkansje voor de Pirate, die zag deze kans schoon en ging langs het Wiesje liggen. Zonder de patser Nautilus in de buurt. Dit ook wel een beetje ingegeven door Hank, die de scharren met 2 en 3 tegelijk ving. Bij de Walvisstaart was het huilen met de pet op, dus naar een uurtje mocht de Nautilus kijken of de Pirate al geslaagd was om Wiesje in te palmen. Dit bleek gelukkig niet het geval. Wiesje lag na een tijdje lekker tussen haar aanbidders in, en was helemaal in haar element. De klanten aan boord ook. Ze kwamen inderdaad met 2 en 3 tegelijk omhoog. Wat resulteerde in een mooie klus schar voor iedereen. Zeker na deze trage start, en toch wel regenachtige dag een goed resultaat.

Op verzoek van de klanten, al om 14.00uur richting haven. Toen we langs hare majesteit Wiesje kwamen, meende ik een blik van bewondering waar te nemen in haar blauwe ogen. Pirate, eat you`r heart out !Floep=== Zaterdag 28 april 2012 ===


Vandaag met de Eendracht 2 van de fam bakker op stap met onze biljartclub Snooker Palace uit Putte.

Toen we vertrokken om 6.30 viel het met bakken uit de hemel wat zou dat worden vandaag zeiden we tegen elkaar,maar toen Henk uitvaarde was het over met de regen wel stond er een behoorlijke bries 5 bft wat later aanwakkerde tot 6-7 bft.

Dan de vangst het was echt klote vandaag, ondanks dat Henk er alles aan deed om ons een maaltje vis te laten vangen.

We hebben met z'n allen  een visje of 150 gevangen van klein formaat maar dat kon de pret niet drukken,vandaar dat we de boot weer hebben vastgelegd voor volgend jaar,natuurlijk werdt de inwendige mens weer fantastisch verzorgd door Katrien,Henk en Katrien bedankt weer voor deze dag en tot ziens.

LeoLeo uit Putte=== Zaterdag 28 april 2012 ===


Winderig dagje op de Oosterschelde...

Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag onze 7e wedstrijd gehad met HSV-t Zijpe. Plaats van handeling was aan boord van de ms Helga en de ms Tertius. Er waren zo'n 35 man en vrouw op komen dagen en die hebben regen en wind doorstaan vandaag. Ik zat op de Helga en had nummer 1. Dus heel de dag volle bak kunnen genieten van de wind. Als aas had ik zagers, pieren en slikken van de Fixet te s'Gravenpolder.Wegens werk en verjaardagen kon ik niet zelf spitten.(Het was trouwens prima aas). Afijn ik had na een uur vissen eindlijk een rammeltje gezien dus de eerste vis was een feit!!!! Todat het visje boven water was en gewoon door de wind van m'n haak werd geblazen. Ik dacht:'"ach er komen er nog wel meer". Dat klopte ook.In totaal heb ik 7 visjes kunnen vangen en kunnen meten. Toch wel goed voor 99 cm. Dus ze waren weer supergroot.(Nog kleiner dan de guppen van maandag). Ik had wel de meeste visjes van heel de boot maar ook de kleinste. Richard had er 6 maar die had 102 cm. En Paul die op de Tertius zat had 7 vissen en 103 cm. Dus als mijn eerste vis niet van m'n haak was gestormd had ik vandaag voor het eerst sinds dat ik lid ben van HSV-t Zijpe een bootwedstrijd gewonnen. Maar omdat mijn visje zonodig moest gaan vliegen ging dat feest dus weer niet door. En ben ik 3e geworden. Al met al toch weer een leuke en vooral ook weer een gezellige dag gehad. Misschien van de week nog wat restjes aas opmaken hier of daar.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

 Dennis Zwiers=== Zaterdag 28 april 2012 ===


Bifteki Teller.

Weet je wat dit is? Dit is het toppunt van gezelligheid, samenwerking, gekkigheid onder elkaar en complete mafketels in één haven.

Dát is een Bifteki Teller. Een of ander kant en klaar potteke wat samen met de noedelhupperdeflup op de foto mag. En waarom dan vraagt u zich ongetwijfeld af. Is die Perrée dan helemaal gestoord geworden. Dat klopt, maar dat is niet van vandaag.

Een grafweersverwachting waar een paard de hik van krijgt. Regen en heul veul wind maaaaaarrr, wel uit de goede hoek. Ik geloof dat er vanochtend 4 tot 5 toenemend 6 tot 7 uit het noordoosten uit de bus kwam. Jammie, lekker vissen. Maar dat gaat daar dus uitermate prima. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het uiteindelijk wel meeviel maar de waarnemingen liepen tot noordoost 6 toe.

Toch lekker. Je hebt je visdag al een tijd gepland en daar op de Westerschelde is het net als overal de ene dag wat meer en de andere dag wat minder maar je kunt er bijna altijd weg. Weg bij je vrouw, weg bij je werk, gewoon lekker een dagje uitwaaien. Hapje, snapje, visje vangen. Prima toch??

Een heel gemengde groep opstappers wist zich prima bezig te houden aan de zuidkant van de Nolleplaat. Het was niet zakken, hangen maar er werd een buitengewoon leutig klusje vis binnenboord gehaald. Er waren pechvogels bij maar ook emmervullers. Een groep zeeeer gezellige Belgen aangevuld met mannen uit diverse windstreken in Nederland. Behoorlijk schar, wat gulletjes, een enkele tong en botten zijn de revue gepasseerd. Alles weer tevreden op de kade afgezet.

Nog even terug naar die Bifteki Teller en dat gewauwel over samenwerking enzo.  Nou, dat zit zo. Terwijl we lekker lagen te vissen met een levensgrote Kanarie naast ons (voor de insiders ; de Pirate 2 van René) liet ik me over de marifoon ontvallen dat dat kant en klaar potteke me afgelopen dinsdag wel bijzonder goed bevallen is. Onmiddellijk werden er 1000 Nautilistische paarden aangetrappeld en binnen 5 minuten werden er twee kant en klaar maaltijden in het klaarhangende schepnet gemieterd.

Dat kwam prima uit want als je 6 dagen achter elkaar broodje rookworst eet komt die langszamerhand je oren uit.  Lekker smikkelen dus van de Bifteki Teller en morgen komt de noedelprut aan de beurt. Bijkomend voordeel ; hij kan gelijk met de worsten de pan in.

Wij zijn blijven liggen aan de Nollenplaat en René is nog bij de Oranjemolen geweest en heeft ook daar heel erg lekker liggen vangen.

Westerscheldemonding : “The place to be!!!!”

Karl, Andy, Wim, Jan, Mark, Patrick, Patrick, Piet en Jos ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 26 april 2012 ===


De Waterwijkers

Afgelopen zaterdag was Wiesje geboekt door de wijkvereniging van de Waterwijken in Vlissingen. Allemaal Vlissingers dus ik dacht met heuse viskanonnen te maken te krijgen. Dat was niet zo en waarom dat niet zo erg was leg ik graag even uit. Als je van die bloedfanatiekelingen aan boord hebt is er in het algemeen weinig praat. Als gehypnotiseerd zit men dan over zijn hengel te koekeloeren.

Nee, dit was andere koek. Deze Vlissingers bleken bijna allemaal “import” te zijn.  De meesten hadden nog niet zo vaak een hengel in de hand gehad en dat zijn dan ook de meest dankbare. Kun je zo nu en dan een mop over tafel kieperen en  het is altijd een gezelligheidsdag.

’s Ochtends een rondje gedaan met de vraag wat de verwachtingen voor die dag waren. Dat varieerde van “6” via “20” tot “als ik maar iets vang”. Nou waren donderdag en vrijdag zeer goed en dan moet je maar afwachten of het nu ook allemaal goed komt.

EEN LEUKE TONG

Vandaag bleek dat de ene dag de andere niet is en er kwam vis maar het was niet het “meer van Galilea.” We konden gelukkig ruimschoots aan de verwachtingen van bijna iedereen voldoen en dat maakte het tot een hele plezierige dag. Theo had zijn gestelde quotum (6) al na een kwartier te pakken dus die kon eigenlijk al weer terug. We hebben hem toch maar aan boord gehouden.

BEETJE MISSELIJK

Als aanvulsel had ik Mark van Loon aan boord die ook zijn mannetje stond en regelmatig hand- en spandiensten verrichtte. Bedankt Mark.

HULP IN DE HUISHOUDING

De visserij?? Redelijk wat schar, een aantal botten, 5 gullen en een enkele tong en wijting. Door het springtij was het goed bij het eruit vallen van de stroom. We hebben ook anderhalf uur gehad dat het bijna niet te doen was door de stroming.

WIJTINKIE

Speciale pluim voor Max. Heel de dag was hij fanatiek aan de gang. Hij had zijn doelstelling wel maar die lag een beetje laag. Via een mooie schar met de hengel van Mark en de hulp van de stroom die eruit ging ving hij in het laatste uurtje toch ook nog mooie scharren en een heuse gul. Helemaal top Max!!!!

Waterwijkers en Mark, bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Donderdag 26 april 2012 ===


Pffff, niks aan……………….

Rustig weekje verwacht, afgelopen weekend 5 keer weg geweest en vanaf aanstaand weekend erg vol. Lekker relaxen en van de griep die al vanaf 2e paasdag aanwezig is proberen te bekomen.

Echt niet dus. Telefoon op maandagavond. Mister 1000 pk aan de andere kant en die ging dinsdag richting Frankrijk om daar te kijken of de roodspetters er nog zitten. Nou ja, dan maar woensdag uitzieken want dat leek me erg leuk om eens mee te maken.

Wat een balendag zeg. Helemaal niet leuk. Eerst werd ik om 5 uur opgehaald, hoefde dus niet zelf te rijden en heb heel gezellig een uurtje op de achterbank mee kunnen beppen en stoere verhalen aangehoord. Niks aan….

.’s Ochtends Mark Verhoeven laten schrikken dat ik met een 5 minuten bij de sluis zou zijn. Die werd stil en dacht dat hij dubbel geboekt had en vond er ….. Niks aan……

Daarna 2 en een half uur mogen varen op een geveerde stoel met 1000 paarden. Genoten van de apparatuur en het perfecte vaargedrag van de Nautilus. Bijna net zo goed als Wiesje en dus ook ; Niks aan…..

Johnny had mijn hengel al klaargemaakt dus ik hoefde niet eens iets te doen om  de schollen op de huid te zitten. De afhouders (ik herkende meteen de superkwaliteit ;-), ik heb ze ook.) zaten er al aan en het lood ook. Aas stond al klaar. Niks aan……

We hebben ons met zijn tweetjes op het voordek met 1 hengeltje de man het schompes gevangen. Ik durf niet eens te zeggen hoeveel maar het waren er heul veul. Kortom niks aan……

Op de terugweg eerst pijn in mijn rug gekregen van die paar rotvisjes die we gevangen hebben en daarna een uurtje liggen pitten in het vooronder. Niks aan……..

PRUTVISJES...................

Helemaal niets mogen doen bij het schoonmaken van de boot. Niks aan……

De dag erna lekker met Odette schollen gegeten. Gewoon niets erbij, alleen maar schol in de boter en smikkelen maar. Niks aan…..

Lang verhaal kort : als je nou nog eens een flap van honderd kapot wil slaan ben je natuurlijk zeer van harte welkom op Wiesje maar ik zou zeker ook eens een keertje met de Nautilus naar de schollen gaan.

Want daar is echt alles aan!!!!!

Frank, Marcel en Johnny bedankt voor de leuke dag.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 26 april 2012 ===


Helden op de tong.

Enige tijd geleden een oproep geplaatst op de site ; “Mafketels gezocht voor het eerste tongexperiment.” Harry van Aperloo (echt niet gek) reageerde daar manmoedig op en scharrelde 6 helden bij elkaar die de strijd met solea solea zouden aanbinden. Omdat Jean Paul het schollentrekken vanuit Nieuwpoort een beetje beu was (maar niet heus) monsterde hij ook aan om te kijken hoe het ging.

DE SCHOLLENMEPPER

Dappere kerels. Vooral ook omdat de altijd trouwe Windfinder ons behoorlijk in de steek liet. Zuidwest 3 tot 4 die later wat toe zou nemen en zou draaien naar het zuiden. Perfect weertje en perfect tij dus voor een probeersel op de ponyveiling. (min of meer geheimtaal voor……)

Nou ja, die west was zo ongeveer het enige wat klopte dus lekker een uurtje gebonkt met west 5 en afgaand springtij richting den Belgiek. De laatste 2 mijltjes konden de ruitenwissers het niet aan dus het was bijna “omkeren geblazen”. Toch leert de ervaring dat als je eenmaal ligt dat het dan wel meevalt. En dat deed het dan ook.

Niet alleen met het zeetje maar in de anderhalf uur die we daar lagen kwamen er zegge en schrijven 3 visjes naar boven. We wisten dus al dat we het van de tong in de schemering moesten hebben. Zeer weinig bijvangst. Verkassen of niet? Beetje dieper gaan liggen bij Cadzand tegen de bank aan bood soelaas.

Het beste gedeelte van het tij was verkwanselt maar hier ging het in 3 kwartier retehard. 19 mooie tongen kwamen binnenboord. Daarna stroom uit, vis weg. Jammer maar het is niet anders.

Tijdens het keren van het tij kwamen we wat dwars op de golven te liggen en Neptunus sloeg wild om zich heen. De wind die inmiddels wat was gaan liggen was niet genoeg om onze helden ervan te overtuigen nog wat te wachten op de stroom dus we zijn op tijd weer naar Vlissingen vertrokken.

Toch belooft dat wat voor de komende tijd. Het juiste plekkie en daar staat heel wat te gebeuren.

Alle helden, bedankt en tot de volgende ronde.

ALLEMAAL HELDEN !!!!

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 26 april 2012 ===


Lage Zwaluwe maakt Wiesje onveilig……

Guttegut, het was me het span wel zeg, afgelopen zondag. Waar Arno ze allemaal vandaan geplukt had weet ik niet maar het leek wel een wedstrijd maffer dan maf…

HET ORGANISATIECOMMITEE

Op het uitzonderlijk christelijke tijdstip van 9 uur (de sluis vroeg of ik me verslapen had….) de kudde opgepikt aan de kade. “Kopje koffie mannen??” “ Nou, mag een pilsje ook al?” Ik kende een aantal van de verstekelingen dus dat hebben we maar even uitgesteld.

In verband met het windje eerst bij het ankergebied gelegen en daar kwam (beter als gisteren) een leutig viske naar boven. Veel schar wat de klok sloeg daar. Er was veel regen voorspeld vandaag en dat klopte ook. We hebben het zien regenen in Vlissingen, we hebben het zien regenen in Breskens, we hebben het zien regenen in Zeebrugge en wij?? Hebben heel de dag in het zonnetje gezeten. Viva het microklimaat op de Westerschelde!!

HET GAAT ME NIET OM DE VIS

Op een gegeven moment was het bij de WN4 niet echt comfortabel meer en zijn we wat dichter bij huis gaan liggen waar het zeetje wat rustiger was. Vooral Matthieu was daar wel blij mee. Om 5 uur zijn nest in na een nachtje “doorhalen” en om 6 uur eruit. Niet gegeten dus Neptunus had hem al snel te pakken. Hij weet nu precies wat de spreuk ;  “Welaan gij wild gespuis, de zee zal u wel temmen.” betekent.

De Westerschelde is soms onvoorspelbaar maar vandaag niet. Weinig stroom; leuke visserij, veel stroom; happerdeflap. Precies als gisteren.  Dus wat langer gebleven om het laatste staartje opkomend en het eerste van de eb mee te pakken en zie; iedereen tevreden met de gevangen vis die in ruime mate binnenboord kwam.

LEUKE TONG

De mafste mafkees vandaag ?? Met stip op 1 ; Jeroen.  Hij stond te gooien alsof hij het wereldrecord van Danny Moeskops moest verbeteren. Eerst de jas van Robby te pakken en daarna hebben Wouter en Henk het vege lijf moeten redden. Toen vervolgens” the old seadog” Nigel bijna gespiest werd door een ankerlood heb ik hem maar eventjes op de plaats rust gezet. Het was duidelijk zullen we maar zeggen….. (Op de kade weer goed gemaakt dus alles in orde.)

De fanatiekste visser?? Zonder twijfel Leon. Posteert zich op het achterdek en gaat er helemaal voor. Dat leverde hem vooral ’s ochtends een leuke pluk schar op.

De rustigste ? Wouter en Henk. Waar Wouter vooral leek mee te zijn gegaan om lekker in het zonnetje te zitten en Henk “het gaat me niet om de vis” zalig naast Wouter in diezelfde zon zat, kon het tweetal niet voorkomen dat de emmer zich lekker vulde. Zelfs leuke tong erbij.

ZONNETJE

Nog meer mafkezen dan??  Tja, als je geen tong vangt en je wilt toch tongen? Mark deed het met een schar en dat was naar eigen zeggen “nog lekkerder als thuis.”

TONGEN MET EEN SCHAR

Andere zaken? Dat kun je wel zeggen want er werden zelfs stroomstoten gegeven. Vrijwillig dan wel want Robbie had zijn nieuwe klok bij. Niet om te kijken hoe laat het is maar om zeeziekte tegen te gaan. Wat gel op je pols en dan een horloge-achtig ding aan wat stroomstootjes geeft. Die varieren van piepklein tot een soort klappen die wel op schrikdraad lijken. Het hielp wel…….

Blij dat we alles weer in ongeschonden staat op de kade af hebben kunnen zetten…..

Lage Zwaluwe ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perree=== Woensdag 25 april 2012 ===


De Belgische selecties voor het WK in Frankrijk zitten er op.

Vrijdag,zaterdag en zondag werden de selecties gevist vanuit Blankenberge. De 18 geselecteerde vissers nemen het tegen elkaar op voor het behalen van een WK ticket.

Donderdag werd er gekozen om op scheur 5 wat botten te meppen en de gul te belagen. Helaas waren deze beiden niet thuis en waren de vangsten bedroevend. 15 visjes per boot, dus niet echt competitie maar eerder loterij........ op naar dag 2.

Zaterdag gingen de 18 toppers richting scheur 6-8, daar waren de vangsten al iets beter en er werden een 20-tal vissen gevangen per man. Voornamelijk botten en schar. Sporadisch een pladijs en 1 enkele gul.

Zondag werd er ondanks het weer toch besloten richting scheur 6-8 te gaan. Dit resulteerde in een zeer brute visserij met golven van 1,5 tot 2 meter. Geen zieken en geen gewonden dus geen probleem. De vangsten waren gelijkaardig aan de dag ervoor.

Uiteindelijk wist Stefan Dehaen 2 dagen te winnen en een 4de plek te behalen. Hij is de absolute en onbetwiste winnaar van deze Belgische selectie. (Vorig jaar trouwens ook al). Proficiat mateke!

Dan krijgen we Eric Knuyt, Theo Verkennis, Bram Cole en Joel Luyts in de top vijf. Aangezien er enkele niet meegaan of het nog niet weten of ze meegaan is dit niet de definitieve WK ploeg voor België. Ik en Joel zijn van de partij......

Wij gaan ervoor. Het ziet er naar uit dat we met een degelijk ploeg aan de startlijn komen. We zien het wel.

Tot de volgende.....

Groetjes Bram

    Bram Cole=== Woensdag 25 april 2012 ===


Beste vissers,

 

Afgelopen week hebben we weer enkele schollen trips gedaan, zoals jullie allemaal vast wel gelezen hebben. Volgende week ziet het weer er weer goed uit :) en aangezien de meivakanties begonnen zijn is dit ook leuk om met de kinderen te gaan doen. Voor alle kinderen tot en met 16 jaar hebben we een leuk presentje in de week van 1 t/m 6 Mei. Wil je weten wat het is boek dan snel uw schollentrip op www.wrakvissen.net. Boek snel want niemand weet hoe lang de schol ons nog blijft verassen.Tot op de Nautilus!Frank Smits Sportvisserij Nautilus=== Dinsdag 24 april 2012 ===


Hey Visfanaten,

Vandaag weer met de Nautilus achter de schollen aan. Had niet verwacht dat we ook maar in de buurt zouden kunnen komen van de vangsten van afgelopen vrijdag de 13e. Niets was minder waar. Iedereen aan boord heeft ongelofelijk veel vis staan vangen. De vangst bestond hoofdzakelijk uit mooie maatse schollen met als bijbansgt wat botten en een enkele schar. Had ik 13 april nog 40 mooie platvissen, vandaag waren het er ruim 70 !! Weer de hele dag in het zonnetje gezeten. Wat kan vissen toch mooi zijn. Zeer regelmatig kwamen ze per 2 of 3 tegelijk omhoog. Werkelijk een schitterende visserij.

Ook Hank Perree van het Wiesje was een dagje mee schollensleuren en wist er samen met een vismaat even 145 schollen uit te trekken........ Dit was geen sportvissen meer, maar begon op werken te lijken. Ook een Belg had er in zijn eentje 78 stuks....Wat een prachtvisserij. 

Bemanning Nautilus, weer hartelijk bedankt voor weer een TOPdag.

groeten,

     Mark Verhoeven=== Dinsdag 24 april 2012 ===


Vandaag Dinsdag 24-04

Vanmorgen om ongeveer 7 uur richting sluis Vlissingen,daar lag De Nautilus al te wachten met 12 man aan boord,

die een dag gingen schollen meppen.

De schipper bood nog aan om achter hem aan te varen,we durfden het niet aan omdat we geen reserve benziene bij

hadden en wat weinig aas,maar wat een grote klasse om toch zijn visgrond met ons te willen delen,echt KLASSE!!!!!

Wij verkozen de Nolleplaat bij de west boei,naar een 4 tal uurtjes toch zo'n 18 scharren 1 bot en 1 wijting.

Toch lekker gevangen met weinig wind heerlijk zonnetje en het aas op kunnen maken.

Gr Vangse KINGFISHERPiet=== Maandag 23 april 2012 ===


Beste vissers,

Vandaag zou ik samen met Eldert de Oosterschelde op gaan om te gaan ankervissen.

Vanmorgen even contact gehad maar hij zag het niet echt zitten om met dit weer (wind) de Oosterschelde op te gaan met een visbootje van 5 en halve meter.

Jammer, maar toch besloten om zelf nog wel eventjes te gaan deze middag.

Angezien ik best nog wat pieren over had van Zaterdag wilde ik er ook nog wat zagers bij halen, maar helaas ze waren maar weer eens niet thuis, dus geen zagers....

Dan maar enkel met pieren (had er van Eldert ook nog wat gekregen, DANK U WEL hiervoor!!!!) de Oosterschelde op....

Het bleek toch reuze mee te vallen met de wind en de golven, later op de middag veranderde dat trouwens wel toen het water wat hoger werd!

Ik heb gevist van c.a. 12.30 uur tot 15.30 uur, dus totaal 3 uurtjes!

In het begin (net na laagwater) zat er enorm veel van dat bruine kut zooi in het water, wat allemaal aan je lijnen breef hangen.

Uitgooien, hengel neerzetten, en ze stonden weer al krom van de bagger.

Gelukkig toen de stroming er weer een beetje inkwam was het over, en vanaf toen begon ik ook vis te vangen!

Heb er 16 gevangen wat voornamelijk bestond uit platvis.

De meesten konden retour naar hun moeder om te groeien, slechts 5 heb ik er mee kunnen nemen voor consumptie.

Toch weer wel een leuk middagje gehad (Helaas zonder vismaat Elmo), maar dat komt de volgende keer vast en zeker goed!!

Deze week zal het er denk ik niet meer van komen, maar volgend weekend ga ik weer de schelde op!

Jullie horen van me....

    

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Maandag 23 april 2012 ===


Beste medevissers,

Gisteren (zondag 22 april) onze 2e onderlinge wedstrijd vervist aan Waarde 14.Het weer viel alles mee,de vangst was andere koek.Er werden wat botjes en spierinkjes gevangen. Nr.1 had 85 cm aan vis,nr. 2  49 cm. en nr. 3  45 cm.

Vandaag nog even naar de Brouwersdam gereden voor een harinkje.Ik heb gevist van 10.30-12.30 uur en kon er een tiental vangen.Het waren wel bijna allemaal l vette en grote haringen.Het vangen gebeurde in golfjes: zo waren ze er even,dan waren ze weer een half uur weg.Het water stroomde zacht de Noordzee in en je kon er je talenkennis  van Duits tot Russisch weer eens ophalen.

Ton.Ton Scheepers=== Maandag 23 april 2012 ===


hallo allemaal

zaterdag 21 april was onze (club de lilse zeebonken) tweede visuitstap van dit jaar met ons vertrouwde schip "NEELTJE JANS" .We hadden nog 1,5 uur te goed van schipper Piet, dus afspraak was om 4.30h vertrekken i.p.v. 6.00h.

Om 1.00h het bed uit, nog wat inpakken en om 1.45h mijn maat opgehaald en tot ons lokaal "de wissel" in Lille gereden.Vertrek met de bus 2.30h.

Geen problemen gehad onderweg en de Piet lag ons al op te wachten met draaiende motor.Om 4.30h lagen we in't sas.

We hebben 3 wrakken gedaan en in totaal 180 gullen (20 vissers) gevangen.Onze kampioen was Hans Donckers met 18 stuks (+/-40kg), proficiat Hans.

Voorts hadden we allemaal een mooie portie vis om mee te nemen naar moeder de vrouw en kinderen en (voor mij) ook de kleinkinderen.Wat zullen ze weer smikkelen als "moemoe" de gebakken vis op tafel zet.

Ik heb gelezen dat er in de haven van neeltje jans een boot ligt die tonggarantie geeft, wel ik ben ervan overtuigd dat de Piet en Marcel van ms "NEELTJE JANS" gerust gulgarantie kunnen geven.

Piet en Marcel, dank zij jullie hadden we weer een mooie visuitstap.Alle leden waren tevreden ondanks de slechte vangstberichten op internet.

Nogmaals bedankt en tot 19 mei voor wederom een tocht naar de wrakken !!

de lilse zeebonkenlilse zeebonken=== Zondag 22 april 2012 ===


Zaterdag 21 april zijn we met onze visclub de Zeeduivel gaan vissen voor onze derde wedstrijd dit jaar.

De vangstberichten waren somber, maar de hoop was bij iedereen aanwezig.

Om 8 uur uitgevaren met de zeehond van Peter vanuit Yerseke en gaan vissen op ongeveer 24 meter, de vangsten waren zoals de berichten van de afgelopen tijden namelijk zeer mager,maar er kwam af en toe een visje aan de maat naar boven.

Wat later in de middag en na de regen zijn we nog een uurtje op ondieper water gaan vissen maar dat was ook niet veel.

Uiteindelijk gestopt met een magere vangst, de winnaar had 5 vissen aan de maat en in totaal zijn er ongeveer 55 vissen aan de maat gevangen.

Hopelijk gaat het de volgende keer beter op 19 mei a.s.

Groetjes van Jac van de ZeeduivelJac ProostJac=== Zondag 22 april 2012 ===


Vissers

Afgelopen zaterdag met de visclub op de Oosterschelde geprobeerd een visje te verschalken. We waren weer met de Dolfijn vanuit Bergse diepsluis. Na een bak welkomskoffie en een praatje met de schipper zakte de moed zo'n beetje in de schoenen. Op vrijdag was er een visdag geweest met een hoop wedstrijdvissers aan boord en de totaal teller was blijven steken op 12. Nou ja de ene dag is de andere niet en maar begonnen met bezemafhouders en een haakje zes van Munstad. Als snel was er een kort tikje op de top en er zaten twee kleine scharretjes aan de haak, bij elkaar nog geen 30 cm maar er zat leven in. Dit ging zo verder tot 10:45 (laag water) en toen werden de beten wat feller. Zo af en toe kwam er ook een bot boven van redelij formaat. Wel had een mix van een stukje zager met daarvoor een pier de voorkeur en vissen met een redelijk slappe lijn. Na de kentering bleven de beten bij opkomend water wat feller. zo ron 14:00 wat dieper water opgezocht n.l de buitendorsman om wat vis van groter formaat te vangen en dit lukte ook nog. Aan het eind van deze visdag is de teller blijven steken op 18 stuks waarvan er drie boven de maat de moeite waard waren om te bewaren. Zo zie je maar de ene dag is de andere niet.Marcel=== Zondag 22 april 2012 ===


Beste Sportvissers,
 
Zo enthousiast en positief je wordt van een goede dag, zo sjacherijnig kan je worden als het niet meezit!
Althans, dat geldt zeker voor de schipper.
 
Die "voorhoede" waar ik gister over sprak, daar heb ik wel een meerkeuzevraag over, mocht je het antwoord weten? laat het ons snel weten!
a) die hebben we vrijdag al opgevist
b) die dachten, daar komt die Zeearend weer, snel verstoppen
c) zijn vrijdagnacht al terug gevlucht naar waar ze vandaan kwamen
d) was geen voorhoede, gewoon geluk.
e) ze komen nog wel, alleen niet deze dag.
 
Voor de rest, zie het vangstbericht hieronder van Martijn Boone.
Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Zondag 22 april 2012 ===


Beste vissers,

Gisteren Zaterdag 21 April ben ik wezen wrakvissen met "de Zeearend" vanuit Neeltje-Jans.

De verwachtingen waren, aangezien er van vrijdag een goed bericht op stond, best goed!

Daar aangekomen lag het prachtige schip al op ons te wachten met draaiende motoren.

De meeste vissers waren al aan boord, en de hengels waren snel ingespannen.

Rond kwart voor 6 richting de sluis, en vervolgens het ruime sop op richting de wrakken.

Na c.a. 25 mijl varen het eerste wrakje aan gedaan wat eigelijk weinig op leverede, dan enkel wat kleine gulletjes en steenbolken.

Meteen richting het volgende wrak wat helaas ook bijna niets opleverde.

Het volgende wrak had ik 5 keer mijn lijn laten zakken, en 5 keer vast in het wrak zodat alles afbrak, helaas ook geen succes.

De Neeltje-Jans lag hier ook op te vissen maar snel daarna zijn we nog eens een 5 mijl verder gevaren om daar ons geluk te beproeven.

Ook niets... Verschillende wrakken aan gedaan, maar alleen het laatste wrak (Ongeveer 38 mijl) leverde wel wat mooie kabeljauwen op!

Ondanks het voeren van lokaas (van sommigen vissers die toch wat last hadden van zeeziekte) waren de vangsten minimaal.

Ik denk dat er op dit laatste wrak ongeveer nog 10 mooie grote kabeljauwen bij gevangen zijn.

Verder wel wat grote steenbolken, een enkele wijting en ook kleine kabeljauwtjes die retour konden.

Helaas moesten we op dit laatste wrak weer vrij snel weg want het was al half 3.

Na 2 en half uur varen bereikten wij de thuishaven weer van Neeltje-Jans.

Het was een leuke dag, met helaas wat mindere vangsten dan vrijdag, maarja dat is visserij!

Algauw een keer ankervissen op de Noordzee, hopen dat dat beter gaat!!

   

Suc6 allemaal en tot volgend vangstbericht!!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Zondag 22 april 2012 ===


21 4 2012   vandaag met 15 man en twee dames naar  de grevelingen. met de vis boot de ZEEMEEUW .naar het diepe gedeelte/45 meter/in de ochtend tussen de buien door  was dun duck???  de eerste die een visje ving .daarna werd er door iedereen een visje gevangen. na dat we zijn verkast 25 meter gingen de spek kopers aan de slag/henny / thomas/ook de dames stonden vandaag hun mannetje????  albij al een leuke sport visserij . met de dag winnaars die toch met een aardige klus vis naar huis gingen/gem 24 stuks/ ook aan kees de leeuw werd gedacht hij mocht de inleg voor de grootste vis in ontvangst nemen/lang geleden zei kees tegen de schrijver van dit bericht/ RESULTAAT ?228 vissen /waarvan de helft terug gingen naar moeders de vrouw.zo zie je weer wel dat ons clubke? zou adje roks zegge alleen voor de grote gaan mvg wijnandhsv steeds groter=== Zaterdag 21 april 2012 ===


Dag vissers,

Vrijdag zijn we , met onze vast ploegje, met de "Aisling", van schippering José , op zee geweest. Gezien de wind en golven zijn we niet ver op zee geweest. De meerkerk enzo zat er niet in . We hebben op drie plaatsen gelegen , zo grofweg tussen Domburg en Vrouwenpolder.Eerst gekozen voor een plek met 17meter water. Aanvankelijk lieten de vissen zich helemaal niet zien , maar na een tijdje kwam er hier en daar een scharretje of een scholletje boven .Toen de ebstroom eruit was , was het ook gedaan met de vis. Na het keren werd er terug nu en dan wat bovengehaald. Omdat er een gierende stroming begon te lopen,en alleen de mensen achteraan op de boot nog fatsoenlijk hun lood op de bodem konden houden, zijn we verkast naar een wat ondiepere stek ( 12m ). Hier ook wat schar , een paar miniwijtingen en enkele botten. Later in de middag nog derde maal verkast. Ook hier eenzelfde visserij.

Als aas gebruikte ik vandaag pieren , mesheften en tappen. Alleen op de pieren heb ik vis gevangen.Slechts twaalf stuks mee naar huis genomen, de rest was echt te klein. Sommigen hadden er een pak meer , maar er waren er ook die tevreden moesten zijn met minder.

Tussen het vissen door ook nog genoten van het lentezonnetje terwijl de lucht boven het land ,met momenten, diepgrijs kleurde.Wat daar uit de hemel viel hebben we ,later , op de terugweg gemerkt.

Tot hetvolgende bericht,Hugo ( uit Kapellen )=== Vrijdag 20 april 2012 ===


Westerscheldeformaatjes……..

Eén groot drama donderdagmorgen in de haven. Grote krokodillentranen, schokschouderend en hevig snikkend lag ons Wies in haar box. Na wat bemoedigende praat en wat klapjes op haar kont kwam het er hortend en stotend uit ; “Ik, snik, ik, snik,  ik wil helemaal niet naar de Steenbanken.” Ik nog geprobeerd in de trant van “Maar dat hoeft toch helemaal niet.” Maar er was geen land mee te bezeilen. Volledig in paniek. Uiteindelijk bleek dat ze van iemand had gehoord dat daar grote vissen zouden zitten.

“Luister nou eens goed.”  “Als je in de Westerscheldemond  de weg weet en een beetje zoekt komen er heus wel mooie vissen naar boven.” “Kom nou maar mee, dan gaan we naar de sluis want je komt op TV.” Nou, dat hielp en naarmate we de sluis naderden trok ze een beetje bij. Eerst Edwin, Bjorn en Michel opgepikt. Die wilden het luxe doen en hadden Wiesje afgehuurd. Samen met Deckhand Arian de sluis in waar de volledige ploeg van Vis TV aan boord was van de Pirate en de Nautilus. Om Wiesje wat op te vrolijken mocht ze verkenner zijn.

BEETJE VERKENNEN

 

Eerst opgestoomd naar het noorden van het ankergebied waar Frank en René in de buurt van de Nollenplaat bleven. Meteen kwam er vis boven. Mooie scharren met natuurlijk ook wel wat 23-24 cm visjes maar met een flink deel 26 plussers. Het liep daar zo lekker dat de TV crew er later ook bij kwam zodat er wat mooie shotjes gemaakt konden worden. Natuurlijk trok Mister 1000 PK zijn gas open tot het gaatje en met het windje dik 6 (je kunt dan prima vissen daar) gaf dat wel heel mooie beelden.

SCHARRETJE, BOTJE EN EEN TONGETJE (42 CM !!!!)

Toch had dat windje zijn uitwerking ook in negatieve zin. Een van de opvarenden (we noemen geen namen) kreeg het zelfs met JP pilletjes te kwaad dus om een uur of 2 besloten we in de buurt van de Spyros te gaan liggen want daar was het wat rustiger. Ons middelpunt van de belangstelling gooide daar het laatste beetje gal naar buiten en Bjorn merkte (terecht) op ;”Nu zullen de vissen wel gaan komen.” Dat deden ze , en hoe. Daar kwamen in het laatste anderhalf uurtje 7 gullen boven water waarvan 5 die ruim een halve meter waren. Ook ving Arian nog een “tongetje” van op een haar na 42 centimeter. Naast wat mooie botten en wijting hadden we niet alleen vis van een zeer mooi formaat maar daarnaast ook nog eens een grote variëteit aan vis. En, oh ja, ook nog een emmer schar de man.

GUL ALS LEKKER TOETJE.

Mevrouw was dus eindelijk gerustgesteld en na wat terugvaarperikelen (handig op tijd te tanken met dat ruwe zeetje….) kwamen we veilig en wel  op ons dooie akkertje weer in de haven aan.

De volgende dag was ons madame al weer wat genezen van haar “Steenbankfobie” en net als gisteren leek het ook vandaag of we met een stel vrienden op pad gingen die nog betalen ook. Altijd plezierig. De mannen van SECO waren aan boord , een systeemvloerbedrijf uit Breda onder leiding van Henk Roelen. Gingen vooral om een lekker dagje uit te hebben.

BEETJE UITWAAIEN.

Toch konden we ook vandaag niet voorkomen dat ze een heel erg leuk klusje vis bij elkaar takelden. Aart zette al vroeg de toon met een prachtige zeebaars. Wat tongen kwamen er binnenboord, de ondertussen onvermijdelijke 26 plus scharren (tobben hoor….) wijting tot 34 centimeter, joekelbotten en ook vandaag weer wat gul (niet zo veel als gisteren) maar ook weer vissen van rond en door de halve meter . Overbodig om te vermelden dat het voor iedereen een hele plezierige dag is geworden.

AART HITS THE ROAD !!! 

Vanavond, in de zeikende regen ons mevrouw weer vastgelegd en ze lag bijna als een kat te spinnen. Na wat gevraag van mijn kant kwam er uiteindelijk uit dat ze dit toch wel het mooiste visgebied van Zuid West Nederland vind en toen ik wegliep klonk er zelfs een gemeen lachje. Omdat ze op een paar thermosflessen naft  weer 2 dagen rondgetutterd had, had ze nog een lekker vol buikje. Alle diesel zat er nog in. Beter als verstoken naar verre Steenbankoorden……….

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Vrijdag 20 april 2012 ===


Hallo medesportvissers,

Op woensdag 18 april stond de tweede visdag van dit jaar op het programma van de visclub de Forel uit Roosendaal. De verwachtngen voor het weer waren al niet zo goed, maar dat het zo erg zou worden hadden we niet verwacht. Koud en de boot schommelde de hele dag om zijn as, zelfs onze zoals altijd uitstekende schipper Henk Bakker had er 's middags om 2 uur tabak van en stelde voor om maar terug te varen. Om het schommelen enigszins te vermijden zijn we via een alternative route teruggevaren naar de Bergsche diepsluis. Hier nog even wat cijfers, 110 vissen gevangen met 20 vissers. De grootsete vis was een bot van 34 cm en de eerste vis werd na ongeveer 25 seconden gevangen door Gerard.

Al bij al een visdag om snel te vergeten

Willy SchuurmansW. Schuurmans=== Vrijdag 20 april 2012 ===


Na een aantal dagen mijn camera gezocht te hebben en niet gevonden, hierbij de vangstberichten van de laatste week, maar zonder foto's
 
Donderdag 12 april ankervissen
voor de eerste keer bij de Meerkerk geweest.
Zat genoeg vis, vooral schar en mooie grote botten en wat scholletjes.
Veel klein spul, dus toch nog maar even voorbij de Steenbanken op wat dieper water gevist.
Hier zat genoeg en mooi formaat.
Mooi dagje met veel vis was het eind resultaat.
 
 
Vrijdag de 13e april wrakvissen
Voor de echte waaghalsen die niet bang waren voor een beetje bijgeloof.
Het was wat zoeken, maar uiteindelijk toch een goed wrak gevonden aan het begin van de middag.
De vaste klanten hadden er een stuk of 8 gemiddeld, de wat minder ervaren vissers wat minder.
Ook hele mooie grote ertussen, dus veel gegaffeld.
 
Zaterdag 14 april ankervissen
Vandaag begonnen waar ik donderdag geeindigd was. Hier kwam een uurtje redelijk vis omhoog en toen was het klaar.
Na lang wikken en peinzen en overleg met een collega toch maar weer naar de Meerkerk omdat het daar toch een dezer dagen "los" moet gaan.
Dit was de juiste keuze! Tsjonge jonge wat een bak vis zat daar, een waar scharren tapijt!
Veel doublets en triplets gezien en gemiddeld al een stuk groter dan afgelopen donderdag op de Meerkerk.
het zeetje was overigens wel wat wild, maar de vangst maakte dat dubbel en dwars goed!
Ook nog even de complimenten aan 1 van de vrienden van Sifas: Spugen en toch doorvissen, goed gedaan!
 
Vrijdag 20 april wrakvissen
Wij verwachten de kabeljauw heel binnenkort, hebben wat signalen dat "ze" eraan komen...
Om die reden de hoek ingevaren waar ze zouden moeten aankomen.
Als dit de "voorhoede" is, dan mogen we nog heel wat verwachten de komende weken..
Gemiddeld 10-12 kabeljauwen per persoon.
Een leuk maaltje vis voor in de pan dus!
Morgen weer die kant op!
 
En zodra mijn camera weer "boven water" komt, zal ik alsnog de foto's plaatsen.
mocht je uiteraard zelf leuke foto's hebben, stuur ze maar op per e-mail, dan plaats ik ze.
Morgen zitten wij VOL geboekt, maar voor het ankervissen van aanstaande zondag hebben wij nog voldoende plaatsen beschikbaar wegens annulering van een andere groep sportvissers

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Donderdag 19 april 2012 ===


Een verkenner, een fotomodel, en VISTV aan boord van de Nautilus.

Vandaag was het zover, mede dankzij Nautilusvriend Luc Mom, hadden we vandaag de eer om de crew van het welbekende visprogramma VISTV aan boord te hebben van de Nautilus. Zij wilde een item besteden aan het vissen op de Westerschelde. Ed Stoop en Marco Kraal zouden vandaag hun kunsten tonen, en het Nederlandse vispubliek zoveel mogelijk ins en outs  laten zien van het chartervissen op de Westerschelde.  Als we over chartervissen praten op de Westerschelde, praten we ook over de Pirate en Wiesje. Graag zou ik ook Gert Jan willen vermelden, die zeker ook niet te beroerd is om zijn kennis te delen .Zonder hun zouden we absoluut niet de kennis hebben over dit water, waar we ze tot op de dag van vandaag nog zeker dankbaar voor zijn.

Omstreeks 07.45uur met de filmcrew`s vertrokken richting sluis. Er was ook een filmploeg aan boord van de Pirate, om shots vanuit een totale andere kant te maken. Rene de Back heeft zichzelf en de boot hiervoor beschikbaar gesteld vandaag. Thx mate! Ook het Wiesje lag als een waar fotomodel te pronken in de sluis, en zou vandaag als verkenner fungeren om telkens een stek te vinden waar de vis actief zou zijn. Ik geloof niet dat ik haar ooit zo heb zien blinken als vandaag.

Met windkracht Z 6/7 richting Nolleplaat gegaan, waar het beetje een hobbelig was, maar zeker te doen.  Daarna richting ons fotomodel, een stukkie verder, en afgesloten op de spijkerplaat. Tijdens diverse afleveringen van VISTV, zie je 2 zeer enthousiasten visliefhebbers hun hobby met het Nederlandse publiek delen, ik kan u melden dat ze hier verschrikkelijk veel plezier in hebben, en als kleine kinderen blij zijn met hun vangst.

Frank, Marcel, Rene, Hank, Luc en de crew van VISTV bedankt voor de fantastische dag.

Voor het item “ chartervissen op de Westerschelde “ en de vangstresultaten, verwijs ik u graag naar de uitzending van 6 mei op RTL.

    Floep=== Woensdag 18 april 2012 ===


Wedstrijd

PENN is vooruitstrevend en innovatief. Onderdeel van het beleid van PENN is dat we graag in contact staan met onze klanten, de sportvissers! De feedback van de visser is voor ons  belangrijk en om deze feedback te krijgen, staan we graag in contact met de consument. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om dit streven te verwezenlijken. De diverse blogs van de PENN teams zijn daar onderdeel van. Zo is er een blog van Leo Stoutjesdijk (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/leo-stoutjesdijk/), Robert Valkeneer (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/), PENN team België (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-belgie/), PENN team Noorwegen (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-noorwegen/) en PENN team Nederland (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-nederland/).

Het ultieme middel op dit moment is natuurlijk Facebook. Daarom is er een speciale pagina voor PENN (http://www.facebook.com/PENNeu) gemaakt. Op deze pagina verschijnen regelmatig leuke weetjes, foto´s en productinformatie. Daarnaast worden er regelmatig wedstrijdaankondigingen geplaatst waarbij PENN ook actief is. Het belangrijkste voor PENN is de mogelijkheid voor de visser om contact op te nemen met PENN om vragen te stellen over onze producten maar ook ervaringen met ons te delen.

Om de pagina feestelijk te introduceren is er een leuke actie. Wilt u uw foto een maand lang als cover omslag op de PENN pagina? Dat kan! Hoe doet u dat?  Vind de pagina leuk, plaats een bericht met foto en de mooiste wordt uitgekozen om de pagina op te leuken. Naast de cover omslag wint u ook een PENN Battle werpmolen t.w.v. € 149,00.

www.facebook.com/PENNeu 
 


Robert Valkeneer (Penn)=== Woensdag 18 april 2012 ===


Vrijdag 13 april nog eens geprobeerd of er nog gullen zitten voor Blankenberge , ,het tij was niet gunstig ,weinig stroom . Buitengevaren met matige mist die op korte tijd dikker werd wat ons deed besluiten om maar dicht onder de kust te beginnen en af te

wachten .

Hier werd buiten een paar botten niets gevangen ,toen de mist optrok verkast tot voor de vaargeul om het afgaand water te vissen , een goede keuze want vrij snel werden er een paar gullen gevangen ,mooie vissen van ong 4 kilo .

Hier heel de dag blijven liggen zodat we dag konden afsluiten met 7 gullen 2 x 4 kg , 4 x tussen 2.5-3 kg en een kleinere van 2 kg , plus nog een 4 tal gullen gelost wat de laatste tijd opvallend veel gebeurd , de gevangen gullen zijn ook allemaal slecht of licht gehaakt ,

MarcVan Hecke Marc=== Dinsdag 17 april 2012 ===


Hallo

Hier nog n verlaat berichtje van zaterdag 14 april op de Oosterschelde, eindelijk weeres tijd en weer om weer met de boot weg te gaan. 2de keer van et jaar. Wat mezelf betreft, kweet nie wat ik mankeerde ma heb de hele dag geen visje boven kunnen halen(alleen zeesterretje:-). Eerst richting keten A, hier rond de kentering gevist en op die plaats nog nooit zo slecht gevange, 4x ondermaats en 3 iets meer maatse scharren. 's middags richting kabelbord voor de bot. Hier 3 botten. Van alle gevangen vis geen 1 zelf gevangen. Alle maatse vis gevangen door me 'visbuurman':-) Een jaar geleden moest ik et voorbeeld nog geven. Schijnbaar iets teveel verteld... Maar al met al toch n mooie dag gehad. GrForel uit Stavenisse=== Dinsdag 17 april 2012 ===


hallo mede vissers .

wij van HSV T Garnaaltje uit lepelstraat zijn afgelopen zondag met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker wezen vissen .

we waren met 23 vissers .

het was een verschrikelijke koude wind met de kracht van noord 6 en dat was echt geen pretje voor de meeste vissers.de schipper had besloten om toch naar goese sas te varen omdat daar de meeste kans was om een visje te vangen.

het was toch ruim anderhalf uur varen en dat met tegenstroom ,toen we daar aankwamen stonden er al redelijke golven en hij vertelde dat hij hier maar een paar uurtjes kon liggen en dat hij dan moest gaan verkassen want dan zouden de golven nog een stuk groter worden.

hij had wel gelijk wat de vangst betreft , toen we begonnen met vissen werdt er al snel vis gevangen en dat binnen 5 min.

al snel kwamen de eerste scharren boven van mooi formaat maar ook scholtjes en ook mooie botten.

na 2 uurtjes moest hij gaan verkassen en dat vonden we wel jammer i.v.m. de vangsten want er waren al 37 stuks gevangen .

toen we op de andere plek aankwamen zijn er nog maar een paar bijgevangen .

ik moet zeggen dat Henk z'n uiterste best doet om de mensen een visje te laten vangen want anders had hij niet zover gevaren voor een paar uurtjes te vissen.

de uitslag van deze dag was alsvolgt.

heren

1 Ron Theuns  met 158 cm

2 Henk Bakker met 108 cm

3 Cenny Reijngoudt met 70 cm

het aas bestond alleen uit pieren

Henk en Catharina tot de volgende vissesie en dat is op 20 mei .R Theuns=== Dinsdag 17 april 2012 ===


Hey vissers,

Vorige week, samen met den Hugo een paar keer gaan vissen op de Oosterschelde nabij het Goese sas op ongeveer 25m. Het weer viel mee met weinig wind flink wat zon met nu en dan een bui van regen of witte bollekes.Bij afgaand water was het gene vette maar bij opkomend water begonnen ze dadelijk te bijten. Bijna allemaal schar en tussendoor ook een paar botten. Opvallend veel donderpadjes op die diepte en -minischolletjes zijn er ook genoeg. Das wel een goed teken want de laatste jaren waren de scholvangsten toch fel teruggelopen. Ook zagen we alle dagen een koppel bruinvissen die lang rond de boot zwommen.Er zat er zelfs een in de voorhaven van Wemeldinge Al bij al toch 4 leuke dagen gevist met alles bij elkaar zo'n 100 tal vissen

Voor iedereen nog veel visplezier

grtjs Hugo en Lou

   lou van nuffel=== Dinsdag 17 april 2012 ===


Hank, Hopelijk heb je nog een fantastisch feest gehad ter ere van de 50ste verjaardag van je vrouw en haar, ondanks een erg lange nacht vissen, erg vroeg weer op en ook weer een volle dag met 10 gekke Brabanders op je bootje, toch nog hebt kunnen trakteren op het gebruikelijke verjaardagstoetje !!

 Was ze erg teleurgesteld dat we niet meer gekomen zijn op haar feestje?

 Hopelijk vond ze het wel mooi dat we voor haar gezongen hebben en geloof me, dat doen we echt niet voor iedereen!

 Wij hebben in ieder geval weer een topdag gehad!!

 

Ik stuur je hierbij wat toegezegde foto's voor op de site.

 Zeker weten ... We'll be back!!! Dat is goed Nederlands voor wat we in Brabant zeggen, Houdoe en bedankt, tot ziens!

 Met vriendelijke groet,

 Frans van PoppelFrans van Poppel=== Maandag 16 april 2012 ===


Veel wind, Grote golven, Doodtij, maar toch veel vis.......!!

Oosterschelde 16-04-2012 van 14.00uur tot 18.00uur

Vandaag, zoals bijna elke maandag had ik weel lekker vrij!

Aangezien het gisteren best wel spookte op de Oosterschelde was het weer vandaag niet veel beter!

Maar ja wat doe je als je vrij bent, en er bijna 200 pieren thuis in de koelkast liggen?

Kant vissen had ik geen zin in, (het was trouwens afgaan tij ook 's middags dus ik wilde echt met de boot weg, ik ben een echte boot visser)

Al mijn spullen dus maar bij elkaar verzameld, ingeladen in de auto en hop richting Yerseke toe waar mijn bootje in de haven ligt.

Daar aan gekomen eerst eens even gekeken over de zeedijk, het was toch echt raak hoor zo veel wind!

Nog eens heen en weer gereden en even langs de bakker gereden en weer eens gekeken over de schelde, zal ik nou wel of zal ik nou niet???

De knoop door gehakt, niet meer twijfelen, maar gewoon gaan met die banaan!! Wat kan mij het ook schelen??

Eenmaal uit de haven, voorbij het mosslmannetje kwam ik daar in de golven terecht met flinke schuimkoppen.

Aangezien mijn bootje veel kan hebben (dezelfde onderkant als een pilot of een een orka) moest dan geen probleem zijn.

Een beetje zich-zach varen en niet al te veel met de kop in de golven varen ging dat prima, al kreeg ik af en toe een flinke lading zeewater over mijn hoofd heen.

Maarja we zijn geen mietjes toch he?

Aangekomen bij Wemeldinge het anker laten zakken op c.a. 20 meter diep, en hoppa de lijnen snel het water in.

Het was hoogwater om 13.00uur en ik ben begonnen met vissen om 14.00uur.

Je zou zeggen dat de boot dan met de kop in de stroom ligt maar dat was vandaag niet precies het geval.

De wind leek wel sterker te zijn als de stroming dus de boot lag niet helemaal zoals het hoorde.

Maar goed, het ging prima!

De lijnen tegen de stoom in gegooid en wachten....

Het duurde absoluut niet lang of de eerste vis was binnen gevolgd door vele...

Dat had ik dus eventje niet verwacht in deze omstandigheden en dan ook nog een dood-tij!

Scholletjes en scharren (Ook mooie scharren) kwamen aan boord, soms met 2 tegelijk!

Op eens zag ik door al dat geschommel van de boot dan toch eens een flinke aanbeet! Wat zou het zijn?

Een mooie doublet van een schol van 37 c.m. en een mooie schar. Ik was zo blij als een klein kind, prachtig!!

Dit doubletje ving ik uitgerekend aan mijn nieuwe molen (PENN 760 SLAMMER)

Hele goed molen trouwens! Deze lijkt veel op mijn Daiwa BG90, maar m'n nieuwe PENN vind ik zelfs nog beter!!

Het bleef zo een beetje doorgaan, scholletjes (welke de meeste retour konden) en scharren waarvan de meeste juist mee naar huis konden.

Ook ving ik tegen het einde nog een joekel van een bot. Deze mocht weer terrug om zijn oma te gaan halen, helaas heb ik die niet meer gezien!

Ik heb tot ongeveer 18.00uur door gevist en heb er totaal 24 gevangen in 4 uurtjes tijd! Niet slecht dus!!

De wind was toen gelukkig al wel gaan liggen!

De helf is retour gegeaan om te groeien, de andere helf kon mee naar huis!

Gevist heb ik met de onderlijnen die het vorige keer ook goed deden (zie foto's)

Stalen afhouders met rood uiteinde, rode amnesia haaklijntjes (6,8kg) en boven het haaktja N.O. 6 een paar felgekleurde rode kralen.

Op het haakje Gamakatsu N.O. 6 een lekkere zeepier.

Ook heb ik nog een weegschaaltje geprobeerd, ook deze leverde vis op!

Leuk middagje gehad, waar ik voor beloond bent met een mooi klusje vis! Gelukkig ben ik toch maar gegaan.....!!!

A.s. Zaterdag ga ik met een maat wrakvissen, hopelijk willen de weergoden een beetje mee werken zodat deze trip door kan gaan!!

Jullie horen er van!!

Goede vangsten allemaal en tot het volgende bericht!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Maandag 16 april 2012 ===


Haringbal

Afgelopen zaterdag 14-4-12 samen met nog 17 man weesten kayakvissen op de grevelingen.

Gevist in de nabijheid van de spuisluis op haring.

Heb zelf 15 haringen meegenomen, even zoveel teruggezet, wat moet je met zoveel haringen?.

Ze zitten er in ieder geval weer en allemaal ruim boven de maat !!!

Het was weer een onvergetelijk dagje, met dank aan Bram en Johan van www.viskayaks.nlAd Capello=== Maandag 16 april 2012 ===


zaterdag 14-04 met de Nautilus naar de nolleplaat,

het was een superdag! heel veel schar en 1 tong.

bij deze wil ik de schipper bedanken voor de geslaagde dag,

tot binnenkort voor de tong of voor de wrakken.

groetjes Maarten de BliekMaarten de Bliek=== Zondag 15 april 2012 ===


ZONDAG

ben vanmorgen samen met mijn broer peer gaan vissen

om 8uur vertrokken vanuit stavenisse met mijn boot de ms seapirate

hebben gelegen in het keeten vlakbij het kabelboort op 23 meter diepte

het was doodtij en 5 beaufort uit het noordoosten dus niet zo best

maar we hebben er toch nog een paar visjes weten uit te peuteren

1 wijting

2 knorhaantjes

5 botten 

 en een paar zeesterren

maar we hebben weer ons begin gemaakt voor het nieuwe seizoen

dan hoop ik jullie weer dikwijls te mogen verblijden met een bootvangstbericht

en mensen plaats ook eens een vangstberichtje

dan weet een ander ook weer hoe de vangsten zijn

maar ook de stekken waar wat te vangen valt

mvg JANtje uut THOLENJANtje uut THOLEN=== Zondag 15 april 2012 ===


Spiderman strikes back !!!!!

Wat nou megaschollen??? Floeperdepoep had met zijn bijzonder leuke verhalen mijn pensionado’s flink nijdig gemaakt en die zouden die Nautilisten wel eens eventjes mores leren. Nou liggen er in het vaargebied van Wiesje helaas niet van die Roodspetters opgestapeld dus wat dan?

Geen nood ; trefwoorden aan boord waren ; relaxen, zonnetje, hapje, snapje,  lekker kort vaartje en vandaag ook zoeken, zoeken, zoeken. Dat ging overigens prima want er werd flink schar gevangen aangevuld met hier en daar een tong, flinke botten en…...???? Door sommigen gebeurde dit wel op een heel listige wijze.

TONG EN SCHAR

En daar gaat de kopregel dan ook over. Ik heb al vreemde constructies aan boord gezien die in stelling gebracht worden. De RVS bouwsels van Alain bijvoorbeeld. Het is me nog steeds een raadsel dat hij er vis aan vangt maar het lukt. Of wat te denken van het ijzeren kruis van Mark. Ook zo’n topper in technisch vernuft. Vangt ook vis.

Vandaag iets gezien wat ook in aanmerking komt voor de innovatieprijs 2012. Joop had wel een heel erg gevaarlijk ogend ankerlood gefabriceerd. Een soort spinnenlijf met 6 net zo spinachtige poten eraan. Gewoon om maar eens te proberen. En potverdorie, het werkte nog ook. Met recht dus een Spiderman.

SPIDERMAN

En als ultieme wraak ving onze Spiderman ook nog een schol. Die kon lekker in het netje bij de andere platterikken. Eigenlijk was de foto niet geschikt voor publicatie maar deze konden we toch niet onthouden.

ULTIEME WRAAK

Mooiste opmerking van de dag kwam van Johan die voor de eerste keer mee was. Vlak voor het afstappen op de kade kreeg ik voor mijn voeten geworpen ; “Ik heb een klacht ; ik heb te veel gevangen!” Tja, als dat geen leuke afsluiter is dan weet ik het niet meer.

Zou Frank “boos” zijn over de eerste alinea?? Zeker weten van niet want de samenwerking tussen Pirate, Nautilus en Wiesje in Vlissingen verloopt bijzonder goed. Wat aas over ? Neem jij het maar mee. Touwtje in de schroef? Er trekt er een zijn duikpak aan en peutert het eruit. Grote groep?? Even 2 belletjes en we kunnen ook een groep van 20 man een lol doen met een dagje “kleine” charterboot. De eerste boekingen zijn er al!! Dus alle verhalen van doemdenkers ten spijt is er een prima samenwerking in Vlissingen. Ideale uitvalsbasis voor elke visser. Iedereen kan er aan zijn of haar trekken komen. Van relaxte trips op de schar en tong, verre tochten naar de schol en speciale trips op de haai. Alles is mogelijk.

Wij zijn er blij mee in ieder geval.

Kees, Leon, Johan, Gerard, Albert en Spiderman, bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Zondag 15 april 2012 ===


Hey allemaal

Gisteren op de Oosterschelde gevist. Eerst ons aas opgehaald bij Hielkema. We kozen voor 50 gram zeepieren en 50 gram zagertjes, hetgeen moest voldoen. We trailerden in St Philipsland rond hoog water. Deze helling is perfect te gebruiken en we konden dan ook snel naar ons eerste stekje varen aan de monding van de Krabbenkreek. Hier een randje opgezocht op 5 meter en we konden beginnen. Al heel snel kwamen we tot de vaststelling dat het op de bodem vol oesters lag en regelmatig hingen we dan ook vast.


Aangezien dit geen goede ondergrond is om wat bot te scoren zijn we wat verder het Keeten opgevaren en hier konden we op 11 meter water een botje en twee ondermaatse schollen vangen. Die twee laatste kwamen rond laag water boven. 's morgens had ik al het idee geopperd dat de avondtij het beste zou worden om twee redenen.


De eerste was omdat het een koude nacht was geweest en tijdens het lage water de platen erg afgekoeld zouden worden. Hierdoor trekt de platvis er niet op, omdat er ook geen ander klein gespuis op trekt, waar de bot op aast. Daarom ook de keuze om in het begin iets dieper te vissen,. Het was echter een zonnige dag en tijdens het lage water rond 16 uur had de plaat wel de zo nodige warmte kunnen opnemen.


Voor de vloed zochten we dan ook een ondiep stekje op voor St Annaland en lagen op nog geen 100 meter van de droogliggende plaat op 4 meter. De vis was niet fel in het aanbijten maar regelmatig konden we een soms mooie bot aan boord heffen. Een voor een vielen ze voor onderlijnen waar een spinnerblad aan bevestigd was.


Alle vis hebben we mooi teruggezet en konden dan ook tegen dat het donker werd met een voldaan gevoel naar de helling terugvaren.
Ga dus ondiep liggen op de Oosterschelde en als de factoren juist zitten kun je er een mooie visdag beleven.

Groeten
NicoNico=== Zondag 15 april 2012 ===


Zaterdag 14-4 voor de Maasvlakte gelegen.Regelmatig schar aan de hengel van middelmatig formaat

Gevist me mesheften.

In 2 uur tijd schat ik zo`n 24 gevangen, waarvan de 10 grootste meegenomen.Reinier Riemens delta 73=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Wiesje is Miss Beautiful Evening.

Zo rond begin mei vangt de avondvisserij aan met Wiesje. Het is nu niet zo, dat u een paar weken heeft gemist. Integendeel. We zijn dit voorjaar gewoon wat vroeger begonnen met het vissen in de late uurtjes.

 Inmiddels is er al sprake van een gestage wisseling van de wacht onder water, is de schar helemaal retour op de plekken waar ze altijd plachten te vertoeven en was het weer van dien aard dat je wel gek zou zijn als je er niet op uit zou gaan om eens een eerste verkenning uit te voeren!

 Wel, die verkenning slaagde. En niet te kinderachtig ook. Negen man sterk maakte de opwachting, en een dik half uurtje later tegen het opkomende tij in, rap geankerd daar waar wij vermoedden dat het wel eens prijs zou kunnen zijn. Ik kan u nu al vertellen dat we er zijn blijven liggen tot tegen half twee, het had vast wel ergens beter gekund maar ontegenzeggelijk gegarandeerd ook een stuk slechter.

 Want er zat schar. Regelmatig in double's, en soms zelfs in triple's ... en dat ging zo door. Rond de kentering zakte het iets in, maar zo gauw Wiesje gedraaid was, vonden de scharren dat het weer tijd was om verder te azen.

 Vervolgens meenden er ook een tweetal gulletjes en een paar beste maatse wijtingen hun aandeel op te moeten eisen. Prompt gevolgd door een paar ondermaatse scholletjes ... en wat bot!

 In de tussentijd werd de catering weer op meer dan plezierige wijze uitgevoerd door Hank .. koffie (maar dan van de zwaardere categorie), een prima roombroodje, chocomel met verdunning, broodje worst, soep ... afijn, een ieder die weleens opgestapt is weet waar we het over hebben. De schar bleef het onderwijl gewoon doen met af en toe een wijting tussendoor, en links en rechts waren er toch al wat emmers te bespeuren die al redelijk goed waren gevuld .. Tong? Dat zou u wel willen weten natuurlijk ... neemt u gewoon even kontakt op met de schipper en trakteer uwzelve op een avondje prima allround visserij. U komt vriend tong wellicht vanzelf tegen ..

 Iedereen bedankt weer, en tot de volgende vaart!

 Greetz, JohnnoJohnno=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Vandaag Zaterdag 14 april.

Om 8 uur vertrokken naar de sluis vlissingen die al open stond,in de sluis

lag de Nautilus al te wachten op de schutting,nog even gepraat met elkaar,

en hij vertelde over zijn super dag schollen meppen,ongelooflijk veel schol

van groot formaat,donderdag bij genoeg mensen zou hij er weer opuit gaan,

afgesproken om een keer achteraan te varen met ons bootje als hij weer gaat

erg vriendelijk van hem!!!!

Achteraan kwamen Wiesje en de Pirate de sluis in,via de marifoon gehoord dat we

allemaal naar het zelfde plekje gingen namelijk de Nolleplaat.

Aan gekomen op de Nollenplaat kwam het tij zeker nog 2 uur op waar wij niets vingen

met afgaand water ging het een heel stuk beter en de schar was los.

Met iets wat grotere haken ook mooiere schar waar we er totaal 24 mooie van meegenomen hebben.

Om iets over 12 uur besloten om terug naar huis te gaan,de wind begon aan te trekken en werd het koud.

Onderweg de vis schoon gemaakt terwijl ons Pa terug naar de sluis vaarde.

Morgen dus lekker gebakken schar.

Ik hoop dat de mensen op de andere boten ook goed gevangen hebben,

wij hebben weer lekker een poosje gevist en genoten.

MVG Piet en Piet

KINGFISHER Piet=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Hoi vissers,

Na een lange stilte op de wrakken , toch eens gaan proberen op de verre wrakken met Ludo van northseacharters .

Ondanks alle voortekenen zoals vrijdag de 13 de toch nog een redelijk goede dag gehad , zoals het weer dat ons gunstig gezind was en de vangsten waren redelijk .

In totaal hadden we met 9 man +- 60 mooie gullen gevangen + reeds vroeg op het jaar onze eerste makreel.

Ook de schar was redelijk dik aanwezig op de wrakken en ook de wijting en de steenbolken waren van de partij.

Dus iedereen had wel zijn portie vis in de bak en een van de dagen in de pan.

zie fotos van onze leuke gezellige dag met bijzondere dank aan de schipper die voor ons overuren gemaakt heeft , bedankt Ludo

       Johan Van Gestel=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Vrijdag de 13e en een wereldkampioen, met de Nautilus op schol.

Omdat er donderdag, nog enorme hoeveelheid schol is gevangen ( ca400) hoefde ik niet lang na te denken, toen Frank vroeg of ik vrijdag de 13e meeging. Mijn baas weer eens lief aangekeken, wat schol belooft, verlofdag ingeleverd, en gaan met die banaan. Aan boord vandaag, Wil Franken, wereldkampioen kust, meervoudig NK kampioen boot, en nu bondscoach. Zo die zal ik eens een poepie laten ruiken. Op de kalender gekeken en met de vrouw afgesproken dat ik begin september, waarschijnlijk naar Rochelle Frankrijk ga, immers daar wordt dit jaar het WK boot gevist. En als de heer Franken mijn vaardigheiden zal zien, zal ie er zeker spijt van hebben dat hij mij niet eerder heeft geselecteerd.

Op een werkelijk spiegelgladde zee, wederom richting Duinkerken, beetje mist maar dat mag de pret niet drukken, onder de deskundige leiding van uiteraard mezelf, de klanten veilig op de visstek gebracht, dit met een tevreden glimlach van eigenaar/schipper Frank, die er niet rouwig om is, als het stuur een keer door mij wordt overgenomen. Wat tips en tricks gekregen van de heer Franken. Dit voor de klanten natuurlijk want ik heb die niet nodig, als wereldkampioen 2012 in spe. Zelf met deckhand Jantje, voor op de boeg gaan zitten, waar we de betalende klant absoluut niet tot last zijn. Ik moest immers laten zien wat ik in huis heb. Boem de 1e schol, direct 1 van 44 cm lang en op z`n breedst 20 cm, die zit. Samen met Jantje hadden we er 126 aan het einde. Hopatee franse stokbroodjes HERE I COME “ !. Maar aan alle illusie kwam een eind. De heer Franken zelf had een schol die de 44 cm overschreed, en Rinnie en Jan uit Zierikzee  hadden er met z`n 2e 130. Tja baas boven baas, al wil ik wel als argument aanvoeren dat ik Jantje als maat had. Die had er 6 en ik 120, dus als die er 5 meer had gevangen dan…….

Collega vissers alle gekheid op een stokkie, de teller stond op de gezamelijke boot over de 700 stuks. Werkelijk ongelooflijk hoe dik ze er zitten. En wij als bemanning vonden het een eer om Wil Franken aan boord te hebben gehad, die man ademt vissen, wat een kennis heeft die crack. Hele simpele kleine dingen waar wij niet aan denken, levert net weer die extra grote vis op, of net weer die vis bij de kentering wanneer niemand niets vangt. Wil Bedankt. Ook Deckhand Jantje bedankt, door jouw onkunde kan ik een weekje vissen in Rochelle wel weer op mijn buik schrijven J

Tot op de Nautilus….Floep

      floep=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Vrijdag 13 april naar de Grevelingen gegaan om te proberen wat haring te vangen.

Aangekomen om 09.30 en het eerste uur af en toe wat haringen naar boven gehaald.

Stroming van het opkomende water was er net uit toe wij aankwamen.

Na 11 uur geen visje meer gevangen, gevist voor de sluis en in het diepe gat.

Nog wel een paar mooie sidescans gemaakt van het pas afgezonken wrak bij Brouwershaven.

Overige vissers was hetzelfde bericht, 's morgens wat haring en na 11 uur afgelopen.

Volgende keer weer beter!Kees Michielsen=== Zaterdag 14 april 2012 ===


Hallo zeevissers,

hier nog wat foto's van het scholvissen op de Nautilus.groeten frans

    Frans=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Hey visfanaten,

Vandaag (vrijdag de 13e !) met de Nautilus mee een dagje scholvissen. Na een 3 uurtjes stomen konden we rond 10.00uur de pieren laten zwemmen. Voordat ik mijn 2e hengel klaar had gemaakt lagen achter op de boot de eerste schollen al in de emmer. En dat bij dood tij..... dat beloofd wat voor de rest van de dag ! De hele dag door zijn er mooie schollen met enkele scharren en botten naar boven gekomen. Gemiddeld had iedereen er ruim 40 stuks. 2 personen (Floep en Jan) maakten het nog ff wat bonter en wisten voor op de boot even samen 130 schollen te vangen.

Dit was geen vissen meer, maar begon meer op werken te lijken. De wind viel er helemaal uit en we hebben de hele dag in het zonnetje zitten vissen. De vispakken en later zelfs de truien gingen uit. Het zweet stond bij velen op de rug en op de kop. Mooier of beter kon gewoon niet. Prachtweer en dan ook nog vis die mee wil werken.....

Naar schatting zijn er een 650 schollen gevangen, met enkele van ruim 40cm. Het is al vaker gezegd, maar wie eens ouderwets goed schollen wil vangen, moet nu gaan. Je weet maar nooit hoelang deze topvisserij nog aan zal houden.

groeten,

     Mark Verhoeven=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Een dag om nooit te vergeten.

Vandaag 13 april ben ik met enkele vismaten op stap geweest met de Nautilus vanuit Vlissingen richting de Franse wateren. In eerste instantie waren we sceptisch, omdat het vandaag vrijdag de 13e is. Toch maar besloten om de stap te wagen. Ik heb er geen spijt van gehad, omdat het een superdag is geworden. Ongelooflijk, wat een mooie grote schollen van superieure kwaliteit werden er gevangen. De één na de andere. Ik heb slechts met 1 hengel gevist, omdat het anders niet was bij te houden. De afgelopen 25 jaar heb ik dit nooit meegemaakt. Voor hengelsportliefhebbers, die graag vele mooie schollen willen vangen, is deze "schollentrip" een absolute aanrader. Iedereen aan boord ving veel. Ik weet het niet exact, maar ik vermoed, dat het aantal gevangen schollen naar 700 stuks reikt. Langs deze weg wil nogmaals de bemanning hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag.

Wij geven het liefste de voorkeur aan het wrakvissen. Helaas zijn de vangsten op dit moment niet super. Ik waardeer het heel bijzonder, dat het team van Nautilus meedenkt, om een goed alternatief te vinden voor de zeevissers. Ik vind dit echt klasse en jullie verdienen een pluim.

Zeer zeker tot een volgende keer,

Danny HansenDanny Hansen=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Hallo zeevissers,

Hier weer een berichtje uit de Brabantse Kempen.We hebben gisteren 12/4 geboekt bij de Nautilus omdat er de de laatste weken goed schol was gevangen richting Franse wateren.Om 7.15 uur waren we door de sluis en meteen ging het gas erop.Om 10.00 uur waren we op de plaats van bestemming en en 10.01 uur lag de eerste schol al in de emmer van ene Piet C.De gehele dag hebben we op dezelfde stek gelegen omdat er continu vis boven kwam.Wij Ollanders waren met 5 man vergezeld met nog een 6-tal mensen uit Pajotterland.Wij Ollanders hadden 173 mooie schollen gevangen.Samen met de zuiderburen hadden we het mooie aantal van een kleine 400 bodembewoners weten te halen.Driekwart van de dag heeft de zon ons  vergezeld,de wind speelde ook nauwelijks een rol en de voorspelde regen (80%) is helemaal weggebleven.Al met al een geweldige dag op zee.We hebben alweer geboekt voor juni om dan op de makreel te gaan.Hopelijk "vliegen"er die net zo op als gisteren de schollen.Zo en nu ga ik de rookton aansteken en eens een paar van die schollekes erin hangen om te kijken hoe dat die smaken.We gaan U allen weer groeten vanuit de mooie Kempen.Tot de volgende keer.

Martien, Rob, Piet, Jan, en Frans.

     Frans=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Het ene weekend is het andere niet…….

Al weer even geleden maar het is druk geweest, griep (alweer) dus nu maar rap een update over het paasweekend.

Op goede vrijdag iedereen lekker gemaakt in de sluis over de vangsten van afgelopen weekend (Dom, dom, dom, niet meer doen.) en vol goede moed met een hele horde opstappers naar het ankergebied. En daar bleek weer dat vissen vissen is en vriend schar liet ons wat in de steek.   ’s Ochtends ging het dan nog wel maar guttegut wat een gezoek en een gedoe om de vis bij elkaar te krijgen. Het was superweer en op een gegeven moment zat iedereen lekker in het zonnetje met zijn ogen dicht. Nou, dan weet je het wel. Echt slecht was het niet maar deze goede vrijdag was er geen die in de top 100 aller tijden terecht komt. Nou ja, mooi weer, allemaal een maaltje vis dat grotendeels bestond uit schar, wat botten, tongen en Frank ving nog een leuke maatse gul.

Zaterdag was de schippert door schade en schande wijs geworden dus extra voorzichtig met de groep van Dick van Weelden. De laatste keer heb ik ze de keuze gelaten over het al dan niet doorgaan van de dag in verband met de slechte vangsten begin maart. Dat werd zeer op prijs gesteld en als dank kreeg ik een flesje Sonnema en een rood wijntje voor ons Marie. Hartstikke leuk.

Maar nu nog vis. Ik hield mijn hart vast want gisteren was het natuurlijk geen zakken, hangen werk. We spraken af dat we zo lang mogelijk bij het ankergebied zouden blijven liggen omdat er een rottig noordenwindje stond.  En zie, de heren hielden het uitstekend uit op het oversized wasbord wat ook wel  Noordzee heet en ze vingen warempel een leuk visje bij elkaar. We praten weer over halve en hele emmers in plaats van 10 a 20 visjes de man. Prima visserij die we daar om een uur of 2 echt af moesten breken omdat het er te rauw werd. Via de Deurloo nog even uitgetutterd bij de Oranjemolen waar ook nog een enkel visje boven kwam. Eind goed, al goed.

Het verslag van 1e paasdag tref je (hopelijk) elders op de site aan. Voor de vissers onder u. Harken, harken, harken tot een uur of half 4 en daarna zette er iemand een knopje om en ben ik maar tot 5 uur voor ze blijven liggen. Ratatatata, achter elkaar door vingen ze vis.

2e Paasdag……………

Met René gebeld wat die zou doen want het was zo maar een winderig nat geheel wat voorspeld werd. Die ging dus ook Wies maar opgestart voor een hobbelige vertoning. ’s Ochtends 4 a 5 uit het zuiden en daarna 5 a 6 uit het zuidwesten. Met opkomend water is dat daar nog net te doen. Toch van tevoren de mensen maar ingeseind dat als ze niet wilden dat het niet hoefde want het zou wel wat kunnen hobbelen. En dat deed het. 

Begin bij de Nollenplaat ging zeer voorspoedig. Met 2 en 3 tegelijk kwamen ze naar boven maar daarna was het knopje wat op 1e paasdag redding bracht de verkeerde kant uit gezet. Er kwam nog wel een visje maar echt Hosanna was het niet meer. En waaien…. en regenen….. en een zieke erbij. Om half 4 had iedereen zijn buik er van vol dus zijn we letterlijk en figuurlijk afgedropen naar de haven. Daar een matsje in het vooruitzicht gesteld zodat men toch enigszins tevreden de kade opstapte.

Conclusie van het paasweekend???   Zaterdag en zondag zeer fatsoenlijk tot goed en vrijdag en maandag matig tot redelijk.

Verslag van woensdag en donderdag volgt. Nu rap de auto in voor de eerste avondvisserij van het jaar.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.nethank perree=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Met de vrienden de boot op,

Enige tijd geleden alweer belde Jerom met de vraag of we het zagen zitten met een groep vrienden te gaan vissen. De gedachte dat we met onze vriendengroep, die elkaar vooral uit de kroeg kennen, een dag op zee zouden gaan vissen deed de mondhoeken krullen, de ogen glunderen en met een gulle lach beantwoorden zij die konden Jerom’s vraag volmondig met een JA.

De avond ervoor kwamen we samen om te barbecueën, wat te drinken maar vooral om elkaar lekker te maken en te overtreffen met grote verhalen over wat ons te wachten stond. De eerste weddenschappen en (loze) beloftes werden gemaakt; de eerste schoen zou met 50 euro beloond worden en bij de vangsten zouden ongetwijfeld een hamerhaai, een baby potvisje en zo’n Dombovis die we in ‘The deep Blue’ hadden gezien, zitten.

De volgende ochtend (1e paasdag) vroeg op en naar de boot. De spanning over wat komen gaat was groot genoeg om de ergste vermoeidheid te vergeten. Eenmaal op de boot stonden daar een groep mannen en twee dames klaar voor het grote avontuur, helemaal na de stevige bak koffie die kaptein Hank tevoorschijn toverde uit de kajuit en het kruidenbittertje dat Axel in zijn binnenzak verstopt hield. Het bluffen dat een avond eerder begonnen was ging rustig door. Wie er zou winnen was niet zeker maar de mannen waren het eens dat de twee dames eigenlijk niets bij een hengel te zoeken hadden, de mannen zouden wel laten zien wat vissen is…

Echter wist slechts een enkeling op het schip wat vissen was. Het was dan ook vooral dankzij het engelengeduld en de hulp van Hank en Jerom dat er gevist werd. Zodra Hank een goed stekje uitgezocht had, wierpen hij en Jerom aan de lopende band de hengels in. Na een enkele minuut had Miro de eerste beet, dit bevestigden zijn vermoedens over zijn zeemanskwaliteiten en met deze troef achter de hand begon er een grootspraak die zijn weerga niet kende. Spijtig voor Miro werd hij spoedig van alle kanten ingehaald en was het ook de zee die Miro’s hoogmoed ten val bracht. Gelukkig waren daar de “uit Belgie afkomstige anti-misselijkheid pilletjes” van Hank die na enige tijd weer wat kleur op Miro’s gezicht toverde. 

De middag vorderde en er werd rustig op los gegeten, gedronken, gegrapt en uiteraard gevist, al was dat voor de meeste een bijzaak, enkel Hank leek zich druk te maken over wat we naar boven haalden. Zodra het vangen even wat rustiger werd, besloot Hank van stek te veranderen, wat zijn resultaat niet miste. Zodoende werd er door iedereen aardig gevangen. Tot onze grote verbazing (en vernedering) bleek dat de dames over aanzienlijk meer kwaliteiten beschikten dan ‘de mannen’ op voorhand gedacht hadden. Ze haalden de één na de ander binnen tot jaloezie van de mannen aan boord, zij zouden aan het eind van de dag dan ook met de meeste en grootste vis naar huis gaan.

Er werd schar gevangen waaronder een paar flinke door de dames, een paar botjes, door Stephanie een exemplaar van een kleine 40centimeter, een noemenswaardige wu-tang (weiting) door Miro, een tiental tongen en een snorhaas (knorhaan) door Frederique.  Tot slot had ook Axel de dag van zijn leven na het binnenhalen van een zeester.

Helaas geen schoen, baby potvisjes of zo’n Dombovis uit ‘The Deep Blue’, maar wel een geweldige middag op het water. We hebben leren vissen en geleerd dat vrouwen dat ook kunnen, gelachen, genoten van het mooie weer en bij thuiskomst allemaal een emmertje vis als bewijs van vakbekwaamheid.

Wiesje, Hank, Jerom en Odette bedankt voor de geweldige avond en middag, het grote avontuur, de wijze lessen, het lekkere eten maar bovenal het grote plezier dat we met zijn allen beleefd hebben.Godart Bakkers=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Vandaag Vrijdag eindelijk wezen vissen met zn tweeen.

Vanwege de mist toch nog even gaan vissen bij de oranje molen.

Als aas verse leeglopers,al hadden we er klompjes goud aangedaan!!!!

Veel beet maar niets kunnen vangen op 1 mini scholletje na,

Gevist van 10 tot 13.00 uur.

Morgen hopelijk beter!!!! en vooral geen MIST!!!!

zodat we wat verder op zee kunnen....

MVG KINGFISHER Piet=== Woensdag 11 april 2012 ===


Hallo mede hobbyisten,

xxxxxxxxx

Dit moest me even van het hart (ik hoop dat jullie het plaatsen)

Groeten Cor Vrolijk

Note Zeevisland:
Beste Cor, op Zeevisland plaatsen we echt en alleen vangstberichten. Heb je een onderwerp waar je graag je hart eens over wil luchten, gebruik dan ons forum, maar de kant en bootvangstberichten is niet de plaats om over zaken zoals politiek te discusieren.
Plaats je bericht nog eens op ons forum www.zeevisland.com/forum  Cor Vrolijk=== Dinsdag 10 april 2012 ===


Beste visvrienden,

Vandaag, dinsdag 10 April, zijn we weer met onze visclub AVC de oosterschelde op geweest. Zoals altijd met de Eendracht II van Henk en Katrien Bakker.

Het begon winderig en regenachtig dus de start was niet zo goed. Gelukkig stopte de regen en ging de wind wat liggen. Af en toe nog een klein buitje, tussendoor, maar al met al vond ik het zelf meevallen. Henk dacht weer mee over de te bezoeken visstekken en die weet hij altijd wel te vinden. Ook verkassen als het niet gaat is voor hem geen probleem. Het begin was redelijk, maar vooral later op de dag ging het steeds beter en de maat werd ook beter. We hadden een aantal echt mooie scharren, botten, een verdwaalde wijting en tot onze verrassing had een van onze maten een mooie tong.Totaal met 13 man zo'n 120 vissen, waarvan de meeste redelijk tot goed aan de maat.

Het weer had wat beter gekunnen maar het gezelschap, de vangst en de verzorging van Henk en Katrien, maakte het weer een heel aardige dag. De volgende keer is het avondvissen dus we zijn benieuwd hoe dat zal zijn dit jaar.

Veel visplezier de komende tijd en tot volgende keer.René Roelands=== Maandag 09 april 2012 ===


Vrijdag, 6 april

Ondanks de mindere verwachtingen toch naar buiten geweest met de boot. Direct maar doorgevaren naar de meerkerk. Een paar keer over het wrakje gedrift maar niets. Mooie plaatjes op de dieptemeter, maar geen vis. Dan maar doorgevaren naar de scharrenstek. Hier in een 45-tal minuten toch 22 vissen gevangen. Eerst een paar botten en schol, daarn double en triplet van schar. Wel mooie. In de verte zagen we een visserboot recht op ons afkomen. Je kent ze wel, zo'n boot met van die grote rollende golven achter zich. Prima als ze wat afstand houden, maar niets als ze kort langszij varen. Nou, dit was echter wel hun bedoeling. Toen ze niet van koers afweken, snel besloten lijnen in en anker op. Alles precies op tijd, geen gevaar. Inderdaad kort langzij, moet toch niet nodig zijn.

Daarna maar teruggevaren naar de Banjaard. Even geprobeerd, maar niets. Twee scharretjes. Uiteindelijk teruggevaren naar de box. Al met al een heerlijk tijdje op het water, meer gevaren dan gevist, maar het is ook wel eens goed dat alles weer eens goed gebruikt wordt. Voor het eerst iets kapot aan de boot nl. een gps-ontvanger. Direct op zaterdag bij Boone een andere gehaald. Nu functioneert alles weer en kunnen we bij goed weer, wat verder weg.

PierrePierre Sweep=== Maandag 09 april 2012 ===


Beste vissers,

Gister 8 april zijn we wezen ankervissen. Omdat we regelmatig tong erbij vangen gaan we beginnen met de avondvisserij vanaf 15 April.

Mochten hier liefhebbers voor zijn dan kunnen jullie contact met ons opnemen zodat wij deze in kun plannen.

Uiteraard gaat het wrakvissen en akervissen in de ochtenden en middagen gewoon door.

Ook hebben we vrijdag a.s. nog plaatsen voor onze scholtrip.

Kijk op www.wrakvissen.net voor beschikbare datums en boekingen.

groetjes van Sportvisserij NautilusFrank Smits=== Maandag 09 april 2012 ===


Vrijdag 6 april naar de wrakken met De Zeearend
 
De groep van Albert hadden wij de laatste maanden al een paar keer af moeten zeggen vanwege het weer, maar vandaag kon het gelukkig een keertje doorgaan. Daarnaast nog een paar opstappers uit België.
 
Mijn gevoel zei dat er wel wat te vangen moest zijn, maar dat is slechts het gevoel.
 
Eerste paar wrakken wel vis, maar iedere drift zo een paar, dus verder zoeken.
 
Uiteindelijk op een wrak met de eerste drift bijna alle hengels krom, dus bingo!
 
Hier de dag volgemaakt met als eindresultaat een 130 stuks Gul/kabeljauw, grote en minder grote, met 10 sportvissers.
 
Een mooie dag dus met een redelijk goede vangst!
(jammer genoeg deed mijn camera bij aankomst het niet goed, dus heb slechts 1 foto kunnen maken..)

 
Op naar de volgende!
 
Voor aanstaande woensdag en donderdag redelijk tot goed weer voorspelt;
Woensdag 11 april naar de wrakken, op dit moment nog 2 plaatsen beschikbaar.
Donderdag 12 april voor het eerst dit jaar ankervissen. De berichten en vooruitzichten zijn goed, hier ook nog een paar plekken vrij.
Ben benieuwd of er behalve schar, bot en wijting ook al schol te vangen valt.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Maandag 09 april 2012 ===


Zondag 8 april onze kans nog eens gewaagd.In een vorig bericht van 6 april lazen we dat er 95 scharren werden gevangen boven de 25cm.De andere werden terug naar mama gestuurd. Dus wij ook  vanuit Neeltje Jans richting rode boeien gevaren.Eerst aan de R 10 gelegen,niks! Dan maar aan de R1 (groene boei voor Oostkapelle )geprobeerd,Allemaal schar van ongeveer 10 cm !! groot. Hop eens naar de R4 verkast. Met de kentering geen beet gezien,na de kentering terug schar  met de drie tegelijk van wederom,jawel ongeveer 10 cm groot.Resultaat van de dag,geen enkele vis in de pan maar alles terug het water in,wij zullen waarschijnlijk niet kunnen vissen hé,haha.Groeten,

Witte en MichelThomas Daniel=== Zaterdag 07 april 2012 ===


Beste vrienden laatste maal gevist 15oktober2011 wegens een hartoperatie 4bypassen niet meer gevist ,nu na revalidatie groen licht gekregen en mag terug alles doen en ook vissen met de boot ,die is nu binnen voor jaarlijks onderhoud bij beekman ik hoop dus binnen een 2tal weken eens op het water te kunnen zeker nu dat er op de vangstberichten toch al wat te beleven valt.( in zoover dat we die berichten kunnen blijven lezen met de beperkingen die er aanlomen)Bijgaand een foto van mijn spaanse vrienden waarmee ik in juni en september het water op ga met het eigen bootje nu is het ginder het seizoen van de tonijn.

grtjs delta 1518 Elpescador wauters mario=== Zaterdag 07 april 2012 ===


Terug in de tijd met de Nautilus

We spreken 1978, Nederland verliest de finale van Argentinië. Een dag later mag ik als 11 jarig jochie van school thuis blijven, om met een balende vader op de grevelingen te gaan vissen op schol. Jammer he pap van die laatste minuut tegen de paal? Vis nou maar was het antwoord. Hoezo gefrustreerd! Maar vissen deed ik, de schollen kwamen met 3 tegelijk naar boven en er zwommen er nog diverse mee, van die grote platen met die fel oranje stippen….wouw dat was gaaf. Maar ook heel lang geleden.

Nu enkele jaartjes en wat grijze haren later denk je daar wel eens met weemoed aan terug. Die tijd komt nooit meer terug. Of toch….? Frank vroeg of ik, gisteren 6-4, mee wilde varen. De schollen lagen er 3 rijen dik, en van die grote platen met die fel oranje stippen. Die heb ik ooit toch wel eens vaker gezien?

Met een gezellige club vaste klanten `s morgen vol frisse moed aangevaren. Met als uitschieter de 8 jarige Mike, die samen met vader Olaf, ook eens kwam schollen meppen. Het was inderdaad een stukkie varen..pfffffff Cadzand voorbij, Zeebrugge voorbij, Oostende voorbij, Blankebergen voorbij, Nieuwpoort voorbij, en ja hoor, bij Duinkerken moesten we zijn. Meteen die hengels uit en laat ze maar komen…. Dat viel even tegen zeg, hele kleine wijting en af en toe een mooie schar. Verkassen dan maar, wat ondieper…mmmm af en toe een scholletje maar van die vloerkleden, echt niet. Weer verkassen dan maar, nog verder zuidelijk in Frans vaarwater, waar al van die franse stokbroodjes lagen te vissen, zeker 4 boten bij elkaar, daar moeten we dus zijn, helaas pindakaas. Tot ik wel een hele harde aanbeet kreeg, resultaat een mooie ZEEBAARS. Geweldige bonus maar daar kwamen we niet voor. Toen samen met de klanten overlegt en besloten naar de 2e plek terug te gaan, daar vingen we tenminste nog iets. Volgens Frank was daar het tij nu ook beter….ja vast.

Wat er toen gebeurde was werkelijk super, de ene na de andere schol kwam boven. Yes hier kwamen we voor!! Maar de tijd zate er bijna op. Besloten om nog 1.5 uur door te vissen. De beloning kwam er, net toen we dachten dat het niet meer stuk kon, kwamen ze met 2 en 3 tegelijk boven. En van die platen met die fel oranje stippen. Maar aan alle leuke dingen komt een eind, we moesten dat lange stuk weer terug varen. Mike was binnen 10min in droomland, had ik dat een jaartje of 33 geleden ook niet.

Voor dat we de sluis in konden, vond de politie, marechaussee, en de douane dat we nog wat later thuis zouden komen. Gelukkig was alles in orde. Collega vissers, ze zitten er echt, je weet wel van die grote platen met die feloranje stippen.

Goh wat jammer he, dat Rob Rensebrink tegen de paal schoot, he pap.floep=== Zaterdag 07 april 2012 ===


vandaag een vistrip gepland op anker voor nieuwpoort

jammer genoeg is deze niet kunnen doorgaan door het weer

blijkbaar te hevige windstoten voorspeld

grtn davydavy=== Zaterdag 07 april 2012 ===


gisteren 6 april met ne nautilus mee geweest planning die schollen voor de belgise kust gaan belagen is dit gelukt jawel dus

smorgens om 7 uur opgestapt voor een verre tocht richting de kust van nieuwpoort tot duinkerke dus tegen de franse grens

eerste stek aangekomen na ongeveer 2,5 a 3 uurtjes varen bijna geen schol maar wel erg mooie scharren maar wij willen schol dus verkassen

hier dan regelmatig mooie schollen met soms een schar of bot mee tussendoor daarna nog eens verkast hier heb ik slechts 2 schollen bij kunnen vangen

dus na een tijdje terug naar die tweede stek en hier kwam het helemaal los iedereen vangt schol resultaat voor mij 7mooie scharren en 18 erg mooie schollen tot 45cm toe

groetjes erik die enige belg aan boordbevers erik=== Zaterdag 07 april 2012 ===


Op dinsdag 3 april 2012 uitgevaren met de Northseacharter van Ludo Theunis. Prachtig weer, nauwelijks golven en na een uurtje varen geankerd op een diepte van 12 meter. Onmiddellijk verschillende aanbeten en vissen, nu ja... visjes. Met 9 vissers werden er het eerste uur misschien een 100-tal scharren bovengehaald, maar geen 10 daarvan hadden maat. Dan even geprobeerd om vlkabij een stuk dieper te gaan vissen, op zo'n 28 meter, want daar was voorheen ook al een gulletje of wat wijting bovengekomen. Dit bleek geen succesvol idee, de scharren die bovenkwamen hadden wel net maat, maar het was vaak geduldig wachten op een aanbeet. Bovendien leek daar echt wel veel stroming, zodat me 9 vissers vaak meer ontwarren dan vissen gechiedde. Op idee van Ludo dan toch terug gevaren, de guldenmiddenmaat gezocht en geankerd op een zandvlakte op 17 m diepte. Dit bleek wel de juiste keuze : regelmatig een aanbeetje, al beet de vis maar flauwtjes, en regelmatig een maatse schar. Verder nog één botje, één wijting (aquariummaat) en één pieterman. Al bij al een zéér leuke dag, veel vis gevangen, minder vis moeten kuisen voor de maaltijd maar wel prachtig visweer.

Mercikes Ludo, tot de volgende zitting!Peter M=== Zaterdag 07 april 2012 ===


TONGENFESTIVAL OP DE PIRATE II

Vrijdag een dagje mee gaan vissen met Rene De Back van de PIRATE. Het weer was super en even na 8 vaarden wij de sluis uit op weg naar de visgronden. Eerst natuurlijk, zoals altijd bij Rene, een lekker bakje koffie of thee en dan maar varen. Op de eerste stek was het  al dadelijk raak, mooie scharren en echt grote botten kwamen aan boord en na een kwartuurtje was daar de eerste tong. Toen de stroom eruit viel hebben we dan naar een andere visstek verkat en daar was het juist zoals op de eerste stek, schar en tong van goed formaat. Tussendoor kwam Rene met een lekker bakje kurriesoep en de al even gebruikelijke broodjes met rookworst. Op het einde van de visdag had ieder een lekker bakje schar en waren er 39 tongen aan boord.  Rene, bedankt voor de fijne visdag  en tot een volgende keer op de PIRATE II

EddyEddy Peeters=== Vrijdag 06 april 2012 ===


Vandaag 6 April wezen vissen op de scheepswrakken vanuit Stellendam met de supersnelle charterboot de VALKERY van Eef Hoek .Om 6 uur vertrokken uit de buitenhaven van Stellendam richting de Noordzee ,ja wat zou deze dag brengen na enkele uren aangekomen op het eerste wrak hengels zakken zeer tot zeer weinig met top snelheid naar het volgende wrak daar kwam wat gul af .Na diverse wrakken te hebben bevist kom je dan eindelijk op een wrak waar de hengels gelijk allemaal krom stonden ,en daar kwamen ze pracht exemplaren er bij soms 2 tegelijk wat was dit mooi maar dan kijk je op je horloge en dan denk je we moeten zo terug .Ja echt niet de schipper bleef opvaren en driften over dit wrak en ze bleven naar boven komen ,dit was voor de vissers toppie en zo werdt het een pracht dag met veel kabeljauw .Dus met dank van alle vissers richting de bemanning van de VALKERY ,het was voor ons een mooie visdag bedankt en tot volgende keer.De kantvissers.=== Vrijdag 06 april 2012 ===


 

Heren vissers
 
Wij van de "forel" zijn 28 maart wezen vissen met de eendracht 2
van Henk & Catharina Bakker.
De vangst bestond uit 62 scharren waarvan ongeveer de helft aan de maat.
We hebben bijna de gehele dag gevist ter hoogte van het Goesse sas.
Na een winterslaap van ongeveer 4 maanden hadden wij er toch wat meer van verwacht.
Deze visdag werd voor een groot deel goed gemaakt door het bijzonder mooie weer.
Op naar de volgende keer.
Dick

 Dick=== Vrijdag 06 april 2012 ===


De haringen zijn er weer!

vandaag even een uurtje gevist met de boot voor de water inlaat op het Veersemeer.

En jawel 5 haringen zijn de klos. Dus ze zijn er weer, al is het nog maar beperkt.

Voor de liefhebbers "vang ze"

Gr, Ab en CorA van de Woestijne=== Vrijdag 06 april 2012 ===


Vandaag wezen vissen met de M.S.Hoop vanuit Kortgene,

Zoals gebruikelijk word elke Goede Vrijdag gevist door de voetbalclub Zeelandia Middelburg.

Bij deze dag staat de gezelligheid hoog in het vaandel, maar er word natuurlijk wel serieus gevist.

Dus vandaag lekker wezen vissen op de Oosterschelde. Het weer werkte perfect mee.

Eerst nog wat bewolking , maar later werd het echt lekker weer.

De vangst viel een beetje tegen, maar er werd toch wel regelmatig een visje boven gehaald.

Er werd voornamelijk schar en bot gevangen.

Ik zelf had een score van 4 vissen en de winnaar had volgens mij 12 vissen.

Al met al weer een zeer leuke dag gehad, mede door de goede zorgen van Tonny en John

Ook Lou bedankt voor de organisatie,  volgende afspraak 12 oktober,

Groeten Jan B.jan b=== Vrijdag 06 april 2012 ===


hallo beste zeevisserkes

vandaag zaterdag 6 april gaan vissen vanuit neeltje jans eens de haven buiten direct links gevaren en na een 15 minuutjes lagen wij al ter hoogte van de rode boeien,om 7 uur s'morgens lagen wij al te vissen en ja hoor devangst berichten van de afgelopen week klopte scharren met hopen wij konden ons de luxe veroorloven om alles beneden de 25 cm terug naar hun moeder te sturen zo een mooie exemplaren allemaal enns thuis gekomen hebben we ze eens geteld en kamen op een slordige 95 stuks allen boven de 25 cm met een tiental boven de 30 cm ,voor ons beginende vissers was dit een topdag zondag zeker terug naar deze stek ,

vele groetjes van de beginende belgjespatrick=== Donderdag 05 april 2012 ===


Op vakantie met Wiesje!

Een wat kleinere ploeg maakt afgelopen maandag de opwachting. Niet dat dat veel zou uitmaken, integendeel ... En dus rap west uit waarbij Wiesje toch redelijk haar best moest doen zo tegen het opkomende stroompje in, maar Wiesje is nu eenmaal Wiesje, en gestaag door ronkend werd na een dikke drie kwartier het anker gedropt op de stek van de dag.

Het plezier liet niet lang op zich wachten .. en de schar ook niet. Opvallend vaak een mooie maatse, enkel uitschietertje naar beneden, enkel uitschietertje naar boven. En da's mooi toch?Hank had deze dag de beschikking over een deck-hand en een rig-assistant, dus hoe luxe wil je het hebben als schipper! Twee man mee voor de eerste keer, allebei onder de hoede genomen met hints, tips en truuks en jawel, dat ging eigenlijk best heel lekker. Luc, met raadgever Johnno naast zich, hield zijn ogen goed open, en vooral de quote 'even roken' zal hij vast nooit meer vergeten! Het leverde hem de dagschar op, en de eerste tong in zijn visserscarriere .. aan het einde van de dag was zijn glimlach zo groot als het dek van Wiesje breed was!


 Samengevat, een wel heel best ploegje vissers deze dag, die een nette klus vis wisten te vangen op deze stek! Een dertig tot vijftig scharren de man, en acht tongen kwamen er in de emmers. Hank vistte er en passant nog twee de dag daarvoor verloren gegane onderlijnen uit .. mazzel, mazzel, mazzel ..


Voor het laatste anderhalf uurtje in onderling overleg een wrakje aangedaan voor een gulletje en zowaar, dat leverde er twee op. Twee exemplaren die de kunst verstonden gelijk de hoek om te gaan het wrakje in, misten de boot, of in dit geval Wiesje en het landingsnet. 


Wat daar wel in het landingsnet terecht kwam was een dikke krab, en verder nog een paar zeer respektabele scharren wisten er het aas te vinden! 

Tegen half vijf terug uit, en om half zes een bijzonder tevreden ploeg aan de kant gezet tesamen met een best maal vis ...Tja, 't was een regelrechte straf .. nauwelijks wind, een zonnetje, prima gezelschap, een visje .. Bedankt allemaal!

Greetz, Johnno

www.wiesje.netJohnno=== Woensdag 04 april 2012 ===


2-4-2012

de eerste avondvisserij van dit jaar,dit vanwege berichten dat er overdag al een tongetje word gevangen ,en met de meest ideale avond in het vooruitzicht,hadden we er zin in en vertrouwen op wat meer tong op het moment dat de schemer erin zou komen.

maar we kwamen bedrogen uit, het was een al schar wat de klok sloeg,en zeker mooie scharren werden gevangen door jo de nooijer die met wat grotere haken viste als de andere.

aan het eind van de avond kwamen er nog 2 tongetjes boven,we hebben gevist in de wielingen noord waar de schar waarschijnlijk 6 dik boven elkaar zwemmen.

brutus

jan v stratenjan v straten=== Woensdag 04 april 2012 ===


 

Op uitnodiging van Constand van Schelven voor zijn 80e verjaardag werden we uitgenodigd om met zo'n 10 man te vissen op de grevelingen met de Theo.

alles was verzorgd van aas tot hapje eten

S'ochtend Hans opgehaald om 7.15 en vol goede moed vertrokken naar Den Osse.

Met een clubje bekende vismaten vertokken naar de put. Ik had er eerlijk gezegd niet zo veel vertrouwen in, maar de schippersvrouw vertelde mij dat de dag ervoor leuk platvis was gevangen.

Aangekomen bij de stek gooide iederen vol goede moed zijn hengels in. We hadden lekker de ruimte wat een pre was gezien de wind.

Mijn overbuurman haalde er 2 mooie platvissen uit dus dat gaf moed!

Met enige regelmaat kwamen er vissen naar boven zowel schol, bot schar, wijting en puitaaltjes.

Om 10.30 werden we naar het vooronder geroepen waar een bakje koffie met een heerlijke appelpunt op ons stond te wachten. Na veloop van de dag ving iedereen zijn visjes met dank aan Theo waardoor deze niet hoefde te verkassen!

Constand ik wil je op deze wijze namens iedereen nogmaals bedanken voor de geslaagde visdag! (En dat het je mag smaken in de Beuze)

Gerald Verhoek

      Gerald Verhoek=== Dinsdag 03 april 2012 ===


Tong gooit roet in het eten!!!

Afgelopen zondag met de groep van Charles Wolvenkamp het zilte nat opgegaan. Ze hadden de hele boot afgehuurd en hadden helaas 1 zieke.  Ondanks mijn aanbod dat laatste plekkie dan maar samen te delen losten de heren dat supernetjes onder elkaar op. Zeer bedankt mannen.

Nou zou dat ook wel een beetje te maken gehad kunnen hebben met de hulp die we van de scharren gekregen hebben. Tjongejonge wat een berg schar takelden de mannen binnen zeg. Het was een lieve lust. Ook kwam er regelmatig een mooie bot binnenboord. En dat onder een zalig zonnetje en windkracht “een piepklein bietje”.  Alle ingrediënten voor een mooie dag waren aanwezig.

SCHARREN EN BOT

Toch was er ook nog wel een reden om “boos” te zijn op de schipper.  ’s Ochtends namelijk nog gezegd dat het schar, schar, schar, zou zijn en verder niet te veel rekenen op bijvangst. Dus begonnen de heren wat te mokken bij tong 4, sputterden ze bij tong 10 en zaten ze te zagen bij tong numero 14. “We zouden toch alleen maar schar vangen??” Gekheid natuurlijk, iedereen vond het hartstikke leuk als er weer een extra scheefsmoel binnen kwam.

TRIPLET BOT SCHAR TONG

Dat tongenvangen  kwam vooral door het “verkassen”. Na een discussie die een half uur leek te duren werd besloten dan toch nog maar een ander plekkie te zoeken aan de noordkant van het ankergebied. De motor liep al en iedereen draaide binnen. Toen er 5!!! Tongen tegelijkertijd boven kwamen was er weinig overtuigingskracht voor nodig om toch maar te blijven liggen. En dat gebeurde dus ook……

TONG TONG TONG

Het meest bijzondere was echter de Griet die Paul op een gegeven moment ving. Een heel mooi beestje. Gek was het wel dat de vis het met name deed bij het wat minderen van de stroom. Het was dood tij dus dan zou je verwachten dat er juist extra bijtlust bij vol tij zou zijn maar dat was dus niet zo.

MOOI "CHICKIE"

Misschien overbodig te melden maar iedereen weer tevreden op de kade af kunnen zetten.

Charles, Albert, Jakki, Herman, Jellis, Patrick en Paul ; super gevist!! Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

En voor de Paasliefhebbers ; 2e paasdag niet alleen eieren , maar ook schar zoeken op Wiesje. Er zijn nog plekjes vrij!!!

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Dinsdag 03 april 2012 ===


Hallo allemaal....

Gisteren Maandag 2 April werd ik dan maar eens 22 jaartjes oud.....

M'n vriendin was bij me, maar ik wilde dan toch zo erg graag even een hengeltje uit gooien in de Oosterschelde.....

'Smorgens weer even naar de Fixet geweest in 'Sgravenpolder om even wat materialen in te slaan.

Ook hier even 4 ons pieren meegenomen (Superkwaliteit!!!!!) en vervolgens 's middags toch nog even gaan vissen!

Samen met het meisje lekker op een bootje, twas heerlijk weer dus we hadden een weg werp BBQ tje mee genomen op de boot,

dat werkte echt super want het was windje stil!!!

Dus je begrijpt tijdens het vissen lekker wat hamburgers en satetjes gebakken op de Oosterschelde, heerlijk!!!

Ik heb dan ook maar eventjes gevist van 14.00uur tot 16.00uur (2 uurtjes)

De eerste worp al leverde het een dubblet op van een bot van 35+ en een scholletje van c.a. 25 cm.

Toch een leuk begin dacht ik zo!! Verder kwam er met regelmaat een scholletje of een bot boven water!

Gevist tussen de boeien O23 en de gasboei (O25) op 16 meter diepte. (Tussen Yerseke en Wemeldinge)

Gelukkig toch nog even kunnen vissen, al was het niet lang, toch tevreden en voldaan terrug gevaren richting de haven!!

Eind deze maand staat ons nog een mooi vistripje te wachten, en ga ik samen met een maat van me een dagje wrakvissen!

Hopen dat de wind mee wil werken!! We zullen maar afwachten....

In tussen tijd ben ik zeker weer al met mijn bootje de Oosterschelde op geweest, dus jullie lezen er van!

O ja wat ik ook nog wilde zeggen: Het viel mij weer op dat bijna alles gevangen werd op de onderlijn die het vorige keer ook goed deed namelijk:

Stalen afhouders met rood uiteinde, rode amnesia haaklijntjes (6,8kg), en 3 grote fel gekleurde rode kralen boven de haakjes n.o. 6 van Gamakatsu.

Als lood gebruikte ik klapankerlood (rood van kleur) van c.a. 200 gram.

Op elk haakje een verse zeepier, en ik zou je haast "visgarantie" durven geven!!!!

Volgende keer (mocht deze lijn het weer goed doen) maak ik er even een fototje van zodat jullie deze na kunnen maken!

Goede vangsten voor iedereen en tot het volgende vangstbericht!!!!

Groeten Martijn Boone

Note Zeevisland:
Martijn, namens Zeevisland van harte gefeliciteerd met je verjaardag, we zijn blij dat je als vaste schrijver weer terug bent bij Zeevisland. Martijn Boone=== Maandag 02 april 2012 ===


Visdag op 30 maart aan boord van de Theo op het Grevelingenmeer

De boot was al maanden van te voren besproken en het is dan altijd afwachten hoe alle vraagtekens dan ingevuld worden. Hoe is het weer? Wordt er vis gevangen? Het allemaal afwachten en we kunnen er niets aan veranderen.

Met goede moed vertrokken we vrijdagsmorgen vanuit den Osse richting Scharendijke. Daar werd in de diepe put gevist die de gehele dag vis opleverde.Die dag werd niet eenmaal verkast wat een goed teken was. Er werden allelei soorten vis gevangen zoals schar,bot, schol, wijting, puitaal, zeedonderpad en grondels. Nog geen haring. Voor de visvrienden op de Theo was dit een geslaagde visdag.

Constand van SchelvenConstand van Schelven=== Maandag 02 april 2012 ===


ZONDAG 1 APRIL WEZEN VISSEN MET REDERIJ TRIP.. HET WAS EEN ZEER GESLAAGD DAGJE MET 2 MAN 94 MAATSE SCHARRENgipsy=== Zondag 01 april 2012 ===


Vandaag wezen vissen met the pirate 2.

Na goede verhalen gehoort te hebben van het wiesje en de nautulis vol goede moed gaan vissen.
Snel de mensen oppikken om daarna door de sluis te gaan.
Na ongeveer een half uur varen kwamen we opbestemming. Iedereen snel het aas(goed aas verzorgd door Mart Brouwers Hengelsport) er aangedaan en ingegooid.
Sommige lagen nog geen 2 min op de bodem of kregen al beetje. Het werd een waar feeste want de afgelopen weken was het toch niet wild op de westerschelde. Na een dik uur ad iedereen toch al zijn visje gevangen sommige al 20 stuks(met de nodige scharren die terug gegooid werden) de eerste tong kwam binnen en er werd geregeld 2 en 3 scharren te gelijk opgehaald.
Het ging met het opkomende tij zeer goed met het draaien van het tij kwam af en toe een visje boven. Na enig overleg verkast naar de WH6 daar kwamen ze ook met 2 en 3 te gelijk boven maar een stuk kleiner.
Daar een uurtje aangekeken en tot de conclusie gekomen om toch maar weer terug te gaan.

Uit eindelijk hadden we 8 tongen aanboord 3 wijtinkjes en 40 tot 50 scharren de man kort samen gevat een geslaagde dag.

________________________________________________________________________________________________
Tong geariveerd!


Vanaf 1 Mei is het weer mogelijk om 's avonds op de tong te vissen.
Vanaf 1 Mei is het mogelijk om 's avonds op Zeebaars te vissen.rene de back=== Zondag 01 april 2012 ===


Zaterdag31 maart gevist op de Grevelingen georganiseerd door de PV van Hollandia Staalbedrijf.

Er waren meer zielen die er een mooie dag van wilden maken want 4 grote vissersboten lagen al snel voor de put van Scharrendijke om daar hun geluk te beproeven.

Wij zaten op de Hendrik H van Henk en Marjoes.

Vanaf het begin kreeg men regelmatig beet, maar niet iedereen wist dat om te zetten in vangst.

Wel kwamen er mooie schollen en wijtingen naar boven, en met regelmaat fikse knorhanen.

Die zaten er verder niet op de boot want het was een gezellige groep .

Ook de inwedige mens kwam niets te kort vwb een hapje eten en een drankje(meerdere drankjes).

Het was wel jammer dat er een fikse wind stond, de boot draaide alle kanten op en dat scheelt een hoop vis, die kon het aas gewoon niet bijhouden met zwemmen.

Al met al zijn er toch een 150-170 vissen binnen gehaald, bijna geen ondermaatse en sommigen zeer aan de maat.

Nog bedankt dat ik mee mocht gaan(introducee)

gr ger

ps als er 4 grote boten uitvaren en er schrijft maar 1 iemand een bericht is dat zonde voor de verhuurders en ons als collegavissers want als die goede berichten lezen zijn ze sneller geneigd om ook een kans te wagen.ger lips=== Zondag 01 april 2012 ===


veel schar

zaterdag met de nautilus en 8 fanatieke vissers de scharren op gezocht.

om half 8 even richting wiesje gevaren in de weet dat hij vrijdag lekker veel schar gevangen had.

hank even een vers kopje koffie gegeven en samen richting sluis.

daar stonden al een stuk of 20 fanatiekelingen te wachten om aan boord te springen.

snel door de sluis heen wat hier in vlissingen overigens nooit een probleem is.

altijd weer een genot dat je binnen 10 min op open zee ligt zo vlug als het hier altijd gaat.

op advies van hank richting nolleplaat en op een meter of 7 water begonnen en ja hoor 2 en 3 tegelijk geen uitzondering.

hank iets dieper gaan liggen en ook daar veel schar.

heel de dag lekker blijven liggen en heel de dag door lekker schar aan boord gekommen.

maandag gaan we eruit voor onderhoud en de planning was een week maar we proberen donderdag weer te varen,

omdat er een aanvraag is om vrijdag nog een keer die superschollen te proberen te vangen dus dit gaan we doen.

hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij dus als er vissers zijn  die nog mee willen geef even een belletje of mailtje.

ook gaan we over 2 weken beginnnen met de avondvisserij en de lange wraktochten ook hiervoor kun je bellen of mailen.

groetjes de nautilusfrank=== Zondag 01 april 2012 ===


Beste vismakkers,

Afgelopen vrijdagavond zijn we met 20 man van de Siemens visclub gaan vissen op de Grevelingen (met de Hendrik H). Het duurde even voordat iedereen aan boord was door de files maar daarna lagen we al snel op een 45m diep gat voor Scharendijke. Zelf stond ik voorop en vanaf de eerste worp met een 3 haaks paternoster met 1 wapperlijn en 2 lage haaklijnen versierd met kralen/gouden ringetje, had ik beet. Maar beet hebben en vangen was niet hetzelfde. Ondanks de scherpe haakjes (Gamakatsu F314 maatje 6) lukte het me maar 1 op de 5 vissen te vangen?? Tot het donker bleef dat zo en daarna vielen de aanbeten bijna stil. Uiteindelijk had ik 8 wijtingen (net aan de maat) en 1 puitaal. Vismaat Cees had er 3 en dat aantal was denk ik het gemiddelde. Er werden maar een paar mooie platvissen gevangen (2 schollen, 1 bot en 2 scharren) en ik zag ook nog een donderpad. De eerste haringen lieten zich bij ons niet zien. Opvallend was dus het voorzichtige aanbijten en wie zijn aas niet goed aanbood (ruim over een scherpe haakpunt) kon het schudden. Ook moest je de vis een paar meter boven de bodem zoeken. Ondanks de matige vangsten toch weer een gezellig uitje met deze Siemens vissers.Cor=== Zondag 01 april 2012 ===


Hierbij nog een verlaat vangstberichtje van afgelopen zondag.25/3

Het kriebelde al enige tijd om weer eens te gaan vissen maar helaas gooide het weer, werk en ander bezigheden steeds roet in het eten om eens met een opstapdag mee te gaan.

Ondanks de slechte vangstberichten toch maar gebeld en er was nog plek genoeg. Het weer zou goed worden al waarschuwde Ad de Schipper dat de vangsten tegen vielen op het moment. Om 06:15 uur aangereden en rond 07:30 aangekomen in Yerseke.

De Beatrix2 lag al klaar en snel aan boord gegaan. Ik was de eerste, even later kwamen de andere vissers ook aan boord. Een gezellig clubje ook uit Brabant.  "s morgens was het nog best frisjes en wat heiig maar toen eind van de ochtend het zonnetje erdoor kwam was het heerlijk weer.

Na een stukje varen naar de eerste stek de hengels uitgegooid met malse pieren en hopen op wat vis. Dat duurde een tijd voor de eerste binnen kwam. Aas werd niet aangeraakt.   Na een tijdje weer verkast en daar werden een paar visjes gevangen door de medevissers.

Tijd aangebroken om even lekker te gaan eten, Snert en een lekkere biefstuk. Zoals altijd weer perfect klaargemaakt en opgediend dit keer door Karin.

Eindelijk wist ik zelf ook een mini scharretje van de bodem te halen. De 0 was eraf dus missie voltooid. Nog een keer verkast en wist nog een visje te vangen. Beide zwemmen weer om nog wat te groeien. Echt duidelijke aanbeten waren er niet

"s middags waren de krabben ook actief geworden, regelmatig lege haken en krabben en zeesterren opgehaald. Totaal zijn er ongeveer 15 visjes gevangen. Schol,schar en een puitaaltje vrijwel alles onder de maat

Rond half 4 de hengels opgehaald en weer richting Yerseke gevaren.

Ondanks de geringe vangst toch weer een gezellige dag buiten geweest.

Zon,weinig wind, lekker gegeten (echt goede keuken op de Beatrix2) en toch nog een paar visjes gevangen.

Ad en Karin bedankt voor de gezellige dag en graag tot de volgende keer.

Kees HKees vd Hout