Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van april 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 30 april 2013 ===


maandag van9uur tot 4uur strandweg  dishoek gevist met drie hengels vangst 18 botten 4scharren grootste bot 37cm

scharren 1maatse aas pieren/zagers  mooie visdag

ger/rinus   pey/limburg

ger
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


In de nacht van maandag op dinsdag samen met mijn maat Hugo naar de Zeeuwse kust gereden. Ik had afgelopen zaterdag zo lekker gevangen zodat we besloten naar dezelfde stek te rijden. Rond een uur of 20.30 waren we daar. Tegen middernacht zou het laag zijn.

 

Hengels uitgeworpen (ik twee en mijn maat één) en maar wachten. Hoewel we met enige regelmaat beet hadden en vis op de kant kregen, was de visserij toch duidelijk minder. Veel ondermaatse vis. Ongeveer een derde van de vis was aan de maat.

We hadden de vangst mooi per hengel verdeeld; elke hengel 12 stuks. Dus 36 vissen bij elkaar. Vandaag geen enkele bot, enkel schar. Met opkomend water wel de eerste tong van het jaar gevangen. Een mooie vis van een goede 30 cm. Helaas bleef het wel bij die ene tong.

Rob
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Beste vissers

Wij hebben vandaag gevist aan de Walcherse kust en hebben 7 vissen gevangen waarvan wij er 2 van terug gegooid die te klein waren,er stond veel stroming dus konden de lijnen niet recht houden en ook nog 2 verspeeld jammer ,maar hebben toch nog een maaltje vis voor de pan, dus niet voor niets geweest. 

pedro
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Koninginnenach-visserij
Maandagavond voor de Koninginnedag nog maar eens naar de waterkant getogen om de laatste krantjes van afgelopen zaterdag leeg te vissen. Op weg naar de stek nog even bij WIm en Chris de restjes aans opgehaald aan Kaas en Brood, daar hadden ze ook een paar botten kunnen vangen. Henk was ook van de partij toen ik rond 19.00 uur aankwam bij de Val te Zierikzee. Toen we de eerste keer de onderlijnen nat maakten was het getij al afgaand, en niet zo'n beetje ook. Omdat we maar in totaal met 3 hengels aan de gang gingen konden we ondanks de fluitende stroming toch probleemloos vissen. Ondanks dat het nog erg vroeg in het seizoen is hadden we voorzichtige hoop op een zomervisje. De vangerij bleek maar minimaal te zijn, we hadden beiden een fraaie aanbeet maar daar kwam geen vis van op de kant. Bij Henk kwamen er slechts zeesterren op de kant, bij mij waren het trosjes mossels die de hengel diep lieten buigen. Zo rond half elf de haken voor de laatst keer volgeregen, en de rest van het aas aan de grote plas toevertrouwd. Bij het ophalen van de laatste hengel was er toch nog een mooie bot die de verleiding van een grote zager/pieren-cocktail niet kon weerstaan. Daarna toch maar ingepakt en huiswaarts gekeerd, de zomervis is er toch nog niet. Aanstaande zaterdag is er weer een wedstrijdje gepland nl. die van de Oosterscheldevissers, wij zijn er bij, zie http://www.hsvdeoosterscheldevissers.nl/
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


niek romijn=== Maandag 29 april 2013 ===


Ik lees altijd deze berichten en vandaag dacht ik laat ik er ook eens wat op zetten. Zaterdagnacht rond 15.00 uur aangekomen in scheveningen. Daar stonden al een aantal vissers maar hun vangst was voor zover ik hoorde weinig. aangezien de kop van het havenhoofd vol stond ben ik er iets voor gaan zitten en buitengaads gaan vissen. Na het ingooien van mijn 2 hengels met 3-haken had ik gelijk beet. Even gewacht en weer beet dus deze maar opgehaald. Ondertussen stond mijn andere hengel te trillen. Aan de eerste gelijk 2 scharren en ook aan de andere zaten er 2. Wel erg kleine dus die mochten terug. Om een lang verhaal kort te maken rond 7.30 uur waren mijn verse zeepieren op (100 stuks) en had er zo'n 75 gevangen. Na de 30 ben ik gestopt te tellen. huiswaarts gekeerd met ongeveer 20 mooie scharren. Op 1 tongetje na waren het allemaal scharren. Een andere visser ving een aantal gullen maar de mooiste (een echte joekel) bleek uiteindelijk te sterk voor zijn lijn en zwemt nog rond. Gelukkig eindelijk eens een leuke visdag gehad na maanden van niets tot weinig in de waterweg.Claudy=== Maandag 29 april 2013 ===


Zondagmiddag bij het haventje van Kats op geep gevist. Mooi, zonnig weer met niet al teveel wind. Perfecte omstandigheden maar geen Geep gezien.Maandagmiddag eens aan de binnenkant bij Neelte Jans op geep gevist, ook niks. Het water is nog te koud, eventjes geduld.René, Peter en Willem=== Maandag 29 april 2013 ===


Maandag overdag maar weer eens een keertje met de hengels op pad geweest. Eerst 4 uurtjes aan de Nieuwe Waterweg tegen over de Stenaline gestaan. Dat leverde 4 scharren op. Daarna nog een uurtje Calandkanaal bij de windmolens geprobeerd. Hier geen beet gezien. Gevist met 2 hengels met dwarrellijntjes beaasd met zeepieren. Al bij al viel het zwaar tegen. Het lijkt erop dat de wintervis nu echt verdwenen is.

FrankPinochat42=== Maandag 29 april 2013 ===


Omdat ik deze week verlof heb opgenomen,  gisterenavond wezen vissen op de zelfde stek als afgelopen vrijdag.

Begonnen om kwart voor 9 en gestopt om kwart over 12. Het was laag water om kwart over 11.

Wederom 1 lijn met afhouders en 1 met dwarrellijntjes. Als aas zelfgestoken verse pieren en steekzagers.

Toen ik begon stonden op het strand naast mij 2 toeristen te vissen, maar die gingen toen het donker werd weg, en toen had ik het strand voor mij alleen.

Er stond wel een behoorlijke stroming en ook de wind trok in de loop van de avond behoorlijk aan.

Maar dan de vangst: Zeker 45 scharren waarvan de helft onder de 22 cm was, tevens nog een grote bot gevangen.

Wel veel klentjes , die voor zo ver mogelijk weer zwemmen.

Wat wel opviel dat ik wel verschillende grote scharren kon vangen(28+). Dus weer leuk gevist en met een tevreden gevoel huiswaarts gegaan.

Tot een volgend berichtje,

 

Jan B.

 jan b=== Maandag 29 april 2013 ===


Zeevislanders,

 
Zeeforel, vis van de duizend worpen!
 
Ieder voorjaar spenderen we een paar sessies om gericht op de zeeforel te vissen, dit jaar wat later dan normaal omdat de temperatuur van het zeewater nog erg laag was enkele weken geleden, zo,n graad of 7 a 8 is toch wel ons uitgangspunt.
De zeeforel is een migrerende soort die zo medio maart, april onze kusten passeert om vervolgens het zoete water op te trekken.
In met name Denemarken op Funnen en of Langeland is de zeeforel een felbegeerde soort die door velen bevist wordt met zowel de spinhengel maar ook met de vlieg.
Veel geduld en nog meer uren maken is essentieel voor deze visserij, men noemt de zeeforel niet voor niets de "vis van de duizend worpen"
 
Enfin, dat mochten wij ervaren gisteren, aangekomen op de stek waren de omstandigheden zeker niet ongunstig, redelijk helder water, zon en niet te veel wind uit de westhoek.
Hier en daar zagen we wat sterns duiken, vlak voor de kant ook al wat aasvisjes opspringen op het moment dat het plugje hun pas kruiste.
Vol goede moed gestart, na anderhalf uur geen enkel teken van leven in de vorm van een volger of een tik op de hengeltop, tja Chris wist een paar zandaaltjes te vangen van ruim 2 cm. gespietst aan een dregpunt, niet echt waar we voor kwamen.
 
Ook stek nummer 2 gaf niet het gewenste resultaat, normaliter voel je zo af en toe een tik op de top van een twijfelende of kleine zeeforel, deze bleef voor alsnog uit.
Langzaam bekroop mij het gevoel dat we wellicht iets te vroeg waren, de watertemperatuur was prima maar slechts van de laatste 2 weken, mogelijk moet de zeeforel hem/haar debuut nog maken aan de Nederlandse kuststrook.
 
Na zo'n 2½ a 3 uur de moed maar opgegeven en naar de auto gesjokt, ik dacht aan naar huis gaan dan maar, Chris kwam op het idee om het toch nog maar even te proberen en nog een half uurtje een stekje aan te doen op de terugweg, achteraf een "gouden" ingeving!!
Ach waarom ook niet dacht ik nog, we zijn er nu toch, YES, na 10 minuten een brul uit de richting van Chris en een knap kromme hengel, even later sprong er een prachtige zeeforel tot 2 maal toe boven het wateroppervlak, niet alleen een schitterend schouwspel maar het "ijs was gebroken" zeeforel numero 1 voor 2013 werd netjes geland, een machtig mooie vis!!
 
Slechts enkele minuten later vergreep numero 2 zich aan mijn plugje, wederom gevolgd door een heuse salto, de vis sprong een halve meter boven de golven, ik een meter boven de stenen van opwinding!
Al met al geven de forellen mooie sport met een lichte spinhengel, met name dat springen is prachtig, wel opletten, vaak slaagt de vis erin de plug te lossen tijdens een sprong.
Numero 3 was slechts een kwestie van minuten, een prachtige aanbeet op afstand, rustig uitdrillen en na de nodige sprongen kon ook deze vis geland worden.
Chris volgde een kwartiertje later, vol in de stroming volgde de aanbeet van wederom een mooie vis, opvallend genoeg waren de zeeforellen allen van ongeveer hetzelfde formaat, gewoonweg mooie vissen zo rond de 55 cm. die laatste van Chris wellicht iets groter.
Meten doen we niet, geen gehannes tussen de stenen met meetlatten en mogelijke met beschadiging als gevolg, de vissen gaan zo snel mogelijk terug.
Nog een knappe 3-de tik op mijn hengel, maar deze werd helaas niet verzilverd, nou ja een klein beetje dan, aan de dreg van het plugje staken 2 zilveren schubben.
Al met al een prachtige middag, een sessie die eerder zinloos dreigde te worden mondde uit in een sessie die wat mij betreft zo de "boeken" in kan!
 
Vriendelijke groet Harold, team Zeevisland.  (foto,s Chris Bogers)
 

      Harold Team Zeevisland=== Zondag 28 april 2013 ===


Voorselectie NK regio Zuid
Zaterdag werden we verwacht bij de voorselectie regio Zuid. In het Team Cordes Travel vissend voor HSV Oosterschelde hadden we een beetje blesureleed, Marcel liep nog op krukken en ook Rudi strompelde over het strand. Na afloop van de wedstrijd was zelfs hun controleur ziek. Ook de Dreischorse mannen waren erbij, niet een korps maar wel met drie man, Willem, Henk en Arjan. Het bleek nog een hele tour om ook voor het Dreischorse trio een controleur te ronselen, maar het lukte op het laatste moment alsnog. We moesten vroeg aanwezig zijn, aanvang van de wedstrijd zou 9 uur zijn. Tijdens het openingswoord werd de start van de wedstrijd nog een half uurtje uitgesteld. Dat was jammer want Dennis en Herbert hadden voorgevist en die hadden ook bij het afgaande tij aardig vis weten te vangen. Het bleek nu een totaal andere visdag te worden dan de dagen ervoor. Was er bij de proefvisserij veel regen, veel wind, veel stroming en veel vis, op deze wedstrijddag was er nauwelijks wind, nauwelijks stroming, veel zon, maar ook weinig vis.
Zelf mocht ik plaatsnemen in het D vak met naast mij Laurence Pijnen en Willem Boot. Ik had veel gemak van mijn Shakespeare-Sherpa, mijn plekje was pal achter de golfbaan, en dat was een kleine kilometer sjokken door het mulle zand. Met een nat ruggetje kon ik de viskist rond half negen in het zand laten ploffen. In de aasbak alle gebruikelijke aassoorten en aan de hengelsteun een verscheidenheid van onderlijnen, allemaal voorzien van nieuwe haken "nummer 7". Om half tien gingen de bijna 200 onderlijnen te water, en duidelijk was dat de kentering al voorbij was, de stromig was al naar links. De eerste worpen gingen verweg omdat de scharren alleen verweg zouden zitten. Toen we na een kwartiertje gingen draaien kwam er alleen maar een grote bot uit, de scharren werden niet gevangen. Het werd duidelijk sprokkelen voor een visje. Na twee uur vissen waren er zo'n 10 vissen in mijn palenvak maar was bij mij de visemmer nog leeg. Ook bij de andere teamleden was het slechts kommer en kwel, halverwege de wedstrijd stonden we nog op 5 nullen.
Met het komende water kwam er ook wat meer vis op de kant, een paar plekken links van me stond Andre Barendse botten te trekken dat het een lieve lust was. Wat ik ook probeerde, de visemmer en de wedstrijdkaart bleven angstvallig leeg, en dat bleef zo totaan het eindsignaal. Het was maar goed dat ik mijn ticket voor het NK al eerder verdient had want zaterdag had ik duidelijk een vistechnische depressie. Ook bij de andere teamleden stonden de gezichten niet zo vrolijk, want ook Dennis en Rudi kwamen met een nul terug van het strand. Herbert en Wim hadden wel hun visjes gevangen, maar met 3 nullen in het team kwamen we er natuurlijk niet aan te pas. Marcel viste individueel en kon bij de laatste draai ook nog een visje landen. Wim eindigde als 7e in zijn vak en Herbert als 10e. Bij de mannen van Dreischor waren er wel blije gezichten zowel Willem, Henk en Arjan hadden vis op de kaart. Willem had met 5 botten hele goede zaken gedaan, hij won zijn vak met 5 vissen en tevens de grootste bot van 41 centimeter. Henk had aan 1 bot van 34 centimeter in het C vak voldoende om zich te plaatsen voor het NK.
Van de bijna 200 deelnemers waren er 133 met vis. In de loop van de week ga ik het restje aas nog maar eens opvissen om verdere vistechnische depressies uit te bannen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor, HSV oosterschelde, Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 28 april 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Hier een combi-verslag van twee dagen vissen.

Vrijdag met Herbert gaan vissen op het parcours van de voorselectie. Het was lekker takke weer. Wind en regen tijsterde ons. Echt zo'n weertje dat de buurvrouw met de vinger op dr voorhoofd tikt. We stonden in het C vak zeg maar. (Wisten we vrijdag nog niet). We waren niet alleen. Het Spro-team was er en ook het Zeehengelsport-team was er. Er zullen er vast nog wel een paar geweest zijn maar die konden we niet zien. Al vlug kwam er vis op de kant, Herbert begon met een doubletje botten van ongeveer 70 cm en ik moest het doen met een botje van 25 cm ofzo maar er zat vis. (Zie de foto's van Herbert in z'n vangstbericht). Dichtbij en ver weg. Even later kwam Arjan buurten en zei dat ie het prachtig weer vond om te vissen. "sturm en regen,buutuh geweun vis weer" en vroeg gelijk aan Herbert of dat normaal was om zulke botten naar binnen te trekken? Afijn we wisten wat en na een paar uurtjes verregend en verwaaid te zijn vonden we het welletjes. Hopelijk morgen ook zulk weer en vis.

Zaterdag!!!!De dag van de waarheid. Om zes uur verzameld op de carpool te Kerkwerve. Het Cordes Team was er op Wim na(die zat in Middelburg) en ook Johan, Henk en Arjan. Verder was Lennard en de zoon van Henk mee. Die fungeerden vandaag als controleur. Waarvoor dank jongens. Willem Westerweele zou ook naar de Couburg komen. aangekomen in Koudekerke praatje maken met die en gene en zag ik dat wij gisteren in het C vak gestaan hebben. Hopelijk een C nummer dacht ik nog. Het liep anders...Ik kreeg A2. Ongeveer het minst goede deel van het parcours maar er moest en er zal een visje uitkomen dacht ik. Helaas is me dat niet gelukt. Zo prachtig visweer was het vrijdag, zo dramatisch was het vandaag. Volle bak zon en amper wind ja das lekker op een kleurtje te vangen maar geen vis. Ik was dus vis-loos en heb me niet geplaatst voor het NK. Evenals de 'lamme en de blinde' zeg maar(Rudy meniscus en Marcel 5-voudige bovenbeenbreuk)maar wel klasse dat ze mee hebben gevist. Echt super. Herbert en Wim hebben zich wel weten te plaatsen evenals Willem en Henk. Niek was al geplaats als lid van de nationale selectie. Gefeliciteerd mannen!!!!!Goed gedaan. Volgend jaar weer een kans en dan doen we gewoon weer mee. Volgende week een koppel-wedstrijd in 'Smaerdiek'. (st Maartensdijk). Kijken of het daar wel wil lukken voor me en het team...

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Deischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zondag 28 april 2013 ===


Na het zien van visTV vanmorgen kreeg ik de kriebels om weer eens te gaan vissen.

Mijn keuze viel op de Brouwersdam om het eens op de haring te proberen.

Dat viel niet tegen, om 12.00 uur was ik daar en om 14.00 uur had ik er al 14 gevangen terwijl er ook nog eens 6 van de kleine haakjes gevallen waren.

Een kleine waarschuwing is echter op zijn plaats. Voor allen die daar willen vissen en net als ik niet alle regels weten.

Ten eerste dien je altijd je vispas en je lijst van viswateren bij je te hebben. (wist ik)

Wat ik niet wist was dat je daar slechts met 3 (drie) haken aan je haringlijn mag vissen. (Kan er niet achter komen waar dat ergens staat.)

Ik werd daar door een medevisser op geattendeerd omdat ik een haringlijn had met maar liefst 8 haken.

Hij vertelde dat er bij een controle er per elke haak mèèr een boete van € 80.00 uitgeschreven werd. Dat zou dus € 400.00 zijn.

Ik wist niet hoe snel ik van die ène haringlijn er drie moest maken.

Verder was het vandaag prima weer. Er werd door iedereen wel een visje gevangen en de stemming was opperbest. Wel een beetje veel druk.

Voor iedereen die het daar eens wil proberen, vang ze.  

Fred van Gool.Fred van Gool=== Zondag 28 april 2013 ===


Vandaag  28-04 aan het Kustlicht gevist te Zoutelande. De laatste wedstrijd voor de zomervakantie van onze visclub t'Schietertje uit de Fijnaart.

Het weer was prima , lekker af en toe de zon en bijna geen wind. De vangsten qua aantal viel ook niet tegen maar de grootte van de vis was net niet alles.

Op een paar grote botten na was de meeste vis (schar) klein te noemen 13-23cm .  Maar ja na 2 wedstrijden met enkele nullen ben je natuurlijk al gauw blij dat iedereen vis vangt.

De winnaar had 17 vissen en dat met 1 hengel is toch niet slecht op dit moment overdag.

Over 14 dagen met Piet Bouwman mee(Neeltje Jans)op de wrakken, kijken of ze dan wat groter zijn.

gr Gerger lips=== Zondag 28 april 2013 ===


Zaterdag 27 april  

Na de geslaagde winterperiode mijn hengels nog eens uitgeworpen in Vlissingen.

Het was een prachtige zonnige dag ,weinig wind maar een zeer sterke stroming wat het niet gemakkelijk maakte .

Toch hadden de visjes er wel zin in. Ook al was het formaat bij velen klein.

36 vissen kwamen boven water waaronder enkele flinke botten,schar en een kleine tong (zijn ze dan toch in aantocht)

20 stuks liggen er in de vriezer voor mijn pannetje.

Zo weer een geslaagde visdag ,zon, zee ,vis en een mooi kleurtje van de zon wat wil een mens nog meer? een fris pintje

Tot de volgendegebruers marc=== Zondag 28 april 2013 ===


Vismaten,

Deze week een aantal dagen vrijgemaakt om de voorbereiding te starten voor de voorselectie van het NK regio Zuid. Op donderdag met teammaat Wim wezen steken en vrijdag een lekker dagje staan hengelen met Dennis.

Dat voorvissen ging trouwens heel erg goed. Ingeklemd tussen de mannen van Spro en Penn vingen we vrijdags op Domburg goed vis. Rond 8 uur stonden we vrijdags paraat op het strand van Domburg. We wisten niet precies waar het uitgezet zou worden want daar waren de meningen over verdeeld. Dus bij de 7 golven de overgang genomen wat naar later bleek eind vak B te zijn geweest. Enfin de plu was meegenomen en dat was geen overbodige luxe. 1 hengel ver weg en 1 kortbij en kijken wat er zat. Deze voorvissessie hebben we geloof ik met 2 hengels 10 keer ingeworpen. De regen kwam dusdanig naar beneden dat schuilen noodzakelijk was. Frank Dekker die links van ons stond ving ook een lekker bekkie vis, Dennis had er 6 ikzelf had er 8 en Arjan Rijnberg had 11 scharretjes. Hijzelf kon naast de palenrij de bot niet vinden. Waar wij stonden zat de bot er mondjes maar alhoewel ikzelf begon met een doublet van dertigers. Vis zat er genoeg maarrrrrr het was slecht weer met wind uit de noord en de andere dag zou het anders zijn hadden we al gezien...... Rond een uur of half 12 ingepakt en lekker naar de MAC en dat ging er goed in!

Zaterdag D-day dus en al om 5 uur zat ik in de auto om naar Bruinisse te gaan om Dennis op te halen. Als team hadden we om 6 uur afgesproken op de carpool bij Serooskerke en na het aas verdeeld te hebben op weg naar de Couburg. 

Hemelsbreed mooi weer hadden we, veel zon en weinig wind wat het een heerlijke visserij zou maken. In de Couburg een lekker bakkie genoten en de kaarten in ontvangst genomen. Dennis stond in vak A, ikzelf in vak B, Rudi vak C, Marcel en Niek in vak D en Wim in vak E. De kaarten waren dus geschud en konden we naar het strand. Dennis stond aan de glooiing van de Baaiweg wat eigenlijk uit het parcours gehaald zou worden. 

Gauw Dennis de auto uitgegooid en naar vak B. We stonden allemaal op nr. 2 dus laag in de vakken. Meestal is dat ook geen goed teken want ik had al gemerkt dat bij alle wedstrijden de hogere nummers favoriet waren.  Maar enfin we moesten het hier doen. Na een wandeling kwam ik aan op plaats B2 en constateerde dat ik naast Angelo Hense stond en rechts van me Omar van de Edelkarper.

Peter Mesie stond naast Angelo op A38. Feitelijk had ik daar niets mee van doen maar het is een verwerper en daar moet je op letten. Om half 10 een half uur later dan gepland dan het beginsignaal en een 190 lijnen gingen de lucht in. Iedereen stond in het lekkere zonnetje te wachten op de eerste haal van 3 vissen maar het zou o zo niet waar zijn.

Angelo trok er in ieder geval een scharretje uit in de eerste draai en voor de rest had niemand wat! Het eerste uur ging voorbij en niemand ving vis. Geen visje gezien totdat Peter Mesie van een meter of 50 een bot naar boven haalde. Iedereen veerde op en ging op die afstand vissen. Ikzelf mocht na 2 uur vissen een mooie schar van 80 meter weghalen en was er gelukkig mee. Er werd namelijk helemaal niets gevangen. De controleurs hadden 5 personen met vis en daar was ik de hoogste van met 24 cm.

Na 4 uren vissen was iedereen het aardig zat want er werd compleet niets gevangen op het hele strand niet. Het was het tegenovergestelde van vrijdag en heeft het voorvissen eigenlijk weinig nut gehad. De schar werd gevangen met de Nano hengel van Penn en deze hengel gaat toch goed de richting op van vanghengel!!!! Een beest van een hengel met die 3 toppen wat zich resulteert in vis vangen.

Deden we het goed als team HSV Oosterschelde Zierikzee? Nee helaas niet, Dennis had niets, Rudi en Niek ook niet en Wim had er 3. Deze wedstrijd zo gauw mogelijk vergeten en volgend jaar graag weer naar Zoutelande/Dishoek waar momenteel de scharren opgestapeld liggen. Spullen opgeruimd en iedereen gauw naar de Couburg m de uitslag af te wachten. Jammer dat het 3 uren moest duren dat de uitslag er was, en dat zonder tombola. Enfn.

Ikzelf, Wim en Niek die al geplaatst was voor het NK gaan door naar het NK in Groote Keeten Noord Holland en gaan we daar ons best doen om een visje te vangen maar dan zitten we weer in November.

Volgende week treden we in koppels op in St Maartensdijk om daar een visje te vangen. Zoude Oosterschelde leeg zijn?

 Groetjes Herbert vd Vlugt,Team Cordes Travel=== Zondag 28 april 2013 ===


27 04 2013    vandaag de kantvis tocht gehad van hengelsport vereniging steeds groter   we hebben gevist bij zoute landen  met als resultaat dat mario eerste was. de tweede plaats was na loting voor chrisje  /gelijk aantal vissen met henny/ ook wilma deed vandaag haar best. zo doende sprak henny mij aan en die zei  / ik denk  dat het op het biljart beter gaat met jou wijnand/al bij al een geweldige ochtend gevist.  na afloop nog    een VLEESPAKKETJE op gemaakt in ons club huis/bedankt kees en  duck/ de dag af gesloten met de mededeling dat we de eerst volgende vis tocht van uit de bergse diepsluis is    groeten wijnandhsv steeds groter=== Zondag 28 april 2013 ===


Zaterdagavond 27-4-2013 ben ik weer eens naar het Zeeuwse kustwater gereden. Onderweg 3 ons pieren en 2 ons zagers opgehaald. Tegen een uurtje of 7 lagen de lijnen in het water, rond 22.00 uur zou het laag zijn.

Uiteindelijk heb ik twee keer mijn lijn verspeeld. Door de harde wind waren de aanbeten niet echt goed zichtbaar, vooral van de ondermaatse vis niet. Dus veelal beazen, ingooien en de andere hengel binnendraaien.

Het begon in de avond voor laag water met vooral botten, daarna nam de schar duidelijk de overhand. Toen ik rond half 1 vannacht ben gaan inpakken stond de teller op 10 botten en 35 scharren. Ongeveer een derde was ondermaats. In totaal dus 45 vissen gevangen. Dat viel dus absoluut niet tegen. Verschillende doubletten en tripletten gehad.

Nu ligt alles koud in de koeling, ook een ons zagers die ik nog over had. Schoonmaken doe ik morgen wel.Rob van Os=== Zaterdag 27 april 2013 ===


 

 zaterdag 27-04--2013

vanmiddag gaan vissen in zeeland tegen een uur of 2 aangekomen aan de kant nog laag water,

maar later kwam het water op tot aan de onder kant van de stenen met veel stroming en af en toe wat wind ,

maar geen vis na boven die dag maar wel lekker de zon gehad ook af en toe wat regen maar dat ,

was niet de bedoeling de volgende keer beter als het water wat beter is voor de geep  en makreel.de strandjutter=== Zaterdag 27 april 2013 ===


Hallo, gisterenavond nog maar eens de Walcherse kust opgezocht.

Toen ik begon was het net gestopt met regenen, en de rest van de avond bleef het droog.

Begonnen om kwart over 7 en gestopt om kwart voor 12 (kwart voor 10 laagwater).

Ook ging de wind in de loop van de avond liggen, dus het was lekker visweertje.

Na het berichtje van de Middelburger te hebben gelezen, met goede moed begonnen.

Trouwens vorig jaar bleef de schar ook lang onder de kust, want op 26 mei ving ik er ook nog 20 stuks

Dus gisteren  lekker gevist(weliswaar op een andere stek als de Middelburger)  maar daar had ik ook alle vertrouwen in.

Mijn vertrouwen werd niet beschaamd, want vanaf ik begon (kwart over 7 tot kwart voor 12 ) regelmatig een visje gevangen.

Toen ik net begon ving ik al een mooie bot, en even later 2 scharretjes tegelijk. Een goed begin dus.

Toen nog enkele keren 3 scharren tegelijk, maar niet echt flinke jongens.

Gevist met verse en zoute pieren, en met als onderlijnen 1 met afhouders en 1 met de bekende dwarrellijntjes met haakje no.4.

De vreterij begint ook weer, en de mesheften zijn ook weer aanwezig (3 onderlijnen verspeeld, maar ook 2 terug opgevist).

Dan de vangst:2 bot en 39 schar. De scharren waren beduidend kleiner dan de laatste keer , maar toch nog 26 meegenomen voor de pan.

Enkele waren onder de 23 cm, maar die hadden de haak te diep ingeslikt. 1 schar had ontzettende honger , dus slikte hij of zij maar 2 haken tegelijk in (zie foto).

Weer een leuke visavond gehad, en omdat ik volgende week vrij ben zal dit niet mijn laatste vangstberichtje zijn.,

Groeten Jan B.

    jan b=== Vrijdag 26 april 2013 ===


Een goedemorgen Heren vissers,

 

Donderdagavond gevist in Vlissingen ter hoogte van de zeevaartschool.

Een uitgelezen avond, ca. 23 gr. zon en geen wind! Genoten, al was het alleen al van de prachtige zonsondergang!

Gestart om 18.00 uur tot 22.30 uur. Met z'n tweetjes, elk 2 hengels. Er waren nog 2 vissers aanwezig, we hadden het drukker verwacht...

Gevist met bezemsteeltjes, gezien dat dit de vorige sessie het beste was. Zou er nog wat gevangen worden??? 

Jazekers... , en nog behoorlijk aan de maat ook!  Vooral 2 uur voor laag leuke beten en mooie schar!l??

Met 3 uitschieters van 29 cm. 7 waren er te klein, mooi gehaakt dus retour.

Totaal 20 stuks. Gevist met diepvries tappen, gezouten en verse pieren. De tappen daar zijn ze tuk op...

Wel weer in totaal 3 lijnen af... wat moet het daar toch een rommeltje zijn met al dat "giftige" lood, draad ect....

De tong is nog niet aanwezig... maar schar is ook leuk.

Op naar de volgende sessie...

 

Ray en BenB. Sorgedrager=== Vrijdag 26 april 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Ten eerste ... met dank aan Tim met zijn berichtje over scharrenvangsten en een kleirand .... Het water is nog te koud voor de tong dus naar de plek van Tim getogen want dieper water en kleirand ... dan weet ik genoeg. En dat brengt me bij het tweede punt: Bizar ... Echt bizar!! Op een weekje na is het mei en dan moet je onderstaand vangstbericht lezen .... Lijkt wel oktober/november!!

Twee sessies achter elkaar gehouden. Eerste op woensdagavond (LW ca. 20.00 uur); gestart om 18.45 uur; gestopt om 22.45 uur. Op het strand twee jonge vissers uit Aagtekerke. Kwamen af en toe praatje maken; gezellie!! Er stond een venijnig en koud windje maar de vangsten waren er niet minder om. Huiver ..... 39 (!!!) stuks waarvan 28 scharren mee naar huis; 9 postzegels, een botje en m'n eerste zeebaarsje (van wel dik 16 cm) teruggezet. Tot uurtje na laag stond de teller pas op 10 scharretjes voor de pan maar in laatste anderhalf uur, toen de stroom er weer stevig in kwam, 18 erbij. De andere vissers waren toen al vertrokken; iets te vroeg. Maar er moest, tegen de wind in, ook een behoorlijke afstand worden afgelegd om vis te pakken. De scharren mee naar huis waren 23+ cm met 3/4 uitschieters. Inderdaad wat kleiner dus.

Donderdag gelijk de tweede sessie gedaan; met 90 pieren ..... Stond alleen op het strand; geen visser te zien. Gestart 20.00 uur; gestopt 00.30 uur .... aas, ondanks dat ik heel zuinig had gedaan, op (LW ca. 21.00 uur). Een werkelijk prachtige avond na een dito dag; spiegelgladde zee. En met vangsten die nog belachelijker waren dan de dag ervoor .... 57 stuks!! Alles schar; 23 cm en groter: 43 stuks!! En dat voor eind april / begin mei; ik dacht dat ik het scharrenseizoen had gemist!!! In tegenstelling tot de woensdag ving ik de hele tijd door met alleen bij doodtij even wat rustiger.

Vriezer nu dus gevuld met 71 stuks schar. En tsja waar?? Is helemaal tegen mijn gewoonte in maar een tipje ..... Zoutelande, en met je kinderen ga je naar het Speeltuintje .... Niet om te vissen .... Daarvoor moet je gewoon parkeren achter de traningsvelden van de voetbal en daar het duinpad over. Kenners weten genoeg. En hoelang ze er nog zitten ... Geen idee. Ik vind dit al exceptioneel!! En als je daar gaat vissen ... Twee tips: Geef mekaar de ruimte want er staat volop stroom (klaplood min. 175 gram) en zorg dat je 3 uur na laag weg bent anders ren je je rot om het water voor te blijven!! 

Iedereen die meivakantie gaat vieren aan de waterkant .... Have fun!!

    De Middelburger=== Donderdag 25 april 2013 ===


Woensdag even naar zandvliet gereden en aan de buitenkant geprobeerd wat vis te vangen.

Het  was een perfecte dag, lekker weer met wat veel wind maar goed vertoeven daar. De botten hadden de overmaar maar plotseling een snik en daarna niets meer. Wat bleek een mooie tong kwam plotseling naar boven. Totaal 3 stuks redelijk aan de maat (voor de pan :-) ) en daarna niets meer zelfs geen botje.

Het lijkt er op dat de temperaturen nu toch zodanig zijn dat de tong komt.Kees=== Donderdag 25 april 2013 ===


woensdagmiddag 25-4  naar dishoek aan het nollenstrand.

samen met mijn broer waren wij de enige 2 op het strand om een visje te vangen.

om 15.30 begonnen en meteen een bot met de eerste draai,toen een tijd niets.

maar 2.5 uur voor laag water begonnen de scharren.

ze waren wel klein,maar een aantal keren met 2 en 3 tegelijk.

samen 30 vissen gevangen,waarvan 9 aan de maat.

vang ze wim en ronron tak=== Donderdag 25 april 2013 ===


Gisteren 2,5uur gevist op de europoort. Poging gedaan een verdwaalde tong te scoren. 

Resultaat; 3 botten (15, 22, 26), 3 grondels (jaja die rotbeestjes zijn er weer) en een grote krab. 

Toch nog maar even wachten op hogere temperaturen.

Groeten, Jeroenjeroen=== Dinsdag 23 april 2013 ===


Vanavond even laagwater gaan bewonderen in duinbergen van op de golfbreker.

Ik had geen hoge verwachting en was al blij toen een scholletje van 15cm binnenkwam.

Even voor laag water kwam de verassing, een gul van 48cm

Later nog een wijting (zwemt terug) en 2 kleinere gulletjes gevangen.

Alleen het scholletje kwam van ver, de rest zwom op nog geen 5 m van de breker.

Allemaal wintervis dus nog.Bart=== Maandag 22 april 2013 ===


Kantvangstbericht van zondag 21 april.

Hallo mede vislanders. Na lange tijd, eigenlijk tegen beter weten in, naar Zeeland getogen om van de zee en het weer te genieten en misschien zelfs een visje te vangen.

Welnu, we zijn gestart met een poging een geep te verschalken. Leuk gegooid maar helaas geen geep. Er stond geheel geen stroming. Enkele uren voor laag zijn we gestart met onze strandsessie. Je gelooft het niet maar aan ons stuk strand zaten maar twee dikke botten, en laten wij die toevallig allemaal vangen.  Daarna was het vooral genieten van het mooie weer. Na de kentering kwam er nog een kleine afvaardiging een 5-tal dikke botten langs gezwommen, en ....ook die werden door ons weggevangen. Daarna was de zee leeg en zijn we voldaan terug naar Limburg gereden.

Het was een prachtige dag en toch nog een leuke sport beleefd aan die dikke botten.

 

Twee van de Drie Limburgers

De Drie Limburgers
=== Maandag 22 april 2013 ===


Vismaten,

De 5e competitiewedstrijd alweer en dit keer gingen we vissen op de Maasvlakte. Gezien de vangsten op het strand van de Maasvlakte 2 verkoos de wedstrijdcommissie dar niet te gaan staan en naar de Yangtzehaven te vissen. Later zou dit een goeie keus te zijn geweest want er wordt op het strand van MV2 gewoonweg helemaal niets gevangen.

Om half 10 ging de toeter daar aan de haven en begon ik met de Penn Nano met een mooie onderlijn gevuld met pieren en slikken. Mooi weer met weinig wind waande ik me in Spanje maar plots werd ik wakker geschud want uit mijn ooghoeken zag ik Lies Wijnhorst een vis vangen. Opkomend tij en het leek wel of de vis met het tij meekwam. 

Werd er dan zoveel vis gevangen? Welnee maar bij bepaalde mensen wel. Peter Robert stond naast me en ving 4 vissen waaronder kleine wijting en/of baarsjes en Simon Laay die rechts van me stond pakte 3 baarsjes. De vis moest wel ver gehaald worden en waarempel 1 x had ik dan toch spanning op de lijn tijdens het draaien. Een ferme bot was gevallen voor mijn aasje en hij telde wel 26 cm. Uiteraard niet genoeg maar ik was al blij dat ik een visje had. 

Na 3 uur in de zon was het alweer gebeurd en konden we gezellig een biertje doen in de Stormvogel.

De Yangtzehaven aan de Maasvlakte is een mooie stek met potentie. Een heel lang stuk viswater met diep water in bereik. Het lijkt wel een beetje op de Amazone of Mississippihaven. Alleen wat lastig is zijn de stenen die een glooiing vormen en deze liggen los. Kijk hier dus voor uit met laag water. 

De toekomst zal moeten uitwijzen of hier nog een asfaltlaag gerealiseerd wordt maar we hebben in ieder geval een visstek bij. Laten we het in ieder geval schoon houden dan hebben we in ieder geval een goede daad gedaan. De wedstrijd werd gewonnen door Johan Rombouts met 6 stuks en 131 cm. Nu gaan we ons opmaken voor de voorselectie NK regio Zuid te Domburg en gaan we kijken of we ons kunnen plaatsen voor het NK!

Groetjes Herbert vd Vlugt,Team Cordes Travel
=== Maandag 22 april 2013 ===


Een forel :)

In Stellendam wezen vissen met afgaand water. Bezig geweest met een dobber met een pier eraan en met de spinner met plug. Na een paar keer uitgooien onder de kant was het raak. Het leek op een harder, maar toen hij op  het land  was bleek het een dikke forell te zijn van 58 centimeter. Deze vis netjes terug gezet in het water. En verder van de tijd niks meer gevangen.

Iemand nog suggesties voor de landtong? Wil daar morgen gaan vissen, maar ben er nog nooit geweest dus vandaar mijn vraag.

 

Groeten Leen

Leen
=== Maandag 22 april 2013 ===


Eindelijk terug leven!

Zaterdag mooi weer, dus er moest gevist worden... even zeevisland geraadpleegd en blijkbaar werd op de Walcherse stranden toch hier en daar terug een visje gevangen. Omstreeks 16u gestart op een Walchers strand met een redelijk strakke wind in de rug, er konden dus mooie werpafstanden overbrugd worden. De verwachtingen waren laaggespannen, maar toch kwam er bij de eerste draai een dikke voorjaarsbot. Volgende draai vast in de kleirand, onderlijn met vis eraan moeten overtrekken.. helaas herhaalde dit euvel zich driemaal. Voor het overige niet te klagen! Quasi elke worp leverde vis op... iets dat de afgelopen weken volledig ondenkbaar was. Formaat van de vis was weliswaar klein, maar na 5uur vissen lagen er 22 scharren in de emmer (ik hanteer een minimummaat van 23cm). Regelmatig doubletten en zelfs een maal een triplet. Ik denk dat ik ongeveer een twintig-tal ondermaatse scharretjes heb teruggezet...klinkt ongeloofwaardig tov de andere vangstberichten, maar je kon merken dat er volop aktiviteit in't water was, sterntjes waren regelmatig achter prooidiertjes aan't duiken. Gevist met pieren en zagers aangeboden aan dwarellijntjes, maakte niet uit welk aas er aan de haak zat.

Greetz,

Tim
=== Zondag 21 april 2013 ===


Dag medevissers,

Zaterdag een paar uur bij de Zeelandbrug aan de kant van Colijn gevist. Het water was net aan het opkomen, zo ongeveer van 18.45 uur tot 21.00 uur. Ving ik vorige week bij Sint-Philipsland helemáál niks, nu sleepte ik welgeteld 7 strandkrabben op de kant. Verder geen actie gezien. Gevist met twee Grauvells, 4,5 meter. Een met paternoster, 3 stalen afhouders. Een met twee wapperlijnen. Als aas vers gestoken, soms zeer grote, zeepieren. Met de wind op de kop had ik de hoop dat de vis naar mijn kant toe zou worden geblazen, maar helaas... Was wel weer effe lekker om aan de waterkant te staan. Tot over een een paar weken, hopelijk dan wel vangsten te melden...

Groeten en visplezier,

De bottenkoning
=== Zondag 21 april 2013 ===


Tweede wedsrijd bij Dreischor
Zaterdag werd de tweede wedstrijd van HSV Dreischor gevist aan Kaas en Brood te Zierikzee. Er waren 17 deelnemers komen opdagen waaronder 2 nieuwe leden. We zaten aardig met de neus op de noordoostenwind daar aan de zeeddijk maar toch ook lekker met het gezicht in de zon., Al bij de eerste worp wist Huib al een bot te landen, deze vis bracht 37 centimeter op de meetlat. Even later wist ook Cees een bot van dat formaat te vangen. Er kwamen tijdens de wedstrijd 9 botten op de kant bij 7 deelnemers. Onze meester bottenvanger Wessel wist bij zijn laatste draaien nog de twee winnende botten op de klappers te trekken. De kleinste bot van de dag was voor Piet, maar ook die bracht nog 26 centimeter op. Zelf behoorde ik ook bij de 10 deelnemers die met een rood verbrande kop maar met een NUL op de kaart naar huis gingen. De uitslag was als volgt:
Wessel 68 cm
Huib 64 cm
Arjan en Cees elk 36 cm
Dieter 34 cm
Eric 33 cm
Piet 26 cm
 
Onze volgende wedstrijd is er een met Jagermeister, en die houden we over een maand ook aan de zeedijk bij Zierikzee, hopelijk zijn er dan ook een paar gepen te vangen in de Oosterschelde. De rest van de week staat mijn viskist in de kamer, om weer een beetje onderlijnen "nummer 7" te knopen en verdere voorbereidingen te plegen voor de Voorselectie Kust van komende zaterdag.
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 21 april 2013 ===


dag

is er al wat te vangen in cadzand

ben vorige week 2 keer geweest

telkens maar 2 stuks

ga morgen nog eens proberen

is het aan de vuur toren goed voor te visse

 

alvast bedanktpeter=== Zondag 21 april 2013 ===


Zondag rond 17:00 met een botlepel aan het strand van ijmuiden gevist, maar geen enkele aanbeet. Toen tot 21:00 op de zuid pier ook geen succes. De aalscholver had om het er in te wrijven voor me neus nog een platvis te grazen genomen. Veel succes allemaal

David=== Zondag 21 april 2013 ===


hoi vissers

 

weer 's vanuit katwijk naar de scheveningse zuidpier gereden met mijn hengels

verse pieren gebruikt als resultaat 42 scharren en 9 mooie botten   2uur voor en 2 na hoog water gevist van 10.00 tot 2.00

35 scharren meegenomen  botten teruggegooit

hopen dat de watertemp wat  hoger wordt voor het tongseisoen

 

groetjes vanuit katwijk

adriaan

adriaan
=== Zaterdag 20 april 2013 ===


vandaag met jeff wezen vissen op het panton tegen over de kering omdat we een boete kregen moeste we helaas verkassen dus zijn we naast de kering op het caland kanaal gaan zitten helaas geen stoot gezien maar wel 2 bruinvissen 

kenneth=== Zaterdag 20 april 2013 ===


Beste medevissers,

Vandaag wezen vissen op het panton op caland kanaal tegen over de waterkering. Van half  11 tot half 1 gezeten... 4 wijtingen 3 bovenmaatse... Vroeg moeten stoppen helaas. Vanwege een bekeuring. Doordat andere vissers het verziekt hebben mag er dus niet meer gevist worden en is het dus verboden toegang geworden!!! Jammer dat sommige mensen alleennaan zichzelf denken... bedankt!  Erg mooie stek maar helaas mag er niet meer gevist worden.  

Gr jeff/kenneth

jeff
=== Zaterdag 20 april 2013 ===


Vandaag wezen vissen in Vlissingen. Vangst 5 scharren en 2 gulletjes waarvan 1 ondermaats dus die mag nog ff verder groeien. Groetjes

Ndb=== Zaterdag 20 april 2013 ===


Nollenstrand heerlijk staan vissen. het water was nog te koud, en de beten schaars.

2 hengels 11 scharren en 2 bot. viel mee, dus lekker maaltje

averst
=== Vrijdag 19 april 2013 ===


hoi medevissers vandaag paar uurtjes aan waterweg gestaan resultaat was zo als de laatste 4 weken .niets om over naar huis te schrijven dus.twee wijtinkjes en 2 botjes.nog klein maandje geduld voor de geep en misschien de tong weer gauw onder de kant. ondertussen vermaken we ons op de reuze gezellige zalmforel(wel geen zeevissen maar altijd heerlijk om daar ook de nodige uurtjes rond te brengen)en niet onbelangrijk lekker gerookt visje mee naar huis maar dat terzijde.gelukkig knap weer op dus hopen op mooi visvoorjaar.toppen los en vang ze.

nico lagendijk=== Donderdag 18 april 2013 ===


Hallo medevissers,

Gisteravond naar IJmuiden geweest om te proberen iets te vangen. Van 20.00 tot 21.20 gevist.  Het was hoog water, resultaat een bot van ruim 30 cm. Verder niets , ik hoop, net als veel anderen dat de zeebaarzen snel weer onze kant opkomen.

Groeten aan alle lezers en nog even geduld.  Har.

Har
=== Donderdag 18 april 2013 ===


 

Ik was gisteren en eergisteren de hele dag bij de brouwersdam en het begon op beide dagen slecht, inderdaad nul komma nul, maar in de avond vanaf een uurtje of 19:30 ging het helemaal los. Iedereen ging met een volle emmer haring naar huis. En het waren gisteren veel meer mensen dan 6. Ik denk dat piet gewoon niet wil dat het al te druk wordt. Maar mij maakt dat niet uit want ik kom daar toch niet meer terug , dit is niet zo mijn dingetje. Ik wacht nog wel eventjes op de tongenpeter=== Woensdag 17 april 2013 ===


Gistere avond is gaan kijken of de haring zich al liet vangen, maar over de vangsten kan ik kort zijn,nul komma nul.

Er stonde nog zo een 6 andere mensen te proberen maar ook zonder succes.

Ik hoop dat ze binnekort weer massaal aanwezig zijn.

Op na de volgende sessie en hopen dat het dan beter is.

groete piet panharingpietjee=== Dinsdag 16 april 2013 ===


Hoi Zeevislanders, Weer een keertje geprobeerd om te checken of ze er al zijn .... Snel verklapt: Nee, dus!!! Zondagavond van 22.00 tot 00.30 uur Walcherse kust even opgezocht. Afgaand tot doodtij laag 4 scharretjes (beginnen nu wel mager en klein te worden overigens) en vanaf doodtij naar opkomend ... Botten en botjes; in totaal 6 stuks. Mee naar huis twee scharretjes. Ook al last gehad van mesheften .... Gewoon bij trekken lijnen op het tij 2x "pats". Vreemde gewaarwording! Gelijk van nanofil overgestapt naar nylon. Nou, tij wordt nu weer ongunstiger voor een korte avondsessie om te checken of mijn vrienden (de tong) er al zijn. Over tien daagjes weer eens proberen. Tot dan!De Middelburger=== Maandag 15 april 2013 ===


Hier nog een verlaat berichtje van een 3 tal uurtjes vissen op zaterdagavond 13 april aan het strandje van Baarland.

Van toen ik begon (9 uur) tot dat ik stopte (12 uur) constant regen gehad.

Gevist met verse pieren en met kweekzagers. 1 lijn met afhouders en 1 met dwarrellijntjes.

Over de vangst kan ik kort zijn n.l. 2 botjes. Wel nog een mooie beet gemist.

Wat wel opviel dat ik zeker een stuk of 10 krabben gevangen heb.

Tot een hopelijk beter vangstbericht,

Jan B.

 jan b=== Maandag 15 april 2013 ===


Vandaag 3u gevist tijdens opkomend water te Knokke-Heist.

Als aas gezouten pieren.

3 zeebaarsjes (17 tot 26cm) en 1 bot (21cm) die allen terug zwemmen.

RTRT=== Maandag 15 april 2013 ===


Beste sportvissers, winkeliers en bedrijven,

Zeevisland streeft naar een "schone" website, een website zonder gezeur, zonder politieke meldingen, zonder klachten over bedrijven, berichten of andere zaken. Zeevisland is al 10 jaar een leuke website waar men gezellig ongestoord vangstberichten kan lezen, zonder "lastig" gevallen door opmerkingen, steken onder water en negatieve meldingen over wie en wat dan ook. De laatste dagen zijn er bedrijven én sportvissers die zich geroepen voelen om hun negatieve mening te uiten over andere bedrijven en/of personen. Zeevisland accepteert dit NIET !! Voelt men zich geroepen om een persoon of bedrijf in een kwaad daglicht te stellen, zich negatief uit te laten of er negatieve opmerkingen over te maken, dan adviseren wij om elkaar even te bellen, te ontmoeten en even "face to face" dit met elkaar te bespreken en vecht het samen uit, als een échte vent ! Onderling ongenoegen uitvechten online is kinderachtig en in sommige gevallen laf, want zo kun je "lekker annoniem" je gram halen, zoals we dit in Nederland zeggen.

Kortom vecht je ongenoegen uit onder elkaar en val onze bezoekers hier niet mee lastig en hou Zeevisland schoon, wij accepteren dit niet langer meer en zijn het zat om wekelijks berichten te moeten aanpassen en alle "vuiligheid" uit de berichten te halen. Zijn er personen het hier niet mee eens en blijven ze ons "bestoken" met negatieve opmerkingen en andere laster, dan krijgen deze personen/bedrijven een ban en zijn hun berichten niet meer welkom.

Tot slot een gouden tip..... ergert u zich aan bericht, aan de manier van schrijven of de lengte van een bericht ?
Sluit de pagina en lees niet verder, doe uw ogen dicht of scrol verder naar het volgende bericht, want NIEMAND verplicht u om een bericht te lezen !

Team ZeevislandTeam Zeevisland=== Maandag 15 april 2013 ===


Goedeavond vissers,

Maandag 15 april weer eens wezen vissen in Vlissingen ter hoogte van de Zeevaartschool.

Toen we uit Goes vertrokken was het nog droog, eenmaal in Vlissingen goot 't. Tja... maar toch vissen.

Gelukkig na een uurtje werd het prachtig windstil weer. Gevist vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur.

Als aas: Gezoute pieren, franse tap en verse pieren.  Vooral 2 uur voor laag liep het best goed. Lekkere felle beten, en zowaar een paar mooie scharren.

Gevist met 4 hengels. (2 de man) Met "gewone afhouders" en wat geprobeerd met 1 haak voor een verre worp. De afhouders deden het prima.

Totale vangst 14 visjes, 5 stuks zwemmen weer, de rest voor de pan. Ook nog een bot gevangen.

Kortom een prima visdagje, nu mag het warmer worden, dan komt de zomervis vanzelf... hopen we.

Groet

Ray en Ben

B. Sorgedrager
=== Maandag 15 april 2013 ===


Zaterdag 13 april.

Samen met collega wezen vissen aan het Hartelkanaal.

Van half 4 's middags tot kwart voor 7 's avonds gevist, collega met 1 hebgel, ik met 2 hengels.

Was heerlijk weer om te vissen, maar half 7 begon het te regenen, toen zijn we maar gestopt.

Collega had 3 mooie botten gevangen, ik had er totaal 9 stuks, 6  botten en 3 scharren.

Al met al best wel een geslaagde vissessie.

Groet Gerrit.

Gerrit Hoek
=== Maandag 15 april 2013 ===


Áfgelopen weekend staan proberen op de zuidpier te IJmuiden. Maar helaas zonder resultaat. De roofvis laat nog op zich wachtenBullie=== Zondag 14 april 2013 ===


Vandaag gevist bij "Camping de Muie" te Sint-Maartensdijk. Het begint langzaamaan te komen, we hadden 3 botjes met z'n 2-en en voorgaande weekenden eigenlijk niets gevangen, dus dit is hoopgevend.

Egbert de Pauw=== Zondag 14 april 2013 ===


Domburg voorvissen selectie zuid

Vandaag dus voorgevist/getraind/uitgeprobeerd of hoe je het noemen wil!

Dennis heeft het hieronder al vermeld,vis zit er,maar het is wel sprokkelen en zoeken naar waar ze zitten,opkomend was weer totaal anders dan afgaand!

Hopelijk gaan we over 2 weken net als vorig jaar weer door naar het NK....afwachten dus

Dennis...............twas un leuk dagje ee.......mee die Fluplanders ;)

 

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

 

Kiske

  Kees Reijngoudt.=== Zondag 14 april 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag ben ik EINDELIJK met Kees(Kiske), Hans en Ton richting de stranden van Walcheren gegaan. We hadden het er al meerdere keren over om is samen te gaan vissen maar het kwam er steeds niet van. Rond kwart over zeven vanochtend waren ze bij me. Spullen ingeladen en hup naar de kust. Heel veel moed hadden we er niet op maar een visje moest toch wel kunnen. Hans zei het gepast: "Gae Dennis eindelijk een keer mee wordt er geen k#*^e hevanguh". Afijn rond acht uur waren we op de plaats van bestemming: Domburg. En nog wat ecxacter achter de golfbaan. Na een lekker eindje stekkeruh (alweer) waren we op onze plek. Spullen in tuigen en rammelen maar. We hadden van alles en nog wat bij ons om uit te proberen. Na een half uurtje of zo kwam het eerste visje boven water. Kees ving een botje. Even later pakte ook Ton een botje. Hans en ik bleven op de nul staan. Maar nadat ik ook was overgeschakeld op een andere manier van vissen pakte ook ik mijn visje. Ook een botje. Met de vloed kwamen er nog wat visjes bij en zijn we geeïndigd met 17 vissen, we hadden allemaal vis, niet heel erg veel maar toch wel iets meer dan we gedacht hadden. Het was een leuke dag, veel gelachen, goed weer en ook nog een visje. De zondag kon al niet meer stuk. Zaterdag de 8e clubwedstrijd van HSV-t Zijpe. We gaan weer de Grevelingen op. Kijken of ik hem weer kan winnen.......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

   Dennis Zwiers=== Zondag 14 april 2013 ===


hallo 

zaterdag bij brouwersdam op haring wezen vissen maar helemaal niks gevangen of gezien. sluizen stonden ook uit.

ik wil eigenlijk op de zuid pier of noord pier bij ijmuiden van de week even gaan vissen.

iemand enig idee of je daar al iets van roofvis kan vangen . en zo ja op welke manier dan. 

nu het snoek seizoen dicht is wil ik dat eens een xtje proberen maar ben bang dat het daar nog te vroeg voor is.

en heb niet zo zin om helemaal voor niks erheen te rijden.

 

groetenandries=== Zondag 14 april 2013 ===


vandaag (zondag) wezen vissen vanaf het strand bij Zoutelande, 3 man, 5 hengels, zowel (steek)pieren als (kweek)zagers en mesheften,

welgetelt 1 schar van 26 cm gevangen die nu weer vrolijk rond zwemd, verder niemand ook maar 1 aanbeet gehad,

ik vernam van onze buurvissers dat die ook niks hadden,ook geen aanbeetJelle=== Zondag 14 april 2013 ===


Vandaag (zondag) gevist aan het Beerkanaal, onze wedstrijd van t' Schietertje uit de Fijnaart.

In de morgen af en toe een beetje regen maar daarna steeds beter weer.

De vangsten waren niet denderend maar dat is alom bekend momenteel.

De winnaar kon 5 vissen ter meting aanleveren, er waren ook maar 5 man met vis en 9 nullen.

Wel constant bruinvissen zien zwemmen, ook apart en mooi om te zien.

Over 14 dagen nog een keer aan Zoutelande proberen, hoop dat er dan wel meer vis gevangen wordt.

gr ger

ger lips
=== Zondag 14 april 2013 ===


hoy colega's

gisteren zaterdag 13-4 voor de eerste maal dit jaar een poging gedaan om een visje te vangen

een deel haringlijnen meegenomen en met eigenlijk eerlijk gezegt weinig moed naar de waterkant

gereden.het thuis zitten wachten op positieve vangstberichten was ik grondig beu dus daar moest

iets aan gebeuren

het was voor mij al genoeg om eindelijk terug eens de frisse buitenlucht van het zilte nat op te snuiven

wat ik helemaal niet had verwacht is toch gebeurd

na een klein half uurtje ingooien en uitdraaien van de haringlijn voelde ik zowaar lichte tikjes op m;n

hengel en geloof het of niet maar de eerste gevangen haring dit jaar was een feit

heb het nog 2uurtjes volgehouden en nog twee haringen bijgevangen

dus besluit:het is een kleine start maar als de weergoden nu eindelijk wat beter willen meewerken

dan zal het volgens mij niet lang meer duren om eindelijk nog eens terug mooie porties haringen te

vangen(en alle andere vissoorten natuurlijk ook).zet maar stilletjes aan de rooktonnen klaar

groetjes en veel succes met de vangsten dit jaar

Dirk

pauwels dirk
=== Zondag 14 april 2013 ===


Hallo,

Gisteren,13 April,gaan vissen bij de Neeltje Jans op de kop van het windmoleneiland.Heb geen enkele aanbeet gehad,alleen de krab heeft zich rijkelijk kunnen consumeren aan het aas.

Leonard
=== Zondag 14 april 2013 ===


            ZATERDAG 13-04-2013   KAAS EN BROOD

De 3e wedstrijd van HSV Oosterscheld, opkomst 17 man die vol verwachting naar de carpool van Zierikzee waren gekomen.

Mooi weer en er waren in de afgelopen week al een paar mooie botten gevangen dus goede vooruitzichten al is het water nog wel koud. Nadat Gerald het parcours van 20 plekken had uitgezet en mij had gebeld waar ik bleef kon ik er nog tussen op plek16. Toen om 15:05 uur de toeter ging kon de wedstrijd beginnen al snel kwam er een bot boven, dat gaf de visser moet maar toen om 18:05 uu de toeter ging voor einde wedstrijd waren er 8 botten gevangen door 6 man dus 12 man zonder vis.

1e E.Smit 2st. 70cm, 2e W.Hilleman 2st. 60cm, 3e C.Verhoek 1vis 34cm, 4e W.de Wilde 1vis 33cm

Chris Verhoek HSV Oosterschelde
=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Hallo zeevissers,vanmiddag heb ik samen met Remco eens in de nieuwe waterweg gevist. Na de pieren bij Avicentra in Monster te hebben gehaald zijn we gaan vissen vlakbij de Maeslantkering (noordoever). De eerste uren was het opkomend water en hadden we totaal geen beet. Maar na het hoge water kregen we meer aanbeten, vooral op de hengels waar we verder (pal tegen de wind in) mee konden gooien. We vingen toen 3 scharren en 2 botten en een klein meuntje.(ook nog 2 krabben naar boven gehaald). Het waaide best wel hard. We hebben geen wijting of gullen kunnen vangen waar ik op gokte. Ik viste 1 hengel met jojo met 2/0 haak waar ik een grote schar mee  ving, de andere hengel een 3 haakspaternoster. Wel lekker gevist.

Andre Rijkaart=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Wezen vissen op de Noordpier in de ochten wat regen na de middag kwam eindelijk de zon er aan HEERLIJK

2 botten en 1 schar gevangen niet veel toch nog wat in de pan

hessel
=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Vandaag gevist op Sint-Philipsland, tegen beter weten in, maar ja, het was mooi weer en wie weet zwemt er een verdwaalde bot langs... Gevist met steekzagers die opvallend slap waren, bijna geen verzet bij het op de haak zetten. Gelukkig had ik bij laag nog een zestal oesters geraapt voor consumptie, want de vis liet het afweten: geen enkele beet kunnen registreren. Op naar beter tijden! Groeten,

De bottenkoning=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Vandaag (13-04-2013) samen met m'n broer gaan vissen in de Europoort. Rond de middag daar aan gekomen, en gevist tot 19:45. verschillende lokatie's gehad maar het was zeer droevig gesteld met de vangsten. Het heeft tot 18:45 geduurt tot we eindelijk vis gingen vangen. Uiteindelijk hebben we 4 scharretjes gevangen, 2 krabben (jawel hoor, ze zitten er) en een klein botje (zwemt weer). Nu maar hopen dat het weer beter gaat worden, want dit is ook niet alles. Al bij al toch genoten van het zonnetje en de schepen die voorbij kwamen. 

Johan WJohan W=== Zaterdag 13 april 2013 ===


hallo vandaag voor het 1e gevist weer in belgie.samen met piet eerst om een vis verlof geweest en toen op dan de zandvliet sluis daar aangekomen best al druk dus plekje verder op gekozen we er waren paar botten gevangen maar geen tong als snel 1e onderlijnen te water en afwachten ma ze kwamen net zo terug als we ingeworpen hadden zo een paar uurtje gevist en niks gevangen jammer hoor later nog by paar andere vissers wezen kijken hadden paar botten en binnekant ving men wel meer maar hofdzakelijk bot groetjes arjan.de b

arjan=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Beste vissers 

Wij hebben zaterdag bij Zoutelande aan het vissen geweest met drie hengels  en hebben 4 botten gevangen 1 van teruggegooid en drie voor de pan 

het was niet veel vis,maar het was keurig weer. 

Groeten

pedro
=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Vandaag (zaterdag) eens gaan kijken of de haring er al zat.
Toen we aan de brouwersdam aankwamen stond er al wat volk, maar de meeste mensen zaten in hun auto.
Ben dan maar zelf wat gaan proberen. Het viel meteen op dat er geen stoming in het water zat, toen ik eenmaal naar achter keek zag ik dat de sluis dichtstond (rode lichten branden niet). Er viel ook geen schubje te bespeuren, er zal dus nog geen haring gevangen zijn dit jaar.
Na een uurtje hadden we het daar wel gezien, vervolgens nog een wanhoopspoging geprobeerd op de katse heule (spuisluis Veersemeer-Oosterschelde) ook zonder resultaat.
Vogens mij is het water gewoon nog te koud door het koude voorjaar waardoor de natuur 3 weken achter loopt.
 
visgroeten.

n.b.: Kent iemand toevallig een site waar je kan zien of de spuisluizen openstaan/dichtzijn? (zou handig zijn) 


LVP=== Zaterdag 13 april 2013 ===


Donderdag, noordpier IJmuiden, laag naar hoog, zoute en verse pieren: Veel motregen, in tegenstelling tot de berichten en weer GEEN vis.

Ongelooflijk... Martijn

Martijn
=== Vrijdag 12 april 2013 ===


Vandaag vrijdag ben ik gaan vissen op de haring, ik heb bijna 3 uur gevist , en helemaal niets gevangen , er waren meer vissers aanwezig alleen langere tijd maar die hebben ook niets gevangen . Dus hopen dat het water wat warmer word , en dan zal,het wel lukken nog watbgeduld Grvwillem

Willem=== Woensdag 10 april 2013 ===


Avondvisserij
Deze week na lange tijd weer eens de tijd gevonden en de juiste weersopstandigheden getroffen om weer eens een doordeweekse avondvissessie te houden. De vismaten waren verhinderd dus ging ik eens alleen op pad. Ondanks de weinig opbeurdende vangstberichten van de Walcherse kust toch maar naar Vlissingen gereden en om half acht de steun neergezet voor de visserijschool. Blijkbaar hadden local heroes ook naar de vangstberichten gekeken want ik stond alleen op het strand. In de aasbak nog de onderlijnen en de overgebleven aassoorten van de PKC van afgelopen zaterdag. De K2 blue-metal ingezet voor het verre werk en de PdK-2 voor het feederwerk, deze keer op beide hengels gevlochten lijnen. Op de feeder alleen met slikken gevist, op de andere hengel afwisselend met de overige aassoorten. Het weer was kostelijk, temperatuur rond een graad of 10, nauwelijks wind en droog. In het eerste uur was de visserij gewoon leuk, na 8 keer gooien waren er al 6 scharretjes op de kant gekomen, netjes gelijk verdeeld over beide hengels. De scharren waren niet erg groot, maar er waren wel dikke exemplaren tussen. Vissend met gevlochten spul waren de aanbeten spectaculair. Daarna viel het een uurtje stil, of het door de kentering of de schemering kwam weet ik niet maar er was plotseling geen enkele activiteit meer. In het laatste uur kwam de vis weer los, maar dan in hoofdzaak dicht onder de kant. Van de verre hengel verspeelde ik nog twee vissen in de branding. Rond half elf de laatste krantjes leeggeschud en de laatste worpjes gemaakt. Hierbij kwam er op de feeder nog een duotje "botvis" uit, de ene was een dikke 30'er, de andere had het formaat van een VISpas. Al met al kwamen er 10 scharren en 2 botten op het droge en was het een leuke vissessie. Alle vis weer netjes aan de grote plas toevertrouwd in de hoop dat we ze nogmaals kunnen vangen.
 
    
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Woensdag 10 april 2013 ===


Hallo, hier een eerste vangstberichtje van mijn kant na een tijd de kat uit de boom te hebben gekeken... Ook als antwoord op de vraag van Guido. Ik vis heel soms aan de stranden bij Vlissingen en iets regelmatiger aan het Zandvliet complex (buitenkant). Bij mijn weten moet je daar nu het Vlaams visverlof op zak hebben, sinds vorig jaar is de vergunning van de haven afgeschaft. Ik ben wel niet 100 procent zeker hoe het daar nu zit met de gesloten tijd die er nu aankomt. Na een verassend en heel positief bericht van eind maart op deze site toch eens langs de bekende altijd goed gezinde hengelsportverkoper in Putte gepasseerd voor wat zeepiertjes en s'avonds (dinsdag 26 maart)met een maat gaan proberen aan de buitenkant. Met de oostenwind was het niet te doen en niks beweging op de toppen, dus na een uurtje verkast naar de binnenkant alwaar er een paar mooie tikken op de toppen kwamen, maar niks bovengehaald. De volgende dag bij daglicht nog eens aan de buitenkant geprobeerd om de pieren op te gebruiken, maar geen beweging gezien. Gisteren begon het met het mooie weer toch te hard te kriebelen en met de kinderen mee wat zeepieren gaan halen en omdat er al wel wat volk stond aan de zuidkant dan maar aan de noordkant gaan staan. Van 18u tot 20u30 met twee hengels (1xplastieken en 1xmetalen afhouders) geprobeerd maar geen beweging gezien... Toch maar eens tijd maken om nog eens naar het strand te gaan denk ik dan... Groeten, BertBert=== Dinsdag 09 april 2013 ===


hallo maandag eens gaan vissen op pier in Nieuwpoort,

we zijn met 2 pers. gestart met vissen om 8h al na 5 min. was het prijs.
een grote bot 37,5cm we hebben gevist tot 17h met een prachtig resultaat van 52 maatse botten en en 24 tal gemengd schar met pladijs.
enkel de verse franse tap viel in de smaak, buren met diepvries aas was matige vangst.
we hebben ook nog een vis gevangen dat we niet kennen, hopelijk kent iemand van jullie die vis.
ik had dit graag geweten want ik vind het een schoon visje. het trekt op een zeeduivel en is gestreeptvan kleur;
ik heb een foto maarkan deze wegens te groot niet plaatsen, indien jullie mij willen helpen, mail: vervaeckdieter@msn.com en ik mail de foto.

groeten, dieterdieter=== Dinsdag 09 april 2013 ===


Beste vismakkers,

Erg veel recente, positieve vangstmeldingen staan er nu niet op ZVL maar naast een slechte melding heb ik toch ook nog een positieve ervaring gehad vandaag. Zondag heb ik met de Siemens visclub een wrakkentocht gevist met de Stellabel vanuit Stellendam. De berichten waren niet positief, maar het weer werkte mee en de schipper deed zijn uiterste best om wrakken met gul te vinden. Pas rond 13.00 uur vonden we een wrak met wat vis en vingen we met ruim 20 vissers zo'n 20 gulletjes. Zelf had ik er 1 maatse gul en nog een mini. Droevig gesteld dus met de gul. Aan de schipper lag het niet want hij had ruim 3 uur nodig om het hele eind terug te varen.

We hadden veel aas over gehouden, dus besloten Paul, Frits en ik vandaag het Noordzeekanaal weer eens aan te doen. Een van de weinige plekken waar aardig gevangen wordt. Vandaag was dat ook weer zo. Met enige regelmaat kwamen er schooltjes mooie wijtingen langs. We visten van 10.00 uur tot 16.00 uur en vingen zo'n 50 vissen. Veelal mooie wijtingen tussen de 30 en 35 cm . Ook kwamen er nog 2 mooie scharren en 2 kleine zeebaarsjes uit de vaargeul. Opvallend was dat we alledrie ongeveer evenveel vis vingen en dat ook de afstand vandaag eens niet bepalend was voor de visvangst.
Groet Cor=== Dinsdag 09 april 2013 ===


Vandaag nog eens geprobeerd wat te vangen , na alle negatieve berichtgeving , maar het klopt hoor met zes hengels een bot gevangen,dus is het nog niets volgende keer beterrnGr. WillemWillem=== Dinsdag 09 april 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Lang geleden .... Door andere werkzaamheden scharrenseizoen aan me voorbij laten gaan. En nu starten de kriebels met de aankondiging van warmer weer. De zomervis en dan vooral mijn meest favoriete, de tong, gaan er dan aankomen. Gisterenavond bij prachtig weer op een echte tongstek eens gekeken of de berichten van de eerste (kleine) tongetjes hier ook opgeld deden. Korte doordeweekse sessie van 19.00 tot 21.15 uur met laag om ca. 19.45 uur. Het weer was werkelijk prachtig. Het uurtje opkomend tij (20.15 tot 21.15) was de tijd dat ik vis ving echter niet de soort waarnaar waarnaar ik op zoek was. In uurtje tijd 6 botjes en 2 scharretjes gevangen. Niet slecht maar tong .... Nee, nog niet gezien. Wellicht eerst komende twee weken die temperatuur echt eens omhoog.

Groetjes,

De Middelburger
=== Maandag 08 april 2013 ===


Vanavond op de kop van de haven gevist in IJmuiden met mijn zoon. Net zoals afgelopen zaterdag op de noordpier, geen enkele tik op de tip. Om 19:00 uur plotseling 1 flinke aanbeet. Het was een bot van 41 cm! Daar bleef het helaas bij. Nu gelukkig niet met lege handen naar huis.

Floor

Floor
=== Maandag 08 april 2013 ===


06-04-2013

Zaterdag 6 April was het weer zover de tweede wedstrijd van de PKC op het het strand van Wijk aan zee.

Mooie gelegenheid om mijn nieuwe hengel  Penn TRQ 4.50 uit te testen, en het is een super hengel.

Zaterdagochtend vroeg op pad gegaan met Dennis en Herbert om op tijd aanwezig te zijn om het nummer te trekken waar we moesten staan.

Rond 9 uur naar het strand gelopen om de spullen klaar te zetten.

Om 10 uur was het het start signaal en er vlogen al snel 150 lijnen richting zee.

Al snel ving ik mijn eerste bot van 21 cm, in de loop van de wedstrijd ving ik er nog 4 botten bij.

Er kwamen die dag bij velen vis boven water en het weer was fantastisch en een mooi strand daar aan wijk aan zee.

Om twee uur was de wedsrtijd afgelopen, spullen ingepakt en naar de auto gelopen om te vragen wat de andere mannen van ons visteam hadden gevangen.

Ik 5 botten, Herbert 4 botten, Dennis 4 botten, Niek 1 bot en Rudy 1 bot, dit was goed voor een 8e plaats.

Er bleef nog een berg aas over dus ben ik de volgende dag met mijn zoontje gaan vissen aan het kaas en brood.

Gevist van 13:20 t/m 17:00.

Ik heb 4 botten gevangen en mijn zoontje helaas niks.

 

Groetjes Wim Hilleman ( team cordes travel)

Wim Hilleman ( team cordes travel )
=== Maandag 08 april 2013 ===


Vismaten,

Na de teleurstellende 1e wedstrijd van de Penn Korps Competitie, waar we de 25e plaats hadden bemachtigd, mochten we nu aantreden voor de 2e wedstrijd die gehouden werd op het strand aan Wijk aan Zee.

De verhalen en geruchten waren niet best en werd er maar weinig gevangen maar toch hadden we de moed erin. Het Cordes Travel Team bestaande uit Rudi, Niek, Wim, Dennis en ondergetekende waren al vroeg op pad. En rond een uur of 7 kwamen we, Wim, Dennis en ondergetekende in het strandhuis aan waar ikzelf de trekking mocht doen voor de plaatsen. Gelukkig kwam Dennis al gauw aan met een lekker bak koffie. uiteindelijk mocht ik dan ook het bekende balletje trekken en mochten we allemaal op nummer 20 staan. Vliegensvlug werden de kaarten omgekeerd en op aanwijzing in de bakken gedeponeerd. Zodra de kaarten werden omgedraaid wisten we waar we moesten staan. Niek in, Herbert in vak B, Wim in vak C, Rudi in vak D en Dennis mocht het verst stekkeruh naar vak E. Alles verliep vlekkeloos en al gauw liep ik na het verdelen van het aas al in vol ornaat naar de waterkant.

Al gauw had ik B-20 te pakken en zag dat het een mooie stek was. Het weer was buitengewoon! Een lekker zonnetje en een mooie branding in de zee. Een mooie dikke mui had ik voor me waar best wel ns vis in kon zitten. Gauw de spulletjes uitgestalt en de Penn Nano hengel in stelling gebracht. Een heerlijke hengel om in de mui te gooien.

Rechts van stond Edwin de Lange van zeevisteam Brabant en dat kon je wel merken. De joligheid was niet van de lucht en het was gezellig. Links van me stond Mischa Voskamp ook al zo'n goed visser die met zijn haags accent mooie uitspraken kon doen. Verderop zag ik Jan Hennekam van Spro staan en nog wel meer bekenden. Zoals Fred van Toledo van de Zeenaald. Afijn Edwin zou ver weg beginnen met 14/100 nylon op zijn spoel maar ik dacht daar toch wel anders over. Ik hoorde wel van Rudi dat ver weg kleine botjes waren gevangen maar de put voor me trok harder aan me zodat ik besloot om dichtbij te gaan beginnen.

Om 10.00 uur was het zover en met een matige krachtsinspanning deponeerde ik de onderlijn aan het einde van de put waar de rollers overheen kwamen. Na een half uur een mooie doorbuiger en kon ik de eerste bot noteren van 31 cm. Vreterij was er minimaal. Mischa en Edwin pakten ook hun visje maar steeds was ik gelukkig hun een slag voor. Jan Hennekam ook ook lekker de vis gevonden en eindigde na 4 uur vissen op 6 vissen. Ikzelf kon 4 vissen op de kaart noteren. Ondertussen hadden de andere teammaten ook laten weten dat ze vis hadden. Een goed resultaat! Wim had er 5, ikzelf en Dennis hadden er 4 en Rudi en Niek konden allebei 1 vis noteren. Na 4 uur achteruit lopen op het strand was het klaar en mocht ik constateren dat ik weer heerlijk gevist had. Tevens was de wedstrijd prima georganiseerd en waren de controleurs ook gezellig, strang en rechtvaardig en zo hoort het ook.

De tippel terug naar de parkeerplaats was een peuleschil en al gauw deponeerden we de spullen in Wim zijn auto. Daarna begon uiteraard het uithoren van de ander e teams en hoorden we diverse getallen. Het beste was maar gewoon om de uitslag af te wachten en dat zou een dag later zijn. Het bleek dat we een nette 8e plaats hadden behaald tussen allemaal geweldige teams. Hierdoor schoten we als een komeet omhoog van plaats 25 naar plaats 16. De volgende wedstrijd zal in juni zijn en dan is plaats van handeling de Baaiweg te Domburg. Laten we hopen dat de visgoden ons gezind is en we een mooie plaats kunnen bemachtigen.Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 08 april 2013 ===


Persbericht

(8 april 2013)

Mooie voorjaarsvangst

www.korpsvissen.nl 

Met het koude voorjaar komen de kustvangsten dit jaar laat op gang. Met enige angst werd dan ook vooruit gekeken naar de 2e wedstrijd op 6 april 2013 op het strand van Wijk aan Zee. Met weinig vis is de geluksfactor van een vangst namelijk groot en zal de uitslag meer die van een loterij benaderen dan die van een echte wedstrijd…..

De lokale vereniging Zeevissen.com bleek ’s ochtends een voortreffelijke foutloze organisatie te hebben neergezet. Bij het welkomstwoord kon de organisatie vervolgens meedelen dat Sportvisserij Midwest Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland zich als partner hebben verbonden aan de PENN Korpsencompetitie. Zij stellen een ereprijs beschikbaar voor de individuele top-3 aan het einde van de competitie. Na dit mooie begin van de dag was het om 10.00 uur dan toch aan de 30 teams. 

In een werkelijk schitterend decor gingen de onderlijnen richting Engeland. Een rustig briesje, lekker zonnetje en aan de einder een vloot van 2- en 3-masters onder volle zeilen begeleidden een groot deel van de wedstrijd. Die wedstrijd leverde overigens vanaf het begin ook vis op. Willem Louman van het Zeevisteam Westland begon in het E-vak zelfs met een triplet van botjes. Iwan van Aert had er in het B-vak zelfs al snel 4 te pakken en voor zijn team, De Zeebaars De Hoop Team 2, leek het een leuke dag te gaan worden.  Ook elders van het parcours kwamen optimistische verhalen. De kersverse bondcoach van Sportvisserij Nederland, Arthur van Tienen, had na een uur al een “ronde langs het veld gemaakt” en verhaalde over redelijke vangsten en een mooie strijd.

Het tweede deel van de wedstrijd ging echter het verschil maken. Het water kwam er nu vol in en voor het eerst dit jaar kwam de vis, aangemoedigd door de sterke zon, azend richting kant. Nu was het actief zoeken en vissen waar die “platten” net lagen! Dennis Oijendijk van AHOY-hengelsport Team 1 liet zien hoe dat moest en wist maar liefst 9 vissen te vangen, het meeste van de dag. Uiteindelijk werden er 354 vissen gevangen. De Zeebaars De Hoop Team 2 pakte de dagwinst voor Zeevisteam Spro en het dit seizoen verrassende Zeevisteam Westland dat de derde plaats opeiste. De oud-wereldkampioenen van Spro pakken door hun tweede plek tevens de leiding in het tussenklassement.

De volledige uitslag is na te lezen op de op de site www.korpsvissen.nl.

Op 15 juni wordt de competitie vervolgd met de 3e wedstrijd aan de Baaiweg op Walcheren.

  

Korpsvissen.nl
=== Maandag 08 april 2013 ===


Zondag op de buitenkant van de zandvliet sluis gezeten en redelijk gevangen. Paar botjes en wat schar en 1 (nog kleine) tong.

Wachten op de grotere tongen.

Kees
=== Maandag 08 april 2013 ===


Hallo,

Zondag met een collega aan Neeltje Jans gevist. Gestart omstreeks 8u en gestopt om 16u30. 3 uur Oosterscheldekant, 5 uur Noordzeekant gevist met pieren en zagers. 4 hengels,  8uur aas in't water wachtend op een aanbeet...resultaat: geen stootje, aas bleef onaangeroerd, zelfs krabben en garnalen bleken afwezig te zijn. Volledig doods dus, nog nooit meegemaakt.

Greetz,

Tim
=== Zondag 07 april 2013 ===


Ben gaan vissen op het Banjaardstrand , op een goede 100m afstand van de stormvloedkering.

Met 2 hengels gevist op de bodem , haken beaast met zagers. Het was een prachtig zonnige dag aan zee  , bijna windstil in de voormiddag.

Na een poosje haal ik mijn hengels binnen voor een "aascontrole" , niets. Aas intact ,dus zoals wij zeggen " retour naar leverancier" terug insmijten dus. 

Bij het insmijten van strandhengel A breekt mijn draad af en vliegt het bovenste gedeelte van de  hengel enkele meters het water in :-((  ,

daar sta ik dan met  een halve strandstok in mijn handen , NOT FUNNY.  Brutte pech , dan maar met 1 hengel vissen;

Strandhengel B , op een gegeven moment valt , door één of andere reden , mijn statief om en plons! hengel en statief in de branding ...

Mijn statief heb ik nog net terug kunnen pakken maar op dat moment zie ik mijn strandhengel B de diepte ingetrokken worden !! Met schoenen en al loop ik het water in ter redding.

Wanneer ik tot aan mijn knieën in het water ben , grijp ik naar mijn hengel en ja ! kheb 'em en NEEE  word zo terug uit mijn hand getrokken !!?  Daar sta ik dan tot aan mijn knieën in het water met schoenen en broek nog aan en met zicht op mijn strandhengel van 4,5m en een daiwa molen die zonder moeite de diepte ingetrokken worden !!!

Enkele tellen later zie ik op een 20-tal meters nog net de fluo groene top boven water steken en dan ineens , weg  , een volledig gemonteerde strandhengel met daiwa molen??

Daar gaat mijn dagje vissen ...

Voor de rest van de dag heb ik op de zeebaars gevist met shads en pluggen en heb zelf een geeplijntje uitgeworpen ( wanhoopsdaad).

Heb vooral van de zon genoten , alle geluk waren mijn sokken en mijn schoenen snel terug droog

"Wat" mijn hengel het water heeft ingesleurd zal voor altijd een misterie wezen . Stroming ? Een zeer dikke vis? misschien een zeehond ... want die waren er ook

EEN REGELRECHTE RAMP

 

DE NATUUR GEEFT EN DE NATUUR NEEMT ...

 

Groeten

Jonathan Collignon

Antwerpen , boechoutCollignon Jonathan=== Zondag 07 april 2013 ===


Tweede PKC wedstrijddag
Voor zaterdag hadden we de tweede wedstrijd van de PKC op de planning, deze editie werd gevist letterlijk onder rook van de hoogovens aan Wijk aan zee. Dus zaterdagmorgen ruim voor het ochtendgloren zaten we al in de auto, ik reed met Johan en Rudi, Wim reed een uurtje uurder al af met Dennis en PKC teamcaptain Herbert. Op het parkeerterrein bij het Strandhuis had ik eerst nog een ander klusje, een lekke band aan de auto, blijkbar had ik onderweg ergens een schroef of een bout opgepikt. Gelukkig moesten toch alle visspullen eruit dus konden we ook bij het reservewiel. Het was een aardig tippel naar het D vak. Ruim voor 10 uur stond ik al kant en klaar op nummer A-20 te wachten op het startsignaal. De vangstberichten waren slecht, de local heroes hadden de verwachting dat er in vak A toch wel 5 vissen te vangen zouden zijn en moesten we delen met 30 deelnemers. Diegenen die proefgevist hadden wisten te melden dat het kleine botjes waren die ver en heel ver uit de kant gevangen moesten worden. De eerst twee uur was de vangst inderdaad minimaal, wel hadden we een mooi uitzicht. Er lag een aardig rijtje met klassieke 3 en 4 masters op de rede en die gingen aangevuld met een klusje ander zeilend materiaal in de zeilen en vertrokken in westelijke richting. Intussen kwam er een groot cruiseschip tussen die pieren van IJmuiden, dus hadden we tussen het vissen door nog tijd om bootjes te kijken. Halverwege de wedstrijd waren er nog maar een handjevol vissers met vis op de kaart. Bij mij kwam er een botje van 23 op de kant gevangen aan de feeder op een afhoudertje met een enkel slikje. Deze bot bleek de voorbode te zijn van een grotere groep want plotseling waren er meer botten en botjes. Ik zag Eric Goosens, vijf plekken links van me twee keer een dubbeldraai botjes vangen. Een uur voor einde van de wedstrijd kon mijn buurman rechts Erik Remijn na een spectaculaire aanbeet ook een bot van 24 op de meetlat leggen. We hoorden van de controleur dat er ook al vissers waren met 5 en meer vissen op de kaart. Dus er bleek meer vis te zijn dan waar de local heroes op gerekend hadden, en veel vis kwam van dicht onder de kant. Intussen had de mobiele tam/tam gesproken en die melde dat alle TCT teamgenoten ook al vis hadden, dat gaf een goed gevoel. Na afloop hoorden we op het parkeerterrein dat Herbert, Wim en Dennis bij de beste 10 in hun vak zaten, ik had een middenmotertje op de 16e plek en Rudi bleef hangen rond de 20e plek. De 150 deelnemers wisten tesamen zo'n 350 vissen te vangen. Rond drie uur in de middag waren we weer op weg naar huis, de reserveband hield het goed zodat we mooi op tijd weer thuis waren. Door de minimale vreterij bleef er nog ruimschoots aas is de bak over, dus kunnen we deze week nog eens met de hengels op pad als het weer eens mee wil zitten. Intussen staat de uitslag op www.korpsvissen.nl en blijkt dat we een 8e plaats gescoord hebben.
 
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 07 april 2013 ===


gisteren westkapelle geweest van 09.00 tot 14.30 geen tikje gezien weet iemand of er al haring word gevangen op de brouwersdammarc=== Zondag 07 april 2013 ===


Zaterdag noordpier tot hoogwater. Geen aanbeet gehad. Ook de andere vissers niets zien vangen. 1e keer dat ik op de noordpier met lege handen naar huis ging. FloorFloor=== Zondag 07 april 2013 ===


Zaterdag gaan vissen in Vlissingen.Als aas zeepieren en diepvriestappen.
Vangst was redelijk 3 botten,2 scharren en een scholletje.Prachtig weer.Tom=== Zaterdag 06 april 2013 ===


Stekkeruh naar ut stekkie

Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de 2e PKC gevist. Plaats delict was het strand van Wijk aan Zee. Vanochtend om vijf uur was Wim bij me en gingen we even later nadat de spulletjes waren ingeladen naar de carpool te Oude-Tonge waar we Herbert op zouden pikken. Herbert is bij de PKC wedstrijden team-captain en moest dus de nummers trekken voor ons allen. We hadden nummer 20. Niek stond in het A vak, Herbert in het B vak, Wim in het C vak, Rudy in het D vak en ik stond in het E vak. Ik stond dus zo'n dikke kilometer van de 'inschrijf-hut' vandaan dus had een aardige stukje te stekkeruh (lopen). Nadat de lekke band van Niek was vervangen door een thuis-komertje en al het aas verdeeld was kon ik met Rudy aan de tippel beginnen. Zo halverwege kwamen we Arjan Rijnberg tegen en die bood aan om onze spullen op de terug weg mee te nemen naar de parkeerplaats waar de rest ook stond. Nou na zo'n eind stekkeruh lieten we dat ons geen twee keer zeggen. Bedankt Arjan!!. Aangekomen op mijn stek de boel op gezet en ff een praatje pot bij de buren. Om tien uur vlogen er zo'n 150 lijnen te water en was het wachten op de vis. Al vlug kwamen er wat botjes en botten uit. beide buren begonnen met een flinke bot van ruim 30 cm. Bij mij duurde het wat langer maar na anderhalf uur ving ik ook mijn eerste bot. Na een drie kwartier kwamen daar nog twee botjes bij en de buren links en rechts van me hadden er ook drie. Na het gebruikelijke bel-rondje bleek dat wij allemaal vis hadden. Mooi werk dacht ik zo. Zo'n drie kwartier voor het eind wist ik er nog een bij te vangen en stond op vier. De controleur vertelde mij dat ik op dat moment tweede stond. Mijn beide buren hadden er intussen ook vier maar qua cm had ik net wat meer. Om twee uur was het signaal daar dat de pot erop zat. Ik kon mijn borst dus weer nat maken om dat eind weer terug te stekkeruh maar wel met de wetenschap dat Arjan daar zou staan. En die stond er gelukkig!!! Ik kwam Willem Louman nog tegen en die stond nog wat verder in het E vak en was eerste met 1.36 meter. Goed gedaan Willem. Terug op de parkeerplaats de spulletjes ingeladen en nog wat na gekeuveld. We kwamen tot de conclusie dat we het niet echt slecht gedaan hadden. (Denken we tenminste). Op de terug weg nog een Whopper naar binnen geduwd en rond half zes waren we weer thuis. Het was een gezellige maar ook enigzins vermoeiende dag...

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel, HSV-t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Zaterdag 06 april 2013 ===


2e wedstrijd De Makreel

 

Na de 4 botten die vorige week gevangen waren was de hoop op beterschap nog niet echt aanwezig bij de 15 aanwezige vissers!

Om half 11 begonnen met vissen,en stroming was er weinig ivm het doodtij een dezer dagen.

Na 3 kwartier vissen had ik beet op m'n grauvell Teklon Team surf 4,50 mtr die ik pas gekocht heb van Danny Goossens,en ik kon een mooie bot landen van 35 cm....kijk,daar ben je blij mee :)

Toen werd het stil,er werd tot bijna 2 uur voor het einde van de wedstrijd door niemand een visje gevangen,en dat is toch wel erg magertjes.

Bij mijn buurman Johan Geense vloog er een vogeltje in zijn lijn,en Johan haalde de vogel binnen en er kwam een bot mee van ook 35 cm....zo mag er wel vaker een vogel in je lijn vliegen ;)

Daarna werden er nog 3 botten (allemaal 30+-ers) bijgevangen

Totaalstand was dus 5 botten met 15 vissers.........DRAMATISCH voor begin april,maar het is niet anders.

Over 3 weken de voorselectie vissen tussen Domburg en westkapelle..........hopen dat het net als vorig jaar weer een 18 plaats gaat worden,dan kunnen we door naar het hoge noorden in Oktober!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

 

Kiske

Kees Reijngoudt.
=== Zaterdag 06 april 2013 ===


Uitslag Hoekzeehengelsport wedstrijd 3 Hartelkanaal

    cm vissen punten
1 Jan Grinwis 255             12 1
2 Herman Bolle 197              9  2
3 Peter Aleman 149              6 3
4 Patrick van't Slot 141              7 4
5 Kees Steijl 131               6 5
6 Johan Rombouts 96              6 6
7 Cor v/d Linde 80              5 7
8 Wim Meerdink 70              3 8
9 Leon van Westen 62              3 9
10 Adriaan Otte 60              3 10
11 Ben Waardenburg 35              2 11
12 George Moerkerk 27              1 12
13 Jim Stello 26              1 13
14 Ferry Danker 18              1 14

Het tussenklassement is te vinden op www.hoekzeehengelsport.com

Hoekzeehengelsport
=== Vrijdag 05 april 2013 ===


beste vissers,

 

ben te maandag gaan vissen te middelekerken.het was nogal stormachtig weer NO 5à6 . begonnen om22 uur en het was laag water om 01:00. gevist mee 2 lijnen waar van 1 met wapperlijn haak 8 en 1 bezemafhouders haak 8 . en daar verse franse tappen aan . na uur kwam de beet er in . ik kreeg een ferme tik op mijn hengel ik draai de in en jawel een mooi bot van 33 cm verder nog een 3 tal gullen gevangen van rond de 30 cm . en natuurlijk zwemmen ze terug in zee. gestopt om 00:30 want spullen vlogen om het was niet meer plezant om te vissen .

MVG 

geert

geert fonteyne
=== Woensdag 03 april 2013 ===


3e Robby Fish Festival in Blankenberge, doet u mee ?

Aanmelden kan nog steeds:  http://www.zeevisland.com/Informatief/25-03-13.htm 

 

Tevens is er ook nog de Penn Super Prestige:  http://www.zeevisland.com/Penn-Super-Prestige-Boat.htm

Bram Cole
=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Van een Edelkarpertje op 2e paasdag
Op tweede paasdag wordt traditiegetrouw de paaswedstrijd van de Edelkarper gehouden op het strand tussen Vlissingen en Westkapelle. We gingen er met een aardige schouwse delegatie heen, bestaande uit het TCT team en Arjan en Henk van Dreischor. De andere teamleden hadden de nieuwe Penn-TRQ meegenomen om die een vuurdoop te geven. Het was nog aardig koud, met een pittige wind schuin in de rug, maar er was zon, het bleef droog dus over het weer niks te klagen. Er waren zo'n 175 deelnemers verspreid over 5 vakken. Ik mocht plaatsnemen in het E vak tussen tegen de palenrij aan. Aan de andere kant van de palen Ed Kroes en onze Arjan stond nog een paar nummers verder naar rechts. In de aasbak zo ongeveer alles waarvoor een vis zijn muil zou kunnen open doen en aan de hengelsteun een verscheidenheid aan onderlijnen. Doordat ik tegen de palen stond was verweg vissen bij mij in het eerste uur niet mogelijk, stroming en wind drukten de lijn in de palen. De eerste worpen waren dan ook met de PdK-2 feeder rond de kop van de palen in de hoop daar alvast maar een meuntje vandaan te peuteren. Dat mislukte, er was geen enkel teken van leven rond de palen en de stortstenen. Na een uurtje was het water zover gezakt dat ik ook rond de kop van de palen heen kon vissen. Intussen waren er al de nodige onderlijnen gesneuveld in het palenvak maar er was ook al vis gevangen. Ed Kroes deed aan de andere kant van de palen al een dubbeldraai met een scharretje en een vloermatbot van 41 centimeter, en ook zijn teammaat Kees Westdorp, een paar plekken links van me wist de vis al te vinden.
 
Bij de tweede draai verweg kon ik ook een scharretje van 19 cm vangen en een paar draaien erna kwam er een scholletje van 20 cm in de emmer. Dat leek even goed te gaan, maar daar bleef het bij, dus tijd voor een belrondje. De andere teamers hadden ook nog weinig positiefs te melden. Intussen was er weer een fluitende vloedstroom ingekomen en werd het moeilijk om de onderlijn op zijn plek te houden en de vis te vinden. Wel zag ik Kees Westdorp zijn 4e en 5e vis binnendraaien. Na 4 uurtjes vissen stond bij mij de teller op 2 vissen en 39 cm, dat was ruimschoots onvoldoende voor een goede klassering. Gelukkig hadden alle teamleden vis gevangen, en al met al kwamen we op de 14e plek bij de korpsen, Dennis werd nog 6e in het vak en Rudi 8e plaats in het vak. Oud teammaat Johan viste in het Zeehengelsportteam de eerste plaats bij de korpsen bij elkaar. Henk kwam met een NUL van de waterkant en Arjan wist met een botje van 15 geen potten te breken. Van de 175 deelnemers kwam ongeveer 1/3 zonder vis terug van het strand.
 
De prijsuitreiking was natuurlijk weer goed en snel geregeld bij de Edelkarper, en dus waren we mooi op tijd weer op weg naar huis. Volgende week doen we nog een PKC wedstrijdje maar dan ver van huis ergens bij IJmuiden.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Hallo mede-visfanaten,

Toen gisteren het zonnetje doorkwam hadden wij al snel de kriebels om weer eens naar de waterkant te vertrekken.Gewapend met voldoende zeezagers trokken we naar onze vertrouwde stek vlakbij de rioolzuivering in Ritthem. 
Deze plek heeft in het verleden zijn waarde al bewezen, en heel stieken hoopten wij al op de (voor ons) eerste belona van het jaar. Nadat wij (we waren met zijn 2en) eerst beide een scharretje hadden was het zowaar raak!!  EEN GEEP!
U kunt begrijpen dat hoewel het er bij 1 bleef, deze dag voor ons niet meer stuk kon! Het pils ging open en het seizoen kan beginnen!

Groeten Arie Hoogland. 
P.S. Bijgevoegd vindt u een foto van de belona.

 Arie Hoogland=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Vismaten,

 

HSV de Edelkarper organiseert al jaren hun internationale wedstrijd wat zich afspeelt rond Zoutelande richting Westkapelle. Altijd druk bezocht en nu dus ook weer met een 175 man aan het parcours. Al vroeg was ik bij maatje Dennis om tezamen naar de Couburg te gaan en eerst bij hem de spulletjes overgeladen en een lekker bakkie doen. Dennis was nog even zijn piertjes aan het verzorgen wat hij vakkundig deed.

Daar zal het niet aan liggen grinnikte ik en daarna sloeg hij de kranten dicht. Laten we het hopen dacht ik naderhand zo.

Het parcours op zich kenmerkt zich met diep water met kleiranden waar sommige visser zich aan stukbijt. Reden genoeg om wat dikker te vissen dus. Later zou blijken dat het geweldig visweer was maar wel een gierende stroming waar veel vissers moeite mee hadden. In de Couburg was het gezellig en al gauw had teammaat Niek de kaarten opgehaald. Nummer 89 had ik en Dennis 61 en dat kwam mooi uit. 1 parkeerplaats was voldoende. Na de koffie was het tijd om te gaan en liepen we al gauw "de hoge hilt"op. Wat een beklimming zeg. en hier splitsten onze wegen. Ik moest nog een vak naar rechts toe en al gauw had ik mijn spulletjes opgesteld staan.

Als ik zo naar de rode boei keek stroomde het als een gek. Ankeren verplicht dus en wat lijn geven. Alles voorbereid en ik was er klaar voor. Tussen de palenrij zag ik allemaal kanjers staan waarond Remi Lindhout, Wilco Keur, Arjan Geelhoed, John Soederhuijssen, Linda vd Velde en nog wel een aantal. Ruud van Noord zag ik zwaaien aan de linkerkant van het andere vak. Om 10.00 uur dan het startsein en daar gingen de onderlijnen het sop in. Wilco keur kwam als eerste terug met een bot aan de lijnen en nu was het zaak dat iedereen binnendraaide om kantklossen te voorkomen. En dat lukte vrij aardig de gehele wedstrijd. Maar lange tijd gebeurde er niets. Wilco pakte al gauw zijn 2e en 3e vis en na 2 uur gaf Remo Lindhout ook nog eens gas door even gauw een doublet schar en nog een aantal vissen te vangen.

Ik kon waarschijnlijk de afstand niet halen die zij gooiden dus dat was dikke pech. Het laatste uur ging de stroming gelijk onnoemelijk hard de andere kant weer op. Zodoende het laatste uur op een meter of 40 gevist en de een na laatste draai warempel een botje van 15 verschalkte de slik gulzig. Op dat moment hadden wij 4 man met vis. Rudi had er 5, Dennis had er 3, Niek had er 2, ikzelf had er 1. Van Wim hoorden we dat hij 1 vis had maar waarschijnlijk niet telde. Zijn voorslag brak af in enkeldiep water en hij kon zijn onderlijn pakken waaraan een wijting hing. De vis was gemeten maar onder protest want de vis zat nu aan een afgetrokken lijn. Naar later bleek dat de vis inderdaad niet meetelde.

Na 14.00 uur lekker gevist te hebben de spulletjes weer opgeruimd en de terugreis aanvaard. Bij het Zeehengelsport team een gezellig biertje gedaan en daarna de prijsuitreiking meegemaakt. Als team pakten we de 14e stek. Het visje van teammaat Wim bleek achteraf een duur visje te zijn maar dat is ook weer vissen. Hij had gewoon dikke pech. Dennis zat wel in de prijzen met 3 vissen en kon een mooi foudraal uitkiezen.

De wedstrijd werd gewonnen door Martijn Westdorp waarvoor proficiat en bij de teams kaapte het Zeehengelsport magazine team de 1e plaats weg voor het team van Spro! De wedstrijd was prima georganiseerd en dit keer was er rekening gehouden met de tussenruimte van de vissers want we konden prima uit de voeten. Jammer dat de vis er niet dik zat maar dat was wel in de lijn der verwachting. Nu ons opmaken voor de volgende en dat is de Penn wedstrijd te Wijk aan Zee.

Over Penn gesproken, de 4.5 meter stok Penn Nano Torque uitgetest en in orde bevonden. Deze hengel kan zich scharen bij tophengels als Shimano, Spro, Grauvell ed. Door de kleiranden heen gaf de hengel met zijn feedertop geen enkele krimp. Prima mee gevist!

 Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 01 april 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag mee gedaan aan de 51e editie van de Edelkarper. Rond half zeven was Herbert bij me. Ff een bakkie gedaan, spulletjes in de wagen en hop naar de carpool waar de rest van het team ook naar toe zou komen. Henk en Arjan stonden er al en die hebben we nog even gefeliciteerd met hun 2e plek als trio bij de ONI van afgelopen zaterdag. Henk was zelfs 2e overall zaterdag en Niek 8e overall. Maar goed nu vandaag. Even later kwamen Johan en Niek ook aangereden en Rudy zou achterop komen. Wim zat vant weekend al in Middelburg en omstreken dus kwam naar de Couberg in Koudekerke toe. Na een praatje pot kreeg ik nummer 61. Toen ik op het strand kwam zag ik dat er een loeiende stroming stond. Ver weg vissen had het eerste uur echt geen zin. Ja met 300 gr ankerlood maar dat had ik niet en dat vist ook voor geen meter. Trouwens ik had geen zin om mijn nieuwe Penn Nano TRQ Surf aan gruzelementen te gooien. Toen de kentering er in kwam ving ik mijn visjes. twee tegelijk dus ik was eindelijk van de nul af. Arjan Rijnberg stond naast me en had er drie toen. Ik kreeg vervolgens geen visje meer te pakken en Arjan ving nog wel z'n visje. Om half twee toen de stroom er al weer goed in zat trok ik twee andere lijnen mee naar binnen maar nog veel belangrijker aan mijn eigen onderlijn zat nog een botje van 13 cm.  Ik heb daarna niks meer kunnen vangen. Na het eindsignaal nog ff 'geborreld' met de rest van de boys en rond half vier vier uur naar binnen en gewacht op de uitslag. Uiteindelijk ben ik 6e in mijn vak geworden en 29e overall. Hopelijk gaat het volgende week net zo of nog beter met de tweede PKC wedstrijd in Wijk aan Zee. De Nano is in ieder geval ruim door de keuring heen......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel, HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Maandag 01 april 2013 ===


Vandaag 1 april gaan vissen in het aardappeldal. 4 scharretjes die allen weer zwemmen was het resultaat. Eentje met afgaand de rest met opkomend tij. Aas was beetje belegen pieren.

Lux=== Maandag 01 april 2013 ===


Vandaag met z'n 2en gevist met laag water op 2e Maasvlakte,4 hengels,pieren en zagers,geen vis gevangen.

Leonard=== Maandag 01 april 2013 ===


halo vissers hier een kort verslag van Joop Jansen.

 

zondag naar het calandkanaal gewees met zoute pieren en verse pieren.

ik kwam om 11 uur aan en het was laag water en de stroming verdween helemaal en hep even met een veederhengel gevist.

welnu het was helemaal niets en de eerste beet kreeg ik toen de stroming om half drie er langzaam er weer in kwam.

uit ijndelijk wis ik 2 klijne weitingtjes te vangen met zoute pieren.

die kwamen dan ook van ruim 120 meter uit de kant.

volgende keer maar weer met de boot het water op te gaan.

groetjes Joop Jansen.Joop jansen