Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van april 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 30 april 2013 ===


30 04 2012  Geen oranje dag maar een visdag van uit de haven van de westerschelde.  vandaag gewoon een dagje zonder je  eigen druk te maken een x aantal vissen vangen. Wat mij vooral aan het denken zette  is waarom  werd de meeste vissen gevangen zonder dat er stroming was. terwijl wij altijd roepen????? de stroom mot er inkommen  De pioneer van vandaag was HANK die om half twee begon te roepen dat de beet er uit zou gaan /dus nie/ we hebben het tot 4 uur uitgetutterd zoals Hank altijd tiept????? MAAR de grootste kampioen was vandaag de 4 jarige jongen die onze harten heeft gestolen/HANK en WIJNAND/ op de westerschelde met zun eigen vis hengel//FOTO volgt  DE groeten van af de LEUR

wijnand=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Vandaag koningsdag weeres op de schar geprobeerd. Aangezien op de bot nie veel is de keren dat we het geprobeerd hebben. Na een goed bericht van Colijn zijn we uurtje of 8 vertrokken vanuit Stavenisse en om uurtje of 4 waren we terug. Dan de vangst. Veel en klein. 54 schar 2 bot 2 schol en wat bolkes en meuntjes. Alleen bleven ongeveer 24 maatse over.

Gr uit Stavenisse

Forel
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Een visdag met de Big Marlin

       

      

    

Alain Tulleneers
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Vandaag samen met Dennis met Martijn Boone de plas opgegaan .

Gevist vanaf ongeveer half negen tot half twee.

Alles bij elkaar ongeveer 5o scharren gevangen met zn drieën . Ze zijn dus nu aardig gearriveerd .

Voor de rest geen andere soort vis gezien , o ja , toch wel .....een meuntje bij martijn .

Martijn.....bedankt dat we mee mochten met die prachtige boot van je .

Schrijf jij maar eens een reuzevangstbericht

Gr,

Eldert en Dennis
=== Dinsdag 30 april 2013 ===


hallo

we zijn met zijn 3e gaan proberen op de tong bij de tg2 op de oosterschelde we hebben gevist van

21.00 tot 01.00 maar geen beet wel erg veel vuil ik dacht ga ook maar mijn berichten schrijven ik

leeste wel maar schreef nooit idee van martijn boone en hij heeft gelijk dus jullie horen nu ook mijn

berichten

frank frank=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Bij derde poging om een bootvangst bericht te maken viel alles weg na 6 regels , daarom nu een poging langs deze weg  

Mazzelaars

Voor 28 april 2013had ik een ankervistrip geboekt op de "Big Marlin"

Deelnemers : fam.Tulleneers : Alain , Isi , JP en kinderen Floor en Luc fam tasten.Coolen : Robert en Zoon Emile.

In de winter alle onderliinen vernieuwd benodigd materiaal besteld bij : JR Tackle , Hawfiske , SuperCatch , Zeevisshop en 200 echte wartels via Dré Vriends ,niet v/d Chinese namaak.

Om 7h15 waren we bij het ponton.Alles aan boord,een koffie gelurkt en de sluis in .Om 7h45 opweg naar de visgronden,bij een rustige zee.

De ebstroom liep en de scharren lieten zich met 2 en 3 tegelijk naar boven draaien.De tendens v/d laatste weken zette zich ook hier door v/d 3 scharren werden er 2 teug gegooid.Zolang de eb liep bleven we constant vangen.En om 12 uur werden we door Dré voorzien van een lekkere bak erwten soep.Met het minderen v/d stroom nam ook de bijtlust af.Er scheen een heerlijk zonnetje en de jassen konden uit.De pierenvoorraad slonk evenredig met het aantal scharren die we vingen.

Het aas voor vandaag : leeglopers en gezouten pieren : de vis beet overal op.

Onderlijnen : met gele,rode en stalen afhouders en weegschaal : maakte voor de vis niet uit. aaslijntjes : rode en gele amnesia 9,2 kg. Haken Akura N°2 en Gamakatsu LS 3113 R N°2 mijn voorkeur gaat uit naar de laatste,haakbocht is 1mm.smaller,buigt minder vlug uit.

eenmaal vast gezeten in de zeebodem en onderlijn afgebroken,in de loop v/d dag terug op gevist,met 5 scharren in 1 haal. Het RVS voederankerzinkgewicht hield goed en ving vis.

Voor de pan hebben we meer dan 200 scharren aan Neptunus gezag onttrokken verder 4 botten en 4 schollen.Floor bot 42 cm  Alain schol 29 cm. De maat voor een NOORDZEE KANJERBADGE is verlaagd naar 40 cm voor Bot. Floor ontvangt na gestaan te hebben in het meinummer van ZEEHENGELSPORT de fel begeerde badge.

Emile was jarig zondag(15) en mocht z'n eerste biertje op zee drinken en kreeg v/d schipper een pet en T-shirt cadeau. Floor kreeg als winnares v/d grootste vis een tang en een opbergtas,haar broer Luc werd ook niet vergeten en kreeg een pet.Alain kreeg als winnaar v/d GRATIS tombola v/d sponser een gepenhengel.

Rest mij nog om mijn vismaten van vandaag te bedanken voor een prachtige visdag,een speciaal woord van dank voor onze schipper Dré en ook voor alle cadeau's en service.

Met de vloedstroom in de kont met 21 knopen(eigen GPs meting smartph)richting Neeltje Jans en dan nog een kleine 200 km.naar Lanaken moe maar voldaanAlain Tulleneers=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Hey allemaal

Gisteren wedstrijd gehad met de Robbyfishers vanuit Blankenberge. Tijdens de voorgaande week waren de gulvangsten uitmuntend, met heel mooie exemplaren er tussendoor. Grootste naar ik hoorde, 92 cm. Wij dus naar de MOW1 op de gul, bijvangst was een enkele schar en bot. De hele dag met stalen afhouders, 32 cm lang en een haak 4/0 beaasd met tappen. 1 gul kon ik vangen en nog enkele botten. Booteerste werd Bram Cole met drie gullen en wat platvis. Rustige dag, veel zon, goede sfeer en enkele mooie vissen.

Aan de Scheur werd er heel goed schar gevsangen en vanuit Nieuwpoort was een gekkenhuis en werd er volop schol en bot gevangen.  Vanuit Neeltje Jans vangen ze ook mooi schol, bot en iets kleinere schar, vooral de ondiepere stekken leveren mooiere vissen op.

De vangsten trekken lekker aan en eindelijk kunnen we ons hartje ophalen voor onze Belgisch-Nederlandse kust.

Grtz

NicoNico=== Maandag 29 april 2013 ===


Hallo allemaal,

Vanmiddag 3 man meegenomen en de Oosterschelde op geweest.

Om c.a. 13.30u begonnen op mijn trouwe stekje, namelijk de O23.

Lekker weertje, (wel wat wind) en een leuke visserij wat hoofdzakelijk uit scharren bestond!

Ook leuk om mee te maken dat een jong kereltje zijn aller eerste visjes boven water haald!!

Helaas tot mijn grote spijt mijn onderlijnen map vergeten, dus moesten we het maar doen

met de kant en klare onderlijntjes uit de winkel, wat trouwens ook gewoon goed ging!!

Weer lekker een paar uurtjes gevist, en iedereen voldaan en tevreden naar huis gestuurd!!

Morgen weer een tripje samen met Eldert en z'n zoontje!!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Maandag 29 april 2013 ===


Westerschelde op koers

                                                                                        

Na afgelopen weekend kunnen wij met zekerheid stellen dat het weer helemaal top is met de visserij op de Westerschelde.

Zoals het hoort rond deze tijd van het voorjaar zijn de scharren massaal aan het azen en zelfs onze zomergast de Tong zien wij elke dag wel aan boord belanden. Het maakt het niet uit of je een doorgewinterde visser bent of beginner, je vangt gewoon (veel) vis.

Het weekend voor de PirateII begon dit keer op vrijdag met een klein gezelschap aan opstappers. Jammer voor de thuisblijvers want het leek vanaf de eerste minuut wel kermis. Met 2 en 3 tegelijk zodat je al snel selectief kan worden om alleen de grootste mee te nemen en de kleinere terug de zee in om te groeien.

Zaterdag was het de beurt aan Jan Hermes en zijn vrienden. Met het resultaat van vrijdag gelijk weer besloten om naar dezelfde stek voor Dishoek te gaan. Even als de dag ervoor gelijk weer feest en als je dan met 2 hengels vist lijkt het net werken zo druk. Onder het genot een zonnetje en regelmatig een lekker hapje tussendoor konden we er een zeer aangename dag van maken. Eindresultaat van *** scharren en 10 tongen erbij tevreden de dag kunnen afsluiten.

Zondag dan tenslotte een gezellig groepje uit Delft die de weg naar Vlissingen wisten te vinden. Deze heren wilden wel eens echt vissen vangen ipv een hele dag naar de hengeltop staren met de hoop op een vis. Nou dat hebben ze geweten ook. Met een beetje uitleg hun op weg geholpen wat vistechniek betreft en al gauw kwamen de eerste doubletten en tripletten aan boord. Het lijkt wel een onuitputtelijke visberg daar beneden op de bodem van de Westerschelde. Drankje tussendoor, jasje uit, soeppie tussen de middag was een welkome afwisseling bij het vis onthaken, beazen en ingooien maar weer. Einde van de dag nog een snel cursus vis schoonmaken gegeven en waarschijnlijk eet heel Delft en omgeving verse schar deze week.

Zoals U kunt lezen het is top visserij op de Westerschelde en dat houdt voorlopig nog wel tijdje aan. Dus visliefhebbers die liever een dagje uit vissen gaan ipv een massa mensen bijeenkomst of verplichte familie bezoeken:

Boek gezellig een dagje op de PirateII

tip: schenk een gedeelte van uw vangst aan uw (schoon)familie of omgeving! Uit waardering zal U veel vaker mogen gaan vissen

5Mei opstapdag/afhuur mogelijk

Tot binnenkort aan boord,

Mvg. De PirateIIJeroen=== Maandag 29 april 2013 ===


Pfffff.

Veels te druk. Varen, varen, varen, vissen, vissen, vissen,  vangen, vangen, vangen. Reteveel schar en er zijn dagen bij met overdag al 20 tongen op de boot. Als ik eens vrij ben maak ik nog wel eens een lang vangstbericht.Speciaal voor mijn vriend uit Zierikzee.

Nu naar bed. Beetje moe.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 29 april 2013 ===


Zeevisvrienden,

 

van teleurstelling naar een geslaagde visdag.

maandag 29 april stond ik geboekt op de Valkyrie voor een wrakvistrip, maar zondagmiddag om 18.30 uur bleek Eef Hoek het toch niet verantwoord te vinden te gaan wrakvissen gezien de weersvoorspelling.

sta je dan op je vrije dag, internet even afgespeurd wat op deze termijn nog opties/mogelijkheden waren toch de zee op te gaan, want je wil vissen!

Op de site van rederij Trip te Scheveningen, kon ik via internet nog gewoon boeken en binnen een aantal minuten had ik een reserveringsbevestiging in de mailbak. 

De voorspelling was ZW 5 tot 6 mogelijk 7 op de wadden en een golfhoogte op de "Windfinder" van 80 tot 140 cm !, om 06.00 eruit toch voor de zekerheid Trip gebeld maar het ging gewoon door, op de buienradar gaf de windpagina inderdaad ZW 6 door op HvH en 7 Bft bij de wadden, met wat regen maar opklarend en afnemende wind.

Om 07.15 In het paviljoen van rederij Trip de opstapkaart opgehaald en kon opstappen op de Trip "Junior" een trawler uit de zestiger jaren van rond 40 m met 750 paarden in het vooronder, nog even leeglopers opgehaald bij de Älbatros" en om 08.00 precies vanaf de kant.

Dan is het toch altijd afwachten hoe ziet het eruit "BUITEN", dat viel enorm mee , dat kwam met name doordat de wind een streekje zuidelijker zat dan pal ZW en we hebben inmiddels toch opperte/luwte v/d 2e Maasvlakte gekregen voor Scheveningen, daarnaast was net na de kentering 07.30 hoog , rond 13.00 uur laag dus de wind had continue met het tij wind meegestaan, andersom wordt het een ander verhaal ! de golfhoogte was volgens mijn inschatting 70 tot 100 cm op dat moment.  Was voor de "Trip Junior"toch nog drie kwartier "buffelen" met de 750 paarden op vol vermogen en recht in de wind, kwam nog wel wat water over en bleke gezichtjes bij sommige vissers, maar na 3 kwartier aan anker op 15 meter iets voorbij Kijkduin op de vertrouwde stek iets voor de "Zandmotor"

Een twintigtal vissers/vissertjes aan boord veel kinderen ivm de vakantie, dus ruimte zat, om 10. 00 uur was het droog en om 10.30 kwam de zon erdoor en de wind was om 12.00 uur afgenomen naar een lekker 4 tot 5 briesje en vanaf dat moment lekker in de Fleece met de neus in de zon, de golfhoogte was inmiddels afgenomen naar max 70 cm ! De vangst in eerste instantie zo rond de kentering nagenoeg 90% ondermaats wel bijna alles doublet of triplet, nadat om 10.00 uur de "Trip Junior" 180 graden was gedraaid en de ebstroom goed begon door telopen werd het formaat steeds beter met een uitschieter van 32 cm, het materiaal 3.50 Tubertini boat rod, Penn Atlantis 8000 erop met 25/00 Aiwa/Shima , voorslag getaperd van 26/00 naar 40/00 licht verzwaarde onderlijn , haakmaat 4 eindlood 250 gram Oostende. Deze reis 9 X achtereen "full house" gedraaid de Eindstand  47 scharre(tjes)  waarvan 23 maats , daar win je dus de wedstrijd niet mee, maar blijven oefenen. Het blijft bijzonder het is alles Schar wat de klok slaat tussendoor een enkele bot, maar totaal geen rondvis in het verleden in de negentiger jaren pakte je tussen de Scharren door  op het "vlakke zand"nog een leuke Wijting of als klap op de vuurpijl een Gulletje, maar dat  lijkt totaal uitgestorven ! 

Na een lekkere visdag ging om iets over 15.00 het anker eruit en teruggestoomd naar de thuishaven. Als het doorgaat 9 mei (Hemelvaart) met de Valkyrie naar de "Meerkerk" 12 mei de volgende EFSA wedstrjid. Vang ze iedereen !!

groets Kees Graaf

 

 Kees Graaf=== Maandag 29 april 2013 ===


Heren Zeevissers,  

Veel pieren = veel schar, makkelijker kan het niet zijn deze dagen. Een combinatie van moe, lui en weinig aas was de reden dat ik niet al te vroeg bij vismaat Ard zijn huis aankwam. Ons schip genaamd "MILF", een trotse Orka 540 Walkaround, stond al wat ongeduldig op haar trailer te wiebelen. We kwamen uiteindelijk pas om 11 uur aan bij de Meerkerk waar we iets ten noorden van de verste groep boten zijn gaan liggen. Er stond nog wel wat zwel maar die doofde al snel uit omdat er geen zuchtje wind meer was. De rekensom was eenvoudig: 1 pier = 1 schar waarvan je ongeveer 40% weer naar mama kon sturen en om twee uur was het aas dus op.Leuk verhaal en handige tip om schar te drogen van de Valkyrie hieronder trouwens, dat ga ik zeker eens proberen.

Op de weg heen lagen er op de zandplaat zo'n 2 mijl vanaf de Neeltje slechts 65 zeehonden, begrijp jij nog dat er mensen helemaal naar de waddenzee gaan om er misschien een paar te zien?

Met vriendelijke groet.Ard en Remy Delta 1254=== Maandag 29 april 2013 ===


Beste medevissers ,

Zondag 28/04/2013 gaan vissen op de Noordzee , op een 5-tal kilometers van het strand van Westkappelle (in de buurt van boei OR3).

Samen met een ander schip de Quo Vadis ( Jef Mathijsse) vertrokken vanuit Colijnsplaat, de thuishaven .

Het was fantastisch zeevisweer , amper een zuchtje wind en een vlakke zee , wat ons de mogelijkheid gaf om tijdens het varen een beetje meer gas te geven dan gewoonlijk.

Na het vinden van de juiste diepte zijn we op onze visstek geankerd. Het was toen afgaand water. Schipper Jef Mathijsse vh schip Quo Vadis was niet ver van ons ook te anker gegaan. We hielden contact met elkaar via de radio maar ze bleken blijkbaar minder tevreden te zijn dan wij , over het visbestand op hun stek en in de loop van de dag zijn ze ergens anders naartoe gevaren , mits wij (  mijn vader , Jef de Waal en mezelf) lekker vis aan het vangen waren , zijn we niet verandert van visstek.

Het resultaat van de dag was een 30 maatse scharren , 15tal schollen en zo'n 25 botten om  '' U '' tegen te zeggen , de botten waren allen echt groot , boven de 30cm !! Geregeld kwamen de visjes per 2 of per 3 naar boven. :-)

Elke vis , waarbij we twijfelden over de lengte , is gemeten geweest en teruggezet indien nodig. De hierboven vermeldde aantallen is hetgeen dat we hebben bijgehouden...

Het was een perfecte dag ,  onze eerste Noordzee vistrip 2013 is grandioos geslaagd !!

{Graag had ik wat fotos meegestuurd met dit bericht maar ik krijg elke keer melding dat ik mijn fotos moet comprimeren ??? wtf?? Iemand enige raad voor mij?? }

De groeten iedereen

Collignon Jonathan

Antwerpen

Note Zeevisland, je zult je foto's moeten verkleinen, ze zijn te groot om in te voeren.collignon Jonathan=== Maandag 29 april 2013 ===


Zondag 28/4 wederom een vistrip met Ludo van North Sea Charters gemaakt samen met mijn broer. Volgens de berichten en de schipper zijn de vangsten momenteel goed tot zeer goed en dat bleek ook. Om 7.00 vertrokken we richting de visgronden onder het genot van een bak koffie. Na een drie kwartier varen waren we dan op de plek van bestemming van die dag en daar gingen dan zo'n vierentwintig onderlijnen over boord. Van het begin af aan klapperende toppen en veel platvis. Mijn buurman die schijnbaar niet geheel op de hoogte was van het maximaal aantal haken op de onderlijn, trok bij zijn eerste beurt gelijk 5 scharren naar boven. In het begin veel scharren en botten, mooie aantallen waaronder veel maatse vissen maar ook veel postzegels. De hele boot ving ruimschoots vis al is er natuurlijk altijd verschil. Tegen de kentering van het tij werd het even iets minder maar nog steeds werd er vis gevangen. Nu ook af en toe een schol of pladeis zoals onze zuiderburen ze noemen. Ludo had reed voorspeld dat bij opkomend water er waarschijnlijk meer schol gevangen zou gaan worden, en zoals vaker had hij gelijk. Ook werden de aantallen weer groter. Inmiddels was onze grote gele vriend ook lekker gaan schijnen en was het goed toeven aan dek. Omstreeks een uur of drie ving mijn overbuurman een bot van maar liefst 47 cm, ook kwam er meer en meer schol naar boven. Tegen 16.00 uur zijn we begonnen met het opruimen en schoonmaken van de vis. Het resultaat een zak vol scharren,botten en schollen. Tegen 16.45 werd het anker gelicht en de motoren gestart en ging het in rap tempo terug naar de vaste ligplaats. Al met al een zeer geslaagde visdag met goede vangsten. Ludo, de complimenten weer en tot binnenkort.

 

Henk Henk=== Maandag 29 april 2013 ===


Zondag 28 april ankervissen lokatie Meerkerk/Steenbanken
De laatste paar dagen ware de signalen al goed.
Alhoewel erg laat dit jaar vanwege het koude water, de scharren zijn gearriveerd!
Vandaag een prachtige dag op zee gehad, zonnetje, vrijwel geen wind, weinig deining en ja hoor, veel vis!
Mooie scharren en uiteraard ook wat jonkies zo in het voorjaar die wij in het najaar weer hopen tegen te komen na een retourtje Noordzee.
Ik had vandaag mijn zoon Max en dochter Sydney (eerste keer meevissen op de boot) meegenomen en die konden hun geluk niet op.
Misschien toch nog de juiste genen van papa meegekregen :-)
 
Als bijvangst bot en schol. Ook altijd leuk om te vangen!
Hoeveel we er in totaal hadden? Geen idee, te druk gehad met vissen en teveel om te tellen.
Ze kwamen in ieder geval heel vaak als doublet en triplet binnen, wat wil je nog meer voor een lekker dagje uit?
     
Het was wederom gezellig aan boord en veel gelachen.

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Maandag 29 april 2013 ===


Zaterdag 27 april weer 'ns de gullen achter de staart gezeten vanaf Neeltje Jans van schipper Bouman.Vertrek om 06:00 uur, maar aangezien iedereen al binnen was om 05:30 uur al uitgevaren. Toch om 18:00 uur weer binnen, dus een half uur extra kunnen vissen., chapeau! Na dik 3 uur varen het eerste wrak aangedaan en daar kwam mondjesmaat vis vanaf. Vooral bij m'n buurman, dus toch even met meer dan normale nieuwsgierigheid naar z'n spullen en viswijze gekeken. Ik viste met afhouders en alleen natuurlijk aas (pier/diepgevroren meshelften), hij met 2 redelijk lange (dwarrel)lijnen. De bovenste met roze twister en ca. 30 cm lang, de onderste 50 cm met alleen pieren. Na gul nr.3 op die onderste dwarrellijn dacht ik,  beter goed gecopieerd dan slecht verzonnen, dus ook met dwarrellijn gaan vissen. Vergelijkbaar resultaat: hij pakte vis ... ik niet. Hij viste vrij statisch: hield z'n lijn zoveel mogelijk op 1 plek; ik ben gewend om 't lood/aas meer ter hoogte van de bodem te laten "stuiteren". Zwaarder lood dan maar om ervoor te zorgen dat de vis langer de tijd had om m'n aas te vinden. Op dat moment sloeg het getij toe en was het zelfs met 600+ gr lood geen houden meer aan. "Zelfs" de buurman ving geen vis meer. Te laat met de aanpassing dus. Bij wrak 2 was de stroming nog steeds killing, weinig vis. Bij wrak 3 was de stroming gelukkig inmiddels wat minder, maar er was aantoonbaar een net aanwezig ... bijna iedere worp leverde ellende op: prachtige aanbeten van een ton of 20: weer een lijn naar de haaien. Het was op alle plekken op de boot raak, echt een kerkhof van onderlijnen daar beneden. Toch pakte opnieuw mijn buurman nog 2 gullen + wat torren, dus 't kon wel! Om 14:00 uur was 't al weer tijd om naar huis te varen en was het slachtveld kompleet: met z'n tweeen 21 lijnen verspeeld, 1 torretje weten te landen en de buurman met 6 gul + 8 torren de man van de dag ... gedesillusioneerd de spullen ingepakt en na gaan denken over wat er mis ging. De terugreis op "de juiste plek" aan boord (uit de wind in de zon, met een biertje of twee en een goede sigaar) maakte heel veel goed: heerlijke dag op zee, zuurstof, wind door de kop en een (licht) verbrande kanus. Volgende keer beter.

Jacco.Jacco v.d.Heuvel=== Maandag 29 april 2013 ===


er zijn de komende weken nog plaatsen beschikbaar.

kayak-vissen.nlpeter=== Zondag 28 april 2013 ===


Vandaag heerlijk wezen vissen met de NAUTILUS,om 6.00 uur vertrokken naar de franse kust om de schol te belagen.

Nou 1 ding is zeker Frank weet zijn stekken te vinden,schol,schar en bot in tribletten waren geen uitzondering.

Gevist met verse pieren mesheft en tappen,op alles werd goed gebeten........

Gevist van 9.15 tot 13.15, ingooien en beet je had je hengel nog niet inleggen en de andere hengel klapperde al weer.

Het begon serieus op werken te lijken,in de 4 uurtjes 89 platvissen gevangen.....

Wild u een mooie dag beleven ga dan dit eens doen en ga mee met de NAUTILUS....... ONGELOVIG.

Frank BEDANKTPiet En Piet=== Zondag 28 april 2013 ===


Gisteren hebben wij de 2'de editie van onze Westerschelde dag gehad.

Zoals vorig alles weer met Admiraal Hank geregeld,zodat wij met 18 erop uit konden. Natuurlijk hadden wij de Prinses van de Schelde, Wiesje, en als 2'de boot de PK prins, Nautilus, met Floep aan het roer.

Netjes op tijd opgepikt aan de kade ging het richting visstekken, en wij waren al snel ter plaatse. Vrijwel direct, na de uptide cursus van Hank, werd er vis gevangen, en flink ook. Eigenlijk vlogen ons de scharren om de oren de eerste uren op Wiesje, doubles, triples, schar met 2 haken in zijn bek en ga zo maar door. Iedereen ving vis, en al snel waren aantallen van 10-40 p.p bereikt. Op Nautilus zat de vaart (qua scharren dan) er wat minder in, maar daar konden ze wel jubelen over een plaat van een bot, 46 cm !. In werkelijk fantastisch weer ging de voormiddag al snel voorbij, natuurlijk met allelei versnaperingen verzorgd door Chef Perree himself. Na de middag kwam er echter een vieze, gure noordenwind opzetten met bijhorende wolkendek, en werd het al snel wat hoppelig en de scharren waren ook aan de siesta begonnen.Echter bracht het wolkendek schijnbaar gang in de scheefsmoelen, want nu werd er ineens tongen gevangen (geen massa's, maar toch rond de 10 totaal).Na wat verkasacties van beide boten kwam het eind van de dag in zicht, echter vonden wij geen stek meer, waar nog scharren lagen met "ochtendhumeur". Ondanks veel "nieuwelingen" in het gezelschap, werd er goed gevangen door de meesten, mede dankzij goede samenwerking aan boord en natuurlijk de vakkundige assistentie door Hank. Behalve de genoemde tongen lag de dagvangst veelal tussen 20-40 scharren p.p, maar zoals altijd heb je ook vissers die van geen ophouden weten, en Cor spande de kroon met maar liefst 76!! maatse scharren. Alle "postzegels" die werden retour gestuurd hebben we niet geteld.

Ik mag, denk ik, namens het gehele gezelschap spreken van een leuke, geslaagde dag (uitzonderingen daar gelaten, want sommige mensen hebben toch altijd wel wat te "melken", maar dat zal je altijd wel houden met groepen van dit formaat). En ik wil hierbij dan ook Hank en Floep ( de broek-zak meister,mooie "volle maan" met bruine ster ha ha) bedanken voor de leuke dag en wij hopen dat wij dit weer kunnen herhalen.

Hank, bedankt voor alle goede zorgen, en wat mij betreft, dan zien wij elkaar volgend jaar weer voor een dagje op de Westerschelde.

Ivan Ivan=== Zondag 28 april 2013 ===


Vrijdag zijn we met ons ploegje op zee geweest met de Aisling . Buien en meer wind dan voorspeld , een hele dag dansen op de golven dus. We hebben in de omgeving van de Meerkerk gevist. Na een trage start kwamen de eerste scharren boven. Eerst een voor een , later ook doubletten en tripletten. Door de golven waren de aanbeten amper te zien. Elk van ons heeft zo'n 25 à 30 vissen mee naar huis kunnen nemen . Vele ondermaatse scharren zijn terug het water ingegaan.

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Zaterdag 27 april 2013 ===


vandaag wezen vissen met de mannen  van jan hermes, peter, mark en pieter met 4 man meer dan  300 grote scharren met een bijvangst van 10 tongen en dat zo maar op de dag. dat beloofd nog wat voor de komende tijd. vanaf half mei starten wij weer met onze tongen trips door deweeks overdag en nartuurlijk s,avonds wilt u uw geluk eens komen beproeven op de westerschelde? dan bent u bij the pirate 2 aan het juiste adres.morgen er weer op uit we zullen weer proberen volop foto,s te maken. groeten rene de back, schipper van the pirate 2 www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zaterdag 27 april 2013 ===


George de elektroman, Scharrentijd op de Valkyrie,

Afgelopen zaterdag 27 april vertrokken met een stel duitsers op schar. George die vloeind duits spreekt ging dan ook mee om te assisteren op de Valkyrie. Gezien deze mensen dit nog nooit hadden gedaan kwam de uitleg enorm van pas. George heeft voorzichzelf top materiaal aangeschaft dat mag dan ook wel gezegd worden vindt ik. Hij vist met een Shimano beastmaster een uptide hengel speciaal voor het ankervissen. Een hengel met lengte en een fantatische topactie om elke beet nauwkeurig te kunnen registreren. Deze ook zeer geschikt voor het haaienvissen met de shark attack dag. Voorgaand jaar heeft deze hengel zich er al eens voor bewezen. Mocht je opzoek zijn naar een goede hengel voor de ankervisserij. Adviseer ik je om eens naar een uptide hengel te kijken.

Maar goed beetje afgeweken misschien, de vangsten zijn goed. Veel scharren te vangen met regelmatig doubletten en tripletten. Dus mocht je zin hebben in een om een maaltje schar te versieren aanstaande maandag is er nog plaats op de Valkyrie. Qua aas is er gevist met pieren en mesheften en over het algemeen zijn pieren uitstekend aas. Tuigjes van midnight moon doen het altijd goed met haakmaatje 4. De haken zijn scherp, goed geknoopt en ze zijn voorzien van ijzerenafhouders die goed tegen de bodem blijven. Soms vist men met tuigjes die voorzien zijn van loodjes en men vist soms met een schuifloodje boven het tuigje. Belangrijk is dat je tuig met het aas goed plat op de bodem komt te liggen. Wij vissen vaak met 300 tot 350 gram ankerlood. Dit kan per visstek varieren vanwege de diepte en de stroming van het water.

Als je scharren vangt die net boven de maat zijn, zijn uitstekend om te drogen. Nu zul je, je misschien afvragen drogen???????????? Dit is een al een ouderwets gebruik op en rondom Ouddorp, Goedereede en Stellendam wellicht dat het ook ergens anders een delicatesse is. Ik kan je verzekeren hier smullen ze ervan. Hier kan ik mijn oma blij mee maken. Niet gelogen als ik er meebreng, begint ze er gelijk aan. Het drogen gaat als volgt te werk: Vis gestript en kop eraf en het bloed eruit, dan wassen, met de staarten aan een messeldraad rijgen niet te dicht op elkaar, in pekelwater (half pak zout in 8 a 9 liter water) deze 8 uren in laten trekken, laten drogen tot dat ze winddroog zijn (niet meer druipen), en dan buiten in de zon/wind laten uitdrogen dit kan bij goedweer in 1,5 a 2 dagen goed zijn. En smullen maar. Recept ala Hans Moerkerk, je weet wel die man met die baard.

De foto's kun je weer vinden op www.hoekzeehengelsport.com

Groeten EefValkyrie=== Zaterdag 27 april 2013 ===


Zondag 21 april wrakvissen.
Mooi dagje geweest met behoorlijk veel kabeljauw en gul!
Alles op een 3 wrakken bijelkaar gevist met als grote klapper een mooie kabeljauw van 85cm!
Op dit moment voor de Noordzee een beer van een vis die wij niet heel vaak meer zien...
  
Maandag 22 april wrakvissen
Vandaag een beetje in dezelfde hoek gezocht en in eerste instantie veel lege wrakken.
Uioteindelijk toch nog 2 wrakjes gevonden, waarvan de eerste snel leeg was en het tweede toch regelmatig vis gaf met als grootste kabeljauw eentje van 78 cm!
Geen papgullen deze 2 dagen dus, maar gewoon mooie vissen!
Morgen, zondag 28 april gaan we op de Meerkerk/Noordzee vissen op de schar!
Nog een paar plekjes beschikbaar!
Mis het niet, ze zitten er weer!

Met vriendelijke groet,


John Luchies=== Zaterdag 27 april 2013 ===


Weekje schar en schol

Deze week weer alle dagen met de Nautilus de zee op geweest.
We hebben hoofdzakelijk op de schol gevist maar zijn ook een keer of twee
in de monding van de Westerschelde gebleven.

   

Ik kan kort zijn over de visserij, top, top, top. Alle dagen zeer veel vis maar de foto s spreken voor zich.
Ook worden er al regelmatig tongen gevangen dus onze avond visserij gaat ook
beginnen.

   

De schollen zullen er ook nog wel een paar weken blijven zitten dus liefhebbers sla je slag op de Nautilus!

    

Groetjes FrankFrank Smits=== Vrijdag 26 april 2013 ===


donderdag 25 april, wij hebben gevist  bij de Meerkerk en de ZBJ, bij de meerkerk eerst mooie scharren, later toen de stroom

er meer in kwam werden ze kleiner. toen verkast naar de ZBJ.

Totaal 104 scharren voor de pan.Met windstil weer en zon een mooie dag gehad.

Jan  van Midden.Jan van Midden=== Vrijdag 26 april 2013 ===


dag medesportvissers,

 

afgelopen woensdagmiddag en een gedeelte van de donderdag in de buurt van het nolleplaatje gevist.  woensdag stonden er gemeen grote golven die mij noodzaakten de luwte op te zoeken.

donderdag was schitterend, vlak water en van tijd tot tijd een heerlijk zonnetje. de vis beet heel zwakjes. veel lijn geven en niet direct ophalen bleek de beste methode. de vis die boven kwam was of te klein of nog heel magertjes. op een bot na was alles schar ik had 3 aassoorten, leegloper, zager en zoute pieren. kon geen verschil in "bijtlust" of voorkeur opmerken.

 

groet, bert.Bert=== Donderdag 25 april 2013 ===


Dag Vislanders.

Vandaag 25-4-2013 tussen de Meerkerk en de Steenbanken gevist op 15m van 9u tot 15.30u ,spijtig dat ik het moet zeggen maar het was juist een kinderchrése(opvang).

hebben wel regelmatig beet gehad maar van de 60 scharren hebben we 8st boven de 26 cm meegenomen,dus 52st terug wegens te klein(droevig)

Misschien op 11-5 met de wedstrijd meer geluk.

Gr. WitjeDebie Louis=== Woensdag 24 april 2013 ===


Gister ben ik samen met een vriend een dagje wezen ankervissen met de Happy Fisherman vanuit Stellendam.
We zijn voor de Maasvlakte gaan liggen en rond 9 uur begonnen met vissen. Leuk gevangen, aardig wat scharretjes aan boord kunnen trekken.
Schipper Chris van Tol was erg behulpzaam en heeft zeker bijgedragen aan een leuke en gezellige dag. Rond kwart over vier / half vijf waren we weer in Stellendam.

Chris bedankt voor de leuke dag en tot de volgende keer!  JosJos van Tintelen=== Woensdag 24 april 2013 ===


vis liefhebbers

a,s vrijdag 25-04 is er 1 plaats vrijgekomen voor wrakvissen op de happy-fisherman

team happy-fisherman piapia=== Dinsdag 23 april 2013 ===


vandaag uit gevaren met mijn vriend mario op zoek naar de schollen ,iets later vertrokken richting frankrijk op ,iets voor 12 uur was het vissen maar ,het duurde niet lang of de eerste schone schollen kwamen aan boord vissen van tussen de 35 en 42 cm .3,5 uur gevist met als resultaat 33 schollen en 9 botten jammer dat we niet meer tijd hadden vandaag ,maar we hebben er wel een topschollenstek bijgevonden !!!serge=== Dinsdag 23 april 2013 ===


vanwege een ziekmelding hebben we vrijdag 26 april 2 plaatsen vrij voor wrakvissen met de valkyrie ,

eefeef hoek=== Dinsdag 23 april 2013 ===


Beste Medevissers,

Afgelopen zondag 21 april weer eens op de Grevelingen geprobeerd met de Hendrik H. Eerst geinformeerd of het was was want de laatste keren was het door de oostenwind echt heel slecht met soms maar 20 of 30 visjes over heel de boot. Schipper Henk adviseerde me om nog een paar weken te wachten want het water was nog te koud. Maar we wilden het toch weer eens proberen.

De dag ervoor was het erg slecht veel wind noordoost 6 en maar 15 visjes gevangen: 8 wijtingen en 7 haringen vertelde Henk bij aankomst. Maar dat was gisteren en nu was het bijna windstil en we begonnen al met een zonnetje. We begonnen bij de put bij Scharendijke maar tot half 11 maar 6 wijtinkjes over de helel boot.

Henk wilde verkassen en vroeg ons of we op de haring wilden proberen. Nou dat wilden we wel. Haringlijntjes aan de hengels en naar de sluis toe. We waren met 10 personen en binnen enkele minuten kwamen de eerste al boven. Ritsjes van 2 en 3 heb ik vele keren gezien en de maat was ook leuk. Henk zei dat het lang geleden was dat hij zoveel haring gevangen had en dat dit een goed vooruitzicht is als dit mooie weer aanhoudt. Onze totaal score met 10 man was ruim 400 haringen en 6 wijtingen. Dus toch een leuke aanrader voor een dagje vissen op de Grevelingen.

Henk bedankt en tot de volgende keer.

Jan Marines uit BaarnJan Martines=== Dinsdag 23 april 2013 ===


as vrijdag opstapdag op the pirate 2. er zijn nog een aantal plaatsen vrij. we gaan ankervissen. voor aanmeldingen of inlichtingen www.westerscheldevissen .nl.  email naar rmdeback@zeelandnet.nlrene de back=== Dinsdag 23 april 2013 ===


hallo visliefhebbers

de happy-fisherman heeft op 29 april plaatsen vrij voor ankervissen

ook op Koninginne dag hebben we nog plaatsen vrij voor ankervissen omdat het een speciale dag is doen we er een paar prijzen aan koppelen

dus heb je zin in een lekkerdagje vissen neem dan contact op

info@happy-fisherman.nl of bel 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman piapia=== Maandag 22 april 2013 ===


Vandaag (Maandag) weer een middagje met de boot er op uit geweest!!

Om 2 uur mijn trotse Orka 600 gestart en weer richting de O23 gevaren.

Geankerd op 20 metertjes diep, en begonnen met hoogwater!

Het begon maar heel rustig met een schar, en een uur later weer 1tje.

Om half 6 nog maar 3 scharren weten te vangen, wat toch wel een beetje ging vervelen als je alleen ben!!

Wat is wijs?? Dichter naar de kant tegen het taluud aan? Gasboei? Goesse sas? Dortsman?

Het anker aan boord gehaald en een 500 of 750 meter naar achteren gegaan. Als je wat verder gaat richting vaarwater van de schepen die door

het kanaal naar de Westerschelde gaan, kom je op een duur een ruggetje tegen waar ik het dan wel eens wilde proberen.

Je ligt hier niet echt super veilig (heel dichtbij die grote schepen die in en uit varen, maar goed ik was maar alleen dus wat maakt mij het uit??!!!!)

Hier het anker weer laten zakken, en direct daarna gingen mijn mooie verse pieren en steekzagers naar de bodem.

Nou mensen, dit was een goede keus geweest!! Ik had mijn aas naar de bodem gestuurd, en raar maar waar, ze stonden binnen 5 minuten alle 3 te klapperen.....!!)

Ongelofelijk, wat krijgen we nou?? Scharren.......!!!!

Zelfs doubletten kwamen boven water!! Hoe is het mogelijk?? Zouden die platvissen zich daar schuil houden ofzo??

Tot half 8 doorgevist want toen was de stroom er helemaal uit en dan is het ook niet meer lekker vissen met het draaien van het tij!

In een kleine 2 uurtjes tijd dus kwamen daar 15 of 16 scharren en een puitaaltje naar boven, wat mijn vismiddagje niet meer stuk kon maken!

Zo zie je maar weer, wie zoekt die vind!!!!

Groetjes Martijn BooneMartijn Boone
=== Maandag 22 april 2013 ===


Beste zeevislanders, Afgelopen zondag weer eens zins lang tijd als vaste opstapper van " De Milf " een dagje wezen vissen bij de ZBJ. ( Remy kon er helaas vandaag niet bij zijn, moest ergens zwart goud leggen?)Wij zijn deze schitterende dag begonnen om 6:30 uur op de slikken om eerst een bak met mooie dikke pieren te spitten,al na een half uurtje hadden we genoeg top aas om de scharren te verleiden, ook waren onze 40+ ruggetjes genoeg opgewarmd! Na veel koffie,de orka 540 bevoorraad en richting Neeltje Jans gereden,na een soepele tewaterlating met 25 knopen richting ZBJ. Om 10:30 uur lagen we en 2 minuten later hadden we de eerste scharren in de bak. Het was leuk vissen alleen iets te veel klein spul, dus meer dan de helft van onze totale vangst terug moeten gooien om wat groter te groeien. Al met al lekker gevist , goed weer, wel aanwezige deining en uiteindelijk een emmer vol mooie scharren, Ard ving ook nog 3 schollen en ik had het 'geluk' om ook nog 2 dikke botten te mogen vangen, om 14:30 uur anker gelicht en met een brullende Yamaha 115 pk richting helling gevaren. Het was een mooie dag ! Groeten Ard en Martin delta1254

Martin van der Cingel=== Maandag 22 april 2013 ===


Zeevisvrienden,

Scharrendag vanuit Scheveningen met de "Trip Senior"

Om 08.00 uur het ruime sop gekozen, er stond nog een "luie deining" ivm de wind de afgelopen dagen de wind was nu pal NW 3 tot 4 BFT.

Na een uitstoom van ongeveer 45 min, geankerd op 13 meter iets voorbij Kijkduin ter hoogte v/d "ZandMotor" voor diegenen die niet weten wat dat is ga eens kijken !

Om 07.15 Laag en 12.45 Hoog was de vangst in eerste instantie rond de kentering redelijk.

Nadat de "Trip Senior "180 graden was gedraaid en de vloedstroom begon te lopen begon de vangst flink aan te trekken .

De aasvoorziening alleen leeglopers, de uitrusting de vertrouwde lichtverzwaarde onderlijn, afwisselend haakmaat 4 of 6 met een eindlood van 200 gram Oostende, dat bleef ook om 12.00 uur op het volle tij prima liggen, stond deze keer bakboord voorop dus kon continue straight up-tide vissen. 

DE sfeer vanaf 12 uur in de Fleece met een drankje en een hapje , neus in de zon wind in de rug 100% relaxt wordt je 100 mee !!

De vangst om in wedstrijdtermen te blijven 23 maats, waarbij na 6 keer opeenvolgend "full house" waarbij slechts 2 maatse scharren, het kan verkeren, moet je geluk mee hebben.

Na een zondoorstoofde dag om 15.00 uur het anker eruit en teruggestoomd naar thuishaven Scheveningen, vanavond vroeg de luikjes dicht.

Op 29/4 een Wrakkentrip met de Valkyrie en 12/5 de volgende EFSA wedstrijd , als het doorgaat.

Kant/Bootvissers vang ze de komende periode.

Groets Kees Graaf

Kees Graaf
=== Maandag 22 april 2013 ===


aanstaande woensdag 24 april hebben we nog enkele plaatsen vrij voor ankervissen bij de nieuwe maasvlakte op de valkyrie,  

eef hoek

eef
=== Maandag 22 april 2013 ===


Schollenkermis

De afgelopen week een paar maal met de Nautilus richting Frankrijk gevaren om op schol te vissen en onze visteller schiet de lucht in, de schollenkermis draait op volle toeren!

   

Doubletten en tripletten van deze geweldige vis zijn meer regel dan uitzondering aan het worden.
De klanten hebben vlug door dat als je een beet op de top ziet je niet met geweld moet aanslaan maar lekker geduldig even laten liggen, en dan zal je zien dat de tweede vis zich snel zal melden.
Lekker met de lichtere hengels vissen en dan 3 van die platen aan je paternoster is toch helemaal geweldig.

  

Ook hebben we nog een paar keer voor anker gevist in de monding van de Westerschelde en ook hier is de vis los.
Geweldig veel schar en de tongen beginnen ook los te komen.

Woensdag staat er een wrakkentocht gepland, kunnen we hier ook weer eens kijken of er inmiddels een fatsoenlijk visje te vangen is.

Volgende maand beginnen we ook met onze combitrips; een ervan is s avonds om 20.00 uur vertrek avondvissen en dan om 04.00 uur doorvaren naar de wrakken om daar tot een uur of 12 te vissen. We zullen dan rond 15.00 uur ongeveer weer in de haven zijn .

Zijn hier liefhebbers voor, kijk even op onze agenda!!

Mvg frank

Frank Smits
=== Maandag 22 april 2013 ===


Verslag “Condor Cup” zaterdag 20-04-2013

Het beloofde een mooie zonnige dag voor de “Condor Cup” op de Oosterschelde. Deze “België-Nederland” wedstrijd trekt altijd veel bootvissers aan, de jachthaven van Stavenisse is dan ook een echte sportvissershaven met een goede trailerhelling. 29 boten schreven zich in en de Belgen waren flink in de minderheid. Er rustte een zware verantwoordelijkheid op onze schouders!

Eerst wat aas opgehaald bij Johan Bijl. Johan heeft altijd kakelvers zee-aas op voorraad en staat altijd paraat om je te helpen. Een 250 gr pieren en een 200 gr zagertjes zouden moeten voldoen.

Het was doodtij, de wedstrijd begon om 9.15 u en eindigde om 15.00 u. Er was een ijskoude en hardnekkige NO-wind voorspeld, de temperaturen bleven laag en het water was nog maar 7,5 °C. Te koud om gemakkelijk vis te vangen. Ook de soorten die de Oosterschelde optrekken als de temperatuur boven de 10 °C stijgt, waren er nog niet. Het water zou op het hoogste punt komen om 11.36 u dus even nog wat vloed en daarna een beetje eb. Moeilijke visserij en het enige wat je dan kan doen is vertrouwen op de aanwezigheid van bot. Deze is er altijd wel te vangen en brengt ook nog veel gewicht op de weegschaal.

Ik was te gast op de Delta 1676 alias de “Stavic” met kapitein Paul Hendrickx. Deze “oude-rot-in-het-vak-visser” weet als geen ander zijn plekjes te vinden op de Oosterschelde vanuit Stavenisse. Hier ligt zijn prachtige “Mery Nautic Teychan 540 Timonier” al enige jaren. Een mooie kajuit-vissersboot die enorm veel luxe en plaats biedt voor twee vissers.

We waren het beide eens over onze strategie, in het wedstrijdgebied een botplaats zoeken op zo’ n 8 tot 12 m diepte. Het wedstrijdgebied was eerder klein maar er waren toch enige “botstekken” te vinden. Ook in ons boek “De Oosterschelde” en op de stekkenkaart van “De Kleine Bootvisser” komen er zulke stekken in dit gebied aan bod. Zie maar eens naar bv. stek nr. 56, 57, 62, 39, 63, … enz. Ook in het artikel voor de maand maart waar we een vistrip beschrijven in de “Krabbenkreek” vanuit Sint-Philipsland komt deze visserij aan bod. Hier wordt uitvoerig de vissoort bot, de onderlijnsoort en de vismethode beschreven.

Overal waar zandplaten liggen met geulen en randen kan je bot vangen. We waren het eens over één bepaalde “superstek”, recht tegenover de haveningang, niet te ver varen en met veel mogelijkheden. Buiten het vaargebied achter de rode boeien Kt 10 en Kt 12 ligt een ondiep zandgebied met een geultje waar het water doorstroomt tot op de “Slikken van Viane”. Hier ankerden we in het midden van de geul op 8 m diepte. Een goede keuze zo bleek later. Hier in de geul moet de bot zich verzamelen om afhankelijk van de stroom de platen op of af te trekken. Door het koude water eerder wat dieper dan wanneer de platen opwarmen en de bot echt ondiep gaat azen.

Om 10.45 u kwam organisator Bert Koopman in gezelschap van Condor-sponsor John Ezendam even langs met zijn beekman 540 om te horen of we al “wat” hadden. Toen hadden we nog geen enkele vis gevangen en Bert kwam even melden dat er al één gevangen was aan de andere kant …! De bootjes in onze buurt begonnen te verkassen en hadden er duidelijk geen vertrouwen meer in. Wij geloofden er echter wel in en bleven ter plaatste. Tijd voor ons geheim wapen om de bot te lokken. Een klein lepeltje boven onze onderlijnen, een rateltje en wat kralen zou hopelijk bot brengen. We gooiden ver uit en haalden onze lijnen af en toe wat binnen om de bot tot een aanbeet te verleiden. Het zijn immers felle rovers die door beweging, geluid en kleuren gelokt wordt. Ook het keren van het tij kan plots bot brengen omdat ze even zwemmen om met de kop in de stroming te gaan liggen.

Onze boot lag op de snijdende NO-wind en er stond weinig stroom, moeilijk vissen maar als je ver in de windrichting naar achter uitgooit kan het wel. Dan mag de boot nog wat heen en weer gaan, er is genoeg speling. Door af en toe de lijn wat in te halen kreeg ik een aanbeet en om 11.20 u kon ik de eerste bot landen. Mooie bot van zo’ n 35 cm lang, onze eerste punten waren binnen. Als aas schoven we altijd eerst een pier op de haak nr. 4 en tipten af met een zager. Twintig minuten later weer een “joekelbot” van wel bijna 50 cm. Dat zijn punten!

Tijdens het keren van het tij was het even stil maar om klokslag 1.15 u bij de eerste ebstroom was het weer raak. Nu vingen we om de beurt bot aan beide kanten van de boot. Alle botten waren rond de 30 cm en er moest maar één kleintje terug om te groeien.

Om drie uur als de bliksem terug naar de haven gevaren om onze 8 botten ter weging aan te bieden. Wat zou er nog gevangen zijn? Bij de weging bleek dat we 3,280 kg vis hadden en dat was blijkbaar erg goed gevist! Na ons was er nog een tweede Belgisch duo met 140 gr minder gevolgd door een Nederlandse collega. Onze eer was dus meer dan gered! Die Belgen bleken dus goede botvissers te zijn en behaalden de eerste twee plaatsen in de rangschikking, een geweldige prestatie!

 Het was weer een zeer gezellige prijsuitreiking in de dorpszaal “De Stove”, een mooie prijzentafel stond er te pronken. Buiten de dieptemeters van Condor, de hengelsportspullen van Robby-fish en vele andere prijzen door verschillende sponsors aangeboden zouden wij van “De Kleine Bootvisser” ook een boek en stekkenkaart schenken. Hiermee willen we dan ook de wedstrijdleiding, alle deelnemers en ook alle sponsors enorm bedanken voor de fijne dag en de leuke prijzen. Ook bedankt aan schipper Paul Hendrickx voor de fijne vaart op de schelde.

Groeten,Wim Bresseleers=== Maandag 22 april 2013 ===


Zondag eens gaan proberen aan de Belgische kust bij Nieuwpoort. In totaal 4 uurtjes kunnen vissen. 

Ruim 80 stuks gemengd schar met pladijs. Allemaal tussen de 30 en 40cm. Heerlijk weertje met een water temperatuur van 9°c. Gaat de goeie kant op! 

David VBDavid VB
=== Maandag 22 april 2013 ===


Aanstaande donderdag 25 april zijn er nog enkele plaatsen vrij voor het wrakvissen met de Happy Fisherman.

Boekingen via info@happy-fisherman.nl of 0187 493785

Chris van Tol
=== Zondag 21 april 2013 ===


April doet wat hij wil

 

Daar waar wij allen zo naar verlangden dat de water temperatuur eens wat omhoog zal gaan heeft nu eindelijk plaatsgevonden.

Konden we vorig weekend al verandering opmerken met gevarieerde visvangsten kunnen we nu zeker zeggen dat het alleen maar nog beter is geworden.

Afgelopen weekend beide dagen uitgevaren met de PirateII met zeer leuk resultaat.

Zaterdag een bont gezelschap aan boord ontvangen en besloten het eerst voor Dishoek te proberen. Hier is de visvangst ook goed opgang gekomen en hadden we wat dat betreft niks te klagen. Wegens toenemende golfslag toch moeten besluiten om wat dichter onder Vlissingen te verkassen en gelukkig bleek dit geheel geen slechte keuze. Ook hier is de vangst goed te noemen met naast (veel) schar ook nog wat wijting en botten van leuk formaat waardoor we het een geslaagde dag mochten noemen.

Zondag was het dan de buurt aan Hsv Middelburg om het nog eens dunnetjes over te doen onder het genot van volle zonneschijn en gelukkig ook wat minder wind. Besloten om gelijk onder Vlissingen te blijven en hier de hele dag vol kunnen maken. De vangsten in de ochtend waren talrijk maar het formaat viel voor Westerschelde begrippen iets tegen. Dit werd dan in de middag ruimschoots goed gemaakt met mooie scharren, botten waar goed filets van te snijden waren en als toegift ook nog eens 6 tongen erbij!!!

Zoals U kunt lezen is de voorjaars visserij dan echt losgebarsten en belooft het een mooie tijd te worden.

VOOR KOMENDE VRIJDAG 26/04 NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ

                                                                               

Wij verwelkomen U graag aan boord, 

Mvg. De PirateIIJeroen=== Zondag 21 april 2013 ===


Met “De Botvangers” bot vangen op de Oosterschelde

Vandaag mee opgestapt met “De Botvangers” uit Breda aan boord van de Eendracht uit Bruinisse. Zoals altijd had Henny de kantine keurig op orde en stond de koffie en thee al klaar. Het beloofde een prachtige dag te worden. Bijna geen wind en een zonnetje. Na een anderhalf uur varen lagen we ergens voor de Zeelandbrug met opkomend tij op een paar meter water. Daar was volgens schipper Ko wel wat te vangen en dat klopte. Gestaag werden grote botten van 30 – 40 cm naar binnen gedraaid. Toen we tegen half vier weer terug naar Bruinisse waren vertrokken, bleek een ieder een aardig maaltje vis gevangen te hebben, behalve ikzelf….                Ik kreeg vandaag als enige klop met een vette NUL! Hopelijk kan ik volgend weekend vanuit Colijnsplaat beter scoren, dan tellen ze mee voor de competitie.Jan Willem=== Zondag 21 april 2013 ===


halo sportvissers,

vele zullen het wel herkennen....het begint weer wat warmer te worden en dan krijg je een soort drang om de hengels uit het vet te halen en weer eens te gaan vissen!

ik krijg al regelmatig de vraag of de zeebaars er al zit, maar daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

de haring begint al wel te bijten en qua sport is dat niet zo leuk als zeebaars, maar is wel een hele relaxte manier van vissen en ook een smakelijke vis.

voor de komende weekenden heb ik nog kayaks beschikbaar dus voor degene die mee willen; kayak-vissen.nlpeter=== Zondag 21 april 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren hadden we van HSV-t Zijpe de 8e clubwedstrijd. Het was allemaal te doen op de Grevelingen en we visten vanaf de 'Marjoes'. Ik had nummer 17 en stond naast Fred en Joost. Rond half negen kwart voor negen gingen er 43 onderlijnen met allerhanden versiersels en aas de diepte in. Ik had mijn nieuwe molen er maar is opgezet. De Penn Sargus 6000. 10/100 fireline erop ideale combi. Zeker op de Grevelingen.. Maar dan moet de vis wel bijten en dat deden ze niet. Na een twee tal uurtjes kwam het eerste visje aan boord. Een wijting. Ben was de gelukkige vanger. Even later kwamen er nog een drietal visjes bij. Dus toen hadden we na twee en een half uur vissen met 129 haken toch al wel 4 vissen!!! Er werd een rondje gedaan en wat overlegd met de schipper en besloten werd om na het eten maar op de haring te gaan vissen. Hmm niet echt mijn ding maar ik had nog geen vis dus vooruit dan maar. Intussen had Richard er nog een scharretje uit gepeuterd maar dat was het dan ook. Toen we voor de sluis lagen na het eten gingen de haringlijnen overboord. De verwachtte hoeveelheid haringen kwam ook niet aan boord. Ik denk dat er een 20 á 25 haringen zijn gevangen en daar had ik er vier van. Dus ik was van de nul af gelukkig. Het waren dure vissen want er waren er genoeg met een nul dus ik was tevreden. Uiteindelijk won Jim de wedstrijd met vijf haringen gevolgd door Jaap. Ik ben vierde geworden. Volgende week de voorselectie....Kijken of het net zo gaat als vorig jaar of misschien nog wel beter.... Jullie lezen het. De groeten aan Ben.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde   Dennis Zwiers=== Zaterdag 20 april 2013 ===


 heren de schar is los met bijvangst van bot, gul en al enkele tongen, nu heb ik as vrijdag nog een aantal plaatsen vrij er zijn er een aantal geboekt op the pirate 2 wie heeft er zin en tijd om mee tee gaan?voor aanmeldingen of inlichtingen: www.westerscheldevissen .nl na dit weekend volgt er nog een vangst bericht van komende zondag. groeten rene de  back , schipper van the pirate 2rene de back=== Zaterdag 20 april 2013 ===


De tongen zijn onderweg.


Dacht ik maandag nog aan een toevalstreffer, vandaag kwam er weer een mooie scheefsmoel aan boord. Dat gebeurde op een lekkere dag met het gezelschap onder leiding van Willem Romp. Gelukkig waren ze niet helemaal compleet dus Mark kon als extra matroos ook lekker meevissen. Al had ie daar soms zijn eigen gedachten over....

De bedoeling was eigenlijk naar de kop van het Nollenplaatje te gaan maar door de deining van gisteren en toch wel een dikke West 5 kwamen we noodgedwongen uit tussen de Spiros en de W10. En da was eigenlijk helemaal niet erg....
Met een soms wel wat knoertig zeetje deden de heren prima hun best en er kwam dan ook een prima visje binnen. Jimmy ving de tong al in de ochtend dus we hoopten allemaal op nog wat extra's maar het bleef vandaag bij 1.
Verder mooie scharren en een enkele bot en Willem wist nog een hele mooie wijting binnenboord te krijgen.

We zaten door omstandigheden niet echt helemaal dik in het aas maar toen de Naud naar de haven ging werd er nog wat zagers en tappen overgegooid zodat we de rit toch tot het eind vol konden maken. Gewoon een lekker dagje dus.

Maandag en dinsdag ben ik nog werkeloos en de weersvoorspelling is heel goed. Als ik een paar man bij elkaar kan krijgen kan ik zelf lekker meevissen dus als er nog mensen zin hebben... Je bent van harte welkom.

Iedereen bedankt en tot de volgende.

Hank Perrée
Delta 1420
www.wiesje.net


Hank Perrée
=== Donderdag 18 april 2013 ===


gisteren vroeg afgesproken met davy en soufian om rond 7 uur vanaf nieuwpoort het zeetje op te gaan, de eerste stopplaats kwam niet veel vis naar boven waardoor we na een uurtje al vertrokken verder de zee op waar we ergens geankerd hebben  in de buurd van een paar wrakjes voor davy was het direkt prijs met een gulletje ,soufian moest nog wat wennen het was namelijk zijn eerste keer op zee en hij was dan ook een beetje ziekjes na de middag kwam hij er door en haalde hij ook regelmatig vis naar boven een mooie dag gehad met ongeveer een 140 tal vissen waarvan 4 gullen en een 10tal schollen de rest allemaal scharren en met 2 of 3tegelijk ,ook wel wat klein tussen die we terug gezet hebben maar met een100 tal mooie vissen mee naar huis waren we al dik tevreden.

serge=== Donderdag 18 april 2013 ===


Weinig wind veel vis

Woensdag 17 april met de Nautilus richting franse wateren.

Om 6 uur een clubje fanatieke vissers uit Geldrop opgeladen om de schollen te belagen.

   

Ook deze keer weer een behoorlijk eindje gevaren maar geloof me dit is meer dan de moeite waard!

Eenmaal aangekomen was het eerste half uurtje rustig met toch al wat vis, maar toen dat half uurtje voorbij was

Barste het geweld weer los, wat een heerlijke aanbeten geven deze dikke schollen toch.

   

Iedereen weer tevreden met deze prachtige dag en ik weet zeker dat er de komende weken nog veel gaan komen

Dus liefhebbers, er zijn nog een paar plaatsjes vrij de komende weken en maak je geen zorgen om het weer de komende week want ik geloof niet dat dit beter kan!

Mvg Frank, Sportvisserij Nautilus

Frank Smits
=== Donderdag 18 april 2013 ===


Gasmaskers, brekebenen, mooie vrouwen en leuke verrassingen.

Laten we maar met de visserij beginnen. Het gaat (met een missertje op donderdag) bijzonder goed met de visserij en dat is natuurlijk goed nieuws. Iedereen vangt behoorlijk schar. Vaak in ondertussen zeer respectabele aantallen. Weer 6 dagen weggeweest het afgelopen lange weekend dus voor de liefhebbers wat anekdotes over de afgelopen dagen.

Woensdag begonnen met de groep van Ronald. Ondanks de goedeweersomstandigheden stond er een heel vervelend golfje in de middag. Toch bij het afgaande water nog rustig kunnen vissen en er kwam prima vis.
Mooie scharren soms met 3 tegelijk. Bij het keren van het tij begon er iemand wat te gapen. Pilletje erin maar dat hielp zo maar lala. Na verloop van tijd aangeboden wat rustiger te gaan liggen. Dat werd gretig aangenomen maar het kwam zelfs zover dat we 2 matrozen maar even bij de sluis afgezet hebben. Ze zagen heel de wereld voor een krentenbol aan en waren maar wat blij met vaste grond onder de voeten.
Met de andere heren niet helemaal meer naar buiten gegaan en bij de Oranjemolen uitgetutterd. Daar kwam ook nog wat vis maar het was niet zo goed als bij het Nollenplaatje.Op donderdag een groot gezelschap opstappers die heel de dag te maken kregen met de weer zeer matig kloppende weersberichten. Noodgedwongen, west 6 tot 7, in de buurt van de Spiros gelegen en daar kwamen vooral golven. Het was erg moeilijk de beet te zien maar er kwam in ieder geval een visje. Je staat er trouwens van te kijken hoe prima dat je daar kunt liggen als het maar pal west is.
Toen de wind in het begin van de middag ietsjes naar het zuidwesten ging werd een soort gratis kermis en het lag niet meer comfortabel en zo werd de kudde naar de Spijkerplaat gedirigeerd voor de laatste uurtjes. Bijna meteen kreeg Johan een mooie beet en verspeelde een gul en vlak daarna weer een. Bennie had vlak voor tijd nog een leuke verassing in de vorm van een leuke gul van ca 60 cm. Geen supervisserij maar wel een leuke en gezellige dag waarbij iedereen de kop weer eens lekker leeg kon maken.

Over vrijdag heeft Lianne al een leuk verslag geschreven en zo komen we bij de zaterdag aan. De waterwijkers meldden zich bij de sluis aangevuld met wat "los gepeupel". Niet de minste daarbij was Nico die net als de vorige keer zijn vangsten aan boord telefonisch stond te "mijnen" en daarbij de lachers op zijn hand kreeg. Gewoon hele leuke visserij en toen we in de late middag nog eventjes bij Dishoek probeerden was er eigenlijk nog maar 1 die serieus viste en dat was Nico. De rest zat lekker in het zonnetje en geloofde het allemaal wel. Toch al vis zat. Toch ontpopte "Waterwijker" Theo zich als hele goede runner up na Nico want die viste, eigenlijk net als iedereen, een heel mooi maal vis bij elkaar.Op zondag was ik wel erg verrast dat ik een oude bekende aan de kade zag staan. Uit verzekeringsoogpunt geen namen maar wat hij daar nou deed met zijn krukken was me een raadsel. "Ik kon gewoon niet thuis blijven Hank." en onze vismalloot hees zich aan boord en duwde gelijk een foto van een wel heel gecompliceerde breuk onder mijn neus.
Nou had deze malloot wel een heel mooie dag uitgezocht want de visserij was prima. Op een gegeven moment grapte men te willen verkassen omdat het meer op werken begon te lijken. We lagen daar tijdens de kentering te draaien als een drol in een pot dus nog maar even bij de Trawl geprobeerd en wat daar gebeurde was niet normaal. Toontje bleef ze er maar uittrekken met 2 en 3 tegelijk. Iedereen blij.De afsluitende maandag waren de van der Aa's en consorten aan boord. Op de laatste vistocht een wedje aangegaan en dus samengeknepen billen het eerste uurtje. Om zeker te zijn dat ik mijn weddenschap zou winnen onze "Joker" Arian meegenomen. Ik geloof dat ie voor eeuwig de vriend van Joske is geworden.
Ik was liever vriend van Alissa en Moniek. Bijzonder charmante verschijningen die met lange gelakte nagels en knappe koppie's absoluut niet onder deden voor de heren. Toen ik Moniek aan het einde van de dag complimenteerde met de vangst kreeg ik meteen naar mijn hoofd ; "Ik ga al 30 jaar mee hoor...."
De vorige keer Corné geprezen om zijn geouwehoer en moppentapperij. Blijkbaar vond de rest dat hij ook zijn mond maar eens moest houden en daar was wel een heel resolute oplossing voor gevonden. De foto spreekt voor zich.
Onze "Joker" had zich voorgenomen om voor een verassing te zorgen. Ik had het idee dat het niet zou lukken omdat het water nog te koud was. Toch bleef hij driftig doorvissen met zijn ultrageheime wapen en zie : 10 minuten voor sluitingstijd wist hij toch het zo felbegeerde eerste tongetje van het seizoen te vangen. Slecht voor de nachtrust zullen we maar zeggen want de eerste tongenadepten zullen zich nu wel gaan melden. Graag bij Odette boeken voor de avondvisserijen want ik neem ze toch maar aan. Als zij het doet kan ze in ieder geval zodanig stroomlijnen dat ik niet als een complete zombie de week afsluit.

 

Iedereen bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 18 april 2013 ===


hallo lezers.

de nacht van maandag op dinsdag ben ik voor het eerst met mijn boot gaan vissen.

maandag eerst ff proefvaren dat ging goed dus wilde die nacht gelijk gaan vissen.

heb nog nooit op zee gevaren en zeker niet zonder schipper, toch moest en zou ik gaan vissen met mijn maat opa nico.

ik koos voor de enige plek waarvan ik wist dat daar wel eens bootjes lagen te vissen, dat was op de kop van de pier van hoek van holland.

we kwamen ong 02:00 aan bij de kop van hvh pier en wilde eerst een beetje rondvaren om te kijken op de fishfinder.

vond een plek waar ik het erop wilde wagen en snel mijn hengels uitgegooid.

wist niet wat ik kon verwachtten dus 1 hengel met afhouder/wapperlijn op gul en andere hengel voor platvis.

voor een 1e x vind ik het goed gegaan want pakte met regelmaat een gulletje.

had er 5 van rond de 50 cm en 2 torretjes, opa nico had 2 torretjes en 1 leuk gulletje onsnapte bij het uit het water tillen.

heb 3 uurtjes gevist dus mag niet klagen denk.

ervaring heb ik niet maar fanatiek ben ik als een feyenoorder dus ga de komende maanden alles eraan doen om mooie vangsten te doen.

dus als er iemand mij wat goede tips, plekken of coordinaten wil geven dan zijn die meer als welkom.

ga vanaf nu ook mijn kantvangsten sturen. ff wachten op de zeebaars en dan knallen.

hoop dat iedereen denkt aan onze stekelvriend en niet onnodig veel en klein mee te nemen want erg lekker gaat het niet met de visstanden.

hoop dat het een goed baarsjaar word voor iedereen en dat er weer veel goede berichten worden gestuurd naar deze site.

groet dennis en opa nicodennis van der arend=== Dinsdag 16 april 2013 ===


dames en heren voor as zaterdag 20 april hebben we nog een paar plaatsen vrij,ook voor zondag 5 mei is dit het geval. momenteel wordt er leuk gevangen, gul, schar en bot. heeft u interesse? stuur dan even een mail, of kijk op www.westerscheldevissen.nl voor informatie we zijn ook te volgen via facebook, groeten rene de back, schipper van the pirate 2.rene de back=== Dinsdag 16 april 2013 ===


Hallo visvrienden,

Zondag samen met vismaat Slocky met eigen bootje  gaan vissen vanuit Nieuwpoort. Bedoeling was om de schollen te gaan belagen en dat is aardig gelukt. Elke draai volle haken met mooie schollen afgewisseld met de nodige botten en enkele scharren. Grootste schol van de dag was 48cm ( zie foto ).

Enfin, prachtig weertje en vis à volonté. Wat kan een visser nog meer wensen?

Stijn & Slocky

Seasmurf

     

Van Hoecke Stijn
=== Dinsdag 16 april 2013 ===


Hey allemaal

 

Zondag hebben wij van de Robbyfish Zeehengel Club meegevist met de selecties Kampioenschap van België. Wij visten vanuit Nieuwpoort en hebben goed gevangen, mooie schollen en grote botten. Eindelijk komt er schot in de zaak. Afspraak op 5 mei voor de Finale vanuit Oostende.

 

Grtz

Nico

Delta 946Nico=== Maandag 15 april 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Na lange tijd kan ik eindelijk weer eens een vangstberichtje melden!!

Vandmiddag wezen vissen (voor de eerste keer dit jaar) eindelijk betere temeperaturen en na enkele weken druk bezig te zijn geweest met alles te vernieuwen en

te investeren om er de rest van het jaar weer lekker tegenaan te kunnen gaan!!

Zo heb ik een andere boot gekocht ( Orka 600 Walk-around ) 3 nieuwe shimano boothengels en 3 nieuwe Daiwa molens.

Uiteraard een nieuwe stapvolle onderlijnen map en 25 kilo nieuw vislood..... (genoeg voor de rest van mijn leven)

Oude spullen meest verkocht of weggegooit zodat we er vers, en in een "nieuw" pakje tegenaan kunnen.....

 

De verwachtingen waren nog niet hoog, de berichten ook niet, maar eens zou het moeten aantrekken toch met de vangsten op de Oosterschelde??

Lekker weertje was het vandaag, dus alleen al daarom genoten van de heenweg!

Aangekomen op mijn "oude stekje" genaamd O23 ( Radarpost Wemeldinge ) het anker daar laten zakken op een 20 meter diepte.

Meestal is het hier redelijk tot goed vissen van eind maart tot c.a. begin juni, maar aangezien de watertemperatuur nu pas begint te stijgen is het nu nog

niet veel met vangst. Over 2 weken zal het heel wat beter zijn lijkt mij, en wie-weet vangen we dan weer wel tripletten met scharren....

Maar goed over vanmiddag, het gevist met onderlijn en weegschaaltjes (haakje 6) met daarop pieren en/of steekzagers.

 

Het eerste scharretje meldde zich al snel, en de 2e mooie schar ook maar toen was het dood en dood stil wat de vangst betreft....

Na 2 uurtjes wat dichter naar de kant gegaan en de boot net voor het taluudje weer voor anker gegooit.

Ook hier bleef het rustig, er kwam een scharretje naar boven en even later wist een mooie grote bot mijn steekzager te vinden.

Toch gelukkig nog iets moois/groots gezien, welke weer netjes terrug is gestuurd naar de zeebodem met de opdracht dat hij maar eens

meer moest vrijen met mevrouw bot zodat er over enkele jaren wat meer botten rond kunnen zwemmen haha.

Tevens die sharretjes ook netjes hun vrijheid terrug gegeven om verder te kunnen groeien!!

  

Om 18.00uur weer maar gestopt met vissen, en met een omweggetje terrug gevaren naar de haven!

Blijft altijd leuk he als je wat nieuws heb, en ik moet zeggen dat deze boot me heel goed bevalt!! Veeeel en veeeel meer visruimte dan dat ik ooit gehad heb!

Binnenkort weer maar eens proberen, want het kan nu echt niet lang meer duren voordat we weer lekker wat kunnen vangen!!

Ik wens iedereen goede vangsten toe, en tot het volgende bericht!!

Groeten Martijn Boone

 

 Martijn Boone=== Maandag 15 april 2013 ===


Grootte Gullen op de Valkyrie!!

Na 16 dagen weer op de wrakken geweest. De eerste twee wrakken lieten me in de steek, maar de volgende wrakken gaven mij als schipper en eigenaar weer een goed gevoel. Weer eens ouderwets het schepnet erbij. Zoals je op de foto's op de site www.hoekzeehengelsport.com kunt zien zijn ze zoal met verse zeepieren gevangen als met kunstaas. Een van de klanten vistte met een bottem-chip die het verrassend goed deed. Wie op let kan het terug vinden op de foto's hoe zo'n ding eruit ziet. Afijn aan het eind van de dag gingen de klanten met een leuk maaltje kabeljauw naar huis. Tja daar doe je het tenslotte toch voor niet waar.

Beetje verrast was ik zelf wel, want het is de afgelopen tijd niet echt wilt geweest. Dus kop gullen laat je horen, bijten en vooral vangen.

 

Een tevreden schipper

 

Groeten Eefeef hoek=== Maandag 15 april 2013 ===


Beste sportvissers, winkeliers en bedrijven,

Zeevisland streeft naar een "schone" website, een website zonder gezeur, zonder politieke meldingen, zonder klachten over bedrijven, berichten of andere zaken. Zeevisland is al 10 jaar een leuke website waar men gezellig ongestoord vangstberichten kan lezen, zonder "lastig" gevallen door opmerkingen, steken onder water en negatieve meldingen over wie en wat dan ook. De laatste dagen zijn er bedrijven én sportvissers die zich geroepen voelen om hun negatieve mening te uiten over andere bedrijven en/of personen. Zeevisland accepteert dit NIET !! Voelt men zich geroepen om een persoon of bedrijf in een kwaad daglicht te stellen, zich negatief uit te laten of er negatieve opmerkingen over te maken, dan adviseren wij om elkaar even te bellen, te ontmoeten en even "face to face" dit met elkaar te bespreken en vecht het samen uit, als een échte vent ! Onderling ongenoegen uitvechten online is kinderachtig en in sommige gevallen laf, want zo kun je "lekker annoniem" je gram halen, zoals we dit in Nederland zeggen.

Kortom vecht je ongenoegen uit onder elkaar en val onze bezoekers hier niet mee lastig en hou Zeevisland schoon, wij accepteren dit niet langer meer en zijn het zat om wekelijks berichten te moeten aanpassen en alle "vuiligheid" uit de berichten te halen. Zijn er personen het hier niet mee eens en blijven ze ons "bestoken" met negatieve opmerkingen en andere laster, dan krijgen deze personen/bedrijven een ban en zijn hun berichten niet meer welkom.

Tot slot een gouden tip..... ergert u zich aan bericht, aan de manier van schrijven of de lengte van een bericht ?
Sluit de pagina en lees niet verder, doe uw ogen dicht of scrol verder naar het volgende bericht, want NIEMAND verplicht u om een bericht te lezen ! 

Team Zeevisland

Team Zeevisland
=== Maandag 15 april 2013 ===


eindelijk weer goed vis

afgelopen week weer met de nautilus weer een paar keer het ruime sop gekozen.

alle keren leuk gevangen de scharren beginnen weer lekker los te komen en ook onze orange gestippelde vrienden laten ze weer lekker zien.

mochten er nog liefhebbers voor de schol zijn we hebben de aankomende twee weken nog een paar plekken over en als we de weersverwachtingen mogen geloven komt ook dit eindelijk goed.

mvg frank

frank
=== Maandag 15 april 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Zondag ondanks de straffe zuider toch maar vanuit de Neeltje naar buiten gegaan, onze trotse Orka 540 Walkaround kan ook wel een stootje hebben. Bij de gele tonnen zat wat schol maar happig waren ze niet, dichter bij het strand ahter de nu aanwezige zandzuiger zwom al helemaal geen vis. Toch maar een stuk doorgevaren, dit terwijl zowel de zon als de wind nog beter hun best gingen doen. We zijn uiteindelijk gestopt bij de groene 5. Daar gingen ze, toen de stroming erin kwam, aardig los met redelijk mooie maar wel nog best dunne schar. Ach misschien moeten ze gewoon meer eten en zijn ze daar gisteren mee begonnen. 

Met vriendelijke groeten van de mannen van de "MILF"

    

Ard en Remy Delta 1254
=== Zondag 14 april 2013 ===


Zeevisland vrienden,

 

Vandaag de 2e EFSA wedstrijd die doorgang heeft gevonden, vanuit Scheveningen met de vertrouwde "Trip Junior".

Als vanouds om stipt 07.30 uur vanaf de kant naar buiten, deze keer al na 35 minuten buitengaats geankerd op 13 meter halverwege "Duindorp"en "Kijkduin" met nog een stukje vloedstroom, had al s eerste op plaats 7 geloot en in dit geval met de wind op het handje.

Materiaal en Tubertini 3,50 m hengel, Penn Slammer 760 molen erop, met een AIWA Shima liijn 25/00 met een Trabucco voorslag verlopend van 26/00 naar officieel 57/00 maar ik tip hem op 40/00 af. 

Verder een wisselende licht verzwaarde onderlijn, haakmaat 4of 6 Gamagatsu of Kammassan en de aasvoorziening alleen pieren er was niet anders, eindlood 200 t/m 300 gram Oostende  ankerlood afhankrelijk v/d stroming.

De tweede periode stond ik achterop op plaats 15 en de derde periode bijna op de boeg op plaats 23.

De vangst was deze keer over alle periodes redelijk continue ook op de kentering v/h tij, heb echter 2 volle bakken getrokken met allemaal dan net ondermaats dus 19,5 en 19 cm , dan baal je wel, maar dat is vissen.

Alle 3 de periodes continue vis gevangen, met een uitschieter een Schar van 33cm , niet groot genoeg voor de "knakenpot", dat was een bot van 34,5 cm.

De uiteindelijke score was 38 maatse scharren, niet de top zag een uitslag van 57 !!

Op naar de volgende EFSA ronde op 12 mei

Gr, Kees Graaf

Kees Graaf
=== Zondag 14 april 2013 ===


Gister een geweldige dag weeste vissen met the pirate van rene de back,

 

met ons vast visclubje van Bouwbedrijf van Zundert uit Bosschenhoofd,

helaas kon kick de limburger er niet bij zijn,de vangsten waren goed,

 

 

 

 

gemiddeld hadden we 25 maatse tot grote scharren,en 2 mooie gullen van 65 cm,

we hebben een superdag gehad,ook dankzij het mooie weer natuurlijk,rene nog bedankt van de heerlijke soep

en nodige versnaperingen en natuurlijk weer tot de volgende keer,

Mvg

Heino van ZundertHeino van Zundert=== Zondag 14 april 2013 ===


Vrijdag 12 april zijn we weer met het Wiesje mee geweest.

Ook Lianne ging mee, in eerste instantie niet om te vissen maar gewoon voor de gezelligheid.

Maar zij heeft toch 2 scharren gevangen en had eerder vis gevangen dan Bart.

We waren met 9 man.

Over de hele dag is er best leuk gevangen.

Ondanks dat de wind steeds harder ging waaien (eind van de middag windkracht 7) hebben we een leuke dag gehad.

Over het algemeen schar, een bot en een zeebaars.

Ook de bediening was weer goed voor elkaar.

Hank bedankt voor de leuke dag en we komen zeker weer een keer terug!Lianne van Daalen=== Zondag 14 april 2013 ===


Gisteren gaanvissen met de elpuro, erzat geen beet in na meerdere malen te verleggen, 1 gemiste gul en 1 gul van 2kg780 en 25scharren met een paarbotten.

ONDANKS DE SLECHTE VANGST, GENOTEN VAN DE ZONNENSTRALEN.

dieter
=== Donderdag 11 april 2013 ===


De eerste Doggersbank expeditie met de Tender vanuit Lauwersoog is een feit. Maandag avond zijn we vertrokken. Terwijl de echte stoere zeebonken enthousiaste mooie verhalen vertelde onder het genot van... is schipper Frank gaan stomen. Dinsdag ochtend waren we gelijk op visbestemming en zo hebben we 3 volle dagen kunnen vissen. Daar het om een expeditie ging was het soms wel even zoeken naar nieuwe wrakken en aftasten van de visserij. Iedereen heeft kabeljauw gevangen. Mooie maatse kabeljauw en soms wat kleinere. Het aantal kon beter maar wij zijn niet ontevreden. Wel was er onbeperkt schar te vangen. Lekker je hengeltje uitgooien terwijl de Tender voor anker lag. De laatste dag zwom er een zeehond om de Tender heen met een kabeljauw in zijn bek. Deze kabeljauw van 50 a 60 cm werd door de zeehond als een haring naar binnen gewerkt. Een bijzonder gezicht. Donderdagnacht is de Tender weer terug gaan varen en kwam vrijdagochtend rond 7.00 uur weer in Lauwersoog aan. De Doggersbank expeditie is een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Er staat nog een expeditie in september gepland deze is op dit moment volgeboekt. Maar hou de website in de gaten wie weet plannen we er nog 1 in oktober. http://www.ms-tender.nl// Je kan ons ook volgen op facebook onder de naam sportvisserij Tender.Peternel=== Dinsdag 09 april 2013 ===


Zeevislanders, verlaat berichtje v/d 1e selectie bootviswedstrijd van Sportvisserij Nederland vanuit Scheveningen op zondag 7 april. er waren 2 boten in de running de Estrella met 2 bootploegen en de Trip Senior met 1 ploeg.

om stipt 07.30 het ruime sop gekozen, waarnaartoe was,wat raadselachtig want het zat potdicht v/d mist. Had geloot op de Trip Senior ,De Estrella hebben we ooit terugzien op de thuisstoom net voor de havenmonding van Scheveningen. Achteraf bleek nadat de mist om rond 11.30 was opgetrokken,lagen wij vertroouwd op Kijkduin in gezelschap v/d de Trip Tender, op een meter of 15 water. Nu de vangst was toch "sprokkelen " eerste periode as redelijk "13 vissen", waarvan 9 maats met 2 mooie botten voor het gewicht. Tweede periode slechts 9 vissen waarvan 3 aan de maat , derde periode 11 vissen waarvan 3 aan de maat, dan ga je soms wat minder parlementaire uitdrukkingenn gebruiken, het is niet anders dan met 18cm of 19,5 cm. Dus er volgt wat studie hoe we het ondemaatse zoveelmogelijk kunnen   beperken, haakmaat. dikte haaklijntjes etc. Op naar de volgende EFSA wedsrtrijd as zondag op 14 april hoop dat het doorgaat.  verslag volgt,
gr, Kees Graaf

 Kees Graaf=== Dinsdag 09 april 2013 ===


Wat een geëmmer…… (Het wordt een lange dus als je niet wil…. Scrollen maar!)

Uit bijzonder betrouwbare bron (het is geel en het….) begreep ik dat er wel eens wat gehussel is over het gebruik, of liever gezegd het niet gebruik, van aantallen in mijn vangstberichtjes en bij het noemen van halve, driekwart of hele emmers wordt zelfs al geïnformeerd naar de grootte van de emmers. Mensen, mensen, maak je toch niet zo druk over hoe veel of je nou wel of niet vangt. Natuurlijk, iedereen komt aan boord om een visje te vangen en niemand heeft zin om heel de dag naar een hengel te koekeloeren waar niets gebeurt maar in mijn optiek gaat het om de hele beleving van de dag.  Het weer speelt natuurlijk een rol, een passerende bruinvis of zeehond doet al veel goed en als er ook nog een kudde lepelaars langs komt is dat helemaal mooi. Verder gezelligheid aan boord creëren en de mensen een leuke dag verzorgen. Daarnaast speelt moeder natuur een grote rol in de bijtlust van de vis en als ze niet willen, nou, dan willen ze gewoon niet. Helaas pindakaas.

In bovenstaand kader is het misschien wel leuk te vermelden dat Wiesje een nieuwe truc uitgevonden heeft. ’s Ochtends in de sluis eens effe de verwachtingen inventariseren. “Hoeveel vissen wil je graag vangen?” of “Met welk aantal ben je tevreden?” Dat vinden ze wel een beetje raar maar meestal is het antwoord dan; “Een visje of 10.” Of “Als ik maar wat vang.” En de meest gehoorde is toch wel; “ Ach, maakt me eigenlijk niet uit. Als het maar een leuke en gezellige dag is.”

Zo kwam op de laatste dagen van maart het gezelschap van Piet van Prooyen aan boord. Nou ja, kwamen??? Ik heb al mijn overredingskracht nodig gehad om ze aan boord te praten want heel erg veel fiducie hadden de heren er niet in. Op Japie na dan want die vond het al helemaal geweldig dat hij eindelijk weer eens het zeegat uitging. Jarenlang een caravan op het Zeeuwsch Vlaamse en een boot in Breskens en de verhalen over tongvangsten en garnalen trekken waren niet van de lucht. Japie ik heb van je genoten en heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

De visserij was niet bar. Eerst door de gure wind bij Dishoek gelegen maar waar het daar de vorige week nog prima ging was het nou zo maar lala. Iedereen had vis maar ze waren klein van stuk. Gelukkig daarna nog een uurtje of wat op de kop van het Plateau du Nolle kunnen liggen en daar verbeterde het aantal en het formaat van de vissen. Kees frustreerde zich weliswaar mateloos want wat hij ook probeerde, het wilde niet terwijl de rest een amusant visje boven wist te halen. Nou ja, hij deed het in ieder geval in de ochtenduren absoluut het beste.

Over goede vrijdag en paaszaterdag (of was het nou Kerstmis in Lapland met die temperaturen??) heeft Gerard al een stukje geschreven  dus da’s makkelijk. Over die zaterdag wil ik toch nog wel wat kwijt. Organisator Wim was niet al te gelukkig in de ochtenduren en Walter kreeg medelijden. Terwijl Wim de vis aan het schoonmaken was rond de middag werd er stiekem een hele dooie schar aan zijn hengel gefrutst. Na een heel ritueel  van lijnen bevoelen constateerde Walter dat er bij Wim wel vis aan moest zitten. Wim blij en iedereen grote lol want hij had niets in de gaten. Een echte visser die Wim. Een dooie schar boven halen en niets door hebben. Dat in de gaten hebben lukte later beter want een vals gehaakte schoongemaakte schar liep wel heel erg in het oog.  Vooral heel erg veel gelachen die dag……

  

Over 2e paasdag heb ik eigenlijk 3 A4-tjes nodig maar we zullen het beperken.  ’s Ochtends de laaiend enthousiaste groep van Rita, 12 man en vrouw sterk, ontvangen in temperaturen die nog steeds aan hartje winter deden denken. De matrozen eens in beschouwing genomen bleek de vraag : “Hebben jullie al eens gevist?”  meer dan terecht.  2 families die elk jaar iets anders doen. Het ene jaar een bioscoop-uitje, het andere jaar wadlopen, dan naar een forellenput (Daar was ook een soort Hank.) en nu dacht de goegemeente : “Kom, we gaan eens zeevissen….”  Gelukkig hoefden ze niet allemaal een hengel want anders had ik heel de dag 12 hengels moeten beazen, beet registreren, vis onthaken enzovoort, enzovoort. Naarmate de dag vorderde waren er een aantal die het ingooien behoorlijk onder de knie kregen maar dat kon niet verhoeden dat ik ’s avonds volledig onder het tapijt geveegd kon worden.

    

Ondertussen zeer genoten van (zeer diepe buiging daarvoor) de dames van het gezelschap. Petra, Ilja, Rita en Letty lieten de heren alle kanten van de boot zien en visten er lustig op los. De ,vooral jonge heren, zaten er soms wat kouwelijk bij tot groot vertier va de aanwezige dames. Toen de bijtlust ’s middags wat minder werd (of visten ze minder actief???) bleek het een goed idee om allemaal aan 1 kant van de bank in de zon en uit de wind te gaan zitten. Het leek wel een soort variant op de wintersport.  Wiesje bleek het “Apres Peche” uitgevonden te hebben en lag zowat op 1 oor.

De terugreis werd door alles beneden de 25 jaar het allerleukste gevonden want met een geniepige Oost 6 tot 7 en een zeer fluks opkomend tij was het grote lol tussen het loodsbootstation en de buitenhaven. Kuilen van goed anderhalve meter zorgden ervoor dat het gegier op het achterdek wel op een alarmsirene leek. Alles zeiknat op de wasserette die Wiesje heet…..

Daags na de visuitspattingen van de Broekhuizers vond ik op facebook nog het onderstaande bedankje en ook dat maakt voor mij in ieder geval het vissen/varen/verzorgen weer erg leuk.

"Een topdag gehad op Wiesje!, bedankt Hank! Namens ons allemaal!”

Op 4 april maakten de heren onder leiding van Helmut hun opwachting. 8 ambulancebroeders en 2 brandweermannen uit de omgeving van Rucphen. Nou, als er brand is of ik moet een keer naar het ziekenhuis hoop ik dat zij zich over me ontfermen. Kun je nog eens lachen in de ziekenauto of schateren terwijl je huis in de fik staat. Tjongejonge wat een span..

Enne, ze vingen nog eens heel leuk vis ook. Op een gegeven moment waren de tripletten en doubletten niet van de lucht en vulden de emmers (10, 15 en 20  liter mayonaise-emmers John) zich alras. Vooral André liet van zich spreken en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Die was alleen meegekomen om de biervoorraad te plunderen en ook dat lukte tussen de bedrijven door heel redelijk. Kan d’r een lang verhaal van maken maar de foto’s spreken voor zich…..

   

Daarna de mannen uit het Westland waar John al over geschreven heeft dus beperken we ons in alle ijdelheid tot (alweer) een facebook reactie.

"Met een ploegje, dat de belangrijkste visgebieden binnen Europa hebben bevist een dagje met Hank de Westerschelde op gegaan, wat een wereld dag was het, de vangst ok allemaal een behoorlijk maaltje schar, maar de verzorging en organisatie in één woord perfect.

We komen vanuit het westen des lands zeker nog een keer terug.

Hank super geregeld.”

Zaterdag het bedrijfsuitstapje van Luijs Welding Service uit Sprundel. Nadat Ben de 2 kleinste vissers al een keer had moeten teleurstellen was het dan eindelijk zo ver en de meegereisde Quentin en Stan stonden al te titsen op de kade. Alles ingeladen en op naar een plekje ietsjes westelijk van het Nollenplaatje. En ook vandaag was de schar er weer in zeer fatsoenlijke aantallen aanwezig. Helaas werd 1 van de matrozen door een verschrikkelijke aanval van Neptunus griep getroffen maar de andere 7 maakten er een goede visdag van.  Iedereen ving een leuk visje en we hebben dan ook niet hoeven te verkassen vandaag.

  

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst was vandaag ook weer van toepassing want Quentin en Stan klaarden het karwei prima. Waren wel een beetje opstandig want in de ochtend kwam er aan hun kant het meeste vis binnen maar helaas was dat voor de jongelingen in de middag net andersom. Tja mannen, ook dat is vissen.

Sluiten we af met de zondag (fijn want ik krijg pijn in mijn klauwen van het typen) en we voeren de sluis uit met “une bateau tres, tres, tres complet”  De kuip vol en zoon Jerom  en maat Frits hebben we voorop geplaatst want dat kon prima met het supersupersuperweertje.

Daarnaast vogels van zeer verschillend pluimage aan boord. Het ging van haardenmannen naar Ghana-techneuten, naar boomverzorgers, naar pensionados en al wat dies meer zij. Ook Roy, de zoon van Tijl was van de partij en die stond als altijd ook weer zijn mannetje.

Ook Martin deed het prima want zonder ingegooid te hebben had hij al onmiddellijk een maaltje makreel bij elkaar.

Ik ben maar gestopt met het begrip “Westerschelde” te snappen want het is potverdikkie elke dag weer iets anders. Denk je dat je het weet….. Ho maar!! Zo begon het bij het laatste ebbetje en de kentering naar de vloed toe gewoon best prima. Daarna kakte het helemaal in. Er kwam nog wel een visje maar na het flitsende begin liep het niet over.

  

Iedereen wijsgemaakt (met samengeknepen billen) dat het bij het afgaande tij wel weer goed zou komen maar het waren benauwde uren voor uw stuurman. Het was gelukkig mooi weer dus onder het genot van een lekker sigaretje tijdens het verkassen begon men vol goede moed na de kentering weer met fanatiek vissen.

En dat loonde zich maar je moest in tegenstelling tot de dagen ervoor weer zeer secuur vissen voor een visje. Toch lukte dat prima en het ontlokte Mischa die in de top 3 stond zelfs de uitspraak  “Ik heb er … en dat is 30 meer als ik verwacht had.” (Vertel toch lekker niet hoeveel.)

Goed, iedereen weer bijgepraat over de afgelopen anderhalve week en na 2 zeer welverdiende vrije dagen (fijn terras in Goes) gaan we er vanaf woensdag weer met volle moed tegenaan.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

Hank Perree
=== Maandag 08 april 2013 ===


Spijkenisse.                                                 8-4-2013.

hallo zeevissers.

zondag 7 april onze eerste wedstrijd wezen vissen in de Oosterschelde.

Met de Eendracht uit Bruinisse gingen we in de mist richting Oosterschelde waar we onze

hengel uit konden gooien en vissen maar,nou mooi niet een uur gevist .niks gevangen op 20 meter diepte.

toen ging Ko verkassen naar ondieper water,het weer werd prachtig en we gingen wel wat vangen allemaal

botten wel mooie groten maar magertjes dus allemaal terug gegooid.met 18 man 20 visjes,dus dat was magertjes.

dus dat was het, volgende wedstrijd misschien beter,daar kijken we naar uit.

nou de groetjes allemaal         willem

Willem
=== Maandag 08 april 2013 ===


Zondag 7 April 2013

wrakvissen.

Vandaag een groepje gezellige mensen aan boord. De laatste tijd zijn de berichten/vangsten zeer bedroevend dus met weinig goede moed opstomen naar het eerste wrak onder het genot van een bakje koffie. Eens een keertje weinig wind en golven en alleen een flinke deining. Enkele wrakken gehad en mooie gullen, mogen wel kabeljauw genoemd worden zelfs.

Elke drift leverde bijna vis op, en er zaten mooie exemplaren tussen.

Ook nog een schol van het wrak gehaald, en enkele steenbolken en wijtingen maar vooral weer eens kabeljauw. Dat doet een mens weer goed, zonnetje weinig wind en nog lekker vangen ook.

Een dag met een gouden randje.

Zo mogen er nog vele volgen.  Rob Verspaandonk=== Zondag 07 april 2013 ===


Vandaag 7 april op anker geweest met Fish Buster, zeer mooie dag en veel vis dank zij onze vaste schipper Germain Vangsten waren schar, bot en pladijs

  steve=== Zondag 07 april 2013 ===


Zon,Zee en Vis

Jawel mensen dat was weer eens aangenaam genieten ipv dikke jassen, mutsen en handschoenen aan.

Vandaag konden we zowaar zelfs tijdje met jas uit aan dek zitten vissen met volle zonneschijn, heerlijk gewoon.

Zeker na weken(zeg maar gerust maanden)  van veel wind en kou met als dieptepunt nog steeds die nachtvorst.

De vissen zitten er gewoon nog wel maar niet overal en actief zijn ze niet echt maar daar kunnen wij ze geen ongelijk in geven.

Vandaag weer de Westerschelde op getrokken met paar verschillende plekken uitgeprobeerd zoals Wielingen, Walvisstaart en ons vertrouwde stekkie voor Dishoek.

Vooral die laatste heeft weer zijn naam waar gemaakt want hier vangen wij ze momenteel altijd.

De andere stekken waren qua aantal beperkt te noemen maar dat gaat wel goed komen als nu eindelijk de temperatuur eens wat wil oplopen.

De vangsten waren gewoon weer goed te noemen al was te merken dat vooral afgaand tij de voorkeur heeft.

Met vlagen komen de scharren dan ook met 2 en 3 tegelijk naar boven en het formaat is zeer behoorlijk te noemen.

 Het leverde gemiddeld 25stuks per hengel op, wat betekend voor de fanatiekelingen die met 2 hengels vissen zij dan ook dubbele aantallen weten te scoren, konden we weer een zeer geslaagde dag in de boeken zetten.

Met genoeg vis voor iedereen terug naar onze thuis basis Vlissingen gevaren onder het genot van de laatste zonnestralen.

Eind conclusie van deze dag was dat het weer zeer geslaagd was en zoals wij aan boord altijd zeggen:

Not only the number of buckets but also the size of them that counts!!!

Voor komende Woensdag 10/04 hebben we nog een aantal plaatsen vrij en gezien de weersvoorspellingen beloofd het weer een aangename dag te worden.

Mvg. De PirateIIJeroen=== Zaterdag 06 april 2013 ===


Zaterdag 6 april de tweede visdag van de Hofstee die natuurlijk weer op de boot van Cor Schot werd gehouden de Vlije. Nadat we vorige keer natuurlijk in de kou een verschrikkelijk slechte visdag hadden was het vandaag een hele andere dag. Redelijk weer was de verwachting en dat bleek dan ook inderdaad het geval te zijn.  In de middag kwam zelfs het zonnetje door zodat het af en toe zelfs genieten was op het water. Nu de wind nog wat afnemen en we zouden gaan denken aan een begin van een soort voorjaar. Nadat rond 9 uur de lijnen in het water gingen kwam al vrij snel de eerste kleine platvis naar boven. Deze dag kenmerkte zich (naar later bleek) in 2 verschillende vissen namelijk de kleine scharren en de grote botten, en met grote botten zeg ik ook grote botten allen zo rond de 40 cm is gewoon leuk vissen. Deze dag was het helaas nog niet voor iedereen weggelegd om vis naar boven te halen maar de winnaar  ving toch bijna een meter vis hetgeen natuurlijk een stuk beter was als vorige keer. Nadat de meeste weer genoten hadden van de erwtensoep en broodjes Schot gingen we verkassen en kwam er toch nog wat moois naar boven bij het verkassen. Een flinke zeehond kwam even boven water kijken waar al dat lawaai vandaan kwam en blijkbaar nieuwsgierig naar de lijnen met vis die naar boven gingen. Helaas voor hem was de middag ook redelijk voor deze koude temperaturen en zal de zeehond nog wat verder moeten zwemmen. Ben benieuwd of we volgende keer (4 mei ) nog beter gaan presteren , Sportvisserij de Vlije heeft in iedergeval woord gehouden want de vangsten waren duidelijk een stuk beter dan vorige keer. Cor en Geert bedankt en succes morgen bij jullie eigen visclub wij hebben vandaag laten zien hoe het moet.......

Peter

Peter
=== Zaterdag 06 april 2013 ===


Vrijdag 29 maart 2013 zijn wij voor het laatst naar de wrakken geweest.
In de ochtend heel even goed tij, maar verkeerde hoek. Daarna kwam het opkomende springtij op gang en vlogen we gemiddeld met 2 knooppunten over het wrak. Lastig vissen, maar ondanks dat toch af en toe een mooie vis omhoog.
Toen de stroom weer acceptabel werdt bleken we inmiddels op een goed wrak te zitten, want elke drift kwam er vis omhoog, soms wel met 5 tegelijk.
Toen dit wrak leeg was langzaam richting huis (wij zaten nog al een eindje weg) nog wat wrakken aangedaan, maar dat was niets meer, inmiddels zat het afgaand tij er ook weer flink in.
Nu hebben wij onderling afgesproken om het niet meer over aantallen te hebben, maar zeg maar dat we gemiddeld de man een paar "emmertjes" vol hadden.
De foto's zijn overigens genomen door Fred van Veldhuizen, ik heb nog nooit zoveel mooie foto's van Jan van Genten gezien en ter illustratie heb ik er 2 bijgevoegd.
Voor de zeevissers die toch weer de kriebels krijgen, voor morgen (zondag 7 april) heb ik op dit moment nog 3 plaatsen beschikbaar.
Weersvoorspellingen en het tij zijn heel erg goed, dus we zouden een leuk visje moeten kunnen vangen!
     
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Woensdag 03 april 2013 ===


3e Robby Fish Festival in Blankenberge, doet u mee ?

Aanmelden kan nog steeds:  http://www.zeevisland.com/Informatief/25-03-13.htm 

 

Tevens is er ook nog de Penn Super Prestige:  http://www.zeevisland.com/Penn-Super-Prestige-Boat.htm

Bram Cole
=== Woensdag 03 april 2013 ===


Vorige week in het paasweekend hadden we een drie daagse reis vanuit Lauwersoog met de ms Tender.

Het weer was prachtig, de mensen enthousiast, en de visserij was iets beter dan de vorige meerdaagse tocht.

Er zijn mooie grote kabeljauw gevangen en nog een leng.

De aantallen konden beter maar we hebben goede hoop dat de kabeljauw weer aan begint te zwemmen.

we hebben nog ruimte op de tweedaagse vistocht van 25 en 26 april.

je kan je opgeven via nummer 0519-295949 of info@ms-tender.nlLoonstra=== Woensdag 03 april 2013 ===


2de paasdag 2013

Ankervissen vanuit Stellendam

Leo van Tol is een geweldige enthousiaste schipper van de Happy Fisher man.

Zijn boot ligt in de buitenhaven van Stellendam samen met zijn maat Arjan heeft hij ons een superdag bezorgd met een groep van 9 waarvan er 7 de hele dag hebben gevist.

Wat het leuke is is dat Leo graag zijn ervaring deelt en dat op een geweldige manier overbrengt op de mensen.

Wij zouden eigenlijk gaan wrak vissen maar het weer was te heftig dus werden wij van te voren al ingelicht over dit feit.

We gingen dus ankervissen op schar. We hebben een super dag gehad bij elkaar 120 stuks gevangen waarvan enkele groten botten en 2 scholletjes.

We hebben 20 stuks terug gezet ivm dat ze iets te klein waren. Ik kan iedereen aanraden om een dag met de Happy fisherman mee te gaan!Martin Damen=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Zoek en gij zult vinden

Jawel mensen het paasweekend was weer zoeken geblazen.

Bij ons ging het dan niet om fel gekleurde eieren maar gewapend met hengel in de hand de Westerschelde op met de PirateII.

Gelukkig weten we waar we moesten zoeken dus konden onze hengelaars gerust zijn en iedereen zijn visjes vangen.

De eerste dag was zaterdag met de groep van Jan Hermes die helaas niet in grote getalen konden komen maar daarom niet minder gezellig aan boord.

Onze stekken bij Vlissingen en Dishoek aangedaan maar blijkbaar zitten ze nog steeds op beperkt gebied samen geschoold warm bij elkaar.

De scharren waren nog mooi van formaat en ook onze prinses van de dag Josephine wist haar visjes te vangen(genen van haar vader).

Met een gemiddelde van 30 stuks p.p hoefden we niet te klagen in deze bare tijden.

2e paasdag was dan een opstapdag waardoor we een bond gezelschap aan boord kregen.

Doorgewinterde wedstrijdvissers, dagjes mensen en zelfs oosterburen die op vakantie wel eens verse vis wilde vangen.

Met de wetenschap van de zaterdag gelijk maar weer naar de vaste stek om daar eerst wat scharren te bemachtigen.

Dat lukte zoals verwacht maar toen het formaat wat afnam besloten nog stukje door te varen om wat gevarieerde vissoort  uit te proberen.

Helaas wil de rondvis maar niet tevoorschijn komen op een enkeling nagelaten maar met een paar botten tussendoor heb je toch een leuke sport.

Door toenemende wind nog korte tijd voor Dishoek gelegen maar ook hier is het nog rustig te noemen met de vangst.

Dag besloten op de eerste stek en tot aan het einde toe nog enkele bij gevangen waardoor het totaal niet tegen viel.

We hopen erop dat de voorspellingen kloppen en dat zal betekenen dat de temperatuur eindelijk gaat oplopen.

Hierdoor zullen ze onder water wel weer in actie komen en gretig op het aas duiken wat wij ze zullen aanbieden.

Laat ze maar komen!!!

                                                                                                        

Zaterdag 06/04 staat nog beschikbaar voor liefhebbers dus informeer gerust naar de mogelijkheden bij ons.

Mvg. De PirateII

Jeroen
=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Scharvissen,

onder de huidige "Sibirische "omstandigheden is het moeilijk.

ook vanuit de ervaring van afgelopem maandag was haakmaat 6 of 8 misschien beter geweest maar je hinkt op 2 gedachten dat je niet in de "postzegelerij"wil vervallen.

Het is dus echt zo met deze kou dat ze het heel voorzichtig doen en zich, vastzuigen aan een uitstekekend puntje zee pier of mesheft en er ook na voorzichtig opdraaien, net onder het oppervlak afvallen , na aanbeten van hier tot TOKIO. 

Daar heeft onze "SCHARROLOOG" Dhr. Prof/Dr. H. Perree v/d Wiesje dus al gastcollege over gegeven op dit medium , "De kuit mot eruit " maar het is dus echt zo !

Kleine haken, summier azen, wat bewegen , zorgen dat het lood niet gaat "wandelen" ben je bijvoorbaat kansloos.

Doe er het voordeel mee.

Gr Kees GraafKees Graaf=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Scholvissen met Sportvisserij Nautilus.

Afgelopen zondag 31 maart stond de eerste serieuze schollentrip op het programma met de Nautilus. Muta, Waka en John waren van de partij want dat wilden we dus absoluut niet missen!

's Morgens om zeven uur aan de sluis, rap opgestapt met de rest van de dagploeg en vervolgens de sluis uit voor een trip de zuid in. Even voorbij het Rode licht ging het gas er op en mochten de duizend paarden van Frank aan de bak. Het is even varen, maar het is toch wel bijzonder om de containerkranen van Zeebrugge van dichtbij te zien tijdens de passage. Over het algemeen zien we die dingen hier vanaf Walcheren van wat verder weg.

Het weer was heel aardig, niet al te veel wind en de temperatuur was zoals inmiddels gebruikelijk, ver onder peil; een graadje vorst, en af en toe het zonnetje. Kan erger, maar kan zeker warmer.

     

Na twee en half uur aangekomen op de stek en zo gauw de Nautilus keurig achter het touw lag konden er worden gevist. Wel, binnen vijf minuten kwam het eerste doublet schol aan de juiste kant van de reling, en er werd toch wat ongelovig gekeken ... grote schol okee prima, maar dit? Regelrechte platen waren het! Maar, het zou gekker worden ..

Na een uurtje begon de beet er lekker in te komen. En kwam er zeker om de vijf minuten wel vis aan boord, in double’s maar ook in triple’s! De maat loog er niet om, heel wat schollen waren 35+, en zelfs 40 plussers wisten het aas te vinden, de dagklapper mat maar liefst 49 hele centimeters.

Behalve schol zaten er ook kapitale botten. En, als regelrechte zeeuw, die zijn best te eten als je ze maar fileert, even door de bloem haalt en dan op de plaat bakt. Prima visje is het dan.

De grootste bot was 43 centimeter en woog dik aan de kilo, zelden een bot gezien die zo dik was. Naarmate de ochtend vorderde en de middag aanbrak bleef de vangst doorgaan, en bij iedereen lag er inmiddels een respectabel aantal schollen in de bak of emmer. Mooi om te zien dat sommige vissen niet eens in de emmer pasten, er waren nogal wat staartjes te zien die over de rand hingen.

Met de terugvaart voor de boeg tijdig gestopt en anker op, met in ieder geval een ploeg zeer tevreden vissers die stuk voor stuk een wel heel best maal schol en in mindere mate bot hadden gevangen!

Samenvattend; het begin van de schollenvisserij is er! En het wordt vanaf nu alleen maar beter en vast nog veel gekker!

Frank, bedankt voor deze puike dag en dito visserij. Het smaakt naar meer ...

Greetz, Muta, Waka en JohnnoJohnno=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Zaterdag 30 Maart

Afgelopen zaterdag weer gaan vissen met de Pirate 2 van Rene de Back. Ons ploegje was maar klein deze keer we waren maar met zijn drie en dat betekent lekker veel ruimte. Om 8 uur vertrokken we door de sluizen richting naar buiten en om8.30 uur lagen we op de eerste visstek en gingen de verzwaarde onderlijnen van mister gastel te water. Na een half uur gevist te hebben met als resultaat 1 schar werd het anker opgehaald en verkast na de volgende stek, hier hebben we gevist tot 11.30 uur maar ook hier was het resultaat niet best met maar 5 scharren. In tussen had Rene de Erwtensoep opgewarmd en na dat deze was genuttigd werd het anker opgehaald en op na de volgende stek. Dit was de beste van de dag want hier was de vangsr een stuk beter en kwam er gelijk goed de beet in met soms wel 2 of 3 tegelijk. Rene had zijn dochtertje Josefientje van 6 jaar mee genomen en ook zij ging mee vissen en ving ook nog leuk wat visjes (van wie zal ze dat geleerd hebben). De broodjes worst gingen er ook weer goed in en het  natje was ook weer best. Het  eind resultaat van deze dag viel goed mee want met gemiddeld 35 vissen de man lijk mij dat een mooi resultaat.

Rene bedankt voor de goede zorgen en tot 27 April de volgende visdag van ons ploegje.

Peter, Pieter en Jan

  Jan Hermes=== Maandag 01 april 2013 ===


Zeevislanders,

 

Maandag 1 april ankerdagje met de VALKYRIE uit Stellendam.

Om 08.00 stipt op tijd uitgevaren en koers gezet naar de MV boei in het zicht v/d 2e Maasvlakte,  na een vaart van ongeveer 1 uur geankerd op 15 meter water, in het gezelschap v/d Happy Fisherman, onderweg ook de "Good Old" Sirius gepasseerd .

We ankerden op de kentering v/h tij met daarna afgaand water, gelukkig maar de "Windfinder" gaf de vorige avond NO 4 tot 5 door met op de "Wadden"mogelijk 6, maar het was gewoon 6 ! met een golfhoogte van 70 tot 90 cm, doordat de wind met het tij meeliep en de VALKYRIE ligt als een huis was het goed te doen.

De weers omstandigheden zijn eigenlijk niet normaal voor de tijd vh jaar, volgens de apparatuur v/d schipper was de watertemperatuur in de buitenhaven van Stellendam 4 graden ! dus mag je dan blij zijn als je nog visje weet te vangen.

Dat ging op zich redelijk, de aasvoorziening leeglopers/mesheften en eigenlijk gelijk na het ankeren vis binnenboord niet met 2 of 3 tegelijk maar wel van goed  formaat , slechts 4 teruggezet waarbij ik voor mezelf een minimum van 20 cm hanteer, allemaal schar en een bot van 32 erbij.

De vissers met 2 hengels kwamen rond de 50 scharren, kwam met een hengeltje op 26 waarvan 4 terug slechts een keer 3 bezet "volle bak", gevist met een 12LB Penn TRQ (heerlijk stokje) zie je alles op, een Penn Sargus 6000 molen (kado gehad op de Ijslanddag van Cordes Travel) met een 15/00 Whiplash lijntje erop 250 gram Oostende lood, ligt op vol tij als een huis, licht verzwaard onderlijntje haakmaat 4 Kamassan.  

Na een  zonnige maar toch winderige dag ging om even over 15.00 het anker eruit en op de terugtocht naar Stellendam.

Gr, Kees Graaf Kees Graaf=== Maandag 01 april 2013 ===


Paasscharren op de Valkyrie,

Vandaag 1 april ,en dat is geen grap, voor ons de eerste keer dit kalenderjaar met klanten op de schar geweest richting de maasvlakte. De visserij was goed te noemen met mooie grote scharren. Kortom iedereen kon tevreden met een mooie klus vis terug naar huis gaan. Wat opviel was dat er 2 wedstrijdvissers aan boord waren die visten met 18/00 nylon op de molen met standaard onderlijnen voorzien van metalen afhouders. Zij waren vandaag de toppers aan boord met ruim 120 vissen met zijn tweeen. Wie een heerlijk maaltje vis wil vangen, nodigen we van harte uit op een ankervistochtje met ons. De scharrentijd kan voorlopig alleen maar beter worden. Foto's staan op www.hoekzeehengelsport.com 

gr eefValkyrie=== Maandag 01 april 2013 ===


Beste Tender fans,

We hebben nog wat ruimte over op de 2daagse vistocht van 25 en 26 april.

wie oh wie gaat er mee. we hebben al een mooie ploeg maar er kunnen ongeveer nog 7 visvrienden mee.

voor vragen of inlichtingen kunt u bellen 0519-295949 of mailen naar info@ms-tender.nl.

met een hartelijke groet van de Tender crew.Peternel looze=== Maandag 01 april 2013 ===


Scheefsmoelen op de Wiesje?!

Wat doe je als je de winter, het binnenzitten en de dagelijkse romslomp even helemaal zat bent? Ik ga dan het liefst met mijn hengeltjes naar zee, lekker uitwaaien. Zo kwam ik via email in contact met Hank Perrée van de Wiesje, die zei: “Je komt maar aan, dan kun je twee dagen mee”. Op vrijdag 29 maart de eerste visdag, de vangsten waren helaas niet om je er aan te vertillen. Ik had die dag zelf vier scharren en een zeester. Gelukkig met vismaatje-van-de dag Mark van Loon veel viskennis kunnen uitwisselen: “Vis jij ook met karatepieren? Huh, karatepieren? Ja, die weten zich vandaag de scharren toch goed van het lijf te houden!” Dat soort dingen dus en ik mag van schipper Hank ook nooit meer een specifieke vissoort (zie foto) noemen… gek werd hij ervan!

Dag twee – zaterdag 30 maart – met een groep gecamoufleerde Brabanders op de boot. In hun gevechtskleding zag je ze bijna niet, horen deed je ze des te meer! Wat een kabaal, grappen en grollen zeg! Niet normaal meer, maar zéér gezellig… de boswandelingen, ramazotti’s en andere vloeibare geneugtes werden al vroeg losgedraaid en met iedereen gedeeld. De visserij was (voor mij in ieder geval) die dag een stukje beter. Ook ben ik anders gaan vissen met bijna een haakje 16 en veelal uit het handje, want de vis bijt zéér voorzichtig. Het leek wel matchvissen aan het kanaal, vissen die aan boord kwamen bleken vaak helemaal niet gehaakt maar hadden alleen de pier vastgezogen. Dus ook voorzichtig binnen draaien na de aanbeet! Zeer geconcentreerd vissend en veel het aas verplaatsend, kwam ik toch op een dagtotaal van 19 mooie scharren en 2 botten.

De catering door Hank was top, het weer op beide dagen (vooral in de ochtend) goed inclusief een lekker zonnetje. En met mijn hoofd in de wind, het zien van de nodige bruinvissen en een tweetal volwassen Jan van Genten vlakbij de boot, zijn dit voor mij als natuurliefhebber echte topdagen. Dan is de vangst slechts bijzaak en kan ik er weer even tegen aan.

Hank en Odette super bedankt voor de gastvrijheid, net wat een mens soms even nodig heeft! Het is dat ik op en neer bijna 600 kilometer moet tuffen, anders was ik graag iedere 14 dagen te gast.

Maar over een maandje of twee kom ik graag een paar dagen terug voor een t…, euh scheve-smoelen-sessie!

Gerard Makkinga, BarchemGerard Makkinga