Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van april 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 30 april 2014 ===


Vandaag 30-4 om 8.00 uit Stellendam vertrokken,richting Maasvlakte.Op verschillende plaatsen gevist,o.a. bij de blokkendam.

Uiteindelijk de meeste vis gevangen bij de tweede maasvlakte boei.Meest mooie schar. 

Ook een gul en een tong konden mee naar huis.

Groet Erik  en RemcoErik en Remco=== Woensdag 30 april 2014 ===


Dinsdag 29 April; De aanhouder wint, en dat ging deze keer wel op. Na een aantal pogingen ondernomen te hebben die allemaal verwaaiden lukte het dan op zeer korte termijn toch om met de Nautilus de zuid in te gaan richting de Franse kust op schollenjacht ... 

Vroeg vertrokken, zes uur om precies te zijn, met nog net het staartje van het tij mee. Met een volle boot ging het met 30km/u op de gps rap richting de visgronden, toch nog een tochtje van een mijltje of vijftig. Fiets je niet even zogezegd. Frank besloot de dubbele schippersbezetting te benutten, en kon zo mooi wat andere dingen doen, terwijl ondergetekende weer wat meer uren ervaring bij mocht schrijven ... uniek gevoel om 1000pk achter je rug te hebben!

Op de stek aangekomen ging rap het anker er af, en de start loog er niet om. Al binnen vijf minuten lagen de eerste schollen in de emmers! En daar zaten wel hele mooie vissen tussen .. 35 tot dik 40 centimeter gemeten en wel. Het enige wat niet helemaal gerust stemde was het sop op het water. De lijnen waren wat vettig, het water wat dikkig .. de bloei zit in het water. En als er nu iets is wat vis niet leuk vind is het dat .. maar, wie niet waagt wie niet wint ... 

Links en rechts kwamen er schol over de reling, van net aan maats tot knappe platen, afgewisseld met zeer grove scharren, een paar minstens zo grove botten, een eerste horsmakreel en, u bent gewaarschuwd, een paar kleine pietermannen .. waarvan er één al gelijk een eerste slachtoffer eistte! 


In de kentering zakte de vangst voor een tijdje helemaal in, maar zo gauw er weer een stroompje liep waren de scharren als eerste present, afgewisseld met de schol .. samenvattend; de bloei in het water zorgt even voor een dipje in de vangsten, maar, wie variëert op onderlijn, aas, en vistechniek (lijnnnnn gevennnn!) zal zeker een prima schol scoren met leuke bijvangsten! Zeker de moeite waard om er vroeg voor uit bed te komen en al net zo de moeite waard dit mee te maken!

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de beste visdag! Frank, toppie weer! Bedankt! Johnno=== Dinsdag 29 april 2014 ===


Vandaag op de gul op de bruine banken gewest met z'n vieren op de Seahunter Resultaat van een stuk of zeven wrakken waren een leuk aantal gullen Ook vooraf nog even voor de helling in Scheveningen nog ff op de platvis gezeten. Die beten massaal maar waren best wel mager nog

Groet Willem en LexWillem de wit=== Dinsdag 29 april 2014 ===


Gisteren 28 april

Ik zal de bericht van E. de rooij zeker even aanvullen.
het was inderdaad erg gezellig op de wiesje. goed zonnetje gehad.
en bij aankomst op de plek ingegooit te hebben, direct kwamen er vissen op het dek.
en dat beloofde daarom een goede start te worden, we mochten dus niet klagen.
want al snel lag er een mooi bodempje met vis bij ieder in de emmer en werd over de dag steeds meer aangevuld.
Hier en daar veel scharren en wijtingen, en soms ook een stevige bot en een Tong.
en tijdens de dag ook nog een paar leuke zeehonden kunnen zien die wat meters weg van de boot even kwamen koekeloeren wat wij aan het doen waren.
zoals altijd werden we allemaal goed voorzien van koffie, broodje, koekje, en uiteraard veel humor aan boord.
de schipper van de wiesje ons een beetje geholpen met het inwerpen, goed leerzaam voor de volgende keer ;)
al met al een fantastische dag, en e. de rooij, dat gaan we zeker nog eens een keertje over doen.
hopenlijk mag ik je weer eens treffen!

de groetjes.pascal zwaan=== Dinsdag 29 april 2014 ===


Eerste vistrip van 2014

De weerberichten waren gunstig en werden welkom geheten door Dré met een lekker bakje koffie.

Na samenspraak werd niet gekozen voor de steenbanken,maar een scharrenstek op te zoeken,kwestie 3 nieuwkomers hun visje te laten vangen.Een uurtje varen en het anker kon gevierd worden.

De hengels waren allemaal voorzien van onderlijnen met de nodige lokkralen,aaslijntjes van amnesia trekkracht 6.8 kg. ook met parels ook met parels en haakjes van Gamakatsu VP-5013F 50P maatje 2 Als aas prachtige pieren en gemarineerde ensis..Er stond weinig wind en er kwam nog een zonnetje bij.8 vissers 8 hengels.De eerste visje diende zich aan : juveniele wijting.Wat later kwamen de scharren ook met 2 en 3 tegelijk binnenboord.Na 3 uren vissen ging de beet eruit.Toen zagen we Wiesje aankomen.

Na een verkas van Wiesje, die kwam bij ons liggen en de stroom er terug inkwam hebben we veel pret beleefd aan een aantal groete,dikke botten.Die we allemaal hebben terug gezet.De grootste bot werd gevangen door Luc op de meetlat v/d Big Marlin klokte hij af op 41 cm. en met een speciale staart.

Ik had een oude schoolkameraad zover gekregen om mee te gaan: een Belgisch-Luxemburgse Europese ambtenaar,natuurlijk hebben wij hem een beetje zitten plagen.De hoofdvogel werd afgeschoten door mijn kleinzoon Maikel. Het had iets te maken met poepen,geen WC-paper en een hoodi van Wiesje.Ondertussen werd er nog gevist en gevangen,de wijtingen bleven te klein evenals te kleine scharren retour.

Aan deze prachtige visdag werd meegewerkt door Dré de schipper, Tony, Dirk, Robbe, Jean-Pierre, Luc, Floor, Maikel en Alain.De prijs v/d gratisloterij ging naar Tony: een onthaaktang. De prijs voor de grootste vis naar Luc met een bot van 41cm.Naast felicitaties van Dré kreeg hij een juweel van een zeehengel.

Voor de pan gingen 120 mooie scharren mee,alle kleine wijting,scharren en reuze botten terug naar Neptunus.De tomaten soep tijdens de kentering werd door iedereen gesmaakt.Maikel en ik hebben de boot gepoetst en werden door de schipper getrakteerd op een lekker biertje.Iedereen bedankt voor de gezelligheid en zeker ook de schipper.

Alain Tulleneers Lanaken 29-04-2014

       

       

     Alain Tulleneers=== Maandag 28 april 2014 ===


Vandaag, maandag met de Wiesje mee .

Een topboot met een topschipper.

Na een uurtje varen de boot voor Westkapelle geparkeerd en het vissen kon beginnen . De eerste draai al gelijk 3 beesten eraan . De volgende draai twee beesten .(O ja ...beesten zijn bij Hank scharren hé). Ook de wijtingen kwamen ineens goed los maar die waren allemaal veel te klein . Af en toe kwam er een bot aan boord maar de tong wilde nog niet lukken . Even wachten tot de middag volgens Hank . Maar dat  had Dennis  niet gehoord want die wist er net voor 12 uur al één te pakken . En een mooie ook .

 De scharren en de wijtingen bleven maar bijten . Maar Hank had z'n zinnen gezet om 's middags met de kentering te verkassen naar ergens anders . Waar weet ik niet precies . Daar zouden de scharren groter zijn , wel wat minder in aantal maar ook meer kans op een tong .

Nou , de grootte van de scharren klopte wel , de aantallen daar had ie het toch mis . Want hier kwamen ze ook met bosjes tegelijk aan dek . En........Martijn wist gelijk de eerste draai al een tong te strikken . Verder had de jongste aan boord , Sven uit weetikwaarvandaanstad nog een tong  en daar bleef het bij . De tong was vandaag dus met andere dingen bezig volgens Hank . Wat precies  zal ik hier maar niet neerzetten , dat moeten je de schipper zelf maar een keer vragen . Botten hebben we ook genoeg gezien , en jawel ....weer die Sven .... hij had zelfs een zeemeermin . 1.60 meter volgens z'n vader , maar hij moest terug de zee in want hij was afgekeurd . Te dikke kont hoorde ik zeggen . Sven , jongen ....eerlijk is eerliijk ....je hebt die 2 grote mannen waar je mee mee mocht vandaag een aardig poepje laten ruiken . .

Ik ga er mee stoppen, want ik kan er nog veel meer over schrijven . Er waren nog 10 man aan boord waarvan ook enkele "zeevislandschrijvers" dus die mogen het aanvullen maar wat ik nog wel kwijt wil  ........HET WAS EEN FANTASTISCHE DAG .

gr.

     E. de Rooij=== Maandag 28 april 2014 ===


Vakantietrip met de Valkyrie

Al een tijdje beloofd met een groep jeugd te gaan zeevissen. Met al die vrije dagen die ze hebben en de gunstige weersomstandigheden ontkwam ik er niet meer aan. Niet dat ik dat erg vind, want een daagje de plas op is helemaal geen straf. Alle positieve vangstberichten op zeevisland spreken immers boekdelen. En wij waren van plan daar een steentje aan bij te dragen. De animo was groot. Niet alleen bij de jeugd maar ook bij een aantal vrouwen.

Thuis laten zien op de website dat op de Westerschelde regelmatig dames mee gaan. Er was weinig overtuigingskrecht nodig: Hanneke, Roos, Magda en Loes zouden delen in de visvreugde. Nou dat hebben we geweten: om 10 uur aan de rose in een heerlijk zonnetje, zee als een spiegel en vangsten die klonken als een klok. Een lichte aversie voor zeepieren werd langzaam overwonnen. Het gemak waarmee de hengel op het achterdek werd gehanteerd sprak boekdelen. Twee, drie scharren tegelijk (prima gedaan dames) - enthousiaste vreugdekreten, en als klap op de vuurpijl een mooie gul die door Loes vakkundig binnen werd gedraaid.

Toch wel inspannend dat vissen; vandaar dat na een tijdje rond etenspauze instructies op afstand waren te horen : Dick, .. die hengel links en Gert-Jan, volgens mij zit er rechts wat aan.... De jeugd liet zich voor, na en tijdens het nuttigen van Pringles, knakworsten, koeken, m&m's niet onbetuigd: uit alle hoeken en gaten kwamen emmertjes met verrassende hoeveelheden schar en bot van een redelijk tot groot formaat (de grootste was 39 cm). Kleintjes werden netjes teruggezet want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Albert-Jan op de voorplecht viste gestaag zijn visje bij elkaar. Uiteindelijk stond te teller op 295 maatse scharren. Een paar wijtingen en een prachtige tong (Dick) op de valreepmaakten het feest compleet.

Eef Hoek, bedankt voor alle goede zorgen vandaag!

    Gert-Jan Nieuwland=== Maandag 28 april 2014 ===


Vissertjes.........

Vandaag na lange tijd eindelijk weer eens een dagje gaan vissen..........

Gekozen voor de "Wiesje" met haar lieve schipper Hank.......

Om 8 uur vanochtend vanuit de sluis van Vlissingen vertrokken naar een stek zo'n uurtje varen.

Wat hadden we het getroffen met het weer zeg!!! Windkrachtje 2 en bijna de gehele dag zon en lekker

in ons T-shirtje onder het genot van een lekker hapje en drankje bij Hank op het visdek gestaan.......

Wat wilt een visser eigelijk nog meer?? Vis?? Nou ook dat was dik voor elkaar!! Een super dag gehad met

super weer en dan ook nog eens super vangsten....... Ook veel klein spul, maar zeker ook veel mooie dikke

panscharren, dikke botten, enkele tongen en veel wijting.

Ik had zelf op het eind van de dag ruim een 20-tal mooie panscharren, 1 mooie tong, 3 dikke botten,

+/- 20 wijtingtjes en ook zeker net zo veel kleine schar (onder de 23 c.m. is klein) wat retour is gegaan!!

Gewoon een topdag dus en bere gezellig....... 3-tegelijk aan 1 onderlijn was gewoon meer dan normaal!!!

Hank en Wiesje bedankt voor alle goede zorgen en tot over een paar weken, dan komen we echt puur voor

de tong....... ik ben benieuwd.........

  

Groetjes Martijn BooneMartijn Boone=== Maandag 28 april 2014 ===


Goedemiddag Zeevissers,

Weer een berichtje uit het hoge Noorden: de Eems. De afgelopen weken werden er met regelmaat leuke gulvangsten geboekt. Het warme voorjaar heeft geen invloed gehad voor de gulvangsten. De garnalen zitten er nog steeds en de gul/kabeljauw maakt daar nog steeds gretig gebruik van. Ook de bot is voltallig aanwezig. Dit is de laatste jaren niet zo goed geweest. Vorige week hadden we 6 mooi gullen met 7 botten en de eerste paling van 67 cm. Deze laatste zwemt uiteraard weer. Gisteren zondag 27 april leek het erop dat de gul was weggetrokken. Aan het begin van het afgaand tij waren er 2 botten verzilverd en voor de rest alleen maar korte aanbeten. De laatste 2 uur voor laagtij kwamen ze ineens los. 5 mooi gullen met nog eens 3 botten. Mijn vader had er zelfs 3 binnen een kwartier. Je moet er dan dus bijzijn en zorgen dat je aas zo snel mogelijk weer in het water ligt, want ze zijn zo weer vertrokken. Al met al een prachtige windstille dag met af en toe wat motregen. Hopelijk zitten ze er volgende weekl ook nog. Groeten uit Wildervank,

Robèrt

     Huizinga=== Maandag 28 april 2014 ===


Beste Zeevislanders,

We hebben de laatste weken wat foto's gezien van leuke vissen, maar volgens ons zater er hier en daar ook een aantal veel te kleine vissen bij. We kunnen dit niet bewijzen, dus roepen we alle sportvissers op om een klein meetlint mee te nemen naar de waterkant en er voor te zorgen dat men geen ondermaatse vis meeneemt, dat kan niet en is gewoon verboden.

Dus hou je aan de minimummaat vd vis, nu kun je je afvragen of een vis die nét aan de maat is meegenomen moet worden of deze toch nog een kans te geven ? Je bent vrij om bv 2-3 cm boven de minimum te gaan zitten, scheelt toch al weer een stuk.

Hier nog even de minimummaten volgens Sportvisserij Nederland  >>link<<

Een gul, een torretje en alle andere benamingen voor kabeljauw is allemaal "Gadus Morhua" ofwel Kabeljauw, het zijn benamingen die wij zelf aan deze vissen en formaten hebben gegeven, maar de Latijnse naam blijft hetzelfde en daarmee de soort dus ook.Team Zeevisland=== Zondag 27 april 2014 ===


Een hoop geScharrel aan boord

Na afgelopen Paasweekend welke voor sommige mensen traditie getrouw in het teken staat van eieren zoeken en choco paashazen, was het deze week weer business as usual. Aangezien de scharren in grote getalen zijn gearriveerd is het vangen van een leuke maal vis voor iedereen die mee gaat mogelijk. Naast talloze scharren komt er elke dag ook een leuk maaltje tong aan boord en deze week ook diverse wijtingen. Indien we naar de juiste stekken kunnen uitvaren hebben we ook met regelmaat goede kans op mooie gullen en zeebaars die de variatie aan vis compleet maakt.

Afgelopen woensdag de eerste avond trip van dit jaar georganiseerd met de club van HSV Middelburg aan boord. Prima omstandigheden met zwoele temperatuur en rustig zeetje vormde het toneel van deze avond. Al gauw konden de heren de eerste vissen vangen en dit is eigenlijk niet meer gestopt tot aan het einde van de avond. Veel schar maar zoals gepland ook met regelmaat een tong maakte van deze avond een succes.

                  

Zaterdag met een klein groepje opstappers uitgevaren. De bedoeling was om deze heren te laten zien wat de Westerschelde allemaal te bieden heeft. Aangekomen op de hotspot was het gelijk raak en konden de heren genieten van vissen vangen zoals sportvissen bedoeld is. Voor sommige met materiaal+uitleg van de schipper konden ook zei al gauw aan een ruime hoeveelheid buit maken. De emmers waren al gauw gevuld en konden de heren terug naar huis keren met genoeg vis voor de hele buurt.

                   

Zondag een heel ander kaliber vissers aan boord met het team van Pure-fishing van Brouwers hengelsport. Wedstrijdvissers puur sang welke niets uitgelegd hoeven te worden over hoe de vis te vangen. Aangezien het voor deze ploeg een wedstrijd betreft welke met 1 hengel gevist dient te worden,was het de vraag hoeveel vis er boven water zou komen. Met regelmaat van de klok belande de vissen met 2&3 tegelijk aan dek. De eind telling beloofde dan ook een hele klus. Afgezien van het wedstrijd element wisten de heren ook ruimschoots te genieten van de volle zonneschijn, verwennerij aan boord en een hoop sterke verhalen onderling.

                          

Om iedereen te kunnen laten genieten van deze goede vangsten hierbij de agenda voor komende week:

Vrijdag 2/05                Opstapdag ankervisserij

Zondag 4/05                Tongen expeditie Opstapdag of afhuur mogelijk

Voor info of direct te boeken bel +31/(0)6 5139 1567 of mail westerscheldevissen@online.nlJeroen=== Zondag 27 april 2014 ===


Zeevislanders,

Zaterdag 26 Mei Koningsdag was voor mij een twijfelaartje. ga ik mee met Hank (Wiesje) of "Trip" vanuit Scheveningen  (voor mij het eenvoudigst 10 minuten rijden) t is in principe vooruit allemaal vroegtijdig te bespreken.

Het is de Beatrix uit Yerseke geworden dit ivm de 2e selectie NK volgende week zondag 4 mei vanuit Tholen "Bergse Diepsluis "

Stipt om 08.00 van de kant met slechts 7 vissers aan boord "CHAPEUAU" dat er zo nog uitgevaren wordt , koersgezet naar het "Goesse Sas" en geankerd op 16 meter, de vangst kwam er moeizaam in 07.30 HW en 14.30 LW.

Op de eerste stek met haakmaat 6/8  , licht verzwaarde onderlijn mixjes van pieren/agers/mesheften 6 viskes kunnen vangen waarvan 2 maats.

Na een echt top Lunch , dat moet ook gezegd , verkast naar de "Franse TraP" net onder Wemeldinge op 21 meter.

Hier hadden we in eerste instantie nog het volle getij erop maar dat nam rap af , vwb de vangst nog een botje , dus de vangst is op 7 viskes blijven steken.

Hoe dat dus uit gaat pakken as zondag wie het weet mag het zeggen.

Vang ze iedereen  &  Tight Lines

Kees GraafKees Graaf=== Zondag 27 april 2014 ===


Hallo vissers.

Vandaag ons bootje getrailerd vanaf Neeltje Jans tijdens laag water. Aas verse steekzagers en gezouten pieren/zagers. Onderlijnen: vismaat met metalen afhoudertjes en ikzelf zoals altijd met rode bezemafhouders zelfgeknoopte onderlijnen met haak 2 en 4 van Gamakatsu. Ankerlood wisselend tussen de 200 en 300 gram, en alles uptime ver tegen de stroom in gegooid.

Wind Zuidoost 3. Windfinder gaf rond het middaguur afnemende wind op naar Bf 2 maar dat kwam pas aan het einde van de middag tijdens hoogwater. Toen pas werd de zee zoals eigenlijk eerder verwacht, zo glad als een pannenkoek. Het gehele opkomende getij afgevist aan de R1 thv Oostkapelle. Daar lagen we samen met nog enkele Deltavissers en een charter. Eerste tijd weinig stroom. Toen die er uiteindelijk in kwam begon ook de vis wat beter te bijten.

Het waren allemaal scharren en regelmatig ook ondermaatse wijting. Verder geen andere soorten gevangen. O ja, nog 1 klein lompalinkje, die was ik bijna vergeten;-) Ook regelmatig kleinere scharren terug aan Neptunus geschonken. Uiteindelijk werd de stroom zo sterk dat de kolken achter de boot getrokken werden waardoor natuurlijk ook de vis zich ging drukken en de aanbeten afnamen. Hierna tot de kentering HW gevist en regelmatig een meeneem schar gevangen. Soms ook met 2/3 tegelijk maar heel gretig was de vis niet vandaag. Ondanks dat de stroom de gehele dag schuin tegen het getij in stond was het een prachtige zonnige en droge dag met regelmatig maatse scharren voor in de emmer. Daar zat aan het einde van de visdag toch weer een mooie kluts vis in.Kees - Delta 362=== Zondag 27 april 2014 ===


Op anker! 

Zaterdag 26 April met de Nautilus mee geweest om te gaan ankervissen. Nu kan ik een verhaaltje schrijven dat de schar er meer dan voldoende zit in de monding van de Westerschelde, want dat is absoluut het geval, afgewisseld met dikke botten en al heel regelmatig een tongetje. 
Als het allemaal een beetje wil behoort een klein emmertje de man met twee hengels zeker al tot de mogelijkheden, vermits u scherp vist.

Maar, een dagje Nautilus levert altijd welk iets memorabels op. Op deze dag zelfs in stereo. Vandaag was onze grote vriend Nico van de partij. En Nico lust weleens een hapje tussen de vis door. Dat was vandaag niet anders. Halverwege de ochtend werd de eerste bestelling al geplaatst, en dat werd fluks ingewilligd. De hamburger die gepresenteerd werd was er een van het formaat zoals je ze alleen maar op de Naut ziet, en Nico had er letterlijk de handen vol aan! En we hebben hem de rest van de dag niet meer gehoord .. 

Het tweede memorabele feit was de uitgebreide mogelijkheid om voorop te kunnen vissen. In het vervolg gewoon vanuit de luie stoel, verder vertellen de foto's eigenlijk het hele verhaal. 

Samenvattend, met een voltallige bezetting op de Naut, was het gewoon een beste visdag doorgebracht met een gezellige ploeg vissers. Ieder een prima maaltje platvis mee in de emmer of koelbox dus het thuisfront ook gelukkig! 

Bedankt Frank & Johnny! En tot de volgende weer! 

Greetz, JohnnoJohnno=== Zondag 27 april 2014 ===


Vandaag maar eens naar Yerseke een bootje bij 't zagertje (Dixhoorn) gehuurd, om de oosterschelde maar is te proberen.

Van 8:00 tot ca. 14:30 helaas maar 3 scharren en eerder moeten stoppen omdat ons jongste vissertje een dreg in z'n hoofd had gekregen wegens, een wat onbenulligge worp en zijwind.

Daarvoor heel veel dank aan de eigenaar van dixhoorn,voor de super snelle hulp en service naar het ziekenhuis om dit op te lossen.

Zeebaarsclub NR1Zeebaars=== Zondag 27 april 2014 ===


Hallo medevissers,

21/04 gaan vissen op een wrakje voor de kust van Nieuwpoort.

Het was een festijn van vis, schar, bot, pladijs,wijting, zelfs gulletjes waren van de partij. en als kroon op de taart waren er ook al makrelen aaanwezig. Elke visser had een volle frigobox vis mee naar huis. Dus allen tevreden.

easy vissertjePeter=== Zaterdag 26 april 2014 ===


Hallo,

Gisteren met de "Joanel"van schipper Jacky nog eens de zee op geweest. Na zo'n 7mijl voor anker gegaan. Al direkt sprongen de scharren aan boord. Met 2 en 3 tegelijk.

Aanvankelijk waren het bij mij alleen ondermaatse die toehapten, maar na een uurtje werden ze ook een stuk groter. De meeste scharren waren van formaat groot tot

zeer groot. Tussendoor kwamen er ook verschillende wijtingen aan boord . Bijna allemaal te klein. Ook werden de nodige botten gevangen.

Na een dag werken waren er , met 7 man , zowat 400 maatse vissen gevangen. Ieder vistte met maar 1 hengel. Zij die met 2 hengels begonnen waren lieten de 2de al

snel rusten omdat dit niet te doen was. dan had men geen moment rust. Het was ingooien en de top begon al te rammelen.

Een dag die voor herhaling vatbaar is.

Groeten,

Hugo
=== Vrijdag 25 april 2014 ===


Laat vangstbericht van 21/04

Maandag te Nieuwpoort op de Jonathan3 gestapt met de bedoeling de wrakken te gaan belagen .

Na een klein uurtje de noordzee op te varen bij het eerste wrak toegekomen 2 x over gedrift zonder resultaat .

Verder naar het volgende wrak dan maar ... hier echter hetzelfde liedje .

Nog eentje verder gegaan maar helaas daar ook noppes .

Hierna kwam de vraag van schipper Danny om verder door te varen of terug te gaan en te ankeren op pladijs .

Spijtig genoeg wou de meerderheid op pladijs gaan .

Dus .... een uurtje terug en op pladijs dan maar .

De vangst was matig ongeveer een 10 pladijs/botten met 2 man (wel allemaal van een pan groot , de rest werd terug gegooid).

Wat wel onverantwoord was is het drankgebruik van de schipper danny ........ deze drukte de jupilers toch wel stevig achterover wat mij en men compagnon toch wel vragen deed stellen ...... 

Voor ons dus voor deze reden geen jonathan meer .das bootje=== Donderdag 24 april 2014 ===


Woensdag 23 april.

De boot volgetankt om de haring te belagen ter hoogte van het sas van het Veerse meer, voor alle zekerheid nog wat zagers meegenomen van Fixet In Wemeldinge. De vis bleek ons al uit de dagen voor we vertrokken waren, een twintigtal harders zwommen onder de boot en de aanlegsteigers rond, het kippevelgevoel was aanwezig. Met mijn maat die zich uitgerust had met het nodige lood, lijnen, een emmer ijs en een berg verwachtingen vertrokken met afgaand tij richting Veerse meer. De Oosterschelde was een spiegel, de zon achter op de rug gaf een warm gevoel, alles was er om een leuke visdag te worden. Maar ....... Vissen wil niet zeggen Vangen ! . Mijn maat verspeelde al snel enkele haringloodjes, zelf ook eentje kwijt aan de oesterschelpen, bijna was ik zelfs een stok met molen kwijt! Net toen ik uit de kajuit kwam donderde plots mijn stok in het water, het onderste stuk dreef gelukkig net boven zodat ik hem nog kon vastgrijpen, dit terwijl ik de hengelhouder onder het het wateroppervlak zag verdwijnen. Bleek achteraf dat de kunststofhouder die tegen de zijkant van de boot geschroefd is gewoon doorgebroken was waardoor enkel het plaatje en de schroeven nog aan boord waren en de rest overboord gingen.

De pech bleef ons achtervolgen, geen enkele beet, niks, nadda, noppes, enkel een krabbetje die aan mijn tweede lijn met dwarrellijntjes hing , deze had ik extra had uitgezet met enkele kweekzagers. De tijd was rijp op te verkassen, mijne maat zat met zware voeten, zijn moed was in zijn schoenen gezakt, en al dat ijs dat hij speciaal gemaakt had stond daar maar te niksen. Terug aangekomen bij de Oosterschelde begon de fishfinder wakker te worden, een beetje verder lag een grotere boot met een tiental vissers geankerd, effe verrekijker boven gehaald en de naam van de boot " De Hoop " gaf ons weer vleugels. Een uurtje verder nog een krab boven, op De Hoop zagen wij ook niet veel beweging dus was alles eigenlijk " Valse Hoop " , een half uurtje later vertrok deze ook richting Veerse Meer welke vermoedelijk haar thuishaven was aangezien diverse vissers het resterende aas wegkieperde, vis heb ik eentje zien hangen in een net aan de reling maar vis kuisen niet. Opkrassen dus, richting Wemeldinge, onderweg werd het water omhooggestuwd door de stroming over een talud, de sterntjes duikelden een na een in de golfjes, waar vogels zitten zit vis volgens mijn maat dus effe driften. De fishfinder werkte prima,de boot, de stokken en het weer ook maar de vissen werkte niet mee, zelfs met een fijn licht stokje voelde je niks, jammer, weer een ontgoocheling.

Effe info gevraagd aan een vriendelijke kreeftvissers die langskwam, "Waar zit den Haring ". Antwoord : " die is er nog niet, het is nog te vroeg " daarmee wisten wij het ook weer. Dan maar links van de haveningang geankerd en een laatste keer proberen, eigenlijk was het gewoon om de tijd te doden zodat het water wat kon stijgen zodat je niet met laag tij moest aanmeren. Een drietal duikers vertrok op de pier om een tochtje te maken, ondanks dat wij het enige bootje waren in de buurt en een tachtig meter van de kant lagen kwamen zij gewoon onze richting uit, de luchtbellen kwamen op een vijftal meter van de boot boven, dan lees ik op de diverse duikersforums dat de vissers meer respect moeten vertonen wanneer er duikers in het water zijn en dienen op te letten met lijnen en ankers ingooien. Goe bezig mannen, zoek het gevaar op en je komt het vroeg of laat wel tegen.

Over het vissen, wel warempel beet, kijk hier rammelt eentje aan mijn stok, bleek de lijn nog vast te hangen ook zeker, mijn maat de stok in de handen gegeven en zelf maar trekken op de lijn tot deze toch loskwam, toen deze bijna boven was kwam er net naast de lijn een ondermaats gulletje boventollen die blijkbaar losgekomen was, na enkele buitelingen verdween hij echter. Nog een uurtje genieten van de mooie Oosterschelde en tijd om in te pakken. Bij het inhalen bleek mijn maat de enige vis van de dag in de boot te krijgen, een ondermaats gulletje dat zelf de moeite niet deed om met de draad te trekken . Mooi gebruind, een leuke zonnige dag op het water en weer een ervaring rijker. Nog een goeie week geduld en dan hebben we een weekje verlof , hopelijk is dan het tij gekeerd.

Vang ze, De Gelenaar.De Gelenaar=== Woensdag 23 april 2014 ===


Visliefhebber

wij hebben vrijdag en zondag nog plaats voor opstappers

de weersvoorspellingen zijn goed en de vangste van ankervissen zijn super er word ook wel een tongetje en een gulletje bij gevangen

dus gaat het kriebelen  bel gerust of mail

telefoon 0187493785 of info@happy-fisherman.nlteam happy-fisherman=== Dinsdag 22 april 2014 ===


zaterdagnacht gaan vissen met marc van de discovery vanuit breskens bedoeling was tong ondanks tog wel strakke wind uitgevaren begon nogal flouwtjes op onze eerste stek een paar 

net aan de maat tongetjes na te verkrassen een iets betere stek gevonden er werd mondjesmaat gevangen mijn buurman ving een tong van 40 cm 

dit kon ik niet laten gebeuren dus ving ik er een van 44 cm hehe  er is wel wa tong gevangen maar het weer zat niet echt mee strakke noordoostenwind en dan weet je als visser dat da nie zo gunstig is 

om drie uur snachts zijn we moeten stoppen met wk 6 tot 7 werd het te gevaarlijk vond de schipper en wij vonden dit 

een hele verstandige beslissing desondanks weer een leuke trip voor hrhaling vatbaar met een beetje beter weer volgende keer luc=== Maandag 21 april 2014 ===


Vandaag 21/4 samen met mijn pa de boot opgehaald in Kamperland en naar Vlissingen gereden. Daar de boot te water en richting Zeebrugge (paardenmarkt). Prima weer, gunstige tij en dan maar de lijnen in het water. Het duurde even voor er vis naar boven kwam. Maar Tussen 10:30 en 13:30 toch een aantal tongen kunnen vangen. Enkele scharren, een paar botten waarvan 1 van 875gr. Als klap op de vuurpijl heeft men pa nog een mooie gul en zeebaars gevangen. Kortom een geslaagde visdag. Goed dat de tongen er weer zijn!

Gr. joronJoron=== Maandag 21 april 2014 ===


halo zeevissers hier weer een berigje van Joop ,zoals gezeg vandaag m,n aas van vrijdag ,die ik zaterdag in het zout had geleg gaan opmaken en dan naar de kering buiten gegaan.

met afgaand tij het water op gegaan en had een mooi glad water en gauw de lijnen uitgezet.

het was nu niet erg wild ,maar in 3 uur tijt 13 scharren waarvan 11 voor de pan meegegaan en een paar losschieters.

al met al tog een leuke dag gehad en had op een slechter resultaat gerekend ,zal het soms de lug van de zoute pieren gewees zijn? ik weet het niet zeker maar het valde mij wel op dat het daarmee aardig goed ging.

groetjes van Joop Jansen delta 1034J=== Maandag 21 april 2014 ===


Niet zoeken maar gewoon binnen takelen

1e Paasdag staat traditie getrouw bij veel mensen in het teken van zoeken naar wat de ‘Paashaas’ voor hun verstopt heeft. Voor de PirateII betekende het gewoon uitvaren en opzoek naar de vissen. Deze dag wederom klein maar zeer gezellig ploegje aan boord. Omdat de weersomstandigheden er prima voor stonden lekker eindje naar buiten kunnen varen naar onze favoriete stekken. Daar aangekomen was het vanaf moment dat het anker erin lag gelijk Bingo. De vissen belanden met 2&3 tegelijk aan dek alsof die beestjes uitgehongerd waren en smachtend op onze komst lagen te wachten. Al gauw bleek dat vandaag geen kwestie van zoeken naar, maar ouderwets binnen takelen werd. Rond het middag uur was het gezelschap dan ook al ruimschoots voorzien van Scharren,botten en enkele tongen. Dit onder het genot van een versnapering, drankje en een hoop humor. In de middag nog een 2e stek aangedaan met ook geen onverdienstelijk resultaat.

                              

Komende week zien de vooruitzichten er weer prima uit dus hier onze agenda:

Vrijdag 25/04   Opstapdag of afhuur mogelijk

Zaterdag 26/04 Opstapdag of afhuur mogelijk

LET OP: beide dagen is speciale tongen trip mogelijk!! Afvaart om16:00 terugkomst 00:00h

Er wordt uitgevaren bij voldoende animo dus meldt U TIJDIG aan!! (Dit om de planning tegemoet te komen en teleurstelling te voorkomen) 

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Maandag 21 april 2014 ===


Beste vissers, 

Vandaag Zaterdag 21-4 met de Nautilus wezen ankervissen. 

Half uurtje varen en voor anker gegaan, gelijk begonnen met vissen en niet meer hoeven stoppen tot 3 uur. Gelijk mooie grote schar met 2 en 3 te gelijk, wat een super visserij. 
Eerst thuis wel wat goed moeten praten omdat ik met Pasen ging vissen maar toen ik thuis ben gekomen met die berg vis was alles gelijk goed en begrepen ze meteen waarom ik met de nautilus mee ben gegaan. 

Frank bedankt voor de superdag en gezelligheid. 

Groet PascalPascal=== Zondag 20 april 2014 ===


Vandaag met Rene de Back mee geweest aan schar geen gebrek na halve dag zelf gestopt met vissen sommige verder met 1 hengel waarom zou je denken nou met 7 man ongeveer 250 tot 300 scharen gevangen maar was zoals gebruikelijk weer een leuke en geslaagde dagBarry timmers=== Zondag 20 april 2014 ===


Gisteren weer een dagje met Wiesje mee geweest. Een top dag met top vangsten. Een deel van de ploeg kon bij Hank blijven slapen, dank voor de gastvrijheid. De vangsten: 's morgens zeer goed in de middag na een verkasje wat minder: schar, schar, schar en enkele uit de koers geraakte (mini) gulletjes, wijtinkjes en een tong

Volgende keer weer.JOBO=== Zondag 20 april 2014 ===


hallo vislief hebbers

donderdag met de happy-fisherman de schar wezen belagen en dat is prima gelukt ze waren er volop en van mooi formaat

vrijdag te veel wind

zaterdag ook de schar wezen belagen maar ja zo kan je zien dat het echt vissen is want er zijn 3 mooie gullen en ook nog een tong naar boven gekomen

iedereen te vrede naar huis

heeft u ook zin om een visje te vangen inplaats van eieren te zoeken 2 paasdag hebben we nog plaats om de schar te belagen

bel gerust 0187493785 of mail info@happy-fisherman.nlteam happy-fisherman=== Zaterdag 19 april 2014 ===


Vandaag vroeg uit de veren voor een gezellige visdag met het gezin. Eerst naar Fam. van Dixhoorn om aas, daarna naar de haven van Yerseke waar we na uitleg van Nelleke met de huursloep vertrokken naar de Franse trap bij Wemeldinge. Daar zijn we bijna de hele dag gebleven. Zowel bij afgaand- als opkomend tij redelijk gevangen, eindresultaat was 33 vissen waarvan de meerderheid schar. Naast de meeste vissen ving zoon Patrick ook de grootste vis, een schar van 31 cm!Jaap=== Zaterdag 19 april 2014 ===


Zeevislanders,

vandaag zaterdag 19 april aan anker met de Valkyrie.

Om 08.00 werden door schipper Leo de trossen losgegooid en door het Slijkgat koersgezet richting Maasvlakte, toch nog een aardige vaart , waarbij opvalt hoe de zaak aan het verzanden is tot voorbij de uiterton.

Na een kleine 3 kwartier aan anker op 12 meter ter hoogte v/d MV4 boei iets daar voorbij.

Het getij 06.30 HW en 14.30 LW  drie dagen na springtij volgens de boeken.

Het weer O tot NO 3 tot 4 wat toenemend 4 tot 5 volgens de "Windfinder" een golfhoogte van rond de meter afnemend naar 60/70 cm.

De vaart was in eerste instantie redelijk hobbelig toen we het Slijkgat uit waren, maar eenmaal aan anker was het goed te doen, we zaten aan het eind v/d kentering toen we rond 09.45 aan anker gingen in gezelschap v/d "Sirius"

Met nagenoeg weinig of geen stroming kwam de vangst er moeizaam in, rond 10.00 uur slechts een maatse schar in de emmer en dat was over de hele boot zo hier en daar een scharretje.

Rond half elf vond schipper Leo het welletjes en zijn we 10 minuten doorgevaren naar MV5 boei en geankerd op 13 meter, hier begon de ebstroom goed door te kwikkelen en om 12.00 uur was de Valkyrie 180 graden gedraaid en begon de vangst fors aan te trekken, diverse draaien triplet en maats op een cocktail van leeglopers en mesheften.

Zo rond 13.00 was de zee met de ebstroom en de NO wind helemaal afgevlakt en kon de jas uit, wat opvalt op het felst v/h tij stroomt het gigantisch voor de Maasvlakte, 300 gram blijft met moeite liggen, met 14/00 hoofdlijn.

Maar een opsteker is:  niet door mij 3 maatse gulletjes aan dek en een viel eraf (dat is het risico met platvishaakjes), dus wie weet wat grotere haken en wat dikker in de mesheften ?

Uiteindelijk 23 maatse scharren in de emmer na een zonovergoten middag('S-ochtends was het vrij fris" , om 15.30 het anker eruit en terug naar Stellendam.

Volgende sessie 4 mei 2e selectie NK vanuit Tholen, zal mijn best moeten doen op de eerste vanuit Scheveningen laatste plaats, maar meedoen is ook leuk !  

vang ze iedereen en "tight lines"

Kees Graaf  Kees Graaf=== Zaterdag 19 april 2014 ===


halo zeevislanders hier een kort berigje van Joop ,gisteren vanwegen de harde wind naar de plompetoren gegaan en op verschilende dieptes enplekken geprobeert ,niets nada niets zelfs niet een beetje gezien (of het moet van de krabben zijn gewees).

morgen proberen het overgebleven aas op te maken en prrobeer ik het maar voor de keering ,het kan in ieder geval niet slegter.

groetjes van Joop delta 1034Joop Jansen=== Vrijdag 18 april 2014 ===


Wist U dat:

1.   The PirateII afgelopen week weer paar keer is uitgevaren

2.   Op deze dagen leuke vangsten zijn behaald

3.   De hoofdmoot bestaat uit schar

4.  Afgelopen weekend toch ook 15 tongen zijn gevangen

5.  De beste vangsten tijdens afgaand getijde worden gedaan

6.  Het toeval wilt dat komende dagen hoofdzakelijk met afgaand water kan worden gevist

7.  Wij nog plaatsen vrij aan boord hebben voor zowel 1e als ook 2e paasdag

8.  Onze thuishaven Vlissingen is

9.  Wij de mogelijkheid bieden ook in Breskens te kunnen opstappen

10. U van harte welkom bent bij ons aan boord

Dus als U ipv eieren wilt zoeken gewoon lekker vissen wilt vangen(wij hebben die al voor U gezocht) bent U van harte welkom.

Voor informatie of om direct te boeken bel met René 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

www.westerscheldevissen.nl 

    Jeroen=== Vrijdag 18 april 2014 ===


Donderdag met de marjoes van sportvisserij hendrik h op de grevelingen gevist. Nog eens verkast bij scharendijke om wat anders te vangen, maar het was overal haring en andere vis kreeg geen kans om te bijten.

Dus wie nu een maaltje haring wil vangen moet nu toeslaan. Henken bedank voor de leuke dat tot over 2 weken.

Wim marijnesenwim=== Donderdag 17 april 2014 ===


Wiesje.... 

Vandaag na een langere tijd weer eens mee geweest met Hank, om stipt 8 uur de sluis in en met het stroompje mee tufte madam naar de sluissche hompels. 
Er waren 10 man aan boord en het was weer bere gezellig, alles en iedereen werd compleet afgezeken, en Hank was als vanouds weer eens drill instructor aan het spelen vanuit de stuurhut. 
De keren dat ik hem "d'r hangt een beest aan" waar hij waarschijnlijk een schar mee bedoelde, waren niet te tellen. 
De inwendige mens werd ook weer prima verzorgd, koffie met een koek, warme chocomel met rum, broodje worst, soepje, Hank kwam zelfs met gekleurde paas eieren aanzetten, vraag me alleen af waarom ik de paars/rose gekleurde van hem kreeg, maar goed.... 
Met de wind viel het reuze mee, en met het zonnetje op de bol was het prima vissen, aan het eind van dag stond de teller bij mij op een behoorlijke klus mooie schar, een paar botten en wijtingkjes en als bonus 3 tongetjes, dus was eigenlijk dik tevreden. 
Volgende maand weer eens met een avond visserijtje mee om de tong te belagen.

Hank bedankt voor de gezellige dag, ik vond het weer "leutig", tot de volgende! 

Groeten, SjaakHank Perrée=== Donderdag 17 april 2014 ===


Afgelopen week op Wiesje. Op en af. 

Op vrijdag 11 april schreef Freddy zeer terecht dat er nog wat anders is als de Westerschelde. Helaas heeft hij daar groot gelijk in. Ik kan me niet voorstellen dat er vanaf de Neeltje Jans niet met kleine bootjes gevist wordt met de weersomstandigheden van afgelopen week. 
Als je de moeite neemt een kleinigheid op de diverse vangstberichtensites te plaatsen heeft iedereen daar voordeel bij. En dan wordt het in huize "Wiesje" ook wat rustiger. 
Odette wordt er soms leip van. "Waar moet ik zijn mevrouw, hoe diep moet ik liggen, wat voor aas is het beste?" Er is dus wel degelijk behoefte aan visinformatie. Heren, pen pakken en je visavonturen op het wereldwijde web. 

Bij Wiesje was het dus op en af deze week. Woensdag begonnen na een zeer goed weekend. Gutteguttegut wat hebben die mannen moeten werken voor een viske zeg. Heel de wereld rondgevaren en overal kwam wel wat boven. Allemaal goede vissers aan boord die super hun best deden maar het lukte zo maar matig. Natuurlijk had iedereen een ruim bakkertje maar het was sappelen.

's Avonds was Henk met gevolg voor de eerste avondvisserij van het jaar van de partij. Ze kwamen niet specifiek voor de tong maar gewoon voor leuke visserij. Dat lukte vooral de eerste uren bij de W10 best goed. In ieder geval veel vlotter als overdag. Vooral Pieter wist iedereen de ogen uit te steken en leverde een flinke bijdrage aan het aantal van 10 tongen met 6 man. Nog niet echt de moeite om specifiek op de tong te gaan maar de berichten beginnen positiever en positiever te worden. Niet te laat terug want we zijn op verzoek van de matrozen wat eerder weggegaan om uiterlijk om 11 uur te stoppen. 

Vrijdag met een zeer bont gezelschap en prima weer eerst naar de Geul van de Walvischstaart en daarna de Hompels weer eens aangedaan. Onder andere Marten aan boord die op zijn vaste plekje achterop zat. Bewust de steun niet vastgezet (had ie om gevraagd) want hij moet iets te meutefleuten hebben dus dat was geregeld. Na een gestage maar niet zo'n heel harde start haalden de heren het in de middaguren zeer ruimschoots in. Volop vis waaronder 11 tongen overdag. Marten toverde zelfs en triplet van een schar en 2 tongen binnenboord en Han wist een wel zeer grote Noordzeekanjerbot van 46 centimeter binnen te halen. Ook "die Mannschaft" uit Duitsland liet van zich spreken en deed het met 1 leenhengeltje de man gewoon prima. Gut gemacht Herren!! Gewoon lekkere visserij. Een extra bedankje voor de Bartels-clan die zo aardig waren Marten even thuis af te droppen.

Zaterdag de heren van Bree en consorten. Zelfde ronde gedaan als vrijdag en ook dat liep prima af. Hoewel Frans-Jozef in de ochtenduren een piepklein beetje achterliep kwam het zelfs bij hem in de middag nog goed. Marcel echter ging heel hard en was dan ook de terechte "Gulle Winnaar" van de Wiesje-wisselbokaal. Heel veel lol en ook nog prima visserij. 6 tongen ditmaal en volop grote schar.

Zondag leek het wel of Wiesje's scharrenpoeder op was. Dat had ook wel met de kl... Noordenwind te maken die eenzelfde expeditie als de dagen ervoor niet mogelijk maakte. Toch was iedereen redelijk tevreden omdat vooral bij de Nollenplaat nog behoorlijk vis binnen kwam. 
Ook de baas van Wiesje was tevreden want ondanks de niet aflatende pogingen van de vrijwillige brandweer uit Hamme zitten alle ruiten nog in de stuurhut. En dat mag gerust tot de kleine wonderen gerekend worden. 
Nog een wonder, maar dan wonderschoon was onze Diana. Uw schippert heeft uitzonderlijk veel tijd doorgebracht aan de bakboordzijde die dag. Foto spreekt wel voor zichzelf. 
Een zwaar compliment voor Jorben. Met zijn 13 jaar met pa Danny meegenomen wist hij onder moeilijke omstandigheden toch zijn visjes binnen te harken. Waaronder een hele leuke tong. Heel goed gedaan Jorben!!!

En als u op derde paasdag (as dinsdag) nog eierscheten wil laten op Wiesje bent u van harte welkom. OPSTAPDAG!! 

Zo, dat was het weer. Bedankt allemaal en tot de volgende. 

Hank PerréeHank Perrée=== Maandag 14 april 2014 ===


as zondag heb ik 4-5 plaatsen vrij gekregen, zin om uw geluk te beproeven op de westerschelde? meld u dan nu aan.bij rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. we varen uit met max 8-9 man zodat u lekker de ruimte heeft. er wordt trouwens leuk vis gevangen ook.groeten rene de back, schipper van the pirate 2.rene de back=== Maandag 14 april 2014 ===


Hallo zeevissers,

 

Een berichtje uit het hoge Noorden van Nederland. De Eems wel te verstaan. In de gierende stroom van het afgaand water hebben pa en ik ca. 4 uurtjes uptide gevist met zeepieren. Ondanks het warme voorjaar, zit de gul/kabeljauw er nog steeds. 6 stuks van mooi formaat belanden in onze Warrior. Zolang de garnalen er nog zitten, blijft de gul ook op de Eems. Alle magen waren dan ook rijkelijk gevuld met garnalen. Verder nog 2 botten waarvan Pa er een hele mooie van exact 40 cm had binnengedraaid. In de sterke stroom hebben onze Penn molens de slammer, spinfisher en sargus goed bewezen. De nieuwe Penn conflict nog niet getest, deze wil ik eigenlijk in het heetst van de strijd te Noorwegen gebruiken. Al met al dus nog steeds redelijke vangsten op de Eems.

Greetz, RobèrtRobèrt Huizinga=== Maandag 14 april 2014 ===


Zaterdag 12 april zijn we wisten vissen met de Zuiderzee van uit bruinisse .het was echt mooi weer met optijd een hapje en een drankje zijn we om 8 uur vertrokken .we waren met 15 man maar de vissen zijn nog steeds niet actief .6 visjes met zijn alle is niet om naar huis te schrijven.

maar de grootste was voor fay verbocht dus die ging er met de pot vandoor.mooie schat 34 cm.

maar volgende maand beter we geven de moet niet op.Toon=== Maandag 14 april 2014 ===


Vrijdag 11 April 

Vandaag met de Nautilus op stap richting Frankrijk, flink stukkie varen maar goed te doen lekker binnen bij frank aan de koffie en naar verhalen luisteren altijd weer leuk. 
Om een uur of 9 aangekomen anker der onder en vissen maar. 

In het begin wat stroeve visserij maar dat duurde geen uur, schollen en scharren van het formaat deurmat vlogen me van alle kanten om de oren. Veel bijvangst alleen wat aan de kleine kant maar de schar en schol zijn van het formaat wow. 
Aan het eind van de dag iedereen met een grote 20 liter emmer vol grote vis naar de kant. 
Ook de terugreis ging weer voorspoedig, lekker even de vis schoongemaakt en bij Frank een bierke in de hut altijd weer gezellig. Zaterdag is een vriend van me met Frank meegeweest op de schar en ook dit was een hele goede visserij veel en mooie grote schar.Jongens, als jullie graag een leuke visserij willen doen zijn de schollentochten van de Nautilus een echte aanrader altijd gezellig en veel vis. 

Groetjes SjefSjef=== Maandag 14 april 2014 ===


zaterdag een dagje gaan wrakvissen met vrienden maar amai geen visje te bespeuren waar zijn de gullen naartoe

we hebben de tour van de vlaamse wrakken gedaan van westhinder over de noordhinder en terug maar echt niets 

een zeer tegenvallende dag jammerdavy=== Maandag 14 april 2014 ===


Beste vismakkers,

 
Gisteren zijn we met 19 vissers van de Siemens zeevisclub een dagje gaan ankervissen vanuit Scheveningen met de MS Albatros van de rederij Vrolijk (http://www.rederijvrolijk.nl/)
Vorig weekend had ik al gezien dat er naar verwachting veel schar zou worden gevangen. Dit bleek ook zo te zijn. Als je goed uptide viste met minimaal 200 gram lood en een paternoster met
afhouders en niet al te grote haken (maat 2/4/6) dan hadden de scharren binnen een paar minuten het aas gevonden. Zelf heb ik de hele dag maar 1 keer binnen gedraaid met maar 1 vis en alle andere keren met 2 of meestal 3 vissen. Had zeker zo’n 80 scharren, waarvan de helft bakvis, en nog 2 grote botten en 1 wijtinkje. Dit was zo’n dag dat iedereen z’n maaltje vis ving. Top dus. Dat er een paar man een poosje zeeziek werden mocht de pret niet drukken, want de vis bleek een goede remedie. Als aas gebruikten we zeepieren en zelf had ik nog een kilo half rotte zagers van vorige week meegenomen. Dat bleek echt top aas. Tenslotte nog een tip voor iemand die een molen zoekt voor deze visserij: kijk eens naar de Penn Conflict CFT5000. Ik viste er voor het eerst mee en genoot van deze sterke, soepele en lichte molen. Die grote zeemolens zijn echt niet nodig, ik neem hem ook zeker mee naar Noorwegen.
 
 
Vis groet
Cor

  Cor=== Zondag 13 april 2014 ===


Hoi medevissers , vandaag was onze maandelijkse vistocht vanuit Yerseke met de Beatrix 2 en zijn schipper Ad . Om 7.45u vertrokken en na een uurtje varen konden we beginnen . Om 8.30u laag water , na een treuzelend begin toch redelijk wat vis gevangen . Ik was de dagwinnaar met 21 st. 1 gulletje terug naar de moeder gestuurd , 13 maatse scharren . 1 maatse tong en een bot van 39.5 cm !!! De andere scharren ook terug naar hun moeder gestuurd . De foto's zijn te bezichtigen bij Ad aan boord . De hele dag op dezelfde plaats blijven liggen de andere boten vaarde weg maar onze geweldige schipper zij wacht maar af hij had weer gelijk ! ! ! s'middags zijn we weer enorm verwend door Ad en Gaby zij toverde weer vanalles lekker op tafel , waarvoor dank voor de geslaagde dag , o ja in totaal 81 vissen gevangen en als aas pieren en kweekzagertjes .

Paul

Visca KalmthoutPaul=== Zondag 13 april 2014 ===


vanaf donderdag gaat het weer mooi weer worden de visvangste zijn goed vooral op mooie grote schar

we varen donderdag/vrijdag /zaterdag/

en zondag en maandag speciale aanbieding ankervissen incl 1 x aas voor 50 euro met aan het eind van de dag voor degene die het meeste gewicht heeft aan maatse vis een prijs

voor boekingen of info bel gerust naar 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

u kunt ook op onze site kijken voor de foto,s op fb www.happy-fisherman.nl

team happy-fishermanpia=== Zaterdag 12 april 2014 ===


Hallo,

Vandaag weer op de haring gevist op het voor de zandkreeksluis in het veerse meer.

En ze zijn er weer, met 6 jongens 147 haringen gevangen in 3 uur.

Groet, Ab en Cor .Ab en Cor=== Zaterdag 12 april 2014 ===


komende week ziet er qua weer vanaf donderdag mooi uit met oplopende temperaturen, nu wordt er leuk tong en schar gevangen, ook het tij is ons goed gezind eind van de week nl afgaand water, dat geeft doorgaans goede resultaten we varen vanaf donderdag weer uit. dus we varen donderdag, vrijdag, en zaterdag weer uit met opstappers of gehele afhuur, deze dagen zijn nog beschikbaar.visgebied; of paardemarkt of sluisehompels. wilt een een dagje vissen op de westerschelde? dan moet u natuurlijk bij www.westerscheldevissen.nl  zijn u vaart dan met the pirate 2. voor inlichtingen zie website of : rmdeback@zeelandnet.nl of 0651391567.rene de back=== Vrijdag 11 april 2014 ===


Met 4 hengeltjes op, 3/4 tij afgaand en 3/4 tij opkomend, 2 stekken, 30 maatse scharretjes en 14 maatse gulletjes vangen is voor ons een geslaagde dag. De Oosterschelde daagt ons uit. Natuurlijk moet je meer zoeken, maar het blijft sportvissen en het heet nog steeds geen broodvisserij bij ons. Een prachtig water met een even zo mooie natuur eromheen. Geniet van de sport collega's Groet warriorsWarriors=== Vrijdag 11 april 2014 ===


Er bestaat nog iets anders dan de Westerschelde wou ik toch even meegeven. Vandaag vrijdag 11 april met 5 kameraden opgestapt bij den MS Theo op de Grevelingen om de haring te belagen. Gevist van 09.00 tot 15.00 h met resultaat een 200 tal haringen waarvan vele kleinere. Toch meer dan 50 stuks mooie haringen meegenomen voor consumptie Al bij al een mooie visdag en voor herhaling vatbaar,ook dank aan Theo voor zoals altijd de goede zorgen.Freddy=== Woensdag 09 april 2014 ===


beste vis lief hebbers

zaterdag hebben wij nog plaats voor wrakvissen zoals het er naar uitziet word het mooi weer

dus heb je zin in een visje te vangen bel of mail ons

telefoon 0187493785 of mail naar info@happy-fisherman.nl

u kan natuurlijk ook op onze site www.happy-fisherman.nl kijken als u liever een andere data wil gaan vissen

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Dinsdag 08 april 2014 ===


Maandag 7 april 2014

Vandaag weer de eerste visdag met BGS (Bergse Gemeenteambtenaren Sportvereniging) op de Oosterschelde gehad.

Om 8.00 uur stonden er 19 sportvissers klaar aan de bergse Diepsluis om met de Eendracht II onder leiding van Henk Bakker te gaan vissen.

Na beraad met de schipper werd besloten om het te gaan proberen aan de Franse Trap voor Wemeldinge. Na aankomst werd er al snel een eerste visje gevangen en dit ging druppelgewijs heel de dag door.

Op het eind van de dag bleek dat er in totaal een 80 vissen gevangen zijn; de vissoorten van de dag waren schar, bot, grondel en een tweetal verdwaalde wijtingen.

Winnaar van de grootste platvis was Rene Brands met een schar van 28 cm.; de grootste rondvis werd gevangen door Herman Kuiper met een wijting van 28 cm.

Onze nieuwe aanwinst Stefan viel ook in de prijzen omdat hij, na 17 jaar niet meer gevist te hebben op de boot, al gelijk Sjaak Janse (die pretendeert na Piet Buijk de beste visser van de gemeente te zijn ) wist te verslaan door een grotere vis dan hem te vangen.

Het voorspelde slechte weer bleef deze dag gelukkig uit, zodat we in een lekker zonnetje en onder het genot van een pilsje weer een geweldig mooie visdag op de Oosterschelde gehad hebben.

Henk en Katrien bedankt weer voor de goede zorgen.

Flip.Flip W.=== Dinsdag 08 april 2014 ===


April doet wat hij wil

dat betekende de eerste week een prachtig weertje met buitengewoon hoge temperatuur, wind stil of zeer gering dus ideaal om uit te varen met de PirateII. Wat ons betreft mag heel de maand wel zo blijven maar dat is een utopie. Gek genoeg hadden we nauwelijks aanmeldingen om te kunnen uitvaren(waar zijn toch die enthousiaste vissers???) en bleef het tot slecht de weekend dagen beperkt.

Zaterdag hadden we een speciale dag met een aantal opstappers+ de groep van Danny Hansen. Zoals U wellicht al reeds gelezen heeft had deze groep een bijzonder verhaal door als vrienden groep de wens te vervullen van een terminaal zieke vriend onder hun. Wij van de PirateII zijn blij dat we hier aan mee hebben kunnen werken en zeker onder de meest prachtige weersomstandigheden en goede visvangst is het een perfecte dag geworden. Wij wensen hem, zijn familie en vrienden groep alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

                 

Zondag wederom uit mogen varen maar het zonnetje hebben we wat langer op moeten wachten. Het zeetje lag er prima bij(ondanks verwachte windkracht 5-6Bft) en daarom wat verder buiten Vlissingen gevaren. De eerste stek bleek prima voorzien van diverse soorten vis met als hoofdmenu scharren. Het formaat is maats maar toen de stroom er wat meer inkwam veranderde dit in ruim maats en ook doubletten+tripletten waren geen uitzondering. Met botten(40cm+) als sportieve tegenstander tussendoor, paar tongen en zelfs een zeebaars(55cm) werd het al een aardig assortiment voor het middag uur. De meest verrassende vangst betrof wederom een Griet van 30cm( we hebben er ondertussen patent op) en dit is dan ook de 2e vangst van deze soort binnen 3weken. Of het toeval of misschien een positief voortekenen is zijn we nog niet over uit maar leuk is het zeer zeker. In de loop van de middag nog een 2de stek opgezocht om nog wat extra soorten aan ons lijstje toe te voegen. Hier betrof de vangst naast schar(ja ook hier zaten ze), wederom paar tongen, ook nog wat wijtingen en gullen(of beter gezegd torretjes 20-30cm).

                               

Zoals U leest zijn de vangsten gewoon goed te noemen en daarom als het weer ons goed gezind is varen we weer diverse dagen uit deze week:

Donderdag 10/04       Opstapdag

Vrijdag 11/04 Reeds volgeboekt

Meld u nog snel aan door te bellen met 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

http://www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Dinsdag 08 april 2014 ===


Zaterdag (5 april ) nog een dagje gevist vanuit de boot op de Westerschelde.

Vanuit het haventje van Waarde vertrokken naar de (oude veerhaven ) en geankerd op een 14 mtr water.

Verschillende gulltjes kwamen aan boord, maar enkele ook wel ondermaats.

Ook een paar mooie botten waren ons deel.

Na een aantal uurtjes was de beet er wel uit, dus anker geligd en vertrokken naar de 43 aan de vaargeul.

Hier al vrij snel een paar leuke dreunen op de hengel en jawel een mooie maatse gul.

Nr. 2 volgde vrij snel daarna, toen was het rond de kentering en de stroom was er zo goed als uit.

Anker opnieuw geligd en de vaargeul overgestoken om bij opkomend aan de 40 een nieuwe poging te wagen.

Maar hier kwam niet echt vis meer naar boven, dus na enige tijd anker weer geligd en weer terug naar de 1e stek bij de veerhaven.

Het zeetje was als een biljardlaken, dus was gewoon super genieten lekker in de zon.

Ook hier weer de bekende dreun op de hengel en jawel weer een mooie gul.

Daarna nog een mooie binnengedraaid en toen de haven maar weer opgezocht.

Dus, was gewoon weer echt genieten met een paar leuke vissen, Wat wil je nog meer?

Gr. TomTom=== Dinsdag 08 april 2014 ===


 

1 April, kikker in je bil. Baars, tong schar en bot. De bende van ellende en nog veel meer.
Gezien het feit dat onze Louisa weer eens wat extra wakker geschud diende te worden is er van de week een aantal zeer vissige dagen de revue gepasseerd. Vooral door het retemooie weer 6 dagen weggeweest vanaf afgelopen dinsdag. Je kon kiezen uit ; windstil, flauw en stil, bladstil, een heel klein beetje wind en ook nog weinig wind. Ideale omstandigheden en dat resulteerde in een goede tot zeer goede visserij.
We beginnen met dinsdag. Lekker vol bootje en olieglad water. Gewoon lekker schar gevangen waarbij je wel een beetje moet zoeken naar het juiste formaat. Was het afgelopen herfst alleen maar formaat “deurmat”, nu zitten er ook kleine platvisjes tussendoor die een heleboel misbaar maken bij het aanbijten maar die het formaat “postzegel” nog maar net ontgroeid zijn.  Gelukkig hebben we wat plekjes gevonden die mooie vis geven.
Kunstenaar Rien kijkt op bijgevoegde kiek naar een merkwaardig verschijnsel. Met een 3-haaks Paternoster 4 vissen??? Het duurde even voordat hij in de gaten kreeg dat hij zijn andere onderlijn ook te pakken had.
Gelukkig ook dinsdag David en Tim aan boord. De heren werken in een bakkerij en dat gebeurt vaak ’s nachts. Dus recht van het werk naar Wiesje gereden maar niet zonder de fameuze taarten die ondertussen gemeengoed zijn geworden meegenomen te hebben. Ze zijn bijna te mooi om op te eten. Zie de bijgevoegde foto’s. Dan zouden we bijna Paul te kort doen want die had een lekkere cake meegenomen van huize Sonke. Niemand had nog honger…..
   
Ik kon het trouwens ’s avonds om een uur of 9 niet laten. De één april moppen zijn dan al vergeten dus er denkt (bijna) geen mens aan een 1-april-grap in de avond. Gauw effe een kiekje van een mooie tong van Paul laat in de middag en ja hoor, er zijn er een heleboel ingetrapt. We hadden op 1 april dus GEEN 49 tongen om 9 uur aan boord. Ik vind het eigenlijk nog een beetje te vroeg daarvoor. Aanstaande woensdag gaan we het wel voor de eerste keer proberen. Wiesje houdt u op de hoogte via de geëigende kanalen.
Op woensdag de divisie Wolvenkamp aan dek. De heren hadden op een wel zeer Wiesje-vriendelijke wijze de financiën opgelost. Eigenlijk met 1 man te veel betaalden ze gewoon voor een extra persoon. En dat bij afhuur! Mannen, bedankt voor dit fijne gebaar. Visserij was gewoon goed waarbij vooral Patrick en de voorop bivakkerende Peter flink tekeer gingen. De gehoopte tong liet het wat afweten maar op het laatste moment wist Charel toch een mooi exemplaar te strikken. 
Bijzonder mooi weer dus we zijn maar wat langer blijven plakken. Het was gewoon zonde om naar huis te gaan. Valt me trouwens op dat mannen dan net kinderen zijn. Heel de dag al lekker gelegen en goed vis gevangen, je denkt “die willen onderhand wel terug” maar iedereen stelt het op prijs als we nog effe uittutteren. Bier was trouwens schoon op die dag. Dat krijg je met dat mooie weer. Kost meer aan drank als aan pieren…. Nou ja, een kleinigheidje hou je altijd zullen we maar zeggen.
   
Donderdag had Wiesje een vrije dag. Dat dacht ze tenminste….. Dankzij René van de Pirate kreeg ik een bijna smekende Louis aan de telefoon. Of ik toch echt niet wegging op donderdag. Nee, ik moet vrij zijn van Odette want druk, blablabla. Louis had al aas en van alles geregeld dus dat was wel sneu.
En toen kwam Olav en toen kwam Wim en toen kwam Arian en toen kwam Kees en toen kwam Mark en toen kwam Tjorven en toen kwam Robert en toen kwam Emiel en toen kwam Ab en toen waren Louis en Sjef blij dat ze toch konden vissen en toen was Odette een beetje boos en toen ging Wiesje toch vissen op Donderdag.
Het duo Plomp / Huijbregts scharrelde op het voordek een bijzonder acceptabele berg scharren binnenboord en dat was wel zo’n beetje representatief voor de rest van de bemanning. Let vooral op de ontblote bast van de heer A.H. Voor wild geworden dames is zijn telefoonnummer bij de directie van Wiesje bekend.
Kees had een ietsjes pittige Soto Ajam voor 6 man gemaakt (het aantal wat hij op woensdag om half vijf van Arian doorkreeg) en omdat Kees beter kan koken als kan tellen heb ik daar op deze zonovergoten donderdag heel de horde te vreten van kunnen geven en op de volgende dag ook nog heel het festijn van soep mee kunnen voorzien. Odette en ik hebben ook nog een bordje op. 6 man, pfffffff. (Hij was zalig Kees!!)
Naast de tong kun je al merken dat de zomergasten binnen beginnen te druppelen, getuige de maatse baars van Sjef. Ook bij Jeroen aan boord een mooie dit weekend dus dat belooft wat.
De vrijdag kan het beste omschreven worden als LUI. Mark scharrelde veel gapend in de stuurhut rond, Patrick moest een schop onder zijn kl…. krijgen om hem aan het vangen te krijgen, en Ferry vond het volgens mij ook wel zalig. De koning der luiheid echter veranderde vandaag van gedaante. De heer M.d.J die normaal altijd na de derde vis achterover gaat hangen onder gemompel van ; ”Dat is wel weer genoeg voor vandaag.” moest ook wel. De dochter van zijn vriendin Klaske, Iris, was erbij en ons heerschap heeft zich werkelijk het vuur uit zijn schoenen gevist. Dat was nodig omdat hij natuurlijk niet thuis kon komen en vertellen dat Iris meer had als hij. Samen met Iris, die volleerd haar mannetje stond visten ze niet alleen hun eigen emmer vol maar wisten ze ook een zeer substantiële bijdrage te leveren aan de sluis-emmer. Iris ; Super gevist meid!
Zaterdag. Heb meelij met uw schipper. De “Bende van Ellende” bevolkte op luide wijze het dek van Wiesje. Op zeer duistere wijze wisten de heren een redelijke hoeveelheid schar boven te toveren. De viskwaliteiten van de matrozen in aanmerking genomen kon dit gekwalificeerd worden als  “Supergoed.” Gelukkig hadden ze zelf een drankenhandel leeggereden want als al het geestrijk vocht uit mijn portemonnee had moeten komen was het een deplorabele eindafrekening geworden.
Ze hebben in hun blote bast gezeten, geslapen, scharren afgelikt en praat verkocht die op een kleuterschool onmiddellijk tot politie-ingrijpen geleid zou hebben laat staan dat ik enige opmerkingen op het wereldwijde web kan publiceren. Ondanks een enkel pilske geen onvertogen woord, geen gelal, geen gezeik. Deze zaterdag was SUPERGEZELLIG. Werkelijk een topdag!
Er was er 1 in het gezelschap die daadwerkelijk met visplannen naar Wiesje was gekomen. Hij komt over een week of 3 weer met serieuze vissers  en ik heb afscheid van hem genomen met de woorden: “Vincent, dan gaan we écht vissen….”
De afsluiter van de week kwam op zondag en ik heb wat zitten dubben of dat nou kon ja, of nee. De voorspelling was 3 tot 4, toenemend 4 tot 5 en later 6. Gelukkig uit het Zuidwesten en met grotendeels afgaand tij. Iedereen wilde dus huppekee, Wies in gang en gaan. Het zeetje was door het supermooie weer van de dagen ervoor nog zeer rustig. Kwalificaties als “pannenkoek” en “biljartlaken” waren tot een uur of 2 van toepassing. Dus maar weer eens op de hompels geprobeerd waar Frank met zijn Naud zaterdag mooie vis had gevangen. En die zat er. De divisie Schiettekatte deed het gewapend met leenhengeltjes bijzonder goed maar vooral Edwin ging werkelijk als een raket met een heuse hoteltong als extra beloning. Ook de stuurboordkant deed van zich spreken waarbij vooral Roy als verjaardagscadeau van zijn vader liet zien hoe het moest. Super hoe zo’n brak een net ondermaatse gul keurig onthaakt en weer terugzet.
Ook het tweetal Wyters grabbelde in de scharrenton mee en helemaal achterop zat de rust zelfe Rob. Ik dacht dat zijn vangst wat tegenviel maar ik kreeg vanochtend een bedankje met daarin ook de score en die was gewoon prima! Ook Rob had meegedaan met de scheefsmoelen en het aantal tongen die dag op 9 gebracht. Ze zitten eraan te komen dus.
Waar speelde dit weekje zich af? Walvischstaart, Nollenplaat, W10 (Dank je wel Louis.) Hompels en Trawl. Beetje zoeken, nog geen zekerheidjes maar met een verkasje of wat komt het elke dag ruimschoots goed.
Nou, dat was tie weer, iedereen op de hoogte. Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.
Hank Perrée
www.wiesje.net 

 Hank Perrée=== Dinsdag 08 april 2014 ===


Zondag 6 April

was weer even geleden dus het werd weer tijd om de oosterschelde op te gaan

Vertrokken vanuit Yerseke met een boot van Dixhoorn,alles weer perfect geregeld

eerst naar de buiten Dorsman maar daar was het niet veel

terug naar onze oude stek in de buurt van Webeldinge.hier was het leuk vissen

helaas wat klein spul erbij maar konden 12 maatse scharren mee nemen

was weer een goeie dag veel gelachen en lekker gevist en goed weer

Gr Mitchel,Marco en Leoleo=== Dinsdag 08 april 2014 ===


Het was weer zover de tweede "wedstrijd" om de kampioen's vaas van visclub de hofstee was afgelopen zaterdag 5 april op de boot van Cor Schot (Sportvisserij de Vlije) die vanuit Tholen nu gekozen had voor een plek bij het Goese Sas. Dat was een juiste keus zo bleek later het was een juiste keus. Iedereen had minimaal 1 vis en de gelukkige winnaar helaas te veel voor de rest. Leo was zo kundig dat hij zowel kampioen van de dag was als ook de grootste platvis mocht binnen halen. Het gaat een beetje vervelend worden met Leo het kan haast geen toeval zijn dat deze in ruste zijnde Leraar weer wint. Vorig jaar algemeen 3e geworden en nu weer sterk voor de dag komen met diverse vissen die hij weet boven te halen. Hij moet zijn viskunsten ook maar eens overdragen op de rest en zijn kennis niet alleen voor zich zelf houden. Totaal waren we met 16 vissers aan boord en hadden we 80 stuks bovengehaald hetgeen best netjes is als we de berichten mogen geloven van collega vissers die dag. Zeker een stuk beter als de eerste dag in maart waarbij we maar 1 vis vingen. Hekkensluiter was deze dag onze voorzitster en dragende kracht van de club Yolande. Volgende keer minder voor de club bezig zijn en je meer concentreren op de wedstrijd. Gelukkig was ook die dag de combuis als vanouts en vonden de ballen gehak, broodjes Schot , tosti's en ga zo maar door gretig aftrek bij de vissers.

De volgende dag is gepland op 17 mei en ben benieuwd waar we dan onze visjes moeten gaan vangen , hoop wel dat het dan ook weer zo'n prachtige dag is zoals afgelopen zaterdag. Flink verbrand terwijl ik op het achterdek redelijk uit de zon zat samen met de kampioen van vorig jaar en Remon ons aanstormend talent in de club en het bestuur. Deze laatste is een sterke tegenstander die gewacht had tot het einde van de dag om zijn maaltje vis binnen te halen. De hele dag op 0 en dan zo sterk eindige is een taktiek die ik nog niet kon. Alles gevangen op de zagers en de pieren waarbij de zager de voorkeur leek te hebben voor de platvissen.Peter=== Zondag 06 april 2014 ===


Bedankt Rene,

Afgelopen zaterdag 5 april jl. weggeweest met de Pirate 2 van Rene de Back vanuit Vlissingen.

Er is heel goed schar gevangen. Vrijwel alle scharren waren van groot formaat.

Ook zijn er enkele grote botten gevangen, waarvan 1 zelfs van 47 cm. In de namiddag zijn we naar de Spijkerplaat vertrokken

om er de gul te belagen. Helaas deze keer zonder resultaat.

Behalve een leuke visdag, had deze trip voor mij een ander doel. Een vismaat van mij, die terminaal ziek is, had nog een laatste wens.

Hij wilde nog graag een vistrip meemaken. Het liefste op de wrakken. Gezien zijn lichamelijke conditie leek het mij niet verantwoord om naar de wrakken te gaan. Met andere vismaten hebben wij een afspraak gemaakt met Rene de Back.

Het is voor ons een onvergetelijke dag geworden. We hebben veel vis kunnen vangen en de laatste wens van onze vismaat in vervulling kunnen brengen.

Langs deze weg willen wij Rene bedanken voor de bereidheid, hulp en zorg voor onze vismaat. Ook de overige opstappers voor hun begrip.

Het is super dat zoiets nog kan plaatsvinden.

Schipper, je bent voor ons een toffe gozer en we zien jou aanstaande vrijdag weer terug voor onze volgende trip met de Piratee 2.

Danny HansenDanny Hansen=== Zondag 06 april 2014 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 6 april selectie NK vanuit Scheveningen. met de Ëstrella"en de "Trip Tender"

Had op de ""Trip Tender" geloot op de plaatsen 13 / 2  en 7  begin je op 13 dus dat wordt helemaal niks !

De "Tender" stipt om 07.30 v/d kant en na een een vaart van een kleine 30 minuten aan anker recht voor Kijkduin op 12 meter water.

We zaten een beetje aan het laatst v/d vloedstroom want we starten met de eerste periode om 08.15 uur met HW om 09.30 uur en LW om 15.35.

Dus na de eerste periode de verdere dag afgaand water, de vangst kwam er gelijk redelijk in met een draai van 3 maatse scharren, aan het het eind v/d eerste periode 11 maats in de emmer.

Om 10.30 gestart met de 2e periode  dat werd voor mij een taaie visserij , zo rond de kentering wel vis , maar voor mij nagenoeg alles ondermaats, toch maar weer eens nadenken hoe we dat gaan oplossen !  

Wel continue gevist met een mix/cocktail van pieren/mesheften, de derde periode achterop op plek 7 , lekker vrij en veel lijngeven, diverse draaien triplet maar veel slechts een maats.

Het weer in eerste instantie Z/ZW 3 tot 4 met een golfhoogte tot max 50 cm , wel wat regen gehad tussen 09.00 en 10.30 , daarna gewoon droog met een zoals voorspeld wat aantrekkende wind naar ZW 5 BFT, met tegendraads een wat oplopende zee naar 70/80 cm, maar niet hinderlijk.

Om 14,30 einde derde periode en het anker eruit uiteindelijk 28 maats in de emmer lang niet genoeg voor de prijzen of klassering, maar wel weer gewoon een lekker dagje op zee.

De volgende ronde is op 4 mei op de Oosterschelde, gaan we weer gewoon ons best doen !

Vang ze iedreen en tight lines !!

Kees GraafKees Graaf=== Zondag 06 april 2014 ===


Hey allemaal 

Vorige week twee keer de Voordelta ingetrokken.....

Donderdag zijn we met zijn drieën vanuit Neeltje Jans naar het Westgat getrokken, om te kijken of de schol, bot en schar er al acte de présence gaf.. Het weer was heel goed, de nacht voordien had er nog wel een noordoostenwind gestaan, hetgeen zorgde voor een kleine deining, maar wel goed te doen. Ik, Sven en Tonny hadden als aas gekozen voor enkele klassiekers, zagers en zeepieren. Al wierp ik op het laatste nippertje toch nog enkele pakjes tappen en wat mesheften in mijn koffer. Aangekomen op de eerste stek werden de onderlijnen voorzien van aas en Sven was hiermee de snelste. Dit resulteerde al snel in een doublet schar en bot, nog voor Nico en Tonny konden inwerpen. Dat beloofde dus. De vis was inderdaad los en regelmatig kwamen er doubletten en tripletten boven. Opmerkelijk was toch weer dat de aanbeten heel minuscuul waren. Dikwijls maar een enkele tik en verder niets, zelfs bij twee of drie vissen aan de lijn. Vooral de plastiek afhouder onderlijn was favoriet en zeepieren brachten de meeste vis op. Na een uurtje of twee minderde de stroming hier en namen de aanbeten ook af. Het sein om de motor te tarten en verder te trekken, het Westgat in. Hier liep de ebstroom nog heel goed en we hadden er onmiddellijk een goed oog in. De lijnen waren snel weer ingeworpen maar de aanbeten bleven merkwaardig genoeg uit. Na een kwartiertje een eerste teken van leven, maar het was vooral kleine schar die hier rondzwom. Na een half uurtje besliste ik om het iets verder zeewaarts te zoeken in een tweede dieper deel van het Westgat. Een stek waar we vorig jaar redelijk schol konden vangen. Het was intussen al bijna middag en de ebstroom begon nu te minderen. Al bleef er heel de dag altijd wel wat stroming lopen. De lijnen werden aangepast en voorzien van gele parels met het oog op een mogelijke schol. Hier liep het van in het begin heel goed en vooral de schar was hier talrijk aanwezig. Af en toe een mooie bot ertussen en na een half uurtje kwam de eerste schol boven. Ze zitten er dus toch. We bleven eigenlijk heel de middag verder vissen en hebben heel de dag doubletten en tripletten bovengehaald. Uiteindelijk was de grootste schol 34 cm, enkele botten van bijna 40 cm en enkele mooie scharren van 30+. Verrassing van de dag was een wijting van 36 cm, eentje maar, maar wel een leuke afwisseling. Hier deden de meegenomen tappen goede dienst. De scharren vielen hier talrijk voor. Rond drie uur nam de stroming weer toe en was het opkomende water er. De aanbeten vielen weg, waarschijnlijk omdat de stroming te fel was en we beslisten om de eindbalans op te maken en terug naar de haven te varen. Een fijne voorjaarsvisserij met veel vis, leuk gezelschap. Doe er je voordeel mee en als het gaat, trek eens naar het Westgat op zoek naar de aanwezige schollen.

Vrijdag opnieuw de Voordelta ingetrokken, deze keer met Leo en Tonny. De weersverwachting was goed, maar toen we 's morgens in één trek weer naar de WG1 wilden varen, bleek de zuidwestenwind iets te fel en we zijn halverwege teruggedraaid en hebben heel de dag in de Oude Roompot gevist. Vooral de eb was weer goed aan de OR5, verder hier en daar, OR8 en OR10 een vis, maar de vloed was eigenlijk geen succes. Vandaag bleek vooral de zager heel goed en negeerden ze de tappen volledig?? Het blijft elke keer weer zoeken naar de juiste aanpak. Uiteindelijk met toch een 20tal maatse vissen, schar en bot, terug naar de haven kunnen varen rond vier uur. Goed door elkaar geschud en een ervaring rijker. Een goede visdag valt en staat meestal met het weer.

Grtz

Nico

de Kleine Bootvisser

Kijk ook eens op ons blog voor nog meer info over stekken en technieken.....

     Nico Opdeeck=== Zaterdag 05 april 2014 ===


Vandaag zaterdag met de boot gaan vissen voor Oostkapelle.gevist met pieren en zagers , gevist vanaf 10 uur tot 14 uur. Het resultaat 43 schar, 4 wijting. Er zaten wat kleinere tussen die retour zijn gegaan. Dan nog een uurtje voor westkapelle gevist, recht voor het ijzeren torentje. Hier nog 2 tong en 2 schar opgehaald. Wat ik nog nooit gezien heb is dat er 4 scharren grote plekken (zweren) hadden. Hoe komt dit? Mooie visdag gehad.

Met dank aan Oom Adri. Groet, Ab en Steven.Ab van de Woestijne=== Donderdag 03 april 2014 ===


hallo vissers

dit weekend nog mooi weer we hebben nog enkele plaatsen voor vrijdag  wrakvissen en de vangsten waren afgelopen week goed 

zaterdag en zondag nog ruim voldoende plaats voor wrak of anker

dus heb je zin bel gerust naar 0187493785 of mail naar info@happy-fisherman.nl

team happy-fisherman

groet piapia=== Woensdag 02 april 2014 ===


as zaterdag hebben we nog een paar plaatsen vrij op the pirate 2, wegens annulering. heeft u zin en tijd / dan bent u van harte welkom. we gaan ankervissen. groet rene de back . www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Woensdag 02 april 2014 ===


beste visvrienden 

afgelopen zaterdag nog eens een dagje met Ludo op de wrakken gaan vissen

we zijn rond 5u30 vertrokken,er was niet teveel wind en de golfhoogte viel ook goed mee 

later op de dag was de zon ook van de partij. ik denk dat we een wrakje of 6 gedaan hebben

en op 4 hiervan hebben we zéér goed gevangen.stuk voor stuk grote mooie gullen, ik had er zelfs

enkele van 4 kg.de meeste zijn gevangen aan de octopuslijntjes en de shads maar met de pieren ging het ook

na een zeer geslaagde dag iedereen tevreden terug naar de kant met volle koelboxen

supperdag met leuk gezelschap aan boord (naast mij peter) en een goede schipper

zeker de moeite om eens een dagje te gaan vissen.

  Raf R.=== Woensdag 02 april 2014 ===


Sportvissers opgelet,

De Valkyrie heeft nog enkele plaatsen vrij voor de vrijdag.

Wie van u heeft er zin om met ons een dag de zee op te gaan?

Vangsten zijn op het moment goed. Voor een kijkje zie onze foto's op de site

www.hoekzeehengelsport.com. Foto's van 2 april komen er dit weekend op.

Zowel met aas als met kunstaas kun je gullen vangen.

gr. EefHoekzeehengelsport=== Woensdag 02 april 2014 ===


Woensdagmorgen fris uitgeslapen de zon en Oosterschelde tegemoet, eerst nog enkele kleine klussen op de boot en dan vertrokken van Wemelding richting Goese Sas. Het tij was reeds een uur gekeerd en het opkomend tij, de zon en de kalme Oosterschelde beloofde een leuke namiddag te worden. Ter hoogte van boei Sas4 net voor de monding Goese sas werden de eerste lijnen overboord geworpen , de ene met afhouders de andere met dwarrellijnen en ..... lekker fors beazen met zagers en zeepieren. Geen reactie van de vis terwijl de fishfinder stond te piepen dat het een lieve lust was, een extra lijntje voor moeder de vrouw klaargemaakt zodat zij ook een bezigheid had. Gekozen voor een lichter stokje, een dobbertje met een haakje onderaan de dwarrellijn voorzien van een zagertje zodat zij deze rustig met de stroming kon laten meedrijven. Ondertussen kregen we gezelschap van een ander bootje, als ik deze twee heren bezig zag en hun materiaal bewonderde moest ik toch op een goede plaats geankerd zijn. Spijtig genoeg dachten die heren waarschijnlijk ook dat waar die andere geankerd heeft zal wel vis zitten , wij waren blijkbaar allemaal op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. De place to be was eigenlijk de place not to be! Het enige visje dat ik gezien heb was een platvisje van postzegelformaat dat nog van de haak viel toen onze buren hun lijn ophaalden. Verkassen dus richting Wemeldinge, eens proberen op twaalf- dertien meter diepte, hier stond merkelijk een pak meer stroming zodat er na een loodwissel kon gevist worden. De zon had ondertussen de sluierbewolking weggebrand zodat het lichte briesje welkom was, hier kan ik dus van genieten, thuis vertrekken, geen file onderweg, rustig in het zonnetje op de boot dobberen. Het enige dat ontbrak was de vis, het kan best zijn dat er reeds zeebaars , haring of een tong gevangen is maar ik vermoed dat het toch nog effe wachten is voor de invasie van de zomervis, je wacht toch ook met de boontjes te planten tot na de ijsheiligen, alles heeft zijn tijd, de mijne komt nog wel. Voor al diegene die wel vis hebben gevangen, vergeet niet om een vangstbericht te sturen. Vang ze en tot.... De Gelenaars

De Gelenaars=== Dinsdag 01 april 2014 ===


Hallo vissers.

Toen ik ongeveer 25 jaar geleden al met een bootje op zee viste, lukte het regelmatig om in het voorjaar op een getij een mooie kluts schollen te vangen op de Oosterschelde of de voordelta. Op de platen rond Tholen, tegen de Roggeplaat of in de Oude Roompot. Zo maar wat stekken. Maar tegenwoordig is een maatse schol bijvangst en hij valt op. Eigenlijk is hij bijna zeldzaam geworden(?) De reden daarvan zullen we hier maar niet uit de doeken gaan doen. (Grrr@!&!!!) Maar ik vind het zo'n prachtige vis. En ze smaken heerlijk.

Daarom contact gehad met Hank van de WiESJE. Die gaf aan; Kees rij met je boot naar Nieuwpoort en zoek daar een stek. Goed idee Hank! Dus tijdens de winterstop maar eens op zoek naar waar dan nog wel. Urenlang internet afgespeurd en met de Lowrance plotter op de bank naar potentiële stekken gezocht. Zonder dat ik er ooit geweest was kende ik het zeegebied rondom Nieuwpoort al uit mn hoofd;-) Het is trouwens vanuit Brabant bijna 200 km enkele reis met boot achter de auto....Dus een hele trip. Daarna nog een stuk varen, dus bij elkaar ook een hele expeditie. Vandaag 1 april (geen grap) uiteindelijk tp de zee op.

Geankerd op 7 meter water op een spiegelgladde zee en prachtig weer met n zonnetje. Dus we zouden die bak wel eens even vol vissen...! Nou even niet dus. De eerste uren geen stroming (ondanks springtij), en ook geen vis te vangen. Hierop gaan verkassen, maar dat bracht niet direct vis. Toen uiteindelijk in de middag de stroming kwam opzetten ging ook de vis bijten. Veel grote botten, en ook regelmatig mooie schollen kwamen binnen. Ook een joekelschar en een mooie tong. Mooi weer, een zee als een pannenkoek en mooie vissen maakten de dag uiteindelijk helemaal goed.Kees - Delta 362=== Dinsdag 01 april 2014 ===


Voorjaar zowel onder water als ook aan dek

Afgelopen week meerdere dagen uitgevaren met de PirateII vanuit Vlissingen. Onder zalige omstandigheden met een lente zonnetje konden we genieten van een mix van Gul, Schar, Bot en vroege zomergasten als Tong.

Vrijdag ging ons lange weekend van start met een opstapdag. Klein maar gezellig groepje en besloten om eerst eens te proberen om wat Sikkemansen te vangen op de Spijkerplaat. Toen de stroom te heftig werd het anker er weer uitgetrokken om te verkassen, maar missie was geslaagd: we hadden er weer een paar te pakken. Rest van de dag diverse stekken rond de Nolleplaat uitgeprobeerd met lekkere gevarieerde vangst van Scharren, Botten(40+cm) en ook aantal tongen.

                  

Zaterdag de groep van Mr.Gastel aan boord om het eens te proberen. Startpunt was wederom voor de deur. Met de vangst van een enkele Gul en weinig bijvangst al gauw vertrokken naar buiten. Hier een leuke dag beleefd onder het genot van zon, hapje&drankje, slap geouwehoer en regelmatige visvangst.

                 

Zondag met prachtige weersomstandigheden besloten wat verder uit de kust te gaan proberen. Omdat het al een flinke tijd was geleden om hier de vissen aan hun schubben te komen, eerst de bodem afgescand om eens te zien waar de beestjes zich zouden ophouden. Uiteindelijk geankerd op schuin talud om het eens te proberen en al gauw kwamen de eerste Scharren naar boven. Zoals het deze stek betaamd allemaal ruimschoots aan de maat(gemiddeld 28cm met regelmatig 30+ vissen) Ook hier werden nog enkele fraaie Botten gevangen die altijd fel weerstand bieden. Mooie sportvis en zeker met het formaat 40+ prima om een filet van de snijden. Een enkele Tong maakte het zeebanket compleet. In de loop van de middag nog op een klei rand geprobeerd om een Gul te pakken te krijgen als toegift. Helaas bleef dat deze dag uit maar ook hier zeer regelmatig platvissen in allerlei soorten.

                      

Wilt U dit ook eens zelf beleven?

Agenda voor deze week:

* Donderdag 3/04 Opstapdag of afhuur mogelijk

* Vrijdag 4/04 Opstapdag of afhuur mogelijk

* Zondag 6/04 Enkele plaatsen vrij

Bel 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl Jeroen=== Dinsdag 01 april 2014 ===


Op advies van kapitein Hank van het Wiesje, heb ik afgelopen zondag een schollentrip gedaan. Hank heeft niets te veel gezegd, wat een dag!

Om zes uur in de ochtend vertrek vanuit de haven met de Nautilus, richting Franse kust.
Na een uurtje of drie waren we op plaats van bestemming. In de ochtend waren de vangsten voor mijn persoonlijk niet echt echt vet. Ik ving wel regelmatig een visje, maar na het keren van het tij ging het helemaal los.

2 tot 3 vissen per keer was geen uitzondering. 3 schollen tussen de 35-40 cm binnenhalen is fantastisch, wat een sport! Aan het eind van de dag stond de teller 57 vissen. Dit ook tot groot genoegen van de schipper "floep" (50 schollen, 3 botten & 4 scharren (exemplaren van wel 35 cm) Het is een eind varen naar de franse kust, maar het is elke cent waard geweest.

Fantastische weersomstandigheden, de sfeer aan boord was erg gezellig, mooie vangst en een schipper die zijn uiterste best doet om het iedereen een leuke visdag te bezorgen.

 Remco