Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van april 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 30 april 2015 ===


Donderdag eens geprobeerd om een geep te vangen, maar helaas helemaal nog niets , meerdere plékken bezocht maar nietsWillem=== Donderdag 30 april 2015 ===


Vandaag waterweg geweest van 12.00 tot 16.00 14.00 hoog water vangst 4 kleine platvisjes en 2wijtingjes Goed weer wind in de rug even lekker uitgewaaid Groetjes lnwLnw=== Woensdag 29 april 2015 ===


Samen met een maat vandaag een paar uur voor de sluizen ijmuiden gevist.  Geen andere vissers te bekennen. Het weertje begon vrij zonnig en we zaten mooi beschut tegen het aardige windje. Op het laatste uurtje na hebben we het maar druk gehad door de vele aanbeten. Stuk voor stuk dikke vette bolken ( stuk of zes), die vol met kleine krab zaten. Verder nog wat mooie wijting en een aantal scharren. De laatste uurtjes hadden we wel de parasol nodig om het nodige hemelwater van ons af te houden. Top dagje. Gevist van 1730uur tot 2115uur met zagers.matko=== Dinsdag 28 april 2015 ===


Vanmiddag voor de derde maal naar de waterkant getogen, om de eerste baars te vangen.

Eindelijk succes ondanks dat er een vervelende harde wind stond.

De baarzen zijn nog niet zo fel vanwegen de lage watertemperatuur( 10.9 graden),maar het was

toch weer leuk om de eerste vissen met kunstaas te vangen.Weet zeker dat er binnenkort meer zullen volgen!

Mvg D van EgeraatD.=== Dinsdag 28 april 2015 ===


Een gecombineerd vangstbericht deze keer.

Afgelopen vrijdag aas opgehaald bij Pim van Pro Fish in zijn nieuwe winkel in Etten-Leur, teven gelijk een nieuwe Mitchell 498 aangeschaft vanwege de betere inhaalsnelheid ten opzichte van de Shimano 8000PG. Op zondag naar Westkapelle getogen en een vertrouwd stekje gevonden. De berichten van de mede vissers op het strand waren erg negatief, geen enkele beet, alleen op zaterdag was er een mooie zeebaars gevangen. Ik begon 1 uur voor laag en zoals vaker bij mij was het tot laag water inderdaad alleen aas verversen en vuil plukken. In het eerste kwartier met opkomend water een klein beetje wat resulteerde in een tarbotje van 15cm. Leuk, kan ik die weer van mijn lijstje met gevangen soorten strepen. Direct na het ingooien alweer mooie tikken op de top. Na het indraaien kwam er een botje van 15cm en een mooie schar van 33cm op de kant. Om kort te zijn, er volgde op korte tijd nog 6 scharren van ongeveer het zelfde formaat. Totaal 9 platvissen, 7 voor de pan en dat met een paar druppels aan het begin van de sessie om later in een stralend zonnetje te staan. Een medevisser kwam nog aas brengen waarvoor zeer hartelijk dank!

Afgelopen maandag eerst wat andere gezellige werkzaamheden verricht en bij Pim nog wat zagers gehaald. Ditmaal was de stek Neeltje Jans, voor mij altijd wel een leuke stek. Ik sta net mijn hengel in elkaar te steken als er boven op de dijk een auto stopt. Deze kijken even, de vrouw stapt uit en intussen was ik bezig met de lijn door de ogen te halen. Net op het moment dat ik mijn onderlijn aan de wartel clip staat de vrouw achter me: Al wat gevangen? Deze vrouw gaat wat mij betreft voor de hoofdprijs qua stomme vragen... Mijn antwoord was dan ook kort: Ja, net een onderlijn.

Enfin, zo ging het continu door en dat was nu net de reden dat ik het strand niet opgezocht had. Vaak gedacht was ik nu maar wel... Tegen laag water overgeschakeld op dwarrellijnen met hoekafhouder. Nu dus maar 2 haken in het water beiden met 2 zagers. Na 10 minuten een enorme klap op de hengel waardoor deze zowat voorover uit de steun kantelde. Hengel stevig in de handen en ja hoor, daar gierde de slip het al uit. Verdorie, die staat toch bijna dicht! Heb ik nu een stiekeme onderzeeër aan de lijn? Ik zal het nooit weten want na 15 minuten drillen viel de spanning weg en bleef ik achter met nog maar 1 meter dwarrellijn in plaats van 1,5 meter. Jammer, volgende keer beter. Deze sessie leverde dus 0 vissen op, maar wel hoop voor de volgende keer.Jean-Pierre=== Maandag 27 april 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zondag spuisluis. Even op haringonderzoek. Ik las dat de haring daar actief was. En ik dacht, zoals we allemaal wel eens denken; nee nee,dat kan niet. 10.00 uur. 5man geen vis. 11.30 7man geen vis. 12.00 1haring deze kreeg ik. Ik dacht goedemiddag martijn. 13.00 4haring. 13.30 tel kwijt 10haring zoiets. Toen ben ik bij de vangende mensen gaan staan,en zij pakte nog een haring of 4. Ik niets. Ik stond er bij en keek er naar. En toen! was het in 1keer over. Het spuien stopte iedereen ging weg. En ik bleef verbaast alleen achter. Bestaat visserslatijn???

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Maandag 27 april 2015 ===


Zaterdag 25 april noordpier gevist twee man sterk gevist met pieren en mestheften voor de blokken drie uur voor hoog water 21 45 gevist van 19 tot 21uur op 1500 meter denk een stuk of 10 kleine schar en 4 voor de pan krijg ineens bij inpakken om 21 uur aanbeet op de mestheften klap op de top ren naar me hengel en me lijn hangt slap sla aan en voel dat er een grote aan hangt ineens vast spring op een blok links van me en trek hem gewoon los nog een beetje stoeien met de vis en daar was ie een gul van 60 cm op 5 meter uit de kant

groeten ricardoRicardo=== Zondag 26 april 2015 ===


Herbert alleen aan de top.

Zaterdag deden we we een dagje voorselectie NK aan het strand bij Domburg. Ik was maandag nog een avondje wezen voorvissen, Herbert was vrijdag met de mannen van Team Schouwen wezen trainen. De andere teamers hadden het te druk om zich fysiek voor te bereiden. Maar we hadden elkaar natuurlijk wel op de hoogte kunnen brengen over de vangerij, dus dat doel was bereikt. Zaterdagmorgen; verzamelen op de carpool, aas verdelen, stukkie rijden, handjes schudden in de Couburg, praatje pot, bakkie doen, kaarten afhalen en dan: YES op naar de waterkant. Nog voordat ik Rudy kon afzetten liep in nog met de kadettilac vast in het zand van vak B. Maar zoute wedstrijdvisser zijn aardige gasten dus al snel was er hulp, was ik weer los en onderweg.

Ik mocht plaatsnemen opnummer 20 van het C vak. Dat was een nummer pal naast het paalhoofd, met aan de ene kant Clarinda als buurvrouw en aan de nadere kant van het paalhoofd Jhonny. Ik was toen nog gelukkig met mn lootje. De combinatie tussen paalhoofd en wind zorgde er voor dat ik er met hoogwater niet ver kon vissen maar dat paste in mn strategie voor de lage vakken. Mijn bedoeling was om met afgaand water te feederen en met laagtij en opkomend water de afstand te zoeken. Er waren deze keer maar 161 deelnemers die op het fenomeen voorselectie afkwamen, vroger toen ik nog jong en niet zo grijs was waren er nog wel eens 250 deelnemers. Rond 11 uur mochten we los, en gingen de looien voor de eerste keer nat. In de eerste twee en een half uur heb ik met de feeder en een verscheidenheid aan onderlijnen het putje voor de kop en het slijtgeultje langs het paalhoofd uitgepield met slikken, witjes, piertjes en coctailtjes. Zo nu en dan zo dicht langs het paalhoofd gevist dat er rechtgetrokken haken en/of gerafelde haaklijnen waren. Intussen waren er via de digitale tam/tam al berichten dat de andere teamers van de nul afwaren, dat was goed nieuws. In mij omgeving was het echter sprokkelen voor een visje.

In het eerste uur had ik links en rechts van me 1 botje en 2 baarsjes zien vangen. Na twee uur peuteren en pielen kon ik botje van 18 cm landen op de alternatieve portugees. Op dat moment hadden we vijf man met vis in het team en stonden we dr goed voor, van Herbert en Dennis waren er al berichten van meer dan 5 vissies. Intussen had Clarinda haar tweede visje kunnen vangen. De vangst in de C vak was nog steeds minimaal zowel kortbij al op afstand. Met de kentering kwamen bij de andere vissers de pierenrammers van de reservesteun af, in het laatste anderhalf uur gingen ook Clarinda en ik over op de verre visserij. Clarinda ving er al snel een tarbotje. Ondanks de stroming was er nog comfortabel te vissen zonder ankerlood. Het paalhoofd kon ik nu goed ontwijken want met 15/100 nylon op de spoel loopt elk contact met het palen verkeerd af.

Met het opkomende tij was er plotseling vollop vis op het strand, alleen rondom ons paalhoofd niet. Clarinda ving er haar vierde visje en ik had op de toeter nog een scharretje. Met 2 visjes op de kaart had ik al door dat dat geen NK ticket ging opleveren. Herbert had 22 vissen op de kaart en die had Frank Dekker en Arjan Rijnberg het snot voor de ogen gevist. Op de terugreis nog even in Westkapelle gestopt voor een patatje met een biertje en toen op naar de prijsuitreiking. Daar bleek dat Herbert het potje individueel gewonnen had, ook Dennis deed goede zaken.

Het was even een raar zicht op het podium, Herbert op 1 maar de nummers 2 en 3 van het schavotje bleven leeg???? Met Wim, Rudy en ik in de onderste regionen van de uitslag kwamen we 2 rottige puntjes te kort voor een teamticket naar het NK. Herbert hield er eeuwige roem, een bos bloemen voor zn moeder en een bord voor de wok aan over. Nogmaals gefeliciteerd maatje. De mannen van het team van de Krabbe wisten het potje te winnen bij de korpsen en Ardiaan van team Schouwen, ook vissend voor HSV Osoterschelde hield er ook een NK ticket aan over, Arjan kwam een paar centimeter te kort. Voor mij rest er een rustig najaar en volgend jaar weer nieuwe kansen.

  

Zaterdag doen we nog een wedstrijdje op het strand in ZuidHolland

Niek Romijn HSV Dreischor HSV Oosterschelde en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 26 april 2015 ===


Hallo Allemaal,

Zaterdag 25.04 we 11:00 uur in de ochtend - het uur van de waarheid - achter de golfbaan, Domburg.

165 stuks loods vliegen je links en rechts om de oren incl. die van mij die een verwoede poging doet om die anderen een beetje bij te houden. Helaas mijn schouder die ik vorige week blesseerde liet mij weten dat ik misschien 3 worpjes richting 130 mtr kon gooien, maar de pijnscheuten vlogen door schouder en bovenarm. Dan maar proberen taktisch te vissen en de branding op te zoeken. Dan weer er in, dan weer er achter. Na dik een uur even een praatje met concollega en bijna naamgenoot Niek Romijn van het Cordes Travel Team. Ook hij probeerde dichtbij een visje te verschalken van tegen de palenrij waar hij pal naast stond, maar net als ik zonder succes.

Dan maar terug naar mijn hengel 10 plekjes verder op. Tijd om binnen te draaien en... ja, hoor, de eerste bot 27 cm binnen van net achter de branding, waar de golven opzwellen voor ze om gaan kiepen. Hierna een tijdje door blijven vissen op de zelfde manier, maar weer geen succes, dus na dik 2,5 uur vissen Niek nog maar eens opgezocht en die had intussen ook z'n 1e visje binnen. Ik heb hem alvast bedankt voor de 2e vis die ik binnen ging trekken, want eerder lukte dat toch ook??  Mochte-gie-gleuven! Niks, noppes, nada. Dan maar weer een tijdje ver (lachen!!! Ik en ver, vandaag? - belachelijk), dus ietsje meer dan 100 mtrtjes + auw een beetje achter de branding geprobeerd. En maar blijven ploeteren.

De verschillende onderlijnen die ik gebruikte, hadden al in eerdere sessies bewezen te vangen, dus daar had ik geen twijfels aan, maar ik kon het diepe niet bereiken - geen afstand werpen en dus niet ver genoeg over de zandbank komen, terwijl links en rechts van mij de luitjes wel ver genoeg gooiden om 4 -5 visjes er uit te trekken. De laaste worp, nog maar eens auw en 110 mtr en op de toeter kwam mijn 2e visje er uit; totaal 54 cm en dat waren er 8cm - of 2 plaatsjes ( ik werd 19de)  te weinig om mij te plaatsen.

Ik had met de pijn in arm, schouder en hart geen trek meer om in de Couberg op de uitslag te gaan zitten wachten, jammer want het had toch wel feest gegeven door de prestaties van andere leden van mijn vereniging:

Kees Rijnhout (1), Raoul Wijs (2), Arjan van de Zanden(5), Arjan Geelhoed (5) en Alexander Krijnsen wisten EERSTE te wordem bij de korpsen - jongens: fantastisch en gefeliciteerd met dit grandioze succes.

Nico van Dongen -11e in vak A, Ad Deurloo  - 13e in vak d wisten zich individueel te plaatsen voor het KN op 03-10 in Noordwijk.

Het wordt voor mij dus even uithuilen en dan weer doorgaan (bedankt Marco), een paar weekjes gedwongen rust en op naar 17-05 wanneer ik hoop terug op sterkte te zijn voor onze volgende wedstrijd.

Iedereen die door is naar de eindstrijd om het Nederlands Kampioenschap succes gewenst, want je komt daar een paar geduchte tegenstanders tegen in de vorm van HSV de Krabbe Korps 2

De groetjes, vang-ze, bibberende toppen, omgetrokken hengelsteunen, gierende slip, pijn in de armen van het binnendraaien - het maakt mij niets uit, als je ze d'r maar uit trekt.

Jan Romeijn - Lid van HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede en oh-ja, nu we toch aardig in de "wedstrijd-moed" zijn; Alle deelnemers kunnen natuurlijk revance nemen tijdens de Krabbe trofee 2015, op 14 november. Je weet: nieuwe dag, nieuwe plaats, nieuwe inschrijving, maar ook NIEUWE KANSEN.Jan Romeijn=== Zondag 26 april 2015 ===


Vrijdag 24-4 samen met mijn vriendin gevist Noordpier van half negen tot half 2 bij afgaand water 12 schar gevangen. 

Prachtig viswater zowel de noord al zuid pier, een unieke kans om gelijk in diep water te vissen. 

Wij komen uit de europoort waar we vaak vissen, en kan je zeggen daar wordt op het moment erg slecht of niet gevangen in vergelijking met de pieren. we maken graag een praatje met medevissers en ik moet zeggen wat zijn jullie verwend, hoor veel vissers mopperen dat alles te klein, is of ze hebben er "maar" 5 gevangen. 

geloof me er zijn veel plekken waar je vaak de hele dag niets vangt. en dat is veel frusterender dan te kleine vis.

Wat wij wel erg jammer vinden en veel medevissers ook, is de rommel die er achter gelaten wordt. Er zijn diverse plekken in de europoort gesloten omdat er te veel rommel werd achter gelaten, jammer en vooral onnodig. er staan gewoon prullebakken aan het begin van de pier. je hoeft het niet voor mij te doen doe het voor jezelf. ik ben je moeder niet. 

Verder nog een oude tip voor alle vissers die vaak vast zitten een hoop zie ik het al doen. gewoon met een  STEEN ALS LOOD VISSEN. zo ver hoef je niet te gooien je zit op zee. en desnoods fabriceer je een anker met een stukje ijzerdraad op een regenachtige avond. en niet vergeten bind de steen met een Breek LIJNTJE vast desnoods een lus van een dun 2500 ofzo dat als je vast zit je steen losbreekt en je VIS nog op de kant kan komen kijk anders effe de aflevering van visTV op de zuidpier :  gul vissen tussen de blokken

heel veel plezier 

Groet Chris en safora Chris=== Zondag 26 april 2015 ===


Vrijdag 24 april  waterweg Maassluis.

Gevist met 2 maten vanaf het de aanmeerplek van het pontje. Start 9.00 uur. Om 10 uur alledrie verplaatst naar ponton 100 meter verder. Zo konden we mooi achter de onder de zeespiegel liggende stenen blokken vissen en zat er een mooie stroom in het water. Gevist met zagers en pieren tot circa 15.00 uur. Vangsten: 1 schar voor  mijn maat, en voor mij 2 pietermannen en een paling van een halve meter. Ze zwemmen alemaal weer.Volgende keer hopen op een betere vangst. Wel een heel mooi daggie geweest met een lekker zonnetje.

 

 

René 

 

 René=== Zondag 26 april 2015 ===


Zaterdag Noordpier

Stevig ZW windje. Wisselende periodes van aanbeten.

Was aardig druk met vissersvolk om ons heen. Niet voor niets. Want: "Wind op de kant, vis in de hand".

Je hoeft niet ver de pier op voor.

17 maatse schar

10 ondermaats is grootmoeder gaan halen en zwemt weer

Nog een aantal bot ook terug.

Geen gul.

Antje bedankt voor t rijgen van de pieren. Je bent een top vismaat.Piet en Antje=== Zondag 26 april 2015 ===


Selectie NK Zuid

Een weekend met een gouden rand mag ik wel zeggen. Vrijdags met Arjan de Bruine en Pit de Vlieger wezen voorvisen op Domburg in het C-D vak. Daar konden we met prachtig weer een mooie visserij neerzetten. 9 vissen waaronder mooie baarsen,botten, scholletjes en een tarbotje kwamen op het strand. De lijnen werkten prima en we wisten wel wat we moesten gaan doen. De andere leden van Team Cordes Travel ingelicht over de stand van zaken hoe te vissen op de voorselectie zuid.

Zaterdag moest het gaan gebeuren en hoe je het went of keert je bent afhankelijk van je loting. Gelukkig viel die goed uit. Ik mocht naar E-20, Dennis naar D-20, Niek C-20, Wim naar B-20 en Rudi naar A-20. Ik was er maar wat blij mee. Het weer as een stuk minder dan de dag ervoor maar was prima te vissen. Maarwat een end lopen weer zeg met je uitrusting. Maar goed we kwamen aan op de stek en de spulletjes gereed gemaakt. Om 11.00 uur begonnen we en mijn linker buurman ging als een speer dichtbij vissend. Grote baarsen van in de 40 en dikke 30ers van botten trok hij er zo uit. Ik viste ver en kon daar botten tegenoverstellen die kleiner waren maar ik kon gelukkig mee. Naarmate het water zakte en we vooruit moesten met de spullen hield ik steeds meer in met het werpen om de bot maar te blijven vangen. Daarna kwam het moment dat de vangsten iets stil viel en betekend dat je over de banken heen moet gooien. 

Gelukkig werkte dat gelijk en met 3 trekken van 3 dan gaat het hard. Gelukkig viel buurman Frank stil en kon ik blijven vangen. Via de tam tam hoorde ik dat Arjan Rijnberg en Frank Dekker ook goed zaten en dat ik daar nog voor zat qua aantal vissen. Doorvissen tot het laatste eind en de scharren bleven maar komen. Een geweldige visserij met zelfs 3 wijtingen er bij. Met 22 vissen deed ik goede zaken en mocht ik me kampioen selectie regio zuid noemen. Een fantastische gebeurtenis. die ik niet snel zal vergeten. Met het team werden we helaas 12e maar teammaatje Dennis werd 4e in het D vak en mag ook naar het NK. Voor de anderen was het over en uit. Adriaan Otte van Team Schouwen gaat ook mee naar Noordwijk.

Mooie visserij die ik nog lang zal heugen. Op naar Ter Heijde volgende eek voor de Beet Westalnd Trofee.Met vriendelijke groet,Herbert vd Vlugt, Team CordesTravel=== Zondag 26 april 2015 ===


       Geachte Meddevissers

Om Ijmuiden en Martijn blij te maken, vrijdag 24 april 2gepen gevangen.

Dit met afgaand water op het eiland Tholen.Wou even genieten van het mooie weer

en had een geephengel meegenomen,maar was er echt niet op voorzien dat ik iets zou vangen.

Dus toch een grote verassing zo vroeg na nauwelijks goed weer.

           Marc U uit EssenMarc Uytdewilligen=== Zondag 26 april 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren stond de voorselectie zuid op het programma. Traditiegetrouw wordt die op Walcheren vervist,  dit keer rondom Domburg. Vanwege de grote drukte op het werk heb ik niet voor kunnen vissen maar maatje Herbert is vrijdag  geweest en Niek is maandag avond geweest. Zo was er toch voldoende info. Het zou ver weg te doen zijn, hoewel de berichten wisselend waren. 

Rond acht uur waren we in de Couberg in Koudekerke en om half negen kregen we de kaarten. Rudi in A, Wim in B, Niek in C, ikzelf in D en Herbert in E. Om half tien was ik al op het strand dus tijd zat om alles in gereedheid te brengen. Twee knal stokken en de feeder. In de aasbak zaten piertjes, slikkies, tappen en witten. Om elf uur was daar de toeter en gingen er 161 lijnen het water in. Ik begon ver terwijl velen naast mij kort begonnen. Eerste draai een botje, tweede draai twee botjes, derde draai een bot. Das altijd lekker. Toen drie draaien niks en ben ik kort gaan vissen. Lange wappers afgewisseld met de Portugees. Op deze manier wist ik nog zeven vissen te vangen en kwam ik op 11. Inmiddels had ik via de app al gelezen dat Herbert lekker stond uit te halen en dat iedereen van het team van de nul af was. Om drie was er weer de toeter en was het potje klaar.

De weg naar de auto ging lekker, ik heb lekker gehengeld en mijn gevoel zei dat ik wel door was. Uiteindelijk rond half zes kwam de uitslag en bleken we met het team 12e geworden en ik 17e overall en een vierde plaats in het vak. Maar de kampioen van vandaag was Herbert. 22 vissen en 4.57 meter aan vis.Gefeliciteerd maat. Volgende week doen we weer mee met de Westland Bokaal, kijken of het dan zo goed gaat als vorig jaar, of beter... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde.

 Dennis Zwiers=== Zaterdag 25 april 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zaterdag .Ik heb ook ervaren geen vis. Ik heb 1gulletje zien vangen . En toch is het voorjaar na mijn viservaringen altijd goed. Op de zware winters na dan. De enige optie is denk ik vissen op hoog tij voor de gul. En de schar 2tot 4uur na hoog. Dus als je gaat, verwacht niet te veel. Verders wacht ijmuiden op de eerste geepmelding van zeeland. Vorig jaar was de melding op 13april van werner klomps. Wie gaat het dit jaar worden? De eerste. Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 25 april 2015 ===


gisteren met een vriend gaan vissen in zeebrugge op de blokkendam

de vangst was redelijk goed 5 gullen, waarvan 2 van 2.3kg , en 2 baarzen 1van 1.5 kg en 1 van 800 gram

gevist met opkomend water van 15.00 u tot 20.00u

volgende week terug eens proberen op de baars,

Peterpeter=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Vrijdagavond wezen vissen op de zuidpier op scheveningen.

Begonnen om 18.00 tot 21.30. 5 scharren gevangen en een aantal botten die ik niet geteld heb.

3 mooie scharren en 2 botten die geslikt hadden mee voor de pan,de rest zwemt weer.

GrTjeerd Monster=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Vandaag Noordpier

40 schar, 33 mee

10 bot, alles retour

1 papgulletje, retourRobin=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Vanmorgen om 08:00 verse dikke pieren gehaald bij

Engelhart 08:15 begonnen op zuidpier ijmuiden kop 3000

tot 14:00 geen eeeeen bijt heel raar.

Ik vraag me af zijn de gullen wel?

Maar ja morgen beter. wel leuke tijd gehad.shalon=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Vandaag gevist op de de Noordpier van 5.00 uur tot 15.00. vangsten 5 gulletjes die allemaal weer zwemmen en een 40 scharren waarvan 30 mee voor de pan.Joop=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Vrijdag gevist Zoutelande (speeltuintje)

Van 11.30 uur toot 15.00 uur

Tussen 13.20 uur en 14.00 uur 6 mooie schar en één wijting

Voor de rest niets, veel stroming en prachtig weer

 nvs=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Gister gevist op de noordpier! Van 09.15 tot 13.30 

Ik zat rond 1600 meter met allemaal vriendelijke mensen om me heen. Zelfs 2 keer de lijn vast gehad met mijn buurman maar er viel geen onvertogen woord! 

Super dikke pieren van goedkopervissen.nl ze waren echt top. De vangsten ongeveer 20 schar 6 bot waarvan 1 frisbee van 45 cm. 11 voor de pan. En nog 2 gekregen van de buurman. 

Een heerlijke dag met heerlijk weer en heerlijke vis! Volgende week maar weer.. Dan maar wat langer.

Groet de drenth! sander=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Gisterenavond naar vanmorgen wederom naar het nollestrand na de mooie vangst afgelopen zondagavond . Stond nog 1andere visser paar vakken verder. Was zalig vissen , windstil maar nog steeds veel stroming . Verse pieren en wat gezouten tappen mee. Het ving evengoed, bijna elke draai vis.in het begin scholenbaarsjes, dan vriend schar en opvallend tegen lw uitsluitend wijting . Ca 20 stuks mee voor de pan. Geen enkele keer vastgezeten !!

Leuke vissessieErwin=== Donderdag 23 april 2015 ===


Vanmorgen gevist van 09:00 tot 13:00 uur strand Wester-Schauwen onder Neeltje Jans met 2 hengels. Vangst: 1 klein gulletje. Het aas (vers gestoken pieren en zagers) werd zelfs door de krabben niet geaccepteerd.

Afgelopen dinsdag vanaf hetzelfde strand maar dan de duinovergang voorbij de trap. Van 21:00 tot 01:30 uur. Vangst: noppes.

Afgelopen maandag strand onder Neeltje Jans 1 klein Gulletje.

Afgelopen zondag strand onder Neeltje Jans 1 tong amper aan de maat, 1 gul van 40 cm en een 5 tal te kleine gulletjes.

Doen jullie het aub. beter, mijn vis-sessie zit erop.

Vr.gr. Cor VCor V=== Donderdag 23 april 2015 ===


Afgelopen dinsdag 21 April  gaan vissen op de noordpier, 06.00 hoog en 14.00 laagwater .Opdat er nog steeds goed schar werdt gevangen  was ik  om 06.00 op de pier net voorbij het 1900 meterpunt.Ik had verwacht dat het drukker zou zijn ivm het goede weer en de goede vangsten  maar dat viel er mee er was dus ruimte zat .

Ik ben op een punt gaan staan waar je op  een blok kon staan om de vis goed over de stenen  kon liften .Bij  de eerst worp was het al geklijk raak twee scharen van goed voormaat. En met het bijzetten van een tweede hengel ging dat zo nog een tijdje door ook wel kleintjes maar ook veel knappe scharen.Inmiddels was het wat drukker geworden maar men stond een eind bij mekaar vandaan dus geen praatje. Bij een hengel hoorde ik een tik in de hengel als in ik hem uitgooide, en toen ik hen had voorzien van zwaarders lood brak de hengel en verdween mijn onderlijn in zee en heb de lijn stuk getrokken deze  bleef op de blokken liggen maar dat het lag mij wel best zo.

Toen  de vangsten wat minder werden dacht ik, ik kan de losse lijn wel verwijderen ander zitten ander vissers daar straks aan vast. Ik kon er goed  bij hij lag over vier blokken die droog waren .dus ik ging  mij  op mijn kont  naar beneden zakken en trok de lijn weg en omdat het niet glad was ging ik halverwegen staan en draaide me om voor de laatste twee meter.maar tijdens het omdraaien gleed mijn voet weg en viel ik op mijn linker heup en hoorden ik Krak en zag aan de stand van mijn been dat het goed fout was.

Maar niemad kon mij horen of zien  we stonden tever bij elkaar vandaan en mijn mobiel zat in mijn linker broekzak en daar kon ik niet bij  ,dus ik kruipend  op mijn buik naar boven, verekend van de pijn heb ik over twee meter een kwartier gedaan om op de rand te komen. Daar kon ik niet verder en wist de aandacht te trekken van twee wandelaars door naar ze te zwaaien ,en hun terug zwaaien ze dachten dat ik een bekende van ze was maar dat bleek niet zo te zijn  ,ze hebben men goed geholpen door me op de rand te ondersteunen en 112 te bellen ,daarna kwamen er twee vissers aan die hebben geholpen met de hengel binnen te halen die nog uitlagen en  mijn spullen opgeruimd.

Vrij snel kwamen de hulpdiensten de pier op rijden,en  omdat ze de melding hadden  gekregen dat er een man beklemd zat tussen de blokken was er veel hulp op komen draven. Ambulance .Politie .Traumahelicopter de KNRM en de Reddingsbrigade .Om een lang verhaal te eindigen ik ben naar het Rode Kruis Ziekenhuis gebracht en daar hebben ze me geopereerd aan een gerbroken heupkop.

Ik wil lang deze weg dan ook IEDEREEN bedanken voor hulp en de toewijding die is getoond om een  mens in nood te helpen.

Het bestaat nog.

 

MIJN GROTE DANK.

Gert-Jan Oosterveen.Gert-Jan Oosterveen=== Donderdag 23 april 2015 ===


Bij hoge uitzondering hebben we de vraag van Cees geplaatst en ook de reacties hierop.

Binnen een paar weken komt er een nieuwe Zeevisland die voor dit soort oproepen een aparte pagina heeft, dus nog even geduld.Team Zeevisland=== Donderdag 23 april 2015 ===


Gisteren nog maar eens wat nachtrust opgeofferd, door te gaan vissen.

Zelfde plek als maandag, alleen was ik nu alleen op het strand.

Begonnen om 9 uur, en doorgevist tot half 2. Als aas pieren.

Gebruikte onderlijnen : mijn zelfgemaakte wapperlijnen, dus met kralen, rode amnesia, en haak no. 4.

Het was geweldig weer, en ook de vangst was geweldig. Het begon met 2 baarsjes en een bot bij de eerste draai.

Vanaf de eerste draai tot de laatste vis. Ook ving ik nu regelmatig wijting, welliswaar veel klein, maar ook diverse maatse (grootste 30 cm).

Wel weer veel stroom, maar omdat ik geen buren had, gewoon gevist zonder ankers (niets verspeeld).

Dan de vangst:1 bot, 2 baarsjes, 8 scharretjes, en 14 wijting ondermaats (dit alles zwemt voor zover mogelijk weer).

Dan voor mee :16 wijting, en 26 schar (na de foto nog verschillende bij gevangen).

Dus weer heerlijk gevist, en eten we (en de buren) vanavond schar en wijting filet.

Tot een volgend bericht.

Jan B.

 jan.b=== Donderdag 23 april 2015 ===


Hoi Zeevislanders,

Door drukte met werk voor het eerst sinds 4 maanden weer 'ns gevist. Gisterenavond, korte sessie, van 21.45 uur tot 00.15 uur. Even de winterse tappen opgemaakt want we gaan vanaf nu weer over op de pieren en zagers (voor hier en daar een zeebaarsje). Me verschrikkelijk vergist in temperatuur, was koud, windkrachtje 4 wel afnemend, lange branding, plaats van handeling: Domburg. Meegenomen: 8 scharren voor de pan, 5 kleintjes teruggezet en 4 lappen van botten ook weer de vrijheid gegeven. Vangsten vooral te doen rond de kentering tij, vanaf half uurtje / drie kwartier voor laag.

3x een doublet, waarvan 1 met twee loeien van botten; dacht dat het Belgische windmolenpark dichterbij kwam, allemachtig zwaar ging dat. Maar ja, leuk voor wedstrijdcentimeters maar niet voor consumptie. De botten op deze plek kondigen toch wel aan dat de waarschijnlijkheid van tong met weekje of 3/4 wel zal toenemen. Scharren totaal niet meer in aantallen met vorige sessies natuurlijk; zat ik ook niet op te wachten eerlijk gezegd.

Wacht op de zomervis, met name de tong. Op de boten in de Westerschelde worden ze al wel gepakt.

Ik nog even geduld ........

Groetjes weer,De Middelburger=== Donderdag 23 april 2015 ===


Afgelopen dinsdag aan de 2e Maasvlakte gestaan 2e afslag voor een paar uurtjes, met noorden wind.

Resultaat : zero

Verwachting was ook negatief, maar je weet het maar nooit.

Wachten op de eerste echte zeebaars vangsten daar, nu al aan kite surfers geen gebrek.

Groet John de Visser SommelsdijkJohn=== Donderdag 23 april 2015 ===


Woensdagavond noordpier wijk aan zee. Totaal geen vis. Bijna bij niemand. Een visser had één aardig gulletje. That was it. Tenminste tot 19.00. Ik kan het niet laten, ik ga vanavond weer... Al zal het vermoedelijk niet veel anders zijn dan gister.

Noordpier: Reyndersweg 100 VELSEN NOORD gratis parkeren

Zuidpier: Kennemerstrand IJMUIDEN. Betaald parkeren, best duur ook. Ik parkeer m daarom zo'n 500m terug bij de bedrijven daaro. Gratis. Wel n end fietsen/lopen.Sasha=== Donderdag 23 april 2015 ===


Hallo  Cees Veerman  als  je een tom tom bezit vul dan in ijmuiden   Kennemerboulevard .  daar is betaald parkeren ik dacht  8 euro per dag

de noordpier  stel in. wijkaan zee  Reyndersweg  daar is gratis parkeren  bij zomerweer moet je er vroeg zijn niet vanwege dagjes mensen naar het strand

ik hoop je voldoende te hebben geinformeerd    nog een tipl neem er de tijd voor bekijk eerst de wijde omgeving  heel mooi  en geniet ervan  

gr tonTon=== Woensdag 22 april 2015 ===


Hallo Ik ben Cees Veerman uit de Hoekse Waard onder Rotterdam.

Wie kan mij een straatnaam geven voor in m ijn navigatie van de Noord en de Zuidpier in Ijmuiden?Cees=== Woensdag 22 april 2015 ===


Zoals gisteren vermeld,vandaag het aas opgemaakt aan de Zeeuwse kust.

Plaats delict was Westenschouwen,gevist met afgaand tot opkomend tij.

Resultaat wederom geen stootje gezien.Leonard=== Woensdag 22 april 2015 ===


Beste medevissers,

Vangstbericht van dinsdag 21 april

Dinsdagavond nog maar eens gaan vissen aan het Nollestrand.

Het aas (zeepieren) wat ik over had van afgelopenzondag wilde ik toch nog even benutten.

Gevist van 20.30 uur tot 23.00 uur (lw 23.15 uur) met 1 hengel met onderlijn met kleine

metalen afhouders. Heb niet gewisseld van onderlijn want ik ving elke draai wel vis en ik

heb niet 1 keer vastgezeten, perfectdus.

Bij de eerste draai een kleine schar, daarna een 2-tal leuke zeebaarsjes en hoe meer de

duisternis viel des te meer aanbeten, enkele draaien met triple wijtingen, en enkele doubletten.

In totaal 17 vissen gevangen ( 4 x schar / 2 x zeebaars en 11 wijtingen) behalve een mooie schar

en een maatse wijting die ik beide heb weggegeven aan een vriendelijke Belgische visser, zwemt al

het andere spul weer vrolijk rond in deWesterschelde.

  

Vang ze,

<*(((((>< John=== Woensdag 22 april 2015 ===


Beste medevissers,

Vangstbericht van dinsdag 21 april

Dinsdagavond nog maar eens gaan vissen aan het Nollestrand.

Het aas (zeepieren) wat ik over had van afgelopen zondag wilde ik toch nog even benutten.

Gevist van 20.30 uur tot 23.00 uur (lw 23.15 uur) met 1 hengel met onderlijn met kleine

metalen afhouders. Heb niet gewisseld van onderlijn want ik ving elke draai wel vis en ik

heb niet 1 keer vastgezeten, perfect dus.

Bij de eerste draai een kleine schar, daarna een 2-tal leuke zeebaarsjes en hoe meer de

duisternis viel des te meer aanbeten, enkele draaien met triple wijtingen, en enkele doubletten.

In totaal 17 vissen gevangen ( 4 x schar / 2 x zeebaars en 11 wijtingen) behalve een mooie schar

en een maatse wijting die ik beide heb weggegeven aan een vriendelijke Belgische visser, zwemt al

het andere spul weer vrolijk rond in de Westerschelde.

Vang ze,

<*(((((>< John=== Woensdag 22 april 2015 ===


Zojuist teruggekomen van 3 dagen gericht op zeeforel vissen (met kunstaas) in IJmuiden.  Tussendoor nog even wat uurtjes op haring gevist.

Zondag: geen forel kunnen vangen, toen nog even een paternostertje aangeknoopt en de eerste 5 haringen van het seizoen gevangen. Het was druk met haringvissers dus ik was er alweer snel klaar mee.  

Maandag: flink wat uurtjes gevist maar wéér geen forel mogen haken, wel eentje voorbij zien zwemmen.   Ook nog een schooltje harders gezien.  Op de haringstek was het rustig, slechts 1 visser aanwezig. Aardige man van bijna 80 jaar oud genaamd Piet.  Klautert nog als een jonge god het talud af, mooi om te zien.  Samen hebben we een uurtje op haring gevist, ging als een speer.  Ik had er 57 en Piet 28. Gemiddeld erg mooi van formaat, flink wat vissen van rond de 30 cm erbij.  Leuke bezigheid voor een uurtje. 

Dinsdag: samen met mijn vismaat het halve sluizengebied uitgekamd op zoek naar forel, maar zonder succes.  Toen tussendoor een uurtje op de haring gevist en weer 48 stuks bijgevangen. Veel groterds erbij en zelfs nog 1 knoeperd van 34 cm.  Eén haring braakte allemaal kleine baarsjes uit van zo'n 3 cm, het zijn dus echte rovers.   Hierna weer de spinhengel gepakt en na héél veel werpen en verkassen mocht mijn vismaat op de valreep nog een schitterende zeeforel vangen van precies 50 cm.  Veel kunstaasjes aangeknoopt die dag maar ook deze vis beet weer op de good old toby.  Kennelijk gooide mijn maat de lepel precies voor de bek van de vis want hij deed na het inwerpen misschien 2 draaien aan de slinger en toen hing 'ie al.   De vis kwam tijdens het drillen tot 3 keer toe in vol ornaat uit het water waarvan 1 salto, beelden die ik voorlopig niet meer van mijn netvlies krijg. Wat een spektakel!   

Toen was het tijd om huiswaarts te keren, een dikke tas haring en een prachtige visdag rijker. Aansluitend lekker haring van de bbq gegeten met vrienden. De rest van de haring gaat in het zuur. 

Tinus

   Tinus=== Woensdag 22 april 2015 ===


Beste visvrienden,

afgelopen zondag zat ik om 09:15 uur op de Zuid-Pier in Wijk aan Zee te vissen en te wachten op mijn jongste zoon Brute Ben, die ook een hengeltje na zijn feestje die nacht zou komen uitgooien. We waren al een maand of twee niet meer wezen vissen, maar deze dag was weer eens ouderwets succesvol. Links en rechts van mij zaten er volop vissers, die de ene na de andere schar binnentrokken en er werd ook nog een behoorlijk gul uitgesleept.

Nadat ik mijn onderlijnen met tappen en pieren had beaasd bleven de aanbeten dan ook niet uit. De jas ging uit, de zon brak goed door en ik stond de ene na de andere mooie maatse schar te onthaken. Tripletten en duo's werden op de kant getrokken. Fantastisch! Links van mij ging mijn buurman de wat kleinere schar, hij sprak over kleiner dan 30 cm aan mij doneren, dus al met al kreeg ik zo 7 prachtige scharren.

Brute Ben was inmiddels ook aan" het instekken" rechts van mij met twee hengels, 1700 was ongeveer the place-to-be en haalde in korte tijd toch nog zo' n 20 maatse schar boven water. Al met al vertrokken we rond 14:15 uur, het tij veranderde en daarmee de vangst ook, veel vissers waren reeds vertrokken. Thuis telde ik 47 mooie maatse scharen en een paar aardige botten. Kortom, een Werelddag!!

Morgen kon ik er weer tegenaan.

Visgroetjes uit Groet, Frans den HartogFrans den Hartog=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Counting waves.

Gisteravond nog een vissessie gedaan op een bijzonder tijdstip. Smorgens al de auto gestouwd met een koelboxje met aas, een fles chocomel en een extra zakje krentebollen. Gelijk na werktijd richting Walcheren gereden en het strand opgezocht. Rond half zes aangekomen zag ik er een bekende gedaante. Het bleef een bekende wedstrijdvisser te zijn, dus even een praatje pot gedaan en het bivak opgezet aan de andere kant van het paalhoofd. Even later melde zich nog een andere wedstrijdvisser, ook van het nivo voormalig Nederlands Kampioen, WK-visser, Interlandvisser en Nationale Selectie. Beide heren mochten van hun sponsor niet met naam en foto op Zeevisland, dus gemakshalve noemen we ze maar Peppi en Kokki. Peppi had al 6 vissen gevangen voordat ik visklaar was, maar viel daarna even stil.

Bij mij duurde het wat langer, nadat ik mn master blaster onderlijn vakkundig in het paalhoofd geparkeerd had kwam ik bij de volgende draai toch ook van de NUL af met een maats tarbotje, de volgende draai was er een met een baarsje. Daarna volgenden er 3 botten. Kokki ving ook zn visjes en ook nog een baars. Rond het laagwatertij kon ik mijn eerdere onderlijn nog uit het paalhoofd peuteren. Ook met het lage water kwamen er weer en nog steeds visjes op de kant. Om een uur of half tien waren de krentbollen op en de aaskrantjes leeg en vond ik het mooi geweest, tijd om op te krassen.

Mn laatste visje was een scharretje, ik was totaal tot 6 visjes gekomen, Peppi en Kokki hadden er veel meer. Maar mn strategie/aanvalsplan voor zaterdag is in ider geval bepaald, nog een paar avonden lijnen knopen en hopelijk tref ik een goed lootje zodat ik wat heb aan al die voorbereidingen.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Afgelopen maandag met een maat gevist aan de binnenkant van de Brouwersdam.

Het was om 16.00 uur hoog water en ongeveer een half uur daarvoor begint het water naar binnen te stromen.

Toch moet je er dan al een aantal uur zijn dan, anders heb je geen plek meer.

Een maatse haring heb ik meegenomen. Twee andere vielen van de haak weer terug in het water.

Mijn maat viste mee op een meevispas en moest alles terugzetten. Gelukkig had hij niks gevangen.

Kort voor het water binnen stroomde werd er al hier en daar een haring gevangen.

Daarna een paar periodes met wat haringvangsten. 

Vooral aan de zijkant werd gevangen.

Het meeste dat gevangen was, was ongeveer 7 stuks.

De meeste haringen waren nog (te) klein.

Leuk om een keer gedaan te hebben, maar voor mij wel de laatste keer. Veel te druk...

Jan de PanvisserJan Nuijten=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Vandaag met m'n vader een paar uurtjes gevist in het Beerkanaal,helemaal niks geen beet gezien,maar krabben zaten er genoeg.Morgen de rest van het aas maar opmaken aan de Zeeuwse kust.Leonard=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Vrijdagavond 17-04 met een maatje wezen vissen op de oosterschelde. We zijn van half zeven tot half 10 bezig geweest. Ik heb 1 vis gevangen, waarschijnlijk een driedradige meul. Me maatje had niks. Het was dus weer niet veel zoals zo vaak op de oosterschelde.Mario=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Gisterenavond met visservriend Stephan lijntjes uitgeworpen in Wenduine ondanks de voorspelde wind- en golfvlagen.

Resultaat: een aangename visavond maar de vangst viel tegen: enkele kleine scharretjes en 1 maatse pladijs en mijn kameraard ook enkele kleine scharren en 2 kleine zeebaarsjes.  En bijna hadden we een kite-surfer aan de haak geslagen.

Keep on fishing!N.C.=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Gisterenavond nog maar eens gevist aan het Nollestrand.

Twee vakken verder stonden ook nog 3 vissers, en voor de rest niemand te zien.

Gevist van kwart voor 8 tot kwart voor 12. ( half 11 laag) Als aas pieren en steekzagers( in vangst geen verschil kunnen ontdekken).

Het was heerlijk weer, en goed gevangen. Vanaf de eerste tot de laatste draai bijna elke keer vis.

Wel viel het formaat meestal tegen. Ook veel verschillende soorten gevangen.

N.l. 2 bot, 1baarsje ,1 meun,1 scholletje, 6 wijtingtjes en 15 scharretjes (dit alles zwemt weer).

Mee voor de pan toch nog 14 schar. Dus weer leuk gevist, maar deze keer geen tong (volgende keer beter),

Gr Jan B.

 jan.b=== Dinsdag 21 april 2015 ===


Afgelopen zondagavond met lw int vooruitzicht rond 22h het nollestrand opgezocht. Wind id rug. Geen enkele andere visser gezien . Met verse pieren als aas toch n mooi aantal vissen kunnen verschalken , ca 20 stuks waaronder schat, wijting , gul en de 1e voorjaarstong. Zoals de meesten dit we ook hier serieuze onderstroming waardoor de meeste vis toch wat dichter onder de kant zat . Desondanks toch nog een 4 tal onderlijnen verspeeld op de kleiranden . Was n mooie avondsessie samen met mijn maat .Erwin=== Maandag 20 april 2015 ===


O ja.......En op 2 mei organiseert wsv-reimerswaal  voor de 3e keer het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen. Iedereen tm. 20 jaar kan hier aan mee doen. Al diegenen die eerder meegedaan hebben weten wat deze wedstrijd inhoudt. En dat is niet mis.

Voor verdere info , zie de website : www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl onder het tabblad jeugd.E. de Rooij=== Maandag 20 april 2015 ===


Zaterdag, WSV-Reimerswaal aan Waarde 12 oftewel den Inkel.

Voornamelijk botjes, en een paar zeebaarsjes.

Timmetje wist een mooie paling te vangen van 63 cm. Uiteraard na meting direct terug gezet omdat hij er volgend jaar TWEE wilt vangen.

27 sen en 9 junioren . winnaars 87 en 85 cm.

Sorrie voor het korte vangstbericht maar ik kon het niet laten om toch nog even wat te plaatsen. Volgende keer een uitgebreider verslag.

Gr,E. de Rooij=== Maandag 20 april 2015 ===


Hallo mede vissers,

Zondag 19 April om half 6 de wekker om lekker te gaan hengelen op Zoutelande.

Het weer was schitterend windje 1 en half bewolkt en het (spring)getij super LW9:00 gevist van 7 tot 12uur.

Het enige nadeel van vandaag was de zeer sterke stroming waar door je de kleine aanbeten niet kon zien en helaas 11x in de klei rand terecht kwam en als resultaat 6 tuig foetsie.

De eerste draaien niets en Gerard takelde 2x een postzegel schar er uit, hier op heb ik de kleine schar gevraagd of hij zijn grote zus en broers even wilde halen en ja verdomd mijn eerste vis zag je duidelijk dat hij aan mijn hengel belde, een schar van 36cm !!

We dachten zo dat wordt weer een lekker visdagje en ja zelfs 2x een triple, met als resultaat 18schar(6 in de pan) 1 schol, 1 bot, 2 wijting. jammer dat de meeste vissen nog te klein waren.

Mvg Fabian & Gerard (Sommeldijk)Fabian & Gerard=== Maandag 20 april 2015 ===


Af gelopen vrijdag gevist op de brouwersdam aan de binnenkant op haring . IN 1.5 UUR 60 STUKS 

Zoals ze kwamen waren ze ook weg. van 12.45 tot 17.30 gevist tot 14.00 uur was het goed toen niks meerdorus=== Zondag 19 april 2015 ===


Afgelopen vrijdag gevist in de namiddag/ nacht (LW +/- 19.00) aan de Joosesweg. Gierende stroming,  2 keer toch wel verstrengeld met een collega-visser, maar met 1 hengel gevist. In het begin een aantal kleine scharretjes, naarmate het donker word werden de scharren van bakformaat. Toch nog een 15-tal scharren gevangen. Kees=== Zondag 19 april 2015 ===


Vandaag zondag 19april gevist met neef aan neeltje jans buitenzijde.

Ieder 1 strandhengel met afhouders en of wapperlijntje met verse pieren en diepvries franse tappen.

Gevist 3u voor en 2u na hoogwater, geen enkele aanbeet gehad alsook onze medevissers waar er ook niets is gevangen geweest.

Vrij veel wind en sterke stroming.

Nog geen baars of geepvangsten gezien daar dus het zal nog een beetje duren voor ze arriveren :-)

Vang ze

De Osschotteneirsraf en davy=== Zondag 19 april 2015 ===


Vanochtend gaan vissen op de 2e maasvlakte , toch even kijken ondanks geen of slechte berichten. 

2 uur voor tot 2 uur na laag.

Er kwam genoeg vis op de kant zoals bot , schar en schol alleen waren het  allemaal kleintjes met de grootste van 24 cm. 

Toch ff leuk om te kijken , had nog ruzie met een zeehond die mijn vis van de haak probeerde te halen .

Gevist met zagers en wapperlijn ver uit de kant. 

Groet ianian=== Zondag 19 april 2015 ===


Vandaag naar de noordpier gegaan omdat ik deze site goed in de gaten hou . Met de buurman weze vissen van 8.00 tot 13.00 uur Normaal vang ik er 4 gemideld nu hadden wij samen 55 st . 49 schar /4 bot /1 gul en een duivel denk ik .20 st terug gegooid waren onder maatrn Iedereen ving veel en er was ook een wedstrijd aan de gang maar als ik daar had aan meegedaan was ik mischien wel eerst geworden

MauriceMaurice=== Zondag 19 april 2015 ===


Ik wil ff wat kwijt...afgelopen zaterdag zuidpier gevist met 2 man 44 meeneem scharren dus top

Zowel noord als zuid zijn top met schar dus vissers gaan met die banaan.jack=== Zondag 19 april 2015 ===


Vandaag (19 april ) met de vrouw gaan vissen bij de Oesterdam bij de Bergse Diep sluis ik had nog een paar ons ingevroren gezouten pieren van vorige week over

ik was in een goed uurtje uitgevist omdat het aas op was ik kreeg beet op beet en had spijt dat ik geen pondje verse pieren had gehaald bij Jurgens in Bergen op Zoom

in dat uurtje had ik al snel 1 mooie schar en 6 botten en wat kleine scharretjes die weer snel terug werden gezet. morgen nog even proberen met dan wel voldoende aas natuurlijk.

groeten Jan BredaJan=== Zondag 19 april 2015 ===


Vandaag zondag gaan vissen met zoon en dochter voor het eerst voor hun, locatie Banjaardstrand strand uurtje of vier staan vissen.

Vangst 7 scharen maatje 20 cm zwemmen allemaal weer.Robert=== Zondag 19 april 2015 ===


Zondag 19-4 weeste vissen verkeerd getij maar toch 1 harder 1 schar en 1 steenbolk weten te vangen het was goed druk slachthuisweg hoek van holland en geen materiaal verspilt

gr uit tilburg mijn dank nog aan Ron kanon mn buurvisser voor de gezelligheid!Bryan=== Zondag 19 april 2015 ===


Zaterdag van 12 tot 16 gevist op de 2e Maasvlakte . Redelijke vangst: 2 platvisjes, 2 zeebaarsjes, 2 gulletjes en 1 gul die flink aan de maat was. Heerlijk weer, alleen wel veel (tegen)wind

Succes en groet Sietsesietse=== Zondag 19 april 2015 ===


Gisteren naar de brouwersdam geweest (binnenzijde) om op de haring te vissen.

Gevist van 12:30 uur tot 15:30 uur, kan er heel kort over zijn 2 haringen GEZIEN.

1 viel er af bij een mede visser en de andere werd gevangen door een andere visser, dit was de gehele vangst van ongeveer 30 a 35 vissers in een tijdsbestek van 3 uur.

Dus dat er al volop haring gevangen word is niet echt waar.

Wachten maar op het warmere weer dan zullen ze wel komenmarco=== Zondag 19 april 2015 ===


Zondag 19 april hield de HSV Middelburg haar 7e clubwedstrijd. Dze keer werd het parcours uitgezet aan de Banjaard. Ondanks de schitterende weersomstandigheden waren de vangsten niet echt overweldigernd Van de 17 deelnemers bleven 4 man zonder vis. De overige deelnemers vingen voornamelijk kleine schar, een enkel scholletje, botje of wijtingkje.

De eerste vijf van deze dag zijn:

1.     David Koole           158 cm.

2.     Richard Meliefste    128 cm.

3.     Mario Jansen            87 cm.

4.     Geordie Briggs         81 cm.

5.     Richard Mouthaan    74 cm.

Volgende wedstrijd is op 3 mei op het Eiland te Vlissingen.De Vlisburger=== Zondag 19 april 2015 ===


Wedstrijd met HSV de Krabbe uit Burgh-Haamstede

Vanochtend mocht ik als introducé meedoen aan een viswedstrijd van HSV de Krabbe uit Burgh-Haamstede. Voor mij was het voor het eerst dat ik aan een viswedstrijd heb meegedaan dus ik ging niet voor de punten welke ik ook niet heb gescoord, het ging mij voornamelijk om een wedstrijd te ervaren en wat te leren! Het was gezellig en gemoedelijk hoe het er aan toe ging met vriendelijke mensen dus hier en daar een praatje gemaakt en wat ervaring opgedaan. Helaas heb ik niets gevangen maar nogmaals dat mocht de pret niet drukken. Ik weet niet wat de hoogste score was, dus totale lengte aan vis maar ik geloof dat dit wel tussen de meter en 1,5 meter zat. We hebben gevist bij Domburg de Golfbaan met een klein uurtje afgaand tij tot een 3 uurtjes met opkomend tij. Smaakt naar meer dus ik zit er hard over na te denken om mij als lid in te laten schrijven. Of ik dan alle wedstrijden mee kan doen weet ik niet daar ik vanwege mijn werkzaamhden nogal eens in het buitenland zit.

In ieder geval een hele ervaring rijker

Groet,Hans Muste=== Zondag 19 april 2015 ===


Hallo allemaal,

Ik probeer altijd een verhaaltje te schrijven over mijn visbelevenissen alleen of met onze vereniging. Hierbij worden weleens namen genoemd van winnaars of verliezers. Als ik hiermee iemand tekort heb gedaan, mijn excuses, want dit is nooit mijn bedoeling geweest en zal ook nooit mijn bedoeling worden, maar mijn verhaaltjes zal ik onveranderd aan Zeevisland insturen.

Vandaag onze 4e wedstrijd gevist aan het strand van Walcheren, waar ik verleden week ook gestaan heb en waar ik volgende week ook weer zal staan met de voorselectie. Ik hoop alleen op een beter resultaat, want vandaag was het knudde, huilen met de pet op. De eerste worp draaide moeilijk binnen dus was gelijk al vis, maar mijn ozo dunne lijntje nam nog een loodje van een ander mee en bezweek onder de druk toen ik tegen een taludje opmoest draaien.  Terwijl ik een andere spoel aan het pakken was, zag ik dat mijn lijn al binnengedraaid werd door Mirte, de jeugdige eigenaresse van dat extra loodje. Er zaten 3 visjes aan mijn haakjes, die jammer genoeg niet voor Mirte telde en ook niet voor mij.

Hierna ben ik egenlijk enkel maar aan het kl... knoeien gegaan. Ver weg... Wat ver weg? Ik kreeg mijn lood vandaag niet over 100mtr, dus ook maar eens dicht bij geprobeerd. Niets, maar dan ook niets werkte. Lood wat bleef liggen, lood dat een beetje zocht, andere haaklijntjes; helemaal niets en ik stond op de milimeter nauwkeurig precies op de zelfde plek als waar ik verleden week heb staan te vangen. Gelukkig was ik toen al een stukje wijzer geworden over hoe en waarmee de vis goed te belagen is, dus ik heb nog hoop dat het allemaal wel goed komt.

Het leuke was dat beide jeugdleden die vandaag meevisten een leuk visje hebben meegevangen en menig senior een p..pie hebben laten ruiken.

De uitslagen zullen wel uiterlijk morgen op de webesite van de vereniging staan, maar zover ik weet, wist Arjan Geelhoed de meeste cms op de kant te draaien, Rinus Verseput pakte de 2e plaats en Arjan van de Zanden de 3e plaats, hierna volgte een heleboel mensen met 5,4 of 3 vissen of visjes en heb ik niet meer kunnen volgen wie op welke plek is geeindigd, behalve van mezelf: LAATSTE - VISLOOS - GEEN GRAAT GEVANGEN!

Maar voor een ieder: Vang ze, kromme toppen, fluitende lijnen, gierende slip en zoals je weet het maakt niet uit,  als je ze er maar uit trekt.

Groetjes

Jan Romeijn - lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede.Jan Romeijn=== Zondag 19 april 2015 ===


Net terug van zuidpeir ijmuiden dijna bij de kop

Leuk gevist vanmorgen

rond 8 uur begonnen vangst 2 mooie geul en 2 verspild

leuk dag om te vissen het is nu 15:00.shalon=== Zondag 19 april 2015 ===


Afgelopen vrijdag en zaterdag 2 dagen gaan vissen met mijn zwager Hans.

Vrijdag eerst zagers en pieren gehaald bij Brouwers in Bergen op Zoom (echt kwaliteitsaas) en vervolgens naar het Nollestrand. Begonnen om 11.00 tot 21.00. Laagwater zou om een uurtje of 20.00 zijn. Dus zowel naar hoog als naar laag gevist. Alles gevangen met opkomend water en niks met afgaand. Vangst Hans 1 bot, 3 schar. Ik zelf 3 schar en 2 zeebaarsjes. Alles in ieder geval veel te klein voor de pan dus ze zwemmen allemaal weer.

Op zaterdag naar de 2e Maasvlakte geweest. Gevist van 10.30 tot 16.00. Hoogwater om ong 15.00 uur. Vangst Ik niks nada noppes. Hans 1 mooie zeebaars die nog wel onder de maat was en dus weer zwemt.

Ondanks de schamele vangst waren het toch 2 leuke dagen. Vangst, zonnetje en goed weer.Jeroen=== Zondag 19 april 2015 ===


Tweede Dreischorretje

Voor zaterdagmiddag stond de tweede clubwedstrijd voor Dreischor op het programma. Smorgens nog even een "social-visit" gedaan bij de mannen van zutervereniging HSV Oosterschelde, die hadden individueel een promotiedag opgetuigd, zie www.hsvoosterschelde.nl/blog/20381/Hengelsport_promotiedag_bij_Bolle_dier_en_tuin_blog. Smiddags was het een drukte van belang op het carpoolterrein waar we verzamelden. Zowel de vissers van de Eurovissers verzamelden zich er ook voor hun wedstrijd aan Kaas en Brood, en ook de vissers van HSV Oosterschelde haasten zich van de carpool naar hun visstek. Wij zouden vissen van 1400 tot 1700 uur aan de Noordbout. Toen we er aankwamen hadden de vissers van HSV Oosterschelde zich al genesteld op de Noordbout. Hadden niet de moeite genomen om eens in het digitale wedstrijdboek te kijken, www.zuidwestnl.vwrp, niet even gecommuniceerd, en onder het motto "de dijk is ook van ons dus plof maar neer" waren die ook begonnen met hun 4e clubwedstrijd. Wij hebben het parcours maar verplaatst naar rechtsaf richting Stelletje. Het was goed toeven aan de waterkant, dr was n lekker zonnetje en met de wind vanachter de dijk hadden we rooie koppen na afloop. Door het kostelijke weer hadden we gewoon een ouderwetse toeschouwers in de vorm van fietsers die bleven buurten. Bij HSV Dreischor was er al heel erg lang een minimummaat van 15 centimeter voor de vis. Omdat we afgelopen jaren veel klein spul vingen wat net onder die maat bleef was er een wijziging doorgevoerd om over te gaan naar 10 cm minimummaat. Willem was de eerste die van de nul afging, hij ving al snel een bot van 29 cm. Er was nauwelijks vreterij maar blijkbaar was er wel vis op het opgewarmde slik, regelmatig waren er mooie aanbeten maar hangen? ho maar! Ook ik had tot drie keer toe een aanbeet waarbij de lijn slap viel tot op de keien maar er kwam geen vis van op de kant. Na de vis van Willem bleef het lang erg stil met de vangerij. We visten tot een uur na hoogwater dus pakten nog een stukje laagwater mee. Op de toeter kwam er nog een bot van 34 cm bij Piet en er was nog een ander klein unicum. Na 2 achtereenvolgende jaren zonder maatste vis was er nu toch ook een wedstrijdvis voor de wedstrijdleider van HSV Dreischor, hij had een bot van 30 cm. Mijn bot sneuvelde voor een kleurrijke afhouderonderlijn met spiegeltjes en kralen en twee rode pieren op een haak 6. Ik probeer deze goede vorm vast te houden, in ieder geval tot aanstaande zaterdag, dan doen we een dagje voorselectie aan een Walchers strand.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 19 april 2015 ===


Zaterdag 18 april .

Smorgen rond 05:30 vertrokken samen met mijn Zoon Maykel richting Ijmuiden  om weer is een  heerlijke dag te gaan vissen .

Om 07:15  waren op de parkeerplaats van de Zuidpier en rond 08:00 lagen de eerste hengels in het water  en stond er een redelijke wind van uit het noord-oosten .

De ochtend en begin middag viel met de vangsten erg tegen Maykel had er nog 3 kunnen vangen en ik had zelf 1 flinke aanbeet  maar de vis schoot tussen de blokken en  de lijn kwam niet meer los tussen en brak .

Rond 16.00 wanneer het weer hoog water was zijn we wat meer richting het strand gegaan en aan de buitenkant gaan vissn daar wist Maykel nog 6 mooie platvissen te vangen 1 wel ruim over de 35 cm  en zelf wist ik er ook nog 2 uit te halen uit eindelijk 11 vissen .

 

Was al met al een fantastische dag samen met me zoon Maykel.Patrick Verspuij=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Zo, net terug van een middag/ avond Vlissingen ( zaterdag) . Het was om 21.00 u laag en we waren omstreeks17.00 u aan het strand. We waren de eerste maar er volgden nog een 26 tal hengels vanuit mijn zicht. Het was bij ons ook een gierende stroming waardoor verre worpen alleen maar materiaal verlies opleverde. Dus eigeijk alleen maar dichtbij kunnen vissen . Toch een 20 tal met twee man kunnen vangen. Verder wind in rug en zon op de buik, mooie dag. Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Vandaag 18-4 met twee hengels gevist bij de havens van Ijmuiden. 16 schar en 2 bot in drie uur. Ondanks de noordelijke wind lekker vissen!David=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Vandaag wezen vissen op de Noordpier bij Wijk aan Zee. Ik heb gevist van 8:30 t/m 15:00 uur en heb voor mijn doen erg goed gevangen. Normaal vang ik alleen botten en nu was het alleen maar scharretjes en gullen en ook nog een meun (thuis opgezocht, want ik had er nog nooit één gezien). Een TOP dag dus.

Schar (24, 23, 25, 20, 27, 27, 22, 25 cm) Gul (34, 33, 32, 40, 45 cm) Meun (22 cm).Marco=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vandaag stond de vierde wedstrijd van hsv-t Zijpe op het programma. De locatie was deze keer de Nieuwe Waterweg. 17 man waren er vandaag van de partij. Rond half één was er een brul en het was game on. Ik heb twee worpen ver weg gedaan en toen heb ik de feeder gepakt en ben achter de stenen gaan pielen. Een half slikje er op en regelmatig binnen halen. Krabben zaten er genoeg, vis des te minder. Uiteindelijk kon ik twee grondeltjes vangen, goed voor 18 cm totaal en een tweede plek overall. Eerste is geworden Theo Bestebroer met 22 cm. De volgende wedstrijd is op 22 mei aan het Banjaardstrand. Maar volgend weekend eerst de voorselectie zuid mee vissen. Hopelijk plaatsen we ons met het team. 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag. Vangsten zijn weer ingestort. Van 14.00 tot 18.00 2gulletjes 35 en 45cm plus een steenbolk. Schar was slecht, na de topvangst meldingen van vorige week. Zelf heb ik toen niet gemeld, want er stond wel voldoende. Bij mij was het even, geen bericht goed bericht. Ik had een zero geklokt. Maar vandaag was ik weer wakker. Als je morgen gaat. Veel geluk. Die heb je wel nodig.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Tip voor Tim: Gebruik bij Zoutelande altijd loodlifters ik vis daar al mijn hele leven en met een loodlifter boven je lood kan je vele onderlijnen redden. Deze dingen zijn in iedere hengelsportzaak te koop en kosten maar ongeveer een euro per stuk. Ik hoop dat jij en heel veel andere vissers die dit lezen wat aan deze tip hebben, want niemand is gebaat bij een zee vol lood en vislijnen. Lars Dominicus=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Vanochtend wezen vissen op Westkapelle aan het strand begonnen om half 9 tot 12 de vangst 2 krab 2 bot en een baarsje alles was erg klein met 2 hengels gevist een met waper en een met afhouders alles gevangen op de waper was niet alleen waren best veel mensen aan het hengelen kreeg ook nog bezoek van een zeehond volgende keer beter

grtz laulaurens=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Hallo,

Vrijdagnamiddag richting Zoutelande getogen. Gestart omstreeks 17u en bij de eerste worp werd al duidelijk dat het een moeilijke sessie zou worden; gierende stroming in combinatie met een hoop kleirichels...zou pijn gaan doen. Weinig vis-volk op't strand, ik kon mijn favoriete plek kiezen. Gevist met pieren en zagers tot 23u30. Leuke vangst geboekt: 14 scharren en 1 wijting meegenomen, 11 scharretjes en 1 miniwijting terug. Eindscore had een pak hoger kunnen liggen, want de sessie werd volledig ontsierd door een degoutant record: 13 onderlijnen geparkeerd in die rotte kleirichels. Een bijkomend rot-effect van die kleirichels is dat die blijkbaar continu op andere locaties voorkomen, en toenemen in aantal...na lang zoeken had ik eindelijk een Zoutelande-stek gevonden min of meer vrij van die kleirichels en er een aantal keer zonder onderlijn-verlies gevist...mooie liedjes duren niet lang. Stiekem ook gehoopt op de eerste tong/baars van't seizoen... waarschijnlijk wat te vroeg op't seizoen. Dit was waarschijnlijk de laatste scharsessie van't voorjaar, scharren zullen nu wel stilaan dieper water opzoeken... en dat wordt dan weer merkbaar aan het aantal gevangen vissen per sessie...pakweg met een factor 10 naar beneden dus (absoluut geen fan van't zomerseizoen op baars/tong, is voor mij wel zeer duidelijk dat die enorm zwaar overbevist zijn).Tim=== Vrijdag 17 april 2015 ===


Zo, net terug van een heerlijke avond zoutelande bij de "speeltuin". 

Gigantische stroming maar toch nog 25 vissen op de kant. Vele ondermaats maar toch een paar panklare scharren. 

en weer veel geleerd van mijn nieuwe oude vismaten!! 

Bedankt Erik en Rene!!Rob=== Vrijdag 17 april 2015 ===


Gisteravond gevist bij westkapelle, continu beet soms met 3 tegelijk maar alemaal zeer klein spul, schar, wijting en schol tot 20cm. Alles zwemt weer.will=== Vrijdag 17 april 2015 ===


Gister, donderdag, gevist op de noordpier. van 8 tot 16.00 uur  ong 50 schar waarvan veel terug gezet, te klein, maar ong 25 mee voor de pan.

tevens een klein gulletje en 6 botten die weer lekker zwemmen.

Er werdt nog dmv een vliegersysteem het aas uitgezet, dit ging tot makkelijk 200 meter.

En vis tv hield een opruimactie van zwerfvuil..

jammer dat vissers hun eigen troep niet opruimen, vuilnis bakken genoeg bij de parkeerplaats!

Kennethkenneth=== Vrijdag 17 april 2015 ===


Beste vissers,

woendsdag gevist met mn pa in Raversijde van 15 tot 19 uur, laagwater rond 17.45. Was zalig weertje, en de uitgegeven zeebries bleef uit dus het was puffen geblazen in ons neoprene waadpak.
Hadden redelijke verwachtingen aangezien we berichten hadden gehoorde van mooie schar- en wijtingvangsten regio Raversijde. Niet op woensdag dus, maar kan ook zijn dat het aan het te vroege laagwater lag, zon brandde echt wel op zn zomers, ook kon het aan de bloei in het water gelegen hebben, was extreem, mn lijnen hingen constant vol met bruine blubber, en het water zag open riool uit.

Vangst was voor mij 5 scholletjes tot 25 cm, 1 mini wijting en 1 mini baarsje, mn pa had 2 botjes, 2 scholletjes en 1 baarsje. Hebben wel vis gezien maar formaat liet dus te wensen over. Wel leuk dat we redelijk wat schol gevangen hebben, hopelijk zet die trend zich door in de toekomst met wat meer maatse exemplaren. Toen we stopten met vissen kwam er nog een beroepsvisser op 100 meter van de kop van de golfbreker slepen, mochten dus sowieso stoppen met vissen.

Vang ze!Benjamin Vansteeger=== Donderdag 16 april 2015 ===


hallo vissers

gister gevist noorderpier wijk aan zee gevist van 9 uur tot 15.30  vissers die heel vroeg begonnen hebben heel veel schar en bot getakeld ikzelf niet zo gelukkig maar wel 7 hele grote botten en 9 panschar  dus ben ik wel tevreden .het was er heel erg druk door hsv de noordpier dat zijn wel de vissers die het piervissen goed kunnen er zijn op de kop van de pier ook wel enkele gullen gevangenmaar voor de vangsten moet men wel rond de 1800 meter zijn ik kwam door de drukte niet verder dan1300meter 

tot over ruim 18 dagen

gr van Ton   en alle vissers die het gaan proberen goede vangstton de Roo=== Donderdag 16 april 2015 ===


het is wel wat laat mijn vangst bericht,maar dat geeft niet,dinsdag in de namiddag met mijne maat

gaan vissen naar de zw.polder radartoren lw.om 16.30u beginnen vissen om 13.30u tot 17u

veel beet gekregen maar alles veel te klein dus alles terug waren mooi vooraan in muil gehaakt

dus geen enkel probleem,dat was het en de wind was niet zoals ze gezegd hadden nw.

vang ze

facteurkenEECKHAUT WILLIAM=== Donderdag 16 april 2015 ===


Woensdag avond mijn 1e vissessie van dit jaar beproefd op het strand van Vrouwenpolder. Wat een deceptie! Overdag was het bloedheet met weinig tot geen wind. Maar na een half uurtje vissen stak er opeens een ijskoude noord-tot noordoosten wind op , kracht 4-5. En Wallie het op zijn site maar hebben over verandelijke wind 2-3;nou echt niet !! Na 3 uurtjes hield ik het voor gezien;geen beet gezien,flinke golven en ijskoud weer (gevoelstemperatuur 5 graden). Overdag stond de buitentemperatuur nog op 30 graden! Ik denk dat dat de zeewatertemperatuur nog te laag is. Maar waarom bijten schar en wijting dan niet ? Volgende beter,zullen we maar zeggen.Hans Gebuis=== Donderdag 16 april 2015 ===


Verlaat visbericht vanop de Baaiweg Dinsgdag 14/04

Als aas tappen en pieren, twee strandhengels, één met wapperonderlijn en eentje met rode afhouders.

Ik viste wel op de plaat , eerder de kant Westkapelle dus. Meer richting Domburg zou het wat sneller dieper moeten zijn, en dat wordt zeker volgende keer de plaats van actie.

Ondanks de mooie weersvoorspellingen was het toch aardig fris aan de waterkant door de toch wat strakke wind, maar wel stralende zon,

De vangst bestond uit twee baarsjes (30cm en 15 cm) en een mini scholletje. Alles rond laag water gevangen, type onderlijn maakte niet uit vrees ik.

Kreeg wel hele leuke tips van een wedstrijdvisser, die echt wel met kennis van zake sprak en bovendien vrij informatie gaf.  Mijn welgemeende dank hiervoor, want ik moet echt stoppen met te zwaar materiaal te kleine visjes te vangen! Bijgvolg ga ik het volgende keer met feeder en Portugese onderlijnen aan de slag!

Erg fijne dag aan de waterkant gehand, en ook nog een volle zak blauw net losgesneden van de palenrij, zodat die er toch weer iets netter uitziet.Lux=== Woensdag 15 april 2015 ===


Ola, Vanuit Tiel, eerst verse pieren gehaald bij Rinus van Eagle hengelsport. Daarna doorgetoerd naar de Maasvlakte 2. Gevist van 12.00u tot 16.00u (hoog-laag). We kunnen heel erg kort zijn over de vangst: 1 hele kleine schar, die geen zin had om zijn grotere vrienden te roepen voor een schranspartij. Van ver of onder de kant haalde beide weinig uit. Het was een mooie dag, volgende keer meer geluk.

WilfredWilfred=== Woensdag 15 april 2015 ===


13 april

Zoutelande 2e paalhoofd. Gevist met leeglopers en zagertjes. Afgaandwater niks tot nauwelijks een beetje.  Veel wind +4 dus ook moeilijk om iets te zien.  Wel heerlijk zonnetje. 

Bij opkomende tij een beetje gevangen.  Veel klein spul 15 stuks  .13 platjes schar en botjes en 2 kleine gulletjes.. mn maatje had er maar 3.

Alle kleintjes zwemmen weer en 4 leuke mee terug.

Ook nog 4 onderlijnen verspeeld/afgetrokken. ..wat ligt daar toch op die bodem????

Grt rob lauerrob Lauer=== Woensdag 15 april 2015 ===


Dinsdag middag tegenover forteiland ijmuiden gevist. Heerlijk zonnetje en de wind viel na een tijdje weg. Veel aanbeten van kleine wijting die zee vakkundig de piertjes en zagers van je haak trekken. Een paar keer ook wat kleine wijting met een hoop testosteron gevange,  zware tikken op de hengel en zwaar bibinnendraaien en dan toch een kleine wijting hebben hangen. Verder nog een paar mooie scharren en heel veel bot. Oja ook nog krab en een zeester niet te vergeten. Mooi dagje groetjes matko=== Woensdag 15 april 2015 ===


Yuki Masters 2015, Castelldefels

Alles is al bekend en vele malen gedeeld op Facebook alsmede ook de verslagen die maatje Dennis gemaakt heeft op Zeevisland en facebook. Maar toch wilde ik mijn bevindingen plaatsen die ik mee gemaakt heb in deze fantastische week in Spanje. Mocht het verhaal te lang zijn dan kan ik er niets aan doen en als het lekker weg leest veel plezier er mee.

Vooraf begon het al met informatie bergaren over dee wedstrijd en de visserij aan deze speciefieke stranden van Barcelona in Spanje. Info vergaard bij het Yuki team, die hier al gevist hadden, en ook onder de Nederlandse jeugd kemphanen waaronder Kees Gillesen. Ook contact gehad via het sociale medium met Spanjaarden waaronder Christian Perez Soro!

Dennis en ik zouden met de auto gaan, zo een 14 uurtjes sturen, om maar zoveel mogelijk spullen bij te hebben omdat we voor de eerste keer gingen en niet voor verrassingen ilden komen te staan. Overigens namen we de foudralen mee van Yuki Team Holland en zo helpen we elkaar en was alles goed geregeld. Dinsdag in de middag maatje Dennis opgehaald en sturen maar en na een reis van ongeveer 14 uur stonden we geparkeerd nabij het hotel waar we wezen moesten. Vooraf had ik al 3 adressen die we eerst zouden bezoeken om e.e.a. snel te kunnen vinden.

We zaten op de tomtom te kijken en stond de lokale politie achter ons en al de papieren moetsen getoond worden. Uiteraard weinig engels zoals bekend en de norse man vertelde dat er iets niet in orde was met het kenteken. Nu is de auto vrij recent en de oude delen waren komen te vervallen en in de vorm van een pasje konden ze er geen wijs uit. De tenaamstelling had ik ook bij maar bood geen soelaas! Verzocht werd aan ons om te volgen naar het buro waar e.e.a. uitgezocht werd. Gelukkig konden we daar wel koffie tappen dus dat ging er wel in. Bij mj ging de adrenaline wel omhoog want we zaten met 15.000 euro aan hengels en stel toch eens voor dat je niet verder mag rijden! Gelukkig na een klein half uurtje kwam de agent weer te voorschijn en zei hij dat het ok was. Ineens vond ik hem een stuk vriendelijker en gingen we  weer op pad.

Op weg naar het Front Air Congress Hotel waar we verbleven tijdens de Yuki Masters en na dat gezien te hebben zijn we naar de plaatstelijke hengelsportzaak geweest waar de opening zou plaatsvinden en bij een andere sportzaak om aas. Op aangeven van het personeel wat aas gekocht en op naar Castelldefels. Dit plaatsje ligt onder de rook van Barcelona en hadden we vooraf een nachtje geboekt in hotel/appartementen Solimar. 100 meter lopen van het strand en ter hoogte van vak A en B. Aangezien aan deze kant ook de villas staan van voetbalsterren zoals Valdes en Iniesta wonen vond ik 56 euro voor een nacht niet duur inclusief ontbijt.

Voor de eerste keer gooiden we de hengels uit om een visje te vangen maar vingen we niets. Later bleken we op het verkeerde moment van de dag te vissen en ook met het verkeerde aas. S’Avonds liepen we het strand op om bij brazilianen te kijken en die vingen best wel vis. Aan de stranden vang je overigens mooie vissen in de vorm van goudharders, herreras en palometas. 1 braziliaan presteerde het om een halve harder te vangen en zat er blijkbaar ook iets anders wat nog groter was. Maar nu wisten we meer hoe te vissen en konden we de volgende dag de technieken toepassen die gebruikt werden.

De volgende dag zouden Marcel Noort, Peter van Dam, Cor van Houten, Dennis Ooyendijk, Corne Danen en Leen van Maarleveld aankomen dus die zouden we ontmoeten bij het Yuki Masters hotel. Vooraf ontbijten en toch een keer het strand op want de mannen van Wales waaronder Alan Price gingen een hengeltje uit werpen. Ook deze gasten zijn heel erg sociaal en mochten we meekijken en de details afkijken. Ook hier deden we weer een bak met ervaring op en zagen we vis op de kant komen. Naar het hotel om de mannen uit Nederland op te wachten en onder het genot van een sappie aan het knopen geslagen op de parkeerplaats. Van de nood een deugd maken noemen ze dat.

Uiteindelijk kwamen ze per bus en konden we inchecken en boodschappen gaan doen en naar het strand. Uiteraard wisten we nu wat we hebben moesten en bleek het om slikken te doen. Keurig in een doosje en daar namen we een berg van mee. Vissen maar aan het strand van Castelldefels kon een ieder zijn visje vangen. Omdat we wat minder aan aas hadden en ik toch de auto bij de hand had kon ik makkelijk om aas. Helaas moest ik constateren dat men niet van een Nederlandse auto af kon blijven en was mijn auto doorzocht. Niet veel schade maar toch een vreemd gevoel en ik zat dan ook niet lekker in mijn vel. Met de jongens van het Yuki team zal dit euvel opgelost worden en dat vind ik best een sportief gebaar.

Later terug kon ik ook mijn goudharder pakken en een harder die ik verspeelde aan de waterkant. Dit mocht de pret niet drukken want het gevoel was er. Het vissen aan deze stranden is niet moeilijk qua onderlijnen. Staande hoofdlijnen van fluoro carbon en haaklijnen van fluoro carbon. Varierend van 18/100 tot 25/100 en lengtes van haaklijnen varieren van 50 cm tot 80 cm. Wel wordt er altijd foam gebruikt in allerlei soorten drijfvermogen en het was de bedoeling om dat uit te testen. Gevangen werden er in de vorm van goudharders en ombervissen maar nog niet de aantallen die we wilden hebben. Overigens speelt het weer een belangrijke rol. Als het bewolkt is en er veel wind staan en niet uit de goede hoek komt dan vang je weinig tot niets.

Vrijdags wederom vissen na ook weer geknoopt en lijnen aangepast te hebben, helaas dit keer ving ik niets en ging Dennis als een raket en ving een 7 tal vissen waaronder mooie harders. Voor mezelf zeer vervelend maar in het belang van het team wel goed want als je niets vangt ga je meer andere dingen doen zoals meer aas rijgen op de naalden en helpen de vis binnen te halen. Belangrijkste geheel in dit verhaal van de Yuki Masters is dat niet de persoon belangrijk is maar het koppel. Een goede samenwerking is een must want er wordt gevist op gewicht en die kilo’s moeten het strand op. De anderen vingen allemaal hun vis.

Samen met Dennis dan ook bepaalde afspraken gemaakt die we uitvoerden en ik had zelf het gevoel dat we groeiden in de aanloop van de wedstrijden.  S’Avonds met de gehele nederlandse delegatie naar de opening en de loting die heel erg gezellig was en je zag dat alles top georganiseerd was.  Dan de loting. Open en bloot en geen geheime dingen. De kaartjes pakken uit een emmer die afgesloten was zodat je er niet in kon kijken en werd iedereen op de foto gezet. Daarna onder het genot van een hapje en een snapje was het gezellig.

We hebben het niet te laat gemaakt maar wel een biertje aan de bar van het hotel en zo kom je aan de praat met iedereen. Op zaterdag vroeg uit de veren om te knopen. Alles lag uitgestald en daarna ontbijten. De andere mannen van Yuki deden hun knoop activiteiten in de hal. Je moest dan ook voor 2 dagen knopen want er tussen door knopen kan niet want daar was geen tijd voor. De eerste wedstrijd gingen we met z’n allen in de bus en lieten we de auto staan. Aangekomen bij vak A liepen we het strand op. De wind was sterk en het zonnetje liet een beetje verstek gaan. Harders houden daar niet van dus moesten we zien of we ze vingen. Grote vakken hadden ze uitgezet met lint en stond er aangegeven wie er in het vak stond. Helemaal top weer. De organisatie kam met aas langs en stond er een emmer om de vis in te doen. Ook kreeg een ieder zijn eigen vuilniszak dus ook aan afval is aan gedacht.

Het startsignaal en allerlei loden vlogen door de lucht. Kort kan ik over de wedstrijd zijn. We stonden op A-2 en wisten 3 harders te vangen. Wederom was het Dennis die zich liet zien. De samenwerking was weer perfect. Onze linkerburen Corne Danen/Dennis Ooyendijk vingen 1 harder. Rechts van ons onze belgische vrienden vingen er ook 1. OP de rest van het parcours van het A vak was het ook niet veel bijzonders en visten we een 5 in het vak wat prima te noemen is. Overall stonden we op de 20e plaats. Marcel Noort en Peter van Dam deden het perfect en stonden op de 2e plaats. Dennis en Corne stonden op de 36e plaats en de combinatie Leen van Maarleveld/Cor van Houten op de 21e  plaats. Zodoende was het na het vissen een gezellige avond. Veel tijd om er van te genieten was er niet want op tijd slapen en er vroeg uit. 5 uur sóchtends is het wel heel vroeg om toch nog 2 lijntjes te vervangen.

Enfin ontbijten en de spullen in de auto laden. Ditmaal stonden we in vak B-5. Links van ons Portugezen en rechts van ons Fransen. Fantastische vissers en geen onvertogen woord als ik hun in haalde en ook niet andersom.  Half 9 begonnen we door wedsrom een grote knal en wierpen de vissers hun loodjes weer in. Prachtig weer met weinig wind en veel zon. Die combinatie maakte het al gauw dat de harders er waren. Een prachtige visserij kregen we voor geschoteld. Dennis en ik vingen allebei vis en de samenwerking was weer top. Punt was wel dat de vissen in de eerste uren gevangen moesten worden want de wind kwam opzetten.  En daar houden de goudharders niet van. De doubletten kwamen op de lijnen van 80 cm en gaven een sport van jeelste onder de kant. Door dit geweld verspeelden we minstens 3 harders. Iedereen ving wel vis nu maar het ging om het gewicht. 18 vissen kwamen we toe na 4 uur vissen. De laatste vis van Dennis was een kleine Sargo en dat was uiteraard jammer want die levert weinig aan gewicht op.

Met een harde knal werd de wedstrijd uitgeluid en konden de spullen de auto er in. Hoe zouden we het gedaan hebben. Er was namelijk geen pijl op te trekken. Nog even nagepraat met de Nederlandse mannen en diebleken ook dik vis gescoord te hebben. Dennis en Corne 18 vissen, Marcel en Peter 22 vissen, wijzelf ook 18 vissen. Helaas was het bij Leen en Cor wat minder. Op naar het hotel en lekker douchen en relaxen. Daarna naar de bar en eetzaal en begon de uitreiking. Op een groot beamer scherm werd de stand continue herhaald terwijl de mensen aan het eten waren. Helemaal top geregeld dus. Daar zagen we dat we gezakt waren van de 20e naar de 25e plaats. Viel tegen maar gezien het om het gewicht ging waren er anderen bij in het vak die zwaardere vissen hadden.  Kortom er zijn dingen die voor verbetering vatbaar zijn en was het voor ons een geweldige ervaring. Voor volgend jaar zijn er veel dingen mogelijk om hoger te komen. Marcel en Peter zakten ook nog een paar plaatsen en eindigden op de 6e plaats.  Dennis en Corne eindigden op de 30e plaats en Leen en Cor op de 40e plaats.

Na de uitreiking en het programma afgelopen was nog gezellig een biertje gedaan en was het tijd om het bedje op te zoeken want in de ochtend zouden we weer vertrekken.

Om een lang verhaal nog korter te maken! Een top evenement georganiseerd waar heel weinig op aan te merken viel. Mooi weer en mooie visserij en een bak ervaring opgedaan.

Vanaf deze plaatsen wilen Dennis en ik iedereen van harte bedanken! Raffie en Linda Cordes van Cordes Travel Visreizen voor de sponsoring. Leen van Maarleveld, Marcel Noort, Peter van Dam, Dennis Ooyendijk, Corne Danen, Cor van Houten van Yuki Team Holland voor de gezelligheid en de vele adviezen die ze gegeven hebben om dit resultaat te boeken. Kees Gillesen voor de info die thuis al vergaard hadden en uiteraard de organisatie van Yuki Masters 2015. Volgend jaar zijn we er weer bij!Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Dinsdag 14 april 2015 ===


Hallo mensen,

Gisterenochtend naar de Noordpier IJmuiden geweest. Pieren en mesheften bij me. Aangekomen zie je (en ruik je)een paar miljoen mesheften op het strand liggen dus besloten maar met de pieren te vissen. Op zo'n 1300m gaan staan. Prachtig visweer.  Westenwind kracht 5,opkomend water, zonnetje, eerste inworp een mooie gul van 52 cm. Geweldig begin. Vlak onder de kant. Daarna een half uurtje niets, en ineens begint het te lopen. 6 mooie scharren voor de pan, 6 flinke botten voor de leuk. Twee keer een dubbele vangst. Dat is nog flink takelen. Om 13.00u waren de pieren op. Daarna geen aanbeet meer gezien.  Leuk om weer eens goed te vangen, de vorige twee keer was het helemaal niets.Serge=== Maandag 13 april 2015 ===


Vandaag gevist op de noordpier begoneen om 11.15 hw 11.30. . Gevist met zeepieren gehaald bij goedkopervissen. Waren van prima kwaliteit. Bij de eerste ingooi ditect al actie op de hengeltop. Totaal zo,n 50 platvissen, schar en bot . Veel klleine scharretjes, grootste schar 32 cm. 24 mee voor de pan. Fantastische dag, lekker zonnetje en weinig wind. Lijkt alsof de vis weer terug is. Op de hele pier werrd vis gevangen, buurman ving nog een knappe gul.Frank=== Maandag 13 april 2015 ===


Vrijdag op het westerstaketsel te Nieuwpoort Met zelfgetrokken pieren gevist van 21h tot03h30 zaterdagmorgen.met drie hengels heb ik toch wel een 40-tal visjes even naar lucht laten happen.De meesten waren wel wat aan de kleine of zoniet de magere kant.In totaal 10maatse scharren (waarvan eentje 35 cm )en 5 jawel 5 maatse wijtingen meegenomen voor de pan.De grootste wijting was dan ook nog een 34 hele cm lang.Ik heb gevist met 2 lijnen met stalen afhouders en haken maat 1 op de ene en maat 2 op de andere.telkens maar 2 haken. op de 3de stok waren het de wapperlijnen van vorige week met ook 2 haken maatje 1. er was geen merkelijk verschil in de vangst per lijn.

groetjes en tot de volgende.de nieuweling=== Maandag 13 april 2015 ===


hallo collega,s visssers

afgelopen weekend gaan vissen in rotterdams havengebied (exacter kan ik niet zijn wandt er is maar plaats voor 2 vissers en hou niet zo van drukte) savonds begonnen om een uur of 9 en gevist tot 2 uur met zagers onder de dobber op ons stekkie resultaat ik 7 baarzen en men vismaat 5  spijtig genoeg maar een aan de maat maar dit is elk jaar zo op dit stekkie ik kan maar een ding zeggen ze zijn er wandt elk jaar vang ik daar men eerste baarzen wel veelal onder de maat maar puur voor de sport.

en ps wees blij dat er sponsors zijn die dit mee finansieren en dan op de kop toe nog op regelmatige basis vangstberichte posten een zeer tevreden (lezer) visser=== Maandag 13 april 2015 ===


Vrijdag gevist van 10u30 tot 15u30 in Cadzand, ter hoogte van Zwarte Polder.

Had hier nog nooit gevist deze periode van het jaar en had geen al te hoge verwachtingen in deze "overgangsperiode".

Gevist met zagers en verse pieren op 2 hengels: 1 strandstok met metalen afhouders en haakjes 2 en 1 heavy feeder met rode wapperlijntjes haakje 4.

Slechts weinig aanbeten gehad. De aanbeten (moeten er slechts 2 of 3 geweest zijn) die ik kreeg kon ik niet verzilveren. Toch 3 wijtingen bovengehaald, net onder de maat. Deze zwemmen uiteraard terug.JMB=== Maandag 13 april 2015 ===


zaterdag gevist in oostende op de pier van 8u tot 16u maar 1 wijting en 3 schar met frans tappen gevist er stond veel wind 4a5 zw wel een mooie dag gehad

vang zedanny=== Zondag 12 april 2015 ===


Vrijdag Noordpier

Overdag afgaand tij gevist

2 Botten

35 Schar(retjes)

12 mee

De buurman ving nog wat torretjesRobin=== Zondag 12 april 2015 ===


Hallo allemaal

Vandaag maar eens een vissessie gepland aan het Walcherse strand, waar geen parkeergeld betaald hoeft te worden. Onze hobby is al duur zat zonder al dat parkeergeld.

Eerst gisteren mooie kleine piertjes en steekzagertjes gekocht bij Eef Hoek in Ouddorp. Prachtig aas en precies zoals ik het hebben wil voor de voorjaarswedstrijden. Om 11:00 uur het eerste loodje gedoopt op redelijke afstand en 5 minuten later mijn 2de loodje op zo'n 50 meter midden in de branding gedumpt. Het duurde dik 50 minuten voor het eerste visje de kant op kwam van ondertussen nog maar 30-40 meter uit de branding. Ondertussen werd het steeds drukker op dit stuk strand, met vissers die allemaal met het zelfde tij als over 14 dagen willen vissen, ter voorbereiding op de voorselectie. Ook vandaag ging het mij niet om aantallen, maar om hoe vang ik het beste vis. Welk lood, lijnen afstand. Eerst maar eens begonnen met flinterdunne haaklijntjes, maar die raakten constant in de knoop en ik had vandaag een andere hobby dan knoopjes peuteren. Overgestapt naar andere haaklijntjes en direct al mijn tweede visje: 32 cm bot. De vissen moesten van verre gehaald worden en ik had duidelijk het verkeerde vak gekozen, want in het vak links van mij stonden ze zeker al 20 meter naar voren, terwijl ik een eindje door het water moest banjeren voor ik in kon gooien. Maar goed, heb ik deze ervaring ook opgedaan voor de voorselectie. Uiteindelijk met dit prachtige weer en een stevig briesje dwars over het strand 9 visjes op de kant kunnen brengen 32,31,30, 28, 25, 24, 19, 17, 16. Maar ja wanneer ik dit over 14 dagen - sorry 13 dagen - met 1 hengel kan vangen denk ik wel dat ik door ben, maar met 2 hengels? Mijn (onder)lijn- en loodkeuze is in ieder geval redelijk duidelijk geworden en nog lekker gevist met lekker weer dus wat wil je meer???

Volgende week onze 4de verenigingswedstrijd, waar ik nog eens wat kan uitproberen om mijn keuzes definief te maken en dan op naar de voorselectie.

Allemaal vang ze, ruk ze er uit, kromme toppen, gierende slip, het maakt me uit, als je ze maar vangt.

Groetjes

Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede.

Jan Romeijn=== Zondag 12 april 2015 ===


vandaag gevist in europoort.

vangst 7 botten, 2 van rond de 25 cm de andere 5 30+ sommige tegen de 40.

alles zwemt weer, helaas nog geen tong.nilles=== Zondag 12 april 2015 ===


Zondag de 12e overdag aan de Baaiweg tussen Westkapelle en Domburg.

Weinig vis gezien ; 3 platten en een wijtinkje met drie man.

Aas gewoon pieren en zagers; veraf en dichtbij gelegen.

Flink wat vissers aanwezig maar niemand was echt aan het vangen.

Lijkt wel of zand nog niet goed bezonken is ? Echt zandkleurig water aan laagwaterlijn en wat blubberig nog.

Toegevoegde foto van laatste keer bij Nollenstrand Vlissingen; teruggegooide platte met een , zo het lijkt, een oude zweer (of een schotwond van een wilde stapavond in Renesse?).

Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.Pieter=== Zondag 12 april 2015 ===


Buenos tardes,

Visvrienden en vriendinnen, Vanochtend de tweede dag van het Yuki Masters Tournament. Herbert en ik stonden net als Leen en Cor en Dennis en Corne in het B vak. Peter en Marcel stonden in A. Om vijf uur de wekker om nog wat onderlijnen te knopen en aan te passen. Het weer was weer op z'n Spaans, beetje wind en een zonnetje. Ideaal voor de visserij op de harders.

Om half negen was er de bekende vuurpijl met donderklap en gingen er 110 lijnen het water in. Al na vijf minuten stond de hengel te klapperen en de eerste harder was een feit. Dat ging zo door tot dat de wind er in kwam, toen kwam er nog maar sporadisch een harder boven. Uiteindelijk zijn Herbert en ik vandaag 9e in het vak geworden en 25e overall van de 55. Voor de eerste keer toch wel een aardige prestatie. Marcel en Peter zijn op een keurige 6e plaats overall geworden, Dennis en Corne 30e en Leen en Cor zijn 40e geworden dus mooie resultaten tegen dat Mediterraanse geweld.

Morgen de terugreis en het gewone leven weer maar volgend jaar zijn we er weer bij. De organisatie is super goed, eten, drinken, de visserij en alles er omheen is gewoon geweldig.

Groeten uut Playa del Castelldefels, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde..

    

   Dennis Zwiers=== Zondag 12 april 2015 ===


zaterdag noordpier wijk aan zee.

5 gulletjes gevangen. Ik ging gericht op gul. De buren vingen achtermekaardoor schar. Dubbele, triplets. Vasily=== Zondag 12 april 2015 ===


Vandaag zondag 12 april wezen vissen aan de Banjaard samen met mijn zoon Danny. Begonnen rond 10:30 met afgaand water. Laagwater om 14:30.

Het duurde even voor de eerste vis, Danny ving een een wijtinkje van rond de 25 cm maar wel broodmager. Weer terug na deze voorzichtig onthaakt te hebben maar binnen 5 minuten hadden de meeuwen hem al te pakken. Daarna bij mij een beetje, even wachten en een bot van in de 30 cm kwam op de kant. Ook deze mocht weer terug. Daarna weer een beet en voor mij ook een wijtinkje iets groter maar ook weer broodmager. teruggezet maar weet niet of die het overleeft heeft.

Rond 14:00 uur gestopt en op weg naar de auto met een onaangename verrassing, een parkeerbon en ik was niet de enige. Er stonden nog een drietal auto's met een prent dus wees gewaarschuwd dat het op de grote parkeerplaats aan de Banjaard betaald parkeren is. Zal waarschijnlijk vanaf 1 april zijn ingegaan. Helaas 60 Euro armer.

Groet,

Hans MusteHans Muste=== Zondag 12 april 2015 ===


Vandaag bij de kerk van zoutelande gevist. 

Ik kan er kort over zijn, het was helemaal niks. Na een paar uur wormen verdrinken was ik het beu en ben ik opgekrast. Mijn buurman ving af en toe een microscharretje maar ik heb zelf geen staart gevangen. Gevist met pieren en mesheften maar het maakte volgens mij niks uit. De enige mormels die interesse hadden in mijn aas waren die verrekte rothonden. om de 5 minuten moest ik wel zo een kreng wegjagen, uiteraard nadat ze tegen mijn kist hadden gepist. In ieder geval geen materiaal verloren dus de kosten vielen nog mee, waarschijnlijk dankzij mijn geweldige loodlifters. Kortom: een teleurstellende sessie. Lars Dominicus=== Zondag 12 april 2015 ===


Scharreninvasie aan het wad?

Gisteren een wedstrijd gevist van de lokale visclub te roptazijl (harlingen). 4 uren gevist naar HW toe ter hoogte van de vierde strekdam vanaf het gemaal. De eerste paar worpen bleef het angstvallig stil. Toen kwam er een visje van 16cm aan de kant. Maar zie ik dit nou goed? Schar? En al gauw kwamen er een paar bij. 5 stuks van ver weg achter de strekdammen op iets dieper water. De grootste was maarliefst een schar van 31cm. Volgens mijn weten word er al jaren geen schar meer gevangen aan het wad op een verdwaald exemplaar na. Dichtbij erg veel magere bot van divers formaat. Zelfs tripletten. Eindstand na 4 uur vissen 5 schar 11 bot. Goed voor een eerste plaats. Volgend weekend weer vissen en dan kijken of de schar er nog zit.

Visgroeten ut fryslan.Atte de Vries=== Zondag 12 april 2015 ===


Gisteren naar het strand bij domburg geweest thv de baaiweg,  gevist van 2345 tot 0445  2 uur voor laag 3 uur na.  Het begin was goed te noemen, ondanks de recente zand-suppletie aardig wat vis voor de kust. Echter na 2 uurtjes vissen dreef er denk ik een enorme groentetuin voor de kant en veel apenhaar. Elke draai zeer zwaar binnendraaien, tot de lijn weer losschoot en er weer n kilo groente mee de kant op kwam.....  helaas voor de vangsten want de beet was er vanaf dat moment ook uit. Tich blijven proberen om wellicht toch nog n voorjaarstongetje te pakken. Helaas het micht niet baten, de teller bleef staan op 8 scharren en 1 wijting. Volgende keer beter, hopelijk met wat minder zooi voor de kant. Aan het weer lag het zeker niet...... klein briesje vanuit het westen en zeker niet koud..... het aas was ook prima van mario van supercatch!! Op naar de volgende sessie ..............

DaniëlDaniel Winter=== Zondag 12 april 2015 ===


Gisteren naar het strand bij domburg geweest thv de baaiweg,  gevist van 2345 tot 0445  2 uur voor laag 3 uur na.  Het begin was goed te noemen, ondanks de recente zand-suppletie aardig wat vis voor de kust. Echter na 2 uurtjes vissen dreef er denk ik een enorme groentetuin voor de kant en veel apenhaar. Elke draai zeer zwaar binnendraaien, tot de lijn weer losschoot en er weer n kilo groente mee de kant op kwam.....  helaas voor de vangsten want de beet was er vanaf dat moment ook uit. Tich blijven proberen om wellicht toch nog n voorjaarstongetje te pakken. Helaas het micht niet baten, de teller bleef staan op 8 scharren en 1 wijting. Volgende keer beter, hopelijk met wat minder zooi voor de kant. Aan het weer lag het zeker niet...... klein briesje vanuit het westen en zeker niet koud..... het aas was ook prima van mario van supercatch!! Op naar de volgende sessie ..............

DaniëlDaniel Winter=== Zondag 12 april 2015 ===


Gisterenavond eens terug gaan verkennen aan de golf in domburg na het opspuiten vh strand. Om 21h begonnen naar lw toe rond 01h. Geen enkele andere visser gezien . Op mijn vertrouwde stek van vroeger gestaan , eerste 45 min alleen maar afgevreten haken door de krab. Daarna begon het wat te lopen , maar alleen ondermaatse scharren , tegen lw toe een knal od hengel, zwaar binbendraaien met weerstand, dat kan niet anders dan een grote ronde vis zijn, hoopte op mijn eerste voorjaarsbaars. Wat ik dacht gebeurde ook, ondanks lijn mooi gespannen te houden, juist onder de kant.... Los :( dankzij de kleinere schar-haken wss... Toch mooie sessie gehad.Erwin=== Zondag 12 april 2015 ===


Gisteren 11 april onze jaarlijkse viswedstrijd van hsv steeds groter

Voor de lokatie was het nolle strand gekozen om kwart over tien 

Gingen de lijnen te water al snel kwamen de eerste vissen boven

Het weer viel tot het einde ook wel mee maar met het opruimen

Brak de hel los .

Maar al met al een geslaagde dag bijna ieder had vis

Uitslag marco 6

              Peter   5

             Henrie  4

             Jeffrey 4

             Hennie 2

             Ton       1

              Tamara 1

Verder 3 man zonder volgede keer beter mvg hsv steeds grotercobus=== Zondag 12 april 2015 ===


Buenos noches,

Visvrienden en vriendinnen,  gisteren was het D-Day, de Yuki Masters 2015 zijn gestart. We begonnen om vier uur en half negen was het afgelopen. Herbert en ik stonden in het A vak wat vooraf als favoriet werd bestempeld. Nou niet dus. Het weer was aanzienlijk veranderd, harde wind en stroom!!! Zwaar lood, klap-ankers, zware piramides was het devies. De eerste twee uur waren er maar drie vissen over het parcours wat twee km lang was ongeveer. Toen de wind rond zessen weg viel kwamen de harders ook. Ik had er twee achter elkaar en twee draaien later weer één. Voor het A vak was dat niet slecht, we werden 5e in het vak en 20e overall. Er waren vele nullen. Vandaag (zondag) de tweede en laatste dag... 

Kort overzicht vd Nederlandse Teams:

Marcel Noort en Peter van Dam 2e algemeen
Herbert vd Vlugt en Dennis Zwiers 20e algemeen
Leen Maarleveld en Cor van Houten 21e algemeen
Kevin de Meydts en Ronny Demulder 32e algemeen (België)
William de Kimpe en Freddy Matthys 33e algemeen (België)
Dennis Ooyendijk en Corne Danen 36e algemeen
Rota Michels en Bart de Kimpe 44e algemeen (België)

Groeten uut Playa del Castelldefels, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

      

       Dennis Zwiers=== Zaterdag 11 april 2015 ===


 Frans=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Vrijdag met een maat gevist op de zuidpier in IJmuiden. Begonnen aan de buitenkant voorbij de bocht tijdens laagwater. Werd gelijk al een drama door het telkens vastzitten en daardoor kwijtraken van onderijnen en lood. Vast is daar echt vast.....Kan mij er moeilijk een voorstelling van maken wat er voor enorme wirwar aan snoeren en troep achter de blokken moet liggen die daar is opgebouwd in de tientallen jaren dat er daar wordt gevist. Na ruim een uur verkast naar de binnenkant. Daar raak je zelden vast. Tegen hoogwater kwamen de eerste aanbeten. Heb enkele maatse scharren en gullen gevangen en een grote bot. Wel heel veel aanbeten gemist, ondanks het gebruik van verschillende soorten onderlijnen. Maat van mij had 4 maatse scharren en wat kleintjes die weer zwemmen, maar ook veel missers. Al met al toch een mooie visdag met zacht weer en bijna windstil.

Visgroeten,

ZsoltZsolt=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Gisteren, 10 april, ging vissen op Scheveningen Zuid-pier.

Het was erg druk, en ik bleef dicht bij het strand. Regelmatige vangst van grote bot en schar, sommige 20-30 vissen in 4 uur (van 7: 30-11:30).

Meegenomen alleen schar en al botten terug naar de zee...

Weet niet wat vangst was op de top, maar het was ongelooflijk druk - misschien meer dan 20 vissers...A.=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Hallo

Vrijdagavond 10 april terug naar Raversijde(B) na de heel goede vissessie op maandag. Was opnieuw uitstekend ! Plaats delict: golfbreker Mededader: Nicolas Wapens: 3 hengels, grote haken, afstandhouders Munitie: Franse tappen, 8dagen oud (rechtopstaand in frigo blijven ze langer goed) Omstandigheden: vlakke zee, 12 graden, lichte opkomende rugwind. Precisie: 1draai zonder vis, alle andere waren perfect, waaronder 4 trio's en vele doubletten Slachtoffers: meer dan 30 scharren naar huis en ook een paar grote wijtingen Genade verleend aan alle ondermaatse vis.

veel visplezier en groeten,Stephan=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Hallo allemaal,

Gisteren vrijdag 10 april een dagje naar Zoutelande geweest wat hebben we een mooi weer gehad.de viskes die we vingen waren wel klein maar dat is ook niet zo verwonderlijk als je deze tijd van het jaar overdag gaat vissen.we waren met 2 man Tom wist er toch 12 uit te hengelen en ikzelf had er 7. we stonden ergens tussen het speeltuintje en het kerkje.ik heb nog een paar grote foto's erbij van kleine visjes.gevangen visjes: scharretjes-botje- zeebaarsjes- tarbotje - wijting.dit was hij weer voor deze keer.

groeten vanuit duizel.Frans=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Gisteren, naar de maasvlakte2 (strand P6) geweest en helaas is dit dus geen vangst bericht, gevist met laagwater met 2 hengels uit met dwarrellijnen.

Volgende week gaan we het met hoogwater proberen.van der Tuijn=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Donderdagochtend wezen vissen op het strand. Was keurig weertje. Tot aan laag alleen maar hele kleine beetjes en niks vangen(op wat krabben na).

Een uurtje na laag 3 scharren gevangen. Het formaat was best mooi...alleen graatje mager.

Wel weer helemaal gestoord geworden van al die losgeslagen honden die overal tegenaan willen pissen en je wormen willen opvreten. Maar al met al...heerlijk gevist;)

Groetjesss PadjakkerPadjakker=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Gisteren weer eens aan de Banjaard gevist, wel dat was al heel snel duidelijk weinig vis.

Uiteindelijk met 1 hengel 3 achtergebleven scharretjes, maar dat was het dan ook wel.

Had wel gezelschap van 2 futen die konstant aan het vissen waren, en steeds de bek vol met met kleine platvisjes. 

Al met al fantastische middag, echter nu wachten op wat zomervis etc.

JohnJohn de Visser=== Zaterdag 11 april 2015 ===


vrijdag richting noordpier....aas gehaald bij Rik hengelsport. Het was druk in de winkel ..maar kreeg wel een lekker bakkie koffie

daarna naar de pier en op 1450 meter uitgestald.Bij Rik wilde verhalen over bergen schar dus 2 hengels met wappers opgetuigd.en beaast met prachtige pieren.Het was nog wel mistig maar de zon kwam er toch bij en een super heerlijke dag was geboren.

De ebstroom stond er al in en na een kwartier wat gerommel aan de top. nog maar even wachten  tot er een ja knikker kwam.

Een grote plaat bot..waarvan er veel zullen volgen...maar schar liet zich bijna niet zien. over de hele dag slechts 7 .. en dan waren het nog vaak mosscharren ook .terwijl de botten het beter deden. het lijkt wel of er elk jaar meer bij komen. bijna allemaal 35 tot 40 cm wel mooie wedstrijdvissen..maar goed..

Bij de buren was het niet beter eerder stukken  minder.maar dat lag ook aan de kennis en het materiaal.  tja zo is het ook ..alleen om de bocht werd iets meer

schar gevangen. maar daar stond het al vol toen ik kwam. Toen mijn 100 pieren op waren weer opgeruimd en tevreden en  met  een rood bekkie naar huis.

Alle vis zwemt weer dus thuis snel klaar nog even de chinees gebelt.voor een heerlijke maaltijd

groetjes en vang ze.....vis is er zat

henkhenk=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Gisteren, vrijdag wezen vissen in Zoutelande. In het onwaarschijnlijk warme lentezonnetje een echte topdag gehad. Visvangst, had ik me vooraf ingenomen, was vandaag van ondergeschikt belang. In totaal 3 visjes gevangen; 1 ondermaatse schar en 2 wijtingkjes. Spelende kinderen vingen met hun garnalennetje regelmatig garnalen maar wat me wel enorm verbaasde waren de grote aantallen microtarbotjes die ze op 2 meter uit de kant wisten te vangen. Nog nooit aan de lijn gevangen maar wel in grote aantallen aanwezig blijkbaar, hoop dat ik op een dag zo eens een groot exemplaar mag vangen want ik vind dit prachtige vissen.Maarten=== Zaterdag 11 april 2015 ===


De mannen zijn vandaag begonnen aan de wedstrijd, we wensen hun vanuit NL allemaal het beste en laat zien dat NL en België topvissers heeft. De mannen uit NL en België doen allemaal mee aan de Yuki Masters strandvis-wedstrijd in Spanje. Hieronder nog wat foto's van gisteren en nog wat extra foto's.

      

      

      Team Cordes Travel=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Beste vissers,

Vrijdag heb ik in de nieuwe waterweg gezeten, bij het tunneltje. Vanaf 2 uur tot 8uur eerste vier uurtjes niks.

Daarna mooie gullen 1 van boven de 60 centimeter ,totaal 3gullen 2schar. En 20 graden was super

Groet jan bJan=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Vissers.

Vandaag wezen vissen op noordpier van IJmuiden voorbij het veertienhonderd meterpunt .Aangekomen in de dichte mist om 08.00 bij hoog water, Gelijk maar twee hengels opgetuigt en deze alle twee een zwieper naar de noord gegeven en na een paar minuten gelijk beet op een hengel,er hingen twee dikke scharren aan.Hengel weer te water maar wel met een worp van over de 100 meter. Deze lag nog maar net tewater en hengel twee melden zich, ook met twee scharren en dit bleef maar doorrgaan tot 12.00.                                                                                                                                                                             Het bleef wel hard stromen zelfs met 200gram was het moeilijk om te blijven liggen .                                                           Nadat de scharren het een beetje gingen laten afweten kwamen met met afgaand water de botten aan de beurd, deze waren dik en goed aan de maat tusen de 30 en de 40 centimeter.                                                                                                       Om 16.30 gestopt omdat de pieren op waren,deze gekocht bij Hengelsport Heerugowaard en waren van zeer goed kwaliteit dit mag ook wel eens worden gezegt.                                                                                                                                         Nadat het zonnetje alsnog was gaan schijnen was de eindstand 62 vissen ,45 scharren waarvan er 30 gehouden .                     En 17 botten,waarvan ik er 11 aan mijn buurman heb  gegeven ,deze was er gek op, de rest ging terug.

Gr Gert-Jan gj.oosterveen=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Vandaag gevist op de pier in duindorp, ik had meerdere scharren en een bot. De grootste schar was een veelvraat. Hij zat gehaakt op de bovenste afhouder en op de dwarellijn aan de onderkant.

Beide goed gehaakt. Dit had ik nog nooit gezien.

T was erg mistig maar wel lekker gevist.

Matty uit Hoofddorp matty de jong=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Vandaag vrijgenomen en gevist van 10:30 t/m 16:00 uur op duindamseslag (Noordwijk) met 2 hengels. De hele ochtend in de mist gestaan en 's middags lekker in het zonnetje. In totaal heb ik 12 botten gevangen (30, 26, 31, 37, 22, 22, 30, 16, 12, 38, 28 en 27 cm). Het was dus een verrukkelijke dag.

Ik was eerst van plan om naar IJmuiden te gaan, maar door een aantal positieve berichten vanuit Noordwijk hier op de site, toch maar voor het strand gekozen en daar heb ik dus geen spijt van.Marco=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Buenos tardes, Visvrienden en vriendinnen, 

Vanochtend rond negen uur stonden we op het strand en gelijk de eerste draai kwamen de eerste harders op het strand. We bleven lekker ons visje vangen. Ook had ik nog een dwergtongetje en een ombervis. Uiteindelijk hadden we 30 harders een paar omber vissen en een dwergtongetje. Morgen gaat de competitie van start, hopelijk lukt het dan ook weer en vangen we allemaal onze vissen. 

Groeten uut Playa del Castelldefels, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

       Dennis Zwiers=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Buenos noches,

Visvrienden en vriendinnen, Vandaag zijn de koppels van het Ahoy Yuki Team ook aangekomen. In gecheckt,spullen op de kamer aas halen en vissen. Rond twee uur stonden we op strand en al na een paar draaien kwam de eerste harder het strand op.
We vingen allemaal onze vis en uiteindelijk hadden we zo'n twintig vissen met z'n zevenen, niet overdreven veel maar een harder aan een haaklijn van 18/00 is echt wel kicken....

Groeten uut Playa del Castelldefels, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

       Dennis Zwiers=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Gevist op de zuidpier van 16:00 tot 22:00 met pieren en twee hengels. Kop was helaas omsingeld. Het was heerlijk weer maar de vangst was niet zo heerlijk helaas.

Paar kleine scharren retour en vier gullen enkelreis. Gasten op de kop hadden het erger. Ik heb wel een lekkere tukkie gelegd op een van de blokken.

Tot de volgende ronde!Fatih=== Donderdag 09 april 2015 ===


Zuidpier, buitenkant bocht. 24 schar en 8 bot.

Wel veel kleine schar, 10 mee naar huis.

(gevist van 12.00 tot 17.00.  Veel vissers op de gul maar zeer weing vangst)

Gr, NicolasNicolas=== Donderdag 09 april 2015 ===


Hallo zeevis vrienden, 

Vandaag prachtige dag, en op naar de Zuidpier in IJmuiden. Buitenkant was al heel druk om 10:30, dus besloten om aan de binnenkant schar en bot te vangen. Begonnen bij de vuurtoren aan het begin van de pier. Hengels in de vaargeul. Geen enkele aanbeet. Nog even geprobeerd met geep dobber en een zager langs de blokken een zeebaars te verleiden, maar ook dat liep op niks uit. Verkast naar de pier, binnenkant bij het hek. Meteen een mooie schar, en snel daarna 2 hele flinke botten (boven 40cm). Daarna geen stootje meer gezien, ondanks 2x opnieuw verkassen. Wel een dode aangespoelde bruinvis, heel triest om te zien. Is overigens keurig opgehaald foor Rijkswaterstaat.

Prachtige dag, vangst viel tegen. Misschien toch maar tussen de anderen aan de buitenkant gaan staan.

Vang ze!

Martijn Martijn Broersma=== Donderdag 09 april 2015 ===


donderdag 09-04-2015

vandaag gevist aan de waterweg mooi weer vanaf hoogwater tot en met laag is van 6.30uur tot 14.30 uur,gevist met mijn broer totaal 3 hengels, vangst was voor mij 6 botten van 20 tot 25 cm, 1 grote steenbolk ,en jawel een tong van 33 cm en een dikke gul onder de kant gelost door onderlijn breuk,mijn broer met 1 hengel 1 bot van 25 en een gul van40 cmnu maar wachten op de volgende tongsessie

groeten gijsGIJS KEIJZER=== Donderdag 09 april 2015 ===


Hallo medevissers,

Gisteravond weer eens wezen vissen op Domburg, het was al weer en tijd terug dat ik daar was geweest (9 december).

Nu na het opspuiten van het strand wat zou de vangst brengen, samen met mijn maatje gestart om 21.00 uur lw om 22.40 uur en gevist tot 01.30 uur.

In het begin wat botten en de 1e mooie zeebaars van dit seizoen.Rond laagwater werden de scharren ook actief.

Eindstand 15 scharren 10 voor de pan, 5 botten, 2 wijtingen en met de laatste draai de 1e tong van 28 cm.

Pieren en steekzagers als  aas maakte het geen verschil.

Groeten, 

R.OtterspeerR.Otterspeer=== Donderdag 09 april 2015 ===


hallo mede vissers,

vandaag wezen vissen aan het nollestrand, 

2x ondermaats scharretje en 2x een krab  die mee lifte op mijn (klap)ankerlood

vaak moeten beazen, vermoed dat er veel krab zit of garnalen,

weinig aanbeten gezien

mvrgJelle=== Donderdag 09 april 2015 ===


8 april wezen vissen noordzeekanaal pleinpontje vangst bestond uit 1weiting 1bot  en een hele mooie tong van 38 cm, voor de rest weinig beet 23uur gestopt

gr hanshans=== Donderdag 09 april 2015 ===


woensdag 08 april, ondanks de wisselende berichten maar aangetrokken door het mooie weer en het getijde (3 dagen na volle maan)naar westkapelle gegaan. Onderweg weg in Bergen op zoom zoals altijd prima aas gekocht bij Brouwers echt topkwaliteit ! Was natuurlijk veel te vroeg, 18:00 ,aan de waterkant maar ja je wil toch vissen. Om 22:30 was het laag water en voor dit tijd geen beet gezien, nog even een duitser uitgelegt hoe hier gevist werd een paar pieren meegegeven en een praatje gemaakt.

De goede man kwam om rond 22:00 afscheid nemen hij had het wel gezien, ik had intussen 1 minischarretje op de kant liggen en vertelde hem dat ik nog een uurtje zou blijven het zou nog kunnen.....De man was net weg ik denk laat ik maar aas verversen en toen ik m'n hengel binnen had gedraaid hingen er 3 scharren aan. Beet had ik niet gezien...Om een lang verhaal kort te maken vanaf laagwater continue vis ik ben gestopt om 02:00 terwijl ik nog aan het vangen was. 25 stuks op de teller met leuk formaat schar. Grotendeels met 1 hengel gevangen omdat de andere hengel met een enkele iets grotere haak en dwarrellijn op een verrassing lag te wachten, zeebaars...maar ook daar ving ik af en toe een grote schar aan. Kortom wat een dag(nacht)!

Ik stond te vissen tussen de 2e strekdam vanaf het strand gezien. Baaiweg geloof ik als TIP. Belangrijk wel dat je ver gooit en flink uptide vist !
1 minpuntje van de dag heb m'n top nauwelijks zien bewegen een enkele keer een stootje terwijl de trippleten en doubletten continu er aan hingen.

Rene.rene brabers=== Donderdag 09 april 2015 ===


Gisteravond aas opgehaald in vlissingen , normaal gezien was ik van plan op nollestrand te vissen maar op aanraden van verkoper zeeaas toch maar op blvd gevist thv kanonnen.

Mooie vangsten werden daar geboekt en weinig vastlopers... Nou, heb meerdere onderlijnen op kleiranden verspeeld, weinig tot niets gevangen met 2 man. 3 mooie scharren en1 wijting:( dus bij deze had ik beter mijn instinct gevolgd en gaan staan waar ik van plan was.

Om 22h begonnen tot 01h. Veel krabben,weinig beten . Was heerlijk visweer, quasi windstil .

In t we naar de volgende zitting.

GrtzErwin=== Donderdag 09 april 2015 ===


Beste visvrienden.

Woensdag gevist op het strand van Noordwijk, voor Alexander Beach Club.

Gevist vanaf een uur of 8 's ochtends tot 4 uur 's middags ( laag: 14.40 uur) met 3 hengels beaast met pieren.

De gehele dag bleef het mistig en er was nauwelijks wind uit het noorden. Branding was er bijna niet.

vangst: 7 kleine scharren en 18 botten. de grootste 38 cm.

Super resultaat, Heerlijk gevist. Eindelijk weer een keer alle 100 pieren op. Wel hele dag veel bekijks en vragen in duits nederlands en engels van alle wandelaars en toeristen.

Herman v.d. MeulenHerman v.d. Meulen=== Woensdag 08 april 2015 ===


Gisteren Noordpier

32 schar(retjes), 21 mee

10 botten, zwemmen weerRobin=== Woensdag 08 april 2015 ===


Zondag 05-04-2015 gevist van half 4 tot 11 uur. Het opkomende water is erg ruig op de pier van ijmijden.

We zaten vlak bij de kop veel lood verspeeld, zelfs 200 gram ankerlood blijft niet liggen met de stroming.

Later werdt het water rustiger met afnemend water. in de stroming toch nog 1 gul van 42 cm gevangen. 

En mooi visweer gehad de hele dag. 

Groet Chris en Saforachris=== Woensdag 08 april 2015 ===


Buenos noches, 

Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren middag rond vijf uur vertrokken met Herbert vanuit Playa del Bru richting de Playa van Castelldefels (net onder Barcelona). Vanochtend rond acht uur waren we in Barcelona. De navigatie was even de weg kwijt dus we stond langs de kant van de weg. Niet op een gevaarlijk punt, ook niet op een druk punt maar de locale politie vond het nodig om onze papieren van de auto te controleren. Ze vonden het niet kloppen dus we mochten mee naar het bureau. Na een dik half uur kwam dan toch het goede nieuws dat alles klopte en uiteindelijk rond half tien konden we weer verder. Eerst maar is de locale buurt super aan gedaan voor wat extra spulletjes en aas. Ze hebben daar echt alles. Uiteindelijk stonden we rond twaalf uur op het strand.

Het fijne was dat we voor één nachtje een kamer hadden recht tegenover het parcours van aankomend weekend. Beter kan niet. Zoals gezegd rond twaalf uur op het strand en om kwart over gingen de lijnen te water. Een uurtje later kwamen de Brazilianen van het Yuki Team ff buurten en die zeiden dat we wat vroeg waren. Althans ik dacht dat ie dat zei. Hij kon wel is gelijk hebben want we hebben geen vis gezien. Toen we s'avonds een hapje wilde gaan eten zagen we ze op de zelfde plek staan als waar wij s'middags stonden en ze vingen mooie harders. Zelfs een halve die onderweg gepakt was door iets met tanden. Morgen komt de rest aan en gaan we weer ff shoppen en uiteraard vissen.... 

Groeten Groeten uut Playa del Castelldefels, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

 Dennis Zwiers=== Woensdag 08 april 2015 ===


Beste

Gisteravond van 18.00 tot 23.15 met afgaand tij wezen vissen in Vlissingen aan de boulevard t.h.v. het strekdammetje bij hotel Arion. Met twee hengels en als aas verse zagers en pieren, zodra het wat donkerder werd rond een uurtje of half negen veel kleine aanbeten. Helaas heb ik er maar twee kunnen verzilveren, een kleine wijting en kleine schar, beiden zwemmen weer. Voor de rest was een heerlijk visweertje. 

Mvg,

Sander BaasSander Baas=== Woensdag 08 april 2015 ===


Nog een visbericht van afgelopen zondag 1 paasdag.Met mijn jongste zoon gaan vissen in de waterweg  kant maasluis tussen poortershaven en de maeslantkering.

4 hengels zeer goede pieren.hw 17.25....1 uur voor hoog tot 2 uur na hoog gevist.

Het was zeer lekker weer maar de beten waren sporadisch dus vangstbericht 0,0....wat was het slecht zeg!

Niet verwacht!Ray=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Maandag een paar uur op de noordpier op 1400m. 4 scharren, daar bleef het bij. Iets verder op de pier werden ook wat grote gullen gevangen. 

Gr matko.matko=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Vandaag even naar callantsoog geweest. Gevist ter hoogte van strandslag kiefteglop. Kwam aan bij HW en meteen de eerste worp al een dikke bot van 39cm. Na LW toe werden de botten kleiner. In totaal 11 stuks. Vanaf de strekdammen nog 4 stuks schar weten te pakken. 6 uren gevist. Aas pieren, slikzagers en tappen. Mooi dagje alleen wel ver lopen vanaf het parkeerterrein en erg veel duitse wandelaars..

Ist das ein scholle?

GroetAtte de Vries=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Gisterenavond gevist op mijn vertrouwde stek aan het Nollestrand.

Toen ik begon om half 8, stond er 2 vakken naast mij al een visser, en later heb ik er nog 2 zien komen.

Het was geweldig visweertje. Hoog gespannen verwachtingen dus.

Als aas verse pieren, en nog 2 ons kweekzagers, die nog over waren van het bootvissen van Goede Vrijdag.

Vingen allebei even goed. Zowel ver weg als dichtbij vis gevangen.

Van af de eerste tot de laatste draai (half 1 gestopt) regelmatig vis. Veel kleintjes, maar ook regelmatig mooie scharren.

Tevens nog een gulletje van 38 cm. En jawel mijn eerste tongetje dit jaar, precies 25 cm groot (of klein),

Vorig jaar ving ik mijn eerste tong al in februari. Maar al met al weer heerlijk gevist en goed gevangen.

Nog even een tip:parkeren bij de tennisbaan is tot oktober niet meer toegestaan (het hek gaat ook dicht).

Dus als je auto daar nog staat,kan je die pas de andere dag ophalen. (of lekker lang doorvissen).

Dan de vangst 1 bot, 1 gulletje, 1 tongetje en 35 schar, waarvan 24 meegenomen.

Tot een volgend bericht,

Gr. Jan B. 

    jan.b=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren stond de internationale wedstrijd, de Edelkarper op het programma. Traditiegetrouw is die altijd op 2e paasdag. Rond kwart over zeven verzameld op de carpool te Serooskerke. Ff wat aas verdeeld beetje o-h'en en op naar Westkapelle. Rond acht uur waren we daar. Een bakkie, weer o-h'en en de nummers halen. Herbert stond in A, Rudi in B, Wim in C, Marcel in D en ik stond in E. Niek kon vanwege feestelijke omstandigheden niet dus hadden we "oud-teamer" Marcel gevraagd. Om tien uur klonk de toeter en vlogen er zo'n 180-190 lijnen het water in. Na acht minuten zag ik al iemand draaien en die had al een schar. Hmmmmm dat wordt snel vissen dus. En idd na tien minuten ben ik ook gaan draaien en had ook twee scharren.

Toen vervolgens drie draaien niks terwijl buurman Rinus er zeven had. Onderlijn gepakt met dikkere haaklijnen en toen kwamen de vissen weer binnen. Niet alle draaien vis maar met regelmaat. Soms een 'trekkie' van twee of drie maar dan ook weer een draai niks. Wel zat er nog een 'botje' van 41 cm tussen en dat is altijd lekker. Om twee uur ging de toeter weer en had ik twaalf vissen op de kaart staan. Terug bij de auto bleek dat we het als team niet echt lekker hadden gedaan. Herbert in het lastige A vak toch vis. Marcel had er acht. Wim en Rudi allebei drie.

Nadat we wat gegeten hadden kwam om kwart over vijf de uitslag. Winnaar bij de junioren was Thijs Rombout, gefeliciteerd kerel. Beste dame is me even ontschoten maar gefeliciteerd. Eerste korps waren de Guppies, gefeliciteerd. Maar de overall winnaar was Arjan Rijnberg met 20 vissen en bijna 4 meter vis. Ikzelf was 4e in het vak en 16e overall. Op 180 vissers heb ik het lekker gedaan. Straks gaan we rijden richting Spanje, Herbert en ik doen samen met het Ahoy Yuki Team mee aan de Yuki Masters in Barcelona.... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Maandag 06 april 2015 ===


Hallo medevissers,

Gisteravond wezen vissen op de noordpier in Wijk aan Zee. Twee hengels mee , met jojo onderlijnen. Mijn meisje was ook mee en zij lette op de ene hengel en ik op de andere . Aas verse pieren van van Someren, toppie, en toen vissen vanaf een uur of negen.

vangsten : eerst een plastic zak, maar daarna twee gullletjes. Alle drie vlak onder de kant. Het was leuk , een mooie avond en helder er waren heel wat sterren te spotten en de rode lichtjes van het windmolen park. Volgende keer wil de hele vriendenclub mee dus er komt wel weer een bericht. 

Maar eigenlijk wacht ik op de zeebaars , de laatste sessies van mij waren daar blank. 

Vriendelijke groet Har.Har=== Maandag 06 april 2015 ===


Maandag 6 april, Europoort, Amazonehaven..10:30 tot 16:00. Met chauffeur Willem vrolijk aan de waterkant plaatsgenomen. 5 hengels, gezouten piertjes, mesheften en verse pieren van Rinus..totaal 2 ondermaatse wijtingen en twee zeesterren gevangen..

Collega vissers hadden het niet beter. Heerlijk weer gehad met leuke scheeps activiteiten om naar te kijken..

Gr!Sascha=== Maandag 06 april 2015 ===


Vandaag tweede paasdag de zuiderpier van Scheveningen bezocht.

Om 7.30 stonden de hengels en nog geen 5 minuten later lag de eerste schar op de kant.

De gehele dag staan vangen. Veel schar en af en toe een bot. Met een rooie kop en ongeveer 25 mooie scharren naar huis.Pierre den Hartog=== Maandag 06 april 2015 ===


hallo

kan foto van kreeft ni verzenden deze gul was er ook bijcarp=== Maandag 06 april 2015 ===


Hier een bericht uit zoutelande. 

Vandaag gevist bij de kerk, laagwater om kwart over 10. Begonnen om 8 uur en gestopt om 2 uur. Gewapend met Zager, tappen en mesheften van kees kogel uit Westkapelle. Wederom Uitstekende kwaliteit en een goede Service. Met afgaand water een paar postzegels en een flinke bot. Met laag water en de eerste paar uren opkomend was het angstaanjagend stil, maar later nog wat flinke scharren. Wel wat last gehad van wier en helaas flink wat materiaal verspeeld aan die vervloekte kleirand. De volgende keer maar wat loodlifters meenemen. uiteindelijk 5 scharren en een bot mee voor de pan. Al met al geen slechte visdag. Lars Dominicus=== Maandag 06 april 2015 ===


Vandaag gevist in Westkapelle, totale vangst met 4 stokken 6 magere Scharren, 1 vette Schar van 31 cm en 1 Bot. gevist twee uur voor laag(10:10) en 3 uur na laagwater. er stonden nog meer vissers maar die hadden ook maar een enkele Schar. het was ondanks de matige vangst goed visweer, wind schuin mee en droog. Er stond erg veel stroming, ook nog af en toe vastgezeten. veel krabben binnengedraaid. gevist met pieren en zagers.

Groeten,De Pietermannen=== Maandag 06 april 2015 ===


Hallo,

Deze morgen met mijn collega en vriend Nicolas gaan vissen op de golfbreker van Raversijde(B). Gestart 2u voor eb tot 1,5 uur na eb. Ideaal visweer en getij. Kalme zee, niet te koud, een beetje wind(niet de beste windrichting) Het was een van de beste ochtend sessies van de voorbije maanden. We hebben geen minuut stilgezeten. Gevist met verse tappen en afstandhouders. Veel platvis, schar, bot, pladijs en de eerste tong.

Ook regelmatig wijting. Veel kleine platvis voor eb, na eb regelmatig tss de 28cm en 33cm. Hoe groter de haak en het aas, hoe meer kans op grotere vis.

Nicolas haalde na een paar doubletten zelfs een trio boven. Het geluk is voor ... Maar het was puur visgenot.

Veel visplezier StephanStephan=== Maandag 06 april 2015 ===


Nieuwpoort Paasavond

zondagavondtij gevist met drie hengels op het oosterstaketsel te Nieuwpoort.Met vers gepompte pieren .Twee met stalen afhouders en de derde met dwarrellijnen van een dertigtal cm.van 19h tot 02h gevist en de eerste vis bovengehaalt rond 21h30 na het keren van het tij.Toen ging het los.Het begon met botten en botjes daarna vergrepen de scharren zich aan de pieren. Een mooie voorjaarstong van 37 cm kwam me ook begroeten en die mocht uiteraard mee naar huis. afhouders of wappers het maakte allemaal niet uit ze bleven happen. Aan het einde van de sessie mocht ik een tiental botten en botjes, twee meuntjes,twaalf scharren (8 voor de pan) en een mooie tong bijschrijven op mijn conto.

Wat me niet slecht lijkt voor een Paasavond.

groetjes en vang ze.de nieuweling=== Maandag 06 april 2015 ===


Zojuist teruggekomen van de noordpier bij IJmuiden. Gevist van 8:30 uur t/m 12:00 uur. 2 botten van z'n 37 cm gevangen. Om mij heen werden aardig wat scharretjes gevangen, maar de kwaliteit van mijn pieren (2 dagen koelkast) was belabberd. Je kon er zo door heen kijken. Op de terugweg zag ik dat je vooraan de pier ook pieren kan kopen. Kreun... De volgende keer toch maar weer naar het strand, vind ik toch een stuk leuker.Marco=== Maandag 06 april 2015 ===


hallo

hier een van mijn vangsten gevist met afhouders en diepvriestappen een kreeft van 56cm carp=== Maandag 06 april 2015 ===


Hallo allemaal

Gisterenpaaszondag wezen vissen aan de Baaijweg. Eerst schitterende piertjes en kleine steekzagertjes gehaald bij Eef Hoek in Ouddorp. Prachtig aas! Om ca 18.45 uur lag de eerste lijn in het water op zo n 80 mtr. De feeder voor de branding gelegd en afwachten maar. De verre hengel gsf al direct vis; 1 botjr 23 cm en 1 van 12 cm, maar vis is vis. Op de feeder bleef het stil. Steeds opnieuw in moeten eerpen want mijn loodje lag telkens op het strand,n zo snel liep het water weg. Na een uurtje vissen merkte ik dat ik al ruim 100 mtr was opgeschoven, zo vlak is het strand daar. Maar ik was hier met een bedoeling, dus blijven staan. Pas na 8 uur kwam er weer een visje binnen en tegen tienen het eerste zeebaarsje vsn 21 cm uit de branding, omdat er voor de branding in de uitlopers niets geen actie was.

Om 23:00 gestopt met 9 visjes, waarvan 2 zeebaarsjes iit de branding en 7 botjes/xcharretjes van 110 mtr ver.

Volgende week maar eens een sndere stek op zoeken, maar zeker niet vanwege de vangsten, want ik km heb meer gevangen dan de 3 kerels die iets verder op stonden en maar 3 visjes hafden op 6 hengels.

Het was weer een leerzame avond.

Vangze, sleur ze er uit, kromme toppen etc. Etc.

Jan Romeijn - lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede.jan romeijn=== Maandag 06 april 2015 ===


Hallo visvrienden

weer een leuk vis weekend achter de rug ik ben met mijn vis maatjes evert en jeroen wezen vissen 

zaterdag zijn we wezen vissen op het strand van s"gravenzande 2 uur met afgaand water en 2 op koment water 

over de vangst kan ik kort zijn mijn vis maatjes niets en ik had er 2 ( botjes) 1 van 27 en 1 van 14 cm bedroevent ik hoop zaterdag 11 april een betere vangst te kunnen laten noteren en voor mijn vis maatjes ook we doen mee aan de selectie wedstrijd (midden) nk

zondag de eerste paasdag met het over gebleven aas wezen vissen op het haven hoofd van scheveningen onze spullen gepakt en de pier op gelopen en het was best wel druk met vissers maar toch een plekje gevonden allebij met 1 hengel ja hoor en na 10 minuten had ik de eerste bot van 37 cm en 5 minuten later mijn maatje evert 2 tegelijk en om ons heen werd er ook goed vis gevangen de 1 na de andere zag je boven water komen  

na dat we 3 uurtjes hadden gevist moesten we naar huis wand het aas was op 

ik heb ze dan niet geteld ik vind het leuk om ze te meten aan het eind van de vis dag had evert 198 cm en ik had 211 cm de bot die we hebben gevangen hebben we weer laten zwemmen de schar die we hebben gevangen heeft evert mee genomen voor de pan

( jammer dat jeroen er niet bij was )

gr. rinusrinus=== Zondag 05 april 2015 ===


Vandaag zondag 5 april weer eens met mijn broer naar Zeeland geweest om te gaan vissen. Wat een Prachtig weertje zeg! Nadat we aas gehaald hadden bij jbijl (die op visite was bij familie, dus nogmaals hartelijk dank!) Kon het gaan beginnen. We begonnen smiddags op de dijk bij Kruiningen. Heel sterke stroming dus moeilijk vissen, maar mijn broer wist toch een mooie bot te vangen. tegen 6 uur richting zoutelande, daar hebben we vanaf 20 uur tot 23 uur gevist. Ook hier een sterke stroming en veel rotzooi onder de kant. 3 keer lijnbreuk gehad maar toen wisten we welk deel we moesten vermijden. Hierna ging het redelijk goed. Mijn broer ving 5 scharren waarvan 4 voor de pan en ik ving er nog 3 waarvan 2 voor de pan. Al met al was het een leuke dag met prachtig weer en de vangsten vielen ons ook niks tegen!

Groeten van de van Berkels kwabaal=== Zondag 05 april 2015 ===


Vangstbericht,

zaterdagavond gevist op het strand van Westkapelle.

met 2 man 4 hengels van 19.00u tot 0.30u

de vangst 1 maatse gul  en 32 scharren om mee te nemen.

daarnaast nog een tiental scharretjes en een gulletje teruggezet.

groetBart en Leon=== Zondag 05 april 2015 ===


Vandaag voor het eerst op de Waterweg bij Maasdijk gevist, 2 uur voor het hoog water lagen de lijnen erin.

Helaas lag er heel veel afval en "apenhaar" in het water, waardoor ik om de 10 min vastzat.

Niks gevangen.....

Volgende keer maar weer naar het oude vertrouwde stekkie op het havenhoofd.Jeff=== Zondag 05 april 2015 ===


Zaterdag hield WSV-Reimerswaal de 3e clubwedstrijd aan Waarde 12 oftewel Den Inkel .

De eerste 2 uren werd er zo goed als niets gevangen door de 13 senioren en 11 junioren.

Het laatste uur werd er nog een redelijk visje gevangen .

Totaal werd er 26 vissen gevangen .

De nr. 1 van de sen. ving 69 cm. Bij de jun. wist de nr. 1 zelfs 90 cm.  te vangen.

De grote jeugdwedstrijd waar iedereen tm. 20 jaar aan kan deelnemen wordt gevist op 2 mei. Inschrijven kan via arjanmarijs@gmail.com of jj.pieper@hetnet.nl

Voor verdere info zie  de website www.wsvreimerswaal.nl onder het tabblad jeugd.

Visvriendelijke groet,E. de Rooij=== Zondag 05 april 2015 ===


Zondag aan het Nollenstrand Vlissingen, links en rechts van de keien.

Met z'n drieen en zes hengels toch een vissie of 27, waarvan enkele wijtingen en ook nog een zeebaarsje.

Een grotere platte had een rare zweerachtige wond en maar zwemmen gestuurd weer.

hengels dichtbij (meter of 40) en verder weg (100+ tot 150 meter) en dichtbij ving beter vandaag.

Aas zagers en (oudere) pieren met wapperlijntjes.

Een onderlijn dichtbij vast en kwijt en met andere weer extra lood binnengetakeld van oude verloren lijnen.

Prachtig weer gehad en samen met de vangsten prima visdag.Pieter=== Zondag 05 april 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vrijdag avond stond er weer een Hoekie op het programma. De locatie was deze keer het Hartelkanaal. Ik had er nog nooit gevist maar wel van her en der wat informatie vergaard. Om negen uur klonk het signaal en gingen er zo'n 25 lijnen het water in. Ik had de Ultimate feeder opgesteld die ik twee jaar geleden gekocht had en kreeg z'n vuurdoop. En een kanon om het richting de overkant te zoeken. (500 meter ongeveer). In de aasbak zaten piertjes en slikkies. Ik stond wederom naast maatje Herbert. Al na de eerste draai was ik van de nul af. Altijd lekker maar het was zoeken naar waar de vis zat. Herbert was deze avond het beste in het zoeken én vinden van de vis. Hij wist 11 vissen te vangen en won het potje. Ik kwam niet verder dan 4 vissen en een 13e plaats. Maandag vissen we weer de Internationale wedstrijd van de Edelkarper en dinsdag ga ik met Herbert naar Barcelona voor de Yuki Masters. Kijken of we daar ook een visje kunnen vangen....... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 05 april 2015 ===


Zondag gevist van 9 tot 4 25 botten 5 scharren met 3 man lekker gevist ben=== Zondag 05 april 2015 ===


Vangsbericht van 4 april 2015.

Zaterdagavond vanaf 19:00 op het strand bij ter heijde gestaan met mijn maat Chris. We visten vanaf zo'n 3 uur voor laag ieder 1 hengel geladen met pieren.
Er stond een behoorlijke wind uit NNO en daarbij eebn flinke stroming uit dezelfde richting.. Na zo'n 1,5 uur zonder tik begon het opeens. Ik haalde er een mooie schar van zo'n 30 cm uit en Chris even later ook 1 schar wat kleiner. Nog weer wat later een behoorlijke klap op de hengel van Chris, dit bleek een hele mooie dikke gul van 45 cm. Helaas was dat ook direct de enige verdere vangst. We stopten er om 22:30 weer mee. We hoopten op wat meer, maar toch dik tevreden met deze mooie avond. Het begint weer wat beter te worden aan de kust hier.

Groeten! 
  Nick=== Zondag 05 april 2015 ===


Zaterdag met 2 man op de Noordpier gevist,van 8.00 tot 14.00.totaal 31 vissen,scholletje,schar en bot,botten tot 41 cm..lekker daggie

Jackjack=== Zondag 05 april 2015 ===


Vandaag een paar uurtjes in Westkapelle tussen de vakken staan vissen, palen zijn weer goed zichtbaar en er is een mooi geultje binnen werpafstand ontstaan. Gevist van laag tot 3 uur opkomend met afhouders, kraaltjes en haakmaat 2 voorzien van pieren en slikzagers die ik zaterdagmorgen bij Pim opgehaald heb in Zegge. Het was niet slecht met 3 scharren, 1 zeebaarsje, 1 wijting en 1 bot.

Helaas moeten stoppen vanwege lichamelijk ongemak, de laatste bot was een erg mooie en dat was tevens de genadeklap voor de linkerarm. Met veel tegenzin in staan pakken en de vis in de vriezer gedaan. Nog even gezellig staan kletsen met diverse mensen waaronder 2 personen die hier ook lezen/posten. Van hun hoorde ik ook dat de tong er al is en dat er ook nog wel een gulletje gevangen word. Ik schat in dat het na het opspuiten een mooie zeebaars en tong stek geworden is.

Nu nog wat warmer weer, hoewel het al niet slecht was vandaag. Lekker in de zon met windkracht 2. Voor iedereen hier nog fijne paasdagen en goede vangsten toegwenst!Jean-Pierre=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag. 16.00 -1930 1gulletje eentje schoot eraf. Naast mij had iemand op laag tij 6gulletjes gevangen en verderop hoor ik 8. Ik ga maar weer visles nemen.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Zaterdag 04/04/15 gevist op De Banjaard van 7.30u tot 11.30.

Ik kan heel kort zijn over de vangst,geen beet gezien en toch 1 te kleine schar.

De wind is komen opzetten en vertrokken naar Westkapelle.

Gevist van 12.30u tot 16.05u.

Hebben daar 3 x gul gevangen,waar van 1 mee is voor de pan.

WilfriedBollens Wilfried=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Vandaag zaterdag 4 april de zesde wedstrijd van de HSV Middelburg gevist. Plaats van handeling Boulevard Vlissingen. Er was toch gekozen om het parcours naar rechts uit te zetten i.v.m. het vastraken aan de linkerzijde van de Boulevard. De vangsten vielen zeker niet tegen. Bot, schar, wijting , meun, een enkel scholletje en een leuke gul van 45 centimeter kwamen het strand op.

De eerste vijf:

1. Cees Marteijn                 340 cm

2. Piet Nijpjes                     248 cm

3. Rob Walraven                 239 cm

4. Rene van Eenenaam       208 cm

5. Jo Ridderhof                    179 cmDe Vlisburger=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Vrijdagavond de spullen maar weer eens uit het vet gehaald en richting Zoutelande gereden nadat er eerst wat leeglopers en zagers waren op gehaald bij Brouwers in Bergen op Zoom. Was mooi op tijd zo'n twee uurtjes voor laagwater en een strakke zee (wat een verschil met eerder deze week). Alles in werking gezet en het eerste uur helemaal niets, tot een 1/2uurtje voor laag toen de eerste mini scharretjes boven gehaald, daarna niet meer stil gezeten en toen ik om 23.45 het laatste aas aan de haken deed stond de teller op 26 voor de pan en 14 retour naar zee, bij het binnen halen van de laatste worpen net 1x een twee tal voor de pan, en bij de tweede hengel nog een tweetal voor de pan en een gulletje die terug is gestuurd, dus een dertig tak mooie vissen meegenomen, al met al dus een mooie avond. Ps: nog een goede buurt gehad met een man uit Almere die in Zoutelande op vakantie was, als hij dit leest weet hij wie ik ben. Ruud

Ruud=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Na de woeste periode was het na twee lange weken maar weer eens tijd om te gaan vissen. De noordpier wa nog gesloten en na een week ochtenddienst had ik geen puf om de zuidpier op te fietsen. Lekker bij pontplein ijmuiden, autootje op een paar meter afstand en stoeltje erbij. Toen ik aankwam was het aardig vol maar na overleg met de vriendelijke, sommige bekende,vissers mocht ik op korte afstand van mijn buurman aanschuiven. De aanwezige heren zaten er al een tijdje maar waren niet echt enthousiast over een vangst. Wel had er een een gul van dikke een kilo. Ik heb gevist van een uur of 4 tot 10. Na een uurtje stilte kwamen de eerste botten naar boven welke allemaal weer terug zwemmen. Daarna nog een flinke steenbolk, schar en twee mooie gullen. De laatste uren niks meer maar waren wel gezellig aangezien een maat van me ff kwam buurten. Heerlijke dag en af eentje zelfs warm uit de wind en het soms doorkomende zonnetje.

Gevist met zagers en pieren cocktail en alles op de wapper lijn gevangen. 

Groetjes matko=== Vrijdag 03 april 2015 ===


Wezen vissen in Zeeland, tot mijn grote verbazing 2 mooie zeebaarzen van 44 en 41 cm, ook volgens mij een geep zien springen, zou wel heel vroeg zijn, dus ik zeg ook volgens mij. leuke sessie gehad end aar gaat het omHar=== Vrijdag 03 april 2015 ===


Hey,

Gisteren van 18u tot 22u gevist te Vlissingen. Afgaande tij met LW om 20u40
Vangsten waren niet slecht. Van 18u tot 20u30, bijna iedere inworp vis!
Resultaat 3 scharren, 1 pladijs en 2 gulletjes van net de maat en een visje of 4 onder maat of gewoonweg te klein scharretje.
Ook hingen er 2 joggers en een kindje aan mijn lijn... een visser met 2 hengels, fluovest en koplamp valt niet zo op he!  ;)
Als aas de klassieker pieren&zagers.Nick=== Vrijdag 03 april 2015 ===


Domburg...........na het opspuiten!!!.

Vanmorgen (vrijdag) al lekker vroeg richting de golfbaan van Domburg,om erachter te gaan vissen samen met Hans.

De rechter overgang genomen,want meer naar links is het meestal toch wat minder.....kijken of het nu nog zo is.

Leuke visserij en vrijwel elke draai een visje....schar,schar,en nog eens schar,kleiner van formaat dan voor de kerst,maar toch hadden we er met 3 stokken 13 om mee te nemen voor de pan,en 30 terug gezet om groter te groeien,totaal 43 vissen dus, waarvan er 5 botten bij waren.

De vis zat overal...dichtbij maar ook wat verder weg.

Een heerlijk ochtendje zonder wind of regen,dat hadden we begin deze week niet kunnen dromen.

LET OP!!!!!....Volgende week zaterdag van 10.30uur tot 15.30uur op deze plaats een clubwedstrijd van De Makreel!!!!.....Hou dit gedeelte recht achter de parkeerplaats links van de golfbaan dus a.u.b vrij!!!!!!

Alvast bedankt namens de leden!!!!

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske

       kees Reijngoudt=== Vrijdag 03 april 2015 ===


Donderdagavond 2 April in het Callandkanaal geweest met maat John.

Gestaan van 19.30 tot 23.30, vangst was slecht 3 stuks wijting, 1 schar en een driedradige meun. Alles klein van formaat.Theo=== Woensdag 01 april 2015 ===


Beste medevissers

Vandaag woensdag gaan vissen in het mooie zoutelande.

Het weer was onstuimig maar de adrenaline van het gaan vissen zorgde ervoor dat ik niet te stoppen was. Het zou vandaag mijn dag worden en dat werd het zeker. De eerste hengel ging om 11.30 het water in en voordat ik de 2e hengel er in had kreeg ik al een enorme beuk op de top. vanaf dat moment was het een prachtig gevecht tussen een krachtige vis aan het eind van de lijn en mijzelf als fanatieke visser aan de andere kant. Door de enorme power gingen de gedachte in rap tempo langs. Was het een eerste zeebaars van ongekende afmeting of nog een late prachtgul. het antwoord kreeg ik na een minuut of 5 toen ik de eerste zeebaars van dit jaar van 72 cm wist te landen.

Snel een foto gemaakt door de regen heen en de hengel er weer in om de 2e hengel daarna te kunnen optuigen. Echter voordat deze het wateroppervlak geraakt had was het alweer hengel 1 die stond te rammelen en kon ik even later een bot van 36 cm landen. Dat beloofde een mooie dag te worden en nadat ik eindelijk twee hengels in het water had liggen en mijn visstoel had geinstalleerd kon het wat mij betreft echt beginnen.Ik kan er kort over zijn het werd een fantastische visdag deze woensdag. Mijn visstoel heb ik niet gebruikt want het was pure topsport Ik heb doublets van schar en zelfs schol langs zien komen 8x weiting 10x gul en zelfs de eerste geepen en tongen waren een feit. Ik had er nog kreeft en een bruinvis aan toe willen voegen maar dat had mijn vangstbericht van woensdag 1 april waarschijnlijk ongeloofwaardig gemaakt.

Na alle roering de afgelopen tijd leek me dit een mooie dag en gelegenheid om bij alle medegenieters van deze site en al mijn medevissers een glimlach te laten verschijnen.

De eerste week van mei begint voor mij het zomerseizoen pas weer echt en zal ik zeker weer een berichtje insturen.

met vriendelijke visgroet Wijnand Langendijk Apeldoornwijnand Langendijk