Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van april 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 30 april 2015 ===


Beste  Dames en Heren vissers a.s. zaterdag 2 mei is er nog plaats om op te stappen met het m.p.s. Beatrix 2 van uit yerseke  op de Oosterschelde en de vangst met het m.p.s. Beatrix2 is goed

Contact : Tel. 06-22476969 of info@sportvisserijbeatrix.nl

Met  vriendelijke groet,

Ad de Schipper.wwwsportvisserijbeatrix.nl=== Dinsdag 28 april 2015 ===


volgende week maandag 4 mei en dinsdag 5 mei , woensdag 6 mei hebben we opstapdagen gereserveerd voor ankervisserij op de westerschelde op the pirate 2 , de vis is losgebarsten dus wilt u uw geluk eens komen beproeven? dan bent u van harte welkom de koffie staat klaar, tevens een lekker soepje tussen de middag. bij voldoende animo verloten we nog een leuke prijs op alle dagen.voor inlichtingen of boeking : rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 of kijk op www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Dinsdag 28 april 2015 ===


1e Bob Riga wedstrijd  van Anna Friso Sportvissersclub  die hebben we gevist op het Wiesje

Zondag 26 april vertrokken we rond 8.10 vanaf de kade in Vlissingen met 8 leden en onze vaste opvuller Rien .We lagen samen met de Limanda in de sluis.Het doel van Hank was  om naar de Sluisse Hompels te varen en met een beetje geluk konden we daar de dag uitvissen . We vissen deze wedstrijden  altijd  met  1 hengel en we vissen dan op cm .Éénmaal aangekomen op de plaats gingen we allen wat traag van start , maar ik was de gelukkige die de spits afbeet. Daarna ging het in een rap tempo.Alleen Theo Boschmans begreep de boodschap niet zo , maar na dat hank hem had aangesproken of hij misschien een "wonderlijntje " wilde ging hij werkelijk in de sprint meedoen doubletten en tripletten kwamen regematig aan boord.De vissen die werden gevangen waren in de ochtend hoofdzakelijk mooie dikke wijtingen van tussen de 23 en 33 cm .  Ook leggen we altijd een potje uit voor de kleinste en de grootste vis . Aan onze kant waren andere Theo en de twee zwagers Arseen en Rudy zaten verliep het wat moeizaam. en aan de andere zijden stonden  Benny en zijn zoon Davy Beauquesne  en Jan Govers , pfff wat gingen die mannen hard van stapel 30 tot 50 vissen per persoon terwijl wij op gemiddeld 25 stuks stonden.  Maar het tij liep eruit  toen ging het bij ons weer hard , maar werkelijk Theo Jansen nam  de eindsprint met als supporter Hank aan zijn zeide dat heeft hem geholpen om met nek aan nek race de westrijd te winnen.

de uitslag is dan ook als volgt.

1e  Theo Jansen               88  vissen   met   2106 cm  of te wel dik  21 meter. !!

2e  Davy Beauqesne         82  stuks             2008 cm

3e Jan Govers                  68 stuks              1792 cm

4e  Harry Wolst                70 stuks              1702 cm

5e  Benny Beauquesne      62 stuks              1574 cm

6e  Theo Boschmans         51 stuks             1389 cm

7e  Rudy de Decker           53 stuks             1243 cm

8 e  Arseen Wijsmantel      45 stuks             1072 cm

 

Maar liefst  519 vissen werden er gevangen met een gemiddelde lengte van 24,7 cm.

Grootste vis was een wijting van 33 cm gevangen door Jan Govers en kleinste was een schar van 16 cm

Deze goede stek hebben we te danken aan Hank van het Wiesje, buitenaf had de natuur er zin deze dag.

Harry Wolst

Anna Friso Sportvissersclub      www.afsc.nlHarry Wolst=== Maandag 27 april 2015 ===


De eerste zeebaars dit jaar 47 cm 850 gram Ik heb hem in een supermarktmandje gelegd om een idee te hebben van de groote. Gevist bij de R 9 met afgaande tij.

FreddyFreddy=== Maandag 27 april 2015 ===


Een verlaat bericht van afgelopen vrijdag. Helaas was m'n vismaatje verhinderd dus moest ik alleen de Oosterschelde op. Vanwege het gunstige tij om te traileren in Stavenisse, besloten om daar het water in te gaan om vervolgens richting de schaar van Colijn te varen. Onderweg naar Stavenisse al behoorlijk wat mist en aangekomen in de haven was het daar beslist niet beter. Dus op het gemak om 7.30 uur de boot van de trailer af en rustig door de smalle haveningang naar buiten gevaren. Daar leek het me niet verstandig om verder de plas op te gaan, dus op de marifoon het weerbericht van de radarpost Wemeldinge afgewacht en tegen de dijk even voor anker gegaan.

Daar de hengels klaar gezet en de boot op orde gemaakt, maakt uiteindelijk niet uit of je dat op de visstek doet of tijdens het wachten tot de mist is opgetrokken. Na 3 kwartier had de zon het voor elkaar de mist te verdrijven en een prachtig gladde Oosterschelde lag voor me..............genietend van het mooie weer de Warrior 165 naar de eerste stek gevaren. Tegenover de haveningang van Colijnsplaat tegen de rode boei geankerd op ca. 15 meter diepte. Er lagen nog 2 collega's in de buurt dus dat geeft altijd wat moed. Vanwege de sterke stroming, wat me enigszins gezien het getij verwonderde, besloten om met verschillende onderlijnen te vissen om te kijken of er verschil in eventuele vangst zou zijn. 1 hengel met 30 cm. verzwaarde stalen afhouders, 1 met rode bezemafhouders en 1 met korte stalen afhouders. Het duurde even voordat ik de eerste schar op de verzwaarde onderlijn kon verzilveren. op de andere onderlijnen, ondanks het uptide vissen, nagenoeg geen beet, dus ook,gekozen voor de verzwaarde onderlijnen. Het viel me op dat de aanbeten zeer voorzichtig waren en moest dus goed opletten.

Tussendoor een enkele graatmagere wijting erbij. Na ongeveer 3 uurtjes vissen lagen er 7 maatje scharren in de emmer.......geen topvangst tot nu toe dus besloten om het toch nog even te proberen op de gul in de Vlietepolder. Het anker eruit en richting de Vlietepolder waar we 2 weken geleden een mooie portie gul wisten te vangen. Aangekomen op ca. 28 meter geankerd en de gullenonderlijnen gemonteerd. 5 pieren icm mesheften, 250 gr. Lood lekker uptide en wachten op de doorbuiger.................. Nou, die kwam er niet ! Gullemans had er geen zin in. De wind begon wat te zoeken, en het tij te kenteren. Dat zorgde misschien voor het uitblijven van de aanbeten. Tijdens de kentering besloten om terug te varen richting de rode boeien, maar deze keer wat dichter tegen de vuilbaard aan. Nou, dat bleek geen verkeerde beslissing.

Geankerd op 14 meter en de verzwaarde onderlijnen weer gemonteerd. Deze keer 1 hengel downtide om te kijken wat er dan gebeuren zou. Binnen 1 minuut stond deze hengel te rammelen en een doublet schar. Gelijk de andere hengels ook downtide gaan vissen en toen leek het wel werken....hahaha. Vis eraf, beazen, ingooien, inhalen, vis eraf, beazen etc. etc. Tussen 15.00 en 17.00 uur ving ik er 39 scharren en 2 wijtingen bij. 24 scharren voor de pan, de rest mocht nog verder groeien. Om half zes was de boot opgeruimd en op het gemak terug gevaren naar Stavenisse. Al met al toch een mooie visdag met een mooie vangst voor Oosterschelde begrippen. 46 scharren en 4 wijtingen. Je moet ze even opzoeken en vol blijven houden, dan is er altijd wel een leuke visdag te beleven op de Oosterschelde.

Tijdens het terugvaren zag ik op diverse plekken duikende sternen en in de ochtend voor de haven van Stavenisse veel beweging in het water. Ik vermoed dat de eerste gepen en misschien makrelen zijn gearriveerd. Ik wil nog even meneer Larooy bedanken dat hij me heeft geholpen om met zijn bus me de helling op te trekken. Door de gladde helling kwam ik niet zelfstandig naar boven, een touw tussen beide auto's en ik stond op de kade. Top dat hij me wilde helpen....dus nogmaals bedankt !!! (Hopelijk wordt de helling een keer goed gereinigd) Iedereen een leuke vangst en vooral veel plezier op het water.

Groetjes CeesCees=== Maandag 27 april 2015 ===


Beste Vissers, 

Een ietwat verlaat vangstbericht... Vrijdag 24 april een dagje op de Westerschelde genoten van het prachtige weer. We lagen tegen de vaargeul voor de oude veerhaven bij Kruiningen. Heel de morgen lekker gevangen, 's middags kwam de klad er wat in. Omdat we in Waarde trailerden hebben we nog een anderhalf uur voor Waarde gevist op een meter of vijf water. Daar pakten we nog twee mooie gullen en een botje. De totaalvangst van deze dag (met 2 man): 5 gullen, 4 wijtingen, een mooie tong, en 12 mooie platte voor de pan. Kortom: een zeer geslaagde visdag voor ons.

Tip: tegenwoordig vriezen we het restant pieren in (gewoon zo in een potje stoppen, zonder iets erbij) en nemen dat de volgende keer mee. Deze 'snotterige drellen' steken we tussen verse pieren op onze haak. We hebben de laatste tijd het idee dat dit de vangst bevorderd...

Vriendelijke groet!Pinguin II=== Zondag 26 april 2015 ===


ONE HUNDRED AND EIGHTY!!!!!

Wat heeft dit nou met vissen te maken hoor ik jullie denken.Helemaal niks!!!Waarom dan one hundred and eighty?Nou,omdat het vandaag heel veel triples waren.Michael van Gerwen zou er jaloers op worden. Vandaag weer op de Westerschelde gevist met de Zeearend.Het was de bedoeling om op schol te gaan vissen langs de Franse kust,maar vanwege de wind besloot de schipper om dit niet door te laten gaan.Dus werd besloten om naar de Sluissche Hompels te varen om scharren te gaan vangen.Het was om 8.35 hoog water dus eigenlijk de hele dag met afgaand tij gevist.

De beet zat er al gelijk goed in en de vissen kwamen met (heel vaak) triples boven.Het is wel zaak als je beet krijgt om niet gelijk op te halen.Een keer aanslaan (bij weinig stroming)en het zaakje nog even laten liggen.Dan volgen meestal al vrij snel nummer 2 en 3. Tegen 13.00 ging de beet er een beetje uit,maar dit duurde nog geen uur.De stroming werd iets minder en de vis begon weer goed te bijten. Het weer was ook goed,'s morgens een heel klein beetje miezer,maar de rest van de dag was het droog. Er zijn vandaag jammer genoeg geen tongen gevangen,maar alleen schar en wijting.

Ik heb voor de pan meegenomen: 37 scharren en 11 wijtingen.Alles gevangen op 1 hengel. Het wordt dus elke week beter.2 weken geleden geleden had ik 8 scharren,vorige week 14 en nu dus 37. Er zit dus duidelijk een stijgende lijn in. Schipper John had ook nog zijn kids meegenomen,zoon Max en dochter schat.Ik denk dat haar naam Schat is want elke keer zei hij schat tegen haar. Max was een beetje stil,maar Schat heeft ook nog een aantal mooie scharren gevangen. Het was wederom een mooie visdag met lekker veel vis. John,Max en Schat bedankt.

Tot snel weer. Rob ChummanRob Chumman=== Zondag 26 april 2015 ===


Hallo,

Gisteren, zaterdag, eens vanuit Nieuwpoort mee gaan vissen met de Challenger. Normaal zouden we eerst op de wrakken gaan, maar de windvooruitzichten waren niet gunstig. Daarom werd het een schollentrip richting Potje. Om 7uur vertrokken. Het was HW rond 6u30. Met halve maan mochten we weinig stroming verwachten. Bij aankomst was de meeste vloedstroom er al uit. Eens op de 'ouderwetse' manier gevist met nylon, om toch nog wat stroming te pakken. Eén onderlijn met standaard ijzeren afhouders en de andere met rode plastic afhouders. Beiden voorzien van wat toeters en bellen...

Begin van de dag was de zee nog rustig, maar bij begin van de ebstroom begon de wind ook op te komen van zzw naar zw. Was hierdoor soms ambetant vissen, wind tegen stroom en de boot die af en toe een toertje rond het anker draaide... Geregeld opdraaien en terug inwerpen was dus de boodschap. Gans de dag werd er vis gevangen. Zeer mooie pladijzen(grootste was 46 cm op de boot), dikke botten, scharren, wijting, horsmakreel, een gewone makreel, 2 zeebaarsjes 'oude maat van 36 en 39cm en een zeer mooie tong gevangen door mijn buurman van 41cm. Ikzelf kon de dag afsluiten met 35 mooie pladijzen, 10 scharren, 1 wijting en een 10 tal botten in de frigobox.

Alles gevangen met pieren. De plastic afhouders waren voor mij wel beter vandaag. Was een prachtige dag en onder een stralende zon terug de haven binnen gevaren.

Bedankt aan schipper Richard voor de mooie dag.

Wimwim=== Zondag 26 april 2015 ===


Zaterdag 25 april is de Tuimelaar begonnen met zijn wedstrijden.We zijn om half 8 gaan varen met de Mazaraet(schipperJoopMul)Onder het varen zorgde katerin voor een heerlijk bakje koffie.

We waren om 9 uur bij de zeelandbrug daar gingen de lijnen het water in we waren met 11 man een paar konden niet.al na min was het raak Canstan ving een schar van 29.5 cm dus een goed begin

de scharren bleven regelmatig naar boven komen ,met maar liefs 3 te gelijk.Fay Verbocht ging met de pot er van door de grootste schar 30 cm .We hadden met 11 man toch nog 48 mooie scharren van door elkaar 24 26 cm De winnaar was tenslotte Toon.Bastiaanse met 9  mooie scharren en op het laatst nog een mooie tong van 28 cm.

Onze volgende wedstrijd is dan ook geplent op 23 mei a,s .Joop en Katrien bedankt voor deze mooie dag.Toon.bastiaanse=== Zondag 26 april 2015 ===


beste vissers,

gisteren 25-4 weer eens gevist met de nautilus.( met wie anders )

ondanks het slechte weer wat ze afgaven halverwege de week was het een hele mooie dag met veel vis.

er werd van alles gevangen, bot, schar, tong en wijting.

we zaten gemiddeld tussen de 40 en 50 vissen per persoon, dus een lekker maaltje vis.

nautilus weer bedankt voor deze mooie dag en tot snel.

Mvg,

Michel Goossens.michel=== Zaterdag 25 april 2015 ===


Beste visvrienden

Vandaag met een groep van 8 personen uitgevaren met de Jan-van-gent, vanuit de haven van Breskens met schipper Albert. Om 07.45 de haven uitgevaren en na een 20 minuutjes kwamen we aan op de visplek.

De onderlijnen bereikten al snel de bodem want iedereen had er zin in!

Na eerst een bakje koffie te hebben gedronken stonden de hengels al flink te rammelen. De eerste scharren en wijtingen werden boven gehaald. Na hier en daar een onderlijn te hebben verwisseld begon iedereen vis te vangen.

Dit ging de gehele morgen door en er werd druk gewerkt om de scharren en wijtingen boven te draaien. Zo af en toe kwam er ook een mooie bot boven water.

Na tussen de middag een lekker bakje snert te hebben genuttigd, werd de middag sessie gestart. Deze was net zo druk als de morgen en de vis kwam weer met grote getalen aan boord.

Iedereen heeft een mooi portie vis weten te vangen met een gemiddelde van 75 stuks per persoon!

Om 15.00 uur de motoren gestart en weer naar de thuishaven terug gevaren. Het was weer een geslaagde dag, er is weer veel gelachen zoals altijd en ze hebben het weer allemaal goed naar hun zin gehad.

Met vriendelijke groet

NoordzeevissersDennis=== Donderdag 23 april 2015 ===


Donderdag met de boot vanaf Neeltje Jans gevist. Windfinder beloofde een mooie dag met 2 Bf. Niet al te vroeg vandaag, maar omstreeks 9 uur lag de Beekman in het water. Bewapend met kweekzagers en een dot gezouten pieren kozen we voor t Westgat in de hoop op enkele schollen naast de scharren en botten die we toch wel verwachten. Met NO wind in de kont speerden we over een vlakke zee ri westen. Na een klein half uurtje varen ankerden we nabij de WG1 op 12 meter. Het was bewolkt, en hier toch een flinke bries en een forse hoge Noordelijke deining die rechtsachter op de boot rolde.... Vis bleek er overvloedig te zitten maar het waren ondermaatse wijtingen die met 3 tegelijk op de lijnen vlogen. Echte vissen kregen gewoon geen kans om het aas te pakken. Dit ben je snel beu. Dus anker op. Overgestoken naar de WG2 richting een bankje. Geankerd op een vissig richeltje op 7 meter. Hier inderdaad minder wijtingen en meer scharren. Maar wat me overdag op de boot nog nooit overkomen is gebeurde nu wel. Deze ochtend moest ik al een handjevol paracetamol innemen om de koorts te onderdrukken ivm een griepje/verkoudheid, dus Neptunus greep z'n kans en de beukende noordelijke deining deed me de das om. Kees dus spugend overboord hangen...Mn maat werd ook wit om de neus, dus uiteindelijk eieren voor ons geld gekozen. Terug richting strand gevaren en nabij de R1 geankerd. Hier was het een stuk rustiger. Inmiddels kwam ook de zon door. Dus onder de kap in het zonnetje lekker de dag uit kunnen vissen. Zoals we de laatste tijd al vaker ervaren hadden waren de laatste uren van de eb hier heel goed. Volop vis, waaronder ook die net iets te kleine wijtingen. Ze grissen het aas vd haken, maar ze maken het vissen wel leuk met hun spectaculaire aanbeten. Dus we telden onze zegeningen:-) Regelmatig ook een mooie schar er tussendoor voor in de emmer en ook enkele lang verwachte en o zo gekoesterde schollen. Ze waren helaas maar omstreeks 20 centimeter. Een leuk detail was dat de grotere scharren duidelijk voor de gezouten pieren kozen. Dat is hiervoor een superaas. De zeewatertemperatuur was vandaag 10 graden. Met normaal voorjaarsweer stijgt de watertemperatuur gemiddeld 1 graad per week, We gaan ons dus opmaken voor de zomergasten! Want geep, tong, zeebaars en haaitjes, die blijven nu niet lang meer weg:-) Groeten Kees en Maarten - Delta 362Kees - Delta 362=== Donderdag 23 april 2015 ===


Donderdag 23 april

 

Vandaag op de oosterschelde wat gerommeld en een paar plekjes voor de thuishaven van Burghsluis geprobeerd.

Het water was lekker dik en wind was er nauwelijks

De vangst 13 scharren, 2 botjes en een wijtingkje.

Op stil water is het een en al krab maar ook met stroom lusten ze een zagetrje, dus veel aas meenemen!

 

Willem van Zalm

Delta 500willem van zalm=== Woensdag 22 april 2015 ===


Vandaag 22 april een super visdag gehad op de Pirate II met René de Back.

Enkele weken geleden waren we op de Oosterschelde en vingen met tien man één scharretje. Ik had mijn hoop dus gevestigd op een herkansing op de Westerschelde.

De Westerschelde is een super water geworden. Of misschien was het dat altijd al. Vanmorgen om 8 uur in de Sluis, onze "Pirate II" samen met de "Zeearend" en de "Wiesje". Volgens de berichten op "Zeevisland" zijn de vangsten prima dus was ik vol goede moed.

Nou die berichten bleken helemaal te kloppen. Ik had de hele dag geen enkele haal zonder vis. Doubletten en tripletten schar, wijting en een enkele bot waren meer regel dan uitzondering. Zelfs aan de afgebroken onderlijn, die ik -wonderbaarlijk- een uur later weer opviste zat vis! Kortom een superdag met aantallen forse scharren en mooie wijtingen waarvan je meestal alleen kan dromen.

De verzorging door René was weer voortreffelijk (inclusief de gratis douche aan het einde van de dag). Het aas voor de vissen was voortreffelijk en ook het kopje soep van "het huis" (de boot) voor de vissers smaakte prima. 

2 Mei weer naar de Oosterschelde, vooral vanwege de gezelligheid met ons visclubje. Maar de vangst van vandaag zal niet eens benaderd kunnen worden. Maar ja, dat hoeft eigenlijk ook niet als je een plezierige dag met vrienden hebt.TonK=== Dinsdag 21 april 2015 ===


afgelopen zondag met 5 kayaks naar de grevelingen geweest voor de haring....ik, pa, tariq, maarten en mies.

het was prachtig visweer, weinig wind in het begin die later een beetje meer werd.

op de kant stond het al vol met vissers (schouder tegen schouder) en er lagen ook een stuk of 6 bootjes her en der, later kwamen er nog een paar bij.

op de visvinder was duidelijk te zien dat er veel schooltjes vis zat maar echt los ging het niet, in het begin kwam er maar af en toe wat boven maar later iets meer.

uiteindelijk hadden we met 5 man een stuk of 70 haringen, wel van mooi formaat maar niet zo veel als verwacht.

toen er op het laatst echt veel stroming stond en het water stroebel werd was het over met de vangst en zijn we op het gemakje weer terug gegaan na een uur of 4 gevist te hebben.

zaterdag 2 mei of zondag 3 mei gaan we weer want dan is het tij weer goed, mocht er iemand zin hebben om mee te gaan bel of mail www.kayak-vissen.nl kayak visser=== Dinsdag 21 april 2015 ===


goede dag allen,

 

Zaterdag een lekker dagje wisten vissen op de schelde. weerbericht leek goed. Dus was een mooie dag om mijn bootje eens op de schelde uit te testen.

Om 9u vanuit wemeldinge tot halverwege zeelandbrug de eerste keer geankerd net naast de geul. Waar de eerste schar gehaakt werd. Na 1,5u iets verder verkast. Daar nog 2 gevangen dus besloten we aan de andere kant van de geul te gaan liggen tegen de fuiken aan. Daar hebben we nog een aantal scharren gevangen. Uiteindelijk 8 stuks binnen gehaald waarvan 1 bot. 5 blijvers.

Windje begon in de middag toch iets op te steken en de golven begonnen hoger te worden, dus we besloten we toch langzaam aan terug richting de haven te gaan. Van 14u af nog een uurtje net voor de haven op de punt gelegen. Maar daar haalden we wel heel veel rommel boven door de stroming. Uiteindelijk bij de laatste hengel binnen halen voor vertrek zat er toch nog een scharretje aan.

nog veel vis plezier voor iedereen hier! de mooie dagen komen er weer aan!

 

groetjes

 

RonnyRonny=== Maandag 20 april 2015 ===


hallo,hier nog een berichtje van de Vierinnekilo's

zaterdag vroeg uit de veren (1h45)koffie gezet voor de makkers en om 3h30 vertrokken naar Calais waar we om 5h45 de overzet naar Dover moesten halen.

aangekomen in Dover om 6h15 plaatselijke tijd,dus goed op tijd want boot zou ons om 7h30 oppikken.

bij het afhalen van ons paarkeerticket bij de havenmeester vroeg deze wat we kwamen doen antwoorden we vissen, vroeg hij of we wel wisten wat de windverwachting was voor die dag kregen we te horen dat er een NO met pieken tot 7 beaufort voorspeld waren,ik vertelde hem dat ik de schipper nog gebeld had en dat hij er geen probleem in zag.

nu moet ik wel vertellen dat het schip een catamaran is 12 meter bij 4,80 meter met 900PK dus die kan wat hebben dus om 7h30 de boot op en vertrekken maar.

er stond inderdaad een behoorlijke zeetje bij het buitenvaren maar het was te doen,na 45 minuten aangkomen op de plaats waar het moest gebeuren,gevraagd aan de schipper of we op een wrak zouden vissen kreeg ik een negatief antwoord hij had ons op een plaats gebracht waar er veel putten in de bodem waren we zouden driften doen die iedere keer een half uur zou duren diepte ongeveer 30 meter, op aandrang van de schipper om de ligplaats niet te vermelden doe ik dit dus niet.

we hebben gevist met pilker,met shads,gummi macks en vingen overal vis op maar de meeste werden gevangen op hookai rigs met een klein stukje aas op.

ik mocht mijn dag afsluiten met 20 gullen en 7 maatse wijting mijn ene zoon had 17 gullen en de andere zoon had er 16 allemaal tussen de 50 en 60cm,de minste had er nog 8. ( in totaal 118 gullen gevangen met 8 man )

verder is er nog enkele mooie rode ponen gevangen plus een zeer mooie pladijs en de eerste makreeltjes van het jaar.ik wil nog melden dat er die dag maar 2 boten zijn uitgevaren om te vissen en dat ze allebei van de zelfde eigenaar zijn.

om 16h30 terug naar de ferry en om 21h terug thuis met de ganse groep met 1 opmerking,dit is voor herhaling vatbaar.

groeten,Franki - VIERINNEKILOvanheule franki=== Maandag 20 april 2015 ===


Zaterdag met de salamander2 gaan vissen op de Oosterschelde.

0,0 gevangen. Zelfs niet 1 x beet gehad. Gelukkig vangstgarantie zodat we een keer gratis mee mogen.

Goed geregeld van de schipper. Nu maar hopen dat ze dan wel bijten.Hans=== Maandag 20 april 2015 ===


Ze zitter er nog!!

Zaterdagmiddag nog een paar uurtjes over en wat doe je dan met dit weer, je raad het al.. Vissen.

Samen met m,n dochter de Westerschelde weer op met de Jumbo en geankerd voor de veerhaven.

Er lagen al wat meerdere bootjes te vissen en wij daartussen op de rand van de vaargeul een plekje gezocht.

In het begin was het nog redelijk te doen met de stroom, maar na een goed uur ging het weer snoeihard tekeer.

Je vraag je dan af: Moet je nu nog blijven vissen? Die vissen zoeken ook de luwte op met die stroming.

Maar toch maar volgehouden, flink zwaar lood erop en afwachten maar.

En jawel de eerste beet was een feit, even laten doorbijten en dan draaien, maar helaas eraf.

Dit 2 keer kort achter elkaar, je kan gelijk aanslaan of gelijk lijn geven, maar je hebt ze niet.

Ze plukken gewoon flink aan je aas.

Even later weer een ferme doorbuiger op de ugly stick en nu dus wel hangen.

Nauw ik kan je vertellen dat Carolien dan d,r handen vol heeft om deze binnen te draaien vol tegen de stroom.

Een mooie gul weer, dus ik moet toegeven dat ze er nog steeds zitten .

Ook het eerste zeebaarsje kwam binnen, zo zie je, je vangt wintervissen en zomervissen tegelijk.

Toen de stroom er weer wat uit ging lopen kwamen er nog 2 gullen binnen en 1 ondermaatse.

Dus totaal 3 maatse gullen, 1 ondermaatse gul en 1 zeebaarsje.

De 1e vervoerd containers... de andere vervoerd ..vis.

Rond 17.00 uur het anker geligd en de haven weer opgezocht.

Weer met een voldaan gevoel huiswaart gekeerd, op naar de volgende keer !

Gr. TomTom=== Zondag 19 april 2015 ===


Hallo,

gisteren 18-04-2015 met drie leden van zeevissersforum.com en drie Nederlandse kennissen van schipper Werner een gezamenlijk tripje gemaakt bij de nieuwe boot seagull, van shakespearechartering. Het voorspelde weer was niet super-ideaal : een steeds maar wijzigende wind van 4 naar 6 bft gaf gisteren N naar NO op het kompas. Het zeewater was zo'n 11 graden, en de stroming (nochtans te verwachten bij nieuwe maan), viel aardig tegen.

Het was een prachtige lente zon, maar door de koude wind lag de gevoelstemperatuur aardig laag, en had iedereen toch zijn dik en/of winddicht pak aan, en maar goed ook.

De visserij dan : hierover kan ik helaas zéér kort zijn : SLECHT ² !
Met wat vertraging  uitgevaren rond 08.15 uur. Vlot door de roompotsluis, en een eerste keer ankeren omstreeks 08.45 uur aan de R5. Al heel snel bleek dat het een zeer moeilijke dag zou worden, toen we op zo'n 14 meter ankerden en helemaal niks van stroming hadden, met de bloei ook nog eens serieus in het water. Tim ving een eerste schar (met een grote 'tje'), ikzelf kon kort erna ook een schar (nog kleiner) binnentakelen, maar dat was het zo ongeveer. Na 45 minuten géén enkele beet, geen enkele keer het aas afgevreten..., dan maar verkassen, en naar de initiëel beoogde stek aan de R1. Misschien dan Steendiep of Meerkerk een betere optie was, maar de wind was al merkbaar aan het aantrekken, en de golven waren toch al aardig en zouden waarschijnlijk te onaangenaam vissen zijn daar.

De R1 gaf een klein beetje vis, hier en daar een schar of een wijting, maar allen ofwel serieus dun en klein, ofwel heel nipt de maat. Ook hier waren de aanbeten sporadisch en flauw. Dus tegen de middag was de conclusie dat hier ook 'gene vette' zou worden.

Maar weer eens verkast. Aan Domburg effe halt gehouden, maar nog altijd bitter weinig stroming, dus verder de hoek om tot voor de reddingspost van Westkappelle, waar we wel wat stroming hadden, want daar lig je echt op de kop van Zeeland met de monding van de Westerschelde.

Gevist tot voorbij hoogtij, maar ook hier gaf de schar niet thuis, de gul is precies al met paaivakantie vertrokken, voor tong is het hier nog aanzienlijk vroeg, en de wijtingen zijn van het aasvis formaat. Westkappelle bleek zeker geen succesformule voor meer vis, dus rond 14.30 uur dan maar terug richting kering gevaren. Vlak voor de kering nog effe geankerd op een iets diepere plaats, maar nu was de stroming wel aanzienlijk, waardoor het anker tot tweemaal toe ging krabben. Met het aanzicht op de frituur aan de sluis was de hoop op een portie kibling voor de meesten groter dan de hoop op wat vis, dus inpakken en binnenvaren rond 16 uur. Ik denk niet dat we ooit zo vroeg aan wal zijn geraakt voor het afsluitend firietje.

Samengevat :

- wijting, schar, enkele meunen , maar alles heel beperkt, zowel in aantal als in omvang. (ik schat een 20-tal scharretjes waarvan maar een 5-tal 30 plussers, en een 10-tal maatse wijtingen met 11 hengels), minstens 20 wijtingen zijn terug naar mama gestuurd.
- montages : alles geprobeerd, van verzwaarde afhouders, niet verzwaarde afhouders, jojo, weegschaal tot dwarrellijn, geen enkele voorkeur vandaag
- aas : verse pieren, mesheften (diepvries), en tappen (diepvries en gedroogd/gezouten)

Een hele leuke en verzorgde trip met helaas 'matige' vangst.

groetjes,

PeterMPeterM=== Zondag 19 april 2015 ===


Hallo,

zaterdag 18 april wezen vissen op de grevelingen doel was proberen een harinkie te vangen dit is wel gelukt, maar met 2 man 12 stuks viel toch wel tegen, de zuidoosten wind was hier mischien ook wel debet aan. Er waren  meer boten dan haringen, op een gegeven moment wel 20 denk ik, maar het was mooi weer en we zijn er weer even uit geweest.

alfons.alfons=== Zondag 19 april 2015 ===


Beste visvrienden

Op zondag 19 april 2015 weer eens gaan ankervissen op de Westerschelde met de Nautilus. Meestal ga ik alleen als opstapper mee met 1 van de boten vanuit Vlissingen.Deze keer zijn we gegaan met onze visclub "Het Sp(b)ieringske" uit Tilburg.Wij bestaan al ongeveer 30 jaar en voorheen visten wij altijd op de Oosterschelde en de Grevelingen op de grotere charterboten. Nadat een groot aantal leden heeft bedankt vanwege uiteenlopende redenen(wij hadden rond de 40 leden)hebben we besloten om op de kleinere charterboten te gaan vissen omdat we nog maar 16 leden hebben en die grote boten toch wat duurder zijn. Om 7.30 aangekomen in Vlissingen zijn we opgestapt en voor 8.00 waren we de sluis al door en gingen we naar de Trawlboei.

Ons concept is de eerste anderhalf uur wedstrijdvissen waarbij elke vis telt.Wie aan het eind van het jaar de meeste vissen heeft gevangen wint een mooie beker.Het was om 9.27 laagwater dus we hebben nog ruim een uur naar de eb kunnen vissen.Er kwamen toch best wel wat vissen boven,de eerste 45 minuten,maar niet genoeg volgens de schipper.Hij had gehoord dat er op de Schluissche Hompels beter werd gevangen dus anker ophalen en een stukje varen.Hier hebben we nog 15 minuten van onze wedstrijd gevist,maar hier was het minder,ook omdat de stroom eruit ging. In de anderhalf uur wedstrijd hebben we toch nog 38 vissen gevangen. Tussenstand: Arie Breedveld 7 Piet Eijsermans. 6 Rob Chumman. 6 Ad Blokvoort. 5 Harrie Brouwert. 5 Paul Weterings. 4 Kees Spaandonk. 3 John Blokvoort. 1 Frank vd Broek. 1 Na de wedstrijd door blijven vissen met maar 1 hengel,want op de kleine boot kunnen we niet allemaal met 2 hengels vissen,dat hebben we met z'n allen ook afgesproken.

Het heeft nog bijna 2 uur geduurd voordat de vis weer ging bijten,maar tussendoor kwam er toch wel wat vis boven,alleen een stuk minder. Er zijn deze dag 5 verschillende vissoorten gevangen,nl.schar,bot,wijting,1 gulletje en 2 tongen waarvan 1 voor Piet van 34 cm. Aan het eind van de dag had iedereen toch een leuk maaltje vis kunnen vangen. Zelf had ik voor de pan 14 scharren,10 wijtingen(allemaal maats)en van de deckhand nog een mooie bot gekregen. Ik heb ook nog 2 mini scharretjes gevangen en die heb ik weer netjes onbeschadigd terug GEZET!

Met de nadruk op gezet,want vorige week schreef een visser dat hij ze terug had gesmeten,dat is niet zo'n visvriendelijke opmerking,sorry dat ik het zeg. Maar al met al een heerlijke visdag gehad met grotendeels veel zon en weinig wind. De vangsten zijn weer iets beter als de vorige keer met Pasen,en als het zonnetje wil gaan schijnen,worden de vangsten met de week beter.

Trouwens,over de vorige keer gesproken:Ik had s'avonds een vangstbericht ingestuurd en 2 1/2 uur later keek ik en het stond er al op. En dat op 2e Paasdag. Dit vind ik wel een compliment waard,super.

Dus mensen,pak de hengel en ga vissen. (En stuur aub een vangstbericht in)

Groetjes, Rob Chumman,Rob Chumman=== Zondag 19 april 2015 ===


Afgelopen zaterdag 18 april met ons zeevisclubje de Zeelimbra weer een dagje er op uit geweest vanuit Vlissingen met de Pirate, deze keer met schipper Jeroen. We begonnen de dag op Sluis Hompels, de vangsten waren van meet af aan erg goed te noemen. Zoals verwacht voornamelijk schar, maar toch ook verrassend veel (meest kleine) wijting en een enkele bot.

in de middag werd het toch wel wat hobbelig en op voorstel van schipper Jeroen zijn we toch maar wat dichter naar de kant toe gaan liggen. Er stond inmiddels een gierende stroming, zodat de aanbeten niet of nauwelijks meer zichtbaar waren, maar bij vrijwel iedere draai kwamen er doubletten en tripletten naar boven, voornamelijk wijting, maar toch ook nog steeds de nodige scharren. Na anderhalf uur werd de stroming minder en konden we de beten ook weer waarnemen. Vader en zoon Henk en Heino, vader en zoon Sam en Sam en Rinie vingen 50 vissen of meer.

Maar ook de wat mindere goden, waaronder ikzelf, hadden toch een leuk maaltje vis bij elkaar. Roy had er bijvoorbeeld niet minder dan 36 en ikzelf 29, dus was iedereen zeer tevreden met de supervangst op deze topdag. Alleen onze gastvisser van vandaag, gemeenteambtenaar Muaz, bleef met slechts 8 vissen wat achter, maar dat kwam omdat hij de vorige dag een feestje had gehad en daar vrijwel de hele dag uitgebreid van bij lag te komen. Hij oefende als het ware de gehele dag zijn beroep uit........

Al met al weer een perfecte dag met dank ook aan schipper Jeroen, en niet te vergeten de weergoden die ons na lange tijd eindelijk weer eens gunstig gezind waren.

Met vriendelijke groet,  Kick van IJzendoorn,  Lomm  Kick van IJzendoorn=== Zondag 19 april 2015 ===


Zeevislanders.

vandaag zondag 19 april de 1e Selectie NK Bootvissen van Sportvisserij Nederland vanuit Scheveningen.

nadat de op 29 maart de wedstrijd vanwege de weersomstandigheden was afgelast, kon de wedstrijd vandaag doorgang vinden onder nagenoeg ideale omstandigheden.

om 07.30 vertrokken met de "Trip Tender" en de "Ëstrella"  met naar ik schat iets meer dan 50 deelnemers.

Om 08.15 aan anker op 12 meter water recht voor Kijkduin.

De omstandigheden:

- de wind N tot NW 3 tot 4 Bft, in de loop v/d middag afnemend naar zwak 2 tot 3 iets krimpend naar NO.

- de golfhoogte 50 tot 70 cm afnemend naar minder dan een halve meter,

- het getij om exact 11.30 LW en HW omstreeks 16.30 dit is rond springtij waarbij je gierend stroom zou verwachten, maar dat is allemaal uitgebleven.

- de watertemperatuur begint gestaag op te lopen en is nu bijna 9 graden.

Had geloot op de Estrella BB op de nummers 10/16 en 5.

Dus midscheeps gestart met een wat verzwaarde onderlijn haakmaat 2 en een mix van pieren en mesheften.

Op zich in eerste instantie redelijke vangst , maar aan het eind v/d eerste periode 4 trekken van 3 ondermaatse wijtingen ! redelijk frustrerend, alsnog 8 maatse scharren in de emmer.

De 2 periode was vreselijk taai ,  zo rond de kentering v/h tij, overgeschakeld op een onverzwaarde weegschaal een enkele maatse schar en de rest ondermaatse wijting.

De 3e periode op 5 aan BB net voor het stuurhuis kon ik redelijk up-tide vissen , uiteindelijk 25 maats aan kunnen bieden lang niet genoeg voor en redelijke plaats, moest je er minimaall toch wel 40 hebben.

Verder een relaxte dag met de neus in de zon en een drankje onder handbereik.

Om 15.00 uur het anker eruit en teruggestoomd naar een zonovergoten Scheveningen.

De volgende : dat wordt de loterij op de Oosterschelde vanuit Tholen op ZO 3 mei.

Vang ze iedereen enne VOORAL Tight Lines !!

gr, Kees GraafKees Graaf=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Tongenfestival 2015!

Op Woensdag 22 Juli en Donderdag 23 Juli organiseert De Nederlandse Charterboot Vereniging DNCV (www.dncv.nl) de tweede editie van het TongenFestival!

De deelnemende charterboten boten vissen deze dagen exclusief op tong vanuit Vlissingen vanaf 08.00u tot 15.30u, na afloop is er aan de kade is er gratis friet & snacks voor de deelnemers.

Er is een super hoofdprijs beschikbaar voor de dagwinnaar; opstappen voor een dag vissen bij alle deelnemende schippers (dat is TIEN dagen vissen!!) twv 750 euro! Er wordt gevist op centimeters! De deelnemende boten zijn: Discovery, Happy Fisherman, Jan van Gent, Limanda, Nautilus, The Pirate II, Rover, Valkyrie, Wiesje, Zeearend.

Er kan geboekt worden via de schippers! Hun gegevens zijn eveneens te vinden via www.dncv.nlDNCV=== Zaterdag 18 april 2015 ===


as woensdag hebben we een opstapdag gereserveerd voor ankervissen op de westerschelde. heeft u zin en tijd? dan bent u van harte welkom op the pirate 2. voor inlichtingen/aanmeldingen email naar rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. groet rene de back. www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Zaterdag 18 april 2015 ===


Zelf varen!

Voor morgen en aanstaande week wordt er prachtig weer voorspeld, er zijn nog diverse boten beschikbaar. Er is goed vis te vangen, wel een eindje varen maar dit is met onze boten geen enkel probleem. Kijk op www.bootvissen.nl

AntoineAntoine=== Donderdag 16 april 2015 ===


Gisteren nog enkele uurtjes gevist vanuit de boot op de Westerschelde voor de veerhaven.

   Op weg naar de visgronden!

 

Geankerd op een 13mtr water en gevist met leeglopers en mesheften.

Van de week was vriend gul nog aanwezig, maar de vraag was: Is hij er nu ook nog?

De watertemperatuur stijgt nu wel heel snel en is momenteel 11.3 graden.

Er liep weer  mooi stroom en het weer was al helemaal goed, dus afwachten maar.

Even later een mooie beet op de hengel, even wachten en nogmaals een flinke tik..

Wat gaat het worden, Gul of?

Nee dus, een mooie maatse tong en een wijting.

Hierna viel het helemaal stil, geen beet meer gezien.

Nog verschillende keren verkast naar andere diepte,s maar geen vis liet zich meer vangen.

Heb het vermoeden dat de gullen klaar staan voor vertrek, maar we hebben er dit seizoen lang van kunnen genieten.

Gr. TomTom=== Donderdag 16 april 2015 ===


Dinsdag, april 14, Scheveningen Noord pier ... Begon 20:00, stopte 23:30 ... Regelmatige vangst van grote schaar en bot en ook 3 gul, twee kleine ging terug naar de zee, een grote voor lekkerbek ...A.=== Woensdag 15 april 2015 ===


Hallo medevissers Vandaag 15-04 Weer Gaan vissen Het Weer werd mooi DUS ontmoette Mijn vismaat Vanuit Stavenisse.

naar de Zeelandbrug. vangt 2 tongtjes heb maar een foto.en 20 scharetjes.  

gr. jerommeke jerommeke=== Woensdag 15 april 2015 ===


Nog steeds gul op de Westerschelde !!

Gisteravond weer een paar uurtjes gevist vanuit de boot op de Westerschelde.

Geankerd ter hoogte van de veerhaven op een 12 mtr diepte.

Zodra de stroom begon te lopen direct een mooi beet op de zeebaarshengel.

Lekker licht stokje geeft veel sport en zeker bij weinig stroom is er leuk mee te vissen.

Draaien dan maar, helaas eraf, was duidelijk weer van een gul.

Er stond 1 hengeltje met onderlijn met bezemafhouders voor wat platvis en haakmaat nr 4 in.

Juist op deze stok weer een mooie beet en nu wel hangen, jawel een mooie gul kwam binnen.

Net in het lipje gehaakt maar hij kwam dus toch in de boot.

Vrij kort doorna weer beet op 2 hengels en weer 2 mooie gullen.

Dus nu een 3 tal mooie binnen en dat 1 uur tijd.

Op het beste vangstmoment gestopt met vissen, want er was nog een oefening gepland met m,n collega,s van de KNRM.

Maar als we doorgevist hadden waren er beslist nog meer aan boord gekomen dat geloof ik vast.

Weer een leuke avond gehad op de schelde.

Gr. Tom en Carolien

 Tom=== Dinsdag 14 april 2015 ===


Vangstbericht van vrijdag 10-04-2015

Het was superweer, één van die eerste lentedagen die het tij doen keren. Er moest gevist worden! Captain Kevin nodigde ons voor de tweede keer uit om de voordelta te bevissen. Het plan was om naar Westkapelle te varen en te ankeren tegen het talud, niet ver van de vuurtoren, op ongeveer 15 m diepte. Deze trip hebben we beschreven in ons tweede boek "De Voordelta". Het is gebied 1 “De kop van Walcheren”. Op stek 1 beschrijft Nico een trip naar deze stek op 29 maart 2014. En dit wilden we nog eens over doen. We hadden opnieuw schitterend aas via Leo, verser kan het niet. Na een klein uurtje varen over een spiegelglad zeetje kwamen we aan op onze stek en ankerden exact op het coördinaat uit het boek. We visten met paternosteronderlijnen met kunststof en stalen afhouders. Haakmaat 2 moet voldoen voor schar, bot, gul, wijting, enz. ...Als er veel gul zit schakelen we wellicht over naar een grotere haak maar dat was niet nodig. De gul liet het echter afweten. We vingen veel mooie scharren, allemaal mooi aan de maat en dikwijls 30 cm of groter. Er kwamen ook enkele wijtingen boven, een klein scholletje en ook de eerste baars voor 2015. Opvallend was dat het afgaande tij het meeste succes gaf. Een baarsje van 37 cm werd gehaakt aan een paternosterlijn en werd terug in zijn element geplaatst door Captain Kevin. Het was een schitterende dag met veel zon en veel vis! 

    

Bedankt Kevin.

de kleine bootvisserWim=== Dinsdag 14 april 2015 ===


Gisteren gaan vissen met Wiesje uit Vlissingen.  Hele goede dag gehad met zeer goede vangst.

Ikzelf had 53 mooie grote scharren en 2 mooie tongen.

De wijting en de kleine postzegel allemaal terug gesmeten. (20 tal)

Op de ganse boot meer dan 650 scharren, platvissen gevangen.  Zeker een dag om te blijven te herinneren.

We kijken al terug uit op een volgende vistrip met Hank.Wim Moorkens=== Dinsdag 14 april 2015 ===


Oosterschelde vangsten

Afgelopen Zaterdag een boot gehuurd bij 't Zeepiertje, was weer top geregeld. We hebben eveneens (zie ook 1 van de onderstaande berichten) in de buurt van Wemeldinge gevist, hier ook niets gevangen. Op aanraden van de eigenaar verder gevaren naar de Zeelandbrug, hier was het wel raak. Met 3 man ongeveer 60 scharren gevangen en 3 grote botten 9 scharren terug gegooid vanwege de maat, de rest was mooi. Op de terugweg nog een uurtje bij het goesse sas geprobeerd en hier nog een schar of 6 gevangen. Al met al een mooie dag, wel redelijk veel wind. Een huurboot is ons beter bevallen dan een grote we konden gaan waar we wilden al hadden we geen bar aan boord.

Visgroet, Peter van de HorstPeter=== Dinsdag 14 april 2015 ===


beste mensen geen vangstbericht maar wel een dank bericht

bij deze wil ik ook namens mijn kinderen en kleinkinderen

iedereen bedanken voor het medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn man Chris de vader van de schipper

van de Happy-fisherman

het was hartverwarmmend

met vriendelijke groet

Pia van Tol kinderen en kleinkinderenpia=== Dinsdag 14 april 2015 ===


Beste dames en heren vissers a.s. zondag is er nog voldoende de plaats met het M.P.S. Beatrix 2 om op te stappen  om tegaan vissen op de  Oosterschelde en er wordt goed schar gevangen !

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl of Tel. 06-22476960

Met vriendelijke groet,

Ad de SchipperAd de Schipper=== Dinsdag 14 april 2015 ===


The PirateII heeft een wisselvallig weekend achter de rug. Wisselvallig wat het weer betreft want de vangsten zijn gewoon goed. Zaterdag met groep Snoep het water op geweest en in de ochtend lekker de vis kunnen vangen. Helaas was er een windje ZW6-7+ krimpend naar NW welke in combinatie met een forse regenbui ons deed besluiten vroegtijdig naar binnen te varen.

Zondag was het dan de beurt aan HSV-Middelburg(lees verslag) om samen de zee op te gaan onder prima omstandigheden van zon en nauwelijks wind om de gehele dag op hompels te vertoeven. Zeer goed gevangen met Schar,Wijting,Tong en Bot in de emmers

Agenda vrije dagen:

* Zondag 19/04      Opstapdag, nog plaatsen vrij

* Zaterdag 2/05      Opstapdag

Bel met +31/(0)6 5139 1567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl 

www.westerscheldevissen.nl Rene=== Maandag 13 april 2015 ===


Zaterdag 11 maart weer eens op de Oosterschelde gevist. Op onze boot waren 10 vissers die er met elkaar in geslaagd zijn om 1 (EEN) schar van 19 Cm uit het zoute water te halen. Zeer teleurstellend dus. We lagen ergens ten Oosten van de Galgeplaat voor de verkeerspost Wemeldinge. Toen we terug kwamen in de haven (Bergse Diepsluis) Bleek dat we het eigenlijk nog niet zo slecht hadden gedaan. De "Buurman" met 37 vissers aan boord had een dikke 0.... Hopelijk gaat bij het stijgen van de temperatuur ook de honger van de vissen toenemen. 2 Mei is de volgende sessie gepland, maar eerst nog eens op de Westerschelde vanuit Vlissingen proberen.TonK=== Maandag 13 april 2015 ===


Afgelopen zondag hield de HSV Middelburg haar eerste bootwedstrijd op De Westerschelde. Er werd gevist vanaf 2 boten t.w. de Pirate II en de Nautilus. Als visplaats werd gekozen voor de Sluische Hompels. Het weer was zeer redelijk al trok de wind in de middag wat aan. De vangsten waren zeer goed. Er zaten al weer dikke scharren. en het leek wel of ze soms in rijen van drie lagen te wachten op het aas. Ook werd er wat wijting (soms maats) en een enkele bot gevangen.

Kortom een prachtige visdag en een ieder kijkt al weer uit naar de 2e bootwedstrijd die in november gevist gaat worden. Daar wordt ook het eindklassement gemaakt.

Uitslag per boot:

PirateII

1. Robert Wattel                 1023 cm

2. Sven Catsman                1013 cm

3. Marijn Volk                       974 cm

Nautilus

1. Sjaak Verburg                1333 cm

2. Dennis van Dijk              1106cm

3. Mario Janse                    1096 cm

In het tussenklassement na 4 wedstrijden (die op 1 dag gevist worden) gaat Sjaak Verburg aan de leiding met 10 punten, gevolgd door Dennis van Dijk met 12 punten en Robert Wattel met 13 punten.de Vlisburger=== Maandag 13 april 2015 ===


Vrijdag 10 april uitgevaren vanuit Nieuwpoort naar de verre wrakken. Weer was schitterend, 1-2 ZW en zonovergoten. De gul was moeilijk aan de haak te slaan, maar tegen het eind van de dag waren er toch aardig wat aan boord. Mooiste sport beleefd aan het vangen van enkele pollakken van dik 3kg/stuk. Ook nog 2 mooie koolvissen gevangen. Meer gevangen op de bijvanger (zandaal-shad) dan op de pilker.

gr,

StijnStijn=== Zondag 12 april 2015 ===


Bottenbal,

Vandaag zondag, eindelijk de eerste wedstrijd van de pannevissers kunnen vissen, na 3 weekends afgelastingen. Mooi zonnig weer, maar ze voorspelden toch een zzw wind 4/5 vanaf de middag. We zouden toch nog in het bekende 'potje' kunnen vissen. Dicht onder de kust dus. Vraag was of er vis zou zitten en zo ja, of die wel zou willen bijten. Er stond bitter weinig stroming vandaag. We vissen van 9u tot 15u. Lw was om 14u. Eerste kwartiertje kwam het traag op gang. Af en toe een bot. Met het laatste stroompje van de vloed begonnen ze toch wat feller te bijten. Zelfs op volledig dood tij bleven ze bijten. De botten waren hongerig vandaag. Na een tip nog wat dichter bij het strand gaan liggen. De ebstroom begon te lopen, tegen de wind. Boot lag dwars op de stroom. Altijd wat lastig vissen, maar met 2 op de bootjes lukt dat wel. Met het aanzetten van de stroming begon het pas echt wild te worden. Allemaal botten, met af en toe een mooie pladijs ertussen. Doubletten, tripletten... Ook hadden we gekozen om met wat grotere haken te vissen, zodat we minder 'last' hadden van de kleinere vis dan. Het was niet normaal. Denk dat de vis 3 lagen op elkaar lag. Uiteindelijk bleek dat we de wedstrijd hadden gewonnen met maar liefst 182 vissen, waarvan toch een 130 botten. Hadden maar liefst ruim 68kg vis. Topdag dus voor ons en nog veel kuis en fileerwerk achteraf.

Wimwim=== Zondag 12 april 2015 ===


Zeevislanders,

vandaag Zondag 12 April de eerste EFSA competitie na 2 verwaaide/afgelaste sessies.

om 07.00 het bestelde aas opgehaald bij "ALBATROS Scheveningen"pieren en messchelpen.

07.30 v/d kant met de "Trip Senior" met 16 vissers aan boord, wat tegenvallend na 2 afgelastingen , met "BoatCaptain " John v/d Starre  22 plaatsen uitgezet , dus met de nodige gaten ertussen, dus ruimte plenty,

had zelf 22/4 en 8 geloot, dus gestart aan bakboord voorop lekker strak uptiden naar het anker.

Na een uitstoom van 45 minuten iets voorbij Kijkduin aan anker op 12 meter water. 

De omstandigheden:

- de wind ZZW 3 tot 4 Bft in de middag toenemend 4 tot 5 mogelijk 6  op de "wadden "6 tot 7 Bft !

- de golfhoogte van 50 tot 70 cm in de middag toenemend naar rond de meter.

- het getij HW rond 09.15 uur en LW rond 15.30 uur, 2 dagen voor doodtij dus op zich niet alteveel stroom. 

- hierdoor de "Trip Senior" strak met de kop op de wind, dus redelijk comfortabel , pas in de laatste periode wat neigingen op het afgaande water  te draaien, wat tot gevolg heeft dat op enig moment, de lijnen naar voren lopen ipv naar achter als de wind sterker is als het getij. 

- de watertemperatuur begint zachtjes op te lopen en is nu bijna 8 graden.

Gestart op 22 bakboord op de boeg dus lekker uptiden met een onverzwaarde weegschaal haakmaat 2 en een mix van leeglopers en mesheften, en na de eerste periode 21 maats aan schar in de emmer. 

De tweede periode op 4 aan stuurboord liep niet lekker, rond de kentering , overgeschakeld naar rode bezemstelen haakmaat 4 , 2 draaien zonder vis maar wel  9 ondermaatse wijtingen met een maats van 28 cm.

De 3e periode op 8 aan stuurboord verliep wat beter, met name toen de stroming er weer in kwam, uiteindelijk 47 maats aan kunnen bieden, niet genoeg voor de prijzen, nr 1 had er 76 !!

Om precies 14.30  de fluit v/d laatste periode , het anker eruit en teruggestoomd voor de wind naar thuishaven Scheveningen.

Toch weer een relaxte dag op zee, neus in de zon en drankje onder handbereik 1

De volgende as zondag 19 april selectie NK Boot vanuit Scheveningen, moeten we het opnemen tegen de gesponsorde professionals ook leuk !

gr. Kees GraafKees graaf=== Zondag 12 april 2015 ===


En toen was het mistig rondom de Valkyrie,

Afgelopen vrijdag met pijn en moeite door keihard overwerken een mooie dag vrij weten te regelen om na een hele lange periode weer eens de zee op te gaan met de Valkyrie. Aan boord met vaders en een gezellig clubje mensen met waaronder een professionele fotograaf met camera en zijn maatje die artikelen over vissen schrijft. Ik verklap jullie het artikel komt in de mei editie van Het Visblad die in juni verschijnt.

Tijdens de tocht was het opletten geblazen een dichte hechte mist zorgde voor een beperkt zicht tot maximaal 50 meter als dat het al was. Klinkende misthoorns van grootte schepen maakten indruk op een ieder. Je hoort iets, maar je ziet niets. Geen zuchtje wind een mager schijnsel van de zon in de mist, maakt dit toch tot een aparte gewaarwording waar een ieder respect voor had. Dan bemerk je hoe belangrijk goede apparatuur is om veilig de stukjes drukke Noordzee te bevaren. Alle marifonen op diverse ''verplichte kanalen'' standby en het genot van AIS waarop je zichtbaar bent en je zelf te samen met een goede radar de schepen om je heen kunt waarnemen. Zo nu en dan even een kort gesprek met de kapteins om uit te leggen wat je aan het doen bent.

Wat betreft de visserij was dit een super dag met mooie vissen. Voor foto's zie www.hoekzeehengelsport.com en vergeet ook niet even een korte blik te werpen op de aanbiedingen wellicht zit er iets voor u bij. Er werd gevist met aas en kunstaas zoals pieren, mestheften, tappen, shad, pilkers, octopuslijen en BottomShips. Deze dag was het duidelijk dat pieren en vooral BottomShips de voorkeur hadden. Met name sprong de BottomShip er goed uit. Ik denk dat hiermee vier keer zo veel werd gevangen dan met andere materialen. Het ging dan om de kleuren zilver en goud. Ik denk dat de turbulentie die gemaakt kan worden door het gaatje in de BottomShip het verschil gemaakt heeft. Dus voor de sportvissers onder ons kan het denk ik geen kwaad om er een paar aan te schaffen om ze bij je te hebben, gezien de prijs in het algemeen zou ik er wel zorgvuldig mee omgaan. Hierbij moet ik er wel even bij zeggen dat het de originele moeten zijn van Shimano. Dit is ook te zien op de foto's op de site. Naast mooie fraaie gullen was er nog bijvangsten van wijting, steenbolken, een pollak, een schar en een schol voorzien van die mooie heldere rode stippen, wat een pracht vis.

Na een hele mooie sessie was het tijd om weer richting Stellendam te gaan de thuisbasis van de Valkyrie. Eenmaal de wal inzicht werd de mist minder en nam de temperatuur toe. Op het land scheen een heel mooi zonnetje en het water nog steeds zo vlak als een tafellaken. Niet te geloven dat de dag erop zaterdag er een heel ander weertje voorzien werd en we weten allemaal wat het geworden is ....... regen, wind en golven. Maar aanstaande werkweek maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ziet het weer er weer goed uit. Helaas zal ik op kantoor weer wachter mijn laptop en pen moeten wegkwijnen bij de gedachte dat de Valkyrie weer het ruime sop zal kiezen.... helaas zonder mij..!!!!

Groeten Kees

www.hoekzeehengelsport.comValkyrie=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Onze zeevistrip voor zaterdag 11-4 werd afgeblazen door te veel wind. Maar we wilden alle drie toch graag op het 'zoute' vissen.

Dus vrijdagavond nog even naar Dixhoorn in Yerseke gebeld en nog een boot en aas gereserveerd. 

Na een perfecte uitleg van de familie Dixhoorn, over onder andere de nieuwe Lowrance Hds 7 kaartplotters, zijn we om 07:30 de haven van Yerseke uitgevaren.

Met zuidwest 6 was het wel een onstuimmig dag vissen op de Oosterschelde, maar wij  zijn niet bang voor een golfje.

De hele dag voor Colijn gelegen en in totaal 55 scharren en 1 wijting gevangen.

Ongeveer 10 scharretjes terug gezet omdat ze te klein waren.

Was weer een leuk visdagje zo.Jan de Bruin=== Zaterdag 11 april 2015 ===


GeWiest!

Vrijdag 10 april dan toch eindelijk een keer de stoute schoenen aangetrokken en met het Wiesje van schipper Hank de Westerschelde op geweest. Natuurlijk al veel gelezen (Zeehengelsport, vangstberichten, etc), maar Hank maakte z'n reputatie meer dan waar. Met een stevige griep toch uitvaren om 12 man niet teleur te stellen is karakter. Begin instructie was simpel: "er zit schar, bot, wijting en met wat geluk een tong(etje) of gul. Gericht vissen op gul wordt ten strengste afgeraden." Na dik een half uur varen op een spiegelgladde Schelde anker uit en vissen op ca. 8 m water. Binnen de korste keren schar aan boord = eerste bak koffie verdiend.

Het stroomde stevig dus eerst maar gestart met 1 hengel; groen/stalen afhouders, verzwaard, haakje 6, 250 gr ankerlood. Als aas, pieren, zagers en (zelf meegenomen) meshelften. Al snel de eerste scharren; wisselend formaat, maar merendeel maats, tot aan 32 cm aan toe. Felle beten, zonder dat de dames/heren zich gelijk vastvraten. Na een half uurtje ook de 2 hengel uit het vet en met een zwaar lood dicht onder de boot gaan vissen (iedereen wierp "zoals het hoort" 30-40 m uptide, dus onder de boot kon ik ongestoord vissen). Ook daar begon ik schar te vangen + mijn vangst van de dag: een lap van een tong van 36 cm. Mijn dag kon niet meer stuk! Het scharrenbal ging gewoon gestaag door, wat voor bijna iedereen 20-30 vissen per hengel opleverde. Ik eindigde ergens rond de 50, waarvan 38 maats.

Ook vermeldens waardig: zelfs tijdens de kering werd er gewoon vis gevangen; iets minder, maar er ging geen 10 min voorbij of er kwam wel weer vis naar boven. Ook een bruinvisje gespot en een zeehond die doodleuk zijn (forse!) tong kwam showen die hij/zij gevangen had. Tot 5 keer toe kwam ie naar boven en liet 'm zien ... echt grappig!

Voldaan en met een licht verbrande nek en volle buik door de meer dan goede verzorging door Hank terug naar de haven. Superdag!

JaccoJacco v.d. Heuvel=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Hallo iedereen

Na een lange periode van winter en harde wind kwam er eindelijk een zonnig lentedagje aan. Ik en mijn zoon Robbe werden uitgenodigd door Captain Kevin op de “Zeehond”. Dat moest hij geen twee keer vragen. Het plan was om gulletjes te gaan zoeken op de Oosterschelde en Kevin wist een goede stek “De Vlietepolder”. Daar is een diepe put met randen waar veel steenstort ligt, niet ver van de stormvloedkering. Je kan er alleen met de vloed op vissen en daarom vertrokken we om 10 uur als een speer uit de haven van Colijnsplaat. Gewapend met een kilo vers gestoken zeepieren en nog een ander geheim wapen om gullen te vangen. Het geheime wapen ontstond uit een idee dat ik al langer had ontwikkeld bij het zien van al die visvoeders die men in de hengelsportwinkel aanbiedt. “Dat moet toch ook op zee inzetbaar zijn?” dacht ik …Misschien om een soort van geurspoor te creëren om vis te lokken. En zo ontstond het idee om enkele “Marine pellets” op een lijntje boven het lood aan te bieden. Baat het niet dan schaadt het ook niet.

We wierpen twee hengels uit beaasd met pieren en voorzagen één hengel van “hondebrokken”. Eerst vingen we een klein gulletje van 20 cm op de hengel zonder pellets. Maar dan, toeval of niet, vingen we er twee op de hengel met pellets. Eén gul van 44 cm en later één van 47 cm, Robbe die zijn werk had om de vissen omhoog te krijgen was gelukkig. Het bleef lange tijd rustig bij Kevin maar uiteindelijk wist hij toch ook twee gulletjes te vangen (35 en 44 cm). Even later kreeg hij een joekel van een beet (waarschijnlijk een grotere gul) maar die moest hij afgeven aan de sterke stroming. Ook bij ons nog enkele beten maar geen vis meer.Een schitterende dag met veel zon en gelukkig niet te veel wind. We gaan zeker nog verder experimenteren met pellets en andere vislokkers. Daar horen jullie nog van.

We kunnen nog niet zeggen of die pellets deze keer een voordeel gaven maar slecht was het toch al zeker niet. Bedankt aan de “Zeehond” voor de mooie dag en hopelijk komen er zo nog vele.

Groeten

De kleine bootvisser

    Wim=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Vandaag gevist met de boot vanaf helling Neeltje Jans. Rond 8 uur arriveerde meer Deltavissers aan de helling. Niet vreemd omdat al dagen van te voren zeer mooi weer was voorspeld. En dat was het ook. Bij het wegvaren omstreeks half 9 was het nog mistig, doch dat loste snel op toen de zon wat hoger klom. In de Oude Roompot de dag begonnen omdat ik met het afgaande getij weer eens na vele jaren daar niet geweest te zijn, wilde proberen of op die oude, toen zeer goede, stekken in het voorjaar al weer vis te vangen was. Naast een hoge zandbank op ongeveer 9 meter geankerd. Er liep een mooi stroompje. De hengels up tide erin maar na een half uur nog geen beet gehad. Nog langer af wachten wilde ik niet omdat ik wist dat in de Roompot wel vis te vangen was, dus anker op en verkassen. Op naar de stek van afgelope

n weekend. Daar hadden de overige Deltavissers ook positie gekozen. Ik vind het altijd mooi om te zien als meerdere van die stoere zeevisbootjes met hun neuzen allemaal mooi dezelfde kant op, geankerd liggen te vissen. Vandaag rustig in het zonnetje op een kalme zee. Genieten dus:-) Op ongeveer 15 meter anker er in. Hier stond nog een flinke ebstroom. Al snel enkele hele mooie 30+ scharren voor in de emmer. Toch ging het vervolgens niet erg snel met de vangerij. Lag het aan mn aas?

De diepvries zat nog vol met gezouten pieren en zagers dus daar had ik een bakkie van meegenomen met wat mesheften en wat inktvis. Normaal toch aas waaraan je in ieder geval goed een schar en een bot kan vangen. In verkassen had ik geen zin meer. Daar was het weer te mooi voor, dus maar een sigaar opgestoken, klapstoel opgezet in de Beekman en het getij maar eens uit vissen. Toen kwam het toch weer goed. De boot strak aan het anker op de stroom en wind, die uit dezelfde richting kwamen.

De laatste ebstroom was het moment waarop de vis goed ging azen. Op alle hengels tegelijk beet. Onder deze omstandigheden komen die beten dan ook maximaal op de toppen door. Mooi rammels om te zien. Hiervan dus nog even genoten. Het waren scharren, botten en af en toe een wijting. Die waren soms net wel, meestal niet aan de maat. Toen was het weer mooi geweest dus terug naar de helling na een fantastische visdag.Kees - Delta 362=== Vrijdag 10 april 2015 ===


gisteren gevist bij colijn met  RIES 30 scharetjes en een tongetje zie fotowillem=== Vrijdag 10 april 2015 ===


Donderdag 09/04 gevist op de paardemarkt bij een glade zee,dat hebben we de laatste tijd al anders gehad.

Bij aankomst begon de stroom er net in te komen.Eerst enkele botten en wat schar en daarna  toch nog 3 gullen van +/-2.5kg.

Bij het wegvallen van de stroom naar andere plaats gevaren en nog 2 stuks van zelfde slag bijgevangen. Ook daar veel bot en schar.

prachtige dag gehad en een verbrand gezicht aan over gehouden.twister=== Donderdag 09 april 2015 ===


Nogmaals om de Kibbeling!

Gisteravond 8 april nog een paar uurtjes gevist op de Westerschelde voor de veerhaven.

Maandag goed gevangen, dus misschien dat ze er nog zitten, alhoewel als de watertemperatuur gaat stijgen zullen ze snel vertrekken.

De eerste uurtjes gevist met opkomend tij, nauw dat viel niet mee.

Het was tegen het laatste van de vloed en de stroming was ongekend hard.

Je kan er 350 gram aan hangen maar ook dat komt gewoon los van de bodem.

Zoon Niels wist toch nog een mooie gul te vangen, maar daarna viel het stil.

Rond hoog water was de stroom er uit en ving hij wederom een mooie van 58 cm.

Nog een paar uurtjes doorgevist met afgaand maar de beet was er uit.

In de donker teruggevaren naar de steiger met toch nog een paar maatse gullen.

Wat minder dan maandag maar ach zo,n dag op het water met dit weer verveelt nog NOOIT !!

Gr. Tom en NielsTom=== Donderdag 09 april 2015 ===


Hallo,

vandaag 9 april was ons plan om gezien het heel mooie weer aan de steenbanken te gaan vissen. 'smorgens alles in orde  en vertrekken maar.....doch de gashendel wou niet mee, wat nu weer, vorige keer de besturingskabel plus stuurhuis, nu dit.... dus naar beeckman in goes. Het stukje dat het deffect veroorzaakte was niet afzonderlijk verkrijgbaar, lap zeg.... Een volledige set moest het zijn. OK, na enkele uren puzzelen alles in orde gekregen en dan maar even voor colijn gevist ( er lagen heel wat bootjes). Resultaat :4 scharren, één wijting en één puitaal...... de laatste keer zei ik : volgende keer beter,  nu de volgende zal het wel eens mogen meevallen hé,

groeten Gilles en Lucduke ( geen foto's, tja van wat?)luc theunis=== Woensdag 08 april 2015 ===


er zit weer volop haring!

een beetje laat vangstbericht, want heb het druk gehad met alles weer in orde te maken voor het zeebaarsseizoen, helaas zal dat nog even gaan duren maar de haring zit er al wel volop.

afgelopen weekend een keer wezen proberen en het tellen was niet te doen, zoveel! na een stuk of 50 telkens de vis weer terug gezet overboord want wat moet ik met een paar honderd haringen? ik hoef niet elke dag haring te eten.

helaas me tel vergeten mee te nemen, dus geen foto's.

ik heb zaterdag 18 april van 10:00 tot 14:00 en evt zondag 19 april van 11:00 tot 15:00 weer plaatsen beschikbaar voor wie ook relaxed op haring wil vissen vanuit een kayak.

het hangt wel van het weer af of het door kan gaan.

ik zorg voor al het vis en vaar materiaal, het enige waar zelf voor gezorgd moet worden zijn waterschoenen, schoenen de nat mogen worden of laarzen en een vispas!

voor meer info of boekingen: www.kayak-vissen.nl kayakvisser=== Woensdag 08 april 2015 ===


Beste dames en heren sportvissers  aanstaande zaterdag  11 april is er nog voldoende plaats om op te stappen met hrt M. P.S Beatrix 2 op  de Oosterschelde en er is een mooi formaat schar te vangen !

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl of Tel. 0031 (0)6-22476960sportvisserijbeatrix=== Dinsdag 07 april 2015 ===


correctie :vrijgekomen dag is niet zaterdag 18 april maar 19 april op zondag, deze dag varen wij met opstappers, ook as donderdag hebben we een aantal plaatsen vrij voor ankervissen. aanmelden via rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 groet rene de back.rene de back=== Dinsdag 07 april 2015 ===


HET IS VIS-TASTISCH WEER!!!!!

De PirateII is dit paasweekend weer succesvol doorgekomen en de komende week ziet er ook wederom prachtig uit. 
Daarom Donderdag 9/04 opstapdag, nog plaatsen vrij
Bel met +31(0)6 5139 1567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl om te boeken
Er zal weer een prijs verloot worden onder de deelnemers
Tevens hebben wij deze maand nog beschikbaar:...
Zaterdag 18/04 voor afhuur of opstapdag

 Rene=== Dinsdag 07 april 2015 ===


vandaag een aantal uren gevist op de WS bij de 40.

geen stootje gezien. was wel lekker weer, het voorjaar begint weer t ekomen

groet

bertbert=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Om Kibbeling naar de veerhaven!!

Gisteren nog een dagje gevist vanuit de boot op de Westerschelde ter hoogte van de oude veerhaven bij Kruiningen.

Om kort te zijn gewoon een SUPER dagje oftewel 1 met een gouden randje..

Het weer was perfect, droog bewolkt en windkracht 1 tot 0.. zo wil je het meer zien.

Met het afgaande tij de meeste vissen gevangen, stroom was er zeer weinig, maar zo zie je ook dan kan je ze vangen.

Mooie maatse gullen van een 1.5 kilo en allen rond de 50 cm lang.

En dat op lichte hengels geeft geweldige sport!

  

Rond 15.30 uur het anker geligt en met een 13 mooie gullen de dag afgesloten.

Gr. Tom en NielsTom=== Dinsdag 07 april 2015 ===


Hallo visvrienden,

Na een weekje duimen, eieren naar de Clarissen dragen en kaarsjes branden, kwam zaterdag het mooie nieuws dat wij (Peter, Tim, David, Brian & ik) eindelijk nog eens tot op de wrakken zouden geraken - om zeven uur afvaren, dus zeker mooi op tijd naar bed.

Niet gehinderd door mijn wekker werd ik toch iets minder vrolijk fluitend wakker dankzij de wake-up call van Brian die al een kwartier op de parking van Zwijndrecht op mij aan het wachten was.  Kort verhaal lang: we zijn een half uur later uitgevaren dan voorzien, duizendmaal excuses beste visvrienden!

Klein uurtje varen (of zelfs iets minder) bracht ons bij het eerste wrak(je).  Paar keer gedrift, maar geen resultaat - behalve dan dat hier alvast de eerste pilkers werden kwijtgespeeld.  Ik dacht de twee volgende wrakken: zelfde resultaat - materiaalverlies zonder visvangst.  Onder het motto: ge moet niet op tijd zijn om vis te vangen, haalde ik de eerste gul boven.  Zeker geen joekel, maar wel vis.  
Hier en daar werd ook nog wel iets gullig gevangen, of kwam er wel eens een steenbolkje uit - maar het was al vrij snel duidelijk: bag limit zal er niet inzitten.  Op één wrak hadden de meesten wel touche, maar was het na drie driften alweer uit met de pret.

Wat mij intussen opviel, was het materiaalverlies: vorige keer amper last van gehad, dit maal wel heel erg veel - en in de meeste gevallen altijd alles kwijt, plastic luresavers hebben mij twee pilkers gered, verder altijd alles af.  

Maar goed, dagje uit met mannen onder mekaar is ook altijd garantie voor pret. Lekker zonnetje, pintje erbij of een goei neut jenever

Deze foto van den Tim wens ik te nomineren voor foto van 't jaar  :))

Intussen vingen Peter & ik ook nog eens een pollak (blijkbaar niet hetzelfde als koolvis?)

Het was op de meeste wrakken dus huilen met de pet of pots op, en na vele omzwervingen besloot Mark om weer koers te zetten richting Blankenberge.  Op de terugtocht lagen nog twee wrakken, maar die leverden ook geen vis meer op.  Mijn eindstand: 6 kabeljauw, 1 pollak en een steenbolkje dat intussen onderdeel van een wel zeer welriekende visfumet is geworden.  

Dat de visserij de laatste weken 'gene vette' was, stond bekend.  Maar dat het zo'n taaie visserij zou worden?  Schipper Mark heeft zijn reputatie in alle geval weer alle eer aangedaan, en is blijven zoeken tot er geen wrak meer onberoerd was. 

Vinnige groet,

JohanJohan Van Ginderen=== Dinsdag 07 april 2015 ===


een gezellig 2e paas dagje samen met mijn zoon ferron op de limanda

leuk visje gevangen,lekker verzorgdt met koffie,chocomel een broodje worst enz

gezellige schipper

en als klap op de vuurpijl vangt ferron nog een leuk gulletje

 michel=== Maandag 06 april 2015 ===


Beste visvrienden.

Vandaag 6 april 2015 samen met vismaat Arie Breedveld opgestapt op de m.s.Zeearend om een dagje te gaan ankervissen op de Westerschelde.Deze keer hadden we Dennis als schipper voor de culinaire maandag.Om 7.45 al de sluis door en op weg naar de Sluissche Hompels.Na zo'n 35 minuten varen kon het anker uitgegooid worden en konden we gaan vissen.De visserij begon moeizaam,maar na een uurtje kwamen er regelmatig een vis boven.Zoals verwacht waren het scharren.

De wind begon wat toe te nemen en de golven werden ook steviger.Het werd een heel geschommel en als je tegen de reling stond,kon je met je neus het water raken,maar de vis beet wel en was van mooi formaat.Maar het vissen was niet meer te doen,want je kon niet meer fatsoenlijk op je plek blijven staan.Dus maar weer een stukje terug richting Vlissingen gevaren en daar voor anker gegaan bij een lange rode boei met een 12 erop.De naam van deze stek weet ik niet,maar het was minder als de eerste stek en de scharren waren over het algemeen ook kleiner.Hier hebben we tot ongeveer 15.30 gelegen en daarna nog even geprobeerd bij de Trawlboei.

Hier lagen de Wiesje en de Pirate 2 ook.We hoopten op een gulletje,maar het bleef bij scharretjes,wat wijtinkjes en 1opstapper ving nog 2tongetjes. De vangsten zijn nog niet super,maar als je serieus vist kun je toch makkelijk 20 visjes vangen.Ik zelf had voor de pan 8 scharren,2 botten en 2 wijtinkjes die net aan de maat waren.En dat met 1 hengel.Verder nog wat mini scharretjes terug naar moeder gestuurd.Mijn vismaat Arie had ruim 20 vissen voor de pan met 2 hengels.1 opstapper had 39 vissen met 2 hengels,een mooi gemiddelde van zo'n 20 vissen.Iedereen ving zijn visje en als het nog wat warmer wordt,dan wordt de vangst ook beter.

Over 2 weken gaan we met onze visclub "Het Sp(b)ieringske" uit Tilburg nog eens proberen of we wat meer kunnen vangen.

Tot zover mijn vangstbericht en laten we hopen dat de vangsten wat aantrekken,want wat is er nou mooier dan zelf je eigen vis vangen?

(Paas)groetjes,Rob Chumman=== Maandag 06 april 2015 ===


Zeevislanders,

vandaag maandag 6 april (2e paasdag), dag aan anker met de Valkyrie vanuit Stellendam, doen we gewoon te weinig.

onder leiding van schipper Hans en deckhand George, om 08.00 de haven uit en koers gezet , naar de bekende stek ter hoogt v/d MV5 boei, recht voor de 2e Maasvlakte, hier om 08.30 uur geankerd op exact 13,5 meter.

de omstandigheden:

- de wind in eerste instantie NW 3 - 4 Bft, ruimend N -NO wat toenemend mogelijk 4 tot 5 Bft . in de middag.

-  de golfhoogte rond de halve meter, in de middag mogelijk wat toenemend 50 - 70 cm.

- het getij LW rond 10.30 uur en HW om 16.15, wel springtij vandaag , dus dacht aan gierend stroom, maar dat is helemaal achterwege gebleven, de Valkyrie dus nagenoeg de hele dag comfortabel met de kop op de wind, pas in het laatste uur wat neigingen, met de kop op de vloedstroom te komen, lekker kunnen vissen met 200/250 gram eindlood.

- de watertemperatuur is inmiddels 7 graden, wel eens anders geweest op 2e paasdag de laatste jaren.

- de aasvoorziening pieren , mesheften en wat tappen.

- slechts 9 vissers aan boord waarvan het merendeel met een hengel dus ruimte zat en allemaal ervaren vissers.

- op zee de gehele dag droog aan land zagen we dreigende luchten en vanaf 13.00 een waterig zonnetje maar wel in de fleece.

Gestart met een licht verzwaarde onderlijn haakmaat 4, de vangst kwam er gelijk in , niet direct met 2 of 3 tegelijk maar gewoon leuk vis, alleen wel allemaal schar van goed formaat.

Continue gevist met een mix van pieren/tappen/mesheften, rond een uur of 11 geswitched, naar een onverzwaarde weegschaal, daarna aaneengesloten 5 trekken van 3, niet alles maats, maar toch.

Uiteindelijk 38 maatse schar in de emmer + 2 botten 29 en 33 cm, niet super maar , toch weer beter als de laatste keer met de EFSA Boat Cup, met een hengeltje, nog een tiental teruggezet dus zeker  50 visjes bijelkaar. 

Niet onvermeld mag blijven er kwamen ook 2 leuke tongen aan boord was zelf niet de gelukkige, dus dat zit er ook aan te komen, gewoon leuke ontspannen visserij moeten we vaker doen..

Om 15.30 het anker eruit en rond 16.00 binnengelopen in thuishaven in Stellendam.

De volgende as zondag 12 april EFSA competitie vanuit Scheveningen.

Vang ze iedereen en vooral "TIGHT LINES"

Kees Graaf Kees Graaf=== Zondag 05 april 2015 ===


De grote vraag deze week was, word het paaseieren zoeken of de schol belagen voor de kust van Frankrijk met sportviserij Nautilus. Na de laatste check bleek het inderdaad de mooi oranje gestippelde vrienden te worden en werd het thuis zoeken zonder mij. Vanwege het gunstige tij en maar hele kleine golven waren we in ongeveer 2 uur op plaats van bestemming hier moest het gebeuren, dus hop met een zwier en een zwaai de tubertinini's overboord en wachten op de eerste vissen helaas waren dit ondermaatse scharretjes maar al na de tweede draai kwam de eerste schol aan boord wat resulteerde in diverse mooie grote en dikke schollen ook vriend schar was hier goed te vangen. Wat resulteerde voor mij in een 46 maatse vissen uitgespiltst in 38 schollen van 30 t/m 44 cm 8 scharren van 30 plus 4 wijtingen 1 zandspiering van ruim 30 cm en zeker 40 ondermaatse visjes die weer vrolijk rondzwemmen. Er kwamen ook exemplaren van tegen de 50 cm aan boord. Al met al weer een top dag.

Floep bedankt tot de volgende keer.Pieter Bink=== Zondag 05 april 2015 ===


Vanochtend omstreeks 8 uur weggevaren vanaf Neeltje Jans. Samen met nog enkele Deltavissers. Er wordt druk geoefend voor de wedstrijd van 12 april:-) Met N-O 2/3 en afgaand getij dezelfde richting op viel er goed te vissen in de Roompot. Ondanks de noordelijke deining die er ook nog wel was, lag de boot mooi strak aan het anker. Toen de zware ebstroom er bij aanvang nog in stond begon ik met enkele draaien zonder vis.

Ik begon al achter mn oren te krabben en over verkassen na te denken, maar toen begon het Toch te lopen. De beet kwam er goed in en de laatste uren vd eb erg leuk vis gevangen. Meestal scharren ruim aan de maat, enkele botten en soms een te kleine en magere wijting. Ook toen de stroom tijdens de kentering weg viel bleef de vis bijten, hoewel ze wel wat kleiner werden. Gemiddeld 1voor in de emmer en 1 weer overboord. In de middag trok de No wind toch wat aan en toen de Beekman met het opkomend getij dwars op de golven kwam te liggen het anker eruit. Het blijkt dat de vis ook bij Neeltje Jans al goed in de Voordelta aanwezig is.

Een prachtige dag gehad en met een mooi emmertje vis en een verbrande kop op tijd weer aan de helling.

Groeten Kees - Delta 362.Kees - Delta 362=== Zondag 05 april 2015 ===


Zaterdag 4 april naar een week met veel wind weer eens de noordzee op. Smorgens eerst naar dixhoorn om 1,5 kilo pieren op te halen en dan door naar Vlissingen. Om 7.15 door de sluis op weg naar de spijkerplaat. Op een gulleke naar was het daar niet veel dus toen maar besloten om naar buiten te varen richting de trawl. Daar volop schar en een joekel van un bot (48 cm 1,075 kg). Naar twee uurtjes werd het te wild en hebben we besloten korter aan de kust te gaan liggen. Hier ook volop schar alleen van kleiner voormaat. Al met al weer een gelaagde dag.delta 1170=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Gisteren weer zoals als al vele jaren met Goede vrijdag wezen vissen met de mannen van  Zeelandia-Middelburg.

Zoals gebruikelijk weer vanuit Kortgene met de M.S. Hoop van John en Tonny Beeke.

Zoals verwacht (maar niet gehoopt) werd er meer gelachen dan gevangen. Gelukkig was de wind een stuk minder dan de vorige dagen.

Het was iets frisjes, maar daar kun je je tegen kleden. Gevist bij de Zeelandbrug (later nog verkast, maar daar was het niet beter).

Het was dus weer hetzelfde ploegje, wat garant staat voor gezelligheid. Alleen de vangst viel dus wat tegen.

Er werden wat scharren gevangen, 1 wijting, 1 puitaal en ook al diverse krabben.

Ook wil ik nog een vermissing aangeven, de enige wijting, zou door een "grijsgevederde" meeuw uit de emmer zijn gestolen?????.

Je kan dus schijnbaar je emmer met vis, niet onbeheerd achterlaten........

Ik zelf had het meeste geluk, want met 2 scharren (samen 51 cm) won ik de eerste prijs.

Al met al weer een hele leuke dag gehad, mede weer door de goede zorgen van John en Tonny.

Ook Lou weer bedankt voor de organisatie. Volgende afspraak 9 oktober,

Groeten Jan B.jan.b