Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van mei 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 31 mei 2012 ===


Hallo medevissers,

Woensdag 30 mei nog wat geep gaan vangen vanaf één van de dammen op Neeltje Jans.Om kwart voor vijf begonnen aan de zeezijde van de dam. Reeds bij de eerste worp kwam er één mee op de kant. Haast elke worp bracht vis op . Telkens gevangen in de rand van de stroomnaad. Tegen 6 uur had ik er al elf op de kant. Toen ging de beet er wat uit.

Dan maar geprobeerd aan de binnenkant van de dam.Aan de zeezijde viste ik nog met een loodje op de 2m lange onderlijn. Omdat het aan de binnenkant veel minder stroomde ,ben ik daar al snel overgeschakeld op een haaklijn zonder verzwaring. Maar ook dan kreeg ik slechts nu en dan een visje op de kant. Verschillende aanbeten ,dat wel.

Pas als de vloedstroom rond de dam krulde , en het nog harder begon te stromen , kreeg ik meer aanbeten die ik ook kon verzilveren.Maar ook velen die nog losten.

Uiteindelijk gestopt om kwart voor tien met 18 gepen in de koelbox. Vandaag dan ook nog zeker eens zoveel lossers gehad.

Tot hetvolgende bericht,Hugo ( uit Kapellen )=== Donderdag 31 mei 2012 ===


gisteren nog ff wezen vissen op zeebaars bij de uitlaat van de kolencentrale bij borssele

heb er stuk of 15 (30cm) gevangen met een simpel klein blinkertjestefan=== Donderdag 31 mei 2012 ===


Gisteren na het werk nog een 2 tal uurtjes wezen gepen aan de djik bij Ritthem.Gevist met reepjes inktvis en runderhart. Veel beet, maar ook veel missers. Toch nog 4 gepen weten te vangen.
Groten Jan B.

 jan b=== Woensdag 30 mei 2012 ===


Dinsdag voor de eerste keer in de voormiddag  dit jaar gaan gepen in Westkapelle. Ideale omstandigheden. Weing wind , weinig volk. Eerste inworp en direct al de eerste geep. Totaal 25 gepen gevangen , allemaal met zalmreepjes. Nog een aantal gemist. Grtjs ChrisVan Brussel Chris=== Woensdag 30 mei 2012 ===


vandaag woensdag gaan proberen een geepje te vangen,met succes. ik heb gevist met opkomend tij,resultaat;ikke 7 en mijne maat 1 geep (en nog verschillende verspeeld). de twee buurmannen hadden er samen 17,volgende keer ook op de kop van de pier gaan vissen dus....de plaats van het gebeuren was tussen colijnsplaat en wissenkerkeludo=== Woensdag 30 mei 2012 ===


Nog een iets verlaat vangstbericht van afgelopen maandagavond. Het was super weer!! Dus zijn we om half 6 richting Rilland gereden. Daar met 2 man en 1 vrouw gevist. Totaal met 3 hengelstjes gevist, opkomend tij. En we hebben 2 mooie botten gevangen, 2 kleine botjes, 2 kleine tongetjes en 1 mooie zeebaars. Op naar de volgende vissessie!!Anja Timmermans=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


2de pinkstermiddag wezen gepen. Resultaat was niet veel, wel beetjes gehad maar zelf geen binnengedraaid. Gelukkig geen last gehad van de 'zeevlam': mist zoals ik wel las bij Neeltje Jans. 's avonds nog op een andere plaats wezen kijke, waar iemand anders stond die over heel de dag maar 1 geep gevangen had. Aangezien ik wel leven zag, springende gepen. Dacht vanaaf 29 mei ga et toch ff probere. In het begin weer allemaal gemiste beten, geprobeerd met kleiner aas. Geen resultaat. Na nog wat missers andere dobber, hout en lichter. Gelijk eerste ingooi beet en binnen. Daarna nog 2 gepen binnen kunnen halen. Of et aan dobber lag ga ik toch vaker uitproberen. Gr Forel uit StavenisseForel=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


BEN ZONDAG  BIJ WESTKAPELLE BIJ DE VUURTOREN GAAN VISSEN MET PIEREN EN ZAGERS

OM 3  UUR TOT 9 UUR DE VANGS WAS ZEER GOED  16  SCHARREN VAN ER MAAR TWEE DE MAAT HADDEN

EN 4 ZEEBAARSEN WAARVAN DE KLIENSTE 40 CM EN DE GROOTSTE 52 CM WAS DUS HET WAS EEN

GOEDE VISDAG  GROETEN  MATm.stiszinger=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


 hallo,

eergister nog effe een half uurtje wezen gepen.

resultaat was 1 geep en een stuk of 5 aanbeten.

hopelijk de volgende keer beterkeith=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


afgelopen zondag naar de walcherse kust getrokken gevist van 10 uur tot 4 uur als aas pieren, zagers, meshelften, en gezoute pieren alles gevangen met verse pieren het eerste uur stond er nog te veel stroming om fatsoenlijk te kunnen vissen toen de stroming minder werd begon de schar gelijk te bijten 12x schar gevangen waarvan 7 voor de pan er stonden enkele visssers meer mijn buurman ving 2x een haai een van ongeveer 70 cm en een van bijna 1 meter das mooi om te zien echt iets anders dan even un scharetje binnen draaien weinig last gehad van de badgasten de water temp is nog koud hopelijk blijfd dit nog even zo want als er te veel zwemmers komen ist echt geen doen.

De reuselse visserbart=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


Hallo,
Zondagavond een poging gedaan om zeebaars aan de schubben te komen. Omstreeks hoog tij gestart (20u) en tijdens de lichte uren met lepels en pluggen gevist aan de strekdammen rond Neeltje Jans; dat het een slechte sessie zou worden had ik meteen begrepen, de wind was weer lastig uit het NO aan't blazen, en de getijdenstroming wilde  niet echt goed op gang komen. Kunstaas leverde dus niets op, buiten enkele tikken van de overvloedig aanwezige gepen. Tijdens de donkere uren overgeschakeld naar de dobbervisserij met zagers, ook hier geen baars gezien... resultaat: mijn maat 2 pollakjes, ikzelf 1 pollakje. Volgende keer beter zullen we dan maar zeggen...

greetz,Tim=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


Hoi medevissers
Hier weer een berichtje van henk uit het utrechtse . Vrijdag avond wezen vissen op de pier van scheveningen , ja ja , jullie lezen het goed . Was echt niet de enige na wat goed aas te hebben gehaald bij rooije jan van Albatros . Bijna op de kop van de zuidpier was nog een plekje te vinden , was er 2 uur voor hoog . Eerste uurtje veel stroming maar ik kon hier toch al twee mooie botten vangen . Over hoog heen bleef de beet er goed in en na 6 mooie maatse botten begonnen we ook kleintjes te vangen . Was nog steeds met 1 hengel maar bezig . Na 1 uur hoogwater was in een klap de beet er uit , dit heeft ongeveer 1,5 uur geduurd . Nog een hengel erbij gezet en 1 ver 1 net achter de blokken . Nu kreeg ik weer op beide hengels vis . Zo tot 23:30 verschillende vissen nog binnengehaald . Totaal 23 vissen waarvan 1 kleine tong de rest bot en mooie schar . zeker nog een keer zo proberen . Zou graag hier ook wat meer berichten over de pieren in scheveningen en ijmuiden willen lezen . Succes allemaal met het vangen want nu moeten we juist aan de waterkant staan .
Groet henkhenk Miltenburg=== Maandag 28 mei 2012 ===


Hallo Medevissers

Ik dacht vanmorgen eens naar het  nieuwe slufterstrand te gaan. Er gaat natuurlijk niets boven de Zeeuwse stranden, maar je moet je vergelijkingswaar ook bij houden niet waar?

Zo gezegd, zo gedaan. Om 7.15 op Maasvlakte parkeerplaats 3 aangekomen; de trap over en naar rechts gelopen, tegen de containers aan, waarachter het volgens de borden nog levensgevaarlijk is wegens drijfzand. Een gewaarschuwd telt voor twee, dus ik samen netjes voor de containers gebleven. Een waterig zonnetje kwam van boven het kunstmatig duin. Een kalm zeetje, met op zo'n 100 meter een gladgetrokken oppervlak, wat wel eens op wat extra stroming kon duiden. Een loodje ver en een loodje in de branding die toch zeker wel een meter of 60 breed was. Wie weet zwemt er een bot of hopelijk zeebaars in rond. Om 08.15 uur was het hoog water, en het verre loodje, 160 gr. sterlood wilde toch wel een beetje naar rechts weglopen, terwijl de gemakkelijke manier van binnendraaien betekende dat het redelijk vlak was. Om 09.30 uur  op een lijnzwemmer geen stootje gezien en besloten het hier maar voor gezien te houden.
Het strand achter de containers liet op 1 a 1,5 km een hele korte branding zien, wat best wel eens kon betekenen dat daar dieper water te bereiken is.
In iedere geval, volgende week zondag nog eens proberen, maar dan door het lage heen, misschien dat er dan wel in wat dieper water gevist kan worden. Dat horen jullie volgende week wel.

Naar de Yantzehaven getogen, op de kopse kant, waar later de doorbraak naar de 2de Maasvlakte moet komen. Het water hier is op 100 meter afstand toch al gauw 15 meter diep en waarschijnlijk nog dieper. Ik moest echt aan de hengel hangen om mijn lood binnnen te draaien dus maar overgestapt op 150 gr. klapanker en de ankertjes niet gebruiken.  Dit ging wat beter, maar nog erg hard tekken om binnen te draaien. zo'n 35 pieren en 20 steekzagers verder konden deze de vis niet verleiden. Ik was het vergeten, ik had een vrije dag en zij moesten werken. Dus die chagrijnige smoelwerken van die beesten hebben gewoon de vis weggejaagd. Intussen werd de mist steeds dikker en soms zat het echt potje dicht. Ook niet het allerbeste weer om een visje te vangen.
Om een uur of twaalf de boel ingepakt en besloten om morgenavond nog maar eens ergens de rest van mijn aas op te maken. Toch wel behoorlijk teleurgesteld omdat er veel verwachtingen waren geschept over de 2de Maasvlakte, maar misschien moetn we wel tot Oktober wachter tot het 2de gedeelde opengesteld wordt.

Groetjes

Jan Romeijn, HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede 

 

 Jan Romeijn=== Maandag 28 mei 2012 ===


hallo vandaag nogmaal geprobeert op zeebaars met succes EINDELIJK !!!! heb gevist met den toby 28 gram spijtig genoeg was de zeebaars niet veel groter dan toby maar toch leuk nog eens een aanbeet te voelen na al die tijd I LOVE IT!!!!! oja ik vis altijd in oostende veel stekken om te vissen op zeebaars mss moeten julie eens komen proberen heel moelijk water om op te vissen groeten krullekrulle=== Maandag 28 mei 2012 ===


Beste vissers,

Afgelopen nacht met 3 man bij Cadzand gevist tot een uurtje of 3. Het weer was heerlijk en we stonden tot het eind in een korte broek en shirt.
In totaal een 6-tal tongen gevangen waarvan 1 ondermaats en een tapijt van 42 cm. Alles gevangen op pieren en 1tje op slikzagers.
De rest van de avond niet eens een andere soort gevangen maar enkel tong. Over 2 weken nog maar eens proberen.

Groeten RexxArjan Snoeck=== Maandag 28 mei 2012 ===


Vandaag een keer naar zeeland gereden om de geep te belagen. Ik was niet de enige, het was druk op verschillende stekken in het zeeuws gebied.
Eerst bij Neeltje Jans wezen kijken of er nog ergens plek was, het was zonnig toen ik over Neeltje Jans reedt, en eenmaal bij de vissers kon ik maar 50m voor me uit zien, wat een mist zeg.
Na nog een paar plaatsen gehad te hebben ben ik op de noordbout gaan staan en heb daar in 1,5 uur tijd 9 weten te vangen en 3 verspeeld.
Ze waren gulzig en het blijft een leuke sport aan een soepel spinhengeltje.
Vang ze.

Erik VerstappenErik Verstappen=== Maandag 28 mei 2012 ===


28 mei, ’t Stelletje.
Vanmorgen vroeg  nog even een paar uurtjes tot elf uur kant gevist. Rond half acht (HW 9:15) was ik op de stek en een andere visser was al even bezig. Vandaag weer gevist met 2 hengels wisselend voorzien van korte en lange wappertjes en afhoudertjes. Aas was ditmaal over de datum pieren en kweek- en spitzagers nog over van het bootvissen van gisteren. Ten opzichte van de eerdere keren op deze stek was het nu akelig stil met de visserij. Slechts één mini botje kondigde zich aan met enkele tikjes op de top en mocht even later retour om nog wat groter te worden. Vreterij was er genoeg. Zo’n beetje 5 minuten en dan was het kaal. Ditmaal gelukkig zonder wier. Mijn buurman was actief op de geep aan het vissen en had er 4 kunnen vangen. Mooi op tijd terug voor de lunch en dan op pad voor de rest van de typische 2e pinksterdag aktiviteiten.Jan Willem=== Maandag 28 mei 2012 ===


hallo allemaal,
gisteren bij de brouwersdam geweest om te vissen,
aangekomen met hoog water en toen besloten om aan de grevelingen kant te gaan vissen,
dat bleek een goed idee, het waren niet de vissen waar we eigenlijk voor kwamen,
maar toch 200 haringen gevangen!
al met al een hele leuke visdag,voor herhaling vatbaar, maar wel ontzettend druk op de dam, je moest echt zoeken om een plekje te krijgen.

groetjes drikus uit olstdrikus=== Maandag 28 mei 2012 ===


vannacht aan cadzand gevist van 21.00 tot 3.00 met 6 stokken samen 6 tongetjes waarvan een 42+ voor derest niks de andere 5 net bovenmaats al met al nog niet best.... met 3 man over twee weken nog is proberen.
greeetzzzzz levilevi=== Maandag 28 mei 2012 ===


 

Hallo vandekantvissers.

Afgelopen zaterdag met de maten weer aan het strand staan vissen, dit keer weer eens in Zoutelande.
We zijn om negen uur begonnen (laag ongeveer 12 uur) de gehele dag was het maar matig.
op het eind toen het water bijna niet voor te blijven was zijn we gestopt en hebben we met drie man ongeveer 20 viskes gevangen.
het waren botjes schollekes en scharretjes en ook kwam er een buurmanvisser een geep aanbieden (nog bedankt hiervoor)
ook werden er twee zeebaarzen gevangen waarvan een mooi aan de maat ongeveer (40 cm)
aan het Zoutelandse strand was het erg druk met toeristen maar wat wil je ook? een lang weekend, en aan zee boven de 20 graden
de zon is de gehele dag aanwezig geweest, dus smeren smeren en nog een keer smeren met factortje 50+
alles bij elkaar een geweldige dag,volgende bericht volgt hopelijk 23 juni als we weg zijn geweest met de Nautilus op de makreel

zoals gewoonlijk gaan we U allen weer groeten vanuit het mooie Brabant,en tot de volgende keer.

    

Jan, Frans ,en daar ist ie weer Tommie de Strandvisser.Sus=== Zondag 27 mei 2012 ===


hOI

Zaterdagavond met Fons naar Cadzand gereden gevist van 21.oo uur tot 1.30 laag water 0.20 uur .

gevist met pieren de vangst 5 maatse tongen voor Fons en ik 2 wijtigen en 1 tong  .

gr Fons en Imarimar=== Zondag 27 mei 2012 ===


zaterdag 26-05-2012

was vroeg wakker om met me broer te gaan vissen op de geep aan gekomen bij hem,

eerst wat drinken dat gaat er wel in koffie en daarna de spullen in geladen,

onderweg was het niet druk toen zijn we na bruinissen om daar te proberen,

gegaan en ja het water was aan het zakken dus we zijn  we gaan vissen ,

maar daar was het niks wel 2 gepen gevangen en de rest niks meer,

toen zijn we  ergens anders gegaan bij ouwerkerk op de pier en ja niemand  dus wel ver lopen en de ,

wind in je rug en veel vuil maar en ja dat kon er wel mee door daar was het beter ik had 6 gepen en 2 verspeeld,

en me broer had er nog 3 gevangen maar  10 aan beten gehad maar niet door bijten maar wel lekker ,

in de zon daar gingen we er voor weg om bruin te worden .

en we zijn op tijd gestopt  dit was jan  -- nico

     jan de strandjutter=== Zondag 27 mei 2012 ===


Hallo allemaal,

Vandaag (26-05-12) op de geep gevist bij rithem met het afgaande getijde. In totaal 10 gepen weten te vangen waaronder een aantal opvallend kleine geepjes. Deze zwemmen uiteraard weer vrolijk rond. Ongeveer 4 uur na hoog water kwam het zeewier opzetten en was het niet mogelijk nog door te vissen.

Daarom maar besloten om nog even op de haring te vissen bij de sluizen van Vlissingen aan de binnenkant. Over de vangst daar kan ik kort zijn: volle bak! Een uurtje gevis en tegen de 50 haringen gevangen. De overige vissers daar haalden ook bij (bijna) iedere haal 1 of meerdere haringen boven. De kleintjes werden door onze gevleugelde vrienden zeer gewaardeerd en de maatse haring gaat binnenkort de rookton in.

Al met al een heerlijke visdag gehad.

Met vriendelijke groet,

JeroenJeroen van der Vorst=== Zaterdag 26 mei 2012 ===


Hallo vissers,

Deze week 2 maal gaan vissen. Vrijdag op zee geweest met de "Aisling"( zie bootvangstberichten ) en donderdag ben ik de geep gaan belagen vanaf één van de dammen op Neeltje Jans. Daar al aangekomen tegen 4u30. Gewapend met 2 hengels : een zeer gevoelige ( oude DAM ) en een iets robustere ( oude SHAKESPEARE ) om grotere afstanden te overbruggen of met een zwaardere dobber tegen de wind in te kunnen gooien. Wind was er haast niet , mist daarentegen. Je zag geen twintig meter , met momenten.

Vandaag hoofdzakelijk de lichte hengel gebruikt met een 20grams dobber en daaraan een 2 m lange haaklijn.Al direkt bij de eerste schemering beginnen vissen. Ook een andere visser was ondertussen aangekomen en die ving direkt de eerste . En de tweede... Beide op een stripje zalm , terwijl ik met kweekzagertjes viste. Kort daarna beten ze ook bij mij. De ene na de andere kwam op de kant. Aangezien ik eigelijk rond tien uur wilde stoppen had ik slechts een 100gr aas bij.Omdat ik toen nog maar 5 zagertjes had besloot ik om deze ook maar op te vissen. Uiteindelijk ben ik blijven doorvissen tot 14u. Met sommige zagertjes had ik wel 4 gepen gevangen. Ze raakten haast niet beschadigd bij het aanbijten. Alleen bij het keren van het tij viel het even stil.

Deze dag 32 gepen kunnen vangen.

Groeten,

Hugo ( uit Kapellen )Hugo Bogaerts=== Zaterdag 26 mei 2012 ===


Vanmiddag mijn vrouw uitgenodigd om een poosje lekker aan de dijk bij Ritthem te gaan zitten.

In totaal hebben we daar twee en half uur vertoefd.

Lekker weer, dus even van het zonnetje genieten. Stoeltje, boekje en koelbox mee.

"Toevallig" had ik nog wat zagertjes over , dus ja toch ook nog maar even een hengeltje meegenomen (eigenlijk 2 ).

Gevist aan de buitenkant van de Sloehaven. 1 hengel aan de grond en 1 hengel met geepdobber.

Het plekje is niet mijn favoriete stek, maar je kan er zowel aan de grond als ook op de geep vissen.

De eerste keer dat ik ingooide had ik al een geep (een goed begin dus)

Later nog een geep bijgevangen en ook nog een klein baarsje aan de geepdobber.

De hengel aan de grond leverde alleen maar krabben en 1 scholenbaarsje op.

Zowel ik als mijn vrouw hebben weer een leuke middag gehad.

In mijn vorige berichtje stond dat ik met haakje no.2 had gevist, maar dit moet haakje no.4 zijn.

Groeten en een mooie pinksteren toegewenst .

Jan B.

    jan b=== Zaterdag 26 mei 2012 ===


 

Vrijdag 25 mei

Omdat ik deze site nu meerdere weken een beetje mee lees voor leuke stekken en mooie vangsten maar nog nooit zelf een bericht heb gepost, zal ik beginnen met mezelf even voor te stellen.Koen, 36 jaar en woonachtig in Purmerend. Ik vis vanaf mijn 4e en tegenwoordig zowel in zoet als het zoute. Verschillende keren buitenlandse visreizen gemaakt naar Noorwegen en Ierland.

Vrijdag 25 mei vanaf 16:30 uur gevist (bijna laag water) op de Hondsbossche Zeewering ter hoogte van het wrak de Prince George. 1 hengel op de grond met pieren en 1 hengel met dobber en zager op de geep en zeebaars. Binnen 30 minuten en leuke bot van een kleine 30 cm en een geep verspeeld. Hierna werd het stil en bleef het stil. Wel veel krabben waardoor je echt iedere 10 minuten je aas moest controleren. Ook verschillende krabbetjes gevangen. Omstreeks 19:30 uur verkast en 2 km richting Petten gelopen waar mijn auto aan de andere kant van de dijk stond. Ter hoogte van de parkeerplaats gevist tot ongeveer 23:15 uur over de vloed heen. omstreeks 22:30 op beide hengels op de bodem 2 tikkies gezien, verder niets meer gevangen. Toch een hele lekkere middag en avond gehad. Mocht iemand nog een goede stek weten in noordholland dan hoor ik het graag.

MVG Koen Koen=== Zaterdag 26 mei 2012 ===


Gisteravond met windkracht 6 uit het Oosten gewoon op de geep gevist bij Ritthem. Gekozen voor het gemaal linkerzijde, omdat ik daar de wind net een beetje schuin achter had bij het werpen. Met de feeder i.c.m. bombetta was het niet te doen om de beet waar te nemen t.g.v. de enorme stroming. Het water kolkte gewoon. Toch 2 geepjes weten te strikken, waarvan er 1 verwerkt is tot aas. Na een uurtje ben ik naar een ander plekje gegaan waar het iets minder hard stroomde. Hier nog een goed uurtje gevist, maar geen geep gevangen, nog gezien. Kan iemand de wind even laten draaien naar het noordwesten ? Of in ieder geval op zijn minst laten halveren in kracht. Grt

Mario R=== Zaterdag 26 mei 2012 ===


Donderdag 24-05-2012,

Wederom het strand opgezocht om te proberen nog een paar tongetjes te vangen.

(en om mijn vismaat een pak slaag te geven natuurlijk)

Het was gelukkig niet meer mistig en tamelijk lekker visweer. (ik teken voor zulk weer)

Deze keer was het mijn beurt om de 1e tong (26 cm) te vangen en ook deze nog bij daglicht gevangen.

In de schemering ving mijn maat ook zijn eerste tong en ja hoor... 1 (één!) centimeter groter dan de mijne.

Daarna ving ik een tongetje die net niet maats was (23,5 cm) en mijn maat, jawel, een tongetje van 24 cm.

En daarna, hoe kon het ook anders, ving mijn maat er nog 1 van 27 cm als tegenprestatie tegenover mijn net maatse tongetje van 24 cm...

De overwinning, niet in aantal maar wel in centimeters, ( zeg maar een technische knock-out) was deze keer voor mijn maatje.

Ik werd er wel een beetje moedeloos van en zou er bijna van gaan gepen..... bjna Jan B.! ;-)

Helaas was het deze avond mijn beurt om een prachtige beet niet te kunnen verzilveren.

Toch jammer want je blijft toch nieuwsgierig naar wat het geweest zou zijn...

Opvallend was trouwens dat ook wij een krab vingen met hetzelfde kapsel als die van Jan B., zij het wat meer gemilimeterd.

Ander opvallend detail: Daar waar Jan B. nog enkele scharren voor de pan wist te scoren, lukte ons dat niet.

Wat een verschil kan er toch zitten in een paar honderd meter tussen beide visstekken.....

De vangst:

een 20 tal ondermaatse scharretjes, 2 ondermaatse wijting, 1 ondermaats gulletje en een 6 tongetjes (waarvan 5 voor de pan)

Ach, there is always the next time.....

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin & Edwin=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Verlaat berichtje.
Hierbij nog een verlaat vangstbericht van eerder deze week. Samen met Henk en Johan naar de Vlissingse boulevard. We visten er rond laagwater. Het was vistechnisch een beetje karig, we vingen maar een paar visjes, die ook nog eens erg klein waren. Alleen Johan had nog een mooie vangst, hij ving aan een geepdobber een fraaie tarbot. In tegenstelling tot onze eerdere goede ervaringen aan Vlissingen was er nu spake van groot materiaalverlies. Nou ja, de handel heeft ook zijn omzet nodig en anders raak je nooit van de oude zooi af. De komende week kunnen we weer nieuwe tuigen knopen op de bank. die kunnen we dan volgende week gebruiken bij de 16e Steilooretrofee, zie voor meer info http://www.hsvoosterschelde.nl/blog/20305/Nieuw_bericht.blog

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

 Niek Romijn=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


De 25e heeft iets met 28......

Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag direct uit m'n werk gaan vissen samen met Henk en Jan Willem. Zij waren er al rond half 5,ik rond half 6. Als aas had ik zagers en pieren van de Fixet 's Gravenpolder. De locatie was deze keer 't Stelletje. Toen ik aan kwam hadden ze allebei al een bot van rond de 30 cm. Toen ik de eerste keer binnen haalde had ik ook een bot. Deze was 28 cm. M'n tweede hengel had ik ook inmiddels erin liggen met een apart tuig dit keer. De zogenaamde 'harderbol'. (Zie Zeehengelsport nr.6 2010). Maar ik heb hem een beetje aangepast. Het was een test en het werkte. Ik heb er zowel een geep mee gevangen van rond 60 á 65 cm en een bot. Wederom was die 28 cm. Dus ik stond dus al op drie vissen. Henk ving later ook nog een bot dus die stond op twee vissen. Net toen we besloten hadden om rond een uur of 9 te stoppen draaide Jan Willem er nog een bot uit. Ook weer rond de 30 cm. Het was inmiddels al ruim na hoog water. Bij mijn laatste draai had ik nog een zeebaarsje.Wederom van 28 cm. Deze ging uiteraard terug het water in. Al met al lekker gevist en lekker van het zonnetje genoten. Morgen de Jeugdhengeldag, vrijdag tongen meppen met de Wiesje en zaterdag de Steilôôre troffee. Dus het wordt weer gezellig....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Vannacht al vroeg vroeg wakker, en ineens een ingeving: Ik ga effe vissen. Waarom niet? Direct uit bed gestapt en het vaste ritueeltje doorlopen tot het pakken van mijn werktas, die heb ik even laten staan en heb daarvoor mijn Croixtje en toebehoren in de auto gemept. 10 minuten rijden en nog een minuutje laten stond ik te meppen. Viel niet mee, veel wind uit oostelijke hoek en voor mij recht op de kant dus. Normaal is dat een wind waar ik geen vertrouwen in heb, maar ik was er nu toch he. Tegen mijn verwachtingen in had ik al snel een zeebaars. "Lucky Shot" dacht ik, maar ineens was er wat gejaag tussen de schuimkoppen te zien, ik gooi hem er in en de tweede was een feit, dit herhaalde zich enkele keren. Kortom; Een mooi portie Zeebaars was mijn deel. Vanavond snel een Italiaanse boterham (pizza) naar binnen geklapt en proberen dat zelfde trucje nog een keer te doen, helaas dat mocht niet baten. De wind was nu nog harder en kon geen gejaag meer bespeuren.

Toch blij en voldaan met de vangst van vanmorgen. Ik heb nog niet eerder zo'n goede start van het seizoen mogen meemaken. 

Hans van Burg, Prostaf st.Croix

 Hans van Burg=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Omdat ik op Goederede was,even doorgereden naar de Brouwersdam,om een paar haringen te vangen.

Het is eigenlijk net als op de makreel.maar een gebakken haring smaakt toch best lekker.

Het was behoorlijk druk en er wordt gecontroleerd door de politie,als je vis meeneemt dan moet je ze

gelijk doden,anders een prent. In een uur tijd ongeveer 20 gevangen waarvan 10 om mee te nemen.

Adri OostvoorneADRI=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het Nollestrand in Vlissingen.

Begonnen om 9 uur , en gestopt om half 1. Gevist met 1 dwarrellijn en 1 hengel met gele bezemafhouders, allebei met haakje no. 2.

Als aas had ik pieren en kweekzagers. Het was i. v. m. het weer nog redelijk druk op het strand.

Het was echt geweldig weertje, dus alles zag er naar uit dat het een leuke visavond zou worden ( en dat werd het ook).

Ik had natuurlijk gehoopt op een paar tongetjes  (mede door het vangstbericht van Edwin en Edwin) , maar dat lukte niet.

Maar vanaf de eerste tot de laatste draai regelmatig een visje gevangen, waarvan er wel veel onder de maat waren.

Het merendeel van de vangst bestond uit schar(retjes), maar ik had ook nog 4 botten gevangen.

De vangst: 4 bot, 1meun, 1scholletje en ongeveer 15 scharretjes (voor zo ver mogenlijk zwemt dit alles weer).

Dan voor de pan 16 scharren (24 +) en 1 wijting van 27 cm.

Tevens ving ik ook een krab met een soort punkkapsel (zie foto) . Al met al weer een leuke visavond gehad.

Misschien dit weekeinde nog een keertje gaan gepen (toch ook wel leuk Edwin en Edwin).

Tot een volgend bericht, 

   

Jan B.

 jan b=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Hoi

Vandag met Adrie naar Ritthem gereden om een geepje tevangen als aas hadden we een stukje geep uit de diepvries en inktvis .jan .b bedankt voor de tip.

Begonnen om 9.30 uur gestopt daar om 12.30 uur dan naar Westkapelle gereden en gevist tot 15.30 uur .

De vanst Adrie 1beet maar verspeeld en ik 0,0 voor de rest prima dag gehad morgen avond van het strand proberen of er wat wild bijten .

gr Adrie en Imarimar=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


hoy. vandaag zoals gezegt vroeg uit bedje om op geep te vissen . was aangekomen te westkapelle om 4 uur 50 rap visgerief uitgepakt en beginnen vissen van 5 uur. toen het zonnetje er door kwam had ik er al 7 gevangen mijne zoon gregory 5 . het was zeer goed weer met strakke wind die van achter kwam dus dat zat goed er werden overal  vissen gevangen maar geen enkele grote en das wel straf andere jaren mooie dikke geep nu veel kleintjes.maar goed we hebben ons goed vermaakt en goed gevangen. ikke 15 stuks gregory 13 . gevist van 5 tot 9 uur 30  groetjes

darrel/ gregorydarrel=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


Hallo medevissers

Lang moeten wachten : sterke wind , lage temperaturen ... maar gisteren is het gelukt !

Eindelijk de eerste gepen aan de haak !

Om 5.30u begonnen in een dikke mist die de hele voormiddag is blijven hangen .

De dijk bij Westkapelle stond vol vissers , maar je zag enkel je twee of drie buren aan elke kant .

Gelukkig had geepmans goede ogen .

Samen met mijn maat Willy 34 stuks kunnen landen .

Toen was de pret over . De vis beet nog wel , maar rugproblemen bij mijn maat staken stokken in de wielen .

Om 12u gestopt om aan de viskraam nog wat kibbeling te verorberen ... en daar zaten we pal in het zonnetje .

Niet te geloven . Op een afstand van 200m van de erwtensoep naar de zon .

Het is al vrij laat in mei , maar het geepseizoen lijkt nu pas begonnen .

Vang ze !!!

Dré en Willy uit de Kempenandre luyckx=== Donderdag 24 mei 2012 ===


Donderdagavond nog een paar  gepen weten te verzilveren in de buurt van zijpe. gevist met afgaand water en als aas een reepje zalm.

Er dreef veel groen op het water wat het vissen er niet prettiger op maakt maar goed..dat hoort erbij!

morgen Joan Franka even bellen of ze haar veertjes kan missen....wil nog wat makrelentuigjes maken!

groet, Gerald VerhoekG. Verhoek=== Donderdag 24 mei 2012 ===


 

Hier nog een berichtje  van mij. Gisterenavond 3 uurtjes wezen gepen in de buurt van Ritthem.

Het was best wel druk met vissers, maar toch nog een plekje kunnen vinden.

Toen ik begon te vissen , was er ook een zeehond aanwezig , en even later zelfs twee.

De foto is niet geweldig, maar hij (of zij )was er wel .

Als aas had ik hart en reepjes inktvis , wat in de vangst niets uitmaakte.

De vangst was aan het eind van de avond: 9 gepen.

Dan ben ik vanmorgen op dezelfde plaats geweest en heb ik 7 gepen kunnen vangen.

Vanavond ga ik nog een keertje aan het strand vissen, en of ik wat gevangen heb lezen jullie morgen wel.

  

Groeten Jan B.

 jan b=== Donderdag 24 mei 2012 ===


Even snel nog een vangstberichtje van woensdag 23-03-2012:

Samen met mijn maat voor de 1e keer dit jaar gericht op de tong gevist. (het gepen laten we liever aan anderen over)
Nog bij daglicht begonnen en meteen succes voor mijn maat: een tong van 29 cm

Dat belooft wat dachten we...
Daarna echter lange tijd alléén maar kleine schar en een klein scholletje.

Vervolgens boog de hengel van mijn maat aardig door en op een meter of 25 van de kant schoot de hengeltop ineens omhoog.
Er was nog net een witte schim zichtbaar van wat toch een heel erg grote vis moest zijn maar we zullen nooit weten wat het nu precies was.

Het haakje, maat 6, was afgebroken.
Tegen een half uur voor laag water ving hij zijn 2e tong van de avond en keek ik, wat tong betrof, tegen een 2 - 0 achterstand aan.

Ondertussen werd het flink mistig en wat worden de hengels dan toch glad...
Zo rond laag water ving ik echter ook tong en zowaar nog een doublet ook!

En jawel, ik ving ook nog mijn 3e tong van de avond.
Tussendoor ving ik ook nog een doublet maatse wijting.

Tevens vingen we nog wat gulletjes. De totale vangst:

5x tong (24 - 24,5 - 27 - 27,5 en 29 cm), 2x wijting (28 - 28,5 cm), 5x gul (2 meenemers: 38 - 42 cm) 9x schar (slechts 1 meenemer), 1x schol (ondermaats)

Al het ondermaatse spul uiteraard teruggezet. De tongetjes, wijting, de ene schar en de 2 gulletjes meegenomen voor de pan.

Mijn maat had de grootste tong (29 cm) maar verder versloeg ik hem op alle fronten.

Ik had van alle soorten de meeste vis.

Straks nog maar eens proberen..... Dan begint de strijd weer opnieuw.....

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin & Edwin=== Donderdag 24 mei 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Nou, hobby genoeg met al die geep onder de kant .... Heb me daar begin van de week zeker mee vermaakt. Op de bekende plekken (Neeltje Jans buitenkant, Westkapelle zeedijk) zitten ze volop! Gisteravond (woensdag) even gaan checken of de tongvangsten aan het beteren zijn door de hogere temperaturen ..... Nou ja, in de rest van Nederland dan, want hier in Zeeland zagen we, totenmet dinsdag, de zomerse temperaturen vooral op tv!! De combinatie wind uit zee en een (nog) lage watertemperatuur deed het kwik hier steken op aanmerkelijk lagere waarden. Wat die combinatie kan veroorzaken merkte ik ook gisterenavond .....

Ik heb staan vissen in werkelijk soepdikke mist! Ben gestart om 22.00 uur, toen begon het serieus dicht te trekken ..... een uurtje later was de wereld bijzonder klein maar één voordeel ..... geen onweer .... gelukkig, want dat betekent op het strand gelijk inpakken geblazen. Maar goed, begonnen dus om 22.00 uur en gevist tot 01.00 met LW rond 22.30 uur; gekozen voor plek tussen Westkapelle en Domburg. En ..... ik heb me bijzonder goed vermaakt!! De vangsten 13x schar, 2x tong, 5x bot en 1x schol; in totaal dus 21 stuks waarvan meegenomen 1x tong en 12x schar.

Vangstverloop: Gelijk vanaf de eerste inworp vis. De eerste 1,5 uur ving ik allevier de soorten vis; daarna was het eigenlijk alleen nog maar schar ...... Dit hield rond 00.30 uur op; ca. 2 uur na laag. Water stond toen al een stuk hoger en in combinatie met een redelijk lange branding (gevolg van wind uit een noordhoek) haalde ik de benodigde afstand waarschijnlijk niet meer. Alhoewel ik dit niet met zekerheid kan zeggen .... zag door de mist het water geeneens, laat staan dat ik zag waar het lood te water ging! De schar is dus in behoorlijke aantallen weer terug .... het is bijna zomer maar ze houden vol! En eindelijk heb ik ook mijn eerste maatse tong aan de lijn gehad; deze werd voorafgegaan door een mini die weer zwemt. De botten gaven, evenals de tong, behoorlijke klappen op de hengel en goed weerstand bij indraaien. Van de botten waren er drie "lappen" en twee van normaal formaat. Toch ook nog een stuk of drie mooie fikse aanbeten gemist en dan denk je natuurlijk altijd weer .... Wat zou dat zijn geweest?

Kortom: Genoten dus!! Wens alle Zeevislanders hetzelfde toe komende dagen met mooi weer en goed tij maar .... Pas op, er wordt in het Pinksterweekeinde grote drukte verwacht in Zeeland (zeker met de huidige weersvoorspellingen) dus ga je naar je favouriete plek: Wees er vroeg bij anders heb je grote kans dat je een ander plekkie moet zoeken ...

Groetjes weer,

 

 De Middelburger=== Woensdag 23 mei 2012 ===


Gisteravond en vanavond wezen gepen bij Stavenisse. Gister 2 stuks en 2 missers, niet groot. Vanavond 1 mooie grote. De aasvis is ook weer aanwezig. verschillende keren war bliekjes zien springen. Er zit geep genoeg, maar of et an de wind lig, koud Zw tot Nw. Of aan de aanwezige aasvis of dat ze al volgevreten zijn. Soms zie je zulke voorzichtige aanbeetjes. Of alleen n schim achter je dobber. Gr ForelForel=== Woensdag 23 mei 2012 ===


Lekker een dagje naar Zeeland geweest op de geep. Eerst gestart bij Westkapelle, ivm de oostenwind. Bleek een zuidwestenwind te zijn, die toenam in de loop van de dag.

3 gepen weten te vangen, maar buurmannen haalden een veelvoud uit de zee. Toen naar Neeltje Jans gegaan, en daar echt zeer veel geep gevangen (>30!)

De geep had er zin in, achter de dobber springen, achtervolgen, onder trekken, slappe lijn, en veel weerstand met aanbeet! Gevist met stabilo 60 gram, met onderlijn van 1 1/2 meter aan de wartel , draad  22/00, voorslag 30/00, kamagutsi gebogen haak no.?, carper king 2  3.00 meter/kleine molen van Mitchell.

met zalm en later met reepjes geep.

Het was een groot feest! de meesten zwemmen weer, een enkele bleef achter voor aas.

Het gepen seizoen is echt begonnen!!

Walter

 

 

 Walter van Look=== Woensdag 23 mei 2012 ===


Even op de tong proberen.

Tenminste dat dacht ik dinsdagavond. Rond half 9 aan de Walcherse kust begonnen met vissen en gelijk al beet voordat ik de tweede hengel had opgetuigd.

Een mooie zeebaats van 42 cm en een botje van 18 cm. Dat beloofde veel. De tweede beet volgde al snel maar deze miste ik waarna ik op de andere hengel ineens een slappe lijn had,

en jawel de tweede zeebaars 51 cm was een feit.

Even was het stil en weer een klap op de hengel en twee zeebaarzen tegelijk van 44 en 46 cm. Verder nog een van 32, 32, 25, 41 en let wel van 63 cm.

Tussendoor nog een triplet bot allen van 25 cm.

Toch 6 mooie zeebaarzen mee naar huis kunnen nemen en helaas geen tong.Roger=== Dinsdag 22 mei 2012 ===


2 Geepjes in 1,5 uur bij Zijpe/Anna jacoba polder 

Vanavond was het lekker weertje,en ik dacht ik ga nog ens even proberen op de geepjes aan de strekdam bij Zijpe.

Na 20 minuten lag de eerste al aan de kant,ze zijn niet zo heel groot tot nu toe,70 plussers moet je zoeken (ze zijn er wel maar in mindere mate)

Na 1 uurtje pakte de 2e op een stukje geep,en na 1,5 uur werd het wat kouder en nog winderiger en ben ik maar naar huis gegaan.

Toch weer even genoten aan het zilte nat! 

Groetjes........en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Dinsdag 22 mei 2012 ===


Hallo, na vele vangstberichten te hebben gelezen en meer dan een jaar niet te kunnen vissen,vanmiddag eens naar de zeedijk gereden op de scooter, om het eens op de geep te proberen.Dus de spullen bij elkaar gezocht en naar de waterkant gereden.Ik heb voor het eerst zo lang ik al vis, 2 gepen weten te vangen wat een mooie sport is dat zeg, om die gepen te zien springen en dan nog op de kant te krijgen ook .
Leo van SasLeo van Sas=== Dinsdag 22 mei 2012 ===


helloow,

vorige week met Jelmer op pad geweest om zeebaars tegen te komen .

bij jelmer was het 3 keer raak en 2 ervan geland . ze lagen dicht tegen de bodem te zwemmen .

allen gevangen op de shad ; spindle worm en x-layer .

ikzelf een flauwe pits gevoeld , en daar moest ik maar blij mee zijn ...

next time , it's my turn !nevets=== Dinsdag 22 mei 2012 ===


Hello allemaal Mijn eerste bercht van het jaar.

na lang gesleuteld te hebben aan mijn kayak,afgelopen zaterdagavond er voor het eerst op gegaan..zoals vaak het banjaardstrand uitgekozen,dit om er zoveel leuke visplekken zijn(plaatjes) en diepe geulen)die je helaas vanaf de kant niet aankan gooien..
na 7on 20 min varen visplek bereikt al gauw vingen we wat mooie schollen en wat schar..we hoopten al op een tongetje maar helaas .eerst op zon 18 meter gelegen daarna verkast naar 6 meter diep en daar in een 30 min nog 4 scharren en 6 schollen gevangen.al met al zo voor de eerste keer geen slechte vangst..water nog wel aan de koude kant!zal volgende keer wat foto s erbij doen

vang ze en tot snel
gr chris en rutger de kayak visserschristiaan=== Maandag 21 mei 2012 ===


Hallo,

Vorige week in de vroege ochtend voor de eerste keer geprobeerd de eerste zeebaars te vangen.

Aangekomen op de stek werd ik al snel begroet door "3 vissers" die zich te goed deden na wat verse gepen, zeehonden dus.

Na een tijdje waren ze weg en kon ik diverse pluggen te water laten.

Het water was redelijk helder en om mij heen zwommen flinke scholen met aasvis.

De geep was daarom ook flink actief en waren regelmatig aan de oppervlakte te zien.

Het duurde dan ook niet lang of de eerste vergreep zich aan een plug. De gepen loste regelmatig omdat de dreggen te groot waren.

Als er zeebaars had gezeten die ochtend dan hadden ze geen kans gehad mijn plug te pakken tegenover zo'n overmacht aan gepen.

De gepen waren het meest dol op, een voor hun relatief grote plug, de DUO Tide Minnow SLD 12f en lieten de kleinere pluggen die ochtend met rust.

Uiteindelijk heb ik 12 gepen gevangen. Een paar zijn de zelfde dag nog de koekenpan in gegaan en de rest zwemt weer.

Waarschijnlijk op zoek naar iets minder kunstmatigs als een reepje runderhart.

Voor de liefhebbers is hier nog een impressie filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=AeX6A7AdR3A 

Groeten, SilverbraxSilverbrax=== Maandag 21 mei 2012 ===


Vandaag een middagje gevist aan de papegaaienbek met opkomend en afgaan tij.

Bij de 1e ingooi was het al meteen raak, een grote tong van 43cm.

Verder achter elkaar beet gehad en een hoop scharren (14 stuks) en een wijting gevangen.

Gevist van 2 tot half 7.

Sorry dat er geen foto`s bij staan. Ik heb ze wel maar kan ze op een of andere vage reden niet uploaden??

Als je foto`s van de tong wilt hebben kan je even een mail sturen.

Vriendelijke groeten, JeroenJeroen=== Maandag 21 mei 2012 ===


Vandaag gevist voorbij de measlandkering bij de maeslandkeringsweg.

van 2 uur voor tot 2 uur na hoog water.

heerlijk weer met een noordoost windje

Gevist met hengel 4.5 mtr met Penn Fierce frc 7000 molen met dynamee 17/100 met voorslag en jojo lijn met aasclip en loodlifter.

als aas hoofdzakelijk mesheften met een paar gezouten pieren.

Na een half uur (zat niet helmaal op te letten) krreg ik een geweldige klap op de hengel.

Hij stond bijna dubbel.

Ik probeerde hem nog binnen te halen maar met een klap was ik de hele onderlijn kwijt. Of dat er een haai aan hing.

Na nieuwe onderlijn te hebben gemonteerd kreeg ik na een uur 1 botje en een schar van het postzegelformaat eraan. nou die maar terug gestuurd naar mama.

Al met al toch een leuk dagje vissen.

PetraPetra van Niel=== Zondag 20 mei 2012 ===


Gisteravond samen met mijn zwager naar de zeedijk ts Westkapelle en Domburg gegaan, was meer dan een jaar geleden dat we er gevist hadden. Toen was het niks, omdat de palenrijen nagenoeg geheel onder water stonden door het opgespoten zand... geen beste plek voor een hongerige vis.

Gisteren gevist van kwart voor 8 tot middernacht, stukje afgaand en stuk opkomend tij, met pieren en kweekzagers. Van een medevisser uit Barendrecht nog een flinke hoeveelheid steekzagers gekregen, omdat hij er mee stopte. Hij had een paar mini's gevangen verder niets. Maar bedankt voor de steekzagers!!

Zelf met z'n tweeen 11 visjes gevangen, 1 bot van 25cm, 2 lompen van 25cm, deze zaten vol met jongen, en 8 zeebaarsjes tussen de 25 en 30cm. Alles weer netjes teruggezet. Al met al geen vismaaltijd maar toch een leuke avond gehad aan het water, er stond een aanlandige wind, redelijk wat stroming en het zeewater was nog best koud. Temperatuur was tot 23u lekker maar daarna begon deze te dalen en werd het fris. Zodra we het zand af moesten en op de stenen kwamen te staan zijn we ermee gestopt. Volgende keer hopen we dat de vis wat groter is, en dat de tong aanwezig is.

Groeten, Den en Peet.Peter=== Zondag 20 mei 2012 ===


Zondagmiddag nog even lekker wezen vissen aan de bekende stek tussen Ouwerkerk en Zierikzee! Het plan was 1 hengel met dobber glijdend over de hoofdlijn en de andere voor op de platvis, om alvast een beetje in de stemming te komen voor de Steiloore troffee zaterdag 2 juni.  Nadat ik mijn dobber gemonteerd had stond mijn andere hengel al te klapperen..  met een fraaie bot als resultaat.

vlug beazen was wel nodig want binnen de kortste keren waren de haken leeg ..k#@ krabben. Ook mijn andere hengel stond te stuiteren want daar vloog een geep een paar keer uit het water.Deze had zich aan een zagertje vergrepen.

Totaal 2 botten en een geep op anderhalf uur..het kan slechter

groet, Gerald VerhoekG. Verhoek=== Zondag 20 mei 2012 ===


Wederom op de geep geweest bij Ritthem. Afgaand tij meegepakt vanaf hoog tot 3 uur na hoog. Gebruikelijke techniek. 4x geep op de kant, 5x onderweg gelost en diverse beetjes gemist. Toen er maar liefst 3 zeehonden kwamen jagen viel de beet volledig weg. 2 van de 4 gepen weggegeven aan een aardige Belische collega visser en 2 retour Westerschelde.Mario R=== Zondag 20 mei 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vanmiddag nog ff de spinlat gepakt en een paar lepels. Gevist bij Zijpe met als resultaat één mooie geep en een kleine geep ging er al springent vanaf. Toch kicken met kunstaas op de geep.Al met al toch weer lekker gevist.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 20 mei 2012 ===


vissen in haven van antwerpen ?

beste vissers sinds 2011 is er een gesloten tijd in de haven van antwerpen (buitenkant) op de schelde en er mag dus niet meer gevist worden op de schelde zelf tot de grenspaal zandvliet/nederland. van 16 april tot 31 mei.
op de dokken (binnenkant) zelf mag je wel vissen tussen 16 april/31 mei enkel het gebruik van leefnet-kunstaas- dood/levend aas is verboden in deze periode. alle gevangen vissen moeten meteen terug gezet worden ( ook paling moet je terug zetten tijdens de paaiperiode) enkel met de peur gevangen paling mag je hele jaar door meenemen.
als je voorbij de bekende stekken rijdt zou je niet zeggen dat het gesloten tijd is aan het soms vele volk te zien, echter zijn er regelmatig controles van bos en natuur of havenpolitie...met alle gevolgen van dien..!

gr mickmick=== Zondag 20 mei 2012 ===


Gisteren weer naar de kust getogen om de zeebaars te belagen, waar ik ze donderdag had zien zwemmen. Toen de zager onder mijn dobber werd belaagd door een geep ben ik overgestapt op de langzaam zinkende bombetta met een zager als aas dat prompt werd gepakt door een flinke geep. Het voordeel van die bometta's is dat je alle waterlagen kunt afvissen, je kunt ze zelfs naar de bodem laten zakken en langzaam binnenvissen. Echt een aanrader. Na een behoorlijk aantal missers verslikte een tweede geep, kleiner dan de eerste, zich in de halve zager, maar helaas: hij viel op de kant van de haak en plonsde in een plas waarna hij ontsnapte. Toen viel de stroming weg, en verlieten we onze stek. Zeebaarzen niet gezien, wel scholen enorme harders (de zeebaarzen van donderdag waren met terugwerkende kracht waarschijnlijk harders). Mooie vis om te belagen, die gepen!

Groeten, De bottenkoning=== Zondag 20 mei 2012 ===


Nogmaals naar Colijnsplaat

Vrijdagavond nog een korte kantsessie gedaan met Marco. Ivm de rijafstand kozen we voor een stek tussen Borsele en Zierikzee in, en kwamen we terecht aan Colijnsplaat, net naast de brug. Ik was er om half zeven, Marco volgde een kwartiertje later. We visten met afgaand en laagtij tot in de schemering. We hadden beiden een hengel opgetuigd voor bodemvisserij en een voor de geepvisserij. Om de bodemonderlijnen slikjes, pieren en zagers, op de geeponderlijnen witjes en reepjes zalm. De geepvisserij liep op niets uit, geen aanbeet, geen beweging, geen vis. De bodemvisserij was ook karig, het duurde tot de kentering tot ik mijn eerste scholletje kon vangen, een visje van een centimeter of 20. in de drie worpen die daarna nog op de verre hengel volgden ving ik er nog drie, alledrie kleine scholletjes, alledrie op een zeepiertje. Det laatste scholletje kwam pas tevoorschijn toen ik de pluk zeewier van de haken geschud had. Marco ving helaas niets. Afgezien van een flikse regenbui was het een aardige visavond en konden we onder het genot van koek&bier weer eens uitgebreid bijpraten. In tegenstelling tot eerder in de week waren het vuil en de stroming een stuk minder en was er comfortabele visserij.

  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 20 mei 2012 ===


Hallo zeevislanders

Een paar dagen vrij , sja dan kan je het niet maken om niet een keer te gaan vissen natuurlijk. Maar ja , waar naar toe ? Dat was de vraag . Strand , ja , welk strand? Zoveel is er de laatste tijd niet te lezen over het strand . In overleg met Dennis besloten om toch maar voor de boulevard van Vlissingen te gaan , tenslotte ... daar hebben we vaker succes gehad . Maar ja , word daar nog wel eens gevist ?Dààr hebben we al een hèle poos niks meer over gelezen. De gok toch gewaagd en rond 17.00uur aangekomen . Eerst even een frietje gehaald om het caloriepeil op orde te brengen . Het water stond toch nog behoorlijk hoog. Toen viel het kwartje , het strand is hier opgespoten en niet zo'n beetje ook.
Rond 17.45 begonnen met vissen en gelijk de eerste draai al vis . Een mager scharretje . Juist , geeft niet , vis is vis en we sturen em gewoon om z'n moeder . Hij heeft het niet goed begrepen denk ik want alleen z'n broertjes en zusjes lieten zich zien . Nee , toch niet op den duur kwam tòch moeders  of was het grote broer? Ieder geval scharremans van 27 cm. op de lat. Neefjes, nichtjes , ze kwamen allemaal voorbij . Schol , bot , wijting , gul .... maar allemaal vèèl te klein .
Dennis had nog een reservehengeltje meegenomen ( zo'n minimepper van 3.20 m.) en kwam op een helder idee . Ik ga er een lange dwarrel aan doen van 1.5 - 2meter met een zager , kijken of er zeebaars aanwezig is . Na een half uurtje een brul ... ja , beet en wat voor beet . En ja hoor .... zeebaars  , zijn eerste van 2012 .Niet zo groot , 35 cm, maar de eerste zeebaars is een feit. Nog geen 5 minuten daarna haalt zijn maat , Peter, een makreel binnen. Gewoon op een leegloper. En dat vind ik nou het mooie van de boulevard... bijna altijd wel iets aparts vangen. In totaal 7 verschilllende soorten vis . Ongeveer 35 vissen gevangen met 4 hengels van 17.45 tot 22.00 uur. Helaas nog geen tong gezien maar dat gaan we de volgende keer goed maken.

Eèn nadeel van deze stek ........de loslopende honden . Je wordt er soms niet goed van . Er was er èèn die er bijna vandoor ging met Peter's frikandellenbroodje terwijl het baasje ergens in de buurt van de gevangentoren rond liep . Een schop voor z'n sodemieter deed het rotbeest opzouten . Maar van mij mag de gemeente Vlissingen hier wel meer aandacht aan besteden . Een peuk op het strand schijnt mèèr aandacht te verdienen . Ze hebben bij elke strandopgang asbakken geplaatst . Hoezo geldverspilling? Zo'n dingetje van 1cm2 wat met het water verdwijnt en een hondedrol die er ligt te meuren kan wel? Een hond die ook nog es pal naast je voeten staat te pissen? Die ook nog eens tussen de hengels door draaft terwijl de baas honderden meters verder zich zelf vermaakt met zn vriendin?

Afijn , moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd . Laat 3/4 van de vissers nu maar lekker gepen , mijn voorkeur gaat toch uit naar de gewone bodemvisserij hoor.Zaterdag volgens de planning een dagje de oosterschelde op . Martijn eens even lekker pesten.

      

Met visvriendelijke groet,E. de Rooij=== Zondag 20 mei 2012 ===


Hallo gisteren na een hele tijd nog eens gaan proberen een visje te vangen, gekozen niet te ver de haven van antwerpen.Eerst pieren halen bij mertens dan ons stekje opgezocht het was opkomend water zoals gewoonlijk geene vette dachten we ik 1 botje , tot bijna hoog water . Het was bijna hoog water toen mijn vismakker een geweldige beet kreeg na moeizaam inhalen een paling van een dikke 70 en een klein tongske 15 cm , een tijdje erna terug een grote paling toen was het mijn beurt ook een paling van die grote daarna was het gedaan.
sylvainsylvain=== Zondag 20 mei 2012 ===


Zaterdag 19 mei,

Na een vervelend moment in de hengelsport, waarin ik ook voor mezelf een moeilijke beslissing moest nemen was het plezier en de interesse in onze mooie hobby even weg. Vorige week zaterdag de draad weer opgepakt en mijn 1e wedstrijdje gevist bij HSV Dreischor, door deze positieve ervaring was de zin om te vissen weer terug. Het plan was te gaan vissen op de nol bij de oude oesterput waar deze week een mooie zeeforel gevangen was, maar omdat de wind zou draaien naar noord/-noordwest en je dan daar recht op de wind staat gekozen voor een vergeten afgelegen stekje bij Mattenburg Colijnsplaat. Omdat deze stek wat afgelegen ligt de fiets gepakt, 2 hengels met 2 molens uitgekozen en net voldoende materiaal gepakt dat in 2 fietstassen paste, pieren en kweekzagertjes opgehaald bij hengelsport van Maldegem in Kortgene en naar de dijk gefietst, daar alles inclusief mezelf over het schapengaas en het prikkeldraad gehezen en mijn stek gezocht halfverwege voorbij de scheef weglopende strekdam en de bocht in de dijk. hier is een mooie plaat die doorloopt tot aan de vaargeul waar ook vaak vanaf de boot gevist wordt.

Gekozen voor 2 haaks onderlijntjes met boven op en aaslijn van 50 cm en onder een dwarrelijntje van 75 cm, bij de ene onderlijn de aaslijntjes van fluorcarbon en de andere met rode amesia allen voorzien van haakjes nr. 6. De onderlijnen lagen nog maar net in het water en ik had voormezelf net een comfortabel zitplekje gemaakt toen ik al een prachte aanbeet op een van de hengels zag, de vis aangeslagen en de eerste mooie bot was gevangen. in totaal 5 van deze mooie botten gevangen die allemaal tussen de 30 en 32 cm groot waren, mooie aanbeten en zeer levendige vis die deze middag ook behoorlijk weerstand gaven bij het binnenhalen. Afwisselend gevangen aan zowel de fluorcarbon als de rode amesia en zowel aan de pieren en de kweekzagers, ook een aantal mooie aanbeten gemist waarin er een tweetal gezien de felle aanbeten van kleine baarsjes geweest moeten zijn maar deze helaas niet gevangen.

De zin en het plezier in het vissen is weer helemaal terug, volgende week weer een ander (vergeten) stekje voor de bodemvisserij opzoeken om daarna op 2 juni te gaan vissen voor de Steilore Trofee waarin ik ga meevissen in het team of individueel namens HSV Dreischor.

Vis, vang ze en geniet er van.Willem Westerweele=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


5e kampioenschaps wedstrijd wedstrijd ZHC De Makree

Met prachtig weertje begonnen aan de dijk bij Zijpe,met éen dikke 20 visser

Bijna alle vissers begonnen direct te vissen op de geep,en dat wierp al snel zijn vruchten af,na een kwartier lagen er al meerderen aan de dijk.

Na drie uurtjes vissen waren er zo'n 20 stuks gevangen wat me eigenlijk nog en beetje tegen viel omdat de vangst berichten overal erg goed zijn,zelf had ik 2 geepjes van net 50 cm en was daar blij mee,want er waren weer meerdere nullen op de kaarten

Wat op viel was dat er veel missers waren,en dat er niet 1 bot is gevangen deze wedstrijd waar toch ook enkelen op hebben gevist!

Volgende wedstrijd is voor 2 korpsen van De Makreel over 2 weken bij de Steil ore trofee aan de dijken bij Ouwerkerk!

Groetje....en draai ze eruit!!!Kees Reijngoudt=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


gisteren wezen vissen op het nollestrand. gevist van 13:00 uur tot 20:00 uur. de vangst was slecht ik had 1 grote bot en mijn vader ook 1. verder in het begin nog wat beet gehad.harm=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


Hallo allemaal,

Vanmiddag na het karperen nog even naar de sluizen in vlissingen geweest voor vriend haring.

In totaal 4 (kleine) haringen kunnen vangen. Bij de overige vissers kwam er ook niet veel naar boven.

mvg,

 Jeroen van der Vorst=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


Vanmorgen om een uur of 11 even wezen gepen aan de dijk bij Ritthem.

Gevist met reepjes inktvis en met runderhart.

Om 12 uur begon er een wedstrijd van visvereniging Reimerswaal, dus niet op  mijn vertrouwde stekje gestaan.

Toch in 2 uur tijd 3 gepen kunnen vangen (alle drie met inktvis)

Wel veel last van wier.
Tot een volgend bericht, Jan B.

 jan b=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


Vrijdag morgen  18 mei om 6 uur opgestaan om bij de bomvrij te gaan vissen het was afgaant tij maar de eerste 3 uur niets gevangen toen een mooie beet en jawel een prachtige zeebaars van 10 cm dus maar naar zijn moeder gestuurd een half uur later weer een beet en daar kwam dan de eerste mooi zeebaars van 46 cm en het werd  weer stil ben om 11,30 maar naar huis gegaan

vriendelijke groet van janJan Vermeulen=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


Heerlijk gevist vandaag op Gorishoek. Goeie vangst totaal 14 en zeker 6 echt gemist.

Voor herhaling vatbaar

 

 andreonline1=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


Net weer terug thuis van een geepsessie aan de Ritthemse zeedijk. Aldaar gevist van ongeveer 11-15:30. Feederhengel (medium klasse), stradic 4000, bombetta en 2 meter onderlijn 18/00, haakje 8 en een reepje geep. De geep zat met opkomend water erg ver uit de kant. In totaal heb ik er 16 gevangen (+ 1 verspeeld vlak voor de kant en nog enkele beetjes gemist), waarvan het merendeel op meer dan 50 meter uit de kant. Als leuke bijkomstigheid nog een makreel gevangen, de slip moest er flink aan te pas komen, wat zijn dat toch prachtige sterke rakkers. Makreel retour Westerschelde, evenals 15 van de 16 gepen. De aasvoorraad is immers nog ruimschoots in stand. Morgen weer, mits het weer het toe laat.Mario R=== Zaterdag 19 mei 2012 ===


hoy.gisteren gevist op de geep westkapelle. gevist van 8 uur tot 14 uur . om 10 uur begon het water op te komen en er werd geen vis meer gevangen : op twee uur toch nog 15 kunnen vangen dan 4 uur niks meer gezien , wind stond goed en de zon was ook van de partij dus al bij al mooi dagje geweest , ingepakt en frietjes gaan eten thuis tegen 16 uur . vrijdag terug maar dan wa vroeger . vr gr darrel / gregorydarrel=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


 

Beste zeevislanders,

Donderdag 17 Mei samen met mijn broer en mijn zoon weest gepen. Het plan was om naar de Noordbout te gaan maar daar aangekomen rond 7u30 bleek er teveelwind op de kop te staan waardoor het ingooien moeizaam was. Daarom hadden we besloten te verkassen naar een andere stek aan de zeelandbrug. Al bij al toch nog een leuke dag gahad,ikzelf had 3 gepen mijn zoon 1 geep en mijn broer 2 gepen. We hebben er helaas minstens zoveel verspeelt omdat ze voorzichtig aanbeten. Zaterdag nog eens proberen om met mijn zoon wat speren te verzilveren.

  

Groeten,vangt ze

 

 Ronny=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


Gisteren naar Neeltje Jans geweest voor de Geep , geen gevangen en ook geen zien vangen .

Nog bij Westkapelle geprobeerd , ook geen zien vangen en zelf ook zonder resultaat . 

TomTom=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


Gisteren wezen gepen aan het oude veerhaventje van Zijpe. Materiaal : een oude telescopische hengel van 3 meter :
Shakespeare economy 70 serie met een Abu Garcia Cardinal C3 molentje, in de jaren tachtig destijds een duur ding (169 gulden).
Een vrij dunne nylonlijn met een voorslag van 0.30 mm.
Hierop een drijvende bombetta en een 0.18 mm onderlijn van 1.60 met een haakje Gamkatsu nr. 10.
Als aas geep uit de diepvries. Het was om 14.30 hoog water. Ik was er om half 12. Het was nog vrij laag water.
Ik haalde langzaam binnen na het uitgooien. Soms met tussenpozen van een paar seconden.
De eerste geep beet al na een kwartier. Daarna een hele tijd niets. Kort na hoogwater begon het feest. Veel aanbeten, en snuffelhapjes die ik goed voelde en zag aan de
hengeltop. Uiteindelijk nog 2 aanbeten kunnen verzilveren. Een geep was nauwelijks 50 cm en mocht meer naar mama.
Na een halfuurtje was het stil en waren de gepen weer vertrokken. Ook de anderen vingen niks meer.
Ik vind het vissen met de bombetta veel leuker dan met de klassieke dobber. Je hoeft niet tegen het zonlicht in te fiepogen, van waar staat dat ding. Je bent continu bezig met opdraaien
en weer ingooien. Het voelen van de beetjes is enerverend: wat te doen afwachten of aanslaan ? Even wachten is beter. Uiteindelijk haakt de vis zichzelf.
Met de klassieke dobber merk je van het aftasten door de geep niet zoveel. De dobber beweegt wat, maar dat kan evengoed door de golfslag of de wind komen.
Met de bombetta voel je meer adrenaline.
Het molentje hou ik er ook in. Voor de stok zoek ik een alternatief. Die shakespeare is veel te slap.Jan=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


Ze zitten er, de zeebaarzen, en hoe! Pal onder mijn voeten, langs mijn prachtige steekzagers en eronder door, de stortstenen inspecterend, eerst een grote van ca. 50 cm, daarna een drietal van hetzelfde formaat en dit in een stoet die de ene keer van links en de andere keer van rechts kwam en heel dicht onder de kant, kortom ze zwommen vrolijk langs mij en mijn aas heen en toonden daarbij regelmatig hun prachtige zilveren flanken die glinsterden in het licht van de ondergaande zon en het kwam me voor dat ze me flink uitlachten. Die vishumor snap ik wel, maar ik kan ze niet waarderen. Toen de dobber, inmiddels met breekstaaflicht, een paar keer gezellig begon te 'bobberen, kreeg ik weer nieuwe moed, maar het bleek een stel gulzige krabben te zijn. Afijn, veel gezien, niets gevangen, maar het was wel mooi. Volgende keer beter.
Groeten, De bottenkoning Jak=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


 

beste lezers

na eerdere pogingen zonder resultaat woensdag 16mei opnieuw naar de waterkant afgereisd

om de voor mij eerste baars van dit jaar te vangen.

terplaatse aangekomen was het bij de derde worp al gelijk prijs een mini baarsje had zich vergrepen aan mijn vertrouwde zonk 120

daarna in amper 1.5 uur tijd nog twee ondermaatse baarsjes en 3 van groter formaat 47.48 en 50cm bij gevangen.

ik moet wel zeggen weinig strijd en ze waren vrij mager .

donderdag morgen terug gekeerd voor een herhaling maar dat ging dus niet door zo zie je maar weer juiste tijd en juiste plaats

nog even geduld wat de temperatuur van het water betreft en dan kan het weer een leuk seizoen worden.

  

succes allen ,Gert-jan

 Gert-jan=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Gisteren avond 16-5 paar uurtjes in de avond wezen vissen op de maasvlakte, gevist van 22:00 tot 01:00. Vangst bestond voor namelijk uit schar, binnen 2 uurtjes (opkomend water) 9x schar,1x schol, 1x wijting, laatste uur was er haast niet meer te vissen ivm vuil wat konstant aan de haken zat. Kortom eerste twee uur leuk gevist met genoeg actie. Gr. EddyEddy=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Begint misschien wel saai te worden, maar vanavond weer op geep geweest. Eerst op ander stekje geweest, maar daar was et te ondiep, vervolgens weer op et oude plekje. Me broertje gaf weer et voorbeeld 3 gepen, andere broertje de eerste geep/vis van zn leven. Mooi et enthousiasme te horen:-) zelf ook 1. En natuurlijk verschillende missers.  Gr uit Stavenisse ForelForel=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Ik ben net terug van het vissen op haring bij de sluizen in Vlissingen.

Ik had het rijk voor mij alleen , dus geen andere vissers.

Ik heb 2 uurtjes gevist en ik heb 20 haringen gevangen (ook nog een flink aantal kleintjes}

Ook ving ik nog een wijting aan een haringlijn.

Tot een volgend bericht,

Jan B.

 

 jan b=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Goedendag mede-visfanaten.

Vandaag heb ik op mijn vaste stek bij Ritthem weer het nodige aan de haak geslagen. Als ik het geheim van de smid zou verklappen, zou ik u zeggen voor de windmolens te gaan staan! Maar omdat ik die stek graag rustig hou doe ik dat niet. Toen ik vanmorgen met een krat Schulten riching de molens vertrok, had ik vooral de intentie geep te gaan vissen. Ik wil u niet onnodig in spanning brengen, maar dit pakte toch heel wat beter uit! Als ik van te voren had geweten dit te vangen, had ik zowel omroep zeeland als maximaal tv ingeschakeld. Want mensen, beste mensen, wat ik opeens aan de haak had was niets minder dan een verdwaalde Thunnus atlanticus! Naast deze bijzondere vangst ook nog zo rond de 12 gepen de kant op gesleurd, maar deze vielen uiteraard in het niet bij deze prachtige vis. Al met al dus een prima dag, hoewel ik wel aardig ben verbrand. Smeren dus! 

Groeten van JohanJohan van Boven=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Zeevislanders.
 
Afgelopen woensdagavond eventjes proberen na het eten of er al respons is van vriend zeebaars.
De watertemperatuur heeft inmiddels de magische grens van 12 graden bereikt.
Na een half uurtje was hij daar dan, de eerste baars voor het seizoen 2012, altijd weer een "feestje" die eerste.
Het kustaasje wat succesvol bleek was een Duo Tide Minnow 125-F
Ik zeg expres was, helaas is de lijn bij het onthaken van de eerste baars tussen m,n molen gekropen waardoor de volgende worp resulteerde in een plug die werd afgeworpen.
Maar goed de eerste is een feit.
 
 
Vr. gr. Harold, Team Zeevisland
Harold@Zeevisland.com


Harold=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Hoi,

Vandaag gevist bij het grevelingenrestaurant. Vangst: 3 gepen in twee uur tijd. Er zaten meerdere vissers. allemaal ong hetzelfde gevangen.
Bratbrat=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Vandaag wezen gepen op rithem :

Vangst 53 gepen in 4 uur tijd ,tevens nog een aantal gemist.

Ben maar gestopt omdat ik het beu was. Gr  lorrelorre=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Hallo allemaal,
Vandaag tijdens het afgaande getij gevist op de geep bij Rithem. Het was er aardig druk en de beste plekken al bezet.
Na enige tijd vertrokken er een aantal vissers en kon ik de gepen ook aan de schubben komen. In no time 12 mooie gepen kunnen vangen op een zalmhuidje.

Met vriendelijke groet, Jeroen van der VorstJeroen van der Vorst=== Donderdag 17 mei 2012 ===


Vandaag 2 1/2 uur gevist op geep nabij Ritthem. 3x prijs, allen ver uit de kant in de stroomnaad. Materiaal: spinhengel 3 meter, stradic 4000 met 18/00 nylon en bombetta van 15g. 1,5 meter fluorcarbon onderlijn 18/00 met haakje 8 en een reepje uit de buik van een vorig jaar gevangen geep. Met die 15g bombetta was het nauwelijks te doen om de stroomnaad te bereiken, dus neem ik de volgende keer wat zwaarder materiaal mee.
Dan nu even wat irritatie van me afschrijven:
Heb me nog lopen irriteren aan een visser naast (10 meter tussenruimte en ik stond er eerder) me die het presteerde om in plaats van recht vooruit 35 meter naar links te werpen. Een hoek van zo'n 55 graden. Tot 2 maal toe zijn lijn binnen gehaald. Vraag me overigens wel of of hij op geep viste, want met een gevlochten lijn van ongeveer 25/00 i.c.m. een strandstok kan je ook haaien vangen. En met die blokken beton die sommigen als dobber gebruiken heb je geen haak nodig, want je gooit de geep naar mijn idee gelijk knock-out bij een 'hit'....

 Mario R=== Woensdag 16 mei 2012 ===


Vandaag 16 mei nogmaals geprobeerd op de geep. Nu samen met 2 broertjes. Gister stond ik alleen, nu met 10 man:-) Me broertje moest et voorbeeld geven en ving 3 gepen binnen et uur. Zelf heb ik mn eerste geep ook mogen vangen. De andere vissers ook redelijk wat. Maar toch iedereen best veel missers. Na n uur draaide wind (van ZW naar N) en verdween de zon en de geep ook. Gr uit Stavenisse ForelForel=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


Vandaag 15 mei nog ff op geep geprobeerd. Ik schatte mn kanse niet hoog. Veel wind weinig zon. Dacht zal niet veel zijn dus had maar paar stukjes aas meegenomen. 4 keer een geep eraan gehad binnen een uur, allemaal gelost voordat ik bij de kant was. En toen was mn aas op.... Plaats: Stavenisse. Gr ForelForel=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


 
Oosterschelde visserij: t'is nog geen vuurwerk
Maandag nog een Oosterschelde-sessie gedaan met Henk en Dennis om de restjes aas op te vissen van afgelopen weekeinde. We hadden eerst plannen om aan de Noordbout te gaan vissen maar dat werd niks, de eerdere windverwachting van 4 afnemend naar 3 was intussen gewijzigd van 5 toenemend naar 6. Op de Noordbout hadden we de wind vol op de kop, dus gingen we naar Colijnsplaat met de wind schuin in de rug. Ondanks dat het doodtij was, was er nog een sterke stroming en het nodige vuil en wier in het water. Ik mocht gelijk bij de eerste draai al een vervaarlijk uitziend mini-knorhaantje vangen. Een uurtje later kon Henk een botje landen. Mijn tweede vis kwam na zonsondergang en was een maatse schar. Dennis wachtte tot de laatste draai, toen ving hij een scholletje. Wel bijzonder 4 visjes, en 4 soorten. Intussen was het miezeren opgehouden en vielen er echte regendruppels. Dus deze keer mooi op tijd de laatste kleverige resten van de kranten geschud en huiswaards gekeerd.  Het was dus al met al geen
spectaculaire vangst aan de zuidkant van de Oosterschelde, volgende keer een nieuwe stek en nieuwe kansen.
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel 


Niek Romijn=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


Hoi Gepers...

 Gisteren geprobeerd een geep te vangen bij Wemeldinge... noppes

Te veel wind denk ik... en koud!

Wanneer wordt het nu eens zomer?  

BenB. Sorgedrager=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


Gisteravond even geprobeerd op de geep op Tholen. Aangekomen op de locatie bleek er toch een behoorlijk windje te staan. Toch de dobber tussen de golven gegooid. Het eerste uur niets te zien. Toen opeens bleef de dobber op zijn plaats liggen. Een paar tikjes met de stroom mee en de eerste geep spartelde naar de kant. Direct daarna volgde een tweede. Daarna viel het een tijdje stil. Dan maar even iets anders proberen, dicht langs de kant. Eerst geen reactie, maar bij het opdraaien rammelt nummer drie op de lijn. Even later gevolgd door nummer vier. Nog een half uurtje geprobeert, dichtbij en wat verder weg, maar geen actie. De schemering zorgde voor nog meer verfrissing, dus de spullen maar ingepakt. Toch mooi op een paar uurtjes vier gepen begroet.
Remon

 Remon=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


Giertij-vissers vissen met dood-tij.....

Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Niek en Henk nog een vis-sessie gedaan bij Colijnsplaat. De bedoeling was eerst om op de Noordbout te gaan staan maar daar stond iets teveel wind(een dikke 6 pal opde kop). Rond acht uur stonden we te vissen en Niek had bij de eerste draai een knorhaan. Vreterij was er genoeg alleen niet van de vissen. Rond tien uur draaide Henk er een botje uit. Dat was weer hoopgevend. Het was ondertussen ook wat gaan miezeren en dat werd steeds wat meer.Omdat de vangsten erg karig waren besloten we om rond elf uur de elastieken er rond te doen en naar de auto te gaan.Niek draaide er bij de een na laatste draai nog een fraaie schar uit en ik bij de allerlaatste draai nog een scholletje.Het was dus niet veel bijzonders deze avond maar toch vier verschillende vissen gevangen.Knorhaan,bot,schar en schol Zo zie je maar dat gier-tij vissen toch beter gaat dan dood-tij vissen....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


gisteren wisten vissen aan de neeltje jans op de geep en heb er 10 gevangen, wel veel wind.

grts den beirebert roelands=== Maandag 14 mei 2012 ===


14 05 2012

Weer een 6tal gepen weten te vangen tussen 1000 en 1400. Gevist met geep, matchhengel en bombetta. Ze waren aan de kleine kant. Maar toch veel plezier aan gehad. De meeste zwemmen weer om voor nageslacht te zorgen en alle troep natuurlijk weer meegenomen.

Verder nog prachtige bruinvissen gezien! Wat een mooi gezicht.

Groeten,Gijs=== Maandag 14 mei 2012 ===


Hallo visvrienden,

vandaag weer eens wezen gepen met 3 man.

Het weer was eindelijk redelijk tot goed te noemen, harde wind ong. 5 tot 6 beaufort met eens gevoelstemperatuur wat fris was voor de tijd van het jaar, veel zon (gelukkig).

Weer aan Gorishoek gestaan, de vangst bestond uit 10 gepen, ik zelf had er 6 mijn vader 2 en mijn neef 2. Weer veel aanbeten gemist (hoe zou dat nou komen ?).

Maar toch een leuke dag gehad en hopen dat er nog zulke dagen zullen volgen, nou alleen het weer nog meewerken want op zo'n manier gaat de zomer langzaam en stilletjes voorbij.

Groetjes en tot de volgende keer.

Hans Vonk.Hans Vonk=== Maandag 14 mei 2012 ===


halo zaterdag wezen gepen bij stavenisse.

het was rot koud en er waaren zeer veel duikers.

geen 1 keer beet gehad gelukig heb ik er van het jaar al wel een gevange.

tot ziens geepvissergeepvisser=== Maandag 14 mei 2012 ===


Hallo Medevissers

Hier 2 vangstberichten vorige week maandag ergens aan tholen gaan gepen. Heb er 5 gevangen en dubbel zoveel gemist.

2 gevangen aan silkekrogen ( gekocht bij Simon ) en 3 aan een stukje geep.Vandaag wegens de harde wind eerst gereden naar Wissenkerke

maar daar stond de wind nog schuin op de kant. Zaten 3 belgen hadden niks. Doorgereden naar de zeelandbrug , met wind in de rug. een uur of 2 gevist

en geen beet gehad. De 4 naast mij hadden er samen ééntje.

Groeten Marc U uit Essenmarc Uytdewilligen=== Maandag 14 mei 2012 ===


Beste vismakkers,

Afgelopen zaterdag kon ik niet aan vis komen tijdens de Westland Trofee. Schrale troost dat ik niet de enige was. Met het restant aas ben ik vanmorgen vroeg naar Wijk aan Zee gereden. Er stond een matige tot krachtige zuidwester en het water kwam op. Ik was de enige visser om 07.30 uur, dus dat beloofde niet veel goeds. Even later toch nog 4 man die het ook gingen proberen. Inmiddels had ik mijn eerste scholletje binnen en kort daarop een doublet bot en schol. Even ging het hard met de bot (flink formaat) maar toen de vloedstroom er in kwam werd het wat minder. Rond hoogwater tussen 11.00 en 12.00 viel het even stil. Met afgaand tij begon de bot weer te azen. Uiteindelijk ving ik 3 scholletjes en 10 (meest mooie) botten. Echt weer eens lekker bezig, hoewel de vissers om me heen niet verder kwamen dan een paar gulletjes vangen tussen de blokken. Trouwens wie nog op zoek is naar een goede zeemolen; ik kan je de Penn Affinity 8000 aanraden. Deze nieuwe molen vist zeker zo lekker als de Shimano Super Ultegra die ik tot nu toe gebruikte.

Raffie / Linda en alle andere IJsland festivalgangers ; sterkte deze dagen op jullie wintersport visvakantie groetjesCor=== Maandag 14 mei 2012 ===


Hallo medevissers, 

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een bericht kon inzenden. Ik ben meer van het type zomervisser dan wintervisser. Afgelopen winter een paar keer de Europoort bezocht, maar meer dan een paar mini-gulletjes heb ik niets gevangen. Ik hoop dat de zomermaanden betere vangsten gaan opleveren. 
Afgelopen zaterdag voor het eerst erop uit. Oostelijk deel van de Oosterschelde. Vissessie van 17.00 uur tot 22.30 uur. Aas: zelf gestoken pieren en zagers eerder op de dag. Als experiment een voerkorf aan de ene hengel (3.30 Bifa-Arca, in april gekocht bij VD Poel Yerseke, mooi hengeltje). Lokaas oesters, geplette krabben en gapers (die tijdens het aassteken naar boven kwamen). Het systeem met de voerkorf werkt volgens mij best, hoewel ik het nog moet vervolmaken met wat beter riekend lokaas plus dat ik vind dat de voerkorf aan de bovenkant dicht moet kunnen. Het geval is rondom bezet met grof ijzerdraad, vanonder een loodje, maar van boven open. Ik heb de indruk dat het lokaas er al uit is voordat het de bodem bereikt. Ik ga vanavond op mijn manier eens proberen handig bezig te zijn, wat voor mij al lastig genoeg is.

Ik heb met deze hengel de enige vis van de dag gevangen: een bot van plusminus 30 centimeter die weer vrolijk rondzwemt. Dat is best mooi werk op zo'n lichte hengel. Verder waren de krabben de vissen te slim af, alle haken waren binnen de kortste keren kaalgevreten. Ook in de schemer en donker geen visactiviteit, zelfs geen paling. Te koud nog denk ik. De pieren en zagers die over waren op een slikkig plekje terug gegooid, hopelijk hebben ze de vakantie in de emmer overleefd en zorgen ze nu voor nageslacht. Mijn troep netjes opgeruimd, met de plastic troep van het fijne gezinnetje uit Arnhem erbij. We staan wel in een natuurgebied mensen, ik ben ook geen heilige, maar hou het s.v.p. netjes!

Zondag op dezelfde locatie nog een paar worpen met de spinhengel gedaan. Kunstaas: Toby lepel. Resultaat: niets.

Nou ja, er vlogen weer veel vogels voorbij, dat is ook mooi.

Een volgende keer beter. hartelijke groeten,
De bottenkoning Bottenkoning=== Maandag 14 mei 2012 ===


hey. verleden week vrijdag gevist westkapelle op de geep. niets gezien niets gevangen rot weer golven meter hoog en geen geep te zien laat staan gevangen . dan maar neeltje jans gereden 10 vissers aant vissen en niets zien vangen dacht foert ikke weg . gisteren zondag nog is geprobeerd en ja zenne als ik er aan kwam zag ik al geep vangen rap visgerief in orde gebracht en vissen maar. half uurtje gevist en bingo gregory beet en ik ook. gevist van 9 uur tot 15 uur ikke 8 stuks gregory 11. vrijdag terug se en hopen dat het weer even goed is . groetjes darrel & gregoryda&rrel=== Maandag 14 mei 2012 ===


Ondanks de bijzondere weersomstandigheden werd dit weekend de eerste zeebaars van 2012 een feit! Zoals je kunt zien op de foto is de vis gevangen op de ouderwetse lepel/gator combinatie.
Het is weer begonnen!Jelmer=== Maandag 14 mei 2012 ===


Hallo Zeevislanders

Ik behoor al even tot de categorie 'lezers' van dit interessante vangstenforum, want als vliegvisser is het voor mij extra belangrijk om te weten waar de vis zich binnen werpbereik (max. 30 meter) ophoudt. Maar na mijn eerste uitstap naar Zeeland van dit jaar wil ik ook mijn steentje bijdragen tot dit forum.

Gisteren heb ik namelijk mijn beide hobby's (fietsen en vliegvissen) gecombineerd: eerst heb ik de Grand Tour Johnny Hoogerland van 120 km gereden (ideaal om het prachtige Zeeland te verkennen), daarna ben ik gaan vissen. Ik ben begonnen op de Oosterschelde ter hoogte van Goes, waar ik geen gepen maar wel een school harders vond. Ze bleken echter meer in elkaar dan in eten geïnteresseerd. Daarna ben ik nog snel even naar Neeltje Jans gereden, maar ook hier geen teken van gepen. Ik heb gevist met Silkekrogen. Toch een prachtige dag gehad tussen de scholeksters, oeverlopers en co.
Tight linesSimon=== Zondag 13 mei 2012 ===


vandaag was het super goei weer om te gaan gepen en ben eindelijk ook is kunne gaan gepen

ben met men zoontje van zeven gaan vissen en we hadden op een 4 uur 8 mooie gepen

maar met het afgaan van het water geen beet meer gekregen de stoming was er gewoon uit.

was echt een super dag voor de eerste keer op een super stekje.

groetjes andyandy d=== Zondag 13 mei 2012 ===


Ha,

Net terug van 4 uurtjes gepen bij het reddingshuis te westkappelle.
het was goed toeven, er zat volop aasvis en daar nam de geep gretig gebruik van.
Er werden een aantal gevangen door medevissers en uiteindelijk kreeg ik er ook 1 na een aantal missers.
en alsof dat nog niet genoeg was zat er al makreel recht onder de kant op de aasvis, deze kreeg ik helaas niet te pakken, volgende keer toch veertjes meenemen.

Eindstand 3 gepen en net zoveel missers.
Mooi dagje Groet, Maurice=== Zondag 13 mei 2012 ===


Vandaag de eerste geepsessie van het jaar gedaan.Locatie wissekerke afgaande tij redelijke stroming maar nog wel redelijk aan de frisse kant.

Resultaat de eerste 4 gelost maar toch nog 2 kunnen vangen.

Volgende keer hopend op een beetje warm weer en minder wind.

gr Chrischris heyman=== Zondag 13 mei 2012 ===


Hallo allemaal,

Vanmorgen (13-05-2012) voor het eerst dit jaar op de geep gevist bij Rithem.Heerlijk zonnetje en niet te veel wind maakte het prima visweer voor de geep. De plaatselijke zeehond had het naar zijn zin en we hebben aardig wat geep zien springen. Uiteindelijk 2 gepen (+/-) 55 cm gevangen. Naarmate het water lager kwam te staan werd het enigszins onmogelijk om verder te vissen ivm de grote hoeveelheid zeewier.

mvg, JeroenJeroen van der Vorst=== Zondag 13 mei 2012 ===


Gisteren avond weer eens pieren gaan zwieren @ Westkapelle.

Met afgaand gevist en als aas pieren en zagers.

Stond wat wind en golven van halve meter en soms wat wier aan de lijn.

Maar toch 3 schollen gevangen.

Naast mij stonden nog een paar vissers die hadden 2 zeebaarzen gevangen.

Waarvan toen ze vertrokken hun aas heb gekregen nogmaals bedankt ;-).

Maar de tong was niet aanwezig ver dichtbij gooien helemaal geen reactie misschien moet het toch nog warmer worden.

Misschien volgende keer beter!!

Groetjes Benske

 Benske=== Zondag 13 mei 2012 ===


Hallo,

Ik ben net terug van een 2 tal uurtjes gepen wederom bij Ritthem.

Gevist met zagertjes en inktvis.

Met allebei 1 geep gevangen, dus ook ik ben van de nul af. (lekker weer trouwens)

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 13 mei 2012 ===


Sommige zaken verleer je nooit en dat betreft ook het zeevissen. Oke, als je langere tijd geen hengeltje meer hebt uitgegooid, verlies je wel wat souplesse en ervaring. Maar ik kan je verzekeren, dat dit heel snel terugkomt. Waar ik ook achter ben gekomen, is dat zeevissen toch echt een vorm van "topsport" is. Gezien de "Day After" heb ik werkelijk overal spierpijn en zelfs op plekken, waarvan ik dacht dat er geen spieren zaten. Al met al mag dit de pret niet drukken, want ik heb met mijn zoon Geoffrey op 12-05-2012 een geweldige vissessie gehad.

En dan nu de vislokatie. Onze keuze was gevallen op het piervissen, t.w. het Zuiderhooft van Scheveningen. Waarom deze keuze? Piervissen is een statische plek, met eb en vloed kan je gewoon op je stek blijven. Het belangrijkste is, dat je kan kiezen op welke soort vis je wil vissen. Is het rondvis of platvis. Als je dan bovendien ook nog graag een praatje wil maken met medevissers en/of toeschouwers, dan is deze lokatie de "place to be". Toch heeft elk voordeel zijn nadeel of elk nadeel heeft zijn voordeel, het is maar hoe je het bekijkt. In ons geval hadden we 's ochtends om 04.30 uur de meest gunstige plek kunnen bemachtigen, namelijk op de kop en zuid-westelijk van de kop. Als het dan later in de ochtend wat drukker wordt met medevissers en die zien jou dan een visje meer vangen, dan kan er jalouzie ontstaan. Op enig moment wilde een medevisser zijn hengel ingooien tussen onze hengels in maar omdat het daar ontzettend kan stromen is dat vragen om problemen, dat moet je niet willen. En geloof me, dat gebeurde ook niet. Daar moet je wel tegen kunnen maar voor de rest was het een grote gezellige boel, echt de moeite waard.
Dan nu wat over de techniek. Mijn keuze was die dag voor de platvis (schar) en Geoffrey voor de rondvis.
Voor rondvis hoef je niet zo ver te gooien (< 100 mr). Gul of zeebaars aast nu eenmaal graag bij stenen glooingen. Voor platvis is het echter andere koek. Wil je onderscheid maken in een visje meer of minder, dan spelen mijns inziens 2 zaken een rol, t.w. 1. je moet ver kunnen gooien (120-150 mr) en 2. je moet het water kunnen lezen. Wanneer het bij de pier gaat stromen, ontstaat er in het wat ondiepere gedeelte een bruine stroom. Gooi je in deze bruine stroom en de kans op vis is nihil. Lukt het je om over deze bruine stroom heen te gooien, dan is succes verzekerd. Dit geldt ook, als je bv aan de lange zijde van de pier staat.
Nu heb ik niet de wijsheid in pacht, maar dit is mijn ervaring.

Al met al hebben Geoffrey en ik een geweldige visdag gehad en dit gaat zeker een gevolg hebben (misschien wel iets dichter bij huis).

 

               

 

 Groet en Petri Heil John van Naamen

 

 

 John van Naamen=== Zondag 13 mei 2012 ===


Net terug thuis van 2 uur (effectieve vistijd) gepen bij Ritthem. Lekker licht: spinhengeltje 3 meter, stradic 4000 met 18/00 nylon en bombetta van 15g, aas reepjes geep, maar helaas geen beet gehad. Er werd sporadisch een geepje gevangen, maar hard liep het niet. Het stroomde zoals gewoonlijk met afgaand water als een trein, en naarmate het water dichter bij eb kwam nam de hoeveelheid wier in het water explosief toe, hetgeen erin resulteerde dat iedere draai een kg wier opleverde. Dat werd met iets te gortig, dus ben ik lekker naar huis gegaan. Volgende keer toch een ander tij uitkiezen. Tevens nog jagende (ik denk) zeebaars gespot in de stroomnaad op een metertje of 30 uit de kant.Mario R=== Zondag 13 mei 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Gisterenavond tegen beter weten in toch maar naar een stekkie achter in de Oosterschelde gereden om te kijken of er al wat te vangen valt.
Het begint nou zo langzamerhand toch best wel te kriebelen, dus toch maar gegaan. Op zeebaars rekende ik eigenlijk niet, maar misschien
viel er met een klein plugje en licht materiaal wel geep te vangen. Volgens de berichten zouden ze er al moeten zijn. Dus rondom hoogwater
een paar uur staan gooien, maar op een paar tikjes tegen het plugje na, geen enkele fatsoenlijke aanbeet gehad. Dat ze er wel zaten kon je
goed zien want je zag ze af en toe hoog door het hier best wel heldere water schieten. Springen deden ze niet. Het water is nog te koud denk.
Ook in de verte af en toe bruinvissen zien duikelen. Blijft een mooi gezicht, dat je visavondje wat kan veraangenamen, want het was best wel koud
aan het water. Ik moest een dikke trui aan trekken met daarover nog een winddichte jas om een beetje warm te blijven, en dat voor half mei.
We hopen maar dat het met het weer snel de goede kant op gaat zodat er wat schot in de zaak komt.

Met de visgroeten van
Petrus Labrax.

 Petrus Labrax=== Zondag 13 mei 2012 ===


hier nog een laat berichtje van vrijdag in tholen

3 gepen kunnen vangen en dan nog een zeer fraai exemplaar gevangen

zie foto

 

 

groetjes Dirk de vogelaardirk=== Zondag 13 mei 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren (12-5-2012) de derde wedstrijd van HSV Dreischor gevist. Als aas had ik slikken en pieren van de Fixet s'Gravenpolder en zelf gestoken zagers en pieren van woensdag. Plaats van handeling was 'het Stelletje'. Je kan daar goed vissen zolang je maar(vanaf de trap gezien) voorbij het bord gaat wat aangeeft wat ze daar aan het doen zijn. Woensdag heb ik met 'giertij-visser' Henk en Jan Willem daar gestaan en toen was het wel wat beter qua vangerij. Maar toen was het ook ander weer. Afijn na een worp of drie vier kon ik er een bot uitdraaien van 34 cm. Her en der was al een vis gevangen dus ik was blij dat ik van de nul af was. Henk had intussen een draai van twee en dat was goed voor 66 cm. Toen het hoog was viel het weer stil. Toen de eb er weer in kwam kwam er weer wat leven in de brouwerij. Niek ving een geep van 58 cm, Jan Willem waar ik voor de derde keer op rij naast stond ving een bot 36 cm. En Frits ving een fraaie geep van 72 cm. Hmm dacht ik..Ik moet ook wat veranderen. Twee haaks geclipte lijn gepakt en ook de dobber montage eraan gehangen. Helaas geen geep gevangen maar wel nog een bot van 30 cm. Vrijdag weer met HSV-t Zijpe een avondje vissen op de Oosterschelde met de ms Helga. Hopelijk zit er al een tongetje ergens op een schuin kantje te wachten op wat zagers en pieren....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor     Dennis Zwiers=== Zondag 13 mei 2012 ===


Dag zeevisland fans,

Zaterdagmiddag 12/5 een eerste keer van het seizoen om de baars geweest rond Neeltje Jans. Op 3 plekken gevist, shads, twister (wit, zilver, rood), plug ... maakt allemaal niet uit ... geen schub. Gevist tussen 13:00 en 16:45 uur (rond laag water dus); te helder weer, te troebel water, nog te koud, wind net gedraaid van zuid/west naar noord zeg 't maar?!? Wel lekker de kop in de wind en een verkleurde neus van de zon. Volgende keer beter.
Jacco.Jacco=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Vrijdag eerste poging op de zeebaars. Oosterschelde Willhelminadorp, zijn ze bezig met dijkverzwaring..... Vis ik al 6 jaar maar dit jaar dus niet. Afgesloten met verbodsborden en al. Toch even gaan staan maar staat toch niet lekker. Doorgereden naar Kattendijke/ Wemeldinge. Plug en shad geprobeerd maar geen succes. Water was ook vrij troebel dus kunstaas was lastig. Volgend week nog eens een keertje met de steekzager onder een dobber.....Jeroen M.=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Vandaag rond 15:00 uur tot 20:30 gevist in de Europoort. Veel wind, toch meteen in het begin een tong van 28,5 cm en een bot van 19cm. Later op de dag (rond 18:00uur) nog 4 palingen van klein formaat gevangen (30-60) en een klein botje van 17cm. Alles zwemt weer op de tong na.

Groeten, JeroenJeroen=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Gisteren wezen vissen op de Oosterschelde in Zuid Beveland. Na een autorit van pakweg 150 km aangekomen op de stek. Het was er zeer winderig wat het vissen zeer bemoelijkte. Na het inwerpen stond er gelijk een grote boog in de hoofdlijn zodat het contact met dobber en aaslijn ondermaats was. Er liep een kleine stroomnaad en daar hebben we dan ook voornamelijk in gevist. Van de ganse dag viel er geen beweging van spelende geep te bemerken. De bruinvissen waren talrijk aanwezig en hun komst werd telkens aangekondigd door visdiefjes. Wat een machtig zicht. Toch elf gepen weten te vangen in een goede zes uur tijd. Mijn maatje had er 9. Het beetgedrag verliep in vlagen. Dan ving je er enkele in een korte tijdspanne en dan was het weer lange tijd niets. De meeste gepen gevangen met een knijploodje onderaan op de onderlijn 18 honderste met haakmaat 8. Alles gevangen aan een stukje uit de buik van zalm. Alle gepen vooraan in het bekje gehaakt zodat ze na het onthaken en een klein oponthoud weer terug konden te water gelaten worden. Kwestie van in de toekomst ons nog te kunnen verblijden met hun hopelijk talrijke kroost. Toch ook even gemijmerd over het vangen van zo'n bruinvis maar daar blijft het ook bij, bij mijmeren bedoel ik dan.

Iedereen succes gewenst bij de geepvangst en doe zoals wij neem enkel geep voor eigen consumptie mee. Als hij dieper gehaakt is, knip dan gewoon de lijn door en geef deze vis de vrijheid terug. Hij zal je belonen met toekomstige visvreugde.

 

 Marc Vanthienen=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


 
 
De derde van Dreischor
Vandaag visten we van Dreischor onze derde kompetitiewedstrijd. Het was erg vroeg dag, verzamelen was al om zeven uur smorgen, we visten een uurtje later aan het Stelletje. Er waren 18 deelnemers op komen dagen. Het water was kristalhelder, we konden zo ongeveer de krabben op het slik zien lopen. Het was een zwak getij dus de stenen stonden net nat toe we aan de gang gingen. Al snel wist Adri een botje van net achter de keien te peuteren. Even later had Henk een twee-draai met twee fraaie botten. Behalve de gewone "met 3 haken op de bodem visserij" gingen er ook de nodige glijdende geepdobbers te water. Ik was de eerste die er een geep aan mocht vangen. Dit geepje snuevelde op een witje en bracht 58 centimeter op de kaart, maar de nul was weg en daar ging het om. Op de hoge kopnummers visten Wessel en Eric ook hun visjes te vangen. Halverwege de wedstrijd kon ik ook nog een maatse bot vangen. Ook Frits wist aan het einde van de wedstrijd nog een grote geep te vangen. Na 3 uur vissen werd de stand opgemaakt, we hadden 13 botten en 2 gepen gevangen. Dat was voor Oosterscheldebegrippen een aardige vangst. Op de lage nummers waren de botten duidelijk groter dan op de hoge nummers. Mijn geep en bot waren goed voor 89 centimeter en de eerste plaats. De drie botjes voor Eric en Wessel waren goed voor 81 en 79 centimeter. De geep van Frits was goed voor 72 centimeter. Met 2 botten volgden Henk en Dennis. Jan Willem en Adri sloten de rij met 36 en 17 centimeter. Het was een mooie wedstrijddag, en we waren ook nog eens mooi op tijd thuis.
  
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
 


Niek Romijn=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


hey vissers,

vandaag gaan gepen op het eiland tholen. gevist van 6u tot 11u. ze beten goed.

11 gevangen. gevist met varkenshart en zagers. spijtig genoeg geen fototoestel bij.

vang ze. sooiHoppenbrouwers swa=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


vandaag voor de eerste maal eens gaan gepen vanuit strijenham

gevist van 14.00u tot17.00u had 7gepen en 2 missers

als aas met haring gevistbart=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Heb vanmorgen een paar uur gegeept vanaf mijn favouriete stekje op het eiland Tholen, ben rond een uur of acht begonnen, het weer leek goed te worden al vond ik het nog verrekte koud.

Dit was alweer mijn 3e geepsessie voor dit seizoen, de vorige twee waren zonder succes op een losschieter na! Maar nu ging het beduidend beter, wist drie leuke gepen te haken en mistte er twee.

Alles op een drijvende Srobelino met daarachter een fluorcarbon lijntje en haak beaasd met een mooi kweekzagertje, mijn favouriete aas voor de geep. Alle andere vissers wistten overigens ook wel een geepje te vangen.

Ben om iets voor 11u. gestopt, want ik had kouwe handen! Maar ik geloof dat het de komende week wat beter wordt qua weer dus ik ga het snel weer eens proberen!

Grtz.,Paul uit BoZ

 

 Paul uit BoZ=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Vanmorgen een paar uur op de geep gevist aan de oosterschelde. De geep beet zeer voorzichtig. Wel enkele keren beet gehad maar niets gevangen. Hopelijk volgende keer beter.

 Bram=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Ik ben net terug van een 3 tal uurtjes vissen op geep bij Ritthem.

Gevist met hart, zagertjes en reepjes inktvis.

Resultaat : 0 Geep,  ook geen beet gehad.

Volgende keer beter.

Groeten Jan B.jan b=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


12 mei 2012

Beste vissers,

Vanmorgenvroeg gaan vissen op de geep. Om 0910 was het hoog water. Gevist met de matchhengel en een bombetta 20 gram. lange onderlijn van fluorocarbon. Er zijn er 5 gevangen. en 2 zijn er ontsnapt.

groeten, Gijs

P.S. meer berichten met foto's zou leuker zijn om te lezen en kijken!

    Gijs=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Vandaag gaan vissen, met hoog tij  in scherpenisse, 5 gepen, en 6 verspeeld? gevist met zalmbuik en runderhart. wat me echt boeide waren de bruinvissen die redelijk dicht zwommen. grtjes FranckFranck=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


de gul word toch maar plat na 35 jaar vissen nog nooit gezien dirk=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


we zijn gisteren wezen geepen bij stavenisse na 1 geep te heben verspild kwam al gou de volgende die heb ik wel binen weten haalen dus een iedergeval mij eerste geep vangse en tot ziensgeepvisser=== Vrijdag 11 mei 2012 ===


Hey vissers ik ben vandaag wezen gepen bij gorishoek in een paar uurtjes 3x beet gehad 1 verzilverd. Enorm harde wind zeker windkracht 4. Moeilijk vissen vismaat joy had niks. De rest ook niet. Gr. MerijnMerijn=== Vrijdag 11 mei 2012 ===


hoy  vissers  gistermiddag   wezen vissen  aan  het   noordzeekanaal prachtig  weer   veel wind   van   1300 uur  tot  1600 uur  

vangst   1  steenbolk   2 wijting   en  1  gulletje  veel  variatie  dus

later   meer   stroming  dus  veel groen  op  de  lijn,  beet  was  ook  gelijk  hap en hebben

wat  ik  mij  afvraag  is het  zoet of  zout  voor  de  vispas  groetjes  fransfrans=== Vrijdag 11 mei 2012 ===


gisteren  gaan gepen in de buurt van wemeldinge .

2 gevangengeepje=== Vrijdag 11 mei 2012 ===


 

Hallo, 

Na  een weekje naar Rome en Napels te zijn geweest (heel erg mooi) was het weer tijd om te vissen.

Omdat ik toch naar Baarland toe moest, even aas opgehaald bij Kees van de Fixet (zoals altijd prima kwaliteit).

Gekozen voor de opgang bij de van Woelderenweg. Het gehele strand had ik voor mij alleen.

Het was om half 1 laag water, dus net nog voor dat het donker werd lag ik in (half 10).

Er stond een stevige bries en het strand lag bezaaid met wier en kwallen en tevens stond er ontzettend veel stroom.

Als aas dus pieren en kweekzagers en gevist met 1 dwarrellijn en 1 hengel met gewone gele bezemafhouders allebei met haakje no.4.

Vanaf de eerste tot de laatste draai vis en wier, alleen tijdens dood tij was het iets minder met de vangst.

Wel heb ik verschillende haaklijntjes en ook nog een keer ongeveer 75 meter lijn verspeeld (mesheften).

Dan de vangst: 2 botjes, 4 te kleine wijting, 1meun, 1scholletje, 1gulletje en 10 kleine scharretjes dit alles zwemt weer hoop ik.

Dan voor de pan:20 schar (23 +) en een gul van 46 cm. Dus weer een leuke en ook zware  (i.v.m. het vele wier) avond gehad.

 

Om half 2 dus moe maar voldaan huiswaarts gegaan. Als het weer het toelaat misschien dit weekeinde eens proberen mijn eerste geep te vangen.

Tot een volgend bericht,  Jan B.jan b=== Donderdag 10 mei 2012 ===


op de geep geweest resultaat 1 geep cor=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Woensdagavond sessie-tje met Hans aan de dijk 

Gisterenavond drie uurtjes gevist aan de Zuidwesthoek bij Sint-Philipsland

We waren een beetje laat (1,5 uur voor hoog water),en hoopten op wat mooie botten en misschien wel een vroeg scholenbaarsje.

Na een uurtje vissen pakte Hans een mooie bot van dik in de 30 cm,en bij mij volgde er direct ook een die zich had laten verleiden door een zeer vers piertje.

Hans ving later nog een dikke bot van 30+,en dat was het.....................genoten aan de dijk met vrijwel geen wind. 

Volgende week debootwedstrijd vanuit de Thoolse diepsluis met de Dolfijn!

Groetjes .......en draai ze eruit!!! 

KiskeKees Reijngoudt=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Hallo vissers,
He he eindelijk m'n eerste gepen binnen. Vandag aan de brouwersdam gestaan met afgaand water. De zeehonden waren er in volle getale aanwezig en joegen verschillende gepen naar de oppervlakte, wel mooi om te zien zeg. De eerste geep vergreep zich aan een pilkertje en de andere twee aan een stukje zalm. Toen de zeehonden weer weggingen ben ik ook maar vertrokken. En heren let op, aan de binnenkant van de betonningslijn is het verboden om te staan, en ze controleren daar echt wel!, zag ze namelijk een paar keer op een ochtend voorbij komen. Maar niet getreurd daar buiten heb je plaats genoeg.

Met vriendelijke visgroeten,Tiemen Ruiten=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Hallo beste sportvissers,

Ik heb afgelopen Woensdag samen met mijn vader nog wezen gepen en heb er meer weten aan de haak te slaan.

S'ochtends in de miezer toch maar weg gereden met een grijs wolkendek en dan toch maar hopen dat de zon ook van zich wil laten zien.

Ik moest nog een paar kilometer rijden en toen was het gelukkig droog, er stond niet of nauwelijks wind, leuk kabbelend water.

De zon liet zich inderdaad zien, ik had er 2 gevangen toen mijn vader belde, die kwam later, in tussentijd ving ik er nog 1 toen voor dat mijn vader ook kwam. Toen ving ik nog een paar gepen en laterrrrrrrrrrr, jawellllllllll, de 1e makreel met de geepdobber gevangen, wat erg vroeg in het seizoen is.

Resultaat samen 7 gepen en een makreel.

Hans V.Hans Vonk=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met één van de "Giertij-vissers" op pad geweest. Te weten Henk Vane.Gekozen voor een plek ergens tussen Ouwerkerk en Zierikzee. Het was rond 19:00 uur hoog water en we waren er rond 16:45. Niet veel later kwam Jan Willem Holleman ook wat aas zwemles geven. En weer wat later kwam Niek ook nog even buurten vanuit z'n werk. Toen ik uiteindelijk rond 17:15 één hengel te water had en met de tweede bezig was(Henk had er al twee in liggen)kreeg Henk beet op z'n combi-hengel(lood en dobber). Het was grappig om te zien hoe z'n dobber een beetje naar links en een beetje naar rechts huppelde. Het was duidelijk geen geep of makreel. Het was een mooie bot van rond de 30 à 35 cm.I ntussen vond ik het ook tijd om weer in te draaien en het ging vrij zwaar en dacht of een grote bot en wier of misschien wel twee en jawel het waren er twee. Ook zo rond de 30 à 35 cm. Toen ik er weer in lag was het tijd om mijn combi-hengel eruit te draaien en jawel ook hier weer een bot. Die was wat kleiner zo rond de 20 à 25 cm. Nou niet slecht drie keer gooien drie botten. Bij Henk wilde het niet zo vlotten qua vangen. Jan willem had intussen ook al een tweetal botten te pakken. Zo rond hoog water stond bij mij de teller op 5 botten, Henk nog steeds 1 en Jan Willem 3 of 4. Toen viel het ook stil. Ik heb er nog één kunnen vangen. Jan Willemving er nog wel een paar bij. Rond 20:00 uur hebben we de elastieken rond de hengels gebonden. Mede ook om dat er een dreigend luchtje hing. De eindstand Jan Willem 7 stuks, Henk 1 en ik zei de gek 6 stuks. Zaterdag de derde clubwedstrijd van HSV Dreischor. We zullen zien..........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t'Zijpe en HSV Dreischor   

 Dennis Zwiers=== Woensdag 09 mei 2012 ===


9-5-2012

Vandaag evn met de lepel aan het proberen geweest of er iets wilde bijten.

Het was opkomend water met ontzettend veel vuil in het water ( lees wier )

Hierdoor was het onmogelijk om met een plug te vissen, vandaar een lepel ( Castmaster ) met enkele haak.

Na een aantal worpen toch een beet en deze bleef hangen.

Heb wel eens van het fenomeen staartbijter gehoord maar bij een geep de haak in de staart had ik nog niet meegemaakt.

enfin de eerste geep van 2012 op kunstaas is weer binnen, smaakt weer naar meer.

 

 Ad Capello=== Woensdag 09 mei 2012 ===


HELOW,     9mei 2012

kom net van kruin in raversijde veel bloei in het water maar toch 5 tongen en maandag 7 mei op zeebaars gevist 1 beet op kunstaas spijtig genoeg gehaakt in de rug zeebaars niet boven gehaalt volgende keer beter  Coenraad Deputter=== Woensdag 09 mei 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Gisterenavond het echt ondiepe water bij Domburg geprobeerd in de jacht op mijn eerste tong. Gevist van 21.00 tot 24.00 uur; LW 22.30 uur. Vangstverloop: Eerste uur niks gezien, bijzonder rustig. Vangsten kwamen in laatste twee uur in de vorm van 3 mini-tongetjes (zie foto), 1x bot en 2 maal een doublet maatse schar. Eindelijk heb ik dan dus de eerste tongetjes aan mijn lijnen gehad echter verre van voor consumptie vatbaar .... Maar goed, het begin is er ook op ondiep water ..... Mee naar huis genomen heb ik de 4 scharretjes; de rest zwemt weer. Deze vangst was behoorlijk minder dan wanneer je op de Walcherse stranden meer naar Vlissingen opschuift .... Is ook dieper water. Verder viel op, zoals ook al in eerdere vangstberichten gemeld, dat er enorm veel wier in het water zat; en van dat "rot"-wier dat zich echt vastzet op je lijn en zich vervolgens volzuigt met water. Slecht van je lijn af te krijgen en het draait berezwaar. O ja, met het zand opspuiten bij Domburg schiet het zeker op .... Ze zijn nog maar twee strandvakken verwijderd van de Zeven Golven. Met dit tempo zijn de favouriete "vis"vakken met een week of één/twee aan de beurt ..... Hou daar even rekening mee bij de keuze van je stek ...

 

Groetjes weer,

 De Middelburger=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


vanavond wezen gepen bij de westkaap 

een paar uurtjes wezen gepen bij westkapelle voor

14 stuks gevangen.

de zeehond die er weer die had geen enkele moeite met vissen die ving de een na de andere geep.

 

 lourens & ronald=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


 
De giertij-vissers gaan weer op pad
Maandagavond nog een walcherse strandsessie gedaan met Johan en Henk om de laatste krantjes aas leeg te vissen. Net als twee weken geleden visten we weer rond het springtij en koste het veel moeite het lood en de onderlijnen op zijn plek te houden. We visten aan Joossesweg met laag en opkomend tij. Het strand en het water lagen vol met drijfvuil, plastic en een grote hoeveelheid klapperwier. Bij aanvang wist Johan nog een geepdobber tussen het vuil vanadaan te vissen. De vangerij bestond in hoofdzaak uit scharren van aardig formaat. Als bonusvissen hadden we alledrie nog een tong. Er kwam ook wijting, bot, schol, meun en een "vuile schar" op de kant. In totaal vingen we met 3 man zo'n 20 vissen, waarvan de helft terugging en de ander helft mee voor in de pan. Mijn 4 vissen waren alle 4 van verschillend soort, waarvan 2 "specials". Naast de "vuile schar" wist ik mijn persoonlijk record 5-dradige meun nog op te rekken tot 28 centimeter. Het prachtig gemarmerde beestje was duidelijk hoogzwanger, we hebben haar voorzichtig onthaakt en weer gauw de vrijheid gegeven.
 
Zaterdagmorgen mogen we weer aan de bak bij de 3e clubwedstrijd vsn HSV Dreischor, ik sla de p&s avicentra westland trofee zaterdag maar even over.
http://www.hsvdesportvisser.nl/actueel/beet%20westland%20trofee%202012%20poster.pdf
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


 Hallo beste sportvisvrienden,

Ik ben vandaag met mijn vader wezen gepen in Tholen.

S' ochtends weg toen het nog regende, dus daar aangekomen hengels opgetuigd, en gelijk bij mijn eerste indraai, jawel, pats een belone belone.

Na een tijdje regende het niet meer dus heb heel veel aanbeten gehad, anders hadden we er ongeveer 16 kunnen vangen.

Misschient weet iemand wel een tip te geven met wat voor haakje ik moet vissen om de meeste aanbeten te kunnen verzilveren, want ik denk dat het haakje net iets te groot is.

Maar al met al toch met z'n 2-en 5 gepen weten te verschalken en het weer was echt niet zo slecht als dat ze voorspeld hadden.

Morgen weer maar proberen en hopen dat ik er meer weet te vangen. Dus ze zitten er weer.

Gr, Hans. V.Hans Vonk=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


Hallo medevissers, 

gisteren 7 Mei gaan gepen in Westkapelle, weer viel redelijk goed mee al zijn er wel enkele druppels gevallen.  Ikzelf 2 vissen verspeeld maar niks gevangen.  Mijn maat had 3 gepen en ook 1 verspeeld.  Wel leuke dag gehad.  Binnen een weekje nog eens gaan proberen, misschien dat hij er dan al meer zit. 

grtz, BeeckieKevin Van Beeck=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


Hi,

Gisteren wat proberen te gepen, westkapelle.

Neef bram had er 2, ikke noppes.Donker water.

Verder op de westerschelde wat zeebaarsjes, en wederom ging dekselse neef met een forse harder aan de haal...janb2=== Dinsdag 08 mei 2012 ===


Een goedemorgen Heren vissers, 

Zondag 6 mei gevist bij Westduin Van 19.45 tot 24.00 uur Viel niet tegen.

3 man elk 2 hengels. Gevist met dwarrellijn en eentje met afhouders. Haakje 4 mijn zoon met tonglijn haakje 6 / zeepieren en gezouten piertjes (Schar is er toch echt gek op!) Bij het vallen van de dag, liep het echt goed. Daarna te veel stroom om echt een beetje te zien.

Opvallend toch dat hij klein veel klein spul ving terwijl ik wat forsere vis heb gevangen...

De derde man, heeft z'n nieuwe Spro's getest! Ging goed! Een gevlochten lijn in de knoop, dus dat wordt thuis een uurtje freubelen...

Vangst. ca. 12 aan de maatse scharren (niet echt groot) 12x te kleine scharretjes en 2 x scholletjes, een stuk of wat wijting, veel klein (terug gezet) en twee ietsje groter die niet meer te redden vielen en 2 x bot en 1x zeebaarsje.

En.... een aan de maatse tong! Juist aan de kleine haak! Stond heel veel stroming en veel 'troep' in zee! 

Nou ja... troep, ik denk dat het gewoon zeewier etc... was. Bij elke opdraai bij je voorslag een flinke dot die je er eerst af moest halen voor je binnen kon draaien.

Dat was 'm weer... volgende keer wat zagers halen voor de tong... 

B. Sorgedrager en consorte...B. Sorgedrager=== Maandag 07 mei 2012 ===


07 mei 2012

Hoi,

Kon het niet laten om nog even achter de geepjes aan te gaan vandaag. gevist van 1300 tot 1700. De eerste geep, een redelijk kleine, ving ik om 1440. De tweede, die kort daarop beet, liet mijn makreelaasje weer los doordat de lijn om de bombetta zat. Dat geeft weerstand en weg vis. Toen het water al een heel eind op was gekomen rond 1615 de tweede geep, deze was beduidend sterker en dus ook groter (71cm) Daar bleef het bij. Lekker zonnetje gehad, dus een fantastische dag aan de Oosterschelde!

Suc6 allemaal!

 Gijs=== Maandag 07 mei 2012 ===


Hallo,

Vanmorgen met opkomend water een tweetal uurtjes op de banjaardstrand staan gepen. Het piertje lag er aanlokkelijk bij, ondanks de welhaast winterse temperatuur, 8 graden lucht, 13 graden water. Na een uurtje de eerste flauwe beet en de eerste geep was een feit. Staand in het water was het niet moeilijk om de vis verantwoord te onthaken. De tweede geep volgde een half uur later, weer een flauwe beet, maar de grootte (ruim 70 cm) maakte veel goed. Ook deze mocht weer terug. Daarna was het stil, buiten het voor me voeten springen van een tweetal kleine geepjes. De stroom kwam er zwaar in, tijd om naar huis te gaan.Tom=== Maandag 07 mei 2012 ===


24 april j.l. mijn eerste zeebaars van het seizoen 2012 gevangen tijdens een weekje vissen Ierland. We hadden een dagje pauze van het snoekvissen en zijn zodoende een dag wezen zeebaarzen aan de Ierse Zuid-west kust (Dingle, Co. Kerry) De vis is gevangen op een Daiwa Shoreliner Shiner RedHead...

 

 

 

 Jelmer=== Maandag 07 mei 2012 ===


Zondag 6 mei zijn we lekker een dagje gaan vissen. Eerst naar Vlissingen gereden, maar daar aangekomen, toch teveel wind op de stek. Toen maar terug gereden naar Waarde. Daar heerlijk wind in de rug, zonnetje erbij!! Heerlijk!! Snel spullen in orde gemaakt, met afhouders gevist, en gelijk beet!! Zo dat was een goede start, gelijk volle bak met botten!! Mooie maatse botten.... Dus snel weer ingegegooid. En daarna weer gelijk vis!! Ook Jeffrey gelijk vis!! Maar toen was het hoog water en dan heb je me toch een stroming. Wel jammer dat we net iets te laat daar begonnen met vissen. Maar een heerlijke vismiddag gehad!! Met 2 hengels 6 botten gevangen, Jeffrey had de grootste, 37,2 centimeter!!

Groetjes AnjaAnja Timmermans=== Maandag 07 mei 2012 ===


Beste medevissers,

Net teruggekeerd van een weekje "uitwaaien" op het Walcherse strand nabij Dishoek. Tijdens deze gezinsvakantie 4x de hengels uit hun foudraal gehaald. In het laatste weekeinde van april gevist met afgaand water. Beide keren 4 stuks, waaronder de twee eerste zeebaarsjes van het seizoen. Ontevereden met het resultaat, zowel het tijdstip als het strandvak aangepast. Dinsdag- en woensdagnacht de wekker gezet en gevist van ongeveer half 4 tot 9uur. Dit resulteerde in 19 respectievelijk 10 stuks. Daaronder een aantal grove scharren en een grote bot. Verder wat scholletjes, wijtinkjes, kleine en middelgrote schar. Op de hengel met gevlochten lijn een paar forse doorbuigers gezien. Met deze hengel ongeveer 2x zoveel gevangen dan met de hengel met nylon lijn. Beide hengels voorzien van bruine afhouders, haakjes 4 (en 2), al dan niet met fluokraaltjes. Opvallend was dat de 19 vissen met name vielen voor de zager. Op de andere dagen was de verse zeepier favoriet.

PeterPeter van de Plas=== Maandag 07 mei 2012 ===


zaterdag voor het eerst weer een nachtsessie gedaan. Met twee visvrienden gestaan tussen west kapellen en domburg. Tot onze verbazing een supernacht, we vingen veel gulletjes, scholletjes en een mooie zeebaars van een dikke kilo. We gingen voor de tong maar het pakte anders uit. ps dit is mijn eerste vangstbericht op zeevisland vangse, een vissende bergenaarlindert=== Maandag 07 mei 2012 ===


Zaterdagavond om 20.00 de spullen opgezet bij Dishoek.Meteen de eerste worp was het raak.Een scharretje en een krabje.Het viel me op dat er echt veel wier en nog veel meer kwallen waren.Het leek wel meer kwal dan water op plekken.De worp erna mijn eerste doubletje :D een botje en een tongetje aan me lijn.Doorgevist tot 4uur snachts.Gevist met mooie pieren en zagers van Jurgers uit Bergen op Zoom. Eindresultaat was 2schar,1tong,2bot(waarvan 1 die 33cm aantikte) en een wijting.Daarnaast nog 2 vogelvoerkrabjes. Toen het water net op kwam zetten wel erg veel materiaal verspeeld.Of het wier was of wat anders weet ik niet,maar er liggen nog 4 bonken lood met onderlijn en voorslag ergens op 100m.

Binnenkort weer eens proberen als het wat warmer aan het worden is.

Mvg, AdA D=== Maandag 07 mei 2012 ===


Gisteren was de bedoeling om de geep en de zeebaars te belagen. De strakke wind en een uitstekende tip van Bas bracht ons op een ander plan: haringjes vangen! Na een korte uitleg van Bas en het kopen van een vispas vertrokken we naar Brouwersdam. Het stond daar vol volk, gelukkig met een goede verstandhouding! Na 3 uurtjes vissen hadden we 106 stuks. Bedankt Bas voor den tip!

Straks gedeelte opleggen in azijn en de rest de vriezer in. Schijnbaar is er een zoetwatervis die er verzot op is!

Groeten Didier en Max.Didier Schatteman=== Maandag 07 mei 2012 ===


Hallo,

Zondag aan Neeltje Jans gevist, klassiek met pieren en zagers, en met de verenpaternoster... over de vangst kan ik zeer kort zijn: de klassieke visserij leverde niks op, met de verenpaternoster het geluk gehad dat er een school pollak passeerde; resulteerde in 2 ondermaatse en 2 maatse pollakken. Naast mij nog enkele geepvissers aan't werk gezien, niets zien bovenkomen, mogelijk was de strakke NO-wind een grote spelbreker.

Greetz,Tim=== Zondag 06 mei 2012 ===


Dit weekend weer twee dagen achter de zeeforel aangeweest in IJmuiden. Veel uren gemaakt en ook héél veel worpen. Gelukkig was dat ingecalculeerd, dus een teleurstelling was het zeker niet.  In de vroege jaren negentig had ik ooit eens een artikel gelezen in de Beet over Nederlandse zeeforel en dat heeft me nooit meer losgelaten. Omstreeks 1996 voor het eerst zelf geprobeerd en dat werd uiteraard een fiasco!  Vanaf 2006 heb ik de draad weer opgepakt en vis ik elke winter trouw een aantal sessies gericht op zeeforel met de spinhengel maar tot op heden nog niet met een vangst tot resultaat.  Wel vaak zeeforellen gezien tijdens het zeebaarzen en gullen, en soms echt grote jongens dus het vertrouwen dat ze er zitten heb ik wel. Op een dag in Oktober 2010 was het zelfs een ware heksenketel op de Zuidpier, rond opkomend water. Ik viste op de gul, maar ineens kookte het water van de zeeforellen, van 30 cm tot 80+... jagend op speldaas aan de binnenkant van de pier.  Overal waar je keek sprongen ze uit het water en sloegen ze scholen mini-bliekjes uit elkaar.  Gelukkig had ik wel een zeebaarsstok mee, maar helaas alleen grote zeebaarslepels en pluggen.  Eén volger kreeg ik, twee vissen van rond de halve meter kwamen toen tot aan de kant meezwemmen en dat was alles. De lepels die ik mee had waren véél te groot...

En toen stond er in de laatste editie van hét Visblad ineens een mooi artikel over Nederlandse zeeforellen. Verdorie, die mannen wisten ze op de Maasvlakte wél te pakken! Het bloed begon weer te borrelen na het zien van al die mooie forellen en daarom heb ik dit weekeinde nog snel een paar sessies ingelast voor het zeebaarsseizoen weer in alle hevigheid losbarst. 

Sessie Zaterdag 5 mei:

Gevist in het sluizengebied van IJmuiden van laag naar hoog water, voornamelijk met de 7 grams Toby, maar soms afgewisseld met andere lepeltjes of spinnertjes ( Blue fox) en plugjes (Rapala Original, Husky Jerk, Shad rap, Team Esco, in de kleinste maatjes) Geen noemenswaardige dingen gezien, zoals jagende vis. Wel werd er de laatste tijd en ook dit weekeinde nog volop haring gevangen.  En waar de haring dik zit is de grote zeeforel nooit ver weg, moet je maar rekenen. De vissessie eindige met iets wat ik in al die jaren gericht op zeeforelvissen nog maar 1 x had meegemaakt: een mooie maatse vis van zo'n 45 cm, geen kanjer... maar toch...  kwam achter de Toby aangeschoten, tussen het blaasjeswier door, bijna tot aan mijn topoog. De stippen kon je zien zitten op zijn rug, prachtig, maar net zo snel als ie kwam was ie foetsie. Omgedraaid, weg, een grote kolk achterlatend.  Bloedstollend gewoon, met knikkende knieën verder gevist! Ik baalde als een stekker, maar tegelijk voelde het heel goed dat ik nu eindelijk eens een teken van zeeforel zag die geinteresseerd was in mijn aas.  Dit gebeurde nadat ik een lange, schuine worp gemaakt had met de Toby, langs het zojuist ondergelopen blaasjeswier. Dat was vlak voor hoogwater. De dag eindige helaas met een nul. Maar voor mij was die ene aanblik van zeeforel achter mijn lepel al enorm waardevol geweest! Wat een kick ook al had ik 'em niet!

Sessie Zaterdag 6 mei:

Wederom struinend de IJmuidense landtongen afgevist van laag naar hoog.  Steeds het schepnet in uitgeschoven toestand binnen handbereik, je weet maar nooit! Zelfde recept als gisteren, nog wat langer doorgevist zelfs... echter geen bewijsje gezien. Ik geef het echter nooit op, mijn eerste Nederlandse zeeforel is heel dichtbij en ik voel het. Morgen nog één sessie, dan zit mijn verblijf in IJmuiden er weer op. En anders komt 'ie volgend jaar wel, of het daaropvolgende jaar!

Op de foto één van mijn vele forelstekjes alsmede een greep uit het arsenaal aan kleine kunstaasjes waarvan ik geloof dat het er toch ooit eens mee moet gaan lukken.

gr Tinus

  Tinus=== Zondag 06 mei 2012 ===


Zaterdagmiddag met 5man gevist bij de zeelandbrug. Het opkomende water bracht veel wier(troep) met zich mee. Naast de bergen wier, krabben toch nog een aantal botjes gevangen.Loodje=== Zondag 06 mei 2012 ===


Zeevislandersssssss 

Zaterdag 5 mei 2012.

Een heugelijke dag voor visclub WSV-Reimerswaal. De club mag dit jaar namelijk stilstaan bij het feit dat het 45 jaar bestaat.

En dat is een feestje waard natuurlijk. En daar is voor gezorgd ook. Diverse sponsoren hebben dit mogelijk gemaakt , waarvoor onze hartelijke dank. We noemen dan: Fixet uit 's-Gravenpolder, hengelsport van der Poel uit Yerseke , Emté uit Kruiningen en Golff uit 's-Gravenpolder. Nogmaals hartelijk dank . Zodoende konden we een prijzentafel ter beschikking stellen die klonk als een klok.

Nu het vissen zelf op deze jubileumwedstrijd . 16 senioren en 8 junioren zijn er naar de Tramper in Hansweert gekomen.

Om 13.30 uur klonk het beginsignaal Gelijk de eerste draai wist een scholletje van 16 cm. mijn aas te vinden . Dat begon goed. Gelijk van de 0 af. Her en der zag je een visje boven komen maar wat was het allemaal klein grut. En dat was 3 uur aan een stuk zo . Een zeebaarsje van 21 was de grootste van de dag voor de rest was het allemaal platterikken en een enkele spiering , allemaal van ongeveer 14- 16 cm. groot. Dennis wist een spiering van 14 cm. te vangen , de reactie bij het terugzetten was wel leuk. Nu eens niet zoiets van ga je moeder eens halen maar ........ heel fijn meid dat je je heb laten zien , jij mag nog een poosje verder groeien maar kijk uit voor die zeehond daar hè. ( Het zegt wel iets over de vangst lijkt mij )

Afijn , de dagwinnaar wist 5 visjes te vangen , de nr. 2 had er 3 , 3 of 4 man met 2 visjes waar ik zelf ook bij hoorde en de rest op 2 man na had één visje.

Ook alle junioren hadden vis. De één was nog geconcentreerder bezig dan de ander. Natuurlijk, ook zij hadden gehoord dat er vandaag wat leuks te halen viel. Marco was de winnar bij de jeugd en mocht met een schitterende hengel naar huis.

De prijsuitreiking waar de voorzitter zelfs speciaal voor gekomen is  om die uit te reiken, was een waar feest. Iedereen ging dan ook met een voldaan gevoel weer naar huis. De één met een hengel , een ander met een schitterende buitenlamp , weer een ander met een flinke waardebon om eens leuk te gaan shoppen. We gaan het allemaal maar niet op noemen . Maar sponsors ...... nogmaals onze hartelijke dank hiervoor . Geweldig .

 

Met vriendelijke groet namens WSV-Reimerswaal,E. de Rooij=== Zondag 06 mei 2012 ===


Aangezien onze kleine bootwedstrijd van de AFSC gisteren en vandaag niet doorging, zijn we samen met vriend Laurens vanmorgen om 7.00 uur vertrokken vanuit Vrouwenpolder richting West Kapelle om daar van de kant te gaan vissen, eerst rechts van het vuurtorentje gevist, maar daar was het alleen onderlijnen af trekken.Toen maar links van het vuurtorentje proberen en daar hadden we succes eerst een paar ondermaatse schollen, en later toen het tij gedraaid met opkomende water, een behoorlijke dreun op de hengel van Laurens De vis die eraan zat bonkte behoorlijk en daar kwam vriend gul boven , een mooie maatse van 38 cm, 5 min later was het weer raak bij hem , wederom een gul van 36 cm. Tussendoor nog een aantal behoorlijke beten gehad, maar die waren mis. Eindelijk was ik aan de beurt met afsluiter een gul van 35 cm. we zijn om 11.30 uur gestopt. Dat was lang gelden dat wij gul van de kant hadden gevangen, het enige nadeel was dat het behoorlijk koud was maar dat mocht de pret niet drukken. Er stonden een tiental gepers te vissen in die tusssentijd heb ik er twee zien vangen, en de zeehond die aanwezig was had meer geluk , die kwam regelmatig boven met , jaja  geep natuurlijk. 

Harry WolstHarry Wolst=== Zondag 06 mei 2012 ===


Zondag 6 mei om 7 uur vertrokken naar de dijk bij westkapelle. Gevist ter hoogte van de Westkaap. Tijdens het laatste beetje afgaand en de kentering, niet veel meegemaakt, Har ving 2 kleine schollen, links en rechts van ons een enkele (kleine) geep. Na het keren van het tij waren de meeste vissers gevlogen. Bij ons begon het toen pas echt, een kleine beet, bij het indraaien; 't is een kleintje', tot er vlak voor de stenen geweld op de lijn kwam. Een mooi gulletje van 37cm. Na het bewonderen van een zeehond, weer klappen op de lijn, en ja hoor...weer gul! Dit keer 32 cm. Hierna is er nog een op de kant getakeld, en de 4e was zo slim om de lijn op de stenen kapot te trekken, 't water stond ook alweer zò hoog! Al met al een leuk ochtendje gevist met z'n twee! Nog effe opwarmen, dan is de geep er ook weer volop! Groeten Lau en Har.Laurens Overweel=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Solleveldbokaal 2012, slechte voorbereiding, goed resultaat
 
Voor zaterdag 5 mei had ik eens geen visserijplannen gemaakt, gewoon eens een zaterdagje thuis bij het vrouwtje blijven en een beetje in en om het huis klooien. Helaas gooide Johan roet in het eten, er was nog een wedstrijd op onze teamkalender. Onze Herbert was ivm vakantie niet beschikbaar en er was toch 5 man nodig. De voorbereiding was dus minimaal, vrijdag nog gauw wat pieren en zagers gespit, een pakje slikken besteld en een handjevol mesheften uit de vriezer gegraaid. Zaterdagmorgen de viskast en hengelfoudraal uit de garage getrokken en met een slecht gevoel smorgens vroeg vertrokken. Zo rond 7 uur was ik samen met Wim en Henk op pad naar s'Gravenzande. In de andere auto zaten Johan, Marcel en Rudi. Er was ook een kleine delegatie van onze schouwse vrienden van HSV de Krabbe. Het was natuurlijk weer goed geregeld bij de mannen van de watersportvereniging aldaar. Zo rond half tien liet ik de viskist neerploffen in het zand bij nummer E12. Er was veel wind uit het noorden, een branding van een paar honderd meter en een zware golfslag. De twee 5 meter pierrammers opgesteld en de feeder maar in de foudraal gelaten. De onderlijnen bestonden uit lange en korte dwarrels met grove haken, een ervan was nog versierd met spiegeltjes en kralen. Rond de klok van 10 klonk het startsignaal en gingen er ruim 150 loodjes de schuimende zee in. De vangstberichten waren erg wisselend maar weinig hoopgevend. Ik was dan ook aangenaam verrast dat ik bij de eerste draai al een botje kon landen. De nul was weg en dat geeft de burger moed. Ook bij de tweede draai kwam er een bot op de kant, en de volgende draai was zelfs een dubbeldraai. Zo had ik na een half uur al 4 vissen in de emmer terwijl er rondom maar een enkel visje op de kant kwam. Dat ging nog een poosje zo door, na anderhalf uur vissen stonden er al 7 botten en 1 zeebaars op de kaart. Een belrondje langs de andere teamers leerde dat ze ook allemaal vis hadden. Even later zag ik mijn hengeltop tussen de golfslag door een paar ferme klappen geven. Na dat ik de slack uit de lijn gedraaid had was een nog een keer een zware klap op de hengel en daarbij klapte de 26/100 hoofdlijn af. Na twee uur vissen begon het water snel op te komen en moesten we snel achteruit op het vlakke strand. De fluitende stroming en de zware branding zorgen voor een moeizame visserij. Mij buurman links hield het al voor gezien en ruimde zijn spullen al op. In de laatste 2 uren kon ik er nog 3 botten bijvangen. Mijn buurman rechts wist er 7 te vangen. De wedstrijd werd om twee uur afgeblazen, er stonden 11 vissen op de kaart met 263 centimeters in totaal. Bij de laatste uitdraai ving een van de buren links mijn afgebroken onderlijn nog op, er zat geen vis meer en ook twee van de drie haken waren verdwenen. Tijdens het opruimen kwamen er nog een flinke rollers over het strand en spoelden aasbak, hengelmatriaal en foudralen nog eens vrijelijk door de branding.
 
Terug in het gebouw van de watersportvereniging was er eerst tijd om de inwendige mens te versterken en tijd om na te praten. Rond half vijf was het moment van de prijsuitreiking en bleek dat ik ruim vakwinnaar was geworden, helaas ging de zilveren haak naar Kees Westdorp, die ving in het A vak nog meer centimeter bij elkaar. De andere vakken werden gewonnen door Gilles Traas, Arjan Rijnberg en Artur van Tienen Individueel vielen Johan en Wim ook nog in de prijzen. Bij de teams wisten we beslag te leggen op een fraaie 4e plaats. Door een computerstoring (waar heb ik dat eerder gehoord?) was er geen geprinte uitslag beschikbaar en werd de uitslag gewoon ouderwets voorgelezen vanaf een kladblok. Zo rond half acht waren we weer thuis, de rest van het weekeinde kunnen de spullen weer opdrogen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
    


Niek Romijn=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Yow medevissers ,

Vandaag lijnen ingegooid op een Nollestrandje , we hebben met pieren , zagers en inktvis geprobeert en er was één bijtlustige BOT te bespeuren !

Gevist van 10.00 u tot 15.30 u , bij vloed .

groeten Pé en RiekesSlock Peter=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Heej vissers,

gisteren(vrijdag) vertrokken naar Tholen om er een geep te vangen, proberen dan toch. Vorige week zondag was het niets, hopelijk zaten ze er een weekje later wel. Gevist van 19 -21 uur. Totaal 5 gepen met twee hele mooie 70ers! Gevist met de matchhengel, een bombetta van 30 gram, drijvend natuurlijk, en een reepje forel als aas. Ze aasde heel voorzichtig en lieten snel los. Volgende week zullen er wel wat meer arriveren en zullen de aanbeten wel wat toe gaan nemen.

Martijn Dekkers.Martijn Dekkers=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Vandaag gevist bij westenschouwen. Vanaf een uur na laag (half negen) tot een uur na hoogwater. Vangst 1 botje van 15-20 centimeter bij hoog water op een halve tot een meter water.Pierre=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


4e wedstrijd ZHC De Makreel 

Vandaag (zaterdag 5 mei) gevist met 20 vissers aan de dijk bij Zijpe

Wind uit het noord-oosten, en dat is al niet zo'n best vooruitzicht vind ik persoonlijk,maar toch maar proberen er een bot uit te krijgen was bij iedereen de gedachte,en een enkeling had zelfs al hoop op een geep aan de lange lijn,maar dat werd hem toch niet echt op deze donker bewolkte (maar wel drooge) midddag.

Gevist van half 1 tot half 4, met opkomend water.

Na anderhalf uur vissen waren er 2 man met 1 bot op de kaart,erg magertjes dus....in het laatste uur kwamen er toch nog 6 botten bij,waar ik er ook 1 van mocht scoren van 34 cm aan de rode afhouders met een haakje 3 van Mustad (4446) aan een kort zijlijntje van rode Amnesia met een klein wedstrijd piertje eraan

Wat opviel was dat de beten niet echt fanatiek waren....echt heel kleine beetjes,alsof ze geen honger hadden!

Over 13 dagen de jaarlijkse bootwedstrijd vanuit Tholen met de Dolfijn van de Fam Van As,en de dag daarna de 5e kampioenschaps wedstrijd.....hopen dat de geep dan toch echt geariveerd is,laat de temperatuur maar omhoog knallen!

Groetjes....... en draai ze eruit!!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Gisteren wisten vissen op neeltje jans, zuidzijde, binnen. Met twee hengels voor ver weg en twee hengels voor op de geep en zeebaars. Vanaf hoogwater tot aan laag water. Op alle hengels 0 beet, 0 vis. We stonden met een man of tien op rij. Ook bij de anderen geen vis gezien en ook niet gehoord dat er wat gevangen is. PierrePierre=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Hallo medevissers.

Voor het eerst een stukje van mij op deze site, die ik regelmatig bezoek om de vangsten te bekijken.

Gisteren (04-05-2012) ben ik met een kennis, Peter van 14 jaren jong eens gaan vissen aan het strand. Hij had dit pas één keer eerder gedaan maar was toen een stuk jonger. Gezien de vangstberichten de laatste tijd en de resultaten in de wedstijden die ik zelf gevist heb, waren de verwachtingen dus dicht bij het absolute nulpunt. Niet getreurd, aas geregeld en op naar Zoutelande, dat leek me nog het beste.

Het weer viel alles mee en de wind ook. Na de nodige instructies aan Peter hebben we de onderlijnen maar eens in het water gegooid en nu maar afwachten. Gelukkig was er wat te eten en te drinken, anders was het helemaal triest geworden de eerste uren. Doorstille hengeltoppen en om de tien minuten al het aas eraf, Bedankt hé krabben!

Peter heeft wel zoetwater gevist en dat was te merken ook. Hij had alles erg snel door en zag na anderhalf uur zijn eerste beetje ook nog eens. Opalen en zowaar een aardige scharretje. Helemaal blij dat we toch nog vis hadden gevangen zijn we weer verder gegaan met aas aanzetten en onderlijnen inwerpen. Kort daarna ving ik mijn eerste kleine schol(letje). Die maar weer terug naar de familie in zee en groeien tot hij groot genoeg is. Tegen doodtij hadden we slechts drie visjes gevangen en veel aas gedumpt.

Na het keren van het tij en tegen de schemer, kregen we heel snel en achter elkaar beet en daar kwamen de volgende vissen boven. Het leek wel een wonder dat we ineens vis vingen met zulke slechte verwachtingen. Daarna was het steeds raak en we moesten wel stoppen omdat het te donker werd om nog te kunnen beaazen. Jammer dat we naar huis moesten, maar met een tevreden gevoel dat we toch nog zo'n 12 vissen boven water gehaald hebben waren we dik tevreden.

De vangsten? schar (niet al te groot) twee kleine botjes (zwemmen weer vrolijk rond), een klein scholletje en zowaar een aardig gulletje. Ook die mocht nog een paar jaartjes groeien.

Groetjes en een goede vangst de komende tijd.

Ernst.

 Ernst Mombarg=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Hallo,

Gisteren voor het eerst dit jaar naar de kust geweest om te vissen.

Ben naar de noordpier geweest.

Na een rit van dik 2,5 uur tegen half twaalf aangekomen.

Van 12 tot 18.30 gevist.

Over de vangst kan ik kort zijn 1 botje wel op maat maar graat mager.

De andere die er stonden te vissen hadden ook bijna niets,  gemiddeld 1 visje per man.

Volgende keer maar weer richting eemshaven.

groeten,

Jandv

 

 jandv=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


Dinsdag 1 mei te knokke gevist, 1 zeebaars formaat pennezak.Maarten=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


Zierikzee 4 mei.

Vanmiddag een paar uur gevist op de stek met zicht op de Zeelandbrug met het aas van dinsdag. Vanmorgen keek ik nog even op de buienradar en die gaf droog weer aan. Helaas op de visplek was het toch regenpakweer. Afin, dat mocht de pret niet drukken en de hengels uitgeworpen met een overdosis oude pieren en nog redelijke zagers. Het eerste uur best nog wat nattigheid en daarna werd het weer gelukkig beter. Met de vangsten was het niet best. Ook de andere 2 vissers hadden geen vis. Ik had een clubgenoot na 2,5 uur al ge sms't dat het zwaar kl&t% was op deze stek en volgende week zaterdag gaan we hier vissen met de volgende clubcompetitiewedstrijd.  Ik had mijn mobiel nog niet opgeborgen en daar komt me een klap op top! Ik was er helemaal pardoes van en moest me weer met beide benen op de grond zetten. Het was beet! En dat had ik al heel lang niet gezien de afgelopen maanden.... En inderdaad een mooie bot van ruim 30 centimeter.  Ik schrijf normaal best wel regelmatig, maar was door de erg teleurstellende vangsten van de afgelopen maanden was ik wat terughoudend geworden in het schrijven. Ik heb dan nu weer een poging gedaan om het weer in de lucht te krijgen. Hopelijk kan ik jullie snel weer verblijden met mooie vangstberichten.

 Jan Willem , HSV Dreischor=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


Goedeavond,

Gisteren na het werk naar Westkapelle geweest ,rond 19.30 daar, dus al opkomend water, stond er helemaal alleen tot 23.30 gevist.

Helaas me laarzen vergeten dus na een tijdje natte stappers helaas,maar dat mocht de pret niet druken ,12 ja lees het goed 12 gullen gevangen . Wist niet wat er gebeurde...

Zaten 2 onder de maat bij dus die retour,grootste was 69 cm wist niet dat ze nog bestonden, hengel kletterde er van uit me steun,voor de rest niks .geen wijting tongetje of schar.

Reed met een big smile huiswaarts..

Groeten Bolke de Beerbolke de beer=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


Beste vismakkers,

Gezien de bedroevende vangstberichten langs de kust de laatste tijd, heb ik het gisteren eens geprobeerd in het Noordzeekanaal. Je kunt er lekker licht vissen en je hoeft er niet te lopen. Dus samen met vismaat Cok, die herstellende is van een zeer vervelende Lyme besmetting, een dagje vissen. Mooie pieren opgehaald bij Rik's hengelsport en eenmaal bij het water de lichte toppen op mijn Penn Affinity's gezet. Tweehaaks onderlijnen (met wapperlijntje en 1 erboven) gemonteerd en een loodje van 100 gram eraan. De molens met spoelen van 25/100 nylon en 20/100 Nanofil met daarop een voorslag van Whiplash Crystal 21/100. Gooit fantastisch en zeker met Nanofil gooide ik veruit de grootste afstand. De weinige vis die er zat haalde ik met deze hengel uit de vaargeul (een bot, een tong en een bot). Op de wat minder ver liggende hengel maar 1 flinke steenbolk. Nog 1 mooie vis verspeeld en wat aanbeten gemist op de verre hengel. Cok haalde deze afstand niet en viste een dikke nul, maar had het verder prima naar de zin: hij kan immers weer mee vissen.

GroetenCor=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


3 mei 2012

Ze zitten er weer, de gepen. Nog niet in grote getalen, maar ze zijn te vangen in de oosterschelde. Als aas had ik makreelreepjes, gevist met de bombetta. Nog een paar flauwe beetjes gehad, maar deze niet kunnen haken. Net voor ik wegging zag ik nog een schooltje gepen van 3 of 4 stuks vlak langs de kant komen. De geep die ik wel ving, had ik net voor de stroming eruit viel bij hoogwater.

Veel suc6!

Gijsgijs=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


Beste Visvrienden,

donderdag 3 mei restjes aas (tappen/zagers/pieren/heften) opgemaakt aan de europoort.
gevist van 17.30 tot 20.45 op drie verschillende stekken - zo goed beten ze..
gevist bij de maassluis geworpen richting zuiden (europoort) - alleen maar krabben..
verhuisd na 2 uur naar de andere kant en meer richting de kop van de landtong.. daar was de stroming simpelweg te sterk - geen vis gezien of gevoeld.

daarna verhuisd naar de kop van de landtond om met de hengel in de hand op de kop richting zee te werpen - samen met 2 buurmannen hadden we totaal 2 krabben.

dit is mijn 3e vissessie deze week met in totaal 1 gul - kommer en kwijl dus !

ik weet niet wat er met de visstand aan de hand is in NL, maar jaar op jaar wordt het een groter drama, als het zo doorgaat, dan kunnen velen van ons een nieuwe hobby zoeken over een paar jaar..Wouter Cichowski=== Donderdag 03 mei 2012 ===


Vandaag naar oostende geweest aan halve maan van 7 tot15uur wel geteld 31 vissen gevangen waarvan 14maats 5 schollen 2zeebaarsjes. 1 gul 4botten en2tongen de rest is trug een redelijke visvangst met de rare vangst van al die soortenDavy ovl=== Donderdag 03 mei 2012 ===


weezen vissen bij stavenissen 1 bot in 3 uurbastian=== Donderdag 03 mei 2012 ===


Hallo,

eerste 48 er is gevangen op de westerschelde,

aan allen een goed zeebaarsseizoen, 

JanB2Jan=== Woensdag 02 mei 2012 ===


Gisteren met vismaat Geert vanuit Olen richting Zeeland getrokken.

Aas opgepikt bij Zuiderduin 400 gr zagers en 200 gr pieren.Prima materiaal.

Om 10.30u lagen onze lijnen te water bij de banjaard.Het was er niks.Zijn er rond 14 u gestopt en dan

naar Domburg gereden.Ter hoogte van 7-golven; gevist tot 18 u.

Geert ving 2 mooie schollen en een kleintje.Ik heb alles geprobeerd;helaas het was niks.

Daarna nog met een verbrande kop en goed gezelschap een hapje eten.Het was een prachtige

Zeelanddag helaas was de vangst niet goed.

12 mei trekken we er met de bende van de ZEEVISM-OLEN nog eens op uit.Die dag bezorgen we

de vissen een 3-gangen menu.Hopelijk hebben ze trek.

Jan uit OlenJan Schoors=== Woensdag 02 mei 2012 ===


hoplahoi,

na jaren van afwezigheid hier nog eens een vangstbericht van ad vlaamse kust.vorige week met vaste vismaat nr breker geweest maar 't was gene vetten.beiden gevist met 4 stokken en als aas belegen geelstaarten,vangst een 6 tal botten,een wijting,een schar en als opsteker de eerste tong van't seizoen.vrees dat de massa nog efkes op zich zal laten wachten,gezien het water nog maar 9 graden is en het toch een 12 graden moet hebben eer tongemans zich onder de kant waagt.wel positief is dat de eerste zeebaarzen gesignaleerd werden.zou ook willen meegeven aan alle vissers die zich soms op de staketsels in blankenberge begeven dat je daar nu een vergunning moet hebben.die kost 15 euro en is te verkrijgen in het stadhuis.doel vd vergunning is de overlast aan achtergelaten afval te beperken,ook al heb ik daar mijn twijfels bij.jammer dat de goede vissers het weer moeten bekopen...

grtzanthony verbeke=== Woensdag 02 mei 2012 ===


Gisteravond nog even poging gewaagd om geep te vangen bij Stavenisse. 1,5 uur gevist. Geen beetje gezien. In ieder geval weeres geprobeerd. Weer: bewolktforel=== Woensdag 02 mei 2012 ===


30 april voor het eerst naar de dijk gegaan kijken of we

een botje konden vangen.

gevist met pieren en zagers ongeveer 4 uurtjes.

Mijn maat ving er 4 mijn zoontjes en ik geen

s avonds terug en toen met 2 man in 3 uur tijd toch

nog zeven botjes weten te vangen.

groeten uit stavenisseleen=== Woensdag 02 mei 2012 ===


Hallo,

Afgelopen zaterdag nog eens op t'strand van Zoutelande gevist. Gestart een uur voor laag tij en een 4-tal uur doorgevist met opkomende tij. De vangst viel over de hele lijn tegen, ikzelf kwam niet verder dan 5 kleine scharretjes, 1 bot en 1 piepklein wijtingkje; mijn maat moest tevreden zijn met 2 kleine scholletjes en 1 wijtingkje en 3 scharretjes. Ik moet er wel bij vertellen dat we volledig weggevist werden door 2 Duitsers die in't zelfde vak stonden, hun vangst zal ongeveer 2 a 3 keer meer geweest zijn. Uiteraard begin je dan af te kijken, en probeer je te achterhalen wat de 'secret to succes' is... nylon hoofdlijn 45/00, en als onderlijn korte metalen paternosters met korte aaslijntjes en dikke draad... dit alles aangeboden een 50-tal meter uit de kant... daar sta je dan hee met je ultra-strakke 5meter stokken en ultradunne dyneema-lijnen ontworpen om te vissen voorbij de 100m grens... met uitgekiende onderlijntjes alles zo dun mogelijk (one up- one down, helicopter-rig en de hele mik-mak), liefst in combinatie met fluoro-carbon en dundradige chemisch geslepen Gamakatsu/Eagle Claw haken... soms moet je gewoon een ouderwetse onderlijn in de zee kappen

Greetz,Tim=== Woensdag 02 mei 2012 ===


Gisteren bij de Gevangentoren in Vlissingen gevist van 2uur voor laag water tot 2.5 uur na laag water. Voor laagwater dramatisch met maar 1 botje. na laag water eerst een aantal botten, daarna ging het volledig los met gullen. in totaal 10 gullen waarvan 5 ruim aan de maat. daarbij nog een kleine wijting. Groeten en vang ze.Mark en Nils=== Dinsdag 01 mei 2012 ===


Hallo vis vrienden,dit  is mijn eerste bericht...

vanmiddag 01-mei wezen kijken op de dijk bij weskapelle stonden nogal wat vissers en er werd met regelmaat mooi geep binnen gehaald.

Groetjes KadirKadir=== Dinsdag 01 mei 2012 ===


Hey allemaal

Twee dagen geen bootvissen, beide uitgewaait. Gisteren dan maar een kantsessie gedaan met als doel de eerste zeebaars van het seizoen te vangen. Verse mesheften konden we niet vinden en hebben het dan maar met zagertjes gedaan. Samen met Sven rond de middag naar Westkapelle gereden en daar een stekje gezocht iets voorbij de vuurtoren. Het was heel mooi weer en met de oostelijke wind hadden we die in de rug.Mijn oude pendelstokken nog eens van het rek gehaald en als onderlijn kozen we voor weggeklipte jojo-wapperlijnen. Haken 2/0 en een pennel rig op de 45/00 fluorocarbon haaklijn. Door de impact shield krijg je je aas lekker ver weg, maar wat belangrijker is, het is intact, ook na krachtige worpen.Op deze stek liggen veel stenen voor de de dijk en dat merkten we direct. Sven zijn eerste worp eindigde al op een hanger. Na een half uurtje vissen krijgen we de eerste beet, een mooie doorbuiger en slappe lijn. De dader bleek een net ondermaats gulletje te zijn.


Kort hierna nog een beet gemist en tijdens de kentering werd het stil. We hadden ook een geephengel bij en zijn hier dan mee aan de slag gegaan. Kort na de kentering werd het water helderder onder de kant en de eerste geep van het seizoen vergreep zich aan ons zalmstripje.Of het toeval was of niet, maar ik had een beetje Bass Boost op het aas gespoten.In de toekomst gaan we dat zeker nog verder uitzoeken. Toen de stroming er weer in kwam, hebben we de strandhengels weer opgetuigd en hierna gebeurde er niets meer. De vloedstroom zette heel traag door en we besloten om naar een volgende stek te rijden, Neeltje Jans.


Na een bezoekje aan Kees in de frituur zijn we weer beginnen vissen De vloedstroom zat er hier al beter in en na een half uurtje vissen kregen we de eerste aanbeet, weer een ondermaats gulletje, voorzichtig teruggezet en kort hierop weer beet.


Het bleef zo een uurtje doorgaan en daarna werd de onderstroming op de stek te fel en werd het moeilijk om de onderlijn er terug uit te halen.
Geen eerste zeebaars vandaag, maar wel de eerste geep van het seizoen.
Net voor het donker groepeerden er een heleboel meeuwen zo'n tweehonderd meter uit de kant, zou de makreel al aan het optrekken zijn?
Wim lag vandaag op de Oosterschelde te vissen, maar hier was er nog geen geep te vangen. Als het weer zo aanhoudt, moet dit echter ook binnenkort lukken.

de kleine bootvissernico=== Dinsdag 01 mei 2012 ===


 

Beste zeevislanders,

Dit zijn nog enkele fotos van onze vistrip op 30 April in schouwen-duiveland. Ik was ze vergeten op het vangstbericht te plaatsen. Hopelijk mogen we nog veel belone belone vangen en dat het snel beter weer wordt. Nog een goede visvangst.

Groeten RonnyGeuvens Ronny=== Dinsdag 01 mei 2012 ===


Zeevislanders en lezers,

Op Koninginnedag de hengels gepakt en met wat zagers, leeglopers en ingevroren mesheften de Europoort ingereden om te kijken of er wat te vangen viel. In totaal een drietal stekken bevist, 1 "strand"stek en 2 diepwaterstekken. Op het strand een drietal uurtjes zitten staren naar bewegingloze toppen, ook nog poosje staan hobbyen met een dobber met zager eronder maar vriend zeebaars was er niet of had er geen trek in. Met de laatste draai toch nog 2 mooie botten eruit gehaald op de mesheften. Op het diepe water was het niet veel beter, zelfs het aas kwam weer net zo mooi boven water als dat het erin ging. Het enige wat ik in drie uurtjes op het diepe water wist te vangen waren 4 mini-wijtingen. Gevist met korte en lange warrellijnen en haakmaat 4 en 6.

PeterPeter