Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van mei 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


Beste vis collega,s

Gisteren maar weer eens naar een van mijn favoriete stekjes, strandjes West-Kapelle richting Domburg.

Al hoewel het er niet erg diep is, komt er altijd wel wat uit het water.

Gisteren begon het met verschrikkelijk veel vuil, bijna niet te vissen echter met de kentering verdween het grotendeels.

Al met al veel kleine platvisjes, geeft ook lol.

Echter waar het mij om ging was of er er al flinke zeebaarzen zaten, wel heb er 2 gevangen van 35--40cm, echter deze zwemmen weer.

Toch weer een heerlijk middagje vissen met regelmatig vis, daar gaat het mij om.

Voordeel geen keien, komt niet vast te zitten en de auto staat  vlakbij wat wil je nog meer en verse garnalen schep je tussen de palenhoofden .

Een advies : vis heel licht daar, betekent kleine haken ( 6 - 8 )  liefst met slikjes of kleine zagertjes of kleine wedstrijdpiertjes.

Betekent in het algemeen meer vis ( klein ) echter de grote klappen er ook op en pak je net zo goed op een 8 haakje.

Verderop richting West-Kapelle werd nog steeds weinig geep gevangen. ( gisteren )

Groetjes J.de VisserJohn de Visser=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


Scharrenbal, ze zitten er nog steeds in grote getalen. (op het Wacherse strand)

Vannacht gevist met 2hengels en als aas zagers en pieren.

Gehoopt op zeebaars en tong maar wat uit het water kwam was schar.

Ben na de 25 maar gestopt met tellen.

VangseLoodje=== Donderdag 30 mei 2013 ===


Donderdag 30 mei ,een vrije dag en huppe kee naar Zoutelande vissen,even gestopt bij Fixet in S gravenpolder voor verse pieren en zagers (altijd prachtig aas) en zo snel mogelijk naar zee.

Er stond weinig wind,bewolkt en nu en dan kwam de zon er door,dus prima hengelweer.

Alleen de visjes dachten er anders over.

Bij afgaand water geen enkele beet gehad ,wel meerdere keren vast geraakt met lijnbreuk tot gevolg

Ook bij opgaand water bleven de beten weg (nog enkele keren vastgeraakt met het gekende gevolg)

Nadat het water al een eindje was opgekomen ving ik een kleine zeebaars, 5 zeer kleine scholletjes en eentje voor de pan

2 zeer kleine gulletjes konden het aas ook niet laten liggen

Kortom ,een sobere visdag met mooi weer.Alles geprobeerd:ankerlood,rollood dwarrellijnen,afhouders... Niets hielp

Achteraf nog een glaasje op het terras vlakbij de kerk en terug naar het vrouwtje

 

volgende keer betergebruers marc=== Woensdag 29 mei 2013 ===


woensdag vijf uurtjes op geep gevist op neeltje jans ,1 geep gevangen en mijn maat warre ook 1.

er was wel wat beweging van geep te zien,nog een weekje wachten denk ik.jos=== Woensdag 29 mei 2013 ===


Derde Dreischorretje
Zaterdag na de Nationale Hengeldag visten we nog een middagje aan de zeedijk bij "Het Stelletje" te Zierikzee. Omdanks het ruwe weer hadden we 17 deelnemers aan de dijk. We zaten gebroederlijk naast de mannen en vrouwen van de Heense Molen Sport Vissers. Onze wedstrijd begon om 1400 uur, de ander club begon wat later. Bij aanvang van de wedstrijd was het water dik en bruin, later werd het wat meer helder. In de aasbak waren er zagers en pieren en in de viskist naast molens, onderlijnen en lood deze keer geen zonnebrandcreme maar een fles Jagermeister. Al snel kwamen de eerste botten op de kant, dat geeft de burger moed. Bij mij was er geen activiteit, dus had ik alle tijd om met een bosje kleine glaasjes en de groene fles langs de waterkant te gaan. Maar ook dat hielp niet, na terugkomst van een "rondje Jagermeister" was er geen vis maar wel lege haken. In de tussentijd hadden zowel Wessel als Kees beiden twee vissen op de kaart. Wessel schreef twee botten op de kaart en Kees pakte er nog een makreel bij. Er was nog geen geep te bekennen. In totaal kwamen er 8 botten en 1 makreel op de kant. Bij de HMSV kwamen er 5 botten op de kant. Ook deze keer was Kees "the man of the match", hij versloeg Wessel met 2 centimeters. Onze volgende visdag, aanstaande zaterdag is een bijzondere, dan houden we onze familievisdag in een der Schouwse kreken.
 
   
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Woensdag 29 mei 2013 ===


Dinsdag nog gevist, rond de 20 scharretjes en scholletjes en nog 1 grote schol van 39 cm! en nog een zeebaarsje van 32 cm.....Zeeland=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Vanmorgen nog een laatste keer geprobeert een geep te vangen in West Kapellen,begonnen om 6uur gestopt om 10uur resultaat geen stootje gezien redelijk druk ongeveer 50 vissers ik heb er maar 2 zien vangen,nu het ziekenhuis in dus mannen vang ze maar laat er ook nog een paar voor mij zitten.Leo uit Putte=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


mooi bericht van de Middelburger.

In diep water inderdaad minder succes.

Boulevard met rustig weer maar een aantal visjes gehaakt.

in 1,5 uur vissen 5 scharretjes is niet echt spectaculair.

vis zeJan de hengelman=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Laatste sessie van vorige week woensdag zat me toch niet lekker ...... Zondag besluit genomen maandagavond van de mooie weersverwachtingen plus tij toch gebruik te maken en er op uit te trekken. Maar wel naar een andere stek; minder diep en nu echt proberen m'n eerste tongetje van 2013 te vangen. En om maar gelijk te verklappen: Dat is gelukt en hoe!! Verder was ook mijn aanname dat panrijpe schar onder de kust is verdwenen niet waar .... Ze zijn verkast naar ondieper water maar niet verdwenen!

Het vangstbericht: Gestart om 20.45 uur; gestopt om 00.30 uur; LW 22.15 uur. Gevist met twee hengels; allebei met pieren (die ik 1,5 dag buiten de koelkast had gehouden) en wapperlijnen uitgerust. Eén geankerd en de andere "op de rol". Het eerste uur was het bekende verhaal van Zoutelande; kleine scharretjes kwamen de kant op met daarbij ook nog eens twee behoorlijke botten. Mmmmmm, daar komen we helemaal niet voor ... Echter vanaf een uur of 22.00 begonnen de scharren groter te worden; niet overdreven hoor .... tussen de 24 en 29 cm. Maar deze konden wel mee. En opeens werd het ook weer hetzelfde verhaal als in Zoutelande 3 weken geleden; ene hengel erin, andere beet .... Werken. Tussendoor nog een behoorlijke bot en voor de rest alles schar. Tsja, en die tong dan .....  

Op 27 mei om 23.34 uur was het zover! Eén keer doffe dreun gehad op ongeankerde hengel; rustig laten liggen ... Enige tijd later volgde er nogmaals een beet die bleef aanhouden. Hengel eruit, wat zat hier allemaal aan?? Ging ontiegelijk zwaar ... Gestaag kwam de lijn richting strand ..... Eerste dwarrellijn schar, tweede dwarrellijn schar, en derde .... Tong, en wat voor één!!!! Een echte zeetong van maar liefst 42 centimeters!!!! WAUW!!! Lang op gewacht maar op deze wil je wel wachten!! Toppie!! Sessie helemaal, maar dan ook helemaal, geslaagd!

Een prachtige avond qua weer en vangsten!! Totaalvangst: 52 stuks; 3 botten (terug), 14 postzegel-scharretjes (terug), 7 scharretjes onder 24 cm maar te diep geslikt (mee), 27 scharretjes tussen 24 en 29 centimeter en ..... Eén tong van 42!! Voor de ware liefhebber foto's toegevoegd. Op één foto de tong met twee scharretjes van 26 cm ... Geeft de omvang van de tong mooi aan. 

Maar is de tong nu echt onder de kust? Denk het (nog) niet. Een zeetong op de plek waar ik stond gebeurt me bijna nooit. Zijn bijna altijd sliptongetjes die ik daar pak. Dus denk dat ik een "lucky" had. 

Tot slot van mij veel leren? René, denk dat ik het geluk heb dat ik dicht bij de stranden woon en af en toe een tij even wat kan uitproberen (andere stek, andere manier van vissen, etc). Waar hou ik rekening mee als ik ga vissen? Windrichting en -sterkte, watertemperatuur, getijde en waterdiepte op plek waar ik ga vissen. En dan gewoon proberen, want zoals ze er opeens zijn, zijn ze ook weer opeens verdwenen. Of zoals nu verkast naar ondieper water. Maar we komen mekaar geheid een keertje tegen om bij te babbelen en tot die tijd,

Vang ze allemaal,

  De Middelburger=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Maandag ochtend naar het strand van Langervelderslag (noordwijk) getogen. Het was half vijf s'morgens  Heldere hemel en zw 4.

Links ging de maan onder en rechts kwam de zon op alleen al de moeite waard om zo vroeg op te staan. 2 Hengels  met als onderlijn 3 haken maat 2 met rode afhouders en verse pieren .

 Hoog om 5.15 laag 13,30. Al gauw een klap op de hengel en ja hoor de eerste dikke bot.

Toen werd het even stil. Maar om 7 uur toen net de eerste zonnestralen over het duin heen kwamen en de branding oplichte  een paar kleine rukjes !

 Gul? of misschien Zeebaars zouden ze er al zijn. En ja hoor een zilvere glinstering in het water en de eerste zeebaars 39 cm .

 Dus ze zijn gearriveerd. gelukkig een onsje zagers bij me en de bovenste van de 3 haken voorzien van een vette Zager . 

De rest van de dag geen platvis meer gezien maar nog 2 mooie zeebaarzen gevangen 53 en 57 cm . Ze zijn er dus weer.

 Nog even de water themperatuur gemeten 12 graden ! om volgend jaar in de gaten te houden blijkbaar warm genoeg voor zeebaars  

grpeter van der hoorn=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Zaterdag  25 mei hebben  8  doorgewinterde  vissers  de geepwedstrijd gevist  over dijk van camping Anna Friso.  Het was een schraal zonnetje maar bere koud.3 vissers zijn vroegtijdig gestopt en het Eetcafe de Strandhoek van onze camping in gedoken om daar iets warm's te nuttigen.  De andere vissers  hebben de wedsrijd uit gevist , resultaat een dikke nul.

rn

Zelf  maandag 27 mei nog een poging  gedaan om in de avond mijn eerste geep te verschalken, nadat dat ik van Arseen wist dat hij 'smiddags  bij onze camping er 1 had aan gehad maar niet binnen had gehaald. Ben naar de Neeltje jans gereden zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant gevist , helaas niks gezien. Ook bij de medevissers was het niets. Waar zit die toch of komt die niet meer. Moet wel zeggen dat de bloei in het water zit , wat ook nog een oorzaak kan zijn.

rn

 

rn

Harry WolstHarry Wolst=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Gisteren met verse stukjes haring uit de vriezer gevangen aan de Brouwersdam naar de andere kant gereden richting Grevelingendam om een makreeltje te vangen.

Gelukkig was het lekker rustig, geen hectische taferelen.

In 1,5 uur toch een 11 stuks, de kleinste zwemmen weer, maar toch een aantal ruim boven de 30 cm en een enkele grote erbij.

Al met al een geweldige sport op deze manier op makreel te vissen zeker als je met licht materiaal vist.

En de gepen, helaas die gaven nog niet thuis.

Groeten JdV

John
=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


maandag 27 mei wezen vissen op geep met mijn vriend  gevist van 6 tot 11 met afgaand tij

het was goed weer in westkappelle er stond een visser of 15 ik heb er 2 kunnen vangen mijn maat niks                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  mijn buurman ook een belg had er eentje en dat was het denk ik de anderen heb ik niks zien vangen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                het zouw wel kunnen dat ik het niet gezien heb maar veel zal het allesinds niet geweest zijn nog heel even                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           wachten denk ik maar ze komen er aan dat voel je gewoon   ps; het waren geen grote gepen maar ook geen kleine                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           zo net de grote van mijn rookoven dacht ik  groetjes korstjede ceuster rudy=== Maandag 27 mei 2013 ===


Vandaag van 15:00-21:00 uur gevist in het muizengaatje en tegen over de Stenaline europoort. 1 schaar model postzegel gevangen. Gevist met verse pieren en met en tweede hengel in het muizengaatje geprobeerd een zeebaars te vangen met kunstaas. Geen enkele aanbeet. Heeft ienmand hier al zeebaars gevangen? 3 onderlijnen verspeelt. Wel prachtig weer, echter liever slecht weer gehad en veel gevangen.

 

Groet, Floor Floor=== Maandag 27 mei 2013 ===


Vanavond mijn vertrouwde geep/makreel stekje weer eens geprobeerd....eerste keer dit seizoen. Beet na beet maar wist niks te pakken. Veranderd van montage...lijn/haakje/gewicht ets. En toen kreeg ik onze sportgastjes de makreel wel op de kant. Het blijft een leuke vis op licht materiaal. En goed om te weten dat ze er zitten.........en als je het mij vraagt maar zat ook. Ze joegen als gekken op momenten, mooi om te zien. Laat de zomer maar komen !! Groetjes SeaBassSeaBass=== Maandag 27 mei 2013 ===


Hi there,

de zeebaars zit op de westerschelde, youpie!

grtz

janb2jan=== Maandag 27 mei 2013 ===


zondag 26-maandag 27 mei

Zondagavond gevist in Westkappelle(Ned)-op de visstek "Aardappeldal "rechter overgang wanneer je naar de duinen kijkt. Gevist van 3u voor laag water (22u.) tot rond 23.15 uur. Bij afgaand water een zeebaars(je) aan de wapperlijn met zagers maar bij het binnenhalen vast aan de massa's schelpen(scheermessen) die een meter of veertig ver liggen,en de dyneema brak uiteraard (geen voorslag van nylon aangezet ,wat nochtans een must is als je vist op een stek waar er veel schelpen en stenen liggen). Pas een eerste scharretje gevangen wanneer het water zo goed als laag stond en bij opkomend water er nog 4 bij gevangen ,maar die zwemmen terug want die amper een hand groot. Ook nog een gulletje van 25cm terug naar moeder en dat was het dan. Bijna alles gevangen aan kweekzagers want met leeglopers kan ik niet zo goed weg.Er stond een sterke stroming !

 

Vandaag maandag de ganse kustg afgefietst van Zoutelande tot Domburg en dan om eens te gaan kijken of er geep gevangen werd. Zeker 50 vissers gezien en er werden amper een vijftal gepen gevangen. Misschien werd het beter wanneer het water zou opkomen? Met de wagen ook eens gaan kijken naar de verschillende stekken op Neeltje Jans ,en ook daar hetzelfde liedje,weinig of geen geep. Wel een mooie zeebaars zien vangen .

Vandaag een mooie lentedag, en misschien wordt het vlug beter,want slechter kan het bijna niet meer;

Jefans=== Maandag 27 mei 2013 ===


Vrijdag 24 mei eindelijk weer eens een datum kunnen prikken om de vissen te gaan belagen. De weerberichten vooraf waren verrassend. Elke dag wel een andere windrichting en de windkracht varieerde tussen de 2 en de 5, ook op de dag zelf. Regen, geen regen, kortom geen peil op te trekken. En zoals het dan wel vaker gaat, vol goede moed naar Walcheren en prachtig weer. Een windje schuin van achter en een gladde zee. Droog en een prachtige  zonsondergang. De locatie was Dishoek ter hoogte van de Zilvermeeuw recht voor de rode boei. Gevist van 17.30 tot 23.30 (laag om 21.45) en na een half uur gezelschap van twee Antwerpse vissers links in hetzelfde vak. Alle andere vakken waren leeg. De vangst was geheel in de trant van de andere visberichten. Ondermaatse schar. Bijvangst een spiering (3 cm!) en wat krabbetjes.

Gevist met vier hengels, voorzien van pieren en zagers. Drie hengels met afhouders en een met wapperlijntjes. Het grootste deel van de tijd gevist met kleine haken en het eindresultaat was 23 scharretjes. De buren hadden denk ik een soortgelijke vangst. Aan het aas heeft het niet gelegen, want dat was weer uitstekend verzorgd door Pim van Profish. Wel veel materiaalverlies door vastlopers of lijnbreuk. Kleirand, mesheften?  Misschien wel beiden.

Al met al weer een leuke sessie en genoten van het mooie weer.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Don
=== Maandag 27 mei 2013 ===


Hallo visvrienden Vandaag naar de waterkant geweest om te proberen geep te vangen of misschien ook een makreel , ik ben op verschillende plaatsen geweest en het was overal niets , op de derde plaats kreeg ik eerst een beetje , maar even later kwam toch de eerste mooie geep op de kant, de geep was 56 cm lang , er waren nog drie vissers maar die kregen wel eens beet maar ze konden geen geep op de kant krijgen , morgen misschien eens naar westkapelle gaan zien , of er wat te vangen is . Willem

Willem
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zaterdag 25 mei samen met mijn vader en oom wezen vissen op het strand van zoutelande. Anderhalf uur voor laag water begonnen en doorgevist tot twee uur na laag. Gelijk de eerste worpen leverde al een doublet voor mijn vader en twee draaien van een ondermaatse schar op voor mijzelf. Zo bleef het tot laag water op een enkele grote bot scharretjes tussen de vijf en vijftien centimeter. Mijn oom die een flink stuk minder gooit moest wachten tot het opkomende water op zijn eerste vis maar was wel gelijk de eerste maatse schar. Met opkomend water zaten er zo nu en dan wel een maatse schar tussen maar het overgrote deel was ver onder de maat. Eind van de rit met z'n drieën twaalf maatse scharren en 1 bot die te diep had gelikt meegenomen. Nu maar eens wachten tot het water flink wat is opgewarmd en de tong en zeebaars kan worden belaagd. rn

Rene de jong=== Zondag 26 mei 2013 ===


Vrijdag 24 mei van 17.30 tot 23.00 uur (20.30 uur laag) gevist in Zoutelande. Ik zou eigenlijk alleen gaan maar Eric kon toch nog mee, Jan deze keer niet. Gelukkig stopte het al voor we begonnen met regenen en het bleef de hele avond droog zacht weer met weinig wind. De eerste paar uurtjes girrende stromig, continu vastzitten en materiaal verspeeld. Na een paar keer flink verkassen een goede stek gevonden. Nou vissen dan maar. Ik had de laatste weken thuis met kromme tenen de vangstberichten steeds gevolgd en was liever eerder al n keer gegaan, maar ja werken en andere verplichtingen voorkwamen dat helaas. Ook de 2 uurtjes enkele reis van uit Brabant maken het voor ons onmogelijk om zomaar snel even n paar uurtjes een tij te pakken. Door het lezen van met name vangstberrichten van mensen die soms wekelijks vissen én schrijven zoals b.v. "de Middelburger" (wanneer kom ik die man nou eens tegen kan ik volgens mij nog heel veel van leren!), wisten we al dat de scharvangsten al weer terugliepen. Eric en ik hadden samen 15 scharren. De meeste waren "ondermaats" en konden retour. Onze buren aan weerszijden zaten ook net in de dubbele cijfers. Niet wild allemaal maar ach heerlijk gevist en dus toch met een voldaan gevoel aan toch steeds weer t minst leuke deel van een zeevissessie begonnen: de terugreis pfffff. Nog even een vraag: heeft iemand (werp- en aanbeet ervaringen) met de Spro Tidal wave 4.50 of 5.00 meter? Ik vis al meer dan 10 jaar met de K2 titanium 4.50 meter en die zijn eigenlijk nog prima maar die Spro lijkt me misschien op termijn een mooie vervanger. Bij voorbaat dank voor evt. reacties (renevanesch@kpnplanet.nl).

De groeten uit Brabant

Zeevisclub Altijd Wè

René
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Hallo,

Ik ben net een midweekje naar mijn huisje in Baarland geweest. Het weer werkte niet echt mee, maar beter met slecht weer vrij, dan met goed weer bij je baas. Ik had nog diverse werkzaamheden te verrichten, maar toch nog twee keer wezen vissen. Als aas mooie pieren, en nog wat witjes. De eerste keer goed natgeregend, maar je bent toch lekker buiten????. Ook nog een paar uurtjes wezen garnalen slepen. Het vissen met de hengel leverde alleen maar kleine botjes op. Het slepen was een stuk beter, al waren de garnalen over het algemeen klein. Toch nog een 2 kilo mooie om mee te nemen. Dus gelijk gekookt, gepeld en opgegeten (heerlijk). Ook elke sleep een stuk of 10 kleine platvisjes, sommige niet groter dan 2 cm (toch wel een goed teken). De grootste vis was een tongetje van ongeveer 15 cm. Morgen weer werken, maar deze week toch maar eens proberen mijn eerste geep dit jaar te vangen.

  

Groeten Jan B.

jan b
=== Zondag 26 mei 2013 ===


zeevislanders

gisteren de 3e clubwedstrijd van WSV-Reimerswaal gevist aan Waarde 14 . 

Matige opkomst , 13 personen , maar wel de nodige vis . Na een uur stond bij Dennis de teller al op 5 botten/ botjes terwijl bij mij de 0 nog steeds niet weggewerkt was . Maar toen kwam bij mij ook de eerste aan de kant ....botje van 16 cm . Even later een draai van 3 ..totaal draai 48 cm . , dat was lekker . Toch nog een beetje terug in de wedstrijd . Dennis was helemaal stilgevallen na die 5 visjes . 

Uiteindelijk zijn er 64 vissen gevangen met 13 man . Hoofdzakelijk mini-botjes . Maar dat is toch gemiddeld 5 per man . En om eerlijk te zijn .......voor westerscheldebegrippen vind ik dat niet slecht .

Gr,

E. de Rooij
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Gisteren zaterdag 25 mei gaan haringen aan de Brouwersdam. Het was enorm druk en de ganse dag werdt er haring gevangen. Mijn collega en ik zijn om 5 uur s`morgens begonnen met vissen en hebben tot de middag gevist. Resultaat is, ikzelf 127 haringen en mijn maat 208 stuks gevangen.

Jos
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Oosterschelde 25-05-2013 weer geprobeerd om de eerste verdwaalde zeebaars te vangen 7 stuks in totaal gehaakt grootste was 18 cm (zwemmen allemaal weer).Ook nog 6 gepen weten te strikken met de nadruk op strikken van de 6 gepen die ik gevangen heb waren er 5 vals gehaakt. 5 stuks terug gegooid 1 die de strijd niet overleefd heeft meegenomen.Op een geven moment was het vergeven van de jagende bruinvissen veel kleintjes er bij die kwamen tot wel een meter voor de kant omhoog.

Gaaf om te zien alleen niet echt goed voor de vangsten en de vispopulatie. Meedere filmpjes van ze gemaakt weet alleen niet of ik deze hier kan plaatsen ??? 

Gerard Bruinisse
=== Zondag 26 mei 2013 ===


gisteren laag water rond 21u gevist in oostende van op een golfbreker : stevige wind en beginnende bloei in het water vier ondermaatse gulletjes gevangen

vanhoorne wim
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zaterdag 25 mei gevist nabij de papagaaienbek. Veel last van drijvend zeewier. Niets gevangen van 13.00 tot 16.00 uur bij opkomend tij. Ook om mij heen werd niets gevangen en dat maak je hier niet zo vaak mee. Volgende keer beter.

Wilbert Oostrom
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zaterdag 25 Mei gaan vissen op het Nollestrand. Normaal gezien gingen we op tong met de zikytec maar we vertrouwden de noorderwind niet. Dus 5 leden van de bootvissers seagull maar eens op' t strand gaan oefenen. (is ook in voorbereiding voor Spodsbjerg indien we niet kunnen uitvaren). Kunnen kort zijn, elke draai schar van postzegelformaat. Maar geen grote. Soms wel 3 te gelijk! Toch fijne ochtend gehad.

Gullvisser, Didier, Albert, Trix, Franky en Max.

bootvissers seagull
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zaterdag 25-05  met 2man gevist van 18u tot 0u30 in Vlissingen.
In totaal een 50stuks,waarvan 1 zeebaarsje,1wijting en 1 tong.De rest bot en schar.
Waren wel veel kleine bij (20cm of kleiner).Ook 4 onderlijnen met lood boven gesleurd.

Gone Fishing
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Hallo,

Vandaag gevist op de zuidpier sheveningen de vangst bestond uit bot(4) en schar(10) en 1 ondermaats gulletje.. 4 uurtjes gestaan met 1 hengel..

Laat de warmte maar komen en vang ze allemaal!!

Miguel
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Vandaag met m'n vader wezen vissen in Westenschouwen.Begonnen met laag water,bij het opkomend tij werd het beter.Als aas pieren,zagers en mesheft,de vis bleek in alles trek te hebben.Het begon met een paar zeesterren aan de haak,en m'n vader draaide er nog een krab van flink formaat uit.Vangst totaal was een ondermaats scharretje en 11x bot,waarvan 6 bovenmaats,ik had de grootste met 34 cm.

  

Leonard
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Hallo,

 

Vandaag gevist van 13-17 uur aan het Calandkanaal, samen met 9 andere vissers.

 

De vangsten waren bedroevend,  niet een (op de kant). Een collega visser had een botje die net boven de kant eraf viel..

Ik lees momenteel geen goede vangstberixhten uit het europoort gebied.. Jammmer, het is zeker te koud.

 

Groetjes Ronald

Ronald
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


vandaag 25 mei op geep weest vissen in westkapelle 0, nada, niks. water is nog te koud. volgende week nog eens proberen op

voorwaarde dat het een dag of 4 mooi weer geweest is.

benny uit aalter( b)
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de 3e wedstrijd van 'Dreister' gevist. Plaats delict was dit keer 'het Stelletje'. Om twee uur blies Niek op de toeter en vlogen er zo'n 20 lijnen het Oosterschelde sop in. Al dan niet voorzien van een dobber. Er stond een harde noordwesten wind. De geep was dan ook nergens te bekennen. Ik stond op nummer 16 naast Henk en rechts van me stond Niek. Dus het trio 'Gier-tij vissers' was compleet. Henk had na een uurtje of wat een mooie bot van 34 cm. Op de lagere nummers waren er ook een aantal met een vis. De vangerij was wederom niet wild op de Oosterschelde. Kees Kloet ving nog een makreel tijdens het binnen draaien van een bot. Mazzelaar... Ikzelf kon een kwartier voor tijd nog een botje van 24 cm achter de stenen vandaan peuteren maar daar bleef het voor mij ook bij. Er was zeven man met vis, waaronder twee met twee vissen. De andere vijf mensen elk één vis en de rest van de vissers helaas een 0. (als ik het goed heb gezien/gehoord). Volgende week de één na laatste bootwedstrijd van HSV-t Zijpe. Ook op de Oosterschelde, hopelijk wordt dat een succes. Jullie lezen het weer......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

Dennis Zwiers
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Beste vissers

Ik ben met mijn vader wezen vissen op het strand van Zoutelande van 6:00 t/m 11:30 met drie hengels en wij hebben 17 vissen gevangen, waarvan er 7 (ondermaatse) weer zwemmen, en de rest voor de pan.LEKKER!

Vanmorgen vroeg ging het goed weinig wind en stroming maar om een uur of tien kwam er behoorlijke stroming, kon het ankerlood niet vast krijgen,en als het lood vastzat kon je hem bijna niet los krijgen of lijn breuk ,dat hebben wij drie keer gehad jammer.

Nu dan nog dit  de groeten en veel vis plezier.

Pedro
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


vandaag gaan vissen achter geep naar west-kapelle , op 25 mei 2013.

goed gevangen zo een 15 gepen en 3 zeebaarzen en een 30 tal makrelen.

het was dus de moeite waart om eens van oostende naar west-kapelle te gaan vissen, er stond wel een stevig wintje

maar de zon deet het goed , morgen op 26 mei ga ik terug vissen en hopen dat het terug een goede visdag wordt.

groeten vanuit oostende defke.

david costeur
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Hallo,

vrijdag avond wezen vissen in domburg samen met een collega.

1uur voor laag en daarna doorvissen tot hoog water 2:45.

het begon leuk met een mooie zeebaars voor mijn collega en wat plat vlis (denk schol, oranje stippen op de rug)

daarna heb ik ook nog een paar scharretjes en schol gevangen. toen het donker begon te worden werd het zeer rustig,

geen aanbeet meer te zien.

het water werd wel ruiger dus proberen over de branding heen te gooien.

tegen 2 uur s'nachts nog een paar ondermaatse zeebaarsjes gevangen, deze zwemmen weer.

al met al een leuke en droge vis avond gehad, bedankt Joart voor het gezelschap

gevist met vers gestoken pieren en gezouten (ingevroren) zagers.

was de eerste keer dat ik met ingevroren zagers viste, maar het werkt gewoon goed.

dus nu ga ik veel zagers steken en drogen met zout en dan in de vriezer.

vr grt rené

rene
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Vridag 24 mei een poging ondernomen om mijn eerste geep/zeebaars te vangen van het jaar. Samen met Gert vertrokken richting Westkapelle en na wat file leed eerst aas gaan ophalen in Vlissingen.  Bedoeling was eerst wat geep te vangen en daarna wat de dobberen op de baars.  En om kort te zijn...'t is bij de bedoeling gebleven. Het aanblik op de dijk bij aankomst beloofde al niet veel goeds....op een Duitser na geen enkele visser waar normaal rond deze periode de dijk vol staat.   Ook de kleur van het water gaf aan dat de bloei er flink in zat.   Gert begon op de geep maar al snel bleek deze de grote afwezige.  Van de ganse sessie slechts één keer wat geep zien spelen onder de kant maar daar bleef het bij.  Dan maar een flinke steekzager onder de dobber en hopen.    Ook bij dat hopen is het gebleven.  Het bleef een visloze sessie en hopen op betere tijden.

Milan
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Vandaag vanaf 18.00 uur wezen vissen in zoutelande, het begin was magertjes met slechts enkele kleine botjes en scharretjes maar naarmate het donker begon te worden ging het als een trein. Uiteindelijk in totaal 50 vissen met zn 2en gevangen met oa Tong (mooi aan de maat), Bot, Schar (veel grote), Schol, Gul (Maats) en Wijting (Dik boven maat).

Erwin
=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


Vrijdag 24 mei gaan vissen op de geep in westkapelle.

Normaal deze periode staat de dijk vol visser.  Daar aangekomen stond er 1 duitser die het na een half uur voor bekeken hield.

Verder heb ik en mijne maat gene beet gezien.  Gevist van 16u30 tot 20u. Het water is blijkbaar nog te koud en het water zag redelijk bruin.(bloei)

Heb wel 1 keer wat geep zien bewegen aan de oppervlakte en kleine sternen doken regelmatig naar kleine visjes in het water. Maar de geep was niet van de partij.

Groeten GP

GP
=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


Vandaag 24/05/2013 even gaan proberen op de haring aan Brouwersdam. Ongeveer 2 uurtjes gevist in de gietende regen. 95 stuks in de emmer, enkele zijn kunnen ontsnappen en heb er zelf een paar terug gezet.

Het was zeker de moeite waard om van Antwerpen naar de Brouwersdam te rijden , ook al heb ik maar 2 uurtjes gevist. Heb trouwens nog nooit zo veel zeehonden van zo dichtbij gezien , het was echt een leuke vis-sessie. 

de groeten, Jonathan

collignon jonathan
=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


Gisteren 23 mei voor het eerst op haring gevist van 15.00 tot 17.00 ongeveer 50 stuks en een aantal kleintjes terug gezet. Ook een paar maal een zeehond eraan maar dat ging gelukkig goed voor ons alle twee. Gr. Johan De Caluwé

Johan De Caluwé
=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Wij hebben een nieuwe website met 20 nieuwe accommodaties en 2 nieuwe landen om te gaan vissen Zweden en de Florida Keys USA.

Kortom u kunt nu vissen op snoek, snoekbaars, zeewolf, kabeljauw, dorado, sailfish, heilbot en vele andere soorten vis.

Vissen in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden en Florida Keys doe je via Cordes Travel.

www.cordestravel.nl

Linda
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


hallo gisteren naar raversijde gaan vissen op den breker met ne maat ,dacht eens te proberen op de tong na alle berichten hier en daar dus met goeie moet vertrokken ,we waren 20 min bezig en ja ze de eerst beet kwam eraan een gulletje,daarna is we wat stil gevallen maar iets voor laag begon he eerst 2 tongen en bot daarna zeebaarje enzovoort totaal 8 tongen (maats) 2 gulletjes van 31 EN 39 Cm die zwemmen terug ,4botten ,1 schar en 3 zeebaarzen 1 van 40 EN 2 rond de 55 cm  leuke avond had en veel plezier alles gevangen met verse tappen en zagers ,foto volgen nog 1 van deze dagen voor wie het niet gelooft 

rn

grts bob

bob pauwels
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


Gisteren 22-5-2013 wezen haring vissen op de brouwersdam Van 11 uur sochtends tot half 7 savonds ontstaan 54 haringen gevangen waarvan 27 mee genomen naar huis. Voor het eerst levende zeehonden gezien die aan het jagen waren op haring ook voor het eerst van mijn leven mee gemaakt dat deze vrolijke haring dief vriendjes mijn haring van me af pikken waardoor die zich zelf heel slim aan me haring paternoster haakte de adrenaline stroomde door me lijf toen ik dit prachtige beest aan een haakje had zitten aan mijn d.a.m. Zeebaars hengel die klappen op de top en het gillende geluid van de slip van mijn shimano molentje Hahaha niet te omschrijven zo kick was dat gelukkig schoot de haak gebogen uit de bek van de zeehond en kwam die nog even blaffend voorbij gezwommen opwacht naar nieuwe verse haring alleen dan zonder haakje waar die zichzelf mee in de problemen kon brengen Al met al een leuke dag gehad ondanks de bewolking toch nog een beetje verband in het gezicht maar wel een lekker maaltje mee genomen naar húis ook vandaag werd er weer waren er mensen met teveel haken (7) ipv 3 haken Mvg Patrick

Patrick
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Van de keer eens een wat minder vangstbericht. Gisteren (donderdag) overdag gevist op het strand. Dat is voor mij een uitzondering; platvis belaag ik namelijk meestal 's-avonds of 's-nachts. Maar om kort te gaan .... Misschien laat ik het ook wel bij deze ene keer!

Gevist van 16.00 tot 19.00 uur, met LW om ca. 18.30 uur. Vangst bestond uit 9 scharretjes die allemaal weer zwemmen. Er kwam geen maatse vis naar boven en het waren er ook nog behoorlijk weinig. Maar ja, wat is nu de conclusie ..... Is het verschil tussen 's-avonds en overdag zo groot of zijn de scharren die voor de pan meekunnen nu, onder de kust, echt verdwenen? De watertemperatuur is in afgelopen twee weken behoorlijk opgelopen (buitentemperatuur is trouwens nog steeds om te janken) dus dat zou het best wel eens kunnen zijn. Verder op één van mijn favoriete plekjes ook nog eens vaak vast gezeten. Ook nieuw .... Er is dus een hoop veranderd in een week tijd en zeker niet ten positieve.

Maar goed, genoten van enorm goede vangsten voor april/mei en ik ga nu echt in de wachtstand .... De zomervissen (tong, makreel, geep) zullen ook in grotere aantallen moeten gaan komen bij deze stijgende watertemperatuur. Ik hoop dat ons geduld niet te lang op de proef wordt gesteld!

Groetjes weer,

De Middelburger
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Vandaag dinsdag voor het eerst een haringkje proberen te vangen op de brouwersdam.

Het vangen is een groot woord want het is gewoon ophalen het heeft niet echt wat te maken met vissen. Wel een bijzonderen dag gehad vanwege 2 soorten bezoekers. Eerst de politie met controle op de haken (3 stuks max) en of de vis gedood was als hij op de kant was in de emmer. Ook bleek dat er toch mensen zijn (onze zuiderburen helaas) die geen vergunning hebben en de vis niet gedood hadden. Die hebben fikse bekeuringen gehad omdat dit blijkbaar een economisch delickt is. Ook moest (vaak een emmer met 30 liter haring!!!!) meteen terug gegooid worden. Daar was de tweede groep bezoekers goed mee want er waren twee zeer flinke zeehonden  die nog geen 30 meter van de kant heerlijk in de haring zwommen en zich goed vermaakte. Eigenlijk waren ze de hele middag wel daar aanwezig en lieten zich zien aan die stumpers die elke keer een haring biven haalde. Ze doken gewoon even naar beneden en zaten duidelijk vol met vis.

Toch een bijzondere gewaarwording om zoveel vis te vangen waarbij het erg druk was met de vissers die stonden echt naast elkaar.

Peter
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Zondag 19-5-2013 in Zoutelande gevist. Gevist van 14:00 tot 19:15. Laag water om 16:15. Gevist met zeepieren aan zowel afhouders als ook aan dwarrellijntjes. De vangst bestond uit 27 scharren. Wat opviel was dat de scharren gevangen met opkomend water opvallend groter waren dan met afgaand water. Wel erg veel materiaal verspeeld aan een kleirand een stuk uit de kant.

Frank

Pinochat42
=== Maandag 20 mei 2013 ===


maandag 19 mei gaan vissen op haring aan brouwersdam.  Want de geep???  De haring beet heel de dag door. Of je er nu s middags of s morgens aankomt, de haring zit er massaal. Eens het lood op de bodem komt had ik beet.  Bij het uitheffen zijn er nog veel afgevallen.   Wel veel volk en uitkijken geblazen met de haken etc.  Heb 3 uur gevist, de kleintjes teruggezet want ze moeten officieel 20 cm zijn. En niet meer dan 3 haken.  Ze treden streng op en de boetes zijn ook niet mals. Dus zie dat je inorde bent.

Groeten GP

GP
=== Maandag 20 mei 2013 ===


Zondag 1e pinksterdag eens wezen vissen met mn maat Kodda op geep... Bij Ritthem de dijk over gegaan en de karperhengels opgetuigd met lekker licht materiaal, en een stukje zalm aan de haak. En of andere knakker was net zn spullen aan het opruimen en gaf ons het advies op te passen omdat het groene op de dijk glad was (alsof we uit een ei komen) Dan de vangsten: Kodda 2 gepen en ik 1 en eentje net voor de kant verspeeld omdat het groene toch wel glad was en ik de vis niet over de stenen wou slepen. Al met al een lekker middagje geweest met de wind in de rug en de zon in het gezicht.

Louis
=== Maandag 20 mei 2013 ===


Sirjansland, 19 mei 2013

Zaterdagmorgen vroeg op cursus geweest bij Joop. Veel geleerd en veel gegooid op de pier van Hoek van Holland. Ze waren er nog niet echt! "Ze", onze stekelvrienden dus, te koud, geen zin, verkeerd kunstaas. Kortom, geen zeebaars dus, maar wel een enorme dreun op de hengel en Joop tussen de stenen om er na een korte, hevige drill een kanjer van een harder op de pier te tillen. Bijna 80 cm lang en ruim 2½ kilo zwaar.

Onvergetelijke cursus dus......

Gerard

SirjanslandGerard Oele=== Maandag 20 mei 2013 ===


Na nog een hoop aas over te hebben van de wedstrijd, eergisteren (18-05-2013) gevist op de maasvlakte.

Het was niet veel qua aanbeten, gevist van 15:00 tot 18:00, veel aas op de halen (2/3 zagers, haakje 8, afhouders).

Vangsten: 1 bot van 27cm en jawel een tong van 30cm (mijn eerste dit jaar).

Vang ze!Jeroen=== Maandag 20 mei 2013 ===


Gisteren aan een dijk wezen geepvissen.

Ik heb er drie gehaakt. Een visser naast mij ving een makreel. De rest niets.

Aas : reepjes forel en geep. Materiaal :spinhengel met 24/100 nylon op de molen.

Een 25 gramss drijvende bombetta en een haaklijn van 18/100.

 

JanJan=== Maandag 20 mei 2013 ===


hallo medevissers,

Met het mooie weer op 1e pinksterdag een poging gedaan op de geep met mijn vader en oom. Mijn oom en ik vertrekken vroeg richting de waterkant. Daar aangekomen spullen optuigen en gelijk beginnen. Met een matige en koude oostenwind wordt er lange tijd niks gevangen. Op een paar springende gepen en een zeehond na viel er (nog) niks te beleven. Later is mn vader ook aangekomen. Die begint gelijk goed door een nieuwe dobber gelijk af te gooien. Nouja. bij de 2e keer ingooien was het meteen raak. Amper 15 minuten bezig was hij en gelijk de eerste geep van de dag pakken. Je neemt hem mee, geeft hem spullen, vezorgd de koffie en zo jat hij de geep weg. haha. Zuur voor mijn oom en ik natuurlijk. Later bleek dat het ook helemaal niet moeilijk was om geep te vangen, een aalscholver deed het eventjes voor, voor onze neus. 

Na ongeveer 4 uurtjes gevist te hebben en met 3 man maar 1 geep gevangen te hebben besloten we dat het mooi was geweest. Conclusie: de geep zit er wel, maar nog niet vollop. Het water is daarnaast ook nog een paar graden te koud. Waarschijnlijk over 1-2 weken maar weer eens proberen.

gr,

V,P,RVincent=== Maandag 20 mei 2013 ===


Hallo Medevissers.

Zijn vissen kleurenblind??

Gisteren wezen vissen in de Europoort met Jan-Kees. Een van de diepe stekken opgezocht en met verre worpen het diepe water bereikt.

Eerste worp direct al een gulletje van 41 cm en een mooie schar en op de andere hengen enkel lege haken. 2e worp met dezelfde hengel, weer 2 vissen; een wijting en een mooie schar, andere hengel lege haken. Jan-Kees lag wat dichterbij en zat af en toe zwaar vast in de rand, krijg het er toch uit maar wel lege haken. Toen eens naar onze onderlijnen gekeken. Op de ene hengel waar ik op ving, had ik helemaal gele lijnen gehangen, dus gele staande lijn, gele haaklijnen en een geel kraaltje er op. Op de andere hengel had ik neutrale lijnen zonder kraaltjes. Bij Jan-Kees zijn lijntje met rode haaklijnen vervangen voor een gele onderlijn van mij en Pats, gelijk raak een triplet 2 x wijting 1 maal schar, volgende worp idem dito; volle haken.

Dan de test maar eens doorgezet. Op de Neutrale lijn de haaklijnen vervangen door geel amnesia zonder kraaltje. En ja hoor, vangen; een wijtinkje, volgende worp niets en daarna weer een steenbolkje oh nee, verrek een zeebaarje van 18 cm. Op de hele gele lijnen bleef ik elke worp vangen, scar en wijtingte vis die stampte als een mooie gul achter de rand verspeeld; alles af.

rn

Intussen begon het te schemeren en was er een hoop gespetter te horen, vlak onder het kantje. Het was bijna hoog water, dus een klein schooltje makrelen? Na ja, die komen er vanzelf aan bij het binnendraaien dacht ik. Maar mooi niet, noppes wat onderweg nog even mijn haken wilde grijpen. De vangsten op de gele lijntjes waren terug gevallen tot af en toe eens een visje. Een neutraal lijntje met verse steekzagertjes onder het kantje gelegd op 3 meter en nog geen 50 cm water. Binnen 2 minuten stond mijn hengel te rammelen; zeebaars(je) van zo'n 31 cm. Toeval!! of ?? Nog eens proberen en 5 mintuen later de eerste maatse van dit seizoen met 39 cm. Ander hengel ook maars eens onder de kant gelegd, jawel die met die gele lijnen. Na een half uur aan deze hengel nog geen tikkie gezien. O.K. onderlijn vervangen voor een neutrale met een zilveren kraaltje er aan en teerijl ik de hengel in de steun zet pats een baarsje.Nog eens een rood onderlijntje geprobeerd, maar daar kwam dus helemaal geen vis in de buurt. De zagertjes kwamen er weer zo uit als ze er in gegeaan zijn. Dus maar terug naar neutraal zonder zilveren kraaltje, iets verder uit de kant gelegd dan de andere en bam!!! de 2e maatsje baars 37 cm. Het water wat inmiddels aan het afgaan en op de eerste hengel pakten wij nog enkel klainen baarsjes tot 25 cm. Dus 2-3 metertjes verder uit de kant gelegd en ja hoor, ze groeiden weer.

Kort samengevat. Ik heb van 22.30 tot 0.30 uur totaal een baarsje of 15-20 gevangen van tussen waarvan er 7 boven maatse. Allemaal op neutrale lijnen met of zonder een zilveren kraaltje.

Is dit nu een wet van meden en perzen zoals ze dat zo mooi zeggen. Nee, absoluut niet!!

Vorig jaar om de Schouwse kust zat zeebaarzen gevangen op..... Rode onderlijnen met gele kraaltjes. Die zeebaars is om de dooie dood niet kleuren blind maar in zijn wispelturigheid zo kieskeurig als de neten.  Daarom,  ga je op zeebaars neem dan altijd verschillende kleurtjes mee. Zorg ook voor wat kraaltjes in verschillende kleurtjes. Knip je haaklijn af, doe er een een kleurtje aan. 3 haaklijntjes, 3 verschillende kleurtjes en je ziet zo welke het goed doet en welke niet. Mijn zeebaars onderlijn...

Mag je weten. Een staande lijn van 2,10m. Onderaan een loodclip, daarboven 3 x een sleeve, kraaltje, warteltje 14, kraaltje sleeve. De onderste knijp ik op ca 8 cm boven het lood vast. Dan spring ik naar de bovenkant, waar ik steevast een wartel 4 aan hang in plaats dat ik een lusje leg. 20 cm hieronder knijp ik weer een combinatie vast. Dan vouw ik mijn onderlijn dubbel met de twee aangeknepen warteltjes op elkaar en daar middentussen in knijp ik de laatste vast. Mijn haaklijnen maak ik, wanneer het gekleurd moet zijn, van Amnesia 6,8 kg en neutrale lijnen van 10 kg Berkley big game ongeveer 40 cm lang, maar ik deins er ook niet voor terug om met 2 haaklijnen - onder en boven - te vissen van boven een meter lang. Haken Gamakatsu F 314 maten 6 en 4, deze zijn lichte, sterk en zeer scherp. Kraaltjes te kust en te keur, maar probeer ook een van die drijvende langwerpige kraaltjes. Deze houden je onderlijn iets van de bodem, wat af en toe iets meer aantrekkingskracht heeft en waardoor de krabben wat hoger moeten springen om je haken leeg te kunnen vreten. Ik heb zeebaars achter, in en voor de branding gevangen. Met beste sessie was met WK 2 op kop en nog geen 10 mtr uit de kant. In 3 uur tijd 8 baarzen tussen 55 en 72 cm. Tijdens deze sessie zag ik sterntjes duiken in het uiterst ondiepe water vlak onder mijn voeten. 1 hengel vlak voor het kantje gelegd en binnen 5 mintuen had ik de eerste op de kant.

Onthoud - de heren en dames kunstaas vissers kunnen dit beamen - elk halfuur kan het anders zijn met de zeebaars. Je kunt afwachten tot de zeebaarzen zich aanpassen aan jouw manier van vissen.... of je kan expirimenteren om DE manier te vinden om die wispelturige baarzen te vangen.

Laat je vangsten en manier van vangen eens lezen op Zeevisland.com. Daar mag je best locaties, onderlijnen, aas en nog meer schrijven, want denk er aan, Zeebaars kan je langs de gehele Nederlandse kust vangen in zwinnen, muien, diep, ondiep water en langs steenstort - lest best - met een grote verscheidenheid aan onderlijnen en materialen. Niets is geheim, want als jij b.v. op sGravezande op Noordwijk of Zoutelande een topdag hebt gehad, wil dat niet zeggen dat dat een topstek is, maar dat jij op dat ogenblik op de juiste plek, onder de juiste omstandigheden, op de juiste afstand met het juiste materiaal heb staan te vissen.

En morgen???  Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen en net weer even andere omstandigheden, waarbij weer andere aanpak nodig kan zijn.

Succes en zet je verhaal op Zeevisland.com. Wil je ervaringen uitwisselen?  Vermeld je e-mail adres en ik zal niet de enige zijn die er misschien op reageert.

Groetjes

Jan Romeijn,

HSV De Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Maandag 20 mei 2013 ===


1e pinksteren de geep wezen belagen in Zeeland, zoals gebruikelijk met lekker licht materiaal: medium feederhengel, bombetta 15g, 12/00 deyneema (met de wind in de rug). Twee tikjes gevoeld (kan ook best een baarsje of makreeltje zijn geweest), maar geen geep. Her en der werd sporadisch een geepje gevangen, zowel héél ver uit de kant als vlak onder de kant. Ik denk dat we nog minstens een week geduld moeten hebben.

Uiteraard was er weer een zeehond van de partij, een leuk gezicht, maar doorgaans niet bevorderlijk voor de vangsten.Mario=== Maandag 20 mei 2013 ===


een berichtje van de belgische kust                                                                                                                                                                                                                                                                  
bredene strand zondagmiddag van 16.30 tot 17.15 laag 15 00                                                                                                                                                                                                                                  
gevist met kweekzagers en verse tappen                                                                                                                                                                                                                                                          
zonnig zeebries 5 bft   baarzenweer                                                                                                                                                                                                                                                                
vangst 2 baars 50 cm 1 gul 50 cmstevens roger=== Maandag 20 mei 2013 ===


Pinkster baarzen ... 19-5-2013 ... Game -on
 
Zeevislanders,
 
Na een lange en koude winter kijken velen halsreikend uit naar de komst van vriend zeebaars, ondergetekende niet op de laatste plaats, gezien de zeer lage water temperatuur had ik weinig hoop op een vroege start van het zeebaars-seizoen 2013.
Een aantal weken geleden begon de water temperatuur pas gestaag op te lopen, sneller dan gehoopt, de temperatuur vloog van 3 graden C naar zo,n 9- a 10 graden C.
Ieder jaar weer zie je dat die laatste 2 graden de meeste tijd nodig hebben, logisch natuurlijk, het relatief "warme" water heeft dan nog meer warmte (zon) nodig voor de laatste twee graden.
 
Je kunt er je klok op gelijk zetten, bij 12 graden C start het (kunstaas) seizoen, hier en daar zal er echt wel een sporadisch baarsje gevangen worden bij lagere temperatuur, maar jagen doen ze amper onder de 12 graden.
Na enkele vruchteloze pogingen schommelde gisteren de water temperatuur tussen 11,7 graden (Vlissingen) en de 12,2 graden (Renesse) gemiddeld krap 12 graden dus.
Een forse noordwester op eerste pinksterdag, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toch maar een stek opgezocht wat in de luwte.
 
Na ruim anderhalf uur geen teken van leven begon m,n aandacht al wat te verslapen, diverse pluggen en dito kleuren leverden niets op, de bodem van m,n truckendoos was al in zicht ....... dacht ik nog.
Enfin, nog een half uurtje gooien en dan nog maar wat langer wachten spookte door m,n hoofd, dat liep toch net iets anders!
Na een minuut of tien, juist op het moment dat ik er niet meer in geloofde.....BAM, vlak voor de kant een doffe dreun, zoiets is niet te beschrijven, in een "split-second" giert de adrenaline door je lijf, zou het dan toch........
 
En  jawel toch, na een heerlijke dril waarbij de slip zelfs even beroerd werd kon ik m,n eerste zeebaars landden, absoluut niets om over te klagen, een mooie vis die net de 59 cm. aantikte, nipt gehaakt, zo maar net met 1 dregpunt in het lipje, euforisch, maar één ding stond als een paal boven water, na een paar plaatjes gaat deze prachtvis weer terug het water in.
Mogelijk toeval maar de "trigger" die ineens wel gewaardeerd werd was een Jackson FSM-12, in de kleur "pink-back sardine" niet echt een werpwonder maar wel goed voor een weergaloze actie.
Zo,n dag kan al niet meer stuk dat mag duidelijk zijn, echter, na nog eens een kwartiertje volgde de tweede aanbeet, ditmaal nog net iets heftiger, deze vis slaagde erin enkele malen goed door de slip te zwemmen, ondanks het nog koude water volgde er een meer dan prachtige dril, schitterend !!
 
Enkele minuten later kon ook deze baars moeiteloos geland worden, de hengel in kwestie was een Lucky Craft ESG-II, weliswaar met een bescheiden CW van 3- tot 30 gram om precies te zijn maar voorzien van een "ruggengraat" waar je U tegen zegt.
Niks geen magere voorjaars baars ditmaal, baars no-2 was een verassend dik en vol exemplaar, een schoonheid van 63 cm, ook deze vis trekt weer zijn rondjes.
Al met al een meer dan prachtige sessie en met een glimlach van oor tot oor huiswaarts gekeerd.
 
Vriendelijke groet Harold, Team Zeevisland.

   Harold Team Zeevisland=== Maandag 20 mei 2013 ===


Gistermiddag maar weer eens naar Zoutelande gereden,gevist van kwart voor 3 tot kwart voor 7 met de wind in de rug.Met afgaand water gebeurde er vrij weinig,maar toen het eenmaal weer op ging komen werd het beter.Als aas deze keer alleen pieren,toch nog 12 botjes en scharretjes gevangen,helaas wel allemaal onder de maat dus retour naar de zee.Heb een andere visser er nog een mooie zeebaars uit zien draaien.Leonard=== Maandag 20 mei 2013 ===


Gisteren 19/05 samen met mn vriendin van 16.00 tot 21.00 wezen vissen te Zoutelande.

Heerlijk weertje gehad met de wind in de rug.

Vangst : 20 mooie scharren en 2 zeebaarzen.

En allebei een rood gezicht eraan over gehouden.

Dirkjan en RenateDirkjan Smits=== Maandag 20 mei 2013 ===


Zaterdag nog wezen vissen op de brouwersdam we kwamen rond 3 uur aan ( we moesten 2 uur rijden ) Veel vissers het was afgaand en toen later op de avond kwam het op met doodtij verwachten wij nooit zoveel Maar het bleef door gaan om 8 uur zijn we gestopt met een koelbox vol en een tas moeders kwaad want de hele Koelkast zit vol PS. ALS JE GAAT VISSEN OP HARING 3 HAKEN NIET MEER!!!!!!! VISSEN ALTIJD DE VISPAS MEE EN HET BOEKJE!!!!Daan=== Zondag 19 mei 2013 ===


Waarschuwing voor onze collegavissers.

Reactie op Johan van zondag 19 mei.

Brouwersdam, "er stonden mensen met wel 7 haken te vissen op de haring."

Je mag hier maar met 3 haken vissen. (en vispas en boek bij je hebben)

Elke haak meer aan de lijn kost je € 80 euro per haak. 7 haken kost je 7-3=4x80 = €320 euro

Dus mensen, wees gewaarschuwd en let daarop.

 

Zie ook mijn post van 26 aprilFred=== Zondag 19 mei 2013 ===


Vanuit de rupelstreek(B)naar Wemeldinge gereden om is te proberen op de geep, een namiddagje.Bij aankomst stonden er al een drietal vissers en ze hadden nog geen beet gezien.

Toch effe mijn hengeltje genomen om es te proberen .wind op de kop (4B) en redelijk wat groen op het water, niet ideaal.Na mijn vijfde worp en zachtjes binnenhalen voelde ik plots een beet,mijn eerste geep was een feit. Mijn eerste geep vh seizoen zet ik steeds terug, al jaren een ritueel voor mij.Ene van medium size.Nog een anderhalf uur verder gevist maar de wind wakkerde(5B) nog aan en geen beet meer gezien.

Verkast naar Rithem.Onder de reis naar Rithem het spannende radioverslag van de laatste speeldag vd Belgische competie gevolgd.Bij aankomst toch nog een vijtal minuten gewacht op het eindsingnaal.

Aan het wrakje gaan staan .De tijd kwam niet echt goed op het eerste uur.Op zeker moment bezoek van twee bruinvissen,kort .Nadien stroomde het wat beter maar geen beet  noch vis te bespeuren.Toen ook de zon verdween heb ik stilaan ingepakt en tegen 19 u naar huis gereden. 

Leuke dag maar niet erg visrijk.Danny=== Zondag 19 mei 2013 ===


Zondag naar de brouwersdam geweest, de vangsten waren echt goed te noemen. Het heeft weinig met vissen te maken maar een maaltje braadharing is altijd lekker. Jammer dat sommige mensen geen maat kennen, en echt alles meenemen, soms wel honderden vissen gaat echt nergens over. Heb er zelf 41 meegenomen. Met 7 haken stonden sommige te vissen. Wel aardige turkse man en zijn gezin ontmoet, veel lol gehad. Mooie dag gehad met een lekker maaltje visJohan=== Zondag 19 mei 2013 ===


Vandaag toch maar eens op de geep gaan proberen ondanks alle tegenberichten van weinig of niets.

Eerst op de strekdam bij anna friso met wind op kop.In 4 uur tijd niets gezien of gevangen.

Daarna naar neeltje jans daar stonden ook een aantal vissers met weinig of niets gevangen.

Ik heb daar dan 2uurtjes gestaan en toch mijn eerste geep van het seizoen kunnen vangen.

Het weer zal  vooral warmer moeten worden maar dat weet ondertussen wel iedereen zeker.

Gr Chrischris heyman=== Zondag 19 mei 2013 ===


gisteren weer heerlijk gevist op de voor ons welbekende stek. mijn broer ger was ook mee na lang aandringen.van mij .

hij zei telkens je vangt toch niks maar na mijn  vangst van 41 en 106 stuks wilde hij toch een keer mee.

en dat heeft hij geweten.daar aangekomen was het een drukte van jewelste ik kon niet op de door mijn geliefde plek staan er was wel een plaatsje daar dicht in de buurt ik zei tegen mijn broer ga jij daar maar dan ga ik een stukje verder op .

en dat heb ik geweten mijn broer stond binnen een half uur op een 14 -7 voorsprong (wij maken er altijd een wedstrijd van).

en dat ging zo nog een tijdje door totdat  de mensen op mijn geliefde stek door hun aas heen waren en ik daar kon vissen .ik begon aan een inhaal race  het liep op een uurtje na lekker door met elke haal wel vis .gevist van 1700 tot2400 .

eindstand was ik 66 maatse schar en 4 bot.

en mijn broer 73 schar en 5 bot.

ik was nog knap terug gekomen .het maakt dus wel uit waar je staat te vissen.

normaal vang je op deze plek nu al tong na 3 sesies nog niet gezien ook niet bij andere waar blijft die ?

wel een enkele zeebaars en een gulletje maar niet veel.

 floor sucses vandaag je visbuurman van gisteren.

 groet andre en ger vis ze nu ze er nog zittenandre veerman=== Zondag 19 mei 2013 ===


Zaterdag Maasvlakte2. De eerste duinovergang komende vanuit de richting van De Slufter (bij de gesloten cafetaria-container). Gevist tussen 18.30 en 21.30 uur. Twee hengels 4,5 meter, nylon. Begonnen met onderlijnen met korte wapperlijnen. Aas: springlevende zagers en pieren. Het eerste uur geen enkele beet, dus een hengel opgetuigd met stalen afhouders, drie haken. Wellicht zou er een bot langs komen zwemmen... Maar ook dat bood geen soulaas: het enige zichtbare resultaat waren de drie krabben die tijdens het inhalen naar boven kwamen en waarvan ik er slechts één echt op het strand wist te krijgen ('een vrouwtje' volgens zoonlief van zeven), de andere twee waren zo verstandig nog in het water los te laten om zo het geslachtsonderzoek te voorkomen. Tot 21.30 uur dus geen enkele beet mogen registreren, geen bot, geen zeebaars. Was een tegenvaller. Het weer was uitstekend: zon en wolken wisselden elkaar af. Het water vond ik nog aan de koude kant, maar als bij Hoek van Holland en in de Waterweg zeebaars wordt gevangen, dan moet dat aan MV2 toch ook het geval zijn? Afijn, volgende keer beter. Groeten,De bottenkoning=== Zondag 19 mei 2013 ===


Gisteravond een paar uur voor tot een paar uur na hoog vanaf de kant in de buurt van wemeldinge gevist samen met een vriend. Ik viste met twee hengels voorzien van een met afhouders en een met wapperlijnen, mn maat heeft ook beide geprobeerd maar hij viste maar mer 1 hengel. Als aas hadden we verse pieren van mario van supercatch. In het donker kwam een eerste klein botje naar boven die weer zwemt, iets later nog een mooie bot gevangen en een leuke paling. Mn maat had niks duz het was niet om over naar huis te schrijven maar het was weer gezellig en het weer zat ook mee.

Grt,

Jeroen T.jeroen=== Zondag 19 mei 2013 ===


zaterdag waterweg.

8 zeebaarzen en een gul 48 cm.

1 zeebaars had de haak te diep ingeslikt en heeft een plekje in me pan gekregen.

alle andere en de gul zwemmen weer.........

 

ze zaten vol met kleine visjes van 7 a 8 centimeter.

ze spugden deze uit wanneer ze op de kant lagen.

was een korte aasperiode want zoals ze kwamen waren ze ook zo weer weg.

maar de baars is in elk geval weer in de waterweg!!!!!!mike lit=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


                   Hallo Medevissers

Zaterdag de eerste keer dit jaar gaan gepen.

Ik was het wachten op goed weer en degelijke vangstberichten meer dan beu,en besloot om

een keer richting Tholen te rijden. Gevist van 18.15 tot 20.45 uur , 2 beten gehad en 2 mooie gepen

gevangen. Er zat nog een man of 4 iets verderop en voor zover ik heb gezien hadden die ook 2 gepen.

                Groeten Marc U uit EssenMarc U=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Vandaag met een groepje kinderen tijdens een excursie even gevist op geep vanaf de dijk bij Scherpenisse, kort na hoogwater.

Binnen een half uur vingen Jochem en Joe twee flinke dikke gepen. We hebben ze weer laten zwemmen.

Aas stukjes makreel en zalmforel.

Volgens mij is het begonnen : gepenbal !Jan=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Vandaag op de pier van Ijmuiden gevist.  We hadden weinig hoop op een goede vangst omdat op weg naar onze stek veel vissers nog niets hadden gevangen. Enkele vissers hadden alleen veel vroeg in de ochtend gevangen. Mijn zoon (8 jaar) en ik begonnen pas om 14:00 uur met afgaand water. Bij de eerste inhaal gelijk 3 scharren waarvan 2 boven de 30cm. Ik had voor 20 euro vers aas (pieren en zagers) gehaald, echter oude ingezoute pieren vingen veel beter. Toen mijn ingezoute pieren op waren, gingen de vangsten achteruit. Mijn zoon ving zijn eerste bot (40 cm!) met zijn spinhengel. Hij kreeg van de buren het overgebleven aas (zeker 2 ons zagers en >50 pieren), waarvoor nogmaals veel dank. We kunnen dus het Pinkster weekend vooruit. Om 18:00 uur gestopt. Morgen weer! Totaal 36 (33 schar en 3 Botten). 8 zwemmen weer.

groet, Floor

Floor
=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Vrijdag middag even op de Oosterschelde op de zeebaars geprobeerd. Gekozen voor een stek bij Plompetoren. Het weer was bar en boos. De regen kwam met bakken naar beneden. 2,5 uur geprobeerd. Met lepels, pluggen en zagers onder de dobber. Helemaal geen beet gezien. Na 2,5 uur vissen in de stromende regen ermaar voor gekozen om thuis een warm bad op te gaan zoeken. Volgende keer beter.

Frank

Pinochat42
=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Gisteren vanuit Eindhoven naar zoutelande gereden om een paar vissen te vangen ! Om 22.15 aangekomen en tot 03.00 gevist . Laag water 01.00 . Eenmaal aangekomen begonnen met vissen en de eerste vissen werden eruit gedraaid . Allemaal schar van klein formaat . Meeste tussen de 20 en 25 cm . Samen met mijn maatje Dennis toch een kleine 50 stuks weten te vangen . Na al die spannende verhalen van scharren boven de 30 cm blijken toch echt vissers Latijn . Je kan inderdaad wel een visje vangen maar de grote jongens Zitten er gewoon weg niet bij ! Ook gehoopt een tongetje te haken maar helaas ! Met vriendelijke groet Bart franke

Bart franke=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Gisteren met Ko gaan kantvissen op het strand van Zoutelande. Volgens de berichten  was op deze stranden nog een visje te vangen. Normaal gesproken vis ik nooit zover rijden van huis, maar voor vandaag wilde ik een uitzondering maken. Het dijkvissen van de laatste tijd aan de Oosterschelde was behoorlijk teleurstellend  en ik had behoefte om weer eens wat vis te vangen. Bij clubgenoten nagevraagd waar je op redelijke loopafstand kon strandvissen en gekozen voor één van de duinovergangen in Zoutelande. Het zou net na de middag laagwater zijn. Om niets van de visdag te hoeven missen waren we iets te vroeg op het strand. Het water was nog aan de hoge kant maar we besloten toch alvast te gaan vissen. Het eerste uur leverde dat nog niets op. Naarmate dat de palenrij verder vrij kwam en we verder naar de waterlijn konden opschuiven, gingen we al wat botjes vangen. Nog een uur verder kwam de geul binnen werpbereik en werden de eerste scharren gevangen. Draaien met volle bak waren geen uitzondering. Tot de twintig vissen gingen Ko en ik redelijk gelijk op. Op een gegeven moment had ik de pech dat ik meerdere keren achter elkaar met een volle bak een vastloper had op een vervelend randje met materiaalverlies waardoor ik de aansluiting met Ko niet meer kon vasthouden. Ko pakte in de laatste 2 draaien nog 9 vissen en liep daarmee uit tot uiteindelijk 45 vissen  en werd daarmee de dagwinnaar. Ikzelf bleef steken op 30 vissen. In het begin was ankeren nog even nodig, later was met rollood of pyramidelood te vissen . We hebben vandaag gevist met pieren, zagers en mesheften. Bij afgaand tij waren pieren en zagers favoriet en had de schar geen trek in mesheften . Bij het opkomend tij juist weer wel. De onderlijnen van vandaag maakten voor de vangsten niet veel verschil. Met of zonder afhouders deed er eigenlijk niet toe. Van de gevangen 75 vissen was er bot, 2 groot en 4 klein, schol, 3 klein, schar 64, waarvan 25 voor de pan en 2 maal pitvis. Met deze vangst werd een regenachtige dag meer dan goedgemaakt en kan ik me gaan opmaken voor een dagje opstappen op de boot op de Oosterschelde voor aanstaande zondag.

Jan Willem
=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Omdat er geen geep of makreel word gevangen , dan nog maar eens op haring gaan vissen , aangekomen daar gingen er al veel vissers weg met veel vis , dus dacht ik het is zeker voorbij nu , maar na alles klaar te hebben gemaakt ,de lijn in het water de lijn raakte net het water en jawel hoor drie haringen gelijk ,en het ging de hele middag door ondanks de vele regen, we stonden maar met zijn vijven te vissen dus plaats genoeg. Na vier vissen had ik er 183 stuks (Groote) gevangen de kleine zwemmen weer , ik denkmdat we allemaal gemiddeld z,N 150 stuks hadden ,ondanks de regen toch een mooie middag gehad, en nu misschien volgende week de geep of de makreel . Nog veel vis plezier iedereen Ik wens Leo uit Putte heel veel sterkte in deze zware weken ,en dat hij maar weer gauw naar de waterkant kan komen Willem

Willem=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Beste vismakkers,

Tussen alle regenfronten door lukte het ons vandaag aardig om droog te blijven. Voor de zekerheid de auto achter je; dus was het Noordzeekaal vandaag de stek. Met al dat zoete water dat afgevoerd wordt meestal niet zo'n goede keus. Nou het viel niet tegen vandaag. Paul had al snel 2 botten op de kant. Zelf kreeg ik ook al snel een flinke doorbuiger, een dikke paling gaf de nodige weerstand. Niet veel later weer een tikje en een slappe lijn; weer een flinke paling. In 5 uurtjes vissen (voordat de buien weer losbarsten) had ik 4 mooie palingen, 4 botten, 1 steenbolk en 1 tongetje. Paul hield het bij 2 botten. Opvallend was dat er geen schar en wijting meer zat (te veel zoet water denk ik) en dat je de vis weer van ver moest halen. Ik heb gevist met mijn Penn Affinity Twin tips 4.5 m. Op een hengel gebruikte ik de lichte top met 120 gram lood en op de zware top 170 gram en ik ondervond dat je zo met beide hengels even ver werpt met een lichte zijwind achter. Dus onder goede omstandigheden ga ik voortaan voor de lichte versie (molens: 2 Penn Affinity 8000 en getaperde lijnen waren identiek). Blijft trouwens verrassend water dat Noordzeekanaal want  het was vele jaren geleden dat ik 4 prachtige palingen ving. Ook de (keine) tong komt langzaam los hoorde ik.

Fijne Pinksteren

Cor
=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Omdat de zomervis nog op zich laat wachten, gisterenavond nog maar eens een scharren sessie gehouden.

Gevist op mijn vaste stek, waar ik wonder boven wonder de enige visser was. Het was droog en er stond niet veel wind.

Begonnen om half 10 en gestopt om 1 uur. Als aas vers gestoken pieren, en 1 onderlijn met afhouders en 1 met dwarrellijnen (geen verschil in de vangst).

Vanaf de eerste tot de laatste draai vis, vaak 3 tegelijk. Wel veel kleine schar, maar ook verschillende grote van 30 +.

Wel weer 3 complete onderlijnen verspeeld, dus weer veel tijd verspeeld met knopen (met bril) ja de leeftijd he !.

Maar dan de zeer goede vangst: te klein en dus terug 20 schar. 2 bot en 1 wijting. Mee voor de pan: 32 schar en jawel mijn eerste tongetje dit jaar (25 cm).

Van die 32 waren er een stuk of 5 onder de 24 cm, die hadden de haak te diep geslikt.

Dus weer leuk gevist, maar ik hoop dat de geep nu eindelijk ook arriveert, want dat blijft toch ook leuke visserij.

Tot een volgend bericht, Jan B.

P.s. Sterkte Leo, gezondheid is alles (vissen is maar bijzaak) maar ik hoop dat je toch weer snel de waterkant op kan zoeken.

  jan b=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Zondag Vis TV, hier een voorstukje: http://youtu.be/iZAzGbshpfY Raffie=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Hallo allemaal. Afgelopen zaterdag 11 mei ben ik (Lars) samen met mijn vader (Johan) en mijn broertje Thijs de Tichard Solleveld bokaal wezen vissen.
Mijn vader deed mee met een korps (het Zeevis Magazine Zeehengelsportteam) daar mee werd hij het 2e korps. mijn broertje en ik deden individueel mee en ik wist het bij de jeugd te winnen met 4 botjes en mijn broertje werd 3e met 2 botjes.
Het oude team van mijn vader was er ook (het Cordes Travelteam) zij waren 8e en het laatste korps met een prijs.

voor foto's zie Niek RomijnTeam Cordes Travel jeugd=== Donderdag 16 mei 2013 ===


heden 16-5-2013 een uurtje rijden naar de brouwersdam (kant van het grevelingenmeer) geweest om heerlijk op haring te vissen.

er stond een behoorlijke wind in de rug en regen en nog eens regen wat het voor vele visser goed koud maakte en die snel afhaakte haha dus heerlijk de ruimte.

de vangsten waren zeer goed te noemen en lekker vet.totaal van 18.00 tot 21.00 uur.

de 5 zeehonden die zaten op nog geen 10 meter van ons vandaan en aten ook heerlijk de haring.

totaal een goede 80 haringen gevangen, buiten de 20/30 die weer zwemmen.nou dat word even flik schoonmaken.

het is alleen jammer dat er op het nieuws daar een bericht is geweest dat er deze week 15 dode zeehonden zijn gevonden waar de koppen van af gerot waren de mogelijke oorzaak volgens het nieuws zijn ze gevoerd met giftigevis door de mens.in een woord DROEVIG.m de bruijn=== Donderdag 16 mei 2013 ===


woensdag middag / avond van laag naar hoog gevist op mijn stekkie an de waterweg. windfinder zat er stevig naast met windkracht 2 tot 3, er stond een dikke 5 maar gelukkig zuidwest dus lekker in de rug.

pieren en zagers van avicentra zoals gewoonlijk weer prachtig, droog, af en toe een zonnetje dus goed toeven aan de waterkant. de nieuwe onderlijntjes tijdens mijn "sabbatical" gemaakt deden het prima. lekker wat schar en bot gevangen met als klap op de vuurpijl een mooie maatse gul.

alles gevangen op cocktailtjes, alleen pieren op een haak bleven onaangeroerd. het viel op dat er weinig stroming in het water zat. vandeweek weer eens een keer het donker proberen, kijken of er al een tongetje wil bijten.

ik laat t weten. groet,

Ron !de krabman=== Donderdag 16 mei 2013 ===


Hallo zeevislanders

Ondanks de negatieve vangstberichten toch maar eens geprobeerd de eerste geep van het jaar binnen te halen . Donderdagmorgen om 5.30 u gingen de lijnen van mijn vismaat en mij te water in Westkapelle . Er stonden nog een dertigtal andere moedigen om een visje te verschalken .

Resultaat om 9.30u : nul - nada - niks , noch voor mij , noch voor mijn vismaat , noch voor al de andere vissers . Om 9.30u begon het te regenen , en dus alles maar ingepakt , het goede voorbeeld volgend van vele visbroeders , en de weg terug richting Antwerpen . Volgende week nog maar eens een nieuwe poging wagen ... ze moeten toch ééns komen !

Dre en MilDre en Mil=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Hoi Vandaag gevist bij kerkje zoutelanden Viel tegen 1 zeebaars 60 cm 1 bot En 1 geel met blauw vis ongeveer 25 cm ???? Zal proberen een foto bij te zetten wie weet. Wat dit voor een vis is Gr. Biezenmortel

Note Zeevisland, we hebbeb verschillende berichten gekregen dat het hier om een pitvisje gaat.

 Bonfire=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Hoi allemaal

Vandaag na 25 bestralingen en 25 chemo's weer eens gaan vissen in Vlissingen.In de regen vertrokken uit Putte en met het zonnetje aangekomen om 9.30 uur op de plaats van bestemming.Toen we de duin over kwamen stond er een bijhoorlijk windje en naarmate de dag vorderde trok de wind ook aan tot wel 5-6 bf zuidwest.Maar zoals we weten ''wind op de kant vis in de mand'' dit toch zeker bij Swa daar hij op 4 uurtjes een 27 scharren wist te vangen en nog een zeebaars verspeelde.Bij mij was het minder dan normaal omdat ik beperkt kon ingooien maar ja'' het bloed kruipt'' nu ik dit stukje schrijf val ik bijna om van moeheid,mijn vangst bestond uit 12 schar van verschillend formaat net als bij Swa toen we weggingen was het water een uurtje aan het komen zat de beet er goed in Swa had bij de laatste 4 draaien iedere keer volle bak en ik bij de laatste 2 draaien volle bak maarja het ging niet meer,ik ga nu rustig op mijn oproep van D de H in Rotterdam zitten wachten en als het meezit kan ik mischien nog een x gaan gepen,voor mezelf zit het er voorlopig niet meer in dus wens ik jullie allen een zeer goede vangst deze zomer.Kan er iemand mij vertellen of je buitenkant zandvlietsluis een vergunning nodig hebt?

gr Leo

------

als antwoord op de vraag van leo uit putte, den buitenkant zandvlietsluis hebt ge enkel een vergunning

van de post nodig zijnde een staatsvergunning ,omdat ge op openbaar water vist,

veel sterkte nog (heb ook 2 vrienden die al bijna twee jaar in hetzelfde straatje zitten als gij chemo en stralen)

groetjes

william.Leo uit Putte=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Aan den overkant
Dinsdagavond nog met Marco van het Rode team een korte sessie gedaan op neutraal terrein te Colijnsplaat.
We waren er zo rond acht uur, net na hoogwater. In de aasbakken de restjes zagers, pieren, tappen, slikken en witjes van afgelopen zaterdag. Nadat we de vliegen weggejaagd hadden van de krantjes konden we de beste aasjes nog van de krant af pulken en kon er gevist worden. Marco met dwarrellijnen en ik met dwarrels en afhouders. We zaten er lekker met de rug naar de wind en de eerste 2 uren bleef het droog.
Onder het genot van een stroopwafel en een blik gerstenat konden we de toppen in de gaten houden en een praatje pot houden. De top van de feeder van Marco gaf als eerste teken van leven en daar kwam een klein scholletje van op de kant. Een uurtje later sneuvelde er een botje op de lange stok bij Marco. Bij mij kwam er geen vis op de kant, maar er liep wel iets van formaat vast tussen de keien. Er was een aardige vreterij, want regelmatig waren de haken leeg. Om een uur of half elf begon het duchtig te regenen en vonden we het mooi geweest. De stand deze avond was 2 - 0 wederom in het voordeel van het Rode team.
 
Niek Romijn HSV Dreischor / Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Zaterdag naar de BD-store in Middelburg getrokken om al het tuig voor de zomer in orde te maken; had het niet gepland maar mezelf daar ook verwend met de nieuwste Spro-hengel (High Tide 4.20), daarbij was één van mijn hengels toch nodig toe aan vervanging. Maar ja, een nieuwe hegel .... Die moet natuurlijk wel worden uitgeprobeerd. Laatste week veel wind recht op de kop maar na het nodige gezoek op verschillende weer- en windsites (en daarbij rekening houdend met tij) mijn momentje gevonden .... Dinsdagavond van 20.00 uur tot een uur of 01.00 zou het te doen moeten zijn. Zondag pieren gestoken en gisterenavond (dinsdag) dus naar de waterkant.

Eerste hengel lag erin om 20.30 uur; gevist tot 00.30 uur met LW ca. 23.15 uur. Op strand aangekomen bleek mijn favoriete vak gevuld met een groepje van drie vissers die, zo te zien, net voor mij waren aangekomen. Mmmmm, vakje er voor dan maar, mijn vangstverwachtingen namen daardoor af en de verwachte kans op lijnverlies nam toe. Je moet namelijk op dat stuk strand wel precies weten waar je moet wezen anders ben je alleen maar met de kleirand bezig. Maar alles bleek onterecht; geen enkel lijnverlies (wat voor mij echt uniek is daar) en echt topvangsten. Vis van de eerste tot de laatste worp en het formaat weer wat groter dan anderhalve week geleden. Alleen bij het uurtje opkomend dat ik nog had werd het formaat snel kleiner. Verdere verschillen met anderhalve week gelden .... Je moet echt actief vissen; stoeltje kan je rustig thuis laten. Na 10 minuten moet je lijn eruit zijn anders sta je met blanke haken te vissen; dat betekent dus wel echt sporten. Ik zag wel dat de buurtjes dat niet deden maar wat ze gevangen hebben .... Geen idee, geen tijd gehad om te buurten, eerste draai leverde al een doublet van een mooie schar en een schol op ... Wel weer even wennen aan een vechtertje want een flinke schol geeft toch behoorlijk wat meer tegengas. Dit is werkelijk de hele avond zo doorgegaan. Enige uitzondering was tussen 22.30 en 23.00 uur; toen 6x opgehaald zonder vis. Uitkomst 57x raak waarvan 2 schollen, 1 botje en 54x schar. Mee naar huis zijn gegaan 33x schar en 2x schol. 

De buurtjes vertrokken om 00.00 uur en half uurtje later ben ik ook gevolgd met een passende afsluiting. Laatste draai een tripletje schar. Wind nam behoorlijk toe en op mijn mobiel zag ik, via buienradar, ook behoorlijk wat nattigheid aankomen. Inpakken dus. Voor de vangsten had ik pertinent niet hoeven stoppen want dat ging gewoon door. Heb er zo'n 175 pieren doorgedraaid (en dat is fors) en de nieuwe hengel beviel werkelijk enorm goed; mooie werpafstand haalbaar, werkelijk prima beetregistratie en bij inhalen met vis ving de hengel veel meer kracht op dan mijn "oude" Spro; veel minder druk op de molen. Was goed advies van BD-store dat deze hengel voor die prijs veel biedt.

Kortom: Weer een avond enorm genoten!!

Ter afsluiting nog een tip: Donderdagavond komt er weer een mooie kans aan (misschien wel de laatste voor de schar?), LW 01.00 uur, voorspeld weinig tot geen wind en weinig nattigheid .... Mmmmm, nee, ik ben content, even genoeg vis in de vriezer .... Maar ben je vrijdag vrij .... Donderdagavond starten rond 22.00 uur tot uur of 02.00. Dat moet wel een mooie avond opleveren ..... Indien je gaat: Vang ze!!

Groetjes weer,

 De Middelburger=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


Vandaag ff probere op de geep op Stavenisse, eerste ingooi makreeltje!! Volgens mij een zomervisje. Daarna nog een keer een makreel eraan gehad maar die loste weer. Verder veel geep gezien, maar geen gevange. En verschillende schooltjes zien jagen, wat et was weet ik niet. Geen geep en geen grote makreel, ze jaagden door tot ondiep. Denk kleine makreel of heel misschien zeebaarsjes. Ze pakten in ieder geval niet op de reepjes geep, want ze jaagden er midden door heen. Tegen de tijd dat mijn makreeltuig eraan zat waren weer weg :-)De aasvis zit er dus ook weer.

Gr ForelForel=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


hallo  vissers

 vandaag voor de tiende keer op jacht  geweest op de jagers vd oosterschelde

en ja hoor vanavond met redelijk k weer zuidwest 4.

eerste worp 4 makrelen.nog geen geep gezien maar wel met de veren makreel.daarna nog  1 en toen was t weer ouderwets stil

gr hansHans Blom=== Maandag 13 mei 2013 ===


afgelopen   donderdag en vrijdag zaterdag wezen vissen op makreel met jeff totaal in deze dage ongeveer 20 makrele gevangen en 2 gepen allemaal met de dobber !! de cv monteur en jeff=== Maandag 13 mei 2013 ===


zaterdag met veel wint wezen vissen bij westkappelle

hier eenmaal ingegooid met 210 gram loot probeerde mijn maat het met 170 gram dit werd niets helemaal naar de linkerkant ingooien en over de palen aan de rechtse kant eindige na veel moeilijk doen om alles los te krijgen hebben we de spullen gepakt en ons verplaatst naar zoutelande daar vingen we met afgaand water en wint op kop 1 scharretje tergrote van onze duim.

hoewel bij opkomend water het wel beter werd is het bij 3 botjes en 8 scharretjes gebleven niet gek ook als je maar 35 meter uit de kant kan gooien door de wint

hee jef en kenneth waar hebben jullie die makreel ergens gevangen als we het zou mogen weten ergens in de buurt?K & J=== Maandag 13 mei 2013 ===


Kantvangstbericht van zondag 12 mei 2013

Hallo Vislanders,

Zondag zijn we vroeg vanuit Limburg naar Zeeland gereden om via een aantal "omwegen" s'avonds laag water te kunnen bevissen aan het strand.

We zijn begonnen in de haven met een aantal uurjes haringen proberen te vangen. Uiteindenlijk 22 haringen gevangen aan de driehaaks paternosters. Ver ingooien een binnen pompen was daar niet de methode. Van enkele "locals " keken we af dat ze 2m uit de kant het loodje lieten zakken en dmv pompen op de plaats toch de visjes konden verleiden om te bijten.

Daarna via kibbelingen naar de dijk om te gepen. Dat hebben we gedaan, alhoewel het enorm te keer ging en de lijn door de wind in een grote boog de dobber voortjoeg. Geen Geep weten te vangen. Wel zagen we de nodige sterns duiken op de aasvisjes... dus ze moeten gaan komen.

Dan enkele uren voor laag het strand opgezocht. Het was nog steeds zonnig in Zeeland maar de wind was wel aangtrokken naar een dikke 5 uit het westen. Dat de wind later mogeijk naar 4 zou afzwakken en meer de zw hoek zou gaan opzoeken, deed ons besluiten om het toch maar te wagen. Nou dat hebben we geweten. Het eerste uur was zwaar, ook nog met flinke buien, maar wel gelijk al een bot. Toen de scheming erin kwam ging de wind wat liggen en draaide inderdaad meer naar het zuiden. De scharren  kwamen goed los, diverse doubletten werden door de flinke branding het strand opgetrokken. In totaal ca. 30 scharren gevangen en om 0.15 gestopt. In totaal een bezige en heftige dag beleefd met niet teegenvallend vangst resultaat.

Twee van De Drie Limburgers.De Drie Limburgers=== Maandag 13 mei 2013 ===


Hierbij nog een verlaat vangstbericht(en) vanaf de wadden. Afgelopen weekend een vijftal keren gevist bij zowel afgaand als opkomend tij bij paal 20,5 (Noordzee-kant) de Koog Texel. In totaal 10 plat, wisselend Schol, Schar & Bot varierend in grootte tussen de 20 - 40 CM. Zaterdagmiddag beste dag met opkomend water, teller stond op 5 (op de tweede hengel 2, daarna om de hengel beet) toen ik over 100 meter vast kwam te zitten met beide hengels door de zeer sterke onderstroming. Zelfs 200 gram verankerd lood dreef als een ping-pong-balletje door het water. Hoogtepunt was donderdag-middag rondom eb waarbij zoonlief zijn allereerste vis gevangen heeft (slechts 4 jaar oud) vanaf het strand en oh oh wat was ie trots (en papa natuurlijk ook).

      

De vangsten trekken gelukkig weer wat aan na de zeer magere winter... Vang ze mede-vissers!

 

Groet PieterPieter=== Zondag 12 mei 2013 ===


Solleveldbokaal
Voor zaterdag hadden we de Solleveldbokaal ingepland. Rudi en Wim hadden andere hengelsportverplichtingen dus we hadden een man te weinig in het team. Gelukkig hadden we onze Willem kunnen charteren om de lege plek in het Team Cordes Travel op te vullen. Vismaat Johan was ook van de partij, die had zijn beide jongens meegenomen. Na het ophalen van de kaarten hadden we ons op de stek laten brengen door de tractoren en kond de wedstrijd beginnen. Bij aanvang van de wedstrijd hadden we nog een buitje en samen met straffe zuidwestenwind was het weer nog niet zomers te noemen. Ik stond in het B vak met ene Arnoud en Jan Hennekam aan de linkerzijde en Peter Otte een paar plekken verder aan mijn rechter zijde. Aan de branding te zien hadden we een mooie mui voor ons. Ik had wel de K2 opgetuigd voor het verre werk maar toch ging de eerste worp met de PdK2-feeder in de mui. Een gewone driehaaks onderlijn met lange wappers en slik-pier combinatie gingen als eerste in de plas. Na 10 minuten was het tijd voor de eerste draai, altijd een spannend moment. Bij mij kwamen de haken en het aas zo goed als onaangetast terug maar bij de vissers om me heen zag ik toch de nodige botten en een baarsje op het strand komen. Er zat dus wel vis maar ik had blijkbaar de juiste formule nog niet te pakken. Na een uurtje was ik nog zonder vis maar mijn linker buurman had al wel 5 botjes op de kaart. Intussen had ik al 4 verschillende onderlijnen geprobeerd. Dennis deed al een belrondje en had ook nog niets opbeurends te vertellen. Na anderhalf uur hingen er al 5 onderlijnen aan de steun maar kwam er aan onderlijn 6 dan toch het eerste botje op de kant. Het botje had zich vergrepen een twee slikjes op een lange portugeese wapperlijn. Na een half uurtje volgde botje nummer twee, die vergreep zich aan een witje. Zowel Arnoud als Peter hadden intussen hun eerste rijtje op de kaart vol en zaten al boven de 10 vissen, en is was nog niet verder dan 30 hele centimeters. Een uurtje later kon ik aan onderlijn nummer 7 mijn derde vis vangen, deze bracht 30 centimeters op de kaart. Met die 60 centimeter aan vis op de kaart moest ik het doen tijdens de wedstrijd, en dat was ruimschoots onvoldoende voor een goed gevoel en een goede klassering. Ik stond wel in het goede vak tussen de nummers een en twee in maar wist de vis niet te vinden. Toen de toeter ging hingen er nog steeds 5 geaasde onderijnen aan de steun en aangezien ik nog een poosje op de tractor mocht wachten besloot ik maar om de onderlijnen nog even nat te maken en beiden nog eens flink over het bankje heen te gooien. Dat leverde nog een baarsje van een centimeter op 30 op. Eenmaal terug op het parkeerterrein bleek dat we allemaal vis op de kaart hadden en dat zowel Dennis als stand-in Willem goede zaken gedaan hadden. Willem had nog een mooie baars van 56 centimeter weten te landen. De beide jongens van Johan deden het heel goed, Lars en Thijs werden respectievelijke 1e en 3e bij de junioren. Het mixed team (Penn/Zeehengelsport/Grauvell/Zeenaald) van Johan deed het weer goed, zij werden 2e bij de teams. Wij mochten als 8e onze teamprijs ophalen, terwijl Dennis en Willem 5e en 6e in hun vak werden. Het was weer een lange maar mooie wedstrijddag. De volgende grote wedstrijd is er een op ons thuisveld nl. de Steilooretrofee aan de zeedijken bij Zierikzee 
 
   
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 12 mei 2013 ===


gisteren wezen vissen op de zuiderpier, 4uurtjes gevist in de middag, 16botjes boven maat deret terug gegooit, 6 scharren bovenmaat en 5 gullen waarvan 2 kabeljauwtjes 57 en 71 cm. was geen mooi vis weer, ik trouwens de gulletjes gevangen op 20meter van de kant met patanoster 3 haaks, pieren als aas.

hoop snel weer te gaan proberen en raad de zuiderpier ook aanReza=== Zondag 12 mei 2013 ===


gisteren even naar de brouwersdam gereden om het te proberen op de haring, wat goed begon,een kleine 20 seconden nadat het lood het zilte nat had geraakt was het al raakt een mooie dikke haring. daarna ging het bij mij niet echt geweldig waar bij de meeste toch redelijk wat vis werd gevangen, na een kleine 2.5 uur vissen toch 17 haringen gevangen ze waren allemaal van zeer mooi formaat.

 

(jef en kenneth waar hebben jullie die makreel ergens gevangen als ik het zou mogen weten)

 marc=== Zondag 12 mei 2013 ===


"Richard Solleveld Bokaal"

Gisteren als invaller met het Team Cordes Travel de 3e Internationale Strandviswedstrijd gevist om de "Richard Solleveld Bokaal" te 's-Gravenzande, een perfect georganiseerde wedstrijd met een schitterende prijzentafel. Al vroeg om 06.45uur op pad om Dennis op te halen in Bruinisse, en vervolgens Herbert opgepikt bij Oude-Tonge om rond half acht bij het clubgebouw van de watersportvereniging aan de Strandweg te 's=Gravenzande aanwezig te zijn. Even later waren ook Niek en Marcel aanwezig voor het bakkie leut en praatje pot. Nadat Niek de kaarten had opgehaald, was vak A22 de toegewezen stek waar ik het moest gaan doen. Het was fris winderig en regenachtig op het strand maar toch ook wel goed vis weer, en om 10.00uur gingen alle onderlijnen van de vele deelnemers voor het eerst de branding in. Ik begon veraf te vissen net over de zandbank die voor me lag maar dit leverde geen vis op, ook mijn buren links en rechts naast mij lukte het niet om het eerste visje binnen te halen. Het duurde bijna een uur toen er links naast mij een botje uit het water kwam wat gevangen werd op een kleine 30 á 40 meter vanaf het strand, net voor of tegen de zandbank. Materiaal aangepast en ook op deze hoogte gaan vissen wat even later ook voor mij een botje van 26 cm op de kaart bracht, gelukkig die vervelende nul is weg, dat geeft moet. Maar helaas bleef het daar op dat moment ook bij, mijn buurman rechts pakte nog een klein mini botje zodat ook zijn nul weg was maar druk met vis was het bij ons niet. Tijd voor een bel rondje wat de andere team leden deden, Niek aan de lijn die had 3 vissen en wist dat Marcel en Herbert ook vis hadden maar Dennis had hij nog niet gehoord die moest hij nog bellen, op dat moment keek in naar mijn stok en zag dat deze een enorme aanbeet kreeg en bijna van de steun werd afgetrokken. Als een speer er na toe en na een korte stevige dril mocht ik voor dit jaar mijn eerste en tevens ook een mooie baars binnen halen die na meting 56cm op de kaart bracht, een pracht visje waar je blij van wordt. in het laatste half uur wist een nog een botje van 25cm erbij te vangen wat 3 vissen opleverde goed voor 107cm vis wat later de 6e plaats in mijn vak opleverde en de 27e plaats in het eindklassement, wel tevreden maar het had misschien toch wel beter gekund. Het hele taem had vis wat ons de 8e plaats in het ploegenklassement opleverde, Dennis werd met 3 vissen 4e in zijn vak en 25e in het eindklassement. Marcel had 4 vissen, Niek 3 vissen en Herbert 1 vis, wat toch knap was want hij zat op een van de lastigste plekken van het deelnemers veld.

Niek, Herbert, Dennis en Marcel bedankt voor deze gezellige en geslaagde visdag.

  

Gr. Willem

Willem Westerweele
=== Zondag 12 mei 2013 ===


Maandag, 06 mei 2013

Hallo, visvrienden.

Vandaag vanuit Tienen gaan kantvissen op het westerstaketsel in Nieuwpoort. Was weer al geleden van december vorig jaar.

Vers aas opgehaald aldaar in de Sportvisser. HW om 11:30 u, dus gevist van 08:30 tot 14:00 u.

Een huiswaarts kerend visser wenst mij veel geluk, want de vangst is zeer mager zegt hij.

Na mij komen met mondjesmaat nog een 7-tal visfanaten toe. Inderdaad, de vangsten zijn erg mager, maar ... ineens een korte, krachtige tik op mijn hengeltop en ... losse lijn. Onmiddellijk begin ik mijn lijn in te halen, aanvankelijk zonder weinig weerstand, maar dichter bij het staketsel begint de vis toch redelijk weerstand te leveren. Ja daar komt hij te voorschijn, een mooie zeebaars, mooi in de lip gehaakt. Wegens de wind en stroming is het moeilijk om mijn landingsnet te plaatsen, maar met vereende krachten haal ik de zeebaars toch op het staketsel. Een prachtig mannelijk exemplaar van 50 cm groot. Bingo.

Verder nog drie kleine platvisjes gevangen, terug naar moeder.

Een collega vangt één bot van 36 cm en één klein platvisje, een andere vissen heeft twee kleintjes. Tot daar de vangst van het eerste tij.

Tweede HW om 23:50 u en gevist van 20:30 u tot 02:00 u.

In het begin van de avond nog twee bruinvissen gespot in noordelijke richting.

Nog 1 visser komt me gezelschap houden tijdens de nachtsessie. Redelijk snel vangt hij een mooi tongetje. Vervolgens komt ook mijn hengel in beweging en vang ik regelmatig een schar, zelfs een doublet.

Collega had een 6-tal vissen, ik had 11 mooie scharren voor de pan.

Inderdaad waren de vangsten niet echt denderend, doch mijn dag was wel geslaagd met mijn eerst ..e zeebaars van het jaar.

En nu ..., wachten op mooier, kalmer weer om de geep aan Neeltje Jans te gaan belagen.

Joseph Aertgeerts
=== Zondag 12 mei 2013 ===


Hallo,

Nog een laat vangstberichtje van vrijdag 10 mei.

Deze avond gevist bij zoutelande vanaf het strand .veel schar gevangen maar ook veel ondermaatse dus veel teruggegooid.toch nog dertig stuks maatse schar meegenomen,dus was erg leuk deze avond.Paar keer zatten er drie vissen aan de onderlijn.En inderdaad als je die kleintjes voorzichtig onthaakt is er niets loos met ze ,terug het water in en ze zwemmen snel weg dus teruggooien ondermaatse vis,niet asociaal zijn,er zit toch niets geen vlees aan zo een kleintje.Ja sorry moest dit ook even kwijt.Als aas hebben we vers gestoken pieren gebruikt(vorige keer hier zagers toen hadden we 20 schar,was in oktober alweer tijdje geleden)Rond half 2 s'nachts viel de vangst opeens stil,toen een enorme aanbeet,terwijl ik nu door de flinke golfslag niet meer in het diepere kon gooien.Dus ik dacht mischien zeebaars?Nou dat was lachen een klein botje van nog geen 6 cm.De kleine krachtpatser weer de vrijheid gegeven en toen maar tevreden naar huis gereden.Hadden nog veel aas over maar er waren geen mede vissers meer anders hadden die het kunnen krijgen.Zou er een mogelijkheid zijn om aas te bewaren?aquarium met zout water of zo,zoals je ziet in sportviswinkels?Eens een keer iets op verzinnen.Nou vang ze allemaal!

Tot volgende vangstbericht want dit was een leuke avond!

groeten. marcelus blommerde en gert udenmeyer!

marcelus
=== Zondag 12 mei 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met het Cordes Travel Team de Richard Solleveldbokaal gevist. We hadden een invaller te weten Willem Westerweele. Rudy was geopereerd aan zijn knie en Wim had een wedstrijd van HSV Oosterschelde. Rond kwart over zes was Willem bij me en we pikten Herbert op Oude-Tonge op. Rond half acht waren we in het cub gebouw van WSV s' Gravenzande. Het was voor mij de eerste keer dat ik hem mee viste en wat me bij binnekomst gelijk op viel was het scala aan prijzen. Ik schat een dikke honderd prijzen voor de loterij en nog is vijftig prijzen voor de prijs winnaars. Rond acht uur kwamen Niek en Marcel ook binnen gewandeld gevolgd door Johan en de kids. Bakkie leut en een praatje pot en even later kregen we de kaarten van Niek. Ik kreeg D 22. Ik wist niet wat ik er van moest denken dus ik zou het wel zien. We werden met een trekker en platte kar naar de stek gebracht en s' middags ook weer opgehaald. Wat een luxe!!!! Ik stond naast Klaas de Winter en rechts van me stond een onbekende voor mij. Klaas stond naast een strekker en ik dacht daar komt wel vis vandaan. Met een beetje uitkienen kan ik daar ook wel naar toe gooien en misschien ook een paar visjes er vandaan plukken. Klaas vond het best dus waarom niet. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk vis vangen. Afijn na een uurtje ving Klaas er een bot van 26 cm en ik had nog niks. Naar de kop van de strekker gooien dan maar. En jawel hoor even later had ik ook een bot. 25 cm. Ik had al een bel rondje gedaan en alleen Herbert had nog niks. Toen ik halverwege de wedstrijd werd binnen gedraaid door Klaas zat er nog een botje aan van 12 cm. Kijk dat zijn er al twee. Bij ons in het D vak was het karig gesteld met de vis dus met twee visjes was ik blij. Ik stond een uur voor tijd vierde in mijn vak en met nog een uurtje te gaan moest het hoger kunnen. Ik draaide een half uur voor tijd nog een botje van 21 cm naar binnen en dacht dat is kaasie voor Dennis maar helaas. Er waren er nog drie voor me en ben dus uiteindelijk vierde gebleven. Niet gek dacht ik bij mezelf. Zeker niet omdat ik het eerste anderhalf uur geen visje te pakken kreeg en als de vis er maar sporadisch zit dan is een vierde plek toch goed. Herbert had ook nog een visje gevangen en zo hadden we dus vijf man met vis. Willem had zelfs een mooie baars van 56 cm erbij zitten. Met vijf man vis moesten we wel in de prijzen vallen en dat was ook het geval. We zijn met het team 8e geworden. Bijzonder knap omdat een aantal van ons gewoon op een lastig stuk stonden waar geen zwinnetje, muitje, strekkertje of iets dergelijks te bekennen was. Ikzelf ben 25e overall geworden en dat vond ik wel okee. Één of twee visjes erbij hadden een hoop plekkies gescheeld. Al met al lekker staan hengelen en de harde zuidwester en regen vond ik heerlijk. Dat is visweer......

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor, en Oosterschelde

Dennis Zwiers
=== Zondag 12 mei 2013 ===


Juist een berichtje gelezen op een spaanse site over de wereldkampioenschappen kustvissen in Portugal Spanje wereldkampioen en nederland 3e een ploeg van westkapelle dit onder voorbehoud

wauters mario=== Zondag 12 mei 2013 ===


Vrijdag richting dishoek,

veel kleine schar,1x halfvast, toch losgekregen,

resultaat, 3grote krabben en 5 klaploden,later nog 2

loden en 1 krab.Had toch al eens van een tong gedacht.

Herman

herman
=== Zondag 12 mei 2013 ===


Hallo,

Vrijdag nog eens een sessie gevist aan Zoutelande. Een andere duinovergang gekozen dan gewoonlijk en omstreeks 18u30 gestart in zware weersomstandigheden. Windkracht 6 a 7 W was de voorspelling van de windfinder-website, met golfhoogten van 1.5 a 2 m, sensationeel om eens mee te maken, maar vissen in die omstandigheden is vrij zinloos. Na een uur zwakte de wind zoals voorspeld gelukkig af en kregen we WK 5 voorgeschoteld, en kon er toch ietwat afstand gehaald worden. Omwille van de weersomstandigheden waren de verwachtingen voor de eerste zeebaars van't seizoen hooggespannen... omstreeks laagtij waren verschillende groepen sternen in de branding aan't duiken naar prooivisjes, signalen die normaliter duiden op aanwezigheid van zeebaars/makreel... door de wilde branding spoelden er zelfs verschillende sprotjes aan op't strand... helaas geen enkele baars gevangen, enkel schar kwam boven water. Voortekenen van alweer een slecht zeebaarsseizoen? Op't strand van Zoutelande vang ik steevast mijn eerste scholenbaarsjes eind maart-begin april. Ook wederom geen enkele tong gevangen. We mochten uiteindelijk wel niet klagen van de vangst; gevist tot middernacht en uiteindelijk volgend resultaat geboekt, mijn collega: 10 scharren voor consumptie en 7 retour, ikzelf 23 scharren voor consumptie en 7 retour.

Greetz,

Tim
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


3e wedstrijd De Makreel

Om half 3 begonnen met vissen met 20 man,en er kwam  helaas erg weinig vis boven.

2 man met 1 bot.........Jan Dathijn en Huibert Hoek waren de gelukkigen......................en dat was het dan!

Dramatisch dus!

Hopelijk zijn over 2 weken tijdens de Tholencup de gepen er.........want van de botten moeten we het niet hebben helaas!

 

Groetjes....en draai ze er uit!!!

 

kiske Kees Reijngoudt.
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


vrijdag trok ik  smorgens weer eens naar de Walcherse kust

Smorgens bij laag gevist in Zoutelande waar een zeer sterke wind vanuit zee stond. De temperatuur was aangenaam en het zonnetje scheen. Met mijn waadpak aan kon ik niet zover in zee als anders door de hogere golfslag.Dus wat dichterbij moeten vissen .Resultaat 3 scharren voor de pan en nog een reeks kleine scharren die weer in zee zwemmen

Na de eerste vissessie ingepakt ,terrasje gedaan en naar Vlissingen gereden voor nieuw aas bij Pieter Jan,en een glas gedronken in een nabijgelegen cafeetje( cafe de dwaes)

Later in de namiddag terug naar het strand in Vlissingen .Het weer werd iets rustiger als ook de golfslag.

Bij afgaand water geen enkele aanbeet gehad,maar zodra het water s'avonds terug opkwam beterde het.

Zowel aan dwarrellijn als aan afhouders kwam er vis ,wel vele kleintjes niet groter dan een spinazieblad.

De vangst van de dag: 15 mooie scharren voor de pan en vele kleintjes die weer zwemmen.

Nog een vraagje aan kollega vissers; Ik kom uit Belgie en vis smorgens met meegebracht diepvriesaas ,snamiddags ga ik vers aas halen in Westkapelle ,Vlissingen.. om s'avonds met verse pieren,zagers te kunnen vissen.

Hoe lossen jullie  dit op ? Kunnen jullie smorgens vroeg al ergens terecht voor vers aas?

groetjes van Marc uit Herentals Belgie


Berichtje voor Marc Gebruers betreffende de vraag naar zeeaas.

Mail mij even op werner.68@telenet.be . Ik weet nog wel een aasadresje voor je niet te ver van Herentals, altijd kraakvers en mooi zeeaas te verkrijgen.

Grtz

Werner

gebruers marc
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


hallo,donderdag naar zwart polder cazand van 18U TOT 22U gevist met leegloper ,en 9STUKS waar van 5  STUKS  31CM pladijs die waren lekker man leuke avond gehad voor herhaling vatbaar groeten van uit belgie kurt vandevoorde .

vandevoorde kurt=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


Gisteren vanwege de harde wind uitgeweken naar de Landtong om in de Waterweg te vissen. Na de Maeslandkering tussen de kribben. Niet mijn favoriete stek, want of ik had er ooit niets gevangen dan wel het was klein spul of nog erger: ik zat om de haverklap vast. Maar ik had geen zin om met die wind op mijn kop op het strand te gaan staan en daar kon ik heerlijk met de wind in de rug vissen. Gevist tussen 13.00 uur en 18.30 uur. Toen met opgaand de stroming er in kwam, was elke inworp raak: zeebaars, maar wel veel te klein. Ik meet ze nooit op maar volgens mij was 20 centrimeter wel de max. Negen in totaal. Alle peuters zwemmen weer, op één na, die overleefde de onthaaksessie niet en kwam al snel bovendrijven. Als laatste nog een flinke bot, een taaie rakker die blij was dat hij weer terug mocht. Al met al een leuke vismiddag, hoewel ik die 9 peuters graag had ingewisseld voor een pa of moe. Gevist met zelfgestoken steekzagers, korte wapperlijntjes. Op de stek waar ik stond heb ik niet vastgezeten, ook mooi meegenomen. Op naar het mooie weer! Groeten,

De bottenkoning=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


vrijdag avond

We hebben een prachtige avond gehad zijn om een uur of 8 begonnen met vissen op onze vaste stek.
er stond wel veel wind op het begin van de avond later nam dat gelukkig beetje af
dus de worpen waren niet echt ver van de kant denk 50 a 60 meter. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Bijna elke haal zat vis aan soms 2 en zelfs gevallen van 3 vissen per onderlijn, was veel klein spul maar we vingen veel.

Mijn vismaat had er 28 waarvan er 10 mee naar huis konden
ikzelf had er 24 waarvan er 7 mee naar huis zijn gekomen

zijn allemaal scharretjes en een enkele bot maar goed we hebben een plezierige en gezellige avond gehad met veel vis.

zo zou het elke avond moeten zijn

om een uur of 1 vanacht hebben we het bijltje er maar bij neer gegooid aas was zo goed als op en vis hadden we genoeg.

Groeten Joram

Joram
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


Beste zeevissers,

 

Gisteren wezen vissen met me maat op makreel.

Harde wind maar het was net te doen met de dobber.

Resultaat waren 8 makrelen e  1 geep in 4 uur.

Voor deze tijd geen slechte vangst.

We hadden er zeker 20 kunnen hebben maar we hebben er veel verspeeld helaas.

Hier een foto van mijn deel:jeff en kenneth
=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


gisteren met mijn neef gevist op tholen op de geep....jaja de geep,ze zitten er weer,wij hadden samen 2 stuks,wel weinig maar het komt.wat jammer is dat er al wel wat groen in het watert dreef.

jari=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


T'viel niet tegen!

 

Donderdag met Hans en Michiel een paar uurtjes gevist bij Zijpe aan de kant van Flipland,de verwachtingen waren niet hoog,en dat bleek ook zo te zijn,na ongeveer 3 uurtjes vissen wist alleen Hans een mooie bot van tegen de 40 cm te vangen,verder geen tikje gezien!

Vandaag vrijdag de 10e met De Makreel een bootwedstrijd gevist op de Oosterschelde en vertrokken vanuit de Bergse diepsluis bij Tholen met de MS Dolfijn van de fam van As.

24 vissers aanwezig en het was vanmorgen de vraag ofdat hij wel uit zou varen vanwege de harde wind,en dat deed Addy gelukkig,koers gezet naar de Franse trap,en daar kwam al snel een scharretje boven!

Na 5 uur wedstrijd-vissen had ik totaal 9 scharren in de emmer met een totale lengte van 193 cm,en dat was goed voor een 1e plaats,er waren helaas ook enkele nullen aan boord!

Ook werd er nog een Griet gevangen door jeugd lid Mark-Jan v/d Maas,mooie vissen die je niet zo vaak ziet en vangt!

Morgen de 3e club wedstrijd aan de dijk bij Zijpe!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 

Kees Reijngoudt.
=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Hoi zeevislandlezers,

Het klopt dat jullie geen berichten uit Portugal van het wk lezen, want de coaches in Portugal laten ons ook in het ongewisse ..... Zelfs Sportvisserij Nederland ontvangt weinig informatie! Van één van mijn junioren hoorde ik dat hij op face-book had gelezen, dat het niet zo goed ging met de Nederlandse teams, Westkapelle en Eurovissers. Westkapelle had een goede start op de eerste wedstrijddag (3e), maar zakte daarna terug. Ik schrijf altijd op Zeevisland verslagen van de junioren e.d. en Raffie plaatst die met de foto's binnen een mum van tijd. In september (21-29)volgen van ons junioren-team weer uitgebreide verslagen van ons WK met foto's! Van de interland Engeland/België/Nederland mogen jullie eind juni ook een verslag verwachten, want dan ben ik ter plaatse voor verslaggeving!

Henri Karremans,                                                                                               

coach junioren Sportvisserij Nederland

Henri Karremans
=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


vandaag naar ppgb geweest met zn tweetjes gevist met 3 hengels en de vangst niet om over naar huis te schrijven 3maatse scharren en 2 retourerik b=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


De krabman is back....

 

6 maanden niet kunnen vissen, wat een drama. Voordeel, alle visspullen zij tiptop in orde als ik op hemelvaartdag de waterkant opzoek (alsof ze dat normaal niet zijn... )

gekozen voor een plek aan de waterweg tegenover maassluis waar t goed toegangkelijk is omdat ik nog maar net uit het gips ben en niet teveel risico wil nemen.

Aas komt zoals gewoonlijk van kees uit oostvoorne en ziet er prima uit, zonnetje, beetje wind vanachter, wat wil een mens nog meer.

nou, vis vangen natuurlijk. de verwachtingen waren niet hoog vanwege de matige berichten en het mooie weer maar toch..... binnen 2 minuten de eerste dikke bot op de kant, dat belooft wat. maar de volgende aanbeet bleef lang uit. wel steeds afgeknipte haaklijen en lege haken dus naamgenoten zat onder water.

Daarom een paar honderd meter verkast en in de vliegende vloedstroom op 130 meter uit de kant een nieuwe poging en niet zonder resultaat. binnen 10 minuten een mooi maats gulletje op de kant. nog geen 10 minuten later weer een bonkende hengel en dit keer zat zijn moeder aan de andere kant van de whiplash. dik 60 centimeter en zeker 3 kilo. da's betere koek.

daarna weer tijdje rustig en net voor het naar huis gaan nog een het papgulletje aan de lijn. Ik ben tevreden voor de eerste keer na zo'n lange tijd van afzien.

K denk dat er gauw meer berichten volgen, tot dan,

 

Ron !!de krabman=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Donderdagavond gevist op het naaktstrand achter de Golfbaan Domburg. Begonnen 19.00 uur en ingepakt 0.30 uur.

Met zijn 2en elk 2 hengels vingen we 3 botten en een schar voor de pan, een puitaal en een album vol postzegelscharretjes retour branding.

Ondanks schitterende zeebaarscondities nog geen enkele baars mogen landen.

Groeten,

Kees en Jan WillemJ.W. de Wolf=== Donderdag 09 mei 2013 ===


vandaag zijn we naar Vlissingen geweest op haring ( 26 stuks gevangen) tamelijk veel volk. Opgelet voor controle van de politie voor het controleren van aantal haakjes .prijskaartje 267 € 

PatrickCAMBIER P=== Donderdag 09 mei 2013 ===


hallo medevissers.

Helaas door het weer van gisteren avond hebben we gisteren niet op de tong geprobeerd, het weer was te slecht. Vandaag vroeg uit bed om op tijd bij de brouwersdam nog maar wat haringen te vangen. We kwamen om 06:00 aan, ingetuigt en gaan vissen. Het eerste uurtje a andershalf uurtje was niet veel. Rond 07:30 begon het op gang te komen en het bleef raar genoeg aan een stuk doorgaan. We hebben gevist tot 15:30 en veel meer gevangen dan 2 dagen geleden. Mijn maatje had er 59 en ik 51 samen toch nog 110 haringen weten te vangen. Voor mij is het haringen wel genoeg geweest na 2 keer, binnekort maar is wat haring roken om ervan te genieten. Hopelijk  komt de geep zeebaars en tongvisserij binne een paar weekjes weer op gang zodat we die kunnen gaan vangen. Op naar de volgende sessie !!

D.Bogers uit OssendrechtD. bogers=== Donderdag 09 mei 2013 ===


Na een drukke periode van allerlei viswedstrijden, vond ik het nu welletjes en eens tijd om lekker vrij te gaan vissen. Gekozen voor het strandvak bij het kerkje van Zoutelande. De meesten stonden allemaal bij het speeltuintje, maar het zou ook net zo goed een wedstrijdje geweest kunnen zijn.

Ik had mijn vak helemaal alleen en kon zo mijn 2 hengels een beetje spreiden. Normaal is bij het kerkje een vak waar je regelmatig vast komt te zitten, maar de ene keer is de andere keer niet. 1 maal vast zitten was dan ook niet zo'n ramp!

Mijn doel was om al mijn aas op te vissen en lekker te genieten van het goede weer. Mooi visweer was het inderdaad, met een lekker windje vanuit de zee. De vangst was dan ook geweldig, volop schar, een enkele grote bot en een paar kleine scholletjes (en dan nog wel gewoon overdag.) De scharren waren bij laag water vrij klein, maar er liepen toch een aantal maatse jongens tussen. Met opkomend tij, werden de scharren alsmaar groter en vielen vooral voor de wat oudere zagers. Mijn vismaat Erik was gisteravond al geweest en had ook volop vis, dus waren de berichten hoopgevend.

Mijn wensen zijn in ieder geval  uitgekomen om eens weer eens een leuke visdag mee temaken.  

Groetjes Corne van de KarCorne van de Kar=== Donderdag 09 mei 2013 ===


hallo lezers,

Gister wezen vissen aan de PPBek, vangsten slecht, 1 vissie. volgende week eens op de karper naar zuid frankrijk.

trouwens gerard, ik ben het met je eens, we zien niets meer over de NK en WK kustvissen, jammer hoor, zeevisland is te min geworden denk ik.de vissert=== Donderdag 09 mei 2013 ===


hallo allemaal,

Weet er iemand of er wedstrijden gevist worden in Portugal ?

Volgens mij is er WK kust, alleen voorheen plaatste Henri Karremans berichten op Zeevisland, maar nu zien ik niets !Gerard=== Donderdag 09 mei 2013 ===


gisteren gevist van 17.00 tot 23.00 het was buitengewoon.ik ging zitten tussen 2 mede vissers de een zat 15 meter links en de ander 10 meter rechts ze keken niet erg blij dat ik er tussen kwam zitten .en terecht.maar ik wilde perse daar zitten want ik had daar vorige week vrijdag ook goed gevangen 31 schar en 10 botten.mijn eerste hengel lag er nog niet in of ik had beet ik liet het begaan want ik was nog bezig mijn tweede hengel op te tuigen maar de beet werd zo heftig dat ik toch besloot in te draaien.resultaat 3 mooie scharren weer beaast en daar ging hij weer ik verder met de 2 hengel weer beet binnen 10sec weer opdraaien weer 3 scharren mijn buren keken mij ongeloofwaardig aan en vroegen hoe doe je dit ?de een zat al een uurtje of 4 en had 8 scharren de ander had een gul van 50 en 1 bot en een schar ik had binnen 5 minuten 6 scharren dit ging zo een tijdje door geen draai zonder vis toen begon het keihard te regenen en mijn buren waren daar niet op voorbereid ik bood hen mijn paraplu aan ik had er 2 bij me en ze waren erg blij  wij aan de praat over vissen en hoe dat nu kwam dat ik inmidels al meer dan 50 scharren en bot had en dat mijn buur links 15 meter van mij af er maar een schar had bij gevangen en buur rechts niks .volgens ons kwam het omdat ik zeker 2 keer zo ver gooide als hun en veeeel lichter viste 8 honderste gevlochten  en nog lichtere onderlijnen met haakjes waarmee een ander in de sloot op voorentjes vist.plus een coctail. van zagers en pieren hele kleine stukjes en ik kijk in de regel niet echt of ik beet heb ik haal gewoon om de 5 minuten mijn hengel op en doe er nieuw aas aan ik zie sommigen wel een half uur wachten voordat ze opdraaien .dan zit je dus 25 minuten zonder aas te vissen want dat is er dan meestal al af .bij mij wel teminste .ik had er 150 pieren en 3 ons zagers die waren in no time op maar ik had geluk mijn twee buren stopten met vissen nadat de bui voorbij was en ik kreeg hun restant aan zagers en pieren .nogmaals mijn dank hiervoor  anders had ik nooit deze hoeveelheid vis vanaf de kant met 2 hengels kunnen vangen.ik heb alleen de maatse meegenommen en geteld .dat waren 106 scharren en 9 botten en een gul .als ik met mijn boot vis gebeurt dit wel vaker maar vanaf de kant is dit mij zelfs nog niet veel overkomen.

en zo zie je maar weer waar de een een matige dag heeft vangt een  de ander  een wereld aan vis.het is maar net hoe en waar je vist.

ik wilde voor de ongelovige de fotos erop zetten maar het lukt niet vanaf mijn htc telefoon .hij zegt elke keer file te groot.dus ik heb het na een uur proberen maar opgegeven.

gr andre veermanandre veerman=== Woensdag 08 mei 2013 ===


vanavond gestaan op de pier achter de sluizen van Vlissingen. Schuifdobber met een zager en met kunstaas. Wederom geen baars. Wel 2 bruinvissen op 20 meter onder de kant en een zeehond. M'n maat heeft heel de avond op de geep gevist, geen stootje gehad.André Polfliet=== Woensdag 08 mei 2013 ===


Vandaag een paar uurtjes op het strand van Oosterend (Terschelling) gevist. Zelf wat zagers van het wad gehaald van de oesterbanken bij West. Heerlijk weertje. Met de vis is het nog niet bijzonder. Een enkele keer beet gezien en uiteindelijk 1maatse bot mee naar huis.Piet=== Woensdag 08 mei 2013 ===


gisteravond wezen vissen bij kustlicht samen met mijn vriend

vanaf half 6 tot half 10

gevist met zagers en pieren.

ik 14 scharretjes, alleen allemaal onder de maat.

mijn vriend 6 scharretjes waarvan 1 maatse,

mooie avond, alleen jammer dat het eventjes regende

 Geerten=== Woensdag 08 mei 2013 ===


Op Dinsdag 07/05 gaan vissen op het staketsel in Oostende van 9u45 tot 14u20. Tot mijn grote verbaing was deze voor de helft afgesloten voor werken en dit tot minstens eind juni (werd door een van debouwvakkers verteld). Viswinkel in Oostende was toe, dus had enkel maar regenwormen mee. Natuurlijk is dit veel minder effectief maar hoopte op een paar palingen.... Na een 2-tal uurtjes een schol en een pladijs, voor de rest niets.... De 2 vissers naast me hadden ook zo goed als niets gevangen met tappen. 
ook waren de vangsten allemaal ondermaats.... Het beste moet nog komen laten we hopen....Charlie=== Woensdag 08 mei 2013 ===


Gister gevist op het strand van zoutelande, op platvis! Ze bijten namelijk heel er goed op zagers en zeepieren ( leeglopers). Momenteel is schar heel er goed te vangen. Gister in 1 uur tijd had ik al 23 scharren gevangen. Ook is de geep al aangekomen, ik heb hem zien springen op het strand bij zoutelande. Vanavond rond een uur of half 6 opnieuw proberen scharren te vangen op het strand bij zoutelande. Het liefst bij laagwater. Morgen proberen te geepvissen, ik denk dat de dijk van westkapelle een goede stek is. Succes!!Jure Jakus=== Woensdag 08 mei 2013 ===


6 mei ZEEDIJK RITTHEM

savonds 2 uur voor laag water geprobeerd op de zeebaars met delta visjes en pluggen. Geen beet gehad, ook geen geepvissers aanwezig.

vanavond nogmaals proberen met de schuifdobber en een zager eronder.

André Polfliet

André Polfliet
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Hallo zeevislanders.

Vandaag eens gaan proberen wat haring te vangen bij de brouwersdam, en dat is gelukt ook. Same met me colega aangekomen om 07:00 en er werd door iedereen wel een harinkje gevangen. Gelijk begonnen met vissen en jahoor gelijk prijs, zo bleven we een half uurtje bezig en toen was het alweer voorbij. Me colega had er 4 en ik 12. We hebben daarna moeten wachten tot 16:30 voordat de eerste haringen der eigen melde. Er kwamen er steeds meer en meer boven tot een uurtje of 18:15. mijn colega had er nog 12 bijgevangen, en ik 24. Samen toch nog 52 haringen weten te vangen. Dus onze dag was weer geslaagd. Morgen maar eens de walcherse stranden opzoeken op zoek naar tong.

D.Bogers uit Ossendrecht

D. bogers
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Goedeavond... nu ja "goed"???

Maandag wezen "vissen".... in Vlissingen. 1 fiets meegenomen, mijn vismaatje afgezet aan de Boule, ik de auto geparkeerd op een gratis parkeerplaats.

Op de fiets terug naar de boule, fiets op slot gezet, en vissen maar....

Begonnen om ca. 16.00 uur tot 20.00 uur. Prachtig weer. Ieder 2 hengels met wapperlijn en eentje met bezemsteel. Pieren en wat tappen.

Ophalen, vast, lijn af, voorslag er aan, onderlijn en uitgooien maar... wachten op een beetje. Die waren er wel, alleen het ophalen hè!!!

Weer lijn af, voorslag er aan, onderlijn en zo gaat het bijna de hele avond, terwijl mijn maat goed bezig is, met een pracht van een bot, schar en zelfs nog een klein gulletje, wat helaas de haak zover had ingeslikt dat het beestje niet meer terug gezet kon worden. De botten zwemmen weer. Al vertelde een Belg (ze eten ook alles...) dat ze die heerlijk vinden. Je moet ze fileren, een beetje citroen en bakken... Misschien toch eens proberen, want die Belgen zijn zo gek nog niet!

Enfin, mijn maat heeft tenslotte maar 1x keer zijn lijn afgetrokken, maar ik een stuk of 7 x! Voorslag is op, dus daar moeten we maar een flinke rol van aanschaffen...

Ondertussen komt er een klein ventje aangelopen die bijna bovenop me kwam staan, met een klein hengeltje een een soort van molentje, het mag geen naam hebben.

En maar vragen aan mij, op z'n Limburgggchs, "wat hij aan zijn haakje moest doen?, waarom ik ver weg gooi en hij maar 10 meter?, waar dient dat warteltje voor?, kun je hier ook met een dobbertje vissen? Is dit loodje zwaar genoeg? etc... etc.... Ondertussen ik maar lijnen maken, en dat gaat toch behoorlijk vervelen als zo'n pestjochie aan je kop zit te zeuren.... Ik heb 'm een paar pieren gegeven , een lijntje voor 'm gemaakt en gezegd dat tie zeker 100 meter van me af moest gaan staan... tja...

Heb 'm trouwens ook nog bijna gered van de verdrinkingsdood, want bij het voorbij varen van een schip liep ie helemaal mee naar de terugtrekkende zee.... dus geroepen dat tie als de donder terug moest anders had ik 'm op kunnen vissen! 

Een fijne visavond.... en de koek is nog niet op! Bij terugkeer op de boulevard zie ik nergens mijn fiets???? Wat denk je dan, gestolen zeker. Neen hoor, ik had me vergist hij stond 100 meter terug bij een zelfde trap....

Verder kwam ik ook tot ontdekking dat er 4 ogen kapot waren van mijn ene hengel? Gevallen? Gestoten? ik weet 't niet. Wat ik wel weet dat ik weer naar van der Poel moet voor een stel nieuwe ogen!

Tenslotte... gevangen 13 scharren, 2 botten van groot formaat en een klein gulletje... Ikzelf maar een schamele 3 stuks...

Vissen.... zo'n sport!

Tot volgende keer, alleen dan een klein verhaaltje hoor...

Groet

Ray en BenB. Sorgedrager
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Hello viskameraden,

Omdat de vangsten op de stranden momenteel nog wat te flauw zijn zijn m'n maat en ik eens gaan garnaalslepen op het strand met een 1.5m net ( 2 stuks) en we hebben zeker niet te klagen gehad,elk een mooie emmer garnaal, ze smaken heerlijk.

Groeten Jan en Hans

jan van acker
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Beste collegavissers,

Gisteren, samen met Ralph, een heerlijk visavondje gehad bij het torentje in Zoutelande. Wij waren eigenlijk iets te laat voor het tij (19.00 uur) maar hoopte dat de schemering weer iets goed zou maken. Het weer was heerlijk (wel wat vochtige lucht-dus regenjack aan tegen de klamheid). Gedurende de hele avond (tot 23.00 uur) vingen we een vis. De hoofdmoot was schar, een paar scholletjes en een tongetje (totaal 35 stuks samen met 4 hengels, aas verse zagers en verse pieren van de Eagle). De vis was niet bijzonder groot. Een groot gedeelte was wel maats, maar pakweg 30% zwemt weer.

Helaas denken andere mensen soms anders over een avondje vissen. De vis is voor deze mensen een soort van trofee. We vangen vis en gooien het in een emmer. Of vis maats of ondermaats was, maakte deze man uit Drunen niet uit. Aan het einde van de avond kwam zijn vrouw hem ophalen. De vangst werd geshowd en meneer stort de emmer leeg in zee. Dit was voor de helft van de vis (denk ik) te laat. Uiteindelijk heeft mijn maatje nog een stuk 20 vissen van het strand opgeraapt. Een paar vissen wist hij nog weg te laten zwemmen, maar uiteindelijk hebben we toch nog pakweg 15 vissen meegenomen. Deze 15 vissen (inclusief een aantal ondermaatse) hebben wij voor het overgrote deel toch maar meegenomen. Je kan zeggen leuk wat extra vis, maar met idee erachter vind ik niet fijn. Ik had ze liever over een paar jaar zelf gevangen.

Collegavissers, behandel de vissen a.u.b. als levende wezens, want dat zijn het namelijk. Geef ondermaatse vis gelijk de kans te overleven en gooi ze terug. Natuurlijk kan dit wel eens misgaan (haak er niet goed uit), maar laat het een uitzondering blijven.

Met vriendelijke groet,

 

René

René
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Dag medevissers, vorige week weer eens in het mooie Zeeuwse geweest. Maandagnacht 29 april van 21.30 tot 01.30 op strand 9 bij Neptunes: Schar, schar, schar. Met twee hengels, zagers en pieren, wapperlijntjes. Ongeveer 25 stuks waarvan zeker 15 retour. Niet één keer vast.

Woensdagmiddag 1 mei, pieren opgevist samen met enkele anderen, zelfde verhaal, gewoon overdag van 12.00 tot 16.00. zeker 15 scharren p.p. waarvan de helft retour. Alles op strand 9.

Donderdag ter afsluiting; hele boot afgehuurd bij vriend Hank (Wiesje)

Ontspannen gevist met drie volwassenen en drie kinderen: van begin af aan gezegd alles wat goed gehaakt is en retour kan, hup, terug de zee in!

Resultaat: p.p. ongeveer 20 stuks mee naar huis.

Iedereen zeer tevreden. 

Was een lekker weekje, op naar de zomer!

JoBo
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Zaterdag 27 april gevist in Domburg achter het golfterrein. Zonnig weertje maar er stond wat teveel wind. Gevist van 15 u tot 21 u, met als resultaat 3 botten en een pladijsje. Mijn vismaat de cisse had 3 botjes. (Hij vangt meestal minder dan ik en zijn vissen zijn ook kleiner).De meeste wintervis is er ni meer en de zomervis is er nog niet echt. Nog enkele weken wachten. We hebben ons toch geamuseerd.

steve=== Maandag 06 mei 2013 ===


Medevissers en lezers,

Het weekje vakantie in Dishoek zit er weer op. In deze week 4x gaan vissen in de avonduren/nacht. Op zaterdagavond tot kort na zonsondergang gevist omdat mijn hoofdlamp er al snel mee ophield. De teller stond op 9. Allemaal schar van klein tot groot. Bij schar is het gebleven. Zondag 14 stuks, op maandag 21 stuks en op woensdag weer 14 stuks gevangen. Gevist met verse en gezouten pieren. Prachtige beten gezien bij afgaand water. Met opkomend water was dat voorbij door de sterke stroming. Steeds tussen 4 en 6 vissen mee voor de lunch. Ben overdag nog in wat vakken gaan kijken bij vissers. Daar ook wat bot, schol en een eerste zeebaars in de emmer.

Groet,

Peter
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Vanochtend paar uurtjes wezen vissen op Noordpier tot laag water. Nog geen zomergasten gesignaleerd, maar wel 21 scharren. De helft was ondermaats en van andere helft 3 meegenomen voor de pan. Over een paar weken maar weer eens kijken voor geep, makreel en zeebaars want dat is toch wat spannender dan statisch bodemvissen en naar je top staren. Vang ze!

Richard=== Maandag 06 mei 2013 ===


Over de Geep in de Oosterschelde hij zit er echt al meer als een week. Hij wordt zelfs al verkocht bij van Dort (weervisser in Bergen op zoom) de grote en dikke geep zit dus al tot het uiterste puntje van de Oosterschelde. Dat deze geep nog niet gevangen wordt aan de hengel is duidelijk maar hij zit er al wel anders kan hij niet verkochgt worden.

Kees=== Zondag 05 mei 2013 ===


Vanmiddag gevist op golfbreker te Knokke van 15u tot 19u ongeveer, gewapend met oude tappen, leeglopers en zagers. Eerst gevist met oude tappen op schar maar na e uurtjehalf vissen zonder schar of niks veranderd naar zagers om te kijken of er tong zit. Na drie uur vissen was het prijs m'n eerste tong vant nieuwe jaar wel een klein exemplaar weliswaar 19 cm maar m'n dag was goed. M'n visservriend heeft nog e ferme bot gevangen met leeglopers ander geene vetten geen enkele aanbeet gezie nzelfs niet van de bot.

Beastmaster=== Zondag 05 mei 2013 ===


Noordzee strand Ameland ter hoogte van Ballum,

Gisteren op 04 mei met twee man gaan vissen. Bij opkomend tij (2 uur na laag tot 1 uur voor hoog) met prachtig weer en ZW wind. Ik 5 scharren (1 ondermaats) en vriend 1 schar. Zowel gevangen met gezoute pieren als verse pieren.

Alles komt een beetje later hier op de Wadden.

Groet Frits

Frits Schutterop
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Hallo medevissers.

Zojuist terug gekomen van de papagaaienbek.  Gevist van 15.30 tot 19.45 uur.

Constant 1 soms 2 zeehondjes voor m'n neus. Best leuk, maar daar kwam ik niet voor.

Zalig weer, maar daar kwam ik ook niet voor.

Schar, daar kwam ik voor, maar helaas, 2 x een stootje wat meer op lijnzwemmer leek dan aanbeet

en verder niets, noppes nakkes nada!!

Volgende week zondag maar weer eens een verenigingwedstrijd en hopen dat er eindelijk een wat meer vis

op de kant mag komen.

De groetjes en goede vangsten!!

Jan Romeijn - HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren de 'Grote wedstrijd van de Oosterscheldevissers' gevist. Rond kwart voor acht waren we in 'Smerdiek'. Herbert zat buiten op het bankje al te wachten toen Wim en ik aankwamen. Even later gevolgd door de rest van Flakee-Schouwse selectie. Van het Cordes-team waren we met zijn vieren, te weten Niek, Wim, Herbert en ondergetekende. Verder waren Arjan, Jan-willem, 'de bottenmepper uut Briêpuh' (Wessel), Gerald en Chris er dus we hadden een lekker krootje daar op Tholen. Ik koppelde met Herbert en Niek met Wim. Ik kreeg nummer 22 vandaag en er werd gezegd dat de lage nummers wel goed waren. Nou, ik was benieuwd. Ik stond naast David van de Velde en drie nummers verder stond Sjaak Verburg en op nummer 30 stond de 'sigaren-man' Hans v/d Ree. Praatje pot nadat alles in orde was en om kwart over tien vlogen er over de 100 lijnen te water. Al snel had Sjaak een mooie bot van 31 cm. Ik dacht als dat de toon is dan wordt het nog leuk. Maar helaas, hardlopers zijn geen doorlopers en ik heb rond me heen gedurende de wedstrijd maar twee botten zien vangen. Erg, erg jammer. De organisatie was perfect het was ook redelijk visweer (wind op de kop) en er was een goede opkomst.(113 man als ik me niet vergis) en als de vis het dan totaal laat afweten is dat erg jammer. Niek wist een mooie bot van 32 cm te vangen en dat was goed voor een 7e plaats. Tevens waren zij het 3e koppel. Mijn koppel-maatje Herbert wist een bot van 25 cm te vangen en dat was goed voor een 10e plaats. Gefeliciteerd heren!!!Goed gedaan!!! Ik geloof dat er ruim 90 nullen waren dus als je dan toch een vis vangt is dat knap. Volgende week de Solleveld-bokaal. Kijken of er dan wel vis is te vangen...... 

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

Dennis Zwiers
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Gistermiddag (04-05) gaan vissen aan de Nieuwe Waterweg. Om 14:30 begonnen tot 21:30. De vangsten waren er wel, maar bijna alles te klein. 

De vangst bestond uit, 1 grondeltje, 3 botjes (tussen de 17 en 22 cm), 1 zeebaarsje van 27cm en 1 zeebaars van 53cm. De eerste baarzen zijn ook al gevangen aan de pier bij Hoek van Holland.

Dus laat de zomervis maar komen, heb er zin in.

 

Gr.

Johan W

Johan W
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Vismaten,

Ten tijde dat ik dit schrijf is het 5 mei en is er nog geen geep te bekennen in de Oosterschelde. Andere media zoals facebook e.d. zeggen dat ze er al zijn maar ik geloof het nog niet. Het water is net aan het opwarmen dus is het nog te koud. Een maandje te vroeg zullen we maar zeggen. Dit keer hebben we als Cordes Travel karavaan ons neergestreken in Sint Maartensdijk. 2 koppels waren geregeld door teamcaptain Marcel. Niek zou met Wim koppelen en ikzelf koppelde met Dennis. 

Het was lekker weer met een briesje op de kant en een hoge opkomst. Rond de 110 man is best wel veel en dat maakt het alleen maar leuker. Iedereen werd opgevangen in de sporthal en al gauw waren de kaarten geschud. Dennis ging naar 22, Niek ging met wat Schouwenaren naar de nummers in de 40. Wim stapte bij mij in de auto en mocht plaatsnemen op 118 en ikzelf op 92. Was het een goede visserij?? Nee helaas het is namelijk droevig gesteld met vriend bot in de Oosterschelde. En als de geep er niet zit heb je er eigenlijk niets te zoeken vanaf de kant hoe mooi deze plas ook is. 

10.15 uur begon het festijn en 110 loodjes gingen de Oosterschelde in met allerlei creaties aan onderlijnen. Rechts en links van me al de bekende namen weer. Wibo van het Shimano team. Keur van team ZuidWest. Allemaal goede vissers die het kunstje wel kennen. Het water was bruin en dik dus gepen heb ik zelf al helemaal niet geprobeerd. Het aas kwam na een kwartier net zo terug als het er in ging. Dan maar genieten van het zonnetje en wat praatjes maken. Halverwege de wedstrijd ben ik maar naar teammaatje Wim Hilleman gelopen in de hoop op een loopvis. Dat is dan weer een vis die je vangt terwijl je elders aan het babbelen bent haha. Wim had ook niets alleen zijn buren hadden allebei 1 bot. Bij terugkomst bij de Penn Nano zei Keur al tegen me dat ik beet had gehad. Ik dacht meen hij dat nou want er werd helemaal neits gevangen. Bij het inhalen kwam er inderdaad een bot aan de kant. 25 cm lag hij op de meetlat en was er maar wat blij mee. Om 13.15 uur konden we weer opruimen en bij de prijsuitreiking bleek er een 19 tal vissen gevangen te zijn.   Een triest aantal gezien er 110 vissers opgekomen zijn. Qua organisatie niets op aan te merken want die was geweldig. Niek had met een bot van 32 de 7e plaats te pakken, ikzelf mocht de 10e plaats noteren met die ene bot.

De 1ste plaats was voor een belg die een bot ving van 41 cm. Bij de koppels was de eerste plaats voor Jan & Jan van Spro (Jan Stam & Jan Hennekam)!

Nu gaan we onze Cordes Travel karavaan weer optuigen en gaan we volgende week weer een strandwedstrijd houden namelijk de Solleveld bokaal op het strand van s;Gravezande!Met vriendelijk groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Donderdag 2 mei nog geprobeerd om wat bot te vangen bij Antwerpen met onze visclub CVK in de zandvliet sluis. Het was niet vet die dag maar wel een mooie dag. We konden gezieten van de vele boten die nu toch wat voller binnenkwamen en weer weggingen (economie iets beter aan het worden?). Over het vissen kunnen we kort zijn het was niet best die paar botjen zwemmen weer lekker rond voor de volgende liefhebber. Een van die liefhebbers zouden zomaar de bruinvissen kunnen zijn die we richting het Hansadok zagen zwemmen. Inderdaad minimaal 5 stuks bruinvissen die lekker aan het zwemmen waren aan de binnenkant van de zandvlietsluizen. Mijn medevissers konden het niet geloven maar het was echt zo, we stonden versteld dat we dit mochten zien. Ik heb als vissen op de Oosterschelde dit beeld al vaker gezien maar in het havengebied van Antwerpen nog nooit. We kunnen dan wel vaststellen dat dit water toch redelijk goed schoon moet zijn dat dit nu ook al voorkomt.

Met CVK gaan we nu proberen komende periode op de Geep te gaan die is gesignaleerd nu nog echt vangen aan de hengel.

Peter
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Wedstrijd van de Oosterscheldevissers aan de Oostkant van de Oosterschelde.
Zaterdag visten we mee bij de Oosterscheldevissers voor hun grote wedstrijd. Er werd gevist aan de zeedijk bij Sint Maartensdijk bij de camping. We hadden een aardige Schouwse delegatie bijeen kunnen ronselen en de volgende koppeltjes samengesteld. Wessel en Jan WIllem namens Dreischor, Wim en ondergetekende, Dennis en Herbert namens Team Cordes Travel, Gerald en Chris namens Oosterscheld. Ook Arjan was er bij maar dan als indvidueel. Rudi en Marcel waren verhinderd. Er waren wisselende berichten over de te verwachtten visserij, sommige lockals hadden aardig vis kunnen vangen bij het proefvissen, anderen kwamen ook niet verder dan een enkele vis. De te verwachtten gepen waren nog niet gevangen. Ik kwam samen het Arjan en Wessel in het midden van het parcours terecht. Toen we aankwamen stond het water nog ver op het slik en kon de bodem van de stek verkend worden. Rond kwart over tien gingen de ruim 100 lijnen voor het eerst te water en even later kwam er bij Sjaak Verbrug al een fraaie bot op de kant. Slechts een enkele deelnemer probeerde het gelijk voor een geepje maar de meesten gingen gewoon ouderwets met 3 haken op de bodem met een pier en een zager in de hoop op een bot. Na een uurtje klassieke visserij was ik overgeschakeld naar 2 haken en een glijdende dobber om toch maar te gokken op die ene vroege geep. Dat ging niet gemakkelijk, door de harde wind was er nauwlijks afstand te halen met de dobber, bovendien dreef er veel groen tegen de kant aan. Arjan moest al zwaar in zijn hengel hangen om een enorme kluit groen naar de kant te trekken. Bij de volgende draai was ik aan de beurt om in de hengel te hangen, maar samen met een kluit groen, een tros oesters, een geepdobber en 175 gram klapankerlood kwam er ook een bot van 32 centimeter op de kant. Intussen waren er ook bij Herbert en Chris berichten van een bot in de emmer. Na 3 uur vissen werd de wedstrijd afgeblazen en wisten de controleur te vertellen dat er zo'n 15 stuks botten gevangen zouden zijn en dat elke gevangen vis wel een "prijsvis" zou zijn. Toen de prijsuitreiking aangebroken was bleek er toch meer vis gevangen te zijn. Mijn bot was goed voor de 4e plaats in het vak en een 7e plek in totaal. Bij de koppels bleek dat genoeg voor de 3e plaats. Ook de bot van Herbert was voldoende om in de prijzen te vallen, die van Chris helaas niet.
 
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Gisteren met mn zoon vol goede moed naar Rotterdam gegaan eerst in het Callandkanaal bij de windmolens gezeten. Na drie uur nog geen stootje gezien. Medevissers hadden ook weinig. Toen naar zoutelande gereden want ja we wilden toch een visje vangen. Op de brouwersdam stonden ze zij aan zij te vissen op haring en er werd goed gevangen. In zoutelande nog wel vis gevangen. Al met al een geweldige dag dankzij het heerlijke zonnetje was het goed vertoeven.

johan=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Beste medevissers!

 

Gisteren nacht met me vismaat wezen vissen :)

Hij met 2 hengels en ik zoals altijd met 1.

Totale vangst? Zo,n 50 scharren waarvan we er helaas 10 terug hebben moeten gooien omdat ze te klein waren.

Ik ben er met 16 mooie scharren naar huis gegaan.

Hierbij wat fotos!

  

Gr jeff

jeff
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


hallo zeevislanders,

gisteren wezen vissen in vlissingen op de haring in de dokhaven (let op: je hebt eeen VISPAS nodig)

we hebben twee uurtjes gestaan en hadden meer dan 35 haringen, allemaal bovenmaats.

strakke lijnen gewenst,

marc den hollander

marc den hollander
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


Hallo,

Vandaag gaan gepen in Westkapelle van 08:00 tot 12:30... niets gevangen, niets gezien (3 man). De geep is blijkbaar nog niet aangekomen.

Mvg,

Marcopolo
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


gisteren uit den helder vertrokken richting wijk aan zee op de noord pier.

daar aangekommen  spullen gereed maken bij de 1ste inworp gelijk al een mooie schar te pakken .

er stond aardig wat wind maar dat mocht de pret niet drukken.

vaak 3 haken vol met schar en een paar botten er bij nog een mooie zeebaars 

vederop werd ook een gul gevangen en een wijting 

gr uit den helder  rene en michel

rene
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


vandaag gaan gepen aan neeltje jans,nog geen geep gezien wel een grote makreel op een tobylepel.

marc

blancquaert marc
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


donderdag 2 mei noordpier. vangst zero.

Reinier was je dinsdag of donderdag op de noordpier? je zegt dinsdag maar schrijft ook 2.5.2013. Da's dus donderdag.

Was jij die tussen de blokken bij het restaurant met een rode rugtas?

Mesud
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


hallo medevissers, hier een dubbel vangstbericht. Het eerste vangstbericht van maandag 29 april, gevist van 20:00 tot 00:30 alleen met afgaand water met 4 man. Ik had er 12 3 botten en 9 scharren me colega had er toen 5 2 botten en 3 schar mijn vriendin had 3 scharretjes en haar vader had er 15 het kon dus stukken beter. Dan het vangstbericht van gisteren woensdag 1 mei.  Gevist van 10:00 tot 03:30 4 uurtjes afgaand de rest opkomend. Vanaf de eerste worp gelijk vis en zo bleven we eigenlijk dooraan tot en met 03:30 zelfs toen het even dood tij was bleven ze bijten. In totaal met 2 man 71 vissen weten te vangen en tot onze verbazing bijna allemaal bovenmaats. Er waren er enkele bij die onder de maat waren, ik snapte er niks van. Ik had er 41 waarvan 40 schar en jawel de eerste mooie tong van het jaar. Mijn colega had er 30 waarvan 29 schar en 1 bot, zo zie je maar weer dat het in 2 dagen tijd behoorlijk kan verschillen met de vangsten. Hopelijk kunne we binnekort weer echt de tong gaan belagen aan de walcherse stranden, de eerste is binne dus nog even wachten en we gaan ervoor.

D.Bogers uit ossendrecht.

D. bogers
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


WIJK AAN ZEE DINSDAG 02-05-2013

Zojuist terug van de Noordpier, stoute schoenen aangetrokken en toch geprobeerd om wat zomervis te vangen. Ja hoor, de eerste zijn een feit! Met een 3,30 stokje, gevochten lijn, molentje in de 5000 serie, 35 grams dobbertje van Commoron, fluorcarbon onderlijntje 4 zeebaars(jes) weten te vangen tussen de blokken. Grootste was rond de 34 centimeter, kleinste was net boven de 27 centimeter. Mondjesmaat begint het dus Ook twee hengels op de vlakte geprobeerd, kwam uit op circa 15 scharren en 7 scholletjes.

Iet giet oan!

Reinier
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


Hallo,

Woensdag geprobeerd een vervolg te geven aan het succes van twee weken geleden. Om 11u 30 gestart op het strand van Zoutelande, en de eerste twee draaien leverden 3 scharretjes op, helaas veel kleiner formaat dan 2 weken geleden. Volgende worpen wisselend succes, er moest een grote afstand gehaald worden om voorbij de kleiranden te vissen, een onderlijntje in de kant deponeren resulteerde gegarandeerd in een vastloper (3 maal uitgeprobeerd, en 3 onderlijnen armer). Gevist met pieren en zagers tot 16u30... helaas de uitzonderlijke opflakkering van scharvangsten is reeds aan't uitdoven, 11 scharretjes en 1 bot mee naar huis, 12 scharretjes terug in zee gezet, formaat van de scharretjes was wel een pak kleiner dan die 2 weken geleden boven water kwamen.

Greetz,

Tim
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


Maandagavond 29 April gevist op de boulevard.

7.30 - 21.30

vangst was goed. 11 vissen en een grote noordzeekrab.

Schar (meest niet echt groot), schol en bot gevangen.

beten perfect zichtbaar omdat er geen wind stond.

Enkele doublets.

Gaaf plekje die boulevard.

Jan de hengelman
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Gister weer eens met een maatje de Europoort in gedoken ,is kijken of er wat te beleven viel neergestreken in een van de havens en al vrij snel een maatse wijting op de kant .

Daarna met vlagen redelijke visserij gehad en uiteindelijk 19 visje kunnen vangen ,voornamelijk schar maar ook nog 4 baarsjes kunnen pakken .

Viel wel op dat het wat verder uit de kant moest gebeuren want mijn maatje haalde de afstand niet en bleef op 3 visjes steken .

Gevist met piertjes en diepvries tappen ,die tappen leverden wel de grotere scharren op zodat die de pan in kunnen de rest zwemt uiteraard weer vrolijk rond.

Gr. Mischa

mischa
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Hallo,

Vandaag vanaf het strand van Zoutelande gevist. Van 10u tot 14u. Er stond een sterke stroming .Als aas gebruikte ik pieren en ingezoute pieren. Bij de eerste keer ophalen heb ik mijn onderlijn al moeten aftrekken. Enkele worpen later ging het binnendraaien weer zeer moeilijk. 5 onderlijnen hingen eraan. Dus weer een goede kilo lood rijker. Het eerste anderhalf uur heb ik geen vis gezien. Pas toen de stroom eruit ging begonnen ze te bijten . Uiteindelijk heb ik 17 scharren gevangen , waarvan er 14 terug zwemmen . De grotere scharren werden op de ingezoute pieren gevangen.

Groeten,

Hugo ( uit Kapellen )
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Hoi Zeevislanders, vandaag een mooie dag gehad op dishoek, stralende zon en een 5je in de rug.

Laagwater rond half 2, begonnen om11.30. De vangsten:12 scharren voor de pan, en een bonus-vis, een gul van 51 cm.

Na het keren van het tij wel eea verspeeld, 200 gr geankerd bleef niet liggen. Veel mesheften hier?

Groetjes, Steenbergens finest.

hans helmons
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


vandaag 1 mei naar westkapelle geweest om een geepje proberen te vangen,tegengeslagen geen enkele gevangen en ook geen zien vangen ik denk dat het water nog te koud is dus nog 14 daagjes wachten het zal dan wel los komen zeker

erik

bevers erik
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Goedemorgen,  

Afgelopen maandag 29 april gevist in Vlissingen. Er waren nog ca. 5 vissers op 't stand.

Mijn zoon ging nog even kijken naar de andere vissers of het bij hun ook zo liep. Lekker zo'n stukje frikandel, gekregen van een collega visser!

Gevist van 21.00 uur tot 01.00. Met afhouders. In het begin veel beet en regelmatig aardige scharren op de kant.

Tussendoor zelfs nog een scholletje. Geen tong gezien.

Gevist met franse tap en leeglopers, zelf gestoken maar waren zo slap als wat. (Zaterdag gestoken)

Nog 2 lijnen afgetrokken, maar braken op de goede plek, dus snel een voorslag er aan en vissen maar.

Met opkomend water veel stroom, dus beetjes zie je niet. Ophalen en kijken of er wat aan zit...

Weer prima weer, een lekker visje voor de pan. 20 scharren meegenomen, 9 teruggezet.

Groet

Ben en Ray

  

B. Sorgedrager
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


hi, 

even op de stekelridders gaan proberen op de westerschelde.voorlopig nog een 0.

veel aasvis, waarschijnlijk nog 1 week wachten..

grtz

jan b2