Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van mei 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


Met Kunstaas vissers op de schar!!

Afgelopen 30 mei vanwege het weer besloten inplaats te gaan wrak/zeebaarsvissen om op de schar te gaan. Dus na hun kunstaas hengels ingeruild te hebben voor bootstokken om het zwaardere ankerlood weg te kunnen smijten vertrokken naar de scharrenstek. Er stond een flinke stroming. De vangsten daarentegen gingen continu door, maar bij kentering van het tij werden ze even wat kleiner om bij het aantrekken van het tij weer terug op niveau te komen qua grootte. Uiteindelijk zo ongeveer per persoon per hengel 50 a 60 scharren weten te bemachtigen.

Maar zoals het een kunstaasvisser het betaamt moest Mike de pilker toch even laten zakken. We lagen immers kortop een wrakje te vissen VOLGENS MIKE die altijd in is voor een geintje. Een tijdje later terwijl Mike en Puk heerlijk stonden te keuvelen aan de ene zijde van de boot kreeg Mike beet van een paar mooie scharren en Ed draaide het spulletje op zodat de scharren (twee stuks) een meter of 10 achter de boot kon zien zwemmen en terwijl de hengel in de steun stond te stuiteren klapte op de kale haak die over was een mooie makreel. Mike geroepen om zijn hengel eens binnen te halen en wat denk je onmiddelijk de pilker er weer aan om makrelen te proberen te verschalken. 

Eind goed al goed zo rond het einde van de middag richting Stellendam gekeerd.

Groeten vanaf de ValkyrieEef=== Donderdag 30 mei 2013 ===


Hey Allemaal

 

Woensdag een dagje gaan baarzen. Iets teveel wind en zeker teveel regen naar mijn goesting. Toch de eerste van het seizoen kunnen pakken op een zager en ook nog een rits gepen kunnen klissen. Verder als aas inktvis en tafelmesheften, maar hier geen enkele beet op gehad. Trouwens nog heel veel bloei in het water.

 

Grtz

Nico

Dekleinebootvisser Nico=== Donderdag 30 mei 2013 ===


The Pirate II gaat vreemd in vreemde wateren voor Franse kust.

Vandaag 30 Mei zijn we in samenwerking met Nautilus, Wiesje en The PirateII naar de schollen gevaren. Om 6 uur 's ochtens zijn we met een groep van Sportvisserij Nederland en Hank van het Wiesje naar de schollen gegaan om een stuk voor in het visblad van Juli te maken. Na een lange vaart van 4 uur kwamen we op de plek waar allees moest gaan gebeuren. Het duurde even voor alles opgang kwam, Frank van de Nautilus had aangeraden om vooral te blijven liggen want eens moeten ze eten. Dat liet gelukkig niet lang op zich wachten. Na eerst een lading scharren gevangen te hebben van 34cm+ (toch ongelofelijk vaar je 4 uur om schollen te vangen en wat vang je net als  in de westerschelde ...... scharren). Maar na een half uurtje vissen kwamen de eerste schollen toch boven. Soms met 2 en 3 te gelijk, niet de scholletjes die we gewend zijn van net 20 cm nee gelijk platen van schollen tot 45 cm, zie die maar eens boven te krijgen met 3 te gelijk het zijn dan net gullen ze vechten voor elke cm.

  

Na een paar uur lekker gevist te hebben op deze mooie vissen ben je het  toch wel beu en ben je moe. Op de terug weg hebben we nog een aantal wrakken aangedaan met nog de nodige gullen gevangen. Tijdens het terug varen hebben we het nog eens uitgebreid gehad over de "Baglimit" we zijn het er denk ik wel over eens dat het opzich een goed plan is om de gul te beschermen maar dan moet de regel voor iedereen gelden en niet alleen voor de sportvisser die er een paar vangt voor zich zelf, voor zijn buurman, voor zijn familie maar dan ook gewoon voor iedereen. Éénmaal aangekomen in de haven hebben we de sluis wachters nog een lekker visje gegeven. 

Dan nog even de Tip van de dag:
Kijk uit want de A.I.D is al aan het controleren voor de Baglimit en op ondermaatse vis! 

   youri de back=== Donderdag 30 mei 2013 ===


wegens groot succes  van afgelopen week wil ik het zaterdagavond toch nog een keer gaan proberen op de tong, deze week zou dat niet meer plaats vinden. aangezien ik toch nog aanvragen binnen krijg gaat dit toch door,er zijn nog een paar plaatsen vrij. heeft u het vorige week gemist? dan is dit uw kans. vissen van 1845u tot 0.100u. meld u aan via 0651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl groet rene de back, schipper van thhe pirate 2.rene de back=== Donderdag 30 mei 2013 ===


29 mei op anker geweest met onze clubleden op tong, een dag met heel veel regen, toch 65 tongen en 1 zeebaars van 5kg

30 mei terug met 4 clubleden heel mooie dag, weerberichten zaten er eens naast, vangst goed 83 mooie tongendebootvisser sea gull=== Donderdag 30 mei 2013 ===


Dit keer geen verslag van de PirateII vanaf de Westerschelde maar binnenkort te lezen van onze speciale trip vandaag:

The PirateII in territoriale wateren om ook daar de vissen aan de schubben te komen.

Hierdoor deze week geen avond vissen op de Tong, maar liefhebbers opgelet:

Bel of mail om te boeken en zorg dat U er bij bent.

Mvg. PirateIIJeroen=== Donderdag 30 mei 2013 ===


Deze foto's horen bij het vangstbericht Big Marlin woensdag. Net vergeten ze mee te sturen.

mvg, Ton van Kooten

 Ton van Kooten=== Donderdag 30 mei 2013 ===


Beste lezers,

Woensdag met de Big Marlin van schipper Dre Vriends een dag op de Noordzee gevist. De dag ervoor was goed op de Steenbanken gevangen, dus gekozen daar gelijk weer naar toe te gaan. De eerste haaien van dit jaar waren dinsdag gevangen (vijf stuks) en Dre voorspelde dat er vandaag waarschijnlijk wel een paar zouden volgen. Geankerd op 21 meter water. Al vlug meldden zich de eerste scharren aan boord. Tijdens de tweede draai voelde ik toch wel heel veel weerstand voor een paar scharren. Na een paar minuten verscheen de eerste haai achter de boot. 82 centimeter. Voor mij de eerste haai ooit in Nederlands water. Mijn dag kon al niet meer stuk.

De eerste uren was het water afgaand en de emmers vulden zich rap met behoorlijke scharren. De verhouding houden/ terug was ongeveer fifty/fifty. Daarnaast kwam ook regelmatig wijting boven. Veel onder de maat, maar toch ook wel een paar meenemers voor de pan. Lambert Jansen pakte links voorop vervolgens een haai van 90 centimeter. Dit was de grootste van de dag. Vervolgens werden er nog twee gevangen van resp. 62 en 64 cm. Totaal dus vier haaien vandaag. Allen werden gemerkt, gefotografeerd en weer snel teruggezet. Uit terugmeldingen van eerder gemerkte haaien blijkt dat het echte wereldreizigers zijn. Van de vorig jaar voor de Zeeuwse kust gemerkte haaien zijn er inmiddels teruggevangen tot aan Noorwegen en Schotland toe. Dat is toch al gauw zo'n 1000 kilometer zwemmen!!

Rond de middag tijdens het kenteren kwam de boot dwars op de golven te liggen wat het vissen danig bemoeilijkte. De wind was inmiddels aangetrokken tot West 5. De vis begon na de kentering echter ook weer beter te bijten en werden en werden de emmers vol gemaakt. Half vier was het einde oefening en terug naar Neeltje Jans. Totaal had ik 40 scharren (+23 cm. en 8 wijtingen (+27 cm.) in de emmer voor consumptie.

Al met met al wederom een heerlijke uitwaaidag met een prima vangst.

Met vriendelijke groet,

Ton van KootenTon van Kooten=== Woensdag 29 mei 2013 ===


Westerschelde in topvorm

Met afgelopen weekend achter de rug is dit een duidelijke conclusie.

Vrijdag 24/05 met de PirateII de eerste avond sessie gevist. Om 18:30 uitgevaren en gelukkig ondanks de slechte voorspellingen konden we gewoon naar buiten varen omdat de wind reuze mee viel. Jammer genoeg was er maar een klein groepje liefhebbers(5man) die deze avond mee wilden maar dat gaf de mogelijkheid om zelf lekker mee te vissen. Vertrokken richting Cadzand om aller eerst wat Scharren te vangen want deze zijn ruimschoots aanwezig en als je de juiste stek weet vang je ze ook voornamelijk van groot formaat. Al snel bleek dat de hoofdrolspeler voor deze avondvisserij de Tong ook op deze stek aanwezig was en dat maakte het een geslaagde sessie. Anderhalf uur na zonsondergang was het qua vangst echt gedaan maar konden we met meer dan genoeg schar voor iedereen en gemiddeld 10 tongen per persoon tevreden huiswaarts keren.

Zaterdag was het de beurt aan Eddy en zijn vlaamse bende die om 8:00 klaar stonden om aan boord te gaan. We hadden een droge dag in het vooruitzicht maar iets meer wind als gewenst. Met de wetenschap van de avond hiervoor gelijk weer naar buiten gevaren en geankerd op dezelfde stek. Doordat we aankwamen op kentering van het tij duurde het wat lang voordat de boot lekker voor anker lag en de visvangst op gang kwam. Maar toen het eindelijk zover was kwamen de scharren met 2,3 en soms zelfs 4 tegelijk aan boord. Zoals we van deze stek gewend zijn is 90% van de schar ruim aan de maat en was de grootste zelfs 34.5cm. Helaas liet de tong het vandaag afweten maar iedereen wist vis te vangen. Na het middag uur kwam de stroom er vol in en dat in combinatie met windkracht 5-6Bft werd het toch niet meer comfortabel om te blijven liggen en gingen we het dichter onder de kust verder proberen. Hier nog een aantal stekken uitgeprobeerd met wisselend succes. Op de spijkerplaat de dag uit gevist en hier ook nog een aantal leuke wijtingen weten te vangen.

Zondag dan een volle boot aan diverse personen. De voorspellingen qua wind waren niet al te vrolijk maar gelukkig viel het best mee. Eerste stek van de dag was bij de Trawlboei en hier bleek het best goed te gaan. Na hier wat in geslingerd te zijn toch later besloten om weer naar de vaste stek van deze week te verkassen. Hier was het gewoon weer zeer goed. Grote scharren, tong en zelfs een verrassing van een aantal zeebaarsjes maakte het wederom een geslaagde dag. Gelukkig was de terug reis net lang genoeg voor de mensen om al hun vis schoon te maken alvorens ze weer aan wal moesten stappen.

Zoals U kunt lezen is het gewoon TOP op de Westerschelde en vanaf heden zullen we, als de weersomstandigheden gunstig zijn, vaker een avondsessie organiseren. Houdt de site in de gaten of informeer voor de mogelijkheden. LET OP: Bij genoeg animo kunt U ook opstappen in Breskens

Mvg. PirateIIJeroen=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Een fijne dag op zee!

Tjemig pemig, het laatste bericht wat ik maakte dateert van 7 mei!!!  Reden voor dit plichtsverzuim is de drukte op kantoor. Als ik nu zonder overleg met Odetje iets boek staat mijn koffertje met kleding voor de deur en zitten er nieuwe sloten op ons huis. Eindelijk eens 2 dagen vrij en wat ga je dan doen???  Juist, vissen in een forellenput…. Vanochtend het aanbod van Arian maar afgeslagen om om 5 uur in Lage Zwaluwe te staan voor een ochtendje snoekbaarzen. Eea vooral met het oog op voornoemd koffertje….

Het wordt weer tijd dus om de Wiesje-adepten te bestoken met een vangstbericht(je) maar ja, als al die dagen de revue moeten passeren lopen de diverse servers misschien vast dus we proberen het beperkt te houden.  Naar aanleiding van de publicatie in de Staatscourant waarbij de vermaledijde “Bag-Limit” ook in Nederland zijn intrede gaat doen per 1 juni  2013 vroeg ik me af of die “beperking” wel van invloed is op het vertier dat je hebt als je een dag de zee op gaat. Vandaar onderstaande vrije interpretatie op het begrip “een fijne dag” gelardeerd met wat gebeurtenisjes en foto’s van de voorbije drie weken.

Een fijne dag is…. Wiesje ronkend aan horen komen bij de kade voor een lekker dagje vissen.  De opstappers staan altijd al klaar en kakelen allemaal  aldoor over alles wat ze die dag gaan vangen. Veel schar?? Misschien al een tong?? “Zitten de gulletjes er al Hank want dat was vorig jaar zo leuk.”

      

Een fijne dag is…. De buitenhaven uitkomen en verwelkomd worden door de mooiste stem die ze maar hebben bij de Post Vlissingen. Hoop altijd dat er weer dames achter de marifoon zitten. Ze zetten de cursor op je “radarblobje” en volgen ons heel de dag. Fijn en veilig idee voor Wiesje, haar baasje en niet te vergeten alle vissende matrozen aan boord.

Een fijne dag is…. De Westerscheldemond die altijd wel een plekje bied om én comfortabel én veilig te liggen én ook nog een lekker klusje vis te vangen. Onlangs nog (weet echt niet meer wanneer) met 2 groepen malloten liggen vissen bij de Oranjemolen met West 6 tot 7. Wilden perse weg. Ik heb er beide dagen een laten tellen en op 400 meter van de veilige haven kwamen er zeer respectabele aantallen vis naar boven.

Een fijne dag is…. Vijanden van Neptunus die er na een miserabel ochtendje toch weer met behulp van de JP-special pillen bovenop komen, aan het vissen slaan en (soms met behulp van niet zieke broeders in Petrus) hun maal vis weer bij elkaar krijgen.

Een fijne dag is…. Een goede relatie die net te horen heeft gekregen dat hij een vervelende ziekte onder de leden heeft op een al wat volle boot toch mee kunnen laten gaan. Iedereen schikt wat in, niemand mokt en alles vangt zijn visje. Waaronder deze megabot met heilbot-aspiraties.

Een fijne dag is…. Vrouwen aan boord. Het kunnen me er niet genoeg zijn. Als er dan in de zeikende regen ook nog 2 tortels op het achterdek plaats hebben genomen die hun verliefdheid niet onder stoelen of (de beroemde Wiesje-) banken steken. Nou, dan is Wiesjes dag al goed. 

Een fijne dag is…. Na 3 min of meer matige avondvisserijen (idioot, licht uit, vis weg) voor de 4e avondvisserij met samengeknepen billen naar de Trawl varen waaruit blijkt dat het vissen heet en het ineens loopt als een trein. Snap jij het snap ik het, maar fijn voor alleman aan boord.

  

Een fijne dag is…. Voor de eerste keer mee op zee gaan en dan iedereen als een volleerd scharrenmepper het snot voor de ogen vissen.... en je maat Piet vet zien lachen met een dikke tong.

 

Een fijne dag is…. Een goed regenpak hebben. Heel veel weggeweest de laatste tijd maar soms meer water op de boot als eronder. We kunnen op de camping ondertussen een eendenkwekerij beginnen. 1 Dag spande de kroon met een 8-tal volledig gestoorden die werkelijk heel de dag in de zeikende regen hebben gestaan. Saillant detail?? Er is de hele dag niemand komen schuilen omdat…. Het ook regende met vissen. Hoofdlijnen met het gladde nanofil waren het beste. Anders zou de vis via de lijn aan boord hebben gezwommen.

Een fijne dag is…. Zelf de baas zijn en de tijd aan jezelf hebben. Waren er 3 speciaal uit Andijk gekomen (260 kilometer enkele reis!!) om de schar te belagen. Tot half vier klo…weer en dus niet naar buiten en bij de Oranjemolen, Spijker enzovoort gelegen. Wel wat leuke gullen maar de zo felbegeerde scharren gaven niet thuis. Daarom om half vier toch nog maar naar buiten en via een scharrenbombardement bij Dishoek nog effies  bij de WN2 voor onze andere platterik, vriend tong. In anderhalf uur of zo nog 22 scheefsmoelen binnenboord en dus om kwart voor 8 pas het anker eruit en moe maar voldaan de haven opgezocht. Andijk had haar scharren en daar ging het om!!!

    

Een fijne dag is…. De Vierinnekilo’s als je je oordoppen in hebt. Eigenlijk geen weer dus ze zelf maar laten kiezen. Tegen beter weten in want die willen toch weg. Redelijke visserij maar dat deert ze niet. Als ze maar wegkunnen en lawaai maken.

Een fijne dag is…. De meest uiteenlopende groepen aan boord krijgen. Het van der Valk hotel, de Bowling, de brandweer, de ambulancedienst, de Visclub, opstappers van divers pluimage ennne … Always Coca Cola!!!  Die vissen zijn elke dag wel min of meer hetzelfde maar de mensen, tja die zijn elke dag weer anders.

 

Een fijne dag is…. Leren hoe het moet. Iedereen kan het, iedereen weet hoe het moet en iedereen denkt dat de Westerschelde en de Noordzee zoiets als een forellenput is. Na het eerste half uurtje iedereen maar wat te laten aanrommelen komt er zeer vaak de “artist Impression” die zoon Bart gemaakt en ingesealed heeft naar voren. Daarop treft men een schematische voorstelling van ons aller Wies waarop  zeer duidelijk de begrippen “uptide” en “lijn geven” gevisualiseerd worden.(sjiek woord voor : laten zien) .  De meesten kijken er wat glazig naar en je ziet ze denken ; “Pff, mafketel, dat doe ik toch….” Lang verhaal kort : na een uur of 2 a 3 hebben de meesten het onder de knie en komt de vis vanzelf.

Een fijne dag is…. Op de diverse sites kijken en zien dat er weer mensen zijn die zelf een berichtje gemaakt hebben met hun belevenissen van de dag.

Een fijne dag is…. Morgen (woensdag) weer met Wiesje en de KMA uit Breda erop uit trekken overdag. Als het weer het toe laat doen we er nog een avondvisserijtje achteraan. Lekker nog maar 4 man voor morgenavond dus als er zich niemand meer meldt….. Prima, kan ik fijn meevissen.

En dus, dank ik iedereen weer voor de bijdrage aan het “Help Hank de Zomer door fonds”, maak me toch maar niet te druk over die bag-limit en gaan we weer voor de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


Maandag 27 mei met de Valkyrie op de wrakken geweest.

Het beloofde eindelijk weer een mooi dag te gaan worden met een ietwat stevig windje (kracht 4). Dit laatste maakte dat er helaas wat mensen uit ons gezelschap ziek zijn geworden. Maar ondanks dat waren er toch een paar echte diehards die stug door bleven vissen. En niet zonder resultaat.

Eef wist uiteindelijk weer een paar hele goede wrakken aan te doen waarop de gullen soms met 2 tegelijk naar boven kwamen. En niet de kleinste, voor de foto's zie www.hoekzeehengelsport.com.

Eef nogmaals onze dank voor deze mooie dag, de pakketjes vis liggen ondertussen in de diepvries.

Namens Waterschap Aa en Maas, Paul VerhoevenPaul Verhoeven=== Maandag 27 mei 2013 ===


Vandaag is er een dikke platvis gevangen van 160cm....

kijk zelf maar >>>Raffie=== Maandag 27 mei 2013 ===


Vissen op de Oosterschelde

Helaas geen baars... we konden bij de brug niet ankeren stroming te sterk. Toen zijn we gaan ankeren bij tussen de zeelandbrug in de haven van Kats (in het verlengde van de oostzeedijk. Daar was het scharrenfeest en een mooie schol. Om ons heen sprongen de gepen (die waren niet te pakken). Bij wegvaren binnen 10 minuten motor pech gehad motor kookte! Zeepiertje met speedboot gekomen en motor open gegooid Koelwater bijgevuld. DIt kosten helaas een hoop vistijd We moesten ankeren bij Kats boei 7. Het was een mooie dag maar het kon beter wilde graag nog met opkomend tij bij Wemeldinge.. Helaas volgende keer beter. Ben wel bruin op mn gezicht!

Groet Martin Damen

Martin Damen
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 26 mei de 2e selectiewedstrijd NK boot op de Oosterschelde van Sportvisserij Nederland.

dit vanuit de Bergse Diepsluis te Tholen, met 3 boten de Vlije, Zwerver III en de Hendrik H., normaliter met de Eendracht van Henk maar deze heeft een hartoperatie ondergaan, beterschap en sterkte.

om 8 uur vertrokken en na een vaart van ongeveer een klein uur geankerd, tussen 2 droogvallende platen denk de "Dortsman" met volgens mijn inschatting 3 m water onder de kiel. dit heeft voor zover ik het kon waarnemen gedurende de eerste 2 uurs periode 1 visje opgeleverd op de Vlije.

Nu even de omstandigheden die waren niet optimaal, NW 6 op de windfinder en afgaand water tot omstrreeks 11 uur, dus wind en getij recht tegen elkaar in dat beperkt de ankerlokaties, maar dat neemt niet weg dat ook de schippers mbt de vangstkansen een aantal vuistregels kunnen hanteren, zeker vwb de huidige watertemperatuur, dan heb je minimaal 10 meter , liefst zoveel mogelijk water onder de kiel nodig, je kan wel gokken op die opkruipende bot met de vloed erin, maar niet met deze watertemperatuur.

Dus na de eerste periode verkast naar de buitenkant v/d plaat ter hoogte van Wemelding schat ik , op 10/12 m geankerd met vanaf 11.30 zachtjes de vloedstroom erin , stond de 2e periode op plaats 2 bijna op de boeg aan stuurboord dus er was redelijk up-tide te vissen, wat een scharretje van 19 cm op de kaart opleverde.

Na de lunch de derde periode lekker uit de wind achterop, dat leverde 2 scharretjes op en een tongetje van 27 cm , dus totaal met 4 vissen geeindigd, ben geen 1e geworden, maar ook geen laatste, zie de uitslag wel op de site van Sportvisserij Nederland.

Nu de moraal v/h verhaal, selecties zijn bedoeld om de beste vissers er uit te zeven op tal van punten van techniek/inzicht en handlingssnelheid, dit is dus een loterij, dus ik denk/vind dat er toch gekeken, nagedacht moet worden over het selectiebeleid, denk dat de huidige wedstrijden voor Scheveningen een betere maatstaf vormen , monding v/d westerschelde ook een mooie optie zeker gezien de vangstvariatie.

Voor de rest gewoon een leuke dag gehad met gelijkgestemden, volgend jaar doe ik gewoon weer mee !

vang ze iedereen.

gr, Kees GraafKees Graaf=== Zondag 26 mei 2013 ===


VALKYRIE:

Wegens omstandigheden is de boot op 28 mei voledig vrij gekomen. Mocht u interesse hebben om met ons mee te gaan vissen, horen wij dat graag.

Het weer ziet er goed uit. U kunt met ons contact opnemen op 0187 683232.

Eef
=== Zondag 26 mei 2013 ===


Zaterdag 25 mei gingen we wrakvissen met Neeltje Jans.De eerste 2 wrakken kwam er hier en daar een gulletje aan boord maar veel was het niet.Maar Piet de schipper van Neeltje Jans' vaarde naar een ander wrak en daar was het bingo.Overal werd er gul gevangen en al snel werd duidelijk dat dit een goed wrak was.Na het laatste belsignaal hadden we 210 mooie gullen aan boord met 14 personen.Een zeer goed resultaat bedankt Piet en bemanning Marcel en Ferrie.Tot in juni .

De lilse zeebonken

Zeebonken
=== Zondag 26 mei 2013 ===


beste visliefhebbers

we hebben nog plaats op de happy-fisherman

a.s.donderdag nog voldoende plaats om te vissen a.s.vrijdag nog 4 plaatsen voor wrakvissen

ook kan er deze week en volgende maand op maandag dinsdag en woensdag op makreel of ankervissen geboekt worden dit zijn de blauwe vakken

voor info telf 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fisherman

pia

pia
=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Vrijdag avond (24 mei) met The Pirate II geprobeerd een paar tongen(scheefsmoelen) te vangen.
Om 7 uur hebben we de 5 moedige vissers opgepikt die wel eens wilde proberen deze zeer gewilde vis te vangen.
Om 8 uur geankerd en er kwam gelijk goed vis boven grote scharen van 25cm+ en ja hoor de eerste tong ook gelijk.
Na deze geweldige start hielden we dat vol tot de schemering en iedereen weet dan komt meestal de tong los.....nou en of!
In een uur tijd vloog te teller omhoog we vingen ze zelfs met 2 te gelijk. Ook nu bleef de schar nog goed zijn werk doen, de visserij bestond uit schar wijting en tong wat een toch een zeer leuke gevarieerde visserij maakte. Toen het eenmaal echt donker was hield het een klein beetje op met de vis maar de vis die we nu vingen was allemaal van zeer mooi formaat tongen tot 35 cm hiler doet iedere "sport"visser het toch voor. Na deze zeer geslaagde avond hadden we 10 tongen gemiddeld en 30 scharren gemiddeld te man van zeer mooi formaat.
     

Vanaf nu kunt u ook boeken voor avond/nacht tong vissen.
www.westerscheldevissen.nl  

Groeten Team Te Pirate II

youri de back
=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Wij hebben een nieuwe website met 20 nieuwe accommodaties en 2 nieuwe landen om te gaan vissen Zweden en de Florida Keys USA.

Kortom u kunt nu vissen op snoek, snoekbaars, zeewolf, kabeljauw, dorado, sailfish, heilbot en vele andere soorten vis.

Vissen in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden en Florida Keys doe je via Cordes Travel.

www.cordestravel.nl

Linda
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


morgen avond vrijdag gaan we op de tong vissen met de nodige scharren ik heb nog een paar plaatsjes vrij. morgen avond droog met niet te veel wind. heeft u interesse bel 06 51391567. groeten schipper van the pirate 2, rene de back

rene de back
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


Hallo sportvissers,

Gisteren 22/05/13 weer eens een keer naar Vlissingen gereden en net zoals 2 weken geleden meegeweest met Hank op de Wiesje.

Nu stond er een windje waardoor we bij aanvang van de dag niet naar buiten konden. En hoe het kwam weten ze alleen onderwater maar kortbij

(molen) gaven ze niet thuis. Is en blijft vissen (maar goed ook) en niet v... Er kwam wel iets boven, enkele schar, een paar gulletjes maar niet wild.

Ook op de spijker hadden ze er weinig zin, op 2 leuke gulletjes na.

Pas een heel eind in de middag nam de wind in sterkte af en kon er wel een stukje gevaren worden. En jawel gelijk overal vis.

Het is echter al 16.00 u en het einde van de visdag komt dichterbij. Maar onze schipper heet Hank en als het voor iedereen aan boord goed is

wordt er door gevist, hetgeen ook gebeurde. Klasse !

En zo viste iedereen aan boord nog een aardige hoeveelheid schar bij elkaar. Ook 22 tongen werden nog gevangen, mocht er zelf 5 onthaken.

Eind goed al goed. Na de klok rond op het water te zijn geweest moe en voldaan huiswaarts.

Bij deze Hank wederom bedankt voor alles en tot volgende keer.

Groeten en vang ze 

 

Luc D.L     Brasschaat

luc d.l.
=== Woensdag 22 mei 2013 ===


nog een laat bericht, vrijdag met onze visclub de bootvissers sea gull (onze boot zikytec) gaan de tong belagen met 4 leden, mooie vangst gehad met 95 tongen, met toch een 20-tal boven de 30 cm,

zaterdag met 9 clubleden op tong, ietje minder beet toch 55 tongen op 1 tij

de bootvissers

bootvissers sea gull
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Lekker lang Pinksterweekend

Wat voor de PirateII dan geen uitslapen betekend maar fijn de Westerschelde op met enthousiaste mensen om een visje te vangen. Met wisselvallige weersomstandigheden maar gelukkig kunnen we wel van de visvangst op aan want die is gewoon constant goed.

Zaterdag 18/05 begonnen met een klein clubje en besloten om aan de Nolleplaat te beginnen. Ervaring van de afgelopen weken bleek weer te kloppen, er zat vis zat. Mooie scharren in overvloed met af en toe een scheefsmoelleke tussen door. Na voldoende vangst voor iedereen nog paar stekken uitgeprobeerd en ook hier zit schar in overvloed.

Zondag 1e Pinksterdag eropuit met een volle boot en gestart aan Vlissingen. Onder het genot van veel zon wisten de mannen hun vissen te vangen maar het liep toch minder hard als de dag ervoor. Besloten werd dan ook om het iets verder naar buiten te gaan proberen richting Westkapelle. Hier was het gewoon weg feest met schar en botten als hoofd genodigden. Ondanks de straffe wind wisten we het toch goed vol te houden op deze stek en konden we tot einde van de dag blijven vangen.

Maandag 2e Pinkster wederom een volle boot wat een bont gezelschap te noemen was. Doorgewinterde vissers, gelegenheid mannen en ook een paar starters op de vismarkt zorgde ervoor dat we onze handen er vol aan hadden. Na een korte clinic ‘hoe vang je vis Pirate-style’ kon iedereen van start en werd al gauw duidelijk dat het een waar feest ging worden. De vissen wisten het aas moeiteloos te vinden en zorgden ervoor dat niemand zonder kwam te zitten. Voor enkele was na het 1ste uur  hun persoonlijk record al ruim verbroken en beloofde het dus een memorabel dagje te worden. Er waren er zelfs bij die deze vorm van visserij meer op werken vonden lijken en hoognodig een rust moment inlasten aan boord. Het maakte niks uit, het is immers een dagje uit en na een powernap tijd genoeg om er weer vol tegenaan te gaan. In de middag nog wat extra stekken uitgeprobeerd en ook deze beloven veel goeds voor de komende periode. Grote scharren, botten, tong en zelfs nog paar leuke wijtingen zorgde voor een gevarieerde vangst. Enig min puntje was dat de dag besloten werd in de regen maar dat kon de pret niet meer bederven. De sfeer was gewoon prima aan boord met ronduit tevreden mensen die huiswaarts konden met verse vis en een ervaring rijker.

         

Zoals U ziet draait de Westerschelde op volle toeren en beloven het nog mooie maanden te worden. Binnenkort starten we ook met ons avondvissen dus informeer alvast naar de mogelijkheden en houdt de site in de gaten voor beschikbare data.

Mvg. De PirateII

Jeroen
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


beste vislief hebbers volgens onze weermensen gaat het vanaf volgende week beter weer worden

heb je zin om een visje te vangen wij varen vanaf maandag 27 mei tot donderdag 20 juni op de maandag -dinsdag en woensdag bij voldoende mensen op de makreel of anker

dus wil u een dag lekker uitwaaien en een visje vangen kijk dan op onze side www.happy-fisherman.nl natuurlijk varen we ook op alle rode vakken u kunt ook voor inl bellen met

 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fisherman pia

pia
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Hallo,

 

Nog een behoorlijk verlaat bericht. Maandag 6 mei, op die prachtige dag wezen vissen op de wrakken op een spiegelglad zeetje.

Vanuit Scheveningen toch een stuk of 20 gullen waaronder een paar hele mooie van de wrakken af weten te halen. We waren niet ontevreden, het was dan ook een half jaar geleden.

Groet!

Willem
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Donderdag 16 mei wrakvissen
Met een groep van BasF richting de wrakken geweest.
Een leuke dag met prachtig mooi weer!
Redelijk goed gevangen.
Mooie gullen, ook heel veel ondermaatse gulletjes die wij allemaal retour hebben gestuurd.
Toch wel weer een goed teken dat deze er zitten, een beetje aanwas heeft de Noordzee wel nodig mbt gul/kabeljauw.
Ook nog mooie wijtingen, steenbolken en een paar scharren aan de gullenhaken.
Vrijdag 17 mei ankervissen
Dondermiddag kregen wij van de weersvoorspellingen door dat het 3-4 B zou worden op vrijdag en aangezien we zouden gaan ankervissen zou dit geen probleem zijn. Zo gezegd zo gedaan, onderweg naar de stek 4-5B met golven rond en tegen de 1 meter.
Dan maar niet naar de beste stek op open zee, maar onder de kust naar een goede stek gegaan.
Dit was inderdaad een goede stek met mooie scharren en veel grote botten.
Om 11:00 overleg aan boord omdat er toch wel wat vissers een beetje bezorgd keken af en toe over de Walibi effecten van 1 meter hoge golven.
Dan maar aan de binnenkant met wel minder vis, maar wel heerlijk vlak.
Nou dat was een verademing, zelfs voor mij als schipper.
Een dagje vissen gaat niet altijd alleen maar om zoveel mogelijk vis, maar toch ook om een relaxed dagje op zee zijn al dan niet in het gezelschap van vrienden, soms zijn de vangsten dan bijzaak zoals vandaag.
Maandag 20 mei ankervissen Noordzee
Voorspellingen op zondag waren twijfelachtig voor de wrakken dus in overleg met Danny besloten om sowieso op anker te gaan vissen.
De mannen hadden 750 gram pieren de man en die waren aan het eind van de dag allemaal op!
Niet normaal zeg deze dag!
Zakken, binnen 10 tellen beet, even 3 minuten wachten en de doubletten en tripletten kwamen boven.
Veel tij/weinig tij, het maakte vandaag aleemaal niets uit.
Vanaf het moment dat wij op deze open zee stek aankwamen tot het moment dat wij weer vertrokken, continu beet + vis.
Eindresultaat viel niet in emmers te vertalen, dus gebruikten wij voornamleijk onze grote viskisten.
Omgerekend, minimaal 100 maatse scharren de man + zowaar flinke klus wijting en een paar mooie botten.
1 klein nadeeltje, de man 1,5 uur schoonmaken haha! Zie foto's.
       
Jaja, Jupiler was er ook...
Onderweg terug ook nog even gestopt omdat wij zeehonden zagen jagen in een school Geep. Ik weet niet of ze al gevangen zijn aan de pier van de Neeltje-Jans, maar anders zullen ze er deze week zeker wel zijn! Een school gepen als makrelen, zeehond met geep in zijn bek, mooie plaatjes!
Voor volgende week woensdag en donderdag nog enkele plaatsen vrij voor het ankervissen op de Noordzee!
Mis het niet....

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


maandag 20-5 wezen ankervissen vanuit zeebrugge met onze visclub uit waregem in totaal 10 man sterk, eerst geankerd op schar en meteen goed raak, gevist van 8 u tot 13u45 en we hadden

tesamen 520 maatse scharren en 2 zeebaarzen van 45 en 47 cm, na overleg nog eens geankerd dichter tegen de kust en nog een 35 maatse tongen gevangen, was een mooie dag met toch een

redelijk plat zeetje

mvg Brecht

brecht
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Maandag 20-05-2013 wezen vissen op de Oosterschelde.

Vertrokken om 08h30 vanuit Colijnsplaat

Eerste stek was in de buurt van SVC 3 , (Colijnsplaat) op zo'n 20m diepte. Al snel kwamen de eerste scharretjes binnen.

Vlak voor het tij keerde , zijn we richting Zeelandbrug gevaren. Ter hoogte van Zierikzee geankerd(voorbij de brug) , er waren daar enorm veel meeuwen actief bezig en de fishfinder bleef maar enorm veel vis aangeven die tussen  de 6m en 8m diepte passeerde , heb een lijntje uitgeworpen met pluimpjes maar dat heeft niets opgeleverd. Ook op de bodem was het maar stilletjes.

Na een uurtje zijn we terug de brug doorgestoken richting SVK11 (groen en rode langwerpige boei)(12m diepte) op die plek is het ons gelukt om terug wat platvis te vangen.

We hebben ongeveer een 30-tal scharren gevangen, wel veel "postzegels" , als aas hadden we joekels van zagers en pieren van bij Bass Hengelsport. Soms vroeg ik me toch af hoe en klein platvisje het doet om een zager door te slikken dat groter is dan zijn eigen lengte...  :-0

Na de middag is het beginnen regenen en rond 15h30 terug naar de haven

Het was geen denderende vangst maar ik eet vis vanavond ... ;-) en het was lang geleden dat ik de Oosterschelde zo spiegelglad had gezien ! Geen rimpeltje op het water , een zaligheid !

Woensdag 22.05.2013 (morgen) misschien terug gaan proberen maar dan op de geep en de zeebaars vanaf de kant.  

De groeten

Collignon Jonathan

collignon jonathan
=== Maandag 20 mei 2013 ===


hoi visfanaten.

Afgelopen zondag 19 mei met de Big Marlin van Drè Vriends een dagje wezen vissen.

Deze keer met een paar oud collega`s en vrienden de boot afgehuurd.

In overleg met de schipper om 7 uur uur vertrokken richting westgat waar we de hele dag gevist hebben.

Vrijwel de hele dag scharretjes gevangen met een enkele bot en af en toe wat kleine wijtinkjes.

heel veel kleine vis, maar de ganse dag tripletten binnen gehaald waarvan de meeste ook weer terug gingen waar ze vandaan kwamen.

toch allemaal een maaltje mooie scharren mee naar huis kunnen nemen wat tevreden gezichten opleverden.

De loterij aan boord ging naar onze wrak en makreelspecialist wesly die s`middags zijn bekende dutje moest doen.

De prijs voor de grootste vis ging naar kees janssen die volgens mij het meeste last had van de deining die er stond.

Dus een geslaagde dag met een zonnetje redelijke en temperaturen, alleen jammer dat een paar jongens wat last hadden van de golven.

Langs deze weg nog dank aan de schipper voor de goede zorgen en natuurlijk de lekkere soep die altijd smaakt zo op de middag tijdens het vissen.

Allemaal goede vangst gewenst en de groeten van;

Frans Versluis

    Frans Versluis=== Maandag 20 mei 2013 ===


Zeevislanders,

 

vandaag maandag 20 mei 2e Pinksterdag een dagje aan anker met de Valkyrie van fa Hoek vanuit Stellendam.

Het was in eerste instantie bedoeld als wrakkentocht, maar op zondagmiddag contact gehad met Eef Hoek werd toch geKozen voor ankervissen, ivm de weers en windvoorspelling.

We zijn wel op wrakkentijdstip vertrokken nl. om 06.00 maandagochtend, wind NW 3 tot 4 Bft , golfhoogte rond de 80 cm, maar min of meer een "luie" noordelijke deining, nevelig met niet al teveel zicht.

Achteraf gezien had "wrakken" wel gekund maar dat is kennis achteraf !

Aan anker voor de 2e Maasvlakte  vertrouwd iets westelijk v/d MV5 boei op 13,5 meter water zag ik uit een ooghoek op dieptemeter in de stuurhut.

De vangst kwam bij mij wat moeizaam op gang, maar na de derde draai constant "full house" totaal 41 maatse visjes met een hengeltje.

De vangst op een Bot na was alleen Schar, begrijp dat de schippers voor de "veilige" weg kiezen de vissers zoveel mogelijk vangstgarantie te bieden, want daar komen ze tenslotte voor.

Zelf "vat dit niet op als kritiek" zag ik toch graag wat meer "ÄVONTUUR" , met toch een poging een rondvisje . wijting/gulletje/zeebaarsje"te bemachtigen.

Er zijn volgens mij zat mogelijkheden op vaarafstand, "Ädriana", Gullebult, Afsluiters , "de Kruisers" lijkt me sterk dat je daar geen rondvisje pakt aan anker, maar je moet het wel proberen, als je niet probeert weet je niks, garantie tot de voordeur zeggen we dan.

Snap dat niet iedereen daarvoor in is en ook als daar een wat ander prijskaartje aan moet hangen dan standaard ankervissen, ook als dat geen succes oplevert heb ik daar geen probleem mee, weet hoe het werkt. 

Hoop dat het met een aantal gelijkgestemden een keer mogelijk is iets dergelijks te ondernemen/avonturen !! 

groets Kees Graaf en vang ze iedereen !!Kees Graaf=== Maandag 20 mei 2013 ===


hoi.zaterdag met de schelde 10 op de haring geweest.na een heerlijk tochtje van 3uur varen met ons drietjes een 120 haringen gevangen.dan de terug tocht aangevangen en terwijl de visjes gekaakt om maatjes van te maken.we kunnen weer lekker smullen bij een borrel of een pilsje.groetjes.fransfrans=== Maandag 20 mei 2013 ===


hallo medevissers gisteren 19 mei wezen vissen met mijn broer Okki1. OM 9uur lagen bij de Zjb boei en hebben de hele dag schar gevangen en een paar mooie wytingen.ER lagen nog meer bootjes maar het was niet druk ivm de golfslag  en de toenemende wind.Rond kwart voor drie terug gevaren en kaptein Okki had het gas er flink opzitten en rond half 4 waren we bij de Trailerhelling. DE vangst was rond de 200 scharren waarvan er weer 50 rondzwemmen.Bedankt broertje voor de mooie visdag en hopen dat we snel weer wegkunnen gaan met de orka die het fantasties deed en geen probleem had met toenemende golfslag grvan de okki2 aan alle medevissers en dat we nog veel vis mogen vangen.peter=== Zondag 19 mei 2013 ===


Verslag donderdag 16-05-2013

Schol uit de fles!

       

Op donderdag 16 mei met Kevin opnieuw naar het Westgat getrokken in de hoop schol te vangen. De Aisling van José en de Arvid uit Veere gingen samen met ons door de Roompotsluis de Noordzee op. Het was “hoog water” rond ca. 6.30 u en we ankerden om 9.00 u om het afgaande tij af te vissen. De weersvoorspelling was “bewolkt” ZW 2-1-2 draaiend naar het noorden en we hoopten op opklaringen. We ankerden in de buurt van de WG1 en het afgaande tij bracht op 13.1 m diepte enkel schar en enkele kleine wijtingen op. Helaas geen schol! De watertemperatuur was er ca. 11°C. Na een dik uur stond er wat meer stroom en werden de scharren groter, we vingen ze per twee en drie aan onze gele en rode kunststof afhouders voorzien van haak nr. 2. Het was opvallend dat de vis voorzichtig beet en bij het ophalen hadden we veel “lossers”.

Om 11 uur zijn we wat dieper gaan liggen om meer stroom te hebben op zoek naar de schol. We hebben dan ook direct beet … schar! Ook hier bijten ze voorzichtig. Later verkassen we nog een derde keer op zoek naar schol. We proberen aan de WG2 en ankeren tegen een bultje een beetje ondieper op 8.5 m. Hier ook enkel schar.

Een beetje later trekt de noordenwind nog aan en besluiten we om terug naar de haven te varen. Een woelige terugvaart is ons deel door de aantrekkende noordenwind. Het was echter een superdag met veel vis en goed gezelschap. De enige “schol” was die uit de fles die Kevin meegebracht had, bedankt Kevin!

Groeten,Wim Bresseleers=== Zondag 19 mei 2013 ===


Hallo allemaal,hier zijn we weer met een vangstbericht van zaterdag 18 mei. Wederom met "de Wiesje" weggeweest om te gaan avondvissen op de tong. En dat is gedeeltelijk gelukt,23 "scheefbakkessen" werden aan boord gehaald, en verder was het schar en een enkele wijting, de emmer was gevuld met 36 scharren en 2 tongskes.ik heb deze keer geen foto's maar ik denk dat iemand anders daar wel voor gaat zorgen want het heeft de hele avond door geweerlicht. Zo dat was hij dan weer vanuit Duizel met wederom de groeten van: Harold,Tommie de strandvisser en Frans.Sus=== Zondag 19 mei 2013 ===


Hey allemaal

Zaterdag 18 mei nog eens met de Robbyfishers een clubwedstrijd gevist. Vanuit Nieuwpoort vertrokken we met 4 boten naar 't Potje op zoek naar de grote schollen. De Stroom zat er in het begin niet in. De vangsten waren heel wisselvallig en redelijk snel gingen er stemmen op om iets dieper water op te zoeken. Aan de Nieuwpoortbank ankerden we op 18 meter en vingen hier schar, veel, heel veel, maar ook heel veel ondermaatse. Het was werken geblazen en de aasvoorraad slonk zienderogen. Enkele horsmakrelen en wat mooie zeebaarzen passeerden ook de revue. Op het einde van de eb werden er ook redelijk mooie schollen gevangen. De dagoverwinning ging naar de Netser die ca 70 stuks schar ving.

Volgende week ons Festival vanuit Blankenberge vissen, als je wil kan je nog inschrijven en kans maken op een van de vele prijzen.

 

Grtz

Nico Nico=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


goede morgen ,

na zeker 1.5 jaar  nog eens tijd gehad om te gaan vissen , samen met de Willy naar de grevelingen om te gaan haringen ,

den beet zat er goed in en we hebben genoeg gevangen , voila en nu gaan we wat meer tijd vrij maken om terug wat meer te gaan vissen

grt tom van nuffel ( tarpon Delta 611 )

tom van nuffel
=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Vandaag leuke visserij op de Westerschelde gehad. 2 stekken aan gedaan en mooi formaat schar en weer een aantal tongen erbij. De weersvoorspelling ziet er aardig uit voor de Pinksterdagen. Maandag nog enkele plaatsen vrij dus voor liefhebbers die erbij willen zijn reserveer een plek aanboord van de PirateII.

Mvg. PirateII-crewJeroen=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


17-05-2013, 

Vandaag met de Tender de zee op geweest vanuit Lauwersoog. We  waren met een gezelschap van 30 personen We zijn begonnen op makreel te vissen. dit ging met redelijk succes. Hierna hebben we nog enkele wrakken afgevist, waarbij maar heel weinig kabeljauw naar boven kwam.Na de middag hebben we weer op makreel gevist,met het gevolg dat er weer mooie makrelen werden gevangen. Gemiddeld had iedereen ongeveer 20 mooie makrelen hoewel een enkeling er wel meer dan 50st hadden.

Henk Poelman.

Henk Poelman
=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


beste vis liefhebbers

16-05 met de happy-fisherman wezen scharren het was een super dag iedereen had een mooie klus scharren

wil u ook een keer mee kijk dan op onze side www.happy-fisherman.nl op alle rode vakken kan u boeken

wij doen ook mee met de sharkataq er zijn voor de vrijdag 9 augustus nog enkele plaatsen vrij hiervoor kan u mailen naar haaien@sportvisserijnederland.nl

voor verdere inl kan u ook naar info@happy-fisherman.nl of 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman pia

pia
=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


Op de ms Tender varend vanuit Lauwersoog zijn de eerste makrelen gevangen. Mooie exemplaren. De afhuur groep wilde eigenlijk op kabeljauw maar als je als schipper de meeuwen ziet duiken en voelt dat er makreel is kan je die niet voorbij varen. De mensen werden gillend enthousiast. Hoe gaaf als je hengeltje krom gaat staan. En niet alleen bij jezelf maar ook bij je buurman. Ook heeft schipper Eddie nog wat wrakken gebrobeerd en waarempel daar zat kabeljauw.Geen hele grote aantallen maar iedereen ging  met een maaltje vis naar huis. De grootste kabeljauw was ongeveer 85 cm. We zijn blij dat de visserij weer een beetje aan begint te zwemmen en gaan vol goede moed het zomerseizoen in. Wij hebben op dit moment nog voldoende ruimte op onze dagtochten, ochtendritten middagritten en avondvaarten.  Loopt het water al in de mond bij de gedachte aan een heerlijke zelf gevangen zelf gerookte makreel??  Bel voor een afspraak 0519-295949 of kijk even op onze website http://www.ms-tender.nl.  We zijn ook te volgen op twitter @noordzeevissen en facebook Naam: sportvisserij Tender.Peternel Looze=== Donderdag 16 mei 2013 ===


Yes Yes Mooie gullen.

Vandaag weer eens wezen vissen op de wrakken. Gisteren rond middernacht de wind uit de zeilen en in de ochtend vertrokken met een redelijk mooie zee. Gedurende de dag droog weer gehad en begrepen dat men op de kant in de regen heeft gezeten. Bij terugkomst een frisse bries en een hobbelige zeetje. Morgen een dagje steiger. Nog een aantal foto's weten te schieten vandaag , die zijn weer te vinden op www.hoekzeehengelsport.com door de drukte heen zijn het er niet zo veel, sorry hiervoor zal er op letten haha. Vandaag was o.a. Mike mee die steevast zijn eerste Gul meteen weer overboord zet, dat brengt geluk volgens hem. Zo groot kan ie niet wezen terug gaan zal ie. Dat is nog eens sportvissen of slaat dit eigenlijk nergens op en is hij een beetje gek??? Zo zie je maar weer iedere sportvisser beleeft zijn of haar sport op een eigen manier, dat is toch mooi aan al dat vissen. Vandaag ging het met kunstaas super dus die dagen zijn er ook. Kortom een mooie dag voor in de boeken een topper voor het jaar laten er vele volgen. Wie kan zich daar niet in vinden.

Door omstandigheden 1 afmelding voor roggen/haaien vissen aan de Engelse kust op 6 juni a.s. is er de mogelijkheid om met de ons , de Valkyrie, mee op stap te gaan. Voor info bel ons gerust op 0187 683232.

Graag willen wij het shark attack evenement nog eens onder de aandacht brengen. Dit zal plaats vinden op 7,8,9 augustus dit jaar. Je werkt dan mee aan een groot schalig onderzoek naar o.a. de trek van haaien en roggen. Tevens hebben wij ook losse data die te vinden is op onze kalender op de site. Eveneens geven wij de gegevens door van de gevangen exemplaren en ook die gaan mee in dit onderzoek. Dus mocht u zich geroepen voelen om hieraan mee te werken, bent nu nogmaals van harte uitgenodigd.

Groeten Eef

www.hoekzeehengelsport.com
=== Donderdag 16 mei 2013 ===


WRAKVISSEN,
u aanstaande zaterdag nog 5 opstapplaatsen voor dagje wrakvissen met de Nautilus. Boot is afgehuurd door ons en Omwille van het voorspelde "slechte weer" hebben een aantal jongens al andere dingen gepland... dikke pech voor hun! want het wordt lekker weer en de zee ruikt naar vis! Interesse? robsourdeau@hotmail.com

groetjesSourdeau nRob=== Woensdag 15 mei 2013 ===


 een lekker dagje vissen op de westerschelde met the pirate 2?as zondag is vol heb nog vrije plaatsen voor as maandag 2 e pinksteren. heeft u interesse? www.westerscheldevissen.nl of 0651391567. groeten rene de back.rene de back=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Zondag 12 mei hebben wij  met onze visclub   Anna Friso Sportvissersclub met de  M.S.  Sun Bear  vanuit Hansweert  de 2e  Bob Riga wedstrijd gevist.  We waren met  15 leden en 3 opstappers. 's morgens om 5.00 uur werd ik wakker het kwam toen met bakken regen uit de hemel. Nou dacht dit wordt weer zo'n dag, hele dag hangen in het beneden ruim. Maar gelukkig pakte het anders uit.  Om 8.00  vertrokken we met Jaap de schipper  uit de buiten haven van  Hansweert.

Na een half uur varen liet Jaap het anker vallen , we visten tegen een plaat met het afgaande tij het duurde niet lang voordat de eerste botten aan boord kwamen. Maar na 1,5 uur was het gedaan met de pret. Jaap kwam bij me langs en zei Harry wat doen we , gisteren tegen de kentering werd het ook beter hier of gaan we de gok wagen naar de andere kant van de plaat op wat dieper water bij de groen ton.

Even overlegd met de leden, er werd gekozen om het nog een half uur te proberen hier . Is het dan niks dan vetrekken we. Het werd het laatste, verkassen dus . iedereen ging naar beneden wat eten en drinken tijdens de vaart. Op de plaats aangekomen gingen de meeste naar boven , ik niet met een paar andere. Achteraf had ik gelijk naar boven moeten. Er werd direct mooie vis gevangen, zelfs doubletten.Aangekomen boven Stonden bij THeo's  bovenaan , ik dacht hier moet ik wat aan doen. Het resultaat kwam snel , ik ving direct een tongetje en een bot erbij . het was nek aan nek race.  We stonden vlak tegen elkaar kwa cm , ik Theo en Theo, Arseen ( Senne ) Hugo. ER kwamen meer tongetje en tongen aan boord , mooie botten tot 38 cm , gulletje.

Het eind sein werd gegeven , goh wat kwam er nog een klepper van een tong aan boord maar liefst 43 cm gevangen door Kees ( opstapper ).

Het eind resultaat   38 botten , 8 tongen en 1 gulletje.

1e Theo Janssen

2e Harry Wolst

3e Theo Goossens

4e Benny  Beauquense  Junior

5e Arseen Wijsmantel.

 

Harry Wolst

Anna Friso Sportvissers club  Kamperlandharry Wolst=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


voor as zondag hebben we nog een paar plaatjes vrij voor ankervissen op de westerschelde. momenteel wordt er zeer goed schar gevangen. met bijvangst van tong en een enkele gul.wilt u uw geluk eens beproeven op de westerschelde? dan bent u van harte welkom op the pirate 2. www.westerscheldevissen.nl groeten rene de backrene de back=== Maandag 13 mei 2013 ===


Vandaag (13 mei) een erg leuke vistrip gemaakt met Wiesje. Vooral in de ochtend is er goed gevangen.

Uiteindelijk meer dan 80 scharren kunnen schoonmaken waarvan mijn broer het merendeel heeft gevangen.

Hank bedankt voor de gezellige dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Jan & HenkJan=== Maandag 13 mei 2013 ===


hallo vissers

als we de weergode mogen geloven word het weer richting weekend beter

heeft u nog zin om een visje te vangen donderdag16 mei en vrijdag 17 mei hebben we nog voldoende plaats

en de schar is volop aanwezig wij hebben ook combi trips kijk op onze side

voor boeking  www.happy-fisherman.nl of telf 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman piapia=== Maandag 13 mei 2013 ===


Zaterdagavond 11 Mei heeft de visclub met de Theo gevist op De Grevelingen

Ik kan er kort over zijn, 3 x niks

Alleen enkele haringen met veel moeite gevangen.

Verder geen enkel spoor over de aanwezigheid van andere vissen.

Een verloren avond.

LouisLouis van Diessen=== Zondag 12 mei 2013 ===


hier een verlaat vangst berigje van J.Jansen van donderdag 9-5.

eerst even wat aas wezen steken en om ongeveer half 11 van neeltje jans weggevaren rigting o6.

het was wel even behoorlijk dijnig en even gedag om maar naar binnen te gaan, maar volgens mijn ervaring vermoede ik dat, als het getij er goed in kwam de golven minder heftig zou worden.

na even het rigeltje opgezog (en met die golfslag viel dat wel wat tegen) en toen geankert voor het riggeltje.

de eerste hengel gauw ingegooid en de twede hengel met een weegschaltje met lange dwarrel lijnnen en cirkelhaakjes achter de boot laten zakken.

de eerste uur niets, maar toen de stroming er weer goed in kwam kreeg ik ook de beten te zien en de eerste maatse schol kwam binnen en toen de golfslag ook begon af te nemen werd het even eg leuk en uitijndelijk nog 8 schollen en 14 scharren waarvan er 4 meegingen voor de pan en 5 schollen voor de pan meegingen.

waneer ik weer het water op kan weet ik niet, maar als ik weer weg ben geweest dan horen (lezen) julie van mij.

groetjes J.Jansen delta 1034j.jansen delta1034=== Zondag 12 mei 2013 ===


Zeevissers,

Vandaag zondag 12 mei de 3e EFSA wedstrijd vanuit Scheveningen, met de Trip Junior, dacht in eerste instantie dat wordt twijfelachtig gezien de info op de"Windfinder" ZW 5 tot 6 met tijdens buien mogelijk ZW 7 Bft,

golfhoogte 120 cm toenemend 160 cm !!,

Maar na een telefoontje op zaterdagmiddag richting rederij Trip , ja het gaat gewoon door.

Zondagmorgen om 7 uur in paviljoen trip , startnr 11 getrokken dat is net voor het stuurhuis aan bakboord en dan rechts daarna alles vrij.

De bestelde leeglopers opgehaald bij Albatos, deze keer gelukkig besteld want er waren verder alleen zagers voorradig en Jan, dat moet ook gezegd top aas deze keer !

Om stipt 07.30 van de kant en naar buiten, altijd even afwachten hoe ziet het eruit , toch weer beter dan verwacht wind ZW 5/6 golfhoogte rond de meter schat ik in, dat is voor de Trip Junior geen enkel probleem, aan anker na slechts 20 minuten buitengaats recht voor Duindorp op 500 meter uit de kant op 10 meter water.

Het was op dat moment 08.00 uur net rond de kentering, maar gelijk de vangst erin met 2 draaien doublet aan het eind v/d eerste periode rond 10.15 uur begon de ebstroom te lopen en werd het formaat steeds beter.

Wat materiaal pech, of pech dat wil ik hier toch even gezegd hebben, begreep op enig moment dat men het gebruik van gevlochten lijn liever niet op wedstrijden ziet,  ok ik pas me dan aan extra spoel voor de molen aangeschaft ,22/00  nylon hoofdlijn erop (ben me bewust dat is een dun lijntje maar eigen keuze) getaperde voorslag van 23/00 naar 40/00 van 10 meter ervoor, dan staat er dus iemand 1 of 2 plaatsen verderop wel met gevlochten lijn op de molen en ragt zo die 22/00 door, of we vissen allemaal met nylon of allemaal gevlochten ! Die keuze zal bestuurlijk toch door iemand gemaakt moeten worden.

Daarna in de laatste periode stond ik op plek 1 voorop de boeg toen kreeg ik ruzie met de ankerketting , daar kan niemand iets aan doen alles weg lood onderlijn en ook de eventuele vis , dat heeft al met al toch een dik half uur effectieve vistijd gekost.

Verder vanaf de tweede periode zakte de wind toch wel wat weg , alleen de eb tegen de wind in deed de golfhoogte niet veel afnemen.

Uiteindelijk 45 maatse scharren gescoord  met een 8 tal net ondermaats dus toch ruim 50 visjes met een hengeltje, alleen niet genoeg voor een leuke klassering de buurman had er 66 !

Rond half drie ging de fluit , dat de laatste periode erop zat, anker eruit en terug gestoomd richting thuishaven Scheveningen.

Verder zie ik op internet wel eens negatieve berichtgeving mbt Rederij Trip volgens mij is dat misplaatst, in mijn beleving komt rederij Trip altijd zijn afspraken na, op tijd weg , heb ik onlangs nog meegemaakt geprobeerd aan de Blokkendam geen vangst, andere stek gezocht Indus Noord wel succes. Vangstgarantie kan geen enkele redrij geven en dat is verder sterk afhankelijk v/d ervaring v/d betreffende vissers en het gebruikte materiaal. Dat is net als in veel andere takken van sport WEL of NIET scoren hangt af v/d kleinste details en oefenen/trainen dat doen voetballers en ook vissers. !!

wordt vervolgd.

groets Kees Graaf Den Haag

Kees Graaf
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


>hallo vissers

wij hebben voor 19-05 nog plaats vrij voor wrakvissen met de happy-fisherman

voor inl en boekingen info@happy-fisherman.nl of 0187 493785

ook hebben we nog plaats op andere data,s kijk op onze side www.happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fisherman pia

pia
=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


Gisteren 10 mei met de Neeltje Jans van Piet Bouwman onze jaarlijkse wrakkendag van de PV van SKELCORR gehad.

Helaas niet op de wrakken geweest maar gewoon net buitengaats voor Vrouwenpolder/ Westkapelle.

Het weer viel zwaar tegen voor wat betreft de wind, 6-7 bft, en in de ochtend nog hevige windstoten erbij ook.

Piet heeft zijn best gedaan om ons toch een visje te laten vangen, maar kon af en toe moeilijk blijven liggen ivm de harde wind en de golfslag(ruim boven de 2 meter).

Heb zelf mijn eerste tong van 2014 gevangen(39cm) dus als dat doorzet beloofd dat veel goeds voor de rest van het seizoen.

Er zijn nog redelijk wat vissen gevangen, voornamelijk schar een enkele giga bot en 2 tongen.

Het is gelukkig wel droog gebleven. De sfeer was goed zoals altijd en we hebben een gezellige dag gehad.

Volgend jaar staat alweer gereserveerd en hopelijk dan wel op de wrakken.

gr Gerger lips=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Hallo medevissers, gisteren, donderdag, een dagje meegeweest met the pirate II, schipper Jeroen deze keer.

Uitermate prettige visdag, redelijk gevangen en nog veel meer gelachen.

Uitsluitend schar; ongeveer 50% was aan de maat en mocht mee voor de pan.

In totaal tussen de 150 en 200 scharren zijn er gevangen met 8 vissers.

Goed schip, prettige schipper, graag tot de volgende keer.

 

groeten, Bert

Bert
=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Zeevissers,

 

Donderdag 9 mei een dagje aan anker met de VALKYRIE uit Stellendam.

Wat ik eerst dacht het gaat hem weer niet worden, ZW 6 en een voorspelde golfhoogte van 120/140 cm op de Windfinder, bleek woensdagavond na een telefoontje naar Hoek Zeehengelsport te Ouddorp eea toch door te gaan.

Donderdagochtend om 07.45 aan boord en stipt om 08.00 van de kant door het Slijkgat heen richting de M5 boei voor de 2e Maasvlakte, "buiten" viel het in eerste instantie enorm mee ZW 4/5 Bft en een golfhoogte ronde 80 cm schat ik.

Om 8.45 ter hoogte v/d M5 boei op 14 meter aan anker, de beet er gelijk in met de eerste 2 draaien full-house.

Zat nog een stukje competitie in vissen op gewicht en een minimummaat waarbij de lat wat hoger ligt als de EFSA op 23 cm ! met 3 leuke prijsjes aan het eind.

Vanaf een uur of 9 begon de wind aardig door te trekken richting ZW 6/7 Bft tegen een volle ebstroom in golfhoogte toch fors opgelopen  toen werd de zee wat  lastig en  "hobbelig" maar voor het formaat v/d VALKYRIE heel bijzonder,  zo stabiel als een huis aan anker.

Had overigens verder geen invloed op de vangst die bleef gewoon door lopen, alhoewel gezien de minimumeisen zeker 50% terug is gegaan, kunnen ze doorgroeien.

Ook is er een tongetje aan boord gekomen en had zelf nog een bot van 38 cm, zag op zeevisland dat er in de Westerschelde een Scharrentapijt ligt, nou voor de Maasvlakte en Scheveningen ligt 3 lagen Scharrenparket in visgraat motief !!!

Gezien de omstandigheden toch hier en daar een visser met ruzie met Neptunus, om 12 uur begon de Eb eruit te vallen en om 13.00 was de Valkyrie 180 graden gedraaid nu met de neus nu in de wind , die sterk afgenomen was, dan is het bijzonder ook te zien hoe snel de zee dan afvlakt tot aan 15.15 uur onder ideale omstandigheden verder gevist, toen ging het anker eruit en teruggestoomd naar Stellendam.

Ben niet in de prijzen gevallen maar 24 maatse Scharren in de emmer en een bot, met een 50% retour dus toch wel een 50 tal aan dek gehad met een hengeltje, deze keer met 12 LBS Penn TRQ (echt een breinaald), gaat krom tot in het handvat met 3 maatse scharren eraan, ATALANTIS 7000 erop met 14//00 Penn braid, eindlood 200 Oostende blijft gewoon liggen op de volle eb.

Lekker relaxt gevist, nu Zondag EFSA vanuit Scheveningen vooralsnog ook twijfelachtig met een voorspelling van tot 2 meter golfhoogte, maar we gaan het zien en beleven (wordt vervolgd)

 

Kees Graaf Den HaagKees Graaf=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


09-05 meegeweest als opstapper met Piet Bouwman en zijn neeltje jans voor een wrakkentocht.Er zijn maar enkele gullen en enkele steenbolken gevangen.

Maar wat mij serieus irriteerd is dat de zogenaamde sportvisser alle ondermaatse vis zonder blozen in zijn koelbox deponeert.Gulletjes van amper 25 cm worden gewoon meegenomen,een schande. Wanneer word de controle op zulke praktijken eens opgedreven? Mischien moet men de schipper bevoegd maken voor zulke controle.

Vang ze(maar wel bovenmaats aub)

 

Max.Max=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


vandaag met Wiesje! wezen vissen s'morgen stond er een aardig golfje dus voor vlissingen geankerd we lagen nog geen paar minuten in en de 1e scharren melde zich al nie super groot maar wel heeel veel hier paar uurtjes gevist toen toch maar stukje naar buiten gegaan omdat ze daar als goed is grooter waren daar mooi groote scharren gevangen  iedereen  heefd wel zijn visje gevangen denk wel zoon 400 met 7 man en helaas maar  een paar tongen maar wel een uit blinker van 35cm hank bedankt voor de mooi dag we hebben smiddag nog heerlijk kunne genieten van de zon en allerhande lekkerheden en tot de volgende x

de zeeuwse vissers

 arjan=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Hallo sportvissers,

Ben op 08/05/13 weer eens een keer met de boot weggeweest vanuit Vlissingen. Ik was als opstapper te gast bij Hank op de Wiesje.

Een gezellige, ontspannende visrijke dag is het geworden. Ook het weer werkte mee op een buitje na en de wind was minder als voorspeld.

Vele scharren zijn er over de hele boot gevangen. Her en der kwamen er grote dikke botten over de reling en ook een aantal tongen namen

plaats in de visemmer. Heb van deze laatste zelf geen gevangen maar dat komt volgende keer wel goed.

Op het einde van de rit had iedereen een mooie portie vis om mee huiswaarts te nemen.

Er zaten er heel wat bij mezelf in de emmer, het aantal zeg ik niet maar insiders weten wel min of meer over welke hoeveelheid het gaat.

Over de grote van de scharren : grootste thuis gemeten 35 cm, meerdere waren 30+. Uiteraard ook kleindere, verschillende hebben een retourticket

naar de zeebodem gekregen. Ook een gulletje is terug bij Neptunus.

Bij deze Hank bedankt voor je inzet en verzorging van de mensen aan boord en tot volgende keer. Medevissers aan boord bedankt voor de gezelligheid

en de babbel gedurende de dag.

Groeten en vang ze.

Luc D.L.   Brasschaatluc d.l.=== Donderdag 09 mei 2013 ===


Massa's

Op 7 mei had ik geboekt op de "Big Marlin" bij de dinsdagploeg.

Maandag gebeld, het vissen ging door.De schipper wilde om  7h30 vertrekken.I.v.m. het verkeer richting Antwerpen om 4h45 vertrokken,en om 7 uur waren we a/h ponton.Schipper Dré voorzag Ben , Mart , Cor , Mark , Alain , Isi , Dirk en Fons van koffie even de plaatsloting en hop naar de sluis.Om 7h45 de sluis uit het gas erop opweg naar het Westgat de visstek v/d dag.

Na het vieren v/h anker gingen op een goed bevisbare zee 8 onderlijnen te water,allemaal 3 haakspaternosters,aaslijntjes al dan niet met lokkraaltjes,haken beaast met pieren en ensis.De bedoeling was om Neptunus de ontlasten van opstandige maatse schollen ,maar dat liep niet zoals gehoopt.Waar de zeebodem wel van vergeven is zijn de scharren.Getuige daarvan de rond gegeten zeehonden die we opweg naar onze visstek konden bewonderen,terwijl Dré gas terug nam en wij tijd hadden om plaatjes te schieten van de meer dan 50 luierende vet gevreten dieren,ze werden ook niet verontrust omdat Dre afstand hield en gas minderde.

Omdat de Zeeuwse wateren weer over een scharrenberg uitlopend naar de Westerschelde over een scharrentapijt kunnen beschikken duurde het ook niet lang voor de eerste scharren zich melden.Om de schollen te lokken hebben we allemaal een paar jenevertjes genuttigd, maar daar kwamen alleen de grote botten op af.Er liep niet veel stroom,dus lichte ankergewichten voldeden.Voor de catering hoefden we niet te vrezen , want er werd vanalles aanboord gebracht.

Er werd 2 keer rond gekomen met worst, op de middag Dré z'n lekkere erwtensoep (volgens de vaste ploeg lekkerder als uiensoep) toen dat de maagsappen aanspoorde volgde nog een aantal rondjes met : gehakballetjes, kippenballetjes, gerookte wijting en als klap op de vuurpijl porceleinen kommetjes gevuld met gele pudding overgoten met wiskylikeur afgewerkt met echte slagroom en but not least dacht de schipper dat we nog een maagspoeling konden gebruiken en serveerde een lekkere grolch in beugelfles en een is geen kon er naar keuze nog een jupiler of palm bij. Goeiendag zeg, we zijn niet afgevallen.

Onder dat eetgeweld werd er ook nog vis gevangen, maar er zat veel klein goed tussen, zelfs op hele scheermessen beten minischarren.Zaak was regelmatig binnen draaien want 3 lege haken was schering en inslag . En de schollen ? daar was het niet wild mee Isi was koploper met 5 maatse schollen.De botten daarentegen waren talrijk en van een flink formaat.Hier was Mark de primus met een exemplaar van 40 cm.En had hiermee de grootste vis, en won hiermee opbergtassen van  IMAX gefeliciteerd. De Gratis tombola v/d sponsor was voor Alain en won een IMAX Padded Reel Case.

Verleden jaar heb ik ook al iets geschreven over de veiligheid op zee,dat wil ik nu weer doen.En niet in opdracht v/d schipper.We lagen als eerste sportvisboot geankerd in het westgat aan de groene kant met een veilige marge op de groene ton cq. vaarwater.In de loop v/d morgen kregen we gezelschap van verschillende bootjes zelfs afhuurboten,en die ankeren gewoon in de vaargeul. ONVERANTWOORD en LEVENSGEVAARLIJK . Deze zeemastodonten kunnen niet remmen, deze reus heeft een geluidsignaal gegeven, maar in de mist met golfslag of een lege stuurhut kan dit anders aflopen.BEZINT eer ge ANKERT

Hoe zit het met de boekhouding : Honderden visjes zijn terug gegooid.Per hengel zijn zo'n 25 a 30 panvissen meegenomen. Voor Isi en mij hield dat in : 39 scharren-12 botten-5 schollen . Hier zijn wij mee tevreden we hebben samen met de dinsdagploeg een prachtige dag met een lekker zonnetje mogen beleven , terwijl thuis mijn regentonnen volgeregend waren.Door een ongeval in Antwerpen nog in de file gestaan,maar dat kon de dag niet stuk maken.

Ik bedank hoger genoemde mannen voor dze dag en het meebrengen v/d versnaperingen,de schipper Dré voor de deskundigde leiding,de soep en het bier.Van Isi hopen wij de volgende keer weer zo'n lekker toetje.

9-5-2013 Alain Tulleneers LanakenAlain Tulleneers=== Donderdag 09 mei 2013 ===


vandaag meegeweest met bootje vanuit zeebrugge, we waren met 6 personen, iedereen een grote portie vis gevangen in een tijd van 9u30 tot 15uur

ikzelf met 4 hengels gevist(had een goesting om diepvries goed te vullen en ertegenaan te gaan) stond mij teller op 228 maatse scharren en 2 gullen, andere 5 vissers (beetje van ouderdom) visten

elk met 1 hengel en hadden tesamen 3 gullen en 340 scharren, dus een heel mooie dag beleefd

kristofkristof=== Woensdag 08 mei 2013 ===


Afgelopen zondag 5 Mei,

Na veel zoekwerk van de afgelopen maanden op de wrakken voor ijmuiden, eindelijk een paar gulletjes gevangen!

Er lijkt wat leven in te komen!?

Groeten,

Sam Samsam sam=== Woensdag 08 mei 2013 ===


Beste visliefhebbers,

Vandaag met Joop Zoeteweij en vrouw met ms Desire vanuit Colijnsplaat de Oosterschelde opgegaan met de bedoeling het vriezertje weer wat aan te vullen. Met ca 14 medevissers hadden we volop de ruimte aan dek. 4 weken geleden was de watertemperatuur nog ca 4 graden en werd er matig gevangen. Maar nu kan gesteld worden: de beer is behoorlijk los. Een ieder had op het eind van de visdag een behoorlijke emmer vol 'platte' merendeels schar, wat botten echter ook wat mooie tongen. En redelijk bijzonder een mooie zeebaars. Daarbij was de kost aan boord weer prima. Kortom, voor herhaling vatbaar.

Vang ze, Sjaak de Klerk

 

 sjaak de Klerk=== Woensdag 08 mei 2013 ===
Alain Tulleneers=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Op 5 mei 2013 zijn we met vijf man gaan

vissen met de Quovadis van Sjef Mathijssen op de Meerkerk met 14 m diepte.
Een prachtige dag met heel veel platvis; botten, scharren en schollen.
Maar drie draaien zonder vis, met als hoogtepunt de vangst van Dion van Oers:
een bot van 51 cm en 1,16kg.

Quote Zeevisland: de meegezonden foto's waren te groot, deze moet je even verkleinen

Dion & Martijn
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Zondag 5 mei , hebben wij met 17 deelnemers verdeeld over 6  kleine boten de kleine bootwedstrijd gevist van de Anna Friso Sportvissersclub.

Eigenlijk stond deze gepland op zaterdag 4 mei, maar vanwege wind hebben wij deze afgelast en verplaatst naar de zondag. Wat een goede keus bleek te zijn. Om 8.15 lagen bij alle boten te water en  de meeste gingen dan ook rechtstreeks richting Meerkerk gebied een enkeling richting Domburgse Rassen. Wij zelf lagen NW  van de Meerkerk , goh wat lagen ze gestapeld maar allemaal rond de 21 en 23 cm , en bij ons geldt een verenigings maat van 24 cm. We zeiden nog tegen elkaar dit gaat een wedstrijd worden. Bij mij aan boord waren Theo en Dirk. Bert met broer hadden ook al contact met me gehad zei lagen bij de ZBJ  met een adere boot van gebroeders Johan en Ronald , daar was het ook het zelfde laken en pak. Toen heb ik de hulplijn van Hank van het Wiesje ingeroepen of hij wist of er bij West Kapelle al redelijk werd gevangen. Maar dat wist hij niet , wel een tip gekregen om DR3 of WG7 te proberen. Ja wat nu , met een enkele maatse schar gaat het niet worden. dan toch maar verkassen. Toen kwamen op een paar honderd meter  van het wrak de Meerkerk  de fam Beauquesne tegen met hun Beekman, daar was het al beter wel steeds twee of 3 tegelijk maar er zat dan wel een maatse bij en mooie schollen.IK zei laten we de boot maar leggen bij het wrakje zelf even proberen, nou dat bleek te juiste keuze vele mooie scharren en schollen kwamen naar boven  de gebroeders Swenne en de fam Beirens kwamen er ook bij liggen. Goh wat vingen we allema mooie vissen. Bij de Swenne's en de Beirens waren de pieren op , ik zei kom nog even langs zij wij hebben er voldoende. Maar zekozen om terug te gaan. Nou je geloof het niet zei vertrekken , Theo gooit naar de ene kant naar voren en ik de andere kant en werden beide getrakteerd op gul. Theo een mooie en ik twee tegelijk waarvan er 1 weer zwemt.

Het resultaat mocht er zijn. want no. 2 , 3 en 4  kwamen van deze stek.

Harry Wolst

Delta 1496  //  AF  15

harry Wolst
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Vrouwen en kinderen eerst!!

Ik heb effe geteld en het is precies 135 vissers geleden dat ik een vangstbericht gemaakt heb. Mezelf een slag in de rondte gevaren met 1 dagje vrij waarbij supersub Huib de honneurs waarnam en nu eindelijk 2 dagen verlof om onder andere een vangstbericht te maken. Normaal herinner ik me dan wel wat leuke anecdotes om een berichtje te schrijven maar ik ben de draad helemaal kwijt na alle vrijgezellenfeesten, overnachtingen, aanvullende barbeques en wat dies meer zij. Het lijkt potverdorie wel een echt bedrijf zegt Odette wel eens.Daarom mijn excuses aan de mensen die ik nu bewust oversla alhoewel ik me nog wel kan herinneren dat er haken in koreaanse oren zaten, er al lekker wat tong overdag boven kwam, we door het weer helaas 's avonds nog niet weggeweest zijn, we heel mooi weer hebben gehad maar ook met Harry een dag in de zeikende regen hebben gezeten, er megaveel schar zit, Oranjetompoezen en broodjes zalm met Dirk hebben gegeten, Helmut halfnaakt aan boord in de zon zat en vissende jagers in de persoon van de kranige 75-jarige Frederik hebben ontvangen.

Nee, nu eens aandacht voor de vissende kinderen en zeker de vrouwen die meer en meer Wiesje weten te vinden. Veel foto's dus en enkele vertelsels.Allereerst het droppie van de maand. Dat is natuurlijk de 4-jarige Poyraz die gewapend met eigen telescoophengel Wiesje bemande (toch de foto Wijnand). Na de vangst van allerlei wild gespuis viel onze held tegen moeder Samantha aan in slaap. Samantha en Kelly weerden zich ook prima want na een koude ochtend en een welverdiend zonnebad trokken ze samen nog flink wat schar naar boven.Dan hebben we Thays. Deze Braziliaanse schone was voor de tweede keer op zee. De vuurdoop op makreel was niet zo'n succes maar dat wordt na de eerste keer op Wiesje op zeker een blijvertje. Ze liet de heren een poepie ruiken en naast flink wat tripletten kwam er ook een hele mooie bot boven water.Niels, Arend en Corné waren onderdeel van de club van Jos. Iedereen ving zijn vis maar vooral de 10-jarige Arend viste samen met ietwat eigenwijze vader Bram een griezelige hoeveelheid schar bij elkaar.

v

Op 1 mei hadden we een bijna voltallige junioren "crew". 6 Kleinmannen onder begeleiding van wat vaders en ooms. Erg leuk was de opdracht aan de heren om de hengels 5 minuten te laten liggen en dan in 1 keer alles tegelijk op te halen. Dat leverde bijgevoegd "scharrengordijn" op. Max, Ricardo, Mike, Koen, Joey en Robbie ; super gevist!!! Ricardo toonde overigens nog maar eens aan hoeveel schar er rondscharrelt. Hij wist met 3 haken 4 scharren, niet vals gehaakt, boven te trekken.

De heer den Ouden junior wist niet alleen veel vis te vangen waaronder zelfs tong. Hij wist de woede van mama den Ouden op zich te laten neerdalen met deze (in scene gezette) foto. Het bijschrift zou kunnen luiden ; "Jupiler, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen"Ook flink in de race als "Droppie van de maand" was Dutch die samen met broer Colt de ochtend noodgedwongen doorbracht bij de Oranjemolen. Elke keer gierde hij het uit als er weer een doublet bovenkwam. Broer Colt nam revanche toen we toch even naar buiten konden en viste, met korte onderbreking, samen met pa John een flinke portie vis naar boven.Als afsluiter hebben we Ferron. Samen met vader Michel is hij ondertussen vaste klant geworden op Wiesje. Hij weet zijn mannetje te staan en viste samen met mijn neef Yorn erg leuk afgelopen vrijdag. Ferron mocht zelfs van Arian helemaal alleen varen op de rit van de WN6 naar de WN2. Ging prima hoorde ik later, geen botsingen. Ferron vist niet alleen op zee maar ook op een nabijgelegen forellenput weet ie ze wel te pakken te krjjgen. Als ie geweest is belt ie steevast op of ik nog een zalmforel wil. Op de terugweg even langs Ernemuën om ze op te pikken op weg naar de camping. Nou Ferron, ze gaan dadelijk de barbeque op.

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen ook mee kunnen. Daarom doen we voor vaders die hun kind mee willen nemen iets gemakkelijker bij het afrekenen. Benieuwd?? Effe een belletje en je weet meer.

Nou, dat was tie weer. Bedankt en tot de volgende ronde.

Groeten

Hank
Delta 1420
www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Even de resumee over afgelopen week.
Wij zijn een aantal keren op anker wezen vissen.
Ankervissen kunnen wij kort over zijn: de scharren zijn er gewoon in grote aantallen en is gewoon een leuke visserij!
Zeker met het mooie weer van deze week.
Van de week iemand mee die lekker eigenwijs met zagers wilde vissen en warempel, hij ving toch ook mooie schollen en botten en scharren met de zagers.
En ik maar roepen, zagers zijn voor de tong en de haaien, maar die zijn er bij ons nog niet genoeg, deze dag waren de zagers dus goed voor alles.
Zo zie je maar, de natuur laat zich niet dwingen.
Wat wel leuk is dat we een mooi stekje gevonden hebben met soms wel 2 grote botten per lijn en toch zeker ook regelmatig mooie schollen.
Wel iets minder scharren op deze stek, maar ja, vis is vis toch?
Afgelopen zondag ook een trip naar de wrakken gehad. Weer was veel mooier dan gedacht met vrijwel geen golfslag en een lekker zonnetje.
Ook nu dacht ik, zal wel zoeken worden met weinig vis dus in de ochtend gelijk maar 2,5 uur eruit gegaan om vervolgens gewoon leuk kabeljauw te vangen op de eerste 2 wrakken. Weinig stroom vandaag dus lekker veel vistijd per drift.
Het best beten ze vandaag op de zeepieren en de mesheften. Heb zelf nog een uurtje gepilkerd met resultaat 0.
Daarna toch maar op aas en gelijk weer aanbeten.
Het water is wat troebeler, dus ben bang dat ze het kunstaas niet goed zien, waardoor ze meer hun neus achterna zwemmen.
Toppertje van vandaag had in ieder geval 15 stuks Kabeljauw/Gul, dus die had een wel hele mooie dag vandaag.
Verder nog een wijting wrak in de middag tegengekomen met mooie maatse wijting, dus nog een emmertje wijting erbij gevangen voor wie die graag wilde hebben.
Morgen overdag weer ankervissen op de Noordzee met nog een paar plekjes vrij..
Daarna moeten wij weer afwachten wat het weer gaat doen..
Veel visplezier!

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Gisteren 6 mei waren de weersvoorspellingen zo goed, die kans mochten we niet voorbij laten gaan. Vanuit scheveningen met onze eigen boot naar de wrakken. Het water was zo vlak als een spiegel. Het voordeel daarvan is dat je veel meer aan de oppervlakte ziet gebeuren dan normaal! Nog geen 5 mijl op pad en we kwamen al een zeehond tegen. Gelukkig had ik een getuige bij me, want geloof het of niet, maar we hebben minstens 10 bruinvissen gezien. Twee zelfs op enkele meters van de boot. Oh ja natuurlijk ook gevist. Het lijkt er op dat het beter wordt. Mooie gullen gepakt op 1 wrak. Puur genieten met zo' n zonnetje, en nog een kleurtje ook.

Stef Kurstjens=== Maandag 06 mei 2013 ===


We zijn op zondag 5 mei wezen wrakvissen met de Happy Fisherman uit Stellendam. Het weer was perfect voor een dag op zee, er stond weinig wind en de hele dag scheen het zonnetje! We zijn tot ca. 50 mijl uit de kust geweest en hebben meerdere wrakken aangedaan. Op een van de wrakken, stak zelfs een nieuwgierige zeehond zijn kop regelmatig boven water om te zien wat er allemaal gebeurde. Toch leuk om te zien. Schipper Leo verstaat zijn vak en doet er alles aan om het de klanten naar de zin te maken en ook een lekker maaltje vis te laten vangen. Vandaag lukte dat perfect. Met een tevreden gevoel, een goed gevulde koelbox en op de koop toe een flink "bruine kop" zijn we daarna weer naar huis gereden. Leo en team bedankt voor een perfecte visdag op zee en tot de volgende keer!

Bert en Adrie

Bert
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Wrak wrak wrakkentocht!

Afgelopen tijd op de schar gevist zoals jullie hebben kunnen lezen, was het vandaag een super dag om de verdere wrakken op te zoeken.

Geen grote aantallen, maar wel mooie vissen gevangen, neem gerust een kijkje op www.hoekzeehengelsport.com waar de foto's weer geplaatst zijn.

Morgen nogmaals proberen.  

groeten eef

Ps. wij zijn ook aanwezig met de sharkatack dagen 7,8 en 9 augustus. Hierbij willen ook wij iederen van harte uitnodigen om hier aan deel te nemen.

Hoekzeehengelsport & Valkyrie
=== Maandag 06 mei 2013 ===


6 mei gaan vissen met schipster Jose van de Aisling,een dag om niet te vergeten geen wind veel zon en heeeeeeeeel veel vis

wat wil je nog meer,300 scharren en hele grote botten van 40 cm,en nog heel veel kleine vis terug gezet om  te kunnen groeien,Jose ik zou

 zeggen tot de volgende keer en bedankt voor alles.

John  Louis  Hubert  Loeki  Gerda

Gerda
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Donderdag met een klein bootje vanuit Yerseke de Oosterschelde op geweest. Samen met m'n broer en z'n zoontjes vingen we 3 visjes met 8 hengels. Vier keer verkast, van alles geprobeerd diep ondiep maar het ging gewoon niet vooral zeewier en zeewier en zeewier. Geen uitzondering blijkt helaas want van bij binnenkomst hoorde ik van andere vissers dat dit jaar nog niets geweest is. Dit weekend nog maar eens wat rond gekeken op internet en ik zag dat er weer haring wordt gevangen op de Grevelingen. Dus gisteren Henk van de Hendrik gebeld om op te stappen en die gaf aan dat ie 's avonds weer terug naar Den Osse ging omdat op de Grevelingen in ieder geval nog goed haring wordt gevangen. Lag gisteren op de schelde en dat was bedroevend. Vandaag dus opgestapt in Den Osse. Wij ware met zn 2en en er was nog een groepje Duitsers en een paar Belgen. Meteen naar de spuisluis gevaren. Eerste paar uur was het niks, maar toen begon het te druppelen. Na de middag ging het ecther erg hard. Ik ben om half drie gestopt want je moet die vis ook allemaal schoonmaken. Ik had er 57 en mn maat 65 en de meeste (een zuiderbuur) had er bijna 100. Is ook te zot of te bot hier op de Grevelignen. Leuk dat er weer goed gevangen wordt en hopelijk blijven ze nog even hangen. In ieder geval een aanrader. Henk en Bram bedankt voor de leuke dag.

Siem en Jan

Siem van Lommeren
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Hallo Vissers.

 

Hier is nog een verlaat berichtje van afgelopen vrijdag 3 mei,met drie man met Wiesje meegeweest.Vaste schipper Hank had een dagje vrij genomen omdat 12 dagen achter elkaar op het water wel heel erg veel is.Als waardige vervanger was Arian vandaag de hoogste in rang,over de dag genomen hebben we op 3 verschillende stekken gevist waar overal vis afkwam voornamelijk schar maar op de eerste stek ook 2 tongen.Kortom: mooi weer weinig wind en voldoende vis, wat willen we nog meer.Toen we weer in de sluis lagen was Hank even een kijkje komen nemen hoe de dag was geweest.En dan nu weer de groeten vanuit Duizel en tot een volgende keer.Jan,Piet,en Frans

 

Sus
=== Maandag 06 mei 2013 ===


zondag tegen de middag toch maar gaan vissen

had de avond daar voor een feestje

maar toch op naar de o12 daar viel de stroom er

net uit hengels er in en gelijk aan de slag

to half 4 gevist 4soorten aan boord schol schar

paling en een kater . de teller bleef zonder de

kater op 10

gr marco

marco
=== Maandag 06 mei 2013 ===


5 mei met de happy-fisherman mee geweest op de wrakken het weer was super en over de vangst had ik niet te klagen

leo heeft zijn best weer gedaan

tot de volgende keer

de vrolijke visser

de vrolijke visser
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Zeevissers,

zondag 5 mei , weer een dagje scharren met rederij Trip vanuit Scheveningen.

deze keer superweer, afgelopen maandag bij de uitstoom, nog een "lastige" zee met ZW 6, nu als een spiegeltje.

nu slechts 25 minuten gevaren en iets voor Kijkduin op ik schat 3 mijl aan anker op 12 meter water.

ondanks weinig stroom, ankerlood 200 gram gelijk de vangst erin, met continue "fullhouse" nadat de "Trip Senior" 180 graden was gedraaid op de vloed rond een uur of 10, werd het formaat steeds beter.

onderlijn weer wat verder ge-update , nu zelfs een draai met 4 scharren met 2 scharren op de middelste haak nooit eerder gehad, de grootste deze keer 31 cm.

met de vertrouwde uitrusting nu een eindstand van 67 stuks allemaal maatse schar, met 2 botjes erbij, met een hengeltje.

ook het eerste makreeltje is aan boord gekomen "ëen paapje" zoals ze dat op Scheveningen noemen, dus de watertemperatuur gaat omhoog.

was echt een zondoorstoofde dag, volgende keer maar een petje opzetten , om 15.00 het anker eruit en terug naar Scheveningen.

DO 9/5 met de VALKYRIE naar de Meerkerk wordt een twijfelaar als ik nu naar de Windfinder kijk tot 160cm is de voorspelling, ZO 12/5 derde EFSA wedstrijd, lekker voouitzicht !

vang ze iedereen !

Kees Graaf

Kees Graaf
=== Maandag 06 mei 2013 ===


de haring zalnog wel een tijdje goed bijten voor ze weer vertrekken en mocht er iemand zin hebben om mee te gaan, kayak-vissen.nl

peter=== Zondag 05 mei 2013 ===


Vissen vangen met golfslagbad als toegift

 

Zaterdag 4mei uitgevaren met de PirateII en als groep Karel en zijn mannen aan boord.

Eerst uitgevaren naar buiten want in de middag beloofde niet veel goeds op zee ivm WZW6.

Tot de middag gewoon goed kunnen vangen met schar als hoofdrolspeler en tong als welkom tussendoortje.

Na het kenteren van tij besloten om iets meer in de luwte te gaan liggen in de buurt van Cadzand.

Door uitblijven van goede stroom en rottig zeetje geen ideale vangsten kunnen boeken van 2&3 tegelijk maar het formaat was zeer goed te noemen.

Laatste 2 uur van de dag nog afgemaakt op de spijkerplaat waar door toenemende golfslag goed vissen tot een extra kunst verheven werd. Ondanks dat mooi formaat scharren en zelfs ook tong met 2 tegelijk aan boord mogen verwelkomen.

Om 16h de thuisreis aanvaard wat als toegift een echte belevenis voor sommigen aan boord betrof. Een beetje kermis attractie deed niet onder aan de iets onstuimige Westerschelde maar wel een mooi om de PirateII deze zee te zien trotseren wat geen enkel probleem bleek te zijn.

Iedereen weer voldaan aan wal gezet en hierbij nogmaals bedankt voor jullie aanwezigheid en tot de volgende trip.

                 

Mvg. De PirateII

Jeroen
=== Zondag 05 mei 2013 ===


hallo vis lief hebbers

wil je een mooie visdag kijk op www.happy-fisherman wij hebben nog plaats op

11 en 12 mei voor anker of wrakvissen u kan ook voor info bellen met 0187 493785 of info@happy-fisherman.nl

er is nu volop mooie schar te vangen en dat is toch ook een lekker visje voor de pan of om te drogen dat hier in stellendam en omgeving veel gegeten word

hopelijk kunnen we u binnekort begroeten op de happy-fisherman

met vriendelijke groet

team happy-fisherman pia

pia
=== Zondag 05 mei 2013 ===


Beste vissers,

Gistermiddag (Zaterdagmiddag) een poosje samen met mijn vader wezen vissen.

Eerst even wat aas opgehaald bij de vriendelijke mevrouw Dixhoorn en vervolgens naar de haven

waar mijn trouwe orka al lag te wachten!

Motor starten en weg (Ideaal zo'n zelflozende boot, heb je nooit meer dat gekloot met een

afdekzeiltje enzo waar je toch best weer veel tijd in steek!!)

Tijdens het varen de hengels ingespand en aangekomen bij 't kanaal van Wemeldinge waar

zo'n 10 boten al voor anker lagen heb ik daar mijn plekje weer opgezocht.

Buiten de tonnen, op het randje van het vaarwater waar al die grote schepen in en uit varen.

Op dit ruggetje ging het vorige keer ook goed, en dus zou het nu ook weer wel zo zijn???

Jawel hoor, de eerste draai hingen er bij m'n vader 3 mooie scharren aan, waarvan er 1tje nog

net op tijd kom ontsnappen (plons...). Zijn volgende hengel met een weegschaaltje eraan.....,

Weer 2 mooie scharren..... (zie foto's). Ook bij mij wisten ze de pieren en zagers goed te vinden.

De teller steeg hard, en binnen no-time hadden we er 18 in de emmer liggen totdat......

Die grote boot van de waterpolitie kwam voorzichtig naar ons toe varen, en kwam tot 3 meter

naast ons liggen. We moesten hier weg zijden ze, want we lagen gevaarlijk in het vaarwater!!

Ook had ik geen ankerbolletje aan mijn navigatiebeugel hangen, en bleek mijn motor te zwaar...

Maargoed, we moesten een stukje gaan verliggen en daar bleef het dan ook mee!

En jawel hoor, wat ik vreesde bleek waar te zijn!!! Ben 200 meter gaan verliggen, en dus net niet

meer op dat ruggetje en het was gewoon klaar met de scharrenpret!!!

Hebben er toen denk ik nog 2 bij gevangen, dus een totaal van 20 scharren was het eindresultaat.

Ongelofelijk hoeveel verschil dit maakt, dat kleine stukje verliggen!!

Maargoed, we hebben van 13.30 tot 16.30 uur gevist en samen toch nog 20 scharren kunnen vangen!

Volgende keer toch maar weer mijn stouten schoenen aantrekken denk ik en zo dicht mogelijk naar dat

ruggetje toe...... Maar vrees dat het dan niet meer bij een waarschuwing blijft mochten ze weer komen!

Toch weer lekker poosje gevist, en zeker niet voor niets!!

Goede vangsten allemaal en tot volgend bericht....

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Zondag 05 mei 2013 ===


Zaterdag 4 mei weer onze bijna maandelijkse visdag op de oosterschelde bij Cor Schot van Sportvisserij de Vlije.

Nadat we vorige keer al redelijk goed vis te pakken hadden was het dit keer echt gericht op de grote botten die er zouden zitten. Niet al te ver varen en het anker maar meteen laten zakken om die platbodems een goed naar boven te halen. We werden niet terleurgesteld en al vrij snel kwam de eerste boven van boven de 30 cm. Dit is eigenlijk goed doorgegaan tot hoog water (12.15) alleen was het helaas zo dat men alleen stuurboord kant (rechts voor niet niet kenners onder ons) de vis naar boven haalde tot hoog water. De bakboordkant van de boot bleef droog staan het wilde niet lukken. Ik ging denken dat de schipper dit express heeft gedaan (:-) ). Die kant van de boot zat dan ook als eerste aan de soep, de tostie's , en de broodjes bal te klagen beneden deks dat we het zo slecht hadden. Of zouden de beste vissers inderdaad vandaag rechts hebben gestaan? Gelukkig een heerlijke temperatuur die steeds beter werd in de middag en goed eten en drinken wat wil een mens nog meer? Ja juist vis daar kwamen we voor. Ik heb het resultaat niet kunnen beinvloeden want dan had ik zelf wel een visje naar boven gehaald. De andere kant van de boot heeft echter zijn best kunnen doen om de lengte vis die gevangen is flink omhoog te schroeven. Uiteindelijk heeft die kant toch zeker het dubbele gevangen van mijn kant (stuurboord had het meeste) en er waren lappen bij tot 44 cm en lekker dik. Ook een mooie schol die vandaag zeker in de pan zal verdwijnen had geluk omhoog gehaald te worden. Al met al zeker niet slecht gevangen en ook nu weer een fantastische dag gehad met Cor en Geert. De volgende keer is het 22 juni dat we weer aan boord gaan voor een broodje Schot , (sorry om te vissen natuurlijk).

Peter
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Hallo,

 

Vandaag met mijn Alumacraft (snoekbaars)bootje wezen haring vissen op de  Grevelingen.

Dit als alternatief voor het snoekbaarzen waarvoor het op dit moment de gesloten tijd is.

Er stond wel een behoorlijk windje waardoor het anker nogal eens losschoot en  ging krabben, dit opgelost door het ankertouw nog langer te maken.

Gevist met een klein 40gr pilkertje(zonder dreg), 3 haaks Spro haringpatenoster, gevlochten lijntje aan een verticaalstokje. Met 2 of 3 haringen eraan,geeft het nog een beetje actie op zo'n licht verticaalstokje.

Op de kleurendieptemeter waren de scholen haring goed te zien. Met zijn vieren toch nog 120  maatse haringen gevangen. We hebben totaal maar 15 haringen weer laten zwemmen omdat ze te klein waren. Mijn oom had de grootste haring (31cm) gevangen.

Al met al een leuke en gezellige dag gehad.

 

Gr,

Jan de BruinJan de Bruin
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


vrijdag 3 mei

met 4 man het oude aas van piet en jo opgevist ,smorgens vanuit middelburg vertrokken en 3 uur later in de wielingen noord,s,middags helemaal suf geslingerd met NW 4-5 maar s,avonds een prachtige weertje,en dat met een vangst van 300scharren +,was het weer een mooie dag.

brutus

j v straten

j v straten
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Op donderdag 2 mei gevist met de Krabbe, boot van PV van DOW. Volgens vangstbericht zijn er 470 scharren en 9 tongen gevangen. Totaal met 14 man.

Prachtige dag weer, en prima vangsten.

Lein Dieleman
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Gisteren  03-05-2013 een paar uurtjes gaan vissen met mijn vader en onze goede makker Jef.

We hebben gevist voor de kust van Domburg-Vrouwenpolder , er stond weinig wind en de zee was redelijk rustig.

Enkele minuten na de eerste inworp wist mijn vader de eerste tong boven te halen ( voor ons de eerste tong van 2013.)

Op zich was het geen slechte dag , minder vis als vorige week maar het weer was net iets beter.

Resultaat van de dag kwam uit op 1 tong , 3 schollen en 13 scharren in het net.  Enkele postzegels ( kleine scharren) terug de zee in gezet.

Rond 14h00 was ons aas al opgevist (5 ons zagers en 5 ons super dikke pieren !!!) ...  dan dan maar terug naar de thuishaven.

de groeten

jonathan

collignon jonathan
=== Zaterdag 04 mei 2013 ===


Hey allemaal

Gisteren de voordelta ingetrokken op zoek naar platvis. De scharretjes waren veelal te klein, maar er zitten echt wel serieuze vloermatten van botten momenteel. Ook redelijk wat schollen kunnen vangen, al waren dit ook geen echte kneiters. Hoorde ook al dat de geep aan Westkapelle gearriveerd is en dat er heel veel tong de Westerschelde opzwemt.

Grtz

Nico, de kleine bootvisser

Nico
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


Vrijdag, 3 Mei

Wat later dan gepland vertrokken. Eerst naar de sluizen en daarna de zee op.

Rustige zee in de ochtend, wat meer golven in de middag. Precies zoals windfinder aangaf. Op naar de meerkerk voor schar.

Onderweg naar de meerkerk zelf nog een lijntje in elkaar geknoopt. Simpel, maar zeer doeltreffend zoals later bleek. Op een plekje net voorbij de Meerkerk op ongeveer 12 mtr gelegen. Gelijk begonnen met vangen. Meestal drie, maar zeker altijd twee tegelijk. In een korte tijd, van 10.30 tot 14.30 met twee man toch 150 visjes bij elkaar gevist. Ze beten werkelijk onmiddelijk als de lijn inlag. Kort onder boot, uptide, naar achter, het maakte niets uit. Het leek wel of het ervan vergeven was. Alle vis had kuit bij zich dus echt vet zijn ze niet. Uiteindelijk een 60 grote meegenomen als ook een paar flinke botten. Het meeste gevangen op het simpele lijntje, gewoon wat knoopjes, geen afhouders, gewoon een paar lusjes met knopen en daaraan een klein stukje amnesia met een rood kraaltje. Bizar, ingooien en onmiddelijk drie stuks eraan.  Lijntje bij mijn vismaat eraan gedaan, want die geloofde het niet. Ook nu onmiddelijk constant volle bak bij hem. Leuk, zelf iets knopen en dan goed vangen.

Kortom : geweldige dag, lekker gevaren en een leuke portie vis.

Pierre

Pierre Sweep
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


Vandaag weer eens lekker wezen vissen met mn vader.

Vol goede moet vertrokken vanaf sluis Vlissingen naar de Paardenmarkt

Resultaat 0 nix nada....

Dan maar 30 minuten verder naar Blankebergen,daar lagen zeker een bootje

of 8 te vissen,en er werd verteld dat daar mooie kabeljauw te vangen was.

Resutaat 0 nix nada.

Tja dat is ook vissen,heelaas maar nix aan te doen.

Enne ze geven nog een hele week goed weer op dus Zondag weer proberen

maar dan blijven we in het mooie zeeuwse water.

Groeten en vangse...

Piet en Piet

piet
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


Vandaag voor het eerst gevist vanaf de happy fisherman , voor de zuid - hollandse kust enorm schar en een enkele bot gevangen , met 9 vissers 340 stuks waarvan vele mooi aan de maat.wat ons betreft een aanrader ! Aardige en deskundige schipper, mooie verzorgde boot,lekker weer en niet teveel wind : wat wil een visser nog meer ?

leobruijstens=== Donderdag 02 mei 2013 ===


1 mei gaan vissen met schipster José van de Aisling, altijd goed! Om 0930 uur Richting Domburg en daar op zo'n 13 meter diepte heerlijk in de zon gelegen met een lekkere NoordOosten 3-4. Veel schar tussen de 22-26 cm en een behoorlijk aantal botten, waarvan de grootste ruim 40 cm was en de grootste schar 34. De vis is wel mager en misschien 20% meegenomen voor de pan. Alle vis was vooraan in de bek gehaakt. Beste vangers: lange gele afhouders van Vriends uit Achtmaal, korte fluorcarbon haaklijn en drie felgroene kralen. Dat leverde drie keer zoveel vis op! (dit keer)  Helaas konden we rond de kentering (14 uur) al niet meer vissen ivm NO5-6

en toch was het weer een geweldige dag, afgesloten met een overnachting in Burgh Haamstede en natuurlijk `s avonds lekker gegeten en gedronken in de BOM

2 echte duitsers en 3 halven

wieger spaapen
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


Beste zeevislanders,

Voor de 1ste keer dit jaar de zee op op zoek naar scharren. Met mijn broer Ronald eerst langs de Hielkema voor onze pieren en rond 10u vanuit Neeltje Jans uitgevarenmet onze Raider 18. Het was best mooi weer en weinig wind in de voormiddag. Even leek het water wel een spiegel, zalig toch? Na enkele minuutjes varen net voor de kering hebben we de lijnen kunnen uitwerpen. Na 1 uur vissen slechts 4 scharren waarvan 2 kleintjes (terugzetten dus). We besloten om verder te varen richting de R1, inmiddels begon de wind goed te waaien (NO4). Daar aangekomen lagen 3 andere bootjes waaronder de Aisling van José. Op een diepte van 9 meter hadden we een tiental scharren gevangen. 2 uur later na een matige vangst zijn we terug gevaren naar Neeltje Jans. Aanstaande zaterdag proberen we opnieuw en hopen op een iets betere vangst.

Nog véél visplezier,

JORON

      


JORON
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


zondag 5 mei nog voldoende plaats op de happy-fisherman

voor alle visserij kan er geboekt worden voor info 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

team happy-fisherman

pia
=== Donderdag 02 mei 2013 ===


30 april zijn we weer met de happy-fisherman op de schar geweest we hadden weer een leuke groep aan boord waarvan de jongste 12 jaar en de oudste  al enkele jaren aow heeft maar dat mocht de pret niet dukken bij aankomst hadden we nog een prijsje waar de mensen een getal moesten raden wat de kleine van de schipper had gezegt en dat was nr 1 degene die het geraden had ging met een champagne koeler naar huis voor de 12 jarige was er een tshirt met een schar er op en de naam van de boot iedereen ging tevrede huiswaarts

groetjes team happy-fisherman pia

 pia=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Champions League??

Voor mij niet, ben geen liefhebber van het voetbal. Tijd voor een berichtje, fotootjes op de site zetten en een bak koffie erbij. Dan ga ik er eens voor zitten. Zo vandaag weer eens een heerlijk dagje op de schar. Het was bepaald geen wrakkenweer en besloten de platte weer eens te bezoeken, vangsten zijn goed en een gedeelte van de opstappers wilden dit wel eens meemaken. Allereerst wil ik de jongens van  '' De Milf '' bedanken voor hun compliment op mijn vorige stukje. Er wordt hier aandachtig geleze bemerk ik en dat doet schrijvers zoals mij goed, tenminste dat denk ik. Het werkt motiverend voor mij laat ik het dan zo zeggen. De scharren zijn inmiddels droog en de familie weer voorzien van gedroogde vis. 

Dit keer een ''klein'' mannetje aan boord en daar had ik enorm mijn draai in. Hij heeft genoten vandaag en super zijn best gedaan. Zijn scharren gingen in een eigen kist. Voordurend vroeg hij aan de andere klanten hoeveel ze al hadden. Gewoon geweldig zo'n mannetje die er geen genoeg van kan krijgen en één ding wist hij zeker, Hij wordt visser.

Foto's staan weer op de site.

Groeten vanaf de Valkyrie

Eef
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


hallo, ben met koninginnedag vroeg wezen vissen met bram (collega)

hij heeft een visbootje, en we zijn bij vlissingen in het water gegaan en dan door de sluizen gevaren.

gevist net naast de vaargeul aan de kant van vlissingen, eerste uren was het niks.

veel stroming, maar 2 uur voor laag water kwam er verandering in de zaak en vingen we de ene schar na de andere.

de grootste schar die ik ving was 33,5 cm en bram ving nog een gulletje. met dood tij zijn we gestopt en naar de haven gevaren.

we hebben nog 2 bruinvissen zien zwemmen.

terug op de kant telden we allebei 16 vissen in de emmers.

was een leuke ochtend vissen na een matige start.

grt rene

rene
=== Woensdag 01 mei 2013 ===


Vissertjes,

Dinsdag (koninginnedag) samen met Eldert en z'n zoontje de Oosterschelde op geweest! Tussen 8 en half 9 uitgevaren met mijne trotse Orka 600 richting de scharren.... Kwartiertje varen, en het anker laten zakken op het "ruggetje" voor het kanaal van Wemeldinge.

Met c.a. 20 metertjes water onder de boot gingen de pieren, zagers en tappen naar de bodem! De vraag aan mij was: Hoeveel gaan we er vangen martijn? Antwoord was: 50 scharren in totaal! Het duurde dan ook niet lang of Eldert ving de eerste, gevolgd door vele....

Mooie tij haddan we (en gevist met afgaand tij van +/- half 9 tot half 2). Heel de ochtend kwam er zeer regelmatig schar naar boven, en ook gewoon mooie panscharren!! Toen de stroming er een eind uit was, was het helaas ook een eind gedaan met de vangst!!

Toen nog heel eventjes gaan verliggen naar iets ondieper water, achter de gasboei (O25) op 12 meter maar dat leverde slechts een paar scharretjes op dus om half 2 was het gewoon tijd om te stoppen! En in totaal: Jawel, ik had goed gegokt, een dikke 50 scharren met z'n 3en in 5 uurtjes tijd!!

Het gaat de goeie kant op, want 50 scharren met z'n 3en is gewoon leuk!! Weer lekker een poosje gevist, het was lekker weer, gezellig, en leuk vis kunnen vangen!! Bedankt voor de gezelligheid mannen.... (Altijd welkom op deze Orka!!!!!)

Groeten Martijn Boone

       

Martijn Boone