Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van mei 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Vrijdag om 7u30 vertrokken vanuit nieuwpoort met de eva merlijn, grote ruime katapult met power om u tegen te zeggen.

De visploeg waren allemaal opstappers 10 man sterk,na een klein half uurtje varen op de schollenstek aangekomen.

Nog geen 5min erin en al een duo aan de lijn van groot formaat,achter mij direkt ook al prijs met een grote schol aan de lijn.

Daarna werd met regelmaat schol gevangen er waren erbij van meer dan 40 cm de rest waren over het algemeen rond de 30 cm

wat toch mooi formaat is.

Er waren drie mannen aan boord en hadden samen een visbak vol met schol gevangen onnodig om er een aantal op te plakken

dit zeg toch genoeg ook al hadden we een no wind.

Hierbij wil ik er toch aan toevoegen dat de ene dag beter is dan de andere dag maar dat is vissen.

Ook voor de vissers die het nog niet wisten er is een nieuwe site met direkte metingen van de golfslag op diverse plaatsen aan de

belgische kust  MEETBANK.BE aanklikken op kaart,en op de kaart zelf op die kleine boeikes aanklikken.

Om de 2,5 minuut nieuwe meting.

Om 16 u anker opgetrokken en met ruime portie vis naar huis,iedereen was heel tevreden met de vangst

Erik bedankt voor de gezellige trip en moest u ook bedanken van mijn hond voor de botten heeft nadien haar pootjes lekker zitten

aflikken.Tot volgende...

GR.jpjpp=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


hallo vissers

de afgelopen dagen weer met de happy-fisherman op zee geweest

overde vangsten kunnen we alleen maar te vrede zijn er is van alles gevangen gul wijting polak rode poon schelvis en makrelen dit alles op de wrakken

maar er zijn ook al scholen makreel  gespot

voor de gene die op de makreel wil wij hebben ook halve dagen. trippen op de lege rode vakken op de kalender kan voor alle visserij geboekt worden dus ook voor halve dagen

makrelen ook verzorgen wij combi trips in de ochtend wrakken en in de middag makrelen

voor info bel gerust 0187493785 of info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fisherman

www.happy-fishermen.nl pia=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Vandaag even vanaf Yerseke het laatste half uurtje van afgaand meegepakt aan de rode kant van het geultje bij Yerseke. Iedere worp prijs. 9 grote gepen in een half uur. Daarbij ook diverse missers. Alles op de reepjes zalm.

Patrick=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Hallo,

Hierbij een verslagje over een geplande tongentocht. Ondanks springtij en en toch behoorlijk strakke NNO-wind die rond 20 uur zou aantrekken naar 15 knopen en meer, verzamelden we op 30-05-2014 om 15 uur in de Marinahaven te Kamperland op de MS Shakespeare met schipper Werner.

Zoals steeds zat de lol er al onmiddellijk in. ons 'teamke', bestaande uit mezelf, de schipper W, TimM, Paul, JohanVG + zoon Quinten werden deze keer serieus versterkt met de alom bekende Dani, een dikke surplus zo zou later blijken. Verschillende vroege vogels hadden de hengels al opgetuigd, en met een frisse punt werd gemoedelijk begroet en de haven uitgevaren.

Ons eerste doel : aanmeren net buiten de roompotsluis aan Frituur 'De Helling' voor de geweldig lekkere portie kibling, want het zou een lange tocht worden (een heel lange).Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan een mega portie, aangevuld met ofwel wat fris, ofwel een verhollandse Belgische pint ('Jup holland Jup'), vertrok ons gezelschap voor een woelige en dobberende tocht van toch bijna 2 uurtjes varen. Onderweg spectaculaire golven met witte schuimkoppen en een strook van enkele kilometers (!) bezet door kite-surfers.

Omstreeks 19 uur konden de eerste hengels het water in. Dat het geen hoogdag zou worden werd al meteen duidelijk. Hier en daar kwam een visje naar boven, en zelfs een doublette of triplette, maar op hier en daar een uitzondering na, waren zowel de gul, de pladijs, de bot, de wijting als de schar veel te klein om over te spreken.

Naarmate de nacht viel werden montages gewisseld en afgestemd op de tong, maar die bleek eerder afwezig te zijn. Er werden zo nu en dan wel een tongetje en een schar gevangen, maar vaak te klein en zeker te weinig om van een succes te mogen spreken. Ook hadden we een deadliest catch aan boord die de ene krab na de andere ving, maar daar waren we uiteraard niet voor gekomen. Eenmaal verkast om ietsje dieper te gaan liggen in de hoop op wat meer stroming.

Dani toonde uiteindelijk wel zijn kunstjes, door eerst een doublette van 2 mooie tongen, vervolgens 3 maatse gullen, en uiteindelijk ook nog een prijs-exemplaar tong van meer liefst 42 cm boven te halen, en daarnaast hielp hij ook Quinten aan de vangst van de nacht : een zeepaling van maar liefst 71 cm!!!

Rond 04.30 uur zou het hoogtijd worden, en dat bij springtij, maar merkwaardig genoeg viel de stroming eigenlijk zo goed als weg. De die-hardst probeerden nog opnieuw bij het terug afgaand tij, maar toen ook dit om 05.45 uur geen verbetering gaf, werd te lange terugtocht aangevat. Om 07.30 uur was de boot veilig en clean aangemeerd en het materiaal in de wagens geladen.

Samengevat was het een superleuke tocht, maar met toch weer maar matig vis en meestal te klein. Gingen mee naar huis : 6 botten, een 10-tal tongen, ietsje meer maatse schar en 4 gulletjes. (resultaat van 13 hengels op een tocht van 16 uur).

drie foto's wil ik jullie niet onthouden (de middelste foto is inderdaad een grote shakespeare-box, en voor de derde foto was de boot te smal om de hele paling in beeld te krijgen  :lach):

   

PeterMPeterM=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Hier een berichtje vanuit Spanje iets beneden Valencia gisteren de zee op met eigen bootje eerst direct buiten de haven trollen op bleufish en bonito tot een mijl of 5 en 60m diep ,daarna driften over de riffen op een 15m rotsvisjes veel vis op de sonar maar weinig in de mand. Met het weer hier kunnen we bijna alle dagen buiten en volgende week geeft men super wéér .grtjs vanuit het war me Spanje Mario ElpescadorTraiteurrnrnWauters mario=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


vrijdag 30 mei

Hier een bericht uit het hoge noorden. We zijn met 40 personen meegeweest op de Tender.

We hebben gevist op gul en makreel. Hoewel iedereen wel wat heeft gevangen waren de vangsten

erg matig.Wat de makreel betreft waren het bijna allemaal hele kleintjes. Ook hebben we nog een

aantal wrakken afgevist om nog wat gul te vangen. Hoewel bij ieder wrak wel wat gevangen werd

waren de aantallen niet hoog. Wel zat er vrij veel horsmakreel rondom de wrakken. Tot slot wil ik nog even

vermelden dat de schipper er alles aan gedaan heeft om de vis te vinden. We waren daarom ook veel

later terug in de haven van Lauwersoog dan anders.Henk Poelman=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Vrijdag wezen pionieren met de PirateII. Nieuwe stekken uitproberen met wisselend succes.

Wrakje aangedaan vol met (Hors)makreel en nog enkele gullen vanaf weten te trekken.

Tussen stop gemaakt om te zien of er nog haaien rondzwommen en dat was prima gelukt.

17stuks weten te vangen met 1 Hondshaaitje en grootste Gladde Gevlekte was 71cm.

                       

Zaterdag 7 Juni    Opstapdag nog enkele plaatsen vrij

Bel om te boeken 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


Vrijdag 30 mei met Happy-Fisherman gaan wrakvissen. Heerlijk zonnige dag, met in de ochtend nog wat golfjes, maar 's middags heerlijk viskweker. Op de eerste wrakken veelal kleine gullen, makreel, steenblok. Voornamelijk op de pieren, maar op de 'haring'-pilker ging het ook goed. De vis wilde dus wel, ondanks de flinke stroming, maar de dikzakken bleven nog weg. Rond de middag, inmiddels 5 wrakken verder, kwamen de eersten ook aan boord. Maar op het laatste wrak was het feest. De stroming was een stuk minder en bij elke drift minimaal 2-4 dikzakken, zelfs dubbel gehaakt. Ikzelf blijf stug volhouden op die 'haring'-pilker en was met 8 dikke makrelen, 5 dikke kabeljauwen, een zeebaars en een rode poon dik tevreden.

Leo bedankt en to de volgende keer.Appie=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


Wil jij een prachtig nieuw hengelset winnen twv 500,- euro ?

http://cordestravel.nl/penn-voor-ijsland-en-noorwegen/ Penn=== Donderdag 29 mei 2014 ===


halo zeevissers van deze site hier een kort berigje van J.Jaqnsen. vandaag even naar de Meerkerk geweest en het was wel wat hobbelig ,maar het was best goed te doen.

met zeepieren had ik regelmaatig beet en met mesheften practis niets. algauw kwam daar de eerste kleine weiting boven e3n die maar weer laten gaan en toen 2 rode ponen waarvan een weer zwemt de ander was ruim 30 c.m. en die hep ik meegenomen.

in totaal hep ik 9 kleine weitingen gevangen 6 kleine scharren 1 grote bot en dan 2 rode ponen.

ik denk dat ik zaterdag het aas op ga maken ,maar denk niet dat ik naar de Meerkerk ga.

groetjes van J.Jansen delta 1034J.Jjansen=== Woensdag 28 mei 2014 ===


Beste vissers,

Zondag 25 mei nog even met Kevin het water in onze voordelta onveilig gemaakt. De wind stond goed, het tij in de namiddag afgaand en het zonnetje scheen. Eerst onze Belgische stem gebracht op de beste politieke partij en dan als een speer het aas ophalen bij Dixhoorn te Yerseke. Verse steekzagers en messchelpen meegenomen om lekker te vissen op alles wat beweegt! Ons plan was om uit te zoeken of er wel degelijk haaitjes te vangen zijn in de directe omgeving van de stormvloedkering. We hadden immers weinig tijd om ver te varen, benzine is trouwens ook duur ...! Dus besloten we om een oude stek te proberen. Hier werden vroeger al eens haaitjes gevangen volgens oude vangstberichten van jaren geleden.

Aangekomen aan de stek ankerden we op zo'n 11 m en er stond al een beetje stroom. We probeerden verschillende onderlijnen uit om te zien wat de beste lijn was. Een verzwaarde paternoster, een wapperlijn of een weegschaal met bijvanger en ratel? Wonderwel was het de weegschaal met kralen en ratel die het eerste haaitje van 70 cm bracht. Ze zaten er wel! Ze wilden zagers en ratels want ook de tweede haai van 69 cm werd gevangen aan deze lijn. Ik kon niet achterblijven en stak dan ook een rateltje boven mijn paternosterlijn en een beetje later .... ja u raadt het al! Beet! Een mooi glad haaitje van 50 cm kwam boven aan de gepimpte onderlijn.

weegschaal met ratel

eerste haaitje

 

tweede haaitje

te waterlating

derde haaitje 

 

Was het toeval of niet maar we vingen op een 4 uurtjes vissen drie mooie gladde haaitjes op de onderlijnen die voorzien waren van ratels. Ons opzet was gelukt en zo bewezen we weer eens dat oude, bijna vergeten stekken, toch weer eens de moeite kunnen zijn, het is niet altijd de horizon die vis brengt! We vingen ook nog wat ondermaatse scharren en enkele kleine wijtingen. Toen de stroom wegviel kon Kevin nog een geep verschalken van 53 cm aan de dobber voorzien van een streepje zalm. Het was zijn dagje wel!

 

 

 

Eind goed al goed, opdracht volbracht en in goed gezelschap een korte vissessie met onverwachte wending. Bedankt Kevin!

 

Groeten

Wim

DekleinebootvisserWim=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Zeevislanders,

Vandaag dinsdag 27 maart aan anker gevist met de "Big Marlin".

Om 08.30 aan boord en na de plaatsingsloting, met de gekende "Dinsdagploeg Coryfeeen" nummer 4 getrokken  , stuurboord achterop.

Na een bak koffie om 08.00 door de sluis richting West-Kapelle.

Het weer , bewolkt met regenkansen, de wind veranderlijk 2tot 3 Bft een golfhoogte van 20 tot max 50 cm en een zeewatertemperatuur van omstreeks 16 graden.

Om 08.45 aan anker op 21 meter ter hoogte van West-Kapelle , LW omstreeks 06.00 en HW omstreeks 13.00 uur dus in eeerste instantie opkomend water.

DE uitrusting lichtverzwaarde onderlijn haakmaat 4 eindlood 250 gr, hoofdlijn 14/00 spiderwire en als aas voorziening leeglopers en steekzagers.

Na nog geen 10 minuten door Jan een haai van 94 cm !! aan dek, hier en daar een leuk maats tongetje en verder ondermaatse wijtinkjes.

Mart had een trek van 2 grote botten, maar niet zo groot als de bot van Cor precies 40 cm.

De tongen wilden bij mij niet lukken ondanks totaal 9 tongen op de hele boot is het bij mij met 8 maatse scharren gebleven, ook na de kentering rond 13.30 nog 2 ondermaatse gulletjes.

Verder was de catering weer prima verzorgd met kippensoep/braadworst borreltje/biertje.

Om 15.30 uur uur het anker eruit en teruggestoomd naar de sluis op de "Neeltje Jans".

Achteraf gezien mbt de rest van Nederland niet eens. slecht getroffen met het weer wat miezerregen tussen 12.30 en 14.00 uur maar voor de rest droog.

De volgende is een boeking met "Wiesje" misschien dan wat meer geluk met een tongetje !

Wat ik nog wel even kwijt wil is dat er "Schollentrippen"worden afgezegd wegens schijnbaar magere resultaten, maar achteraf blijk t dat er nog wel degelijk goed Schol gevangen wordt blijkt uit de verslagen, besef dat "vissen = vissen" en resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, maar dat afwegingen tussen commerciele en klantbelangen wel wat zorvuldiger kunnen !

Verder vang ze ierdereen en "Tight Lines "

Kees GraafKees Graaf=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


beste visssers ,

afgelopen zondag op de makreel geweest met de andromeda schipper piet vertelde dat ze zaterdag voor het eerst op makreel waren gaan vangen maar dat het nog niet volop was een 25 pp (nou dacht ik als ik die kan vangen heb ik een pan vol)na een uurtje varen de hengels in het water was prachtig weer en een kalme zee meteen na 5 minuten drijven de eerste vissen hier 2 daar 3 ik niks en piet besloot om een stuk te gaan varen weer stoppen en weer vis nu ik ook met 4 tegelijk om 2 uur zei piet we gaan naar de haven want we moeten 2 uur varen op de terug weg de vis gekuist en geteld nou het waren er54 mijn maat 42 dus die pan is vol. prachtig weer genoeg vis en een prettige schipper tot een volgende keer piet en ad saluu.

een mooi weer visser , Jeanjean=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Zelf varen!

Wegens 2 annuleringen, hebben we vrijdag nog een 5 pers. boot vrij en voor zondag nog een 9 persoons. De geepvisserij is behoorlijk goed te noemen, ook krijgen we sinds vorige week regelmatig zeebaars meldingen binnen. Tegen alle logica (behoorlijke watertemperatuur en eind mei in de Oosterschelde) in hebben onze klanten vorige week behoorlijk wat gulletjes gevangen, de meeste aan de maat maar ook kleintjes. Kijk voor meer info op onze site www.zeepiertje.nl. Ook het adres voor verse grote steekzagers.

Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Zondag na te stemmen vlug boot in het water gestoken in nieuwpoort om 10u voor een verre wrakkentocht.

Na 30km eerste wrakje maar blijkbaar waren de gullen niet thuis, op naar volgende wrak 8km verder daar kwamen een paar papgulletjes van rond de 35tot 40 cm naar boven.

Terug verder gevaren maar op dat wrak was de bekende albatros uit oostende aan het driften, als je mekaar het gunt kan je gemakkelijk met 2 boten op een wrak driften ,maar dat was niet naar de zin van de albatros.

Die kwam stilletjes naar mij gevaren op amper 6meter van mij om te proberen intimideren wat hem niet gelukt is,een stropke van gent is moeilijk te intimideren. Volgens het franstalige volk dat erop zat met veel kabaal waren er toch maar weinig aan het vissen en leek men tamelijk dorstig te zijn geweest.Ben na twee driften maar verkast want ik hou niet zo van party boten met veel lawaai,heb liever een echte vissersboot waar serieus word op gevist.

Volgende wrak op een afstand van 49km uit de kust van nieuwpoort aan de oost hinder gedacht dat op 39meter diepte het beter zou zijn maar dit bleek ook een ramp te zijn tevens was de stroming eruit. Prachtige dag gehad qua weersomstandigheden maar de vangst was heel mager,vraag mij af waar de kabeljauw zit. Ga volgende trip maar eens op de schol vissen zal met beter resultaat eindigen want ze zitten er nog zolang de nederlandse kotters uit vlissingen ze er nog niet afgesleept hebben want die zijn daar ook elke dag van de partij

gr la dolce vitajp payhille=== Maandag 26 mei 2014 ===


Ver is veul, dichtbij is mooi, tong nog grillig. 

Zoals de titel is zou je het vangstbericht zeer kort maar krachtig kunnen doen. Dat doet de opvarenden te kort dus een toelichting is wel op zijn plaats. Weer veel te druk geweest de afgelopen 2 weken dus wat highlights en veel foto’s. 

Je merkt op het moment gewoon dat de visserij wat korterbij ietsjes minder in aantal aan het worden is. Is dat dan erg? Nee, eigenlijk niet want de vis die je er vangt is er absoluut zeer mooi van grootte en kwaliteit. Lekkere dikke scharren en overdag én ’s avonds worden er bijzonder mooie tongen gevangen op diverse stekken dichtbij de haven. Er zijn zelfs al wat haaitjes binnenboord geweest. Bijkomend voordeel is de korte vaarafstand en dus meer tijd om ze aan de vinnen te komen. Je moet er echter wel goed voor vissen want vanzelf eraan komen doen ze niet. 

Verder weg, je praat dan over anderhalf uur varen, is het een heel ander laken een pak. Anker erin, onderlijnen te water en vanaf minuut 1 staat alles te rammelen. Tripletten zijn zo gewoon dat je zo nu en dan hoort ; “Hé, maar twee ...” Dat heeft echter wel een keerzijde. Ik dacht altijd dat de Oosterschelde en de Waddenzee de kraamkamers van de Noordzee waren maar dat gebied heeft moeder natuur verlegd. Dus ; gruwelijk veel vis vangen maar van de 10 die boven komen kunnen er slechts 5 in de emmer. Het is dus maar waar je voor kiest. Wiesje vaart wel, als de weersomstandigheden dat toelaten. Dichtbij kan bijna altijd. Ver weg heeft zijn beperkingen bij minder goed weer.

Trouwens ook raar. Heel de winter geen wijting te bekennen en nu is het er bij tijd en wijle helemaal van vergeven. De eerste makreeltjes en horsjes zijn gearriveerd dus dat belooft mooie en leuke visserij voor de komende tijd. 

Tong is op het moment nog grillig. De ene avond is het gewoon heel leuk, zoals Sjaak al eerder berichtte, en de andere avond met hetzelfde tij, dezelfde omstandigheden, dezelfde plek (ik lag er geloof ik 4 meter vandaan), lig je heel de avond met 10 man te wachten op 30 tongen. Wie het weet mag het zeggen. 

Die 10 man, onder leiding van Eduard, verdienen wel een groot compliment, net als de groep van Ron Tak. Visserij gewoon niet goed genoeg maar toch gezellig, niet mokken, niet zaniken maar tot het eind proberen of ze er te pakken kunnen krijgen. Je ziet dan dat de animo wel wat wegzakt maar toffe gasten die weten dat vissen, vissen is. 

Ook niet zaniken, mokken, praten heb ik op een niet nader te noemen dag meegemaakt. Wat de groep van Eduard in 10 minuten bij elkaar kletste daar heeft de groep van ... zo ongeveer de hele dag over gedaan. Johan en ik vroegen ons werkelijk af of ze het wel naar de zin hadden. Zo nu en dan leek het wel of we in een aula van een mortuarium waren. Wat schertst onze verbazing dat we aan het einde van de dag nog een tip kregen én meteen een boeking voor afhuur voor de volgende ronde. Tja, de een lult nou eenmaal wat meer als de andere ... 

De enigszins uitgedunde groep van Ton ving ook zijn en haar visje en op een wrakje in de buurt kwam in korte tijd zelfs een achttal maatse gulletjes boven. Wel sneu voor Ton ; de boot bespreken voor 10 of 11 man. Alles geregeld en dan zijn er 5 lamme fanten die een feestje hadden en toch maar niet op komen dagen. Niet meer doen dames en heren anders wordt de mijnheer van de boot boos. 

De groep van Rinie maakte het spektakel verderweg mee. Na 2 verkasjes Wies in gang geslingerd en ver naar buiten. Heel de wereld praat over de Meerkerk en de ZBJ. De Vlissingse horde heeft haar eigen Meerkerk gevonden. Wat een barre hoeveelheid vis zit daar zeg. Wel veel klein maar dat wordt door de gruwelijke hoeveelheid ruimschoots goedgemaakt. Er waren zelfs vlindertjes die een kijkje kwamen nemen bij die maffen met die lange stokken. 

Weer dichterbij een dag met opstappers. David had weer zijn onvolprezen taarten (met Cointreau) bij en iedereen ving zijn visje. Niet superveel maar gewoon zeer mooi van formaat. Nico had er zelfs een bijna wite tong bij die volgens zeggen net zo goed smaakt als een “gewone”. En onze tope-vanger Henk ging er natuurlijk weer met de grootste tong van de dag vandoor. 

Ook een bijzonder toneelgezelschap op een vrijdag. Opstappers met daarbij de 5 man sterke clan van Dré. Over herrie maken gesproken zeg. In de ochtend ging Robert hard en die begon daarover te bluffen. Nou, dat heeft ie in de loop van de dag wel afgeleerd. Dré viste hem het snot voor de ogen. Bijgaand fotootje gaat dan ook niet over de schar van Robert maar meer over het uitgestreken gezicht van Dré op de achtergrond. Je hoort hem denken ; “Ach, ons menneke vangt ook een vis ...” 

Peter van Crugten trok zich op die dag overigens niets aan van de acteertalenten van de Belgische clan en viste een wel zeer verdienstelijk visje bij elkaar. Samen met zijn maten wel te verstaan. 

Op vrijdagavond de mannen van Hans van Lenie. Dat zijn zo ongeveer de enigen die vinden dat 12 man makkelijk gaat. Zeer gezellige groep die ook weer mooie vis bij elkaar scharrelde. Tof avondje. 

De een na laatste highlight (of was het licht die dag uit?) betrof de groep van afgelopen zaterdag. Ik vond het sneu voor de mensen en werd bijna chagerijnig van dat k.... weerbericht. Zuidoost 3 tot 4 later zuid tot zuidwest 3 tot 4. Ja, ammehoela. Vanaf een uur of 10 stond er een zuid tot zuidwest 5 tot 6 en later een heeeeele dikke 6 te toeteren. We konden zelfs bij Ritthem in het kommetje niet meer blijven liggen. Naja, wat korter gevist en dus een marketingtechnisch verantwoorde korting op de prijs gegeven. Ook wel gezellig ; we hebben de soep aan de binnenkant van de sluis maar geconsumeerd. 

De mensen voor de avondvisserij van die dag dus op het laatste nippertje af kunnen bellen. Na 9 uur ging de wind er uit maar tot die tijd was het gewoon niet te doen geweest. Jammer maar helaas. 

Als laatste het klapstuk van de veiling. Veel mensen weten dat uw schippert van lekker eten houd. Dat kwam op de maandag met de groep van Jan Thijs helemaal in orde. Tijdens een wat matigjes verlopen tong-experiment onder een stralende zon en een daarop volgende succesvolle scharrenexpeditie onder dezelfde nog steeds stralende zon kwam schrijver dezes ruimschoots aan zijn trekken. 

Gekoelde oesters, gerookte paling, zalige droge worst, haring met uitjes , gehaktballetjes in ketjapsaus, oude Reypenaar, Citroencake, gebak en dan ook nog een net als de oesters prima op temperatuur zijnd wit Elzassertje deed de worst van het organiserend comité verbleken. Mensenlief, wat die mannen allemaal aan lekkers meenemen. Je zou er als schipper bijna geld voor geven om ze mee te nemen. 

Heren, dit was dan het toch nog iets uit de hand gelopen stukje. Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Maandag 26 mei 2014 ===


Zondag lekker wezen vissen met zn 2 en......

Gelegen bij Zeebrugge,gevist met pieren zagers en mesheften....

Gevangen 1 mini scholletje, 6 tongentjes 1 bot, en misschien wel 

40 wijtingen,slechts 5 om mee te nemen.

MVG PietPiet=== Maandag 26 mei 2014 ===


Hallo medevissers zaterdag 24-5 een schollentrip gepland met de nautilus.

Bij aankomst melde de schipper dat er golven stonden van een halve meter en meer en dat dit geen prettig vissen zou zijn. Daarom besloten om het dichter bij te proberen en zo een kans te wagen. Het resultaat was niet naar verwachting waar ieder op gehoopt had. Het weer speelde een grote rol en daar hadden we wel mee te maken! Ik denk dat er bij elkaar een 20 vissen zijn gevangen, terwijl we toch 3x verplaatst zijn. Voor een volgende keer(?) toch even nadenken wat we gaan doen als ik zo andere berichten leest.Ikzelf had 2 wijtingen en een bot:-( Hopelijk komt er een betere keer).Scholvissen tja het kan verkeren.Dirk=== Maandag 26 mei 2014 ===


hallo,

ik lees net dat er een schollentocht niet doorging betreffende tegenvallende vangstberichten,nu kan ik enkel vaststellen dat vissen nooit een zekerheid heeft.

wij zijn zaterdag mee geweest van uit Nieuwpoort met als doelstelling de schol te gaan belagen,wij hebben het voordeel lekker dicht bij de Franse grens te wonen,de schipper melde ons dat hij net op de grens met Frankrijk ging vissen maar er niet over omdat er de laatste tijd behoorlijk wat controle is betreffend de vangsten en dat er een kwotum zou zijn in Frankrijk?

vertrokken om 7h30 en om 8h wed het startsein gegeven,binnen de vijf minuten lagen de eerste schollen al op het dek,er liep maar een matige stroming maar we bleven gans de dag door vis vangen,er werden vele schollen gevangen van boven de 40 centimeter, de gemiddelde grote was tussen de 35&40 centimeter,verder werden er ook nog scharren gevangen die kwa grotte niet veel moesten onderdoen.

alles bij elkaar hebben we  met 10 man meer dan 400 stuks weten te vangen,wat is het toch een prachtige visserij op die schol.

verder wil ik de schipper bedanken voor zijn inzet,hij heeft zefst een ruby dubby aan het anker aangebracht om de vangst te bevorderen,en als andere charterboten om 3uur reeds terug in de haven liggen ( ik noem geen namen ) zijn wij pas tegen 5 uur binnen gevaren,vissers ik ben niet  PR man van deze boot maar ik raad jullie toch eens aan om zo een schollentocht eens mee te maken met deze boot.

          eric,bedankt en tot binnenkort

Vanheule Franki - Zeehengelclub Vierinnekilovanheule Franki=== Maandag 26 mei 2014 ===


zaterdag en zondag leuke visserij gehad met de happy-fisherman er is van alles gevangen

makreel horsmakreel rode poon kabeljauw wijting polak

zo zie je maar van alles wat

wij hebben voor donderdag hemelvaartsdag nog plaats voor wrakvissen

en zondag 1 juni is nog vrij voor alle visserij

dus heeft u zin bel of mail gerust voor boeking of info

0187493785 of info@happy-fisherman.nl team happy-fisherman=== Zondag 25 mei 2014 ===


Gisteren voor de eerste maal gaan makrelen met de maatje adriana van uit neeltje jans.

22 stuks was de vangst nog enkele weken te vroeg denk ik.

Ritchierooijmans richard=== Zondag 25 mei 2014 ===


Zaterdag met een klein groepje uitgevaren op de PirateII. Mede door de vooruitzichten in de middag kans op onweer en toenemende wind kort onder de kust gebleven. Gelukkig zit er nog altijd vis in de monding van van de Westerschelde. De vangst van Tong kwam laat op gang en pas vlak voor de middag werd de eerste gevangen. Dit bleek het startsein want er kwamen er nog een aantal achteraan, allemaal van mooi formaat.

                 

AGENDA KOMENDE WEEK:

Woensdag 28/05. Opstapdag, bij genoeg animo speciale trip

Voor info of boeking bel 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl 

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Zondag 25 mei 2014 ===


Vrijdag 23 mei 2014 er op uit met de Eendracht II. Normaal met een bezetting van omstreeks 20 personen. Vandaag slechts met 13 personen. Echter dat mag de pret niet drukken. Weersvoorspelling was niet alleen goed het was ook goed. Eerst naar de Franse trap. Aldaar werden, hoewel niet bijzonder veel, toch mooie scharren gevangen. Tegen de middag wilde Henk nog eens op een andere stek gaan proberen. We weten inmiddels dat Henk altijd reuze zijn best doet om de goede stekken te zoeken. Tussentijds konden wij lekker een hapje eten en wat drinken. Op de nieuwe stek bleek al snel dat naast schar ook andere vis was te vangen. Zelfs gul en grote steenbolk.

Uiteindelijk zijn er op deze stek 16 gullen en 25 grote steenbolken gevangen naast enkele platvissen ook nog 2 wijtingen. Uitiendelijk stond de teller op het eind van deze mooie visdag op ruim 80 vissen. Niet slecht als je de vangstberichten op de Oosterschelde hoort en leest. Je ziet wel dat een schipper die zoekt en het gebied goed kent altjd wel wat bij elkaar weet "scharrelen". Henk en Katrien bedankt weer voor de mooie visdag.

Grobel

Groenhuijsen/Belastingdienstleo adriaansen=== Zondag 25 mei 2014 ===


Hallo,

donderdag wat zitten rondneuzen op de website van hoek zeehengelsport en zag dat er voor de vrijdag nog een plaatsje vrij was om te gaan wrakvissen. Doe elk jaar eens 'zot' om eens mee te gaan vissen met de Valkyrie. Want is voor mij toch 2 1/2 uur rijden. Dus heel vroeg opstaan. Vanuit het verre West-Vlaanderen dan op weg naar Stellendam. Om half 6 daar toegekomen en lag de boot al te wachten. Nog even wachten op een groep en dan vol gas richting de wrakken.

Weertje was prachtig. Na een goed 2uur varen eerste wrak. Gelijk beet. Eerst nog 2 lossers maar dan een mooie gul. Er werd daar veel vis gevangen, maar heel veel kleine gulletjes. Sommige waren net aan de maat. Alleen jammer dat de maat maar 35cm is. Ze zouden die kleintjes toch moeten teruggooien... Dan vertrokken naar volgende wrak en verder en verder. Nergens werd er nog een visje gevangen. Toen we op het laatste wrak aankwamen, iedereen beet. Allemaal mooie gullen. Degene die met octopusonderlijnen visten, soms wel 2 tegelijk. Heb daar dan nog 9 mooie gullen tussen de 2 en 3 kg bijgevangen, alles met de pilker en bottom ship. Kan je dan lekker licht vissen.

Om 2u moesten we dan stoppen met vissen, want het was nog meer dan 3 uur varen. Had ook ijs besteld, want met het warme weer is dit wel nodig. 2 emmers ijs tussen de vis gegoten, frigobox in de schaduw. Dan de lange weg terug naar huis. Was toch een mooie dag voor iedereen.

Bedankt aan de schipper Hans.

Wim(De Belg...)Wim=== Zaterdag 24 mei 2014 ===


Zeevislanders,

Vrijdag 23 mei naar de wrakken met de Valkyrie, in eerste instantie geboekt als Schollentocht richting Duinkerken, echter op woensdag kreeg ik te horen dat het geen Duinkerken zou worden, ivm teleurstellende resultaten op dat terrein, in acht nemend de afstand Stellendam/Duinkerken op zich in eerste instantie een rationele beslissing, afgezien v//h feit alles gelezen en gezien te hebben op You Tube inzake de Schollenvisserij , onderlijnen/gebouwd geknoopt dus achteraf een beetje teleurstellend , de boeking reeds in Maart 2014 gedaan.

Dan is de wedervraag en toen??/ wat nu ?? we proberen wat aan anker op een wrakje , achteraf blijkt we gaan gewoon driftend wrakvissen, daar heb ik inprincipe dus niet voor geboekt, dus wat frustrerend en even ter verduideliking vis het liefste aan anker het liefst op onontgonnen terrein, dat levert nl de mooiste avonturen , wrakvissen vind ik ook wel leuk, maar het is wat mij betreft redelijk voorspelbaar , muppets in het oranje/geel piertje /mesheft eronder en we vangen gulletjes tot max 4 kg veel steenbolken als het tij eruit is, een hors/makreeltje / maats wijtingkje en als we geluk hebben een rood poontje.

Weg frustratie, nu de dag, om 05.45 v/d kant en full- speed langs het ankergebied voor de Maasvlakte en het "Goeree" lichtplatform een beetje op een NW koers, onder werkelijk super omstandigheden, de wind zwak/veranderlijk uit uiteenlopende richtingen, golfhoogte max 30 cm , HW om een uur of 11 en LW rond 19.00 volgens de getijdentabel.

Na een vaart van 2 uur en nog wat om rond 08.00 het aas de diepte ingestuurd op 32 meter, onderlijn met een zilvergrijze twister 12 cm, en de onderste haak een mesheft met een piertje eronder, 17/00 spiderwire hoofdlijn en 300 gr eindlood en dat zou de hele dag zo blijven, afgezien wat kleurwisselingen.

Op zich niet zo gelukkig gevist vwb met name het formaat, als eindresultaat 8 maatse gulletjes  (minim. 50 cm) en een maats pollakje, de echte visserij kwam pas om een uur of 12 toen lagen we inmiddels op het 6e/7e wrak volgens mij maar schipper Hans zal dat beter weten, op zo'n 60 mijl uit de kant.

Vermeldenswaardig totaal niets verspeeld, nu even over het avontuur , weet niet of dat nu nog zo is , maar je moet het gewoon proberen , heb ooit ook in mei/juni aan anker liggen vissen, volgens mij 2005 met de "Stella Bel" op de "Gullenbult"oud munitie stort op 5 mijl recht uit de Noordpier van HvH, dan vang je dus de hele wereld bij elkaar Schar/Wijting/Gulletjes/Schol/Pollak/Rode Poon/Tongetjes en een Dorade.

Aan anker op "De Kruisers" met Simon Dijkhuizen op de Äurora" hoeveel gul/wijting/schar/schol wil je hebben ??, toegegeven je vist op 30 meter en met het tij er vol op is het lastig de zaak goed aan de grond te houden maar met een Jojo/Zipslider met enkele haak kom je een heel eind en een schipper doe goed kan ankeren. 

Om 14.15 uur de laatste drift, en een 3 uur durende terugstoom richting thuishaven Stellendam, op de thuisvaart onder pefecte omstandagigheden de hele vangst kunnen fileren, volgende keer neem ik diepvrieszakjes mee .

Om 1715. uur Stellendam binnengelopen, de volgende as dinsdag met de Big Marlin, met Dre, tongetje misschien? ga mijn best doen.

Vang ze iedreen en Tight Lines !1

Kees GraafKees Graaf=== Zaterdag 24 mei 2014 ===


Op 22 Mei,

met een ploegje opstappers uit het hele land, vertrokken, voor een 24 uur vis-trip op de Noodzee, met de BESTE ZEEVISBOOT in Zeeland. nl, De Neeltje Jans, v/d firma Bouwman.

Om 20uur vertrokken met Mooi weer! Een prachtige wolkenlucht en, zons ondergang een (welkoms) kop koffie, Dobberde wij tijdens ons dutje naar de vis plaats (WRAK) zodat het vis spectakel los kon barsten! Ieder, die beweerd, dat er geen vis meer zit op de wrakken heeft het mis! Maar, Kapt Bouwman weet deze nog WEL te vinden op deze grote Noord Zee plas! Ieder v ons, ving behoorlijk zijn visje!

Tussendoor, werden we goed verzorgd door de Bemanning, met ZELFS, een versnapering aan dek! Soep en broodjes. S"morgens, een verzorgd ontbijt, en s'avonds, een warme maaltijd met een flinke biefstuk! Om de volgende dag, vermoeid--voldaan en, een klus VIS trots thuis te komen.

Dank aan schip en, bemanning van de Neeltje jans. De volgende vis trip staat al weer in mijn agenda. 

Gr v Brommie.Brommie=== Zaterdag 24 mei 2014 ===


Afgelopen dinsdag weer eens een dagje op de Oosterschelde een hengeltje uitgeworpen.

We waren rond 11.00u bij Wemeldingen aan de Fransetrap,anker uit en aan de slag.

Zal kort zijn.......het was weer niet veel wat vangst betreft.7 mooie scharren,1 wijting(kje),1 grote bot en 1 mooie tong.Maar gelukkig was het prima weertje en het eten aan boord was uitstekend.

Volgendeweek weer een poging.Brutus 05=== Woensdag 21 mei 2014 ===


beste lezers,

Bijgaand nog een verlaat vangstbericht. Vorige woensdag een dag met de Big Marlin van Dre Vriends gevist. De hele dag een flinke stroming wat het vissen danig bemoelijkte. De vangst bestond voornamelijk uit schar van behoorlijk formaat. Bijna allemaal haalden ze de maat. We hadden hoop op een haaitje en dit bleek niet tevergeefs. Piet mocht twee haaien vangen. De laatste was een hele klus om de haai tegen de stroom binnen te halen. Hij slaagde hiervoor met vlag en wimpel. Met een 30/00 nylon lijn werd de haai geduldig gedrild. Het bijzondere aan deze haai van 78 cm. was dat hij al gemerkt was. Nummer 0850 bleek een jaar eerder voor Neeltje Jans te zijn gevangen en in een jaar 7 centimeter te zijn gegroeid. Voor de terugmelding bij Sportvisserij Nederland kan Piet een bonus van 35 euro tegemoet zien. Uiteraard was dit de grootste vis van de dag, wat een prijsje opleverde. Inmiddels had hij de gratis loterij ook gewonnen, dus vandaag was het Piet zijn dag.

Verder een heerlijk zonnetje en lekker uitgewaaid. Zelf uiteindelijk 30 scharren meegenomen voor de pan. Met zo'n dagje kan je er weer een paar weken tegen :-)

met vriendelijke groet,

Ton van KootenTon van Kooten=== Woensdag 21 mei 2014 ===


Tong vissen met Wiesje ... 

Een beetje laat vangstbericht van vorige week Donderdag; half vijf vertrokken vanuit Vlissingen met 9 man aan boord en met het stroompje mee naar de Paardenmarkt gevaren. 
Een avond van te voren nog een bericht gehad met de mededeling: "zeebenen mee nemen, want ik wil naar de Paardenmarkt". De wind kwam de dagen ervoor uit noord-west, maar deze zakte gelukkig in de loop van de dag weg, en was het eigenlijk prima vissen ondanks dat de golven van de zijkant kwamen en met het zonnetje er bij was het heerlijk vis weer. 

"...... vang eens een tong" vul op de punten een van de 9 namen in, en dit was de zin die ongeveer de hele avond uit Hank z'n mond kwam, is toch weer eens wat anders dan dat je hoort "vang eens een beest" 
Met de tong kwam het goed, totdat de stroom er uit viel kwam er de hele avond tong naar boven, en voor de tijd van het jaar was ik zeer tevreden met 14 stuks. Ik had zoals Hank het noem een "tenondeju dit is een heeele echt hoteltong" van bijna 44 cm, een paar mooie tongen van rond de 30 cm, een paar slibtongetjes en 2 dasspelden zoals de schipper ze noemt, deze hebben dan ook weer zwemles gekregen. 

    

Hiernaast nog 4 mooie botten en nog aardig wat ondermaatse wijting naar boven gehaald. Alles was weer goed geregeld van een hapje en een drankje tot het prima aas, en ook met de gezelligheid aan boord zat het weer goed. 
Om kwart over elf het anker opgehaald, en om kwart voor één werden we bij de sluis van boord gegooid, en was deze mooie visdag weer voorbij. 

Hank bedankt! En tot de volgende! 

Groeten, SjaakSjaak=== Woensdag 21 mei 2014 ===


Zondag nog is gaan vissen vanuit blankenberge met de maten, Cor ,Ivo en voor de gelegenheid schipper en eigenaar Stefan. Het zag er allemaal veel belovend uit, mooi weer en een zeetje zo plat als een spiegel. De plannen waren om naar de muur van zeebrugge te varen maar de rest van de boten verkoos om richting wenduine te varen dus ..... wenduine here we come. Na een uurtje voor 1 schar en 2 te kleine pladijsjes hebben we dan toch maar het anker gelicht om een stekje richting zeebrugge te gaan zoeken en ja se daar waren ze dan de eerste tongen van het seizoen.

Stefan en Cor hadden al direct prijs voor den Ivo en mezelf was het nog geduldig wachten maar ook wij wisten onze eerste tong te vangen . De cor moest natuurlijk ( zo als gewoonlijk) weer eens iets anders vangen dan de rest he, 2 maatse wijtingen kwamen aan boord. Ondertussen zijn Ivo en ik wat stil gevallen en enkel Stefan en Cor wisten geregeld een mooie tong te strikken. Wat kon ons het schelen, de zon scheen volop en al snel vlogen sweaters, t-shirt's en lange broeken in de kajuit. De zon bakte er vrolijk op los en de vrouwkes zouden 's avonds hun handen vol hebben om de rood verbrande huiden van hun ventjes in te smeren.

Resultaat van een schitterende visdag, Stefan 12 tongen, Cor 8, Ivo 5 en ik 4 , al bij al nog niet zo slecht voor zo vroeg op het seizoen. Hopelijk krijgen we deze zomer nog veel van deze dagen en dan zijn wij terug van de partij. De Haes Peter=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


Hey allemaal

 

De gepen zijn weer gearriveerd en elk jaar gaan we daar een paar keer op vissen. Lekker genieten in het zonnetje, licht materiaal en perfect te doen tijdens een kortere bootsessie. Van de kant af sta je soms schouder aan schouder, terwijl je op je bootje het rijk voor jou alleen hebt. Gisterennamiddag dus een paar uurtjes op het zeetje gelegen aan de binnenkant van de Oosterscheldekering. Rond half twee lag het eerste stukje zalm in het water en nog voor de tweede hengel klaar was, kreeg ik al beet. Schitterend gewoon!!!!! Heel de namiddag bezig geweest en rond half vijf terug in de haven met een tiental hele dikke gepen. Het is de moment mannen......succes!

Nu zaterdag Robbyfishfestival in Blankenberge, lijntjes knopen dus....... Tot de volgende.

Grtz

Nico

dekleinebootvisserNico Opdebeeck=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


hier een verslag van de happy-fisherman

donderdag /vrijdag en zaterdag op de wrakken geweest op alle dagen is er gul gevangen de ene dag beter als de anderedag maar ja dat is vissen

zondag en voor het eerst dit jaar op maandag op de schar geweest deze visserij was super de meeste mensen hadden tussen de 40 en 60 scharren

ook is er een enkele tong gevangen en ook een haaitje

kijk op onze side voor de mogelijk heden www.happy-fisherman.nl of bel gerust op als u meer info wil hebben 0187493785

mvg team happy-fishermanpia=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


Hallo fisherman's Friends,

Afgelopen zondag 18-05-2014 hadden we afgesproken met de gebruikelijke gekke bende om een ankertochtje te doen. De gebruikelijke bende was schipper Werner, Tim, Paul en ikzelf. Deze werd aangevuld door David, mijn en Tim's schoonbroer.

Bedoeling was om eens een stek te proberen waar, naar verluid, nu en dan eens een gladde haai kan worden gevangen. Verder zouden we misschien kans maken op een gul, zeebaars, wijting en uiteraard de bekende platvissoorten. Ook zou Paul van de gelegenheid gebruik maken om nog wat opmetingen te doen voor een extra opbergplaats voor de ankerkoord.

Afgesproken om 07.30 uur aan de Marinahaven Kamperland. De begroeting duurde wat langer, en het vertrek was ook wat later omdat Werner zijne auto niet kreeg gestart met zijne gsm, en uiteindelijk wakker werd nadat hij Peter probeerde te verwittigen via zijn autosleutels. ;) ;)

Rond 08.30 uur dan maar de motoren gestart om vervolgens naar buiten te sluizen.
Na iets meer dan een uur varen gingen de eerste lijnen het water in. Korte tijd later kwam de eerste schar, niet geweldig groot maar toch panmaat, naar boven.

Op de eerste stek werd héél veel aanbeet geregistreerd,, maar het merendeel van de vis (schar en wijting en een verloren gezwommen pladijs/schol) was echt wel te klein. De vangsten werden voornamelijk geregistreerd op weegschalen of verzwaarde onderlijnen. De lange dwarrellijnen gaven, op een uitzonderlijke schar na, géén enkele aanbeet. Het aas was zeer gevarieerd, en een 'echte voorkeur' kon er niet worden uit afgeleid. Zowel op leeglopers, zagers, mesheften als (diepvries) tappen en gezouten pieren werd (kleine) vis gevangen.

Kort voor het middaguur werden de haaitjes wakker. Op en half uur tijd werden er 4 uit het water gehaald, al zal ik het hier verder op 3 houden, want die vierde gelooft Tim niet, en hij was van zo'n formaat dat er beter over gezwegen kan worden , want hij had veel weg van een aquarium-steurke.

Twee van de haaitjes waren om en bij de 55 cm, de grootste, gevangen door Tim, gaf 65 cm.
Daarnaast werd door David, en dit op zijn allereerste zeevistrip ooit, nog een bot gevangen van 39,5 cm, het dagrecord in de scheve-smoelen-wereld.

Nadien hebben we op de terugweg nog 2 stekken aangedaan, maar deze gaven zeker niet meer aanbeet of grotere vissen.
Zo gingen er (met 6 tot 8 hengels in het water) vandaag een 60-tal scharren mee naar huis, maar de echte 30 centimeters kon je op één hand tellen. Ook hadden er zo'n 25 wijtingen net de maat, dit in tegenstelling tot misschien 100 soortgenoten die terug de zee in mochten. Uiteraard werden de haaitjes allen teruggezet.

Naast het vissen, met maar een mager quota als eindresultaat, wat de trip een fantastische dag :
- we hadden een uitzonderlijk mooi weertje, nauwelijks wind of golfslag, en een brandende, warme zon
- we hadden een schitterende sfeer aan boord en zijn bij momenten letterlijk krom gegaan van de lol
- we hadden verse thai curry door chef-kok Tim van de Limburgse catering triade
- we hadden overheerlijke appelcake van toppatissier Paul
- we hadden koffie en broodjes, gratis aangeboden door schipper Werner.

Voor zo'n dagje tekent iedereen onmiddellijk opnieuw, ook al mogen de vissen gerust wat groeien tegen de volgende keer.

Hamvraag bij deze post :
- waar die kleine vissen zitten, zijn er ook grotere. Hoe krijgen we die in de verleiding tot een aanbeet? Grotere haken, groter aas, andere montages werden allen uitgetest, maar gaven geen merkbare verbetering, dus alle suggesties zijn welkom!

groetjes

PeterMMartens Peter=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


Zaterdag 17/5, wrakvissen met de Happy Fisherman.

Na maanden van uitstel en aflastingen, konden wij afgelopen zaterdag eindelijk weer eens op zee. Wij werden zoals altijd hartelijk door schipper Leo, en al snel ging het, vergezeld door de Valkyrie en de Spider richting de wrakken. Na 2 uur en 15 min waren wij op het eerste wrak (volgens Leo het wrak van Jan Schijt, ha ha). En al snel maakte ik contact met de eerste gul op shad, meerdere om mij heen vingen ook gul en steenbolk. Na wat driften weer verder getrokken richting de Bruine Bank, wat ook wat gul, maar voornamelijk wijting, makreel en horsmakreel opleverde. Wrak na wrak gingen wij al, de een wat beter dan de ander, maar na ca 10 wrakken was het weer tijd om richting Stellendam te gaan. Ik heb samen met mijn vismaten Ben, Jeffrey en Roy een topdag gehad, goed weer en zoals altijd topservice en gezelligheid bij Leo, (maar dat ben ik wel gewend :-) ). De gullen hadden helaas een "sabbel-dag", gezien de aantallen slecht gehaakte vissen, die vrij snel los schoten, maar dat haden wij en schipper niet in de hand. Volgende keer beter, want je bent nog niet van ons af Leo..

Namens ons alle 4 bedankt voor een gezellige visdag en tot de volgende...

Grt, Ivan Ivan Larsen=== Maandag 19 mei 2014 ===


Afgelopen zaterdag met de persooneelsvereniging wezen vissen op de westerschelde met de MS Festijn.

Om te beginnen was het weer natuurlijk perfect, heerlijk zonnetje en windstil, en ook de vangsten waren redelijk goed ondanks dat er veel stroming stond vanwege springtij. we hebben voor de nolleplaat gelegen en met 15 vissers, waarvan het overgrote deel onervaren vissers zijn er toch naar schatting een 120 maatse vissen bovengekomen, overgrote deel bestond uit schar, 2 net maatse gulletjes een paar botten en een enkele ondermaatse wijting.

Zeker een aanrader om mee te gaan vissen als bedrijfsuitje, omdat de vangsten op de westerschelde aanzienlijk beter zijn als op de oosterschelde, iedereen had vis gevangen ondanks dat er veel onervaren vissers bijwaren, en het moeilijk vissen was vanwege de stroming. Wel nog een kleine tip voor de bemanning, rust de huurhengels uit met iets kleinere haken, dit zal de vangsten zeker nog meer ten goede komen!

visze, en vangze,Matthias Geuze=== Zondag 18 mei 2014 ===


Vandaag, 18 mei gaan vissen op de Paardemarkt in Zeebrugge tussen 6 en 10meter water. 

Omstreeks 05:00 uitgevaren en tussen 10:00 en 13:00 de meesten tongen gevangen. Om 13:30 gestopt. 

In totaal 25 meenemers tussen de 30 en 35cm, en een hoop kleintjes terug. Ook bot, wijting, en torretjes behoorden tot de vangst.  

Maar wat een hoop asociale bootvissers. Op 10-15 meter langs varen vol snelheid terwijl er bovenlangs genoeg ruimte was. Zelfs door charterboten werd dit volop gedaan. Op 25 meter afstand komen liggen. Goed bezig gasten! Niet genoeg plaats in de zee voor jullie ego? 

@de charterboten, laat jullie publiek ook eens het afval aan boord houden. Op regelmatige basis kwamen er lege pakjes peuken langs, karton, aluminiumfolie... David=== Zondag 18 mei 2014 ===


Zeevislanders,

Vandaag zondag 18 mei EFSA wedstrijd/competitie vanuit Scheveningen met Rederij Trip.

De "TRIP SENIOR" was vandaag onze boot, na de incheck met de plaatsingsloting in dit geval 14/18/22, aas opgehaald bij de fa "Albatros" achteraf bezien wat te krap ingeslagen 2 X  Pieren en Mesheften, maar dat is achteraf !

Alles aan boord gebracht voor het vertrek om 07.30 uur, boatcaptain John v/d Starre , deed een voorstel een probeersel achter de "Blokkendam" met kans op een gulletje of naar het "vlakke zand" voor Kijkduin/Zandmotor op de Scharren !

Op zich een goed voorstel maar dan moet daar wel op geprepareerd kunnen worden, want dan gaat er wat ander materiaal mee qua lood en onderlijnen, JoJootje, lange dwarrels haak 1 0f 2/0, dus koos de meerderheid toch voor het "vlakke zand" en de scharren.

Na een vaart van een kleine 45 minuten aan anker op 10 meter water , iets voor KIjkduin op een kleine 2 mijl uit de kant, voor de start v/d eerste periode een minuut stilte ivm het overlijden v/e EFSA lid.

HW om 06.00 en LW omstreeks 14.00, om 08.15 de lijnen erin , stond op plaats 14 bakboord achterin en gelijk de vangst erin, 250 gr eindlood lichtverzwaarde onderlijn, haakmaat 4 met een mixje van pieren en mesheften, de scharren kwamen met 2 en 3 tegelijk naar boven , in mijn geval wel weer 50% ondermaats jammer !

Aan het eind v/d eerste periode 11 maats in de emmer de 2e periode op 18, overgeschakeld naar gele bezemstelen onverzwaard en gingen van 10.15 tot 12.15  richting de kentering en dan loopt de vangst toch terug als het tij eruit begint te vallen.

De derde periode stond ik op 22 bakboord op de boeg, kon dus strak up-tide naar het anker vissen, dit ging qua aantal vis prima maar de eerste drie trekken van 3 stuks slechts 1 maats dus redelijk frustrerend.

Ben met 28 vissen in de achterhoede geeindigd zoniet laatste, zag aantallen van dik in de 50 tot 60 !,dus maar weer sleutelen aan de onderlijnen om het ondermaats probleem op te lossen, "houd je v/d straat" .

Om 14.30 de laatste draai , na een dag met sub-tropische omstandigheden, de zee als een spiegeltje en de hele dag in de polo voor Kijkduin dat is ook een blijvende herinnering.

Het anker eruit en terug naar thuishaven Scheveningen.

De volgende trip :  Vrijdag 23 Mei "Schollentocht " met de Valkyrie uit Stellendam, zal mij benieuwen ?

Vang ze iedereen en vooral "Tight Lines "

Kees GraafKees Graaf=== Zondag 18 mei 2014 ===


vandaag zijn we wezen vissen van de visclub H.S.V. T' Garnaaltje uit Leplstraat.

we zijn met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker uit Tholen ( Bergse Diepslius) wezen vissen.

toen we s'morgens aan boord waren werden we verwelkomt met een bakkie koffie , Henk vertelde dat het vandaag springtij was en dat het erg kon stromen , maar ook dat de vangsten niet al te best kon zijn , maar dat mocht de pret niet drukken voor ons .

we waren met 17 vissende personen, bij ons zijn de eerste 3 uur concours en daarna kan je vrij vissen we zijn begonnen in de buurt van Goesse sas , want Henk is niet beroerd om ver te varen, en wil graag dat iedereen een visje weet te vangen , hij had weer gelijk ,bijna iedereen wist daar een vis(je) van schar, schol,wijting,gul,bot en zelfs paling werd daar gevangen , maar je moest wel een zwaar lood gebruiken want anders bleef je onderlijn niet liggen .

na het concours zijn we verkast richting Wemeldingen om het daar eens te proberen ( op advies van Henk )  , en ja hoor toen we daar aankwamen moest hij even goed zoeken hoe hij daar moest liggen om op het goede plek te kunnen ankeren , toen hij voor anker ging gingen ook de onderlijnen direct overboord , en binnen 5 minnuten kwam er al vis boven en dat waren leuke gulletjes , maar ook grote steenbolken ,scharren,schollen,botten en zelfs paling en geep.

al met al had iedereen vis weten te vangen in deze slechte tijd , want je hoord alleen maar negatieve berichte over de Oosterschelde , deze dag hoorde daar niet bij (voor ons dan ) .

we hopen dat het over 14 dagen weer zo gaat want dan zijn we weer van de partij op de Eendracht 2 voor onze volgende wedstrijd van het jaar.Ron Theuns=== Zondag 18 mei 2014 ===


zaterdag 16 mei,samen met Erik de boot in Stellendam te water gelaten en een rondje wrakjes gevaren.

Bij sommige wrakken was het beneden helemaal uitgestorven andere zaten vol ondermaatse gulletjes.

Over de hele dag gelukkig nog wel wat maatse gul en een pollak gevangen,alles op kunstaas.

groet Remcoremco en erik=== Zaterdag 17 mei 2014 ===


zaterdag 15 mei was schitterend ik kan er niets anders van maken. Vroeg vertrokken vanuit de bergsediepsluis met sportvisserij de Vlije van Cor Schot en schipper Geert en meteen naar Wemeldingen om daar voor anker te gaan. Ik dacht eerst we zitten verkeerd want alle andere boten die ook met vissers vertrokken uit de Bergse diepsluis gingen iets verder liggen en wij lagen best moederziel alleen. Wij is in dit geval Visclub de Hofstee die voor de derde dag dit jaar de boot van Cor had afgehuurd voor de "wedstrijd " op de Oosterschelde. Zelf kan ik kort zijn , mijn dag was het niet geworden weliswaar geen laatste plaats maar ik zat er niet ver vanaf met 1 kleine platte van 20 cm.

De eerste 6 plaatsen waren allemaal aan Bakboord vandaag en de koning van de dag was onze Piet met bijna 2,5 meter vis waarbij ook 2 gulletjes zaten die wel aan de maat waren maar die (sportief) terug werden gezet om verder te groeien. De echte sportvisser herken je meteen aan zijn instelling en aan zijn materiaal. Piet was zeer trouwens goed voorbereid op deze sessie en had zeer luxe onderlijnen gemaakt (van tyraps!). Vooraf uitgelachten zoals die lijn er uit zag aan het eind van de dag zijn er foto's genomen en volgende keer hebben we allemaal tyraps onderlijnen. Ik weet ik verklap nu eigenlijk zijn geheim wapen maar namaken zal niet iedereen lukken denk ik (er er ook geen behoefte aan hebben denk ik).

Het was dorstig weer met weinig wind en veel zon dus de kombuis was regelmatig bezocht en prima voor elkaar.Geen broodje schot deze keer , maar de ballen gehakt vlogen de deur uit vandaag. Dat de schipper juist had gekozen bleek na de middag wel toen eigenlijk de meeste boten allemaal onze kant uit kwamen. Later op de kade nog met wat collega vissers gesproken die op de andere boten hadden gezeten en het bleek dat we het helemaal niet slecht hadden gedaan. Wij hadden eigenlijk allemaal wel wat gevangen en sommige zelfs goed. De geluiden van de andere vissers was duidelijk minder maar volgende keer kan het andersom zijn. Het heet immers vissen en niet vangen. Maandag nog maar eens proberen om wat geep te vangen aan de kant het blijft tenslotte mooi weer dus nog even genieten aan de dijk.Peter=== Zaterdag 17 mei 2014 ===


Hey allemaal

Dit jaar zijn we voor de eerste keer voor een dagje naar Dover getrokken. Vorige woensdag verzamelden we rond half vier om met zijn achten naar Calais te vertrekken om daar de trein te nemen naar Folkestone. Het weersvooruitzicht zag er perfect uit, we hadden geluk want de vorige dagen had er enorm veel wind gestaan, maar die was helemaal verdwenen.

Het zeetje lag er perfect bij toen we Dover naderden en konden rond half acht inschepen op de Reecer. Op dinsdag had Andy nog op anker gevist omdat het water te troebel was om succesvol op de wrakken te vissen. De vangsten waren echter wel heel goed met toonhaai tot 6 kilo. Ze visten met heremietkreeft en hadden als bijvangst gul, hondshaai en steenbolk.

We gingen het echter op de wrakken proberen in de hoop dat het water al helderder zou zijn. In de heen vaart maakten we ons klaar en hadden kunstaas allerhande voorzien, pilkers, shads, redgills, hokkai-onderlijnen, ....We waren er dus klaar voor.

Het water bleek echter nog iets te troebel en we konden alleen maar wat steenbolk vangen op beaasde onderlijnen. Er kwam wel een mooie lipvis boven, prachtig gekleurd en heel sterke vissen zijn dat.

Na een kort uurtje zijn we naar de Varne gevaren en hebben daar op de rand van de bank gedrift met inktvisstrips en/of pieren. Hier vingen we ondermaatse wijting, gul en wat steenbolk. Ook de eerste twee makrelen kwamen hier boven....Er was echter niet veel animo, geen schol, zeebaars of mooiere vissen te vinden.

Dan maar weer terug naar het wrak en bleek het water met de kentering iets helderder te zijn geworden. Het sein voor de vissen om te beginnen azen. Ze waren echter heel kieskeurig en kozen er sommige kunstaasjes uit. Vooral blauwe hokkais beaasd met tappen en shads voorzien van een klein pilkertje erboven waren het beste.

Andere kleurtjes negeerden ze volledig. Alleen 1 pollak konden we op die andere kleurtjes vangen. De gullen (tot  ca 2.5 kilo) waren iets kieskeuriger zo bleek.

Na een kort uurtje kwam de stroming er terug in en waren de vangsten terug nihil. Rond de middag zijn we dan ook onder de kust gaan ankeren om daar de dag uit te vissen.

Onze opzet even aangepast en met wapperlijnen en haken 3/0 tot 5/0 probeerden we er toch nog een leuke dag van te maken. Vooral doggies kwamen er boven, ondanks de heel felle stroming, want 300 gram ankerlood kon je toch echt wel gebruiken.

Verder kwamen er soms grote wijtingen boven en een enkele steenbolk. Toen de stroming wat minderde kon Leo de eerste toonhaai vangen.De langste vis van de dag was tot nu toe een gul.

Hij had hiermee een goede kans op langste vis van de dag. We hadden hier elk 5 euro voor uitgelegd en het werd dus nog spannend.

Na een tiental minuten, ook bij Wim een mooie aanbeet en dit bleek een nog grotere toonhaai te zijn. Wim werd dus dagwinnaar van de langste vis, want er werden geen toonhaaien meer gevangen.

Al bij al een gevarieerde, maar taaie dag. Enkele mooie vissen, heel mooi weer en een super gezellige bende, ook dat is een fijne dag op zee......

Grtz

Nico

De Kleine Bootvisser Nico Opdeeck=== Vrijdag 16 mei 2014 ===


Afgelopen dinsdag en woensdag weer wezen vissen allebei dekeren begonnen in de wielingen noord op zo 14 mtr water en daar zit gewoon goed vis grote scharren en wijtingen met af en toe een tong,maar de 2e keer zijn we letterlijk scheel geslingerd dus toen maar naar westkapelle gegaan in de hoop hier wat meer tong te vangen ,maar het resultaat was veel schar een paar tongen en een zeebaarsJan=== Vrijdag 16 mei 2014 ===


wat een heerlijk visweer

wij hebben op de happy-fisherman voor as maandag nog plaats voor opstappers die op anker willen vissen

wij vissen van 8 uur wegvaren en om 4 uur weer in de haven

de eerste makrelen zijn ook al gevangen dus heeft u zin om te makrelen dat kan ook bij ons

kijk op onze side www.happy-fisherman.nl of bel 0187493785

mvg

happy-fishermanpia=== Donderdag 15 mei 2014 ===


Donderdag 15 mei meegeweest met Happy Fisherman voor dagje wrakvissen.

Niettegenstaande er maar 4 opstappers waren is schipper Leo toch vertrokken, en heeft hij vele wrakken bezocht om ons toch maar wat te laten vangen, wat mij echter niet bijster goed gelukt is .

Toch heb ik vastgesteld dat de mooie kabeljauw wel present was, want iemand met ervaring kon toch het quotum bereiken.

Toch alle lof voor deze boot en Leo.Verrycken Frans=== Woensdag 14 mei 2014 ===


Beste lezers,

Bij deze nog een keer een korte uitleg hoe men een foto bij een bericht kan plaatsen.

  1. de foto dient maximaal 150kb te zijn of 640x480 in pixels.
  2. U klikt op het meest rechtse plaatje in de balk boven het tekstvak waar u uw bericht invoert een plaatje van een boom met een dikke pijl erop.
  3. U klikt op dit plaatje en zoekt de verkleinde foto op uw pc op en laad hem in, dit moet eigenlijk vanzelf gaan.
  4. Komt er een error te staan, gaat er iets fout, dan is de foto te groot en moet u deze verkleinen.

Veel succes en stuur ons al uw mooie fotos !Webmaster=== Dinsdag 13 mei 2014 ===


Dinsdag 13/05 uitgevaren met de PirateII. Met een natte(zeg maar zeer rijkelijk natte) Stert van de dag, werd het later prima genieten aan dek. De vangst liet zich niet weerhouden en er werd de hele dag door goed gevangen. Heel veel Schar(en ook nog eens groot van formaat) + als bonus een zeer fraai Zeebaarsje(68cm)

AGENDA DEZE WEEK:

Vrijdag 16/05 Vol

ZATERDAG 17/05 plaatsen vrij

Bel 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl

www.westerscheldevissen.nl  Jeroen=== Maandag 12 mei 2014 ===


na veel wind hopen we vanaf donderdag weer uit te kunnen varen met de happy-fisherman vanuit stellendam

heeft u zin om een gulletje te vangen wij hebben donderdag nog enkele plaatsen voor wrakvissen

ook hebben we in de maanden mei tot september ook op maandag /dinsdag en woensdag dagen beschikbaar voor ankervissen of makreelvissen

kijk op onze kalender voor de mogelijkheden www.happy-fisherman.nl of bel 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Zondag 11 mei 2014 ===


Lekker weekje.

Op het moment van schrijven waai je hier zowat uit je verschoning. Meteen weer met beide benen op de grond gezet. Eerst zeggen dat het een unicum is dat je zo lang hebt kunnen vissen zonder afgelastingen. Nu valt het weekend letterlijk en figuurlijk in het water. Moet je je tater ook maar houden Perrée. Voor de rest van de week ziet het er wat rooskleuriger uit dus we duimen voor goed weer. 

Allereerst een avondvisserijtje gedaan met de "Helmons-clan". Ook nu kwamen de matrozen uit alle windstreken waarbij Erwin en Dominique weer helemaal uit Deventer tuften. Tij was perfect om naar de Belse Kust te gaan maar een vervelend noordenwindje noodzaakte om het dichterbij te proberen. En daar zit die tong nou eenmaal nog niet echt. Toch was het leuke gevarieerde visserij met schar, bot en wijting en onze Jan wist daarnaast als topper nog 5 tongen, waaronder zeer mooie, binnenboord te krijgen. Lekker avondje waarbij mijn pogingen om Aurelia in te palmen langszaamaan vruchten af beginnen te werpen. 

Daags daarna met de horde van Dirk Rooker op pad. Sonja was er helaas niet bij maar er werd beloofd dat ze de volgende keer niet verstek zou laten gaan. Deze mannen durfden want er werd koers gezet naar Belgie om daar eerst een tongetje te vangen en daarna nog voor de broodnodige schar te zorgen. 
Dat tongen vangen ging daar helemaal niet verkeerd en er waren er zelfs die in de dubbele cijfers zaten. Ook bot lijkt er een vaste plek te hebben veroverd want die kwamen er ook zat naar boven. 
Afgesloten op een schelpenrandje bij de Walvischstaart in de buurt en daar hielp ons tapijt mee voor ruim gevulde emmers te zorgen. Prachtig weer en een zeeeer goede verzorging met door de matrozen zelf meegebrachte waar. Tompoezen, appeltaart met slagroom en de onvolprezen "Dirk Rooker-special de luxe" broodjes zalm. Het was weer tobben. 

De dag met de groep van Kit was er ook een om in te lijsten. Stroefjes kwam de machine op gang maar na een door Arian op de nabijgelegen "Zeemeeuw" bevolen verkas van circa 300 meter hield het niet meer op. Lang geleden dat ik, allemaal met 1 leenhengeltje gewapende heren, zo gruwelijk veel vis heb binnen zien trekken. Topdag waarbij het all-inn principe na enige terughoudendheid toch bijzonder gewaardeerd werd. 

Een sprongetje verderop want het mooiste bewaar ik voor het laatst. De laatste dag dat er van de werk gevaren kon worden. Nou ja, kon? De schippert vond eigenlijk van niet maar de divisie Gaasbeek had daar heel andere ideeen over. Gewoon gaan dus. Op een buitje na was het mooi open weer maar de dit weekend gearriveerde herfstwind deed toch al verwoedde pogingen om voor stormpje te oefenen. 
Bij de W10 was het min of meer te doen en de bemanning, die overigens niet luisterde naar wat ik ook te zeggen had, had de grootste lol en ving nog vis ook. Zich koesterend onder een westzuidwest zesje kwamen er op Hobbel-Wies gulletjes net aan de maat, geregeld schar en ook een paar mooie tongen aangevuld met wat wijting. Helemaal niet verkeerd dus. 
Nadat de golfhoogtes zeer ruim over de meter werden vond ik het te gek en onder wat gemor sloten we af bij de Oranjemolen. Soms goed, soms slecht maar hier ging vandaag het vangen gestaag door. Een half uurtje eerder als bedoeld (er stond ondertussen een heeeeele dikke west 7), zijn we vrolijk de haven binnengestuiterd. 

Het mooiste voor het laatst dus. We hadden van de week Rick aan boord die samen met vader Mike en broer Daan een dagje meeging. Niks bijzonders toch?? Zou je zeggen maar Rick heeft een handicap. Laten we het erop houden dat de ene helft perfect functioneert en de andere kant van zijn lijf nou niet precies doet wat hij wil. Effe een slingertje van de molen omgezet en zo kon Rick met zijn goede arm indraaien terwijl zijn vader de hengel vasthield. 
Dat indraaien ging goed en elke keer werd de stand nauwkeurig door Rick bijgehouden. Een brul bij elke vis en een joekelkrijs als er 2 aanhingen. Geweldig om te zien. Krijg je gewoon een kick van. 

Dat sluit mooi aan op de dag voor gehandicapte mensen die al een tijd in de steigers staat. Na eerst bij de Hompels schar te hebben gevangen moesten we voor wat "rustiger" water naar de W10. Met een vervelende Noordwest 4 tot 5 kwam ik tot de conclusie dat het dan al bijzonder lastig wordt met wc, evenwicht en dergelijke. Vijf van die badraven met begeleiding erbij is gewoon te veel van het goede. Daarom het verzoek aan de mensen die zich hiervoor al opgegeven hadden nogmaals even contact op te nemen. We plannen dan iedereen apart in. Gratis! 

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Zondag 11 mei 2014 ===


Ouderwets wordt  Nieuwerwets

Afgelopen week was het gewoon weer volop genieten voor vissers en schipper op de PirateII. Moesten we vrijdag 2/05 nog door een straffe NO5-6 onder de kust blijven met een klein ploegje. Zaterdag 6/05 was het goed te doen om naar het beloofde Scharren-tapijt uit te varen.

Een grote groep doorgewinterde ‘Oosterschelde’vissers stond vol ongeduld op ons te wachten. Zei wilden wel eens beleven wat dan het verschil moest wezen tussen Ooster- of Westerschelde visserij. Er waren er al een paar op verkenning geweest en zodoende hadden zei de groep enthousiast gemaakt om de PirateII af te huren.  Vol ongeduld voeren wij richting de stek en zodra het anker gevallen was waren de mannen niet meer te houden. Het duurde dan ook niet lang of de eerste vissen belande aan dek. Met het eerste uur achter de boeg bestond de vangst al reeds uit Scharren,Botten en enkele Wijtingen. Het bleef wachten op een Tong maar deze wilde vandaag niet zo best(we hebben er slechts 2 mogen waarnemen). De visserij bleef de hele dag voortduren en ook tijdens de kentering bleven ze vangen. Om half4 dan toch besloten dat het genoeg was geweest en kon de buit op thuis reis gekuist worden. De mee gebrachte emmers bleken bij sommige niet afdoende te wezen dus na wat uitdelen van plasticzakken konden de mannen gepakt en bezakt weer aan de wal afgezet worden. Heren bedankt en tot binnenkort.

                  

Zondag 4/05 stond in het teken van een Tongen-expeditie. Wat betekende dat we na het horen van diverse geruchten, wij zelf wel eens wilden gaan kijken of onze zomer vriend al aanwezig was. We hadden een grote groep opstappers welke net zo nieuwsgierig waren als wij zelf, dus prima gezelschap om te gaan proberen. Prachtig zeetje zorgde voor een aangename tocht naar de place to be. Aangezien het de eerste keer van dit jaar was moest er gezocht worden waar ze te vangen waren, op de plaat of juist aan de rand? De eerste stek kwam traag op gang, af en toe een tong, wat wijting en botten. Stek nr2 geprobeerd en dit gaf het zelfde beeld, zo kwamen er een paar aan dek maar dan duurde het weer een tijdje voor de volgende ons had gevonden. Uiteindelijk stek nr3 waar we het einde van dit tij wilden uitvissen. Hier zaten ze toch overduidelijk iets beter gezaaid en ook vingen we de eerste Haai(Hondshaai) van 2014. Met kentering van tij besloten de dag te beëindigen op het Hompels om zodoende iedereen nog te voorzien van ruime hoeveelheid vis. Conclusie van deze trip is dat het zeker de moeite loont om binnenkort wederom te gaan proberen want ze zitten er wel degelijk en als de water temperatuur nog iets toeneemt gaan ze zeer zeker azen.

                             

Dinsdag 6/05 nogmaals uitgevaren met groepje welke de dag ervoor al waren afgekomen wegens gemiddelde reis afstand van 300Km. Met een ervaring van Waddenzee visserij en enkele wrakken trips moesten we spoedcursus geven ‘Hoe te vissen Pirate-style’. Na uitdelen van wat onderlijnen+ geschikt lood kon de heren beginnen aan de klus. Al gauw had de eerste beet dus draaien maar en belande de vangst aan dek. Na uitleg dat de andere haken ook vis konden opleveren met wat geduld, werd deze tip snel ingewilligd en kon het feest beginnen. Met 2 en 3 tegelijk wisten de scharren de emmers snel te vullen. We hadden onze handen vol aan aas uitdelen, vissen onthaken en voor sommige ingooien maar het resultaat mocht er wezen. Voor de thuisreis nog de vissen schoongemaakt wat ook voor de meeuwen een waar vreet festijn opleverde. Moe maar voldaan konden we dan terug varen. Vissen zoals een dagje vissen bedoeld is: lekker dagje op zee en huiswaarts keren met vers gevangen vis!!

                               

Agenda komende week:

Vrijdag 16/05         Opstapdag of afhuur mogelijk

Zaterdag 17/05(Tongen expeditie)     Opstapdag of Afhuur  

Voor info of boekingen bel 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl Jeroen=== Zaterdag 10 mei 2014 ===


kort verslag van een dag vissen op de Oosterschelde (overdag) op platvis op de Vrolijke-visser (en ook de salamander2) uit Tholen.

zaterdag 10-5-2014 om 8.30 uitgevaren met een uur varen op naar de eerste visstek.

met toch regelmatig een bui regen,maar op zich niet hinderlijk wel was er veel wind.

een sterke stroming en veel vuil in het water zoals wier en sla wat met het binnen draaien toch een aardige kluif was.

zoals het op de 1ste stek was is het ook op de 2de en 3de stek maar ook was er hier geen vis. 

OP VRIJDAG AVOND 9-5-2014 IS EEN MAAT VAN MIJ OP DEZE BOOT MEE GEGAAN EN WAS HET ZELFDE ALS HIER BOVEN M.U.V ZEER VEEL REGEN EN WIND.de bruijn=== Woensdag 07 mei 2014 ===


Afgelopen maandag met de Valkyrie (Hoek zeehengelsport) meegeweest, dit keer met schipper Leo. Na een stroeve start in de ochtend wist hij in de middag een wrak op te sporen waar we niet meer bij weg zijn gegaan. Het ging als een malle, de gullen bleven maar naar boven komen en de kleintjes waren in geen velden of wegen te bekennen. Bij iedere drift gingen de toppen krom en resulteerde het over de gehele boot volle bakken op met hier en daar een puffende visser.

Kort samengevat, het was een super dag!! We zijn al regelmatig met de Valkyrie op pad geweest, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Bij iedere gelegenheid die we krijgen om ons verhaal te doen bij collega's gaan de mondhoeken omhoog en beginnen de ogen te stralen. Leo nomaals bedankt voor deze topdag, ik denk dat Eef de volgende keer het roer niet afstaat haha.Paul Verhoeven=== Dinsdag 06 mei 2014 ===


maandag weer met het vaste ploegje wezen vissen ,vanwege het goede weer en het ebstroompje een beetje verder naar buiten gegaan in de buurt van de W4 op 8 meter water en het was weer een leuke visserij,met ruim voldoende mooie scharren en grote hoeveelheid wijtingen (klein) grote botten,en nog 8 leuke tongen gevangen.

de tong werd gevangen toen er een aardig vloed stroompje stond.

brutusj v straten=== Dinsdag 06 mei 2014 ===


Hallo Zondag op de grevelingen gewest van 8 tot 14 u.tot 11u. noog lekker pakje haring gevangen. Darna was de haring spoorlos,

met goede redenen,om 11u zijn zo 2 a 3 schollen makrel geavererd,en de haringen zij om het leven gaan swemmen jij zout het voor

minder.Na 20 jaar grevelingen heb ik dit noog noit meegemakt gewon prachtig.Dus snel omdenken, bij gebreek an makrel pluimen

pulker maar, wat en plezier, 1 per 1 naar boven gechalt mijn geep hengel heft haar best gedaan dit is plezir puur.

Wat mij zo verbaast heft bij zuifermaaken van de makrel, die waren vool koit manekes en wijfjes,hoe dan ook dit is goed voor de 

toekomst. 

 

                                                        grutjes.    Anatolanatol=== Maandag 05 mei 2014 ===


Vandaag een topdagje gehad op de oosterschelde. Om half 8 getrailerd bij de zeester in scherpenisse en richting Goese Sas. Het was toch nog aardig hobbelig daar en de aanbeten bleven uit, dus verkast richting de SVK boeien voor Colijnsplaat. Daar een mix van schar, bot, gul (typisch) en wijting gevangen. Op een dobbertje wat we erbij hadden gezet ook een vette geep. Vlak voor de kentering besloten om toch nog even door te varen naar de Vlietepolder. Nou, dat bleek geen verkeerde keuze.

We lagen net voor het eerste vloedstroompje voor anker en maakten de hengels in orde met gullenlijntjes. Vanaf de eerste inworp achter elkaar beet ! Het leek wel feest daar beneden........in tijd van 3 uurtjes 35 gullen weten te vangen. Werkelijk nog nooit meegemaakt, het bleef gewoon doorgaan, zelf 3 doubletten gul. Na 3 uur waren helaas de pieren op, maar de koelbox was goed gevuld dus geen getreur.

Over een prachtige vlakke Oosterschelde met een dikke smile op ons gezicht terug gevaren naar scherpenisse. Vlak voor de helling nog geprobeerd een geep te verschalken, maar helaas......het geluk was op.

Groetjes Jurgen en CeesCees=== Maandag 05 mei 2014 ===


Zaterdag 3 mei.

Vandaag  hebben we onze Bob Riga gevist met de Anna Friso Sportvissersclub op boten het Wiesje en de Nautilus vanuit Vlissingen.

Op het Wiesje viste 9 leden en op de Nautilus 3 leden en 6 goede vis vrienden mee.Ik zelf zat op de Nautilus, we visten vandaag op cm met 1 hengel. Het was prachtig weer vandaag en iedereen had het reuze naar hun zin.

Frank onze schipper, parkeerde zijn boot op de eerste stek.De scharren en wytingen, kwamen alvrij snel naar boven.Op het Wiesje met schipper Hank aan het roer ging het ook goed.Frank overlegde met ons, want bij de Pirate ging het beter.De keuze was snel gemaakt. En inderdaad Frank had gelijk, hier ging het stukken beter.Het werd een nek aan nek race aan boord bij Frank.Maar zo was het ook bij Hank aan boord.

Het afblaas sein werd door Frank aangegeven, en gas ging ergoed op. Ik kan je zeggen het is prachtige boot en jevoelt dat hier behoorlijke wat pk`s in zitten.Eenmaal in de haven werd er gebrainstormt waar de winnaar zich op zal vinden.

De uitslag werd bekent gemaakt in het Eetcafe de Strandhoek op camping Anna Friso.

1e  Danny    Bresseleers      10,32 m       44 vissen           Wiesje

2e  Davy       Beauquesne      10,06 m       43 vissen           Wiesje

3e  Rudy de Decker                   9,47 m       41 vissen          Nautilus

4e  Harry Wolst                          9,10 m       38 vissen          Nautilus

5e Arseen Wijsmantel               8,51 m       36 vissen         Nautilus

6e  Jan Goovers                         7,29 m       32 vissen        Wiesje

7e  Benny Beauquesne             6,86 m       30 vissen        Wiesje

8e  mon van Laere                     6,63  m      29 vissen        Wiesje

9e  Theo Boschmans                6,59 m       29 vissen        Wiesje

10e  Hugo Peeters                     5,69 m       26 vissen        Wiesje

11e  Hubert                                 5,02 m       23 vissen        Wiesje

De 2 grootste vissen zijn gevangen op de Nautilus 33 en 34 cm beide botten.De overige vis vrienden visten op de Nautilus en die in totaal 158 vissen.

Al met al was het zeer geslaagd en willen daarom onze schippers Frank en Hank bedanken voor de goede catering!!!

Harry Wolstharry wolst=== Maandag 05 mei 2014 ===


Van alles wat ! Vangstbericht 3/5/2014

Zaterdag 3 Mei stond er een vistrip met de familie De Laat uit Antwerpen op het programma. Deze, niet om een grap of grol verlegen groep, zette al dadelijk de toon voor de rest van de dag door elkaar te begroeten in de trent van “ t is nie woar ea, zedde goa ier oak. As ik at gewete da goa oek meging goan addek in moan bed bloave ligge zenne "

Uw schipper, ook niet om een straffe uitspraak verlegen, begon meteen te repliceren dat dan de boot misschien wel minder vol, maar wel met “ schoonder volk “ was uitgevaren, wat ze wel konden apprecieren. Vanwege de nog steeds vrij krachtige NO wind had ik besloten om naar Westkapelle te gaan waar je voor de reddingspost lekker in de luwte kan liggen bij wind uit Noordelijke richtingen. En inderdaad, het was een prachtige dag ! Achter de stuurhut van de Shakespeare, uit de wind en in het zonnetje was het gewoonweg zaaalig. Dit zijn de momenten waar we het voor doen. Lekker in het zonnetje, uit de wind, en nog vis vangen ondertussen ook.

Mark zette de toon met de vangst van een +30cm Tong. Ik was al gerust want de afspraak was dat degene die de eerste vis ving de boot ging poetsen. Al direct zo een prachtvis geeft ook de andere vissers moed en iedereen begon dadelijk een extra oogje op de hengeltop te houden. Niet veel later ving Robby een mooie Schar, gevolgd door uw schipper met een gedregde Geep. Hierna werd regelmatig her en der een visje gevangen en iedereen, behalve de bakboordzijde van de boot, had zijn bezigheid. Om ook de bakboord mensen wat te gunnen en om ze te redden van het onverbiddelijke gehoon van hun overburen, had ik besloten om een beetje te verkassen naar ondieper water waar iedereen zijn visje zou kunnen vangen daar het nu duidelijk degenen waren die naar de ondiepere kant van de boot konden gooien ook de vis boven haalden.

Eens we hadden verkast zaten we plots volop in de Gulletjes en de Wijtingkjes. Ze beten alsof hun leven er vanaf hing. Jammer genoeg, buiten een paar uitzonderingen, allemaal onder de maat maar toch leuk om telkens weer de blik in de ogen van de vissers te zien als ze ophaalden en voelden dat er vis aan de lijn zat. Een beetje zoals een kind dat weet dat deze nacht Sinterklaas gaat komen maar nog niet weet wat die in de schoen gaat gooien, Met andere woorden, telkens vol verwachting…

Zo ging het de rest van de dag verder. Ook leuk was het feit dat het die dag de reddingsdagen waren van KNRM. Vermits we vlak voor hun neus lagen konden we de festiviteiten goed volgen. Het was lossen en laden van mensen die graag eens een keertje mee wilden varen met de reddingsboot en opdenduur deden onze armen pijn van het vele zwaaien naar de opstappers van de reddingsboot die telkens weer voorbijvaarde met een nieuwe lichting. Enige nadeel van een reddingsboot die voorbijkomt tegen 30 mijl per uur, is dat je daarna enkele serieuse golven te verwerken krijgt. Maar zelfs dat kon ons gezelschap niet weerhouden van het genieten van het prachtige weer, de redelijke visvangst, en de ondertussen vermaarde catering van de Shakespeare. Op het menu die dag : Champagne, witte wijn, Saucisse D’ail, sandwiches met divers beleg en , last but not least, een zeer pittige, rijkelijk gevulde, Goulashsoep die ten zeerste werd gesmaakt en werd geschonken door een milde sponsor . Bedankt aan de milde schenker en “keep up the good work” !

Tegen een uur of 5 besloten we om op te krassen daar we , met de sluis erbij, nog ongeveer een uur en een half voor de boeg hadden om binnen te geraken. Na een (verwachte) pittige ( wind tegen stroom ) maar toch leuke, actievolle, terugtocht kwamen we om half zeven terug aan in de Roompot Marina. Resultaat: Iedereen content, en niet in het minst de schipper, want na een leuke dag heeft het gezelschap wat graag de nieuwe dekwashpomp gedoopt. Bootje proper, mensen content, meer moet dat niet zijn….

De vangsten waren redelijk divers. Onder andere Tong, Wijting, Geep, Gulletjes, Schar en bot. De wedstrijd met een pot van 10€ ging om de zwaarste vis en die werd gewonnen door, jawel, uw schipper die tussen het kokerellen door een Bot wist te verschalken van 43cm.

Groeten en tot de volgende trip,Werner Janssens=== Maandag 05 mei 2014 ===


 

wiesje....
 
Op donderdag 1 mei een dagje met wiesje mee.
Twee weken geleden voor het laats mee geweest, dus het werd tijd om nog eens mee te gaan,
wordt een soort van verslaving zeg maar.
Eigenlijk kan ik bijna het zelfde bericht neerzetten als twee weken geleden.
maar een aangename verrassing, niet drillinstructor Hank maar Arian stond vandaag achter het roer.
(Even Hank op de kast krijgen, maar dat is niet zo moeilijk  
 
om 8 uur de sluis in en we hebben deze dag op drie plekken gevist.
qua weer ook alles gehad, begonnen met windstil weer en mist, een groot gedeelte van de dag bladstil en zon, 
en aan het einde van de dag een flinke plons water uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken.
 
Eigenlijk de hele dag leuk vis gevangen, wederom weer een berg schar ( deze werden door arian trouwens ook beesten genoemd),
een paar botten, een hele berg ondermaatse wijting en een maats baarsje. 
 
Wederom een mooie visdag en met een gezellige arian in de stuurhut was het weer een geslaagde dag!
Ik zag al wat nieuwe datums op de site van wiesje staan voor een avond visserijtje op de tong, dus ga gelijk een datum prikken als de financieel 
Directrice ( m'n vrouw) het goed vind. 
  
 
Arian bedankt en hank tot de volgende!
 
Groeten,
Sjaak

 Sjaak=== Maandag 05 mei 2014 ===


Met de MS Shakespeare op de Oosterschelde op 02-05-2014

Hallo,

Gisteren had ik met een aantal collega's een boottrip geboekt, zoals we jaarlijks wel enkele keren doen. Het is een kluchtige bende om mee de zee op te gaan, al is er geen enkele met vis- noch zee-ervaring op overschot.

De vangstberichten de afgelopen week zagen er goed uit, maar zoals alom bekend tref ik het niet vaak met het weer, ook gisteren niet. De gehele week leek het een welles nietes spelletje, met windvoorspellingen van gemiddeld zo'n 5 à 6 bft, Ik had dus weer maar eens een slechte dag uitgekozen blijkbaar.

Na veelvuldige telefoontjes met de Werner (schipper) was het de bedoeling om uit de wind te gaan liggen voor de kust van Westkappelle, maar het eerste weerbericht van vrijdagochtend deed ons alsnog beslissen om 'binnen' te blijven op de Oosterschelde, een wijze beslissing zou in de loop van de dag blijken. (Om 11 uur een waarschuwing over de radio met een stormmelding en golfslag op zee van + 2 meter !)

Om 07.30 uur dan maar verzameld aan de boot MS Shaekspeare, netjes alle materiaal aan boord, een hartelijke welkom en kennismaking met Werner (voor de Limburgse collega's was het een eerste keer met deze boot) en voldoende koffie en gebak naar binnen. Zelf zweer ik trouw met mijn vaste remedie tegen zeeziekte :

Rond 8.15 uur de haven uit om een eerste stekje te proberen vlakbij de kering. Geen succes zo bleek, want behoudens een 7-tal krabben, géén vis, géén beet, en voor Oosterschelde normen toch een aardige deining en koude strakke NNO wind van inmiddels toch al 5 Bft.

Dan maar verkassen, naar een put aan de grens van een zandplaat aan de overzijde, daar hadden we wat meer diepte en lagen we toch wat beschut tegen de golfslag door de zandplaat.

Omdat het voor ons naast vissen zeker ook een plezante uitstap moest worden, werd rond 10 uur opnieuw verse koffie gezet, vergezeld van gepersonaliseerde broodjes, opnieuw aangeboden door de Schipper.

Er werd sporadisch een visje gevangen, enkel schar maar wel van een panmaatje zo rond de 25 à 30 cm, maar de vangsten en aanbeten vielen toch behoorlijk tegen.
Elke 'visser' viste maar met één lijn, een top-huurhengel, maar dan eentje zonder huurprijs.

Rond het middaguur trad de Limburgse cateringservice in actie : verse en behoorlijk pittige goulashsoep. Ondertussen genoten we wel van een prachtig lente-zonnetje, maar de wind, deining, stroming en golfslag maakte het vissen echt wel moeilijk.  Op één uitzondering na kon toch iedereen enkele visjes aan boord halen, wat voor allen de nodige voldoening gaf.

Zelf had ik een 9 scharren en één bot, allen gevangen op leeglopers met verzwaarde onderlijnen. Geen enkele doublette, geen enkel resultaat met mesheften, mosselen.... De grootste schar was 31 cm. Ook werd er opvallend veel groen en zeewier naar boven gehaald.

De zéér povere vangsten werden ruimschoots gecompenseerd door de lol, grappen en fun aan boord , en zo'n bewogen tochtje was op zich voor de nieuwkomers ook al een belevenis natuurlijk.
Om 15.30 uur hielden we het voor bekeken, de verse kibling van frituur de Helling lokte ons vroeger dan gepland naar de haven.

Bij het binnenvaren had de schipper nog een toemaatje : hij halveerde ongevraagd de toch al scherp afgesproken prijs ('want hij had helemaal niet ver moeten varen', want 'we hadden echt wel pech met de vangsten en het weer'...), en ondanks aandringen van onze zijde wilde hij hiervan niet afstappen. Om 16.00 uur was de boot terug startklaar voor de volgende tocht, de visjes gekuist en het materiaal in de wagens.

Ondanks de magere vangsten was dit een superdagje met een pak plezier en allemaal tevreden gezichten die nu al uitkijken naar hun volgende trip !

Peter M.Martens Peter=== Zondag 04 mei 2014 ===


Hallo.

Op 29 april ben ik en mijn maat met de Ms Tender vanaf Lauwersoog uitgevaren voor een drie daagse vistrip.

Om 5uur45 zijn we vertrokken,en rond half tien werd het eerste wrak aangedaan,waar ook gelijk de eerste gulletjes boven kwamen, Zo hebben we die eerste dag nog verschillende wrakken bevist,en een goede vangst voor een eerste dag, 'S'avonds een paar biertjes gedronken en rond een uurtje of elf op bed, Na een goede nachtrust 6uur30 opgestaan voor de tweede dag! Heerlijk ontbijt gehad en klaar gemaakt voor het eerste wrak op dag twee Schipper frank toeterde voor de eerste inworp voor dag twee En ja hoor gelijk boek de meeste hengels stonden krom gebogen!

Na een paar driften,weer verder gevaren,voor het volgende wrak Daar werd maar weer eens bewezen dat schipper frank op een goed spoor zat Weer stonden de meeste hengels krom er kwamen zelfs ouderwetse trio's Boven,waarvan ik er zelf ook twee trio's en enkele doubletten naar boven heb getakeld, En zo is dat de tweede dag op een zeer visrijke dag afgesloten met Zeer vorse exemplaren van tussen de 70 en 85 cm

De tweede dag werd afgesloten met de nodige Biertjes en een karaoke!

De derde dag hebben wij niet gevist, En lekker toegeken naar de mede vissers!

Ms Tender en bemanning maar weer bedankt voor Deze fantastische zorgeloze vistripAlbert Kuipers=== Zondag 04 mei 2014 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 4 mei 2e swlectiewedstrijd NK bootvissen vanuit de Bergse Diepsluis Tholen.

met wat hinder A4 over Steenbergen was afgesloten, dus over Bergen op Zoom vanaf het "Haagje" richting Tholen, hieromtrent vooraf telefonisch door de organisatie vooraf ingelicht prima service.

om 07.15  aas opgehaald op de "Dolfijn" had schipper Addy van As voor gezorgd na telefonisch overleg , alleen jammergenoeg geen "witjes" alleen pieren en zagers, moet ik toch nog wat op zien te vinden, aas verder top tegen een schappelijke prijs.

Had geloot op de Hendrik H. met schipper Henk, verder waren de "Dolfijn" en de "Eendracht"v/d partij, omstreeks 08.00 uur van de kant en koers gezet naar de "Goesse Sas" een vaart van omstreeks een uur met afgaand water in de kont en geankerd op 20 meter.

Het getij was volgens de boeken op Wemeldinge om 07.50 HW en omstreeks 14.15 LW.

Het weer volgens de windfinder N/NO 2 tot 3 , maar volgens mij wat veranderlijk en verder onbewolkt strakblauw en vanaf het moment dat we aan anker gingen, lekker in de fleece , petje op tegen de zon en vissen !

Had geloot op de plaatsen 3 / 7 en 12 , dus eerst aan bakboord ergens midscheeps op bakboord op 7 op bakboord de kont en op 12 midscheeps aan stuurboord.

Het materiaal hetzelfde wat ik vorige week op de "Beatrix"  had gebruikt op nagenoeg dezelfde stek, licht verwaarde onderlijn haakmaat 6 en een mixje van pieren en zagers, dat leverde vorige week 6 viskes op op deze stek.

De eerste periode liep van 09.15 uur t/m 11.15 en heeft mij ondanks gebruik van diverse onderlijnen, GEEN vis opgeleverd, de vangst was over de eerste periode bijzonder schraal volgens mij 10 visjes over de hele boot met ervaren/geroutineerde vissers !

De tweede periode toen liep het tij echt stevig door met 250 gram eindlood net aan de grond en werd het ook wat vuiler maar dat is inherent aan de Oosterschelde visserij , van 11,30 t/m 13.30 bracht mij een schar van 28 cm op een ouderwets weegschaaltje/kapstokje, daarna lekker lunchen met een biertje erbij.

De derde periode van 14.00 tot 16.00 nog een schar bijgevangen van denk rond de 20 cm dus geen kwalificatie maar dat hoeft ook niet, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

Nu nog iets over de huidige opzet, de selectie vind plaats over 2 wedstrijden een buiten en een  binnengaats, daarna moeten de 10 besten + plus de 10 v/d huidige selectie het tegen  elkaar opnemen buiten gaats, daarna nog een topcompetitie  over 3 wedstrijden buitengaaats, binnengaats komt helemaal niet meer aan de orde.

Dan denk ik Sportvisserij Nederland organiseer dan ook de eerste 2 selectiewedstrijden buitengaats dan is het konsekwent, of andere motieven moeten een rol spelen,  anders een loterij volgens mij.  

Volgende op 18 mei EFSA wedstrijd vanuit Scheveningen, hardstikke leuk wordt lid en vis met ervaren/geroutineerde bootvissers !

vang ze iedereen en Tight Lines !

Kees GraafKees Graaf=== Zondag 04 mei 2014 ===


halo zeevislanders hier weer een berigje van Joop. vandaag zondag 4-5 weer naar neeltje jans gegaan en de boot te water gelaten en rigting de o1 gevaren onder iedejalel omstandigheden.

een vlakke zee (dat was gisteren wel anders ,toen had ik een dijning van rond de halvemeter tot soms een meter) en geankert op 18 meter diep water.

de vangst 1 schol 24 scharren waarvan 12 goed de maat hebben en 24 weitings waarvan 3ruim de maat hebben ,en toen was het aas op.

al met al weer een mooie dag gehad en hier moet ik nu ruim drie weken op teren ,maar daar kom ik ook wel overheen. groetjes J.Jansen delta 1034Joop Jansen=== Zondag 04 mei 2014 ===


Dikke kabeljauw van 31kg (141cm) uit IJsland, grote koolvis en veel grote zeewolven, tevens een 21kg heilbot uit Vaeroy, Noorwegen Lofoten...

Zie het de laatste vangsteberichten vanuit Noorwegen en IJsland.

http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-vangstberichten.php?jaar=2014 Linda Cordes=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


woensdag voor het eerst weer geep gevangen
met de boot op de oosterschelde
het waren er 25
vr gr sportvisserij van dixhoorn [tzagertje]

http://www.zeevisland.com/dixhoorn.htm Dixhoorn=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


halo zeevislanders hier een kort berigje van Joop.

vandaag 3 mei was mijn plan om even naar de o1 te gaan maar vanwegen de wind en vlinke dijning maar voor de keering geweest en naast de dijning van de wind kreeg ik ook nog de dijning van de reddingsboten ook bij en ondanks dat alles nog schar gevangen ook wel 4 stuks.

al met al best een leuke dag gehad en wie weet morgen weer? we zullen zien.

groetjes van J.Jansen delta 1034Joop Jansen=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


Hallo,

vrijdag 2 mei voor de eerste keer eens gaan vissen met de pirate 2 vanuit Vlissingen. Dit was een succes, leuk gevangen, goed gezelschap en een toffe Pé van ne schipper:) Stond wel redelijk wat wind en golven maar was nog redelijk te doen. Hij hielp met alles en was een goede gastheer. De vangsten dan maar, ik had 48 maatse scharren en zeker een stuk of 15 die terug zwemmen, men maat me z'n collega hadden er samen ook 48 en wa klein spul en er waren nog 3 sympathieke Nederlanders aan boord en die hadden samen rond de 83 maatse scharren en een grote bot. Voor de rest ook wa kleine Schar en kleine wijtingkjes. Gaan de volgende keer zeker weer mee!

Greetz TimSeghers Tim=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


Kinderen zijn absoluut geen hinderen! 

Pfoeh, beetje druk geweest in April. Ook nog midden in een verhuizing dus de vangstberichtenmachine stokte eventjes. Vanochtend kwam ik er tot mijn schrik achter dat het laatste bericht van 13 april was. Gelukkig hebben er nog diverse vissermannen een stukje geschreven dus iedereen zal wel weten dat het min of meer vergeven is van de vis. Natuurlijk zit er wel eens een wat mindere dag bij maar ook dan heeft iedereen meer dan genoeg vis. Retegoed weer geweest in April dus als je dan met windkracht 2 of zo op zee bent is het al gauw prima. Ook prima voor de baas van Wiesje want die heeft niet eenmaal moeten annuleren in April. Met recht een unicum. 

Om nou al die dagen de revue te laten passeren? Nee, dat is onbegonnen werk en ook niet meer leuk om te lezen. Dus zonder alle grote mensen te kort te willen doen hieronder een bloemlezing van alle "kleine" mensen. 

We beginnen met mijn duifje. Eigenlijk had Rozemarijn niet zo veel zin om met pappa Jos mee te gaan maar na de belofte van een dikke kus van de schippert stond ze toch 's ochtends om 8 uur op de kade. Superfanatiek gevist, want dat kan ze, en natuurlijk pappa Jos gruwelijk in zijn hemd gezet. Als je dan ook nog beloond wordt met een gulle lach zoals op bijgaande foto, nou dan kan mijn dag in ieder geval niet meer stuk. 

Dan hebben we ook weer een zeer succesvolle vader-kind-dag achter de rug. Ook deze 2e paasdag werd weer opgeleukt door werkelijk supermooi weer en al die badraven konden zich naar hartelust uitleven. En dat deden ze dan ook. Zo strak als een snaar stonden de jongeheren totdat Daan (de Vries) als een soort uit de kluiten gewassen sirene al na enkele minuten de stilte verbrak en gillend van pret de "koffievis" binnenboord haalde. Volgens mij was het meteen een doublet want hij brak de tent zowat af. 

De nog jongere Dutch laat op bijgaande foto het ultieme binnendraaien zien. Soms leek het wel een stoomlocomotief, alles piepte en kraakte maar uiteindelijk lukte het. Dat bleef zeker niet zonder resultaat want hij toverde met pappa John en broer Colt een griezelige hoeveelheid schar naar boven. 

 

Lars had naast het "scharrentakelen" wat hem zeer goed afging vooral ook interesse voor de apparatuur aan boord. Hij heeft heel de wereld afgescrolled met de plotter en weet nu ook waar Connecticut in Amerika ligt. 

Dan de stoere mannen Joey en Daan (van Basje). Beide heren die het echt zelf wel konden hadden al gauw in de gaten dat het wel heel erg handig was als Johan of de schippert ingooiden. Nèt ietskes verder wat resulteerde in lekkere volle emmers. En dan ook nog bluffen tegen hun vaders als er weer vis aan de onderlijn spartelde. Gespuis is het. 

 

Daags erna kreeg ik via Frank van de Nautilus 2 Duitse opstappers. Bevooroordeeld als we zijn verwachtte ik 2 heren maar niets was minder waar. Frau Laura Kuhnmann monsterde samen met haar 7-jarige (!!!) dochter Lara aan en die 2 stonden echt hun mannetje. Terwijl grote vriend Jan de slaap nog uit zijn ogen aan het wrijven was gingen de dames los. Lara wist zelfs helemaal alleen een triplet met 2 grote scharren en een joekelbot boven te draaien. Na de scharrenexplosie vertrokken we naar de Paardenmarkt en daar wist moeder Laura na zeer oplettend werk van de kleine ukkepuk een triplet tong binnenboord te toveren. De rest keek licht jaloers zullen we maar zeggen. 

We zijn bijna aan het eind van onze jongerenafdeling maar niet zonder de laatste 3 toppers te noemen. Allereerst Sven die met pappa Jan mee was. Hij kon het al goed volgens Pa en dat klopte dan ook. Als een volleerd "pecheur" ging het als een trein en dat was ook geval met (de nu netjes in de vakantie meegekomen) Joey die al vaker het dek van Wiesje onveilig heeft gemaakt. Een grotere glimlach heb ik nog maar zelden gezien. 

 

Als laatste maar zeker niet de minste onze Huub. Voor de eerste keer op zee maar dat zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn. Een boel mooie scharren zorgde ook hier weer voor trotse gezichten. 

Mocht je ook eens een keer met zoon of dochter willen komen dan hanteert Tante Wies een vriendelijk tariefje voor de hele kleintjes. 

Om te voorkomen dat de ouwelui beginnen te mokkepokken hieronder ook nog een collage van leuke foto's van de zeer vissige Aprilmaand. Want dat was het!! 

     

      

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


Gisteren vrijdag 2Mei ondanks voorspelde N-NO5&6 toch kunnen uitvaren met de PirateII.

Gestart op onze favoriete stek waar binnen 5 minuten de onderlijnen al vol hingen met gretige scharren(26-30+cm)

Gelukkig de hele ochtend met afgaand tij hier uit kunnen vissen, waarna met keren van het getijde verkast moest worden dichter onder de kust.

Het leek wel of de scharren mee verkast waren want ook op de 2e stek van de dag gelijk zakken en hangen.

Zodoende een mooie dag geworden met klein gezelschap maar veel tot Heel Veeeel vissen aan dek

                

ATTENTIE:

Zaterdag 17Mei PirateII beschikbaar voor afhuur of opstapdag mogelijk

Bel voor info 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

www.westerscheldevissen.nl   Jeroen=== Vrijdag 02 mei 2014 ===


Hallo visliefhebbers, hier even een vangstberichtje van de Tender.

Eindelijk was het weer zover en vertrokken we 29 april met de vismaten weer eens voor een driedaagse tocht met MS Tender. De weersberichten waren uitstekend en we vertrokken om 6 uur uit Lauwersoog. Zonnig en een vlak zeetje, het kon haast niet beter. De eerste 3 wrakjes leverden niet veel vis op, maar zoals altijd deed schipper Frank er alles aan om de vis te vinden. Na de middag was het op elk wrak raak en met de hele ploeg zoveel mogelijk op de voorste helft van het schip werd het een groot succes. Iedereen werkte mee om het zo voor Frank mogelijk te maken het schip snel te wenden en om de schroef, wanneer dit nodig was te laten draaien om de boot langer op de wrakken te kunnen houden. (het is nu eenmaal makkelijker om 25 meter schip boven een wrak te krijgen dan 50 meter, vooral als de wrakjes niet zo groot zijn)

De tweede dag werd er om 8 uur gevist en was het direct weer raak en werd er door iedereen een flinke hoeveelheid vis gevangen. (ik moet toegeven dat het voor iedereen meer dan het toegestane quotum, van 3 visjes van 5 kg, was. Maar ja, met een hengel kun je de zee niet leegtrekken, toch!) Opvallend was ook het grote aantal leng's die gevangen werden en zelf ving ik nog een mooie pollak. Dat er veel vis aangezwommen was op de wrakken was ook te merken aan het aantal doubletten en tripletten die naar boven getakeld moesten worden. Omdat het een driedaagse tocht was moest er ook nog de laatste dag gevist worden, maar ja met de spierpijn van de vorige dagen nog in de armen, was dat eigenlijk tegen beter weten in.

De paar kleine (wel maatse gulletjes) werden aan onze Belgische visvrienden geschonken en we hopen ooit nog eens van hun vissalade te mogen proeven. (ze maken die salade van de koppen van de kabeljauw)

Het was dus weer eens een vangst rijke tocht.

Frank, Andre, Tjipke en Dirk, bedankt voor de goede zorgen en de fantastische 3-daagse trip.

Namens alle gasten en in het bijzonder de Kraaien.

Groeten GertGert Kraaij=== Vrijdag 02 mei 2014 ===


Op 30 april een dagje vissen met Hank en zijn Wiesje. Eigenlijk per ongeluk op de dag dat Ad 60 jaar werd, feestje dus. Het werd ook een feestje. Hank voorspelde een uurtje varen naar de eerste vislocatie. Er werd vanaf het begin goed gevangen. Volgens de wetten van de natuur en die van Hank klopte dit niet omdat het tij nog niet was omgegaan. Waarschijnlijk had de platvis gewoon honger, als de lijn iets langer dan de wereldberoemde 600 tellen in het water lag had meneer schar zich aan twee haken vastgevreten. Na de soep zijn we een stukje verkast.

Hier ging het feest gewoon door. Het laatste uurje wist Hank nog een mogelijk plekje om een tongetje te vangen. Ook deze voorspelling kwam uit. Ik had zelfs het geluk twee mooie maatse tongen in een draai te hebben.

Al met al een topdag waarbij eenieder ruim voldoende vis had maar ook zeker voldoende lol had gehad. Hank bedankt, ik fungeerde graag voor je als gast, visser en deckhand.

Oh ja vergeet niet te controleren of u een glasverzekering hebt als u meegaat, Hank denkt dat er binnenkort een raampje van zijn Wiesje sneuvelt :-)Gerard=== Donderdag 01 mei 2014 ===


toch even de puntjes op de i gezet...

29 april met de Naut op de scholvisserij franse kust.

Zoals johnno in zijn veslag meldt, met die 1000 P.K. in je rug gaat het vlug,gelukkig zit ook de uitlaat in de rug anders was johnno nu de zwarte piet...  ;-)

De vistechniek was inderdaad lijn geven, alleen... dat kan je enkel vooraan op dek (waar johnno vist) of gans achteraan de boot, op de andere plaatsen (stuurboord en bakboord in de kuip) moet je rekening houden met jou buren om niet telkens weer een truitje te breiën bij elke inhaalbeurt. (stroming) (lijnen in de knoop). Gelukkig hebben we een mooi weertje gehad en hadden we een aantal leuke medevissers, de vangst was toch erg mager; 5xschol, 1xbot, 3xschar, laat het dan nog allemaal van een goed formaat zijn, dat was de dagvangst van mij en mijn zoon samen... :-(    De bloei in het water zal zeker de spelbreker geweest zijn, dat neemt niet weg dat de eerlijkheid mij gebied te zeggen dat het over de gehele lijn een minder geslaagde ( om niet te zeggen "slechte") visdag was. Maar we blijven erin geloven ... de volgende keer beter !

Hed. Hedwig Buysse=== Donderdag 01 mei 2014 ===


hallo vis liefhebbers

vandaag op de schar geweest met de happy-fisherman uit stellendam de vangst is goed ook verschillende tongen gevangen wijting en gulletjes

helaas geven ze voor vrijdag weer veel wind op dus kunnen we niet op de gul

maar voor zondag geven ze weer windkracht 1 tot 3 op heeft u nog zin om te gaan wrakvissen er is voor zondag nog plaats

bel gerust naar happy-fisherman 0187493785 of mail naar info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groeten

team happy-fishermanpia