Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van mei 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 31 mei 2015 ===


Hallo Allemaal

Vanochtend 31-05 maar eens vroeg mijn bedje uitgekropen om mijn geluk op de stranden tussen Zoutelande en Domburg te proberen. Eerst maar eens naar Westkapelle Joossesweg, waar ik om 05:15 mijn eerste haken - voorzien van weer eens dat uitstekende aas van Eagle Hengelsport in Rotterdam - te water gelaten. De wind was nog maar net kracht 3 schuin tegen, dus een redelijke afstand gooien moest mogelijk zijn. De eerste trek direct al een scholletje van 21 cm, die weer zwemt om te groeien. Zo wisselde het af, de ene hengel een blank, de andere hengel een visje, maar telkens kale haken na 12 minuten. Om een uur of 8 kwam de kentering in het water en werden mijn lijnen sterk naar links gejaagd, wat resulteerde in de eerste lijnbreuk. Mijn 2de lijn kon ik nog redden, maar het kostte moeite. Eerst maar een stukje naar rechts gegaan om te voorkomen dat mijn lijnen weer tussen de stenen achter het paalhoofd zou belanden, maar na de eerste worp weer een lijn kwijt. Intussen steeds meer moeite met binnendraaien vanwege de rand die daar op 40-50 meter zat. Dichtere naar het water lopen - er zelfs in - met de hengel heel hoog, hielp ook niet. Ik had al zeker zo'n 15 visjes binnen, maar alles ondermaats. Om verdere ergernis en dempen van de zee te voorkomen ben ik gaan inpakken en richting Domburg gereden, misschien dat daar wel iets van boven de maat binnen gedraaid kon worden. Achter de Golfbaan had ik de wind schuin in de rug en hoopte dat, als het water eenmaal in beweging kwam, ik over de soep (het was werkelijk dikke soep onder de kant) heen kon gooien en wat schar uit het heldere water kon vangen.

Helaas tot dik na 11:00 uur geen stootje gezien ook niet aan de hengel die ik "in de branding had gelegd". Een paar knapen die een palenvak verderop stonden verging het precies het zelfde; geen schub. Ik was bijna door mijn aas heen, het regende al een tijdje, niet hard, maar net genoeg om er nat van te worden, dus besloten om maar in te pakken en weer naar huis te rijden.

Lekker uitgewaaid en schoongespoeld vandaag en toch lekker gevist en weer wat geleerd: Je heb niet alleen in de Rotterdamse haven en riviergebied loodlifters nodig, dus neem ze altijd mee. Thuis gekomen eerst eens een paar boterhammetjes verwerkt en toen even een tukkie gedaan om het tekort aan slaap goed te maken.

Volgend keer maar eens proberen een paar makrelen of gepen te strikken om mijn nieuwe rookoven mee uit te proberen.

De groetjes en eh... ik blijf het niet vertellen, he.    DE KRABBE TROFEE:    14 NOVEMBER!!!!     Noteer nou even, want dat gezeur van mij vinden de andere lezers die het allang genoteerd hebben niet leuk meer.

Jan Romeijn - Lid HSV DE KRABBE, Burgh-Haamstede.jan romeijn=== Zondag 31 mei 2015 ===


Afgelopen zaterdag middag gaan vissenogen cadzand bij de zwarte polder . Een 3 tal uurtjes lekker in het zonnetje staan te genieten . Vangsten waren niet slecht .
Een 14 tal wijtingen gevangen waarvan. 2 ruim aan de maat . Ook een flinke zeebaars , helaas verspeeld in de laatste meter !
Zondag nog een geprobeerd om een geep te vangen aan de overkant , maar de hoge golven, regen en harde wind zorgde ervoor dat het geen succes werd , slechts 1 aanbeet gehad.Hans=== Zondag 31 mei 2015 ===


Derde Dreischorretje

Zaterdagmiddag deden we de derde van Dreischor op de slikken van Zierikzee. Smorgens had ik nog even zoete beslommeringen bij de Schouwse editie van de Nationale hengeldag. Daar was het goed weer, een aardige deelname aan jeugdige maar vooral enthousiaste deelnemers. Deze keer mochten we voor inschrijven en prijsuitreiking gebruik maken van de facilteiten van de hengelsportafdeling van Bolle Dier en Tuin te Zierikzee. De vangerij was minimaal, de 15 deelnemers konden samen maar 3 visjes vangen. Na de prijsuitreiking met gezwinde speod naar Kaas en Brood waar we onze derde wedstrijd zouden vissen. Ik had mn kunstje als wedstrijdleider overgedragen aan Eric en Willem, dis de de Dreischorse vissers waren al lekker aan de gang toen ik aankwam. Nog voordat ik mn steun een plekje gegeven had op nummertje 2 was er an een bot bij Dirk op de hogere nummers van het parcours. We hadden aan Kaas en Brood de wind in de rug, de zon in het gezicht en kristalhelder water tegen de glooiing. Op het water niet meer dan een zachte rimpeling en nauwlijks drijfvuil, kortom ideaal geepweer. Dus een hengel opgetuigd met 2 wappers op de bodem en langs de hoofdlijn een geepdobber laten zakken met een witje op de haak. Na een half uurtje een glinstering achter de dobber, gevolgd door een springende geep een een geepdobber die als een speedboot over het water ging, maar helaas loste die geep. Verder op de hoge numemrs ving Eric wel een geepje en daar bleef het bij. Verder bestond de wedstrijd uit krabben voeren. De hele vangst bestond uit 1 geep en 1 bot. Over 2 weken vissen we de 19e editie van de Steilooretrofee vanuit Eetcafe de Barbier te Ouwerkerk, de mannen van HSV Oosterschelde organiseren dit evenement, zie www.hsvoosterschelde.nl

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 31 mei 2015 ===


Zondag geprobeerd op geep in neeltjes jan. Noppes, te slecht weer. Dan maar naar Westkapelle op de dijk aan het vuurtorentje. 5 botjes, 1 wijting en een zeebaars van 30 cm. Volgende keer beter.Christophe=== Zondag 31 mei 2015 ===


Hallo,

Zaterdagavond richting Westkapelle, windfinder voorspelde westenwind Wk 4a5... mooie branding zou baars moeten opleveren. Gestart omstreeks 17u en de eerste worp leverde een recordaanbeeet op, binnen de minuut werd het aas gegrepen en even later lag een baars op het strand te spartelen. Een vis die vorig jaar nog maats zou geweest zijn, nu niet meer dus teruggezet (ik vind die nieuwe minimumaat van 42cm overigens veel te opportunistisch voor de recreatieve strand/dijkvisser, meeste 'mooie' baarzen die bovenkomen zijn meestal tussen de 35-40cm). Volgende uur bleef het vrij doods, vlak voor laagtij 2 baarsjes van een hand groot. Keren van de tij was weer 'a waiting game', maar wanneer de stroming zich steviger manifesteerde kwam er toch wat meer leven in de brouwerij. Een mooie aanbeet leverde een nipt maatse baars op, daarna volgden 4 kleine botjes, 4 wijtingen, 1 horsmakreel en 1 tong. Omstreeks 0u15 laatste lijn opgedraaid, 1 wijting, 1 tong en 1 baars die allen juist de minimumaat haalden meegenomen voor consumptie. Gevist met pieren en zagers, zagers waren duidelijk favoriet.

Greetz,Tim=== Zondag 31 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zaterdag en zondag oude kop. Schar bot en waar is de weiting visserij. Alleen enkel weitinkje. Maar nog steeds niet veel makrelen gehoord. Als donderdag het weer omgaat, reageert de makreel meteen. Ik ben benieuwd hoeveel. Of ze komen? Met rustig weer zet ik het op 100%. Ze komen. Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zondag 31 mei 2015 ===


Gister zaterdag 30 mei wijk aan zee op de zeebaars. Wederom mijn nieuwe stek, dus niet de noordpier zelf, wel de pier in het zicht. Zonnetje scheen wel, stond een aardig briesje waardoor de jas aangenaam warm was. Heb een waadpak aangeschaft om te kunnen blijven staan als het water opkomt, dat is wel een uitvinding zeg, heerlijk warm en de eerste paar keer dat je tot aan je knie in het water staat verwacht je natte benen wat dus niet zo is.

Kunstaas geen enkele aanbeet, ondanks dat er aardig wat natuurlijk aas rondzwemt. Dobber met zager of bliek eronder leverde weliswaar een aanbeet op maar dat was een losser. Was geen baars in mijn optiek, ik denk eerder een fint, geep of verdwaalde makreel. Laatste twee uur slepen met de zager. Dat leverde weer menig lid van Kinderdagverblijf de Zeebaars op. 9 Baarsjes tussen de 21 en 28 centimeter. Zijn wel felle bijters. Allemaal terug gezet uiteraard. Mooie bijkomst was dat ik vrijwel de enige was dus heb me niet hoeven storen aan andere diende ondermaatse baars meenemen.

Daarover gesproken, het mag niet en ik hekel me er een apezuur aan. Maar als je eens ziet wat de beroepsvisserij met hun trawlers wegvissen, dat zijn miljoenen kilo's zeebaars. Laten we in elk geval alle ondermaatse terugzetten om ook in de toekomst te kunnen blijven vissen. Vissen hebben een onwisbaar geheugen als het aankomt op trekgebied en zullen terugkomen waar ze eerder hebben overwintert of de zomer hebben doorgebracht. Soms spreek ik vissers van het eerste uur die al vanaf de jaren 70-80 op de pier vissen. Deze vissers weten te vertellen dat er armdikke palingen en metergullen werden gevangen op enkele tientallen meters de pier op. Menig glasvezelhengel brak bij het binnenhalen van die gullen. Alles ging mee en het is letterlijk leeggevist in de loop der jaren. Laten we daar lering uit trekken. Keep it fair and clean.

Note Zeevisland:
Uiteraard mag Mohamed zijn mening geven, alleen deze pagina is géén forum, dus reacties hierop worden niet geplaatst. Op Total Fishing kunt u naar hartelust discussiëren en een mening hebben over de beroeps, Zeevisland heeft daar op dit moment nog geen plaats voor. Met de nieuwe website van Zeevisland zal er een rubriek komen waar iedereen met elkaar kan praten over de beroeps, de politiek en alle andere praktijken die niets met een vangstberichten te maken hebben. 99% vd lezers en schrijvers van deze vangstberichten, willen alleen vangstberichten zien, om die reden plaatsen we geen reacties, oproepen of andere zaken die niets met een vangstberichte maken hebben.   Mohamed=== Zondag 31 mei 2015 ===


Gisteren gevist maassluis vanaf 21:00-24:00 afgaand en later weer opkomend veel stroming. 

resultaat 1 tong en 1 bot .

Groet Chris en Saforachris=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Gister, do, ondanks de stevige ZW 4/5, lekker relaxed een hengeltje uitgegooid. Met een dobber op zeebaars ;  voor mij de eerste keer op deze manier. Een week eerder 'n groot aantal tips gekregen ;  Mohamed (uit Poortugaal, lasser op boorplatforms), als je dit leest, nog bedankt daarvoor !

In de wind zou 't niet prettig hebben gevist, maar uit de wind, in de luwte, was 't zeer aangenaam. Met één hengel, een schuifdobber, 25 gr. schuiflood en een cirkelhaak. Waarom ? Nou, een cirkelhaak wordt niet geslikt. En alles schuivend op de lijn gemonteerd, is de vis alles kwijt in geval van lijnbreuk. Op de haak na - maar die zit dan niet in de slokdarm (en roest hopelijk snel weg). Ook dát valt onder weidelijk vissen. Een term overigens, die nietszeggend is voor lieden, die baarsjes meenemen van 20 cm. Daarom waardeer ik het zeer, dat schrijvers op deze site dit afkeuren. Fatih, Mohamed (niet bovenstaande Mohamed) en Albert, ik ben 't 100 % met jullie eens. Mij is dat al véél langer een doorn in 't oog. En waarom niet een blik BOA's (met bekeuringsbevoegdheid) opengetrokken ?  Dat is mij een raadsel. Ze zouden zich in recordtijd terugverdiend hebben.

Goed - nu terug naar het vissen. Als je gewend bent 2 toppen in de gaten te houden, maar nu ineens een dobber, dan zie je veel meer leven aan 't oppervlak. Dan weer een kolk, dan een rugvin, dan een staart. Ws  fint of harder. Maarre ..... die dobber stond stil. En bleef maar stilstaan. Die bewoog alleen, als er weer een berg blaasjeskruid in de lijn dreef. Tot 18.00 uur, bijna LW. Ineens weg, die dobber, van de ene seconde op de andere. En een lijn die strakloopt. Zou 't dan toch ..... ? Jawel ; zeebaars ! 48 cm. De krant zal ik er niet mee halen, maar het genoegen (na ruim 6 uur) is er niet minder om. Meteen besluit ik, deze zilveren torpedo de vrijheid terug te geven. Met één vis wordt het wel een karig hapje p.p. En het zal, neem ik aan, bij één zeebaars blijven. Rustig zwemt ie weg. Tot de volgende keer !

Nog een paar zagers over. Nog eens ingooien maar. De dobber staat nog maar net en wordt meteen een flink aantal meters verplaatst. 't Gaat sneller dan dat ik de beugel kan dichtdoen. Weer zeebaars ? Nee, 't blijkt een makreel. Zó vroeg in 't jaar. Nou, voor één makreel kan ik moeilijk de rookoven aansteken. Ook terug. Ook omdat deze weer prachtig in de lip is gehaakt. Die cirkelhaken zijn zo gek nog niet !  Nu de allerlaatste zager ingegooid. Binnen een minuut gaat de dobber weg, komt boven, maar is meteen wéér weg. Een derde soort meldt zich aan ;  een grote bot. Ook weer vóór in 't lipje gehaakt. Deze krijgt natuurlijk helemaal de vrijheid, want :  we eten alleen bot als 't mot. Helemaal nooit, dus. Zelfs de poes vindt ze niet lekker.  Wel jammer;  nu ze echt gaan bijten, is 't aas op !

Mohamed, nogmaals bedankt voor de tips. Jij had er een week geleden weliswaar véél meer gevangen dan ik gister, maar 't gaat niet om het aantal, maar om de manier waarop. Jij als SPORTvisser  (met de klemtoon op de eerste lettergreep) zult dit met me eens zijn.

Met sportvisgroet,

Laurens.Laurens=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Hallo, ik ben net terug van wederom 2 uurtjes gepen aan de dijk bij Ritthem.

Gevist met lamshart en reepjes zalm. Veel wind, dus niet echt lekker geepweertje.

Toch nog 3 gepen gevangen, en nog een paar gemist. Twee zwemmen weer, en 1 mee omdat (hij of zij) de haak geheel ingeslikt had.

Ook weer bezoek van 2 zeehonden. Voorlopig even genoeg van het gepen, hopen dat binnenkort de tong zich laat zien,

Groeten Jan B.jan.b=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Vanmorgen nog een 2 tal uurtjes gevist aan de dijk bij Ritthem.

Veel wind, dus niet echt lekker geep weer.

Gevist met lamshart. Na 2 uur was de vangst 3 gepen.

Zwemmen alle 3 weer. Ook weer bezoek gehad van een zeehond, en die liet zijn (of haar )gevangen geep niet zwemmen.

Tot een volgend bericht,

Gr. Jan B.jan.b=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Oude kop schar weiting bot. Ze gaan gewoon door met de gulzige eetgewoonten. En er zwemmen genoeg aasvisjes aan de binnenkant. Heerlijk.

groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Gisteravond van 20.30 tot 23.30 aan het Noordzeekanaal bij Velsen-Zuid gevist met zagertjes op tong. In totaal 9 tongen, waarvan 6 voor de pan. Grootste 34 cm. Verder nog een tweetal botjes en meerdere haken van de afhouders geknipt door krabben. Eerste (en tevens de grootste) tongen al voor de schemering op de kant. Vangst bij buurman was vergelijkbaar, hoewel hij nog paling en bolk tussendoor ving.

Nog een verlate melding. Donderdagavond 21 mei bij afgaand tij gevist aan de Duindamse slag t.h.v. Noordwijkerhout. In 2 uurtjes één baarsje (+/- 30 cm) en 4 botten, waarvan 2 postzegeltjes, alles op de zager.

Groeten, JeroenJeroen Keijzer=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Zuipier Ijmuiden.

Dinsdagochtend 2 uurtjes met hoogwater mijn derde zeebaarssesie gehouden.Al enkele kleine baars kunnen vangen met kunstaas.

Maar vandaag eindelijk 1 mooie slanke 50 +er  kunnen strikken.Gaf nog leuke sport met een lichte uitrusting (CW 8-35 gram).

Snel 1 foto schieten en vlug weer terug het water in.

Daarna nog uurtje doorgegooid,maar geen aanbeten meer gehad.Met een goed gevoel naar huis gegaan.

Op naar de volgende sessie.

Wat vorige schrijvers al opmerkten hou het schoon&eerlijk.

 

               Zappy=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Mocht je zien dat collega vissers rommel achter laten of ondermaatse vis meenemen spreek ze dan hierop aan.

Dat kan ook op een vriendelijke toon. Zullen er dan toch stevig over na gaan de denken.

Werkt dat niet bel dan de politie (0900-8844). Geen ontkomen aan.  Inpakken en wegwezen kost tijd op de Pier.

Albertalbert=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Hallo, zowel gisteren als  vandaag eens een keertje wezen vissen op de geep.

Als stek gekozen 2 verschillende plaatsen aan de dijk bij Ritthem.

Als aas stukjes geep, en omdat de slager geen runder of varkenshart had,ook gevist met lamshart.

De eerste keer , ondanks veel missers, toch nog 7 gepen kunnen landen.

Ook nog bezoek gehad van Robbie de Zeehond, die liet zien dat een geep vangen niet moeilijk is.

Dan vanmorgen op een andere stek (500m) verder geprobeerd.

Wederom het zelfde aas gebruikt (lamshart ving volgens mij wel wat beter dan een reepje geep).

Toen ik een uurtje bezig was (vangst 4 gepen) kwamen er 2 collega vissers uit Belgie naast mij staan.

Hele aardige mensen. Tijdens wat vispraatjes uitgewisseld te hebben , bleek dat zij mij kenden van mijn berichtjes van Zeevisland.

De ene visser opperde nog om een Jan B. fanclub op te richten (2 fan's heb ik dus al).

Toch wel leuk dat je hoort dat je berichtjes met plezier worden gelezen. Na de 4 gepen die ik al had, nog 6 bijgevangen, waarvan 4 kleintjes.

Dus in 6 uur tijd toch 17 gepen gevangen, waarvan de meeste weer zwemmen (alleen degene die te diep hadden geslikt meegenomen voor de buurvrouw).

Weer leuk gevist, en tot een volgend vangstbericht,

Gr Jan B.

 jan.b=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Gisteravond Dishoek, veel ondermaats waaronder schar, wijting en 4 baarsjes. Slechts 6 scharren aan de maat. Ook een ondermaatse tong(etje) gevangen. Veel last van kleirichels.

Jammer genoeg nemen er veel "vissers" ondermaatse vis mee, ze doen zelfs niet de moeite om ze te meten.

Als ik hier lees zet iedereen ondermaatse vis steeds netjes terug, dat vind ik heel vreemd. Wie zijn die mensen die ondermaatse vis meenemen dan toch?? 

Begin hier toch stilletjes te twijfelen...

De boetes kunnen voor mijn part niet hoog genoeg zijn, mij zullen ze er alvast niet mee vangen.Jeroen Dewit=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Vandaag dagje neeltje jans geweest nabij de roggenplaat (lekker rustig ).. 

Gevist van 5.00 tot 15.00 uur met 2 man 47 geep aan de maat en ook een tiental retour omdat ze te klein waren.. En daarbij de nodige vissen nog gemist.. Al met al een prima dag.. alles gevangen met runder hart stropers=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Noordpier, slepend met een loodje. Heel veel kleine baars gevangen, twee dertigers. Alles retour. Ook ik moest aanschouwen hoe alles meeging bij menig visser. Controle op de pier is er niet. Heel sporadisch op de parkeerplaats staat de politie te controleren. Ik heb het al eerder gezegd; er is een controleur in IJmuiden maar die rijdt heel de dag rondjes rond het Noordzeekanaal en controleert 4 keer dezelfde mensen op een dag. Het is simpelweg een kwestie van niet naar de pier durven en het ontbreekt aan ondersteuning. Ik hoop dat de daartoe bevoegde instanties meelezen. Keep it clean en fair. VangzeMohamed=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Dag mensen,

Gisteren gevist in Wijk aan Zee. Alleen maar klein spul gevangen. Bijna elke worp vis. Ze zwemmen langs de dobber gewoon alsof het doodnormaal is en pakken die zagers niet. Maar ging je opeens op de bodem, dan was het meteen raak. Plugjes wilden ze ook niet hebben. Terwijl ze druk aan het jagen waren op het oppervlakte. Blijven rare vogels die zeebaarzen. Zag heleboel mensen gewoon die kleintjes meenemen, maar dan ook allemaal. 99% van alle zeebaarzen waren niet eens 20cm en ik overdrijf niet. Omdat ik alles terug gooide, maakte m'n buurman een opmerking van, " als je ze niet mee neemt, mag je ze ook aan mij geven". Schaamteloze mensen. Hoop dat er veel meer controles komen. Ik heb ze nog nooit gezien. Hebben zij het zo druk? Als ze geen genoeg mankracht hebben geef ik me hierbij vrijwillig op:)! Voor de rest ook lekker genoten van het weer. Laatste uur niet gevist en lekker genoten van alle rust met een prachtige en kleurrijke horizon.

De Mazzel!Fatih=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Dinsdagavond, Noordpier Wijk aan Zee.

ong 10 mini zeebaars, retour. Op de terugweg zag ik de politie in gesprek met enkele heren. Er werd in tassen gekeken. De zeebaars is op uitsterven. Zet de kleintjes toch terug joh. Ik heb dit jaar welgeteld 170 zeebaars teruggezet (ik schrijf mn vangsten op in mn agenda). En het geeft mij een heel goed gevoel als ik bedenk dat die 170 visjes gaan zwemmen, eten, groeien, spelen en eitjes leggen en misschien gaan zorgen voor duizenden misschien miljoenen nakomelingen.Vasily=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Waar blijft die grote zeebaars toch? Afgelopen week meerdere malen op de noordpier geweest maar alleen maar <25 gevangen. 

Ps. Ik kan niet nalaten te zeggen dat elke ondermaatse zeebaars toch echt het best terug kan om bovenmaats te worden... De minimummaat zal in EU verband hopelijk spoedig omhoog gaan tot iets boven de 40 cm. Een zeebaars van 37-40 cm is misschien nu nog wettelijk bovenmaats, maar meestal nog niet geslachtsrijp. Verleidelijk om mee te nemen, zeker na dagen niks, maar toch echt zonde voor de toekomst!  Hessel=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Met pinksteren kregen wij vrienden op bezoek uit Groningen waarvan hij ook heel graag vist maar de vismogelijkheden op zee zijn daar zeer beperkt.We hadden afgesproken eerste pinksterdag een combi dag te gaan vissen eerst op de Geep bij Westkapelle en daarna nog een strand opzoeken. 

Zondagochtend wekker gezet en om 7uur zaten we in de auto onderweg naar Westkapelle daar aangekomen was het al erg druk met vissers.Een plaatsje gevonden en snel wat uitleg gegeven hoe te vissen op geep en daarna vlogen 2 dobbers richting de horizon. Als aas hadden we kweekzagertjes, Zalm en Makreel.We hadden al snel door dat er niet veel gevangen werd links en rechts van ons zagen we maar heel sporadisch een geep gevangen worden.Na 1,5 uur mochten ook wij onze eerste geep landen op een stukje makreel, het is ook bij deze ene geep gebleven. Wat niet al te best is op 3 uur vissen met 2 hengels. 

Na het geep vissen zijn we een kilometer opgeschoven en letterlijk een plekje gezocht op het strand van Domburg. Het was ontzettend druk en het werd ook alleen maar drukker uiteindelijk zat er links en recht van ons mensen op 10mtr te vissen dit was uiteraard vragen om problemen. Er vissen daar veel mensen die niet vaak vissen of de zee niet helemaal begrijpen aangezien je lijn in een bocht komt te liggen door de stroming is 10mtr ruimte veel te weinig. De vangst viel helemaal niet tegen met zijn 2en ongeveer 10 zeebaarsjes, een tarbotje en enkele botjes. Als aas gebruikten we steekzagers, kweekzagers, pieren en  gezouten zagers. 

Na de sessie in Domburg had ik nog bijna 3ons steekzagers over en die moesten uiteraard opgevist worden. Ik las goede berichten uit Vlaardingen en ik wilde deze stek ook weleens ontdekken. Dinsdagavond de tomtom ingesteld en richting Vlaardingen gereden. Aankomst 21.00 en hoogwater 22.45 in de eerste worp op de ene hengel een beet gemist en op de andere hengel een botje.

Dit was een goed begin van een mooie avond nacht, de stek is mij zeer goed bevallen weinig vastlopers en een mooie stek om te zitten, al vraag ik me wel af waarom er allemaal mannen uren in de auto op de parkeerplaats zitten. De vangst bestond uiteindelijk uit 3 maatse tongen en 2 ondermaatse tongetjes en 5 botten. Ik ga deze stek zeker vaker bezoeken minder vast als in de oude maas en comfortabeler vissen.

Visgroeten

Jackyjacky=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Afgelopen weekeinde 2x de walcherse kust onveilig gemaakt. Na de nodige gesprekken met Pim van Pro-Fish over de gebruikte onderlijnen, aas en verdere technieken weer ver op weg geholpen. De twijfel was wel eens aanwezig, zeker omdat de grotere exemplaren het nogal af laten weten. Zaterdag laat vertrokken om een langere nachtsessie te doen. Het resultaat mag er zijn, wederom een super avond. In de aasbakken nu pieren, zagers, spiering en tappen. Het begon meteen te lopen met de wijting. halverwege de sessie een van de zeebaarsonderlijnen van Pim gemonteerd. Eerste ingooi was naar mijn mening goed en ver maar zou de 2de keer zwaar ongelijk krijgen. Een beetje mis gooien leverde een worp net uit de branding op en daarna een tik om meteen een slappe lijn te hebben. Aangezien ik erg dicht tegen de palen aan het vissen was vreesde ik het ergste maar de vis bleek gehaakt. Na wat prutsen met de vis op de kant krijgen lag er een erg mooie zeebaars op het strand: 78cm maar liefst. Ze zitten er dus wel! Inmiddels gaf de andere hengel met de portugees eraan ook volop actie.

De wijtingen bleven maar komen. Na nog 4x ingooien met de zeebaarslijn weer overgeschakeld op een normale onderlijn, die na het ingooien bijna meteen aangaf dat de vis nog erg actief was. Eindstand was totaal 123 vissen, waaronder ook erg mooie wijtingen van rond de 35cm en dus de geweldige zeebaars. Veel vissen terug laten zwemmen, slechts het nodige voor de pan mee genomen. Tijdens het ochtendgloren viel de beet weg en besloten om toen de spullen snel thuis te droppen om eens bij een België - Nederland wedstrijd te gaan kijken. Na de goede kip met frieten hakte de afgelopen nacht er toch in en het bedje maar opgezocht met de bedoeling de nacht van zondag op maandag een andere stek te proberen. Helaas gooide wat gezondsheidproblemen roet in het eten dus werd het maandag rond 11 uur het strand oplopen. Helaas geen fatsoenlijke vangst dit keer, slechts 1 zeebaarsje en een krab die een schaar kwijt was. Dat was de schaar van vorige week werd er gegrapt naast me.

Wel gezellig bij kunnen kletsen met een aantal vissers die ook in de nacht verschrikkel veel wijting hadden gevangen. Aantallen van tussen de 70 en 90 waren geen uitzondering bleek tijdens een rondje op het strand. Hopelijk komt er snel verandering in en worden er meer tongen en zeebaars gevangen. Nu krijgt de andere vis geen kans door de lijkt wel uitgehongerde wijtingen. Voorlopig kan ik even niet meer vissen, vakantie komt er aan en er zijn andere hobbies die ook aandacht vragen. Het zal wel begin juli worden voor we weer een nacht kunnen met dan hopelijk mooie tongen en flinke zeebaarzen.

Iedereen veel succes en plezier de komende tijd!Jean-Pierre=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Op't Schouwse slik

Gistermorgen nog een vissessie gehouden op t Schouwse slik. Deze keer met Aad, een zg. herintredende sportvisser. We stonden een uurtje voor hoogwater al aan de zeedijk bij de windmolens. Kristalhelder water, weinig drijfvuil en een waterig zonnetje. In de aasbak alleen 100 pieren. We visten bieden met een hengel met bodemmontage, dat werd enkel en alleen krabben voeren, na 10 minuten de haken leeg en dus geen vis. Ik viste ook nog met de glijdende geepdobber, in het eerste uur van onze vissessie kon ik daar nog een geepje op scooren. Na de kentering draaide de stroming, draaide de wind, kwam er (te) veel glofslag en was er geen enkele activiteit van de geep meer te zien. Om een uur of een weer de biezen gepakt en terug naar huis.

Volgend weekeinde staat de agenda weer vol met sportvisserij. Smorgens houden we nog de Schouwse editie van de Nationale Hengeldag, smiddag vissen we nog een clubwedstrijdje voor Dreischor.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Maandagavond weer gevist op de Oosterschelde met opkomend water. De vangst was weer niet best: 1 scholletje. 

Gr,

MarioMario=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


pier wijk aan zee zondag  17.00-22.30   4 scharen aan de maat   20 stuks kleine schar en 10 wijtingen .Veel zeehonden en 1 bruinvis .

Waarneer is de zeebaars er en geep.brasser=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Zondag 18.00 - 22.00

Noordpier wijk aan zee. Laagwater ong 17.00. 1x beet, 0x vangst. Zeehonden actief. Een bleef de hele tijd voor mij de kop uitsteken. een keer met een flinke fint in zn bek. Mooi om te zien, maar niet moor voor de vangst. Neem aan dat de vissen dan niet jagen maar zich verstoppen. En de zeehond zoekt hen.  

Om me heen een keer een mini schar zien vangen. Verderop vele vissers actief, maar geen vangst vernomen vanuit mijn punt gekeken tenminste.Vasily=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Beste schrijvers,

Vergeet de sponsoren van deze website niet !

Als jullie bij een bedrijf je aankopen doen of een vistrip geboekt hebben bij een van de sponsoren van Zeevisland, vermeld dan duidelijk de naam vd sponsor in je bericht. Deze naam linken we dan direkt naar hun bedrijf, een winkel of de opstapboot. Jullie komen de gele links vast en zeker vaker tegen. Maar vele vissers vergeten ook even de sponsor te noemen en dat is natuurlijk wel belangrijk voor hun.

Inmiddels zijn we heel hard bezig met het bouwen van Zeevisland, deze zal in het begin nog een beetje kaal zijn, want we willen eigenlijk nieuwe verhalen, nieuwe stekken, nieuwe technieken plaatsen, alleen we kunnen nauwelijks schrijvers vinden en moeten we de oude de bestaande informatie gaan kopieren ben ik bang. Nieuw op Zeevisland straks is een rubriek waar men dingen kan vragen, kan verkopen, te koop vragen of andere zaken waar men een reactie op wenst, geen forum, maar wel een soort "Vraag en Aanbod". Verder zijn we bezig om alle grote merken aan te schrijven om te vragen of zij hun laatste nieuwtjes met ons willen delen. Kortom er komt een hele nieuwe website waarbij het tevens héél makkelijk is om berichten in te sturen en in 1x keer meerdere foto's toe te voegen, zonder te verkleinen. Mike=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Afgelopen zondag voor het eerst geepdobbers bovengehaald en naar neeltje jans, pier zeekant . Enkele uren voor laag begonnen , er stonden behoorlijk veel vissers en de beste plaatsen tegen de kering waren dan ook allemaal bezet . Als aas wat verse zalm. Het begon heel belovend. Eerste half uur al 2 mooie exemplaren geland... Toen plots de wind begon aan te wakkeren uit het NW met wat golfslag en het ook meteen gedaan was . Jammer.op naar volgende sessie.Erwin=== Maandag 25 mei 2015 ===


Gisteren en vandaag gaan gepen op de dijk in Sint Maartensdijk net voor onze camping ( De muie).Telkens 1,5 u gevist met hoog water met dobber en geepstaartjes en 1 spinhengel met lepeltje.

Telkens 2 gepen gevangen ,en heel veel lossers op de lepel door tijdens het binnenhalen in het wier te blijven hangen.Mario=== Maandag 25 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden.afgelopen zondag. Leuke vangsten. Zelf weiting en schar. Verders gehoord fint .baars op loodje zager geep. Horsmakreeltje en vrijdag avond paar makreel. Geen aantallen maar een mooi begin. Zomerspullen mee dus. Afval klachten, komen dus ook weer.mijn advies In de hengelsport winkel vragen ze; wil u een plastic tasje. Dit kan wel anders. Wilt u een afval tasje. Even wenen, maar zeker de moeite waard. Ze komen daar vast wel. Right in to the center. Dus als we een tasje nodig hebben, vragen we een afval tasje.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Maandag 25 mei 2015 ===


Hoi,

Zaterdagavond 23 mei wezen strandvissen bij bloemendaal aan zee. Bij opkomend water rond 9uur.

Gevist met zeepieren en zagers. Voornamelijk gevangen met zagers. Ongeveer een uurtje gevist en 5 dikke botten gevangen van 22cm -30cm!

Alles zwemt weer. G

evangen met de jojo montage. De dag erna ook gevist, zondag 24 mei, met afgaand water. 2,5 uur gevist.

 

4 botten en mijn eerste zeebaars van 25cm gevangen! :-) Helaas ondermaats dus teruggegooid.

 

Allemaal weer met zagers en de jojo montage.

gr paul.paul=== Maandag 25 mei 2015 ===


Zaterdagavond en zondagmorgen gevist op de Noordpier.

Zaterdagavond 4 x Gul en 1 Zeebaars van 35 cm. Gevist op de bodem met zagers.

Zondagmorgen zowel op de bodem als met dobbers als met een shad geprobeerd. 1 Zeebaars van 48 cm gevangen op een shad.

Albert uit Winterswijkalbert=== Maandag 25 mei 2015 ===


Gisteren een dagje met het meisje opstap geweest. Om 12:00 vertrokken naar bij de amezonehaven, regelmatig aanbeten, vangst een wijting. Op naar de vangrail bij de Shell, geen aanbeten. na 2 uurtjes hier vertrokken, op naar mijn vaste stekkie bij de maeslandkering. Hier tot een uur of 23:00 gebleven, vangst een wolarmkreeft en twee mini postzegels. Op naar huis was een leuk dagje, veel vitame D opgedaan en een paar regeldruppels getroseerd. Gevist met zagers.

Vandaag de het restje zagers opgemaakt op de zuidpier scheveningen, niets gevangen.Nico v D=== Maandag 25 mei 2015 ===


Maandag 25/5 van 10 tot 17.30 u gevist in domburg achter de golfbaan.

Mooie weer 4 bf noordewind.

Laag om 14 u.

Met 3 man amper 15 vissen.  Verschillende klein zeebaarsjes max 25 cm. Enkele scholletjes en botjes en 2 mooie botten +/- 35.Willy en Steve en Kevin=== Maandag 25 mei 2015 ===


Vandaag (2e pink) bij tutelhoekje gestaan bij gorishoek in de buurt en helaas zeer weinig geep zien vangen. Totaal zeker 10 vissers en ik had er 1 maar was een van de weinige geloof ik. Vissers dicht bij mij geen een en volgens de buren is het al een poosje zo helaas. Het is of redelijk daar of er is geen enkel beet als ik het goed heb begrepen. Nu al de derde dag dat ik het probeer en gelukkig dus de eerste geep gevangen daar. Was wel zeer druk met de duikers daar misschien dat erzoveel waren dat de geep zich niet liet zien maar enkel keren meer dan 20 belgische duikers gezien die te water gingen. Peter=== Maandag 25 mei 2015 ===


Hallo,

Vandaag vanaf een uur of negen tot drie 's middags in Domburg t.h.v. het naaktstrand gevist. Met z'n tweeen, drie hengels en als aas kweekzagers en meestal zover als mogelijk ingegooid. Op twee kleine botjes na hebben we verder niks kunnen vangen, de (vele) vissers om ons heen vanaf een uur of twaalf zag ik ook zo af en toe kleine botjes en zeebaarsjes vangen. Voor de rest lekker weer en lekker uitgewaaid.

Groeten,

Sander Sander=== Maandag 25 mei 2015 ===


Gisteren wezen vissen op de noord pier heerlijk weer weinig vis stuk of 6 scholletjes 1 zebaars ze zwemmen allemaal weer vrolijk rond hoop dat de grotere vissen snel komen umut=== Maandag 25 mei 2015 ===


Vandaag op de punt bij gorishoek geweest, 6 gepen en de nodige missers. Met een man of 6 er gestaan en totaal een geep of 25 gevangen.marc=== Maandag 25 mei 2015 ===


    Hallo Medevissers

Maandag namiddag gaan gepen op het eiland Tholen.

Heb er 5 gevangen en enkele verspeeld ,door het groen aan de lijn bij het

binnendraaien. Op de stenen bij afgaand water nog een flinke schuiver gemaakt ,

en met veel pijn en onder het bloed het boeltje ingepakt en richting huis gereden.

                        Mvg Marc U uit EssenMarc Uytdewilligen=== Maandag 25 mei 2015 ===


hallo mede visfanaten,

vandaag geprobeerd zeebaars te verleiden aan de stormvloedkering(neeltje jans),

ze voelden zich niet geroepen om mij chad of rigg uit te kiezen,

het was er enorm druk met vissers.. hoofdzakelijk op de geep

links naast ons werd regelmatig een leuke geep boven gehaald

gr.Jelle=== Maandag 25 mei 2015 ===


Ver-weg geep

2e pinksteren 's middags van laag met 2 uurtjes opkomend aan de Westerscheldedijk op geep gevist. 5 gepen geland. Wapentuig: Feederhengel met bombetta, allen ver uit de kant.Mario R=== Maandag 25 mei 2015 ===


Oosterschelde: zondagavond in de buurt van het Goese Sas bij hoog water een uurtje staan vissen op geep met als aas een reepje zalm.

Niets gevangen, 1 geep zien springen. Maandagvoormiddag met hoog water aan de binnenkant van Neeltje Jans in de werkhaven.

Ook niets. Verkast naar Colijnsplaat onder de Zeelandbrug. Evenmin suscces.Wim=== Maandag 25 mei 2015 ===


Hallo Allemaal

25-05

Zojuist terug van de Oude Maas

Om 07:30 het eerste loodje gedoopt en na een kwartiertje al direct een botje van 26 cm. Dat gaat goed dacht ik, maar tot 12:00 uur verder niets bijgevangen.Ondertussen ging het water alweer af; dus tijd om in te pakken en waarempel de ene hengel stond zachtjes te tikken. 2 botjes van 22 en 19 cm. Gelijk maar de boel opgeruimd. Bij het binnen draaien van de 2e hengel nog een botje van 23 cm. Het begon te lopen en misschien had ik nog 1 of 2 uurtjes door moeten vissen voor een tongetje, maar... ik had afspraken voor de middag. Nog even aas weggegeven en op de parkeerplaats gekeken, waar nog 3 man stonden te vissen en ook daar kwam nu bij iedereen die binnen draaide een botje en zelfs een doublet binnen. 't is jammer, maar volgende keer beter en misschien met wat strakker tij. Er zat niet echt veel vaart in de stroming want 175 gr klapanker bleef goed liggen mits licht uptide ingeworpen.

Een ding is duidelijk: De tong moet daar nog echt komen.

Groetjes en vangze.

Jan Romeijn

Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede Jan Romeijn=== Maandag 25 mei 2015 ===


1e Pinksterdag, om 08.00 tot 10.00 uur op de geep bij Bruinisse, niets zien springen, geen leven gezien. Van 10.30 tot 12.30 uur bij de Plompetoren. Alleen 2 bruinvissen gezien, voor de rest geen leven op het water. Van 13.00 tot 15.00 uur op de buitenzijde van de Brouwersdam. Veel toeristen, maar geen vis gezien. Ook collegavissers niets zien vangen. Misschien lag het aan de N.O. wind of gewoon pech... maar wel een mooi weer gehad.Harrie_NL=== Maandag 25 mei 2015 ===


Gisteren rond de sluizen ijmuiden gevist vanaf een uur of 20 tot 24. Eerst naar de noordpier gereden maar daar was het zo druk en de donkere luchten boven de zee hebben ervoor gezorgd dat ik de noordpier achter me heb laten liggen. Rond de sluizen dus, begon erg rustig, pas na twee uurtjes flinke beuken op de top, resultaat gul 40cm. Niet lang daarna zijn exacte tweelingbroer. Verder nog een mini scholletje en een flinke bot. Niet slecht dus. @Mohamed, helemaal mee eens, niet om aan te gluren dat vistakelen daar op die dam. Pure mishandeling en respectloos omgaan met vis.

Groetjes.Matko=== Maandag 25 mei 2015 ===


zaterdag avond gevist 3uur voor en 2uur na laag water op het strand in raversijde belgie laag water was om 0u30.

eerste 3 uur 1 bot en 2 zeebaarzen ondermaats die terug gezet daarna met opkomend tij 1zeebaars van 45 cm en 1 van 65 cm nog een tong van 35 cm en 1 van 25 cm .

5 kilo vis mee naar huis

grt.davy=== Maandag 25 mei 2015 ===


zondag middag eerst wezen vissen bij domburg met laag water, Met mijn  maten martijn en jochem. Omdat wij aan de laten kant waren moetsen wij gaan vissen bij het strandje van domburg omdat de andere plekken al bezet waren. Onze vangst was 1 zeebaarsje. 2 scholletjes, 1 botje en een tarbot. Alles zwemt weer. daarna doorgereeden naar vlaardingen in de hoop tong te vangen. In de eerste haal meteen 1 mooie botten en en grondel, Volgende haal weer 2 botten en weer een grondel. toen tijdje niks. Gevist tot 23:15 met pieren en zagers, Eindstand 5 mooie botten , 3 mooie palingen 2 grondels een een tongetje van 30 cm. Bot en tong meegenomen voor pan en de rest zwemt weer.

iedereen vangt ze en laat aub de kleinere exemplaren weer zwemmen en houd je stekkie schoon. daarmee help je iedere andere sportvisser(liefhebber)puk=== Zondag 24 mei 2015 ===


Gister avond gevist van 7 uur tot half 11 givist aan de oosterschelde met mijn neef. Me neef had een paar mooie aanbeten, dat resulteerde in een mooi schar van 26 cm en 2 kleinere.

Zelf heb ik niks gevangen. Een mooie visavond.

Gr, MarioMario=== Zondag 24 mei 2015 ===


Vandaag (zondag) voor de allereerste maal kort vanaf het strand bij Callantsoog (ivm familie bezoek) gevist. Van hoog naar laag (12.30-16u). Vanmorgen eerst naar Rotgans in Hipollytushoef getuft om verse pieren op te halen (wat een top kwaliteit). Maar wat een mooie locatie is het noordwest strand, met zijn strekdammen, en stromingen. De vangsten waren wat minder 1 schar van 28cm. Maar ga hier zeker vaker naar toe maar op een ander tijdstip. Zeker omdat er dan misschien wat minder Duitse zwemmers zijn die nergens naar kijken. Bijna een stuk lood in zijn zwembroek gegooid (ondanks waarschuwingen, me zoon (5jr) was er maar druk mee haha).

Vangse allemaal WilfredWilfred=== Zondag 24 mei 2015 ===


Vandaag, zondag 24 mei gevist aan de binnenkant vd Zuidpier IJmuiden. Prachtig weer en weinig wind. Heb alleen een aantal flinke botten kunnen vangen. Op de tweede hengel met een jojo-montage gebeurde er niets. De enkele scharren die door anderen werden gevangen waren ondermaats. Het was bot wat de klok sloeg.   Ben voortijdig vertrokken, omdat er een flink regengebied aan zat te komen op Buienradar. Hoorde trouwens uit betrouwbare bron dat er in IJmuiden intensieve controles worden uitgevoerd op het meenemen van ondermaatse vis. Vannacht is er een visser op de pier beboet met 500 euro, omdat hij ondermaatse zeebaarsjes in zijn tas had. Eindelijk wordt er gecontroleerd!VanG Ze!=== Zondag 24 mei 2015 ===


vandaag op sluisjesdijk gevist met pieren en zagers 2harde aanbeten in het begin.
later op de dag 1 wijting en 2 schar gevangen waarvan 1 maats.

Morgen weer is proberen.visser=== Zondag 24 mei 2015 ===


deze morgend enkele uurtjes aan de waterkant gestaan in wemeldinge met de hoop om wat geep te vangen

een enkele geep gezien maar geen gevangen

waar blijven ze???Dirk=== Zondag 24 mei 2015 ===


Vandaag tussen 12:00 en 17:00 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Als aas had ik verse pieren, zagers en wat diepvries mesheften. Ik had gelijk al een zeebaarsje van 22 cm te pakken op m'n wapperlijn met pieren. Ik heb toen maar gelijk m'n jojo montage gepakt met een haak 1/0 en die gedurende de hele sessie wisselend gevuld met zagers, pieren en mesheften. Helaas heb ik er geen grotere zeebaars op kunnen vangen (wel wat grotere botten). Op de andere hengel met wapperlijn en pieren heel wat bot(jes) en nog en zeebaarsje van 22 cm gevangen. Alles zwemt weer lekker rond. Verder was het natuurlijk heerlijk weer, dus ik heb genoten.Marco=== Zondag 24 mei 2015 ===


Baars, platvis en verdwaalde fintjes

Noordpier 24 mei 2015, in alle vroegte richting Wijk aan Zee, niet de pier maar een stek die in mijn oor gefluisterd is door een ervaren zeebaarsvisser. Zagers, licht materiaal en een goed humeur meegenomen. Slepend met een licht loofdje en een zager aan de haak vier baarzen waarvan drie 40+, andere ondermaats. Ook nog wat verdwaalde fintjes en zoals gewoonlijk platvisjes gevangen. Wat een verademing, normaliter sleep ik met twee 4,5 meter stokken, een viskist, knoerten van molens en een hoop materiaal de pier en vandaag sleepde ik een 40 grams loodje over de bodem. Beetje struinen, beetje werpen, heerlijk. 

PS: met de komst van de zomervisserij zal het wel weer een gekkenhuis zijn bij de Brouwersdam te Zeeland. Haring, zeebaars, makreel. Ik zat zojuist filmpjes te kijken op Youtube, kon wel janken. Schouder aan schouder staat men daar. Alles ging mee, amateurs met piepende molens die alleen maar willen vangen en soms drie zeebaarzen tegelijk vanaf een hoogte van dik vier meter omhoog slingeren keihard op de stenen. Dit is geen vissen mensen, dit is echt om te janken. Zoek maar op youtube: zeebaars vissen brouwersdam. 

Vangze allemaal, keep it clean en fair. Mohamed=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Naar de Walcherse kust met de Schouwse vissersmannen

Vrijdagavond met een deel van Team Schouwen naar een Walchers strand geweest. Piet, Nico, Patrick en Willem waren er al eeder, ik kwam pas tegen negen uur aan. De mannen hadden hun erste botjes en baarsjes al gevangen. Voor mij was dr nog een plekje midden in het vak. Twee lange hengels opgetuigd, deze keer de feeder op stal gelaten. In de aasbak wat slikken, wat zagers en een pakje waterige pieren. Het duurde bij mij nog even voordat ik van de nul afwas maar mijn eerste vis was dan ook van temoeite. Een schar van 32 centimeter kwam op de meetlat. Daarna volgde een dubbeldraai wijtingen en nogmaals een schar en nog een wijting. Alle vis kwam van dezelfde hengel met verschillende aassoorten, op de andere hengel geen enkele actie. Andere onderlijn opgezet en dat hielp, de volgende draai was er een met 3 vissoorten tegelijk; n schar, n wijting en de eerst tong van het seizoen. De andere schouwenaren vingen ook hun visjes maar die hadden er nog steeds botten en botjes bij. Ook het stel vissers aan mijn andere zijde vingen in hoofdzaak botten en botjes. Ik stond dr tussenin en geen botvis gevangen. De ondermaatste wijtingen waren een regelrechte plaag. Leuk voor n wedstrijd, leuk voor de centimeters maar nu kwamen we voor de tongen en die kregen nu geen kans. Tegen een uur of een hebben we de sessie beeindigd. Mijn visteller eindigde op 6 scharren, waarvan 5 van 25 cm of meer, 2 tongetjes aan de maat en nog een handvol wijtingen onder de maat. Bij de andere Schouwse vissers deed Patrick het goed met 4 tongen. Het  was weer een mooie vissessie.

   

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Schar wijting bot gulletjes. Dit weten we al. Dus een berichtje wat verborgen ligt. Er zijn 3rode ponen gevangen afgelopen 2weken+-.
Toen ik het hoorde dacht ik, dat kan ik wel vergeten. Je snapt hem al RODE POON numero 4van de zuidpier ijmuiden. Jackpot. Yes! Op de poon vissen dus.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Deze morgend een geepsessie gehouden op de dijk in ritthem, de geep was ondanks de mindere weersomstandigheden volop aanwezig. De kunst was echter om de mooie exemplaren er tussen uit te vangen. 8 mooie meegenomen en een kleine 12 terug gezet.leuke dag en vanavond nog een strandsessie te Domburg, ben benieuwd? Wordt vervolgd. Grts dirkVan Daele Dirk=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Gorishoek, zero points Gisteren op geep gevist bij Gorishoek. Begonnen om 15.30 met laag water en een zonnetje. Het ging al snel wat meer waaien en de zon ging weg, niet lekker. Twee keer een geep gezien, maar niks gevangen. Naast ons 2 Belgen die al vanaf 6.00 's ochtends bezig waren en 1 geep hadden gevangen. Twee andere buurtjes hadden ook niks gevangen en we kregen ook nog een buurman die het na een uurtje voor gezien hield. Waardeloos .....Rene en Peter=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Wemeldinge geep

Vanmorgen van 9.30 - 11.00 aan de zeedijk bij Wemeldinge gestaan (gek genoeg geen concullega's te bekennen). Feederhengel, Shimano 4000 molen met 12/00 dyneema, geepdobber 20g, aaslijn 2m 16/00 met F314 haakje 10. Aas: reepje geep van halve cm breed en 6cm lang.

Resultaat: 2x geep op de kant, 1x geep gelost.

Helaas begon het te regenen en nam de NO wind ook toe, waardoor het niet meer echt comfortabel vissen was, dus wat eerder gestopt.

Tevens 2 bruinvissen gezien.Mario R=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Gisterenavond weer gevist op stekkie Maeslandkering van 19:00 hg water tot 00:15, Windkracht 1-2bft :). Wat gezoute zeepieren en zagers mee.

UItpakken en installeren. De medevissers hadden nog geen spectaculare vangst, ingooien maar. Weinig actie en ja een paar zachte tikjes, binnen halen en @#$%~`@ krab vangen :(. Opnieuw be-azen en nu wel wat, een postzegelte en een tijd later nog een (zijn weer terug om te groeien). Inmiddels begon het al te schemeren, dus opzoek naar de lampjes een voor de top en een voor bij het lood. De boel geplaatst en de haken be-aast, daar gaan we. Niet lang wachten een doubletje van bot, biede ruim pan waardig (het meisje thuis ook weer blij). Inmiddels was het grote licht al ruime tijd uit en de wind bijna gaan slapen, en een spiegelgladde waterweg voor mijn neus. Oeps een flink tik en nog een tik, actie binnendraaien wat hangt eraan een paling. Meneer had zich ook geheel vast gekronkeld aan mijn paternoste lijntje, wat een puzzel om hem los te krijgen, en maar kronkelen en glibberen (wat een slijmerige vis) uiteindelijk los en weer terug glibberen naar het ruime sop (zo zijn de regels).

  Nico v D=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


    Hij is losGuido.Mees=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


gisteren gevist in oostende op de pier van 9 uur tot 17 uur, 1 enkele beet gezien 1 zeebaars van 20 cm terug gezet, gevist met zagers,over de hele pier 4 visjes gevangen er stonden 10 man te vissen.danny d=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Vanmiddag en vond zuidpier kop ijmuiden, 12 wijting, 2 voor de pan, 7 gul, 4 voor de pan en 8 schar, 4 voor de pan. Er werd gevangen als een malle, waren gasten bij halverwege de pier die 50-70 wijtingen hadden gevangen, wel voor zover ik kon zien de meeste onder de maat. Gevist met pieren en mesheften, zonder mesheften geen beet op de gul, combi met pieren beet als een gek. Ook veel vastlopers door krabben denk ik, 8 onderlijntjes verspeelt met 8 blokjes betonloodRene=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Vandaag bij Wemeldinge gegeept. Was de eerste keer dat ik op geep heb gevist. Het resultaat was 1 geep van 50-55 cm.Corné Don=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Nadat ik vorige week op 2 dagen 5 gepen wist te verschalken wat zeer weinig is ben ik gisteren teruggegaan,

en had er nu 8 en nog 2 verspeeld doordat ze vast in het groene wier kwamen te zitten.

Dus bij Neeltje jans zit je goed Westkapelle is veel minder.Lucky=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Vandaag rotterdamse haven

8 tongetjes en 1mini zeebaarscock=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Scheveningen, Nord-pier, 21-May-15 van 21:00 tot 00:00...

Gisteren ging vissen op Scheveningen Noord-pier. Nog steeds wijting feest - elke werp beit en 2 of 3 Wijting aan de kant, veel ondermaats maar ook grotere examplaren... Ook 1 maatse schar...

Vanf ze!A.=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Donderdag 21 mei gevist op het strand van Noordwijk, voor beach club Bluebeach.

Gevist van half 8 's Morgens tot 4 uur 's middags. Laag water 14.30 uur. Mooie branding en helder water. toch helaas geen Baars. Wel 30 botten waarvan 7 ondermaats. grootste 39 cm. Eerste draai was al een doublet. Bijna alles op pieren en op de zagers weinig beet. De berichten zijn, dat er 's avonds wel wat baars gevangen wordt. gaan we volgende keer proberen.

Groeten,

HermanHerman v.d. Meulen=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


------- Foto's insturen ?

 1. Verklein de foto's naar 640 x 480 of maximaal 250kb
 2. Schrijf je vangstbericht
 3. Plaats de cursor waar je de foto wilt hebben, dus onderaan je bericht bv.
 4. Ga naar recht in de ontwerpbalk (boven je bericht) en klik op het plaatje rechts onderaan een boom met een pijl die naar boven wijst.
 5. Klik op "bestand" en zoek nu op je pc naar de juist foto (1 tegelijk) en klik op "Upload"
 6. Dan zie je de foto verschijnen, geef nu een spatie en klik weer op het boompje met het pijltje
 7. En doe alles nog eens.
 8. Belangrijk is te weten waar je je foto's op je pc hebt opgeslagen want via "kies bestand" moet je je foto op je pc zoeken.
 9. Vergeet niet achter elke ingevoerde foto een spatie te plaatsen.
 10. Staan de foto's op een verkeerde plaats in je bericht, geen probleem dat passen wij dan wel aan.
 11. Sponsoren mogen hun fot's altijd via de e-mail naar ons doorsturen.

Zoals gezegd zal met de nieuwe website dit allemaal veel sneller en makkelijker gaan, meerdere foto's tegelijk, automatisch onderaan het bericht en verkleinen is niet meer nodig.Mike Team Zeevisland=== Donderdag 21 mei 2015 ===


 Vanavond weer op de zeebaars, weer alles ondermaats, en weer alles teruggezet. Ik hoop wel dat er nog grote zeebaarzen bestaan; ik dacht de natuur een maand achterliep op vrorig jaar, maar zelfs dan had ik nu al moeten vangen.

Vasily - goed om te weten dat er gecontroleerd wordt - ik vind dat positief. Overigens bedoelde ik 'medelanders' niet negatief. Vissen verbroederd. Ik merk wel dat de regels bij lang niet iedereen duidelijk zijn!Jon=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Vanmorgen bij de vuurtoren tussen Westkapelle en Domburg.

1 mooie geep van 55 cm.

Vorige week iets verderop gestaan richting Domburg. 2e palenrij na de vuurtoren op het strand.

7 zeebaarsjes en 3 schollen. Alles ondermaats en terug gezet.Dennis=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Vanavond gevist aan de Havenweg bij gorishoek. Gevist met lange gepenlijnen met stukjes foam en zalm.

3 stuks gevangen en 1 verspeeld. De buurman had er twee, 1 gevangen met dobber en 1 met de lange gepenlijnen.

Ook alles met een stukje zalm gevangen. Meeste vis was er met afgaand tij. Geen last van vuil in het water gehad.

Groet, SanderSander=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Vandaag aan het strand bij de Joossesweg gestaan.

Was niet denderend uiteindelijk 5 platvissen allen onder de maat en 3 zeebaarsjes. 30-35 cm

Wat op viel was dat bij opkomend water na een uurtje er practisch geen activiteit meer plaats vond.

Oh ja, de krabben zaten er vanaf de eerste minuut tot het aas op was. Dat betekende om de 4 min schone haken.

Ja en daaros het moeilijk tegen op te vissen, maar desondanks mooie visdag.

JohnJohn de Visser=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Vandaag dagje Noordpier.Gevist van 7.00 tot 18.00 uur.vangsten: een 20 scharren meeste te klein 6 gepen en 2 makrelen.Joop=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Ik ben zojuist teruggekomen van een strandvissessie. Vandaag ben ik alleen gegaan zonder mijn vaste vismaten en ik had het strand bij Domburg uitgekozen. Waarom, ach, het was weer een jaartje geleden en de recente vangstberichten waren niet al te slecht. Ook moest ik vandaag een strandhengel, merk sportex en 5.20 meter lang uitproberen voor een "oud baasje" die niet meer aan vissen toekwam i.v.m. zijn gezondheid.

Omstreeks 09.30 uur was ik aanwezig, aardig briesje recht op de kop, aardige golven en een tiental vissers. Gewoon een vak uitgekozen en alles ingetuigd. Vandaag ging ik vissen met pieren en zagers, afkomstig van Mario Supercatch welke van zeer goede kwaliteit waren.

Afijn, ik moest toch een klein uurtje wachten voordat ik mijn eerste zeebaars(je) van 25 cm mocht indraaien. Het blijft toch altijd een mooi gezicht om te zien hoe hard deze vissen kunnen trekken. Het was omstreeks 11.00 uur laagwater en een half uur voor laag water en de rest met opkomend water gevangen. Het waren allemaal zeebaarsjes van dit formaat, de grootste die ik eruit mocht trekken was 39 cm.

Ook aardig wat postzegelformaat gevangen. Ongeveer 2 uur met opkomend water kreeg ik wat flinke tikken op mijn hengel en bij het indraaien had ik een mooie doublet van schollen, mooi van formaat 1 van 33 cm en 1 van 36 cm.

Omstreeks was mijn aas op ( 8 ons in totaal) en vond ik het wel welletjes. De eindteller was gekomen op 21 stuks waarvan ik er 12 mee naar huis heb genomen.

Vandaag alles gevangen met pieren en zowel zagers, en ik heb rode en gele plastic afhouders gebruikt en een weegschaaltje. Op de plastic afhouders heb ik vandaag het meeste gevangen.

met vriendelijke visgroeten, Johan FrijtersJohan Frijters=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Gisteravond/nacht met z'n tweeën gevist aan Domburg. Voor deze stek gekozen na een tip van Kees van de Fixet. Kees bedankt! De vangst bestond tijdens daglicht alleen uit bot en scholenbaarsjes, toen het donker werd kwam de schar en wijting los. Totaal 70 stuks gevangen waarvan de helft terug moest. Gevist van 20:00 tot 00:30. Leuke visavond gehad.Neptunus=== Donderdag 21 mei 2015 ===


IJmuiden, woensdagnacht.

ongeveer 10 mini zeebaars gevangen op de bodem. Plotseling controles uitgevoerd. Voor het eerst meegemaakt! Ik had helemaal geen vis, dus ok. Gingen door naar de buren en bleven best lang, dus ff kijken. tot mn schrik hadden deze heren mini zeebaarsen niet teruggedaan. Boetes uitgeschreven! En het waren geen 'medelanders' Jan! Gewoon oerhollandse 'heren'.  Hoorde dat ze ook op de Noordpier zijn geweest. Zo zonde voor die kleine vissen. Zit geen vlees geen vet aan heren. Alsjeblieft zeg, ben je zo uitgehongerd. Dat beestje moet groeien en miljoenen eitjes leggen.Vasily=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Gericht gevist op de zeebaars aan het strand. Pennel rig met pieren en zagers.In de 70cm en in de 4 kg.

grt JanJan=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Vandaag besloten er eens vroeg op uit te trekken richting Gorishoek om de gepen te belagen. Vorige week waren ze erg schuw, talloze aanbeten en er vorige week toch 6 uit kunnen halen. Vandaag was het andere koek, veel vuil en wier in het water. Laag water is zoiezo niet mijn favoriete tijd, maar goed. De dobber lande om half 7 op het water. Mooi golfslage, helder.... Afgezien van het vuil kon het niet mis. Na een uur geen stootje te hebben gezien, in 1x dobber weg.....

Een 700 gram geep! Net een nieuw stukje zalmforel gemonteerd en 10 minuten later, na geen enkele beweging gezien te hebben, besloten wat te gaan slepen. 2 lichte draaitjes waren voldoende voor een grotere geep dan de eerste! Fantastisch mooi formaat , maar wel al vol zaad!. Daarna werdt het water zo laag en zo vuil dat er niet meer te vissen was, dat tesamen met een pekgladde dijk deed me besluiten geen enkel risico voor spullen en lijf en leden meer te nemen. Al met al een uurtje of 3 gevist met verse zalmforel, het vreemde was wel dat ik buiten die 2 knijters geen enkel andere aanbeet heb gezien. Sterker nog , op heel het water geen 1 geep aan de oppervlakte zien fourangeren. Toch zijn ze er talrijk....De week ervoor bekeken. Maar zoals altijd met vissen, de ene dag is de andere niet, zelfs elk uur is het andere uur niet.

Volgende keer beter!

Vang ze!Ed=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Gisterenavond gevist aan het strand van Dishoek (locatie v.h. Zilvermeeuw, heet nu Vloed).

Als aas pieren . Begonnen om half 9 en gestopt om half 1. Lekker weer , en goed gevangen.

Alleen het formaat van de vis viel tegen. De vangst : 2 baarsjes, 1 steenbolk, 10 schar en ongeveer 30 wijting.

Zoals gezegd veel klein spul. Meegenomen voor de pan : 10 wijting (waren enkele mooie bij) en 1 mooie schar.

Toch weer leuk gevist. Ik ben afgelopen week ook nog een keer wezen gepen, maar geen geep gezien (water troebel en veel wind).

Tot een volgend bericht,

Jan B.

  jan.b=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Gisterenavond met lw rond 2230 in t vizier gevist ad baaiweg , Westkapelle. Rustig weer.er stonden nog enkele vissers . Aas waren verse pieren en steekzagers. Hoofdmoot bestond uit wijting , 2 ondermaatse zeebaarsjes en een enkele schar. Had eens mijn heavy feeder mee, leuk en licht vissen net achter branding, heb er mijn eerste mooie 31 cm voorjaarstong mee gevangen en als bijvangst ook een Noordzeekrab !! Smullen geblazen , heel veel groen int water en haken snel kaal gevreten door mr krab. Tot 0115 gevist. Mooie avondsessie .Erwin=== Woensdag 20 mei 2015 ===


Omdat ik wat tijd over had even tussen 14.00 en 16.30 uur gevist aan de Nieuwe Waterweg ter hoogte van het bezoekerscentrum, links van het ponton. Bij aanvang was het afgaand tij met flinke stroming en toen ik vertrok was het ongeveer een uurtje vloed. Gevist met één hengel met gezouten/gedroogde pieren. Op het laatst één aanbeet gezien en dat vertaalde zich in één scholletje. Mijn buurman die ongeveer op hetzelfde moment met vissen begon als ik, viste met 2 hengels en verse pieren. Hij had om 16.30 nog geen visje gezien. Volgende keer beter zullen we maar zeggen en zo proberen we er de moed maar in te houden.Griffo=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Hierbij nog foto van de 2 tongen die ik heb meegenomen. 24 (minimummaat) en 29 cm.

Waren wel wat aan de dunne kant. In mijn herinnering smaakten ze lekkerder...

Misschien over een tijdje als ze zich lekker vetgegeten hebben.

Ik had die dag bijna alles gevangen dat er rondzwemde in zee. Zeebaars, schol, schar, tong, gul, wijting, krab.Vasily=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Nog wat foto's van de vistrip

John 

<*(((((><John=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Beste medevissers,

Vangstbericht van maandag 18 mei

Afgelopen zondag was het mij met laag water eindelijk gelukt enkele zachte krabben te vinden.

1 echte 'peeler' die nog moet verschalen en een stuks of 7 'softbacks' 

Ik had zelf nog nooit met zachte krab gevist maar na diverse berichten/you tube filmpjes te hebben

gezien (vnl. uit U.K.) wilde ik dat toch ook wel eens proberen.

Maandag stond er een flinke bries uit het zuidwesten en een enorme golfslag, toch maar eens proberen

of de vangstkracht van die zachte krab daadwerkelijk zo goed is, dus op naar het strand.

Na wat omzwervingen om 20.00 uur aangekomen op het strand van de Boulevard te Vlissingen.

Gevist met 1 hengel, alleen de zachte krab gebruikt, als onderlijn een 'pulley pennel rig' .

Op z'n 'engels' gevist met haakmaat 4/0 en 2e haak 2/0, grote haken /groot aas.

De eerste draai direct vast op 10 mtr uit de kant en de lijn afgetrokken (25/00mm technium-trekkracht 7kg).

Dat viel tegen, andere spoel opgezet met 25/00mm fireline-trekkracht 17,5kg, om het zaakje over die rand heen

te sleuren.

Mijn poging was om te gaan voor slechts een enkele grotere vis (zeebaars of gul) en niet voor de alom aanwezige

scharretjes/wijtingen/botten. Bij de 2e inworp had ik direct al succes, een flinke dreun op de hengel en vis gehaakt.

Indraaien was nog ff spannend want ik moest nog over die rand komen met vis en al, maar het lukte en een mooi 

gulletje van 38 cm lag op het zand :)  

Om 22.00 uur nog een gulletje gehaakt, deze was 36 cm, beide vissen zwemmen weer in de westerschelde om nog

wat te groeien.  Om 23.00 uur was de zachte krab op en heb ik de vistrip met een goed gevoel beëindigd.

Vis ze,

John

<*(((((><John=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Wijk aan Zee, Noordpier. Zon met lichte bewolking, windkracht circa 4. Zondagmiddag 17 mei 2015 van 14.45 tot 17.00

gevist met hoogwater met alleen zeepieren(dikke). 2x strandhengels waarvan 1x met afhouders, 1x met wapperlijntjes en haakjes nr. 4, op verre afstand gevist. Nou vis ik al meer dan 20 jaar op de Noordpier maar de vis was vandaag alleen maar te klein, niet voor de pan dus. Circa 15 postzegels(schar) tussen de 10 en 22 cm, onder de maat dus alles weer teruggezet. Er zit trouwens geen vlees aan die te kleine vis dus meenemen voor de pan heeft geen zin. Dus logische verstand gebruiken en terugzetten.

Laatste uur ben ik maar met grotere haken nr. 2 en nr. 1 gaan vissen, nu slikten de postzegels de haken niet zo diep meer, meeste haken zaten nu nog half buiten het bekkie. En dus visvriendelijker terugzetten want de scharretjes bleven nu beter heel bij het onthaken. Ook nog met 1 jojo en 4 pieren op de haak 1/0 gevist, geen aanbeet. Ik zag vanaf afstand bij buren alleen maar te kleine schar binnengehaald worden. Ik was de postzegels zat, en begon al een rooie kop te krijgen dus ik heb mijn laatste 50 van de 100 pieren weggegeven, verder wel een mooie visdag. Ik hoorde bij het teruglopen dat 1 visser 1 zeebaarsje van 20 cm. had gevangen.

En beste vissers, fijn dat jullie er zijn en dat we dezelfde prachtige hobby hebben, maar ik zat de hele tijd tegen een berg rotzooi van vorige vissers aan te kijken, dat vergald het verblijf op de pier toch wel, van de zomer gaan  weer veel wespen op de stinkende rommel af komen op de Noordpier, ik kan vertellen uit ervaring dat die op de Noordpier behoorlijk agressief zijn en spontaan steken (ook bij die kleine langslopende kids), kan iedereen zijn rotzooi (plastic diepvries-zagerbakkies, stalen afhouders, afgesneden lijn, kranten, blikken etc.) alsjeblieft meenemen naar de afvalbakken die bij de parkeerplaatsen staan? Geweldig, met dank.

Vang ze.

De ouwe.De ouwe=== Maandag 18 mei 2015 ===


Afgelopen zaterdag naar Westkapelle om daar te genieten van een heerlijk weertje. Begonnen met 1 hengel en vrij snel de 2de erbij gepakt. Het eerste aas vloog 2 uur voor laag het water in. Vele felle beten, maar geen vis. Tot 1 uur na laag stond de teller op 3 zeebaarsjes en 1 bot. De vissers naast me zowel links als rechts pakten hun spullen in omdat er zo weinig gevangen werd. Ik vertelde nog dat het elk moment los kon barsten en later zou blijken hoe. Inmiddels trad de schemer in en ineens ging het los.

Wel zodaning dat ik de 2de hengel ingepakt heb want het was niet meer bij te houden met de zeebaarsjes tot 36cm en wijting tot zelfs 39cm. Heel veel kleintjes, de grotere wijting waren uitschieters. Toen ik met mijn spullen op de dijk stond om 0:20 uur besloten om te stoppen hoewel er nog steeds doubletten en tripletten met wijting op de kant kwamen. Ongeveer 20 jaar geleden heb ik zo'n avond meegemaakt op het strand van Burgh-Haamstede, nu scheelde het niet veel in tottaal aantal: 17 zeebaarsje, 1 bot van 33cm, maar liefst 61 wijtingen, 7 krabben en 1 krabbenschaar gevangen!

Onvoorstelbaar, toen het echt donker was geen rust meer gehad. Wat moet er onvoorstelbaar veel wijting langs getrokken zijn en erg ver het strand op. Als aas heb ik verse zeepieren en wat oudere kweekzagers gebruikt. Het maakte niet uit wat je gebruikte, hoewel de zeebaarsjes erg fel pakten op de pieren. Dat was wel opvallend. Misschien komend weekend nog maar eens een poging wagen.Jean-Pierre=== Maandag 18 mei 2015 ===


hallo

vrijdag naar westkappele geweest

twee man 4stokken zagers leeg lopers en met kunstaas gevist op zeebaars.

men maat met de dobber, en op geep nul,nul beet. nu vrijdag naar cadzand,

hopen op beter.grt.rudi=== Maandag 18 mei 2015 ===


Zondagnacht op de Noordpier

meer dan 20 scholenbaarsjes gevangen in 2 uur. Het waren allemaal mini's. Na 3 baarsjes de rondhaak gemonteerd, want ze waren heel erg gulzig. Ik viste slepend, maar zelfs dan slikten ze de haak. Ik hoopte een grotere baars te verschalken, maar die zijn er toch nog steeds niet echt veel. Als mooie bijvangst wat botten. 

Alles zwemt weer, een slikkerd zal moeite hebben om het te overleven. De rondhaak bracht wel echt uitkomst - die zou iedereen in z'n mapje moeten hebben!

Twee medelanders naast me waren zo droef om alle minibaarsjes mee naar huis te nemen. Wat heb je daar nou in de keuken, een zeebaars van 20 cm?? Er zou meer controle moeten komen op de pier Jon=== Maandag 18 mei 2015 ===


Vrijdagnacht ijmuiDen. Vangst 8 zeebaars. Grootste 35 cm. 3 tong. 1 schol. 1 gul. 1 wijting. 1 wolhandkrap. 1 x lijn verspeeld.  Zeebaars op de dobber de rest Strandhengel Met paternoster.  F

oto te groot melding.... zal latrr nog n x proberen.vasily=== Zondag 17 mei 2015 ===


Zaterdagmiddag op de noordpier wezen vissen met collega Albert. De vangst was prima en zeer gevarieerd. Botjes, schar, zeebaars, wijting en een groene zeedonderpad.

Mijn zoon was ook mee dus erg leerzaam allemaal. Ingooien en na 10 min alweer ophalen. Was erg actief maar wel klein spul. Alleen de grote gingen mee voor de panMaarten=== Zondag 17 mei 2015 ===


nog een fotootje. ..volle maan=== Zondag 17 mei 2015 ===


Vandaag gaan gepen. 8 stuks gevangen waarvan 5 55-60 cm. 3 wat kleineRe.

Aas: forel. Met bombetta 15gram en haakje 6. Vorige week ook geprobeerd maar toen niets gevangen.volle maan=== Zondag 17 mei 2015 ===


Vrijdag&zaterdag zuidpier ijmuiden

Eindelijk weer eens goeie vangsten geboekt

Na de vele goede berichten er zelf maar op uit gegaan

Zowat elke draai vis haast geen kans gehad de 2e hengel op te tuigen

Heerlijk weer wat willen we nog meer... oja EEN SCHONE PIER wat een rommel overal erg jammer

De vangst bestond uit weiting schar bot schol goeie lappen maar ook postzegeltjes willem=== Zondag 17 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Weiting schar bot +-15stuks. Kunstaas hengel vergeten.

Pech want op de kop kwam toch een baarsje binnen +-40cm. Op kunstaas. Het kan dus gewoon. Gewoon doen dus!

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zondag 17 mei 2015 ===


Hoi beste zeeland vissers.

Na vele jaren al een trouwe lezer te zijn nu zelf de stoute schoenen

aangetrokken om ook eens een berichtje plaatsen op deze geweldige

site (ook namens mijn zoon van 11).Gisteren Zaterdag 16 mei met me

zoon naar het eiland Tholen nabij Goris hoek geweest om te proberen

een geepje te vangen. Het weer niet al te best regen stevig windje

ik twee gepen van 30&50cm en 7missers.....me zoon teleurgesteld

maar tegen me ventje gezegd morgen gaan we het weer proberen

en dan wordt het jou dag had ik gezegd.....Dus deze ochtend rond

09.30 opnieuw naar het eiland en ja hoor het werd thijs zijn dag......

1x geep 70cm 1xgeep 74cm  tsjonge jongen wat was dat ventje in zijn

nopjes papa verslagen en hoe...........Wat is de vissport dan toch mooen leuk

om zo een trotse zoon te zien. groetjes en vang ze allemaal mede vissers,

en hoop nog heel lang van deze site te genieten.

Groetjes namens John en Thijs van Hoof.John van Hoof=== Zondag 17 mei 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren met Paul richting de MV2 gereden. Het doel was om zeebaars te vangen. Rond kwart over zeven stonden we op het strand. In de aasbak zaten mooie steekzagers. Ieder met één stok en later heb ik mijn nieuwe Yuki feeder er bij gezet. Het was rond zeven uur laag water en ik was wel is benieuwd hoe het er allemaal bij lag. Er was veel veranderd sinds vorig jaar. Een grote lange, brede bank met maar her en der een mooie opening er in. Wij stonden recht voor de opening dus dat moest goed gaan komen. De wind was goed, zo'n vijf beaufort, beetje regen en een geweldig mooie branding. Maar na drie uurtjes vissen nog steeds geen baars. Hmmmmm zou het te vroeg zijn, zouden ze het met hoog water doen. Allemaal gedachten gingen er door mijn hoofd. Zo tegen één uur gaven we er de brui aan en was het resultaat drie botjes. De feeder vist trouwens heerlijk. Ik denk over een paar weekjes nog maar is terug...... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 17 mei 2015 ===


Hallo Allemaal

Juist terug van de Walcherse stranden waar wij - HSV de Krabbe - onze 6e wedstrijd hebben vervist. GFister al piertjes en zagertjes gehaald bij Eagle Hengelsport in Rotterdam en het waren weer hele beste beestjes; precies zoals ik e graag heb voor de wedfstrijd. Om 04:154 uur een hels kabaal, brand?, lucht alarm?inbrekers?  Oh nee, mijn wekker.... ik moet mijn bed uit want we vertrekken om 6 uur vanuit Burgh-Haamstede naar onze visstek. Om net even over 07:00 uur vlogen de loodjes naar de horizon en om 07:15 vlogen de eerste vissen al op de kant. Patrick van 't Slot met 3 wijtingen, Arjan Geelhoed stond te sleuren, maar 't zakie brak, zo verging het Arjan van de Zanden ook, dus andere spoel er op en neiwe spoel, nieuwe kansen. Ik pakje ok mijn eerste visje, schar 16 cm en heel veel groter werden ze vandaag niet bij mij. OK de rest was zo tussen 19 en 27 cm met het merendeel boven de 20 cm. Prachtig mooi weer en heel weinig wind terwijl er gisteren nog WK 4 werd opgegeven en een zonnetje er bij, maaklten het mogelijk om in een shirtje met sweatertje er over lekker aan de kant te staan. Hoe wil een mens het nog lekkerder hebben.

Voor de hele uitslag moet je maar even op de site van de Krabbe kijken (WWW.HSVDEKRABBE.NL) maar

1e Arjan Geelhoed 31 vissen  ------- JA 31 vissen (volgens mij is hij gisteren eerst langs de visafslag geweest , LOL)

2e Arjan van de Zanden 25 vissen ------- JA beiden haalde de vis van vlak onder de Engelse krijtrotsen weg

3e Patrick van 't Slot  15 vissen - Stond toch ook een eindje weg te meppen

4e Jan Romeijn (dt ben ik dus) 16 visjes - stond niet verder dan 95 mtr te gooien

5e -Hier begin het wat moeilijker te worden - denk ik Rinus Verseput met 13  vissen

Hierachter was het dringen met 11, 9,8 7 6 etc etc vissen.

Met het behaalde resultaat van een 4 de plek ben ik weer reuze tevreden, want het is weer een positieve bijdrage op een zeer positieve visdag geworden.

Dus de uitslag vind je op WWW.HSVDEKRABBE.NL en misschien vind je hier ook weer de aankondiging van de Krabbe Trofee die dit jaar op 14 november gevist gaat worden. Maar daar hoef je nog helemaal niet naar te kijken, waarom zou je je nu al inschrijven. Hoe is het gezegde ook weer? "Beter te laat dan nooit?" Maar het gewoon maar5 dat je het weet!

Jongens (en meisje) allemaal weer bedank voor een reuze gezellige ochtend en tot 12.06.

Groetjes 

Jan Romeijn - Lid HSV De Krabbe, Burgh-HaamstedeJan=== Zondag 17 mei 2015 ===


Bottenbal zorgt voor megavangsten

(www.korpsvissen.nl)

Het team van Hengelsport Rik had zaterdag 16 mei op het strand van Wijk aan Zee het bekende parcours uitgezet. Vandaag zou hier de 2e wedstrijd van de nationale PENN Korpscompetitie worden gevist. Na de loting in het Strandhuis, in het midden van het wedstrijdtraject, toog de top van het Nederlandse korpsvissen naar de waterkant, waar om 10.00 uur het startsignaal klonk. De wind en de regen zorgde eerst nog voor wat gefronste wenkbrauwen, maar dat was snel voorbij. De vis bleek erg hongerig en dus was er géén tijd om over het weer na te denken. In de eerste draaien kwamen meteen de nodige mooie exemplaren op het strand. 

Over het hele strand was het vervolgens hard werken voor de controleurs. Normaal gesproken zijn er tijdens een wedstrijd ook rustige perioden, maar dat was vandaag niet het geval. Draaien van 3 vissen tegelijk waren geen uitzondering. Met het opkomen van het getijde, zwom de vis zelfs gewoon mee het strand op! Dat zorgde ervoor dat ook op het einde van de wedstrijd toen de vloed doorzette, door iedereen kon worden gevangen.

Later zou blijken dat je meer dan 20 vissen moest vangen om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de teamprestatie!!

De teams van Westkapelle en Grauvell draaiden als een speer. Ieder van de vijf teamleden had het best naar zijn zin. En als je aan het einde van de wedstrijd respectievelijk 97 en 89 vissen ter meting kunt aanbieden mag je gerust spreken van een prima prestatie. Het team dat vandaag als laatste zou eindigen ving nog altijd 40 vissen. En zo had eigenlijk iedereen een topdag.

De vangst bestond vooral uit botten, Sjaak Verburg van het Shimano Zeevisteam ving de grootste: 41 cm. Daarnaast werden enkele zeebaarzen en tarbotjes gevangen. Iedere deelnemer ving vandaag vis.

De grote winaars waren de mannen van het SPRO Zeevisteam die 103 vissen vingen, goed voor meer dan 20 meter vis. Zij behaalden 28 wedstrijdpunten, ruim minder dan de 60 punten van runner-up Westkapelle 1. Totaal werden er 1500 (!) vissen gevangen waarvan er maar 5 kleiner waren dan 10 cm.

Het complete programma, de foto’s, uitslag en tussenstand van de competitie 2015 lees je op: www.korpsvissen.nl. Op 27 juni wordt de 3e wedstrijd gevist in de Europoort. 

  Korpsvissen=== Zondag 17 mei 2015 ===


Vrijdag gevist in zoutelande ten hoogte van het speeltuintje. Perfecte omstandigheden, wind in de rug en redelijk rustige zee. 2 uur voor laag tot laag gevist. Elke draai vis. veel dubbele en zelfs triple vangsten. In 2 a 3 uurtjes tijd met 2 hengels een stuk of 30 vissen. Bot, schar, schol, zeebaars en een pieterman. Alle vis was ondermaats, niet 1 vis voor de pan. Ik merk vaker dat we redelijk vangen maar bijna altijd kleine vis. Is dat normaal vanaf het strand of doen we iets fout? Afgewisseld met kleine en grote haken, afhouders en wapperlijnen. Pieren en zagers, alles werkte maar elke keer weer ondermaatse vis. Al met al een goede visdag gehad met prachtig weer!

Groeten team Kwabaal.frans van berkel=== Zondag 17 mei 2015 ===


Gisteravond wezen vissen tussen Domburg en West-kapelle. Stond in de middag nog aardig windje. Maar toen ik aankwam bij Domburg was de wind hellemaal gaan liggen was een heerlijk avondje vissen. 

Alle vakken waren al bezet behalve de laatste naast het strand van Domburg. Vanaf minuut 1 beet tot dat ik wegging. heel veel missers denk dat het wijting was continu. gevist van 19:30 tot 23:15. gevist met pieren en zagers. zowel dicht bij als verweg gevist. Maakte voor de vangst niet uit. gevangen 6 zeebaarsJES ,3 scharren, 2 botten en 2 wijtingen, 3 scharren en en dikke bot mee voor de pan.

De rest zwemt weer rond. Baarsjes waren mooi in het lipje gehaakt dus die konden het ruime sop weer opzoeken. leuk om te zien hoeveel mensen er aan het hengelen waren. 

Heb regelmatig ook andere vissers om me heen zien vangen.Puk=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Hoi mensen, Vrijdag avond wezen vissen op de kop van de zuid pier met m'n strandhengels.

Man man man. Heel slecht. Alleen maar klein spul, dus helaas niks kunnen meenemen. Ook op de rest van de pier was het niet denderend.

Maar wel lekker genoten van het weer en schepen verkeer.

De mazzel!Fatih=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Hoi mensen,

Vrijdag avond wezen vissen op de kop van de zuid pier met m'n strandhengels. Man man man. Heel slecht.

Alleen maar klein spul, dus helaas niks kunnen meenemen. Ook op de rest van de pier was het niet denderend.

Maar wel lekker genoten van het weer en schepen verkeer.

De mazzel!Fatih=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Hallo,

Vrijdagavond richting Westkapelle getogen, strandjes aan de Baaiweg. Veel verkeersellende onderweg en een uur te laat op de stek gearriveerd. Vele strandjes waren reeds bezet met vissers, uiteindelijk na even zoeken toch nog een vrije plek gevonden. Gestart omstreeks 18u met pieren en zagers en binnen no time lag het eerste baarsje op't strand te spartelen. Laatste uur van afgaande tij leverde continue aanbeten op, waarvan ik 5 baarsjes wist te strikken (visjes tussen de 20-30cm). Bij het keren van de tij bleef het 1.5uur aanbeet-loos. Daarna volgden er vier dito baarsjes en 1 mooie bot. Halverwege opkomende tij, uit het niets een wijtingschool... op korte tijd 18 van die visjes bovengedraaid (6maal in doublet)... bizar, zeer bizar, ik denk dat ik op dat moment op quasi 2 a 3 meter waterdiepte viste. Nog nooit meegemaakt dat wijting in zo'n grote aantallen op zo'n ondiepe stek zo laat op't voorjaar vertoefd. Leuke sessie, maar slechts 1bot mee naar huis voor consumptie. Zagers waren duidelijk favoriet.

Greetz,Tim=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Deze ochtend vroeg gaan vissen op het strand van Bredene (B).

Vangst: 0,0... Geen enkele aanbeet gezien. Gevist met zagers en leeglopers.

mvg, FizzleFizzle=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Gisteravond op bij de maeskantkering noord gevist. Spullen en gezoute pieren in de auto bij Paddy langs voor nog wat verse zeepieren. Aangekomen stonder al een leuk gezelschap te hengelen. Wind stond noord 1-2 bft. laag water. Uitpakken en cocktails van zoute/verse pieren richt vaargeul nwe waterweg, zo nu een beetje babbelen met de buren vangsten bot en zeebaarsjes alle onder de maat. Oeps belooft niet veel goeds. Een anderhalfuur en een paar aanbeten verder werd het tijd om de lampjes aan te brengen. Toplichtjes is nog altijd ge-etter met plakband, moet toch iets beters vinden dat werk. Ik bedoel dus erop zetten en niet in de weg zetten met het werpen of tijdens het werpen je lichtpuntje zien verdwijnen in de horizon!!! Deze keer ook een ledje bij het lood gehangen, deze had ik op internet gescoord "waterdicht blubs" zelf wat gemodificeerd zodat ik ze gewoon bij speld erin kon hangen. Moet zeggen dat het super werkt zie nu in het donker wanneer mijn lood bij de kant komt, en geen zere scheenbenen/knieën heb :). Ondertussen was er een nwe buur bijgekomen, had een mooie stormlamp mee. Met zijn alle prutsen om het ding aan de gang te krijgen. Pompen vlammetje erbij maar het ding wilde niet opgang komen. Afin, we waren aan het vissen echter leek het bij mij meer op krabben voeren :(, een paar aanbeten maar nog steeds niets gevangen. Echter de laatst bij gekomen buur, die met de niet werkende stromlamp, wat een goudhaantje. Na een kwartierje een zeebaars nog net niet aan de maat, terug het ruime sop in en zijn grote broer halen. Ja hoor hij heeft zijn grote broer aan de haak, die gaat de pan in. Wind inmiddels naar West 2-3 bft, ik heb nog steeds niets. En het goudhaantje haalt er een mooie tong uit. Stukje verderop hangt er kreeft aan de haak! Het is inmiddels 1:30 en het hoog is opgang. Voor mij was het een sessie zonder resultaat ga opruimen en mijn bedje opzoeken. Goudhaantje had tussentijds nog twee tongen en een zeebaars eruitgehaald. Was een relax avondje maar helaas voor mij geen vis.

Nu nog wat rekenles en tot de volgende keer. Nico v D=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Hallo,

Gisterenavond eens naar Knokke geweest. Laaggespannen verwachtingen. Onterecht. Massa's wijting, +-25 maatse meegenomen. 2 tongen en als klap op de vuurpijl mijn allereerste haaitje ooit. Topavond.

Kleine tip, in het noordoosten van antwerpen staat tegenwoordig ergens een zeevisaas automaat. Voor de last minute vroege vogels/nachtraven... Wat mij betreft mogen er West-vlaanderen en Zeeland ook wel een paar van die machines komen.

   maarten kempeneers=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


N avondje aan de Oosterschelde

Gsiteravond nog de laatste pieren opgevist overgehouden aan de hemelvaartswedstrijd. Plaats van handeling was de zeedijk bij Zierikzee op diep water. In de aasbak alleen pieren. Twee hengels, twee verschillende onderlijnen en twee verschillende afstanden gevist. Het bleek in hoofdzaak krabbenvoeren te worden. In een mum van tijd kale haken. Een keer was dr nog een winter-strand-schar sneller dan de krabben en kwam op de kant. Verder een mooie visavond gehad met lekker weer en weinig buren. Het werd een korte sessie, gevist van tegen negenen tot elf uur, toen was het aas op, tijd om huiswaards te gaan.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Gisterenavond na lw naar hoog toe gevist ad baaiweg,Westkapelle.er stonden heel wat vissers.er was niet veel wind en een lichte branding, had maar 1 hengel bij, rustig ontspannen vissen. Als aas verse pieren en zagers. In het begin enkele mooie wijtingen en een enkel pladijsje. Eens donker begon het lekker te lopen, vele zeebaarsjes, allen tss de 30 a 40 cm.allen retour. Hoopte op een mooi exemplaar. Heb verschillende malen mooie aanbeten gehad met zwaar inhalen, echter allen onderweg gelost :( jammer, volg x grotere haken erop ! Vooral de laatste 2 uur voor hoog begon de wind aan te wakkeren en was er een heerlijke branding met grote golfslag , het zat er vol van de kleinere zeebaars exemplaren.heerlijk vissen. Gehoord dat onze gestekelde vrienden ook al in de oosterschelde aangekomen zijn EN gevangen worden .temp water schommelt rond de 13 Gr. Dus volg keer spinhengel en pluggen mee.vang ze.Erwin=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


14 mei

Twee gepen gevangen, grootste 60 cm en de andere iets kleiner, op de Krammer. Eén op stukje geep van vorig jaar onder de geepdobber, de andere op een combinatie van geep en gezoute zager aan een wapperlijn met werpgewicht tijdens het afzinken.  

NicoNico=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


Hallo,

Vrijdag op herhaling geweest aan tutelhoekje bij Scherpenisse om op geep te vissen.

Samen met de vrouw hadden we 2 gepen. Keurig uit de wind in het zonnetje gezeten.

Weer een zeehond en 2 bruinvissen gezien rond hetzelfde tijdstip als dinsdag, een uur na hoog water.

Groeten Dik en Elly.Dik van Splunter.=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


gister donderdag wezen vissen bij domburg met men maat.  vangst 4 zeebaarsjes en 1 leuke baars, 1 schar 1 schol en een botje.vandaag wezen vissen in men eentje effe tussen het werken door 2 uurtjes aan het gooien geweest vangst 1 baarsje en een botje. valt beetje tegen de vangst. hoop dat de zomervis beter word gevist met pieren en zagers,

groet pukpuk=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


Vandaag wezen vissen bij West-Kapelle. Met 2 man 3 kleine zeebaars, een botje en een tarbot. Waren allemaal te klein dus gingen retour.Visser=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


Vrijdag middag omgeving gorishoek 2 uur voor en na hoog even op de Geep geprobeert maar helaas in die omgeving is de geep niet echt aanwezig. Ruim 8 vissers bezig gezien en met 2 vissers gesproken die al meer op de geep jacht waren gegaan maar echt geep vangen is er nog niet bij blijkbaar in die hoek. Zelf geen aanbeet gehad op zagers, stukje (oud) geep, reepje zalm en kunstworm. Bovendien op die 4 uur maar 1 geep zien vangen bij al die vissers. Weer was perfect wind achter de dijk en zon op het water heerlijk vertoeven nu nog vangen als het kan. Mooi dat er al een paar vissers zijn die goed geep vangen het was al die vissers vandaag niet gelukt helaas......Kees=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


hallo vissers en lezers die willen de vangsten weten .nou  ik heb op de noorderpier gevist niet een gul niet een

wijting  maar 26 panscharren  en twee grote botten  toen ik naar de auto liep zag ik aan de binnenkant  behoorlijk zeebaars vangen maar  alles zeer klein  EN die mijnheer

liet ze allen weer zwemmen hij zei dat het niet lang meer wachten is op grotere baarzen er werdt met zagers gevist een ander stond verderop met kunstaas ook hij ving leuk maar ook deze man liet ook elke vis weer zwemmen

BRAVO groeten en tot over +- 3 weken Ton de RooTon=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


Vrijdag gevist @ Callantsoog 2 uurtje voor laag water, de vangst: 3 dikke botten. Gevist met gezouten pieren, dwarrellijn en lijn met afhouders.

Heerlijk gevist op een prachtig strand. De goede vangsten komen er weer aan!

Groet De Schagenaar.De Schagenaar=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


donderdag 14 mei wezen vissen op het havenhooft in scheveningen met mijn vismaatjes jeroen en evert die wat later kwam.

we haden geluk dat we vroeg waren want het liep behoorlijk vol met mede vissers.

we hebben gevist met opkoment water ik lag nog geen 5 minuten in of de eerste aanbeet liet zig zien en ja hoor een wijting ondermaats

en daar na geen wijting meer gezien. 

maar wel volop bot gevangen ik zel had er een bij zitten van 40 cm en de rest was er allemaal net onder de die we vingen de ondermaatse konden we op 1 hand tellen die zwemmen weer.

en ik had zelf nog een zeebaars en die was ook aan de maat die is mee gegaan voor de pan.

alles bij elkaar hadden we er een stuk of 30 dus we hadden niets te klagen zelfs niet over het weer.

en als ik nu met mijn hondje buiten loopt dan stoppen alle auto's voor me wat ze denken dat ze voor een stop licht moeten wachten zo'n rooie kop heb ik.

groetes jeroen evert en rinus.rinus van rutten=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


woensdag 13 mei gaan vissen in zijpe op de geep ik  en mijn maat opkoment water een uur voor hoog waterving ik 2groote geepen met afgaantwater nog 8 geepen gevangenjohan=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


Wedstrijd Oosterscheldevissers Sint-Maartensdijk

Gistermiddag visten we met een kleine Schouwse delegatie de wedstrijd mee bij de mannen en vrouwen van de Oosterscheldevissers te Sint-Maartensdijk. Ik had nog aas besteld bij Johan. Vroeger zat hij met zn aashandel een beetje weggefrommeld in een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein, tegenwoordig heeft hij een klein maar aardig hengelsportzaakje in het centrum van Smerdiek op wandelafstand van de inschrijflocatie van de wedstrijd. Ik koppelde met Wessel namens Dreischor, ex teamers Johan en Marcel deden ook een koppeltje voor het Vriendenteam, Piet en Arjan waren er namens team Schouwen. Nadat we nummers opgehaald haden gelijk maar doorgereden naar de wedstrijdlocatie, we waren als eersten aan de dijk bij "de Noord".

Ik halverweg het parcours op nummer 43, Wessel meer naar de kop op nummer 103. Even later kwam Kees vd Velde naast me zitten, Martijn Westdorp volgde wat later aan de andere kant. De local heroes en de voorvissers wisten al te melden dat de geep de targetvis moest worden. De kans om een maatste bot van het slik te vangen was kleiner dan de kans dat er (winnend) staatslot aan zou spoelen op de glooiing zeiden ze. Gelukkig was de inhoud van de viskist en de aasbak aangepast aan deze visserij, dus konden we om 11.30 uur aan de gang en gingen er zo'n 100 looien en geepdobbers te water. Binnen 1 minuut sprong de eerste gehaakte geep al boven water, maar deze loste. Maar 5 minuten later had ik toch al 3 gepen zien vangen. De gepen bleken wel aanwezig maar het was wel zoeken voor de juiste afstand en ze kwamen met vlagen. Het ene moment stonden er meerdere vissers met een kromme hengel, vervolgens was het weer een kwartier stil. Er waren ook deelnemers die meerdere gepen in dezelfde draai vingen.

Bij mij duurde het tot halverwege de wedstrijd, een geep van 62 cm had zich laten foppen door een dwarrelend kweekzagertje onder de dobber. Een half uur later sprong de tweede maar die loste de haak op 15 meter uit de kant. Kees had intussen geep nummer 4 al op de kaart. Martijn had een mooie aanbeet maar daar kwam geen spingende geep aan de oppervlakte, hij ving op een reepje zalm een zwemmend staatslot, beter bekend als een thoolse bot. Bij de volgende worp pakte hij alsnog een geep. Een viswedstrijd aan de zeedijk bij Sint Maartensdijk is daar altijd een sociaal gebeuren, daar zijn altijd dorpbewoners die een bezoekje brengen komen aan de wedstrijd. Deze keer kwam ook de nieuwe burgemeester van Tholen, mevrouw van der Velde, langs aan de waterkant. Dat is weer eens wat anders dan hondenuitlaters, joggers en vogelaars. Om 14,30 uur werd de wedstrijd afgeblazen en mochten we ons opmaken voor de prijsuitreiking. Daar bleek dat Marcel het potje gewonnen had met 7 gepen en 467 cm aan vis, hij bleef Jeromy van Houdt een paar centimeter voor.

Om in de prijzen te vallen waren er minstens 2 grove gepen op de kaart nodig, das ik kwam de helft te kort. Ook de overige Schouwenaren kwamen niet aan de prijsuitreiking te pas bij gebrek aan vis.  Het was weer een mooie visdag en met een roodverbrande kop reden we rond 1700 uur weer terug en vielen de eerste regendruppels.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Donderdag 14 mei met afgaand tij vanaf 14.15 gevist op de pier van de buitenhaven van de Roompot. Er stonden aardig wat vissers, dus hoop op goeie vangst. We zijn met 2-en geweest, beide 1 paternoster met zagers, en 1 dobber voor de geep. Het weer was super, de zee lekker rustig en het uiticht prachtig. Hiermee is alles over deze visdag gezegd. Niet 1 aanbeet, zowel op de bodem alsook de geep...ook bij geen enkele andere visser die er stond hebben wij een beet, laat staan een vangst, waar kunnen nemen. Na 3 uur hadden we er genoeg van en zijn we in Vrouwenpolder bij de plaatselijke visboer maar een kibbelingetje gaan halen. Hier hadden we in minder tijd meer succes😂!

Hopelijk volgende keer meer succes!Lau=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Vandaag joosesweg wezen vissen, 5 platvis en 2 zeebaars gevangen met afgaand water, met opkomend water geen vis meer kunnen vangen.Adriaan=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Vandaag wezen vissen aan de Oude Maas Europoort.

Ik vond daar een hengel die tegen de bosjes stond en kennelijk  vergeten was.

Wie merk en kleur weet te noemen is de eigenaar.

Groet,

Martin Eurovisser 256

Note Zeevisland.
De eigenaar kan zich bij ons melden info@zeevisland.com  Martin=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Hallo beste vissers, 

We zijn met 2 man wezen vissen op de speren van koning Neptunis, de totale vangst 9 gepen. 

Het weer was goed met de wind  NO.

We hebben ook wat aanbeten gemist. 

Deze zijn gevangen op eiland Tholen in de omgeving van Scherpenisse. 

Gr. Hans Vonk. Hans=== Donderdag 14 mei 2015 ===


woensdag mooi weer, dus maar eens proberen een geepje te vangen

heel de voormiddag in westkapelle gevist , resultaat helemaal niets

dan in de namiddag Neeltje Jans, ook hier niets

colega vissers ook geen geep zien vangen , (oef, dacht al dat het mij lag)

ik heb een voorgevoel dat het weer hetzelfde scenario als de afgelopen 2 jaar zal worden

waar is de geep naartoe ???

r josjos=== Woensdag 13 mei 2015 ===


Vandaag gevist op de Noordpier, rond hoogwater. De zeebaars lag in het vizier.

Gevist met shadjes en pilkertjes. Helaas geen zeebaars gezien.

Wel een gulletje en een geep weten te vangen. Het was heerlijk genieten in het zonnetje. 

Groeten SanderSander=== Woensdag 13 mei 2015 ===


Maandagvoormiddag op geep gaan vissen te Westkapelle.Niets gevangen of zien vangen.

Op de middag naar Neeltje Jans gereden .Resultaat niets gevangen of zien vangen.

Ook geen enkel beweging in het water gezien

Jackjack=== Woensdag 13 mei 2015 ===


Vandaag 12:00 hoogwater bijna bij de kop

Zuidpier ijmuiden 12:20 en 12:40

2 mooie gul achter elkaar.

Ben heel blij mee lange tijd niks gevangen.shalon=== Woensdag 13 mei 2015 ===


Gister eindelijk weer een keer een middagje kunnen vissen op het strand van Noordwijk. Het was best wel flinke wind uit zee, maar ik had nu vrij, dus er moest gevist worden. Met 70 pieren en 2 ons steekzagers op pad. De eerste worp was al een doublet botten. Zo ging het de hele middag door. Rond een uur of 7 ’s avonds was al het aas op en stond de teller op 39 vissen. 37 Botten tot max 40 cm. en 2 kleine zee baarsjes. Alle ondermaatse vis zwemt weer. Totaal 5 doubletten en een triplet. Aldus weer een heerlijke vis middag. Nu hopen dat er volgende keer grotere baarzen zijn.

Herman

    Herman v.d. Meulen=== Woensdag 13 mei 2015 ===


Beste medevissers,

even eerst een algemene opmerking.In het voorjaar kom ik uit mijn winterslaap en haal ik het stof van mijn gependobbers. Langzaam begin ik weer te lezen op deze site en kom soms dingen tegen die minder leuk zijn. Laten we toch deze site koesteren, het is echt fantastisch om te lezen waar iets gevangen wordt, wat er gevangen wordt en wat we allemaal met onze hobby meemaken.

Zo en dan nu over naar het echte werk.Maandag ochtend 4.30 uur uit de veren.Eerste geepsessie van dit jaar.Ze worden gevangen, dus naar mijn 1e plek toe: Westkapelle.

Je waant je als visser in Belgie, zoveel Belgische collega vissers staan om je heen! Er stonden erg veel vissers langs de vloedlijn, maar er werd in de ochtend eigenlijk weinig gevangen.Mijn buurman haalde 2 gepen op het land met kweekzagers. Toen maar de reis gemaakt naar Neeltje Jans, aangezien de wind naar zuid-west ging draaien, en van voren zou komen. Bij Neeltje Jans aangekomen zaten er nog weinig mensen. Lekker uit de wind heb ik 4 gepen kunnen landen, op zalm, stukjes geep en ook op zagers.Om me heen werden ook gepen gevangen.Ze zitten er dus wel, maar de kenners zeggen dat het water nog wat koud is.

Toch weer een heerlijke visdag.

WalterWalter van Look=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


hallo visvrienden en vriendinnen

vandaag gaan vissen cadzand zw.polder den overschot van mijn aas van zondag gaan opvissen

gene vis gezien wel mijn pieren en geelstaarten leren zwemmen  ,en veel last van krabmans,

trouwens veel wind n.w. 5 a' 6 bf. maar wel mooi weer.

volgende keer beter,en vang ze.

facteurken. EECKHAUT WILLIAM=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Gisteren gevist op de noordpier. Aas pieren en gezouten pieren. 1 hengel op de gul en 1 op de platvis  Gevist van 09.00 tot 15.00. Lw rond 15.00 uur. De gehele dag door aanbeet en veel schar en wat wijting gevangen. Heerlijk dagje in het zonnetje gevist. In totaal 55 stuks gevangen bot wijting schat. . 40 schar en 5 wijting mee naar huis voor de pan. Op de gehele pier werd goed gevangen.. geen spoor van zeebaars, geep of gul. Nog even geduld denk ik.frank=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Vandaag een paar uurtjes samen met de vrouw gaan vissen op geep.

Plaats delict was de oude stort bij Scherpenisse en het reustaat was 3 gepen.

Nog 2 bruinvissen gezien die zowat een uur aan het jagen waren. Misschien op makreel?

Groeten Dik en Elly. D. van Splunter,.=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Beste medevissers

Na mijn 1 april bericht nu weer serieus een week lang de joosjesweg in Zoutelande op de proef gesteld Begin zondag 3 mei tot afgelopen zondag 10 mei 4 sessies gevist van zo'n 2 uur voor laag tot een uur of 2,5 na laag de ene dag met 18 graden zo'n en wind 2 de andere dag weer wind 7-8 met mooi weer de ochtend sessie met slecht weer de avond/nacht Het was genieten want er zit nog volop schar en andere platvis De geep en zeebaars lieten het nog afweten als ik de vele ondermaatse zeebaarsjes niet meetel. Elke sessie was wel goed voor 50-60 vissen maar dan moest zeker 65% terug vanwege de maat

De topdag was vrijdag waar er van 10.00 tot 16.00 een 90 vissen de kant op kwamen maar zoals gezegd dan maar 28 aan de maat Vooral de felle ondermaatse wijting zorgde voor veel geroffel op de top en mijn zoontje van 6 haalde op 25 meter afstand ook nog 2 grote botten binnen Vangst was zeebaars wijting schar schol bot en 1 mini tongetje maar het was vooral op de mooi weer dagen volop genieten. Leuke verhalen gedeeld over vissen in IJsland met Erik en vismaat van de kabeljoekels die met Cordes Travel daar prachtige grote kabeljauwen heeft gevangen. De foto's spraken voor zich Iedereen weer veel succes gewenst de komende dagen en veel visplezier

Wijnand ApeldoornWijnand langendijk=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Geep

Vandaag 12 mei eerste maal dit jaar gaan proberen een geep te vangen, binnenzijde Neeltje Jans aan punt strekdam tegen de tonnen.

Gevist met opkomend getijde, helaas geen enkele aanbeet, niets van beweging ook niet bij de buren voor zover ik kon zien. Ook hier 2 zeehonden.

Is nu reeds het derde jaar opeenvolgend dat het slecht gaat (op enkele uitzonderingen na) met de geep. Vermoed dat er nu gewoon veel minder geep

in de Noordzee zit dan pakweg vijf jaar geleden. Of zouden de vele zeehonden de geeppopulatie drastisch uitdunnen ? Is mischien een totaal andere

oorzaak maar de slogan Meimaand is geepmaand is jammer genoeg niet meer van toepassing.

Hoop er toch nog enkele de komende weken te vangen zou alleen niet meer weten waar. Maar terug strandstokken nemen en wat platvis (of al wat zin heeft

om te bijten) vangen.

Grtz,

LucLuc=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Gisteren een dagje op de noordpier,lekker weer en leuk gevangen.

40 scharren en 2 gepen aan de binnenkant.Joop=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Vangstbericht van maandagavond 11-05.

Na afgelopen vrijdag lekker gevangen te hebben op scheveningen er weer op uit getrokken met mijn jongste zoon die ook een fanatiek zeevissertje is.

Hij wilde ook wel eens die grote aantallen aanbeten meemaken.Hij had er zin want hij heeft het hele weekend aan mijn hoofd lopen zeuren om te gaan.

Dus aangezien hij vakantie heeft en maatje Angelo zijn zoon ook, samen afgesproken om na het eten met zijn vieren te gaan, ik en mijn zoon lekker op het brommertje dan hoefden wij geen parkeerkosten te betalen en niet dat eind op de pier te lopen.

Dat zorgde er wel voor dat ik maar 1 hengeltje voor mezelf kon meenemen maar ik ging uiteindelijk voor mijn zoon en die moest het leuk krijgen dus 1 standaard mee en 2 hengels.

Pieren al s'middags gehaald en om 19.45 lag zijn eerste gooi erin met paternoster om de kansen op aanbeet iets te vergroten( HW om 21.45). Ik zal volgen met een 2 haaks dwarrelijn.

Wat heerlijk om te zien dat zijn gooi cursus(een middagje vanaf het strand staan gooien met hem met alleen maar 100 gram lood) van mij uitbetaalde. Dat zouden trouwens meerdere mensen moeten doen wat heb ik gisteren verschrikkelijk dingen meegemaakt zeg, mensen die rechtdoor willen gooien en die 30 meter naar rechts eindigen over ons boeltje heen. Maar ja aanvankelijk bleef het vrij rustig behalve wat krabben en toen die wegwaren en de stroming erin kwam kwamen de eerste postzegeltjes op de kant.

Al gauw werd er overal op de pier voldoende vis gevangen .....gelukkig stonden wij weer halverwege want ik hou erg van de rust en op de kop was het weer mutje aan mutje staan.

Na verloop van tijd was bijna elke draai wel vis veel ondermaatse wijting en schar maar er kwam bij maatje Angelo zelfs een paling naar boven.

Aantallen....geen idee we zijn maar opgehouden met tellen maar heerlijk om te zien dat mijn jongste zoon stond te genieten van het vissen,onthaken, wegwijs maken in de teruggooi maat en het schoonmaken.

We zijn gaan opruimen om 23.45 uur en eindelijk ben ik van zijn gezeur om te gaan vissen af OF.................TOCH NIET!!!Ray=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


gisteren(maandag11/5)  samen met mijn schoonbroer gaan gepen aan het Banjaardstrand ,heel afgaande tij gevist geen enkele geep gezien laat staan gevangen wel heel de tijd 4 zeehonden die daar rondzwommen .

Dus volgende keer beter hoop ik . Cox Leo=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Dag visvrienden,

Eerder deze week besloten om zondag 10/5 eindelijk mijn vergunning voor het staketsel in Blankenberge eens ten gelde te maken.  Dat zat nu al een klein half jaar te  verpieteren in mijn portemonnee, en ze gaven goed weer en weinig wind.  Dus eerst mijn pieren gaan halen bij Kingfisher John in Blankenberge, daarna vrouwlief afgezet aan de haven en doorgestapt naar de kop.  Daar stond nog één man te vissen, of liever: te vangen.  Voor minder dan een doublet deed hij het niet. Nu weten jullie allemaal dat wij Antwerpenaren zeer bescheiden mensen zijn, dus begon ik met een enkel mini-botje.  Even later kwamen er nog ne kempenzoon en ne kiekefretter bij, en werd het eigenlijk best wel gezellig.  Vissen is toch eigenlijk 30% gooien, 30% monteren en 40% lullen met halve wildvreemden  :))

Om een kort verhaal toch niet al te lang te maken: eigenlijk heb ik wel de hele dag vis gevangen, maar voor elke schar die ik mee naar huis heb genomen, moest ik drie vissen teruggooien wegens te klein.  Meeste pijn deed toch dat zeebaarsje van een centimeter of 30 (als het al zo groot was), netjes in de lip gehaakt...De smeekbeden van een medevisser ten spijt: beestje zwemt vrolijk weer in 't sop.  Een schar of wijting dat misschien niet juist de maat heeft - ok, maar zeebaars...  Ik krijg het niet over mijn hart zo'n ondermaats beestje in de koelbox te steken.  Vreten, kreng!  Groot en vet worden, en dan nog eens in mijn haak bijten  >:D

In de hoop dat onze forumgasten volgende week zaterdag eropuit kunnen trekken richting pladijs: er zit idd schol in de noordzee!  Alleen vond ik ze nogal aan de kleine kant: heb er twee gevangen, maar veel groter dan 15 centimeter kunnen ze nooit geweest zijn:En blijkbaar moet je niet knap zijn om geluk te hebben (al schijnt het wel te helpen): als leuke bijvangst op een doubletje had ik zowaar een tarbot:Zéker een van een centimeter of 10?  Anyhow, ik heb dat beestje "Beerschot is de ploeg van't Stad" leren zingen en het dan weer toevertrouwd aan het ruime sop.  

Rond twee uur gestopt - mijn teergeliefde was intussen geheel voldaan van een dagje warme-chocomel-met-zicht-op-zee én ne panini qua middageten (ik zal wel bokes eten die naar tappen smaken - gelukkig had ik er veel mosterd op gesmeerd *op de bokes, niet op mijn tappen*).  Met een bak vol goeie vette schar eniejne vettige woating lekker weer naar huis.Johan=== Maandag 11 mei 2015 ===


Afgelopen zondag ,prachtig lenteweer aan de Oosterschelde . Wemeldinge aan de dijk. Deze keer een vriendin meegenomen die van een dagje water houd,en ze wouw de bruinvissen zien waar ik al jaren over praat. Aangekomen tegen laag water en dan is het daar duikerstijd dus eerst een flinke wandeling metvriendin en bijhorende streekinfo van mij.Tijdens onze wandeling geen ene vis zien spelen, springen of wat dan ook. Slecht voorteken.Ook de kreefftenetten op 50 meter uit de kant was slecht nieuws.Toch nog enkele uurtjes gevist .Eerst vrij actief ,later eerder passief .Het enige dat ik beet heb gehad was een touw van een van die tonnetjes (boeien) vh kreeftennet.1 keer beweging gezien op het water en verre van zeker dat dat geep was.Conclussie,de geep is nog niet los.BTW; heel even,een5 minuen,zat er een bruinvis.Dus die vriendin was blij, en ik ook voor haar.Danny=== Maandag 11 mei 2015 ===


Zaterdag Domburg windkracht 7 ZW

Zaterdag weer een clubwedstrijd gevist met de Makreel achter de golfbaan bij Domburg.

Ongekend veel wind van het zuidwesten uit,en dan is het daar gewoon niet fijn vissen,maar toch de wedstrijd gevist met 19 man.

Verder werpen dan 40 meter was niet te doen,zelfs niet met 250 gram ankers,het werd mijn eerste nul van het seizoen.

De winnaar had 7 visjes........jammer van het slechte weer.......heel de voorgaande week was het prima....en precies op de wedstrijddag deze wind.

Volgende sessie beter zullen we maar denken he ;)

   

Groetjes....en draai ze eruit!!!

kiskekees Reijngoudt=== Maandag 11 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden maandag laag tij 1gulletje. Op afstand vingen ze nog schar ,maar ook aardig wat weiting.

Verders heb ik 4keer kolken aan de binnenkant gezien. Waarschijnlijk geep. Zaterdag maar weer testen.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Maandag 11 mei 2015 ===


Vanmorgen, 11 mei na hoog water een geep gevangen van 63 cm.

Vanaf een pier, diep in de Oosterschelde. Dus ze zouden nu overal te vangen moeten zijn.

Veel duikende visdiefjes gezien.

Helaas bleef het bij een geepJan Nuijten=== Maandag 11 mei 2015 ===


Gisteren zondagmorgen gevist in Cadzand van 9u30 tot 13u (laag water om 12u50). Lang getwijfeld om mijn eerste zeebaarssessie met kunstaas te doen, maar toch besloten om op strand te gaan vissen.

Nog even bij Sjaak van De Zeebaars om aas (prima pieren en zagers!) en hij gaf me mee dat er nog steeds veel wijting gevangen werd (en dat bijgevolg de andere vis weinig kans kreeg).

Daarom besloten met iets grotere haken te vissen (maat 2) om het aandeel "slikkers" te beperken. Bleek een goede keuze, want de wijting was helemaal los. Gevist met 1 strandpook en 1 heavy feeder. Het was een feest om de aanbeten op de heavy feeder te zien. Een twintigtal wijtingen gevangen, meeste tussen 20 en 25 cm, 3 boven de maat mee voor in de pan.

Tegen laag water had de wijting zich blijkbaar teruggetrokken, want de aanbeten vielen stil. En de andere vissen kregen hierdoor wellicht terug een kans. En jawel hoor, op het eind van de sessie volgden nog een schar (in doublet met wijting) en waarempel mijn eeste tong van het seizoen, en nog wel net aan de maat! Toch wel straf dat deze even een haakje 2 naar binnen slikte...

groeten en vang ze!JMB=== Maandag 11 mei 2015 ===


Verlaat vangstberichtje van afgelopen vrijdag.

Aan de Banjaard regelmatig vis, 3 maatse scharren maar vooral veel klein spul.

Opvallend veel scholletjes van rond 15 cm en kl. zeebaarsjes 30 cm.

Al met al regelmatig vis op de lijn dus een leuke visdag.

Echter toen de stiefkinderen van Lenie van het Hart langs kwamen en mij een half uurtje gezelschap hielden was het gelijk gedaan met de pret.

Dus ook op de Banjaard komt er weer wat leven in de brouwerij.

Groet John de VisserJohn=== Maandag 11 mei 2015 ===


Vrijdag avond zuidpier ijmuiden 8-5-15  gevist van 18.00 tot 22.30 met om 19.30 hoogwater  veel schar groot en klein door elkaar 18 mooie mee genomen voor de pan de rest zwemt weer vrij rond .

Diverse grote botten gevangen met als grootste 40 cm en 1 wijting leuke visserij met veel mooie aanbeten praktisch elke worp vis met 2 a 3 tegelijk .

De poging was een tong vangen maar die lieten zich niet zien misschien nog even geduld .

Okk nog even op de geep gevist maar ook die lieten het afweten en zijn nog niet aanwezig of vangbaar .

Groetjes  Rob amsterdam

 

 rob=== Zondag 10 mei 2015 ===


Vandaag met 2 hengels wezen vissen op maasvlakte2 (parkeerplaats5), als aaslijnen de dwarrellijn met tandem haak (grote haken). Als aas gebruikte ik mesheften en anjovis (met elastiek).1 hengel ver weg naar de eerste bank 2de hengel kort bij. Haken waren na ca 20 minuten kaal, 1x een krab opgehaald, helaas geen vangst te melden, de buurman zag ik een bot vangen. Wederom genoten van het heerlijke weer.van der tuijn=== Zondag 10 mei 2015 ===


hallo zeevislanders

vandaag(zondag 10-5)enkele uurtjes gaan vissen op de geep

nog geen geep te bespeuren laat staan vangen

grtjs Dd pauwels=== Zondag 10 mei 2015 ===


Vandaag tussen 10:30 een 16:00 uur gevist op Duindamseslag (Noordwijk). Gevist met verse pieren en zagers. Ik heb 2 flinke botten gevangen op een wapperlijn met pieren, toen een mooie zeebaars (31 cm) met een zager op een jojo montage. Daarna heb ik tegen beter weten in geprobeerd wat gul te vangen op een jojo montage, maar dat werd niets. Bij m'n laatste worp nog even de wapperlijn eraan en dat resulteerde in 2 kleine botjes. Alles door de voldoende aanwezige kinderen laten terug zetten, dus alles zwemt weer vrolijk rond. Het was heerlijk weer, dus ik heb genoten.

Ik heb van de week een dobber gekocht voor het zeebaars vissen, hopelijk kan ik die binnenkort met m'n zeebaars hengel gaan uitproberen in het Noordzee kanaal. Ben benieuwd hoe dat gaat, ik heb er al heel wat over gelezen.Marco=== Zondag 10 mei 2015 ===


Vanmorgen gaan vissen in cadzand met 2 personen en 3 stokken vanaf 9u40 tot 13u20 vangst 2 stuks wijting onder de maat.

Dus meeuwenvoer. Voor de rest geen tikje te zien van landeghem patrick=== Zondag 10 mei 2015 ===


Goede dag,

Donderdag  wezen vissen aan het noordzeekanaal. Aan het begin van de dag stond erg veel wind waardoor je de aanbeten slecht zag. Gelukkig  na de middag viel de wind bijna helemaal weg. En werden de aanbeten duidelijker te zien. We hebben van alles gevangen. In totaal hebben we 9 wijtingen, 1 bot, 1 zeebaarsje, 2 steenbolken, 6 grondels, 2 schollen, 2 scharren,  1 gul,  15 tongen gevangen. Alles bij elkaar 39 vissen gevangen.

Met vriendelijke vis groet,wesley=== Zondag 10 mei 2015 ===


Beste medevissers,

vrijdagavond gaan vissen in Raversijde, lw om 23.35. Gevist van 21.00 tot 01.00 uur. Aaskeuze waren geelstaarten van 5tal dagen oud. Ik hoopte om de eerste zomervissen, wel te verstaan tongen, te vangen. Nou, die vissoort heb ik dus niet gezien. Was gelijk vissen op een mooie novemberavond. Volle bak wintervis was het vanaf de eerste draai. Vangst bestond uit: 20 scharren van 20 tot 32 cm, dikke 25 wijtingen, helaas slechts 3 maatse tussen, de rest zo rond de 20-25 cm, en had ook nog 3 botjes en 1 baarsje van 25 cm. Heb kleine 50 vissen gevangen in 4 uur, niet verwacht half mei. Leuke visserij was het, maar nu mogen de tongen komen!

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Havenhoofdsessie

Gisteravond nog de laatste piertjes zagertje en slikkies wezen opmaken aan de Oosterschelde. Rond acht uur savonds de driepoot neergezet op een havenhoofd. Ik was al eerder op die plek geweest, het fluit er van de stroming, maar toch was er redelijk comfortabel te vissen. Het was kostelijk visweertje, bijna zomers en nauwelijks wind. Voorgaande keren viste ik er met opkomend water en was er aardig vis. Nu was het afgaand tij en was er geen vis. Wel aanbeten gehad en een enkele vette rammel waarbij de hengel klapperde in de steun maar alles zonder resultaat. Om elf uur was het aas, het bier en de spirit op en begon het weer te verslechteren. Toen ik even later in de auto zat kwam de eerste regenbui. Volgende week doe ik eens een wedstrijdje op een doordeweekse donderdag, de mannen van de Oosterscheldevissers te St Maartensdijk houden hun grote viswedstrijd aan de Noord, zie www.hsvdeoosterscheldevissers.nl ik ben erbij.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Donderdag 7 mei en Vrijdag 8 mei.

2 Dagen lekker gevist op het strand in Westkapelle, bij de Joossesweg, voor strandpaviljoen "Scheldezicht". Beide dagen gevist van 2 uur voor laag water tot 2 uur na laag water en de vangst was perfect. Totaal in 2 dagen 80 stuks, meest schar, maar ook zeebaars, weiting en bot.

     Erik Vermeulen=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Ongekende visvangst gehad in scheveningen vrijdagmiddag / avond. Misschien voor sommigen normaal maar voor mij zeker niet. Het begon met botjes en later werden dat heerlijke scharren. Ik ga maar een paar keer per jaar vissen, maar dit nog niet eerder meegemaakt. Elke worp was vis. Ik hoop dat dit een voorbode is voor de tong deze zomer! Gevist van laag naar hoog.Hans=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Gister gevist @ Callantsoog, met een topweertje. De vangst; 1 Baars en 5 botten. Gevist met pieren en zagers, dit maakte geen verschil. Alles gevangen rond laag water. Dat is wel opvallen, want normaal moet je hier rond hoog staan. In het begin van de avond kreeg ik nog aas van 2 broers uit Almere, nogmaals super bedankt!!!

gr De SchagenaarDe Schagenaar=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Gisteren gevist aan het Noordzeestrand van West aan Zee (Terschelling). Met zelfgestoken zagers als aas op zoek naar de zeebaars.

Vissen en vangen zijn twee zangen. Buiten een mooie bot (35-40 cm) geen klap gezien. Misschien toch nog wat te vroeg.

Buurman visser had eveneens nul op de teller.Piet Oldewarris=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Vrijdag 8-5
Vandaag was het eindelijk zo ver sinds februari niet meer wezen vissen in verband met tijdgebrek enz. enz. (smoesjes genoeg) 

De plaats delict was van de keer Domburg bij de baaiweg laag water om 11:30.
Het weer was fantastisch de wind van afgelopen dagen zat nog wel een beetje in de zee maar dat mag de pret niet drukken.
We zijn begonnen om 10 uur en aangezien het (in het begin) niet zo hard opkomt door gegaan tot 17:00.
Toen was het aas op en waren de vangsten ook al terug gelopen.
Om jullie niet langer in spanning te houden komen hier de vangsten:
In totaal 17 zeebaarsjes variërend van 10 tot 25 cm
1 Scharretje van 22cm.
1 flinke bot van 37cm.
Als klap op de vuurpijl een zeebaars van 53cm

En dit alles op Pieren / leeglopers

De meeste zeebaars gevangen op een lijn met bezemafhouders de dwarellijnen waren niet zo in trek vandaag.

Wel vind ik het zeer jammer dat je ziet dat buren / collega vissers ondermaatse zeebaars meenemen naar huis en dan niet van die randgevallen nee gewoon zeebaars van 15 cm.
Als je deze personen er op aanspreekt dat ze gewoon zeggen waar bemoei je je eigenlijk mee. Mensen er is niet voor niks een minimummaat. Maar ik neem aan dat jullie dat hier allemaal wel weten.


Dit was hem weer voor vandaag.
De goeie vangst en tot de volgende ronde.

(verslag met foto's op http://www.zeevissersforum.com)Joram=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Net terug van Neeltje Jans. Sessie van een uur of twee met kunstaas op zeebaars. Geen zeebaars gezien, maar wel veel activiteit van geep in de vorm van volgers en tikjes op het kunstaas (dat erg aan de forse kant voor geep was), maar ook exemplaren die zomaar op drie meter vanaf de kant langszwommen. Ook nog even met silkekrogen aan de vliegenlat geprobeerd, wat af en toe een springende geep als resultaat had. Nog nooit eerder met dit spul gevist en vliegvissen is sowieso redelijk nieuw voor me, dus ik ben erg benieuwd of dit een schrikreactie was, of dat ze gewoon mishapten... Snel weer proberen dus!Gijs=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Vandaag op de noordpier gevist,ergens in de bocht.vangst was 33 scharren en 3 maatse gullen (,47,48,50) dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

Groet jackjack=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Afgelopen nacht scheveningen zowel op de noord pier als op de zuid pier veel gevangen veel schar en op laag water gingen de gullerjes los mart=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Gisteren op Zoutelande wezen vissen van 10.30 tot 01.30. Vanaf de eerste draai vis. Werd helemaal leip van de kleine weiting. Had in totaal 43 vis(jes). Alles was of vond ik te klein om mee te nemen. Qua dat was het wel jammer. Maar wel lekker bezig geweest. Waren nog wel wat maatse weitingen bij maar die waren brood mager. Mijn buurman nog bedankt voor het extra aas.

Mvg,Reinier=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Hallo, gisterenavond nog maar eens een keer gaan vissen.

Ditmaal eens gekozen voor een andere stek, n.l. De Zilvermeeuw Dishoek.

Het was heerlijk weertje, dus ik had veel zin om te vissen.

Als aas pieren, en als onderlijnen (die een kijker nogal interessant vond) mjin zelfgemaakte wapperlijnen .(dus met kraaltjes en glittertjes).

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik op deze stek was wezen vissen, maar de vangst viel alleszins mee.

Ik was de enige visser op het strand, en had dus alle ruimte.

De eerste 2 draaien geen vis, maar later regelmatig een visje, soms met 3 tegelijk.

Wederom veel kleintjes, maar ook regelmatig een mooie vis.

Ik had nog een draai (draaide heel zwaar) met een schar, en een wijting in een omhelzing ?? met een krab.

Begonnen om 9 uur, en gestopt om 1 uur.

Dan de vangst :te klein ongeveer 10 schar en 14 wijting. Mee 8 wijting en 12 schar.

Weer leuk gevist, en volgende week eens proberen mijn eerste geep te vangen,

Groeten Jan B.

  jan.b=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Noordpier Wijk aan zee geweest. Op de kop. Ja ja het harde werken op de kop. Goed ingooien, oppassen voor slappe lijnen. En vis zo snel en hoog mogelijk binnenhalen, want vastzitten doe je hier gauw.

5 uur zitten bakken onder de zon, heerlijk, door de wind niets gemerkt, smorgens een bruine kop in de spiegel.

In totaal 1 gul van rond 50cm. Daarnaast 2 x tikjes gehad op hengel. Dat was het...Stonden nog 7 hengels. 1 daarvan had een maatse en een kleine. Een ander had een van ong 60cm. Best triest dus. Alle vissen kwamen van dichtbij.

Op de gehele pier stonden misschien 40 vissers kilo's aan schar binnen te draaien. De hele dag door. Maar scharren is niks voor mij. Te makkelijk. Op de kop met de ruige zee, wind en golven om je oren is het toch iets heroisch om je armen eraf te draaien met een dikke gul aan je lijn.Vasily=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Dag Allemaal,

Gisteren(donderdag 8 mei) gevist in Scheveningen vanaf de zuidpier van 1600 tot 2100 uur. We bleven constant vis vangen. Samen met mijn pa 52 vissen gevangen. Veel schar en bot(vaak 2/3 tegelijk) in alle soorten en maten en af en toe ook nog een gulletje en een schelvis. Merendeel zwemt weer en we zijn werkelijk helemaal verzadigd naar huis gegaan. Echt een top dag dus. Wat wel apart was dat de vangst over de hele pier erg sterk verschilden. Stonden mensen naast ons die maar een stuk of 5 visjes hadden terwijl 20 meter verder weer wel erg goed gevangen werd.

Groetjes XanderXander de Boer=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Net terug van avond sessie in domburg. Om 2130 begonnen met lw rond 2330 in t vizier . Was zalig rustig visweer met lichte branding.er stonden al aardig wat vissers . 1 lijn opgetuigd met pennelrig en Aascocktail voor mss de eerste mooie zeebaars te landen maar dit bleef uit. Andere lijn met zelfgemaakte wapperlijnen . Hier als aas verse pieren . In het begin naar lw bleef het redelijk kalm met af n toe een visje maar vanaf kentering begon het aardig te lopen . De vangst bestond uit mooie grote wijting, enkele pladijs en bot , wat schar en 4 scholenbaarsjes waaronder 1 net ad maat. Wederom n hele leuke avond gehad, rond 01h opgeruimd en terug richting België voor een korte nachtrust .

GrtjsErwin=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Afgelopen maandag in de Rotterdamse havens de eerste tongen binnengesleept.het was heerlijk genieten.

gevist van 15u tot 19u.mooi weer met veel zon.grootste tong was 35 cm!!

geweldig voor de eerste tong van dit jaar!Koos=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Hallo visvrienden

Maandag en Donderdag geprobeerd om een geep te vangen , en ja wel hoor de eerste twee gepen zijn binnen, in die twee dagen hen ik in totaal maar 5 gepen zien vangen  met ongeveer 10 personen,

ik denk nog een week wachten, je ziet ook geen beweging in het water.  Willem=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Zeevislanders,

Foto's zeggen soms meer dan woorden, alhoewel ik ook heel veel woorden geplaatst heb.

Een indruk van de jeugdwedstrijd van 2 mei.

       E de Rooij=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Beste Zeevislanders

2 mei 2015..... Eindelijk was het dan zo ver. De dag waarop WSV Reimerswaal voor het derde achtereenvolgende jaar het “Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2015” organiseerde voor jongens en meiden t/m 20 jaar.  

Gevist werd er van 12.30 uur tot 15.30 uur aan de zeedijk tussen Waarde en  Kruiningen. 

Maar liefst 65 jongens en 2 meiden in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar die deze middag hun laptop of pc links lieten liggen, kwamen  naar de dijk. Geweldig! Vaders, moeders, broers, zussen, opa's en oma's die hun vissers kwamen aanmoedigen….  

Een prachtig iets om te zien zoveel drukte aan de Westerschelde. 

Om 12.30 uur klonk het beginsignaal en daar vlogen 67 onderlijnen richting de vis. Zelfs de jongste vissertjes wisten hun lijn in het water te krijgen. Maar wat zou de vangst worden was de grote vraag. Want iedereen wist het al over die bijzondere prijzentafel waar van alles te winnen viel. 

En jawel hoor.... al vrij snel zagen we visjes op de kant verschijnen.  Mondjesmaat kwamen er  visjes boven, meest botjes van 10 tot ongeveer 15 cm. En af en toe een zeebaarsje en een spiering en een scholletje. 

Maar over het algemeen viel de vangst tegen zodat ongeveer de helft zonder vis bleef. 

Tsja... het weer en de vangst...... dat waren nou de dingen die wij niet in de hand hadden. Het weer was iedereen zeer gunstig maar de vangst kon beter. Vooral bij de jongste categorie aan Den Inkel viel dat tegen. 

En toen was het zo ver, 15.30 uur, het eindsignaal klonk. Spannend, spannend en nog eens spannend. Iedereen naar het dorpshuis in Waarde om de prijsuitreiking af te wachten. Wat een gezellige drukte.... zoveel vissers, en velen met hun ouders. Iedereen had inmiddels al wel een kijkje genomen bij de prijzentafels. Zou ik met een hengel naar huis gaan? Of zo'n schitterende molen? Of anders misschien bij de verloting? Want die tafel loog er ook niet om. 

Afijn, de hoofdsponsor, Fixet te 's-Gravenpolder had het er niet bij laten zitten. Schitterende prijzen waren er. Zelfs voor alle vissers die géén vis vingen hadden ze nog een prijs geregeld. Iedereen kreeg nog een hoofdlampje mee naar huis. Hengelsport van der Poel uit Yerseke had 5 waardebonnen geschonken. SuperCatch uit Sint-Willebrord had schitterende prijzen gesponsord. Sportvisserij Nederland had van alles geschonken zodat iedereen bij de inschrijving al een gevulde tas kreeg overhandigd met van alles er in.  

En nog meer sponsors waren er die voor deze wedstrijd wat over hadden. Spekbakkerij Wilthagen en de Emté uit Kruiningen die voor allen voor de inwendige mens hebben gezorgd. Van Dixhoorn uit Yerseke die waardebonnen weg gaf voor gratis aas. Zeevisland.com.... hartelijk dank dat jullie het gratis onder de wedstrijden hebben willen aankondigen evenals Zeehengelsport en de BODE in Reimerswaal / Kapelle. 

SPONSORS, HARTELIJK... HARTELIJK DANK DAT WIJ DIT DANKZIJ JULLIE KONDEN ORGANISEREN. 

En nu? Want er kwam van velen de vraag of we dit volgend jaar weer willen organiseren. Gelukkig hebben we een poos de tijd om daar over na te denken. Maar als het aan ons ligt dan zeggen we direct ja. Zoveel tevreden gezichten, geen wanklank gehoord, controleurs en anderen die belangeloos geholpen hebben...... FANTASTISCH, EN INDERDAAD... VOOR HERHALING VATBAAR. 

Afijn, ik ga het hier bij laten, eigenlijk kan ik nog wel veel meer schrijven over deze dag. Ik zou haast vergeten een uitslag te vermelden. 

Bij de B-categorie (tm.14 jaar) wist Maarten van Beek  de winst te behalen met 44  cm. vis gevolgd door Amber van der Zande met 42 cm. en als 3Tim Zuijdwegt met 39 cm. vis. Bij de A-categorie (15 t/m 20 jaar) was het Nikolay Lenda die met 173 cm. vis het erepodium op mocht, gevolgd door Erik Hollestelle met 136 cm. vis en als 3e Marco Marijs met 100 cm. 

Voor de volledige uitslag zie www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl/ 

Met visvriendelijke groet namens het jeugdbestuur van WSV- Reimerswaal, 

E. de RooijE de Rooij=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Goedemiddag, Dinsdag Middag met opkomend water gevist aan de oosterschelde met een maat. Het was weer een slechte vangst, ik 4 krabben en mijn maat 1 krab. 

Gr, MarioMario=== Woensdag 06 mei 2015 ===


Hallo visvrienden

Na langetijd hadden we met zijn drieen besloten om weer eens een keer te gaan zeevissen alleen dit keer dan bij ijmuiden

maandagochtend 4 mei 2015 vertrokken wij  rond 10.00u en na een klein uutje rijden daar aangekomen

Het was de eerste keer dat wij hier zouden vissen en wisten niet wat we moesten verwachten

Weersomstandigheden waren perfect zw 3-4  en HW om 17.00u

De waterstand maakte niks uit want bij de eerste inworp al gelijk beet en dat duurde de heledag en besloten om 20.00u te stoppen van vermoeidheid

Aassoort maakte niks uit zowel op de pieren als op de zagers constante beet

Intotaal  hadden wij 1x krab 1x aal ofzoiets 10x gul en 68 schol en bot 

dit was een perfecte visdag voor ons en zullen dit vaker gaan doen daar.soepie=== Woensdag 06 mei 2015 ===


Woensdagmiddag IJmuiden met mijn zwager er op uit en gevist vlak  voor de sluizen tegenover forteiland.

Toen ik net had opgetuigd kregen wij  meteen een hagel en plensbui op ons dak. Gelukkig werd het snel droog

en zonnig. Alleen een flinke bak wind bleef er staan. maar in de rug goed te doen. OP de pier had het niet gelukt denk.

De man 1 hengel met 3 wappers en prachtige pieren van goedkoper vissen.

Vanaf de eerste ingooi tot de laatste vis. de vis beet erg fel grote rammen en tikken op de toppen.. Heel veel schar en grote botten doubletten en tripletten waren gewoon vandaag. Gelukkig ook hele mooie grote  scharren die meegingen, maar nogveel meer weggegooid. ook zat net  maatse. Verder geen rondvis gevangen.

en ook alle botten gingen retour.

Toen de vloed flink opkwam kwam er nog meer wind en alles woei bekant het water in. Niet echt leuk dat gehol achter je spullen maar goed.  DE vangsten gingen gewoon door .

Ook nog een lijn kwijt die afgevaren werd door een sleepboot.helaas

Rond half 6 gestopt met een mooi portie schar.. Ik heb ze niet geteld maar het waren er zat.

weer naar alphen gereden .en nu aan de warme hap..

tot de volgende keer

groet henk en paul.............henk slingerland=== Woensdag 06 mei 2015 ===


Nada in Kats

Gisteren aan het eind van de middag begon de zon volop te schijnen dus met hoog water snel even naar Kats om de geep te belagen.  

Water lag er prachtig bij, iets teveel golven maar de wind ging liggen dus werd het prima gepenweer. Maar toch niks gevangen, ook geen beweging gezien.

Wel 2 bruinvissen die lekker actief waren.

Wordt vervolgd!Rene en Peter=== Woensdag 06 mei 2015 ===


Hallo, hier nog een berichtje van afgelopen maandag aan het Nollestrand.

Begonnen om kwart voor 8, en gestopt om kwart over 11. Gevist met pieren en wapperlijnen.

Volgens de weervoorspelling zou het tot middernacht droogblijven, maar het heeft de gehele avond geregend.

Ook stond er weer een gigantische stroming. Er stonden nog een stuk of 10 andere vissers (berichtje???).

De gehele avond wel een visje gevangen, maar wel veel klein spul.

Om even 11 uur was ik de regen zat, en ben ik naar huis gegaan.

Bij elkaar ongeveer 30 visjes gevangen (wijting, baarsjes en kleine schar ).

Uiteindelijk nog 12 schar meegenomen. Misschien donderdagavond nog eens proberen,

Groeten Jan B.jan.b=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Vandaag rond 10 uur op de maasvlakte uitgegooid met zagers en een dobbertje. 
weer was prima te doen. af en toe een buitje en opkomende wind.

het water was laag en het stroomde nagenoeg niet.

6 mooie baarzen weten te vangen vanaf de kant met mijn vismaat.

rond 1 uur weer op huis aan gegaan toen het steeds slechter weer werd en de stenen er niet stroever op worden.

snel weer eens proberen.Collin en Roel=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Nog volop wintervis.

Na de eerste berichten van geep en zeebaars te hebben gehoord nog maar snel een keer geprobeerd om de laatste wintervis te vangen of de eerste tongen! Gisteravond dus naar het strand rond Westkapelle vertrokken voor een avondsessie. De vangst was (best) goed maar eigenlijk alleen wintervis: rond de 20 scharren, 4 wijtingen, 1 bot en een kleine zeebaars. Vanwege de regen ben ik vroeger gestopt dan gepland dus de vangst had nog groter kunnen zijn (laatste 2 hengels: 5 haken en 5 vissen....). Ondanks de regen een leuke sessie al had ik gehoopt op een eerste tong, maar dat zat er dus nog niet in.

Groet en vang ze!De strand/dijkvisser=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


9 geep gevangen aan punt ze zitten er weer wel heel lang gevisttoutangamon=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Gisterenavond op t strand van Domburg de restanten aas vd wedstrijd op gaan vissen, bij vertrek van huis geen vuiltje aan de lucht......

Echter naarmate wij de kust naderden werd het alsmaar donkerder en donkerder qua bewolking, waarvan ik de hoop had dat dat pas 's nachts

aan zou komen....

Eenmaal aangekomen, hengels opgetuigd en smijten maar....als aas kweekzagers en slikzagers, de kweek had duidelijk de voorkeur, want van de vissen die wij vingen

waren de meesten gecharmeerd van de mooie kleine kweekzagers van Mario van Supercatch.

Het heeft continu geregend en tegen 2330 hielden wij het dan ook maar voor gezien, niet alleen vanwege de regen, maar ook vanwege de enorme stroming, waarbij 175gr ankerlood ook zo maar wegspoelde........ ook veel troep aan de lijn bij het binnendraaien...

Toch nog 3 mooie scharren, 4 mooie wijtingen, en jawel !! mijn eerste Tong van dit jaar....weliswaar ondermaats, maar ach, het was er toch 1 !!

Voor mijn vismaat ook een aantal scharren en wijtingen en nog een zeebaars....

Op naar de volgende strandsessie, met hopelijk wat betere omstandigheden qua neerslag en vooral ook stroming....Daniel=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Afgelopen zaterdag en gisteren nog ns nollestrand opgezocht rond lw maar nu overdag , WAT n verschil qua vangsten , was mooi zonnig weer dat wel. Buiten handvol schar, pladijs en een enkel Baarsje...niets, krabben waren wel heel Aktief. Aas: verse pieren en zagers . Terug naar de avond-nacht sessies.

Erwin=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Wezen gepen in stavenisse net voor de bui weer terug in de auto mensen ze zitten er weer ik had er 6 en men maat 10 dus geen verkeerde sessiegeepvisser=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Zaterdag 2 mei gaan vissen aan de Gorishoek, vooral terug op geep properen. Begon met hoogwater.
Eerst een misser gehad dicht bij de kant, daarna een kunnen vangen van circa 70 cm en vrij dik goeie 30 meter van de kant.

Na mijn vangst kwamen er natuurlijk mensen rondstaan om te kijken en stapten op mijn hengel terwijl ik geep van de haak losmaakte, hengel was kapot en lag in 2 stuken.
Mijn hengel was 3 meter lang met werpgewicht van 40-80 gram, perfect voor de geep dus.

Mensen hebben zich geexcuseerd en een oude hengel gegeven (met roest aan ringen en al) van 2 meter lang waar ik dus niets mee kan doen, met comentaar dat ik zelf op mijn spullen moet letten...

Dag was verpest, maar ik was wel blij dat ik als enige nog iets kon vangen van deze dijk.Anton=== Maandag 04 mei 2015 ===


Vandaag met mijn zoon lekker staan vissen op de noordpier. 1500 m Aardig gevangen maar minder als 2 weken geleden Wel gezellig met de buurman staan praten. Wat me opviel dat de plekken vrij schoon waren van vuil...top. 6 schar mee voor de pan..

Kenneth=== Maandag 04 mei 2015 ===


Zaterdag 2 mei zonder succes op de geep gevist aan Neeltje Jans - geen vis gezie mn. Daarna doorgereden naar Zoutelande waar ik afklokte op 6 veel te kleine scharren en een wijting. Ze zwemmen alweer, zoals het trouwens hoort. Verder voor de twijfelende collega visser : een zeebaars van 20 cm hoort niet in de pan, maar wel in de zee. Sportvissers houden zich aan de minimummaat.

marcoie
=== Maandag 04 mei 2015 ===


Zondag uitgekaterd van Hrieps op het zuiderhoofd bij Westkapelle. Ik heb een poging gedaan om in het takkeweer een paar sprotjes te vangen, maar helaas geen succes. Dan maar overgestapt op een zagertje aan een dwarrellijn. Resultaat: 1 vissinger (zo een oranje rotkrab die alles jat en heel je dag kan verpesten). Kortom: geen geweldige sessie. 

Lars Dominicus
=== Maandag 04 mei 2015 ===


Beste medevissers,

Net een weekje Dishoek achter de rug. Een aantal malen gevist, meest met opkomend water. De eerste nacht rustig weer met 16 wijting en 2 scharretjes. In de twee nachten/ochtenden daarna steeds 7 stuks. Ook nog een nieuw vak geprobeerd met overdag 3 stuks waaronder een scholletje en in de avond 1x 6 stuks. Die keer harde wind op de kant, flinke golfslag, allemaal zeebaarsjes van rond 25cm. In totaal 7 wijting en 3 scharren de pan in. De rest zwemt weer. Gevist met afhouders. Pieren/zagers/gezouten pieren meest in combi op de haak gezet.Peter vd P=== Maandag 04 mei 2015 ===


Zondag ochtend met zoon vissen op de maasvlakte 1 uur voor laag , bij aankomst al opgewacht door een zeehond die niet weg ging maar toch maar gaan vissen we vingen toch nog vis  botjes en scharretjes .

Er waren veel jagende meeuwen en aalscholvers bezig op 1 plek daar besloten mijn aas toe te werpen en gevolgd door een vlinke klap op de hengel , vangst 1 zeebaars van 45 cm.Rond 10 uur weer gestopt en huiswaarts .

alles gevangen op de dwarrellijn met zagers.

groet IANIAN=== Maandag 04 mei 2015 ===


Noordpier 02-05

Zaterdag gaan vissen op de Noordpier, er werd heel veel schar gevangen. Na vier keer werpen en 10 hele dikke scharren (32cm +) was het voor mij wel genoeg, anders werd het weer een ouderwets dagje takelen en ik vind het zonde om ze in de vriezer te stoppen. Tussen de blokken nog drie mooie gullen gevangen die wel meegingen, waren erg dik en harde buiken van de krab. Aangezien ik volgende week op vakantie ga had ik wat klein spul aangeschaft bij Rik Hengelsport. Ik had me reishengeltje mee en zag de Sandeel shad in mijn koffer liggen. Het heldere weer en redelijk schoon water deden mij besluiten deze te water te laten om te kijken wat voor actie deze geeft in het water, paar keer werpen, met wartel, zonder wartel, ver, dichtbij. Beetje uitproberen om aan te voelen hoe het werpt en in het water er uit ziet, uit het niets BAM! het zal niet waar zijn toch? ja hoor, zeebaars van 43 centimeters! Duidelijk afgemat door de lange reirs, was erg slank en bij het terugzetten duurde het erg lang voordat hij op gang kwam. Maar de eerste is binnen, totaal onverwacht en niet op gerekend. Daarna niet meer ingegooid, wou het shadje nog heel houden voor mijn vakantie aankomende week.

Vangze!Mohamed=== Zondag 03 mei 2015 ===


Zoals beloofd is hier mijn verslagje van ee sessie aan de nieuwe waterweg.

ong 14:30 gestart, wind zuid ong 4 bft.opkomend water.

na een uurtje de eerste een kleine schar die mag groter worden daarna een ondermaatse zeebaars, uurtje 0f 16:00 een plensbui van een kwartier en nog een schar.

wind draaide neer het z.w. kracht 5bft. helder lucht is in zicht. afgaande tij.

19:00 ja weer een schar te pakken. daarna blijft het stil, de zon schijnt maar de wind blijft.

21:15 zon onder ga opruimen de wind blijft hard en het koelt snel af. Was weer een lekker dagje.Nico v D=== Zondag 03 mei 2015 ===


Vandaag zondag 3 mei viste de HSV Middelburg de 8e wedstrijd van het seizoen 2015. Deze keer was het parcours uitgezet op de glooiing bij het Eiland te Vlissingen. (Ook bekend als de Groene Boulevard). De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven. Wat bot en kleine zeebaarsjes wisten de 18 deelnemers op de kant te krijgen.

De eerte vijf:

1. Gerard van Belzen          83 cm.

2. Andre van Mierlo            52 cm.

3. Marcel de Blok                51 cm.

4. Rob Walraven                 47 cm.

5. Rene van Eenenaam       45 cm.De Vlisburger=== Zondag 03 mei 2015 ===


Na de slechte vangsten van vorig jaar vandaag weer eens gevist in Den helder. Normaal vanaf de dijk (kaap hoofd) vandaag vanaf het begin van het strand. Hier zijn we nog nooit eerder geweest. Na een paar keer een lijn doorgesneden te hebbenop de bodem  tussen de eerste golfbrekers vanaf de dijk, zijn we een stuk verder gaan zitten richting het strand. Gevist van 9:00 uur HW tot 14:30 Lw. Rond 1,5 uur voor LW de eerste aanbeten. Eindstand 1 schol en 3 botten. Allemaal goed voor de pan. De topper was een bot van 35 cm.

Volgende keer weer naar de noord pierArjan=== Zondag 03 mei 2015 ===


Vangstbericht van afgelopen vrijdagavond Duindorp Den haag.

Na weken niet gevist te kunnen hebben vanwege het door mijn rug gaan kon ik vanavond weer lekker gaan vissen...en gelijk kijken of het ruggie het hield.

LW was om 22.55 uur en nadat ik maatje Angelo had opgehaald konden we eindelijk wegrijden.Aangekomen bij duindorp eerst eens op zoek naar een betaalautomaat die doet...!!!

Daarna konden we halverwege de pier aanschuiven omdat de rest vanaf de kop al vol stond maar we konden al snel wat opschuiven naar voren toen er wat vissers weggingen.Om 19.45 gingen onze pieren richting hoek van holland.

Ik begon zoals altijd met op de 1 met paternoster en de andere hengel met dwarrellijn met 2 rode amnesiahaaklijntjes om te kijken wat het goed doet.

Al snel kregen we harde felle aanbeten maar konden die niet verzilveren...ons vermoeden was jagende wijting en ons vermoeden kwam ook al snel uit toen Angelo de eerste wijting omhoog tilde maar die verloor op de blokken.

Dat gebeurde trouwens veel die avond met dat lage water. Naar mate de stroming erin kwam richting het LW kwamen de beten en hoe!!

Veel doubletjes kon ik binnen draaien, gelukkig hield mijn rug het goed!

Uiteindelijk hadden wij 29 platten en hebben wij helaas heel wat vis verloren op de blokken.

We gingen om 0.15 uur opruimen en kunnen weer een heerlijk visavondje toevoegen.

  ray=== Zondag 03 mei 2015 ===


Op vrijdagavond 1 Mei met 4 man naar het Nollestrand bij Vlissingen. Voor mij de eerste keer, Leon, Kevin en Arjan hadden er al vaker met succes gevist. We begonnen tegen 6 uur. Het was 10 voor 8 laagwater. Tot laag water had Leon een maatse schar, Kevin had 3 scharren onder de maat en een klein zeebaarsje. Was zijn eerste zeebaars ooit dus hij was blij. Arjan had er inmiddels ook een maatse schar uit weten te halen. Ik had zelf 1 krab maar die was onder de maat dus teruggezet. Wel eerst laten beloven dat hij onze haken voortaan met rust moest laten. Tijdens de kentering was de vangst gelijk aan de stroming van het water, ruuuuuustig!!!! Rond 9 uur ben ik zelf naar huis gegaan, door mijn handicap kan ik niet zolang een het strand zitten jammer genoeg. De andere mannen zijn blijven zitten tot half elf ongeveer. Leon heeft er nog 1 schar bijgevangen ook te klein, Arjan nog 3 scharren waarvan geen enkele aan de maat en Kevin had er nog 3 ondermaatse wijting bijgevangen, 1 zeebaars ook te klein en nog 6 scharren. Alles netjes teruggezet, allemaal te klein.

Totaal dus 2 maatse scharren, 13 onder de maat, 3 ondermaatse wijtingen en 2 zeebaarsjes ook onder de maat. Al met al heeft Kevin wel redelijk gevangen maar voor de rest was het een lange avond. We hebben afwisselend pieren en kweekzagers gebruikt dus daar heeft het ook niet aan gelegen. Toch gek eigenlijk dat vissen. Je zit met 4 hengels naast elkaar, zelfde onderlijnen, zelfde aas, gooit op dezelfde plek en de 1 haalt er 14 uit en de ander 2. Ik blijf er maar bij dat bij vissen de belangrijkste factor geluk is en blijft.

Volgende keer weer maar beter.Willem=== Zondag 03 mei 2015 ===


Gisteravond 2 zeebaarsjes en 5 krabben in West Kapelle

EdwinEdwin=== Zondag 03 mei 2015 ===


N dubbel vangstberichtje

Woensdagavond nog een sessie gedaan met Johan en Lars ter voorbereiding op NK junioren op het strand van Domburg. Het werd een ruig-weer-sessie, veel wind dwars over het strand, een buitje regen en op het eind van de avond nog een paar bliksemflitsen. De zee tussen de palen was al een grote schuimende massa, veel veel vuil en veel meisop. In de aasbak de restjes overgehouden aan de voorselectie van alles en nog wat. De eerste worp resulteerd voor mij al in een botje. Even later volgde ook Lars met een bot en Johan met n dubbeldraai. Door het opkomende tij moesten we al snel achteruit en was het diepe water al snel onbereikbaar. Alleen Johan wist met zwaar ankerlood en geclipte onderlijnen nog net voorbij de palen te vissen. Later kwamen er nog meer botten en botjes en nog een paar zeebaarsjes op de kant. Toen we tegen middernacht stopten stonden we bijna tegen de strandhuisjes te vissen. Intussen was het opgehouden met regen en was de wind wat mnder geworden. Totaalstand Niek 2 botten en 2 baarsjes, Lars 3 botten en 2 baarsjes, Johan 2 baarsjes, en 10 platvissen botten en scharren.

 

Zaterdag deden we met het team mee aan de Avicentra-Westland-Beet-wedstrijd. Wij waren al vroeg in de viskeet, even later volgde ook de ene helft van Team Schouwen, de andere helft van hun team doolde nog door het Westland achter hun tom-tom aan.  Er was maar een bescheiden aantal deelnemers, net geen 100. Ik mocht samen met Arjan van Team Schouwen naar het B vak. Op het kopnummer tegen de strekker aan stond local hero Willem Louman, altijd leuk om die eens in het wild tegen te komen. Tegen 10.00 uur gingen de loodjes voor de eerste keer in de plomp. Het  water was dik en vuil, met meisop, groene snippers, kapotte mesheften en veel bruine drab. Dicht onder de kant was er vollop stroming, 80 gram lood op een portugeesje spoelde binnen de kortste keren bij de buren tegen de hengelsteun. Vollop smijten tot over het bankje met een standaard 3 haaks wapperlijn gaf het tegenovergestelde te zien en bleef een 6-je feilloos liggen. Ik had een kaal en plat stukje strand recht voor me, geen randje, geen richeltje, geen muitje, geen golfje, geen bankje te zien. Arjan, een paar nummers verder trof het beter, die had twee muitjes voor zich waar het water zichtbaar botste en vollop ruring was. Arjan wist hier al snel zijn eerste visjes uit te peuteren. Ik had de peuterstok in stelling gebracht en met verschilende soorten onderlijnen en verschillende aassoorten het muitje en de het eerste bankje uitgekamt, maar zonder resultaat. Via de digitale tam-tam waren er al snel berichten van Rudi die vollop vis ving en ook Dennis deed goed mee. Onze Wim trof het slecht die had een stek waar nauwelijks te vissen was, die stond alleen maar te sleuren aan grote plakaten met vuil. Ook bij Herbert brokkelde zijn euforische steming van vorige week aardig af, die stond op een plek zonder muitje waar 200 gram ankerlood niet op zn plek te houden was. Na twee uur vissen had ik ook nog geen vis op de kaart en begon het water snel op te komen, tijd voor een andere stragie. De K-2 Titanium met 20/100e op de spoel weer eens flink de sporen gegeven en volle bak over het bankje gegooid, dat hielp. Hier kwam mn eerste bot tussen het groen vandaan, een half uur later nogmaals een botje van verre afstand. Arjan had er intussen al 3 op de kaart, en Willem Louman liet zijn 4e visje meten. Het water kwam supersnel op en de laatste 3 worpen visten we vanaf het mulle zand van de hoogwaterlijn. Hier wist ik nog 2x een dubbeldraai botten en botjes te scoren. Arjan zag zijn pole-position verdwijnen toen ik vis 5 en 6 op de wedstrijdkaart liet bijschrijven. Mijn grootste bot was 34 cm, de kleinste 15 cm.

 

Eenmaal terug is de viskeet bleek dat Rudi zijn voorsprong niet had kunnen volhouden, hij werd 4e in zijn vak met 10 vissen. De overall winnaar kwam ook uit het A vak met 19 vissen. Voor Dennis en mij leverde het wel een vakoverwinning op. Wim en Herbert eindigden onderaan in de lijst. Arjan kwam met 5 visen op de 4e plaats in zijn vak. Bij de korpsen kwamen we net wat puntjes te kort en kwamen we op de vierde plaats. Onze 24 vissen en 564 cm leverden ons 38 westrijdpunten op. De mannen van team Westland, vissend op de kopnummers van de vakken, hadden 23 vissen en 565 cm, maar vergaarden slechts 18 wedstrijdpuntenen, goed voor een vette overwinning. Het was mooie visdag met kostelijk weer. Rond 1800 uur was ik weer thuis en kon nog tussen het voorgerecht en hoofdgerecht aanschuiven bij het geplande etentje met vrienden.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 03 mei 2015 ===


2 weken geleden gevist op de noordpier toen had ik er 55 st . Verleden week op de boot gevist bij den helder 10 st waarvan 4 steenbok en 6 kabejouw van 50 / 95 cm Gisteren noordpier 36 st waarvan 35 schar en 1 kabejouw van 33 cm En die weer terug gezet samen met 15 scharren. Er wet veel gevangen maar bij eb waren de scharren en bij vloed de gulMaurice=== Zondag 03 mei 2015 ===


In zierikzee gaan gepen van hoog naar laag water.  Geen aanbeet gehad, alle varianten geprobeerd ver-dicht, verschillende aasjes, type dobbers.

Water was helder, weinig wind, mooi zonnetje dus goede condities ...Gepen=== Zondag 03 mei 2015 ===


Gisteren Noordpier

Samen met vismaat Wim

Ieder 40 scharren voor de pan

Zelf nog een 50 cm gulletje uit de blokken

Te kleine schar en botten zwemmen weerRobin=== Zondag 03 mei 2015 ===


Beste Zeevislanders,

Zaterochtend en vanmorgen wederom een poging gewaagd om wat baarzen te vangen.

Zaterdag 10 stuks en vanmorgen 7 stuks .

Er zaten wat kleinere vissen bij van 35 a 38 cm.

Toch zate er nog 8 vissen bij van tussen 50 en 55 cm waaronder een klapper van 67 cm.

Alles gevangen met de sandeel op een kopje van 7 gr.

Mvg D van Egeraat.d=== Zondag 03 mei 2015 ===


zaterdag 2 mei gaan haringen vangen bij de Brouwersdam. Aangekomen rond 5 uur en er stonden al verschillende hengels klaar. op het moment dat we begonnen te vissen was het meteen bingo, de haringen hadden er zin in. Dit duurde tot ongeveer 6 uur toen was het gedaan. De reden dat de haringen niet meer beten had te maken dat de sluis dicht ging, de lichten waren volledig uit. we hebben toen zo zitten wachten tot 12 uur s`middags en zijn dan maar vertrokken naar huis. Tijdens de voormiddag kwamen er nog veel vissers bij om te haringen en niemand begreep waarom de sluis dicht gelaten werd.

Er gingen geruchten rond dat het gewoon pestmaatregels waren. Het blijkt al zo te zijn dat vanaf de paasvakantie de sluis regelmatig dicht bleef. Sommige vissers waren er niet over te spreken. Men doet hen eerst een wettelijke vergunning aanschaffen en als ze dan hun hobby willen uitoefenen en om en bij de 200 km moeten rijden wordt hen dat onmogelijk gemaakt. Kan iemand mij proberen te vertellen waarom de sluis regelmatig dicht blijft? De vangst tot aan het dicht zetten van de sluis ging redelijk goed, er werden mooie grote haringen gevangen.

Een ontevreden visser

Jos V.Vingerhoed Jos=== Zondag 03 mei 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren stond de Westland Trofee of Bokaal hoe  je het noemen wil op het programma. 

De aanhoudende drukte op mijn werk gaf mij weer niet echt een optimale voorbereiding maar met Koningsdag het aas kunnen steken. 

Rond half zeven verzameld bij de carpool te Oude-Tonge en rond half acht, kwart voor acht waren we in Ter-heijde. Praatje pot, een bakkie en de kaarten halen. Rudi in A, Niek in B, Wim in C, Herbert in D en ik stond in E. Gelukkig waren er twee trekkers anders was het een aardig stukje stekkeren over het strand. 

Om tien uur was daar het soort van signaal en vlogen er rond de 100 looien de plomp in. Ik begon kort maar na drie draaien niks dus overgeschakeld naar ver weg en toen kwam de vis. Een doublet van twee wijtingen. Eindelijk van de nul af. Dan ging zo even door, niet elke draai vis maar tot een half uur voor tijd had ik nog vis. Ik liet mijn lijn wel langer dan normaal liggen want vreterij was er praktische niet. Uiteindelijk had ik zeven vissen en 1.75 meter aan vis. Dat was goed voor vakwinst en een tweede plek overall. Niek wist ook zijn vak te winnen en Rudi was 3e in zijn vak. Helaas wist onze voorselectie kampioen geen vis te vangen. Maar je kan niet altijd pieken. Wim wist in  zijn vak 1 vis te vangen. Met het korps zijn we op de vierde plaats net buiten de prijzen geëindigd........ 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


01 mei van 15:00 tot 24:00 gevist in breskens (t,zandertje) resultaat 1jaa een doublet gul 15 cm schar 10 cm voor de rest nada kan ook nie anders met de wind 5beau recht in je snoet eigen schuld dikke bult anders wel een mooie plaats maar dan wel met zuid of zuid west

grts bertvan dorsselaer bert=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Hallo,

Vrijdag richting Zoutelande getogen. Gestart omstreeks 17u30 en gestopt om 0u40 (laagtij om 19u30). Vrij lange strandsessie dus, eigenlijk gewoon eens om te weten te komen tot welk tijdstip je bij opkomende tij vis kunt blijven vangen. De sessie startte goed met een doublet scharretjes bij mijn collega, bij mij iets minder... juist ja 2 vastlopers. De volgende worpen iets anders gepositioneerd en een leuke sessie beleefd. Schar en wijting zitten nog steeds binnen werpbereik aan de stranden. Zomervis... slechts 1 baarsje kwam boven, geen tong gezien. Met regelmaat vis bovengedraaid en ik schat het uiteindelijke aantal tussen de 50-60 vissen. 27 vissen gingen mee voor consumptie (schar en wijting). 5 verschillende vissoorten bovengedraaid: schar, schol, bot, zeebaars en wijting.

Gevist met pieren en zagers, maakte geen verschil. Tot de laatste draai vis bovengedraaid; er kan dus ondanks je bij het vorderen van het opkomende tij het diepere water niet meer kan aanwerpen best nog wel vis gevangen worden (dat was nieuw voor mij, meestal hou ik het na 2 a 3 uur opkomende tij wel voor bekeken).

Greetz,Tim=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Vandaag tussen 10:00 en 15:00 uur gevist op Duindamseslag (Noordwijk) met versie pieren en zagers. Ik hoopte wat zeebaarsjes te vangen en dat is me gelukt. Het resultaat was 5 botten (allemaal in de 30 cm)  en 2 zeebaarsjes (22 en 31 cm). Alles zwemt weer vrolijk rond. Bijna alles gevangen op de zagers, de pieren waren niet erg in trek.

Hopelijk zijn de volgende keer de zeebaarjes wat groter.Marco=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Vrijdag 1 mei Maassluis 08:30 prima piertjes gehaald bij het hengelhuis aldaar. Samen met Woeste Willem op de kop van de haven wat botten eruit gehaald bij opkomend water..

Zaterdag met Wakkere Willem en Jolige Joop naar Haamstede strand. Piertjes, heften en zagers, waarbij de piertjes verreweg het meeste vingen. Bot around the clock, trefwoorden branding en mui..grote botten afgewisseld met kleinkinderen. Deze laatste weer terug het nat in uiteraard. Voortreffelijk weer, pittig stukje lopen van parkeerplaats bij de vuurtoren naar het strand, met een heeeel steil klimmetje op het eind..Genoten!!Sascha=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


        Hallo Medevissers

Zaterdag namiddag nog eens gaan gepen op het eiland tholen. Had net één keer uitgegooid en er kwam een andere visser

een praatje maken die een paar uur had staan gepen. Hij had niets gevangen en heb hem gezegt ,als ik weer iets vang zet ik het online.

Ik heb nog één geep gevangen en ééne gemist. Ben ik de enige die  geep vangt ,of worden er geen visverslagen opgezet ?

               MVG Marc uit EssenMarc Uytdewilligen=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Na de melding van de geep zeeland (thanks) . Met kriebels even op de geep. Slepend met de dobber zoeken. Ja voor hier even te vroeg. Na de eerste melding van zeeland moeten we vaak 3weken wachten. Ook de baars. Dus snel op de gulletjes. Dit werden er 4 van 30cm. Toen ik naar huis ging even remmen in de bocht. Hier was iedereen heel druk bezig met scharren. Zo druk heb ik het nog niet gezien. Met vangen, veel schar dus. Ja veel veel veel. Bedankt voor de geepmelding en de baarzen op kunstaas. Het word nu nog twee weken aftellen en dan komen ze los.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Zaterdag wezen vissen in wijk aan zee

3 gullen 55 60 en 40  cm een Veel schar aan de maat en kleintjes.

Werd Door andere ook leuk gevangen

Groet  Sam sam=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Vrijdag , 1 mei het stuk strand tussen Westkapelle en Domburg bezocht. Het was net opkomend water en er stonden een aantal vissers die de geep aan het belagen waren.

Geen geep zien vangen. Toch maar even een hengeltje opgetuigd met wapperlijntjes en voorzien van piertjes,die ik gehaald heb bij hengelsport Zuiderduin in Westkapelle.

Aardige en vriendelijke bediening bij zuiderduin en ook nog gratis advies, hoe ik mijn toplicht het beste kon bevestigen.

Een kleine drie uur gevist met pieren en gezouten pieren bij een straffe harde noorden wind.

De vangst 14 vissen, schar, bot en meun. 6 platten meegenomen voor de pan in Maastricht.

De volgende keer moeten mijn visvrienden uit Maastricht, Dongen en Haarlem toch maar mee, want plezier moet gedeeld worden, toch?

Bernard uit het zonovergoten MaastrichtBernard Colin=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Op vrijdag 1 mei  geprobeerd geep te vangen op Gorishoek. Van 6:30 tot ca 11:00 uur, Geen beet of geep te zien helaas.Omstandigheden waren prima. Het water glad, en helder, zonnetje er op.Eric Reniers=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Gisteren, ik en steve naar het strand in walcheren met de bedoeling onze eerste zeebaars van het jaar te vangen.  Vorig jaar vingen we op 1 mei ook onze eerste zeebaarzen.

Aangekomen bleek er echter wel echt veel wind NO te staan en een grote branding. Het was geen makkelijke visserij.

Maar onze moeite werd beloond. Ik 1 zeebaars van 43 cm.

Steve ving een kanjer van 67 cm en nog een grote bot en een scholletje.

Niet veel in aantal maar wel enorm tevreden terug naar Mechelen.Willy en Steve=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Vrijdag 1mei maasluis tunnelje. Vanaf 10 uur Tot17.00uur met 2man Hoog water 15.00uur totale vangst 3shar en 1wijting .

Allen te klein en zwemmen weer.

Met vriedelijke groet FRans.Frans=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Gisteren na werk met mn maat gaan vissen, noordenwind, beloofd niet veel dus de verwachtingen waren niet hoog. Mooi plekje net voor de sluizen ijmuiden uitgezocht met de wind in de rug en achter de parasol.  Al na 5 minuten flinke aanbeten, ik stond versteld, waarschijnlijk zat ik midden in een school met kleine zeebaars want het ging uren door, ff rustig zitten zat er niet bij. Verder twee hele dikke gullen, twee mooie scharren en een bot. Gevist van 1600 uur tot 2200 uur. Heerlijke dag, in het zzonnetje. Gevist met zagers en pieren.

Groetjes matko=== Vrijdag 01 mei 2015 ===


Net van de zuidpier 17:00 kop 3100

hele week niks geen een bijtje.

Met de andere vissers gepraat ook slecht.

Morgen weer in de ochtend proberen.

Vissen bijten niet op de zuidpier.shalon=== Vrijdag 01 mei 2015 ===


Woensdag 29 april ben ik met mijn vismaat wezen vissen, om 18:34 uur laag water, op het strand van Vrouwenpolder. We vertrokken met prachtig weer en weinig wind. Helaas, na zo'n driekwartier vissen begon het licht te regenen en werd de lucht steeds dreigender. Vooral op zee kon je goed zien dat er buien vielen en de wind toenam. De harde Zuidwesten wind, windkracht 4-5, maakte het er niet echt aangenamer op.  Om 21.45 uur hielden wij het voor gezien, het werd donker en de kans op een forse regenbui werd steeds groter; maar we hadden onze spullen nog maar net ingepakt of het begon op de terugweg fors te regenen en waren flink nat . En dan de vangst, het had beter gekund maar we vingen allebei 3 vissen(bot), waaronder alelbei 1 flinkerd ! Als het straks weer zachter weer wordt en het water weer gaat opwarmen,dan worden de vangsten zeker weten weer beter. Desondanks een leuke visavond.Hans Gebuis=== Vrijdag 01 mei 2015 ===


Weekje vissen in Cadzand bad, gedurende 6 dagen elke dag een laag tij meegepakt.

Vrij aardig gevangen, ruim een 120 stuks in totaal;

wijting, schar, een zeebaarsje en bij de laatste sessie als bonus nog een mooie tong.

Er zaten mooie maatse wijtingen en scharren tussen, die zijn samen met de tong op het droge gebleven, de rest (ik schat 75 %) is retour afzender gestuurd.

Beste vangsten laatste 2 uur afgaand en rond het keerpunt.

Meest met 1 hengel ankerloos gevist met daaraan een handgeknoopt 2-haaks dwarrellijntje, pieren leken het best te werken.

Met een pluim voor Sjaak van `De Zeebaars` die me voor een habbekrats een perfect passende slinger voor mijn trouwe biomaster wist te leveren.

Groet,

Maartenmaarten=== Vrijdag 01 mei 2015 ===


Net terug van een nacht doorhalen op de Noordpier.Gevist van 19.00 tot 6.00.

Vangsten vielen tegen 2 gulletjes van 26 en 30 cm. 1 bot van 28 cm en 13 scharretjes die ook allemaal weer zwemmen,niet 1 die aan de maat was.Joop