Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van mei 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 31 mei 2015 ===


Beste visvrienden-en vriendinnetjes.

Allereerst mijn EXCUSES aan Zeevisland en alle Zeevisland apostelen!!! Vorige week had ik een bericht gestuurd,maar ik had mijn capslock aan staan.Ik wist niet wat capslocks waren,ben een beetje digibeet,maar na het lezen van de zeer terechte opmerking van Zeevisland kwam ik er achter wat ze bedoelden.Inderdaad,het is best vervelend om zo'n bericht te lezen en ik zal hier rekening mee houden.

Dan nu het vissen. We zijn vandaag 31 mei gaan ankervissen met de Nautilus.Het was maar zeer de vraag of het vissen door zou gaan i.v.m. Het voorspelde weer.Gisteren gesproken met Frank,de booteigenaar,die zei dat we wel gingen vissen,maar vanwege de voorspelling was zijn voorstel om een uur eerder uit te varen en dan ook weer een uur eerder te stoppen.Vanaf 15.00 zou de wind en golfhoogte sterk toenemen.Dus iedereen gebeld en iedereen ging akkoord.Wij zijn met onze visclub 'Het Sp(b)ieringske' vanuit Tilburg om 5.15 gaan rijden en stonden rond half zeven bij de kleine sluis.Vanwege de wind en golven konden wij jammer genoeg niet naar de Sluissche Hompels.Deze keer zijn we naar de Spijkerplaat gevaren.

Vanuit Vlissingen is dit maar 10 minuten varen,dus dat scheelt toch weer in vistijd.Het tij was deze keer niet gunstig.Laag water om 7.40 dus dan weet je dat de eerste 2 uurtjes niet veel zal zijn.Nou,dat werden 4 uurtjes.In de eerste 4 uur had ik slechts 3 wijtingen en een bot van 37 cm.Zo rond 11.30 toen de stroming op zijn felst was,ging de wijting helemaal los.De paar mensen die nog niks hadden gevangen begonnen met een inhaalrace.De ene na de andere wijting kwam aan boord.Het waren beste leuke wijtingen,maar allemaal tegen of net onder de minimummaat,maar ook wel wat maatse.De wind begon ook wat toe te nemen van 5Bft tot een dikke 6Beaufort,maar op die Spijkerplaat heb je daar echt heel weinig last van.Met windkracht 7 lig je daar nog best comfortabel.Niemand,ook Ad Blokvoort niet,is ziek geworden. Er lagen weinig boten op het water,verder alleen de Pirate2. Wat me wel heel erg tegenviel is de vangst van schar!Vorige week ving ik nog 35 scharren,vandaag geen enkele.

Op heel de boot is er maar 1 schar gevangen,de rest wijting en een paar botten. Zelf had ik vandaag slechts 14 wijtingen en 1 mooie bot.Ik denk dat de schar nu op vakantie gaat en ik hoop dat ze naar Denemarken gaan,want volgende week gaan we weer met ons vaste groepje naar Spodsbjerg,Langeland. Ik houd jullie graag op de hoogte volgende week.

Groetjes en een betere vangst toegewenst dan wij vandaag.
Rob ChummanRob Chumman=== Zondag 31 mei 2015 ===


Zo zeesportvissers, ,,Ik zou eigenlijk gaan zeevissen met de nieuwe  Mijntje-Yvonne

Maar Door het slechte  weer ging dat niet door. 

Mijn nieuwsgierigheid deed  mij besluiten  naar Stellendam  te rijden om een kijkje  te nemen  bij Mijntje-Yvonne. 

Bij aankomst  bij de Mijntje-Yvonne  bleek de schipper Tony toevallig  aan boord  te zijn.

Dus ik had een rondleiding  te pakken, , Wat is zij een super,  ik keek mijn ogen uit.

Echt alles  er op en aan, voldaan  naar huis,in de hoop dat ik zo snel mogelijk  met haar mee kan gaan zeevissen. 

Groetjes  Gérard. Gerard=== Zaterdag 30 mei 2015 ===


Vanuit het warme Spanje 70km ten zuiden van Valencia een bootvangstbericht.Eerste dag donderdag 28juni was een eerste verkenning,vandaag 30 juni vertrokken om 7u vanuit de jachtclub na een kwartiertje varen op 25m 3 lijnen overboord om te trollen met allerhande kunstaas een 15tal mijl getrold tot 50m diepte maar zonder resultaat hiervoor is het nog een beetje vroeg en het water nog wat koud toch wel 19gr.Dan maar naar een stek waar veel rotsen zijn en gedrift op 30tal meter zo rond 10u tot half12 gevist en hadden een emmer van 10l goed vol,de wind begon dan te draaien en hebben we nog een stek onder kust 1km van het strand op 12m aangedaan daar was het niet veel dan maar terug naar de haven want vanaf een uur of 1 komt de wind opzetten,een heel leuke morgen gehad.Het bodemvissen is met een soort feederhengel fijne onderlijnen en 60gr lood er is bijna geen stroming,er word gevist met 1 hengel in de hand.Soorten vis serano zijn kleurrijke rotsvisjes heel lekker voor de vissoep en pajel,pagre en nog andere.En dan nog een biertje in de club met vrienden van hier,tot binnenkort en dan misschien met foto,s als ik het klaarkrijg met mijn IPad. Grtjs vanuit Gandia ElpescadorMario wauters=== Zaterdag 30 mei 2015 ===


Vissers dagje wezen vissen met de nieuwe Mijntje-Yvonne ,super boot helaas was de vangst niet heel erg wildt,  maar wel allemaal  een leuk portie  vis.

Echt een top boot beslis een aanrader voor iedere  sportvisser, vertrek vanuit stellendam buitenhaven. 

Zeer veel ruimte op het achterdek, ,,maar ook die trips zoals zeehonden kijken,avond vissen .

Wij gaan snel weer boeken ,,,,,,,Dreetje=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Beste  dames en heren vissers zaterdag 6 juni hebben wij nog plaats  om op stappen met het m.p.s Beatrix 2 op de Oosterschelde voor het avondvissen !

Afvaart 14.00  en het uur van binnenkomst 22.00

Contact : info @ sportvisserijbeatrix. nl of tel. 0622476960

Met vriendelijke groet,

Ad de Schipper

http://www.sportvisserijbeatrix.nl sportvisserijbeatrix=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


nog even een verlaat bericht21/22/24 en 25 mei weer lekker met de happy-fisherman uitgevaren van uit stellendam

alle dagen gezelligge mensen aan boord en mooi weer wat wil een mens nog meer vis natuurlijk nou en die was in grote getale aanwezig

van de 4 dagen alle keren de bag limiet aan kabeljauw en verder nog makreel steenbolk rode poon voor foto,s kijk op onze side en klik dan op fb

heb je zin om ook een keer mee tegaan kijk op de side www.happy-fisherman voor de mogelijk heden

wij doen in juli ook mee met sharkvissen vanuit neeltje jans voor dit evenement kunt u alleen boeken via haaien@sportvisserijnederland.nl

wij wensen u een fijne zomer toe en veel visvangst

team happy-fishermanpia=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Wegens een annulering zijn er voor zaterdag a.s 2 boten vrijgekomen, heeft u zin om zelf te varen en te vissen bel of mail ons. De vangsten zijn goed op het moment.

Antoine

't Zeepiertje www.bootvissen.nl Antoine=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Afgelopen maandag tweede pinksterdag samen met vismaat Jan een dagje met de Zeearend wezen vissen. We zaten met drie opstappers op de boot, perfect vissen dus. Schipper Dennis had nog een vriend en zijn vader meegenomen en met dat kleine clubje hebben we de hele dag prima gevangen en, niet onbelangrijk, veel plezier gehad. De al dan niet sterke verhalen vlogen over en weer. Uiteindelijk 55 vissen meegenomen voor de pan, ook behoorlijk wat te kleine visjes terug de zee in gestuurd. Handige manier geleerd om te diep geslikte haken toch simpel uit de vis te verwijderen, gewoon bijvoorbeeld een eetstokje van de Chinees in de vissebek en de vis rondjes laten draaien. Werkte goed, vrijwel altijd kon de vis springlevend terug gezet worden, ongelofelijk. Goed gevangen, en voeg daarbij de verzorging door schipper Dennis, het meevallende weer en de relatief kalme zee en dus kunnnen we spreken we van een perfecte pinksterdag.

Groet vanuit Lomm,  Limburg,  Kick van IJzendoornKick van IJzendoorn=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Zaterdag 23-5

Afgelopen zaterdag hebben we weer een boot gehuurd bij Antoine van 't Zeepiertje, wederom top geregeld, superboot en vers aas. De vangsten mocht we ook niet over klagen, we zagen toch veel bootjes iedere keer verkassen. Met 6 man hadden we 70 mooie scharren om mee te nemen, ook 4 gepen gingen de emmer mee in. Daarbij ook behoorlijk wat kleintjes gevangen en 2 baarsjes. Ik begreep dat de andere boten wisselend gevangen volgens mij hadden degenen met het meeste geduld het meeste gevangen. Wat ook opviel was dat er in 1 keer op ondieper water gevangen werd ondanks het niet al te beste weer een superdag gehad. Tot de volgende.

Peter uit EindhovenPeter=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


halo zeevissers hier een (watverlaat) berichtje van Joop zaterdag 23-5 ben ik weer even met m,n bootje voor de keering buiten gelegen en hep zo van alles wat gevangen veel kleine weitings een paar die wel de maat hadden zijn mee gegaan om daar een porsje kibbelingen van te maken een 9 tal scharretjes en 2 maatse scharren 3 kleine gulletjes en 2 zeebaarzen waarvan 1 ruim 60 c.m. de kleinere zeebaars zwemt weer net zoal al die andere kleine vissen.

zondag was het werkelijk mooi weer en ben naar het westgat geweest en daar was het totaal anders dan voor de keering om een heel lang verhaal wat kort te houden met zeepieren 66 scharren waarvan er 8 onder de 25 c.m. waren en die zwemmen weer ook waren de weitings groter en daarvan had ik er 45 en de helft daarvan zwemt weer omdat ik nu voldoede vis had om mee te nemen. ik weet niet waneer ik weer kan maar dat zal wel weer een poosje duren en een ieder vangs ze.

Joop Jansen delta1034j.jansen=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Gisteren maandag 25 mei hebben we het ruime sop gekozen met de nieuwe Mijntje Yvonne voor een dag je wrakvissen. Wat is dit een schitterende boot met alles erop en eraan, meer kan een sportvisser zich niet wensen. Ik had zelf 11 mooie gullen met als bijvangst wat Steenbolk en een verdwaalde makreel.

Het was een geweldige dag met dank aan Tonie en Peet, ik ga zeker nog een keer met ze mee, het is een echte aanrader.

Groetjes,

Johan WoutersJohan Wouters=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


gisteren maandag 25 mei hebben we het ruime sop gekozen met de niuewe mijntje yvonne voor een dagje wrakvissen met isselend succes ikzelf 11 mooie gullen mijn zoon maar 1

ook was er veel steenbolk een verdwaalde makreel en een maatse wijting nog verschillend ondermaatse torretjes teruggegooid dit allemaal met dank aan tonie en de peet

groetjes erikbevers erik=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Vorige week berichtje van onze skipper, of ik misschien zin had om op Pinksterzondag zijn vriezer opnieuw te helpen vullen.  Insteek was om met ons twee met elks vier stokken los te gaan tot het aas op was.  Zondagmorgen dan anderhalve kilo pieren en 500 gram zagers gaan ophalen op het gekende adres in Colijnsplaat, en rond acht uur uitgevaren.  Trui toen al uitgetrokken, wegens bijna geen wind en toch al een lekker zonnetje.  

Na een half uur varen werd er geankerd - en we lagen er niet alleen, naast een paar kleinere bootjes ging ook de Maatje Adriana hier voor anker.  Zoals gezegd: vier stokken elks, en ik legde achteraan nog een vijfde stok met een wapperlijn, ongeankerd.  De andere vier stokken werden van verschillende onderlijnen voorzien (metaal, plastiek, (on)verzwaard, ...)  

Van start tot finish hadden we rammelende toppen.  Maar wat snel zou blijken, is dat de wijting massaal aan een uitgebreid zondagmaal bezig was, en duidelijk liever pieren lustte dan koffiekoeken.  Ook de zagers waren in trek - zodoende kreeg de schar minder kans op al dat lekkers.  Gelukkig kwam er van tijd tot tijd wel een schar mee, en dan toch ook dikwijls goed in't vlees zodat er maar weinig teruggegooid werden.  Anders was het met de wijting, want die kleine happers waren - op vier stuks na - allemaal ondermaats.  Als de helft van al dat grut twee centimeter groter was geweest, zou Werner een extra diepvries moeten kopen.  Deze kost bleef hem dan gelukkig ook bespaard   :))

Kort na de middag haalde ik mijn meest uptide gegooide lijn in, met als resultaat: (twee wijtingen en ) haai!  67 centimeter.  Beestje werd geschept en vervolgens ontward (zeg maar: zowel hoofd- als onderlijn opengeknipt, want hij zat rolladegewijs opgekruld op het ankerlood, de sukkelaar!  ???).  Op de foto, op de meetlat en vervolgens heel zachtjes en ongeschonden weer te water gelaten.  Mijn eerste haai  ;D


Verder geen rariteiten meer, op de sporadische zeester na.  Rond vier uur was het aas zo goed als op, en werd de vis gekuist.  Zelf heb ik vijf scharren en een wijting mee (plus alle viskoppen om bouillon van te trekken), al de rest was voor Werner - ik weet niet of hij nog geteld of gewogen heeft, maar hongersnood zal er voorlopig niet uitbreken in Kamperland  O:-)

Nog even meegeven: skipper had zondag a perfect game: elke draai leverde vis op (jammer genoeg dus zeker niet altijd maats).  Bij mij bleven enkel de eerste en de laatste draai onbeloond.  Topdagje!

 Johan=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Beste schrijvers,

Vergeet de sponsoren van deze website niet !

Als jullie bij een bedrijf je aankopen doen of een vistrip geboekt hebben bij een van de sponsoren van Zeevisland, vermeld dan duidelijk de naam vd sponsor in je bericht. Deze naam linken we dan direkt naar hun bedrijf, een winkel of de opstapboot. Jullie komen de gele links vast en zeker vaker tegen. Maar vele vissers vergeten ook even de sponsor te noemen en dat is natuurlijk wel belangrijk voor hun.

Inmiddels zijn we heel hard bezig met het bouwen van Zeevisland, deze zal in het begin nog een beetje kaal zijn, want we willen eigenlijk nieuwe verhalen, nieuwe stekken, nieuwe technieken plaatsen, alleen we kunnen nauwelijks schrijvers vinden en moeten we de oude de bestaande informatie gaan kopieren ben ik bang. Nieuw op Zeevisland straks is een rubriek waar men dingen kan vragen, kan verkopen, te koop vragen of andere zaken waar men een reactie op wenst, geen forum, maar wel een soort "Vraag en Aanbod". Verder zijn we bezig om alle grote merken aan te schrijven om te vragen of zij hun laatste nieuwtjes met ons willen delen. Kortom er komt een hele nieuwe website waarbij het tevens héél makkelijk is om berichten in te sturen en in 1x keer meerdere foto's toe te voegen, zonder te verkleinen. Mike=== Maandag 25 mei 2015 ===


Hey allemaal

Een lang weekend betekend voor velen onder ons vissen!!! Dit weekend trokken ook wij de zee op en we hebben dan ook weer wat te melden.

Op zondag stond er een clubwedstrijd van de Robbyfishers op het programma en er werd naar de Gootebank gevaren. Het weer was perfect en met niet al teveel stroming zou het er aangenaam vissen worden. Hoe belangrijk de stekkeuze is, bleek op het einde van de dag. De dagwinnaar op de beste boot had 92 maatse vissen, waarvan de meeste steenbolken waren. Tegenover de boot eerste op de slechtste boot, die er maar tien maatse kon vangen, is dat een heel groot verschil. Een putje, een geultje, een stukje ruwere grond, of een andere oneffenheid. Soms loont een beetje zoekwerk echt wel. Er werden overigens meer dan 10 vissoorten gevangen, iets waar de 'Goote' bekend voor staat. De zwaarste vis was een gul van net geen 2 kilo en verder werden er rode poon, pitvis, makreel, horsmakreel, wijting, steenbolk, schar, schol, zeedonderpad, tong en bot gevangen. 

Kevin trok samen met Maxim de Voordelta in en ving aan de R1 weer de nodige mooie grote botten, enkele scharren, wat scholenbaars en een eerste horsmakreel. Op die ondiepe stek kwam ook de eerste toonhaai van dit seizoen boven voor Kevin. Op de paternoster beet er trouwens nog een mooie zeebaars aan, maar die werd verspeeld. Na de middag trokken ze het Westgat in en vonden hier heel veel schar, grote botten en wijting, maar het overgrote deel hiervan was te klein.

Groeten

De Kleine BootvisserNico=== Maandag 25 mei 2015 ===


hallo allemaal'

zondag op de makreel geweest met de Andomeda vauit de neeeltje jans opgestapt na een plezierig ontvangst'.

na 2 uur varen eerste stopje wat hors makrelen  piet vertelde dat het de 2 de maal was en dat het water nog te koud was .

maar we hebben toch 25 vissen pp gevangen dus 2 de pinkersterdag de eerste vers gerookte makrelen dit jaar gegeteten (wie kan dit zeggen)

Volgende week gaan we aan de kant vissen want de geep is er ook weer. peter=== Maandag 25 mei 2015 ===


Zeevislanders,

WIJTINGFESTIVAL OP DE VALKYRIE !

Vandaag maandag 25 mei 2e pinksterdag een dag aan anker met de VALKYRIE.

Om 07.30 iedereen aan boord en vanaf de kant en door het Slijkgat koers gezet richting Maasvlakte.

Vertrokken met 8 (ervaren) vissers dus ruimte plenty, toch jammer aan anker is een leuke relaxte visserij, dat de animo niet top is.

Dacht we zullen wel ankeren voor de Maasvlakte bij de MV5 boei, maar niets van dat, de Waterweg overgestoken en koers gezet naar de INDUS boei, met riant uitzicht op mijn woonplaats.

Volgens schipper Eef Hoek was de visserij voor de MV wat mager en ondermaats, en bij de INDUS de laatste keer wat beter gevangen, daar om 08.15 uur aan anker op 19 meter water.

De omstandigheden:

- de wind W tot NW 2 tot 3 BFT in de middag wat krimpend W tot ZWTW en wat toenemend 3 tot 4 BFT.

- de golfhoogte 30 tot 50 cm in de middag wat toenemend 50 tot 70 cm.

- om 07.30 uur HW en om 14.15 uur LW, dus de hele dag afgaand water, met niet teveel stroom 2 dagen voor doodtij.

- de watertemperatuur is inmiddels ruim 12 graden.

De vangst kwam er gelijk in met schar van mooi formaat en heel veel wijting !!

Het verschil met 14 dagen geleden met de EFSA competitie was nu dat minimaal 50% v/d wijting maats was, bij een trek van drie minimaal een maats.

Gestart met een weegschaal en om 11,00 uur geswitched naar lichtverzwaarde roterende gele bezemstelen met groene fluor kralen de zg "FC Den Haag" onderlijn met haakmaat 2.

De aasvoorziening een mix van leeglopers en mesheften, in de loop v/d middag nog wat stukjes diepvriestap.

De vangst uiteindelijk 18 maatse scharren 23 cm! (op de Valkyrie ligt de lat wat hoger als EFSA) en 21 maatse wijtingen met 3 boven de 30 cm, totaal 39 maatse visjes, denk ondermaats meegeteld een 60 visjes met een hengeltje. Ook nog 2 30+ botten gescoord.

Verder zijn er 3 maatse scholletjes en 1 maatse tong aan dek gekomen.

Denk dat er totaal meer dan 150 maatse wijtingen aan boord zijn gekomen, dat geeft dus moed voor de toekomst in het najaar, als ze , ze wat met rust laten. 

De weersomstandigheden verder, om 11.00 uur een zonnetje en lekker in de fleece met een biertje onder handbereik, niet verkeerd.

Om 15.00 uur het anker eruit en teruggestoomd naar thuishaven Stellendam.

De volgende as zaterdag het ""Robby Fish Festival"  Blankenbergen, hoop dat het doorgaat.

Vang ze iedereen enne "TIGHT LINES"

gr, Kees Graaf Kees Graaf=== Maandag 25 mei 2015 ===


Donderdag 21 mei j.l.naar Nieuwpoort gereden vanuit West Brabant met drie man.Opstapdag met de Challenger van Richard Uzeel.

We hebben op schol gevist en waren met 7 man aan boord.Fantastisch gevangen schollen van 40 cm.waren geen uitzondering.Ook wat andere vis o.a.bot,makreel en zeebaarsjes.Tussen de 30 en 40 schollen per man.In België  (Pladijs)

Zeker de moeite waard om eens in het voorjaar of de zomer  met deze boot mee te gaan vissen.Schipper Richard is vriendelijke man die veel ervaring heeft als ex-beroepsvisser.

Peter vd Kolkpeter van den kolk=== Maandag 25 mei 2015 ===


Slik slik CHOPSTICK. VANDAAG WEER EEN DAGJE LEKKER GEVIST MET DE ZEEAREND OP DE WESTERSCHELDE VANUIT VLISSINGEN.HET IS MAANDAG,DUS WEER EEN CULINAIR DAGJE MET SCHIPPER DENNIS. OM 8.00 DE SLUIS UITGEVAREN EN OP WEG NAAR DE EERSTE VISSTEK.HET WATER WAS WEL EEN BEETJE HOBBELIG DUS BESLOOT DENNIS OM NIET TE VER TE VAREN.WE GINGEN VOOR ANKER BIJ DE TRAWLBOEI OP 12,5 METER.DE VISSERIJ KWAM ZEER MOEIZAAM OP GANG EN IK VING MIJN EERSTE SCHAR NA EEN HALF UUR.VERGELEKEN BIJ VOORGAANDE WEKEN WAS DE SCHAR WAT AAN DE KLEINE KANT.HIER HEBBEN WE TOT HALF ELF GELEGEN EN GAAN VERKASSEN OMDAT DE GOLFHOOGTE AFNAM EN WE DUS WAT VERDER WEG KONDEN.NA EEN 10 MINUTEN VAREN KWAMEN WE AAN BIJ,JAWEL,DAAR IS IE WEER,DE SLUISSCHE HOMPELS.WAT IS DIT EEN WERELDPLEK ZEG!!!HIER VANG JE ALTIJD VIS.WE WAREN NET AAN HET VISSEN TOEN DENNIS MET EEN LEKKER BAKKIE SNERT KWAM,DAT GING ER WEL IN.DE VISSEN WAREN ONDERTUSSEN NOG NIET VEEL GEGROEID,HIER WAREN ZE OOK VRIJ KLEIN MET AF EN TOE WAT GROTERE.OM 14.00 WERDEN WE WEER GETRAKTEERD EN DEZE KEER WAS HET SHOARMA.NOG NOOIT SHOARMA GEGETEN OP ZEE DUS DAT WAS OOK WEL LEUK.EEN HALF UURTJE LATER NOG EENMAAL VERKAST OMDAT DE BEET ER HELEMAAL UIT WAS.GEEN STROMING GEEN VIS.DE LAATSTE STEK WAS BIJ DE W 10.HIER HEB IK IN EEN UUR TIJD TOCH 10 VISSEN BIJGEVANGEN,SCHAR EN WIJTING.HIER HEBBEN WE OP 10 METER WATER GEVIST. ER IS WEER EEN NIEUWE METHODE ONTDEKT OM DE VIS TE ONTHAKEN,NAMELIJK CHOPSTICKS!!! DIT HEB IK TWEE MAANDEN GELEDEN VOOR HET EERST GEZIEN EN DIT HEB DE LAATSTE DRIE KEER OOK GEDAAN. HET WERKT HEEL SIMPEL:CHOPSTICK IN HET MONDJE VAN DE VIS STOPPEN EN EEN PAAR KEER RONDDRAAIEN EN DE VIS VALT ER ZO ONBESCHADIGD AF. DIT WERKT SUPERGOED BIJ PLATVIS,MAAR OOK BIJ WIJTING.IK DENK DAT DIT EEN ZEER VISVRIENDELIJKE METHODE IS,WANT DE WIJTINGEN ZWOMMEN WEER NETJES NAAR DE BODEM.ALS JE ZE MET DE TANG ONTHAAKT,OVERLEVEN ZE DIT MEESTAL NIET,DUS NIET MEER DOEN. DAN DE VANGST:MEEGENOMEN VOOR DE PAN,35 SCHARREN,4 WIJTINGEN EN EEN BOT VAN 33CM. HET WAS WEDEROM EEN LEUKE VISDAG MET VEEL RUIMTE AAN BOORD,WE WAREN MET SLECHTS 5 VISSERS. DENNIS BEDANKT EEN TOT DE VOLGENDE KEER. ROB CHUMMAN,

Note Zeevisland:
Beste Rob, bedankt voor je bericht !
Wellicht is het je niet opgevallen tijdens het typen van je bericht maar je CAPSLOCK STAAT DE HELE TIJD AAN, dat leest heel erg vevelend, wil je hier de volgende keer op letten ? Rob Chumman=== Maandag 25 mei 2015 ===


Zaterdag 23 mei was het na lang wachten eindelijk zover, we konden gaan vissen met de nieuwe visboot in Stellendam de Mijntje Yvonne. Tony en broer Peter hadden hun uiterste best gedaan om de boot op tijd vaarklaar te maken. Donderdagavond kwam het verlossende antwoord, het vissen gaat zaterdag door en gaan we met deze spiksplinternieuwe boot de kabeljauw opsporen. 
Om 05.30 uur kwamen we aan in de buitenhaven in Stellendam waar we na een korte rondleiding gereed waren om met 12 personen (en uiteraard de schipper en zijn dekzwabber) het ruime sop te kiezen. Tony liet gelijk even zien hoe snel de ruim 1000 paardenkrachten ons bij het eerste wrak konden krijgen. Deze boot heeft echt power, de golven die er toch behoorlijk aanwezig waren stelde niets voor.
Bij het wrak aangekomen konden de lijnen richting de vis.... helaas die was hier , op wat steenbolk na, niet aanwezig. Op naar wrak twee en hier kwamen de eerste gullen op het nog nieuwe dek. Uiteindelijk hebben we zeven wrakken gehad tot wel 40+ mijl ver waarbij iedereen een visje heeft kunnen vangen. Iedereen??? nee helaas onze voorzitter Rens van De Kabeljoekels had wat problemen met golven waardoor hij een beetje wit rond zijn neusje was. Ook maat Kale John heeft verschillende keren de sterke railing vastgehouden om met een speciale voertechniek ;) de kabeljauw te verleiden om bij de rest van zijn vismaten aan de haak te komen.
Al met al een superdag gehad met een visje, een geintje, een pintje op deze nieuwe aanwinst voor sportvisserij! Rens (Kabeljoekels)=== Zondag 24 mei 2015 ===


hallo mede visfanaten,

vandaag zondag 24 mei,

mee geweest met de vader/kind(eren) visdag van Wiesje

was zoals gewoonlijk weer een geslaagde dag,geheel verzorgd met een natje en een droogje en de nodige humor,

het weer was top, de vangst.. niet normaal zo veel vis (we moesten gewoon aan een 2e emmer beginnen), de zee zo glad als een spiegel,

ik zeg (en denk ik namens alle matrozen): Hank bedankt voor deze topdag

Groet JelleJelle=== Zondag 24 mei 2015 ===


Pinksterzondag 24 mei met de Happy Fisherman gaan wrakken. Het weer was prima, heel de dag zon met enkel wat deining waardoor we met een goed tempo richting eerste wrak stoomden. Na een paar driften en 2 gullen, besliste Leo om het elders te proberen. Wrak 2 was prima, regelmatig stonden de meeste hengels krom als gevolg van een leuke gul die zat te beuken. Na 1.5 uur was de gul helaas niet meer thuis. De volgende 2 wrakken gaven weinig tot geen vis. Het 5de en tevens ook laatste wrak was echter een toppertje, echt takelen zoals vanouds. Hier zat iedereen in no time aan de baglimiet en besliste schipper Leo om de visdag iets vroeger af te ronden gezien de wettelijke verplichtingen van 20kg per dag voor gul. Het viel me op dat er weinig bijvangsten waren, geen enkele makreel, op een horsje na. De gemiddelde maat zat rond de 2kg, niet verkeerd dus. Zowel op beaasde octopusrigs als op shads en pilkers liet gullemans zich verschalken. Zo zie je maar, er zijn toch nog van die dagen... Leo je wist ze weer te vinden, dankjewel voor de leuke dag op zee.Gunther=== Zondag 24 mei 2015 ===


Hallo,

vandaag zondag met gilles en sharkysax de lijnen uitgegooid in de buurt van Domburg. Toen we er vanmorgend aankwamen lagen er al héél wat bootjes.Op twee plaatsen geprobeerd met hetzelfde resultaat : een massa wijting, maar slechts drie die 28 cm haalden.... Toch raar dat sommigen hier enthousiast over kunnen zijn! Verder slaagden een  30 tal scharren erin de haken te bereiken, alsook 3 tongen waarvan 2 te klein en 1 dertigplusser. Gelukkig was het weer ons welgezind!!

Groeten Lucdukeluc theunis=== Zondag 24 mei 2015 ===


GROOT nieuws !!

De bekende Mijntje Yvonne is weer terug, na een periode van tegenslagen is deze dame helemaal klaar om op pad te gaan. Een splinternieuwe boot, helemaal gebouwd voor de sportvissers, er is aan alles gedacht, voorzien vh beste apparatuur en een crew met tientallen jaren ervaring. Wie kent de crew nu niet, honderden vissers hebben voorheen geweldige visdagen gehad en nu is alles weer als "vroeger" alleen dan met een TOP-boot !

Grote ruime keuken, zitplaatsen voor 12 personen, zowel binnen als buiten, er is uiteraard een toilet, fileertafel met stromend water. Aan boord zijn 2 radars, 2 kleuren dieptemeter/fishfinder en al het apparatuur wat je maar kunt bedenken, alles supermodern en splinternieuw. Twee krachtige splinternieuwe Iveco motoren van 540pk per stuk (1080pk) kunnen de vissers met een snelheid van 32mijl naar de stekken brengen, tevens heeft de Mijntje Yvonne een 150mijl certificaat.

De Mijntje Yvonne is inzetbaar voor alles, ankervissen, makreelvissen, wrakvissen, zeehondenreis, rondvaart en zelfs asverstrooing, kortom voor ieder wat wils.

Om snel te zien wat alles kost kijk >>hier<< en wil je snel zien of er nog plaats is, kijk dan >>hier<<

Voor de snelle beslisser is er morgen aan speciale afvaart, wrakvissen incl. aas voor 100 euro pp.

Bezoek de website en boek nu alvast je vistrip met deze geweldige boot !

    

    

www.zee-sportvisserij.nlCrew Mijntje Yvonne=== Zondag 24 mei 2015 ===


23 mei met de nieuwe Mijntje Yvonne mee geweest wat een boot perfect weer was. Goed in het beginrnLater golven van 2 meter ik had 9 gullen steenbok en andere Vis niet meegenomen Die ouwe(Tonie) geen tekeer als een jonge hond dat zijn each te schippers vissen varen en lichen gieren brullen De boot met 12 man binnen zetten apparatuur pff niet te geloven tot over 2 weken ik heb me plekkie geven gevonden

grt MichaelMichael Korp=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


------- Foto's insturen ?

 1. Verklein de foto's naar 640 x 480 of maximaal 250kb
 2. Schrijf je vangstbericht
 3. Plaats de cursor waar je de foto wilt hebben, dus onderaan je bericht bv.
 4. Ga naar recht in de ontwerpbalk (boven je bericht) en klik op het plaatje rechts onderaan een boom met een pijl die naar boven wijst.
 5. Klik op "bestand" en zoek nu op je pc naar de juist foto (1 tegelijk) en klik op "Upload"
 6. Dan zie je de foto verschijnen, geef nu een spatie en klik weer op het boompje met het pijltje
 7. En doe alles nog eens.
 8. Belangrijk is te weten waar je je foto's op je pc hebt opgeslagen want via "kies bestand" moet je je foto op je pc zoeken.
 9. Vergeet niet achter elke ingevoerde foto een spatie te plaatsen.
 10. Staan de foto's op een verkeerde plaats in je bericht, geen probleem dat passen wij dan wel aan.
 11. Sponsoren mogen hun foto's altijd via de e-mail doorsturen.

Zoals gezegd zal met de nieuwe website dit allemaal veel sneller en makkelijker gaan, meerdere foto's tegelijk, automatisch onderaan het bericht en verkleinen is niet meer nodig.Mike Team Zeevisland=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Beste,

na hulp van Raffie afbeeldingen om bij mijn verslag van vandaag (Happy Fisherman) te voegen AUB, ik luk er niet in om er meerdere tegelijk te stutren dus aub volgende er ook bij zetten aub, alvast bedankt en sorry ve geknoei

Note Zeevisland:
Binnen 1-2 maanden is er de nieuwe Zeevisland, daar kan iedereen zonder te verkleinen meerdere fotos tegelijk invoeren.peter storms=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Wrakvissen met de Happy Fisherman op donderdag 21/05/15

Vandaag hadden met onze BASF-Zeehengelclub geboekt bij Leo van Happy Fisherman om te gaan wrakken. Bij vertrek nog een uitdeinend zeetje maar wel een zonnige hemel! Hop naar de wrakken om wat gul te belagen..maar dat was zonder de waard (Leo) gerekend. Leo had/heeft immers een nieuwe strekking in de visserij uitgevonden nl WRAKKRELEN aub... ;)  ja u leest goed op de wrakken met pluimpjes bakken makrelen vangen en er dan nog in slagen gullen te vangen van moi formaat, vele andere wrakdagen waardig! Met andere woorden een SUPER dag met genoeg mooie gullen, emmers makreel en dit alles in een normale wrakvistijdspanne!! Bovenop als extra een rode mul en een rode poon. Reken daar een zeer zonnige dag en een goedlachse schipper bij en je krijgt zo één van die droomdagen. Gul deed het goed op pieren, shad, jigs en de bekende octopusjes.  

Thnx Leo!!Peter Storms=== Woensdag 20 mei 2015 ===


schar en wijting is eindelijk weer los!

afgelopen week mee met de Andromeda van Sportvisserij Hoogerwerf. Gevaren naar gebied Meerkerk-Zuid Banjaard. Volop schar en wijting. Ik mocht 35 maat schar en 20 maatse wijtingen mee naar huis nemen. Het dubbele was onder maats en ging weer richting moeder om nog te groeien. Ook kwam er nog een haai en later ook nog een grote zeebaars.

Mooi mooi mooi eindelijk weer een visje te vangen.

Nina en visvrienden uit SliedrechtNina=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Wat een weer!

Tussen de waaidagen door vonden we toch een dag die misschien te vissen was. Oostenwind draaiend naar NO 3 tot 4 Bft en toenemend naar de avond dat kon nog net. Spijtig dat het grootste deel van de dag de wind tegen de stroom staat maar we willen nog eens vissen. Zit er nog bot aan de R1? Afgesproken met Michel, aas van Leo en een plan om onder de kust te vissen, zoveel mogelijk beschut tegen de wind. 

Om ongeveer 10.00 u lagen we voor anker op 4,5 m en het water was ondertussen 13,4 °c. We vingen onmiddellijk veel bot en schar en tussendoor kwam er ook een wijtingkje en een baarsje boven. Rond de middag verkast naar iets dieper water van 9,6 m om het laatste van de vloedstroom uit te vissen. Na het wegvallen van de stroom naar de R9 gevaren om aan de kering het afgaande tij met wapperlijnen op de baars te vissen op 11,7 m. Helaas geen baars gezien. Alleen enkele kleine wijtingen grepen onze zagers op de pennel-wapperlijn.

Uiteindelijk met regen afgesloten en moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd.

  

Groeten

de kleine bootvisserWim=== Zondag 17 mei 2015 ===


as vrijdag 22 mei ziet  het weer er goed uit, deze dag hebben we een opstapdag. wilt u een dagje scharren trekken op de westerschelde?

dan bent u van harte welkom op the pirate 2. voor info 0031[0]651391567 of email naar rmdeback@zeelandnet.nl ok kijk op www.westerscheldevissen.nl

groet rene de back.rene de back=== Zondag 17 mei 2015 ===


15 mei gevist vanuit den helder bij cees pronk.op zijn nieuwe diep.Dit met 11 man .

WE doen dit al tientallen jaren en zijn elke keer weer tevreden met onze Cees.Vandaag weer heel wat wrakjes en putjes afgezocht en jawel de vis was weer paraat.gul, steenbolk, wijting, en een paar makrelen.was de vangst.Het weer was gelukkig goed.maar de gezelligheid is altijd top aan boord en daar het toch ook om/.

voor volgend jaar alweer geboekt. Co was de beste vandaag met 12 gullen.

Goed dat was weer even een berichtje uit het noorden

groetjes en veel visplezier

henkhenkslingerland=== Zaterdag 16 mei 2015 ===
ger lips=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Gisteren(vrijdag) een dagje gevist op t scheld met de Eendracht2 van Henk en Catrien.

Vanuit de Bergsche Diepsluis om 08.00uur vertrokken richting Goese sas om daar een visje proberen te vangen.

Prima weertje en een prima sfeertje, wat wil je nog meer?

VIS natuurlijk!!!

Met 9 personen toch nog een 80 vissen kunnen vangen van mooi formaat, bot en schar en 3 mooie tongen en 1 tongschar.

heb net helaas mijn sticky vernaggelt anders had ik fotos erbij kunnen zetten.

Ook van de genoten maaltijden benedendeks die prima verzorgt zijn door Catrien.

Dus toch een mooie dag gehad, en een goed stekje gevonden door Henk de schipper natuurlijk.

gr gerger lips=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


halo zeevissers,

hier een berigtje van Joop Jansen ,eindelijk weer eens het water op na een lange afwezighijd. het was wel jamer dat de wind uit het noorde iets te hard was en uiteindelijk maar voor de kering gelegen vlak bij de haven op een diepte van 12 meter en de vis kwam al zeer snel met grote aantalen binnen ,het waren allemaal kleine weitingen en op een gegevenmoment kwam ik op het iedee om boven de weegschaaltje die ik achter de boot liet zakken om daar een minowspin te zetten en dat leverde ook de nodige weitings op ,maar dat waren dan ook meteen wel de grote weiting,s en ook een gul van 60 c.m. ging eraan hangen. al met al een hobbelig dagje maar een zeer geslaagde dag geweest met in totaal 165 weitng,s waarvaqn er 7 mee gingen voor de pan ze waren dan ook 30 + c.m. en 1 gul die ik ook mee hep genomen. als alles goed mag gaan kom ik met pinksteren weer naar Zeeland.

groetjes en vang ze Joop Jansen delta 1034J.Jansen=== Vrijdag 15 mei 2015 ===


bij deze wil ik jan dijkkamp een schouderklop geven voor een mooi eerbetoon aan zijn vismaat en willen wij van de nautilus de family theunis condoleren en veel sterkte wensen met hun grote verlies.

bemanning nautilusfrank=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Vandaag geen hemelvaart maar een schollenvaart met de Nautilus vanuit Vlissingen richting de Franse kust. Aan boord gekomen hengels klaar zetten en hop neer ploffen op de bank om de rit comfortabel te laten verlopen. Frank had het al gelijk over een nieuw speciaal lijntje dat moest het helemaal zijn maar ja dachten er meerdere dat zal wel. Eenmaal op de plaatst van bestemming bleek al snel dat het werken was om mooie vis te vangen en actief vissen leverde dan ook de eerste kleine visjes aan boord ook diverse pietermannen kwamen eens aan boord kijken. Frank riep me ff bij zich en overhandigde mij het speciale onderlijntje met de woorden probeer dit maar eens. 10 man jalours in de bak zeker toen de eerste draai gelijk 2 schollen opleverde en de draai 2 en 3 weer. Helaas brak de haak af dus werd het weer ff knutselen maar al snel vloog de lijn weer richting Frankrijk en konden diverse schollen en een mooie rode poon van 38 cm de haken gevonden krijgen. Al met al 35 vissen, 16 st goed aan de maat en de rest zwemt weer.

Frank bedankt en tot snelpieter bink=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Gisteren wisten vissen bij de Zeelandbrug.

5 de paal en 30 meter er voorbij.

Eenmaal aangekomen konden we gelukkig vissen.

We waren met drie man. 

Eerste in inworp gelijk beet schar van 30 cm.

We hebben daar een uur of 5 gevist.

Totale vangst 26 scharren 14 wijtingen en 1 gul.

Gevist met pieren zagers en steur krabjes.

Goede vangst zeer tevreden.john=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


as vrijdag 15 mei hebben we 3 plaatsen vrij gekregen op the pirate 2 , we varen deze dag met opstappers[max 8 man] we gaan anker vissen. momenteel vang je je eigen helemaal klem op de westerschelde. wilt u uw dag eens beproeven? dan staat de koffie voor uw klaar zoals u van ons gewoon bent. ook een lekker gratis bakje soep zit bij de prijs in . voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 of kijk op www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Rien Theunis overleden.

 
Onze vismaat kan nooit meer mee. Hij overleed dinsdag 28 april aan de zo gevreesde ziekte kanker.
Rien was niet alleen een goede kameraad maar ook een bijzonder mens. Ik leerde hem kennen in januari 1997 bij de start van een nieuwe baan. Zoals dat vaak gaat weten vissers en jagers elkaar altijd snel te vinden. Nog geen week later zaten we samen in de auto richting Zeeland. Ik kende hem nog niet en vroeg verkennend: ,,hoe vis jij? Hoezo reageerde hij en keek erg argwanend. Nou met het weer, bijvoorbeeld als het wat regent. Je denkt toch niet dat ik dan helemaal terug ga naar Brabant: vissen is vissen. Ik was enigszins pissig en deelde hem mede dat ik helemaal niks dacht maar dat alleen wilde weten. Hij bromde dat het dan goed was. Wij zijn vanaf die dag nooit meer vanwege het weer van het strand vertrokken.
 
Rien had ook altijd goede zin. ,,We zijn lekker vrij, wat willen we nog meer? En als we ook nog een visje vangen is het nog wat mooier.”Rien liet zijn dag niet bepalen door een goede vangst. Buiten zijn was al genoeg. Rien had ook een groot gevoel voor humor. Wij waren ons eens aan het omkleden bij de auto toen er een dame met een hond passeerde. ,,Wat gaan jullie doen? Vissen reageerde Rien. Met dit weer? Ach je moet zo maar denken: we zijn eens even een dagje weg bij de commandant.” De vrouw liep hoofdschuddend verder en ik draaide mijn gezicht af niet meer bijkomend van het lachen.
 
Rien was ook een echte doorzetter. Toen wij op een zondagmorgen vroeg om kwart voor zes Sint Oedenrode binnen reden zei ik: ,,zo Rien met een kwartiertje lig je achter Ria.
Nee dat ga ik niet meer doen. Hoezo? Ik zet even een potje koffie en ga een half uurtje in de stoel zitten. Ik heb om zeven uur afgesproken bij de kerk in Rooi. Waarvoor? We gaan nog even 40 kilometer wandelen in Helvoirt. Je denkt toch niet dat ik helemaal ongeoefend aan de vierdaags in Nijmegen begin.”Ik dacht helemaal niks meer maar was perplex.
 
Ik heb veel van hem geleerd. Om resultaat niet zo na te jagen maar vooral genieten van het buiten zijn, de rust en de weidse ruimte. Ik heb ook Zeeland heel goed leren kennen met hem en niet alleen Zeeland. Ook op andere plaatsen hebben we veel gevist. Tot voor korte tijd ging hij nog altijd graag mee. Niet meer naar het strand maar met de Wiesje van Hank.
Achter op de boot met een hengeltje dan was hij heel gelukkig ondanks zijn ziekte. Hij  was en bleef van het leven zo lang mogelijk genieten en je hoorde hem niet klagen.
 
Veel collega’s en schippers zullen hem herinneren. Afscheid nemen van hem viel zwaar. Langs deze weg willen wij hem bedanken voor alle kameraadschap, tips en gezelligheid.
Ria en zijn kinderen wensen wij veel sterkte.
  
 
Namens;


zijn vismaten, Jan Dijkkamp=== Maandag 11 mei 2015 ===


hallo,

hier nog een vangstbericht van VIERINNEKILO.

gisteren nog eens de zee op na enkele afgelastingen,zoals het er zaterdag naar uit zag had ik er geen goed oog op maar de vooruitzichten voor zondag zag er beter uit en dat was het ook,briesje 2a3 beaufort ZZW en dat was het ook.

aas gaan halen bij de sportvisser en op naar de boot,erik van de boot EVA MERLIJN stond ons al op te wachten en om 7h30 zijn we uitgevaren met de bedoeling voor anker op de pladijs te gaan vissen.

na een half uur op de stek aangekomen,anker er uit en vissen maar,er liep niet veel stroming meer daar het bijna het einde was van het getij,er werd wel iets gevangen maar het liep niet echt geweldig,toen het opnieuw een beetje begon te stromen was het direct bingo tripletten,doubletten van pladijs kwamen er naar boven en van een mooi formaat aangevuld met grote bot en wat schar en wjiting + 2 poontjes.

in totaal ongeveer een 300 tal pladijzen gevangen met 8 man en de schipper dus dit was niet slecht.

volgende keer gaan we met Wiesje eens proberen een tong te vangen.

Erik, bedankt en tot de volgende.

groeten en vang ze,Frank;i - VIERINNEKILOvanheule franki=== Maandag 11 mei 2015 ===


Hey allemaal

Vorige vrijdag een leuke dag gevist in de Voordelta. Er zit momenteel veel vis, vooral schar. Hierdoor krijgen de andere vissoorten soms de kans niet om het aas te pakken. Een beetje improvisatie kan dan wel je dag en beetje afwisseling geven. In de buurt van enkele stekken uit ons boek 'De Voordelta' gevist vandaag. Ondiepe stek, ander aas, wapperlijntjes, lange afhouders, driewegkraaltjes, lepels en andere toeters en bellen. Het brengt allemaal ten gepasten tijde dat extra visje op. Bot, wijting, schar, zeebaars, puitaal, scholletjes konden we vangen. De visserij met een feederhengeltje en 60 gram lood tijdens de kentering op grote botten was wel het leukste van de dag.

     

Groeten

de kleine bootvisserNico=== Zondag 10 mei 2015 ===


vrijdag 8 Mei,

Harlingen,(verlaat vangstbericht) de laatste tijd werden er wel wat scharretjes gevangen bij Harlingen.

Afgelopen vrijdag was het echter ongekend, bij de de noordpier ving ik met afgaand water een 40-tal.

Ze waren niet allemaal even dik ,maar wie maald daarom ! Op 5 meter water ,ongeveer 150 meter uit de Noordpier,

vlak voor de geel-zwart-gele wrakboei ving ik ze. Volgens mij kun je ze van de kant af ook wel vangen.

succes,

Peter.peter=== Zondag 10 mei 2015 ===


Hallo iedereen,

Vandaag op moederdag,na 1 dagje uitstellen, onze 2de wedstrijd van de pannevissers betwist. Plaats van strijd was de trapegeer. We mogen kiezen waar we vissen. Op de lijn van de groene boei op een 14m met Lw of wat hoger op de bank(5m met LW). Keuze genoeg dus...of te veel keuze... Wijzelf begonnen op het diepe, maar zoals verwacht kleine wijting en schar. Dan vlug anker eruit en wat ondieper gaan vissen(8m). Hier begon de ebstroom zachtjes te stromen. Direct beet van bot, pladijs en schar. Geregeld een mooie vis. Niet zo geweldig als de vorige wedstrijd, maar toch af en toe een visje. Na een tijd begon de vis te krimpen. De ondermaatse wijting en schar kregen de bovenhand. Na enig overleg met Hans, de booteigenaar, nog wat ondieper gaan vissen op 6m. Hier ook nog wat maatse pladijs, schar en bot. Maar ook vooral veel te kleine scharretjes. Op het einde nog een mooie tong van 37cm gevangen. Bij weging bleek dat we het toch nog zo slecht niet hadden gedaan, maar er waren er 2 die toch het dubbele hadden van ons. Wij hadden een 95 maatse vissen, zij hadden er een 170. Zij hadden geluk dat ze op een bottentapijt lagen blijkbaar. Geen andere vis. Proficiat voor hen. Nu, voor ons een derde plaats na een eerste bij de eerste wedstrijd is ook niet slecht. Op naar de makreelwedstrijd in juli nu.

Wimwim=== Zondag 10 mei 2015 ===


Zeevislanders,

Vandaag zondag 10 mei (Moederdag)  de 2e EFSA competitiewedstrijd vanuit Scheveningen, dit met de "Trip Senior" van rederij Trip, waar ik geloot had op de nrs 4 / 11 en 18.

Om 07.30 v/d kant met 16 EFSA vissers en na het uitkomen , moest er toch wat gas teruggenomen worden, ivm met een behoorlijke deining na de 6 tot 7 Bft van gister, na een vaart van 45 minuten geankerd recht voor Kijkduin op 12 meter.

De omstandigheden:

- de wind ZW tot W 3 tot 4BFT aanvankelijk afnemend 2 tot 3 , maar in de middag weer toenemend 3 tot 4 Bft en ruimend W tot NW.

- de golfhoogte aanvankelijk 60 tot 90 cm en afnemend 30 tot 60 cm in de middag.

- het getij om 10.15 uur HW en omstreeks 16,00 uur LW, dus in eerste instantie nog de vloedstroom naijlend tot een uur of 12 en daarna de kentering , waarbij de Trip Senior pas rond 13.30 uur 180 graden was gedraaid .

- de watertemperatuur v/d Noordzee is inmiddels opgelopen tot bijna 12 graden, en dat is te zien aan de "algenbloei" wat te zien is aan het schuim op de tijnaden en wat een negatief effect kan hebben op de vangst.

- De vangst kwam er direct in met 70/80% ondermaats zowel de scharren als wijting en dat is zowat alle drie de visperiodes zo gebleven.

Gevist met een ouderwetse weegschaal dus in ieder geval 2 haken strak aan de grond, haakmaat 4 en 2 ,met een mix van pieren, mesheften en in de derde periode wat gevroren tappen.

met name de 2e periode achterop op 11 was behoorlijk frustrerend, allemaal trekken van 3 !!, alleen nagenoeg alles ondermaats, daar slechts 3 maatse visjes kunnen verschalken.

Uiteindelijk 21 maats aan kunnen bieden, middenmootje denk ik, er zijn  wel 2 rode poontjes aan boord gekomen van rond de 20 cm ( John v/d Starre boatcaptain/ Michel v/d Giezen beide "Zeenaald") , toch een v/d mooiste visjes die in onze Noordzee rondzwemmen.

De knakenpot voor de grootste vis was voor Pieter de Rooij met een bot van 36 cm. 

Om 14.30 uur na de laatste fluit het anker eruit en teruggestoomd naar een zonovergoten Scheveningen.

De volgende EFSA is pas weer in oktober, maar tussendoor vis ik ook nog wel, de eerstvolgende is een ankertochtje met de "Valkyrie" verslag volgt.

Vang ze iedereen en VOORAL "tight lines" !

gr, Kees Graaf     Kees Graaf=== Zondag 10 mei 2015 ===


VLIEGvissen op de Westerschelde. Vandaag lekker gevist op de Nautilus vanuit Vlissingen op de Westerschelde.Zo rond 8.00 opgestapt bij de kleine sluis en na het schutten koers gezet naar (alweer) de Sluissche Hompels.we hebben de hele dag gevist met afgaand tij.De vissen kwamen al vrij snel aan boord en dit duurde tot ongeveer 13.00 uur.Daarna ging de stroming eruit en was het even een uurtje wat minder.

Na een uur kwam er weer wat stroming en ging de vis weer bijten.We hadden niet alleen last van die akelige scharren,maar ook van de vliegen en muggen.Waar ze ineens vandaan kwamen weet ik niet,maar dat die vliegen vervelend zijn is zeker.Grote zwermen vliegen en muggen teisterden de boot.Vandaar ook dat we al om 14.45 uur het anker hebben opgehaald en terug naar de sluis zijn gevaren.

Dan de vangst:Ik heb meegenomen voor de pan 39 scharren,7wijtingen en 3 botten.Verder nog wat kleine scharren en wijtingen netjes onbeschadigd teruggezet.Wat blijft het toch mooi om die visjes weer de diepte in te zien gaan. Ook mooi was de man die naast mij stond met zijn 2 zoontjes.Rond het middaguur hadden ze genoeg gevangen en de rest van de scharren die ze vingen werden door de oudste zoon netjes teruggezet.

Kijk,dat zijn echte sportvissers. We hebben lekker weer gehad en lekker in de zon zitten vissen.Het was weer een topdag.Wat wil je nog meer?

Frank bedankt en tot over 3weken.

Dan komen we weer met visclub "Het Sp(b)ieringske" uit Tilburg.Rob Chumman=== Zondag 10 mei 2015 ===


De komende week nog een aantal boten vrij, onze boten zijn uitgerust met vele extra's.  

Kijk op onze site www.bootvissen.nl voor meer info.

De vangsten zijn behoorlijk aan het toenemen,  ook de zomersoorten zijn gearriveerd. 

Antoine

't Zeepiertjeantoine=== Zaterdag 09 mei 2015 ===


Gisteren (8 mei) te gast op de Orka van Jeroen.

Vertrokken vanaf de helling bij Neeltje Jans rond 13.30 uur en als stek gekozen voor de R1.

    Op weg naar de visgronden !

 

Na een 20 minuten varen geankerd op een 7 meter diepte.

We visten het gehele opkomende tij af, en het koste enige tijd voor de stroming er in kwam.

Maar al vrijwel gelijk begonnen we leuk vis te vangen, bijna iedere draai vis.

Verschillende keren 2 of 3 tegelijk voornamelijk schar.

Ook verschillende mooie botten en wijting kwam boven, de laatste wel allen net onder de maat.

         3 stuks is geen uitzondering

 

Het begon echt op werken te lijken, de ene hengel sta je binnen te draaien en de andere staat al weer te rammelen.

En honger dat ze hebben ongelooflijk, maakt niet uit met wat je vist leeglopers, zagers, mesheften, gezoute pieren.

         2 haken in 1 vis

 

De vangst was gewoon super, zeker voor het opkomend tij wat meestal wat minder is dan het afgaande.

We hadden een 100 scharren, waarvan de helf ondermaats en dat in een goed 4 uur vissen.

Rond 18.30 uur het anker geligd en op het gemakje naar de helling.

Was weer genieten op het water, op naar de volgende keer.

Gr. TomTom=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Beste allemaal,

Vandaag heerlijk gevist met mijn buurman.

Getrailerd bij Waarde, en naar de oude verhaven bij Kruiningen gevaren. 

Totaalvangst 46 stuks. Veel wijting, maar ook nog twee gullen van 55cm. Verder tong, schar en bot.

Kortom, een heel zootje vis, en een prachtige dat op het water...!Pinguin II=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Vandaag hadden we een boot afgehuurd bij fam. v. Dixhoorn in Yerseke. Zoals alle voorgaande keren was deze keer ook het aas van zeer goede kwaliteit en na wat bijkletsen zijn we omstreeks 07.15 uur de haven uitgevaren.

Ons gezelschap bestond deze keer uit de gebroeders Machielse (jan de strandjutter en nico de zeehondentemmer) en ondergetekende. Het water zag er uit als een biljartlaken en er stond een klein briesje.

Op advies van Hr. v. Dixhoorn zijn we richting de Zeelandbrug gevaren en omstreeks 08.45 uur hadden we onze stek opgezocht. In de nabijheid lagen al wat andere bootjes en na slechts een kleine 5 minuten haalde Jan zijn eerste vis naar boven, een wijting van ongeveer 23 cm.

We hebben hier bijna heel de dag gelegen en zijn toch (misschien niet zo'n goed idee achteraf) verkast richting meer de zeelandbrug maar hier was het slechter gesteld.

We hebben vandaag gevist met pieren, zagers en ingezouten pieren. Een paar weken geleden had ik handgemaakte weegschaaltjes aangeschaft van een persoon uit Bosschenhoofd om deze eens uit te proberen. Ik kan niet anders zeggen dat we alle vis hieraan gevangen hebben ondanks dat we ook andere onderlijnen bij hadden. De weegschaaltjes waren van perfecte kwaliteit en onze eindtotaalstand van deze dag waren 43 platvissen en enkele wijtingen en 1 bot(je) en alles gevangen aan deze weegschaaltjes.

Omstreeks 15.30 uur hebben we alles opgetuigd en zijn teruggevaren naar de haven in Yerseke.

Lang geleden dat we zo gevangen hebben op de Oosterschelde, maar gelukkig zit er hier toch nog vis.

met vriendelijke visgroeten,

Johan Frijters, Sint WillebrordJohan Frijters=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Oosterschelde 8-5 2015

Gevist bij de zeelandbrug, vangsten enorm goed!!

Met 4 man +/- 90 mooie dikke scharren, 20 kleinere, 4 tongen en een stuk of 10 - 12 botten

Ook de eerste paling dit jaar weten te verschalken en mijn neefje zelfs 2

Eerder deze week bij dortsman gevist en gorishoek daar waren de vangsten bijzonder triest. 0,0

Groeten Jan Delta 525Jan=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Vrijdag 8 mei met onze boot vanuit Stavenisse gevist bij Colijnsplaat aan de SVK boeien.

prachtig weer, gladde zee, en goede vangsten.

een lekkere klus scharren ,en 2 mooie tongen.

 Martien smits=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Donderdag 7 mei met 4 man mee geweest met de salamander 2 op de Oosterschelde. We hadden ervoor gezorgt dat we op de punt van de boot konden staan. De vangsten over de gehele boot vielen tegen Maar toch mochten wij de eerste vis van de boot omhoog halen. Een ondermaatse schar. Verder werd er niks gevangen op deze stek dus besloot de kapitein om verder te varen. Op de volgende stek veel rotzooi in het water en het waren krabben en zeesterren die omhoog kwamen. Toen nog naar een andere stek gevaren maar daar lag de boot voor ons niet optimaal. Door de harde wind ging de boot niet met de stroming mee liggen dus uptidevissen zat er voor ons niet meer in. Achter op de boot werden hier nog een schar of 5 gevangen en wij wisten toch ook nog een schar en een zeebaarsje te vangen. Al met al waren de vangsten niet heel goed maar we hebben toch weer een topdag gehad. Het weer viel niks tegen en de jupilers stonden goed koud! Ik vraag me voortaan wel af of er wel maatse vis te vangen is op de Oosterschelde? 

de groeten van "de Brabanders" team kwabaal.team kwabaal=== Woensdag 06 mei 2015 ===


Mosterd na de maaltijd. 

Tjemig pemig; 21 maart het laatste zelfgeschreven vangstbericht. Moet niet veel gekker worden. Gelukkig zijn er nog wel een paar losse berichtjes gekomen van mensen die aan boord van Wiesje geweest zijn maar het was gewoon te druk en te rommelig om er nou eens voor te gaan zitten. 

Te druk ... of gewoon geen zin? Dat laatste zou ook wel eens het geval kunnen zijn. Begin april is mijn moeder overleden en dat gaat je nou eenmaal niet in de kouwe kleren zitten. Rondom overlijden en crematie “gewoon” doorgevaren maar ik was niet echt op mijn gezelligst zullen we maar zeggen. Ik hoop dat niemand er wat van gemerkt heeft. 

Vanaf het begin af aan heeft “Oma Wiesje” me altijd geholpen en toen Odette en ik onze eerste boot kochten hadden wij geen geld en ons moeder wel. Vandaar dat de eerste boot genoemd is naar mijn moeder en dat is tot de huidige boot zo gebleven. “Oma Wiesje” is er niet meer maar haar naam zal altijd voortbestaan in de Wiesje die jullie allemaal kennen. 

Na anderhalve maand weer een vangstbericht maken is dan ook eigenlijk “Mosterd na de maaltijd.” In ieder geval wel voor de mensen die vaak naar aanleiding van de berichtjes de zee op willen met hun eigen boot of (nog liever) opstappen op Wiesje. 

In een notendop dan toch maar even wat info. Nadat “iemand” bij de Zeehengelsport in al zijn wijsheid de maat voor de Noordzeekanjerbot omhoog geschroefd heeft van 40 naar 44 cm kon de wraak van Wiesje niet uitblijven. Op vakkundige wijze is de mailbox van de Zeehengelsport volgeplempt met een wel zeer behoorlijke hoeveelheid Noordzeekanjerbotten. Soms tot ergernis maar altijd met een lach van die “iemand”. Zeer veel grote botten dus op zeer ondiepe plekjes. 

  

Na de botten kwamen de scharren in werkelijk gruwelijk grote hoeveelheden binnen. Wel dient daarbij gezegd dat er op het moment ook veel kleintjes (20-25 cm) bij zitten. Ietsjes harder werken dus om de emmers gevuld te krijgen maar dat lukte in zijn algemeenheid goed tot zeer goed. 

       

Wijting wintervis?? Waar ze vandaan komen op het moment is een volslagen raadsel maar het is er van vergeven. Vooral op de eerste avondtripjes die we gehad hebben ging het zeer hard. In tegenstelling tot vorig jaar gaat het ook in de donkerte gewoon door en er kwamen diverse klachten van onze tongenmeppers. De belangrijkste daarvan was dat als je ingooide en de lijn tussen duim en wijsvinger strak liet lopen die krengen er al aan het plukken waren als het lood nog maar juist de grond geraakt had. Tja, en dan is het natuurlijk moeilijk om een tong te vangen als er 3 van die druktemakers aan je paternoster hangen. Wel fijn is dat het heus niet alleen maar van die ieniemienie-wijtingen zijn. Laten we zeggen dat je er van de 10, 4 terug moet zetten. De rest is groot (en dik) genoeg voor in de emmer. 

 

Tong is nog lala, wellicht te wijten aan de watertemperatuur die nog niet echt omhoog wil maar zeker ook de schuld van onze wijtingvrienden. Vrijdagavond als de weergoden het toestaan voor de eerste keer Paardenmarkt-getij dus dan gaan we daar maar eens kijken of er daar wat te halen is. 

       


Zo, dat was het dan weer. De intentie is er om de vangstberichtenfrequentie wat op te voeren maar dat ligt vooral aan de uitwaaidagen zoals vandaag. Het is druk maar via het facebook van Wiesje krijg je in ieder geval een dagelijkse update van dat wat er zoal binnenboord komt. Alhoewel ik op dit moment niet weet hoe ik nog iets moet maken van “Visser met 3 scharren”, maar dat terzijde. 

Gelukkig worden deze “schar-stillevens” afgewisseld met zeehonden die pochend voorbijzwemmen met loeiers van tongen in hun bek. (2 keer binnen een kwartier). Daarnaast vermoeide duiven die het gangboord voor 2 uur lang als hun domein beschouwen en een mooie zeebaars gevolgd door een nog foto-geniekere donderpad en de laatste verdwaalde gul. 

    

Nog een laatste tip-van-dag. De groep van Johan had zalige platte oesters bij voor de bemanning en kokkeltjes voor de vis. 1 hengel beaasd met verse kokkeltjes en verder niets. Dat gaat gewoon net zo goed als met pieren. T’is maar dattu ut weet ... Hopelijk gaat de tong los en binnenkort mogen we weer wat verder weg voor de zomergulletjes, de makreel en natuurlijk de haaitjes. In ieder geval wordt iedereen op de hoogte gehouden. 

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée / Sportvisserij Wiesje Hank Perrée=== Dinsdag 05 mei 2015 ===


Afgelopen vrijdag 1 mei vanuit Den Helder uitgevaren om te wrakvissen met de Nieuwe Diep. Omdat er op donderdag nog een windkracht 6 had gestaan was het 's ochtends nog behoorlijk hobbelig, maar gaandeweg de dag viel de wind er uit en zakten de golven ook in, zodat er prima gevist kon worden. Ongeveer zes wrakken afgevist en van elk wrak kwam er wel vis boven. Bijna alle vis werd gevangen op aas, nog even geprobeerd met pilkers, maar dat ging niet echt. Het water was nog niet echt helder door de algenbloei en de vis aasde erg voorzichtig. Als bijvangst een pollak en wat steenbolken. Uiteindelijk had iedereen aan boord een mooi portie vis van mooi formaat zodat het weer een mooie dag was.

gr,

ohanJohan=== Zondag 03 mei 2015 ===


Zaterdag 2 mei waren de weersomstandigheden gunstig en zouden we een eerste keer richting Zeebrugge gaan bij de 'Paardemarkt'.
Samen met met broer en vader hadden we gehoopt een eerste tong te kunnen vangen.
Om 6u vertrokken richting de Binnenhaven, Vlissingen.  

Rond 7u lagen we samen met 3 andere vissersbootjes in de sluis te wachten.
Eens de sluis door hadden we koers gezet naar onze stek.  Er lag nog 1 boot in de buurt.  We hadden net het laatste van afgaande tij.
De visserij was niet slecht.  We hadden een 60 tal maatse scharren, met mooie exemplaren van rond de 35cm.  De kleinere exemplaren
werden keurig teruggezet.  

Er zat ook wijting, exemplaren van +27cm.  Daarnaast heb ik zelf een mooie bot gevangen van 755gr, mijn broer had
een schar van 395gr (35cm).  Om 13:30u kwam de eerste en ook laatste tong aan boord.  Die heeft onze eer gered want we hadden onze vrouwen beloofd om tong mee te brengen.
Rond 14 uur zijn we gestopt en terug naar Vlissingen gevaren. Pas dan kwam de zon er door :(  Het was een zeer fijne dag voor herhaling vatbaar!

gr

JORONJORON=== Zondag 03 mei 2015 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 3 mei de 2e selectiewedstrijd voor het NK Boot van Sporvisserij Nederland vanuit de "Bergse Diepsluis" bij Tholen.

had geloot op de Eendracht met schipper Henk en Katrien, op de plaatsen 1  /  7  en 14.

Omstreeks 07.30 v/d kant met 16 vissers aan boord, waaronder de totale "fine de fleur" v/d "Ëdelkarper" dus dat wordt bijvoorbaat lastig voor een leuke plaatsing, maar meedoen is ook leuk ! 

We hadden een vaart van een uur en een kwartier voor de boeg richting het"Goese Sas" dit in gezelschap v/d "Dolfijn" en de "Vlije" waarover de overige deelnemers waren verdeeld.

De omstandigheden :

- de wind ZO tot Z 3 tot 4 Bft later op de dag ruimend Z tot ZW en toenemend 4 tot 5 bij buien mogelijk 6 Bft.

- de golfhoogte 40 tot 60 cm toenemend tot 60 max 90 cm .

- het getij volgens de boeken van Wemeldinge om rond 10.00 uur LW en HW om 16.15 uur.

- de watertemperatuur op de Oosterschelde is inmiddels 11 graden.

Om 08.45 geankerd op 26 meter water, redelijk diep voor de Oosterschelde, dit volgens schipper Henk dat we zoveel mogelijk verschoond zouden blijven, van zeesla/apenhaar en de meeste kans zouden hebben op "maatse"vis en dat was ook zo.

De 1e periode gestart om 09.00 uur op 1 stuurboord boeg strak uptiden naar het anker met een onverzwaard weegschaaltje haakmaat 4, aasvoorziening pieren van Scheveningen, wat aan te grote kant en kleine zagertjes, stukjes mesheft.

De eerste periode bracht 1 maatse schar 26 cm, de 2e periode op 7 3 scharren ook allemaal maats, vlak voor het einde v/d 2 periode, kwam ik bij het inhalen vast te zitten en alles eraf gebroken op de voorslagknoop.

De 3e periode  op 14 gevist met een verzwaarde metalen driehaaks onderlijn, maar dat leverde geen vis meer op en dat was op het felst v/h tij, wat over de hele boot mondjesmaat vis opleverde.  

De grootste vis een schar van 33 CM !! dat is respectabel voor de Oosterschelde was voor Michel v/d Giezen (De Zeenaald) de naam v/d visser met het grootste aantal vissen ken ik niet maar dat waren er 15 !

Om 15.30 einde 3e periode en het anker eruit voor de terugstoom naar Tholen, inmiddels knap "briezig" en met een slingerende Eendracht de Bergse Diepsluis binnengelopen.

Op zich weer een leuke visdag, volgend jaar weer nieuwe ronde , nieuwe kansen.

De volgende as dinsdag 5 mei ga ik op avonuur met de "Pirate" en Rene de Back vanuit Vlissingen, verslag volgt.

Vang ze iedereen ENNE Tight Lines !!

Kees GraafKees Graaf=== Zondag 03 mei 2015 ===


Afgelopen zaterdag sinds vele maanden weer eens kans gezien om een dagje te kunnen vissen. Vanuit neeltje jans richting Westkapelle gevaren en voor de vuurtoren op circa 15 meter gelegen. Mooie grote scharren, een enkele bot en vooral heel veel ondermaatse wijting. Op de terugweg nog eventjes geprobeerd voor oostkapelle maar hier was het nòg meer wijting van formaat guppie. Gevist met zelfgestoken pieren en zagers, allebei even succesvol. Lekker dagje gevist, en hopelijk tot snel!!

Groeten, Dennis SchmittDennis Schmitt=== Zondag 03 mei 2015 ===


zaterdag 2 mei met de andromeda meegegaan voor een wrakkentocht.

Helaas geen vis wel ver gevaren en 8 wrakken bezocht. Op de hele boot slechts 5 vissen gevangen.

Het weer was goed, de schipper heeft zjn best gedaan, de enige spelbrekers waren de vissen.arie van Duin=== Zondag 03 mei 2015 ===


Samen met mijn echtgenote zaterdag een dagje vissen op de Westerschelde. Om 7.15 vertrokken uit de haven Van Breskens richting Sluisse Hompels. Daar aangekomen zijn we gelijk gaan vangen.. Twee  soms 3 scharren te gelijk.  Het was een scharren festijn. Ook de andere bootjes in de omgeving hadden zeker geen klagen. Toen de vloedstroom er langzaam 's middags uitging weer richting Breskens gegaan. De vangst ruim 80 scharren en wat maatse wijting en een knoert van een tong. Zeker weer voor herhaling vatbaar.Rob Merrelaar=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Hallo Zeevislanders.

Vandaag een wrakkentocht gedaan met de "Valkyrie". Op jacht naar wat kibbelingen.

Ver gevaren maar goed gevangen.

Soms wel 2 of 3 gullen tegelijk. Over het formaat had niemand wat te klagen.

Verder is er nog weiting, steenbolk, poon en een pollak gevangen 

Dit was gelijk een mooie gelegenheid om mijn Nieuwe Penn Regiment Heavy Pilk eens testen voor dat ik naar Noorwegen ga in Augustus.

Wat een lekker strak "stokkie" is dat zeg. De aanbeten op mijn pilker kwamen perfect door.  Ik heb er een paar mooie kabeljauwen aan gevangen en dat gaf al een leuke actie op deze hengel.  Nu nog in Noorwegen een meter+ heilbot aan deze hengel zien te vangen, dat lijkt mij wel wat.

Mooi visdagje  gehad zo.

Gr Jan de BruinJan de Bruin=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Afgelopen zaterdag de tweede visdag van visclub de Hofstee op de Oosterschelde. Samen met de schipper van de Vlije was besloten naar het goesse sas te varen omdat daar nog enigsinds wat gevangen werd aan deze kant van de Oosterschelde brug. Het is immers ronduit bedroevend gesteld met de visvangsten en veel schepen komen ook met minimaal vis terug helaas. Wij mochten niet mopperen en er werden totaal 24 stuks redelijke mooie scharren boven gehaald en een wijting(tje) . Helaas met 16 man/vrouw dus waren er ook leden die met de 2e nul naar huis gingen.

Het is helaas niet anders op dit moment elke visser die van de andere boten afstapte kwamen met dezelfde berichten en achteraf hebben wij niet eens mogen klagen en nog redelijk gevangen. Gelukkig was de sfeer goed aan boord in de recent geheel opnieuw opgebouwde combuis van Cor Schot. Ziet er schitterend uit en weer strak in de lak zullen we maar zegen. Gelukkig zijn de broodjes bal, de broodjes schot en Cor zijn soep nog steeds hetzelfde en gingen deze er dan ook goed in bij de leden. Al met al weer een gezellige dag gehad die ondanks de wat tegenvallende vangst en de lichte regen prima verlopen is.

Volgende keer is de zomer vis gearriveerd dus zullen de vangsten gaan toenemen en kom ik van die ellendige 0 af na 2 wedstrijden zal niet mee vallen om hoog te eindigen dit jaar ga me op de troostprijs richten denk ik ;-)Peter=== Zaterdag 02 mei 2015 ===


Zaterdag 2 mei

Vandaag weer eens een middagje lekker dichtbij, net buiten de haven gelegen.

Het viel niet tegen: 13 maatse scharren, 2 botten en 3 wijtingkjes.

Toch een bakseltje voor de pan.

Willem

Delta 500willem van zalm