Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juni 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 30 juni 2012 ===


6e clubwedstrijd De Makreel. Vandaag de laatste wedstrijd gevist voor de zomerstop. Aanwezig 24 vissers.....totale vangst:1 geepje van 57cm gevangen door Pieter Verwijs!!! Drama met de vangsten ten noorden van Tholen en rondom sint-Philipsland! Geen geepje meer te bekennen (op die ene na dan;)) bij Zijpe waar het 3 weken geleden nog goed was! Hopelijk gaat het snel weer wat beter....afwachten. Groetjes............. en draai ze eruit!!!!  

Kiske

 Kees Reijngoudt=== Zaterdag 30 juni 2012 ===


29/06/12 gaan vissen te Westkapelle met als bedoeling geep te vangen. De condities waren ideaal, zonnetje, niet te veel wind, afgaand tij na hoog water.
Maar helaas, 4 uur alles geprobeerd en niets gevangen. Tijdens het gepen ook nog 1 hengen voor bodemvisserij uitgegooid hierop ook niets. Rond mij stonden 7 andere vissers te vissen op geep en bodemvisserij. Ik heb niemand iets zien bovenhalen. Wat is er toch de laatste tijd aan de hand in Westkapelle? Dan maar naar de buitenhaven in Vlissingen gereden.
Daar heb ik met een pilkertje van 28g in een uurtje tijd toch nog 2 makreeltjes en een spiering gevangen.
groeten LVP


 LVP=== Zaterdag 30 juni 2012 ===


Beste sportvissers, Gisteren gaan vissen in Westkapelle, gevist van 14 uur tot 19.30, laag om16.35. Gevist met dwarrellijnen en als aas pieren en zagers. De vangst bestond uit 3 gullen en 2 zeebaarzen, de grootste gul was 38 cm en de grootste zeebaars 42 cm. Alles gevangen aan de pieren,  geen enkele platvis gezien al was er één onderlijn voorzien van haakjes nr 6. Al bij al tevreden nog eens gevist, wat gevangen en schitterend weer.
De groetjes,Dirk=== Zaterdag 30 juni 2012 ===


Tong van de Papegaaienbek 43cm!!Jeroen=== Zaterdag 30 juni 2012 ===


29-06 eerst naar neeltje jans gereden om op geep te vissen na ongeveer 2 uur nog geen beet te hebben gehad naar westkapelle gereden en ook hier in 4.5 uur tijd geen beetje gezien of gevoelt en ook op de bodem visserij bij westkapelle zeer zeer slecht heb daar de afgelopen maanden 4 keer gevist op de bodem en alle vier de keren 0 vissen!!!! is het hier nou zo slecht gesteld met de bodem visserij of niet kan iemand mij hier wat over vertellen soms.

marcmarc=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


Slecht op de Papagaaibek Gevist met opkomend water en een zuid westen wind.....piertjes en steekzagers in de aastas. Om kort te zijn......wienig vis helaas,en ook 4 onderlijnen verspeeld door opstakels ......3 botjes van net 20 cm op 6 uur tijd! Volgende keer maar eens naar de Walcherse stranden! Groetjes................. en draai ze eruit!!! KiskeKees Reijngoudt=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


Vrijdag ochtend nog eventjes gevist op de zeebaars te kaloot veel gevangen maar allemaal onder maats grootste 25 cm jammer Weet iemand nog goeie visstek in ZeelandNiek de graag=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


Beste Vismakkers

Gisteren 28 Juni voor de 4e maal dit seizoen wezen gepen. Gestart direct na hoogwater in Westkapelle wat normaal dan het beste getijde moet worden maar vandaag lukte het echter nergens? het lijkt wel of de geep al een beetje over is???? andere berichten die ik nu lees lijken dit te bevestigen. In ieder geval zijn wij na bijna 3 uur actief gevist te hebben en geen enkel beetje te hebben gehad maar verkast naar de Neeltje Jans (buitenzijde) daar gevist tot 15:30U en ook hier om moedeloos van te worden! geen eens 1x beet gehad wat we ook probeerde. Zalm,geep,runderhart,kunstaas het maakte allemaal niets uit er was geen geep te bekennen. Uiteindelijk zelfs nog een 3e stek geprobeerd (Schelphoek) op de oosterschelde maar ook hier noppes. Toen maar mosselen en alikruiken geraapt (stonken we in ieder geval nog naar vis:)) en op naar huis. Het positieve van deze dag was het weer!!! ondanks alle waarschuwingen vooraf prachtig weer en geloof mij dat maakt veel goed hoor!. wij maakte trouwens ook nog een nieuw fenomeen mee in Westkapelle, gedurende een kleine 3 uur stond er een viskoffer onbemand een meter of 40 naast ons (zeker vergeten door een viscollega denk je dan nog) Uiteindelijk heb ik de koffer achter ons in het zicht gezet zodat de eventuele eigenaar indien hij terug kwam hem direct vanaf de weg kon zien en gelukkig zijn spullen weer terug had! (althans dat dacht ik). Inmiddels zijn er dan links en rechts van ons andere vissers komen staan en boven op de dijk stopt op een bepald ogenblik een camper en komt er een man aangelopen. Ik denk gelijk heee een vissers die komt om zijn viskoffer! Ja dat klopt hoor maar in plaats van blij is hij boos op mij want wat blijkt, hij heeft vanochtend vroeg zijn viskoffer alvast neergezet om deze plek te reserveren!. Ik had alle senario's in mijn hoofd gehaald hoe het nou kon dat iemand zijn viskoffer vergat (die gewoon gevuld was overigens), we hadden ook nog een ambulance zien wegrijden toen wij aankwamen en dachten nog mischien onwel geworden of zo? maar waarschijnlijk is dit dan een nieuwe   manier van handdoekje leggen van onze visburen. wij vonden het een "beetje apart" maar misschien is dit wel heel normaal hoor, maar mocht u nou aankomen op uw visplek en er staat al een koffer is het dus de bedoeling dat u deze plek als bezet moet zien!

Groetjes Johan en Ad BarendrechtJohan en Ad=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen, Gisteren met Henk en Gerald gevist op de Noordbout. We zijn niet zo heel ver de Bout opgegaan i.v.m. het dreigende weer. We visten alle drie met twee hengels. Een voorzien van een lange wapperlijn en een grote steekzager (bedankt Henk). En de andere stok voorzien van de standaard onderlijn met wapperlijntjes. De vreterij was niet gering. Alleen was het geen vis. Krabben, krabben en nog eens krabben.Het maakte niet uit waar je gooide en hoeveel aas je erop deed het was er in een mum van tijd af. Uiteindelijk heb ik twee botten kunnen vangen.Henk en Gerald helaas niks. Het was een prachtige avond, jammer dat de vis het liet afweten maar volgende keer beter.... Jullie lezen het wel weer. Groeten uut Playa del Bru

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


Gisteravond met Henk en Dennis  even aan de noordbout gevist met opkomend water en dreigende luchten. Het weer viel alles mee, heerlijk themperatuurtje alleen de vangsten vielen tegen, krabben en nog eens krabben. De winnaar was toch wel Dennis, die het toch presteerde om er nog 2 botten eruit te krijgen! al met al weer een mooie visavond!

groet GeraldGerald=== Vrijdag 29 juni 2012 ===


 

Hallo, ik ben net terug van een midweekje Baarland. Gefietst, gevist en gerelaxed. Maandag, woensdag en donderdag telkens een paar uurtjes wezen vissen. Gevist t.h.v. de Camping. Als aas pieren en kweekzagers,  de bekende onderlijnen  met dwarrellijntjes met haakje no.4. De vangst viel nog niet tegen: 6 bot, 1 baarsje, 1 tong en 3 paling. ( ja,en ik weet dat je paling terug moet zetten). Al met al leuk gevist en een leuk weekje gehad met lekker weer.

Tot een volgend bericht (van het Walcherse strand),

   

Jan B.

 

 

 jan b=== Donderdag 28 juni 2012 ===


Donderdag avond wezen vissen op de papegaaienbek, vangsten waren slecht eigenlijk helemaal niets op de terugweg nog even geprobeerd op de waterweg daar toch nog 3 leuke tongen gevangen. Het weekend maar weer eens proberen de geep te belagen! Gr. EddyEddy=== Donderdag 28 juni 2012 ===


Gister avond van 19:00 tot half 3 in de nacht gevist op de europoort. Resultaat: 15 tongen (de grootste 35,5cm). Verder nog een kleine paling (30cm) en 2 kleine botten weten te vangen. Al met al een leuke avond. Groeten, JeroenJeroen=== Woensdag 27 juni 2012 ===


Vanavond wezen vissen op de zeebaars in de europoort. Had weinig hoop doordat ik al verschillende keren was geweest zonder resultaat. Dit maal had ik geluk, heb er 3 weten te verzilveren à 32, 37 en 48 cm, en zwemmen nu allemaal weer. Alledrie gevangen op de blauwe rapala x-rap 7cm. Mvg AngieAngelo=== Woensdag 27 juni 2012 ===


Zierikzee, ’t Stelletje.

Dinsdagavond gevist met Harry van 18:30 tot 22:30 (HW 21:05). Ik was iets eerder en had net mijn 2 onderlijnen met pieren te water gelaten in nog minimaal water van nog geen meter boven het slik en daar begon de begon de net ingeworpen hengel flink te klapperen en zag zo’n 100 meter van de kant behoorlijke kolken in het water. Op een forse aanbeet de haak gezet en daar begon het binnenhalen. De toen nog onbekende vis gaf behoorlijk weestand en het door aanwezige wier op mijn lijn was ik genoodzaakt na iedere 10 meter binnenhalen de hengeltop te reinigen van het vastgezette wier. Eigenlijk wil je dat met zo’n vis niet meemaken, maar het was niet anders.  Bij  laatste meters de vis op de kant gezwiept om een vastloper te voorkomen. Éénmaal op de kant bleek de vis een harder te zijn van 54 cm en 1,6 kg. Een mooi begin van de avond! Het was mooi visweer en daar zou het verder bij blijven. Harry en ik hebben samen met 2 hengels gevist met verschillende onderlijnen en dobbertuigen, maar niets mocht baten. De enige vreterij waren de krabben die na 5 minuten de onderlijnen opberg gereed hadden kaalgevreten. Ook de ander vissers kregen geen vis uit het water.

 Jan Willem=== Woensdag 27 juni 2012 ===


Goedemorgen Afgelopen maandagavond wezen gepen omgeving Wemeldinge. Mooi stroomtje, rustig weer en het hoogtepunt was een bruinvis die vlakbij de staande netten aan het vissen was! Prachtig gezicht! Geen geep gezien. Gevist met varkenshart en een spiering uit de diepvries... Volgende keer maar weer ergens anders proberen. 

Groet, Ben SorgedragerB. Sorgedrager=== Dinsdag 26 juni 2012 ===


Vandaag , met opkomend water , op geep gevist vanaf één van de buitenste dammen van Neeltje Jans. Als aas gebruikte ik geep. Bij de eerste worp al een aanbeet , maar gelost. Dan zeker anderhalf uur moeten wachten vooraleer ik een geep op het droge kreeg . Dan weer anderhalf uur wachten. Ik wou al bijna stoppen. Twee gepen kort na elkaar. Weer lange tijd niks . Na een vierde geep gevangen te hebben ben ik maar gestopt. Naasr mij stond een , al wat ouder , koppel , en die vingen wel regelmatig een geep. Zij visten met zalm. Maar ook anderen vistten met zalm en die vingen niet beter dan mij... Volgende keer toch mmar een stuk zalm meenemen , zeker...

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Dinsdag 26 juni 2012 ===


Vandaag met afgaand getij gevist bij Coudorpe vangst 3 scholen baarsjes en 1 rapala max verloren door een pruik in mn lijn.

Duur dagje maar de zon maakte alles goed!

Groet LoodjeLoodje=== Maandag 25 juni 2012 ===


Vandaag gaan vissen te Zoutelande, miserie troef. Na twee voorslagen afgegooid te hebben, 7onderlijnen kwijt, vasthangen, een enorme dyneemapruik van orange blaze (krijg ik tegen volgend wk voetbal nog wel aan een oranje supporter kwijt), meer dan 1 kg! lood kwijt, een mooie zeebaars (+50cm) vlak onder kant gelost. daar sta je dan met je 2 splinternieuwe penn affinity twin tip en dito molen. Supergefrustreerd terug naar Antwerpen gereden. En nu ga ik een pint drinken.De peulschil=== Maandag 25 juni 2012 ===


hallo

gisteren naar zierikzee gereden om aan de stelle weg  van op de dijk te gaan vissen

thuis om 1uur vertrokken om 3.30 aangekomen

lekker weertje direkt de lijne te water  na nog geen vijf minuten beet en een platvis maar de stenen laggen nog bloot en glad dus ik dacht ik trek hem wel omhoog maar dat was buiten die ene uitstekende steen gerekend en ja hoor haak en vis weg  wat was dat balen direkt daarna ving mn vismaat en paling  wel op een bijzondere manier boven in de rug   we dachten dat gaat hier goed ja dit was buiten de weergoed gerekend  de wind kwam opzetten en de regen regen regen regen  de lol was er af nog gevist tot  9.30 toen maar gestopt want het was niet meer te doen  en trouwens het water was al terug aan het trekken ook dus terug huiswaarts    weer 370km voor niks gereden   hopelijk word het snel wat beter met visvangst anders kan ik beter de boel verkopenen een ander hobby gaanzoeken

de groeten en vang ze  en ik hoop zelf binnenkort ook

fons van gestel      desselfons van gestel=== Zondag 24 juni 2012 ===


Vandaag de regen en de wind getrotseerd met de bedoeling om wat zeebaars te vangen vanaf het strand bij Zoutelande.En daar werd ik niet voor beloond.De laatste keer dat ik ,onder dergelijke weersomstandigheden, zo ben gaan vissen , is al weer enkele jaren geleden. In die tijd leverde dat telkens wel enkele mooie vangsten op. Maar nu was het dus niets. Vlak achter de branding , verder weg , mesheften , gezoute zagers , kweekzagers en een enkele tap , niks werkte vandaag. Volgende keer beter. Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Zondag 24 juni 2012 ===


Gisteravond te Cadzand Bad op tong geweest met 3 vrienden. Resultaat: 4 maatse tongen, en 4 kleintjes weer gezet. Ook 1 krab gevangen. Gevist van 22u tot 2u. Alles gevangen op kweekzagers De tongkampioen van de avond was Steve. Gelukkig viel de wind en was het droog. Toch leuke avond en nacht gehad!

Marnix, Max, Steve en Didier.Didier Schatteman=== Zondag 24 juni 2012 ===


de  fotos die ik verstuurd heeft gisteren daar zaten klein  spul bij die zijn terug  in het water gegooid  om groter te worden ,

want ze leefde nog allemaal  in de emmer ik wil niet hebben misverstand.jan de strandjutter=== Zondag 24 juni 2012 ===


Gisteren weer een strandsessie. Een stug windje, ik schat in kracht 4 tot 5, zuidwest. Een schuimende branding, iets te breed naar mijn zin. Steekzagers en nog een paar oude gezouten pieren uit de diepvries. Twee hengels, 5 meter (driehaakspaternoster) en 4,20 meter (jojo). Gevist met afgaand water. Ik ben al geen ster in uitgooien maar een blessure aan mijn linkervlerk maakte het nog lastiger, maar geen tijd om te kermen gelijk die verwende voetbalballerina's! Hup de branding in met waadpak en hengel en dan de onderlijnen richting de golven... De eerste vangst bestond uit een doublet bot, tussen 25 en 30 centimeter waarvan één aan een mix van zager en ouwe pieren. De tweede opnieuw een bot, 26 centimeter en als derde de felbegeerde zeebaars van 46 centimeter. Ik ving hem aan mijn paternoster die vanwege haakbreuk nog slechts twee haken telde (tijdens het bevrijden van de derde bot brak de haak spontaan). Mijn hengelsportwinkel verkoopt sinds kort onderlijnen van Penn, dat leek me een enorme verbetering t.o.v. dat merkloze spul, maar een haak die bij het minste of geringste afbreekt... Toch maar eens kijken of er nog betere onderlijnen zijn, want je moet er niet aan denken dat je een mooie zeebaarsvrind aan de lijn hebt en een seconde later slechts nog een kwart haak... Vreemd genoeg verzette de zeebaars zich nauwelijks, alleen toen zijn kop uit het water dreigde te geraken opende hij zijn enorme bek (mooi gezicht trouwens) en bood hij enige weerstand. Maar weldra lag hij toch op het strand! De duisternis viel in, ik dacht dat wordt nog bal, maar niets daarvan: geen beet meer gezien. Om 0.00 uur heb ik mijn zagers de vrijheid gegeven, hopelijk voelen ze zich thuis in het opgespoten zand en toen hop naar huis. 

Veel visplezier toegewenst en groeten,De bottenkoning=== Zondag 24 juni 2012 ===


vannacht wissen vissen vanaf cadzandbad van 8 uur tot 2 uur snachts

 

vangst... ik zelf twee tongetjes en een scharretje poeck een tongetje en een mooie zeebaars van 40+ noud 4 scharretjes een zeebaarsje en 3 tongetjes en een mooie tong 36+ en me pa een tongetje

 

zaten meerdere vissers te vissen aan cadzand bad

 

weer was prettig wind zakte af en het bleef droog

 

tot de volgende keer greeettzzzz

 

levi van heselevi van hese=== Zaterdag 23 juni 2012 ===


 

 

zaterdag op de  23-06-2012 we hadden afgesproken om nog een keer weg te gaan jan en broer nico en johan het boske, ik was vroeg wakker en dan met de brommer na roosendaal aan gekomen bij hem, ff kletsen en dan na de afgesproken plaats waar daar vandaan na vlissingen met wind kr 6, aan gekomen was het veel wind maar wel droog recht op kop dus  dan maar alles klaar gezet, en dan maar in gooien  je ziet de beetjes niet maar johan had de eerste zeebaarsje toen kwam ik , ook aan de beurt  met een bot daarna weer hij zeebaars toen ik weer 2 maal een bot en een grietje klein  maar alles was ook me broer een zeebaars daarna niks met hem stook elke keer, zijn hand op om te zeggen laten we hem maar thuis toen later zijn we gestopt met vissen , het op eens te slecht te veel wind en het voer was op nu nog ander draad op zetten, want ik verloor onderlijnen dus me broer heeft me uit de brand gehaald gaf mij een molen, van hem en daar haalde ik weer bot om hoog dus eindstand..nico 1 zeebaars-- johan--3 zeebaarsen jan ---7 bot-plus --griekje afzender jan de strandjutter nico de zeehondetemmer, en johan het boske.

   jan de strandjutter=== Zaterdag 23 juni 2012 ===


Veel wind op de maasvlakte vrijdag, We wilden eigenlijk vrijdagavond eens op de tong gaan proberen aan een Walchers stran.......maar dat werd helaas helemaal niks.......windkracht 6 a 7 vol op de kop is nou net niet ideaal weertje voor tong zou je denken. Dus maar een plaatsje gaan zoeken waar we uit de wind konden staan ergens op de maasvlakte op Europoort Om 18.00 uur lagen de eerste een beetje stinkende zagers en piertjes in het water,en ook direct vis aan de kant....mooie botten en ook tong kwam aan de kant....mooie tongen zelfs (en het was nog zo vroeg in de avond) Rond half 11  stond  de teller op zo'n 35 vissen aan de maat. Met de wind vol in de rug,en hoog gooien kwamen we ver....heel ver....af en toe moest ik 160+ slagen geven aan de Super ultegra die op de Hiro dream surf en de grauvel Teklon surf comp 2 stonden.....en dat zijn afstanden die je met normale wind nooit zal halen met 3 haken goed gevuld met een hele steek zager erop en ongeclipt. Maar het leverde ons (de buren direct naast ons vingen onder de kant zeer weinig vis met de korte stokjes) veel mooie vis op! Ik had een tongen tweeling van allebei 41cm per stuk...en dan is het alsof je een roeiboot naar de kant aan het pompen bent (schitterend:) Totaal hadden we 15 maatse tongen.......38 maatse botten en 15 maatse scharren! Hier hadden we toen we thuis wegreden echt niet op gerekend.....zeker niet op de mooie tongen die we al rond 18.30 uur begonnen te vangen! Weer een top avond in de Europoort met Ton en Hans....en natuurlijk weer veeeeeel gelachen!

     

groetjes .....en draai ze eruit!!! KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 23 juni 2012 ===


Vrijdag even puzzelen, heel veel wind, af en toe regen, wat te doen? In de loop van de middag klaarde het op en naar Kats gereden. Op het puntje bij de haven lekker uit de wind op geep gevist. In totaal 5 gevangen. Aan het begin van de avond nog wat met pluggen in de weer geweest, maar niks gezien, gehoord of gevangen.

Peter en ReneRene=== Vrijdag 22 juni 2012 ===


Vandaag lekker windje, schat ong 6, weeres vanaf de kant geweest op de Oosterschelde. Verwachting was wat botjes. Totaal 8 botten en 1 paling en minibaarsje. Nog een paling gelost onderweg en dat vond ik nog het meest jammer, een zeebaars van (schatting) boven de 2 kilo. Viste 1 onderlijn met kleinere haken, 4. Vlak onder de kant zwom die tegen tegen mijn andere lijn aan, even blijven haken en weg wastie. Gr ForelForel=== Donderdag 21 juni 2012 ===


Beste vismakkers, Afgelopen dinsdag samen met Paul de "stoute schoenen" aangetrokken en de lange gang naar de kop van de zandmotor gemaakt. Er zou aardig baars en bot zijn gevangen. Dus vol goede moed de hengels te water. Zagers en pieren (van Avicentra Monster) en wachten maar. Een prachtige locatie met veel zwinnen en muien en een keiharde stroming. De eerste worp leverde ons allebei een bot op. De verwachtingen waren hoog gespannen want er was volop activiteit : de boten uit Scheveningen met makreelvissers lagen maar een paar honderd meter uit de kant en we zagen makreel vangen, grote groepen meeuwen en aalschovers waren volop aan het duiken en ook een zeehond deed vrolijk mee. En wij dan met prachtig opkomend tij; met laag water had ik 4 botten en 1 baarsje. Het opkomende tij leverde mij nog 1 botje op en met hoog ving alleen Paul nog 2 zeeblieken!!! op de verenpaternoster. Een beetje teleurgesteld in de visvangst (overvloed aan voedsel denk ik), maar genoten van het mooie weer en het schouwspel van alle dieren om ons heen begonnen we aan de lange terugweg. GroetCor=== Donderdag 21 juni 2012 ===


Hallo Allemaal, Dinsdag na de middag naar Westkapelle gereden om wat te gepen, het was nog hoog tij en dat hielp niet echt...naarmate de tij vorderde kwam de beet er in en heb ik er toch nog 6 kunnen verschalken; 5 voor de pan en eentje teruggezet ( was klein maar o zo dapper). Daarna nog wat gaan strandvissen in Zoutelande. Daar een stuk of 6 platvissen en visjes gevangen; 3 voor de pan en 3 terug naar huis gestuurd. Er was heel veel zandspiering aan het rondzwemmen waarop gejaagd werd door de nodige rovers...ik dus een geepdobber met een zager (kreeg helaas geen spiering te pakken) uitgegooid en laten afdrijven. Toen de dobber nog ongeveer een meter uit de kant was kreeg ik een beet...niet de verwachte zeebaars of makreel maar een bot van 25 cm! Alles gevangen voor zonsondergang, daarna kreeg de vis geen kans meer, aas was van de haak binnen de twee minuten...heel mooie, windstille maar wel wat kille avond gehad. Vang ze!

Rikske Vis, Lier BelgiëErik Peeters=== Donderdag 21 juni 2012 ===


Hallo beste medevissers! Ik ben maandag (18/06) in Zeeland gaan vissen op de geep (bij Neeltje Jans) en nadien op de haring (Grevelingen). Omwille van het slechte weer in de voormiddag vielen de geepvangsten enorm tegen, daarom besloten we om even op de haring te gaan vissen bij de Grevelingen. De haringvangsten waren daarentegen wel goed, ongeveer 50 haringen op een uurtje tijd. Nadien zijn we teruggekeerd naar Neeltje Jans om toch nog een geep trachten te vangen, maar er werd spijtig genoeg bijna niets gevangen. Na een tijdje zijn we omwille van het slechte weer naar de binnenkant van de dam gegaan. HIer hebben we met drie personen slechts 1 geep gevangen.

Groeten Jan (België)Jan Conincx=== Woensdag 20 juni 2012 ===


hallo visvrienden en vriendinnen

gisteren 19/06/2012 gaan vissen in de buurt van cadzand vanaf 17.30u tot 22.40u lw om 20.35 en mijn eerste tong gevangen 29cm van het seizoen,al verschillende keren gaan proberen maar niets, en dan lukt het toch ne keer, veel collega's vissers in de buurt ,goed weer niet te veel wind meer moet dat niet zijn misschien de volgende keer beter, vang ze

groetjes william.EECKHAUT WILLIAM=== Dinsdag 19 juni 2012 ===


Nieuwe plek, nieuwe stek, nieuwe kansen
Dinsdagavond nog met Dennis en Henk afgereist naar de verre visgronden in het Europoortgebied. We wilden vissen aan de Papagaaienbek, maar dat mislukte, het was er te druk en de sfeer was er niet echt prettig. Onze volgende stop was aan de Stenenglooiing maar daar was ongeveer iedere steen op de glooiing bezet door de kunstaasvissers, dus ook dat werd niks. Als derde alternatief hadden we het nieuwe strand van de nog nieuwere tweede maasvlakte. Na enige omzwervingen konden deze stek vinden en vonden we een plekje op parkeerterrein nummer 3. Goed verzorgde plek, mooie faciliteiten, gemakkelijke trap een een mooie lap zand recht voor ons, het zag er goed uit. Rechts van ons hengelaars zo ver het oog reikte. Links van ons Kees van Avicentra Oostvoorne die ook aan het struinen was voor een stekelvis. Snel de spullen opgesteld, onderlijnen gevuld met zagers en pieren en ingooien maar. Ik had een van de onderlijnen in het muitje liggen en de andere over het bankje in de branding. Dennis en Henk visten elk met 1 hengel. Bij de tweede draai kon ik al een mooi blank zandbotje landen. Even later konden Henk en Dennis een klein baarsje scooren. Toen het begon te schemeren hadden we de hoop op meer vis maar dat ging niet door, alleen Dennis kon nog twee baarsjes vangen. Er was nauwlijks beweging in het water, in de drie uurtjes dat we er visten kwam het water niet zichtbaar op. Intussen stonden we nog met z,n drietjes op het strand en werd het tijd om op te krassen, zodat we mooi op tijd richting Schouwen konden. Het is een stek waar we zeker nog eens naar teruggaan
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
 


Niek Romijn=== Dinsdag 19 juni 2012 ===


De foto

JohnJohn=== Dinsdag 19 juni 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Hier mijn eerste vangstbericht, gister was mijn eerste dag van mijn vakantie dus vol goede moed ben ik weer eens naar de Stenenglooiing gereden, ik was daar sinds 2009 niet meer geweest, wat een veranderingen op die maasvlakte. Het was gister een heerlijke dag dus vol goede moed begonnen, de stroming kwam er goed in en overal zag ik finten jagen. Ik begon met een kleine Max Rap maar na een klein half uur geen stoot gehad te hebben, ben ik over gestapt op het oppervlakte aas. En niet zomaar wat nee, de oude Superspook kent u die nog jaja een flink apparaat kan ik je melden. Nou binnen de derde worp net onder de kant sloeg er een baars op een kleine wilde rakker die vol enthousiasme met zijn kop die Superspook een oplawaaier gaf en binnen 5 seconden de haak loste. Dat deed de mens goed en het vertrouwen groeide maar de vangst bleef. Toen dacht ik laat ik eens proberen een fintje te vangen of een makreeltje op een hele kleine Sammy, dus ik bond er een kleine Sammy Red Head aan compleet met wit vederen kontje. Het heeft mij altijd verbaast hoe ver je dat kleine stukje kunstaas weg kunt zetten echt heel ver. Zo was ik dus lekker aan de gang en eigenlijk heel rustig dat stuk plastic aan het terug vissen paar tikken en laten rusten weer een paar tikken en laten rusten, zodat de baarzen te tijd krijgen om dat ding te vinden. Nou op een meter of 5 uit de kant ineens een kolk rond mijn kleine Sammy ik dacht fint... Ik heel subtiel een klein tikje nou toen gebeurde het he......een grote kolk en bam een baars er vol bovenop hangen jij bent van mij. Maar de strijd bleef eigenlijk merendeels uit alsof die baars compleet afgebluft was dat er aan dat stuk plastic haken zaten. Na wat hevig kopschudden en gespartel kreeg ik de baars over de stenen geloodst want het was al flink hoog water en tot mijn verbazing was het nog een mooie ook 64 cm, hij had de Sammy helemaal dwars in zijn bek zitten, als deze baars met volle snelheid de diepte langs de blokken in was gedoken had je het kunnen schudden. Misschien was hij ook niet zo sterk omdat hij een rare knik in zijn staart had die je op de foto duidelijk ziet.John=== Dinsdag 19 juni 2012 ===


Hallo, Afgelopen zondag naar de Walcherse kust getogen om een nieuwe stek van een kameraad uit te proberen. Een drietal uur voor laagtij gestart en doorgevist tot 23u (3uur na laagtij). Aanvankelijk stond er redelijk wat wind, werpafstand ondermaats dus. In de loop van de avond luwde de wind en kon er tegen de 100m grens gegooid worden. Resulteerde in periodieke aanbeet-periodes... verschillende aassoorten geprobeerd (pieren, zagers en messchelpen) aangeboden aan verschillende onderlijntypes, maakte niet veel verschil. Uiteindelijk mochten we niet klagen van de vissessie, bij mij kwamen er 5 zeebaarsjes en een schar boven, mijn maat: 4 diverse platten en 2 baarsjes. Uiteindelijk 4 zeebaarzen net boven de minimummaat en drie platvissen (schar, bot, schol) meegenomen voor consumptie.  

greetz,Tim=== Zondag 17 juni 2012 ===


Hallo medevissers,

Na een geslaagde strandsessie in Domburg heb ik de smaak te pakken van het strandvissen. Aangezien ik in de regio Rotterdam woon lag het voor de hand het nieuwe strand van Maasvlakte 2 een te gaan proberen. Een mooi strand dat mijn zwager heeft opgespoten. Ik had gedacht rond laag water, was er dus mooi om 16.30 uur. Het enorme aantal kitesurfers op het voormalige slufterstrand beloofde weinig goeds, maar een paar kilometer verderop geen surfers wel veel vissers. Een echte visboulevard daar zeg! Om de 100 meter een paar hengels met bemanning. Er werd niet veel gevangen, ik heb althans niemand iets zien vangen, mezelf incluis. Geen bot, geen zeebaars (waar ik voor kwam). Ik had prachtige zelfgestoken zeepieren, groter heb ik ze dit jaar nog niet kunnen vinden en steekzagers. Enorme stroming, een paar keer zaten mijn lijnen in de war en dan sta je daar een beetje in de branding te pielen. Afijn, om ca. 20.00 uur met 0 vangst afgetaaid, maar dat ik er terug zal keren staat wel vast. Bottenkoning=== Zondag 17 juni 2012 ===


Hallo iedereen. Vanmorgend enkele uren gaan zeebaarsen met de oppervlakte plug. Resultaat 2 gepen maar dit was ook leuk nog nooit op deze manier gevangen. Weet er iemand hoe het met de zeebaars vangsten staat?

gr chrischris=== Zondag 17 juni 2012 ===


Na een paar matige eerste weken van het seizoen, met slechts wat kleinere baarsjes en een aantal missers, vanmorgen met een een fikse Zuidwester op kop een aantal mooie baarzen gevangen. Stuk voor stuk mooie vissen, de grootste twee respectievelijk 58 en 55cm. De baarzen kwamen op de Ima Hound Fang, en zwemmen allemaal weer rond.

  

Groet,Corné=== Zondag 17 juni 2012 ===


Hallo, Sinds begin juni ben ik 4x gaan proberen of de Zeebaars in de Europoort/Waterweg al goed op de stekken aanwezig is. Het is droevig gesteld!!Af en toe vang ik er wel 1 of ik los er 1,maar dit zijn niet de aantallen die ik gewend ben. Wat wel leuk was,is een gulletje van rond de 45 cm op de Zeebaars stekken op de shad. Voorlopig vis ik in de schemering en donker met shadjes en twisters en lichte kunstaas stokken. Het vissen met de plug lijkt me helemaal kansloos maar zal het binnenkort toch maar eens gaan proberen.

Groeten, Roy

 

 

 Roy=== Zondag 17 juni 2012 ===


Vismaten,

Vandaag stond de wedstrijd voor het goede doel op de kalender en dat betekent steevast vissen in de Dintelhaven. Vooraf uiteraard veel slikzagers gehaald en een aantal piertjes zou ik van teammaatje Marcel krijgen. We visten in koppels en vooraf hadden we al briefjes gemaakt met de namen erop. Ik viste met Wim Hilleman en Johan Rombouts viste met Marcel IJzenbrandt. 2 Cordes Travel teams dus die hun best zouden gaan doen. Al vroeg was ik in de Nieuwe pionier en kon ik mooi bijbeppen met iedereen onder het genot van een koffie! Uiteindelijk kwamen de andere maten ook en konden we plannen maken. Ik trok nummer 6 en Wim uiteraard aan de andere kant. Marcel stond op nummer 17, naar later bleek ik hem niet te kunnen zien. Het aas verdeeld en we konden aan de gang. Ik stond helemaal achterin door de bocht heen en ik kan wel zeggen dat we daar aan het brede stuk stonden.

Geflankeerd tussen Rob Punselie en Arthur van Tienen, de 2 kemphanen van de Eurovissers, kon ik me naar beneden laten glijden met heel mijn gerief. Links van Rob stond Willem Louman, ook een fantastisch schrijver, die ook een weblog heeft, zie hiervoor willemgaatvissen.blogspot.nl/. Het was laag water en dan is het prettig toeven beneden aan de glooiing. Halverwege zouden we naar boven gaan. Waren de vangsten prima te noemen? Nou nee het was niet echt best. Begonnen Arthur en Rob vrij aardig, ik had zelf het eerste uur nog helemaal niets en viste afwisselend ver weg en dichtbij met de feeder. Vreterij zat er ook weinig en af en toe lreeg je een aardige beet van een krab. De stroming moest er duidelijk inkomen en na een uur kon ik ook aan de grondels komen. Toen ik naar boven klauterde had ik 4 vissen en liep 1 a 2 vissen achter op de andere mannen. Halverweg hoorde ik dat Marcel 7 maatse vissen op de kaart had en dat is goed maar liep ik achter. Het water kwam op en het was tijd om te verkassen naar boven. Je kan wel nagaan dat het een crime was om met al je spullen heelhuids boven te komen maar ik had het gered met alle trucen die ik in huis had. Toen ik boven stond kon ik toch beter werpen en begon ik te vangen. Doubletjes aan grondels en botjes kwamen naar boven en waar de anderen stil vielen ving ik door. Na het eindsignaal had ik 11 maatse vissen en 131 cm aan vis. Daarna de spulletjes opgeruimd en bij Marcel met de mannen een biertje genuttigd.

Wim bleek het goed gedaan te hebben met 177 cm. Johan had 107 cm en Marcel 147 cm. Aardige cijfers allemaal en Wim en ik bleken Johan en Marcel gewoonweg verslagen te hebben en dat moesten ze aan horen. Hoe het zou zijn over de algehele wedstrijd zou later blijken. De tombola was groot en de Zeenaald ratelde de prijzen er door heen. Alles was strak en goed georganiseerd maar dat kan je wel aan de mensen van de Zeenaald overlaten. Linda vd Velde pakte de 1e plaats met 202 cm en ze koppelde met Ilonka Rijnberg die gewoonweg het andere vak won. Heel het mannenveld werd compleet gedist door 2 dames die ook het koppel wonnen. Prima gevist dus blijkt maar weer. Ikzelf was 7e in mijn vak en 14e overall en samen met Wim pakten we de 2e plaats in de koppelstand. Wim werd zelfs 3e achter de dames en Marcel werd 4e overall! Marcel pikte met Johan de 8e plaats in van de kloppels. Een prima prestatie van de beide Cordes Travel koppels en kijken we weer vrolijk naar de volgende wedstrijd!

De opbrengst van het goede doel was 2600 euro en kwam ten goede voor de Agatha kinderboederij te Oostvoorne. Een mooi bedrag bijeengevist door ca 90 vissers.Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 17 juni 2012 ===


4e wedstrijd HSV Dreischor

zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de zomervakantie op de agenda, we visten deze wedstrijd op het Kaas & Brood parcours. Aangekomen was het al druk aan de dijk want ook de Eurovissers hadden een wedstrijd gepland aan deze dijk, ruimte genoeg de Euro vissers visten op de lage nummers en wij op de hoge nummers. De 20 deelnemers zochten hun plekje achter de dijk waar we lekker in de luwte zaten want het zou flink gaan waaien was er voorspeld, maar dit viel reuze mee lekker goed vis weer en bijna geen groen in het water wat lekker troebel was. Klokslag 12 uur gingen we van start en al snel werden de eerste botten op de kant gedraaid, nog geen grote maar wel mooie vissen. In het 2e deel werden de botten groter en waren er deelnemers die al 2, 3 of 4 vissen hadden gevangen en ze werden ook groter, maar helaas ikzelf had nog steeds de nul staan. Toen Martien een mooie paling wist te vangen gevolgd door een boublet van 2 mooie botten was het tijd om wat anders te gaan proberen want de nul moest er eigenlijk maar eens af, dicht onder de kant gaan vissen en dit leverde gelijk een botje van 21 cm op geen grote vis maar de nul was weg en ook daar kun je blij van worden. op een paar deelnemers na had iedereen wel 1 of meerdere vissen gevangen maar absolute uitblinker was Wessel met 6 botten. Een mooie en vooral gezellige afsluiting voor de zomerstop, en thuis nagenietend aan een biertje zag ik nog het gezicht van Wessel voor me toen hij zijn 6e bot er uitdraaide, botten meppen zo doe je dat!!

Om af te sluiten, Ga toch vissen, leuk man!

     Willem Westerweele=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


Vandaag (zaterdag) lekker uitgewaaid bij het speeltuintje, Zoutelande. Aan 2 strandstokken in 4u tijd, slechts 1 maatse bot. Gelukkig had ik m'n spinhengeltje en een Toby lepel nog mee; hiermee nog 3 mooie makrelen weten te verschalken. Vissers om mij heen, niet druk overigens, vingen ook niets. Toen ik aankwam was er zelfs niemand aan het vissen, dat is voor het eerst dat ik dat meemaak daar,  veelzeggend..?

Vang ze,CSK=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


 
 
Dreischor op Steilooreparcours
Zaterdag visten we van HSV Dreischor onze laatste wedstrijd voor de zomerstop. We hadden het Steiloore parcours aan Kaas en Brood gepland, en wel de hoge nummers ervan. Op de lage nummers van de lokatie zaten de Eurovissers, dus het was weer een gezellige drukte aan de dijk en op het parkeerterein. Om klokslag 12 klonk de toeter en mochten we aan de gang. Gelijk bij de eerste draai was er al vis en kwamen er botten op de kant. Bij de volgende draai zag ik ook wat kleine scholenbaarsjes over de glooiing gaan. Ik was zelf toch ook nog met de geepdobber aan de gang gegaan, aangevuld met 2 haken op de bodem. Gedurende de hele wedstrijd kwamen er over het hele parcours botten op de kant. Op de hoge nummers ging onze Wessel weer als een speer, aan de andere kant gingen Henk en Eric tegen elkaar op. Halverwege de wedstrijd kwam er aan de andere kant van de dijk nog een wielerwedstrijd langs en haden we een mooi uitzicht op het langssuizende peloton en de bijbehorende caravaan. Behalve de botten was er ook nog een bijzonder vangst, Martien ving een paling van 48, en had bij de volgende draai een doublet met botten. Zelf kwam ik niet verder dan een gitzwarte bot van 34 centimeter, van de gepen was geen enkele activiteit. Na afloop van de wedstrijd stond de teller met 20 deelnemers op 35 vissen met een totale lengte van bijna 10 meter. Opvallend was nog dat de grotere botten van de hoogste nummers kwamen en de kleinere botten van de laagste nummers. Winnaar werd Wessel met 6 botten, de paling en 2 botten van Martien waren goed voor de 2e plaats. Eric, Henk en Dirk volgden op rij met 4 vissen. Het was een mooie visdag, met goed weer, weinig groen en voor Oosterschelde-begrippen een mooie hoeveelheid vis. De eerste helft van onze competitie zit er nu op, na de zomerstop vissen we de rest van onze 8 wedstrijden. De komende maand houden we nog onze "oppervlakte-visserij-avond" en staat ook onze Grevelingen-boot-avond-wedstrijd nog op de evenementenkalender. Na de zomerstop beginnen we weer met de mosselavond en de familievisdag, er is altijd wat de doen bij HSV Dreischor.
 
  
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
 

 

 Niek Romijn=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


Pendelen??? Neeeeeee.... Visvrienden en vriendinnen, Ik weet al een poosje dat ik twee wedstrijden op dezelfde data en hetzelfde tijdstip had. Dat was dus vandaag (16 juni). Ik heb nog met de gedachten gelopen om op en neer te pendelen omdat het hemelsbreed misschien maar anderhalve kilometer zou zijn. Maar dat zou niks worden.(Toch bedankt voor het idee Paul). Uitendelijk met HSV-t Zijpe gevist aan 'de Stelweg'. Om 12 uur stonden 25 man en vrouw te trappelen om in te kunnen gooien. Al snel kwamen er wat visjes op het droge. Bot was wel de hoofdmoot maar er zijn ook wat baarsjes gevangen en zelfs twee palingen. Zelf stond ik bij het 'K' bord en heb één baarsje van 28 cm kunnen vangen. Toen HSV Dreischor klaar was kwam Niek nog ff buurten en vertelde dat Wessel daar 6 botten had en daarmee de wedstrijd had gewonnen. De winnaar bij ons is Jim geworden met 1.20 mtr. Tweede is Hans geworden met 1.19 mtr en derde Bas met 0.97 mtr. Ondanks de harde wind was het heerlijk vertoeven in de zon aan de waterkant............. Groeten uut Playa del Bru

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


gisteren gaan gepen bij neeltje jans  10 binnenkant  7 buitenkant  dus 17 gevangengeepje=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


Nieuwe waterweg 15 juni. Door tijdgebrek heb ik dit jaar niet veel kunnen vissen. Mijn vrienden konden helaas niet mee, daarom maar alleen gaan hengelen. Ik ga liever niet alleen vissen omdat ik nooit veel vis vang op zee, dan heb je in ieder geval iemand om tegen te klagen. Eerst pieren en zagers  halen, daarna naar de zuidpier. Om 14.00 uur mijn eerste worp. Doordat er veel wind en stroming was kon ik de kleine aanbeten niet registreren. Na een half uur naar een vrij bewegelijke hengel gekeken te hebben besloot ik mijn aas te checken. Ik voelde wat weerstand maar verwachte geen vis, doordat ik totaal na de laatste 6 keer zeevissen maar 4 visjes had gevangen. Mijn eerste bot dit jaar van ongeveer 25 cm, leuk begin. Later binnen 2 uur 5 botjes bijgevangen, allemaal ongeveer 25 cm alsof het steeds de zelfde was. Maar nu komt het mooiste. Mijn top begon te trillen, dus hengel inhalen. Ik voelde niet veel dus moest het een klein visje zijn. Net toen ik de wijting uit het water wilde trekken zag ik een grote zilveren flits vanuit de stenen omhoog schieten. Een zeer harde klap volgde op mijn hengel. De mega vis wilde niet los laten waardoor ik nat werd door het gespetter. Het was een zeebaars van minstens 80 cm. Ik wist dat ik hem niet kon landen omdat de haak niet was gezet, maar het leverde wel even een leuke strijd. Toen schoot hij los met als beloning de wijting. Daarna heb ik niet veel meer gevangen, mede doordat ik de rest van de dag wat van slag was. Totaal heb ik 6 botjes en 2 wijtingen gevangen, allemaal onder de 30 cm. De zeebaars kan ik helaas niet mee tellen. Gestopt om 17.00 uur. Maar door deze ervaring was dit een van mijn mooiste visavonturen. 
Groetjes, Ray    

 

   

 Raysummer=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


Gisterenavond wezen vissen aan de Sloehaven in Vlissingen. Er stond best nog veel wind. Eerst aan de buitenkant gevist, en later verkast naar de binnenkant. Gevist van half 8 tot half 12.  De vangst viel behoorlijk tegen, want aan het eind van de avond niets voor de pan. Gevangen : 2 scholenbaarsjes, 1 botje en een tiental aaseters (krabben dus). Aan het aas lag het niet , want zowel de pieren als de kweekzagers waren van zeer goede kwaliteit (Jan Peter). Volgende week maar weer eens op een andere stek proberen.

Groeten Jan B.

 

 

 jan b=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


helloow , van de week 2 keer naar de westerschelde geweest . het gaat niet zo gemakkelijk met de plug. maar toch nog een enkele baars kunnen haken . vanmorgend veel aanvallen op de oppervlakte plug gehad maar allemaal missers . het was vrij troebel en de kleur (naturel) van de gunnish was volgens mij de oorzaak van de missers . de baarzen zijn gevangen met de ima sasuke 120 mullet .

 nevets=== Vrijdag 15 juni 2012 ===


Donderdag 14 juni even naar de de spuisluis in ijmuiden gereden. Portie zagers gehaald bij hngelsport Rik in Beverwijk. Het was eb dat ik aankwam en het gemaal begon te spuien. Veel jonge vis maar geen zeebaars. Verkast naar het heliplatform. Er waren veel zeebaarsvissers maar er werd weinig gevangen. Met de strandhegel die ik ernaast had liggen een dikke paling tegen de schemering. Hele patenoster in de knoop en de paling voorzichtig losgeknipt waarna hij weer vrolijk verder zwom. Deze glibberige vriend was ongeveer 60 cm. Even later toen de vloedstroom er aardig inzat een mooie aanbeet op de dobber met zager. Na een mooie dril lag mijn 1e zeebaars op de kant. 55 cm en een kilo of 1,5 a 2. Hierna helemaal niks meer dus maar weer terug naar de sluis waar het spuien inmiddels was gestopt. Bij de 1e inworp werd de dobber gelijk naar beneden getrokken en een kleine zeebaars had het aas gepakt. 25 cm maar op de lichte zeebaarshengel toch een leuke dril. Dat beloofde veel goeds echter is het hierbij gebleven. Aangevangen 20:00 geeindigd om 03:00

mvg KoenKoen van Amersfoort=== Vrijdag 15 juni 2012 ===


Gisteren avond even wezen vissen met mijn zoon aan de Neeltje Jans . De verwachtingen waren niet zo hoog omdat er de laatste tijd niet zo veel wordt gevangen, om 19.00 uur gingen de eerste onderlijnen  het water in ,en het was wachten op de eerste vis . Na een tweede keer ingegooid te hebben zag ik toch beweging op de top dus maar eens gaan draaien wat als resultaat 2 vissen opleverden een maatse schar en een maatse Gul.Na twee en een half uur vissen voor de laatste keer uitgegooid, bij de laatste draai zitten er toch nog twee ondermaatse gulletjes aan die we terug hebben gezet om te groeien. Dus toch nog boven verwachting vis gevangen al met al een leuke maar korte vis avond gehad .We hebben ieder met een hengel gevist en als aas hebben we pieren gebruikt.

Leo en Patrick van SasLeo van Sas=== Vrijdag 15 juni 2012 ===


Beste vissers, Gisteren voor het eerst wezen vissen op het strand van de nwe maasvlakte. Was goed vissen daar, hoofdzakelijk kleine zeebaarzen met een paar leuke erbij voor de grill. Ook ik en andere vissers hebben zich weer geergerd aan een HDD figuur die zo nodig tussen ons in de zee inging met zijn surfboard. Waarschuwen voor de lijnen en het gevaar voor hem zelf had geen inpact. Pas nadat ik hem even heb laten zien dat hij zich op een schietbaan bevond droop hij bij mij af. Toen ging hij andere vissers irriteren en nadat ook die hem bewerkt hadden droop hij af. Conclusie : Als daar niet gauw een scheiding/regels komen kan je wachten op de ongelukken. Ik denk dat vooral Zeevisverenigingen de juiste organen zijn om in contact te treden met uitvoerende macht daar. Kun je je voorstellen als het echt mooi weer wordt, dat wordt daar dan een brok ellende.

M.vr.gr. John de Visser

 

 

 

 

 

 

 J.de Visser=== Vrijdag 15 juni 2012 ===


 

platvis festijn aan de maasvlakte, donderdag  gaven ze prachtig weer af en daarom besloten om met buurman Henk mee te gaan richting maasvlakte. Aangekomen om zo'n 9.15 stonder er al behoorlijk wat vissers. De mannen van de douane hadden onderling een wedstrijdje gepland. Wij ertussen gekropen en de hengels met als aas, verse pieren en zagers uitgesmeten. Het eerste half uurtje wat het wat tam met de beet maar toen de stroom er goed inkwam stonden de hengels behoorlijk te klappen! Na een paar uren flink geploeter.. telkens vast met lijnbreuk als gevolg werd ik toch wel behoorlijk pissig!! Henk stelde me voor om 10 meter om te komen en dan mijn hengel maar bij hem op de steun te leggen. Dit gedaan hebbende werd mijn humeur stukken beter... ik kon nu vrij draaien en de eerste worp leverde gelijk 3 mooie scharren op!! Zo ging dat de hele middag eingelijk door, soms bot dan  weer schar tot aan 30cm toe! ,met als resultaat zo'n 30 vissen tesamen met allebij een hengel!! Met de zon op je bol, weinig vreterij was het echt weer super genieten aan de waterkant.

groet, Gerald Verhoek

 

  

 

  Gerald Verhoek=== Donderdag 14 juni 2012 ===


Hallo Medevissers,
Donderdag nog eens gaan gepen. Ben geweest omgeving stort in Scherpenisse,enkele uren gevist en geen beet gehad. Neem altijd mijn fiets mee zo kan ik op verschillende plaatsen gaan vissen. Onderweg (stort en omgeving)een tiental vissers aangesproken en hadden samen welgeteld 1 geep. De boel ingepakt en naar de bergse diepsluis gereden, daar nog 2 gepen gevangen , ééntje van 75 cm. Naast mij stond nog een jong koppel te vissen en hadden er volgens mij ook 2.Goed weer maar de vangst viel behoorlijk tegen. 

Groeten Marc U uit Essenmarc Uytdewilligen=== Donderdag 14 juni 2012 ===


gisteren 13-06 naar westkpelle gereden (09.30 begonnen) om geep te vangen de eerste keer in gegooit en binnen 5 minuten lang de eerste op de kant ik dacht dat belooft wat maar het viel achteraf toch een beetje tegen ik ben om 13 uur gestopt en had er toen 4 ook de bodem visserij was niks geen beetje gehad en zelfs de krabben hadden geen honger ben om 13.15 naar neeltje jans gereden en heb daar nog een paar uurtjes gevist en daar heb ik nog 3 gepen knnen vangen en van neeltje jans nog even naar de brouwersdam gereden en in een uurtje tijd toch nog 55 haringen kunnen vangen.marco=== Donderdag 14 juni 2012 ===


Gisteren nog even gevist op Tholen, Na een matte start uit het niets een enorme beuk op m'n hengel, Baars !!!!!!!, de eerste dit jaar. Een mooie dril volgde waarbij de baars diverse runs van enkele meters  maakte en dit alles een meter of 5 uit de kant. Net toen ik haar binnen wilde halen nam ze nog een run, en toen een slappe lijn, Balen...... Na controle bleek de knoop waarmee m'n speld vastzat te zijn losgekomen....... Nu zwemt er dus een baars in de schelde met een FX-9 SW in z'n bek, hoop maar dat ie hem snel kwijt raakt. Normaliter controleer ik de knopen altijd voor een sessei, deze keer dus niet, het zal me niet meer overkomen. Mijn buurman , die aan het gepen was, ving nog wel een barsje aan een stulje geep.........

Ben in ieder geval blij dat de baars weere rond Tholen aanwezig is.Ad Capello=== Donderdag 14 juni 2012 ===


Zware omstandigheden PKC2

www.korpsvissen.nl 

Een windkracht 6-7 dwars op het strand maakte de omstandigheden van de tweede wedstrijd erg zwaar. Zand en zout teisterden de deelnemers en maakten het de vissers, vooral op de ondiepere plekken, erg moeilijk. Maar op het parcours aan de Baaiweg bij Domburg kon gevist worden, alhoewel menigeen wel twijfels had over de te verwachten visvangst. De organiserende vereniging De Edelkarper was met vrijwel het hele bestuur aanwezig als controleur en parcoursuitzetter. Voor hen past veel waardering voor hun bovengemiddelde inzet om deze tweede wedstrijd te faciliteren.

Om 10.00 uur startte de wedstrijd en gaande weg bleek dat er vis zat. Verspreid over het parcours kwamen de eerste botjes boven. In vak A ving Cees Ottens een zeebaars van 62 cm en Rico ’t Mannetje ving een harder van 58 cm. Zij deden daarmee meteen goede zaken voor hun teams. Langzaam nam de wind iets af en kon nog meer gezocht worden naar een putje waar vis in zou kunnen zitten.

Waar niemand echter rekening mee had gehouden was het enorme aantal kitesurfers dat plotseling op verschillende plaatsen, en niet voor overleg vatbaar, de zee in ging. Vooraf waren wel kitesurfers verwacht, maar niet in deze aantallen. Dat maakte vissen voor een aantal deelnemers onmogelijk. Gelukkig kon op de meeste plaatsen geschoven worden met de plaatsen en zo opgelost worden. Voor vissers en organisatie was het echter erg teleurstellend en zal voor komende wedstrijden vaste aandacht vragen van de organisatie.

In het laatste uur trokken de vangsten verder aan. Kees Westdorp paste zijn tactiek aan en ving in het E-vak zelfs nog even twee mooie zeebaarzen. Om 14.00 uur eindigde de wedstrijd en werd de balans opgemaakt. Al snel bleek dat er redelijk vis gevangen was, niet slecht en niet goed, maar verschillende teams hadden het verschil kunnen maken.

Het team van HSV de Zeebaars, de winnaar van 2011, streek de dagwinst op. Het Bergs Fishingteam pakte de tweede plaats, gevolgd door het in 2012 sterk vissende team van DAM /BD-Store dat daarmee de eerste plaats in de tussenstand verstevigde. 

Op zaterdag 8 september wordt de competitie in Wijk aan Zee vervolgd.

6 oktober            Cadzand                        Strand Zwarte Polder                        10.00 - 14.00

10 november            Hoek van Holland            Strand Hoek van Holland            09.30 - 13.30

 Korpsvissen.nl=== Woensdag 13 juni 2012 ===


Zondag 10 juni 2012 enkele uurtjes gaan vissen met vrienden in Zoutelande.

Standaard afhouders met een ankerlood en kweekzagers het water in en wachten maar. Telkens we inhaalden was het raak krabben of zeesterren !
Na een uurtje vissen ineens een forse aanbeet. Ik dacht even dat ik de snorkelaar die enkele meters verderop aan het zwemmen was aan de haak Willemhad maar voelde toch duidelijk vis.

Maar wat? Het voelde niet aan als een schar, tong, zeebaars of gul en gaf serieus weerstand. Na enkele minuten ligt een mooie zandhaai van 75 cm op de kant.

Wat een leuke sportvis. Misschien toch eens gericht een nacht op haaitjes gaan vissen.

Groetjes,

WillemWillem=== Dinsdag 12 juni 2012 ===


Vissen op de "Reuzentrap"
Maandagavond met Henk en Johan nog een paar uurtjes wezen vissen aan Vlissingen op een van de Reuzentrappen die de boulevaard rijk is. Op de heenreis goot het nog van de regen maar in Vlissingen werd het droog en stonden we rest van de avond in de trui te vissen. We visten er met hoog- en afgaand-water vanaf negen tot middernacht. Ik had de zinnen gezet op een tarbotje dus begon met de dobber en een reepje vis die ik aan een dwarrellijn over het zand liet driften. Dat leverde niets op, dus rond de schemering een onderlijn opgezet met afhouders, spiegeltjes en kralen. Op de andere hengel gewoon een onderlijn met dwarrels en zagers, tappen en slikjes als aas. Intussen hadden zowel Henk als Johan al een scharretje kunnen vangen. Ook na zonsondergang nog regelmatig met mesheft en reepjes haring gevist in de (ijdele) hoop op een bijzonder vissoort. Mijn enige vangst was een scharrtje van minimale afmetingen. De vreterij bleef gigantisch, de stroming minimaal en de verdere visvangst bleef uit. Zo rond middernacht waren we weer op weg naar huis met als totale buit met 3 man en 5 hengels slechts 4 scharretjes van briekaart formaat. Volgende keer weer een andere stek. Eerst vissen we aanstaande zaterdag nog de 4e competitiewedstrijd voor HSV Dreischor, we vissen er op hetzelfde parcours als de Steiloore-trofee. Ik ben benieuwd naar het wier- en de geep-vangsten aldaar.
 
  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 11 juni 2012 ===


Medevissers, Afgelopen zaterdagavond een poging gedaan bij Domburg, gevist van 20:30 tot 01:30. Vangst 7 stuks, waarvan 5 kleine botjes, 1 klein zeebaarsje en 1 ondermaats tongetje. Minpunt van de avond........een drietal bodyboarders die naast mij te water gingen. 1 bodyboarder was zelfs na communicatie zo asociaal dat ie dwars door mijn beide lijnen ging met lijnbreuk en verlies van materiaal tot gevolg. Na een scheldpartij mijner zijde, wilde ik mijn avond niet laten vergallen, en ben ik maar zo verstandig geweest te verkassen, maar het is wel triest dat sommige mensen zo zijn. Maar goed, de vangst was dus niet om over naar huis te schrijven......ralph musters=== Zondag 10 juni 2012 ===


Gisteren, zaterdag 9 juni besloten Nico de zeehondentemmer en ik, Joske ut Boske, te gaan vissen aan het Nollestrand. Helaas konden onze 2 andere vaste vismaten Jan Machielse (moest darten) en Johan de Jong (rugklachten) niet mee. Gauw even gebeld met Pim van Profish in Zegge en gelukkig had hij voor ons nog verse zeepieren en zagers van prima kwaliteit. (hartelijk bedankt nog Pim) Omstreeks 10.15 uur waren we bij het Nollestrand. Er stond een licht briesje en volop zon.  Het is wel afzien om het hele stuk bepakt en gezakt te lopen, maar goed, niet zeuren, je wilt per slot van rekening gaan vissen. Gauw alle hengels ingetuigd, we gingen vissen met plastic afhouders, rode en witte en afwachten maar. Nou, het werd inderdaad afwachten, de eerste 2 uur werd er niets gevangen, wel een paar beetjes, voor de rest niets. Nico begon een beetje zenuwachtig te worden omdat er niets gevangen werd en ging met een z.g. blinkertje te vissen. Dit had succes en na een kleine 5 minuten haalde hij zijn eerste "kleine" geepje van 15 cm binnen. Hierna haalde ik gelukkig om 13.00 uur een bot binnen van 27 cm. Dit gauw ons een beetje moed en Nico bleef maar vissen met zijn blinkertje en dit bleek toch een hele goede gok deze dag. Omstreeks 13.15 uur haalde hij een mooie griet binnen met zijn blinkertje op slecht 10 meter uit de kant!. Hoe gek kan het soms lopen aan het strand. Het was een mooie griet van 35 cm. Tjsa, dan de rest van de visssessie. Omstreeks 14.00 uur bij opkomend water kreeg ik een mooie dreun op mijn hengel, een leuk zeebaarsje van 20 cm. Na slechts 5 minuten kreeg ik nog een mooie klap op mijn andere hengel.....jawel een mooie zeebaars van 30 cm en dat alles op een afstandje van pakweg 30 meter vanuit de vloedlijn, dus de vis zat vandaag heel dichtbij. Afijn, omstreeks 15.15 uur hebben we alles ingepakt en zijn toch wel enigzins tevreden naar huis gereden. Binnenkort willen we het gaan proberen in de avonduren om te kijken of de tong Vlissingen al bereikt heeft en we hopen dat we dan met ons voltallig ploegje kunnen vissen.

   

met vriendelijke visgroeten, Johan Frijters, Sint Willebrord Wat ons verbaasde deze dag is dat we in eerste instantie zover mogelijk probeerde onze onderlijnen in te gooien terwijl de vis gewoon onder onze neus voorbij zwom.Johan Frijters=== Zondag 10 juni 2012 ===


vandaag 10-06-2012 heb ik samen met mijn vader en mijn broertje de eerste zomerwedstrijd van de Zeenaald gevist op het Slufterstrand. er werd goed gevangen van de 27 man en vrouw had 25 vis (vooral zeebaars en een enkele bot). na afloop van de wedstrijd was er nog een prijsuitrijking mijn broertje werd 1e in de jeugd catogorie met een zeebaars van 64 cm (deze zeebaars had hij al in de emer liggen na 3 minuten!) en een bot van 26 cm, ik werd 2de in de catogorie jeugd met een zeebaars van 21 cm en 36 cm en een bot van 28 cm. mijn vader werd 10des in de catogorie voor senioren met een zeebaars van 36 en 40 cm en een botje van 14 cm.

   Lars en Thijs Rombouts TEAM CORDES TRAVEL JEUGD=== Zondag 10 juni 2012 ===


 

Maasvlakte met prachtig weertje , Afgelopen winter zijn we nogal eens naar de maasvlakte gereden om er vele scharren en wijtingen uit te draaien en nu dachten we,laten we weer maar eens die kant op gaan. Na een paar draaien ving ik al een mooie bot en een schar,en bij Hans,Ton en Johan bleef het akelig stil in de emmer,na 1,5 uur vissen lag mijn lijn ineens slap en ben i maar gaan draaien,misschien de stroming of wat vuil op de lijn,maar na een heel stuk te hebben gedraaid zonder dat ik druk op de lijn had kwam er ineens wel erg veel druk op de molen,hengel en lijn. Een prachtige zeebaars van 63 cm kwam redelijk rustig op de glooing.........dan is je visdag direct helemaal goed natuurlijk:) Na 3 uurtjes te hebben gevist zijn we toch maar verkast naar de papagaaienbek,maar daar was het wel druk met vissers en zonnebaders. Toch wisten we een stukje van zo'n 50 meter te vinden voor ons vieren,en hier vineg we toch wat meer vis....schar,en bot was de hoofdmoot.

Weer een prachtig zonnig dagje gehad met de boys!

   

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske Kees Reijngoudt=== Zaterdag 09 juni 2012 ===


beste medelappers, vandaag (zaterdag) gevist in het europoortgebied. het leek wel werken. 5 uurtjes gevist met als resultaat 38 zwemmende dagschoteltjes.
Gevist van hoog tot laag water met 2 hengels (Grauvell SC2 natuurlijk) en diverse onderlijnen met ankerlood van 170 tot 210 gram. Het leek de vis echter niets uit te maken. Alles waar voldoende aas op zat werd door de gretige scheefsmoeltjes opgeslurpt. Vrijwel alle vis was maats maar toch gekozen om alleen de echt mooie exemplaren panklaar te maken (26 stuks)
veelal schar maar ook enkele tongetjes (mijn 1e van het seizoen), botten, Wijting, en gul (?) Naast mij werd echter aanzienlijk minder gevangen door de plaatselijke visfanaten.
Wij "Brabo's" doen blijkbaar toch iets anders. Ook nog een prachtige onderlijn opgevist met 2 dwarrellijnen van een soort van touw met als zinkgewicht een keurig nette bougie.
Een prachtige combi ,maar toch niet echt mijn keus. ook grappig om te zien dat een tonwartel prima vervangen kan worden door een sleutelring (?!) Minder grappig vind ik de rotzooi die iedereen achterlaat. complete feesten lijken zich voor te doen aan de waterkant. Zelfs de BBQ word liever achtergelaten dan schoongemaakt. Zoals altijd de rotzooi weer zo veel mogelijk opgeruimt om het thuis in de container te dumpen. Zou mooi zijn als iedreen daar een beetje attent op wil zijn. Scheelt ons vele gesloten visstekken.

groetjes van "DE LAPPER"
Maurice van Boeckholtz

 maurice van boeckholtz=== Zaterdag 09 juni 2012 ===


Donderdag morgen 07-06-2012 tussen 08:00 en 12:30 vanaf de dijk van westkapelle 21 stuks geep .Roger=== Vrijdag 08 juni 2012 ===


 

Hallo, Gisterenavond wezen vissen , en nu eens gekozen voor het strand bij Domburg. (ik was trouwens de enige visser). Het was om half 12 laag water, en om 9 uur lag het aas in het water. Als aas kweekzagers en pieren van de Fixet in  's-Gravenpolder (zoals altijd prima kwaliteit). Vorig jaar had ik op deze stek toch wel regelmatig een tongetje gevangen, dus had ik best wel hoge verwachtingen. Het strand is daar opgespoten, en de situatie is daar nu heel anders dan vorig jaar. Er zat veel wier in het water , wat het vissen er niet leuker opmaakte. Dan de vangst: toen ik om half 1 ging inpakken had ik 4 botten en 3 zeebaarsjes (weer geen tong dus). Twee baarsjes meegenomen (40cm) en de rest zwemt weer. Al met al viel de vangst flink tegen. Dus volgende keer beter.  

 

Groeten Jan B.

 jan b=== Donderdag 07 juni 2012 ===


Hoi vissers

Woensdagavond gevist bij Cadzand van 19.30 uur tot o.oo uur laag water 22.17uur. De vangst Adrie 2 tongen een van 39 cm en een van 24 cm en een wijting onder de maat. En ik 1 tong van 29 cm en een bot van 28 cm .

gr Adrie en Imarimar=== Donderdag 07 juni 2012 ===


hi lezers, juist wat speren verzilverd aan neeltje jans, ze zitten er volop! vlak onder de kant een joekel van een aanbeet, nforse makreel was het haasje!

grjanb2=== Donderdag 07 juni 2012 ===


hallo gisteravond nog een keer gevist in het noordzeekanaal bij een lekker zuidwesten windje, omdat ik maandag weer ga beginnen bij een nieuwe werkgever, snel nog even vissen, en wat is het daar toch  relaxt vissen bijna geen vastlopers, geen hoog of laag water en zoet en zout water vlakbij  je auto dan de vangst, 3 tongen, 1 wijting, 2 steenbolk, 1 mini scharretje van alles wat dus, ook de krabben zijn nu  van de partij.  ps. mijn buurman uit  amsterdam ving nog een polsdikke palingFrans uit heerhugowaard=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Gisteren , 6-6-12, nog eens op geep gevist vanaf een van de buitenste dammen bij Neeltje Jans.Pas aangekomen rond 13uur ( water was aan't opkomen ) en doorgevist tot ongeveer 19u30 ( laatste uren van afgaand tij ).Reeds bij aankomst zag ik verschillende gepen vangen. Daar de beste plaatsen ( op dit moment van het tij ) reeds ingenomen waren , ben ik even verderop gaan vissen. En ja hoor , ook daar beten ze . Na een viertal gepen viel het stil. Op en andere plaats geprobeerd. Terug enkele gepen gevangen. Zo ging het de ganse namiddag voort. Telkens enkele gepen vangen en terug gaan zoeken. Toen mijn zagertjes ( ze waren eigelijk iets te groot , dus telkens een stukje van de staart afgenepen ) op waren heb ik enkele stripjes gesneden uit een gepestaart. En ook daarmee waren ze te vangen. Uiteindelijk 20 gepen meegenomen. We regelmatig missers gehad.

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Gisteren aangekomen om 4.30u in westkapelle voor een sessie vissen op geep. Niemand te zien dacht is normaal zo vroeg.Daarna kwamen wel meerdere vissers maar druk werd het nooit. Om 5.30 lag eerste geep reeds in de emmer en s'avonds om 19.30 had ik er 32.Prachtig en zonnig weer maakte er voor de rest een fantastische dag van.
Dit was mijn eerste berichtje. groeten en vang ze Luc Luc Poppe=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Gisterenavond, 5 juni, weer met de hengels op pad; vorige week mooie temperaturen gehad dus hoop op ietsje meer tong ..... Gestart om 19.45 uur en gestopt om 24.00 uur met LW 21.30 uur. En het was druk langs de waterkant voor een dinsdagavond die met mooi weer begon maar eindigde in de regen. Ik kon niet op mijn favouriete plek terecht maar toch viel de sessie zeker niet tegen .... Dus op een andere plek gezeten. Daar genoten van wat Zeeland soms kan bieden; twee uur lang getuige geweest van een school zeebaars die aan het jagen was in de branding (15 a 20 meter uit de kant). Machtig gezicht, echter alleen niet op gerekend op die plek dus helemaal niets bij me om er voor te gaan. Balen!! Maar later op de avond kwam het toch nog goed.Het vangstverloop: In totaal 17x vis (en ook een heleboel groen dat in het water zat; lijnen waren bijna niet binnen te hijsen) en weer veel soorten: 3x tong, 2x schar, 2x schol, 6x bot en ...... jawel, 4x zeebaars!! Meegenomen: 2x tong (33 en 29 cm), 3x zeebaars (39, 40 en 49 cm) en de scharren en scholletjes. Op de plek waar ik stond had ik dit niet verwacht. Aangenaam verrast dus met echt schitterende aanbeten van de zeebaars. De zeebaars vooral gevangen bij opkomend tij; de platten kwamen eigenlijk door de hele avond heen, terwijl het alleen rondom LW een uurtje wat minder was. De schar lijkt dus nu op z'n retour want de aantallen van twee weken geleden waren het niet meer. Echter de zomervis vult deze opengevallen plek prima in!! Alle zomervissoorten (geep, makreel, tong en zeebaars) kan ik nu, eerste week juni, op m'n lijstje bijschrijven; het aantal tongen valt nog ietwat tegen in vergelijking met vorig jaar. Maar ja, toen was het ook al een langere periode flink warm geweest en we hebben nog een hele zomer te gaan ..... De foto's zijn dit keer van vissen op het aanrecht want de regen was niet echt uitnodigend voor een strand-fotosessie!!

 

 

Groetjes weer,De Middelburger=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Gisteravond met buurman Henk naar Neeltje Jans gereden. We zaten met gedeeltelijk afgaand  en tot  23.00 met opkomend gevist. Met de kering in het zicht, vol goede moed de hengels ingeworpen en wachten op rammelende toppen. Aan aas geen gebrek want we hadden allebij nog flinke restanten aas over van de steiloore troffee afgelopen zaterdag. De rammelende toppen bleven uit. Over heel de avond had henk een beetje die hij miste!...zelfs de krabben lieten het aas ongemoeid! Al met al toch een leuke avond gehad en proberen een andere keer een paar scheefsmoelen te vangen.
groet, Gerald VerhoekG. Verhoek=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Dinsdag gaan vissen op de geep. Met laag water aan de spuikom te Ritthem. Veel stroming en troebel water. Geen staart te zien. Ben dan maar na het laag water naar Neeltje Jans gereden. Ook daar was het aanvankelijk huilen met de pet op.Een ruzie tussen vissers met het accent van een wereldstad ontsierde de rust waardoor ik me eventje aan een forelvijver waande waar maar op één plaats vis gevangen wordt en waar iedereen zijn lijntje probeert te werpen. Foei ,Wanneer twee vissers aankwamen en bij hun eerste worp een geep vingen, kwamen de andere bijna ingedommelde vissers in actie en werd er plots overal geep gevangen. Ik heb er uiteindelijk 15 kunnen vangen. Ik heb er ook, vooral in het begin, enkele gemist. Het was weer eventjes wennen na een jaar niet gevist te hebben op de speer van neptunus.

 Dirk Muyldermans=== Dinsdag 05 juni 2012 ===


Hallo Zeevislanders,

Zie hier de beelden uit IJsland van een heilbot van 45.5 kg gevangen tijdens ons jaarlijkse Penn IJsland Festival.

Linda en ik hadden voor de 4e keer het Penn IJsland Festival georganiseerd, 65 deelnemers !

Augustus 2012, Mei 2013 en Augustus 2013 gaan we weer, er is al flink wat geboekt, dus wees op tijd !

Zie hier het leuke filmpje ! 

>>Youtube filmpje<< Raffie www.cordestravel.nl=== Dinsdag 05 juni 2012 ===


Hallo Vissers en lezers.

Van middag op geep gevist bij de Brouwersdam,met haring uit de diepvries als aas. Van 14u ur tot 15uur,opkomend water 2stuks gevangen en 1 verspeeld.

Tot de volgende keer ,Adri Oostvoorne.Adri Oostvoorne=== Dinsdag 05 juni 2012 ===


Hallo allemaal,

Vandaag ben ik vanwege het mooie weer en de vangstberichten van Willem(gaat vissen) naar de zandmotor gereden om het eens te gaan proberen op de zeebaars. Willem had er al aardig zeebaars gevangen en omdat ik altijd al eens op de zandmotor wilde vissen vond ik deze stek een goede keuze voor een vissessie.
De auto heb ik geparkeerd op de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin en het mooie aan deze plek is dat je er gratis kan parkeren. Ik heb hier al eens eerder gevist toen de zandmotor nog niet was aangelegd en volgens Willem kost het even veel tijd om op de zandmotor te komen als wanneer je parkeert bij de Molenslag in Ter Heyde.
Aangekomen op het strand schrik ik wel even. Waar eerst een prachtig strand lag om vanaf te vissen is het er nu een woeste vlakte met banken en swinnen waar je ook maar kijkt. Dit lijkt ideaal maar voor zover ik kon kijken kun je zeevissen op het strand van Kijkduin voorlopig wel vergeten. Je kunt er simpelweg niet meer veilig bij de vloedlijn komen zonder in het nauw gedreven te worden door opkomend water.
IJverig loop ik verder en ondanks mijn vrij goede conditie ben ik best even buiten adem als ik een dikke 3 kwartier later eindelijk op de kop van de zandmotor ben aangekomen. Ik moest een aardig eind omlopen omdat ik dacht even door een swinnetje heen te waden, maar dit swinnetje bleek veel te diep om doorheen te waden naar de zandmotor dus weer terug het strand op.
Op de stek stond er een mooi westenwindje van zo'n 3 Bft en de branding was mooi en niet te ruw. Ideaal zeetje voor de baars. Als aas heb ik kakelverse piertjes van Avicentra en de eerste hengel die ik inwerp is mijn Super Aero technium CXG, die  blijft toch altijd mijn favoriet. En even later tuig ik ook de Hiro Dreamsurf op om weer eens lekker met twee hengels te gaan vissen.
Het duurt vrij lang eer ik eindelijk een beetje zie maar dit is dan wel gelijk mijn eerste zeebaars voor dit seizoen. Het is een kleintje van 32 cm en hij mag dan ook lekker weer zwemmen om later als hij groot is weer terug te komen. 
Bijna een uur later heb ik weer beet en er komt een botje boven van rond de 25 cm en een dik half uur later weer een botje van rond de 20 cm.
Ik begin de moed al een beetje op te geven als ik vervolgens zo'n 3 kwartier helemaal niks meer vang maar plotseling zie ik de hengel wild heen en weer zwiepen. Als ik de hengel beet pak voel ik het onmiskenbare kopschudden van een baars en ik weet dat het dit keer raak is. Voorzichtig binnendraaien en even later heb ik een baars van 52 cm in mijn handen. Wat een kracht heeft zo'n beest en wat zijn ze toch prachtig. 
[IMG]http://i238.photobucket.com/albums/ff140/keesdemol/20120605.jpg[/IMG]
Echt kikke dit! (om maar even een bekende tv-persoonlijkheid te citeren)
[IMG]http://i238.photobucket.com/albums/ff140/keesdemol/05062012075.jpg[/IMG]
Hierna vind ik het genoeg geweest en mijn aas ik ook op dus ik ga de weg terug naar de auto en dat valt dan toch wel weer tegen hoor! Wat een takke-end lopen is dit! Het kost me een kleine 40 minuten om geheel met zweet doorweekt weer bij de auto te komen en thuis aangekomen blijk ik zelfs een blaar op mijn voeten te hebben terwijl ik toch redelijk vaak aan hardlopen doe. Het zal wel aan mijn lieslaarzen hebben gelegen maar het geeft wel aan dat je goed moet nadenken voor je hier gaat vissen. Ik kan het in ieder geval aanbevelen.
Groeten, Kees de MolKees de Mol=== Maandag 04 juni 2012 ===


Vorige week een aantal geepjes weten te vangen, waarvan 1 aan een  lepeltje. Dit weekend mooi eerste zeebaarsje gevangen van bijna 50 cm. De kop is eraf!

 supernova=== Maandag 04 juni 2012 ===


Vandaag met opkomend tij twee uur wezen vissen op de noord pier.

Na ruim een uur gevist te hebben met diverse pluggen ben ik over gegaan op slugs.

De eerste worp haakte ik meteen een 50+ zeebaars. Even later ving ik nog een 60+ wat mijn twee uur vissen weer compleet maakte.

Hilarisch om te zien dat nadat andere vissers ( veelal makreel vissers ) je hengel krom zien staan hun paternosters meteen omruilen voor een lepeltje.

Ook erg jammer is de instelling van vele die het maar vreemd vonden dat je ze terug gooit. Ik ben geen heiligman maar zal gemiddeld per jaar niet meer dan 5 baarzen mee nemen.

Op hun vraag of ze ze mochten hebben vertelde ik ze dus ook fijntjes om ze zelf maar te vangen ;)bardemer=== Zondag 03 juni 2012 ===


Zondag de hele ochtend op de buienradar zitten koekeloeren en ja hoor, aan het eind van de middag leek het droog. Om ca. 15.30, het was net hoog, bij Gorishoek aan de slag om geep te vangen. Even gewacht tot de duikers weg waren en toen kwamen de eerste aanbeten al. In totaal 4 gevangen en 6 gemist. Allemaal op een meter of 5 uit de kant. Ook nog een grote zeebaars zien springen en toen er dan een joekel van een zeehond kwam was het over met de pret. Af en toe een klein buitje, sigaartje gerookt en om een uur of 7 weer naar huisPeter en Rene=== Zondag 03 juni 2012 ===


Hoi,

Hier een vangstbericht van zaterdagnacht. Gevist in de poort van Europa. De vangst was goed: Schar, Bot, Paling en Gul. De paling was dik en de gul maats met een uitschieter van 56cm (Blijft toch lastig tussen al die blokken en keien). Wat opviel was de grote hoeveelheid Paling die links en rechts naar boven kwam. Verder had iedereen wel een mooi maaltje vis.

Bratbrat=== Zondag 03 juni 2012 ===


Ook WSV-Reimerswaal heeft gisteren nog gevist. De laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Gevist aan Waarde 11. Het enige goede was het weer. De opkomst was matig , de vangst matig tot slecht. Ik dacht 19 vissen met 16 deelnemers. Zelf 2 botjes , totaal 45 cm. goed voor de 4e plaats. Wel was er een diversiteit aan verschillende vissoorten. Een paling van 61 cm. , na een lange studie tot de conclusie gekomen een elft  ( de controleur heeft er de boeken bij opengetrokken of het een elft of een fint zou zijn) , een tong is er gevangen en verder de gebruikelijke soorten als bot, spiering en zeebaarsjes.
Het voorseizoen is afgesloten , 31 augustus hopen we veer verder te gaan.

Iedereen veel vangstplezier toegewenst .

 E. de Rooij=== Zondag 03 juni 2012 ===


 
 
16e Steilooretrofee
Gisteren stond een van de twee grote Schouwse hengelwedstrijden op het programma, de Steilooretrofee vanuit Ouwerkerk met HSV Oosterschelde als organiserende vereniging. In voorgaande jaren ging de wedstrijd uit vanuit het gelijknamige duikcafe te Ouwerkerk, dit jaar moesten we samenscholen in "Knipcafe de Barbier" een combinatie van dorpscafe, kapperszaak, restaurant en sociaal ontmoetingspunt. Er waren ongeveer 100 deelnemers ingeschreven. Ik kwam er aan rond half 11 en het was al gezellig druk, dus na de administratieve zaken als inleggeld betalen en een nummer uit de hoge hoed trekken was het tijd voor een bakkie en een praatje pot. Ik had als wedstrijdleider van Dreischor zo waar bijna twee teams bij elkaar kunnen ronselen. In het eerste team Henk, Dennis, Wessel, Kees en ondergetekende, in het tweede team Jan Willem, Willem, Martien en Frits. Voor de vijfde man had ik het aanbod van Martijn Westdorp om een van zijn jeugdleden in ons team op te nemen, maar daarvan had ik geen gebruik gemaakt. Het korps Team Cordes Travel bestond uit Johan, Rudi, Wim, Marcel en Herbert.
 
Ik mocht tijdens de wedstrijd plaatsnemen op het kopnummer van het B vak, aan de diepe kant van het "Kaas en Brood vak" met grootmeester Arjan Rijnberg als buurman. Bij aanvang van de wedstrijd gingen eerst de bodemlijnen te water, even later gevolgd door de glijdende geepdobbers. Het werd een moeizame visserij, zowel aan de oppervlakte als op de bodem was er vuil, groen, zeesla, wier en bruine taaie drab, wat onderlijnen, dobbers en voorslagknopen deed vollopen. Toch werden er bij de eerste worpen al botten en gepen gevangen, er was in ieder geval vis. Na een paar worpen was ik het geprul beu en schakelde om naar een andere strategie. Een nieuwe bedachte onderlijn, aan een 5,5 meter K2 en een wrakmolen met ouderwetse 45/100 op de spoel, ging te water. Bij gebrek aan een voorslagknop was er in ieder geval een plekje minder waar het vuil zich kon ophopen. Dat hielp, bij deze eerste draai met een nieuwe onderlijn kwam er een geepje van 58 centimeter op de kant, de NUL was weg en dat komt het vertrouwen te goede. Intussen had Dennis al gemeld dat hij een botje van 15 had gevangen. Van de controleurs hoorden we dat er een jeugdlid aan de ondiepe kant van het parcours was die al 3 gepen had gevangen. Vanuit het A vak aan "Het Stelletje" hoorden we dat daar de vangst beduidend minder was. Aan het eind van de wedstrijd ving Arjan nog een mooie bot maar verder was het een tamme bedoening op de hoge nummers. Wel hoorde ik dat het jeugdlid met intussen 5 gepen diegenen was die ik NIET als vijfde man in ons tweede team had opgenomen. Na afloop van de wedstrijd was het weer tijd om samen te scholen in het knipcafe en de prijsuitreiking af te wachten. Onder het genot van een gerstensapje en een bak patat ging de verloting voorbij en konden de prijzen uitgereikt worden. De overall-winnaar was inderdaad het juniorlid Coen Fase, zijn 5 gepen waren goed voor 245 centimeter en kregen we dus met honderd grote dames en heren gewoon weer een ouderwets pak slaag van een 13 jarige. Coen verdiende daarmee een schitterende TV geschonken door www.mateck.nl . Hij kon de doos, die net zo groot was als hemzelf, net dragen. De tweede en derde prijs gingen naar Kees Westdorp en Ger Zandboer, de prijs voor de beste dame ging naar Marloes Dekker. Marcel IJzenbrand was de beste Schouwse deelnemers om de 6e plaats. Mijn geepke was voldoende voor de 20e plaats. De eerste plaats bij de korpsen ging naar HSV de Zeebaars met 327 centimeter. De rest van de korpsen werd een lokale aangelegenheid, de tweede plaats was voor Team Cordes Travel. Met het 1e team van Dreischor wisten we beslag te leggen op de derde plaats net voor de mannen van HSV de Krabbe op de vierde plaats. Alle leden van Team Corders Travel kwam in de prijzen, evenals Henk en Dennis. Het was een mooie visdag met veel zon, weinig vis, veel prullen maar een spectaculaire en verdiende overwinning voor Coens Fase van HSV de Zeebaars. Volgende keer sla ik het aanbod niet meer af, berouw komt na de zonde, toch?
 
    
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel 


Niek Romijn=== Zondag 03 juni 2012 ===


Vandaag 02 Juni 2012 aan HSV Oosterschelde-Zierikzee de beurt om de Steiloore Trofee te organiseren. Het oude Steiloore cafe was failliet gegaan en daarvoor in de plaats was het eet- en knipcafe de Barbier de plaats om al de vissers op te vangen. Weken daarvoor was de organisatie al bezig om alles op orde te krijgen. Op de dag zelf al vroeg bij vismaat Rudy aanwezig en met zn allen de prijzen in het cafe uitgezet en alles klaargemaakt om de vissers te ontvangen. Rond de 100 inschrijvingen vandaag, een klein aantal minder dan vorig jaar te wijten aan andere wedstrijden die plaats vonden!
Aan het weer lag het overigens niet volop zon en weinig wind maakten dat na de wedstrijd iedereen rood verkleurd was. De nummers waren gauw uitgezet en voor we klaar waren kwam de eersten hun spullen al gereedzetten! Om half 1 dan het beginsignaal en de onderlijnen gingen het water in. Allerlei soorten creaties kwamen tevoorschijn.
De verwachtingen waren hoog maar die vielen al heel gauw in het water. Ikzelf had in de eerste minuten wat kolken bij de dobber en dat was het dan. Met regelmaat je onderlijnen ontdoen van wier was het devies dus om de paar minuten je lijnen ophalen. Ook als je zalm aasje 1 spoortje groen bevat dan zal de geep het niet pakken maar hoogstens snuffelen. Op de stek het Stelletje was het schijnbaar bar en boos met het vuil. Wij als organisatie zullen dan toch gaan bekijken om het evenement vroeger te houden vanwege het wier. Een week ervoor had ik er al gevist ter hoogte van nummer 18 en was er goed te vissen. Ja er zat wel vuil aan de haken maar niet in ide mate dat het erg was. Nu kwamen er hele trossen naar boven.
Enfin op de stek van Kaas em Brood was er ook vuil al was het stukken minder dan op het Stelletje. Hier kwam dan ook de winnaar vandaan. Jeugdlid Coen Faase, die op de lagere nummers stond van Kaas em Brood, won de wedstrijd met 4 gepen en 245 cm waarvoor sjappoo. De nummer 2 Kees Westdorp wist op stek het Stelletje 2 vissen te verzilveren waaronder een Smelt. Hij bracht 73 cm op de kaart, een groot verschil met de nummer 1.
Nummer 3 was Ger Zantboer die een ster is in het gepen en botten trekken met 217 cm. Bij de korpsen was HSV de Zeebaars de nummer 1 op een paar cm gevolgd door het Cordes Travel Team. Op de 3e plaats kwam HSV Dreischor die ook leuk aan de weg timmert met Henk Vane en Dennis Zwiers, Ikzelf mocht 1 geep vangen en de 19e plaats pakken. De vis zat er in ieder geval niet dik maar heb wel genoten van de dag. Sávonds met de jongens nog gegeten en een afzakker genomen in de Barbier en de problemen die we hadden doorbesproken.

In ieder geval de sponsors en de vissers bedankt voor de mooie dag en we doen het volgend jaar met plezier weer!

      Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 03 juni 2012 ===


Vandaag 02 Juni 2012 aan HSV Oosterschelde-Zierikzee de beurt om de Steiloore Trofee te organiseren. Het oude Steiloore cafe was failliet gegaan en daarvoor in de plaats was het eet- en knipcafe de Barbier de plaats om al de vissers op te vangen. Weken daarvoor was de organisatie al bezig om alles op orde te krijgen. Op de dag zelf al vroeg bij vismaat Rudy aanwezig en met zn allen de prijzen in het cafe uitgezet en alles klaargemaakt om de vissers te ontvangen. Rond de 100 inschrijvingen vandaag, een klein aantal minder dan vorig jaar te wijten aan andere wedstrijden die plaats vonden!
Aan het weer lag het overigens niet volop zon en weinig wind maakten dat na de wedstrijd iedereen rood verkleurd was. De nummers waren gauw uitgezet en voor we klaar waren kwam de eersten hun spullen al gereedzetten! Om half 1 dan het beginsignaal en de onderlijnen gingen het water in. Allerlei soorten creaties kwamen tevoorschijn.
De verwachtingen waren hoog maar die vielen al heel gauw in het water. Ikzelf had in de eerste minuten wat kolken bij de dobber en dat was het dan. Met regelmaat je onderlijnen ontdoen van wier was het devies dus om de paar minuten je lijnen ophalen. Ook als je zalm aasje 1 spoortje groen bevat dan zal de geep het niet pakken maar hoogstens snuffelen. Op de stek het Stelletje was het schijnbaar bar en boos met het vuil. Wij als organisatie zullen dan toch gaan bekijken om het evenement vroeger te houden vanwege het wier. Een week ervoor had ik er al gevist ter hoogte van nummer 18 en was er goed te vissen. Ja er zat wel vuil aan de haken maar niet in ide mate dat het erg was. Nu kwamen er hele trossen naar boven.
Enfin op de stek van Kaas em Brood was er ook vuil al was het stukken minder dan op het Stelletje. Hier kwam dan ook de winnaar vandaan. Jeugdlid Coen Faase, die op de lagere nummers stond van Kaas em Brood, won de wedstrijd met 4 gepen en 245 cm waarvoor sjappoo. De nummer 2 Kees Westdorp wist op stek het Stelletje 2 vissen te verzilveren waaronder een Smelt. Hij bracht 73 cm op de kaart, een groot verschil met de nummer 1.
Nummer 3 was Ger Zantboer die een ster is in het gepen en botten trekken met 217 cm. Bij de korpsen was HSV de Zeebaars de nummer 1 op een paar cm gevolgd door het Cordes Travel Team. Op de 3e plaats kwam HSV Dreischor die ook leuk aan de weg timmert met Henk Vane en Dennis Zwiers, Ikzelf mocht 1 geep vangen en de 19e plaats pakken. De vis zat er in ieder geval niet dik maar heb wel genoten van de dag. Sávonds met de jongens nog gegeten en een afzakker genomen in de Barbier en de problemen die we hadden doorbesproken.

In ieder geval de sponsors en de vissers bedankt voor de mooie dag en we doen het volgend jaar met plezier weer!Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 03 juni 2012 ===


beste medevissers, Gisteren nog een paar uurtjes wezen vissen aan de mooie zeeuwse kust(locatie geheim). We haalden eerste de geepspullen er maar eens bij. In totaal ongeveer 7 gepen gevangen. blijft toch geweldig om te doen. Toen overgestapt op het kunstaas. Zelf heb ik een mooie makreel gevangen, maar de echte topper van de dag had mijn vader. Een enorme dreun op ons aasje en een mooie zeebaars van 50 centimeter aan de kant getrokken. heerlijk dagje aan de waterkant binnekort weer proberen.

Gr John en Rickzeebaarzentemmer=== Zondag 03 juni 2012 ===


wegens pc problemen iets later met het vangstbericht , maandag gaan gepen in Rithem , op een uurtje of 3 , een 17 gepen gevangen , mijn aas dat ik gebruik heb ik hier nog niet
weten vermelden , vis gewoon met spekreepjes en moet gezegd een superaas en goedkoop . volgende keer wel mijn zonnecrémé niet meer vergeten, goed verbrand maar we gaan niet klagen

grtjs PatrickPatrick=== Zondag 03 juni 2012 ===


Steilôôre del Sol.... Visvrienden en vriendinnen,
Na een korte nachtrust was ik rond kwart over tien in Ouwerkerk om m'n nummer te pakken voor deelname aan de 16e Steilôôre Troffee. Ik had nummer 10 dus stond vlak bij de Noordbout. Ondertussen kwamen er meer van Dreischor binnen/aan druppelen. We visten met Dreischor met twee teams mee dus we waren goed vertegenwoordigd. Ik zat met Niek, Henk, Cees en Wessel in team 1 van Dreischor. Frits, Jan Willem, Willem, Martien en de 5e moet ik jullie helaas onthouden in korps 2. Het was een stralende dag en ik had ook de verwachting dat er veel gepen op de kant zouden komen. Helaas...Door het vele groen was er moeizaam te vissen met een dobber..Je lijn zat constant vol met groen..Met proef gooien zat je lood al vol met groen..Laat staan dat je er nog een dobber bij hangt. Dus ben ik maar met een driehaaks onderlijn begonnen met wapperlijnen van een half metertje en vanwege de grote vreterij veel aas erop..Ik zag na 5 minuten al een paar tikjes. Nou dat gaat goed en jawel ik kon na een keer te hebben ingegooid een botje van 15 cm aanbieden aan de controleurs. Helaas is het voor mij bij gebleven..Wat ik ook probeerde het mocht niet baten. Het vele groen hielp er ook niet aan mee. Daarom was een grasmaaier ook wel van pas gekomen.. Op de hogere nummers ging het beter. Niek had een geep gevangen evenals Henk. Cees en Wessel hadden minder geluk. Uiteindelijk ben ik 8e in m'n vak geworden en 16e overall. Met team Dreischor 1 zijn we 3e geworden dus dat hebben we dan niet slecht gedaan. Nummer 1 is geworden junior!!! Pim Faas met vier gepen goed voor 245cm. Eat your hard out!!! Goed gedaan!!!Eerste team was de Makreel en 2e Cordes Travel. HSV Oosterschelde had groots uitgepakt met de prijzen. Zowel voor de wedstrijd maar ook voor de tombola. Bravo..Ik vond het een geslaagde dag. Jammer van de magere vangsten maar daar doe je weinig aan...

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV t-Zijpe en HSV Dreischor 

 Dennis Zwiers=== Zondag 03 juni 2012 ===


Steil-oore trofee met veel vuil en weinig vis!! Zaterdag de Steil-oore trofee gevist met prachtig weertje. Alles leek erop dat er veel gepen uit zouden gaan komen,maar dat bleek anders te zijn helaas! Op de eerste 75 nummers alleen maar vuil aan de lijnen en dobbers,de geep die er zat kon het aas gewoonweg niet vinden doordat er direct vuil op zat. Van nummer 76 t/m 150 was het iets beter,en ook iets meer vis,maar het was over het algemeen toch erg magertjes! Ik had echt gerekend op een groot aantal gepen (meer dan 200 stuks) aangezien ik bij Vianen (tussen Ouwerkerk en Oosterland) vrijdag nog een visser zag die er in een paar uurtjes tijd 5 uit draaide,en een man met een kajak had er al 12 in de boot ook vlak onder de kant! Maar helaas verliep de wedstrijd anders. Op naar een volgende sessie zullen we maar denken,en deze snel vergeten! 
Groetjes...... en draai ze eruit!!! Kiske PS.....nog vene reclame maken voor mezelf....ik heb een leuk (als nieuw) visbootje te koop staan hier op het forum van 4 meter lang met trailer en buitenboordmotor....en alles erop en eraan!Kees Reijngoudt=== Zaterdag 02 juni 2012 ===


vanmiddag  ff  wezen  gepen  bij  de  sluis  op  de  brouwersdam (noordzee zijde) , was  net  voor  hoog  water  als  aas  had  ik  aan  de  binnenzijde  gevangen  haring en  runderhart eerste  10  min  was  het  niks  daarna  de  ene  aanbeet  na  de  andere resultaat  6 mooie  gepen   en  4  missers .
al met  al  was  het  ff  leuk uurtje  vissen

 jos tuinman=== Zaterdag 02 juni 2012 ===


vandaag heel vroeg uit de veren om met mijn vismaat eric  te gaan geepjes vangen

om 5.30u onze eerste poging en ja meteen raak.

ik was mijn vis aan het onthaken en eric had ook beet zo de ganse dag verder gevist.

om 18u gestopt omdat ons aas op was

eindstand eric 36 gepen ikzelf 45gepen.

alvast een mooie visdag beleefd mischien volgende week nog een keertje proberenwalter=== Zaterdag 02 juni 2012 ===


zaterdag   2juni 2012

al vroeg vertrokken uit want me broer was na ze maat koffie drinken   in de morgen.

na half negen weg gegaan om te gaan vissen bij zijpe  tegen een uur og 10 aan gekomen was er niemand ,

omdat het water steeg  dus in gooie met die dobber die ik zelf gemaakt heeft en dat werkte de hele dag,

 aan de linker  kant met de wind in me rug  to hoog water tot drie uur gezeten totaal 8x beet gehad en,

2 gevangen zie bijlage.

 jan de strandjutter=== Vrijdag 01 juni 2012 ===


Hallo,

Enkele dagen geleden eens een uurtje of 2 op geep gaan vissen vanop Neeltje Jans. Heb er 3 gevangen en allemaal zonder schade kunnen terugzetten, vond ze nogal klein. Wel jammer dat er zo weinig plaats is omdat de helft van de strekdam is afgesloten langs de binnenzijde. Weet er iemand hoe lang dit nog gaat duren? Het heeft blijkbaar iets te maken met metingen stond op het bord.

Groeten

BertBert=== Vrijdag 01 juni 2012 ===


Beste vrienden. Sinds een kleine week in spanje in de beurt van Valencie Zoals ieder jaar,bootje is mee Pff 1800km maar als wij gingen geen verkeer.De visvangst momenteel heel zwak maar het weer is buitengewoon nu 19u is het strand nog goed bezet 28gr in de schaduw. Hopelijk trekt de visvangst wat aan maar dat altijd begin juni. Grtjs vanuit Gandia ElpescadorElpescador=== Vrijdag 01 juni 2012 ===


Gisterenmiddag en avond nog maar eens wezen vissen.

Gisterenmiddag een 2 tal uurtjes wezen gepen aan de dijk bij Ritthem, en gisterenavond 3 uur gevist aan de Buitenhaven in Vlissingen. In de 2 uurtjes 's middags 6 gepen gevangen aan kweekzagers en aan kleine piertjes. Ook nog een aantal gemist.Dan 's avonds wederom gevist met kweekzagers en verse pieren, en met mijn gebruikelijke zelf gemaakte onderlijnen.De vangst viel tegen , van de gehele avond 3 ondermaatse wijting, 1steenbolk en 1 grote schar van 35 cm. Volgende week als het goed tij is , nog maar eens een keer aan het strand proberen. 

Groeten Jan B.

 jan b