Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juni 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 30 juni 2013 ===


Hallo,

 

Vrijdagavond, eindelijk mijn eerste zeebaars van het seizoen gevangen. Dit met dank aan Bass hengelsport uit Colijnnsplaat.Bas is zelf een  zeebaars visser en deelt deze ervaring ook graag met zijn klanten.Op zijn advies een rock sweeper nano van Abu aangeschaft ,wat een geweldige hengel. Een bezoek aan zijn winkel op de nieuwe locatie is dan ook zeker aan te raden.

 

Groeten Frank.Frank=== Zondag 30 juni 2013 ===


zaterdagavond  op de noordpier wezen vissen op zeebaars, van 21:00 tot 2:00, geen enkele aanbeet gehad. gevist met zager onder de dobber, mijn vismaat Mo had er wel drie, allen rond de 35 dus die zwemmen weer. 

arjanarjan=== Zondag 30 juni 2013 ===


MAASVLAKTE=Scharren

Vandaag met Hans en Pieter naar de Maasvlakte geweest op de scharren!

En vanaf de eerste draai vis...........totdat de eb er goed in begon te komen...toen was het direct over!

Totaal met 5 stokken ongeveer 75 scharren gevangen waarvan er rond de 50 mee zijn voor de pan.......alles gevangen aan de grote steekzagers!

Ver werpen is het advies!.......dichtbij weinig tot geen vis!

Pieter ving nog een mooie zeebaars,en een dikke meeuw ;)

Groetjes en draai ze eruit!!!

Kiske

    Kees Reijngoudt........alias Kiske=== Zondag 30 juni 2013 ===


gisteren wezen vissen bij de vuurtoren Ouddorp. was er om 12.00 uur (13.30 laag water)

22 botten gevangen, heel het getij door en 3 zeebaarzen,1 van 55cm en 1 van 60cm

zeebaarzen gevangen met opkomend water

wel last van groen vooral met afgaand water

 

groeten karel van`t geloofkarel van`t geloof=== Zondag 30 juni 2013 ===


Zaterdagavond. Kop van de Noordpier wijk aan zee. wapperlijn gamaktsu haak 2/0. 4 gullen van rond 40 cm.

Buurman 1 van 63cm gemeten. Veel lijnverlies. Iedereen daar ving gul. 

Jammer dat er weinig berichten komen van wijk aan zee of ijmuiden.

Opvallend dat de gullen wel op de zagers beten maar niet op de zeepieren. mesud=== Zondag 30 juni 2013 ===


Zaterdagavond richting Vlissingen gereden.rnLekker weertje rustige zee en veel aasvisjes.rnGevist met zagers en pieren.rnVangst : scharretjes en botjes, zeebaars en als klapper een schar van30 cm en 2 cm dik.rnDat was dus een panformaat!rnGestopt om 00:30.BENSKE uit Stabroek=== Zondag 30 juni 2013 ===


deze keer een dubbel vangstberichtje

ben 2 weken geleen op zondagavond naar de ppgb gegaan om het daar weer eens te proberen en ik moet zeggen dat het niet tegenviel. Voor mij is vissen vooral genieten van alles om me heen, boten, vogels zeehonden enzovoorts maar de bewuste zondagavond had ik nauwelijks tijd om even te gaan zitten en te genieten van en sigaretje.

de hengels lagen nog niet in of de toppen stonden al te rammelen en schar na schar kwam het water uit. soms met twee tegelijk (ik vis met maximaal 2 haken per onderlijn) maar slechts enkele waren aan de maat. totdat de schemer goed inviel, toen kwamen er alleen nog maar maatse vissen boven maar was helaas het aas op.

Gister (zaterdagavond) maar weer op de vertrouwde stek aan de waterweg gezeten en dat was toch een ander verhaal. Af en toe een beet, af en toe een dikke wolhandkrab op het droge, en af en toe (tot 3x toe) een hele dikke bot die zo'n honger had, dattie allebei de haken van m'n onderlijn in z'n bek had. dus nu meeeer dan genoeg tijd voor een sigaretje.

de botten waren wel dik en groot. zeker over de 40 centimeter met een topper van........ jawel 55 hele MILIMETERS en met een haakje 4 in z'n bek.

alles gevangen met pieren en zagers van avicentra, 1 hengel met afhouders en 1 met wapperlijnen. tussen de 80 en 120 meter uit de kant. Wat opviel was dat er bar weinig stroming stond. misschien een reden voor e mindere maar toch niet slechte vangst.

wel weer een schitterende avond gehad, gauw nog een x.

tot dan, groet, Ronde krabman=== Zondag 30 juni 2013 ===


zaterdag 29 juni 4 uur vertrekken uit zierikzee om een wedstrijdje mee te doen van de zeenaald zomerwedstrijden.

Eerst verzamelen bij de nieuwe pionier en dan door naar het slufterstrand en dan snel de spullen klaar maken en beginnen.

Het was best spannend of we konden blijven staan op de zandbank omdat er een muitje vlak achter ons langzaam volliep en de golven werden ook steeds hoger uiteindelijk konden we nog net blijven staan.

Voor mij begon het best goed bij de tweede draai had ik een zeebaarsje van 32 cmen een na 1 uur en een kwartier vissen ving ik nog een klein botje toen hadden lars en mijn vader nog niks verder in de wedstrijd heb ik niks meer gevangen maar lars ving op de toeter een bot van 28 en een botje van 18 en mijn vader had helemaal niks.

Ik werd 1e bij de jeugd met 47 cm en lars werd 2e met 46 cm dat scheelde niet veel!

groetjes cordestravel jeugd en Johan Rombouts

 

groetjes Thijs,Lars en johan Rombouts.Thijs Rombouts=== Zondag 30 juni 2013 ===


een verlaat bericht.

Zaterdag 22 juni 8 uur uit bed om mee te doen aan de zeenaald goedendoelenwedstrijd.

Eerst verzamelen bij de nieuwe pionier ,en dan door naar het wedstrijd parcours.

Ik en mijn vader stonden heel veraan het beging nummertje 60 en 61.

Mijn broer stond naast lies wijnhorst helemaal aan de andere kant van het parcours.

Aan het einde van de wedstrijd werd ik 1e bij de jeugd met 1,74 de vangst bestond uit botjes en een paar grondels.

Mijn broer werd 2e bij de jeugd met 1.33 zijn vangst bestond ook uit botjes en grondels.

Mijn vader werd 9e in totaal met 2.38 en was samen met lies wijnhorst het 1e koppel.

 

groetjes Thijs,Lars en Johan Rombouts. Thijs Rombouts=== Zondag 30 juni 2013 ===


Zaterdag op zondagnacht op een belgische golfbreker gevist van 23.00u tot 04.00u. Bij aankomst

bleek ik de enige te zijn voor zover ik kon zien. Het was nochtans een prima visweertje. Wind en golfslag waren niet aanwezig. Natuurlijk kelderde dit wel de hoop om zoals vorige week een paar mooie baarzen te verschalken. De beet zat er vanaf het begin goed in en na goed 30 min vissen had ik al 2 tongen op het droge. Enkel rond het keren van het tij viel alles even stil en was er geen beet te bespeuren. En na zon 5 u vissen waren wederom 6 tongen mijn deel.  Het hadden er nog wel meer kunnen zijn maar ben moeten stoppen uit vermoeidheid en had nog een lange autorit voor de boeg. Gevist met belegen pieren en zagers en met geclipte onderlijnen.

Groeten, de peulschil.de peulschil=== Zondag 30 juni 2013 ===


Zaterdag tussen 15:30 en 22:30 uur wezen vissen (op baars) op het strand van de 2e maasvlakte. Licht bewolkt W-NW 4 van iets voor het laag t/m een uurtje na de vloed. Aangekomen was het strand leeg. Op zich lekker natuurlijk, dus een stekje met een mooi stukje branding op werpafstand gekozen, maar niet echt vertrouwen gevend. Gestart met zagers op geklipte dwarrel onderlijnen (1 lange geklipte dwarrellijn, twee kortere geklipt), later nog met rode afhouders, stalen afhouders, korte zijlijnen, dwarrellijn een het lood. In de branding, er net achter, zo ver mogelijk ... niets mocht baten.. geen stootje! Na een uurtje kwamen er 2 man bijstaan en na 2 uur stond ineens het strand vol .. een wedstrijd zo bleek. Mijn buurman pakte zowaar een maatse baars en z'n maat een mini botje. De mannen ernaast bleven ook op die vervelende nul staan. Erg teleurstellende dag, maar wel de noodzakelijke vitamines Z (zee en zon) op kunnen pikken. Een sfeerplaatje dan maar, volgende keer hopelijk met vis.Jacco=== Zondag 30 juni 2013 ===


Noordpier ijmuiden

Gisteren wezen vissen in ijmuiden op de zeebaars. Gevist met Pluggen 

En met shads maar helaas nog geen geluk. Verder op de pier geprobeerd

Maar ook hier geen geluk gehad. Net op het punt dat ik alles had ingepakt

En weg wou gaan komt er nog een school makrelen aan. Dus snel de hengel

Weer in elkaar en gooien maar. Toch nog een geslaagde vissessie.

Totale vangst in een uur tijd 17 mooie makrelen.

 

Momo=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag met Marcel en Herbert de zeebaars is proberen te belagen. We wilden vanaf het strand en met opkomend water (08:00 hoog) We stonden rond 07:00 uur te vissen maar voor het mooie (bleek achteraf) nog te laat. Het eerste uur was goed eigenlijk. Goeie wind en alledrie een mooie baars van dik 50 cm plus al enkele botten en botjes. Rond achten kwam Arjan ook nog ff buurten en die had ergens anders al twee uur op het strand staan hengelen maar nog geen stootje gehad. Bij ons was nog plek zat dus even later stond ie naast Marcel te vissen. Zoals ik al zei het eerste uur was goed maar toen het water zakte en ook de wind nog is draaide werd de vangerij alsmaar minder. De baarzen werden baarsjes en de botten en botjes hadden ook niet zo'n trek meer in de zagers. Uiteindelijk hebben we met z'n vieren zo'n tien baarzen en baarsjes gevangen en een vijftiental botten en botjes. de volgende keer maar is een paar uur voor hoog daar staan ipv een uurtje en als er dan een goeie zuidwester staat dan is een goeie vangst haast wel verzekerd. Vrijdag-avond de laatste wedstrijd van HSV-t Zijpe. Ik sta er goed voor kijken of ik het tot een mooi eind kan breien. Jullie lezen het weer......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Beste Zeevislanders

Ik heb samen met een buurjongen en mijn vader wezen vissen aan de Walcherse kust en wij hebben er 11 vissen gevangen waarvan er 2 weer zwemmen .

Het was keurig weer dus hebben weer genoten aan de waterkant. Dit is even kort,tot de volgende keer.

Groeten  PedroPedro=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


vrijdag 28 juni de gehele dag gevist in zeeland  met de shad, en levend aas en veertjes,vlakbij de oosterschelde kering, geen geluk er wordt haast geen zeebaars meer gevangen in zeeland, ik ben zelf een fanatieke visser die hier jaarlijks terug komt. vanwege de jaarlijkse stroperij in frankrijk waar ze op worden gewacht door een  zeevloot waar je echt bang van wordt, en zo groot en massaal, blijft er weinig over om op te vissen. men denkt wel deze goudpot blijft oneindig vol zitten. maar de realiteit is dat als iedereen maar blijft nemen, uiteindelijk je niets meer over houdt. in het middelandse zeegebied is de zeebaars al praktisch uitgestorven. en toch is er ook positief nieuws van de 2e maasvlakte rotterdam, er wordt hier volgens mijn bronnen genoeg kleine en grote zeebaars gevangen,en dit het hele jaar door!groetjes DannyD.Louhenapessy=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


 

vertrek etten leur zaterdag 29-06-201 al vroeg uit de veren om te gaan vissen tegen 8,30 vertrokken met de brommer, na zijpe onder weg wat regen gehad tot aan de waterkant daarna droog , aankomstnkomst 10uur  regenachtig en grijs  met veel wind van bruinisse af dus aan de linker kant gestaan met hoog, water dus zilte nat de dobber al na 10.30 beet maar dus niet doorbijten,                                                 daarna 4x beet waarvan 2 die makreel waren en dus 1 geep gevangen van 55 cm, tot een uur vier ben ik gestopt maar word vervolgd krijg meer zin erin, zie foto mooi he

 

afzender jan -nicode strandjutter=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


hallo andere mede vissers.

vandaag om half 9 de deur uit gegaan. waren eerst vast besloten om naar zoutelande te gaan maar dit werd gewijzigd hebben lekker op het strand van domburg staan vissen tot half 4, ik had er zelf 2, 1 bot / schol en een zeebaars. moedertje lief had er maar liefst 8 stuks waarvan een zeebaars van rond de 40+ ( goed gedaan ) waren dus ook precies op tijd begon laag te worden. al met al een top dag. naast mij stond er nog eentje. of deze wat had. die mag dat zelf wel gaan vertellen!

gegroet zeevislanders.pascal zwaan=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Kantvangstbericht van vrijdag 28 juni

Hallo zeevissers,

We staken omstreeks 9.00 u de neuzen over de duinen in Walcheren, het was nog een beetje triestig weer, motregen wind. Het was nog redelijk hoog en een leuke branding dus snel beginnen met kans op een zeebaars. Het werd een bot. Er volgde periodes van mooie beten en tijden, mn opkomend water, dat het erg rustig was. In totaal hebben we 8 zeebaarzen gevangen waarvan een van 63 cm en enkele ondermaatse. Verder nog 2 maatse gullen en een 2-tal schollen. Opmerkelijk waren de zwarte wolken jonge vis in het water net voor ons. ALs je er doorheen waadde gingen ze mooi opzij en achter je sloot de wolk zich weer, leuk om te zien. Nu was het wachten op de scholen makrelen die dicht onder kant hierop komen jagen. Wij hebben dat niet meer gezien maar wellicht later op de avond?

Weer een leuke vissessie beleefd.

Twee van de Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Hallo visvrienden en vriendinnen,

Gisteravond na het werk en alle afspraken nog even achter de zeebaars aan. Het was al vrij laat 21;30 uur maar toch lekker effe vissen.

Aas prima zagers onder de dobber. Naast mij stonden twee mannen die er al een tijdje waren en op dezelfde manier visten, ze hadden volgens zeggen een tongetje gevangen.  Ik heb vaak mazzel en had binnen een half uur twee baarzen op de kant, de eerste logeert iin de koelkast en de andere zwemt weer rond. Ik heb er dit seizoen totaal 5 gevangen, en best vaak gevist hopen dat het nog beter wordt groeten Har.Har=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Van de nul af!  

Gisterenavond gaan zeebaarzen met plugjes aan de oosterschelde. Heb 3 stekken geprobeerd. Op de eerste stek wemelde het van de aasvisjes. Daar moet roofvis op af komen en inderdaad, 2 uur voor hoog waren er wat roofvissen aan het jagen, na een kwartier waren ze er weer van tussen... en ik nog met lege handen. Wel mooi om te zien hoe die visjes springen voor hun leven. Ik denk dat het scholenbaarsjes waren, misschien makreel. Toen de stroming eruit ging ben ik naar de volgende stek gereden, de wind stond vervelend van opzij. Toch maar proberen, het regende inmiddels, wat ik prima vond, want dan is het lekker rustig. Wel mijn zonnebril op natuurlijk. Want dit is een polaroid, ik kan je die echt aanbevelen, je kijkt er veel makeelijker mee het water in, anders zou ik een stuk minder zien gebeuren. Na een half uurtje diverse plugjes geprobeerd te hebben, zag ik een zeebaars(je) erachter aan komen, maar hapte net niet toe! Verdorie, ok nog meer teasen dus.. En jawel na nog een paar worpen... hangen.. na ja hangen, het visje deed zijn of haar best, maar maakte geen schijn van kans. Ff op de foto gezet en netjes onthaakt.. Hij of zij zwemt weer rond, daarna nog doorgevist tot ze er weer vandoor waren. De laatste stek was het erg stil, na een 50 minuten ben ik ingepakt en huiswaarts gekeert. Ze zitten in ieder geval in de schelde en ze happen weer in het harde plastic. Dus we kunnen weer!  

 

Groetend,Gijs=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


hallo,

vrijdag gevist in vlissingen,

gevist met opkomend tij, de vangst van mij 2 minibotjes en een schol(letje).

bas-jan ving 1 botje, alles was klein spul ik heb het idee dat er alleen maar kleine vis onder de kust zit.

 

vang zemarc den hollander=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Pas terug van een weekje Cadzand. Meestal gevist aan de zwarte polder , en daar een drietal zeebaarsjes gevangen .De grootste was 38cm ,de twee anderen waren slechts 20cm groot.Meer naar Cadzand-bad toe gevist op tong en er toch een drietal kunnen vangen.Een van een handje groot,een mooie slibtong en een grote tong van ruim 30cm. Wel veel botjes gevangen van een 15-20cm ,en uiteindelijk nog een grote bot van dik 35cm. Ook geprobeerd op zeebaars in Breskens aan de veerhaven op zeebaars maar daar geen succes. Ook bij de andere meevissers waren de vangsten aan tong zeer mager . Elke dag bezoek gekregen van meerdere zeehonden en die vingen wel vis!

Als aas meestal kweekzagers gebruikt. Diepvries tappen leverden nergens een beet op .Op slikzagers wel veel bot.

Jefjef=== Donderdag 27 juni 2013 ===


Vandaag te Knokke-heist gevist van 1,5u na hoog water tot 4u na hoog water als aas had ik zagers mee.

Bij eerste worp al een kleine zeebaars van 26cm, 2de worp een bot van 21cm.

Dan was het half uurtje stil waarna ik nog een bot van 17cm, worp erna een gul van 51cm en nog geen, 10min later een tong van 31cm en dan niks meer gevangen (reden lager genoemd).

De botten en zeebaars zwemmen terug en de tong en gul zijn mee naar huis.

Het enige spijtige was dat er 2 andere vissers het nodig achten om net op de zelfde plaats te willen vissen en dus nog geen 5m naast me wouden vissen terwijl er niemand anders op het strand stond. Aangezien er veel stroming stond en 200g ankerlood maar wou blijven liggen nadat het 30-40m mee rolde heb ik dus alles maar extreem schuin gegooid om zeker niet in elkaar te haken en na 1uurtje dan maar opgeruimd aangezien ik zo niks meer kon vangen en geen zin had in verdere discussies over hun lompe gedrag.

Is het dan zoveel gevraagd aan sommige vissers om 50m verder te gaan staan vissen als er al iemand staat? We willen toch allemaal ons sport maar uitoefenen en niet aan elkaar staan ergeren en proberen niet in elkaars lijnen te liggen.

Wat begon als een mooie avond met regelmatige aanbeten werd dus mooi vergald door deze heren.RT=== Donderdag 27 juni 2013 ===


Katwijk aan zee, hoogwater en wapperlijn. Zeebaars 36 cm Zeebaars 50 cm Verder heel wat mini botjes. Buurman ving zeebaars van 65 cm!!

Lindert=== Donderdag 27 juni 2013 ===


VRIJDAG 28 JULI ROBBY FISH VRIJDAGAVOND = KOOPAVOND!

KNOOPAVOND workshop door Belgische TOP zeevissers.

Zij delen graag alle tips & tricks met jou! Vanaf 18u tot 19u30.

-20 korting op alle NYLON & GEVLOCHTEN draad!!

Iedereen welkom.

Sportieve groeten, Sandra & RobbyROBBY FISH=== Donderdag 27 juni 2013 ===


Gisteravond heerlijk gevist aan de westerschelde. Samen met 2 maten geprobeerd een zeebaars te verschalken.. maar helaas.

Het begon goed, vanaf het begin zagen wel het speldaas springen en doen. Kort daarna dacht ik wat vissen te zien die op het speldaas aan het jagen waren.

Met goede hoop dat het zeebaars was, mijn lepel in de richting van de vis gegooid en ja hoor! het bleek een makreel te zijn, die is binnen!

Mijn maar ving vlak daarna po dezelfde plek ook nog een makreel.

Daarna werd het minder.. de activiteit in het water werd minder en de zeebaars was ver te zoeken. We hebben van alles geprobeerd; dobber met zager, lepel, shads, pluggen maar zonder resultaat.

Al met al was het wel een heerlijke avond qua omstandigheden, alleen gaat de speurtocht naar zeebaars verder.

vanavond lekker 2 makreeltjes roken en op naar de volgende sessie. Jeremy=== Donderdag 27 juni 2013 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het strand van Zoutelande.

Begonnen om half 10 en gestopt om half 2. Toen ik begon stonden er al meer vissers, maar plaats genoeg.

Het was lekker weertje, maar dat veranderde in de loop van de avond. Om een uur of half 11 regen en een onweersbui.

De regen stopte pas weer om een uur of half 1. Er stond veel stroom en er dreef veel wier, maar er was goed te vissen.

Als aas pieren en steekzagers. 1 hengel met afhouders en 1 met wapperlijn (meeste gevangen aan de afhouders).

De tweede draai mijn eerste visje (een klen botje) en klein bleven ze . Aan het eind van de avond had ik er een stuk of 18 gevangen.

Zowel botjes, scholletjes en nog een baarsje van 30 cm (dit alles zo veel mogelijk teruggezet).

Dan toch nog iets voor de pan n.l. 4 scharren van 25 + (geen tong dus). Dus om half 2 terug gereden naar Vlissingen.

Onderweg keek ik in mijn spiegel, en jawel stop politie. Dus papieren controle en ook nog een blaastest.(gelukkig alles o.k.).

Na met de agenten nog even te hebben gepraat over het vissen, door naar huis gereden en daar maar een paar biertjes gedronken.

Om 3 uur mijn bed maar eens opgezocht. Ik heb nu 2 weekjes vrij, dus waarschijnlijk nog wel wat berichtjes de komende tijd.

 

   

Groeten Jan B.jan b=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Vismaten, 

Na een langere periode zonder vissen ben ik gisterennacht er nog eens op uit getrokken.

Eerst aas ophalen in Yerseke, dan op weg naar het nollenstrand. Daar aangekomen was ik niet de enige die daar stond.

Nog 2 moedige vissers stonden reeds opgesteld. Ik heb dan mijn hengels maar opgetuigd eentje met afhouders en eentje met korte

dwarrellijntes. Gewacht tot de stroming er bijna uit was om de eerste visjes boven te halen en zoals bij velen allemaal postzegelformaat.

Enkel op de afhouders heb ik vis gevangen dus de tweede stok ook vervangen door afhouders en ja hoor ook daar beet.

Na het keren van het tij toch nog enkele maatse vissen gevangen waaronder ook een mooie tong van 31 Cm. Totaal een 20 tal visjes gevangen waarvan er 10

mee zijn voor consumptie de andere zwemmen weer vrolijk rond.

Hopelijk komt de visvangst nu een beetje op gang na deze slechte periode.

 

Groeten en vang ze

Karel Karel=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Vanochtend zaten mijn vrouw en ik aan de koffie toen ze zei van.....waarom ga je vanmiddag niet naar de waterkant, ik krijg toch vanmiddag koffiedrinkers. Kijk, dat hoeven ze maar 1 keer te zeggen tegen me dus ga even naar het getij gekeken, even naar Pim gebeld van Profisch voor aas en ik was er helemaal klaar voor.

Ik wist dat ik mijn vaste vismaten niet hoefde te bellen omdat ik al op voorhand wist dat ze moesten werken of andere verplichtingen hadden ,dus vandaag er maar op m'n eentje erop uitgetrokken.

Waar naar toe dan......ik heb wederom gekozen voor Waarde. Mijn neef en ik zijn 2 weken geleden ook naar Waarde gegaan en ondanks de toen harde wind ( 6 en 7 beaufort) en dat we onze winterjas aan moesten trekken hadden we toch redelijk gevangen.

Omstreeks 14.30 uur was ik bij Waarde, een lekker rustige Westerschelde en een lekker briesje met een zonnetje, m.a.w. perfect dus en het begon perfect. Slechts 5 minuten na mijn eerste ingooi kreeg ik al een mooie tik op een van mijn hengels. Terwijl ik indraaide zag ik op mijn andere hengel ook flinke beweging. Goed, er kwam een mooie bot van 28 cm aan de kant en dus gauw mijn andere hengel indraaien en warempel, hier zat een longpaling aan ( hopelijk beschrijf ik het goed)

Nou mensen, dat geeft toch een heel lekker gevoel en dus maar weer gauw ingooien en wachten....... en wachten werd het. Om de 10 minuten ingedraaid en het aas er aan gedaan, want de krabben waren weer goed aanwezig, maar helaas geen vis meer.

Ik moest wachten tot 17.00 uur voordat ik weer een beet kreeg, en postzegelformaat van 16 cm hing aan de afhouder.

In totaal heb ik vanmiddag 5 vis(kes) gevangen. Ik had zagers en pieren bij me, maar alles gevangen aan pieren. Ik heb ijzeren afhouders gebruikt met verzwaard lood, plastic afhouders met korte en lange dwarrellijntjes, m.a.w. het hele circus m.b.t. onderlijnen geprobeerd.

Omstreeks 18.30 uur vond ik het welletjes, zoals altijd bij Waarde toch ook weer deze dag een vis gevangen en nu maar wachten tot ik over 3 weken vakantie heb. Ik hoop dat er dan toch wel enkele dagen overblijven om met mijn vismaten gezamelijk naar de waterkant te gaan of zoals we lang willen, een dagje de oosterschelde op met een boot van fam. v. Dixhoor.

Vooralsnog voor iedereen een fijne vakantie met hopelijk veel visplezier.

met vriendelijke visgroeten,

Johan Frijters, Sint Willebrord

   Johan Frijters=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Beste vismaten,

Gisteren met mijn vismaat Frits hebben we op de 2e Maasvlakte samen weer eens een poging gewaagd een zeebaars te vangen. Een fantastische locatie als je 's ochtends om 07.30 het kilometers lange strand opwandeld en je blijkt daar alleen te zijn met honderden aalschovers. Echt een fantastische plek om het eens te proberen. De vangsten zijn zeer wisselvallig, maar als je het treft met weer en tij dan kun je aardig zeebaars en bot vangen. Gisteren was het eigenlijk veel te mooi weer; de zon brak door en de branding viel wel. In het eerste uur ving ik 2 baarzen (1 ruim de maat en 1 net niet denk ik), die er weer rondzwemmen met de aanwezige zeehond. Frits kwam niet verder dan 1 mooie bot en ook de vissers die later aankwamen vingen niets. Maar de dagen er voor was er met ruwer weer beter gevangen (hebben we gezien). Vissen is er het best met een ZW of W wind van kracht 3-5 en de mooiste visperiode is zo'n 3 uur voor tot 1 uur na laag water

SuccesCor=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Vissen op walcheren (tussen vlissingen en zoutelande) wat een ramp, nergens kun je meer degelijk parkeren dus genoodzaakt geweest om naar de baaiweg te rijden met de wetenschap veel klein spul te vangen. Dit bleek ook het geval. 

Vangst vooral veel botjes van postzegel tot 25cm en nog een aantal zeebaarsjes tot 30cm.

Volgende keer maar naar Neeltje Jans daar valt altijd wel te parkeren.Loodje=== Woensdag 26 juni 2013 ===


gisteravond aan de zwartepolder gevist van 20.30u tot 24.00u.met het wissellen van tij 1 botje 2 sliptongetjes en een weiting van 33 cm.recessie in de visserij.blijven proberen.groeten en succes.

vissertjepiet=== Woensdag 26 juni 2013 ===


gisterenavond 2 uur voor en 2 uur na laag samen met een maat gevist, helaas was het niet veel. We begonnen op het strand richting domburg maar met laag water lag de zandbank daar zo vervelend da t we enkele honderden meters verplaatst zijn ( richting de westkaap). zoals gezegd weinig succes. samen hadden we 3 te kleine botjes en een te klein gulletje..alles zwemt weer.

iemand ervaring welk tij het beste op deze stek is?Jeremy=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Verrassende vangst  

Vanavond de laatste 2,5u van afgaand water (laag om 22u10) gevist te Knokke-Heist vanop een golfbreker met 1 hengel met 3 afhouders. Als aas had ik zagers bij waaraan ik al snel 3 botjes van 11,12 en 15 cm ving.

Dan meer dan uur niks meer gezien en dan laatste half uur begon ik terug beet te krijgen, steeds tikken op de top maar geen vis. Dan zag ik enkele malen een geep springen en niet veel later heb ik dan nog 1 geep gevangen van 59cm en enkele verspeeld en dit op een loodmontage. Vis hier regelmatig op zeebaars met kunstaas en met de dobber met zager onder en had nog nooit een geep gevangen of gezien hier, dus dit was wel leuke bijvangst maar weet iemand of geep hier vaker voorkomt?RT=== Dinsdag 25 juni 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Hier een wat later vangstbericht dan gebruikelijk maar beter laat dan nooit. Zaterdag was de 'Goede doelen wedstrijd' van de Zeenaald. De wedstrijd begon om elf uur en duurde vier uurtjes. Rond half tien waren Arjan, Herbert en ik in de Nieuwe Pionier. Bakkie leut en een praatje pot en even later kwamen 'onze rivalen' voor vandaag binnen. Ja ik viste met Herbert als koppel en Wim en Marcel visten ook als koppel. Dus er was wel enige rivaliteit. Om elf uur was het signaal daar en vlogen de onderlijnen de Dintelhaven in. Ik stond op nummer 30. Al na vijf minuten een rammel op de Penn Nano. Nou dat belooft wat dacht ik en jawel hoor de eerste twee grondels waren een feit. Het is in de Dintel vaak te doen om botjes, grondeltjes, spieringen en af en toe een verdwaalde paling. Dus klein azen is een pré. Maar die vlieger gaat niet altijd op. Mijn buurman Cees ving drie grote botten(25cm+ voor daar is dat groot) en een paling van dik een halve meter. Wat nou kleine haken en aas???? Na twee uurtjes had ik 9 tellende vissen op de kaart.(vanaf 10 cm telde ze) en qua aantallen deed ik lekker mee volgens de contoleur. Maaaaaaarrrrrr toen had Neptunes (of woont die daar niet?) er genoeg van bij mij en wist ik in de volgende twee uren nog twee hele visjes te vangen. Herbert had ook niet echt opbeurend nieuws dus daar ging de winst. Aant eind van de rit nog een sappie en een snackie met de jongens van het Zeehengelsport team gedaan en uiteraard wilden we weten wat onze 'rivalen' hadden gedaan. Marcel had er 18 en Wim had er 8. Herbert is net als ik ook met 11 vissen geëindigd dus onze 'rivalen hadden ons verslagen. Marcel was zelfs vakwinnaar. Herbert was 9e in zijn vak en ik 11e. Wim en Marcel waren het 5e koppel en wij het 10e koppel. Toch wel wat teleurstellend vond ik, zeker omdat ik zo'n vliegende start had. Maar ach het was een leuke dag en we zaten nog in de prijzen ook.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Dinsdag 25 juni 2013 ===


Hoi Maandag avond gevist bij Cadzand van 20.00 uur tot 24.00 uur laag water 21.30 uur .Het was de bedoelig een tongetje tevangen dat is niet gelukt . Adrie had en zeebaarsje van 22cm en een van 56 cm de grootste is mee de kleine zwemt weer rond . Ik zelf heb niets gevangen ook geen beetje gezien . Volgende keer mischien meer geluk het blijft vissen . Gr Adrie en ImarImar=== Maandag 24 juni 2013 ===


Hallo, Na een paar dagen met niet visbaar weer, windkracht 6-7. Nu met afgaand laag water gevist in Westkapelle. Veel, heel veel speldaas, kleine haring, waar de zeebaarzen zich tegoed aan deden. Mooi gezicht al die activiteit in de oppervlakte. Vliegenlat, drijvende lijn en witgroene EP-Streamer. Vierde worp was al hangen. Nu eentje van 55cm. Wilde steeds tussen de palen en stenen zwemmen. Dus 40/100 is toch geen luxe. Tijdens de dril spuugde hij nog even zijn maag leeg. Zachte krab en jonge haring. Blijft een prachtig vorm van vliegvissen in een mooie omgeving. Groeten, Hans "Seabasshunter " F.Hans F.=== Maandag 24 juni 2013 ===


Met de Zeenaaldvissen voor het goede doel!

Vismaten,

Na de wedstrijd van Eef Hoek op vrijdag op zaterdag nacht kwam er alweer een nieuwe wedstrijd opzetten. Namelijk de wedstrijd van de Zeenaald voor het goede doel. Gelukkig was de wedstrijd om 11.00 uur i.p.v. 10 uur dus we konden een uurtje langer blijven liggen. Enfin maatje Dennis zou om half 9 bij me staan om me op te pikken en Arjan de Bruijn van Dreischor zou ons naar de wedstrijd toe rijden. Wat een luxe!!

Ruim op tijd waren we in de Nieuwe Pionier en al gauw zaten we aan een bak koffie of thee. Tja het vissen n de Dintelhaven, tegenwoordig de laatste jaren, worden hier steevast botten en grondels gevangen. Af en toe een opleving van een spiering en ik herinnerde mij vorig jaar dat Linda vd Velde een paling ving. Het was in ieder geval allemaal mogelijk en we waren benieuwd hoe het zou zijn. Ik koppelde met Dennis. Teammaatjes Marcel en Wim deden hetzelfde. Nadat de kaarten gehaald waren konden we naar onze stekken. Nummer 64 had ik getrokken en dat was aan het begin van het parcours. Al gauw had ik mijn spulletjes gereed en zou lekker beneden gaan staan om maar zo weinig wind te vangen want er stond een aardig briesje. Regenen deed het ook. Soms van die vieze miezer regen waarvan je flink nat werd. Om 11.00 uur het startschot en een 70 tal lijnen vlogen het water in.

Om even stil te staan over het goede doel! Het doel was een zorgboerderij in Zuidland. Een perfect doel die de Zeenaald graag wilde helpen en volgens mij is het helemaal gelukt want door een 70 vissers is er een slordige 1800 euro opgehaald en dat verdiende applaus. Ik hoop dan ook dat de Zeenaald deze weg blijft inslaan en zoveel mogelijk doelen mag helpen!

Teruggaand naar de wedstrijd kon ik de vis in de eerste 2 uur niet vangen. Ik stond beneden te pielen met de Penn Nano en er kwam 1 grondel uit. Toen was ik het aardig zat want iedereen bleef boven staan en ik zag de vis letterlijk en figuurlijk om me heen vliegen. De slag gemist dus. Met de spulletjes naar boven geklauterd en begon de Shimano zijn werk te doen en langzamerhand begon ik ook vis te vangen. Maatje Dennis kon op een gegeven moment melden dat hij al een visje of 8 had. Ik stond op dat moment geloof ik op 3 visjes. Wim die ook in het vak stond kon ook op zon aantal rekenen dus ik moest opschieten. Naar mate de wedstrijd vorderde begon ik wat meer in de vis te komen maar de schade die was ontstaan in het begin haalde ik niet meer bij.

De laatste trekken warengoed en ik kon bij elkaar 11 vissen op de kaart bijschrijven! Allemaal bot en een tweetal grondels die aan de maat waren. 11 vissen met een totale lengte van 176 cm. Wat moest dat worden. Links van me stond in ieder geval de winnaar met 20 vissen en daarnaast stond Henk Verlinde met 16 vissen die nog groot waren ook. Teammaatje Dennis had ook 11 vissen. Dus we hadden een hoopje. Na de wedstrijd nog even een hapje en een snapje met de Penn mannen gedaan en het leerde ons dat Marcel 18 vissen had en Wim 8 vissen. Johan ook 20 stuks en Lies had er ook 11. Het zou een mooie strijd zijn.

Na de versnapering weer naar de Nieuwe Pionier waar we nog meededen aan de tombola die lekker vlot liep en we nog prijzen hadden ook.  De prijsuitreiking verliep ook vlot. Marcel was individueel 1e in zijn vak en met Wim waren ze het 5e koppel. Johan viste met Lies Wijnhorst een 1e plaats bij elkaar bij de koppels. Dennis en ik waren 10e bij de koppels. Een beetje een tegenvaller maar je kan niet alles hebben. Dennis was 11e in zijn vak en ikzelf 9e. Voor deze plaatsen mochten we leuke prijzen uitkiezen dus we ging zeker niet zonder lege handen naar huis.

Al met al een leuke dag geweest voor de Cordes Travel teamleden die meededen aan deze wedstrijd die zeer goed georganiseerd was. Volgend jaar doen we weer zeker mee.Met vriendelijk groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 24 juni 2013 ===


Paling rapen of botten meppen!

Vismaten,

Vandaag vrijdag 21-06 moesten we s'avonds gaan vissen aan het Hartelkanaal in de Europoort gebied. Deze wedstrijd, de 5e alweer, van Eef Hoek Hengelsport zou onder winderige en zeg maar herfstige omstandigheden vervist worden. Kwart voor 7 stond ik in de hengelsportzaak te Ouddorp en ik was niet de eerste. Arjan Geelhoed was er ook en had er zin aan en wie niet. Na een lekker bak koffie en het aas afgerekend te hebben nog even na gekwebbeld en daarna gingen we op pad.

Tijd genoeg hadden we dus op het gemak op nummer 6 de spulletjes uitgestald. Om 21.00 uur klonk het beginsignaal en vlogen er 17 onderlijnen het zilte nat in. Ik begon ver en teammaatje Marcel die links van me stond zou dichtbij beginnen. Ik kon 1 klein botje van ver halen en na 4 worpen was ik het alweer zat. Marcel ving al gauw een aantal grondels en botjes en dat moest ik ook kunnen. De Penn Nano hengel voorzien van de lichtste top 4 Oz en een 80 grammetjes aan lood moesten het gaan doen en weldra zag ik de eerste tikken op de top. Machtige subtiele beetjes die de top registreerde resulteerde al gauw in een aantal botjes.

Ik liep al gauw met Marcel mee en al gauw stonden we voor het donker al op een tiental vissen. In het donker kon ik een aantal grote botten verschalken als ook een minipaling van 29 cm. Rond een uur of 12 mocht ik zien dat Marcel wat stilviel qua vangsten en bleef ik stug botjes er uit trekken met op het laatst doubletten en zelfs een triplet aan kleine bot.Rond 12 uur ook kwam Ineke met Eef weer een lekkere versnapering brengen die ze persoonlijk kwamen langs brengen bij een ieder en dat maak je ook weinig mee. Van Ineke en Eef hoorden we dan ook dat er aan de hmogere nummers flink wat palingen werden gevangen.

Kees Overweel stond toen al 5 palingen op de kant te trekken, tja daar sta je dan met die kleine botjes! Enfin tot 01.00 uur door gevist en toen waren de 4 uurtjes weer zo voorbij. Na het eindsignaal ruimde iedereen op en verzamelden we bij Johan Verwest en konden we de uitslag op gaan maken.

Teammaatje Marcel kon 16 vissen op de kaart noteren en ikzelf 23 stuks. Een mooi resultaat voor die stek. Kees Overweel legde 7 palingen op de kaart en een handvol botten wat later de eerste plek zou betekenen. Via deze weg sjappoo Kees met de eerste stek. Bijna 5 meter aan vis en ik kwam er achteraan met 3 meter 69, Een flinke lengte verschil en dat kwam uiteraard door de palingen die hij ving.

In ieder geval tevreden met het resultaat en kijken we nu al naar de 6e competitetreffen uit. Verder was het prima vissen zonder regen alhoewel de wind wat minder mogen zijn. De tussenstand kan men vinden op de site van Eef Hoek Hengelsport onder het kopje wedstrijden!Met vriendelijke groeten, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 24 juni 2013 ===


 

Afgelopen weekend nog maar eens naar mijn huisje in Baarland gegaan. Een kilo pieren en nog wat steekzagers meegenomen. Dus aas genoeg, nu de vis nog. Ik ben in het geheel 4 keer wezen vissen, waarvan 1 keer toen ik even terug in Vlissingen was aan de Sloehaven (i.v.m. de harde wind). Dus 3 keer gevist in de buurt van de camping. De vangst viel een beetje tegen, wat kleine botjes,1baarsje en enkele grotere botten. Aan de Sloehaven 3 uur gevist en 1 keer beetgehad, dat was dus ook niet geweldig. Deze week (waarschijnlijk woensdagnacht) het Walcherse strand maar eens onveilig maken,met de hoop op een tongetje. Nog 1 week werken en dan ben ik 2 weekjes vrij, hopend op wat warmer weer, met wat zomervis.

 

 

   

Groeten Jan B.jan b=== Maandag 24 juni 2013 ===


Afgelopen zaterdag 22 juni weer eens op mijn walcherse strandje gaan staan samen met m'n maat Membries. Er stond een stevige zuidwester van windkracht 6 dus eens kijken of dat de zeebaars actief is. Gevist vanaf 17:30 tot 24:00 (laag 20:00) met zagers en pieren, nog even wat lange dwarrellijnen geknoopt met haaklijnen van 80/90 cm in de hoop ook nog een tongetje te kunnen vangen. Gevist straks langs de strekkendam met de hiervoor genoemde dwarrellijnen en een hengel met afhouders. Vanaf de eerste worp meteen raak, m'n maat een mooie zeebaars en omdat ik nog met mijn tweede hengel bezig was heb ik een eerste beet genegeerd waarna ik in mijn ooghoek nog een een flinke dreun zag en mijn lijn slap viel. Toch maar eens binnen halen en ja hoor een doublet zeebaars van flink formaat. Na zo'n begin kon het niet meer stuk en het ging dan ook nog even zo door, met afgaand water kwam de ene zeebaars na de andere boven gevolgt door een enkele bot, bijna alles op de dwarrellijn dus weg met die afhouders. Toen het water een eindje voorbij de palen was gezakt viel het stil maar bij opkomend begon het liedje weer van voren af aan. Al met al een een heerlijke avond en op een enkele stortbui werkte het weer ook nog mee. Eindresultaat: 15 zeebaarzen waarvan er 5 weer zwemmen, 3 grote botten en een x aantal postzegels die ook weer zwemmen. Hetgeen wat mij ontzettend opviel is dat de zeebaarzen allemaal van flink formaat zijn met uitschieters van 60 en zelfs 70 cm, waar zijn de scholenbaarsjes gebleven? Helaas nog steeds geen tong kunnen bespeuren dus snel weer terug voor een volgende sessie! Alles mooi gefileerd behalve m'n maat want die lijkt z'n vis te fileren met een botte bijl, dat waren de zegenoemde chernobyl filetjes geworden, jezus Membries koop eens een fatsoenlijk mes man. Lekker bakken op de bakplaat met wat boter en citroen, de rest in de vriezer en het weekend is weer heerlijk aan z'n eind gekomen.

Vang ze...!!!Karel Karmeliet=== Zondag 23 juni 2013 ===


 

Beste Zeevislanders

22 juni 2013.....Eindelijk was het dan zo ver. De dag waarop WSV-Reimerswaal de grote open jeugwedstrijd organiseerde voor jongens en meiden tm. 18 jaar . Gevist zou er worden van 13.00 uur tot 16.00 uur aan de dijk bij de radartoren te Kruiningen oftewel Waarde 11.

70 aanmeldingen , wouwww ......maar liefst 63 jongens en meiden die die middag hun laptop of pc links lieten liggen en toch naar de dijk kwamen. Geweldig ! En dat terwijl de regen naar beneden kwam en de wind steeds meer aanwakkerde tot wel een windkracht 7 schat ik. Jongens en een paar meiden in de leeftijd van 8 tm 18 jaar. Vaders, moeders, broers en, opa's en oma's die hun vissers kwamen aanmoedigen. Een prachtig iets om te zien zoveel drukte op de dijk te Kruiningen.

Om 13.00 uur klonk het beginsignaal en daar vlogen 63 onderlijnen richting de vis. Zelfs de jongste vissertjes wisten hun lijn met zoveel tegenwind in het water te krijgen. Maar wat zou de vangst worden was de grote vraag. Want iedereen had al wat horen waaien over een bijzondere prijzentafel waar van alles te winnen viel.

En jawel hoor .... al vrij snel hoorde ik dat er een paling gevangen was. Ene Mark was de gelukkige. Mondjesmaat kwam er een visje boven, meest botjes van 16 tot ongeveer 20 cm.

Maar de vangst viel tegen zodat  ongeveer de helft zonder vis bleef.

Zelf was ik nog even bij Koen aan het buurten, jawel ...diezelfde Koen waar ik al eens eerder over schreef dat we daar meer van zouden gaan horen. Hij zat daar aan de dijk met z'n pootje in het gips . En tóch mee doen hè. Nou , het wordt niks vandaag zei hij. Ik kan met één poot geen kracht zetten bij het uitgooien, m'n lijn komt met die wind maar net in het water. 5 minuten later zie ik hem draaien en jawel hoor ... blijkt ie nog vis te hebben ook .... een bot van 20 cm. Z'n broertje had toen inmiddels ook al vis op de kaart  staan. Dennis zag ik vlak voor het einde een spiering binnen halen. En zo tikte de klok naar 16.00 uur. Joeri Minderhoud had 3 visssen, Jorn Boone had 3 vissen, de palingboer had óók nog een botje erbij gevangen, die had 2 vissen die had er 2,behoorlijk wat met 1 vis had ik al horen zeggen. Maar er waren er ook  nog zat van de bikkels die géén vis hadden. Sja ...het weer en de vangst ......dat waren de dingen die wij niet in hand hadden .

En toen was het zo ver, het eindsignaal klonk. Spannend, spannend en nog eens spannend. Velen naar het dorpshuis om de prijsuitreiking af te wachten. Wat een gezellige drukte .... zoveel vissers met hun ouders . Iedereen had inmiddels al wel een kijkje genomen bij de prijzentafels . Zou ik met een hengel naar huis gaan ? Of zo'n schitterende molen ? Of anders misschien bij de verloting ? Want die tafel loog er ook niet om.

Afijn , de hoofdsponsor, Fixet te 's-Gravenpolder, had het er niet bij laten zitten . Schitterende prijzen waren er zowel op visgebied , gereedschap , van alles gewoon . Zelfs voor alle vissers die géén vis hadden was er nog een prijs . Hengelsport van der Poel uit Yerseke had 2 prachtige , dure molens geschonken . Sportvisserij Nederland had van alles geschonken zodat iedereen bij de inschrijving al een gevuld tasje kreeg overhandigd met van alles er in . Spekbakkerij Wilthagen en de Emté uit Kruiningen die voor allen voor de inwendige mens hebben gezorgd . Van Dixhoorn uit yerseke die een paar waardebonnen over hadden . Zeevisland.com....ook jullie hartelijk dank dat jullie het gratis onder de wedstrijden hebben willen aankondigen  evenals zeehengelsport en advertentieblad Reimerswaal.

SPONSORS, HARTELIJK... HARTELIJK DANK DAT WIJ DIT DANKZIJ JULLIE KONDEN ORGANISEREN.

En nu? Want er kwam van velen de vraag of we dit volgend jaar weer willen organiseren . Gelukkig hebben we een poos de tijd om daar over na te denken . Maar als het aan mij ligt dan zeg ik direct ja. Zoveel tevreden gezichten , geen wanklank gehoord, controleurs en anderen die belangeloos geholpen hebben .......FANTASTISCH, EN INDERDAAD...VOOR HERHALING VATBAAR.

Wat ik ook zo mooi vond...Een jeugdlid van de club die spontaan kwam vragen of hij een verslag mocht schrijven voor het clubblad.

Afijn , ik ga het hier bij laten, eigenlijk kan ik nog wel veel meer schrijven over deze dag .

Bij de A-categorie (tm.14 jaar)  wist Mark Jansen de winst te behalen met 64 cm . vis gevolgd door Jorn Boone met 57 cm.            Bij de B-categorie (15 tm.18 jaar) was het Joerie Minderhoud met ik dacht 52 cm . vis  gevolgd door Pedro Baas met 21 cm.  

           

Met vriendelijke groet, Jeugdcommissie WSV_Reimerswaal E. de Rooij=== Zondag 23 juni 2013 ===


gevist op papegaaibek vangst 15 scharren jeroen waar vang jij die tong dan groetjes arjanarjan=== Zondag 23 juni 2013 ===


Uitslag wedstrijd 5 Hoekzeehengelsport

Hartelkanaal
  2013 wed5 Lengte
1 Kees Overweel 1 479
2 Herbert v/d Vlugt 2 366
3 Kees Steijl 3 363
4 Arjan Geelhoed 4 340
5 Marcel Ijzenbrand 5 271
6 Johan Rombouts 6 235
7 Peter Aleman  7 220
8 Ferry Dankers 8 202
9 Ben Waardenburg 9 174
10 Patrick v/t Slot 10 158
11 Johan Sperling 11 151
12 Cor v/d Linde 12 124
13 Johan Verwest 13 117
14 Jan Grinwis 14 108
15 Adriaan Otte 15 81
16 George Moerkerk 16 76
17 Willem Boot 16 29

Voor het tussenklassement surft u naar www.hoekzeehengelsport.comHoekzeehengelsport=== Zondag 23 juni 2013 ===


Gisteren van 16.30 tot 21.30 gevist op de tongstek op  Walcheren. Ondanks de harde wind uit het zuid-westen toch maar geprobeert een visje te vangen. In het begin kwam de wind van over de duinen en was het prima vissen. Twee snoei harde beten van vermoedelijk zeebaarzen deden de hengels uit de steun denderen alleen bleven ze niet vangen. Daarna 2 mini botjes van schrik niet 13 cm gevangen, deze zwemmen weer. Uiteindelijk rond 6en een zeebaars net aan de maat kunnen landen. Vlak daarna een behoorlijke bui gevangen, hoort erbij. Later rond 19 uur nog een zeebaars van 45 cm weten te vangen en jawel nog een bot van 13.5 cm. daarna daaide de wind steeds verder naar west en was er geen eer meer te behalen.  Toch weer een keertje van een heerlijke zeebaars genieten. 

 Marti=== Zondag 23 juni 2013 ===


Zaterdag met frisse moed naar Zoutelande gereden, en gezien de fikse wind(6a7) de hoop op een mooie branding en zeebaars.

Na eerst wat geklungel met hengels die omwaaiden om 1630 de 2 5m stokken ingegooid, 1tje op een meter of 35 en de andere richting Engeland. Na een half uurtje kwam de beet er goed in en dat ging eigenlijk de hele avond door, scharren varierend van 5 cm tot 34 cm, met een mooi gulletje van 42 en een botje van 4.2 cm als bonus!

Het vangsttotaal:35 scharren waarvan 15 boven de 23cm, een gul en een botje, de zeebaars komt volgende keer wel, alles ver weg gevangen.

Groetjes uit Steenbergen

hans
=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Gisteren naar mijn nieuw ontdekte stek gereden waar ik twee weken geleden onder ongunstige omstandigheden 'zomaar' twee mooie zeebaarzen wist te vangen. Gevist van 20.00 tot 23.00 uur. De worp leverde meteen een maatse zeebaars op, de tweede een ondermaatse die weer zwemt, de derde weer maats, de vierde ook, de vijfde mocht weer terug vanwege tegenvallende lengte (wel een sterk beestje), de zesde en de zevende waren weer maats. De sessie afgesloten met een dapper botje. Tijdens het inpakken riepen de jonge uilen vanuit de duinen, mooi. Het was rustig aan het water, geen medevissers te bekennen, wel een stevige bries uit ZW. Ik heb nog niet eerder een vissessie meegemaakt waar ik in zo korte tijd zo veel zeebaars wist te vangen, dus dit stekkie houden we erin! Groeten van De bottenkoning=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Zeebaarsjes en botten bij Smerdiek

 

Vandaag met de Makreel een wedstrijd gevist bij Sint-Maartensdijk rechts van Camping de Muie omdat links ervan de Oosterscheldevissers een clubwedstrijd visten!

Veeeel wind (kracht 6 a 7 uit zuid oosten) en bewolkt met af en toe een buitje.................geen weertje voor de lange Portugese lijnen dus!

Dan maar proberen op een bot en een zeebaarsje dachten de meesten.....en die kwamen ook al snel boven water!

Er werd meer gevangen dan we vooraf gedacht hadden.

Ik had na 3 uurtjes vissen 2 botten en een zeebaarsje op de kaart staan..........en daar was ik dik tevreden mee...............alleen 1 keer kapot getrokken waar vis bij zat......deze onderlijn met voorslag draaide mijn buurman later in de wedstrijd boven met een 30+ bot eraan (zie foto)......en dat was dus mij 1e plaats helaas.......maar dat is de sport he.....balen, maar het was niet anders..........een 2e plaats dus.....ik had er vooraf voor getekend ;)

Nu de zomervakantie.....en in september gaan we beginnen aan de laatste 6 wedstrijden waarvan er 3 aan de Walcherse stranden worden gevist.......ik kijk er al naar uit :)

Tussendoor nog wel een feestavondje met eten en tombola....en avond-bootvissen vanuit de bergse diepsluis!

 

Cent van harte met je P1.............op naar het kampioenschap?

 

Weer eens een leuk wedstrijdje vanaf een oosterschelde dijk.....dat was eigenlijk (te)lang geleden!

 

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

 

KiskeKees Reijngoudt.
=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Op vrijdagavond 21 juni 2013 stond de 5e wedstrijd van Eef Hoek Zeehengelsport op het programma. Deze keer aan het Hartelkanaal, dus visvergunning c.q. vispas meenemen!!!.

Om 19.00 uur eerst het aas opgehaald, ingeschreven, bakkie en shaggie gedaan en vervolgens afgereisd richting Europoortgebied en mijn stek ingenomen (nr. 17).

Om 21.00 uur klonk het startsignaal, waarna 17 fanatiek en minder fanatieke vissers hun onderlijnen te water lieten. Gelet op mijn goede ervaring van vorig jaar (toen 1e geworden!) deze keer wederom relatief dicht onder de kant peuteren met de feeder voor een botje. Een onderlijn met dwarrellijntjes van rode, blanke en/of zwarte amnesia, voorzien van haakje 8 en een klein piertje en/of slikzagertje zo’n 30 meter uit de kant. Binnen 5 minuten het eerste vage beetje met een mooie 30+ bot als resultaat. Een super-begin! Maar helaas, het uur daarna wel volop beet gehad, maar geen vis. Wel veel haken en haaklijnen kwijt. Krabben? Geen idee, maar het aas bleef onaangeroerd. Misschien toch stenen?

Hoe dan ook, na zo’n twee uur vissen toch een schitterende aanbeet, hetgeen een mooie paling opleverde. En nog geen minuut later de volgende paling. Dat tikt lekker door. In ieder geval beter dan al die mini-botjes van hooguit 15 cm. En dit ging de laatste twee uur onafgebroken door, hetgeen resulteerde in een mooie hoeveelheid vis. Zou het dan toch …?

Om 01.00 uur klonk het eindsignaal, dus snel inpakken en mijn vis laten meten. Mijn eindresultaat: 6 palingen en de nodige botten en botjes. Misschien een podiumplaats? We zullen zien. En wat dit voor de (tussen)stand betekent, weet ik nog niet, dus houd de site van Eef Hoek in de gaten. Ondanks de steeds toenemende zuidwestenwind, toch weer een heerlijke, droge en vooral gezellige avond gehad, waarbij we zoals gewoonlijk weer zijn voorzien van de nodige versnaperingen van Eef en Ineke.  

Eef en Ineke, bedankt voor wederom een gezellige avond en tot de volgende keer in de Dintelhaven!!!  

De hartelijke (vis)groeten, Kees Overweel Zeevisteam ZeevissportKees Overweel=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Hallo,

Vrijdagavond nog eens richting Zeeland getogen... aanvankelijk zin in een Walchers strand, maar de strakke ZW-wind besliste daar anders over. Richting Neeltje Jans dan maar en een dam gekozen waar je relatief beschermd was tegen de wind. Gestart omtreeks 18u30, eerste worp leverde een kreeft op en tot laag water (20u) af en toe aktie op de hengeltoppen wat bij mij resulteerde in 4 kleine gulletjes. Bij mijn maat bleef het angstvallig stil. Eerste uur van opkomende tij leverde bodemvisserij met pieren/zagers/messchelp totaal geen aanbeet op. Dan maar een verenpaternoster aangeknoopt en op grote afstand in de stroomnaden gevist. Resulteerde vrij snel in een pollak, snel gevolgd door een volgende... er was een redelijke school pollak vollop aan't jagen op speldaas. Op een uurtje tijd hadden we met 2 man 12 pollakken en 1 makreel, een aantal dat gezien het aantal aanbeten makkelijk twee maal hoger had kunnen liggen. De school was even snel weg dan ze gekomen was, verder gevist met pieren en zagers; leverde mij nog een ondermaats gulletje op. Omstreeks 0u45 gestopt, aanbeten bleven uit. Wederom veel schuimalgen op't water, had ik een paar weken geleden in Westkapelle ook al last van; een fenomeen dat elk jaar wel terugkomt, maar dit jaar is er m.i. toch wel enorm veel aanwezigheid van schuimalgen,kanwel eens verklaren waarom er zo weinig geep wordt gevangen.

Greetz,Tim=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Vrijdag 21 july 

Na het werk ben ik met heel veel zin naar de Banjaart toe gereden

daar aan gekomen om 20.00 uur ben ik gaan vissen tot 24.00 uur

eind resultaat 4 post zegels volgen de keer beter

RinusRinus van Rutten=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


Vandaag (21-06-2013) wederom een poging gedaan te Maasvlakte. Begonnen rond 13:00 tot 19:00uur. Eindresultaat: 17 tongen (grootste 41cm), 4 botjes (postzegelformaat) en 3 grote krabben.

Voorlopig ligt mijn diepvries even vol met 32 maatse tongen. Vang ze!!Jeroen=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


Hallo medevissers,

Woensdag 19/6 aan de binnenzijde van Neeltje Jans gaan gepen, begin opkomend water. Had geen varkenshart meer dus had ik een reepje geep van een vorige sessie gebruikt. 4 X heeft een geep (want ik vermoed toch dat het om dezelfde ging) gebeten, met dobber en al gaan zwemmen maar telkens ik aansloeg loste die, niet in de haak gebeten dus. Ondertussen zag ik andere vissers de ene na de andere geep landen. Er was veel actie onder het wateroppervlak. Ik dacht bij mezelf "laat ik eens iets in elkaar knutselen. Ik heb dus een reepje geep samengebonden met eenzelfde lengte rode Silkekrogen (deze ook nog apart bevestigt aan de haak) omdat ik vermoedde dat ik wat rode kleur nodig had op mijn aas. Eerste worp terug in het gebied waar die ene voorgenoemde Geep altijd naast mijn haak had gebeten. En niet veel later ging de dobber weer tekeer, ik wachtte nog een paar tikken af en sloeg toen aan. Hij bleef zowaar hangen! Toen ik wou onthaken zag ik dat er niets te onthaken viel omdat mijn haak zelf nog vrij hong te bungelen naast de geep hij had zich zowaar vast geworsteld in de Silkekrogen! Dus bij deze kan ik je verzekeren dat het werkt, eens de geep erin bijt, komt hij niet meer vrij en het was toch mooi om de vis niet te laten afzien met haken die vastzitten. Het is enkel wel wat sukkelen om die zijde van tussen zijn tandjes uit te halen. Toen ik klaar was met sukkelen was meteen alle actie verdwenen, niemand kreeg nog beten... ik was dus te laat begonnen met mijn nieuwe techniek :)

Groeten

ChainTim D=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


@ floor

ja hoor noord pier ijmuiden al wel wat zeebaars gevangen, veel klein spul maar ook deze van rond de 50

heb zelf ook al paar keer geprobeerd bij de spuisluizen maar helaas tot nu toe nog geen succesmartijn
=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


vanochtend van 4:00 tot 8:00 gevist op vertrouwde stek in de europoort. Er was bijna geen zuchtje wind en wist dat dit binnnen paar uur om zou slaan dus nam het er nog maar ff van.5 mooie baarzen van tussen 50cm en 60cm. 1 van 40cm en 1 van 30cm . Toen begon het met het kl.te weer, snel naar huis gegaan en in de haven van herkingen 2 baarzen omgetoverd tot 4 mooie lappen file. Uiteindelijk zeiknat thuis en maar dat ben ik met plezier als de vangsten goed zijn.

Dennis van der arend
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Vanavond met me maat weze vissen bij Neeltje Jans. veel vissers, weinig vangsten. Ik ving een koolvis van ong. 30 cm en me maat wat zeesterren. Verderop nog een gulletje. leuke gezellige avond, houd je van de straat.

Hosternokke
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Net terug van 2 uurtjes gepen aan de Westerscheldedijk. 3 stekken aangedaan. Op de 3e stek na een verre worp met de medium feeder en een 15g bombetta het boeltje even laten drijven. Vervolgens een geweldige beuk op de hengel. Die stond direct zo krom als een hoepel, waarna de vis gelijk fors door de slip ging. De vis dook de diepte in, waarna ik hem het 18/00 onderlijntje door voelde schuren. Helaas heb ik dus niet kunnen zien wat het was, maar ik gok op een mooie zeebaars van over de halve meter. Hij ging flink tekeer, maar met genoemd materiaal maakte ik geen schijn van kans.

Owja, van geep geen spoor te bekennen. Wel veel opgejaagde aasvisjes die door het wateroppervlak schoten. Volgende keer toch ook de spinlat maar meenemen.

Mario R
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Vandaag gevist op gorishoek eigenlijk op de geep maar die helaas niet gezien vandaag. Niets zien jagen geen beweging als het gaat om de geep. Ook neits zien vangen bij andere vissers daar ter plekke. Wel een paar leuke makreeltjes gevangen die waren er regelmatig en op de spinhengel met spinmolen een leuke sport om binnen te halen. Regelmatig vast in het apenhaar wat weer ronddreef en wat toch een enkel plug kost als hij weer vast zit. Ondanks dat de weersverwachtingen niet best waren de hele dag droog gehad op een enkel spatje na. Een enkeling waagde het zelfs om een eindje te gaan zwemmen leek me toch iets te koud ben maar op de kant gebleven. Wel regelmatig grote harders gezien nu nog zien te vangen de volgende keer.

Peter
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Woensdagavond van 19.30 tot 21.00 op de makreel gevist in de buurt van Bruinisse. Helaas maar twee keer wat jagende makreel gezien en dat leverde beide keren een leuke vis op. De rest van de tijd nog een paar tikjes gehad maar niets meer kunnen vangen. Met de voortgang duurt het nog wel even voor de rookten vol is.

Rene de jong delta 1098
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Gisteren een nachtje doorgebracht in vlissingen, resultaat 3 scholenbaarsjes van een 35cm.

Tevens 6 botjes.

Al bij al een mooie nacht. Veel visplezier, groeten, Tom

tom schotsmans
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


@ lars V... 2 vragen:  

- Wat is een postzegel ( diegene die jij vangt bedoel ik dan haha)

- Waar heb jij gestaan op de dijk van Westkapelle?  

Ik ben namelijk zelf donderdag avond van 21:30 tot 00:30 wezen vissen op de dijk in WKP: vangst : 2 Tongen

De volgende dag nog een sessie geprobeerd: van 14:30 tot 17:00. Gevist met pieren en zagers, dichtbij en veraf.. resultaat.. 0,0  

helaas. volgende keer beter

 

ha

antwoord op de vragen.

de postzegels zijn 15 centimeter en alles eronder.

gevist op het vijfde  strand naast de dijk van westkappelle. aan de kant van domburg. (niet te ver gooien ivm met zandbank)

Jeremy
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Gisteravond (woensdag) nog geprobeerd wat geep / makreel te vangen in de stroomnaden rond Wemeldinge, resultaat 0.0 (zelfde gold voor de andere vissers). Gevist met een geepdobber met een stukje forel en ook nog staan gooien met een Toby lepel maar niks mocht baten. Ook dreef er veel wier / gras in het water wat iedere keer voor slepen zorgde en 5 minuten lijn leegplukken. Weertje was in ieder geval fantastisch!

Jeroen T.
=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Vandaag (woensdag 19 juni) gevist op de maasvlakte. 

Gevist met afgaand tij, van 14:00 tot 18:00. 

Vangsten: 1 grote krab, 2 grondels, 4 postzegel botjes en jawel 16 tongen. 

1 tong was 23cm dus die mocht weer zwemmen. 

De grootste tong was 35cm. 

Vang ze!!

 

Jeroen
=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Hallo, Vandaag in de avond weer met de vliegenlat op zeebaars bij Westkapelle bij opkomend water gevist. Drijvende lijn met EP-streamer kleur groenwit. 2 snoeiharde aanbeten en uiteindelijk 1 zeebaars van 65cm. Mooie aanbeet. Rond 22.00uur. Je zag zijn staartvin door de oppervlakte schieten en toen hangen. Morgen maar weer op pad.... Groeten Hans F.

 

Hallo Hans F.,

Ik ben ook één van de zeldzame vliegvissers die af en toe de Zeeuws-Vlaamse kusten opzoekt. In Westkapelle heb ik echter nog niet gevist. Proficiat met de mooie vangst, want met de vlieg is het soms niet evident. Dat mocht ik afgelopen zondagavond nog aan den lijve ondervinden: hoewel er op de stek aan de Westerschelde redelijk wat aasvis zat (de visdiefjes ploften massaal het water in), heb ik niks gevangen.

Goede vliegen voor geep zijn kleine streamertjes (Mickey Finn, Chillimp,...), want geep is moeilijk te haken met grotere vliegen. Naar mijn ervaring mag je snel binnenstrippen. Ik heb ook al geëxperimenteerd met Silkekrogen (soort zijde waar de geep met zijn tanden in vast blijft zitten), maar daar heb ik nog geen beet op gehad.

Veel plezier nog,

Simon

Hans F.
=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Gisteravond van 19:30-23:00 uur bij spuisluizen en later op de noord-pier Ijmuiden gevist. Alle soorten kunstaas gebruikt, echter geen 1 aanbeet gehad. Ik heb niemand een zeebaars zien vangen. Wel prachtig weer. Heeft iemand in IJmuiden al een maatse baars gevangen?

Groet, FloorFloor=== Woensdag 19 juni 2013 ===


vanmiddag weer mooie vissessie gehad bij de dijk van westkapelle. een stuk of 20 postzegels gevangen en 3  boven de 30. alles was schar.  mooie jagende activiteit gezien van jagende geep.   gevist met pieren, zagers en schouderham.lars v=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Beste Hengelsporters,

ROBBY FISH heeft op vrijdag 21 juni een SHIMANO SUPERDEALS DAY!

-20% korting op de volledige collectie SHIMANO. (Uitgezonderd lopende promoties)

Wij zijn open van 08u00 tot 19u30, dus tijd genoeg om even van deze superpromo te komen genieten.

Iedereen welkom.

Sportieve groeten,

Sandra & RobbySandra=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Gisteravond geprobeerd om een baarsje in het donker te verleiden met een stukje plastic omgeving zierikzee. Helaas geen baars gezien maar wel de makreel die er volop zat, in korte tijd 11 stuks gevangen toen maar gestopt om 2300. Moest ze toch ook nog schoonmaken, in de loop van de week maar weer eens proberen of de baars dan wil.frank berrevoets=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Hallo, Tijdens de eerste dagen van onze vakantie in Westkapelle getracht informatie te krijgen omtrent het vissen met de vliegenhengel op zee. Ze kijken me allemaal raar aan en verklaren me voor gek. Een Duitse visser had in de dertig jaar dat hij hier was nog nooit iemand met de vliegenlat gezien en ook niet met zo'n rare afwasbak om zijn middel. Nu dus wel! Dus maandagavond 17-06-2013 toch maar een poging gewaagd tussen de spinvissers met "megahengels"! En jawel hoor mijn eerste zeeuwse zeebaars is een feit. Gevangen aan een EP Streamer met een drijvende lijn. Alleen iets te klein om te mogen meenemen! Dus weer terug. Wel een aantal EP Streamers kwijtgeraakt aan de zeebodem. Ja, de zee geeft en de zee neemt... Het mooie is dat ik de volgende dag, vroeg in de ochtend, bij laag water alle streamers heb teruggevonden! De volgende keer maar niet meer met een zinkende lijn vissen toen ik al die blokken bij laag water zag... Toen nog even met de spinhengel gevist en een geep gevangen. Ook mooi! Ben er nog niet uit wanneer het beste getijde is en wat de beste spot is in de omgeving van Westkappele. Heb nu gevist bij de paalhoofden bij het oorlogsmonument (de Shermantank).Wie kan we helpen? En heeft nog andere bruikbare tips? En wat is een goede vlieg voor de geep? Groeten Hans F.Hans F.=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Gisteravond aan de vertrouwde Westerscheldedijk gevist op geep. Op stek 1 stond nagenoeg geeen stroming. Na een half uurtje verkast naar stek 2, alwaar ik 3 geepjes wist te strikken. Één had geen zin om een kijkje op de kant te nemen en wist zich te ontdoen van de haak na enkele fraaie sprongen. Blijft leuke sport: mediumfeeder 3.60, 12/00 dyneema, bombetta drijvend 15gr, haaklijntje 2 meter 18/00. Als aas dunne reepjes geep (0,5*6cm). Mario R=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Vandaag op de geep, om 07:00 uur in Zierikzee (Zeelandbrug) bij de duiklocatie. Tot 10:15 uur helemaal niets gezien. Naar Westkapelle gereden en daar gesproken met een geepvisser, die had vandaag en gisteren niets gevangen.

Doorgereden naar Neeltje Jans. Bij aankomst al afgaand water, toch binnen 15 minuten een geep aan mijn aas, maar beet niet door. 20 minuten later een mooie geep van 55 cm. Een erg leuke sport aan een medium feeder.

Naar de Brouwersdam (zeekant) gereden 1 uur gevist met laag water. 1 aanbeet, maar toch gemist. Lekkere visdag... en lekker warm geweest.Harrie Lensink=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


 

Hallo beste zeevislanders,

hier even een 4-dubbel vangstbericht. Vorige week 2x wezen vissen in de antwerpse haven thv de Kallosluis. Zoals gewoonlijk vis ik daar met zelfgetrokken steurgarnaaltjes en regenwormen, bot en paling zijn er gek van. Ook heb ik hier op 1 avond verschillende, kleine weliswaar (niet van het formaat die je aan de brouwersdam vangt), haringen en sprotjes gevangen die ik dan inzet voor de vangst van snoekbaars en aan de kust voor zeebaars. Op 2 x een avond vissen ving ik in totaal 16 botten, 3 palingen en 1 snoekbaars. Wat ik me soms wel afvraag wanneer ik hier de verslagen van sommige wedstrijden lees waar slechts een enkeling een visje kan verschalken waarom er bvb eens geen wedstrijd wordt gehouden aan deze kant van de schelde. Voor mij is dit werkelijk een topstek, bot ligt hier opgestapeld als dakpannen en kan je mits de aanwezigheid van een kleine portie gezond verstand het hele jaar door vangen en schar en tong laten zich hier steeds vaker zien en dit 100km landinwaarts. Natuurlijk over de consumptiewaarde van deze vissen is wel een en ander te zeggen maar bot gooi ik zowel aan zee als in de haven terug het sop want de smaak daarvan vind ik toch niet van je dat. Zeker in de weekends wanneer de scheepvaart op een laag pitje staat kan je hier met gemak een 60-70tal vissers kwijt die amper last hebben van passerende boten. Enfin tis maar een kleine suggestie die ik geef. Verder heb ik vorige week aan de Joossesweg gestaan in Westkapelle op zoek naar tong maar onze in 1 richting schuivende vrienden lieten zich hier niet vangen. Echter ving ik wel een 20 tal scharren die wel van heeeel ver gehaald moesten worden, 3 botten en een pitvisje. En last but not least gisterennacht gevist op een niet nader genoemde stek aan de Belgische kust wederom op jacht naar noordzee's lekkerste. Eindelijk! Daar is em! Daar is eeeeeeeem! 6 tongen!, 4 zeebaarzen en papgulletje die terug naar mama mocht. Alle tongen en de grootste zeebaars zijn mee naar huis gegaan. Ook ben ik nu al geruime tijd een zelf ontworpen onderlijn met groot succes aan het gebruiken waar je zowel 's winters schar/gul mee kan belagen als zomers tong/zeebaars. Ik heb ze even op papier getekend en zal het fototje ervan bij zetten moesten er mensen in geintresseerd zijn. Zo dat was het weer zon beetje, vanavond nogmaals naar mijn stek van gisterenavond want als het vrouwtje op reis is en ze hebt zelf vakantie.. tjah dan kan je maar 1 richting uit he; :-)

  De peulschil=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Hallo, 

Een verlaat bericht, zondag naar de Banjaard geweest met mn zoon. Dicht tegen de stormvloedkering aangevist met paternoster. Als aas zeepieren en zagers. Ook nog met een dobber met zager tegen de stroming van de kering aangelegen. Resultaat nul komma nul. Zelfs geen beet ook de medevissers niets zien vangen. In de auto naar maasvlakte twee gegaan. Daar aangekomen eerst even gaan kijken bij de vissers op het strand en er werd redelijk gevangen, veel bot en een enkele zeebaars.

Gevist met opkomend tij, wij hadden een zestal bot en onze buurman met zijn zoontje het gelijke maar wel een maatse zeebaars erbij. Even lekker gekletst en eigenlijk is het gewoon een hele leuke stek. De meeste vissers stonden bij het stuk wat het laatste is dichtgegaan. Kan iemand mij vertellen waarom? Nog even een foto van de buurman en zijn zoontje met een doublet bot.

Gr. Johan en LukasJohan=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


gisteravond wezen geepen op mijn vaste stek in oosterschelde ter hoogte van ouwerkerk. Op de zuidbout begonnen maar zat vol met bruinvissen dus vis ver te zoeken. Dan maar stuk verder naar mijn topstek.Daar zaten bij aankomst 2 zeehonden maar die gingen na mijn aankomst gelukkig weg. Opkomend water maar weinig stroom. Begonnen met dobber en zalm en garnaal. Wel wat beten maar nog niks gevangen. 1 hengel met lepel uitgerust en toen begon het feestje, aan 1 stuk door beten en vangst. De geepen waren volop aanwezig en heb er 5 gevangen, maar wel 10 gelost. Tussendoor kwamen er regelmatig scholen makreel waarbij ieder ingooi bijna raak was.Kortom een topavond.

Mvg Tom GunterTom Gunter=== Maandag 17 juni 2013 ===


Zondag 16/06/2103 gaan vissen op geep. Ik ben eerst naar westkapelle gereden maar door de wind toch moeten verkassen.Dan mijn geluk maar gaan beproeven aan Neeltje-Jans, na wat wikken en wegen gekozen om aan de buitenzijde te gaan vissen,geen slechte keuze zou ik zeggen gevist van 11u30 tot 14u30 met als resutaat 21 mooie gepen . Als aas had ik zagers en zalm bij, maar alles heb ik met de zagers gevangen dus collega vissers zij zijn er dus degelijk wel de gepen maar het aas maakt het verschil. van al de andere die er stonden te vissen heb ik er maar een iets zien vangen en dat was 1 geep het dan. maar ze bijten wel erg voorzichtig ik heb gevist met een geepdobber die kon schijven over de hoofdlijn dus de geep moest mijn dobber niet door het water trekken ik kreeg telkens beet als ik zeer traag binnenhaalde dus actief vissen in de boodschap en bij de minste weerstand die ik voelde gaf ik onmiddelijk lijn eventjes wachten en hangen die geep.daarna nog wat haringen gaan vangen op de grevelingen daar was het ook volle bak dus een super visdag gehad.

Goodluck en catch some fish.

AlexPeeters Alex=== Maandag 17 juni 2013 ===


Vandaag 2u gevist te Knokke-Heist gevist bij opkomend water. Gevist met de botlepel met een zagers aan. Als vangst 1 zeebaars van 43cm en nog enkele beten gevoeld maar niet gehaakt.RT=== Maandag 17 juni 2013 ===


Vandaag gevist aan De Val bij Zierikzee met mijn vader. Begonnen bij laag water.  Al snel de eerste makreel geland. Daarna samen nog 7 grote gepen gevangenis. Bovendien nog 4 missers. Ze zijn er dus wel maar bijten heeeel voorzichtig. Na 2 uur opkomend water geen beet meer gehad. Bij het opruimen van spullen nog 1 x ingeworpen.. En.. De laatste geep gevangen. 

Al met al lekker gevist. MarcoMarco=== Maandag 17 juni 2013 ===


Hallo!
Vorige week zaterdag op de Noordpier gezeten. Als aas zagers en pieren. Ik heb 1 zeer mooie bot weten te verschalken op een 3 haaks paternoster.
Vervolgens de overgebleven zagers en pieren ingezouten. Een paar dagen later ben ik aan het Noordzeekanaal gaan zitten. Ik had geen goede hoop i.v.m. gebruiken van het ingezouten aas, maar ik had het verkeerd! Ingezouten aas werkt prima en ik heb weer een paar mooie botten mogen vangen. Weet iemand trouwens wat voor vissen er vlak onder de kant op het NoordZeeKanaal zwemmen? Harders? Het zijn iig knoeperds (80cm +), maar erg schuw.

Al met al een rustig maar zeker leuk begin van mijn vis-seizoen :)

Hoi Lex, het zijn inderdaad joekels van harders die vlak bij de kant in het Noordzeekanaal zwemmen.rnrnVisgroet,rnrnR. LandzaatrnIJsselsteinLex=== Zondag 16 juni 2013 ===


Zaterdag een avondje baarzen op de oosterschelde. Dobber met steekzager. Weinig baars maar makreel des te meer!!! Dobber lekker mee laten stromen, en bij het indraaien vrijwel iedere keer raak. Blijft toch een heerlijke sportvis op licht materiaal..... Zondag op de morgen nog even terug met de Toby 12 gr. 3 makrelen in 35 min. Toen kwam een zeehond even roet in mijn eten gooien. Enfin het blijft toch wel een prachtig gezicht in het opgaande zonnetje.........

J. Manten=== Zondag 16 juni 2013 ===


Hallo iedereen.

Vandaag nog eens naar Wissekerke gereden om te gepen.

Het weer was redelijk en heel wat minder wind.

Gevist van 15u tot 20u met opkomend water, resultaat met 2 man waren 4 mooie gepen.

Het geepseizoen valt dit jaar later maar ik denk dat het niet meer goed komt voor de geep dit jaar, het weer blijft te wisselvallig.

Laten we hopen op de zeebaars en de tong.

Gr Chris.Heyman Chris=== Zondag 16 juni 2013 ===


Vismaten,

Deze keer streek de zeeviskaravaan neer in Herrijst, het opvangcentrum in Westkapelle, om de wedstrijd te vervissen op het strand van Domburg. Zoals altijd alles keurig geregeld en al gauw had ik mijn hand in het zakje om de nummers te trekken.
Ik trok bal nummer 6. Steknummer 6 dus en ik wees de kaarten in de bakken. Zodoende kwam er uit dat Wim Hilleman in A stond, ikzelf in vak B, Marcel in vak C, Dennis in vak D en Niek in vak E.
Na een bak koffie kwamen de anderen en konden we de kaarten verdelen. Na het kijken op de kaart konden we het aas gaan verdelen en het was maar goed dat de parasollen nog open stonden daar want het goot behoorlijk door van de regen.
Enfin op weg naar de stek werd het steeds droger en al gauw stond ik op de plaats van bestemming na Dennis weggebracht te hebben. Een mooi zeetje, een stevige bries en geen surfer te bekennen. Daar houden we van.
Om 10.00 uur het beginsignaal en 150 loodjes gingen het sop in. En al gauw kwam en de eerste botjes en baarzen op de kant. Voornamelijk was dit bij diegene die bij de palenrijen stonden.
Het was wel gezellig hoor, Kees Overweel van Zeevissport stond rechts van me en een visser van Ahoy stond links van me. De wind trok wel aan en de ankerloodjes hadden best wel moeite o zich te houden in het zand.
uiteraard moesten sommige lijnen uit elkaar geknoopt worden maar dat heb je altijd met zo'n wind. Na zo'n 2 uur ving ik een mooi visje op 15 meter uit de kant. Naar later bleek dit een griet te zijn. 19 cm op de kaart en blij dat die 0 weg was.
Ik kon er nog 1 botje van 18 cm uithalen uit de inmiddels geworden wasmachine en dat was het. Ik hoorde dat iedereen vis had dus dat zat dan wel weer snor.
Ik hoorde ook dat verder naar rechts en zeker op de hogere nummers het beter was met de vangsten. De wind trok steeds meer aan maar helaas zat er midden in het vak geen baars. En om 14.00 uur was het dan eindelijk afgelopen en konden we gezandstraald naar huis. Als team hadden we wel allemaal vis maar het was niet goed genoeg. Dennis 6 stuks, Niek, Marcel en ik 2 stuks en Wim 1 vis. Genoeg voor een 21 e plaats.
De volgende PKC is in oktober en zal ergens in Noordwijk te vinden zijn. Volgende week gaan we de Europoort opzoeken en kijken we of er daar een visje zit!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 16 juni 2013 ===


hallo,een vangst bericht van uit belgie vandaag een keer geprobeert in raversijde op de golfbreker ,met afgaande water vanmorgen met mijn  twee spro hengels met arca molen en het jawel twee zeebaars rond 35 cm een leuke voormiddag gehad voor herhaling vatbaar.kurtvandevoorde kurt=== Zondag 16 juni 2013 ===


Vrijdagnamiddag met mijn buurman gepoogd om een zeebaars of makreel te vangen op een aantal stekken op Schouwen-Duiveland en Noord Beveland. Alle soorten aas kwamen aan bod: pluggen, shads en zagers. Er stond geen zuchtje wind. Toch geen activiteit van vis gezien op een enkele geep na. Om 23:15 op de valreep nog een geep gehaakt en dan nog een paar uurtjes huiswaarts gereden. Het seizoen loopt flink achter, zoniet voorspelt dat weinig goeds.

zbrsgrtMarc=== Zondag 16 juni 2013 ===


 

Hallo, ik ben net terug van een weekend Baarland. Ik ben donderdag vertrokken, na eerst wormen te hebben gestoken op het strandje van Ritthem. Ook in Baarland stond er een behoorlijke bries, maar toch nog 2 keer met de hengel, en 1 keer met het garnalennetje wezen vissen. Als aas dus pieren en wat steekzagers. De eerste keer enkel wat kleine botjes gevangen en een geweldige beet gemist (hengel uit de steun). De tweede keer weer een paar kleine botjes en een bot van 31 cm .  Met het garnalennetje had ik meer kleine visjes dan garnalen. Na een paar uur slepen had ik net genoeg garnalen voor een paar broodjes te beleggen.(ze waren wel lekker trouwens). Met het netje had ik in een sleepje ongeveer 30 kleine platvisjes tussen de 3 en 5 cm (toch wel een goed teken). Ook ving ik met de hengel nog een spiering??  Volgende week proberen een geep te vangen, en een paar mooie tongen aan het Walcherse strand.  

    

Groeten Jan B.

 jan b=== Zondag 16 juni 2013 ===


Zaterdag ochtend 6:00- 10:00 Ijmuiden 24 x Bot en 1x Schol, DylanHans=== Zondag 16 juni 2013 ===


Gepen bij Zijpe!

 

Vanmorgen maar eens geen vaderdag ontbijtje maar gewoon lekker een paar uurtjes gegeept bij Zijpe.....ook niet verkeerd toch!

Ik had de zinkende bombetta bij me en dat werkt echt prima,je moet alleen even leren omgaan met de zink snelheid van dat ding,maar het ging mij goed af.

Je voelt echt elk tikje doordat de onderlijn direct op de lijn van de molen zit,en dat werkt echt heel goed.......voel je beet.......bammmm....die top van die hengel richting het water en laat de geep maar slikken zonder veel weerstand te voelen!!!

Na 3 uurtjes vissen had ik helaas toch 3 missers die die al wel sprongen maar niet goed genoeg hadden geslikt,en 4 mooie gepen in de emmer voor de pan of volgende sessie.

Een leuk ochtendje aan het zilte nat,en lekker uit de wind gevist!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt.=== Zondag 16 juni 2013 ===


zaterdag 15-6-2013

aas op gehaald in maassluis om tegaan vissen in zoutelande wij zouden even bij de brouwersdam kijken

maar het is heel anders gelopen je kon bijna nergens vissen van de wind wij zijn niet in zeeland geweest

eerst nog even berekanaal gekeken veel te veel wind toen terug na de landtong in de waterweg 4 hengels met ,

pieren zagers van allers  1 botje gevangen . en een klapper op de hengel verder nul komma nul

naar 3 uur vissen terug naar de veluwe 24 uur lekker thuis andere keer maar weer proberen

grt wijnand robert johan en onze nieuwe ster voor de eerste keer mee thijswijnand lokhorst=== Zondag 16 juni 2013 ===


vrijdag 14 juni, eens gaan kijken naar de pier van Hoek van Holland.Afgaand water .Er stonden zeker 30-40 hengelaars,allemaal te vissen op zeebaars en dat met shads.Er vele zien vangen ,en grote joekels zoals ik er nog nooit een gevangen heb.Wat ik niet goed begrijp is dat er zaterdagmorgen ,bij opkomend water dan, geen enkele visser stond.Opkomend water is toch een goed moment voor de zeebaars,of heb ik het verkeerd voor ? Kan iemand mij daarover iets meer kwijt ?Bedankt op voorhand .

 

Jef

nb.er werd geen finten en makrelen gevangen

jef tienpont
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


 

Gisteravond belde mijn neef, Johan de Jong, mij op om te vragen of ik met hem weer eens een keer wilde gaan vissen. Ik had daar wel zin in en dus gauw naar fam. v. Dixhoorn gebeld om te vragen of ze nog aas hadden en wederom was dit geen probleem. Tsja...waar dan naar toe. Gekozen voor onze "ouderwetse" stek Waarde.

Vanmiddag omstreeks 15.30 uur waren we bij fam. v. Dixhoorn om het perfecte aas (altijd van zeer goede kwaliteit) op te halen en teruggereden naar Waarde. Aldaar aangekomen en de dijk overgestoken zagen we al waar we van te voren al tegen op zagen. Er stond een flinke windkracht 6 en er waren flinke hoge golven, de wind kwam precies vanaf het water, met andere woorden, pal op ons gezicht. Afijn, toch maar intuigen en het scheelde ons zeker enkele tientallen meters dat we minder ver konden ingooien. Ik viste met verzwaarde afstandhouders en Johan viste met plastic kant en klare gekochte afhouders van het merk Spro.

Na ongeveer 30 minuten haalde ik mijn eerste bot(je) binnen van 25 cm. Het gaf ons moed en af en toe werd er door ons (liever gezegd door mij) toch wel een bot(je) binnengedraaid. Mijn neef Johan  moest toch wel wachten tot ongeveer 17.00 uur voordat hij ook zijn eerste vissen mocht binnendraaien. Hij had gelijk 2 mooie botten van 27 cm binnen. Ondanks het zonnige weer ging de wind nog meer aanwakkeren en omstreeks 19.00 uur was het toch wel even windkracht 7, flinke schuimkoppen en flinke hoge golven. Ondanks de flinke wind hebben we toch redelijk goed gevangen, mijn neef Johan had toch 8 botten, waarvan 6 aan de maat en ik mocht hem toch nog net even verslaan want ikzelf heb er 9 gevangen. (1 heb er teruggegooid om verder te gooien.)

Tijdens het vissen heb ik 2 flike klappen op mijn hengel mogen krijgen, ik vermoed zeebaars, maar mocht deze niet verzilveren. Ik heb alle vissen gevangen aan de verzwaarde afhouders en Johan alles aan de kant en klaar geknoopte onderlijnen. Een grote teleurstelling voor mij was vandaag dat na een klein half uur mijn hengelsteun omviel waarop mijn nieuwe sprohengel lag en resulteerde in 2 kapotte ogen. Mijn neef Johan kreeg de laatste 2 uur last van zijn molens en moest het laatste 1.5 uur met 1 hengel verder vissen.

We hebben al met elkaar afgesproken dat we op korte termijn (met hopelijk rustiger weer) nog een keer terugkomen en dit keer hopen we in gezelschap met onze 2 andere vismaten Jan en Nico Machielse. Omstreeks 20.30 uur zijn we gestopt, hebben allebei toch ruim 6 ons pieren er door gejaagd en zijn op de terugweg nog even gestopt bij een leuk cafe om nog even op onze vangsten te proosten.

met vriendelijke visgroeten, 

    

Johan Frijters. Sint WillebrordJohan Frijters (joske ut boske)=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Hallo allemaal,

Vandaag geprobeerd wat makreel te vangen aan de oosterschelde(bruinisse). Wat een wind zeg, zeker als je met een dobber vist. Gevist met reepjes haring en ansjovis. gevist van 16.00 tot 19.00, opkomend water. 7 weten te vangen, waarvan 1 onder de maat.

Arie

Arie
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag was de 3e PKC wedstrijd. Plaats delict was het parcour tussen Westkapelle en Domburg. Vanochtend met Herbert eerst naar de Herrijst gereden om de kaarten in ontvangst te nemen en te wachten op Wim, Marcel & Niek. Praatje pot, aas verdelen en hop naar het strand. We begonnen eerst met een lekkere bui regen met een bak wind. De regen hield op den duur wel op maar de harde wind bleef. Ik stond in het D vak op nummer 6. Ik stond naast een palen rijtje en dat is altijd wel een plek waar wat vis rond scharrelt maar met die wind was het wel lastig om je lijn op je plek te houden. Als aas had ik pieren, steekzagers, kweekzagers(Fixet), witjes, slikken & verse messen. Aas genoeg dus. Zoals ik al zei stond ik naast de palen maar de eerste anderhalf uur kon ik geen vis te pakken krijgen. Jan Overbeeke die naast me stond had toen al een botje van 15 cm. Toen ik wat anders ben gaan vissen ving ik ook mijn eerste vis, een botje van 28 cm. Rond kwart over twaalf had ik ineens slappe lijn. Hmm mijn lood aan de wandel, (210 klapankers) kan met de ze wind. Maar toen ik de hengel vast had en twee slagen had gegeven toen voeld ik behoorlijk weerstand en stond ik ineens te 'surfen' met een zeebaars. Het was aan het bonken te voelen een beste. Met een flinke golf kon ik hem het strand op helpen en pakken. Yes!!! Die is binnen, er zat ook nog een botje aan. De baars was 50 cm en het botje 16 cm. Toen de wind nog wat meer aan trok kon ik het ver weg echt niet meer houden. De zee leek wel een wasmachine en 210 gr spoelde zo weer naar de kant. Dan maar weer wat korter bij. Dat leverde mij een half uurtje voor tijd nog een volle bak met vis op. Nou ja vis???? Visjes. Met aas bestemd voor een baarsje ving ik twee botjes van 14 cm en één van 16 cm. Mooi dat zijn er zes. Met nog twee worpen te gaan heb ik het nog twee keer dichtbij geprobeerd maar meer dan een keer met de buurman vijf plaatsen links van me in de knoop raken heb ik niks meer gevangen. Al met al heb ik lekker staan hengelen en met het team hadden we allemaal vis. Volgende week de 'Goede Doelen Wedstrijd' van de Zeenaald. De opbrengst wordt aan een goed doel geschonken dus met Cordes Travel zijn we er uiteraard bij....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

Dennis Zwiers
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Gisteren 14/06 weesten vissen in Breskens van 12u30 tot 15uur. Niks maar dan ook Niks

N.G.
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


kantvangstbericht van vrijdag 14 juni 2013

LW omstreeks 12.00 u op Walcheren, dus om 5.30 u in de auto. Om 8.30 u staken we de neus over de duinen en constateerde een fikse tegenwind, recht van voren. Witte koppen en een flinke branding waren de juiste ingrediënten om de zeebaars te belagen. Positie gekozen links en rechts van de palen en risicovolle worrpen ingezet. Bij het teruglopen van de eerste worp brandde plots de Dynemaa door mijn vingertop, had ik al gierende beet......jawel maar het was een meeuw die verstrikt zat in mijn lijn. Na een worsteling van enkele minuten, mijn lijn en de meeuw kunnen redden.

Enkele minuten daarna mijn maat een maatse zeebaars, enkele minnuten later volgde er bij mij ook een. Toen was het gedaan. Dan maar proberen ver te gooien om een schar te vangen. Enkelen werden geland maar de werpafstand was door de tegenwind te gering. Bij opkomend water nogmaals langs de palen geprobeerd. Hier werden binnen een half uur nog enkele zeebaarzen waaronder een van 53 cm gevangen, daar bleef het bij. Het weer was ondertussen schitterd geworden, dus hebben nog lekker nagenoten.

Weer een mooie sessie van twee van De Drie Limburgers

De Drie Limburers
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


 

Afgelopen nacht gevist vanaf t strand bij domburg met o.a de rode ridder paar postzegeltjes, scarretjes en een zeebaars...de tong laat nog niet van zich horen

groeten, willwill

will
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Hallo, Sportvrienden. Vandaag van 11.00 uur tot 14.00 gevist op Neeltje Jans. Op geep gevist, echter geen geep gezien. Ook enkele andere vissers aanwezig, ook zij hebben geen geep gevangen. Deze week 5x op geep gevist, en we moet de eerste nog aan de waterkant zien komen.

Erik en Rick
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Hallo visvrienden,

Vandaag, zaterdag, gaan vissen aan de Berendrechtsluis, buitenkant. Gestart rond 7.00u en hoogwater rond 9.00u. Tussen 10 voor 9 en 9 uur, 1 tong en een bot. Rond 10 uur tweede bot. Gestopt om 10.30u. Morgen terug voor het aas op te vissen.

Mvg

gert
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Vrijdagmiddag aan de dijk in Westkappelle een poging gedaan om zeebaars te vangen.Toen ik aankwam stond er nog een klein beetje zeewind maar deze verdween in de loop van de middag helemaal. Met andere woorden geen branding. En die is o zo voornaam bij het zeebaarzen. Gevist met 2 hengels, een voorzien van een Jojo met daaraan verse mesheft, de ander voorzien van een paternoster met steekzagers. Na een kwartier een knal van een beet op de mesheft. De hengel kwam  de steun uit. Echter niets eraan. Daarna nog een uurtje of 4 doorgevist maar geen beet meer gezien. Naast mij stond nog een visser die met zagers onder de dobber kort achter de stenen bezig was. Die had ook niets. Volgende keer beter.

Frank

Pinochat42
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


gisteren 14/06 gaan gepen (6u30-11u30) op de Oosterschelde rustige ZW wind, net voor opkomend water begonnen, 1tje gevangen voor hoogwater. Tot 10u niets meer, vanaf dan nog 8 gepen bijgevangen, dus 9 in totaal waarvan 7 boven de 60cm.  Door de medevissers werd er her en der gevangen. Leuke voormiddag gehad, leuke sport met licht materiaal.

de geper
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Hallo medesportvissers. Vrijdag 14 juni samen met mijn maat Frans wezen vissen op westkappelle.we hebben gevist van 21.30 tot 3.00.in totaal hadden we 15 vissen en 3 grote noordzeekrabben (1 scholletje 2 tongen en 12 scharren) het scholletje en 6 scharren zwemmen weer. Het is dus nog niet druk met de tong , hopelijk komt hier snel verandering in.volgende week weer maar eens gaan proberen kijken of ze dan beter willen bijten.

Kapertje=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


hallo,

gisteren makreel gevist bij de sluizen in vlissingen.

wee hebben een avondje gestaan. over de vangsten kan ik kort zijn 0,0

nog effe bij een paar andere vissers gekeken, ook geen makreel

 

vang ze

marc
=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Hallo sportvissers,

Ben gisteren, 14/06/13 ook eens een gaan proberen een geep te vangen. Getwijfeld over welke stek gezien de magere vangsten maar dan uiteindelijk

richting Neeltje Jans. Bij mijn aankomst na de middag omstreeks 14.00 u was het laag. Stonden meerdere vissers, eerst her en der wat gepraat, vangsten

waren minimaal. Dan gekozen voor de binnenzijde rekening houdend met het opkomende getijde. Gestart omstreeks 14.30 en gestopt om 19.45 u, wanneer

het hoog water was. En wat ik betreft het geepvissen nog niet eerder had meegemaakt is gebeurd, de teller is op nul blijven staan.

Heb er wel één aan de lijn gehad maar deze schoot los. Verder geen aanbeten gehad, actief gevist met de hengel in de hand. Als aas zalmstrips en varkenshart.

2 gepen heb ik zien vangen gedurende mijn aanwezigheid over een 10-tal vissers. Heb mijn twijfels of het dit jaar nog goed komt met de geep.

Groeten en vangze.

Luc. D.L.luc d.l.=== Vrijdag 14 juni 2013 ===


Na een zeer lange tijd zonder vissen, nu toch de tijd gevonden om even te gaan gepen. Kort gevist, anderhalf uur, maar wel geslaagd. De eerste geep is een feit. Plaats van handeling was Wemeldinge bij de ingang van de jachthaven, leuke stek met een leuk stroompje bij opkomend water.

Tom
=== Vrijdag 14 juni 2013 ===


Afgelopen zaterdag en zondag 8 + 9 juni gaan vissen aan de boulevard vanaf het strand in Vlissingen (solskin) Gevist met afgaand tij. Over de vangsten kan ik heel kort zijn. 4 ondermaatse scharren. Vooral op de zondag een stevige veranderlijke wind kracht 4 tot 5 wat het voor het gevoel toch fris maakte. Gevist met zagers en zeepieren. Ook afgelopen dinsdag ( 11 juni) gevist aan het strand bij de boulevard in Vlissingen (solskin) gevist van 10u tot 13u30. (10.45 laag water) Vandaag waren de vangsten een stuk beter. Een collegavisser had een zeebaars van 38 cm gevangen wat mij goede hoop gaf. In totaal vandaag 10 platvissen weten binnen te halen waarvan slechts 4 aan de maat 3 scharren tussen de 20 en 30 cm. De rest allemaal kleiner dan dit en nog 1 bot van 30 cm. Het kleine spul zwemt uiteraard weer netjes in zee. Gevist met zagers en ingevroren franse tappen. 1 hengel met rode afhouders en 1 hengel met 1 afhouder en dwarrellijn. op beide hengels +- evenveel beet gehad. De voorkeur lag wel bij de zager al werd ook goed op de tap gebeten. Helaas ook vaak vast komen te zitten. (waarschijnlijk kleirand). Ook ligt er op deze stek naar mijn mening (door kleirand waarschijnlijk) veel onderlijnen met lood op de bodem. 3x een onderlijn met lood binnengedraaid.  

Collega vissers.... vang ze, groet, uit MaastrichtStéphan Mommers=== Vrijdag 14 juni 2013 ===


gisteren gaan gepen in westkappelle ik was nog maar 10 seconden bezig en lap khad er al eentje dat is wel mijn persoonlijk record denk ik maar helaas daarna nog slechts 1beet gehad en die miste ik te vroeg aangeslagen denk ik dat heeft iedereen wel eens voor toch kortom stand voor dit jaar op3 gebracht want verleden week had ik er 2 ik denk niet dat het er dit jaar inzit om mijn rookoventje (12stuks) vol te krijgen maar ik ga het toch proberen (no balls no glory)dus volgende week sta ik er weer geepjes dat julie nu willen of niet daarna ben ik eens gaan kijken bij neeltje jans en heb daar weer wat bijgeleerd er stond daar namelijk een turkse meneer te vissen aan de binnenkant op de kademuur met als aas ansjovis met een schuifdobber het aas aanbieden op de bodem 3meter uit de kant en die ving makreel leuk alternatief voor als de geep het weer eens niet doet,  vangse mannen en vrouwen

groetjes korstje                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              de ceuster rudy=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Gisteren en vandaag na 18.00 bij Wemeldinge op geep gevist met z'n tweeen.

Echter geen geep gevangen.

Wel een bruinvis gezien.Erik & Rick=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Zo hier even mijn eerste vangsbericht:

12-06 gevist bij de stormvloedkeering met zagers dicht tegen de kering aan.

11 baarzen en een harder ( vals gehaakt) 6 mee naar huis de rest zwemt weer.carlo oudekerk=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Vandaag gaan vissen in Zwarte Polder (Cadzand) eertst ons zeeaas gaan halen bij Catch-it-Easy De Zeebaars in Cadzand bad. Bij het keren van het tij (eb naar vloed) de eerste tongen van het seizoen gevangen. Vervolgens 2 à 3 uur na laagtij nog enkele zeebarzen gevangen. Een leuke visdag zonder regen. (wel een strakke wind)

resultaat: 3 tongen, 4 zeebaarzen (2 ondermaats), 1 schol (ondermaats), 1 bot (ondermaats)

Geert
=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Net toen de geep het ging doen op een stek in kamperland waar ik met de camper stond kwam mijn

vrouw in paniek aangerend. Zij was even daarvoor misschien 5 minuten bij mij komen kijken op nog geen

200mtr waar de camper (op slot) stond. De paniek was niet voor niets,want bij terugkomst was iemand zo

vriendelijk geweest om het zijraam kapot te slaan en een tas met geld in portemonnaie  ,rijbewijs,2 ID kaarten en foto,s van

klein en eigen kinderen te jatten.

.Moraal van dit bericht kijk uit met je spullen en mocht je iets van onze spullen vinden , mail mij dan,want de bankpas werd de

volgende dag gevondencok=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Beste,

Hier nog een laat vangstbericht van vorige week zaterdag.

Rond LW (21u) gevist in Cadzand Bad, met een ferme 5 à 6 Bft op kop. Bijna niet te doen om te vissen, maar na een lange rit in de wagen hebben we het er toch maar op gewaagd.
Op zich vielen de aantallen ferm tegen, maar ik wist wel 2 mooie baarzen te vangen (mijn eerste maatse baarzen ooit gezien wij nog niet zo lang vissen op zee!). 
Mijn vrienden visten elk met één hengel en haalden er beiden nog een klein gulletje uit.
De tong laat ook hier nog wat op zich wachten...

Vriendelijke groet, FilipFizzle=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Woensdag aan het eind van de middag naar Kats gereden om op geep te vissen. Aangekomen waren er net 2 Belgen aan het inpakken die de hele dag gevist hadden en 1 geep gevangen hadden en 1 keer beet. Dat beloofde niet veel goeds. Nu zijn we wel gewend om niets of niet veel te vangen, lekker aan de Oosterschelde zitten en een sigaar roken is ook al prima. Na geruime tijd op geep gevist te hebben sloeg de verveling toe en maar eens een goudkleurig lepeltje aan de spinhengel gehangen. Tweede inworp een grote beuk en een zware vis. Leek niet op baars, iets te rustig, maar tot onze grote verbazing hadden we een zeeforel van 45cm gevangen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Daarna kwamen er diverse scholen makreel voorbij, net niet dicht genoeg onder de kant om ze te kunnen vangen. Twee bruinvissen en een zeehond kwamen ook even buurten, die konden er vast wel bij .......... Al met al dus maar 1 vis gevangen maar toch een heerlijke avond gehad.Rene + Peter=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Hallo Allemaal  

Gisteren, Woensdag 12.06 even een uurtje of 4 geprobeerd een visje te vangen.

Over het hoge tij gevist met piere. Eerst naar de Yangtzehaven aan de zuidkant gegaan. Hier sta je op een kant met keien en diep water op ongeveer 40 mtr. Ga hier wel met loodlifters vissen, want de richel is pas geslepen... uhhh , ik bedoel uitgebaggerd, dus heeft nog een zeer scherpe rand, waar je makkelijk in kan blijven hangen, ondanks worpen van + 125 mtr door een vrij sterke wind in de rug. Na 11/2 uur een stootje gezien, maar in de rand blijven hangen - geen loodlifter - dus de hele boel af. Vlak in de buurt werd er regelmatig schar gevangen. Dus maar eens een andere plekje geprobeerd, Het Beerkanaal. Hier met de wind schuin op kop staan te vissen. Uiteindelijk iets van 20-25 scharretjes gevangen, waarvan 11 boven 24 cm en meegenomen, de rest terug. 2 x een triplet gehad dus ze zitten er echt.

Moeilijke visserij, behoorlijk winderig,  in slappe koffier die in de hoogste versnelling voorbij denderde, of te wel, behoorlijk veel zoet bruin water, waarin 190 gr. klapanker lood niet bleef liggen. Al met al toch een leuke visserij gehad.

Groetjes, Jan Romeijn, HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Donderdag 13 juni 2013 ===


Gisteren naar westkappele gaan vissen .rond 10h00 begonnen op de geep met 2 personen ,binnen het uur ving mijne maat de Lu 2 gepen van ongeveer 40 cm.

hebben tot 15h30 gevist niets meer bijgevangen .patrick=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Hallo medevissers

vandaag nog eens geprobeerd om een geep of een makreel te vangen, en jawel hoor hetis gelukt met zalm en zeer licht materiaal heb ik twee gepen gevangen en twee makrelen de gepen waren 69 cm en 63 cm dus toch mooie visjes, ook wel scolen makreel gezien maa rnet te ver weg, volgen de keer beter

Gr WillemWillem=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Gisteravond ff op de geep aan et proberen geweest bij Stavenisse. Na n keer of 6-7 nog steeds 0!!! Er zitten er genoeg, je ziet ze regelmatig boven. Enigste pluspunt was dat ik wel een beet gehad van n geep :-) En makreel zit er ook zat. Wat schooltjes gezien. En er 2 uitgehaald met de dobber.Forel=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Hallo medevissers. Hier een dubbel vangstbericht van afgelopen week. Maandag 10 juni gevist bij domburg strand van 18:45 tot 01:00. samen met mijn vriendin. De zeebaars was er vollop aanwezig, de eerste worp gelijk een mooie zeebaars van 55 cm en 1,94kg. Dat begon dus lekker daarna nog een hoop baarzen van tussen de 30 en 35cm. Ook werden er kleinere gevangen van zo een 20 cm dus gelijk retour. Na een tijdje kreeg mijn vriendin een mooie klap op der hengel en jawel een baars van 50 cm en 1.32kg. Daarna toen ons aas op was moesten we wel gaan opruimen en ving ik nog een mooie baars en gelijk de grootste van de avond van 56 cm en 2,45 kg. Ik baalde er echt van, het aas was op en de beet zat er goed in. Aan het einde van de avond telde ik zelf 17 zeebaarzen en 2 botten en mijn vriendin precies hetzelfde, was het toeval of hoorde het gewoon zo.

Hier het 2e bericht van 11 juni ook aan het strand in domburg, vol goede moet erheen gerede om nog is wa baarzen te pakken, maar dat viel best tegen. We hebben gevist van 19:00 tot 22.30. We hoopte weer op zo een goede vangst want dat maak ik niet zovaak mee met zeebaars. Maar goed dat zat er deze keer niet weer in. Ik eindigde die avond met 1 horsmakreel 2 botten en 1 zeebaars van 47 cm en heb er ook nog 2 verspeeld. Mijn vriendin eindigde met 1 scholen baarsje en 1 scholletje van net een hand groot. Zo zie je maar weer wat 1 dag verschil kan betekenen als je aan het strand vist. Morgen weer maar is ergens gaan kijken of er wa te vangen valt.

D.Bogers uit ossendrecht

D.Bogers
=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Gisteren ochtend gevist op neeltje jans aan de stormvloedekeering het gehele afgaande getij, wat mij 12 mooie maatse zeebaarzen opleverde.goose=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Beste visvrienden,

ROBBY FISH te Wommelgem (BE) organiseert weer de "vrijdagavond = koopavond" in juni en juli, wij zijn dan open van 08u00 tot 19u30!

Op 14 juni aanstaande geven we -20% op het volledige Berkley Gulp Carp assortiment (voor de zeevissers die eens iets anders willen bevissen)

Op 21 juni zijn het SHIMANO superdeals, -20% op de volledige collectie!!

Op 28 juni komen enkele leden van ROBBY FISH ZEEHENGELCLUB een knoopavond geven: tips & tricks van onze "prettig bezeten zeevissers" én -20% korting op alle nylon en gevlochten draad!!

voor alle info: www.robbyfish.be

We wensen iedereen nog een super visvangst toe!

Sportieve groeten, Robby & SandraSandra=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Dinsdag wisten vissen aan de Nieuwe Waterweg Maassluis,Eerst aas gehaald bij hengesporthuis  prima verse zagers,

Bij de eerste 3 worpen alles kwijt veel stroming.Mijn maat ving een tong en een bot.

De stroom ging weg en er werden mooie botten gevangen .al met al met 19 vissen naar huis gegaan.

Was heerlijk weer dus een leuke dag gehad.Hans=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Dinsdag avond  gevist van 19.00 - 21.15  bij strand  van Zoutelande  met 4 man. Het was een prachtige avond , maar met de vangst wou het niet lukken 5 kleine scharren die middels weer zwemmen.  Het strand stond aardig vol tussen de paalhoofden. Zondag's had mijn maat daarnog  een mooie zeebaars van 55 cm.Harry Wolst=== Woensdag 12 juni 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Zoals aangekondigd gisterenavond (dinsdag) dus weer naar mijn vertrouwde plekje. Nog immer word je dit plekje actief gehouden door de hoeveelheid beten maar de vangsten zijn toch ook hier niet meer hetzelfde als 1,5/2 weken geleden. Gevist van 20.15 tot 00.40 uur met LW 23.00 uur. De vangsten: 4x zeebaars (3 keer terug en één mooie van 54 cm), 4x bot (4x terug terwijl het wel lappen waren; worden ze nog groter), 21x schar (14x terug). Kortom: 1x zeebaars en 7x schar mee voor de pan en 21x vissen weer terug. Schaarse buit met toch 29x vis. De zeebaars(jes) geeft een mooie felle beet; niks slappe lijn echt een "boem" op de hengeltop; zeebaars gevangen met licht, de schar kwam pas met donker en de botjes door de avond heen. En tong .... nope .... Nog wel even een praatje gemaakt met de buren en die hadden er ééntje. De tong moet dus nog echt los komen. Enne ... niet te lang wachten, tongetjes, want mooie schar lijkt nu toch echt wel op z'n retour. En dat is voor bijna medio juni ook niet echt vreemd!!

Groetjes weer,

De Middelburger
=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


vanavond even wezen vissen van half 8 tot kwart over 9 nabij de heerenkeet(kerkwerve) veel aasvis gezien

er was eerst doodse stilte maar opeens kwam er flink wat makreel in aktie.

na een ingooi of 10 had ik er meteen 2 aan 1 lijn

daarna werd het weer even stil,later nog een makreel aan de haak maar die is ontsnapt helaas

was een leuk maar kort avondje vissen

 

gr joris

joris van hengel
=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


gister avond gevist met 3 man onder de zeeland brug t.h.v. colijnsplaat opbrengst van 2 uur vissen 1 makreel van 28cm. gevist met shads en pluimen.koen=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


Hello.

Vandaag 11-06-13 gaan proberen een geep te verschalken in Neeltje Jans en van een kale reis teruggekomen.

Met 4 man gevist van 05:45 tot 08:30 (hoog water om 06:00) en geen beet gezien. Wij vonden het al abnormaal dat er geen geepvissers te bespeuren waren.

Hopelijk komt deze heerlijke sportvis nog landinwaarts  dit jaar.Luc L uit Wolvertem=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


maandagavond zwartepolder gevist.begonnen om 19.15 tot 23.30 laag 22.15.gevist met dwarrellijn en leeglopers.resultaat minnetjes.1schar van 26 en 1tong van 27cm .veel krabbemans.na 10 min. lege haken. we blijven proberen.groeten en vang ze.

vissertjepiet=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


maandag 10-6-13 gaan vissen te zoutelande aan het speelpleintje, gevist van 18:45 tot01:30 ,het was laag water om22:30 mijn vriend gust en ik hadden 4 stokken in liggen met al resultaat gust 16 sharren waarvan 1mooie en ik zelf had er15 waarvan 2maatse vissen we stonden daar met een man of 7 die allemaal hun visje wisten te vangen maar allemaal onder de maat,  geen enkele tong werd er gevangen.de gullemeppers=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


Gisteravond voor de 5e maal dit jaar op geep gevist aan de Westerschelde. Waren de vorige sessie's nog vruchteloos, dit maal één mooie geep van begin 60cm geland. Één aanbeet gemist (ging er met mijn aas vandoor). De aasvoorraad kan dus weer worden aangevuld (met reepjes geep).Mario=== Dinsdag 11 juni 2013 ===


gisteren beerkanaal voor de zeebaars geprobeerd met afgaand,3 uur tijd 1 gevangen rond de 60cm.op de shadirf=== Maandag 10 juni 2013 ===


Vandaag weer even wezen zeebaarzen met de dobber. en in twee uur tijd samen met mijn maat vier mooie exemplaren geland. waarvan de kleinste 55 en de grootste 63 cm.

andre
=== Maandag 10 juni 2013 ===


Zaterdagavond met 2 man aan de binnenkant van Neeltje Jans gevist. Dikwijls vast en alles stuk moeten trekken, vangst 2 kleine gulletjes.  Dan maar verhuist naar het strand in westkapelle.  Hier nog 3 uren gevist bij opkomend water.  Resultaat : ik nog 2 botjes en men maat niks. Volgende keer hopelijk beter.

Willy

Van den Eynde Willy
=== Maandag 10 juni 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Kort berichtje. Zondag even (2 uurtjes) Oosterschelde gedaan in een poging makreel voor de rookton te vangen. Eén draai gehad met twee en verder geen activiteit. Mmmmmm, dinsdagavond/-nacht maar weer eens een keertje het strand op naar mijn vertrouwde plek voor, hopelijk, een tongetje.

Groetjes weer,De Middelburger=== Maandag 10 juni 2013 ===


zaterdag 8 juni gevist bij westkapelle met harde wind vangst 0 , zondag eerst haring op 30 minuten met z,n tween  60 stuks, zondagavond naar zoutelande van 19.00 tot 23.00 uur, eerst wat kleine schar,toen ving mijn maat theo een grote bot van 38cm, om 22.00 uur kreeg ik een aantal harde knallen op mijn hengel het was erg zwaar binnen draaien een groote rog kwam op het strand,alles bij elkaar een leuk visweekendhenk willemst theo kessels=== Maandag 10 juni 2013 ===


9 juni.Zondag morgen om 4.30 uur vertrokken van vanuit St. Willebrord,om te gaan vissen vanaf het strand Zouteland(speeltuintje) Daar aangekomen om 5.30 uur de hengels klaar gemaakt om te gaan vissen.waarbij een frisse wind geen zon en dan in juni. eerste scharretje gevangen om 7.00 uur bij afgaand water.daarna tot 10.30 uur geen beet gezien alleen lege haken van de krabben. Daarna begon het wat te lopen en kwamen er verschijdene scharren en scholletjes binnen.merendeel onder de maat. tot 14.30 gevist en totaal 28 mooie platte mee naar huis kunnen nemen.

al met al een lekkere visdag gehad.Hans en Marco=== Maandag 10 juni 2013 ===


 

Zondagavond van 1730 tot 2000 op geep gevist in de Oosterschelde. Een maat van me meegenomen (had 2x eerder gevist). Als aas: Forelreepjes (lang 12cm) in combinatie met een bombetta en een matchhengeltje 20-30grams. Haakje: no 6 gamagatsu ls 5013. (ook deze haakjes verdwijnen in de geepbek, vaak te diep.. dat ter zijde.)

Het begon gelijk, in 2 uur tijd stond de teller op 9 vissen samen. Heb er een retour gegooit, kaahje zat niet diep, de rest wel diep, die zijn voor de pan. Moet zeggen dat het erg goed ging, aangezien in een groentje bij me had, die de nodige hulp nodig had. Anders hadden we er nog meer gehad. Wil je geep vangen? Zorg voor materiaal waarbij de vis zo min mogelijk weerstand voelt, zeker nu ze nog niet zo fel bijten. Dus geen vaste geepdobber. En een hengel met dunne tip. Vis op gevoel, of gebruik de wind zodat er een mooie lus in je lijn waait. Dan kan de geep zonder weerstand te voelen het aas grijpen, en niet te zuinig!! lange dunne aasjes gebruiken, werkt bij mij het best.

 

De groeten,Gijs=== Maandag 10 juni 2013 ===


Hallo,

Zaterdag in Westkapelle gevist. Eerst een kijkje genomen op't strand richting Domburg, maar de strakke NNO wind was iets te stevig om daar op een degelijke manier te vissen... dan maar postgevat op de stenen dijk in Westkapelle en omstreeks 18u gestart met pieren en zagers, strakke wind van opzij met een mooie branding, zeebaars vangen hoop je dan. Helaas, na 3uren vissen geen enkele baars bovengehaald, ook niet anderen verderop de dijk. Omstreeks 21u30 gestopt met 2 kleine gulletjes, 1 puitaaltje en een scharretje als buit. Verkast naar Neeltje Jans om aan de buitenpier uit de wind nog een poging te wagen. Ook hier waren reeds enkelen bezig met bodemvisserij, maar op enkele kleine visjes was er niets bovengekomen. Bij mezelf bleef de teller na 2.5uur vistijd op een hatelijke nul staan, geen enkele beet gezien hier, gestopt om 0u45. Verkeerde stekkeuzes gemaakt dus.

Greetz,Tim=== Maandag 10 juni 2013 ===


Hallo allemaal,

Zaterdag 8 juni met een maat op de boulevard van Vlissingen gevist van 19:00 tot ongeveer 1:30. We visten met zelf gestoken zeepieren en gekochte kweekzagers. Ikzelf had 12 scharretjes (waarvan een enkeling bovenmaats) maar ze zwemmen allemaal weer. M'n maat had 11 schar (ook veelal ondermaats dus zwemmen weer), 1 zeebaarsje en als klap op de vuurpijl een tong van 38 cm (gevangen rond 1:00). Helaas hebben we allebei 2 onderlijnen verspeeld door vermoedelijk een kleirand, gek genoeg gebeurde dit bij beide op precies hetzelfde moment, vlak na de kentering. 

Groetjes en vangze!J.=== Maandag 10 juni 2013 ===


Hoi, 

Zaterdagavond gaan vissen met maat in Walcheren voor het laagwater van 21u. Resultaat was mooie zeebaars van 52 cm, twee gulletjes 33 cm (zwemmen uiteraard), een paar noordzeekrabben, stuk of 8 scharren (meeste ondermaats) en twee tongen (1 maats). Een mooi gevarieerde vangst op een zonnige maar winderige avond.

Helaas ook aanvaring gehad met politie, een blauw bord aan de baan kan in Nederland blijkbaar ook een verbodsbord zijn (bord G7)… resultaat was 130€ voor verkeerd parkeren! Dat liet toch een wrange nasmaak achter, zeker als je vlakbij de auto staat. Dus bij deze een waarschuwing.

Vang ze!

s.
=== Maandag 10 juni 2013 ===


Gisteren(zondag) 9 juni gaan vissen in westkapelle.

In het begin van de week gaf het weerbericht goede vooruitzichten qua wind.

De woensdag aas bestelt om op de zeebaars te vissen.

Zondag om 18u beginnen vissen (ik en mijne maat). Bij mijn 2 de worp een mooie geep eraan.

Een half uurtje later weer een mooie geep. Voor de rest liet de geep het afweten.  De golfslag was redelijk hoog en het water was troebel dit door de felle noordoostenwind. Nog een dikke zeehond zien zwemmen ook nog. 

Later hebben we met 2 strandstokken gevist(want tegen de rotsen aan was het water veel te wild) dit om verder te werpen.

Resultaat 1 zeebaars  van net de maat.  Had iets er voor ook nog een beet gehad maar die is gelost. De zeebaars had wel 10 kleine visjes binnen.

Het water werd nog wilder naar mate de wind naar het noorden draaide. 

Gevist tot 22u30. En we stonden gans alleen op de dijk met links van ons nog wa tongvissers aan de paalkoppen.

Dus 2 mooie gepen en 1 maatse zeebaars.

Groeten G P

G P
=== Maandag 10 juni 2013 ===


Hallo mede vissers

 

vanavond (9-6-13) vanaf het strand in vlissingen (bouevard/de leugenaar) wezen vissen,met zijn 2en,

mijn maat had 5 scharretjes tussen de 22 en 25 cm, een zeebaars 35 cm en een hoofdkrab van flinkformaat,ik had ook een hoofdkrab van flink formaat(schoemaat 45 ernaast op de foto), alle visjes en krabben netjes terug gezet! gevist van 20.00u t/m 00.30u en om 22.00u was het laag,als aas hadden  we 4 ons zeepieren en 1 ons kweekzagers)

ook hadden we nog de arm der wet op visitie, er was schijnbaar een alarm geweest dat er iemand met suicidale neigingen was, en dat ten uitvoer wilde brengen aan de bouevard.

wij hebben dat (gelukkig) niet mee gekregen

verder nog 3 1/2 onderlijn kwijtgeraakt,vermoed dat er een (klei)richel zitJelle=== Zondag 09 juni 2013 ===


Steilooretrofee Ouwerkerk
Gisteren visten we de 17e editie van de Steilooretrofee. Voorheen ging dat vanuit het gelijkname dorpscafe te Ouwerkerk maar tegenwoordig vanuit Knipcafe de Barbier ook te Ouwerkerk. Ivm het tij was het kwestie van laat inschrijven. laat vissen (half drie / half zeven) en vooraf het thuis-front laten weten dat je niet thuis bent met het avondeten. Er waren 75 deelnemers ingeschreven Deze keer viste ik in het Dreischorse korps mee, met behulp van Willem van de Krabbe konden we toch ook een Dreischors korpsje bijeen sprokkelen. De overige Dreischorse deelnemers waren Wessel, Henk en Arjan. In het Cordes team zaten deze keer Dennis, Rudi, Marcel, Wim en Herbert. Ik mocht plaatsnemen op nummer 83 aan het Kaas en Brood parcours. Ik was als eerste op het parcours en zag bij aankomst al een geep wegschieten op knie-diep water. Bij aanvang hadden we intussen 1 meter water op de plaat en konden we de onderlijnen nat krijgen. De meest deelnemers gingen voor de glijdende dobber variant. Ook Michel Mosselman, een paar plekken links van me liet zijn dobber over de hooflijn glijden maar; dat is gek? de dobber kwam niet meer boven water. Een fraaie zeebaars had blijkbaar tussen de stenen liggen wachtten en had zich vergrepen aan een witje op een haakje nummer 10. De dril was spectaculair en langdurig, maar het slot was kort en dramatisch. Eenmaal tegen de kant schoot de haak los en was de vis weg. In het eerste uur kwamen er een paar vissen aan de kant, ik zag twee gepen, een bot en een botje vangen. Van het andere parcours bij het Stelletje kwamen gelijksoortige vangstberichten maar daar had Dennis zowaar een baarsje kunnen vangen. Zo rond de kentering viel de vangerij helemaal stil en ook met het afgaande tij was er nauwelijks vis te vangen. Alleen de krabben hadden het druk, na 10 minuten onder water waren de haken kaal. Bij mij was de wedstrijdkaart na afloop net als bij aanvang, zonder vis en zonder punten. Van de Dreischorse deelnemers had alleen onze bottenmepper Wessel een bot op de kaart. In het Cordes Team was Dennis de gelukkige met een vis op de kaart. Op het Kaas en Brood parcours waren er 7 vissen gevangen, op het Stelletjes parcours waren er 14 vissen gevangen. Zo rond een uur of acht savonds was de prijzuitreiking aldaar en kon Martijn Westdorp gehuldigd worden als winnaar van deze 17e Steilooretrofee. Bij de korpsen ging de overwinning naar het Shimano-team (3 vissen), gevolgt door het Penn-Zeehengelsportteam ( 2 vissen), de derde en vierde plaats waren voor het Zeebaarsteam (1 grote geep) en de team van de Krabbe (1 iets kleinere geep)
 
Het was weer een mooie visdag en weer perfecte georganiseerd door de leden van HSV Oosterschelde te Zierikzee.
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


niek romijn=== Zondag 09 juni 2013 ===


Vrijdag 7 juni,gaan vissen op de breker in Oostende.

Het laag tij genomen, met als resultaat. 

1 zeebaars kwijtgespeeld, en 1 maatse zeebaars gevangen.

Ook nog 2 matse botten gevangen.

Zeewater was behoorlijk schuimig.Den Trix=== Zondag 09 juni 2013 ===


Zaterdag 8 juni gevist bij de westkappelle dijk. 6kabeljauw,1 zeebaars onder de maten dus allemaal terug in het water. Een botje is wel Goede maat. Plus 2 zeesterren gevangen.Ye=== Zondag 09 juni 2013 ===


Vandaag (zondag) naar de Gorishoek geweest om vriend geep te gaan belagen. Gevist van 14.00u tot 17.00 u. Het ging niet slecht.

Gevangen 7 (grote) vrouwtjesgepen. Ik heb echter wel een vraag.

Ik vis altijd met mustadhaakje 8. Elke beet wordt daarmee verzilverd maar het grootste nadeel is dat van de 10 gepen er 9 zijn die de haak te diep doorslikken om hem er fatsoenlijk eruit te halen.

Als dat bij jullie niet het geval is, is mijn vraag met welke haak jullie vissen.  

Groetjes, John uit RoosendaalJohn=== Zondag 09 juni 2013 ===


zaterdag 08-06 om 06.15 thuis  vertrokken naar neeltje jans om op de geep te gaan vissen

eerst even een paar verse haringen gevangen 15 in een kleine 20 minuten tijd en daarna door

naar neeltje jans daar aangekomen stonden er al een aantal vissers die op de geep aan het 

vissen waren snel de spullen uit gepakt en vollemoed begonnen maar wat hier eigenlijk al een

tijdje bevestigt word niks maar dan ook helemaal niks nog geen eens een tikje wat maar op een

beet zou kunnen lijken na een kleine 3 uur vissen gestopt heb niemand ook maar 1 geep zien vangen

er stonden denk ik een 20 a25 vissers en het was 0 comma 0 toe naar westkapelle gereden om

daar te proberen daar aangekomen waaide en golfde het zo hard dat ik de dagsessiemaar af

heb gebroken omdat het gewoon geen doen had om verder te vissen dus hopen op beter weer

en op geep al heb ik de hoop op het laatste al een klein beetje op gegeven marco=== Zondag 09 juni 2013 ===


zaterdag gaan gepen op Neeltje Jans, 's morgens vroeg begonnen langs de zeekant (afgaand water), geen enkele beet gehad . Er stonden op onze dijk zeker 20 vissers en eentje ving een geep. Dan maar verkast naar de binnenkant om er bij hoog water te vissen. Slechts drie beten gehad en 2 gepen gevangen ,beiden op varkenshart. De andere vissers vingen gewoon niets. Toen we stopten nog eens gaan kijken dicht bij de sluizen en daar vingen ze toch geregeld een geep . Zondag eens gaan kijken naar Vlissingen Boulevard .Daar vingen ze geregeld een schar en wat kleine zeebaarzen. Voor wat de geep betreft denk ik dat ze dit jaar niet meer in grote aantallen zullen toestromen .

Jefjef tienpont=== Zondag 09 juni 2013 ===


Zaterdagmiddag met 4 man gevist (6 hengels) aan de vroondijk bij Waarde van 13:00 tot 16:45, met zeepieren. resultaat: 1 Bot van 22 cm en 1 Bot van 23.

Lekker zonnetje erbij en 21 graden en enorm veel stroming.Erik=== Zondag 09 juni 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren de jaarlijkse wedstrijd van HSV Oosterschelde gevist of te wel de 'Steilôôre Troffee'. s 'Ochtends met het Cordes Team verzameld bij Rudy. Prijzen ingeladen, aas verdeeld, bakkie leut en toen naar de Barbier te Ouwerkerk. De taken werden verdeeld en even later waren Wim, Herbert en ik onderweg om het laatste stukje wegwijzering en parcours uit te zetten. Toen weer terug naar de Barbier en ik pakte nummer 42 uit de zak. Dat betekende dus dat ik op het 'Stelletje' stond. Het was heerlijk weer alleen voor het mooie net iets teveel wind voor de geep. Om kwart voor drie kwam het sein en vlogen er ruim zeventig onderlijnen het water in. Ik starte met een twee haaks-onderlijn met een dobber over de hoofdlijn en gevuld met piertje/slikje en een witje. Afwisselend met de 'buldo-lijn' en de twee haaks-lijn viste ik zo'n anderhalf uur en wist ik een baarsje te vangen van 35 cm. Ik was er blij mee want het was een karige visserij. Zowel op het Stelletje als op Kaas en Brood. Her en der zijn er wel een aantal gepen en botten gevangen maar de grote hordes vis bleven uit. Om kwart voor zeven was daar het signaal en was het einde wedstrijd. Terug naar de Barbier voor een praatje pot, de loterij en de uitslag natuurlijk. Ik ben met die eene vis 13e overall geworden. Niet goed maar aangezien er maar bar weinig vis is gevangen was ik niet ontevreden. Helaas hebben we met het team geen potten kunnen breken. Volgende week weer knallen op de 3e wedstrijd van de PKC.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zondag 09 juni 2013 ===


Zaterdag 8 juni gevist in Zoutelande samen met Eric, onze pensionado Jan had (alweer) geen tijd. Onze "visclub" was dus wederom maar voor 2/3 deel compleet. Thuis en onderweg in de auto was het behoorlijk heet, maar in Zeeland liepen ondanks de zonneschijn veel mensen met een trui aan, de stevige wind maakte het jammer genoeg behoorlijk fris. We zijn een paar uur voor laag water (21.00 uur) gestart en wijzelf en ook de vissers links en rechts van ons vingen regelmatig schar. Sommige konden mee, een aantal zwemt weer. Door de pittige wind in de rug ging het werpen wel erg soepel. Tot aan laag water ving iedereen zijn visje, vanaf de kentering viel het nagenoeg stil. We hebben gevist tot ongeveer 24.00 uur maar het hele opkomende tij kwam veel minder vis boven. Er stond een gierende stroming, omdat vissen met ankerlood zinloos was, gewoon weer overgestapt op 175 gram ankerloos. We hebben gevist met onderlijnen met 2 dwarrellijnen en soms ook met 1 lange dwarrellijn, maakte geen verschil. Ook het aas niet: we hebben gevist met verse pieren, steekzagers en ingezouten pieren, de scharren waren niet kieskeurig. Geen megavangst, we hadden samen zo'n 20 scharren die mee konden, maar wel relaxt om in deze tijd van het jaar schar te vangen! Toch iets prettiger dan met verkleumde handen te staan blauwbekken, al heeft dat ook altijd wel iets. Al met al toch weer heerlijk gevist en weer met een voldaan gevoel  naar het Brabantse afgereisd. Zeevissen blijft toch elke keer weer een unike gebeurtenis. Thuis nog effe snel de molens en hengels afgespoeld, de scharretjes in de vriezer gedaan, rond 02.30 uur lag ik eindelijk op 1 oor.

Groeten, Zeevisclub Altijd Wè Eric en René

 René=== Zondag 09 juni 2013 ===


Visliefhebbers, 

Vandaag was het wederom de beurt aan de HSV Oosterschelde-Zierikzee om een wedstrijd te organiseren en ditmaal streek het zeeviscaravaan in het plaatsje Ouwerkerk voor de Steilôôre trofee. De 17e keer alweer dat deze wedstrijd werd georganiseerd  en zoals altijd hebben wij als organisatie er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Een aantal zaken kun je niet regelen zoals visvangsten en het weer. Zo ook deze keer weer. De vangsten waren over het algemeen niet echt gunstig want de natuur is al een aardig stukje te laat zodat ook de onderwater fauna van streek is. Gelukkig was het weer een stuk beter alleen stond er een gemeen windje a 4 a 5 bf.

In ieder konden we op tijd in het Eet en Knip cafe "De Barbier"en voor de eerste vissers arriveerden hadden we alles weer netjes verdeeld en opgetuigd. Gelukkig waren er weer voldoende sponsors aangetrokken om deze wedstrijd mede mogelijk te maken. Fa Mateck BV schonk zelfs een heuse professionele Weber BBQ als prijs.

Het parcours was weer hetzelfde namelijk stek "het Stelletje" en aan de overzijde stek "Kaas em Brood" allebei goede stekken waar botten en in de juiste maand ook veel gepen langs trekken. Zou dit weer zo zijn? Onze hoop ging er wel naar uit! Op stek "Kaas em Brood" gaan we komende jaren last krijgen van de oprukkende oesters die welig tieren in de Oosterschelde. Als organisatie gaan we kijken wat we daar aan kunnen doen om toch de Steilôôre trofee daar te kunnen vervissen!

Op de wedstrijd waren 73 deelnemers op afgekomen! Deels door zaken die al beschreven waren en er waren op de dag zelf nogal wat afmeldingen. We hopen dat er volgend jaar weer wat meer deelnemers op afkomen. De wedstrijd zelf werd gevlagd door Rudi Vercruijsse op het Stelletje en 73 loodjes met onderlijnen vlogen de lucht in met daarna afglijdende dobbers om de geep te verschalken. Ikzelf had nummer 17 en zat naast Danny Goossens en en Marloes Dekker. Frank Dekker daar weer naast. Louis van Bommel trok al gauw de eerste geep er uit dus die was al van de nul af. Blakend in de zon werd er van alles aan gedaan om een vis te pakken maar dat viel nog niet mee. Halverwege waren er maar een paar gepen gevangen zowel aan Kaas em Brood en aan stek het Stelletje. Tja en wie de vis aan de haak kon krijgen, wat voor vis dan ook, die was er gelukkig mee. Frank Dekker wist een heuse smelt van 14 cm aan de dobber te krijgen. Ongelooflijk want die zitten er niet vaak in de Oosterschelde. Kwart voor 7 was het alweer voorbij en hadden we toch weer een mooie dag gehad. Was er veel vis gevangen? Nee helaas niet. Naar schatting waren er een 20 tal vissen gevangen waaronder gepen, botten en een baarsje!

Ikzelf ging met Rudi rekenen terwijl Johan, Dennis, Wim en Marcel zich bezig hielden met de loterij. Alles verliep vlot en vrolijk en in het dichtbevolkte Eet en Knip cafe waren er soms chaotische taferelen wat de gezelligheid alleen maar bevorderde. Na de tombola kregen we na de pauze de prijsuitreiking waar een ieder op zat te wachten en, onder een luid applaus werd Martijn Wesdorp uitgeroepen tot winnaar van de 17e Steilôôre trofee 2013. Bij de korpsen werd het Shimano team eerste door 3 man met vis te hebben. John Soederhuijzen nam met een brede lach op het gezicht dankbaar de Weber BBQ die was gesponsord door Mateck BV.

Na deze gezellige dag nog gezellig nagebabbeld en was de dag goed verlopen op de visvangst na dan! In 2014 zal er weer de 18e Steilôôre trofee gehouden worden en gaan we weer een mooie dag van maken. Alle winnaars wil ik nogmaals namens de organisatie feliciteren en de sponsors van harte bedanken want ook zonder hun zou deze wedstrijd niet vervist kunnen worden. Aan alle vissers de vraag om in 2014 weer de 18e Steilôôre trofee te vervissen!Groetjes Herbert vd Vlugt,Team Cordes Travel=== Zondag 09 juni 2013 ===


 

Zaterdagavond vanaf het stand van Walcheren gevist. Om 18:30 begonnen en gevist tot 24:00 uur. Laag water was om 21:00 uur. Het eerste 1,5 uur helemaal geen beet gezien. Daarna ving ik mijn eerste zeebaarsje (52 cm) van dit seizoen. Hopelijk volgen er nog veel. In de schemer nog 2 scholletjes en mijn eerste tong van het seizoen gevangen. Toen het eenmaal donker was gebeurde er iets wat ik helemaal niet had verwacht. Ik ving nog 7 wijtingen en dat in de zomer maanden. Dus gewoon 4 verschillende vissoorten gevangen. Er stond wel erg veel wind. Gevist met dwarrellijntjes met zowel zeepieren als ook zagers. De wijting alleen op de zagers gevangen.

FrankPinochat42=== Zondag 09 juni 2013 ===


Gisteren de 4e clubwedstrijd gevist bij de radartoren van Kruiningen . Vis liet lang op zich wachten . vooral in het laatste uur kwam er wat boven , hoofdzakelijk botjes. Maar helaas bleef er toch vissers op 0 staan .

Zelf wist ik de laatste draai nog een bot van 29 cm. binnen te halen wat me de 3e plek opleverde. Hopelijk 22 juni betere vangst wanneer er een open wedstrijd voor de jeugd op het programma staat .

Groet,E. de Rooij=== Zondag 09 juni 2013 ===


Hallo medevissers,

 

Vandaag weer een poging gedaan om zoute baarzen te vangen in de Oosterschelde.

Ik ben er van overtuigd dat ze er zitten, maar dan echt in schooltjes.

Het is maar even mazzel hebben dat je net een schooltje treft.

Helaas had ik vandaag wederom niet het geluk een schooltje te treffen.

Veel vanggeluk.  RobinRobin=== Zondag 09 juni 2013 ===


Vanmorgen weer naar Westenschouwen gereden om te vissen.Wind in de rug,jammer dat de zon niet tevoorschijn kwam.Gevist met pieren en zagers,totaal 6 visjes gevangen,alles op de zagers.M'n pa had een ondermaats botje,ik 2 ondermaatse scharretjes en 2 x bot,een ondermaats en een van 26 cm,alles zwemt weer.Ook mijn eerste zeebaars van dit jaar binnen gedraait.

 Leonard=== Zondag 09 juni 2013 ===


 

Het ging weer lekker !!!

 

Vandaag weer eens met Ton,Johan en Hans naar de Maasvlakte geweest om toch maar weer die zomerscharren te vangen.....want dat gebeurt niet veel dat je nog zo veel schar kan vangen vanaf de kant rond deze tijd,normaal gesproken komen ze pas over een maandje of 4 onder de kust!

Om 5.00uur de wekker,en rond 6.30 lagen de eerste zagers in het zilte nat.......ennnnn.....direct mooie scharren met af en toe een kleintje ertussen voor (meestal voor de meeuwen omdat ze te diep geslikt hadden)

En zo ging het maar door.....rond half 10 laag water,en ook toen vingen we gewoon lekker door,weer wel moetsen ze van erg ver gehaald worden,naast ons zaten weer wat vissers die aanzienlijk minder vis vingen dan de verwerpers! Om 13.00uur gestopt,en we hadden er met z'n vieren 148 in de emmers......waarvan 100 mee naar huis en boven de 24 cm! Weer een superdagje aan de waterkant dus.....en weer ouderwets veel gelachen!  

Groetjes......en draai ze eruit!!!

 

 

 

   

 

KiskeKees Reijngoudt.=== Zondag 09 juni 2013 ===


Kantvangstbericht van zaterdag 8 juni 2013

De hele week was er al goed weer voorspeld voor de zaterdag.. tot vrijdagavond. Maar goed, eenmaal gepland dus.. zaterdagochtend met 3 personen vanuit Limburg naar Zeeland getogen. Eerst in de haven enkele uurtjes haringen vissen. Dat viel niet tegen. Uit de wind, in de zon en regelmatig een haring aan de lijn.

Vanwege de harde wind zijn we voor de avond / strandsessie ( 21.00 u LW) aan de zuidkant van Walcheren gebleven. Hier was het goed te doen, 4 á 5  Bft schuin in de rug en de zon op de buik. Ook hier regelmatig vis. Bij afgaand water waren het voornamelijk kleine scharren maar bij opkomend water werden ze groter. Ook kwamen nog enkele gulletjes, een zeebaars , een wijting en enkele krabben op het strand. In totaal een 50-tal scharren, 1 zeebaars en 1 wijting voor de pan. De rest zwemt weer.

Ondanks de harde wind een prachtige dag in Zeeland gehad met een buitengewoon mooi visvangst resultaat.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 09 juni 2013 ===


Gisteren  gaan vissen op geep (Neelte jans / binnenkant) daar gevist van 14 tot 18u. Daar aangekomen was het wel even zoeken om nog een plaats te bekomen tussen de vele visser die al volop bezig waren. De wind was er hard en koud maar de stralen van de zon hebben me toch een mooi kleurtje gegeven Volgens de vele berichten van: " we hebben niets gevangen " kan ik jullie toch wel meededelen dat ik er 5 stuks op het droge heb kunnen brengen.

Een speciaal recept heb ik er niet voor ,de geep werd gevangen met stukjes zalm.

bob
=== Zondag 09 juni 2013 ===


Gisteren op de noordpier gevist met mijn zoon (8 JAAR). Buitenkant was een drama door de harde wind. Eerste inworp direct vast, veel zeewier en postzegel scharren. Mijn zoon zat aan de binnenkant met een geepdobber met een zager. Plotseling gilde hij dat hij een grote vis aan de haak had. Ik dacht dat hij een grap maakte. Na een heftig gevecht waarbij de vis meerdere malen boven water sprong, lande hij een geep van 58 cm!. Het was onze eerste geep. Onze dag kon niet meer stuk. Verder hebben wij niemand iets zien vangen aan de binnenkant.

Floor
=== Zondag 09 juni 2013 ===


Zaterdag, zoals alle jaren, samen met de dochter naar Westkapelle geweest om een poging te wagen van geep te verschalken.
Zoals meerder berichten al geruime tijd weegaven was het een dikke flop. Geen beet gezien. Alle soorten aas geprobeerd maar bleef zonder resultaat, water was ook zeer troebel. 
We hebben er wel ééntje zien springen. Was weerom een tegenslag van vangst temeer dat we verleden jaar rond deze tijd op een 4 tal uurtjes 27 gepen in de frigobox hadden steken.
Volgende week nog eens een poging doen.
Wat ik wel gevangen had was een grote zeemeeuw. Deze zag de kans om tegen mijn vislijn aan te vliegen en er nadien zo in rond te wentelen dat hij helemaal verstrikt raakte.
Deze dan helemaal aan de kant getrokken en na veel gepik en gevloek uiteindelijk losgekregen en kon hij of zij de vlucht verder zetten.

Van Dael Ludo
=== Zondag 09 juni 2013 ===


gisteren met drie man naar Neeltje Jans gereden om te gepen.

niks gevangen nu,nul .

eentje zien vangen en dat was alles.

dan maar een babbelke slaan met onze buurman (man met bombeta)

zal voor volgend jaar zijn denk ik.

groeten Gino

Gino
=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Beste mensen, bij mij is de vervelende nul eraf. Vandaag de eerste twee maatse zeebaarzen van het jaar aan de haak weten te slaan, één van ca. 40 centimeter, de ander ca. 63 centimeter. Allebei gevangen op een wapperlijn met daaraan een flinke steekzager (of twee). Kort na elkaar (in tien minuten tijd). Niet al te ver uit de kant tot mijn verwondering, want het was half elf vanmorgen met een heerlijk zonnetje. Ik had niet verwacht dat deze grote exemplaren overdag zo dicht onder de kant zouden zwemmen. Ik snapte meteen waarom ik met mijn andere hengel niets ving: die gooide ik met al mijn kracht zo ver mogelijk in, over de vis heen dus. Ook nog een schar gevangen trouwens. En dat was het voor deze keer. Met een verkeerde wind uit noordoost en een vistijdstip dat gezien het getij ook niet optimaal was toch een mooi resultaat. Op naar de volgende keer! Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Vandaag gaan vissen op de geep,poging gedaan toch. Met vrouwtje erbij,gevist van 11u30 tot 14 uur aan de zeelandbrug. Wind zo goed als in de rug,maar niks nada. Geen zilverspeer te zien,zelfs nog geen tikje op de hengel. Er stonden 8 man op de pier van s morgens, ze hadden in totaal 2 gepen. Dan maar om 14 uur vertrokken naar domburg,beetje rondgekuierd en lekker gegeten en dan huiswaarts. Ga nog eens in juli proberen. Veel succes en vang ze. Wilfried

Wilfried geuvens=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Beste strandvissers

Wij zijn vandaag wezen vissen aan het strand bij Zoutelande en hebben 27 vissen gevangen waarvan er 12 weer weer zwemmen.

Jammer dat ze nog klein zijn maar beter iets dan niets. 

GroetenPedro=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Zeevislanders,

Wederom een leuke visavond gehad op een stek vlak bij huis.Ik dacht dat de wind roet in het eten zou gooien,

maar het ging net.Alles wederom op de shad.Toch nog 5 mooie 60-tigers kunnen vangen.

 

Mvrgr Dennis van EgeraatDennis=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


08/06/2013

Vandaag gaan vissen op Neeltje Jans,om 4u30 vertrokken vol goede moed. De auto vol,ik en 2 zoontjes ( jari en lars ) en mijn 2 schoonbroers ( nico en kristof ). Om 6u30 beginnen vissen tot 14 u.

1 mooie geep met onze vijven,dat was het. Er stonden een pak vissers en ik heb buiten mijn eigen geep er nog een zien vangen. Al de rest had niets. Aan ons aas lag het niet want we hadden mooie zalm mee en de zon was gans de dag van de partij. We hebben alles geprobeerd maar de geep wou niet bijten. Ik denk dat de geep er nog niet zit,op enkele na. Hoprlijk hebben we volgende keer meer geluk,al hebben we er toch een mooie dag opzitten.  

Visgroeten JanVan Der Straeten Jan=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Vrijdag 07/06/2013

Poging 3 gedaan op zeebaars en geep in zierikzee de wind stond helemaal verkeerd.

Gevist van 18u tot 21u niets gezien of gevangen er stonden nog 3 andere ook niets.

Het wil niet lukken dit jaar .Als er iemand mij de gouden tip kan geven mag dit altijd doen alvast bedankt.

Gr Chrischris heyman=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


 

zaterdag de 8-06-2013

we hadden afgesproken met peter en zijn maats op te gaan vissen met de boot uit zeeland, vrijdag zal me broer me ophalen na de middag als we hebben een paar uurtjes geslapen hebben, we waren op tijd op bestemming daar alles in geladen op de boot, toen kwamen ze aan om kennis te maken met me wat uit leg en toen hup door die palen het water op om het plekje te zoeken aan gekomen aan gelegt en vissen eerst zeebaarsen en geep, maar die lieten ze niet zien dus op de grond en toen kwamen er scharretjes na boven gaf moed voor de rest, die gaan terug te klein ,,daarna nog een plek en dat was ook de bedoelingwant daar werden wat palings gevangen, van klein na groot  peter  was koploper met een grote paling die van mij was ook niet klein. alleen me broer nico had de kleinste  gevangen maar de rest van de avond met de zon na het donker toe. daarna nog ff gelegen en daarna was het eten en drinken moet je bij houden van mijn kant niet te filmen, net een vuilnisbak daar gooide alles in dus ik moest zakken overal zoeken voor de rommel en p.s op de foto een mooie zeebaars en peter ik vond het wel leuk om met jullie mee  te gaan

er wel veel gelachen door allemaal dus op na de volgende x oke

 

gr jan en me broer nicojan de strandjutter=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Vrijdag 7-6-13 geprobeerd op zeebaars....

Locatie: Vlissingen oost.

Vangst: 0.00

 

 

Japiejaap=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Vrijdag een half dagje verlof genomen om van het goeie weer te profiteren en eens een tweede geepsessie te wagen.Vanuit de Rupelstreek(B) vertrokken richting Wemeldinge(14u aankomst).Eerst effe de wind gechekt,NNO maar slechts 2 bf,wind op kop.Nog drie uur opkomend water. Niemand stond te vissen.hengeltje opgetuigd ,stukje zalmforel aangedaan en een eerste worp. Direct prijs! leuke geep die helaas te diep geslikt had.Die gaat mee als maal.De volgende twintig minuten een paar keer geep zien spelen-springen tot ik weer beet had. Nog twintig minuten later mijn derde geep vd dg.De geep is los das duidelijk! Dan ruim een half uur veel groen dat op het water dreef dat voorbij moest .Daarna kwamen de bruinvissen dichterbij,ze zaten er al vanaf ik er was maar veraf .

Met het wisselen vd tij een heel pak duikers,vriendelijke mensen .Ook de wind draaide mee naar NNW en trok aan naar 3 a4 bf waardoor het groen bleef hangen.Toch effe volgehouden en een heel leuke beet aan de lijn gehad,gespartel achter de dobber,stevig weerwerk en plots schoot men dobber over het water  en weg was ie.Dikke geep of jonge baars?Later tussen het groen in nog nr 4 weten te strikken.rond 19 u ingepakt , eentje mee de rest zwemt weer.Verder geen visser gezien.

Leuke zonnige dag ,veel visgenot,bruinvissen....Zeeland het aards paradijs.

Danny
=== Zaterdag 08 juni 2013 ===


Vrijdag met 2 gevist te Vlissingen.In totaal 35 vissen gevangen
waarvan 1 tong en 1wijting.Vangst was wel minder dan woensdag.

Gone Fishing
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Beste Zeevislanders,

 

Vanavond nog even terug gegaan naar stek van vorige week.

Met de ervaring van vorige week ,de pluggen maar thuis gelaten en direct maar een

shad gemonteerd. Al direct na de eerste worp een prachtige baars.Had er eerlijk gezegd

weinig vertrouwen in, gezien de wind gedraaid was naar Noord-noordoost.Na een drie uurtjes

werpen stond de teller op 11.Het gros was allemaal tussen 50 en 55 cm lang.Stefan (de mazzelaar), pakte nog

een mooie van 72 cm.Was weer een avondje genieten,

Mvrgr Dennis van Egeraat

 Dennis=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


De eerste zomerwedstrijd van de Zeenaald

samen met mijn vader en broertje heb ik afgelopen zondag de eerste zomerwedstrijd van de Zeenaald gevist op het slufterstrand.Ik ving een Zeebaars van 46cm en mijn vader een botje van 13cm maar mn broertje wist helaas niks te vangen. Ik kon een 1e plaats veroveren bij de jeugd en mijn vader werd gedeeld 8e bij de grote jongens. Er waren totaal 28 deelnemers waarvan er 13 waren met vis waaronder 2 jeugd alles was goed voor 3,05m.

Team Cordes Travel jeugd
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Vandaag met een puik zonnetje maar redelijk frisse wind gevist in Domburg (bij de watertoren). 2 hengels met paternosters en pieren als aas, als lood een rolloodje. Vangst van 1,5 uur vissen: 1 zeebaars van 44 cm en 3 kleinere exemplaren van rond de 20 cm.Stephan Stienstra en Krijn de Visser=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Gister avond gevist op harder en zeebaars.

Plaats van delict: Kanaal door zuudbeveland. Echter daar aan gekomen veel vast gezeten in wat blijkt een staandwand. (is dat hier toegestaan?).
Deze stond tussen de 2 bruggen overdag nog eens gaan kijken maar hij lag er vanmiddag nog steeds.

Vangst: 2 baarsjes van +- 30cm dus die zwemmen weer.Harder=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Bij deze wil ik jullie graag verzoeken/melden dat we de berichten omtrent de "Surfer Maasvlakte 2" te stoppen, ik denk dat er genoeg gezegd is en we het het hierbij gaan laten.
Het is een vervelende zaak, maar Zeevisland moet geen forum worden waar men een discussie gaan houden, daar is Total Fishing een betere website voor.

Ook voor de toekomst hebben we besloten dit soort discussies, tips, meldingen niet meer plaatsen, Zeevisland draait om vangstberichten en daar willen we de grens trekken.

Mike Team Zeevisland
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Hoi iedereen,
 
7-6-2013
Eindelijk een dag verlof ;-) .. ja de job die ik heb gekozen staat niet garant voor snel verlof te krijgen ;-)  ( snap je wel e Jurgen)
Mooi weer voorspeld..dus ik en den bompa op pad richting strijenham om maar is proberen een geepje te verschalken.
Daar aangekomen zagen we een bekende auto op de parking, een ex-collega : de stanny .  Op het gemakje uitgepakt en beginnen vissen tegen 9uur( volledig laagwater), eerst ff een praatje gemaakt met stanny of er al beet was .. niet veel soeps zei hij.. maar ja we kwamen om te vissen dus ...
Na een uurtje de eerste beet en ja hoor direct verzilverd ;-) ..geep nummer 1 lag aan wal!.. het was wat zoeken , maar als je actief viste en wat sleepte met de dobber was er af en toe wel een beet te versieren.. wat iets later resulteerde in een leuke aanbeet.. een dikke vette geep van 70cm had zich lekker vastgebeten aan men haak .. woot woot :-) en ja hoor ..ook deze werd geland ..  zo volgenden er nog enekel aanbeten die telkens verzilverd werden ;-) 6 stuks in totaal.. en heb nog 2 gepen verspeeld vlak voor de wal.  al bij al een zeer leuke dag , mooi weer.;en het voornaamste : VIS ! Om 3uur ingepakt en weer huiswaarts gekeerd.

Ps: heb geprobeerd de fotos up te loaden, maar bestand was te groot :-(

Ken

de meyer ken
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Beste medevissers,

woensdag om 5.15 uur weggereden uit Den Haag op weg naar Zeeland voor de speer van Neptunus. Jaar en dag al favoriete plek bij Neeltje Jans aan de binnenzijde.

Ideale omstandigheden:zon/ beetje wind in de rug.Opkomend water vanaf 7.00 uur. Gevist met een lichte karperhengel, stabilo 30 gram, onderlijn 1.5 meter met een lange kromgebogen haak, al 34 jaar goed voor de geep. Ik kwam aan om 6.45 uur en er zaten al 4 Belgen te vissen.Kon nog een goed plekje vinden. Mijn buurman zat met runderhart te vissen, en haalde veel geep binnen. Ik denk dat hij er wel 10-12 had. Zelf viste ik met zalm en stukjes geep en de vangst kwam niet verder dan 2.

Dus op dit moment is de geep erg blij met runderhart.Toen het hoog water was ben ik nog aan de buitenkant gaan vissen en haalde mijn 3e geep(met aas een stukje geep!) aan de kant.

al met al een mooie voorjaarsdag met grote vriend Belone belone.

Walter van Look
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


07/06/ gevist west kapelle aan de sherman tank

er waren 4 vissers(geep) en allen hadden we NIETS gevangen :-(  

groeten

nico
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


 

maasvlakte 2 - toch een vervolg

Goede morgen allemaal.   

Zoals ik in eerdere berichten geschreven heb, is er contact geweest via email tussen mij en sportvisserij Nederland Zuid West Nederland

die de belangen behartigt van de Sportvisserij betreffende Maasvlakte 2. Omdat ik nogal terughoudende ben met het publiceren van correspondentie welke anderen met mij voeren, heb ik deze email wisseling niet op Zeevisland.com geplaatst. Echter, de heer Derks was zo vriendelijk om uit eigen beweging toestemming te geven dit wel te doen.

Dus hierbij.

Let wel, dhr. Derks verzoekt ons allemaal mee te denken en een positieve bijdrage te leveren aan een oplossing om dit probleem aan te pakken.. Natuurlijk zoeken wij momenteel zelf de problemen op door met mooi weer, overdag op dit strand en dat geldt trouwens voor heel veel stranden, te gaan vissen. Mijn ervaring is dat de vangsteen in de avonduren stukken beter zijn dan overdag en het is een stuk rustiger.

 

Geachte heer Derks  

Ik stel uw reactie ten zeerste op prijs en kan mij er op dit moment redelijk in vinden. Regulering is pas nodig wanneer normaal menselijke redelijkheid niet meer werkt. Uit verschillende reacties op mijn stukje op Zeevisland.com heb ik ook begrepen dat het niet het enige incident is geweest. Ik laat het dan verder aan u over om samen met belangenorganisaties en het bestuur van onze vereniging van gedachten te wisselen. Let wel: Ik ben absoluut fel tegenstander van grote borden bij duinovergangen die moeten reguleren wat wel en niet gewenst wordt. Mijn ervaring is dat er heel, en dan ook heel veel mensen er met een vinger naar zwaaien. Maar als het echt niet anders kan....??!!  

Ik houd contact met ons bestuur om mijn ervaringen en ideeen te bespreken. Een ding wil ik wel kwijt aan u; boven aan de trap van de 2e duinovergang van af het badstrand staat een bordje: visstrand, wat pretendeert dat de visser hier toch een bevoorrechte positie in mag nemen. Ik stel voor dat dit weggehaald wordt om tussentijdse misverstanden te voorkomen.  

Nogmaals dank en ik hoop voor alle partijen op een bruikbare oplossing.  

Met vriendelijke groet, Jan Romeijn

 

Beste heer Romeyn,  

Via via las ik uw bericht op Zeevisland.com over Maasvlakte 2. Ik ben belangenbehartiger bij Sportvisserij Zuidwest Nederland en heb vanuit onze federatie de sportvisserij op de zoute wateren onder mijn hoede. Vanuit die rol heb ik ook regelmatig contact met Jan-Piet van Waveren en Leo Kik van jullie vereniging.  

Wat betreft het vissen op Maasvlakte 2: spijtig om te lezen dat de verschillende gebruikers van het prachtige strand op Maasvlakte 2 er niet altijd in slagen om de beschikbare ruimte in goede harmonie te verdelen. Het is ook zeker niet mijn bedoeling om een lijvige discussie op gang te brengen over dit onderwerp, maar ik wil u wel graag de feiten geven. Het strand van Maasvlakte 2 is opgedeeld in 2 zones, aan de zuidzijde het badstrand en aan de noordzijde het langgerekte sportstrand (sportstrand, iets anders dan visstrand). Bij het badstrand is de post van de Reddingsbrigade gevestigd, is een stukje naaktstrand aanwezig en liggen de circa 1500 parkeerplaatsen. Het sportstrand is voorzien van 2 duinovergangen en 2 vrij beperkte parkeerplaatsen. Parkeren langs de secundaire weg is toegestaan. Op dit moment mag in principe langs zowel het badstrand als het sportstrand gevist worden. Het spreekt voor zich dat in de zomermaanden met mooi weer overdag het badstrand beter gemeden kan worden, aangezien het dan vol ligt met mensen. Het sportstrand is echter zo’n 7 km lang. Hier kan gevist worden, maar ook andere gebruikers, zoals kiters en surfers (of kitesurfers) mogen hier gewoon hun gang gaan. Eigenlijk alle gebruikers hebben van begin af aan bedacht dat zoneren niet gewenst is. Dat wil zeggen, we willen niet de 7 km opknippen in een aantal kleinere zones, zodat zone 1 voor gebruikersgroep x, zone 2 voor gebruikersgroep y, etc. is. Wij hebben bedacht dat gebruikers in goed overleg wel tot een gezamenlijk gebruik van het strand zouden komen. Een tweede argument om niet te zoneren was dat wij als sportvissers nog niet weten wat de beste stekken zijn en worden en dat bijvoorbeeld kiters nog niet weten waar de mooiste golven te vinden zijn. Een en ander blijft nog een aantal jaar onduidelijk, totdat het zand zich enigszins gestabiliseerd heeft. Daarnaast weet u ook dat winterstekken voor de sportvisserij niet per definitie goede zomerstekken zijn. Kortom: zoneren heeft ook niet onze voorkeur.

Echter, het akkefietje wat u schetst in uw bericht op Zeevisland.com staat helaas niet op zichzelf. Meer sportvisser ervaren overlast van andere gebruikers (en vice versa uiteraard) en de roep om meer afstemming wordt steeds luider. Jaarlijks vindt overleg plaats tussen de verschillende gebruikers en handhavers, dit onderwerp zal ik zeker meenemen. Verder wil ik jullie (inclusief de verenigingen die ik in de CC toegevoegd heb) vragen om mee te denken naar oplossingen. Een groot deel van de sportvissers die op de Maasvlakte 2 vist heeft een (zee)VISpas. Vanuit “onze” georganiseerde sportvisserij zouden we in ieder geval het gros van de sportvissers moeten kunnen bereiken met een duidelijke boodschap. Ideeën die zo in mij opkomen zijn (wederom) een gedragscode (zie http://www.sportvisserijzwn.nl/zout/?page=gedragscodes), welke ook op grote borden in meerder talen bij de duinovergangen geplaatst zou kunnen worden. Daarnaast een betere afstemming tussen de groepen die wedstrijden willen organiseren, waarbij een x-aantal dagen per jaar een zone gereserveerd is voor deze wedstrijden. Voor zover de gebruikers georganiseerd zijn, is in mijn ogen afstemming – tot op zekere hoogte – mogelijk. Daarnaast zie ik een rol voor het Havenbedrijf en de Gemeente Rotterdam om het gebruik van het sportstrand in goede banen te leiden. Meer ideeën? Ik hoor ze graag!

 

Met vriendelijke groeten,  E.T. (Emiel) Derks Belangenbehartiger

 

Sportvisserij Zuidwest Nederland

Biesboschweg 4a
4924 BB Drimmelen

Tel.: 0162 - 69 10 05 / 06 - 22 34 38 73

E-mail: emiel@sportvisserijzwn.nl

Website: www.sportvisserijzwn.nl

 

Wanneer ik het goed begrepen heb kunnen wij de voortzetting volgen op de site van Sportvisserij Zuid-West Nederland. Het zal niet makkelijk worden om samen met Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf tot een werkbare oplossing te komen. Ik wens daarom dhr. Derks en de commissie veel succes toe en laten wij onze bijdrage leveren door mee te denken. Suggesties over de oplossing van dit probleem kan je via e-mail adres van hr. Derksen kwijt of via het bestuur van je eigen vereniging.

Denk er wel aan; dit stukje Nederland kan zich ontwikkelen tot een 2de Walcherse kust, wanneer wind en stromingen dit gebied hebben gevormd. Omdat onze visvereging ook uitwijkt naar het Europoort gebied in tijden van mindere vangsten aan de Schouwse kusten zal ik hen zeker vragen zeer actief te zijn in het zoeken van een oplossing. Ondertussen, blijf rustig, ga geen strijd aan, toon respect en ga gewoon weg. Je visstek is toch al verknald en je dus verder druk maken heeft totaal geen zin. Spaar je adrenaline voor het vangen van je droombaars opeen andere stek, waar je wel de ruimte krijgt.  

Met vriendelijke groeten, Jaan Romeijn, HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede.JAN ROMEIJN=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


donderdag aan de zwartepolder gevist.begonnen om 1715 tot2130u laag om 1945u.met wisselen van tij  1botje 3 schar van 26cm en 1 tong van 25cm.gevist met dwarrellijn en leeglopers.veel wind op de kop.toch een leuke avond.groeten en vang ze.

vissertje

piet
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Datum: 6 juni 2013.

Locatie: Neeltje Jans.

Doel: Geep.

Duur: 5-tal uur

Resultaat: 0.

Overige visser: 20-tal?

Resultaat overige vissers: 3-tal heb ik er boven zien halen. Verder geen leven te bespeuren in het water.

Anonymous
=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Hallo, Hierbij nog een verlaat visberichtje en ook een beetje een reactie op de berichten van vandaag over wel of geen geep in de Oosterschelde (bij Neeltje Jans') Vorige week vrijdag een dagje vrij genomen om (wat ik jaarlijks doe) een keer vanuit Utrecht naar Zeeland te rijden om bij Seafarm voor een wat redelijker prijs een aantal zakken mesheften in te slaan als zeeaas (voor in de vriezer).En ja als je dan toch dat pokke-eind gaat rijden dan gaan ook de hengelspulletjes mee om daar te gaan vissen. Weer was redelijk, alleen natuurlijk weer een veel te harde en koude wind uit noordelijke richtingen. De visdag begon goed,want ik reed op de Brouwersdam langs de waterinlaat en zag daar wat (was niet al te druk) vissers al hengels vol met haring naar boven takelen. Dus ook even daar gaan vissen (water stroomde nog het Grevelingenmeer in) en het was inderdaad ingooien en binnenhalen (je hoefde eigenlijk niet eens je hengel te bewegen, zo massaal zaten ze er). Uiteindelijk ben ik na een uurtje gestopt met zo'n 35 haringen, dat vond ik wel genoeg(nog een hoop te kleine haring teruggegooid). Na het schoonmaken van de haring gelijk maar doorgereden naar Seafarm voor de mesheften(ze hebben daar overigens sinds kort volgens mij ook een hele winkel/snackbar bijgebouwd waar je ook een visje kan eten). Vervolgens weer doorgereden naar Neeltje Jans' (eerst buitenkant) om daar met een zagertje op de bodem hopelijk mijn eerste zeebaars(je) van dit jaar te vangen. Had wel gelijk beet, maar was een gulletje, ach ook niet verkeerd. Ook nog staan smijten met een pilkertje van 18 gram in de hoop op zeebaars of makreel, maar niks gezien.. Vervolgens met opkomend water naar de binnenkant van Neeltje Jans' verkast en ook daar weer met een loodje en zagertje op de bodem geprobeerd een zeebaars te verschalken;twee keer beet gehad en weer twee keer gul, helaas geen zeebaars. Ook hier weer staan smijten met een pilker, een shad en een lepel-twistercombinatie hopend weer op met name zeebaars en misschien makreel ( met de pilker), maar helaas. Wat me daarbij wel opviel is dat ik wel telkens lichte tikjes op mijn kunstaas voelde (zelfs op de lepel-twistercombinatie) en regelmatig vlak voor de kant wat kolken achter mijn kunstaas zag.... Geep dus. Ik las hiervoor dat er nog geen tot weinig geep zou zitten in de Oosterschelde(bij Neeltje Jans'), nou dat was in ieder geval die avond wel anders. Zag dus vlak bij de kant de kolken van een aantal gepen die mijn kunstaas volgden en ik zag ze ook regelmatig springen. Er waren ook nog een paar andere gasten (volgens mij Belgen en ik dacht ook een paar Denen) en die waren wel gericht met een dobber op de geep aan het vissen en die zag ik dus regelmatig leuke formaat geep naar binnen halen. En hoe langer ik daar aan het vissen was, hoe meer geep-activiteit ik zag,vooral vlak langs de kant. Ik had wel het idee dat de geep die avond qua aanbeten aan de voorzichtige kant was, want anders zou er nog meer geep gevangen zijn door die gasten, denk ik en had ik er wellicht ook nog wel een of twee gepakt met de pilker...Ze zijn er dus wel degelijk bij Neeltje Jans', maar ze zijn wat voorzichtig nog denk ik momenteel vanwege te koud weer /te koude watertemperatuur de afgelopen weken. Volgens mij moet je ook mazzel hebben dat je de wind achter je hebt, want als je deze vol op de kant hebt, zal het denk ik nu nog wel lastig zijn een geep te vangen...Maar goed, is niet echt een visberichtje meer geworden, maar ik hoop hiermee de' wanhopige' geepvissers toch weer wat moed te hebben gegeven.... Vang ze in ieder geval ! Visgroeten, R. Landzaat IJsselstein (Utrecht)

R. Landzaat
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


vanavond 06-06-'13 donderdag gevist in zoutelande zowel op makreel als zeebaars, maar helaas helemaal niets van 18:00 tot 20:30

vang ze 

Kadir

Kadir
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Vandaag vanuit Olen nog eens richting Domburg getrokken.

Eerst aas oppikken bij Fixet in s'gravenpolder.Door de info van Kees nog een fijn moletje getikt.

De wind viel een beetje tegen,alsook de temperatuur.Kempen 25graden.Zee-jas en trui.

Had gehoopt op zeebaars,maar het werd schol en bot.Een paar mooie van rond de 35cm.

Morgen terug met maatje Jef en Marc.Dan gaan we s'avonds.Laat de tong maar komen.

 Jan

Jan. Visclub Zeevism-Olen
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Nog een laat vangsberichtje van 2 en 3 juni op geepvangst aan Neeltje Jans.

Zondag 9 gepen weten te verschalken en 3 missers.

Maandag er nog 7 weten bijvangen.Het was zeker voor iedereen niet zoveel want ze zijn echt moeilijk,

te vangen.En talrijk zijn ze zeker niet aanwezig.

 

lucky luck

Luc poppe
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Vandaag (Donderdag) overdag een zestal uurtjes op zeebaars en makreel geprobeerd. 2 Uurtjes bij de Val in Zierikzee en nog een 3 uurtjes vanaf Neeltje Jans aan de buitenkant. Gevist met pluggen, leppels, shads en zager onder een dobber. Op de Zager een maal een beetje gezien maar verders helemaal niets. Niets gevangen dus. Het was druk met vissers zowel op geep als op zeebaars maar ik heb ook elders niets zien vangen. Volgende keer beter.

Frank

Pinochat42
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Vandaag heerlijk lopen vissen Bij de Pappegaaienbek. Heerlijk wat een weer, een goede watertemperatuur, zou het dan eindelijk zo ver zijn? Het heeft lang geduurd maar zaten ze er weer! Onze  JA HOOR!! stekelvrienden. Gevist met mooie witte rapalla pluggen en geelrode shads. 4x een felle aanbeet gehad, en 3 keer weten te landen. De grootste was zelfs 62 centimeter!!! Helaas geen foto's kunnen maken want mijn batterij was op. 

Al met al een onvergetelijke dag gehad!

Groet,

De Zeebaarskiller

De Zeebaarskiller
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Beetje vijgen na Pasen, maar toch maar: afgelopen zondag een poging gedaan om op geep te vissen bij Neeltje Jans (buitenkant).

Gevist van 11.00 uur tot 16.00 uur. Drie geepjes kunnen landen en een tweetal verspeeld. Mooi weer maar wel koude wind op de neus...

Hopelijk komen ze met het betere weer nu massaal af, want 300 km rijden voor drie geepjes maakt het wel dure visjes ☺☺☺

johan denys
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Gisteren 5-6-2013 wezen vissen op haring op de brouwersdam vollop gevangen me vriendjes de zeehonden waren ook weer van de partij dit maal gelukkig niet aqn de haak geslagen rond half 3 kwamen ze van de politie controleren hoop mensen geen vergunning teveel haken en de vissen worden ook niet echt betaald goed gedood ofzo op koppen staan net niet hard genoeg niet dood dus politie kwurt dit niet goed ga der nog maar is opstaan zeggen ze dan dit kan gewoon niet als je kont controleren geef gelijk een.boete voor het verkeerd of niet doden van een vis je hebt hier van alles voor om het een stuk sneller en beter te doen op deze manier is vissen niet leuk en is het ook geen sport aangezien we ons zelf sportvissers noemen laten we het dan pok sportief houden voor de vissen en de politie mag best wat harder optreden geen vergunning waarschuwing vissen verkeerd doden lijkt mij wat belangrijker en sommige mensen ga eerst leren vissen op een slootje en daarna pas tussen twintig man in gaan staan voorkom je een hoop onnodige frustraties 

 

mvg patrick

patrick
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


hallo,

gisteren wezen vissen bij zoutelande.

de vangst: 37 postzegels en 3 krabben

ook nog een onbekend visje , geen foto van kunnen maken.

 

laterz piet

piet de bruin
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


ik heb nix bij t puntje gevangen

je kan beter bij het windorgel vissen daar hat ik  6 gepen gevangen

joop
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


hallo visvrienden

ik kom elk weekend vanuit midden limburg naar walcheren om te vissen,dit doe ik sinds pasen ik vis samen met een vriend uit ons dorp

we vissen in de oosterschelde,en bij westkapelle en zoutelande veel hebben wij nog niet kunnen vangen enkel wat kleine scharretjes en krabben

voorig weekend hebben we op de schelde gevist op de geep we hebben er geen kunnen vangen

echter op een moment zagen we een grote school voor ons door zwemmen,het waren er wel 50 bij elkaar bijten deden ze niet

komend weekend gaan we het weer proberen,op de geep en avonds op de platvis

groet henk uit limburg

henk willems
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Afgelopen dinsdagavond van 18:30 - 20:45 een 2e poging dit jaar op de geep. Laag water om 18:36, dus dat beloofde eigenlijk al weinig goeds. Twee stekken aangedaan en op beide was de stroming zeer minimaal. Van de geep was dan ook geen spoor te bekennen. Zelfs geen activiteit van geep in het water gezien. Volgens mij gewoon nog wachten tot half juni ??? Ik ga het in ieder geval komend weekend nog eens proberen, het is immers prima weer.

Mario
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Gisteren gevist bij de Zwarte Polder nabij Cadzand. Van 17:00 tot 21:00, 2u voor en 2u na laag water. 

Gevist met 2 x 5,0m stokken en onderlijnen met wapperlijnen en 3 x haakjes 6 en 1 x haakje 1/0, voorzien van zagers en tappen.

De noorderwind zat stevig op kop. Geen vis gezien, op een kleine bot na. Wel heel veel krabben en het aas was bij elke inhaal

van de haken verdwenen. Er zou al tong gevangen worden, maar daar stel ik toch mijn vraagtekens bij. Nog maar een paar keer

proberen en kijken of er dan meer te vangen valt.

Simon De Clerck
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


Woensdag avond van 16u30 tot 11u gevist op het strand van Vlissingen. Nog altijd veel schar gevangen.Ze waren groter dan de vorige sessie.
Ook nog 2 wijtingen en een zeebaarsje.

Gone Fishing
=== Woensdag 05 juni 2013 ===


Beste medevissers:

vandaag na een aantal positive berichtjes zelf dan maar eens gaan kijken voor de Geep (eindelijk) Half juni en nog niet geweest dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Gestart op Neeltje-Jans buitenzijde 2 uur gevist met opkomend tij. Niks Nada, nog even aan de binnenkant gekeken ook niemand die ook maar een geepje op het droge had (wel veel leifhebberij overigens) Toen maar doorgereden naar Westkappele want ja daar zouden ze toch zeker te vangen zijn! Eenmaal aangkomen op deze populaire geepstek was het behoorlijk druk met vissers. Even buurten bij een zuiderbuur leerde al heel snel dat het ook hier heel somder was  "allei zei hij nog niemand unne vis zien vange" Tja niet echt motiverd maar het goede tij moest nog komen dus wij vol vertrouwen er tegen aan!. Na een aantal uren met afgaand tij gestaan te hebben en geen enkele geep gezien te hebben op de gehele dijk of zelfs niet in het water? waren wij er bijna van overtuigd dat de geep er gewoon nog niet is? Maar volgens sommigen was de Oosterschelde dan wel een plek waar ze moesten zitten, er waszelf iemand die idere worp beet had en er 10 gevangenzou hebben??. Tja mooi weer en misschien dan toch? dus wij weer verkast naar de Oosterschelde maar ook daar geen enkele geep kunnen waarnemen. Conclusie mensen de Geep is gewoon nog niet gearriveerd! mooie verhalen dat zeker maar als ja van 10 tot 20uu alle hoeken en gaten van de Zeeuwse kust hebt gezien/gevraagd/en actief gevist hebt en geen ene geep bij wie dan ook hebt gezien dat wordt het wel heel lastig om te geloven dat ze er al zitten. Uiteindelijk stonken we toch naar de vis want we hebben maar een portie mosselen bij elkaar geraapt.

Uiteindelijk had Ad toch nog een leuke verjaardag aan de waterkant! maar hij had toch wel graag zijn eerste geep van het seizoen willen vangen (oh ja dat is waar die had hij 4 weken geleden al hij was de eerste het was alleen in Bretagne)

Mannen ik hoop dat ze er echt snel zijn want dit was niks!

groet Johan en Ad

Johan en Ad
=== Woensdag 05 juni 2013 ===


Hallo

Vandaag met dit mooie weer weer eens naar de waterkant geweest om te kijken of er wat geep en makreel te vangen was, want als ik bepaalde artikels lees dan kunnen bepaalde personen veel vangen , en de rest niet veel , dus ben ik zelf op pad gegaan, het was mooi water dus vol goede moet, en jawel hoor na 5 minuten al een grote makreel, even later nog een , en ook nog twee  gemist, de gepen zaten er wel wat beetjes , maar niet doorbijten, dus de volgende keer hopen op betere tijden

veel visplezier Willem

Willem
=== Woensdag 05 juni 2013 ===


Vanochtend heel even wezen vissen op de Zuidpier in IJmuiden. Op de geep/makreel. Ze zaten er niet. Hele kouwe wind vanaf Noorden..om 9 uur al weer weg, want er kwam mist aandrijven en had het al koud ;) Volgende keer beter!Richard=== Woensdag 05 juni 2013 ===


Ben gisteren voor het eerst wezen vissen op de glooing met hoog water de vangst was matig 1mooie zeebaars  wat scharretjes een flinke makreel en een grote hooftkrab zo,n 25 cm groot deze maar terug gezet in het water.

gr Jan Lat

Jan Vermeulen
=== Dinsdag 04 juni 2013 ===


gisteren 2 juni, weer eens gaan vissen achter geep naar west-kappelle,en ja hoor een 7 tal gevangen

en enkele baarzen ook,het was een mooie dag geweest,en voor de anderen ook zij hebben er ook gevangen

met enkele mooie haringen en makrelen erbij.

groeten van de geepvisser;de geep visser=== Dinsdag 04 juni 2013 ===


Maandag avond wezen gepen in de Oosterschelde bij Zijpe.

Gevangen 12 gepen en zeker zoveel missers en of verspeeld in het wier.

Gevist van af laag water 18:45 uur tot 21:00 uur.

Alles gevangen met zalm, mooie visavond met best wel veel wind. bijna elke worp was beet.

Vangse ChrisvisChris Verhoek HSV Oosterschelde=== Dinsdag 04 juni 2013 ===


MAASVLAKTE 2 - 2e bedrijf en slot. 

Hallo Allemaal,  

Ik heb inmiddels een reactie ontvangen van Sportvisserij Nederland, waar ik zeer blij en ondanks mijn ongeduld voor een snelle oplossing, zeer tevreden mee ben.

Er zijn meer incidenten gemeld en Sportvisserij Nederland heeft hier alle aandacht voor. Mijn berichtje heeft er toe geleid dat alle leden van de commissie die destijds onze belangen inzake Maasvlakte 2 en enkele besturen van verenigingen deze positieve reactie van Sportvisserij Nederland hebben ontvangen. Ik ga nergens op vooruit lopen met hier te melden welke dingen er beloofd zijn, want er moet nog altijd met stugge instanties worden overlegd.

Heb je soortgelijke incidenten meegemaakt, meldt deze dan bij je vereniging die de weg naar Sportvisserij Nederland zeker kent. Zo vermijden we dat dit incident gaat uitgroeien tot een nieuwe soap en een hetze tegen alles wat niet vist, maar wel op de stranden komt.

Wij kunnen ons steentje bijdragen door onze medemensen met respect te behandelen onder alle omstandigheden. Doe je zegje en kom je er niet binnen 3 minuten uit, stop elke vorm van discussie. Aggressiviteit zorgt enkel maar voor verliezers en schaadt onze belangen.

Ik dank jullie voor de reacties die ik heb ontvangen en laat de zaak over aan Sportvisserij Nederland en de betrokken verenigingen.

Groetjes

Jan Romeijn

HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Dinsdag 04 juni 2013 ===


Ik had gisteren gevist en na twee keer werp Had Ik Een baars van 51 cm aleen jammer  Dat ik mijn telefoon niet Bij had voor Een foto

 

 Daniël=== Maandag 03 juni 2013 ===


             Hallo Medevissers

Maandag dagje vrij en nogmaals richting Tholen getrokken.

Gevist van 9 uur tot 12.30 uur (laagwater) heb 3 gepen gevangen

en wel 10 gemist of onderweg bij het binnendraaien verspeeld.

Beten niet door , dobber werd een eindje meegetrokken en daar

bleef het meestal  bij.

 

                   De groeten Marc U uit EssenMarc U=== Maandag 03 juni 2013 ===


Zaterdag nog een paar uurtjes bij Waarde 14 gestaan . Vangst ....3 mooie botten , 6 mini-botjes en 1 spiering . Viel dus nog niet tegen . Zaterdag as. clubwedstrijd van WSV-reimerswaal bij de radartoren van Kruiningen . Kijken of daar ook de vis op de kant wil komen .

Wist u dat WSV-Reimerswaal een open viswedstrijd voor de jeugd organiseert? 22 juni as . bij de  radartoren te Kruiningen . Iedereen tm. 18 jaar , wedstrijdvisser of amateurvisser ...maakt niet uit, is hierbij van harte welkom . Kijk even onder het kolommetje "wedstrijden", en je vind daar alle informatie . Aanmelden kan tot 15 juni dus wees er snel bij want vol is vol .

Gr,E. de Rooij=== Maandag 03 juni 2013 ===


Zaterdagavond mijn aas (steekzagers) opgemaakt. Locatie: Waterweg net na de Maeslandkering. Gevist van 20.00 tot 0.30 uur. Twee hengels. NW wind vol op het gelaat. Vangst: 4 x zeebaars onder de maat, dus zwemmen weer en 4 x bot, twee maal onder de maat en twee maal mooi formaat. Eén bot meegenomen, de andere zwemt weer want had vreemde plekken op de buik (beschadigingen, ziekte?). De politieauto kwam ook nog voorbijrijden over het fietspad. Ze reden me langzaam voorbij, als ze waren gestopt had ik aangifte gedaan tegen onderwaterdieven: ik weet niet hoeveel onderlijnen kwamen zonder haak op de kant. De teller voor dit jaar staat nu op 13 zeebaars, maar allemaal in de peuterfase.

Op naar het volgende weekend!De bottenkoning=== Maandag 03 juni 2013 ===


zaterdag wezen vissen in vlissingen op haring was niet veel ale niks om eerlijk te zijn gevist van 07.00 tot 14.00u was goed weer vlogende week weer de lange afstand kannonnen buiten halen voor de tong hopelijk zitten die er wel ale we zien wel vang ze uit stekenede zeevisser=== Zondag 02 juni 2013 ===


fotos kallosluis

   de peulschil=== Zondag 02 juni 2013 ===


2e Maasvlakte, Vissersstrand

Hallo medevissers.

Vandaag mijn aas op wezen maken In het Europoort gebied. Ik raakte er niet doorheen. Geen schub te vangen. Dus maar naar de Maasvlakte 2. Daar aangekomen stond er al een man te vissen. Er naar toe wandelend zag ik 3 surfers schuin langs hem heen naar het strand surfen. Zij pakten met een surfplank een van de lijnen op en gooiden daarmee de gehele hengelsteun om. Binnendraaiend merkte hij dat er een van de 2 Dyneemalijnen was gebroken/afgesneden.

Hij vroeg eerst op een vriendelijke manier aan de heren om een eind verderop te gaan surfen, maar het enige antword was: Wie Bitte? Inmiddels was ik bij hem, hoorde het relaas aan en vroeg de heren surfers in mijn beste duits een eindje verderop te gaan surfen, daar dit een "Anglers strand ist";  een strad speciaal voor de vissers. De reactie van de heren was zo'n  beetje dat kan mij niet schelen, of ik wel goed bij was en dat ze zelf wel uitmaakten waar ze zouden surfen en als dat ten kosten gaat van zijn hengelspullen had hij gewoon pech. Ook mijn uitnodiging om even naar de trap te lopen en het bordje "Visstrand"te aanschouwen werd afgeslagen. Het gaat mij hier niet om dat het duitsers waren, want in de meeste gevallen kan ik daar uitstekend mee opschieten.

Nu hebben wij een stuk strand speciaal voor de visser en nog worden we er gewoon weggepest. Deze jongeheren hadden een heel eind gereisd om hier te surfen. De hengelaar en ik, die hier wilde gaan vissen,  iets minder, maar ik heb wel mijn rug kapot gestoken aan de zagers. Deze vergelijking is gewoon kwatsch. Het maakt niet uit hoeveel moeite je er voor doet, het maakt uit hoeveel moeite het gekost heeft om dit stuk strand voor mekaar te krijgen. Uniek; een stuk strand voor de hengelaar. En dat willen wij claimen, zonder bruut geweld, maar zeer duidelijk dat WIJ als hengelaar daar niet hoeven te wijken voor welke andere activiteit dan ook want ook deze andere activiteiten hebben hun eigen stuk strand toegewezen gekregen.

Omdat ik niet weet waar anders heen te gaan hen ik dit verhaal ook gezonden naar Sportvisserij Nederland.

Nogmaals!!! OVERKOMT JOU DITZELFDE, GEBRUIK GEEN GEWELD, VERNIEL NIET ANDERMANS SPULLEN TER COMPENSATIE. Dat verliezen jij en wij ten alle tijden en stelt de sportvisserij enkel maar in een slecht daglicht. Ik denk dat duidelijke borden in verschillende talen dat de andere activiteiten gewoon verboden stelt en uitsluitend vissen toestaat een stuk kunnen helpen. Je ziet ze bij verschillende duinopvergangen en op verschillende stranden staan. Ook dan kan er pas denk ik door controleurs kordaat worden opgetreden. Ik hoop snel iets te horen van Sportvisserij Nederland. Als iemand die dit leest precies weet waar ik met dit verhaal heen moet gaan om resultaten te behalen dan hoor ik dit graag. email JWRomeyn@versatel.nl . Of zet dit ook op Zeevisland.com onder kantvangstberichten, dan weet een ieder waar zij met hun klachten heen kunnen.

Groetjes

Jan Romeijn

HSV De Krabbe Burgh-Haamstede

P.S. Het is niet mijn bedoeling om met mijn emailadres iedereen uit te nodigen tot een lijvige discussie over dit onderwerp.

 Jan Romeijn=== Zondag 02 juni 2013 ===


Vandaag gevist in de Waaslandhaven ter hoogte van de Kallosluis kant van de dokken. 6 botten gevangen en 1 joekel van een paling. Gevist met zelfgetrokken steurgarnaaltjes en doodgewone regenwormen. Allds gevangen aan rode bezemafhouders. Gevist van 18.00u tot  21.30u. Leuke avond gehad.de peulschil=== Zondag 02 juni 2013 ===


Familievisdag bij Dreischor.

Zaterdag visten we onze jaarlijkse familievisdag, jaren geleden in het leven geroepen om ook onze vrouwen en kinders mee te lokken naar de waterkant. We visten in de schitterende water Schelphoekkreek van onze Schouwse zustervereniging HSV de Krabbe. De vrouwen en kinders lieten het deze keer flink afweten, we waren slechts met 8 vissende deelnemers. Behalve ondergetekende hadden Adrie, Wessel, Henk, Willem, Harry en Dries en Anneke, hun bivak opgesteld aan de kant van de kreek. Ik had twwe verschillende systemen opgetuigd, eentje met een geephengel, geepdobber en een hele lange dwarellijn, de andere een lange feeder met een schuifloodsysteem. Als aas had ik maden, slikzagers, mestpieren en meelwormen. Bij de andere deelnemers zag ik ook tebo's, kweekzagers regenwormen, en natuurlijk ook powerbait uit een potje. Omdat de beschikbare ruimte en het wandelpad langs het water maar minimaal zijn had ik de hengels parralel aan het water gezet. Na dat de hengels ingeworpen waren werd het tijd voor een rondje sociale contacten bij de medevissers. Plotseling zag ik uit mijn ooghoek de feeder een rare zwaai maken en na een korte sprint was ik bij de hengel. De hengel stond intussen horizontaal in de steun, en toen ik de hengel oppakte sprong er een grote forel boven water op de plek waar mijn schuiflood lag. Bingo, er zat vis aan de haak en niet zo maar een spetteraartje ook. Met 22/100 hoofdlijn, 18/100 haaklijn en een haakje 8 kon ik de vis langzaam een stuk naar de kant krijgen. Bij de 3e keer dat de vis uit het water sprong ging het mis, de haak was uitgebogen en de vis was weg. Daarna was het nog de beurt aan Henk, Willem en Dries om mooie aanbeten te krijgen, maar die hadden geen contact met de vis. Na ruim 4 uur vissen zat de officiele vistijd erop en werd het tijd om ons wij onze families te voegen. Adrie verkaste zijn bivak nog naar het ondiepere stuk en ging daar nog wat grondels vangen. Volgende week vissen we de Steiloorewedstrijd aan de zeedijk tussen Zierikzee en Ouwerkerk, hopelijk kunnen we dan eens een mooie klus vis vangen.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 02 juni 2013 ===


Plaats delict ; noordkant waterweg ergens tussen maassluis en de kering. gevist van 19.00 tot een uur of 1 s'nachts. als wapens twee 5 meterstokken, een met een penn en een met een ultegra, beide vol met 15/100 gevlochten lijn en aan het eind tweehaaks onderlijnen met en zonder afhouders de haakjes voorzien van aas van avicentra. (pieren en zagers). De noordenwind viel grotendeels weg en zelfs het zonnetje kwam nog even spieken. na 5 minuutjes de eerste tong op het droge en al rap volgden er wat scharren. in de inmiddels vliegende voedstroom (200 gram bleef niet op z'n plek) plots een diepe buiging in de tournament en het flinke bonken onder water duide op gul. omdat na 5 operaties in een jaar tijd m'n conditie nog altijd bagger is, met pompen geprobeerd m op het droge te krijgen maar helaas zwom hij zich vast tussen de stenen voor de kant. Balen. de volgende beet kwam nog geen 10 minuten later maar wat bleek, de gamakatsu's die bedoeld waren voor de tong konden het geweld niet aan. alleen een klein bobbeltje gaf nog aan waar ooit een haakbocht zat.... Dit gebeurde tot 3x toe en de hengel waar ik een jojo op gezet had lieten de rakkers links liggen.

toch nog een leuk gulletje op de kant weten te krijgen plus wat scharren en tong maar zeker 6 mooie vissen kwijtgeraakt door m'n conditie of te dunne haken. Er zit dus best nog (winter)vis in de waterweg, je moet alleen wel op de juiste plek gaan zitten.

gauw weer een keer proberen, tot dan.

groeten

Ron!!de krabman=== Zondag 02 juni 2013 ===


Hallo Medevissers,

 

Vandaag zondag 2-juli naar westkapelle gereden om in de ochtend op de geep te vissen en in de middag aan het strand op wat platvis.

Bij de radar toren naast de pier op geep gevist er stond een man of 8 maar geen van de 8 kon er vis uithalen. Rond 13:00 naar de

joossensweg gereden en onder bij de strandtent meteen maar de hengels in het water. Tot ongeveer 19:00 gestaan, veel vissers op de

diverse stranden maar helaas geen grote vangsten. Zelf een paar flinke aanbeten gehad en wat kleine postzegels eruit gehaald deze zwemmen

allemaal weer lekker rond.

 

Al met al een leuke dag gevist maar zonder vis naar huis.

 

LeonLeon=== Zondag 02 juni 2013 ===


Lekker gevist

 

Vandaag weer eens een dagje richting de Maasvlakte met Hans

Vanmorgen om 6 uur vertrokken,en om 7 uur de eerste zagers richting het zilte nat.......en rond 10 uur hoog water.

Al meteen scharren van allerlei formaten,en alle draaien bijna schar! (5 draaien geen vis gehad)

Na 7 uur vissen met 3 stokken hadden we 72 scharren (de helft maats) 2 wijtingen ,1 bot en een paling gevangen (de slang zwemt natuurlijk weer he! )

Alles op de zagers gevangen!

Ze moesten wel van redelijk ver gehaald worden,naast ons werd minder ver geworpen en ook aanzienlijk minder gevangen!

Hans viste met zijn nieuwe aanwinst,de VEGA Potenza EVO Caster,een uit Portugal afkomstige mooi afgewerkte stok van 4,75 meter voor het verre afstands werk!(zie foto)

Overal rond ons heen zagen we al vroeg in de morgen fotograven lopen met grote lenzen,want het grootste containerschip ter wereld was vandaag aan zijn eerste reisje bezig van Bremerhaven naar de Maasvlakte! (zie foto)

En dan komt er rond 14.00 uur 396 meter boot langs waar 16.000 containers op kunnen.......wat een apparaat zeg.....wel erg leuk om dat binnen te zien varen trouwens!!!

Weer een topdagje aan de waterkant gehad met Hans.

 

Nu een rooie kop ;)

 

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

 

Kiske

    Kees Reijngoudt.=== Zondag 02 juni 2013 ===


Vanmiddag wederom een poging gewaagd maar ditmaal met Stefan en zoon.Wij begonnen met de plug en hadden bij Abe

een shad gemonteerd.Die had na zijn derde worp direct contact met een prachtige baars.Na een  dril van 5 minuutjes

de baars geland.Na het onthaken gelijk terug gaan vissen en wederom had hij direct prijs.Stefan en ik konden natuurlijk niet achterblijven

en pakten vlug een shadje.Een aantal worpen verder hadden we allemaal baars op onze naam staan.Buiten de eerste 2 vissen,zwemmen ze

allemaal weer.(koelkast is weer lekker gevuld)Als bijvangst nog wat geepen gehaakt.

 

mvrgr Dennis van Egeraat

 Dennis=== Zondag 02 juni 2013 ===


Op vrijdagavond 31 mei 2013 stond de 4e wedstrijd van Eef Hoek Zeehengelsport op het programma. Deze keer wederom aan de Waterweg op de landtong bij Rozenburg, tussen de strekdammen, halverwege bij het parkeerterreintje.

Rond 19.00 uur eerst het aas opgehaald en ingeschreven bij Eef in Ouddorp en vervolgens afgereisd richting een koud, mistig en winderig Europoortgebied en mijn stek ingenomen (nr. 5), naast de mede-teamers Bram Zonnevijlle (nr. 6) en Leon van Westen (nr. 7). Ik verkeerde dus in goed gezelschap.

Om 21.00 uur klonk het startsignaal, waarna zo’n 16 beaasde onderlijnen richting Maassluis werden gelanceerd. Hoewel, lanceren …? Dicht onder de kant peuteren met de feeder voor een botje was de tactiek van velen deze avond. Een onderlijn met dwarrellijntjes van rode amnesia, voorzien van haakje 8 en een klein piertje + slikzagertje zo’n 30 meter uit de kant. Al snel kwamen links en rechts de eerste vissen en visjes boven water. Het merendeel minimale botjes, maar toch. Bij mij bleef het echter een hele tijd stil. En dan bedoel ik wat vis betreft, want krabben zaten er in overvloed!!! Deze avond heb ik meer krabben gevangen (en nieuwe haken en aaslijnen geknoopt) dan mijn hele viscarrière bij elkaar. Wat een gedoe zeg. Elke 5 minuten de haken leeg of zelfs je hele haak en haaklijn weg. Knopen en azen geblazen dus. Uiteindelijk toch maar geprobeerd de vis wat verder weg te zoeken en niet zonder resultaat. Na anderhalf uur vissen dan eindelijk mijn eerste visje en wel een bot van een dikke 10 cm. De nul was weg en nog veel belangrijker: minder last van krabben (hoewel dat laatste van korte duur was).

Om 01.00 uur klonk het eindsignaal, dus snel inpakken en mijn visjes (laten) meten. Mijn eindresultaat: 9 botjes. Niet groot, maar toch vis. Leuk om te horen dat hier en daar ook wat mooie baarzen waren gevangen, twee palingen en zelfs een houting. Ondanks de kou, straffe noordenwind en mist toch weer een leuke en gezellige avond gehad, waarbij we –zoals gewoonlijk- tussendoor weer zijn voorzien van een overheerlijke versnapering van Ineke, vergezeld door dochter Mariëlle en vriend(je) Leon.

 

Eef en Ineke, bedankt voor de gezellige avond en tot de volgende keer!!!

 

De hartelijke (vis)groeten,

Kees Overweel

Zeevisteam ZeevissportKees Overweel=== Zondag 02 juni 2013 ===


Vismaten,

Vrijdagavond weer een wedstrojdje vervist van Eef Hoek Hengelsport dus dat was weer haasje repje eten en we gaan weer naar het viswater toe. Zeker als je wat later vanuit werkbent valt dat tegen. Daarintegen was ik vrij op tijd in de zaak en na een bak koffie gingen we op pad. Steknummer 14 had ik en we gingen naar de Nieuwe Waterweg voor de kering vissen. 

Zo rond half 9 de spulletjes uitgestald en om 21.00 uur vlogen er een 16 tal loodjes het sop in. Het was nog licht maar besloot om dichtbij te beginnen. Dit leverde me 1 klein botje op. Marcel IJzenbrandt op nummer 16 pikteeen grondel in. En Wim Meerdink haald er een baarsje uit. Maar het was nog niet je van het. Na een uur begon ik ver weg te vissen met de Nano Torque hengel van Penn en ik trok er gelijk een trek van 2 botten en 1 baarsje uit. Kijk dat schiet op als er niet veel gevangen wordt. Daarna een trekvan 2 botten en daarna weer een trek van 3 botten. Tot een uur voor het einde ging et voortvarend lekker ondanks de wind en de zeemist die er hng. Iedereen ving geukkig zijn visje en dan maakt het vissen zo leuk.

Na 3 uur vissen kwam de klad er in en besloot ik wat dichterbij te gaan vissen en dat leverde gelijk weer een bot op en stond ik op 14 vissen. Een half uur voor het einde kreeg ik een mooie aanbeet. In eerste instantie dacht ik van een paling maar daarna ging de vis er van door zodat de Penn Nano Torque als een mooie parabolische hoepel ging staan. Gelukkig zwom de vis mee tot onder de kant maar daarna stribbelde hij toch mee. De adrenaline schoot alle kanten op door mijn lichaam en langszaam kwam er een schim aan de oppervlakte. Een mooie baars kwam na een kort gevecht aan de kant. Naar later bleek deze baars 64 cm te zijn en dat is lekker op een wedstrijd. 

Om 01.00 uur was het afgelopen en kon na het opruimen gemeten worden. Met grote vissen waaronder ook mooie botten van 37 en 34 cm kon ik eerste worden van deze wedstrijd. Cees Steijl had 16 vissen meende ik maar deze waren stukken kleiner. Mooie wedstrijd waar iedereen zijn visje ving en dat is heel erg belangrijk. Ineke en dochter bedankt voor de snack die jullie langs brachten. Met vriendelijke groeten, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 02 juni 2013 ===


Uitslag 4e Wedstrijd Hoekzeehengelsport

Nieuwe Waterweg

  2013 ptn Lengte
1 Herbert v/d Vlugt 1 370
2 Leon van Westen 3 323
3 Kees Steijl 2 271
4 Marcel Ijzenbrand 4 230
5 Johan Rombouts 5 218
6 Peter Aleman  6 208
7 Ferry Dankers 7 198
8 Ben Waardenburg 8 170
9 Kees Overweel 9 166
10 Bram Zonnevijlen  10 154
11 Patrick v/t Slot 11 153
12 Wim Meerdink 12 131
13 Cor v/d Linde 13 123
14 Johan Verwest 14 121
15 Arjan Geelhoed 15 116
16 Wim Vlietland 16 85


Hoekzeehengelsport=== Zondag 02 juni 2013 ===


gisteren 1 juni gaan vissen in west-kappelle , mooi weer en bijna geen wind.

heb 7 gepen van ongeveer 43 cm gevangen en in de loop van de namiddag 3 mooie zeebaarzen van 68 cm gevangen.

 

het was een mooie dag geweest en de mede vis colegas hebben ook goed gevangen zal maar niet zeggen op welke manier.

alle de geep is aangekomen in west-kappelle. 

veel vang plezier aan de mede viscameraden.de geep visser=== Zondag 02 juni 2013 ===


Hallo,

Zaterdag richting Westkapelle getogen om een nieuwe stek uit te proberen. Eerst wat rond gereden en enkele stranden bekeken en willekeurig een vak uitgekozen, omstreeks 13u gestart met bodemvisserij. De wind was weer stevig z'n best aan't doen WK 5 NW, ijskoud was het, wintertaferelen. Combineer dat gegeven met enorm veel schuimvorming van de algen en je weet eigenlijk op voorhand dat de vangstverwachting niet al te groot moet zijn. Toch een mooie branding, en achter de tweede breker zou toch hier en daar een baars moeten azen. Volle kracht tegen de lastige tegenwind ingeworpen en afwachten... resulteerde vrij snel in een zeebaarsje van 32cm en een piepklein scharretje. En dan werd het lang wachten op vervolg. Kentering van de tij bracht 3 kleine platjes achter elkaar (botje, scharretje, scholletje), en dan ineens een klassieke dreun op de hengel... eindelijk de eerste maatse baars van 2013. Kort daarop een nog hardere aanbeet, contact zoeken en direkt zware weerstand... yes een 'echte'.. enkele minuten later een mooie baars... en dan in de laatste brandingsgolf... los!! Eigen fout uiteraard, nummertje 6 allround haakje pakt weinig vlees in de grote bek van een mooie baars. Gevist tot 18u30 en doorgereden naar Neeltje Jans. Hier nog anderhalf uur verenpaternosters in de stroming gegooid, resultaat 3 aanbeten waarvan 1 bleef hangen: een net maatse pollak. Weinig volk aan't gepen, ook quasi geen geep aan de oppervlakte gezien, aanwezigheid van aasvisjes nihil... vrij 'doods' dus.

 

Greetz,Tim=== Zondag 02 juni 2013 ===


Ze zitten er toch echt op de oosterschelde. Onderstaand het resultaat van anderhalf uur gepen. Daarnaast nog enkele missers...... Groetjes SeaBassSeabass=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Vandaag gevist te Dishoek van 13.30 tot 17.30, twee vissers en samen drie lijnen

Resultaat 1postzegelschar (terug naar mammie) en twee krabben (ook terug)

 

StevieStevie=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Onze winkel in Wommelgem België heeft in Juni en Julie op vrijdag koopavond tot 19:30.
Speciaal is dat wij op 1 merk op die avond dan 20% korting geven op het hele assortiment.

As vrijdag 7 Juni hebben we 20% korting op alle JRC artikelen !

Bezoek ons website en kom gerust eens langs: www.robbyfish.be in Wommelgem België bij Antwerpen, gratis p-plaats.Sandra=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Vanmorgen nog even een poging gaan wagen een baars te vangen.Leuk gevangen en diverse gemist.

Alles met de shad gevangen.Had voor €500 aan dure pluggen bij maar na een uurtje werpen nog steeds geen "leven".

Tenslotte toch maar weer gegrepen naar een ouderwetse shad  .Ongelofelijk ,maar direct actie.5 vissen op een uur tijd en

zeker een veelvoud hiervan verspeeld.Ik krijg toch sterk de indruk dat dressuur een grote rol speeld.

 

Mvrgr Dennis van EgeraatDennis=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Zojuist met ons tweeën in de buurt van Sint-Philipsland gevist. Van 7.00 uur tot 10.30 uur. Resultaat: nihil. Begonnen met bodemvisserij in de hoop bot of al een vroege zeebaars te vangen. Slechts één krab aan de kant weten te brengen. De haken waren in rap tempo leeg, dus krabben genoeg. Na verloop van tijd een van de hengels opgetuigd met een geepdobber en onderlijn. Resultaat: vlak onder de kant een kolk, maar te vroeg ingehaald. Weer niets. Toen we overstapten op uitsluitend vissen met dobber nog geen resultaat en dus naar huis. Het was koud doch weer gezellig. Volgende keer hopelijk iets beter resultaat. Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Vrijdag avond 3 uurtjes op de Oosterschelde geprobeerd om zeebaars of makreel te vangen. Bezig geweest met pluggen, lepels en een zager onder de dobber. Helemaal geen beet gezien. Er zat wel heel veel klein speldaas. Het werd later op de avond nog gewoon fris. Met de water temperatuur wil het ook nog niet echt vlotten. En dat voor bijna Juni. Volgende keer beter.

FrankPinochat42=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Hallo Allemaal

Na gisteravond eerst mijn kakelverse en uiitstekend verzorgde aas bij Eef Hoek in Ouddorp te hebben gehaald naar Burgh-Haamstede getogen voor onze onze voorjaarsdijkwedstrijd aan de Oosterschelde. Gevist van 20.15 tot 23.15  achter Ouwerkerk. Een fris windje van schuin achter maakte het samen met de erbarmelijke vangstberichten op de Oosterschelde een avondje voor de bikkels. Maar tot mijn vreugde was de wedstrijdjeugd in ieder geval voltallig met de grote jongens meegekomen.

Een uur nadat de eerste loodjes vliegles hadden gekregen was de enige beweging in de hengeltoppen het bibberen van de kou en het trilen van de wind. Dat viel tegen; met 19 graden uit Hoogvliet weggegaan en nu maar 12 gr. en een stevig windje en dan nog geen visje te zien. Maar ja het was te verwachten.

Na een uur vissen kwam eindelijk het eerste botje van 18 cm bij mijn buurman Willen en een lom ook 18 cm bij jeugdkampioen Jeffrey op de kant. Het gaf een beetje hoop dat zo naar het schemer toe dan toch een paar visjes zouden worden gevangen, maar dat liet nog zo'n 3 kwartier op zich wachten toen er plots uit het niets, binnen een kwartiertje tijd er 4 botjes uit tussen 16 en 20 cm werden binnen getrokken. Ook ik was een van de gelukkige die een visje van 17 cm wist te vangen; mooi ben ik van die gehate 5 strafpunten af wanneer je in de wedstrijd gen vis weet te vangen. Geen vetpot, maar het gaf hoop dat het donker dan toch nog een visje zou brengen. Helaas dat was flink mis!! Alleen ik was de geluksvogel om 3 kwartier voor tijd een paling te mogen vangen van 59 cm.

Met een beetje warme koffie en de noodzaak om vaak aas te verversen vanwege de in grote getale aanwezig krabben, kon je je dan toch nog redelijk warm houden en een praatje hier en daar maakte het dan ook weer gezellig.

01.00 uur weer in bed met een tevreden gevoel dat ik met het behaalde resultaat waarschijnlijk geen lantaarndrager meer ben in de competitie.

En voor onze Ad was het weer een makkie om de uitslagen op onze website te zetten (WWW.HSVDEKRABBE.NL). Waar blijven de wedstrijden dat hij een hele dag moet ploeteren om de uitslagen er weer netjes op te krijgen??

Groetjes en vang ze!!

Jan Romeijn

HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Hi,vandaag gevist bij papegaaibek twee schar gevangen.Ye