Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juni 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 30 juni 2014 ===


IJmuiden buitenzijde sluizen ri uitlopers zee. Vanaf half drie lw tot zeven hw gevist met lepel en spinhengel

1e zeebaars gevangen vh seizoe  en een makreel. Was heerlijk weer met windje in de rug. Werd af en toe leuk gejaagd in water...

Volgende keer beter

Afgelopen zaterdag ook van 3 tot 6 gevist met lepel, toen 3 makrelen.... Zit leuk vismaar het is wel uren maken en blijven draaien....michel=== Maandag 30 juni 2014 ===


Vlissingen,Vrijdag avond.

1 mooi zeebaars op de lepel.

Verder helemaal niks (pluggen, lepels en dobber met zagers).

Odd.

p.s. Ik snap dat je je favoriete plekje niet prijs geeft, maar je kan toch wel je grove lokatie (plaats) aangeven zodat we een indicatie kunnen maken waar wel en niet word gevangen.Odd=== Zondag 29 juni 2014 ===


Zaterdag avond enkele uren weesten vissen op een golfbreker in Knokke-Heist.

Lekker weer, rustige zee en leuk kunnen vissen.

7gullen gevangen, allen tussen 20 en 43cm, ze zwemmen allemaal terug.

Had toch gehoopt op wat zeebaars of tong, maar dat zal voor een andere keer zijn. Wel raar dat we hier gul blijven vangen.

Alles gevangen op mesheften en zagers.

GroetenRT=== Zondag 29 juni 2014 ===


Na lange tijd deze site te lezen moest ik nu toch ook zelf iets schrijven. Afgelopen week meerdere plekken bezocht. eerst de waterweg, overdag. 12 scharen waar van er 8 meekonden en 3 mooie tongen. En dit weekend in Zeeland. Gister de penn trq 300 aangeschafd voor de baars.  Helaas kwam ik niet verder dan een gehaakte harder van 68cm. Mijn zoontje had meer geluk met zijn 35€ dure hengel. Hij had een mooie baars van 60 cm. Vanavond proberen we het gewoon weer!rwk=== Zondag 29 juni 2014 ===


Gisteren tegen beter weten in de buitenkant gepakt Neeltje Jans.

Kon net zo goed de bak met zagers in het water gooien ! Wat een vreterij.
Krab alleen maar krab geen beet gezien, als de lijn in 3 minuten van links naar rechts of rechts naar links stroomde, kale haken.

Stil liggen met ankerlood ! 2 minuten kaal.

Ach weer es aan de kust geweest.Jack=== Zondag 29 juni 2014 ===


Hier weer eens een berichtje van mij.

Vorige week terug gekomen van een 10 daagse vakantie in Portugal.

Lekker weer en een mooi gebied. Mooi strand naast de rotsen. Elke dag stonden er wel lokale vissers op de rotsen te vissen.

Dus ging ik regelmatig even kijken hoe zij visten, en of ze wat vingen. De eerste dagen niet veel zien vangen, maar later vingen ze regelmatig mooie vissen.

Ze visten met lange dunne wormen en met garnalen. Dus het bloed kroop waar het niet gaan kan, en dus maar een dagje reef-fishing geboekt.

Dus de andere dag om 9 uur vertrokken en gevist tot 4 uur namiddag. Aan boord 2 Duitsers, 7 Denen en 2 Hollanders.

De andere Hollander had nog nooit gevist, dus was ik tegelijk leermeester. Als aas werd er gevist met stukjes gezouten gamba's.

Het was een leuke dag met een redelijke vangst. Verschillende soorten vis, waaronder ook veel koraalduivels, die door de bemanning voorzichtig werden onthaakt en teruggezet.

Een gedeelte van de dagvangst staat op de foto. De vis die ik gevangen had heb ik aan de Denen meegegeven, die gingen ze 's avonds barbecueën op de camping.

Dan na terugkomst even berichtjes gelezen op Zeevisland, om daar te zien dat de vangsten aan de Walcherse stranden niet geweldig waren.

Dus afgelopen vrijdag een keertje wezen vissen aan de Sloehaven. Gevist met verse pieren en steekzagers.

De vangst was droevig, veel groen, veel krabben en weinig vis (1 steenbolk).

Volgende keer toch maar weer naar het strand. Tot zo ver mijn berichtje,

Groeten Jan B.

  

 jan.b=== Zondag 29 juni 2014 ===


Gisteren zeebaars gaan vissen met zagers... Uur voor laag water baars van 68cm gevangen. 1,5u stilte, nog 2 gullen van 35cm gevangen, zeebaars van 38 cm en laatste van 80cm!!! 1 Baars kwijt door lijn die doorsloeg (was wss de grootste..). Baarsmans is volledig terug, en in welke grootte!!Wieland=== Zondag 29 juni 2014 ===


Vrijdagochtend vroeg naar de noordpier. Slechts 1 mooi gulletje en een zeebaars die net aan de maat was op de kop gevangen. Het al was rustig met vissers. M'n buurman ving nog 2 mooie baarzen op eens had , leuk mous.Kenneth=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Hallo zvl.

Gisteren aan de belgische kust op tongenjacht gegaan. Buien en onweer maakten het niet aangenaam.

Desondanks toch 9 tongen gevangen waaronder deze 3 tapijten die net onder de 40cm afklokten.Maarten=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Een mooie middag voor de Bottenkoning met helaas een anti-climax... Rond een uur of half twee neergestreken aan de Waterweg bij Rozenburg, mijn zoon van acht gezellig mee, twee hengels, Grauvell GTI 4,50 meter. Mooie stokken, ik ben er inmiddels goed aan gewend. De eerste inworp meteen een kleine bot. De tweede een mooie maatse. Ik meet ze nooit, dus de exacte maten weet ik niet. En zo ging het lekker door tot de tien. Mijn zoon mocht er acht terugwerpen in de Waterweg, wat hij met veel liefde deed. Twee botten die het onthaken niet zouden overleven zijn meegegaan voor in de pan. Overigens ook nog een doublet met een echt grote bot, meer dan 35 centimeter en een wat kleiner exemplaar.

Mijn Mitchellmolen die ik bij een vorige sessie aan de Waterweg in de soep heb gedraaid protesteerde ook nu weer enorm. Wat een gekraak, ook later in de middag toen het getij echt opkwam zetten en ik behoorlijke pakken wier en alg omhoog moest sleuren. De anti-climax kwam rond een uur of vijf. Mijn lijn was tijdens het inhalen door de vele kilo's wier geknapt, en na het herstelwerk gooide ik opnieuw in, niet eens zo hard, en volgens mij met een lichter lood, maar ondanks dat klonk er een droge knal en mijn top in twee stukken, hetgeen ik met een beteuterd gezicht constateerde. Vermoedelijk omdat de top een eindje uit het tweede deel was geschoven, want het stuk dat er nog in zat was maar een paar centimeter groot. Pech dus, en wel zo'n anti-climax dat ik besloot de wedstrijd Brasil-Chili maar te gaan bekijken.   Tien botten, niet verkeerd voor de Bottenkoning, maar ik had ze graag geruild voor slechts één maatse tong. Volgende keer met dezelfde goed moed weer verder.

Hartelijke groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Hallo mede vissers,

Gister (vrijdag 27-06) met drie man sterk in totaal 7 hengels de zilte stranden van het eiland (texel) bevist. Helaas prachtig weer en wind stil, geen branding betekend hier ook geen baars. 1 flinke bot moest het leed wat verzachten. Nog steeds opvallend veel krap, zal mede te wijden zijn aan een zachte winter en warm voorjaar, zijn wat dat betreft net konijnen het stikt ervan. Morgen weer een poging windvoorspellingen zijn dan gunstiger kijken of we baarsmans dan wel weten te strikken.

gr peterPeter=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


vandaag op de oesterdam bij de bergsche diepsluis gevist, met verschillende soorten kunstaas de zeebaars geprobeert te strikken bij hoog water helaas zonder resultaat. de moed begint in de schoenen te zakken, maar de aanhouder wint!pieter niek=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


Vrijdagmiddag 5 uurtjes gevist aan de Waterweg. Gevist met 2 hengels met zowel zeepieren als ook steekzagers. De vangst was erg slecht. De vangst bestond uit 4 tongetjes (Die geen van allen de 20 cm haalde), en 3 botjes. Met vlagen veel last van krabben en dus na 5 minuten de haken leeg. Gevist met zowel verzwaarde als ook nogmale afhouders.

Groetjes FrankPinochat42=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


Vrijdag zuidpier. 5gulletjes 1schar op 100meter afstand bodem voorbij bocht. En op hoog tij binnen 1zeebaarsje. Er zitten ook enkele finten en makrelen. Er zijn ook enkele gevangen.

Groetjes martijn.martijn hoogkamer=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


Vorige week in Vlaardingen wezen vissen. resultaat een mooie bot 35 cm, wel mager, en een zeebaars van 42 cm (i kg). Dus woensdag maar weer eens kijken of ik nu een tongetje kan scoren. Ruim twee uur voor hoog water tot 2 uur afgaand. Resultaat  sero, 0. Alleen maar krabben. Andere vissers hadden het zelfde probleem.

Gevist met twee afhouders met een loodbal aan het begin. Geprobeerd op 30m, 70 m en 100m.

Ik heb nog even gebrobeerd met een zeebliekje, maar helaas. De krabben lusten er pap van.

Maar een lekket zonnetje, mooi uitzicht op de Spijkernisse brug, wat wil een mens nog meer. VIS!

Volgende keer beter

BoudewijnBoudewijn=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


Eindelijk na dagen vissen heeft Opa Jan vandaag zijn eerste zeebaars gevangen.

En wat voor 1!!!Stef=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Nieuwe soort op mn Palmares 

Gisteravond nog eens met de hengels en Aad op pad geweest om het aas op te vissen. Ook deze keer naar Domburg maar nu met ander tij, we visten van laagwater tot halftij. We hadden het bivak opgezet aan weerzijden van de palenrij, ik aan de ene kant, Aad aan de ander kant. In de snackbox deze keer allen een handjevol zagers en vollop zeepieren. Een dichtbij-hengel opgetuigd met twee wappertjes, kleine haken, dito aas en een lichte pyramide, aan de verweg-hengel een zwaar klapanker, twee lange wappers met grote haken voor grof aas. Er was veel groen, veel vuil en ook weer vollop mossels in de branding. Na een half uurtje vissen had ik een mooie beet en kwam er een baarsje van net geen 40 cm op de kant. Daarna was het tijd om een kruik gerstenat te openen, en daarmij had Aad nog een gemiste aanbeet. Toen ik terugkwam aan mijn kant van de palenrij lagen er twee lijnen slap en flink in de knoop met een dot met groen erop. Dus dat werd prutsen en prullen, stukje met ene hengel draaien, lijnen ontwarren, beetje groen plukken, stukje ander hengel draaien, groen plukken en weer lijnen ontwarren. De dichtbij-hengel kwam als eerste vrij, de verweghengel was intussen vollop naar links gegaan ondanks zwaar ankerlood. Ook nu weer een emmer zeesla op de voorslagknoop maar met enig sleurwerk kwam de onderlijn toch dichterbij en zag ik tussen de rollers in een grote vis in de branding. De vis deed nog een paar keer een ferme sprint maar een paar golven later rolde hij toch op de kant. Mij eerste harder ooit en nog een fraaie ook. Niks aan een slikje op een haakje 10, nee gewoon op een haak nummer 2 met 2 spitzagers op de haak. De grote haak was mijn geluk, de haak was niet uitgebogen maar de vis hing werkelijk maar aan een velletje van zijn lip meer. In alle consternatie ben ik nog vergeten de vis te meten, maar hij was zeker 55 cm lang. En als klap op de vuurpijl was het geen gewone diklipharder maar aan de gouden plek op het kieuwdeksel te zien was het een echte goudharder. Na het maken van de fotos de vis spoorslags terug gezet in het slijtgeultje van de palen, maar de vis bewoog nauwelijks meer. Dat was balen natuurlijk, het zou toch zonde zijn als hij/zij de geest zou geven. Zittend op mn knieen in het waadpak heb ik de vis een paar minuten heen en weer "gewiegd" met de neus in de golven, zodat er vers water over de kieuwen kon stromen. Aad kwam zelfs nog vragen of ik mn vis zwemles aan het geven was. Maar het hielp, er kwam weer beweging in de vis en even later zwom hij weg uit mijn handen, doolde nog even gedesorienteerd rond, maar zwom toen met ferme slagen weg. Mooi gezicht, zo'grote massieve vis, met de ondergaande zon, tussen de palenrijen terug naar zee te zien zwemmen, missie geslaagd!! Bij de laatste draai van de avond kwam er nog een botje op de kant. Bij Aad bleef de visemmer zonder vis, maar die had nog een emmer mossels bijeen geraapt op het strand.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

met exuses voor het pierenbloed op het deksel van mij viskist rondom de vis.

       

PS de volgende dag zag ik nog op de recoordlijst www.ncrz.nl/pdf/NCRZ_lijst_NL.pdf dat het Nederlands record voor een goudharder al sinds 2004 op 44 centimeter staat, daar ging die van mij heel dik overheen. Maar ja, deze vis zwemt weer lekker rond, dat was een mooier moment dan een dooie vis op de recordlijst. Niek Romijn=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Afgelopen zondag weer naar mijn tongenstek geweest, rond 20:15 de eerste hengel erin en gevist tot 01:30 met 2 hengels.

1 met korte wappers en 1 met rode flexi-afhouders, haakjes 8 met zagers.

Resultaat 17 maatse tongen, 4 ondermaats, 4 botjes en 5 palingen.

Week daarvoor 19 maatse dus ze zitten er nog steeds, verschil tussen de onderlijnen was niet te merken.

Vang ze en groeten,

Michel.michel=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Gisteravond eens geprobeerd vanaf het strand bij Domburg. Ik was er om 19.00. Laagwater om 20.00. Ik had mijn tweede hengel nog niet in liggen of de eerste stond al helemaal krom.

Na een flinke dril (ik dacht dat het een zeebaars was) kwam er een mooie harder van 55cm het strand op. Ik heb hem weer laten zwemmen.

Later nog wel een aantal flinke beten gehad maar niets eraan. Er zat heel veel vuil in het water zodat de lijnen continu vol zaten. De tong die ik eigenlijk wilde vangen liet zich niet zien.

Rond 23.00 nog een mooi baarsje gevangen maar verder was het stil. Tot 12.30 gevist en toen maar gestopt. Wel een mooie avond gehad en dat is het belangrijkste toch?Olaf Donkers=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Noordpier, woensdagavond 25 juni. Twee hengels, één met jojo onderlijn haakmaat 2 en één met standaard driehaaks onderlijn met stalen afhouders, haakmaat 6. Gevist met kweekzagers en verse meshelften. Afgaand water, behoorlijke stroming. Veel "sla" gevangen en vier onderlijnen met lood kwijt geraakt tussen de blokken onder water en door een "kamikazewerper" die plotseling naast me opdook en parallel aan de pier ging gooien. De hele avond geen enkele beweging in de toppen maar wel de haken om de haverklap leeg. Gelukkig was het heerlijk weer. Einde van de avond bij het binnenhalen ineens een geepje aan de lege haak. Haakmaat 2, hoe is het mogelijk. Vlak daarna een harde tik op de top van de andere hengel en de lijn slap. Een gul van ruim 50 cm had zich te goed gedaan aan een zager. Het binnendraaien ging vrij gemakkelijk. Tilde hem vervolgens uit het water waarna de gul ineens bedacht dat dit toch niet zo'n goed idee was en alsnog spartelend op nog geen twee meter afstand, ver boven het water, tussen de blokken verdween. Muurvast. Na 20 minuten klooien en balanceren op de gladde blokken had ik eindelijk de vis eruit en alles weer los. Hierna werd het donker en was mijn aas op. Op de pier veel makreel- en zeebaarsvissers maar ik heb niemand iets zien vangen.JEHA=== Woensdag 25 juni 2014 ===


Dinsdag 24 juni 

Dagje gaan vissen op Neeltje Jans. Het plan was om te beginnen aan de buitenlant, maar toen ik daar zwetend met al mijn spullen aan kwam lopen werd ik er weggestuurd. Ze zijn daar momenteel bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een windmolen en de laatste honderd meter van de pier is daarom een bouwplaats. 

Teruggelopen naar de auto en naar de punt van de iets kortere pier gereden, hier zo'n 3 uur (2 uur voor tot 1 uur na hoog) zitten vissen. Vreterij was enorm; in 10 minuten waren 4 mesheften, een stuk franse tap en een hoop bindelastiek van de haak gevreten. Op wat krabben na verder niks naar boven gehaald. 

Onder het genot van een bak kibbeling bij 'De Helling' besloten om het nog op een stekje tegen de kering aan te proberen. Alhier lag de eerste hengel er net vijf minuten in en hij stond al te klapperen. Ik begin te draaien, maar ik zit vast aan de bodem, zo lijkt het wel. Ik begin al naar achter te lopen om de spanning op mijn lijn op te bouwen en hem af te trekken, maar dan voel ik het: bonken aan de andere kant van de lijn! Ik voel mijn hartslag stijgen en na een drill van een paar minuten trek ik met knikkende knieën een vette baars van 60 cm het zand op. 

Door alle consternatie gooi ik pas een kwartier later weer in, maar nu blijven de toppen stil. Na een dik uur, als het bijna eb is, neem ik weer regelmatig kleine tikjes op de toppen waar en vang nog twee gulletjes van zo'n 30 cm. Hierna zijn de oude mesheften op. Verse mesheften leveren geen aanbeten op.. Of de vis is gewoon weer vertrokken...Gijs=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


Hallo,

Gister weer een sessie aan de noordlant van het eiland Texel helaas net niet het juiste tij kunnen mee pakken. Vanaf een uur of 11 tot 1400 ( 1 uur voor laag tot twee uur richting hoogwater). Resultaat 1 grote bot op een wapperlijn met zager. Twee uur voor Hoog water heeft mijn vismaat een nog een poging gedaan resultaat 3 botten en twee baarsen.

Gr peterpeter=== Maandag 23 juni 2014 ===


Aan zee opnieuw 6 gepen gestrikt veel beet gehad begon al met laag en eindigde net na hoog.

Nog wel enkele missers gehad nog grote vissen zien jagen met deze prachtige dag.

Buurman was bezig op de makreel, zeebaars maar ving niets.

LuckyLuc Poppe=== Maandag 23 juni 2014 ===


Noordpier wijk aan zee. Zondag. Op de tong. 2 hengels. Een met 3 metalen afhouders haakjes 6. Een met een weegschaal haakjes 6. Als aas oude en verse zagers.

1 harde aanbeet gehad verder niets. in mn eentje, met mn smokes, fris, wat hapjes. Wind in het gezicht. Heldere hemel heldere sterren. Druk in de weer met 2 hengels, aas verversen, knoop eruithalen, vastzitters breken en opnieuw een lijn maken, geen vis vangen. Heerlijk... Mn buurman haalde wel een prachtige tong eruit. Op weg naar de auto zag ik iemand die een joekel van een zeebaars had gevangen.  Vasily=== Zondag 22 juni 2014 ===


Hallo medevissers,  

Afgelopen vrijdagavond met opkomend water wezen vissen op de noordpier. Omdat er nog al wat golven stonden gekozen voor de binnenkant ter hoogte van Timboektoe. De berichten waren goed. Toen ik aan kwam lopen zag ik al een paar vissers die met een sleeploodje en een zager over de bodem aan het vissen waren. Zij vingen enkele kleine baarsjes, dus dat geeft de burger moed. Over de blokken naar beneden en proberen maar , met de zager onder de dobber. Begonnen om een uurtje of negen tot een uur of half twaalf. Stoming was goed, mooie avond veel golfsurfers maar geen baars aan de schub gekomen. Het zal wel aan mij liggen , ik vang ze de laatste tijd helemaal niet meer. Het hele jaar door wel een enkel baarsje of baars gevangen maar de laatste tijd niet. Het was wel een leuke avond.

De vis komt wel weer, anderen hebben meer geluk. 

Vriendelijke groeten Har.Har=== Zondag 22 juni 2014 ===


Gisteren regio Cadzand gevist vanaf 21 tot 03uur.

Over de vangst kan ik heel kort zijn alweer een dikke 0 op de teller,zelfs geen aanbeet gezien!

Na 4lange sessies heb ik 2visjes gevangen,kort,ver,zagers,verse tappen enz enz enz maar het is hopeloos op dit moment.

Ben overtuigd dat de overbevissing hier de boosdoener is,want ik zie niks anders meer dan kotters dag en nacht onder de kust en al enkele maanden...

Qua krabben is het een ware plaag,elke 2minuten zijn je haken leeg!

Dus samengevat veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel krabben en weinig of niks vis in deze regio :-(

Vroeger was alles beter is de waarheid in deze zin!

Spullen aan de haak nu.

             Visgroeten H.Hans=== Zondag 22 juni 2014 ===


De vierde van Dreischor

Gisterochtend visten we de vierde wedstrijd van Dreischor, de laatste voor onze zomerstop. Plaats van handeling was aan Kaas en Brood Zierikzee, dr waren 14 deelnemers komen opdagen. Gezien de wekenlange noordenwind en de recente vangstberichten van de Oosterschelde waren de vangstverwachtingen niet zo hoog. We hadden er mooie omstandigheden bij, nauwelijks wind, hoogwater, een beetje zon en kristalhelder water. Om negen uur mochten we los, de meeste deelnemers gingen voor twee haken op de bodem met een glijdende geepdobber erboven. Frits was de eerste die van de nul afraakte, hij ving een grote geep. Een uurtje later waren er kleinere geepjes voor Eric en Kees. De botten lieten het totaal afweten, of kregen niet de kans op het aas te pakken voordat de krabben erbij waren. Zelfs onze meesterbottenmepper Wessel wist geen platvis te vangen, hij ving wel een mooie zeebaars. Ook met het afgaande water kwam er geen vis meer op de kant, wel zagen we grote wolken met speldaas boven de stenen. Na 3 uurtjes vissen met 14 deelnemers kwamen we niet verder dan 3 gepen en 1 zeebaars. Met deze vierde wedstrijd zit het eerste deel van onze competitie erop, na de zomerstop gaan we weer verder met de rest van de wedstrijden. Begin volgende maand houden we nog onze familievisdag in een schouwse forellenput.

  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 22 juni 2014 ===


Vrijdag weer in de haven van Rotterdam gestaan.

Ook hier best veel wier op de lijnen.

2 kleine botjes, teruggezet.

1 bot van 28 cm, teruggezet.

1 bot van 30 cm, een dikke.

2 tongen. 1 van 28cm en 1 van 29 cm.Dennis=== Zondag 22 juni 2014 ===


Gisteren met vloed gevist op de Oosterschelde ter hoogte van de kreek krak sluizen aan de andere kant van de dijk. Geen aanbeet niks.

gr pnpieterniek=== Zondag 22 juni 2014 ===


Zaterdag wezen vissen strand Westkapelle maar het is bijna niet te doen want bij elke draai lijn vol met zeesla en wier dus van ellende maar gestopt, en zonder vis jammer, maar wij hopen dan ook dat dit snel over is, dat we dan weer normaal kunnen vissen.jp=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Vrijdag 20-06  bij het pondje maasluis gestaan met  2 vrienden.

Begonnen 0m 16.00 tot 22.30 uur

Gevist alleen met zagers (topzagers en goed geholpen bij hengelsport maasluis) en gestart  met paternosters met haakmaatje 8 en inderdaad na veel te veel postzegels te hebben binnengedraaid over gegaan op hm 6 en de botjes werden groter.

Later op de avond over gegaan op de verzwaarde tongenonderlijn en de eerste tongen waren een feit.

Lekker weertje, lekker biertje en nog betere vangsten...kortom toppie dagje.

Rayray=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Oep 2x 4 uur vissen 6 gepen en 1 makreel.

Kan beter maar aan zee vertoeven is ook niet slecht.

Ze zijn er nog maar niet in grote getallen.

LuckyLuc Poppe=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Gisteren s avonds met pluggen op de oosterschelde gevist van 1900 tot 0100. Hoog 2226. Wat een drama. .. slechts paar gepen achter de pluggen waargenomen. 

Veel kwallen en volgens mij pijlstaartinktvissen. 

Koos Vislooskoos Visloos=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


vrijdag avond met opkomend tij geprobeerd zeebaars te strikken.. van alles geprobeerd, shads/oppervlakte+duikende plugjes in verschillende kleuren en formaten/lepels/pieren maar niks hoor... en de zeebaars maar uit het water springen tot 3 meter vanaf de kant waar ik stond..begin bijna te denken dat ze eerst even kijken opf er iemand aan de waterkant staat met een hengel en daarna beslissen : nee we wachten tot er geen hengelaars meer staan voordat we gaan eten...

volgende keer mesheften/zachte krab mischien dat ik er dan 1 weet te verleiden..

dit seizoen nog maar 4 baarsjes gevangen die allen weer zwemmen dankzij hun formaatjoris=== Donderdag 19 juni 2014 ===


Hallo,

vandaag nog een sessie vanaf de noordkant van het eiland Texel. Wederom met lange latten en een waperlijn beaast met zagers. Na een uur vissen 1 maatse baars, wat opviel was de aanwezigheid van veel kleine krap (weigerde de haak los te laten bij het binnen draaien).   Bijzonder omdat de omstandigheden beter leken dan gister (veel meer branding,weinig zeesla) helaas weinig vangsten. In gesprek met een paar andere vissers zijn de vangsten (met uitzondering van vandaag) al een aantal dagen goed te noemen vanaf de banken geulen op Texel.

gr PeterPeter=== Donderdag 19 juni 2014 ===


collega vissers,

Gisteren een strandsessie gedaan met een maatje van me. 18.00 uur aan de waterkant. Binnen een half uurtje had mijn maatje een leuk baarsje(35) die weer zwemt en een mooie dikke bot. Daarna kwam de stroom er echt goed in en was het niet nogmaal hoeveel vuil we er uit hebben moeten takelen. Vissen was gewoon niet meer mogelijk. 2 uur lang zitten tobben. Toen de stroming wat afnam kon ik zelf nog een baarsje vangen(26) en nog een 5tal mooie dikke botten. Uiteindelijk toch nog voor ons als amateurs een prima visavondje.

Vangse allemaal

grKees=== Donderdag 19 juni 2014 ===


Woensdag makrelen op de noordpier wijk aan zee. Veel wind van voren. na n uurtje gekapt met 0 op de score.Vasily=== Woensdag 18 juni 2014 ===


nog even een foto!peter=== Woensdag 18 juni 2014 ===


hallo hallo,

Met veel jalozie lees ik alle mooie vangstberichten vanaf de zuidelijke kustlijn. Gister met dobber en zager vanaf de zuidpunt van texel proberen baarsmans te vangen helaas zonder succes!

Vandaag twee uur voor hoogwater naar de noordpunt met de lange latten en een wapperlijn met zager. Resultaat na twee uur vissen drie baarsen 2x 2kg plus en superbaars! Een pr van 76 cm en net geen 5 kg! Morgen weer een xxl sessie vanaf het strand. (ps voor de kritische kijker de flesjes van de lidl zijn 19cm lang! )

gr Peterpeter=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


Walcherse ruigweersessie

Maandagavond weer eens met Johan en de hengels op pad geweest, ter verandering maar eens gekozen voor een Walchers recreatiestrand. Door omstandigheden waren we er maar laat, en was het intussen negen uur geworden voordat we de blauwe viskisten een plekje konden geven aan de waterlijn. Het was er een Oase van rust, gene hengelaar te bekennen, blijkbaar hebben de locale visser hun hengels al in het vet staan en wachten ze het eind van de zomer af. Aan het begin van de sessie hadden we nog een paar buitjes regen maar later klaarde het wat op en werd het aangenaam visweer. Het zou rond elf uur laag water zijn, dus we konden afgaand tij meepakken, de kentering en een stukje opkomend. Gezien de noordoost 4 of 5 op de kop en de fikse branding gingen we voor de baars met grof aas en grove haken. In de aasbak spitzagers in de categorie van-met-zn-tweeen-in-een-onsje en dikke wrakpieren, met als garnering nog een bosje mesheften. Ondanks grof aas waren de visjes maar klein, en kwamen ze pas tegen donker en/of laagwater. Ik begon met n botje, Johan met n baarsje. Het was zwaar sleuren om de onderlijnen weer aan de kant te krijgen. Flinke trossen met met mossels aangevuld met grote kluiten zeesla en ander zeevegetatie zorgden voor genoeg materiaal om een aardige pan mossels met maaltijdsalade te kunnen serveren. Maar ja wij kwamen voor de vis!. De vangst liet lang op zich wachtten maar toch kwamen er wat kleine vangerijen op het strand. Ondanks haken nummer 4 en 2 wisten toch ook botjes tussen de 15 en 20 cm de haak te vinden. Rond middernacht gooiden we voor de laatste keer in. De eindscore was voor Johan 1 tongetje, 2 baarsjes en 3 botjes, ik had een botje meer. Bij mij kwam er een baarsje van de dichtbijhengel, de overigen kwamen van de verre hengel.

De volgende sessie wordt er een aan een Schouwse zeedijk, zaterdag vervissen we de vierde en laatste van Dreischor voordat we de zomerstop ingaan.

    

   

Niek Romijn Team Cordes Travel en HSV Dreischor Niek Romijn=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


na de 5de keer een visloze sessie op Walcheren besloten mijn hengels maar op te bergen en te wachten tot eind augustus.Kees=== Maandag 16 juni 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Zaterdag met maatje Paul naareen voor mij nieuwe stek gekozen. (voor Paul ook trouwens). Het was Sluisjesdijk in Rotterdam. Rond twaalf uur waren we er en hebben gevist tot half zes ongeveer. Als aas had ik een pondje zagers en we visten ieder met een hengel. Lekker relaxed. Toen we daar aankwamen en eerst ff polshoogte zijn gaan nemen zagen we al gelijk dat het druk was en dat er wel een visje boven kwam. Dikke palingen een enkel tongetje en wat botten en botjes. We nestelden ons bij een bankje zodat we echt konden relaxen. Paul begon goed en had na drie keer draaien drie botjes. Bij mij wilde het allemaal niet zo vlotten. Het beste tij voor de tong moest nog komen dus nog maar ff afwachten. Om kwart over drie de eerste echte rammel bij mij. Nog een rammel maar helaas ik kon hem niet verzilveren. Dat ging zo een keer of vier eer dat ik mijn eerste tong had. Paul had er intussen al drie. Maar toen ik mijn eerste had zat er nog een lijn bij. "Hee bekende onderlijn" klopt zei Paul  "das de mijne". Dus aan mijn lijn een tong en op die van Paul. En 400 gram lood bij elkaar. Zoals ik al zei rond half zes de spullen gepakt en nog ff gaan Maccen. De eindstand was Paul 7 tongen en 4 botjes en ik 3 tongen.......Al met al een lekkere dag, relaxed vissen, vis gevangen en weer een nieuwe stek erbij. Het was wel een beetje vreemde visserij. Het was geen bootvissen en geen kantvissen maar toch tongen vangen............

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

  Dennis Zwiers=== Maandag 16 juni 2014 ===


Ik ben vrijdag naar de Noordpier in Velsen gegaan om te vissen. Er werd overdag niet heel veel gevangen, ik had een tweetal gulletjes en een paar makrelen. Geen platvis gezien, vond het wel leuk dat ik zowel zomer als wintervis ving. Ik hou niet van voetbal, dus ben tot in de avond gebleven. Toen het wat later in de avond werd werd er heel veel gevangen. Ik stond ver in de bocht, heel veel grote makreel, horsmakreel en volgens mij had ik ook haringen, maar die heb ik allemaal teruggegooid omdat ik net wist wat het was. Ik had zelfs drie zeebaarzen allemaal 40+ terwijl ik daar helemaal niet op viste maar ze beten gewoon in mijn stukjes vis en zager en op de veertjes voor de makreel.

Eind van de avond had ik dus twee maatse gullen, drie maatse zeebaarzen, ongeveer 50 a 60 makreel en horsemakreel gevangen waarvan ik ongeveer 30 grote heb meegenomen en een heel veel haring die allemaal weer teruggegaan is. Ook nog een mooie fint gevangen aan de binnenkant, was wel leuk op een lichte hengel. groeten van Rachid, AmsterdamRachid Amsterdam=== Maandag 16 juni 2014 ===


geen enkele beet gehad op nieuw haamstede.zeebaarsvisser=== Maandag 16 juni 2014 ===


Zondag van 12:00 - 20:00 uur op de maasvlakte gevist bij de blokkendam, baai, haven etc. Geen stootje. Alleen krabben en zeesterren.

Dus laat je niet gek maken Door die mooie praatjes.Bernhard=== Maandag 16 juni 2014 ===


Hallo,

Zondag naar Neeltje Jans getogen. Enkel verenpaternosters en onderlijnen met red-gill visjes meegenomen. Iets te laat gestart, omstreeks 12u30... en na een uur werpen bleef de teller op 1 aanbeet staan; mijn collega 0 aanbeten op die stek. Kortom, geen aanwezighied van roofvis daar. Wel 1 primeur: een grote kreeft vals in de staart gehaakt, nog nooit meegemaakt op de verenpaternoster, toont wel aan dat er thv de stormvloedkering enorm veel kreeften rondscharrelen. De kreeft netjes teruggezet (weet eigenlijk niet of je die mag meenemen als hengelsporter; wat wel bekend is dat er voor duikers fikse boetes worden uitgeschreven bij het meenemen van kreeft).

Na een uur een andere dam uitgeprobeerd, en na drie driften kon ik een maatse pollak landen. Volgende worpen leverden telkens een aanbeet op, met regelmatig een los-schieter. Overgeschakeld op drop-shot techniek met red-gill visjes, meestal zijn de aanbeten dan overtuigender... Op korte tijd kon ik 2 maatse pollakken en 3 ondermaatse pollakken landen; mijn collega iets minder succes, hij moest zich tevreden stellen met 1 ondermaats gulletje en enkele niet verzilverde aanbeten. Op een gegeven moment een verandering in het stromings-patroon en 'het licht ging uit', geen enkele aanbeet meer. Beide overgeschakeld op geep-visserij (mijn collega had nog wat geepmateriaal meegenomen) en in het laatste uur van opkomende tij 1 geepje kunnen verschalken.

Greetz,Tim=== Zondag 15 juni 2014 ===


Noorpier Wyk aan Zee

Ben voor de tong gegaan. aangekomen zag ik n jongeman n mooie tong binnenhalen. Dat bracht mn enthousiasme nivo wat hoger. Maar hele avond (van 2200 tot 0200) een keer een felle beet gehad verder nix.

Deze week heb ik wel n stuk of 50 makrelen gevangen verdeeld over 3 dagen. Eindelijk wat vis. Op de bbq. Heerlijk. Vers en vet. 

Ik wil graag wat zeebaars en tong vangen. We gaan er voor. Vis zevasily=== Zondag 15 juni 2014 ===


Zaterdag avond gevist bij Cadzand wind op de kop van 2100 uur tot 2400 uur laag water rond 2200 uur .

gevist met pieren de vangst Adrie 1 ondermaats zeebaarsje en ik niets volgende keer mischien ?.

gr Adrie en Imarimar=== Zondag 15 juni 2014 ===


Schouwse Somerse Strand Sessie

Vrijdagavond nog maar eens met de hengels op pad geweest voor de broodnodige vitamine Z-5 (Zon, Zee, Zout, Zand en Ztrand). De andere vismaten hadden andere verplichtingen of zaten thuis op de bank in hun juichpak om Nederland/Spanje te kijken. Ondanks de schechte vangerij van twee weken geleden, met 2 microwijtingen als resultaat, toch nog maar een keer naar een Schouws recreatiestrand gereden en rond half negen de driepoot opgesteld op de kop van een van de strekkers aldaar.

Het was zeker 10 jaar geleden dat ik daar gevist had, het was vroeger een van de top-strand-stekken, maar de laatste jaren steeds minder. Nu de zandopspuitingen al weer dik een jaar geleden zijn, wilde ik het nogeens proberen daar. Ik de aasbak zaten dikke spitzagers, minipiertjes en grote dikke zwarte wrakpieren. Tijdens het optuigen trok er nog een schooltje visdiefjes en makrelen voorbij, maar dat was ruimschoots buiten werpbereik.

Een hengel ingezet voor het verre werk met afwisselend grof aas op haken nummer 4 en fijn aas op haken nummer 8, beiden met wappers. Op de dichtbij hengel afwisselende gevist met afhoudertjes en lange wappers met drijfkralen, beiden met haakje 8. Was vroeger de bodem daar zo glad en plat als een pannekoek, nu is de bodemgesteldheid duidelijk anders. De ene worp kwam terug zonder problemen, de volgende worp in dezelfde richting kwam terug met grote kluiten wier en vuiligheid. Ik vist zonder ankers maar moest er toch flink in hangen op de lijn in beweging te krijgen. Ook op de dichtbij hengel hetzelfde beeld. Op de verre hengel kwamen er ook regelmatig zeesterren mee, op de dichtbij hengel in hoofdzaak krabben. Staande op de kop van de strekker kwamen de krabben zelfs van tussen de keien vandaan om zich tegoed te doen aan mijn voor-geaaste onderlijnen. Behalve krabben en zeesterren was er niets te vangen. Na twee uurtjes begon de kop van de strekker onder  te lopen en werd het een hachelijke onderneming om te bijven staan op de gladde met wier begroeide stenen. Dus het hele bivak opgepakt en verhuist naar de waterlijn tussen de strekkers in. Ook hier hetzelfde beeld, de ene worp kale haken, de volgende worp kwam het aas vrijwel onaangeroerd terug. Op een gegeven moment zie ik dat de lijn van de lange hengel slap valt, dus slack uit de lijn draaien, even voelen op de top, niks te voelen en de hengel weer terug in de steun. Een minuut later herhaald het kunstje zich. Bij de volgende slappe lijnactie toch maar eens gaan draaien en voel ik weerstand aan de ander kant van de lijn met als resultaat dat er even later een 40+ zeebaars op het strand rolt. De ze baars had een dikke zwarte wrakpier op een lange wapper met een haak nummer 4 verzwolgen.

 

Na deze blijmaker nog anderhalf uur blijven staan maar verder zonder vis gebleven. Rond middernacht met bivak weer ingepakt en tussendoor de oranjemenigte naar huis gelaveerd. Bij het schoonmaken van de baars nog maar eens de maaginhoud onderzocht. Behalve de te verwachtten krabbetje en garnalen, kwamen er ook twee kleine platvisjes en een complete kraamkamer aan baby zeenaaldjes te voorschijn.

 

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Vandaag voor het eerst met de Eurovissers meegeweest naar het visevenement in het Noordzeekanaal. De tong belagen was het doel, van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ik had aas voor een heel leger, precies vierhonderd pieren en weet ik veel hoeveel ons zagers, alles zelf gestoken. Bleek dat je maar met ene hengel mocht vissen ;-). Ik vis altijd met twee haken (maatje vier dit keer), welnu dan begrijp je dat er nog heel wat kostbaar aas over was na afloop van de sessie.

Het zal morgen vast door een zekere Rotterdammer worden inzet om de tong ook aldaar te verschalken. Gevist bij Oud Velsen. Een pracht lokatie trouwens! De vangst viel wat tegen. Om me heen werden wat grondels gevangen, een enkele bot, een enkele kleine tong. Vlak na elkaar trok ik echter twee maatse vissen aan de kant: een bot van 35 centimeter en de inworp meteen daarna een tong van 29 centimeter. De bot bleek de winnende voor de kanjerpot. En met de tong won ik tot overmaat van alles ook de titanenticket. Dubbel feest dus en dat als kersvers lid! Sorry hoor jongens, ik kan er ook niks aan doen ;-). Complimenten aan de organisatie, er was zelfs voor eten gezorgd. Een mooie dag, zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten en vis ze,De bottenkoning=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Zaterdag avond op Neeltje Jans geweest, veel politie aanwezig die vooral geinteresseerd bleek in de vissers achter de hekken in de hoeken bij de kering. Dus maar een stek op Neeltje Jans aan de binnenkant geprobeerd helaas zonder resultaat. Hoewel de politie de vissers met rust liet zijn er geruchten dat er een aantal bekeuringen uitgedeeld zijn, het is mij ook niet helemaal duidelijk of je daar nou mag komen of niet, dus maar geen risico genomen op een prent. Binnenkort maar weer eens bij Piet op het dorp gaan vissen want dat is ook al lang geleden dat ik daar gevist heb......

Vange ze,

PeelanderPeelander=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Vrijdagavond tot s'nachts gevist in Zoutelande. Gevist op tong en zeebaars. Het leek een perfecte avond te worden, mooi weer, volle maan, niet te veel wind. Maar helaas, eenmaal een stootje gezien, uiteindelijk helemaal niets gevangen (op een krab en wat zeesterren na). Zeer teleurstellend. Wat opviel was de grote hoeveelheid kwallen in het water en op het strand.

GerardGerard=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Vandaag maar weer eens op me vaste stekje in vlissingen gezeten en na bijna 2 weken niks eindelijk weer eens een leuke baars gevangen hopen dat de vangsten weer een beetje aan gaan trekken.Repel=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Met 150gr zagers ben ik vandaag afgezakt naar Raversijde.

Ik stond er zo'n 5-tal uur: 2,5u voor laag water en 2,5u na laag water tot het aas op was.

De vangst was mager, om niet te zeggen onbestaande want ik heb geen vis gezien.  Ook geen aanbeet.

De omstandigheden waren wel wat ruwer dan ik had verwacht, er stond een sterke wind uit het noorden.

Het water zag er erg troebel uit en er lag veel wier op de bodem.

Het laatste half uur heb ik ook even geprobeerd om te vissen op zeebaars met een nieuw onderlijntje met kunstaas: bolletjeslood van zo'n 60gr met op een meter eronder een fluovisje van zo'n 9cm met haakje 2 erin.  Helaas geen aanbeet gehad, de zeebaars gaf niet thuis.

Volgende vissessie wil ik nog een andere kunstaas uitproberen: namaak zagers wit & rood (Berkley Gulp Alive).  Ben erg benieuwd of daar iets mee te vangen valt...

Op de golfbreker naast mij stond nog iemand te hengelen.  Verder waren er nog twee kruiers.  Wat ze gevangen hebben weet ik niet.Het waterkieken=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


13 juni 2014

Er was voor Zeeland een mooie dag voorspeld, het getij en de stroming was goed dus togen 2 van de drie Limburger weer naar Zeeland om in ieder geval te vissen en van Zeeland te genieten.

Al vroeg waren we in vlissingen om Geep en Makreel te proberen. Het was een mooie stek, een mooie stroomnaad, maar geen vis. Daarna door naar de dijk in Westkappelle. Hier zag het er niet goed uit, slechts enkele vissers. Maar goed, mooi weer en glashelder water, en een mooie stroom. Uiteindelijk één mooie Geep kunnen landen.

Nadat het water weer ging zakken hebben we het strand opgezocht. Er waren redelijk wat badgasten en zelfs enkele zwemmers. Het werd een lastige sessie, vreemde stroming langs de palen en veel groen. Elke draai was pompen en schoonmaken. Ook de vangsten waren niet best. We hadden enkele kleine botjes, wat kleine zeebaarsjes en een tongetje.

Ondanks de tegenvallende resultaten hebben we genoten van een prachtige dag met een schitterende zonsondergang.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Vrijdagmiddag op de Waterweg gevist. Gevist van 12:30 tot 19:15. Gevist met 2 hengels met paternosters met afhouders. Als aas zowel zeepieren als zagers. Het was prachtig weer. Zonnetje hoog aan de hemel en een lekkere temperatuur. De de eindteller kwam op 16 vissen. 6 Maatse wijtingen, 2 maatse tongen, 1 grote schar en 7 grote botten. Heel de middag geen ondermaatse vis gezien. Pieren ging wel veel beter dan met zagers. Bovendien nog een gul verspeeld en een stuk of 5 wijtingen waar door het tollen de haaklijntjes afbraken. Echt niet normaal zeg. Normaal zou de zomervis er in grote aantallen moeten zitten. Raar om in Juni nog zoveel wintervis te vangen. Al bij al een heerlijke dag gevist. Om 19:15 snel ingepakt en terug naar Brabant gereden om het voetbal nog te kunnen zien.

Groetjes FrankPinochat42=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Dagje vissen in IJmuiden en omstreken.
Zo'n vier uur effectief gevist op diverse lokaties met afgaand water.
Mooie dag alleen de vis liet het een beetje afweten.
Een scholenbaarsje weten te vangen aan de plug.
En een baarsje die halverwege de dril weer van z'n vrijheid ging genieten.
Voor de rest geen aanbeten gehad.
Toch was er bij tijd en wijlen wel jagende vis actief . 
Fint,makreel,kleine zeebaars?
Het barst nl. al weken van het speldaas. Je vraagt dan af en toe wel eens af ;wat doe ik hier nog? 
Een beetje zeebaars hoeft alleen nog maar z'n bek open te doen om het buikje te vullen!!

 Rob=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Gisteravond na mijn werk in de haven van Rotterdam bezig geweest.

Resultaat:

4 x Tong. Kleinste 24 cm, grootste 35 cm.

3 x Bot. Kleinste 30 cm, grootste 33 cm.

En een paling van 33 cm, maar die zwemt weer.Dennis=== Donderdag 12 juni 2014 ===


Vandaag voor de laatste keer geprobeerd de geep te belagen. Wel zien springen maar de vangst? Ik zelf 1 en mijn 2 kompanen niks. Wel de zeebaars zien jagen.volgend jaar beter.

Kristof=== Donderdag 12 juni 2014 ===


Dinsdagnacht naar de lekkerbek(knokke) gereden om een tongetje te vangen. Gevist van 4.15 tot 8.45 uur. Lw om 6.45 uur. Gevist met pieren en zagers geclipte onderlijn met rode amnesia en haakje 6. Begonnen met piramide lood 150 gram maar op de kop zeker 200 geankerd nodig anders blijf je niet liggen. De vangst bestond uit een gulletje van 41 cm een baarsje van 28 cm een tong van 26 cm een ondermaatse schol. 2 maatse botten en als klapper op de vuurpijl eeen paling van 63 cm. Was er erg blij mee want heb zeker al 5 jaar geen paling meer gevangen. Had wel wat meer tong verwacht! 

Trek ze eruit!Verhouwe=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Hallo,

Woensdag een dag verlof genomen en richting Neeltje Jans gereden. Gestart omstreeks laagtij met zagers aangeboden aan lange dwarrellijn en 170gr torpedolood. Zeer snelle aanbeet, na 5minuten lag het eerste ondermaatse gulletje op de kant te spartelen. Bij de eerste vloed-stroom overgeschakeld naar de verenpaternoster. Na 3uur stevig doorsmijten resulteerde dit voor mij in 6 maatse pollakken, 6 ondermaatse pollakken en een klein gulletje. Mijn collega had minder succes: 1 pollak en 1 gulletje. De vis zat vrij lokaal gegroepeerd in een stroomgeul op grote afstand. Worpen rond de 140m waren een must om bij de vis te geraken. Nadat aanbeten uitbleven op de verenpaternoster, terug overgeschakeld op aas-visserij. Resulteerde in 4 ondermaatse gulletjes voor mij en 2 kreeften en een 2 ondermaats gulletjes bij mijn collega.

Naast ons een waren een aantal geepliefhebbers aan de slag... dat het een miezerig geep-seizoen is was duidelijk, zeer sporadisch werd er een geep bovengedraaid. Na een praatje met een collega-visser werd overigens ook duidelijk dat aan de dammen van Neeltje Jans het ook zeer pover gesteld is met de zeebaarsvangsten... Alweer een moeilijk zomer-seizoen voor de boeg?

Greetz,Tim=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Vandaag gevist aan de belgische kust.

3 Uur vóór hoog en 2 uur na hoog met zagers.

Resultaat: 2 net maatse tongen, 1 ondermaatse schol en 1 ondermaatse bot.  De ondermaatse visjes zwemmen terug.

Heel mooi visdag gehad, wel een beetje verbrand van de zon die onverwacht veel aanwezig was.Het Waterkieken=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Hallo zvl,

afgelopen vrijdag op golfbreker te knokke gevist. Een 5tal tongen waren mijn deel, allen mooi formaat. Wat mij wel blijft verbazen is hoeveel ondermaatse gul er rond Knokke rondzwemt. Denk dat ik er zonder overdrijven 20 - 25 gevangen heb? Alles levend teruggezet, zelfs wanneer de haak te diep zit, lijn afknippen en terugzetten. En hopen dat ze als flinke knapen ooit terugkeren. En aan de klagers en de zagers: Stop daar toch eens mee, komaan seg. Wees toch eens wat verdraagzamer dedoeme! Het is altijd gemakkelijk zeggen -->tis den buitenlander dat het gedaan heeft, ---> het is den Antwerpenaar dat het gedaan heeft. Makkelijk spreken he als het zelf niet goed lukt? Dat ongefundamenteerd stigmatiseren van jan en alleman zonder eerst eens in eigen boezem te kijken, het komt men strot uit.

Neeltje jans, roompot, Westkappele, het kan daar niet ieder jaar 3 maand aan een stuk bingo zijn he, Hotspots verschuiven en als je zelf niet mee opschuift heeft den buitenlander of den antwerpenaar het gedaan... En hoeveel iemand ook vangt, ben ervan overtuigd dat er NIEMAND is die vis mee naar huis neemt om hem daar recto verso de vuilbak in te kieperen. dus of je nu 2 of 100 gepen meeneemt, so what? 

Voor de moment staat de Geep bij mij in de Carrefour in Burcht, Antwerpen €4.20 de kilo. Die waanzinnig hoge prijs hebben ze er waarschijnlijk opgeplakt omdat dit de laatste exemplaren zijn die er op deze aardbol rondzwemmen. Commerciele visboten vangen op 5 keer trekken meer vis dan alle strandvissers in België en Nederland op een heel jaar samen. En zelfs daar zaag ik niet op want moesten die er niet meer zijn zou ik elke keer moeten gaan vissen wanneer ik goesting heb om vis te eten. Voila mijn ei is er af. Kortom, vis zit OVERAL, je moet hem alleen WILLEN vinden.Robin=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Tijdje terug op geep gevist in westkapelle. Ik heb er 3 gevangen. Ik viste met een drijvende bombetta van 40 gram met daaraan een 24/00 fluorcarbon onderlijn met 2 haakjes 8 van gamakatsu. Beaast met kleine reepjes zalm. Na een tijdje de 1e geep gevangen, deze heb ik meteen gekuist en vervolgens de buikjes eruit gesneden. deze gebruikte ik vervolgens als aas, en na weer een paar worpen ving ik er ineens 2 tegelijk. Na dit doublet heb ik besloten om te gaan stoppen omdat de vloed ervoor zorgde dat de dijk onder liep. Als tip kan ik u meegeven om niet altijd maar te gaan vissen waar de meeste vissers staan. Vissers zijn vaak erg lui en kiezen voor de plek waar je met de auto het makkelijkst bij kunt komen. vaak liggen er op de wat moeilijk begaanbare plaatsen enorm veel goeie stekken waar niemand vist en waar je soms veel meer vis kunt vangen.Lars=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Vrijdag 6 juni naar Maassluis / Nieuwe Waterweg geweest, vlakbij de veerverbinding tussen Maassluis en Rozendaal. Een mooie stek. Open, vlak bij het water en goed onderhouden. Begonnen rond 20:30 tot 23:00. Alleen met zagers  gevist en 3 tongen redelijke gevangen. Dit was de 2e keer dat ik mijn hengels uitgooide. Nog een leerling, maar zeker blij met de vangst.Pepe Flinco=== Woensdag 11 juni 2014 ===


na de hengels lang opgepoetst in de winterberging hebben laten staan , vanmorgen maar eens de korte broek aangetrokken, de favourite zelfgemaakte dobbers en wat pluggen in de fietstas en maar eens proberen.  lekker op de havenkop hier op het dorp enkele morgenuren mogen staan met prachtig weer. 

uiteindelijk mooi resultaat , er sprongen kleine visjes uit het water en met een plug kon ik er een drietal mooie zeebaarzen uit hengelen . 

was een mooie geslaagde morgen 

groeten van pietpiet=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Bd store Hengelsport uit Middelburg heeft een nieuwe website!
www.bdstore.com
 
Op deze nieuwe website kunt u alles vinden wat te maken heeft met kamperen, outdoor, regenkleding, electro en verlichting  en natuurlijk hengelsport.  Bd store richt zich vooral op de zeevissers . Met zoveel water in Zeeland is strandvissen en bootvissen de specialiteit bij bd store.

Bd store heeft een ruime keuze in hengelsport artikelen en dit tegen zeer aantrekkelijke prijzen.
Van spinmolens, zeemolens, spinhengels,  zeehengels, klein materiaal tot kunstaas, lepels, visdraad, waadpakken, vislampen, enz.  Zeebaars vissers vinden hier het juiste materiaal.

De medewerkers van bd store zijn fanatieke vissers en weten dus waar ze over praten.  Heeft u een vraag over het vissen dan kunt u deze gerust even stellen aan ons.  Ook heeft bd store een zeevisteam opgezet i.s.m hengelsport leverancier DAM.  Het team is vaak te vinden bij alle belangrijke wedstrijden aan de kust.

De hengelsportmerken  bij bd store zijn o.a. : DAM, Spro, Mitchell, Berkeley, Shimano, Grauvell, Albatros en Zebco. 
Niet alleen op de website kunt u hengelsport artikelen vinden maar ook in de winkel van bd store in Middelburg, Achter de Houttuinen 34.  Naast een uitgebreid assortiment hengelsport  bieden wij ook vers visaas:  kweekzagers, steekzagers, diepvriestappen, ingevroren spiering, zeepieren, maden, mestwormen en dauwwormen. Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons bellen om het visaas te bestellen en te reserveren. Reserveer aas: 0118-625600.

Tot ziens bij bd store in Middelburg
 
neem eens een kijkje op de nieuwe website: www.bdstore.com 

 BD Store=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


Van het weekend op de zeebaars en makreel rond vlissingen.

Helemaal niks!!odd=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


beste,

Zaterdag buitenkant Roompot gevist; zeer kalm qua vangsten. Eerst problemen met het materiaal, dan geen deugdelijk aas meer en toch wat

geluk: ik vond een achtergelaten aaslijn (formaat kabeljauw) met op de haak een stukje zalm. De aaslijn afgeknipt en in de vuilniszak geboren en een nieuwe aaslijn op die haak gemonteerd en jawel onmiddellijk beet! Tien minuten nog een beet en gedaan. Drie uren gevist en dus twee gepen gevan-gen. Er stonden een tiental vissers die samen  maar een viertal gepen vingen.

Het valt blijkbaar ook anderen op dat er zo weinig vangsten zijn. De reden? Weet ik niet met zekerheid maar wat ik mij wel herinner dat enkele jaren

terug er ganse ladingen geepvissers met Antwerpse tongval een ganse dag stonden te vissen, na enkele uren vangsten hun geep schoonmaakten en telden; trots en luidop konden ze ons vertellen dat per hoofd er wel 70 à 80 hadden gevangen maar dat zij nog wel even doorgingen om dat aantal

op te drijven! Commentaar overbodig lijkt me.

Ik lees nu ook dat blijkbaar de makreel diezelfde weg opgaat.

En maar klagen van schaarste.

Het is duidelijk dat het voorgaande niet de enige oorzaak is van de achteruitgang van de vangsten maar bevorderlijk is dit toch ook niet.

Ik houd er de moed maar in en we zien volgende week wel weer

De Zwijgerfrans de zwijger=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


Zondagmorgen om 1.00 uur richting Westkapelle gereden om een nachtje en ochtend op het strand te vissen. Onderweg veel bliksem en regen gehad maar aangekomen in Westkapelle was het lekker droog zomerweer en was de bliksem uit de lucht.

Was laag water om 4.45 uur en er stond bijna geen branding en wind; begon al te lichten om 5.00 uur.

Heb gestaan tussen de paalhoofden op het strand (4e vak) aan de dijk van Westkapelle.

Heb gevist met dwarrellijnen (haakje 4) en als aas leeglopers en zagers.

Toen ik om 6.00 uur stopte was de totale vangst:

-1 zeebaars van 41 cm.

-1 tong van 32 cm.

-9 ondermaatse botjes en 1 maatse bot van 39 cm.

Dus geen grootse vangst maar weer wel lekker in alle rust (zag slechts twee medevissers op de dijk riching het Vuurtorentje) staan vissen.

FlipFlip Wouts=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


Vissen Noordpier.

Zondag op Zeebaars met dobber en plug.  Geen enkele aanbeet.

Maandag was het MAKREELTIME. Werd dan ook heel druk op een bepaald stuk van de Noordpier. Er zullen er duizenden gevangen zijn.

Na een paar uurtjes vissen kwam ik op 70 stuks. Kwam erachter dat je beste met 1 of 2 veertjes kunt vissen  Heb de laatste 20 teruggezet.

Het wemelde van de kleine vis langs de blokken.

Albert/Winterswijk. albert=== Maandag 09 juni 2014 ===


Vandaag wezen vissen op de zuidpierl in ijmuiden na een middag niks gevangen te hebbe toch nog  het laatste uur een 9 tal makrelen uit het water gehaald ! Geweldig alex=== Maandag 09 juni 2014 ===


Met pinksteren gaan vissen in westkapellen op de dijk. Ik vis liever van het strand, maar met dit mooie weer kregen, terecht, de badgasten de strandrechten. De dijk stond vol geepvissers. Ik hen er niet één zien vangen! Zelf met pieren en strandstokken aan de slag gegaan met als resultaat 1 hele mooie bot, 6 gullettjes van tussen 30 en 35 cm en drie meuntjes. Prachtig weer, leuk resultaat toch voor overdag in dit seizien. Leuke nieuwe stek ontdekt met slechts één loodje verspeeld op de toch vervaarlijk ogende stenenboel daar. Is kwestie van snel binnnen te draaien boven het steenstort. Volgende sessie gaat op tong, heb er nog nooit een weten te vangen, dat moet anders! Vusgroeten, LuxLux=== Maandag 09 juni 2014 ===


Hallo,

zondag een 4-tal uur op geep geprobeerd, omgeving zeelandbrug.

5 gehaakt, paar missers.

veel kleintjes, en je moet licht vissen als je ze aan de schubben wil komen..

er waren nog 4 andere vissers nabij, geen geep zien landen, wel wat gevangen...

tja.

grtz, janb2janb2=== Maandag 09 juni 2014 ===


Vandaag gevist aan de Schoone Waardin bij Ritthem. Uitgaand tij en bijna geen wind. Zowel met de dobber als met een lepeltje gevist.

Niets gevangen.  Ook de andere vissers rondom mij ook niets zien vangen. Waar is de geep en makreel ? Rond twee uur naar huis gegaan vanwege

het naderende slechte weer.

 

RinusRinus=== Maandag 09 juni 2014 ===


Vanmiddag even een uurtje wezen kijken op de Noordpier in Wijk aan Zee. Prachtig weer en veel vissers aanwezig. Regelmatig jagende makreel langs de kant. Gelukkig had ik mijn reishengeltje mee met een Toby lepeltje van 20 gram. Even 3 makreeltjes mee voor de BBQ.Vissertje=== Maandag 09 juni 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Zaterdag is een 'kofferbakvissessie ' gedaan in de Europoort. Ook wel is lekker, geen gesjouw en gezeul, gewoon vanuit de auto. Het doel was om een paar tongen te strikken. In de aasbak had ik alleen zagertjes. Rond half zeven was ik er en ik zag dat Arjan er ook al weer was. Hij had net voor de eerste keer ingegooid.

Ff praatje gemaakt en een 20 meter verder gaan staan. Het kan er hard stromen dus ruimte is wel wenselijk. Ik begon met een botje en Arjan had een dikke paling. Het was rustig met de aanbeten dus tijd genoeg om te lullen. Na een kwartiertje zag ik een rare aanbeet, het was geen 'tongenaanbeet' eerder een......ja weet niet alsof er een zak aan hangt ofzo. Maar wat bleek er zat een snoekbaars aan van 56 cm. Nog nooit gevangen en helaas heeft ie het niet gered,zijn zwemblaas kwam uit z'n bek dus terug gooien was geen optie. Intussen had Arjan al een aantal maatse tongen.

Ik bleef verder wat botjes vangen en alleen maar ondermaatse tongetjes vangen. Ik snapte er niks van (nog steeds niet). Zo tegen drieën kwam Jim nog ff buurten en ben ik om half vier weer op huis an gegaan. De vangst viel voor mij wat tegen, vier botjes, vijf ondermaatse tongetjes en een snoekbaars. Ach ja er zijn nog meer dagen....... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

  Dennis Zwiers=== Maandag 09 juni 2014 ===


vandaag( 09 juni) weer gevist op zijpe. 2 hengels met de dobber en met runderhart en 1 spinhengel met de plug.

met opkomend tij 1 misser op de dobber gehad en 1 volger op de plug. na het keren van het tij vingen we op beide hengels 1 geep en nog een volger op de plug. medevissers om me heen heb ik niks zien vangen.nathan=== Maandag 09 juni 2014 ===


Hier nogmaals het officieele verslag van de Mooiste en grootste jeugdwedstrijd van Zeeland.

 

Zaterdag 24 mei 2014

Dé dag voor de zeevissende jeugd van Zeeland en omstreken; vandaag stond het “Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen 2014” weer op het programma! Na de eerste editie van dit grote zoute jeugdevenement in 2013 hebben we veel vragen gekregen om dit jeugdkampioenschap in 2014 opnieuw te organiseren. Op “het zoete” worden heel wat grote jeugdwedstrijden georganiseerd, maar op zout eigenlijk vrijwel geen..

Dus werd voor de 2e keer dit grote zoute jeugdevenement georganiseerd door de jeugdcommissie van WSV Reimerswaal, de gedreven initiatiefnemers van dit “Open Zeeuws Jeugdkampioenschap Kustvissen”. Vanuit heel Zeeland kwam de zout-vissende jeugd weer op dit evenement af, zelfs een aantal Brabanders waren dit jaar van de partij! Veel tijd en energie is er ingestoken om er weer een mooie dag van te kunnen maken, en dit is gelukt! Maar liefst 69 deelnemers streden deze dag om de titel van “Zeeuws Jeugdkampioen Kustvissen 2014”. De wedstrijd heeft naam gemaakt onder de jeugd; niet alleen de “plaatselijke” jeugd was aanwezig maar ook een aantal Nederlands- en wereldkampioenen visten deze wedstrijd mee om de felbegeerde titel in de wacht te slepen!

Het weer was goed, de stemming was goed, de voorbereiding was goed en er was vis te vangen (dit bleek wel uit de wedstrijd die de vereniging hier kort geleden had gevist) Iedereen had er dus veel zin in!

Om een uur of 9 kwamen de eerste deelnemers aan om zich in te schrijven en een gezellig praatje te maken. De kaarten werden uitgedeeld, en voor iedere deelnemer was er ook dit jaar weer een leuke goodie-bag beschikbaar. Een linnen tas van Sportvisserij Zuidwest Nederland, gevuld met een aantal leuke en praktische zaken, stickers, folders, een cadeaubon van de hoofdsponsor, een blikje drinken, een zakje knabbel-bacon, een mars, een appel, een consumptiebon voor de prijsuitreiking, een hengelsportmagazine geschonken door de redactie van Zeehengelsport (die bovendien ook nog enkele prachtige prijzen schonk) enz. enz! Hulde aan de vele sponsoren die hier hun steentje aan hebben bijgedragen en de zout-vissende jeugd een warm hart toedragen! Ook het vaantje wat speciaal was ontworpen voor dit Zeeuwse Kampioenschap werd dankbaar in ontvangst genomen!

Het kampioenschap werd dit jaar gevist op 2 parcoursen die vlak bij elkaar lagen.

De B jeugd t/m 14 jaar viste op het parcours Waarde 11 (bij de radarpost Kruiningen) en     

de A jeugd van 15 t/m 20 jaar viste op het parcours Waarde 12 (Den Inkel - Kruiningen).

 

Om 10.30 uur klonk het beginsignaal en werden 69 lijnen het water ingeworpen. Wat zou het gaan worden? De vis zat niet ver uit de kant, de locals wisten dit, en zeker de gevorderde vissers speelden hier ook snel op in. Al binnen enkele minuten kwam er vis op de kant. Het formaat was klein, maar het was vis! Er werden voornamelijk botjes en scholletjes van 10 tot 15 cm, wat spiering en een enkel zeebaarsje gevangen. Korte wapperlijntjes of dunne metalen afhoudertjes met korte haaklijntjes, kleine haakjes en klein aas, dat moest het vandaag gaan doen.                           

Bij de A jeugd wisten Marco Marijs, Joeri Minderhoud en Corwin Wiskerke gelijk de toon te zetten door in de eerste draaien al snel enkele vissen te vangen. Ook Kristiaan Minderhoud wist zijn visje te vangen, maar hij had de pech dat daar wel enkele 1-punters tussen zaten. Corwin Wiskerke wist een draai van 3 platvisjes op de kant te brengen, en zowaar even later nog een keer 3 tegelijk! Dit bracht hem al vrij snel op een voorsprong. Dit 15-jarige jeugdlid van WSV Reimerswaal vist nog maar sinds begin 2014 zijn wedstrijden mee, lekker bezig dus! Rond hoogwater waren er al een aantal deelnemers die 6 tot 10 vissen op hun kaart hadden staan. Helaas viel het toen een beetje stil en werd er maar een enkel visje meer gevangen.

Op het andere parcours bij de B jeugd kwam er ook hier en daar wel een visje boven. Daar was het Stijn de Wild die al snel een paar botjes wist te vangen. Maar ook Jacco Jansen deed goede zaken toen hij na een uur vissen een mooie paling ving van maar liefst 51cm. Dat tikt lekker door; daar moest je 3 of 4 platvisjes voor vangen! Toch werd hier wel beduidend minder gevangen als aan Den Inkel, maar ja, daar zaten dan ook de cracks! Ook hier bestond de vangst voornamelijk uit kleine platvisjes, wat spiering en een enkel zeebaarsje. En krabben, krabben, krabben…. Tja, dat hoort er nu eenmaal bij in de zomer!

Toen de stroom er terug in kwam werd er over de hele linie wel weer een visje gevangen. Bij de A jeugd wisten verschillende deelnemers de laatste draai nog 2 vissen erbij te vangen, zodat het tot op het laatste moment erg spannend was. Toen dan om 13.30 uur het eindsignaal klonk was het nog een groot raadsel wie er in de top 3 terecht zou komen, de één had een paar vissen meer, de ander had weer een paar grotere vissen en geen 1-punters..

Snel inpakken en naar het nieuwe dorpshuis “Meerwaarde” in Waarde waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. In de gezellige zaal werd het een drukte van belang, veel ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden waren meegekomen.. Het was top! En dan maar eens gaan kijken bij de prijzentafel.. Hengels, molens, steunen, allerlei hengelsportmateriaal lag klaar om gekozen te worden door de prijswinnaars! Het was werkelijk de moeite waard, een prijzentafel als deze zou op een nationale wedstrijd niet misstaan! En dan te weten dat de prijzenverhouding 2 : 3 lag! Ook de ereprijzen zouden het zeker goed doen in een vitrinekast of aan de muur!

Tijdens het nuttigen van de hapjes en drankjes waarvoor werd gezorgd werden de lootjes verkocht, want er stond ook nog een verlotingstafel klaar met een hoop prachtige prijzen! Om iets over 15.00 uur konden we de uitslag bekend maken. Het werd vrij stil in de volle zaal.. Onze voorzitter (77 jaar; respect!) nam het woord en heette iedereen hartelijk welkom op de prijsuitreiking. Hierna werd het woord aan een wedstrijdleider gegeven, en werd het écht stil..

Er was toch wel spanning! En daar kwam het!

Als eerste werden de nummers 1 t/m 3 van de jeugd uit de B-categorie (t/m14 jaar) naar voren geroepen om hun ereprijzen en de bloemen in ontvangst te nemen. Wie zou er op de hoogste trede van het erepodium staan? En daar klonk het:

-Op de 3e plaats is geëindigd met 1 vis en 51cm: Jacco Jansen (de fortuinlijke paling-vanger)

-Op de 2e plaats als runner-up is geëindigd met 4 vissen en 64cm: Danny Ruijten

En dan de winnaar in de B-categorie:

-Op de 1e plaats is geëindigd met 5 vissen en 70cm: Stijn de Wild!

Felicitaties, lachende gezichten, foto’s maken voor het archief en de website van de vereniging..

En dan kwam de jeugd uit de A-categorie aan de beurt.

Iedereen wist dat hier de winnaar vandaan zou komen omdat zij meer vis gevangen hadden.

Daar gingen we weer:

-Op de 3e plaats met 9 vissen en 111cm is geëindigd: Joeri Minderhoud

-Op de 2e plaats als runner-up is geëindigd met 8 vissen en 112cm regerend Nederlands Jeugdkampioen Kustvissen 2013: Marco Marijs

En toen:

-Op de 1e plaats is geëindigd met 13 vissen en 130cm: Corwin Wiskerke!

De “Zeeuws Jeugdkampioen Kustvissen 2014” was bekend, Corwin Wiskerke!

Hierna werden de prijzen uitgezocht, en dat niet alleen: iedere deelnemer kreeg van hoofdsponsor  Fixet ’s-Gravenpolder ook nog eens een mooi vismes mee naar huis!

Het is geweldig wat alle sponsoren beschikbaar hebben gesteld voor deze wedstrijd:

- Sportvisserij zuidwest Nederland

- Spro Sports Professionals

- Pure Fishing

- Grauvell

- Leonard Fishing Tackle

- Zebco

- Hengelsportspeciaalzaak van der Poel Yerseke

- Zeehengelsport

- Dixhoorn aasverkoop/bootverhuur

- Emte Kruiningen

- Emte 's-Gravenpolder

- Wilthagen

- Vogelaar

En natuurlijk onze hoofdsponsor Fixet ‘s-Gravenpolder die kosten noch moeite gespaard heeft om deze wedstrijd mede tot een onvergetelijke te maken!

Na de prijsuitreiking werd er eerst een mooie prijs verloot onder de deelnemers die geen vis wisten te vangen. Dit was een mooie strandhengel van Spro. Hierna werd de verloting gehouden, vele mooie prijzen gingen naar de deelnemers en belangstellenden. Na een mooie dag gingen vele voldane en gelukkige vissers huiswaarts, het was een fantastische dag geweest!

Als het aan ons ligt zullen we volgend jaar opnieuw dit prachtige jeugdkampioenschap organiseren. Julie zijn alvast van harte welkom!

De volledige uitslag en foto’s zijn te zien op de website van de vereniging:

www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl

 

Groeten van Arjan, Eldert, John en Gijs

     

   Arjan=== Maandag 09 juni 2014 ===


Geep gaf niet thuis

1e pinksteren even 2 uurtjes op geep gevist met afgaand tij aan de Westerschelde. Enkele gepen zien springen/spelen, maar geen beet. Aasvis in overvloed, want die heb ik wel genoeg gezien. De geep had geen interesse in een reepje geep, gevist achter een bombetta van 15g. Misschien dat het meespeelde dat er op mijn plekje (het was flink druk aan de dijk) een hele flauwe stroom liep.

Het was lekker verkoelend met wind van zee.Mario R=== Zondag 08 juni 2014 ===


vandaag (zondag) gevist op de pier bij oosterland aan de oosterschelde. veel duikers op de spot die ons verzochten niet aan hun kant te werpen. uiteraard dor ik dat dan niet. helaas konden ze zich niet aan hun eigen regels houden en moesten ze toch onder mn dobber door zwemmen. met een sjacherijnig gezicht maar vertrokken. op de terugweg via zijpe gereden, daar nog even geprobeert maar dat was helaas ook niks. medevissers daar hadden ook helemaal niks. zou het door doodtij komen? ik weet het niet, heb ze wel zien springen die groengraten.nathan=== Zondag 08 juni 2014 ===


Ik weet niet wat er aan de hand is maar als ik op andere berichten lees dat er makreel wordt gevangen in Europoort wordt ik erg jalours. In de Oosterschelde nog geen makreel gevangen vanaf de kant. Ook met de boot is het lastig om ze te vinden/te vangen. Blijkbaar zijn ze erg kieskeurig en laten ze de Oosterschelde links liggen. Vandaag weer geprobeerd (zaterdag 7 nuli) maar rond poortvliet nog geen enkele gevangen of zien vangen.

Hopenlijk wordt het beter met de makrteel , geep zit er genoeg.Peter=== Zondag 08 juni 2014 ===


Dag,,vissers

vandaag in westkapelle op de geep gaan vissen ,,  het weer was prachtig ,,kalme zee ,, wind over zee ,,gezeten aan de vuurtoren ,, 26 gr warm

er waren ongeveer een 25 tal vissers

niemand heeft een beet gezien

s'morgens heb ik er een paar zien springen en voor de rest nul,nada, nougabollen

gevist met reepjes markeel

enig idee hoe dat mogelijk is met zo een pracht weer ?????

mvg

filip briers

dormaal

belgiefilip briers=== Zondag 08 juni 2014 ===


Na 2 dagen volop verven van mijn huis op 1e pinksterdag na het eten nog ff de verflucht uit m'n lijf laten waaien op een schitterende avond aan de waterweg. Te moe om actief de zeebaars achter de vinnen te zitten gekozen om een uurtje of wat de fint te gaan belagen en hoe.......... lekker met een licht spinhengeltje en een 4 grams pilkertje heb ik in anderhalf uur tijd maar een paar worpen zonder vis gehad. leuke sport op het lichte materiaal, vechten, springen en dat in korte broek en t-shirt met het zakkende zonnetje in je rug, hoe mooi kan het leven zijn van een visser die niet voor de pan vist.

toch een kritische noot aan de medevissers : Fint is best een tere vis en staat zelfs op de rode lijst DUS NIET MEENEMEN. ze zijn nauwelijks eetbaar met al die graten en als je ze terugzet doe dit dan netjes en behandel ze niet als afval.

tot gauw,

Ron !de krabman=== Zondag 08 juni 2014 ===


Na de goede makreelvangsten gisteren in de havens van het europoort vanochtend het weer geprobeerd,gevist van 7.00 tot 14.00 .Vangst 21 makrelen en 1 zeebaars van 41cmJohan=== Zondag 08 juni 2014 ===


Beste Strandvissers

Wij zij zaterdagmiddag en avond wezen vissen aan het strand tussen Westkapelle en Domburg (Baaiweg) van 13:30 t/m 19:30.

De vangsten waren niet bijzonder,wij hebben 4 scholletjes gevangen(te klein dus terug) en op het laatst hebben we de eerste tong voor dit jaar gevangen,dit was een mooie voor de pan.

En wij hebben van een buurman die uit Eindhoven kwam een schol gehad, die hij niet mocht hebben dank u als hij dit leest.

Er zat veel zeesla en wier in het water dus veel de lijn + onderlijn schoon moeten maken.

Het weer was goed om aan het strand te staan maar om 19:30 ging de lucht veranderen(behoorlijk donker) dus spullen inpakken want je weet het het nooit.

Dit was even een bericht over het vissen .

Groeten  Pedro

pedro=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Hallo visvrienden, zaterdagmorgen 6.00 u gearriveerd op de kop van de Noordpier maar helaas er stonden al 3 vissers, dan maar 30 meter terug mijn 2 hengels opgesteld. Na zo'n half uurtje een dreun op mijn hengel die beaast was met mesheft/zeepieren, een zeebaars van 56 cm! Wat zijn het toch mooie gevormde vissen. Na deze actie een tijdje niks, voor de verandering probeer mijn spin-hengel voorzien van een lepeltje en na enkele worpen weet ik een makreel te haken maar toen was het gebeurt met de pret. Op de kop waren inmiddels andere vissers aangekomen waaronder 2 Marokkaanse mannen en hun zoontje, wat heb ik van hun viskunsten opgestoken! Ik had een van deze vissers al eens eerder gezien (draagt altijd blauwe handschoentjes) zij kregen meer beet en wisten er meer uit het water te halen. Het zat voornamelijk in de onderlijn/aas aanbieding wat het verschil maakten, mannen bedankt voor de uitleg en jullie gezelligheid. Mijn vangst uiteindelijk: 1 zeebaars 1 makreel 3 gulletjes net aan de maatPeter=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Vrijdagavond gevist in de Europoort na in de middag eerst mijn aas te hebben gestoken. De plaats die mijn eerste voorkeur had was bezet, maar geen nood, een honderd meter opgeschoven. Het bleef lang rustig, sterker nog, het is eigenlijk de hele sessie rustig gebleven. Geen enkele beet, niet op pieren niet op zagers. Wel rond de schemering een klein botje, gelukkig mooi gehaakt dus zwemt weer. Gevolgd door een iets groter exemplaar en daarna nog een. Maar ik kwam voor ene tong.

Opeens een flinke aanbeet op de gevlochten lijn. Potje nog aan toe, de voorslag liet langzaam maar zeker los, een wonder dat ze aan de overkant niet massaal op de vlucht sloegen vanwege de scheldpartij die volgde. Snel mijn spoel met nylon erop gezet, meer mijn ding. Een zware indraai, mensen mijn arm sloeg lam. Zo ene vette wolhandskrab aan de haak. Ik heb hem gevoerd aan de meeuwen. Toen in het donker een voorzichtige tik, en weer een en weer een. Ik dacht, dat wordt een vette paling. Toen kwam er meer leven in de top, hangen! Ik het beest naar de kant takelen en mijn avond was gered: een mooie maatse tong. Links en rechts was iedereen vanwege de magere vangsten al vertrokken, ik had mijne tong binnen. Op een zager, dus versneld mijn zagers in de strijd gegooid, maar het mocht niet baten, daarna niets meer.

Op ene tong kan het gezin niet leven, maar mijn moraal wel ;-). Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Vrijdagnamiddag richting Zeeland, file in en rond Antwerpen waardoor we meer dan twee uur onderweg waren voor we in Burgh Haamstede aan het einde van de stormvloedkering stonden. Mijn gsm weigerde verbinding te maken met het thuisfront waardoor we meer bezig waren met die stomme Smartfone dan het belagen van de zeebaars! Resultaat enkel twee scharren en ook twee kwallen, moet je daarvoor zolang rijden? Misschien zou de nachtelijke sessie tussen Westkapelle en Domburg enkele tongen opleveren om het leed te verzachten.

De Smartfone werkte terug zodat we het thuisfront ook konden informeren over de stand van zaken dus wat kon er nog fout gaan ? Alles was fantastisch behalve de vis, mooie zonsondergang, een maagdelijk strand, lekker weer en daar doen we dan al die moeite voor.

De weegschaaltjes, de jojolijntjes, afhouders ,kleinere haken, rond rollood en dan weer ander lood, pieren of zagers, mesheften of een combinatie van ... alle registers opengetrokken maar tevergeefs ! Diverse mooie aanbeten gekregen, rammelende topeinden maar geen vis tot de laatste draai er een postzegel aanhing die nog kleiner was dan mijn haak, plak je die op een brief dan heb je gegarandeerd de postbode op je dak.

11 uur aan de waterkant voor 2,000001 vissen en 2 kwalletjes, vroeg of laat verklaren ze mij gek maar aan alle mooie dingen komt een einde dus rond drie uur huiswaarts vertrokken met nog een leuke gedachte in het achterhoofd : " we hoeven straks toch geen vis te kuisen" Vang ze en tot aan de waterkant.De Gelenaar=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Afgelopen woensdagavond gevist in de gietende regen. Vangst was goed. Viste met 1 dobber 20 gram met 15 gram lood en cirkelhaak aan fluorcarbon onderlijn. Nog nooit had ik zomer en wintervis op een avond gevangen. Mooie dikke zeebaars van 45 cm en twee gullen. Helaas heb ik mijn tweede megabaars van dit seizoen verspild, mijn slip bleef maar gaan. Toen ik de slip vaster draaide brak mijn 0.40 onderlijn. Maar de vangst daarna maakte het goed. Weer wat geleerd dat je grote baarzen de tijd moet geven om moe te worden.Floor=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Vandaag gevist in de havens van het europoortgebied,geen zeebaars kunnen ontdekken maar wel makreel.Gevist van 6.00 tot 15.00 uur totaal 35 makrelen gevangen.Johan=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Vanochtend op de geep wezen vissen bij Ritthem. Oostelijke wind en afgaand tij. Slechts 1 geepje kunnen vangen op een reepje zalm.

Ook de andere aanwezige vissers vingen bijna niets.

RinusRinus van Belzen=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


Vrijdagavond van 18:45 tot 23:45 met 2 hengels in het europoort gebied gevist. Met zowel zeepieren als ook steekzagers. Prachtig weer maar de vangst viel tegen. Er stond ook maar erg weinig stroming zo dags voor dood tij. In totaal 12 visjes gevangen. 3 Hele kleine tongetjes en de rest waren allemaal kleine botjes. Alles op de zagers gevangen. Mijn vismaat had 7 visjes gevangen, waar onder3 tongen (2 Maatse). De rest was ook bot. Nog wel even een leuk gesprek met Ron gehad. Een sportvisser waar ik al regelmatig mail contact mee had gehad maar nog nooit was tegen gekomen. Was erg leuk.

Groetjes FrankPinochat42=== Vrijdag 06 juni 2014 ===


Vanmiddag nog een 2 tal uurtjes wezen gepen in de buurt van Ritthem.

Als aas runderhart en reepjes geep. Het weer was geweldig, de vangst niet.

Het water was spiegelglad, maar toch maar 1 keer een geep zien springen.

Na een uurtje een klein tikje, en dacht ik t een klein geepje te vangen, maar het was een mooie spiering aan het reepje hart.

Later nog 1 geep bij gevangen. ( zwemmen allebei weer). Geen geweldige vangst dus,maar het mooie weer vergoede veel.

Groeten Jan B.jan.b=== Vrijdag 06 juni 2014 ===


Gisteren wezen baarzen aan de westschelde.

Bij aankomst te veel wind tegen beter weten in toch gaan gooien.

Heel de kant afgeweest en 1 klein baarsje gepakt.

 

Leuk praatje gemaakt met een motormuis.loodje=== Vrijdag 06 juni 2014 ===


Gisteren weer is een hengeltje uit wisten gooien in Vlaardingen voor bij de Chinees Om 18.00 begonnen en om 03.00 gestopt in totaal 9 tongen en 2 palingenRob van Teteringen=== Donderdag 05 juni 2014 ===


 dag visvrienden

vorig weekend mooie vangst gedaan  in wemeldinge 

zeebaars gevangen op de dobber uiteraard met een zager 35min drilwerk en de buit was binnen

een mooie baars van 75 cm met een gewicht om U tegen te zeggen 4.900kgr en dit voor mijn eerste baars van het seizoen 

dit weekend gaan we er nogmaals tegenaan met het mooie weer dat voorspeld wordt 

mvgr  jempijempi=== Donderdag 05 juni 2014 ===


Vandaag, woensdag 4 juni, nogmaals geprobeerd om bij Waarde mijn geluk te beproeven ondanks de voorspelde slechte weersomstandigheden. Afgelopen zaterdag was ik hier ook en had toen toch leuk vis gevangen.

's Morgens nog even gauw met Pim van Profish te Zegge gebeld voor aas en was geen probleem. Omstreeks 20.15 uur zou het hoogwater zijn en ik wilde ook nog een 1,5 uur met laagwater vissen.

Omstreeks 17.00 uur lagen de eerste lijnen in het water. Er stond een stevige bries (ongeveer windkracht 3) en er viel (lichte) regen. Naast mij stond al een visser die ook trachtte een vis te vangen. Ik moest toch  weer ruim 2 uur wachten voordat ik mijn eerste bot(je) ving. Helaas was het een postzegelformaat en dus teruggezet en wachten op grotere vissen.

Afijn, dan maar gelijk door naar de eindstand.

Omstreeks 21.15 uur vond ik het welletjes geweest en stond de teller op 14 stuks waarvan ik er 9 heb terug moeten zetten. In totaal 3 tongen gevangen waarvan 2 teruggezet en 11 platvissen waarvan ik er ook een aantal van heb teruggezet. Ik heb gevist met enkel pieren en deze keer heb ik alles gevangen aan rode afhouders. Wat mij opviel deze keer was dat de vissen, hoe klein ze ook waren, de haken diep hadden ingeslikt.

Een uur voor hoogwater ging de wind nog aantrekken tot zeker windkracht 5 en draaide tot zuidenwind waardoor het ingooien behoorlijk werd bemoeilijkt, maar de wind zorgde er wel voor dat de regenbuien snel over ons heen gingen en er bijna of geen regen naar beneden kwam. Ook mijn buurman zag ik weleens een visje naar boven trekken. In ruim 4.5 uur vissen toch weer ruim 7 ons pieren er doorheen gevist, want de krabben waren er weer in overvloed, 10 minuten en de haken waren volledig kaalgevreten.

Jammer dat de vissen deze keer aan de kleine kant bleven, maar ach...we zijn weer niet met lege handen naar huis gegaan.

met vriendelijke (vis)groeten,

Johan Frijters, Sint WillebrordJohan Frijters=== Woensdag 04 juni 2014 ===


Hallo,

Verlaat bericht maar beter laat dan nooit.

Het weekend met hemelvaart zaterdag en zondag even op de geep gevist in westkapelle, op de dijk tussen westkapelle en domburg.

Steeds gevist 2 uur voor laag water en 1 uur met opkomend water. Als aas runderhart en zalm. Resultaat van deze 2 dagen 21 mooie gepen. 

Als ik om me heen keek werd er in het algemeen redelijk wat gevangen.

aankomend weekend nog maar eens kijken wat de zee te bieden heeft.

Groetjes Rens  Rens=== Woensdag 04 juni 2014 ===


Vissen Noordpier.

Maandagavond laat nog 2 uurtjes op de Noordpier. Kon gelukkig van een collegavisser een aantal zagertje krijgen. Waarvoor nogmaals  dank. Vangst 2 x zeebaars (38 en 44 cm) en 3 gulletjes Gevist met de dobber.

Dinsdag van 10 tot 2 uur gevist. 1 aanbeet op de dobber. Aanslaan, haak er af pffff. Met de plug wel 1 treffer (zeebaars 44 cm)

Albert,Winterswijk.albert=== Woensdag 04 juni 2014 ===


Gisteren weer eens gestaan rond de Baaiweg met het mooie weer.

Had gehoopt ondanks de rustige zee op wat scholenbaars, echter helaas geen baars te bekennen.

Toch ineens grote haal op de top en deze keer was het ook de moeite waard een tong van 39 cm.

Op een bot na bleeft het dan ook bij deze vissessie.

Al met al een mooie dag met een tong waar we het graag voor doen.

Volgende keer nog wat zeebaarsjes ( zen ) er tussendoor en het kan niet beter.

JdeV

 John=== Dinsdag 03 juni 2014 ===


Hallo medevissers,

Een hele tijd niets geschreven , maar wel vrij regelmatig gevist. Het was vet. We zagen dat op het sluisencomplex aardig werd gevangen en dat gingen we ook maar eens proberen. Hengel shimano yasei red dropshot, licht molentje erop en een gevlochten lijn. Daaronder weer een stukje fluor carbon en daar aan een loodkopje van 10 gram. Op de haak een zager en gaan. Door deze manier van vissen voel je elk snuffelaartje, en we hebben heel wat gevangen. meest gul van over de 40 cm. En op zo'n hengeltje topsport!

Dit hele feest duurde een aantal avonden en af en toe kwam er ook een mooie zeebaars, botje of paling tussendoor. De laatste tijd is het helemaal stil op die plek. Gisteravond achter de zeebaars aangezeten maar die gaven niet thuis, wel een mooie zeehond , die kwam af en toe even kijken. Toch nog een flinke bot gevangen , zeg maar als troostprijs. Floor! goed gedaan met je vangst leuk om te lezen.

Met vriendelijke groeten Har.Har=== Dinsdag 03 juni 2014 ===


Gisteren-avond(dinsdag) wezen vissen aan het strand van Vrouwenpolder. Niet echt slecht, maar redelijk en toch regelmatig wel een tik op de top. Ik ving 3x bot en 1x schol en later op de avond nog een zeebaars van 30cm. Al met al weer een lekker maaltje vis. Het weer was super;bladstille zee met een goede temperatuur. Af entoe  wat groene sla aan de lijn,maar dat mocht de pret niet drukken. Eerder op de dag wezen vissen op het strand van West Capelle nabij Domburg. Het was prachtig zonnig weer maar 0,0 gevangen; nog niet eens een tik op de top! Dus de avond maakte alles weer goed.H.Gebuis=== Maandag 02 juni 2014 ===


Ja we zijn gaan vissen bij de oosterscheldekering 5 baarsjes van 1, 5 tot 3  kilo gevangen lekker maaltje weer hoor mooie nacht maar wel een beetje koud eergisteren naar de schaar bij het topshuis  daar niks gevangen ga vanavond proberen heb gehoord dat er daar al weer gevangen wordt in de ochtendgloren even proberen met me popper het getij is goed dus gaan we weer even een lekkerbekje van zeebaars vangen.jaap=== Maandag 02 juni 2014 ===


Beste zeevissers,

gisteren (1-6-2014) heb ik bij opkomende water vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur op ZuidpierIIjmuiden gevist.

11x gul en 7x mis. Het weer was prachtig.. 

Groetjes,
Tarkan Tarkan=== Maandag 02 juni 2014 ===


Hallo,

eerst even een reactie op de kritiek van de mensen van Zeevisland.

Deze mensen doen uitermate hun best, om de vissers (wij dus ) zo goed mogelijk op de hoogte te houden van recente vangsten en berichten.

Hiervoor mijn dank. Zelf schrijf ik al vele jaren berichtjes, en lees ik met veel plezier de berichten van anderen.

Of er wel eens fouten of misschien vangsten met een ? bij staan neem ik voor lief.

Ik zeg maar zo, als je er problemen mee hebt, kijk dan niet. Zeevisland ga zo door !!

Dan een 2 tal berichtjes, Gisterenavond (ik was vandaag vrij) wezen vissen aan het Nollestrand.

Begonnen om half 10 en gestopt om half 1.Als aas pieren en steekzagers

Als onderlijnen afhouders en dwarrellijnen. De krabben wisten ze allebei goed te vinden.

Dan de vangst, die viel vies tegen n.l. 1 scholletje en 1 gulletje van 34 cm .

Dus geen tong. Het positieve was het weer en dat ik geen materiaal ben verspeeld.

Omdat ik vrij was , vanmiddag nog een 2 tal uurtjes wezen gepen aan Ritthem.

In 2 uur tijd 3 gepen gevangen aan runderhart. Mijn 3 medevissers hadden respectievelijk :1, 2 en 4 gepen.

Zo, dit was weer een berichtje van mij , tot een volgend bericht,

  

Groeten Jan B.jan.b=== Maandag 02 juni 2014 ===


Persbericht

(2 juni 2014)

Westkapelle 1 doet het opnieuw!

( www.korpsvissen.nl )

Het door HSV Vlissingen uitgezette parcours op het strand van Domburg lag er afgelopen zaterdag schitterend bij. In de voorgaande dagen werden topvangsten geboekt en niets leek een mooie 2e competitiedag in de weg te staan. En zo was het ook, alhoewel de vangsten om onverklaarbare reden minder goed waren dan verwacht. Toch zouden er 457 vissen worden gevangen.

Het strand van Domburg is zo aantrekkelijk omdat er een variëteit aan vissoorten kan worden gevangen, die elk vragen om een eigen tactiek. Ga je voor platvis op de bodem, kies je voor zeebaars of denk je dat je het in de hogere waterlagen op de geep moet gaan proberen? Tal van onderlijnen met en zonder drijvertjes werden daartoe in stelling gebracht. De meeste van de 150 deelnemers kozen echter voor het vissen op de bodem op bot. Uiteindelijk bleek dit ook de beste keuze en ging het er vooral om de goede afstand te vinden waar de vis zich ophield. En niet zelden was dit in de eerste meters!

Een ander voordeel van dit strand is de vlakke bodem, waardoor materiaalverlies nagenoeg uitgesloten is. Kortom, ingrediënten genoeg voor een spannende strijd.

Het team van de Zeebaars Scherpenisse was na de 21e plaats van de eerste wedstrijd gebrand op een goed resultaat en dat leverde bij de 5 teamleden al snel resultaat op. Uiteindelijk kwamen ze tot 23 vissen, goed voor de 3e plaats in de daguitslag. 

In het D-vak ging Johan Huijgens van het gelijknamige team als een speer en wist 10 vissen (188 cm) op zijn kaart bij te schrijven. In het E-vak was Happy H**ker Bob Marien helemaal los en ving 7 vissen waarvan 3 botten groter dan 30 cm.

In deze competitie gaat het echter om de teamprestatie en het Vriendenteam 7 wist hun ervaring om te zetten in een mooie 2e plaats. Onnavolgbaar was het thuis vissende Westkapelle 1 dat met 43 punten verschil ook deze 2e wedstrijd wist te winnen. Een uitstekende prestatie! 

Uit de vorige jaren weten we dat de competitie hiermee alles behalve beslist is. Er volgen nog 3 wedstrijden, de eerste op zaterdag 6 september in de Europoort. 

De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website:

www.korpsvissen.nl

   Korpsvissen=== Maandag 02 juni 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Kort vangstberichtje van gisterenavond (zondag). Lang Hemelvaartweekend afgelopen dus zeer rustig op het strand. Gevist van 21.45 tot 01.00 uur met LW om ca. 23.30 uur. In vergelijking met anderhalve week geleden op deze plek veel, maar dan ook veel, minder schar. Vangstverloop was ook anders. Zoals Dennis (een andere vaste schrijver op dit fantastische medium waarop vissers hun ervaringen delen!!!) al meldde was bijna alles te doen bij opkomend. Vangsten: 7 botjes, 1 lap van een bot, een klein scholletje (allen terug) en voor de pan: 1x schar en 5 mooie tongen. Schar lijkt dus nu definitief plaats te maken voor de zomervis! Vangsten in aantal dus behoorlijk minder maar in kwaliteit (sorry, ben grote fan van tong!) beter. Met het mooie weer en vooral de verwachte hogere temperaturen zullen, naar verwachting, de aantallen tong alleen maar toenemen. Dat belooft wat voor de tweede helft van juni!!

Groetjes weer,De Middelburger=== Maandag 02 juni 2014 ===


Laat vangstberichtje van zondag 01 juni.

Ikzelf als zeebaars specimen hunter 0.

Mijn schoonvader de allrounder 3 gepen en 2 makrelen. Allen met de dobber en reepje geep.

Gevist op de zuidpier.

Vang ze!Brian=== Maandag 02 juni 2014 ===


zaterdag en zondag gevist op de noordpier. Met strandhengel, wapperlijntje, zagers en pieren. Vangt nihil. Beet nihil. Maar het was er gezellig met prachtweer (savonds wat frisjes).Vasily=== Maandag 02 juni 2014 ===


Gisteren een 4-tal uur wezen gepen omgeving zeelandbrug, 9 stuks geland.

Wat opviel, de kleintjes gingen voor de zagers, met zalm meer grotere.

Wel goed weer, rood tintje.

licht vissen is de boodschap....janb2=== Maandag 02 juni 2014 ===


Afgelopen weekend gevist op het strand van Vlieland. Gevist met 2 hengels, pieren en verschillende onderlijnen. Zowel de rode plastic afhoudertjes, wapperlijnen als de Jojo montage. Ik kan kort zijn; niets, nada, noppes. Nog geen aanbeet gezien. Binnen twee minuten was het aas eraf. Heel, heeeeeeel veel krabben. Wel schitterend weer. Dat dan weer wel.JEHA=== Maandag 02 juni 2014 ===


Gisterenavond 3 uur staan gooien met pluggen aan de oosterschelde.  Eigenlijk tegen beter weten in,  want met een zonnetje vang ik doorgaans geen zeebaars.  En dat kwam ook uit. Wel veel geep gevoeld. Maar niet gehaakt. Hopenlijk gaat de E.U. een wijs besluit nemen over de commerciële visserij op zeebaars. .. anders is het binnenkort helemaal voorbij.

Vang ze!Gijs=== Maandag 02 juni 2014 ===


Gisteren en eergisteren op de Noordpier gevist. 

Zaterdag gevist met pieren, ansjovis, inktvis en kunstaas, de vangst bestond uit een Geep, Horsmakreel, Gul en een Bot.

Zondag gevist met mesheften, zagers, inktvis en kunstaas maar had toen niks gevangen.David Birnie=== Maandag 02 juni 2014 ===


Afgelopen zaterdag de dijk van Roptazijl (net boven Harlingen) maar weer eens opgezocht voor de eerste keer dit jaar.

Om kwart over 8 stonden de hengels en kon het beginnen.

Na een paar dagen wind uit het oosten zat de wind nu in de noordwest hoek wat toch betere omstandigheden betekent dus vol goede moed begonnen.

De eerste paar worpen was het alleen zeewier en apenhaar binnentrekken met telkens de haken kaal.

Gelukkig was het met het groenvoer gebeurt na een paar uur alleen bleven de krabben helaas 3 hoog opgestapeld liggen en was het regelmatig binnenhalen en weer beazen.

M’n pa ving toch na ongeveer 2 uur vissen de eerste bot, dat gaf hoop en er zelf gauw de 2e hengel bij opgetuigd.

Pas 3 uur later kwam er bij mij pas de eerste op de kant, mn broer ving helaas niks.

Het was wel geweldig weer op een plek die altijd heel bijzonder blijft dus weer een hele leuke dag gehad.

Volgende keer wat meer vis zou leuk zijn.

EdwardEdward=== Zondag 01 juni 2014 ===


Hallo medevissers,

Hier nog een verlaat bericht. Als verstokte zoetwatervisser toch weer eens het zilte opgezocht. Afgelopen vrijdag 30-5 wezen vissen op de Noordpier vanaf 14.00 tot 19.00 uur. Eerst aan de buitenzijde met 1 hengel met wapperlijn beaast met zeepier en zager, 1 hengel afwisselend met shads ( in verschillende kleuren) , dobber met zager en tobey lepel. Later de luwte van de binnenzijde opgezocht. 1 x een baars achter mijn shad aan zien gaan maar daar is het bij gebleven. De haken waren vlot schoon, mooie zeesterren dat wel! Om mij heen werd ook niets gevangen dus twijfel ik nog niet aan mijn zeeviskunsten: ik ga het eerdaags nog wel es proberen, het moet toch een keer lukken om een zeebaars aan de schubben te komen! De aanhouder wint zullen we maar denken.

GroetPeter=== Zondag 01 juni 2014 ===


Vandaag naar Neeltje Jans afgereisd om de geep te belagen. 3 gepen en een makreel gevangen. Het was om een uur of 9 helemaal afgelopen met de aanbeten. Gaat nog niet echt lekker daar.

Willemwillem=== Zondag 01 juni 2014 ===


Bes.

te Medevissers

Ondanks dat ik zeker 4 x per jaar een weekje afreis met visvrienden naar zoutelande heb ik nog nooit een vangstbericht geplaatst

Nu voel ik mij na het lezen van alle commotie toch geroepen om alle medevissers die dat wel doen en zeker ook de mensen achter deze site te bedanken.

Afstand en drukte met de arbeid maken veelal vissen in zoutwater onmogelijk maar de keren dat we wel gaan is het genieten

Door jullie berichtjes blijf ik toch op de hoogte van de vangsten en technieken en vooral belevenissen.

Aan een ieder op en achter deze site heel erg bedankt en blijf lekker schrijven over dat wat we met zijn allen zo graag doen namelijk vissen.

een vriendelijke visgroet

Wijnand Apeldoornwijnand langendijk=== Zondag 01 juni 2014 ===


30 mei zuidpier met zn 3en. 26 makrelen, 2 horsmakreel en 4 gullen waarvan er een weer zwemt.Matko=== Zondag 01 juni 2014 ===


visvrienden en vriendinnen,

Na een lange nachtrust van de volle drie uur stond zaterdag de 2e PKC op het programma. De locatie was de 'kop van Walcheren' oftewel Baaiweg/centrum Domburg. Herbert was rond half 7 bij me en rond kwart over zeven half 8 waren we in de Herrijst te Westkapelle. Balletje pakken, bakkie leut, potje o-h'en met die en gene. We hadden nummer 24 en Wim mocht naar A aan de Baaiweg, Herbert tussen de palen in B, Rudi in C, Niek in D en ik mocht naar E. Ik stond pal naast de palen en was verheugd met mijn plek. (toen nog wel). Links van me stond Andre Barendts en rechts aan de andere kant van de palen stond Linda v/d Velde. Ik was dus in goed gezelschap. Om 10:00 klonk het signaal en vlogen de 145 lijnen het water in. Ik begon bij de kop van de palen. Na een kwartiertje niks. Nogmaals proberen, Portugees eraan, weer niks. Dat ging zo een uurtje door en toen kwamen de eerste zwemmers. Eerst vonden ze het wat fris (gelukkig dacht ik) maar ze gingen even later toch het water in. Grrr na wat gemopper en vriendelijk toch dringend verzoek gevraagd om weg te gaan gingen ze eruit. In tussen was het rond half 12 en de vloed kwam er goed in. De mui voor me liep goed vol met water, dus ook vis. Maar het was niet alleen water en vis. Om de haverklap lagen er wel wat zwemmers voor me neus. Gingen ze niet links van me het water in, deden ze het wel rechts van me. Je begrijpt wel dat ik niet echt in mun hum was. Andre had er weinig tot geen last van en ving zo z'n visjes. met nog drie kwartier te gaan ben ik stijf tegen de palen gaan gooien maar dat leverde ook helaas geen vis op. Alleen nog een badgast die mijn hengel uit de steun liep, omdat ie zo nodig voorlangs mijn hengel moest lopen. Toen was mijn dag compleet. Na afloop nog een sapje en een hapje gedaan en gelukkig hadden Rudi, Niek en Herbert wel vis. Wim kon in het lastige 'A' vak ook geen schub vangen. Al met al een dag om snel te vergeten...... Next time better....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

   Dennis Zwiers=== Zondag 01 juni 2014 ===


zondag vroeg het bed uit en voor de eerste keer op de zeebaars gaan vissen dit jaar!

heb 2 zeebaarzen gevangen op een twister 1 maal 40cm en 1 maal 65cm 

mijn dag kan niet meer stuk

vorig jaar heb ik ze heel slecht gevangen,dus dit jaar begint voor mij goed

gr:martinm.kater=== Zondag 01 juni 2014 ===


Tweede PKC aan Domburg

Gisteren visten we de tweede wedstrijd uit het rijtje van de PKC. Het was een beetje onhandig gekozen wedstrijddag, het was nl op de laatste zaterdag van Mei ook og een Nationale Hengeldag. Helaas zitten er altijd te weinig zaterdagen in de week dus moest ik kiezen tussen PKC of Nationale Hengeldag. Omdat twee van de teamers op hengelvakantie waren werd het PKC. Plaats van handeling zou ergens aan de Walcherse kust zijn, gelukkig had de organisatie gekozen voor een strandstek zonder materiaalverlies en werd het parcours uitgezet tussen de Panoramaweg en Domburg. Vissen op dit parcours houd wel een risico in, is het ruig weer dan is er zeebaars maar ook kitesurfers, is het rustig weer dan bestaat de vangst meer uit platvis en zijn er badgasten en zwemmers.

Mijn plaatsnummer stond pal voor de trap, vlakbij het dorp Domburg, in het D vak, aan de rechterkant Arjan van Moort en aan de linkerkant achter de palenrij Kees Rijnhout. We visten rond laagwater. Voorafgaand aan de wedstrijd had ik nog even rond de palenrij gekeken of er ergens nog een muitje langs de palen was, maar dat was minimaal. Er was alleen een slijtgeultje van een voetbreedte pal langs de palen en geen kuiltje of stenenrijtje rond de kop. Herbert had wel een heel bijzonder plaatsnummer, die kreeg een plekje tussen de twee palen in. In de aasbak zaten alle bekende en onbekende aassoorten voor zowel de ouderwetste bodemvisserij als voor de drijvende oppervlaktevisserij. De onderlijnenmappen gevuld met bijpassende tuigerijen en knoopwerkjes. Er lag al veel zeesla op het strand en in het water dreven al grote plakkaten met vuil en groen. Twee loodkannonnen opgetuigd, eentje met dikke 35/100 op de spoel, de andere met dunne 20/100. Rond 10 uur klonk het startsignaal en mochten we los.

Al bij de tweede draai kwam er een mooie bot op het strand, die zicht vergrepen had aan een tap/zeepier cocktailtje, een half uur later volgde er nog een kleiner exemplaar. De start was goed voor mij, met verder maar minimaal vis tussen de palen. Arjan trok behalve twee botjes ook nog twee baarsjes op de kant. Ook Kees feederde aan de andere kant van de palen wat kleine botjes in de visemmer. Toen de stroming er in kwam werd het drijfvuil en het weer steeds minder maar ook de vreterij en de vangerij werden minder en minder. In de laatste twee uren kwam er in ons palenvak nauwelijks vis meer uit. Ik had ook de drijvende Portugees nog ingezet in het hoop op n verdwaald geepje, maar ook dat gaf geen resultaat. Ook het uitpielen van het slijtgeultje en rond de kop van het paalhoofd met een peuteronderlijn en puur witjes op de haakjes leverden niks op. Van de overige teamers kwamen postitieve berichten van Herbert en Rudi maar sombere berichten van Wim en Dennis. Dennis had vervelend gezelschap van een klusje zwemmers, en Wim was afgeleid door z'n eigen zeemeermin.

Met 2 nullen in het team konden we deze keer geen potten breken. Na afloop van de wedstrijd nog maar troost gezocht op het parkeerterrein en nog een hapje en een sapje genuttigd alvorens af te reizen naar Schouwen

  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel. Niek Romijn=== Zondag 01 juni 2014 ===


Zaterdag naar Rittem gereden om te proberen een geep te vangen .

gevist van 10.30 uur tot 15.00 uur als aas hadden wij runderhart en een stukje geep uit de vriezer .

de vangst Adrie 2 en ik 1 geep wel diverse lossers en prima weer .

gr Adrie en ImarImar de Pan