Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van juni 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Vandaag wezen makreel vissen met de Valkyrie van Eef Hoek. Geweldig mooi schip, maar dat zullen de meeste die dit lezen wel weten. 

Gevist met een lichte pilkerhengel, met een 14/00 Penn braid op de Penn sargus sg 5000 en natuurlijk een verenpatenoster.

Wij hadden zon 50 makrelen per persoon en daar waren wij dik tevreden mee.

Als bijvangst nog een rode poon, horsmakrelen en een pieterman boven water zien komen.

Er waren nog mensen aan boord met veel meer makrelen maar die visten dan  ook met  minimaal 10 haken tegelijk.

Gr,

Jan de Bruin Jan de Bruin=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Vrijdagavond een tongensessie tussen de buien door: Enkele weken geleden werd ik door forse onweersbuien van mn tongenstek in de Voordelta verdreven. Dat is balen als je precies op het moment dat je denkt dat het juiste getij en donker samen vallen en alle lijnen beaasd uptide in het water liggen. Vrijdagavond had ik met vismaat Dirk opnieuw een tongentrip gepland vanaf de helling Neeltje Jans. En opnieuw dreigde onweersbuien roet in het eten te gaan gooien. Vooraf heel de dag Windfinder en buienradar in de gaten gehouden. Ons besluit stond vast; we gaan! Zagers opgehaald, boot achter de auto, op naar de helling. Aan de Neeltje Jans geen auto en/of trailer te bekennen. D

e vangstberichten geven ook aan dat de vangsten magertjes zijn. De tongvangsten, zelfs in de Westerschelde "dunnetjes", om het zo maar te zeggen. In combi met de twijfelachtige weersverwachting is dat waarschijnlijk de verklaring(?) Omstreeks 21.30 uur liggen we op ons stekkie. Volgens het boekje is het dan LW kentering. Zoals gewoonlijk loopt het afgaande getij hier wat langer door. Rond 22.00 uur nog met licht vang ik de 1e tong, en een flinke. Dat geeft de burger moed. De stroming valt nu helemaal weg, en dan wordt het wat heen weer slingeren tussen wind en stroming. Wel vangen we enkele platten. Een schol en een bot die een rammel op de top gaf. Dat is dan wel leuk. Ook krijgen we een buitje regen te verduren. In een open consoleboot niet zo grappig, maar het valt reuze mee. De voorspelde onweersbui passeert ook, maar verder weg op open zee. Tegen de ondergaande zon, in z'n rode gloed, geven de flitsen een geweldig natuurspektakel.

Scherp om ons heen kijkend en de situatie taxerend besluiten we te blijven liggen. Dat blijkt een goede keuze. De wind valt weg en de lucht klaart op. Duister valt in en sterren worden zichtbaar. Het opkomende getij begint te lopen. Dat zou dan het moment moeten worden dat ze gaan bijten....Maar de tong meldt zich niet....pas als het nog harder begint te stromen vangen we om de beurt ieder enkele tongen. Maar heel wild wordt t niet. Uiteindelijk gaat het zo hard stromen met daarbij vuil en zeesla dat vissen bijna niet meer gaat en de vis drukt zich ook tegen de bodem. In totaal 8 tongen gevangen, waarvan enkele mooie hoteltongen. Inmiddels is de wind aangetrokken tot Z4 Bf. We halen t anker op en varen met wind in de kont naar binnen. Toch altijd een roerige zee voor de kering, dus wel fijn om de haven weer in te varen en op de helling te stappen. Dan zeggen we tegen elkaar dat dit altijd wel 1 van die ultieme momenten is van zo' n visavontuur... Nacht, duister, stroom, wind, onweer, regen, golven...en toch gevist;-)

Geen wereldvangst, maar een klutsje mooie tongen in de emmer maken het wel compleet! Dit zal wat ons betreft niet de laatste tongensessie van deze zomer zijn. Dit smaakt naar meer....Delta 362 - Kees=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Hier nog wat foto's van het makrelen

Groet,

Hans MusteHans Muste=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Vandaag donderdag 26-06-2014 wezen makrelen met de Neeltje Jans van Piet Bouwman samen met Edwin.

Het was niet erg druk ongeveer 18 man maar Piet ging toch. Helemaal geweldig!

Schitterende dag met zeer weinig wind dus dat beloofde wat. En inderdaad na ongeveer een klein uurtje varen wist Piet de makrelen weer te vinden, het waren allemaal wel kleine plukjes meeuwen maar iedereen ving goed makreel. Wij hadden er zeker een 120 stuks.

Rond 15:00 was het gedaan en gingen we richting haven. Piet bedankt voor deze zeer geslaagde dag.

Groet,

Hans MusteHans Muste=== Dinsdag 24 juni 2014 ===
Alain Tulleneers=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


hallo vissers

hier een klein verslag van happy-fisherman

donderdag op de makreel geweest het was niet wild maar iedereen had wel makreel

zaterdag op de wrakken geweest dit was goed iedereen had tussen de 6 en 8 stuks of hadden de bag lemiet gehaald ook is er makreel bij gevangen

zondag op de makreel geweest we hadden 2 trippen de ochtend trip was niet wild de middag trip was beter de meesten hadden ussen de 30 en 50 makrelen

wij hebben as vrijdag nog  voor alle visserij en zaterdag nog plaats voor wrakvissen

dus heb je zin bel gerust 0187493785 of mail info@happy-fisherman.nl

mvg happy-fishermanpia=== Maandag 23 juni 2014 ===


Hier een vis bericht van 22-6 Met de boot voor de Maasvlakte gevist op tong en baars zonder succes. 2 kleine tongetjes en veel ondermaatse schar was alles.

groet Erik en RemcoRemco en Erik=== Zondag 22 juni 2014 ===


Vandaag zondag de makreel gaan bejagen met maatje adriane

vanuit neeltje jans vroeg vertrokken  richting zeebrugge gevaren langs de kust lijn

bijna in zeebrugge eerste meeuwen gezien

kwamen wel wat makrelen boven  vooral horsmakreel

maar zovlug ze er waren zovlug waren ze ook weer weg

dan weer zoeken dan weer vissen dan weer zoeken dan weer vissen

telkens kwamen

er enkele makrelen boven

maar tot half een gevist  (we wilden vroeg binnen zijn voor de rode duivels)

maar het was ook gedaan de meeuwen zaten allemaal op het water

toch een leuke dag  goed weer en vis dus wat wil een visser nog meer

vang ze en tot een volgende keer

Fons  vanuit dessel

al bij al toch een leuk resultaat een gemiddelde van 40 makrelen de manVan Gestel Alfons=== Zondag 22 juni 2014 ===


Vandaag Zondag 22-6-2014.....

Vroeg vertrokken vanuit Middelburg....

Achter de Pirate aan om te kijken of de makreel er zat,in de west....

Rene nog vriendelijk BEDANKT hiervoor TOP!!!

Een klein plukje meeuwen gezien,niet grote groepen meeuwen die doken....

Zo af en toe kwam er een klein makreeltje boven ondermaats heelaas....

Wel wat hors makrelen en een rode poon.....

De Pirate ging nog verder op makreel wij probeerden een wrakje in de buurt....

Nix nada noppes....

Nog een zandbank geprobeerd om een zeebaars te verlijden,ook nix nada noppes....

Als laatst een wrakje onder de kant geprobeerd en jawel 1 horsmakreel....

Wel mooi weer dat dan weer wel....

Gr Piet en Pietpiet=== Zondag 22 juni 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren de 10e en laatste bootwedstrijd van HSV-t Zijpe van dit seizoen. We hadden weer de beschikking over de MS Helga en de MS Tertius. Ik stond deze keer op de Tertius op nummer 5. Stuurboordzijde voorop. In de aasbak deze keer piertjes, zagers, tappen en witjes. We hebben de ganze dag voor Stavenisse gelegen. Was het dan zo goed??????? Qua aantal ging het wel maar de soort en vooral de maat van de vis. Steenbolkjes, grondeltjes en een enkel platvisje zijn de revue gepasseerd. Ook zijn er nog twee kreeften gevangen dus dat was wel leuk. Voor de rest visjes van 7 cm tot 19 cm met een uitschieter van een gulletje van 30 cm. Mijn grootste gup was 14 cm. Maar verkassen had geen zin. Het is overal droevig gesteld op de Oosterschelde met de vangerij dus waren we al blij dat we in iedere geval iets vingen. Zoals gezegd stond ik op nummer 5 en al na een half uurtje had ik mijn eerste visje. Een steenbolkje van 120 mm.(Lijkt het nog iets). Het was nog wel ff zoeken naar de guppen want ze waren niet overal te vinden. Bas, die op nummer 3 stond ging als een raket en had er binnen no-time 6. Ik bleef ze ook wel vang maar bleef er toch een stuk of vijf achter. Tijdens het eten had hij er tien en ik nog maar vier. Maar toen vond ik ze en met nog een half uurtje te gaan had Bas er 13 en ik 13 maar 1 cm meer. Maar ik was ze ineens kwijt en Bas wist er nog 3 te vangen en ging mij voorbij met 34 cm. De toeter ging om 15:00 uur en Bas had 16 visjes goed voor 1.88 meter. Ik was 2e op de boot met 13 visjes en 1.54 meter. Bas was ook eerste overall en 2e overall was Ferry jr. met 1.72 meter. Bij de jeugd heeft Jaap gewonnen. De rest van de uitslagen zijn niet bekend gemaakt om de spannig voor de kampioen er nog even in te houden. 25 juli vissen we onze 6e kantwedstrijd in de Waterweg. Ik ben benieuwd of dat weer zo'n micro visserij wordt. Volgende week eerst de koppel-wedstrijd van de Slufter vissen samen met teamer Marco. Ik ben benieuwd of we Herbert en Marcel kunnen kloppen.............  

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

   Dennis Zwiers=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Dreigend hartinfarct blijkt forse zomergriep. 

Als je 3200 uur achter elkaar zonder ook maar een klein defect vaart dan kun je er natuurlijk op wachten dat er eens een keer iets stuk gaat. Grote lol alom op facebook omdat onze prinses door de knrm binnengesleept werd. Ik heb er zelf ook maar een kiekje bijgedaan. Hoeven de lachebekken het niet meer te doen. 

Het liet zich zeer ernstig aanzien maar dankzij de meer dan perfecte ondersteuning van DoldermanZwijdrecht én Zeelandboten én Michel blijkt het hartinfarct in de vorm van een kapotte koppeling toch gelukkig een zomergriepje in de vorm van een defecte oliekoeler. Donderdagavond alles weer spic en span maar helaas gooide het weer voor vrijdag roet in het eten en moest ik de mannen voor vrijdag overdag en avond teleurstellen. 

Overigens konden de vaarten van woensdag en donderdag gewoon doorgaan dankzij de collegiale hulp van René die met de Pirate de vaartjes overnam. René bedankt. 

Bijna een maand geleden dat er een vangstbericht van Wiesje was dus het is ondoenlijk om elke dag eruit te lichten. Daarom (in overleg met de IT) maar een bats foto’s erbij die meer zeggen als 1000 woorden. 

Kort samengevat: op een enkele offday na goede tot zeer goede visserij geweest. Zomergullen, haaitjes en ook weer ouderwets goede tongvisserijtjes erbij. 

Ook aan uw schipper werd weer ruimschoots gedacht door de aanwezigheid van wel zeer schone dames. 

 

Wiesje is er weer helemaal klaar voor, het weer ziet er goed uit voor het weekend en maandag dus we gaan er weer vol tegenaan. 

Heren én Dames, bedankt voor de klandizie en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.net 

 Hank Perrée=== Donderdag 19 juni 2014 ===


Droevig gesteld op de Oosterschelde.

Met 18 personen 28 vissen gevangen, wel van diverse soorten, maar veel te weinig.

Ons clubke heeft zijn best gedaan maar de vissen wilden niet.

Een pracht van een paling, maar helaas 70cm mag je niet meenemen, dan maar in je broekspijp stoppen.

Tot sept wachtren eer we weer gaan, hopelijk beter.

Groetjes wim uit wernhout .wim mathijssen=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


Een kleine impressie wat er afgelopen week zoal gevangen Is aan boord van de PirateII 

         

Agenda komende week:

Maandag 23juni. Opstapdag, enkele plaatsen vrij 

Dinsdag 24juni.   Opstapdag, enkele plaatsen vrij 

Om te boeken bel 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl Jeroen=== Zondag 15 juni 2014 ===


Zaterdag 14 juni weggeweest met de marezaet met schipper Joop.om dat het nog al een eindje varen was van uit Bruinisse naar de brug .zijn we om 7 uur gaan varen.

na het nuttige van een heerlijk bakje koffie voorzien van karin die goed voor ons zorgt om 9 uur aangekomen bij de brug .de lijnen gingen direckt het water in en ja hoor na 5 min werd de eerste schar gevangen door ja je kunt het al wel raden Jan Wagemakers.(die ook winnaar werd) er werden in totaal 26 mooie scharren gevangen twee mooi tonge en een bot door Jos van Hooidonk 38 cm dus die ging er met de pot vandoor.

Om 3 uur vaarde we weer richting bruinisse .daar aan gekomen had schipper Joop nog een verrassing voor ons, hij deelde namelijk nog aan de winnaar en de vangst van de grootste vis mooie t,sjirt uit Joop bedankt

na een paar biertjes weer richting huiswaart .in jullie en Augustus (vakantie maanden)gaan we niet vissen maar van af septemper gaat de Visclub Tuimelaar weer lekker door.

Jongens allemaal een prettige vakantie en tot Septemper

Joop en karin bedankt voor deze mooie dag..Toon.Bastiaanse=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


Op vrijdag de 13e een avondje gan vissen op de Oosterschelde met De Vrolijke Visser.

Veel heen en weer gelopen om al die doelpunten in de herhaling te mogen aanschouwen..Super gedaan ORANJE!!!

Qua vis was het slecht gesteld, maar wel een prachtige kreeft gevangen van maar liefst 992 gram.

Eind goed al goed.

Groet,Florian=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Beste medevissers,

Onlangs meegeweest met "De Vrolijke Visser" vanuit de Bergsediepsluis in Tholen.

Weliswaar een hele mooi avond, echter geen schub te bekennen..nog geen 10 visjes op de hele boot, en niet groter dan 10 cm.

De Schipper deed er ook niet erg zijn best voor, hooguit een kwartiertje gevaren en 1x verkast naar een plek enkele honderden meters verderop.

Erg jammer.

Gr

FrankFrank=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Donderdag 12-6

Wat een weerbericht!Heel de dag zon en belangrijker,windkracht 2 met golven die te verwaarlozen zijn.Snel een vrije dag geregeld en samen met zoon Erik en vriend Marcel afgesproken.Het werd een prachtige dag.Eerst wat moeten zoeken naar het juiste wrakje en het juiste aas met niet al te grote vangsten in de ochtend. Dat maakt het wel echt vissen.In de middag met de hoogwaterstroom ging het harder lopen Mooie gullen ,grote ponen,pollak,makreel en een rode mul kwamen boven.Prachtige dag!Met shads en pieren werd het meest gevangen.

groet Remcoremco en erik=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Zondag 8 juni gaan wrakvissen vanuit Nieuwpoort. Prachtige dag, zonovergoten en een vlakke Noordzee, dat zijn zeldzame dagen.

En jongens, wat een heerlijke visdag is het geworden zeg! 12 verschillende vissoorten gevangen: kabeljauw, pollak, zeebaars, rode poon, makreel, horsmakreel, steenbolk, zandspiering, zeebarbeel, schar, schol en kleine pieterman. Voor mij persoonlijk waren er 2 mooie hoogtepunten van de dag, een mooie zeebaars en een bonk van een kabeljauw. Huiswaarts gekeerd met +/- 50kg gekuiste vis (vangst van 2 personen).

  Stijn=== Woensdag 11 juni 2014 ===


hallo sportvissers,

we gaan weer het water op met de kayaks om achter de stekels aan te gaan, as zaterdag van 5:30 tot 9:30 heb ik nog 1 plaats beschikbaar, zaterdag avond van 18:00 tot 22:00 nog 3 plaatsen en zondag ochtend van 6:00 tot 10:00 ook 3 plaatsen beschikbaar.

mocht je mee willen dan kun je me even een mailtje sturen via www.kayak-vissen.nl of bel 0620432524

mvg peterkayakvisser=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Voor de eerste keer weer weg geweest met de kayak. Er stond een forse branding maar nadat ik deze overwonnen had was het toch lekker rustig had begin mei hier al een goede dag gehad. Nu de nacht in voor de tong dit is toch even wat anders dan overdag vlug naar mijn favoriete stekkie gevaren( getrapt) daar aan gekomen geankerd op ongeveer 7 meter water  laag water om 24.00 uur. De eerste uren was het niet veel en overwoog ik zelfs ermee te stopen toen kwam er toch een mooie tong aan boord. De stroming kwam er nu goed in en besloot toch nog een uurtje te blijven liggen  dat dit zo goed uit pakte had ik niet durven dromen. Heel de nacht bleef ik vis vangen, veel zeer grote botten die weer zwemmen, maar ook tong die regelmatig boven kwam. Dit alles ging door tot onder de ochtend alleen met zeepieren gevist wel ander halve kilo op gevist met als vangst 33 tongen van een gemiddeld mooi formaat. U leest het goed dit is geen typefout. De teller staat dit jaar al op 42 stuks je moet dus niet te gauw opgeven. Do er je voordeel mee

Gr De tongen mepper ( zo mag ik mij nu wel noemen denk ik ? Mathijs=== Woensdag 11 juni 2014 ===


hallo visliefhebbers

wij hebben 13 juni nog enkele plaatsen vrij voor wrakvissen

het weer ziet er tot nog toe goed uit en de vangsten zijn momenteel goed gemiddeld 10 stuks de man of het bag lemiet gehaald

kijk op onze side fb daar staan de foto,s van afgelopen weekend

zondag 15 juni hebben we nog plaats om s,middags te makrelen

voor meer info bel gerust of mail naar

info@happy-fisherman of 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman 

www.happy-fisherman.nl pia=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


Vangstbericht van zondag 8-06-2014

Het is haaientijd en we hadden er, enkele weken geleden, al gevangen in vergeten gebied aan de rode boeien van “de Oude Roompot”. Aangezien haaien tegen veel stroom kunnen en in de geulen van de voordelta op zoek gaan naar voedsel, wilden we het ook eens proberen in de geul van “de Hompels”. Deze geul ligt tussen de groene OR 7 en OR 9 en loopt westelijk tussen twee hardere platen die ze “de Hompels” noemen. Hier hadden we ook kans op een zeebaars en we visten dus met wapperlijnen waardoor we kans hadden om beide soorten te vangen.


mooi zomerzicht vanop de hompels

We ankerden op 11,9 m diepte om 13.58 u en het water was 17.4 °C. Ons aas waren zagers en we namen één grote of twee kleine op een pennel-montage. Om 14.54 u hadden we één bot van 34 cm en één haai van 83 cm op de wapperlijn. Om 15.33 u ving ik een tweede kleinere haai van 50 cm en 10 minuten later ving Kevin ook een haaitje van 53 cm op de verzwaarde paternosterlijn. We verkasten nog enkele keren ondiep in de hoop op nog een baarsje maar dat is niet gelukt.

bot op de wapper

mooi glad haaitje

glad haaitje

Moe en voldaan nog een frietje met kibbeling gegeten in frituur “de helling” in gezelschap van Koen De Bièvre en zijn vismaat die ook op haaienvangst waren geweest.

 

Zo weer een haaienstek rijker en met een goed “touchke de soleil “ voldaan naar huis.

voorbijrazende Koen

 

Bedankt Kevin voor de aangename dag!

Groeten

Wim Bresseleers

DekleinebootvisserNico Opdebeeck=== Dinsdag 10 juni 2014 ===


afgelopen zondag (8ste) zijn we met een groep van 10 man gaan vissen met de sirius van uit stellendam op makreel (en nog veel andere op de boot natuurlijk).

de sfeer zat er al heel snel in om dat een van onze vismaten jarig was, vlagtjes om de reling en een lekkere slagroomtaart er bij.

in de ochtend was het wat bewolkt en kwam er echt maar een enkel visje aan boord, per stop maar 1 (hors)makreel gemiddeld op de hele boot.

aan het eind van de ochtend kwam de zon door en leek de makreel ook iets meer trek te krijgen.

uit eindelijk had iedereen denk ik zo 5 makrelen gevangen , geen vet pot dus maar wel een hele gezellige dag en uit eindelijk een heerlijk weertje!arco=== Maandag 09 juni 2014 ===


Vandaag  9 juni met de boot bij de nieuwe maasvlakte gevist. Het weer was wat onstabiel,anders waren we misschien iets verder gegaan.Op verschillende plekken met allerlei kunstaas geprobeert zonder enig resultaat.

Rond de middag richting Adriana gevaren en daar 40 makrelen gevangen.

groet Erik en RemcoErik en Remco=== Maandag 09 juni 2014 ===


Hallo,

Gisteren op stekkenverkenning gegaan met Werner Janssens van de MS Shakespeare. Tim en ik waren uitgenodigd om eens enkele stekken te verkennen. We hadden afgesproken dat we specifiek op die welbepaalde stekken een volledig tij zouden uitvissen, ook al vielen de vangsten tegen.

Rond 08.00 uur gingen de trossen los en rond 08.30 uur verlieten we de roompotsluis. Het weer was gewoon prachtig. Geen zuchtje wind (alhoewel tegen de middag zo'n heel heel klein zeebriesje meer dan welkom was voor wat verkoeling).
Als goede Belgen hadden we toch even de boot getuned, kwestie van de oranjegekte even te tonen dat ook wij Belgen een ploegje op het WK voetbal hebben :Na de stek eerst wat te hebben afgevaren om de dieptes, hellingen en putten tegoei te bekijken op de dieptemeter ankerden we op zo'n 13 meter diepte. Eerst nog wat montages besproken en vergelijken, en rond 09.45 uur gingen alle hengels het water in, elk met een ander soort montage, elk met verschillend aas (leeglopers, steekzagers, mesheften, combinaties ervan, ....)

vrij vlot kregen we enkele aanbeten, wat toch resulteerde in enkele mooie scharren, een éénzame kleine pladijs, en verschillende botten waarvan het mooiste exemplaar 42 cm was.

  

Opvallend was dat er veel vuil (planten en zeewier) dreef aan de oppervlakte, wat ook merkbaar was onder water, want elke inhaal was wel wat puzzelen om de plantengroei van alle haken af te halen. Rond 11.00 uur was de stroming volledig weg, en dit natuurlijk ook met de beet. Zoals afgesproken nog blijven volharden op de stek, maar de vangsten waren over.

Rond 15 uur nog en diepere put (20 m) geprobeerd, waar wel stroming stond, maar ook hier veel vuil op afhouders en haken, en geen enkele beet meer.

De dag zelf was weer geweldig : lol, lachen, gieren,.... en immens kaasbuffet aan boord, ..., prachtig weer en een biljartvlak zeetje  :) , maar de vis was afwezig. De stek was dus moeilijk te beoordelen, maar de gladde haai of zeebaars bleef verstopt voor ons.
Er kwam tevens één prachtige grote makreel aan boord (op een zager). Nog geswitcht naar makreelafhouders, maar de vangst bleek ene toevalstreffer te zijn. Verder bleef de teller op één pladijs, één meun(tje) een 10-tal botten en een 8-tal maatse scharren, dus geen overweldigend resultaat. Veel minder kleine vis dan de voorbije trips, er gingen slechts een 5-tal visjes terug wegens te klein. Wijting niet gezien, slechts één krabje, geen veelvreters.

groetjes.

Peter MPeterM=== Zondag 08 juni 2014 ===


halo zeevislanders

hier een kort berigje van J.Jansen gisteren 7-6 naar de o1 geweest en de vangsten viellen mij nogal wat tegen. met z.pieren 1 kleine schol 4 kleine schar 2 botten waarvan 1 wel groot was en tot slot 6 kleine weitingen.

al met al had ik het wel beter verwacht ,maar ja het heet ook vissen he en aangezien ik ruim voldoende aas over had ben ik vandaag 8-6 maar eens naar de Meerkerk gegaan en ook daar kwamen de kleine scharretjes boven ,maar ook 3 maatscharren. en ook veel kleine weitingen met 2 maatvissen.

in totaal had ik 17 scharretjes 16 weitingtjes 2 horstmakrelen en 2 makrelen en heel veel beet nog gemist vanwegen de cirkelhaakjes.

het zal voor mij nu wel een poosje duren voordat ik weer de zoute plas op kan gaan ,maar een ieder goede vangst gewenst.

groetjes J.Jansen delta 1034Joop Jansen=== Zondag 08 juni 2014 ===


Visavontuur doorkruist. Zaterdagavond was gepland om nog een tongensessie uit te voeren vanaf Neeltje Jans. Omstreeks 19.00 uur rustig weggereden vanaf huis met de boot achter de auto. Het getij was niet zo gunstig nl. 22. 30 uur hw kentering met dood tij. Precies tijdens donker worden geen stroming. Maar ja, daarna afgaand getij vissen tot misschien licht worden, moet toch wel wat tongen op leveren gezien de recente resultaten. Daarbij was het overdag 30 graden met een hele kalme nacht voorspeld. Wel met kans op een onweersbui, maar na overdag ongeveer 100 keer buienradar geraadpleegd te hebben, die liet zien dat die toch echt niet over de voordelta zouden trekken, mocht dat het plan niet verstoren.

Aan de helling was tijd voor een praatje met nog wat Deltabootvissers die hetzelfde plan hadden voor die nacht. Dat is altijd leuk en het bleek dat we allemaal dezelfde stekkeuze hadden thv de kering. Nou, boot in het water en vissuh! Zoals bijna te voorspellen was meldde de eerste tong zich omstreeks 22.30 uur, nadat het inmiddels nagenoeg helemaal donker was. In de laatste vloedstroom, die daar wat langer doorliep, ving ik er nog 3 bij. Ze waren niet al te groot, maar ik was er blij mee, want het bevestigd dat ze er zitten.

De kentering duurde lang met doodtij, dus nam ik er mn gemak maar van. Maar 1 hengel in het water voor de lucky shot, en daarna op mn rug even met mn ogen dicht. De tong aasde toch niet. Geen enkele vis trouwens. Tegen 1 uur kwam de ebstroom er in en kon het tongenfeest beginnen.....Alle hengels in het water met een zager op elke haak, en ver tegen de stroom ingegooid. Maar dat feest werd ruw verstoord door aanhoudende bliksemflitsen. Eerst wil je dan nog denken dat het alleen wat weerlicht is dat wel voorbij trekt, ver weg op zee. Maar niet deze keer.

De wind trok flink aan....en de eerste regendruppels begonnen te vallen. Bij de buren Deltaboot zag ik de boordlichten aan gaan. Die gingen al varen. Veel bedenktijd kreeg ik niet. Vissend in een kleine open polyester consoleboot, met roestvrijstalen reling...moet je nu het enige te nemen besluit nemen; wegwezen! Hengels uitdraaien, motor starten, anker lichten, apparatuur aan en varen richting haven! Jammer maar helaas pindakaas. Inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel en stuwde de bui al flinke golven op. Overal flitste het om ons heen. Het enige voordeel was dat je nu wel heel goed kon zien waar de onverlichte gele boeien lagen in de vaarroute....

In de haven moest de lenspomp aan om het regenwater uit de boot te pompen. Nou dat was het dan, maar ook dit hoort bij de visavonturen! Een reden des te meer om plannen te maken voor revanche!Kees - Delta 362=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


goede dag

de happy-fisherman heeft nog enkele plaatsen vrij voor wrakvissen op 2 pinksterdag

momenteel zijn de vangsten goed vandaag 7-06 had iedereen het bag limiet gehaald

dus heeft u zin bel gerust 0187493785

team happy-fishermanpia=== Donderdag 05 juni 2014 ===


Wegens omstandigheden is komende maandag 2e pinksterdag vrij gekomen. Hierdoor Is PirateII beschikbaar om als groep af te huren of Opstapdag mogelijk. Meldt U aan zodat We samen plannen kunnen maken voor deze dag. Voor info 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl 

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Woensdag 04 juni 2014 ===


hoi,

Afgelopen dinsdag naar de wrakken geweest en daar ons quotum ruimschoots volgevist. Heerlijk, daar kom je van bij. Voorlopig weer kibbeling genoeg!

grt

Lex en Willemwillem de wit=== Woensdag 04 juni 2014 ===


Zeevislanders,

Vandaag woensdag 4 juni op pad geweest met "Wiesje" en schipper Hank Perree vanuit Vlissingen.

De avond tevoren had Hank nog een SMSje gestuurd weten jullie zeker dat jullie willen vissen ? de vooruitzichten zijn niet best vnl regen de hele dag.

Je hebt een vrije dag genomen dus wil je vissen weer of geen weer, dat zien we dan wel weer, binnen 20 minuten een SMSje terug vissen gaat door.

Om 08.00 bij de sluis te Vlissingen aan boord, in de sluis kregen we qua bestemming diverse opties, een haaitje met kans op een zeebaarsje/gulletje, maar er wordt unaniem gekozen voor een "tongetje"".

Dus na de sluis  richting "Knokke" cq "Paardenmarkt" de omstandigheden  : wat druilerige miezer regen ,  de wind veranderlijk 2 tot 3 Bft, golfhoogte 30 cm tot max 50cm, watertemperatuur rond 15 graden en HW omstreeks 06.00 uur en LW rond 14.00 uur dus afgaand water.

Na een vaart van 1 uur en 15 minuten om 09.30 uur  aan anker terhoogte van de gele meetpaal op 8 m water recht voor Knokke, de aasvoorziening waren wat belegen zagers, maar dat maakt voor een tongetje niet zoveel uit. 

Vanaf het begin kwamen de maatse tongetjes regelmatig aan dek , alleen bij mij wilde het weer niet lukken ondanks dat we nagenoeg allemaal met dezelfde door Hank beschikbaar gestelde onderlijnen stonden te vissen.

Om 10.30 uur een fikse hoosbui, en om 11.00 uur een verkasje gemaakt 50 meter verderop inmiddels 16 maatse tongen aan dek, op de 2e stek ook een tongetje voor mij maar daar is het voor mij bij gebleven, zal iets niet goed doen weet alleen niet wat.

Om 14.00 uur het anker gelicht nadat de stroom helemaal was weggevallen met 24 maatse tongen aan dek.

Hierna een wrakje opgezocht en met "Wiesje" driftend gaan wrakvissen in de monding v/d Westerschelde op 10 tot 15 meter water,  met een geleend verenonderlijntje met een zagertje erop  4 gulletjes gevangen waarvan 1 maats en een horsmakreel , dus het hoeft allemaal niet zover ! er zijn diverse maatse gulletjes gevangen, pollakjes en hors/makreel en ondermaatse zeebaarjes, wat meer geprepareerd was het waarschijnlijk nog wel beter gegaan.

Om 16.30 uur de laatste drift op het laatste wrakje , waren we al bijna bij de Öranje Molen en om 17.00 uur de sluis in.

Achteraf bezien ondanks de ongunstige weerberichten een redelijke dag.

De volgende 2e pinksterdag Valkyrie aan anker wie weet wat het wordt ? ! 

Vang ze iederren en vooral "Tight Lines"

Kees GraafKees Graaf=== Woensdag 04 juni 2014 ===


beste vissers

dit weekend mooi weer en er word weer leuk vis gevangen zoals gul makreel pollak schelvis poon

heeft u zin om ook een leuke visdag te hebben wij hebben nog plaats op zaterdag 7 juni en maandag 9 juni het is ook mogelijk om combi trips te doen of halvedag makrelen

bel of mail gerust naar info@happy-fisherman.nl of 0187493785 voor de mogelijk heden

ps zondag 8 juni bij het sbs 6 programma trips en tips om 15.30 zijn wij te zien

met vriendelijke groet

team happy-fisherman

www.happy-fishermen.nl pia=== Dinsdag 03 juni 2014 ===


Vrijdagnacht 0.30 u krijg ik een sms van Hank (Wiesje) met de melding of we zaterdagavond niet beter zouden uitstellen wegens tegenvallende resultaten op tong de afgelopen sessies. Die ochtend even de jongens geraadpleegd maar die zeiden meteen: met zo’n schitterend weer moet je niet thuis blijven en thuis kan je ze niet vangen. 

Dus wij met zevenen zaterdag namiddag vertrokken richting Vlissingen met een goed gevoel maar met weinig hoop op succes. Nog even een praatje geslagen op de parking met de vrouwe des huize Wiesje die de catering bracht en dan vlug aan boord. Al gauw werd er beslist richting Paardenmarkt te varen op hoop van zege met de vermelding dat we daar maar enkele uurtjes konden blijven door de Belgische wetgeving. 

Net de haven uit of de catering kwam al in actie, een lekker Belgisch pintje gaat er altijd in bij ons. Geankerd voor de Belgische kust kwam al snel de eerste tong binnenboord. Mooie tongen, allemaal dik aan de maat. Vele volgden boven ieders verwachting. Na een tas koffie met koek stond de teller al snel op 15 maatse tongen, meer dan de dagen daarvoor. Lag dit aan ons of aan de expertise van Wiesje. 

Nu geloof maar, wij kunnen een visje vangen maar zijn zeker geen pro’s. verre van zelfs. Dus ..... Maar wet is wet dus wij braafjes om 22.00 u verkassen naar de Nederlandse wateren om daar de tong verder te belagen. De teller stond toen op 21 stuks. Half uurtje later terug geankerd en de vangst ging lekker door. Ook de catering ging heerlijk door. Broodje worst, tas kippensoep , frisdrank voor de chauffeurs en een biertje voor de anderen.

Over de gehele boot werd terug tong gevangen met een enkele bot en wijting er tussen. Eindbalans liefst 43 maatse tongen aan boord op een dag dat de vis waarschijnlijk slecht zou bijten. Je ziet maar de vis is en blijft onvoorspelbaar. Moe maar uiterst voldaan keerden we omstreeks 2.00 u terug richting België. Hank (en natuurlijk ook Johan) nogmaals bedankt voor deze heerlijke vistrip. Wij kijken al uit naar de volgende trip, ditmaal een haaientrip. 

Ludo Hank Perrée=== Dinsdag 03 juni 2014 ===


Na toch wat positieve berichten gelezen en gehoord te hebben, zijn ik samen met 3 vrienden op Maandag 2 Juni nog eens op wrakkentocht geweest.

Om 5u30 vertrokken vanuit Breskens naar de wrakken, en moet zeggen, de eerste halte op de wrakken direct prijs.

Er kwamen mooie gullen naar boven tussen de 3kg en de 5kg.

Na een paar keer gedrift te hebben besloten om verder een ander wrak aan te doen, en ja hoor onze Henk direct een mooie Kabeljauw van 7.8kg.

Verder vissen zat er spijtig genoeg niet in, aangezien na 3 driften op dit wrakje onze quotem bereikt was, en we het risico niet nemen om meer als 15kg Kabeljauw de man, richting haven mee te nemen.

Om iets na 13u terug in de haven met een mooie totale vangst van 63.8kg Kabeljauw.

Zo zie je maar, als ze er zitten het geen kunst is om er eentje aan de haak te slaan zonder veel zoekwerk.

Frankx AlainFrankx Alain=== Maandag 02 juni 2014 ===


Zaterdag (31 mei) weer een dagje gevist vanuit de boot op de Noordzee.

Rond 8.00 uur vertrokken vanaf Neeltje Jans, waar meerdere bootjes te water gingen.

Als eerste stek gekozen voor de Meerkerk en daar geankerd op een 14mtr water.

Ging toch nogal even duren voor de eerste vis zich liet vangen.

We lagen hier ook moederziel alleen.

Toch een paar leuke scharren gevangen en neefje Pieter pakte een mooie schol.

Daarna was het over en uit, anker geligd en vertrokken naar het Westgat om daar het laatste van de eb af te vissen.

Ook hier was het bar slecht, geen vis hier kunnen, dus nogmaals vertrokken naar de R1.

Daar nog verschillende scharren gevangen, maar ook hier was het niet vet.

Rond 15.00 uur de helling maar opgezocht, nog verschillende vissers gesproken, maar die hadden hetzelfde resultaat.

Vandaag waren ze gewoon NIET bijtlustig, dus we moeten binnenkort gewoon weer terug. (geen straf hoor met dit weer)

Gr. Tom

 T. Bakker=== Maandag 02 juni 2014 ===


Geduld is een schone zaak

Afgelopen week was het weer drukte voor de PirateII. Dag- avond trips en zelfs een ploegje wat de hele nacht wilde doorhalen van 19h-7h. Gelukkig waren de weergoden goed gezind en was het geen van alle dagen een straf om aangenaam op de zee te vertoeven. Door deze kalme omstandigheden gaf dat mooi de gelegenheid wat meerdere (nieuwe) stekken uit te proberen wat verder van de thuishaven. Wisselend succes gaf dit maar zeer de moeite om nogmaals uit te proberen. Wrakjes met (hors)makreel,gulletjes maar ook platen en riggels onder water met scharren, (giga)botten, tongen en een mooie spot om te gaan haaivissen op de Westerschelde vastgelegd. De schar vangst neemt al af(aan al het goede komt nu eenmaal een einde) maar de tongen rukken op. We mogen ons gelukkig prijzen dit voorjaar met echt buitengewoon mooie grote tongen. 30+cm en soms zelf 40+ zien we regelmatig aan boord belanden. Feit is alleen dat je het moment moet uitkiezen om ze te vangen want die vreemde beesten azen nu eenmaal pas op bepaald moment van het tij. Voor dat moment zie je er wel enkele gevangen worden maar als het etenstijd eenmaal is losgebarsten is het zorgen dat je er bij bent om een leuk klusje Tong bij elkaar te vangen. Geduld en vooral volhouden is dan ook het moto.

                           

AGENDA:

Zaterdag 7 juni  Opstapdag, nog enkele plaatsen vrij

Bij genoeg animo is het mogelijk nog avondtrips te organiseren komende dagen/weekend. Geeft U op of mobiliseer een ploegje van u eigen om zodoende de boot af te huren. Wij staan voor U klaar!!

Voor info en boekingen 06-51391567 of mail westerscheldevissen@online.nl Jeroen=== Maandag 02 juni 2014 ===


Zondagmorgen om 5u00 uitgevaren naar de wrakken, fantastisch dag gehad! Een diversiteit aan vis: gul ( tot 5 kg), 1 pollak, 1 rode poon,  2 scharretjes, steenbolken, 1 pladijsje en een heuse 1 zeebarbeel! Prachtvis. Gevist met aas en kunstaas. Dus, er zit wel nog kabeljauw! Je moet ze natuurlijk wel "weten" zitten of de moeite willen doen om ze te vinden. Op ankervissen is wel eenvoudiger eenmaal je uw stekje hebt.

Ronny, Gunther, Dirk en Fishbusters Max en Didier.Didier Schatteman=== Maandag 02 juni 2014 ===


Hadden de vissen deze dagen ook verlof  !!

Zaterdag 31  mei  vol goede moed vertrokken  met 2  boten vanaf de neelte Jans  eerst richting reddingspost bij West Kapelle  voordat we willen ankeren kwam de meest vrolijke schipper  met de naam Hank met Wiesje langs gevaren deze ging eerst op de makreel en daarna op de haaitje's  hij vroeg ook aan mij wat ik hier kwam doen,  mijn antwoord  was dan ook  vis halen. Hij vertelde mij dat het niet veel was , hij had daar namelijk afgelopen avond gelegen. Nou hij had  gelijk met 3 scharren en 4 gepen kraste wij op naar de Rondingsboei voor West Kapelle daar verliep het beter  gelijk volop beet  mooie scharren 30 + vissen  kwamen daar naar boven maar dit duurde maar even en daarna viel het weer stil. Bert Swenne met de andere boot  lag voor de Westkaap daar was het niet veel beter  en iedereen klaagde over de marifoon.

Wat nu, ...  na overleg zijn we naar het Steendiep gevaren voor de haaitjes daar aangekomen   de Big marlin en Maatje Adriana en  Sjef  daar al . Wij hebben ons daarbij gelegd het duurde niet lang  en ons eerste haatje van 70 cm was aan boord maar daar bleef het ook bij  op veel onder maatse vis na. Bij Bert was het niet veel beter . 

Na de middag ons anker maar weer opgetrokken wij toen richting  de OSB gevaren te de bank ,  nou de scoren waren hier ook niet geweldig ik een botje en Bert een scholletje . We hebben toen maar besloten rustig terug te varen naar de Helling.

Maar ja , ik had me zondag opgegeven voor de Delta wedstrijd. En dacht waar moet ik ze dan wel vinden.

Het verslag hiiervan volgt nog maar wij waren zo trost als een pauw als winnaar van de Delta wedstrijd.

Harry Wolst  Delta 1496Harry Wolst=== Zondag 01 juni 2014 ===


Zondag 1 juni met een mooi vlak zeetje vanuit stellendam naar de wrakken gevaren. We hebben rond de 25 mijl gevist. De vangsten waren op de meeste wrakken prima op sommige wrakken waren de gullen wat klein maar zeker het laatste wrak zat vol mooie gullen tot bijna 80 cm. Naast de gullen vingen we ook de eerste makrelen en een mooie rode poon.

Groeten ErikErik en Remco=== Zondag 01 juni 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vrijdag avond stond de een na laatste bootwedstrijd van HSV-t Zijpe op het programma. De bedoeling was eerst de Grevelingen maar gelukkig werd het toch de Oosterschelde. We vertrokken dit keer vanuit de Bergsche Diepsluis met als onderkomen de MS Hendrik H van schipper Henk Hoogerwerf. Het was springtij dus de rol-loodjes waren thuis gebleven. Ankerlood tot 270 gram zat in de kist. Ik stond op nummer 36 bijna voorop. Vind ik altijd wel een fijne plek. Lekker up-tide knallen en goed lijn geven dan vang je altijd wel je visje. In de aasbak pieren en zagers. Niet te veel rompslomp. Ik begon met 200 gram klapanker maar met de gierende eb-stroom lag dat direct al achterop. Inhalen en 270 gram erop. Dat bleef wel liggen. Na een uurtje, de eerste vis, een steenbolk van 21 cm. Lekker, van de nul af. Toen tegen de schemer een lekkere rammel. Een tongetje van 26 cm had zich vergrepen aan een piertje/zagertje. Ondertussen was er nog een palinkje aan boord gekomen en nog een tongetje, grondel en een zeedonderpadje. Geen vette bek dus. Om kwart over elf zijn we verkast naar een 'paling stek' zoals Henk het noemde. En inderdaad toen we er om half twaalf kwart voor twaalf waren duurde het niet lang of het eerste slangevisje was er. Jim was de eerste en wist er een te vangen van 30 cm. Zo werden er nog een stuk of acht palingen gevangen waaronder enkele mooie. Jan Twigt jr. had er een van 60 cm dus das toch een mooie. Ikzelf kon er geen te pakken krijgen maar Arjan die naast me stond had er een van 47 cm. En Martin had er een van 48 cm. Maar mijn twee eerdere vissen waren goed voor een gedeelde 2e plek dus wedstrijd technisch gezien was ik wel tevreden. Maar qua vangerij was het eigenlijk om te huilen. 21 juni is de laatste bootwedstrijd van het seizoen... We shall see....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zondag 01 juni 2014 ===


Last-minute aanbieding voor zeevisland-lezers.

Boek 1 van onze boten voor dinsdag a.s en u ontvangt 35% korting op de huurprijs.

Antoine

www.zeepiertje.nl antoine=== Zondag 01 juni 2014 ===


Tong in de Voordelta. De eerste tongsessie in 2014 moest dit weekend een feit worden. Elke dag 10x op Windfinder gekeken of dat zaterdagavond mogelijk zou kunnen? Dat zou mooi zijn want het getijde was heel goed; springtij met laagwater om 23.00 uur. De laatste uren van afgaand water zijn het best en daarvan zou het laatste deel precies in het donker vallen. Prime-time dus....?

Van te voren boot opgehaald, aas gehaald enz..Achter de auto en op weg naar Neeltje Jans. Onderweg begon ik me toch wel zorgen te maken want de Noorden wind bleef wel stug door staan met ongeveer 4 Bf. Zou die iets Noordwestelijk worden dan zou die tegen de stroom in komen te staan en een hele steile rotgolf geven waarop het niet fijn vissen is in een kleine boot. Aan de helling Neeltje Jans gekomen in de frituur eerst even bijpraten met Kees. Daar bleek dat de wind pal Noord stond en volgens de verwachting al van 5 naar 3 Bf was afgenomen. De vangsten vd afgelopen tijd waren niet spectaculair en van tong had hij nog niet veel gehoord. Overdag af en toe eentje.... Nou dan gaan wij het proberen....Boot in het water en naar onze stek thv de kering. Daar bleek de zee redelijk vlak, ook geen deining. Het was goed te doen.

Zoals verwacht tot het donker geen tong. Wel af en toe een scharretje en scholletje, tot 22.30 uur. Yes! De eerste grote tong 2014 was een feit. In een half uur tijd kwamen 6 grote tongen in de boot. Toen ging de stroom er uit en was het feest voorbij. Ik hoopte dat die zoals gebruikelijk voor de kering langer door bleef lopen, maar ondanks springtij was het nu niet zo. In ieder geval niet sterk genoeg om de tong te laten azen. Tot 24.00 uur door gevist maar op 1 ondermaats tongetje niets meer gevangen. Het was alsof ze dan de knop aan en uit zetten. Je vangt even een aantal grote tongen kort na elkaar en dan is het over en uit. Inpakken en terug naar de helling. Ook dat is altijd weer avontuur om snachts te varen op zee.

De tong zit er, echter je vangt ze alleen als het echt donker is en er flink stroom staat. Het moet dus allemaal kloppen en samen vallen. Dat is nou eenmaal vissuh;-) Het was een prachtige avond, de wind viel helemaal weg met daarbij prachtige en lekkere vissen.

Hopelijk brengt de aanbrekende zomer 2014 nog meer van zulke schitterende Visavonturen!Kees - Delta 362