Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juni 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Hallo, mede door het warme weer even de koelte van het water opgezocht.

Dus nog maar eens een poosje gepen aan de dijk bij Ritthem.

Echt koel was het niet, maar je hoort mij niet klagen.

Als aas wederom reepjes geep. In tweeenhalf uur vissen, 8 keer beet gehad en 5 gevangen.

Op 1 na zwemmen ze weer (1 had de haak ingeslikt en mocht dus mee als aas voor de volgende keer).

Twee kleintjes en drie mooie gepen. Ze zitten er dus nog. Geen makreel gezien.

Groeten,

Jan B.jan.b=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden dindagmiddag. Vergeet even die lastige baarzen en ga Met veren gooien. Makreel makreel makreel makreel makreel.6makreel 1fint 1rode poon. Alles op veren. Het is nu of nooit. Vorig jaar waren ze zo Weer weg. Een paar klappen westen wind en foetsie zijn ze. Van plateau 3tot5gezien buitenkant. Plateau is verbrede stukken van de pier. Ja, Nu nu nu!

GROETJES MARTIJN NIEUW VENNEP SUCCES.martijn hoogkamer=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Ochtendsessie op de pier IJmuiden. Gevist met m'n lichte karperhengel op geep. Een paar keer geep gezien bij de dobber, maar helaas beten ze nogal voorzichtig en bleef teller op nul. Wel een paar makrelen gevangen en een fint. Die doen niet zo moeilijk en knallen de dobber gewoon in 1 klap weg :). Al met al een prachtige zonovergoten ochtend met af en toe een visje en een kromme hengel, ik heb genoten!Richard=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


ter info.

April 2015. De Europese Commissie heeft per direct nadere noodmaatregelen aangekondigd ter bescherming van de zeebaars. In dit geval ook maatregelen die de sportvissers raken. Sportvissers mogen met onmiddellijke ingang niet meer dan 3 zeebaarzen per dag meenemen. De minimummaat wordt ook verhoogd naar 42 cm. Het is nog onduidelijk wanneer dat laatste nu in gaat. In elk geval gaat deze maat ook voor de beroepsvissers gelden, dus de minimum maat voor de handel via de vismijn wordt ook 42cm. De redenering om ook sportvissers deze beperkingen op te leggen is dat men aanneemt dat sportvissers verantwoordelijk zijn voor een kwart van de visserijsterfte, met andere woorden van elk 100 kilo zeebaars die in de pan terecht komt wordt 75 kg door beroepsvissers gevangen en 25 kg door sportvissers. Men vermeldt er niet bij hoe men aan deze cijfers komt. De zeebaarsvisserij is vooral ook in Frankrijk en Engeland goed voor duizenden banen in de recreatieve sector. Sinds januari geldt er al een tijdelijk verbod (tot eind april) voor de beroepsvisserij om met netten op de rust- en paaigronden in het Kanaal te vissen. Later dit jaar worden er meer maatregelen verwacht die de beroepssector gaan treffen.

Albert.

http://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/15927/derde-pakket-zeebaarsmaatregelen.html albert=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Went fishing at Scheveningen this morning, North Pier - mackerel have finally arrived - mostly small but nice to catch on light tackle nontheless...A.=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Maandag ijmuiden aangedaan. Op zoek naar grote zeebaars. Slechts horsmakreel gevangen en één makreeltje.

Ik zie het al voor me, klein en groot al die arme vissen vast in die netten, aan het verstikken. En de overheid doet daar niets tegen. Integendeel, geven een vergunning uit.  En o wee als de kantvisser een keer meer dan 3 (maatse) zeebaars meenemeent! (als ze al gevangen worden !) Maffia-Overheid praktijken. Was laatst op de markt. Nou de zeebaars die ze daar verkochten zat tussen de 30cm en 40cm. Bijvangst noemen ze het... bah. Vasily=== Maandag 29 juni 2015 ===


Zaterdag de hengels maar weer eens uit het vet gehaald . Dat was lang geleden zeg . Eens proberen aan Waarde of er nog vis zit. Dat viel niet eens tegen . Vier tongetjes van 20 - 24 cm. Eén paling van 52 cm. Zes botten / botjes en nog drie spieringen . Volgens mij is het beter als aan het strand . Maar dat gaan we vrijdagavond uitproberen want dan hebben we van WSV_Reimerswaal nog een wedstrijd te vissen aan het Nollestrand .

Dus beste mensen .... hou dit parcours vrij alstublieft . Alle vissen zwemmen weer uiteraard .  E de Rooij=== Maandag 29 juni 2015 ===


Eindelijk,

sinds weken weer eens zeebaarsjes met de dobber gevangen bij Ritthem.

Wat een ellende was het de laatste maanden. Dit jaar alleen zeebaars op het strand kunnen vangen. Vorig jaar begon bij mij ook slecht maar dit jaar is het nog erger met de zeebaarsvangst.

Maar nu!!!

5 in totaal aan de kant kunnen krijgen en tig keer beet gehad in korte tijd. LEUK LEUK LEUK !!!

Nu wachten op die echte grote...........als ze er nog zwemmen en niet in een van die netten zit??Ooh Ooh=== Maandag 29 juni 2015 ===


Vanmiddag 29 Juni 3,5 uur gevist in de Oude Maas totaal 9 Botten en 4 Tongen gevangen.

Groeten, Paul.Paul=== Maandag 29 juni 2015 ===


Hallo, ik ben net terug van een middagje dijk bij Ritthem.

Koelbox, krantje, broodjes en hengel mee (o ja vrouw ook mee).

Lekker gezeten, en dus nog ook nog een hengeltje uitgegooid (geep)

Als aas had ik alleen nog reepjes geep.Een 2 tal uurtjes gevist.

Vijf keer beet gehad, en 3 kunnen vangen.

Alle drie zwemmen weer. Ook stond er nog een visser te bodemvissen (niets zien vangen).

Tot een volgend bericht,

Gr. Jan B.jan.b=== Maandag 29 juni 2015 ===


Ja triestig die netten langs de kant,ikzelf ben de laatste 3 maand 4 keer wezen vissen,alleen kleintjes(maar zullen dus niet groeien en in de netten stikken).

Denk dat alleen de vishengelfabrikanten invloed kunnen hebben op de overheid (gezien verkoop van nieuw tuig fel gat afnemen) alsmede lokale dorps instanties.

EugenePit angelus=== Maandag 29 juni 2015 ===


Gisteren van laag (rond 18:00u) naar hoog gevist op het uiteinde van de strekdam in Breskens. Met afhouders en zwarte tappen uit de diepvries.

Enige  dat de moeite was: een fantastische zonsondergang.  Voor de rest geen tik, geen beet, geen vis, nikske, nada, niente, rien de knots.

Er lopen tegenwoordig meer vissen rond op mijn gazon dan er in de noordzee rondzwemmen.

Ik denk er ernstig over na om mijn hengels aan de figuurlijke haak te hangen.

Vang ze.

GeertGeert=== Zondag 28 juni 2015 ===


Vrijdag heb ik heel de dag mijn kweekzagers in het water lopen smijten tussen West Kapelle en Domburg aan het strand. Dankbaarheid zat er echter niet in want niet één visje had het fatsoen om mee te liften op de haak om me te bedanken voor deze lekkernijen. 1 Hengel met wapperlijnen en 1 hengel met de dobber op baars. De vangsten vielen zwaar tegen links en rechts bij de collega vissers. Het water was ook wel heel erg rustig voor een baarsje of iets in dezelfde klasse. Tegen beter weten in ook nog geprobeerd met een tong-onderlijntje maar de enige tong die ik had toen ik wegging had ik ook al toen ik aankwam !!!!!!! Op terugweg naar huis een frietje gepakt en ook daar deed een ervaren visser zijn beklag over de uitblijvende vangsten. Ook hij had heel de dag niets maar dan ook niets gevangen. De eigenaar van de patatzaak was die dag in Antwerpen geweest en was op de terugweg langs wat bekende visstekken gereden in de buurt van Antwerpen maar ook daar was het ......... Ik ben netjes opgevoed!!!!

Op zaterdag ben ik met mijn schoonzoon het restant van het aas op gaan maken bij  Zijpe: Valt eigenlijk alleen te gepen want als je in de stroming wilt gooien staat ALLES vol met netten. Toen maar richting Sint Philipsland, vroeger kon je daar redelijk vissen maar nu is alles groen, groen, groen en het barst er van de Japanse oesters of hoe die troep ook mag heten. Als je niet vastzit word je lijn wel doorgesneden door die bende. Dan door naar Stavenisse naar de vissteiger voor gehandicapten. Ik ben dat dus zelf ook en als er minder validen komen moeten de "gezonde" vissers plaatsmaken maar wat zeg je nou tegen een stuk of wat jongetjes van rond de 10 jaar die met zelfgeknoopte lijntjes en een makreelpaternoster zichzelf bewusteloos staan te gooien. Inderdaad........die wens je veel plezier en je gaat verder. We hebben toen een eind verder nog geprobeerd maar we zijn na 2 uurtjes de koelkast maar op gaan zoeken thuis en de barbecue. We hebben de  rest van de avond de één na de ander gevangen, niks onthaken en ondermaats. Kroonkurk er af ze waren allemaal aan de maat........... 30 cl!!!!!!!Heerlijk.

Het is trouwens wel frappant als je zo links en rechts kijkt hoe het er uitziet. Zowel op Zijpe als op de parkeerplaatsen langs de dijk ligt een bende......onvoorstelbaar. Ze gooien het gewoon naast de vuilnisbak die leeg is. Erger dan beesten want die proberen hun afval nog af te dekken met grond.

Ik kom zelf van het eiland Tholen en vroeger, 40 á 50 jaar geleden, werd er goed gevangen, altijd!!!!! Nu is het echt niks meer. Op al de goede stekken, zeker voor geep liggen netten. Niet een paar maar op ALLE goede visstekken. Het schijnt dat een visser uit Yerseke dit allemaal gepacht heeft. Leuk toch. De vis die jouw richting op wil moet dus langs die netten zien te komen. Zo werkt het dus in Nederland. Ik daag de minister uit om eens zelf een paar keer wat visstekken langs te gaan en dan incognito met de sportvissers te praten. Het is om te huilen zo erg. Sorry voor iedereen maar ik vind het gewoon triest als je leest dat iemand na een dag vissen moet zeggen ik had toch 1 of 2 zeebaarsjes of 3 scharren of 2 botjes en een gulletje. Onder de maat maar ik had in elk geval iets. Zo hoort het niet. Je hoeft er ook geen 30 of 40 te vangen maar als je ziet waar de meeste mensen al historisch van worden!!!! Poe poe als die eens even 50 jaar terug mochten vissen dan gingen ze nu huilend naar huis. Erg maar wel waar.

Ondanks alles blijf ik toch gewoon vissen want mooier is er niet. Want ook mijn motto is geworden:

BETER 1 VIS IN DE HAND DAN..................................... HELEMAAL NIKS!!!

Binnenkort een bootje huren in Yerseke met een man of wat en dat eens proberen en een tongsessie inlassen voor een zwoele nacht aan het strand. Altijd leuk, erwtensoep mee en gaan., Hahaha......

Ik laat wel horen hoe het was.

WillemWillem=== Zondag 28 juni 2015 ===


Laatste week enkele malen weesten vissen en enkele nieuwe locaties getest.

1 maal met kunstaas op zeebaars, dit werd niks.

1 maal in haven van Zeebrugge met zagers, enkel wat grondels en zeedonderpadden.

1 maal op strand van Knokke-Heist met zagers. Hier 2 botten, 1 schol, een hoop krabben en 5 zeebaarzen. Waarvan 4 vissen aan de botlepel.

Geen grote vangsten gehad, maar toch lekker gevist.

GroetenRT=== Zondag 28 juni 2015 ===


Twee in een visbericht

Woensdag nog met Aad en Johan naar de MV2 gereden met als bedoeling nog een beetje maatse baarzen te vangen. Getij, weer en gofslag waren ideaal. We visten vanaf hoog naar half tij, met grote zagers en pieren in de aasbak. Ik herkende een grote gedaante toen we het strand op kwamen, het bleek Jim te zijn, dus maar gelijk naast hem gestaan. Zowel van Jim als van de andere vissers waren er nog geen opbeurende vangstberichten, dr was een baarsje gevangen. Maar neit getreurd, gewoon gaan vissen. Johan wist zn visjes wel te vangen, bij de rest van de vissers lukte dat nauwelijks. Er kwamen in totaal bij de 6 vissers 10 visjes boven. Johan had er al 8 van, dus de rest??? Inderdaad om van te janken. Mijnbijdrage aan de 10 vissen bestond uit een fraaie schar.

 

 

Zaterdagmiddag vondt mn wederhelft dat er wel erg veel groene vliegen rond mn wurmenkoelkast zwermden. Ik heb het probleem gelijk maar aangepakt dus om half acht savonds stond ik al aan de waterkant. Een deel van het aas was ondanks liefdevolle verzorging in de koelkast onbruikbaar, hiervoor resteerde alleen nog: "afzinken die handel". De overige 50 pieren en een onsje zagers waren nog wel bruikbaar, dus vissen geblazen. Het bivak was opgezet naast de kering aan de Noordbevelandse kant. Gevist van een uurtje na laagwater tot een uurtje voor hoogwater. Er stonden nog meer hengelaars maar die hadden allemaal wienig opbeurende vangstberichten. Eentje ervan kwam uit de buurt van de Amstelgoldrace en die had er al 150 kilometer en een volle dag, op verschillende stekken opzitten zonder vis. Na een uurtje kon ik mn eerste visje vangen, een klein scholletje had zich vergrepen aan een riekend zagertje. Een uurtje later nogmaals twee botjes op rij. Net voor de schemering kwam er nog een tarbotje op het droge. Intussen waren de eerdere medevissers opgekrast en waren er verse buren aangekomen. Die vertelde over tong en een haaitje de dag ervoor. Intussen hield ik het voor gezien, tijd op de hengels op te bossen en huiswaards te keren. De groene vliegen rond de wurmenkoelkast waren intussen verdwenen.

     

Volgende week doen we nog een laatste Dreischorse actie voor de zomerstop, dan doen we een dagje forellenvissen met de hele familie.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 28 juni 2015 ===


Vuurtorentje Westkapelle.......Buitenkant Neeltjes-Jans

Vanmorgen met Hans eerst naar De vuurtoren gereden om te kijken of er nog wat te vangen viel (slecht getijde om op het strand te vissen dus dan maar daar proberen),en dat viel tegen,weinig stroming met doodtij......das niet super,maar toch hadden we na 3 uurtjes 2 gulletjes 1 scharretje en 2 baarsjes aan de kant.

Toch nog maar even aan de buitenkant bij Neetje-Jans proberen dachten we,en de eerste draai kwam er een zeebaarsje de wal op.

Daarna ging de hengel van Hans van onder los van de grond terwijl hij in de steun stond......en we dachten allebei hetzelfde......Haaaaai.

Na een grote minuut lag er een schitterende haai van 95 cm op de stenen,Hans heeft dus z'n haaiontmaagding gehad vandaag ;)..............dat zijn de vissen waar we het voor doen he :) (snel wat foto's gemaakt en weer terug natuurlijk)

Weer een heerlijk dagje aan het zilte nat :)

L E T   O P !!!!!!!........Vrijdagavond tussen 19uur en 24.00uur weer een wedstrijd met De Makreel achter de Golfbaan bij Domburg!!!!!.......houd dit gedeelte AUB vrij!!!......bedankt namens De Makreel!!!

Groetjes....en draai ze eruit!!!

Kiske

  kees Reijngoudt=== Zondag 28 juni 2015 ===


Grote zeebaarzen en goudharders bij PKC3

www.korpsvissen.nl 

Zaterdag 27 juni was andermaal een mooi voorbeeld hoe vissers en verenigingen zélf een prachtige competitie kunnen organiseren. SVV De Slufter nam als organiserende vereniging het risico de 3e wedstrijd van de nationale PENN Korpscompetitie te organiseren op het strand van Maasvlakte 2. Een grillig en moeilijk parcours, niet in de laatste plaats als gevolg van het medegebruik door kitesurfers. Bovendien moet de wind op de kant staan om de vis binnen werpbereik te krijgen. Vandaag zat echter alles mee, een windkracht 4 op de kant en géén kitesurfers. Om 10.00 uur kon de wedstrijd beginnen op een fantastisch uitdagend parcours met prima organisatie.   

Alle hoop was gevestigd op de vangst van mooie zeebaarzen. Op het voor velen onbekende parcours bleek het echter lastig om de juiste tactiek te vinden. De internationaal ervaren mannen van het Spro-team bleken dit uiteindelijk het beste te kunnen. Toch was het tot het laatst toe spannend. In tegenstelling tot de verwachtingen zat de meeste vis in het ondiepe A-vak. Hier werden behalve zeebaarzen en wat botjes ook kleine pietermannen gehaakt. En toen er plotseling enkele grote goudharders aan land kwamen was het zaak om je niet gek te laten maken en constant te blijven vissen.

Arjan vd Zande van het Zeevisteam Zuiderduin lukt dat op stek A1 prima en hij wist 12 vissen op zijn kaart te krijgen met een totale lengte van 213 centimeter. Helemaal aan de andere kant op E22 scoorde Laurence Pijnen ven Team Grauvell 5 vissen met een gezamenlijke lengte van 197 centimeter. Die uitersten in gemiddelde centimeters per vis tekende de verschillende mogelijkheden en tactieken op het parcours. Toch was de vangst van een maatse zeebaars cruciaal om voor het team punten te scoren. Vissen van 40-50 centimeter moesten gehaakt worden en dat viel nog niet mee. Maar als de hengeltop van totale rust plotseling een diepe zwiep maakte…...

Het Spro-team eindigde vandaag als eerste, op de hielen gezeten door de mannen van Team Ahoy die maar 5 wedstrijdpunten meer scoorden. Het team van Rancar/Groot Rotterdam toonde vandaag hun klasse door de derde plaats op te eisen. In de tussenstand houdt Westkapelle 1 nog stand, maar het Spro-team hijgt in de nek.

Het complete programma, de foto’s, uitslag en tussenstand van de competitie 2015 lees je op: www.korpsvissen.nl. Op 19 september wordt de 4e wedstrijd gevist aan de Zeeuwsche Riviéra. 

  Korpsvissen=== Zondag 28 juni 2015 ===


Vrijdag paar uurtjes wezen gepen zuidpier ijmuiden. 4 geepies waarvan 3 erg klein.

Verder waren er weer twee pannenkoeken  die een ondermaats baarsje zo levend in de tas gooide. 

Jammer dat de overheid de politie niet meer ruimte  geeft hierop te controleren. 

Verder erg lekker dagje gehad.robbert=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zaterdag ebtij bodemvissen. Eve tongetje strikken. Schar schar schar eve stil schar schar schar eve stil schar alleen maar Schar.ze blijven zeker,of krioelt het van de schar. Weer 1. Morgen maar weer baarzen. Want dat lukt me wel. Donderdag 1baars 47cm En klein gulletje.(kunstaas)vrijdag 1baarsje 35cm en gulvan 45cm. Vandaag is er ook polak op de lepel gevangen. Ook leuk.verder wachten Op de makreel. Of zijn ze bij de noordpier? Ik ga wachten.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Noordpier wijk aan zee....op de pier was het niet veel zeg maar gewoon ,het was klote. Maar verhuisd naar de kop en daar nog mooie gullen.scharren ,steenbolk en horsmakreel gevangen..

JJjj=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vanochtend/vanacht ging de wekker om 03:15 uur. Oeffff, das wel vroeg maar we gingen vissen op het parcours van het aankomend NK. Om 04:15 uur op Oude Tonge waar Herbert al stond te wachten en zei dat we eigenlijk gek waren. "Hoezo"???? "Dan heb je je nog wat aan je dag" zei ik. Afijn rond half zes stonden we op het parkeerterrein en om zes uur gingen de eerste lijnen het water in. Als aas hadden we piertjes, slikkies en witjes. Al vlug had Herbert een fint, gevolgd door een mooie baars van rond de 50 cm. Toen ik terug kwam en naar de feeder keek zag ik die goed klapperen. Even voelen en ja, hier zat ook een beste baars aan. En op haakje 10 en 20/100 haaklijn is dat best spannend. Uiteindelijk kwam hij/zij het strand verkennen en mocht de vis na een paar foto's weer het ruime sop in. Daarna had ik nog een botje wat ruim groter was dan schoenmaatje 45  en even later melde baars nummer twee voor mij zich, ook een mooie van rond de 50 cm. Alle vissen hebben vandaag de vrijheid gekregen. Al met al een geslaagde dag met in totaal 16 vissen, drie baarzen echt dikke baarzen, één fint, één scholletje en 11 botten en botjes. Lekker hoor zo'n lange dag......... 

Hroeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

    Dennis Zwiers=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Hallo, Gisteren na het werk nog een uurtje gedobberd op de breker.

1 gemist en 1 gevangen.De Bruyckere Franky=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Hier nog een verlaat vangstberichtje van afgelopen donderdag.

Eerst een 3 tal uurtjes gevist aan de Baaiweg. Als aas pieren en steekzagers.

Het was niet leuk vissen, mede door het vele wier en krabben.

Dus na 3 uur vissen, maar naar huis gegaan zonder vis.

Dan donderdagavond de rest van het aas opgevist aan de Sloehaven.

Daar in 3 uur tijd in ieder geval wel wat gevangen. Ook hier veel krabben.

De vangst bestond uit 2 baarsjes, en 2 botten waarvan 1 flinke.

Volgende keer een avond (nacht) sessie,

Gr Jan B.

  jan.b=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


vrijdagavond met  2 man gevist aan de oosterschelde tussen wemeldinge en yerseke met stukjes zalm

vangst slechts 1 geep , maar wel een van 76 cmHansie=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Vanavond lekker staan vissen nabij goes.

Aan het begin van de avond ging het moeizaam.

Na een paar biertjes ging het beter en heb ik een mooie van 1.66 aan de  haakgeslagen netjes aan de maat.

Netjes weer afgezet bij het naar huis gaan.

Vang ze!Henk bergafwaarts=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Dag geepvissers,

Vandaag gaan vissen op geep.Locatie : Neeltje Jans.Eerst de binnenzijde 5 gepen waarvan 1 de maat was.Nadien naar de buitenzijde ook 5 gepen waarvan ook 1 de maat had.Samengevat 2 gepen gegeven aan de buurman gegeven 8 babygeepjes zwemmen weer.Weinig vissers gezien.1 Geepvisser aan de binnenzijde en 4 aan de buitenzijde.

Gr. Jackjack=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Goedemorgen heren,

De kortingscode houdt in dat je 5 euro korting krijgt op aanschaf van hengelsport artikelen te bestellen via de webshop: www.bdstore.com 
* korting geldt vanaf 50.=.

De kortingskode is BDSTORECODE15

Dit is een tijdelijke code!!

Profiteer dus snel!

Met vriendelijke groet,

Marco Oreel

bd store

sponsor zeevislandMarco Oreel=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


http://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/7691/brouwerssluis-g-een-peil-op-te-trekken.html Sportvisserij Nederland=== Donderdag 25 juni 2015 ===


Hallo medevissers,

Het is al weer een tijd geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Beetje druk. Vanavond met mijn zoon bij het sluizencomplex in IJmuiden wezen vissen.

Pilker van 20 gram en gooien maar, we hoopten op een verdwaalde makreel maar het werden finten. Best wel groot 40cm ofzo en fel zeg. Voorzichtig onthaakt en weer teruggezet.

De laatste paar keer op zeebaars dobber/zager waren het allemaal kleintjes. Die zwemmen ook weer rond. Lekker bezig toch hoop ik op wat groters en een paar makreeltjes is ook niet verkeerd

Maar dat wil iedereeen toch succes , groeten

HarHar=== Donderdag 25 juni 2015 ===


Vandaag maar weer eens een visdagje ingepland op het strand tussen west kapelle en domburg. De reden hiervan was dat ik enkele weken geleden hier ook had gevist en had toen leuke zeebaars(jes) gevangen.

Het aas was deze keer verzorgd door Brouwers Hengelsport in Bergen op Zoom en was van prima kwaliteit. (zagers en pieren had ik genomen)

Omstreeks 12.00 uur ging de eerste onderlijn richting de golven, er stond namelijk een flinke branding en dus afwachten maar wat er ging gebeuren. Ik hoefde niet al te lang te wachten want na een kwartiertje mocht ik mijn eerste zeebaarsje van 22 cm indraaien en dat gaf de visserman natuurlijk hoop en moed.

Gauw mijn tweede hengel ingegooid en deze lag nog maar net in en ik kreeg hier een gigantische klap op. Het was voor mij een grote verrassing want ik mocht nu een flinke zeebaars indraaien van 49 cm. (nog nooit mogen meemaken) Ik ving deze zeebaars aan een weegschaaltje welke ik recent had gekocht bij Hr. Siem uit Bosschenhoofd die diverse prachtige onderlijnen maakt, echt een aanrader .

Afijn, het ging zo de hele visdag door, af en toe een zeebaarsje van gemiddeld 28 cm groot. Ook mocht ik een viertal platvissen eruit trekken, maar ook deze waren slechts gemiddeld 23 cm groot.

Alles vandaag gevangen aan een weegschaaltje en gele afhouders, zowel met pieren als zagers. Wat wel opviel was dat de meeste vissen werden gevangen met afgaand tij en met hoogtij heb ik er maar 3 stuks uitgetrokken.

De totale visvangst van vandaag was: 9 zeebaarzen en 4 platvissen. Desondanks ging ik met een heel tevreden gevoel naar , waarschijnlijk door de mooie zeebaars en het schitterende weer.

met vriendelijke visgroeten, Johan Frijters, Sint WillebrordJohan Frijters=== Woensdag 24 juni 2015 ===


hey visvrienden,

je komt aan fietsen, maakt je hengel in orde,shad er aan,

gooit een keer of 2 in.. en klap.. een dikke ruime 65er zeebaars op de glooiing (van de boulevard in Vlissingen)

dit overkwam dus mijn vissende buurman..

ik zelf heb van 20.30u tot 22.00u niks gevangen (en wel gevist..)(HW@20.30u)

volgende sessie is het mijn beurt om een mooie te vangen en te landen

met zilte linkerJelle=== Woensdag 24 juni 2015 ===


Afgelopen weken een 3 tal keren op geep gevist bij ritthem. Alle sessies slechts 2 uur gevist en elke sessie 1 a 2 gepen gevangen.

Voornamelijk kleinere exemplaren rond de 40-45cm en 1 uitschieter naar 60cm. Diverse aanbeten gemist zoals gebruikelijk bij geep...

Gevist met zalm/roodbaars/geep als aas. Valt dit jaar inderdaad wat tegen :(Bollejos=== Woensdag 24 juni 2015 ===


Vandaag gevist bij neeltje Jans vangst viel tegen ,3 uur gevist geen enkele aanbeet , Op een gegeven moment een aanbeet ,vangst een pijlstaartrog volgends mij zeer zeldzame vangst.

GilbertGilbert crommen=== Woensdag 24 juni 2015 ===


Vandaag weer eens naar de Banjaard geweest, de hele dag geen platvisje en zeebaars  te bekennen, echter de Banjaard heeft altijd verrassingen.

Op eens lag mijn hengel in water en dacht wat krijgen we nu weer, was gelijk duidelijk het was geen zeebaars.

Gelijk de spoel los gezet en ja hoor daar ging hij er als een speer van door, echter na 20 min had ik hem aan de kant, schrok er zelf van hoe groot hij was, was zeker boven de 110cm of meer.

Echter hij gaf nog 1 laaste klap voordat  ik hem het strand op trok in een golf en ja wel hoor weg was hij.

Wat bleek hij had de Gamatsu steeltjes haak daarmee dwars door midden gebroken.

Maar de pret was nog niet over na 15 min, weer zo,n dreun echter de slip stond nu los en kon nu wel gelijk tegenwicht geven.

Deze keer weer met een golf hem op het strand getrokken, snel gemeten ( 95 cm ) en snel een foto,en hup weer snel de zee in.

Dus het was voor mij met 1 hengel een verrassende visdag zonder normale vis (jes).

Hoop dan ook dat deze haaitjes aan het Banjaard strand assortiment blijvend worden toegevoegd.

Groet John de Visser Sommelsdijk

 John=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Vandaag bij Zoutelande gevist met mn maat. Lekker gevist, afgezien van de wind die het ver gooien bijna onmogelijk maakte. Bij afgaand 1 bot en opkomend 3 botten en 3 zeebaarzen. 

Viel tegen, maar toch lekker gevist.Corné Don=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Vandaag op strand tussen domburg en westkapelle geweest helaas niks , later verhuisd op de dijk in westkapelle hier hebben we 4 gullen van 36 tm 46 cm gevangen en 1 zeebaars van 42 cm allemaal gevangen op pieren en met wapperlijnen . Weer was slecht veel wind ruw water . Als nog een leuke visdag gehad succes allemaal. [heel veel last van wier gehad]Kees=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Vandaag even een paar uurtjes  de Waterweg opgezocht ,was niet heel erg wild maar uiteindelijk 4 Tongen waarvan 3 mooi aan de maat ,5 botten en een redelijke paling .

Behalve de 3 Tongen alles weer retour .

Gr. mischamischa=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Dag mensen, Gisterenavond (22-6) wezen vissen bij de sluizen in Ijmuiden. Met de lepel gespind. Alleen maar fint. Dat rijmt ook nog. Kort en krachtig. Paar uur gegooid en was de tel kwijt van de finten. Een op de drie worpen was raak denk ik. T's ook een leuke sport natuurlijk, vooral als je een flinke te pakken hebt. Op de onderstelaag van het water had je niks. Maar zodra de lepel het water raakte en je begon te spinnen, had je beet van een fint. Was teminste mooi weer en lekker tijd gedood tot etenstijd ivm Ramadan. Wens iedereen fijne Ramadan! :). Ga maar es paar tongsessies boeken denk ik. Krijg watertanden van die tong-vangstberichten. Veel succes allemaal!Fatih=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Hey Mannen, 

Vannacht nog eens op tongenjacht geweest. 
Avondje om in te kaderen. 
22 stuks, waarvan 7 terug. 

  

 Frankyboy=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Hey Mannen, 

Vannacht nog eens op tongenjacht geweest. 
Avondje om in te kaderen. 
22 stuks, waarvan 7 terug. Frankyboy=== Maandag 22 juni 2015 ===


hoi mede sportvisliefhebbers,

vanavond (22-06),

nog een anderhalf uur (van 20.30u tot 22.00u) geprobeerd de zeebaars te verleiden aan de Boulevard in Vlissingen, verschillend stekken geprobeerd en ook verschillende shads gebruikt wel veel wier elke keer aan de voorslag maar helaas kon ik ze niet overtuigen dat ze moesten toehappen wel een heerlijke avond om te vissen binnen kort weer een poging

gr.Jelle=== Maandag 22 juni 2015 ===


zaterdagavond gaan vissen te zoutelande de vangsten waren schitterend 4 zeebaarzen en 7 tongen waarvan 2 40+

3 zeebaarsjes terug naar moeder en 1 tong ook 

groetjes wouterwouter=== Maandag 22 juni 2015 ===


Wederom waardeloos eerst in zeeland geprobeerd op de geep en zeebaars, maar dat was niet veel. 2 gepen op een stukje geep en een zeebaars van 38cm, wel een mooie, die weer zwemt. Daarna door naar de europoort voor een gulletje en platvis, daar ging het iets beter, maar ook niet super. Wel gezellig zo aan de waterkant, bakkie erbij en bijkleppen. Alleen dat bijkleppen kost wel geld, want al jaren roepen we dat we eens verder weg willen naar bv IJsland, nooit komt het er van, nu pakte mijn maat Joop zijn telefoon en belde met Raffi en vroeg hem zijn hemd van zijn lijf en toen hebben we maar besloten om het gewoon te doen. een leuke man, duidelijke met zijn informatie en eerlijke antwoorden, daar houden wij wel van, dus ijsland 2016, wij komen er aan ! Bedankt cordestravel. Twijfel je al jaren, denk je er vaak aan, trek je stoute kaplaarzen aan en bel hun gewoon op, zo weet je meteen wat alles kost.Sjaak=== Maandag 22 juni 2015 ===


zaterdagavond noordpier wijk aan zee. Effe geen gespin meer maar mn strandhengels ff laten werken. 2 mini tong, 5 mini schar/schol. Echt mini. Net zo groot als een gsm. Op haakmaat 8 met zagers. Ben al weken aan het spinnen. Met lepels, shads, slugs, etc. Noordpier zuidpier sluizen. Van maart tm begin mei nog aardig wat gevangen. Vooral mn vismaat heeft 3 weken terug 9 flinke baarzen gevangen.

Al 3 weken nu alleen n paar mini zeebaars gevangen en afgelopen week alleen maar fint. Ik heb toch het idee dat dit door de beroepsvisserij komt, WANT: vorig jaar in oktober haalden ze de netten op, en meteen daarna was het een aantal weken lang zeebaarsfestijn. Mn maat belde toen, 'de netten zijn weg' die avond hebben we meteen veel en grote baars gevangen. Het valt mij ook op dat het water aan de kant al weken bruin is. Door de noorderwind??? Ook heel weinig makreel gezien nog. Vorig jaar rond deze tijd stikte het van de makreel. Tot nu toe vind ik 2015 een triest visjaar. Maar wie weet, het kan elk moment losbarsten. Als het weer maar ff beter wordt.Vas=== Maandag 22 juni 2015 ===


Zaterdag 20 juni van 's ochtends 10:00 tot 17:00 gevist op de pier van de haven van Wemeldinge. Leeglopers en zagers en 5 hengels. Helaas geen enkele aanbeet gehad.Perry, Corne & Arthur=== Maandag 22 juni 2015 ===


Noordpier Velsen zondagmorgen. Regenachtig. Zager onder de dobber geen succes. Overgegaan op de shad. 1x succes. Een dikke zeebaars van 58 cm na een mooie dril weten te landen.

Albert, Winterswijk.albert=== Maandag 22 juni 2015 ===


Beste medevissers,

Vrijdagavond/nacht ben ik gaan vissen aan het strand tussen Westkapelle en Domburg.

Ik begon om 21.30 uur (laag water om 23.00 uur) en heb gevist to 01.00 uur.

Het water was al vrij laag toen ik begon, wel staat er daar een stevige branding.

Gevist met zeepieren en steekzagers, als onderlijnen wapperlijnen met haakje 4 en 6.

Direct bij de eerste draai vis, een klein scharretje had zich gehaakt. Daar kwam ik 

echter niet voor, Zeebaars en/of Tong waren de vis waar ik voor kwam.

Jammer genoeg geen Tong gevangen, wel een aantal dikke botten, wat scharretjes en

een aantal Zeebaarzen (op 1 na heb ik alle vis teruggezet). 1 Zeebaars (42 cm) is mee

naar huis gegaan om lekker op te eten.

Ik was eigenlijk van plan om nog iets langer te blijven vissen maar vanaf een uur of elf

begon het zachtjes te regenen en dat werd steeds meer, uiteindelijk om 01.00 uur was

het zicht nul. Drijfnat besloten dat het mooi was geweest en naar huis.

Vis ze,

<*(((((><

 John=== Maandag 22 juni 2015 ===


Zaterdag staan gepen op brouwersdam. Stond ongeveer 10 man en heb op 3 uur tijd maar 2 geepen zien bovenhalen. Aan de overkant werd er wel wat gevangen. Allemaal miniharingkjes van +- 5 cm. Zielig dat sommige mensen zakjes vol van deze kleintjes meenemen...de knal=== Zondag 21 juni 2015 ===


Zaterdagochtend samen met mijn zoon van 9, gaan vissen aan de Nieuwe Waterweg.

Om 04:00 het bed uit, eten en de spullen in de auto. Het was zijn eerste keer dat hij mee mocht gaan vissen op tong.

Om 05:30 gingen de onderlijnen richting de bodem. Al binnen de minuut kreeg ik een mooie beet. Dit was een botje van 25cm. Die is weer terug gezet.

Een half uur later, kreeg mijn zoon een aanbeet en hij ving zijn eerste 2 tongen van zijn leven. Hoe trots kun je dan als vader zijn op dat moment??...

Heel trots, en ook mijn zoon had een glimlach van oor naar oor. Nog nooit tong gevangen, en gelijk een doublet. Onze hengels bleven maar rammelen,

en we vingen samen 16 tongen en 3 botten. 6 tongen zwemmen weer samen met de botten. Deze dag was om niet meer te vergeten, zijn eerste keer op tong

en gelijk een mooie vangst. We hebben gevist tot 13:00. De volgende keer gaat zijn tweelingbroer mee en hopen dat we dan ook zoveel plezier en geluk hebben.

Gr.

 Johan W. Johan W=== Zondag 21 juni 2015 ===


Beste Strandvissers

Wij zijn zaterdagmorgen wezen vissen 2 uur voor laag en 2 uur na laag water bij het speeltuintje Zoutelande. Met 4 hengels gevist verder weg en kort bij maar helaas niets gevangen niet 1 visje.Wij hopen de volgende keer beter .

Groeten PPedro=== Zondag 21 juni 2015 ===


Zaterdag avond gevist op de noordpier met 2man 5 gullen 2aan de maat. de rest terug ze werden gevangen rond hoogwater in 1 uur tijd

Bennoben klaver=== Zondag 21 juni 2015 ===


Hoi collega's, 

Gisteren er weer voor een dagje visplezier tussen uit. Nu je blijkbaar overdag niet meer mag vissen op het strand over dag. Hebben we maar de oosterschelde gekozen bij neeltje jan. Even op zoek geweest voor een leuk stekkie te vinden. Daar aangekomen alles richting bodem gedropt. 

Op de eerste stek.een uurtje geprobeerd. Resultaat; sla en komkommer genoeg boven gehaald voor de komende weken. Na een uurtje genoeg van deze ellende gehad. Tijd om op zoek te gaan naar een andere stek. Hier ook alweer sla en komkommer in overvloed. Ook hier weer een uurtje gebleven en dan op.naar kering. Daar een mooi stekje gevonden en beslist om te gaan geven. Resultaat een 10 mooie exemplaren boven gehaald in drie uurtjes. Toch nog lekkere vis voor bij de sla en komkommer

Dongi dongi=== Zondag 21 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zondag 6.15 tot 11.30. Eerst kunstaas buitenbocht. Na 10worpen niet tevreden met de stenen. Doorgereden naar achteren. 1worp boem dat voelde aan als een zestiger. Hij was slank en gespierd. Baars van 55cm. Vol vertrouwen doordraaien. Maar nee en toch echt Tevree. Verder een trucje geleerd. Oogje gelakt met 2k. Bleef plakken. En nu? Ik wil vissen! Dun laagje rutenlack nr49_70 014. Weg plak. Word wel lelijk,maar over 3mnd is het wel uitgehard. En dan weer proberen Glad te lakken. Uitslag komt later. Groetjes martijn nieuw vennepmartijn hoogkamer=== Zondag 21 juni 2015 ===


Hallo allemaal,

Zaterdag 20 juni gaan vissen op geep bij Westkappellle vanaf de dijk.Als aas geep uit de vriezer en later geprobeerd met runderhart.gevist ongeveer 2 uur voor hoog tot 2 uur na hoog water,helemaal niets gevangen ook geen geep zien springen,totaal niets.water was niet echt helder,zou het daar mischien aan liggen?later nog bij anderen gaan kijken maar die hadden ook niets,toen ik weg ging ving er iemand een klein geepje.vorige week ben ik 2 keer gaan gepen bij de oosterschelde maar ook daar beide keren niets gevangen,en ook niets zien springen,lijkt wel of ze er niet zitten,altans erg weinig,dat was een jaartje of 3 terug wel veel beter!wat is er toch aan de hand?een oudere visser zij tegen me dat veel geep tijdens de trek via het kanaal weggevist wordt door de franse beroepsvisserij.schijnbaar vissen ze daar nu sinds kort ook commercieel  op geep,zou kunnen als de rest opgevist wordt moeten ze wat anders vinden om weg te vissen.Maar ja ik weet niet of het hier aan ligt hoor heb het ook maar gehoord hopelijk heeft het een andere oorzaak,zal eens kijken op internet of ik iets meer info hierover kan vinden.In ieder geval het is wel jammer,triest eigenlijk dat er zo weinig geep zit.

groeten gert udenmeyergert udenmeyer=== Zondag 21 juni 2015 ===


strand knokke.

gevist van 2u voor laag en 2u na laag water. de vangst was magertjes 4hengels in het water en slechts 2 ondermaatse tongen verschalkt.james=== Zondag 21 juni 2015 ===


Zaterdag 20 juni Westkapelle

Na een week Noorwegen met Cordes Travel ook hier in Nederland het strand opgezocht.

Vandaag een dag met heerlijk weer op het strand van Westkapelle gestaan met Erik, Ronald en Frans. Na de aanschaf van het aas bij Hengelsport Zuiderduin door het strand op. Een mooie en complete hengelsport zaak trouwens en een ideale ligging voor als je aas halverwege de dag op is. 

Het water wordt al behoorlijk helder en dat komt niet ten goede aan de platvis vangsten. Daarentegen is dit wel weer ideaal voor zeerbaars en geep. Vandaag hebben we een aantal schar, tong en zeebaars kunnen vangen. Helaas niet allemaal van het formaat om ze mee naar huis te nemen. De meeste zwemmen weer.

Groeten,

Coen Roodbol (Seawolves)

kijk ook even op voor onze laatste reis naar Noorwegen http://cordestravel.nl/penn-nappstraumen-festival-2015-seawolves/ 

     Coen Roodbol=== Zondag 21 juni 2015 ===


Gisteren nog maar eens gaan proberen een visje te vangen . Heb gevist in Middelkerke van 20h tot 02h met laagwater om 23h30 . Ik kan heel kort zijn , heel de tijd niets . Zelfs geen tik tot ik om 01h30 wou inpakken dan kwam er een eerste slibtongetje naar boven wat ;terug zwemt in de hoop de grote nonkel van de familie mee te brengen, dus nog effe gebleven en nog 2 tongen van rond de 30cm bijgevangen . Was nog een leuke afsluiter van een hopeloze avond .Davy=== Zondag 21 juni 2015 ===
erwin=== Zondag 21 juni 2015 ===


Gisteravond gevist op strand Domburg. Met mij een tiental vissers meer. Gevist 2 uur voor laag tot 2 uur na laag. Gevist met stalen afhouders, als aas pieren en zagers. De vangst: 3 tong waarvan 2 maatse, 5 maatse schar. Al met al leuke visavond gehad. Met opkomend water heel veel wier op de lijnen wat inhalen bijna onmogelijk maakte.Niels mallens=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Beerkanaal......schar en bot......geen wijting en geen baars!!

Vanmorgen al vroeg op pad met Hans richting Beerkanaal,de eerste 3 worpen geen visje te bespeuren bij mij (ik viste met piertjes) terwijl Hans ze op de zagers wel ving.

Maar daarna ging het bij mij ook lekker lopen en vingen we toch zo'n 40 vissen met 3 stokken op 4 uurtjes tijd om mee te nemen waaronder hoofdzakelijk scharren en bot......geen enkele wijting meer gezien,nog wel een hele grote steenbolk..... leuke visserij dus.

Naast ons zaten meerdere vissers die de juiste afstand niet konden bereiken en zij vingen vrijwel niks,het is daar dus belangrijk ver te werpen (ze kwamen kijken naar het aas en naar de ondelijnen),maar het was puur de afstand die die bij hun geen vis aan wal bracht.....ver werpen dus!!!

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

  kees Reijngoudt=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Met Dreischor naar MV2

Voor zaterdag stond de vierde wedstrijd van Dreischor op de kalender. Het oorspronkelijke plan was om naar de Dintelhaven te gaan maar door procedurele prullaria en burocratie konden we daar niet meer terecht. Ook ons alternatieve plan voor en wedstrijdje in het Hartelkanaal viel in duigen door vergelijkbare redenen. Omdat we toch een ver-weg-wedstrijd wilden houden in het Europoort gebied, hadden we nu het oog laten vallen op de nieuwe maasvlakte. Vrijdagavond kreeg ik nog de laatste afmeldingen door, en las ik nog het weinig opbeurende vangstbericht van Laurens. Tja dan zakt de moed weer even diep in het waadpak. Maar toch zaterdagmorgen vroeg welgemutst verzamelen in het clublokaal te Brijdorpe, bakkie doen bij Mar, en even aan carpoolplanning doen. Om 0800 gaan rijden, aankomst aan het water rond 0850, slikken van de Fixet s'Gravenpolder verdelen en botweg recht voor de trap het parcours uitgezet. Om 0915 uur ging de toeter en vissen maar.

We visten vanaf halftij tot laagwater. Gelijk bij de eerst worp al BINGO, een baarsje voor Piet, bij de volgende draai een maatste baars voor Wessel en een botje voor Henk op de hoge nummers. Intussen ook een baarsje voor mijzelf en een maatste baars voor Willem op de lage nummers. Dat ging lekker zo. Binnen anderhalf uur waren alle deelnemers van de nul af. Dat is bij Dreischor ook al heel bijzonder, dat iedereen vis heeft in een wedstrijd. Dit vis kwam met vlagen, het ene moment een paar baarsjes/baarzen op rij en dan weer een half uurtje stil of een enkele bot. We misten ook nog de nodige baarsjes in de branding. Ik had zelf tot twee keer toe een vastzitter bovenop het bankje, terwijl ik tussen de golftoppen door toch mijn wartel zal hangen. Dus met het oude waadpak aan tot aan de navel te water en de lijn vrijgemaakt, bij de laatste keer zal ik dat een oude lijn volgegroeid met mosselzaad de boosdoener was. Intussen ging Henk als een speer en liet zijn 5e visje al meten. Ik had ook nog een zware draai waarbij ik de onderlijn metertje voor metertje binnen moest pompen. In het muitje zal ik eerst al een botje komen aan de bovenste haak met daaronder nog een tollend baarsje en twee stuks looien. Het botje hing aan mijn eigen haak, maar het baarsje zat aan een haaklijn die mij niet bekend voorkwam. Het visje ging ongemeten retour want die zat aan een afgegooide onderlijn van Willem.

Willem deed kort daarna zijn tweede mooie baars. Helaas kwam er aan deze wedstrijd ook weer een eind, en mocht ik met de pest in mn lijf de wedstrijd afblazen. We hadden liever de wedstrijd nog langer laten duren. Het zeewater in mn waadpak was intussen op lichaamstemperatuur gekomen en de zon was doorgekomen. Op de toeter was er nogmaals een baarsje voor Piet en kwam er mij mij nog een botje uit. De eindstand was Henk 7 vissen, Niek 6 vissen, Wessel, Willem en Piet 4 vissen, Dirk 3 vissen en Dieter 2 stuks. Op het parkeerterrein nog maar een paar halve lieters en frisdrankjes genuttigd en met een tevreden gevoel en een roodverbrande kop huiswaards gekeerd. Volgende wedstrijd is paar weer na de zomer omdat we nu eerst een poosje zomerstop houden. Zouden we de vijfde wedstrijd weer aan de Oosterschelde houden of toch weer naar de MV2?

       

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Gisteren, vrijdagavond met lw rond 2230 eens wezen vissen op Banjaardstrand . Rustige zee en weinig wind om te beginnen. Aas pieren en zagers. Na eerste lijn ca 15 min in water lag, mooie ruk op de hengel.absoluut vis aan, relatief drillen met als resultaat mijn eerste gladde haai( ca 70 cm ) . Mooi onthaakt en terug het sop in. Mooi begin , 10 min later een superharde dreun op mijn hengel, viel bijna uit de staander met zware dril als gevolg ..adrenaline ten top en aan de kromming van mijn lijn te zien was ik vrijwel zeker dat hier een zware baars moest aan hangen. Tot plots een 5 tal m voor de kant hij zich wist los te rukken:( damn. Stond er even van na te trillen . Nadien geen enkele beweging meer gezien . Water was redelijk helder. Rond 1215 gestopt toen N wind kwam opzetten met strakke regen in gezicht. Toch leuke sessie gehadErwin=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Vanochtend wezen vissen in wijk aan zee met kunstaas. Stond een klein windje en wat golven. Toch een baars weten te scoren van rond de 45. Ik lees veel bij de kant vangsten dat er geen baars meer is en komt door beroepsvisserij en daarom zijn de kantvangsten slecht. Dat het slecht gaat met zeebaarsbestand klopt. Maar de zeebaars is dit jaar gewoon veels te laat aangekomen doordat het watertemperatuur pas laat op juiste graden stond. Zie jaargrafiek van rijkswaterstaat. Er staat ook lang een noorderwind en stroming (noord)en dat is ook niet gunstig voor baarzen de jaarlijkse trek wordt dan minder. Laten we hopen dat ze dit jaar langer blijven en volgend jaar eerder komen. Er zijn langs de pieren al mooie exemplaren gevangen. Sommige zijn teruggezet en sommige zijn meegenomen.Mo=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Hierbij 3 mooie nieuwe reisverslagen uit Noorwegen... heilbot, kabeljauw, zeewolf, schelvis, koolvis en makreel.

Zie de foto's van de mooiste omgeving van Noorwegen en een heilbot van 174cm !

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/  Cordes Travel=== Vrijdag 19 juni 2015 ===


Gisteren vol goede moed naar de maasvlakte gereden. Mooie branding NW wind! Beter kan niet. De hele middag nix..nou wilde ik de moed opgeven en ja hoor daar hing hij een mooie zeebaars. Vervolgens onderweg naar huis gestopt bij de botlek even tong vissen had nog zagers over. Toch nog 1 maatse gevangen.

GroetEdwin=== Vrijdag 19 juni 2015 ===


Beste sportvis-vrienden,

Gi, do, met hoge verwachtingen naar het Slufterstrand gereden. Alle voorwaarden waren zoals ze moesten zijn ;  NW 4/5, springtij, bijna 17.00 uur HW ;  wat wil een mens nog meer ?  Nou, zeebaars natuurlijk !

Vanaf 't duin was een prachtige branding zichtbaar. De wind was eerder NW 4 dan NW 5 ;  wel zo prettig om niet volkomen gezandstraald te worden. Verder een strakblauwe lucht en zon, en met een pak zagers moest 't toch lukken. De 2 uur vóór HW en 3 uur daarna echter niet één beet gehad. Ook 3 concullega's (met 5 hengels) hebben er geen visje uitgedraaid. En dat is natuurlijk toch wel érg weinig.

Zo bezig zijnde op het strand, heb ik meer dan genoeg tijd me af te vragen, wat ik fout doe. Een mens moet, bij uitblijven van succes, immers eerst bij zichzelf te rade gaan. Maarre ..... 2 jaar geleden ving ik hier best leuk zeebaars. Op dezelfde plek en met hetzelfde materiaal. En vorig jaar ving ik hier ook zeebaars. Weliswaar minder, maar de moeite werd toch -meestal- beloond. Maar nu ..... ?  Helemaal niks is toch wel érg weinig. Misschien ben ik het wel verleerd. Maar een kronkelende zager over de branding heen gooien en door de branding terugvissen, kan toch niet zó moeilijk zijn.

Misschien spelen andere factoren een rol. Zomaar wat gedachten :                                                                           - het beroep doet al jaren werkelijk z'n uiterste best het zeebaarsbestand nóg meer uit te dunnen                             - een staatssecretaris laat staand want-vissers hun destructieve gang gaan   (waardoor je in de Europoort altijd      achter het net vist ;  lett. en fig.)                                                                                                                               - en er worden nog steeds zeebaarsjes van 20 cm meegenomen (die thuis in de vuilnisbak verdwijnen).

Jammer, mensen, dat ik niks vrolijkers heb te melden. De laatste 4 weken ben ik er 4 keer op uit geweest ; dat heeft 2 maatse zeebaarzen opgeleverd. Gemiddeld twee keer gaan vissen voor één zeebaars ;  ik heb het wel eens beter meegemaakt. Maar het weer was prachtig en je waait lekker uit.

Enne ..... volgende keer als het weer écht zeebaarsweer is .....  gegarandeerd dat ik weer ga. 'n Klein beetje gek zijn is niet altijd een pré.  Maar voor mij als sportvisser is het wel mooi meegenomen !                                                                      Laurens=== Vrijdag 19 juni 2015 ===


Vandaag wederom een poging gewaagd op de zeebaars. Eerst bij Westkapelle later in Vlissingen. Met dobber en met lood + zager, shad, pilker en ander gespuis geprobeerd. Helaas, geen stootje.John G.=== Vrijdag 19 juni 2015 ===


Woensdag dan eindelijk een keer kunnen vissenrnNa een half jaar van ziekenhuizen bezoeken en operaties rnHet moest maar weer eens een Geepsessie worden.rnDit keer op de berichten afgegaan en gekozen voor een nieuwe stek bij Ritthem.rnVolgens ons aan de hand van de berichten moesten we daar in ieder geval een kans maken!rnGevist van 10-15.30 met als resultaat 0 niet eens een geepje gezien of ook maar iets wat op vis leek.rnIk ben het met meerdere schrijvers eens " wat is er met de geep aan de hand? Waar zijn de tijden gebleven dat je gewoon 10-20 gepen kon vangen ?rnIk hoop dat het nog komt maar heb nu al niet veel vertrouwen meer voor dit jaar!rnGevist met zalm en runderhart. rnUiteindelijk maar een emmertje mosselen en krukels geraapt door Ad, ja je wilt toch naar vis stinken!rnOverigens al vang je niets kun je toch genieten, dat was wel duidelijk aan het einde van de dag!rn

Groet Johan en AdJohan en Ad=== Donderdag 18 juni 2015 ===


Hallo collega,s

Vandaag nog gaan vissen en hopelijk wordt er wat gevangen, maar eerst even om aas bij Kees van de Fixet in's'Gravenpolder, het aas was weer van goede kwaliteit, na even wat bijgepraat te zijn ben ik naar de waterkant gegaan,in mijn gedachten dat het niet veel zou worden vandaag, maar toch viel het me niet tegen ik had 3 tongen 2 zwemmen er weer , en ook 2 botten, toch al met al een leuke vismiddag gehad

P S Ik was een maandag nog even gaan kijken aan de sluis op de Brouwersdam , en tot mijn verbazing vangen ze ook kleine zeebaarsjes en die gaan ook allemaal mee , ook de haring die niet aan de maat is nemen ze mee,hopelijk wordt er wat aangedaan, en als je daar wat van zegd dat ze die niet aan de maat zijn  moet je zeer goed uitkijken.

WillemWillem=== Donderdag 18 juni 2015 ===


Hier nog 2 berichtjes van mij. Gisterenmiddag nog even wezen gepen aan de dijk bij Ritthem.

Eerst was ik nog pieren wezen steken, en had ik ook nog wat witjes, en een paar kleine zagertjes.

Dus aas om te gepen. Na 3 uurtjes had ik er 3 gevangen, en verschillende beten gemist.

Dan vanmiddag i.v.m. de harde wind, niet het strand, maar aan de dijk van de Sloehaven gevist(bodemvisserij)

Als aas dus pieren, en een paar steekzagers. Drie uur gevist, met verschillende onderlijnen.

Gevangen: diverse krabben, 4 mini baarsjes en een bot van 32 cm (zwemmen weer, ook de gepen).

Volgende keer beter,

Gr. Jan B.jan.b=== Donderdag 18 juni 2015 ===


Gister weer als n ware gek, na avonddienst 21.00 klaar, met visspullen en al naar de sluizen in Ijmuiden gereden. Dobber uitgegooid. Tot het donker werd helemaal geen leven waargenomen maar zodra het donker over het water viel, begonnen de vissen als gekken te bijten. Het barstte van de kleintjes. Echte minis. Misschien van 1 jaar. Iets van 20cm.  Heb er ook maar iets van 5 kunnen verzilveren en uiteraard retour. Rond 23.00 hield het n beetje op. Ik denk rond 24.00 uur schrok ik me de pleuris (na die felle maar kleine beetjes), viel ik bijna van die spekgladde steen af, dat beest trok bijna mn hengel van mn lijf. Jeezes Kristus, wat een vechertje. Ging alle kanten op. vlak voor de kant schiet ie zijwaarts. Mn groene lampje leek wel een onderwaterraket. Goh zeg, prachtig. Uiteindelijk naar me toe kunnen lokken. Net boven de stenen schiet ie los ook nog. Geprobeerd de vis vast te grijpen maar hij kronkelde zich een weg het water in en schoot ervandoor. Ik denk dat ie iets van 40/45 cm  misschien 50? was. Was wel flink rond. Genoeg spanning meegemaakt, goed moe geworden, dan maar weer naar huis.  Maar in mn hoofd raasde steeds de gedachte, 'er konden meer en grotere vissen zijn?!'Junkie, Visverslaafde Junkie=== Woensdag 17 juni 2015 ===


Op het dobbertje gepakt.

WillemWillem=== Woensdag 17 juni 2015 ===


Vandaag toch maar weer geprobeerd wat te vangen op de Maasvlakte 2. Heerlijk strand. Met 1 hengeltje, kweekzagertjes en een onderlijntje met 2 wapperlijntjes geprobeerd de zeebaars te verleiden maar helaas ze waren niet opgewonden te krijgen. Ik probeer nog wel eens met een klein hengeltje met kunstaas een zeebaars te vangen maar ik heb er maar eens een keer een dobber aangehangen. Lijntje eronder met haak 1/0 en een leuk kraaltje en warempel, bij de 2e worp was het al raak. Ik schat hem net in de 40 cm maar ik heb hem netjes teruggezet. Er zit amper vlees aan zo'n visje en nu heeft hij beloofd dat hij terugkomt als zijn zijwieltjes van zijn fietsje gaan. Dan zit hij aan de 60 cm en loont het de moeite om mee te nemen.

Van mij mag de maat gerust naar 42 cm hoor. Alles onder deze maat zwemt nog rond met een Liga in zijn trommeltje. Echt te klein dus. Jammer genoeg bleef bij de volgende worp de draad haken dus de dobber ging ver.........heeeeeeeel ver. Zonde natuurlijk. Ik zat er rond 11 uur met laag water en heb met opkomend tij gevist tot ongeveer 4 uur. Niks gevangen verder. Links van mij zat iemand met 2 hengels en die had een stuk of 4 kleine baarsjes en daarnaast zaten nog een paar mannen met 4 stokken meen ik en die hadden al wel een mooie maatse zeebaars begreep ik. De wind was voorspeld op 5 á 6 W/NW maar het bleef hangen bij ZW/W  4. Niet echt geweldig dus. Het lukt me niet om hieronder een foto te plaatsen dus die zet ik er hierna apart op.

WillemWillem=== Woensdag 17 juni 2015 ===


Maandag avond met z'n tweeën staan vissen op strand breezand bij vrouwenpolder. Half zeven de eerste worp richting horizon. Wind op de kop en zon op de bol. Al met al een leuke avond drie zeebaarsjes en vijf botten waarvan degrootste 36cm was. Na laag water om half tien niks meer gezien. tot elf uur gevist. Je moest wel ver het water in lopen want het is een zeer lang strand.. Leuke mooie avond gehad Vangse groet Benny en renee

Benny=== Woensdag 17 juni 2015 ===


Gisteravond tussen 19.30en 2330 aan het Nollenstrand de onderlijnen van Sjaak Verhage uitgeprobeerd.

Die gooien idd veel..... heel veel verder.

Veel stroming, mooi weer, weinig vis.

1 schol van 27 cm en 1 baarsje van 21 cm. Alles terug.

Tot 4 x toe zat er iets aan de haak wat vlak voor het eind eraf schoot.

Verder heel veel krab ( zaten dus waarschijnlijk aan die haken). Alles was er na 10 minuten eraf gegeten.

Dennis
=== Woensdag 17 juni 2015 ===


vrijdagnacht 01:00-04:00 sluis ijmuiden 1 mini zeebaars

zaterdagmiddag 13:00-15:00 sluis ijmuiden 8 flinke finten retour

zaterdagnacht 03:00-10:00 sluis 1 mini zeebaars, zuidpier (gesloten) op naar de  noordpier daar nada. Waren veel spinvissers. Op een na niemand vis.

Maandagochtend 04:00-08:00 noordpier nada noppes knoppes

TRIEST

Liggen weer netten heb ik gehoord bij de noordpier, soms ook zonder vergunning. Wij kantvissers vangen misschien één keer in het jaar meerdere grote zeebaars op één dag. En dan mag je niet meer dan 3 meenemen! Die netvissers vangen (lees:doden) van alles van kleine vis tot grote. En die arme zielen zitten dagen vast in het net. Wat een marteling zal dat wezen.  Achterlijke wet-/regelgeving. Heel veel kantvissers merken de netten niet eens op, ik ook wel s, en dan raak je 7 keer je onderlijn kwijt waar je anders nooit iets verliest.Junkie, Visverslaafde Junkie=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


ik heb zaterdag, zondag en maandag de landtong eens onder handen genomen...3 strekdammetjes afgeworpen in de waterweg tussen kering en zee, met shads, gators, gators met lepel, plugjes (x rap en sammys).

Ook het calandkanaal geprobeerd, ook hier weer verschillend kunstaas.

geen tikje, geen volger, geen aanbeet. Ik zag wat harder grazen en wat kleine kolkjes van fint in de waterweg.

ik zet de stokken een paar dagen in de kast, eind van de week nog maar eens proberen.marco=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Maandag een paar uur gevist bij Gorishoek op geep.

Lekker in de zon, met een frisse noordenwind in de rug.

Een uur na hoog water de eerste geep gehaakt.

Mijn buurman ving er vlak daarop ook een.

Verder nog een gemiste aanbeet en daar bleef het bij.

Een andere jongen had er twee.

Jan NuijtenJan Nuijten=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Vanmorgen en aantal uurtjes op de Maasvlakte 2 gestaan.

Kan heel kort zijn 2 zeebaarsjes en 1 botje, meer viel er helaas niet te beleven.

Al met al toch mooie ochtend.

John de VisserJohn=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Vanochtend weer een baarsje (51cm) weten te foppen met een shadje!G=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Maandag-avond wezen vissen met mijn vismaat Ad aan het strand van Zoutelande. Met de stevige wind Noordenwind in de rug was het goed te doen en kon je ver ingooien. Maar oh oh , wat is er toch in vredesnaam aan de hand met het strandvissen. Was het de keren dat we gingen vissen aan het strand van Vrouwenpolder helemaal niets; nu was het in Zoutelande bar en boos ! Ik ving slechts 3 kleine scharren,die weer terug mochten zwemmen en mijn vismaat Ad bleef op 1 bot steken . Opvallend was, dat verder geen vissers te bespeuren waren;was dat een teken aan de wand,dat het inderdaad heel slecht gesteld is met de visserij??.

En dan sommige Indianen-verhalen dat er zogenaamd goed gevangen wordt;ik geloof er helemaal niets van ! Wij visten beide met 2 hengels en hebben gevist van 18.00 uur tot 23.00 uur. Volgende keer maar weer beter zullen we zeggen.Hans=== Maandag 15 juni 2015 ===


Vandaag 15-6 wezen zeebaarzen met kunstaas, locatie jangtzee haven, beerkanaal en calland kanaal, geen enkele beet gevoeld . Geen activiteit gezien. Groet, Eric

Erik=== Maandag 15 juni 2015 ===


       Hallo Medevissers

 Vandaag nog eens gaan gepen op het eiland Tholen.

We zaten met een man of drie , elks op 100 meter van  elkaar.

Ik had er 2 waarvan één van 65 cm ,de man rechts 1 geep en de man links

had volgens mij niks. Prachtig weer en windaf gevist maar niet veel vis met zo een

mooie visdag.

                      Groeten Marc U uit EssenMarc Uytdewilligen=== Maandag 15 juni 2015 ===


Hallo, hier weer eens een berichtje van mij.

Na een 10 daagse vakantie naar Rhodos, en daarna een flinke klus, weer eens een 3 tal uurtjes wezen gepen.

Gekozen voor mijn vaste stek aan de dijk bij Ritthem.

Als aas nog steeds het zelfde stuk lamshart uit de vriezer.

De eerste keer dat ik ingooide, gelijk een mooie beet, maar de geep loste op 5 meter van de kant.

Dan toch na een minuut of 10 mijn eerste geep. Toen kwam er nog een oude bekende, dus even een praatje gemaakt.

Het resultaat na 3 uur vissen was 6 geep, waarvan 3 kleintjes. Twee meegenomen, en nog 1 van mijn buurman (allen de haak te diep).

Binnenkort maar weer eens een avond op het strand, een tongetje zien te vangen,

Groeten Jan B.jan.b=== Maandag 15 juni 2015 ===


Zaterdag 13 juni 2015

Ondanks alle waarschuwingen  toch gaan vissen. Als de agendas  uitpuilen is het namelijk lastig om de ideale datum te selecteren. En je bent natuurlijk een beetje gek en  gaat toch.

Positief: droog en rond de 20 graden. Negatief: een zuidenwind bf. 6-7 en matige vangstberichten.

Voorzien van een paar ons zagers, uiteraard door Pim van Profish in Zegge weer uitstekend verzorgd, naar Zeeland gereden. En nog wat zalmreepjes. Overdag ergens gepen met de wind in de rug. Dat werd op de Neeltje Jans bij het Control Station. Goed te doen, maar de vissen waren blijkbaar ook weggewaaid. Resultaat: 1 geep.

Daarna naar het enige bevisbare strand dat overblijft bij harde zuidenwind, de Banjaard.  Inmiddels was de wind van zuid naar west gedraaid en dus was het daar  niet te doen. Na een uur geklungel weer richting huis gegaan. Kortom:  veel zand in haren en tassen, één vis maar wel  gelachen.

Don (Utrecht), Sacco en Aert (Breda)Don=== Maandag 15 juni 2015 ===


Zondagmiddag Zuidpier IJmuiden

Met opkomend water gevist aan de buitenkant van de pier met shadjes.  Het water was een beetje bruin door de Noordenwind maar je zag het helderder worden naarmate het tij opkwam.  Zelf had ik niet zo'n succes, één zeebaarsje gehaakt maar die schoot los voor de kant.  Tijdens het verkassen heb ik nog wat gebabbeld met andere zeebaarsvissers en die hadden samen toch een paar leuke baarzen gevangen.  Een jongen links van me zag ik nog een visje van rond de 40 cm vangen en een grote baars verspelen. Hij viste met een slug aan een wapperlijn en dat viel toch beter in de smaak bij de baarzen dan mijn shads met loodkopjes.

Ondanks de (voor mij) magere vangst vond ik het een lekkere visdag met vriendelijke mensen om me heen. Misschien ga ik het vanmiddag nog een keer proberen.

gr TinusTinus=== Maandag 15 juni 2015 ===


Gisteren gevist in Cadzand, lokatie Zwarte Polder.

Het was al geleden van januari dat ik gevist had aan het strand en het begon toch weer te kriebelen.

Na enkele positieve berichten op zeevisland gelezen te hebben moest ik er weer op uit. Doelstelling : tong vangen.

Windkracht 2 was voorspeld. Lekker rustig. Echter, toen mijn maat en ik de dijk overstaken richting strand voelden we

al direct een stevige bries recht in het gezicht. Noorderwind dus. Onze inschatting was windkracht 3 en

later op de avond zelfs W.K. 4. Eerste worp om ongeveer 5 uur en gevist met zagers en leeglopers.

Al vlug enkele kleine wijtingetjes gevangen. Helaas, daar zou het ook bij blijven. Gevist tot 23.30 u.

Laatste uur geen enkele aanbeet meer gehad en de wind werd alsmaar harder waardoor we niet de gewenste

afstand konden gooien. Een eindje verder zaten nog 2 vissers die pas later waren gekomen en waarschijnlijk

de nacht gingen blijven. Ook daar hebben we weinig vis gezien. Misschien dat ze s'nachts meer geluk hebben gehad.

Mijn maat moest vandaag echter werken dus wij konden niet langer blijven. We hadden gehoopt op enkele tongetjes

maar vandaag zaten ze er blijkbaar nog niet.

Volgende keer beter.

Groet, Leo van 't Steen Leo Van 't Steen=== Maandag 15 juni 2015 ===


Op zondag 24 juni gevist op geep bij brouwersdam.

In het begin weinig wind bij opkomend water. 1 mooie geep gevangen. Mijn buurman was er eerder en had er 7. Later kwam de wind opzetten. 

Groet BramBram=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zaterdag avond nog eens geprobeerd een visje te vangen op het strand van Knokke-Heist.

De laatste 3u van opkomend water met zagers gevist, ondanks de mooie W-wind zag in nergens iemand vissen.

Af en toe kwam er uit te branding een klein baarsje of botje, tot laatste uur dan was iedere worp raak.

De vangst bestond uit 2 botten (23 en 36cm), 1 tong (29cm) en 8 zeebaarsjes (25 tot 45cm), enkel de tong en bot hadden de haak goed geslikt en zijn mee naar huis, de rest zwemt terug.

De tong en grootste zeebaarzen kwamen van ver, alle andere vissen rond de 40-50m.

GroetenRT=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zondag Lekker rustig +-10man kunstaas. 5baarjes geteld. Zelf 2gevangen. Tijd voor de markreel nu, want het blijft rustig.

Groetjes martijn nieuw vennepmartijn hoogkamer=== Zondag 14 juni 2015 ===


Nogmaals de Oosterschelde

Vanmiddag nogmaals een vissessie gedaan aan de Oosterschelde met Sten. De resten van het aas moest op omdat er voor de rest van de week weer geen tijd is voor visserij. Deze keer de steun neergezet tussen Colijnsplaat en Wissenkerke. We visten tussen half twee en half zes met hoog water en afgaand tij. Het water was kraakhelder, nauwlijks golfslag en weinig drijfvuil. Ook nu weer de geepdobbers laten zwemmen, tussen de duikende sterntjes in. Dicht onder de kant wolkte het van het speldaas, dus het leken ideale omstandigheden. Voor de geepvisserij bleef het resultaat beperkt tot een geep die wel sprong bij de dobber maar zich blijkbaar niet gehaakt was. Voor de bodemvisserij was het resultaat nog minder, daar bleef het bij krabbenvangen en lege haken vullen. Voorlopig houdt in het even gezien, de bodemvisserij overdag op de Oosterschelde, tijd om maar weer eens wat andere stekken te proberen.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zaterdagochtend om 7 uur gingen de steekzagers het water in op de Maasvlakte 2. Met 2 man met 3 hengels gevist met opkomend water. Het was echt niet te doen. De wind kwam van Z/ZW de windkracht weet ik niet maar de steunen met hengels en al gingen keer op keer plat waarna een golf met zand over het hele zootje spoelde en het lood van 190 gram met ankers lag binnen 3 minuten rechts van je op het strand. Uiteindelijk heeft Arjan een lood geprobeerd van 230 gram met hele sterke ankers en dat bleef liggen. Maar draai dat maar eens binnen.  

Echt veel te veel wind. Ook niks geen beet gehad. We hebben het volgehouden tot 12 uur maar toen waren we het wel zat.Ook veel groen in het water. Het strand verandert ook nog constant naar mijn idee. Vorige week op dezezelfde plek gestaan met laag water en toen was alles vlak, nu was er een hele brede zwin voor het strand ontstaan. Leuk voor hoog water maar met laag heb je er niet veel aan. Wel stevig uitgewaaid natuurlijk, ik ben gelijk 3 weken luizenvrij!!!! Na ons kwamen er nog wat vissers het strand op. Ik ben benieuwd of die nog wat hebben gevangen. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

WillemWillem=== Zondag 14 juni 2015 ===


Vismaten,

2 wedstrijden dit weekend en vrij kort op elkaar. Op vrijdagavond de avondwedstrijd van Eef Hoek en zaterdags alles regelen om de Steiloore trofee tot een goed einde te brengen. Kortom allemaal ingredienten om er een mooi weekend van te maken. Vrijdagavond eerst naar Eef Hoek om aas en na een lekker bakkie koffie op naar de  aterkant. Vandaag stond het Hartelkanaal op het programma. Een paling en bottenstek. En als je geluk hebt dan heb je een aardig maaltje bij elkaar.

Toen we er waren koden we eerst de paraplu opzetten want het regende veel en er was ook een pertij onweer aanwezig. Maar een regenpak werkt perfect en om21.00 uur was het helemaal opgeklaart en zou er geen regen meer vallen. Anders dan dat de weergoden deed vermoeden. Kortm het werd een mooie avond. De visserij dan die was plekkerig en soms vrij aardig te noemen. Ving Adriaan Otte 17 visjes, waaronder veel botjes, kon bv aan de andere kant Johan Rombouts genoeg hebben aan 5 palingen dus het is de moeite waard om de visserij eens onder de loep te nemen. Alle paling werd uiteraard netjes na het meten terug gezet! Pieren, slikken en allerhande werden ingezet om de vis te vangen. Ikzelf kwam niet verder dan 8 visjes waaronder een aantal grondels. Maatje Dennis deed het met 11 vissen een stuk beter en hij ving nog een mooie baars van 46 cm.

Winnaar deze prachtige avond was Johan Rombouts die naast zijn 5 palingen nog andere vissoorten had ook.

Dan vlug naar huis om even een tukje te doen en weer vroeg uit de veren om de voorbereidingen te treffen voor de steiloore trofee tot een goed einde te brengen. Kwart voor 8 stond ik bij Rudi voor de deur en de rest kwam ook al gauw aan. Johan zou zich vervoegen in het opvang gebouw.Knip cafe de Barbier. Na de spullen ingeladen te hebben op weg naar het cafe en daar alles uitgestald in een mooi hoekje en naar ik mag zeggen een mooie prijzentafel alweer. Sommige deelnemers waren er al vroeg dus konden we vlot inschrijven en om 11.00 uur konden we zelf ook op weg om de wedstrijd te vervissen.

Ikzelf had een nummertje getrokken aan het Stelletje en omdat er voor gekozen was om de even nummers te gebruiken hadden we lekker de ruimte.Het water was soepbruin en er stond een aardige bries op het voorhoofd die de wenkbrauwen aardig deden fronzen. Al gauw kwamen er berichten binnen dat op de stek Kaas em Brood al geep en Paling werd gevangen. Aan het Stelletje was het alleen Sjaak Verburg die van zich deed spreken. Hij ving 2 palingen en 3 botten en na de wedstrijd zou hij de winnaar blijken te zijn.

Maatje Dennis ving weer een mooie baars van 44 ikzelf kon een baarsje van 23 cm tegenover zetten. Veel werd er dus niet gevangen maar de soorten waren wel aanwezig. Botten, paling, geep en zeebaars werden gevangen. Maar of de visserij op de Oosterschelde in de lift zit? Nee dat is nog niet te merken. Enfin na de wedstrijd was het gezellig naborrelen in Knipcafe de Barbier en kon de uitslag bekend gemaakt worden.

1. Sjaak Verburg

2 Jan Hennekam

 

1 Team Spro

2 Team Shimano

 

Na een lange dag konden we naar huis en hopen we volgend jaar een lustrum te gaan vieren met de 20e Steiloore trofee!Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 14 juni 2015 ===


Vanmorgen vroeg uit de veren om op Het Vlielandse strand te proberen wat zeebaarzen te vangen. Twee strandhengels van 5 m, wat zelf gestoken zagers en pieren naar locatie Noordzeestrand ter hoogte van de Ankerplaats. Rond 5.30 uur aanwezig dus lekker rustig. Nog een lichte branding en zeer zwak windje uit Noorden. Hoogwater rond 7.30 uur. Redelijk wat beweging op de toppen gehad. Uiteindelijk 9 botten en een maatse zeebaars en om die laatste was het te doen. Paar keer wel meer beet gehad van zeebaars maar ze waren voorzichtig. Na bezoek van vriend zeehond was het over. Tegen tienen alles weer ingepakt. Al met al leuke sessie voor een weekendje weg. Vanmiddag weer naar de wal. Groet

Fisker=== Zondag 14 juni 2015 ===


19e Steilooretrofee

Gisteren stond de 19e editie van de Steilooretrofee op de planning. Lekker dichtbij op de slikken van Zierikzee, georganiseerd door de mannen van HSV Oosterschelde, bijgestaan door ons Team Cordes Travel. Rond 1000 uur inschrijven in het knipcafe de Barbier in Ouwerkerk, praatje pot doen, nummertje trekken, bakkie doen en op naar de waterkant. Ik had mn neefje Sten meegenomen, we deden samen een bisnummertje op de nummers 90 en 92 van het parcours. Ivm de harde wind waren alleen de even nummers in de nummertjespot gedaan dus konden we lekker ruim zitten. Wij kwamen terecht aan op het B vak aan Kaas en Brood. Even later kwam Wibo Boone naast ons zitten, gezellig! Om twaalf uur mochten we van start, dr waren een kleine 50 deelnemers, de ene helft aan Kaas en Brood, de andere helft aan het Stelletje. Het water was chocoladebruin, dat geeft meestal toch wel vis op de kant. De kans op een geepje was na de onweersbuien van de voorgaande nacht minimaal dacht ik. Toch gingen er bij de eerste worp ook de nodige geepdobbers te water, en bij Rudi was het gelijk al bingo, die ving de eerste geep van de dag. Even later ving hij ook een fraaie paling. Ook van de overkant, het A vak hoorden we al berichten van geep en paling.

De controleurs waren voorzien van meetlatten van "slechts" 70 centimeters, dus dat was even flink improviseren met de grootste vissen en dr waren vele handen nodig om de kronkelaars recht op de meetlat te houden. Na twee uren gericht op geep vissen zonder resultaat vondt ik het tijd voor een andere tactiek, botweg met 3 haken op de bodem, met een piertje en een zager. Dat hielp, daar kwam een klein baarsje van op de kant. Intussen had Wibo een baarsje op de geepdobber gevangen en ving ook nog een bot op de bodem. Een paar plekken verderop ving Nico van Dongen een paling van 61 centimeter. Aan het einde van de wedstrijd werd het water wat helderder en kwamen er nog wat meer gepen op de meetlat. Jan Hennekam en Patrick van t Sas vingen er 3 en 2 stuks van op de lage nummers. In ons team hadden we 4 man met vis, Rudi met n geep en een paling, ondergetekende, Herbert en Dennis met een baarsje. Wim kon niks vangen deze keer, die liet de eer aan zn zoon Djayden. Om 1600 uur was het kunstje over en moesten we dr mee stoppen. Bij de prijsuitreiking bleek dat we met onze vissen ruimschoots te kort kwamen op de teams die wel hun gepen konden vangen. Ook individueel kwam ik niet aan de bak met mn ene baarsje. Het was weer een mooie wedstrijddag, en als vanouds weer perfect georganiseerd door de mannen van HSV Oosterschelde, op naar de 20e editie!!! De volledige uitslag komt nog op hun vernieuwde site. www.hsvoosterschelde.nl

   

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 14 juni 2015 ===


afgelopen vrijdag grote plannen, vroeg weg en tot in de nacht vissen....toch effe anders. 09:30 vertrokken aas halen in bergen op zoom dan doorrijden naar scheveningen de pier was de bedoeling echter daar aangekomen betaald parkeren en geen plekje meer te bemachtigen...teleurgesteld maar weer omgedraaid dan maar de waterweg opgezocht eenmaal daar een snelle lunch (patat)  inmiddels 14:00 de waterkant opgezocht. Heel de ochtend mooi weer , hengel ingegooid een uur later bewolkt en onweer....sjongejonge gelukkig regenjasje meegenomen. De wedstrijd van vandaag was de meeste tongen...en jawel Frank heeft de cup gewonnen met drie stuks, ik had er maar 2. Voor de rest weer een willkekeur van soorten en wel 3 meunen, 1 steenbolk, 1 fint, 2 zeebaarzen, 1 horsmakreel, 13 botten en dan de tongen, alleen die mee voor de pan.Gefeliciteerd Frank en de volgende keer zijn de tongen voor jou.

rene.Rene & Frank=== Zondag 14 juni 2015 ===


Vrijdag nog even wezen gooien met een shadje in de buurt van Vlissingen,

Het was niet wild maar toch 1 visje kunnen vangen van 65cm.G=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


Beste vissers,

donderdagavond gaan vissen naar het houten staketsel te Oostende met de bedoeling wat tong binnen te draaien, andere jaren kan het zo rond deze periode volle bak zijn daar. Is dit jaar dus anders. Bij aankomst zaten er een 5tal vissers maar hun berichten waren niet zo positief, zo nu en dan een tong maar als je er een 2tal ving per avond was je al heel goed bezig.
Gevist van 20 uur tot 23.30, hoogwater rond 21.40. Van hele avond geen beet gehad tot het moment dat ik stopte, ving ik de laatste 5 minuten 2 palingen. Leuke vissen maar heb zo teruggegooid, gaat al slecht genoeg met de paling om ze dan nog de kop in te slaan.

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


zaterdag aan de oosterschelde aan de dijk op smerdiek gevist de vangst 2 kleine zeebaarsjesvisser=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


zaterdag aan de oosterschelde aan de dijk op smerdiek gevist de vangst 2 kleine zeebaarsjesvisser=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


Vandaag vanaf het strand gevist. Stek 1 Domburg ( golfterrein) geprobeerd, maar hier zijn we na een kwartier al weggegaan. Al gooide je met heel je loodvoorraad, je lijn spoelde gewoon van de ene naar de andere palenrij. En veel last van wier. Poging 2 , Banjaardstrand. Verassend genoeg met de eerste indraai een harder van 45 cm. Hij pakte aan de zager met erboven een groene drijfkraal. Daarna nog een ondermaatse zeebaars. En veel postzegels gevangen die soms jammer genoeg alles ingeslikt hadden. Volgende keer andere stekken proberen.J.L.A. K.=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Kouwe geepvisserij

Eerder deze week nog een sessie met Marco gedaan op een stuk Schouwse slik. Nog voor dat ik op pad ging kwam mn burman nog een paar nieuwe stokken brengen die ik nog aan een feildtest mocht onderwerpen, ben ik altijd voor te porren Leo!! Toen de auto net gestart was belde mn vismaat of ik nog aas wilde, hij had geen tijd om het op te vissen, ben ik altijd voor te porren Johan!! Dus met aas voor een halve week en een bosje hagelnieuwe hengels naar de waterkant getogen, daar kwam even later ook Marco aanzetten. Gevist vanaf een paar uur voor hoogwater tot net na de kentering.

Door de noordoosten wind was het smerig koud en zaten we diep in de winterjas. Een hengel opgetuigd voor de klassieke bodemvisserij de andere met een geankerde geepdobber met witje en kweekzagertje. Door de harde wind was er een kittige golfslag en was de dobber maar moelijk zichtbaar. Op de bodemhengel was er eerst veel wier maar dat was al spoedig verdwenen. Na een uurtje kregen we bezoek, eerst Leo met zn camera en later Johan met een paar koude kletsers. Op de bodemhengel kwam de eerste activiteit, een paar mooie trekken op de top maar de vis hing niet. De geephengel na anderhalf uur nog geen enkel teken van leven, het aas was onaangeroerd. Dr was ook geen zichtbare activiteit van geep, en ook geen duikende sterntjes te zien.

Dus maar afgetuigd en ook omgeschakeld naar de bodemvisserij, aas zat. Ook was dit meer krabbenvoeren dan vissen, maar er toch hing er nog een botje aan de middelste haak. De krabben waren zo hongerig, die waren al zn staart begonnen, die was al flink gehavend. Ook op de ander hengel kwam nog een gouden botje op de stenen. Bij Marco bleef de teller op nul staan deze keer. Voor elf uur savonds waren we weer op weg naar het parkeerterrein, lekker naar de beschutting van de warme auto. Zaterdag weer een wedstrijdje vissen, dan houden ze van HSV Oosterschelde hun jaarlijkse Steilooretrofee. Dr zitten botten op het parcours, maar je moet er wel veel moeite voor doen om ze te vangen. Voor de geep is het natuurlijk afwachten op het juiste weertype.  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

O ja, voor wat betreft de geteste hengels; helemaal GOLD. TIP: Hou je zakgeld appart de komende maanden, ze komen nog voor het wintervisseizoen in de handel.Niek Romijn=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


vandaag vrijdag 12-6 in plaats van neeltje of westkapelle andere oorden opgezocht.

tussen Hoofdplaat en Knokke een visstek gezocht om te gepen of zeebaars te vangen.

gans de westerschelde afgereden,geen geschikte plek gevonden.

bedankt.

ps De mosselen in Sluis zijn nog niet dat.

STEF.Stefaan=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


ZUidpier ijmuiden. Vrijdag nog een keer.4man 1baarsje. Ik ben met 2man doorgegaan 4,5uur later, ja toch eentje. Ook een retourtje voor later.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Donderdag  Noordpier wijk aan zee. Urenland staren naar de dobber, Toby uitgooien en binnenhalen. 100 x nee antwoorden op de vragen van wandelaars of ik al iets gevangen heb... Mijn Toby binnendraaiend .... shit... vast. Probeerde m los te krijgen, en wat nou?! Een steen geeft toch geen rukjes?! En ja hoor daar ging mn slip opeens... Slanke zeebaars van ong 45 cm. Zo mager als wat... Ze hebben een grappige kop als ze zo mager zijn.  Net uit een tekenfilm.  Normaal neem ik die grootte mee. Maar ik zette m terug. Later op de dobber nog een gehaakt van ong 30 cm, die was wel lekker dik. Teruggestuurd en m geattendeerd om zn dikke ooms heen te sturen.  Later nog een flinke bot in zn rug gehaakt met mn toby. Kwam erg zwaar binnendraaien daardoor. Mn buurman wou m graag, meegegeven.Vas=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Gisteren naar slag Maasmond geweest. Vorig jaar, hoorde ik van een vliegvisser, dat zijn aas gevolgd werd door een geep. Dit verbaasde mij toen zeer, daar ik ze mijn hele leven daar nog niet gezien had. Ik maakte nu hetzelfde mee. Ik zat op 1 van de houten golfbrekers en een geep volgde mijn Toby tot een meter onder mijn voeten, waarschijnlijk schrok hij van mijn ongeschoren gezicht, want hij sprong 3 x volledig uit het water, een schitterend gezicht. Later in de middag kwam er nog een klein schooltje fint langs en weliswaar een paar aanbeten daar van gehad, echter deze niet kunnen verzilverenies=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Op zoek naar zeebaars langs de Noordpier. Noordenwind, dus heel troepig en troebel water, dus aan de binnenkant e.e.a. geprobeerd met dobber en zager. Een aantal keer werd mijn dobber gepakt, maar ik sloeg steeds mis. Het was dus geen zeebaars. Ik dacht dus aan fint of aan horsmakreel. Uiteindelijk bleek het geep te zijn. Ik had nooit gedacht dat die in het half donker jagen en al helemaal niet dat je ze met een 3/0 haak kunt vangen....Jon=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Wezen zee baarse bij zoutelanden langs de palen en west kapele op de dijk

geen zeebaars gezien 1 uur op komend en dood tij gevist, met kunst aas (toby lepel met aan gator er achter en met de blackminnow).

dit was sessie 6.... iemand tips om sessie 7 tot een succes te maken?

groetjesQuin=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Maandag en vandaag (donderdag) op geep jacht gegaan in Ritthem. Nadeel van Ritthem is dat er maar 2 of 3 plekken zijn dat je goed staat en geep kunt vangen vanwege de juiste stroming. Kan kort zijn zelf een paar zeer kleine geepjes gevangen die als Aas kunnen dienen.Mijn medevissers hadden ook niet echt veel voor een lange tijd vissen. De koploper die echt goed stond had er meer dan 15 op de maandag maar de donderdag was het duidelijk minder. Zandhoppers kwamen zand storten elke keer en het water was zeer troebel dus vangen was duidelijk minder. Wel zeer opvallend was dat ze allemaal klein zijn. Als er 2 of 3 zijn gevangen die redelijk zijn (+ 40-45 cm) dan mag je blij zijn het grootste gedeelte zat rond de 25-35cm maximaal en zeer dun. Al met al toch tevreden omdat het weer natuurlijk weer perfect was. Nu alleen wat meer grotere zodat het ook leuker is om die binnen te halen op 16/100 nylon en een licht spinhengelPeter=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Vies watertje maar het word wel schoon. Belangrijkste de vangst 53en55cm zeebaars ze zijn los. Ik heb meer gezien en gehoord. Tijd om wakker te worden. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Sluizen ijmuiden geweest. Alleen maar fint op de kunstaas, paternoster, shad, plug, lepel. Het beest valt alles aan. Misschien ook mn hand als ik m in het water zou houden.  Geen baars gesignaleerd. Ook bij medevissers alleen maar fint.

Het stikt van de fint. Ik heb niet eerder zoveel fint gezien. Zitten flinke knapen tussen ook. Maar ik vind ze niet zo n sport als zeebaars.Vas=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Gisterenmiddag paar uurtjes wezen vissen op de Maasvlakte 2 met excellent aas ( zagers ) Avicenter Oostvoorne.

Schitterende branding echter kon bij afgaand/dood tij niet het diepe bereiken vanwege veel laag water dat bleef staan vanwege harde N.O. wind.

Ook veel stroming maar dat was met mijn 150gr anker Breakaway toch nog goed te behappen.

Toch nog 3 kleine zeebaarsjes gevangen met 1 hengel, hetgeen weer moed geeft bij minder/andere wind en bereik wat dieper water.

 

Groet John de VisserJohn=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Vandaag even een paar uurtjes op de Zuidpier. Eerst vanwege de wind naar de 2600 meter een hengel mee genomen voor de geep. Eerste half uur niets, daarna een geep van 53 cm en 5 minuten later een geep van 61,5 cm. Toen weer een half uur niets, dobber onder en een zeebaars van pakweg 45 centimeter. De wind draaide naar noordwest en werd straffer, nog een keer verkassen, halfuurtje staan gooien en dan maar naar huis. Toch weer even lekker uitgewaaid en vis!

Ben=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Hoi vissers

Hier na lange tijd weer eens een berichtje van mij,na weer een operatie aan de longen vanwege K .Vandaag met Gerard eens gaan gepen eerst in Rithem 2 uur gestaan en Gerard 1 spanjooltje,toen verkast naar Poortvliet vuilnisbeld ddar Leo 2 mooie gepen en Gerard 1 mooie en 1 spanjool om 14.00 uur ingepakt en weer na huis.Leo uit Putte=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Casting workshop met Didier Laroy bij Zoutwater speciaalzaak Hengelsport Wesdijk in Barendrecht,

Loop je al een tijdje rond met het idee om nieuwe strandhengels aan te schaffen,

maar weet je niet precies waar je goed aan doet?

Of ben je benieuwd hoe je het maximale uit je eigen hengels kunt halen?

Op woensdag 24 Juni organiseert Wesdijk in Barendrecht een casting avond met Belgisch casting kampioen Didier Laroy.

Deze avond staat hij tot je beschikking om je de beste werptechnieken aan te leren,

zodat je net die 10 tot 30% verder gooit, op zoek naar meer vis.

Deelname aan deze avond is gratis. Inschrijven is wel nodig! 085-4884757 of info@hengelsport.wesdijk.nl

Aanvang: 17.30 Gouwe 9 in Barendrecht

Casting locatie: Oude Maas, Pannenkoekenhuis,

Einde: 22.30

www.wesdijk.nl/hengelsport

Tot dan, Team WesdijkHengelsport Wesdijk=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Dag mede vissers

Zondag avond wezen vissen aan de westershelde zoutelande 

Gevist. Van2200 tot 04 uur zeer mooie avond en nacht

Nu/ de vangst  twee hengels paternoster zagers en pieren 

Vier maatse en negen ondemaats wijting     --------------------_------------__

Drie maatse tongen 34 37 en 41 cm.                                                                                Ondermaatse vis zwemmen terug

Zesendertig scharren 24 maats een 12 ondermaaats------------__-------_----

Ja de hengels stonden niet stil en de wormen slonken zienderogen 

En was bijna vergeten    een groote Noordzee krab

Volgende week ga ik er terug tegen aan en hoop opeen even mooie vissesie

Gr jempiJempi=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Gisterenavondop de landtong in Rozenburg gestaan. Redelijk veel wind, en behoorlijke golfslag. Geen enkele aanbeet op diverse kunstazen.Dennis=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


zaterdag avond gevist zuidpier,30 stuk horsmakreel 2polak 5 maal gul rond 45 cm,met dobber onderlijn zagersosman=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


Beste medevissers,

Zaterdagavond na het werk gaan vissen naar Blankenberge met vismaat Anthony, gevist van rond 21.30 tot 02.00 uur, laagwater tegen 23.30. Gevist met een strakke westenwind, niet ideaal voor de tong maar ja, had gehoord dat tong al redelijk gevangen wordt. 

Vangst was voor mij 6 mooie tongen, leuk baarsje van een kilootje, en nog paar scharren en wijtinkjes. Vismaat had 7 tongen en ook wat wijtinkjes en scharren. Al bij al productieve avond met mooi formaat tongen.

Vis ze!Benjamin vansteeger=== Maandag 08 juni 2015 ===


Beste fishingmates,

afgelopen zaterdag rond de klok van 19:00 The champions league gelaten voor wat die was, want ik ging op het Noordzeekanaal een tongetje proberen te vangen. Nog geen tien minuten na mijn eerste ingooi had ik de eerste maatse tong al binnen. Links en rechts van mij stonden er om de tien meter tong-adepten, die om en om een tongetje landden. De stek heet Oud-Velsen of Velsen-Zuid, prachtige stekken die alle prima te bereiken zijn, op enkele meters lopen van de parkeerplaats. Meestal vang ik ze de afgelopen jaren in september, oktober, vaak aan de kleine kant, maar nu ze sinds een paar jaar voorbij de 30 cm zijn, is de belangstelling vanaf mei behoorlijk toegenomen. Links van mij zat een visser met nog kleinere haakjes en daaraan heel kleine stukjes zager.

Ikzelf viste met pieren, wat toch iets minder ging. Verder had ook ik kleine witvishaakjes i.p.v. de grote maatjes 4 of 5. Ze haken veel makkelijker vast met deze haakjes, vandaar dat de teller van mijn buurman in dezelfde tijd al op 8 of 9 stond en allemaal maats. Kortom, een lekkere rustige avond zonder Messi, maar wel 4 mooie maatse tongen.

Met visgroeten, Frans den Hartog,

GroetFrans den Hartog=== Maandag 08 juni 2015 ===


Tekst eronder lukt dan weer wel. Had ik eerder moeten weten. Zie mijn eerdere vangstbericht op de 2e Maasvlakte.Willem=== Maandag 08 juni 2015 ===


Afgelopen zaterdag ben ik mijn geluk eens wezen beproeven op de 2e Maasvlakte. Heerlijk weer. W/NW kracht 4. Mooie branding. Ik begon om half 10 en het zou rond 11 uur laag zijn volgens locatie Brouwersdam buiten. Ik heb nog steeds moeite bij de getijdentabellen de juiste locatie te vinden. Welke moet je nou pakken voor de Maasvlakte. 1 Ding is zeker, ik heb er 4 uur gezeten en ik heb denk ik 10 meter verplaatst. De kentering duurt daar heerlijk lang. Als onderlijn had ik een gekochte onderlijn welke was uitgerust met 2 dwarrellijnen waarvan 1 pal boven het lood. Ik begon met pieren en kweekzagers. Om 10 voor 10 kwam de 1e zeebaars het strand op. Maar 23 cm maar ik was er blij mee. Netjes teruggezet en weer door.

Om 11 uur was het weer raak en kwam er 25 cm zeebaars het strand op. Gelukkig ook weer mooi voorin de bek gehaakt dus hij/zij zwom binnen 2 minuten weer vrolijk ( kan een zeebaars vrolijk zijn????) rond. Ik had het idee dat ik ook wel wat verspeelde dus ik heb de haken vervangen voor Kamagatsu 1/0, die mooie rode met gebogen steel. Dit bracht om 10 voor 12 de stand op 3 zeebaarzen maar deze was wel een mooie 52 cm. Kan ik ook weer eens lekker eten. Om 10 over half 1 kwam nummer 4 en deze was 42 cm, ook voor de pan. Vervolgens kwam om 1 uur de vijfde het strand op, weliswaar tegen zijn/haar zin,  maar deze was weer maar 26 cm. Ik moest om half 2 weg jammer genoeg want het water was nog niet eens aan het opkomen. Zal je altijd zien, vang je eens goed moet je weg. Alles was mooi voorin de bek gehaakt en alleen maar gehaakt op de onderste lijn, dus boven het lood. Toeval of ?????? Op de 1/0 reeg ik wel elke keer zo'n 4 zagers tot voorbij de haakbocht. Grote visjes moeten groot eten.

Wat verder naar onder bij de vangstberichten staat een foto van 1 zeebaars naast de rolmaat maar het lukt me niet om en dit bericht en alle 5 de baarsjes er compleet op te krijgen. Jammer maar helaas. Ze staan in elk geval allemaal netjes op de foto. Ik zal hierna nog een foto van mezelf met de 52 cm thuis en de 42 cm op de aanrecht op de site zetten. Mooie dag en mooie vangst.

Tot een volgende keer.Willem=== Maandag 08 juni 2015 ===


mijn suikeroom kwam op visite om samen op pad te gaan met de hengels

dus zijn weeven wezen vissen op de geep in de spuisluit te ritthem en op t puntje van vlissingen vandaag

1 mooie maatse geep gevangen verderest geen teken van leven gezien

wel een mooie dag gehad

groetjes Jansenjansen=== Maandag 08 juni 2015 ===


Vrijdag van 17:00 tm 23:30wezen vissen met me maat op de Noordzeekanaal om te kijken of de tong er al was .het was heerlijk weer en veel mede vissers resultaat 

3 mooie tongetjes 4 steenbokken en een schar dus was leuk tot er en derde maat ook kwam besloten we om naar de boord pier op zeebaars te gaan voor de n8 van pak weg 2 uur tot 6 uur op de noord pier gestaan maar ze wouden niet bijten dobber wou niet lukker dus heb op de bodem geprobeerd de laatste 2 uur dat resulteerde in 2 scharren en 1 kleine zeebaars ze zwemmen nu allemaal vrolijk rond en w8 tot ik terug kom ;)umut=== Maandag 08 juni 2015 ===


Afgelopen ziondag 7 juni hield de HSV Middelburg al weer haar 10e clubwedstrijd. Deze keer was het parcours gelegen aan het Aardappeldal tussen Zoutelande en Westkapelle. De vangsten waren goed te noemen en veel verschillende soorten vis kwamen op het strand. Onder prachtige weersomstandigheden werden er gepen, zeebaars, bot schol, schar, gul en zelf een tarbotje gevangen. De eerste vijf van deze wedstrijd zijn:

1. John Janse               7 vissen         234 cm

2. Geordi Briggs           9 vissen         207 cm

3. Raoul Wijs                4 vissen        193 cm

4. Rene v. Eenenaam   4 vissen         177 cm

5. Andre v. Mierlo         8 vissen         156 cmDe Vlisburger=== Maandag 08 juni 2015 ===


Noordpier ijmuiden.

Zondag van 11.00 tot 15.00 uur gevist op geep met zagers.

In de stroming 4 dikke gepen gevangen van rond de 65 cm.

groet Albert, Winterswijk.albert=== Maandag 08 juni 2015 ===


Goedemorgen

Zaterdag lekker een paar uutjes wezen vissen op het zuidelijke havenhoofd van Scheveningen met mijn jongste zoon. Aas was wat oude gezouten pieren van een paar maanden oud. Toch een heel mooie tong weten te vangen aan de binnenkant, want in de golven van een paar meter hoog aan de buitenzijde was niet te vissen. Bij de zeker 40 andere helngels heb ik wat botten zien vangen en een mooie paling...

Groet, WillemWillem de Wit=== Maandag 08 juni 2015 ===


Gisteren 7/6/15 nog eens geprobeerd aan het Nollestrand.
Om 8u was ik ter plaatse. Nog even genieten van de rust en kalmte op het strand. Omstreeks 10u was het gedaan met de rust, niet van de massa vis. Maar de massa homo touristicus. 
Dit kan je natuurlijk verwachten als met stralende zon een middag sessie doet.
Over de vangst zelf kan ik kort zijn, slecht!
Volgens mij is de schar van functie veranderd, dit was toch een wintervis?
Een 3-tal scharren zijn boven gekomen evenals 3 ondermaatse zeebaarsjes.
Heb nochtans niet zuinig gevist. 
Normaal was er een viswedstrijd met de boot vanuit de Griete op zaterdag, deze was afgelast omdat de oude garde het niet zag zitte met de golfjes  ;D. Dus met 1kg pieren en 500 gr zagers richting strand getrokken. 
Iedere haak dubbel en meer beaast, maar heb enkel vriend krab vetgemest.


Nick=== Zondag 07 juni 2015 ===
Willem=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vandaag onze 4de wedstrijd gevist aan de waterweg deze keer.

Van t"Schietertje uit de Fijnaart.

Winnaar had 10 vissen waaronder een paling van 75cm.

Iedereen had vis deze keer, prima weer en met een lekker kleurtje weer huiswaarts gegaan.

gevist van 08.00-12.00 uur.

gr gerger lips=== Zondag 07 juni 2015 ===


zaterdagavond in knokke gestaan. laag om 23.30. Topavond verwacht. Helaas, huilen met de pet op.

1 tong en 2 ondermaatse gullen. Wijting volledig verdwenen.Maarten=== Zondag 07 juni 2015 ===


Gisteren met me zwager Yildo bij zuidpier ijmuiden gaan vissen. Resultaat 0, wel enkele aanbeten gehad maar geen vis.Ayoub=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vandaag een uurtje of 4 gevist in de Botlek bij de Shell , was de enige...ik begreep ook snel waarom.. Uiteindelijk 4 botten, 1 ondermaats tongetje en een paling, alles zwemt weer. Wel controle gehad van de politie, voor het eerst in jaren daar, wel goede zaak. De heren vertelden dat ze wat meer pangs zouden gaan, hadden verleden week 3 Belgen gecontroleerd, allemaal zonder vispas, maar wel met 4 palingen en 6 ondermaatse tongetjes... De heren met dikke boetes huiswaarts en de vis naar Blijdorp, waar de otters er blij mee waren, vertelden de agenten. Ik zeg, goede zaak, maar zorg dus wel dat je je spullen in orde hebt daar , Botlek is gewoon je vispas hebben..

Groeten Marcomarco=== Zondag 07 juni 2015 ===


Solleveldbokaal

Zaterdagmorgen 0500 uur: prrrrr de wekker. Vroeg opstaan voor de Solleveldbokaal. Een uurtje later reed ik samen met Marcel opweg naar de carpoolplaats alswaar we de viskisten bij Herbert mochten inladen. Marcel viste voor zn nieuwe team van de Zeenaald, Herbert ik ik deden mee als teamvulling bij het Ahoy Yuki team. Johan en zn jongens reden apart. Dennis mocht weer voor het eerste zonder tulband buiten komen en die ging mee als menthal coach. We waren mooi op tijd bij de Hoekse Watersportverenigng, dus tijd voor n bakkie en n praatje pot. Ik mocht naar stek E8, Herbert naar het D vak. Het was een kittige wandeling naar mn nummer en kwam terecht voor de overgang van een van de noordelijkere strandovergangen op de rand van het naaktstrand.

Er was weinig naakt maar vollop strand. We visten er rond laagwater, ondanks dat het volgens het boekje 2 dagen later springtij moest zijn was er nu maar een minimale getijbeweging. Tussen 1000 en 1400 uur was er maar liefst een getijdenbeweging van 11 hele centimeters. Ik was als eerste op mn stek, de buren kwame met de tractor en die kwamen wat later aan. Aan mn linkerzijde Fred van Toledo, dat was gelijk al leuk, altijd spraakzaam en altijd vol met humor die Fred. Aan mn rechterzijde kwam Jan Hennekam staan en een paar plekjes verderop Bert Heukels. De local heroes hadden het over baarsjes meppen, soms met drie in een draai. Het water was de voorgaande dagen dik en modderig geweest maar was nu na de storm van de voorgaande dag glashelder. Door drukke werkzaamheden kwam er niets van om zelf met ellebogenstoom de aasvoorziening te regelen dus kwamen de pieren en de zagers gewoon uit de handel, deze keer van Bass Hengelsport uit Colijnsplaat. Om 1000 ging de toeter en mochten we aan de gang. Ik ging net als de meesten aan de gang met de feeder en fijn aas om in het muitje tussen de steun en de banken in een een botje te scooren. Dat bleek nog niet eenvoudig, de vangerij was maar minimaal. Alleen bij de deelnemers die aan de uitgang van het muitje stonden kwamen er wat bottekes op het droge.

Na een uurtje vissen waren ook de eerste zonaanbidders wakker geworden en gingen hun koters pootje baden in het muitje waarin ik probeerde een visje te vangen. Tijd voor een andere strategie. De K2 titanium met 25/100 op de spoel voorzien van een onderlijn met 3 wappers nummer 6 en 4 met een 6-je onderaan. Als aas pieren, slikken, kweekzagers en als toetje witjes en mesheften uit de vriezer. Bij deze draai kwam er een botje op het droge, dus de NUL was weg. Bij de volgende verre worp kwam er zowaar een baarsje op het droge. Bij de volgende draai nog zo'n stekelriddertje. Mijn beide buren vingen ook hun visjes maar die waren toch net wat kleiner. Bert Heukels ging als een speer, die had het kunstje ook goed door en was intussen aan zeebaars nummer 6, waaronder een fraai exemplaar. Na een paar draaien zonder vis kon ik in het laatste uur nog 4 vissen laten bijschrijven op de wedstrijdkaart. De botjes sneuvelden voor een piertje slikje witje combinatie. De zeebaarzen gingen voor twee-kweekzagers-op-n-haak-nummer-vier.

Opvallend was dat 3 van mn 5 zeebaarzen de haal al losten op het droge voordat ik nm hengel in de steun kon zetten. Ook de 2 overige baarsjes waren superlicht gehaakt. Waarschijnlijk heb ik ook nog wel baarzen gemist tijdens het draaien in de branding. Om 1400 uur was er weer n toeter en was het kunstje over, tijd om het bivak weer op te bossen en weer n strandwandingetje te doen. Eenmaal terug op de parking bleek dat ik alleen Bert Heukels met 9 vissen nog voor me had in het E vak. Aan het begin van de avond was er na de tombola nog tijd voor de prijsuitreiking, en inderdaad mocht ik met 174 centimeters als 2e in het vak en 7e in totaal naar de prijzentafel komen, daar stond nog een signaalgele hengel voor me klaar. Bij de junioren had Thijs ruimschoots gewonnen met rond de 2 meter aan vis. Bij de teams eindigden we op de 6e plaats, achter de mannen van het Vriendenteam en Team Schouwen. Een officiele en volledige uitslag heb ik niet dus meer details heb ik niet.

   

Volgende week doen we het wedstrijdkunstje wat dichterbij, dan houden de mannen van HSV Oosterschele hun Steilooretrofee vanuit knipcafe de Barbier te Ouwerkerk

Niek Romijn HSV Dreischor, Team Cordes Travel en Yuki Team AhoyNiek Romijn=== Zondag 07 juni 2015 ===


Goede avond

vandaag wezen vissen bij de Europoort . Gister deze superstek gevonden. En vandaag vroeg op half 8 daar . rnHoogste punt net bereikt want het werd laag water. Gevist met zager. Na 10 min vissen meteen raak.

En wel een zee forel van 56 cm . Iedereen zal wel begrijpen dat mijn dag niet meer stuk kon. Echt ongelofelijk.Ging voor de zeebaars. En had niet verwacht met een zager een forel te vangen iemand hier ervaring mee

grAndriesAndries tukker=== Zondag 07 juni 2015 ===


vanmorgen 3 uurtjes in Raversijde (B): 1 bot van 35 cm.

de sessie op woensdagavond resulteerde in 4 baarsjes (20 cm) en 1 pieterman en een sessie op donderdagavond met mijn vismaat Stephan in 3 baarsjes.

Gene vetten, zoals men in de vlaanders zegt.

N.C.N.C.=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vandaag het aas van gisteren gaan opmaken op het Nollenstrand in vlissingen , resultaat 2 veel te kleine scharretjes , 2 veel te kleine scholletjes en 7 krabben .

Alles netjes terug gezet . Gevist van 10h tot 16h ( om 12h laag) . Al bij al een schitterende dag met gewoon perfect weer .Davy=== Zondag 07 juni 2015 ===


afgelopen zaterdag dagje noordpier scheveningen met zoon wezen vissen vanaf 12.00uur.

Geen beet gehad tot 5uur om ons heen een enkel botje 1700uur eerste tikje een schar voor mijn zoon daarna ik op de weegschaal schar en botje .

naast ons buurman grote tong bijna 40cm 5 minuutjes later zijn maatje ook een tong tegen de 30cm.

mijn zoon ook een tong eraan maar valt eraf ,toen ik nog een bot en daarna bleef het stil half 8 opgeruimd en richting huis.

ondanks de vangst toch lekker uitgewaaitroy=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vanmiddag nog 2 uurtjes in de zon aan de Westerschelde gestaan met de feederhengel en bombetta.

Een baby-geep (35cm) en zijn/haar opa (60+cm) gevangen.

Veel activiteit van springende geep en kolken, maar weinig aandacht voor het aangeboden reepje geep.Mario R=== Zondag 07 juni 2015 ===


Gisteren op zaterdag 06/06 hebben we op de geep gaan vissen op Neeltje Jans.

We hebben met 4 gevist ( ikzelf,mijn 2 zonen Jari en Lars en schoonbroer Kristof) van 6u20 tot 14u00.

Tot 9u30 hebben we de buitenkant gevist met veel wind en daarna zijn we aan de binnenkant gaan vissen,

maar het resultaat was overal hetzelfde,niets.

We hebben met verschillende aasjes en kunstaasjes geprobeerd maar we hebben geen enkele aanbeet gehad.

Het was wel een mooie zonnige dag,tegen de avond een mooi rood kleurtje,zonder vis.

Hopelijk kunnen we de volgende vissessie wel een geep vangen.

Jan Van Der Straeten

LiedekerkeVan Der Straeten Jan=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vrijdagavond 5/6 gevist in Bredene (B). Slechts 1 tongetje kunnen vangen, net aan de maat.

mvg, FizzleFizzle=== Zondag 07 juni 2015 ===


Afgelopen donderdag s avonds met lw 22h30 in vooruitzicht avondsessie gehouden ad baaiweg,westkapelle.prachtig weer en warm.aas pieren en zagers. Onderlijnen klaar gemaakt voor zeebaars en tong voor ogen . Wel, het was heel pover, buiten wijting als hoofdmoot en een enkel Baarsje niets kunnen verzilveren . Om 0130 terug naar België . Vanmorgen eens afgezakt naar waterkant Oosterschelde beladen met allerlei kunstaas en dobber-zager om hopelijk mooi exemplaar zeebaars op het droge te krijgen.de omstandigheden waren veelbelovend , quasi windstil, voor zonsopgang begonnen rond 0445 en enkele dagen na springtij.mooie parameters.bij aankomst zag en hoorde je ze jagen met mooie kolken in een mooie stroomnaad.direct met pluggen begonnen en het komende uur en half allerlei kunstaas geprobeerd maat t mocht niet baten. Mijn inziens was er natuurlijk aas in overvloed waardoor ze geen interesse hadden maat wat een spektakel op het wateroppervlak . Plots stak de wind op en zorgde voor een strakke bries met de nodige golven en het was gedaan.ook nog met dobber geprobeerd , noppes. Op naar volg keer. Dat ze er zitten id Oosterschelde , dat Is n feit!Erwin=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Rond laag water twee uurtjes op de Zuidpier Ijmuiden op geep gevist. Ondanks het troebele water toch 6 stuks weten te vangen, nog een mooie maat ook; eentje van 65 cm.David=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Vrijdagavond 5 juni 

Laag water om 23u30 dus tijd genoeg om na het werk richting Walcheren te rijden.

Er was onweer voorspeld en er kwam onweer.

Eerst pieren en zagers gehaald bij Fixet S'gravenpolder waar Kees weer uitstekend aas boven toverde.

Ik koos voor het strand aan de golfbaan en het strandpaviljoen.

Na een uurtje wachten in de wagen trok het onweer voorbij en werd het tijd om te beginnen.

Ik nam plaats recht voor het paviljoen en in korte tijd vlogen de eerste pieren en zagers het ruime sop in.

Na 10 minuutjes een eerste visje,een klein tongetje  en enkele minuten later een kleine schol.

Een 20 minuten later verschenen er verscheidene vissers en werden er bordjes geplaatst voor een hengelwedstrijd.

Achter mij werd er geen geplaatst en een vriendelijke visser meldde me dat ik gerust op mijn plaatsje kon blijven staan.

Dus doorgevist en nog een klein scharretje gevangen.

Tot er nog een visser een vriendelijk gesprek kwam voeren en ikzelf voorstelde om een vak op te schuiven wat hij best sportief vond en zelfs bereid was om al mijn spullen mee te verhuizen.

Dat er een wedstrijd wordt gehouden terwijl ik al aan het vissen ben heb ik al meerdere malen meegemaakt.

Niet dat mij dit stoort maar begrijp toch niet goed waarom men tijdig geen bord plaatst met vermelding hengelwedstrijd.zodat elke visser in een ander vak kan plaatsnemen.

Verder werd het nog een mooie avond ,maar met weinig vis

Nog enkele kleine visjes gevangen en nog enkele gesprekken gevoerd met enkele wedstrijdvissers (allemaal toffe kerels)

Er werd enkel vis gevangen door vissers die zeer ver konden gooien.

Om 2 uur gestopt en naar mijn bedje toe.HET KEMPISCH VISSERKE=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Als mensen oproepen of vragen aan ons stellen, kunnen we die alleen beantwoorden als we een e-mail adres hebben.

Dus geen oproepen of vragen stellen via de vangstberichten, stuur ons gewoon een e-mail:  info@zeevisland.com Mike Team Zeevisland=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Vandaag vissen in Zoutelande van 09h30 tot 14h30 . Laagwater om 11h15 . Veel krabben eten gegeven en 2 krabben gevangen . Voor de rest nul komma nul .

Al goed was het schitterend weer . Morgen nog maar eens gaan proberen want heb nog veel aas over .

DavyDavy=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Hallo,

Vrijdagmiddag gevist op de noordpier van scheveningen.

Speciaal met de geepdobber en zagers,

Resultaat: 1 Fint.

Niemand ving verder iets.

Maar het was een mooie dag, zondagochtend naar de Brouwersdam ook voor geep.

Groeten,

BramBram=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. West4a5. Plateau 5,6.water buitenkant bruin. Gevangen 3gulletjes 2weiting 2steenbolk 2schar en een vis die tegenwoordig moeilijk te vangen is 1tong.

Toppertje dus. Alles op afstand. Gependeld.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


http://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/15891/stakeholder-dag-zeebaars.html Sportvisserij Nederland=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Vrijdagmiddag nog maar eens proberen aan de dijk om geep te vangen , ik heb er 5 st mooie gevangen en drie stuks zijn er onderweg afgegaan ,al met al een geslaagde middagWillem=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Tussen de onweersbuien op de zuidpier IJmuiden met blinkertje een mooie zeebaars van 51 cm en een Geep (in de rug gehaakt) van ruim 60 cm

plus een maatse gul. Dit tussen 17.00 en 22.00 uur.

Vorige week mooie 30-ers tong gevangen in het Noordzeekanaal..Olli=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Vandaag vrijdag 17:00u naar engeland  caland kanaal naast afzetpont geweest (europoort). Gelijk 5 min. na m'n eerste worp van ongeveer 20m vanaf de kant een zware klap op mn hengel,,,,,, Jawel mn allereerste monster baars, heb er alles aangedaan om hem binnen te halen maar tevergeefs net voor de kant tegen dijkmuur werd ie helemaal agressief en heeft hij mn mitchel hengel top en gedeelte molen gebroken en draad 0.60 onderlijn was ook een grap voor hem. Ik schat m ongeveer tussen 65 en 75 cm. Jammer , als aas zagers gebruikt ,,,,,daarna doorgegaan met regen bliksem  tot 22.30 geen beten niks alleen nog een krab zo groot als een forse hand dr uit getrokken.

VangzeBrabander=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


vandaag gevist bij Westkapelle.

4gepen gevangen, 

regelmatig vis zien springen dit tot dat er n bootje kwam

 

en een warelnet spande. om vervolgens een paar keer heen en weer te scheuren.

gelukkig zat er niet veel in de netten maar de plezier was voor mij weg.

GeepGeep=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Vandaag op de geep gaan vissen. Ik ben in totaal op 4 plaatsen gaan vissen, zag nergens een geep vangen, zag nergens geep jagen en ving er zelf één per ongeluk wanneer ik uit verveling met kunstaas de zeebaars belaagde. Ook ik heb dit nog nooit meegemaakt.

Eén zeebaars die mooi weerwerk gaf haalde de nul van de teller en maakte de visdag 'geslaagd'.

Waar is de geep? Is hier een biologische of wetenschappelijke uitleg voor?

Hopelijk komt er snel beterschap.Dirk - Ninove=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Dag geepvissers,

Vandaag heel vroeg gaan gepen te Westkapelle.Gevist van 6 uur tot 13.00 uur.Resultaat 3 gepen.Veel volk maar weinig zien vangen.Daarna naar Neeltje Jans buiten zijde.2 uur gevist,resultaat 0.Heb het nooit zo slecht geweten gedurende 50 jaar geepvissen.

Vang ze,

Jackjack=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Beste medevissers,

Donderdagavond gevist aan het strand tussen Zoutelande en Westkapelle

Gevist van 20.00 uur to 24.00 uur (laag water was om 22.30 uur)

In eerste instantie gevist met 1 hengel met wapperlijntjes en haakje 4 met

als aas zelfgestoken pieren,de andere hengel opgetuigd voor groot aas/vis

- pennel rig met haken 4/0 met als aas zachte krab/pieren en een vreemd

soort grote schelp die ik bij het spitten was tegengekomen.

Op de hengel met grote haken had ik gehoopt een aanbeet van een mooie zeebaars

te krijgen, helaas waren een paar scharren die geen moeite hadden met haak 4/0

de verwachte zeebaars iedere keer te snel af.

Op de hengel met wapperlijnen hele mooie aanbeten gezien en enkele draaien met

3 schar en 2 schar.

In totaal een stuk of 15 vissen gevangen o.a. 2 x wijting / 1 scholletje / diverse scharren

en....  1 tong van 34 cm (schitterende harde aanbeet).  alles teruggezet behalve de tong uiteraard.

De batterij van mijn telefoon was helaas leeg, dus geen foto's van

het strand, wel hieronder het uiteindelijke doel gefotografeerd :)

Vis ze,

<*(((((><

 John=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Donderdagmiddag naar westkappele om daar te vissen laagwater om 22:00 was erg druk met geepvisser op het diepere stuk , ook richting palenrijen strand volop vissers een beetje te vroeg zoals gebruikelijk maar ach prachtig weer. rond 18:30 de hengels erin en als snel een paar scholenbaarsjes wat een aanbeten...ook een paar betere baarzen verspeeld tja als je met minihaakjes voor de tongetjes komt kan dat gebeuren. uiteindelijkse viel de vangst niet tegen, maar een maand eerder nog in het donker volop schar (25) was het nu veel te kleine vis , 2 wijting,1 schol,5 baarsjes,1 maatste schar, en 1 tongetje. Rond 01:30 gestopt misschien wat te vroeg. Leuke sessie,goed weer jammer dat er geen maaltje vis mee naar huis kon.M'n maat had minder geluk 4 stuks...Rene & Frank=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Woensdag bij de Vuilstort op Tholen op geep en zeebaars gevist. We begonnen om 16.00 met hoog water en de stroming kwam er al lekker in. Al gelijk een aanbeet van geep, maar die zette niet door. Dat beloofde veel maar het bleef daarna heel stil. Sigaartje en sigaretje gerookt en toen maar eens de dobber gemonteerd om met zagers op zeebaars te vissen. De bijles van de hengelsportwinkel in St. Willebrord kwam goed van pas en met hun tekeng erbij lukte het prima. Lekker onder de kant vissen, hele strook een beetje afvissend, maar er gebeurde niks. Soms eens een krab. Toen we aan het opruimen waren, om een uur of 22.00, een grote klap op het water. Zeebaars! Nog even doorgevist, maar niks gevangen. Wij kunnen er niks van ........Rene en Peter=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Nu voor mij het geepseizoen er zo wat opzit zes x gevist van 8/05 tot 4/06 en heb er in totaal 37 stuks kunnen verschalken.

Verleden jaar had ik het dubbel aantal mede door het warme voorjaar.

Dat ging helemaal niet gemakkelijk want in die periode slechts een tiental door andere mensen zien vangen.

Ze waren ook nooit talrijk aanwezig beste dag was 8 stuks en grootste 75cm en 0,5kg zwaar.

Zou zeggen het is nog niet te laat maar de tijd begint toch te dringen wat dan zijn er alleen maar kleine gepen meer.

LuckyLucky=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Beste medevissers

Gisteren een dagje waterweg gehad Rond 12 uur de hengels erin en volgehouden tot 22.30 jammer genoeg was juist de schemertijd de stroming te hard om te vissen Wel een prachtige dag gehad en volop genoten van water aan boten en natuur te zien is. Vangst was niet geweldig 2 palingen 2 tongen een mini wijting en een vijftal botten. Had op wat meer beten gehoopt maar door de prachtige dag toch voldaan naar huis.

Iedereen weer veel visplezier gewenst.Wijnand Langendijk=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Maandag Noordpier Wijk aan Zee, 6 mini zeebaars op de kunstaas

Woensdag sluizencomplex IJmuiden, 4 mini zeebaars op de kunstaas, savonds 1 mini zb op de dobber.

En G. mooie foto van een mooie zeebaars, maar wie wat waar wanneer hoe, hoe groot???Vas=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Geepvissers,

Gisteren gezien het mooie weer getracht een geep te vangen. Gestart om 14.00 aan binnenzijde Neeltje Jans, hier met

opkomend getijde tot 17.30u gevist, vangst 5 gepen. Dan naar buitenzijde, hier met afgaand getijde gevist tot 20.30u,

vangst ook 5 gepen dus eindstand 10 stuks. Gevist met buikreepje van zalmforel (zelfgevangen).

Zag vele medevissers veel te ver uit de oever vissen, zonder resultaat. Tip : vis op juiste moment van het getijde kortbij

in de stroming, een loodhagel op 40 cm van het aas.

Groeten,

LucLuc=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Hallo allemaal,

Wijk aan zee(4-6). Paar uur voor zonsondergang wezen zeebaarzen. Nog steeds alleen maar klein spul.

Niks maats. Heb ook niemand maats zien vangen.

Tot de volgende keer!Fatih=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Vandaag tussen  de nachtdiensten door even 2.5 uurtjes gegeept. Gevist met zuurkool spek ( wat mij betreft beste aas voor geep.) 

4 gepen.  3 kleintjes. 1 van 61 cm.

1 fint. 

Viel mij op dat er erg veel activiteit op het water was.

Gevist binnenkant zuidpier ijmuiden.robbert=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Donderdag middag hoogtij baars proberen kunstaas.zero. Maar ik hoorde dat ze woensdag avond hors makreel vingen.

Blijven dus. Tussen 19.00 en 21.30 met kleine veertjes 8horsmakreel gevangen. Veel mensen vingen hors. De moeite waard dus.

Groetjes martijn nieuw vennep. Alleen hors.martijn hoogkamer=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Vandaag donderdag met visclub OGZ een dagje Geepen op Poortvliet waar al een enkeling stond. De hele dag gevist afgaand en opkomend en geen Geep op de kant gekomen. 1 gevangen maar die was aan de kant zo slim in het groen te duiken zodat hij de lijn brak en weg kon. Was wel een super dikke maar helaas niet op de kant dus die telt niet bij ons. Ook andere die er waren of kwamen gingen met lege handen weer terug. Wel schitterend weer natuurlijk maar jammer van de Geep.

Is nu de 6e keer dat ik ben gaan Geepen daar maar blijkbaar heb ik elke keer het verkeerde moment als ik sommige berichten lees. In totaal dus 1 geep op de kant voor mij op 6 sessies dat geeft mij toch de gedachte dat hij nog niet echt in die buurt te vangen is.

Zeker is hij er want we hebben een enkeling ver weg zien springen en die er zitten zijn flink maar echt jagen en flink vangen zit er maar niet in in deze buurt. Wel flink verbrand want eerlijk is eerlijk het was een mooie dag op de dijk.Peter=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Beste medevissers,

op woensdag weer bij Neeltje Jans neergestreken.Gezien de enorme wind op dinsdag maar beschut gaan zitten bij Neeltje Jans aan binnenzijde.

Na een dagje gepen stond de teller op 4, wat helemaal niet zo gek was gezien de geringe vangsten op andere plekken.

Gevist met zalmhuid, en stukjes geep.Een stuk of 3 gelost.

Groeten Walter van LookWalter van Look=== Donderdag 04 juni 2015 ===
G=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Vanochtend effe staan gooien met shads in de buurt van Vlissingen.

Het was niet veel maar toch nog 1 zeebaarsje weten te vangen van 39cm.

Deze zwemt weer lekker verder zodat hij groter kan groeien.

G.G=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Triathlon ritthem-vlissingen-westkapelle Gisteren samen met mijn vader na lange tijd weer eens een dagje vissen aan de zeeuwse wateren. Na wat oesters verzameld te hebben onder aan de zeelandbrug doorgereden richting Ritthem om eens te kijken of we een geepje konden vangen. We visten met een langzaam zinkende bombetta met slikzagertjes. Mijn eerste worp, gelijk beet! Dat beloofd wat!

Helaas was er iets mis met mijn molen, dus ik stond uiteindelijk meer te knopen dan te vissen. Na 2 uurtjes vissen tot hoog water stond mijn vader op 3 gepen en ik nog steeds op 1. Doorgereden naar het puntje in vlissingen, maar daar was geen enkele geep te bekennen. Vol goede moed ook nog even gepeuterd aan de dijk in westkapelle, maar met een straffe wind op kop was dat haast niet te doen. Vervolgens enkele kilometers de dijk afgereden richting domburg, en een plaatsje gezocht waar we de rest van de avond zouden vertoeven. De strandstokken opgetuigd en rond 19:00 uur de lijnen richting Engeland. In de eerste uren weinig beweging. Mijn vader ving de eerste vis, een tarbot van 30 cm! Een eerste keer voor alles, en daar bleef het niet bij.

We trokken zo nu en dan een visje op de kant, vaak net wel/net niet aan de maat. Vlak na zonsondergang, een fikse aanbeet op mijn stok. Binnen no time lag mijn eerste tong(ooit) op het droge! Snel hengel weer beaasd en terug de ondertussen kalme zee in. 10 minuten later, BAM! 2de tong en een mooie wijting. Daar bleef het bij, aan het einde van de dag stond de teller in totaal op: 4 gepen 3 zeebaarsjes (zwemmen uiteraard weer) 1 schar 1 tarbot 1 wijting 2 tong Goede vangst allemaal!Jochem=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Hallo,

Gisteren avond wezen vissen aan het strand van Domburg, voor mij de eerste keer. het was rond half 10 LW een 5 taal uurtjes gevist van 7 tot 12 uur. In de aas bak zelf gestoken pieren en wat kweek zagers van de fixet in sgravenpolder. Gevist met zelfgeknopte waperlijntjes De vangst was niet super, 7 visies 4 kleine schole baarsjes en nog 2 kleine botjes, en èèn mooie voor in de pan! De rest zwemt weer.

Jammer genoeg nog geen tong gezien volgende keer beter, heb wel lekker gevist geen materiaal verlies is ook wat waard!Arjaan M=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Woensdag, 04-Juni-15, Scheveningen North Pier, 21:00 - 01:00. Gevist met dobber en zaagers.

Resultat 3 vissen, 1 fint, 2 koolvis...A.=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Zeebaars en tongsessie

Gister was zo een avond uit duizenden, geen wolkje aan de lucht, wel wat frisjes in de avond, dus met zagers, lichtmateriaal voor de zeebaars en werpkanon voor de tong richting Wijk aan Zee. Baarsjes nog steeds in overvloed. Ze worden inderdaad dikker. Zaten geen maatse tussen, maar het blijft leuk om ze te bevissen. Twee maatse tongen gevangen en voor de rest het reguliere botten en scharren verhaal maar die zijn er op de stek waar ik vis ook niet in grote getalen. Het is een heksenketel op de zaak qua drukte, maar ik probeer zoveel als mogelijk toch te vissen, dus vanavond en morgenavond heb ik gereserveerd om weer te gaan. Bericht volgt later. Keep it clean and fair allemaal, keep it clean and fair....Mohamed=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Gisteren 3-6 eindelijk weer een keer naar de kust om de vis lastig te vallen. Windje op de kop dus een zeebaarsje moest lukken. Uiteindelijk lekker gevist van 15.00 uur tot 19.30uur. Totale vangst was mijn vader 4 botten 2 ondermaatse baarsjes en ik zelf 7 botten en 6 ondermaatse baarsjes.  Heerlijk zonnetje en vis wat heeft een mens nog meer nodig??

vangse allemaal

grKees=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Gisteren nog eens wezen vissen dijk Westkapelle,eerst keurig aas gehaald bij Fixet s' Gravenpolder.Lijntjes in het water 1 uur na hoog tot 2 uur na laag(was om 21:35).Was dus perfect post- volle maan periode, na 18 hr vlakke zee met lichte westerbries.Kort en bondig 5 minischarretjes terug naar mama.

Gevist met pieren-zagers-mesheften,wapperlijntjes-afhouders haken 2 tot 8. Links van mij een happy man hij ving baars van wel 70cm.

Rechts van mij ook zeer sporadisch mini schar  ( 5 vissers of 9 hengels).Geen enkele tong gezien,behalve van een hijgende hond welke aas wou besprenkelen.

Volgende keer beter zeker.

EugeneEugene=== Woensdag 03 juni 2015 ===


Zaterdagavond op de tong geweest, het was nog een beetje koud maar toch redelijk gevangen.

Ik en mijn vader ieder 7 maatse tongen waarvan de grootste 33,5 3n 38,5 cm waren,verder alles boven de 28cm.

Verder nog een aantal botten, 2 ondermaatse tongetjes, 6 palingen en 2 bolken.

Gevist met afhouders en wapperlijnen en geen verschil gezien, de grootste vingen we op nog geen 30 meter uit de kant.

Groeten en vang ze.Michel=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Banjaardvisserij

Gisteravond nog een vissessie gedaan om het oude aas op te vissen. Ook de inhoud van de wurmenkoelkast van Johan ging mee in de auto, Johan niet. Ook de andere vismaten hadden ander beslommeringen, dus ging ik deze keer alleen. Rond half negen savonds de viskist neergeploft in het zand nabij de staaldraad ten zuiden van de stormvloedekering. Verderop richting kering stonden nog wat hengels, en bij het oude strekdammetje stonden nog wat kunstaasvissers te zwaaien. In de aasbak slikken, pieren, zagers en witjes in verschillende stadia van houdbaarheid. Ik had een korte stok opgetuigd voor het prulwerk onder het kantje, en de lange lat voor het verre werk. Bij de tweede draai kwam er al een scharretje van de verre hengel, even later gevolgd door een dubbedraai schar en schol op de feeder. Gedurende de hele avond kwamen er kleine visjes op de kant, er was niks bij wat boven de 25 cm uitkwam. De eindstand eindigde op 1 wijting en 3 scharren op de verre hengel, en 1 schol en 4 scharren op de peuterstok. Geen bot en geen baars deze keer. Om half twaalf de aasnaaldjes voor de laatste keer gevuld, en de krantjes alvast leeggeschud. De laatste draai op de feeder was er een zonder vis, de laatste draai op de verre hengel had ik de staaldraad te pakken, daar was mn 25/100 niet tegen opgewassen. Zaterdag doen we nog een Solleveldje op een ZuidHollands strand. Ik hoop dat er meer vis zit dan vorig jaar en dat de prijsuitreiking niet zo'n drama wordt als vorig jaar.

  

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Zaterdagavond 30 mei, laag tij om 18u55uur en gevist van op strand voor het tzwin (cadzand ) van 2 uur voor en 3 uur na laagwater, 4 aanbeten gehad waarvan 3 visjes gevangen ( 2 scharren van 20 cm en 1 zeebaars van 31cm) die terugzwemmen omdat zij te klein waren. Zondagmorgen 31mei zelfde plaats en weer op laagtij (7u20) 1 aanbeet op 4u30 vissen en waarvan ik dus maar 1 dikke schar ( 35cm ) voor de pan had. Slecht resultaat op 2 visbeurten ..Waar is die goede vistijd naar toe, dat wij van op het strand ons gelievde sport konden bezegelen met enkele visjes .. en het zal nu nog enkele jaren duren , omwille  de aanleg van het nieuwe jachthaventje.

grtn: Wernerwerner Heymans=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Gisteravond 1 juni voor de eerste keer in mijn leven eens op geep gegaan. Ik ben nog maar 5 jaar aan het vissen maar beperkte mij steeds tot de zeesluis van Kallo. Van een kennis had ik vernomen dat er in Ritthem een goeie stek was. Aangekomen om 18uur en 3 uurkes gevist. 3 zeehonden hielden mij van op afstand in de gaten. Het was een toffe ervaring, had 7 gepen die ik allemaal een gratis toegang in een kinderdagverblijf meegegeven heb. Ze mogen volgend terugkomen .Ik heb mij al met al fantastisch geamuseerd en ben heel ontspannen naar huis gereden. Voor herhaling vatbaar.De Wilde Jeroom=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Maandag, 01-Jun-15, Scheveningen North Pier, 21:00 - 01:30. Gevist met dobber en pieren.

Resultat 5 vissen, 2 zeebaars, 1 aan de maat, andere zwemt weer. Ook 3 maatse Gullen rond 45cm ...

Andere vissers vang nog steeds veel wijting, schar en bot op de bodem...A.=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Kingsize haring

Maandagavond van 1,5 uur voor tot een half uur na laag aan de zeedijk bij Ritthem t.h.v. het gemaal gestaan. Na een kwartier een mooie aanbeet op de feederhengel met bombetta. Ik vermoedde een zeebaars, maar tot mijn verrassing kwam er een prachtige fint van net in de 40cm boven. Deze haringachtige voorzichtig in het water onthaakt en weer laten zwemmen.

Daarna was het klaar met de visserij, want men besloot de schuifdeur in het gemaal omhoog te trekken waardoor er donkerbruin water de Westerschelde op werd geloosd. Gelijk naar een andere stek gegaan, maar daar stond helaas bijna geen stroming. Aldaar geen beet meer gehad.Mario R=== Maandag 01 juni 2015 ===


Dag lezers,

Weer Wijk aan Zee (1-6). Overgehaald door m'n maat om een paar uurtjes te gaan zeebaarzen. Was in de avond. Geen zagers maar met kunstaas dit keer. Ik viste met lange twisters en hij met kleine shadjes. Ik viste met een Carolina-rig met een bruin/groene twister, om zo de zagers te kunnen immiteren. Alhoewel ik veel missers had, maar dat blaim ik gewoon aan de formaat van de zeebaarzen.

Ik ving er vier stuks en hij zes. Allemaal mini's. Wel is me opgevallen dat ze ietsie pietsie dikker zijn geworden vergeleken met vorige week. Konden we ze maar hormonen geven zodat ze wat sneller konden groeien. In omgeving Rotterdam wordt wel mooie formaten gevangen heb ik gehoord. Jammer dat ze dat hier niet meer zo veel melden als eerst. Bang voor concurrentie waarschijnlijk:). Maar ik ken de stekken wel. Dus van het weekend ben ik lekker daar.

Veel succes allemaal!Fatih=== Maandag 01 juni 2015 ===


Even naar de waterkant om een zeebaarsje proberen te vangen.

Met dropshot en een kunstaas en ook de zager geprobeerd.

Geen zeebaars gezien en niet kunnen vangen.

Zag dat de geep aktief was dus een nieuw aasje dat ik op marktplaats kocht maar eens uit proberen.

Een 4 cm lange bloedworm op mijn haak gezet en met de bombetta richting de geep.

De derde worp was het al raak en regelmatig ving ik een geep.

Mijn buurman de er al lang voor mij zat had nog maar 1 geep.

Hij kwam kijken hoe en met wat ik viste hij kende de bloedworm ook niet.

Tegen hoog water gestop en had 7 gepen en dat in 1 1/2 uur.

Het is geluk geweest of het kunst aasje werk goed.

Ga ze weer bestellen en ook een maatje groter .

De resultaten laat ik wel weer weten hoop dat  morgen het weer niet zo slecht is weer even proberen.

HenrieHenrie=== Maandag 01 juni 2015 ===


Zondag avond naar de noordpier wijk aan zee met mijn zoon begonnen om 19.00 in de regen en harde wind.

 2uur gestaan, 10 schar voor de pan waarvan 2 echt hele dikke ...2.5cm 3botjes en 3 scharren teruggegooid. Om 21.30 afgetaaidRene=== Maandag 01 juni 2015 ===


zondag 31 Mei,

Geepwedstrijd van HSV Middelburg bij fort de Ruijter ( Ritthem ) 17 deelnemers, 10 vissers konden geep ter meting melden met als uitschieter Marijn Volk die 19 !! gepen op de kant wist te brengen, de schelde was wild en onstuimig en dus voor de meeste vissers `n moeilijke visserij en dat terwijl de geep dichtbij zwom.

de uislag : 1. Marijn volk           met 842 cm.

                2. David Koole          met 394 cm.

                3. Jhon Janse           met 384 cm.

                4. Kees Marteijn       met 179 cm.

                5. André van Mierlo  met 102 cm.

De volgende wedstrijd : zondag 7 juni bij het Aardappeldal van 09.00 uur tot 13.00 uur.

André van Mierlo, commissie zoutwedstrijden.wedstrijdleider HSV Middelburg=== Maandag 01 juni 2015 ===


Zaterdag - 22:00 - 02:00; Scheveningen, Noord-pier...

Nog steeds veel wijting en enkele scharen. Had ook een paling (zwemt terug)...A.