Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van juni 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Maandag 29 juni mee geweest met de Mijntje Yvonne op makreel. Prachtige boot met ook binnen volop zitgelegenheid, prima schipper Tonie, schitterend weer en heel veel gevangen. ik heb er denk ik zo'n 170 gevangen waarvan er exact 101 mee naar Limburg gingen. Met andere woorden, iedereen heeft fantastisch gevangen. Schipper zegt het ook gewoon als iemand wat al te lomp gedrag vertoont, ondergetekende kan er van mee praten, haha. In alle opzichten een prachtige dag gehad!Kick van IJzendoorn=== Maandag 29 juni 2015 ===


vrijdag met eef hoek wezen makrelen zeer goed gevangen iedere drift was makreel bijna elkekeer 5 tegelijk eef bedankt voor de fijn dag

dannydanny=== Maandag 29 juni 2015 ===


hallo vissers,

ik ben al een paar keer wezen proberen met de kayak of de zeebaars er al zit maar het duurt lang dit jaar, laatste keer was afgelopen zaterdag avond en gedeeltelijk nacht, samen met me maat heb ik toen een aantal stekken geprobeerd en al gelijk met de eerste drift op de zager was het raak! een baarsje van 40 cm. das geen joekel maar op licht materiaal geeft zo eentje wel sport. vrijwel elke drift met licht gaf aktie maar voelde ook veel kleine baarsjes die een stuk van het aas opsnoepte, met tussendoor wat baarsjes tot 45 cm die wel bleven hangen.

toen het donker werd ging de beet eruit en zijn we op nog 2 andere stekken geweest en hier alleen een ondermaats baarsje.

we blijven het gewoon proberen, die grote gaan vroeg of laat ook bijten....

www.kayak-vissen.nl peter=== Maandag 29 juni 2015 ===


Verlaat bericht zaterdag meegeweest met de Mijntje Yvonne heel veel meeuwen en volop makreel vroeg.

De schipper (Tonie) vakman is op tijd naar huis gegaan Aanrader zeer mooie smelled boot top bemanning grtj LeunLeun de Wijs=== Maandag 29 juni 2015 ===


Zondag op de wrakken geweest met de nieuwe Mijntje Yvonne worden schieten tekort prachtige boot en een schipper die van wanten weet veel grote gul mooie is je ziet dat Tonie weet wat sportvissers willenrnBanken vol op tijd thuis iedereen van team Mijntje Yvonne bedankt Voor Deze top dag groetjes DavidDavid vd Meent=== Zondag 28 juni 2015 ===


Hallo,

Vandaag een tripje geboekt met SHAKESPEARECHARTERING. Zo'n tweemaal per jaar neem ik op verzoek een aantal collega's mee. Dat zijn bijna steeds, in wisselende samenstelling, 'vissers' die in hun heel leven nauwelijks of niet gevist hebben. Op de trip van vandaag had ik wel een uitzonderlijke verzameling:
- eentje kwam bijna rechtstreeks van een BBQ en is eerder al 2x meegeweest
- twee hebben nog nooit van hun heel leven een hengel in hun handen gehad, en de enige 'boot' waarin ze ooit zaten, was een kajak op de Lesse
- twee anderen zijn al eerder eens meegeweest, maar ééntje daarvan heeft toen van kwart na acht tot tien voor vijf over de reling gehangen, en de andere heeft toen zijn lood meer in de boot dan in het water gedropt.

Het zou dus een hele opgave worden om die bende een leuke 'vis'dag te bezorgen.

Nu goed. Er was prachtig weer voorspeld (al stond er wel iets meer golf dan gegeven), de gemoederen waren top want verschillende begonnen dit weekend aan hun groot verlof, er waren lekkere koele pintjes en iedereen had lekkere  versnaperingen bij voor een hele week te charteren. Ongehaast kwamen we kort voor 8 uur aan de Seagull, waar Werner ons al stond op te wachten.

We gingen proberen een makreeltje te vangen. Uitgevaren naar een eerste stek, zo'n 14 mijl uit zee, waar overigens ook de Andromeda aan het makrelen was. Al snel hadden we door dat op die grote boot (met misschien 40 vissers), nauwelijks een vis naar boven kwam.
Mijn lijn lag zelfs nog niet in het water (want ik heb er eerst 5 leken verder geholpen), toen ik op zo'n 700 meter schuin voor ons echt wel een grote zwerm meeuwen zag, waarbij er met regelmaat eentje een kamikazevlucht naar onder nam.

Dit vlug in Werner's oor gefluisterd, ingedraaid, en een halve mijl voorruit!
Daar aangekomen, onmiddellijk prijs! iedereen ving zijn visje, en de eerste doubletten en tripletten (we hadden bewust afhouders met max 3 haken) kwamen binnen. Dit was uiteraard ook niet aan het oog van de Andromeda ontsnapt, en nauwelijks 10 minuten later arriveerde deze, met in zijn kielzog de zeeaarend en nog een andere charter.

Korte tijd later waren de meeuwen weg, vingen we geen makreel meer, en vertrokken ook de andere drie boten weer. Wij dus ook maar verkassen. Nu kozen we op onze beurt om de Andromeda even te spotten. DIe had verderop een plekje gevonden, en wij daarheen. Opnieuw 2 à 3 draaien met volop makreel, maar dan weer volledig stil...

Zo hebben we tot 13 uur hier en daar een stekje gedaan, hier en daar een paar makrelen kunnen vangen, maar zeker geen overweldigende successen van metskuipen vol. (dat was overigens ook niet echt onze bedoeling, we wilden een leuke dag met vis, en dat is het zeker geworden).

In de namiddag dan nog zo'n drift of 5 gedaan over een groot wrak, want ook daar zit nogal een makreel. Wat daar opviel : we vingen weinige aantallen, maar wel echt joekels van makrelen : er kwamen meerdere 40 cm plussen boven.

Tegen 15 uur dan maar aan het opruimen begonnen. Tussenin hadden ikzelf, Michael en Lux zich al ontfermd over de gevangen makrelen, want door het warme weer hebben we telkenmale de makrelen in ijswater bewaard, direct gegut, en in firgoboxen vol ijs bewaard, zodat deze kraakvers mee naar huis konden.

Het was een geweldige dag, met nog de volgende losse items :
- Luc heeft voor de tweede maal in evenveel vistrips de vis gevoederd van begin tot einde
- Schipper Werner had weer alles piekfijn voorzien : een grote Colemann frigobox, halfvol jupilerkes, halfvol zakken ijsblokjes, aangevuld met een grote doos salamiblokjes. De huurhengels waren voorzien en klaar, de koffie stond te dampen bij aankomst!
- drie vierde van de makrelen was lekker groot en dik, er werden nauwelijks ondermaatse exemplaren gevangen. In totaal gingen er 105 mooie makrelen mee naar huis, waarvan minstens twintig 40 cm+. Ik schat dat er zo'n 40-tal terug het water ingingen wegens neit niet groot genoeg. echt kleine exemplaren zijn er zelfs niet gevangen.


- er was nauwelijks of géén 'bijvangst', bvb. géén enkele wijting! Wel kwamen er 2 pietermannen aan boord, en was het ook zeesterrenfestival. Voor het eerst ving ik maar liefst 7 van deze 5-armige monsters.

- Het was prachtig weer, met zeker in de namiddag een bijna rimpelloze zee en een mooi zomerzonnetje, een zuchtje wind, en zo'n 25°
- Aansluitend bij de traditionele kibbeling nog een frisse cola op kosten van de schipper omdat we spontaan zijn hele boot een kuisbeurt gegeven hadden op de terugweg, iets wat bij makreelvissen geen overbodig issue is.

Groetjes,

PeterMPeterM=== Zondag 28 juni 2015 ===


Beste dames heren vissers  a.s. zaterdag is er nog voldoende plaats met het M.P.S. Beatrix 2 op de Oosterschelde .

Contact : Tel. 06-22476960 of info@sportvisserijbeatrix.nl

Met vriendelijke groet,

Ad de Schippersportvisserijbeatrix=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Vandaag zaterdag met de nieuwe Mijntje Yvonne mee geweest op makreel De meeuwen in gegaan en Er niet meer uit Alle emmers vol super boot Tonie peet bedankt een 10 Voor jullie JeanJean verdonk=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Donderdag op wrakken geweest met de Mijntje Yvonne top vangst mooie Grote gullen een dag die ik niet snel zal vergeten bemanning super Tonie peet bedankt

Bobbybob Nieuwkerk=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Vrijdagavond een tripje geboekt op de "Valkyrie" van Eef Hoek.

Schipper Hans bracht ons eerst even naar een schooltje makreel.deze school bestond uit

ongeveer 2032281734538 makrelen, dus na een half uurtje maar uit luxe naar de platvis

stekken gevaren. geankerd voor de maasvlakte op 16 meter water. helaas trok de wind flink aan.

De vangsten waren redelijk met schar, een enkele wijting en een paar tongen.

Na middernacht werd het geschommel tocht te veel en besloten we naar huis te varen.

tevreden stapte iedereen van boord.

JohanJohan Peekstok=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Beste Sportvissers,

Het tongfestival 22 en 23 juli van 2015 gaat behoudens het weer door.

Heeft u nog geen plaatsje, maar u wilt wel deelnemen check dan de website: www.dncv.nl.

Groeten

KeesDNCV=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


makreelvissen met de happy-fisherman

wij hebben donderdag 2 juli s,morgens nog plaats

en wil je liever een middag daar hebben we 3 juli nog plaats voor

bel of mail naar info@happy-fisherman.nl telf 0187493785

mvg

team happy-fisherman piapia=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


vandaag gaan vissen met de Nautilus,mooi weer kalme zee,

Ondanks mijn ouderdom (80j) werd ik zeer goed opgevangen door de uitstekende en vriendekijke bemanning .

En met al hebben we nog zeer goed gevangen, FRANK weet ze altijd wel te vinden,iedereen zijn BIG LIMMITE.

Ik ben zeer dankbaar voor deze geslaagde dag, en een bak vol GULLEN.

Dit is hopelijk voor hehaling vatbaar.

Frank bedankt

janVan Roy Jan=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Vandaag mee gegaan . Super weer super boot en super bemanning ! 23 graden gladde zee en een hele berg vis ! Ik vis al 14 jaar op kabeljauw maar heb het nog nooit zo GOED mee gemaakt. De schipper heeft wel ver moeten varen wel 50 mijl ! Maar niks te veel voor hem om ons de dag Van ons leven te bezorgen . Iedereen om 12 uur al aan het wettelijke quotum . Deze schipper weet wat hij doet en weet ze te vinden . Profiteer er nu van en beleef net als ons 10 de dag van je leven !!! Frank bedankt en tot ziens op jou mooie nautilus !Bart franke=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Beste dames en heren vissers a.s zondag 28 juni is er nog voldoende plaats om te stappen met het M.P.S  Beatrix 2  op de Oosterschelde .

Contact : info @sportvisserij beatrix.nl Tel. 06-22476960

 

Met vriendelijke groet,

Ad de SchipperAd de Schipper=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


hoi alemaal gisteren met mijntje wat ik zo mooi vindt van die mannen dat ze proberen om ieder een vis te laten vangen vak mensen zijn dat

gr theo en theotheo hagenaars=== Vrijdag 26 juni 2015 ===


Zondag mee geweest met de nieuwe Mijntje Yvonne.

Team Mijntje bedankt voor de top dag die jullie ons hebben bezorgd afgelopen zondag.

Geweldig visserij en gezelligheid en Top dat je toch bent gaan varen met 7 man, omdat er mensen hebben afgebeld.Rob Goergen=== Donderdag 25 juni 2015 ===


maandag avond 29 juni makreelvissen vertrek is 17.30 uur kosten 40.00 euro p/p er zijn nog 6 plaatsen vrij

http://www.hoekzeehengelsport.com eef hoek=== Donderdag 25 juni 2015 ===


24 juni een dagje met de Valkyrie meegeweest naar de wrakken met mijn zoon en een oom. 

Echt wel genoten, iedereen zijn baglimit vol (volgens mij...). Mijn zoon had nog een paar heel mooie ponen. Was wel een beetje ruig weer, maar liever dat met vis dan rustig weer zonder vis.

Groeten uit WoerdenWillem de Wit=== Woensdag 24 juni 2015 ===


Hier een filmpje van het markeelvissen en een goed beeld van onze grote boot.

https://youtu.be/tq-7tsepXqw 

Ook een keertje mee met de Mijntje Yvonne, bezoek onze website:  http://www.zee-sportvisserij.nl Mijntje Yvonne=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Zondag zijn de Panvissers uit Heist Op De Berg eens uitgevaren met  den Albatros in Scheveningen op de wrakken. De vangsten waren goed te noemen met een 7 tal gullen per vissers en met een lengte van 50-60 mogen we spreken van een geslaagde visdag, ook de bijvangst was goed steenbolk, makreel ,horsemakreel zelfs een poon en een mul. 

Voor meer info en sfeerbeelden www.panvissers.be

groetjes en tot later TjeekeUmans Andre=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


DE MAKRELEN ZIJN LOSSSS!

Maandag met een groep van 14 man uit Woerden vertrokken richting Stellendam in de haven lag de Valkyrie al klaar met daarop de schippers Hans en Eef.

Hans heeft ons naar de Makrelen gebracht en Eef ging terug naar zijn geweldige hengelsportzaak en ja hoor de makrelen waren er echt vollop! Wat een dag het was echt ouderwets makreel harken wat een geweldige dag!

De bakken waren vol en we zijn eerder terug gekomen. Dank Hans dank Eef! De Valkyrie blijft een top boot!

Groeten van de vissers uit WoerdenMartin Damen=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Afgelopen zaterdag met Ludo van de "Marie-Louise" meegeweest.

Buitengewoon goed kabeljauw gevangen en een gezellige dag gehad met de schipper Ludo.

De hele dag met pilkers en shads gevist. Wat vist dat lekker als je licht kunt vissen.

Ook nog wat makreeltjes meegepikt rondom de wrakken.

Een aanrader voor de komende dagen!

MartijnMartijn.van.de.Ven@fei.com=== Maandag 22 juni 2015 ===


De mens. 

Het is druk, erg druk op het moment en dat is soms niet leuk. Natuurlijk is het prima om boterhammen te verdienen maar ik vind het nou eenmaal erg leuk om verslagjes te schrijven om daar op een Hankiaanse manier kond te doen van de belevenissen. Het zit er gewoon niet in. 

Het ziet er ongeveer zo uit; “Man gaat weg om 07.05 uur.” “Heeft zonder uitzondering een leuke dag op het water.” Man komt thuis om ca 18.30 uur.” “Man eet en probeert zijn Odetje nog zo lang mogelijk gezelschap te houden.” “Man valt in coma om ca 21.00.” “Man gaat weg om ca. 07.05.” Enzovoort, enzovoort, enzovoort. 

En dat gaat nou al een hele tijd door, gelardeerd met een occasionele avondvisserij en dat staat garant voor ca 2,5 uur slaap per dag. Niet klagen trouwens hoor want dat helpt toch niet. Toch merk je dat je dan wel eens een beetje kribbig kan worden. Bijvoorbeeld als ze hengel en al in het water pleuren of er weer een haak uit wang, lip of neus gehaald moet worden onder luid roepen van de dader ; “Maar ik deed echt niets verkeerd.” 

Toch blijf ik het doen tot ik erbij neerval denk ik. Niet voor die vissen want na verloop van tijd weet je het wel als schar nummer 468.914 naar boven komt of wijting nummer zo en zoveel het dek raakt. Nee, de baas van Wiesje is een mensenmens en dan kom je op een charterboot uitgebreid aan je trekken. Het zijn namelijk elke keer weer nieuwe die het visplateau wat Wiesje heet bevolken. 

Daarom maar eens een keer iets anders als een VANGSTbericht en nu dan een omschrijving van het type mens wat aan boord komt. 

De Mafketel. Dit is een heel aparte groep. Laat zich niet van een dag plezier afpraten als het gezien de weersomstandigheden eigenlijk niet kan. Ook de waarschuwing dat er dichtbij niet zo veel gevangen wordt maakt totaal geen indruk. Kenmerkt zich meestal doordat ze luid joelend en gewapend met groene dozen gevuld met licht alcoholische dranken aan de kade staan te trappelen voor hun “avontuur”. Zijn de gemakkelijkste van alles. Het maakt namelijk eigenlijk geen pepernoot uit of er iets boven komt. Toch barst de hel los als het wel lukt. Wel in die zin echte vissers dat ze toch ook wel eens een haai willen vangen. Belangrijkste motto: “Het bier is belangrijker als de pier”. 

   

De kinderen (jongelingen). Verwachtingsvol, hoopvol, glunderen, gespannen. Zeer dankbaar volk. Ik vraag ’s ochtends altijd aan die kleinmannen wat ze verwachten. “Als ik maar iets vang.” “Vijf vissen wil ik vangen mijnheer”. En er zijn ook hele stoere bij die zomaar “Ik vang er 20 zegt mijn vader” roepen. Komt ook altijd goed en het is werkelijk kicken als die kinderen met dit opvallend lage verwachtingspatroon voor de 7e keer die dag trots naar hun moeder bellen dat ze al bijna een halve emmer vis hebben. Genieten in optima forma. 

      

De echte visser. (Ook wel vlasserd genoemd.) Kenmerkt zich door concentratie. Vangt altijd zijn visje. Vind scharren en wijtingen erg leuk maar vraagt wel altijd ’s ochtends of er haai/tong/gul zit. Vandaar dat “Vlasserd”. Mocht er namelijk een van de door hen begeerde vissoorten binnen bereik zijn dan ontstaat er een vreemd soort fanatisme. Alleen voor mij hoorbaar klinkt zeer zachtjes ; “Ik wil een haai, ik wil een haai, ik wil een haai, ik wil een haai ...” Met hetzelfde gemak kan er in plaats van haai ; tong of gul ingevuld worden. Niet doen mannen, dat “vlassen”. Geheid dat je buurman die voor de eerste keer op zee is hem vangt, of erger nog; méér vangt. 

   

De beginner. Daar kan eigenlijk hetzelfde ingevuld worden als bij de kinderen. Als het echt de eerste keer is komt daar nog bij : Ik weet niet wat ik allemaal moet verwachten. Zeer opvallend detail bij de beginners. Ze gebruiken die schelpvormige organen die aan de zijkant van hun hoofd zitten WEL. Doen net als een leergierige aap wat de “muneer van de boot” zegt en vangen dan dus ook altijd hun visje. Nadeel van deze groep is dat als ze gewapend met een emmer vis het vaartuig aan het einde van de dag verlaten de overtuiging er is dat dat spelletje de volgende keer herhaald wordt. Moeten nog wel leren dat het vissen heet en niet vangen. 

    

De vrouwen. Persoonlijke favoriet van de kapitein. Tja, wat moet ik er van zeggen? Zijn vaak (niet altijd) beginners. Je hebt mooie en iets minder mooie maar er gebeurt altijd iets. Gegieber om een pier, gillen bij de eerste vis en, dat moet gezegd, zonder uitzondering fanatiek. Komen wel altijd in de zomer en zeer zelden in de winter. Niet erg overigens want een strakke spijkerboek ziet er nou eenmaal mooier uit als een slobberig van pa of broer geleend berenpak. 

      

De sjieke. Beloofd dat ik er iets over zou schrijven dus dat kan niet anders als onder dit hoofdstukje. De ene legt hutje bij mutje en spaart voor een bijzonder dagje op zee. De ander heeft het wat breder en wil meer privacy. 3 of 4 man? Maakt niet uit. “We willen onder elkaar zijn dus dan huren we hem helemaal af.” Superluxe dagjes op het water. Een beetje stress geeft dat wel eens omdat ik een grote mond heb. Na de laatste keer in oktober gul-loos te zijn geweest geroepen “Kom maar in juni. Als je dan geen gul vangt is de trip voor mij.” En zo liep het ook die dag weer (pfffff, gelukkig) goed af toen Wiesje weer gewapend met gul van de Mickey Mouse wrakken arriveerde in Vlissingen. 

 

Tot zover deze enigszins aangedikte karikaturale typeringen van de matrozen. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op om vangsten van lang geleden te vermelden (foto’s zijn van de afgelopen 6 weken) maar voor de vissers onder u ; de visserij dichtbij is minder aan het worden, tong is tergend langzaam maar zeker wat aan aan het trekken, Steendiep en Akkaertbank is goed met wel veel kleine vis erbij en de haaitjes zijn los. Weersafhankelijkere visserij dus hou daar rekening mee. 

Allemaal ontzettend bedankt voor de klandizie en (hopelijk wat sneller) tot de volgende. 
 
Hank Perrée  / www.wiesje.net 

N.B. : plaatsing van de foto’s bij de diverse rubrieken berust op louter toeval .... Hank Perrée=== Maandag 22 juni 2015 ===


hallo sportvissers

zaterdag en zondag is de happy-fisherman weer naar de wrakken gegaan

het waren weer super dagen veel mooie gul en iedereen had weer de bag lemiet gehaald

ook is er veel mooie rode poon gevangen foto,s op fb en op de side www.happy-fisherman.nl

krijg je zin om mee te gaan kijk op de side voor de mogelijk heden

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Maandag 22 juni 2015 ===


Zaterdag een gratis Vis trip gehad van Mijn kinderen Voor vistrip op de nieuwe Mijntje Yvonne Zondag gegaan Er kwamen maar 8 mensen opdagen voor de schipper geen redden om niet te gaan Ik had een mooie vaderdag schitterende boot van alles voorzien en Tonie en peet vaklui puur sang 2 goede wrakken vol met gul ik was versleten de Mijntje Yvonne de boot waar niemand omheen kan grt DylanGerardes de Wit=== Maandag 22 juni 2015 ===


Weekend je Mijntje Yvonne veel gelezen over deze nieuwe visboot op zeevisland en kan Tonie nog als schipper vd Mijntje,nou huisje gehuurd en zaterdagochtend de eerste vaart mee op makreel me mond viel open bij he zien vd boot. Net de haven uit en Tonie hoor ik tegen peet zeggen ziet de meeuwen al zitten uur later vol in meeuwen en MAKREELVISSEN volle members niet normaal 12 uur al binnen Mijntje Yvonne modest om 1400 2de af vaart doen staat op de pier 3 uur later zie ik haar aan komen naar het Steiger gegaan en opnieuw emmers vol MAKREELVISSEN de mensen waren gestopt. Zondag ook besproken op de wrakken wrakken Er waren maar 7 pers gekomen Tonie en peet zijn toch gaan varen met veel plezier en gelach Tonie zei nog ik zorg dat die mensen die niet gek omen zijn Er spiijtvan krijgen ,nou dat in ieder geval lang gevaren en heel veel gul Elke trek was raak de sportvissers werden moe en om 12 uur besloten om terug te varen de emmer warden meer als vol met gul (Tonie je bent nog steeds een kanjer) dus een super weekend zeker een 10 schitterende de boot top bemanning een echte aanrader dit mag je niet Meissen als sportvisser

grtjes MaartenMaarten verloop=== Zondag 21 juni 2015 ===


Hallo iedereen,

Na elfendertig afgelastingen om eens op de wrakken te gaan vissen was het zaterdag dan toch gelukt. Het was best spannend. Tot zaterdagmorgen gaven ze nog een nw3/4. Vrijdag dan het verlossende berichtje:het gaat door!! Om 2u in de nacht opgestaan,klaargemaakt en op weg naar Stellendam om te vissen met de Valkyrie. Een rit van ruim 2uur. Gelukkig geen problemen of wegomleidingen. Rond 5u aangekomen. De vlaggen wapperden nog behoorlijk. Zou het dan toch niet doorgaan?? Schipper van de dag, Leo, zei dat we toch gingen varen. Nadat iedereen aan boord was,om 5u45 vertrokken. De zee viel eigenlijk nog behoorlijk mee. Wel wat deining, maar het was wel goed te doen. De wind zou in de loop van de dag ook volledig wegvallen en het zonnetje begon vrolijk te schijnen. Na een goed twee uur varen gingen we voor het eerst vissen. Was op de steenbanken zeiden ze. Eerste paar driften niks. Dan toch een plekje gevonden waar iedereen wat gul ving. Na een poosje een half uurtje verder gevaren. Daar was het gelijk zakken en vangen. Iedereen ving goed vis. Mooie gullen, enkele kleine steenbolken. Ikzelf viste met de pilker en de shad. Daarna ook met pieren gevist. Nou, voor mij was dat geen succes. Heel veel vis verspeeld. Weet niet hoe het kwam? Het lukte mij niet meer om een vis te vangen.

Toch nog een voor mij nieuwe soort gevangen,namelijk een mooie leng. Daarna nog 2 wrakken gedaan. Gelukkig kon ik hier toch nog wat mooie gullen vangen met de pilker en de shad. Iedereen was zeer tevreden. Om 13u al gestopt met vissen, want iedereen had zijn limiet gevangen. Niks dan blije gezichten op de boot... Is toch een groot verschil met de gulvangsten of beter gebrek aan gul hier op de wrakken voor de Belgische kust. Heb ze daar gevraagd om nog eens een eind verder te zwemmen om ook onze wrakken wat te bevolken... Voor vertrek nog een goede portie ijs in de frigobox gedaan, zodat ze de rit huiswaarts goed zouden doorstaan en we weer wat lekkere verse kabeljauw kunnen eten.

WimWim=== Zondag 21 juni 2015 ===


Zondag 14-6

Colijnsplaat met 2 man +/- 45 dikke scharren, 5 tongen, 10-tal botten, en jawel de eerste baars (50 cm)

Ook nog 1 tong voor de zeehengelsport van 49,8 cm op een haakje 6 met een kweekzager

Opvallend de meeste vis op verlichte weegschaaltjes

Vrijdagavond 19-6

Van 9 tot 3uur 's nachts gevist bij de mosselman (yerseke), stortboei en bij PK boeien

Resultaat met 3 man, 6 stokken was 1 palingtje van pinkformaat gewoon bar slecht!!!!!!

Nu weer al veel zeesla en apehaar

Zondag 21-6

Veel wind en wat regen, maar toch uitgevaren met onze sloep.

Gevist vanaf 6 uur in de ochtend tot 3 uur.

Eerst bij de O25 gevist op 11 m. resultaat 0,0

Daarna naar de 023 op 18 m. resultaat 1 mini steenbolk

Toen naar Gorishoek 150 meter uit de kant op 35 meter water 1 bolkje

Volgens mij is alles uitgestorven tussen de oesterdam en zeelandbrug

Groeten Jan Delta 525Jan=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Hierbij 3 mooie nieuwe reisverslagen uit Noorwegen... heilbot, kabeljauw, zeewolf, schelvis, koolvis en makreel.

Zie de foto's van de mooiste omgeving van Noorwegen en een heilbot van 174cm !

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ Cordes Travel=== Donderdag 18 juni 2015 ===


De Mijntje-Yvonne is weer vol in de vaart en gaat alle visgronden, die in de Noordzee liggen, bevissen vanuit de Buitenhaven Stellendam. Zoekt u Avontuur/Spanning?
U kunt een visplaats een paar dagen vooraf reserveren. Aas, hengels, eten, drinken en veel gezelligheid kunt u op deze snelle visboot krijgen. In de kombuis is er genoeg zitplaats voor 12 gasten waar u in comfort kunt genieten van een kopje koffie.
Voor onze vaarschema kunt u kijken op de site (link: www.zee-sportvisserij.nl/agenda.php) , hier ziet u de beschikbare dagen, tijden en plaatsen. Schipper Tonie doet al het mogelijke voor een succesvolle trip met veel vangst.Mijntje Yvonne=== Woensdag 17 juni 2015 ===


Hoi vissers

Gisteren (dinsdag)nog eens een bootje gehuurd bij de Fam Dixhoorn in Yeseke,na eerst een uitgebreide uitleg over het hoe te gebruiken van boot zijn we uitgevaren naar 1e stek voor Colijnsplaat daar een aantal uurtjes gelegen wat niet zo veel vis opleverde,toen verkast richting Goese sas daar geen vis dan verkast naar het strandje van Wemeldingen en daar gelegen tot binnen varen totale vangst van heel de dag was een tiental schar en 1 tong.In het najaar gaan we zeker weer een keertje proberen met deze prachtige bootjes,nu eerst op vakantie naar Spanje en als we terug komen hoop ik dat er al wat tong gevangen word vanaf het strand waar toch mijn voorkeur naar uit gaat.Leo uit Putte=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Makreel is los

Zondag hebben we op makreel gevist met de Andromeda.

De eerste stop bij de steenbanken leverden de eerste vissen op. Op de Schouwen bank waren grote velden met duikende meeuwen. Het feest ging beginnen, overal volle lijnen en na een uur ben ik gestopt. Ik had er meer dan 80 en dat is voor mij genoeg, anderen gingen door. De Schipper van de Andromeda wist niet van ophouden. We meerden om 14:45 af in de haven en dat zegt genoeg. Eindelijk weer eens een visdagje met een gouden randje.Nina uit Sliedrecht=== Maandag 15 juni 2015 ===


Geboekt voor een 24 uurstocht 13/06 op 14/06 met de MS Neeltje Jans van Piet Bouwman.

Het was voor vertrek even wikken of wegen want het weer speelde niet mee ze gaven ineens kracht 7 ipv afgaande wind.We zijn dan toch vertrokken zachtjes aan en in de loop van de nacht is de wind gaan liggen. Op 14/06 +/- 50 mijl uit de kust op het 1e wrak was het al raak de ene maatse gul na de andere. Zo ging het door tot een uur of twee. Daarna zijn we de teruchtocht begonnen. Op de boot is er geen enkele ondermaatse gul gevangen ... Ongelofelijk wat een dag.

Bedankt Piet en bemanning voor de Fantastiche visdag.R.Zachmann=== Maandag 15 juni 2015 ===


The PirateII gaat naar de haaien

afgelopen jaar na wat zoekwerk een locatie gevonden waar wij met succes meerdere haaien van 100cm+. De vraag was uiteraard of dit toeval was of dat dit echt een ware HOT SPOT voor gericht vissen op grote jongens zou zijn? Afgelopen week daarom maar eens een kijkje gaan nemen en jawel ze zitten er weer!! Zaterdag betrof het 12stuks(en een even zoveel aantal verspeeld) met de zwaarste 7,84Kg met een lengte van 115cm. Zondag hebben we de lat alweer wat hoger weten te leggen met 10,84kg en 123cm!!! Het zal niet lang duren of het nieuwe record ligt bij ons aan dek

                           

Agenda komende week:

Zaterdag 20/06  Opstapdag, ankervissen

Zondag 21/06     Opstapdag, speciaal haaivissen

Meldt u aan via +31/(0)6 38632311 of met mail westerscheldevissen@online.nl

Kijk ook op onze Facebook pagina westerscheldevissen.nl of op www.westerscheldevissen.nlJeroen=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zeevislanders.

vandaag een dagje aan anker met de "Pirate" en schipper Rene de Back vanuit Vlissingen.

Na een rit van 1 uur en 20 min. om 07.45 bij de sluis Vlissingen aan boord gestapt v/d "Pirate" met een groep ervaren vissers van Brouwers Hengelsport.

Direct door de sluis en na een vaart van 50 minuten aan anker ,  op 12 meter water, over de exacte lokatie worden geen verdere mededelingen gedaan.

De omstandigheden :

- de wind Z tot ZW 2 tot 3 Bft , wat toenemend 3 tot 4 Bft en ruimend W tot NW.  

- de golfhoogte 30 tot 50 cm in de loop v/d middag wat toenemend tot 70 cm.

- het getij op precies 13.15 uur HW dus opkomend water met niet teveel stroom een dag na doodtij.

- de watertemperatuur schommelt nu tegen de 15 graden aan.

de meeste vissers gingen voor een haaitje, ben zelf niet zo'n haaienvisser dus gestart met een weegschaaltje haakmaat 4 en een mix van mesheften en pieren.

Schipper Rene trok binnen 5 minuten een haai van 89 cm binnen, met binnen een kwartier daarna  een exemplaar van 109 cm !!

Er zijn vandaag 9 haaien/haaitjes gevangen de kleinste  68 cm en de grootste 123 cM !! met een gewicht van 10,5 KG !! volgens de boeken qua lengte geen nieuw NCRZ maar qua gewicht dus WEL, gevangen door de jongste deelnemer Robin. (we gaan het zien)

Zelf geen haaien gevangen hoopte op een tongetje, niet gelukt zijn er wel 2 aan dek gekomen, alsmede een rood poontje, het mooiste visje v/d Noordzee.

De eigen vangst 9 Maatse scharren en 4 Maatse wijtingen en eenzelfde aantal ondermaats volgens de EFSA regels.

Gewoon een lekkere ontspannen dag, met om 16.00 het anker eruit en teruggestoomd naar thuishaven Vlissingen.

In Juli maar weer proberen een tongetje te bemachtigen.

Vang ze iedereen en Vooral !!  Tight  Lines !!

gr, Kees GraafKees Graaf=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zondag op de makreel geweest met de nieuwe Mijntje Yvonne 3de stop in meeuwen emmers vol wat een bizarre mooie en snelle boot top bemanning dit zijn mensen die doen wat ze zeggen ga snel weer mee crew bedanktSafin=== Zondag 14 juni 2015 ===


Zaterdag 13 6 met de mijntje yvonne op de wrakken. 

Ondanks de voorspelde golfhoogte toch er op uit en buitengaats op advies vd schipper toch doorgestoomd want de golfhoogte zou 80cm zijn?

Onderweg de 1e zieken en bleek al snel dat het niet te doen was met 2.5m golven. 2 wrakken zonder vis aangedaan kon bijna niet aan dek blijven staan. Foute keus dus om toch uit te varen.

11.30 zonder vis weer aan de wal. Helaas. Wel een mooie zeewaardige boot.

Mvg AArjan=== Zondag 14 juni 2015 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Vrijdag avond stond er weer een Hoekie op het programma. De locatie was het Hartelkanaal. Uiteraard ff verzamelen bij Eef en Ineke en daarna door naar de Hartel. Het zag er dreigend uit in de lucht in de vorm van onweer en regen. Nou dat klopte ook. Het was kort maar krachtig maar genoeg om nat te worden. Gelukkig had ik een plu opgezet. Om negen uur klonk de toeter en gingen er 30 lijnen het water in. In het begin was het zoeken maar na drie worpjes had ik ze gevonden. Bijna elke draai vis en dat ging lekker door totdat er een mooie baars er op klapte. Toen was ik ze kwijt. Met nog ander half uur te gaan kon ik nog maar één botje erbij vangen. Uiteindelijk had ik 11 vissen en dat was goed voor een 5e plaats. Toch niet geheel ontevreden.... 

Zaterdag stond de 19e editie van de Steilôôre Trofee plaats op de bekende stekken ' het Stelletje ' en ' Kaas en Brood '. Er waren ruim 40 deelnemers verdeeld over twee vakken. Helaas is dit maar een wat karig aantal. Maar degene die er wel waren hebben wel een prachtige prijzen tafel gezien en schitterende prijzen in de loterij... Maar goed nu het vissen. Ik stond op nummer 42 op het Stelletje. Omdat er maar een beperkt aantal deelnemers waren had ik links twee slapers en rechts had ik drie slapers dus ruimte zat. Uiteindelijk zat links van me Martijn Westdorp en rechts stond Sjaak Verburg. Sjaak begon met een paling gevolgd door een paling die eraf ging gevolgd door nog een paling. Dus die zat lekker in de cm. Voor de rest was het wat karig met de vangerij. Op Kaas en Brood was het niet veel beter maar daar kwamen wel een aantal gepen de kant op. Ik mocht een uur voor tijd een mooie baars van 44 cm op de kaart laten zetten. Altijd lekker, zeker als er zo matig wordt gevangen. De uiteindelijke winnaar was Sjaak Verburg met twee palingen en drie botjes goed voor 204 cm, tweede is geworden Jan Hennekamp met drie gepen en 201 cm. Ikzelf was 8e met die baars van 44 cm en daar was ik niet ontevreden over... Gelukkig is het droog gebleven maar jammer van de harde wind daardoor zijn er maar een handjevol gepen gevangen. Iedereen die er was bedankt en tot volgend jaar bij de 20e editie... 

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 14 juni 2015 ===


Vrijdag met de nieuwe Mijntje Yvonne mee geweest vannuit buitenhaven Stellendam AVONTUREN trip Ik moet zeggen kwa cijfer een 10 Schitterende boot toffe bemanning doen zelfs alles gaffen en veel Vis bakken en emmers vol een echte aanrader hebt me stekkie gevonden Tonie(schipper) ben blij dat je Terug Ben dit hebben we al die tijd gemist

Groetjes Ben (schrijf me in Voor Volgende AVONTUREN trip)Ben huuksloot=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


Beste Visvrienden,

Gisteren 12 juni wederom het ruime sop gekozen met de Mijntje-Yvonne om op avonturentrip te gaan. Op mijn laatste vistrip van 25 mei hoor ik de schipper nog zeggen dat hij er nog moet inkomen, om de juiste wrakken weten te vinden. Welnu die heeft hij tijdens deze trip wel gevonden wrak na wrak met vol vis! Elke drift 6 tot 8 stokken krom met vis eraan. Ik had een supervangst met 19 mooie tot zeer mooie gul! En de bijvangst maar even vergeten. Het was een super mooie visdag!

Met dank aan Tonie en Peter!!

groetjes Johan WoutersJohan Wouters=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


beste zeevislanders

gisteren 12 juni wederom het ruime sop gekozen met de Mijntje-Yvonne om op avonturentrip te gaan welnu niemand op de boot heeft dit beklaagd ik had een supervangst veel mooie gul verschillende torretjes teuggegooid en nog een boel steenbolkjes wel had ik verwacht dat we in het engelse kustwater misschien nog een lengetje of pollak konden vangen maar ja dat is vissen blij zijn met wat je hebt dit alles met dank aan tonie en peter

groetjes erikBevers Erik=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Beste visvrienden en vriendinnetjes. Onze visvakantie op Langeland zit er weer op.We hebben het echt fantastisch gehad.Zeer gezellig,goed weer en een goede vangst. Vandaag zijn we om 7.45 uitgevaren en meteen naar de Danske Hømpels.Om 8.00 een drift gedaan op een superglad zeetje.Er stond teveel stroming om te driften,dus voor anker gegaan op 10 meter.Hier hebben we de hele dag gelegen want er kwam regelmatig vis aan boord.We hebben onze doelstelling gehaald.We wilden met ons groepje van 5 personen 100 kilo schone vis vangen en dat is gelukt op 1 kilo na.In totaal hebben we 53,5 uur gevist.We hebben 6 verschillende vissoorten gevangen,nl schar,schol,bot,gul,geep en een paar knorhanen.De grootste platvis was schol van 41 cm.We zijn vandaag om 15.00 gestopt,hebben de boot schoon ingeleverd en terug naar ons huisje.Het was echt een superweek en volgend jaar gaan we zeker terug.Nu moet ik stoppen want we gaan barbecuen met een lekker biertje erbij en morgen weer terug naar huis. Ik wil ZEEVISLAND nogmaals bedanken voor het plaatsen van mijn (misschien teveel) ingezonden vangstberichten,ondanks dat we in het buitenland hebben gevist en niet in Nederland.Fijn weekend allemaal en groetjes van Arie,Berry,Bart, Johan en Rob.Rob Chumman=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Hey allemaal

Vorige week vrijdag stond onze eerste ontdekkingstrip op de Westerschelde ism Hank Perree van het Wiesje op het programma. Tijdens deze trips zullen we samen met 8 enthousiaste de Westerscheldemonding uitkammen en verschillende stekken bevissen. We hadden in elk geval prachtig weer tijdens deze eerste trip, het was de eerste hoogzomerdag van 2015. We hebben drie stekken aangedaan in de buurt van de Wielingen en hebben eigenlijk op alle drie de stekken redelijk tot goed gevangen.

Er kwamen vijf verschillende vissoorten aan boord en het overgrote deel was schar en wijting. Verder nog enkele tongen en botten en één horsmakreel. Er werden verschillende technieken en onderlijnen gebruikt en bleek dat de gele plastiek afhouders een goede keuze waren. Marukyu Power Isome worms, Bait Weaver, en nog enkele nieuwigheden beschikbaar gesteld door Robbyfish werden uitvoerig getest. Ook de Herne Bay Spreader gaf vooral rond de kentering goede resultaten.

Verder moeten we Hank bedanken voor de hartelijke ontvangst, de lekkere hapjes en drankjes, de nuttige tips en we kijken alvast uit naar onze volgende trip in juli. Robbyfish stelt voor iedere trip ook een prijs ter beschikking en vandaag ging die naar de vanger van de grootste tong. Ton was de gelukkige. 

Grtz

De Kleine Bootvisser

       

      Nico=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Beste visvrienden en vriendinnetjes. Vandaag om 8.00 uitgevaren vanuit de haven in Spodsbjerg.Het weer was niet zoals voorspeld,het zou zonnig zijn met een weercijfer 10.Het was bewolkt,maar we hoopten dat daardoor de vangst beter zou zijn dan gisteren.We zijn gelijk naar de Deensche Hompels gevaren en daar gaan driften op 10 meter water.Er stond helemaal geen stroming en bleven een beetje op de zelfde diepte.De beet zat er gelijk goed in en de eerste vissen kwamen in no time aan boord.Waar het aan lag weet ik niet,maar we hebben vandaag heel veel grote schollen gevangen.De een na de andere vloermat kwam aan boord.We vingen diverse 40 plus schollen.Wat zijn dat sterke vissen.Als je beet kreeg en begon te draaien,wist je meteen dat het schol was.Rond 12.00 ging de beet eruit en zijn we naar de 'Bermuda driehoek' gevaren in de hoop gul te vangen.We zijn begonnen op 22 meter,maar daar kwam alleen kleine schar aan boord.Even later terug naar de Deensche Hompels en de stroming was er nu wel.We hebben gedrift,maar de stroming was te hevig.Daarom maar voor anker gegaan en toen nog mooie scharren gevangen.We hebben tot 17.30 gevist en zijn voldaan terug naar de haven gegaan.We hebben vandaag 15 kilo schoongemaakte vis gevangen.Morgen de laatste visdag en dan weer terug naar Nederland.Volgende week ook nog vrij,dus dan ga ik het nog een paar keer op de Westerschelde proberen op de echte Hompels.Rob Chumman=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Beste visvrienden en vriendinnetjes. Vandaag om 8.30 uitgevaren vanuit Langeland met onze huurboot.De verwachtingen waren hoog.Het was windstil en volop zon dus een perfecte dag om te gaan vissen.De eerste stek was net voorbij de gele stroompaal.Daar het anker uitgegooid op 8,5 meter,maar er stond nauwelijks stroming en de vis liet het ook afweten.Het water was zo glad als een biljartlaken en geen enkel rimpeltje op het water.Perfect dus om op diep water te proberen om gul te vangen.We zijn een stuk gaan varen en gaan driften op zo'n 45 meter.De stroming was hier gigantisch en 500 gram lood hielden we niet aan de bodem.Helemaal niet gedacht aan onze driftzak,want dan was het waarschijnlijk wel te doen.Dus weer terug richting de gele paal en daar op verschillende dieptes geprobeerd.12 meter niks,9 meter niks en op 7 meter ook niks.Niemand ving goed,want iedereen was aan het varen en zoeken.Tegen het middaguur maar weer naar de Deensche Hompels gevaren want daar hebbben we de voorgaande dagen toch een visje gevangen.Eerst gedrift op 10 meter,maar de stroming was toch vrij stevig.Dan maar ankeren op 9 meter en daar kwam wel een visje boven maar niet echt geweldig.Om een lang verhaal kort te maken,We hebben op veel verschillende plekken gevist,maar nergens was het goed.De schipper vandaag was Arie en die heeft echt zijn best gedaan,maar het wilde gewoon niet lukken.Ik weet niet waar het aan lag,misschien de verkeerde windrichting of te warm weer,maar geen enkele boot ving leuk vis.We hadden vandaag slechts 6 kilo schoongemaakte vis.Een stuk minder vergeleken bij de 2 voorgaande dagen.Morgen hebben we het zelfde weerbeeld,maar we blijven moed houden. Groetjes uit het zonnige Spodsbjerg.

Rob Chumman=== Woensdag 10 juni 2015 ===


Hallo allemaal, Zaterdagmiddag mee geweest met de Mijntje, superboot, er stond wel een behoorlijke wind. De vangst was slecht, iedereen zo rond de tien visjes. Lag niet aan de schipper, aardige vent, die echt zijn best deed om ze te vinden. Aanrader om naar toe te gaan, doet in ieder geval z'n best de vis te vinden. Gr. JohanJohan=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


Afgelopen zondag met de nieuwe MIJNTJE YVONNE mee geweest vanuit Stellendam. Nou t summum als naam zou ook niet misstaan wat een boot, een catamaran met 12 zitplaatsen binnen en een stuk of 10 buiten dus iedereen kan comfortabel zitten. Bij het opstappen stonden de schalen met kadetjes ham en kaas al klaar evenals de koffie. Na een kleine 2uur varen aan gekomen op het 1e wrak wat hier en daar een leuke gul opleverde en ook wat grote makrelen. Daarna nog wat wrakjes aangedaan maar met nog wat kinderziektes in de aparatuur was het een hele klus voor schipper Tony om goed op het wrak te komen, maar Tony zou Tony niet zijn dat hij het op het laatste wrak vd dag toch voor elkaar kreeg om er elke drift goed over heen te driften en wat bij iedereen direct vis opleverde. Ik heb er uiteindelijk 7 mooie gullen gevangen en iedereen had er ongeveer wel zoveel. Na een broodje worst gevolgd door een broodje bal en als klap op de vuurpijl nog een mooi shirt van de MIJNTJE YVONNE gekregen te hebben zijn we weer voldaan naar huis vertrokken.De MIJNTJE YVONNE vaart ook op zondag dus dat is een welkome aan vulling voor de werkende sportvisser die op het weekeinde aangewezen is.Dus Tony we komen zeker nog eens terug. M Verwijs

M Verwijs=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


Hallo visvrienden en vriendinnetjes, Wederom een verslagje vanuit langeland Vandaag allemaal extra vroeg opgestaan omdat de vis 's-morgens goed bijt.We hadden afgesproken om om 6.30 op te staan om eerder te gaan vissen.Iedereen was al voor 6.00 wakker en om 6.30 waren we klaar om te gaan vissen.We moesten eerst nog even benzine tanken voor de boot en zijn rond 7.15 uitgevaren.Om 7.30 geankerd op de Deensche Hompels op 9 meter.We hadden goede hoop,maar de vangst viel eerlijk gezegd tegen.De wind was zwak,maar kwam uit een andere richting dan de voorgaande dagen.Het was wel zonnig,maar de vis beet niet echt goed.We vingen wel wat vis maar niet genoeg naar mijn zin.Ik was vandaag de schipper,dus besloten om wat ondieper te gaan vissen op 6,5 meter.Hier was het ook niet zo goed,dus rond 12.20 besloten om te proberen bij de gele stroompaal.We zijn iets voorbij de paal aan de binnenkant op 10 meter gaan ankeren.De stroming was gigantisch en ik dacht dat het niet veel Beter zou worden.Schijn bedriegt.Ik liet mijn onderlijn zakken en de stroming voerde mijn lijn tot ver achter de boot en in no time stond mijn top al te rammelen.In een goed uur tijd had ik al zeker 15 grote botten en scharren en 1 grote schol.Berry ving hier ook veel vis,maar de rest bleef wat achter.De stroming was zo heftig dat het anker niet hield en een beetje aan het krabbelen was.Voor anker waren we dus in feite aan het driften met ongeveer 1 km per uur.Toen we ongeveer 1 mijl waren afgedreven besloten om de vis schoon te maken en opnieuw naar het beginpunt te varen en opnieuw ankeren.We zijn nu op 8.5 meter gaan ankeren en er kwam wel regelmatig vis boven maar toch minder.Het anker bleef nu wel goed liggen,maar we hadden niet precies dezelfde plek.De vis liet het een beetje afweten en besloten om om 16.00 te stoppen want we zouden gaan barbecuen.De laatste vis schoongemaakt,gewogen en we hadden net als gisteren 22 kilo schoongemaakte vis. Vandaag een schitterende dag gehad met nauwelijks wind,veel zon en voor mij een superdag qua visvangst. Morgen wordt het nog iets beter met het weer dus ik heb goede hoop. Groetjes uit Langeland

Rob Chumman=== Maandag 08 juni 2015 ===


Vergeten te vermelden dat we vandaag 22 kilo schoongemaakte vis hadden.De komende dagen gaat de wind er helemaal uit,dus hopelijk nog meer vis.Rob Chumman=== Maandag 08 juni 2015 ===


Op de Deensche Hompels. Afgelopen zaterdag met ons vaste groepje naar Langeland in Denemarken gereden.De slachtoffers waren Arie Breedveld,Bart van Hattem,Berrie Wolfs,Johan Peijen en ikzelf Rob Chumman.Om 4.45 vertrokken uit Tilburg en om 13.45 aangekomen in Spodsbjerg.Eerst de sleutels van het huisje en de boot opgehaald en daarna het belangrijkste,bier halen.

Terwijl we moesten wachten tot het bier koud was,nog even 3 uurtjes gaan vissen.We zijn de haven van Spodsbjerg uitgevaren en gelijk linksaf,daar vangen we altijd leuk platvis.Ik weet niet hoe deze plek heet,dus ik noem het maar de Deense Hompels.We hebben geankerd t.h.v. Løkkeby op zo'n 9 meter.Er stond een stevige Beaufort 5,en de vangst was niet super.We hebben schol,schar en bot gevangen,allemaal van zeer mooi formaat.In die drie uurtjes hadden we 3,5 kilo schoongemaakte vis.D.w.z de kop eraf,ingewanden eruit en de staart en vinnen eraf. Zondag stond er nog steeds een Bft 5,ma ar de vis beet wel beter,behalve bij mij.We hebben gevist van 9.30 tot 17.30 en hadden 11 kilo schoongemaakte vis.Gelukkig had ik betere vissers bij.We hebben weer voor anker gevist op de Deensche Hompels en ook wat driften gemaakt bij de gele stroompaal.In die 8 uurtjes had ik maar 5 of 6 vissen gevangen.

Zeer frustrerend als de rest wel vangt maar zelf niet. Vandaag,maandag weer gelijk naar de Deensche Hompels en geankerd op 9 meter om 9.00 uur.De wind was een stuk minder en dat merk je gelijk aan de vangst.Vanaf het begin ving iedereen,ook ik,regelmatig vis.Om 11.15 moesten we al vis gaan kuisen omdat allebei de emmers vol zaten.Zo rond 12.00 ging de beet eruit en zijn we een stukje dichter onder de kant gaan ankeren op 7 meter.Hier kwam weer regelmatig vis boven.Rond 14.00 zijn we weer naar de gele paal gevaren en daar tot 17.15 gelegen.Ook hier kwamen weer zeer grote platten boven.Schollen en botten van 40 cm zijn hier heel normaal en bijna alle scharren waren ruim boven de 30 cm.Johan ving hier nog een geep. We hebben gevist met ingezouten pieren en zagers die we na elke vistrip in Nederland overhouden.De zagers zijn hier stervensduur,dus zo houden we het goedkoop.Zagers kosten hier ongeveer 1 kroon per stuk,dat is 13,5 eurocent,per zager.

Nou,dit was het voor zover.Til næste gang.(tot de volgende keer).

Groetjes uit Langeland,Rob Chumman=== Maandag 08 juni 2015 ===


Gisteren (zondag) dagje wezen vissen met de Marion vanuit IJmuiden (Sportvisserij IJmuiden). Een vijf- of zestal wrakjes afgeweest en er werd heel leuk gevangen. Veel mooie scharren en wijtingen.

Verder nog gul, bolk, poon, bot, makreel, horsmakreel en een enkele koolvis aan de haken zien bungelen.

Alles super in orde. Ben wel vaker de zee op geweest, maar nooit op deze manier. Buffet op dek, muziek, vriendelijk, behulpzaam, etc, etc. Absolute topdag, aanrader!!!!Jeroen=== Zondag 07 juni 2015 ===


Vrijdagmorgen om 8:00 met de Happy-Fisherman vertrokken richting Maasmond.

De boot was vandaag afgehuurd voor leden van de PV gemeente Goeree-Overflakkee ( en introduceés )

Eenmaal geankerd op de stek vingen we direct schar,schol,wijting en enkele mooie botten.

Gedurende de gehele dag kwam de vis met twee á drie tegelijk aan boord.

De mooiste vangst kwam 's middags toen er een kleine gladde haai aan boord kwam wat tevens de prijs voor de grootste vis van die dag betekende.

Het was een schitterend nooi weer en bovendien een gezellige dag met voor iedereen een kist vol vis.

Leo weer bedankt voor de goede zorgen en tot een volgende keer.

 

ChrisChris Almekinders=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Vandaag met de Wiesje weggeweest. We hadden gehoopt om wat wrakjes te kunnen aandoen. Helaas belette de krachtige wind ons om buitengaats te gaan. De ervaren schipper Hank weet ook op de Schelde wel een plekje te vinden dat het midden houdt tussen vangstkansen en comfort. Wijting was in ruime mate aanwezig, wel lang niet altijd aan de maat. Daarnaast wat grote scharren, botten en twee flinke tongen. Niet onvermeld mag blijven dat de service niet geleden heeft onder de crisis. We zien weer uit naar de volgende trip over een tweetal maanden.

HenkHenk Mangnus=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Probeer elke week toch een berichtje te sturen vanuit het warme Spanje iets voorbij Valencia in het begin nu 14tal dagen geleden scheen het nogal goed te lopen ,maar het trollen is nog altijd niets nog een beetje vroeg het bodem vissen geeft alleen kleine rotsvissen, bleufish wil ook al eens lukken met kunstaas en ook mooie hormakrelen tot 2kg en natuurlijk af en toe wat gewone makreel,een taaie visserij zoeken zoeken en het weer maakt natuurlijk veel goed je kunt hier alle dagen het water op leuk toch wel maar tot 1-2uur wegens opkomende wind.

grtjs Elpescador delta 1518Wauters mario=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


Tongfestival 2015 < 22 en 23 juli >

Zeevislanders De Nederlandse Charterboot Vereniging organiseert een Tongfestival vanuit Vlissingen op 22 juli en 23 juli 2015. De hoofdprijs per dag voor de dagwinnaar gevist op centimers is een opstapdag per deelnemende boot. Dat betekend 8 deelnemende boten = 8 keer gratis opstappen.  Voor de deelnemers wordt er na afloop een frietje en een hapje geregeld, dit in de prijs van €75 per persoon (per dag) inbegrepen. Dankzij Sportvisserij Nederland kunnen we de deelnemers een leuk presentje meegeven als dank voor deelname. Let op u hoeft niet beide dagen mee te vissen kortom de hoofdprijs is dan ook een dagprijs.

Deelnemers zijn:

Wiesje

Nautulis

Happy Fisherman

Zeearend

Limanda

Discovery

Jan van Gent

Valkyrie

Aanmelden bij de schippers! Gegevens zijn te vinden via www.dncv.nl

Indien u vragen heeft, kunt u eveneens terecht bij de schippers of via info@dncv.nl 

Hartelijke Visgroeten en hopelijk tot ziens

DNCV

Kees HoekDNCV=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Donderdagavond de 1ste tongsessie 2015 vanaf Neeltje Jans ondernomen. Hier en daar worden ze al gevangen dus maar eens gaan proberen of ze ook in de Voordelta al te strikken zijn. Voorgaande jaren lukte het regelmatig om hier een mooi aantal te vangen, hoewel dat meestal wel iets verder in de zomer was. Aan de helling kwamen net een paar vriendelijke zuiderburen aan de kant met hun Alaska. Ze hadden de hele dag op verschillende stekken gevist. Zoals de laatste maanden gebruikelijk is was het met het te voorspellen resultaat: groot aantal wijtingen, scharren, enkele horsmakrelen, maar ook enkele tongen. Dat gaf de burger moed:-) Meestal lukt het niet vaak in dit gebied vanaf NJ overdag de tongen te pakken te krijgen. Ik denk omdat het water in de Oosterschelde te helder is om ze dan te laten azen. Ook hadden ze nog aas over, en dat met dank aangenomen. Hierdoor kon ik inmiddels wel een meerdaagse sessie gaan vissen, zoveel aas nu ter beschikking....

Dus om 21.00 uur de Beekman vanaf de helling te water, en voor de kering/buitenzijde een bekend taludje opgezocht. Oostenwind 3 Bf en springtij met omstreeks 23.45 uur laagwater. De laatste ebstroom in het donker. Voorheen het beste moment voor de scheefsmoelen. Omstreeks 21.30 uur de lijnen met haakjes 4 en 6 aan de plastiek afhoudertjes en de weegschaaltjes, beaasd met pieren en kweekzagers, strak uptide en met ankerlood te water. We waren er helemaal klaar voor....En direct stevige rammels op de toppen. Maar het was duidelijk dat dit niet de beoogde tongen waren die zich meldden. Wijtingen en scharren kwamen met 2 en 3 tegelijk aan boord....Normaal heel leuk, maar die ben ik inmiddels een beetje zat. Hopelijk dat die met het invallende duister eieren voor hun geld kozen en eindelijk nu eens Opr&@!!tten. Ik begrijp dat dit wel erg verwend klinkt, maar als er al zomergasten zoals onze tongen in het gebied aanwezig zijn, moeten ze van goede huize komen om het aas te pakken want anderen zijn ze voor. Uiteindelijk lukte het 3 tong(etjes) om tussen 22.30 en 23.30 uur 1 van de haken te pakken.

Toen viel de kentering in en aasde er geen enkele vis meer. Ze zitten er dus wel, maar naar aanleiding van deze sessie is de conclusie dat dit nog niet met heel velen is. Of de nog aanwezige wintergasten zijn sneller op het aas.(?) Mijn ervaring van vorige jaren is dat als de tongen er eenmaal zijn, tijdens het duister je nagenoeg geen andere soorten meer vangt. Nu bleven de wijtingen en scharren ook in het donker met elke draai 2/3 tegelijk binnenkomen. Waarschijnlijk is het dus nog iets te vroeg voor de scheefsmoelen? Toen de wind tijdens de kentering noordoost bleef met 3/4 Bf, wat tegen het opkomend tij in, een rotzeetje zou gaan geven was de conclusie: anker op en naar de helling! sNachts naar binnen varen met je neus in de wind is altijd weer heerlijk. Buitentemperatuur was nog 15 graden. Met een mooie tocht achter de rug en een ervaring rijker snel de boot op de trailer en het mandje in. Het overgebleven aas kan in het zout. Daar vangen we aanstaande winter dan wel weer wijting en scharren aan:-)

Met vriendelijke groeten. Kees - Delta 362.Kees - Delta 362=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Hallo iedereen,

Gisteren, donderdag, nog eens gaan vissen vanuit Nieuwpoort met de Challenger. Doel was om pladijs te vangen. Onder een stralende zon en een zacht briesje zijn we om 7u vertrokken. Na een voorspoedige vaart richting Franse grens konden we algauw vissen. Tot de middag met de ebstroom, meestal wel mijn favoriete stroming. Helaas lukte het in de voormiddag voor mij moeizaam om een vis te vangen. Een paar botten, enkele maatse pladijzen... Aan de andere kant van de boot liep het toch wat beter. Echter, met het laatste stroompje van de eb en met de vloed begon het bij mij dan echt wel goed te lopen. Mooie aanbeten,mooie pladijzen. De botten bleven achterwege. Geregeld een mooie doublet. Ook wat net niet maatse vissen,maar we houden ons aan de regels. Ondertussen was de zeebries aangetrokken en werd het toch frisjes op zee. Aan de andere kant van de boot was er een onfortuinlijke visser die zijn hengel zag overboord gaan. Gelukkig, na een half uurtje, heeft een medevisser hem kunnen opvissen. Er hingen zelfs nog 2 mooie pladijzen aan. Het was weer een zeer mooie dag geweest. Had 40 mooie pladijzen, 5 scharren en 10 botten mee naar huis.

Er waren weer zeer veel bootjes in zee. Ook naar de wrakken. Jammer dat je hier maar zelden eens een vangstberichtje leest hierover.

Wimwim=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Beste dames en heren vissers a.s zaterdag 6 juni avondvaart met het m.p.s Beatrix 2 op de Oosterschelde !

Afvaart om 14.00 en uur van binnenkomst is om 22.00 .

Contact : info @sportvisserijbeatrix.nl of Tel. 06-22476960 .

Met vriendelijke groet,

Ad de SchipperAd de Schipper=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Op een zonovergoten donderdag 4 juni nog eens met de Happy Fisherman een combitocht gedaan. Na enkele dagen van veel wind kon er uitgevaren worden. Het plan: eerst achter gullemans aan en in de middag focus op makrelen. Deel 1 verliep voorspoedig, menig mooie gul kwam aan boord. Beaasde muppets stond bovenan het menu van deze wrakbewoners. Later tegen de middag kwam ook de pilker in actie en verschillende mooie gulen konder deze dingen niet weerstaan.

Nadien iets zuidelijker en meer onder de kant gegaan, maar helaas, de blauwe makrelen lieten zich bijna niet vangen, horsmakreel daarentegen was alom aanwezig. Op verschilende stekken nog geprobeerd om een maaltje makreel bij elkaar te harken maar dit mocht niet lukken. Samenvattend kunnen we stellen dat we een prima dag op de wrakken hadden, met vele mooie gullen, de kers op de taart (maaltje makrelen) ontbrak helaas. Het is nog vroeg in het seizoen, dus we krijgen onze kans heus nog wel.

GroetjesGunther=== Donderdag 04 juni 2015 ===


We zijn donderdag 4 juni met de nieuwe Mijntje Yvonne mee geweest op de makreel,we konden Tonie en Peet nog vd Mijntje. Een top boot (top bemanning) en veel makreel zelfs de scheveningse boten kwamen naar ons toe dit is echt de aanwinst

Voor de zeesportvisserij Crew Mijntje Yvonne bedankt Voor deze superdag

Groetjes Aat VisAat van Geest=== Donderdag 04 juni 2015 ===


4 juni Vandaag de mooiste dag van de week dus met de boot gevist op de Oosterschelde Rond de middag kentering tij en op stil water in een kwartier 2 haaitjes.

Verder een klusje mooie scharren en veel kleine wijting waarvan de meeste weer zwemmen

Willem van Zalm Delta 500Willem van zalm=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Vandaag, donderdag 3 juni, dag vrijgenomen en met de Mijntje Yvonne meegeweest op de makreel.

Geweldige boot, en eveneens geweldige bemanning!

De schipper heeft echt zijn best gedaan de makrelen te vinden, en heeft vele stops gemaakt. En het is hem gelukt!: alle 10 vissers hebben makrelen gevangen, en sommigen enkele rode ponen.

Regelmatig waren er volle lijnen te zien, waarna er steeds een gejuich opsteeg: de stemming was dan ook opperbest.

Uiteindelijk heb ik er ca. 59 gevangen: horsmakreel, maar vooral blauwe makrelen. Sommige klein, maar ook redelijk grote formaten erbij.

Sommige andere vissers hadden er ongetwijfeld meer.

Prachtige dag, prachtige boot, gezellige en gastvrije bemanning en medevissers: ik ga zeker weer mee met de Mijntje Yvonne en kan het eenieder aanraden!

PaulPaul=== Donderdag 04 juni 2015 ===


Hallo,

vandaag donderdag een tij gevist nabij de haven ( colijn) Piertje had voor goed aas gezorgd met als surplus wat kakelverse tappen!! In vergelijking met vorige keer (domburg) nu geen miniwijtingen maa...r wel schar. Jammer van het "groen" maar nu vooral"bruin" dat we steeds mee moesten omhoogsleuren. Dus maar vroeg gestopt en van het goede weer genoten!

Groeten gilles en lucdukeluc theunis=== Donderdag 04 juni 2015 ===


19 Juni AVOND TRIP OP ANKER €50,-
- Avond Vissen op anker 17.30 - 24.00 uur incl. 1 portie aas

AANBIEDING 26 JUNI: ALLES VANG TRIP €120 All incl.
- Vissen op MAKREEL / WRAKVISSEN /ANKERVISSEN van 6.00 tot 18.00 uur ,12 uur trip incl 1 portie aas + 1x mesheften, eten& drinken

http://www.zee-sportvisserij.nl Mijntje Yvonne