Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juli 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


Dinsdag 31 juli weer eens wezen vissen op onze vertrouwde stek,Hadden eerst een andere stek gekozen maar die was overvloedig bezet.Enfin op onze vertrouwde stek hebben we een leuke vissessie mogen hebben.Resultaat 6 maatse tongen en 3 superbotten die mee naar huis konden.Mijn broer Bob 4 overmaatse botten en een tong.

Het kleine spul hebben we uiteraard weer laten zwemmen om groter te worden.Natuurlijk hadden we weer superaas van Supercatch Mario.Thanks Mario.

Als het weer het toelaat gaan we het deze week weer eens proberen want als je die aanbeten ziet op de hengel dan is je dag al goed en is elke vis welkom(mits maats)

RichardRichard van Boeckholtz=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


Hallo

Vandaag ben ik weer gaan kijken of er nog wat makreel te vangen was , en jawel hoor ik heb 12 stuks grote makrelen gevangen, ik heb ze allemaal op de bombetta gevangen dat is zeer leuk vissen ,  met de visser die met een dobber visten was de vangst stukken minder

WillemWillem=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


Duikers en sportvissers doen beroep op gezond verstand

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en Sportvisserij Zuidwest Nederland roepen sportvissers op om niet te ankeren of aan te meren onder de Zeelandbrug. Aanleiding is dat nog steeds kleine boten met sportvissers tijdens de stroomkentering het anker uitgooien bij of tussen de twee pijlers aan de noordkant van de Zeelandbrug. Dit is een van de meest populaire duikplaatsen in Zeeland en de activiteiten van de vissers zijn potentieel gevaarlijk voor de duikers beneden hen. 

Duikers en sportvissers hebben vorig jaar een gedragscode opgesteld om begrip te vragen voor elkaars positie en om gevaarlijke situaties te voorkomen. Niettemin zitten duikers en sportvissers bij de Zeelandbrug nog steeds in elkaars vaarwater -- door het rijke onderwaterleven heeft de locatie op beide groepen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Sportduikers maken zich grote zorgen dat zij tijdens het duiken worden geraakt door een draaiende schroef, een anker, vislood of vishaak.

De NOB en Sportvisserij Zuidwest Nederland wijzen er met nadruk op dat volgens het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) artikel 7.02 lid D niet onder een brug mag worden geankerd of afgemeerd. Normaal mag onder een brug ook niet worden gedoken, maar voor de eerste twee pijlers aan de noordkant van de Zeelandbrug heeft Rijkswaterstaat voor de duikers een vrijstellingsbesluit gemaakt. Het duikgebied is permanent gemarkeerd met een duikvlag op de dijk, aan weerszijden van de brug. Van de gebruikers van het vaarwater wordt verwacht dat zij afstand houden tot een duikvlag en langzaam varen. De NOB en Sportvisserij Zuidwest Nederland roepen sportvissers op om op drukke duikdagen in de periode van een uur voor tot een uur na de stroomkentering helemaal niet met de boot in het gebied tussen de twee eerste pijlers en de duiktrap te komen. Dit is de periode waarin de meeste duikers 'hun ding doen'. Een enkeling duikt buiten de kentering. 

Sportvissers die van de kant vissen hoeven zich niet aan de regels van het BPR te houden. Voor deze groep kan alleen een beroep worden gedaan op het gezond verstand en inschikkelijkheid, zoals die ook voor duikers van toepassing zijn. Dus voor duikers geldt: zijn er sportvissers in de buurt, maak dan afspraken. Uitgangspunt is dat je elkaar niet onnodig verstoort. De gedragscode stelt dat 'op een aantal plaatsen zo intensief wordt gedoken dat daar een permanente markering (duikvlag) is aangebracht. Op die plaatsen dienen vissers altijd rekening te houden met duikers onder water'. De Zeelandbrug is zo'n plaats. 

Daarnaast zijn dicht bij de Zeelandbrug beroepsvissers aan het werk met schietfuiken, staand want en kubben. Dat mag, het is een visvak. Zij markeren het vistuig met boeien. Het spreekt voor zich dat duikers het vistuig met rust laten. Kijken mag, aankomen niet. Als je op de dijk komt en er ligt een beroepsvisser bij de brug, wacht dan tot hij weggaat of zoek een andere duikstek.  

Duikers of vissers die misstanden constateren kunnen deze melden via 0900 8844 en vragen naar de Waterpolitie Unit Zeeuwse Stromen. Bel 112 voor spoedeisende hulp. Sportvisserij Nederland=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


Gistr avend ik ben gaan fissen bij zuidpiir ijmuiden. Samen met dragon fissen bij zuidpiir. ,

om 3 uur wij beginnen tot 11 uur savends. Aleen twee zeebaarz en drie gull gevangen. Dragon ook vier fissen gepakt.Snezcha=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


Hallo,

Afgelopen zaterdag met een collega nog eens richting Neeltje Jans getogen. Gestart omstreeks 17u30 aan een Oosterschelde dam met verenpaternosters. Een uurtje verenpaternosters in de stroomnaden gegooid, resulteerde in enkele aanbeten, maar helaas telkens "lossers". Daarna verkast naar de Noordzee-dam aan het frituurtje. Hier een spectaculair begin, na een half uurtje werd een van mijn hengels uit de steun gekatapulteerd... helaas de zijlijn overleefde de impact van de aanbeet niet (waarschijnlijk bodemhaaitje). Daarna kon mijn collega op korte tijd 2 zeebaarsjes landen... en dan werd het wachten..... zeeeeer lang wachten... uiteindelijk kon ik mijn avond nog redden met 1 mooie tong, mijn collega draaide er nog een mooie paling uit. Gestopt omstreeks 2u, mager resultaat dus.

Greetz,Tim=== Maandag 30 juli 2012 ===


Hallo

Ondanks de wind ben ik toch naar de schelde gegaan om te kijken of er nog makrelen zaten, en ja wel hoor ik heb er nog 4 gevangen en 1 geep , bij de laatste draai nog een beet op de hengel en jawel hoor er kwam een zeebaarsje mee van 35 cm die nu weer lekker zwemt

Gr WillemWillem=== Maandag 30 juli 2012 ===


Zaterdagavond wezen vissen aan de dijk aan Westkappele, samen met mijn maat een stukje voorbij het paviljoen gezeten. Voor mij was het 0.0, wel een paar mooie beten gehad maar dan meteen vast.... Mn maat had een gulletje van 35cm. Wel schitterend weer gehad!

 

Grt,

 

Jeroen (&Edwin)Jeroen=== Maandag 30 juli 2012 ===


Hallo Zeevislanders,

hier een visbericht van De Drie Limburgers, zaterdag 28 juli 2012

Na lange tijd toch maar eens naar het westen getrokken, ondanks doodtij en verkeerde wind ( nagenoeg geen wind) om in dit geval de situatie rondom de 2e Maasvlakte op te nemen.  Er was inderdaad nagenoeg geen wind en daarom doorgereden naar uiteindelijk het Beerkanaal. Er was plaats genoeg, hetgeen een slecht teken is.  En inderdaad we hebben de hele dag en avond haast niks gevangen. Er stond zoals verwacht geen stroming en de krabben hadden de haken in enkele minuten blank.

Volgende keer met hopelijk betere omstandigheden.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Maandag 30 juli 2012 ===


Gisteren - Zondag de 29e aan de buitenkant van de Noordpier - Wijk aan Zee gezeten.

2 uur voor hoog water tot 2 uur na hoog water.

He-le-maal niks mogen vangen.....Hoewel dat niet helemaal waar is - 2 krabben. :(
Aas (verse zagers) was om de paar minuten van mijn haakjes af - volgens mij wemelt het momenteel van de krabben en zeesterren.
Dicht op de kant geprobeerd - ver weg - grote haakjes, kleine haakjes etc.
Heb ook een tijdje gedobberd - niks
Veertjes - niks.
Pluggen - evengoed niks

Jammer, maar wel één voordeel - het zonnetje was heerlijk tussen de rotsblokken en uit de wind!

Ik popel alweer om er de volgende keer op uit te trekken. Dan pak ik overigens wel weer als vanouds de Zuidpier :)Bert=== Maandag 30 juli 2012 ===


hallo sportvisvrienden
afgelopen vrijdag vroeg(04.30) wezen baarsvissen met pieter. 
ditmaal op zijn uitnodiging gekozen voor een stek in het haven gebied van Rotterdam.
Al om 03.00 weggereden tja je moet er wat voor over hebben maar hobby is hobby.
de vangst van die ochtend was een super baars van jawel schrik niet wel 20 cm en ik schat zón 250 gram die vol overgave mijn 15 cm grote plug had aangevallen.
gezien het feit dat deze enorme berg visvlees te veel zou wezen om cullinair van te genieten heb ik besloten hem de vrijheid weer te geven.
na een uur van deze stek verdreven door het opkomende water en verkast naar de kant zón 500 verder.
daar aangekomen stond een baars visser die er op dat moment AL 40!!!!!! stuks gevangen had ONVOORSTELBAAR GEWOON.
het geheim van deze man was dat het er wemelde van de finten waar deze mooie baarzen op aan het jagen waren.
dit allemaal uiteraard weer stopte toen wij net aankwamen zwaar balen dus voor ons .
ze hadden zich volgevreten met fint om daarna te verdwijnen.
het succes van deze visser was dat wanneer hij een fint had gehaakt deze langzaam binnen draaide waarna er weer een grote baars opknalde.
tja niet leuk dus als je dan aankomt en het feest is net voorbij.
Dit alles met een pilker gevangen die heel ver geworpen moest worden om de stroomnaad te halen (100 meter)
maar goed wij ook nog even snel de pilker er aan gehangen en ja hoor bijna iedere worp was bingo met een fint als resultaat.
maar ja daar deden we het niet voor we zijn op die plaats ook weer na een drie kwartier verjaagd door het opkomende water..
dit was ondanks alles toch een mooie ervaring .
groetjes Gert-Jan


Gert-jan=== Maandag 30 juli 2012 ===


De makreel in Renesse is er weer.

Afgelopen week zijn we als gezin met het mooie weer richting het zeeuwse strand getrokken. Natuurlijk weer even aan het strand bij our seaside aan de rampweg op de makrelen wezen vissen. Hoewel de weersomstandigheden ideaal waren werd er niet heel dik gevangen. Veel kwallen door de noordenwind. Het lijkt er op dat de geul in het brouwershavense gat niet meer zo diep is door dat er opnieuw zand is opgespoten. In 4 dagen tijd het ik er 7 gevangen, waarvan de maat ook niet heel groot was. Er stonden zeker 25 vissers elke dag wel te hengelen, maar alleen de aanhouders vingen sporadisch wat.

Hopen op betere tijden dan maar. groeten uit TollebeekMaarten=== Maandag 30 juli 2012 ===


Westkapelle/vuurtoren

Na 2 weken de grote bergen te hebben bewonderd,vele halve liters Zillertaler bier,schnitzels,gordon blue's,schweinehaxen,tiroller grüslln,Schweinebraten,kaisersmaren,erdbeerbechers mit sahne weg te hebben gewerkt via het keelgaatje werd het weer hoooooog tijd voor een keertje genieten aan ons eigen zoute nat;)

Dus weer eens op een echte tongenstek gevist,maar de vangsten vielen helaas een beetje tegen!

De harde zuidwesten wind was te hard om mooie afstanden te kunnen halen want op deze stek zitten de scheefsmoelen toch wat verder uit de kant!

Na een half uurtje vissen samen met maatje Ton (met 4 stokken) kwam de eerste vis zich melden,een gulletje van tegen de 40 had zich vergrepen op mijn onderlijntje met afhouders en een verse steekzager.

De wind was hard en er viel een klein buitje,maar er viel te vissen tot ongeveer een uur voor hoog water,en zijn we rond elven maar gestopt omdat we veel onderlijntjes kwijtraakten door de te sterke stroming!

Toch lekker gevist.......totaal 4 tongen en een gulletje.

Op naar (snel) een volgende sessie!

Groetjes..... en draai ze eruit!!! 

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 29 juli 2012 ===


beste visvrienden,

gisteren wederom richting waterweg getogen, de aanhouder wint zeggen ze wel eens.

samen met mijn kameraad gevist van 16:00 tot 01:00.

ikzelf heb 1 ondermaats tongetje gevangen, mijn maat 2 botten, 3 ondermaatse tongetjes,

1 ondermaats zeebaarsje, 1 maatse tong die door een stom foutje weer lekker rondzwemt en natuurlijk enkele krabben.

Het was wel raar, alle vis binnen een half uur gevangen met hoog water, buiten dat half uur niks.

Om half een zoiets kreeg ik een keiharde beet, dacht dat mijn hengel het water in getrokken zou worden.

weet niet wat het geweest is, heb hem helaas niet aan de haak kunnen krijgen, maar ik kan je zeggen dat als zoiets gebeurt, je hart ff een paar slagen overslaat.

binnenkort maar weer eens proberen. op enkele druppels na lekker en droog weer gehad.

groetjes en vang ze

patrikpatrik uit eindhoven=== Zondag 29 juli 2012 ===


Zaterdag 28 juli noordpier wijk aan zee. Vroeg op om vanuit twente met mijn maat wat te vissen en een beetje te relaxen op de noordpier. Vertrokken in de stromende regen om 05:30 uur, na apeldoorn werd het droog en aangekomen bij de noordpier begon de zon zowaar te schijnen. Na wat oponthoud ( autopech, waarbij ik het motorhuis in heemskerk in het bijzonder wil bedanken voor de inspanningen zodat we weer verder konden met vissen. En vooral 's avonds weer terug naar huis keren) konden we om 10:00 uur beginnen met vissen. Op zich wel jammer want het was om 06:45 uur laagtij, we konden dus nog net 1,5 uur bij opkomend tij vissen. Gevist met zagers en pieren van Rik 's hengelsport in beverwijk, de kwaliteit was goed. De eerste hengel opgetuigd en 60 meter uit de kant gelegd net na de bocht van de noordpier aan de buitenkant, stroming viel mee. Terwijl ik mijn tweede hengel aan het optuigen was had ik al beet op mijn eerste hengel en haalde een schol van 26 cm binnen, de andere vis die met deze worp meekwam maar er voor de kant afviel leek op een zeebaars van ongeveer 35 cm. Het begon dus direct goed en ook mijn maat haalde vis binnen, maar helaas allemaal horsmakreel. Doet mij vermoeden dat de vis die eraf viel ook een horsmakreel ipv een zeebaars was. De horsmakreel allemaal weer terug gezet, want dit schijnt niet zo'n goede consumptie vis te zijn vanwege de graten. Daarnaast heb ik twee weken geleden op een makreel boot gezeten en zodoende de vriezer nog gevuld met makreel. Helaas was het vangen van korte duur toen het afgaande tij begon te lopen. Mijn maat ving nog een gulletje van 35 cm. Later op de middag nog verkast naar de kop van de pier maar daar bleef het ook 1,5 uur lang stil op de toppen. Om 18:30 uur weer huiswaarts gegaan. Al met al een leuke dag, ook de sfeer op de pier is zoals ik het daar meemaak altijd gezellig. Mensen helpen elkaar en laatst maakte ik het mee dat ik van een Marokkaanse familie echt een stuk speciaal zelf bereide en gekruide kip moest proeven. Deze hartelijkheid is leuk om mee te maken. Mark.Mark=== Zaterdag 28 juli 2012 ===


Veel paling in de Dintelhaven!

Deze avond eindelijk weer lekker wedstrijdvissen. De 6e competitiewedstrijd alweer van Eef Hoek die normaliter best druk bezocht wordt maar nu iedereen zo'n beetje op vakantie is kwamen er 15 man opdraven. Na deze hele week gortdroog te zijn geweest ging het deze avond uiteraard regenen. De temperatuur was geweldig maar de druppels zouden de eerste 2 uur ruimschoots vallen. 
Eerst bij Eef een lekker bakkie leut gehaald en langszamerhand druppelden de vissers binnen in de zaak.
Rond half 8 was het dan tijd om te gaan naar de stek en gekozen is voor het smalle stuk van de Dintelhaven. Ik had nummer 13 dus dat kon er ook nog wel bij. Plaats van handeling gevonden en lekker uit de auto vissen of onder de parasol. Gelukkig had ik zo'n plu bij me en al gauw had ik me geinstalleerd.
Na het startsignaal kwam de eerste vis niet echt snel naar binnen. Cees Steijl mopperde omdat hij ondermaatse grondels ving en na een half uurtje lagen de eerste vissen in de emmer. Ik begon met een paar botjes en grondels.
Pieren en slikken had ik en de vangsten zouden bijna allemaal op de slikken zijn. Ik viste met de rode K2 Red metal. Voorzien van de zachte top kon ik alles zien. Ver vissen was niet nodig een meter of 30 a 40 en je zat in de vis.
Rond 23.00 uur de eerste mooie doorbuiger die er mocht wezen en een mooie paling kwam op de kant. Vervelende vissen vanwege de bewegelijkheid en het slijm wat ze achterlaten, alleen de lengte is voor mij positief. Enfin hij telde wel. We hoorden al dat ong. op plek nr.10 iemand al 6 palingen had. En dat iedereen wel zijn visje ving en de paling zou de winnaar van de avond worden.
Zonder deze vis zou het een doodse boel zijn geweestwant veel vis zat er niet. Ik ving er zelf nog een paling bij en nog wat andere vissen. En rond 24.00 uur stopte het met regenen en was het heerlijk toeven daar in de Dintelhaven.
Cees Steijl trok even door op het end en ving 4 palingen in een uur tijd. In de laatste draai pakte hij 2 palingen tegelijk!! En zoals hij alleen kan antwoorden: "Dan kan je toch goed vissen he"!
Enfin. Na het eindsignaal alles zo goed als het kon droog opgeruimd en de vis laten meten. Ikzelf had 11 vissen, 2 palingen, 3 botten en 6 grondels gelukkig boven de maat! Winnaar had 6 palingen en een aantal botten en dat is geweldig te noemen. Zo zijn er toch een twintigtal palingen gevangen en het lijkt er weer op dat het goed gaat met deze vis.
De volgende wedstrijd gaan we naar de Nieuwe Waterweg en dat zal in september zijn. In ieder geval een geslaagde 4 uurtjes vissen!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 28 juli 2012 ===


Het is weer makrelentid visluitjes. Afgelopen avond op de Noordpier Wijk aan Zee / Velsen / Ijmuiden gestaan (hoe je het wilt noemen )

Aan de slag met de dobber en een stukje vis er aan en de makrelenpaternoster, ja hoor, eind van de avend een dikke 50 van die rakkers mee mogen nemen, Vanavond op de bbq en de rookton staat al aan. MAKRELENNN!!!!!Joihannes=== Vrijdag 27 juli 2012 ===


hallo visvrienden

woensdag middag junior even gebeld of hij zin had om een makreeltje te vangen,

hij had er direct zin in en om kwart voor 8 zijn we naar de oosterschelde gereden,

plaats was het linker puntje bij burghsluis,

na een half uurtje actie op de spinhengel,2 makrelen lagen op het droge,

nog even later weer bingo en nu kwamen er na een mooi spel 4 boven,

junior had inmiddels de tactiek afgekeken en haalde ook de eerste boven,

het werd toen al aardig donker en net toen we wilden weggaan knalde er nog een scholen baarsje op de veren,deze zat zo diep gehaakt dat ik deze maar heb meegenomen voor de poes,

al met al weer een mooie vis avond en de rookton kan weer aan,

veel vis plezier en vangse,

johnson en johnsonjohnson en johnson=== Vrijdag 27 juli 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Afgelopen nacht met Henk en Gerald nog een tong-sessie gedaan op een Walchers strand. We stonden om 22:30 ongeveer te vissen. Het was rond 02:00 uur laag en hebben gevist tot 03:00 uur. De eerste keer dat ik ophaalde had ik een botje. Gerald had de eerste draai ook een botje evenals Henk. Ff later ving Gerald het eerste tongetje van de avond. Ikviel even stil en Henk ving nog twee botten erbij. Gerald kreeg een enorme beet maar kon hem helaas niet verzilveren (dacht ie) omdat ie met z'n andere hengel in de knoop kwam en alles kwijt was. Maar toen het lager werd zag tie zijn afgetrokken lijn en kon die die als nog binnen halen metals resultaat een maatse zeebaars.  Intussen had ik ook m'n eerste tong. Niet groot maar wel maats. Nu bleef Henk ff achter. Hij kreeg niks meer gevangen dat uur. Gerald ving nog een tong en ik ving er ook weer een. Uiteindelijk wist Henk ook een tong te vangen. De teller is als volgt gestopt: Gerald 3 tongen 1 baars en 2 botten. Henk 3 botten en 3 tongen. Ondergetekende 1 bot 5 tongen en 1 mini tong. Het was een heerlijk avond met leuk wat vis. Niet overdreven veel  maar geen nullen......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Vrijdag 27 juli 2012 ===


Zomerse bodemvisserij in de Oosterschelde,

Vanmorgen op pad gegaan voor een rustige ontspannende vis sessie, gekozen voor de verweg stek bij Mattenburg te Colijnsplaat. Al bij aankomst had ik mijn twijfel of dit wel een goede keuze was omdat er wel veel groen in het water aanwezig was, toch 2 hengels opgetuigd en aan het vissen gegaan. binnen een half uur kwam er zoveel groen de bocht omdrijven dat hier verder vissen totaal onmogelijk was. Spullen ingepakt en op naar de volgende stek richting de Zeelandbrug, net voorbij de haven van Colijnsplaat even gestopt en boven de dijk gegeken hoe het hier was met het groen. Het zag er hier een stuk schoner uit, de spullen uit de auto gehaald en hier de hengels opnieuw opgetuigd en gaan vissen, ik wilde tenslotte onstpannend gaan vissen. Het water was hier op een paar plukjes na schoon van het vele groen, lekker diep en redelijk troebel. Gevist met kweekzagers en vers gespitte pieren (Hengelsport Van Maldegem) afwisselend verweg en wat dichter onder de kant. In het laatse half uur voor hoogwater en het eerste uur na hoog tij 3 scholletjes (17, 14, 16cm) en een botje van 26 cm gevangen op zowel de pieren als de kweekzagers, geen spectaculaire vangst maar toch 4 visjes op deze snikhete morgen aan de Oosterschelde. Redelijk veel krabben en zoals gewoonlijk na tien minuten geen aas meer op de haak.

Volgende week weer maar eens proberen maar dan waarschijnlijk net voorbij de Zeelandbrug als het weer en het groen het toelaat.

Gr. Willem

    Willem Westerweele=== Vrijdag 27 juli 2012 ===


Gisteravond tegen schemering 2 uurtjes met een lepeltje staan gooien aan de dijk bij Ritthem in de hoop op een makreel. Was meer bedoeld om mijn nieuwe gevlochten lijn uit te testen. Op de stradic 4000 12/00 fireline gezet en dat vist best lekker (en ver) met een lepeltje van 16g, voorslag 2 meter fluorcarbon 25/00. Van vis geen spoor te bekennen, zelfs geen speldaas of duikende visdiefjes. Wel een zeehond die even boven kwam en vervolgens ook weer snel weg was (dat zegt wel genoeg). Tevens heerlijk genoten van het weer.Mario R=== Vrijdag 27 juli 2012 ===


Waterweg 25/7:

Eerst steekzagers bij Hoek in Ouddorp gehaald en vervolgens om 19:00h vol goede moed naar de Waterweg gereden om eens wat tong proberen te vangen....en bij dat proberen is het gebleven. Onze favoriete stek was al bezet, dus maar een eindje verderop gaan staan, je komt tenslotte ook voor de rust en gaat niet bovenop iemands lip zitten. Wat een drama stek, constant vast en veel verspeeld. Wel een mooie aanbeet gehad, maar ook deze keer ging de lijn gewoon doormidden. Dan maar verkassen dichterbij Rozenburg. Hier niets verspeeld, maar de haken waren wel binnen 5 minuten kaal - van die krabben wordt je ook niet vrolijk. Verder geen beetje gezien (niet zo gek zonder aas) en dus om 1 uur maar huiswaarts gekeerd.

Oosterschelde 26/7:

Nog wat zagers in de koelkast, de kinderen wilden gaan zwemmen, dus s'avonds met gezin, hond en hengel naar de Oosterschelde gereden om met de dobber en zager de zeebaars te verleiden. Na anderhalf uur nog niets gevangen, toen ik plots bij het binnendraaien een grote kolk achter mijn dobber zag. Snel de dobber montage verwisseld voor een rapala plug en na zo'n 5 keer gooien een harde klap op de hengel. Resultaat, een mooie zeebaars van 50cm. Maakte mijn twee vis-sessies eigenlijk weer goed. Wilde nog wel wat langer blijven, maar de kinderen en hond waren uitgezwommen en zo gingen we allemaal met een voldaan gevoel huiswaarts.

Vang ze!

HenkHenk Mouthaan=== Donderdag 26 juli 2012 ===


had ook nog een nieuwe soort voor mij gevangen gisteren een smelt van 26 cm.marc=== Donderdag 26 juli 2012 ===


DE MAKRELEN ZITTEN ER WEER!!!!

Gisteravond vanaf een uur of 18:00 tot 01:00 wezen vissen op de noordpier Wijk aan Zee. Begonnen na de bocht met zagers en pieren. Dit leverde de nodige tongen o pvan knap formaat! Twee hangels te water gezet en met afhouders op de bodem gevist. Ondertussen me 3,50 meter stok opgetuigd en een verenpaternoster opgezet. En alsof de klok er o pstond, ongeveer 25 meter van de kant duikende meeuwen en bliek dat alle kanten uit schoot. Ingooien maar! En ja hoor, met soms wel 5 tegelijk was het makrelen takelen. Tussen het werpen en binnenhalen door nog diverse aanbeten op de bodemhaken. Weer was geweldig, broodje worst was goed, drankje erbij, peukie en met 41 makrelen, 5 tongen, 12 zeebaarzen en een lamme arm richting huis gegaan.Ruud Driftenaar (uit Beverwijk)=== Donderdag 26 juli 2012 ===


Gisterenavond(nacht) gevist op de zelfde stek als zaterdagavond. Het was begrijpelijk al lekker druk met vissers.

Het was geweldig weertje, weinig wind en een ideale temperatuur

Begonnen om half 11 en gestopt om 3 uur(1 uur laagwater). Er stond veel minder stroming dan zaterdag, maar ik had wel meer last van wier.

Nu gevist met 1 zelfgemaakte dwarrellijn en 1 standaardlijntje met 3 bezemafhouders (allebei met haakje no.4).

In de vangst maakte het geen verschil, ook geen verschil tussen pieren en kweekzagers.

De gehele avond(nacht)regelmatig een visje gevangen, maar op enkele flinke botten na veel klein spul.

Toch had ik toen ik stopte om 3 uur 2 tongetjes van 24 cm, 3 van 27 en 1 van 30 cm.

Tevens nog 8 botten die voor zover als mogelijk weer zwemmen.

Aanstaand weekeind geen tijd meer om te vissen, dus vervolg volgende week.

Dus weer een lekker visavondje gehad,

Groeten Jan B.

 

 

 jan b=== Donderdag 26 juli 2012 ===


Zo weekje vakantie gehad in zeeland, en dus ook gevist.

DIverse stekken gehad, vanaf de dijk bij Westkapelle, buitenkant Neeltje Jans, Oosterschelde tot Brouwersdam.

Kort samen gevat weer: Kon niet beter 1 woord geweldig.

Daar in tegen waren de vangsten echt slecht te noemen.

Tuurlijk mijn tong en gulletje gevangen, maar 3 a 4 uur vissen voor 1 Tong of Gul, is natuurlijk niet top.

Gevist met zagers en pieren en ook net als zovelen kort bij ver af, waperlijn, afstandhouders.

Niks mocht baten voor een regelmatige vangst.Jack=== Woensdag 25 juli 2012 ===


Na een winter met veel veel te kleine wijting, voor het eerst op de tong.

Op zeevisland.com werd gemeld dat er goed werd gevangen bij Domburg.

Gisteren, 24 juli, aangekomen om 21.15. (00.30 LW). De lange golfbreker op het naaktstrand was jammergenoeg al ruim bezet.

Iets richting Westkapelle gaan staan. Gevist met zagers. Wat een heerlijke avond op blote voeten

De vangst viel tegen: 2 kleine botten en 3 te kleine tongetjes.

De aanbeten van de tongetjes waren ook zeer voorzichtig.

Alles geprobeerd: dichtbij, veraf, afhouders, dwarrellijnen, kralen. Dwarrellijnen werkte het best.

Om 3.00 gestopt.

Verder richting Westkapelle werd er nog slechter gevangen.

Rond de lange golfbreker werd er aanzienlijk beter en groter gevangen.

Volgende keer nog eerder of een keer aan de Joosjesweg in Westkapelle.

Groet,

CornelisCornelis=== Woensdag 25 juli 2012 ===


net terug van de noordpier gevist van 10.30 tot 20.15 gevist met zagers en pieren vangst zeer slecht 1 makreel van 37 en 1 bot van 23 van alles geprobeert ijzeren afhouders, rode afhouders, dwarrel lijnen, kleine haak, grote haak niets mocht baten  marc=== Woensdag 25 juli 2012 ===


hallo,

afgelopen 2 nachten ben ik nog maar eens heerlijk van het geweldige visweer wezen genieten op de walcherse stranden.. wanneer de vangsten en het weer zo goed zijn zit er maar 1 ding op en dat is gewoon: GENIETEN!

maandagavond gevist van 22:00 tot 02:30 de vangsten waren toen al vrij goed: 1 klein botje en 8 tongetjes tussen de 23 en 28cm.

dinsdagavond gevist van 21:30 tot 03:00 tijdens het licht tot iets van 23:00 enkel maar wat kleine botjes gevangen, daarna begon de tong echt goed te lopen.. Resultaat: 20 mooie tongen tussen de 24 en 39cm..

al met al 2 super visdagen gehad met heerlijk weer:)

visze en vangze,

Matthias Geuze

 Matthias Geuze=== Woensdag 25 juli 2012 ===


gisteravond  voor de eerste keer dit seizoen weer eens geprobeeerd om een palinkje te vangen.  Prachtig weer windje op de neus en hele grote zagers aan de haken.

maar wat al heel mn leven garant stond voor een mooie zooi paling is dus vadaag de dag totaal niks meer van over.  Geen enkel bewegingkje gezien , zelfs krabben

zijn er veel minder.  Het wordt toch de hoogste tijd dat er weer getijde gaat komen in dit meer want zo gaat heel dit prachtige meer visloos worden.

De paling was tot een jaar of 5 geleden prima te vangen maar door de steeds afnemende zuusrtofwaardes in het water gaat vrijwel elk beestje dood.

HET WORDT DUS TIJD VOOR DE FEYENOORD KREET:  GEEN WOORDEN MAAR DADEN !!!     HIER HOEFT GEEN JAAAAREN OVER VERGADERD  TE WORDEN WANT DIT GAAT IEDEREEN

DIE VAN DE GREVELINGEN HOUDT ENORM AAN HET HART.

een verdrietige  antonio uit playa del bruantonio=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


maandag naar de waterweg gereden gevist van 18.00 tot 21.45 resultaat 5 keer vast en alles kwijt de vangst 1 bot van 15cm en een grote krab morgen naar de noordpier hopen op iets meer vismarc=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


hallo medevissers,

gisteravond, maandag, naar de waterweg getogen om iets aan de schubben proberen te komen.

het was zeeeeer lekker weer, windstil en een aangenaam temperatuurtje.

heb gevist van 1800 uur tot 2400 aan de waterweg.

daarna nog tot 2 uur gevist in het callandkanaal.

het was een waar krabbenfestijn, die hadden zeker feest daar beneden.

zodra het lood op de bodem lag begon het trillen op de top en enkele minuten later waren

de haken net zo schoon als een nieuwe.

en dus niet een enkele aanbeet gezien van wat een vis zou kunnen zijn.

dit is zo door gegaan tot ik naar het callandkanaal ben verkast.

daar ingegooid en precies hetzelfde als aan de waterweg.

binnen enkele minuten kale haken.

volgens mij duiken de krabben er met honderden tegelijk op zodra het lood de grond raakt.

helaas niets gevangen, ondank ik mijn laatste sessie daar aan de waterweg nog 39 vissen heb weten te vangen.

zo zie je maar dat een en dezelfde stek nooit hetzelfde oplevert.

ben wel benieuwd of andere vissers ook zo'n last hadden van de krabben.

vis ze en het belangrijktse, geniet ervan

groetjes uit eindhoven

patrikpatrik de bar=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


haai

maandag 23 juli gaan vissen op het oosterstaketsel van nieuwpoort. na gestart te zijn met 2 hengels met als onderlijnen haakje 4, geen beet te bespeuren, tot ik opeens dichtbij meeuwen zag duiken! dat was het moment om mijn stok van 2m70 klaar te maken met pluimen. en ja hoor ze zaten er, maar niet voor lang, toch 18 stuks kunnen strikken. is toch een leuke bezigheid  zo eens op makreel vissen, maar na een half uur was het al weer over. toch een leuke middag gehad met veel zon en een briesje.zeker voor herhaling vatbaar. groeten aan allen!

bobobobo=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


hoi zeevisland lezers.

na een heerlijke vakantie in italie weer terug van 36 naar 26 graden kan niet beter als de week ervoor bagger was in nederland.

even de berichten geraadpleegd van enkele locals wat de baars op de oosterschelde betreft en kreeg te horen dat het vanaf de kant nog lang niet vet was.

maar goed na ruim anderhalve week niet vissen toch maar weer het vis gerei bij elkaar gezocht en vertrokken om 05.00.

heerlijk gewoon zo stil en tegen hoogwater aan gekomen op mijn stekje.

anderhalf uur staan gooien maar niks wat de stilte verbrak dus dan maar eerst een boterhammetje en wachten tot het tij keert en de stroming er weer in kwam.

toen dit weer zo ver was, opnieuw begonnen en nu met een zonk 120 hot shad er aan ook dat mocht niet helpen ,na nog een uurtje was ik het beu en besloot het voor gezien te houden.

of toch dan nog even op de makreel proberen dan ?

plug verwisseld voor een good old toby lepel 22gram en gooien maar, de lepel was nog geen drie meter terug gedraaid of ik voelde een doffe tik op de hengel

gevolgd met wat tegen gestribbel ,dit kon geen makreel zijn ,na dat de slip een paar maal zijn werk mocht doen kwam er een mooie baars van ruim 50 boven water die klaar was voor de foto.

dit gaf de burger moed en na een wissel van lepel naar toch maar weer een plug ditmaal een italiaans merk oftewel de coxaida 100 (een bijzonder mooi plugje met een zeer goede zwem beweging die net

onder het oppervlak doorgaat) opnieuw even het idee dat ik vast zat maar onmiddelijk na de tik het kopschudden van de volgende baars.

de wat grotere baars gaf wel meer strijd en peerde op het laatst er nog bijna ervandoor door vlak langs de stenen te schieten.

ik kon hem met een harde ruk naar rechts op andere gedachten brengen.

even later lag dus ook nummer twee op de kant.

deze ervaring samen met een fantastiche mooie ochtend gaf maar weer eens aan waar we het voor doen.

(alleen jammer dat de foto,s niet zo goed gelukt zijn) 

groetjes GERT-JAN

  Gert-jan=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


maandagavond  naar de banjaard gereden. van 21:30 tot 3:00 gevist . aas:  zagers en mesheften. 3 tongetjes waarvan  1 maats.danny=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


Maandagavond gevist, Joosseweg. 22.30 tot 3.30; 00.30 hoog. Ik had na een poos 1 klein botje en op het laatst nog een tongetje en een mooie zeebaars. En m'n maat die 20 meter verderop stond en aas uit dezelfde kranten pakte, even ver gooide en dezelfd onderlijnen had sleepte de ene na de andere tong eruit, waaronder enkele zeer mooie. Maar ja dat is vissen! Als aas hadden we zelfgestoken pieren en steekzagers en kweekzagers. Meeste gevangen op steekzagers.

Vang ze!CSK=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


maandagnacht wezen vissen   op het strand van westenschouwen, van 2100 uur  tot 2 uur  .

we sonden  met 4  man  en in totaal 5  hengels  met kweekzagers als aas

de avond  begon leuk met  3 botten  waarvan 2 maatse en 1 ondermaats 

daarna  tot  2 uur  geen stootje meer  gezien .

wie weet kwam  het  wel door  die  hopperzuiger  die steeds ff vrachtje zand  kwam spuiten , aan het weer  lag  het zeker  niet

volgende x  maar weer eens  ergens  anders  proberen .jos tuinman=== Maandag 23 juli 2012 ===


             Hallo Medevissers

Maandag nog eens gaan vissen .Ben aan het stort, het gemaal bergsediepsluis en de oesterdam geweest.Niets zien vangen of zelf

gevangen. Alles geprobeerd ,met dobber en geep als aas, alle soorten kunstaas om een makreel te vangen maar het had geen enkele zin.

Wel flink genoten van het goede weer.

                 Groeten Marc U uit Essenmarc Uytdewilligen=== Maandag 23 juli 2012 ===


Beste Lezers,

Gisteren, zondag 22-07-2012, nog maar eens samen met mijn maat en zijn zoontje een avondje wezen vissen.

Als aas weer prima steekzagers van "de golfbreker".

Nu weet ik dat de vangsten in de buurt van Vlissingen alles behalve super zijn maar toch maar weer op de vaste plek geprobeerd.

Rond 21.45 uur begonnen en al snel volgde de eerste beet.

Helaas voor mij was het echter niet de soort vis waar we voor gingen: het was een wijtinkje

In de schemering hadden zowel mijn maar als ikzelf beet.

Een misser voor mij maar mijn maar ving een tongetje van 26 cm.

Ook ik ving vervolgens mijn tongetje: 28 cm.

Daarna was het alleen nog maar mijn maat die vis ving.

Er volgden 2 ondermaatse gulletjes (retour zee)

Vervolgens zag ik op de "banaan" van mijn maat een mooie beet.

Ik riep mijn maat erbij en zei dat hij wel kon gaan kijken.

Ondertussen ging ik aas voor hem op de aaspen rijgen.

Toen ik mij omdraaide en naar mijn maat liep zag ik een vis op het droge liggen.

Ik wist niet wat ik zag! Had hij een dikke gul van rond de 55 cm gevangen!

Zo hebben we ze de hele winter nog niet gevangen!

Voor de Calvin, die het weer fantastisch vond om mee te gaan, was een visje vangen vandaag helaas niet weggelegd.

Wel ving hij nog een noordzeekrab die met wat assistentie is binnengedraaid.

Dus de matchwinnaar van vandaag:

Iets zegt me dat we Calvin de volgende keer niet hoeven te vragen of hij zin heeft om mee te gaan.......

Tot de volgende keer maar weer!Edwin, Edwin & Calvin=== Maandag 23 juli 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gister avond nog naar het Nollestrand gegaan om te kijken of er tong te vangen was. Ik was er om acht uur en ben om half 1 gestopt. Als aas had ik zagers,zagers van twee weken oud,pieren en nog een paar witten. Er stond een gierende eb-stroom en veel grote bedden met wier. 180 gram ankerlood bleef net liggen. Het was echt een heerlijke avond. Amper wind een prachtige zonsondergang en een heerlijk temperatuurtje. Over de vangst kan ik kort zijn, Een baarsje van 25 cm en een tongetje van 22 cm. 'Alle' vis zwemt weer maar met zulk weer is de vangst bijzaak. Van de week nog maar is een poging wagen. Het blijft stabiel weer en het tij is prima voor een avond/nachtsessie.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Maandag 23 juli 2012 ===


Eindelijk weer op vakantie in Zoutelande, hier wat korte vangstberichtjes vanaf strand 9 bij Neptunus:

Dinsdag 17 bij harde wind pal op kop, van 1900 tot 2300 één gulletje van 40 cm met zagers op wapperlijnen, verder niets. vrijdag 20 bij mooi weer van 2000 tot 0200 bij afgaand water drie kleintjes, allen retour, daarna bij opkomend, vijf tongen van 40 cm tot 15 cm, zeer slappe aanbeten bij zeer felle stroming. Zondag 22 van 22.30 to 0330, weer veel stroming, weinig vis: één kleintje, 10 cm, retour en bij de laatste draai nog een tongetje van 25, anderen op hetzelfde strand: zeebaars, enkele tongetjes en een hele mooie kreeft.

Veel visplezier.JoBo=== Maandag 23 juli 2012 ===


Goedemorgen vissers

Geen lang verhaal...

Zaterdagavond gevist op walcheren. 3 uur voor laag  / 1,5 uur opkomend

Eerste inworp... beet??? Een botje.

Daarna ook bij mijn zoon geen aanbeet..., pas aan het eind ook een bot...

Gevist met pieren. Heerlijk weer, windstil

Hoogtepunt, bij het passeren van de loodsboot, flinke golven, die bij het strand braken met een blauw fluorlicht!

Mooi gratis schouwspel, maar voor de rest was het 0, 0...

Volgende keer maar naar Domburg...

Groet

Ben en RayB. Sorgedrager=== Maandag 23 juli 2012 ===


Hallo,

Afgelopen zaterdag nog eens een dam aan Neeltje Jans uitgekozen. Gestart omstreeks laagtij en een volledige opkomende  tij en een tweetal uur afgaande tij gevist. Eerst verenpaternosters in de zee gekapt, daarna overgeschakeld op bodemvisserij met pieren en zagers... vis moest van zeer ver komen, niet voorbij de 100m grens gooien stond garant voor geen aanbeet. De vangst: mijn collega 1 kreeft en 1 maatse gul, ikzelf 4 horsmakrelen, 3 pollakken en 3 gullen.

Greetz,Tim=== Zondag 22 juli 2012 ===


Vandaag in vlissingen op de baars probeeren te vissen met een lepel begonnen om 9 uur in de schemering. Resultaat 1 baars van 59 cm gr. LuukLuuk meeusen=== Zondag 22 juli 2012 ===


Gister wezen vissen op de pier van Wijk aan Zee.
In de aanval met twee ons zagers, mesheften en circa 100 pieren. Had er erg zin in en het weer zat mee, lange sessie gehad van 13:00 uur t/m 02:00 uur in de nacht.
Zoals gewoonlijk na de bocht gevist en de avondvangst was beter dan de dagvangst. Nog heel even op de kop gestaan maar dat was helemaal niks, dus weer terug naar vlak na de bocht waar het lekker ging.
Eindstand: 7 zeebaarzen (allemaal 45 cm +), 9 gullen, 3 scharren, 17 flinke botten en 8 makrelen.Fred=== Zondag 22 juli 2012 ===


Beste vismakkers,

Ik had gisteren weer eens zin om het even met kunstaas in de Waterweg (pier Hoek van Holland) te proberen. Tot nu toe was ik er nog niet in geslaagd om op mijn nieuwe hengel (Penn Powerstix Pro 28-85gr en 3m lang) en met de Penn Atlantis 4000 molen met .20mm Nanofil en 0.45 nylon voorslagje van 1m, een zeebaars te vangen. Er waren 2 kleine baarzen gevangen op de plek die ik koos. Als kunstaas had ik gekozen voor een witte twister met een 1.0 haak gemonteerd op een 25 grams werploodje (zie foto).Na een kwartier werd ik verrast door de 1e aanbeet en dat leverde me een baars op van 42cm. Een groep vissers, die les kregen van de 'Zeebaarsshop', keken me ongelovig aan. Zij hadden de hele ochtend nog niets gevangen. Een half uurtje later was het weer prijs, nu een grotere vis die flink tegenstribbelde. Deze baars was 58cm en bijna 2 kg. Schitterende vis die ik toch een kopje kleiner maakte, want na alle zeewolf en kabeljauw uit IJsland had ik toch weer eens trek in een lekker zeebaarsfiletje. Maandag vlieg ik met mijn vrouw weer naar IJsland (via Cordes Travel) en ga ik het in de buurt van Reykjavik ook eens een paar uurtjes van de kant proberen te vissen.

GroetjesCor=== Zondag 22 juli 2012 ===


't Klokje.

Vandaag een paar uur gevist (LW 11:00) tot 14:15 vanaf het strand bij Renesse. Prachtig weer en meteen de zwembroek maar aangedaan. Rond 10:00 waren de hengels opgetuigd en vol verwachting gingen de eerste onderlijnen met kweekzagers te water. Het was een flinke vreterij, dus continu aan slag met opdraaien, beazen en inwerpen. Om even af te koelen een paar keer een verfrissende duik genomen. Zo af en toe waren er wat tikjes op de top. Dat bleek kleine wijting te zijn van zo rond de 10 a 12 cm. Verder was er weinig activiteit van andere vissen. Een eind verderop waren wat vissers aan het makrelen en daar kwam regelmatig wat boven. De scholekster voerde vandaag de vangstlijst aan. Die ving de ene na de andere (kleine) vis.Jan Willem=== Zondag 22 juli 2012 ===


Hier nog een foto van de vangst van zaterdagavond.

FrankPinochat42=== Zondag 22 juli 2012 ===


Hallo visvrienden,

Ed Stoop , je weet wel , dat bekende ventje van VIS_TV.....zou hij ook wel eens op zeevisland kijken?
Hij moet altijd met een opdracht gaan vissen, nou gelukkig hoeven wij dat niet.

Goed .........zaterdagavond , eeeeeindelijk weer eens een dag waarvan je zegt , heerlijk weer , visweer .

En zachtjesaan willen we wel weer eens een keer tong vangen . Hoe lang is dat al wel niet geleden. Dus 's ochtends even een zooitje wormen steken , bij van Dixhoorn twee onsjes prachtige zagers gehaald en we konden er tegenaan. Domburg was de planning.Afijn om een lang verhaal kort te maken , om 20.00 uur begonnen met vissen. Gelijk al botjes / botten die het aas wisten te vinden. En dat bleef doorgaan tot het ongeveer donker was . Maar ja , daar kwamen we niet voor . Tong stond er op het programma. En jawel hoor , het licht was zo goed als uit en daar zag ik wat rammelen op de top , yes , dit keer geen bot maar tong . Twee tegelijk zelfs , wel klein maar het was tong . De eersten van het jaar , die mochten op de foto.   Even later , jahoor  ze hebben er zin in en ik ook .Weer tong.  De bot liet zich helemaal niet meer zien . Afijn , zo doorgevist tot 2.00 uur , zagers waren op en de vloed kwam er snel in ......... totaal 6 tongen waarvan 1 mooie van 32 cm. Aantal botten , ik dacht van 12 .

Een geslaagde avond dus  en om met Ed te eindigen................MISSIE GESLAAGD.

 E. de Rooij=== Zondag 22 juli 2012 ===


Zaterdagavond 21-7-2012 samen met mijn maat Marti naar het strand op Walcheren geweest. We zijn om 19:45 begonnen met vissen. Het was afgaand tij. Totaan de kering (22:45) laag water niets gevangen. Marti 2 beten gemist maar verder niets. Toen het water op begon te komen verliep het ineens anders. Het begon bij mij met een kleine schar. Daarna ving ik een grote kreeft. Vanaf dat moment ging de tong goed los. We hebben gevis tot 2:45 met als resultaat, Marti 10 tongen en ik 8 tongen, 1 schar en een grote kreeft. Het was een heerlijke heldere avond zonder wind en een lekkere temperatuur. We hebben gevis met 3 haaks paternosters met daaraan steekzagers. Het was een avond zoals we er nog veel willen.

Groetjes FrankPinochat42=== Zondag 22 juli 2012 ===


Gisteren Zaterdag met Karel en Huib wezen vissen op het strand van de maasvlakte 2.
Gevist met 2 hengels van 19:00-2:00 over de vangst kunnen we kort zijn 2 baarsjes (terug) en een horsmakreel (ook terug)

Karel en Huib wisten niks te vangen.

Groet BenBen Rottier=== Zondag 22 juli 2012 ===


Vismaten,

Vandaag weer prima aas opgehaald bij Eef Hoek in Ouddorp en eens rondgereden voor een leuke visstek. Eerst naar de maasvlakte 2gereden waar de wind verkeerd stond om een aantal baarzen te trekken. Dan naar de Papagaaiebek waar het propjevol stond met vissers.

Dan maar verder kijken en kwam ik toch uit in de Nieuwe Waterweg. Leuke stek waar het de dood of de gladiolen is. Ik waagde het erop omdat het eerder deze dagen nogal wat geregend had. In ieder geval de hengeltjes uitgepakt en genoten van het mooie weer. In het dag licht kon ik wat mooie botten pakken en wat grondels.

Ik raakte ook nogal wat lijnen kwijt door erg ver te vissen en het feit dat ik naast een strekker stond kon het nog wel eens zijn dat er wat rotsblokken onder water liggen. Daarom viste ik niet verder dan een meter of 60 en verwisselde ik 1 hengel voor de feeder. Eenmaal in het water gaf de feeder de doorslag neer dat dit water zeer geschikt is voor het feederwerk. En zeker als je vrij vist kan je genieten van de klappen op de top op de feeder. Als ook de wolhandkrabben ook leuke beten kunnen geven op de feeder. Diverse vissen kon ik vangen, de meeste waren de bekende grondels maar ook botten, baarsjes en de eerste tong is ook al binnen. Geen grote maar het is er wel een. Uiteraard zwemt alles weer en heb ik genoten van deze mooie avond. Volgende week naar de Dintelhaven voor de wedstrijd van Eef Hoek. Gezelligheid alom weer!geen naam=== Zondag 22 juli 2012 ===


Hallo,

Zowel gisteren als eergisterenavond wezen vissen. Eergisteren aan de Baaiweg Westkapelle en gisteren in de buurt van de golfbaan Domburg.

Beide avonden was het behoorlijk druk met vissers. Vrijdag stond ik niet op de beste stek, wat alleen maar resulteerde in 2 botjes en 2 scholletjes (ondermaats).

Beide avonden stond er onzettend veel stroom en zaten je lijnen steeds onder het wier.

Dus zaterdagavond een herkansing. Begonnen om half 9 en doorgevist tot half 2.

Als aas had ik pieren , zagers en nog een paar zandspiering. Gevist met wapperlijntjes met haakje no.4.

Toen ik begon was het al aardig druk met collega vissers, maar toch een plekje gevonden.

Aan de Baaiweg kan je bijna vissen vanuit de auto , maar bij de golfbaan wacht je een flinke tippel (goed voor de conditie).

Na een half uurtje mijn eerste beet en ving ik een bot . Toen na een uurtje een beet aan de hengel met de zandspiering.

Deze hengel had ik dichtbij de palen gegooid, met het doel een zeebaars te vangen.

Maar toen ik ophaalde zat er tot mijn verbazing een tong aan. Later op de avond regelmatig een visje gevangen (wel veel klein).

Dan de vangst:7 tong (4 van 22 cm, 2 van 28 cm, 1van 32 cm en een stuk of 10 botten van 15 tot 35 cm).

Dus mee voor de pan 3 tong. Mijn buurman had ongeveer dezelfde vangst als ik.

Al met al lekker gevist onder een mooie sterrenhemel, met regelmatig vallende sterren.

Tot een volgend bericht,

Jan B.

  jan b=== Zondag 22 juli 2012 ===


Hallo,

gisteren en eergisteren op de maasvlakte 2 wezen hengelen op zeebaars. We waren 2 uur voor hoog aanwezig en tot 2 uur over hoog gezeten. Totale vangst: 1 onderlijn met 190gr lood er aan. Mn buurman die er al even zat ving een baars met zn blote handen. Ja ja.... Maar wat bleek iemand had die baars verspeeldt en dat beestje zat al aan een haak met een bonk lood! Dus die kon geen kant meer op....Maar hij heb m wel met zn blote handen gevangen :) ! .... Ik weet niet waar al die super verhalen vandaan komen over de baarsen op de maasvlakte 2? Als je het aan mij vraagt is het visserslatijn ;) ...

Veel plezier allemaal !lanting=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


Ff een niet vangstberichtje. Gister met m'n zoon de papagaaiebek onveilig gemaakt. Van laag tot over hoog gevist met alles wat we in het assortiment hadden. Afhouders, wapperlijnen, jojo's, kralen al of niet drijvend, verweg, dichtbij, steek en kweekzagers, pieren, geankerd of rollood, nylon, gevlochten lijn werkelijk alles is nat geworden maar in dik 7 uur tijd alleen krabben, zeesterren en de buurman gevangen. Maar goed, t weer was lekker sinds lange tijd, volgende keer t donker weer eens proberen, Groeten, Ron !!De krabman=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


Beste sportvissers,

Gisteren gaan vissen in Westkapelle zowel s'morgens als s'avonds gevist van 7 tot 1 uur.  S'morgens heb ik 3 zeebaarzen van rond de dertig centimeter gevangen, 2 botten en een klein tongetje.  S'avonds 5 zeebaarzen van hetzelde formaat, 3 gullen amper aan de maat en weer een klein tongetje.  Gevist met pieren en zagers als onderlijnen dwarrellijnen en bezemdraadafhouders haken van nummer 6 tot nummer 2.  Prachtig weer gehad en mij goed geamuseerd alleen het formaat van de vis viel een beetje tegen hopelijk zijn ze tegen de volgende keer een stukje gegroeid.

De groetjesDirk=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


vrijdagavond voor het eerst gevist te zoutelande te hoogte van het kustlicht nadat het strand afgelopen jaar is opgespoten, afgaand water 4 stuks kleine platvis en een horsmakreel, opkomend water niets.

zeer zware stroming 175 ankerlood bleef zelfs niet liggen, en zeer weinig vissers te zienMarco=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


Gisteren mijn geluk beproefd op de Baaijweg (WestKapelle). Veel vissers die al op tijd zijn want om 22.00 was het laag water.

In het begin veel problemen met de stenen maar als het water lager staat kan ik mooi voorbij de palenrij werpen.

Eerste vangst een kleine platvis 19 cm die keurig terug gaat. Dan om 23.30 een flinke klap op de top en haal ik een mooie zeebaars binnen.

Daarna vooral veel "Sla" opgevist...  Al met al matige vangst...

  Joost=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


Gisteren de oosterschelde nog maar eens onveilig wezen maken weinig aanbeten gehad maar de aanbeten die er waren waren gelijk goed ook:
een mooie zeebaars van ruim 60cm en een gul van net 40cm was het resultaat. Maar eens kijken of er de volgende keer wat meer vis uit wil komen.

visze en vangzeMatthias Geuze=== Zaterdag 21 juli 2012 ===


gisteren ff weze vissen met wat plugge bij de Plompentoren.na een tien worpen gedaan te hebben ving ik een kleinscholebaarsje van nog geen 35cm.daarna van ellende moeten stoppen omdat mijn pennmolen vast liepmet draaien. moeet eerst weer een nieuwe molen gaan kope.

janhopjanhop=== Donderdag 19 juli 2012 ===


Beste vismakkers,

Gisteren heb ik samen met Frits en Paul nog een poging ondernomen om op de Maasvlakte 2 wat zeebaars te vangen. Vroeg uit de veren en om 06.30 op het strand ruim 3 uur na hoog met een matige tot krachtige ZW/W wind. Ideaal dachten we. Mijn 2 Penn Affinity Twintips met de Penn LC8000 molen erop. Combinaties waar ik heerlijk mee vis. Paternosters met 2 haken en lange wapperlijnen met een haakje 4 / 2 beaasd met pieren en zagers van Avicentra. Er stond pas 1 andere visser toen we begonnen , dus ruimte genoeg. Later volgde nog een aantal vissers en over de vangsten kan ik heel kort zijn : viel tegen. Van de naaste buren had er 1 een minibaarsje, 1 met een vutte nul en zijn maat had zowaar 3 baarzen, 1 van dik 50 en 2 net onder de maat. Zelf kwamen we niet verder dan : Paul niets, Frits 1 ondermaatse baars en 2 botten (grootste 39 cm) en zelf had ik ook maar 1 baars (38cm) en een klein tarbotje. Toen we rond 13.00 uur naar huis gingen waren we toch wat teleurgesteld in deze prachtige visstek.Cor=== Donderdag 19 juli 2012 ===


hallo mede vissers

gisteren 18 juli mijn geluk eens beproeft op het donkmeer in over mere donk dus zoet water

gevist met 3 hengels op paling

resultaat 4 bliekjes, dus gene vette

toch maar terug naar het zeetje

vang ze en tot de volgende keer

marc de slijkvissereckmans marc=== Donderdag 19 juli 2012 ===


Zeevislanders,
 
Zwarte baarzen
 
Tot nu toe is het alles behalve een "vetpot" qua zeebaars vangsten dit seizoen, zeker wat betreft de Oosterschele, af en toe een enkele- of een paar baarzen maar evengoed blanks.
Sowieso kom ik niet veel aan vissen toe helaas, dit door gezondheid redenen, maar goed.
Opvallend genoeg zijn er wel een aantal stekken die zeker de moeite waard zijn, in sommige gevallen stekken waar je in eerste instantie nooit van zou denken dat ze succesvol zouden kunnen zijn, veel meer wil ik daar eigenlijk niet over kwijt.
 
Enfin, afgelopen zondag met Chris een middagje gaan proberen, na de eerste inworp duurde het exact 2 seconden voor de eerste baars zich melde, totaal verast miste ik helaas deze vis, direct vol door de slip en ..... game over
Maar goed, gedurende de middag volgde er een aantal zeer mooie baarzen waaronder een paar prachtig getekende exemplaren.
In de morgen kwam de regen met bakken uit de hemel, met de middag brak de zon door en was het weer ook nog eens zeer aangenaam.
 
Al met al een zeldzaam mooie middag in alle opzichten, bij deze een paar plaatjes.
 
Vriendelijke groet Harold team Zeevisland.
Harold@Zeevisland.com

   Harold Team Zeevisland=== Woensdag 18 juli 2012 ===


Afgelopen zondag had ik zelf eindelijk weer eens tijd om een poging te wagen op de zeebaars. Harold had ook zin om mij te vergezellen en zo zijn we halverwege de middag gestart. Dit kwam toevallig perfect uit met het weer, het klaarde helemaal op. We kozen deze keer voor de dobbervisserij. Toen we naar de eerste stek liepen hadden we het over het seizoen en dat het in ieder geval voor wat de oosterschelde betreft niet echt lekker liep tot heden. In de europoort wil het wel lukken, maar ook lang niet altijd. Maar goed, Harold lag als eerste in het water en ongeveer 2 seconde later hoorde ik een slip gaan. Helaas schoot deze waarschijnlijk mooie vis er ook vrij vlot weer af. Erg jammer. We maakte na deze supersnelle aanbeet wat grapjes dat het ook hier helemaal ruk was, en dat het vaak lang duurt voordat je beet kreeg...

Deze snelle aanbeet gaf natuurlijk wel hoop en smaakte naar meer. En gelukkig kwam er ook meer. We hebben enkele mooie vissen gevangen en Harold wist de grootste te vangen met een lengte van 65 cm. Een hele mooie vis die al opvallend dik was. Een geslaagde middag/avond!

Groeten,

Chris

Zeebaarsshop.nl

  Chris=== Woensdag 18 juli 2012 ===


Zowel eergisteren en gisterenavond een 3 tal uurtjes wezen vissen.

Eergisteren in de Binnenhaven en gisterenavond wederom aan de Sloehaven.

Als aas versgestoken pieren en gevist met dwarrellijntjes.

Mede door de harde wind was het geen leuk vissen.

In de Binnenhaven had ik 1 puitaal en 1 paling gevangen.

Dan gisterenavond stond er iets minder wind en was het leuker vissen.

De vangst in de Sloehaven was : 6 baarsjes waarvan de grootste 32 cm was.

Dus 2 keer zonder vis huiswaarts gegaan. Hopend op betere tijden met minder wind.

Groeten Jan B.jan b=== Maandag 16 juli 2012 ===


Zaterdag14 juli een mooie dag om te vissen met slecht weer. Bij aanvang kwam de regen met bakken uit de hemel en met een zuid/westen wind kracht 6 op kop een mooie branding voor je. de vangst was goed totaal 15 baarzen waarvan een van 2 kilo, enkele van kilo + en diverse van circa 40-45 cm. Verder nog enkele botten gevangen. Als aas steekzagers gebruikt.

Marcel IJzenbrandt team cordes-travelMarcel IJzenbrandt=== Maandag 16 juli 2012 ===


Gisterenavond nog maar eens een paar uurtjes wezen vissen.

Mede door de harde wind gekozen voor de Sloehaven (binnenzijde).

Als aas had ik nog een restant kweekzagers. Er waren ook nog een paar zeebaarsvissers bezig, maar die heb ik niets zien vangen.

Na een half uurtje kreeg ik een beet en ving ik een baarsje van 25 cm. Even later weer een beet , en nu zijn/haar tweelingbroer/zus.

Dan de rest van de avond nog 1 beet gehad en dat was een tong van 31 cm.

Dus toch nog iets voor de pan. Deze week heb ik een weekje vrij , dus vanmorgen pieren wezen steken.

Vanavond nog maar eens een andere stek proberen {ergens uit de wind)

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 15 juli 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de red-metals meegenomen voor een sessie aan het 'Stelletje'. Als aas had ik steekzagers. Ben rond twaalf uur begonnen nadat ik eerst de fikse bui regen heb afgewacht. Gevist met een enkele wapper-lijn van een meter en twee zagers op de haak en net achter de stenen. De andere stok ver weg met de bekende drie-haaks wapperlijntjes van een cm of 40. Over de vangst kan ik kort zijn: HELEMAAL NIKS.. Piet die iets verder stond had ook niks. Toen de zon door brak was het heerlijk vissen. Jammer van de vangst(of eigenlijk geen vangst). Volgende keer beter...

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 15 juli 2012 ===


Vandaag gevist op het strand van de tweede maasvlakte van 4:30 tot 9:30. Het was droog en er stond weinig wind, iets te weinig voor de zeebaars naar mijn idee. Maar toch 2 stuks gevangen 46/48cm. Groet BenBen Rottier=== Zondag 15 juli 2012 ===


Oppervlaktevisserij aan de Plompetoren.
Vrijdagavond deden we van HSV Dreischor nog een avondje aan "Oppervlaktevisserij". Normaliter houden we het bij onze wedstrijden bij met-een-bonk-lood-en-drie-haken-op-de-bodem, maar nu visten we een avondje recreatief met geepdobbers, verenpaternoster, pluggen, lepels en shads aan de oppervlakte. De omstandigheden waren verre van optimaal, we visten op vrijdag de 13e op de laatste werkdag voor de vakantie met zuidwestenwind kracht 5 dwars langs het parcours. Schuimkoppen op het chocomel-dikke water is niet echt handig als je geep, makreel en zeebaars wilt vangen aan de oppervlakte. Er waren dan ook maar 7 die-hards komen opdagen. Voor volgende jaar toch maar een wat handigere datum zoeken, en hopen voor beter weer. De vangerij was minimaal, halverwege de wedstrijd zag ik tot twee keer toe een geep springen op 1,5 meter achter de dobber, maar die bleek zich toch niet gehaakt te hebben. Even later werd ik door Frits, Wessel en Dennis getipt dat mijn dobber toch wel heel lang onder bleef. En inderdaad, een makreel had het zagetje onderaan een ouderwete kurken stabilodobber mee naar de bodem genomen. Even later gleed de vis over de glooiing op de kant en was de enige vangst van de avond een feit. De kunstaasgooiers hadden zich de arm uit de kom gegooid zonder maar een tikje gvoeld te hebben. Rond de klok van 10 uur was het tijd om de hengels weer op te ruimen en de koelbox met bier, fris kaas en worst open te trekken. Onder het genot van een slikje en een slokje konden we de laatste Dreischor-actie voor de zomervakantie afsluiten. In augustus beginnen we aan het tweede deel van dit seizoen.
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 15 juli 2012 ===


zaterdag 13 juli.ik ben op gestaan om te gaan vissen me met  broer en de twee johan ,

wachten bij roosendaal om te bespreken waar we gaan  vissen dus het werd vlissingen op het strand,dus met de regen was het niet leuk .maar ja aan gekomen dus de auto parkeer .

konden we gaan vissen want het was aan het zakken  veel wind geen probleem .

enaf en toe regen  na de middag werd het minder maar de vis laatt het weten ik had  jan dus weer hij een botje en een zeebaars boske een vis een zijn neef  2 x en me broere niks  jan de strandjutter=== Zaterdag 14 juli 2012 ===


Hier dan eindelijk mijn eerste vangstbericht. Vandaag Zaterdag 14- 7-2012 in Domburg achter de golfbaan gevist. Veel regen en een stevige wind recht op kop. Begonnen om 14:30. Laagwater om 17:50. Gevist tot 20:00 uur. Over de vangst kan ik kort zijn. Een klein scholenbaarsje en een klein botje. Gevist met steekzagers.Pinochat 42=== Zaterdag 14 juli 2012 ===


Gisteren nog naar de papegaaienbek bek wezen nacht vissen ons maatje was er ook.
2 hengels geangkert 1zeebaars hengel.
Niemand had vis. We hadden gelukkig 2 tongen.
Ik had meer verwacht. Volgende keer beter.

Vangze nog Gr.d rota.Daan rota=== Zaterdag 14 juli 2012 ===


Vrijdag na een half jaar van operaties, ziekenhuizen en revalideren eindelijk weer een een hengeltje uitgooien in de waterweg. Weer en tij niet ideaal en ook de datum hielp niet echt mee. Bijna 6 uur lang naar vreterij van de krabben op de toppen van de tournaments zitten kijken en de vangst bestond met 2 man dan ook alleen uit een paar wolhandkrabben, 3 botjes en een grondeltje. Enige spannende aan deze dag was toen ik een visje binnen stond te draaien m'n hengel plotseling uit m'n handen werd getrokken door iets wat mijn gehaakte visje in één ruk van de haak trok. Zo'n ruk heb ik in mijn bijna 40 jarige viscarriëre nog niet eerder gevoeld dus we denken een giga zeebaars of misschien wel een haaitje. Gezien het formaat van de andere gevangen vissen moet het iets met een hele grote bek zijn geweest. Nou het gevoel en de fut zijn in ieder geval terug, volgende week maar weer eens proberen. Tot die tijd ; good hunting en draai ze eruit ( als ze er zitten tenmiste) Groet, RonDe krabman=== Vrijdag 13 juli 2012 ===


 

hierbij de foto's nog;)Jonathan=== Vrijdag 13 juli 2012 ===


Gisteravond eindelijk weer eens naar de oosterschelde. Van 20.00 tot 0.00, hw23.00

Uitgerust met kweekzagers, in de hoop op een baarsje of een platvis. 1 hengel met dobber, en 1 op de bodem met paternoster.
Na de eerste inworp, en een half uur naar een bewegingsloze hengeltop en dito dobber te staren
maar eens kijken of er nog iets aan zit. Vast... nee he, niet zo'n begin. Na een beetje trekken toch beweging. Een kuub zeewier dan? nee VIS! Ik voelde toch echt beweging... Uiteindelijk, alsof je een stoeptegel de kant op trekt, een vis... En wat voor een; een pijlstaart rog! Helaas geen meetlatje mee, maar was zo ongeveer 45cm breed, en 70 cm lang!
Verder die avond druppels, wind en geen beetje meer. zelf de krabben hadden niet veel trek.
Niets voor in de pan, maar toch een geslaagde avond!
Helaas slechte kwaliteit foto's, maar geeft een idee. Meer mensen die er eens 1 hebben gevangen in de oosterschelde?

Vangse!Jonathan=== Vrijdag 13 juli 2012 ===


Gisterenavond nog een 2 tal uurtjes gevist aan de Buitenhaven in Vlissingen.

Als aas kweekzagers. Veel wind, veel regen en weinig vis.

Vangst in 2 uur tijd :1 wijting van 25 cm. Een sessie om gauw te vergeten.

Volgende keer beter ( slechter kan haast niet).  Groeten Jan B.jan b=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Hallo

Vandaag weer naar het water gegaan (schelde) om weer wat makreel en geep te vangen, volgens mij is de geep weg want je ziet er geen een naar boven komen, maar de makreel was er wel ondanks de harde wind , ik heb er 8 stuks gevangen (met makreel reepjes) het waren wel allemaal mooie makrelen , op  reepjes zalm of  geep werd niets gevangen.Volgende week eens gaan kijken wat er op de maasvlakte te vangen is.

Nog veel visplezier

gr WillemWillem=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Hallo allemaal! Vandaag weer vroeg klaar met werken dus snel even 2 ons zagertjes gehaalt en door naar het katwijkse strand met de hoop om een baarsje te vangen. Gevist van 15:00 tot 19:00 met afgaand tot laag water. Gevist met 2 hengels, 1 met afhouders en 1 met wapperlijntjes. Resultaat : 2 botjes! Niet al te best voor 4 uur vissen! Maar ja... zonder diepte punten geniet je niet van je hoogte punten!! Groeten en vangse!!Johan=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Woensdagavond sessie Europoort en Maasvlakte......zeer matigjes!!

Woensdagavond met Hans aan de Europoort staan vissen op de tong,maar helaas weinig vis (1 palinkje na 1,5 uur vissen)

Daarna verkast naar de Papagaaienbek......daar veel vissers.en erg weinig vis....veel vuil op de lijnen en ook de stroming zat er redelijk in daar.

Om 0.00 uur gestopt met totaal 10 visJES in de emmer met 3 stokken.

Op naar een volgende sessie!

groetjes .....en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Beste visvrienden,

Gisteren sloot de koningin de Maasvlakte 2 en Frits en ik hadden toevallig het plan opgevat om dit nieuwe gebied eens vissend te verkennen. Gedwongen door de enorme buien hebben we het eerst aan de papegaaienbek geprobeerd. Deze plek is wat kleiner geworden maar je kunt er nog steeds lekker (vauit de auto) vissen op diep en indiep water. Naast het dammetje bij de laatste windmolen werden een paar kleine baarsjes gevangen en zelf kwam ik niet verder dan 1 grote bot op het diep stuk aan het eind. Het weer was inmiddels opgeknapt en we besloten om het nieuwe 'Slufterstrand' op te zoeken. Het ziet er daar nu echt prachtig uit. Zover het nu klaar is heb je goede parkeergelegenheid en om de 200m een strandovergang met trappen. Niet meer dan een paar honderd meter lopen en je staat op een prachtig strand te vissen. Nadeel daarvan is dat het met mooi weer veel badgasten en 'kite' surfers trekt. Gisteren was dat niet het geval door de slechte zomer (ieder nadeel heeft z'n voordeel) en konden we goed vissen. Er stonden maar 4 andere vissers die maar 2 baarsjes hadden gavangen. Maar de omstandigheden waren prima: wind W/ZW 4 tot 5 en het water zou opkomen. Na een uurtje zag ik mijn buurman een bot vangen en zowaar ving ik kort daarna een zeebaars van 39cm. Even later nog een scholenbaarsje. Toen het water opkwam ving ik snel achterelkaar nog 2 baarzen van 40 en 39 cm. Verder werd er niets gevangen. Het was kennelijk mijn dag, want ook Frits (die de laatste tijd niet erg gelukkig vist) kwam niet verder dan 1 schar. Toen het water verder opkwam ving ik ook  nog een schar. We vonden de branding nu veel te lang en hoog worden en zijn rond 19.00 uur gaan inpakken. Dus zelf was ik met 4 baarzen(ze zwemmen er weer) zeker niet ontevreden op deze schitterende nieuwe visplek.

Groeten

 Cor=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Afgelopen weekend weer de camper gepakt en deze keer Zeeuws Vlaanderen.

Vangsten zijn nog steeds niet super.

Was in elk geval genoeg wind normaal goed voor de zeebaars maar helaas.
Wel overdag met hoog water een tong kunnen landen lag mooi in een mui (bleek na laag water).

Daarna erg stil.

@Lars, bedankt voor de tip had ik wel ergens gelezen maar wist niet dat dit opspuiten van het strand aldaar was.Jack=== Woensdag 11 juli 2012 ===


Hallo

Vandaag (woensdag) nog een proberen een makreel of geep  te vangen ondanks de harde wind, de geep is bijna niet meer te vangen ik had er maar eentje en die zwemt weer ,maar ondanks de harde wind toch nog goed makrelen gevangen en ook zeer mooie , ik had er 2 stuks van 41 en 42 cm en nog 4 stuks tussen de 35 en 40 cm al met al toch een geslaagde dag, ik heb gevist met een lange onderlijn en haakje 6 met stukjes makreel erop

Gr WillemWillem=== Woensdag 11 juli 2012 ===


Hallo

Afgelopen maandag middag gevist vanaf het strand te Domburg, achter de golfbaan. Gevist gedurende de middag van grofweg tussen 12.30 en 17.30 met twee hengels. Beiden uitgerust voor de bodemvisserij, een met een 3- haaks paat en noster en de andere met een jojo in de hoop zeebaars te vangen. Gevist met verse zagers, terplaatse gevangen granalen en stukjes zalm. Op de paat en noster 2 botten (één van 30 cm en één van 20 cm.) en voor de rest weinig tot geen beet gehad. Ook geen last van krabben overigens. Het was af en toe vrij lastig de beet te zien door de wind / golven maar voor de rest was het ideaal visweer.

Mvg SanderSander=== Woensdag 11 juli 2012 ===


Gisterenavond 10-07 even geprobeerd om met de vliegenhengel de zeebaars en/of makreel te belagen aan de Oosterschelde, voor de vliegenhengel bleek de wind al snel wat te hard te zijn en uit de verkeerde hoek te komen.

Dus maar de spinhengel gepakt in combi met de oude vertrouwde 20 grams Toby lepel, dit leverde een makreeltje op. De schooltjes makreel waren overigens wel aanwezig maar zaten steeds net buiten werpbereik.

Ook zeebaars zien draaien, maar zij waren niet tot een aanbeet te verleiden, ook niet met de verschillende pluggen die ik hun toewierp!

Gr.,

Paul uit BoZPaul uit BoZ=== Dinsdag 10 juli 2012 ===


Twee vangstberichten in één deze keer. Gisterenmiddag in de Europoort gevist, van ca. 17.00 uur tot 23.00 uur. Vangst: drie zeebaarzen op de kant, één zeebaars gelost, alles onder de maat. Twee zwemmen weer, één moest ik flink opereren. Operatie gelukt, patiënt overleden... ik had beter de haak kunnen afknippen. Zonde, daar doen we het niet voor. Wind op kop dus hard werken. Gevist met zelfgestoken zagers, drie tot vier per haak.

Vandaag de overgebleven zagers te water gelaten. Van vanmorgen ca. 11.00 uur tot vanmiddag 17.30 uur. Opnieuw Europoort. Tot 13.00 uur Maasvlakte 2. Vangst hier: een botje van 20 cm. Mager dus. Ik had het wel gehad met de wind en onstuimige branding dus verkast naar de Waterweg, vlak voor de kering. Windje mee, een beetje schuilen achter de bomen en glooiing, dat sprak me wel aan. Vangst alhier: een grondel. Wat wel opviel was dat ik op deze locatie een behoorlijk aantal onderlijnen ben kwijt geraakt en aangezien ik van elke verloren onderlijn baal, werd ik daar niet vrolijk van. Combinatie van obstakels en domme pech. Deze visdag eindigde wat in de mineur. Kan gebeuren, na de vakantie weer vrolijk verder. 

Groeten,De bottenkoning=== Dinsdag 10 juli 2012 ===


Gisteren, 9 juli 2012, gevist aan het Nollestrand.

Laag water rond 01:25 uur.

Rond 22:30 begonnen met vissen en tot 01:00 geen beet gezien.

Het aas was er binnen een paar tellen af.

Toch nog een zeenaald van 37 cm gevangen. Voor mij een nieuw persoonlijk record.

(Had er nog nooit 1 gevangen dus automatisch PR ;-) )

Pas een kwartier voor laag water de eerste beet van de avond en toch nog een tongetje van 24 cm.

Daarna volgden in een kwartiertje nog 3x beet wat 1 tong van 27 cm opleverde en 2 ondermaatse tongetjes die uiteraard weer retour zijn gegaan.

Vervolgens met opkomend water weer geen beet meer gezien.

De collega visser naast mij had 1 zeebaarsje maar die hield het al eerder voor gezien.

Ondanks de wind viel er toch wel goed te vissen.

Helaas viel de vangst, gezien eerdere berichten op de site, toch wel tegen.

Maar goed, dat is nu eenmaal vissen....

Groetjes,

EdwinEdwin=== Dinsdag 10 juli 2012 ===


VAKANTIE!! Dat betekend overdag klussen en snachts vissen! Zo ook gisteravond, aan het Nollestrand (?) in elk geval ergens tussen Vlissingen en Dishoek. Gestart om 22.00 met om 00.40 laagwater, doorgegaan tot circa 01.30. Vangst: 6 ondermaatse zeebaarsjes, geen TONG :( te ontstuimig en te bewolkt overdag denk ik, maar goed je bent weer van de straat (en uit bed) Vang ze!CSK=== Dinsdag 10 juli 2012 ===


Oosterscheldesessie.

Gisteravond nog een korte dijksessie gedaan met Dennis om het restant aas op te vissen overgehouden van de Grevelingensessie van afgelopen vrijdag. Afgesproken rond de klok van 8 rond hoogwater aan de voet van de Noordbout. Er was veel wind en het water was "dik". In de aasbak hadden we een half pond zagers en nog een krantje met kleverige zeepieren. Over de vangst kan ik kort zijn: beiden een vette NUL.  De vreterij was gigantisch, elke draai lege haken of afgeknipt haaklijnen. Blijkbaar hadden de krabben vreselijke honger. Aan het einde van de pier stond nog een geepvisser, ook die kwam er met lege handen vandaan. Zo rond 11 uur vonden we het mooi geweest, de laatste zagers weggegeven aan een andere hengelaar, en bijtijds huiswaarts gekeerd. Eind van de week nog maar eens opnieuw proberen bij de "oppervlaktevisserij-avond" van HSV Dreischor.

Niek Romijn HSV DreischorNiek Romijn=== Maandag 09 juli 2012 ===


Hallo zeevissers,

hier een kort bericht van mij. raffie had gevraagd om eens een vangstenbericht in te sturen, dus bij deze.

ik ben samen met mijn vismaat wezen vissen in zeeland vanaf de kant. 5 mooie baarzen gevangen met een kleine plug en aas.

ook vingen we 3 botten en een geep.

we zijn 3 weken geleden naar ijsland geweest en dat was toch echt veel beter, hahahaha, uiteraard perfekt geregeld door cordes travel, deze mensen weten wat een visser zoekt, perfekt en topwerk, raad ik iedereen aan.

tot ziens KlaassieKlaas=== Maandag 09 juli 2012 ===


Gisterenavond (zondag) nog eens proberen een tongetje te vangen aan het Nollestrand in Vlissingen. Ben begonnen om 22:00 uur. Omdat het aas er zeel snel af was heb ik maar kunnen vissen tot 0:30 uur. Heb dus alleen met afgaand water gevist. Er zat zeer veel vuil in het water met af en toe een visje ertussen. Totaal gevangen 1 botje, 4 zeebaarsjes en 1 tong. Volgende keer maar eens bij Zoutelande proberen.Ronnie Adams=== Maandag 09 juli 2012 ===


Hallo,

Afgelopen vrijdag met 2 collega's naar Neeltje Jans getogen. Een van de dammen uitgekozen en gestart met verenpaternosters. Resulteerde bij mij al snel in 4 pollakken en 2 gulletjes, bij mijn collega's bleef het helaas stil. Na 3 uur gooien, was er geen actie meer op de veren, overgeschakeld op aas-visserij met pieren en zagers aangeboden aan dwarrellijntjes op de bodem. Aanvankelijk zeer weinig beweging te bespeuren, maar na een uurtje toch aktie; uiteindelijk hadden we 2 kreeften, 4 pollakken, 6 gulletjes en 1 ondermaats zeebaarsje. Op 9uur vistijd weliswaar.

Greetz,Tim=== Maandag 09 juli 2012 ===


Zaterdag avond 7 juli Zoutelande speeltuintje gevist Met vismaatje Herbert en Patrick. De verwachting was om een paar tongen te vangen. Maar wat dat betreft was het niet veel. Wat kleine schar en bot kwam er uit. Er stond een flinke stroming en een hoop vuil in het water. Op een gegeven moment dacht ik weer een hoop vuil binnen te draaien,maar vlak Onder de kant ineens veel weerstand en ging de lijn vol tegen de stroming in. En even later mocht ik een mooie gladde haai de kant op draaien. Gr. Peter RobertPeter Robert=== Zondag 08 juli 2012 ===


Avondje vissen op de boulevard in Vlissingen (Zaterdag avond)

Leuke maar wel natte avond gehad met het tij van laag water on 23:55, begonnen met vissen om 21:45.

Als materiaal gebruikt 2 shimano Aerocast surf hengels met oude maar geweldige Daiwa Emblem Z molens, deze voorzien van de nieuwe Berkley Nanofil lijn met een dikte van 17/100 (dit gooit echt geweldig) en als onderlijnen dwarellijnen met een lengte van 80 cm en een haakje 4

Om 23:15 de eerste aanbeet met een klapperende hengeltop, inhalen maar... en eindelijk op de kant een gulletje van 45 cm

Ik dacht eigenlijk op tong te vissen maar na deze eerste gul nog 4 meer gevangen en eindelijk 5 leuke maatse gulletjes gevangen ... het is toch zomer ??

Later geen gulletjes meer gevangen maar met het opkomende tij en een sterke stroming de eerste tong geland, die gevolgd werd door nog 2 andere.

Al met al een geslaagde avond - nacht, die zeker weer vervolg zal krijgen.

 Frank=== Zondag 08 juli 2012 ===


Zaterdagavond spectaculair strandvissen aan Zoutelande

Gisteravond ben ik met mijn twee collega's Piet Buijk en Erwin Stander naar het speeltuintje in Zoutelande geweest om te proberen om wat zomervis (tong/zeebaars) te vangen.

Het liep deze avond heel anders; net voor het donker werd kreeg ik een forse aanbeet en bij het opdraaien merkte ik al dat dit een mooie vis was.

Het bleek een haaitje van 75 cm. te zijn (volgens mijn collega Piet een gevlekte toonhaai). Na wat foto's gemaakt te hebben hebben we hem weer teruggezet.

We stonden nog wat na te praten over de mooie vangst toen ik op mijn andere hengel wederom een mooie aanbeet kreeg.

Tot onze verbazing was dit ook een haaitje en deze was groter dan de vorige; na opmeten bleek deze 1 meter en 5 centimeter te zijn.

U begrijpt mijn avond kon niet meer kapot.

De totale vangst over de avond was met ons drieen:

-5 scholenbaarsjes, waarvan 1 aan de maat

-1 ondermaatse gul

-1 schar

-1 schol

en natuurlijk niet te vergeten 2 haaitjes.

Al met al was het weer een mooie avond (ongeacht de vele regen) aan het strand.

Flip Wouts

  Flip Wouts=== Zondag 08 juli 2012 ===


Geweldige week met dobber en zager!

Afgelopen week stond er de vakantie in Zoutelande op de agenda. Tijdens de vroege en late uurtjes als de kids op bed lagen stond er tong op de agenda. Zoheb ik drie strand sessies gevist, zowel in de avond als ochtendschemer, maar tong ho maar. Erger nog, er werd bijna niets gevangen een paar botjes, een enkele schar, een paar ondermaatse baarsjes en een makreel, daarmee was de koek op. Ik was niet de enige, op een enkeling na klaagde iedereen over da vangsten op dit moment. Gelukkig had ik mijn penhengel en wat dobbers mee genomen!

De tijd keerde zodra ik met de penhengel op pad ging. De vroege en late uurtjes werden geweldige vis uren. Met niets meer dan een hengel, bakje materiaal en wat zagers kon ik iedere sessie wel een paar baarzen vangen, vooral het formaat was erg mooi. Niet een baars onder de 50cm gevangen! Waar te vissen leek ook al niet uit te maken, als er maar wat stenen lagen. Erg dicht tegen en tussen de stenen vissen bleek de spreekwoordelijk sleutel te zijn. Kortom een prachtige visserij gehad!

Martijn Dekkers

 Martijn Dekkers=== Zondag 08 juli 2012 ===


Gister avond wezen vissen bij strand van kijkduin het werd eb na 10 min lag de eerste zeebaars al op het zand 46 centimeter daarna volgde er nog een stuk op 4 maar die waren Ondermaats toen het donker was nog een paling gevangen van 30 cm deze zwemt ook weer opeens kleine tikjes aan de top een tong van 32 cm deze uiteraard in de pan Daarna rond een uur omhaalt 1 nog een knorhaan gevangen toen maar richting Zwijndrecht gereden leuke avond gehadKenneth=== Zondag 08 juli 2012 ===


gisteren wezen vissen in de waterweg van 18.30 tot 23.30 resultaat 1 tong van 37 cm verder geen beet gehad.marc=== Zondag 08 juli 2012 ===


Oosterschelde pluggenvisserij op zeebaars,

Vangsten dit jaar nog slechter dan vorig jaar. Ca 15 keer gevist op plekken die vroeger als hot spots bekend stonden. Resultaat 1 baars gevangen en 2 volgers waargenomen. Geepvisserij was dit jaar supergoed, makreel was kort ook even erg goed nu lijkt het water volkomen dood. Het lijkt erop alsof er "iets"(afname zuurstofgehalte vanwege explosie en daarna afsterven  zeewier?) aan de hand is, waardoor op enig moment de meeste vis besluit uit de oosterschelde te vertrekken. Alleen snachts, schemering en dageraad(=relatief meer zuurstof) leveren nog wat op mits met natuurlijk aas gevist. De grote scholen jagende scholenbaars zijn al 3 jaar niet meer waargenomen en daar moesten de pluggenvissers het mn van hebben. Advies koop geen dure pluggen meer, geloof me ik heb zo,n beetje alles uit Japan in huis, maar geen enkel (nieuw) model of kleurtje kan vis vangen die er niet zit of die vanwege het gering voorkomen mn zagers en krabben eetbart=== Zondag 08 juli 2012 ===


Hoi

Vrijdag avond gevist bij Cadzand van 21.30 tot 1 uur

De vangst Adrie 5 tongen voor in de pan en 1zeebaarsje en een scholletje onder de maat , en ik 4 tongen voor in de pan .

gr imarimar=== Zondag 08 juli 2012 ===


Ook ik heb gisterenavond gevist aan het Nollestrand in Vlissingen.

Twee stranden verder stonden ook nog een paar vissers, maar dat is niet het Nollestrand,maar opgang van Woelderenweg.

Om 10 uur in de regen begonnen, en om half 2 met regen weer gestopt.

Tussendoor was het wel droog. Het strand lag bezaaid met wier, en er stond een fikse stroming.

Als aas had ik kweekzagers en nog wat zoute pieren. De bekende dwarrellijntjes met haak no.4.

Om de 5 minuten waren de haken kaalgevreten, en dit gebeurde door krabben (verschillende gevangen).

Dus de vis moest er snel bij zijn.

De vangst viel mij tegen, aan het eind van de avond waren 1 baarsje en 2 tongen de krabben te snel afgeweest.

Ook mijn grootste tong was 38 cm. Volgende keer beter, groeten Jan B.jan b=== Zondag 08 juli 2012 ===


Vanavond op het nollestrand wezen vissen 7-7-2012, eindelijk weer eens goed gevangen. De vangst bestond uit 5 tongen de grootste 38cm en een paar leuke botten.Eddy=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


Maasvlakte Sessie met de Boys Uut Flupland

Vrijdagavond om 18.00 uur begonnen met vissen met 7 stokken.

Direct wat botten op de kant,en ook een paar tongetjes kwamen boven.....maar de vangsten waren beduidend minder dan 2 weken geleden met de harde wind,terwijl je juist met stil weer meer tong verwacht.

De teller bleef steken op 25 botten en 5 tongetjes van niet al te groot formaat!

Gevist tot 23.30 uur met steekzagers.

Op naar een volgende sessie.....kan niet wachten;)

Groetjes..........en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


vanmorgen nogmaals op zeebaars geprobeert zware klap gekregen op men spinhengel nie rap genoeg kunnen aanslaan spijtig genoeg die eerste (groote) zeebaars onder men neus voorbij morgen mss meer geluk krullekrulle=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


Gisteravond aan het speeltuintje gestaan te zoutelande, mooie start bij afgaand water. 4 schar/botjes. Zwemmen allen weer wegens formaat bierkaartje. Daarna niks meer gezien, hopend op een tong nog tot 1.30u staan wachten. Tja, er stond dan ook een waanzinnige stroming! (175 gr ankerlood spoelde zonder veel poeha 50 meter verder terug aan op strand?! veel vuil in het water (plastieken vellen en zeewier) krabben, onderlijnen van vorige vissers. Geen tong gezien, overigens door niemand daar want er stond toch wel een achttal vissers die van het mooie tij wilden profiteren. Mooi was wel toen ik ging inkramen en men pieren en zagers ging weggeven dat praktisch iedere visser aan het leuren was met zen aas. :) Bon, volgende mijn goeie vertrouwde lekkerbek beach nog maar eens gaan opzoeken want de walcherse stranden hebben mij alleszins niet echt kunnen bekoren. Draai ze deruit!de peulschil=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


Gisteravond bij Golfbaan geweest.

Waren niet alleen dus moesten heel eindje lopen voor een plek.

Eerste worp net iets over de branding gelegd, direct een schitterende tong.

Tot opkomend water bleef dichtbij beter vangen als ver weg.

Daarna werden verre worpen beloond.

Geweldig weer gehad en leuk gevangen.Jan Johan de Brandweerman=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


Vrijdagavond wezen vissen samen mn broer bij het nollestrand het was om 2315 laag water er stond een beetje wind.

Na een half uurtje vissen hadden we al 4 zeebaarsjes netjes terug gezet waren veel te klein.

Toen het donker begon te worden ving mn broer een tong een leuke van 36 cm ik keek naar mn hengel

een mooie beet ook gelijk gaan draaien een tong van 32 cm.

En toen was het laag water en het tij ging keren jawel een draai van 2 tongen mn broer draaide er 1 tong uit.

nog een poosje door gevist en er kwamen toch nog een paar tongen naar boven waarvan 1 42 cm weer eens ouderwets

een deurmat.

totaal 4 zeebaarsjes en 7 tongen niet slecht deze avond

gr de gebroedersde gebroeders=== Donderdag 05 juli 2012 ===


Vandaag 5-7 Geprobeerd een zeebaars op de kant te krijgen gevist met laag water na 5 inworpen voor de kant een klap tijdens het in halen ik dacht ik zit vast maar nee een mooie zeebaars van 55 cm tijdje geen beet gehad toen een oppervlakte plug gemonteerd wederom voor de kant dook er een meeuw naar me plug dus ik trek snel me plug uit het water en op dat moment SPLETTER wou nou een zeebaars hem pakken dus had er 2 kunnen hebben nu het zonnetje nog en dan de zeebaars op de Bbq van de week met zagers en een dobber proberen Gr. Kenneth

Kenneth van der sande=== Woensdag 04 juli 2012 ===


Gisteren namiddag omstreeks 16:00 uur aan de Oosterschelde aangekomen om de zeebaars te belagen. Verschillende locaties bezocht. Zowel met de zager als met de plug en de dobber geprobeerd. Alle soorten en maten van pluggen passeerden de revue maar geen baars te bespeuren. Het was de hele tijd rustig tot aan de schemer. Ineens werd er even gejaagd en bemerkte ik een paar kolken binnen werpafstand. Een x-rapje er tussen gegooid en beloond voor het blijven proberen met een baars van 45 cm.  Nog een baars gelost die bijna direct wel een meter uit het water sprong met de plug en die daarbij al kopschuddend vermoed ik wist te ontkomen. Zo snel als ze gekomen waren, waren deze jagers ook weer weg. Nog blijven verder proberen tot middernacht maar geen enkele baars vertoonde nog enig teken van interesse in mijn pluggen of zagers.  Een prachtige avond beleefd en gespaard gebleven van regen.Marc Vanthienen=== Woensdag 04 juli 2012 ===


Hallo,

dit zeebaarsseizoen nog maar 3 keer kunnen gaan vissen.
Vroeg in de ochtend de Zeeuwse kust op gezocht en na wat strandjutten en 4 uur gooien nog niets. Het water was bruin en de stroming viel tegen.
Gevist met kleine spinhengel en variërend diepgaande - en topwater pluggen.
Plots een aanbeet en een korte run en d’r af…… ,maar gelukkig niet lang daarna weer een ferme beet en nu hangen.
Mijn eerste voor dit seizoen was een feit.  
Ik heb de baars gevangen met de MB Zonk gataride YoreYore.
Het was een sterke baars die zich niet snel gewonnen gaf. In eerste instantie voelde hij aan als een flinke, maar was ongeveer 50 cm.   
Na een foto heb ik weer toevertrouwd aan het ruime sop.  Voor de rest weinig leven in het water gezien of gevoeld.
Maar voor 2012 ben ik in ieder geval ontmaagd.  

GroetenSilverbrax=== Woensdag 04 juli 2012 ===


Gisteravond voor het eerst dit jaar wezen vissen vanaf de kant. Eerst spullen wezen halen en wat laten repareren bij Jurgens Hengelsport (Nol) in Bergen op Zoom. De laatste keer had ik mijn hengel door midden gegooid en er moesten 2 nieuwe oogjes op een hengel. Ik was net 10 euro kwijt. Mooi dat het nog kan die service en die gratis visverhalen....!! Ondanks de slechte vangstberichten van de laatste tijd, omstreeks 18:30 uur gestart op West Kapelle (Baaiweg) samen met een vismaat Peter. Resultaat tot 21:00 uur: 1 ondermaats baarsje en een ondermaats scholletje. Naast ons stond een inwoner van Domburg te vissen en ik liet hem weten hoezeer ik Tong waardeerde (vooral in de pan). Met zijn lokale visstekkennis verwees hij ons naar de Golfbaan Domburg. Vanaf Domburg gezien, voorbij de golfbaan het parkeerterrein op. Naar boven, naar rechts  en de eerste trap links laten liggen en doorsjouwen (10-12 min) tot de volgende trap. Gezien de flinke klim, gelijk maar in het vak recht voor ons gaan zitten. 22:00 uur begonnen en inclusief schoonmaken vis tot ongeveer 03:30 uur doorgevist. Ik had mijn waadpak aan en mijn maat niet en ik lag naast de palen die in het water staan met als resultaat aanzienlijk meer vis. Misschien toeval, misschien niet. Het was prachtig weer, geen wind. Gigantisch veel gevangen. Wel veel ondermaats. Toch 5 mooie zeebaarsen, waaronder 2 flinke, 7 tongen en een stuk of 10 platvissen (schol, bot, schar) meegenomen. We hebben veel terug moeten zetten. Vooral veel ondermaatse baarsjes, scholletjes en botjes.

Al met al een prachtige avond/nacht gehad en onbekende visser uit Domburg; nog vriendelijk bedankt voor de tip!!!Jaco=== Woensdag 04 juli 2012 ===


Dinsdag gevist aan dishoek (helaas niet bij de zilver meeuw, parking stond vol) dus uitgeweken naar de strand koudekerke. Rustige zee wat de vangst niet ten goede kwam. Veel krabben aanwezig aas was er snel vanaf. Naast de vele krabben toch nog zeebaars gevangen.

Groeten LoodjeLoodje=== Dinsdag 03 juli 2012 ===


Maandagmiddag en - avond weer naar Kats geweest waar we 2 weken geleden lekker op de geep gevist hadden. Nou vergeet het maar, niks geen beetje. Niet ver weg, niet dicht onder de kant, helemaal niks. Wel zeebaars gezien. Maar zien is nog niet vangen. Vlak onder de kant kwam er zelfs een achter het stukje zalm voor de gepen aan. Bijten ho maar. Allerhande soorten pluggen geprobeerd, lekker dicht onder de kant, lekker riskant, maar daar zat zeebaars. Sprong mooi uit het water, zo maar op ca. 50cm. We hadden beter een schepnet mee kunnen nemen. De teller bleef weer eens op nul staan. Prachtige avond, dat dan weer wel.Peter en Rene=== Dinsdag 03 juli 2012 ===


hellow,  gisteren nog ééns geprobeert op zeebaars (oostende) aletwee de tijden(laagwater) één misser anders geen tik nu ja toch weer het één en het ander bijgeleerd onderandere als er een zeehond in de buurt is dat er niets te vangen is maar morgen gaan we terug eens kijken of het dan lukt en nieuwe dingen uit proberen  

krullekrulle=== Dinsdag 03 juli 2012 ===


Hallo allemaal en iedereen, dit is de eerste keer dat ik een vangstbericht post, al kijk ik al geruime tijd op deze site. ik ben gister van 19.00 - 00.30 wezen vissen aan het strand te Dishoek. gevist met pieren en zagers op dwarrel lijnen, bij de eerste inworpen steeds wat krabben en kleine platvisjes gevangen. naarmate de schemering door ging zetten kwam er stevigere activiteit op de toppen van mijn hengels, met als resultaat 3 scharren en 1 tong voor de pan. al met al een zeer leuke avond gehad, staand in me t-shirtje op het strand. groeten, Lars

PS: @Jack, volgens mij hebben ze de stukken van domburg tot westkapelle de stranden opgespoten, vandaar dat er daar op het moment weinig te vangen val.Lars van Dooren=== Dinsdag 03 juli 2012 ===


Op vrijdagavond 29 juni 2012 van 21.00 tot 01.00 uur met vismaatje Jan Overbeeke meegedaan aan de 5e wedstrijd van dit seizoen, georganiseerd door Eef Hoek Zeehengelsport. Deze keer gekozen voor het Hartelkanaal. Nadat we het aas hadden opgehaald in Ouddorp, een bakkie hadden gedaan en onszelf hadden ingeschreven, snel richting Europoortgebied. Voor mij een extra “spannende” wedstrijd, want -geloof het of niet- dit zou voor mij echt de eerste keer zijn dat ik met een feeder ging vissen. Een ARCA GrandView van 4,20 meter. Mooie stok en niet al te duur. Om 21.00 uur klonk het startsignaal, dus voorzichtig mijn onderlijn (lange dwarrellijnen, haakje 8, voorzien van een klein piertje en slikzagertje) zo’n 20 à 30 meter uit de kant gedeponeerd. Nog voordat ik mijn hengel in de steun legde al gelijk beet!!! Snel ophalen, maar helaas. Omdat je op een feeder echt het geringste beetje ziet, moet je blijkbaar dus niet al te snel ophalen. Een eerste leermoment zullen we maar zeggen … Daarom vlug een nieuwe vers-beaasde onderlijn gemonteerd en weer op dezelfde afstand de boel te water gelaten. En al vrij snel weer beet. Rustig Kees, niet te snel, even laten doorbijten. En ja hoor, mijn eerste mini-botje was een feit. En dit ging de hele avond zo door, met tussendoor nog wel wat missers en/of lossers. Om 23.00 uur de eerste meetsessie en mijn totaal was zo’n 15 mini-botjes tussen de 12 en 18 cm. Wat een gepiel zeg, maar blijkbaar zijn er in het Hartelkanaal op dit moment nauwelijks grote exemplaren te vangen? Om 23.30 uur klonk wederom het startsignaal voor de laatste sessie van nog eens twee uur. En weer ging het bij mij los, met als gevolg dat ik alles bij elkaar zo’n 30 à 35 visjes wist te vangen. Deze avond goed voor een eerste plaats (en dat voor een beginnende feeder-visser!!!). Uiteindelijk om streeks 02.00 uur met een supergoed gevoel weer teruggereden naar het mooie Goeree-Overflakkee.  Eef en Ineke, bedankt voor weer een mooie visavond en tot een volgende keer.  

De hartelijke (vis)groeten, Kees Overweel

Kees Overweel
=== Zondag 01 juli 2012 ===


Gisteren en vandaag gevist tussen Domburg en Westkapelle. Alle getijden gehad en ook alle aassoorten gebruikt. Half uur in het water laten liggen en alles zat er nog gewoon aan. Geen beet gezien laat staan dat krabmans me lastig viel. Niets.Jack=== Zondag 01 juli 2012 ===


Hallo. Vandaag met zus Laura bij papagaaienbek gevist van 09.00 tot 16.00 uur. Was druk daar, maar gelukkig nog plaatsje voor ons. Weinig beet vooral in begin met opkomend water. Totaal 10 bot/ schar waarvan de laatste 5 in het laatste uur. Rond een uur of 11 hoorde ik een bekende gil van JA HOOR. Was mijn zus weer met een mooie schar. Nog wel 3 tuigen verspeeld toen de stroom er in kwam. Zusje ook 2 tuigen weg, heb ik weer wat te doen van de week.

Werkse allemaal en groetjes van ons.Jan Grinwis.=== Zondag 01 juli 2012 ===


Vandaag aan de waterweg gestaan ,maar hoewel de berichten redelijk tot goed waren wat betreft de tongvangsten kan ik jullie meedelen dat het vandaag heel matigjes was.Veel klein spul dat uiteraard weer rondzwemd.Gevist van 15.00 uur tot 22.00 uur en in totaal 3 maatse visjes.1 tong en twee botten. Mijn broer Bob had ook in totaal panklare vissen 3 stuks waaronder ook 1 tong en twee botten.De rest was ondermaats en sommigen konden zo de couveuse weer in want die waren echt te vroeg geboren haha. Enfin toch nog leuke aanbeten gehad die onze dag weer  goedmaakte.Want wat is er leuk aan vissen   juist ja die aanbeten die verzilverd kunnen worden(al zijn het maar kleintjes) Misschien volgend keer beter en groter.

Richard van Boeckholtzrichard van boeckholtz