Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van juli 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 31 juli 2013 ===


aankondiging: as zondag nog een paar plaatsen vrij voor een combi trip. we vissen dan op makreel en gaan daarna op anker. we weten nog niet wat , dat licht eraan waar de makrelen zitten. er wordt dan gevist op anker op of schar,wijting, haai etc. of rond een wrak op, gul, schar  etc. as woenswdag, donderdag,vrijdag zijn er nog een paar plaatsjes vrij voor het haaivissen vanuit neeltje jans.er wordt zeer goed haai gevangen met bijvangst van makreel,poon,schar,wijting, ruwe haai. u mag dit gewoon niet missen als u een vrije dag hebt. inlichtingen kunt u vinden op sharkatag of kunt u bij ons opvragen. groet rene de back. www.westerscheldevissen.nl of 0031[0]651391567rene de back=== Dinsdag 30 juli 2013 ===


Valkyrie

Beste Zeevislanders,

 

Wij van de Valkyrie bieden u aan vrije plaatsen voor
markeel vissen op vrijdag 2 augustus van 07:00 uur in de morgen tot 13:00 uur in
de middag de kosten zijn € 40 per persoon.

Zie foto's van onze laatste makrelen trip deze week op www.hoekzeehengelsport.comEef=== Dinsdag 30 juli 2013 ===


Genieten met UFO’s, haaien, tongen en….. mooie vrouwen.

Ut zit er weer bijna op voor dit seizoen. Hopelijk nog een paar mooie dagen met als toetje het sharkatag evenement en dan mag Wiesje vertroeteld worden op de werf. Nieuwe antifouling, olie, water en banden controleren, nu wel pakkende verf op het dek  en allerlei andere nodige en onnodige klusjes. Wiesje is er aan toe en haar baasje ook. 14 september bent u weer de eerste maar het herfst- en winterseizoen ziet er zeker in de weekenden al weer bemoedigend vol uit. De opstapdagen staan weer in het gele blokje op de homepage dus je ziet maar.

Visserij de afgelopen anderhalve week goed met de haaitjes, veel makreel en ook wat gul en pollak op de wrakjes. De tong leek wat terug te lopen maar gisteren kregen de matrozen er gewoon overdag  op dé A-locatie  in een uurtje of wat onder zeer moeilijke omstandigheden weer net geen 70 boven water getoverd. Geen maandverbandjes maar echte tongen!!

  

Vanaf 19 juli weer 12 keer het water opgeweest en dan is het een ondoenlijke zaak om elke dag eruit te lichten. Het begint potdomme wel op werken te lijken. 

Daarom deze keer eens een willekeurige bloemlezing van allerlei gebeurtenisjes van de afgelopen 2 weken waar ik gewoon zelf van kan genieten. Als ik het niet zo leuk vond kapte ik er onmiddellijk mee. Welke oeteletoet gaat er anders zoveel uren per dag op zo’n bootje staan???

Genieten doe ik van de Sijpen, echte vissers die weten dat vissen, vissen is en niet vangen. Gaan zeer regelmatig mee en hebben het altijd naar hun zin. Ze weten dat ik ze er ook niet aan kan knoebelen maar vissen ook onder moeilijke omstandigheden altijd hun visje bij elkaar. Leuk om te zien dat Paul na veel zeebaarzen en joekelroggen vanuit Yerseke  nog steeds verliefd kan kijken naar een mooie tong in het avondzonnetje.

Volop genoten heb ik van de mannen onder leiding van Luc Braspenning. Op wat als de meest dramatische avond op de tong de geschiedenis in zal gaan (er kwam vis aan boord maar het gemiddelde kwam niet boven de 1 vis pp.) hadden ze heel de avond de grootste lol. Of het nou wier, een kwal, een zeester of een van de zeer sporadische tongen was, ze bleven maar lol houden. En zo hoort het ook. Je kunt wel gaan zitten mokken maar dat schiet toch niet op. Als ze het niet doen dan doen ze het gewoon niet.

Een hele fijne dag was met de horde van John van de Sanden. Wat een kudde had die bij elkaar versiert zeg. Volop genieten van nog een John die mee was. Na een ellenlang gevecht verspeelde hij op het allerlaatste moment, iedereen had hem al gezien, een wel zeer forse haai vlakbij de boot door lijnbreuk. De teleurstelling droop van zijn gezicht maar er zat een engeltje op zijn schouder. Nog geen twee minuten later weer een enorme beet op zijn hengel  en de grootste haai van de dag was voor John. Hieronder nog wat extra foto’s van die dag. Als dat niet veel goeds belooft voor sharkatag dan weet ik het niet meer.

   

Ik kan genieten van goede foto’s. Niet van die sjacherijnige stereotypen van “man met vis”.Veel te veel handen op de foto en vooral geen lachende gezichten. Ook een vis alleen kan erg mooi zijn. De topper vond ik deze week wel de “UFO” van Michael.

Ik vind die haaitjes gewoon leuk. Liquiditeitstechnisch  is het volstrekt onaanvaardbaar want met het tij een beetje tegen is het gewoon 2 uur tuffen voor Wiesje vanuit Vlissingen. Als we heenvaren vertel ik de mensen dat er een kleine kans bestaat dat ze een haaitje vangen. Niemand gelooft dat en iedereen is volop bezig met de gruwelijke hoeveelheden schar en wijting die daar het Steendiep bevolken. Totdat…. de eerste binnenkomt. Groot spektakel, altijd leuk, tagje erin en maar weer doorvissen. Dan veranderd er iets want iedereen wordt wat meer gespannen en boven elk hoofd verschijnt zo’n “Denk tekstballonnetje” waarin alleen voor mij zichtbaar staat ; “Ik wil er ook één, ik wil er ook één, ik wil er ook één…….”

Op zo’n dag vind ik het altijd fijn om Mark aan boord te hebben. Lol op de makreel en dan het liefst met 1 of 2 pluimpjes, een pilkertje onderop en met een licht hengeltje (wat ik graag wil hebben) gaat deze superliefhebber voor de mini-tonijntjes. Niet 7 haken tegelijk maar gewoon sportvissen. Als hij er een stuk of 20 heeft is het meer dan genoeg.  Geankerd vissend begint hij steevast met 2 hengels en als het te druk wordt ruimt hij er gewoon 1 op. Als je dan ook met 1 hengel nog 4 haaien op een dag tevoorschijn tovert, tja, dan kun je gewoon vissen. Ook 2 scharren aan 1 haak 2 is voor hem geen punt…. Hieronder wat foto’s van Mark en de andere haaienadepten met niet te vergeten Arjan die zo trots als een aap was met 3 mooie haaitjes.

    

Erg leuk is het arrangement. We hebben Arjen Waldus met zijn gevolg 2 dagen aan boord mogen hebben. In het huisje bij Gert-Jan en bij Wiesje op de boot, Wat Arjen aan boord kwam doen was me een raadsel want als je op youtube op 85 kg Yellowfin zoekt en hoort wat hij allemaal mee gemaakt heeft op sportvisgebied dan moeten de horsmakrelen en de zomer gulletjes  toch wel een groot contrast geweest zijn.  Met een visclub Nestors waarvan hij met zijn net vijftig de jongste was leek het soms net of we een wassenbeeldenmuseum waren. Arjen was de enige die nog viste en de rest van het gezelschap deed gewoon een dutje. Nou, ook prima. Door de rottige noordenwind gedwongen onder de kant te blijven. Dat liep de eerste dag goed af op een wrakje vlakbij. Een grote hoeveelheid zomergulletjes werden vergezeld door ca 88 miljoen horsmakrelen. Hoe ik het trouwens ook probeerde ; ons model John vertikt te lachen, zelfs met deze leuke gul…. Op de tweede dag moest er tong komen en ook dat experiment lukte . Iedereen genoten.

 

Veel lol heb ik om vaders die hun kind meenemen. Daan deed met zijn 11 jaar vader Bas de das om bij het tongenvissen. Onder bijzonder moeilijke omstandigheden (west 5 en een iets te zwak afgaand tij) zwalkte Wiesje van hot naar her, maar wist ook deze jongeheer zijn vader het snot voor de ogen te vissen. Hij had het goed begrepen. Schar vissen doe je voor jezelf en tong vissen doe je samen. Daarom tellen we altijd en Daan was hierin een onmisbare factor. Bij elke tong brulde hij ; “Weer één!!!”

Ik heb volop genoten van de deckhands. De ene mauwt als een knikker die café houdt (bij voorkeur als het weerbericht door de marifoon klinkt) de ander moppert op het touw wat stropt bij de lier (naar beneden trekken guppekop). Ze hebben er een sport van gemaakt om op de meest onmogelijke momenten in de weg te staan  maar verzorgen ook het lood, de emmers, de website, het opruimen, een vaartje overnemen, mentale steun en al wat dies meer zij. Als dan in het Steendiep John zijn eerste gladde van zijn leven vangt en ook Arian zichtbaar blij is met ook een hele mooie jaws dan is dat blijkbaar de beloning  om heel het jaar met mij als randdebiel opgescheept te zitten. Heren bedankt.

 

Over eerste gesproken. Er was een dag vlak voor springtij dat er eigenlijk op de wrakken gevist moest worden. De matrozen van dienst eens aangekeken en iets of wat tactisch aangeraden dat een makreeltje misschien ook wel leuk zou zijn. Dat lukte, en hoe. Daarna nog even met weinig stroom op een wrak nabij geankerd en dat beloonde ons met poontjes, gul en pollak. Carla goed aan het werk gezet en die moest met 2 hengels zo hard werken dat vader Bram al lachend van zijn zeeziekte afkwam. Dan die eerste. Nog even naar het Steendiep getutterd en daar wisten ook Arjo en Wim de eerste haaien ooit te vangen. Trotse gezichten, hoezo??

   

Maar het meeste geniet ik van…… Mooie vrouwen. Wat een zaligheid die zomer. Vaak zijn het recreatieve vissers die nog wel wat assistentie kunnen gebruiken maar wat ze soms in hun kielzog meenemen. Toe maar. Niet van die in berenpakken gehulde pensionados die scheten laten, mijn bier opzuipen en mopperen als de vis het niet doet. Nee, Wiesje was afgelopen week weer het vrijwillige decor van dames die bij de “All Times Miss Wiesje verkiezingen” bijzonder hoge ogen zouden gooien. We hebben geprobeerd de aanhang van Alissa en Loma over boord te kieperen maar omdat de P41 in de buurt lag mislukte dit.  En als ze dan ook nog handjes hebben zoals op onderstaande foto…… Tsss, dan geniet ik gewoon nog even verder.

  

Heren, en vooral dames, bedankt allemaal weer en op voor de laatste ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 30 juli 2013 ===


Vangstupdate De Zeearend

Wederom per vis soort.

Makreelvissen:

Weer een flink aantal dagen de makreel belaagd. Is toch een feestje voor de schipper als je ze kunt vangen met of zonder duikende meeuwen. 1 minder dagje gehad, rot zeetje en geen meeuwen, dus de hele dag hard doorgewerkt met uiteindelijk toch nog een 60-70 stuks de man. Dit noemen wij dan inmiddels een minder goede dag, moet je nagaan… Toppertje deze periode was met een stel fanatiekelingen die ook voor het goede doel aan het vissen waren waaronder voor een jeugd stichting in België die de makreelvangst gaan verkopen om zo hun jaarlijkse uitje te bekostigen. Vangst van deze dag, ca. 2.500 makrelen met 9 man, moet niet gekker worden!

Haaienvissen;

Ook een echt feest geworden! Wat zitten er veel! Op de goede plek met het juiste aas en goede zin hebben wij op 24 juli en 26 juli er weer een flink aantal gevangen. Op 26 juli 15 stuks waarbij iedereen tenminste 1 haai binnen haalde met de familie Imanse als toppers met uit mijn hoofd een 6 stuks waaronder de grootste van de dag!

        

Diezelfde avond ook nog even op de haaien geweest voor een goed uurtje en daar kwam er nog eentje boven van bijna 1 meter!

 

Wrakvissen:

Maandag 22 juli nog geweest met een onverwachte goede vangst! Flink aantal van die beren gevangen van tussen de 70 – 85 cm en ontzettend veel van rond de halve meter en ondermaatse. Overigens een heel goed teken dat wij de laatste maanden veel ondermaatse gulletjes vangen, geeft weer goede moed voor de komende jaren als ze al snel rond de halve meter groeien en hopelijk ver daar boven! Deze week een beetje pech met het weer om wederom een wrakkentocht te doen, hopelijk donderdag weer, maar die is inmiddels al volgeboekt.. Wij hadden overigens ook nog een mooie pijlinktvis aan de haak, best wel bijzonder alhoewel niemand zin had in Calamaris, dus maar weer laten zwemmen..

 

Tongvissen:

Zoals bijna elk jaar begint het nu ook goed los te komen in het Deltagebied nabij de Neeltje-Jans. Geen grote aantallen, maar wel van groter formaat dan de afgelopen tijd. Nu vang je ze bij ons vooral tegen de schemer en in het donker, dus vooraf even een haaitje proberen binnen te hengelen is zeker een leuk voorgerechtje! En een hele leuke avond om eens lekker te relaxen op zee!

 

Ik zal in augustus en september weer een paar avondjes gaan inplannen, uiteraard kun je ook een verzoek insturen voor een bepaalde avond!

Dan begint op 7 augustus het Sharkatag haaien festival op de Neeltje-Jans.

Hier zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor 7 en 8 augustus, 9 augustus is reeds volgeboekt. Een absolute aanrader voor jong en oud waarbij je ook een leuke gadget krijgt + de nodige informatie omtrent het haaivissen in Nederland.

Voor informatie en of boekingen even e-mailen naar Pieter Beelen: beelen@sportvisserijnederland.nl

Veel vis plezier!

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.comJohn Luchies=== Maandag 29 juli 2013 ===


Hey allemaal

Rond 2000 u voeren we de haven van Neeltje Jans uit en gingen de ondergaande zon tegemoet. Na bijna een uurtje varen komen we op de stek aan en de ebstroom is net beginnen lopen. We zoeken een van de talloze taluds in deze omgeving op en ankeren er precies tegenaan. 

We hebben enkel zagertjes als aas bij ons, één van de beste aassoorten voor de tong, zeker op deze stek. We opteren beide voor verzwaarde onderlijnen, Nico met staal en Wim met plastiek afhouders. Scherpe haakjes maat  4, niet voorzien van pareltjes zouden moeten voldoen. Uiteindelijk blijken beide goed vis te vangen.

Na een half uurtje krijgen we de eerste beet en vangen dan ook de eerste tong, en opmerkelijk op de hengel die we in dieper water werpen. Vanaf dan krijgen we regelmatig beet en vangen dan ook leuk ons visje. Leuke afwisseling zijn af en toe een botje, een schar, schol en ook een ‘juveniel’ haaitje.  

De laatste jaren is de toonhaai aan een opmars bezig en blijkbaar paaien ze nu ook al in ons kustwater. Rond 2300 u valt de beet wat weg. Aangezien het nog stroomt lijkt ons dit vreemd en besluiten om ondieper te ankeren. 

Op 3.5 meter water ankeren we een tweede keer en zitten nu volop in de tong. Het begint stilletjes aan op werken te gelijken en we hebben het dan ook druk.  

Tot aan de kentering blijft het een gekkenhuis en heel opvallend, we vingen enkel nog maar tong op deze stek.

Rond vier uur valt de stroming weg. Op deze stek keert de stroming heel snel, en we liggen dan ook snel weer mooi op stroom. De aanbeten komen niet meer zo snel, maar toch, regelmatig vangen we nog ons visje.

Al snel komt de zon er ook bij en kunnen we met een mooi gevulde emmer terug naar Neeltje Jans varen.

 

Grtz

Nico en Wim van de kleinebootvisserNico=== Zaterdag 27 juli 2013 ===


even een verslag van 3 dagen vissen met de happy-fisherman

donderdag morgen om 3.00 vertrokken richting engeland met een groep gemotiveerde mensen aan boord die ook wel eens iets anders wilde

nu we hebben vele soorten vis gevangen zeebaars haaien  roggen tarbot en nog enkele soorten platvis het weer was super s,avonds rond 22.30 weer in de haven

vrijdag middag makrelen nou en ze waren in grote getalen aanwezig rond 17.00 gestopt en rustig naar de wal zodat ze onderweg nog schoonkonden maken

zaterdag wrakvissen we waren lekker bezig totdat de kustwacht code rood doorgaf en na even met de mensen gepraat tehebben was iedereen het eens dat we veilig naar de haven

terug gingen ondanks dat de trip korter was hadden de meeste toch een visje kunnen vangen

heb je zin om een makreeltje te vangen a/s donderdag morgen hebben we nog plaats

wij wensen iedereen nog mooie visdagen toe

teamhappy-fishermanpia=== Zaterdag 27 juli 2013 ===


Gisteren gaan vissen met de Eva Merlijn van uit Nieuwpoort,de bedoeling was om het eens te proberen op de pladijs.

Eerst aas gaan halen bij de Sportvisser in Nieuwpoort en om 7h30 het ruime sop op,na een vijftal mijl gevaren te hebben het anker te water en vissen maar,het ging niet vlug maar er kwam toch met enige regelmaat pladijs boven,ik had er tegen de middag 14 maatse in mijn emmer liggen + 1makreel en 1 grote bot.

Vervolgens verkast naar een andere plaats richting Duinkerke (frankrijk) daar was de vangst ongeveer hetzelfde met uitzondering dat er hier ook enkele zeebaarzen boven kwamen en ook enkele ponen.

We zijn om 17h30 terug aan wal gegaan met in totaal 250 pladijzen + 4 zeebaarzen  + 3 ponnen + een 20tal scharren en een 8 tal makrelen en 6 pietermannen,dit was de vangst met 9 man aan boord dus het kan slechter.

Schipper Eric bedankt voor de mooie dag op je prachtige boot en tot binnenkort.

Groeten,Vanheule Franki  - ZEEHENGELCLUB VIERINNEKILOvanheule franki=== Vrijdag 26 juli 2013 ===


Hallo John,

Vandaag een hele mooie dag gehad op de Zeearend. Naast een bak scharren, veel mooie wijtingen, ( hors) makreel en een paar poontjes ook de vis waar wij voor kwamen: een haai die in de NL wateren rondzwemt! 

En we hebben een geweldige dag gehad!! Elk van de vissers heeft een of meerdere haaitjes gevangen, daarbij vissen van + 80 cm. De grootste was zelfs ruim 90 cm.

Wat een dag!

Thankx John voor je inspanningen, soms met het zweet op je rug tijdens haat"rush"hour!!

RieZZRiezz=== Vrijdag 26 juli 2013 ===


BBQ-TIP VAN DE PIRATEII:

SERVEERT U EENS NAAST ALLEEN VLEES OOK EENS VIS OP UW BBQ!!

ZOWEL GEGRILD,GEROOKT OF GESTOOMD HEERLIJK OM TE ETEN 

DAAROM ONZE AGENDA:

MAANDAG 29/07       MAKRELEN JACHT      Bel of mail om te boeken, nog enkele plaatsen beschikbaar

MAANDAG 29/07       AVONDVISSEN          Bel of mail om te boeken, nog enkele plaatsen beschikbaar

Tot binnenkort bij ons aan boord

Mvg. PirateII crewJeroen=== Donderdag 25 juli 2013 ===


Afgelopen maandag als opstapper met de Nautilus meegegaan naar de wrakken. Met Floep als 1e machinist en 2e stuurman zetten we vaart naar een niet nader te benoemen bestemming ergens tussen Engeland en Nederland met het doel wat gul naar boven te halen. Nu wist Floep ons al aardig moed in te spreken door mee te delen dat er enorme stromiong zou staan, waardoor de kans op (veel) vis gering zou zijn, we hadden volgens hem beter in juni moeten meegaan. Tja, wat doe je dan, als je wel in juni hebt geboekt, maar de resi niet doorging door motorpech van de Nautilus. Maar goed, zodra we bij het eerste wrak aankwamen moesten we constateren dat er reeds een andere conculega ons voor was met zijn uit de kluiten gewassen jacht. De dertig man die daar op stond te hengelen was de ene na de andere lege onderlijn naar boven aan het takelen. Blijkbaar deden ze iets niet goed, zat er geen vis of was de suggestie van Floep zo gek nog niet. Ga in juni vissen, dan zit er vis. Tja, terug in de tijd is me nog niet gelukt. Na één driftje over dit wrak maar verder gevaren naar een volgend wrak. Daar kwam na enkele driftjes een enkel visje vanaf. Door naar de volgende. Hier werd al meer gevangen. Vooral door een vader en zoon uit Koudekerke. Die wisten er aardig wat te vangen. Heb ze maar nageaapt. Na verlies van een hele bubs aan pilkers, shads en onderlijnen met nepinktvis, maar gewoon stalen afhouders met pieren aan m'n hengel gehangen. Nu kreeg ik ze uiteindelijk ook te pakken. Na nog een aantal wrakjes aangedaan te hebben, zijn we tegen half vier weer terug gevaren. Zelf een mooi aantal visjes gevangen, waaronder een grote schol van +/- 40 cm lengte op een 6/0 haak met pieren.

Woensdagavond een restant pieren die ik van een medevisser had gekregen opgemaakt. Naar de Baaiweg in Westkapelle gereden, mijn luxe jacht opgeblazen, hengelsteunen erop, hengels erin en peddelen maar. Zo'n 200 meter uit de kust het anker uitgegooid, zo kon ik niet getroffen worden door rondvliegend lood van de ruim 25 kantvissers die ook een poging waagden om een tongetje te verschalken. Er stond een flinke stroom, maar door zwaar ankerlood naar beneden te laten zakken kon ik de onderlijnen prima op hun plaats laten liggen. Tussen 22.15 uur en 2.00 uur gevist. Heb 11 tongen gevangen en een flinke bot. Lekker in mijn luie stoeltje, geen terugtrekkende bewegingen moeten maken vanwege opkomend water, maar heerlijk genieten van de mooie maan, deining en zo af en toe een visje. Mannen (uit Brabant?) nog bedankt voor jullie pieren. Ze roken heerlijk volgens de tongetjes.

Bijgevoegde foto is van mijn opgeblazen jacht, op een andere avond voor de kust van Zoutelande.Sjaak=== Donderdag 25 juli 2013 ===


 

Gisteren vr de eerste maal gaan vissen met de Pirate 2 .Leuke dag met n vriendelijke schipper . Beslist voor herhaling vatbaar .  Iedereen n volle bak vis en zeer tevreden . Doen we zeker terug.  Bedankt schipper vr de leuke dag .DE PRUTSERS=== Donderdag 25 juli 2013 ===


Hey allemaal

Dinsdag  ook eens gaan genieten van het mooie weer en de verkoeling van de zee opgezocht. Momenteel draait de haaienvangst op volle toeren in de voordelta en we zijn dan ook in één streep naar het Steendiep gevaren. Samen met mijn vader en met nog een hele rits boten door de sluis. Voor vertrek nog even met Ben Biondina gesproken en op de Big Marlin hadden ze hetzelfde idee als wij. Proberen om buiten toonhaai ook een ruwe haai te vangen. Ik had makreel en geep bij als aas. Mijn vader viste met twee hengels op de bodem met zagers als aas en ving vrijwel onmiddellijk na het ankeren al een mooie van 82 cm. Verder vingen hij nog wijting, schar, horsmakreel en gewone makreel en nog een hele rits haaitjes.

Ik las dat op de Big Marlin het plan om de ruwe haai te vangen gelukt was. Bij mij lukte dit niet. Als aas gebruikte ik geepmoot en afwisselend een halve makreel of een halve wijting. Deze sneed ik in twee (head and guts, zeggen ze in Engeland) zodat de ingewanden er mooi uit hingen om een goed geurspoor te verspreiden. Enkele fijne trekjes zag ik hierop wel, maar positieve aanbeten bleven uit. De haken waren 8/0 aan een stalen onderlijn van ca 1 meter, de uptide hengels met reel en dyneema werden voorzien van een voorslag van ca 3 meter 60/00 om het doorschurenvan de dyneema hoofdlijn te voorkomen. Misschien was dit een tikkeltje te groot en te zwaar, aangezien de exemplaren die op de Big Marlin gevangen werden zo rond de 80 cm lang waren. Vraag me af welke aanpak ze hiervoor gebruikten. Als er natuurlijk mooiere exemplaren aanbijten, is deze opzet geenszins overdreven.

Rond 14u zijn we nog even gaan driften op het wrakje van de Meerkerk en hier zat het barstensvol horsmakreel. Die hebben we dan ook veel, heel veel gevangen, op met stripjes inktvis beaasde hokkais. Er waren toch ook twee gullen snel genoeg om de horsmakrelen voor te zijn, leuke afwisseling.

Een heel mooie dag gehad met redelijk wat vis en heel mooi weer. Vader content, ikke content, ...... 

Grtz

Nico

Nico
=== Woensdag 24 juli 2013 ===


MAKRELEN FESTIJN OP DE PIRATEII

NA KORTE TOCHT NAAR BUITEN AL VRIJ SNEL DE MAKRELEN KUNNEN VINDEN.

ZOVEEL ALS MEN MAAR HEBBEN WILDE DUS NADAT IEDER ZIJN KOELBOX HAD GEVULD DE DAG BEINDIGD MET ANKERVISSERIJ OP DE TONG.

 

                       

AGENDA:

MAANDAG 29/07          AVONDVISSEN              NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR

bel of mail voor info en te boeken

Mvg. PirateIIJeroen=== Woensdag 24 juli 2013 ===


Tongen en paling

Dinsdag eens een keertje met vismaat pieter op pad geweest met zijn Shetlander op de oosterschelde

Al erg vroeg het wekkertje (4.15 uur) en richting Stavenisse gevaren om wat tongen en evt paling te vangen!

En dat ging prima,na 4 uurtjes vissen op deze stek had ik 8 mooie tongen van bijna allemaal rond de 35 cm in het netje,en Pieter 3 stuks.

Daarna verhuisd naar een diepere stek voor evt nog wat paling te kunnen vangen (en terug zetten natuurlijk)

Al na een kwartiertje had ik er een aan de zagers van dik 55cm........en er volgden er nog 4,bij Pieter wilde het paling vangen niet zo lukken,maar hij ving wel 2 mooie kreeften,en wat steenbolkjes....en ook ik ving nog een kreeft en ee visje wat we in eerste instantie niet echt thuis konden brengen,maar het bleek een VORSKWAB te zijn.

Heerlijk gevist dus.........en....rooie koppen natuurlijk bij 30 graden vol in de zon en uit de wind achter de kajuit ;)

 

Groetjes ......en draai ze eruit!!!

 

Kiske

  Kees Reijngoudt.=== Woensdag 24 juli 2013 ===


weinig tijd gehad om veel vangstberichten te plaatsen, maar ze zitten er weer volop.

voor de komende weken nog plaatsen beschikbaar, voor wie zeebaars vissen eens vanuit een hobie kayak wil ervaren

kayak-vissen.nlpeter=== Woensdag 24 juli 2013 ===


Hallo sportvissers,

Gisterenavond 23/07/13 gaan avondvissen vanuit Vlissingen met de Nautilus. 's Morgens pas gebeld

of ik nog mee kon en jawel dat ging nog. Schipper van dienst was Floep.

Richting de Paardemarkt gevaren voor de tongvisserij bij een bladstille zee. Gelukkig niets gezien

van de voorspelde onweersdreiging dus dat zat goed.

Wat betreft de vangst is het voor mezelf een mooie avond geworden.

Heb 10 tongen gevangen waaronder exemplaren van 42 en 40 cm dus hele mooie. Als aas zagers.

Helaas waren er medevissers die er minder of zelfs geen gevangen hebben.

Uptide gooien met verzwaarde onderlijn, lijn geven, dun haaklijntje, kleine vlijmscherpe haak (maatje 6)

maken soms (niet altijd) toch het verschil.

Omstreeks 02.00 terug in de sluis na eerst enkele personen in Breskens aan wal te hebben gezet.

Groeten en vangze,

Luc.D.L    Brasschaatluc d.l.=== Dinsdag 23 juli 2013 ===


 Zeevislanders,

 

maandag 22 juli , een opstapdagje vanuit Tholen , Bergse Diepsluis op de Oosterschelde, met de "Dolfijn" van Marij en Addy van As.

DE vangstberichten op de Oosterschelde om het populair te zeggen houden niet over, hoe dat komt, wie het weet mag het zeggen, heb dat zelf meegemaakt, wel alweer een aantal jaren geleden, toch mooie maatse Schol,Bot, Schar leuke Tongetjes en in het najaar leuk  Wijting en soms op de diepste plekken rond de kentering v/h tij een Gulletje, Zeebaarsje en een Makreeltje op de veren..

Nu is voor mij een dagje Oosterschelde,  veelal een ontspannen dagje  op Maandag met de pensionadas, kopje koffie, broodje bal, lekker lunchen tussen de middag met een soepje en een uitsmijtertje en verder achter de hengel de economische  crisis roblemen in deze wereld oplossen, want wij hebben onze sporen in werkend Nederland inmiddels verdiend, waarbij er wel menings verscillen zijn tussen Brabant en het Haagje.

En als we wat spectaculairs vangen is dat mooi meegenomen, dit om even de sfeer te schetsen.

Zo ook deze dag, al om 07.15 van de kant, ik was de laatste die ouwetjes zijn echt bloedfanatiek zaten op mij te wachten.

Schipper Addy opgestoomd naar de Goese Sas , een v/d weinige plekken waar "schoon "gevist kan worden, op 22 meter aan anker tegen de kentering aan van LAAG naar HOOG. de verdere omstandigheden ineerste instantie bloedheet, tot rond 11.00 uur kregen we een verkoelend windje van zee, dus de rest v/d dag was top in de polo , wel een petje op.

De vangst over de dag 14 visjes waarvan 2 aan de maat dus groter dan 20 cm, maar als kers op de taart, rond een uur of 12 bij het opdraaien ging het steeds zwaarder je denkt ineerste instantie aan vuil of een plastic zak.

NEE hangt er een KREEFT aan van bijna 2 kilo, vakkundig geschept door schipper Addy.

Stuur de fotos separaat op want ik krijg ze niet op de site ligt aan mij.

Om 15,00 het anker eruit en teruggestoomd naar Tholen.

gr Kees GraafKees Graaf=== Dinsdag 23 juli 2013 ===


Gisteren avond om 17:30 weggevaren voor een paar uren makrelen...

Vertrokkken uit Neeltje Jans, richting ZBJ boei, onderweg een paar x gestopt zodat we eens konden polsen en er kwamen een stuk of 10 makrelen uit.

Vlakbij de ZBJ zagen we een gigantische groep meeuwen en gingen de oogjes goed open. Gelijk volle haken en dit ging zo verschillende tijd door. Deze groep zat de hele tijd tussen de Meerkerk en de ZBJ. We hebben na een tijd enkel de grote bij gehouden (die je amper kon vasthouden omdat ze zo dik waren). De kleinere en horsmakrelen / wijtingen gingen terug. Ik geloof dat we over de 200 stuks hebben gevangen waarvan er meer van de helft terug is gegaan. Wel opvallend dat je midden in de meeuwen de dikke en grote ving en aan de rand de kleinere. 

Nadien nog een plons gaan nemen thv Oostkapelle. Deed wel goed met dit heerlijk weertje! David VB=== Maandag 22 juli 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Gisteren met onze trotse Orka 540 Walkaround vanuit Breskens, waar maat Ard een ligplaats voor 2 weekjes heeft geregeld, naar de Vlaamse wateren gevaren. De zee was ligt kabbeled en de temperatuur zalig. Koning tong was in ruime mate aanwezig en voor alle Gepetto's hier op deze site; allemaal keurig boven de 24cm hoor. Gewoon rap verkassen als er een paar keer achter elkaar klein spul boven komt, ik denk dat dit de beste oplossing is. Uiteindelijk bleef de teller staan op 43 stuks in de koelbox wat een mooi aantal is als je bedenkt dat we gevist hebben van begin afgaand vijf uur 's middags tot het uitvallen van de stroming om half 9 's avonds.

Onderweg terug zeehonden en bruinvisjes en vanmorgen een mooi roodbruine kop en weer wat minder plaats in de vriezer, wat wil een zeevisser nog meer?

Met vriendelijke groet,Ard en Remy Detla 1254=== Zondag 21 juli 2013 ===


Vrijdag 19 juli Vandaag weer eens een gezellig avondje wezen vissen met Rene en Youri op de Pirate 2. Er stond een straffe Noord-Oosten wind en er werd dan ook koers gezet naar West-Kappelle. Er was een gezellige groep vissers aan boord en vrijwel iedereen verstond de kunst van het 'uptide' vissen. Er was ook een delegatie van M.Brouwers Hengelsport Pure Fishing team aan boord. Je kon veel van deze mannen leren en ook de stemming zat er goed in deze avond. Deze avond met mn collega Bob 9 tongen weten te verschalken en een superavond gehad !! Snel maar weer boeken ! Chris AlmekindersChris=== Zaterdag 20 juli 2013 ===


Quo Vadis sport visserij

vandaag met Sjef Mathijssen wisten vissen op haaitjes, eerst naar de steenbanken geweest

waar ontzettend veel wyting werd gevangen en wat scharretjes. maar ook een paar mooie

haaitjes waarna we rond de middag terug gevaren zyn naar de kering waar we ook nog haaitjes vingen

totaal 9 stuks,met wat byvangsten van schar, horsmakreel,rode poon,steenbolk.

dit was dus een zeer geslaagde dag. sjef en willem bedankt.martijn=== Zaterdag 20 juli 2013 ===


Hallo.                                                                                                                                 vissen op 18-07-2013

Wezen vissen van uit Den Helder met de Tarka met schipper Sjaaks sinds lange tijd weer eens goed gevangen de gullen zijn er weer. Met 6 man 120 mooie maatse vissen en  veel ondermaats maar deze zwemmen weer .Op de terug weg nog mooie makrelen gevangen.Alle lof voor Sjaak zoals hij de boot weet te varen ook met veel tij en wind tegen en de manier zoals hij het schip op het wrak weet houden. en dan nog de service koffie lunchpaketten regelen van aas en ijs voor de koelboxen.en een goed humeur

Dus een mooie dag op naar de volgende keer.

Gr Gert-Jan Oosterveen en bedankt jongens    Gert-Jan Oosterveen=== Zaterdag 20 juli 2013 ===


Beste medevissers,

Gisteren, zaterdag, meegeweest met John van de Zeearend.  Na de leuke vangstberichten hadden we er zin in.....éénmaal aangekomen wist de schipper ons te zeggendat het best een eindje varen was, zo gezegd, zo gedan en.....verdorie geen meeuw  te zien.....wel nogal veel onregelmatigheden op de radar en het vissersbloed van John rook makreel....en ja hoor, anderhalf uurtje takelen, zweten en lachen en baken vol makreel waaronder een aantal echte flinke japen.....

John, superbedankt en tot volgende week!!!!!

ThomasThomas=== Zaterdag 20 juli 2013 ===


Vangstupdate De Zeearend

 

Zojuist even gekeken naar mijn vangstberichten, 3 weken geleden dat ik er eentje gemaakt heb! Is het omdat er niets te melden is? Integendeel! Veel te veel te melden, maar met alle dagen mooi weer en af en toe 2 trippen per dag gewoon te weinig tijd en energie om iets te schrijven, maar aangezien ik gisterenavond na het eten in slaap viel en nu weer ongeduldig aan het wachten ben totdat ik weer naar de boot mag voor een dagje vissen, nu dan even de tijd voor een verzamelbericht, per soort vis dan.

 

Makreelvissen.

Bij ons in 1 woord geweldig! Ze zitten al 3 weken massaal in een bepaald (hier niet nader te noemen gebied ;-)) gedeelte, aardig stukje varen om er te komen, maar dan heb je ook volle lijnen. Mooie makrelen ook, zeker gemiddeld groter dan vorig jaar. Het lijkt niet op te houden, gisteren zelfs voor het eerst geen duikende meeuwen en dus een driftje gedaan, gewoon weer volle lijnen, dus daar moeten er echt veel zitten. Afgelopen donderdag na het wrakken ook nog even een uurtje naar de makrelen op de weg terug naar huis, op de radar een school van 1,8 km lang, daar wordt je dus echt wel gelukkig van als schipper. Was het alle dagen goed? Nee, wij hebben 1 minder goede dag gehad, stond achteraf toch een rot zeetje en de meeuwen gaven niet thuis, dus wel redelijk wat gevangen, maar er waren ook vissers bij met weinig tot geen, dus dit soort dagen kunnen er ook bij zitten, gelukkig voor ons bleef dit beperkt tot 1 dag tot disverre in dit voor ons geweldige makrelen seizoen. Dus dezer dagen veel op de makrelen zo ook vandaag en morgen weer. Voor volgende week nog enkele plekjes vrij, dus heb je nog ruimte in je rookoven en of vriezer, snel boeken!

 

Wrakvissen.

Mooie dagen achter de rug! Sommige dagen veel kabeljauw gevangen en ook echt van die knijters van boven de 80 cm. Ik weet wel dat het in Noorwegen/Denemarken en IJsland een stuk beter is, maar naar die plekken ga je dan ook niet voor een dagtripje. Verder op de wrakken nu eindelijk ook de verschillende soorten vis die je alleen in de zomer tegen komt zoals Zeebrasem (Dorada) en steeds meer Rode Mul. Prachtige vis dit en iedere keer voel ik de neiging om zo’n vis mee te nemen voor in de vijver, maar het is natuurlijk geen goudvis alhoewel hij er wel veel op lijkt. Ook zitten de Pietermannen er weer in overvloed, dus las je zo’n akelig beestje vangt met een kleine Hanekam met zwarte stekels, NIET AANKOMEN! Gewoon de schipper waarschuwen of een doorgewinterde visser naast je vragen wat het is en dan komen wij met gehaaste spoed het beestje veilig losmaken en loslaten.

Is het dan alleen maar feest op de wrakken? Nee zeker niet! Onze laatste wrakkentocht viel mij tegen… Heel veel kleine Gul met zeker de helft ondermaats. Een goed teken voor de komende jaren, maar die visjes moeten wij dan wel laten zwemmen om de kans te geven om volgend jaar weer te vangen. Dus niet hebberig worden en meenemen, maar gewoon voorzichtig teruggooien. Alternatief, laten wij in Nederland de minimum maat voor Gul maar eens optrekken naar 50 cm voor zowel de sportvisser als de beroepsvisser. Det misschien 1-2 jaar even pijn, maar uiteindelijk plukken wij daar allemaal de vruchten van…

Overigens gaan wij 28 juli een lange wrakkentocht doen van 05:00 – 21:00 a €130,- opstapprijs per persoon. Eens kijken of die Engelse kabeljauw ook lekker smaakt J

 

Ankervissen.

Hierin zijn de verschillende mogelijkheden in de zomer vooral gericht op de haaien en/of de tongen. Over de haaien kunnen wij kort zijn, wat zitten er veel! Je moet uiteraard even weten waar en hoe je er op moet vissen, maar als die kennis bij de schipper aanwezig is, dan maak je een hele grote kans om er eentje te vangen! Leuke visserij voor de echte sportvisser, want wij doen natuurlijk wel aan Catch and Release na de haai voorzien te hebben van een Tag met de gegevens van de sportvisser er aan gekoppeld zodat er feitelijk een haai met jouw naam erop rondzwemt opdat je ook een bericht krijgt mocht hij waar dan ook een keertje opnieuw gevangen worden. Leuk toch?

De tong, in augustus zal hij ongetwijfeld goed bereikbaar zijn voor ons vanuit de Neeltje Jans, dan komen ze meer onze kant opgezwommen alhoewel wij er best al aardig wat vangen. Desalniettemin zijn wij ook al bij de Belgische kust geweest om te kijken of al die Pinokio verhalen wel kloppen. En jawel, veel tong daar! Maar eerlijk is eerlijk, met de juiste meetlat ernaast, toch wel heel veel ondermaats….

 

Tot slot, met wie of waar je ook gaat vissen, veel visplezier!


Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Vrijdag 19 juli 2013 ===


De dag van Julian.

"Het is zomer vakantie en mijn vader had een dag geboekt op de MS WIESJE. Na een goed uurtje rijden kwamen we aan bij station Vlissingen. Daar aangekomen vertrokken we met de boot naar open water.

Met 2 hengels vissend hadden we amper de tijd om koffie of limonade te drinken. Er zat ontzettend veel vis; doubletten met scharren en trio s van makreel. Haai en wijting.
In de middag werden we met saté en brood verrast en later op de dag op kippensoep met een broodje.

 Ik heb een fantastische visdag gehad samen met mijn vader ...

 Groeten Julian Monster."

Kijk, dat zijn nog eens verhalen. De schippert doet er nog een kleinigheidje bij want ook vader Pascal en zoon Senne wisten dinsdag een gevlekte "jaws" te pakken te krijgen.

Zeker moeten we boottopper Tonny noemen want met een gruwelijke hoeveelheid lijn uitgezet wist deze originele haaienmepper er 5 boven te krijgen. 4 mooie en 1 ieniemienie van 29 hele centimeters. Net uit de buik van moeders denk ik. Maar wat dondert het. Haai is haai!!!

Julian, Senne, René, Pascal en Tonny, bedankt voor de mooie dag en tot de volgende.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Vrijdag 19 juli 2013 ===


18-07. Wrakkentocht met de ms.Neeltje Jans.

Vissend Aagtekerke bleek nog wat ruimte over te hebben aan boord, zodat Johan en ik ook konden boeken; 't was al (te) lang geleden.

Gewapend met zonnebrand, pet, veel drinkwater en goeie moed vertrokken we met goed zicht naar de visgronden.

Na de koffie weer bovendeks gekomen, bleek echter het zicht zo'n 100 meter, en staat er een venijnig windje uit het koude noorden, wat zorgt v/e nat voordek.

Wat nou, een zomerse dag? "Geen blotetietenweer vandaag", hoorde ik.

Piet manouvreert ons veilig tussendoor de beroeps- en recreatievaart (verstandig in die mist?) naar het 1e wrak, wat goed vis oplevert, het zicht wordt iets beter, maar de zon laat zich niet zien. De vis is overwegend klein, met enkele uitschieters.

Na nog enkele wrakjes blijkt haast iedereen z'n visje te hebben gevangen en gaan we tevreden huiswaarts, onder de kust begroet door een stralende zon...

Bedankt mannen!

KoKo Jongepier=== Donderdag 18 juli 2013 ===


hey

vandaag,18/7 gaan makrelen met mijn zoontje van11 op de"happy-fisherman" ,toen we thuis

vertrokken zag het er zonnig en open weer uit, maar eens aangekomen te stellendam

bleek het een zeer mistige voormiddag te worden,zicht minder dan 100 meter .Eens de haven uitgevaren

kreeg de schipper te horen uit te kijken naar een zeiljachtje dat niet inging op radiocommunicatie .

Daar deze zich in onze vaarroute bevond duurde het niet lang of we kwamen hem tegen,

Nu bleek dat deze aan de verkeerde kant van de boeien aan het varen was,na wat heen en weer

geroep bleek dat deze"clown",ik kan er geen andere naam voor bedenken geen navigatie in zijn boot had,en wat denk je,

na nog geen kwartier krijgen we de melding dat die kip het strand op gevaren was,

zo een stuntmannen brengen het leven van anderen ernstig in gevaar en moeten volgens mij een

levenslang vaarverbod opgelegd worden.Deze keer is hij het strand opgegaan maar volgende keer komt het misschien tot een aanvaring

en vallen er onschuldige slachtoffers.

eens aangekomen op de visgronden (of moet ik zeggen erwtesoep)was het zoeken naar vis, er kon namelijk niet op de meeuwen gerekend

worden.Na herhaalde pogingen en verschillende lokaties slaagde Leo er toch weer in om ieders emmer goed te vullen met vis,

het waren niet de massas waarover je wel eens leest maar niemand mag klagen denk ik.

Na aankomst stond Pia reeds te wachten aan de kade en had nog een zeer leuke en attente verassing voor mijn zoon

Namelijk een t shirt met het logo van happy fisherman en een leuke foto van een makreel erop

Pia, Leo mijn oprechte dank voor de mooie voormiddag en de attentie voor mijn jongen,we kijken alweer uit naar volgend jaar

Ik kan iedereen aanraden om met hen te varen.

 

een tevreden vaderbenny=== Woensdag 17 juli 2013 ===


Zo mensen het aftellen is begonnen de nieuwe Mijntje YVonne komt 01-06-2014 in de vaart weer vanuit Stellendam Met natuurlijk Tonie als schipper volg onze website vanaf 01-08 2013 Ze word nog mooieren sneller Grt Fam. Korpershoek

Tonie korpershoek=== Woensdag 17 juli 2013 ===


Woensdag 17 juli gaan makreelvissen met de ms Neeltje Jans.
7:10 uit de roompotsluis gevaren en pas om 10:15 onze eerste drift gedaan.
Hier kwamen enkele kleine makrelen aan boord maar echt niet de moeite...
De kapitein zij dat het zoeken van makreel moeilijk was omdat de meeuwen afgelijd waren door enkele boomkorvissers
die in de buurt aan het slepen waren. Uiteidelijk dankzij het intensieve zoeken van de kapitein voor de kust van Blankenberge een mega school makreel gevonden.
We hebben wel 2 uur gedrift op deze school wat resulteerde in uitpuilende koelboxen voor iedereen. Wat opviel was dat de makrelen hier allemaal van het groote formaat waren.

Wederom bedankt voor de geweldige en confortabele (zoals altijd, deze keer hadden een heel achterdek voor ons vieren, geen eens in de knoop gehangen) vistrip kapitein en crew van de ms neeltje jans.fam. Van Pelt & Peeters=== Woensdag 17 juli 2013 ===


Duitsers, tongen, haaien en ander gespuis.

Vorige week moest het gebeuren. Een avondvisserij naar de Paardenmarkt. Lang door de matrozen naar uitgekeken maar het weer gooide roet in het eten. Geen Paardenmarkt dus. Met de uitdrukkelijke voorspelling dat de visserij bij Zoutelande ongewis was wilde iedereen toch weg. Het begint te komen daar maar het is nog niet top. Tijdens het licht weer wat schar en wat tong tijdens het donker. Met de nadruk op wat..... Bij die taaie visserij was een grootheid uit de vaderlandse hengelsportpers aanwezig. Op verzoek van onze Duitser in spé die in de anonimiteit gehouden wil worden meent Wiesje deze heer toch een pluim te moeten geven voor het binnenbrengen van de meeste tongen aan boord.

Op de terugvaart kreeg het heerschap ruzie met zijn afritsbare broek. Na een welverdiende maar korte nachtrust in chalet Perrée wilde het kledingstuk helemaal niet meer en onze "Duitser in campinguitrusting" vertrok welgemoed naar een haaienexpeditie op de Oosterschelde. Let vooral op de prachtige combinatie schoenen-sokken-blote benen-korte broek.


Daarna stond een avondvisserij met het gezelschap onder leiding van Dirk de Groot op het programma. Aan boord ook opperknopers en in de war gooiers Ruud en Peter. Die 2 moeten een zeer innige relatie gehad hebben. Ze konden maar niet van elkaars lijnen afblijven. Robbie trok zich niets van het gedoe aan en viste vrolijk door met zelfs een triplet tong. Een hele gezellige groep die altijd weer voor veel lol zorgt. Best goede Paardenmarkt visserij maar wel heer erg met horten en stoten.


Nog een tropendag met de vrijwillige brandweer uit Hamme onder leiding van spuitgast Kris (Nico, wat heb je me aangedaan???). Wat een bende zeg. Alleen Luc had wel eens gevist en de rest zei dat ze wel eens in een forellenput geweest waren. Volgens mij zijn ze niet verder als het terras gekomen want vissen? Ho maar.

Toch wist de kudde op een of andere duistere wijze een berg vis boven te toveren. Wijting en schar die steevast tongeskes genoemd werden. De hand van Neptunus moet wel in het geding zijn geweest want er kwamen op zo mogelijk nog duisterder wijze ook nog 5 haaien aan boord en dat mag gezien het aantal ervaringsdeskundigen een prestatie van wereldformaat genoemd worden. Supersupersupersupersupergezellig was het wel.


Ook nog een dagje niet weggekund maar dat werd door het goede samenwerkingsverband met "De Naud" zo goed mogelijk opgelost. Bedankt Frank.

Zondag met André naar de Steenbank voor een heerlijk zonnig dagje met weer veel vis. Ze zijn niet allemaal even groot maar er zitten er wel reteveel. Ook als je selectief vist kun je een mooi maal vis meenemen. Ook vandaag weer haaitjes en André wist een heel fotogeniek poontje te vangen. Leuke relaxte dag dus zelf ook meegevist. Bedankt dat dat kon heren!

 


Maandag met een wel zeer gemêleerde groep opstappers naar de ponyveiling. Aan de bakboordzijde de rustige helft en aan de stuurboordzijde de mouwers van Kouwen. Tsjongejonge, het leek wel of ze ingeent waren met een grammofoonnaald.

Het resultaat was eigenlijk best prima maar het leek zeer moeizaam te gaan. We zullen geen namen noemen maar de vaste waardes lieten het er een beetje bij zitten. De mouwdivisie sloeg zich er goed doorheen maar ook Paul wist, na lange afwezigheid weer een hele mooie binnen te krijgen.


Heren, bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
http://www.zeeuwschvislog.nl/wiesje/Hank Perrée=== Woensdag 17 juli 2013 ===


Geweldige dag,

Dinsdag met de M.S.Neeltje Jans een lange dag gaan wrakvissen ,iedereen was goed op tijd en dan is Piet al maar gelijk gaan varen met het binnenkomen ook

nog een half uur later dan normaal wat toch meer dan een uur vistijd winst was,rustige zee en stralende zon

Er was heel veel vis aanwezig en ook gevangen 2 kilo aas verbruikt wat resulteerde in:

18 Kilo gestripte gul/kabeljauw waarvan enkele gaffers 3,5 kilo steenbolkfilet en 2 mooie polakken

wat er ook opviel was dat er veel gulletjes van 30 tot 33 cm gevangen  werden wat de potentiële vangsten voor volgend jaar zijn

Een GEWELDIGE dag Bedankt Neeltje Jans TEAM

Eddy (De Vrijvissers)Vercaigne Eddy=== Woensdag 17 juli 2013 ===


Dinsdag lekker met z'n vieren de zee op geweest naar de Bruine Banken vanuit Scheveningen.

Diverse wrakken aangedaan en mooie makrelen, gullen en wat andere soorten gevangen. Heerlijk weer, glad zeetje en weer veilig thuisgekomen in de haven.

Enorm genoten van de mooie schepping, waarbij we ook nog veel bruinvissen hebben gezien.

Groet, Lex, Corneel, Martijn en WillemWillem de Wit=== Dinsdag 16 juli 2013 ===


TOPDAG OP DE NAUTILUS (BEDANKT FLOEP!!) Op maandag 15 juli om 08.00 vertrokken op de Nautilus met mijn neefje vanuit Vlissingen. Nadat we zeer vriendelijk ontvangen werden door Floep en zijn mannen zijnde onder het genot van een bakje koffie de haven uitgevaren. Met de zon aan onze zijde en de zee zo glad als een aal beloofde een perfecte dag te worden. Aangekomen op de visgronden begon de dag zeer rustig er was zelfs geen meeuwtje bekennen die de aanwezigheid van een grote school makreel zou kunnen verklappen. Na een kwartiertje kwam echter de eerste groep jagende meeuwen in zicht en met de PK's van de Nautilus was het dan ook geen enkele moeite hier binnen no- time naartoe te varen. Bij aankomst de lijntjes uitgegooid en gelijk volle bak makreel. En het waren dan ook geen kleintjes! Na nog op een paar plekken volop makreel gevangen te hebben zijn we doorgevaren naar de wrakken om hier wat gul, maar vooral veel schar aan de haak te slaan, allemaal vrij mooie maatjes! Ik kan iedereen echt aanraden met de Nautilus mee te gaan, een klantvriendelijke kapitein en bemanning, gastvrij en vooral beregezellig! Ook al vaart eigenaar Frank dan net iets harder, ik zeg FLOEP BEDANKT! Groetjes Ivo KrijgerIvo Krijger=== Dinsdag 16 juli 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Van de week zijn we met een 'Zijpe' delegatie mee gegaan met de Wiesje. Het doel??? Tongen meppen. We waren met z'n achten aan boord. Richard, Paul, Mitchel, Jaap, Cock, Ferry jr., Ferry sr. en ik zei de gek. Hank bekeek eerst onze onderlijnen en haken en bij sommige moest er toch wat aangepast worden. Hank wilde TONG vangen. Hij zei al dat het een raar visje was om te vangen, dus deed er alles aan om te zorgen dat ze ook aan boord kwamen. Dus ook de onderlijnen controleren en geankerd vissen en up-tide gooien was de opdracht. Rond kwart voor zeven door de sluis en hop naar de 'Paardenmarkt'. Onderweg al varende nog een makreel-lijn uitgehangen om te kijken of er nog wat wilde happen maar helaas. (Ik was tenslotte gekomen om te vissen en niet om te wachten tot we er waren). toen we er waren zei Hank dat het wel 20 minuten zou duren eer de eerste tong zich zou melden en dat er dan pas koffie en koek zou zijn.... Nou ff niet Hank. 10 Minuten en Paul schreeuwde al om koffie. Numero uno was aan boord. De koffie was nog niet eens doorgelopen. Al snel kwamen er meer. Bij mij duurde het allemaal wat langer maar uiteindelijk had ik na een uur ook mijn eerste tong binnen. Jaap had zelfs een keer een draai van drie. Uiteindelijk hadden we er over heel de boot 88 dus dat was niet verkeerd. Zelf had ik er 9 met één hengel. We hebben weer veel gelachen en volop genoten van het lekkere weer en de kip en hamburgers van Cock. Zeker voor herhaling vatbaar.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

 Dennis Zwiers=== Dinsdag 16 juli 2013 ===


Op zaterdag 13-07-2013 zijn we weer een dagje wezen vissen op de Eendracht 2 met schipper Henk en zijn charmante vrouw Catharina.
We, dat zijn de medewerkers van Rabobank Nederland die elk jaar met een man of 30 á 40 de wateren bij Tholen onveilig komen maken.
Vrijdag 12-07-2013 keek ik even op de site van de Eendracht 2 en schrok mij het lazarus omdat ik toen zag dat schipper Henk het aardig voor zijn kiezen heeft gekregen.
Ik zal er niet al te veel over uitweiden, maar als je dat allemaal kan overleven dan ben je echt een hele taaie kerel en blijkbaar is Henk dat.
Gelukkig was Henk weer paraat al moet hij voorlopig nog even wat hulp hebben van zijn zoon voor de zware klussen aan boord.
Het humeur van Henk heeft niet onder al deze rampspoed te lijden gehad en zoals vanouds was hij weer het zonnetje aan boord die iedereen met raad en daad terzijde stond.
Dank zij zijn schipperskunsten hebben wij ook dit jaar weer de wedstrijd, die niet officieel bestaat maar daarom niet minder fanatiek wordt gehouden, tussen onze collega's op de Dolfijn en wij op de Eendracht, met grote overmacht gewonnen.
Als je nagaat wat de ervaringen van de meeste vissers is ( 1 x per jaar ) dan mag je dat best wel een prestatie van wereldformaat van Henk noemen.
Het verweer van de collega's op de Dolfijn, wij hadden een pijlstaartrog en ook enkele makrelen en die hadden jullie niet, schaar ik voor het gemak even onder kinnesinne want als je met 248 tegen 33 op je sodemieter krijgt dan heb je toch eigenlijk helemaal niets meer te vertellen!
Mede dank zij de goede zorgen van Catharina, het mooie weer en de geweldig vangst is het voor ons een topdag geweest waar We Henk en Catharina hartelijk voor bedanken.
Ik verheug mij nu al weer op volgend jaar wanneer we op 12 juli weer zullen inschepen op de kampioensboot, want zo wordt de Eendracht 2 bij ons al genoemd.

Ton de Bondt
Secretaris van de visclub van Rabobank NederlandTon de Bondt=== Dinsdag 16 juli 2013 ===


Zondag 14 juni 's middags eerst een flinke kluts grote pieren gestoken. Hierna 's avonds met de boot naar Neeltje Jans gereden om een nachtje de tong te belagen. Het weer was prachtig en het getij gunstig. Met het invallen van de schemering een stek gezocht aan de buitenzijde van de kering. Direct vis gaan vangen. Totaal 3 gladde haaiten en 9 tongen gevangen. (scharren en ander gesnuis tel ik niet mee, daar komen we nu niet voor;-) Wel blijkt dat de haaitjes met de schemering het ondiepere water op zoeken om te azen, omdat ze nu gevangen worden tijdens het vissen op de tong. Bijna alle vis gevangen tot ongeveer 1 uur. Toen viel de stroom weg. Er was de hele nacht weinig stroming. Het was laagwater om 2 uur. Nog verkast naar een 5 meter dieper gedeelte van het talud. ook dat mocht niet baten. Met het licht worden tijdens het binnendraaien van de hengels om naar binnen te varen kwam tong nr. 9 binnen. Het was een heerlijke rustige zomernacht met een prachtige sterrenhemel en mooie vissen. Hopeilijk volgen er zo nog meer. Groeten Kees Delta 362.Kees Delta 362=== Maandag 15 juli 2013 ===


Er was eens …..

Zo beginnen de meeste sprookjes. In ons geval bedoelen wij dat met al onze drukke dagen op zee, er nu weer eens tijd was om een stukje te schrijven. De PirateII(+crew) kreeg weer heel wat voor zijn kiezen met dag trips, avond trips, combi trips en zelfs ook de hele nacht door vissen. Het  behoord allemaal tot de mogelijkheid bij ons zodat er voor iedereen wel een interessante visdag bij zit. De N-NO5&6 wind van afgelopen week speelde ons beetje parten om op de topstekken te vertoeven. Dit gaf ons dan wel de mogelijkheid om eens wat andere plaatsen uit te proberen en ook hier konden we leuk vis vangen.  

Hierbij een aantal high lights van de afgelopen week. En omdat een foto vaak meer zegt dan 1000 woorden, hebben we er een aantal bij geplaatst

NACHTVISSEN; je moet bijna gek zijn om het te willen, een hele nacht doorhalen op zee maar als de vraag gesteld wordt willen we daar uiteraard aan mee werken. Het tij dusdanig uitgekozen dat we grote kans hadden om ook werkelijk de nacht door te blijven vangen. De vangst kwam langzaam op gang maar zoals verwacht konden we toch goed door blijven vangen tot onder de ochtend. Moe(uitgeput) maar voldaan konden we uiteindelijk weer richting thuishaven keren met een aardige klus Tong

                                                                                        

HAAIEXPEDITIE; altijd leuk om te doen en voor vele een belevenis van formaat. Uitgevaren naar de befaamde stekken, met onderweg nog een paar makrelen meegepakt. Met schar(retjes), wijting als bijvangst en een aantal haaitjes aan boord een geslaagde trip.

                                        

MAKREELVISSEN; ook een paar dagen met een gewillige groep liefhebbers op jacht geweest op deze zomergasten. Gelukkig goed gevonden en naar hartenlust van iedereen de koelboxen kunnen vullen. Omdat we ons dan toch wat verder uit de kust  bevinden, ook nog een aantal wrakken aangedaan met toch zeker geen slecht resultaat 

                                                        

Zoals U leest is er van alles mogelijk op visgebied. We weten ze wel te vinden om er samen een geslaagde dag van te maken. Dus wilt U ook eens een mooie dag beleven denk dan aan het gezegde: VISSEN OP ZEE DOE JE MET DE PIRATEII

 

Agenda komende week:

  • Vrijdag 19/07                    enkele plaatsen vrij
  • Zaterdag avond 20/07   enkele plaatsen vrij

Mvg.PirateIIJeroen=== Maandag 15 juli 2013 ===


afgelopen weekend weer een paar keer met de kayak de oosterschelde op geweest.

best leuk en ook mooie baarzen gevangen, varierend van 3 tot 12 stuks en van 25 cm tot 65 cm, meerendeel zat zo rond de 50 cm.

voor de komende weekenden heb ik nog enkele plaatsen/tijden beschikbaar.

kayak-vissen.nlkayak-vissen=== Maandag 15 juli 2013 ===


TOPDAG MET DE HAPPY FISHERMAN

Gisteren, zondag 14/7, op combinatietocht geweest met de Happy Fisherman van Leo van Tol. Wij zijn begonnen op de wrakken, en al snel kwamen de eerste gullen, steenbolken enz naar boven. Wij hebben heel aardig wat gul gevangen, waarvan de grootste rond de 4 kg waren. Ook werd er o.a rode poon en mul gevangen, en nog een aantal verschillende soorten. Na de middag was de makreel aan de beurt, en die had Leo best snel gevonden......... Binnen 2 uur was het hele dek veranderd in een grote makreel-brei, overal makreel......, bakken waren vol, uitpuilende koelboxen enz, een groot feest !!. Hierna was het tijd om terug te gaan, het was ook wel mooi geweest met alles vol waar je vis in kon bewaren. Ook namens mijn 2 vismaten, wil ik hierbij Leo bedanken voor een topdag !!.. Het was leuk, gezellig, veel vis, goede service en inzet, kortom: Ons zal je vaker zien Leo !!, nogmaals bedankt !! Foto's zijn te vinden op de Facebook pagina van de Happy Fisherman.Ivan=== Maandag 15 juli 2013 ===


verslag van 4 dagen Happy-fisherman

donderdag morgen te veel wind en golfslag niet uitgevaren met de middag trip veel minderwind en golfslag dus maar proberen we kunnen kort zijn over de vangst die was niet best

vrijdag morgen met goede moet de zee op maar helaas ze hadden er nog geen zin in de blauwe rakkers

zaterdag een wrakken tocht die was goed iedereen had een leuke klus vis waar ze lekker van kunnen eten

zondag een combi trip wrak/makreel deze dag was super er zijn 6 soorten vis gevangen wat mooi is voor mensen die dit nog nooit meegemaakt hebben en ook de blauwe rakkers

waren in grote getalen aanwezig en iedereen ging moe en voldaan huiswaarts

krijg je ook zin om mee te gaan

er is nog plaats voor vrijdag morgen we gaan dan van 9 uur tot 2 uur en ook a.s zondagmorgen hebben we nog plaats

voor boeken of info kunt u bellen met 0187493785 of kijk op onze side

www.happy-fisherman.nl

 

we wensen iedereen een fijne vakantie en mooie visdagen en mooi weer

team Happy-fisherman  Piapia=== Maandag 15 juli 2013 ===


Zaterdag 13-7 samen met mijn zoon richting Vlissingen getrokken om daar om 8u aan boord te gaan voor een combi trip makreel/haaienvissen.

Het was voor mijn zoon al tof wanneer de schipper Frank zijn gashendel opentrok en richting makreel ging. Aangekomen een aantal keer gestopt en toch redelijk wat makreel gevangen. Het was niet super en daarom werd er beslist om richting haaienstek te gaan.

Direct heel wat wijting en kleine schar gevangen en ook werd er door een van de vriendelijke mensen aan boord een haaitje gevangen. De schipper hoorde door de marifoon van de mooi samenwerkende Wiesje of Pirate dat er op hun plaats meer haaien werden gevangen, dus verlegde hij zich meer naar die stek.

Daar begon het pas. Er werden aan boord heel wat haaitjes gevangen. Ik en mijn zoon kregen een hele tijd geen beet meer en dan plots....een mooie beet die hard doortrekte.

Mijn zoon sloeg aan en je zag de stok hard doorbuigen. Na een paar minuten vertoonde zich de grijze/witte schaduw van een haaitje en iets later was het een feit... zijn eerste haai.

Aan boord werd de haai mooi gemeten en getagged, en na de nodige foto's werd hij teruggezet. Als een speer door het water zwemde hij weg.

 

Toen we dachten dat de dag niet meer stuk kon kreeg hij weer een enorme beet.  Na een paar minuten was het hem nogmaals gelukt. Deze keer een haai van 83cm.

 

Als vader is het toch steeds speciaal wanneer je in je zoon zijn ogen kijkt en deze zo glinsteren van geluk.

Rond 15u was het tijd om terug naar de haven te keren na een mooie dag met mooi weer.

Aan de sluizen kreeg mijn zoon dan nog een T-shirt van SHARK ATAG

Hartelijk dank aan de schipper en mensen aan boord voor deze leuke dag die hij volgens mij zich nog heel lang zal herinneren.

Tot de volgende......

Groeten Ronald

  Ronald=== Zondag 14 juli 2013 ===


Avondje Grevelingen
Vrijdagavond hadden we nog een avondje Grevelingenvissen gepland. We vertrokken rond 1900 uur met de MS Theo vanuit den Osse. Behalve de harde kern van Dreischor hadden er ook nog wat introducees ingescheept. Zodra het anker op de bodem lag kwamen de eerste vissen al aan boord. Wessel begon met een maatse wijting, bij de andere vangers waren de vissen duidelijk kleiner. Na een paar uurtjes werd er verkast in de hoop dat er wat grotere vissen aan dek kwamen, maar ook hier was het in hoofdzaak microvisserij van wijtingen en steenbolken. Op deze tweede stek kwam er bij Gerald nog een schar aan boord. Ook het invallen van de schemering leverde geen grotere vis op. Het laatste uur maakte we er nog een wedstrijdje van. Vissend met een hengel wisten we in het donker nog een klusje microvissen te vangen, maar ook kwamen er nog grote wijtingen op de meetlat. De laatste draai van Henk leverde nog een bonusvis op in de vorm van een wijting van meer dan 30 centimeter. Traditiegetrouw ging de overwinning van de avond naar een introducee. Zelf kwam ik niet verder dan een stuk of 10 micorvisjes, mijn kleinste wijting kwam tot 8 hele centimeters op de kaart, mijn grootste kwam tot 12 centimeters. Gelukkig dat er zoveel klein spul te vangen was, dat betekend dat er in ieder geval weer vis de Grevelingen optrekt, wellicht dat ze flink willen groeien, dan kunnen we ze nogmaals vangen als ze maats zijn.
 
   
 
Niek Romijn HSV Dreischor


Niek Romijn=== Zaterdag 13 juli 2013 ===


gisteravond en vandaag (zat) weer eens een keer dichtbij huis geprobeerd op de westerschelde.

diverse stekken uitgeprobeerd globaal tussen hansweert en terneuzen. zowel langs de hoofdvaargeul als de z-beveland kant.

op diep water, op ondiep, tegen een plaat aan, tegen de vaargeul aan, een dobber met een verse steekzager over strekdammetjes laten driften, niets maar dan ook niets wilde werken.

1 klein tongetje tijdens de hele sessie.

volgende keer beter en dat zal weer in de voordelta zijn.Bert=== Zaterdag 13 juli 2013 ===


Hallo beste sportvisvrienden,

bij deze een visverhaal met mijn kleine neefjes van 7 en 10 jaar. Eindelijk was het dan zover........we hadden afgesproken dat we op donderdag 11 juli zouden gaan avondvissen met de boot. Nadat ik de boot had bevoorraad met lekkernijen  en een frietje hadden gegeten in Tholen vertrokken we naar de visgronden (kids vol spanning en enthousiasme).

Na diverse visplekjes te hebben geprobeerd,wat geen succes was ivm te veel wind (5bf) besloot ik om 20.30u aan te meren bij de Bergse diepsluis omdat ik acht dat veiligheid met 2 kleine mannen prio nummer 1 is. De kinderen hadden het prima naar hun zin en we vingen zo af en toe ook nog een visje (super). Maar om 24.00u was het voor de kleinste tijd om te gaan slapen en om 1.00u ben ik met de oudste ook maar de kooi in gegaan. De andere ochtend zouden we verder gaan en leuk een stukje gaan varen.

Een grote smet op deze vistocht was het bezoek van Rijkswaterstaat.Deze waren de avond ervoor voorbij komen varen met de RWS 22 en staken vrolijk hun hand op en vaarde verder.  

Maar s'morgen kreeg ik bezoek van hun collega's met een rubberboot en wiste mij te vertellen dat aanmeren alleen toegestaan is tbv wachten voor de sluis.(vermoedelijk doorgegeven door de RWS22).Ik zei dat ik de daar uit veiligheid(wind) met 2 kleine kinderen had aangemeerd en op het punt stond om te vertrekken en er niemand last van ons had gehad . ook haddden de sluiswachters via de intercom ons kunnen waarschuwen maar hiervan niets vernomen ook niet van de RWS22 die de avond daarvoor vrolijk en vriendelijk zwaaiend voorbij zijn gekomen. Maar de heren in de rubberboot waren niet voor reden vatbaar en en zeiden dat ze vorig jaar waarschuwingen uitdeelden en van af nu bekeuringden om dit te handhaven.Dus....ja hoor ik kreeg een bekeuring van maar liefts 190 euro. Dus je begrijpt wel dat mijn vistochtje met de 2 neefjes ernstig is verziekt door die 2 dienders. Dus visvrienden wil je dit voorkomen ga dat niet aanmeren bij een sluizencomplex zelfs niet als er naar jou inzicht gevaar dreigd en je voor een VEILIG heenkomen zoekt!!

Heb altijd geleerd tijdens het behalen van mijn vaarbewijs dat je als schipper ten alle tijden de VEILIGHEID  voorop moet stellen......maar ja sommige mensen denken daar anders over.

Erg TRIEST.

Verder nog veel vaar en visplezier.  

 Ernest=== Vrijdag 12 juli 2013 ===


Wrakken met de Naut

Vandaag 12-7 met de Nautilus weer eens richting wrakken geknald.

Om 06.00 uur klantjes in de boot de sluis door en het gas erop.

Behoorlijk stukje gevaren maar dit was zeker de moeite,heel de dag door lekker gul gevangen ondanks de knetterharde stroom.

Mooie dikke formaten waren geen uitzondering over heel de dag.

   

Ook nog mooie pollak en rode ponen aan boord zien landen.

Iedereen heeft vandaag zijn visje kunnen vangen en ook onze jongste telg aan boord bleef niet achter zoals jullie op de foto s kunnen zien.

  


Volgende week willen we het weer proberen dus als je zin hebt kijk even op onze agenda voor vrije plaatsen info@wrakvissen.net

Grt FrankFrank Smits=== Vrijdag 12 juli 2013 ===


Gisteren met mijn zoon een boot gehuurd. Rond 7h vertrokken uit de haven van Yerseke en richting Goes sas gegaan.

Om kort te zijn, heel de dag niets kunnen vangen... Op verschillende plaatsen en dieptes geen beet gezien, buiten een paar zeesterren die de alles wegtrekkende vissleepboten waarschijnlijk terug hebben gegooid. Ik heb altijd zeer graag op de oosterschelde gevist maar heb echt toch het idee dat deze de laatste jaren te hard uitgeknepen wordt en geen tijd krijgt om zich te herstellen.

Volgende keer ons geluk maar eens elders beproeven... Vriendelijke groeten, RonaldRonald=== Donderdag 11 juli 2013 ===


Sprookjes bestaan niet!


Raar eigenlijk dat er soms mensen zijn die zich op ons onvolprezen internet openlijk uitspreken over het hoge Pinokkio-gehalte van de gedane vangsten. Dat is wel een beetje jammer. Het betreft dan de vangsten rondom de Paardenmarkt en Zeebrugge. Vooral de mannen van De Bootvissers Seagull doen erg hun best tegenwoordig. Natuurlijk is het zo dat er wel eens een zeperd bij zit ( het blijft vissen.....) maar dat zijn gewoon topstekken voor de tong. Ik ben eigenlijk niet zo van de aantallen maar als Wiesje er 's ochtends van half 10 tot 1 93 ziet binnenkomen en diezelfde avond van half 8 tot 11 63 met 8 leenhengeltjes. Nou, dan geloof ik die verhalen van de tongvangsten van ca 250 stuks als je van 7.15 tot 22.00 uur ligt best wel. Maar dat terzijde.

Deze keer een heel ander verzamelvangstbericht als je gewend bent. De Vlissingse vloot ziet natuurlijk het liefste dat iedereen aan boord zijn visje vangt. Omdat vriend schar ons op dit moment wat laat zitten moeten we de koers wat verleggen. Maar dat is helemaal niet zo erg.
Bovengenoemde tongstekken zijn goed aan te varen. De Nautilus is er voor de liefhebbers van hard varen en Pirate en Wiesje doen het wat rustiger aan maar komen er ook. Handig als Frank er het eerste ligt want dan weten we wat. Pirate en Wiesje zoeken een ander plekje op zodat er op 3 verschillende dieptes gevist wordt. Goed contact met elkaar en dus rap naar de boot waar het beste gevangen wordt. En dat lukt dus in zijn algemeenheid best prima! Van de week noodgedwongen ook eens bij Zoutelande gelegen en daar kwam best redelijk tong boven en vooral ; hele mooie. Een slagje groter als in den Belgiek.

Voor de dag trips die steeds meer combi-trips aan het worden zijn gaat de reis naar het Steenbank gebied. In Pinokkio-country biedt de ankervisserij daar veel vis maar van de 10 moet je er 6 teruggooien. Wel heel amusant want er gebeurt heel de dag wat. Schar, wijting een makreeltje en natuurlijk de haaitjes.

Ook de makreelvisserij is volledig los aan het komen en bij de wrakjes nabij zit een prima gulletje. Maar wat zullen we nou allemaal oh-en. Een foto zegt meer als duizend woorden dus hebben we een zwikkie leutige plaatjes van de 3 musketeers bijgedaan.

Nadeeltje; het moet echt goed weer zijn dus we zijn wat strenger met de beslissing al dan niet uit te varen!


Wil je ook eens een lekker dagje op zee? Kijk dan maar op de diverse sites voor de opstapdagen. In de week van 22 t/m 25 juli is er nog wel hier en daar een plaatsje.

Heren haaien-tong-gul-wijting en schar vangers, bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Frank, René en HankHank Perrée=== Donderdag 11 juli 2013 ===


Ome Dré en tante Wies.

Ik geloof dat het 2 jaar geleden was dat we Dré met de Big Marlin wel eens een beetje gepest hebben met zijn visserijtjes in "onze" Walvisstaart. Matig vanaf Neeltje Jans en in de westerscheldemond super. Nu lijken de rollen omgekeerd. Vriend schar heeft nu echt aan zijn palen getrokken en is er vandoorgegaan. De zomergulletjes zijn nog niet doorgedrongen bij ons in de buurt dus wat moet je dan? Natuurlijk is er de tong maar dat blijft toch een specialistisch geduldspelletje met zo nu en dan een mooie baars en een paling als toetje. De tongvisserijen varieren van behoorlijk tot super dus die uitwijk hebben we in ieder geval. Als de mensen een amusante leuke visserij willen moet er echter een behoorlijk eindje gevaren worden om in het domein van Dré, José, Ludo en Rob terecht te komen. Maar daar is dan ook van alles te beleven.

Afgelopen zondag samen met de Naud van Frank en de Aisling van José lekkere visserij gehad. De heren bij mij aan boord die een heel weekend te gast waren (super verzorgd in de huisjes van Gert-Jan) onder leiding van Jorge wilden haai en die kregen ze dan ook. Maar liefst 4 gladde haaien kwamen aan boord samen met een onverkwikkelijke hoeveelheid schar en wijting. Ze wilden niet op de wrakken maar uit zeeeeeeeer betrouwbare bron vernam ik dat als je wat verder doorvaart er een leutig gulletje te vangen is. Tussendoor hingen er de nodige makrelen tijdens het opdraaien aan de gewone paternosters. Kortom, heel leuk!!!


Er kleeft ook wel een nadeel aan die locatie. Kunnen we (afhankelijk van het tij) in de westerscheldemond een leuke visserij hebben met behoorlijke wind, in het walhalla voor de laatste maand van het Wiesje-zomerseizoen zijn we wat strenger met de beslissing al dan niet uit te varen. René ging laatst toch en die had het niet meer over vissen maar sprak van "overleven". Het moet wel een beetje comfortabel zijn ook.

Alleen maar flut hier in de buurt dan? Nee hoor, als het tij verloopt verzet men de bakens en ik heb gewoon heel erg lekker op de tong gevist en waar de Meerkerk zorgt voor tripletten schar komt in den Belgiek met regelmaat een heel ander tripletje boven. Tong wel te verstaan. Vaste opstapper Rinus weet in ieder geval hoe dat werkt.

Een wereldavond met de mannen van John van Zweeden, die helaas te kort duurde. Supergezellige groep met mensen die bijna allemaal nog nooit gevist hadden. Ze wisten er met 8 leenhengeltjes in 3 uur tijd 63 buit te maken en toen gooide het weer roet in het eten. De volgende dag nog even gekeken op de observatie van windfinder en toen bleek dat we een uurtje west 7 tot 8 op ons sodemieter hebben gehad. Goede beslissing van John om om 23.15 de terugreis te aanvaarden. De verzopen katten weer veilig op de kade geparkeerd.

 
Ook super was de dubbele trip met de uitvoerders van MNO/Boskalis. Wiesje en de Pirate hadden voor een gewone dagtrip nog best fatsoenlijke visserij in de monding. Vooral bij de wn6 kwam enige tijd erg leuk mooie wijting binnenboord en toen David een hele mooie gladde haai aan boord kreeg kon de dag al helemaal niet meer stuk.


En toen kwam Eize. Wat een geweldige kerel die helemaal met Patrick en Vince van achter Enschede kwam rijden. Met 10 leuke tongen sloot hij de dag af. Ook Carl ving een mooie portie tong en wist ook nog een sissende paling van 79 cm!!! te strikken.


Dan de jeugd. Die kleine mannen doen in ieder geval wat de bijbehorende vaders en begeleiders niet doen. Luisteren. En zo ving Stijntje echt 2 megaplaten, viste Roy op welhaast beschamende wijze heel de boot het snot voor de neus en kon ook Vince een ruime veertiger op zijn conto bijschrijven. Ik zou iets kunnen schrijven over ver ingooien lijn geven en lang wachten maar ik heb de moed maar opgegeven.


Met een kleine groep met Marc, René, Hans, Florian, Peter en Edwin diezelfde avond terug gegaan naar de Zwartepolder en daar bleek dat de tong een vervelend dier is. We hebben de doelstelling precies met 1 tong overtroffen maar het was met hangen en wurgen. Gelukkig dat Edwin nog een leuke paling ving.

Als laatste de hele gezellige dag met de Kaaykes die aanleiding was tot het begin van dit stukje. Wat een flutvisserij gister zeg. Heel de wereld afgevaren, iedereen super zijn best gedaan en alleman had dan ook vis maar daar was het dan ook mee gezegd. Gelukkig sprak de kleine terrorist Jarin de wondere woorden : "Als ik nou nog een tong vang is mijn dag goed."

Ik heb Neptunus op mijn blote knieën gedankt toen hij er 1 bovendraaide ....

Mannen, bedankt allemaal weer voor je aanwezigheid op Wiesje en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 10 juli 2013 ===


Afgelopen nacht van dinsdag op woensdag gevist in de Westerschelde. Het begon met pech. Kort na vertrek viel de marifoon uit. Nieuw apparaat wat tot dan perfect werkte?? Hierop telefonisch kontakt gemaakt met sluis en centrale Vlissingen. Fijne en behulpzame mensen. Trip hierdoor voort kunnen zetten. Stek gezocht ivm noordelijke wind onder Nollenstrand en Dishoek, daar toch een flinke golf en deining. Om een nacht te vissen in een kleine boot niet erg prettig. Hierdoor geankerd voor Oranjemolen voor de centrale Vlissingen. Wel zo veilig. De wind N/NO 4 bleef langer doorstaan dan Windfinder voorspelde. De hele nacht dus, tot het licht worden omstreeks 5 uur. Met daarbij de golven van de pilots een roerige maar dynamische nacht. met de vangst was dat niet zo.. Tijdens avond bijvangst van bot en schar. Maar daar kwamen we niet voor. Uiteindelijk 5 tongen weten te vangen. Wel mooie grote, 1 ruim 40+, maar wmb te weinig. Dat moet veel beter kunnen, dus dat gaan we binnenkort opnieuw proberen. Vriendelijke groeten. Kees Delta 362.

Kees Geers=== Dinsdag 09 juli 2013 ===


afgelopen weekend weer met de kayaks achter de stekels aan gegeaan...

even kort samen gevat van afgelopen weekend , diverse mooie baarzen gevangen maar ook regelmatig (te) voorzichtige aanbeten en losschieters gehad.

de ervaring leert dat de vangst alleen maar beter zal worden en de aanbeten steeds harder en meer.

komende weekenden nog enkele plaatsen beschikbaar

kayak-vissen.nlpeter=== Maandag 08 juli 2013 ===


hallo, afgelopen zaterdag middag/avond bij texel en den helder rondom de razende bol op makreel gevist, er zaten er veel eerst veel ondermaats maar later toch die bonkers super weer en een mooi maaltje weer mee terug groeten alf en rob.alfred/ rob=== Maandag 08 juli 2013 ===


Zaterdag 6 juli eindelijk nog eens met Josee en hare Aisling op zee geraakt.

Wij zijn ons geluk gaan beproeven omgeving ZBJ.

De ganse dag scharren en nog eens scharren gevangen,helaas 80% ondermaatse.

Enkele makrelen en wijtingen als bijvangst.

In ieder geval prachtig weer, en de bekende goede zorgen van Josee, maakten er een gezellige visdag vanJan=== Maandag 08 juli 2013 ===


Zondagmiddag met onze boot, de"Schelde 10", vanuit Stavenisse naar de "Dorstman" gevaren. Geankerd bij de D13, waar ik vroeger wel een botje en een zeebaarsje ving, maar helaas ging dat deze keer niet op. We hadden 3 botten en 1 geep. Het was wel gezellig en prima weer, dus was het toch een geslaagde middag. Dik.Dik.=== Maandag 08 juli 2013 ===


gisteren met de happy-fisherman de zee opgeweest super weer en over de vangst niks te klagen mooie kabeljauw gevangen verschillende van 80 cm

dus heb u zin om ook een keer mee te gaan kijk op de side www.happy-fisherman.nl of bel met 0187493785

we zijn ook op face boek happy-fisherman van tol

a/s zondag hebben we een combi trip wrak/makreel er zijn nog plaatsenvrij

met vriendelijke groet

team happy-fisherman piapia=== Maandag 08 juli 2013 ===


Zaterdag een avondvisserij gedaan. We gingen  met drie man aan boord van de Salamander2 en vertrokken omstreeks 17 u uit Tholen om er omstreeks 23 u terug te keren.

Na een uurtje varen konden we vissen.

De vangsten waren serieus ondermaats.
Wij vingen in totaal 6 makrelen en enkele scharren van het postzegelformaat.

Volgende keer beter...

 

Voor de rest genoten van de mooie dag, de spectaculaire zonsondergang en de gezellige sfeer op de boot.

Dirk M.Dirk Muyldermans=== Maandag 08 juli 2013 ===


Gisteren Zondag 7 juli 2013, gaan vissen met mijn 2 geslaagde zonen, na hun vermoeiende examen. 

Deze hadden dit zeker en vast verdiend, na hun zware inspanningen,  en konden zeker nu wat ontspanning gebruiken.

Zoals de dag,( ZONDAG ), was het zeker en vast de juiste benaming gisteren, en zijn we vetrokken met een schitterend strallende zonnehemel richting de Tongstek.

We zijn met een oude rot in het vak, kunnen meegaan vanuit Zeebrugge die ons direct liet zien dat de Tong aanwezig was.

Na het ankeren van de boot, hadden we direct al beet, en kwamen de eerste mooie Tongen aan boord.

We hebben goed gevangen tot het keren van het tij, daarna was het even stil, en hadden we de tijd om de gevangen Tongen al te kuisen en in ijs te leggen. 

Na een uurtje kwam de beet er terug in, en hebben we door gevist tot 16u, met als resultaat, rood verbrande gezichten en 128 mooie Tongen,  en een hele grote krab. 

Het was een zeer geslaagde vistrip voor mezelf en mijn 2 zonen,  en een dankwoord aan de schipper, die ons een mooie dag met veel vis heeft bezorgd. 

Gr.Marc Marc Decat & Co=== Maandag 08 juli 2013 ===


6 Juli 2013 gaan vissen met 4 clubleden van De Bootvissers Seagull.

Mooi prachtig weer, met een vlakke zee, en een strallende zon.

Gevist van 7u30 tot 16u, met als resultaat 111 zeer mooie Tongen, en een mooie Kabeljauw. De Bootvissers Seagull=== Maandag 08 juli 2013 ===


Vrijdag 5 Juli 2013 gaan ankervissen met 9 clubleden van De Bootvissers Seagull.

We hebben maar gevist van 7u15 tot 14u en hadden 90 mooie overmaatse Tongen, een mooie Kabeljauw en een mooie Paling.

Gr.Brecht en vriendenDe Bootvissers Seagull=== Maandag 08 juli 2013 ===


Gullen

Eindelijk na een mindere periode met de vangsten op de wrakken was het zaterdag raak

We waren Zaterdag met de M.S. Neeltje Jans op de wrakken geweest met een goed resultaat

Het gemiddelde op heel de boot was 8/de man bij ons clubleden 12 en 13 met enkele mooie van 80cm

EddyVercaigne Eddy=== Zondag 07 juli 2013 ===


Visvriendenen vriendinnen,

Vrijdagavond 5 juli hadden we de laatste bootwedstrijd van HSV-t Zijpe. We vertrokken vanuit Zierikzee met de Ms Sea-beer en de Ms Tertius. Het zou de beslissings wedstrijd worden. Er konden nog vif mensen kampioen worden waaronder ondergetekende. Ik had kokertje 10 gepakt op de Tertius. Ik was op alles voorbereid dus daar kon het niet aan liggen. Na een 20 minuutjes varen gingen er 25 lijnen het water in. Rechts van me Jaap Twigt en die verspeelde na de eerste keer te hebben binnen gedraaid een haai van een geschatte lengte van zo'n 90 cm. Ik zelf had na drie draaien een scharretje van 14 cm!!! De vangerij was minimaal. Ook op de Sea-beer was het niet vet maar verkassen was niet echt een optie omdat er op dat moment geen stroming stond. En omdat we rond twaalf uur weer binnen moesten zijn zou dat verloren vistijd zijn. Voorop werd er door Bas en Paul wel 'huisgehouden'. Zij hadden respectievelijk 5 en 6 vissen. Ik had er 4. Maar de mooiste vangst is gedaan door Casper Kraal. Casper wist een prachtige pijlstaartrog te vangen van maar liefst 64 cm.( zie de website van HSV-t Zijpe). Klasse Casper!!! Paul Welcker Heeft bij ons op de boot gewonnen maar wie er op de andere boot heeft gewonnen en wie er ûberhaupt heeft gewonnen is niet bekend gemaakt om de spanning er lekker in te houden. Dus ik weet niet of ik kampioen ben of niet. Op de andere boot heeft Bert Commandeur wel een haai gevangen en deze was 52 cm. Richard had nog een mooie tong van 32 cm maar meer weet ik ook niet. Afwachten dus......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

 Dennis Zwiers=== Zondag 07 juli 2013 ===


vangstbericht week27

heel de week nog geen vangstbericht ingestuurt puur wegens tijdgebrek.

deze week geloof ik nog net geen 24 uur per dag de zee opgeweest met de nautilus.

ook ons wiesje en de piraat waren niet van het water af te krijgen.

heel de week hebben we gevarieerde visserij gehad zoals wrakken makreel tong en anker op onze geliefde nieuwe sportvis de haai.

over de wrakken kunnen we niet klagen niet die hele dikke vissen van 5 kg maar 2 en 3 kg waren geen uitzondering.

twee dagen van de week zijn we wezen wrakken de stroom was perfekt dus lekker voor anker glad zeetje en dan iedereen gul vangen wat wil je nog meer.

iedereen kon deze twee dagen het baglimiet van 20 kg op zijn sloffen vangenkortom leuke visserij.

ook heeft de nautilus een neusje voor de makreel wel wat voor moeten doen maar ook die zijn gevonden.

zondag hadden we een combitrip van makreel /anker veel makreel schar weiting en 6 haaitjes.

dan de tong,dit is en blijft een aparte vis de ene dag vang je er 100 de andere 10,

nu hebben wij het geluk dat we bij hele goede tongstekken liggen en dit is niet alleen de paardemarkt maar er zijn er meer.

ook op de dag wordt er leuk tong gevangen en af en toe als toetje een dikke zeebaars

hopelijk krijgen we nog veel mooie nachten met veel van die scheefsmoelen.

ook de combitrips mareel/anker zijn een groot succes dus die volgen er ook meer.

heb je intresse in een van onze trips kijk even op www.wrakvissen.net of geef even een belletjefrank en floep=== Zondag 07 juli 2013 ===


Vandaag 7 juli, prachtig weer en een dagje heerlijk genoten tijdens het vissen op de Oosterschelde met Beatrix II met Ad de Schipper en zijn bar- en keukenhulp Gaby. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd, vissen met de Beatrix II is echt een klasse apart.

Met zo'n prachtig weer was het al genieten om op het water te zijn. De platvissen hadden er vandaag niet echt veel zin in, de krabben deste meer, maar links en rechts werden er wel wat platvissen gevangen.

De markreel wist onze hengels wel te vinden en bij elkaar zijn er ruim 150 stuks gevangen. Echt super vandaag, iedereen had genoten, een dag die we niet snel zullen vergeten! Namens leden Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem).Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem)=== Zondag 07 juli 2013 ===


Zeevissers,

 

verlaat verslagje van vrijdagavond/nacht  5/7 met de Valkyrie vanuit Stellendam.

om 18.45 vertrokken vanuit Stellendam, samen met de Happy Fisherman, na de uitstoom door het Slijkgat eerst geprobeerd een makreeltje te verschalken met de veren.

het is niet helemaal mijn ding, maar had van Eef een makrelenlijntje gekregen met lood, de helft er vanaf geknipt en vissen met 3 veertjes, 15 LB Ugly Stick , Penn 6500 Spinfisher erop met 17/00 Penn Braid.

Gevist op de getijdenaad van eb en vloed, was tegen het laag aan, geen reuring in het oppervlak of duikende meeuwen, maar de makreel was er wel en strak aan de grond,  opdraaien heeft dan niet zoveel zin, gewoon lood aan de grond en een beetje optikken en 3 keer volle bak, met makrelen van mooi formaat , "paapjes"zaten er ook wel  tussen maar dat gaat terug. 

Vier "bonkers" schoongemaakt, voor de buren dat zijn Indonesische mensen, dat heb je in Den haag en die maken  "Peppesan" dat is het hete makreel, met witte rijst en een biertje "TOP"  !

Na de makrelen, terwijl de zon de kim begon aan te tikken, met de ValKyrie doorgestoomd, naar het noordelijk havenhoofd van de Waterweg, de Happy Fisherman ging het NW in richting de Indus boei.

Achter het noordelijk havenhoofd ongeveer 200m vanaf de kop op 100 meter vanaf het havenhoofd aan anker , op 12 meter water , aasvoorziening pieren en zagers voor de tong heb ik een voorkeur voor zagers.

Scharren en ondermaatse wijting genoeg, maar niet waarvoor we gekomen waren de tongen, om 23.00 uur anker eruit en doorgestoomd naar de Happy Fisherman op de Indus Noord, hieraan anker op 18 meter.

Hier zijn wel enkele tongen gevangen, zelf had ik er een van 29 cm, ook hier een aantal fraaie scharren en ondermaatse wijting, over de hele boot denk ik een tiental tongen, dus niet bijzonder. 

Als Eef 20 minuten was doorgevaren had , hij mij in Scheveningen af kunnen zetten, nu om 02.30 het anker eruit en teruggestoomd naar Stellendam.

Het zal een kwestie van zoeken en proberen blijven, want ik maak me sterk dat in de monding v/h Slijkgat ook geen top tongstekken liggen zoals in de Westerschelde, dat moet gewoon met een zo gevarieerd bodemrelief.

Diepte is voor tong geen issue heb ze voor Kijkduin en Ter Heide tussen de golfbrekers tijdens het garnalen slepen gevangen op knie/heup diep water, wel in het absolute donker tot eind september begin oktober.

Dus volgens mij hoeft het allemaal niet zover, wat dichter bij huis, kwestie van proberen denk ik. (Adriana of zo ?)

Op 19 juli staat de volgende sessie op het programma we gaan het zien en beleven, wordt vervolgd.

groets Kees graafKees Graaf=== Zondag 07 juli 2013 ===


Zaterdag weg geweest naar wrakken van

uit Scheveningen.  Maar een paar wrakken aangedaan maar leuk gevangen! 

 Lex Brokking=== Zondag 07 juli 2013 ===


hallo medevissers zaterdag 6juli weer meegeweest met mijn grote broer Okki1.Rond 8uur de boot te water gelaten vanafde neeltje jans richting de Meerkerk.MET grote snelheid er naar toe gevaren want mijn grote broer kapityn OKki1 had er weer zin in. Het resultaat was 120 scharren, 20makrelen 1rode poon en 1haring albijal een prachtige visdag bedankt weer Okki1 en tot gauw gr okki2peter=== Zondag 07 juli 2013 ===


Zaterdag 6 juli om 7.00 uur vertrokken vanaf camping Anna friso met twee boten richting Vlissingen om het daar met onze boten een Beekman en een Warrior te water in de binnenhaven ( na tip van onze vriend Hank )  . Ik moet je zeggen een prima helling, geen groen en lekker en iets stijl, maar met als dit met beleid doet en elkaar de helpende hand geeft gaat dit prima.We zijn toen rustig opgevaren en lagen om iets na 8.00 uur in het sluisje. Daarna zijn we naar buiten gevaren en richting de Paardenmarkt gegaan, dit is wel een prachtig vaargebied met grillige gronden, mooie stranden en prachige appartementen .Het was voor ons de eerste keer dat wij komen in dit gebied, normaal gesproken vertrekken wij altijd vanaf de Neeltje Jans.Middels op onze stek aangekomen lagen er aardig wat boten we zijn geankerd op 4,8 meter. Binnen een half uur hadden we twee tongen, we dachten dit is goed maar daarna volgde een lange stilte tot 11.30 toen riep Bert mij op van de Warrior dat bij hun plots ging lopen.

We zijn direct verkats, en ja wel hoor het ging beter maar liep niet over, regelmatig mooie botten en een enkele tong en bert en Rob vingen maar door zelf een dikke aling hadden ze erbij.

We zijn om 14.30 nog een keer verplaats maar dan onder kust wat daar lagen ook nog zeker 10 boten. We vonden wel als je in zo'n gebied komt wat voor ons onbekend terrein is , om dan zoveel moegelijk om je heen te kijken en te proberen. Daar aangekomen en ons neergelegd op 10 meter, het was direct raak we vingen nog 6 tongen bij en twee hoofdkrabben in een uur tijd. We zijn om 15.30 vertrokken richting Vlissingen , Danny heeft in die tussen tijd de vissen schoongemaakt en Walter ik hebben genoten van de prachtige stranden .Aangekomen bij het sluisje gingen we met The Pirate erin .Daarna rutig getrailerd ,boot schoon gemaaakt en terug naar de camping waar onze vrouwen een Americaanse BBQ georganiserd hadden met alcoholische dranken.

Eind reslutaat  Harry, Danny en Walter  17 tongen , 8 botten ( grootste 630 gr )

Bert en Rob   32 tongen en 1 dikke paling

Dit is zeker voor herhaling vatbaar

Harry WolstHarry Wolst=== Zaterdag 06 juli 2013 ===


EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE.

Afgelopen donderdag met de personeelsvereniging een avondtrip gedaan vanuit Stellendam.

Prachtig weer en de zee zo glad als een spiegel. We hebben gelegen voor de 2e Maasvlakte.

Er werd heel veel schar gevangen, maatse en ondermaatse. Helaas gaf de tong geen krimp.

Wat een leuke avond zou worden, werd toch overschaduwd door een voorval, waar ik alle hengelsportliefhebbers voor wil waarschuwen.

Aangekomen bij de kade, het materiaal uitgeladen en aan boord gebracht. Nog even terug naar de auto om het aas op te halen.

Aan boord gestapt en nog even bijkletsen met de vissers. Daarna wilde ik vlak voor vertrek mijn hengels in orde maken.

Kom ik tot de ontdekking, dat mijn hengels zijn verdwenen. Ik heb bij iedereen navraag gedaan of men mijn hengels heeft gezien.

Natuurlijk was de vogel met mijn hengels gevlogen. Op zo'n moment ben je erg verbijsterd en weet dan niet hoe te handelen.

Ik kan er politie-werk van maken of de schipper verbieden uit te varen, alvorens mijn hengels terug zijn. Hierdoor zou de trip extra worden vertraagd en zijn

de goedwilligen hiervan de dupe. Ik heb alles maar gelaten in het voordeel van de twijfel, zodat we op tijd konden uitvaren.

De naam van de boot en de personeelsvereniging heb ik maar niet bij naam genoemd, om deze niet in diskrediet te brengen.

Ik vis al 35 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Al met al een fijne avond gehad en veel schar gevangen.

DannyDanny Hansen=== Vrijdag 05 juli 2013 ===


Hallo allemaal,

Er staan weer nieuwe reisverslagen op de website met oa dikke zeewolf, grote heilbot en dikke 20kg kabeljauw.
Lees het maar eens door en bekijk de foto's

Lees hier >>> Linda=== Vrijdag 05 juli 2013 ===


Makreel,Makreel,Makreel

Donderdag 04.07 met 8man van de club mee gaan vissenmet de M.S.NEELTJE JANS om wat makrelen te vangen om de clubkas te spijzen

smorgens klein plukjes grote makrelen rond de middag werden de aantallen groter maar het formaat kleiner

omstreeks 14h terug gevaren naar de plaats van smorgens en nu kwamen ze met volle trossen boven

Piet heeft dan nog een dik uur langer laten vissen dan normaal waarvoor DANK U

Onze Clubkas zal er goed mee aangevuld kunnen worden

We hadden een gemiddelde van 85 stuks waarvan 75 grote makrelen

Bedankt Piet, Elly en bemanning voor de geslaagde trip

Eddy (De Vrijvissers Arendonk)Vercaigne Eddy=== Donderdag 04 juli 2013 ===


Vandaag met de Neeltje Jans (Bouwman sportvisserij) op de makreel geweest. Vroeg 'uit de veren' en aan de slag met 'veren'.

Twee weken geleden kwam er nog nauwelijks makreel boven water en voer Neeltje Jans niet uit voor makreel. Erg jammer maar super dat ze aangeven dat als de vis er niet zit ze ook niet uitvaren. Vandaag gingen we wel. De weersvoorspellingen waren prima. Na de eerste inworpen bleek de makreel goed aanwezig te zijn. De eerste anderhalf tot twee uur behoorlijk kunnen vangen. Daarna waren er een aantal rustige uren maar de schipper ging heel actief op zoek naar de makreel. Zie de beroepsvissers die voorbij kwamen, die vingen op dat moment vast meer dan dat wij deden. We hebben veel plekken geprobeerd. Tussendoor werden er verschillende soorten vis gevangen zoals bijvoorbeeld een wijting, de Pieterman en Rode Poon. De laatste twee uur van de vistrip liep het weer lekker. We zijn rond dezelfde plek blijven hangen en vingen volop. Iedereen op de boot heeft veel makreel gevangen. Tonnen en bakken vol werden van boord gereden. Zie een voorbeeld bij de foto's. De bak die alleen op de foto staat was van mij. Niet slecht voor een vrouw  (-:     Aan het eind lekker een borreltje genomen.

Deze vistrips zijn zeer de moeite waard en een aanrader als je eens lekker vis wilt vangen. Makreel is heerlijk om te bakken maar zeker ook om te roken.

Wij hebben in ieder geval een zeer geslaagde dag gehad waar we onze energie uit hebben gehaald, hier kunnen we even op teren. Op naar de volgende trip.

 

De visgroeten van Judith, Frans, Sander en Jan

      
      

 Judith P.=== Donderdag 04 juli 2013 ===


Vandaag wezen vissen: Neeltje Jans

 

Opstap Neeltje Jans, schitterend weer!

Na 1-1.5u uitvaren eerste kleine school gespot door duikende meeuwen. Iedereen gelijk prijs zelfs de vriendin van men vismakker die voor het eerst meeging. Meesten aardig bodempje van hun viskist al gevuld met Makreel.

Jammer dat de school uit elkaar sprong na 30-45min. Op zoek naar de volgende school, dit leek aardig lastig. Na aantal keren gestopt te hebben met enkele vissen als resultaat toch steeds blijven verder zoeken.

En ja hoor, na de middag was het weer raak. Iedereen kistje goed gevuld en een glimlach op het gezicht!

Een dikke proficiat voor de schipper en zijn hulp, ik zag hen de hele dag met verrekijker in de hand op zoek naar duikende meeuwen.

Bedankt voor de fijne dag we hebben er allen enorm van genoten zie onderstaande foto's:

 

 Raoul=== Woensdag 03 juli 2013 ===


De Nautilus goes wrakhopping!

Het plan lag er al een tijdje; wrakvissen met Frank en de Nautilus. En soms komt het er gewoon ineens van. En dus, gisterenmorgen om kwart over zes aan de bekende opstapplaats, ruim van tevoren natuurlijk, want als het eenmaal kriebelt is er geen houden aan! Ik bleek niet de enige, sommigen waren al om kwart over drie vertrokken en stonden al ongeduldig te wachten .. dus rap met een volle boot de sluis uit en even rap de west in ...
Inmiddels is de Nautilus weer helemaal operationeel, en ik moet zeggen, da's toch een bizarre ervaring om het 21 knopen door het Oostgat te vlammen! Probeer maar eens wat plaatjes te schieten dan .. maar daar gaat het nu verder even niet om.

Het eerste wrak op een dik uur varen in de West was geen kleintje. Een tamelijk exemplaar zogezegd. Op de visvinder was duidelijk zichtbaar dat er behoorlijk vis op zat dus dat beloofde wat!

Frank manoevreerde de Naud heel netjes voor de eerste drift .. en zo gauw de eerste wrakresten onderdoor gingen was het gewoon bam, bam, bam! Het was gul in mini formaat, net maats maar ook een paar hele beste dikke jongens! Dus dat begon al gelijk goed. Om een indruk te geven, de visserij startte tegen half acht en een uur later had ik er al veertien op de teller, en ik was niet de enige ...

Tussendoor kwam er een enkele steenbolk mee, en een zich vergissende horsmakreel maar dat was het dan ook.Wel zo fijn! Nu zou ik geen Johnno heten om ook iets te proberen op zeebaars. Ik kan daar nix aan doen en het is sterker dan mezelf. En dus had ik daags van tevoren hele nette steekzagers gehaald bij Kees van Hengelsport Zuiderduin. Want je weet maar nooit. Die baars, als ie er al zat, kreeg geen kans. Die gulletjes daar hadden regelrechte kamikaze neigingen en pakten gewoon alles ...

Frank wilde de zaken zeer serieus aanpakken, want nadat de beet er wat uit viel besloot hij een volgend wrak te proberen. Dus wederom een eind west uit en daar het spul over de kant op een dikke dertig meter water. Ook hier was de gul aktief, en hier kwamen ook al een paar hele beste jongens en meisjes boven water, tesamen met een regelrechte wrakschar, een paar horsmakrelen en welgeteld één blauwe makreel. Die stakker moet zich wel vergist hebben en stomtoevallig als langszwemmertje de zager gegrepen hebben.

Baars zat er niet. Maar ach, met dergelijke vangsten was dat eigenlijk niet zo heel erg. Na een klein uurtje hield de gul er daar mee op, wrak was leeg! Vervolgens nog twee wrakken opgezocht wat Noordelijker, maar daar was het stil. Het ontlokte Frank de konstatering dat hoe verder je weg gaat, hoe minder de vis het blijkbaar doet. En dus retour richting de eerste stek van de dag ... en u raadt het, het feest begon er gewoon weer van voren af aan maar nu waren de kabeljauwtjes wel een stuk kieskeuriger, pakten ze 's morgens nog alles wat bewoog, nu deden ze het alleen op pieren ... de steekzagers werden helemaal genegeerd. Verwend spul ...

Iets na drieën vond de schipper het welletjes en na een prima retourvaart stonden we om half vijf weer op de kant met een zeer nette klus gul, hors (prima receptje Hank!) en die ene blauwe. Voor de statistici, ik had er net geen dertig, en daarmee was ik bij lange na niet de topper van de dag ... met twaalf vissers aan boord mag u deze keer zelf de inschatting maken.

En anders zou ik zeggen, tjek de agenda van Sportvisserij Nautilus, en bel & boek voor een beste dag vissen!

Frank, met dank, ik heb genoten. Tot de volgende!

Greetz,Johnno=== Woensdag 03 juli 2013 ===


ATTENTIE ATTENTIE!!!!!!!!

Extra opstapdagen aan boord van PirateII:

Maandag 8/07         plaatsen vrij

Woensdag 10/07    plaatsen vrij

Boek snel uw plaats bij ons aan boord, bel 06-51391567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl.

Tot binnenkort, uw schipper René van de PirateIIRené=== Woensdag 03 juli 2013 ===


He he eindelijk weer een dagje met weinig wind voor de kust. Een middagje vrij en gaan! volgens de berichten wordt er weer een visje gevangen. We zijn met z'n vieren het water op gegaan op jacht naar gul en makreel. Onderweg geen meeuwen, dus geen stop gemaakt voor de makrelen. We kwamen in de kentering op het beoogde wrakje aan. Dan kan je lekker lang driften zonder van het wrak af te drijven. De vangsten waren leuk. Lang niet alles aan de maat maar wel zeer regelmatig vis. nadat de stroom er in kwam hebben we ons best gedaan voor anker en dat ging ook goed. Alles bij elkaar niet de bag limiet per persoon vol gevangen, maar per persoon toch nog een paar kilo's filet per persoon om in de vriezer te doen.Stef Kurstjens=== Dinsdag 02 juli 2013 ===


Week 26+ combi trip 01/07

 Afgelopen week weer vele dagen er op uit geweest met de PirateII.

Met zowel dag als ook avondtrips kunnen we zeggen dat het zware tijden zijn, maar zeker de moeite waard.

De vangst van schar is duidelijk iets aan het afnemen wat juist de andere vissoorten de gelegenheid geeft om zich op ons aas te storten. Wijting, gul, zeebaars, uiteraard de Tong en af en toe een bijzondere bijvangst konden we deze week in de boeken zetten.

De vangsten waren goed tot soms zelfs zeer goed te noemen, waar alleen de weersomstandigheden de grootste spelbreker voor ons was.

We begonnen op donderdag met een prima avondje op de tong met een eindresultaat van XXX stuks.

Vrijdag overdag een dag welke vooral in het teken stond van gezelligheid onder het genot van vissen vangen. Dat was dan ook ruimschoots gelukt met een gevarieerde vangst.

 

Vrijdagavond dan weer op tongen jacht. Wat begon als een lekker avondje werd al snel verstoort door het aanzetten van een regenbui(tje). Man-o-man wat kan er een hoop regen vallen, het leek erop of de hoogwaterstand dit keer bereikt moest worden mbv hemelwater. Toen ook nog eens de wind toenam uit verkeerde hoek was de lol er uiteindelijk wel af.  De vangst was zeker wel een schrale troost voor de echte volhouders aan dek. Met een moeizame terug tocht waarbij de ruitenwissers overuren moesten maken, konden we bij het aanmeren bij de kade concluderen dat de regenbui het ook wel genoeg vond.

Zaterdag dan weer op tijd aanwezig voor nieuw groepje liefhebbers. Bij het buiten varen werd al gauw duidelijk dat de wind van afgelopen nacht nog steeds aanwezig was, dus werden we beperkt in de mogelijkheden. Stekje uitgekozen onder de kust met de wetenschap/ hoop dat de wind deze dag zou gaan liggen, zodat we verder onze plannen konden uitvoeren. Helaas werden de verbeterende omstandigheden uitgesteld tot later deze dag. Nog wel diverse stekken die wel comfortabel waren geprobeerd maar top vangsten zaten er dit keer niet in.

  

Zaterdag avond dan een klein gezelschap met uiteraard als doel Tong vangst. De omstandigheden waren 200% verbeterd en het beloofde dan ook een zalig avondje te worden.

Maandag 1 Julie Combi-trip. Dat betekende extra vroeg uit de veren om eerst naar de wrakken te varen. Gelukkig waren de omstandigheden goed genoeg om ver uit te varen. De visserij was goed te noemen als mede de catering wat door de groep zelf was geregeld. Paar wrakjes aan gedaan met leuke gul vangst. Nog wat horsmakrelen onderweg tegen gekomen. Uiteindelijk de dag besloten op de Tong met ook hier een leuk resultaat. Toen het dan tijd was om de dag te besluiten en de laatste hengel nog binnen gedraaid moest worden, waren de aanwezigen getuige van een gebeurtenis wat tot op heden moeilijk te beschrijven valt. We kunnen zeggen dat IETS GROOTS de laatste onderlijn heeft gegrepen om er vervolgens als een stoomlocomotief vandoor te zwemmen!! Door accuraat reageren van de hengelaar+ snelle handelen van de schipper waren we nog instaat om snel anker op te gaan en z’n 250 meter achter dit IETS aan te varen. Helaas werd deze actie niet verzilverd doordat toen de we recht boven het MONSTER waren beland, de haak werd gelost en over was de adrenaline. Laten we zeggen: JAWS WAS HERE en wordt (hopelijk) vervolgt.

    

Dan nog een dienstmededeling:

Donderdag 4/07         plaatsen vrij

Zondag 7/07                plaatsen vrij

Bel of mail om uw plaats aan boord te boeken

Mvg. The PirateII  Jeroen=== Maandag 01 juli 2013 ===


Gisteren, 30 juni op pad geweest met onze Raider 18. Vertrokken vanuit Neeltje Jans richting Westkapelle. Toen we op weg waren toch vastgesteld dat de zee iets te ruw was.

Besloten om bij de R1 te ankeren in de buurt van nog een paar andere bootjes.  Regelmatig beet, heel mooie botten kwamen er boven (grootste 630gr), de wapperlijn met zagers waren zeer geliefd.

Ook de scharren waren actief, al waren die meestal aan de kleine kant.

Binnen het 1ste uur hadden we ook een mooie gladde haai (2.135kg).  Later kwam er meer wind en zagen we de andere boten rond ons verkassen.

Wij besloten te blijven liggen omdat we goed aan het vangen waren.

Hier nog enkele foto's!

gr

Joron

   Joron=== Maandag 01 juli 2013 ===


gisteren op uitnodiging samen met mijn zoon mee geweest met een boot die pas sinds vorig jaar Mei in de vaart is,ik was aangnaam verast toen ik op de boot kwam,ik heb in de jaren dat ik op zee vis reeds met veel verschillende boten mee geweest maar dit is volgens mij toch een van de boten die wat meer aandacht verdiend.

om te beginnen heb ik nog geen boot gezien waar er zo veel plaats is om te vissen,dat komt omdat er zeer brede gangboorden zijn naast de kajuit zodat er over de voledige lengte van de boot kan gevist worden,verder beschikt de boot over 2 motoren die samen 900 PK voortbrengen dus binnen de kortste keren ben je op je bestemming, wat me ook opviel was dat er geen spatje water over boord kwam zelfs toen we 23 knopen vaarden met een behoorlijke deining bleef alles droog,ik heb het al anders meegemaakt,verder is er een ruime kajuit waar je gemakkelijk met 12 man binnen kan zitten.

indien je meer wil te weten komen over deze boot google eens naar Eva Merlijn Nieuwpoort

en dan nu het vissen,we zijn eerst oostelijk van de dam in Oostende gaan liggen om een tong te verschalken maar dit ging heel moeilijk een kombinatie van wind en weing stroming zorgden er voor dat de boot bleef zwalpen en er niet prettig kon gevist worden,resultaat 3 tongen + 1 pladijs, toen verkast naar de WK 4 waar het direct Bingo was zeer mooie scharen afgewisseld met zeer mooie pladijs kwamen hier boven,samen met de zoon kregen we in 3 uur tijd onze emmer van 15 liter tot de bovenste rand vol.

Eva Merlijn,bedankt voor de uitnodiging en tot binnenkort - Vanheule Franki - ZEEHENGELCLUB VIERINNEKILOvanheule Franki=== Maandag 01 juli 2013 ===


Hallo vissers,

zondag 30 juni op de makreel geweest veel zoek werk maar half de middag toch wat meeuwen gevonden en nog redelijk wat makreel gevangen .

de toppers onder de klanten hadden er toch nog tussen de 50 en 70 stuks grote makrelen.

dus beste vissers ze zijn er weer en erg mooi om te roken of op de bbq.

wil je een dag of een middag of ochtend want wij doen ook halve dagen makrelen kijk dan op onze website www.happy-fisherman.nl voor de datums.

groetjes leoleo=== Maandag 01 juli 2013 ===


24 uurs Wrakvissen 29/30 juni M.S Neeltje Jans

Afgelopen zaterdag om 18.00 uur opgestapt op de M.S. Neeltje Jans voor onze jaarlijkse 24 uurs trip. Het was maar de vraag of het door zou gaan vanwege de aanhoudende wind van afgelopen weken maar uiteindelijk toch de gok gewaagd. Golven van een ruime meter 4 uur lang overwonnen om bij het eerste wrak te komen. Ikzelf, mijn broer en pa hadden 2 hengels klaar staan. 1 met aas en de ander met shads en 150 gram loodkop. Om half 24.00 kon er gevist worden. Al snel werd duidelijk dat het niet heel druk was daar beneden: veel steenbook en af en toe een mooie gul van 60+. Ze zitten er dus wel! Die nacht per persoon ongeveel een 5 tal mooie vissen gevangen aan het aas. Na het prima verzorgde ontbijt ging het stukken beter. Stuk of 8 wrakken bezocht met elk wrak regelmatig vis. Toen het stil werd en ik gek werd van de steenbolken de shad erbij gepakt. Door de geringe stroming ging dat perfect en vingen wij 3en echt hele mooie vissen. Mijn pa had lang de grootste vis van 86 cm. Mijn oom ging hier aan het eind nog even overheen met 89cm. Uiteindelijk is het weer hardstikke mee gevallen en zijn we nog bruin geworden ook. Het resultaat van de hele boot was een kleine 300 vissen. Dit had veel meer kunnen zijn met 35 man maar veel mensen viste maar kort of gingen mee voor de gezelligheid.. Ikzelf, mijn broer en pa hadden er, als fanatieke vissers, samen 45 van 50 cm t/m 86 cm. Die shad deed het m! Je voelde de vis er vol overtuiging op knallen, echt kicke. Concluderend kan gezegt worden dat de gul er wel zit maar nog niet heel dik zoals gewend in juni. Toch een erg mooie, gezellige en prima verzorgde trip gehad met meer dan voldoende vis. Vangse allemaal! Groet, JoeriJoeri