Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juli 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 31 juli 2014 ===


Hallo,

Maandagavond bij de Joossjesweg in Westkapelle, vangst 0,0 veel troep. Er wordt gewoon heel slecht gevangen.

Johanjohan=== Donderdag 31 juli 2014 ===


Vandaag (de laatste dag van juli) naar de Brouwersdam geweest aan de buitenzijde op één van de twee koppen bij de uitlaat. Om 08.00 uur begonnen met afgaand water. Binnen 5 minuten mijn eerste zeebaars ooit. Echt een leuke sport op de matchhengel, ik schatte hem op zo’n 37 cm. Na ca. 2 uur een kleine geep ca. 45 cm op mijn spinhengel. Afgezien van een stuk of 5 zeehonden, geen leven meer gezien. Na 4 uur verkast naar de dam zelf, want het werd mij te druk met medevisser die met bonken lood en makreel-onderlijnen geen makreel wisten te strikken. Om 14.30 uur gestopt. Mooie dag gehad en mij 1e PR zeebaars binnen.Harrie_NL=== Donderdag 31 juli 2014 ===


hoi zeevislanders,

gisteren 6 baarzen gevangen in zeebrugge,allemaal rond de 40cm,geen reuzen maar toch zeer smakelijk.Mijn maat had 3 baarzen,zaten 2 mooie bij en een paling.Alles gevangen met zagers en versgepompte geelstaarten,niet uitgeduwd.Morgenavond eens proberen op tong in knokke op aanraden van michel,in zijn vangstbericht zei hij dat de tongen er volop zitten,jammer dat hij niets lost over de locatie,hoeft daarom zijn stek niet te verklappen.

grts Anthony Verbeke=== Donderdag 31 juli 2014 ===


Beste medevissers,

Gisteren met "Pipo" vroeg vertrokken om een plaatsje te bemachtigen om de tong te belagen. Aangekomen om 06:30 waar we als 5e en 6e man konden aansluiten, waarna 't stekje vol stond. Niet zo vreemd dat het zo druk was. Er is immers weer gelukkig meer dan genoeg vis te vangen. Gevist met 1 kg alweer prima verzorgde kleine steekzagertjes op zowel afhouders als dwarrels. Uiteraard beide verzwaard, wat duidelijk verschil maakte. Totale vangst van "pipo" was een respectabele 12 vissen. Niet gek voor iemand die slechts enkele malen per jaar aan de waterkant te vinden is. Ikzelf ben geëindigd rond 15:00 met 37 vissen. 24 tongen tussen 26 en 42cm. Daarnaast verder 3 botten, 1 paling en 7 ondermaatse tongetjes welke uiteraard retour zijn gegaan. Meegenomen dus de 24 tongen en mijn tasje met afval. (beide even belangrijk naar mijn idee !!!) Verder een prima dag gehad met niet te veel wind en aardige stroming. Door de hele dag door op tijd een visje kunnen vangen. Zowel met hoog- als laag water dus.

De vangstelijke groeten "DE LAPPERS" Maurice van Boeckholtz (De Boekels) Patrick Verwater (Pipo)Maurice van Boeckholtz=== Donderdag 31 juli 2014 ===


Hallo, gisterenavond gevist bij de Golfbaan in Domburg. Begonnen om half 10 en gestopt om half 2.

Als aas pieren en steekzagers. Gevist met dwarrellijntjes en haak no.4.

Er stonden ondanks de niet al te beste vangstberichten toch aardig wat vissers .

Met het groen viel het wel mee, ook al werd dat later beduidend meer. De ene hengel ver (waadpak) en de andere op ongeveer 80 meter.

Het aas bleef er best wel lang aanzitten, dus de vis kreeg kans genoeg. Pas toen het donker was mijn eerste beet: een bot.

Even later een baarsje van 32 cm (dus terug, bot trouwens ook) Het was heerlijk weer , dus echt genieten.

Maar dan toch  eindelijk ook mijn eerste tongetje van de avond. De botten hadden honger , want aan het eind van de sessie had ik er 18 gevangen.

De meeste teruggezet en een paar die te diep waren gehaakt, mee voor de katten.

Dus de vangst :18 bot, 1 baarsje, 2 scholletjes en 5 tongetjes de kleinste 25 cm en de grootste haalde net de 30 cm.

Weer leuk gevist en nu maar hopen dat de bot in tong verandert. Trouwens de grootste bot was een flinke van 40 cm.

Bijna alle tongetjes gevangen met steekzagers. Ik heb nu vakantie, dus binnenkort meer berichtjes,

Groeten Jan B.

   jan.b=== Woensdag 30 juli 2014 ===


Beste collega-vissers,

Gisteren gevist aan de Walcherse kust van 22.00 tot 01.30 uur. Veel krabben, om de 5 minuten haken kaal. De vis kreeg amper de kans. Tot aan het opkomende water geen beet gehad. Bij het begin van de vloed begon het te lopen. In 1,5 uur 6 x tong, 1 gulletje en 1 dikke bot.Daarna niks anders dan troep, (waaronder veel sla) wat vissen onmogelijk maakte.1 tongetje en de bot terug gegooid en de rest (tongen tussen de 27 en 32 cm) voor consumptie meegenomen. Vridagavond maar weer eens proberen.

Goede vangst allemaal.Roland=== Woensdag 30 juli 2014 ===


Vandaag paar uurtjes Banjaardstrand op plus minus 75 - 100 - 150 meter naast de ketting en de gele boeien.

Heb geen enkele keer vastgezeten daar.

Vangst was zeer mager : 1 scholletje en 1 zeebaarje 38 cm. 

Alles zwemt weer tot de volgende keer.

Groet JdvJohn=== Woensdag 30 juli 2014 ===


30-7-2014.

gisteren met mijn maat gevist van 21:00 tot 00:30 aan het nollestrand.

prachtig weer en een super goed tij 23:05 laag water.

wij hebben met 4 hengels 1 tong 1 bot en 1 zeebaarsje ( 20cm ) die al weer zwemt gevangen.

om de 5 minuten lege haken en verschrikkelijk veel groen.

Er word op dit moment gewoon zeer slecht gevangen zowel in vlissingen - zoutelande - west kapelle en domburg.

natuurlijk wens ik alle vissers veel vis en dat het maar snel beter mag gaan worden.michel=== Woensdag 30 juli 2014 ===


gisteravond gevist in Vlissingen, naast de gevangenentoren op het strand.

met 4 man 8 hengels resultaat 2 mini bolken en 1 ondermaats tongetje.Leon=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Zaterdag in Domburg 1 zeebaarsje gevangen. 22 cm, die ging meteen terug.

Dinsdag middag in de haven van Rotterdam.

5 Tongen, 1 botje en 1 krab.

1 tong en het botje waren ondermaats, die dobberen weer rustig rond.Dennis=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Hallo medevissers,

Gisteravond wezen vissen op het sluizencomplex van IJmuiden. Ik kon pas laat beginnen want we zijn de hele dag bezig geweest met water, echt alles stond blank zowel onze werkplaats als ons huis. Onze buren hebben foto's gemaakt , voor de grap, dat ze aan het vissen waren in de straat.  Wel grappig maar enorm veel schade, maar goed toch nog even gevist want ik heb tot slot van rekening vakantie en een mooie zeebaars gevangen van ruim veertig centimeter. Moe maar voldaan naar huis en thuis de vis schoongemaakt en gelijk klaar gemaakt voor consumptie , dat wil zeggen hij smaakte heerlijk. Vanavond ook nog even gevist op mijn favoriete plek en weer een zeebaars gevangen en een mossel op de kant gebracht. De zeebaars moest nog even een stuk verder groeien en zwemt dus weer vrolijk in het rond en de mossel ligt ook weer in het water. Ik denk dat het aan de windrichting ligt want normaal gesproken heb je in ieder geval wel vaker leven, dus ook meer kans om wat te vangen , maar het is erg rustig wat onze onderwatervrienden betreft . Maar ja mij hoor je niet klagen , vang ze en tot een anderen keer.

 Met vriendelijke groet , Har=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Hallo Allemaal.

Net voor de vakantie nog even op de tong geweest, vrijdagavond om 8 uur begonnen tot 1 uur s'nachts gevist.

Rode flexi-afhouders waren duidelijk beter dan korte wapperlijnen.

In totaal 23 maatse tongen, 2 ondermaats, 1 grote paling en een grote bot.

De meeste gevangen toen het nog licht was, als je tong wil vangen moet je nu gaan want ze zitten er volop.

Groeten en vangze

Michel.michel=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Datum: Zondag 27 juli,

Locatie: Vlissingen gevangentoren, op de kop waren 2 bruinvissen en 2 zeehonden aan het jagen.

Tij: 21:52 laagwater

Tijd: 19:00-01:30

Sessie: gevist met 1 hengel, dwarrellijntjes haakjes 6 en 1/0, geankerd en beaasd met zagers en pieren. Even voor laag een flinke doorbuiger waarbij de 1/0 haak en een stukje haaklijn afgebeten werden, daarna geen beet meer gezien en rond 22:30 verkast naar het strand bij de gevangentoren. Bij het opkomen van het water veel lijntjes verspeeld ondanks de loodlifters, boeltje werd door de sterke stroming flink de rand van de geul ingedrukt. Binnenkort eens bij Zoutelande met 2 hengels en wat ander aas een haaitje proberen te vangen.Leo=== Maandag 28 juli 2014 ===


Afgelopen weekend noordpier in de avond. Verschillende systemen en methodes in de strijd gegooid maar het was zeer mager. Op afstand was het niks behalve krabben. Wat dichterbij toch nog een bot, twee tongen waarvan een maatse en een kleine Zeebaars van 28 cm gevangen. Tussen de blokken was het ook niets. Als ik de berichten van vismaat Floor lees heb ik nog geluk gehad, jammer dat ik je weer gemist heb man! Ik ga de hengels weer in het vet zetten. Straks vanaf sept of okt weer beren van gullen samen met Floor vangen, dat is elk jaar weer goed gelukt dus zal dit jaar ook wel lukken. Volgende week ga ik naar Marokko en de reishengels zitten al in de koffer. Daar vang je gegarandeerd zoveel vis dat je van ellende niet weet wat je er mee moet. Vangze allemaal, Floor ik mail je wel ff van de week

GrtMohammed=== Maandag 28 juli 2014 ===


Beste medevissers

Hier dan eindelijk een bericht van de verstokte zoetwater visser. Afgelopen zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur aan de Waterweg geweest. Het was niet zo druk. Verschillende manieren uitgeprobeerd: Dicht onder de kant en wat verder weg met dobber/zager, met verschillende kunstaas en ver weg met wapperlijn. Ik zag Fint ver weg springen. Over de vangst kan ik kort zijn: 2 kleine zeebaars en een fint. In ieder geval iets ; ik heb het slechter meegemaakt! 

GroetPeter=== Maandag 28 juli 2014 ===


Hallo vissers,

zondag zijn we na lange tijd weer eens een poging gaan wagen om in ieder geval van de zee te genieten en hopelijk ook nog een visje te verschalken.

Dat eerste is ruimschoots gelukt. We waren al vroeg op pad en reden het mooie weer vanuit Limburg tegemoet. Eerst de sluizen van Vlissingen aangedaan. Er zaten een tiental vissers binnen ons blikveld maar hebben niemand iets zien vangen, geen makreel, geen geep of zeebaars en ook geen platvis, ook wij hebben daar niks kunnen vangen.

Daarna naar Westkapelle getogen. Hier was het gezellig druk op de houten pier bij de KNMR met vissers en zwemmers. Ook het strand was lekker vol met badgasten. Tegen 17.00u begonnen de badgasten langzaam minder te worden en  kwamen de kleine bootjes terug uit de zee. Die werden met tractoren opgehaald, een leuk gezicht Toen het water begon te zakken hebben we de spullen gehaald en onze positie ingenomen. Het was prachtig weer met in het begin wat wind van zee en later vanover de duinen. De toppen bleven hééél stil. we hebben beide 2 visjes gevangen. Toen ook de duisternis en het opkomend tij de toppen niet lieten bewegen hebben we het om 24.00 u voor gezien gehouden en ingepakt en huiswaarts gereden. Het was een mooie dag maar helaas geen vis.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Maandag 28 juli 2014 ===


Beste vissers...

Langs de Zeeuwse stranden wordt zowel tong als baars gevangen, alleen lees je dat jammer genoeg niet terug op dit forum.

Domburg schijnt een goede stek te zijn en voor de baars moet je in Westkapelle zijn. Volgende week zelf maar weer eens een poging wagen. Vangse!De hengelaar=== Maandag 28 juli 2014 ===


Zoals beloofd een berichtje mijnerzijds , vandaag omg Neeltje Jans geweest en het resultaat was 1 mager en klein makreeltje ( terug gegooid ) Gestaan vanaf 09.30 uur tot 15.00 uur , bakken met regen en om 13.30 uur gelukkig droog , op weg naar huis kwam de zon door pfff .Zoals een andere visser ook al aangaf , ik ga ook maar een zomer stop invoeren en dan eind augustus begin september maar weer eens vissen .

GuidoGuido=== Maandag 28 juli 2014 ===


beste vis collegas

afgelopen weken vanalles geprobeerd en zonder resultaat moet ik jammer genoeg zeggen

verschillende stekken uitgeprobeerd waar ik normaal altijd vis vang

zeebaars laat het volledig afweten, makreel ook zeer slecht deze zomer(enkel op wrakken) , en de tong kan je enkel nog 

vangen ter hoogte van rotterdam.Walcherse stranden helemaal niets.

ik weet niet aan wat het liggen kan , maar kijk al uit naar het winterseizoen

Janjan=== Zondag 27 juli 2014 ===


Zondagavond op verschillende plaatsen op de noordpier gevist met dobber met zager en alle soorten kunstaas. Totaal geen aanbeet gehad. Wat een verschil met 6 weken geleden! Toen haalde je bijna iedere keer een mooie zeebaars uit het water. Deze week 4 maal gevist en slechts 1 kleine zeebaars kunnen vangen. Denk dat ik maar een zomerstop ga houden voor zeebaars. Ook met de markreel gaat het slecht op dit moment. Dan maar op tong dat gaat wel goed. Wachten op de tijd dat de zeebaars wel zin heeft om te bijten. 

Vang ze,

Groet, FloorFloor=== Zondag 27 juli 2014 ===


Vandaag even met de motorscooter richting Zeeland gereden op zoek naar een nieuwe stek en gevonden , toen ik daar was haalde een man een makreel eruit met kunstaas en nog geen 2 minuten later een andere visser ook een makreel met ansjovis . Morgen ga ik het zelf maar eens proberen op die stek die ik later wel vertel . Beetje gehad met de Maasvlakte teveel krabben daar nu , niet leuk meer .Guido=== Zondag 27 juli 2014 ===


laatste weken TE drukdrukdruk met vanalles en nogwat, verven, ritjes oostenrijk vanwege een zieke vader, ziekenhuizen, om gek te worden. vandaag, zondag dus de pijn in mijn ontstoken been onderdrukt met een paar ons paracetamol en toch even naar de waterweg getogen om wat finten te vangen. dat lukte maar half-half. ze zaten ver weg en lang staan lukte gewoon niet. Balen. toch even lekker uitgewaaid (ondanks windkracht nul) en wat energie opgedaan.

Al met al zo'n 10 finten gevangen hadden er veeeel meer kunnen zijn.

Wil nog wel even het team van de "wiesje" sterkte wensen met het verlies van de boot, ik zal de vangstberichten missen de komende (hopelijk niet al te lange) tijd

Hopelijk tot gauw,

Ron !!de krabman=== Zondag 27 juli 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Afgelopen vrijdag avond hadden we de 6e kantwedstrijd van HSV-t Zijpe. De locatie was deze keer de Nieuwe Waterweg achter de kering tussen twee strekkers in. We waren met 19 man en vrouw. Maatjes Marco en Herbert waren er op uitnodiging van mij ook bij. Marco z'n vriendin Sharona maakte het circus compleet. Marco en Sharona viste samen op één steun en dat ging vooral Sharona goed af. Ik stond op nummer 14 met links van me Paul en rechts Hans. Het was een schitterende avond met wat dreiging van onweer maar die is gelukkig uitgebleven voor de rest een prima avond voor tong en paling. Om half negen begonnen en na 20 seconden stond Richard al te draaien en kwamen de eerste finten binnen.

Deze moesten eerst gemeten worden voordat je weer verder mocht vissen. Dit ivm de kwetsbaarheid van deze vis. Gelukkig zijn er niet zoveel van de finten gevangen en daar ben ik ergens wel blij mee... Sharona wist ook nog zo'n fint te vangen en wel een van 47 cm. Er zijn nog een aantal bijzondere vissen gevangen. Zowel Bert als Richard wisten een diklip harder te vangen en geen kleintjes ook. Die van Bert was 62 cm en die van Richard 55 cm. Verder had Paul nog twee mooie tongen en een paling van 57 cm. Ikzelf kon aan 5 vissen komen goed voor 1.32 mtr. Paul had net een cm meer door de laatste draai nog een botje te vangen. Maar absolute winnaar was Sharona met 13 vissen en 2.59 mtr. Gefeliciteerd.....

De volgende wedstrijd is de PKC, deze wordt ook vervist in de waterweg dus ik ben benieuwd hoe het dan wordt. Een weekje later staat de laatste kantwedstrijd van HSV-t Zijpe op het programma. Het is uitermate spannend in het klassement. Maar eerst lekker op vakantie naar Gran Canaria en ff geen hengels mee. Wil niet zeggen dat er niet gevist wordt....... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 27 juli 2014 ===


Beste mensen,

een aantal vissessies achter de rug op de Oostenschelde en ik moet zeggen het is slecht gesteld met de makreel , vangst is zeer slecht te noemen of ligt dit aan mij?Ik zie geen teken van leven rondom plompentoren en omstreken weinig visdiefjes,speltaas ect ect wel volop zeehonden aan de Roompot buitenkant ..of vis ik op de verkeerde plekken? Jeff=== Zondag 27 juli 2014 ===


Net terug van een sessie aan de Banjaard met als doel een paar mooie tongen te vangen. Begonnen rond 19:00, gestopt om 01:00 (laag rond 21:00). De eerste twee draaien kwamen zonder vis terug. De derde en de vierde draai resulteerden beide in een vastloper en stuktrekken van mijn lijnen. Nieuwe onderlijn en lood gemonteerd (zelfgeknoopte onderlijn met twee lange dwarrels met haakje 6), hierna volgden een paar kleine beetjes en kwamen er twee kleine scholletjes naar boven. Ook de buren vingen regelmatig kleine platvisjes. Het zag er goed uit en vol spanning wachtte ik de schemer af.

Terwijl deze inzette, zag ik regelmatig een aanbeet op mijn toppen. Erg voorzichtige beten, maar vis was het zeker. Steeds kwamen mijn lijnen echter zonder vis naar boven. In de loop van de avond nog 3 keer mijn onderlijn eraf moeten trekken, nog een paar beten gemist en nog één piepklein bolkje gevangen. Rond 00:45 besloot ik nog eenmaal opnieuw te beazen en het daarna voor gezien te houden. Al na 1 minuut volgde de mooiste aanbeet van de avond: een stevige rammel, typische tong-aanbeet en ik voelde duidelijk weerstand. Toen ik na een meter of 10 draaien wederom vastliep heb ik mijn spullen heel snel ingepakt en ben ik afgedropen naar huis. 

Ik vis regelmatig aan de Banjaard (ook op de plek waar ik nu stond, zo'n 100 meter rechts van de gele boeien) en raak er zo nu en dan best wel eens een lijntje kwijt. Dit heb ik er echter nog nooit meegemaakt. Ook mijn buren en enkele voorbijgangers die wel eens op deze stek zeiden te vissen keken er raar van op. 

Vriendelijke groeten, tight lines,Gijs=== Zaterdag 26 juli 2014 ===


Zaterdagmiddag zuidpier ijmuiden mooi weer een LIPVIS heerlijk onder het kantje. Groetjes martijn.martijn hoogkamer=== Zaterdag 26 juli 2014 ===


Beste Standvissers

Wij zijn vandaag wezen vissen bij Baaiweg Westkapelle/Domburg maar de vangst kunnen wij heel kort over zijn 2 postzegetjes dus eigenlijk zeer slecht en ook heel veel troep in het water dus veel hengel en onderlijn schoonmaken.

Dit was even een kort bericht over de situatie vandaag.

Groetenjp=== Zaterdag 26 juli 2014 ===


Vismaten,

Gisteravond voor de leut met de club HSV het Zijpe meegedaan dit door uitnodiging van maatje Dennis. Maatje Marco en zijn vriendin gingen ook mee en kregen we een bisnummer. Rond 7 uur verzamelen en ik kwam volgens mij als laatste aan en konden we op pad om te vissen in de Nieuwe Waterweg. Besloten was om na de kering te vervissen tussen de kribben. Plaatsgenomen op nummer 2 een meter of 50 naast de strekker. Fint telde ook mee maar vanwege de kwetsbaarheid diende deze gelijk gemeten te worden en teruggezet en dat was een goede zaak.

Voor mezelf wilde ik graag deze kwetsbare vis mijden ook naar aanleiding van de volgende PKC want het is werkelijk vergeven van deze soort vissen. Om half 9 gestart met een geweldige atmosmeer. Leuke mensen en een flink stuk gezelligheid. Kwamen de vissen er uit? Jazeker. Diverse soorten kwamen naar boven. Allereerst vriend fint die op de lijnen klapt. Er waren botjes , zeebaars, paling, tong, grondels en 2 stuks grote harders gevangen. Een mooie visserij dus met diverse vissen. Ikzelf kon eigenlijk alleen in het licht wat vangen met de schemer, na de schemer was het over en uit. Ook werd de stroming minder en minder. Sharona de vriendin van Marco die bijna tegen de strekker viste haalde het potje uit met 13 vissen en dat is leuk. 

Volgende stek weet ik nog niet want moet eerst nog even klussen en andere zaken regelen. We houden jullie wel op de hoogte.Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 26 juli 2014 ===


Beste zeevissers,

Gisteren van 2100 tot 0115 uur gevist bij de spuisluizen. Het was er erg druk. Je zou denken dat er iets te vangen moet zijn. Spui ging pas laat aan, rond 2400 uur. Gevist met dopper. Bij schemer veel activiteit in het water van finten. Op 3 plaatsen gevist. 1 aanbeet gehad, waarschijnlijk bot. Geen jagende zeebaars gezien. 1 fint zwom zich vast met zijn rugvin aan mijn gevlochten draad, gelukkig kwam het spontaan los bij binnen halen. Wel frustrerend om vissen met je dobber te zien spelen, in plaats van in je haak met vers behangen zagers te zien bijten.

Niemand, en ik helaas ook niet, wat zien vangen.Floor=== Vrijdag 25 juli 2014 ===


gisteren een avondje uit vissen geweest met mijn ouders aan het banjaardstrand     20:00 uur  begonnen met vissen en om 2:30 uur gestopt   we hebben 1zeebaars.2tongen.1tarbot.1klein botje.1scharretje en 3steenbolletjes gevangen met zagers en pieren van de dixhoorn echt goed aas  het was een gezellige nacht en zeker voor herhaling vatbaartycho K.=== Vrijdag 25 juli 2014 ===


Wedstrijdje Westkappelle

Donderdagavond met Arjan nog meegedaan aan de 1e zomerwedstrijd bij Westkapelle. Melden om 1800 uur in een strandpaviljoen op de visstek zelf dus dat was lekker gemakkelijk. Maar aangezien er ook nog gewoon gewerkt moest worden waren de hengels smorgens al meegereist en stond de koelbox met de pieren, de zagers en de versnaperingen de hele dag naast het buro. Onderweg Arjan nog opgepikt en werd het toch weer ouderwets jakkeren om op tijd in Westkapelle te zijn. We bleken een bisnummer te hebben en dachten aan weerszijden van de palen uit te komen, dat pakte anders uit. Na enige geharrewar stonden we toch goed (op)gesteld toen de wedstrijd begon.

De badgasten waren intussen allemaal het water uitgevlucht toen de 80 loodjes voor de eerste keer de grote plas ingingen. Zowel Arjan als ik hadden de feeder opgetuigd voor het prulwerk onder de kant en de lange lat voor het afstandswerk. We gingen eerst op maximale afstand aan de gang. Al snel kwamen de eerste kleine botjes op de kant, die werden kortbij gevangen. Dus de lange latten gingen in de reservestand en de feeders werden ingezet. Dat resulteerd bij Arjan in een dubbeldraai met kleine baarsjes. Elders op het parocurs hoorden we ook over maatste baarzen, grote botten en gulletjes. Wat verderop tussen de palen ging Wibo Boone erg goed met 8 vissen en 6 verschillende soorten.

Ook een tweetal jonge meisjes wisten hun botjes te vangen op kniediep water en deden goede zaken. Bij mij ging het wat minder en bleef de wedstrijdkaart leeg, net als bij veel anderen. Na afloop van de wedstrijd hebben we de prijsuitreiking nog afgewacht, onder het genot van een fles gerstenat, op het terras van het paviljoen en waren we net na middernacht weer thuis.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Vrijdag 25 juli 2014 ===


Goedemorgen,

even in gaan op het bericht van Dhr. Heine, vorige week 18 juli van vrijdag op zaterdag heb ik 7 tongen gevangen op het strand bij Zoutelande. De meeste rond de 30cm een paar van 25-26 en de grootste 41cm. Het kan dus wel... het was wel met onweer (aan de overkant) en aardig wat wind, na een warme dag. Gevist met zagers en messen, maar de zagers hebben het gedaan en niet de messen.

Groeten W. BrasserWimjan Brasser=== Vrijdag 25 juli 2014 ===


Donderdag 24 juli vanaf mijn vakantiehuisje in Zoutelande het strand opgewandeld en in gedachte had ik al een zak tong en zeebaars van tegen de meter gevangen. Nou denk ik Zo wel vaker als ik zin heb om te vissen en vol goede moed mn spullen inpak maar ik weet wel beter. Over de vangst kan ik kort zijn en heel uitgebreid. Ik heb vis gevangen, al was het er maar 1. Niet de soort waar ik voor kwam maar wel een soort die van mn lijstje kan. Als Noord-hollander zullen wij van het strand niet snel een haai vangen dus voor mij een zeer bijzondere vangst. Vanochtend nog 1 gevangen, dus het wordt al minder bijzonder :). Rest mij alleen de vraag...vang ik hier tong en of zeebaars?

Vriendelijke groet, w.heineW.heine=== Donderdag 24 juli 2014 ===


2 zeebaars gevangen bij slanskot. Westerschelde. mooie beten gehadt  :))) Henk=== Donderdag 24 juli 2014 ===


Na de indrukwekkende herdenking, even naar de waterkant gegaan om mijn hoofd leeg te maken.

Wederom gekozen voor een stek uit het verleden (een strekdam in de buurt van de Cobelfret (Sloehaven).

Daar kon je het beste vissen van 2 uur voor hoog tot 2 uur na hoog.

Dus om half 10 begonnen en om half 2 gestopt.(ongeveer 12 uur hoog) Als aas pieren en grote steekzagers.

Wapperlijnen met haak no.4, en dit keer weer met kralen. Het was geweldig weer, en dus had ik mijn meegenomen trui niet nodig.

In het begin was de vreterij enorm. maar toen het donker was, werddat een stuk minder. Toen begonnen ook de beten.

Regelmatig beet , waarvan de meeste beten kwamen van kleine baarsjes. Geweldige vechterjes !!.

Aan het eind van de avond , had ik 12 baarsjes en 1 bot gevangen. Een baarsje van 38 en 1 van 36 meegenomen voor de pan, de rest zwemt weer.

Een stek om nogmaals te bezoeken. Trouwens veruit het meeste gevangen aan de steekzagers.

Dus een trieste dag toch nog een beetje positief afgesloten, 

Groeten Jan B.

  j=== Donderdag 24 juli 2014 ===


We willen iedereen bedanken voor de reacties, dit zal zeker gewaardeerd worden.

De dag van rouw is voorbij, maar vergeten zullen we deze ramp nooit.

Nogmaals dank en we gaan weer over op de normale vangstberichten.Team Zeevisland=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Hier zijn geen woorden voor , dit leed gaat alle menselijkheid te boven

heel heel veel sterkte aan alle betrokkenen om dit een plaats te geven

Paul Wijkhuijs Paul Wijkhuijs=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Oprechte deelneming vanwege een zuiderbuur... Zaken als dit relativeren alles. Veel moed gewenst!Filip=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Waarom. Waarom. Alle nabestaanden mijn oprechte deelneming.

 Waffie=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Ik wens alle nabestaanden, kennissen, vrienden en iedereen die op elke wijze zijn betrokken bij dit drama heel veel sterkte. Ik heb heel veel respect voor deze mensen. Dit had nooit, maar dan ook nooit mogen gebeuren.

Laten we eerst het verdriet delen en verwerken, dit mag nooit vergeten worden.

Ik heb ook begrip voor alle woede en kwaadheid en ik hoop daarom dat gerechtigheid zich zal gelden en dat de daders van deze laffe en zinloze actie gestraft zullen worden.Johan Frijters=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Veel sterkte aan alle families.

GertVangorp=== Woensdag 23 juli 2014 ===


heel veel sterte aan alle nabestaande van de mh17 en mogen de daders worden gestraftton=== Woensdag 23 juli 2014 ===


onze gedachte gaan uit naar alle familieleden, vrienden en uiteraard alle overledenen, mogen zij de rust vindenFrits=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Alle nabestaanden wens ik heel veel sterkte en kracht om dit ongelooflijke drama te verwerken.Jac=== Woensdag 23 juli 2014 ===


mijn oprechte deelneming en steun aan alle slachtoffers zoals familie en vrienden.cor b=== Woensdag 23 juli 2014 ===


All the best for all the victims from MH17`Jaap=== Woensdag 23 juli 2014 ===


ik ben mischien wel een belg maar wil alsnog 

mijn steun betuigen aan alle slachtoffers

van MH17

RIPwout.i=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Ook in Belgie is er rouw en verdriet maar dat valt in het niets bij de jullie "aangebrachte" ellende.

Medeleven aan alle slachtoffers.RIP.Danny=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Mijn oprechte deelneming aan alle familieleden en vrienden van de getroffen families. Vandaag leek het mij ongepast om bij onze noorderburen mijn lievelingsbezigheid uit te oefenen, in de plaats daarvan misschien even in gedachte stilstaan bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Veel strekte in deze moeilijke tijden.De Gelenaar=== Woensdag 23 juli 2014 ===


onze oprechte deelneming aan de nabestaande en familie

facteurkenEECKHAUT WILLIAM=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Ik wens alle familieleden, vrienden en nabestaanden ontzettend veel sterkte in deze zware tijden, dit had nooit mogen gebeuren en is een klap voor de hele bevolking.M.de Hoog=== Woensdag 23 juli 2014 ===


verschrikkelijk, niet normaal, walgelijk en vele andere gevoelens van wat er gebeurd is.

Mijn oprechte deelneming en sterkte aan alle mensen die een slachtoffer kende.

RIPBas=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Ook wij rouwen mee en wensen alle familie en vrienden veel sterkte.Gert=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Geachte lezers,

Vandaag is het in Nederland een dag van nationale rouw.

U mag daarom vandaag uw steunbetuiging op Zeevisland achter laten.....Team Zeevisland=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Gisteren weer Banjaardstrand met het mooie weer.

Deze keer wel veel vuil en de wind recht op de kop.

Desondanks in 4 uurtjes nog 5 platvisjes gevangen met 1 hengel.

Wat mij opvalt dat ik steeds wel wat meer vang daar tegenwoordig, klar het is klein maar toch vis en van alles wat.

Opm. Alle 5 gevangen op diepvries zagers en niet op de verse pieren.

Dus een aantal verse zagers gaan gelijk de diepvries ingezouten en wel.

Voordeel zit lekker vast op de haak, zie bijna geen verschil, enigste alleen ze bewegen niet meer. 

Maar ze zijn er gek op zo te zien.

Groet JdeVJohn de Visser=== Dinsdag 22 juli 2014 ===


Hallo,

Zondagnamiddag richting Neeltje Jans getogen. Onderweg gestopt bij Dixhoorn voor een half kilootje zagers (leuk, een zaak waar je op zondagnamiddag nog zee-aas kan kopen). Redelijk laat gestart omtreeks 17u15 met lange dwarrellijnen en een grote steekzager op een 1/0 haak. Volgens de getijdevoorspelling was het water al een uur aan't opkomen, maar de stroming liet het volledig afweten. Huiswerk slecht gemaakt, een collega-visser liet zijn getijdeboekje zien en op 21juli was het dood-tij. Toch favoriete veren-paternoster visserij uitgeprobeerd, maar zoals te verwachten met zo'n zwakke stroming leverde dit niet veel op: 2 horsmakrelen, 1 gulletje en 1 pollakje. De aasvisserij leverde 1 zeebaarsje, 1 gulletje en 2 bolkjes op. Omstreeks 22u30 op een andere stek aan de lange pier aan de trailerhelling gestart, zeer snelle start hier: eerste worp leverde een doublet gulletjes op. Aan deze stek verder gevist tot 1u, en hier en daar nog een klein aanbeetje kunnen waarnemen, waarvan 1 bolkje verzilverd werd.

Greetz,Tim=== Maandag 21 juli 2014 ===


Een zeebaars gevangen 65 cm om 22:36 en voor de rest geen aanbeet was heel rustig bij de andere kant van spuisluisMarwa=== Maandag 21 juli 2014 ===


Geen Vangstbericht

Zondagmiddag nog maar eens de hengels uitgelaten en tegelijk de restjes aas uit de pierenkoelkast laten luchtten. Ivm de (on)weerberichten maar gekozen voor een dicht-bij-de-auto-stek aan de stormvloedkering. Gevist tussen 2 en 5 rond de laagwaterkentering. Een hengel ingezet voor de geankerde bodemvisserij met de laatste piertjes, zagers en n rolletje tappen uit de vriezer. De andere hengel ingezet met een dobber met een spitzager eronder en die tussen de stortkeien en de wierbedden laten driften. Er was nog een andere hengelaar aan de gang, die deed het alleen gericht voor n geepje. Er kwam geen vis op de kant, en er was geen enkele aanbeet. Wel kwamen er bij iedere draai brokkelsterren mee op het ankerlood en op de haken. Ook de zwemmende zager kon zich niet in belangstelling van vis verheugen. Ook de geepvisser ging na 2 uurtjes hengelen onverrrichter zake naar huis. Net voor de regenbuien was ik weer thuis. Deze keer een kort bericht met zonder actiefotos. In de loop van de week proberen we het opnieuw, dan weer vanaf een andere strandstek.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Maandag 21 juli 2014 ===


Zondagavond gevist, van 21:00 tot 00:30 uur. Eerste uren geen aanbeet gehad, ook mijn 2 mede vissers niet. Daarna op de plek van Har 1 baarsje van 35 cm gevangen, die naar verhouding veel weerstand gaf. Met 3 vissers 1 baarsje is erg matig. Ook afgelopen 2 weken slecht baars gevangen op de noordpier. Zomerdip?Floor=== Maandag 21 juli 2014 ===


Zondagnacht, samen met een maat naar Middelkerke getrokken. Gevist van 23:30 tot ca 6:00. BIjna direct een tong verzilverd. Daarna was het niks tot ongeveer een uur na laagwater. Toen opeens drie tongen in tien minuten. Helemaal op het einde dan nog eentje kunnen strikken.

Geen grote aantallen, maar het was aangenaam toeven op het strand.

Groeten.Bart=== Zondag 20 juli 2014 ===


laagtij 00.30, OP golfbreker (2de links van surfers paradise, let op zeer moeilijk toegankelijk een echte enkelbreker) niet op strand , 4 stokken, allen met afhouders, zeeeer belegen zagers ( is het enigste aas dat ik voor tong gebruik, zeepieren is altijd een dikke zero bij mij) gepresenteerd in hele kleine stukjes, zeer korte,sterke en stijve aaslijntjes met haakje 10 en 12. veraf of dichtbij maakte deze keer geen verschil (zeldzaam), maar meestal moet je wel in staat zijn om ruim 100mtr te gooien.

gegroet maartenmaarten=== Zondag 20 juli 2014 ===


Hallo medevissers,

Vanavond gevist op het sluizencomplex van IJmuiden. Mooi rustig weer wind van uit het noord westen en opkomend tij. Gevist met een dobbertje van elf gram , schuifloodje van zeven gram , extra knijploodje op de haaklijn en gaan met die banaan.Heel wat aanbeten gehad , ik denk van krabben en uiteindelijk een zeebaarsje gevangen. Deze zwemt weer rustig rond op zoek naar soortgenoten . Er werd helaas niet veel gevangen, wel lekker gevist en mensen gesproken die ik al een poos niet meer had gezien en dat is toch altijd leuk, even bijpraten over vissen natuurlijk ! 

Met vriendelijke groet ,Har=== Zondag 20 juli 2014 ===


Het Noordzeekanaal is een goedbezochte stek voor de tongen. Ik besloot om ook een keer echt gericht op tong te gaan vissen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag, van 20:30 tot 23h - ik ving er 5, waarvan 4 aan de maat - (23, 25, 28, 29, 36cm). Als bijvangst strikte ik nog 2 kleine kabeljauwachtigen, van 15 cm. Volgens mij waren het echt gulletjes - ze hadden niet de hoge rugvin van Steenbolk en niet de slanke bouw van een wijting...

De meesten om mij heen vingen een stuk minder (naast mij werd er zelfs niets gevangen) - dus een prima resultaat voor de eerste keer. jon=== Zondag 20 juli 2014 ===


Zondag geprobeerd een makreeltje te vangen.

Eerst gestopt aan het strand van renesse.

1 uur voor laag water, water was troebel en er was geen activiteit in het water, geen duikende sterntjes.. ook geen makreel dus.

Dan effe doorgereden naar de Brouwersdam.

Aan de buitenkant een stuk of 20 'vissers' die geen zeebaars konden verzilveren. Aan de binnenkant probeerde men geep te vangen. Je zag ze springen, maar vangen was een ander paar mouwen. Aan de schubben op de balustrade te zien werd er ook ng haring gevangen... maar niet vandaag.

Dan maar naar havenhoofd van Burgsluis gereden.

Hier was het ook niet veel beter als op de andere visstekken. Hier kwam wel iets naar boven. Een bot had zich vergrepen aan men pilkertje. Leuk om eens een vis te zien, maar spijtig genoeg geen makreel.

Binnen 2 weken maar eens terug proberen als de zee is uitgebloeid en het water nog wat warmer is.Lander=== Zondag 20 juli 2014 ===


Dinsdag in Konkke tong (proberen) vangen, met. Een groot tij en ideale weersomstandigheden met moeite 3een paar tongen gevangen. Proficiat aan diegenen die 26 en 40 tongen gevangen in Knokke rapporteren, zij gebruiken hoogstwaarschijnlijk Ander aasdan de ongeveer 10 vissers die wij horden klagen over de slechte vangsten in Knokke.pH=== Zondag 20 juli 2014 ===


Vrijdagavond, havengebied Ijmuiden.


Met lepels, pluggen en shads van alles geprobeerd om maar een makreel of een zeebaarsje te vangen. Wel een zeebaars zien zwemmen, maar op 1 fint na niks gevangen. Het water is opvallend troebel en donker, wellicht dat de zeebaars en makreel daarom niet te vangen is op kunstaas momenteel? Een week of 3 geleden ving ik nog een fint of 16 in de haven. Nu toch wel erg droevig gesteld, en dat al 2 sessies achter elkaar. 

(een week eerder vingen medevissers op de dobber met een zager wel prima zeebaars op dezelfde stek als waar ik zat. Toch te troebel water voor kunstaas?)  Berenbos=== Zaterdag 19 juli 2014 ===


Donderdag vanuit Belgie naar Wemelding gereden.Ik wist dat de zomermaanden zeer zwakjes zijn.Rond 12.30 aangekomen.

Een visser aanwezig van in de ochtend en die had nog geen ene vis gevangen. Ook is het water troebel nu, de bloei zit erin.

Eerst met de lepel en nepvisjes geprobeerd iets te vangen maar helaas niks ,zelfs geen beet. Héél de burt afgevist ma niks.Daarna op de kop in de stroom met geepdobber en zager,hopend op iets,later een reepje forel. Niks nul nada njenta.Nog een paar vissers kwamen en ook die hadden niks. Ook de afgelopen week bijna niks te vangen, geen makreel of geep te zien,wisten de mannen te melden.Ook zelf niks zien springen,jagen, kortom de oosterschelde leek wel dood.

Enorm genoten van het goede weer en meegenomen pik-nick mand.Had meer het touristengevoel ipv een vissersgevoel. Danny=== Zaterdag 19 juli 2014 ===


vrijdagavond18-7-2014

Waterweg keerring aas opgemaakt van eergisteren (kweekzagers).gevist van 19:30 tot 21:00.

Hw 20:30,na eerste worp bijna gelijk beet,paling van plus 50.

Aansluitend een minibotje en toen ik de tong eigenlijk aan het afschrijven was toch nog 1 tongetje net aan de maat,wat een schril contrast met eergisteren.

AnthonieAnthonie=== Zaterdag 19 juli 2014 ===


Vrijdagavond twee uurtjes wezen spinnen op de noordpier in Wijk aan Zee. Veertjes, pilkertjes, lepeltjes en plugjes geprobeerd. 1 klein fintje aan een veertje, netjes gehaakt, dus die kon weer verder. Verder noppes. Heb ook niemand iets zien vangen.

Iemand trouwens enig idee waar de makreel blijft of is gebleven? Zelf tijdens een boottochtje is het niet gelukt ze te vangen. Vissertje=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


Hallo zvl

donderdag besloten vakantie te nemen op vrijdag zodat ik snachts nog eens kon gaan vissen op de golfbreker te knokke. Geen verkeerde keuze achteraf bekeken. Aangekomen rond 20.00 u wat nog veel te vroeg was om al een tong te kunnen strikken, maar hey wat een weertje seg. Eerste 2 uur slechts met 1 hengel gevist maar niks gevangen. Wanneer ik rond 22.00u eindelijk op de golfbreker kon meteen 4 stokken geinstalleerd, 2 x ver en 2 x dichtbij. Veraf met geclipte gemini afhouders en dichtbij met een klassiek cordeeltje. Toen ik er op het eind de brui aan gaf stond de teller op 26 stuks wat een PR is voor mezelf. Ver of dicht maakte allemaal niks uit, binnen de 2 minuten stonden de toppen al te trillen. Aangezien het een weekdag was en een zeer laat laagtij waren er zo goed als geen vissers.

De enige visser (een local hero) die ik achteraf nog sprak beweerde meer dan 40 tongen gevangen te hebben al kon die mij slechts 7 (weliswaar zeer grote) tongen laten zien. Ook ving ik nog 2 gulletjes. Bijna was de visnacht nog katastrofaal afgelopen toen ik zwaarbepakt over de golfbreker terugklauterde een slipper van jewelste maakte op een spiegelglad rotsblok met wier waardoor mn splinternieuw waadpak van spro al direct een serieuze herstelling nodig heeft en mn britse box rijp is voor het stort. Een bebloede ellenboog en een gekneusde heup is wat ik er aan over gehouden heb. 

gegroet maartenmaarten=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


Zoals de bedoeling was gisterenavond wezen vissen t.h.v. de golfbaan bij Domburg.

Het was om ongeveer half 1 laagwater, dus om 10 uur begonnen en gestopt om 2 uur.

Als aas pieren en steekzagers. De ene hengel met wapperlijnen en de ander met bezemafhouders.

Het weer was perfect en met het groen viel het ook wel mee. Het was nog redelijk druk op het strand en er stonden ook nog enkele andere vissers.

Het was natuurlijk de bedoeling om wat tong te vangen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn.

De eerste draai al een botje, waarvan er nog velen zouden volgen. Ik had mijn waadpak aan, dus 1 hengel ver en 1 wat dichterbij.

Dan toen het net donker was een mooie beet en ving ik een baarsje van 40 cm. Na nog wat botten, ook mijn eerste tong (30 cm).

Dan even later nog een tong van 28 cm, en weer een botje.

Aan het eind van de vissessie had ik voor de pan :1 baarsje en 2 tongen. De 15 botten en botjes en 2 scholletjes zwemmen weer.

Toch weer leuk gevist en tot een volgend bericht,

Gr. Jan B.

  jan.b=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


beste Zeevislanders,

gisteren een middagje wezen vissen met mijn vader en vrouw. Het was opkomend water niet te veel wind dus had er redelijk hoop op. Na een uurtje bezig te zijn hadden wel al snel door dat de krabben het ook een ideaal tij vonden. De vreterij was niet normaal. De eindstand uiteindelijk: mijn vader 0.0, mijn vrouw een dikke zeebaars in het laatste golfje verspeeld en ik zelf had klein zeebaarsje(30), mooie bot en een dikke harder.

al met al een leuke middag met een prima weertje.

vangse allemaal

grKees=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


PC viel uit dan nog maar eens berichtje typen. Aangezien de vreterij van de krabben aan de Neeltje Jans te erg was doorgereden naar de Walcherse kust.

Ik had een weekje Zeeland en ga dan altijd mijn spulletjes halen bij mijn vertrouwd adres Delta Warenhuis te Renesse.

Wat bleek dat alle hengels boven de 200 euro voor 35 % korting de deur uit ging, zou ik...dan maar meteen goed.

Heb met de Shimano surf leader en jawel ook de surf leader Ultra....

Wat een kanonnen van hengels, met mijn Spro Icognito molens, 25/100, lijn voorslag 25/100 gevlochten lijn, eigen geknoopte onderlijnen met 2 wapperlijntjes voorzien van elk een haak maat 4 of 6.

Zagers van Antoinne van het Zeepiertje te Yerseke leuke vangsten gehad.

Varierend van Gul, Zeebaars en een klapper van een haai. Deze gevlekte gladde haai vrouwtje dik 1.14 meter netjes weer terug gezet.

Overigens alles zwemt weer.  Jack=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


Donderdag gaan vissen speeltuintje zoutelande,gevist tot 02uur,4 stokken zagers en leeglopers,merkte op dat wij de enigste vissers waren,begon vrij goed direkt een paar beten en een klein scharretje,daarna enkel krabben te eten gegeven en die gingen na een tijdje ook slapen,na 23 uur geen enkele beet gehad,rap ingepakt en vlug naar huis,vissen was dus 0,0,enkel het weer was super en daar is alles mee gezegd.Vazart=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


beste vissers

donderdag richting zoutlande om paar tongetjes proberen te vangen ,laagwater rond 01.00 uur

begonnen rond 22;00 uur de eerste uren barslecht geen enkele tik,mijn buurman had er 2 tongen

toch de hoop niet opgeven ,tweer was heerlijk, rond 02,00 gestopt geen enkele beet,,maar ik zat meer met mijn gedachten aan de nabestaanden van de boeing 777dan een beet van een vis,maar bon geen enkele beet vraagt om problemen

en jawel ik had dikke prijs,na aankomst in de garage  ,begon ik alles uit te laden viskist ,viskar ,opeens lichtje gaan aan,,3 stokken ontbreken, bij het inladen op de parking in zoudlande heb ik de stokken tegen de wagen gezet en vergeten

het waren dure stoken waaronder een k2  4.50cm  mitchel titanuim 4.20 cm en shimano 420 cm

maar bon ,,er zijn erger dingen zoals de 777   pffff  echt erg

greetzrico=== Donderdag 17 juli 2014 ===


Woensdag 16 juli

Waterweg gevist van 16:00 tot 21:00 

Opkomend water tot hoog zeer veel botjes postzegels..niet geteld maar geschat 21.

Net voor hoog rond 18:30 de eerste tong gevolgd door 10 andere varierend in  maat van 29 cm tot 46 cm.een aantal minitongetjes die voor in de bek gehaakt waren weer teruggezet.

Blijkt later dat ze toch meeuwenvoer worden,ze halen het niet.

Eenmaal de stroom eruit is het over,

Relaas is dat ik met de verzwaarde onderlijn aan mijn penn trq nano met 190 gram werpgewicht meer vang dan aan mijn penn overseas met gewone paternoster.

Ook blijkt dat de verdere worp..in de stroomnaad meer opleverd (ong 90m)

Haken gevuld met kweekzagers.Anthonie=== Donderdag 17 juli 2014 ===


avond/ nachtje (lw 00.05) doorgehaald op de Baaiweg met als resultaat 5 lappen van tongen, allemaal 35+!!, en een 3-tal botten. Voor herhaling vatbaar! Kees=== Woensdag 16 juli 2014 ===


Woensdagmiddag 4 uurtjes aan de Oude Maas bij Hoogvliet gevist. Het weer was prima maar wat was de vangst slecht. Met 2 hengels met metalen afhouder paternosters gevist. Beaasd met steekzagers. De vangst bestond uit 1 botje en 1 grondel. Er zat ook erg weinig stroming in het water maar wel veel groen. Naast mij stonden nog 4 man te vissen maar die vingen ook nauwelijks. Volgende keer beter.

Groetjes, FrankPinochat42=== Woensdag 16 juli 2014 ===


Met zn 3-en naar t lichtje

Dinsdagavond met Dennis en Herbert naar t lichtje bij Zierikzee geweest. Twee van de andere teamers gingen naar een Walchers strand om daar hun quotum vol te vissen. De Zeelandbrug-stek is nu weer bevisbaar na een (te) lange periode van boeitjes, kreeftenkubben en andere sportvisonvriendelijke zaken. Zo vlak bij springtij was het geen eenvoudige visserij, en enig materiaalverlies was ons deel. Na een uurtje hengelen was ik de eerste die van de nul af was, een scholenbaarsje had de zager gegrepen. Even later wist Herbert een baarsje van hetzelfde formaat te scooren. In de scherming vingen Herbert en ik bieden nog een mini-bolkje en kwam er nogmaals een baarsje voor Herbert. Bij Dennis bleven de acties beperkt tot spectculaire aanbeten maar daarbij kwam er geen vis op de kant. Behalve goed weer en koud bier waren er verder geen memorabele momenten. Ruim voor middernacht hielden we het voor gezien en waren we weer terug bij de auto.

    

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 15 juli 2014 ===


Gisteren-avond wezen vissen aan het strand van Vrouwenpolder. Ik had nog wat aas over pieren en zagers van afgelopen donderdag. Ongelooflijk, het aas was dood. De pieren stonken enorm. Gevist van 20.15 tot 00.15 uur

Maar zie daar, met die pieren al na 30 seconden bingo !! Een flinke dikke schol en daarna alleen maar beet en nog eens beet. Helaas was ik door mijn pieren heen en moest ik het verder die avond doen met de natte zagers, het werd toen meteen een stuk minder. Na 45 minuten stond de teller al op 5 (schol en bot,flinkerds !!) en op de zagers wist ik er nog 2 bij te vangen. Dus totaal 7 gevangen. Zeker weten,als ik nog goed vers aas had overgehouden,ik een stuk meer zou hebben gevangen. Het waren prima weersomstandigheden met een zwak westenwindje,zon en vrij rustige zee. Kortom het was een heel geslaagde avond . Hans Gebuis=== Dinsdag 15 juli 2014 ===


Hallo,

Zaterdag wisten vissen voor het Chinese restaurant in Vlaardingen Aangekomen om 9 uur en gelijk begonnen met vissen, Na 10 minuten had ik gelijk 2 mooie tongen ban 27 cm en 34 cm, Dat beloofde een mooie avond te worden, en dat werd het ook, na 5 uurtjes vissen Was het eindresultaat, 16 tongen waarvan 11 maatse, en 4 mooie palingen, allemaal tussen de 50 a 60 cm, Binnenkort weer is even een kijkje nemen,

Gr de visser uit PernisVisser uit Pernis=== Dinsdag 15 juli 2014 ===


Vandaag aan het Banjaard strand gestaan.

Wel was toch weer een verassing voor mij de eerste aanbeet bleek een rode poon te zijn.

Verder nog 1 grote bot en 2 kleine scholletjes gevangen, dit alles met 1 hengel. 

Al met al toch vis en redelijk mooi weer, gelukkig geen groen.

Wel waren de haken om de 3 minuten leeg, krabben en nog eens krabben, ook de noordzeekrab zat erbij.

Groet John de Visser

  John=== Maandag 14 juli 2014 ===


zondag 13-07-2014 wezen vissen op de Noordpier.

Gevist vanaf 15:00 tot 23:00 in de bocht. Begonnen met opkomend tij op de bodem, maar dat leverde geen vis op en dat was over de hele pier zo.

Dan maar met de spinhengel proberen met een dobbertje en een zager. Dat leverde 1 fint van 20 cm en 2 zeebaarsje van in de dertig cm.

Later in de schemer met afgaand tij nog op de bodem een dikke zeebaars van 55cm weten te strikken en een gulletje van 33 cm.

Helaas nog geen tong weten te vangen daar.Remmelt=== Maandag 14 juli 2014 ===


Zondag gevist op de zuidpier  van ijmuiden van 17.00 tot 21.00 met klein loodje en zagers op de zeebaars  geen baars gevangen  alleen twee kleine gulletjes die weer zwemmen .rob=== Zondag 13 juli 2014 ===


Gisteren 50 pieren getrokken om vandaag met vers aas te gaan vissen in de hoop een tong te strikken.

Zo gezegd, zo gedaan.

Vanmorgen rond een uur of 10 naar Raversijde gereden om vanaf de golfbreker bij opkomend water te vissen.

Na een halfuur begint het te regenen van je welste.  Toch nog een uur volgehouden in de hoop dat het van voorbijgaande aard was.

Helaas werd het enkel erger, het water liep tot in m'n bilnaad. ;-)

Ook de zee was ondertussen enooooorm onstuimig geworden, de golven sloegen/liepen over de breker. (niet zo leuk voor je materiaal)

Uiteindelijk nog in de gietende regen alles ingepakt, auto in en naar huis.

(en ik had zo'n goede hoop voor vandaag)Het Waterkieken=== Zondag 13 juli 2014 ===


Gisteren met de Eurovissers gevist in de Yangtzehaven, aan het lange stuk aan de zuidkant van de haven. Ik was er nog niet eerder geweest. Op zichzelf een mooie stek, goed bereikbaar, diep water in werpbereik en lekker ruim. Nadeel is dat de lange oever bestaat uit los gestorte stenen, voor de meeste mensen niet prettig. Als je bovenaan blijft staan komt je lijn regelmatig vast te zitten en moet je alsnog afdalen. Als het Havenbedrijf er wat asfalt over laar lopen zou dit veel mensen een groot plezier doen en de haven weer een topattractie erbij hebben. Maar goed, daar ga ik niet over. Tijdens een visevenement is het met maximaal één hengel vissen, ik had daarvoor de strandhengel Grauvell GTI 4,5 meter opgetuigd. Mijn zoon van acht die niet aan het evenement meedeed, kon zich uitleven met dobbervissen. De vangsten waren echter bedroeven. We vingen met ongeveer 20 deelnemers maar een paar visjes, bij velen, ook bij mij bleef de teller op nul staan. De kanjerpot ging naar een zekere Rotterdammer die ook nog eens toevallig met mij meereed. Hij ving op ene zager zowaar een harder van 56 centimeter! De dobber van mijn zoon ging overigens wel een paar keer fraai onder, op de witjes werd gereageerd maar de vissen beten helaas niet door.

Na afloop zijn we naar de Waterweg gereden, daar nog een paar uur gezeten. Mijn vismaat ving al snel een grondel. Zelf trok ik achtereenvolgens een botje van ca. 15 centimeter, een zeebaars van ca. 20 centimeter en de kanjer van de dag: een harder van 61 centimeter op de kant. Wat een slagschip is zo ene harder! Als afsluiter ving mijn vismaat op zijn grootste haak nog een dapper botje van ca. 10 centimeter. De wolhandkrabben lieten zich trouwens ook gelden, een aantal keer kwamen mijn zijlijnen zonder haken boven.

Welnu, het was weer een gezellige dag, de organisatie was weer perfect met een lekker sateetje tussendoor, twee harders voor de consumptie en mijn zoon heeft de visslag te pakken. Dat wordt een nieuwe hengel aanschaffen binnenkort.

Hartelijke groeten, De bottenkoning=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vandaag een uur of 2,5 voor zonsondergang nog ff wezen spinnen op strijenham. Bij aankomst zag ik 2 vissers vertrekken die niks hadden gevangen. Geeft weinig hoop, maar goed ik was er nu eenmaal dus hup, hengel klaar gemaakt met een 20 grams toby erop en gooien maar. De eerste 20 worpen niks, behalve wat groen. Daarna een mooie aanbeet en me eerste zeebaars was geland. Een cm of 30-32. Daarna nog 1 kunnen vangen van 35 cm, allebei terug gezet voor de toekomst. Al met al toch wel lekker om wat te vangen.

Groeten, larsLars=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Zaterdagmiddag zuidpier klein loodje klein haakje 6je met zager. LIPVIS. Super. Groetjes martijn.ijmuiden.martijn hoogkamer=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Op aanraden van een kennis vandaag zaterdag 12 juli maar eens naar de Papegaaienbek gegaan , wat een armoede daar continu m'n aas weg , zagers en pieren . Ruim 3 uur daar gestaan en toen was ik het zat , toen toch maar even door naar me bekende ouwe stekkie de Yahtzeehaven . Stervensdruk daar stonden wel 12 auto's aan de linkerzijde als je aan komt rijden . Dus ik weer naar me stekkie langs de kade en maar weer eens proberen daar en idd na nog geen half uur een knoert van een vis eruit , geen idee wat het was , en een half uur later weer z'n grote vis maar die raakte ik kwijt met inhalen :( Tegen 18.00 uur de boel maar ingepakt en even verderop aan een van die mensen gevraagd wat voor vis ik nu gevangen had ( ben een beginnend visser ) en die man maakte mij duidelijk dat ik een Geul gevangen had , volgens die man een delicatesse , eenmaal thuis gekomen even gemeten en kwam uit op 32 cm en op de keuken weegschaal 2.4 kg . Al met al een geslaage dag gehad volgende keer gelijk naar de Yahtzeehaven of de Nieuwe Waterweg .

Guido .Guido=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Leuk gevangen op de spui sluis.

Toen ik daar zaterdag morgen kwam om 6 uur lag er een bende aan rotzooi , erg jammer .

Men weet nog niet dat eerdags dit gebied afgesloten word ivm met het achter laten van deze rotzooi.

Het is te gek voor woorden bierflessen-latexhandschoentjes-verpakkingen van onderlijnen-bbq,s-blikjes etc.

Mensen neem je rotzooi mee naar huis eerdaags is het echt afgelopen daar , heel jammer want het is een mooie plek om de zeebaars -makreel -fint -forel te vangen.

En dan weer is een mooie visplek in Ymuiden afgesloten door mensen die niet snappen dat wat je mee brengt naar het water ook weer terug moet naar huis.

Een mooie slogan van staatsbos beheer  ,, LAAT NIET ALS DANK VOOR HET AANGENAAM VERPOZEN EEN ANDER DE SCHILLEN EN DE DOZEN,,

Grt Frans.Frans=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Net terug van de Noorderpier. Vangst 4 Zeebaarzen in 2 uur! De Baars is terug!Karel=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vrijdag richting Walcherse kust om een visje te verschalken Kustlicht Zoutelande dit keer  , plan was om een lange sessie te houden van 's morgens een uur of 10 tot 's avonds laat.kortom overdag richting hoogwater wat zeebaars activiteiten en tegen de donkerte een tongetje... leuke dag gehad met in de ochtend/middag 4 zeebaarzen waarvan 1 aan de maat en 2 joekels van botten. Nou kijken wat de avond bracht...laag water rond 20:00uur meerdere vissers kwamen een poging wagen, net voor laag begon het azen weer elke draai vis echter allemaal kleine botjes, 1 keer 1,5 botje aan de lijn ? een halve vis gevangen. Tja bij m'n buren was duidelijk waarom, deze vingen 2 zandhaaien van 70 en 80 cm,leuke vis hoor. rond 22:30 gestopt nadat een vrachtschip zo'n golf  maakte zodat m'n emmer waar m'n aas op log pardoes werd weggespoeld, je moest alle spullen redden dus opletten daar!! Maar goed jammer van de avond sessie veel vis maar allemaal te klein...

rene  rene=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vrijdag avond vissen in West kappelen 

Aangekomen bleek al snel dat het hier een avond groen vissen zou worden dus plan B aangeroepen en alles in de auto en een poging gaan onderbroeken op de banjaard.

Na even zoeken voor een parkeer plaatsje alles gepakt en gezakt naar het strand toe.

Daar aan gekomen het was inmiddels 21:30 geen visser te bekennen.

Dus een visstek ingenomen 100 meter rechts van de gele boeien.

Na een kwartiertje de eerste hengel in het water met wat oude zagers en wachten maar.

Even later de tweede hengel in het water met verse zagers en kijken wat het zou worden.

Na een kwartiertje een kijken of onze vrienden de krabben actief waren, dat viel mee dus een beetje bij asen en heb ingooien na ongeveer 5 minuten een mooie beet dus inhalen en ja hoor een klein zeebaarsje die was binnen snel weer terug gezet en heb het aas weer in het water het lood hadden volgens mij de grond nog niet geraakt of de hengel zwiept stevig door dus aanslaan en heb weer aan het werk en ja hoor weer een zeebaars nu groter 40 cm dus de eerste flinke was binnen. 

De rest van de avond nog diverse vissen op het droge gehaald wat resulteerde in nog 2 zeer mooie tongen een mooie gul van 55 en wat klein zul wat voor de toekomst is terug gezet.gert=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vroeg naar de noordpier om een baarsje te vangen. De laatste tijd is het erg stil met de baars en ook met de makreel en geep is het droevig gesteld!

maar vanmorgen zowaar een baars van 3kg aan mijn hengel.Niet uitzonderlijk groot maar erg sterk!

je ziet de aanhouder wint

gr:m.katerm.kater=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vrijdag avond vissen in West kappelen 

Aangekomen bleek al snel dat het hier een avond groen vissen zou worden dus plan B aangeroepen en alles in de auto en een poging gaan onderbroeken op de banjaard.Na even zoeken voor een parkeer plaatsje alles gepakt en gezakt naar het strand toe.

Daar aan gekomen het was inmiddels 21:30 geen visser te bekennen.

Dus een visstek ingenomen 100 meter rechts van de gele boeien.

Na een kwartiertje de eerste hengel in het water met wat oude zagers en wachten maar.

Even later de tweede hengel in het water met verse zagers en kijken wat het zou worden.

Na een kwartiertje een kijken of onze vrienden de krabben actief waren, dat viel mee dus een beetje bij asen en heb ingooien na ongeveer 5 minuten een mooie beet dus inhalen en ja hoor een klein zeebaarsje die was binnen snel weer terug gezet en heb het aas weer in het water het lood hadden volgens mij de grond nog niet geraakt of de hengel zwiept stevig door dus aanslaan en heb weer aan het werk en ja hoor weer een zeebaars nu groter 40 cm dus de eerste flinke was binnen. 

De rest van de avond nog diverse vissen op het droge gehaald wat resulteerde in nog 2 zeer mooie tongen een mooie gul van 55 en wat klein zul wat voor de toekomst is terug gezet.gert=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Beste

Gisteren van 12.00 tot 17.00 aan het Maasvlakte 2 strand gevist.

Het was weer voor het eerst in 2 a 3 jaar dat ik kon vissen i.v.m. ziekte dus het rustig aan gedaan. Géén grote viskoffer en maar één strandhengel in plaats van de gebruikelijke twee etc... Als aas een pakje zagers en uiteindelijk twee zeebaarzen (beiden net niet maats) weten te vangen die weer zwemmen.                                                

Voor de rest was het heerlijk visweer en fijn om te merken dat het lichamelijk allemaal goed ging en vissen weer mogelijk was / is.

Groeten SanderSander=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


gisterenavond met mijn maat nog eens geprobeerd om een tong te verschalken in Knokke.

Resultaat: mijn maat 2 maatse gulletjes en een ondermaatse tong die terug zwemt.

ikzelf 1 maats gulletje en 2 ondermaatse gulletjes die eveneens terug zwemmen.

Gevist met zagers maar de tong zit er nog niet, het is wel vreemd dat er nog redelijk gul zit.

C&DClaude Van Poucke=== Vrijdag 11 juli 2014 ===


Vrijdag einde middag bij de spuisluizen ijmuiden. De spui stond aan en het was finten bal. Leuke sport met lichte hengel en lepeltje. Denk rond de 20 man aanwezig en een ieder wist ze wel te vangen.

Groeten HansHans=== Vrijdag 11 juli 2014 ===


Gisterenavond wezen vissen op een stek waar ik al jaren niet was geweest (tussen Ritthem en de Sloehaven).

Vroeger heb ik op deze stek veel paling, bot  en zeebaars gevangen.

Als aas versgestoken pieren en als onderlijnen de bekende wapperlijntjes, maar nu zonder kralen.

Maar ook zonder kralen wisten de krabben de pieren snel te vinden. Na 5 minuten lag er al een mooie bot op de kant (geen slecht begin).

Nu is bot niet mijn favoriete consumptie vis, maar het is op het moment al leuk als je wat vangt.

Het waaide behoorlijk , maar ik had de wind in de rug. Wel weer veel last van groen.

Na dus regelmatig wormen te hebben ververst, weer een mooie beet en nu een zeebaarsje.

Half de avond weer een beet en nu weer een flinke bot. Na nog enkele kleine baarsjes, ving ik net voor dat mijn aas op was nog een baarsje van 40 cm.

Niet geweldig dus, maar toch lekker gevist. Ik was begonnen om half 9, en ben gestopt om 12 uur.

Volgende week een keertje naar Domburg, mooi tij rond middernacht laag water, dan hopen op wat tongetjes.

Groeten Jan B.jan.b=== Donderdag 10 juli 2014 ===


Beste vismakkers,

Na een lange vakantie in Canada en een zinderende halve finale NL --> ARG had ik met vismaat Frits afgesproken om vroeg (lekker slim!) naar de Maasvlakte te gaan om het op zeebaars te proberen. Zonder nachtrust om 4.15 mijn Penn Affinity's ingeladen en om 5.45 trof ik Frits op de parkeerplaats. Het waaide nog flink en er stond een mooie deining. Echt zeebaarswater dacht ik. Rond 7 uur zou het laag zijn en dus pakten we vol verwachting uit. Ik monteerde weer 2 haaks paternosters met een korte en een lange haaklijn. Het was fris en er was veel zeedamp. De eerste 2 uur gebeurde er niets en er waren ook geen andere vissers, de twijfel sloeg toe. Vijftig meter verderop dacht ik een mui te zien en ging daar met 1 hengel in de hand staan. Kort daarop voelde ik een aanbeet; de eerste zeebaars van rond de 40cm was een feit. Nog geen minuut later ving Frits een even grote. Het water begon langzaam te komen en met enige regelmaat kwam er nu vis binnen. Van 9 tot 11 uur ving ik zes baarzen, allemaal tussen de 35 en 45cm. Frits ving er 3 waarvan de grootste rond de 50cm en daarnaast ving hij nog een kleine tarbot. Toen het water half hoog was namen wind en branding nog meer toe en was het afgelopen. Rond 13.00 uur gingen we tevreden naar huis. Als aas gebruikten we steek- en kweekzagers van Avicentra Monster, het beste ving ik ze op de al wat slechtere steekzagers.

GroetCor=== Woensdag 09 juli 2014 ===


Gisteren m'n eerst poging gewaagd om de zeebaars te verleiden met kunstaas te Raversijde.

Bij opkomend tij heb ik drie uur geprobeerd op en langs één van de vele golfbrekers.  Jammer genoeg gaf de zeebaars niet thuis...  geen beet gezien.

Wel leuk met zo'n lichte spinhengel actief vissen!

Ik moet zeggen dat het water ongelooflijk troebel was.  Geen idee wat de oorzaak daarvan is want het weer was redelijk rustig, zoveel stroming was er volgens mij ook niet.

Hoedanook, better luck next time!Het waterkieken=== Dinsdag 08 juli 2014 ===


Zondagavond samen met m'n broer geprobeerd een tongetje of wat te vangen in het Rotterdamse. De hele dag met een oog op buienradar en een oog naar buiten in de hoop dat de regen tijdig zou ophouden en dat gebeurde gelukkig ook. het werd een prachtige avond met weinig wind en geen druppel regen, tij en aas waren perfect alleen de tong liet het afweten. Heb er slechts 2 weten te vangen, broerje had alleen 2 grondels. zo'n 2 uur na het hoge water kwamen de meeste aanbeten, helaas was toen (mede dankzij de vele krabben ) aas op.

volgende keer meer aas mee en wat later in het tij beginnen.

Groeten, Ron !de krabman=== Maandag 07 juli 2014 ===


Toch tegen beter weten in gisteren ff een paar uurtjes met opkomend bij de Baaiweg geprobeerd. Links en rechts werden wat kleine botjes gevangen op zagers, ik heb met pieren nog geen beet gezien (geen zagers bij me). Kees=== Maandag 07 juli 2014 ===


De getijden zaten niet mee, maar toch ben ik gaan vissen aan het strand in Knokke.

Jammer genoeg ook geen goed aas ter beschikking, ik beschikte enkel over diepgevroren eigenhandig getrokken tappen.

Maar vol goede moed toch een poging gewaagd.

Ik ben begonnen een half uurtje voor hoog water.

Na een half uurtje zat er één van de lijn muurvast.  Dan maar lichtjes trekken om het lood met vaste ankers zachtjes los te trekken.  Helaas knapte m'n lijn plots.

Niet voorslag aangeknoopt, swiffel en onderlijn met lood gemonteerd en ingooien maar.  (nu lood met klapankers)

Uiteindelijk doorgevist bij afgaand water tot zo'n 3 uur na hoog water.

Helaas geen visje gezien.  Bij aanvang had ik goede hoop bij het zien van duikende vogels daar waar ik mijn hengels wou ingooien.  Het was valse hoop.

Toch heb ik een prachtige visdag gehad.  Mooi weertje, mooie plaats en heel veel vriendelijke mensen.

Volgende keer beter: juiste getijden, juiste aas en hopelijk massaal aanwezige vissen!Het waterkieken=== Maandag 07 juli 2014 ===


Zondag gevist met vrienden op de noordpier, gevist van 18:00 tot 01:00.

We kwamen voor de tong maar die hebben we niet gezien. uiteindelijke resultaat 1 bot van 18 cm en drie gulletjes van rond de 35 cm.

Alles zwemt weer. Wel enorm veel vreterij van krabben, haken waren na 10 min echt helemaal schoon.Remmelt=== Zondag 06 juli 2014 ===


Hallo medevissers,

Vrijdagavond en vanavond gevist op het spuisluiscomplex, vrijdagavond prachtige avond, zacht weer en  acht zeebaarzen twee mee de rest heeft alleen even op de kant gekeken en toen snel weer terug naar de familie. Vanavond begon met regen en opkomend tij, weer twee baarzen  die nu in de vriezer liggen en drie die weer rond zwemmen. Ik ben blij dat ik ze weer vang want ik dacht even dat ik het verleerd was. Allemaal succes gewenst .

Met vriendelijke groet Har.Har=== Zondag 06 juli 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Na een zinderende kwartfinale van het Nederlands elftal te hebben gezien, vanochtend vroeg op pad gegaan om de zeebaars te belagen. Het was rond negen uur hoog op het strand, dus dat betekende vroeg uit de veren. Het vrouwtje ging shoppen met moeders dus het was helemaal prima. Rond half negen ging de eerste hengel er in en even later volgde de tweede. Ik had alleen grove zagers in de aasbak want ik ging voor grove baars. Er stond een lekkere bries zo'n kracht vier a vijf dwars over het strand. na een klein half uurtje de eerste hengel er uit en opnieuw beazen. Ik viste met een hengel voorzien van één wapper en haak 3/0 en haak 1. Een zogenaamde pennelrig en met de andere stok twee wappers van een meter en haak 1 en haak 6. Ook met het pennelrig systeem. Op deze manier zakken je zagers niet als een dotje naar beneden in de de haakbocht. Toen ik de andere stok pakte kreeg ik gelijk een ram van jewelste erop. Gelijk gierde de adrenaline door mijn lichaam, "come to daddy" dacht ik bij mezelf. En jawel hoor een mooie baars van 45 cm had de zager gegrepen. Op de onderste haak zat nog een baarsje van 25 cm. Dus de eerste draai gelijk twee baarzen. Das lekker beginnen. Klap op z'n kop gegeven, foto'tje gemaakt en in de emmer. Het kleine baarsje zwemt weer. Na een drie kwartier weer een mooie doorbuiger. Weer een doublet maar deze keer was het een baars die voor mijn maatstaven niet maats is. Wettelijk wel maar niet voor mij en een botje van 15 cm ongeveer die haak 1 bijna geslikt had. Wat nou haakje 10 voor botjes. Toen ik voor de laatste keer had ingegooid en de baars aan het strippen en ontschubben was zag ik weer een paar goede rammen op de top. Vis weggelegd en ik kon weer in gevecht. Dit keer met een dikke 50er. Het was wel een wat misvormde baars. Hij/zij had een gat in zijn onderkaak en een rare plek bij dat gat en ook nog een misvormde bek. Het kwam niet door een uigescheurde haak ofzo. Maar desalniettemin zal die best smaken. Een of twee baarzen voor consumptie moet kunnen vind ik. Meer neem ik er niet mee. In de vriezer worden ze ook niet beter. Volgende week nog geen plannen maar wat niet is kan nog komen...........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde

      Dennis Zwiers=== Zondag 06 juli 2014 ===


4 tong en 2 zeebaars te oostkapelle.

Rene oe ist ier kwam ok nog even kieke. En die brabo had nix

Stik jaloers.

Grkalfhoeksevisstrijder=== Zondag 06 juli 2014 ===


Vrijdag 01.00-03.30 noordpier. Op de tong. Met zwaar stinkende zagers. Windje mee dus heel rustig werpen en de lood vliegt van zelf naar de 100m.

Op een steenlbolk na nada.

Rene vissen is veel proberen. Je vist overdag. Maar de meeste vis wordt in t donker gevangen.  Volg de getijden. Waterstand. Stroming. Windsnelheid.

Vis je op gul en zeebaars gooi niet al te ver. Soms sta ik er uren zonder beet en dan in ene achter elkaar beet. Geniet meer van de natuur de eindeloze woeste zee. De wind zeelucht stilte de golven etc. De vis zelf op de 2e plaats. Probeer n dobber bij de sluizen van ijmuiden. Met zager eronder haakje 1.fatih=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Gisteravond samen met een maat de europoort onveilig gemaakt, mn maat had 8 mooie tongen en ikzekf 7 tongen, een paling die weer terug zwejt en een bot. Geslaagd avondjecen niks verspeeld deze keer.

Grt

Jeroenjeroen=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Vandaag van 7:45 tot 12:00 uur met 2 hengels aan de Waterweg gevist en de nodige buien doorstaan. Hoog water om 9:25 uur. Met 2 hengels met zowel zeepieren als ook steekzagers gevist. De vangst was zeer mager. 1 mini tongetje, 1 mini wijting, 1 botje en 1 paling. Wel erg veel last van krabben gehad en er ook een paar hele grote gevangen. Alles zwemt weer. Toen het als maar bleef regenen om 12:00 uur de spullen ingepakt en weer terug naar Brabant gereden.

Groetjes, FrankPinochat42=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Goeden dag hengelaars gisteren gevist in Vlaardingen bij de boulevard 3 ons zagers 2 hengels een wapperlijn de andere afhouders wat was het slecht zeg 3 tong 2 bot gevist van 16.00 tot 22.30 de grootste tong zat aan een gebroken lijn van iemand anders +-40 cm die mee omhoog takelde Dank daar voor goeie onderlijn met lood de vis zwemt weer verder was het lekker weer beetje teveel wind maar goe te doen volgende week of in de vakantie weer proberen chris=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Gisteravond gevist bij de spuissluis en kop vd haven Het was niks bij de kop vd haven alleen een beetje fint Toen maar terug gegaan naar de spuissluis Want daar waren we al geweest de Spui stond toen open toen We weer kwamen de vangst was daar 1 makreel en 1 zeebaars 45+ En (heel) veel fint er werd door andere mensen ook nog Veel horsmakreel gevangen Het was een geslaagde dag!Daan de vissenvanger ( 11 jaar )=== Vrijdag 04 juli 2014 ===


Vrijdagmiddag 4 juli van 14u tot 17u gevist op de Noordpier in Wijk aan Zee. Spinhengel, zowel geprobeerd met lepel als met shad. Geen visje gezien en geen aanbeet gehad. Er werd ook door anderen niets gevangen zover ik zag. Vissertje=== Vrijdag 04 juli 2014 ===


Vanaf het strand in Dishoek met de spinhengel en een 20 gr. Toby lepeltje gevist. Vanaf laag water anderhalf uur met opkomend water. Resultaat twee mooie makrelen. Voor mij de eerste dit jaar.Jeroen=== Vrijdag 04 juli 2014 ===


Gisteren voor het eerst geprobeerd om een geepje te vangen in Breskens .Totnogtoe gingen we gepen langs de overkant van de westerschelde,kant Nederland,maar het is toch een heel eindje rijden en heb ook telkens  de kosten voor de tunnel.Dus maar eens proberen aan de Belgische kant.

Ik ging ervan uit dat opkomend water het beste zou zijn maar toen werd me verteld dat afgaand water beter was .Dan maar geprobeerd een zeebaarsje te verschalken maar noch met de dobber ,noch op de bodem enig teken van zeebaars te zien.Bij opkomend water was het water zeer troebel. Is dat de reden ?

Verleden week ook eens een kijkje gaan nemen op de nieuwe Maasvlakte.Prachtig strand maar ook geen vis zien vangen.In de hengelsportzaken vertelde men dat er toch geregeld zeebaars gevangen wordt .

Jefjef=== Vrijdag 04 juli 2014 ===


Afgelopen woensdag bij opkomend water op geep gevist in Kats.  De geep zat er nog volop, op een 5-tal uurtjes 15 stuks, mijn vader 4 en mijn zoontje van 6 had er eentje.  Zowel met zalm als met varkenshart stripjes.  Het formaat van de geep neemt wel af, bij momenten waren ze te klein en werden teruggezet als het nog kon.

Groeten JorisJoris=== Donderdag 03 juli 2014 ===


Beste Visvrienden

Donderdag nog eens geprobeert een visje te vangen aan de waterkant, ik ben eerst bij Kees van Fixet in s,Gravenpolder langs geweest voor pieren en zagers ze waren van zeer goede kwaliteit,even bij Kees bijgepraat maar hij kon ook niet zeggen waar er wel wat gevangen werd, de vangsten vallen tegen overal zowel de geep en de makreel er word bijna niets gevangen,dus maar proberen andere vis te vangen aan de zeedijk , Kees gaf me nog een nieuw onderlijtje mee met witte afhoudertjes om te proberen , en jawel hoor ik heb er 1 tong van 33 cm en 2 kleine botjes meegevangen, dus Kees je kan ze wel aanbevelen , voor de rest was de vangst matig.Willem=== Donderdag 03 juli 2014 ===


Hier nog een berichtje van gisteren weer wezen vissen op vaste stek.

Lees geen geepberichten meer dus van mij krijgt U er een.

s'Morgens om 5uur begonnen en na 3 uur had ik er 1 gelijk mijn buurman die het niet meer zag zitten.

Afgaande water daarna en omdat ik weer niet wilde verkassen maar verder doen.

Met mijn 2 feederhengels wat is dat heerlijk vissen kwamen er daarna meerdere beten en bracht ik mijn totaal op 14 stuks.

Zowel op hart als geepstukjes ging het prima.Tot daar het gepen heb er nu 78 in totaal wel genoeg mijn gedacht.

 

LuckyLuc Poppe=== Donderdag 03 juli 2014 ===


gisteren 02-07-2014

wezen vissen in terneuzen

 

was 2x niks veel krabben om de 5 min aas weg als troost toch een tong gevangen maar veel te kleinkevin=== Donderdag 03 juli 2014 ===


Vandaag op de Noordpier gevist van 17:00 tot 00:00. Alleen een Fint en krab gevangen. Ik had veel last van zeewier en krabben.David Birnie=== Woensdag 02 juli 2014 ===


IJmuiden sluizencomplex uitloper ri forteiland noordkant

Vanaf half zes tot kwart over acht met spinhengel en lepels hw rond 2000 uur.

Een forse aanbeet gehad van grote zeebaars, helaas kwijt Ik n de stenen Kon hem er niet uithalen helaas, erg balen maar de aan hoe ouder wint. Deze keer dus niks aan de kant Vrijdagavond weer proberen....Michel=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Twee dagen met het afgaande water op de Waterweg gebivakeerd ,gister op Vlaardingen geprobeerd een tongetje te vangen maar kwam niet verder als een hele bot van wel een centimeter of 12.

Vandaag maar eens het diepe water opgezocht om is te kijken of daar wat zat ,al vrij snel op lange zijlijnen met een steekzager erop een mega aanbeet maar toch niet hangen ,volgende aanbeet kwam gelukkig al snel en bleek een baars van 53 cm te zijn ,daarna op de andere hengel met piertjes een leuke maatse gul en toen was het voor een paar uurtjes krabben voeren uiteindelijk met de kentering nog een ondermaats gulletje en een mooie wijting kunnen pakken bij de laatste draai nog een mega bot van een centimeter of 15 .

Al met al niet veel vis maar de mooie baars maakte veel goed.

Gr. Mischamischa=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Beste mede-vissers,

dinsdag op woensdag spoedbezoekje gebracht aan ons eilandje Texel.

Vrouwlief had me gevraagd mee te helpen bij haar kraam op de braderie.

Uiteraard onder voorwaarde dat ik ook de Texelse stranden kon bezoeken (lees: bevissen).

Bijna 12 uur aan het strand van de Koog gestaan (paal 20,5) van laag naar laag met mn Texelse vismaatjes Badman (Mark) & Robin. Vangst 1 schamel scholletje zo'n uur na hoog. Waar onze buurman van zo'n 50 meter verderop nog een leuke baars van +/- 80 cm en 4 kg wist te landen. Vangst was verre van eerdere vangsten dit jaar waar we al menig baars en ook grote jongens gezien de tijd van het jaar eruit hebben wisten te halen. Maar oh oh wat was het heerlijk om weer te staan na maanden van revalidatie van de handjes...nog 2,5 week en dan laat die vakantie maar beginnen! 

    

Meteen maar even van de gelegenheid gebruik maken om de Zeelanders onder jullie te vragen of ėėn van jullie toevallig een slaappleje heeft of weet, bank is al voldoende (evt. Tegen geringe betaling) op (12-8) 13-8 & 14-8. Ik ben namelijk 1 van de gelukkige die deel neemt aan Sharkatag 2014 maar zie het niet zitten 3 dagen op en neer te rijden tussen Oosterschelde en Doetinchem. Een gezamenlijke avondsessie aan het strand sluit ik dan ook niet uit ;). Heb of weet je een plekje? Stuur dan ff een mailtje naar pietermathijsen@hotmail.com, ik hoor het wel. Bedankt en goede vangsten voor jullie allen!

Gegroet de Zeevissende Achterhoeker

PieterPieter=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Vandaag weer eens aan de Baaiweg gestaan ondanks alle waarschuwingen van veel vuil / groen op de lijn.

Wel ook vandaag gaf dat veel ellende, zeker bij afgaand en de eerste uren van opkomend.

Pas halverwege opkomend werd het acceptabel, maar dan nog gaf het groen.

Ja en dan de vis, slechts 1 x beet gehad en dat was een baarsje van 35 cm.

Ondanks weinig vis was het toch een heerlijke dag aan het strand.

Hoop dan ook binnenkort  weer gewoon te kunnen vissen zonder al die vieze groene troep.

M.vr.gr. J.de Visser SommelswijkJohn=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Maandagavond tong proberen vangen in Breskens. Gestart 2 uur voor laag tij tot 2 uur na. Geen enkele beet ! Wel enorm veel last van krabben, de haken waren 2minuten na ingooien glanzend proper. pHPaul Heyman=== Woensdag 02 juli 2014 ===


hallo ben zaterdag op zondag  van tien uur s avond tot 9 uur s ochtend wezwn vissen op mijn faveriete plek

in westkapelle bij de vuurtoren  het was zalig weertje heb met korte mouwen gezeten de hele nacht

heb veel beten gehad. maar ik  snap het niet zeker 5 keer dat de lijn ineen keer links maar de kant trok

ik op drtaaien  voelde  dat er wat aan zat maar keer op keer de lijn over. met al de twee hengels

de vangst  twee zeebaarsen van wel 45 cm en een gul van plus 50 cm

dus kan niet klagen. goede vangst en tot de volgende keer groetjes  mat uit maastrichtm .stizinger=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Hallo medevisser zaterdag, m we zijn nadat mijn vriend is thuisgekomen richting zeeland gegaan hammen met verse zagers op zoek naar zeebaars......

Heel de nacht gevist wel 2 steenbolkjes van 18 cm denk ik en krabben hahaha nee geen beet gehad.  Deze week weer proberen hoop dat we nu wel wat vangen maar er zit zoveel krab in het water ik denk dat ze mijn aasjes niet meer moeten. Groetjes en ....... hopen dat het deze week gebeurt in zeeland wil wel weer lekkere dikke baars sleuren.....jacq=== Woensdag 02 juli 2014 ===


dinsdagavond nollestrand,

 afgaand tij is geprobeerd, het was niet best.

 resultaat 2 postzegels en 3x bot van panformaat,

 aas zagers en pieren zowel met afhouders als met dwarrellijn gevist geen verschil.Maarten de Bliek=== Dinsdag 01 juli 2014 ===


Vandaag 1 juli aan de noordpier gevist van 17.00 tot 21.30, niks gevangen...alweer niet

Krijg zin om alle visspullen te verkopen.

Er word zo slecht gevangen aan de pier...weet iemand waarom??? Zijn er andere betere stekken???

Ik weet het niet meeeeeeeeeeerrrrr voorlopig maar niet meer vissenrene