Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juli 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 juli 2015 ===


**Dobberen op de Zeebaars wordt strandvissen Maasvlakte**

In verband met de aanhoudende wind lijkt het ons niet verstandig om bij de blokken te vissen.
Omdat we toch zin hebben een Baarsje te begroeten, vertrekken we om 19.30 naar het strand Maasvlakte.

Nadat we dit bericht via Facebook hadden gedeeld, haakten er helaas 2 fanatieke dobberaars af,

van de week woensdag kijken we opnieuw.

 
Omdat een van de mee-vissers voor het strand helemaal uit Antwerpen kwam, zullen we deze Mee-visavond als internationaal bestempelen.
Nadat de verse steekzagers van Pim in de kranten zaten, vertrokken we in een stoet naar de Maasvlakte, waar een prachtige branding stond.
We zochten een plek uit tussen vissers die er al stonden en de zeehondjes op surfplank. Vrij snel begrepen wat dat er geankerd moest gaan worden,
vanwege een zeer sterke stroom. Binnen no-time lagen de lijnen die rechts ingegooid werden, links op het strand. Omdat het op zo’n avond toch gezelliger is
wat dichter bij elkaar te staan en vanwege de uitleg van Pim, besloten we per persoon met een hengel te vissen. De eerste anderhalf uur waren nog best aardig.
Pim ving een Baarsje en een deurmat van een Bot, Marco een maatse en ondermaatse Baars, Ive van Antwerp ook zo, voor mij zelf de grootste van de avond met bijna 50 cm
en helaas voor Lennard deze keer geen vis.
Na een uur of twee, toen het water weer opkwam, was het echt niet meer te doen en taaiden we 1 voor 1 af.
 
De komende Mee-visavond staat gepland op woensdag 5 Augustus. De voorspellingen wijzen voorlopig richting de blokken,
waar we opnieuw met de dobber de Zeebaars zullen belagen.
 
Zin om ook eens mee te gaan: 085-488 4757/ info@hengelsport.wesdijk.nl
 
Eerst meer weten: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/


Hengelsport Wesdijk=== Vrijdag 31 juli 2015 ===


Belangrijk nieuws !!

Beste lezers en schrijvers,

Dit weekend gaan we Zeevisland ombouwen, jullie berichten worden wél geplaatst alleen zijn pas maandagavond zichtbaar, op de nieuwe website: www.zeevisland.com 

Maar foto's moeten via de e-mail gestuurd worden, foto's ingevoerd via het oude systeem kunnen we vanaf vrijdagavond niet meer invoeren !

Dus heeft u foto's stuur dan uw bericht en de foto's via de e-mail naar:  info@zeevisland.com 

Heeft u alleen tekst, dan kunt u die mailen én invoeren in het oude systeem.

Let op, bezoek vanaf maandag gewoon de website via www.zeevisland.com en niet via een direkte link naar de vangstberichten.

Onze excuus voor het ongemak, maar we hopen dat u straks tevreden bent met de nieuwe website.Team Zeevisland=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Woensdagavond 29.7 nog maar eens geprobeerd een tongetje te vangen in het NZK. Vismaat John was om 11.00 uur al begonnen en het bleek erg lastig te vissen met een west naar noordwest draaiende wind kracht 5-6. Ik ben om 20.00 uur gestart en dat bleek een wijs besluit want John had toen pas 1(een) tongetje weten te vangen. Toen het donker werd zakte de wind iets in maar het bleef stevig doorwaaien. En zoals eigenlijk al weken het geval is, de tong liet het afweten.Wel heel veel krabben die soms een enorme knal op de hengel gaven, een enkel mini tongetje maar dat was het wel.

John ving toen het helemaal donker was een mooie tong van 30 cm en ik had er eentje van net aan de maat. John had nog een flinke reis voor de boeg en vond het 23.30 uur welletjes. Tegen beter weten in besloot ik nog een uurtje door te vissen. In de laatste twee draaien ving ik nog een klein palinkje, gevolgd door zijn iets oudere broer of zus, een maatse tong en een botje. Gelukkig hadden de palingen de onderlijnen volledig gesloopt dus dat hoefde ik zelf niet meer te doen. Waar is de tong in het NZK gebleven...............................wie het weet mag het zeggen.???????. Behoorlijk wat aas overgehouden dus het weekend met beter weer nog maar eens een poging wagen.

Dirk.Dirk Dijkstra=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Donderdagavond in IJmuiden bij de sluizen gevist. Enigszins harde wind. Samen met vele andere vissers de ene makreel na de andere naar binnen getakeld. Rode veertjes geen succes. Na te hebben verwisseld door witte pas bingo. Mijn vriezer is weer rijkelijk gevuld en de kleinere makrelen zwemmen weer samen met hun vriendjes.Roland=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Vandaag tussen 10:00 en 14:00 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Gevist met verse pieren op een wapperlijn en lijn met afhouders, beide met haakmaat 8.

Helaas niets gevangen, op een hoop vuil na dan.Marco=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Gisteren voor het eerst pieren, zagers en advies gehaald bij Wesdijk (waarmee ik blij verrast was). Gevist bij mijn vaste stek met twee hengels bij de Maeslantkering bij Hoek van Holland onder prima weersomstandigheden. Om 2200 uur begonnen met onderlijn met afhouders, wat geen succes was.

Om 100 uur wilde ik stoppen, maar toch nog een wapperlijntje geprobeerd. Twee keer achter elkaar een maatse tong naar binnen gehengeld met zagers. 130 uur was het aas op, dus huiswaarts gekeerd na een mooie avond. 

Gr

WimWim=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Na vorige week vanmorgen vroeg nog een poging gewaagd een visje te vangen, woensdagmiddag al het materiaal in orde gemaakt en wat nieuwe lijnen geknoopt. 2-haaks wapperlijntjes van doorzichtig nylon en zo min mogelijk poespas om mijn onderlijnencollectie aan te vullen. Wat oudere zagers bij hengelsport Jan Peter op te kop kunnen tikken en een klusje mesheften uit de vriezer gehaald. 

De wekker om 04:00 gezet en eenmaal bij de stek kon ik om 5:00 mijn lijnen inwerpen. De Penn regiment 453 voorzien van een 2-haaks wapperlijn met zagers en een ankerlood van 150 gram zo ver mogelijk gegooid, de karperhengel dicht achter de branding met 1 lange wapperlijn en een cocktail van zager en mesheft.

Bij het opkomen van de zon een korte beet gezien en een aangespoelde zeebaars met een diepe wond achter zijn ogen. Daarna nog een keer van onderlijn veranderd naar een 2-2-haaks afhouder met rode amnesia en wat kralen, maar het mocht niet baten, geen beten meer gezien en om 07:30 alles ingepakt wegens het naderende onweer. Net voor de buien thuis en daar alle spullen schoongemaakt. Vanmiddag de molens eens opnieuw invetten en alles klaarmaken voor de volgende sessie.

  L=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Breskens Panoramaweg.

Gisteren gevist met opkomend water. Veel vissers....dus dat beloofde wat! 5 mooie tongen van 30 cm +. 8 zeebaarsjes die weer terug zijn bij de rest van hun vriendjes.

Super weer erbij gehad. Alles gevangen met zelf gestoken pieren. We hadden ook zagers, maar daar keek de vis niet naar om.

Vanmiddag weer proberen!!Yannick & Hugo=== Donderdag 30 juli 2015 ===


gisteren ben ik even wat materiaal wezen halen bij Wesdijk hengelsport in Barendrecht, gezellig praatje met Pim en Willem, en weer topadvies en geholpen bij het opspoelen van nieuwe lijn.

Ik hoorde toevallig dat de jongens die avond de meevisavond (leuk initiatief van ze, je leert de kneepjes qua materiaal, stek,..doe je normaal 10 sessies over om die handigheidjes te achterhalen) van dobbervissen op zeebaars, vanwege het weer, gingen veranderen in een strandsessie op zeebaars.

Had ik wel oren naar, had het al een keertje geprobeerd op de maasvlakte maar zonder succes.

Uiteindelijk vertrokken met prima steekzagers van Pim, topaas, naar het water. Goede branding, maar heel veel stroom..200 gram ankerlood bleef absoluut niet liggen, 2 hengels vissen was niet te doen.

Al snel ving Willem een mooie maatse baars, en 2 minuten later ving ik een een klein scholenbaarsje, hilariteit alom, deze keer moest ik echt mijn meerdere erkennen in Willem.

Later ving ik weer een klein scholenbaarsje, Pim ving ook een leuke en Yves uit Belgie mocht 2 mooie maatse landen. Zo rond 23.30 vond ik het wel mooi, stroming werd echt te hard, er was bijna niet te vissen.

Wel heerlijk gevist, mooie avond, leuk gezelschap en weer een hoop geleerd, Was prima, bedankt jongens!marco=== Woensdag 29 juli 2015 ===


IJmuiden vandaag in de late ochtend rond laagwater. Gevist op een stekkie waar gisteren een zeer grote baars bij mijn plug kwam kijken en een grote kolk maakte maar helaas niet beet. Vandaag was ik dus weer terug op dezelfde plek met dezelfde (grote) plug. Wel een veel te harde wind om scherp te vissen maar op zich is dat wel goed baarzenweer.  Ik viste op een plek waar flinke golven stuksloegen op de stenen en ik deed een verre eerste worp langs de rand van het schuim.  Het water was niet zo helder dus ik twijfelde of de plug wel een goede keuze was. Na een paar tikken met de plug al meteen een harde beuk gevolgd door een hoepelronde hengel, in de verte sloeg een mooie baars met zijn staart aan de oppervlakte.  

Was een leuke dril zo met de aanbeet op maximale werpafstand! Ik heb de vis niet gemeten maar ik schatte hem zo rond de 55 cm. Het was niet die kanjer die ik gisteren miste maar toch een leuke vis en het maakte mijn dag goed.  Zat gelukkig mooi in het puntje van de lip gehaakt dus ik heb hem maar wel heel snel teruggezet zonder foto omdat mijn tas met daarin het fototoestel vrij ver van me vandaan stond. Hopelijk weer foto's bij mijn volgende vangstbericht. 

gr Tinus

 Tinus=== Woensdag 29 juli 2015 ===


Hallo Mike van het team.

Heb vandaag gevist aan de panoramaweg te westkapelle met als resultaat 2 kleine zeebaarsje, na een rondje langs andere vissers zie je die wel in de emmers/zakken zitten om mee te nemen.

Mvg Marcomarco=== Dinsdag 28 juli 2015 ===


Vandaag gaan vissen in Oostenden. Er lag veel vuil in het water, er was veel wind en heb maar 2 postzegeltjes van botjes. Vorig jaar zelfde tijd en toen had ik: 6 tongen en 11 botten Hoopelijk wordt het nog beter!Geens glen=== Maandag 27 juli 2015 ===


vandaag op brouwerdam gestaan van 20.30 tot 22.00

waaide verschrikelijk en om de 5 minuten lege haken,

de krabben hebben voldoende eten gehad.

helaas nu=niets gevangen.

Volgende keer beterjoost ketelaars=== Maandag 27 juli 2015 ===


Zondag Maasvlakte geweest is effe lekker er op uit geweest op meerdere steken en moet zeggen we hebben lekker gevangen!me maat had drie slip tongen 1 zeebaars en5 scharen niet slecht Hannes!!!!aanstaande weekend maak ik het verschil tegen je in IJmuiden haha was een top dag hoop dat de andere vissers dat ook hebben gehad

gr BertusBertus=== Maandag 27 juli 2015 ===


Hallo,

Gisteravond wezen vissen bij Domburg strand.

We waren er om 20:15-01:30 gevist. Hoog was om 22:30.

Kan kort zijn 1 tongetje, 2 botjes.

Wind was uit oosten, niet ideaal. 

Gaan waarschijnlijk nog 1 keer proberen bij Westkapelle en 

dan hebben we de hele provincie gehad. Vangsten zijn matig.

Zagen ook s'avonds de een na de andere visboot slepen voor de kust...

Suc6

paulPaul=== Maandag 27 juli 2015 ===


Zeebaars sleuren wordt tong tikken:

 

Alhoewel, tikken? Wat een weerstand geeft zo'n platvisje zeg, gaaf!
......oke, dacht ik bij mezelf, laat ik maar eens luisteren naar de tips van Pim.
Die gaf namelijk aan, dat ook al zou de wind afnemen in de loop van de avond, de sterke stroming zou blijven.
Helaas dus niet naar het strand, waar het met die golfslag toch wel wat Baarzen had moeten opleveren,
maar voor het eerst naar Vlaardingen op de Tong.
Aangekomen bij hotel Delta, stonden er al 2 jongens te vissen, dus even vragen of het al wat was.
Bleken het de jongens uit Goudswaard te zijn, die s middags in de winkel alle handgeknoopte Tongenlijnen van Pim hadden gekocht.
Oke, dat is dan gelijk een mooie test. Wij hadden namelijk de kant-en klare van Spro meegenomen,
dus konden we gelijk kijken welke het beste resultaat opleverden.
Al snel vingen de jongens nog met het licht de eerste vissen, waaronder zelfs een trek van 3.
Niet lang daarna vingen ook wij de eerste Tongen en Botten. Soms maats, soms ondermaats. Met een trek van 2,
kwam er zelfs een Botje van 3 cm naar boven. Met recht een postzegel.
Met het opkomende water en de inval van het donker, kregen we het zowaar nog even druk met constant trillende toppen.
Al snel hadden we wel door, dat de hardste tikken werden veroorzaakt door krab. Om en om haalden we toch wat leuke vissen naar boven,
terwijl de jongens aan het begin meerdere trekken van drie hadden, met een aantal zeer flinke Tongen.
Vreemd genoeg bleef het met afgaand water heel erg stil. Twee uur na hoog water kregen we nog even wat aktie mee,
die zelfs nog een paar mooie maatse Tongen opleverde.
Eindstand telde de 2 jongens uit Goudswaard 12 Tongen, waarvan 8 maats en nog een aantal Botten.
Met z'n drieën wisten wij 9 maatse, een vijftal ondermaatse Tongen en een aantal Botten te vangen.
Al met al een geslaagde avond,
Groet Willem

 Hengelsport Wesdijk=== Zondag 26 juli 2015 ===


Hallo Allemaal

Afgelopen maandag een nieuwe hengel gekocht bij Wesdijk Hengelsport in Barendrecht en deze moest een keertje getest worden. Mijn keuze was gevallen op een Grauvell Vertix Odyssy LC- MT 4,50 mtr. Deze hengel is wat zachter en heeft met de MT = mixed tip een heel goede beet registratie. Dus vanmorgen vroeg met verse zagertjes naar de waterkant getogen en een plekje gezocht waar ik goed bij de branding kon komen, 150 gr lood en een 2-haakse onderlijn met Gamakatsu F314 - maatje 4 aan de wartel en gooien maar. Wind dwars op en prachtig over de zandbank gesmeten net in/achter de aanrollende branding. Ik heb van 08:00 tot 10:15 uur moeten wachten op de eerste aan beet. Ook op mijn oude vertrouwde K2 LDC Beachcaster wilde niet een visje van mijn zagertjes snoepen. En eindelijk een mooie doorbuiger en hebben. Nu niet dezelfde fout maken als eerder en zorgen dat er altijd voldoende ruimte blijft om de vis te laten zwemmen, wanneer die onder het kantje er weer tussen uit denkt te kunnen knijpen. Was niet nodig; een baars van 41 cm kwam de kant op. Netjes in het lipje geprikt, los gemaakt en alhoewel deze boven de huidige minimum maat ( voor zover ik weet gaat de 42 cm ps per 1 september 2015 in) is, mocht hij weer zwemmen, want mijn persoonlijke minimum maat voor Zeebaars is 45 cm ( ik heb trouwens ook een maximum maat van 70 cm vanwege de nakomelingetjes, snap je.) omdat ik als verwend visser graag een stevig mootje vis op mijn bvord wil hebben zonder dat ik overdrijf. Trouwens weet je dat de vissen tussen 45 en 70 cm het lekkerst zijn. D

e grotere exemplaren worden een beetje droog. 15 minuten later een baarsje van 39 cm en terug, toen 10 minuten later: ja eindelijk vis op mijn bord! Een baars van precies 45 cm.  Alles op de Grauvell gevangen, maar terwijl deze onthaakt heb, nadat hij al een kleun op het koppie had ontvangen, zag ik mijn K2 ook doorbuigen en ook daar kwam een baars binnen van 46 cm. Ook deze vriendelijk een tikje op de kop gegeven en in de emmer gedaan. Nog geen 10 minutn later, buigt de Grauvell door om onverstane wijze precies terwijl ik enkele meters van mijn hengel af sta om koffie in te schenken. Snel naar de hengel, maar een gat in de lucht "geslagen" TE LAAT! Een lijnzwemmer, een loslater? Wie weet, maar spectaculair zijn de aanbeten wel op deze hengel, terwijl hij toch wel strak is. Als afsluiter nog een baarsje van 28 cm gevangen en toen was de zee aan mijn kant leeg. Alles in 1uur 3 kwartier gevangen, tegen de top van de vloed en daarna: zoeken, zoeken en nog een zoeken, in de branding, achter de branding, voor de branding, vlak onder het kantje, maar niets, helemaal niets. Alleen kwam er steeds meer vuil aan de kant. Om 12:30 uur tevreden en voldaan de hengeltjes samen gevat en in de kofferbak gevleid. Ja, gevleid, want deze hengel beviel me best. Ik vis met 22/00 Trabucco lijn, waar behoorlijk wat rek in zit, maar de registratie van het baarsje van 28 cm was als of je er een van 58 cm aan had. Alle vluchtpogingen van de baarzen werden keurig opgevangen door een uitstekende demping van deze hengel. Dat hij wat zachter is wordt ook aangegeven met 3,5 - 7 oz of te wel 98 tot 196 gr., voor de pietjes precies onder ons.

Al met al weer heerlijk gevist in een lekker zonnetje en een steig briesje 4 a 5.

Groetjes en vang-ze, sleur-ze-d'r-uit, strakke-lijnen, kromme-hengels en vooral: durf-eens-een-visje-meer-terug-te-zetten-omdat je-toch-al-een-maaltje-vis-bij-elkaar-hebt.

Jan Romeijn - Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede.Jan Romeijn=== Zondag 26 juli 2015 ===


zaterdag 25 juli.

gevist te raversijde laagwater was om 02.30u. gevist op tong van 00.00u tot 04.45u. zeer veel vuil in het water en helaas geen enkele aanbeet dit overkwam ons nog nooit.volgende keer hopelijk meer geluk.james en jenson=== Zondag 26 juli 2015 ===


Vrijdag 25 juli.

Gevist op de Maasvlakte van 15.30 uur tot 21.00 uur. Hoogwater om 22.00 uur. Een hengel met paternoster en een hengel met zeebaars jojo. Helaas geen tikkie gezien. Wel met regelmaat twee glurende zeehonden gespot! Een half uur na mij kwamen er twee Duitsers een stukje verder staan. Nauwelijks lagen hun hengels in het water of ik hoorde een herhaald en zeer luid "scheisse" over het strand gaan. Opzij kijkend zag ik een van de twee met een kromme hengel uit alle macht binnenhalen. Niet voor niets! Een prachtige zeebaars was het resultaat. Bleek bijna 70 cm te zijn! Later vingen de heren nog een kleine baars die ze gelukkig weer te water lieten. De grote baars ging mee voor de avondmaaltijd. Jammer dat de zeebaars deze keer een Duitse zager boven een Nederlandse zager prefereerden! Overigens vertelden de heren mij dat zij een dag eeder ook niets vingen, maar dat er toen een andere visser was die een prachtig doublet zeebaars van boven de 50 cm had gevangen. Ze zitten er dus wel!

Vangse

Janjanverkade=== Zondag 26 juli 2015 ===


beste Martijn H.

vorig jaar eens gevist op een pier aan de belgische kust met dobber en verenpaternoster/kunstaaskrabje,wat resulteerde in 2 mooie makrelen. lichte dobber zonder lood(draaggewicht 30gr. bv).hoofdlijn door dobber,daaraan wartel,daaronder een verenpaternoster,onderaan schuifloodje(volgens dobbergew.),wartel,en daaronder kort lijntje met klein krabje van berkley gulp.beide vissen gevangen op het krabje.de lengte van de paternoster is tevens de diepte waarin u vist,u kunt dit zelf verlengen/verkorten zoals u wilt.op een pier/dam hoef je niet ver te werpen.u kunt actief vissen door zelf ophalen,of laten meedrijven door de stroming,naar hoogwater toe blijft je dobber vrij stabiel liggen(hangt vd plaats af),de golven bewegen wel vanzelf de pluimpjes(hangt vd wind af).heb dit jaar nog niet met systeem gevist wegens tijdsgebrek,maar ga in de vakantie dit zeker nog doen

de kunstaasvisser

Note Zeevisland:
Normaal verwijderen we dit soort berichten, ook vragen gesteld IN een vangstberichten worden verwijderd, omdat we vangstberichten als vangstberichten willen houden en dit geen forum moet worden waar iedereen vragen kan stellen, kan antwoorden en iedereen zijn mening kan geven, dat hoort niet thuis op een vangstberichten-pagina. Maar vanaf 3 Augustus is de nwe website online en dan bij "markt" kan Martij zijn vraag stellen en kan Snoeck P. daarop antwoorden, op deze manier kan men toch contact hebben en blijven de vangstberichten waar ze voor dienen. Doch bedankt voor je bericht, alleen vanaf 3 aug. hebben we daar een speciale plaats voor.Snoeck P.=== Zaterdag 25 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Vandaag maar even niet. 14.30 NW10. Vrijdag nog wel even Geweest. Kop. Ik kreeg ze links en rechts om me oren. 3baars links en 1baars rechts. Ik was wel op tijd maar helaas. Misschien maar is een nachtje proberen. Of wachten op de makreel. Vorig najaar zag je ze hoog zwemmen. Maar moeilijk te vangen. De scholen zijn vaak maar 10vierkante meter groot en de diepte is denk ik niet meer dan 1a2meter.dus ga ik met de trukjesdoos beginnen. Zet boven een loodje van 60gr een wijnkurk. Nu zinkt het veel trager. Anders schiet je verenpatenoster dwars door de school heen. Je kunt ook je loodje een afwijking geven.het efect trukje. Als ze komen ga ik het testen.of zijn er betere trukjes.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 25 juli 2015 ===


Gisteren gaan vissen met de dobber en zager op de zeebaars.

Het water was zeer ruw en maakte de visserij niet makkelijker, ik had besloten om bij de tweede pier te gaan vissen bij Neeltje Jans ter hoogte van de Helling.

Het was lang rustig, maar eindelijk haakte ik mijn eerste zeebaars en een mooie ook(58cm) verders heb ik er nog vier weten te strikke waarvan twee dikke 60+++++ zeebaarsen!!! 

Ondanks het weer toch weer een geslaagde sessie gehad en weltevreden naar huis.

Mies.Mies=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


Hoi,

Gisteren gevist in omgeving Rotterdam(nieuwe waterweg). Op de bodem met strandhengels helemaal niks. Later de dobber geïnstalleerd, en alleen maar kleine zeebaars gevangen. Sommige zijn zo klein, dat ze haakmaat 2 niet eens kunnen pakken. M'n grootste was rond de dertig(anderhalf handformaat) en de kleinste ongeveer 20cm. Was wel een hele mooie stek. Kom zeker terug. Vol met stroming en kolkjes hier en daar tijdens afgaand.

Soms ging de dobber als een speer van links naar rechts en visa versa.

Echt een top stek. Succes allemaal!Fatih=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


 

Dobberen op de Zeebaars deel 4:

......eindelijk was het weer woensdag. Veel vaker per week lukt meestal niet.

Het aantal aanmeldingen neemt met de keer toe en zo stond de teller ditmaal op 6.
Helaas belde 3 man niet af, waardoor we uiteindelijk met z"n vieren richting de keien vertrokken.
Daar aangekomen stond het water nog erg hoog, dus eerst nog maar even wat theorie.
Na een uur wachten zijn we toch maar al wadend een goede plek gaan zoek, lekker avontuurlijk.
Er stond een stevige Westen wind, welke de golven aardig hoog deed opspatten, waardoor we alle vier
al na een uurtje goed nat waren. Ook de stroom liep anders dan normaal en bleef naar binnen stromen,
tot wel 4 uur na hoog water. Toen zou het tij keren en daarmee hopelijk ook het vangst getij.
Maar helaas, na een goede 4 uur vissen wist alleen Seabass Hunter Wilco, onze nieuwe collega,
een Baarsje van 30 cm te vangen, waar hij apetrots op was. En terecht.
Gelukkig hebben Marcel en Lennard een super avond gehad en zullen nu veel zelfverzekerder individueel
de stenen nog eens opzoeken. Trouwens, Marcel heeft zich voor komende week alweer aangemeld.
Dan gaan we waarschijnlijk een andere plek opzoeken, die beter begaanbaar is en waar de wind minder van invloed is.
Maargoed, dat zien we dinsdag wel.
Heb jij ook interesse om eens met ons mee op Baarzen jacht te gaan?
Geef dan een belletje: 085-4884757
Meer info over de mee-visdagen: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/
Uiteraard ben je voor advies ook van harte welkom in de winkel aan de Gouwe 9 in Barendrecht,
of op de webshop
Groet Willem

 Hengelsport Wesdijk=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


Afgelopen donderdag, 23 juli, weer in de Oude Maas gevist. Tijdens de vloed 1 scholletje en 2 botten gevangen met afgaand tij 3 ondermaatse tongetjes en 1 zeebaarsje van 30 cm. Verder gelukkig nog 2 mooie tongen van 38 en 37,7 cm gevangen grote aantallen zijn het helaas niet maar met twee redelijk grote ga je tenminste niet voor niets.

groeten,Paul=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


Deze morgen gevist te breskens met zagers Een zeebaarsje en een gulletje gevangen Een mooie plooier gemist!!  

Alvast dank BartBart=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


Gisteren gaan vissen in Middelkerke 1schar en 1 tong alles terug gezet beroepsvaart was weer aan het slepen tot tegen de breker ,hoe wil je dan nog iets vangen Christof=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


Zoutelande by night. Na 3 jaar de viespullen weer tevoorschijn gehaald. Via de Fixet naar Zoutelande gereden. Mijn vaste stek van vroeger zou het toch nog wel doen?! Auto geparkeerd bij de kerk en de duinen over. Niemand maar ook niemand te zien.....apart! Na 5 uur stond de teller op 7 ondermaatse scharren en 5 tongen van 25+. Erg tevreden. Op naar de volgende keer want ik heb de smaak weer tw pakken. Sleep ze eruit!Erik B=== Donderdag 23 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden.donderdag. laatste keertjes met kunstaas geen baars. Maar op de zagertjes zag ik ze wel eens binnen komen. Loodje zager Dus in de ebstroom buitenkant voorbij bocht.en ja, klein baarsje Gepakt. Niet gemeten kon meteen retour. Weer tevreden geluidje op De zomerteller cling. En het water. Mooi schoon,behalve zaterdag dan.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Donderdag 23 juli 2015 ===


Nieuwe website Zeevisland

Op 3 of 4 augustus is het zover, dan zal de nieuwe website van Zeevisland online gaan en zal het voor schrijvers veel makkelijker worden om berichten en foto's in te voegen. Men kan dan in 1x maximaal 12 foto's op je pc selecteren en in 1x toevoegen, hij verkleint de foto's dan en zet vervolgens allemaal onder je berichten, dus niet meer stuk voor stuk invoeren of allemaal verkleinen. Uiteraard duurt het verkleinen een paar seconden, dus even geduld als je een aantal foto's instuurt.

Verder hebben we eindelijk een plaats waar ieder zijn "ding" kwijt kan, te koop, te koop gevraagd, oproepen, discussie's en alle andere dingen waarbij je op elkaar kunt reageren is straks mogelijk. Geen forum, maar wel berichten als een soort marktplaats, uiteraard allemaal onder strenge regels om het netjes en schoon te houden en er geen ordinaire scheldpartijen vd te maken of winkeliers toegang te geven om hun hele winkel online te plaatsen zonder dat zij sponsor zijn van Zeevisland.

Verder is de site nog erg leeg, maar dat komt wel goed, het is nu ook vakantie dus is het wat lastig om input te krijgen. Maar op de nieuwe Zeevisland kan men straks van alles lezen, nieuws, weetjes en ook informatie van merken en bedrijven die vertellen over wat er nieuw is in hun assortiment. Merken van hengelmaterialen mogen straks gratis informatie geven over hun produkten op de produkten pagina.

"Nieuws" is voor alles wat "nieuws" is, dus in de visserij, nieuws vd sponsoren, opstapdagen, evenementen en al het ander nieuws.

En extra leuk nieuws is dat Harold een nieuw artikel gaat schrijven over het vissen op Zeebaars, er is zoveel veranderd de laatste jaren, dat we de oude info vd website niet meer gebruiken en alles nieuw maken, tja en dan begin je weer bij "0" en moet je weer gaan vullen. Dat kunnen we niet alleen dus help ons, dat kan door zelf iets in te sturen, maar ook door bekende bedrijven, winkeliers en boten bekend te maken met Zeevisland en hun te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Mis je nog iets op de website, heb je nog tips, laat het ons tzt weten als de nieuwe website online is, we kunnen niet beloven dat we alle ideeën gaan uitvoeren, maar kunnen er wel naar kijken. 

Zo hebben we een nieuwe actie voor sponsoren, man kan nu een jaar sponsor worden voor Zeevisland en maar voor 6 maanden betalen, alle bestaande sponsoren krijgen uiteraard op hun volgende factuur ook een mooie aanbieding, omdat zijn ons alle jaren trouw zijn gebleven en nog steeds zijn. Alleen ze laten allemaal zo weinig van zich horen, maar een paar boten melden zich met regelmaat en dat is zonde, er zouden veel meer boten en bedrijven iets moeten laten weten, want zo leer je als potentiële klant de sponsor beter kennen.

Zeevislans is in Mei 2002 opgericht en sinsdien worden elke dag de berichten met de hand ingevoerd en doorgelezen en bekeken en dat maakt Zeevisland uniek. Inmiddels zijn er ook andere kleine website onstaan, maar die hebben niet zo veel berichten en bezoekrs als Zeevisland waar dagelijks meer dan 3500 vissers een bezoek aan brengen. Dus het wordt nu tijd dat ook jij als lezer eens gaat schrijven en ook je berichten achter laat, want waarom 10 kleintjes als je 1 groot verzamelpunt kan hebben ? Waarom je bericht niet op de ene én op de andere plaatsen, of je bericht van Facebook ook plaatsen op Zeevisland.

Kortom we hebben een hele dure website laten bouwen, we hebben flink uitgepakt en daar moeten we de komende 10 jaar weer mee vooruit kunnen, er staat dus veel te gebeuren !

Het kan dus zijn dat er tussen 1 en 4 Augustus geen berichten te zien zijn, maar dat lees je vanzelf... dan heb je in ieder genoeg te lezen als Zeevisland dan weer online is. We moeten nu eenmaal alles omzetten en in orde maken en dat duurt even.

Ons doel was in 2002 om de grootste zoute website van Nederland en Belgie te worden en dat zijn we nog steeds, ons doel is nu om 80% vd zoute vissers dagelijks naar Zeevisland te krijgen, voor berichten, nieuws en produkten en ik weet 100% dat dat gaat lukken !

Jullie als trouwe bezoeker mogen dan ook als eerste zien hoe de nieuwe website er uit ziet, enkele test-paginas: 

      Team Zeevisland=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Naar de Banjaard.

Gisteravond nog een avondje met Johan en Thijs naar het strand geweest. Het aas was intussen oud en slecht maar de pierenkoelkast van Johan bracht uitkomst en een krantje pieren. Op de heenreis nog even bij Fa van den Hoek geweest om nog een vers pakje zagertjes te scooren. Het getij was niet optimaal maar de branding in het hoekje van de kering gaf voldoende aantrekkingskracht om de geleende steunen een plekje te geven. Mij targetvis tijdens daglicht was natuurlijk een haaivis, en in het donker was het de bedoeling een tongetje te vangen. Dus een hengel met grove haken op wappers en zagers, op de andere hengel kleine haken, spiegeltjes en kralen en piertjes erop. Thijs ging als een speer van start, binnen een half uur en 3 draaien later had hij al 5 visjes en evenzoveel soorten op de kant. Johan en ik kwamen al op forse achterstand, wij hadden maar 1 botje in het eerste uur. Een uurtje later mocht ik een tarbotje op de kralenlijn landen. Dik een uur later kwam er een maats tongetje van de verre hengel. Toen we tegen middernacht weer op weg waren naar de auto was de eindstand 8 vissen voor Thijs, 9 voor Johan en 3 voor Niek. op de scoorelijst deze keer, schar, bot, schol, tong, tarbot, zeebaars, en een microgulletje. Volgende week begint het rijtje zomeravondwedstrijdjes bij Westkapelle weer, we zijn dr bij!

   

Niek Romijn HS Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Goedemorgen, 

Gisteren dinsdag gaan vissen op het strand met een collega. Wind op de kop mooie mui voor onze neus dus moest lukken.De hoop was met deze mooie branding op zeebaars. Na eerst al een kleine baars gevangen te hebben begon de hengel van mijn collega echt te klapperen. Duidelijk grote is. Dat was het ook een goudharder van 49 cm. Deze vis nog samen bewonderend zie ik mijn hengel onderste boven gaan en richting zee vvertrekken. Met een wereld record sprint op de korte afstand mijn hengel gered. Ook dit was een goudharder 51 cm groot. Uiteindelijke vangst was mijn collega 4 x goudharder (grootste 57cm ) 3 botten en een baarsje. Ikzelf had 3 x goudharder 3 x baarsje en twee botten.

Mooi dagje met mooie vangst en lekker weer. Wat kan vakantie toch relax zijn.

Vangse allemaalKees=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Gisteravond was het dan eindelijk zo ver, de eerste tongsessie van het jaar. Na een pauze van 3 jaar (Je kent het wel: huisje, boompje, beesje en andere tijdrovende hobby's) ben ik het strandvissen weer aan het oppakken, het was dus even wennen. 'Smiddags al het materiaal in orde gemaakt en wat lijnen geknoopt en om 21:00 richting de stek vertrokken. Ik koos voor een stek die in het verleden garant stond voor grote tong tijdens de kentering van het tij, maar ook tijdens afgaand water een baarsje kon opleveren. 22:00 stond ik klaar, 1 strandhengel (penn regiment 453 + daiwa crosscast x5500) opgetuigd met 2 dwarrellijntjes, een 150 grams ankerlood en zagers. Eerst een aantal keer 'droog gegooid' met alleen lood aan de lijn om het gevoel van werpen weer even te pakken te krijgen. Gelukkig waren mijn werpkunsten nog aanwezig, maar zal ik om bepaalde stekken goed te kunnen bevissen nog flink moeten oefenen met werpen om ver over die 100 meter te komen. 22:05 korte tikjes op de top, even door laten knabbelen en aanslaan. Duidelijk vis aan de haak, het eerste stuk rustig indraaien en de laatste 10-15 meter snel omdat de kans op het verspelen van vis op deze stek aanwezig is wanneer je het laatste stuk niet snel genoeg binnenhaalt. Een zeebaars had mijn zager op de onderste dwarrellijn met haakje 6 gepakt. Mooi in de lip gehaakt en na een snelle foto weer teruggegooid. De eerste worp dus gelijk raak, leuk! De haken voorzien van nieuw aas en weer op dezelfde plaats geworpen, hengel in de steun en de tweede hengel klaargemaakt (karperhengel + Shimano alivio molentje). Deze voorzien van 1 lange dwarrellijn, een 30 grams loodje en een mooie zager. Zeer dicht onder de kant net achter de branding gegooid in de hoop een baarsje of bot te kunnen vangen. De schemering kwam opzetten, dus mijn spullen voor de nacht in orde gemaakt. Hoofdlampje op, aasbakje met wat zagers, aasnaalden en een schaartje aan mijn zitkist gehangen en de strandhengel voorzien van toplichtje. Een lekker bakje koffie ingeschonken uit mijn thermoskan. Toen mijn bakje op was mijn hoofdlampje aangezet en de top van de karperhengel gebustudeerd, ik had naar rechts ingegooid en de lijn wees nu naar links, even controleren dus. Een korte tik om eventuele vis goed aan te slaan, en indraaien. Korte tikjes en af en toe veel weerstand, dat moest vis zijn! Een mooi botje kwam boven, onthaakt en een snel fototje waarna deze weer vrolijk verder mocht zwemmen. Dat was nummer 2, en ook weer op de eerste worp. Het was inmiddels 23:00, donker en de nacht op tong kon beginnen. De karperhengel voorzien van een onderlijn met 2 verzwaarde afhouders en een 30 grams loodje, zagers en een stukje verder uit de kant geworpen. De strandhengel binnengehaald en gecontroleerd, geen vis dus snel opnieuw de haken voorzien van aas en ingeworpen. Daarna geen beet meer gezien en regelmatig opnieuw aas aan de haken gedaan, ik wist dat deze stek rond de kentering van het tij misschien mooie tong zou opleveren en ben dus rustig door blijven vissen. Een half uur na de kentering nog geen beet gezien en besloten het opkomend water op een andere stek te bevissen. Op deze stek had ik meer ruimte om goed te werpen, de strandhengel gooide ik dus zo ver mogelijk in, de karperhengel wat minder ver. Nog een bakje koffie genomen en rustig gaan zitten. Na 15 minuten de hengels ingedraaid en helaas de lijn op de karperhengel verspeeld omdat er een pruik in zat die ik er vantussen moest knippen. Besloten de karperhengel op te ruimen en nog een uurtje over 2 opkomend te vissen met de strandhengel. Ook deze bij het indraaien met voorslag en al verspeeld, helaas had ik niet genoeg lijn meer om een nieuwe voorslag aan te knopen en ben ik rustig gaan opruimen. Het aas weer mee naar huis genomen zodat ik nog een sessie op de baars kan vissen met dobber deze week. Al met al een mooie avond gehad en wat vis gevangen, ik kijk uit naar de volgende sessie en ben aan het sparen om dezelfde strandhengel + molen te kopen zodat ik een mooie set heb. Dat vist toch net wat lekkerder dan een karperhengeltje als tweede hengel. L=== Woensdag 22 juli 2015 ===


maandagnamiddag jongstlede wezen vissen op de pier in oostende,speciaal op zeebaars,hw om1651u,met kunstaas op de bodem,1 grote witte parelmoer zager.Gevist 3 uren voor hoogwater tot aan hoog.Gestopt wegens materiaalverlies door een speedboot,lijn af.Niks gevangen,bij de medevissers zag ik ook niks,nochtans werd er een week geleden gevangen(paling/zeebaars)zelf gezien tijdens wandeling.Was toen wel wind en nu niet,belangerijk voor zeebaars.

Gevist met lange onderlijn(1,5m),daaraan een 18cm grote zager van het merk 'Ron Thompsen',zeer moeilijk te verkrijgen doch een aanrader voor het vissen op zeebaars/gul.In het verleden zeebaars en bot met gevangen.Zou eens meer met dit kunstaas moeten vissen,is makkelijk,je kan de hele tijd blijven liggen.zitten 3stuks in een pakje,kleuren zwart/parelmoerwit/groen.Als je ze vind aarzel niet te kopen,of bestel ze.Volgende keer hopelijk meer succes.                                                    

de kunstaasvisserSNOECK PETER=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Hoi,

Gisteravond gevist op het banjaard strand van 19:00-23:30.

Waren met z'n 2 en. Laag water was rond 21:00 uur.

Heb 3x een knal op mijn hengels gehad. 1e was ik te laat, 2e idem, dus de 3e keer was ik er klaar voor is mijn haak

afgeknapt van de onderlijn! :(

Mijn maat had een klein baasje en botje gevangen.

Gr paulPaul=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Afgelopen zaterdag wezen vissen op de maasvlakte met mijn zoon.

We visten van 11:30 tot 17:00 uur.

De vangst bestond uit 7 zeebaarsjes tussen de 20 en 34 cm.

Met vriendelijke vis groeten.

FlorisFloris Mak=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Vandaag,21 juli, weer in de Oude Maas gevist in totaal 10 Tongen gevangen waarvan 3 ondermaatse grootste Tong was 30 cm verder nog 4 Botjes van ongeveer 27 cm gevangen.

Groeten.Paul=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het strand van Domburg.

Er stond meer wind dan ik verwachte, maar er was goed te vissen.

Begonnen om 10 uur, en gestopt om half 2.

Er stond veel stroom, en zeker toen het water opkwam, had ik veel last van wier.

Er stonden veel vissers, dus de beste plekken waren bezet.

Als aas pieren en steekzagers. Na een half uurtje een eerste bot, gevolgd door een tongetje van 25 cm.

Even later een zeebaarsje van 30 cm. Dan een tijd niets.

Aan het eind van de avond had ik 4 tongetjes, 1 scholletje, 3 botten en 3 zeebaarsjes.

Mee 2 tongetjes 1 van 25 cm, en 1 van 27 cm.

Volgende keer beter,

Gr Jan B.

  jan.b=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


hoi hoi vissers

Gisteren een avond tij gevist in Zoutelanden met Marc,beginnen te vissen om 21.30 en gestopt om 1.30 ik kan er heel kort over zijn Marc 1 klein botje en ik helemaal niks nog geen beetje,wat wel opviel was dat er in de verste verte geen visser te bekennen was.Ik had het wel anders verwacht na een lange periode van stil liggen.

grtjesLeo uit Putte=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Gisteravond nog maar eens het plan aangevat om de tong te belagen. Na eerdere teleurstellende sessies aan de Belgische middenkust nu maar eens voor de oostkust geopteerd, gevist van het strand, begonnen na 21.00 uur en gevist tot 03.00. Lw was rond 23.30.
Heb in totaal 15 tongen gevangen, waarvan 1 ondermaatse terug. Geen andere vis gezien. Veel van de tongen op maximaal 50 meter vanaf het strand gevangen, verder vissen leverde minder op. Meeste gevangen met afgaand en laag water, nog 1 bijgevangen met opkomend water. Had het eigenlijk net omgekeerd verwacht. Was een prachtige visavond met weinig wind hoewel zw 4-5 voorspeld was. Tegen het einde van de visbeurt was ie daar plots wel die wind maar toen was ik toch door mn aaswormen en was het tijd om te gaan.

Vis ze!Vansteeger Benjamin=== Maandag 20 juli 2015 ===


Beste Zeevislanders,

Net als vele anderen ben ik ook afgelopen vrijdag naar Domburg geweest met de bedoeling om een paar tongetjes te gaan vangen.Had me er helemaal op verheugd, de voorbereidingen waren getroffen en ik was als een van de eersten op het strand. daardoor een mooi plaatsje uit gekozen nl. 2 vakken naar rechts direct naast een lange palenrij. De eerste draai leverde gelijk al een scholletje op met een fraaie bot. Daarna een paar baarsjes en nog een paar botjes. De sfeer zat er dus al lekker in . Maar rond 21.30 uur werd het donkerder en donkerder. En jawel hoor ....regen . En dáár dus niet op gerekend. Dus kleddernat en behoorlijk afgekoeld. Maar dat was niet het ergste.....ondertussen waren er 8 vriendelijke mannen aangekomen , MET surfplank, en die moesten precies bij de palenrij surfen waar ik met mijn hengels zat. Even overleg of ze dat risico aandurfden en ja hoor .En de zee was van iedereen dus hun hadden ook het recht om daar te surfen was hun mening. Ze moesten precies die golf bij die branding bij die palen hebben. Afgesproken dat hun dan bij de palen zouden blijven en ik zou nog een meter of 10 opschuiven . Die afspraak ging dus niet op . En daar zat ik dan . Ik durfde en ik wilde niet het risico nemen om iemand 175 gr. ankerlood tegen zn kop te gooien dus het enige wat ik nog kon was onder het kantje vissen. En de vissen die daar zaten waren natuurlijk allemaal al verjaagd . Dus je snapt wel ....mijn avondje waar ik al zo lang naar uitgekeken had , was heel , heel erg vergald. Om 23.15uur toen het echt donker was kwamen de mannenbroeders uit Tilburg eindelijk uit het water. Ik heb het nog tot 0.30 uur volgehouden, toen ben ik maar afgedropen naar huis. Eén tongetje heb ik nog in mn handen gehad, het lieve beestje is zn vrijheid gegund en zwemt weer.

Ik heb wel eens rottigheidjes gelezen tussen vissers en duikers maar met surfers is voor mij nieuw. Ik weet wel dat ik de volgende keer niet meer naast een palenrij ga staan .

Meestal ben ik gewend om een of meerdere foto's bij een vangstbericht te plaatsen. Foto's met vis had ik nu helaas niet , dus dan maar één met een prachtige zonsondergang met naar je raadt het al ..........................surfers.

Groet,E. de Rooij=== Maandag 20 juli 2015 ===


Hallo

Vanmiddag nog eens proberen een geep te vangen . en jawel het lukte nog ook je zag veel pepen zwemmen en springen ,maar ze aasden niet sterk ,toch nog vier gepen gevangen

Gr WillemWillem=== Maandag 20 juli 2015 ===


Afgelopen donderdag en vrijdag een paar uur gevist op de Noordpier te Velsen.

Gevangen 3 zeebaarzen. (45,50 en 63 cm) Die van 63 wist zich lang schuil te houden achter een blok.

Gevangen op de bodem. 1x met shad en 2x met zager.

groet Albert uut Winterswiek.albert=== Maandag 20 juli 2015 ===


Hey,

Nog eens ip toeng gewist. Dario ook tegengekomen.
De vangsten beginnen een beetje terug te lopen.
Twee keer dacht ik een triplet dikke tongen tongen binnen te draaien.
Maar ik zat blijkbaar in de krabbenput, twee keer een héél dikke noordzeekrab.
14 stuks gevangen 4 terug.
Ga het even stilleggen nu, heb een beetje aan overdaad gedaan denk ik, de goesting is wa weg


Frankyboy=== Maandag 20 juli 2015 ===


Hallo ,

zaterdag zijn we met 2 man gaan vissen . Vol goede moed en al dromen van meerdere botten , vertrokken we richting Oosterschelde op kaas en brood . HW was om 18u10 . Bedoeling was om bot te vangen maar 't bleef bij de bedoeling :-) . 't groen viel nog mee maar krab was enorm in getallen aanwezig . Ons aas werd meteen door krabben aangewreten , we zagen steeds kleine bewegingen op onze hengeltoppen , maar bleek telkens krab te zijn . De vis had geen tijd om ons aas te vinden . Onze vangst was 0,0 maar we hebben toch een leuke dag gehad . Heel mooie en leuke stek om te zitten maar spijtig dat we geen vis hadden . Ik ga zeker naar die plaats terug gaan vissen , maar zal in't najaar zijn , als 't water kouder wordt en de krab dan hopelijk verdwijnt . 

JanotGabriel Janot=== Maandag 20 juli 2015 ===


Afgelopen zaterdagavond een kleine strandsessie gedaan in Westkapelle. Eerst even staan babbelen met vader en zoon die op vrijdagavond nog inkopen kwamen doen bij ProFish Hengelsport in Zegge. Daar op zaterdag ook een heavy feeder met baitrunner gekocht om het eens te proberen op tong dichtbij de kant. Het begin van de sessie was moeizaam, ook naast me. Tegen de zonsondergang en afnemen van de stroming kwamen de eerste tongen op de kant. Helaas erg klein, maar wel leuk om te zien dat ze er dus wel zijn. Na 1 uur opkomend water, flinke stroming en redelijk wat vuil aan de lijn spullen gepakt en gestopt. Dankzij het goede aas en de goede materialen die vakkundig door Pim en Christ geregeld zijn stopte de teller op 1 schar, 2 zeebaarsjes en 7 tongen waarvan 2 aan de maat. 1 tong meegenomen, rest zwemt weer.

Na de kleine ingreep aan de kiezen en kaak was het leuk weer even te kunnen vissen. Volgende week moeten we voor de andere hobby naar Daun in Duitsland dus zal er weinig gevist worden. Snel weer tijd maken om toch weer even aan het strand te kunnen staan. Iedereen veel plezier en succes!Jean-Pierre=== Zondag 19 juli 2015 ===


Zeevislanders,

Zaterdag 18 juli een clinic tongvissen georganiseeerd door BD Store Middelburg met medewerking van Zeehengelsport.

Om 18.00 uur verzameld in Middelburg , waar we werden verwelkomd en toegesproken door Peter Dohmen hoofdredacteur Zeehengelsport, met aansluitend en pefecte Indonesische rijstmaaltijd NIETS dan lof !!

Daarna gezamelijk richting Domburg waar we aan het eind v/d zeedijk van West-Kapelle (Baaiweg)  nagenoeg Domburg over 2 paalrijvakken een plek vonden voor 8 uitgelote vissers en 8 v/h BD Store team begeleiders /instructeurs.

Werden voorzien v/h meest recente D.A.M.  materiaal , 4.50 m hengel , molen  en speciale WEDSTRIJD handgeknoopte onderlijnen en supervers aas , pieren, steekzagers, slikzagers etc.

Was voor mij als bootvisser, wel even wennen, de miniscule warteltjes en haakmaatjes 8 of minder, maar alles went. !

Het eerste visje een botje van 15 cm kwam omstreeks 22.15 uur, net na een prachtige zonsondergang.

Waar we voor gekomen waren , kwam bij mij om 23.30 uur een tongetje van 27 cm dus maats !!

Dat was toch op het moment dat getij (opkomend water wat begon door te kwikkelen ), zijn  toch de gunstigste momenten en inmiddels was het finaal donker.i

Besloten werd toch om 24.00 uur de zaak te stoppen omdat bepaalde deelnemers nog 3 uur thuisrijden voor de boeg hadden.

Nog even na het opruimen verzameld waarbij elke deelnemer v/d organisatie een visjack & cap v/d fa D.A.M. kreeg uitgereikt.

Samengevat een prachtig initiatief waar ik mbt het kantvissen weer veel van geleerd/gezien heb, (het evalueerd door en stilstand is achteruitgang).

Dus sessies voor Schar/Wijting of een Gulletje in het NA/VOOR jaar hou ik me voor aanbevolen, nooit te oud om te leren.

Over de hele linie heeft elke deelnemer een tongetje gevangen , een deelnemer met 5 tongetjes dus missie geslaagd !!

Voor herhaling vatbaar !!

Vang ze iedereen en jullie weten het TIGHT LINES !!

groets Kees GraafKees Graaf=== Zondag 19 juli 2015 ===


Hallo,

Vandaag aan Neeltje Jans gevist. Gestart met laagtij omstreeks 12u30 en doorgevist tot 19u30. Springtijperiode en strakke westenwind, woelig water... zou vis moeten opleveren. Eerste aanbeet op red-gill visjes liet lang op zich wachten, maar resulteerde wel in een maatse pollak. De kunstaas visserij was zeer taai, na 5uur stevig 'door-smijten' kon ik 6maatse pollakken strikken. De aasvisserij met pieren en zagers resulteerde in 3maatse gullen. Mijn kameraad had minder succes, enkele gemiste aanbeten en 1 kreeft. Ik had hier en daar wel een baars verwacht, maar die schitterde weer door afwezigheid.

Greetz,Tim=== Zondag 19 juli 2015 ===


Afgelopen vrijdagavond op het piertje bij Burghsluis gevist. Eerst een beetje met de dobber op geep en eens wat met een lepeltje gekeken of er makreel of zeebaars was. Niet dus.... Toen het al wat later werd met zagers op zeebaars. We waren nog geen 10 minuten bezig toen een Duitse vader en dochter ook kwamen en wat met lepels gingen smijten. Na 5 minuten vingen ze een joekel van een zeebaars! Waarom lukt ons dat nooit? In de loop van de avond,,het werd al wat donker, was er volop leven, vlak onder de kant. Zeebaars! De aasvisjes sprongen bijna de kant op, een keer sprong er een zeebaars echt tegen de stenen aan. Wij ook weer met lepels, want ze zaten er. Maar vangen? Wij niet! We kunnen er niks van, maar we houden vol. Ooit moet het lukken!Peter en Rene=== Zondag 19 juli 2015 ===


Afgelopen vrijdag gevist aan de zuidkant van de Spuisluis in IJmuiden. Begonnen om 16.00 uur en doorgevist tot 00.30 uur. Van alle geprobeerd, op de bodem met zagers. Dobber met eronder een zager, geworpen met diverse shads, lepel.....Opkomend en afgaand tij meegemaakt. Geen enkele aanbeet gehad in al die uren. Voor mijn vismaat was het idem dito een dikke nul. Elke keer was het aas binnen tien minuten van de haak gevreten door -ik vermoed- garnalen. De ruim beaasde haken met twee of drie grote zagers kwamen telkens helemaal kaal terug. Op de Zuidpier was het een week eerder niet beter. Vier keer verkast, m'n maat had toen een klein zeebaarsje. Het wachten is op betere tijden.Vang Ze!=== Zondag 19 juli 2015 ===


Goedendag,

Dacht na Ramadan eindelijk een keer een lange sessie(18-7) houden. Was ook een lange sessie maar zonder vis mee naar huis. Van half zes tot half een ongeveer gevist op de Noorpier. Een zeebaars gevangen van handformaat. Voor de rest helema niks! Had van alles geprobeerd en uiteindelijk met een dobber gevangen op de kop toen het donker was. Doberaars naast me helemaal niks. Overdag had een visser een monster gul gevangen op de kop. We zagen het in de doorzichtige vuilniszak toen ie ons voorbij liep.

Zeker zo een 70cm en dik ook nog. Voor de rest een paar platjes door anderen en niet meer. Iedereen gaf elkaar al het aas weg maar iedereen had nog genoeg over. Toen ik naar de auto liep zag ik overal langs de pier bakken vol met aas liggen. Lijkt alsof de vangsten alleen maar erger worden ipv beter. Hetbwaait wel heerlijk weer. Vandaar dat we toch nog tot laat bleven. We hadden toch genoeg lekkers om te eten en drinken bij ons. Trouwens hier lees ik ook niet veel beters. Misschien moet ik maar even gaan zoetwater vissen en kan ik teminste een mooie snoekbaarzen benuttigen totdat de zeevissen weer beter wordt. Hoop dat het beter wordt voor iedereen!Fatih=== Zondag 19 juli 2015 ===


hoi

Onze visdag begon bij Ron Lagerweij Hengelsport in Westzaan een leuke winkel heb daar pieren en zaagers  en een steun gehaald .

samen met mijn zwager naar de Noordpier gegaan.

Er stond wind maar niet wat er voorspeld was.Hooguit 3/4 Om drie uur ging het aas te water. 

Het was er druk  veel kwamen voor het zeebaarzen maar naar een paar uur gingen er net zoveel teleurgesteld terug.

De vis wilde niet bijten ook bij ons niet . (wel krabben)

Bij het opkomen  tij om 6uur ving hij de eerste tong van 23cm  onder de maat terug het water in.

Een kwartier Later  had ik een bot van 27cm en na een half uur mijn zwager een schol van 22cm.(maar terug laten zwemmen).

Wij zijn vertrokken om half tien er werd bijna niets gevangen op de hele pier.

Wel die dag mooi weer .

gr dickdick=== Zondag 19 juli 2015 ===


Gisteren voor de eerste keer gericht op de zeebaars gevist, nog niet eerder een zeebaars weten te vangen dus de eerste die ik zou vangen zou geweldig zijn.

Plaats van bestemming uit gekozen, maasvlakte 2 gezien de berichten hier moest dat wel gaan lukken, hoopte ik.

Aas gehaald bij avicentra hengelsport in oostvoorne, mooie zagers overigens.

Op naar de maasvlakte 2, daar aangekomen rond 12.30 uur stonden er al een 6 tal vissers dus, dat beloofde wel dat er iets te vangen zou zijn. zo rond de klok van 13.00 uur begonnen en wat het eerste half uur nog niets opleverde veranderde vanaf 13.30, beet mijn eerste zeebaars was een feit geen grote 26cm maar goed het gaf een geweldig gevoel. aas aan de haken in gegooit en binnen 5 minuten weer 1, 25cm dit keer. wat uit eindelijk resulteerde dat ik rond 19.30 uur ben gestopt omdat het aas op was de teller op 15!!! zeebaarsjes stond. allemaal onder de wettelijke maat tussen de 23 en 31 cm maar goed het gaf wel een kik. alles zwemt natuurlijk weer. tussen door nog 1 keer een beet gehad waar ik niet van zal weten wat of hoe groot het geweest is, mijn hengels stond bijna haaks in de driepoot binnen 3 seconden nog voor ik de hengel kon pakken alles af inc onderlijn,voorslag alles, dat was balen maar goed de volgende keer beter.

    marco=== Zondag 19 juli 2015 ===


Hoi

Zaterdagavond gevist bij Cadzand van 20.15 tot 00.00 uur laag water om 22.30 uur .

Als aas had ik zagers en wormen de vangst 2 tongen 27 en 30 cm en 2 ondermaatse tongetjes die zwemmen weer.

gr Imarimar de pan=== Zondag 19 juli 2015 ===


Gisteren bij sluisjesdijk/waalhaven wezen vissen, arriveerde om 16:00 start opkomend HW het was redelijk bezet met collega vissers. Boeltje opgetuigd met weegschaaltjes, zagers eraan en ingooien. Ongeveer een na anderhalf uur diende de eerste mooie maatse tong zich aan, kort daarna volgende er nog twee. Toen een botje en nog een tongetje, beide ondermaats dus zwemmen deze weer. Verder genieten van een bijna windstille avond en een ondergaande zon tot een uur of 22:00.

Spulletjes ingepakt, rommel opgeruimd en weer naar huis. Nico v D=== Zondag 19 juli 2015 ===


Vannacht een paar uur gaan vissen regio middelkerke,  begonnen om 21 uur en gevist tot 02.30, lw om 22.20. Bedoeling was om tong te vangen. Is niet gelukt, wel 9 botjes gevangen. Had gehoopt dat opkomend water in het donker wel tong zou opleveren maar helaas. Wel zalig weertje in begin van de avond, maar geeïndigd in de regen. Volgende keer beter. Benjamin Vansteeger=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Drukke visserij op de Domburgse stranden.

Gisteren nog een strandsessie gedaan met Marcel. Hlaf acht waren we op de parking bij Domburg en kwamen we Martijn, de COO van HSV de Zeebaars al tegen, die hielden er n wedstrijdje. Zo ook de vissers van HSV de Makreel en een klusje vrije vissers. Kortom ons bedoelde strandje was al bezet, dus dat werd wandelen naar een vrij palenvak. Het getijdenboekje gaf aan laagwater rond n uur of tien en een sterk getij.  Volgens de weervoorspellers zou de harde wind afnemen en zou het droog blijven, tja het blijven maar voorspellers he?. We begonnen net na achten met beiden twee hengels, in de aasbak pieren en zagers. Bij mij op de steun de 5 meter K-2 Titanium en de 4,5 meter Regement II beiden opgetuigd met 25/100 lijn, en 4 verschillende soorten onderlijnen, die op verschillende afstanden gevist werden.

De stroming was vreemd, zowel met opkomend en afgaand tij gingen de looien naar rechts, met de kentering even tijdelijk naar links. Dicht onder de kant vissen betekende met ankerlood vissen, verwegvissen bleek een pyramide voldoende grip te hebben. Bij de tweede draai had in al een "full-pull" 3 botten van 25+ hadden zich hadden laten prikken aan een verse pier aan een haak nummer 6. De volgende draai bracht weer een bot gevolgd door een schol en een baarsje. Dat waren al 6 vissen in het eerste uurtje vissen. Marcel zag lijdzaam toe wat er gebeurde en zat nog op de nul. De volgende draai voor Marcel was er een met 2 tongetjes tegelijk. Intussen kwam er een akelig zwart luchtje aandrijven bij het licht van de ondergaande zon en na een fraaie regenboog storte de bui zich leeg boven het strand.

Gelukkig vielen de meeste druppels naast ons en werd het na een half uurtje weer droog. Marcel had intussen ook de goede afstand gevonden want die bleef zn visjes vangen. Ook de buurman links naast me ving behalve tongen ook nog een botje van bijna 40 cm. Na een uurtje vangststilte wist ik ook nog een paar kleine tongetjes en nog 3 scholletjes te vangen. De laatste tong van Marchel bracht 39 cm op de meetlat. Tegen half een waren de pierenkrantjes leeg en vonden we het tijd om op te krassen. De teller stond bij mij op 4 botten, 4 schollen/scholletjes, 2 tongetjes en 1 baarsje. De meeste vis kwam van de testhengel; beginnersgeluk, pure mazzel of een kwestie van precies de juiste afstand???? Het was een mooie visserij daar aan Domburg, doen we nog een keer voordat de vakantie aanbreekt.

        

Niek Romijn Niek Romijn=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Beste vissers.

Hierbij weer eens berichtje van de Westerschelde. Met hoogwater vanmiddag gevist van de glooiing bij Hoofdplaat. Windje en zon in de rug. Mijn aas opgevist van een verloren visavond op zee. Met 12 man slechts 4 tongetjes. Er zat veel te veel wind om naar buiten te gaan. Heb gevist met kweekzagers. Heb een stuk of 12 zeebaarsjes( alle beneden de maat) gevangen, die weer zwemmen. Maar het was fantastisch om te zien hoe die krengen beten, viste expres met licht materiaal. Ook mijn zoon van kleinzoontje van bijna 3 waren van de partij. Ik zeg altijd maar jong geleerd is oud gedaan.

Waar blijven de vangstberichten uit de buurt van Cadzand Bad en Breskens, wordt daar niet meer gevist soms.

Ik wens jullie allen een prachtige zomer met veel visplezier toe.Lein Dieleman=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Beste strandvissers

Wij zijn vandaag wezen vissen bij Westkapelle/Domburg Baaiweg en hebben 17 visjes gevangen ik 1bot,1 schar en 5 zeebaarsjes en mijn vader 1 tarbot , 2 botjes en 7 zeebaarsjes. 

Allemaal ondermaats dus helaas niets voor de pan mar was wel mooi weer dus weer wel genoten. 

Groeten Pedro=== Vrijdag 17 juli 2015 ===


Gister, do, ging 't hopelijk gebeuren. W2 volgens teletxt  -  dat betekent dus nauwelijks branding op de Slufter. Branding hier = (soms) zeebaars, maar géén branding = géén zeebaars. Dan maar naar een andere bestemming. Daar aangekomen blijkt 't echter N2/3. Wind uit die hoek houdt in, dat je niet echt hoeft te rekenen op de wonderbare visvangst. In tegendeel ! Maar goed ;  ook al zou ik niks vangen, dan is het nog geen straf, hier te vertoeven.

Twee hengels ingegooid, allebei met dyneema. Lijnen niet te strak ;  door de wind kwam er een behoorlijke bocht in te staan. En dan maar wachten op wat komen gaat ;  nog 'n paar uurtjes vóór HW van 16.05 uur. En wachten.....  en wachten.....

Om kwart over 3 ineens een paar stevige rukken. Zeebaars. Dat kan niet missen. 39 cm blijkt ie. Da's 3 cm onder de nieuwe maat.  Héél even gaat 't door me heen.....  toch maar meenemen ? Da's i.i.g. in 't weekend zeebaars op 't menu. Hoezeer het culinaire genoegen in het vooruitzicht me ook aanspreekt, verwerp ik die gedachte meteen. Ben ik bang voor controle ? Nee, niet echt. Wil ik het braafste jongetje van de klas zijn ? Nee, dat al helemaal niet. Wat dan wel ?  Nou, regels zijn regels. Ik vind het goed dat ze er zijn. Dan moet ik nu ook konsekwent zijn.  En misschien..... héél misschien ontkomt deze zeebaars wel aan de km's staand want. En ander onheil van het beroep. En zal deze zeebaars voor een record aantal nakomelingen zorgen. Met die gedachte heb ik mezelf overtuigd ; met een goed gevoel geef ik dit visje de vrijheid terug. Ook een beetje in de hoop, dat ik hierna word beloond met een "echte" (maatse) zeebaars. 

Echter, wat ik ook doe, het enige wat voortdurend aan de haak zit, zijn zeesterren. En dan niet de bekende soort, maar de magere uitvoering ;  het ronde lijf met 5 armen. De benaming blijkt sterretje (volgens de Veldgids voor de natuurliefhebber). Er moeten er wel miljarden van rondkruipen. Als ze zich met het aas bezighouden, heeft een vis ws geen kans. 

Met HW ineens, volkomen uit het niets,  een formidabele ruk op de linker hengel. Jawel ; dit is een betere ! 48 cm ;  een klap op de kop ; er kan weer culinair worden genoten. Twee en een half uur na HW wordt dezelfde hengel (5 mtr K2) ineens horizontaal getrokken. De eerste snoeiharde beet van 2015 ! Ver uit de kant komt ie boven ;  een donkergrijze schim slaat kolken aan een lijn die snaarstrak staat en schiet daarna naar links en naar rechts. Prachtige dril !

Eenmaal op de kant blijkt ie 64 cm te zijn. Geen PR ; wel een wonderschone en puntgave zeebaars. De top van de voedselketen ;  een 100 % perfect gestroomlijnde roofvis, waaraan geen schubbetje ontbreekt.    Heel even denk ik : mee of terug ? Ik besluit het laatste. Er staat immers al vis op het menu. Bovendien zorgt zo'n vis al helemáál voor nageslacht. En het geeft me reden om volgende week weer te gaan. Dus..... meteen met natte handen terug. Geweldig, hoeveel voldoening dat geeft !

Ondanks de N wind is het weliswaar niet de wonderbaarlijke visvangst geworden. Maar 3 zeebaarzen (en in mindere mate ontelbare sterretjes) hebben wel voor een schitterende dag gezorgd !  Laurens=== Vrijdag 17 juli 2015 ===Hey mannen, 

Van de week nog eens ip toeng gewist. 
LW rond 20u20 dus niet ideaal. 
Maar rond 21u toch al een mooie lap van just geen 40cm en een paling. 
Daarna nog af en toe een tongske soms een schontje. 
In totaal 11stuks en een pling, alles op pendelafstand

  Frankyboy=== Vrijdag 17 juli 2015 ===


Goedemorgen ccollega vissers,

Gisteren met mijn vader weer eens een dagje strand gepland. Windje niet geweldig maar had goede hoop. Op het strand aangekomen begon me pa gelijk met een mooie bot. Daarna met een mooie zeebaars die echter toch besloot om niet geschikt te zijn voor de pan en er 4 meter voor het zand van door te gaan. Uiteindelijk ving hij er nog 2 ondermaatse bij. Ik moest het doen met een postzegel van een bot. Volgende keer beter:-)

Vangse allemaalKees=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Donderdag 2schar 1bot 1weiting. Met ebstroom tot laag. Daarna zeebaars proberen kunstaas en dobber. Dit lukte niet. Bijna afgetuigt. Zie ik op afstand een grote vis jagen. Gelukkig ligt me lijn al afgekoppelt. Meteen een lepel er op en meteen pats. Een MAKREEL. Doordraaien niets. Dan zie ik de meeuwen in de bocht. Daar even door gedraaid tot 21.00. 3makreeltjes totaal. Je moet er maar net staan. Morgen gaat het weer waaien. He jammer.

Groetjes martíjn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Beste vismakkers,

Zoals beloofd heb ik gisteravond samen met Paul het restant zagers opgemaakt aan het Noordzeekanaal (zie verslagje maandag). Toen we rond 19.00 uur aankwamen stonden er al 6 man te vissen op 'onze' stek. De vangsten waren niet geweldig. Men had niet meer dan een enkele bot en tong. Toch kreeg ik op mijn eerste worp een mooie aanbeet en ving ik een flinke steenbolk. Niet veel later ving Paul een tong van 29 cm. Toen werd het stil. Een uur later een mooie doorbuiger met als resultaat 2 botten. Bij alle 8 vissers kwam af een toe vis binnen; meestal bot en soms een tong, waarvan 1 op 3 de maat haalde. Toen rond 23.00 uur het aas op was had ik 7 vissen : 2 botten, 3 tongetjes (grootste 27 cm) , een steenbolk en een kleine wijting. Paul stopte met 2 tong, een bot en een steenbolkje. Ook de andere vissers vingen zo rond de 5 vissen. Tegenvallend dus. Ik heb gevist met de lichte toppen van mijn 4.5 m Penn Affinity twin tips, molens Penn Affinity 8000 met 0.25 mm nylon en een Whiplash Crystal voorslag 0.17mm. Als onderlijnen gebruikte ik een 2 haaks paternoster met wapperlijn van fluorcarbon 0.32mm met baitclips en Gamakatsu F314 haken maat 6. Op de tweede hengels een zelfde type onderlijn met 3 haken maar zonder baitclips en lood zonder ankers van 120 gram. Met de laatste onderlijn gooi ik minder ver en dat is precies de bedoeling, want in dit kanaal weet je nooit of de vis ver weg zit (meestal) of wat dichterbij zoals gisteren.

GroetCor=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Gisteravond mee geweest met Willem van WESDIJK HENGELSPORT om het vissen op zeebaars met dobber te leren. Willem had gezorgd voor mooie zagers, en goed advies gegeven voor het onderlijn materiaal. Op locatie aangekomen snel hengel gereed gemaakt en voorzichtig over de blokken naar de waterkant. Na ong. 15 minuten mijn eerste zeebaarsje gevangen. Was  vergeten om zagers mee te nemen naar de waterkant, dus weer terug kruipen. Merkte wel dat ik niet meer piep ben en de lenigheid enigzins al plaats gemaakt had voor stijvigheid. Maar ja je hebt er wat voor over. Een geslaagd avondje, weer dingen geleerd, Ga beslist vaker op deze manier vissen. Willem bedankt voor de tips, zagers en geslaagde avond.Nico v D=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Vanmorgen eerst zoals altijd Super verse kweekzagertjes opgehaald bij Eef Hoek Oudorp en daarna op naar het Banjaardstrand.

Deze keer met 2 hengels gevist daar ik vandaag extra gemotiveerd was na het vele vuil vissen in Westkappele verleden week.

Ging gelijk wel weer in de fout om gelijk 100 meter verderop met andere collega,s te gaan praten die daar al een tijdje zaten te vissen, want ineens zie ik mijn hengel helemaal krom liggen en stuiteren,wel geleerd van de vorige keer dus de spoel stond nu gedeeltelijk open.

Wel redelijk snel had ik hem aan de waterlijn en aan de staart verder de kant opgetrokken.

Deze keer geen gladde maar een gevlekte haaitje van 85 cm, foto links.

Tussen door geen enkel platvisje, maar wel een aantal van die dikkop visjes met stekel. ( 7 totaal )

Uur later na opkomend water de dwarrelijnen verwisseld voor mijn zeebaarsonderlijnen en al gauw was het weer raak.

Deze keer de hele lijn slap, waarbij ik eerst aan zeebaars dacht, echter het was al gauw duidelijk dat haaitje nummer 2 zich had gemeld.

Later bleek dat ik de laatste ving met Gamamatsu nr. 6 op het haaklijntje, foutje van mij had nr. 4 moeten zijn, echter deze zat ook zo vast in zijn bek dat het zelfs moete koste om te onthaken.

Moet zeggen zowel in het water als ook op de kant wat een kracht zit er in zo,n haaitje, was amper te temmen.

Deze in mijn handen was 104 cm, klar ze zijn er nog groter maar toch een aardig visje.

Snel opgemeten en op de foto en binnen 3 min weer terug in zee.

Dit was dus mijn 4e haaitje in 3,5 week vanaf het strand, en vissend met super licht materiaal hk 4 met kleine kweek zagertje eraan.

Voor mij geen grote haken en grote steekzagers, maar gewoon basis vissend op tong en de platvisserij, mijn remedie de grote vissen laten het kleine aas echt niet links liggen zowel grote zeebaarzen als haaitjes van een meter.

Duidelijk wat meer missers bij grotere zeebaarzen, echter daarin tegen vaak ook veel kleine zeebaarsjes en die geven ook sport.

Respect voor ieder zijn mening en wijze waarop en hoe men vist, maar een haaitje vangen op deze wijze geeft mij echt voldoening.

De grotere zeebaarzen komen later in het seizoen wel aan bod in de sept/okt najaarstrek.

Al met al een super dag qua vangst en weer.

Met vriendelijke groet

J de V Sommelsdijk

 John=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Net even een uurtje bij Ritthem gevist. Helaas begon het te onweren dus snel weer naar huis, want met een carbon hengel in de onweer vind ik maar niks.

Gevist met 1 hengel met dobber en zager als aas. Andere hengel met een Eddy Jelly aaltje, hierop een mooie 32 cm haring gevangen.J de Jager=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Noordzeekanaal weer s geprobeerd, zo n 200 meter voor de ponthaven. Altijd wel vangst bij het kanaal. Nu 3 maatse tongen gevangen. Ik had zaterdag 1 tong gevangen op de Noordpier. Mensen slecht nieuws is, ik had het al eerder gemerkt maar nu is het geverifieerd. Tong die je in het kanaal vangt smaakt bagger. Die ik in zee ving was n net maatse, die in het kanaal waren 30+ (dus meer vlees meer smaak zou je zeggen). Nou, die van zee smaakt vele malen frisser en beter. Heb iemand gesproken bij de hengelsport, die verklaarde hetzelfde. Oorzaak zou liggen in het water. De zee met zn schone zoutwater, en het kanaal met zn brakke water vol met fabrieks- en botentroep. + de bodem zou verontreinigd zijn. + het stroomt uiteraard een stuk minder dan op zee.  Voor mij in de pan geen tong meer uit het kanaal.Vas=== Donderdag 16 juli 2015 ===


Avondje dobberen op de Zeebaars: Deel 3

........na een week met volop regen, moest het volgens de weerberichten vanavond toch echt droog zijn, met acceptabele wind.
De rit naar de Maasvlakte beloofde nog weinig goeds, maar eenmaal daar hebben we zelfs de zon nog even gezien.

Dat dobberen op de Zeebaars door veel mensen als spannend wordt ervaren, blijkt uit de interesse die men heeft voor deze mee-visavonden.
Ditmaal 5 aanmeldingen, waarvan twee man einde middag al in de winkel stonden om het aas op te halen, zodat er wellicht eerst nog wat tong gevangen kon worden.
Om half acht even een snelle materiaal check met de 3 andere mee-vissers en toen vol gas naar de stenen......zou het vanavond gaan gebeuren....??
Daar aangekomen, stond er inderdaad al twee man van ons te vissen. Voor diegene die daar behoefte aan hadden, deelde Pim nog wat tips en trucks,
waarna een iedere een mooie steen uitzocht.
Voor een van de mee-vissers, die uit Brabant kwam en hier al twee weken naar uit had gekeken, begon het binnen een uurtje prima, met zijn allereerste Baars onder de dobber ooit.
Zijn avond was al geslaagd!

Verder zou het taai en voor mij enigszins frustrerend worden.
Het duurde niet lang, of ook ik kon de eerste maatse Baars, na een korte maar heftige dril, diep in de ogen kijken.
Vervolgens miste ik 2 of drie aanbeten, omdat ik niet goed oplette. Het is zo belangrijk om altijd contact te houden met je dobber,
zeker als je met een lichte hengel vist. De vierde keer was ik wel alert en merkte bij het aanslaan dat het om een grote jongen moest gaan.
Een hevige strijd barstte los en ik moest alle zeilen bijzetten. Toen gebeurde het! Kort voor de kant....... vast. %#*7@!
Voorzichtig probeerde ik verder naar voren te gaan om met de hengel over de steen te reiken. Dit lukte en de lijn kwam los van de steen, waarna deze bak er als haas vandaar ging.
Onstabiel als ik stond op de gladde eerste steen, was ik hier niet op voorbereid, stom. De Baars nam een spurt met de lijn die over was, de hengel boog tot een halve hoepel,
om daarna met een flinke zwieper zijn weerstand te verliezen. KT.......klonk het over de keien. Dit was echt zuur! Dit was echt een mooie vis.

Al balend maakte ik nog twee driftjes, om vervolgens vast te komen. Negen van de tien keer is dat niet erg, omdat je maar met 1 haak vist, trek je deze makkelijk los.
Ditmaal niet. Met de inval van het donker, trok ik alles in de knoop. Knopen dus. Normaal geen ramp, nu wel. Ken je dat, dat alles ff tegenzit....??
Na 45 minuten k....violen, lag ik eindelijk weer in het water, waar de afgaande stroom inmiddels een stuk minder was geworden. Het mooiste uurtje lag mijn dobber dus op de keien.

Nadat ook Pim 2 Baarzen had gevangen, kreeg Wilko een mooie beet, schreeuw van geluk, Fint........, balen!
Toen ik mijn tweede en laatste Baars geland had, besloten we dat het tijd werd de terugrit te aanvaarden.
Een goedmakertje was de Mac drive, die tot 02.00 open is en in het weekend zelfs 24 uur per dag, toppie!

Voor nu, alles nog eens overdenken, aanpassen en snel weer opnieuw proberen.
Wil je ook eens mee:

http://www.wesdijk.nl/hengelsport/5751-zeebaars-materialen 

info mee-visdagen: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/ 

Groet Willemwillem willemstein=== Woensdag 15 juli 2015 ===


Hier nog 2 berichtjes van mij. Maandagmorgen om 5 uur wezen vissen aan het Nollestrand.

Als aas pieren en steekzagers. Gestopt om 8 uur met een dikke nul op de teller.

Geen beet gezien, enkel krabben en wier. Dan gisterenmorgen gevist aan de dijk bij Ritthem.

Begonnen om half 11, en gestopt om half 3. Na een uurtje had ik mijn zeebaarsquotum volgevist.

Ik had al 4 zeebaars (90 cm), helaas waren de centimeters bij elkaar opgetelt.

Later nog 4 zeebaarsjes, en 2 grote botten bijgevangen.

Ook hier was er weer iemand bezig met een staande wand.

Op een plaats waar veel kunstaasvissers ook staan, dus als je ineens vastzit, weet je aan wat.

Groeten Jan B.jan.b=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Beste vismakkers,

Gisteravond heb ik met 6 man van de Siemens zeevisclub een paar uurtjes aan het Noordzeekanaal gestaan. De bedoeling was maatse tong. We kozen voor een stek aan de noordoever bij de Wijkertunnel. Ondanks de redelijke voorspellingen hebben we de hele avond in een harde miezer staan vissen met een stevige wind. De lol was er na 3 uur vissen ook af toen we allemaal doorweekt waren, omdat we de goede kleding maar thuis lieten. Dom dom dom hoe kun je zo op Buienradar vertrouwen. De vis deed het best aardig, want in de korte tijd had ik 6 tongen (2 ruim de maat), 9 botten, een scholletje en een steenbolk. Ook de anderen vinden hun botten, wat tong en grondels. Doorweekt besloten we het restant aas te bewaren en het morgenavond weer te proberen. Dus wordt vervolgt.

GroetCor=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Hey mannen, 

Nog eens ip toeng gewist. 
Slechte getijden en moeilijke uren. 
10 stuks kunnen vangen, terug enkele skone bi. 
Frankyboy=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Vandaag 14-7 wezen vissen achter AVR te Rozenburg geen enkele aanbeet gezien, helaas wel krabben die je zagertjes lekker oppeuzelen.... Hierna nog op de landtong gekeken maar helaas hier ook vis te vinden. Er was 1 ding waar ik mij wel over verbaasde en dat waren de vele lege flesjes bier die in het gras verstopt lagen. Ik ben met de banden van mijn auto er doorheen gereden en wil diegene nog hartelijk bedanken hiervoor , ik hoop dat mijn banden vol blijven.

Mvg J. L.J lanting=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Maandag bij Colijnsplaat (Zeelandbrug) met zagers en pieren op de bodem, niets.

Ook met kunstaas op zeebaars geen succes. 

Zondag daarvoor bij Westkapelle vanaf strandje nummer 4 (van de bocht met vuurtorentje gezien) 1 Zeebaarsje van 24 cm. Pat=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Zaterdag 11-7 op zuidpier gevist een zeebaars proberen te vangen helaas niet gelukt ook geen enkele aanbeet .

toen  maar over  op de blauwe makreel maar die zijn ook in geen velden of wegen meer  te bekennen.

Volgende keer beter ( hoop ik)

gr robrob=== Maandag 13 juli 2015 ===


De planning: twee dagen vissen op de noordpier in Ijmuiden met mijn vriend en local Steve uit Haarlem op zondag en maandag.

Vertrokken  met mijn vrouwtje om 6:00u uit Maastricht en op de parkeerplaats bij de noordpier om 8:30u gearriveerd.

Helaas waren de pieren op bij Engelhart, maar het winkeltje op de noordpier was onze redding met zijn mooie pieren.

Het was bewolkt, regenachtig en was een W3-5.

Met de pieren op de bodem was triest en we hebben met drie hengels geen beet gezien, wel met zagers in combi met gezouten zagers eenmaal flinke klappen gehad.

Bij controle bleken twee haken niet meer scherp te zijn.

Mijn vrouwtje heb ik voorzien van een oude 4,5 m shimano matchhengel voorzien met uit voorzorg een oude shimano baitrunner aero GT 8010, daar zij voor de eerste keer meeging zeevissen.

Op de oude shimano combinatie met 6,3 kg lijn met de zager hebben we 6 beten gehad en 4 zeebaarzen kunnen verzilveren .

Mooie baarzen van 42 tot 50 cm.

Prachtig gezicht om je matchhengel te zien buigen tot aan het handvat.

Een zeebaarsje mocht verder groeien en de anderen zijn ruim aan de maat en mochten mee naar Haarlem met Steve.

Steve heeft met dezelfde lijn en aas gevist, maar kon helaas alleen twee horstmakreeltjes en een klein geepje de baas. hahaha( sorry Steve)

Hoewel we niet echt mooi weer hadden, was de dag geslaagd en ook is een nieuwe vrouwelijke zeevisser geboren.

Veel mensen zien vissen op de noorpier en alleen mijn buurman een heuse ondermaatse scholletje zien vangen.

Helaas was het maandagochtend te slecht weer om te gaan vissen en hebben we besloten om de tocht naar Maastricht te vervroegen.

De vorige week op de walcherse stranden geweest, maar daar was het helemaal triest.

Bernard Bernard Colin=== Maandag 13 juli 2015 ===


Zaterdag middag de zagers en pieren op gevist bij borsele.

Heerlijk zonnetje wat voor een prachtig zicht op de springende zeebaars zorgde.

Zagers, pieren en kunstaas konden de visjes niet verleiden tot bijten. 

LoodjeLoodje=== Maandag 13 juli 2015 ===


Afgelopen weekend een vis weekend beleeft. Op vrijdag naar Westkapelle getogen om daar alleen maar vuil te takelen. Na 5 minuten hing er 4 tot 6 kilo vuil aan de lijn dus een erg duidelijke 0 op de kaart.

Zaterdag een wedstrijdje gevist in België, dit ging beter, hoewel de vangst wel beter kon. 2 zeebaarjes van 36 en 39 cm en meteen de winnende vis, zowel de grootste als diegene die me de 1ste plaats opleverde: een bot van 44 cm. Na 15 jaar geen enkele wedstrijd gevist te hebben wel een leuk resultaat.

Op zondag nog een paar uurtjes aan de kant gestaan in Waarde, wel een paar beetjes maar geen vis op de kant. Ach, het was droog, stond een lekker windje dus kwam weer fris thuis. Het is niet echt goed qua vangsten, het plezier is er niet minder om. Als aas pieren en zagers gebruikt met zeer verschillende onderlijnen. Voorkeur toch wel voor de pieren deze keer. Kleine zagers werden snel gevonden en geconsumeerd door krabben terwijl de pieren toch wat minder in trek waren bij de krab. Misschien toch te maken met de locaties waar gevist is?

Komende week even niet vissen helaas, dus na herstel maar weer snel kijken wanneer we weer een nacht door kunnen halen aan de waterkant. Iedereen veel succes en goede vangsten toegewenst!Jean-Pierre=== Zondag 12 juli 2015 ===


Hallo medevissers,

Gisteravond gevist op het sluizencomplex van IJmuiden. Prachtig mooi weer en mijn maatje was er al. Hij had twee finten op een licht hengeltje met een pilkertje. Toen ik kwam had ik na een paar keer gooien ook een fint die vlak voor de kant zichzelf loste. Met een fint vindt ik dat niet ze erg. Daarna zijn we gaan verkassen want er gebeurde niet veel. Op de andere plek was heel wat wier dat aan de oppervlakte dreef, lastig met gooien maar toch proberen, na een paar keer gooien , en het wisselen van mijn pilker voor een toby lepeltje ving ik een horsmakreel. Dat gaf weer hoop. Dus weer verder gooien met redelijk licht hengeltje , savage gear bushwacker met een daiwa ballistic 2500 molentje 14/00 lijn er op. En toen werd het pas echt leuk uit het niets in ene een vette aanbeet, en een vis die regelmatig door de slip heen ging, we dachten eerst dat het een harder was en dan vals gehaakt maar toen de vis dichter bij kwam na enkele spannende momenten bleek het een mooie zeebaars te zijn. Niet de grootste die ik gevangen heb maar wel de grootste voor mij van dit jaar. We hadden allebei geen net mee en m'n maatje kon hem heel goed pakken met de kiew greep. We waren blij dat ie op de kant was, en ik helemaal! Verder niets meer gevangen en voldaan weer naar huis gegaan.

Met vriendelijke groet en op naar het volgende avontuur,Har=== Zondag 12 juli 2015 ===


Een avondje dichtbij huis.

Vrijdagavond nog maar een vissessie in de Oosterschelde gedaan, lekker dichtbij huis, zo ongeveer in mn achtertuin. Deze keer een "travel-light" gedaan, niet met de heilige koe maar op het stalen ros naar de waterkant. Twee hengels en een driepootsteun met n touwtje op de ene schouder, een pukkeltje met 2 molens, 2 reservespoelen, 2 onderlijnenmappen, een handjevol loodjes en wat kleinmateriaal over de andere schouder. Onder de snelbinders een koeltasje met 2 halve lieters koelelement en een krantje met 100 piertjes. Het stalen ros neergezet bij het malse gras achter het prikkeldraad, de driepootsteun neergezet bij een van de visplateaus aan de zuidkant van de trap. Gevist van 2 uur voor tot 1 uur na hoogwater. Deze keer de nieuwe PENN stokken, 4,5 en  4,2 meter, uit de Regement II serie aan een fieldtest onderworpen, die met de vaste toppen deze keer. Als onderlijnen 3 haaks korte wappers en 3 haaks afhouders met kralen, bieden met 160 grammen lood zonder ankers, gevist op wisselende afstanden. Bij de tweede draai kwam er al een minibolkje op de kant. In het spiegelgladde water waren er nog scholen springende aasvis te zien, maar de roevers waren neit geintresseerd in mn verenpaternoster. Daarna werd het even hommelles. Beide hengels lagen verweg en bogen diep door op de driepootsteun onder het gewicht van grote velden zeesla die zich op de voorslagknoop en de onderlijn verzamelden. Op zich een mooie test om de actie van de hengels te zien, mooie parabolische actie, maar zonder slap aan te voelen. Ik kon de eerste hengel op het gemak dichterbij pompen, onder toezicht van een klusje fietsers die dachten dat er een monstervis aan de oppervlakte zou komen. Met de tweede hengel lipe het minder goed af, hier liep het lood vast in de stortstenen, die moest ik even loszwemmen. Totaan de kentering even dicht onder de kant gevist om de zeesla te ontwijken, dat leverde nog een grondeltje op. Met het afgaande water weer volle bak gegooid met beide stokken, daarmee kwam er nogmaals een microbolk op de kant. Om elf uur waren de koelelementen op, en het aaskrantje leeg en was het weer tijd om het stalen ros huiswaards te mennen. Lekker gevist, maar weer weinig gevangen in de Oosterschelde.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Zondag 12 juli 2015 ===


Zondag 5 Juli op het havenhoofd bij Ritthem op de zager een zeebaars van 48 cm. 

10 Juli poging gedaan bij de sluis Vlissingen, hier slechts per ongeluk wat visjes gehaakt van 5cm en een mooie zeebaars op het laatste moment verspeeld

11 Juli op 't eiland in Vlissingen op de steiger een zeebaarsje van 25cm op kunstaas.J de Jager=== Zondag 12 juli 2015 ===


Gisteren nog maar eens gaan vissen in de buurt van Neeltje Jans . Aan het water aangekomen om 14h30 met laagwater rond 17h30 en ben doorgegaan rond 20h15 .

Bij aankomst zat er wel wat volk maar die gingen 1 voor 1 allemaal door . De vangsten , na een 15m al direct een eerste klein scholletje daarna 2h niets en ineens een serieuze klap op men hengel . Half verschoten loop ik naar men hengel en begin deze in te draaien en daar kwam voor de eerste keer een haaitje boven van ongeveer 75cm . Zoiets maakt direct je hele dag, maand en zelfs jaar goed hahaha . Het zijn gewoon pachtige beesten en na een uitgebreide fotosessie mocht hij netjes weer gaan zwemmen . Daarna niets meer gevangen maar toch de dag van men leven gehad .Davy=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Hallo allemaal.

Gisteren heb ik gevochten,maar verloren. Hier het hele verhaal. Vrijdag 10.07 weer eens uitstekende steekzagers (met bakkie koffie) gehaald bij Ineke (Eef Hoek, Oudorp) en op naar het strand achter camping De Duinhoeve, Burgh-Haamstede. Wel een takke end lopen, maar je moet toch iets over hebben voor een zeebaarsje. Eerst de Arca-Bifa extra heavy feeder opgetuigd, met een 2 haaks onderlijn en 90 grams loodje. Deze tussen de aankomende en overslaande branding gelegd. Toen mij Grauvell Vertix Diamond met iets zwaarder lood, net iets verder gelegd. De feeder stond te rammelen, maar ik was net te laat (nadeel van licht vissen). Even later dan toch raak en 24 cm zeebaars mocht even op het strand zonnebaden, daarna terug naar paps en mams om te zeggen dat de tafel gedekt is. Een half uurtje later volgde 28 cm op de feeder en terwijl ik deze aan het b8nnendraaien was stond de andere hengel te rammelen. Niet iets groots dus geen paniek; als die is gevlogen hoef ik hem zeker niet te onthaken.

Hierna bleeg het een tijdje stil, maar om iets voor 22.00 uur was het raak; 48 cm bleef in het ondiepe water behoorlijk spartelen, maar kon deze strijd niet winnen. Na een fikse klap op de kop de vis onthaakt en in de emmer gedaan. geduldig fe plek achter de bramfing blijven bestoken. Mijn feeder sloeg dubbel, gris, graai, hebbes, draai, contact 2,3,4,5 seconden en weg. Eerst leek het dat hij meezeom, maar na een 10-tal slagen merkte ik dat hij weg was. Jammer, want ik hen nog nooit een echte maatse baars aan de feeder mogen drillen.

 Om half twaalf een paar flinke rukken op de Diamond en 5 minuten later lag baars nr 2 in de emmer. Nog 1 te gaan en da  zit ik aan mijn baglimit van 3 stuks. En ja, die kwam e niet hoe. De Diamond klapte dubbel, veerde op, trilde, klapte weer dubbel en ha hoor, hengel in de hand. De slip stond goed adgesteld want dat moet wel met 22/00 op de spoel. Hij nam 2 metertjes, bonkte nog eens keihard en kwam dwars naar het strand gezwommen. Snel voldoende lijn opspoelen en spanning blijven houden. In een halve meter water keerde hij weer en nam zeker 5 meter lijn. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, zelfs niet met mijn grootste baars tot nu van 78 cm. De vis bleef soanning hiuden en zwom weer verscillende maken door de slip, maar ik kreeg er zachtjes vat op en de vis kwam onder de kant. in het licht van mijn hoofdlamp zag ik echt een kanjer die zeker een nieuw record voor mij moest worden. Het laatste stukje; nog 3 metertjes en plotseling draait de vis van mij wrg met een giga kracht en snelheid. Hengel krom, spanning op de lijn en..... foetsie, vis weg. Haaklijntje gebroken. Stilte, verslagenheid, hengel in de steun, koffie en even op mijn karretje zitten. Als een flits gingen die laatste seconden van mijn dril voorbij... wat kon er fout gegaan zijn? Alles voorag gecontroleerd en tip top in orde bevonden. Oh sh... mijn voorslag!!!! Ik had op deze molen een gevlochten voorslag, 12 mrr 25,7 kg. FOUT, FOUT EN NOG EENS FOUT.

Ik had van spoel gewisseld, 22/00 met nylon voorslag verwisseld voor een dito lijn met gevlochten voorslag. Ipv aan de vloedlijn te blijven staan had ik een stuk achter uit moeten lopen om de rek van deze dunne lijn zijn dempende werking te laten doen. Jaren geleden had ik al de ervaring opgedaan om met nylon op zeebaars te vissen. Tijdens redelijk zwaar weer met lange hoge branding verloor ik baars na baars op gevlochten lijn. Toen ik ovrrschakelde kon ik de gevechten wel in mijn voordeel beslissen,

Het blijft altijd zonde om een p.r. vlak voor je voeten weer het zilte nat te zien kiezen, maar het was toch een heerlijk avond/nacht, waarin ik totaal   14 baarsjes en baarzen heb gevangen, waarvan er 2 mijn minimum maat van 45 cm hadden en ik een baars can 39 cm aan de feeder hengel heb mogen drillen. Ook heb ik weer wat geleerd:voetenwerk tijdens een dril met een grote vis.

De groeten, vang ze, strakke lijnen en laat wat voor mij zitten aub.

Jan Romeijn lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstedejan romeijn=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Goeie dag,

Gisternacht gevist aan neeltje Jans.

Het begon moeizaam en na 2uur afgaand water wilden we het voor gezien houden en waren al aan het inpakken.

Tot er plots een flinke door buiger was en al snel kwam de eerste gul naar boven Daarna weer volop gaan vissen.

Diversiteit aan maatse zeebaars 2 en tong 6 gevangen. 

Tevreden naar huis gegaan.

Loodjeloodje=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Gisteren vanaf 23:00 uur tot 04:00 uur vanaf Neeltje Jans. een zeebaarsje van 15 cm.

Vandaag van 12:30 uur tot 16:00 uur vanaf Neeltje Jans, nog niet eens een zeebaarsje van 15 cm. 

Cor VCor V=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Zaterdag 11.00 tot 17.30. Gister vies water vandaag Toch flink herstelt. En het zat mee 2tongetjes. Het was aardig druk,en Dat is mooi om te kijken wat er nog meer zit.in totaal in verhalen heb Ik 10baarzen getelt. En de grootste van de dag heb ik gezien. Gevangen Op een makreel een 80plusser.leek wel op grote zalm van de markt. Het gaat top op de zuid.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Vandaag vanaf 5uur smorgens tot 11.00 in de morgen gevist met pieren en 2 platvissen bot en schol. Verder was er veel krab.ijmuiden noord pier Peter Bremer/ Ruud Boelens=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Goede avond 10-7-2015

Vanavond vissessie gehouden op tong.

Gevist van 20.00 tot 01.00

hoogwater om 00.oo

Plaats van handeling rotterdam

Gevist met zagers

Vangst 4 bot 2 tongMarco=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Afgelopen avond weer een sessie gedaan op et eiland tholen voor een zeebaarsje nu was het de afgelopen keer erg maar nu had ik gew niets alles geprobeerd shats,pluggen,zagers,lepel gew alles maar nergens iets op ik begin me echt af te vragen wat er op doet met de zeebaars er waren verschillende vissers maar niemand die dit jaar al goed had gevangende zeebaarsvisser=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Hallo,

Nog eens een nachtje op tong geweest.

   Frankyboy=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


hallo vissers

vrijdag waalhaven leuke mensen  heel veel mensen om de 5 meter 2 hengels  vangsten matig

hoewel  voor sommige wel vis grote tongen ikzelf 2 tong en 1 bot  . de bot weg maar de 2 tongen liggen nu in de vriezer . prachtige zagers van de albatros scheveningen de tongen waren 31 en 35 cm

gr tonTon=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Ook ik heb aan het strand gestaan bij Westkapelle.

Ja, echt een drama, uiteindelijk nog 2 zeebaarsjes rond 17.00, toch het vuil minder werd.

Helaas mijn tijd was om, volgende keer maar weer eens beginnen 1,5 uur na opkomen water.

Toch al met al een super middag vissen ( vuil ) aan het strand.

JdeVJohn=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Avondje waalhaven, lekker weer dus ook druk. vangst 3 bot, 1 tong, 1 paling.Nico v D=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


En weer een dagje naar Westkapelle Domburg net waar het strand begint. Rond 12 uur begonnen met afgaand water. Het zou rond half 4 laag water zijn. Rond 2 uur kwam het eerste zeebaarsje aan land. Rond de 20 cm. Snel teruggezet. Rond kwart voor 4 kwam nummer 2. Die was zo klein die had zijn zwembandjes nog aan, ook maar snel teruggezet. Er was al continu veel groen in het water maar nu werd het toch te gek hoor.

Je moest echt met je hengel achteruit lopen om de boel aan land te krijgen. 5 minuten in het water en dan werd je lijn door de stroming meegesleept, zoveel wier hing er aan. Ik ben maar gestopt. Om me heen waren meer mensen die het voor gezien hielden. Wat zijn de baarsjes toch allemaal klein, niet te geloven. Heel zelden wordt er nog een flinke gevangen maar volgens mij zijn ze bijna "op". Ik wou daarna nog naar de Oosterschelde om het aas op te maken maar als je de vangsten daar bekijkt lijkt het me beter om eens een goed recept te verzinnen voor gefileerde kweekzagers op een bedje van zeesla. Dan heb ik er nog iets aan. De vangsten?????? Het is om depressief van te worden maar we blijven doorgaan.

WillemWillem=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


Beste medevissers, 

Vannacht op tong gaan vissen op een golfbreker aan de Belgische oostkust. Had gehoord dat er wel wat te vangen is. Gevist van omstreeks 01.00 tot 06.00, lw rond 3 uur. Tot aan het lage water toe ving ik 5 tongen, dacht dat ik supernachtje tegemoet ging want opkomend water was het moment om er te vangen. Niet dus, heb er nog 2 bijgevangen waarvan 1 ondermaatse alsook 2 botjes. Had er wat meer van verwacht maar mag met 7 tongen zeker niet klagen, zeker als je andere berichten leest op de sitle. Hopelijk trekken vangsten snel bij voor iedereen. Aas was geelstaart/franse tap, zowel dichtbij als ver weg tong gevangen, ver weg leverde de mooiste tongen op.

Vang ze!Benjamin vansteeger=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


gevist bij de chinees te vlaardingen er stond zeer weinig stroom

en de wol handkrabbenbuikjes zijn goed gevuld met onze pieren

ook nog een groot binnenvaartschip eventjes aan de lijn gehad

maar ik kon het niet landen verder een mooie grondel gevangen

en daar moest ik het mee doen waar zijn die tongen gebleven?

visgroeten van de brabantse vissersgorrus=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


Afgelopen dinsdag naar de Waterweg op de Landtong geweest. Met shads en pluggen geprobeerd. Niks, nada noppes.

Er waren er nog drie bezig, volgens mij ook niks. Geen zeebaars te vinden.Geert19geert58@live.nl=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden. Vrijdag. Ik heb niets gevangen maar geef wel een tip. Ik had alleen shad spullen mee. Probleem was geen motivatie. Toen ik het Water zag, dacht ik dat de scharren in de opervlakte zwommen. Ja het is heel Erg bruin. Ook op 5km. Binnen en buiten. Advies bodem dus. Wachten op een Tongetje, is het beste aan te raden. Veel succes dus met de tongetjes.ja record van vorig weekend was 4. Niet van mij. Misschien morgen voor mij.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Donderdag 09 juli 2015 ===


Net terug van een avondje zeebaars vissen op mij vertrouwde zeebaarsplek op het eiland tholen na een paar uur met rubber aant smijten te zijn geweest en geen beetje gehad te hebben ben ik met de zager en dobber gaan vissen gelijk de eerste gooi een zeebaarsje van 34 verder niets gew helemaal niets waar zijn die beesten toch kben nu zeker een keer of 7 geweest en dit was de eerste vorig jaar was het triest maar nu vreselijkzeebaars visser=== Donderdag 09 juli 2015 ===


Vandaag op de banjaard gevist.

Vangst:

6 scholletjes

4 zeebaarsjes

1 schar

1 bot

1 tarbotCorné Don=== Donderdag 09 juli 2015 ===


Hallo, het was de bedoeling om woesdagavond (nacht) te gaan vissen op het strand.

Maar er stond tegen de avond al een windkracht 7.

Dus nog maar een keer de Sloehaven opgezocht.

De gehele avond (3 uur) geen beet gezien. Nu ben ik net terug van een ochtendsessie.

De rest van het aas (pieren en steekzagers) opgevist aan de buitenkant van de dijk bij Ritthem.

Nu in ieder geval wel beet,  en 2 grote botten en 2 baarsjes gevangen (zwemmen weer).

Misschien dit weekeinde maar eens wat nachtrust opofferen en naar het strand.

Groeten Jan B.jan.b=== Woensdag 08 juli 2015 ===


Badstrandvisserij

Deze week nog met Patrick, Thijs en Johan naar een Walchers badstrand geweest. We vonden een plekje tussen de paalhoofden waar met met zn vieren konden staan. De badgasten waren intussen hun handdoekjes en scharrelmatten aan het opruimen en lieten alleen hun kuilen achter in het zand. We visten van half tij tot net na laagwater. In de aasbak pieren, slikken en zagers. Op de driepootsteun twee nieuwe PENN stokken Regement II multitip die aan de beurt waren voor n fieldtest. De lange versie getooid met de zware top, 3 haaks wapper met een 6-je er onderaan. De korte versie voorzien van de lichte top met een 3-je er aan met eerst een portugeesje en later ook met wappertjes. Bij de eerste twee worpen had ik al een botje, even later kwam er een klein tongetje mee. Ook de andere vismaten hadden al hun visjes te pakken.  In de naast ons gelegen paalvakken zagen we ook vissermannen en hengels dus het was eens lekker druk. Naarmate het water verder zakte visten we voorbij de paalhoofden en kwam er steeds meer groen en moesten we regelmatig een soort van stopverfachtige troep van de lijn pulken. Er was vollop vis en in meerdere soorten, we hadden zo'n 75 stuks vis waarvan zeker 50 tongen en tongetjes, botjes en grote dikke klapperbotten. Ook kwamen er nog een paar baarsjes, scholletjes en scharren op het droge. Johan had er zo'n 25 stuks, Patrick en Thijs elk zo'n 20 stuks, ik sloot de rij met slechts 13 vissies, waaronder 1 maatste tong. Patrick ving in het laatste uur 4 stuks grove tongen. Al met al waren we de tijd helemaal vergeten, werd het een lange sessie en een kort nachtje. 

En de hengels, helemaal goed, goede werpstokken, mooie beetregistratie, lekkere stokken, fieldtest geslaagd. Bij een volgende sessie zijn de versies met de vaste toppen aan de beurt.

        

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Vandaag op de nieuwe waterweg een paar uurtjes gevist. Er stond best wat wind resultaat twee kleine botjes een kleine paling en een kleine tong! Verder niet echt wild dus.Andre=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Vandaag op MV2 gevist.  Begonnen om 12 uur met de dobber.  Binnen 10 minuten schoot de dobber al weg.  Baars van 36 cm.  Stil water,  afgaand en toch gelijk zo'n mooie.  Zat mooi voorin met de 2/0. Ideaal die grote haken.  Zittten eigenlijk altijd mooi voorin.  Netjes terug gezet en niet alleen voor de maat van 42 cm maar ik vind 36 cm echt te klein om mee te nemen.  Je houd er amper wat van over en om daar nou zo'n mooie vis voor dood te maken. Daarna niks meer tot een uur of 4,  met opkomend water nog 2 kleintjes.  1 van 19 en 1 van 21 cm.  Om 6 uur gestopt. Weer een grandioze dag hoor.  3 ondermaatse baarsjes op 6 uur tijd.  Ik ben na de geboorte van mijn 2 dochters niet meer zo blij geweest.  Uhuh!!!!!!!  Ik blijf vissen maar het is onderhand meer omdat ik geen andere hobby heb dan om wat anders.  Ik wens iedereen meer vangsten dan ik had.  Dat is dan weer wel aardig van mij!!!! Hahaha.

WillemWillem=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Gisterenmiddag paar uurtjes aan de Banjaard gestaan, echter geen vis te bekennen.

Helaas ook geen Gladde  (haai )jes echter een mini botje was alles gisterenmiddag.

Zelfs geen beet gehad en zelfs geen krabben, kortom mooi weer echter geen vis.

JdeVJohn=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


ging een beetje moeizaam met het plaatsen bericht...plaatste blijkbaar wel de foto en niet het bericht..dis de foto in het bericht hiervoor

na de kneepjes van het zeebaars dobber vissen te hebben geleerd bij de meevisavond van wesdijk hengelsport, waar ik mijn eerste baars onder de dobber mocht vangen, had ik de smaak goed te pakken.

dus gisteren maar weer naar Barendrecht getogen voor wat kakelverse steekzagers van Pim, en wat tips..en daarna de europoort in.

leuk was dat Willen van Wesdijk ook ging, en die stond al vol in aktie aan de waterkant toen ik aankwam...na een uurtje vissen, schoot de dobber vol weg, mooie verslavend gezicht is dat.

Toen ik aansloeg, dacht ik eerst..kleintje, maar toen kreeg meneer onder water door dat er een gamakatsu in zijn lip zat, en zette de turbo aan richting Engeland.

Wat een dril, na 10 minuten kwam er wel een heel brede rug boven water, en trillend op mijn benen mocht ik een zeebaars van 77 cm en bijna 5 kilo landen.

je kan natuurlijk niet spreken van een persoonlijk record bij de tweede baars ooit onder de dobber, maar wat een vis..

Nogmaals, jongens van Wesdijk, bedankt voor de meevisavond en de tips...toch maar een mooie baars in het net erdoor.Marco=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Zondag van 11.00 tot 14.30 uur gevist op de Noordpier Velsen.

Gevist met zagers onder dobber. De dag ervoor met kunstaas geprobeerd zonder succes.

ik ving 1 horsmakreel en 1 geep.

Albert ,Winterswijk.albert=== Dinsdag 07 juli 2015 ===
marco=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Afgelopen we zowel zaterdag als zondagmorgen vroeg uit er veren met spinhengels richting Oosterschelde .,zaterdag colijnsplaat aangedaan, zondag verschillende plaatsen in wemeldinge geprobeerd . Noppes ...! Zowel met dobber en zagers als met allerlei kunstaas. Omstandigheden waren nochtans goed, helder water, mooi stroompje... Mijn eerste grote baars laat nog op zich wachten ...Erwin=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


Beste vismatties,

Maandagavond gevist op de noordpier met kunstaas. Dacht ga lekker tijddooien tot etenstijd. Tijddooien is wel gelukt maar visvangen niet helaas Drama! In de winter ving ik meer zeebaars dan momenteel. Heb zelfs een dure shad verloren. Ging echt elke hoek uitgooien tot en met de helft van de pier. Zelfs geen kleine zeebaarskes gezien. Heb mensen gesproken die fulltime bezig zijn op de pier. Ze zeggen dat als je ze vangt, dan wel bakken vangt. Beweren nl dat ze allemaal boven de halve meter liggen. Snap er niks van! Toevallig altijd slecht wanneer ik er ben?! Er was zelfs eentje die 8 stuks van een paar rond de tachtig heeft gevangen. Te mooi om waar te zijn. Wens iedereen mooie vangsten.Fatih=== Maandag 06 juli 2015 ===


Maandag 18.00 uur tot 2.00 uur NOORD PIER.

8 tong.

4 zee baars tussen de 40 en 53 cm.

Ik zat op een plek waar je nooit zou willen zitten en het is niet in t begin, midden, ook niet op de kop.

Ik heb echt een leuke dag en nacht gevist vrienden.ZEESTER=== Maandag 06 juli 2015 ===


Beste Zeevislanders

Vrijdagavond was er weer een strandwedstrijd van WSV-Reimerswaal.

Deze wedstrijd werd gesponsord door de fa. Wilthagen en werd gevist aan het Nollestrand van 20.00 uur tot 24.00 uur.Het eerste visje wat ik zag was een rode poon , gevangen door Marco Marijs. Voor de rest was het allemaal bot(jes) en zeebaarsjes wat binnen kwam. Bij mij zelf wilde het deze avond voor geen meter lukken. Bij zoon Dennis ging het veeeeel beter. Die wist 6 vissen te vangen . Maar helaas , net 6 cm. te weinig voor de eerste plaats. Die was voor Pagee. Maar wat is dat nou, vissen? Dennis en ik........zelfde wormen, zelfde zagers, zelfde slikjes , we gooien ongeveer net zo ver, hij zit ongeveer 10 meter naast me en draait z'n lijnen zo uit het water en ik heb de grootste moeite om maar uit de kleirand te geraken.Hij 2e en ik laatste met een heeeeeeele dikke 0. Afijn , niet getreurd , we hadden een prachtige avond om te vissen . Iedereen zowat in de korte broek , niemand in vispak , ook nog bij bijna iedereen vis op de kaart. Leo blij omdat hij na een operatie lekker van huis kon en een beetje voor controleur kon spelen . Alleen jammer dat er nog geen tong te vangen is. Eén verdwaalde voor Marco , meer waren er niet. Ook de jeugd deed weer goed mee , die visten net zo veel bij elkaar als de ouderen. Maarten van Beek wist er 7 te vangen . Voor hem was het gelijk druk oefenen want in het najaar gaat hij meedoen aan het NK-junioren onder de 16 jaar. Ik denk , ik hoop dat we nog veel van hem gaan horen. Bij deze wensen we hem alvast heel veel succes.

Reimerswaal gaat nu eerst vakantie houden, 12 sept. gaan we weer verder met de competitie.

Iedereen fijne vakantie en rammelende toppen toegewenst. Haal de zomervissen er maar uit.

Groet,

E. de Rooij

   E de Rooij=== Maandag 06 juli 2015 ===


Hallo,

verlaat vangstbericht, warm weer = geen computerweer. Afgelopen vrijdag (laag 22.00u) in knokke gaan golfbrekeren. Hoge verwachtingen die op een bizarre manier ingelost werden. Was reeds om 18.00u aan het vissen op strand maar dat was niks. Rond 20.00u naar de kop getrokken, maar helaas slechts 1 beet kort voor laag water. Tong uit het water gehoffen maar ze viel van de haak tussen de rotsblokken. Nog geprobeerd ze van tussen de blokken te halen maar niet gelukt. Een dik uur na laag water nog steeds niks gevangen, alle hoop was bijna vervlogen. Voor mezelf uitgemaakt dat ik de laatste keer aas ging verversen. Bij het binnendraaien aan beide hengels hevige weerstand. 5 min later lagen er 2 tripletten tong voor mijn voeten, en niet van de kleinsten. Snel alles weer voorzien van aas en ingeworpen. Binnen de minuut stonden de toppen weer te rammelen. Een kleine lach begon toch tevoorschijn te komen :) Dan terug binnendraaien, weer een triplet en een doublet tong. Paar tikken op mijn kaak om te zien of ik aan het dromen was? Nee hoor, daar lagen 11 tongen voor mij. Ondertussen was het water echt wel al stevig aan het opkomen en een normaal mens was al lang veiliger oorden op strand gaan opzoeken. Nuja, ik ken deze golfbreker wel redelijk goed en besloten toch nog 1 keer in te werpen. 10 min later nog een doublet en een enkele tong. Ongelooflijk, nog nooit meegemaakt zoiets. Soms kan je thuiskomen met 5 tongen en denken, ja dit was een leuke dag en goed gevangen. Maar nu? Nee dit was geen goede dag. 5u45min niks vangen en slechts 1 beet en dan op 30 min vang je er 14. Bizar, bizar, bizar...Maarten=== Maandag 06 juli 2015 ===


Beste medevissers,

gisteravond in Raversijde gaan vissen in de hoop/veronderstelling om een lekker klusje tongen te vangen. Gevist van 20.30 tot 00.30, laagwater om 23.06. Stond een stevige zuidwester die de zee goed in beweging bracht. Geen slechte omstandigheden dacht ik zo. Jammer genoeg werden mn verwachtingen niet ingelost, na 4 uur vissen zonder enige aanbeet maar gestopt, toen ik hengels uitdraaide om ermee te stoppen hingen er dan plots wel 2 botjes aan, misschien dat het op dat moment ging beginnen maar zin was over, ben huiswaarts gegaan. Volgende keer beter...Benjamin Vansteeger=== Maandag 06 juli 2015 ===


Zuidpier ijmuiden zondagochtend. Dobber zager diepte 1.25m. Aanbeet op hoog. Het trekt er aan maar haakt niet. Waarschijnlijk een fint of geep. Dat lukt Niet met de vette baarshaak. Daarna even een cigaretje roken. Ondertussen Lag het dobbertje tegen de blokken aan. Laat maar liggen. Boem! Ik schiet uit Mijn stenen stoeltje. Met een enorme explosie in de hengel. Geen grote maar Blijft wild 1kant in sleuren. Pof nee, schiet ook nog even van de haak. Dat was vast en zeker een harder,want als de dobber tegen de blokken ligt,ligt het zagertje Tegen het blok aan geplakt. En ze eten groen. Dit is me al een paar keer gelukt. Dus gewoon je cigaretje rustig oproken, of lekker een broodje eten. En de makreelmelding van van de week. Maandagavond kwamen ze binnen woendag Foetsie. En dat al met een klein beetje westen wind. Ze blijven niet hangen. En ik heb toch even flink door gegooit met veren en lepels. Niets.pech dus. Wel hors af en toe. Als het weer raak is, zet ik hem meteen. En hoop dan dat ze Blijven. Anders sluit ik ze even in met een supetnet. Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Maandag 06 juli 2015 ===


Goedemorgen,

Zondagavond wezen vissen achter de golfbaan in Domburg. Daar aangekomen hadden we al door dat de wind flink was aangetrokken, zeker een 6je.... Mijn zoon zei nog ik had beter kunnen gaan surfen.... Tja. Toch de stokken opgetuigd en geprobeerd om een eind weg te gooien, hetgeen natuurlijk niet lukt met zoveel wind. uiteindelijk maar met een hengel gevist, en je raad het al... Nul aanbeet . Aas oude pieren, en zagers en diepvries tappen Ook vanaf het bankje, om wat verder te kunnen gooien, hielp niet. Gevist van 21.00 tot ca.23.45 uur. Er waren trouwens nog ca.6 andere vissers bezig, en of die wat vingen??? Bij de laatste draai haalde mijn zoon nog een mooie bot op het strand, en zwemt weer hopelijk. Volnde keer weer een keertje proberen, maar dan met weinig wind...

Groet Ray en BenB. Sorgedrager=== Maandag 06 juli 2015 ===


Zondag op de Noordpier gewandeld met mn meid. Vreemd was dat. Zonder hengel op de pier.

Hele pier afgelopen, op een klein zeebaarsje en een flinke gul na, bij niemand vangst vernomen. En het was aardig druk op de pier hè! Eén kerel had wel een flinke aanbeet, maar hij draaide eraan alsof hij aan het brakedancen was, waardoor hij de vis verloor (losgeraakt of tegen een steen). Netten?!Vas=== Maandag 06 juli 2015 ===


Zaterdag tussen 19.00h en 02.00 gevist in Domburg achter de golfbaan eerste 4h niets gevangen behalve een zeer kleine postzegel .Tussen 01h en 02h toch nog 5 tongen gevangen waarvan een zeer mooie 37cm  het kwam dus echt zeer laat op gang en de vissers naast ons waren allen al vertrokken , helaas moeten stoppen bij gebrek aan pieren .

Gilbert en FreddyPanis Gilbert=== Zondag 05 juli 2015 ===


Na de regenbuien bij de waalhaven 3 uurtjes gevist om rest piertjes op te maken, bij hoog water, resultaat 1 bot en een hele flinke aanbeet.Mijn buurman deed beter zaken, 2 palingen en 8 flinke tongen en dat in de zelf tijd dat ik er zat. Bij navraag viste hij met een weegschaal met haakje 6, en die had ik niet. Dus volgende keer op deze stek een weegschaal onderlijn mee in de hoop dat, dat het verschil in vangst is. Leuke stek en lekker weer.Nico v D=== Zondag 05 juli 2015 ===


Hallo

Vanmorgen op zeebaars gevist in Wetskapelle op de dijk,

Note Zeevisland:
Beste John,
De rest van je bericht hebben we verwijderd, Zeevisland plaats alleen vangstberichten en houdt zich niet bezig met de beroeps, de wet, Sportvisserij Nederland, Boa's of andere zaken die niet met het vissen op zich (vangstbericht) te maken hebben. Als we alle meningen, reactie's, woedeuitingen, klachten, opmerkingen en alle andere berichten die niets met het vissen te maken hebben zouden plaatsen, wordt het een politieke website en dat is niet de bedoeling. Binnenkort op de nieuwe website komt er een pagina waar je dit soort berichten wel kunt plaatsen en iedereen naar hartelust mag klagen, zeuren, zaniken, mopperen en hun hart luchten over alles en iedereen, zo houden we de pagina's vd vangstberichten netjes "schoon" met vangstberichten.
Mike, Team Zeevisland. John portier=== Zondag 05 juli 2015 ===


Vandaag 2 uurtjes gevist bij maassluis heerlijk in het zonnetje , resultaat slecht geen aanbeet, na 2 uur verkast naar yangtzeehaven. 

aangkomen om 5 uur. Leek wel tsunami zandhappen en schuin tegen de wind in staan. dat wordt hem ook niet. 

pieren in een nieuw krantje en wachten tot wat stabiler weer, elke keer als het weer omslaat krijg ik geen enkele aanbeet, vreemd.

Groet , Chris en SaforaChris=== Zondag 05 juli 2015 ===


4 juli

Snikheet weer ..dus dan naar de waterkant..

Met Co eerst naar goedkopervissen gegaan en daar een pondje zagers gehaald.

Besloten om naar oud velsen tegaan..om daar de avond uit te vissen.

Bij aankomst was het al druk..achteraan aangesloten tegenover de bankies.

Vanaf de eerste ingooi visjes maar ohhhh zo klein

Botjes, wijtinkjes, steenbolk, tongetjes, paling en heel veel grondels..en veel krab.

Gevist tot het aas op was en rond 0.30 uur ingepakt..Alle visjes teruggezet..maar oh zo genoten

Bij de buren idem dito..op een enkele maatse tong na..

zalig genoten.

henk en cohenk slingerland=== Zondag 05 juli 2015 ===


Vandaag even op maasvlakte 2 gaan kijken bij de vogeltelpost stond waarschijnlijk een visvereniging te vissen zag dat er soms niet veel wat gevangen waaronder zeebaars maar waarom worden die niet terug gezet ?

Neem ook als vereniging / visser je verantwoording wat de maat betrefd

Henkhenk=== Zondag 05 juli 2015 ===


Zaterdagavond tussen 19.00 en 01.00 u gevist in domburg achter de golfbaan.

Over het resultaat kan ik kort zijn : met 3 man en 6 hengels wisten we 2 ondermaatse tongetjes, 3 zeebaarsje en enkele kleine botjes te vangen.

Wachten op betere tijden.Willy en Steve en Ruud=== Zondag 05 juli 2015 ===


woensdagochtend donderdagavond vrijdagmiddag zaterdagochtend zuidpier en noordpier ijmuiden. Geen f..k alleen een paar godverhorsmakreeltjes. Ja sorry ik baal als een stekker. Zoveel dure kunstaas aangeschaft ("visvangst gegarandeerd!"). Heen en weer gerij, je werk, je familie nalaten, als een JUNKIE... resultaat gooien en draaien in een dooie zee. Voortaan niet Noordzee maar Dooiezee. Zelfs de meute makreelvissers vangen vrijwel niets. Wat is dit nou? Zij het toch de netten? En zeevisland: zou er niet een forum ofzo komen? is die er al?

Note Zeevisland:
Er komt geen echt forum, maar een nieuwe website, zoals het er nu uitziet op 1 augustus. vas=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Hallo,

Zaterdag richting Neeltje Jans. Springtij en een strakke westenwind, de verwachtingen waren hoog gespannen. Eerste worp leverde direkt een maatse pollak op, daarna werd het een grote ellende. Massa's zeewier kwamen mee met de getijdestroom, zowel de bodemvisserij als de visserij met de verenpaternoster werden enorm bemoeilijkt hierdoor. Met het vorderen van de tij werden de massa's zeewier iets minder, maar het werd een slechte sessie met zeer weinig aanbeten. Gestart om 12u en gevist tot 19u30, resultaat: ikzelf 2pollakken, 1maats gulletje, 1 bolkje en 1 bodemhaaitje, bij mijn kameraad was het nog slechter: 1 aanbeet zonder succes.

Greetz,Tim=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Hier een verlaat vangstbericht van gisteren, vrijdag 3 juli. Gevist met dobber en reepje vis op geep, pier IJmuiden. Gevist met afgaand water om uur of 8 's ochtends tot 2 uur 's middags. 5x geep gevangen waarvan 4 kleine en 1 flinke. Maar 1x misgeslagen; dit was de eerste aanbeet van geep en ik was te ongeduldig. Ook nog 4 finten weten te haken en een verdwaalde makreel. Al met al een heerlijke visdag met prima weer en bijtende vissen.Richard=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Vanochtend vroeg opgestaan (3:30) voor een ochtend sessie op de nieuwe waterweg. Vast een postzegeltje en een fint van 49 cm.

Gelukkig is de voorspelde regen weggebleven en was het een lekker sessie op het inpakken na, ga ik een partij onderuit, met als resultaat een dikke bult op het voorhoofd een twee flinke schaafwonden op het gezicht. Nico v D=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Hallo allemaal.

Gisteren avond met Jan-Kees op het Walchersche strand staan vissen na eerst weer uitstekend aas te hebben gekocht bij Eef Hoek Hengelsport in Oudorp. We kwamen om  19:15 uur op het strand met heel weinig badgasten in het water omdat er toch een fris windje uit zee stond.

Rustig aan de hengels opgebouwd en nog wat onderhouf gedaan aan het materiaal van Jan -Kees en om kwart voor acht lagen de loodjes te borstcrawlen. De eerste draai bij mij was meteen raak; een tongetje van net 25 cm, weer terug gezet, omdat ik hen net te een klein vond.

Volgende draai een Tarbotje vsn 20 cm,  dus dat was niet verkeerd; 2 trekken 2 x vis!

Maar de volgende tig draaien enkel groen, groen en nog eens groen, wat naar mate de avond vorderde enkel maar taaier werd. Ke moest dit spul tot op de laatste miligram van lijn peuteren anders gaf dat lijnbreuk bij de daarop volgende worp, wat mij dus overkwam.Typisch was dat het propje vuil net door het startoog ging, en de lijn daar achter een lus om het startoog legde tot 3 x, waarvan dus 1x lijnbreuk. Ondertussen waren er ook nog enkele collega's van de vereniging bij komen staan en links en rechts kijkend zag ik dat de hengelaars het hele strand op de badgasten meester hadden gemaakt. Helaas was het ook links en rechts dat ik zag dat er maar bar weinig gebsbeurde, behalve dat vermaledijde groen. Een paar uurtjes na middernacht de boel maar weer ingepakt, net nu het groen was verdwenen, maar ook de vis. Totale vangst 8 visjes= 3 tongetjes voor de pan en 2 retour, plus 2 botjes en 1 tarbotje.

Jan-Kees deed het iets beter met 9 visjes, waarvan een stuk of 6 tongetjes - 4 mee, plus botjes. Wat mijn medeleden hebben gevangen weet ik noet, want die waren al weg toen gingen inpakkem

Al met al een gezellige en fijne visavond gehad en dat is altijd het belangrijkste.

De groeten, vang ze, sleur ze er uit, maar laat er bogveen paar zitten voor een volgende keer.

Ik denk dat ik wacht tot in september de avonden eerder vallen (helm op verplicht) en de kanzen vergroten om een paar grote tongen binnen te trekken.

Jan Romeijn, lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede. jan romeijn=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Gisterenmiddag Noordpier

1x geepje

Wim

1x geep 

Avond Noordzeekanaal

1x meuntje

1x tong

Wim

2x wijtinkjes

1x tong

1x tongetje

1x scharretjeRobin=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Vrijdagavond met mijn schoonzoon van half 9 tot half 1 aan het strand gestaan tussen West Kapelle en Domburg. Het was er goed druk. Ik  met 1 hengel en Arjan met 2. Wederom een teleurstellende avond. Hij heeft niet één beetje gehad en ik zag 1 keer bij het binnendraaien voor aascontrole een platvis die net zo breed was als lang. We noemen dit een postzegel van Willem Alexander. Ik heb hem aan de andere kant gelikt en teruggestuurd. Wat later, zonder beet te zien, merkte ik bij het binnendraaien dat er elke keer weerstand op de draad kwam. Ik dacht eerst het postzegeltje van Maxima die ook aan de achterkant gelikt wou worden maar het bleek zowaar een tong van 28 cm. Zou Maxima trouwens ook blij mee zijn. Ik in elk geval wel en Arjan ook want we dachten, nu gaat het los. Niet dus. Het enige wat los ging waren de jasjes want was het warm aan de waterkant. Heerlijk. Dt bleek ook toen we naar huis reden rond half 1 want er zaten nog tientallen vissers tot aan West Kapelle toe. Mooi gezicht, al die vislampen en dansende hoofdlampjes. Dit bedoelde ik dus in mijn laatste vangsbericht van zondag 28 Juni, wij zouden nu historisch moeten worden omdat we toch wat gevangen hebben. 1 Platte van 8cm in het vierkant en 1 tong(etje) van 28 cm. Sorry maar ik vind het teleurstellend voor 4 uur vissen met drie hengels. Maar goed, dat is mijn mening. Vogende keer maar beter dan. Om ons heen was aan het begin van de avond ook nog amper wat gevangen. De buurman links waar we goed zicht op hadden had ook alleen een paar minivisjes.

Veel visplezier (want het blijft de mooiste sport die er is).

WillemWillem=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Woensdagavond met mijn vader gevist aan de boulevard te Scheveningen: fantastisch weer (heerlijk in je korte broek op het strand), vangst viel niet tegen (ik was op minder berekend). In totaal 5 zomergulletjes (3 net aan de maat, 2 retour). Daarnaast 2 zeebaarsjes die inmiddels ook weer zwemmen. Wat blijft de zeebaars toch een prachtige vis: agressieve beet en mooie bouw. Ik hoop ooit nog eens een echt grote te vangen. Wie mag ik bellen/mailen voor tips daarover? Als aas hebben we pieren en zagers gebruikt. Aas bleef goed zitten voor zomerse begrippen. Een krab gevangen, maar ze leken zich verder daaronder in te houden. Martijn=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Gisteren tweede keer naar Neeltje Jans ... eerste keer slechts één geep.

Deze keer weer maar één geep. Was mooie dag. eerste keer dat ik daar een tuimelaar zag in de 15 jaar dat ik er naartoe ga.

Prachtig zicht. Hij zwom aan de binnenkant van de afsluitduik aan de Zeearend, metertje of vijf uit de kant. Ik heb hem een minuut of drie kunnen bewonderen.

Twee zeehonden ook. Die dingen zijn ook belangrijk voor de visser.

Vis vangen mag ook .... waar zijn die toch? Netten?

janJan JOOS=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Woensdagavond gaan vissen te Knokke, ter hoogte Van Lekkerbek Beach. Helaas niks kunnen vangen. Gevist met 2 hengels, beaasd met zagers.Fizzle=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Gisterenavond weesten vissen op het strand te Knokke-Heist.

Eerste worp al onmiddelijk tong.

De tong beet altijd kortbij (max 60m) en steeds op de middenste haak.

De eerste tong is mee naar huis de rest (3) zwemmen terug.

1zware aanbeet gehad waarbij ik de lijn strak draaide om contact te maken nog enkele klappen voelde en hoofdlijn door, nog nooit iets dergelijks voor gehad. Vermoedelijk iets in de hoofdlijn gezwommen?

GroetenRT=== Donderdag 02 juli 2015 ===


 

Mee-visdag strand Maasvlakte:
.....vanwege de voorspelde oostenwind besloten we maandag via Facebook mede te delen, dat de geplande strandvisavond vervangen zou worden door een avondje dobberen. Met de dobber op de Zeebaars. Er kwamen meteen een aantal aanmeldingen binnen en zo vertrokken we woensdag avond vanaf de zaak met 4 man, waarna Pim en nog een ander zich ter plaatsen bij ons zouden aansluiten. De verhalen over de betreffende stek logen er niet om, dus we waren vol goede moet op deze warme maar prachtige avond.
Nadat iedereen zijn stek gevonden had, duurde het niet lang voordat de eerste schreeuw van geluk over de keien klonk. Marco had zojuist zijn eerste mooie maatse Baars onder de dobber gevangen en in zijn net geparkeerd. Helaas zou dit lange tijd de enige blijven. Het water kwam op een dood punt en op wat springende finten na, was er weinig te beleven. We besloten een pauze in te lassen met wat kouds en overleg. Pim gaf aan dat eerst het licht uit moest, voordat we zouden gaan vangen. Omdat voor de helft de wekker alweer vroeg ging, vertrokken zij huiswaarts.
Met de inval van de schemer, kropen wij weer naar onze stek, waar het niet lang duurde voordat Pim zijn eerste Baarsje zag.
Gevolgd door een tweede, een bot en een derde maatse Baars. Ik dacht bij mezelf:
oja, het wordt weer zo'n avond. Maar gelukkig.....daar schoot de dobber met een flink ruk onder en na een kort maar mooi gevecht op mijn 1,5 ponds hengeltje, mocht ook ik de eerste Baars begroeten. Na nog twee mooie beten gemist te hebben besloot Pim naar huis te gaan. Maar ik had net de smaak te pakken. En voordat Pim vertrok ving ik de tweede maatse Baars. Vanaf dat moment ging het aardig los en was bijna iedere worp een aanbeet. Daarvan heb ik er nog drie weten te verzilveren en nog zo'n aantal helaas gemist. Inmiddels half twee besloot ik met het opkomende water dat het beter was om richting huis te gaan, zwaar tegen mijn jagers instinct in. Met het inladen liet het water zien dat ik de juiste keuze had gemaakt en moe maar zeer voldaan reed ik weer richting Barendrecht.
Het aas was die dag natuurlijk vers gestoken door Pim, zoals altijd.
Snel nog maar eens kijken,
Groet Willem
http://hengelsport.wesdijk.nl 

 willem willemstein, hengelsport Wesdijk=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Beste vissers,

Gisteren, 1 Juli in de zinderende hitte geprobeerd wat tongen te vangen bij de Waalhaven.

Eerst schitterende zagers gehaald bij Koos en toen m`n maat Hof opgehaald met de oude visbak.

De eerste lijnen vlogen rond 11 uur naar de overkant. Een ver en de andere op zo`n 15 meter.

En jawel binnen 10 min op de kleine stok een botje van ongeveer 20 cm. Daarna was het heel de dag

feest, alles klein alleen op 2 grote 30+ tongen na. Het grootste aantal(11 of 12) op de kleine stok.

Mijn maat Hof had ook nog een vette paling en veel bot.

Alles zwemt weer lekker. Ook de tongen, want de juiste koeling waren we vergeten. Behalve de halve liters

was alles hot. Onder de parasol was het goed te doen.

Aan de andere kant op de stenen kade werd juist heel slecht gevangen hoorden we van de loodgieter/loodverkoper.

Al met al een geweldige dag en zo zie je maar weer dat in brak water diep in Rotterdam goed gevangen kan worden.

De visgroeten allemaal en trek ze eruit.

Groet, MartinMartin van Helmondt=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Dinsdag en woensdag avond gevist op duindamseslag (Noordwijk) met zagers. Helaas niets gevangen.

Ik heb het geprobeerd met paternosters, dwarrellijnen en een jojo montage, maar niets mocht baten.

Maar ja, het was heerlijk weer op het strand, dus mij hoor je niet klagen.Marco=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Ik ben vanavond meegeweest met de jongens van hengelsport wesdijk in Barendrecht, op een van hun meevisavonden. leuk initiatief, je kan kostenloos met hen mee, en je leert de fijne kneepjes van de betreffende visserij.

ik probeer al maanden een zeebaars op de spinhengel te vangen, op kunstaas of op de dobber, maar helaas zonder succes. Aan de spullen kon het niet liggen, was allemaal mooi nieuw spul..en ik heb de kans gegrepen om op de meevisavond dobberen op zeebaars mee te gaan. Toppie, ze hebben altijd mooi aas, maar deze keer was het helemaal prima. het aas moet je uiteraard gewoon kopen, maar kakelverse steekzagers en tegen mooie prijs. Na twee worpen , op een locatie in de eurpoort, dook mijn dobber en mocht ik na een leuke drill een baars van 48 cm landen, mijn eerste!

ik ben redelijk vroeg weggegaan, voor het donker, maar de bikkels van wesdijk bleven nog verder vissen.

top initiatief, ik ga de volgende keer weer mee,

Marcomarco=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteren middag gevist aan wilhelminadorp hoek van 3.

Met opkomend water 2 makreel en 1 geep.

Tot de volgende keer weer. loodje=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Vanmiddag mijn PR zeebaars mogen verbreken 😃😃 Op m'n vertrouwde stek aan de Oosterschelde, een half uurtje voor hoog water, in een prachtig stroompje, schoot de dobber snoeihard weg. Vervolgens een run van zeker 50 meter..... Man wat was dat beest sterk !! Na een machtige dril van dik tien minuten kon ik de zeebaars in m'n net landen. Ik had er om eerlijk te zijn niet veel vertrouwen in om iets te vangen dus was slecht voorbereid van huis gegaan (geen meetlint etc). Ik voelde en zag wel gelijk dat dit prachtige exemplaar m'n PR ging overtreffen. Eenmaal thuis werd dat bevestigd......... Exact 80 cm en 5,1 kilo 😃😃😃😃😃 Ik probeer foto's bij te voegen maar het lukt me niet via m'n iPad (help wanted)😁😁😁

Groetjes CeesCees=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gister-avond wezen vissen aan het Strand van Vrouwenpolder. Heerlijke omstandigheden; later op de avond kwam er steeds warmere lucht. Maar ik weet niet wat er met de visstand aan de hand is ?? Ik heb gevist van 19.30 uur tot 23.30 uur. Vangst bestond uit slechts 2 scharretjes uit de peuterklas en krabben die het telkens weer flikken om je haken leeg te vreten. Weet iemand misschien wat de oorzaak is.Zit de vis soms dieper, is het water nog te koud,heeft de vis niets te zoeken aan de oppervlakte(garnalen bijvoorbeeld)? Ik snap er echt helemaal niets. De voorgaande jaren ving ik flinke grote platvissen,maar nu..... nada , noppes, niente.

HansGGebuis=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteravond op het strand bij Domburg gevist. Prima omstandigheden maar een ongunstig getijde.

2 tongetjes en wat ondermaatse platvis gevangen. Al met al een heerlijke avond. Volgende week weer eens proberen met afgaand tij in het donker.Niels mallens=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteren aan de waterweg wezen vissen op fint met ultra light uitrusting. Bombeta 5 gr en een stukje zager. Topsport !Erik=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Een nieuwe maand met nieuwe berichten ook bij de buitenland berichten, dus kijk daar af en toe ook eens.

http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-vangstberichten.php?jaar=2015 

Ben je een solo visser ?

We hebben in 2016 en 2017 plaats voor solo personen voor Noorwegen, IJsland en PanamaCordes Travel