Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van augustus 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 augustus 2012 ===


Hallo,
Deze week op ‘n ochtend een paar uur kunnen vissen op de baars.
Helaas stond er aardig wat wind en het was lastig om goed te kunnen vissen met kunstaas.
De vangst bestond uit 1 zeebaars. Ik ving h’m met een oranje/goudkleurige Nabarone 125f. Misschien geen vetpot, maar de aanbeet was prachtig.
Het was ’n verrassingsaanval op het moment dat ik de plug uit het water wilde tillen.
De baars viel aan op 1 meter van de kant, net op het randje.
Leuk is dat je het fragmentje zelf kan zien, omdat de camera “meeliep”.

http://www.youtube.com/watch?v=KZJSlmwSydM

 Groeten,Silverbrax=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


hallo

vandaag wezen vissen in Tholen, regen , regen en nog meer regen . Ik viste met de dobber en een zager . mijn vangst , een mooie zeebaars van 65cm en een geep . door en doornat huiswaarts gereden maar zo blij als een kind         

 patrick=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Zondagmorgen vroeg uit bed, half 6, voor de 6de en laatste zomerwedstrijd van de Zeenaald. Als wedstrijdcours was gekozen voor het brede stuk van de Dintelhaven achter het pomphuis. Hier waren we al eerder geweest en hadden toen goed gevangen. We visten met onze nieuwe feederhengels van Berkley de Cherrywood pro 420. (Raffie bedankt hiervoor) Je kan hier tot 250 gram lood mee gooien, maar wij visten met 80 gram afwisselend met dwarellijntjes van 40cm en dan weer met afhouders. Ik zat naast mijn vader en Lars naast Rudi. Van af de eerste worp vingen we vis, ik had er 26, 24 Grondels, 1 Bot en 1 Fint. Dit was goed voor een eerste plaats bij de jeugd. Lars ving 11 vissen goed voor een 7de plaats bij de jeugd. Mijn vader ving 30 vissen en werd daar mee erste bij de volwassenen. Rico't Mannetje werd kampioen, ik heb de competitie bij de jeugd gewonnen en Lars werd 4de. Mijn vader werd 3de bij de grote jongens en Rudi 12de (je kan dit nakijken op de site van Z.H.C. de Zeenaald) Er waren mooie prijzen Zeenaald en sponsoren bedankt hiervoor. We hebben een leuke competitie gevist en hopen volgend jaar weer mee te doen.

Cordes Travel jeugd (Lars en Thijs Rombouts)Cordes Travel jeugd (Lars en Thijs Rombouts)=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Zoals eerder beloofd.......mijn eerste filmpje over de Westerschelde Baars!

Voor de liefhebbers

http://www.youtube.com/watch?v=gD7E9smG26w

Veel kijkplezier!Shoreliner=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Ik ben net terug uit Baarland. Zowel maandagavond en woensdagavond wezen vissen. Beide keren behoorlijk nat geregend. Gevist met pieren en kweekzagers. Als onderlijnen mijn zelfgemaakte dwarrellijnen met kraaltjes en haakjes no. 4. Dan de vangst : maandagavond 3 baarsjes (te klein dus terug) 2 bot, 1 tong en een mooie paling. Woensdagavond :2 botjes en een maats baarsje. Toch weer leuk gevist, ondanks dat het aas er bijzonder snel af was. Nu ben ik dus weer terug thuis en dus ga ik het van de week aan de Walcherse kust proberen.

Groeten Jan B.jan b=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Gister (29-08) wezen vissen bij de sluisen van Kornwerderzand op Fint, 6 stuks gevangen wegens het ontbreken van goed aas, maar man wat zitten daar veel, je zag er soms 2-3 tegelijk in de lucht, helaas ook hier 4 aziaten die met paternosters zo veel mogelijk vingen voor consumptie ( finten van 20-30 cm). Ik heb een filmpje gemaakt van de springende finten, maar geen idee hoe ik dat zoe moeten plaatsen. Daarna naar Zurich gereden en nog 2 platvissen en 2 palingen gevangen, 1 platvis meegenomen omdat die de haak had geslikt, was net aan de maat, de andere (30 cm) weer terug gezet. Wat me ook ergerde was het aantal vissersboten, zag 3 boten tegelijk hun netten door de waddenzee  sleuren, leuk natuurgebied heb je dan......

Grotejes Klaas JanKlaas Jan Petter=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


Wederom maar een poging gewaagt op het strand tussen Westkapelle en Domburg. Met de wind de afgelopen tijd veel windsurfers en wat nog erger is ze komen steeds vaker naar de kant van bijna alle vakken op. Straks kun je op de stenen gaan staan richting de vuurtoren van Westkapelle. Medevissers en ikzelf niks gevangen. Wetende dat ook daar het strand behoorlijk is opgespoten, als een surfer al een meter of 200 a 300 meter uit de kant nog met zijn bovenlijf zowat boven water staat dan weet je genoeg.

JackJack=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


1000 zuchten sessue Visvriende en vriendinnen,

Gisteren met Niek sinds lange tijd weer eens gevist op het strand van Westenschouwen. We waren er rond acht uur en hebben gevist tot elf uur ongeveer. Als aas hadden we zagers pieren witten slikken en makreel. De vangst was slecht. Ik had een horsmakreel en een steenbolk en Niek alleen een steenbolk. Hopelijk is het over drie maanden beter want dan hebben we de Eilandwedstrijd. Nu was het die 1000 zuchten over de trap het in ieder geval niet waard......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


Strandsessie.
Gisteravond nog met Dennis een korte probeersessie gedaan op het strand van Westerschouwen bij de trap der 1000 zuchten. Nu de zandopspuitingen daar zijn afgerond wilde ik weer eens kijken of er op die platte pannekoek al wat te vangen was. We visten tussen 8 en 11 in de avond vanaf laag en met met opkomend water. In de aasbak slikken, pieren en zagers, met dank aan Johan die zijn aas ter beschikking stelde en niet mee kon. Over de vangerij kunnen we kort zijn, die was bedroevend. We konden met elk 2 hengels elk 1 bolkje vangen, en als bonusvis draaide ik nog een horsmakreel binnen aan een onderlijn van Dennis. Volgende keer maar weer beter, en om te beginnen aanstaande zaterdag bij de Orisantcup te Colijnsplaat.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


Hallo vissers gisteren eens afgesproken te gaan vissen in cadzand aan zwartepolder begonnen om 18uur en gevist tot 2 u30 in het eerste uur een maatse en ondermaatse zeebaars en mini tong dan tot 22 u 1 mini wijting en botje nekeer goe donker kwam t los 19 tongen waarvan 11 maats nog 2 Baarsjes en 3 botten en al een schar heb juist 11 tongen een baars en de schar mee genomen de rest zwemt weer MvgDavy Ovl d hoeve=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


Beste vismakkers,

Gisterochtend samen met Paul naar Avicentra gereden om wat aas op te halen (zagers en pieren) en het weer eens op de Zandmotor te proberen. Bijna een uur lopen, maar dan sta je ook op een stek waar bijna niemand (soms een zeehond) komt. Neem wel een goede draagriem (Shakespeare) mee en draag zoveel mogelijk spullen op je rug, neem zo min mogelijk mee en houdt rekening met een paar kg. vis op de terugweg. We stonden rond 10.00 uur te vissen en het water begon op te komen (13.30 hoog). Er stond weinig wind en ook de vangstberichten bij Avicentra waren niet goed. Toch kreeg ik na een half uur een mooie aanbeet en ving ik een mooie zeebaars van 48cm op de wapperlijn van mijn 2 haaks paternoster. Kort daarop ving ik nog 2 mooie baarzen en een scholenbaarsje. Rond hoog water viel de vangst stil, alleen kort onder de kant ving ik nog een bot. Toen het afgaande water weer flink begon te stromen ving ik nog 2 baarzen en een bot. Uiteindelijk had ik dus 6 baarzen, waarvan 4 tussen de 45 en 48 cm en 2 botten. Opvallend was dat de vis behoorlijk ver zat, want mijn maat, die minder ver gooit, had niets. Ook ving ik beduidend meer op mijn hengel met de lange wapperlijn t.o.v. een 3 haaks paternoster met maar 20cm haaklijntjes. Het was voor mij echt een topdag, maar je moet er wel wat voor over hebben.

 

GroetenCor=== Woensdag 29 augustus 2012 ===


Hallo vismaatjes,
gisteren namiddag afgesproken met mijn vriend Michel om te gaan vissen op het strand van domburg. Om 15.30 u belde hij dat hij was aangekomen op de parking voorthuijsenstraat. Ik ben met vakantie in Hof Domburg en had dus al een verkenningstocht kunnen maken om tezien hoe we best konden gaan en langswaar. Ik had gelezen dat de beste plek aan het naaktstrand is. Als je parkeert aan voorthuijsenstraat kan je met je karretje over de dijk en beneden op het strand linksaf, over de planken. Als je tot het einde van de planken loopt moet je nog een kort stukje over het mulle zand en ben je vlakbij het naaktstrand. Gevist van 16.00 uur tot 21.00 uur. Begin was goed, ik ving 6 botjes, maar allen teklein, Michel ving er 9 maar ook allen teklein. Dit was met afgaand tij. Maar het viel stil en het duurde lang voor we nog iets boven haalde. Het was goed weer, maar de wind was wel hard, zw. Toen het tij keerde nog niet veel, maar toen het donker werd en het water hoog genoeg was opgekomen terug een botje door Michel gevangen. Tegen 21.00 begon de baars te bijten op zowel zagers als pieren. We hebben er nog 3 boven gehaald maar moesten toen stoppen omdat we geen lamp bij hadden. We hebben een mooie visdagje gehad en een flinke wandeling. Dank u wel michel voor de fijne visdag.

 gert=== Dinsdag 28 augustus 2012 ===


afgelopen zondag 26 aug, gevist op de maasvlakte 2,prachtige stek maar jammer van de wind die recht op de kop stond en waardoor er een zware stroming stond,die je lood binnen no tijd terug op de kant spoelde,volgens kenners daar ideaal zeebaars weer,maar er stonden vele vissers die ook niks vingen,dus ideaal ????. maandag 27 aug terug gegaan,had nog veel aas over,het weer was prima, maar te rustig volgens de kenners,ik heb 3 net aan de maat schoolbaarsjes gevangen, en een stuk of 5 baarsjes van een cm of 10 lang,dus er zit wel veel jong vis daar, verder wordt er weinig andere vis gevangen,dat is wel jammer.

bennyBenny=== Dinsdag 28 augustus 2012 ===


Gisterenavond om een uur of 23:00 met 2 onsjes zagers vertrokken naar een van mijn stekken aan de Oosterschelde om onze gezamenlijke vriend de zeebaars te belagen . Bij aankomst weinig wind en opkomend water met mooie stroming .

Gevist met zager onder de dobber . Na een half uur en derde inworp , z on 15 meter uit de kant schoot mijn dobber als een raket omlaag . Ik stond een paar meter van mijn hengel vandaan , ik snelde naar mijn hengel toe , daar aangekomen stond ie al helemaal krom .

Ne een mooie dril van een minuut of 5 , kwam er een mooie zeebaars van 51 Cm naar boven .

Toen kreeg ik er helemaal zin in , maar na 2 uur alleen een mooie beet gehad maar geen zeebaars meer geland . De wind wakkerde ook aan en toen ik vertrok ging het regenen .

Toch tevreden naar huis gegaan .

Steven uit Scherpenisse .Steven Wassenaar=== Maandag 27 augustus 2012 ===


Zondag  rond de middag visje gaan doen in Oostende van op een golfbreker. Door de harde NW-wind was er een mooie golfslag en prachtig zonnig weer.  Twee maal beet gehad wat resulteerde in een baars van één kg en een gulletje. Vrijdag voorspellen ze gelijkaardige weersomstandigheden dan gaan we er weer voor. ( Gevist van 13u tot 17u)

Wimvanhoorne wim=== Zondag 26 augustus 2012 ===


2e maasvlakte

vandaag samen met mark naar de nieuwe maasvlakte geweest proberen een zeebaarsje te vangen. Helaas was de wind nog aardig sterk en konden we niet zo erg ver gooien tegen hoog water dan toch ineens binnen een half uur drie aanbeten. De eerste twee leverde allebei een kleine baars op die weer terug gezet zijn. De derde aanbeet leverde een flink bonkende vis op die er geen zin in had om naar de kant te komen, na een aantal minuten was hij toch bijna op het strand. Mark die wilde helpen pakte alleen de onderlijn beet en nog een slag met zijn staart en de vis was verdwenen. Helaas hiernaa geen beten meer gehad maar de volgende keer gaan we het weer opnieuw proberen.

Veel visplezierRene de Jong Delta 1098=== Zondag 26 augustus 2012 ===


 

Zaterdag 25 augustus,

Een ochtend aan het strand gevist met veel wind en regen. De regen kwam met bakken uit de hemel bij een stevige z/w wind. Goede omstandigheden om te proberen een zeebaars te vangen aan het begin was het vrij rustig met de vangst van 2 botjes. Vlak voor hoogwater dan toch eindelijk een mooie doorbuiger een mooie baars van 50 cm had zich vergrepen aan een zager. Met het afgaande tij totaal 16 baarzen weten te vangen, 8 aan de maat en 8 baarsjes die weer zwemmen. Ondanks het slechte weer toch weer heerlijk gevist. Nu maar hopen dat het weer in Noorwegen beter is want er staat komende week een reisje geplant naar Hitra waar we hopelijk grote en mooie vis weten te vangen.(Verslag volgt).

groet Marcel IJzenbrandt

Cordes Travel teamMarcel IJzenbrandt=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Zaterdag ondanks de slechte weers voorspellingen richting nieuwe waterweg. Volop wind op de kop en het was duidelijk dat ook voor de krabben de bouwvak vakantie Weer voorbij was .noodgedwongen gevist met gevlochre lijn ivm de harde wind ,dat koste wel een aantal vissen. Al met al 7 tongen ruim aan de maat en 11 stuks het ruime sop weer konden kiezen daar deze onder maats warenRon=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Vandaag gevist in een winderige waaslandhaven met 2 man, resultaat op 4 stokken: 23 botten allen ruim de maat. en de grootste verassing kwam er na dat we stuergarnaal aan het slepen waren. bij het ophalen van het net bleek er een mini tongetje in te zitten van zon 5cm lang. ik hoop dat dit een trend gaat worden want dan kan ik binnekort tong vangen op 5 km van mijn deur.de peulschil=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Hallo,
Zaterdagavond richting Neeltje Jans getogen. Een dam uitgekozen waar de wind ietwat gebroken werd door de stromvloedkering (ZW6-7 met stoten tot 8 registreerde de windmeter in het frituurtje). Eerst een paar worpen met de verenpaternoster, resulteerde vrij snel in een aantal aanbeten en 5 worpen later lag er een horsmakreel op de kant. De wind was te hard om accuraat met kunstaas te vissen, overgeschakeld op de bodemvisserij. Duurde een tijd voor er aktie op de hengeltoppen kwam, maar uiteindelijk toch een aantal vissen kunnen strikken. Ikzelf: 2 maatse baarzen, 1 maats gulletje en een steenbolkje; mijn maat beleefde een pech-avond, eerste mega-aanbeet resulteerde in een afgebroken haak, bij de tweede mega-aanbeet werd de hengel letterlijk uit de steun gekatapulteerd en in zee getrokken en een eind voortgesleept. Met veel geluk kon mijn maat zijn hengel nog recupereren, door kniediep in het water te springen... het contact met de vis resulteerde in een gigantisch harde run met lijnbreuk van de hoofdlijn tot gevolg (70/00, trekkracht 25kg).. dat er op dit moment veel bodemhaaitjes rondzwemmen is duidelijk. Uiteindelijk heeft hij toch zijn avond nog wat kleur kunnen geven door een mooie kreeft boven te draaien. Gevist tot 23u30, vrij matige sessie. 

Greetz,Tim=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Hallo,

Hier een 3 tal vangstberichtjes. Ik ben net terug uit mijn huisje in Baarland. Drie keer wezen vissen op dezelfde plaats t.h.v. de Camping. Als aas pieren en zagers van de Fixet in 's-Gravenpolder. Zoals altijd goede service en prima kwaliteit. Gevist met verschillende soorten onderlijnen met ongeveer hetzelfde resultaat. Woensdagavond gevist van 6 uur tot 9 uur Vangst : 2 tong 28 cm, 5 bot (tussen de 20 en 30 cm) en 3 ondermaatse zeebaarsjes. Vrijdagavond gevist van 7 tot 10 uur Vangst : 2 tong 24 cm, 5 bot ( tussen de 15 en 25 cm) 1 baars van 40 cm, en 2 ondermaatse baarsjes. Zaterdagavond gevist van 8 tot 11 uur (veel wind) 2 tong( grootste 30 cm) 1 bot 32 cm en 3 te kleine baarsjes. De botten die de haak te diep hadden geslikt, vonden gretig aftrek bij de aanwezige zwerfkatten (zie foto). Al met al lekker gevist. Ik heb nog 2 weken vakantie , dus zullen jullie nog wel een paar berichtjes lezen.

    

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Hei Zeevislanders,

afgelopen vrijdagnacht nog eens de strandstokken van onder het stof gehaald. Bedoeling was om in Cadzand een maaltje tong te gaan vangen. Het was laagwater om 02u, en toen mijn vrouw en ik rond 22u30 het strand opslenterden waren er al vele lichtjes te zien. Het was voor mij al een tijdje geleden, maar toch een plaatsje op het strand gevonden dat me wel aanstond. De regen, wind en het onweer bleven gelukkig achterwege waardoor het behoorlijk aangenaam was aan de waterkant. We hadden zagers en leeglopers mee en het waren vooral de krabben die dit blijkbaar super vonden. Toen de worpen terug wat afstand begonnen op te leveren kwamen ook de eerste aanbeten. De tongen waren echter aan de kleine kant, dit zou zo de ganse sessie blijven. Verschillende lijnen geprobeerd, maar de tongen waren telkens van hetzelfde formaat. Mijn vrouw haalde er wel 1tje uit van 35cm op een lange wapperlijn, maar net zo goed ving ze een botje van 10 cm erop, dus er was niet echt een lijn in te trekken. In totaal vingen we 9 vissen, maar de meesten zwemmen (hopelijk) weer. Ook bij de buurmannen zowat hetzelfde verhaal. Op naar een volgende...

Vriendelijke groeten en vang ze!Ignace - Team Zeevisland=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Woensdag 22/8 's middags enige uren wezen vissen met zelfgepompt aas aan de Surfclub Twins in Bredene(B).Na 2u zonder beet of vis dan toch eindelijk een prachtbeet.Een dikke paling van 75cm en 500gr aan de haak.Maandag ervoor op dezelfde plaats een zeebaars van 500grDanny=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Vrijdagavond met z'n 2e richting het mooie strand van Walcheren gereden. De weersvoorspelling was bar en boos maar toch de gok maar genomen. Onderweg ernaar toe een complete wolkbreuk gehad. Gelukkig was het droog toen we het strand op liepen. Begonnen om 23:30 en gevist tot 4:30 uur. Laag water was om 2:00 uur. In eerste instantie was het nog wel te doen met de wind maar die werd steeds heviger naarmate de nacht vorderde. Het was naar onze mening dan ook te ruw met een te hoge branding voor een mooie tongsessie. Toch maar geprobeerd. Resultaat Marti, 2 tongen, 2 scholletjes en een 3 dradige meun. Ikzelf 4 tongen, een botje en een reuzachtige Noordzee krab. De bedoeling was eigenlijk om tot zeker 5:30 door te vissen maar om 4:30 gestopt omdat de wind veel te hard werd. Wonder boven wonder wel de hele sessie droog gehouden.

Frank

 Pinochat42=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen, ''Als de buurvrouw gister met d'r vinger op d'r voorhoofd had getikt omdat ik ging vissen had ze gelijk''. Maar ik ben toch gegaan. Ik heb gevist aan een Schouwse dijk in de buurt van de Zeelandbrug. Ik ben rond acht uur begonnen en het was een super weertje (toen nog wel). Het was rond negen uur hoog en heb gevist tot ongeveer half twee. Als aas had ik zagers en pieren van dinsdag (bedankt Henk). Gevist met één stok en de bekende wappers. Zoals de titel al verraadde begon het rond negen uur te spoken. Regen en harde wind het leek wel herfst i.p.v zomer. Wat had ik spijt dat ik geen pak bij me had. Ik stond even te twijfelen of ik zou stoppen of door zou gaan. Ik ben door gegaan en even later kwamen er nog drie 'gekken' aangelopen en die gingen heel de nacht door. Althans ze vroegen of ik ook heel de nacht door ging, vandaar. Nu de vangsten. Het resultaat was 6 tongen waarvan de grootste 33 cm en de kleinste 24 cm. Dus ik heb er geen spijt van dat ik ben gebleven. De 'buuren' vingen ook hun visje waaronder een paling en ook tongen. Ik weet niet hoe lang ze zijn gebleven misschien lezen we het nog........

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Hallo zeevissers (en steffen)

Plaats: Oosterschelde. Kunstaas en dobbervissen op zeebaars: Na een moeizame maand augustus begint het weer te komen. Tot vorige week nog maar 5 zeebaarzen weten te vangen. Nu staat de teller op 10. Woensdag 1 in de rug gehaakt op een plugje. Gisterenavond 4 zeebaarzen op de dobber. 1 van 52, de rest waren minibaarsjes. Hoe zijn de vangsten bij de rest van de zeebaarsvissers? Ik ben benieuwd namelijk.

Alle zeebaarsvangsten tot nu toe:En verder makreelvangst met de lepel (aanrader: ACME kastmaster 14 gram gooit goed ver!) in de maand Juli:

            

Ten slotte: Jammer dat er vanaf een Samsang Galaxy S2 geen berichten geplaatst kunnen worden, vandaar dat ik niet vaak plaats. vang ze!Gijs=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Hallo medevissers gisteren avond wezen baarzen met dobbermontage en steekzagers eronder. de vangst viel tegen 5 kleintjes die weer mogen groeien en mischien wel 25 x beet. Ze bleven trekken tot ze de zagers eraf hadden. en een enkeling pakte de grote haak dus al met al visjes genoeg.

gr leenleen=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


gisteren wezen vissen in de lekkerbek knokke gevist met verse aasworms vangst 2 tongen en twee gulletjes retoer wel vangen ze veel tongen met het tongnet en de garnaal komt ook al

groetjesjaen pierre=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


Vannacht wezen vissen achter de golfbaan bij Domburg. kwam rond 23u aan, stond al helemaal vol met vissers, toch nog een plekje kunnen vinden. In het begin veel activiteit maar allemaal kleintjes, deze zwemmen weer. uiteindelijk 1 finke tongschar, 48cm voor in de pan. rond 3u weer naar huis.. Will,Will=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


dag allemaal, gisterenavond gevist in cadzand bad ,over de vangst kan ik kort 1 mooie tong van 29 cm. voor de rest kan ik kort zijn krabbemans was geweldig aktief ,ben 7haken kwijt, ge kon zo rap niet aas op uw haken doen of ze waren reeds kaal gevreten,of ge nu ver of dichtbij viste het bleef gelijk,alles was direkt leeg, ben mij gaan verzetten , zowel naar links en naar rechts niets aan te doen ,ben maar van miserie gestopt om 1 u, gevist van 8.15u laag water om 0.18u.

volgende maal beter ,vang ze facteurken. facteurken=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


gisteren wezen vissen in Westkapelle. Resultaat van 20.00 tot 00.00 waren 10 tongen en 1 bot. Dus we hebben een zeer geslaagde avond gehad!

Dirk Jan en RenateDirk Jan Smits=== Donderdag 23 augustus 2012 ===


maandag 20 aug plaats zoutelande harde stoming en heel veel vuil ondanks toch nog negen vissen gevangen waarvan vier scharren zwemmen weer en vijf tongen waarvan drie dertigers twee vertigers dus dindag avond terug zelfde plaats er stonden nog twee visser meer dus plaats genoeg deze keer niet langer dan twee uurtjes i.v.m stukken toch nog vijf mooie tongen gevangen zo ik heb toch een paar mooie vissesies gehad in die drie dagen zoutelande ik kijk nu alweer uit de volgende vakancie in september groetjes mart uit bestmart verwijst=== Donderdag 23 augustus 2012 ===


23 augustus gaan vissen in cadzand met laagwater van 20.00u tot 24.00 u aan de radartoren 5 vissen 2 tongen en 3 zeebaarzen waarbij 1 flink exemplaar 51 cm alles gevangen met slijkzagers 

grtn stijnvandermeersch stijn=== Donderdag 23 augustus 2012 ===


Gister (22-08) wezen vissen bij Groote Keeten, geprobeerd een zeebaars te vangen met paternosters met zagers. Gevist van ongeveer 17:00 tot 21:00 en geen beet gezien, daarna naar onze vaste stek bij Zurich en daar tussen 22:30 en 02:30 nog 6 palingen en 4 botjes gevangen, alles teruggegooid op 3 botjes na.Klaas Jan=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Hallo Vissers, zojuist weer alle berichten gelezen van mij collegavissers en dat bewoog mij om ook maar weer eens verslag te doen. Na de vele negatieve berichten over Zoutelande dan nu een positief! Ik stond er zondagavond van 20.00 tot 24.30. Inderdaad een harde stroming dus af en toe flink wat wier. Helaas enkel kunnen vissen met kweekzagers omdat Can Dixhoorn in Yerseke geen pieren had i.v.m. mosseldag. Dan de vangst, om te beginnen in het licht nog 1 ondermaatse schol, toen het licht eenmaal uit was in rotaal 12 tongen, waarvan 9 maatse en 2 klein botje. Dus heerlijk gevist, geen materiaal verspilt. De vis kwam wel van ver!! Morgennacht misschien weer.  

Groeten AvL uit Kapellearlen=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Vandaag (22-aug-12) gevist op het 2e maasvlakte strand. Er waren veel vissers aanwezig en er werd niet veel naar boven gehaald. Toch wist ik er op m`n shimano bx-h 5m stok 4 te vangen, 27, 30, 26 en 43cm (1 maatse dus). De andere grauvell stok leverde merkwaardig met de zelfde onderlijn geen vis op. Alle visser ver weg gevangen over de branding heen, gewoon smijten!

Groeten, JeroenJeroen=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Vangstbericht van dinsdag 21 aug.

Met hoogwater ca 17.00 u waren we aan de waterlijn met de bedoeling om in de branding wat op zeebaars te dobberen en later tegen laagwater de tong te bevissen. De windvoorspellingen waren net andersom dan de werkelijkheid. Met hoogwater voor de zeebaars geen wind en dus geen  branding en met laagwater voor de tong te veel wind. Maar goed lekker weer en lekker uitgewaaid. Geviste met pieren en zagers en  zowat alle soorten onderlijnen. Toch aan de korte wapperlijnen samen een 8-tal tongen en enkele botten gevangen en aan de lange wapper met grote haak en een dwarrelende zager een mooie zeebaars gescoord. Gevist tot 2.00 Om 5.00u weer terug in Limburg

Twee van de Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Bericht aan Leo uit Putte. Beste Leo, ik heb dit jaar ook al een 5 tal keren mijn geluk gaan beproeven aan de Zeeuwse rivièra, afgaande op de vangstberichten. Helaas deel ik jouw frustratie, op 4 pladijzen en 1 flink uit de kluiten gewassen gul (die ik allen ving op 1 vissesie) na heb ik daar enkel pieren en zagers richting Knokke gegooid. 1 uur voor en 1 uur na laagwater staat daar een belachelijke stroming die 250grams oostendebonken zonder veel pardon wegspoeld alsof het kleenexzakdoeken zijn. Om dan nog maar te zwijgen over de nog belachelijkere hoeveelheid zeewier en plastic die je telkens op strand moet hijsen. Tong heb ik daar in het geheel nog niet gezien en op het strand dat overigens telkens zeer goed bezet is door vissers heb ik amper vis de kant op zien komen. Ik vertrek steeds uit Stabroek (via liefkenshoetunnel) en ga tegenwoordig meestal naar Knokke vissen, de golfbrekers daar zijn wereldberoemd voor de ruime tongvangsten en ook vanop strand is daar prima tong te vangen, natuurlijk de meest toegankelijke golfbrekers worden uren op voorhand gereserveerd maar als je er een kleine klauterpartij voor over hebt is er altijd wel een breker te vinden die vrij is. Maar vanop strand gaat het soms evengoed. Vorig weekend heb ik daar 8 tongen gevangen, allen de maat. En dit weekend komt er trouwens weer een prima tij aan voor de Knokse rivièra om onze vloermatten te belagen. Mijn vriendin heeft komend weekend geen plannen met mij te maken ;)Maarten=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Beste medevissers,

Gisterenavond gaan vissen aan de lekkerbek knokke heist . Gevist van 20u tot 1.30u Vangst 7 tongen aan de maat en 1 uitschieter van 46 cm . Wel veel stroming en wind waardoor het iets minder aangenaam vissen was. We hebben gevist met oude zagers en verse strandaas De meeste beten kwamen op de zagers. Vorige week daar gaan vissen en hadden toen 4gulletjes en 12 tongen allen aan de maat. Moesten er onder de lezers belgen zitten laat ons dan weten wat jullie verder gevangen hebben .
groetjes Tom en Bramvandenbussche tom=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren het parcours verkend voor de Orisantcup. We waren met z'n vijven in totaal.Begonnen rond zeven uur en het padje ingekort om elf uur ongeveer. Als aas hadden we van alles. Ouwe zagers, verse zagers, pieren, witten, messen en makreel. We hebben met afgaand tij gevist niet ideaal maar er moet ook gewerkt worden. Het eerst uur stroomde het behoorlijk hard. 170 gr 'sturmpinnen' bleef net liggen zeker als je wat verder weg gooide was het kantje boord. Rond half negen ging het allemaal wel wat betreft de stroming. We hadden een gevarieerde vangst. Bot, schol, tarbot, wijting en tong. Al met al was de vangst met vijf man niet overweldigend maar het was wel verhelderend.....

Groeten uut PLaya del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor

 

 

 

 

 

 Dennis Zwiers=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Een oefensessie op NoordBeveland
Dinsdagavond met 5 man nog een korte vissessie gehouden aan de dijk bij Colijnsplaat. Willem, Dennis en Henk waren al even aan de gang toen ik samen met Johan aankwam,  Willem had intussen al een paar kleine platvisjes gevangen. Ik viste er vanaf half acht met hoog en afgaand water met een pakje oude zagers, en een handvol mesheften en een halve markeelfilet uit de vriezer. Er was een fluitende stroming en veel groen in het water. We hadden de “sturmpinnen/ankerlood” nodig om de onderlijnen uit elkaar en op hun plek te houden. De worpen gingen afwisselend dichtbij er veraf met verschillende onderlijnen in de hoop de juiste formule te vinden voor de komende viswedstrijd aldaar, nl. de Orisantcup op zaterdag 1 september, zie de wedstrijdpagina van http://www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl

Voor de schemering kwam er regelmatig een visje boven. Johan ving in 6 opeenvolgde draaien 5 vissen, een tarbotje, een grote bot, twee kleine botjes en een miniwijting. Na de schemering kwamen er twee mooie tongen voor Henk en Dennis, aangevuld met wat miniwijtingen. Mijn eigen vangst barometer beleefde even een dieptepunt, ik bleef op een NUL steken. Toch voor over anderhalve week nog maar eens verder op zoek naar de juiste formule voor de visserij aan de Orisantdijk.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

    Niek Romijn=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Gisteren een tijdje aan het strand van Zoutelande het vuurwerk bewonderd aan de overzijde (Knokke?) Dat was het mooiste wat ik zag, want de hengels bleven - door de strakke wind - niet roerloos, maar beet heb ik maar één keer gezien. Ondergetekende was om half tien aan het vissen. Ik ben er ondanks die ene golf die me goed nat maakte, goedgeluimd tot 24 h gebleven. Ik had deze keer de overgang aan het Kustlicht genomen, en dan een 50 meter naar links. Ik kwam (tenminste mijn onderlijn) er steeds goed uit, dus zal ik misschien nog iets te ondiep gelegen hebben. Er was zoals andere berichten meldden vrij veel stroming en wind, maar met 210 klapanker lood bleef ik goed liggen (tenminste: mijn lood). Er was veel krabbenvreterij, dius om de tien minuutjes ophalen en opnieuw beazen, eerst een leegloper (dat ben ik ook al niet) dan een zager, kleine haakjes, korte afhouders. En zo ver mogelijk werpen tegen de wind in. Geen tong gezien, wel twee magere wijtingen en een steenbolkje kleiner dan mijn hand.  Enkele dagen daarvoor had ik voor de stek achter hotel Zuiderduin gekozen, waar ik aan de Bucksweg toch vier tongen vong, ving, vangde..En weer enkele dagen daarvoor heb ik op de noordpier (Wijk-aan-Zee) gevist. Toen ving ik er zes, en daarenboven twee mooie horsmakrelen en twee minder mooie zeebaarsjes. Ik heb nog pieren en zagers over, dus moet ik eens nadenken waarheen ik vanavond trek.

Groeten aan alle strandjutters, Gib

 Gilbert Stynen=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


HALLO MEDE VISSERS,oP 21 AUG AAN HET STRAND V ZOUTELANDE, 5 UUR GEVIST MET VERSE ZAGERS VAN DE B.D STORE. 3UUR VOOR L.W. EN 2UUR NA L.W.  EEN PRACHTIGE ZONS ONDERGANG EN EEN OPEN STERREN HEMEL.MAAR GEEN VIS!!! dOEI  GR V BROMMIE.

 BROMMIE=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Hallo medevissers,

Stond gisterenavond eveneens aan de boulevard te Vlissingen. Als ik net het bericht van Jan B las denk ik dat ik diegene was die links van hem stond richting gevangenistoren. Situatie klopt dus volledig met hetgene Jan reeds beschreef maar wat betreft de vangst had ik meer geluk. Ik was gestart omstreeks 20.00 u, water stond nog hoog maar vrij snel een aanbeet wat een gulletje van 42cm opleverde. Daarna was het geruime tijd enkel de krabben gelukkig maken (heb er een grote uitgedraaid) tot bijna een uur voor laag water als er zich toch enkele tongen melden. Ik ving er 6 na elkaar waarvan er 5 maatse waren (grootste 32 cm). Heb gevist met zagers, onderlijnen met korte bezemafhouders met haakje 6, aan dwarrelijn niets gevangen. Ben halfuurtje na Jan B gestopt, wind was inderdaad fel toegenomen. Zo zie je vaak op eenzelfde strand dat door wat geluk de vangsten soms verschillen. Ik hoop hiermede een bijdrage geleverd te hebben (trouwens mijn eerste vangstbericht).

Groeten, Luc, Brasschaat-BelgieLuc De Lombaert=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


Hallo,

Gisterenavond gaan vissen aan de boulevard in Vlissingen. Gevist met pieren en steekzagers en verschillende soorten onderlijnen. Er stond veel stroom en er dreef veel vuil. Tevens nam de wind behoorlijk toe , wat het vissen er niet leuker opmaakte. Begonnen om half 10 en gestopt om half 1. Het was niet normaal hoe snel je aas er af was gevreten. Extra volle haken waren binnen een 2 tal minuten weer kaal. Dus de vis moest er snel bij zijn. De vangst viel dus tegen, Alleen een bot van 30 cm en een baarsje van 40 cm waren de aaseters te snel af.

Volgende keer beter, Groeten Jan B.

 jan b=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


HALLO BEN  OP ZONDAG  GAAN VISSEN BIJ DE VUURTOREN  IN WESTKAPELLE OM 12 UUR S NACHTS TOT 9 UUR S OCHTEN  WAS LEKKER WEER  HEB MET MIJN T SHURT GEZETEN  EN HEB ME NIET VERVEEL OM DE 10 MINUTEN WEL EEN  BEETJE  DE VANGS WAS  EEN KRAB VAN WEL20 A 25 CM  4 TONGEN NIET DE MAAT 9 SCHARREN EN  TWEE HORSMAKRELEN  MET DE PIEREN GEVANGEN   GROETJES  MATMAT=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Gisteren van 09.00 tot 13.30 wezen vissen aan de Baaiweg, los van het vele vuil was de vangst ook niet echt denderend. Ondanks dat toch een heerlijke vis ochtend met 7 kleine platvissen en 2 weer zwemmende tongen. Ook om mij heen werd bijna niets gevangen, vooral de zeebaars liet het volledig afweten. Van de week nog eens naar het strand van Renesse, daar kan je nog wel een zeebaarsje vangen afhankelijk van het juiste tij om te vissen, dat is de clou. Groot zijn ze niet maar de sport is desondanks niet minder.

M.vr.gr. John de Visser Sommelsdijk

 

 J.de Visser=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Maandag 20/08 nog een paar uurtjes gaan vissen in Zoutelande. Van 21:00 tot 24:00 uur gevist en niets gevangen.
In het begin enorm harde stroming en veel vuil (plastic afval en wier). Ik heb zo mijn twijfels over sommige vangstberichten naar mijn mening is het nog geen vette in Zoutelande op enkele ondermaatse vissen na.

Groetjes,Willem Kvis=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Hoi vissers

Maandagavond sinds lange tijd weer eens gaan vissen,plaats delict Zoutelande,begonnen om 20.00 uur laag water om 23.15uur.Toen we begonnen stond er een loeiharde stroming en zeer veel vuil wat het vissen er niet leuker op maakte,na wat materiaalpech(lamp kapot steun gebroken)om 23.00uur de boel maar terug ingepakt en teleurgesteld huiswaarts gereden maar ja volgende x beter over de vangst kan ik kort zijn,Ron 1 tong Leo niks.Er stonden wel een visser of 15 maar daar kan ik weer geen berichten van lezen dus heren doe ook eens een x wat moeite om een berichtje in te sturen,het neemt maar een paar minuten inbeslag,dus ik zou zeggen tot lezens.

 Leo uit Putte=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


 Hallo zeevislanders .

Plaats:bruinisse. gevist van. 11:45 tot en met 17:30. Hier is nog een berichtje van gisteren omdat wij weer samen een keer op de geep zijn gaan vissen. Toen wij op

de plaats van bestemming aan kwamen ging de dobbers richting het zilte nat toe en kregen mij zoon pas tegen 13 uur zijn eerste beet van de geep. Maar deze zette niet door en vlak daarna zijn tweede beet en ook deze was precies het zelfde geval. Toen een uur later als het water bijna hoog was kreeg hij weer drie keer beet maar ook weer  beten ze niet door en als hij het aas had ververst en ingegooid ging hij toen met zijn mobieltje op internet kijken ging plots de hengel helemaal krom staan er zat er uiteindelijk een mooie geep er aan. Ook ik kreeg vlak daarna een mooie beet maar deze geep viel er vlakbij de kant er af maar ook ik had uiteindelijk een geep gevangen en dus komen ze weer terug in de oosterschelde mondjes maat. En wat niels betreft de geep is nog helemaal vertrokken want je kan ze nog tot eind september vangen als het weer maar goed blijft zelf in oktober had ik verleden jaar ze nog gevangen en dan waren ze een stuk groter. En dus voor de andere zeevislanders vele vangsten

toegewenst van deze kant de Zeehondetemmer.

 

 

Nico.nico=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Vorige avond eens geprobeerd een tongetje te vangen aan Cadzand samen met m n 2 neefjes. Laag water om 23u , gevist van 20u30 tot 02u.Gevist met verse "kweekzagers" van bij Nathalie i Zelzate ( steeds goed aas te verkrijgen ) . Wat de vangst betreft mochten we niet klagen , rond de 30 tongetjes waarvan de helft terug zwemt . Niet slecht als je weet dat de neefjes beginners zijn en veel hulp nodig hebben ;-) . Wat me wel stoorde was dat er er 2 persoenen met sleepnet ( en aanhang ) tussen de brekers liepen en in begin dat we visten in de eerste lijn liepen . Rond 23 u (laag water )  kwamen die terug en toen ze aan de breker uit water kwamen ben ik eens gaan kijken, er zaten een 20-tal tongetjes in en er werd geen enkele terug gezet. Alle vis ging mee naar huis, ook de te kleine vis !!! Moeten zij zich dan ook niet aan de minimum afmeting houden ? Tot een volgende .Rony=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Nog een wat verlaat vangstbericht. Vorige week nog 2 keer weg geweest. Donderdag met een mannetje of 5 en 1 vrouw eens gaan proberen of de tong wel aanwezig zou zijn. Rond half 7 begonnen met vissen, iedereen viste met 1 hengel, zelf had ik een mooie wapperlijn, met daaraan een zager. Eerst kwamen er wat botjes boven, deze zwemmen weer. Toen kwamen de tongen boven, ze waren niet allemaal maats, dus die zwemmen ook weer. Maar om 11 uur gestopt met vissen en toen waren er toch rond de 20 tongen gevangen, waarvan de helft weer vrolijk rond zwemt. Was zeker geslaagde dag, Zondag zijn mijn man en ik nog een keer gaan vissen, we hadden nog wat aas over. Zijn zoontje ging ook mee, die ging op kleine vissen jagen en jawel hoor, hij heeft zeker 25 kleine grondeltjes gevangen, die zwemmen allemaal weer natuurlijk. En wij hadden toch weer paar botjes en 5 tongen, maar die zwemmen weer vrolijk rond. Paar uurtjes gevist die ochtend, want het was toch bloedheet, dus weer gauw naar huis, afkoelen in het zwembad! Groetjes Anja OostendorpAnja oostendorp=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Vandaag even 3 uurtjes wezen gepen in de oosterschelde bij scherpenisse. Vooraf al bang dat ze er niet meer zouden zitten, eerste uitgooi direct prijs!!!!! Half uur later wederom, daarna was het niet veel meer nog een redelijke beet. Denk dat seizoen ver voorbiij is, iemand nog tips waar ze nu nog goed te vangen zijn in het Zeeuwse? Gr. NielsNiels=== Maandag 20 augustus 2012 ===


afgelopen zondag 12 augustus hebben thijs ik (lars) en mijn vader (johan) de 5e zomerwedstrijd van de zeenaald gevist in het hartelkanaal, voor ons het slechtste resultaat tot nu toe mijn broertje werd 8e met 3 ondermaatse grondeltjes mijn vader werd 13des met 8 visjes waarvan 6 éénpunters en 2 tellers en ik werd 10des met 1 ondermaats grondeltje. terwijl we de vorige wedstrijd een voor ons het beste resultaat behaalde 1,1 en 2 werd nu dus 8,10 en 13.

 Cordes Travel jeugd (Lars en Thijs Rombouts)=== Maandag 20 augustus 2012 ===


Beetje laat maar goed,  vrijdagavond aan Cadzand - Bad vissen, het strand op aan de twee parkings waar bleek dat er al behoorlijk wat vissers stonden.  Toch nog een plekje gevonden op een breker.  Begonnen rond negen uur 's avonds (rond laag water) tot een uur of één.  Prima weeertje,  rustige zee.  Gevist met 'overrijpe' leeglopers en kweekzagers, twee hengels met afhoudertjes.  Bij het controleren van de eerste hengel hing er al een tongetje aan, dat te klein was,  maar goed,  ze zaten er dus.  Na een half uurtje een mooie beet,  een paling van een halve meter en 2 duim dik.  En dan begon het goed donker te worden en kwam de tong op gang.  Twee keer een doublet,  zelfs één keer een triootje van twee tongen en een scholletje.  Eindbalans 14 tongen aan de maat, een paling, twee scholletjes en nog een viertal te kleine tongetjes.  Eerlijk,  ik heb dit nog nooit meegemaakt.  Ook elders werd er goed gevangen,  de hengelaar naast me op het strand had ook een tiental mooie tongen en een zeebaars van meer dan 45 cm.  Volgend weekend zeker nog eens proberen.

Daviddavid=== Maandag 20 augustus 2012 ===


Hoi

Zondagavond gevist bij Cadzand samen met Adrie, Fons was er al hij had al 1 tong toen wij er aan kwamen om 9 uur. Gevist met leeg lopers tot 12.00 uur de vangst Adrie 6 tongen Fons 2 en ik had er 5 voor in de pan.

gr Imarimar=== Maandag 20 augustus 2012 ===


Vrijdag avond met 7 man waar onder een jonge dame gevist op het strand. Als aas pieren en steekzagers, pieren waren de favoriet van de aanwezige vis. Tegen dat het donker begon te worden Arjan met zijn twee kinderen naar huis toe. Daarna begon de vast pas echt goed te lopen. In totaal dik in de zestig tongen en tongetjes gevangen,een twintig tal botten en vier zeebaarjes waarvan een aan de maat. Ongeveer een 25 stuks tongetjes weer laten zwemmen daar deze nog niet aan de maat waren.

Om half een naar huis gegaan ,het was een heerlijke avondLeo=== Zondag 19 augustus 2012 ===


Hallo allemaal! Gister met Jan , Henk en Keith naar zeeland geweest. Eerst een poging gedaan op geep en zeebaars te vissen aan de buitenkant van de roompot maar dat was helemaal niks. We spraken daar iemand die er al 3 dagen aan het vissen was en pas 4 visjes had gevangen! Niet echt veel dus... Toen daarna nog een aantal vissers 3 meter naast ons kwamen zitten aan beide kanten terwijl er zat ruimte was hadden we het wel gehad daar. We besloten om maar naar de overkant te gaan oftewel de Banjaard om ons geluk daar te beproeven. We wilden eerst tegen de kering aan staan maar omdat het daar erg druk was zijn we maar 2 km verder op gaan staan. Ik begon wel goed met in de 1e haal een horsmakreel en de 2e haal een bot. Keith volgde met een bot en een kleine wijting. Daarna was het helemaal klaar.... niks meer bij gevangen!! De avond was voor Henk helemaal compleet toen hij op de terug weg nog even met z'n blote voeten in een vers gedraaide donut ging staan!! SHIT!!! Hahahaha!!!! Al met al wel een gezellige avond gehad met een super weertje! Groeten en vangse!! JohanJohan=== Zondag 19 augustus 2012 ===


Vismaten,

Vandaag was het mijn dag zoals ze het allemaal zo mooi kunnen zeggen dus wilde ik er wel wat moois van maken. Het plan opgevat om de tong te gaan belagen vanaf het strand bij Domburg. Het tij was goed om half 10 sávonds laag. Het weer was uitstekend, drukkend warm en bijna geen wind. Mooie ingredienten voor een avondje op de tong. Mooie steekzagers gehaald bij Eef Hoek aangevuld met wat piertjes en slikken. Ron van Dorst had ik nog even contact mee op Facebook want hij ging ook vissen op het strand van Domburg.
Rond 18.00 uur vetrok ik naar Domburg toe en het viel me nog mee met de drukte, alleen bij het strand baarde het me zorgen. Geen parkeerplaats te vinden maar 5 minuten later stond ik in een vak want gelukkig gingen alle badgasten weg. Dan de spullen het duin overbrengen, je moet goed in je schoenen staan met 30 graden en ik was maar wat blij toen ik aankwam aan de waterkant.

Ik had 2 hengels meegenomen voor de verre visserij nl de Shimano Technium en de Hiro Dreamsurf voorzien van nylon op de spoel 28/100 en een hengel voorzien van dwarrellijnen en de ander met afhouders. Afwisselend vissen met pieren, slikken en steekzagers maar de eerste 2 uur vissen vanaf half 8 bracht helemaal geen vis op. Gelukkig viel het best wel mee met de badgasten die aan het zwemmen waren. Genieten was het dus van de ondergaande zon. Een heer op leeftijd, vond nog een oude onderlijn in het zand, kwam deze brengen, waarvoor dank. Eigenlijk kreeg ik een sneer dat ik de rommel bij me moest houden terwijl hij niet wist dat het van een ander was. Maar goed lood in de kist en rommel in de tas.

Nadat de koperen ploert in de zee gezakt was kwam de eerste vis boeven in de vorm van een bot. Daar kwam ik uiteraard niet voor want we kwamen voor de tong. En die kwamen er ook en met mondjesmaat kwamen ze binnen. Ik had zelfs een trek van 3 tongetjes aan de afhouders. Die waren dan ook daadwerkelijk favoriet. Dus met opkomend water werd alles gevangen en rond 24.00 uur was het aas bijna op en was het zaak om op te krassen. De terugweg viel reuze mee maar het blijft een aardige tippel.
De visserij was in 2.5 uur vrij aardig te noemen, de gevangen tongetjes zwemmen weer want ze waren ondermaats, 9 stuks aangevuld met 2 botten van begin 20 cm.

               Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 19 augustus 2012 ===


Hallo vissers!

Gister avond wezen vissen met de hoop om wat tong te vangen.

Het was om half 10 laag water, op het moment dat het opkomend water werd ging het lopen

Vangst was 3 scholletjes, 1 scharretje, 1 zeebaarsje en 14 tongen.

Van deze vangst waren 13 tongen groot genoeg om mee naar huis te nemen

Groetjes RichardRichard=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Vrijdagavond 17-8-2012 samen met mijn maat Marti het strand van Walcheren opgezocht met de bedoeling wat tong te vangen. Begonnen om 19:30. Laag water om 21:00 uur. Tot 22:00 uur liep het slecht. Marti een paar scholletjes en een botje. Daarna kwam de tong los. Eindresultaat Marti 7 tongen, 2 scholletjes, 1 botje en 2 grote noordzee krabben. Ikzelf, 9 tongen en een scharretje. De kleinste tong was 21 cm (zwemt weer), de grootste tong was 42 cm. Gevist met steekzagers. 1 Tong gevangen op een wapperlijntje, de andere 15 op een 3 haakspaternoster. Een heerlijke avond met weinig wind en een zwoele avondtemperatuur.

Frank

 Pinochat42=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Vrijdagavond gevist samen met mijn zoon, met 3 hengels,2 uur voor laag en 2 uur met opkomend water aan Cadzand Bad, een prachtige avond, met een prachtige zonsondergang en prima temperatuur.

Echter de vangst viel bar tegen, helemaal tuk gehad, niks gevangen, gevist met elke hengel 3 haken met kweekzagers.

Naast me stonden in vele vakken vele vissers, heb af en toe een klein tongetje zien vangen.

Volgende keer beter maar weer en anderen veel succes.

 

 Lein Dieleman=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Na eerst een weekje aclimatiseren op het werk vandaag dan toch gaan vissen. Ik had er zin in. Vanochtend om half vijf vertrokken richting de Zeelandbrug. Gewapend met de Red-Metall en steekzagers. Het was hoogwater toen ik aankwam en heb gevist tot half negen ongeveer. De tweede draai had ik een mooie tong van 27 cm. Dat gaf de burger moed. De derde draai een zeedonderpadje van 12 cm. En de laatste draai voordat de koperen ploert op dit gedeelte van de wereld zijn/haar gezicht liet zien een doublet van een ondermaats zeebaarsje en weer een tong. Deze was 26 cm en het baarsje zwemt weer. Rond zeven uur kwamen er nog een paar Belgen en die gingen het met kunstaas proberen. Ik heb ze niks zien vangen. Ik zelf heb met het licht ook niks meer gevangen.Toen ik om half negen de handoek in de ring gooide kwam er nog een visser en die ging het op mijn stekkie proberen. Onderweg naar de auto kwam ik ook nog drie Fransen tegen en die wilde ff leuk met mij babbelen over de visserij. Nou ik kwam niet veel verder dan:Que??? Oftewel ik spreek geen letter Frans... Van de week nog maar is een sessie ergens wagen. Jullie lezen het wel weer..

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Hallo Medevissers,

Gisteren vrijdag met het mooie weer de laatste paar uur van het opkomend tij gaan gepen aan de Oesterdam.Er stond een stevig windje schuin tegen de kant. Vier keer werd mijn dobber enkele meters over het water getrokken, maar verder dan dat kwam het niet. Niets gevangen maar een heerlijke namiddag aan het water.

Groeten Marc U uit Essenmarc Uytdewilligen=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


 

Beste vismakkers,

Vandaag met een zware delegatie vismaten het Noordzeekanaal bezocht, want er moest weer eens tong gevangen worden. Met 4 man en 8 hengels zou dat toch moeten lukken. Het werd een heerlijke en gezellige visdag en al snel kwamen de eerste botten en tongetjes binnen. Op de botten na was alle vis klein, de meeste tong haalde de 20 cm niet eens. Toen we om 16.00 naar huis gingen hadden we  13 tongetjes, 6 botten , 3 wijtinkjes en 2 zeegrondels. Zelf ving ik mijn record kleinste vis, waarschijnlijk een dikkopje van 6cm gevangen op een zeepier met een haakje 6. Geen spectakel dus maar wel een topdag met elkaar.

  

Groeten

 Cor=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


een laat berichtje vorige week met jeff aan de pier van ijmuiden gezeten noordpier was er erg druk toen wij bij het bekende hek waren vroeg ik aan jeff heb jij mijn aas mee genomen nee zegt hij wel de mijne dus kon weer terug lopen ik kwam onderweg een visser tegen die zei ja ik heb zeebaarzen gevangen en schar en polak en tong ik dacht nou aardig wat dus uit eindelijk in totaal meegenomen 2 zeebaarzen en stuk of 9 tongen in totaal gevangen met 3 hengels en heel veel kleine baarsjes en tongetjes het was lekker weer ! gevist met afgaand water alleen jammer van die dronke jongeren majah tong in de pan en iedereen is blij Kenneth en jeff=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Hallo,

Donderdagavond de buitenpier aan Neeltje Jans nog eens uitgeprobeerd. Een stek die pakweg een 8 jaar geleden toch geen slechte tong-stek was, maar die ik een paar jaar links had laten liggen. Een paar weken terug deze stek al uitgeprobeerd met teleurstellend resultaat... ditmaal bevestiging gezocht en gekregen, nog steeds teleurstellend dus. Een makkelijke stek, dichtbij de auto, daar is alles mee gezegd; omstandigheden waren ideaal om tong te vangen, zwoel warm weer, mooie gelijkmatige getijdestroom... tong-vangst:0,0. Een 10-tal vissers stonden naast mij op de pier, maar ook deze boekten zeer slechte vangsten, verschillenden kwamen hun beklag doen. Mijn avond/nacht werd gered door 2 toevalstreffers: 1 zeebaars van 45 cm en een bodemhaai van pakweg 80 cm. Gevist met pieren en zagers van 19u tot 1u30, in vergelijking met de Walcherse vangstberichten kan je dit dus gerust een miezerig resultaat noemen.

 

Greetz,Tim=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Hoi,

Gisteren donderderdagavond / nacht 16/08/2012 na hele lange tijd weer eens gaan vissen op het strand samen met mijn vismaat Alexander. Plaats van bestemming domburg. Nadat we de auto geparkeerd hebben zijn we met onze bekende blauwe viskoffers gaan zeulen door de duinen en over het strand ( je kon zien dat wij echte bootvissers zijn en geen strand vissers we hadden veel te veel spullen bij). Op plaats van bestemming gekomen snel onze spullen gereed gemaakt en gaan vissen. We waren er ongeveer 1.5 uur voor laag water en zijn tot 2.5 na laag water door gegaan. Toen moesten we verplicht stoppen door het snel opkomende water. De vangst was matig te noemen: redelijk wat kleine botjes en scholletjes en slechts 2 tongen met 4 stokken.

Of wij moeten nog meer oefenen met strand vissen of we hadden gewoon domme pech. Volgende keer nemen we in ieder geval waadpakken mee en minder lood ;-)

Gr

JackyVroegop=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Hallo,

Afgelopen week in de Oosterschelde gevist op zeebaars.Tergelijkertijd heb ik onder water gefilm in de hoop een aanval van de zeebaars te kunnen vastleggen.
Ik heb die ochtend met oppervlakte pluggen 4 gepen en 1 makreel gevangen.

I

In totaal is 4.5 uur filmmateriaal gereduceerd tot 6 min. en het is helaas nog niet gelukt om de zeebaars op beeld te vangen.
Maar het heeft wel andere leuke beelden opgeleverd van het prachtige onderwater wereld in de Oosterschelde.

http://www.youtube.com/watch?v=k36MYW0L06k

Veel kijk plezier.Silverbrax=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Hoi

Donderdag gevist bij Cadzand van 2o.oo uur tot 23.45 uur samen met Adrie hij had 8 tongen en ik 5 tongen alles gevangen aan leeg lopers .

gr Adrie en Imarimar=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Gisterenavond nog een 2 tal uurtjes wezen vissen aan de Buitenhaven in Vlissingen. Gevist met pieren en als onderlijnen wapper en bezemafhouders. Gevangen 6 steenbolk, 5 hoofdkrabben en 1 maatse zeebaars.

Ik heb nu vakantie, dus zal ik de waterkant de komende weken regelmatig bezoeken. Tot een volgend bericht,  

Jan B.jan b=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Hallo Medevissers,

Ben gisterenavond 16/08 na een te lange afwezigheid weer eens naar het strand geweest om te proberen wat te vangen, mijn vaste vliegvismaat Frank was ook eens mee gegaan en had hiervoor een nieuwe stok aangeschaft bij Nol Jurgens, was zijn eerste keer vanaf het strand.

Om dat ik er al een tijdje uit ben wist ik niet goed welke stek te kiezen, normaal was het bij mij standaard Westkapelle, nu eens voor een andere stek gekozen meer richting Vlissingen, geheel niet gehinderd door enige kennis over de stek en alle adviezen van anderen in de wind geslagen.

Het was prachtig weer en schitterend tij, omstreeks 20u vlogen de loodjes richting Belgische kust, pas om 21u kwam het eerste botje aan de kant, daarna bleef het tot een uur of 22u stil, maar toen begon het te lopen. Frank had zijn eerste doublet te pakken; een scholletje en een tong. Al gauw kwam bij mij ook de eerste tong binnen een kleine veertiger!

Hebben daarna nog lekker gevangen, zijn tegen 24u gestopt, het is immers nog even rijden naar Bergen op Zoom. Eindscore: Frank 10 leuke tongen en een scholletje aan een hengel, ikzelf 4 tongen, twee van formaat vloermat, een botje en schar en een flinke Noordzeekrab aan 2 hengels.

Voor Frank was het de eerste keer dat hij op deze manier vistte, dus niet slecht al met al lijkt me en voor herhaling vatbaar!

Grtz., Paul uit BoZ

 Paul uit BoZ=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Morge, Donderdag 16-08-2012. Met maten Jeroen en Anton wezen vissen bij Zoutelande. HW 20.45 uur. Van 20.30 tot 23.30 gevist. Geen golfslag, dus geen zeebaars. Wel had Jeroen een micro-wijting + krab. Anton had twee tongen, waarvan 1 van 40+ cm. Ik had 6 tongetjes, waarvan 2 rond de 40 cm en 4 van +/- 30 cm. Lekker weer, in korte broek gevist. 70 mtr. uit de kant. Goede zagers van Brouwers uit Bergen op Zoom.

LuukLuuk Wils=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


Donderdag t plan gevat om de zeebaars eens achter de schubben te zitten in de rotterdamse havens. Kwart over 3 hoog water dus naar mn favoriete stek maar wat bleek : deze was afgezet door onze vrienden van het havenbedrijf die toch al bekend staan om hun begrip tegenover sportvissers ( lees trailerhelling maasvlakte 2 ) dus weeeeer een prima zeebaarsstek naar de kl..... Doorgereden naar de ppgb en de stenen glooiïng maar behalve veel badgasten en wat harders hier niets gezien, dus dan maar wat op fint vissen in de waterweg. Veel aanbeten en veel missers op de zeebaarsstok en eigenlijk weinig sport op dit materiaal. Toch nog een tiental gevangen. Als laatste nog even naar de kop gereden maar al mn rubber lag thuis dus nog maar even genoten van t lage zonnetje en huiswaarts gegaan. Volgende keer eens in zeeland kijken ondanks de matige berichten.Ron=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


Gisteren met vier man geprobeerd wat vis te vangen. Naar het walcherense strand gereden en daar aangekomen bleek de wind wel heel hard te zijn. Toch geprobeerd te vissen de man met een hengel, om inelkaar komen te voorkomen. Was niet al te fijn weermaar wat botten,tongetjes'tjes een klien zeebaarsje en een hele mooie.

Na twee uur vissen maar gestopt daar alles vol zand zat, een volgende keer beter.

 Leo=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


zaterdaG 11-08 NOG EEN VERLAAT BERICHTJE VAN ZATERDAG GEVIST MET PAUL EN RICHARD OP HOEH VAN HOLLAND BIJ DE dsm GEVIST MET PIEREN EN ZAGERS,DIE ER NA 3 MINUTEN AF WAREN DOOR DE MASSA'S KRAB DIE DAAR HUIZENHOOG OPGESTAPELD LIGT BEGONNEN OM 20UUR30 HOOG OM 2300 UUR GESTOPT OM HALF 3 MET ALS RESULTAAT PAUL 2 WIJTINKJES RICHARD O,O EN IKZELF 2 TONGETJES TUSSEN DE 20 EN 25 CM KORTOM DEV VANGST WAS SLECHT MAAR HET WEER MAAKTE VEEL GOED

SLAPPE LIJNEN TON.ton vreeburg=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


vanochtend naar de banjaard geweest om een paar uur te vissen. Van 06:30 tot 11:00 gevist. Het resultaat was 2 schollen waarvan 1 van mooi formaat en 2 ondermaatse scharren. Niet echt de moeite dus.

 Sander=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


Gisterenavond (woensdag 15/8) even gaan vissen in de buurt van Cadzand. De bedoeling was om een 5-tal uurtjes te vissen, maar helaas moest ik al na 70' stoppen. Er kwam echt wel te veel wind opzetten waardoor het helemaal niet aangenaam meer was om op het strand te staan. In die tijd heb ik 3 tongen gevangen, van een panklaar formaat. Als aas gebruikte ik zagers. Ik viste met enerzijds een hengel met afhouders en anderzijds een hengel met dwarrellijntjes. De 3 tongen werden allen gevangen aan de dwarrellijntjes. Jammer genoeg dus de sessie vroegtijdig moeten beëindigen. Mààr...net op tijd om De Rode Duivels met 4-2 te zien winnen van Nederland :-)Filip=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


hallo, gisteren nogmaals geprobeert in oostende de zeebaars te belagen masaal visdiefjes aanwezig met tienatllen duikte ze naar benenden op 15 meter van ons
dus met andere woorden massas aasvis aanwezig maar helaas slecht 1scholenbaarsje en 1fint Coenraad Deputter=== Woensdag 15 augustus 2012 ===


De voorbije paar dagen vakantie in Kamperland waren heerlijk. De weergoden waren van de partij. De vis iets minder. Heb vijf sessies gevist en wat nieuwe stekken uitgeprobeerd. Al bij al waren de verwachtingen groot maar de vangsten minder denderend. Bij één sessie een makreel op de lepel kunnen vangen en bij twee andere sessies een scholenbaars gevangen, één op een x-rap kleur waar ik nooit eerder een vis aan ving en die ik meestal inzet om te kijken of er kans is op vasthangers en één in het donker op de dobber-zager combinatie. De nieuwe stekken gaven niet het verhoopte resultaat maar zoals de medevissers al weten en moeder de vrouw maar moeilijk kan begrijpen, moet er veel tijd geïnvesteerd worden om te weten op welk tijdstip van de eb en vloed cyclus vriend zeebaars op een bepaalde stek foerageert. Heb ze wel onder de kant zien zwemmen maar niet kunnen verleiden tot een aanbeet. Hopelijk een volgende keer meer succes.marc vanthienen=== Woensdag 15 augustus 2012 ===


Badstrandsessie

Dinsdagavond deden we nog een badstrandsessie nabij Renesse.  Ik was met Henk met de auto en Johan kwam te voet vanaf de camping. Ook de jongens van Cordes Travel  Jeugd, Lars en Thijs waren erbij. We visten vanaf 8 tot half 12 s’avonds met laag en opkomend water. Het water was vlak en het weer was zomers “om te puffen”. Henk en Johan waren zo verstandig om op de korte laarsjes te gaan terwijl ik liep te dampen in een neopreen waadpak. We hadden de restanten van de weekeindvisserij in de aasbak, pieren en kleefpieren, zagers en riekende slikjes. Gelijk bij de eerst worp wist Henk al een microwijting te vangen. Bij mij was de tweede worp al goed voor een bot. De jongens van Johan hielden zich bezig met makreelvisserij dicht onder de kant. Bij het optuigen van mijn tweede hengel zag ik in de verte al wat gespetter van oppervlaktevis. Een paar verre worpen met de verenpaternoster leverden niets op totdat op 35 meter voor mijn voeten plotseling het water explodeerde van de vis. De volgende worp was er middenin, en daar vielen bij mij 2 makrelen op, en bij Thijs zelfs 3 tegelijk. Zo snel als ze gekomen waren ware ze ook weer verdwenen, de rest van de avond was er geen makreel meer te zien/vangen.

Intussen ging de vangerij van microwijtingen en microbolkjes gewoon verder, ondanks dat we met kleine haken visten hadden we veel gemiste aanbeten. Toen het eenmaal donker was werd de vangerij wat minder en de stroming wat sterker. Er was veel troep en wier op de vloedlijn en in het water, dus het werd veel vuilpukken. Johan kwam bij het vuilplukken nog een minitongetje tegen. Mijn laatste draai van de avond zorgde nog voor de bonusvis van de avond in de vorm van een dikke paling met een geschatte lengte van70 centimeter.

Zo rond middernacht was ik weer op weg naar huis met 2 makrelen in de viskist en een totaalscore van 11 microwijtingen, 2 microbolken, 1 bot, 2 makrelen en 1 paling. Henk kwam tot 9 microvissen, Johan tot 3 microvissen en 3 soorten.

    Niek Romijn=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Hallo

Afgelopen zondag een dagje naar het strand geweest en ondanks de enorme drukte toch besloten om toch een hengeltje mee te nemen om 'n nieuwe plug uit te proberen.
Op het strand wist ik een plekje waar veel stenen liggen en de badgasten op afstand blijven.
Toen ik in mijn zwembroekje een eind in het water stond, bedacht ik wat mijn evt. kansen waren en somde de omstandigheden even op;
• Strand en zee vol gillende badgasten
• Oosten wind kracht 4
• Doodtij
• Middag 14.00, brandende zon
• 2 pluggen bij me en een fotocamera( om de nieuwe plug te fotograferen)
Ik denk dat vele dit geen ideale omstandigheden zouden vinden, maar toch was de baars om het jagen.
Binnen 3 gooien had ik een prachtige baars, die voor mij gevoel ontzettende sterk was en maakte er een echte sport van. 
Gelukkig aan de zijkant van de bek gehaakt en ik kon h’m zo gemakkelijk onthaken.

Na een paar foto's is deze beauty weer terug het Zeeuwse water in gegleden.


Daarna nog een wereld-aanbeet, ’n run van 5 seconden daarna een snok en d’raf………jammer , maar wel gaaf! 
Was effe bang dat de voorslag het begeven zou hebben en zo ook mijn nieuwe plug kwijt zou zijn, maar alles was ongedeerd gebleven. 
Zo blij als een jongetje met 'n schepnetje stond ik na te genieten. Dit moest een grote baars geweest zijn en ik betwijfel of ik deze had kunnen landen met mij Morethan hengeltje. 
Daarna ving ik nog 2 kleine baarsjes die iets groter waren dan mijn plug. Een daarvan gevangen met de MB zonk gataride yy hotshad.


Na 1,5 uur vissen moest ik het voor gezien houden, want de Duitse toeristen kwamen op luchtbedden voorbij gedreven. 
En ze hadden groot gelijk ik had daar niets te zoeken. Met een bevredigde grijns liep ik terug en heb nog wat foto´s gemaakt van mijn nieuwe plug.
Een echte aanrader, gooit goed en heeft een speciale actie. Ik plaag effe en zeg de naam nog niet, maar een echte pluggenfreak zal aan de ogen en de vorm zo het merk en type kunnen herkennen.


Succes iedereen in de beste zeebaarsmaanden.Silverbrax=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Vanmorgen het plan opgevat om weer eens te gaan vissen mede ingegeven door het goede weer. Dochtertje wilde ook mee dus dat beloofde gezellig te worden. Stek werd de brandweerkazerne Elbeweg, lekker bereikbaar met de auto en vaak een visje. Eerst maar even zagers gehaald bij "de Eagle", was weer toppie vers. Om 12.00 uur gearriveerd,HW 13.00 uur. Kwartiertje later het aas te water. Na 5 minuten rammelde de hengel haast uit de steun, een zeebaarsje van 40 cm. Daarna werd het tijd voor de kleinere vis (grondels -15 stuks) en 2 grote botten (35 en 37 cm). Verder prima weer gehad en mijn dochter een hoop kunnen leren wat ze erg leuk vond. Om 1700 uur weer huiswaarts met een lekker kleurtje erbij.

Groet, de houtmannetjeHoutman=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Vandaag in Maassluis van 1430 tm 1900 met 2 man 2 botjes gevangen.Gevist met pieren en zagers.

2 weken geleden op hvh bij dsm hadden we beide ook 1 botje op de hele avond,de vangsten zijn echt dramatisch.Dennis W=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Zaterdag 11-08-12

Gaan vissen aan de ooster schelde bij de stompe toren

Ik was er met afgaand water uurtje staan gooien met pluggen en lepels

Over de  vangst kan ik kort zijn 0,00  of het nu aanhet tij licht weet ik niet

misschien moet je er met opkomend water wel vissen wie weet.

Door grreden naar Neeltje jans er stonden een paar vissers te gooieen maar ik heb ze niets zien vangen

vangze nog allemaal

gr leo

 leo both=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Afgelopen zaterdag tussen 1400 en 2200 gevist bij Wijk aan Zee. De vangst was bar slecht. Het weer was daarentegen voortreffelijk.
Afgewisseld tussen dobber, een Rapala plugje en de bodem visserij met 3 haaks paternoster. Als aas gebruikte ik zagers.

De vangst:
7 zeesterren! 1 noord-zee-krab van 5cm en uiteindelijk bij opkomend water (rond 2100) toch een paar flinke beuken op de top van mijn hengel, waarvan de laatste tot een successvolle aanbeet kwam - een Gul van 38cm.

Daarna hield ik het voor gezien. Al met al, niet echt lonend, maar wel genieten.

Volgens mij ook nog een bruinvis gespot in de verte, maar ik weet het niet zeker - want wat het ook was,  was wel een goeie 500 meter voor de kust.Bert=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Zondagavond en nacht op de Noordpier Wijk aan Zee staan vissen met drie hengels, allemaal op de bodel, twee met afhouders en een met een dwarrellijn. Zagers en pieren aan de haak geslagen, en een het geheime wapen: vlak boven de paternoster een voerkorfje met daarin gemalen visafval (aparte blender voor aangeschaft want anders is het niet fris), en dat gemengd met broodkruimels en bindmiddel. Dat een nachtje laten staan en je hebt magisch lokaas. Afijn. geheime wapen is het dus niet meer :)

na een sessie van 19:00 uur tot 01:00 uur was het een genot om van de zon en de sterrenhemel te genieten. Heldere hemel, en het resultaat was 12 maatse tongen, vier zeebaarzen waarvan 1 maar liesft 71 cm!!!! en de rest scholenbaarsjes, een paar gulletjes en voor de rest circa 15 stuks schar en bot. Mijn avond kon iet meer stuk. Was helemaal door me aas heen anders was ik langer gebleven.

GroetenErwin=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Hoi medevissers,

hier nog een berichtje van afgelopen donderdag. Gevist op de zuidpier in IJmuiden.Ideale omstandigheden. Wind in de rug, zonnetje erbij. Gevist op de geep.

De vangst was redelijk, 3 finten 1 geep en 2 makrelen(de laatste 2 op de verenpaternoster). Fint is een zeer sterke vis en doet je stabilo dobber helemaal verdwijnen!

Het lijkt wel een zeebaars! Ook nog 2 verspeeld vlak voor de kant. De zomervis is er nog.

Vangse!

WalterWalter van Look=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Europoort sessie op de tongen

Om half 8 begonnen met ik denk een kilo zagers die over waren van de avondwedstrijd van afgelopen vrijdag van De Makreel waar maar 4 visjes zijn gevangen door 20 man......slecht dus!

We waren lekker op tijd,en alleen Arjan Geelhoed stond er nog maar....maar die woont ongeveer op de Maasvlakte of Europoort samen met zijn 2 stokken;)

De stroming viel eigenlijk wel mee,maar het was gisteren doodtij,dus dat kon kloppen!

Na 7 uur vissen had ik 8 leuke maatse tongen in de emmer zitten,en dat viel me eigenlijk een beetje tegen,maaaaaar .....ze waren wel lekker vanavond!!!

Wel 4 lijnen verspeeld door die vreselijke plezier bootjes die veel te kort langs de kant varen terwijl er geen enkle andere boot in de buurt te bekennen is.

Ook nog even met Dennis Zwiers uut Bru gesproken....was even leuk Dennis!!!.....en nog wat gevangen ook lees ik net met onze zagers!!!

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Colijnsplaat  zaterdag 11 augustus

De onderstaande zin komt uit een ander vangstbericht, maar geeft precies weer hoe wij zaterdag richting de Oosterschelde vertrokken om na twee maanden weer eens te gaan vissen.

“Wind uit de oosthoek, dood tij en een zon die hoog aan de heldere hemel staat; je kunt je betere condities voorstellen voor de visserij. Enfin, het weer was fantastisch, dus toch maar naar de Oosterschelde gereden, overigens zonder enige verwachting op grootse vangsten”.

En het kwam precies uit. Gevist van 14.00 – 20.00 uur aan de Zeelandbrug. Laag om 16.00. De ontelbare tikjes op de top kwamen van de ontelbare krabben.  Na vijf minuten opnieuw beazen (met het uiteraard weer goed verzorgde aas van Pim van Profish) en zo ga je dus heel snel door je aas heen. Voeg daaraan toe dat met opkomend water er kilo’s zeewier mee naar boven kwamen.

De totale vangst: twee krabbetjes  en in de laatste haal een zeebaarsje dat helaas loste toen hij ons op de kant zag staan. Maar het weer was fantastisch en we hebben toch genoten.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda).Don Engbersen=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Wind uit de oosthoek, dood tij en een zon die hoog aan de heldere hemel staat; je kunt je betere condities voorstellen voor de zeebaarsvisserij. Enfin, het weer was fantastisch, dus toch maar naar de Oosterschelde gereden, overigens zonder enige verwachting op grootse vangsten; ik zei al tegen mijn vrouw toen ik wegging, dat het me al mee zou vallen als ik alleen al een enkele aanbeet zou krijgen. Met opkomend water gaan vissen en het eerste uur leek inderdaad een bevestiging te worden van mijn vermoedens; met tal van pluggen staan gooien zonder enig resultaat. Maar zoals al zo vaak meegemaakt, kan zeebaars behoorlijk onberekenbaar zijn; volledig onverwacht die heerlijk klap op mijn spinhengel en direct een gierende molenslip. Niet veel later kon een mooie baars worden geland die net door de 50cm tikte.
 
 
Hierna volgde een mooi anderhalf uurtje; regelmatig beet en een behoorlijk aantal zeebaarzen kunnen landen. Niet allemaal even groot, diverse veertigers, maar ook een aantal die de 50cm grens overschreden. De zeebaarzen worden duidelijk merkbaar sterker en sterker, zelfs de baarzen van begin 40cm geven al geweldige sport, en zeker op licht materiaal. Zoals gezegd, een mooi aantal baarzen kunnen landen, die overigens allemaal weer retour Oosterschelde zijn gegaan. Ik had behoorlijk wat pluggen in mijn tas gestopt, maar uiteindelijk kwamen alle baarzen op hetzelfde plugje, een Duo Tide Minnnow 125 SLD-F in de kleur H139. In je shirtje onder een stalende zon aan de waterkant en zeebaarzen die je plug belagen; wat wil je nog meer, het was een mooie ochtend aan de Oosterschelde
 
 
 
groet,


Corné=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren en vandaag nog wezen vissen,Gisteren met Jaap en vandaag in m'n uppie.Gisteren had Jaap een fint en een grondel en ik helemaal niks. Vandaag had ik drie ondermaatse tongetjes en een mini scholletje.Dus het was niet veel.Allebei de dagen gevist met zagers en pieren die wel heel belegen waren(dat is misschien ook wel de oorzaak).Ik kwam vandaag Kiske tegen met z'n maat Hans en die waren zo vriendelijk om mij nog een flinke hand zagers te geven zodat ik nog wat verser aas had. Ik heb er nog twee ondermaatse tongen mee kunnen vangen helaas niet meer.Aankomende week weer beginnen met werken dus dan wordt het nog maar een a twee keer vissen in de week i.p.v. drie of vier keer in de week.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zondag 12 augustus 2012 ===


visrijke avond aan de zeelandbrug

Vrijdagavond met Niek afgesproken om te gaan avondvissen. Niek berichte mij te kiezen voor 2 optie's, orisant of het lichtje, mijn voorkeur het laatste.

Na uurtje later geariveerd, Niek en wat andere vissers zaten er al. Met goede moed mijn hengels ingetuigd. Veel stroom stond er nog niet en met de krabben viel het ook erg mee. Om 20.45 hoorde ik een blije kreet van Niek, hij had zijn eerste tong te pakken en dat in het licht! Dat beloofde wat. Ook ik hoorde beet!! mijn hengel stond in mijn steun te klapperen met als gevolg dat mijn onderlijn vertrokken was richting zeelandbrug met lijnbreuk als gevolg.

Toen het donker werd ving wat zeebaarsjes en ook mijn eerste tong. De stroom kwam er nu goed in.  Op een gegeven moment zag ik Niek met een behoorlijke kromme hengel, met daar aan een grote paling.. niet lang daarna volgde bij mij ook zo'n slang zij het iets kleiner.

Daarna ik nog een tong en Niek nog een paling gevangen. Besloten samen tegen 24.00 op te gaan ruimen. Mijn hengels op de kant gedraaid... hoorde ik naast mij nog een keer het bekende zoef!....nog één keer riep Niek.. Deze laatste zoef leverde hem een mooie dikke tong op van 38cm.

kortom een geweldige mooie vis avond

groet, Gerald Verhoek

  Gerlad Verhoek=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Hallo allemaal!

Vandaag met vismaat Jan naar het havenhoofd in Scheveningen geweest.
Gevist van 6:00 tot 11:30. Over de vangst kan ik zeer kort zijn:  ik had 1 meeuw en Jan 2 meeuwen! Wat een geweldige vangst weer!
Pffff... We waren gelukkig niet de enigen die niks vingen. Stond toch wel een mannetje of 20 te vissen en ik heb maar 2 makrelen boven zien komen.

Al met al wel een leuke ochtend gehad met prachtig weer.

Groeten en vangse!! JohanJohan=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Vrijdagochtend 3,5 uur in Wissenkerke vanaf de oosterschelde dijk gevist. Gevist met een hengel met daaraan een dobber met steekzager. Binnen 10 minuten de eerste beet. Meteen hangen.  Een mooie zeebaars van precies 50 cm. Dat beloofde wat. Daarna nog een aanbeet gehad maar gemist. Nog wel even op de makreel geprobeerd met een verenpaternoster met daarboven een drijver gemonteerd. Daar echter helemaal geen beet op gehad. Heerlijk zonnig weer gehad.

FrankPinochat42=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Zaterdag 11 augustus naar de nieuwe waterweg HvH geweest, gevist op zeebaars met zagers van 17:30 - 20:30, op een paar keer beet na helaas niets gevangen, het is daar de laatste week al erg slecht, hopen op betere tijden!Laszlo=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Vrijdag om halfvier uit Leuven vertrokken om met de dobberzager combinatie op zeebaars te vissen. Eerste even om een paar ons zagers geweest bij van den Hoek en zoon in Moriaashoofd. Zoals steeds waren deze van prima kwaliteit. Gevist in de omgeving van de kering. Genoten van het zalige zomerweer, van de prachtige sterrenhemel en van het zien van een paar vallende sterren.  Ik had meer geluk dan mijn buurman en kon toch 3 zeebaarzen landen, waarvan 2 scholenbaarsjes die zoals het hoort terug gingen. Mijn buurman kon toch nog een dikke makreel op de kant krijgen. Vandaag de zeebaars gefileerd, mooi bruin gebakken in de boter en met smaak opgegeten. Het loopt bijlange niet zo goed als voorgaande jaren maar zolang we niet visloos blijven is het goed en hopelijk wordt het later op het seizoen beter.

Morgen gaan we terug naar Kamperland voor enige dagen.  Er liggen opnieuw enkele vissessies in het verschiet en dus blijf ik maar dromen van die aanbeet van een zeventiger.Marc Vanthienen=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Op vrijdag 09-08 ben ik met de kinderen zagers en pieren wezen spitten op het stelletje.

Eenmaal thuis gekomen hebben we al de visspullen bij elkaar geraapt en in de auto gezet. Vrouw en kinderen mee en op naar het strand om te gaan vissen.

Op het strand aangekomen alle visspullen uitgepakt en vissen maar.

Het was een poosje heel stil.

Mijn vrouw was de eerste die een vis ving een scholletje van 20 cm, maar daar bleef het niet bij.

Ze ving er nog 3 bij van dezelfde lengte.

Na 4 uurtjes vissen hadden mijn zoontje en ik nog niks, maar daar kwam verandering in.

Ik zelf kreeg een mooie beet, na het opdraaien ving ik een mooie haai van 90 cm en na 20 minuten nog 1 van 91 cm, ik heb er 2 verspilt jammer genoeg.

Het was toch nog een mooie dag geweest na 6 uur vissen is de stand

Vrouw 4 scholletjes

Zoon niks

Ik 2 haaien.

Groetjes Wim Hilleman ( Team Cordes Travel )

    Wim Hilleman=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Op herhaling aan het witte lichtje.

Vrijdagavond nog eens met Gerald op pad geweest, en ook nu weer naar het lichtje bij Zierikzee. Het zou rond 10 uur hoogwater zijn dus we konden vissen vanaf 8 tot 12. Ik was er rond half 8, Gerald zou een uurtje later komen. Bij aankomst waren al twee tegenvallers. Ten eerste kwam een van de hengels met een kapot startoog uit de foudraal. De tweede tegenvaller was de ongeloofelijke berg zooi die de vorige vissers er hadden achtergelaten. Blijkbaar hebben deze figuren wel de energie om op de heenreis de zooi mee te zeulen maar is het teveel moeite om de lege verpakkingen ook op terugreid mee te nemen. Ik heb er eerst een halve vuilniszak gevuld met pierenkrantjes, ranzige tijdschriften, lege bierblikken, veel soorten vislijn met en zonder haken, frisdrankflessen, onderlijnenzakjes en een volle baal met chips. Het vislijnschaartje wat ik tussen de zooi tegenkwam ligt nu in m'n reserve viskist. Toen Gerald aankwam had ik net voor de eerste keer ingegooid. Ik viste met een 5 meter pierenrammer en 2 grote haken verweg, en een lichte 4,5 meter hengel dichterbij met 3 kleine haken. In de aasbak veel verse pieren en zagers, aangevuld met een paar mesheften, plakpieren en een halve markeelfilet. Bij de tweede draai van de dichtbij hengel was het al prijs, een grondeltje en een tong van 28 cm kwamen op de kant. Intussen was Gerald ook visklaar en daar kwam net een scholenbaarsje op de kant. Ook onze buren links vingen al een paar visjes, daar zag ik na een paar scharren ook een tongetje komen. Gerald had een paar snoeiharde aanbeten gemist en al twee onderlijnen met vis verspeeld door lijnbreuk. Tijdens de kenterling was het even stil, behalve een paar flauwe beten gebeurde er niets. Na de kentering kwam de stroming er vollop in en moest ik elke keer meer moeite doen om mijn lijn uit de mosselstaken te houden. Ik had een klapanker op de verre hengel gezet in de hoop dat mijn onderlijn wat langer zou blijven liggen. Het leek niets te helpen, ook nu liep de lijn in sneltreinvaart naar rechts en was al weer tegen de staak aangelopen. Het bleek echter geen stroming maar paling te zijn die met de lijn op stap was gegaan. Een paling van zo'n 70 centimeter had de zeepier/zager cocktail niet kunnen weerstaan. Ook de volgende worp hetzelfde scenario, maar deze paling was "maar" 60 centimeter. Nadat ik nog een minibolkje had gevangen was het weer even gedaan met de vangst. Intussen hadden zowel de buurvissers al Gerald ook een fraaie paling gevangen. Ook ik mist nog een snoeiharde aanbeet waarbij de hengel stond te schudden in de steun. Zo rond twaalf uur hadden we voor de laatste keer de haken nog volgeregen en alsvast de voorbereidingen getroffen voor de terugreis. De laatste draai van de avond werd er weer een met een dubbeldraai. Een scharretje en een tong van 38 cm sloten deze mooie visavond af. En ik hoop dat er nog maar meer zulke sessies mogen volgen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

     


Niek Romijn=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Hallo visvrienden...

Gister avond wilden mijn broer en ik samen met de kayak bij de banjaard gaan vissen!rn

Te veel wind vanuit het niets.rnDan maar aan de binnenkant gaan liggen, leuk putje gevonden...rn Na 20 min mooie beet en gelijk door de slip,waar we na 10 min een prachtige haai binnen hadden van 92 cm en sar mey zulk licht matriaal! Verder nog 6 mooie tongen en 2 botten gevangen... Ook nog bruinvissen gezien.. Volgende week maar weer proberen !rnVamg ze allemaal!

Gr chris en rem de kayak vissersChristiaan=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


ben gister avond wezen vissen bij harlingen bij aankomt zag ik een dikke kolk en dacht wow dat was een mooie!maar vals alarm 10 meter verder kwam er een aalscholver boven helaas.maar heb er geprobeert met kunstaas te vissen met een shadje,niks gevangen waar ik niet van opkeek, maar had wel een aanbeet on de shad vlak langs de kant en heb vis kunnen zien vermoed een botje had een donkere bovenkant hapte daarna nog eenpaar keer toe ik weet niet of er in harlingen ook zeebaars zit daar was ik op uit ik ga er gewoon mee door. dit weekend weer.goedevisvangst alemaal!harm=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Zoals de bedoeling was gisteren nog even een 2 tal uurtjes aas opgevist aan de dijk bij Ritthem.

Begonnen om 9 uur en het aas was om half 11 op. Het was lekker weertje, maar de vangst viel wederom tegen.

Ik heb 3 keer beet gehad, waarvan de mooiste gemist. Gevangen 2 baarsjes van 25 cm.

Nog 1 week werken en dan heb ik 3 weken vakantie, dus een goed vooruitzicht.

Hopen dat de tong dan nog geen vakantie heeft.

Tot een volgend bericht,

Jan B.jan b=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


Vannacht gevist tussen Domburg en Westkapelle.

23.00 hr begonnen tot 04.30. Vangst erg onregelmatig. Soms bijna een uur niks en dan weer een paar achter elkaar.

Totale vangst : 9 Tong, 8 Botten. Gevist met 3 hengels.

Opvallend dat net achter (alleen brede) de branding veel activiteit was.

Later alleen vis op verre worpen.Jan Johan de Brandweerman=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Vrijdag de laatse dag van bijna 3 maanden revalideren dus om 4 uur de wekker om het opkomende water in de waterweg te pakken. Gister al aas gehaald bij kees van avicentra en daar even staan spelen met de surfblaster van penn. Om 5 uur nog in het donker met vissen begonnen maar wat een drama zeg. Als het niet zo diep was op mn stek kon je denk ik over de krabben naar maassluis lopen. Nog geen 3 minuten en de haken waren schoon leeg en behalve 1 ondermaats scharretje was er geen vis sneller dan de chinese illegalen met de wollen handjes. Tegen 12 uur was het aas echt op en dus genoten van een mooie zonsopkomst en prima weer maar gebaald van weer een door de krabben verknalde sessie. Maar de dag was nog niet om, want wat er gebeurd terwijl ik buiten met een saffie zat te wachten, komt mijn vrouw thuis uit dr werk met............... Een splinternieuwe Penn surfblaster 8000 !!!! Had ze "even opgehaald" bij kees. Heb je dan een kanjer aan de haak geslagen of nie ..... Dus volgende keer geen excuus meer om zo weinig te vangen. We faxenRon=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Gisterenavond(nacht) gevist  t.h.v. de golfbaan bij Domburg.

Begonnen om half 11 en gestopt om half 3. Als aas steekzagers en pieren.

Gevist met verschillende onderlijnen met haak no.4.

Heel lekker weer ,weinig wind,  heldere hemel,  veel vallende sterren, kortom lekker visweertje.

Er waren nog verschillende vissers bezig, maar ik weet niet of zij wat hadden gevangen.

Het aas bleef er in tegenstelling tot vorige week (Nollestrand) , redelijk lang aanzitten (ongeveer 15 min).

Wat mij opviel dat ik geen 1 bot heb gevangen, daar ik er de vorige keer 10 had gevangen op deze stek.

Dan de vangst: 10 tong!!!!, helaas maar 1 aan de maat. De rest was tussen de 10 en 22 cm.

Dus het aantal was ik tevreden mee , maar het formaat niet.

Al met al viel de vangst dus behoorlijk tegen. Vanavond nog een paar uurtjes het restant aas opvissen , maar dan in de buurt van Ritthem.

Groeten

Jan B.jan b=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Henk een dagje in de Europoort gevist. We kwamen rond kwart voor acht aan op de voor ons nieuwe stek. Ben Rotier van HSV-t Zijpe stond ook te vissen dus eerst maar een praatje pot. Zo rond acht uur zijn we ook begonnen met vissen. Als aas hadden we pieren en zagers. Al dan niet wat belegen. Ik viste met wappers en Henk met afhoudertjes. Al na een half uurtje een mooie rammel en de eerste tong lag op het droge. Even later volgde Henk met een tong. Na een uurtje kreeg ik weer een rammel en tong nummer twee lag op het droge. De tongen waren mooi dik van formaat. Toen kwam er politie en die wilde de paparassen zien en ze vroegen of we nog vis hadden. We mochten blijven zitten en alles was in orde. Kort daarna draaide Henk z'n tweede tong binnen dus stond het twee-twee. Toen begon het weer aardig te stromen(zeg maar als een raket) en wist Henk nog een mini tong te vangen. Toen het lood niet meer te houden was zijn we opgekrast. We wilden nog niet naar huis dus besloten om naar het Calland kanaal te gaan. Daar heeft Henk nog een spiering kunnen vangen en ik helemaal niks zelfs geen beet. Het was een lekkere zonnige dag maar met wat teleurstellend resultaat.... 

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV Dreischor Dennis Zwiers=== Donderdag 09 augustus 2012 ===


Beste Zeevislanders,

16 September 2012 wordt de Internationale zeehengelwedstrijd gehouden van Z.H.V. de Vogel uit Kloosterzande.

Deze wedstrijd is voor iedereen toehankelijk. (Met of zonder zeevispas) De uitslag telt mee voor de Delta en het Zeeuws vlaams kampioenschap. Opgave is mogelijk via zhvdevogel@zeelandnet.nl of bezoek onze website voor meer informatie en vangstberichten op www.zhvdevogel.nl

Vriendelijke visgroeten,

Bestuur Z.H.V. de Vogel.Z.H.V. de Vogel=== Donderdag 09 augustus 2012 ===


woensdag dishoek van laag naar hoog 11u tot 8u zes schollen waarvan vier maatse

mooi rustig weer 

ger/rinus  peymeuwissen=== Donderdag 09 augustus 2012 ===


Een avondje aan de Oosterschelde,

Gisteravond (8 augustus) was het een mooie zonnige avond, nog een enkel wolkje aan de lucht, een zwak tot matig west-/noordwesten windje en zo rond 20.30 uur hoogwater. Gevist nabij de Zeelandbrug te Colijnsplaat met 2 hengels elk voorzien van 2 haaks ondelijnen vanwege de stroming, het aanwezige groen en om net wat verder te kunnen gooien. Een lijn voorzien van pieren en de andere voorzien van zagers en vissen maar. Van anderhalf uur voor hoogwater tot ongeveer een kwartiertje voor hoogwater 2 botjes (24-26cm) en 3 scholletjes (17-18-23cm) mogen vangen wat mijn avond al geslaagd maakte. Met het kenteren van het tij weer veel groen en een sterke stroming in het water en hierdoor verder gevist met 1 haaks onderlijnen. Na een minuut of tien een mooie aanbeet van een paling van 58cm, even later gevolgd door een maats tongetje van 25cm gevolgd door nog een mooie paling van 61cm. Hierna viel het stil, geen beetje meer gezien behalve krabben dus tijd om in te pakken en thuis na te gaan genieten van deze prachtige visavond.

Gr. WillemWillem Westerweele=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


Zaterdag 4 augustus eind van de middag 4 uur weg en 17.15 aanwezig in de Nieuwe Pionier. We visten op het brede stuk Dintelhaven achter het Pomphuis. We moesten eerst een heel eind door het hoge onkruid rijden. Van zes tot negen vissen, eindelijk ingegooid en meteen beet. Mijn eerste draai had ik meteen 3 grondels. Aan het eind van de wedstrijd had ik in totaal  21 grondels en daar werd ik tweede mee. Mijn vader had 31 grondels, 2 zeebaarsjes en 2 fintjes en daar werd hij eerste mee. En of het nog gekker kon werd mijn broer ook eerste met 5 zeebaarsjes en een stuk of 10 grondels.

Las en Thijs Rombouts, team Cordes Travel jeugd   Cordes Travel jeugd (Lars en Thijs Rombouts)=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


Beste vismakkers,

Afgelopen vrijdag met vismaat Paul was het algemene malaise op de pier van HvH en scoorden we allebei een nul met kunstaas, maar ook de anderen vingen niets :op 1 van horen zeggen baars na.

Vandaag hebben we de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken en hebben we de martelgang naar de 'zandmotor' bij Monster weer gemaakt. Na de stevige ZW' er van gisteren en mooi afgaand tij waren we zo rond 09.00 uur ter plaatse. Mijn 2 Penn sets ingeworpen en toen ik naar Paul liep, zag ik dat er van een hengel de lijn helemaal slap viel. Moest een baars zijn en inderdaad binnen 1 minuut al een mooie vis van 48 cm op het strand. Vervolgens 2 uur geen stoot, zelfs geen botje. Rond 12 uur kreeg ik in de stromende regen weer een mooie aanbeet en haalde een baars van 47 cm binnen. Half uurtje daarna nog een mooie doorbuiger en een baars van 45 cm op de kant. Daar bleef het ook bij want tegen laag water kwam er zoveel groen wier op de lijnen dat we moesten stoppen. Doorweekt (teveel op het KNMI vertrouwt) maar tevreden met mijn 3 mooie baarzen begonnen we rond 14.00 uur aan de lange wandeltocht (45 minuten) terug.

GroetCor=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


Op baarzenjacht aan de nieuwe maasvlakte

Dinsdagavond met een groepje Schouwse vissers op baarzenjacht geweest in het Europoortgebied.We hadden de steunen neergezet bij een van de genummerde duinovergangen van het nieuwe maasvlaktestrand, daar was nog net plek voldoende tussen de andere vissers en watersporters. Er was veel wind, en 100 meter schuimende branding recht voor ons. De andere hengelaars hadden het  over minimale vangsten. Ik kwam samen met Johan rond half negen aan, het andere konvooi met Henk, Dennis en Gerald waren al wat eerder aangekomen. In de aasbak natuurlijk veel zagers, bij mij nog aangevuld met verse makreel. Dennis had nog voor een bak met springlevende mesheften gezorgd. Johan ging als een speer van start, binnen een half uur had hij al een grote baars tot in de laatste golf getrokken. Toen deed de baars zijn muil open, schoot de haak los en bij de volgende golf zwom de vis, zwaaiend met zijn staart, weer weg.  Zijn volgende worp was er weer een met een maatse baars, die kwam wel op de kant. Daarna was het de beurt aan Henk en Dennis om een scholenbaarsje te vangen. Gerald en ik stonden nog steeds op een NUL. In de schemering gingen de surfers en de andere hengelaars naar huis en beleven alleen wij als echte “die-hards” achter op het strand. Na de eerste regenbui was het mijn beurt, en kon ik na mooie aanbeet een maatste baars op het stand trekken, hij bracht 45 centimeter op de meetlat, het werd de grootste vis van de avond. In de laatste paar draaien kwamen er nog een maatse baars voor Dennis en Henk op de kant en wist ik er zelf nog eentje van 33 cm te vangen. Zo rond 12 uur stonden we aan de laagwaterlijn en werd het tijd om op te krassen.

Aan het eind van de avond was de totaalscore:

 Henk: 7 baarzen waarvan 1 maatse

Dennis: 3 baarzen waarvan 1 maatse

Johan: 2 baarzen waarvan 1 maatse

Niek: 1 maatse baars

Gerald had duidelijk zijn avond niet, hij kwam niet verder dan een gemiste aanbeet.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Johan, Henk, Gerald, Niek en ondergetekende naar het nieuwe Slufter strand geweest. De bedoeling was om met de krachtige zuidwester een baars te verschalken. We stonden rond 20:00/20:30 uur te vissen. Als aas hadden we verse pieren, snot pieren,verse zagers,wat oudere zagers en verse scheermessen. We stonden, op Henk na ieder met twee stokken te vissen. Ik viste met een jo-jo met een enkele haak maat 1/0 en met twee wappers op de andere stok. Johan begon bijna goed. Al na een kwartier had ie bijna een baars van rond de 45 á 50 cm op het droge. Ik zeg bijna want hij wilde hem met de golf mee op het strand trekken maar daar dacht de baars anders over. Hij had hem gezien maar helaas...Toen ving ik een baarsje van 33 cm evenals Henk die ook een baarsje op het droge trok. Gerald had nog niks evenals Niek. Maar na een uurtje of wat had Niek een mooie baars van 46 cm. Nou na die scholenbaarsjes dus eindelijk een mooie baars. Johan had er ondertussen ook een gevangen maar was niet aan de maat. Kort daana draaide ik ook weer een baarsje eruit. Deze was 28 cm groot dus ook weer terug met de boodschap dat ie opoe's moest gaan halen. Henk had ondertussen al vier baarjes helaas allemaal onder de maat. Johan had er ook weer een bij gevangen van 38 cm. Gerald helaas nog steeds niet. Toen zo tegen het einde zo rond 00:00 uur ving Henk een doublet scholenbaarjes en ik ving er een van 38 cm. Toen de laatste draai ving Niek er nog een van 33 cm en Henk nog een van 42 cm. Om 00:30 uur zijn we ermee gestopt. Van de week nog maar de restjes opmaken....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV-DreischorDennis Zwiers=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


Gisteren avond een aantal uurtjes op het Banjaard strand door gebracht.Wilde eens kijken of hier wat te vangen was.

Alleen de eerste twee worpen leverde twee kleine botjes op de verdere avond einde sessie twaalf uur helemaal niets. Gevist met pieren en zagers.Leo=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


’t Stelletje

Dinsdagavond nog een paar uur gevist van 17:30 tot 21:30 (HW 20:00) aan de dijk in de buurt van Zierikzee. Ik had nog ruim voldoende steekzagers over van afgelopen weekend (bedankt Piet). Net als altijd één hengel met metalen afhouders en de andere met lange wappers. Het begin was goed. In de eerste 20 minuten 4 worpen en 4 keer een klein baarsje waarvan de grootste 30 cm was en de kleinste 15 cm. Ik had in mijn enthousiasme een clubgenoot al een berichtje gezonden dat het leuk baarsjes vangen was aan de dijk, maar die ging later die avond aan het strand vissen. Alle vis is gevangen op de afhoudertjes. Er was gelukkig geen wier, wel een enorme vreterij.  Om de 3 minuten was het aas verdwenen en kon het ophalen, beazen en inwerpen weer opnieuw beginnen. Rond half negen dan nog een klein botje van een cm of 16 vangen. Op de wapperlijnen heb ik deze avond slechts 2 keer een kleine aanbeet gehad die ik niet kon verzilveren.Jan Willem=== Dinsdag 07 augustus 2012 ===


beste medevissers.

afgelopen zaterdag voorlopig voor de laatste maal richting waterweg getogen, om het einde van mijn vakantie te vieren.

nou ja, vieren is een verkeerd woord, want als het einde van de vakantie naderd baal je toch wel een beetje.

maar er  moet tenslotte ook centjes verdiend worden om te kunnen gaan vissen natuurlijk.

maar goed, zaterdag dus met mijn maat gevist op de landtong van rozenburg.

eerst zijn we begonnen met kunstaas, mijn maat had twee finten gevangen.

tegen acht uur/half negen het zware geschut ingezet en gevist tot 1 uur snachts.

het was afgaand water en het stroomde best wel hard.

wat we gevangen hebben was niet heel veel.

ik zelf 1 ondermaats tongetje, mijn maat 3 ondermaatse tongetjes en een postzegel van een bot.

ik vind het raar dat ik eerst nog best wel veel bot kon vangen, maar de laatste twee maanden is het bijna alleen maar miniatuurvis wat er bijt.

ik lees her en der op het internet dat meer mensen hier last van hebben, dus ben blij dat het niet aan mij ligt......

nu weer flink aan het werk en we gaan wel weer eens in het najaar proberen of de vis dan enkele centimetertjes groter gegroeit zijn.

vang ze en tot een volgend bericht.

patrikpatrik uit eindhoven=== Dinsdag 07 augustus 2012 ===


Zondagnacht weer richting strand 9 vertrokken bij Neptunus, Zoutelande.

Laag om 2300 uur, begonnen om 2300 tot 0315, gevist met zelfgeknoopte lijnen, aas: zeepieren en zagers.

Eerste worp meteen een gulletje van 35 cm, later nog een zeebaars van 35, een tongetje van 10, en twee tongen van resp. 20 en 30 cm

Net voor de bui van 0330 thuis.JoBo=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Hallo medevissers,

Zaterdagavond weer eens wezen vissen tussen domburg en westkapelle om onze vriend de tong te belagen met zijn drieen, Rob, JW en Minna. Weer was heerlijk en droog met een zwak briesje. Om 20.30 uur gestart en als aas hadden we een week oude zagers en pieren meegenomen aangevuld met verse zagers en pieren. De oude pieren vielen haast uitelkaar van ellende maar zorgde binnen 30 minuten wel voor Rob zijn eerste maatse tong. Daarna was er binnen 45 minuten nog een tong en een mooie kreeft die Rob ving terwijl de rest weinig geluk had. (zie foto voor kreeft) Daarna was er een periode niets tot het water weer op kwam en vingen we allemaal tong wat leiden tot een totale vangst van Jw 1 Tong, Minna 2 tongen (waarvan er 1 weer zwemt) en Rob 8 tongen en een kreeft.

Al met al een geweldige avond wat we snel weer eens gaan doen.

  Rob, Minna en Jan Willem=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Beste medevissers

Gisteren met m'n zegse maatje weer heel het handeltje opgetogen aan de zuidzijde van de nieuwe waterweg.
Gevist met 4 hengels en een kilo'tje prima verse steekzagers van "Super(man)catch" uit St. Willebrord
Wegens een flinke uitslaapdrang gevist van laag water tot 2,5 uur na hoog. Geen ideaalbeeld gezien het voorspelde noodweer.
Wat we ook probeerden, het leek geen wilde dag te worden. Zoals altijd kwamen de scheefsmoeltjes wel boven water, maar niet in grote aantallen.
Totaal hebben we een kleine 15  tongen/tongetjes bovengehaald buiten wat bot en andere verstekelingen.

Ondanks het noodweer wat een klein half uurtje duurde toch een lekkere zonovergoten dag gehad.
Mijn maat had maar 1 doel voor ogen deze dag. mij verslaan !!!!
Gelukkig is dit deze keer niet gelukt ,zodat we het toch snel weer eens over moeten doen.
Wel heeft hij de grootste tong weten te vangen (1,5 uur na hoor water).
Na deze "Spier" opgevouwen te hebben in de emmer, alles ingetuigd en teruggereden naar het brabantse land.
Zeer binnenkort weer eens proberen om de aantallen wat op te krikken.

Het aantal achtergelaten tassen en vuilniszakken hoeft trouwens niet te worden opgekrikt. Die liggen er in overvloed.
Het word misschien wat eentonig te worden maar...... "Medevissers neem je rommel mee naar huis waar het ook vandaan komt !!!!!!".
Er zijn al zo weinig mooie visstekken. verpest deze niet voor jezelf en je collegavissers.

De vangstelijke groeten

"De Lappers"

"De Boekels" (Maurice van Boeckholtz)
"De Smerige Reu" (Patrick Verwater)Maurice van Boeckholtz=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Zaterdag avond besloten we met 2en maar eens naar zoutelanden te rijden voor de tong.

om 19:30 aangekomenophet strand was het water nog niet op zijn laagste punt.

we begonnen met een klein scholletje en wat krabben met afgaand water.

om 23:00 was het water op zijn laagste punt en daar was de eerste echte aanbeet te zien.

het was een tong en een flinke noordzee krab.

na 1,5u tijd was het klaar met de vangsten en we gingen naar huis met 7 tongen.

gr Joey, SteveJoey, Steve=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Afgelopen zaterdag weer eens het stof van de hengels en molens afgeblazen. Wat zagers gekocht en naar het strandje bij Rammekes gereden. Daar in de bocht naar de kop van de strekdam aan de 'zee kant' van half 11 tot 3 gezeten. Een aantal aanbeten gehad waarvan 4 verzilverd, 1 schar van 30cm en 3 zeebaarsjes. In tegenstelling tot voorgaande keren weinig last van krabben/garnaaltjes die er met de zagers vandoor gingen, wel wat wier en kwallen gezien.zo-af-en-toe=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Gisteravond even aan de Westerscheldedijk gestaan om wat kunstaas vliegles te geven. De eerste worp leverde direct een leuk makreeltje op. Vervolgens in 20 minuten tijd in totaal nog 3 makrelen erbij gevangen, waarvan 3x ong. 25cm en 1x ong. 35cm. Die van 35cm gaf erg leuke sport aan de lichte spinhengel. Na 20 minuten was het over met de pret (het water stond inmiddels wellicht te laag) en heb ik geen makreel meer gezien. Wel nog enkele jagende zeebaarzen gespot vlak onder de kant. Toen er rond 9 uur een enorme bui op kwam zetten vanuit Z-Vla ben ik op mijn fiets gesprongen en huiswaarts gegaan.Mario R=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Een nagekomen bericht:

29 juli vanmorgen vroeg uit bed voor de derde zomerwedstrijd van de Zeenaald. Eerst verzamelen in de Nieuwe Pionier. Ik lote nr 13, mijn vader nr 14 en mijn broer Lars op nummer 18. Het smalle stuk Dintelhaven, klok slag negen uur begonnen we. Na een minuut zag ik mijn eerste beet en ik ging meteen draaien, ik had een bot van 21 cm. In de loop van de wedstrijd ving ik nog een zeebaarsje en 7 grondels. Aan het eind van de wedstrijd  had mijn vader 4 mooie botten en 23 grondels en werd daar mee eerste. Mijn broer Lars werd tweede met 13 vissen, waarvan 1 zeebaarsje en de rest grondels. In deze wedstrijd werd ik derde.

 

groetjes: Thijs, Lars en Johan RomboutsCordes Travel jeugd (Lars en Thijs Rombouts)=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Stranddag Nieuw-Haamstede

Vandaag gevist met Marjon op het strand van Nieuw-Haamstede ter hoogte van het Vuurtorenpad. Het is wel even een wandel om er te komen. Voordeel is dan wel dat het strand er redelijk rustig is naast het vak voor de strandtent en zodoende geen last hebt met de badgasten. We arriveerden zo rond half 10 en tegen tienen lagen 4 onderlijnen rijkelijk voorzien van pieren en steekzagers te water. We visten van 10:00 (LW 11:00) tot 15:00. Het eerste uur was aardig tam. Veel vreterij en geen beet. Rond half 12 kwamen er regelmatig aanbeten waarvan de meeste verzilverd konden worden. Marjon opende de score met een bot van 30 cm. Zelf mocht ik even later volgen met 2 keer een iets kleinere bot en 2 keer een mooie vette makreel van rond de 35 cm aan de lange wapperlijn steekzagers. Marjon sloot af met een bot van 26. De afhouders waren vandaag niet in trek. Alle vis werd gevangen aan lange wapperlijnen met een lichte voorkeur voor steekzagers. Het was een fijne visdag waarvan het grootste deel met zwembroek in de stralende zon.Jan Willem=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Hallo medevissers! Wat verlaat berichtje !maar de afgelopen weken weer een paar keer met de kayak voor de banjaard gevist! De vangst vanaf de kant valt tegen,maar vanuit de kayak tog wat leuke schar schol en bot gevangen.. Vorige week voor het eerst echt op de tong geprobeerd lekker ondiep 5 meter en de eerst E tongetjes gevangen...nog niet veel maar het gaat voor mijn gevoel nu pas beginnen... Jullie horen snel weer van me en vangs ze Gr. De kayak visser christiaan Ps.foto 's volgen bij mijn volgende verslagChristiaan=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Vrijdagavond met het halve bestuur van HSV Middelburg gevist aan het eind van de Westkapelse dijk, 22.00 uur laag water gevist vanaf half acht tot 00.30 uur, voor de meesten `n erg magere vangst, zelf `n botje van 24 cm. en 12 tongetjes, dus dat liep ook niet over, over `t algemeen kleine vissen grootste tong was 28 cm, toch `n mooie avond gehad.André van Mierlo=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Zaterdagavond op de Brouwersdam gevist. Het was windstil en net toen ik mijn hengels in orde had, staken twee zeehonden hun koppen nieuwsgierig omhoog. Geen ideale omstandigheden dus om een zeebaars aan de haak te slaan. En dat bleek: de haken waren binnen no time kaal, geen enkele aanbeet gezien. Dat past trouwens goed bij het beeld van de vangstberichten van gisterenavond. Volgende keer beter. 

Groeten,De bottenkoning=== Zondag 05 augustus 2012 ===


Het was de bedoeling om zaterdagavond te gaan vissen, maar het werd een avondje krabben voeren.

Gevoerd aan het Nollestrand in Vlissingen. Begonnen om half 9 en gestopt om kwart over 12.

De krabben of garnalen hadden dus in ongeveer 4 uur tijd ongeveer 6 ons pieren en steekzagers verorberd.

De gehele avond in de weer geweest met het opnieuw beazen en weer ingooien en ophalen.

Om de 5 ( of misschien nog wel sneller ???) minuten waren de haken geheel kaal gevreten.

De vis kreeg gewoon geen kans om te bijten.

Alleen een scholenbaarsje en 1 tongetje van 26 cm. waren de krabben te snel af.

Maar ook nog iets positiefs, het was heerlijk weer.

Volgende keer maar weer richting Domburg, want daar blijft je aas er toch wat langer aanzitten.

Groeten Jan B.

   jan b=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Zeevislanderssssssssss,

Yesterday, vrijdagavond naar Zoutelande. Martijn , die deze week al verschillende keren gevraagd had om mee te gaan met de boot op de ooster , nee , we hadden een afspraak om naar het strand te gaan . Dennis wilde mee , Jan , de pa van Dennis z'n maat wilde na 30 jaar ook wel eens mee gaan vissen . Dus zodoende het strand opgezocht want daar zou vast meer te vangen zijn dan aan de dijk of op de ooster met al dat sla wat weer gelost is.

Een klein beetje gespetter wat uit de hemel kwam deerde niet . Met dat het nog licht was kwam er met veel pijn en moeite af en toe eens een botje op het droge . Maar toen eenmaal het licht uit ging en de lichtjes in de hengeltoppen en op onze hoofden moesten worden ontstoken , begon het bal . Tong , de meeste wel aan de kleine kant  maar ook af en toe leuke ertussen door. Gevist tot 0.30uur wat eindigde in 32 tongen en 16 botten / botjes. En dat met 5 hengels . Ook deze keer zeg ik maar weer .... missie geslaagd.

Gr, en tot de volgende .....

   E. de Rooij=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Gisterenavond (4-8-2012) samen met mijn maat Marti naar Domburg op de tong geweest. Achter de golfbaan gestaan. Toen we eraan kwamen was het er al vreselijk druk. Alle betere plaatsen bij de golfbrekers waren dan ook allemaal al bezet. Ergens maar een leeg plaatsje tussenin gezocht. Gevist van 19:30 tot 00:45. Laag water om 22:00 uur. Onze vangst was zeer slecht. Marti 6 botjes en 2 mini tongetjes. Ikzelf 3 botjes en 3 mini tongetjes. Alles zwemt weer. Toen we na afloop bij de parkeerplaats terug kwamen bleek dat er op de betere stekken wel beter was gevangen. Alleen ook bijna allemaal van een erg klein formaat. Wij hebben gevist met 3 haaks paternosters beaasd met steekzagers. Buiten een paar spatjes regen was het wel een mooie avond met een erg aangename temperatuur.

FrankPinochat42=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Gister toen ik thuis kwam lag er vrij onverwacht een mooi pakketje op mij te wachten afkomstig uit Estland. Dinsdagavond daar een order geplaatst voor wat lepeltjes om op makreel/zeebaars te vissen. Vanmorgen relatief vroeg uit bed, het is immers zaterdag, en dus stond ik om kwart over 9 met de spinhengel een Hansen flight red/black van 21g vliegles te geven nabij het gemaal. Daar 2 uurtjes staan smijten, maar helaas geen activiteit te bespeuren. Inmiddels was het water zijn allerlaagste punt gepasseerd (springtij) en dus besloot ik om het nog maar even op de pier op het strand bij Ritthem te proberen. Aldaar gestart met de Hansen flight (die doet overigens zijn naam echt eer aan, want hij vliegt enorm ver). Na een half uurtje maar eens een Hansen stripper eraan gehangen. Die geeft een grovere actie in het water. Vlak voordat ik de pier moest ontvluchten wegens snel opkomend water een leuke zeebaars van 38cm op een meter of 5 uit de kant gestrikt. Snel onthaakt en retour Westerschelde. Vervolgens nog een kwartiertje staan werpen vanaf het strand, maar dat leverde niets op.Mario R=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Gisteren vrijdag gaan vissen in Westkapelle, door een ongeval op de A58 een uur later kunnen starten dan geplant.  Gevist van halfnegen tot twaalf uur, laag om halftien.  De vangst was mager twee zeebaarsjes van 25 centimeter, door de sterke wind sloegen de golven al vroeg over de stenen waardoor ik het maar voor bekeken hield.  Gevist met pieren en zagers als onderlijn dwarrellijnen en bezemdraadafhouders de twee gevangen aan de dwarrellijnen.  Hopelijk volgende keer wat meer vis aan de kant.

De groetjesDirk=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Berichtje vanaf de Westerschelde Zeeuws Vlaanderen,gisteravond en vandaag uurtje gevist wat toch 5 zeebaarzen opleverde,3 kleintjes en 2 middelgrote. De vangsten beginnen er in te komen. Alles zwemt weer,No Kill Catch & Release:-) ik ben bezig met wat filmmateriaal voor de liefhebber. Tijdens sommige sessies neem ik mijn GoPro Hero Cam mee, dus houdt youtube in de gaten (voor de liefhebbers). GrtnShoreliner=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


gisteravond om 20.00 tot 1.00 uur gevist aan de zeeuwse kust.

vangst: 7 botten, 1 schol en 11 tongen.

5 tongen, 7 botten en die ene schol die kunnen jullie ook nog een keer vangen.

Jammer dat de tongen klein zijn maar ja heb mijn eigen goed vermaakt!

Groeten.werner=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Vanmiddag met hoogwater gevist tussen 14.00 en 16.30 bij Hoofdplaat. Er waren nog een 5 tal vissers actief.

Heb 4 kleine zeebaarsjes weten te vangen, met kweekzagers, degene die naast mij zat had pieren en had helemaal niks gevangen. De anderen hadden een 3 tal visjes.

Het is zaak van vaak te beazen, want de krabben zijn ook goed aanwezig.

Al met al leuke middag gehad, maar de vangsten kunnen veel beter.Lein Dieleman=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Laatste vakantiedag.
 
Op deze laatste vakantiedag nog maar eens een ouderwetste "overdagsessie" gedaan met Henk. Aangelokt door de positieve berichten van broer Aad de hengelsteunen neergezet bij het vroegere "rooie lichtje" bij Zierikzee. Na de laatste modernisatie/renovatie van het lichtbaken is de kleur veranderd van fris-rood naar saai-wit. In de aasbak superverse pieren en zagers, gespit 3 uren eerder met het lage ochtendtij. Henk vist met 2 hengels de bodem, ik met 1 op de bodem en de 2e aan de oppervlakte met de glijdende geepdobber. Er was veel zon een een beetje wind in de rug. Waarschijnlijk gooiden we in eerste instantie over de vis heen. Toen we dichterbij gingen vissen kwam de meeste vis aan de kant. De vangst bestond voor mij uit 3 kleine baarsjes dichtbij en 2 minischarren verweg. Henk kwam tot 7 baarsjes en een grote paling. Met uitzondering van de scharretjes was alle vis oppervlakkig gehaakt. Aan het eind van de sessie kwamen Bram de kayakvisser nog even een praatje maken, die was natuurlijk op zoek naar de grote baarzen. Op de geepdobber was geen enkele actie vandaag. Net voor de eerste grote regenbui waren we weer terug bij de auto.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en team Cordes Travel
      


Niek Romijn=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Gisterenavond nog een 3 tal uurtjes wezen vissen op een voor mij nieuwe stek in de buurt van Ritthem.

Gevist met 1 dwarrellijn en 1 onderlijn met rode bezemafhouders. Allebei met haakje no.4.

Als aas pieren en steekzagers. Begonnen om 9 uur en gestopt om 12 uur.

Na een uur had ik nog geen beet gezien, dus maar een honderd meter verder gaan proberen.

Dus hengels ingegooid en terug gelopen om de rest van mijn spullen.

Toen ik bij mijn hengels terug kwam, zag ik mijn top behoorlijk tekeer gaan en jawel een mooie paling van 48 cm gevangen aan een pier.

Dat gaf de burger moed. Later nog 6 baarsjes gevangen , waarvan er 2 mee voor de pan (40 cm).

Al met al dus weer een leuke visavond gehad , mede door het lekkere weer.

Groeten Jan B.

 jan b=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Precies de aanhouder wint;-)

Gisteren 3 baarzen gevangen binnen een uurtje op mooi strekdammetje in de Westerschelde tussen Terneuzen en Perkpolder, waarvan 1-tje van 3 kg en 64 cm. Friggin gave dril op licht materiaal!  (Hengel: Shinjin Sakura 10/35 gr. en molen: Daiwa Theory 3000). 

Allemaal gevangen op een "old skool" Abu Garcia Toby lepel van 12 gr. (Kl. white). Tijd: afgaand tij, 3 uur voor laag water (19:00h). Tight Lines!;-)Shoreliner=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


effe nog de noordpier op na een fikse regenbui.proberen zeebaars te vangen met kunstaas

vaak geen resultaat,maar nu ving ik zowaar 2zeebaarzen waarvan een 79cm en 4,5kg zwaar

dus je ziet de aanhouder wordt toch beloont

martinm kater=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Donderdagavond even naar Zoutelande gereden. Mooi weer en (kleine) vis.
Drie horsmakrelen, één zeebaarsje en een tongetje. Alle vis was aan de kleine kant en zwemt terug.

Groetjes,Willem Kvis=== Donderdag 02 augustus 2012 ===


hoi mede vissers,

donderdagavond 2 augustus

avondje vrij , ff met me mannetje mee!!!

ff kijken of ook voor mij nog een leuk zeebaarsje te vangen was

gevist op de oosterschelde , richting burgsluis , eo

hihi  , weet je hoe ze me nu noemen de zeebaars killer lady

gr heidiheidi=== Donderdag 02 augustus 2012 ===


Gisterenavond nog wat tijd vrij gemaakt om te genieten van de mooie Oosterschelde. De weersvoorspellingen waren niet schitterend maar het er toch maar op gewaagd en gehoopt dat het onweer zou uitblijven. Het was al enige tijd geleden dat ik nog had kunnen vissen en omdat het al te erg kriebelde toch maar de verplaatsing vanuit België gemaakt. Allerlei types pluggen geprobeerd, hooglopende, dieper lopende, oppervlaktepluggen, niets leek te helpen. Snel, traag, stop en go, het bleef ijzig kalm. De wind was weg en zo leek het ook met de zeebaars te zijn vergaan. Na een drietal uren kwam dan eindelijk toch die verlossende aanval. Ineens alle zintuigen op scherp want deze baars ging meermaals vlot en snel door de slip. Gelukkig was hij goed gehaakt en na een heerlijke dril was deze vis mijn deel. Nog verder blijven doorvissen tot valavond. Geen beet en beweging meer gezien. Blij en tevreden huiswaarts gereden. Al bij al een vijftal sessies op de zeebaars gevist en wat opvalt is dat het dit jaar toch wel erg moeilijk is om een baarsje te vangen. Het lijkt of de scholenbaarsjes die andere jaren voor actie zorgden verdwenen zijn en dat er nog enkel solitair levende baarzen overblijven. marc vanthienen=== Donderdag 02 augustus 2012 ===


Gisteren woensdag 1 augustus wezen vissen op de noordpier in Velsen.Het was enorm gezellig en druk.Tevens prachtig weer.De vangst was nog bijzonder slecht.Ondermaatse vis die direct terug kon.Er werd door iedereen praktisch niets gevangen.Met uitzondering van op de kop waar een prachtige zeebaars werd gevangen.Deze was volgens zeggen rond de 80 centimeter.Volgende keer beter.w.fukkink=== Donderdag 02 augustus 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Hier nog een verlaat vangstberichtje van afgelopen dinsdag. Ik ben samen met mijn neef om half 5 vertrokken vanuit Sint Philipsland naar onze stek bij Zoutelande. Een aantal keren hiervoor een paar leuke dagjes beleeft met redelijk wat tong en bijvangst. Wel moest de vis van redelijk ver komen maargoed ook dat was geen probleem. Afgelopen dinsdag om half 6 geparkeerd bij de kerk, snel de spullen uitgeladen de trap op het strand op en vissen maar. Gelijk bij mijn eerste draai een leuke bot. Dat begint goed dachten we maar zoals zovaak, hardlopers zijn doodlopers. We hebben een paar uurtjes gevist met als resultaat ; mijn neef 9 vis(jes) en ik 6 visjes. 1 x schar 3 x schol 8 x bot en nog 3 mooie horsmakrelen. Als aas hebben we piertjes en steekzagers gebruikt. De tong liet het deze keer afweten mischien het water een beetje te ruw ? Om half 10 zijn we op gaan ruimen en terug naar de duinen gelopen . Eenmaal boven op het duin schrok ik me rot. Beneden op de parkeerplaats bleek een markt aan de gang te zijn op de plaats waar we de auto geparkeerd hadden. De sleepauto waar mijn auto ondertussen opgetakeld was wou net weg rijden richting Vlissingen. Gelukkig kwamen we net op tijd terug zodat ik geen taxi hoefde te nemen. Het was mijn eigen schuld omdat ik niet goed op de borden heb gekeken, maar wil dit mijn collegavissers toch meegeven. Kijk goed in de zomermaanden waar je kunt parkeren. Dit grapje kost mij 300 euro. Een dag om snel te vergeten dus.

Verder wens ik iedereen een goede vangst en tot ziens aan de waterkant.

Cennie Reijngoudt.

 

 

 

 Cennie Reijngoudt=== Woensdag 01 augustus 2012 ===


Gisteren avond nogmaals geprobeerd om wat te vangen op het strand.

Kan heel kort zijn met zes hengels en drie vissers nul , nul gevangen.Leo