Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van augustus 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 augustus 2012 ===


Beter als berenpakken.

Door bijzonder vervelende omstandigheden noodgedwongen van de week op Cyprus gebivakkeerd.

Omdat we niet heel de week in het ziekenhuis hoefde te zijn toch maar wat vertier gezocht in de haven van Paphos.

Daar kon je voor 6 tientjes een halve dag mee op de “Tuna”. Dat kon voor dat geld natuurlijk niet maar we hadden een middagje vrij dus samen met pa (75 jaar oud!!) hoppetee ; opgestapt op de “Evening Star” ; een mooie Interceptor  en een mijltje of 12 uit de kust gaan trollen.

Als je daar toevallig bent toch maar eens proberen!! Zelf een loeier van een Dorado en daarnaast kwamen er nog 2 tonijnen binnenboord. Met de eerste tonijn (de kleinste) wilde de dames  die als “spectator” meegingen maar al te graag op de foto. En zeg nou zelf ; Dat is toch veel beter als van die mannen in berenpakken in de winter …………………

 

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Dinsdagavond nog ff 2 uurtjes gevist met de boot. De schemering door, vangst 3 botten en 1 tong. Gelukkig geen last gehad van de wijting.
Ze zaten volgens mijn dieptemeter 70 cm boven de bodem ipv 20cm. Jammer dat er aan deze kant richting Zijpe niet meer tong zit. Richting Oesterdam is et stukken beter.

Gr ForelForel=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Na lange tijd de berichten te lezen op deze site , heb ik besloten om ook onze vangstberichten hier te plaatsen. Zaterdag 18 augustus vertrokken met mijn vismaat " de witte" vanuit neeltje jans . varende richting wrakken zijn we de adreana en nautilius tegengekomen , beiden op zoek naar makreel. tot aan de vuile grond weinig makreel te bespeuren , dan maar naar de karel , leuke visdag gehad met een totaal van 200 stuks blauwe  en hors makreel . Maandag 20 augustus ook gaan zoeken maar niet ver genoeg kunnen gaan wegens te hoge golven. eind resultaat met mijn buur Martin : 5 stuks. Dus Vrijdag 24 augustus terug weggeweest met de witte en weer goed gevangen met 120 stuks. Met meerdere grootte mooie exemplaren. Weer gevangen aan de karel. groeten Johan  boot silke-ankeJohan Michielsen=== Zondag 26 augustus 2012 ===


van af mijn bed met een gebroken been heb ik dit mee mogen maken  het sharkatag schipper van de quo-vadis is wim die het voor mij heeft kunnen waar maken dat we er ook met veel plezier aan deel mogen nemen ,al zijn er bij ons op de boot maar heelweinig haaitjes gevangen ,hij heeft zijn best er goed voor gedaan  en wat ook belangrijk is luisteren naar de vissers en het weer moet dan ook  nog meezitten ,maar al met al is het een heel geslaagt evenement geworden met alle dank aan de schippers voor alle meedewerking en het goed samen gaan , onderling ,het is altijd leuk om zo te vissen ,het vangen van haaitjes heb je niet echt in de hand ,maar er zijn altijd wel een uitschieter die er dan meer vangt dan de ander wat ik opmerkelijk vond is dat wim voor de stormvloed kering is blijven liggen en dan maar liefst 16tongen wist te vangen en met meerdere keren aan de mensen gevraagt te hebben om mee naar de meerkerk of zbj ,boei te gaan ,daar lagen de vrijdag alle schippers ,en daar waren dan ook nu wel meer haaitjes , terwijl ,we uit goede ervaring weten dat ze voor de kering zeker zo goed zitten maar ze moeten ook willen bijten , maar bij deze wil ik iedereen bedanken  voor de geweldige samen werkeing en ook vooral de sponsers voor het mogelijk maken van een mooi evenement,

met vr grt sjef mathijssen quo-vadis sportvisserijsjef mathijssen=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Hey Allemaal 

Gisteren nog eens dagje naar Dover geweest. eerst nog even getwijfeld aan het weer, maar uiteindelijk zou dit allemaal goed komen. We kregen gezelschap van onze Luxemburgse vrienden, Gilbert Zangerlé en zijn zoon. Eén keer per jaar maken zij de trip van meer dan 400 km enkel om een dagje te vissen vanuit Dover, en ik die dacht dat wij gek waren van vissen??
Zoals gewoonlijk vertrokken we in Antwerpen rond half vier naar Calais om daar de trein te nemen naar Folkestone. In Engeland was het bewolkt en rustig weer. In de haven aan boord gestapt bij Andy en we vertrokken dan ook spoedig. We zouden veel stroming krijgen tijdens de dag en op de heentrip deden we twee wrakken aan waar enkele gulletjes, steenbolken en horsmakrelen op gevangen werden. 
De vangende onderlijnen waren voorzien van hokkais. De gullen werden gevangen op een traag binnen geviste sidewinder, kleur zwart, aan een onderlijn van ca 2 meter lang. 
De stroming zette al snel door en werd te fel voor de diepte waar de wrakken liggen. 
We begonnen aan enkele driften over de Varne Ridge. De opzet was zoals gewoonlijk, een wapperlijn voorzien van haken maat 1 of 1/0, voorzien van enkele gele kralen. Enkelen visten ook met hokkai onderlijnen voorzien van stripjes inktvis. We vingen allerhande soorten vis, rode poon, Engelse poon, gulletjes, schol, schar, makreel en horsmakreel. 
We misten aanvankelijk heel wat beten. Door te veranderen naar een kleinere haaksoort met hierop een kunstgarnaal en een heel fijn stripje inktvis. De beten werden nu wel verzilverd en de daders bleken Engelse ponen te zijn. Die vingen we bijna allemaal op de onderste haak. 
Tijdens de kentering zijn we terug enkele wrakken gaan opzoeken. Weer dezelfde opzet als eerder. Nu kregen we meer aanbeten en konden enkele mooie kabeljauwen vangen tot 7 kilo. 
Ook leuke pollakken en enkele mooie zeekarpers kwamen van het wrak af.  De vangende kleur was nu een blauwe kleur, de zon was er nu al doorgekomen. Misschien was dat de reden? 
De meest speciale vangst deed Fons. 
Hij ving op hokkais een Lipvis van meer dan 2 kilo en 48 cm, zo'n kleurenpracht, echt mooi.  
Verder werden er op dit wrak ook hele grote steenbolken (40+) gevangen.  
De vloed zette echter al snel terug door en de beten op het wrak namen weer even snel af als ze begonnen waren.
De laatste uurtjes visten we terug op de Varne, waar we door de zeer felle stroming tot wel 500 gram lood moesten gebruiken om bodem te houden. Nu werden er enkel grotere vissen gevangen, Engelse ponen en gullen.  
Rond vier uur zijn we terug haven gevaren en konden onze terugreis aanvangen.  Rond 22 uur reden we Antwerpen binnen en kijken alweer uit naar onze volgende trip in september.
Grtz
Nico


Nico=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Afgelopen donderdag en vrijdag als deckhand meegeweest met de Happy Fisherman deze deed mee aan het haaienfestival dat was georganiseerd door Sportvisserij Nederland het was naar mijn inzien een heel geslaagd evenement, waar teven door de media veel aandacht is besteed. Alle gevangen haaien werden met respect behandeld gemeten, getackt en gefotografeerd en daarna teruggezet. Op  donderdag was er een leuk stukje bij SBS 6 waarbij de Wiesje in grote belangstelling stond. Op vrijdag is er een stukje uitgezonden op Nederland 3 in het programma Half 8 Life daarin zat Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en zij stelde voor om het sportvissen aan banden te leggen, deze dame heeft er waarschijnlijk geen weet van dat er in Nederland miljoenen vissers zijn die voor hun hobby evenzovele miljoenen Euro´s spanderen. Mag ik langs deze weg alle sponsoren en collega sharterboot schippers bedanken voor dit geslaagde evenement.

Namens Leo van de Happy Fisherman, Chris

 Chris van Tol=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


hee vissers,dinsdagavond 14aug opnieuw de tong gaan opzoeken.weer gevist nabij de hoge duin,windtstil en supper tij.het werd donker en direkt was er beweging op de hengels,dit de hele nacht door.eind balans :46 mooie tongen.deze week dinsdag terug geweest,alleen de weersverwachting was iets minder gunstig.gevist tot middernacht,toen al 21tongen binnen.daarna nr helling gevaren en blijven liggen aan steiger tt het licht werd,en bij hoog water boot op trailer gelegt wat met de windt,deze stond pal op de helling ni simpel was.

grt eric

 eric herremans=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


shark attack

hier een verslagje van de nautilus

22  23  24 augustus is er door sportvisserij nederland en andere sponsoren drie dagen haaivissen op het programma gezet.

nu waren wij een van de gelukkige boten die aan dit evenemt mochten deelnemen.

De eerste dag stond ik er al van te kijken hoe goed het geheel verzorgd was ik had  nooit verwacht dat er zoveel werk van gemaakt was.

Voor alle deelnemers lag er een pasje klaar met een persoonlijk nummer om de zaken zoals vangstregistratie makkelijker te maken.

Ook lag er voor iedereen een t shirt klaar en een tas met hebbedingetjes.

De eeste dag veel wind dus hebben we besloten om aan de binnezijde van de kering te vissen.

Hier zijn enkele haaitjes gevangen maar niet wat we gehoopt hadden.

De laatse 2 dagen waren beter met als eindresultaat 98 haaitjes die netjes een nummertje hebben gekregen en zijn teruggezet.

Wat ik het leukste vond,als schipper van de nautilus was de samenwerking van de 10 boten onderling ik heb hier echt van genoten 

en hoop de we dit nog veel gaan meemaken.

Voor ons van de nautilus is het zeker voor herhaling vatbaar .

Bij deze wil ik alle schippers,sportvisserij nederland,topsy baits en verder alle sponsoren bedanken voor drie fantastiese dagen.

allen gegroed en hopelijk tot binnenkort.frank=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


Donderdag niet met de eigen boot maar met een vriend mee vanuit Nieuwpoort waar ik altijd graag naartoe ga . In het begin nog wat wind en fris(6u naar buiten)maar als de dag er goed inkwam werd het beter en rustiger. De visserij was niet denderend na een aantal wrakken had ik toch 7 soorten vis makreel horsmakreel steenbolk rodepoon pollak kabeljauw zeebaars dit is een persoonlijk rekord op 1dag alleen de aantallen waren niet zo groot. We hebben toch weer een lekker vers visje om te eten De achtste soort was een vismolen een daiwa emcast 5500 die al iets te lang in het water had gelegen spijtig Het was gene vetpot maar een leuke afwisselende mooie dag.

Mario ElpescadorMario Elpescafor=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


Na een weekje vissen rond neeltje jans zowel aan de binnen als aan de buitenkant .moet ik u melden dat de vangsten teleurstelend waren . Zowel smorgens, savonds en in de dag . Maar dat kan ook niet anders als je ziet dat de beroroepsvisserij met zijn netten tot aan de kering alles weg sleept . Er zijn al veel boten vertrokken naar havens richting westerschelde en belgie en dit neem ik nu ook in overweging, zeker nu ze denken dat de sportvissrij al de zeebaars en gul wegvist en er vanstbeperkingen op komst zijn (we moesten eens een goede dag hebben)

sea youjos wouters=== Donderdag 23 augustus 2012 ===


hoi mede vissers, Vandaag heerlijk gevist vanuit neeltje jans deze keer,normaal stap ik op in vlissingen. maar toeval bestaat ik ging mee met frank van de nautilus,waar ik vaker met mee ga. We gingen op haaitjes vissen een mooie dag,en na veel wijtingen te hebben gevangen ja hoor een haaitje van 80 cm. op meerdere boten werd gevist de een had er meer dan een ander maar dat mag de pret niet drukken, het was heerlijk om er uit te zijn,met een goed gevoel weer naar huis. Eenmaal thuis was mijn vrolijkheid zo over ik had gehoord dat na sbs,zeeland tv,nu nederland 3 kwam filmen. Dus ging er voor zitten mooie beelden van deze dag totdat er weer iemand uit denhaag in beeld kwam en in een paar seconden mijn dag verpeste. Wand mevrouw vond het weer nodig om de hengelsport te willen verbieden,nu mogen we al geen drank hebben geen sigaret roken,op paling vissen. En nu zouden we ook niet meer magen vissen,ho we magen nog wel iets geld af geven en op tijd dood gaan anders worden we te duur. Nou alleen nog hopen dat ze geen zetels krijgen,kunnen wij toch even ontspannen,frank vriendelijk bedankt voor de fijne dag en tot in vlissingen.

gegroet de vrolijke visser

 marcel=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


 

Zondag toch maar geprobeerd een gulletje te verschalken. Vertrokken uit de haven van Nieuwpoort om 6u met schipper Marc van de Ms Nessie. Prachtige zonsopgang was de voorspelling van het geen moest komen. Met 5 vissers hebben we toch 30-tal gullen kunnen boven halen waarvan een 5-tal + 4kg. Verder teveel steenbolken, 6 dorades en tientallen makrelen. Prachtige dag gehad met een heel mooie vangst als je de vangstverichten leest.

 Didier Schatteman=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


DINSDAG 21-08-12

gisteren samen met collega hans daagje  met de valkery van schipper  EEF Hoek op de makreel geweest we waren met 8 personen en zijn in eerste instantie richting uiterton (brammetje) gegaan het begon al net buiten de haven van stellendam tegen de plaat duikende meeuwen paar makreeltjes maar te ondiep voor de  boot dus door gegaan en in de ochtend het beste gevangen +- 50stuks toen om 12.00 uur--12.30 de stroming er uitviel was het even gedaan met de makreel toen werd het zaak om actief te gaan vissen om toch nog een makreeltje te vangen en voor de meeste van ons  dat gaf mooi de gelegenheid om de vis van de ochtend alvast schoon te maken en in de koelbox te doen een emmer ijs van eef er bij prima service altijd !!!en op naar de volgende lokatie  horsmakreel daar barste het gewoon van s,middags toen de stroming er weer beetje inkwam toch nog regelmatig makreeltje gevangen wat wel opviel zodra je de eenlingen ving het allemaal mooie grote makrelen waren tegen 14.30 was het voor iedereen wel mooi geweest ik zelf had er toen goeie 70 en maatje hans een goeie 30  en heeft eef ons weer naar de thuis haven gevaren eef bedankt voor de mooie visdag en graag tot een volgende keer groetjes willem Awillem ardon=== Dinsdag 21 augustus 2012 ===


Vistrip Fécamp, Wij gaan al jaren vissen naar de normandische kust met als haven Fécamp en zien elk jaar de vangsten verminderen door de overbevissing van de lokale beroepsvisserij. Ook dit jaar was het moeilijk om eens een andere vissoort te vangen en zeker de congers waar wij eigenlijk voor gaan lieten het afweten want ze worden massaal weggevangen door de beroepsvisserij(stroperij) die honderden haken leggen rond de plaatselijke wrakken. Een aantal jaar terug konden we zonder veel moeite ons goed amuseren op de wrakken maar ja mooie liedjes duren niet lang. Ook de visserij op en rond de zandbanken liet het afweten omdat daar ook alles wordt weggevangen door de kilometers staande netten,zelfs de lokale sportvissers klagen er over en evenals stanny van matheussen watersport was er ook niet over te spreken die er trouwens ook al jaren vist,ja stanny de mooie tijden zijn gedaan volgens mij. Wij houden het voor bekeken en zullen andere visgronden opzoeken richting cherbourg. Als er iemand is die ervaring heeft met de visserij rond cherbourg laat het mij dan maar weten hé. patrick en bjornpatrick=== Maandag 20 augustus 2012 ===


 

Vangstbericht van vrijdagavond 17-08-2012:

Rad van tong …

Na enkele weken vakantie nog eens op onze mooie Oosterschelde gevist. Mooi weer en uiteindelijk een bladstille en gladde zee. Het water was lekker opgewarmd 21.3 °C. Echt tongenweertje dachten we en we scheurden met de Beekman 580 (voorzien van nieuw laagje anti-fouling) naar onze bekende tongenstek in “Het Keeten”. Geankerd in de buurt van stek 46 (zie stekkenkaart) om 18.29 u op 32.9 m. Afgaand water, 400 g. verse zagers van “Vriends Hengelsport” en een mooi weertje, we dachten laat de tong maar komen!

Die liet echter even op zich wachten. Stephane ving het eerste visje, een leuke zeedonderpad, een steenbolkje, een wijtingkje, … en zo ging dat even door. Heel de kraamkamer leeg gevist maar geen tong. Dan zijn we iets opgeschoven naar een 30 m water en weer een kleine wijting … maar dan een stevige droge klap op Stephane zijn hengel. Vis! Spannend! Voorzichtig ophalen en toch maar voor alle zekerheid het schepnet klaar gehouden. Er kwam een mooie tong boven van 31 cm, hier kwamen we voor. Wat een mooi exemplaar. Verder nog enkele kleinere tongen, vele steenbolkjes, wijtingen en ander gespuis gezien maar geen enkele maatse tong meer. Volgende keer beter, ook dat is vissen!

  Wim=== Maandag 20 augustus 2012 ===


Zondag 19/08
Op makreel weest gaan vissen van uit nieuwpoort met mijn orka boot de seagull en men vaste vismaat guy om 6u boot in het water gelaten en een uurtje laater lagen de eerste makreel al in ons bakje mooi weer een beetje zon en 3bf meer moet dat niet zijn leuke vistrip had en veeel makreel gevist tot 13u met eindresultaat 200st dikke makrelen weer naar thuishaven,voor we binnen vaarden nog een bakje makreel gegeven aan mijn vriend guissepé die ook viste op makreel en pas na de middag aan kwam op onze stek.We waren moe en voldaan en savonds nog bbq gedaan,je mag raden wat er op lag ???

Op naar de volgende vistrip. ghislain ( seagull )prinsier ghislain=== Maandag 20 augustus 2012 ===


zaterdag weer gaan visse  met de Jard Oostende vandaag weer koers gezet achter de klein blauwe tonijtje  en ja hoor schipper dirk wist ze weer te vinde !

zoveel tonijne als je wou de griek was weer in form ze allleeeeee zij em volle latte 7 stuks te gelijk om 14 uur gestopt alle  bakke ware vol met dikke tonijntjes twas weer een top dat op de Jard

dirk tot de  volgende e grtsbjordy=== Zondag 19 augustus 2012 ===


Wekend verslag van the pirate,

Vrijdag ben ik samen met mijn vader en me zusje wezen vissen met the pirate 3 (de kleine boot van rene de back).
Na een uurtje vol gas gevaren te hebben kwamen we op de plaats van bestemming we lieten zakken en het was meteen hangen.
Me zusje kreeg ze af en toe zelf niet boven (gullen van 3 kilo en dan met 2 te gelijk is toch nog wat te zwaar voor der).
dit hebben we zo een uurtje vol gehouden en zijn wat verder gaan kijken. daar kunnen we kort over zijn dat was niks behalve 2 kneiters van gullen (weer door de kleinste van allemaal gevangen), met andere woorden pa en ik kregen goed op ons..... van het kleintje. gullen van 7 á 8 kilo. wel is waar maar 2, maar dat maakt niet uit daar gaat je hartje toch weer goed van kloppen.

Zaterdag zijn we overdag weg geweest met een groepje kennisen.
om te proefvissen op de tong, in het begin lukte dat niet al te goed resultaat 2 vissen die naar komkommer roken.
Dan snel maar verkassen want daar komen we niet voor.
op de 2e stek ging het beter regelmatig kwamen de tongen boven met soms 2 te gelijk en een enkele keer met 3 te gelijk.
resultaat hier was 60 tongen (overdag) s'middags nog even op een gulletje geprobeert maar de gemiddelde cm kwam niet verder dan 15 cm (zo klein waren ze werkelijk).

s'avonds zijn we weer geweest met een andere ploeg.
snel terug naar de tongen stek. hier hebben we de avond vol gemaakt tot 1 uur en vingen weer tongen met 2 tegelijk.
er was geen rede om te verkassen want iedereen was wel te vrede. resultaat 's avonds was rond de 50 tongen.

Zondag zijn we weg geweest met mart brouwers.
Na enig overleg wouden zij niet op de tong gaan maar wat anders proberen.
op de heen weg goed de ogen de kost geven op duiken de meeuwen was de gedachten.
Na een3 kwartier varen kwamen we de eerste plukken tegen. (geen makreel maar baars) er werden enkele baarsjes gevangen van 1 kilo met uit schieters tot 2 - 2,5 kilo.
de meeuwen waren na een uurtje gevlogen en zijn toen verder gaan varen. hier voor anker gegooid resultaat 1 steenbolk, dat waren de verwachtingen toch ook niet.
dan nog maar even een wrakje geprobeerd waar eerst de gullen opzaten (niet de plek van vrijdag). hier vingen we 1 gulletje 1 wijting en zoveel sla alsje wilde.

Al om al toch een wekendje om naar huis over te schrijven.

    

 

 

 

 

 

 youri de back=== Zondag 19 augustus 2012 ===


Vrijdag, 17-8

Vanavond moest het gebeuren volgens Tinus. Prima weer, aardig tij. Op het laatste moment besloten om te gaan.

Vanuit Neeltje Jans naar buiten en om 20.00 lagen we waar we wezen moesten. Vorige week met een aantal van 12 tongen was de vangst wat teleurstellend. Nu zou het anders gaan. Onze maatstaf is altijd wat vangen we met de lichte. Bij vier of vijf zou het altijd goed eindigen. Nou bij de lichte hadden we er inderdaad vier. Andere platvissoorten telden niet mee want anders stond de teller al op 12 binnen 1,5 uur. De stroom viel eruit en de vangsten begonnen rustig. Om en om vingen we een tong en dat is zo de hele avond gebleven. Toch bleef Tinus maar malen dat de klapper nog zou komen. Zo rond 23.30 werd zijn hengel zowat overboord gesnukt en ik zei nog : ge moet is wat rustiger doen en niet zo tegen je hengels schoppen. Hij zei, dat doe ik niet, da's vis. En jawel een prachtige tong werd in het net geschept. Een pan voor zo'n tong had hij niet, dus het werd de bakplaat. Nou dan lag hij ook wel gelijk vol ook. Leuk dat zulke vissen er dus nog altijd zijn. De teller is blijven hangen op 20 tongen en een mooie paling, dus ja we zijn tevreden om 02.30 terug gevaren naar Neeltje Jans.

 Pierre=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Vrijdag 17/08/2012 met de maatje adriana meegeweest om te gaan 'makrelen'.
Veel makreel hebben we niet gezien met tien vissers hadden we een gemiddelde van 2,1 makrelen de man.
Met andere woorden: 21 makrelen met 10 man. Van de schipper kan niets gezegd worden die deed moeite als een paard om een schooltje te vinden.
Hij zij zelfs dat het zeer lang geleden was dat hij nog 25 mijl ver had gevaren om makreeltjes te zoeken.

Was hij maar naar het noorden gevaren ipv het zuiden. De vangsten vanuit Stellendam waren die dag wel redelijk te noemen :).

Slechte vangsten horen ook bij vissen, vlogende keer beter (24u tocht met Ms Neeltje jans 25 & 26 augustus)LVP=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


vrijdag 17 augustus met de happy-fisherman meegeweest ik had weer een combi trip geboekt wat mij erg bevald

het weer was super de vangst ook goed ik had weer van alles wat

ik ga gauw kijken wanneer ik weer mee kan leo hopelijk tot gauw

de vrolijke visserde vrolijke visser=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Beste Visvrienden,  

Op 8 september hebben we een kidsfish dag op de Nautilus.

Er is een leuke prijs te winnen voor het kind met de grootste vis.(wel onder toezicht van een ouder/voogd)

Meer info over deze dag kan je vinden op onze site www.wrakvissen.net bij het tabblad foto's

Boek snel want vol = volTamara=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


Hallo allen.

Vandaag 17 augustus met de Nautilus meegeweest om te gaan wrakvissen.Frank vertelde ons al dat de visserij  op de gul niet zo best was de laatste week.Eerst zouden we proberen wat makreel te vangen om daarna naar een aantal wrakjes te varen of ze er  misschien toch wat op zaten. De makreel was op een enkele na niet te bekennen dus dan maar naar het eerste wrak,dat leverde niet meer op dan een heel klein gulletje en een horsmakreel,bij het volgende wrak was het al niet veel beter.En omdat er van de windverwachting niet erg veel klopte zijn we door te hoge golven maar in de kajuit gaan bespreken wat nu te doen.Gekozen werd om van de Meerkerk terug te varen naar Breskens om het gaan te proberen om wat tong boven te krijgen.Door de enorme stroming kreeg je het eerste uur 700 gram lood niet op de bodem.Toen de stroming iets minder werd was het al half vier en dus tijd om naar de overkant te varen en de visdag af te sluiten met in mijn geval een aantal vissen dat ik de laatse 20 jaar niet heb meegemaakt op de boot namelijk het getal 0.De zon was rond 13.00u achter de wolken vandaan gekomen om de boel een beetje op te vrolijken.Zoals gezegd zijn we rond vier uur aangemeerd in de haven van Vlissingen met een visje of 20.Maar de dag was mede door de zon toch weer de moeite waard.We hebben besloten dat die gullen ons geen tweede keer voor de gek kunnen houden en daarom gaan we als het wat kouder word weer een keer boeken met de Nauitilus.de groeten van de vissers uit de kempen:Rob/Harold/Jan en Frans.Sus=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Woensdag met de Valkyrie van Eef wezen makrelen. Mooi schip, veel ruimte aan dek. Hele goede vangst en mooi van formaat de makrelen die gevangen werden. Schipper bedankt voor de leuke dag en vangze.

Groeten van JanJan=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Beste Zeevislanders,

17 augustus met de Valkyrie op haaientocht. Dit keer naar de ZBJ gevaren om het daar eens te proberen met de hoop op andere bijvangsten. Die bij vangsten waren er wel, helaas een enkeling die ruim aan de maat was. Door deze vreterij van kleine wijtingen en steenbolken wel veel actie. Een aantal haaitjes weten te verschalken, ook deze waren niet van groot formaat.

Om er toch nog wat van te maken besloten om in het einde van de middag nog wat makrelen te vangen, ten minste te proberen. Bedoel de afgelopen week heeft Leo goede zaken gedaan dus men was snel overtuigd. Na enig zoekwerk en wat horsmakrelen gevangen te hebben, kwamen weldra de makrelen boven. Leuke vangst voor de panvissers.

Zie foto's op de site Groet Kees VALKYRIEHoekzeehengelsport=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


gisteren donderdag de 16e voor het eerst mee geweest met de heer van kruiningen  uit yerseke was een gratis proef tochtje aan de rand van een zandbank stuk voor de zeelandbrug leuke vissen boven gehaal van bot tot tong ook nog op de terug reis even stil gelegen voor wat makreel te vangen ik had er 18 niet slecht was de eerste tocht voor deze boot

ga zo door schipper edwinrene=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


hallo mede stijders,woensdag met de Andromeda mee geweest na veel zoeken toch wat makrelen gevangen overal zag men een paar vissen maar op het laatste plekje was het toch nog aardig met 2 hadden wij er 104 geen grote maar toch was het goed voor ons prachtig weer en een visje .aan de kant gekomen sloeg de hitte je gemoed.je moest er wel voor vissen want het zat echt niet in scholen.ik ga weer maar stoppen en dromen van de volgende vis sessie.

met groeten en vis ze johannes.johannes ferrier=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


Woensdag 2de trip met de Mijntje Yvonne meegegaan op naar Stellendam veel gehoort over de nieuwe Mijntje Yvonne (toch nieuw benieuwd vroeger altijd  met

de oude Mijntje mee) ja hij was daar echt Tonie wat dikker en grijzer maar niks veranderd en boot was nog mooier als foto`s op site we hebben veel gelachen en naartuurlijk

heel veel makreel Toontje goed dat je terug bentNico=== Woensdag 15 augustus 2012 ===


Woensdag met de Mijntje Yvonne vannuit Stellendam mee geweest, schitterende boot met alles wat je zoekt vindt je op die boot echt grote klasse, en als klap op vuurpijl bakken

vol makreel Tonie en Cor bedanktARJAN=== Dinsdag 14 augustus 2012 ===


Vandaag dinsdag met enkele collega's en enkele opstappers met de Valkyrie de makreel gaan belagen. Na de teleurstellende vangstberichten van de afgelopen dagen toch met goede moed en prachtig weer de haven uitgevaren en de eerste uurtjes toch enkele visjes kunnen verschalken. Doch dankzij een niet aflatende schipper die zijn uitertse best deed om de vissers te geven waarvoor ze kwamen liep het na de middag helemaal los. Aantallen om U tegen te zeggen. Waren het in de voormiddag voornamelijk kleine makreeltjes was dit in de namiddag net andersom. Allemaal superformaat, nooit gezien. Resultaat: iedereen tevreden. Bedankt schipper.

groeten Luc

 Luc=== Dinsdag 14 augustus 2012 ===


Afgelopen zaterdag weer eens een keer gaan vissen op de Noordzee. Na de vangstberichten van de nautilus wilden we in de monding van de westerschelde gaan vissen op de tong maar de voorspelling van een oostelijke wind 5 bft en in de middag opkomend water heeft ons toch maar voor de kering doen kiezen. Helaas geen gelukkige keus in zes uur vissen hebben we met 4 hengels niet meer dan 2 platvisjes 1 zeebaars en een vijftal steenbolken kunnen vangen. Een schrale troost was dat alle andere die we spraken aan de helling dezelfde resultaten hadden ook al waren ze bij de neerkeek geweest. Hopen dat de vangsten snel verbeteren. Veel visplezierRené en Jan. Delta 1098=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Nog een verlaat vangstberichtje van afgelopen vrijdag (10 augustus)

Samen met zoon Niels vertrokken met de boot vanuit Wemeldinge om op de Oosterschelde te vissen.

Verschillende stekken bevist vandaag waaronder het lodijkse gat, pietermanskreek, bergse diepsluis, O23.

Wat de vangsten betreft kan ik kort zijn, veel ja HEEL VEEL last van krabben en weinig vis.

Was rond doodtij wat voor weinig stroming zorgt natuurlijk, dus ook minder activiteit van vis.

We hadden een paar botten aan de maat, een paar wijtingtjes nog wat ondermaatse platten en dat was het dan.

Wat het groen betreft viel het reuze mee, de ene stek geeft meer groen dan de andere maar dat hou je toch.

We hebben vandaag gevist met als onderlijn de bekende bezemafhouders, dwarrellijnen en lange dwarrellijn onder een hoekafhouder (maakte weinig verschil), als aas hadden we leeglopers en zagers.

Vakantie is om dus de vistijd wordt wel wat minder, maar in de weekenden blijft er toch nog wel eens een gaatje over.

Gr Tom en Niels. 

 T Bakker=== Maandag 13 augustus 2012 ===


Hey vissers,

Na een keer of 5 op de Oosterschelde te zijn gaan vissen en die niet de moeite waren om over te berichten, hier nog eens en relaas van Hugo en Lou.

Op zondag 12 augustus vanuit wemeldinge nog eens de Oosterschelde op. Wegens een tamelijk strakke oosterwind die tegen de tij aanblies onder de wal gaan liggen voorbij Gorishoek.

Geregeld beet maar alles onder de maat Toch een fijne dag met een paar verassingen

Tot later en veel visplezier grtjs Hugo en Lou

   Lou Van Nuffel=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Gisteren met de kayak erop uit geweest bij Maasvlakte 2. De duinovergang bij de reddingsbrigade is ook met een Hobie kayak eenvoudig te nemen, alleen over het strand door het rulle zand is het even hard werken. Om 6.00 te water met een oostenwind, althans voor zover er wind stond, nagenoeg geen branding, helder weer, geen ideale omstandigheden om een zeebaars aan de haak te slaan. Gevist met verse zagers, en gezouten. Na een half uur hoorde ik ondefinieerbaar gesnuif achter me en even later was ik oog in oog met een topvisser: vriend zeehond sloeg mijn verrichtingen nieuwsgierig gade. Mijn kansen waren al niet groot, nu waren ze gereduceerd tot nihil.

Stiekem had ik gerekend op een platvis, bot of schar, maar die lieten het ook afweten. Wel drie makrelen weten te strikken, één op driehaakspaternoster, de ander op de onderlijn met twee wapperlijnen van ca. 30 centimeter. Wat een mooi ervaring, volgende keer koers ik denk ik meer naar links in de richting van Oostvoorne.

Groeten,De bottenkoning=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Vrijdag, 10 -8

Oostenwind, over het hoog tij heen, richting doodtij, kortom alle ingredienten voor een matige vangst. Enerzijds dachten we, het wordt niets en anderzijds met vissen weet je het maar nooit. Eigenlijk toch stille hoop op een leuk aantal visjes.  Windje was toch wel wat steviger als verwacht. Toch maar de nacht ingegaan.  Als de vangsten goed zijn, vangen we met de lichte altijd al een vier of vijf scheefsmoelen. Nu niets anders dan wat schol, schar en bot. Na het keren toch op meer tong gehoopt. Met een bepaalde regelmaat vingen we ze toch, maar we zijn blijven steken op 12 stuks. Om drie uur s'nachts maar gestopt omdat het laatste uur niets meer gevangen werd. Vriend tong liet zich niet makkelijk vangen vandaag. Vanavond gaan ze de bakplaat op en hopen volgende keer op beter.

PierrePierre Sweep=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Gisteravond een trip met de nautilus geboekt om de tong te belagen.

Aangezien er van de week goed gevangen was , wij dus vol goede moed vertrokken naar Vlissingen.

En daar lag een pracht boot op ons te wachten . Eenmaal door de sluis en open vaarwater voor de boeg werd het gas er eens even opgezet. Wauw, geweldig , wat ging dat hard. Op de visstek aangekomen , aas naar de bodem en vissen maar. Maar dat duurde lang voordat er tong aan boord lag. Toch kwam er af en toe eentje boven water maar het was maar sporadisch.

Eén nadeel puntje van deze avond was dat er eigenlijk veel te veel man aan boord was. Van te voren was al meegedeeld dat er niet met twee hengels gevist kon worden omdat de boot vol was. En dat was ook zo. 14 man was wel een beetje teveel van het goede. Zelf ben ik amper aan vissen toegekomen , lijnen uit de knoop halen was het motto van deze avond .

De vangst kan ik kort over zijn .... 0.0 cm.

Denk dat het met 10 visjes over de hele boot een eind op was.

Afijn , ik denk maar zo .... volgende keer beter.

Gr, .E. de Rooij=== Zondag 12 augustus 2012 ===


Zaterdag 11 augustus Samen met zoon sebastiaan (13) wezen vissen op de Grevelingen met de Hendrik h. Hengels en aas prima verzorgd door Henk. Vangsten waren prima. Iedereen ving voldoende vis. Helaas veelal enkel klein spul. Sebastiaan had zelfs 9 Scholletjes en ik niet 1 wat Sebastiaan al snel de naam Schollenkoning opleverde. Tussen de middag uitstekend gegeten aan boord en mede dankzij het weer konden we rond 17:00 uur de terugreis richting Brabant aanvangen en weer terugkijken op een fijn dagje Zeeland.Erik=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


vrijdag 10 augustus

Gepland om met mijn buurman Theo van de camping om met de middag weg te gaan met de boot en door te vissen tot begin avond voor misschien kans op een tong. Aangekomen bij de helling van de Neetje Jans om 11.30  , iedereen die we tegen kwamen klaagde steen en been over de slechte vangsten, eigenlijk konden wij daar over ook wel mee spreken , want vorige week ben ik ook nog twee maal de boot weg geweest 1 x  4 scharren , en de keer daarvoor  1 gul , dus was het gewoon slecht.

Maar ja, de ene  keer is de andere keer niet. Dus vertrokken wij naar een klein wrakje waar wij al tijden niet meer op gevist hadden niet al te ver weg, het laatste van eb stroom liep er bijna uit. Al snel volgde er mooie beten met als resultaat vriend gul er kwamen er 5 naar boven en horsmakreel zeker 30 stuks gevangen , we pakten ook nog 2 mooie 30 +  scharren en nog een zeer grote kreeft ( om bang van te worden ) verspeeld naast de boot, dus die zit weer terug op zijn veilige plek in het wrak.

Met het opkomende tij zijn we naar de kering gevaren om daar wat haaijes te gaan proberen te vangen. Neef Chris met zijn kayak zou ook nog komen maar dan wel onder de kust van de Banjaard voor de avond voor de tong, hem gebeld dat hij beter maar eenandere keus kan maken gezien de wind windkracht 4 was vanuit het NO. Op onze plek aangekomen vingen wij in 1 uur tijd 5 gladde haaien waarvan de grootste 82 cm en daar bleef het ook bij. Dan nog maar even voor het Hoge Duin daar lagen inmiddels al 3 boten, toen belde Chris dat hij aan de binnekant  de Oosterschelde was op gegaan , oke zei ik we houden contact , nog geen 10 minuten later belde zijn tweeling broer Remco die ook bij hem op de kayak zat , dat Chris iets groot eraan had en zijn spoel aardig leeg spoelde het bleek later een gladde haai te zijn van maar liefst 92 cm en geschat gewicht van zo'n 3 kg en dat op een kayak , dat is een pracht sport .

Verder vingen zei nog in een kort tijd bestek 6 tongen en een bot.  Wij vingen nog een aantal scholletjes en botjes en zijn danook om 21.00 uur gestopt met een mooi resultaat vonden wij zelf.

Harry Wolst

AF 15  / Delta 1496Harry Wolst=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


beste sportvissers,

vanmorgen in alle vroegte al uit de veren om weer met de kayaks op pad te gaan.

om 6uur het water al opgegaan met ricardo en yousif.

om een lang verhaal kort te houden.

yousif 2 ondermaatse baarsjes en een maats gulletje.

ricardo had 2 maatse baarzen van 45cm en 59cm (dat is voor de wedstrijd nu de grootste)

en ik had er maar 1 van 45cm.

het blijft elke dag weer spannend hoeveel en hoe groot de vangst is.

voor de mensen die het eens leuk lijkt om mee te gaan www.kayak-vissen.nl peter=== Zaterdag 11 augustus 2012 ===


hallo sportvissers,

vandaag ging Aldo mee om de zeebaars eens op een andere manier te bevissen, veel uitleg had hij niet nodig en ving al vrij snel de eerste. pa was ook weer van de partij en ving ook al snel zijn eerste, waarop ik ook een goeie aanbeet kreeg met een kromme hengel en gierende slip maar helaas schoot de vis los.

om een lang verhaal kort te houden, het begon veelbelovend maar uiteindelijk wist ik maar 2 zeebaarsjes van een cm of 20 te vangen, die ik terug heb gezet met de afspraak om over een paar jaar weer terug te komen naar deze plek, Aldo had er 3 waarvan hij ook eentje met dezelfde afspraak terug zette en pa had er ook 3, allemaal maats.

tevens ben ik begonnen met het meten van de grootste vis van degene die met me mee gaan, die doen gelijk ook mee aan de maandelijkse wedstrijd van de grootste vis. elke grooste vis van de maand mag de eerst volgende boeking mee voor 25 euro.

vangse

www.kayak-vissen.nl peter=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Hier aan de nederlandse kust neeltje jans is het super slecht aan de kering geprobeerd den banjaard binnen aan Kats aan de brug nada nada 3pladijsjes zo groot als mijn handpalm.
Toen we aan de helling waren rond 4u dezelfde verhalen goed dat we niet naar de wrakken gegaan zijn.

grtjselpescador=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Vive la France avec Nautilus et Wiesje.

Zoals beloofd een verslagje over de 'proef' in Fecamp. In verband met de weersomstandigheden uiteindelijk besloten om de 'Naud' toch maar thuis te laten. Helemaal zonder boot daar een beetje uit je neus zitten vreten?? Nee dat kon niet dus dank zij Jean Paul (die van de zeeziektepillen) met de geleende Shetland Sheltie en route naar la douce France. Ook nu klopte er geen pepernoot van het weerbericht want we zijn potverdrie elke dag weggeweest.

Helemaal onvoorbereid?? Dat viel wel mee want ik had er al eens vaker gedoken. Veel vis op de wrakjes die redelijk dicht bij de kust liggen. Ook kwamen we de eerste avond Stanny Matheussens tegen van Matheussens Watersport. Hij heeft er al jaren een rib liggen en had ook goede tips. Stanny bedankt.

Het was dus de bedoeling om eea uit te proberen. Huisjes gehuurd voor het gevolg van Frank en die bevielen prima. Dat was op de camping vlak bij de haven. Fecamp is een gezellig stadje en er is in de buurt genoeg te doen voor de niet-vissers. Klimmen op speciaal aangelegde banen hoog in de bomen en quad rijden. Le Havre is vlakbij en ook het heel mooie Etretat is binnen 10 minuten aan te rijden.

Dan de visserij. Het is er vergeven van de makreel. Als je ze als aas nodig hebt duurt het altijd langer maar anders kun je je haken niet laten zakken of er zit zo'n blauwe rakker aan. Die makreel is een uitstekend aas voor alles wat er op de zeebodem rondzwemt.

Helaas heb ik weer eens visles gekregen van Jerom die pa het snot voor de ogen viste. Onder andere 2 prachtige stekelroggen wist hij voor mijn neus weg te kapen. Ook John aan boord bij Frank wist een joekelstekelrog te vangen. Veel haaitjes elke dag en ook zeer felgekleurde rode ponen. Op de wrakjes vingen we ook mooie dorades.

Bij gebrek aan 'le Nautilus' et 'Louisa' ook nog een wat grotere boot gehuurd om wat verder op een wrak te proberen (wel 6,2 mijl; pfoehh.) om daar conger te vangen. Wel beet gehad (makreel compleet doormidden gebeten) maar helaas geen gevangen. Daar vingen we wel steenbolk. Nou én ; steenbolk. Daar hoef ik toch niet voor naar Frankrijk? Klopt, maar als je het ncrz record scherper wilt stellen is het toch de moeite waard om eens een driftje te maken. Achteraf bleek dat we een keer of 6 het nederlands record aan de botenverhuurder weggegeven hebben. Wat een megabolken daar. En bovendien erg leuk om met een licht hengeltje uit zo'n wrak te peuteren.

Enfin. Kijk maar eens naar de fotootjes. Die zeggen meer als 1000 woorden. Geen visfoto van Frank en Hank samen helaas. Daarom een niet helemaal duidelijke bonte avond impressie. Het onderschrift zou kunnen luiden; 'zat en gelukkig ....'

 Bij voldoende belangstelling gaan we volgend jaar in augustus weekend en midweek-arrangementjes organiseren. (Maar 4.5 uurtjes vanaf Breda) dus wie zin heeft meldde zich.

 Au revoir et a bientôt!!!!!

 Frank Smits en Hank Perrée

www.wiesje.net / www.wrakvissen.netJohnno=== Woensdag 08 augustus 2012 ===


hier even nog een verlaat vangstberichtje.

afgelopen maandag 6 augustus makrelen met de sirius vanuit stellendam.

het was waanzinnig slecht dit heb ik nog nooit meegemaakt wij hadden met 10 personen 17 makrelen.

nou had ik wel het idee dat de kapitein niet te veel wilde verstoken bleef maar in dezelfde hoek rondjes varen,beetje driften.

is op heel de dag iets verder gegaan richting vuurtoren haamstede dit ging ook weer supertraag.

zuurder was het nog dat ik de volgende dag ook nog hoorde dat vanuit stellendam de valkyrie was weggeweest,en ze daar een gemmidelde hadden van een stuk of 60/70

gisteren de makrelen gerookt.

de smaak was raak

groet van edwin edwin=== Dinsdag 07 augustus 2012 ===


Goede tongvangsten op de nautilus

Hier nog een verlaat bericht van zaterdag j.l. Frank is op vakantie in Frankrijk, door het onbestendige weer heeft hij de Nautilus niet meegenomen, wat eigenlijk wel de bedoeling was. Wat doe je dan? Gewoon even lekker decadent en neem je de Nautilus gewoon mee samen met deckhand Jan, voor een dagje tong vissen. Zo gezegd zo gedaan. Vertrokken rond 11.00uur vanuit Vlissingen, en toch zeker 3mijltjes gevaren, waarna het anker er al onder kon. Hoezo kort varen!

Na 5 minuten kon ik Frank al een SMS sturen dat de eerste mooie tong al binnen was. Dit ging  rap door en na een uurtje hadden we er al een 10, van een meer dan behoorlijk formaat. Daarna werd het iets minder, en de laatste 2.5 uur van de vloedstroom, stroomde het zo hard dat we besloten om maar even te stoppen met vissen en wat te eten en te relaxen. Ik wist niet dat Jantje harder kon snurken dan een verkouden zeehond.

Bij de start van de ebstroom ging het helemaal los, zelfs met doubletten en 2 x een triplet. Het leek wel tongvissen op de maasvlakte van 20 jaar terug. We hadden 1kg zagers en een pond pieren bij, wat overigens van sublieme kwaliteit was van M Brouwers uit Bergen op Zoom. Lekker dik op de haak zetten en zeker om de 10 minuten vernieuwen was het geheim. Op het einde, wat nog ver voor de schemer was!! Stond de teller op 43 meenemers en 15 slibtongetjes terug gezet.  

De weegschaal deed het deze keer niet onder voor de verzwaarde onderlijnen, er kwam op beide hengels nagenoeg even veel binnen. Dit belooft wat voor de maand september, want mijn ervaring is van de tijd op de maasvlakte, dat de tongvisserij overdag eigenlijk pas september goed los komt. En de echte grote  dan gaan azen. Ook ben ik erg nieuwsgierig wat de tongen op deze stek doen als het donker is. Met een beetje geluk weten we dit deze week, want er komen een paar mooie dagen aan. Jammer dat ik maandag a.s weer moet gaan werken. L

   floep=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Beste Allemaal,

Gisteren (zondag 5-8) op de Grevelingen gaan vissen op de Hendrik H vanuit Den Osse. Was de eerste keer daar en het was helemaal de moeite waard. We waren met 2 groepen vissers uit Tilburg 4 en uit belgie 8 (8 mannen, 2 vrouwen en 2 kinderen) en hadden een vangst van ruim 500 waarvan ongeveer 6 redelijke platvissen. Het weer was wat wisselvallig, maar vooral zonnig. We hebben lekker gegeten aan boord en de schipper en zijn zoons waren heel gezellig en vriendelijk. Alles was goed verzorgd....het aas en de hengels en ook de goede tips van de schipper waren goed.

De Grevelingen is volgens ons een echte aanrader voor minder ervaren vissers, zoals wij. Het water is altijd rustig, omdat er geen stroming is. De vissen beten goed over de hele dag gezien EN onze Randy (9 jaar oud en zijn allereerste keer) heeft er in 1 dag goed kunnen leren vissen en randy's tante had de meeste vis en randy's opa en mama waren aan het vechten met de enige krab die die dag aan boord werd gevangen.

Als wij nog eens met z'n vieren gaan vissen kunnen ze op deze 4 Tilburgers rekenen!Familie Bekkers en Randy=== Maandag 06 augustus 2012 ===


hallo sportvissers,

het is weer even geleden sinds me laatste berichtje, niet veel tijd gehad om wat te plaatsen.

doordeweeks niet geweest en enkel in het weekend gevist met dieptepunten en pieken, in totaal 5 keer op pad geweest in 3 dagen tijd, daarvan heb ikzelf 2 keer geen vis kunnen vangen terwijl andere juist wel een goede dag hadden, maar vis altijd op de zelfde manier.....er valt echt geen pijl op te trekken. normaal vang ik altijd wel baars maar elke sessie is anders. 

de 3 keer dat ik wel ving was het ook gelijk goed, de aantallen weet ik niet meer precies(schat zo ong op de 20 baarzen, alles mooi aan de maat) maar zaterdag morgen was het mijn ochtend, had er 2 van 70cm+, 4kg+ bijzitten en dat is zo lekker om aan de hengel te hebben, lange runs gegarandeerd!

ik neem ook graag mensen mee, dus voor wie het eens leuk lijkt : zeelandnet-prikbord-zeebaars/kayak vissen

vangse  fishermen=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Hei Zeevislanders,

hier nog eens een vangstberichtje van de Gentse Zeeduivels. Gisteren (zondag 5 augustus) zijn we voor onze 3de Clubwedstrijd (maar pas de 1ste die is kunnen doorgaan) met 8 leden van onze Club naar Nieuwpoort getrokken om op een wrakje te vissen met de Essef. Deze keer vistten we op punten, waarbij de inzet vooral Dorades moesten worden, want die waren 7 punten waard, gul 2 etc... Het werd een prachtige dag, volop zon, staalblauwe hemel, nauwelijks wind en toch een behoorlijke portie vis. Wegens geen stroming en geen wind duurde het wel even voor we in de buurt van het wrak lagen, en zo kwamen de vangsten traag op gang. Af en toe schar, wat schollen en een paar makrelen vulden het eerste uur. Toen we op het wrak kwamen nam de stroming ook snel toe, dus was het zaak om zo snel mogelijk de punten te pakken. Jens De Vrieze en johnny pakten aan bakboord al snel de eerste dorades en dus een voorsprong, terwijl het voor de andere deelnemers vooral van de gulletjes moest komen. Tegen de middag nam de stroming dan snel toe, en enkel steenbolken liet zich nog vangen. Er moest zwaarder gevist worden, en dit zorgde natuurlijk voor de nodige lijnbreuken. Nu stonden Jens en ikzelf achteraan op de boot, en hier konden we nog regelmatig een steenbolk scoren. Toen de stroming opnieuw afnam werden opnieuw scharren en schollen gevangen, dus gingen we opnieuw van het wrak af. Het laatste wedstrijduur werd dan beslist om te gaan driften over het wrak. Dit leverde meteen vis op, oa veel horsmakreel. Robin wist een dikke dorade te vangen (750 - 800 gr) en als kers op zijn taart nog een hele mooie rode poon. Olivier ving een hele mooie pollak, Jens stelde zijn overwinning veilig met een dorade van rond de 1kg, ikzelf nog een flinke gul van een kilo of 6 en zo ving iedereen dus een leuke portie vis. Winnaar werd dus Jens, ikzelf 2de en Gino Van Hoorde 3de. Een geslaagde dag dus.

Groeten,Ignace - Team Zeevisland=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Mijn eerste (iets verlaat) bericht: Vrijdagavond met Joop Zoeteweij en zn vrouw en zo'n 18 medevissers uitgevaren vanuit de thuishaven Colijnsplaat de Oosterschelde op. Voor anker gegaan met zicht op de binnenzijde kering van ca 18.00 tot 22.00 uur. Hoewel de visserij niet 'wild' was, werd toch regelmatig een (mini) wijting en platvisje gevangen. Visser Bert ving nog bij daglicht een vette paling van ca 70 cm. Een junior visser, lid van de visvereniging Westkapelle, pakte nog een forse platte. Met de opkomende duisternis werd al regelmatiger maatse tong bovengehaald. Na 22.00 uur nog even verkast richting Colijnsplaat enige honderden meters uit de kant. Voornoemde junior sleurde hier nog een lap tong van 48 cm (!) naar boven. Behalve op de vismijn had ik zo'n vangst met de hengel nog niet aanschouwd. Hopelijk had de jongeling thuis een forse bakpan..... Om middernacht terug in de haven: heerlijke visavond!

Sjaak de KlerkSjaak de Klerk=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Juniorenteam genoot van cadeau Sportvisserij Zuid-West Nederland

Omdat het SPRO Sports Professionals/Sportvisserij Nederland junioren team eind april wereldkampioen kustvissen was geworden in het verre Montenegro kregen zij van Sportvisserij Zuid-West Nederland een compleet verzorgde dag bootvissen aangeboden met aansluitend een diner. Nadat alle agenda’s en programma’s van wedstrijden waren geraadpleegd bleek afgelopen zaterdag 4 augustus de enige datum te zijn dat alle teamleden en de beide coaches konden gaan vissen. De “Delta Queen” uit Stellendam werd vastgelegd en een onbekend avontuur voor de jonge strandvissers kon beginnen. Laat nu net die zaterdag het weer onstabiel zijn met ’s morgens een stevige windkracht vijf …… Omdat de hele dag de stroming tegen de wind in zou lopen werd een aardig zeetje verwacht! Toch werd besloten uit te varen om onder de kust een visje te gaan vangen! Er was immers geen andere datum beschikbaar. Buiten het Slijkgat aangekomen viel de zee toch nog wel mee en zette de schipper koers naar een wrakje westelijk van Goeree-Overflakkee. Dat bleek een goede keuze, want nadat de boot nabij het wrak voor anker was gelegd kwam er al snel vis boven. Het was wel even wennen voor de junioren, want bootvissen is toch even wat anders dan een wedstrijd aan het strand vissen! De boot gedroeg zich rustig op de dwars inkomende golven, zelfs toen er nog een stevige bui met aantrekkende wind overkwam. Ook de vis wilde blijkbaar meewerken, want leuke gullen en grote steenbolken stortten zich op het aangeboden aas. Dan merk je ook niet dat het visweer niet ideaal was. Toen de stroming sterker werd kwam de boot na opnieuw ankeren zelfs mooi op de stroming te liggen.

Het was geen topdag op het wrak, maar de junioren mochten zeker niet klagen, toch zeker niet nadat ’s middags de wind wat ging liggen en de golven kleiner werden. Tussendoor werd de vis gestript en met ijs in koelboxen opgeborgen, want omdat er nog een diner op het programma stond moest de vis goed behandeld worden. Toen vriend gul zijn honger kwijt leek te zijn, werd nog even voor de Nieuwe Maasvlakte  wat platvis, zoals  bot en schar gevangen, de boot schoongemaakt en weer teruggevaren naar thuishaven Stellendam. Daar lagen in de auto’s schone kleren klaar en met een extra “luchtje” uit een spuitbusje op ging het richting het restaurant. Op het terras werd alvast een heerlijk koel biertje geserveerd en dat lieten de jongens zich wel smaken.

Het diner werd genoten in restaurant  “Het Wapen van Stellendam “. Natuurlijk mochten in het voorgerecht de Stellendamse garnalen niet ontbreken, maar bij het hoofdgerecht waren de biefstukken favoriet………. Met ijs met verse aardbeien werd in stijl afgesloten! Een geslaagde visdag met een heerlijk diner na afloop bleek een heel origineel cadeau voor het behalen van de wereldtitel!

Het team bestaande uit Adriaan Dronkers, Kees Gillissen, Corné Westerlaken, Jeroen den Engelsman, Jeromy van Houdt en de coaches Frank Peene en Henri Karremans wil dan ook bij dezen Sportvisserij Zuid-West Nederland van harte bedanken voor deze geste. Naast de officiële feestavond, die samen met de Nationale bond Sportvisserij Nederland werd georganiseerd, die al als een  absoluut hoogtepunt werd ervaren, was afgelopen zaterdag de kers op de taart.

Voor deze junioren zitten de internationale wedstrijden erop. Jeromy en Jeroen gaan over naar de senioren en mogen met een “wildcard” al deelnemen aan de topcompetitie voor de senioren. De anderen willen zich dolgraag weer plaatsen voor het wereldkampioenschap van 2013, maar dan moeten zij wel de topcompetitie voor junioren in november overleven. De coaches Frank en Henri gaan namelijk weer een nieuw team opbouwen voor het wk, dat in 2013 gehouden gaat worden in Mellia, een Spaanse enclave in Marokko.

Bij dezen wil het team nog eens iedereen bedanken, die het team gevolgd en gesteund heeft, met name Sponsor SPRO Sports Professionals, de Nationale bond Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Zuid-West Nederland, de bladen Zeehengelsport en HetVisBlad, de sites Zeevisland en Zeevissport, alle supporters, ouders, vrienden en bekenden. Bedankt ook voor jullie belangstelling, mailtjes, felicitaties, cadeaus en dergelijke. Wij hebben het allemaal als een warm bad ervaren!!!

Tot volgend jaar!!!!!!!

Namens het team,

Henri Karremans

        Henri Karremans=== Maandag 06 augustus 2012 ===


Zijn zaterdag 4 augustus meegegaan op de makreel. Aan het begin van de dag was het nog niet veel, wat we vingen was (haast) allemaal klein spul maar we vingen ze toch ook wel met 2-3-4 tegelijk. Aan het einde van de dag zag Tonie op de radar meeuwen (heel goed gezien), er op af en ja hoor, binnen korte tijd allemaal mooie grote matrelen. Zijn nog even wat langer doorgegaan dus alle lof voor de bemanning, was een superdag, Gr. Hans van RooijenHans van Rooijen=== Zondag 05 augustus 2012 ===


zaterdag 4 augustus weer mee geweest met de happy-fisherman

vol verwachting gingen we vissen hopen op een gulletje er werden er wel een paar gevangen maar wild was het niet er werden ook mooie steenbolken gevangen en daar is ook niks mis mee om te eten verder makreel en  horsmakreel

leo ik heb me weer vermaakt en tot de volgende

de vrolijke visserde vrolijke visser=== Zondag 05 augustus 2012 ===


helloow,

zaterdagmorgend samen met 'bergbaars' ons een plaatsje gezocht op de 'sea-leopard'.

ik geloof dat er een man of tien mee was in totaal . de bedoeling was om naar de verre wrakken te varen.

aan de kust zag het weer er nog goed uit maar naarmate we verder vaarde , werd het weer grijzer en de golven ruwer .

zelfs kapitein Leen wilde persé de vissen voor voeren met wat surinaams eten van de vorige avond , tot 2 maal toe !

we hebben zowat 4 wrakken opgezocht maar er kwam echt niet veel af . af en toe een steenbolkje en een horsmakreeltje .

op het 3de wrak kwam ik met een pilker vast te zitten , gevolg knets draad over , even snel m'n andere stok genomen nmlk. een xzoga mastery . de pilker ging tot de bodem en mijn gedacht was dat deze weer vast zat . maar m'n gedacht veranderde toen ik de slip met stoten hoorde gaan en de stok allerlei diepe bochten begon te maken . yessss toch vis .... het leek wel een monster te zijn !

éénmaal aan de oppervlakte bleek het een mooie gul te zijn die vals gehaakt was . we dachten nog van , nu gaat het los hier beneden maar niets was minder waar . niemand kon nog een visje vangen , op het volgend wrak nog een paar beten gemist maar verder niets . Leen de captain stelde ons voor om terug naar de haven te varen , het zou toch niets meer worden . ik geloof niet dat er iemand was die nog zin had om verder te zoeken. op de dieptemeter zag men wel vis hangen op de wrakken maar ze waren niet te verleiden . noch op shads of pilkers , noch op natuurlijk aas .

ik mocht mezelf gelukkig prijzen om nog een gul te haken , was anders een domper geweest voor me om van Antwerpen deze rit te maken . thuis gekomen even de meetlat erbij en kwam uit op 82 cm .

hij zal smaken , geloof me !

tot de volgende ,nevets=== Vrijdag 03 augustus 2012 ===


Hallo vissers.

Hier nog een verlaat berichtje van woensdag 1 augustus.we zijn met de Sirius gaan makreelvissen we hebben de gehele dag moeten sprokkelen.

met mijn zoon samen hebben we er 22 gevangen.  het waren wel allemaal grote vissen (gemiddeld tussen de 35 en 40 cm).

Ik schat dat er gemiddeld geen 15 makrelen per persoon zijn gevangen alhoewel schipper Bob de gehele dag goed zijn best heeft gedaan om ze te vinden.

Maar we hebben de gehele dag lekker in het zonnetje gezeten en dat maakt weer een heleboel goed.

volgende keer beter,wederom de groeten uit Duizel,

Piet,Sjors,en FransSus=== Donderdag 02 augustus 2012 ===


Shark Atack @ the Valkyrie (01-08-2012),

Vooraf: Sjaak Lobs wel bekend van de Jack's secret onderlijnen in onze winkel, gevraagd om een paar mooie haaienlijntjes te knopen voor aan boord. Hem de benodigde materialen meegegeven zodat hij de maandag voor de woensdag een paar mooie lijnen zou klaar hebben. De hoofdlijn van de onderlijn bestond uit 71/00 trilene met 2 ijzeren afhouders met elk een schuifloodje van 10 gram ertussen. De zijlijntjes waren van een sprolijn 50/00. Dit geheel op advies van Marco die al de nodige tijd heeft besteed aan het uitvogelen hoe en waar te vissen op haaien. Natuurlijk ging Marco Hoek die wel vaker met ons mee gaat deze dag dan ook met ons mee om iedereen te voorzien van uitleg.

Afgelopen woensdag vertrokken met Leo en Marco omstreeks 05:00 vanuit de binnen haven te Stellendam om omstreeks 05:45 de klanten op te pikken in de buiten haven te Stellendam om daarna koers te zetten naar de haaienstek(ken). Na iedereen aan boord te hebben en voorzien van een bak koffie, de koers gezet. Marco was goed voorbereidt en gaf iedereeen een kennisdocument over roggen en haaien en begon met de uitleg.

Na een tijdje varen het anker overboord gezet en de boot op stroom gelegd en de visserij kon beginnen. Belangrijk is dat je met de juiste onderlijnen gaat vissen. Dus sterkmateriaal zoals hierboven beschreven. Wat lood betreft doe je er verstandig aan om met klapankerlood te vissen omstreeks 190 a 200 gram. Gewicht hangt af van de sterkte van de stroming uiteraard. Als je een aanbeet krijgt van een haai of rog is deze zo sterk dat als je niet met klapankerlood vist de klap te groot is voor je materiaal, en door te vissen met klapankerlood klapt je verankering weg met de aanbeet. Zeker zo belangrijk is het goed afstellen van je slip hier kom ik later nog op terug. Voor de lijn op de molen heb je 17/00 ultracast of penn lijn nodig, deze is sterk genoeg met de juiste afstelling van de slip. Wat betreft hengels en molens zijn er diverse keuzes mogelijk, ter kennis geving moet ik wel toegeven dat George met een mooie Shimano beastmaster uptide hengel viste die hiervoor heel geschikt is. Het aas om mee te vissen is voornamelijk verse steekzagers, er kan ook met stukjes makreel gevist worden.

 

Het is eigenlijk de zelfde soort visserij als op de platvis, goed uptide werpen en veel lijn geven, zodat je tuig goed plat op de bodem blijft liggen. En dan is het wachten geblazen op het moment '' de registratie van de aanbeet'' . Al vrij vlot nadat we geankerd lagen, kregen we beet. Weldra kwamen de eerste haaien aan dek. Tussen door werd er nog een sliptongtje , lees onder de maat, gevangen die weer verder mocht groeien.

Dezelfde George kreeg in de middag een prachtige aanbeet, maar danwel snoei en snoei hard. Hij had net zijn hengeltje geparkeerd om een heerlijk koud biertje te nuttigen op deze realtief mooie, zonnige en warme dag. Helaas had hij na zijn inworp vergeten zijn slip goed af te stellen. Bijna zijn hengel overboord die nog net bleek steken achter iemand zijn shirt en reling. Hij kon 'm nog maar net grijpen en door de 'geweldige dreun was hij zijn vis kwijt. Door de aanbeet te vergelijken met de andere zou dit een ruwe haai geweest kunnen zijn of iets anders groots, helaas zullen we het niet weten.

Catch of the day had Mark die in de namiddag een prachtige pijlstaartrog wist te strikken met een lengte van 85cm en ruim 5kg zwaar.

  

In de gedachte van Catch and Release de haaien en rog voorzien van een tack en deze weer laten zwemmen. Uiteraard is het niet verboden om deze soorten mee te nemen. Ter informatie: om mee te werken aan een onderzoek naar haaien en roggen voor Sportvisserij Nederland worden de gevangen vissen voorzien van een tack. Deze tack wordt op de aangewezen plaats gezet met een speciale tang overeenkomstig met de voorschriften van Sportvisserij Nederland. Wij meten en wegen de vissen en kijken of het mogelijk is om vast te stellen of het een vrouwtje is of een mannetje. Dit alles wordt ingevuld op een formulier dat overhandigd zal worden aan Sportvisserij Nederland. Op deze tack staat een uniek nummer, mocht deze vis opnieuw gevangen worden, waar dan ook is het mogelijk en tevens de bedoeling om de gevangen vis opnieuw aan te melden met hiervoor opnieuw vastgestelde genoemde gegevens zodat er relevante informatie verzameld kan worden. Hierdoor zal er meer duidelijkheid onstaan over de trek en leefwijze van deze vissen omtrent.

 

De klok sloeg 16:00.... En toen was het tijd om huiswaarts te keren onderweg nog gestopt in een plukje makreel. Eindstand 15 haaien en 1 rog. Bijvangensten van wat Noordzeekrabben, sliptongetjes, schar, horsmakreel en uit eindelijk nog een aantal makrelen.

Wat een prachtige dag, helemaal super, mijn eerste haai aan de hengel!

  

Mocht u interesse hebben om deze prachtige sportvis te vangen, kunt u contact met ons opnemen op 0187-683232

Voor alle foto's kunt u terecht op www.hoekzeehengelsport.com

Met vriendelijke groet,Hoekzeehengelsport & Valkyrie=== Woensdag 01 augustus 2012 ===


DINSDAG 31 JULI 2012

Vandaag zijn we weer met onze gelegenheidsploeg "Twee keer per jaar" op stap geweest met de "Aisling" vanuit Neeltje Jans. Hoewel we wisten dat de vangsten in juli en augustus op de Noordzee niet al te best zijn wilden we toch een poging wagen om een maaltje vis te vangen. Om de woorden van Ed Stoop van Vis-Tv te gebruiken hadden we ons deze dag als missie gesteld: het vangen van een haaitje en tong.

In de namiddag werd eerst koers gezet naar de gele tonnenrij aan de stormvloedkering ter hoogte van de Banjaard om te proberen een haaitje te vangen; na twee uur vissen hadden we in totaal 4 haaitjes.

Piet Buijk en ondergetekende wisten er ieder twee te vangen; drie waren er ongeveer 70 cm. en de vierde door Piet gevangen haai was met een lengte van 92 cm.  tevens de grootste vis van de dag. Na ze gemerkt te hebben zijn ze weer gezond en wel teruggezet; Piet heeft deze dag tevens kunnen oefenen voor zijn deelname aan de "Sharkataq" dagen eind augustus. 

Na de vangst van de haaitjes werd er besloten om bij de R5 te gaan proberen om deel 2 van de missie te verwezelijken nl. het vangen van tong. Pas tegen het donker worden kwamen de tongen los (en dan bedoel ik niet alleen de tongen van de 6 vissers); aan het eind van de avond hadden we in totaal 25 tongen met als bijvangst wat platvis, kleine steenbolk en een tiental wijtingen. Dus deel 2 van de missie was ook geslaagd.

Bijzondere vangsten deze namiddag/avond waren:

-Herman Kuiper met een tong van 43 cm

-Piet Buijk met een haaitje van 92 cm.

-Flip Wouts met een paling van 65 cm.

Hoewel schipper Jose voor de paling een goed recept had zwemt deze weer vrolijk rond in de Noordzee.

Al met al kunnen we dus terugkijken op een geslaagde visdag met de "Aisling", waarbij de verzorging door Jose weer top was met lekkere koeken en het gebruikelijke Jupiler.

Ik kan  iedereen aanraden om met deze vriendelijke schippersvrouw eens te gaan sportvissen, want haar missie is het echt om het de sportvisser naar de zin te maken.

Tot volgend berichtFlip Wouts