Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van augustus 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 31 augustus 2013 ===


Ruige zomeravondvisserij.
Gisteravond met Sten naar de Vlissingen geweest met de bedoeling om nog een paar zomervissen te vangen. Toen we er aankwamen was het even schrikken van de golven. Het was ruig weer, het strand was al verdwenen en de golven likten al aan de glooiing. Op het strand zelf staan was niet meer mogelijk dus moesten we een plekje vinden voor de steun op de reuzentrappen. De eerste worp ging met de peuterstok en kleine haken met dito piertjes in de branding. Dat leverde gelijk al een 30 cm baarsje op. Dat geeft de burger moed, dergelijke scholenbaarsjes zijn zelden alleen dus dat kon nog leuk worden. Maar dit scholenbaarsje was waarschijnlijk van school getrapt, want er kwamen geen klasgenoten meer aan de kant. Intussen was ook de lange lat opgetuigd, die ging met twee grote haken, grote wrakpieren en/of spitzagers aan lange wappers zo ver mogelijk de grote plas is. Op deze verre hengel kwam nog een botje van 20 cm aan de kant, die een haak nummer 2 met 2 kleine spitzagers compleet verzolgen had. De vreterij was maar minimaal, blijkbaar zaten er geen krabmansen in de branding, of waren ze door de scholenbaarsjes al verorberd. De visserij bij Sten kwam niet verder dan gemiste aanbeten, lege haken en verdwenen haaklijnen. Verder konden we bootjes kijken en genieten van een mooie zonsondergang. Op de terugreis nog even gestopt bij de "golden M" voor een snel-weg-hap en waren we mooi voor middernacht weer thuis.
 
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 31 augustus 2013 ===


Gisterenavond 2 uur gevist aan de Buitenhaven in Vlissingen.

Veel vreterij en weing vis. Gevangen 2 mini wijting en 1 steenbolk.

Vissers naast mij hadden ook geen enkele maatse vis.

Volgende keer beter, gr. Jan B.jan b=== Zaterdag 31 augustus 2013 ===


gisteren weest vissen lekkerbek van laag tot 2 uur na hoog mooi visweertje resultaat was 12 maatse tongenmarc=== Vrijdag 30 augustus 2013 ===


Net even paar uurtjes wezen vissen op de Noordpier. Met dobber en reepje makreel op de geep (of makreel, of fint, of wat er maar bijten wil). 3x niks, en heb ook geen enkele activiteit gezien op het wateroppervlak. Helaas brak het zonnetje niet door, stond er een straffe zuiderwind en heb ik maar weer snel ingepakt. Wordt er uberhaupt nog eigenlijk geep gevangen, of moet ik ook maar op de tong zoals velen anderen?  Ik snap trouwens die rage niet om je afvalzak aan het hek halverwege de pier te hangen. Hingen er een stuk of 10, en sowieso zag ik overal veel troep liggen. Hoeveel moeite is het om je afval mee te nemen naar huis en het daar weg te gooien? Ik snap hier niets van. Maar goed. Vandaag wel in de buitenlucht het licht zien worden, en dat was een mooie ervaring. Maar een visje, hoe klein ook, was welkom geweest ;).

Succes gewenst allemaalRichard=== Donderdag 29 augustus 2013 ===


Beste Medevissers

Gisteren omstreeks 17u aangekomen op de Westbout aan de Oosterscheldekering. Al wachtend op het opkomend tij gevist met ankerlood met paternoster (afhouders) en zagers als aas. 2 onderlijnen kwijt en om de 5min beazen wegens de krabben. Bij opkomend tij gevist met kunstaas op zeebaars, verenpaternoster op makreel en met de dobber en een zager tegen de kant wederom op zeebaars. Resultaat; nul komma nul. Mijn 2 medevissers hadden met 2 kleine botjes en een ondermaatse zeebaars niet veel meer geluk. Om 22 u heb ik dan maar alles ingepakt. Als ik het bericht van Tim lees had ik beter aan de andere kant van de kering kunnen gaan staan.

Verder is de Westbout een mooie plek om te vissen, rustig, weinig vissers en je staat echt ver in de oosterschelde. Kortom, behalve de vangsten, een echte aanrader ;-).

PS: Tim, ik vermoed dat je uit België komt. Ikzelf woon in Antwerpen, mocht je een keertje de toch wel dure benzinekost willen delen kan je me bereiken op pablogoedendorp@hotmail.com.Pablo=== Donderdag 29 augustus 2013 ===


Hallo,

Gisteren een halve dag verlof genomen en richting Neeltje Jans getogen voor een ontspannen vismiddag/avond. Gestart omstreeks 14u tijdens afgaande tij met bodemvisserij met zagers. De tweede en derde worp leverden direkt resultaat op: een 40+zeebaars en een kreeft. De worpen daarna waren succesloos. Wachten op de kerende getijdestroom dan maar, opkomende tij zou wel hier en daar een pollak moeten opleveren op de verenpaternoster. Heeft lang geduurd voor de eerste pollak boven water kwam, maar uiteindelijk waren het rode 'red gill' visjes aangeboden via drop shot techniek op grote afstand die succes opleverden, 7 loeiharde aanbeten op rij, uiteindelijk drie mooie pollakken bovengekregen. Daarna verder gevist met zagers op de bodem, leverde 1 bolkje op en een aantal gemiste aanbeten. Omstreeks 20u een laatste keer ingeworpen met een jo-jo lijn volgepropt met zagers, en de restanten van aas aan mijn buurman-visser gegeven die een 20-tal meter verder had postgevat. Uiteraard krijg je net op dat moment 'de aanbeet van de dag'... de steun werd letterlijk omver getrokken en mijn beide hengels lagen met hun topdeel in't water. Op de ene hengel een enorme spanning, contact met de vis gemaakt en direkt enorme weerstand op de lijn, yes 'een echte'. Een redelijk enerverende drill, en 5 minuten later vis op 5a 10 meter voor de kant klaar om geland te worden... en net op dat moment schiet de haak los...waarschijnlijk een bodemhaai die het aas gegrepen had, heb helaas de vis niet kunnen zien. Uiteraard daarna nog enkele worpen met restjes zagers gedaan; leverde nog 2 gulletjes op. Omstreeks 20u45 gestopt met vissen en huiswaarts gereden.

 

Greetz,Tim=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


hoi beste visvrienden

ik  had me voorgenomen om augustus en september niet  meer te vissen op de stranden ,wegens de krabben,het is meer takkelen dan  vissen,ik bedoel beazen om de 4  minuten,het  bleef maar jeuken ,dan toch mijn stoute schoenen  aangetrokken en vertrokken   naar de strand,LW om 1;15  uur  begonnen om23  uur  met pieren ,zagers en tappen,eerste uur zat ik meer te smsen, en  de vallende sterren te tellen ,dus weinig beweging ,eerste schar  gevangen met ......2  haken !!de schar 25 cm  terug gestuurd naar zijn vrouw ,ik kwam voor de tong ,10 minuten later een  dublet tong,ik dacht   ,hhhmmhhm ...20.min later terug een dublet , ze kwamen los,rond 03 uur gestopt omdat ik een uurtje moest terug rijden

vangsten ,14 tongen van mooi formaat

7 mooi scharren allemaal retoer , heb  nog genoeg schar in  de vriezer

1 onderlijn verspeelt

conclusie, zeer geslaagde visavond,

volgende week  nog eens proberen ,wegens  het  slechte tij zoals  jan B  het zegt

greetz ricorico=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Zoals ik van plan was gisterenavond(nacht) nog maar eens de waterkant opgezocht, nu op mijn vertrouwde stek het Nollestrand.

Begonnen om half 11 en volgehouden tot half 3.

Het was weer al een tijd geleden dat ik daar was wezen vissen, dus benieuwd naar de vangsten.

Gevist met dwarrellijntjes met als aas pieren, kweekzagers en steekzagers, wat allemaal binnen no time van de haken verdwenen was.

Bij Domburg is dat toch echt minder het geval. Ik had wel 6 ons aas mee en dat was toen ik stopte, bijna op.

Het was dus weer hard werken, omdat je constant bezig was met ophalen en opnieuw beazen.

Ik heb wel nog 3 complete onderlijnen verspeeld, waarvan 1 (erg zonde!) met vis aan.

Aan het eind van de sessie had ik ongeveer 10 krabben en 2 supersnelle tongen gevangen (1 van 26 en 1 van 36 cm).

Dus toch nog iets voor de pan. Even relaxed zitten is er niet bij , dus op dit moment is het niet echt prettig vissen, maar je bent in de buitenlucht en in bed gaan de meeste mensen dood.

Het duurt weer even voor het tij weer goed is, maar dan gaan we gewoon weer proberen,

Groeten Jan B.jan b=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Beste Medesportvissers,

ik had eindelijk weer eens wat tijd om lekker vissend aan de waterkant door te brengen. Ik ben op de tong geweest bij Domburg, naast het naaktstrand. Afgelopen maandagavond heb ik van 10 uur tot half 3 staan vissen. In stuks had ik een wereld avond, namelijk 35 tongen en tongetjes. Want er zitten veel ondermaatse bij, moest er ongeveer 15 terug gooien. Ik had nog een baarsje van rond de kilo en wat botjes. Dus met het goede weer heerlijk gevist!

Ik was al 2x eerder geweest, namelijk 14 dagen geleden en toen had ik er een keer 26 en een keer 17. Dus het is zeker de moeite waard om te gaan. Het enige jammere is het formaat, je moet er veel terug gooien maar die zijn weer voor de toekomst en een maaltje zit er echt wel in.

Je hoeft op deze stek niet ver te gooien maar het is wel zaak om je onderlijn goed tegen de bodem te krijgen d.m.v. veel lijn bij te geven na je lood geankerd te hebben. Verder had ik met haakjes 6 en 8 gevist in combinatie met dwarrellijntjes.

Veel plezier en succes,

MarioMario Hoffmans=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Gisteren gevist aan het Banjaardstrand niet tegen de kering maar vlak naast de ketting richting badstrand dus redelijk ondiep water.

Vangst was zo als verwacht miniem, 4 kleine platvisjes, echter gelukkig practisch geen krabben/garnalen daar.

Toch een schitterende middag qua weer en leuke gesprekken gehad met collega zeevissers.

PS Politie was druk aan het controleren bij de kering, dus wees gewaarschuwd parkeer geen auto op die mooie plekjes bij de kering.

Met vriendelijke groet

JdeVJohn=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Neeltje Jans, alleen krab krab en nog eens krab, zes ons zagers erdoorheen gejaagd.....Niks gevangen nieteens een beet, haken blonken weer na 2 a 3 minuten.

Met de regelmaat deze kleine vraatzuchtige monsters uit het water getakeld. Even wezen kijken tussen Domburg en Westkapelle, veel vissers geen vangsten.

Zelf even gezwommen maar na een halve kilometer het water in ben je nog niet kopje onder....Enfin in de avond werd het strand van de Banjaard ook opgespoten zal ook daar weer zijn weerga hebben op de vangsten.Jack=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Maandag en dinsdag gevist op de Noordpier met de dobber en zagers. Allerlei stekken geprobeerd. Slechts 1 zeebaars hapte toe.

Dinsdag was het water misschien wel te rustig. Maandagavond werden er veel netten langs de pier geplaatst. Op circa 50 meter.

Dinsdagmorgen werden ze leeg gehaald. Er zaten heel veel zeebaarzen in gevangen.  Mogelijk zijn hierdoor de vangkansten ook kleiner geworden.

Netten waren vanaf de kant niet zichtbaar. Zou wel handig zijn dat hier drijvers bij geplaatst worden. Of is dit stroperij ?

Albert/Winterswijkalbert=== Woensdag 28 augustus 2013 ===


Hallo allemaal...ik ben 24 augustus wezen vissen op zeebaars bij Ritthem langs de zeedijk. Normaal met kunstaas,nu met zager en een schuifdobber. Het voordeel hiervan is dat je boven de stenen je aas aan kan bieden, en jawel...een hele mooie zeebaars van 70 centimeter. Ligt nu in mijn vriezer.Richard D=== Dinsdag 27 augustus 2013 ===


Nogmaals naar Colijnsplaat.
Gisteravond voor de 3e keer binnen 1 week wezen vissen aan Colijnsplaat, deze keer samen met Johan.
Zo rond half negen de viskist neergezet op de hoge nummers van het Orisantparcours ter plaatse van de speeltuin bij het zwemstrandje. Lekkere comfortabele visserij, vissend vanaf een grasveldje, een grote balk om de kist op te zetten en het aas op te leggen, een vuilnisbak en een lichtmast binnen handbereik en als klap op de vuurpijl een picknickbank om lekker op te zitten. Er stond een pittige stroming en samen met een klusje zeesla was het zo nu en dan flink sleuren om het lood weer op het droge te krijgen. Bij de eerste draai kwamen er gelijk al miniwijtingen op de kant. Later volgden er nog scholletjes, botjes, maatse botten en nog meer miniwijtingen. Als bonusvis wist Johan nog een maatste tong te vangen. Johan kwam tot 13 vissen en ik tot 8 stuks. We deden maar een korte sessie zodat we voor middernacht weer thuis waren.
 
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 26 augustus 2013 ===


Hallo zvl, afgelopen vrijdag een tjokvolle lekkerbek opgezocht. Toen ik bijna aan was gekomen speelde op de radio het liedje van Sisqo - Let me see that tong tong tong tong tong, wel normaal heb ik het niet zo voor die vuilbekkende hiphoppers maar in dit geval sloeg onze vriend Sisqo nagels met koppen. Reeds 4 uur voor laag aanwezig kwestie van een goed plaatsje te hebben. Begonnen rond 18.00u maar de eerste tong kwam pas boven na het keren van het tij, maar toen brak het ook wel los. Niet minder dan 12 tongen (4 terug naar de papschool) 3 botten (ook terug gegooid wegens niet lekker) 1 zeebaars(papschool) en 2 zomergullekes (1papschool) kwamen op minder dan anderhalfuur boven. Zo goed als alles gevangen met stinkende gore rotte uitgelebberde zeepieren, hoe rotter hoe liever heb ik ze. Zoals gewoonlijk alles geclipt (niet voor die extra meters te halen maar om die frêle rotte pieren toch iets meer houvast en bescherming te bieden ;-) ) De septembermaand nog zoveel mogelijk tongen proberen vangen en dan weer richting zeeland voor de schar. Gegroet en vang ze!  De peulschil=== Maandag 26 augustus 2013 ===


@ Roel uit Breda; Ik woon ook in Breda en ben met enige regelmaat in Zeeland aan de kust te vinden.

Zin om eens samen te rijden en te vissen? Het is toch best een eind rijden elke keer. Dus als je de brandstofkosten zo mooi kunt halveren, dan is dat natuurlijk wel prettig. Het zeeaas kost al geld genoeg.

Bij interesse mail maar naar voerhierjeadresin@live.comRob=== Maandag 26 augustus 2013 ===


Zondagavond(nacht) nog maar eens een keer wezen vissen bij de Golfbaan Domburg.

Begonnen om half 10 en gestopt om half 2. Mijn favoriete stekje was natuurlijk al bezet, maar plaats zat.

Gevist met pieren en kweekzagers, maar de pieren waren duidelijk meer gewild bij de vis (voor de krabben en andere aaseters maakte dat niet uit).

Mijn dwarrellijntjes vingen beter dan de bezemafhouders, dus later met 2 dwarrellijntjes gevist.

Zeker om de 5 minuten waren de haken kaal gevreten, dus hard werken.

Ik had mijn waadpak aan , en dus elke keer dat je het aas ververste, ongeveer 40 meter het water in lopen (en dus ook weer terug)

De eerste 2 keer dat ik ophaalde had ik al 3 bot(jes)gevangen, maar daar kwam ik niet voor,  dus deze voor zo ver mogelijk, weer teruggezet.

Dan de vangst: 5 bot en 8 tong .4 ondermaatse tongetjes en 4 bovenmaats (2 van 26, 1 van 30 en 1 mooie van 36 cm.

Niet echt geweldig, maar ook niet voor niets geweest.

Deze week nog maar eens proberen, maar dan word het echt nachtwerk,

 

Groeten Jan B.jan b
=== Maandag 26 augustus 2013 ===


ZATERDAG AVOND GEVIST AAN DE WATERWEG. GEEN VIS ZEER VEEL KRAB.OM DE 3 MINUTEN  LEGE HAKENJAN=== Maandag 26 augustus 2013 ===


Hoi Zeevislanders, Na lange tijd van vakantievieren met gezin zondagavond de hengels mee naar de waterkant. Wel de berichten gevolgd op Zeevisland en besloten te gaan naar een strandje waar ik al heel lang niet meer had gevist, namelijk de Joossesweg. Ik mijd deze plek een beetje met oog op materiaalverlies. Maar goed, maar een keertje proberen. LW om 00.00 uur en begonnen om 21.15 uur. Over afgaand kunnen we heel simpel zijn. Weinig activiteit en dan ook nog eens vis waar je eigenlijk niet voor komt; tot 00.15 uur stond de teller op 7 stuks. 3 gulletjes, 2 te kleine scholletjes en 2 botjes. Alles terug op twee gulletjes na die toch redelijk aan de maat waren en te diep hadden geslikt. Materiaalverlies was beperkt gebleven tot 1 onderlijn maar wat blijft het daar toch een kunst om in te halen. Je gooit zo in de vaargeul maar de lijnen er dan nog eens uitkrijgen; hengel hooghouden en doordraaien en dat valt met dat gierende tij plus 200 gram geankerd eraan niet altijd mee. Stond bij kentering tij ook te overwegen om te stoppen want mijn vriend de tong liet zich maar niet zien. Dat laatste bleek een vergissing want ze kwamen wel .... Vanaf 00.30 uur ging de tong echt los. En van een prachtig formaat. Echt anders dan soms in Domburg; in twee uur tijd kwamen er 7 tongen van tussen de 31 en 38 centimeter omhoog. Die gingen dan ook zeker mee. Twee anderen waren behoorlijk kleiner (schat in ca 25 centimeter) maar zaten zo enorm diep; daar was een complete operatie voor nodig met fatale gevolgen .... Dus ook maar mee!! Het is hier dus eigenlijk alleen te doen met 2 a 3 uur opkomend. Maar ja, met om 00.00 uur LW zit je dan al gelijk diep in de nacht. Om 02.30 uur boeltje ingepakt met in laatste draai 1 van de zeven grotere tongen. Toch nog blijven ... Nee, werd steeds moeilijker lijnen over de kleirand te krijgen en in laatste half uur kwam er ook "apenhaar" op m'n lijn dat zich ophoopte in het topoog. Dit alles leidde nog tot het afknappen van 1 voorslag. Maar vooral was ik beremoe na 2,5 uur behoorlijk werken; inpakken en om 03.45 uur lag ik voldaan in m'n mandje. Dus voor Joossesweg credo: Pak opkomend, afgaand nutteloos, echt mooie tong!! Zorg wel voor wat reservespoelen maar materiaalverlies valt te overzien. Groetjes weer,De Middelburger=== Maandag 26 augustus 2013 ===


Zaterdag morgen (3.30u) op tong wezen vissen op de zuidpier in Scheveningen (5.45u hoogwater). Het was een mooie ochtend, maar helaas weinig tong gezien, '0' om precies te zijn. Heel veel krabben gevoerd, om de 3 minuten haken leeg. Met pieren en zagers gevist, het maakte niets uit, de krabben lusten alles. Waarschijnlijk een tong verspeeld (zware) maar de onderlijn hield het niet tegen de betonblokken. Dat was dus extra zuur.

Om 9.00u ben ik maar gestopt. Een collega visser has nog een zeebaars van 50cm aan de zager gevangen met de dobber voor de kant. Als je 1 tongetje had dan had je mazzel.

Ik wacht weer even met vissen. In oktober zal ik weer eens op de schar proberen. Groeten.Tong visser=== Zondag 25 augustus 2013 ===


vrijdag avond met Gerard tussen Domburg en West Kapelle staan vissen van 20.00 to 00.30 uur. RFesoltaat van 2 man: 6 tongen (26-30 cm) 1 scholletje en een dikke bot (toen ik de beet zag hoopte ik op een zeebaars...) meeste gevangen op bezemafhouders en pieJeroen=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Vanwege het lekkere zomerweer donderdagavond nog even voor een lang weekeind naar de camping in Bloemendaal geweest. Vrijdag lekker op het strand geweest en 's avonds nog even naar de noordpier gereden, na 2 ons zagers in Haarlem te hebben gehaald. Zoonlief van 9 jaar ook mee en op een stoeltje gezet, met zijn DS en een koplampje op zijn hoofd. Veel makreelvissers om 21.00 uur aanwezig en zo af en toe kwam er ook wel een schooltje voorbij waar de verenpaternosters dan massaal tussen werden gegooid. Zelf voor de tong gekomen, wat een teleurstelling is geworden; binnen 5 minuten kale haken door de krabben. Eigenlijk geen doen om zo op de bodem te vissen. Om 23.00 uur Uiteindelijk gestopt. Op de terugweg van het 1500 meter punt nog een paar tongvissers gesproken, maar ook daar het zelfde geklaag: krab, krab en nog eens krab. Spiegelgladde zee en heerlijk weer, zonder tong.... Volgende keer beter. Groeten van André Stoop uit Apeldoorn.Andre Stoop=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Wedstrijdje Noord Beveland.
Gisteravond nog een wedstrijdje gevist in de Oosterschelde. We visten mee bij het Noord Bevelands Kampioenschap, georganiseerd oor de mannen van de Noord Bevelandse Hengelsportvereniging http://www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl/. Het is daar altijd vissen op een bijzonder tijdstip, nl op zaterdagavond. Dan heb je overdag nog tijd voor ander zaken, zoals viskist op orde maken en aas steken. In de aasbak zaten dan ook kakelverse spitzagers, rode en zwarte pieren zowel groot als klein, een handjevol slikken en een bakje witjes. Op het gemakje rond vier uur smiddags opweg naar de overkant van de Oosterschelde. We waren met 11 deelnemers van Schouwse komaf. Na de loting kwamen ondergetekende, Arjan, Dirk en Wessel op de lage nummers terecht, Wim, Jan Willem, Henk en Marinus ergens middenin. Dennis, Piet en Herbert zaten op de hoge nummers. Om zes uur gingen de onderlijnen te water, ik viste afwisselend verweg en dichtbij met fijn en grof aas en bijbehorende onderlijnen. De vreterij was maximaal, dus al snel omgeschakeld naar azen en gooien elke 7-8 minuten. Vissen met drijvertjes hielp wel, dan bleef het aas langer behouden. Bij aanvang van de wedstrijd vielen we gelijk in de kentering dus was er geen stroming, geen wier maar ook geen vis. Met het afgaande tij kon ik zowaar een klein botje vangen. Het visje (9,5 cm) sneuvelde voor een half zagertje op een haakje 8 met een drijfkraaltje ervoor. Helaas voor mij is de minimummaat bij deze wedstrijd 12 centimeter dus bleef mijn wedstrijdkaart leeg. Na 2 van de 3 geviste uren haden de controleurs van de twee laagste vakken nog geen vis op de kaarten, er werden alleen grondels en microbotjes gevangen, de grotoste vis belef steken op 11 hele centimeters. Maar vanuit de digitale tam-tam hoorde ik van Dennis dat er op de hoge nummers wel aardig vis gevangen werd. Dennis had al 5 vissen waaronder een paling van 61 centimeter. In het laatste uur kwamen er ook op de lage nummers toch nog wat kleine botjes op de kant. Nadat om negen uur de toeter nogmaals geklonken had mochten we verzamelen in een lokaal horeca-etablissement en de prijsuitreiking en de verloting afwachtten. Onze Dennis had inderdaad de overwinning te pakken, zijn 11 vissen waren ruimschoots voldoende voor de beker. Onze Henk kwam met 3 vissen op de 6e plaats en Herbert deed ook nog mee met 4 visjes op de 8e plaats. Van de ruim 40 deelnemers kwamen er 10 zonder vis terug van de waterkant. Alle prijswinnaars kwamen van de hoge nummers.
 
Ondanks de voorduurdende aanvallen van "krabmans" op de aasvoorraad is er toch nog genoeg over voor nog een vissessie deze week.
 
    
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 25 augustus 2013 ===


vrijdag weesten visen in de zwarte polder caczand

ik 2 tongen van rond de 30 en een minibaarsje (retour)

men pa geen vis en zelfs geen beet

volgende keer beter he

veel visplezier allen

jeffrey bjeffrey bracke=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Afgelopen week wezen vissen bij zoutelande, speeltuintje

wat een drama, elke keer vast, hoop lijnen verspilt en de vangst bestond uit een aantal kleine scharretjes en botjes die allemaal weer zwemmenwill. breda=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen, Gisteren stond het Noord- Beverlands Kampioenschap op het programma. We waren met een aardige 'Schouwse' selectie vertegenwoordigd. Arjan en ik waren rond vier uur al in Colijnsplaat in cafe de Patrijs. Maar omdat we van 18:00 uur tot 21:00 vissen hebben we eerst maar een vette bek gehaald bij de frietboer aan de overkant. Even later kwamen Henk, Merien, Dirk, Jan-Willem, Wessel, Piet en ook mijn team-maatjes Niek, Wim en Herbert aan, zoals ik zei een aardige Schouwse selectie. Nummertje pakken, praatje pot altijd leuk. Rond vijf uur naar de dijk achter camping Orisant getogen en na Arjan op nummer 8 eruit te hebben geknikkerd, zelf naar nummer 78 gereden. Spullen eruit en de dijk op. Het was heerlijk weer, onweerachtig, amper wind en er zijn maar een paar druppels gevallen. De eerste drie kwartier kon ik alleen met de Nano een glasgrondeltje vangen terwijl mijn rechter buurman twee botten op de kaart had. Toen het afgaande tij er goed in kwam ben ik overgeschakeld en ging het bij mij lopen... Ik begon nog met een draai van één vis, een bot van 29 centimeter maar daarna had ik bijna elke draai twee vissen of niks.(meestal twee vissen). Ik had op een gegeven moment een draai van een paling van 61 cm en een scharretje van 14 cm. Dus dat tikte wel lekker door. Uiteindelijk ben ik geeindigd met twaalf vissen (11 tellende) dus ik had er wel een goed gevoel over. Ik heb in ieder geval lekker staan hengelen. Terug in het cafe weer een praatje pot en een sapje. Uiteindelijk bleek dat ik de meeste centimeters, de meeste vis en de grootste rondvis had. Ik heb deze editie van de voormalige 'Orisant-Cup' dus gewonnen. Al met al was het een leuke gezellige avond met voor mij een goed resultaat. Henk is 6e geworden en team-maatje Herbert is 8e geworden. Volgende week de gezellige mosselavond van HSV Dreischor.... Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV- t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Dag allen. Gisteren zaterdag 24 augustus de hele dag aan de waterkant doorgebracht met mijn zevenjarige zoon. Die moet het vissen tenslotte ook onder de knie krijgen. Begonnen aan de Stenen Glooiing op de Maasvlakte. Het eerste uur geen enkele beet en voor mijn zoon geen goede plaats om te oefenen op die spekgladde en grote blokken. Verkast naar het strandje van de Papegaaienbek. Het was inmiddels helemaal laag. Zelf viste ik met mijn twee strandhengels, Grauvell, 4,5 meter, beide bespannen met nylon. Zoonlief oefenen met een Seadevill van 3,3 meter met dobber en onderlijn. Dat gaat prima op dat strandje aldaar. Maar ook daar liet de vis het afweten. Ondertussen begon de honger te knagen wat ons deed besluiten een pannenkoek te gaan eten aan het meer van Oostvoorne. Een goede keuze vonden we beiden. Daarna doorgereden naar de Landtong Rozenburg. Eerst een proeflijn uitgeworpen op het stukje kade voor de stormvloedkering. Ik heb daar altijd al een willen proberen. Nu ja, dat werd een eenmalige ervaring want direct mijn onderlijn vast en af! Daar heb ik een bloedhekel aan. Dus het zaakje weer ingepakt en voorbij de kering tussen eerste en tweede strekdam neergestreken. De finten sprongen je om te oren, ze werden met vlagen ook gevangen door diegenen die daar met kunstaas aan het smijten waren, met daartussen een enkele zeebaars. Ik bleef trouw aan mijn strandhengels. Ook hier echter geen vis. Tot zo ongeveer de een na laatste inworp. De lijn hing plots slap, ik vond het al verdacht, maar verder geen actie. Het inhalen ging ook vrij gemakkelijk, maar pas onder de kant ietstjes zwaarder. En jawel hoor, dat was de bot die deze visdag nog enigszins redde! Helaas had hij de haak veel te diep ingeslikt, ik heb hem met een klap op zijne kop het gevoel uit zijn lijf geslagen. Thans ligt hij gefileerd en wel in de koelkast. Hoewel geen heel lekkere vis toch maar weer eens bot eten...

Het was al met al een gezellige visdag met zoonlief, helaas met te weinig resultaat. Wellicht dat de oostenwind er debet aan was? Volgende keer gaan we met frisse moed weer op voor een nieuwe kans.

Groeten en veel visplezier,De bottenkoning=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Afgelopen donderdag gevist op het strand van blankenberge

gevist van 18h tot 23 h met laag water rond 22h

gevist met franse tappen in een licht buiig zomers weertje.

zodra je nat werd droogde het ook weer op.

leuk gevist, een viertal beten gemist maar uiteindelijk toch 9 maatse tongen

in de pan gekregen.

Geen hele grote lappen maar de lekkere tussenmaat.Bart=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Vismaten,

Vandaag zaterdag 24-08 stond het Noord Bevelands Kampioenschap 2013 op het programma en hiervoor visten Dennis, Niek, Wim en ikzelf mee. Deze wedstrijd is geen teamwedstrijd maar individueel en wordt georganiseerd door deNoord Bevelandse Hengelsportvereiniging! www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl

Het was vissen van 18.00 - 21.00 uur en we werden warm ontvangen in het plaatselijke cafe in Colijnsplaat! Na het nummertje trekken en een lekker biertje gedaan te hebben gingen we naar het parcours aan de dijk van Colijnsplaat achter de camping Orisant.

Het tij kwam nog een uurtje op en daarna zou het weer zakken, het weer zat mee op een paar druppels na ener was weinig wind. Aangekomen op nummer 68 kon ik lange tijd niet aan de vis komen maar na het keren van het tij kwam er toch een bot tevoorschijn. Daarna nog een botje en 2 wijtinkjes. 4 visjes tezamen 60 cm! Zou dat genoeg zijn?

In het begin waren de vangsten ook droevig en meer naar de hoge nummers kwam zoals verwacht de winnaar vandaan. Teammaat Dennis mocht het potje uithalen door 11 vissen te vangen waaronder een paling van in de 60 cm! Na het kenteren van het tij ging de stroming gelijk de andere kant op en was het een half uurtje groen plukken maar gelukkig ging dat snel voorbij.

Lekker staan hengelen na een lange tijd en het wordt weer tijd dat het wedstrijd seizoen weer op gang komt. Na het eindsignaal weer naar het cafe om samen met de jongens een biertje te doen. Dennis werd idd eerste! Waarvoor proficiat maatje. Met 4 vissen mocht ik de 8e plaats innemen wat naar later bleek nog niet zo slecht te zijn.

Over een aantal weken gaan we weer aan de bak voor een wedstrijd van Eef Hoek Hengelsport en een Zeenaald wedstrijd en heb er nu alweer zin in.Met vriendelijk groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Beste vissers,

 

Gisteren, 24-08-2013, gevist bij Zoutelande. We kwamen om 21.45 uur op het starnd. Er stonden weinig vissers, 1 a 2 vissers per vak. Meteen het dichtstbijzijnde vak gekozen. Gevist met ieder 1 hengel. Paternoster, ankerlood van 175 gr. Het water was bijna af. In het begin veel stroming. Om 22.45 uur was het helemaal laag. Een enkele beet. Geen vetpot dus. Vaak ophalen en lege haken. Mijn zoon haalde een grote krabbepoot binnen, wat ons vermoeden van veel krab deed bevestigen. Maar goed, actief vissen dus. De eerste vis, een klein scharreteje. Het begon weer op te komen. En ja, eindelijk na anderhalf uur vissen een leuke beet: Na flink takelen een odermaatse schol en jawel, de eerste tong. Een leuk exemplaar van 35 cm. Een uurtje later had Jeroen ook een mooie tong van dezelfde afmeting. Gevist tot 2.00 uur Steeds haalden we onderlijnen van voorgangers binnen. Zelf hebben we weinig onderlijnen verspild. Mooi rustig weer en met 15 gr. in de nacht was het aangenaam vissen. Jammer van de geringe vangst. Toch een leuke nacht gehad, en wellicht een echte karpervisser (Joy) over weten te halen om vaker de zilte zee te gaan bevissen!

Groeten Jeroen, Luuk en Joy.Luuk, Jeroen en Joy=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


Donderdagavond bij Domburg de tong achter de staart gezeten, maar er rustte geen zegen op de avond. Eerst prima zagers gescoord in Renesse maar bij aankomst een fiks donkere lucht op zee die alsmaar dichterbij kwam... Snel de spullen uit de auto en tot de conclusie komen dat ik 1strand en 1 karperstok bij me had... Mopper mopper, direct mijn kans op vis gehalveerd. Het tij was nog afgaand dus eerst met geclipte dwarrellijnen geprobeerd. Binnen 5 minuten haken leeg en lijn vol met wier. 3 uur later nog geen stootje gezien en de eerste regendruppels kwamen, zonder dat het echt hard ging regenen. Pas na een uurtje opgaand de eerste beet en een krabbetje was het resultaat. De buren ( met z'n vieren en 5 stokken) hadden 1botje en 1tongetje). Inmiddels op verschillende afstanden en onderlijnen getracht een visje te pakken en zowaar een tweede beetje en zowaar een visje: een botje van maar liefst 13hele centimeters binnen. De buren hielden het inmiddels voor gezien en het doorzetten werd niet verder beloond. Bij het inpakken gingen de sluizen boven me wel open... Ik hoorde de tongen nog net lachen ... Volgende week nog maar een avondje proberen.Jacco=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


24-08 Bij de Banjaard, naast het piertje gevist.

Van 11.00 tot 16.00 uur. Totaal 6 X beet, 5 ervan raakten tot m'n frustratie los.

1 mooie tong binnengehaald. Na 2 weken eindelijk geen krabben.

Je zag regelmatig grote baarzen boven het water uitkomen.Dennis=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


gisteren westkapelle geweest gevist van 12.00 uur tot 16.00 uur kan er kort over zijn 1 voor mij onbekende vis denk
een grondel en een bot van 38 cm en een dikkke krab en bergen zeewier de krabben waren denk ik weer in overvloed aanwezig want binnen 5 min alle haken kaal

 marco=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


Vrijdagavond 23-8 gevist tussen Zoutelande en Westkapelle. Wat een drama! Nog nooit zoveel wier en rommel gezien. De onderlijn en beaasde haken kregen niet eens de tijd tot de bodem te zakken. Rond middernacht en na de kentering was alle zooi plots verdwenen. In 2 uur tijd nog wat vis kunnen haken: 2 tong, 3 schol, 1 botAns Jovis=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


vrijdagavond wezen vissen bij de Zwartepolder.

Adri 3 tong, Jan-Willem 2 en Willem 5.

Was een prachtige rustige avond

WZW. Zegers=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


Afgelopen donderdag weer in westkapelle staan vissen. Mooie avondnacht,gezellige buren,en het belangrijkste 3 mooie

tongen(en een botje). Rond 1 uur tevreden naar breda gereden.

Bij de collegavissers werd helaas niets gevangen.Misschien beginnen de tips,trucs,materiaal en aas van Mario supercatch uit

Sint Willebrord vruchten af te werpen. Ik vang geen grote hoeveelheden maar vergeleken bij m'n buren gaat het best goed.

Binnenkort voor het eerst naar de Rotterdamse haven. Zou zo graag eens een tong van rond de 40 cm willen vangen.

Roelroel=== Zaterdag 24 augustus 2013 ===


beste vissers

vrijdag avond weer is richting westkappele gereeden me maat en ik het weer was goed en toen we aan kwaamen was het al lekker druk tog een mooie plek uitgekozen om te vissen 

dus om half 8 uur de 1e hengels het water in en om 8.30 2 tongen te gelijk de kraben waaren wel aktief 

het reseltaad 5 tongen en 1 schol 

 

de visser uit braband gerard=== Vrijdag 23 augustus 2013 ===


beste zeevissers,

Reinier vroeg waar ik gestaan had. Ik ving mijn tongen op het ganzeneiland. Ook op de oudekop op de pier aan de binnenkant zou goed tong gevangen worden. Er wordt echter veel ondermaats gevangen. Ook afgelopen woensdag alle 9 ondermaats.

Succes,

Groet, Floor=== Vrijdag 23 augustus 2013 ===


Na zaterdag en zondag niets nada noppes op de noordpier (net als iedereen hoor ik, ook geen krabben)
vandaag rond 0915 met de dobber en stukje inktvis zeebaars van 60 cm.
Met de vaste hengels niets, ook geen weggeknaagd aas. Van 7.45 tot 10.45 gevist.cybork=== Donderdag 22 augustus 2013 ===


Proefsessie Noord Beveland.

Vanmiddag nog een korte sessie gedaan ter voorbereiding op de open wedstrijd om het Noord Bevelands Kampioenschap. Deze wedstrijd wordt aanstaande zaterdagavond gehouden achter camping orisant, de organisatie is in handen van de lokale hengelsportvereniging zie http://www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl/.

Gevist tussen twee en half vijf op twee verschillende plekken op de lage nummers van het parcours met opkomend en hoog water. Als aas waren er natuurlijk pieren en zagers. Voor de onderlijnen had ik keuze uit afhouders en dwarrels. Er was weinig stroming en ook had ik weinig last van zeesla, dus kon er redelijk comfortabel gevist worden. Voor wat betreft de vangst; laten we hopen dat er zaterdag meer vis op het slik ligt.

 

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

Niek Romijn
=== Donderdag 22 augustus 2013 ===


Ging het vrijdag zo lekker in de europoort, zo bar was het deze keer op woensdagmiddag. in 6 uur tijd 2 keer een beet gezien maar niks mee kunnen doen. wel een meeuw gevangen maar daar kwam ik niet voor. verweg, dichtbij, wapperlijnen, toeters en bellen, niks hielp. De krabben hadden een goeie dag zullen we maar denken.

 Me wel gestoord aan de puinhoop die de mannen die vlak voor me op de stek hadden gezeten hadden achtergelaten. koffiebekers, pakken icetea de bakken waar de mesheften ingezeten hadden, plastic tassen van de viswinkel en een kledingzaak uit tilburg en............ een lege vuilniszak. misschien hadden ze de bedoeling om op te ruimen maar kwam dr iets tussen. nou heren, jullie vuilniszak ligt nu in spikecity in een container, Ik weet nu wat ze bedoelen met het bourgondische brabant.

beterschap,

Ron !!

de krabman
=== Donderdag 22 augustus 2013 ===


Hallo vissers,

Giateren wezen vissen met me neef in domburg achter de golfbaan was druk bevolkt,goed weer maar de vangsten vielen tegen, veel groen bij afgaand water,dan de vangsten:mijn neef 1 groot bot rond de 40cm en veel klein bot en scholletjes+ 4 tongen waarvan 3 aan de maat. ik zelf ook veel klein bot en 5 tongen 2 net aan de maat en de rest zwemt weer

Vang ze...

KadirKadir=== Donderdag 22 augustus 2013 ===


Gister geweest thv weskapelledijk vangsten zeer slecht ( 2 tongetjes) van 19:00-00:00 gevist. haken leeg in minder dan 5min of dit nu krabben zijn, of kleine aasvis ik zal het niet weten, maar dit is al 5weken aan de gang de vis krijgt gewoon geen kans om te azen!

Bas=== Woensdag 21 augustus 2013 ===


Gisteren met het schitterende weer toch maar weer richting Maasvlakte II gegaan.

Al waren mijn verwachtingen zeer laag gezien het vlakke water en bijna geen branding.

Wel konstant gezelschap gehad van een nieuwsgierige zeehond, kwam regelmatig even kijken of ik wat ving. 

Vis altijd met 1 hengel op zeebaars, als ze er zitten vang je er genoeg en heb je werk genoeg.

Resultaat 1 misser en 1 zeebaarje van 41 cm, deze maar weer laten zwemmen.

De krabben waren wel erg actief, verschillende aangehaakt op de onderste haak.

Gevist met wapperlijn, 1 haak net boven de bodem de anderen twee op Zeebaars hoogte.

Desondanks schitterende dag.

Groeten JdeVJohn=== Woensdag 21 augustus 2013 ===


Beste visvrienden,
gisteren gaan vissen te Domburg.Gevist van 17u45 tot 22u.2 tongen,2 zeebaarsjes (30cm en 40cm) en 3 botten.Gevist met pieren en zagers en het best gevangen op pieren(ook de baarzen.Gone Fishing=== Dinsdag 20 augustus 2013 ===


Nieuwe stek, nieuwe kansen
Gisteravond nog met Johan naar een, voor mij, nieuwe stek in het Europoortgebied geweest. We zaten er op het gras achter het pomphuis met afgaand tij en laagwater. In de aasboxen zowel oude zagers als verse pieren. De start was goed, na een fraaie aanbeet kwam er bij Johan al een fraaie bot aan de kant. Daarna viel de vangerij even stil totaan de schemering. Toen het eenmaal donker was kwam er bij mij een paling van de verre hengel en bij Johan een tongetje van de dichtbij hengel. In het laatste uur van de sessie was er geen enkele activiteit meer, zelfs het aas bleef onaangeroerd. In het laatste uur was ook de stroming minder geworden, maar het vuil en wier op de lijnen bleef. Zo rond middernacht hadden we het matrieel weer ingepakt en gingen we op weg naar huis.
 
   
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor


Niek Romijn=== Dinsdag 20 augustus 2013 ===


hier nog een berichtje van vrijdag 16 augustus

na een week eerde goed te hebben gevangen trok weer met volle moed richting mijn stek aan de waterweg.

bij aankomst met laagwater werd ik bij de eerste worp al gelijk beloond met een mooie tong,daarna duurde het even tot de kentering

voordat de beten zich met regelmaat opvolgde en ik zo regelmatig een tongtje op de kant kreeeg

achter af bleek dat het dood tij was en dat is volgens vele insiders niet goed voor de vangsten,echter deze theorie kan wat mij betrefd

direkt de kast in want aan het einde van de rit stond de teller op 17 tongen waarvan 3 ondermaats en 4 net boven de maat die ook weer de kans hebben gekregen

om verder te groeien.mede vissers  nog een goede vangst voor de komende week

 

Ronron broxks=== Maandag 19 augustus 2013 ===


Zondag 11 augustus Om 5 uur uit de veren om weer een zomerwedstrijd van de zeenaald te vissen ik (lars) stond weer naast lies en mn broertje (thijs) stond naast mn vader (johan). Bij begin was et niet echt wild met de vangst maar meer richting de helft werd er toch nog wel wat gevangen vooral grondels en kleine botjes een enkele wat grotere botjes Maar ook kleine zeebaarsjes en een enkele wat grotere. Mn vader eindigde 5e ik 2e en mn broertje ook 5e Groetjes: Lars rombouts, thijs rombouts en johan rombouts P.s. Sorry dat et stukje zo laat is

Team Gordes Travel jeugd=== Zondag 18 augustus 2013 ===


op vrijdag om half 5 opgestaan om bij het ochtendschemer de zeebaars te gaan belagen op de landtong. Met het eerste licht het plastik te water maar na dik 1 1/2 uur geen aktie gezien dus de kunstaashengel ingepakt en bij avicentra wat zagers opgehaald en door naar een stek in de europoort. de stokken opgetuigd, begonnen met wapperlijntjes. rollood aan de speld en met windje in de rug dik het talud van de vaargeul gehaald. dat leverde al snel een maatse baars op en binnen het kwartier diende nummer 2 zich aan door de hengel uit de steun te laten stuiteren. de vis schoot van links naar rechts door het water en de ultegra had er maar moeite mee. toen alle spanning weg en foetsie was de vis. na controle bleek de haaklijn gebroken. stomstomstom want bij het beazen had ik een plekje in de lijn gezien en gevoeld. had eraan getrokken en geoordeeld dat het wel kon. NIET DUS. een lesje visbeginselen wijzer verder gevist met jojo's met iets dikkere haaklijnen (en onbeschadigde) en in het totaal 6 maatse baarzen op de kant waarvan een van dik 60 centimeter die kogelrond was en mee mocht. de rest (alles boven de 40 cm) zwemt weer om volgend jaar weer een keer te vangen, mits .......................

Ze niet in de buurt komen van de uitwatering van de brouwersdam. daar was ik zondag even om te kijken naar het misselijkmakende tafereel van "vissers"die met paternosters en lijnen met dreggen baarzen uit het water stonden te trekken en deze of op de kant of levend in een bak letterlijk lieten stikken. maats of niet maats maakte niet uit, walgelijk gewoon. En zeker niet om te (ver)oordelen of te generaliseren maar al deze heren waren van oost-europese afkomst gezien de kentekens van de auto's. geen controle gezien, en politie reed vrolijk voorbij................ jammer, gemiste kans om het begrotingstekort een beetje weg te werken.

hoop dat ik over 5 jaar nog VANGSTberichten in kan sturen,

tot gauw,

Ron !!de krabman=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Vanmiddag het onderwatergrut belaagd tussen de palenrijen in de Edisonbaai met twee Grauvell hengels van 4.50 meter. Ik vis altijd met nylon, ook nu dus. Korte wapperlijnen, de ene hengel één wapperlijn, de andere twee. Het is daar ontspannen vissen, maar de vangst beperkte zich tot een gornaet oftewel een garnaal. Daar kun je geen gezin mee voeden! Een jongeman die voor het eerst van zijn leven ging vissen met twee hengels wilde nog geen 20 meter van me vandaan zijn habitat innemen. Dat vond ik iets te gortig, ook gevaarlijk met die ongeleide loodprojectielen van een beginneling. 20 meters werden er 30, we hebben geen last van elkaar gehad. Hij ving trouwens ook niks. Iedereen die in de buurt van de palenrijen stond te vissen scoorden een blanco als je het mij vraagt. Rond een uur of vier opgeschoven naar de Steenen Glooiing. Iets te vroeg, maar met waadpak aan en me slechts één hengel ging het net. Ook daar gevist met de zelfgestoken zagers van gisteren. De meeste waren nog fris en levendig. Een zeebaarsje moet daar toch wel te vangen zijn? Nu ja, dat viel tegen. Toen ik om 18.30 uur ermee stopte was de score nog altijd blanco. Het was dus een weekend van niks. Zaterdag op het strand van MV2 nada, nu ook weer niks. O ja, ook op de Steenen Glooiing weer zo'n gast die aan 800 meter oever kennelijk niet genoeg heeft. Ongeveer 200 meter rechts van me stond nog een andere visser met kunstaas, verder waren er geen vissers en wat gebeurt er? Er komt een auto aanrijden, die schuin achter me stopt. Er komt een jongeman uitgerold die op nog geen 20 meter afstand links van me gaat vissen met kunstaas. Je zou toch zeggen dat, wanneer je kunt kiezen uit 800 meter vissersloze oever, je dan een beetje afstand tot mekaar houdt. Zo speciaal was de plek waar ik stond nu ook weer niet (tussen de derde en de vierde windmolen geloof ik). Maar neen, mekaar een beetje in de weg gaan zitten! Ik heb er maar geen woorden aan vuil gemaakt en mijn worpen beperkt tot rechtdoor en naar rechts. Afijn, al met al was het wel lekker aan de oever. De zeehond spetterde weer vrolijk in het rond (ik heb hem een enkeltje Engeland aangeboden maar hij ging er niet op in). Een beetje een mopperig bericht dit keer, maar dat zal wel komen door die irritante nul ;-). Op naar het volgende visweekend! Hartelijke groet,De bottenkoning=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Gisteravond op de noordpier wezen vissen. Begon met krabben voeren en eindigde met krabbenvoeren. Heb een makreel en een kleine fint boven zien komen bij andere. Was dus heel slecht gevangen. 

 

Vraagje aan Floor; waar heb je ongeveer gestaan? Je zegt ijmuiden, heb je wellicht op de zuidpier gestaan. 

 

Vangze allemaal! reinier=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Op 15 en 16 augustus gevist op de Boulevard in Vlissingen en het strand tussen Westkapelle en Domburg.

Gevist van hoog naar laag en andersom, overdag en s'avonds. Er stond een stevige bries.

Gevist met pieren en steekzagers.

Hoge verwachting, een zeebaarsje? Helaas geen stootje gezien. Wel nog, laat in de avond, een bekende local uit Vlissingen een baarsje zien vangen.

We wachten op betere tijden.

Strakke lijnen toegewenst.

Bernard uit Maastricht.Bernard Colin=== Zondag 18 augustus 2013 ===


zaterdagmorgen om 0.00 uur opgestaan en vertrokken naar domburg met de bedoeling enkele tongen te vangen is niet meegevallen door de wind was er geen respectabele afstand te halen met als gevolg1tong van 30cm   1paling van45cm en retour en 1 minibotje ook retourerik=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Zaterdagavond naar het Caland-kanaal gegaan, met de stille hoop om een paar palingen te vangen, samen met maat Danny.

Welnu, de paling was er niet, maar wel behoorlijk grote wijtingen gevangen, Danny had er 2 en ik had er 4 van boven de 30 cm en een bonusgulletje van 43 cm. Geen aantallen dus maar het formaat maakte veel goed.

Alles gevangen binnen 2 uur na aankomst(2000) en de laatste 2 uur bijna van de dijk af gewaaid, windkracht 6 a 7 met een paar fikse buien, maar niks meer bij gevangen.

Toch een mooie avond.

Groetjes uit SteenbergenHans Helmons=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Beste zeevissers,

Vrijdagavond van 19:00 tot 23:00 uur in ijmuiden gevist. Vreemde avond. Begon met een krabben voeren, na 5 minuten lege haken binnen halen. Na een uur een ministeenbolkje van 3 cm. Bij schemering ging het los, iedere binnenhaal een tong. Totaal 19 tongen waarvan helaas 18 tussen de 22 en 23,5 cm. De tong die meeging was 35 cm (400 gram). Ook mijn buurmannen vingen veel ondermaatse tongen. Toch een goed teken voor over een paar jaar als ze maats gegroeid zijn. Leuke avond gehad. Vanavond op zeebaars proberen.

vis ze!Floor=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Wederom een niet-vangstbericht, helaas. Gisteravond op het strand MV2 gevist, links van het naaktstrand. Ferme wind uit zuidwest, wilde branding, ideale omstandigheden om een zeebaars aan de haak te slaan, of en hopelijk meerdere. De verwachtingen waren hoog gespannen. Zij kwamen echter niet uit. Gevist van ca. 20.00 uur tot 23.30 uur. Als aas een mix van zelfgestoken zagers en kleine zeepieren. Helaas, al mijn inspanningen waren te vergeefs. Slechts de wind en de golven rukten aan mijn onderlijnen. Merkwaardig hoor. Mij zul je de komende tijd niet meer zien aan het strand van MV2. Ik heb er dit jaar slechts een magere schar weten te vangen. Overigens kwam aan het begin van de avond nog een politiehelicopter een paar keer laag overvliegen. In de loop van de avond kwamen naast mij nog twee anderen de zeebaars belagen. Mochten ze dit bericht lezen, ik ben benieuwd naar hun resultaat. Groeten,De bottenkoning=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Nog een berichtje van afgelopen week van Antwerpen naar Nederland toch gauw 110km rijden,

maar dat heb ik er graag voor over naar zee en vissen zalig.

Daar aangekomen geen vissers te zien dacht dat ziet er niet goed uit.

Toch begonnen na eerste lichtstralen rond 6uur.

Om 7.15 eerste beet een makreel daarna regelmatig beet en om 8.45 had ik er 7.

De rest van de dag niets meer gezien toch genoten van zon,zee en wind.

Lucky

  Luc poppe=== Zondag 18 augustus 2013 ===


Gisteravond in schemer raar uurtje gehad, eerst miniscuul kleine steenbolkjes en zelf 3x minigultjes, vervolgens een paling van + 70 cm en als klap op de vuurpijl een horsmakreel van kleine 30 cm!Gisteravond raar=== Zaterdag 17 augustus 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Na twee visloze weekenden was het toch hoog tijd om weer is wat zagers en pieren zwemles te geven. Mijn kist stond ook al tegen de schuurdeur te bonken, die wilde er ook uit. Dus vandaag met Arjan richting de Europoort gegaan. Rond zeven uur vlogen de onderlijnen voorzien van een zagertje/piertje het water in. Ik had de Penn Nano Surf TRQ meegenomen en de Penn Affinity 8000. Super combi!!!! De eerste draai leverde bij Arjan al gelijk vis op. Bij mij duurde het allemaal wat langer maar na een uur of wat had ik toch ook mijn eerste tong te pakken. Eindelijk van de 'nul' af. Maar het ging niet hard bij mij. Arjan had al zes vissen en ik nog steeds één. Maar zo rond half één ging het een beetje lopen, bijna elke draai wel vis en in ieder geval de nodige aanbeten. Het viel deze keer mee met de stroom. 200 gram klapanker bleef goed liggen. (Soms heb je er wel 250 of 300 gr nodig en dan is het vissen niet echt prettig meer). Rond half drie zijn we ermee gestopt. De aanbeten werden minder en wat er boven kwam waren vooral postzegels die haakje zes of vier slikken!!!! Samen hadden we 39 vissen als volgt verdeeld. Arjan 12 tongen (waarvan 8 maats) en 8 botten/botjes en ik had 11 tongen (waarvan 5 maats), een grondel, een maatse baars van 40 cm maar die zwemt weer, een vijftal botjes en een paling. (ook die is terug). Al met al dus lekker staan vissen en genoten van het mooie weer en de activiteiten op het water. Volgende week de Orisant-Cup. Kijken of ik dan ook aan 19 vissen kan komen. Jullie lezen het weer......

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde   Dennis Zwiers=== Zaterdag 17 augustus 2013 ===


Op vrijdagavond 16 augustus 2013 weer eens een avondje wezen vissen aan de Brouwersdam. Deze keer met zwager Erik Langbroek, omdat hij nog nooit op het strand heeft gevist.

Rond 18.45 uur van huis vertrokken en eerst richting Eef Hoek Zeehengelsport te Ouddorp om onze schitterende steekzagers op te halen en wat bij te kletsen over de laatste vissersnieuwtjes. Eenmaal aangekomen, de handen geschud met de visgoeroe’s Johan Verwest en Sjaak Lobs. Van hen wat tips gekregen qua stek- en aaskeuze. Maar eigenwijs als we zijn, toch gekozen voor het strand aan de Brouwersdam.

Rond 19.30 uur op de dam aangekomen en na een klein stukje lopen over het strand onze hengels opgetuigd. Deze keer niet de zware strandstokken, maar de veel lichtere zeebaarshengels. Allebei voorzien van een lange dwarrellijn, voorzien van een grote haak 1/0 (!) en een dikke, vette steekzagers. Niet te ver weg, maar net in of achter de branding. Helaas was de wind wat gaan liggen, waarmee de vangstkansen (volgens de experts) ook enigszins terugliepen.

Om 20.00 uur kregen we gezelschap van onze vrouwelijke wederhelften die eens een kijkje wilden nemen bij de mannen en gelijk de honden wilden uitlaten. Het leek er op dat dit aangename gezelschap geluk bracht, want al vrij snel wist ik –na een voorzichtige beet- een mooie 50+ harder binnen de halen. Het begin van een succesvolle visavond???

Helaas bleef het daarna lange tijd rustig, zodat we op ons gemak hebben kunnen genieten van schitterende vergezichten, prachtige Zeeuwse luchten en een sprookjesachtige zonsondergang.

Pas rond 21.30 uur (de dames waren inmiddels vertrokken) ging het aardig stromen en kwam de beet er flink in. Regelmatig ferme tikken op onze hengels, hetgeen resulteerde in enkele scholenbaarsjes. En waar kleintjes zitten, zitten ook grote, toch …?

Jammer genoeg duurde deze drukke periode slechts een half uurtje tot drie kwartier, want rond 22.30 uur was het water op z’n hoogst en was de stroming er uit. Daarna dan ook geen beetje meer gezien, zodat we om 23.00 uur huiswaarts zijn gekeerd.

Eindresultaat: Erik 1 scholenbaarsje en ik 3 scholenbaarsjes en een mooie harder. Helaas geen grote baarzen, maar misschien komt dat de komende weken/maanden nog? Wordt vervolgd …

 

De hartelijke (vis)groeten,

Kees OverweelKees Overweel=== Zaterdag 17 augustus 2013 ===


 

vrijdag de 16-08-2013 afgelopen gaan vissen dus met de brommer na roosendaal om met me broer, en zijn zoon na bruinisse te gaan, aan gekomen was het water aan het komen hoog, dus in gooie de dobbers na het zilte nat gaan, af toe had ik beet maar de hele dag ging het door ik werd het niet goed van, zo 30 maal beet gehad iedereen werd er gekvan me broer en zoon ook, uitslag.  jan 6 gepen.  nico 5 gepen. jeroen 1 geep

 de strandjutter=== Zaterdag 17 augustus 2013 ===


Berichtje van de Noordpier.
Rond 13.00 uur begonnen op de kop met hoog water heelaas geen vis .
Buurman naast me had na drie uur vissen met een sleeploodje eindelijk een zeebaarsje en een knorhaan.
Op de weg terug nog wat plekjes geprobeerd maar geen succes.
Het is best een pokke eind lopen dus onderweg nog een babbeltje gemaakt met wat andere vissers.
Conclusie : de vangsten waren matig tot zeer slecht!! Af en toe werd er  een makreeltje gevangen maar het hield niet over.
Bij terugkomst op de parkeerplaats na een broodje en een paar bakken koffie m'n waadpak aangetrokken om het aan de binnenkant
te gaan proberen. Resultaat een baarsje van een cm 40 ; welke inmiddels weer vrolijk verder zwemt om groter te groeien!!!
Het was inmiddels een uur of zes.
Van zeven uur tot acht; ineens azende vis in het water . Een keer een volger achter een oppervlakteplug maar voor de rest. Bijten ho maar!!
Heb het volgehouden tot negen uur . en toen naar huis.
Nu hier mijn tip voor Mesud , ga gewoon eens een praatje maken met de andere vissers. Je kan meestal aan het matriaal wel zien of ze vaker op zee
vissen en serieus met hobby bezig zijn. Zo ben ik ook wijzer geworden. En de meeste vissers vinden het ook gewoon leuk om ervaringen uit te wisselen.
En aldoende leert men en raakt je portemonee al verder leeg! Succes.
PS. Afgelopen dinsdag heb ik ook gevist . Ook toen na heel veel uur uiteindelijk slechts een zeebaars van 52 cm weten te vangen.
Dus mijn motto voor Mesud : BLIJVEN VOLHOUDEN.

Groetjes Rob.

 

 Rob=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Net de laatste 2,5u van opkomend water gevist (hoog water 22u01) op de zelfde plaats als gisteren in Knokke-Heist.

Gevist met zagers, als onderlijn 1 dwarrel en 1 met afhouders beide met rollood.

2de hengel lag net in steun en hij begon al te tikken, een zeebaarsje van 13cm.

Leg deze hengel terug in, draai lijn strak en voel onmiddelijk al terug een beet, een zeebaars van 23cm.

Net voor en op hoogtij nog 3 zeebaarzen gevangen, waarvan de grootste 33cm was.

 

Na zo lang niet te kunnen vissen en nu op 2 avonden 12 zeebaarzen vangen doet toch goed!RT=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


gisteren gevist zwarte polder cadzand bad heel veel krabbenzeevisser=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Hallo ,

Donderdag avond een geweldige zeebaars avond gehad . Ik ben een nieuw stekje aan de Oosterschelde aan het uit proberen geweest en het was al na de eerste inworp gelijk beet. Ik heb in anderhalf uur tijd zeven baarzen gevangen en net zo veel beten gemist. De baarszen varieerden van 35 cm tot 52 cm. Een baars had de haak helaas te diep geslikt de rest zwemt weer. Ik heb voor het eerst mijn nieuwe hengel nl de rock sweeper nano van ABU eens goed uit kunnen proberen ,wat een geweldige hengel is dat,super. Ik heb de hengel op advies van Bass hengelsport uit Colijnsplaat gekocht en het was een geweldig advies, zo als altijd van Bas. Als plug heb ik de DC-9 BULLET van Terrif gebruikt.

Groeten Frank Ernest.Frank Ernest=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


hoi visvrienden

een berichtje van donderdag 15 augustus  ,richting zoutlande, aangekomen om 24;00 uur, laag water om 03;00  uur,de steekzagers richting zeebrugge gegooid om 24;30 uur ,tweer was  heel  goed, weinig wind en kwam van ZW,eerste 30 min  geen beet,leek me verdacht...geen vissers in de buurt..zal wel  straks wel los lopen zeker ... elke keer  als ik inhaal haken werden gepoleisd door de , je kan 1 keer raden ,,,...JUIST  de krabben !!  na 2 uur moest ik bijstellen,heb de tijd ingesteld op 10 minuten, haken leeg dan 8 minuten ,,JUIST hoe je het weet  leeg !! dan 6 minuten ,ik dacht onmogelijk dat nu ze nu leeg zijn,,en wa denk je,,,,,,,,,?   LEEEEEEEEEEG  !! na 5 minuten dacht ik ,er moest  nu toch  paar kruimels-zagers aan  hangen, jaja  paar sprietjes bovenste haak,conclusie, de vis  had geen schijn van kans,wilde ik verder vissen dan moest ik om de 5 min inhalen,,de deze heeft de brui aan gegeven  rond 02;45  uur ,deze maand geen  stranden meer ,van tweekend ga ik het  met de boot eens proberen,aan de zeelandbrug ,(ps al vangen we niets ,dat maakt  het vissen zo  boeiend)

vang ze grtjs rico  brico=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Vanochtend op de noordpier wijk aan zee gevist. Een aanbeetje leverde een ondermaats botje op. Normaal vis ik inde avond en nacht en zijn de vangsten veel beter.

Mesud: leuk dat je dit keer wel gevangen hebt! WAAR HEB JE GESTAAN ALS IK VRAGEN MAG WANT IK GA MORGEN AVOND WEER DENK IK.

groeten

Maarten. In de bocht. Buitenkant. Rond de 1700 ofzo... helemaal niet gekeken. misschien samen n keer. Ideeen tips uitwisselen.kijken hoe de ander vist. Heb altijd fietsje en viskist bij me. Bril. Lichtbruin en kort dun haar.ik ga zaterdagavond weer denk ik. Er is windkracht 5 voorspeld maar wel z. Dus in de rug. Lekker voor een blok staan.tip: geweldige app voor je gsm; windfinder. Weersverwachting en de getijden. maarten=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Noordpier wijk aan zee. Donderdag van 20.30 tot 02.00.

Dobber met zager. 1 zeebaars van 42 cm met hoogwater. 2 uur later 1 van 36 cm. En mijn strandhengel trok krom. Zat een net maatse tong aan. Zo n 5 cm onder de bek gehaakt. ..? Had n keer gelezen dat ze eerst op het aas gaan liggen en aftasten... maar wat kwam die zwaar zeg voor zn lengte. Dacht echt dat t n hele  grote vis was. Eerst met weegschaal geprobeerd maar de haken waren telkens kaal. Daarna paternoster met 3 rode bezems haak 6. Hierop de tong gevangen. De buren naast me hadden n paar zeebaarsen.mesud=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Na lange periode niet te kunnen vissen door een schouderblessure eindelijk nog eens een avondje kunnen vissen.

Dit was gisterenavond op het strand van Knokke-Heist, van 19u30-23u30 (hoog water om 20u41).

Als aas had ik zagers en zeepieren mee.

Heb 7 zeebaarzen (6 tss 20 en 25cm en 1 van 35cm) en 1 tong van 31cm en alles terug laten zwemmen.

Heb alles gevangen op de zagers aan een dwarrellijn met rollood ongeveer 40m uit de kant.RT=== Donderdag 15 augustus 2013 ===


vrijdag 9-08-2013    

eerst voer gehaald bij dixhoorn en die was van kwaliteit van onze kant,

aan gekomen was het hoog en later met het water mee gegaan tot donker toe,

het was druk overal en ik had die dag 2 tongen van 27-30 cm.

me broer had niks alleen vuil en veel spul onderlijnen die overal,

liggen met laag water ruim alles op voor de mensen die gaan zwemmen ,

afzender jan en nico.de strandjutter=== Donderdag 15 augustus 2013 ===


Medevissers,

Hierbij nog een verlaat vangstbericht van vrijdag op zaterdag 9/10 augustus. Ook ik stond met 2 maten te vissen op het strand van domburg achter de golfbaan. aangezien het bij aankomst al zeer druk was moesten we 4 stranden richting domburg opschuiven. hier was gelukkig nog een lange breker vrij.

De vangsten waren erg wisselend en de tong moest van zeeer ver komen. aangezien mijn maten de afstand niet konden halen hebben zij niet veel gevangen. Mn ene maat had helemaal niets de andere een maatse tong en nog een scholletje en zeebaarsje.

Blijkbaar waren er veel medevissers die niet de juiste afstand konden halen aangezien bij rondvragen de vangsten erg mager waren en veel mensen weer vroeg naar huis gingen.

Zelf kon ik wel de juiste afstand halen wat resulteerde in 15 tongen (11 maats, 4 ondermaats) 3 kleine scholletjes en een klein botje. Alle vis gevangen op steekzagers van een paar dagen oud. Opmerkelijk was wel dat ik nu nagenoeg alle tong ving op bezemafhouders terwijl ik ze normaal beter vang op wapperlijntjes.

visze en vangze,

PS. ga eens in een zwembroek vissen, dit leverd op deze stek al snel een winst op van 50m en dan een worp van 100m+ is dit hier op deze ondiepe stek een garantie voor (veel) meer tong.Matthias Geuze=== Woensdag 14 augustus 2013 ===


Vandaag gevist te Westkapelle aan duinovergang "aardappeldal B".Gevist van 11u30 tot 16u30 LW om 14u.
Als aas pieren en zagers.Niets gevangen en ook niets zien vangen.Gone Fishing=== Woensdag 14 augustus 2013 ===


berichtje van de Oosterschelde ter hoogte van Ouderkerk en paar tips voor Mesud. Gisterenavond met het juiste tij ( tip 1 ) 2 uur voor en 2 uur na hoog water wezen vissen op baars, geep  en makreel.

Mijn vaste stekken langs gegaan ( tip 2 ) bij blokken, stroming en dieptes resultaat 4 makrelen 1 geep en 3 baarsjes. Gevist met diverse lepels en heel licht materiaal dus leuke sport en alles zwemt weer.

Tip 3  tij en kennis van de plekken is belangrijk, sommige vissen vang je het meest op diepte Tong, gul, schar en andere vaak weer juist niet Geep, makreel, enz En ook al heb je alle kennis voor elkaar dan nog komt het voor dat je niks vangt.

TG Tom Gunter=== Woensdag 14 augustus 2013 ===


Noordpier Wijk aan Zee.

Een hengel uitgegooid met 3haaks paternoster met pieren en zagers. En een hengel gedobberd op zeebaars. Wederom geen tik gezien. Als mensen met ervaring en kennis van zaken hier ook aangeven HOE ze vissen en eventueel tips geven, kunnen wij, beginners, daar ook van leren. We vissen heus niet de zee leeg.  Mesud=== Woensdag 14 augustus 2013 ===


Gisteren 13-8 weer een dagje wezen strandvissen met mijn vader. Hij had deze keer de stek gekozen. Het was een stek met een redelijk lage hengeldruk naar mijn idee dus dat wilde ik ook maar zo houden. Gevist van 15.30 uur tot ongeveer 20.00 uur met opkomend water.

vangst van mijn vader: 2 kleine zeebaarsjes(zwemmen weer) en 6 dikke mooie grote botten

vangst van mezelf: 5 botten en een zeebaars van 52cm. Opvallend was dan we een aantal goede aanbeten niet konden verzilveren. Maar goed uiteindelijk toch een paar uurtjes lekker gevist en lekker uitgewaaid met een mooi zonnetje

vangse allemaal

KeesKees=== Dinsdag 13 augustus 2013 ===


Vissen vanaf de Noordpier Velsen.

Zowel maandagavond als dinsdagmorgen gevist op zeebaars. De harde wind maakte het vissen aan de zeekant onmogelijk, derhalve de binnenkant gekozen. Maandag 1 aanbeet, aanslaan, vis voelen en een beste run die niet te stoppen was. Was het een grote baars of harder, bruinvis, zeehond?  Ik zal het nooit weten. Heb dit nog niet eerder meegemaakt. Had trouwens een uur ervoor wel een zeehond daar gezien.

Vanmorgen na 3 uur pielen met de dobber een aanbeet. Veel verzet aan de lijn. Gebied met veel stenen. Nadat ik het dier uit had laten razen schoot ie achter een steen. Met veel gedoe en een eerste landing die mislukte het dier op de kant gekregen. Het was een dikke zeebaars van 68 cm. De maaginhoud bestond uit 8 kleine krabjes.

Albert Winterswijkalbert=== Dinsdag 13 augustus 2013 ===


Vrijdag op dishoek 23 uur laag water Weinig beet te zien 1kleine tong 2botjes en uit het niets 2 horsmakrelen,altijd haken leeg van de krabben.

Volgende keer beter Herman en Karelherman=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Zondag 11 augustus, weeste vissen aan cadzand zoals overal niet veel vis op de kant kunnen krijgen, maar met 4 tong en 1 baarsje mogen we niet ontevreden zijn, alles was aan de maat, zeebaars en 3 tongetjes zomaar net, maar op het laatst een tong van 40 cm er nog uitgedraaid en dat maakt veel goed uiteraard.

gevist met drie haaks onderlijn met dwarrellijnen (zelf gemaakt) en met pieren en zagers gevist. eerste vis gevangen met laagwater, rest alle in de eerste twee uur na laag (dus opkomende tij)

Groetjes en tot de volgende keerRonald=== Maandag 12 augustus 2013 ===


HallNelto,

Zondagnamiddag een korte sessie aan Neeltje Jans gevist met verenpaternosters. Iets te laat met opkomende tij gestart, de eerste 5 worpen leverden 3 mooie pollakken op. Daarna een ietwat anders stroming en een draaiende wind die de driften moeilijker maakten; toch nog 3 pollakken kunnen strikken. Mijn maat had minder geluk, na drie uur vissen kon hij een makreel een pollak boven krijgen. Veel werd er alleszins niet gevangen, er stonden een aantal personen op geep en makreel te vissen, op een verdwaalde makreel na niets zien bovenkomen.

 

Greetz,Tim=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Verlaat vangstbericht(en) vanaf de wadden;

Van zaterdag 20-7 t/m dinsdag 6-8 bijna dagelijks gevist vanaf paal 20,5 & 21 de Koog Texel.

Alle keren rondom tij, meeste gevangen 1 uur na vloed ('s avonds / 's nachts) & 1 keer 's middags bij de boot (4 makrelen).

In totaal 18 plat (14 schol & 4 Bot), 4 Zeebaarsen & 4 Makrelen bij elkaar gehengeld, was topzomer met bijzonder goede vangsten (voor Texelse begrippen)!

                                    

Nu weer 1,5 week werken en dan opnieuw een weekend Texel.

Vangze mede-vissers...

PieterPieter=== Maandag 12 augustus 2013 ===


zaterdag op een strandje bij westkapelle op dijk gevist van 20.30 uur tot 2 uur

veel wind een veel schelpen op de lijn

de vangst een botje

zondag op banjaardstrand van 20.30 uur tot 2 uur

3 tongetjes 5 botjes

wel een mooie avod gevist

groet theo ,henk  2 limburgershenk willemst theo kessels=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Gisteren 11-08-'13 op het Maasvlakte strand gevist. 

Gevist van 21:00 tot 2:30. 

Resultaat: 4 mooie baarzen, grootste 58cm, allen maats. 

Ook nog een stuk of 3 verspeelt, je kan niet alles hebben. 

Vangze!!Jeroen=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Afgelopen vrijdag nog even wezen vissen aan de Maasvlakte II, echter geen zeebaars of aanbeet gezien.

Het blijft een gok de ene keer vang ik ze bij de kentering van het tij en de 1e uren van opkomend water en de andere keer pas tegen het einde van opkomend.

Helaas vang je momenteel weinig platsvis op de nwe maasvlakte, had het wat plezierige gemaakt.

Nu is het alleen Zeebaars of te wel alles of niets.

Groetjes

JdeVJohn=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Zaterdagnacht gaan vissen in Cadzand, gestart om 20u voor het laagwater van 23u. Er zaten zeer veel krabben waardoor vissen maar weinig kans kregen.
In totaal 5 vissen gevangen, 1 ondermaats botje en 4 tongen (waarvan 2 maatse). Toch heerlijk kunnen uitwaaien en vis gevangen.

vang ze!SB=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Oproep Cordes Travel

Wie is er vorig jaar of in 2012 met Cordes Travel naar Denemarken geweest en heeft nog een paar mooie foto's ?
We zoeken nog mooie Denemarken foto's voor de beurs, maar alleen onze gasten ! 

Stuur ze door via www.wetransfer.comLinda=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Zaterdagmiddag een hitt and run actie ondernomen aan de zeedijk ,Zeeuwsch Vlaanderen.

Net iets teveel zagers over om weg te gooien, en nog wat kleine piertjes.

Dus met afgaand tij, met zager , meestal niet m'n beste combi overdag.

Gelukkig altijd veelste veel materiaal bij mij, dus na de 2 shimano's waar na 10 minuten de eerste 2 tongetjes aan hingen, m'n lichte geephengel in stelling gebracht omdat er ook een zeebaarsje boven kwam.

Stuk rollood , met een wapperlijn van 2 meter,incl de grootste zager die ik kon vinden was het na 10 minuten raak.

Zeebaarsje van 35 cm, op een lijntje van 18,00 , die de stromings langs de zeedijk goed gebruikte om het lichte materiaal eens goed uit te testen.

Na 3 van deze baarsjes kwam ik er achter dat er ook nog een grote zeehengel in de steun stond waar nog 2 tongetje aan zaten.

Al met al maar 3 uurtjes wezen vissen, maar zeker met het lichte materiaal 3 super uurtjes qua spanning.

2 tongetjes meegenomen, want haken te diep geslikt.

4 tongetjes, 4 zeebaarsjes terug gezet want netjes gehaakt, en hopelijk groeien die nog even door.

Nog 1 week werken, en met de vangsten die ik nu hoor en meemaak heb ik heel veel zin in een vakantie.

Ook al zijn het dan geen emmers vol, geen record maten.

De adrenaline met dat lichte materiaal, in combi met een zeebaars, of tong is geweldig. 

VangzeAddy=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hierbij een oproep aan ALLE sportvissers die vanaf de Walcherse stranden vissen:

Er zijn de laatste weken erg veel badgasten die zich moeten laten behandelen omdat er een vishaak in hun voet zit.

Alleen het weekend van 3 augustus waren het er in Westkapelle al 7 !

Oorzaak? Haken en onderlijnen die op het strand liggen.

 

We willen ALLE sportvissers hierom vragen om zorgvuldig met de onderlijnen en haken om te gaan.

Met zorgvuldig bedoelen we opruimen, en niet rond laten slingeren, maar ook er voor zorgen dat je niks kapot trekt of gooit.

Dus een keer extra kijken voordat er wordt ingeworpen, even nadenken of je echt wel met een dunne lijn moet vissen, niet in de stenen/paalhoofden gooien etc..

En uiteraard als je vertrekt gewoon even goed kijken of er niks is blijven liggen.

Zie je een lijn liggen die niet van jou is? Gewoon meenemen en opruimen!

Het is een kleine moeite, en het bespaart veel ellende.

 

Houdt de stranden schoon!

H.S.V. WestkapellePeter Slabber=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hallo Vissers:

rn

Vrijdag en zaterdagavond/nacht was het tij te mooi om thuis te blijven. Dus op naar Domburg. Vrijdag aangekomen rond 20.30 (laag water om 22.45). Bij bovenkomst op de duinen zag ik maar 1 ding, strandstokken!!!!!! Op ieder vak minstens 8, soms zelfs 10 of 12, zover ik kon kijken. Er zat dus niets anders op dan een stevige wandeling te maken en na ee strand of 6 een plekje gevonden. Wel eerst even bij beide buren geinformeerd, maar die vonden het gelukkig geen probleem.

rn

Dan de visserij, wegens de stevige zuidwester lagen de lijnen in een ruime bocht waardoor aanbeten niet of nauwelijks te zien waren. Maar bij de 2de draai al 2 schollen, waarvan 1 van 30 cm. Daarna direct een tong. Hierna viel het echter stil.....doodstil. Na 3x met mijn buurman in de knoop te hebben gezeten vanwege de wind en de stroom en in totaal 5 vissen gezien te hebben huiswaarts gekeerd.

rn

Zaterdag wederom naar Domburg. Nu een stuk vroeger omdat we met 4 man waren. Mooi op tijd het derde strand rechts gepakt en deze alvast ''gereserveerd'' voor mijn vismaten die een uur later zouden komen. Gelukkig niemand gezien tot die tijd dus lekker een nachtje vissen. Nou vergeet t maar, t weer was prima, matig windje, maar wel een behoorlijke branding en lange golven. Daarnaast regelmatig plukken apenhaar en mosselzaad aan de lijnen. De vangst was zeer matig, ikzelf 4 ondermaatse platjes in 4 soorten, Glenn 3 ondermaatse, Peter 5 ondermaatse en ger in totaal 7 waarvan 2 maatse.

Gevist van 20.00 tot 02.15...... Al onze buren hadden het al voortijdig voor gezien gehouden.

De volgende x beter. Vangse

Groeten AvL uit Kapelle

Arlen van liere
=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Goedemiddag

 

Zaterdagavond wezen vissen omgeving Dishoek.

Goed tij om 11.45 uur laag. Waren mooi op tijd, hebben weinig medevissers gezien?? Altijd een slecht teken...

De boel geinstalleerd en om 21.00 uur liggen of drijven de pieren te water.

Zo'n 3 uur geen beetje gezien..., bij kentering in een 20 tal minuten 4x beet!

Mijn zoon had geen beet gezien maar haalde er wel een tong uit van 33 cm.

Zelf 3 tongen aan de maat, waarvan eentje de boel zo had ingeslikt dat tie niet meer te redden viel, jammer.

Ook nog een aardige maatse bot gevangen. (De kat is er gek op!) De wind zou wat rustiger aan doen , maar hij bleef waaien. Veel wier bij opkomend water. Een lijn verspeeld.

Gevist met dwarrel (bot) de rest aan een gewone bezemsteel zonder toeters en bellen. Als ze bijten, is dat volgens mij ook helemaal niet nodig?

Trouwens de krabben zijn nog steeds massaal aanwezig, de vis krijgt gewoon geen kans denken we...?

Om 02.00 uur gestopt. 

Groet

Ray en Ben Sorgedrager

 B.Sorgedrager=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hallo medevissers

Ben ook gisteravond(zaterdag)wezen vissen tussen domburg en westkapelle was aardig druk dan de vangs:1 klein bot en een tong net aan de maat, veel groen en wind volgende keer beter.

Ps: meneer Jan.B ik zou u graag willen leren kennen om soms samen te vissen en te leren van u.mijn mob:0614656115. M.vr.groeten

Kadirkadir=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Zaterdag avond gevist vanaf het strand van Walcheren. Begonnen om 20:45 en gevist tot 1:45. Laag water om 23:30. Gevist met 2 hengels waarvan een met wapperlijntjes en de ander met afhouders. De afhouders waren duidelijk meer in trek bij de vis dan de wapperlijntjes. Gevist met steekzagers. De vangst bestond uit 2 mini scholletjes, een botje, een scholen baarsje en 3 tongetjes waarvan 1 aan de maat (26cm). Allemaal klein spul dus wat weer zwemt. Wel een snoei harde aanbeet gehad met als resultaat een haakje 6 die helemaal recht gebogen was. Waarschijnlijk een zeebaars maar dat zal ik nooit meer zeker weten. Wel lekker weer gehad ondanks een stevis briesje.

FrankPinochat42=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hallo vissers,  

Gisteren geprobeerd wat tongen te vangen op het strand tussen Domburg en Weskapelle. Toen we op het strand aankwamen was het al weer aardig druk en leken de omstandigheden prima te worden aangezien de wind aan het vallen was. Echter bleek dat maar van korte duur en tong en wind dat is geen super combinatie. Toch nog 8 tongen weten te vangen, wat een aardige hoeveelheid was t.o.v. andere vissers in de buurt. Naast de tongen nog wat bijvangst van zeebaars en bot. Gevist van 21:00 tot 1:00 uur met zagers en pieren. 

Groet en vangse, De strand/dijkvisser.

 

 

 De strand/dijkvisser=== Zondag 11 augustus 2013 ===


 

Hallo, ook ik ben gisterenavond weer wezen vissen bij de golfbaan in Domburg. Toen ik aankwam om half 9 stond het al behoorlijk vol met vissers, en later werd het nog drukker.

Toch nog een plaatsje gevonden en het aas te water gelaten (wederom pieren en steekzagers). Het weer was een stuk minder dan afgelopen donderdag (er stond een stevig briesje) en  dus een trui was geen overbodige luxe,

Inderdaad had ook ik veel last van het wier en de fikse stroming, vooral toen het water aan het opkomen was. Na een uurtje ving ik mijn eerste visje, een klein botje. Even later toch een tongetje van net de maat (25 cm).

Toen een tijdje niets, maar tegen de kentering mijn tweede tongetje. Later met opkomend water nog 2 tongetjes bij gevangen, waarvan de grootste 32 cm was.

Dus minder gevangen dan afgelopen donderdag, maar toch nog 4 maatse tongetjes en 3 maatse botten (botten zwemmen weer).

De visser links van mij had 2 tongetjes, en rechts van mij had er 3, plus ook wat botten. Om kwart voor 2 gestopt en terug naar Vlissingen gereden.

Nog 1 week werken en dan ben ik 3 weken vrij, dus jullie horen nog van mij,

 

   

Groeten . Jan B.jan b=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Gisteren van 18:00-23:00 uur gevist in op de pier van IJmuiden. 16 tongen waarvan 7 maats. Grootste twee 34 en 33 cm. 3 botten. Lag weer veel afval. Ik heb al het afval rond me heen in een zak gedaan en meegenomen. Ik was enkele weken geleden op Sardinië waar het strand vol was met Italianen. Afvalbakken stonden alleen aan het begin van het strand. Iedereen had een zakje bij zich en ruimde zijn afval netjes op. Een heel verschil met een dagje Scheveningen, waar om iedere 20 meter een afvalbak op het strand staat. Aan het eind van een mooie dag lag het stand vol met afval. Toch een kwestie van mentaliteit en opvoeding. Hou het schoon. Vis ze!Floor=== Zondag 11 augustus 2013 ===


zaterdag avond

Met zijn drieen naar Domburg even een paar tongen meppen

maar heelaas  veel groen en mosselzaad ..wat op het strand landen .

Het tij was goed maar de vis liet het afweten.

Toch nog wat botjes gevangen en een horsmakreel.....

en een mooie maatse tong werd door JIM het strand op getrokken

we visten met zagers en pieren

om 1.30 uur huiswaards gekeerd

gr FERRY ZONNEMAIREferry=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Zaterdagavond rond 21.45 het spulletje opgetuigt om vanaf het vlissingsestrand (de leugenaar) wat tong te vangen,

rond 23.45 toen het laagwater was 4 onderlijnen verspeeld achter een kleirichel?, de boel maar weer ingepakt en naar huis gegaan, zonder vis,

voor dat het laag was geen problemen gehad met de richel en waren de haken schoonleeg, gevist met pieren en zagersJelle=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hallo mede Vissers.  

Zaterdagmiddag geprobeerd een visje te vangen op de westerschelde.

Resultaat: Onderlijnen kwijt, geen vis.  

Veel VisplezierRobin=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Zaterdag. Weer een poging gewaagd om de tong te verschalken,vertrokken naar een van mijn favorite stekken aan de waterweg.rnIk had hoop om er een stuk of vijf te vangengen daar ik de vangsten van de afgelopen dagen had gevolgd.rnGet werd een top avond 11 grote tongen. 6 kleinere en vijf ondermaatse. De ondermaatsse en de kleinere hebben weer de kans om verder te groeien.rnKort om een lekkere sessie RonRon=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Hoi Zaterdag avond de pieren op gevist van gisteren bij groede .

gevist van 21.15 tot 1.oo uur de vangst beter ban gisteren nu 2 tongen .

gr imar Imar=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Beste vismakkers,

De 2e Maasvlakte blijft een heerlijke plek om het op zeebaars te blijven proberen. Donderdag was ik er weer eens met mijn vriend Frits. Hij kan maar niet aan de baars komen, maar hij blijft het met mij proberen. Ook donderdag was het weer een taaie visserij. We begonnen rond 11.00 uur en een uur later ving ik met laag tij een mooie baars van 54cm en bijna 2 kg. Tot 16.00 uur vingen we allebei een minibotje. Toen het water opkwam werd de baars actiever. Na een mooie aanbeet had ik een baars van ruim de maat aan de kant, helaas veel groen op de lijn en de baars nam de kuierlatten. Frits wist kort daarna een baars van rond de maat te vangen en verspeelde er nog 1 op dezelfde manier als mij overkwam. Even na hoog wist ik nog een 2e baars op de kant te krijgen en ook onze buurman ving er een. Allemaal vissen tussen de 35 en 40 cm. Toen had water eenmaal af ging vielen de vangsten weer stil en pakten we in na een prachtige dag. Vandaag was dus het laatste uurtje voor hoog de beste tijd! Twee grote grijze zeehonden bleven practisch de hele dag op onze visplek in de buurt, dus ik vraag me af of ze alle vis weg jagen. De platvis was er niet maar wel wat baars; misschien toch een goede plek waar de zeehonden vissen, want verderop werd niets gevangen.

GroetCor=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Hallo beste mede vissers gister gevist in vlaardingen op tong was niets jammer de dag ervoor had ik wel een paar. Maar ik lekker vissen komt er een zwaan langs vliegen maar ik had nils in de gaten plots zo me hengel uit de steun getrokken op de stenen geklapt en plons in de waterweg zo wat een stres had ik zeg mijn k2 titanium 5 meter stok ik ben nog nooit zo snel bij de waterlijn geweest maar kon hem nog net pakken was laag water en bijna geen stoming maar me hengel is niet stuk me molen wel een tica dolfphin se 8000

Dus is er iemand die een molen over heeft ook een tica dolfphin se 8000 wil ik die graag overnemen de molens zijn niet meer te koop ook niet op marktplaats 

Ik hoop dat iemand nog een heeft ik kijk elke dag hier op de site dus laat iets achter 

Gr en kromme toppen chris 

Chris ik heb nog twee tica dolpins die ik eventueel weg kan doen. Stuur even mailtje wesselbakhuizen@hotmail.comchris=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Waterweg.....tong?  

Vrijdagavond eens naar de waterweg geweest met de boys.

Om 18.30 uur gingen de eerste zagers richting het zilte nat,en er kwamen wat kleine botjes uit......geen tongen bij daglicht dus!

Maar rond half 11 toen het al goed donker was had ik een zware draai waarbij ik in de war zat met Johan.....en onder de kant was het pang.....voorslag weg......GRRRRRRR

Johan draaide direct binnen en nam gelukkig mijn onderlijn mee.....met daaraan 2 mooie 30+ tongen.........ze waren er dus wel!

En ze waren er idd.......maar niet in grote getalen......om half 2 had ik er 7 in de emmer van gemiddeld 30 cm per stuk !

Ze moesten wel van ver gehaald worden,dichtbij was geen tongetje te bekennen.....wel wat erg kleine wijting

Met de krabben viel het reuze mee....na 15 minuten zat er nog een stukje zager aan!

Weer een heerlijke avond aan het water met de boys gehad......en 3.30 uur in het mandje beland ;)  

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 Kees Reijngoudt.=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


De laatste tijd leuk gevist op de Pier bij Ijmuiden. Enkele mooie baarzen gevangen. Zowel met shad, plug en dobber. Gisteravond 3 stuks met spinhengel en dobber (37,42 en ? cm ). Gevist in en tussen het zeeschuim, waarbij je scherp moet blijven opletten. De laatste niet kunnen meten, want aan de haak slaan is 1 en op de kant is 2. Krachtige golven maken het scheppen tot een ware kunst. Een baars na een leuke dril op de kant gemanouvreerd, waarna een golfslag het dier wegspoelde en mij een natte broek bezorgde. Heerlijk. Ik schat een 55 plusser. De 2 kleinsten weer terug gezet. Ik zag wat minder afval op de Pier. Zeker weggespoeld. Dat is ook een oplossing. Heb al eens contact gehad met de gemeente Velsen hierover. Wordt je verzwezen nar een een of andere instantie, die de bal weer neerlegd bij de gemeente.  Moet toch noet zo moeilijk zijn om op de Pier 2 stalen containers met deksel te plaatsen. Mocht je mensen rommel zien achterlaten, spreek elkaar er vriendelijk op aan. Het is niet leuk om hier op aangesproken te worden.

Albert Winterswijkalbert=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Hallo vissers, Vandaag weer eens op geep wezen vissen, nu langzamerhand het seizoen begint te eindigen. Het weer was prima, schoon zeewater en zon plus wolkenvelden. Ik had 0 gepen gevangen en mijn vader had er 1 gevangen en voor de rest geen aanbeten gezien dus om 15.00 uur ingepakt en terug huiswaarts. Volgende keer hoop ik beter. Groeten, Hans.Hans Vonk=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Hoi gisteren gevist bij Cadzand van 20.30 tot 00.30 uur .

de vangst adrie 0,0 wilem 1tong van 28 cm en ik ook 0,0 dat is niet veel volgende keer beter.

gr imarImar=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Gisteravond wezen vissen aan de westerschelde ter hoogte van hotel zuiderduin een mooie avond gehad . Om ongeveer 23uur laag water gevist met zijn tweeën. De vangst bestond uit 15 postzegels 3 mooie tongen 1maatse zeebaars en een grote horsmakreel.

groeten Druppiendruppien=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Gisterenavond met mijn maat Stefan Hellemons gevist op het strand in Domburg bij de strandtent Oase. Het weer was prima en gunstig getij, 23 uur laag water. Wij dachten hier wel een paar tongetjes te vangen deze avond...........NIET dus!! Op het strand stonden om ons hem wel een 30-tal vissers en de eerste gingen al weg om 24 uur. Geen enkele aanbeet gehad!! Wij waren er om 19.30 en hebben gevist tot 3 uur. Over de vangst kan ik heel kort zijn: 1 tongetje van 20 cm, 1 bot van 40 cm en de rest wat postzegeltjes. Toch kan ik spreken over een gezellige avond, we houden moet en tot de volgende keer. Harold van Gestel uit Etten LeurHarold van Gestel=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


Hallo zeevissers,

vrijdag 9 augustus zou het om 23.00 u laag water zijn in Walcheren en gezien het jaaargetijde zou er een tongetje te vangen moeten zijn, dus......

We hebben we meteen maar een hele dag van gemaakt, en we waren net na de middag al aan het strand, het water moest nog opkomen. Het weer overdag was beter dan voorspeld en dus kwamen er ook enkele badgasten. We hebben kunnen vissen en van  het strandweer genieten. Overdag heeft dat 1 maatse zeebaars en een veel te kein botje opgeleverd. Tegen de avond zou de wind gaan liggen maar ook die voorspelling kwam niet helemaal uit, en ook de tongen kwamen niet. Ook verder op ons stranddeel zijn die avond geen tongen gevangen, misschien was het weer toct te onrustig voor de tong. Wel rond de kentering enkele maatse en ondermaatse gulletjes en dito zeebaarzen bijgevongen. Om 2.00 u opgehouden en weer terug naar Limburg.

Twee van De Drire LimburgersDe Drie Limburgers=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


Gisteravond gevist net iets voorbij domburg een hoop botten gevangen en 5 mooie tongen waaronder 1 van 36 cm!

Jan=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


gisteravond tegen de schemering een kleine 2 uur met rubber, blik en plastic staan gooien ergens aan de waterweg in de hoop een baars te verleiden.

mooi tij, schitterende avond en veel aktiviteit aan de oppervlakte. dus als laatste net voor t donker een oppervlakte plug eraan en direkt een volger.

uiteindelijk 2 mooie aanbeten gemist maar helaas geblankt. het gekrijs van de meeuwen klonk alsof ze me aan t uitlachen waren, andere vissers ook niets zien vangen

toch een kort maar heerlijk avondjeRon !!!=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


Gisteren met mijn broer Luc naar Dishoek om een tongetje te vangen,maar dat viel vies tegen.Gevist van 20.00 tot 2.00 uur met als resultaat mijn broer 1 klein scholletje,de Krabben waren massaal aanwezig 1kg aas er doorheen,naast ons stond nog een visser uit Arnhem en die had ook niets voor de rest niemand te bekennen op het strand volgende x beter zullen we maar zeggen.Leo uit Putte=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


Donderdagavond lekker gevist tussen Oostkapelle en Domburg. Om 19.00 begonnen, en al rap was de eerste bot binnen. 26 cm, wAs een mooie aanbeet! Nog wat klein spul erbij, en tegen de schemering ging de tong los!binnen een uur 4 prachtige tongen, niet een kleiner dan 28 cm! Helaas kwam de Tholen 5 de boel verpesten met een sleepje voor het strand alwaar hij nog bijna een visbootje meenam in zijn korren! Erachteraan nog een boot uit Oostende en de pret was gedaan, zij moeten ervan leven he? Zaterdag maar eens kijken of de visstand hersteld is! Wel een eind lopen, maar alleen de zonsondergang is de wandeling al waard!

Leo=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


 

Gisterenavond wezen vissen tussen Westkapelle en Domburg. Gevist met verse pieren en steekzagers. Begonnen om half 9 en gestopt om 1 uur. Het was al lekker druk met vissers, maar toch nog een plekje gevonden.

Het was een geweldige mooie visavond, met lekker weer en een redelijke vangst. De laatste keer bij Zoutelande veel materiaal verspeeld, nu gelukkig niets. Het was in het begin druk met toeristen, vooral toen ik een bot van 38 cm ving. De verbazing was groot toen ik deze na onthaakt te hebben, terug in zee liet zwemmen. Ik kwam namelijk voor de tong. Vanaf het begin regelmatig een visje gevangen, waarvan de meeste kleine scholletjes en botjes waren. Aan het eind van de avond had ik meer dan 20 vissen en visjes gevangen. Bovenmaats :1 horsmakreel, 4 bot, 1 schol (28 cm) en 6 tong (4 net aan de maat, en 2 van 30 cm). Al met al lekker gevist, en dus weer een leuke avond gehad Misschien zaterdag nog een keertje proberen,

 

  

Groeten Jan B.

 jan b=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


goeie morgen iedereen

gisteren avond gaan vissen zwarte polder ,prachtig weer mooie zonsondergang laag water om 22u.

de krabben waren zeer aktief in now time waren de haken leeg, zo rond 21.45u mijn eerste tong

gevangen na enkele minuten terug een mooie beet en mijn 2 de tong lag aan kant ,daarna niets

meer gezien ,gevist 23.25 u ge stopt en naar huis vertrokken moet nog een dik uur rijden

eer ik thuis ben.

groetjes en vang ze

william.EECKHAUT WILLIAM=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


Gisteren samen met mijn zoon gevist bij Valkenisse van 19.00 tot 22.00 uur. Resutaat ieder een botje. Beide visjes konden onbeschadigd retour. Ondanks de magere vangst hebben we genoten van de prachtige avond.

Henk MangnusHen k Mangnus=== Donderdag 08 augustus 2013 ===


Gisteravond  7 augustus als toeschouwer de kant- viswedstrijd georganiseerd door de plaatselijke visclub de Wielingen te Cadzand Bad bijgewoond.

Er werd door 35 vissers deelgenomen. De wedstrijd was van 18.30 tot 21.30 uur.

Er werd door de meeste vissers 1 of 2 tongen(tongetjes) gevangen, en enkele kleine botjes en kleine scholen baarsjes. Nr. 1 had er denk 3 of hooguit 4 vissen

Vangsten waren minder dan 14 dagen geleden toen er op dezelfde plek voor Hotel de Blanke Top is gevist.

Aanstaande zaterdag wordt op hetzelfde strand een koppel wedstrijd gehouden, er worden 100 deelnemers verwacht !!!!Ben benieuwd naar de vangsten.

Er werd gevist met zowel pieren als leeglopers.

Het weer was prima en ik heb een prachtige zonsondergang gezien, op de plek waar ik vorige week de zonsopkomst van het strand ( ik was zelf aan het vissen) heb meegemaakt.Lein Dieleman=== Donderdag 08 augustus 2013 ===


maandag avond vlak voor onweer wezen vissen naar cadzand bestemming zwarte polder

bij laag water snel nog wat aaas gestoken en dan vissen maar er waren al visser bezig dus snel alles uitgepakt  2 5meters stokken van k 2 met chimano10000 als werp molen als snel in geworpen met af houders en verse pieren kort daana een tikje op de top draaien maar een klein botje de buren naast mij  had al twee tongen   ik een klein botje maar ja niet opgeven kortom voor het verhaal aftemaken op het einde van de avond had ik 1 botje en men buur 12 tongen aan wat lag het weet ik niet mùaar er zal wel vast een verklaring voor zijn volgende week garnalen slepen  misschien wat meer kans op de tong vang ze uit stekenemichiel=== Donderdag 08 augustus 2013 ===


Vakantievisserij
Gisteravond nog maar eens lekker met de hengels op pad geweest. Deze keer met medevakantievierder Arjan naar Vlissingen. We visten er rond laag water tussen half negen en twaalf uur in de avond. Het weer was er kostelijk, op de heenreis hadden we nog vollop regen, eenmaal op de boulevard was het droog en stonden we de hele avond in een truitje op het strand. Gelijk bij aankomst zagen we al bruinvissen duiken in de vaargeul, altijd een mooi gezicht. Het laatste stukje van het afgaande water was er nauwelijks stroming, en daar kon ik bij de eerste draai al een scharretje vangen. Als aas hadden we een restje oude pieren en een paar pakjes spitzagers. De kentering duurde deze keer ongeveer 2 uren, maar toen de vloed erinkwam was het lood nauwelijks op zijn plek te houden. Tijdens de kentering was er niks te vangen, maar met het opkomende tij wist Arjan een mooie tong te vangen. In het laatste uurtje kwamen er bij mij nog 3 kleine botjes op de kant. Verder kwamen er zeesterren, Noordzeekrabben en veel groen op de kant. De visserij was dus niet spectaculair, maar het weer, de bruinvissen en de mooie zonsondergang maakten veel goed. Jammer dat ik nog wat materiaalverlies had, Arjan bleef zonder materiaalverlies.
 
   
 
Niek Romijn HSV Dreischor & Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Woensdag 07 augustus 2013 ===


vorige week 2 maal gevist met vloed op mijn stekkie in walcheren, 2 maal zeebaars en 2 scharen.en 2 maal grote vis verspeeld haak 2 kwam recht terug na kort gevecht. maandag gevist tot onweer met resultaat 1 scharretje, en gisteren met als resultaat 2 scharretjes. heb nog nooit zo weinig gevangen op deze stek als dit jaar, was ook opvallend rustig op strand. nog even over het onweer van afgelopen maandag. ikzelf heb ooit aan het domburgse strand gezien dat de bliksem bij een visser op zijn hengel sloeg, deze man had het geluk dat hij in zijn stoel zat en ver genoeg van zijn hengels. ikzelf zat met grote groep voor de strandhuisjes met de hengels plat op de grond. van beide hengels was niets meer over en hijzelf heeft een uur niets gezegd van de schrik, als je dit gezien hebt weet je wel wat je moet doen bij onweer.

marco bmarco brouwers=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Gisteren bij westkapelle gestaan.

Van 22.00 tot 22.30 in de auto gezeten ivm een enorme onweersbui(zie foto's enkele berichten terug van Joram)

Ik heb mij ook verkeken in de snelheid en de hevigheid van deze onweersbui.Gelukkig gaven twee collega vissers mij het advies 

om mijn spullen van het strand te halen(ik had ze onderaan de dijk in het zand neergelegd) anders was ik alles kwijt geweest.

(Joram bedankt) Na het onweer was het opeens weer prachtig weer,wel meer wind. 

Resultaat van de avond 1bot 25 cm(zwemt weer) en 1 tong 30 cm(vanavond door mijn zoontje van drie naar binnen gepropt)

Vangst was dus niet veel maar zeker een enerverende avond gehad.

groeten vanuit BredaRoel=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Vanochten tot aan de middag nog even aan de Maasvlakte II geprobeerd een zeebaars te verschalken.

Helaas scholenbaarzen en maatse baarzen waren in mijn tijdvak in laag begonnen en 3 uur opkomend niet aanwezig.

Gelukkig was er nog 1 verdwaalde baars die alles weer goed maakte, hij had een lengte van 61 cm.

Zo zie je maar verleden week op de zelfde stek over de 20 baarzen en nu 1 verdwaalde in dat tijdvak.

Gelukkig maar dat vissen vaak nog steeds onvoorspelbaar is, dat maakt het ook zo mooi.

Ook bling bling helpt dan niet.

Groet JdeV

 John=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Gisteravond wezen vissen bij zoutelande. Veel materiaal verspeeld aan rotsen/ kleirand...net toen ik de eerste maatse tong ving begon het noodweer, ben toen gestopt...de vangst, 5 kleine scharretjes, zwemmen weer, 1 tong van 38cmwill=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Hallo, Gisteravond gaan vissen achter het golf terrein bij Domburg. Vanaf 20 uur regelmatig een bot gevangen tot dat we om 22 uur moesten vluchten voor een bui. Gelukkig was de strandtent nog open. Na de bui toch nog even verder gevist en dat leverde nog 2 tongen op. Gevist met zagers en mesheften. Groetjes, lukas met z'n papa.Ab en Lukas=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Beste vissers,

vorige week een weekje gebivakeerd in burghaamstede samen met vrouw kind en vrienden. Natuurlijk moet er dan ook gevist worden. Samen met mijn vismaat een morgen en een hele nacht op het strand van westerschouwen gestaan.

de vangst op de morge (3.00uu-9.00uur hw+/- 6uur) samen 1 baarsje en 8 botjes (alles zwemt weer)

de vangst op de nacht (22.00uur - 8.00 uur lw +/- 2.00 uur en Hw +/- 8.00 uur) begin van de avond 2 botten daarna van 23.00 - 6.30 groenteboer gespeeld en kale haken gevuld. Nadat het water over de kleine zandbank kwam toch nog 3 baarzen(35,38,58cm) een harder en 2 botten kunnen vangen.

al met al lekker gevist

vangse allemaal

grKees=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


gisteravond wezen vissen tussen westkapelle en domburg.

gevist van 19.00 tot 22.00 uur (gevlucht voor het onweer)

de vangst kan ik kort over wezen niks nada noppes.

 

wel wil ik nog even een waarschuwing mee geven voor andere vissers.

Gister avond kwam er plotseling een behoorlijke onweersbui opzetten dus hou altijd de lucht in de gaten!!

zie je zo een lucht aankomen spullen opruimen en naar de auto zeker niet op het strand blijven staan en je spullen mee nemen!!

gisteravond waren er nog genoeg die bleven staan en dat kan zeer gevaarlijk wezen met harde windstoten en plotseling hoge golven.

zeker met opkomend water is een zodanige onweersbui niet te voorspellen.

 

dus zie je zo een lucht aankomen zoals de fotos laten zien opruimen en wegwezen!!

 

 Joram=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Hallo Maandag nog eens naar het water geweest om te proberen nog eens een makreel of geep te vangen, en jawel hoor na een half uurtje kwam de eerste geep binnen ,het ging zo regelmatig verder metbdenaanbeten , er werd ook wel wat gejaagd door de makrelen , dus had ik mijn tweede hengel klaar staan , in een tijd van drie enenmale uur had i 12 gepen gevangen en 2 makrelen , de meeste gepen zwemmen weer dus met dit mooie weer een geslaagde dag. Gr. WillemWillem=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


Vandaag met laagwater eventjes wezen Vissen bij de sluis op de brouwersdam.er waren heel veel mensen met shads en paternosters aan het vissen op makreel en zeebaars. Makreel liet het van zich afweten terwijl onze vriend zeebaars zich vele malen liet verleiden door de vissers kunsten van 3 personen??.terwijl er misschien wel 50 mensen stonden te vissen.ik zelf moest het doen met 2 ondermaatse zeebaarsjes die ondertussen weer zwemmen bij moeders.groenesteen=== Maandag 05 augustus 2013 ===


Vissen bij de buurman
Zondagavond, even een rare visdag, maar voorruit dan toch maar op pad gegaan. Deze keer gevist op een Schouws badstrand nabij het strandpaviljoen "de Buurman" naast "de trap der 1000 zuchten" te Westerschouwen. Laagwater rond half negen, ik was er rond diezelfde tijd. Twee hengels opgetuigd de ene met korte wappertjes, de andere met rode bezemafhoudertjes beide afwisselend geaast met grove pieren en spitzagers. Blijkbaar waren alle krabben van Nederland en Duitsland ook op vakantie naar Westerschouwen gegaan want de vreterij was er gigantisch. Na 10 minuiten zat er geen vezeltje aas meer aan, volgens mij kreeg de vis geen enkele kans om het aas te vinden. Na anderhalf uur vissen vond ik het tijd om de krabben eens te pesten en het gehele bivak zon 150 meter te verkassen. Dat hielp, bij de eerste worp die daar volgde kwam er behalve een kluit wier ook een maats tongetje op de kant. Een half uur later kwam daar nog een horsmakreeltje bij. Verder was er nog ergens op Walcheren een schitterend vuurwerk te zien vanaf het Schouwse strand. Tussen de bedrijven door kon ik wel vis rapen op het strand, regelmatig spoelden er kleine visjes/sprotjes aan op het strand. Tegen middernacht was het water te ver opgekomen om het diepere water te kunnen bereiken en werd het tijd op op te krassen.
 
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 05 augustus 2013 ===


hallo, gister (zondag 4 augustus) samen met mijn vader en broertje wezen vissen, voor in de vakantie al redelijk vroeg uit bed (ongeveer 8 uur). onder weg moesten we eerst nog even zagers steken en daarna door naar de stek aan gekomen op het stek spullen uitladen en vissen op het strand bij de banjaard lekker gevist, ik (Lars) had 18 visjes et waren allemaal botjes en een paar tongetjes waarbij een wat grotere bot op afstand van 20 tot 25 cm, mn vader (Johan) had 14 visjes ook weer botjes en een paar tongetjes en een grietje of tarbotje en een uitzondering een botje dat aan 2 kanten gekleurd was, mn broertje (Thijs) had 16 visjes ook weer botjes en tongetjes. eigenlijk alles dicht bij en maar een enkel visje op afstand. maar leuk gevist!!!

   Team Cordes Travel jeugd=== Maandag 05 augustus 2013 ===


maandag 5-08-2013

onze willem was er van daag ook aan wezig later toen ik weg ging had ik de hele dag,

niksgevangen en maar 1beet gehad en een kapotten topoog dus zij ik tegen hem ga maar ,

op mijn plek staan en vrijdags had ik er 2 gepen maar die staan niet op de site zag ik wat er fout,

ging weet ik niet afzender jan --willemjan de strandjutter=== Maandag 05 augustus 2013 ===


Vandaag van 1000 tot 1400 gevist met 1 hengel met wapperlijn en zagers. 1 garnaal gevangen. De haak kwam wel kaal terug maar dat zullen wel krabben zijn geweest. In het begin waaide het niet zo hard en stond er weinig stroming. Veel springende visjes gezien. 1x zelfs heel kort iets wat ze massaal naar de oppervlakte stuurde. Ik stonde iets voorbij de oude kop. Verderop de pier scheen er wel makreel gevangen te worden maar daar kwam ik niet voor. Volgende keer Maaslvlakte 2 proberen. Iemand recente ervaringen daar?

Gary=== Maandag 05 augustus 2013 ===


Beste vissers,

Nog even een laat bericht over vorige week vrijdag. Vanaf een uur of 16:00 gevist op de Noordpier van Wijk aan zee tot zonsondergang. Helemaal niks gevangen. Ik heb hier vrij slecht gevangen dit jaar. Hopelijk wordt de vangst beter na deze milieu-vriendelijke aktie.

Ik lees veel berichten over afval op de visstekken en heb een ludiek idee. Deze week ga ik weer vissen en neem een vuilniszak en een prikker mee. Ik ga pas van onze mooie hobby genieten wanneer de zak vol zit en zal er een foto van posten. Hopelijk zal dit anderen aansporen hun afval niet te laten liggen. Ik zal dit een aantal keer blijven doen en nodig een ieder uit die met mij mee wilt doen.

Veel visplezier!David Birnie=== Maandag 05 augustus 2013 ===


Hallo ,

afgelopen zaterdag 3-8 maasvlakte bezocht met een paar vrienden , gevist met zelfgemaakte paternosters op de makreel.

Vangst: 9 makreel , 3 tijdens inhalen verloren. 1 baby geep , even geaaid en teruggezet.

Vanaf de kant konden we de zeebaarzen en harders zien zwemmen in grootte's van ongeveer 50+cm.

Helaas hadden we geen aas bij, ook geen nep aas.

Algemene tip voor iedereen: Wij vissers zijn geneigd om op de automatische piloot te doen wat anderen doen.

Hier bedoel ik mee ik zie om me heen veel vissers met zeepieren en zagers mesheften etc , hun hengel uitwerpen.

Wie zegt dat de zee elke maand deze aas voorziet aan de rondzwemmende vis? mischien hebben deze aas wel zijn eigen periode of maand! Vissers die zeebaars willen vangen zouden eerst moeten onderzoeken welke aas deze vissen naar de kant brengt. zo weet ik van de horsmakreel , dat ie +- met de opkomst of geboorte van baby zagers veel aanwezig is! En deze tot de laatste druppel verslind.

Dus in een tijd dat de zagers en pieren schaars zijn in de zee zou het best wel eens kunnen dat je met krab of mesheften of kleine baby makreel( bij laag water kun je deze rapen op het strand) beter vangt dan de kweek zooi die word aangeboden.

Wij eten ook niet zo gauw een watermeloen in de winter toch?  aydin=== Maandag 05 augustus 2013 ===


NOORDPIER WIJK AAN ZEE

Goedemiddag dames en heren, gisteravond en nacht wezen vissen op de Noordpier wijk aan Zee. Het was heerlijk weer, kalm zeetje, vangst was matig, twee scholenbaarsjes, en een zevental tongetjes. Maar de vriezer lag nog wat vis dus ik hoefde niet perse wat te vangen.

Om even aan te sluiten op het bericht van Mesud, zie deze link http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/een-verontruste-hengelaar 

Het was een grote klerebende op de Noordpier. En het waren voor 100% roomblanke Nederlanders. Het intresseert me geen fluit of je nou paars, bruin, wit, groen of geel bent, ruim je klere bende op. En laat dit nou eens een sein zijn richting Sportvisserij Nederland. Voer een zeevispas in voor de Noordpier en je zal zien dat het paupervolk achterwege blijft. Het enige dat deze mensen met elkaar verbind is die goedkope Aldi en Lidl bier waarvan ze de blikjes achterlaten. En ik heb het met mijn eigen ogen gezien, het waren gewoon Hollanders,  geen Turken of Marokkanen. Die waren er gewoon weg niet, zal wel met de Ramadan te maken hebben.

Beste Zeevisland, vriendelijk verzoek om ook dit bericht door te laten, het is echt geen verwijt maar een feitelijke constatering dat er een zondebok gezocht wordt terwijl het eigen volk de tyfusbende achterlaat. Dit geluid moet gehoord worden want ik ben bang dat de geliefde pieren anders op slot gaan en honderden hengelaars de pier alleen nog maar vanuit een boekje kennen. Richard Egaraat, IJmuiden=== Maandag 05 augustus 2013 ===


zondag gevist op standjes bij westkapelle aan de dijk gevist met pieren en zagers van 18.00 uur tot 22.00 uur laag water om 20.oo uur over de vangst kan ik kort zijn 3 kleine botjes onze buurman had tot die tijd nog geen beetje gezienhenk willemst theo kessels=== Maandag 05 augustus 2013 ===


Zondag, Noordpier Wijk aan Zee. 17.00-21.00. Op de kop geweest. Zagerdobber geprobeerd. Wapperlijn met lood. Nada. Prachtig warm zonnig weer. Weinig wind. Lichte stroming. Het was heel druk op de pier. Zo te zien ving niemand wat, enkelen wat makreel. Tegen 21.00 begon ik met opruimen, gooide nog effe mijn lijn vol met pieren en zagers. Bijelkaar misschien 7 stuks. Van die dikke pieren die oprollen op de lijn. Ik dacht nog voordat ik gooide, wat ziet dat er mooi uit. Echt een cocktail, diverse mooie heldere kleuren...affijn gooi m uit. Niet ver, misschien 40m. Ga verder met opruimen en zie opeens mn top dansen. Ik naar mn hengel lopend valt ie van de blok waarop ik hem had gelegd. Ik binnendraaien... liep ie vast, en toen liep ie weer (loodlijn gebroken..) vlak voor de kant sprong de vis uit water en dook ie weer. Was n mooie gul ong 40cm. Toch nog wat gevangen. By the way, wat ik kwijt moet: Mensen die anders zijn, worden altijd extra bekeken en vallen dus op. De nieuwe Nederlanders dus. Als er 1 troep maakt is het meteen HE KIJK DIE NWE NLERS MAKEN TROEP. Hallooo, de ouwe NLers maken minstens net zo veel troep. Het is ramadan, dus ik zie veel minder nwe NLers, en die er wel zijn eten en drinken niet. En er liggen overal bierblikjes, tassen, lege aasbakjes, etc etc. Gaat er een groep ouwe NLers met tenten en olielampen en al weg, zie je er zoveel troep liggen, onbeschaamd pissen ze vanaf de rand op de blokken. Ze blokkeren de weg met hun tenten en parasols. Maar daar hoor je niks over. Schijnheilig heet dat. En misschien ook discriminerend en racistisch! En als dit bericht niet geplaatst wordt, kap ik met zeevisland. Ik ben hier niet mee begonnen, anderen begonnen met 'altijd die nwe NLers en troep maken' enzo. Hun bericht werd geplaatst, dus heb ik het recht om te reageren. Iedereen die troep maakt zou zich moeten schamen. NLer of niet. Laatst stond ik met allen nog iemand aan de kop. Er lag zoveel troep zelfs een strandstoel. En er liepen heel veel wandelaars. Die kijken je aan van 'smeerlappen ruim je troep toch op'.  Vis ze.MEsud=== Zondag 04 augustus 2013 ===


Vanmorgen van 0900 tot ongeveer 1300uur gezeten bij het Havenhoofd in Scheveningen.

Heel rustige dag, bijna niemand ving. Uiteindelijk toch twee ondermaatse geepjes gevangen, teruggezet en één mooie geep en één makreel.Vergeer=== Zondag 04 augustus 2013 ===


Hallo, eergisterenmiddag samen met mijn vrouw, nog een poosje gaan zonnen op de dijk bij Ritthem.

Toch maar 2 hengels meegenomen, waarvan ik met 1 gevist heb aan de grond en met de andere met de dobber .

De hengel aan de grond beaasd met zoute pieren en zagers, en aan de dobber een reepje inktvis.

Toen ik even bezig was, zag ik wat makreel azen, dus mijn dobber in de buurt gegooid.

Maar geen bijtende makreel , wel toen ik opdraaide wat weerstand, maar geen makreel.

Het was een geep, dus maar even een ander lijntje gepakt met een kleiner haakje.

Toen heb ik nog 2 gepen gevangen en nog 3 keer beet gehad. Gepen weer teruggezet, wat ze wel konden waarderen.

De hengel aan de grond geen beet mee gehad, waarschijnlijk door de enorme vreterij van krabben en garnalen.

Deze week word het tij beter , en ga ik maar weer eens proberen wat tong te vangen,

 

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 04 augustus 2013 ===


zo net terug van een heerlijk vis nachtje op de waterweg, maar het was wel droevig gesteld met de vangst.

vanaf 01.00 uur tot 5.30 uur gevist maar het was echt krabben voertijd,het was gewoon ingooien en 5 min later kaal die haken.

maar ik had net ingegooit en wilde mijn lijn strak zetten en ik kreeg me een klap op mijn hengel en ja hoor een super mooie tong van 38cm.

dat maakt dan ieder geval de nacht nog een beetje goed.

zo vanmiddag nog even naar de pier in HvH en wie weet is het daar iets beter.

M.V.G de bruijnde bruijn=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


Hallo medevissers,

Afgelopen donderdag ( 01-08 van 10.30 uur tot 15.30 uur) wederom getracht zeebaars aan de schubben te komen aan de Waterweg. Helaas wederom geen stootje gehad.Met zager onder dobber op verschillende dieptes, op bodem met dwarrellijn, met hoekafhouders, ver uit de kant en dichtbij maar niets mocht baten. Ook bij de buren was het erg stil. Wel een paar harders vlak onder de kant maar een zager of een vlok witbrood vlak voor hun snuffert gepresenteerd kon ze niet verleiden. Wel schitterend weer, dus wel lekker verkleurd. Ik blijf proberen; de aanhouder wint, toch?? Helaas moet ik melden dat ook op deze stek weer erg veel rommel is achtergelaten. Trieste figuren zijn dit toch. 

Groet,Peter=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


Dinsdag avond rond 21.00u aan de maasvlakte begonnen met vissen.  Dit keer toch wel één van mijn favoriete stekken bevist de Edisonbaai. Helaas erg erg veel krab aanwezig maar als de tong de kans kreeg om er voor de krab er was het aas te pakken dan waren ze er ook gelijk bij in totaal samen met me maat 16 maatse tongen gevangen er was er niet 1 ondermaats bij. Ook nog een zeebaarsje gevangen van 37 cm die van mij terug mocht naar moeders. Gevist tot 02.00u toen was met dank aan de krab ruim 7ons zagers en pieren op.

 

groetjes en goeie vangsten gewenst. Rickrick=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


Gisteren opnieuw de tong proberen te belagen het was aan de waterkant bijna niet te harden wegens de warmte omdat de wind het ook helemaal liet afweten .Dus in korte broek en t,schirt tot heel diep in de nacht wezen vissen ik had me lange brooek wel meegenomen maar kon kiezen of een liter bloed afstaan aan meneer mug of de hele nacht zweten ik heb voor het eerste gekozen.maar goed dan over de visvangst ik kan er kort over zijn het was top ikzelf haalde precies 50 tongen naar boven (de onder maatse natuurlijk wel mee geteld) mijn vader klaas 24 stuks en twee nieuwe gast vissers vingen ook hun eerste tongen van hun leven 10 en twaalf stuks moest wel even helpen met het uitwerpen maar hebben een prachtige avond gehad .ook pakte ik nog een leuke schol de eerste van dit jaar en twee palingen voor de rest geen andere vis .GER=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


afgelopen donderdag een tongavond gepland aan de waterweg. begonnen om 21.00 uur met hoogwater om 12.15. Ik kan over de vangsten heeeeeel kort zijn, diverse wolhandgriezels, 1 botje formaat creditcard, 1 mooie maatse tong van tegen de 40 en diverse grrrrrrrrondeltjes. lag niet aan het prachtige aas van avicentra, niet aan de vaker goed vangende onderlijnen, het was gewoon zo'n avond. wel genoten van t mooie weer, s'nachts om 3 uur in korte broek en T-shirt aan de waterkant. om half 4 de spullen ingepakt en gaan tukke.

tot gauw, Ronde krabman=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Vandaag 2 augustus, even proberen op de langtong. Om 19:00 begonnen tot 22:00. Met pieren en mesheften 1 bot gevangen van +/- 38 cm en een harder van 40 cm. Helaas deed me petromax het niet anders langer gestaan Met al lekker weer gehad en toch wat gevangenRonald m=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


hi lezers,


eergisteren even gaan tongen in vrouwenpolder/breezand.
op de banjaard niks, evn later, naar vrouwenpolder toe, 6 slibtongen gevangen, en 3 scholletjes/3 botjes.
prachtige nacht, veel beet. 

grtz, janb2janb2=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Vandaag van 18:00 tot 20:30 op de pier in Noordwijk wezen vissen, over de vangst kan ik kort zijn 1 makreel op een rapala, maar och och was voor het laatst in oktober actief vanwege het scharrenbal, toen was het nog allemaal vrij netjes, maar er is nu volk actief dat alles gewoon al hun troep tussen de rotsen gooit, zilveren etensbakken, overal zonnepitten, peuken plastic, lijn, lege blikjes en pakken, verpakking van paternosters, het is één woestenij daar, een grote schande, er mag hier niet over bepaalde groepen gesproken worden maar het zijn wel degene die het veroorzaken, er moet veel meer gecontroleerd worden en boetes worden gegeven voor dit wangedrag, dit zijn geen vissers meer maar ecoterroristen, bah en doodzonde van een eens zo mooie stek!

 

Groet DennisDennis=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


gisteravond naar noorderpier wijk aan zee van 19uur tot vrijdagmorgen 0730u de vangst in de avond 8dikke makrelen in de nacht 1 tong van 32cm en vanochtend tien mooie makrelen ,maar wel jammer een stevige zeebaars aan mijn lichte hengel een poosje bezezig geweest maar helaas een te lichte wartel begaf het geen ervaring dus verkeerd gedrildop naar de volgende keer Doeiiiiiiiiiii 

TonTon=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Hans en 'Kiske' een poging gewaagd om te kijken of er nog scheefsmoelen zin hadden in een zagertje. We waren er rond zes uur en het was nog steeds erg warm. Er stonden aardig wat vissers, al dan niet gewapend met een dobber. Wij hadden onze zinnen dus gezet op vriend tong. Toen we alle drie voor de eerste keer gingen draaien hadden we alle drie vis. Kees twee gulletjes, Hans een gulletje en een tong en ik had ook twee gulletjes. Kees viste ook nog met een spinlatje op de geep en makreel en zo wist ie toch nog een paar van die mini-tonijntjes te vangen. Erg leuk op dat lichte materiaal. Zo rond tien uur ving ik een mini-tong dus dat gaf steeds meer moed dat het wel een leuk tong-nachtje zou kunnen worden. Maar de gulletjes bleven de overhand houden en ook vingen we nog enkele horsmakrelen en een grote krab. De tongen schitterde in afwezigheid. Ook toen de sterren aan de hemel kwamen. Mischien kwam het door de toch wel harde stroom die er stond. 210 break-away bleef niet erg lekker liggen. Nou hadden we de ruimte dus was dat niet zo heel erg. Toen we er rond één uur een eind aan breide was de vangst een 15 tal gulletjes waaronder één van zo'n 45 cm, 2 tongen, (1 maatse van zo'n 30 cm en een mini), 4 makrelen, 1 geep, 2 horsmakrelen en een scholenbaarsje. Een gevarieerde tafel maar helaas weinig tongen. Het was wel weer een heerlijke avond en ook weer veel gelachen.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Beste mede vissers,

Vanmorgen vroeg van 3.30 uur tot 7.30 uur gevist bij Cadzand-Bad, laagwater 5.30 uur. Prachtige zonsopkomst gezien, met een heerlijk rustige zee. Wellicht te rustig, want de enkel de krabben waren zeer actief.

Heb slechts 1 maatse tong gevangen. Gevist met kweekzagers aan bezemafhouders. 2 collega visser die naast me stonden hadden met z'n 2 ook slechts 2 tongen en 1 zeebaarsje.

Wellicht komen de tongen nog. Ik ben benieuwd naar meer vangstberichten vanuit de Belgische en Zeeuws-Vlaamse kant.

Groet aan alle medevissers.Lein Dieleman=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Woensdag avond wezen vissen met zijn tweeën wezen vissen aan de strandweg bij Westkapelle

Een prachtige mooie avond en nacht.

De vangst bestond uit 2 kleine scholletjes 1scholen baarsje en 3 tongetjes waarvan 2 aan de maat die mee konden .

Al met al een mooie avond gehad.

groeten Druppien

druppien
=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Gisteravond (01-08-'13) gevist op het 2e Maasvlakte strand. Gevist van 20:30 tot 00.30. Vanwege het rustige water niet veel gevangen, 2 botten.

Wel veel aasvreters daar (denk krab). Groeten, JeroenJeroen=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


Donderdag avond wezen vissen aan de zeeuwse kust. Gevist op baars.In het begin was het stil ,maar naarmate het later werd kwamen de eerste baarzen boven. Eerst mijn broer met een mooie baars,gevold door ziijn zoon. Toen was ik aan de beurt met een baars. Mijn zoon had toen nog niets gevangen. Totdat zijn dobber wegschoot en er een schitterende baars boven kwam. Zijn avond kon niet meer stuk,en dat werd ons regelmatig ingepeperd. Dus een schitterende avond met mooie vangsten.En onze buurman ving een hele mooie palingJeroen=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


2 uurtjes van 2100 tot 2300 met spinhengel bij sluizen IJmuiden buitenkant noordersluis 1 klein zeebaarsje maar weinig stroom verder en gauw gestopt Wel lekker beetje koelte aan het water..... Volgende keer beter!Michel=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Het verhaal van Kees over de Nieuwe Nederlanders bij Borssele met belangstelling gelezen. Kees, jouw ergernis kan ik me levendig voorstellen ; m.i. is het echter verstandiger de politie te bellen (0900-8844). En ze komen nog ook !

Voorjaar 2012  autoponton Calandkanaal  (toen nog geen verbodsbord). Ik was leuk aan het vissen. De buurman (een échte Nederlander, geen Nieuwe) propte echter alles  -levend en wel- in een plastic zak. Heb even een praatje gemaakt en duidelijk gemaakt dat zijn handelwijze een dure grap werd bij controle door de politie. Ben teruggegaan naar mijn plek, maar hield hem wel in de gaten. Wat blijkt - hij gaat gewoon door.

Ben even naar boven gelopen en in de auto de politie gebeld. Wat schetst mijn verbazing ? Ben net terug op het ponton en er verschijnt een witte VW; 2 agenten komen via de loopbrug naar beneden. Heb hen kenbaar gemaakt dat ik heb gebeld en de persoon in kwestie aangewezen.

De beide agenten hebben even gebabbeld met die persoon en wat gegevens gevraagd. Daarna kwamen ze nog even bij mij langs voor een bedankje en een advies; volgende keer weer bellen.

Heb dit goed in mijn oren geknoopt. Bovendien was mijn ergernis verdwenen. Dat ik daar een ander mee heb opgezadeld, vind ik prima. Wie niet luisteren wil ...

Dus Kees, wat let je ? Als een ander een groot aantal eurootjes moet overmaken, hebben ze die streken gauw afgeleerd. Vangen we met zijn allen nog meer vis ook, als dreggers (Brouwersdam) en ander tuig voortaan thuis blijft.

Met vriendelijke sportvisgroet,

Laurens.

Note Zeevisland:
Normaal plaatsen we geen reacties en is bij deze dan ook de laatste voor dit onderwerp.
Het is zeker een goede daad om wangedrag aan de waterkant te melden aan de politie, men zal niet altijd tijd hebben er iets aan te doen, maar dan heb je wel je best gedaan.
Let op meerdere reacties en opmerkingen, worden nu niet meer geplaatst. L. Crijns=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Vandaag even de tijd gehad om nog even te zeebaarzen bij Borsele. Was helaas te laat door andere afspraken daardoor alleen afgaand water kunnen vissen gedurende 2 uur. Dat is absoluut een slecht tij dat wist ik vooraf al. Het schuim van de uitmonding van de centrale dreef ver de westerschelde in en geen zeebaars verder te zien. De zeemeeuwen waren ook afwezig dus het was inderdaad rustig. NIet met  de vissers daar er waren er weer voldoende die ver voor mij al bezig waren als ik naar de plastic zakken keek. Allemaal schole baarsjes van beneden de 25-30 cm. Toen ik aankwam sprak een ander sportvisser me al aan met de mededeling dat alles werd meegenomen door de "vissers" daar. Inderdaad alles gaat gewoon mee, misschien om vissoep van te maken want een fileetje kan er nooit vanaf worden gehaald. Als je dan tegen zo'n visser doorgeeft dat ze minimaal 36 cm moeten zijn dat verstaan ze je niet / begrijpen je niet. ALs je zegt dat kost boete dan kijken ze verbaast en zegge:"ikke niet begrijpen" Mooi al die nieuwe europeanen daar alleen jammer dat ze zo onbegrijpenlijk Nederlands praten en niet door hebben dat we in Nederland met minimum maten werken. Ik had er met veel pijn en moeite 2 kleintjes aan de spinhengel. De andere vissers waren veel met zagers bezig op de bodem maar gezien het tij hadden ze niet veel meer tijdens de periode dat ik daar zat. Later die dag nog even gekeken in Poortvliet of er nog makreel zat maar het is alleen bij kijken gebleven want er was niets te zien. Ook de vissen denken overdag bekijk het maar het is te warm. Volgende keer beter als ik in de avond sessies ga proberen met iets afgekoelde temperaturen.Kees=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Woensdag avond een nachtje weesten vissen aan de stranden van zeeuws vlaanderen, resultaat was mooi, 15 tongen waarvan er maar eentje terug is gaan zwemmen, de rest allemaal ruim aan de maat, als bijvangst mocht ik een hele kleine zeenaald noteren, dat was lang geleden dat ik die nog gevangen had verder twee botjes en een heeeeeeel klein wijtingtje. alles tesamen een erg leuke nacht gehad. ps veruit de meeste tong gevangen aan de pierenRonald=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Noordpier Wijk aan Zee.

Probeerde onze stekelvriend te ontmoeten. Dobber met zagers, shads, pluggen alles uit de kast gehaald. Mn dobber nog kwijtgeraakt. Lijn zat vast tussen troep/stenen. @#$*%&*(^)&*. Maar geen stekel gezien. Hoor wel van anderen dat er sporadisch een flinke zeebaars wordt gevangen op de dobber. Vooral vlak voor de avond.

Beste John de Visser, wat bedoel je met bling bling??? Toch niet je ring ofzo? Wat kan er bling zijn aan 2 haken met zagers eraan?? Of heb je t over pluggen??MEsud=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Zaterdagmiddag wezen vissen langs de kleine strekdammetjes bij Renesse. ( Scholderlaan )

Geen zeebaars aanwezig op dat tijdstip alleen de harders zwaaiden met hun staarten mij tegemoet, en verder veel vuil op de lijn.

Anders was het gistermiddag op de Maasvlakte II, wist niet wat mij overkwam heb vanaf eerste ingooi tot 3 uur later alleen maar zeebaars op de lijn gehad.

Heb op mijn oude dag nog nooit zo hard moeten werken met 1 hengel met 2 haken erop. ( 6) , werd er uiteindelijk plezierig gek van.

Heb 2 mooie zeebaarzen 42 en 51 cm meegenomen voor thuis en de rest zwemt weer vrolijk rond.

Met de rest bedoel ik scholen baarsjes van 20 - 35 cm, had er ver over de 20 stuks gevangen.

Los nog van de mis aanbeten en van wat ik nog verspeelt ben onderweg op de haakjes 6.

Echter mijn buurman op 50 meter naast mij ving slechts 1 baarsje, met ander woorden wat was de oorzaak.

Niet zijn 3 haken onderlijn of aas ( zagers beiden )

Later toen hij weg was ben ik op zijn stek gaan zitten, wou ook de bevestiging hebben of ik toevallig in een mui zat te vissen vol met baarzen.

Nee dus, ook op zijn stek geen het vanaf de eerste minuut vrolijk verder.

Voor mij was het dus weer de bevestiging van de speciale bling bling die het hem deed, had ik al een paar keer eerder meegemaakt.

Nogmaals wil geen garantie afgeven hoe het vandaag of morgen zal zijn, echter voor mij was het een dag om nooit meer te vergeten.

M.vr.gr.

John de VisserJohn=== Donderdag 01 augustus 2013 ===


Na het debacel van afgelopen vrijdag (12 uur met 9 hengels 1 tongetje  ) gisteren maar weer even geprobeerd om de zagers op te maken . Van hoog 11.00 tot 16.00

mooi windje zw 4  hier aan het Noordwijkse strand ideaal voor baarzen . Aanvankelijk bleeft het echter weer angstvallig stil maar uiteindelijk toch nog weer een mooie baars van 54 centimeter uit het eerste Swin .Voorlopig is het weer een aantal dagen aan de toeristen met verwachtte themperaturen van rond de 30graden . grpeter van der hoorn