Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van augustus 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 31 augustus 2014 ===


27aug met 2 goede vrienden uitgevaren om 9 uur vanuit stelledam om makreel te vangen, ze zijn er niet talrijk zoals voorgaande jaren het was juist deze dag schitterend weer en goed ingeschat om vandaag te gaan.er stond nog wel een aardige deining vanuit het noorden na dat we het slijkgat waren gepasseerd , op naar de obstructie van een week daarvoor toen ik met vrouwen ben gaan makrelen en ze vond wat zijn die meiden fanatiek ze hadden er ruim 200stuks en vrij veel grote erbij. Nu was he totaal niks? Doorgevaren naar en in de buurt van Goeree ,ook matig . Doorgevaren richting west en dieper water opgezocht, ook bij een wrakje Raak Ruim 130 mooie makrelen en zelfs baars gezien prachtige dag en Ivo en Remco vonden het zelfs een topdag aangezien de soms slechte berichten over de visserij we hebben zelfs grote geep zien vangen Volgende week ga ik weer als het weer het toelaat en de voorspellingen zijn goedGuusje. Stelledam=== Zaterdag 30 augustus 2014 ===


. 30-08-2014.

Gisteren op makreel gevist vanuit Lauwersoog met de Dageraad.

De vangsten waren zeer slecht, de meesten hadden niet meer dan

5 makrelen gevangen. Af en toe kwamen er nog wat steenbolkjes

mee naar boven. De schipper heeft er echter alles aan gedaan om

de makreel te vinden,daardoor waren we laat terug in de haven van

Lauwersoog. Het weer was goed en verder hebben we toch een leuke dag gehad.

Henk Poelman.

dag gehad. H Poelman=== Zaterdag 30 augustus 2014 ===


Gisteren met de Freedom geweest vanuit ijmuiden......

Ongelofelijk shippper Kees! Voor anker op de makrelen......

Zakken en halen....bijna elke keer full house!

Mag ik je bedanken voor deze bysondere top dag!!!

Groet,    

JosJp=== Vrijdag 29 augustus 2014 ===


DE LANGSTE NACHT !!

Op donderdagavond/nacht 28/29 augustus weer een tongensessie op de BIG MARLIN georganiseerd vanuit EFSA door Frans v.Oss.

Om 17.30 uur aan boord en na overleg besloten toch weer te starten op de stek van vorige sessie op 30 juli ter hoogte van Oost-Kapelle, na de plaatsloting, waarbij ik deze keer op 1 had geloot stuurboord vooraan. Wat verbazend is de belangstelling voor dergelijke trips slechts zes man aan boord, dus alle ruimte !

Na de sluis naar buiten waar de omstandigheden wat taaier waren dan in eerste instantie verwacht, de wind inmiddels als voorspeld omgelopen van ZZO naar ZW en toegenomen naar 4 tot 5 BFT golfhoogte opgelopen naar een dikke meter, dus hoe verder we naar buiten kwamen werd de zee steeds lastiger en moest de BIG MARLIN toch gas terugnemen.

Na een snuivende en proestende vaart van toch een klein half uur geankerd op 8 meter ter hoogte van Oost-Kapelle  om 18,30 uur , het getij : om 16.45 HW en laag omstreeks 23.30 uur.

Met afgaand water en de wind er recht tegegenin , was het dus redelijk hobbelig ook omdat tot 21.30 uur de wind sterker was dan het tij en we dus continue dwarszees lagen. De overige bijzonderheden de watertemperatuur is de laatste 10 dagen gezakt van 19,5 graden naar 17,5 graden dat is toch bijzonder omdat meestal de zeewatertemperatuur in de eerste week van september , de hoogste waardes bereikt.

Op de boordradio elk uur de verwachting voor "ALL SHIPS" v/d nederlandse kustwacht met toch voor het ZW kustgebied 4/5BFT mogelijk 6 met een golfhoogte tussen de meter en anderhalve meter ! 

De uitrusting vertrouwd haakmaat zes licht verzwaard, aasvoorziening pieren en kweekzagers en kon goed up-tide vissen vanaf 1, de vangst werd geopend door Mark met een bot van 40,5, voor de rest tot 23.15 slechts bot wat de klok sloeg op deze stek. geen tong !

Om 23.15 uur verkast naar de kering op 11 meter voor de Banjaard, daar begon het tij te kenteren en kwamen de eerste tonge(tjes), achter de kering was het een stuk comfortabeler qua omstandigheden ook met een soepje en knakworsten van schipper Dre was het goed toeven.

De grootste bot die binnenkwam was 42 cm !

Qua vangst voor mij , 4 tongetjes 2 maats en 2 ondermaats een 6 tal botjes grootste 38 cm en een ondermaats wijtinkje en de eerste maatse Schar, over de hele boot 19 maatse tongetjes met 6 vissers, dus op zich niet super, we zijn tot aan de dageraad tot 06.00 uur blijven liggen en toen het anker eruit en terug naar Neeltje -Jans.

Ook volgens schipper Dre is het een beetje kwakkelend seizoen vwb de tongenvisserij op naar de Scharren in Oktober maar weer eens een poging wagen.

vang ze iedereen en TIGHT LINES !!

Kees GraafKees Graaf=== Vrijdag 29 augustus 2014 ===


De PirateII had donderdag weer een klein maar zeer gezellig ploegje aan boord. Van alles geëxperimenteerd en nieuwe stekken gevonden met grillige putten en ribbels op de bodem. Leuke vangst geboekt met Tong, botten en wederom een haaitje. Gelukkig geen vervelend zeesla of de plaag van steenbolkjes, die sturen wij namelijk direct door richting Oosterschelde. 

        

De weersverwachting voor komende week zien er prima uit dus als u mee wilt op de PirateII meldt u dan aan via 06-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Vrijdag 29 augustus 2014 ===


valkyrie,

maandag 25 aug en woensdag 27 aug zijn wij op de makreel geweest iedereen had heel veel gevangen ,vanwege teveel wind varen we nu niet uit maar volgende week geven ze weer mooi weer op ,wij hebben nog plaatsen vrij voor het makreel vissen maandag en woensdag en vrijdag,kun je nog boeken voor de makreel,

team hoekzeehengelsport.comeef hoek=== Donderdag 28 augustus 2014 ===


goedemorgen,

Gisteren (dond) een dag met veel zon en een aangename temperatuur. Prima dag om er weer es op uit te trekken.

Bootje in Wemeldinge te water gelaten en via de sluizen van Hansweert de WS op. Deze dag de platen die ruwweg tussen Terneuzen en Ellewoutsdijk liggen afgevist (everingen).

Al direct 4 visjes gevangen. Binnen een half uur 2 botten en 2 zeebaarsjes. Neptunes vond het toen weer genoeg. De rest van de dag geen stootje meer gezien.

Aas; steekzagers en Leeglopers. Diverse onderlijnen uitgeprobeerd. Ook nog met kunstaas in de weer geweest maar ook dat kon het verschil niet maken.

Het algemene beeld en mijn ervaring van de laatste tijd is dat de vangsten minimaal zijn. Het speldaas op zowel de O als W-Schelde is al een paar jaar afwezig of bijna afwezig.

Geen jagende makreel/zeebaars/geep etc en dus ook nergens duikende sterns te bekennen. Eind deze week nog es bij de stormvloedkering proberen.

groet

Bertbert=== Woensdag 27 augustus 2014 ===


Zomervisserij in Optima Forma.

Tja, dat is nou eenmaal in deze tijd van het jaar. Het is gewoon harken voor een visje. Water te warm en dan ook nog die Dikke Bertha die nog ergens op de Atlantische Oceaan rondzwalkt die roet in het eten gooit. Noordwestenwind dus je kunt nog nergens wegkruipen ook.

Wat blijft er dan over? Overdag voor de mensen die veel beet willen zien steenbolken en een zomergulletje aan de binnenkant van de kering en voor de doordouwers een haai aan de buitenzijde. Regelmatig zit er een goede dag tussendoor en die hadden we afgelopen maandag met een piepklein gezelschap. Vijf man in totaal maar ondanks deze financieel niet geheel verantwoordde dag toch met een piepklein zuidenwindje voor de kering gelegen. Ook om de nieuwe Wiesje uit te proberen die met de dagelijkse aanpassingen steeds meer “eigen” wordt.

Maandag duurde het best lang voor de eerste haai er was. Al wel een joekelbeet voor Thomas maar die bleek helaas niet te hangen. Iedereen zat wat uit zijn neus te peuren en zeer jaloers te kijken naar de nabij gelegen Zeearend. Dennis had blijkbaar een iets gunstiger plekje want daar waren er al 4 binnenboord toen wij nog haailoos waren.

Vissen blijft vissen want bij het eruit gaan van de stroom en het draaien kregen de matrozen van Wiesje het op hun heupen. In rap tempo kwamen nummer 1 t/m 4 naar boven waarbij vooral de eerste van Jerom (niet de grootste) een robbertje vechten weggaf waar de honden geen brood van lusten. Daarna Thomas met de grootste van de dag (“Mein ersten Nordseehai!!!”)waarna het na de 2e van Jerom en eentje voor Maarten stil werd.

   

Omdat de sluis gestremd was tot 17.00 uur bleven we dus maar lekker op het water . Er kwamen wat mooie botten, wat tong en de onvermijdelijke Steenbolk. Vlak nadat we besloten naar binnen te gaan kwam er nog een mooie voor Thomas. En zo hadden we de goede kant van de zomervisserij te pakken!


En de avondvisserij op de tong? Vanavond weten we het weer want na een aantal afgelastingen vanwege het kl…. weer lijkt het dan eindelijk eens mooi weer te zijn. De directie houdt u op de hoogte.

Reken dus totdat het scharrenleger binnenkomt (ik ben ze naar binnen aan het kijken….) op een relaxed dagje op het water, geniet van het weer, wij zorgen voor pieren, zout water is er genoeg en zo nu en dan zit er een daagje zoals boven omschreven bij.

Alle doordouwers; bedankt voor de klandizie en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 25 augustus 2014 ===


Gisteren 24.08.2014 weer gaan vissen met onze vaste boot de Beatrix 2 vanuit Yerseke . Om 8 u. zijn we uitgevaren richting zeelandbrug , we vroegen aan onze schipper Ad wat er te vangen was , zoals altijd had hij het weer juist ( geen platvis maar steenbolk was het antwoord ) na een uurtje varen lagen de eerste lijnen over boord , de hele dag door regelmatig vis gevangen het was zoals Ad zei steenbolk , maar het was prettig vis boven te halen . Op de middag zijn we heerlijk in de watten gelegd door onze Gaby met heerlijke mosselen . Nog even over de vangst met 10 vissers in totaal 174 steenbolken gevangen . Ad en Gaby bedankt voor de geweldige dag en tot 5 september dan zijn we er weer .Paul=== Maandag 25 augustus 2014 ===


Hallo,

Gisteren dan onze langgeplande haaientocht op het programma. Ondanks toch eerder behoorlijk zwaar weer (4 bft en 90 cm golfslag) was het weer verzamelen geblazen aan de kade van de Roompot Marina Haven. We hadden afgesproken om 07.30 uur aan de haven. W. was keurig op tijd, en zou, samen met onze west-Vlaamse Jurgen, een hele dag opgezadeld zijn met maar liefst 4 Limburgers : Ikzelf, TimM, GlenM en Dimi.

Op een kalme Oosterschelde kozen we ervoor om toch maar niet te ver van de kering te gaan vissen. In de sluis lagen we toevallig naast de Rob van Rover Seafishing, en dat was het moment om wat te grappen en info uit te wisselen. De Rover is echt wel een prachtige boot.

Rond 08.30 uur gingen het anker en meteen ook de eerste hengels het water in. De aanvang was matig. Glen ving de allereerste vis (kleine steenbolk), en her en der kwamen van die soortgenoten (genootjes!) boven. Vooral Peter ving behoorlijke aantallen aan wijting en steenbolk, maar de grootste was géén 15 cm, dus snel die lange wapperlijnen gemonteerd met een haakmaat 2/0 of zelfs 3/0, want om die bijvangsten gingen we natuurlijk niet.

Met laag / dood tij om 10 uur was de start zowat waardeloos, want behalve die mini-vretertjes kwam er niks deftig boven. Toch een klein lichtpuntje : Dimi ving zijn allereerste gulletje ooit, maar helaas voor hem net géén maat

Rond 10.30 uur toonde W. hoe het echt moest : en ferme aanbeet, wat drilwerk, en de eerste gladde gevlekte haai was een feit : een vrouwtje van 75 cm :

Het beestje voorzichtig onthaakt, gefotografeerd en gemeten, waarna het met plezier terug de vrijheid kreeg, want dat was een gulden afspraak die vooraf gemaakt werd : alle haaitje zouden terug gaan.

De W., zo fier als iets, kon zowat 3 kwartier pochen en ons Limburgers wat jennen, want hij had al tenminste waarvoor we gekomen waren. De rest bleef voorlopig de mini-vreters eten geven. Een mens vraagt zich af hou in godsnaam een steenbolk van  cm een haak van 5 cm in zijn bek krijgt...

 Rond  uur was het monopoly voorbij : Glen kreeg een gigantische aanbeet, en na een drill van een kwartiertje lag gelijk het voorlopige forumrecord van W. aan diggelen : Een gladde haai van maar liefst 85 cm :

Het werd al veel stiller in de buurt van de kajuit, want een 13-jarige beginnende visser had ondertussen de eerste vis, de grootste vis, en een voorlopig bootrecord binnen dat misschien dit seizoen wel stand kan houden!

 Dimi, uiteraard ook op zoek naar zijn eerste haai ooit, was de wanhoop nabij, had ondertussen de vissen wat gevoederd want de golfslag begon echt wel te beuken op de boot, maar werd dan toch beloond met een tweede gulletje. geen kanjer, maar wel maat (39 cm)

Ook Jurgen begon zo stilaan een beetje nerveus te worden, want ook hij had graag eens wat anders aan de haak dan die mini-wijtingen. Hij had net als Dimi wat last van de deining, maar de wonderpilletjes weerhielden hem van ook aan bakboord de vissen van het nodige voer te voorzien. Het was wachten tot bijna einde visdag, maar een ferme aanbeet maakte voor hem alles goed : een mooie paling van 65 cm, in het lipje gevangen, gemeten, onthaakt en vrijgelaten. Ook deze werd gefotografeerd, maar het beestje wilde duidelijk niet graag achter de lens :

Om het verhaal compleet te maken toonde Glen nog eens dat zijn haai van 85 cm echt geen toevalstreffer was, want een uurtje later opnieuw een mooie aanbeet, en nummer 2 voor hem, een mannetje van 67 cm, was een feit.

De dag werd zo meer dan geslaagd afgesloten. Weer géén supervangsten, maar toch 3 haaien, waar het initieel toch om te doen was.

   

Zoals steeds waren de 'randvoorwaarden' voor een geslaagde dag weer aanwezig. Als lunch gingen we voor gegrild spek, hoevebrood en Limburgse siroop. Daarbij een goede Westfleteren 8°, waarvoor Jurgen nog speciaal glazen was gaan zoeken, maar aan het flesje smaakt die ook super !

Nog twee laatste merkwaardigheden : Als afsluiter ving ikzelf nog een krab van misschien 20 cm. Dat was vermoedelijk gelijk ook de verklaring waarom bij regelmaat van de klok haaklijntjes ofwel gekarteld, ofwel gebroken bovenkwamen. Dit was voor ons nieuw.

Verder haalde Tim een wijting(ske) boven, dat voor meer dan de helft opgevreten was, zou er ook zeebaars actief geweest zijn?

Als afsluiter nog een traditionele kibling binnengewerkt, zodat we rond 18.45 uur terug aanmeerden en na en vermoeiende dag huiswaarts keerden. Het was weer eens superleuk, met 2 jonge gasten die een hele fiere ervaring hadden opgedaan.PeterM=== Zondag 24 augustus 2014 ===


19 augustus een boot gehuurd vanuit yerseke, met 3 personen en in totaal 6 hengels. Veel variaties aas en onderlijnen gebruikt, veel verschillende locaties gehad. Geen vangst.

Uiteindelijk met het ophalen van de laatste hengel een klein ondermaats baarsje in de kieuw gepakt.

Uitgevaren 07.00, aangelegd 17.30, geen vangstPeter=== Zaterdag 23 augustus 2014 ===


Vrijdag 21 augustus vertrokken met de Jumbo vanuit Wemeldinge en als stek voor deze keer gekozen voor de Westerschelde.

Door het kanaal naar de sluis en na schutten de schelde op en geankerd in het schaar van Valkenisse (Waarde).

Een 7 mtr. water onder de boot aan de rand van de vaargeul aan de groene kant.

Was rond doodtij en er liep dus vrijwel geen stroom, maar we zullen zien.

Na enige tijd kwamen er wat botjes aan boord, maar maar net aan de maat of net eronder.

Nogmaals verkast nog dichter tegen de plaat aan, misschien wat zeebaars.

En inderdaad kwam er wat baars binnen, maar weer flink ondermaats.

Toch weer terug naar de rand van de geul en vrij kort hierop een mooie beet.

En een mooie paling had de haak genomen.

Tegen de schemering nogmaals verkast om misschien nog een tong te vangen, maar helaas geen tong gezien.

Om 23.00 uur het anker geligd en op naar de sluis.

Nog een uurtje gevist voor het strandje van Wemeldinge, ook daar geen enkele beet gezien.

Tegen 24.00 uur de helling opgezocht.

Gr. TomTom Bakker=== Zaterdag 23 augustus 2014 ===


hoi vislief hebbers

eindelijk geven de weer mannen vanaf volgende week minder wind op dus we hopen weer uit te kunnen varen

wij hebben donderdag nog helemaal vrij voor alle soorten visserij 

vrijdag staat wrakvissen we hebben daar nog wat plaatsjes vrij

bel 0187493785 of kijk op onze side www.happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Zaterdag 23 augustus 2014 ===


Vangstbericht uit IJsland, 24, 27 en 29.98 kilo kabeljauw....

http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-vangstberichten.php?jaar=2014 Linda=== Donderdag 21 augustus 2014 ===


Jammer hoor, dat er blijkbaar zo slecht wordt gevangen op de Oosterschelde. De laatste keer dat ik geweest ben, ook alleen één mini-schar gevangen, terwijl er toch meer mogelijk zou moeten zijn. Wat dat betreft een erg groot verschil met de Westerscheldemonding, want daar heb ik afgelopen periode zeer royaal kunnen vangen, zowel schar, bot als wijting. Maar hopelijk trekt het in het najaar weer wat aan, zodat het beter wordt!

@Pinguin II: Ik heb een vraagje over je vangstbericht van 14-aug. Wil je mij s.v.p. even een berichtje sturen op pdj@solcon.nl?

M.v.g. P. JanseP. Janse=== Woensdag 20 augustus 2014 ===


beste sportvissers,

 

ik denk dat iedereen wel gemerkt heeft dat het de afgelopen weken veel gewaaid heeft en daardoor zijn wij ook niet uit kunnen varen zoals de bedoeling was en hebben niet tot nauwelijks gevist.

 

voor de komende maand geld dat de zeebaarzen extra gaan eten en zodoende nog dikker en sterker worden zodat ze de winter weer aan kunnen en het voor ons makkelijker word om er meer en dikkere te vangen. het kan voor een zeebaars van 75 cm soms wel dik 1 kg schelen begin en eind van het seizoen.

 

ik heb in de weekenden en doordeweeks nog plaats beschikbaar.

kijk voor meer info of boekingen op: www.kayak-vissen.nl

 

gr peterKayak visser=== Maandag 18 augustus 2014 ===


Spenning en Senzation ... 

Ik ben dronken geweest, ik heb tegen een paal gevaren, er is een slang afgeklapt, ik had 36 man aan boord, er is een zeilboot op me gevaren en nog veel meer. Werkelijk alle onzinverhalen zijn de revue gepasseerd. Het lijkt wel een real life soap dus dat moeten we maar eens ontkrachten en eenieder tegelijkertijd kennis laten maken met de nieuwe Wiesje. 

De oorzaak van het jammerlijk en voortijdig einde van onze prinses is zo onbenullig en simpel dat ik me voor kan stellen dat geen mens het geloofd. Toch is de officiële lezing van de verzekeringsexpert dan ook een eenvoudige gedeeltelijke verstopping door zeewier van het inlaatkanaal van de zeewatertoevoer naar de warmtewisselaar toe. Hierdoor nog net wel voldoende koeling voor de motor maar het surplus aan koelwater wat nodig is om aan het einde van het systeem het hete uitlaatgas te mengen was er dus niet. Oververhitting van de uitlaatdemper met de bijbehorende verzwakking was het gevolg. Met kleine beetjes kwam het water binnen. Op een gegeven moment merk je dat de boot anders te water komt te liggen (we lagen al een uur voor anker ...) dus voor alle veiligheid de kant maar opzoeken. 

Door het ankeren op volle stroom wordt de boot als het ware naar boven gedrukt maar als het anker eruit is zakt die door het ingesijpelde water naar achteren. De uitlaatgassen die bij een gezonde demper gewoon uitgestoten worden kozen voor de weg van de minste weerstand en dat was langs de al zwakke uitlaatdemper naar binnen in plaats van naar buiten. Nog niet zo erg maar onze prinses was gezegend met een nogal forse uitlaatpijp met een doorsnee van 15 centimeter en toen kwam het water met 300 liter per minuut naar binnen. In 3 minuten was het toen einde verhaal.

Speciale dank voor Bert van Beurden die met zijn KG 22 alle 8 opvarenden en hun gastheer met droge voeten heeft over laten stappen. 

Na van de gebeurtenissen bekomen te zijn en met een blik op een zeer ruim gevulde agenda moest er natuurlijk een ander drijvend object gezocht worden. Het oog is uiteindelijk op een al enige tijd te koop staande catamaran gevallen. De nieuwe Wiesje meet 10 bij bijna 4 meter en is door de efficiënte indeling voorzien van extra comfort in het stuurkot en biedt daarnaast meer ruimte voor de matrozen. Geen snelle boot maar net als onze oude prinses een werkbeest die het lekkerste vaart met een knoop of 9 a 10. Ik vind het hard zat en gezien de enorme afstanden die er vanuit Vlissingen gevaren moeten worden zijn we binnen een uurtje weer overal waar we zijn moeten. Scheelt weer in de diesel en dat is fijn voor de baas van Wiesje. 

Twee 115 pk Nanni’s erin en apparatuur om van te watertanden. Joekelplotter van Lorenz, Koden radar met een 41” (Nou ja, bijna dan….) flatscreen beeldscherm, AIS transponder (dus ontvangen én zenden), dubbele marifoon, extra Koden plotter, een ook bijna 41” Furuno kleurendieptemeter, een Simrad autopilot en het allerleukste speeltje is een knuppeltje waar je mee kunt sturen. Toe maar! 

De banken staan er weer in om lekker te kunnen zitten en de steunen komen er van de week weer op zodat er genoeg plek voor je voeten is om die kloterige blauwe dozen mee te nemen die dan iets minder in de weg staan als voorheen. 

Ook een lier is handig dus dat staat ook van de week op het programma. Afgelopen shark-a-tag op de ouderwetse Deltavissers manier gewerkt met bal en ring en dat verliep ook voorspoedig en zonder problemen. 

Wel een typisch Engelse “afwerking” die er voor zorgt dat we elk boutje en schroefje aan het nalopen zijn. Wat een koekenbakkers zijn die Engelsen toch. Ook het “RVS” wat voor de railing gebruikt is kan nog wel een polijstbeurtje gebruiken. “Minor problems” die op zeer afzienbare tijd in orde zijn. Ik zie elke dag Wiesje meer en meer naar mijn zin worden. 

Wiesje is 1 jaar oud en was gezegend met 12 vaaruren toen we aan de overtocht vanuit Hartlepool begonnen. Donderdagochtend uiteindelijk na wat “bankperikelen” om 11 uur vertrokken voor het tripje van 260 mijl naar de tijdelijke ligplaats op Neeltje Jans. 

Eerst met Arian 170 mijl naar Lowestoft en daarna met Johan nog 90 mijl naar Olanda. De eerste 80 mijl waren we gezegend met een puik weertje wat in de nacht van donderdag op vrijdag al wat knobbeliger werd. De oversteek was ronduit belabberd qua weer. Eerst Oost met een dikke vijf die zich bij de Noordhinder ontwikkelde tot een wellustige zuidoost 5 tot 6. Ons nieuwe kind hield zich voorbeeldig. Met dat zeetje vrolijk 2 jerrycannen door een trechtertje schudden zonder 1 druppeltje te morsen, dat vond ik onvoorstelbaar. 

Erg leuk was de reactie van Traffic Center Steenbank toen we ons inmeldden met de bestemming. “Hé Hank, welkom terug.” Zo kwamen we uiteindelijk op ouderwetse wijze begeleid en in de gaten gehouden vrijdagavond om 11 uur op Neeltje Jans aan. 

Arian en Johan; ontzettend bedankt voor het meebeleven en meehelpen van de aankoop op diverse vlakken. 

Hieronder een foto van onze nieuwe Wies die deze real life soap het best af kan ronden met de gevleugelde woorden: 

Wiesje is dood, leve Wiesje. 

Hank en Odette Perrée 

Sportvisserij Wiesje

Na van de gebeurtenissen bekomen te zijn en met een blik op een zeer ruim gevulde agenda moest er natuurlijk een ander drijvend object gezocht worden. Het oog is uiteindelijk op een al enige tijd te koop staande catamaran gevallen. De nieuwe Wiesje meet 10 bij bijna 4 meter en is door de efficiënte indeling voorzien van extra comfort in het stuurkot en biedt daarnaast meer ruimte voor de matrozen. Geen snelle boot maar net als onze oude prinses een werkbeest die het lekkerste vaart met een knoop of 9 a 10. Ik vind het hard zat en gezien de enorme afstanden die er vanuit Vlissingen gevaren moeten worden zijn we binnen een uurtje weer overal waar we zijn moeten. Scheelt weer in de diesel en dat is fijn voor de baas van Wiesje. 

Twee 115 pk Nanni’s erin en apparatuur om van te watertanden. Joekelplotter van Lorenz, Koden radar met een 41” (Nou ja, bijna dan….) flatscreen beeldscherm, AIS transponder (dus ontvangen én zenden), dubbele marifoon, extra Koden plotter, een ook bijna 41” Furuno kleurendieptemeter, een Simrad autopilot en het allerleukste speeltje is een knuppeltje waar je mee kunt sturen. Toe maar! Hank Perrée=== Zondag 17 augustus 2014 ===


Vanaf woensdag heb ik als sportvisser aan de drie Sharkatagdagen van Sportvisserij Nederland deelgenomen op de Noordzee. Doel is om wetenschappelijk te onderzoeken hoe de migratie van de haaien verloopt; hierbij worden haaien na vangst getagd en geregistreerd waarna ze teruggezet worden. Sportvisserij Nederland hoopt dan dat als ze teruggevangen worden dit door de visser gemeld wordt met opgave van de locatie, lengte en gewicht.

Voor deze drie dagen had ik gekozen om aan boord te gaan van m.s. "Aisling" van schipper Jose; dit omdat ik vorig jaar ook al meegevaren had en dit als erg plezierig had gevonden.

Afgelopen maandag ontving ik van organisator Pieter Beelen het bericht dat de weersvoorspellingen zo goed waren dat de dagen door konden gaan.

Woensdag meldde ik mij om 8.00 uur aan de sluis van Neeltje Jans waar de 10 charterboten al klaar lagen; na aan boord gegaan te zijn en kennisgemaakt te hebben met de rest van het visgezelschap werd om 9.00 uur uitgevaren. Besloten werd om voor de stormvloedkering aan de buitenkant te gaan liggen; dit omdat er toch wel een aardige golfhoogte stond.

Aan boord waren deze dag twee kinderen en de missie was: Laat elk kind vandaag een haai vangen. De dag verliep voorspoedig met een zuidwesten wind, aardig zonnetje en redelijk vis.

De haaienteller bleef deze dag op 2 staan en wonderlijk was wel dat de twee kinderen de haaien vingen. Op bijgaande foto staat Joey van 10 jaar met de door hem gevangen haai. Bijzonder was deze dag wel de bijvangst van 11 maatse tongen; waaronder een vijftal van 35 tot 40 cm.. Collega-visser Piet Buijk spande weer de kroon met een indraai van 3 tongen tegelijk met een gezamelijke lengte van 1 meter.

Donderdag was een heel andere dag; de weersvoorspellingen zaten er goed naast, er stonden hogere goven dan de voorspelde golfhoogte van 30 cm. en ook stond er een redelijke Noordwesten wind. Bij het uitvaren van de sluis kregen we teveel wier in de motor waardoor de motoren al snel te warm werden. De bedoeling was om naar de Steenbanken te gaan maar door de niet goed funcitioneerde motoren werd maar besloten om weer op de plek van gisteren te gaan liggen. Deze dag bleek maar weer dat vis vangen op de ene dag niet de garantie geeft dat dit de volgende dag ook weer zo is. Hebben deze dag geen haai gezien en ook de bijvangst van 1 ondermaats gulletje, 3 maatse tongen, 1 grote zeedonderpad, 1 schol en veel kleine steenbolk en wijting was niet om over naar huis te schrijven. Ook bleek het deze dag dat het voor een goede zoetwatervisser toch moeilijk is om in een wankele boot de vistechniek van het uitgooien onder de knie te krijgen; gelukkig bleven ongelukken (buiten zeeziekte) voor deze sportvisser uit.

Vrijdag moest dan de dag worden dat alles op zijn plaats viel; de motoren liepen weer als een zonnetje wat ook gezegd kon worden van het weer: wenig wind en bijna geen golfhoogte. Pas in de middag zou de wind aantrekken. Door schipper Jose werd besloten om nu te gaan proberen bij de Steenbanken; dit is ongeveer 12 mijl uit de kust. Het gezelschap bestond o.a uit 2 vertegenwoordigers van Sportvisserij Nederland en wedstrijdvisser Jiff Cuijpers uit Maasluis. De vangst van deze dag was 4 haaien waarbij opviel dat ze veel kleiner waren dan enkele weken geleden; de lengte varieerde van 35 tot 57 cm. Bijzonder was weer de bijvangst van 14 maatse tongen, waarbij er een 7 groter waren dan 30 cm. 

Vanaf de Steenbanken hebben we in een zonnetje en matig windje al de regenbuien, waterhozen en bliksem over zien trekken van de Belgische kust naar Zeeuws-Vlaanderen.

Gezien het bovenstaande kijk ik met veel plezier terug op de afgelopen dagen en ik wil Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland en schipper Jose bedanken voor de geweldige fijne dagen die ik heb mogen beleven in het mooie Zeeland op de Noordzee.Flip W.=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


halo zeevissers

hier een(ietwatverlaat) berigje van J.Jansen gisteren donderdag weer naar Neeltje jans gegaan en even voor de keering en op een klein steenbolkje en een zeer grote krap na was het gewoon niets en de golven werden ook steets lastiger en ben maar door de sluis gegaan en aan de binnenkand voor de keering en daar was het wel een stuk pretiger ligen ,maar niet rustiger .

de beten van de steenbolkjes was gewoonweg overweldig en er kwam ook veel binnen en even de blaas een prikje en dan doken ze zo weer de diepte in en een klein gladde haaitje van amper 30 c.m. 

zo het zal nu wel weer even duren voor ik weer het water op kan en dan hoop ik wel dat de visserij wat aangetrokken is als ik in oktober weer eens kan.                                            o ja ik weet ook wel dat er soms een plastiek zakje of een stuk papier wel eens wegwaait ,maar mensen ik hep toen ik aas ging steken langs de kand werkelijk een zak vol plastiek zakjes en stukken nijlonlijnnen touw en ,,ja zo kan ik wel doorgaan ,maar wat ik wil zeggen NEEM NU EENS ALLE ROMMEL MEE NAAR HUIS en gooi het daar in de vuilnisbak ,je red daar de vogels mee.

groetjes en vang ze J.Jansen delta1034Joop Jansen=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


een goede  avond  ,we hebben  het shark,atag  mee gedaan  ,zoals nog 9 collega vissers met charterboten ,ben zelf de schipper van  de quovadis .hier ons  kort  verslag  van de woensdag en donderdag en vrijdag  ,woensdag  hebben we zoals gewoonlijk  lekker voor de kering  kunnen vissen ,ook op  ons  zo genaamd haaieplekje ,en waarempel  de vip boten moesten nog buiten varen en we hadden de eerste 2 haaitjes  al binnen .dus werd er gelijk over de radio  verteld  hoe en wat  ze moesten dan worden bewaard voor  de   camera  ,op name  ect ect  ,dus wij gewoon door vissen en ja hoor  de mensen bij ons aan boord hadden dan  van de 6  man er 5 haaitjes  en een rog ,donderdag ,, dus 2 de dag   een moelijke   visserij en bergen met  zeesla en nog eens  zeesla ,er was bijna niet  te vissen zoveel groen dus  .er gingen desondanks het  weer niet zo heel goed dus toch boten naar de steenbanken toe ,omdat er  gedacht word dat daar toch vaak beter en meerdere haaien gevangen kunnen worden  , kan ,eens voorkomen  zeker en vast , maar ook al was er die dag  een boot  met 4 haaitjes  en hadden wij er maar  2  nu maar weer een mooie  rog   ,dus die komen er steeds meer  zie je maar  dus  met andere woorden op de quovadis  staat de teller  van het sharg a,tag op 7 haaitjes  en twee pijlstaard roggen .eenmoeizame  visserij donderdag dus  maar  we hadden weer haaitjes aan boord en een rog  ,tevreden weer naar huis  toe  ,,,, vrijdag  ,,,, ja we hadden deze ochtend een spiegel glad zeetje  er gingen weer meerdere   boten naar de steen banken  om daar de haai  te gaan belagen  ,maar  zoals  gisteren beleven daar de grote vangsten uit  op de eene boot  1 en op de andere 5 en was er nog een met  3 wat ik hoorde  waren dus geen goeie berichten wij met de quovadis  wederom voor de kering  gevist en ja echt weer op ons haaie plekje  ,ja hoor de eerste  2 haaitjes  melden zich al weer vrij snel .ja de zin zit er al weer goed in en het vertrouwen bij de schippers  sjef en wim  ook   ,er kwam een periode  dat er binnen 5 min  zelfs 3 haaitjes  binnen kwamen   ,er was een jongen echt  de haaien vanger met maar liefst 4 haaien vandaag  , wat er op neer komt dat we dus  7 haaitjes  aan boord hadden vandaag  en spijtig  genoeg  nog een mooie haai verspeeld .,voor ons  de quovadis een zeer geslaagt  ,shark,a,tag  wil de  organisatie en iedereen die er aan mee heeft gewerkt  ook bedanken voor  een mooi evenement  tot volgend jaar weer zou ik zeggen  grtjs   sjef mathijssen sjef mathijssen=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


Mooie vangsten IJsland

Ook in IJsland worden er nog steeds grote vissen gevangen !

Laten we hopen dat volgende week het weer een beetje meezit, dan kan het erg leuk worden !

Onze visgids Henri ving nog een dikzak van 25kg en de groep van Henk Storm had ook een toffe week, lees hun verslag hier: http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/ 

    

     Raffie=== Donderdag 14 augustus 2014 ===


Beste Scheldevissers,

Zojuist heb ik de zeer trieste vangstberichten van de Oosterschelde gelezen.

Dit is ook onze ervaring... Wij, de schippers van de Pinguin II hebben al vele uren op de Oosterschelde gelegen zonder beet. Toch was het in de maand juni beter. Daar hebben we dagen gehad van 20 mooie visjes met 4 hengels...

Als tip het volgende: probeer het eens op de Westerschelde. Ga rond de platen liggen op een paar meter diepte. Onze ervaring is dat het daar leuk vissen is. De laatste keer ruim 25 zeebaarzen (op zagers en pieren) met 6 hengels. Er waren zeker 10 bovenmaatse bij. Het nadeel, als je moet traileren zoals ons, is dat je een tij over moet vissen. Maar als het leuk vangt dan is dat geen probleem.

Meestal zit er bij de vangsten ook een leuke bot, scharretjes en tong. Diverse keren al een tong van 45cm meegepakt (gewoon overdag...!) Let ff op de stroom... want stroom weg = vis weg...

Misschien is dit berichtje wat bemoedigend voor de ontmoedigde Oosterschelde vissers.

Vriendelijke groetPinguin II=== Dinsdag 12 augustus 2014 ===


Zondag 17 aug. is er nog voldoende plaats om op te  stappen  met Beatrix 2 van uit Yerseke op de Oosterschelde .

Boekingen : Tel. 06-33476960 of mail naar info@sportvisserijbeatrix.nlsportvisserijbeatrix=== Maandag 11 augustus 2014 ===


Met het doorgang vinden van het Sharkatag evenement op 13+14+15 Augustus keert de PirateII voor deze dagen terug naar dit roemruchte gebied uit haar verleden. 

Naast het deelnemen aan dit evenement zullen wij ook op de woensdag &donderdag avond gaan vissen tongen en ontdekken of de hotspots van weleer ook nu nog steeds succesvol zijn.

Meldt U aan via 06-51391567 of kijk op de website voor meer informatie 

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


Mede vissers,

Vandaag mee geweest met de Freedom vanuit ijmuiden,

was drama!     Ik had stuk of 6 makreeltjes.

Maar gelukkig hadden mn naaste mede vissers iets meer gevangen.

Op naar de tongen, en hopelijk zometeen een zeebaarsje......

Groet,

Kees.koper=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


afgelopen week met peter van kayak vissen op pad geweest.

na een korte maar duidelijke uitleg zijn we het water op gegaan om te proberen wat zeebaars te pakken te krijgen, de eerste drift gebeurde er nog niks maar de 2e mistte ik een aanbeet dus gelijk op scherp de volgende drift gaan maken en het was raak! een mooie kromme hengel en een gierende slip en na een tijdje had ik een mooie baars in het net, zo'n twee en halve kg en rond de 60cm.

ik had de smaak te pakken en er kwam regelmatig een visje boven, niet allemaal even groot en ook wat ondermaatse weer netjes terug gezet. uiteindelijk had ik er 5 om mee te nemen.

peter, bedankt en ik kom zeker nog eens terug!

echt een aanrader om eens te doen.

gr pietpiet verbeek=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


Donderdag een combi trip geboekt op de Valkyrie van Eef hoek.

Het weer was super: de hele dag zon en een bijna vlak zeetje.

Uiteindelijk veel makreel, kabeljauw, steenbolk, een rode poon en een pollak kunnen vangen.

Op elk wrak zat veel makreel en als je daar dan de hele dag op viste kon je een flinke koelbox vol vangen.

Al zij de  vangsten minder dan 10 jaar geleden, toch blijf het altijd leuk om te doen zo'n visdagje op zee.

Gr, Jan de BruinJan de Bruin=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


halo ,

hier weer een berigje van J.Jansen ,gisteren 7-8 weer het water op gewees en vanwegen rustig zeetje wat verder weggewees ,aleen vertrauwd ik de lug in eerste instantie niet en ben ik maar vlakbij de 01 gewees op een diepte van goed 10 meter en ik hep nu eens met gezoute pieren die ik geweld had in visolie en dat leverde mij 6 dikke botten op 3 waren weer 30+ en een was ruim 40 c.m. en er kwam ook een schol van 40 c.m. en vanwegen cirkelhaakjes ook veel missers en losschieters gehad.

kortom ijndelijk eens een leuke dag gehad en ik ga gauw weer naar die stek toe ,dat beviel mij tenminste goed en tod de volgende berigje

groetjes en vang ze J.JansenJoop Jansen=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


In verband met onze vakantieperiode hadden we de Wiesje gereserveerd voor avondvissen op 30/7 en 7/8. Helaas vond Wiesje een voortijdig graf in de golven. Hank zou Hank niet zijn als hij niet voor een passende oplossing had gezorgd: op 30/7 de Marie-Louise en op 7/8 de Zeearend. Beide schepen hebben als ligplaats de Neeltje Jans. Over de tongvangsten kan ik kort zijn: ieder had zijn visje, maar het smaakte naar meer. Over de beide schippers, Ludo en John, niets dan lof. Ze hebben Hank op passende wijze vervangen. Ondanks de wat tegenvalende vangsten voor herhaling vatbaar.

HenkHenk Mangnus=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


donderdag 7augustus

afgesproken met een maat om eventjes de hengels uit te gooien aan de grens met frankrijk.

Vertrokken vanuit nieuwpoort met de bedoeling op een plek te liggen waar de groote beroeps niet kunnen dweilen.

Want deze trekken gans de belgische kust leeg tot erg dicht aan de kant vooral in de nacht ,ik

hoor altijd maar klagen over de visvangst aan onze kant maar wat zou u willen.We hebben maar een paar km kust in Belgie en dan maar dweilen met een 8tal boten van de beroeps. De schol is zekers niet vertrokken want wij hebben soms 2tot3 schollen naar tegelijk naar boven getrokken en daar waren er terug bij van 45cm.

We hebben gevist tussen de hangcultuur mosselbanken vandaar onze goede visvangst tevens ligt er ook een wrakje wat de kans maak op een zebaarsje.jean paul P=== Donderdag 07 augustus 2014 ===


Hoi,

Hier een bericht van de legeemmerfluisteraar ik heb in juli en aug in totaal 48 uren met boot op de Oosterschelde vertoeft om te vissen heb gevist rond doodtij en rond springtij op verschillende dieptes van ondiep naar zeer diep 50m etc gevist met pieren steekzagers kunstaas blinkers pluimen veren en heel de rataplan. Zowel snachts als overdag heb alle apparatuur dubbel aan boord gps fishvinder radar noemt het maar op en vis al 40 jaar op de Oosterschelde. Geloof het of niet ik heb niet 1 vis gevangen om het nog sterker te vertellen ik heb zelfs niet eens beet gezien. Dus beste zeevisland ik wil wel vangstberichten plaatsen maar voorlopig ( lees zolang er geen zoet water (vreten) en stroom op scheld komt) valt er weinig te berichten

Gr. BabyfaceBabyface=== Donderdag 07 augustus 2014 ===


Vandaag, 7 augustus, weer wezen makreelvissen met de Marion vanuit ijmuiden. Duikende meeuwen/jagende makreel wederom afwezig, dus de wrakken af op zoek naar de makrelen.

En de schipper wist ze te vinden vandaag. Over de diverse wrakjes zo'n zelf 35 makrelen gevangen. Kortom, topdag: iedereen had z'n visjes, prachtig weer en het was wederom gezellig.

Bedank mannen van de Marion.Vissertje=== Woensdag 06 augustus 2014 ===


Wemeldinge 6-8-2014

Gevist met onze trouwe Jumbo 535 samen met vismaat Jan.

Gevist vanaf half 7 in de ochtend tot 18.00 uur in de avond bij Goesse sas op 25 meter,

Dortsman op 3, 7 en 12 meter, Wemeldinge op 16 meter en als laatste bij kattendijke op een meter of 20.

We hebben de hele dag samen met 4 hengels 1 steenbolk gevangen van 12 c.m. en dat was alles...

Groeten Wilbert en JanWilbert=== Woensdag 06 augustus 2014 ===


Heb nu dit jaar 8 nachten op de tong geprobeerd en het meest gevangen  tongen op een nacht met 2 man 8 stuks voor de pan. Voorts is het krabben voeren of de toekomstige sportvis haaitjes vangen en troep uit de lijnen halen van datgene de viskotters overboord kieperen stroomopwaarts. Geen enkele nacht geweten dat de voordelta niet word kaal gesleept.

T' vissertje

Note Zeevisland: 

Beste Lu,
We hebben je bericht aangepast, Zeevisland is niet de plaats om te discussiëren over de visserij, de beroeps, de natuur of andere zaken, mocht je graag je mening geven en laten weten wat jij er van denkt, dan is de website Total Fishing daar een betere plaats voor, daar komen alle vissers bij elkaar om te discussiëren over wat er allemaal "fout" gaat met de visserij. Zeevisland plaatst alleen vangstberichten en geen oproepen, vragen of disscussie'sLu=== Woensdag 06 augustus 2014 ===


Gister 5 augustus gevist op de oosterschelde met een bootje. Aangezien de vangtvberichten de laatste tijd niet zo geweldig zijn of zelfs erg slecht hebben we rekening gehouden met alle mogelijke manieren om wat te vangen. Uiteindelijk is het ons met 5 man niet gelukt. We hebben slepend gevist (vaak goed voor wat makrelen) Driftend, voor anker, dicht bij de kant/dieper/ondieper en vooral stroomnaden en kolken opgezocht.

Behalve kunstaas hadden we ook zagers mee die we zowel onder de dobber als met een patermoster en lood hebben aangeboden. Alleen krabben zijn er voldoende. gevist is er van 8 uur in de ochtend tot een uur of 5

Ik lees dat zelfs de bruinvissen in de oosterschelde honger lijden. Ik weet niet waardoor het komt maar ik hoop dat de oosterschelde zich hersteld. Anders is het straks niets meer dan een heel groot zwembadBootjesvisser=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


Hey allemaal

Woensdag stond er nog eens een tripje met enkele Robbyfishers naar Dover op het programma. De voorgaande week even gebeld met Andy en bleek dat onze boeking niet ingepland stond.....PANIEK dus. Na overleg konden we een dagje vroeger nog wel terecht bij hem en na een heel kort overleg met ons groepje bleek dat iedereen ook op woensdag kon. Snel de trein geboekt en op woensdagmorgen stonden we rond half acht op de steiger te wachten.

Na het inschepen onze plekjes aan boord verdeel en na overleg met de schipper maakten we ons op voor een zeer gevarieerd dagje vissen. Er zat wel wat zeebaars op de wrakken, heel veel gulletjes, ponen en een enkele dorade op de Varne en de makreel zat er ook. Verder gingen we ook nog op pollak en gul op enkele wrakken.

We starten met het verplichte aasvis vangen, sandeels, die we deze keer heel goed konden vangen met onze haringlijntjes. Met vijf tegelijk kwamen ze boven en al heel snel hadden we er voldoende om enkele uurtjes op de wrakken te vissen. Er kwamen ook makreel, horsmakreel en pietermannetjes aan boord tijdens deze driften. Fons kon hier op de pilker al een eerste zeebaars vangen. Deze pilker gebruiken we als loodgewicht. Dit lokt de sandeels naar de haringlijntjes en je maakt kans op een bonusvis, zoals gul, zeebaars en jumbo makrelen. Filip kon hier ook een gul op vangen.

Op de heenweg naar het zeebaarswrak maakten we enkele lange driften over de Varne. Beaasde hokkais, wapperlijnen met een pareltje en/spinnertje eraan en we vingen heel wat gulletjes, rode ponen, Engelse ponen, een schar, horsmakrelen en een zeekarper. Leuke afwisseling en de enige afwezige bleek de schol te zijn, die konden we niet vangen. Na twee driften had iedereen wel zijn visjes gevangen.

De eerste driften op het wrak leverden geen aanbeet op, tot we over een bepaald deel van het wrak driften en ik een eerste zeebaars kon vangen op de zandspiering. Er werd ook gevist met pilkers en hokkai onderlijntjes. Hiermee werden enkele mooie kabeljauwen gevangen. Filip had een echte ouderwetse op zijn pilker, bijna een meter lang en dik 8 kilo zwaar. Marc ving een leuk lengetje, die zien we hier iet zo vaak. Er werden ook nog enkele zeebaarzen gevangen. De sandeels waren bijna op en we zijn dan ook eventjes wat gaan bijvangen. Het is wel leuk dat je je aas zo gemakkelijk kan vangen, we hebben het al wel anders gehad in het verleden. Na het keren van het getij terug naar het wrak en alweer werden er wat zeebaarzen gevangen en gemist. ook de aanbeten verzilveren bleek niet simpel, de baars pakte de sandeel wel, maar niet genoeg om ze te kunnen haken. Met een pilker konden er wel nog enkele vangen. Filip ving tijdens het ophalen een horsmakreel en aangezien dit een 'real killer for bass'is hing hij die er snel aan. Geen drift later ving hij een van de grotere baarzen van de dag.....

Een fijne dag vol variatie is eigenlijk te snel voorbij, al zijn die dagen ook best wel vermoeiend en moe maar voldaan reden we terug naar huis. 'Dover.......we'll be back'

13 vissoorten: zeebaars, schar, makreel, zandspiering, pieterman, gul, leng, wijting, dorade, horsmakreel, rode poon, Engelse poon, steenbolk, van variatie gesproken.....

Hieronder een reeks foto's van de dag.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende afspraak in september, Turbottime.....

Grtz

Nico

De kleine BootvisserNico=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


Hey allemaal

Vorige week een weekje vrijaf gehad en zo gauw het weer het toeliet ben ik er dan ook op uit getrokken om enkele nieuwe stekken uit te proberen. Er is maar een klein probleempje, de visserij is momenteel heel wisselvallig. s Avonds wat tong en overdag bot en vooral de toonhaaien die de toon zetten....

Hieronder wat sfeerbeelden van de voorbije visdagen.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grtz

De Kleine bootvisserNico=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


Vandaag, 5 augustus, op makreel met de Mercuur vanuit Den Helder. Prachtig weer, mooi schip, maar de vangsten ronduit slecht. Mijn beleving is dat er vervolgens ook niet echt werd geprobeerd om de vis te zoeken.Vissertje=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


wezen vissen in vlissingen, weinig tot geen beet gehad.

toen naar westkappelle en domburg, daar bij elkaar toch 7 mooie maatse tongen gevangen.

nog een tip voor peter van kayak vissen, je doet elke keer een oproep om mee te gaan, maar plaats zelf ook eens een vangstbericht van al die mooie baarzen, want op zeevisland zie ik je vangsten nooit. als je wil dat we bij je boeken, dan moet je ook eens berichten sturen.Bob=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


Vandaag weer eens op het zoute gelegen.

Lokatie Paardemarkt.

Gevangen 2 tongentjes net aan de maat !!!

Verse zagers en pieren en mesheften !!!

Tis de moeite niet !!!

Paar keer verkast,en zowel met opkomend als afgaand geprobeerd....

Heelaas ik denk dat het afgelopen is daar.

Van mij mag de schar weer komen !!!Pieter=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


zulke foto's vervelen nou nooit....

ik heb voor volgende week en het weekend erop nog plaats, als het je een leuke ervaring lijkt en ook de kans wil hebben om met mooie vis(sen) op de foto te staan en op me website te komen, neem dan ff een kijkje op me website www.kayak-vissen.nl

er staan op me website nog veel meer foto's inmiddels...

gr peterkayak visser=== Dinsdag 05 augustus 2014 ===


hallo vis liefhebbers

nog zin om een visje te vangen deze week

wij hebben a/s donderdag 7 augustus s,morgens nog plaats voor te makrelen

vrijdag voor wrakvissen   zaterdag middag nog voor makreelvissen

voor inlichtingen www.happy-fisherman.nl of bel 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Maandag 04 augustus 2014 ===


halo hier weer een berigje van J.Jansen vandaag maandag 4 augustus weer naar neeltje jans gereden en metmde boot naar de o3 gegaan en dat werd steets onstuimiger en de golven werden steets hoger ,maar ik had daar toch 3 botten waarvan er 2 30+ cm waren en op een gegeven moment maar weer naar de kering gegaan en daar was het wel rustiger. ook de aanbeten waren rustiger en uit ijndelijk wis ik nog een mini schar en een mini schol en een pitvisje te vangen.

wel ik hoop nu toch eg dat ik een keer verder weg kan gaan of in iedergeval eens kan blijven liggen waar wel de grotere vissen het willen doen ,maarja we zullen maar zeggen het heet vissen he en niet vangen ,maar dat laatste zal wel heel mooi zijn niet waar?

groetjes en vang ze Joop Jansen 1034Joop Jansen=== Maandag 04 augustus 2014 ===


Vrijdag 1 augustus wezen vissen op de Makreel vanuit Den Helder, een prachtige dag weinig wind en een kalm zeetje. Prachtig weer voor de makreel dus, maar zoals de meeste recente vangstberichten over de makreel was de vangst op de boot niet om naar huis te schrijven. We waren op zich wel goed bedeeld met 50 stuks per persoon, allemaal gevangen in de ochtend, na de kentering was het helemaal gedaan met de vangst. 's Morgens lagen we voor Noord-Holland en we zijn om 12 uur verkast naar de Texelse kust. Op deze plek hebben we vorig jaar nog bakken makreel gevangen, binnen twee uur tijd 120 makrelen en voor iedereen uitpuilende koelboxen! De hele dag werd er toen goed gevangen. Eenmaal terug in de haven hebben we nog even gevraagd bij de andere boten hoe de vangst was en kwamen er toen achter hoeveel geluk we zelf hebben gehad, van de vissers die we vroegen had een enkeling 20 makrelen gevangen terwijl bij de meesten de teller op NUL was blijven steken.

Waar blijft de makreel met deze omstandigheden? Of kunnen de theorieen over hoge watertemperaturen en dus veel makreel overboord.

In ieder geval een hele mooie dag gehad.

Groeten.

Mark.mark=== Maandag 04 augustus 2014 ===


zondag op makreel Het was zeer maar ook zeer slecht dus vaart de schipper maar naar een wrak wat je natuurlijk extra materiaal kan kosten. In zeeland is het kennelijk heel slecht terwijl vanuit Stellendan en Scheveningen wel goed makreel gevangen kan worden. Dat er geen makreel is oké maar de schipper gaat er wel heel makkelijk mee om het is zo! Dus de volgende keer weet ik waar ik ga makrelen. Vang ze mvg VisserTeleurgestelde visser=== Maandag 04 augustus 2014 ===


Gisteren met een kennis meegegaan op een boot.

Af en toe toch iets zwaardere zee gehad.

Met twee stokken ving ik 7 tongen (6 lappen en 1 kleintje die terug zwemt), 1 grote bot en een spiering.

Heel leuke dag gehad en vooral lekkere vis mee naar huis!Het waterkieken=== Maandag 04 augustus 2014 ===


Sportvissen in het weekend 2/3 augustus 2014.

Dit weekend stond er een 24 uurs tocht op het programma bij Sportvisserij Bouwman met schipper Piet Bouwman.

Nadat de laatste mensen aan boord zijn gekomen, zijn de trossen los gemaakt om richting Noordzee te gaan. De schipper legt uit dat de tocht wel even gaat duren. Mensen die moe zijn kunnen aan boord een uitje knappen.

Als we bij het 1e wrak zijn aangekomen wordt de markeringsboei uitgezet. De maakt het werk voor de schipper een stuk eenvoudiger om het schip over het wrak te laten driften. Na de bel gingen de mensen wissen. Luttele minuten later worden de eerste vissen boven gehaald. Na een periode te hebben gevisd kwam er bijna geen vis meer boven. De schipper luidt de bel om de hengels weer in te halen. Markeringsboei wordt binnen gehaald en we gaan naar een volgend wrak. Zo zijn we de gehele nacht en dag bezig met vissen.

In de ochtend uren zorgt de bemanning voor een ontbijt, tussen de middag een lunch en aan het einde van de middag (op weg naar de haven) voor een heerlijke maaltijd.

Het resultaat van deze tocht was: 353 stuks kabeljauw, met als bijvangsten: Veel steenbolken (groot en klein), 6 dorades, 1x leng, polak, en wat makreel.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk op de site: www.bouwmansportvisserij.nl voor de boekings mogelijkheden.  JdB=== Maandag 04 augustus 2014 ===


Tongentocht op 1 augustus 2014

 

Hallo,

Op 1 augustus hadden we met een aantal vrienden de Shaekespeare gecharterd voor een nachtelijke tongentocht. Vertrokken in de Marinahaven van Kamprland om 19 uur, zat de sfeer er alvast perfect in. Pintje, hapje, hengels klaarmaken en vlug de sluis is. Rond 20.15 uur gingen de hengels het water in. De start verliep traag, hier en daar een botje of een mini-steenbolk, maar het was wachten tot het vallen van de schemering op het echte werk. Rond 21.30 uur een eerste serieuze aanbeet, en korte tijd later was de eerste tong een feit. Deel één van de vistrip was veelbelovend, her en der kwamen er tongen naar boven, en op een kleintje als uitzondering na, allen van een mooi tot zéér mooi formaat. Er kwam zelfs en doublette van 2 40 cm's naar boven, en het record die avond stond op 43 cm.

Kort na middernacht viel de stroming, en hiermee ook de beet weg. het was wat zoeken en aarzelen alvorens de boot er echt zin in had om zich terug in de opkomende stroming te leggen, want er was wat wind komen opzetten. Van de langere pauze gebruik gemaakt om wat te eten, een tapa, een pintje, een heerlijke warme soep... Sommigen beslisten zelfs om wat aas te sparen (gezien de beet er niet echt inkwam zonder stroming) en zich een uurtje af te kappen.

Rond 03.30 uur terug stroming, aanzienlijke stroming,, en gelijk ook terug beet. Eerst meerdere mooie botten, gevolgd door een tong, nog een tong, een doublette tong.... DIt tot zelfs 06.00 uur, en toen was er al daglicht.

We hebben gevist in de buurt van Neeltje Jans. Er gingen 46 mooie tongen en 12 botten mee naar huis. Hele leuke dag, prachtigw eer, prachtige boot en leuke vriendelijke schipper die Werner! Wordt ongetijwfeld vervolgd.

Hierbij nog enkele foto's :

  PeterM=== Zondag 03 augustus 2014 ===


Zaterdag gaan vissen met Albatros van rederij franlis uit Oostende.

Geen makrelen te vinden. Veel steenbolkjes en af en toe wat gulletjes. Ook op de andere boot die we tegenkwamen was het noppes.

Waar zijn de makrelen naartoe? Ze hebben er blijkbaar heel dit jaar bijna nog geen gezien.

Het lijkt elk jaar slechter en slechter te worden.sam venstermans=== Zondag 03 augustus 2014 ===


zaterdag met maatje adriana op makreel 

net als bij andromedia   slecht slecht 

rechtstreeks naar een wrak gevaren  af en toe kwam er een makreel boven of een steenbolk  of een gulleke (zeer kleintjes)

lang gevaren voor weinig maarja dat is vissen zeker 

vang ze mvg

fonsVan gestel alfons=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


Vandaag 2/8/ gaan vissen met de Andromeda vanuit Neeltje Jans op de makreel.

We wisten dat het niet gemakkelijk ging worden of je moest veel geluk hebben. (want het is de laatste maand droevig gesteld met de makreel of je moet ver varen en dan nog...) De schipper heeft zijn uiterste best gedaan.  Hij heeft meer dan 20 mijl gevaren om hem op te zoeken.  Maar de makreel zat niet in één grote school bijéén.  Wel in kleinere schooltjes.  Als ik beet had, waren het er 4 of 5 tegelijk.  Maar daarna was het dan weer een uurtje over. schooltje was weer weg.  Had er nog 27 kunnen verschalken.  Hopelijk volgend jaar beter en een gemeende dank u wel aan de schipper.P G=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


Vandaag op makrelen gevist in het Molengat (gertrailerd in Den Helder). Over de vangsten kunnen we kort zijn, we hadden er wel 3....

Maar ach, mooi weer en goed gezelschap maken een hoop goed. Volgende week nog maar eens proberen. Het moet toch een keer lukken!

Gr.

NiekNiek=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


1 augustus vertrokken vanuit Scheveningen op de makreel. Vorig jaar een geweldige dag gehad en alle emmers vol. Nu kan ik kort zijn, uitermate belabberde vangst. Beste vangst, hou je vast, 4 makrelen. Meer dan de helft had er geen. De nieuw aangeschafte emmers (sommigen hadden er twee gekocht (hahaha) bleven leeg. Maar het weer was lekker, vrienden onder elkaar gezellig. Volgend jaar een nieuwe poging.F en J=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


Tongvisserij Neeltje Jans.

Vrijdagavond met de boot vertrokken vanaf NJ. Omstreeks 21.00 uur op de stek geankerd voor de kering. Er was meer animo want we lagen met een bootje of 10 in die omgeving. Omstreeks 01.30 uur die nacht laag water, dus mooi afgaand getij. Tijdens schemering een grote bot en een mooie schol, maar geen tong. Toen ik mezelf af ging vragen of dit de bevestiging van de matige /slechte vangstberichten ging worden, meldde dmv een forse ruk op een van de hengeltoppen, de eerste tong zich omstreeks 23.00 uur pas.

Toen ging het ook even heel hard. In ongeveer 1 à 1,5 uur tijd kwamen 10 mooie tongen in de boot. (En in de emmer;-) En daarna ging de knop weer om.... Ondanks dat het afgaande getij nog een uur doorliep in een mooi stroompje, geen visje meer. Dat was dus het bijtuurtje. De tongen zitten er zeker wel. Inmiddels was de wind gedraaid naar Zuidoost en trok wat aan. De kentering naderde. T

ijd om het anker op te halen en naar de helling te varen. Prachtig weer was het die avond. Het bleef die nacht op het water 20 graden. Net als de watertemperatuur. Met het vuil op de lijnen viel het reuze mee, evenals de vreterij vd krabben.

Mooie visserij dus! Groeten Kees - Delta 362.Kees - Delta 362=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


Maandag avond met 2 man een bootje gehuurd op Yerseke (Oosterschelde)

Gevist bij de O23 op 20 meter en de gasboei op 12 meter.

Heel de avond gevist met samen totaal 6 hengels, verse steekzagers en pieren.

De vangst: Zeer slecht!!!!! Geen enkele normale vis, en zelfs geen enkele platvis gezien!!

Alleen een paar mini steenbolkjes van nog geen 10 c.m. die de uitgang van de Oosterschelde niet kunnen

vinden, want anders zouden volgens mij ook die de Oosterschelde verlaten???????

Jammer hoor, maar wel heel erg triest...............

Hoe het kan ik weet het niet, maar je kunt nog beter in de visvijver op voorntjes gaan vissen!!

Voor mij is het einde ligplaats Yerseke, op zoek naar een andere haven voor mijn boot, en in ander water!!

Oosterschelde is voor mij verleden tijd!!

Groetjes en Vangse allemaal!!Zeevisser=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


Vrijdag 1 Augustus 2014 ;

Om 06h00 vertrokken vanuit Colijnsplaat met Schipper Mathijssen aan boord van de Quovadis.

De Oosterschelde was zo vlak als een spiegel en de zon begon net boven Zierikzee op te komen , wat een prachtig begin van de dag !

Eens buiten de Roompotsluis was het volle toeren richting open zee.

Eindelijk toegekomen op het eerste wrakje hebben we een paar test driftjes gedaan ,helaas geen rersultaat.

We besloten dan maar om een stukje door te varen naar een ander wrak , een beetje verder.

En ja hoor ,daar was de vis talrijk aanwezig !!  Gul , makreel , rode poon , dorada en (grote)steenbolken waren allen op de afspraak !!!

Het was ongelooflijk , uw lijn laten zakken tot op de bodem en hopla meteen beet.  Zo hebben we heel de dag gevist :-).

Uiteindelijk zijn we allen met een bak vol vis terug naar huis gegaan.  Schipper  Mathijssen weet zijn plekjes ;-)

Het was echt een top dag ! Zeker voor herhaling vatbaar !!!

groeten

Collignon Jonathancollignon jonathan=== Vrijdag 01 augustus 2014 ===


Zeevislanders,

Een avond/nacht op de tong met de Big Marlin !

Op donderdag 31 juli was er vanuit de EFSA op initiatief van Frans v. Oss een tongensessie gepland op de Big Marlin.

Om 17.30 volgens afspraak iedereen aan boord en na een bak koffie de gebruikelijke plaatsloting, waarbij ik nr 8 vooraan an bakboord had geloot.

Om 18.00 door de sluis met een matige ZW wind 4 Bft af en toe 5 , met een golfhoogte van rond de 50 cm, afnemend was de voorspelling naar zwak tot veranderlijk 2/3 Bft en de golfhoogte afnemend naar 30 cm.

De watertemperatuur rond de 20 graden met hoogwater rond 18.30 uur en laag rond 01.15 uur dus de hele periode afgaand water, op zich niet ongunstig.

Zo rond 18.30 het anker erin op 8 meter water nog voor Domburg volgens mij terhoogte van Oost-Kapelle, hooguit 300 meter vanaf de kant volgens captain Dre Vriends een "derry putje" waar bot en een tongetje te verwachten moesten zijn, we moesten geen al te hoge verwachtingen hebben, gezien de matige vangsten de afgelopen periode.

DE outfit Penn Sensitip, Spinfisher 5500, 14/00 Spider. afwisselend 3 haaks onderlijn of weegschaaltje , haakmaat 6 en 200/250 gr ankerlood. De aasvoorziening pieren en steekzagers.

Op zich heerlijk weer in de polo , waarna 20 minuten Peter vriend en vijand veraste met een bot van 41 cm !!

In het begin hoofdzakelijk met zagers gevist, maar 0m 20.30 uur toen de Big Marlin al redelijk op de ebstroom was gedraaid , wat meer gaan mixen met pieren, dat leverde mij op enig moment 9 botten op met een max van 40 cm en volgens Dre het eerste "pinkdikke palinkje"zwemt weer.

Om 22.15 uur had ik de eerste tong en begon het tij vol door te lopen met toch ook wel wat wier op de lijn en haken.

Rond 23.00 uur kwam er een rog aan boord van naar ik meen 45 cm en deze is gemerkt weer teruggezet.

Had rond 23.30 uur een trek van 2 maatse tongen en daar doen we het voor.

Uiteindelijk om 01.15 uur het anker eruit en teruggestoomd naar Neeltje Jans, de tongenvangst totaal 5 tongen waarvan 1 ondermaats.

Was op zich niet super maar toch lekker gevist en vandaag eten we TONG !!  

Hoop dat de gelegenheid zich nog een keer voordoet voor een specifiek tongenvisserijtje.

Vang ze iedereen en TIGHT LINES !

Kees GraafKees Graaf