Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van september 2011

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 30 september 2011 ===


Hoi,

Vandaag 30 September ff gaan vissen en er is leven met overvloed in de noordzee maar jammer genoeg voor 95% ondermaatse wijting(mogen nog ff groeien) maar het is het begin van een hopelijk vruchtbaar winterseizoen ;-)

Ps:Wat me opviel is dat er veel van die ondermaatse wijtingen etc toch verdwijnen in de viskist!!!!! r e s p e c t AUB en geef ze de kans om groot te worden.

                  Met sportieve groeten,H.hans=== Vrijdag 30 september 2011 ===


Hoi visvrienden,

Gisterenavond met maatje Wim wezen vissen. We zijn rond 19.00u gestart in de waterweg met afgaand tij. We gingen aan de slag met een jojo-lijn en een standaard paternoster, met verse pieren. Tot het donker toe geen aanbeet gezien, waarop we besloten om het eens in het calandkanaal te proberen. Met het ophalen zat er een gulletje aan van ong.40 cm. In het calandkanaal aangekomen zagen we dat het water al aardig laag was, wat de nodige capriolen opleverde als je naar de waterlijn wilden. Hier kregen op een hengel gelijk een hele mooie beet die we helaas niet konden verzilveren. Later vingen we nog wat kleine wijting. Na een moment van rust kreeg Wim een aanbeet waar je alleen maar van kan dromen! Flink halen was het gevolg, met zweet op het voorhoofd en een stompende grote vis aan de andere kant, was Wim bezig om met zijn laatste krachten dat monster binnen te halen. Maar zoals een moie droom wel eens ruw vertoordt wordt door de wekker, ging ook hier de bel,.... lijnbreuk.... helaas weg vis, weg droom. Maar zoals het een echte visser betaamt de tranen weg vegen en de moed weer oprapen en verder visen. Alles stond natuurlijk weer op scherp, haken vol en vissen maar. stil bleeft het een tijd, todat Wim weer een mooie aanbeet kreeg, dit maal was het geluk aan zijn zijde en sleurde hij er met vereende krachten er een schitterde polsdikke paling uit van rond de 70cm. na deze mooie vangst bleef het akelig stil, op de scheepvaart en het gebabbel van m'n maat na dan. Rond 24.00u besloten we maar om op te ruimen. Het was vanavond prachtig weer, gezellig en spannend, wat wil je nog meer. Wim, op naar de volgende keer!!

Mvrg, Tiemen

 Tiemen=== Donderdag 29 september 2011 ===


28-09-2011

wezen vissen in botlek gebied helaas was ik door omstandig heden iets later op mijn plek dus het was al laag water aan het worden 175 gram ankerlood hield geen stand tgn de stroming toen maar gestopt wel nog ongev 2 uur kunnen 

vissen en 2 keer goed beet gehad StiiYl=== Woensdag 28 september 2011 ===


Dinsdag 27 september,

Afgelopen avond  wat ontspanning gezocht door te kantvissen aan de Brouwersdam van even voor laagwater 19:30 tot een paar uur opkomend tij 01:30. Licht gepakt met 2 hengels en een paar extra onderlijnen het kite surf plateau afgelopen naar de waterkant. Het was een mooie nazomer avond met weinig wind en een schitterende sterrenhemel.  Helaas liet de vis het volledig afweten ondanks de prachtige zagers en de ondertussen stinkende pieren die ik nog over had van het bootvissen op de Oosterschelde afgelopen zondag (daar zat wel (kleine) vis, gemiddeld 25 pp) .  De gehele avond geen beweging gezien aan de hengeltoppen, maar dat mocht de pret niet drukken. Vissen blijft voor mij  ontspanning en vissen betekent niet automatisch vangen. De enige activiteit in het water was een zeehond die op zoek was  naar de niet aanwezige vis. Aanstaande vrijdagavond weer eens bootvissen op de Grevelingen om te kijken of de langzaam verbeterende vangsten zich een beetje willen doorzetten.

Groeten, Jan Willem H.=== Woensdag 28 september 2011 ===


Beste vismakkers,

Gisteren konden we het natuurlijk niet laten om met dat schitterende weer een hengeltje uit te gooien. Paul, Max en ik besloten naar de pier van Hoek van Holland te gaan om daar rond het hoge water (15.00 uur) het eens te proberen. Dus eerst op naar Avicentra in Monster om het bestelde aas op te halen en wat nieuw materiaal aan te schaffen. Van Jan hoorden we dat er een visje te vangen was. Toen we de pier opliepen bleken we niet de enigen en vlak voor het hek vonden we een plek waar we met z'n 3'en konden staan. De zee was bijzonder rustig en zelfs de Waterweg stroomde niet hard vandaag. Voorbij het hek zag ik een paar kleine gulletjes vangen. Dat was echter snel voorbij. Zelf ving ik een mooie bot, later gevolgd door 2 mooie scharren. Paul ving 1 mooie schar en Max kon de draai nog niet vinden met zijn nieuwe Shimano Ultegra 10.000. De baarsvissers, die met kunstaas visten van de kant vingen ook niets, maar de vissers in de kleine bootjes vingen ze wel aan het eind van de (wandel) pier. Toen we terugliepen na een prachtige vismiddag, zagen we dat er meer naar voren (bij het baken) meer schar was gevangen. Tenslotte nog een tip; gebruik een stevige enkele haak (bijv. maat 2) op een wapperlijn, want paternosters doen het meestal niet best in de Waterweg.

Groet CorCor=== Woensdag 28 september 2011 ===


Dinsdag 27 september

Vandaag met vier man her strand op Walcheren onveilig gemaakt.

Prachtig weer ,heerlijk visweer.Om ongeveer 19.30 begonnen met het lood met diverse soorten aas (pieren, zagers en tappen) richting de horizon te gooien.

Reeds bij de eerste worp kwam er vis boven, tot 23.15 gevist en de hele avond geregeld schar gevange van een groot formaat. (24 tot 31 cm)

Al met al een heerlijke avond beleefd.

Leo hsv De KrabbeLeo=== Dinsdag 27 september 2011 ===


Zomerse visserij aan de Banjaard.
Maandagavond nog een vissessie gedaan aan het zeeuwse haaienstrand bij de Banjaard. Het weer was zomers en met een beetje wind in de rug konden we het lood een heel eind wegslingeren. We visten vanaf laagwater tot halftij van negen tot twaalf uur savonds. Als aas waren er pieren en zagers. Toen we aankwamen was er nog kentering en weinig stroming. Er was nauwelijks vreterij, na een kwartiertje in het water zat het aas nog zo goed als onaangeroerd aan de haken. Pas na een uur kwam de stroming er een beetje in en gingen de toppen krom. De vangerij was er minimaal, Johan ving een minitongetje en een gulletje van microformaat. Mij enige spectaculaire actie bestond uit iets was meer op een zwemmende plastic zak leek. "Het" ging op het gemakje richting Stormvloedkering, ik kon het wel langzaam naar de oppervlakte pompen, maar met de voorslagknoop in het zicht liet "het" los. Dit was de enige draai warbij er een lege haak was. Tegen elf uur kwam de stroming er goed in en hadden we allebei een vastloper, tijd om op te krassen.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Maandag 26 september 2011 ===


Zondagmiddag nog even staan vissen aan de Oosterschelde, half 3 hoog water

Eerst geprobeerd bij de zeelandbrug met opkomend, geen aanbeet gehad, gegooid met lepels,pluggen en nog een dobber met aas.

Toen door gereden naar Kats, daar stond al iemand te vissen en had 4 gepen en ving er nog 2 bij, ikzelf had er 4 en nog wat missers.

Had niet verwacht dat ze er nog zaten. Lekker licht staan vissen met spinhengel en dobber van 20 gram, gooide niet zo ver, maar de stroom doet de rest. Het weer was prachtig. Mooie en gezellige middag gehad.

Johnjohn=== Maandag 26 september 2011 ===


Zondag na de voetbalmatch vd zoon mijn visspullen genomen en richting zeeland vertrokken .In de buurt van wemeldinge aangekomen tegen 14.30,masaal veel duikers die zich te water begaven.Effe kijken over de dijk ,praatje gemaakt met een andere visser die me later zijn mes leende om enkele geepreepjes te kunnen snijden(schaartje vergeten).Bij deze; dank uw wel .  Besloten om de oude oesterplaat met plug en lepel onveilig te maken,veel dijk afgedaan maar geen beet.Daarna maar met aas geprobeerd(mesheft diepvries), dobber met onderlijn. Plots dook er een zeehondje op bij mij in de buurt,heel leuk want die zie je daar niet vaak.Nog effe blijven vissen maar ook hier geen beetje te bespeuren.Genoten van het weer .

Daarna verkast naar de kop om nog een herfstgeep te vangen.Het eerste uur niks daarna een beet,knip en hangen.Te klein om op te eten,dus terug gezet.Daarna een  misser en nog twee leuke geepen weten te  vangen.Toen het water bijna af was nog een grote bot zien liggen zonnen op de voet van de dijk op amper dertig cm water .  De harders deden op zeker moment ballet, overal in de wijde buurt sprongen de harders tot een meter uit het water.

Gewoon een heel leuke visdag aan de kant gehad,supergenoten. 

Dannyoosterschelde=== Maandag 26 september 2011 ===


25-09-2011, Strand Wijk aan Zee Federatie NoordWest Nederland

De federatiewedstrijd van NoordWest Nederland stond vandaag op het programma. Vroeg uit de veren dus en de spullen in de auto deponeren. Het was lang geleden dat ik gevist had en had er dus erg zin in. Her weer zou mooi worden en dat wil zeggen weinig wind met flink wat zon. Voor de visserij is dit normaal gesproken niet de juiste weersomstandigheden. Want waren de vangsten de week ervoor bestaande uit ferme zeebaarzen. Dat zou nu wel anders blijken. Enfin ruim op tijd aanwezig in opvangcafe "de Zon" en al gauw zat ik aan de koffie met Rico t'Mannetje en Marco Dágnano. Regelmatig druppelden er vissers binnen en werd het heel erg gezellg. Nummer trekken en ik trok nummer B-38. Omdat ik het strand niet kon zou ik niet weten of dit een goed vak zou zijn. Tijd dus om na de koffie naar het strand te gaan en het was inderdaad mooi en kon ik bij de overgang recht doorsteken en neerploffen. De spulletjes stonden al gauw opgestald en kon het voor mij beginnen. De wedstrijd begon om 10.00 uur en 110 loodjes verdwenen in het sop. Geen brandig betekend geen baars. Wat wel gevangen werd waren kleine botjes en een enkele pieterman en een spiering. Veel was het dus niet en het wachten was het opkomende tij. Ik zag een mooi gat voor me en na het keren van het tij en de hele mui al 2 uren uitgezocht te hebben kon ik eindelijk uit het gat gelijk de eerste vis, een bot, eruit peuteren met de lange stok. En daarna was het ook gedaan. Links en rechts van me werd niets gevangen alleen Arjan Geelhoed en Jos Beekman konden 3 vissen pakken. En daar stonden ze ver bovenin het vak. En daar bleef het dus ook bij en waren de vangsten gewoonweg bere slecht. Rond 13.00 uur en met nog een uur te gaan was er niet meer te vissen vanwege de badgasten. Dichtbij vissen was niet meer mogelijk en ver weg vissen begon de stroming hard te lopen. Na het eindsignaal dan ook weer afgedropen en de badgasten gedag gezegd. De uitslag heb ik niet afgewacht en lekker weer naar huis getuft. Over 2 weken weer een aantal wedstrijdjes in het zeeuwse gepland en in de Europoort.

Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes TravelHerbert vd Vlugt=== Maandag 26 september 2011 ===


Hey medevissers,

van de week al 3 keer op de gul wisten vissen bij Rozenburg op de waterweg. Ze zijn er weer! Had de 1ste avond 6 gulletjes, de 2de avond (afg. woensdag) 16 gulletjes en de 3de avond ( afg. zaterdag) had ik er 12. Natuurlijk met de nodige bijvangst aan grote bot, tong, paling en wat steenbolk en wijting. En zoals altijd mooet je er ver voor kunnen gooien, goed ankeren en niet te bang zijn om eens wat meer zeepiertjes te gebruiken. En het formaat van de gul is tussen de 40 cm en tot nu toe max. 60 cm, al heb ik wel een paar grotere verspeeld.

Goede vangst MarioMario=== Maandag 26 september 2011 ===


Hallo,

Zondagavond een sessie aan Zoutelande gevist. Het werd nog eens een leuke sessie; gestart een tweetal uur voor laag tij (omstreeks 19u15) en doorgevist tot 22u45. Gevist met pieren en zagers aangeboden aan dwarrellijntjes. De vangst bestond vooral uit "wintervis", hoewel we het eigenlijk op de laatste tongen van het seizoen gemunt hadden. Uiteindelijke vangst: ikzelf een tiental wijtingen, een tiental scharren, een paar botjes en 1 tong; waarvan 5 scharren, 3 wijtingen en die tong boven de minimummaat waren en meegegaan zijn voor consumptie. Mijn maat dito vangsten, met als bonus een mooie gul van rond de 50 cm. Leuk om nog eens een variëteit aan zeevissen boven te draaien... de wijting en de schar zitten nu al voor de kant, de maag van de gul zat propvol garnalen...dat beloofd een geweldig winterseizoen te worden, heb ik nog niet vaak meegemaakt dat de wijting reeds zo vroeg in't najaar al te vangen is vanaf de stranden.

Greetz,Tim=== Zondag 25 september 2011 ===


25-09-2011

Beste medevissers,

Zaterdagavond pieren en zagers wezen spitten samen met mijn zoon, om de volgende dag te gaan vissen. Ik wist nog niet waar we naar toe zouden gaan Westerschouwen of de Banjaard, uiteindelijk is het de Banjaard geworden. Met goede moed daar heen gegaan. We stonden niet alleen. In het begin was het niet veel, maar na een drie kwartier ving ik de eerste schar van 34 cm. Mijn zoontje(5) zat te klagen dat hij nog niks gevangen had, maar dat veranderde al gauw. Mijn zoontje zei papa mijn hengel staat krom, ik zei tegen hem dat komt door de stroming, maar mijn zoontje besloot toch op te draaien en met resultaat. Hij had een haai gevangen van 110 cm. Daar stond ik dan met een mond vol tanden. Super voor mijn zoontje. Mijn zoontje heeft een haai van 110cm, een schar 30 cm, een tong van 20 cm, een schol van 21 cm gevangen Ik zelf heb 4 scharren van 34/33/en 2 van 30 cm, schol van 23 cm, gulletje van 21 cm gevangen. We hebben samen 3 uurtjes gevist.

Het was een super mooie dag.

Groetjes Wim Hilleman ( Team cordes travel )Wim Hilleman ( team cordes travel )=== Zondag 25 september 2011 ===


Baaiweg Wetkapelle/Domburg.

Schitterend weer dus daarvoor hoefde ik het niet te laten, de vangsten....1 botje en 1 scharretje, zwemmen beiden weer.

Perfect getijde en ook kalme zee, doch de vangsten zijn ronduit slecht, en ik vis er regelmatig.

Veel gevist met de wapperlijn, pieren zagers niks hielp.

Rondje langs de velden (vakken) iedereen ving eigenlijk niks.

Helaas, maar wel een zeer mooie dag

JackJack=== Zondag 25 september 2011 ===


Hallo Zeevissers,

Vangstbericht van zaterdag 24 september 2011, een prachtige dag dus .............

Na wat informatie ingewonnen te hebben over de vangsten, besloten om voor ons een nieuwe stek in Walcheren te proberen. Door file op de A58, waren we een uurtje later dan gepland maar toch nog 3 uren voor LW aanwezig. Het was al druk op de plek, surfers ( geen wind en geen golven), zwemmers en ...vissers. Het weer was prachtig,  te mooi om meteen het waadpak aan te trekken dus lekker in de zon genieten. De beten en vangsten waren de eerste uren minimaal, het aas was wel snel eraf dus we hielden ons wel bezig. Plotseling een beet, een tarbotje, de eerste van die soort die we ooit vingen. Enkele kleine botjes volgende nog tot aan de schemering plots de hengel flink doorboog in de steun en even later een prachtige zeebaars van 57 cm op het droge lag. Tot 4 uren na LWgebleven en nog enkele scholletjes en 2 tongen gevangen.

Een prachtige dag beleefd op een leuke plaats.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 25 september 2011 ===


Vijfde clubwedstrijd van HSV Dreischor
Na de zomerstop was het zaterdag weer tijd voor een clubwedstrijd, de vijfde in een rij van acht. Deze keer visten we aan de zeedijk bij de Plompetoren aan de zuidwestelijke kant van Schouwen. Er stonden de nodige vrije vissers maar er was toch nog een plekje waar we met ons clubje terecht konden. We hadden 16 deelnemers. Nog voor aanvang van de wedstrijd hadden we al bezoek van een zeehond. Rond 12 uur gingen we van start en gingen de loodjes richting Roggenplaat. Visten we onze eerdere zomerwedstrijden onder meer herfstachtige weersomstandigheden, op deze eerste herfstwedstrijd was het weer gewoon zomers. Er was vollop zon, nauwelijks wind en weinig stroming. Behalve de bodemvisserij waren er ook deelnemers die voor een geepje of makreeltje aan een glijdende dobber gingen. Het mocht niet baten, na 3 uur vissen met 16 deelnemers waren de wedstrijdkaarten net zo leeg als bij aanvang. we vingen 16 nullen. Behalve uit veel krabben bestond de vangst uit twee grondels die onze minimummaat van 15 cm niet bereikten. We hopen maar op veel vis tijdens de rest van de competitie.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 25 september 2011 ===


noordpier sessie

gisteren vanuit NIEL BIJ AS vertrokken voor een sessie op de noordpier

tegen de middag hadden we een heel mooi weertje met 22 graden en een straalende zon 1bf

tegen 10 uur gingen pieren en zagers richting noordzee met laag water

de eerste uren werd er weinig of niets gevangen het enige wat op de pier kwam waren een hoop vissers

een uur of zo voor hoog water kwamen de beten er goed in

zo heb ik toch 3 mooie tongen en 3 mooie botten mogen verzilveren

heb ook nog enkele kleintjes gevangen die lekker terug gingen

zo weer een geslaagde sessie gehad nu wachten tot volgende maand

dan zal de wintervis wel van de partij zijn

vele visgroeten STEVEN steven=== Zaterdag 24 september 2011 ===


WSV- Reimerswaal vistte vandaag bij Waarde 14.

Sja , wat moeten we daar over schrijven? Het weer was bijzonder aangenaam, heerlijk in de zon, bijna windstil , een echte nazomerdag aan het water. Maar ja, daar gingen we niet voor anders hadden we net zo goed op een terras kunnen gaan zitten of achter in de tuin of waar dan ook. Nee, we kwamen voor vis , liefst veel vis wilden we zien. maar helaas , dat is bij een droom bebleven  want de vis liet zich niet zien / vangen. Die andere beestjes met al die poten ....ja , die wel . Die kwamen meestal met 2 soms wel met 3 tegelijk aan de kant . Krengen.

Maar nou even over de wedstrijd.

20 deelnemers waaronder 5 junioren wisten Waarde 14 weer te vinden . De vangst bestond totaal uit 23 visjes , ik denk de helft botjes en de andere helft spieringen oftewel komkommervisjes. Het aantal krabben weet ik niet , als ik van me zelf uit ga en dat vermenigvuldigd met 20 moeten dat er minstens honderden geweest zijn.

8 senioren met vis en 2 junioren. Dat betekent dus dat de helft GEEN vis wist te vangen.

Over 3 weken de volgende clubwedstrijd, ik hoop, ik hoop , ik hoop dat er dan veel minder krabben aanwezig zijn en veeeeeeeeeeel meer vis.E.de Rooij=== Zaterdag 24 september 2011 ===


zaterdag      14-09-2011

vertrek  8 uur                                       aan gekomen met de brommer die liep nu beter,

aankomst 10 uur                                  was het water aan het komen  eerst aan de kop,

lokatie zijpe                                         niks toen maar binnen gegaan daar gezeten,   

                                                         daar heb ik toetaal  5x beet gehad maar 3 gevangen,

                                                        en later was het water aan het zakkeb ten 4uur,

                                                       heb ik er nog 1 bij gevangen dus 4  er bij schrijven,

                                                     en was alleen want me broer had anderen  veplichtigen ,

                                                      dus succes met vangsten..jan machielse=== Zaterdag 24 september 2011 ===


Gisteravond ben ik naar mijn favoriete stek in Tholen geweest om op zeebaars te vissen. Gelet op de werkzaamheden i.v.m. de dijkverzwaring, het wel erg rustige wateroppervlak en de beperkte tijd die ik kon vissen, waren mijn verwachtingen niet hoog gespannen. Het was in ieder geval heerlijk weer om aan het water te staan met de zon en geen zuchtje wind. Na bijna een uur vissen, zag ik een paar keer een kolk achter de Sammy. De plug werd helaas alleen maar gevolgd. Kort daarop was het dan toch raak. Het blijft spectaculair om te zien zien hoe een plug wordt gepakt, al helemaal bij rimpelloos water. Nadat de zeebaars een paar keer door de slip was gegaan, heb ik hem kunnen landen. Het was een mooie baars van 50 cm. Daarna was het alweer tijd om in te pakken. De komende tijd gaan er gezien het mooie nazomerweer vast nog wat zeebaarssessies volgen.

Groeten,

MarcelMarcel=== Vrijdag 23 september 2011 ===


vrijdag 23 september

Omdat het lekker weer was en een goed tij, vanavond nog maar eens naar de Oosterschelde gegaan samen met mijn neef om daar ons geluk te beproeven en proberen een Zeebaars te verschalken.

Beide zijn we niet de meest ervaren vissers met kunstaas op de Zeebaars, ben deze zomer al wel een aantal keren met de vliegenhengel weg geweest, maar nog niet met het gewenste resultaat, dus besloten om die vanavond maar thuis te laten.

Ik had er eigenlijk al wel de hele dag een goed gevoel over en niet ten onrechte bleek vanavond, binnen 10 minuten lag de eerste Zeebaars al aan de kant, wat later volgde een mooie makreel, half uurtje later een knaller van een aanbeet en zo te voelen ook een kanjer van een vis aan de andere kant van de lijn; inderdaad was het dat, maar dan niet waar ik op hoopte, was namelijk een harder van zeker een kilo of 3.

Hierna had ik nog een mooie makreel en verschillende aanbeten van makrelen. Mijn neef kreeg hierna ook een loei van een aanbeet, na enig gestoei lostte de vis helaas, hoe groot zullen we niet weten, maar het was zeker een mooie Zeebaars.

Al met al een geslaagde visavond aan mijn geliefde viswater de Oosterschelde, avond was sowieso al mooi; want bruinvissen een meter of 100 uit de kant voor je neus blijf ik machtig mooi vinden.

Groeten,

Paul uit BozPaul uit Boz=== Vrijdag 23 september 2011 ===


Hey allemaal

Deze week stond er een tripje naar Dover op het programma. Dit werd echter afgelast en zodoende twee keer van de kant af geweest. Dinsdag naar het Europoortgebied geweest. Op een avondje hadden we enkele mooie gulletjes, een mooie bot en enkele maatse tongen. Woensdagnamiddag even geweest met mijn zoontje aan de Zandvlietsluis met de overschot van het aas. Hier konden we twee leuke botten vangen.

Groeten

NicoNico=== Vrijdag 23 september 2011 ===


Beste vismakkers,

Gisteren hebben Paul, Cees en ik weer een poging gedaan om op Kijkduin een zeebaars te verschalken. Maar wat ook wel eens voorkomt bij het zeevissen is dat het niet zo loopt als gedacht.

We stonden om 08.30 op het strand met opkomend tij (10.45 hoog) en een westenwing 4/5. Maar door de flinke wind van de afgelopen dagen stond er een zeer harde stroming langs de kust. Zelfs geankerd met een zesje bleef je niet liggen. Ook stond er een te lange branding op dit ondiepe stuk kust. Met dood tij rond hoog water toen de stroom minder werd, ving ik een bot. Daar bleef het ook bij. Ook dat hoort bij vissen.

Groet CorCor=== Donderdag 22 september 2011 ===


De laatste anderhalve week op verschillende stekken gevist en weer een paar mooie zeebaarssessies mogen beleven. Soms slechts een of enkele baarzen, maar ook sessies van 6 en 8 baarzen. Alle baarzen aan de oppervlakte gevangen met oppervlaktepluggen. Deze zwaar verslavende liefhebberij blijft me enorm boeien, en iedere keer weer verbaas je jezelf over het zeebaarzen gedrag. De ene dag zeer selectieve en voorzichtige aanbeten waarbij op slechts een of twee pluggen reactie komt, en de andere dag, met min of meer gelijke weer en stromingscondities, zeer gretige baarzen waarbij zo’n beetje iedere plug resultaat oplevert.

       

Zoals gezegd, een paar mooie sessies mogen beleven; spektakel van de bovenste plank met de oppervlaktepluggen; baarzen die zich met veel geweld in een keer op de plug storten, baarzen die de plug met grote kolken volgen en op slechts 3 meter voor je voeten alsnog aanvallen en de plug grijpen; echt prachtige visserij. De baarzen kwamen op diverse pluggen, maar er was er een die er afgelopen week met kop en schouders boven uit stak, en dat was de Xorus Frosty. Met name bij wat ruwer water en winderige condities is deze plug van 12,5 cm en 16 gram ronduit top. Veruit de meeste baarzen kwamen dan ook op de Frosty. Allemaal mooie vissen, naast een paar veertigers, maten de meeste baarzen zo rond de 50cm. Allemaal zwemmen ze overigens weer rond in de Oosterschelde.

       

Groet,

CornéCorne=== Donderdag 22 september 2011 ===


Omdat ik dit weekeind geen tijd heb om te vissen,  gisterenavond nog maar een poosje wezen vissen aan de dijk bij Ritthem.

Het was de bedoeling te vissen aan de buitenkant, maar door de harde wind de luwte opgezocht aan de binnenkant.

Gevist met dwarrellijntjes en als aas kweekzagers. Ook hier regelmatig last van de japanse oesters

Begonnen om ongeveer half 8 en gestopt om half 11.

Na een paar voorzichtige beetjes, mijn eerste visje (een botje)daarna was het even stil.

Ik had allen maar vrij zwaar lood bij me , maar omdat je dat daar niet nodig heb,  was ik blij dat ik een paar lichtere loodjes van een collega visser kreeg (nogmaals bedankt).

Later ving ik nog 3 baarsjes van ongeveer 25 cm, en toen ik mijn ene hengel aan het opruimen was, een mooie beet op de andere en jawel ving ik nog een paling van 54 cm.

Toch nog een goed einde.

Tot een volgend bericht,

Jan B.

 

 

 jan b=== Woensdag 21 september 2011 ===


Hoi vissers

Hier een voorlopig laatste bericht van mijn kant omdat ik opgenomen moet worden in het ziekenhuis en er zeker een maand of 4 uit zal liggen.

Gisteren 20/9 eens gaan proberen of de schar er al zit op het strand van Vlissingen een 5 tal uren gevist met als resultaat een 8 tal scharren aan de maat en 4 botten,nog wel veel krabben maar het begint te komen eerst nog wat kouder worden.Vanaf deze plaats wens ik u allen goede vangsten toe en laat er nog een paar zitten voor deze jongen.Leo uit Putte=== Dinsdag 20 september 2011 ===


Nogmaals Baarzen van de Bodem
Deze week nogmaals geprobeerd zeebaarzen te vangen om een Schouws recreatiestrand. Het getij was niet optimaal, maar toch maar gewoon geprobeerd. We kwamen rond half negen aan, het water was al aardig gezakt. In de aasbak deze keer spit-en kweekzagers en zeepieren overgehouden van het afgelopen bootvissesie. Ik viste met de K2 verweg en een 4 meter lichte hengel dichtbij. Ook Johan was er bij, hij opende sterk, had al 5 baarzen en baarsjes in het eerste half uur. Na een half uur sneuvelde ook bij mij een minibaarsje op een grote zager, gelijk gevolgd door een maatste baars. Op de lichte hengel, met slechts 50 gram lood en gevlochten lijn, waren de aanbeten spectaculair, regelmatig hing deze hengel horizontaal op de 3-poot steun, echter zonder dat de vis aan de kant kwam. Er volgde wel een mooie diepe doorbuiger op de K2 hengel, toen ik de hengel vasthad was er geen actie meer en viel de lijn slap op het strand. Het leek op lijnbreuk, maar na 20 slagen aan de molen kwam er alsnog actie. Schitterde stompen op de hengel, ik moest zelfs nog een paar stappen richting het water doen om de lijn heel te houden. Na een paar minuten rolde een schitterende baars in de branding, 65 centimeter op de meetlat en op anderhalf ons na 3 kilo op de weegschaal. Later volgden er nog 2 kleine baarsjes, bij de laatste draai hadden we beiden nog een ouderwetse strandbot. Intussen was het water te ver gezakt en werd het na 2 uur vistijd al weer tijd om op te krassen. De teller eindigde bij mij op 5 baarzen en 1 bot, Johan had nog 10 baarzen meer.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel 
 


Niek Romijn=== Dinsdag 20 september 2011 ===


Hoi, vorige week vrijdag nog eens in de buurt van westkapelle gaan proberen. laatste 2 uurtjes van afgaand water en eerste 2 van opkomend. Gevist met steekzagers had 3 tongetjes, 3 scharren, 2 wijtingen, 2 gulletjes en 4 noordzeekrabben. Gisteren 19/9 de stinkende overschot van mijn zagers gaan opvissen in een nieuwe stek op de oosterschelde. Wat verrassend goed meeviel. 2,5u gevist omstreeks hoogwater, had een zeebaars van 50 cm, 2 gulletjes van 38 en 42 een tong van 33 en een palingkje.

Vang ze...jelle=== Dinsdag 20 september 2011 ===


Zaterdag 17 setember - Waterweg

Na al vele keren de site bezocht te hebben ga ik vanaf nu ook regelmatig een vangstbericht plaatsen. Als iedereen dat doet worden we hier immers allemaal wijzer van!

Afgelopen zaterdag was regen voorspeld maar mn pa en ik konden het toch niet laten om het nog even op de tong te proberen. In de weken van september moet je het er immers nog even van nemen want dan vang je vaak die grote lappen die net wat langer in ons kustwater blijven hangen dan de sliptongetjes.
Eerst even aas wezen halen bij Wout van Leeuwen in Vlaardingen. Toen ik op hun site keek om de openingstijden te bekijken zag ik dat zij op een andere lokatie in Vlaardingen zitten. Het is een hele mooie ruime zaak geworden ennn... het aas was toppie! Zeker de moeite waard om even langs te gaan als je in de buurt bent dus!
Rond half 8 zou het hoog water zijn en een paar uurtjes hier voor kwamen we aan op onze stek. Helaas... Vol! Er stonden al 4 vissers dus we besloten om het op de landtong te proberen vlak achter de Maeslantkering tussen de strekdammen. We waren niet allen; links en rechts van ons stonden nog een paar mensen. Wat mij opviel is dat er een paar meter uit de kant een mooie zilveren vis zwom. Toen ik probeerde deze te vangen ging hij er als een speer vandoor. Waarscheinlijk een mooie baars of zeeforel die lekker lag uit te rusten!
De hengels met driehaakspaternoster gingen te water en het duurde niet lang voordat er vis aan zat. Het begon rustig met een paar grondeltjes en wat kleine botjes maar naarmate de stroming erin kwam ging de vis meer bijten. Aan de kleine tonghaakjes vingen we botten genoeg, zelfs een keer 3 tegelijk. Na de botten kwamen de gulletjes die mooie harde aanbeten gaven. Door de wat kleine haakjes wisten we niet alle aanbeten te verzilveren maar er toch twee mooie uit te halen. Het was misschien beter geweest met wat grotere haken te vissen (dan maatje 6!) maarja we kwamen toch voor die tong! Onze aardige buurman stopte er mee en gaf ons zijn overige aas. Aardige man die optijd thuis moest zijn omdat hij zijn kleinzoon van 4 bij zich had. Toen de zon onder ging kreeg ik een typische tongbeet op mijn hengel. Eerst een paar kleine tikjes... gevolgt door een paar flinke rukken. Omdat we zo ver gooide dat we in de vaargeul zaten te vissen moest er flink gedraaid worden om de vis binnen te krijgen. Maar daar was hij! Tong: 39cm! Dat is een beste panvuller! Snel weer ingegooit in de hoop er nog 1 te vangen maar dat is helaas niet meer gelukt. Wel nog een paar mooie beten gehad maar toen de stroom anders ging lopen kregen we onze onderlijnen niet goed meer uit de vaargeul getrokken en zaten regelmatig vast. Mn pa verspeelde 2 onderlijnen achter elkaar en dit was voor ons het eindsingaal.

Totale vangst:
Een paar grondels
Stuk of 12 botten
2 mooie maatse gulletjes
1 dikke tong van 39 cm

Bovendien was het die avond verrassend droog gebleven dus gingen we droog en voldaan naar huis.

Vangse!
JoeriJoeri=== Maandag 19 september 2011 ===


zaterdag avond op pier in blankenberge geweest met 4 maten gevist van 22u tot half 3 s,nachts vangt was beter dan we dachten 22 wijtingen juist (maats) 17 scharen en 4 botten en 1 tong was een plezante nacht wel zwaar onweer richting nederland .steve=== Maandag 19 september 2011 ===


Cadsand 19 juli 2011
Gisterenavond in cadsand gevist met mijn maat.
Het was een zeer fijne avond. Gevist van kwart over acht s,avonds tot half een s,nachts.
De vangst leek veel belovend te worden maar viel achteraf toch nog tegen.
2 zeebaarsjes 36 en 43 cm.
3 tongetjes , 2 schollen  en nog twee hele kleine tongetjes.
Het was op het strand redelijk druk met vissers.Geen naam=== Maandag 19 september 2011 ===


Grote wedstrijd HSV Westkapelle 2011
Soortenspektakel

Op zaterdag 17 september 2011 heeft de grote wedstrijd "H.S.V. Westkapelle" plaats gevonden. Een wedstrijd die we inmiddels wel een klassieker kunnen noemen, mede omdat er van te voor nooit duidelijk is op welke manier er tijdens deze wedstrijd de meeste vis gevangen kan worden. Zijn het de zomervissen, zoals geep en fint, of de wintervis zoals schar?

Om 10 uur werd het beginsignaal gegeven, en gooiden de 157 deelnemers voor de eerste keer in. Er werd deelgenomen door gekende wedstrijdvissers, wat werd geillustreerd door de 17 teams van 5 man, maar ook door groepen van familie en of vrienden die er gewoon een leuke visdag van maken. Ook de dames en de jeugd waren weer goed vertegenwoordigd.

De weersomstandigheden waren redelijk, we begonnen droog, en met een redelijk bries (windkracht 3 á 4). Hierdoor bleek het jammer genoeg niet mogelijk om specifiek met een dobber op de zomervis te vissen, alle deelnemers richtten zich op de bodemvis.

Al na 10 minuten werd duidelijk dat er redelijk vis zat, met enige regelmaat kwamen er vissen boven water. Hoofdzakelijk botten en scharren, maar ook verrassingen zoals tarbot.
Dit ging zo door tot op het keren van het tij, toen het wat rustiger werd. Schijnbaar waren er nu andere vissoorten aan de beurt, verschillende pitvisjes werden gevangen, en ikzelf mocht een kleine pieterman op de meetlat leggen.
Daarna heb ik maar eerst gevraagd wat er in de emmers zat, voordat ik mijn hand er in stak...

Ondertussen was ook de inwendige mens versterkt, voor elke deelnemer had sponsor  "Spar Minderhoud" gezorgd voor een "koekje" naar keuze Het assortiment ging van appelflap tot frikandellenbroodje, en ongeveer alles wat daar tussen zit

Via de "waterlijntamtam" werd toen ook duidelijk dat er nog meer "gevaarlijke" vissen werden gevangen, Noach Janisse ving het eerste haaitje van 44 cm. Dat er hiervan meer rondzwemmen bewees John Soederhuysen, hij ving een exemplaar van 88 cm. Later werd er elders op het parcours nog één gevangen door Kees Reijngoudt, wat het totaal op 3 zette.

Met het keren van het tij werd ook duidelijk dat het parcours op sommige plaatsen wat "nukken" had. Dit resulteerde in vastzitten, en verlies van materiaal. Dit is iets wat we als organisatie vervelend vinden, maar niet kunnen voorkomen. Ook al omdat het een combinatie van wind, getij en plaats is waardoor je net wel, of net niet vast komt te zitten. Er was om deze reden al een stuk uit het parcours gehaald waar we de laatste clubwedstrijd problemen hadden, maar jammer genoeg zaten er nog meer slechte plekken in. Overigens valt het materiaalverlies te beperken door de lijnkeuze, hierover hier meer. We hopen dat de aankomende zandsuppleties het parcours weer zullen verbeteren

Met het opkomen van het water trokken de vangsten weer wat aan, en leuk om te zie was dat het op de wat mindere stranden nu beter werd. In vak E bijvoorbeeld ving men de vissen nu met 2 tegelijk, terwijl op stranden waar er met afgaand goed werd gevangen de teller nu wat haperde. Om 14:00 werd het eindsignaal gegeven, en werd er teruggekeerd naar  "Herrijst".

Terwijl de uitslag werd berekend konden de deelnemers en aanhang de dorst en honger verhelpen, en de zeer uitgebreide prijzentafel bekijken. Dit werd mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, waarvoor we ze hartelijk willen bedanken.

Omdat er junioren waren die zich gewoon maar eventjes in de top 20 van de senioren-uitslag gevist hadden werd begonnen met de senioren:

Winnaar in vak E, en algemeen was Frank Peene, die ondanks een slechte start in vak E dit later meer dan goedmaakte, en totaal 435 cm bij elkaar viste.

Vak D werd gewonnen door Arjan Heyboer, die daarmee tweede algemeen werd. Met 14 vissen had hij een totaal van 345 cm.

Vakwinnaar in vak A werd Marien Flipse, met 329 centimeter. Hiermee werd hij derde algemeen.

Vierde, en vakwinnaar in vak C werd Piet Verhage, die hiermee zijn tomeloze inzet eindelijk beloond zag worden. Hij ving 312 cm.

Winnaar in vak B en 5e algemeen werd Johan Setoe met 212 cm

Bij de dames was het Christel Verhage die op het podium mocht komen, zij bleef Mila Wijnhorst met 1 cm voor. Hierdoor ging de familie Verhage met twee trofeeen naar huis, en kunnen ze er allebei één op hun nachtkastje zetten.

Van de 17! korpsen deed het Penn Zeehengelsport team het het beste, met 34 klassementspunten lieten ze nogmaals zien waarom zij al jaren in de top meevissen.

Tweede werd team "NightWish", zeg maar de afdeling Zuid van H.S.V. Westkapelle. Ondanks dat de vaste captain deze dag niet mee mocht vissen (Bestuursleden mogen niet meevissen)  wisten ze dit goed op te vangen. Ze hadden 39 klassementspunten, evenveel als de nummer 3. In dat geval telt het totaal aantal cm)

De derde plaats was dus met eveneens 39 klassementspunten, maar minder cm voor team "de Makreel uit St Philipsland"

De jeugd:

Zoals al eerder gemeld had de jeugd goed gepresteerd vandaag:

Winnaar bij de Jeugd t/m 15 jaar, en 20e algemeen !,  was Wout Gillissen. Hij ving 171 cm.

Tweede werd Kristof Peene met 116 cm, en derde Bas Kodde met 109cm.

Bij de jongste jeugd was er een verrassende uitslag, en zo zien we het graag!

Winnaar was Mirthe Gabrielse, zij haalde 77 cm boven!
Tweede werd Wilbert Jobse met 69 cm, op de voet gevolgd door Koen Fase met 68 cm.

En om het feest in huize Gabrielse compleet te maken won Myrthe ook nog de plaatsprijs voor de jeugd, een strandhengel plus molen!
De complete uitslag kunt u bekijken op www.hsvwestkapelle.nl, evenals de uitslag van de teams.

Ik denk dat we terug mogen kijken op een geslaagde wedstrijd.

Nog even wat feitjes en cijfertjes:
Er zijn de volgende soorten gevangen: Bot, Schar, Griet, Tarbotjes, Zeebaars, Gul, Pitvis, Kleine Pieterman, Schol, en als klap op de vuurpijl 3 haaitjes.
Er hadden 163 deelnemers opgegeven, 157 gevist. 17 teams.

Peter SlabberPeter Slabber=== Zondag 18 september 2011 ===


Hallo medevissers,

Grote wedstrijd Westkapelle 2011
Zaterdagmorgen al om 6.15 uur vertrokken richting Westkapelle voor de grote wedstrijd die daar elk jaar georganiseerd wordt.
We visten met ons korps van De Makreel 1:Ton Verwijs,Cennie Reijngoudt,Arjanvan Moort,Jeroen den Engelsman (die net terug is uit italie van het WK jeugd) en ik zelf,Kees Reijngoudt ...Alias Kiske.
Onze clubvoorzitter en hoofdcontroleur bij De Makreel Johan van Moort fungeerde vandaag als teamcaptain......(was weer erg gezellig Hannes!!!)
Om 7.20 uur waren we al van harte welkom in het dorpshuis op de markt van Westkapelle.....en er stond een schitterende prijzentafel......Super geregeld mannen!!!!!
Ik mocht naar nummer 86 in vak C.....en dat bleek helaas achteraf het vak met de minste vis te zijn.
Eerst Ton en Cennie afgezet in het vakantiepark bij Zuiderduin bij hun vakken A en B ....en met Johan doorgereden naar mijn eigen stek......Arjan en Jeroen hadden hun eigen vervoer geregeld en zaten in vak D en E.
We waren lekker vroeg......en het vak was nog leek toen ik aankwam....even proef gegooid.....en ik kwam er lekker uit met 200 gram zonder ankers....hopelijk bleef dat de gehele wedstrijd zo....want vorig jaar stond ik hier ook ergens met de grote wedstrijd van HSV Vlissingen en trok in 13 keer alles af.....pffff.....en dat is niet echt fijn.

Om 10 uur ingooien en direct kwam er een botje boven.....een goed begin...maar daarna bleef het in mijn vak redelijk stil....heel af en toe werd er een visje boven gedraaid,maar veel klein spul,helaas geen zeebaarsjes die ik wel verwachte. Na ongeveer 2,5 uur hadden we met ons korps zo'n 18 vissen......een redelijk aantal in vergelijking met andere korpsen begreep ik van mijn buurmannen. Na heel de morgen mooi en droog weer te hebben gehad kwam er toch nog regen uit de donkere wolken.....maar achteraf is het toch nog meegevalen.

Om ongeveer 13.00 uur kreeg ik een rare en heel trage beet op mijn Hiro Dreamsurf 5.00mtr....het leek wel of iemand anders mijn lijn erbij had tijdens het opdraaien.....maar niemand was in de buurt aan het opdraaien....dan toch maar eens opdraaien,want de draai hiervoor had ik een mega krab boven gehaald.......en misschien was dit zijn vader of grote broer wel dacht ik.......en oooooooow wat draaide dit zwaar......heel langzaam kreeg ik de 28/100 Trabuco lijn binnen...en maar hopen dat alles heel blijft was mijn gedachte......op zo'n 40 meter uit de kant hing de (achteraf geen) krab ineens naar links en rechts door de golven heen.....wel een meter of 10 a 15.......dit was niet de grote broer van die etter van daarnet was mijn gedachte....en een baars doet dit ook niet op deze mannier...........er kwamen steeds meer buurmannen/medevissers kijken tijdens de zware drill......en uit de golven kwam een mooie gevlekte gladde haai van 86 cm.....ik kreeg een mooi applaus van de toeschouwers/buurmannen.......was erg leuk mannen!!!!!....bedankt!!!

Daar doe je het voor he....die mooie speciale vangsten die je dan toch erg verrassen tijdens een visdagje......hij had zich laten verleiden door een steekzager en een slikje erachter op een haakje 6 van Gamakatsu (F-314) aan een dwarrellijntje van rode Amnesia.

Snel iemand gezocht die een fototoestel had.....maar direct was er niemand aanwezig met een goed telefoontoestel met camera.....er is iemand die wel een foto heeft gemaakt maar ik heb mijn E-mail adres vergeten door te geven....(mocht diegene dit lezen dan graag een mailtje te doen naar Zeevisland!!!!) In mijn groene emmer paste hij niet,maar Rob Joosse had een wat grotere Spro bak bij zich,en daar heeft hij even in gelegen (bedankt Rob.....en het botje van jouw heeft hij niet opgevreten he!!!! hahahaha).....toen onze voorzitter gebeld en die heeft de foto hieronder gemaakt van de mooie vangst. Daarna is hij gemeten,en heb ik hem terug gezet in zee.....want zo'n mooie vis hoort daar gewoon thuis!

Na 4 uur vissen bleken we een gedeelde 2e plaats van de 17 korpsen te hebben behaald met ons korps van de Makreel. 
Het was weer een erg leuk dagje aan een van de Walcherse stranden...............bedankt HSV Westkapelle!!!!

Volgend jaar graag weer!!!!
Groetjes....en draai ze eruit!!!
KiskeKees reijngoudt=== Zondag 18 september 2011 ===


Nadat ik vrijdag avond 2 gulletjes wist te vangen dacht ik dat gister ook te doen aangekomen op de stek was het heel erg druk voornamelijk groepjes meestal 3 personen en was hier en daar wat gevangen maar niet veel ! toen het rond half 11 begon te bliksemen was het snel bekijken spullen ingepakt en toen richting huis gegaan helaas niks a.s woensdag of donderdag weer savond proberen met die ouwe van ! StiiYl=== Zondag 18 september 2011 ===


Zaterdag een dagje weest vissen voor de kust van knokke van op de sea gull in 1 tij een 12-tal tong, drie bot en drie wijting gevangen.
Met slechts 3 stokjes

zalig dagje
BartBart=== Zaterdag 17 september 2011 ===


Beste sportvissers,

Gisteren vrijdag gaan vissen in Westkapelle op de zeedijk tussen de eerste paalhoofden.

Gevist van halftien tot halfdrie, laag om elf uur.  Gevist met pieren en zagers.

Na een halfuur een eerste beet een zeebaars van 25 centimeter.

Dan bleef het twee uur akelig stil, toen ik na het inwerpen zelf iets wou gaan eten

had in beet  ik ving binnen een kwartier drie zeebaarzen,twee gullen en een bot en dit allemaal

op nog geen vijftig meter uit de kant.  De grootste zeebaars was 32 centimeter  de grootste

gul was 42 centimeter, daarna geen beet meer gehad.  Ik heb alle vis gevangen aan de pier

en dat zowel aan de dwarrellijnen als aan de bezemdraadafhouders.  Ik heb mij beter geamuseerd

dan vorige week toen ik op dezelfde plaats op vijf uur tijd geen enkele beet had gezien.

Ook het weer was schitterend vol op zon en de wind in de rug.

De groeten

Dirk D.DIRK D.=== Zaterdag 17 september 2011 ===


                                                                zaterdag:17-9-2011

hoi zeevislanders.

Nadat ik van de week nog een geep had gevangen en 7 keer aan aanbeten had gehad

was het nu de beurt om deze keer weer met me broer Jan om daar op te gaan vissen

en waarschijnlijk de laatste keer van het jaar mee af te sluiten. Wij zijn eerst  naar bruinisse

toegegaan om daar te proberen of het wat was maar nadat we een paar uurtjes hebben gezeten

zijn we moeten stoppen omdat het niet te doen was met de harde wind die kwam opzetten namelijk

windkracht 5 en ook met zeer hoge golven vangsten daar geen enkele beet gezien. En besloten om

naar zijpe toegegaan omdat we daar dan de wind van achteren kregen toen wij eindelijk met ze

twee de hengels klaar hadden gezet met als aas een stukje geep er aan richting het zilte nat gegooid

en wachten of we daar wel een visje konden vangen omdat ik daar afgelopen dinsdag morgen toch

goed beet kreeg en een heb gevangen was het deze keer met ze twee helemaal niks en zijn we toen

maar gestopt om 15 uur met nu ook veel regen buien en natuurlijk ook de wind. Voor mij andere

vismaat doe Ik namens deze vissite een groot complement geven omtrent zijn visverslag die hij had

verstuurd naar deze site van zeevisland en dat er nog vele mogen volgen de vangstberichten omdat

er toch gevist woord vanaf de kant en de mensen niks op de vissite zetten....... Jammer voor de

andere vissers die het willen lezen omtrent de vangsten. Draai ze der uit en vele vangsten nog.zeehondetemmer=== Zaterdag 17 september 2011 ===


Zaterdag 17 September

Zaterdagmorgen om 7.05 uur hoog water, dus een mooi getij om een paar uurtjes vanaf de kant te vissen. Gekozen voor een plekje aan de Zierikzeese zeedijk niet ver van mijn huis vandaan. Gevist van 7.00 uur tot 9.00 uur met alle kleuren shads waar mijn rugzak mee gevuld was. Vandaag was de rood/blauwe shad de winnaar van de dag. En wist ik deze mooie baars van 53 cm te landen.

  JopioJoop Seijbel=== Zaterdag 17 september 2011 ===


gister maar weer eens wezen vissen warm gelopen door alle verhallen over zee baars en de eerst gulletjes  goede onderlijnen gekocht  de juiste vis plek  van vissers die het weten  en wat denk je helemaal niks en veel lijnen verspeeldmaarten=== Zaterdag 17 september 2011 ===


Zoals voorspeld gisteren mijn aas opgevist,  wat nog over was van donderdag.

Nu gekozen voor Ritthem. Begonnen om even 8 uur en gestopt (wormen op ) om half 11.

Hier zaten duidelijk meer krabben , dus was het regelmatig aas verversen.

Tussen half 10 en kwart voor 10 had ik 3 keer beet en had ik 3 baarsjes : 1van 30, 1van 36 en 1 van 40 cm.

De  rest van de avond geen beet meer gezien. Toch weer leuk gevist.

Tot een volgend bericht, 
Jan B.Jan B.=== Zaterdag 17 september 2011 ===


gister wezen vissen bij het naaktstrand bij domburg.

4 mooie zeetong en 3 slpjes.
weinig volk en een leuke avond gehad.

rode afhouders deden het goed, mijn maat ving ze op een dwarrellijntje.

trouwens bedankt voor de tip vd telegraaf, heel erg leuk ! Andre=== Vrijdag 16 september 2011 ===


na de vreugde vorige week deze keer donkere tijden, vertrokken met op de pc 1bf in yerseke aangekomn een dikke 3 op de kopverkast naar gorishoek, een oosten wind wat niet veel moed geeft daar werd het niks verder nog wat plaatsen afgedaan maar een dikke 0 verscheen op de teller, de les met oost blijf ik thuis!!!

vlaamse groet stokkestokke=== Vrijdag 16 september 2011 ===


Hallo Lezers,

Lukt het niet met het invoeren van een bericht ?

Klik maar eens hier en we leggen je alles uit .....

http://www.zeevisland.com/forum/viewtopic.php?f=78&t=822&p=4917#p4917 Raffie=== Vrijdag 16 september 2011 ===


Vandaag, vrijdag 16 september, kon ik eindelijk na een paar maanden weer eens naar de waterkant. Jammer was wel dat allebei mijn vaste vismaten niet mee konden, mijn neef zat thuis vanwege rugklachten en mijn andere vismaat Nico de zeehondentemmer had thuis diverse kluswerkzaamheden waardoor hij ook verhinderd was.

Tsja, dan kan en moet je alleen weg en waar moet je dan naar toe. Ik zat te twijfelen aan het kanaal bij Wemeldinge, vanwege redelijke vangsten in het voorjaar of iets dichterbij huis.

Ik heb gekozen voor Waarde en wel voor Waarde 14, mede gelet dat wij met onze hengelsportvereninging Philips Roosendaal daar over ruim een maand onze eerste wedstrijd gaan vissen, dus een beetje vooruit oefenen kon geen kwaad volgens mij.

Nou, ik heb het geweten, ik zal U een lang verhaal besparen. Ik ben begonnen op de kop van Waarde 14, verspeelde daar binnen een half uur 4 onderlijnen en onze Nico had zijn vrienden niet binnen gehouden, want binnen het half uur zaten daar een tweetal zeehonden vrolijk te spelen en te duiken.

Ik ben toen maar een meter of 70 naar links gegaan en kon het spektakel beginnen. Spektakel????

Helemaal niet, ik heb gevist van 14.30 uur tot 18.15 uur en heb niks, maar dan ook helemaal niks gezien van een mooie beet of wat dan ook. Het was gewoon louter ingooien, 10 minuten (was al aan de lange kant) wachten en dan weer aas verversen, met andere woorden een compleet krabbenfestijn. Ik heb er welgeteld 8 stuks mee uitgedraaid.

Natuurlijk alles uit de kast gehaald van diverse onderlijnen, lood, haakmaten, noem het maar op, niets hielp.Wel mooi ruim 5 ons aas opgemaakt aan pieren en zagers.

Afijn, ondanks deze zeer slechte vissessie heb ik toch een mooi vooruitzicht want zaterdag 24 september a.s. hebben we onze jaarlijkse feestavond in Roosendaal en mag ik daar diverse mooie prijzen in ontvangst nemen omdat ik afgelopen visseizoen als eerste m.b.t. het buitenwaterklassement ben geeindigd en beste visvrienden, dat geeft toch een mooi gevoel.

Op 16 oktober a.s. ga ik vissersgeluk opnieuw proberen, waarschijnlijk met een bootje van fam. v. Dixhoorn en op 22 oktober a.s. hebben we onze eerste wedstrijd aan Waarde 14, hopend nu wel op een vis(je)

met vriendelijke visgroeten,

Joske ut Boske (= Johan Frijters, Sint Willebrord)Joske ut Boske (= Johan Frijters, Sint Willebrord)=== Vrijdag 16 september 2011 ===


Beste vismakkers,

Gisteren werd er een prachtige dag voorspeld en de dagen er voor had er een flinke wind gestaan.
Prima omstandigheden vond ik om vismaten Cees en Mo te bellen en het met aas te proberen op zeebaars.
We kozen weer voor Kijkduin (bij Den Haag en dicht bij de zandmotor).
Toen we gisterochtend rond 07.00 uur aankwamen stond er nog een flinke branding en het duurde niet lang
of Cees had de eerste baars (rond 45 cm) al te pakken. We visten met pieren, kweekzagers en ingevroren mesheften
op paternosters met een wapperlijn en soms een bijvanger er boven.
De zon kwam een uurtje later door en de harde stroming werd minder. De eerste botten dienden zich aan.
Zelf had ik zelfs een doublet. Het werd geduldwerk en regelmatig beazen.
Rond 11.00 ving Mo een baars, die net aan de maat was. We bleven wat bot vangen en Cees ving later
nog een maatse baars.
Zelf kwam ik niet verder dan 6 botten, Cees dus 2 baarzen en 3 botten en Mo 1 baars en een grote bot op de mesheften.
Ondanks dat de vangsten niet super waren hebben we wel weer genoten van een prachtige visdag.

Groeten Cor
  


Cor=== Vrijdag 16 september 2011 ===


Gisteren naar Domburg

Gevist van 17.00 tot 24.00

Met 4 man prachtig weer er zat volk, denk dat er 20 man zat te vissen

Gevist met pieren en zagers , de vangst was niet bijzonder

Wat botjes en 3 tongen

Groeten uit As Limburg BelgieRene Patrik Roland en ondergetekende Jean Marie=== Vrijdag 16 september 2011 ===


Gisterenavond naar Domburg gereden om nog een keer te proberen een tongetje te vangen.

Nu de  temperatuur lager word, waarschijnlijk een van de laatste keren dit seizoen.

Het was om 11 uur laag water en heb ik gevist van half 9 tot 12 uur.

Als aas steekzagers en pieren en 1 hengel met een wapperlijn en de andere met bezemafhouders allebei met haak no 4.

Om half 11 mijn eerste beet en ving ik een klein baarsje. Het was dus niet echt geweldig .

Wat wel opviel was dat het aas er zeker 20 minuten aan bleef zitten, dus de vis (indien aanwezig)kreeg kans genoeg.

Toen tegen laag weer een beet en nu ving ik een tong van 32 cm. Toen weer een tijd niets, maar later nog een tong erbij gevangen.

Ik heb nog wormen over,  dus vandaag of morgen nog maar eens een paar uurtjes proberen.

Groeten Jan B.Jan B.=== Donderdag 15 september 2011 ===


hallo mede vissers op zee.....

volgend jaar gaat de visserij op zeebaars drastisch veranderen. zeebaars vissen moet een sport blijven en niet voor commerciële doeleinden. er zijn bekend dat er ploegen zijn rond om: hoek v holland, de pieren van IJmuiden en den helder. de bedoeling is dat men 2 maatse vissen mee mag nemen. van de zo juist eerder genoemde plaatsen zijn er ook namen al bekend van vissers die met hun ploeg wekelijks veel geld omzetten, zwart.  dit is helemaal niet de bedoeling die mensen worden hard aangepakt denk hierbij aan de belastingdienst. er gaan al verhalen rond dat dit al 20 jaar speelt. hier gaat dus verandering in komen. 

groeten
GertGert=== Donderdag 15 september 2011 ===


hoi, hierbij mijn eerste vangstberichtje. Heb na al jaren mee te genieten van deze prachtige site besloten om ook mijn steentje bij te dragen.

Vorige week 2 keer wezen vissen in de buurt van zoutelande. Eerste keer zondag was er net iets teveel wind om afstand te halen en had ik een zeebaarsje van 48, 2 maatse tongetjes en een schol van 32 cm.

Gisteren 14/9 ging het net iets beter. Om half 8 begonnen met een toby lepel tijdens het afgaan van het water en al na 3 worpen een geweldige dreun op men hengeltje en na een zenuwslopende dril van bijna een kwartier, had ik een vette diklipharder van 74 cm en 4kg op de droge liggen :) Wist niet dat deze ook beten op kunstaas. Hierna nog een uurtje verder geprobeert en niets meer. Toen het begon te schemeren mijn grondlijnen opgesteld en nog een tongetje proberen te vangen. eerste 1,5 uur niets, begon de moed al te verliezen. Pas toen het terug begon op te komen waren ze er weer en 2,5 uurtjes later had ik 4 maatse tongetjes waarvan 1 van 40 cm, 3 scharren, een zeebaarsje van 40 cm een gulletje van 49 cm, ne maatse wijting en wat kleine rommel. Heb gisteren bijna alle belangrijkste zowel zomervissen als wintervissen gevangen, had 9 verschillende soorten! zalig visnachtje achter de rug!!! :)

groetjesjelle=== Dinsdag 13 september 2011 ===


                                                             13 -9-2011

hoi zeevislanders.

Vandaag mocht ik even weg om te gaan vissen en deze keer weer op de geep

of een makreel te vangen ben ik vandaag naar zijpe toegegaan omdat er nu nog

al harde wind stond  heb gevist van 11 uur tot 16:30  en heb welgeteld deze dag

aan aanbeten gehad 7 keer en waarschijnlijk met een te grote haak gevist te hebben

omdat later een echtpaar naast me kwam zitten en deze hadden er een klein haakje

aan zitten en heeft de vrouw twee gepen er uitgehaald op een half uurtje de man had

helemaal geen beet gezien en heeft ik toch nog een geep er uitgehaald. Toen ik ben

gestopt zijn zei nog even door gegaan ik heb gevist met laag tot hoog water en heb ik

nu aan de rechtse kant gezeten . Dus lekker even weer aan de waterkant gestaan en

dit doet een mens zeker goed en nu met droog weer. Ik heb nu geen foto geplaatst

omdat de geep niet al te groot was en terug gezet om verder te groeien voor de andere

vissers draai ze de uit.zeehondetemmer=== Maandag 12 september 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Uitslag Stand Ouddorp- 7e Wedstrijd 2011

    cm vissen punten
1 Johan Rombouts 244     12 1
2 Cor v/d Linde 210      8 2
3 Leon van Westen 186      7 3
4 Wim Meerdink 168      7 4
5 Sjaak Lobs 158      4 5
6 Arjan Geelhoed 157      8 6
7 Marcel Ijzenbrand 151      5 7
8 Erik v/d Vries 129      6 8
9 Bram Zonnevijlen 128      5 9
10 Jan Overbeke 119      5 10
11 Johan Verwest 110      5 11
12 Kees Overweel 102      3 12
13 Peter Aleman 99      4 13
14 Eelco van Westen 92      4 14
15 Ben Waardenburg 85      4 15
16 Marco van Drongelen 58      2 16
17 Jan Grinswis 54      2 17
18 Arno van Westen 46      2 18
19 Martin Vroegindeweij 45      1 19
20 Wim Vlietland 28      1 20
21 Martin Blokland 19      1 21

 

Afgelopen Vrijdag 9 September is de 7de van de 9 competitie wedstrijden van

Hoekzeehengelsport gehouden aan het strand van Ouddorp. Er is gevist van 21:00 tot 01:00.

De gevangen vissen waren botten en zeebaarzen, waaronder enkele fraaie exemplaren. Ter info: de grootste was

67 cm en 3,5 KG, gevangen door Sjaak Lobs.

Enkele foto's die genomen zijn, staan op de site bij het tabje foto op www.hoekzeehengelsport.com

Vergeet onze uitverkoop dag niet die plaats zal vinden op zaterdag 29 oktober.Hoekzeehengelsport, Kees=== Maandag 12 september 2011 ===


hoi vissers

na een weekje werken dit afgelopen weekend weer wezen baarzen.

zaterdag met een leuk gezelschap op pad geweest en begonnen bij de nj aan de buiten zijde.

daar van 13.00 tot 16.00 gevist met als resultaat , niemand vis.

toen maar verkast naar een stek omgeving zierikzee, waar ik als enigste een leuke baars wist te vangen aan de welbekende zonk.

fotootje van gemaakt en weer retour gezet in de oosterschelde.

na deze toch wel tegenvallende zaterdag op zondag opnieuw de hengel gepakt en dit maal diverse stekken op ons eiland bezocht.

op de eerste stek gelijk raak een mooie veertiger werd gehaakt en na een korte dril geland op het zeewier.

kort daarna volgde er nog twee allen van dezelfde maat, daarna een vol uur stilte waarna zo als ik eerder al aangaf nog andere stekken heb aangedaan.

in totaal  die dag 8 baarzen gevangen, waarvan er 5 weer zwemmen.

kortom een leuke dag.

visgroeten gert-jangert-jan=== Maandag 12 september 2011 ===


Hi all,

Gisteren 11/09 nog eens gaan vissen aan Waarde, begonnen rond de midag hw was om 15.30u.

Gevist met jojo montage en afhouders, na eerste inworp melde er zich al een klein scholenbaarsje dat begon goed! Maar daarna viel het ff stil, even later toch weer prijs een schol net aan de maat. Later nog 3 minibotte en 1 scholenbaarsje. Alles zwemt weer uitgezonderd de schol die gaat de pan in. Gestopt rond 17u.

De vreterij was nog zeer groot, haken kwamen na paar minuten proper weer naar boven, ondanks dat toch wat kunne vangen vanaf nu wordt het enkel beter!

GroetjesGianni=== Maandag 12 september 2011 ===


 

Beste vismakkers,
 
Na een weekje hard werken op het Penn IJsland festival in IJsland (zie reisverslag), was het afgelopen
vrijdag weer eens tijd om het op het strand te proberen.
We kozen voor het strand van Kijkduin (zee hospitium voor de insiders).
Er stond nog een aardige branding van de voorgaande dagen en alle hoop was gevestigd op zeebaars.
Maar omdat we voor aas kozen (pieren, zagers en mesheften) hoopten we ook op een tong.
Samen met Cees begonnen we rond 16.30 met afgaand tij te vissen. We gebruikten allebei 2 haaks paternosters
met een sleeplijn met een wat grotere haak (maat 1/2) en daarboven en kleinere (4/6).
De eerste worp leverde Cees dat al een baarsje op van 33cm. Zijn eerste ooit. Zelf ving ik kort daarop een bot.
Toen kreeg Cees een mooie aanbeet en ving hij zijn eerste maatse baars op de mesheften (45 cm). Zijn dag
kon niet meer stuk.
Nu brak de schemering aan en zowaar ving ik een tong van even 30 cm. In het donker ving ik nog 2 wijtingen en
Cees nog 1 botje. Toen we rond 23.00 besloten in te pakken gingen we toch tevreden naar huis, want ondanks alle
negatieve verhalen vingen we toch een visje.
Tip pak in september/oktober  eens het eind van de middag en het begin van de avond want de kunt dan werkelijk
alles vangen (baars, bot, paling, tong, gul,wijting)
 
Groeten Cor

  

 Cor=== Zondag 11 september 2011 ===


Deltawedstrijd aan het Kalootstrand
 
Zaterdag stond was er weer een Deltawedstrijd, deze keer georganiseerd door HSV t Sloe uit Nieuwdorp. Van Team Cordes Travel waren we ook weer van de partij. Het wedstrijdparcours was weer het Kalootstrand, onder de rook van de kerncentrale Borselle. Gelukkig zijn de plannen voor een containerterminal op deze plaats heel diep in een burola weggestopt, zodat we daar hopelijk nog lang kunnen vissen. De vangstberichten waren niet hoopgevend, wat botjes en wat kleine baarsjes zouden er te vangen zijn. Het is op het Kalootstrand meestal minivisserij, kleine haakjes, dunne haaklijnen en fijn aas. Soms zitten de visjes dicht onder de kant, soms ook verweg. Het beste deel is altijd het eerste deel van de wedstrijd, dan wordt de meeste vis gevangen. De aasbak was in ruime mate gevuld met piertjes, slikjes, witjes en kleine spitzagers. Er waren ruim 50 deelnemers die om half een de lijnen voor het eerst te water lieten. Door de loting waren we allemaal op een kluitje op de lage nummers terecht gekomen, alleen Marcel zat verder weg aan de andere kant van het parcours. Ondanks de sombere vangstberichten was het vanaf de eerste draai raak, binnen een paar minuten kwamen de eerste baarsjes op de kant. Bij mijn tweede draai kon ik ook een scholletje vangen. Daarna viel ik stil, wat ik ook probeerde, er kwam geen vis meer aan de kant, terwijl er rondom nog wel vis gevangen werd. Behalve de botjes, scholletjes en baarsjes zag ik ook nog een tongetje vangen en werden er ook nog een paar hardertjes gevangen. Zowel Marcel als Johan hadden na afloop 5 vissen op de kaart, voor Marcel waren ze genoeg voor de 4e plaats, die van Johan voor de 15e plaats. De overige teamleden hadden wel vis gevangen, maar onvoldoende om in de prijzen te vangen. Gelukkig wist ik bij de verloting nog een fraaie slagroomtaart winnen, dat compenseerde in ieder geval het slechte gevoel van deze visdag.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 11 september 2011 ===


Zondagochtend een typisch laagwater stekje opgezocht. Net voor 7 uur aan de waterkant om de laatste uurtjes afgaand tij mee te pakken, de wind was nog niet te hard, en er stond mooie kabbel op het water. Ideale omstandigheden voor de oppervlaktepluggen. Na een 3 kwartier gooien wat leven in de brouwerij; een tweetal kolken achter de Sammy, maar geen aanbeet. Een paar keer van plug verwisselt, en op een gegeven moment was het dan eindelijk bingo, een baars die vol op de Gunfish klapt. Even later lag deze baars voor de foto te poseren. Er volgde een mooi half uurtje, in totaal 4 baarzen weten te vangen, 2 van 50cm en twee veertigers. Overigens een even groot aantal baarzen gemist. Na een half uur was het klaar, toen vervolgens ook nog de wind verder toenam, maar terug naar huis gegaan. Slechts 1,5 uur aan de waterkant gestaan, maar toch weer een mooi begin van de zondagmorgen.

     

Groet,
CornéCorné=== Zondag 11 september 2011 ===


Hallo,

Zaterdag een tij gaan vissen aan Neeltje Jans. Verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar het was nog eens een zomerdag met temperaturen rond de 25°C; ideaal om eens relaxed een hengeltje uit te werpen. Begonnen omstreeks laagtij, en met de eerste getijdestroming geprobeerd enige vis te verleiden aan verenpaternosters. Dit bleek een vruchteloze keuze te zijn, dus na een uur werpen overgeschakeld op de bodemvisserij met pieren en zagers aangeboden aan lange en korte dwarrels en een 170 gram bollood. Resulteerde vrij snel in de nodige steenbolkaanbeetjes en af en toe bleef er een klein steenbolkje aan de haken hangen. Dat er nog steeds een overpopulatie aan kreeft aanwezig is, bleek uit de keren dat ik enkel een kop van een steenbolkje bovendraaide, en even later een steebolkje waarvan de volledige staart was weggevreten. Uiteindelijk zelf ook een joekel van een kreeft bovengedraaid (geschat gewicht 2-3 kilo), netjes teruggezet. Gevist tot 2 uur na vloed; resultaat: een 12-tal bolkjes, een leuke baars van 45 cm, een gulletje nipt aan de maat en een kreeft. Uiteindelijk enkel de baars meegenomen voor consumptie. Leuke dag gehad.

Greetz,
TimTim=== Zondag 11 september 2011 ===


ben gisteren wezen vissen op de noordpier in wijk aan zee voor mij de eerste keer dat ik daar viste de vooruitzichten voor het weer waren goed om 08.00 uur thuis vertrokken om vervolgens na 1.5 uur op plaats van bestemming aan te komen de noordpier in wijk aan zee daar aangekomen is het toch een heel eindje lopen voor je een redelijk stuk de pier op bent gelopen zonder karretje of steekwagentje maar goed het was redelijk te doen ben om ongeveer 10.15 uur begonnen met vissen aan de buitenkant met de wind in de rug in het begin ongeveer de eerste 1.5, 2 uur ging het best goed gezien de rest van de dag want heb in die tijd 3 botjes gevangen en 1 schar en de rest van de dag ben om 17.45 uur gestopt heb ik nog 1 tong 1 schar en 3 botjes gevangen eindresultaat 6 botjes 2 scharren en 1 tong en een mooie dag met droog weer aan de waterkant rijkermark=== Zondag 11 september 2011 ===


9 September wedstrijd Ouddorp Strand van Hoekzeehengelsport

Vrijdagavond meegedaan met de wedstrijd van Hoekzeehengelsport.

Dit keer stond het strand van Ouddorp in de planning. Eerst even langs de zaak

om in te schrijven, de laatste benodigdheden verzamelen en een lekker bakkie koffie te nuttigen.

En natuurlijk niet te vergeten mooie verse steekzagers meegenomen. 

Eenmaal op het strand mijn nummer opgezocht en mijn spullen in gereedheid gebracht om klaar te zijn voor het startschot.

Gevist met mijn zelfgemaakte onderlijnen. Mijn eerste vis was meteen een zeer fraaie baars. 

Kort daarop ving ik een tweede ook een mooi exemplaar .

Uiteindelijk na 4 uurtjes gevist te hebben bleef ik steken op 4 zeebaarzen.

Op naar de volgende sessie

  Sjaak Lobs=== Zondag 11 september 2011 ===


Vrijdag 9 september 2011

Een dag die ik niet snel zal vergeten. We waren eigenlijk bij gelegenheid in Zeeland en hadden maar even tijd om te vissen.

We gokten op een tongetje en misschien een zeebaarsje. We visten met dwarrelijntjes met haakje 6. Een van mijn lijnen lag plotseling helemaal slap over de andere lijn heen. We dachten nog: zeker weer een flinke krab die met de zeepier aan de wandel is. Het binnendraaien ging zeer moeizaam, misschien 2 grote krabben dan, want niets duidde op vis aan de andere kant van de lijn. Groot was dan ook de verbazing/blijdschap toen een toch stiekum lang gekoesterde wens boven water kwam: een gevlekte gladde haai van 90 cm. Hoewel deze vissessie maar heel kort was, kon voor mij de dag niet meer stuk.

Prachtige vis, snel een paar foto's met mobiele telefoon gemaakt en het haaitje weer de vrijheid gegeven. Prachtig dat dit kan gewoon in Nederland. We hopen dit nog vaker mee te maken.

Zeevisclub Altijd We René=== Zondag 11 september 2011 ===


Hier nog 2 vangstberichtjes van mij . Maandagavond 3 uurtjes wormen wezen opvissen van afgelopen weekeind.

Gevist in de buurt van Ritthem. Door de harde wind een plaatsje in de luwte opgezocht.

Gevangen:4 scholenbaarsjes en 1 baars van 47 cm.

Dan afgelopen vrijdag op de zelfde plaats, gevist met als aas pieren en enkele steekzagers.

Wapperlijnen met haakje no 4, en tevens nog even gevist met een dobber en een zager eronder.

De krabben waren ook weer rijkelijk aanwezig , dus om 11 uur was mijn aas op (begonnen om half 8).

Dus ook nog even met de dobber geprobeert, geen baars maar wel een grote bot gevangen.

Dan de bodemvisserij :regelmatig beet wat vooral kleine baarsjes opleverde.

Aan het eind van de sessie had ik 9 baarsjes, 2 botten en een nat pak (uitgegleden over de spekgladde stenen).

Van de baarsjes waren er 3 bij tussen de 40en 45 cm, dus meegenomen voor de pan en de rest zwemt weer.

Dus leuk gevist mede door het lekkere weer.

Groeten Jan B.Jan B=== Zaterdag 10 september 2011 ===


Vangstbericht van vrijdag 9 september 2011

Vrijdag was het 19.25u LW in Zeeland en wind ZW4 gemeld, dus een dagje vrij genomen en om 9.00u vertrokken vanuit Limburg. We hoopten dat de storm van afgelopen dagen de kaarten opnieuw heeft geschud en dat er dus weer nieuwe kansen zijn na onze redelijk slechte vangsten van de afgelopen weken.

Eerst wat geprobeerd met spinhengel op de Oosterschelde maar er zat nog geen stroom in en voor de sterkdammen was het water al te hoog. We zijn op tijd ons plekje op het strand gaan opzoeken en ongeveer 4,5 uren voor LW begonnen. De wind stond stevig van links en met een mooie branding, zou dat toch zeebaars moeten opleveren?

Welnu het bleef eigenlijk de hele dag te mager, zo af en toe een beetje en een visje met een mooie uitschieter van een zeebaars van tegen de 50 cm. Na de schemering bleven de beten uit en zijn we ongeveer 3,5 uren na LW opgehouden. In totaal een 18 tal vissen gevangen, de meesten onder de maat. Een zeer mooie dag beleefd met in de avond prachtig weer met een bijna volle maan, en veel aanspraak op het strand gehad.

De volgende week staat een wrakkentocht met de zeevisclub van Nedcar op het programma,

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zaterdag 10 september 2011 ===


Vandaag clubwedstrijd van  WSV- Reimerswaal gevist bij Waarde 11.

Vangst voornamelijk kleine botjes, paar zeebaarsjes en 2 tongetjes.

Nr.1 115 cm.

Nr.2 111cm.

Opkomst: 14 senioren en 5  junioren.

Zelf zo goed gevist dat ik in aanmerking kwam voor de  poedelprijs.E.de Rooij=== Vrijdag 09 september 2011 ===


Sportvissers,

Op zaterdag 17 september vindt de grote wedstrijd "H.S.V. Westkapelle" plaats.
Deze wordt gevist op het parcours  Westkapelle-Zoutelande,  vanaf "Joossesweg" tot en met "Pension Haga" .
Er wordt gevist van 10:00 tot en met 14:00.

Wij meenden er goed aan te doen dit via deze site te melden, zodat u uw eigen vistrip op een andere locatie kunt plannen.

Meer informatie vind u op www.hsvwestkapelle.nl

Met vriendelijke groet,

Peter Slabber
H.S.V. WestkapellePeter Slabber=== Donderdag 08 september 2011 ===


Baarzen van de bodem

In deze tijd waarin er weer lekker veel baars-vangst-berichten-met-kunstaas  op deze site komen waren er ook nog een paar hengelaars die het ouderwets op de bodem probeerden, ze heten Johan en Niek.

Gisteravond ondanks de weersberichten toch nog maar met de hengels op pad geweest. Door het broeierige weer tijdens de Orisantcup had het aas dusdanig geleden dat opvissen of weggooien noodzakelijk was. Deze keer een nieuwe stek op een Schouws toeristenstrandje geprobeerd. Toen we rond de schemering aankwamen gingen  net de laatste verwaaide recreanten huiswaarts.  Bij het optuigen van de hengels bleek dat een van de delen thuis was achtergebleven, dus viste ik lekker relaxed met 1 hengel.  Eenmaal op het strand was er sprake van ruige visserij, windkracht 6 recht op de kant, golven van 1 meter hoog, en schuimende branding zo ver als het licht van de voorhoofdslamp reikte.  Als aas had ik kleverige pieren, wat oude spitzagers, een paar krantjes met slikjes en als toegift nog wat makreel uit de vriezer. Deze keer geen subtiele visserij met 20/100 op de spoel, maar gewoon volaan tegen de wind in met 30/100 hoofdlijn. Als onderlijnen lange dwarrels met grove haken. De tweede draai bracht al een baarsje voor Johan, even later volgde ook een baarsje voor mij.  Daarna vingen we wat grotere baarzen, niet van die supergrote beren, maar toch mooie vissen voor vanaf de kant. In het laatste uur van onze vissessie vingen we geen vis meer maar kwam de regen met bakken neer. Johan ving nog een piepklein baarsje aan een spitzager op een haak nummer 4. Aan het eind van de avond had Johan 9 maatse baarzen en kwam ik tot 4 stuks, de ondermaatse gingen terug om nog veel groter te groeien.  Het was lang geleden dat we dergelijke baarzen van de kant met de bodemvisserij wisten te vangen. De rest van de week moeten de spullen weer opdrogen om zaterdag weer gereed te zijn voor de Deltawedstrijd bij HSV t Sloe op het Kalootstrand.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.Niek Romijn=== Woensdag 07 september 2011 ===


hallo vissers

zo als gezegt, ben ik dinsdagavond met die vliegende storm en een niet stoppende regen wezen baarzen het zelfde plekje opgezocht van maandagavond opkomend tij , wind in de rug!!!! haha wind zeg maar storm was er iets te vroeg, water was nog te laag en er stond nog weinig stroming dus was het krabben vangen in het begin. net na het donker kreeg ik me eerste beten, en de stroom kwam er al lekker in heb gevist tot 12 uur 's nachts resultaat van deze avond was ........     10 kleine baarsjes en 4 grotere die zijn meegegaan naar huis de kleintjes die zwemmen weer leker rond in de oosterschelde helaas , moet ik woensdag in de avonddienst gaan werken!!!

maarja ........   er moet ook nog wat geld verdiend worden , me volgende vis sessie zal wel zaterdagavond worden denk ik zo !!!!!!!

groetjes petertpetert=== Dinsdag 06 september 2011 ===


Orisant Cup te Colijnsplaat

Zaterdagavond werd er gevist om het "Open Kampioenschap van Noord Beveland", beter bekend als de Orisantcup. Plaats van handeling de zeedijk achter de gelijknamige camping te Colijnsplaat. De organisatie was in handen van de Hengelsportvereniging Noord Beveland, http://www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl/. Ik had nog eens flink gelobby't onder de Schouwse vissers en dus gingen we met een flinke delagatie naar "over de brug". Van Team Cordes Travel waren Johan en Marcel verhinderd, dus waren er ondergetekende, Wim, Rudi en Herbert. Namens Dreischor waren er Henk , Marien, Jan-Willem, Wessel en Dries. Namens HSV Oosterschelde was Gerald van de partij. Ik was ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd op het parcours, plaatsnummer 44. Er was alle tijd om de hengelspullen in orde te maken. Een reservehengel was regelmentair niet toegestaan, dus moest de enige hengel tip-top in orde zijn. De 5 meter K2 Titanium opgetuigd met de Powerplay op de reelhouder, 20/100e Trilene XL Armor Coated op de spoel. Als onderlijnen 3 haaks dwarrellijnen met Okura's 145 BN nummer 6 geaast met verse spitzagers, zeepieren en slikjes. Aanvang van de wedstrijd was om kwart voor zes. Het weer was zomers, drukkend warm en onweersachtig. In het begin van de wedstrijd was er sprake van een tamme visserij, er werden een paar mini-baarsjes en wat botten gevangen. De vreterij was groots, elke draai lege haken. Zo rond half negen werd het al donker, en vielen er wat verkoelende regendruppels. Na de kentering werd het een andere visserij, met meer vis, veel groen en een gierende stroming. Het eerste uur van het afgaande tij komen daar schooltjes met minibolkjes en babywijtingkjes voorbij. Ook werden er een paar fraaie palingen gevangen. De vis zat die avond duidelijk op de hoogere nummers. Mijn eigen vangst bleef beperkt tot een miniwijting en een dito botje. Bij de prijsuitreiking mocht onze Rudi als eerste naar voren komen, zijn 9 vissen waren goed voor de hoofdprijs, Wim volgde op de 3e plaats met een vis minder. Henk viel met 6 vissen ook nog net in de prijzen. Zo rond middernacht was ik weer thuis in Zierikzee, een half uur later brak het onweer los. Volgende week mogen we weer aan de bak, dan staat de Deltawedstrijd van 't Sloe op het Kalootstrand op het programma.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

  Niek Romijn=== Dinsdag 06 september 2011 ===


hallo vissers

ben de laatste week div keren wezen vissen in de oosterschelde lekker op de baars ,  zo tegen donker lampie op me hoofd vis alleen met een dobber en zagers op de baars, mis het shad gevoel een beetje denk ik!! ik vis meestal lekker op alle strekdammetjes , pier en steenstort die lekker wat stroming in het water geven.

vrijdag 2 baarzen , zaterdag 3 baarzen , zondag 5 baarzen , maandag 8 baarzen !!!!! 
mmmmmmmmmm  september is me favoriete maand om te baarzen

vorig jaar al , en nu .....   lijkt het me ook een goeie maand te gaan worden en wie zegt dat er geen zeebaars is op de oosterschelde !!!   heeft het mis !!! dinsdagavond nu , ff eten straks , en tegen acht uur met storm regen gaat deze jongen richting de water kant, genieten van van die mooie aanbeten, de sport , het vissen , het onverwachte !!!!!!!!!!

groetjes    petertpetert=== Maandag 05 september 2011 ===


Beste Zeevislanders,

Afgelopen weekend heerlijk wezen vissen vanaf de kant en meegegaan met de Valkyrie.
Helaas was de kantvisserij voor mij geen waar succes. Binnen no time 2 baarzen op de kant om vervolgens nog 3,5 uur voor noppes te hebben gestaan. De wind trok aan en besloten om naar huis te gaan.

Zoals gewoonlijk heerlijk gevist met mijn lesath van shimano, blijf het een heerlijke stok vinden om met gevoel te kunnen vissen. De wind kwam uit de noordelijke hoek, meestal niet goed voor de visserij is mijn ervaring, weet niet of andere vissers dat kunnen beamen? Ik kijk er weer naar uit om de strijd weer aan te gaan met deze prachtige sportvis. De volgende dag nadat de vissen een nachtje op het ijs hadden doorgebracht en goed waren opgestijfd deze met een PENN fileermes gefileerd. 

Vervolgens wil ik jullie uitnodigen om je aan te melden voor de nieuwsbrief op www.hoekzeehengelsport.com en een kijkje te nemen op onze site.
Ik heb weer een aantal foto's geplaatst van afgelopen zaterdag vissen met de Valkyrie. Tevens zal zaterdag 29 oktober een uitverkoop plaats vinden voor meer info raadpleeg de site.

Met vriendelijke groet,
Hoekzeehengelsport.Hoekzeehengelsport, Kees=== Maandag 05 september 2011 ===


Donderdag 1 september een avondje wezen vissen met Sjaak aan het strand van West-kapelle.

Het was die avond springtij dus we verwachten veel stroom. Kon ik gelijk de nieuwe nylon van Berkley uitproberen de trilene superstrong green/vert. Gekozen voor de lijndikte 0.22 mm met een trekkracht van 4,5 kilo.

Wel gewaagd maar het is daar een vlak strand dus dat moet wel lukken. Deze lijn heb ik gekregen van Leo Stoutjesdijk met de vraag om deze uit te proberen want het komt binnenkort nieuw op de markt.

Een gladde lijn knoopt goed en zeer geschikt voor verre worpen, regelmatig moest ik flink in de hengel hangen om mijn klapankers los te krijgen. Dit allemaal zonder lijnbreuk.

Nu de vangst van deze avond! Ik kreeg ze gewoon weer uitgemeten Sjaak 8 tongen,1 baars + kilo,2 botjes    Marcel 4 tongen,1 baars + kilo,1 bot,1schar maar toch heerlijk gevist.

groeten Marcel Ijzenbrandt  Cordes travel team  marcel ijzenbrandt=== Maandag 05 september 2011 ===


Zondag na 12uur te werken en afgaande van de leuke weersvoorspellingen voor volgende week toch besloten om er op uit te trekken richting zeeland en dit na een lange afwezigheid dus het deed des te meer deugd om er nog is te staan, na de verekte files om half 8 aangekomen en mijne ashura opgesteld eerst met de sammy niks en ook op deze stek met andere pluggen geen resultaat, tijdens het wassen van het water verder gereden, daar begonnen met een jigkop een paar seconden later een harde run vis sprong boven ondanks dat de slip goed afgesteld stond en sprong er af, na wat vloeken direct ingesmeten en terug raak 52cm deze ging mee nog wat proberen maar niks ni meer de dijk wat afgewandelden een snoeiharde aanbeet 65cm, aangezien ik mijn grootvader een vis had beloofd ging ook deze mee terwijl ik aan het denken was dat dit het had geweest volgde de volgende en wist er nog 4 bij te vangen en allemaal tussen de 50 en 70cm en werden met de nodige liefde weer in hun ellement gezet, spijtig dat  ik mijn fototoestel niet bij had maar de voldoening die je hebt om ze terug te zetten, genieten. Op eens werd het heel donker boven mij en moest ik noodgedwongen opkrassen want de hemelsluizen gingen open, maar wat een nacht!!!!

wel spijtig we hebben foto's maar kunnen ze niet op de site zetten omdat ze blijkbaar te groot zijn.

vlaamse groet stokkestokke=== Zondag 04 september 2011 ===


Beste Lezers,

Afgelopen maandag weer gaan vissen met kunstaas. Er stond behoorlijk wat wind, donkere lucht... zag er goed uit. na 1.5 uur de eerst aanbeet! Een geepje had zich op de plug gestort. De volgende worp weer een geep, deze was een flink stuk groter, maar loste enkele meters voor de kant. Daarnaa een dreun, zeebaars dus. Of liever gezegd een zeebaarsje. Er volgde er nog 1 van 48cm, De volgende 2 aanbeten waren loos alarm. Waarop er nog 1 op klapte van ongeveer 40 cm. Leuk uurtjes dus.

veel visplezier en wat dacht je ervan om ook een berichtje te plaatsen?

groeten,

visgidsgijsvisgidsgijs=== Zondag 04 september 2011 ===


Hallo iedereen,

Gisteren gaan vissen aan de Belgische Kust.

Samen met de kinderen een lijntje gaan werpen te Koksijde om te kijken of er makreel te vangen is.

Onze lijnen gingen om 15.00h te water, het was wachten tot 16.00h voor er de eerste beet was.

Dan was het feest, soms met 3 tegelijk. De kinderen hadden minder geluk omdat de werpafstand een stuk kleiner is.

In het totaal een 35 stuks kunnen vangen en 1 geep van 66 cm.

Dit is echt raar dat we tijdens de zomer daar een geep vangen en met grote makreelhaken.

groeten Peter

en zo zie je dat een uitzondering voor iedereen klaar ligt, proberen is de booodschap.Peter=== Zondag 04 september 2011 ===


Een lang weekend achter de rug voor wat klusjes thuis, maar ook om weer een aantal malen met oppervlaktepluggen en lichte spinhengel op een de prachtige Oosterschelde te vertoeven. Wellicht niet altijd de meest effectieve methode, maar wat mij betreft beslist de meest spectaculaire en verslavende manier voor de kunstaas visserij op zeebaars.

   

Het waren dagen met zeer wisselende omstandigheden, niet zozeer wat het weer betreft, maar wel mbt het gedrag van de zeebaars. Van gretige baarzen bij de ene sessie tot zeer voorzichtige en wantrouwige baarzen een dag later. Hetzelfde wat het kunstaas betreft; de ene dag was de ene plug top en de andere dag bleek die helemaal niets waard en werd alleen met andere pluggen gescoord, of werd er helemaal niets gevangen. Het is en blijft een boeiende bezigheid.

   

Al met al heb ik een paar mooie sessies mogen beleven, met spectaculaire kolken en aanbeten, die overigens niet altijd baars opleverden. Zo zal in mijn geheugen gegrift blijven een baars die vrij ver uit de kant een aanval op de plug leverde, met een vette zichtbare kolk als resultaat, en die de plug bleef achtervolgen tot op zo’n 5m van mijn voeten. Ik denk dat ik wel 10 kolken van deze baars achter de plug heb gehad; gevangen heb ik hem overigens niet, maar plezier in dit baarzen gedrag heb ik des te meer! Al met al een aantal mooie vissen gevangen, de meesten half in de veertig cm, een paar baarzen die net door de 50cm tikten. Alle baarzen zijn meer dan welkom, ze zwemmen overigens allemaal weer rond in de Oosterschelde. De baarzen kwamen op verschillende pluggen, het meest succesvol waren de Ima Skimmer en de LC Gunfish 95.

   

Groet,

CornéCorné=== Zondag 04 september 2011 ===


Hoi Vissers,
 
Weer lekker bezig geweest afgelopen weekend, zowel op de Oosterschelde als op de Westerschelde gevist en enkele leuke vissen weten te vangen.
Vanochtend een erg leuke visserij gehad en lekker gevangen op de Mega Bass Zonk.
Bij deze laat ik graag even weten dat het assortiment Mega Bass pluggen bij Hengelsport Van der Poel weer is aangevuld. Ik zou zeggen allen daarheen want de voorraad is beperkt ( ik heb de mijne al aangekocht dus ik zit goed ). Ook vestig ik nog even de aandacht op de Try out dagen die bij Vd Poel doorgaan op zaterdag 10 september tussen 10.00u. & 16.00u.
 
Hans maakte een leuke foto van me met één van de baarzen die het niet konden laten.
 

Groetjes, 

Jack Peelman

Pro Staff St.-Croix
Hengelsport Van der Poel
Yerseke


Jack Peelamn=== Zondag 04 september 2011 ===


Een lang weekend achter de rug voor wat klusjes thuis, maar ook om weer een aantal malen met oppervlaktepluggen en lichte spinhengel op een de prachtige Oosterschelde te vertoeven. Wellicht niet altijd de meest effectieve methode, maar wat mij betreft beslist de meest spectaculaire en verslavende manier voor de kunstaas visserij op zeebaars.

Het waren dagen met zeer wisselende omstandigheden, niet zozeer wat het weer betreft, maar wel mbt het gedrag van de zeebaars. Van gretige baarzen bij de ene sessie tot zeer voorzichtige en wantrouwige baarzen een dag later. Hetzelfde wat het kunstaas betreft; de ene dag was de ene plug top en de andere dag bleek die helemaal niets waard en werd alleen met andere pluggen gescoord, of werd er helemaal niets gevangen. Het is en blijft een boeiende bezigheid.

Al met al heb ik een paar mooie sessies mogen beleven, met spectaculaire kolken en aanbeten, die overigens niet altijd baars opleverden. Zo zal in mijn geheugen gegrift blijven een baars die vrij ver uit de kant een aanval op de plug leverde, met een vette zichtbare kolk als resultaat, en die de plug bleef achtervolgen tot op zo’n 5m van mijn voeten. Ik denk dat ik wel 10 kolken van deze baars achter de plug heb gehad; gevangen heb ik hem overigens niet, maar plezier in dit baarzen gedrag heb ik des te meer! Al met al een aantal mooie vissen gevangen, de meesten half in de veertig cm, een paar baarzen die net door de 50cm tikten. Alle baarzen zijn meer dan welkom, ze zwemmen overigens allemaal weer rond in de Oosterschelde. De baarzen kwamen op verschillende pluggen, het meest succesvol waren de Ima Skimmer en de LC Gunfish 95.

Groet,

CornéCorné=== Zondag 04 september 2011 ===


Gister  3-9-11 wezen vissen aan de waterweg 

na de kering laatste pier aan de linker kant helaas was er iemand net weg want er lag een 

tas met een grote bot erin beetje jammer maar ja toen lagen er 2 pakjes van kranten dus ik pakte die 

kranten op om weg te gooien zaten ze vol met pieren dus degene die alles liet liggen bedankt hiervoor 

tegen 23:00 geen aanbeet gezien. toen verkast naar  beetkaneel in de verte zag ik het ontzettend flitsen dus 

ik heb alles wat ik niet snel nodig had in de auto gelaten ik me regen broek al aangetrokken ik zat lekker in me

t-shirt buiten +/- half 1 toen ineens 1 druppel viel ik mijn regen pak aan toen ontzettend harde ruk winden hengel

steun lag om hengels op de grond terwijl er een volle emmer met water aan me steun hing toen met gevaar voor eigen

leven hengels in gehaald hard waaien flits en gelijk de donder er achteraan zit er een vis aan niet erg maar moest hem 

terug gooien ik weet niet wat voor vis het was maar hij was wel te klein ondanks het slecht weer in de nacht een fijne avond

gehad 

 

mvg StiiYl

vangst 3-9-11StiiYl=== Zondag 04 september 2011 ===


Gewoon schitterend !!
 
De afgelopen anderhalve week een aantal sessies op verschillende stekken, louter en alleen met oppervlakte pluggen.
De latere perioden van het seizoen zijn met uitstek ideaal om de oppervlakte baarzen het leven zuur te maken, ach ja voor even dan.
Er zullen best disciplines zijn die meer daadwerkelijk gevangen baarzen opleveren, de oppervlakte visserij kent immers evenveel missers als gevangen vissen maar voor mij gaat er niets boven de spectaculaire aanvallen op de stickbait.
 

Stel je eens voor, je staat geheel alleen zo tegen het donker aan geconcentreerd te vissen, niets, nog eens niets en dan ineens een enorm agressieve aanval, een kolk van jewelste gepaard met een hoop opspattend water en even later die heerlijke dreun, zoals de kop van dit bericht al luid: gewoonweg schitterend, daar kan niets tegen op !
In een aantal gevallen is de eerste aanval mis, gewoon door tikken of er niets gebeurd is, en geloof me dat valt soms niet mee,veelal komt dezelfde vis na enkele meters alsnog de oppervlakte plug "verpletteren" soms wederom mis soms....."bingo"
Al met al waren de vangsten niet slecht te noemen, in totaal een kleine 20 baarzen weten te verleidden, en zeker evenveel missers, geen monsters maar toch mooie vissen tot een cm. of 50 a 55.
Zoals altijd zijn de grotere ook direct de slimmere onder een populatie baarzen, een tweetal duidelijk zwaardere baarzen gaven het nodige "vuurwerk" werden even gehaakt maar direct weer loste de haak, hun voorzichtigheid was hier duidelijk in hun voordeel, één maal kon ik een zwaardere baars uitdrillen, dacht ik.... vlak voor de kant nog een uitval en direct zwom de baars zich vast achter een obstakel, na wat trek en sleur werk kreeg ik de plug los, helaas de baars was er mooi al vandoor en had zich los weten te wurmen.
De mindere vangsten van dit seizoen hebben velen al doen besluiten de bekende pijp aan Maarten te geven als je het mij vraagt, ik kom nog maar weinig vissers tegen, natuurlijk maak ik ook "blanks" mee, maar evengoed sessies met toch een paar leuke vissen en dat is voor mij al meer dan de moeite waard.
Moek er wel bij vertellen dat voor mij persoonlijk de aantallen en of kilo's niet van belang zijn, af en toe een mooie vis aan het oppervlakte en mijn dag is geslaagd.
 
De echte liefhebbers blijf je hier en daar toch tegenkomen, kortgeleden stond ik samen met een heuse liefhebber naast elkaar te vissen, juist toen ik in zijn richting keek zag ik een soort van inslag a la baksteen, die in het water gegooid werd en direct een kromme hengel, prachtig om van enige afstand zoiets te zien.

Helaas gaan de avonden al weer flink korten, maar goed, als de omstandigheden het toelaten wil ik toch nog een aantal maal "vuurwerk" zien aan het oppervlakte water.

 

Diverse pluggen deden hun werk, zo was de L.C. Gunfish goed voor wat aanbeten, vooral met wat golfslag deed de Super Spook een duit in het zakje, deze laatste is mogelijk wel de simpelste vorm van de topwaters maar het is en blijft een machtig succesvol ding.

 

Veruit de meeste aanbeten en missers volgden op m,n nieuwste aanwinst, vanaf de eerste sessie slechts een goede week geleden was er veel respons op dit stukje kunstaas, geen enkele reactie op van alles en nog wat tijdens een paar sessies maar alleen op deze nieuwste telg.
De merknaam en het model hou ik voor nu even voor mezelf en enkele andere, de reden is simpel, zodra een bepaalde plug veelvuldig wordt ingezet neemt de wantrouw van vriend zeebaars al snel toe en werkt het "ding" al snel niet meer zoals voorheen, dressuur is voor mij al eerder 100% bewezen.
 
Wat betreft die "enkele anderen" waar ik het één en ander wel mee deel moet u aan de heuse sportvisser denken, ofwel liefhebbers die het niet zo nodig vinden alles de kop in te slaan, of de figuren die alles af kijken en er daarna mee te koop lopen alsof ze het "uitgevonden" hebben !
 
Vriendelijke groet Harold, team Zeevisland.
Harold@Zeevisland.com


Harold=== Zondag 04 september 2011 ===


Orisant cup te Colijnsplaat

Zaterdagavond werd er gevist om het "Open Kampioenschap van Noord Beveland", beter bekend als de Orisantcup. Plaats van handeling de zeedijk achter de gelijknamige camping te Colijnsplaat. De organisatie was in handen van de Hengelsportvereniging Noord Beveland, http://www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nl/. Ik had nog eens flink gelobby't onder de Schouwse vissers en dus gingen we met een flinke delagatie naar "over de brug". Van Team Cordes Travel waren Johan en Marcel verhinderd, dus waren er ondergetekende, Wim, Rudi en Herbert. Namens Dreischor waren er Henk , Marien, Jan-Willem, Wessel en Dries. Namens HSV Oosterschelde was Gerald van de partij. Ik was ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd op het parcours, plaatsnummer 44. Er was alle tijd om de hengelspullen in orde te maken. Een reservehengel was regelmentair niet toegestaan, dus moest de enige hengel tip-top in orde zijn. De 5 meter K2 Titanium opgetuigd met de Powerplay op de reelhouder, 20/100e Trilene XL Armor Coated op de spoel. Als onderlijnen 3 haaks dwarrellijnen met Okura's 145 BN nummer 6 geaast met verse spitzagers, zeepieren en slikjes. Aanvang van de wedstrijd was om kwart voor zes. Het weer was zomers, drukkend warm en onweersachtig. In het begin van de wedstrijd was er sprake van een tamme visserij, er werden een paar mini-baarsjes en wat botten gevangen. De vreterij was groots, elke draai lege haken. Zo rond half negen werd het al donker, en vielen er wat verkoelende regendruppels. Na de kentering werd het een andere visserij, met meer vis, veel groen en een gierende stroming. Het eerste uur van het afgaande tij komen daar schooltjes met minibolkjes en babywijtingkjes voorbij. Ook werden er een paar fraaie palingen gevangen. De vis zat die avond duidelijk op de hoogere nummers. Mijn eigen vangst bleef beperkt tot een miniwijting en een dito botje. Bij de prijsuitreiking mocht onze Rudi als eerste naar voren komen, zijn 9 vissen waren goed voor de hoofdprijs, Wim volgde op de 3e plaats met een vis minder. Henk viel met 6 vissen ook nog net in de prijzen. Zo rond middernacht was ik weer thuis in Zierikzee, een half uur later brak het onweer los. Volgende week mogen we weer aan de bak, dan staat de Deltawedstrijd van 't Sloe op het Kalootstrand op het programma.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 04 september 2011 ===


na veel lezen hier mijn 1ste vangstbericht

vrijdag 2 sept gevist langs onze vlaamse kust.

resultaat met 2 man, 4 hengels

7 gulletjes van 37 tot 43 cm ( 1 x dubbel )

3 maatse tongen waarvan 1 van 37 cm

1 te kleine tong.

hadden er meer kunnen hebben maar veel kwijt gespeeld door te

kleine haken denk ik maar,

waren daar vooral voor de tong.thomas=== Zondag 04 september 2011 ===


Hallo vissers,

Zaterdag gaan vissen aan het Beerkanaal, omdat het getij en weer voor de Zeeuwse stranden niet best was, bovendien hadden ons goede berichten bereikt over de vangsten daar. We zijn op tijd vertrokken vanuit Limburg en via Avi centre Oostvoorne vlogen rond de middag gingen de eerste haken zo ver mogelijk het water in. Het was warm op de dijk en er stond geen stroming en geen wind. De haken bleven in het begin goed vol maar geen beten. Tegen de namiddag werd het erg druk aan de dijk met vissers en kijkers. De vangsten bleven echter uit. Rond 19.00u werd er e.e.a. gevangen, enkele botten, een harder en enkele ondermaatse zeebaarzen en enkele maatse zeebaarzen waaronder een van over de 60 cm.

Toen het donker werd, werden de beten minder tot niets, de haken waren binnen één minuut leeg dus ik denk dat de vissen geen kans kregen. Om 22.00 u opgehouden ( misschien wel te vroeg) wij hadden toen 1 zeebaars 45 cm een mooie grote bot en 1 ondermaatse zeebaars. Het begon wat te regenen en dat was misschien wel een voorbode voor een flink onweer, misschien dus toch op tijd opgehouden.

Nog met dank aan John voor de uitleg en tips.

Tot de volgende keer.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 04 september 2011 ===


Zaterdagavond gaan vissen aan het strand van Domburg.

Begonnen om 10 uur en verplicht gestopt om 12 uur. Het was heel de dag mooi weer geweest, dus ik had hoge verwachtingen.

Toen ik aankwam zat het terras van de strandtent nog aardig vol, want het was dan ook nog heel lekker weer.

Het water stond best nog hoog, maar met een waadpak kon je best wel een eind in zee lopen .

Na een half uurtje mijn eerste beet en een bot had een pier niet kunnen weerstaan.

Ik heb trouwens gevist met pieren en steekzagers en als onderlijnen de bekende zelfgemaakte wapperlijnen.

Het was de gehele avond al flink aan het lichten, maar misschien zou het droog blijven????????.

Nou droom maar verder want na dat ik nog een tongetje en een schar had gevangen, ging het van het ene op het andere moment keihard waaien.

Mijn foudraal (met nog een hengel in) waaide over het strand en bleef achter het paalhoofd steken en terwijl ik die ging ophalen ging mijn driepootsteun met hengels ook onderuit.

Het onweer kwam nu ook snel dichterbij dus maar zo snel mogelijk aan het opruimen gegaan.

Maar met die harde wind en regen gaat dat ook niet zo snel. Toen ik net mijn eerste hengel had opgeruimd ging het pas echt regenen.

Dus voordat je door het zand en daarna over de trappen bij de auto was had ik al aardig wat water te pakken.

Bij de auto aangekomen begon het nog harder te regenen en te donderen, maar nu zat ik binnen.

Onderweg naar huis was het ook nog oppassen door verschillende afgewaaide takken.

Wat een leuke visavond moest worden,  werd het dus niet. Thuis alle spullen schoongemaakt en mijn bed opgezocht.

Volgende keer beter, 

 groeten Jan B.Jan B.=== Zondag 04 september 2011 ===


Donderdag 1 september.

Sinds maandag is het heel rustig op de camping. Voor de meeste mensen is het verlof gedaan. De kinderen en de jeugd maken zich klaar om achter de schoolbanken plaats te nemen.
Die rust gaf ons de gelegenheid om overdag pieren te trekken. Ik heb het geluk gehad om mijn wintervoorraad in te slaan, dus, dat zit weer goed.
Ik kan ook nog uren liggen palaveren over het (slecht??) weer, maar we beperken het tot de visvangst. Over het algemeen mogen we echt niet klagen. 2 keer heb ik op het strand gestaan dat er geen vis boven kwam. Dat was dan over dag, de sessies gevist in het donker hebben telkens weer vis opgeleverd. Dus, wie slim was viste in de latere uurtjes!
Tong, bot en paling lieten zich vlotjes vangen. De zeebaars liet het wat afweten, maar als je een vangt, dan zijn ze de 45 cm vlot voorbij!

Met Patrick afgesproken om donderdag avond samen te gaan vissen. Het was laag water om 22.56 uur, dus konden we vissen van 21.00 uur tot 01.00 uur. Heerlijk in het donker!
De eerste inworp had ik veel vuil aan de draad hangen. Ik ben daar echt niet vrolijk van, want de kleine  Fuji oogjes van de Shimano hengel met voorslag 45/100 naar 28/100 is dat van mijn voeten om het in mooi Nederlands uit te drukken. Dan maar een spoel met 35/100 Shimano Aero technium monteren, twee haaklijntjes van 50 cm, een blok lood van 130 gram, en het hele zootje zo een kleine 130 meter de duisternis in meppen. De andere hengel drie haaklijntjes van 35 cm en 150 gram metaal met een hoog soortelijk gewicht zo ver mogelijk het donker in zwikken.
Zonder reclame te maken, de staande lijn en haken zijn van het merk Gamakatsu, en de haaklijntjes Amnesia. Aas; Franse tappen.

Door de maanstand ‘nieuwe maan’ springtij , zakte het water zeer ver terug. -0,48 TAW. Het strand kennende als mijn broekzak weet ik de zandbanken liggen. Vanaf een waterstand -0;20 TAW komt er zo’n bank vrij, en daar zitten flinke knoerten van Franse tappen! Vlug met de pomp het strand op en de wintervoorraad nog snel even aandikken.

Vanaf de kentering heb ik dan actief gaan vissen. Patrick kreeg de eerste beet. Met een flinke dosis weerstand lande hij een paling van mooi formaat. De volgende inworp, trillende hengeltop en Patrick lande een tong van maar liefst 43 cm!! Zo’n Solea-solea is geen vechtjas maar bied zoveel weerstand dat je haast denkt dat je “ik weet niet wat” aan de haak hebt hangen!
Ik had ondertussen een bot van 38 cm op de viskist gelegd. Wat later een tong van 37 cm, en nog wat later een tong van 33 cm. Patrick scoorde nog een tong  van net de maat.
Ook kwamen er botten van net wel, net niet de maat op het droge. Laat ons zeggen dat bijna elke draai vis aan de haak hing.

Om 01.00 uur kwam het water steken tot aan de stenen. Tijd dus om het handeltje af te bouwen en naar de caravan af te zakken. Heerlijk genieten van de laatste nachtrust van mijn verlof.

Wanneer ik het zoutwater weer opzoek om te gaan vissen, zal ik later wel schrijven. Of we dan gaan kruien of vissen zal van de weersomstandigheden afhangen. Vergeet niet dat de wintervis zich klaar maakt om onze stranden op te zoeken!
Het zal weer feest zijn als de wijting en schar ons aas komt oppeuzelen.
Maar eerst nog wat garnalen in slaan!

Groetjes Patrick

 Patrick=== Zondag 04 september 2011 ===


Brons voor juniorenteam kustvissen

Het SPRO Sports Proffesional/Sportvisserij Nederland junioren kustvisteam heeft een knappe prestatie neergezet door op het wereldkampioenschap te Lavagna in Italië de derde plaats op te eisen. Één dag kwam zelfs de zilveren medaille in zicht, maar onze laatste wedstrijd verliep niet lekker. Er werd weinig vis gevangen en onze jongens konden géén topposities in het vak te pakken krijgen. Tot overmaat van ramp had Portugal een goede dag en kaapte een punt voor onze neus weg. We werden met een tweede sectorplaats voor Corné een derde voor Jeromy, een vierde voor Jeroen en vijfde vakplaatsen voor Adriaan en Niels uiteindelijk vierde in de laatste wedstrijd. Omdat Spanje deze dag won gingen zij naar de zilveren plaats. Jammer, maar vooraf wilden we tekenen voor een podiumplaats!

We hebben wel een goed toernooi gevist en de sfeer in de groep was goed. De jongens hebben ook allemaal veel van dit WK opgestoken en zullen dat zeker toepassen in hun latere carrière. Op zaterdag gaan we eerst nog een excursie dag houden, om nog wat cultuur op te snuiven van het mooie Italië. We hebben ook prima weer gehad: de regenkleding hebben we niet nodig gehad en de temperatuur is altijd hoger geweest dan 25 graden!

De visserij was echt Italiaans: klein en geen grote hoeveelheden. Met de uitstekende hengelsportmaterialen van SPRO Sports Professionals hebben we ons goed kunnen verdedigen tussen de sterke Zuid-Europese landen en we willen bij dezen SPRO bedanken voor hun sponsoring. Mede door hun grote bijdrage hebben wij ons laten gelden op een wereldkampioenschap.

Volgend jaar gaan we naar Montenegro. Ook weer een visserij op kleine roofvis en uit de topcompetitie van dit najaar zal de ploeg door coach Henri worden samengesteld!

De resultaten van vandaag:

Corné  9e, Jeromy  15e, Jeroen 16e, Niels 22e en Adriaan   23e. Door die plaats verloor Adriaan ook het zicht op het individuele podium!

Met het land eindigden we vandaag vierde achter Spanje, Portugal en Italië.

Eindstand individueel:                                         Eindstand landen:

Kampioen Marco Sergiacomo, Italië               1  Italië                      10 pnt
2e Francisco Torres, Spanje                               2 Spanje                   13 pnt.
3e Lorenzo Moscardini, Italië                           3  Nederland          13 pnt.

Beste Nederlander Adriaan Dronkers  7e   4  Zuid Afrika          18 pnt.
9e Corné Westerlaken                                         5  Portugal              18 pnt.
11e Jeromy van Houdt                                        6   Frankrijk             19 pnt.
23e Jeroen den Engelsman                                7   Kroatië                21 pnt.
29e Niels Janse

Op de foto’s:
foto 162 Jerome op zijn stek voor de scheepswerf van Lavaga
foto 164 Corné maakt zijn lijnen klaar
foto 176 Klei Middellandse Zee congertje

Zondag reist het team af naar Nederland!

Groeten,
Henri
Coach SPRO Sports Professional/ Sportvisserij Nederland team junioren kustvissen

  Henri=== Zondag 04 september 2011 ===


Beste Zeevislanders en Zeevislanderinnekes

Vrijdagmiddag 2 september met 4 man vanuit Limburg naar Vlissingen vertrokken om eens lekker te genieten van onze hobby aan het strand. Als bonus zorgde moeder natuur ook nog eens voor een zonnige dag met weinig wind.

Rond 17.00 uur stonden we in de winkel van Jan-Peter, waar we ons aas en de nodige aanvulling op onze zeevisspullen hebben gekocht.

Toen we aan de boulevard kwamen, was het water op zijn hoogst. Eerst een frietje gekocht en daarna onze spullen voor de nacht maar alvast klaar gezet (laag water rond 24.00 uur) Ook de spinstokken opgetuigd omdat er altijd wel een kans is om een makreel of zeebaars te verschalken, maar helaas…..ijdele hoop!

Dan maar alvast gaan zwiepen met de strandstokken. Al tijdens het licht vingen Johan en Ruud al een tongetje van rond de 25 cm. Ook Toine liet zich niet onbetuigd, alleen was zijn vangst een kleine pieterman van een centimeter of 10. Uitkijken met het onthaken, want de giftige stekeltjes kunnen behoorlijk wat leed bezorgen! Zelf ving ik nog een botje dat te diep had geslikt, zodat ik de lijn heb doorgesneden en het beestje weer heb laten zwemmen. De haak raat ie na een paar dagen wel kwijt. De verwachtingen voor de latere uurtjes waren daardoor hoog gespannen.

Maar nadat het langzaam temperende daglicht via de mooiste kleurentinten overging naar de nacht, bleken de vissen andere plannen te hebben dan even aan ons lijntje te gaan trekken.

We kregen af en toe wel beten, soms zelfs behoorlijk fors, maar er bleef niets aan de haak zitten dat enigszins weg had van een vis. Ook de haken waren na 10 minuten helemaal kaal.

Toen we rond 01.00 uur de balans opmaakten, hadden we met 4 man welgeteld 7 vissen gevangen, waaronder 3 tongetjes die het culinaire gezelschap gingen vormen aan de tafel van Ruud.

Alles bij mekaar een geweldig mooie visdag met niet al te veel vis, maar toch met volle teugen genoten!

Met vriendelijke groet,

Peter GeritsPeter Gerits=== Zondag 04 september 2011 ===


zaterdag:3-9-2011.

 
plaats:bruinisse.
 
laag water. 14 uur
 
gevist van 9:30 tot 14:30.
 
Hoi zeevislanders hier is weer een berichtje van het vissen op
de geep  en deze keer was me broer Jan er ook bij en zijn we
vertrokken naar locatie bruinisse omdat we daar bijna de hele
dag lekker de zon op je gezicht heb en dat is ook al lekker na
zo een weertje wat we al hebben gehad wind. regen. onweer      
toen we op de plaats waren aangekomen hebben wij de hengel
weer klaar gezet met ook weer een onderlijntje van twee meter
er aan met ook zoals gewoonlijk een stukje geep en me broer
had een stukje zalm er aan gedaan en daarna de dobber richting
het zilte nat gegooid en wachten of de geep of makreel deze keer
zich meer liet zien maar dit kwam vandaag bedrogen uit want er
zat helemaal geen stroming in het water ook dreef er vuil aan de
oppervlakte en dus konden ze het aas moeilijk vinden maar een
ding we hebben lekker de zon in je gezicht gehad en dit was ook
al wat. De vangsten kan ik kort over vertellen me broer Jan had
deze keer 2 twee keer aan aanbeten gehad en ik had 6 keer aan
aan beten gehad deze dag en geen ene vis boven gehaald en heb
toen tegen hem gezegd dat we beter twee weken kunnen afwachten
hier op tot ze dan beter gaan bijten en dan een keer van het strand
af bij de brouwersdam om daar een poging te gaan wagen. Dus dat
woord ook weer vervolgd via een mailtje naar de vissite van de vissers
Jan de strandjutter en Nico de zeehondetemmer. Voor de andere draai
ze der uit en vele vangsten toegewenst.       


Nico=== Zaterdag 03 september 2011 ===


                                                                                   zaterdag:3-9-2011.

plaats: bruinisse

gevist van 9:30 tot en met 14:30

Hoi zeevislanders wij hebben deze keer weer een poging gewacht om nu een geep of makreel te vangen

toen we op de plaatsvan bestemming aan kwamen was het water net aan het zakken een uurtje  en de

hengel gereed gezet met als aas verschillende zoals stukje geep. zalm en een stukje makreel  Ik had een

stukje geep er aan Zitten en me broer Jan heeft met een stukje zalm gevist. Toen de dobber richting het

zilte nat gegooid en wachten we met ze twee of we deze keer weer beet kregen daar en ook wat gingen

vangen maar dit bleek deze dag niet te gebeuren wel lekker veel in de zon gezeten en dit doet een mens

ook al veel goed omdat we dit nog niet veel hebben mee gemaakt, Nu over de vangsten kan ik vertellen

Ik heb totaal 6 keer aanbeten gehad en me broer totaal 2 keer en niks boven gehaald en zijn we uiteindelijk

gestopt om 14:30  en daarna alles weer uitgetuigd en richting auto gegaan en terug naar huis gegaan . Ook

was het nu aan de waterkant veel zweten en dus veel drinken en eten en misschien nog een keer gaan

proberen over een paar weken en dan voor het laatst op de geep of makreel om het jaar mee af te sluiten

op makreel of geep te vissen. Jan de strandjutter en Nico de zeehondetemmer.nico [alias ] de zeehondetemmer.=== Zaterdag 03 september 2011 ===


nog eens op de oosterscheldegaan vissen ter hoogte van wemeldinge   3 maal niksgeepje=== Vrijdag 02 september 2011 ===


Duikers en Vissers bij de zeelandbrug…

Beste zeevislanders!

Naast (zee)visser ben ik zelf ook fanatiek duiker. Gisterenavond (1 september) hebben ik en mijn duikmaat bij de noordkant v.d. zeelandbrug gedoken, het was een mooie duik, maar ook met een minder leuke kant. Voor het eerst heb ik mijn duikmes echt nodig gehad… en wel om mijn buddy los te snijden uit enkele vislijnen waarin hij verstrikt was geraakt. Bij deze wil ik oproepen voor voorzichtigheid en om rekening met elkaar te houden.

Bij aankomst op de (duik)stek zat er een (kant)visser recht onder de brug te vissen, terwijl er aan zijn voeten een duiker het water uitkwam/inging. De visser heeft denk ik vooral lijnen verspeeld want als je de situatie onderwater kent (gezien hebt) ga je daar niet lekker zitten vissen. De blokken maken het volgens mij vrij lastig om je lijn weer fatsoenlijk op te halen. Lijkt mij dat je 9 v.d. 10 worpen vast zult zitten. We hebben dan ook de nodige lijnen onmogelijk vast zien hangen tussen de stenen.

Op de terugweg voorbij de eerste pijler heen is mijn maat verstrikt geraakt in een nylon vislijn. Omdat je met een lichte stroming en slecht zicht (2m max.) niet zomaar, into the blue, opstijgt hebben we besloten beneden te blijven en daar heb ik hem gelukkig vrij snel kunnen bevrijden.

Bij bovenkomst bleken er ondertussen ook vier kayak-vissers op de stek bezig te zijn. Een vriendelijke vrouw van mededuikers die op de kant was gebleven om overzicht te bewaren wist te vertellen dat ze recht boven ons aan het vissen geweest zijn. Eerlijk is eerlijk, zeker één daarvan heb ik met een dobber bezig gezien, dat is natuurlijk al beter! Duikers bevinden zich doorgaans tegen de bodem, dus dan zitten we elkaar al minder in de weg. Hoewel het met een (nood)opstijging nog wel gevaarlijk kan zijn.

Vissers! Besef dat duikers vertrouwen op een vest dat zij met lucht regelen (in feite een luchtzak dus) om hun drijfvermogen te controleren en om veilig boven te komen. De combinatie met haken is niet gunstig en kan erg gevaarlijk zijn. Daarnaast zijn scherpe haken om je oren nooit prettig.

Of de bewuste lijn er een was die er al lag, of een van de vissers ter plaatse weet ik niet. Het is ook niet mijn bedoeling om “de schuldige” aan te wijzen. Dit is enkel een oproep tot voorzichtigheid en begrip! Duikers hebben op deze officiële duikstek een duikvenster van maximaal een uur (een half uur vóór en een half uur na de kentering) en dit is misschien wel de drukste en bekendste duikstek van de Oosterschelde. Duikers hebben een bereik van een paar honderd meter, en duiken tot maximaal de tweede pijler. Houdt rekening met elkaar en houd het veilig a.u.b.

Ik hoop dat de vissers nog een aantal mooie vissen hebben mogen vangen nadat wij vertrokken zijn, want ze zaten er zeker! We hebben een tiental mooie zeebaarzen (60+) zien zwemmen die je komen bekijken op aanraakafstand!

Nogmaals houd het veilig!

Vriendelijke groeten,

Jasper S.Jasper S.