Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van september 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 30 september 2012 ===


Den Helder - Sommige mensen leren het in Den Helder nooit om ondermaatse vis mee te nemen. Ik ben van mening dat het zeebaars plan in Ierland werkt maar dan moet ook de beroepsmatige tak ook stoppen. Deze mooie sportvisserij gaat naar de klote jongens als je zelf ook die zeebaarsjes meeneemt van 13 cm. Bij het geletonnetje in Den Helder zie je ze alles meenemen....schandalig !!!!!!!!!!sandra=== Zondag 30 september 2012 ===


Het is al weer even geleden dat ik wat poste, maar ondertussen niet stil gezeten. 2 x voor nop geweest. Een maandag 2 baarzen en een makreel op de oppervlakteplug. Een week later deden ze het niet op de oppervlakteplug, maar de aanhouder wint zullen we maar zeggen, dus nog even in het donker met een "gewone" plug, en zoals gewoonlijk...wanneer de moed je in de schoenen begint te zakken...en je denkt het gaat niks meer worden, loopt ook nog een dat dure plugje vast... of niet, NEE een krijsende slip! Dit was niet meer normaal, en heb ik nog nooit zo extreem meegemaakt. 10 meter zeker, pakte deze vis, maar het schepnet! Nee dat ligt nog in de auto. Maar goed rustig blijven maar en zien waar het "schip" strand. Na een zware en lange dril verscheen er een woest spartelende vis. Hoe groot zou ie zijn, hoe krijg ik deze aan de kant? Nou gewoon pakken met de handjes, er zit niks anders op. En dat ging gelukkig prima . Dit visje woog 4 kg en mat 71cm! lekker! Afgelopen week nog 1 mooie baars vlak voor het kantje op de oppervlakteplug, een korte dril, maar de aanval is ook veel waard!

Dat was het voor voorlopig weer.

    

 Gijs=== Zondag 30 september 2012 ===


Gisteren zaterdag gaan vissen op het strand van Domburg.  Gevist van 18.30 tot 22.45 laag om 20.36.  Vermits er redelijk wat wind stond uit zee gehoopt op enkele zeebaarzen.  Bij de eerste draai mij meteen suf kunnen hijsen, ik had twee onderlijnen bij met lood en voorslag waarvan nog één lood met vaste ankers.  Na het nodige knipwerk terug ingegooid en mijn andere lijn proberen op te halen dat ging nog veel moeizamer na meer dan vijf minuten pompen zag ik in de branding  een deel van een vissersnet verschijnen toen dit eindelijk op het droge lag kon het ontwarren beginnen.  Hier kon ik met mijn schaar niet veel beginnen gelukkig kan men met een fileermes nog meer dan vis fileren.  Na het nodige snijwerk viel de schade nog mee maar één aaslijn verspeeld.  Mijn armen waren al bijna verzuurd en ik moest nog beginnen te vissen, gelukkig was met deze mijn plaats gekuist en voor de rest heb ik geen enkele keer meer vast gehangen.  Daarna begon de vis te bijten het waren niet de verhoopte zeebaarzen maar wel de scharren, in totaal een stuk of 15.  Ze waren van een mooi formaat groter dan de meeste die ik vorig seizoen gevangen heb.  Ook al was ik met haakmaat 1 en 2 aan het vissen, eentje met bezemdraad afhouders en de andere met dwarrellijnen, ze hadden geen enkele moeite om die binnen te spelen.  Vermits ik gewoonlijk met twee haaklijnen vis kwamen er regelmatig doubletten uit.  Er was eigenlijk geen voorkeur voor het soort onderlijn, zomin als voor het aas, pieren en zagers het werd allemaal gepakt.  Zou de zomervis reeds vertrokken zijn?  Geen enkele zeebaars, bot of tong gevangen.  Wij zijn over veertien dagen nog een lang weekend naar Texel geweest en hebben daar ongelooflijk veel en mooie zeebaarzen gevangen, dus zou je denken dat hij hij hier in Zeeland toch nog moet zitten.  Misschien is de schar in grotere aantallen aanwezig waardoor de zeebaars de kans niet krijgt om het aas te pakken.  We gaan het volgend weekend nog wel eens testen.

De groetenDirk=== Zondag 30 september 2012 ===


Zaterdagavond geprobeerd om nog een maaltje tong te vangen aan de Zeeuwse kust. Gevist van 19.30 tot 00.30 uur (laagwater +/- 21.00 uur). Na eerst wat krabben te hebben gevoerd kwamen dan toch de eerste beten. Geen tong (al was de zon al even onder) maar onze wintervis de schar. Tot laag water 3 maatse scharren gevangen. Toen het water aan het opkomen was begon het echt te lopen. Geen inworp meer gehad zonder vis. Het is al een complete scharreninvasie! En dat al zo vroeg in het jaar. Dit belooft wat voor de komende maanden. Tot 22.00 uur alleen maar schar, en dus geen tong (waar we eigenlijk voor kwamen). Maar de scharren waren zo actief dat volgens mij de tong amper de kans kreeg om het aas te pakken. Dan toch rond 22.15 uur de eerste maatse tong. Dus mijn gevoel was toch goed dat er nog tong zat vanwege de hoge watertemperatuur. Tot 00.30 uur nog 4 tongen en en een hoop schar bijgevangen. Totaalvangst: +/- 25 scharren , 6 ondermaats retour( maar waarvan 10 boven de 30 cm, grootste 33 cm.) en 5 x tong (1 x 25cm, 1 x 28 cm, 1 x 32cm, 1 x 33 cm, en 1 x 38 cm). Al met al geen slechte avond met bijna 8 kg vis :-)

RoroRoland Gieles=== Zondag 30 september 2012 ===


Gisteren (29/9) op de Joossesweg gevist. Hierbij 6 zeebaars (jes) gevangen, waarvan twee aan de maat. Naast ons stonden er ook 2 vissers die juist alleen scharren (+/-) vingen. De route beschrijving naar de Joossesweg kan eenvoudigerje hoeft niet meer door Koudekerke te rijden.Gregor Oomens=== Zondag 30 september 2012 ===


 
Gisteren met 5 jeugdledenvan WSV-reimerswaal  naar de Dintelhaven om het NK- jeugdvissen mee te maken.
Marco Marijs , Marco Mol , Martin Boone , Koen Wilthagen en Dennis de Rooij ..... ze hadden er zin in .
Op de plaats van bestemming aangekomen kregen we volop zon als toegift .
Wat de visserij zou gaan brengen was nog afwachten , sja , grondels daar moesten we op berekend zijn .
Om half één klonk het beginsignaal , binnen vijf minuten zag ik Koen al aan het slepen . Een mooie bot van 38 cm. was het resultaat .
En  toen begon het grondelbal . Niks asnders dan grondels en nog eens grondels . Maar één voordeel t.o.v. van vorig jaar ....... de grootste gedeelte was wèl boven de 10 cm.
Weinig éénpunters dit keer.
Dennis kreeg ze het eerste uur niet te pakken . Feeder opgeruimd en met de mepperstok verder . Toen lukte het wel om ze te pakken . Bijna iedere draai een grondel .
In totaal wist hij er 20 te vangen waaronder één éénpunter.  Bij Koen wilde het niet zo lukken na die bot .
Mol en Boone hadden ook allebei zo rond de 20 visjes , Eerstgenoemde wist bij de laatste draai nog wel een fint van 26 cm op de kant te krijgen .
Marco Marijs , die bij de B- categorie mee deed wist ook z'n visje te vangen alleen in dat viswater werden er veel meer eenpunters gevangen .
 
In de uitslag kwam Dennis op een 8e plaats te staan , Martin 9e  , Mol 11e ,Koen 15e , allen bij de A-categorie
Marco Marijs 14e bij de B-categorie .
 
Alle jongens hebben een leuke dag beleefd zeiden ze . Het weer zat mee , de vangst zat mee . Hopelijk dat er volgend jaar wat meer jeugd mee gaat van de club .
Toetje van de dag......... alle jongens hebben zich ook nog weten te plaatsen voor de topcompetitie , las ik net op de site van Sportvisserij Nederland.  
 
 
 
  
 
 
Gr, Eldert
 
 


E. de Rooij=== Zondag 30 september 2012 ===


Zaterdagavond tussen 19.30 en 22.45 heerlijk gevist vanaf het Noordzeestrand van Neeltje Jans. De laatste kiter ging ook net voor donker inpakken en ik had het rijk alleen. Met de invallende duisternis begon het aanbeten feestje. De dikke zager moest eraan geloven en werd keer op keer wel gepakt maar de vis niet gehaakt. Uiteindelijk ving ik er een baars van 55 cm mee en op de andere stok, aan de pieren ook één van 56 cm. Vervolgens beten de kleinere baarsjes, 3 onder de 40 cm konden weer terug en 2 er juist boven worden morgen ook gefileerd. Een dik uurtje na laag water was het over en tijd om weer in te pakken.

Groeten, J.W.Jan Willem=== Zaterdag 29 september 2012 ===


Hoi net terug van een avond vissen samen met Adrie , gevist bij Breskens  van 18 .30 tot 22.30 laag water rond 2o.oo uur . de vangst Adrie 1 wijting die zwemt weer , ik 1 tong en 2 scharren alle 3 aan de maat . gr adrie en imarimar=== Zaterdag 29 september 2012 ===


Is de bot weg op de Oosterschelde?
Zaterdag visten we met HSV Dreischor onze 6e wedstrijd meetellend voor de clubcompetitie. De opkomst was karig, we stonden maar met 11 man aan de waterkant. Met een volle week veel wind op de kant hadden we goede moed om een klusje botten te vangen op de slikken aan de Noorboutpier. Toen we de kop over dijk staken was er dik en troebel water tegen de glooiing en schuimkopjes tot aan de Zeelandbrug. Verder was er vollop zon, geen regen een een pittige bries recht op de kant. We gingen om een uur aan de gang en er waren gelijk al mooie aanbeten, maar zonder dat er vis gehaakt werd. Onze voorzetter Dirk was wat verlaat, kwam een half uurtje later, gooide voor de eerste keer in en wist gelijk een baarsje te scooren. De overige deelnemers hadden het druk met azen en gooien in de hoop dat de vis eerder bij de haken was dan de krabben. Dat mislukte, het bleef bij krabbenvoeren, soms ook krabbenvangen maar geen vis vangen. Maar in het laatste uur wist Frits nog een makreeltje op de meetlat te leggen. Zelf was ik aan de gang gegaan met pieren, zagers en een handjevol slikken, supervers zelf gestoken op het lage ochtend-tij. De worpen gingen afwisseld verweg en vlak achter de keien met zowel dwarrels als afhoudertjes. Na drie uren vissen bleef de totale vangst steken op 2 rondvisjes, zelfs onze meester bottenvanger Wessel kwam met een NUL van de waterkant. Waar de botten zijn gebleven weten we niet, waren de krabben ze te vlug af, zijn ze op, of hadden ze gewoon een luie dag? We zullen het niet weten. Volgende keer beter bij Dreischor, we hebben nog een reguliere wedstrijd te vissen en de Eilandenwedstrijd.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 29 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de 6e wedstrijd van HSV Dreischor gevist. Plaats delict was de Noordbout. Er waren zo'n 15 vissers op komen draven die er allemaal goede moed op hadden. Ik had het kop nummer dus kon niet beter dacht ik. Als aas had ik pieren, zagers, witten en slikken van de Fixet te s'Gravenpolder. Met een goeie wind recht op de kant was vis haast wel verzekerd. Maaaaaarrrrrr er zijn slechts twee vissen gevangen. Een makreel door Frits en een baarsje door Dirk. Meer niet. Om gek van te worden. De geschaarde 'vrienden/vijanden' waren er wel met twee en drie tegelijk kon je ze boven halen. Wat er ook geprobeerd werd niks hielp. Ver weg, dichtbij, met afhouders, met wappers, veel aas op de haaklijn, weinig aas op de haaklijn, verschillende cocktails. Het mocht niet baten. Jammer maar helaas....Wel lekker uitgewaaid in ieder geval.Van de week nog maar de restjes op vissen denk ik.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Vrijdag 28 september 2012 ===


Vlak voor m'n vakantie nog een middagje papagaaiebek gedaan. Stevig windje bemoeilijkte het ingooien en de beetregistratie. Met opkomend tij wat scharretjes en een wijtinkje of wat, met hoog vielen de beten stil maar toen het water wat begon te zakken alleen nog maar doubletten van wijtinkjes en minigullen. Al met al rond de dertig visjes gevangen die allemaal weer zwemmen, behalve degenen die door de onder de kant jagende zeebaarzen werden gegrepen ( en dan ligt natuurlijk je plughengel thuis). Al met al een middagje vissen dat bijna op werken leek . Zondag op naar Oostenrijk, gaan we ze daar eens leren hoe je forellen vangt, Hoop dat over 2 weken de gul en de schar zijn gearriveerd, kan ik weer eens een écht vangstbericht insturen. Tot dan, groeten,Ron !=== Donderdag 27 september 2012 ===


Gisteren in IJmuiden sluiscomplex geprobeert om een zeebaars aan de schub te komen. De laatste tijd is dat niet gemakkelijk, maar gisteren meer geluk. Gestart om ongeveer 20:00 uur tot 23:00 uur.

Resultaat al vrij vlot een ondermaats baarsje, daar na nog een en toen een flinke zware baars die heb ik nooit gezien want die had zich ergens tussen vastgezwommen. Die kans loop je daar nu eenmaal.Daarna nog twee kleine baarsjes en als laatste nog eentje van 58 cm en een dikke sterke vis. Die mocht mee naar huis. Groeten allemaal.

Har.Harry Stet=== Donderdag 27 september 2012 ===


vandaag een dagje wat oude stinkende zagers, pieren en mesheften op wezen vissen in vlissingen, de vangst viel al met al niet tegen: 2 mooie maatse gullen van rond de 40cm een schar een stuk of 25 mini steenbolkjes en als klap op de vuurpijl een mooie kreeft. als die 2 gullen de voortekenen zijn dan gaan we een zeer goede winter tegemoed. de schar begint ook mondjesmaat al te komen dus nu nog een week of 2 koud weer met veel wind en ze liggen als dakpannetjes voor de stranden.

visze en vangze,Matthias Geuze=== Woensdag 26 september 2012 ===


vanavond laag water visje gedaan van op golfbreker voor oostende vijf scharren (2 maats) en 1 sliptongetje (terug)

wim

 

 

 

 

 vanhoorne wim=== Dinsdag 25 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Henk het plan opgevat om te gaan baarzen. Ja u leest het goed!!! GISTEREN!!!! Met zuid west 8 'lekker' op de baars. We waren rond 19:00 uur op de stek en met pijn en moeite de deur van de auto open gekregen. Eenmaal op het strand moest ik m"n koffer verzwaren met een emmertje lood anders kon ik er achteraan rennen. M"n steun verzwaard met een emmer water en met het optuigen m'n hengel gezekerd met een touwtje. Hoezo vissen is niet spannend??? Bij Henk ging het ongeveer net zo. Gevist met een lange wapperlijn en een pennel-rig. Twee á drie steek zagers erop en gaan met die banaan. (red metall). Henk viste met twee wapperlijnen. Er waren nog meer 'zotten' maar die stonden op een surfplank of op een kite-board. Toch wel een gaaf gezicht als ze van die hoge sprongen maken. Zij hielden rekening met ons en wij met hun. Zodra het donker werd gingen ze er toch vandoor dus waarom heibel zoeken. Er dreef ook nog een uit de kluiten gewassen dobber onze kant op in de vorm van een dixie. Gelukkig bleef tie op de kant links van ons liggen. Nu de vangsten: Allebei een dikke nul. Ik denk dat de baars er niet van hield dat er een dixie in het water dobberde. Nee onzin. Waarom geen vis??? Geen idee. Misschien het dode tij? Misschien toch teveel wind? Geen idee. Zaterdag in ieder geval de 6e wedstrijd van HSV Dreischor kijken of we daar wel vis kunnen scoren.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Dinsdag 25 september 2012 ===


Yooooooooo, landgenoten,

Da's al weer veel te lang geleden, dat ik een berichtje kon insturen. Ben wel een paar keer gaan vissen, maar zonder vangst weergekeerd. Afgelopen zondag met maat Ludo toch weer gaan proberen bij Domburg. Windje vier schuin achter en een gestaag druppeltje op de kop, maar verder goed te doen. Opvallend weinig stroming en misschien daarmee samenhangend even weinig vis. Slechts 1 maatse zeebaars, twee botjes en nog een klein fel zeebaarsje. Scholenbaars noemen ze dat, nou dan hebben ze op die scholen wel verrekt kleine klasjes!! Toch weer genoten van de waterkant waar we zomaar gratis gebruik van ogen maken, vang ze en blijf genieten!

Martin de Bavel P.S. Groeten aan Vismaat Toean Hennie, nu weer in Washington.Martin de Vetter=== Maandag 24 september 2012 ===


Medevissers,
Een verlaat vangstberichtje van donderdag 20-09-2012. Samen met vismaat Michael wezen vissen bij het rode licht in vlissingen. In eerste instantie gedacht met de dobber op de zeebaars te gaan maar later ook "gewoon"op de bodem gevist. Op de dobber wist mijn vismaat een mooi zeebaarsje van 46 cm de kant op te krijgen, mooie sport aan een lichte karperstok. met de wapperlijnen wist michael nog een steenbolk en een mooie tong van 35 cm te vangen. ondergetekende moest het doen met een steenbolk en 2 mooie gulletjes.

De volgende dag nog even het rest aas aan de krabben gevoerd en nog 1 schol (35 cm) een een scholenbaarsje bovengehaald. Al met al gaat het weer wat beter en hadden we donderdagnacht amper last van de krabben. 
mvg, JeroenJeroen van der Vorst=== Maandag 24 september 2012 ===


BONT GEZELSCHAP OP DE NOORDPIER

Afgelopen zaterdag- avond en nacht naar de Noordpier te Wijk aan Zee gegaan. Met 50 pieren en een ons zagers van Hengelsport Rik te Beverwijk en twee stokken op de bodem wezen vissen. Aas was geweldig, mijn complimenten voor Rik! Begonnen om 19:30 uur, hoogwater zou om 21:00 op zijn top zijn. Begonnen op de kop van de Noordpier. Hier een klein gulletje en wat steenbolkjes, en voor de rest een hoop lood verspeelt maar dat weet jue als je hier gaat staan. Afijn, rond een uur of 22:00 uur teruggelopen naar vlak voor de bocht gezien vanaf het restaurant zeg maar. Onderweg een bont gezelscahp tegen gekomen en een praatje gemaakt, vissers uit Alphen aan den Rijn, Boskoop, twee heren uit Antwerpen die op de camping in Rinjnsburg stonden en zelfs uit Brussel kwamen ze de Noordpier bevissen! Niemand ving vis! Ik ben maar gaan staan waar ik zojuist zei, vlak voor de bocht dus, en heb eerst met afhouders gevist, dit leverde een mooie schar op. Dat beloofde een hoop. Over gegaan op lange wapperlijnen en lekker ver uit de kant en ja hoor, achter elkaar de gullen (tussen 23:45 en 01:30 gevangen). De grootste was 68 centimeter!!! Ik dacht werkelijk dat ik vast zat, er stond een heel harde stroming dus ik twijfelde overd e aanbeet. Ik hield me 3,90 stok helemaal recht in me hand, en zag de top ja-knikken. Dus dat moest vis zijn! Binnenhalen en slepen, en daar kwam de rakker van 68 centimeter! Als dit het begin is vand e wintervis ga ik op de Noordpier wonen! Drie heren die circa 100 meter naast me zaten vingen weinig.....heb ze nog geattendeerd op de wapperlijn maar dat wou niet baten. En voor de rest. genoten van de brute kracht van de zee. Metershoge golven beukde in op de blokken, wat een kabaal maakte dat! Golven kwamen hier en daar zelfs over de blokken en de stroming was snoeihard. Maar wel vis gevangen dus, en genoten van de heldere sterrenhemel. Voldaan en moe in me auto gestapt, 20 minuten later lag ik in een warm bad en ben me bed in gekropen. 

Vangze allemaal!Maarten=== Maandag 24 september 2012 ===


Hallo allemaal,

Voor die vissers die zich een beetje vervelen ....

Lees hier een geweldig reisverslag met grote kabeljauw van 30kg !

Lees hier het reisverslag >>>Linda=== Zondag 23 september 2012 ===


Moest vrijdag even dringend m'n hoofd leegmaken dus wat is er dan een betere remedie om wat pieren zwemles te gaan geven. Na het werk naar huis gevlogen om de spullen in te laden en vervolgens via avicentra naar de ppgb gereden. Gevist van 13.00 tot 18.00 ( laag naar hoog) met aan de tournament rode afhouders en aan de tompson wapperlijnen met kerstversiering op zo'n goeie 100 meter uit de kant. De eerste trek al een aardige schar, voor de rest alleen maar handgrote gulletjes en wijtinkjes, vrijwel allemaal op de wappers. Een vis kwijtgeraakt aan een zeehond, zo'n 15 tot 20 stuks op de kant gekregen. Veel aanbeten maar alles dus erg klein, maar als deze guppies een voorhoede zijn van de betere maten zit er een mooi winterseizoen aan te komen. Vangze,Ron=== Zondag 23 september 2012 ===


Afgelopen weekeinde nog maar eens naar mijn huisje in Baarland geweest.

Ik had dit keer ook mijn garnalennetje weer eens meegenomen.

Daar ben ik 2 keer mee wezen slepen , en heb ik in het totaal ongeveer 2 kilo garnalen gevangen (niet geweldig dus).

Wat wel opviel was dat er best wel veel kleine platvisjes in het net zaten (tarbotjes,scholletjes en gewone botjes).

Tevens ben ik nog een keer gewoon wezen vissen, met veel stroom, veel wier en weinig vis.

In 4 uur tijd had ik 2 baarsjes en 1 botje gevangen.

Trouwens de zwerfkatten vonden de garnalen ook interessant (zie foto).

Volgende week maar weer eens naar de Walcherse kust.

Groeten ,

Jan B.

   jan b=== Zondag 23 september 2012 ===


Hallo,
Zaterdagavond nog eens een sessie aan Neeltje Jans gevist. Gestart omstreeks 16u en gestopt om 23u. De sessie begon veelbelovend want mijn maat had na drie worpen al 4 pollakjes op de verenpaternoster. Bij mij duurde het iets langer, maar na een uur met de verenpaternoster had ik ook mijn deel pollakjes bovengehaald. Daarna overgeschakeld op bodemvisserij met pieren en zagers, dit werd een fiasco, ikzelf een drie-tal bolkjes, mijn maat een tweetal bolkjes. Eindscore: ikzelf 8 pollakjes (waarvan slechts 1maatse) en drie bolkjes, mijn maat: 4 pollakjes en 2 bolkjes... grotendeels minivisjes dus, afgaande tij leverde enkel massa's zeewier op... matige sessie dus. 

greetz,Tim=== Zondag 23 september 2012 ===


Eerder deze week genoten van een mooi zeebaars avondje. Uitsluitend wat oppervlakte pluggen in mijn tas gedaan, en aan de waterkant was er al na de 5e worp een dikke kolk achter de plug. Een paar worpen later was het raak; eerst een tweetal kolken, vervolgens de aanbeet en werd de lijn hard door de slip getrokken. Even later kon een mooie baars worden geland. Er volgde een mooi uurtje, met kolken achter de plug, een paar missers, maar ook mooie zeebaarzen die konden worden geland. De meeste baarzen zo rond de 50cm. Een uitschieter erbij van 65cm, met een wel zeer spectaculaire aanbeet. Deze zeebaars kwam vanuit de diepte zo hard op de plug geklapt dat de baars half uit het water kwam en met een grote plons weer op het wateroppervlak terecht kwam. Echt onvoorstelbaar; dit gebeurd wel eens meer bij wat kleinere baarzen, maar zelden bij de grotere exemplaren. Prachtig om dit te aanschouwen; na een mooie dril kon deze sterke donkere baars op de foto om daarna weer in zijn element te worden gezet. Al met al een mooie avond met heel veel spektakel op het wateroppervlak.

  

Groet, Corné=== Zondag 23 september 2012 ===


Vismaten,

Vandaag, zaterdag 22 september, de grote prijs van Westkapelle vervissen dus was al vroeg bij maatje Marcel IJzenbrandt om deze op te halen. Na een bak koffie naar de opvangplaats getufd waar we rond 8 uur waren. Snel de nummers halen voordat er een giga rij staat. Marcel mocht naar het C-vak Hotel Zuiderduin en ikzelf mocht naar stek het Kustlicht. Na een korte wandeling over het strand de spulletjes uitgestald. Links naast me een slaper en rechts van me respectievelijk Ricardo Kalle, Ruud van Noord en Arjan van Moort, een gezellig clubje dus. Om half 11, na een paar druppels regen te hebben gehad, het startschot en deze mooie wedstrijd mocht beginnen. Ik kon nog net even gebruik maken van de korte palenrij en in de 2e draai een scharretje. Ricardo viste ook al een schar op en de rest trok zijn lijnen al af. Was de visserij vet? neen in deze wedstrijd waar trouwens alles mocht was de visserij karig. Ricardo kon in totaal 11 vissen vangen en ikzelf 6. Ruud pakte 5 vissen en Arjan naar ik meen 3 vissen. En dat was het dan zo'n beetje. Wat we wel zagen was dat in het andere vak links van ons veel meer vissen naar boven kwamen en grotere ook. We konden dus geen potten breken. Ricardo werd met 11 vissen naar ik meen 4e in het vak dus toch knap gevist. Het weer was perfect om te vissen d.w.z. veel zon en weinig wind. De organisatie was weer klasse. Onder het vissen werd men verzorgd door een versnapering te brengen. Maatje Marcel had ook 6 vissen maar deze waren knap van formaat. Marcel viste can ook een knappe 2 in het vak. Zo zie je maar dat de verschillen groot waren. Zelf met het keren van het tij nog op geep gevist met de dobber en een makrelentuig voor de makreel maar dat mocht niet baten. Wie dat wel kon was Kees Westdorp die de 1ste plaats op eiste met 6 gepen, 5 scharren en een makreel. Toppie gevist. De tombola duurde verschrikkelijk lang zodoende dat we na anderhalf uur tombola heel erg gaar naar huis gingen. Kortom leuke wedstrijd, lekker gevist alleen deze editie of niet genoeg of de vissen waren te klein. Op naar de volgende!

 Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 23 september 2012 ===


Gisteren avond met Karel, Huib en Martin wezen vissen op de brouwersdam. Het was 20:30 hoog water dus mooi rond hoog water kunnen vissen. S'middags verse grote zagers en mooie pieren wezen halen bij Delta Fishing in Stellendam. Ook hebben we er de nieuwe onderlijntjes van Tronix gekocht, daarover later meer. Rond 18:00 richting Ouddorp vertrokken en om 18:30 vlogen de zagers en pieren richting Engeland, 30-40 meter uit de kant is ver genoeg omdat er daar een mui ligt en lekker stroomt. Afgelopen week heb ik ook bij Delta Fishing een Sonik nct van 427 cm 2 delig aangeschaft en kon ik de hengel eens lekker uitproberen. Wat een werp monster is dat zeg en aanbeten zij super goed te zien ik ben er iedergeval super blij mee. Deze hengel heb ik opgetuigd met een Tronix onderlijn met drie wapperlijnen die vast te zetten zijn in een clipsysteem voor de verre afstanden is dat ideaal. De andere hengel een zelf geknoopt onderlijntje ook met wapperlijnen. Het eerste uur geen aanbeet gezien, toen het ging schemeren af en toe een tikje en vingen we de eerst vis allemaal zeebaarsjes van onder de maat. Toen het donker werd werden de aanbeten feller maar de vis niet groter, alleen Huib wist een grote maatse zeebaars te vangen. Rond 22.15 gestopt omdat het water weer te laag kwam. Huib en Martin wisten er elk 3 te vangen, Karel 8 en ikzelf 10. Een hele mooie avond gehad de zeebaarsjes hadden wat groter gemogen maar de aantallen waren goed. Gr. Ben RottierBen Rottier=== Zondag 23 september 2012 ===


scharendijke 23 sept 2012

gisternacht 22 sept  het weer een een nachtje  wezen proberen op de dijk bij westkappele . samen met mijn maat  marco met afgaand  water  het was 01uur  laag  daar , rond 22 uur eerste tong geland(30cm), daarna met  het afgaande water  ving ik nog 2 tongen  mijn maat ook toen werd het stil tot laag  water met het opkomende water  kwam er bij ieder van ons nog mooie zeebaars  binnen .

al met al  was best leuke nacht , totaal resultaat met  2 man  5 tongen en  2 zeebaars  .

groetjes  jos tuinman jostuinman=== Zondag 23 september 2012 ===


Zaterdag 22 september,

Grote wedstrijd hsv Westkapelle.

Samen met vismaat Herbert van de vlugt de wedstrijd bezocht van Westkapelle. Een prachtige goed georganiseerde wedstrijd aan het strand. Een leuke opkomst met ongeveer 160 wedstrijd vissers waaronder de bekende korps teams. Zelf waren we helaas indivudueel aanwezig onze team genoten hadden andere verplichtingen. De wedstrijd was heel divers een mix van zomer en wintervissen zou er gevangen worden. Dit maakt de wedstrijd ook een stuk moeilijker want je moet tijdig omschakelen als het visaanbod veranderd. Dit gebeurde dan ook want er kwam een school makreel voorbij. Direct werden diverse lijnen met pluimen, drijvers en foam gelanceerd. Alleen Danny van het Gravell team wist hier een makreel te vangen. Gelukkig trok de makreel weg want ze was buiten mijn bereik en ik stond er niet slecht voor met 6 platvissen. UIteindelijk ben ik 2e van mijn vak geworden met 146 cm totaal. Winnaar al over? Gewoon Kees Westdorp met 6 gepen, 5 scharren en ik geloof nog een makreel bijna 3 meter los van de nummer 2.

groet Marcel IJzenbrandt

Cordes Travel team marcel ijzenbrandt=== Zaterdag 22 september 2012 ===


Hallo Medevissers

Vandaag zaterdag voor de laatste keer dit seizoen gaan gepen. Eerst naar het gemaal geweest aan Scherpenisse, aflandige wind een goeie stroming

maar geen beet gehad. Dan naar de Oesterdam gereden en tijdens het optuigen stopte een auto met 2 belgen uit de omgeving Leuven.

Hadden in het begin van de week mijn verslag gelezen en waren ook even gaan gepen ,maar hadden nog andere plaatsen aangedaan zoals Vlissingen.

Ik heb uiteindelijk 1 flinke geep en een fint gevangen,en nu is het echt afgelopen tot volgend seizoen.

De groeten Marc U uit Essenmarc Uytdewilligen=== Zaterdag 22 september 2012 ===


vandaag op 22 september gaan vissen en met de trein die nog geldig was  maar dat liep anders uit want de hele dag af en toe regen maar tot een uurt of 3 gezeten in vlissingen, zonder dat waar we altijd gaan vissen de stijger AF GEBROKEN zijn  zijn ze aan het verneuwen of is daar ook voorbij  dit was jan de strandjutter uit etl en nico de zeehondetemmer uit rsd .jan de strandjutter=== Zaterdag 22 september 2012 ===


 

Beste vismakkers,

Gisteren kozen Cok en ik weer eens voor een relaxed middag/avondje vissen vanuit de auto. We gingen naar de noordkant van het Noordzeekanaal en hoopten daar op wat maatse tongen. Vanaf het moment dat we begonnen beet de vis goed als je tenminste niet te grof viste (haken nr. 6). Met daglicht was het aanvankelijk bot van klein tot ong. 30 cm. Ook kwamen de eerste ondermaatse tongetjes binnen. Cok ving de 1e worp een fint die het aas direct bij het inwerpen te pakken kreeg. Naarmate het donkerder werd nam het aantal botten af en het aantal tongen toe. Helaas waren ze allemaal klein. Van de 13 tongen waren er maar 2 net aan de maat. Uiteindelijk had ik 25 vissen; naast de tongetjes nog 11 botten en 1 schol. Cok had er ook 25 maar naast de platvisjes en de fint had hij nog 1 mooie wijting en 2 steenbolken. We waren dus wel lekker bezig geweest, maar eetbare vis hadden we niet.

Rond 20.00 werden we ook nog gecontroleerd door 2 BOA's van Sportvisserij Nederland, die uitgebreid de vistas, de stek, de auto en onze documenten (vispas en lijst met viswateren verplicht!!) controleerden. Gelukkig hadden we alle vis weer laten zwemmen, want zij vertelden ons ook dat de vis in het Noordzeekanaal nog steeds veel te veel dioxine bevat en dat als je de vis wilt eten je ze direct moet schoonmaken en daarna eerst in de diepvries moet doen. Ze hadden het met name over alle platvis, paling en snoekbaars. Ook schijn je dus officieel niet te mogen nachvissen in dit kanaal, maar hooguit tot 2 uur na zonsondergang. Dus neem deze 3 waarschuwingen mee als je er eens wilt vissen, want het blijft een leuk water, waar we gisteren trouwens ook nog veel harder zagen azen.

GroetenCor=== Zaterdag 22 september 2012 ===


Vrijdagavond op de stormvloedkering geprobeert zeebaars te vangen op de bodem, met mesheften, veel kleine aanbeten weinig zeebaarsaanbeten, dus verder gegaan met kleine haakjes, met als resultaat een mooie tong, en later een flinke zeebaars die er door de kleine haakjes 1 meter op de kant zichzelf onthaakte.

adriaanAdriaan=== Vrijdag 21 september 2012 ===


Hallo van de week nog eens geprobeerd wat vis te vangen maar helaas de vis is zeker op vakantie,een paar geweest maar niets en nog eens niets, dus volgende week nog maar eens proberen WillemWillem=== Woensdag 19 september 2012 ===


Hallo mede-vissers,

Afgelopen maandag weer richting Zoutelande getogen, ditmaal met mijn schoonvader en zijn maat! Bovenop de duinen onaangenaam verrast door de stevige wind en dus flinke branding. Maar goed, er moest en zou gevist worden. Begonnen rond 19.15 en de eerste 2 uurtjes was het krabben voeren een VVV spelen (vele toeristen die wat visinfo wilden).

Toen het licht uit ging kwam er vis op de kant. De vangst was zeer variabel.

Mijn schoonvader: 1 scholenbaarsje en een mooie gul van 40 cm

Peter: 2 maatse schar 1 ondermaatse en een magere wijting

Ik: 6 maatse tongen, 1 minischar, 1 magere wijting en 1 scholenbaarsje

Dus toch weer leuk gevangen. Dit in tegenstelling tot de meeste berichten helaas. De vis zat wel ver uit de kant.

Nu voorlopig even geen tijd maar over een paar weekjes hopelijk met de boot op de schol.

Vangse allemaal.

Groeten AvL uit KapelleArlen van Liere=== Woensdag 19 september 2012 ===


Hoi
Dinsdag avond gevist bij Cadzand van 20.00 tot 2400 uur laag water om 22.30 uur . de vangst met zagers en pieren voor Adrie 2 tongen en ik 1 bot volgende keer misschien meer geluk.

gr Adrie en Imarimar=== Woensdag 19 september 2012 ===


Wel een bericht,maar geen vangst. Gisteren naar de Maasvlakte geweest,geen beet gezien,er waren nog 5 vissers een van hen had een klein baarsje gevangen.Gevist van 14 uur tot hoog 17 uur.

Volgende keer beter. Adri Oostvoorne.   Adri Oostvoorne=== Dinsdag 18 september 2012 ===


Beste lotgenoten,

Gisteren dinsdagavond een visje proberen te verschalken aan het speeltuintje in zoutelanden. Had verwacht om met die stevige wind toch een paar baarsjes te slim af kunnen zijn maar niets was minder waar. Heb gevist van 19.30 uur tot 23.30 uur met laag water om 22 uur. Over de vangst kan ik zeer kort zijn, nl. niets, njet,nada,nul komma nul buiten een zeester en een massa krabben die men verse zagers zonder problemen wisten te vinden en te smaken,de schurken verdomme!!!!

Enfin, er stonden nog een achtal andere gekken op het strand die er net zo over dachten en die bij mijn weten ook niets weten bovenhalen hebben, magere troost;
De overschot van de zagers heb ik dan maar aan de zee geofferd in de ijdele hoop om de volgende keer wat meer geluk af te dwingen ( wat een mens tegenwoordig allemaal niet moet doen om een visje boven te halen he )

Ik wens jullie meer geluk en tot schrijfs, PinokkioPINOKKIO=== Dinsdag 18 september 2012 ===


Deltawedstrijd bij de Vogel

Zondag nog meegedaan aan de 3e Deltawedstrijd, we waren te gast bij de mannen van HSV de Vogel in Kloosterzande, http://www.zhvdevogel.nl. We hadden Dennis (Playa del Bru) ingelijft om aan twee koppels te komen. Wim en Johan in het ene koppel, ondergetekende en Dennis in het andere koppel. Bij aankomst op het parcours was het water nog ver te zoeken, maar bij aanvang van de wedstrijd waren de stenen wel nat en kon er gevist worden. Ik was uitgegaan van lichte visserij dicht onder de kant dus kleine haken, dunne haaklijnen en een paar slikjes op de haak. Die logica klopte, het stikte van de baarsjes dicht onder de kant, ik kon ze alleen niet vangen. Bij de buren links en rechts vlogen de baarsjes met 2 en 3 tegelijk op de kant, en bij mij wilde de top maar niet bewegen. Na een klein uur vissen waren de baarsjes op of verdwenen en viel de visserij bijna stil. Ik had welgeteld 1 baarsje en een grondel kunnen vangen terwijl Jacky Vasseur, 2 plekjes rechts van me al 10 vissen op de kaart had. Tijdens de kentering kon in nog twee micro-baarsjes vangen. Jacky Vasseur wist nog een paar baarsjes te landen en verspeelde nog een grote harder op de stenen tijdens een grote golf. Met het afgaande tij probeerde ik verweg nog wat te vangen maar ook dat mislukte. Het was wedstrijdtechnisch een dag om snel te vergeten, ik kon de aanwezige vis gewoonweg niet vangen. Gelukkig was er na afloop van de wedstrijd bij Tommy’s in Kloosterzande patat met kibbeling met uitzicht op de vijver met Koikarpers, dat maakte weer veel goed. Jacky Vasseur wist het vak overtuigende te winnen, ook zijn koppelmaat Ivo Focke deede het goed, die ving nog 5 botten in het laatste half uur en werd tweede. Van het Tem Corder Travel deelnemers deed Johan de beste zaken, hij eindigde op de 22e plek. 

 Niek Romijn=== Dinsdag 18 september 2012 ===


 

Hallo Medevissers,

Afgelopen zondag nog vlug wat aas gaan opvissen te Cadzand bad, en 4mooie tongen gevangen + (2 ondermaatse),enkele dikke botten en minibaarsje,ernaast twee dikke vissen losgeschoten :-(

Ik lees hier veel negatieve vangstberichten over deze plaatsen maar ik vang er altijd best mijn visje,Alles gevangen aan haakje 6 en heeel ver gevist! Deze week nog es proberen de getijden zijn nu ideaal na springtij...

En Ohja de schar is op komst mensen dus uitpakken die handel binnenkort!

 

Groeteuhhhh en vissen maar! gullemepper=== Dinsdag 18 september 2012 ===


 Hallo Medevissers

Gisteren maandag zoals elk jaar met de kermis waarschijnlijk de laatste keer gaan gepen , en om eens goed uit te waaien van de kermisactiviteiten. En uitwaaien was het zeker met een toenemende wind tegen de avond. Gevist op de Oesterdam samen met zoon en vriendin.3 gepen en een fint gevangen en verschillende gepen zijn er onderweg afgegaan. Ik viste zelf met de bombetta maar na een uur overgeschakeld op een dobber omdat ik echt wel een tiental beten heb gemist.

De groeten Marc U uit Essen En nu verder kermis vieren.marc Uytdewilligen=== Dinsdag 18 september 2012 ===


"Ouderwets" avondje
 
Afgelopen weekend was het redelijke visserij met de pluggen, een 5-tal scholenbaarsjes maar ook 2 stuks mooie vissen zo rond de 50- a 55cm.
Frappant genoeg bleef het anderhalf uur stil en uiteindelijk volgde er een aantal aanbeter in slechts een half uurtje, daarna niets meer gezien.
 
Maandagavond, een forse bries uit de zuidwest hoek die aantrok tot 5 a 6 bft. afgaand water, stroom tegen wind gaf een forse golfslag c.q. waterbeweging.
In slechts een uurtje vissen volgde de aanbeten elkaar in rap tempo op, ditmaal allen resulterend in mooie vissen van zo,n halve meter lang.
Eén uitschieter gaf 62 cm. aan op de meetlat, zeer zeker de grootste heb ik helaas niet gezien, na een "vlamharde" aanbeet en een krijsende slip stopte deze vis heel even om vervolgens nog een aantal seconden door de slip te rammen.
Helaas, helaas, de haak loste en weg was ie weer, maar goed, een meer dan prima avondje met 8 mooie en dikke baarzen op de kant!!
 
Vriendelijke groet Harold team Zeevisland
Harold@zeevisland.com

 Harold Team Zeevisland=== Maandag 17 september 2012 ===


Vrijdagavond van op golfbreker in Oostende gevist in een felle branding...één mooie zeebaars (1kg300 voor in de oven met zoutkorst).

Zondagavond rest van de pieren opgevist twee visjes (te klein) één scholenbaarsje en een baby gul..kunnen beide lekker verder groeien

Wimvanhoorne wim=== Maandag 17 september 2012 ===


Hier nog een verlaat vangstberichtje Zaterdag bij cadzand gevist met jojo lijntje , afhouders , pieren ,zagers e tappen Gevist van 18 t/m 23 uur 2x een klapperende hengel gehad maar niets gevangen . En zoals het er uitzag werd er door de rest die stond te vissen ok niets gevangen . Gr. HansHans=== Maandag 17 september 2012 ===


hallo,

 

vrijdagavond geprobeert om zeebaars te pakken op het strand van oostende maar helaas WEER geen zeebaars maar tog wel 5 gullen en 1 tong vandewwek nog een met kunstaas proberen want voor je het weet is de zeebaars al weer wegCoenraad Deputter=== Zondag 16 september 2012 ===


Zaterdag had ik voorgenomen om te gaan vissen in Hoek v. Holland.In de middag pieren en wat zeebaars materiaal gekocht bij Supercatch in Sint Willebrord en vervolgens doorgereden naar plek van bestemming.Op de fiets helemaal tot aan het eind gefietst en gelijk hengel opgetuigd.Was mijn eerste keer hier dus ik had wel verwacht dat ik het een en ander zou verlies.Gelijk bij de eerste worp vast !! Oke...Opnieuw een ligkop geknoopt van 17 gram om een lekkere zeebaars te vangen maar na twee uur lang vond ik het welletjes.De mannen die rondom me aan het vangen waren bleken het stek goed te kennen. Er werd toch regelmatig zeebaars van 50-60 cm gevangen. Rond 21.00hr terug gefietst en richting landtong Rozenburg gereden om mijn pieren aan Gul aan te bieden. Halverwege een stekkie uitgezocht en snel de Beastmasters van 5mtr. opgetuigd en met een Jo-Jo onderlijn gevist met elk drie pieren erop. Nou ook hier was het niks.Volop krab en een paar keer vastgezeten ondanks dat ik 200 gram lood eraan hing.Was een vissesie om heel snel te vergeten..Rond 03.00hr terug gereden richting Roosendaal.Alpay=== Zondag 16 september 2012 ===


Dag allen,

Zaterdagochtend gevist van 6 tot half elf (uurtje of 8 laag), Cadzand Bad, goeie branding. Één jojo-systeem net achter de branding en een hengel ver weg op de tong. Niets....

Dezelfde avond weer gegaan van 19.00 tot 23.30 (20.30 laag), Cadzand, wind geheel weggevallen. Mijn vader had twee mini-tongetjes redelijk dichtbij. Ik slechts één mooie beet. Gevist met pieren, zagers en tappen. Bedroevend resultaat dus. Wel weer heerlijk gevist overigens!

Groet,

Luc & co Luc=== Zondag 16 september 2012 ===


zaterdagmiddag strand dishoek gevist van hoog naar laag vangst 11bot 1schar 1 1gulletje  6 botten van rond 30cm was een mooie visdag

ger/rinus  pey-echtgermeuwissen=== Zondag 16 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,
Vandaag meegedaan met de wedstrijd van ZHV de Vogel in Kloosterzande. Ik was daar met Niek, Johan en Willem van het Cordes Travel team. We hadden afgesproken rond half twaalf op de carpool in Zierikzee. Na een goed uurtje tuffen waren we op de paats van bestemming. Nummers gehaald en gelijk naar het parcours om te kijken hoe het erbij lag. Waar ik stond stond al wat water en een klein strekkertje rechts van me. Hopend dat ik geen buurman zou krijgen kon ik daar mooi naar toe gooien maar helaas ik kreeg een buurman. Om kwart over twee gingen er 68 lijnen het water in en na drie kwartier had mijn buurman(die dus wel naar dat strekkertje kon gooien)11 vissen en ik....1. Dus ik lag flink achter en kon het ook nooit meer achterhalen. Jammer maar helaas. Hij is 2e overall geworden ik ??? (Kijk maar op de site van de Vogel). De andere "teamers" van Cordes hadden het wisselend gedaan. Johan viel nog in de prijzen. Wim en Niek helaas niet. Al met al een lekkere dag gehad en vooral wat wijzer geworden.....

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers HSV-t Zijpe en HSV Dreischord=== Zondag 16 september 2012 ===


Gister na het werk , 5 uur klaar nog ff snel naar m'n strekdammetje gereden in de oosterschelde, stond al iemand maar die had nog geen aanbeten gehad . Paar keer gooien , paar aanbeten maar geen treffers.... Totdat ,...... Grote knal op m'n hengel en gierende slip...... Mooie baars van bijna 60cm.... . Daarna niets meer gevoeld. Snel weer gaan proberen.Davisje=== Zondag 16 september 2012 ===


Vallen en opstaan aan de Steenen Glooiing!

Vismaten,

Na de perfect verlopen wedstrijd van Eef Hoek was ik er uiteraard op gebrand om zo'n kunststukje te herhalen bij de Zeenaald. Deze avond moest het gaan gebeuren aan de Steenen Glooiing op de Maasvlakte. De glibberige stek waar je tussen de blokken zit om daar te proberen je visje te verschalken.

De avond was perfect, het zonnetje was lekker met weinig wind, te noemen en de vangsten zouden bestaan uit botjes en baarsjes! Dat was de verwachting althans. Eerst maar eens naar de Stormvogel om een bakkie koffie en de kaart en het was best wel weer gezellig daar. We visten van 19.00 tot 22.00 uur en al gauw waren we op weg naar de Glooiing. Glibberend maakte iedereen zijn spulletjes in orde en rond 19.00 uur vlogen een 30 tal onderlijnen de lucht in. Lies Wijnhorst stond links van me samen met zijn vrouw en rechts van me stond een nieuweling die ik niet kende. Daarnaast stond Rico die ik in de gaten moest houden.

De eerste aantal draaien werden helemaal niets terwijl Rico wel een visje boven haalde. Op deze stek is het werkelijk zoeken naar een visje maar ver of dichtbij leverde niets op. Dan maar hopen op het donker dat de vis meer onder de kant komt en na anderhalf uur dan toch een aantal klappers op de Red Metal. Een doublet baarsjes kwam de keien op en ik was er maar wat blij mee! De 0 is weer weg en de meesten stonden nog op een 0 behalve Rico uiteraard. Een half uur voor het einde ben ik naar Rico gelopen om eens te zien wat de stand van zaken was en ik schrok wel een beetje wat er in die bak met water rondspartelde. 16 baarsjes kon ik zien die vrolijk in de bak zwommen. Ik had ze ineens gevonden op 4 meter uit de kant greinsde Rico. Toen ik dat aanhoorde was ik nog nooit zo snel over die wierkeien bij m'n hengel geweest en deponeerde een nieuwe onderlijn met slikken op 4 meter van de blokken vandaan. Dan is een half uurtje toch echt snel voorbij en heb ik toch nog een 3 tal mooie baarsaanbeten mogen zien die het totaal op 5 brachten. Uiteraard een leuk aantal maar ik was na afloop totaal niet tevreden met het resultaat omdat er zoveel meer had ingezeten.Afijn na het eindsignaal de visjes laten meten en de spulletjes weer opgeruimd. Wederom in de Stormvogel aangekomen een lekker biertje genomen en de eindstand aan te horen. Rico werd 1ste met 16 vissen terwijl zijn koppelmaat Fred 2e werd met 14 vissen. Ikzelf mocht me verschuilen achter Johan en Pim op de 6e plaats.

Wederom een mooie wedstrijd gevist maar zoveel belangrijker dat er toch weer een hoop geleerd is. Jammer dat de wedstrijd niet een half uurtje langer duurde. Nu gaan we ons weer opmaken voor de grote wedstrijd van Westkapelle die volgende week gehouden wordt!

 

         Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 16 september 2012 ===


Goedemiddag,

Gisteren dagje wezen vissen , denk waar zullen we nu eens heen gaan? Werd het Nollestrand is meestal wel goed voor een vissie.

Gestart om 17.00, laagwater  rond 21.00, was niet druk daar, stonden nog 2 vissers een vak verderop .

Over de vangst kan ik kort zijn , een bot en een mini scharretje , zwemmen weer, enorme krabbenvreterij en een dikke bak stroom, 210 gram bleef niet liggen .

Rond 23.00 had ik het wel gezien tabee ermee.

Daarna even op een nieuw stekje gezeten bij Sint Annaland, gaan daar wel eens de hond laten zwemmen, al tig keer gedacht daar moet wel vis zitten en al tig keer gekeken met laagwater.

Nu eindelijk eens proberen , staat amper water daar , na 3 minuten al een paling eruit , die zwemt ook weer en 5 minuten later een zeebaars van 71 cm , wat een mooie vis blijft het nog, toen was het gedaan met het aas en de slaap sloeg toe.

Maar daar ga ik zeker terugkomen , helaas geen fototoestel bij jammer .

Groeten Bolke de beer Bolke de beer=== Zondag 16 september 2012 ===


Gisterenavond de zelfde stek als donderdag opgezocht.

Na een praatje tijdens het pieren steken nu bij meerderen bekend.

Gevist van 8 uur tot 12 uur. Als aas dus vers gestoken pieren.

Het was een mooie avond, lekker temperatuurtje en bijna windstil.

Na donderdag had ik best wel goede vangstverwachtingen, maar het was toch duidelijk minder.

Na een kwartiertje mijn eerste visje n.l. een scholenbaarsje van 25 cm. (later ving ik er nog 2).

Dan toen het donker werd een mooie beet en nu een grote bot van 38 cm.

Toen even later weer een mooie beet , een paling van 70 cm (een flinke dus).

Dan om een uur of 10 weer een mooie beet en nu een paling van 65 cm.

Daarna nog een paar kleine beetjes gehad , maar niets meer gevangen.

Dus de vangst was minder dan donderdag, maar dus toch nog een paar mooie vissen gevangen.

Tot een volgend bericht,

Jan B.jan b=== Zondag 16 september 2012 ===


Hallo visvrienden,

Gisteren de gehele dag op de Noordpier gevist, geen één tikkie, laat staan een vis vangen, medevissers klaagden ook steen en been, af en toe een verdwaald scholenbaarsje en een tongetje. Elke vijf minuten waren de haken kaal (5 ons zagers van 13:00 tm 21:30) En dit is niet alleen van vandaag, het is al maanden huilen met de pet op, de enigste conclusie is dat het leegevist is, de tijden van weleer van 20 tongen en 12 gullen per sessie zijn voorgoed verleden tijd...je mag blij zijn met een paar postzegels, ga toch maar vaker naar de visafslag, de hobby begint langzamerhand een kwelling te worden, hopen op betere tijden is een illusie.Reinoud=== Zondag 16 september 2012 ===


Zaterdag ochtend gevist met mijn broer bij Harlingen, na 10 min een botje, en later nog een puitaaltje en een zee aarsje. Mijn broer ving 2 grote spieringen die meegingen voor het snoekbaarzen. Gevist van half negen tot twee uur, het barste nog van de krabben. Al met al geen geweldige vangst, volgende keer beter.Klaas Jan=== Zondag 16 september 2012 ===


Hallo medevissers,

Gisterenavond nog eens een keer geprobeerd aan de boulevard te Vlissingen. Zeer mooi weer plus een mooie zonsondergang. Hier is bijna alles mee gezegd. De krabbenvreterij was enorm, dus de eventuele aanwezige vis moest snel zijn maar dat waren ze niet. Ver of kortbij met diverse onderlijnen, het maakte allemaal niets uit.

Omstreeks 22.00 wanneer ik bijna door mijn aas zat (was door het mooie weer om 17.00 gestart) en dacht deze sessie visloos te moeten afronden ving ik nog een zeebaars(je) van 38cm.

Groeten en tot een volgend bericht. 

Luc,  BrasschaatLuc D L=== Zaterdag 15 september 2012 ===


2e helft seizoen 2012, ZHC De Makreel  

Jaaaa......de zomerstop zit er weer op,dus zijn we met goede moed weer begonnen met de laatste 5 wedstrijden (3 aan de dijk en 2 aan de Walcherse stranden)Ik mocht beginnen op een minder nummer (25),namelijk op het rechte stuk in het parcour,en daar is het meestal niet veel soeps,maar toch maar kijken wat het zou worden.....gaan we gepen,of op de bodem visserij.....ik had mooie slikjes gestoken,en ben met 1 onderlijn met wapperlijntjes en een met rode afhouders begonnen op de bodem,en lekker dichtbij gevist,want de laatste tijd zit daar toch de meeste vis bij Zijpe. Na 9 minuten eens opgedraaid..............en er zat van de 7 slikjes die ik gemiddeld per haak gezet had er niet 1 meer op.....alles weg gevreten door die KL*&$te krabben!

Bij de 2e inworp zag ik bij het strakdraaien van de lijn direct wat kleine tikjes op de top van de Banaan,en er kwam een klein zeebaarsje boven water.....hoppa.....de nul was weg.....en dat is heilig als je met de 100 puntentelling werkt zoals bij De Makreel. Na 2 uur vissen was ik nog steeds de enige visser met een visje...dat was wel erg magertjes....pfffff. Bij het eindsignaal waren er totaal 2 mini baarsjes gevangen en 1 bot! Toch een 2e plaats,en daar was ik natuurlijk blij mee!

Volgende wedstrijd is op 5 oktober aan een van de Walchere stranden....hopen op meer vis!

Groetjes....en draai ze eruit!!! Kiske

 Kees Reijngoudt=== Zaterdag 15 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen ,

Vandaag een wedstrijd gevist van hsv Dreischor. Plaats delict was het 'Orisant' parcours. Hsv-t Zijpe had ook een wedstrijd vanaf de boot maar ik heb gekozen voor de kantwedstrijd. Mede door de stand van zaken in het klassement. Er waren nogal wat afmeldingen maar er zijn toch 15 vissers op komen dagen. Het was een taaie visserij. In het begin kwamen er een paar visjes op de kant maar naar mate het hoge water naderde werden de vangsten nul. Met de kentering en tevens ons laatste uurtje vissen kwamen er weer wat visjes boven. Willem die naast me stond wist het laatste half uur twee botten te vangen en ook Niek draaide een fint boven. Ik stond nog steeds op nul. Het zal toch niet dacht ik....!! Maar gelukkig met nog zeven minuten op de klok ving ik ook een bot. 35 cm. snel nog een keer ingooien terwijl Niek riep dat er nog maar een minuut te gaan was. Het is bij die bot gebleven maar gelukkig van de nul af. Bij het Zijpe heeft Pim Troost gewonnen met ruim 12 meter vis. Bij Dreischor wordt het eerdaags bekend gemaakt. Morgen met Niek, Johan en Willem naar Kloosterzande om mee te doen met de wedstrijd van de Vogel. Jullie lezen het weer

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 15 september 2012 ===


Vandaag de eerste dijkwedstrijd na de zomervakantie van WSV-Reimerswaal.

Gevist bij Waarde 11 oftewel de radartoren bij Kruiningen. Aantal deelnemers: 16 senioren en 8 junioren. Wat zou het gaan worden vandaag ? Nou , Dennis zou het wel even laten zien , gelijk de eerste 2 draaien vis , zeebaarsjes van rond de 18 cm. Die zaten ieder geval alvast in de pocket . Die konden ze niet meer afpakken.

En zo ging het over heel de linie , daar zag je een zeebaarsje , daar , maakte niet veel uit waar je zat was mijn idee. Buurman Mol had na 2 uur vissen al 5 stuks op de kaart , ik had er toen nog maar één . Maar toen begon het bij mij ook te lopen . Binnen een half uur 3 botten , van 24 , 23 , en 22 cm. Maar die Koen hè ..... hij zat naast me vandaag , en hij had nog steeds niks. En nu kap ik ermee , hoorde ik hem zeggen , weg met de feeder , mn ramstok moet ik nu hebben. En ja hoor , ..... he buurman , ik heb je lijn binnen gedraaid hoor , hij ligt daar een metertje uit de kant . Muurvast om met je handen binnen te halen natuurlijk , dus ja , eerst maar heel de lijn binnen gedraaid en toen de hengel over de onderlijn gewipt en floep , los. En jawel , laar daar nu nog een baarsje aanzitten ook . Dat was dus nr. 5 van vandaag , en daar bleef het bij . Koen ..... nog bedankt he . volgende keer mag je weer naast me zitten hoor.

Maar wat had de rest gedaan , had wel wat horen waaien van 4 , 5 , 4 , we zullen het wel zien. Vandaag met 106 cm. mooi 2e geworden . Niet verwacht , dus dat was een extra meevaller . Dennis 2e bij de junioren , ook mooi. Hij had 72 cm. De winnaar bij de junioren 2 cm. meer. Zo , weer voldaan thuis , nog lekker bijgekleurd  op deze prachtige middag . Wat wil een mens nog meer? Over 2 weken met een delegatie van de club naar het NK-jeugd in de Europoort . Deze  jongen mag weer mee als controleur ..... kijken of de club weer net zo'n mooi resultaat kan neerzetten als vorig jaar . Boys ..... zet hem op hè. 

Groeten ,

 

 

 E. de Rooij=== Zaterdag 15 september 2012 ===


Met HSV Dreischor naar "de overkant".
Vandaag visten we onze 5e competitiewedstrijd met HSV Dreischor. Door allerlei redenen waren we maar met een klein clubje, er verschenen 14 deelnemers aan de start. Deze keer zouden we vissen op lage nummers van het "Orisantparcours" bij Colijnsplaat. Klokslag twee gingen de loodjes voor de eerste keer te water, en binnen een half uur waren er al twee deelnemers van de lage nummers met vis. Bij de eerste draai ving Huib al een fraaie bot, Wessel was bij de tweede draai al goed voor een bot een een haring. Daarna viel de stroming helemaal weg en viel de visserij stil. Hierdoor kregen de krabben de kans om de haken nog sneller leeg te vreten. Tijdens de kentering werden er nog wat kleine grondels gevangen. In het eerste uur van het afgaande tij kwamen zowel de stroming, het groen als de vis nog even terug. Ook nu werd de wedstrijd beslist in het laatste half uur. Toen waren er nog botten voor Willem en Dennis op de hoge nummers terwijl Wessel op de lage nummers nogmaals twee vissen liet noteren. Ik mocht zelf vlak voor het einde van de wedstrijd nog een fint op de meetlat leggen. Na 3 uurtjes vissen waren er in totaal 10 vissen gevangen. De eerste plaats was voor onze meesterbottenmepper Wessel, zijn 4 vissen waren goed voor 102 cm. Willem viste op zijn thuisparcours een tweede plaats bijeen met 2 botten en 57 centimeter. Verder gingen de punten naar Dennis, Eric, Niek en Huib met achtereenvolgens 35, 31,30 en 29 centimeter. Helaas moest de wedstrijd om vijf uur afgeblazen worden, ondanks dat er nog stemmen opgingen over verlenging. Met een hele middag zon, geen neerslag een een lekker windje over het parcours was het goed toeven aan "de overkant".
    
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 15 september 2012 ===


Vrijdagavond 14 september nog even gaan vissen in Zoutelande. De eerste drie uren niets gevangen maar dan rond 22 uur begon de vis wakker te worden ( opkomend water). Op nog géén uur 2 grote botten en nog twee kleinere exemplaren. Toen was ons aas helaas op ...Willem Kvis=== Zaterdag 15 september 2012 ===


7e wedstrijd competitie Eef Hoek Hengelsport

Vismaten,

Vandaag vrijdag de 7e competitiewedstrijd alweer van Eef Hoek Hengelsport! Ditmaal moest het weer gebeuren in de Nieuwe Waterweg maar eerst moesten we ons verzamelen in de hengelsportzaak wat aardig op een clubhuis begint te lijken. Iedereen druppelde binnen en ik had bijtijds het aas in de koelbox gedaan zodat we op tijd wegkonden. Toen iedereen er was konden de nummers opgenoemd worden waar iedereen stond en konden we vertrekken.

Ditmaal werd er besloten om achter de kering te gaan vissen i.p.v. ervoor. Vele wenkbrauwen fronsden al want voor de kering heb je dieper water.Maar afijn de organisatie beslist en we gingen op pad. Ik had nummer 1 getrokken en dat was in het volgende vak tussen de strekkers na de vuurtoren! Op het gemak konden we ons posteren alleen er stond nog een poefje wind die net iets te lastig was om de feeder te gebruiken. Het werpkanon de Shimano opgetuigd en de K2 Red Metal met zachte top. Die moest het voornamelijk gaan doen onder het kantje want de verwachting was dat daar het moest gebeuren. Om 21.00 uur dan het verwachte beginsignaal en zo ronde de 16 onderlijnen vlogen het sop in. De meesten uiteraard dichtbij zo ook teammaatje Marcel IJzenbrandt die op nummer 2 stond. Hij pakte in de begindraaien al gauw vis en toen ik bij hem kwam had hij al 3 vissen in de tas. Ik had zelf geen stootje gezien. Het aas ging er niet af en de foampjes die ik gebruikte gingen erna ook weer af want op dat moment werkte het niet.

Dan maar krabben vangen want die zaten er zat. Het aas vloog er nu af en na een anderhalf uur toen Marcel op 5 vissen zat was ik het al behoorlijk beu want ik stond nog steeds op die gehate 0. Overigens was het overal behoorlijk sprokkelen voor een visje en ik was niet de enigste met een 0. Enfin ik besloot toch om de foampjes erop te doen om aas te sparen en om toch een stuk verder te gaan vissen. We lagen op 30 meter te vissen met tussendoor een verre worp maar nu besloot ik de lijn eens op een meter of 60 te leggen. En waarempel er kwam vis uit een botje had zich verschalkt. De draaien die erna kwamen leverden gelijk 2 baarsjes en een botje dus dat ging lekker en stond ik op bijna gelijke hoogte van Marcel. In de hoop dat het elders wat minder ging trok ik de daaropvolgende draai een grote fint uit het water vermoedelijk dat het door de foampjes kwam doordat dit nogal dwarreld boven de bodem. 5 vissen nu en het devies was doorgaan en het hielp nog ook. Een doublet botjes kwam erbij en met Marcel was het nu echt wie het laatste visje zou vangen.

10 minuten voor het eindsignaal draaide ik de lijn strak om de beet beter te kunnen registreren maar dat ging niet want de hoofdlijn liep helemaal naar rechts. Hoe kan dat nou weer mompelde ik en mopperend strompelde ik naar beneden het gladde talud af. Ik moest een behoorlijk eindje naar rechts lopen om de hoofdlijn van achter een rotsblok te halen en na het strak draaien van de lijn voelde ik een vis bonken. Een mooie baars dacht ik en voorzichtig dirigeerde ik de vis naar de kant. Na een aantal minuten kwam de vis eruit en een mooie diklipharder was mijn deel. Gauw naar boven met die vis anders was ik hem kwijt. Na meting bleek deze harder een mooie 62 cm te zijn. Al gauw was het eindsignaal daar en konden we opruimen. Na bij elkaar gekomen te zijn onder het genot van een biertje de vissen gemeten en geteld. Had ik met Marcel dan toch 8 vissen en mocht ik blij zijn met die 2 bonusvissen van behoorlijke lengte. Gezien het aantal en de lengtes mag ik deze keer een 1 neerpennen in het klassement want volgens ons kwamen andere vissers er niet aan. De visserij was matig in de Nieuwe Waterweg maar verrassend is het altijd zeker. Nu opmaken voor de clubwedstrijd van de Zeenaald van morgen en zien we wel weer wat er van komt!

       Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Vrijdag 14 september 2012 ===


Vandaag mijn aas op gemaakt,weer bij Neeltje Jans' nu aan de binnenzijde ivm de harde wind.waren net optijd want nu werd het wel wat drukker op de stek,maar wie dan ook,er is geen beetje gezien,waar is de vis gebleven in de oosterschelde,gevist met zagers,inkvis en kunstaas en opkomend tij,Benny=== Vrijdag 14 september 2012 ===


Woensdagavond wormen wezen steken, en gisterenavond gevist van half 7 tot 10 uur.

Gekozen voor een stek waar ik al jaren niet was wezen vissen.

Dus niet met al te grote verwachtingen de eerste hengel ingegooid.  Toen ik aan mijn tweede hengel bezig was al een mooie beet, maar helaas een misser.

Maar de avond begon dus hoopvol. Met de krabben viel het in het begin wel mee, maar later was het aas er toch vrij vlug af,

Wel nog wat materiaal verspeeld i.v.m. de oesters. Dan toch na een half uurtje een paling van 40 cm.

Even later ging mijn hengel behoorlijk tekeer en nu een paling van 74 cm !!!.

Later regelmatig beet , dus dat viel mij geenszins tegen. Aan het eind van de vissessie was de vangst : 6 paling , 1 grote bot en een scholenbaarsje.

Binnenkort nog maar eens op deze oude stek proberen.

Tot een volgend bericht,

Jan B.

 jan b=== Donderdag 13 september 2012 ===


Gister en vandaag paar uurtjes wezen baarzen op een strekdammetje op de oosterschelde nabij de kering. Gister 5 baarsjes , 2 kleintjes , 3 mooie waarvan de grootste. 50 cm. Vandaag zelfde stekje en op bijna dezelfde tijd als gister, uur verschil getijde meegerekend , vis gevangen, nu 3 stuks, 1 kleintej, 1 van 50 cm en 1 van bijna 60cm. Leuke sport aan de hengel , al les gevangen aan een rapala. Morge weer proberen.

Davisje=== Donderdag 13 september 2012 ===


Vandaag weer eens bij Neeltje Jans' onder aan de voet geprobeerd,redelijk weer ,wind z.w 4 in de poepert,opkomend en er overeen ,maar bij aankomst geen mens te zien en dan wordt ik al nerveus,normaal is het er altijd redelijk druk,en ja hoor geen beet gezien,niet aan de zager,of inkvis,dus veel aas over, ga morgen nog aar eens proberen. BennyBenny=== Donderdag 13 september 2012 ===


Nadat dat ik er de hele zomer er niet was geweest, afgelopen dinsdag samen met een vis maat van mij maar weer eens naar de eemshaven geweest. Gevist met opkomend water. over de vangsten kan ik kort zijn, niets dus. Het stikt er van de krabben.

Mijn maat is ook nog bezig geweest met en botlepel, maar daar werd bij het binnendraaien de pier ook gewoon afgevreten. Nog een maandje wachten en dan maar kijken of de wintervis er is.  

groeten, Jandv jandv=== Donderdag 13 september 2012 ===


Afgelopen vrijdagavond 7 september ben ik met een maat gaan vissen. Overdag was de er wind 2 tot 5 vanuit het westen. De verwachting was dat de wind helemaal weg zou vallen. Een perfecte avond om op tong te vissen. Maar de laatste keer aan Domburg ving ik alleen tongetjes tot 23 cm ver weg. Op een afstand die mijn maat niet haalt. Aan het nieuwe slufterstrand hadden we in een wedstrijd van de Zeenaald al eens een aantal zeebaarzen gevangen. Deze werd ook dicht onder de kant gevangen. Dus op naar het Slufterstrand.

Er was een lichte branding. Er stonden al een aantal vissers. Wij zijn ruim erbuiten aangesloten. Voordat ik mijn tweede hengel in orde had zag ik al een aanbeet die ik miste. Gelijk vers aas en terug ingegooid. Binnen een kwartier mijn eerste zeebaarsje van rond de 30 cm netjes onthaakt en teruggezet. Daarna ving mijn maat er 2 van dezelfde lengte gevolgd door een bot. Het was inmiddels donker geworden. De lichten gingen overal aan behalve bij ons. Zoveel mogelijk zonder licht en als het niet anders kon achter de paraplu en met je rug naar de zee. Na ruim een uur zonder visvangst zagen we de eerste al vertrekken. We hadden ruim voldoende zelf gestoken zagers het was prachtig weer en hadden ondanks dat we weinig gevangen hadden nog geen zin naar huis te gaan.

Mogelijk dat met het wisselen van het tij de vis zou komen. Ons volhouden werd beloond want ineens was de vis er. Bij toeval voelde ik bij het strak draaien een knoopje in de lijn. Aan deze hengel begon ik vis te vangen. De meeste bleven echter met een lengte van rond de 30 cm. Nadat ik mijn maat gewezen had op de branding en de afstand waarop ik viste lukte het hem ook weer baars te vangen. Uiteindelijk had ik er 14 stuks de grootste was 47 cm net geen 1,5 kg  mijn maat had er 7 waarvan de grootst twee; 58 cm (2,2 kg) en 61 cm (2,5 kg)  Al met al een geslaagde avond met een leuke vangst.

Rudi Vercruysse  Cordes Travel TeamRudi=== Woensdag 12 september 2012 ===


Gisteravond wezen vissen op mijn vertrouwde stek de Noordpier Wijk aan Zee, nog geen kwartier rijden vanuit mijn woonplaats Amsterdam (als je tenmisnte mijn snelheid aanhoudt ;)   )

gevist met twee stokken, wapperlijn aan het jojosysteem en stalen afhouders. Een stok net achter de stenen en de ander met de Penn Surfblaster 8000 een ongekend eind richting de horizon gesmeten (sjemig wat een lekker molen is dat zeg!). Afijn, genieg reclame. Gevist net na de bocht. Op wat krabben na niets gevangen, totdat de schemering in sloeg kwam het lekker op gang. Veel klein spul en wat dikke tongen en een zeebaars, zelfs een verdwaalde gul van 62 centimeter!

Ik kan eerlijk zijn, heb alles meegenomen, ook het ondermaatse. las net weer het bericht van de Supertrawler Margiris die vanuit IJmuiden vertrekt naar Australie om maar liefst 18.000 ton (dat is 18 miljoen kilo!!!!) horsmakreel te vangen. Denk niet dat daar iemand aan boord staat die de ondermaatse visjes er uit haalt en netjes terug gooit. Laat ze maar eerst die wanpraktijken die aan de orde van de dag zijn aanpakken en dan pas mij die gister 17 vissen mee naar huis heeft genomen. 18.000 ton man man man doe toch normaal kan het niet wat minder? 

vangse allemaal!!Marco=== Woensdag 12 september 2012 ===


Gisteren wezen vissen op de nieuwe Maasvlakte. Eerst in alle vroegte zagers inslaan bij Kees en op naar de stek. Er stond een flinke zuidwester, donkere wolken pakten zich samen en af en toe viel er een bui. Goed dat ik mijn waadpak en regenjas bijhad. De omstandigheden leken prima, maar helaas geen visje kunnen haken. Ook de buren vingen niks...

Verkast naar de nieuwe waterweg, waar het op een postzegel na niks was. Het blijft vissen. Wel een dagje lekker uitgewaaid, volgende keer beter!

 

 Gökhan=== Woensdag 12 september 2012 ===


Afgelopen Zaterdag van 1800 uur tot 2100 uur aan de zwarte polder in nieuwvliet-bad wezen vissen. Ondanks de mooie dag/avond helaas niks gevangen ook verre worpen mogten niet baten, gevist met pieren en zager.

 Hans Wessels=== Woensdag 12 september 2012 ===


Ruigweervisserij

Gisteravond nog even met de stokken op pad  geweest. Gezien het ruige weer en opkomend tij had ik de zinnen gezet om baarzen te gaan vangen op een Schouws recreatiestrand. De overige visvrienden hadden geen tijd, en dan was er ook nog iets met voetbal of zo, dus ik ging alleen. Aangekomen op de stek bleek er veel minder branding te zijn dan gehoopt en ook de wind viel vrijwel weg, dus het waren niet de gehoopte ruige omstandigheden. Toch zo rond half acht de eerste worpjes gedaan met een lange wapperlijn aan een jo-jo-systeem op de ene, en stalen afhouders op de andere hengel. Als aas afwisselend mesheften en zagers. Over de eerste twee uren was er behalve een fraaie zonsondergang niets te melden, dus besloot ik er vroeg mee te kappen. Bij de laatste draai om tien uur kwam er toch nog een baarsje op de kant. Komende weekeinde is het weer druk op de visserijkalender, zaterdag de 5e Dreischor wedstrijd aan de Oosterschelde. Zondag vissen we de 3e Deltawedstrijd aan de Westerschelde, bij de mannen van de Vogel, zie http://www.zhvdevogel.nl/

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 12 september 2012 ===


Eindelijk tijd om met aas te gaan vissen na veel gepiel met kunstaas laatste maand wat geen succes was voor mij. nu maar weer op mijn vertrouwde stekkie bij het kustlicht gevist.  gevist van 16.00 tot 21.00  met resultaat 7 stuks platvis van 4 verschillende soorten maar allemaal te klein.

volgende week nog eens proberen met gunstiger tij in de avond.Marco=== Dinsdag 11 september 2012 ===


Gisteren mijn 2 hengels gaan uitwerpen in zeeland op jacht naar de tong,gevist met pieren en zagers van 16u tot 22u. Er stond een vrij strakke wind.

Van 16u tot 20u slechts 3 beetjes gehad waarvan ik 1 zeebaars van 36 cm kon verzilveren gevangen op de zeepieren.(teruggezet natuurlijk)

Vanaf het donker werdt kreeg ik opeens volop beet op beide stokken,ik heb op de laatste 2 uurtjes van mijn vissessie nog 9 botten en een dikke paling van 75 cm en 865 gram gevangen.

Zo is mijn vissessie toch nog geslaagd

 gutte=== Maandag 10 september 2012 ===


Gisteren een avondje wezen vissen nabij Bruinisse. Mooie avond maar de vangst viel wederom tegen; 1 krab en verder alleen maar blanke haken. Jammer, volgende keer beter.Florian=== Maandag 10 september 2012 ===


Dijkpaal 1793

Zaterdag as beginnen de wedstrijden weer, dus was het gisteren de hoogste tijd om nog eens te gaan oefenen want het is alweer een dag of tien geleden dat de spullen uit de schuur zijn geweest. Gekozen als stek voor dijkpaal 1793 vanwege het doodtij en niet al te veel water, het is hier lekker diep, dicht bij een vaargeul en ook met laag water kun je hier nog wel een visje vangen. Gevist met 2 hengels voorzien van alle variaties aan 2 haaks onderlijnen, afwisselend voorzien van pieren en zagers en een combinatie daarvan. Direct na dat ik de eertse lijn had ingeworpen, al een stevige aanbeet wat direct een mooie bot van 29cm opleverde, dus binnen een minuut al vis dat beloofde veel goeds. Het duurde echter meer dan een uur voor dat de volgende aanbeet zich liet zien en het een klein botje opleverde wat aan de waterkant er ook nog af viel en zo dus aan de meetlat en het foto toestel ontsnapte. Verder geen beetje meer gezien en bij het kenteren van het tij waren al de krabben naar deze kant van de Oosterschelde gekomen want binnen 5 minuten was alles kaal. De proef op de som genomen door 1 aaslijn te voorzien van 3 zagertjes en de 2e aaslijn te voorzien van 5 pieren, de wekker op de mobiel ingesteld op 5 minuten en jawel hoor geen draadje aas meer aanwezig. Na ruim 3 uur vissen de aaskranjes leeg, ingepakt en ondanks het mooie weer toch wel teleurgesteld naar huis vanwege de vangsresultaten op deze stek, die bij alle eerdere sessies wel wat meer vis en variatie in soorten vis opleverde. Jammer maar de volgende keer beter en nu alles maar weer in orde maken voor zaterdag as voor de 5e competitie wedstrijd van HSV Dreischor met hopelijk dan een goed resultaat en wat meer vis.

Wordt vervolgd en de groeten uut 't peeland,

Willem

  Willem Westerweele=== Maandag 10 september 2012 ===


Hallo,

Van het weekend naar de Zeeuwse kust geweest en ondanks de zomerse drukte even kunnen vissen op de zeebaars.
Net daarvoor de toeristen de stranden en het zeewater massaal gingen innemen heb ik 2 zeebaarzen kunnen vangen.
Een van 40 cm en de ander was 50 +. De baarzen gevangen met de Daiwa X-Roll.
Ondanks dat ze er niet in grote getalen zaten, blijft een aanbeet en run op een kleine spinhengel een traktatie.
Het is te hopen dat de baars na het samenscholen nog een tijdje langs de kust trekt om zich vol te vreten met aasvis.

  

Groeten,Silverbrax=== Maandag 10 september 2012 ===


Hi,

Hierbij nog een verlaat vangstberichtje van gisteren.

4 kleine baarsjes gevangen, waarvan 2 figureren in onderstaand filmpje. Speel af in HD en veel plezier;-)

Grtn

Shoreliner

http://www.youtube.com/watch?v=7_GBHmZppFgShoreliner=== Maandag 10 september 2012 ===


Klappers na PKC3

www.korpsvissen.nl 

Voor de derde competitiewedstrijd trokken de deelnemende zeevisteams naar de meest noordelijke stek van dit jaar: het strand van Wijk aan Zee. De organiserende verenigingen Zeevissen.com en Zeevistips.nl hadden in de voorgaande maanden alles op alles gezet om in overleg met gemeente en strandbedrijven niets aan het toeval over te laten. Het fantastische weer trok echter veel badgasten en dat is iets wat vooraf niet is te voorzien. Gelukkig bleek dit niet tot grote problemen te leiden, alhoewel het vissen vangen er niet gemakkelijker op werd.

In de dagen voor de wedstrijd gaven de vangsten een wisselend beeld. De verwachting was dat met de zwakke westenwind vandaag gerekend mocht worden op redelijke vangsten. Om 10.00 uur klonk het beginsignaal en gingen 150 onderlijnen van 30 teams het water in. De meesten kozen ervoor om kort aan de kant in het zwin te vissen en inderdaad kwam er hier en daar een botje boven.

Anderen gaven de voorkeur om over de eerste zandbank op afstand te beginnen en ook deze keuze bleek resultaat te hebben. Toch was het moeilijk om “van de nul af te komen”. Halverwege de wedstrijd had zeker de helft van de deelnemers nog geen vis gevangen.

In het laatste uur begon de vis fanatieker te azen en konden de meesten vis ter meting aanbieden. Niet alleen botten, maar ook zeebaarsjes gaven nu acte de présence. In vak D ving Lies Wijnhorst zelfs een harder van 59 cm, voorafgegaan door een spectaculaire dril. Om 14.00 klonk het eindsignaal. Dat was tevens het sein voor de badgasten om massaal bezit te nemen van de zee.

Terug in verzamellocatie Het Strandhuis zochten de deelnemers de schaduw op en werd geïnformeerd bij de teamgenoten én andere teams naar de resultaten. Al snel werd duidelijk dat er in de top van het klassement grote veranderingen waren opgetreden. Het Zeehengelsport / PENN Strandvisteam eiste de dagwinst op en steeg naar de 2e plaats in het tussenklassement. Het team van de Zeebaars Scherpenisse, winnaar van 2011, eindigde als 2e en voert nu het klassement aan. Bluewater Fishing werd vandaag derde. Grote verliezer was het Greys-team dat door een eennalaatste plaats duikelde in het klassement.

Op zaterdag 6 oktober wordt de competitie in Cadzand vervolgd.

10 november            Hoek van Holland            Strand Hoek van Holland            09.30 - 13.30

  Korpsvissen.nl=== Zondag 09 september 2012 ===


Afgelopen vrijdag op zaterdag met z'n vieren vanuit Flupland vertrokken richting Domburg. Weer naar de golfbaan gereden. Vanwege de drukte in het vak waar we eigenlijk wilde gaan staan, zijn we een paar vakken eerder gaan staan. Helaas veel wier, vooral als je rechts stond. Links naast de palen viel het wel mee. Helaas viel de vangst tegen. Ook stond er veel stroming en was er een flinke golfslag.

Al met al 6 tongen gevangen. Dat is erg mager, gezien onze vangsten van een aantal weken geleden. Afijn, het was gezellig en volgende keer beter!

* het weekend ervoor hebben we nog met z'n tweeën bij Strijen op de Oosterschelde gevist. Duikersparkeerplaats bij het gemaal. We hadden toen 2 palingen, 1 kreeft en een mooie tong. Wel met loodlifters vissen daar, want je bent daar zo je onderlijn kwijt.Jaco=== Zondag 09 september 2012 === Mooie morgen op de Maasvlakte met Johan en Hans!  

Vanmorgen ging om 4.50 uur de wekker (auwwww),maar ik was al ruim van te voren wakker,en ook Hans en Johan waren al voor 4.00 uur wakker vertelden ze.............want het kriebelde weer;) Om 5.10 uur de boys opgehaald en richting Maasvlakte. Zaterdag schitterend aas en nog wat spulletjes gekocht bij Nol en Jack Jurgers uit Bergen op Zoom......die trouwens binnenkort een heel mooie (veel grotere) nieuwe Hengelsportzaak gaan openen aan de Parallelweg achter het spoor in Bergen op zoom!!!!....Mannen succes alvast,maar met zo veel vaste klanten/service en scherpe prijzen gaat dat vast lukken!!!!!

Om 6.00 uur gingen de eerste onderlijnen richting Hoek van Holland,en er kwam direct vis boven.....allen veel te klein!! Kleine wijtinkjes en papgulletjes haalden we boven door ver te gooien,dichtbij was het helemaal niks,er stonden 2 buurmannen naast ons al de hele nacht te vissen met nog steeds een dikke nul doordat ze te dichtbij visten.....al bij al,slechte visserij dus. Na dik 5 uur vissen had ik 13 ondermaatse wijtinkjes,2 maatse scharren en een zeebaarsje boven getoverd,Johan had er totaal 5,en Hans hield het met zijn splinternieuwe 4,75 mtr lange Fujika KW stok uit portugal geimporteerd op 11 visjes! Toch weer een gezellige ochtend gehad aan het zilte nat!  

A.s vrijdagavond vis ZHC de Makreel de avond-bootwedstrijd met de Dolfijn van de familie van As uit Tholen (Bergse diepsluis) En zaterdag begint het 2e deel van de Competitie alweer...........weer een leuk weekendje voor de boeg dus!!!  

Groetjes........en draai ze eruit!!!

 

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 09 september 2012 ===


Lekker weer en na de vangstberichten op zoutelande toch maar hengels gepakt en aas gehaald jeff op gehaald en vissen maar Eerst naar domburg geweest over de vangst kort 1 visje gevangen ( jeff ) een gulletje diemte klein was toen maar verkast naar zoutelande Want ja daar is door 1 iemand 22tongen gevangen nou we zouden niet weten waar maar in 4 uur lang 2 kleine postzegels gevangen Dit wijst er weer op dat niets is wat het lijkt toen spullen gepakt en terug gereden naar zwijndrecht Kenneth & jeffKenneth=== Zondag 09 september 2012 ===


hallo ben gaan vissenvrijdag 07-09-2012 in westkapelle voor de vuurtoren van 12 uur snachts tot 9 uur   smorgens de vangs was goed11 zeebaarsen van 6 onder de maat die zijn terug gezet en ook een schar en omstreek 7 uur toen de zon op kwam twee makrelen  met de pieren  laats hab ik ook twee horsmakrelen  snachts met pieren niet te geloven maar waar ik snap het niet maar ben wel blij met de makrelen  ga ze deze week roken ps de maatse zeebaarsen ook  zijn net zo lekker als makreel  gerook.

groeten en tot volgende keer   matMAT=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Vrijdag 7 september na een aantal maanden eindelijk weer eens een zeevistrip kunnen plannen. Na onlangs een leuk artikel te hebben gelezen in Het visblad over het vissen op de nieuwe maasvlakte, vol goede moed daar naartoe gereden. De nieuw aangelegde stranden zien er schitterend uit, prachtige parkeerplaatsen, voldoende afvalbakken etc., echt helemaal toppie. Het was heerlijk zonnig weer, er stond een wereldbranding, maar.........geen zeebaars helaas. Gevist van ongeveer 17.00 uur tot 22.30 uur (rond 20.00 uur hoog). Diverse onderlijnen geprobeerd, dichtbij gevist, ver weg, verse pieren, verse steekzagers, gezouten aas, niks mocht baten. Uiteindelijk ving Eric een kleine wijting en Jan een kleine bot. Bij mij bleef te teller op nul staan. Ook de andere vissers die er waren hebben wij in elk geval geen vis zien binnenhalen.

Wat ons wel meteen opviel was dat het op onze plek -nabij het gebouw van de reddingsbrigade- ontzettend ondiep is. Eerst dachten we nog dat we zodra het water zou zakken we vanzelf dieper zouden kunnen bereiken, Ik las immers een poos geleden dat op de meeste plekken op de nieuwe vlakte veelal 20 meter diep water makkelijk binnen werpbereik ligt. Maar zelfs een paar uur na hoog water en ook bij verre worpen, liep er geen centimeter lijn meer van de molen, zodra het lood het water raakte. Een rare gewaarwording. Het is er gewoon heel erg ondiep dus. Wij hebben in het verleden elk jaar wel een aantal keren op de "oude" maasvlakte gevist en waren daar redelijk bekend. Dit was voor ons de eerste keer op de nieuwe maasvlakte, dus misschien hebben we per abuis op de verkeerde plek gestaan. Voor de mensen die er reeds bekend zijn, wij stonden dus nabij het gebouw van de reddingsbrigade, bij de blauwe palen.

Na een ontzettend zonnige en gezellige maar helaas nagenoeg visloze dag rond 23.00 uur weer naar het Brabantse vertrokken.  

Alvast bedankt en vis ze allemaal!

Houdoe, Jan, Eric en René

Zeevisclub Altijd Wè

 

  René=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Vrijdag gaan vissen tegenover de golfbaan in Westkapelle. Van 10u tot 14u.Geen tik gezien.Daarna naar Vrouwepolder ook daar was het na een klein botje niks.

We worden er een beetje moedeloos van.Maar houden vol. Probeer voor een haai te gaan.Iemand tips?  

Jan uit OlenJan Schoors=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Gisterenavond mijn laatste aas op wezen vissen aan de dijk bij Ritthem. Na een goed uurtje was mijn aas op en was ik precies voordat de voetbal begon thuis. Ik heb 2 keer beet gehad, waarvan ik 1 beet kon verzilveren n.L. een baars van 42 cm. Toch niet voor niks geweest dus. Volgende week weer werken, dus iets minder vissen.

Groeten Jan B.

 jan b=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren met Henk nog een sessie gedaan in de buurt van de Zeelandbrug. Henk was er om half acht ik rond acht uur. Het aas was deze keer een stuk verser dan woensdag. Toen lagen de vliegen aan de rand van het krantje te kotsen zo slecht was het aas. Het was een heerlijk weertje maar de vangst was uiterst mager. ieder gevist met twee hengels en dat leverde welgeteld vier vissen op. Voor Henk een mooie paling van rond de 55 cm en voor mij een mini scholletje een bot en een mooie tong van 34 cm. De krabben waren vertrokken want je aas bleef ruim een kwartier op zitten. Ik heb het wel is anders meegemaakt. Al met al toch weer lekker gevist, maar de Walcherse stranden gaan toch ook trekken als ik het zo is lees.... 

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Ja Avl, wat een paar 100 meter strand voor verschil kunnen uitmaken, alleszins na mijn bedroevende sessie van afgelopen donderdag te Zoutelande nog maar eens mijn ouwe getrouwe waaslandhaven/scheldeinkom te Kallo, nabij Antwerpen, nog eens opgezocht vrijdag 07/09/12. Natuurlijk is dit niet echt een typische zeevisstek (je hebt hier getijdenverschil van zon 4 meter maar hoeft niet te verkassen, gewoon lekker relax uit de auto vissen bij slecht weer en in de ligzetel bij mooi weer) maar 100km het binnenland in is hier nog prima zeevis te vangen. Als aas zelfgetrokken steurgarnaal (na 2x trekken had ik al ruim een kilo aan grijze en steurgarnaal!) de vangst dan, 1 paling, 6 handdikke botten en 1 tong. Alles gevangen op steurgarnaal, de grijze noordzzegarnaal word hier compleet genegeerd! Gevist van laag naar hoog. (16.00 - 22.00u) wel pas vanaf zonsondergang beginnen vangen. En vanavond opnieuw.de peulschil=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Hallo medevissers!!

Afgelopen week 2x op Zoutelande gestaan en wat een feest!!! Ik lees net andere berichten maar ik stond er toch ook echt woensdag en donderdag en ook mijn vangstbericht is iets anders qua inhoud. Woensdagavond, locatie kustlicht, gewoon het eerste strand rechtdoor. Gevist vanaf 21.30 tot 01.15. In totaal 22 tongen en 2 scharretjes, 3 tongen ondermaats dus retour. De grootste was 38 cm, van krabben geen last gehad! Alles gevangen aan kweekzagers, pieren moesten ze niet.

Vanwege deze goede vangst donderdag weer terug, zelfde locatie. Ditmaal m'n buurjongen mee om ook eens een strandsessie mee te maken. Nu gevist van 21.30 tot 01.00, de vangst 7 maatse tongen, 1 ondermaatse en een minibot. Wederom geen krabben en alles aan kweekzagers!

Het tij is nu even droevig dus eind volgende week gaan we weer! En voor de vaste lezers, ik ben die visser die 2 weken geleden z'n hond kwijt was! Deze was op Domburg 5 stranden teruggelopen naar de auto. Daar opgevangen door passerende fietsers en afgeleverd aan de Dierenambulance. Klein rekeningetje van 35,00 maar wel mijn trouwe vriend terug!! THX.

Vangse allemaal.AvL uit Kapelle=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Hoi

Donderdagavond gevist bij Cadzand met Adrie van 2200 Uur tot 2.00 Uur Met leeg lopers het was prima vis weer de vangst .

Adrie 2 tongen en ik 5 tongen .

gr Adrie en Imarimar=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Donderdagavond de Zeeuwse rivièra, zoutelande, nog eens opgezocht, gevist van 17.00u tot 02.00u. hoog naar laag en nog 2 uur van laag naar hoog. Onheilspellend; heel de avond/nacht was ik de enigste visser die op het strand stond dus dat voorspelde niet veel goeds. Klare hemel maar wel een bij momenten strakke wind. Van de stroming heb ik ditmaal niet veel last gehad zoals der vorige keren in zoutelande maar dat zal ook wel te maken hebben met de 250grams oostendebonken die het boeltje ter plaatse moesten houden. De vangst: een dozijn krabben (ik denk dat de vissen gewoonweg geen plaats meer hebben voor te liggen, zoveel zitten er....) al deze krabben zijn retour zee gegaan als vers gemaakte krabsla. tussendoor wist ik slechts 1 pladijs te vangen. 1kg zagers erdoor gevist dus maw 1 pladijs voor de schappelijk prijs van € 40 (aas + diesel) maar kom we zijn weer eens buiten geweest.de peulschil=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Woensdag 05/09 gevist op het westerstaketsel in Nieuwpoort. Laag water om 23.30 u. Gevist van 20.30 u tot 01.00 u. 12 tongen, 2 scharren en 2 palingen. Vismaat Sven ongeveer hetzelfde. Gevist met Franse tappen. Ondanks de harde wind, wel een mooie visavond gehad. Michiel en SvenMichiel=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Beste visvrienden,

Ik las enkele berichten van cadzand, ik was daar ook gisteren avond ( zwartepolderweg ) stond iets rechts van de vuurtoren er stonden zo'n 6 medevissers in de omgeving. twee links en twee rechts. De houten palen twee vissers ik twee vissers en de stenen golfbreker ( voor de lokals ).

Ik lees hier dagelijks de vangstberichten, maar zo houden de meeste vissers zo veel mogelijk geheim ( is toch een hobby en geen broodwinning ) twee vissers links van mij samen 1 tongetje , de man rechs van mij nul en de visser daarnaast ook 1 tongetje. Ikzelf heb gevist van 21.20 tot 01U. Na het keren van het tij niets meer gezien. in de drie uur vissen op afgaand water kon ik 6 tongen landen, eerder wat beten gemist haken niet zo scherp meer maar na het vervange van nieuwe haken bleven ze mooi hangen.

Twee zwemmen weer zo rond de 22-25 cm de andere vier gingen mee huiswaards 28 - 28- 33 en 35 het kan dus al is het voor mij niet zo goed dit jaar op deze lokatie. Gevist met Zagers ( Loze vissertje )

drie stalen afhouders 20 cm ankerlood 150gr fluo carbon onderlijn met haakje 6 op de onderlijn 1groen fluo pareltje en tussen de onderste en de middelste afhouder een rateltje. Of dit de vangst heeft gegeven ... maar ben daar al jaren goed mee. iedere 10 minuten maximum haalde ik in om het kale staal weer van zagers te voorzien wat bij sommige meedevissers pas na 20 min. gebeurde.

Vangen die laatste tongen...Bart V.=== Vrijdag 07 september 2012 ===


hallo visvrienden en vriendinnen
gisteren avond gaan vissen in de omgeving van cadzand, over het vissen kan ik kort zijn
nul komma nul ,veel volk op het strand maar beet krijgen was iets anders, niemand

in mijn naaste omgeving heeft beet gekregen ,dus dat wil wat zeggen. de krabben waren zeer aktief,gevist tot 1 u ,lw om 0.20u, wel ne mooie avondde volgende maal beter, vang ze, en laat er nog een paar zitten tegen de volgende maal dat ik kom,

groetjes facteurken.EECKHAUT WILLIAM=== Donderdag 06 september 2012 ===


Hallo,

vandaag, na maanden niet meer gevist te hebben, nog eens een poging ondernomen aan het strand van Cadzand. De dag begon zowaar met een korte regenbui en enkele dreigende wolken maar die moesten al gauw plaats maken voor de zon. Lekker weer maar in de voormiddag toch een stevige wind. Over de vangst kan ik kort zijn. Slecht 1 tong van 26 cm en een massa krabben....Elke draai waren de haken leeg en quasi steeds een krab aan de haak of het lood. Al bij al toch genoten van het zonnetje.

Leo uit het Waasland....Leo=== Donderdag 06 september 2012 ===


Hallo allemaal!

Vandaag weer even het Katwijkse strand opgezocht met vismaat Henkie. Gevist van 15:00 tot 17:30. Laatste uurtje afgaand tij tot 1e uurtje opkomend tij. Gevist met wapperlijntjes en als aas piertjes en zagers. Ik had 3 scholenbaarsjes en Henkie 1 scholenbaarsje. Geen vetpot maar toch weer lekker gestaan en genoten van het mooie weer!

Groeten en vangse! Johan..Johan=== Donderdag 06 september 2012 ===


Nog een avond bij de Zeelandbrug       

Gisteravond nog een paar uurtjes wezen hengelen nabij de Zeelandbrug. Ook bij Dennis stond de viskist al te trappelen achter de schuurdeur om weer eens uitgelaten te worden, dus die ging ook mee. Toen we er rond 7 uur aankwamen liepen we visser Sjaak al tegen het lijf, ook die was aangetrokken door onze kantvangstberichten. Er is blijkbaar veel te vangen in de Oosterschelde, een kotter uit Tholen deed al voor de tweede achtereenvolgende week regelmatig zijn rondjes op de Oosterschelde. Er was al gelijk vis zichtbaar aan de oppervlakte toen we de hengels opgesteld hadden dus ging ik eerst met de verenpaternoster aan de gang.

  

Bij de tweede worp was het al raak en kwamen er twee makrelen aan de kant, eentje ervan wist er nog in de laatste golf te ontsnappen. Even later ving Dennis een makreel gewoon op een geaasde haak de bodem. Sjaak ving een scharretje en een grondel. Verder was de vangerij maar matig, toen het donker was ving ik nog een miniwijting en Dennis nog een schar. Sjaak deed het beter, die had al 2 maatse tongen in de emmer. Zo rond 11 uur was het water te laag om nog comfortabel te kunnen vissen en werden de laatste piertjes en zagers van de kranten geschud om nog een laatste keer in te gooien. Daar kwam bij mij nog een duimdikke paling mee en bij Sjaak zijn 3e tong van de avond.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Donderdag 06 september 2012 ===


Woensdagavond van 21.00 tot 2.00 gevist rechts van het speeltuintje bij zoutelande. Gevist met 2 hengels beide voorzien van 3 haaks paternoster met korte bezemafhouders, als aas steekzagers. Vangst was goed te noemen 9 tongetjes waarvan 8 bovenmaats 2 scharretjes en paar steenbolkjes. Wel wat materiaalverlies gehad maar dit mocht de pret niet drukken Gr JackyJacky=== Donderdag 06 september 2012 ===


Na de goede vangst van maandagavond, gisteren weer wezen vissen op de zelfde stek.

Zelfde onderlijnen, zelfde aas , zelfde stroom, maar andere windrichting.

Of dat de reden van een mindere vangst was , weet ik niet maar de vangst was dus een stuk minder.

Gevist van half 10 tot bijna half 2. De vangst: 1 bot van 25 cm , 2 schar van 25cm en 2 tong (waarvan 1 van 32 cm en een van 22 cm).

Na de laatste keer viel de vangst dus tegen.

Volgende keer beter,  Groeten Jan B.jan b=== Donderdag 06 september 2012 ===


Beste vismakkers,

Ging het vorige week nog zo lekker op de Zandmotor tussen Kijkduin en Monster (zie bericht vorige week), gisteren was met een drama. Ik stond na de lange martelgang al om 06.30 met hoogwater op het strand (alleen). Prachtige zee met een zwakke N wind maar er gebeurde niets. Een paar keer verkassen hielp ook al niet. Rond 13.00 uur ving ik 1 minibaarsje en kort daarna maar ingepakt. Volgenge keer maar weer beter.

GroetCor=== Woensdag 05 september 2012 ===


Deze week nog een avondje kunnen vissen aan het Zeeuwse strand. Het was een mooie avond en gelukkig was de noorden wind niet te hard. Met de pluggen kon je nog redelijk goed ingooien.
Na 10 min. ving ik een mooie baars van rond de 50 cm. Binnen 1 uur ving ik nog 2 kleinere baarzen tussen de 30 en 40 cm.

Opvallend was dat ik 2 van de 3 baarzen ving aan de voorste dreg van de zonk met vaste lip en van de Ima flaming dart.
Toen het donker werd heb nog een uurtje in het donker gevist maar dat leverde niets op.

 

Wel was het weer een mooie zonsondergang.

Groeten,

 

SilverbraxSilverbrax=== Woensdag 05 september 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Laatste berichtje lang geleden maar van de zomer had ik toch elke keer hetzelfde geschreven ... Naar Domburg, goede tongvangsten (soms in zeer, zeer grote aantallen) maar klein (ca. 30 tot 50% ondermaats). Nu de aantallen daar toch wel iets teruglopen en de grootte maar niet toeneemt afgelopen maandag- en dinsdagavond andere plekken geprobeerd .... Het was prachtig nazomerweer voor een paar proefsessies. Over de twee avonden heen wel gemerkt dat niet iedere plek aan de Walcherse kust hetzelfde is. Maandagavond iets links van het Speeltuintje bij Zoutelande uitgeprobeerd (berichten over haaien hebben toch aantrekkingskracht ....) .... die avond was, op het weer na, een behoorlijke tegenvaller .... 5 steenbolkjes en een schar. Sessie ook snel beëindigd; gevist van 21.15 tot 24.00 uur .... Had er geen geloof meer in en besloten aas te "sparen" voor de volgende avond.

Dinsdagavond gekozen voor een plek zeer dicht tegen Westkapelle aan waar ik al tijden niet meer was geweest vanwege vaak materiaalverlies en ...... getrakteerd op een heerlijke visavond. Behoorlijke bak stroom maar aan het einde van de avond ook een bak vis!! Gevist van 22.00 tot 01.30 uur (spijtig .... aas op!!); LW ca. 23.30 uur. Vangsten: In vergelijking met formaat "Domburg" echt deurmatten: 9x tong (5x tussen 35-40 cm; 3x rond de 30 en ééntje van 26 cm). Bijvangsten: 3x schar, 1x scholletje en ....... 5 baby-wijtingen. Mmmm, schar, wijting ....... Natuur is einde van de zomer aan het aankondigen ..... Da's wel iets minder. Vangstverloop: Iets kleiner formaat tong (op één na) en scharren plus scholletje voor laag, daarna de grotere formaten in een sterke stroom (190 geankerd hobbelde ook nog wel een fiks aantal meters voor vastliggen) en de wijting.

Kortom: Het wordt een beetje zoeken naar de betere plekken maar de (zee)tong zit nog onder de Zeeuwse kust, ga je op liever op zeker ..... Domburg is altijd nog goed voor een paar tongetjes!!

Groetjes weer,

 De Middelburger=== Woensdag 05 september 2012 ===


1 september

Mijn vismaat was zo gek om al voor half 6 in de morgen bij mij voor de deur te staan. Nou instappen maar. Om 6 uur op het strand, prachtig weer. Wij doen door mijn vismaat gestoken  zagers eraan, maar van uitgooien komt het bij mij niet want mijn molen valt uit elkaar. Maar gelukkig heb ik een top maat en krijg ik een hengel van hem. Met jojo systeem. Al gauw heeft mijn vismaat een prachtige harder. Later vangt hij ook nog een bot en zoals altijd moet ik toekijken hoe mijn vismaat de vissen binnen haalt maar gelukkig geniet ik daar bijna net zoveel van als hem. Maar nadat ik ingegooid heb en de hengel die ik mag gebruiken met nieuwe molen tot 2 maal toe in het water valt zie ik dat miijn lijn slap staat ik probeer strak te draaien maar dat lukt niet zo snel, warempel een zeebaars zit er aan van dik 57 cm. Niet veel later nadat mijn vismaat tot Engeland in het water is gelopen en nog eens zover heeft uitggegooid, daarna verbaasd dat zijn lijn op is pakt ook een prachtige zeebaars 51 cm. 2 tevreden vissers keren huiswaarts. En mensen een goede vismaat is goud waard.Bijrijder=== Dinsdag 04 september 2012 ===


Beste Vissers

Vandaag een vrije dag en prachtig weer dus een stuk geep uit de vriezer en wat kunstaas in de viskoffer naar Tholen om in ieder geval even lekker aan de waterkant te staan.Het water stond laag en was zeer kalm met hier en daar wel wat groen. Een mooi reepje geep geknipt en de dobber in de stroom geworpen en mezelf van een drankje en een sjekkie voorzien.Al naar het water starend begin ik toch wel heel erg te balen dat ik geen wit brood bij me heb want het wemelde echt van de harders en er zaten echt knapen tussen.Toen ik mijn dobber voor de vierde keer zeer langzaam binnen draaide warempel een aanbeet maar helaas een losser.Ik ga verder op deze manier ingooien en heel langzaam binnen draaien.Het duurde niet lang en ik haakte een geepje die als een dolle mini marlijn uit het water sprong.Op anderhalf uur nog 2 klein geepjes gevangen.Toen het water ging stijgen was het door het groen niet meer leuk vissen en hield ik het voor gezien.Morgen ga ik toch even terug met witbrood om te proberen een harder te vangen ik laat het weten .

Jeroen uit B.o.ZJeroen=== Dinsdag 04 september 2012 ===


Afkicken aan het Stelletje

Vanavond een paar uur gevist van 18:15 tot 20:45 met vismaat Harry aan de dijk bij Zierikzee. Na 2 weken geleden tijdens het bootvissen in noordwest Ierland erg mooie vangsten gedaan te hebben, was het ook vanavond weer even wennen aan de lokale vangsten tijdens het kantvissen. Met de restanten aas  van zaterdag van de Orisant-cup waar ik op de valreep nog een fint wist te vangen, bleef ik vanavond op de nul. Met slechts een paar flinke tikken op de top die ik niet kon verzilveren was dit een moment om met beide benen op de Zeeuwse klei te landen. Er was veel blaasjeswier en de krabben die naar het schijnt driedubbel opgestapeld liggen, hadden besloten wat te zwemmen. Ook het hoog aangeboden aas was binnen 3 minuten volledig verdwenen. Daardoor iets eerder dan gepland om 20:45 gestopt met lege krantjes. Harry had besloten er een geep sessie van te maken en wist halverwege te scoren met een geep van circa 45 cm.Jan Willem=== Dinsdag 04 september 2012 ===


 

Gisterenavond(nacht) eens een keertje gekozen voor een strand in de buurt van Zoutelande. Begonnen om half 9 en gestopt om half 2. Het was geweldig weertje , lekker rustig en een geweldig temperatuurtje. Als aas verse pieren en nog een restant steekzagers. Met de vreterij viel het mee , maar met de stroom niet. De gebruikelijke onderlijnen, alleen de aaslijntjes had ik iets dikker genomen i v.m Haaitjes???.

Dus geen haaitjes gezien, maar volgende keer misschien wel . De eerste draai weer een scholletje van 15 cm en even later een tongetje van 24 cm (déjà vu) ? Dan tot laag water (11 uur) regelmatig een visje gevangen. Dan ongeveer een uur geen beet gezien, maar toen het water opkwam toch nog een paar visjes gevangen. Alles bij elkaar gevangen: 2 scholletjes, 1 schar (28 cm) en 8 tongen bovenmaats , waarvan de grootste 35 cm was. Dus weer een geweldige visavond gehad, mede door het heerlijke weer. Woensdagavond(nacht) nog maar een keer proberen ,waarschijnlijk op de zelfde plaats,

  

 

Groeten Jan B.jan b=== Dinsdag 04 september 2012 ===


Maasvlakte sessie.......grote verschillen! Zondag weer eens een dagje naar de Maasvlakte geweest met vismaat Hans. Om 6,45uur gingen de eerste zagers richting het zilte nat,en direct volgde bij mij de eerste mooie tong. Ook kwamen er zeebaarzen/jes boven en wat kleine wijting en een scharretje.

Bij Hans wilde het totaal niet lukken.....raar maar waar!......uiteindelijk had ik 4 tongen,4 wijtinkjes,3 Zeebaarzen van 25,35 en een maatse van tegen de 60cm,en een scharretje net aan de maat gevangen......en Hans maar 2 ondermaatse wijtinkjes.....hoe het komt????.zeg het maar!

Lekker gevist...prachtig weertje......wat wil je nog meer;)

 

Groetjes......en draai ze eruit!!! 

Kiske

 Kees Reijngoudt=== Dinsdag 04 september 2012 ===


Hoi vissers,

Vorige week vrijdag wilde mijn vismaatje en ik gaan vissen, dus donderdag visspullen in orde gemaakt en zagers opgehaald. Maar vrijdag werd ik met regen en wind op de ramen wakker...........hmmm das niet best dacht ik. Het werd ook niet echt beter in de loop van de ochtend, toen hebben we maar besloten om de visdag te verzetten naar afgelopen zondag. Gelukkig was het weer stukken beter, geen wind, beetje zon en ook beetje vis!!! We hebben zo van half 12 tot half 4 gevist, en we hadden de man (tja of vrouw) 5 vissen, waarvan 1 zeebaars, 3 longpaling, en 6 sliptongetjes. Alles zwemt weer lekker rond(wat mijn man toch jammer vond.........maarja als je een emmer vergeet) Het was een leuke visdag!! Op naar het komend weekend dan weer, eens kijken waar we dan gaan vissen.

Groetjes AnjaAnja Oostendorp=== Maandag 03 september 2012 ===


Eergisteren wezen vissen bij Cadzand. In totaal 6 maatse tongen gevangen en een mini scholleke. Drie tongen een uur voor laag water gevangen. En de andere drie een uur na laag water. Het scholleke zwemt daar terug ergens rond maar de tongen zwemmen nu ergens in mijn buik. De dikste tongen gevangen met opkomend tij. En dit allemaal aan de zager.

Vang ze!Bram Vangindertael=== Maandag 03 september 2012 ===


Hallo Zeevislanders,

Waar zijn die zilveren speren van Neptunes gebleven?????

Gisteren maar weer eens een poging gewaagd op de Oosterschelde wat geep te vangen vanaf de kant, maar helaas 0,000 op het rekest, wel 1 aanbeet gehad, thats all. Het weer was redelijk goed, het was laat in de middag hoog water, de wind kwam uit Zuid tot Zuidwest, dus waar ligt het aan, zover ik kijken kon was er niemand op de dijk aan het vissen, en dat terwijl de zomder de laatste weken z'n eigen van zijn beste kant laat zien. Ik denk dat ze al de koffers gepakt hebben en zijn bezig richting oceaan te zwemmen, dan zou ik zeggen tegen de geep: tot volgend jaar maar weer en dan langzamerhand mijn eigen gaan voorbereiden op de wintergasten.

Groetjes en tot schrijfs,

Hans de gepenmepper.Hans Vonk=== Maandag 03 september 2012 ===


2/9 op de zeebaars gaan vissen op het strand van zoutelande met zijn drieen, rond 20h30 de eeste lijn ingegooid eerste mooie aanbeet rond 21h05 een mooie zeebaars van 54 cm. Een kwartiertje later terug een mooie aanbeet deze drilde echt enorm na een gevecht van een 7-8 tal minuten lande ik een baars van 87cm.

Het volgende uur heb ik nog 5 baarzen tussen de 40 en 55cm gevangen en toen was mijn verhaal over. Mijn gezellen vingen ook nog 5 mooie tongen en 8 botjes.

Al bij een zeer geslaagde avond, met visgroeten,

Tom

  Schotsmans Tom=== Zondag 02 september 2012 ===


vrijdag lekker vissen met mijn vismaat links van zoutelande speeltuin met perfekt aas van BD STORE in Middelburg ,leuk resultaat 8 tongen waarvan een paar over de 40cm
maar de  leukste vangst die avond was een zandhaai van dik boven 1 meter op een haakje nummer 6  maar die zwemt weer in zeejan wagenaar=== Zondag 02 september 2012 ===


Levensstrijdvisserij
Zondagmiddag nog een paar uurtjes wezen hengelen aan de zeedijk bij Zierikzee. Het was ondanks de golven en de wind recht op de kant goed visweertje. Zo rond drie uur smiddags stonden beide Shimano's gebroederlijk naast elkaar in de steun rechts van "Levensstrijd". Beide hengels voorzien van molens met ouderwetse 30/100 op de spoel, de ene hengel met licht lood en 3 afhoudertjes voor de dichtbij visserij, de andere met 2 lange wappers geclipt en zwaar lood voor de verre visserij. Als aas de overgebleven pieren en slikjes van de orisantvisserij van gisteren.
Rechts van me stonden nog een groepje kunstaas en geepvissers, zij hadden de hele dag nog geen enkele actie gezien. Links van me een echtpaar, moeders met een boek in de stoel terwijl pa superlicht stond te gooien met kunstaas. De bodemvisserij was meer krabbenvoeren dan vissen, blijkbaar lagen ook hier de krabben 3-hoog opgetast op de bodem. Behalve elke keer kale haken en sla plukken gebeurde er niks. De superlichte buurman was intussen omgeschakeld van strategie en gaf een zager zwemles onderaan de geepdobber. De zager zal zijn zwemdiploma wel nooit meer halen want hij werd gegrepen door een fraaie zeebaars. Het koste veel moeite om de baars op de kant te krijgen, de hengelaar stond nog even te jongleren aan de waterlijn met een veel te kort schepnet, maar een paar mislukte pogingen en een paar natte sokken later lukte het toch om de baars te landen. Schitterend om het schouwspel van een afstandje gade te slaan. Zo tegen half zes waren de aaskrantjes en de visemmer beiden leeg en werd het tijd om op te krassen.
In de loop van de week proberen we het opnieuw.
 
  
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 02 september 2012 ===


Had mn nieuwe penn surfblaster nog niet uitgeprobeerd dus gister vast aas gehaald bij kees en rico van avicentra en vandaag vol goede moed naar mv2 gereden. Omdat lopen en staan me niet zo goed afgaan gehoopt op een plek onderaan één van de overgangen maar helaas alle plaatsen waren bezet dus maar doorgereden naar de papagaaiebek. Hier de laatste keer een visloze sessie dus vandaag hopen op beter. Ik had nog niet opgetuigd of een van de buren kwam vragen of ik nog wat zagers wilde, in eerste instantie bedankt maar toen ze weggingen toch maar aangepakt, bijna een KILO verse steekzagerjes. Alsnog heel hartelijk dank hiervoor, die komen wel op vandeweek. Dan de vangsten : zo'n 15 vissen( jes) waaronder zeebaars, tong, bot, makreel, wijting en een gulletje. Voor het formaat schaam je je dat je met 2 stuks 5 meterpoken staat te vissen. De tong, makreel en baars mochten mee, verder genoten van het lekkere weer en de jagende makreel met hoogwater. Volgende keer toch ook maar spinhengel en wat blinkend ijzer mee. Oh ja, de penn..... Wat een supermolen is dat. Draait fantastisch licht ook met een stevige zeebaars aan de andere kant en gooit op de tournament 5 meter 140 echte meters, klasse Tot gauw, Ron !!De krabman=== Zondag 02 september 2012 ===


 

Hallo zeevislanders, 

Vandaag twee vangstberichten in één. Ik zal proberen om het beknopt te houden.

Afgelopen vrijdagavond weer de eerste wedstrijd na de zomerstop van WSV-Reimerswaal . Een strandwedstrijd bij het speeltuintje van Zoutelande. Welke tactiek ga ik vandaag hanteren? Mn zinnen waren gezet om een haaitje proberen te vangen. Iedereen verklaarde me voor gek . Maar ik dacht, liever éen haaitje en dan maar laatste als 10 botjes, scharretjes en eerste. Afijn, om 19.30 uur begonnen met vissen, bij de tweede worp zag ik al een leuke rammel op de top. Draaien en bij binnenkomst, hellas de helft van m'n haaklijn af. Niks dus. Toch even later een botje en een scharretje gevangen gevolgd door een ministeenbolk. Maar daar ging m'n buurman eens even te keer ..... draaien, slepen, weer wat draaien, nog meer slepen  en je raadt het al .... die gozer draait een haai op de kant. EN DIE WAS NOG ZO VOOR MIJ BESTEMD. Marco, het is je gegund hoor. Maar altijd zit die gast me dwars met vissen, dat was vroeger al zo en nu doet ie na lange afwezigheid dit jaar weer mee en hij heeft het nog niet afgeleerd. Afijn, ik bleef zo mn visJE vangen, een uur na laag water begon de tongetjes zich een beetje te melden. Maar een half uur voor tijd, daar begon die beruchte Marco weer heel luidruichtig en hoogmoedig aan het draaien en ja hoor ... weer een haai. Dit maal hield hij zich eeen beeeeeetje bescheiden maar wel 84 cm. op de kaart erbij voor hem. De eerste was trouwens 97 cm. Daar stond dan heel WSV te kijken,de meesten hadden zomaar 2 of 3  of 4 visjes, sommigen 5, ikzelf 6 en Marco 2 haaien en of dat niet genoeg was ook nog 2 platterikken erbij.

Marco , grote dwarsligger , van harte gefeliciteerd , het is je écht gegund deze keer. 
Sja , en dan heb je natuurlijk weer wat aas over hè. Wat doen we? Na overleg met Dennis besloten om tóch nog een keer wat tongetjes proberen te vangen. Even bij van Dixhoorn wat zagers erbij halen en zaterdagavond naar Domburg. Ja, ze zaten er nog, maar veel gegroeid waren ze niet. Klein, klein, klein .... soms een uitschieter van zo'n 26 cm. Maar we hadden onderling een wedstrijdje afgesproken. En de strijd ging gelijk op de teller stond op den duur op 8-8 en het water bleef maar komen. We wilden allebei voor de 10 gaan maar op den duur was het niet meer te doen. Al een uur lang lag de vangst eruit en om 0. 30 besloten van dat wordt de laatste en besliisende worp. Ik zeg tegen Dennis ... ik wil toch graag een baars vangen. Tuurlijk, dat wilde hij ook wel. Dus allebei een hele steekzager erop gezet, maar hij had niet in de gaten dat ik vlak achter de branding gooide. En ja hoor, hij niks, mijn top zag ik al even een poosje bewegen en ja hoor, toch een baarsje, 28 cm. die de doorslag gaf.

Moe maar voldaan dus weer richting thuis, eerst dat zware strand nog door bij domburg, potje geouwehoerd met wat feestgangers die een bruiloft aan het vieren waren, maar helaas, .... de barbequeliucht kwam wel over het strand maar wij waren te laat. Valt er niks te ruilen, jullie een paar tongetjes en wij wat van de barbeque ... nou, tongetjes hadden die belgen wel oren naar maar andersom, voor ons een saté of iets dergelijks ...dat zat er niet in. Dus er viel geen ruilhandel  te regelen . Het enigste dat was dat Dennis met een Ferrari F 340 ( als ik het goed heb) op de foto mocht. Al met al ..... 2 schitterende avonden beleefd, en nu ga ik de fiets even pakken, kijken of er  bij Waarde 11, 12,14 of 15 nog gevist word.

  

Groeten , en sleep die haaien eruit .

 E. de Rooij=== Zondag 02 september 2012 ===


Hallo,

Gisterenavond wezen vissen aan het strand bij Domburg (t.h.v. de golfbaan).

Toen ik om 8 uur aankwam (10 uur laag) was het al behoorlijk druk met vissers, maar toch een plaatsje gevonden.

Als aas pieren en steekzagers en 1onderlijn met stalen afhouders en 1 zelfgeknoopte dwarrellijn met kralen en haak no.4.

De eerste keer dat ik ingooide alles af,een lekker begin dus, maar later ging het beter.

De eerste draai al een scholletje van wel 13 cm en even later een botje en een scholenbaarsje tegelijk.

Toen tot dat het donker werd was het stilletjes. Maar dan een mooie beet en ving ik een bot van 30 cm.

Even later weer beet en nu een tongetje van 26 cm. Later regelmatig een visje gevangen, ondanks de flinke stroming en veel wier.

Tussendoor ving ik naar later bleek ook nog een pieterman, waar ik pas achterkwam toen ik hem onthaakte (gelukkig met doek)

Toen ik om 12 uur stopte was de vangst:1 baarsje, 1scholletje,1 pieterman, 7 botten en 5 maatse tonge(tjes)( 2 van 24, 2 van 26 en 1 van 34 cm).

Best wel een leuke vangst dus.

Veruit het meeste gevangen aan de zelfgeknoopte lijn. Nog een weekje vakantie , dus van de week nog maar eens een paar keer proberen.

Groeten Jan B.

   jan b=== Zondag 02 september 2012 ===


2 avond sessies aan de Joossesweg te westkapelle,

Donderdagavond 30-08  gevist van 18.30/21.00 ( eb 20.36/vloed 02.27 ) eerder gestopt i.v.m de slagregen en harde wind vangst 1x scholenbaars 28 cm. 
Vrijdagavond 31-08 gevist van 18.00/21.00 ( eb 21.17/vloed 03.07 ) wederom op dezelfde plek totale vangst 1x scholenbaars 26 cm, 1x zeebaars 46 cm, 1x noordzeekrab, 1x kreeft 1,8 kilo. alles gevangen met zagers van zuiderduin. 

Met de groeten uit het zonnige Eersel: Jolanda & Johan.

 

 Johan Schoenmakers=== Zondag 02 september 2012 ===


Gister (01-09) wezen vissen bij Kornwerderzand, lichte spinhengels meegenomen om op fint te vissen, aangezien die woensdag zoveel aanwezig waren, maar er zat helemaal niets meer, geen fint, geen kleine visjes, helemaal niets, toch vreemd, daarom maar even geprobeerd, na een uur of 2 weer weggegaan.Klaas Jan=== Zaterdag 01 september 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag heb ik met nog 53 man mee gedaan aan de Orisantcup. Ik stond op nummer 47. Vlakbij Niek en Willem. Als aas had ik slikken, witten, zagers en pieren. Het was een dag voor springtij dus het stroomde behoorlijk. 170 gram 'sturmpinnen' bleef net liggen. De eerste twee uur geen beetje gehad. Alleen om de 7 minuten opnieuw ingooien en beazen. Volgens mij lagen de krabben drie lagen dik. Maar zo rond half zes kwart voor zes toch een beet en jawel hoor een 'ouwerjaerse' bot van 37 cm. twee draaien later nog een visje. Deze bracht 10 hele cm op de lat maar helaas telde de vis pas vanaf 12 cm dus geen cm voor Dennis. Over de hele lini was het matig tot slecht met de vangerij. Uiteindelijk leverde die bot mij de 11e plaats op en was tevens de grootste platvis. De grootste rondvis was een harder van 45 cm. Het was voortreffelijk weer lekker en ik heb lekker in m'n shirtje staan vissen. Mede door het goede weer waren de vangsten denk ik ook minder. Van de week de rest van het aas maar op vissen. Jullie lezen het wel weer....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 01 september 2012 ===


Vandaag weer even gevist in de nieuwe waterweg De vangst viel zeker niet tegen daar het om ca 5 uur hoog was in het schiedamse had de tong er redelijk veel zin in 16 stuks waarvan 6 exemplaren van 400gram schoon 3 kleiner formaat en 7 stuks weer het ruime sop gegeven Overigens de 6 dikke ruim over het hoge water heen gevangen Nu even een paar weekjes er tussen uit en dan kijken of ze er eind september nog zitten Iedereen een goede vangst
Ron broxksRon=== Zaterdag 01 september 2012 ===


Orisantcup
Zaterdagmiddag natuurlijk meegedaan aan de viswedstrijd "Orisantcup" aan de zeedijk achter de gelijknamige camping te Colijnsplaat. We waren met 12 deelnemers van Schouwse komaf, voor de rest natuurlijk de mannen van Hengelsport Vereniging Noord Beveland, campinggasten en overige wedstrijdvissers. Rond half vier gingen we in totaal met 54 deelnemers aan de gang.
 
 Ik mocht plaatsnemen precies in het midden van het parcours tussen Wessel en Wim in. Het was druk aan en op het water, de lokale watersportvereniging hield er nog zeilwedstrijden en aan de rand van de plaat wat er ook nog een bootjesviswedstrijd aan de gang. Het was er schitterend visweer, een beetje wind van achter de dijk, een een lekker zonnetje aan het water. In het begin was er veel stroming en bijbehorend groen, de vangerij was minimaal. Ik begon met afwisselend dwarrellijntjes en afhouders met daarop slikjes, witjes, zagers en pieren, dicht onder de kant. Bij de tweede draai kwam daar al een glasgrondel vandaan, die ging niet op de kaart want 12 cm was de minimale maat.
 
Na een uurtje werd de stroming wat minder en schakelde ik over naar de verre visserij,met lange dwarrels en klapankerlood. Met nog een uurtje vissen werd het tijd voor een belrondje en bleek dat er op de hoge nummers toch 4 man met vis was. In het laatste uur kwam er toch nog wat meer vis op de kant, er waren botten, scharren en ik hoorde nog van een fint, een harder en een spiering. Rechts van me wist Wessel in het laatste uur nog twee botten van 28 centimeter te vangen. Ook Dennis ving 2 botten, een grote van 37 centimeter en een kleintje van net 10 cm. Op de hogere nummers ving Henk ook twee kleine botjes. Rond half zeven werd de wedstijd afgeblazen en konden we in de kantine de prijsuitreiking afwachten. De ruim 50 deelnemers wisten samen 26 vissen te vangen. De hoofdprijs ging naar een deelnemer die maar liefst 4 vissen wist te vangen, daarna liep het gelijk af naar 1 of 2 vissen.
Onze Wessel, Buitengewoon Bijzonder Bekwaam Bottenmepper uut Brijdorpe was de beste Schouwse deelnemer, hij kwam na loting op de 4e plaats. Verder vielen Henk en Dennis nog in de prijzen. De rest van de Schouwse delegatie, Wim, Herbert, Gerald, Chris, Jan Willem, Martien, Merien, Frits en ondergetekende kwamen niet in de prijzen maar gingen ook met een gebruinde kop naar huis.
 
  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 01 september 2012 ===


Vanmorgen vroeg vertrokken naar onze nieuwe strandstek, nooit eerder gevist, wel vaak langs gereden. Het was afgaand, stroming zat er lekker in, rustig weer, kalme branding. En veel te ver het water in vooraleer het acceptabel diep werd. Dus verder gewandeld, mijn maat wierp zijn molen stuk, dus verder met een van mijn hengels. Toen een mooie aanbeet, zeebaars dachten we. Harder werd het, met een mooie gele stip achter zijn kieuwen. De eerste keer van mijn leven dat ik een harder ving! Daarna een poos niks, reden: we wierpen op een bankje met slechts een paar centimeters water. Dus zwin overgestoken, ons bivak opgeslagen op de zandbank. Daar nog steeds niks, maar we zagen rechts van ons flinke stroming pal voor de mui. Dus weer opgeschoven. Ik liep het water in, het kwam al snel tot mijn middel, ingooien, wachten. Mijn maat idem, meer voor de ingang van de mui. En potjandorie, hij laat mijn hengel met topmolen zomaar omvervallen in het water! Van de vrinden moet je het maar hebben! En nadat hij de steun weer rechtop had gezet hetzelfde liedje, mijn molen met hengel tweemaal ten doop gehouden! Hoe bruin kun je ze bakken? Hé, roep hij, ik heb beet, en jawel, daar kwam zijn eerste zeebaars in jaren op de kant: 57 centimeters bleek achter. Prachtig! Tussendoor had ik trouwens nog een botje gehaakt (ik moet mijn naam immers hoog houden), ca. 20 centimeter, het beestje zwem nog. Bij ons geldt: wie de grootste zeebaars vangt is dagwinnaar, dus ik baalde. En nam meer risico wat betekent: nog verder het water in, nog dieper. Mijn waadpak bleek lek ergens rond mijn middel en ik had onvoldoende lijn op mijn spoel, ik haalde het droge niet meer, dus sleep mijn paternoster een twintigtal meters achter me aan. En ik zet mijn hengel in de steun en roep tegen mijn vismaat: volgens mij heb ik beet! Na een angstige inhaalsessie het bewijs: een zeebaars van 51 centimeters vakkundig achter zijn kieuwen gegrepen door mijn vismaat. Naast nog een strandkrab, bleef het hierbij. Weliswaar was ik niet de dagwinnaar, maar wel een pracht van een ochtend. 

Gevist: tussen 6.30 uur en 11.00 uur. Twee hengels: K2 5 meter (mijn vismaat) en Grauvell 4,5 meter. Ik driehaakspaternost, mijn vismaat zelfgeknoopte onderlijn met één dwarrellijn en een bijvanghaak op de lijn (hij ving op de bijvanghaak). Gevist met steekzagers van uitstekende kwaliteit. Dit smaakt naar meer!

Hartelijke groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 01 september 2012 ===


 

Vanmorgen besloot ik, ondanks dat mijn vaste vismaten Johan, Nico en Jan andere plannen hadden, toch richting de waterkant te gaan. Gelukkig had Pim van Profish in Zegge nog aas en van als vanouds weer van  erg goede kwaliteit en dus kon ik gaan kiezen waar ik naar toe zou gaan. Ik had geen zin om alleen ver te rijden en ik weet van eerder berichten dat de vangsten overdag niet echt bijzonder zijn, dus tsja....waar ga je dan naar toe?

Ik besloot om maar eens een keertje naar mijn oude en enigzins bekende stek Waarde te gaan. Ik heb daar voorheen diverse wedstrijden gevist en ook ben ik hier diverse keren buiten de wedstrijden om ook geweest en altijd wel een visje gevangen.

Ik koos voor Waarde 15, waarom weet ik niet, maar toen ik daar omstreeks 14.00 uur aankwam was ik de enigste visser. Omstreeks 14.15 uur lagen de onderlijnen in het water. Ik kwam er al gauw achter dat de krabben voltallig aanwezig waren, 10 minuten en de onderlijnen waren al kaal, dus op tijd indraaien en gauw het aas op de haken zetten.

Ik moest toch ruim een uur wachten voordat ik mijn eerste (mega)visje aan de kant bracht. Het was een baarsje van....jawel...8,5 cm. Gauw op de foto en terug in het water. Om 16.30 uur was het hoogwater en omstreeks 16.00 uur haalde ik mijn eerste platvis(je) van 18 cm naar de kant. Op dat moment stond er een gierende stroming en er was heel veel vuil.

Omstreeks 16.45 uur was het vuil verdwenen en ging de stroming er niet helemaal uit, maar 175 gram lood bleef nu een beetje op zijn plaats liggen. Omsteeks 17.15 uur kreeg ik een mooie tik op mijn hengel en zat er een platvis van 26 cm aan. Ik had toch al een beetje de moed opgegeven en toen kwam mijn eerste tong naar boven van 26 cm. Dit gaf mij weer wat moed. Ik zal u verder een lang verhaal besparen. Ik ben gebleven tot omstreeks 19.00 uur. Ik had toen 6 ons aas opgemaakt en mijn totale vangst van deze dag was: 3 tongen en 2 platvissen en 1 zeebaarsje. Dit alles onder een hele zonnige dag, bijna windstil, hoe raar kan het soms gaan, want je verwacht toch geen tong te vangen (tenminste ik niet) bij daglicht en ook nog eens op een zonnige dag. Het blijft toch altijd een mooie stek bij Waarde. Zo ga je met de beste vangstomstandigheden hier naar toe en vang je haast niets en als je op een dag gaat (als vandaag) dat je denkt  van.... het zal wel niets worden, heb je een prima vangstdag.

Ik heb vandaag gevist met plastic en ijzeren afhouders, ik kan u zeggen dat ik alles gevangen heb aan de ijzeren afhouders die ik zelf verzwaard heb door aan de afhouders bolletjes lood van 80 gram te bevestigen. Ik had dit ergens gelezen en geprobeerd en had hiermee prima resultaten. Verder had ik alleen pieren en zagers en ik heb met allebei vis gevangen.

In ieder geval ben ik met een goed gevoel weer naar huis gereden, maar ik hoop toch dat ik op niet al te lange termijn weer met mijn vismaten naar de waterkant kan. Of dit weer Waarde is........wie weet, in ieder geval voor mij is dit nog steeds een leuke stek en je hoeft er niet ver voor te rijden. Een kleine maand geleden ben ik nog bij Vlissingen 's avonds op de boulevard geweest en toen had ik maar 1 vis gevangen, dus het blijft altijd gissen waar je naar toe moet gaan.

met vriendelijke visgroeten,

    

Johan Frijters

 Johan Frijters, Sint Willebrord=== Zaterdag 01 september 2012 ===


 
 
Een bijzondere avond,
 
Gisteravond samen met neven Bram ,Lennard en collega Irek vertrokken vanuit Sint Philipsland naar de stranden rondom Zoutelande. Om half 8 aangekomen in Zoutelande , bleek dat iedereen daar uit de wind wilde staan . Na lang zoeken en ver lopen zijn we neergestreken nabij het kustlicht. De vangsten kwamen wat slapjes op gang in de vorm van een enkel klein tongetje of scharretje. Ik had een hengel ver weg en een hengel dichtbij. Bram en Lennard wisten in het vak naast ons toen het donker was hun tongetje wel te vangen terwijl het bij ons akelig stil bleef op een mooie schar na dan.
Totdat........ ik een erg rare beweging op mijn hengel zag die dichtbij lag.Ik pakte mijn hengel en voelde een erg mooie vis die een geweldige run nam van de kant af. Na 5 minuten zweten af mijn haaklijn 0,35 fluorcarbon met haakje 8 de vis zou houden wist ik een mooie gladde haai van 93 cm te landen. Na een aantal plaatjes geschoten te hebben de vis voorzichtig weer terug in zijn element gezet. Gelijk weer ingeworpen en mijn andere hengel gepakt die ver weg lag en wat denk je ? Weer een gladde haai van 68 cm en om het af te maken de draai daarna nog een van 75 cm.U begrijpt , 3 haaien op een avond voor mij een bijzondere en een perfecte avond. Ik ben wel blij dat ik deze schitterende dieren weer vrolijk rond zwemmen om nog eens gevangen te worden.
 
Iedereen een goede vangst en tot ziens aan de waterkant.
 
 
Cennie Reijngoudt.


Cennie=== Zaterdag 01 september 2012 ===


Vanochtend een paar uurtjes wezen vissen op 2e Maasvlakte. De eerste hengel lag nog maar net in zee en gelijk twee geweldige klappen. Dat had zeker de grootste van de dag gewezen. Daarna regelmatig zeebaars zo rond 15 stuks gevangen, en vele halve aanbeten, echter ze waren klein 20-35 cm, dus ze mochten allemaal de zee weer in.

Opeens een heel mooi klein geel gekleurd visje met een hele mooie donkerbruine stekel, je zou hem zo van dichterbij even willen bekijken in je hand. Echter ik wist gelijk dat het de kleine Pieterman was, dus met handschoen onthaakt en weer laten zwemmen, dus een ieder wees gewaarschuwd. Al met al een heerlijk ochtendje vissen, met al het kleine spul.  

JdVJohn.de Visser