Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van september 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 30 september 2012 ===


zondag gevist vanuit nieuwpoort vertrokken richting koksijde,3km uit de kust vanwege de ruwe zee. Resultaat bot bot bot en nog eens bot kleine en grote formaten,anders niks bijgevangen.

Om de tien minuten was het vis binnentrekken. groeten jean pauljean paul=== Zondag 30 september 2012 ===


wederom een aantal dagen gevist met goede en slechte resultaten, vrijdag avond op de tong met een leuke ploeg. gelegen bij radar post, wielingen en breskens, een hand vol scharren en een paar tongen, hield niet over. zaterdag wielingennoord in gevaren volop mooie scharren en botten, zaterdag avond op de tong gevist bij de oranje molen. er waren er bij met 6 tongen en een klus schar, zo zie je maar het scheelt van dag tot dag en raar dat het tussen de plaatsen ook zo veel scheelt. as zaterdag 6 oktober heb ik nog een aantal plaatsen vrij.vol= vol.groeten rene de back schipper van the pirate 2 .rene de back=== Vrijdag 28 september 2012 ===


Op 20 september zijn we met 19 man van hengelsportrvereniging " de Forel  " weer een dagje gaan vissen met Henk en Catrien Bakker van de Eendracht ll. Het weer was goed en om 0.8.00 uur zijn we vanuit Tholen vertrokken richting Goesse Sas. Nadat Henk het anker had laten vallen gingen om 09.30 uur de lijnen het water in. Al heel snel werd de eerste vis opgehaald, en de gelukkige was Edward Jacobs.

Al heel vlug kwamen er hier en daar wat schar, schol en bot boven water. Tijdens het eten ( dat weer heel goed verzorgt was ) zijn we een klein stukje verkast omdat Henk dacht dat we op iets dieper water wat meer zouden kunnen vangen. En Henk had gelijk, er kwam meer vis aan boord. 's Middags kwam de zon nog even door en was het lekker in het zonnetje. Aan het eind van de dag hadden we met z'n allen 286 vissen gevangen, de grootste was voor Henk Vriends, een bot van 34 cm.

Al met al was het een geslaagde dag. Henk en Catrien bedankt voor jullie inzet.

 

 Koos Aandeweg=== Donderdag 27 september 2012 ===


Een laat haaitje, speciale cola en heul veul lol.

Vandaag stond het gezelschap onder leiding van William van Laarhoven op het program. Mart, Robert, Glenn, Peter, Richard en Dennis kwamen bijna op tijd bij de sluis aan en over een knobbelig zeetje trokken we wederom de Walvisstaart in.

Het was niet zo goed als afgelopen weekend (zal wel met het totaal ontbreken van stroming te maken hebben) maar de variëteit was wel leuker. Er werd best schar gevangen in de Walvisstaart maar er was ook een matroos die een lichte vorm van Neptunusgriep te pakken had. Dat lukt daar prima met dat west 4-tje zodat de golven bijna op de zijkant van ons Wies komen. Die begint dan lekker te draaien met haar kont en als je er dan gevoelig voor bent. Tja, dan slaat het genadeloos toe.

TRIPLETJE!!!

Toen de stroom er helemaal uit leek te gaan (2 uur voor het hoge water) ging het met de visserij ook iets minder. Daarom maar eens geprobeerd bij de WN2 want daar hadden we nog niet gelegen dit seizoen. Ook kwam het golfje precies op de boeg en dat vond onze “zieke” wel zo prettig. Knapte op, at saté en soep en ging daarna samen met de horde aan het bier. Een dikke neus naar Neptunus!!!

Bij de WN2 stroomde het nog wel en het duurde even maar ook daar begon het op een gegeven moment lekker te lopen. Zeker met de variëteit. Natuurlijk ook schar (en er zaten hele mooie bij) maar ook wat forse botten, een stuk of 5 tongen en Peter had de kers op de taart. Een leuk glad gevlekt dameshaaitje van 47 centimeter kwam binnenboord.  Na getagd en gefotografeerd te zijn zwom ze als een heuse haai eerst een paar meter met haar rugvin boven water weg alvorens weer de dieperik in te gaan.

JAWS

Nog even uitgebuikt bij de steenstort bij de haven om te proberen een gulletje te verschalken. Dat lukte alleen Dennis die een maats gulletje ving maar gelukkig kwamen er hier ook nog wat scharren, krab, een tong en de onvermijdelijke steenbolken boven.

TONGEN

Bijzonderheid. Toen op een iets of wat gemeen golfje de scheepsbel ging joelde het gezelschap in opperste verrukking. Nieuwe ronde. Pilsje, sinas, cola?? Glenn vroeg alleen om een beker want hij had zijn eigen cola bij. Wereldvreemd als uw schippert soms kan zijn vermoedde ik cola light. Echt niet. De benjamin had zijn zelfgemaakte cola-malibu bij. Fles schoon op aan het eind van de dag.

Als het aan diezelfde Glenn gelegen had zouden we tot 8 uur ’s avonds zijn blijven liggen . Onverbiddelijk werd echter de motor om kwart over 4 gestart en was ik dus nog fit genoeg voor dit vangstbericht.

Bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 27 september 2012 ===


volop grote scharren in de westerschelde. vorige week was het al te lezen van mijn collega,s uit vlissingen. mooie scharren, botten en tong.volgende week 5 oktober heb ik nog een opstapavond staan voor tong vissen, heb nog een paar plaatsen vrij, zondag 7 oktober heb ik ook een opstapdag staan voor ankervissen.deze dag gaan we op de schar. ook hier een paar plaatsen vrij.groeten rene de back, schipper van the pirate 2.rene de back=== Maandag 24 september 2012 ===


Verraders, scharrenpoeder, parkieten , wegspringhengels en verse vaders.

Het is waarschijnlijk al wel duidelijk. Er is veel gevist van het weekend. Omdat er dus ook al veel geschreven is maar even kort (nou ja, kort) de highlights van afgelopen weekend.

Donderdag Wies in gang getrokken en die had er zin in. Een zeer veraf gezelschap hadden we aan boord. Ton en Erik uit Ede, Peter en Arien uit Otterloo en om de gedachte aan de EU levend te houden waren Jan en Gregor uit Aken ingescheept.  Dat verre rijden kun je overigens wat veraangenamen want als je voor een klein bedrag wilt blijven slapen en een lekker ontbijtje op de koop toe krijgt kun je binnenkort van ons Bed and Breakfast arrangement gebruik maken. Nadere uitleg volgt binnenkort op de site!!! Als tegenwicht voor deze verre afstanden (die lieve mensen hadden allemaal meer dan 2 uur in de auto gezeten) completeerde Johan uit Arnemuiden het gezelschap. Deckhands Ger en Arian waren aanwezig voor hand en spandiensten. Dat is natuurlijk wel handig want als mijn andere dekmaten John en Mark overlopen naar de Nautilus, tja dan moet je iets natuurlijk…….

Ik heb al van alles klaargemaakt op mijn nieuwe stuurhutmeubeltje maar beschuit met muisjes?? Het wordt steeds gekker. Natuurlijk was dat geen probleem want Johan die kersvers vader is van Milan had voor de gelegenheid de Bolletje, de boter en natuurlijk blauw met witte muisjes bij. Hartstikke leuk.

VADER EN BESCHUIT

Ook leuk was de aanwezigheid van Peter Schut. Volgens mij de allerbeste Keurslager van Ede en zeer wijde omgeving. Hij had een grillworst met kaas bij en zelfgemaakte leverworst. Jammie. Ook hadden ze (bleek later) zowat een pallet Corona bij. Ik heb al veel gekke dingen gezien aan boord maar er werden zelfs stukken citroen in de flesjes gestopt. Stiekum een fotootje van internet gejat: Peter in bedrijfsoutfit.

PETER SCHUT 2X

De visserij verliep behoorlijk goed, langzaam zijn we deze week opgeschoven van een stuk of 15 maatse vissen per persoon en vandaag zat dat op ongeveer 20 de man. Dat had overigens meer kunnen zijn als we Erik niet aan boord hadden. Scherp vissend met een strakke lijn ging het mis bij het draaien van de boot. Stomverbaasd hoorde ik hem roepen ; “Verrek, mijn hengel springt gewoon het water in….” Het vergde dus wat tijd maar gelukkig had uiteindelijk Ger (die ook al heel de dag de Duitse vrienden onder zijn hoede had) met wat een van de laatste probeersels was de lijn te pakken en zo kwam de leenhengel weer boven. Met een schar eraan…… Erik blij, Hank blij, schar niet blij.

ZEEHOND (GOED KIJKEN)

Na het gepeupel op de wal te hebben gezet even de haven in voor wat huishoudelijke zaken en daarna weer op voor de volgende ronde. Avondvisserij met tong als doel. Het lijkt er wel op dat de tong en de schar elkaar keurig afwisselen. Het viel niet mee om Café de Zeehaven, de Sijpen, Joris, Stefan, Jef én Bas, verkeersleider bij de Post Vlissingen aan een tong te helpen. Ook hier een psychologische verkas. Zoals mijn oudste telg altijd zegt ; “Als je vis vangt moet je blijven liggen ouwe!!”.  Ik heb me toch laten verlokken een ander plekkie op te zoeken maar dat was van de klavers naar de biezen. Uiteindelijk kwamen er 33 tongen boven, wat bot en een verdwaalde wijting. Niet veel maar het waren over het algemeen wel mooie. Arian had de topper van de dag met een tong van 44,5 centimeter. Goeie deckhand hé???

Vrijdagavond in een vlaag van verstandsverbijstering het avondvissen in overleg met Mario afgelast. “….spoedig toenemend Noordwest 4 tot 5, mogelijk 6.” René van de Pirate had het beter gezien want die vertrok om 2 uur ’s middags en kon dus mooi op tijd de haven weer opzoeken. Typisch gevalletje van helaas pindakaas. Komt vast wel goed Mario.

Zaterdag de meest zwarte dag in de geschiedenis van Wiesje. VERRAAD !!!  En dat van Wiesje adept Mark van Loon en  deckhand Johnno. Die zouden wel eens even schol gaan vissen. Nou is het een beetje ploegen met een golfje van dik een meter dus toen Wiesje giechelend de sluis uitkwam (kon je heeeelemaal niet aan zien komen dat dat scholvissen niet ging) trof ze haar EX minnaar aan bij de Oranjemolen. De Naud lag er al eventjes en de verhalen waren niet van de lucht. Makrelen, zeebaars, botten en andere ruige vissen kwamen er boven. Het luwen van de deining afwachtend schoof ik Wiesje naast de Nautilus maar ze deed het niet van harte en zon op wraak….. Zeker toen na een uur afwachten alleen Patrick een tong en een mooie maatse wijting in 1 draai naar boven haalde. Verder was er niets. Mevrouw werd kwaaier en kwaaier. Grommend rechtte ze haar rug en zou dat stelletje gespuis wel eens laten zien hoe je op de Westerscheldemond moest vissen.

“Zit het erop?” vroeg ze en toen ik knipogend bevestigde vloog (Of was het nou tutterde?) ze uit de startblokken op naar de Whale Tail. Natuurlijk was de Naud er wat eerder maar mevrouw zocht een prima plekje uit voor Café de Spreeuw. 6 matrozen die Wiesje (en de kratten Juup) afgehuurd hadden. Het overbekende scharrenpoeder deed inderdaad haar werk en we praten ondertussen niet meer in aantallen maar in “emmers”. Vooral Willy viste de tripletten en doubletten naar boven maar ook Patrick, Junior, Roger, Paul en Erik lieten zich van hun beste kant zien.

CAFE DE SPREEUW

Uit de marifoon klonk het ondertussen van Floep : “Ja, zo nu en dan een schar.” Nadat ik informeerde of de verraders scharrenpoeder bij hadden en die guppekoppen dat nota bene ook niet bij bleken te hebben streek mevrouw over haar hart. Toch wel een lekker kereltje die Naud dus kom er maar bij liggen, in het scharrenpoederspoor. Gelukkig liep het bovenop de twee 500 pk Caterpillars daarna ook lekker. Allemaal blij. Ik ook want achteraf bleek dat de verraders aan boord van de Naud geen verraders waren maar een soort Wiesje promo hadden gehouden. Jas uit, jas aan, jas uit, jas aan om zo de Wiesje reclame op hun truien goed te laten zien. Later bleek er ook nog een tekort te zijn ontstaan aan “Wiesje goody-bags” dus de heren bleken zich achteraf van hun beste kant te hebben laten zien. Een mens kan zich vergissen.

VOLLEN DAMP

Op zondag wederom weer een soort Jan Pelleboer weerbericht ; “Het kan vriezen maar het kan ook 27 graden worden.” Succes met uw beslissing. Omdat het vrijdag al niet door ging deze dag de weergoden getrotseerd en dat pakte goed uit. Alain heeft er al een uitgebreid bericht over geschreven en vandaag was het met de visserij na een aarzelend begin prima. De bijzonderheid zat hem in een raar voorval. Toen we door het zuidoost 6-je al voor Vissingen lagen kwam er plotseling een wit parkietje aan boord. Bleef even zitten en vloog via de achterrailing weer het wijd op. “Pfffff, ten dode opgeschreven.” was de mening van iedereen. We hebben al  Jan van Genten aan boord gehad, mussen, vinken, meeuwen enzovoort maar een parkiet. Nee dat was nog nooit vertoond. Geen fotootje kunnen nemen, daar ging het te snel voor maar iedereen had het gezien dus ; leuk! Wat schertst mijn verbazing toen ik ’s avonds van Odette hoorde dat ze op facebook ook zo’n wit parkietje had gezien. Ik kijken en ja hoor, onze durfal was op het voorbijkomende Zeebeest van André Ruissen geland en daar trof ik een fotootje van onze vriend aan op een zeemolen. Het verhaal wordt nog leuker want vanavond kreeg ik Henny (duikmaat van André) aan de telefoon die de vondeling geadopteerd heeft. Toch nog een foto en wat voor één ? Stervend van de honger voorover in een bak met voer. Hoezo, toeval.

HONGERRRRR

Vlak voor we weggingen nog een SAR oefening gezien waaraan 2 reddingsboten en een helikopter deelnamen. Erg spectaculair. Met ZO 6 een vent uit een helikopter keurig netjes op zo’n reddingsboot te zien landen.

Om het nou toch ook nog even over het vissen te hebben : Heren; de schar is niet meer in aantocht, ze zijn inmiddels volop gearriveerd. Wil je een dagje weg en ook nog met een lekker visje thuiskomen? Houdt de opstapdagen op de site in de gaten en denk ook aan de herfstvakantie.  Dan is er doordeweeks nog wel wat te verhapstukken.

EMMERTJE

Hank Perrée

www.wiesje.net

 

 

 Hank perree=== Maandag 24 september 2012 ===


Les Wieserable, spionage/sabotage, en veel scharren op de Nautilus.

Zaterdag j.l stond de eerste schollentrip, richting Frankrijk weer op de agenda. Helaas gooide het weer roet in het eten.  Vrijdagmiddag zag het er nog rooskleurig uit, maar in de avond veranderde de voorspellingen drastisch, de stevige noorderwind maakt het onverantwoord om richting het zuiden te varen, de terugreis zou met golven en wind tegen, verre van prettig zijn. In goed overleg met de opvarende de beslissing genomen om het op de Westerschelde te houden, diegene die dit niet wilde had de keus om weer naar huis te gaan, het bestelde aas zou dan uiteraard voor onze rekening zijn. Niemand maakte van deze optie gebruik en met 11 man waren we binnen 10 minuten door de sluis. Wat me wel verontrusten was dat er 2 personen aan boord waren , die me vaag bekend voorkwamen. Enige sluikreclame van het Wiesje was hun niet vreemd. Afijn een gewaarschuwd schipper telt voor 2, en ik had me voorgenomen om die 2 goed in de gaten te houden.

Toen de deuren van de sluis open gingen, voelde ik al enige deining, dit zou niet veel goeds brengen. Bij de trawlerboei besloten om, te keren, hoge nadeining, met windgolven, bah een vervelende combinatie. Maar dan hebben we nog altijd de oranje molen, een fantastische vis stek, met een grote variatie aan vis. Dit werd dan ook direct waargemaakt, binnen 10 minuten hadden we al een 4 tal zeebaarsjes, een dikke makreel, wat scharren, en uit de kluiten gewassen botten. Mwaaa ben wel eens slechter begonnen. Omstreeks 08.00uur hoorde ik wat gebral over de marifoon van onze vriend Hank die ook de sluis uit kwam gestoomd. De 2 eerder genoemde opvarende, Mark en John, keken reikhalzend richting sluis, met een big smile en een onderlinge High Five, werd mij het eea duidelijk. Deze waren aan boord met een opdracht. Op onze volgende stek werd dit helemaal duidelijk.

Omstreeks 10.00uur gingen we richting walvisstaart,  eenmaal voor anker en met de golven in het kontje was het zeer goed te doen. Ook de vis liet zich van de goede kant zien. Mooie scharren wat de klok sloeg, af en toe zelfs een triplet. Dit had nog beter kunnen zijn waren het niet dat “de 2 “ geen gelegenheid onbenut lieten om de het de andere lastig te maken… in de andere lijn gooien, wat drank over andermans pieren morsen etc etc. Saboteurs waren het. Ook werd er door deze heren in de vorm van visitekaartjes en stickers op de viskisten, de nodige sluikreclame voor het Wiesje gemaakt. De overige klanten die vandaag aan boord waren, toevallig een groep vaste klanten, anticipeerde hier goed op, en lieten zich niet uit het veld slaan, sterker nog, er werd nog een schepje boven op gedaan, onder aanvoering van onze lokale vismachine Nico Rijstenbil, had iedereen een meer dan gezond portie vis, deckhand Johny die voor op het puntje mee viste had het respectabele aantal van 44 mooie scharren. Dus we kunnen stellen dat de scharren gearriveerd zijn. Met het vooruitzicht dat vriend Wijting er ook aan zit te komen, gaan we ondanks het slechte weer, een mooie vistijd tegemoet.

Na een mooie visdag, de 1000 Pk`s eens goed aan het werk gezet, en richting haven gevlogen. Dat waren ze dan op het Wiesje niet gewend.   Hank voor de musical “Les Wieserable” nog 2 kaartjes aangeboden, waar hij dankbaar gebruik van wilde maken…Odette hield daar wel van. Ik vroeg aan Hank nog heb je het goed verstaan : Wieserable ! “.  Het enige wat ik die dag nog van Hank heb gehoord is  .is.ut    :-). 

Heren vissers, de wintervis is gearriveerd, de zomervis staat op het moment te vertrekken, profiteer hiervan!

http://www.wrakvissen.net 

    Floep=== Maandag 24 september 2012 ===


Afgelopen zaterdag de 22ste zou het moeten gaan gebeuren, schollen vissen in Frankrijk met Sportvisserij Nautilus.

Dus rap geboekt en gebeld en dan maar hopen dat het weer een beetje mee werkt. In eerste instantie leek het daar wel op, ware het niet dat de noorden tot noordwesten winden verderop een tamelijk zwelletje in het water hadden gebracht en dat maakt de vaart toch een enigszins rauwig.

Schipper Floep zag en besprak, en dus maar eerst eens gaan kijken hoe zwellerig  het zou zijn. Nah, behoorlijk. De deining beliep over de meter ... en dat is geen doen. En met de windverwachting voor later op de middag werd de reis de zuid in afgeblazen en werd er besloten om eerst even voor de Oranjemolen te bivakkeren en nadien de Walvisschstaart op te zoeken.

Bij de Oranjemolen was het aanzienlijk kalmer, de pilotboten buiten beschouwing gelaten. Er kwam wat bot, een enkele schar, een tong, een belachelijk grote blauwe makreel en wat klein ongerief naar boven. In de tussentijd was Wiesje ten tonele verschenen en besloot zij gezellig naast de Nautilus te parkeren in afwachting van een afnemende golfhoogte verder in de west.

Om kort te gaan, prima weertje, koffie met broodjes en bolussen, het kon erger. Alleen de vis deed het er kalmpjes aan .. Vlak aan de middag leek het verantwoord om naar buiten te gaan en werd er koers gezet naar de scharrengronden. Wiesje bezag, Hank besloot en zo vertrok 2/3 van het Vlissings flottielje west-uit. Dat duurde wel even, want Hank mistte zijn deckhands ... die zaten op het gemak de verrichtingen gade te slaan ... vanaf de Nautilus. Hilariteit alom, dat begrijpt u.

In de Walvisschstaart zat er wel schar .. maar niet helemaal van harte. Af en toe eens eentje, een enkele keer een double. De Wieserables zagen elkaar eens aan .. da’s toch even schrikken ... maar de topless bediening maakte veel goed. Want dat waren we niet gewend .. Floep vond dat het beter kon en verlegde de boot wat verder zuidwaarts en jawel .. daar begon het scharrenfeestje! De Wieserables trokken van leer met double’s en triple’s en vulden in cool tempo de coolbox. Niet dat de anderen niets vingen, integendeel. Heel regelmatig kwam er schar aan boord, met af en toe een fraaie bot er tussen en precies één mooie tong.

  


Het weer liet helemaal niets te wensen over, en uit de wind in het zonnetje was het bijna zomers! Tegen vieren was het gedaan, en werd de terugreis aangevangen in een redelijk hoog tempo ... Goeie genade ... het was geen RIB vaart maar veel schelen deed het niet ... Wel, Floep en crew, een leuke en gezellige dag gehad met een prima klus vis, zo gauw de mogelijkheid er is en wind en weer meewerken komen we terug voor de scholvisserij in Frankrijk ... daar zijn we het wel over eens.

Bedankt! (En nu weer snel terug naar Wiesje ... )Johnno=== Maandag 24 september 2012 ===


 

TEVREDEN
Omdat de eerste volledige bootafhuur pas op 27 oct. is begon dit mij wat te lang te duren.De oplossing voor zo'n probleem is gewoon naar de site van WIESJE gaan en er word je voorgekauwd wanneer de dame nog opstappers kan gebruiken.I.o.m.mijn broeer Isi gekozen om op zond.23 sept. op te stappen voor een dagvisserij.(wij tevreden)Bij het wachten op de kade,nog 2 bekenden,waren er verleden jaar in nov.ook bij.Wiesje was mooi op tijd,na het boarden met de onvermijdelijke blauwe dozen,de sluis in en de visdag kon beginnen.Via het nollenplaatje en sportvisbootje Kingfischer naar de visstek v/d dag,i.v.m.het aangroeien v/h scharrentapijt laten we de walvischstaart met rust.Hebben we met Neptunus zo afgesproken,als wederdienst zou hij ervoor zorgen dat de O 3-4  binnen de perken bleef en de regen het hield bij wat motteren en geen hoosbuien.aangezien iedereen zich daar aan hield geen problemen.(tevreden)Maar Hank betrouwd Neptunus niet ,dus de weerberichten werden nauwkeurig opgevolgd zelfs via smartfone.                                        

Het anker werd gevierd,en een 15 tal hengels lanceerden de onderlijnen naar het zoute.Het sap van +/- 45 pieren zorgden ervoor dat na 20 min. de eerste schar binnenboord kwam en Hank a/d koffie kon beginnen inschenken naar ieders wens met of zonder en dan heb ik het niet over melk en suiker.Nadat de eerste jupiler was genuttigd begonnen de scharren vlotter de weg naar de emmers te vinden.Als aas pieren van zaterdag,daar zijn de scharren altijd dol op,verse pieren en zagers,in tegen stelling tot zaterdag beten nu de grootste scharren wel op stukjes zager.Er kwam regelmatig vis binnen,zelfs dou en trippletten.

Op WIESJE worden de gasten altijd met raad en daad bij gestaan,de honger gestild en de dorstigen gelaafd.Voor de bierliefhebbers toppie,huismerk JUPILER,de keuken serveerde vandaag,koffie met koek,thee,fris,tomatensoep met balletjes(ultra minni balletjes) broodje saté,na de visserij gehaktballetjes.Dus iedereen tevreden De bende bestond vandaag uit wat oudere rustige vissers,allemaal goed gekleed op het weer behalve John,die had de regenbroek in de viskist zitten.

Gevist hebben we met oostenwind en de ebstroom mee,wat zorgd voor een stabielere werkplek,veiligheid staat voorop,dus om 1h30 een half uurtje richting Vlissingen verkast.Omdat de stroom weg viel,vielen de paar aanwezige scharren ook in slaap,zodat misschien nog een visje of 15 is bijgevangen,alvorens de terugvaart aan te vatten.Toen we de sluis binnen liepen was Wiesje lekker schoon gespoeld,en konden we allemaal tevreden terug kijken op in alle opzichten rustig dag.

Ook nog te vermelden het dek van mevrouw is geschilderd(door René v/d Pirate II)een nieuwe kunststof opbergkast voor de veiligheidsspullen,en een aantal aanpassingen in de commendotoren.

De boekhouding : Met 15 hengels : 300 scharren//// een aantal mooie botten//// 2 tongen 30cm//// 1 ondermaatse wijting//// 1 visje mischien te zien op foto

Ik bedank ieder opstapper voor de rustige dag ,John en Hank voor de verwenning,bij leven en welzijn tot 27 oct.

          

 

Alain Tulleneers Lanaken 24-09-2012

 Alain Tulleneers=== Maandag 24 september 2012 ===


Hallo allemaal,

Voor die vissers die zich een beetje vervelen ....

Lees hier een geweldig reisverslag met grote kabeljauw van 30kg !

Lees hier het reisverslag >>>Linda=== Maandag 24 september 2012 ===


zondag even wisten vissen te koksijde op 1km uit de kust met als resultaat 26schollen en bot van mooie afmetingen. Er waren erbij van 42cm en dit op 4uur tijd , niet langer kunnen vissen daar de golven groter begonnen te wordenen geen risico's wilden nemen.Wat me wel opviel dat ik geen enkel andere vissersboot gezien heb .

groeten jean paul

 payhille jp=== Zondag 23 september 2012 ===


Vandaag weer eens even dr uit geweest met zn 2en,om 8 uur dr uit, naar het fietspadje.

Gelegen bij de mp 2,met verse leeglopers,ongeveer 2 uur gevist n paar mooie beten gehad

2 scharren,en toen gevlucht voor de opkomende wind,langzij kwam WIESJE nog even voorbij zwaaien.

Vol gloorie stampte ze tegen de golven in,alsof ze niet anders gewoon was,de dikke dame had er zin

in zo te zien...

Hank nog even gegroet,en toen naar huis gevaren,hopend op betere tijden,en minder wind.

De schar is er,beste mensen,nog niet in grote getalen,maar t begin is er....

GR P en P

KINGFISHERPiet=== Zondag 23 september 2012 ===


Nog een laat berichtje van mijn vismaat op 16-09 weest gaan vissen op de wrakken met zijn bootje van uit nieuwpoort, eerste stop op wrakje westhinder niets dan door gelopen 55km op zee tweede stop wrakje 2 papgulletjes klein spul, door lopen tot op 78km op zee derde wrak bingo zat gul op tussen de 3a4kg en grote steenposten van 1kg 500g bakje vol kunnen vissen en weer naar de haven,zo zie je maar de gul zit ver op de wrakken en niet op de dichte wrakken! voor mij is dat te ver met men orka bootje 5m hij kan er wel tegen maar als je 78km moet lopen om gul te vangen en de benzine staat zo duur 150l er door blazen blijf ik nog liever langs de kust van nieuwpoorten tot de panne vissen op platvis ! voor mijn visvrienden die het zien zitten en op gul willen gaan op de wrakken zou ik zeggen gas geven en rond de 70km op zee zitten ze !

groeten ghislain Saegull.ghislain-prinsier=== Zondag 23 september 2012 ===


Hey vissers,

Zaterdag 22-9 voor de eerste keer dit najaar op de westerschelde gaan proberen. Rustig weer en een zonnetje. We begonnen aan de rode kant bij Hoedekenskerke. Heel afgaande tij geen tik gezien, en bij dode tij en omdat de noorderwind flink begon aan te trekken besloten om onder de wal bij Kruiningen te gaan liggen. Hier ook niets maar we hadden toch veel te zien.Later kreeg mijne vismaat Hugo toch zijn eerste gulletje van dit najaar vast en ook nog een flinke dikke tong. Verder niets meer en dan maar terug naar de sluis gevaren Toch een mooie dag maar mischien nog wat te vroeg voor dit stuk van de schelde ps. Nog even een waarschuwing!!!

Een week of drie geleden ging ik alleen mijn laatste aas opvissen op de Oosterschelde bij de Dortsman.Ik ving daar een kleine pijlstaartrog ( ong 60 cm ) ik wou hem onbeschadigd terugzetten ( met stekel ) en toen ik hem uit de dikke vod in het water wou laten vallen zag hij toch de kans om in mijn pinkgewricht te steken.Het heeft dik 4 uur geduurd tot de pijn wat minder werd en nu na 3 weken voel ik het nog.Ik wil maar zeggen, het gif werkt wel degelijk lang na

 

grtjs Lou en Hugovan nuffel lou=== Zondag 23 september 2012 ===


22 .09 2012 vandaag met/ h.s.v steeds groter/ de eerste najaars wedstrijd gehouden met de salemander 1 we zijn begonnen bij de dorsman. daar werden wat plat vissen en steenbolkjes  gevangen en veel groen op29 meter diep.  dus henk besloot de boot wat te verleggen en dat pakte goed uit.Niet in de vis vangsten maar wel een heel stuk minder groen /dat is dus meevissen van de schipper/. terwijl de geur van de gehakt ballen over het dek waaide? zijn we verkast naar het steen bollen paradijs . daar werden gelijk de visjes gevangen die nodig zijn om de competitie spannend te maken/aantal stuks/ eerst was bakboord aan de beurt? na dat de boot was gedraaid kwam stuur boord aan de beurt. dat werd niet in dank aangenomen door de bakboord zijde ER waren ook beginnende vissers aan boord NICK van 9 jaar en zun opa rienneke???? resultaat 23 vissen voor de jongste en opa moest het steeds maar aan horen dat hij er maar 3 had. NICK was  trouwens ook de dag winnaar van de grootste vis/ omdat zijn opa de vis nog niet had ontleed/ER werd ook nog een mooie kreeft gevangen  door dun GER . maar de absolute winnaar van deze dag was de heer  VAN NEDERKASSEL   met een aantal van 446stuks .Door de grote aan tallen die gevangen zijn staat de competitie op zijn kop werd mij gezegd  .Dus gaan we 3 november weer terug om te zien of de BAKBOORD ZIJDE al bekomen is?????. tot slot de groetjes van de ondertekende en tot 3 novemberwijnand=== Zaterdag 22 september 2012 ===


Bootvisserij op de Oosterschelde.

Vrijdagavond nog een avondje bootvissen gedaan op de Oosterschelde. Ik was op uitnodiging van Jan Willem als "introducee/bootvulling" mee met een clubje gelijkgestemden uit het brabantse land. De deel van de andere teamers visten de avondwedstrijd mee van HSV Oosterschelde of waren zich aan het voorbereiden op de wedstrijd van Westkapelle. Ook onze Henk was uit vissen gestuurd en was ook van de partij. We waren maar met halve bezetting op de boot dus hadden we ruim plek. Ivm de vroege afvaart was ik rechtstreeks na het werk al richting Colijnsplaat gereist en ingescheept op de MS Desiree. Hengels en viskist al smorgens in de auto gepakt, pieren, zagers en de laatste slikjes goed ingepakt in de koelbox onderin de viskoffer.
 
Nog voor zes uur savonds waren we al op de eerste stek aangekomen en ging het anker neer met 11 meter water onder de kiel. Ik had een hengel opgetuigd met dunne gevlochten lijn op de spoel, afhouders en kleine haken. De andere hengel met dikke nylon, lange dwarrels op een lange buisafhouder en grove haken en beide onderlijnen verzwaard met klapankers. Op de grove haken grof aas in de vorm van drie dikke pieren of twee spitzagers. Kleine piertjes, kleine zagertjes en slikjes waren voorbestemd voor de kleine haken. Bij de eerste draai sneuvelde er al een fraaie bot op een trosje slikjes op de afhouders. Dat was al een mooie start. Verder kwam er op de eerste plek weinig vis aan dek, dus naar een uurtje werd het sein "verkassen" gegeven. Op de tweede plek hadden we wat meer waterdiepte te pakken maar daar lagen we wat heen en weer te zwalken op de kentering. Hier bleef de vangst beperkt tot wat kleine wijtingen en een paar kleine platvisjes. Na het nuttigen van een bord friet met een "Hamburger Desiree speciaal" vertrokken we met het invallen van de duisternis naar onze derde stek. Hier moest het gaan gebeuren, we lagen in het geultje tegenover het Orisantparcours met 18 meter water onder de boot. Traditiegetrouw wordt de visserij aan de Orisant altijd beslist in de laatste momenten en dat was ook nu het geval. We bleven ook hier kleine bolkjes en kleine wijtingen vangen. Tussen de grote trossen zeesla die we in een gierende stroming naar de boot mochten trekken kwamen er het laatste uur nog een paar fatsoenlijke vissen aan boord. Ik zag een hele mooie schar (30+), ik hoorde nog over een paling op het achterdek, en mocht zelf nog een 30+ tong aan boord tillen. Iedereen kon er zijn visje vangen, en van de vijf bonusvissen van de avond mocht ik er twee op mijn naam schrijven. Het was een mooie visavond, nauwelijks wind, een beetje zon, een formidabele zonsondergang en tot half twaalf in de trui aan het dek gestaan. Toen ik een uurtje later de viskist thuis in de schuur gezet had viel de regen intussen in ruime mate neer.

    
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Vrijdag 21 september 2012 ===


vrijdagnamiddag gevist vanuit nieuwpoort 7wrakken afgedrift bij opkomend water.

max 20km uit de kust geweest maar geen enkele kabeljauw kunnen strikken.

Denk dat ze even op verlof zijn,ga volgende week maar eens proberen op de pladijs in de panne

zal dan wel meer kans hebben op een visje.Hopelijk zijn deze niet in verlof.

Heb na binnenvaren een gesprek gehad met ook een sportvisser dat net binnengelopen was,

maar ondanks zijn trip van 35km uit de kust was deze ook met een hele slechte vangst teruggekeerd.

jean paul

 payhille jp=== Vrijdag 21 september 2012 ===


 

Ik was vergeten een foto bij te voegen van de vangst op 15 september

1 baars 52 cm,  3 baarzen tussen 43 en 46 cm en eentje van 37 cm

Groeten

 

 Fred=== Vrijdag 21 september 2012 ===


De baarzen zaten er vrijdag 14 september gevist met opkomend water bij het monument te colijnsplaat

7 zeebaarzen waarvan 2 teruggezet wegen onder de maat 1 baars 52 cm 3 baars 47 1 baars 37 cm

 Fred=== Woensdag 19 september 2012 ===


Eerste Clubwedstrijd van Robby Fish zeehengelclub vanuit Nieuwpoort op 15 september meteen een onverwacht succes.

De verwachtingen waren zeer laag als de bootjes RZC vertrokken vanuit Nieuwpoort. Maar de resulaten zijn echt belovend aan het begin van het naseizoen.

Joel Luyts wist de wedstrijd op zijn naam te schrijven met maar liefst 60 maatse vissen goed voor 11kg. Sam Jespers volgt op de tweede plaats met een 54 vissen.

Ni slecht als je weet dat ze slechts met 1 hengel vissen en dit in de maand september. De vangsten bestonden voornamelijk uit schar en een enkel pladijs. pladijzen zijn vaak ondermaats en zeker niet de aantallen van vorig jaar. maar wat niet is kan nog komen :-)

Volledige uitslag kan je spoedig vinden op www.robbyfishzeehengelclub.be

Vis ze. BramBram Cole=== Woensdag 19 september 2012 ===


Hoi

Eventje een kort bericht van de Beker van de Vlaamse gemeenschap. 11 ploegen present die vissen om een plekje in de Beker van België, 4 beste Vlaamse tegen 2 beste Franstalige ploegen.

De Vlaamse beker is afgelopen zaterdag vervist op de Wenduinebank vanuit Blankenberge. Het werd een 2de editie van het tongenfestival want de vangst bestond bijna uitsluitend uit tong. helaas lage aantallen. Er werd hier en daar een bot en een paling gevangen maar niet veel soeps.

Wendy Machiels (efsa) en Joel Luyts (Robby Fish) waren respectievelijk nummer 1 en 2. Joel had een 19 tongen, best een hoog aantal met 1 stokje. Wendy had meer in gewicht maar van stuks of bijvangsten weet ik het niet juist. Proficiat!

Efsa werd winnaar en gaat samen met Tubertiniteam, De Zeewolven en de Gentse zeeduivels naar de finale.

Finale wordt gevist nu zondag. de winnaar daarvan neemt dan weer deel aan de Nations Cup, een interland tussen Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

Veel succes aan allen.

Groeten BramBram Cole=== Woensdag 19 september 2012 ===


Hey allemaal

 

Vorige zaterdag bde eerste wedstrijd van de Robbyfish Zeehengelclub gevist vanuit Nieuwpoort. De vangstberichten voorspelden niet veel goeds, maar uiteindelijk is er toch redelijk gevangen. Vrijdag had er nog een sterke noordwestenwind gestaan en die zorgde in de voormiddag voor een enorme zwel in het water. We ankerden met twee boten op 16 meter en vingen vrijwel direct de nodige scharren. Bijvangsten waren wat maatse schollen, een enkele wijting een maatse gul en enkele ferme lappen van tongen. Dagwinnaar werd Joël Luyts met 60 stuks voor Sam Jespers, die bootwinnaar op de andere boot werd.

Grtz

NicoNico=== Dinsdag 18 september 2012 ===


Ut begint…………….

Nadat in het weekend van 10 september ons Wies haar draai (en dus de schar) nog niet helemaal wist te vinden begint het er nu toch langzamerhand op te lijken dat onze platte vrienden de Westerscheldemond bereikt hebben.

Dit weekend dus richting Walvismarkt (of was het nou staart??) gegaan met een variëteit aan voornamelijk Belgische matrozen.  Dat komt volgens mij omdat het huismerk van Wiesje Jupiler is en dat blieven die zuiderburen zeker!!

Het begon afgelopen zaterdag met de bende van Sam.  Uitgedost met zwarte T-shirts met daarop in knaloranje letters hun bijnamen stond de kudde te wachten. Heel bijzonder te vermelden dat de heren elkaar pas een jaar kenden. Via hun dochters in de leeftijd van 5 tot 9 jaar die cheerleaders zijn. Het leek wel of ze elkaar al vanaf hun geboorte kenden. Gezellige groep toffe mannen.  Zoals gezegd is het aan het beginnen met de schar en we praten nog niet over emmers vol maar de mannen wisten een acceptabele hoeveelheid schar boven water te krijgen. Er zit zo nu en dan nog wel een visje van een centimeter of 22 – 23 bij maar ook behoorlijk wat mooie scharren , opvallend veel botten en een enkele tong voltooide het tableau. Je moest wel echt in de Walvisstaart zijn want meer zuidelijk kwam er nog wel het eea boven maar dat was niet echt top. ’s Ochtends dus leuke visserij maar ’s middags was het minder. Tevreden over de gehele dag?? Kijk maar eens naar onderstaande foto die we bij terugkomst in de sluis maakten……

Na een zeer kort nachtje in verband met het tongenvisserijtje van zaterdagavond waarvan John al elders op de site een leuk verslag parkeerde stonden er zondagmorgen wederom een groep Belgen klaar.  Nondepatatten wat een vissers zeg. Onder leiding van Rudi stond er een ware vismachine aan boord. Wel een rustig dagje hoor. Geen tips hoeven geven, niet in hoeven gooien, geen pieren eraan hoeven doen, geen vis eraf halen. Zaken die ik graag voor de mensen doe maar als op een dag alles “wie am schnürchen” verloopt is het lekker relaxen op kantoor.

Ze gingen goed te keer en elke dag gaat het een ietsiepietsie beter. Naast de scharren en botten kwamen er 13 (leuke) tongen boven water. Die tongen overigens, kwamen voornamelijk van een hoop ijzer dicht bij de vaargeul vandaan. Op dat wrakje wilde de heren als afsluiter van de dag (dat dacht ik tenminste) nog even op de gul proberen . Die zitten er niet meer zoals in juni/juli maar er kwamen er toch nog wel wat vanaf naast dus die tongen en vooral Guy ontpopte zich daar als volleerd steenbolkenpikeur. Hans stond er naast en griste de gullen voor de neus van Guy weg. Op een bepaald moment zelfs een doubletje tong-gul. Grote lol. Toen om een uur of 4 het eindsein naderde verwoordde Mario met een zeer teleurgestelde blik het gevoel van heel de groep. Nou ja, vooruit dan maar, nog een uurtje uittutteren op de steenstort voor de haven. Niet nadat het anker voor de eerste keer in jaren heel vasthoudend aan een of ander stuk wrakrest vast lag. Piepend en krakend met haar neus in de golven wist ons Wies het toch te winnen en zo ligt het anker weer op de plek waar het thuishoort. Op de boegrol.

Naar de steenstort gegaan omdat Frank van de Nautilus er die middag een leuke klus zomergulletjes vandaan haalde.  Nou, die lagen dus allemaal aan boord van “De Naud” want ik heb daar krab, zeebaars(je), steenbolk en een tongetje gezien maar gullen niet meer.

Meest bijzondere van de dag : ongetwijfeld het wrakpalinkie wat Rudi boven haalde. Ga je voor wat gul, vang je een paling. Nou ja, het moet niet gekker worden.

Maandag de afsluiter van het (drukke) weekendje. Het overgrote gedeelte van de opvarenden waren…… Belgen met Nico als touroperator. Aangevuld met onder andere Michel die binnenkort het NK kleine boot mag vissen wederom het  rondje Walvisstaart-steenstort gedaan. En in die Walvisstaart kwam er een leutig viske boven. Scharren, botten maar geen tong ditmaal. Het was net als zondag wel rauw maar op een enkele vriend met Neptunus griep na (men knapte weer op) was dat nog wel te doen.

Dat weerhield ons er niet van op het enigszins hobbelige wegdek te genieten van de taarten van David. Mensen, als er Michelinsterren voor banketbakkers zouden zijn verdiende deze tovenaar er zeker een. Ze waren bijna te mooi om op te eten dus we hebben er een fotootje van gemaakt. Ze smaakten trouwens zoals ze eruit zien. Megalekker.

“En de visserij dan??” “Het lijkt wel of jullie alleen maar vreten op die boot.” Nou, dat viel helemaal niet tegen met de nodige doubletten en zelfs tripletten mooie bot en schar. Ook vandaag weer met horten en stoten maar dat verhinderde de heren niet er (zeker voor de tijd van het jaar) een prima visje vandaan te halen.

  

’s Middags nog even ge-steenstort . De mannen daar onder valse voorwendselen heengelokt omdat daar een soort krabben-depot onder water is. Ze haalden er 4 voor me boven en toen mijn krabbenhonger gestild was en de stroom minder werd kwamen er nu wel wat gullen boven, aangevuld met een baarsje een tong én ………. onder aanvoering van de koning der steenbolken vangers een hele zooi van die onderlijnenverkrullers. Alles tevreden en onder het verorberen van de welbekende minigehaktballen en de laatste fleskes Juup laveerden we weer door de sluis terug.

Maandag de tongvisserij afgelast ivm de weersVOORSPELLING. Westzuidwest 4 tot 5 spoedig toenemend 5 tot 6. Kom je thuis aan is dat veranderd in zuid tot zuidwest 4 tot 5. Piszooi. Hadden we mooi onder het kantje bij Cadzand kunnen liggen. Nou ja, ook dat hoort erbij zullen we maar zeggen.

Overigens hecht de directie van Sportvisserij Wiesje er waarde aan u te herinneren aan het feit dat wij ook door de week op kantoor zijn. Weekenddagen worden schaars maar doordeweeks is er nog het een en ander mogelijk. En zeg nou zelf ; het zal die schar een worst zijn of hij nou op zaterdag of op woensdag gevangen wordt, Vangen doen we ze. Ook aanstaande donderdag want dan zijn er nog wat plekjes over. Overdag en ’s avonds. Wie durft er ???

Hoe kunnen we dit Vlaams epistel afsluiten anders dan met de wat versleutelde maar zeer gevleugelde uitspraak van  de beroemde Rik de Saedeleer?? Juist ; maar op één manier :

VIVAAAAAAAA BELGICA !!!!!!!!!!!!!

 

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Dinsdag 18 september 2012 ===


Zaterdag 15 September voor de laatste maal de tong bevist. Gezien de temperaturen zakken zal het tongseizoen wel op zijn einde lopen zeker? Schipper Germain van de Ms Seagull bewees nog maar eens hoe ervaren hij wel is. Onder een nogal ruwe zee wist hij ze toch weer te vinden. Gelukkig werd tegen de middag de zee wat platter. We hebben er toch nog een -60 tal kun uitdraaien! En allemaal mooi van formaat. Ook werd er een papgulletje gevangen (terug naar mama) en enkele botten. Zeebaars sprong op een bepaald ogenblik gewoon uit het water naast de boot. Jammer genoeg niet kunnen vangen. Nu kunnen we ons stilaan opmaken voor de wintervis!Didier Schatteman=== Dinsdag 18 september 2012 ===


HSV de Pieterman hervat competitive  

Op 16 september vertrokken de vissers van HSV de Pieterman vanuit de Bergse Diepsluis voor de vierde competitiewedstrijd. Na het zomerreces van twee maanden stonden er 23 vissers, om het seizoen te heropenen, aan de start. Het beloofde een mooie nazomerdag te worden, met een aangenaam temperatuurtje en weinig wind. De schipper zette koers na Wemeldinge, waarbij nabij de radarpost werd geankerd. Hier werden wat kleine platvissen gevangen, maar het was niet geweldig. Zeker nadat de stroom uit het water ging, werden vangsten minder en minder. Ook was er veel wier in het water wat het vissen niet prettiger maakte.

Bij het tellen van de stemmen, bleek dat de meeste vissers hadden gestemd om een andere stek te zoeken. Waarop de schipper besloot een plekje te zoeken, nabij het kabelbord, onder Sint Maartensdijk. Omdat er in de pauze werd verkast en er nog wat tijd was probeerde enige vissers alvast een verkennende poging om een visje te vangen. Dit leverde al snel een paar kleine wijtingen op.

Helaas waren deze verdwenen zodra de wedstrijd begon. Gelukkig bleken er nog wel platvisjes aanwezig en deze werden dan ook regelmatig bovengehaald. Helaas waren het geen geweldige hoeveelheden, dus waren de meeste vissers niet erg tevreden aan het iend van de dag. Wel werden er nog enkele wijtinkjes gevangen en ook enkele fraaie botten. De grootste van de dag was voor Mw.Spapen, wat ook de grootste vis van de dag bleek te zijn. Mw.Spapen had toch een goede dag, want ze ving ook de meeste vissen.

Het leverde haar de eerste plaats op in de dagstand.

1. Mw.Spapen 204cm.

2. Dhr.Verkerke 192cm

3. Dhr.J de Visser 175cm.

4. Dhr.T.Broere 174cm.

5. Dhr.C.Wolvekamp 135cm.

6. Dhr.Bevers 134cm.

7. Dhr.Kikkert 133cm.

8. Dhr.van de Velde 128cm.

9. Dhr.Leijdekkers 122 cm.

10. Dhr.Spapen 119cm.charel Wolvekamp=== Dinsdag 18 september 2012 ===


Wiesje en de wispelturigheid.

Zolang het nog kan en de tong er nog zit is Wiesje best te porren voor avondvisserijtjes. De 15e kon het, zat de tong er en Wiesje wilde best.

Dus daar lag het niet aan. Iets na zessen elf man opgepikt die best een poging wilden wagen en de overkant opgezocht. Het water was dik en er liep nog een stroompje dus dat moest welhaast goed gaan komen.

Nah, dat viel nog niet mee. Sporadisch meende vriend sole zijn aanwezigheid kenbaar te maken met 'het is dat het moet' aanbeten. Pieren, zagers, bejaarde zagers (mijn koelkast stinkt er nog van), het haalde helemaal niks uit. Een enkele tong verslikte zich en zag de emmer. Branco deed daar min of meer onopgemerkt een schepje bovenop. Geen aanbeet gezien maar wel een tong die de benaming hoteltong niet misstond. Dit kleintje telde 44 hele centimeters op de lat. Dat wordt een groter pannetje ..

 

Hank bezag, dook de keuken in, en ging als een den Blijker achterheen de culinaire zaken die Wiesje tot nautisch eethuis maken. Saté, soep, koffie in wisselende sterktes, voor u die al eens mee is geweest vast bekend. En anders zeer aan te bevelen!

De kentering werd benut om te verkassen en op iets dieper water nieuw heil te gaan zoeken. Het heil was er, de tong wilde ook daar niet. Ze hadden er gewoon geen zin in. Ook Wiesje vond het eigenlijk maar niets. Zelden meegemaakt dat ze zo traag en gezapig rond ging op het tij. Een beetje zeikerig zogezegd.Af en toe eens eentje, maar op één vlindertje na, alles maats en da’s dan weer wel plezierig.

Toch was er deze keer in ieder geval wel een oorzaak aan te wijzen. Het vage groene schijnsel in het water had niets te maken met buitenaardse zaken in tegenstelling tot de paar vallende sterren in de kraakheldere hemel. Er zat bloei in het water, groene strepen, vonken, het hele disco gebeuren passeerde de revue .. en een ieder die regelmatig vist weet dan dat de visserij niet erg wild is. En dat was dan ook gebleken.

Rond half één ging Wiesje retour met twintig tongen op de teller over een wel erg drukke Rede. Het leek de A58 op maandagmorgen wel ...

Greetz, JohnnoJohnno=== Maandag 17 september 2012 ===


Gisteren met de andromeda mee geweest samen met mijn maat peter we waren om 6.30aan boord waar de koffie al gereed stond om 7.00 vertrokken

het was nog een ruwe zee waar sommige van onze mede vissers last van hadden (peter ook) na enkele stops waar niets gevangen werd op een plek

aangekomen waar ik de eerste worp gelijk 4 makrelen had een ieder plots aan het vissen met als resultaat 80 grote makrelen en 23 horsmakrelen die overgens

gebakken goed smaken als je de graten er goed uithaald we hadden een prachtige dag en om 15.00 lagen ew weer in de sluis.

Je ziet wel piet dat je ook wel eens geluk kunt hebben de volgende keer gaan wij mee op anker.

vr groet de Zeebonkjohannes van belzen=== Maandag 17 september 2012 ===


Hoi allen,

Zaterdag een kayaktochtje gemaakt vanuit De Schelphoek op Tholen (bij het gemaal van Poortvliet erin, gevaren naar de Oesterdam). Was voor mij de eerste keer, ik had op internet gelezen dat daar flinke diepten worden bereikt (15 meter, soms zelfs dieper) en dat bleek volgens mijn pas aangeschafte fishfinder (Deltafishing Stellendam heeft dat apparaat prachtig op mijn Hobiek Kayak gemonteerd) ook het geval. Een aantal keer geankerd naast de vaargeul en gevist met twee boothengels met daaraan twee driehaaks paternosters. Al snel bleek mijn pas aangeschafte Mitchell molen kapot: hij draait door. Het gekke is: nu weer wel, dan weer niet (meestal draait hij wel door trouwens). Balen en reden voor een flinke scheldpartij op het golvende water. Zo ben ik dan ook wel weer ;-). 

Gevist met verse pieren (zelf gestoken aan Gorishoek: zware klei maar veel en mooi pieren) en gezouten zagers.

Ik had gehoopt op wat platvis (bot, liever schol) en mogelijk een zeebaars. Het werd: één strandkrab die zichzelf behoorlijk had gehaakt. Verder niets, geen beet, alleen maar water over de achterboeg.

Kortom: een teleurstellende vissessie, maar wel een prachtige vaartocht! Achteraf had ik misschien beter bij Gorishoek of zelfs bij Stavenisse te water kunnen gaan. Daar liggen toch meer zandplaten e.d.

Ik vraag me trouwens wel af of gezouten zagers het juiste aas is. Ik krijg in mijn omgeving alleen maar negatieve reacties. Gezouten pieren prima voor de schar, gezouten zagers niks waar. Ik ben benieuwd of dit waar is.

Volgende keer beter.

Hartelijke groet, De bottenkoning=== Maandag 17 september 2012 ===


eindelijk weer schar.

15 en 16 sept weer de westerschelde opgeweest met de nautilus. zaterdag ochtend eerst even een bakkie koffie samen met hank van de wiesje en rene van de pirate. na wat overleg samen besloten om met zijn drieen de monding uit te kammen om wat vis op te sporen. de sluis uit en het gas erop,kwatiertje gevaren en anker eronder.

en wat blijkt de schar komt langzaam onze kant op gelijk mooie scharren aan boord nog geen tripletten maar toch redelijke aantallen van mooi formaat . ook van de twee andere musketiers kwamen goede berichten . zondag besloten om op de westerschelde te blijven en een paar andere stekken te proberen. hier vielen de scharren nog wat tegen maar toch nog een kleine 40 zomer gullekes kunnen vangen ook de steenbolkjes waren weer van de partij . een stuk of 4 zeebaarsjes en een paar joekeltongen zijn e r ook nog gevangen dus al met al toch een leuke visserij. ook hier kwamen van mijn collegas positie geluiden over de marifoon heen.

dus beste vissers de grote aantallen schar zitten er weer aan de komen . volgende week gaan we het weer op de schol proberen en ook uit die hoek heb ik hele positieve berichten gehoord.

franksportvisserij nautilus=== Zondag 16 september 2012 ===


Zondag 16/9 nog eens gaan vissen.  Rond 11:00u geankerd op +/-17 m.  Vangst was slecht.  Slechts een 10-tal vissen kunnen vangen.
Een paar maatse scharren, mooie botten (waarvan 1 van 440gr) en een gulletje. Rond 14:00u nog even verkast.  Er stond teveel stroming, we kregen het lood nauwelijks tegen de grond.  Hier nog 45 min. gevist maar zonder resultaat. Ondertussen was de wind nog aangetrokken en hebben we besloten te stoppen.

Een andere visser die we aan de helling tegenkwamen zei dat het bij hen ook tegen viel. Maar we hebben wel een fijne dag gehad!

Groeten, JORON JORON=== Zondag 16 september 2012 ===


Gisteravond weer met 'De vrolijke Visser' de Oosterschelde opgegaan met mijn broertje, een vriendin en een collega. We zaten met een ander koppel achterop en we waren benieuwd op wat komen ging, vooral richting de laatste uren in het donker.

We vingen regelmatig vis en vaak genoeg hingen er twee of zelfs drie tegelijk aan de paternosters. Maar het waren allemaal van die steenbolkjes. Ik denk dat we er met zijn zessen meer dan 100 gevangen hebben. Daar kan je aardig wat kibbeling van maken... Maar de tongen lieten het helaas afweten. We hadden nog wel een donker puitaaltje, een zeester en een drietal krabben van dichtbij gezien. Maar verder niks. Het koppel langs ons ving nog wel een slibtongetje en een leuke gul. Ondanks de afwezige tong hebben we toch een gezellige avond gehad en zijn we met een emmer vol vis naar huis gegaan.  

Groeten, RobRob=== Zaterdag 15 september 2012 ===


Hoi vissers, vrijdag 14-9 wezen vissen met m'n zwager in zijn rubberboot op de Grevelingen.                                                                                               

De vangst was klein echter er zat een bijzonder exemplaar bij het was een slanke vis met een grotere onderkaak en beste wel grote tanden voor zo'n visje.               

Ik kon het niet direct herkennnen.Wie het weet mag het zeggen, persoonlijk denk ik (na onderzoek van vissen)dat het mogelijk een jonge Heek was.                         

Of dit kan laat ik in het midden maar het is wel een leuke ervaring en tevens een goed teken denk ik ivm de waterkwaliteit.

gr.DirkDvan Kekem=== Vrijdag 14 september 2012 ===


Bekijk de tussenstand van de Penn Superprestige boot 2012

Kijk onder de wedstrijddatums:

http://www.zeevisland.com/Penn-Super-Prestige-Boat.htm Penn Superprestige boot 2012=== Woensdag 12 september 2012 ===


Zaterdag nog eens weest vissen op de tong, op doodtij toch een mooie vangst van 92 tongen kunnen vangen.

Nog twee weekends op de tong en dan gaan we zeebaarstochten beginnen plannen.

Schipper De MiroTommy=== Dinsdag 11 september 2012 ===


Tsja, 29 mei was mijn laatste vangstbericht, velen van jullie hebben gevraagd hoe dat zo kwam… 

Om het kort te houden, ik had 2 schippers naast mijzelf die beiden wegvielen en zodoende was alleen ik nog over. Ten tweede hebben wij een prachtzomer gehad met heel veel vaar dagen, en die hebben uiteraard de eerste prioriteit. Als je dan in je eentje ook nog eens alle boekingen moet bijhouden + de andere administratieve rompslomp die erbij hoort, dan schiet het Blog er even bij in.  

Welnu, deze week waait het te hard om de zee op te gaan, dus eindelijk weer eens tijd om het Blog bij te werken: Wat valt er zoal te melden sinds eind mei:  

Makreelvissen:  

juni en juli waren topmaanden voor ons.  Op 1 dag na was het 1-2 uurtjes varen, school meeuwen in, vangen vangen vangen en begin van de middag weer terug aan de steiger met alle koelboxen vol. Echt een feest!  

Dan ineens de maand augustus, geen meeuw meer die dook, wel hoogvliegers, laagvliegers en meeuwen die op hun reet in het water zaten te wachten totdat wij de vis gevonden hadden.

Nu weten wij gelukkig uit ervaring waar de makreel zich ophoudt, dus bijna alle dagen hebben we nog een aardige klus makreel kunnen vangen, maar deze maand was het meer vissen dan alleen maar vangen.  

En toen kwam september,

De makreel begon weg te trekken en wij moesten steeds verder varen om bij ze te komen. Dit lukte nog vrij aardig tot donderdag 6 september. Weg waren ze…. Gezocht tot op 30 mijl uit de kust, een enkel makreeltje, nog een paar van een wrakje afgeplukt en dat was het dan.

Wat mij betreft is het makrelenseizoen 2012 nu toch echt voorbij. 

Wrakvissen:  

Juni en juli hebben wij nog steeds redelijk tot goed kunnen vangen. Mooie exemplaren erbij.

 

Augustus werd al moeilijker om ze te vinden, af en toe geluk met een goed wrak, maar met al die bootjes op het water die als bijen van wrak naar wrak zoemen en zo’n beetje iedere dag dezelfde wrakken meermaals bezoeken, dan is het een keertje opgevist. Iedereen klaagt steen en been, maar het is niet anders, nu maar wachten totdat het weer een tijdje hard gaat waaien en de kabeljauw weer de tijd krijgt om zich te nestelen op de wrakken. Zondag a.s. gaan we zo te zien weer, na 1 week met te hoge golven, ben benieuwd….  

Ankervissen, De meeste weten het we, ankervissen op de platvis is altijd een beetje moeilijk in juli en augustus. Gelukkig hebben wij de gevlekte gladde haai! Geen consumptievis, maar zeker een mooie sportvis. Dit jaar voor het eerst met Sportvisserij Nederland een programma gedraaid van 3 dagen genaamd Sharkattack! Met vele collega’s naar de haaien geweest (leuke woordspeling), 1e dag 12 stuks, 2e dag 35 stuks, 3e dag 42 stuks. Erg leuke visserij wat volgend jaar herhaald zal worden, hopelijk dan een hele week!

     

September, vorige week op 12 meter, ja hoor, er zat weer wat schar en ze kwamen met regelmaat naar boven. Voorgaande jaren ging het ankervissen los vanaf 2e/3e week van september met in oktober regelmatig een 40-80 platvissen de man! Ja echt waar. Velen geloven mij niet als ik het vertel aan boord dat zulke vangsten nog mogelijk zijn op de Noordzee, dus ga maar lekker mee, dan kun je het zelf zien  

Tongvissen/Avondvissen, Ik wil er niet meer over praten, slechts 2 fatsoenlijke avondjes gehad met tong, de rest was gewoon drama! Voor dit seizoen mij niet meer bellen of mailen om nog te gaan avondvissen, best kans dat ik spontaan een instorting krijg.. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.. 

Wat valt er verder nog te melden?

Oh ja, heb wat foto’s bijgesloten van verschillende vistrips van afgelopen maanden, + een filmpje van hoe het makreelvissen in juni/juli was + filmpje en foto’s van een groepje tuimelaars die gezellig langszij kwamen, verder nog een Maanvis (freak of nature), zeer bijzonder om die te zien op de Noordzee.

   

 

Verder deze zomer een aardig zeebanket bijelkaar gevist:

Kabeljauw, Steenbolk, Pollak, Leng, Mul, Zeebaars, Dorade, Zandspiering, Blauwe Makreel + Horsmakreel, Pieterman, Schol, Schar, Tong, Gevlekte Gladde Haai, Hondshaai, Rode Poon, Wijting, Paling, Geep, …. en dan zal ik binnenkort wel een mailtje krijgen van diegene die wat gevangen had die ik nu vergeten ben, bij voorbaat excuus!  

   

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Maandag 10 september 2012 ===


Hee vissers:vrijdagavond opnieuw op tong wezen vissen.het was windstil,aangekomen juist voor het donker worden en direkt was er aktie op de hengels.gevist iets dieper dan laatste keer omdat er iets minder stroming was.in totaal 55 tongen gevangen,waarvan 7 terug gezet.ik denk dat dit de laatste nacht geweest is,de nachten worden wel wat langer.toch geweldige nachten gevist en hopen op een rustige winter.

grt ericHerremans Eric=== Maandag 10 september 2012 ===


afgelopen vrijdagnacht met mijn c.v.l. [colega van leur] met de boot er op uit geweest na het werk vanuit wilhelminadorp vertrokken richting zeelandbrug om een uur of 7 lagen de hengels er in rond een uur of 8 de eerste tong het water was blad stil wat

een mooie nacht totaal 16 tongen en een honderd plus aan wijting en steenbolk en net voor vertrek had mijn c.v.l. nog een mooie kreeft al met al een mooie visnachtmarco=== Maandag 10 september 2012 ===


Zaterdag maar weer eens heerlijk van het mooie weer genoten. 's morgens eerst om verse pieren en steekzagers gereden en vervolgens naar strand. tussen het zonnen door af en toe nog eens een uurtje of wat met de kano een paar honderd meter uit de kant gaan vissen voor het mooie Oostkapelse strand. Ankertje uit, koeltasje met wat koud gerstenat erbij en vissen maar. Over een paar uur vissen totaal verspreid best leuk vis gevangen, 10 maatse en 10 ondermaatse vissen... De maatse vissen waren een dikke steenbolk, 4 mooie tongen, 3 dikke botten, een schol en jawel de eerste dikke schar van het nieuwe scharrenseizoen was een feit. voor de rest nog een tiental kleine scholletjes. Al met al dus een heel erg gevarieerde visserij met 5 verschillende soorten. Deg scholletjes trouwens allemaal op de pieren gevangen de rest allemaal op de steekzagers.

geniet van de visserij,Matthias Geuze=== Maandag 10 september 2012 ===


Pirate verwent Wiesje…….

Afgelopen zaterdag een hééééle leuke dag gehad met het vrijgezellenfeest van Flip. Nietsvermoedend was hij om 5.45 uur door maten Roger, Ton, Leendert, Hans en Michel uit bed getrommeld voor een dagje op zee.

Ik had ze wel een beetje gewaarschuwd dat het nog niet het meer van Galilea zou zijn maar dat maakte ze helemaal niets uit.  Werkelijk gespeend van enige ervaring (alleen vrijgezel Flip had vroeger gevist) was het vooral gezellig. Topopmerking van Roger was ; “Ik hoef helemaal geen vis, het ingooien is al leuk genoeg!!” Nou zorgde dat inderdaad voor de nodige hilariteit want in het eerste uur van onze wonderbaarlijke visdag kwam het lood een keer of 10 van 60 meter hoogte weer net zo hard op het dek geploft in plaats van in het water. Wiesje kreunde en steunde onder al dat geweld.

Zo visten we van hot naar her en er kwam zelfs vis boven. Platen van tongen, joekelscharren en zelfs nog een zwikkie gul. We zullen het maar niet over aantallen hebben maar iedereen had het reuze naar zijn zin. Vooral Leendert vond het verkassen geweldig want elke keer als we weggingen naar een andere superstek trok hij er bij de laatste draai vis uit. En, dat moet gezegd, het waren niet de minste. Eerst moest de vis teruggezet worden. “Wat moeten we daar mee?” maar toen Hans aangaf toch wel wat zeebanket mee wilde nemen bleef er een emmer schoongemaakte van alles en nog wat over.

Met verschrikkelijk mooi weer en Odette die toch laat wilde bbq-en zijn we dus maar tot kwart over 5 blijven liggen alvorens de terugreis te aanvaarden. Wiesje was maar wat blij dat deze 2e horde van het seizoen genomen was.

Het beste moest voor haar nog komen want René had 3 dagdelen ingepland om het dek weer te laten blinken. En zo kwam onderstaand fotootje tot stand. De (bijna) voltallige Pirate-bemanning aan de verfroller om mevrouw weer mooi te maken. Het moet niet gekker worden……

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Maandag 10 september 2012 ===


 gisteravond wezen vissen met mij maat  voor zeebrugge van 17uur tot 21 uur vangst 59 tongen waaronder een paar mooie exemplaren

 gevist met diepvries en stinkende tappen

 

 jean pierre=== Maandag 10 september 2012 ===


Hallo bootvissers,

Zo'n 7 weken geleden een zaterdag geprikt om weer eens met een bootje de Oosterschelde op te gaan. Afeglopen zaterdag 8 september was het zover. Alles was weer goed verzorgd door Dixhoorn in Yerseke en om 07:30h voeren we uit. Over het weer kunnen we kort zijn, dat was fantastisch!

De eerste stek bij Wemeldinge leverde veel, maar tevens kleine vis op. Wijting, Steenbolk, Schol, Schar, Meuntje en een Donderpad, we vingen ze allemaal. We wilden toch ook wel wat groters vangen en zjn dan ook die dag nog 4 keer verkast, maar hebben eigenlijk, op een maatse schol na, hebben we weinig meer gevangen. Wel nog een bruinvis gezien. Na terugkomst bleek, dat ook de andere bootjes, op een pijlstaartrog na, allemaal klein spul hadden gevangen.

Het weer, de gezelligheid om weer eens met zijn allen te gaan vissen, maar met name ook de toastjes met franse kaas en kip-kerrie van Gerrit maakten het tot een geslaagde dag. Dat gaan we zeker nog eens doen!

Vang ze!Henk=== Zondag 09 september 2012 ===


Zaterdag weg geweest vanuit Neeltje Jans. Diverse wrakjes voor Westkapelle aangedaan, daarna diverse kantstekken aangedaan en geëindigt voor de kering. Slechts enkele tongen, een gulletje en enkele scharren kunnen vangen. Wel super weer gehad met een kalm zeetje.

Groeten,

Dennis

D1167Dennis=== Zondag 09 september 2012 ===


Beste Vissers,

Helaas laat de gul altijd nog op zich wachten maar wij van de Nautilus zitten niet stil.

We gaan weer beginnen met het scholvissen aan de kust van Frankrijk. Er wordt weer volop grote schollen en scharren gevangen.

Voor boekingen en info kijk op www.wrakvissen.net of bel 06-30055618

Met vriendelijke groet,

Tamara Smits

Sportvisserij NautilusTamara Smits=== Zondag 09 september 2012 ===


 

5 en 6 september

Woensdag na het werk even een paar uur op de zeebaars geweest op de Oosterschelde, ik kan daar kort over zijn resultaat 1 hel mooie bot. Donderdag eerst gaan werken en om 12.30 even gauw wat pieren steken zodat we rond 13.00 naar de helling konden vertrekken, het was er niet druk maar op het moment dat wij weggingen waren er nog 2 bootjes die her ruime sop kozen. Eerst nabij de caisson gevist dat was niks, toen een ander wrakje opgezocht, daar zat veel steenbolk en 1 gulletje wisten we eraf te peuteren, dan maar weer terug naar ons favoriete haaien stekje voor de kering,  ook daar wilde het niet vlotten 1 mooie schar , twee tongetjes en 1 haaije , daar mee kwam onze teller voor dit seizoen tot nu toe, mee op een resultaat kwa haaijes op 14 stuks .

Buitenaf dat het was gewoon slecht, maar daar in tegen ging mijn neef Chris met zijn broer er vrijdag op de met hun kayak en vingen 8 mooie baarzen en een gul.  

Delta 1496 / AF 15

 

Harry WolstHarry Wolst=== Zondag 09 september 2012 ===


Zaterdag 8 september met een aantal collega's/vrienden op pad gegaan met de Mijntje-Yvonne uit Stellendam. De bedoeling was op de wrakken en kijken of we onderweg nog een makreeltje konden vangen. Een prachtige en van alle gemakken voorziene boot, schitterend weer dus dat hadden we al mee. Begonnen op zo'n 30 mijl uit de kust en opgeschoven richting de 50. Verschillende wrakken aangedaan. Links en rechts kwamen er leuke gulletjes aan boord (40 op de hele dag schat ik). Vriend steenbolk was ook rijkelijk aanwezig (ca. 200 in totaal gevangen op de boot, waarvan best aardige formaten en goed te fileren dus). De makreel was echter in geen velden of wegen te bekennen. Af en toe een horsmakreel en een rode poon op de wrakken. Op de terugweg lekker aan het schoonmaken geweest. Tussendoor een biertje en een heerlijk broodje bal...

Gert-Jan NieuwlandGert=== Zondag 09 september 2012 ===


Beste vissers.  

HSV de tuimelaar heeft zaterdag 8 september weer een wedstrijd dag achter de rug op de Eendracht 2 van uit de bergse diepsluizen Veel vis gevangen gemiddeld 15 stuks. Veel steenbol. De club was met 22 man goed vertegenwoordigd. deze dag ook weer een aantal nieuwe leden mogen begroeten.

Grootste plat was een Bot van 29 cm, Grootste rond een rode poon.  

Tot volgende maand  HSV de Tuimelaar

 HSV de Tuimelaar=== Zondag 09 september 2012 ===


zaterdag 8 september wezen ankervissen met de happy-fisherman vanuit stellendam het weer super over de vangst heb ik niks te klagen zo vroeg in het seizoen de meeste hadden 30 maatse vissen van schar wijting bot schol dus al met al goed bij deze wil ik schipper leo bedanken voor deze dag en hopelijk tot gauw

gelukkigge vissergelukkige visser=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Heej vissers,

Vrijdag stond er een tripje gepland met de groothandel. VVB-Husan en Veveo-coatings verzorgde deze gehele dag op de Oosterschelde. Voor mijn 
broer en mij een mooie gelegenheid om na een hele poos weer eens de schelde te bevissen.

Deze dag stapte we op op de vrolijke visser die vertrekt vanuit de Bergsche diepsluis. Met recht mag deze boot een party-visboot genoemd 
worden, keurig verzorgd! Niet alleen het dek, maar ook benedendeks tot in het toilet toe ziet het er erg netjes uit.

Een mannetje of 23 stapte rond de klok van 8uur aan boord en de gezelligheid zat er al snel in. Nadat het anker de diepte ingestuurd was 
kwam de schipper even uiteg geven over hoe te vissen en hoe vooral niet. De veelal niet vissers konden niet wachten tot de boot gedraaid was en 
knopen waren dan ook onvermijdelijk. Eigenwijs zei de schipper, wiens haren deze keer keurig gekamd waren, en gelijk had hij.

Voor de kant van Strijenham kwamen al snel de eerste vissen boven, rara wat vingen wij toch? Uiteraard veel bolken, hier en daar een knorhaantje, 
een wijting, een puitaal, een pitvisje en daarmee was de koek op. De grote maakte niet uit, voor de meeste aan boord was het de eerste vis 
ooit en ze genoten er zichtbaar van. Na een paar uurtjes toch even geprobeerd op de platvis, richting Wemeldinge dus. Helaas was dit geen 
groot succes, niet omdat ze er niet zaten, maar alleen de vissers onder ons wisten wat schar, bot en schol te vangen. De andere stonden erbij en 
keken er na, vlug terug dus! Op naar de bolkjes.

En daar was ”Johnny cash” met zijn mondharmonica en gitaar, de sfeermaker van de dag. Live muziek en gratis eten en drinken brengt iedereen in de 
stemming natuurlijk. Ook was Rene aan boord, maar daar vertellen we dus mooi niets over! Het eten was overigens heerlijk en dat was niet alleen omdat het gratis was…. 
Het was een mooie dag om weer eens op de schelde te vissen en gelijk een mooie gelegenheid om even te kijken wat we tijdens de wedstrijd over twee 
weken kunnen verwachten, bolkjes dus!Martijn DekkersMartijn Dekkers=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Hallo visvrienden en vriendinnen, 
vandaag was het kindervissen met de NAUTILUS. Het weer was schitterent maar de vangst bitter slecht. 2 wijtingentjes, 1 steenbolkske, 1baarsje en een sliptong en dit met 11 stokken. Maar voor de kinderen was dat niet zo erg want er was snoep en drank genoeg. Maar ik klaag niet, mijn zoon heeft zich reuzen vermaakt en hij heeft de eerst vis gevangen, een sliptong, maar verder niets.

Langs deze weg wil ik de 2 mensen van nautilus nog eens bedanken voor al de moeite en tot volgend jaar.

mvg gert s

 gert=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Donderdag 6 September weer eens met Pa geboekt op de Valkyrie vanuit Stellendam. Bijna een thuiswedstrijd aangzezien ik op nog geen 10 minuten van de haven woon. Het slijkgat was nog wat hobbelig maar eenmaal buiten namen de golven gedurende de dag steeds meer af. Het weer was prima, de crew zoals altijd super en ook aan inzet ontbrak het niet!! Er is zat stevige gul aanwezig op de wrakken, helaas zitten ze vol jonge vis en moet je ze met zachte hand verleiden tot aanbijten. De speciale Shads die ik echt altijd gebruik gaven ook deze dag weer het gewenste resultaat, samen met m'n pa topvangers van de dag. De truuk was het shadje zo langzaam te bewegen dat de trage volgevreten vis niet veel moeite moest doen. Opvallend was het aantal rode poontjes die aan boord kwamen, super mooi visje !!! Eef, je boot is super en je crew top! Cu next time!! Grz Alex en WilAlex Wycisk=== Vrijdag 07 september 2012 ===


Eethuis Wiesje is weer open.

Na een “gedwongen” verblijf in de Biesbosch (retegezellig maar we konden geen riet meer zien) afgelopen woensdag Wiesje overgevaren naar Vlissingen. Iets vroeger als gepland maar dat komt omdat collega René de Back van de Pirate nog wat schilderwerkzaamheden uit moet voeren om ons mevrouw weer extra mooi te maken.

Omdat we er toch waren gisteren en morgen een tochtje geboekt. Dat van gisteren was er 1 van god zegene de greep want wat ik ook belde, mailde en navroeg. Niemand kon me eigenlijk wijzer maken over de verblijfplaats van welke vis dan ook. Via de beste zeevishandel ter wereld kregen we nog het nuttigste advies. Tong is eigenlijk het enige wat er te verwachten is. Daarom de zeer gezellige bende zelf maar laten kiezen en dat werd dus een mengelmoes van plekken. Eerst wat tong proberen op het zand, daarna wat driften op wrakjes, een schar proberen te strikken en afsluiten met ankeren op een wrakje.

De collegialiteit loopt zoals altijd prima in Vlissingen want niet alleen René gaat schilderen (ben benieuwd wat het gaat kosten…..) maar ook van Frank van de Nautilus die zelf niet uitvoer op donderdag kreeg ik een boeking van Ferry en Vincent die keurig op tijd op Wiesje stonden te wachten. Helemaal top!!

Omdat we zelf nog geen kuipen vol vis verwachtten besloten om de opvarenden dan maar extra te verwennen. Zo gingen we na de koffie met erg lekker appelgebak én slagroom  naar de snoekbaarsrolletjes met spek, toen via de gemarineerde garnalen van Arian richting de gehaktballen van Cees Plomp (Het waren meer gehaktVOETballen) en nadat iedereen zowat plofte kreeg ik er nog net wat saté-tjes ingefrot. Eethuis Wiesje in optima forma. Alles klaargemaakt op het nieuwe MVL-special kookmeubel. Mark heeft er weer super zijn best op gedaan dus niet alleen voor parket en slotwerk maar voortaan ook voor al uw scheepsbetimmeringen geldt : "Ga gewoon, naar Mark van Loon!!"

LA CUCCINA LOUISA

De visserij?? Nog niet echt “je van het” maar toch wisten de doorzetters onder een zalig zonnetje en weinig wind 33 tongen boven te toveren waaronder hele mooie exemplaren. Aangevuld met een stuk of 12 gullen (enkele net aan maats maar ook uitgeschoten zomergullen erbij) maakte een verloren wijting, steenbolk, een enkele schar en wat botten het jacht-tableau compleet.

Onder het motto : “beter een mindere dag vissen als een goede dag op het werk.” tutterde tante Wies met een volgevreten bende weer richting Vlissingen. Eind goed, al goed.

Omdat we dus wat eerder ter plaatse zijn en ik verder toch de hele dag maar uit mijn neus loop te vreten zou ik zeggen : durfallen en tongenmeppers onder U ;  “Meld u aan!!!”

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 05 september 2012 ===


 

dinsdag 4/9/2012 nog is gaan proberen op de wrakken. wat mooie gul en wat zeebaarsjes kunnen verschalken

 

 

 chris ms Thunder=== Dinsdag 04 september 2012 ===


Hallo medevissers,

afgelopen zondag nog eens een dagje weg geweest met m`n bootje. De meevarende waren m`n moeder, m`n zusje en haar vriend, had mijn vriendin maar thuis gelaten vanwege ruimtegebrek. (volgende keer mag ze weer mee) In eerste instantie wil ik richting meerkerk gaan maar zag dat de golven nog iets te hoog waren voor de zwakke maagjes aan boord, dus teruggevaren naar de kering en daar op 13 meter gelegen. De vangst was niet geweldig te noemen, zal ook wel met de harde stroming te maken hebben gehad. Ik had daar 1 bot en 1 schar, de rest helaas niets.

Wat later op de dag verkast naar 18 meter, daar nog 2 tongen gevangen en een gevlekte gladde haai. (was zo blij als een klein kind) Opvallend was dat we allemaal dezelfde onderlijnen gebruikte, zelfde aas, allemaal vlak langs de boot gevist, lijn gegeven enz enz. Wat de rest ook probeerde ze kregen ze niet te pakken. Tegen de tijd dat de schar weer vollop aanwezig is kijken wie van hun de kou wil trotseren om toch wat te vangen.

Het weer was lekker ondanks de wind. Vang ze,

Erik VerstappenErik Verstappen=== Dinsdag 04 september 2012 ===


het weekend was weer verassend goed te noemen.

zaterdag in alle vroegte er al op uit getrokken met de kayak, was nog donker toen ik begon. maar in het donker geen beet gehad. toen het begon te schemeren ook al gelijk een beet gemist omdat ik ff wat minder scherp geworden was en de drift erna kwam er nog een maatje met de kayak vissen en weer een misser, shit.....de drift erna was het raak en de eerste was ook gelijk een goeie, een mooie van rond de 65cm. dus weer haarscherp verder gevist en niet lang daarna een nog mooiere zeebaars van 75cm. daarna nog een aantal bijgevangen die tussen de 45 en 60cm waren. ook me vismaat ving goed maar hij begon juist kleiner maar ving ook een mooie van 74cm en nog een vam in de 60cm.

zaterdag avond was ook een goeie avond en pa had ook weer eens zin om te vissen. en weer vingen we leuke zeebaars van mooi formaat.

zondagochtend ging rachied met me mee. ondanks dat de windverwachting van te voren aangaf dat er maar een zwakke kracht 2 zou bleek toen we er aan kwamen dat er zeker een 4 stond..... het is dan nog net te doen met de kayak maar prettig is het niet, want de wind stond tegen de stroming in en als je dan met de neus tegen de stroming in staat, ga je gewoon de kant van de wind op. dus de hele tijd met de stroming mee en dan proberen om recht te houden. ondanks dat feit al gelijk de eerste drift zeebaars en weer alleen maar mooie, achter mekaar. niet elke beet raak maar wel veel actie. allemaal een aantal mooie baarzen mee naar huis kunnen nemen. rachied was tevens de eerste klant van de maand september dus moest zijn grootste zeebaars gemeten worden, toen wist ik pas wat ik vergeten was, me rolmaat....maar met een nylon draadje afgemeten en afgeknipt en later thuis opgemeten, 58cm.

zondag avond dus vol goede moed het water weer op, deze keer weer pa en rick, de eerste keer dat rick meeging ving hij er 3 en ik niks, dus uitleg had hij niet meer nodig en aangekomen op de plek ving pa al gelijk een leuke baars van in de 50. kort daarop ving ik de broer of zus. de drift erop zag ik een visbootje aankomen .........duidelijk mensen die anders nooit op zeebaars vissen, want met draaiende motor driftjes maken werkt niet en dat bleek wel weer, namelijk geen beetje meer gehad nadat ze over het hele stuk telkens opnieuw driftjes maakten

www.kayak-vissen.nl kayakvisser=== Maandag 03 september 2012 ===


Gisteren 2 sept. weesten vissen op de wrakken met de maatje adriana.

We waren met 40 man van de personeelsvereniging van Sabic. Het was voor mij de eerste keer dat ik de Noorzee op ben geweest.

Na 3 uur varen eindelijk op het eerste wrak aangekomen, hier kwam amper een visje vanaf, zelf had ik hier twee steenbolken en een gulletje van amper 40 cm.

Dan maar naar een ander wrak, hier niets dan materiaalverlies, zelf niets gevangen.

Zo hebben we deze dag 5 wrakken afgedaan, het was geen vetpot, als er al wat gevangen werd was het klein spul. Op uitzondering vaan een collega, deze ving een mooie gul van 75 cm.

Als toetje van de schipper nog een half uurtje op makreel gevist, maar de grote scholen zijn ook al verdwenen en sporadisch kwam er nog een makreeltje boven.

Mijn vangst over de gehele dag:

Twee gulletjes, een van 40 en een van 45 cm, 5 steenbolken, 3 horsmakrelen en 5 gewone makrelen.

Heb een gulletje en makreel gefileerd, de rest terug over boord.Ad Capello