Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van september 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 30 september 2013 ===


Donderdag van 19:00-2300 uur in de bocht noordpier gevist mijn maat had slechts 1 wijting en 1 bot en ik had 1 wijting en 1 bot, verder legen haken door de vele krabben. Zaterdag avond heb ik geprobeerd om op het Noordzeekanaal wat tong te vangen 4 stuks 24-25 cm van 19:00-21:30 uur. Vandaag van 11:00-14:00 uur bij de spuisluizen geprobeerd een zeebaars te vangen, resultaat nada, niks. Zowel met dobbel als met alle soorten kunstaas. Ik ben nu ca 15 keer bij de spui sluizen geweest en slechts 3 zeebaarzen gevangen van 25-35 cm. Ook heb ik nog niemand een maatse baars zien vangen. Graag zou ik een maatse vangen. Hebben jullie nog tips voor mij? Ik vis met schiemant sea basis 330, gevlochtenlijn, 20 gram dobber met 15 gram lood en een cirkelhaak met onderlijn flourcarbon. Met pluggen,shads,lepels,pikkels heb nog nooit iets gevangen. Vis ze, Groet, FloorFloor=== Maandag 30 september 2013 ===


Afgelopen zondag met opkomend tij op de Steenen Glooing een aantal uurtjes gevist. Geen visje kunnen vangen, slechts een aantal tikken op de top. Daarna verkast naar de Waterweg tegenover de Stena Line, ook daar was het niets en ben maar richting huis gegaan. Gevist met twee hengels, een met dwarrellijn en een met paternoster met pieren en zagers op de haken. Wie weet is het aankomend weekend beter met de vangst. MichelMichel=== Maandag 30 september 2013 ===


Vismaten,

Op zondag vroeg uit de veren om weer lekker te gaan hengelen. Alleen de stek beviel me niet zo want we gingen weer naar de Maasvlakte II. De dag ervoor was niet best en de wind was alleen maar toegenomen. Maar enfin rond half 8 was ik in de Stormvogel en werd er nagepraat wat de dag ervoor gebeurd was op het strand. Nu werd er besloten om op het stuk strand te vissen waar er aardig gevangen werd. Her A vak dus. ik trok nummer 22.

Zodoende vertrokken we weer naar het strand en daar aangekomen stond er een aardige woei wind en een aardige branding. Gauw de spulletjes uitgestalt en om 9 uur konden we weer aan de slag. Links van me Kees vd Berg en rechts van me Simon Laay. Doorgewinterde vissers die weten hoe het spelletje gespeeld moest worden. Kees en Simon trokker in de eerste draai de baarsen al op het strand. Ikzelf vond ze nog niet echt gauw maar al gauw kwam er een doublet baars op het strand. 100 % meer dan gisteren. Geweldig gewoon alweer maar daarna begon ik stond ik weer te klooien en ging er van alles mis en lag ik al gauw baarsjes achter want de mannen gingen door. Enfin ik kon na baarsje nummer 3 weer een beet ontvangen terwijl ik aan het aanazen was. Even afmaken en weer halen dacht ik maar terwijl ik de hengel oppakte kreeg ik een geweldige doorbuiger. Das grote baars dacht ik zo maar nee hoor terwijl ik naar het water keek zag ik een zeehond recht voor me die een baarsje verschalkte met mijn lijn!! Voorzichtig probeerde ik toch om wat meer lijn binnen te halen maar na een rolling van de zeehond knapte min lijn af en was er niets meer te zien. Niet naar mijn zin hebbend pakte ik de andere hengel en wierp weer in. Gelukkig kon ik daarna mijn afgevreten onderlijn weer ophalen uit het water. Helaas was alleen het lood nog bruikbaar.

Enfin ik kon aan 5 zeebaarsjes geraken en liep uiteraard mijlenver achter op Kees en Simon, Die hadden rond de 10 vissen elk. En naar later bleken er meerdere met dubbele cijfers te zijn. Cees Steijl won de wedstrijd door 12 baarsen te vangen wat een mooi resultat was. Waren de baarsen groot. Tegen de 30 cm aan waren de scholenbaarsjes en bij sommigen liepen er ook baarsen doorheen die over de 40 cm heen gingen.

Mooie visserij aldaar en zo zie je maar weer een zuidwesten wind hoeft niet altijd garant te staan voor vis op de Maasvlakte II. Wel moet je een mooie branding hebben om de baars te pakken.Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 30 september 2013 ===


Vismaten,

Deze zaterdag was gereserveerd voor het federatief kampioenschap dat vervist moest worden op het strand van Maasvlakte II. Een mooie locatie voor en we hoopten natuurlijk allemaal dat de vis er dik zat. Rond 7 uur zat Dennis in mijn auto en konden we naar de Stormvogel waar de kaarten verstrekt zouden worden. In principe is dit een wedstrijd van verenigingen tegen elkaar en dat is altijd leuk om te doen. Wij namens HSV Oosterschelde en een heleboel verenigingen deden er aan mee. Zoals Oosterschelde St Maartensdijk, Dreischor Zeenaald etc etc.

Na een lekker bak koffie druppelden de vissers binnen en om half 9 werden de kaarten uitgereikt. Ik trok vak E en dat was aan het begin van de overgangen. Vak A was dichterbij de blokkendam.

Om 10.00 uur dan het verlangende signaal om te beginnen en een 100 tal onderlijnen vlogen het zilte nat in. Genieten van het zonnetje met de wind in de rug maakte het zelfs warm zodat ik de jas maar uit deed. Hoe waren de vangsten noi in het E vak schrikbarend slecht. De winnaar Herman van Spankeren won dit vak met 1 baarsje van 30 cm dus dan weet je het wel. Bij mij kwam er halverwege een pietermannetje op de kaart van 13 cm. Van de 0 af was belangrijk nu.

Was het overal zo slecht? In het D vak werd er ook niet schrikbarend veel gevangen. Maar in vak A kwamen er toch wel wat baarsjes uit het water. Ook de dames en jeugd die de vakken B en C bezetten kwam vis uit. Zou dat pietermannetje een belangrijke vis zijn? We zouden het zien. Bij ons werd er in ieder geval geen vis meer bij gevangen. '

Om 14.00 uur was het weer afgelopen en konden we na een biertje en een blokje kaas, wat weer perfect verzorgd werd door Johan, naar de Stormvogel toe voor de uitreiking.

Zoalsverwacht kwam de winnaar uit het A vak en werd het dit keer Ron van Dorst die 1 meter 28 op de kaart had. Maatje Dennis had er 3 maar kon net geen prijs pakken. Ikzelf pieste ook net naast de pot want werd 9e van het vak en 28ste in totaal. Qua vereniging deden we het ook niet best, een 13e plaats was het resultaat.

Mooie wedstrijd, goed verzorgd en georganiseerd en lekker gevist alleen liet de vis het afweten. Volgend jaar doen we gewoon weer gezellig mee.Groetjes Herbert vd Vlugt team Cordes Travel=== Maandag 30 september 2013 ===


Gisteren met 4 man gevist bij het speeltuintje Zoutelanden,

resultaat 1 botje van 8 cm en veel lege haken.

 

Wout,Marco,Corne,HansHans=== Zondag 29 september 2013 ===


Hallo allemaal,

 

Gisteren het >Federatief Kampioenschap Zuid West Nederland vervist aan de Maasvlakte 2 op de activiteiten stranden+ oftewel de 2 duinovergangen dicht tegen de blokkendamn-papagaaienbek toe. Zelf had ik vak A geloot en stond naast Ad Deurloo die op nr 10 stond (9 was leeg). Na eerst eens met de feeder tegen het taluud te hebben gevist zag ik dat de vis van verre gehaald moest worden, dus maar de K2 supreme van een stukje lood en wat aas voorzien. De eerste worp was direct raak; achter een bonk vuil kwam er een baarsje van 33 cm op de kant. 2 worpen later een doublet zeebaarsjes 23 en 24 cm. Dus binnen 3 het uur al 80 cm vis op de kant. Dat gaat goed!!! dacht ik. Tijdens he meten van de visjes zag ik ineens grauw voor ogen. Zo'n lelijke kop had ik nog nooit gezien. Een echte knijter van een zeehond was het zwin ingezwommen en paradeerde nog geen 10 mtr uit de kant, zo van wie kan mij wat maken, ha,ha, kom mij maar halen als je durft. 10 minuten later zagen wij aan de andere kant van de zandbank nog zo'n stelletje zwemmen en over was het met onze pret. Geen schub meer. Het feit dat een zeehond door het zwin zwemt betekent dat het redelijk diep moet zijn. Een zeehond wil toch wel graag een metertje of 2 onder de voeten  eh... vinnen??? ( hoe heten die dingen eigenlijk?) hebben, dus met hoog water moet het er toch dieper zijn dan 3 meter. Dat kan wat beloven voor de wintervisserij denk ik. Toch eens proberen. Rechts van mij stond ene meneer Dorst uit het zwin met actieve visserij (waar ik zelf ook al mee bezig was) een paar zeebaarsjes te vangen. Dat hij het beter deed dan ik blijkt wel dat ik niet van de prijzentafel mocht pakken, hij wel - een goeden haak, een herinneringsplaquette en nog als eerste een keuze doen van de tafel.

Maar.....  niet voordat onze eigen Elma van Deurlo de eerste prijs voor de dames van tafel had geplukt.  Grandioos en gefeliciteerd! Nu nog volgende week even Nederlands kampioene  worden op Domburg. Je weet nu hoe het moet.

Jammer dat de vangsten er na zo'n 1,5 uur over het algemeen er uit lagen, want ik denk dat het een stek met potentieel is bij het juiste tij en de juiste wind zeker in de avonduren wanneer de schar en wijting wat dichter onder de kant komt.

Iedereen weer bedankt voor een goed georganiseerde wedstrijd en de gezelligheid en tot ziens bij de KRABBE TROFFEE op 26.10.

Vang ze en groetjes

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, BURGH-HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 29 september 2013 ===


Als je geen zin in hebt om het verhaal te lezen  scroll naar beneden daar vind je de score!


Beste vissers, Gisteren met mijn maatje van uit utrecht dagje naar ijmuiden noord pier gereden  even onderweg bij hengelsport rik inkoop gedan 150 zeepieren en wat material gekocht met alle onze spullen  richting pier van uit parkeerplaats en  wat moeite om dat( klote )hek van noord pier naar onze vis plaats gekomen. 

En trouwens hoe komen onze invalide visser/mensen op dat pier? waarom laat het gemeente niet in ieder geval een rolstoel breed opening bij dat hek??

Weet dat iemand? Dit vind ik het echt niet kunnen. We vragen geen dixies, geen vis schoonmaak plaats en geen schoon water (zou niet erg zijn want dat soort voorziening zijn bij andere landen heel gewoon)of goede steigers op dat pier maar minstens moeten voor iedereen toegankelijk zijn toch?

Nou dat terzijde. Mijn favorite spot was helaas bezet daroom even metertje of 10 daar voor tussen de rotsen uit de oost wind  lekker in de zon gaan zitten.

Eerste 3 tot 4 uur was niets daarom hebben wij met aas zuinig aan gedaan moeten maar krabben iets anders vinden om het te eten.

Omdat het zo stil was had ik mijn beastmaster spin hengel gepakt en gaan wandelen richting de hoofd van de pier,eerst aan de binnenkant en dan aan de buitenkant met wat shads( gezien de sterke wind) en daarna met mijn x-rap rapala probeert de zeebaars te verlijden maar helaas ondanks dat ik soms heel grote risico naam en heeeeel dicht bij de blokken gevist gebeurt er niets.

Op de kop van de pier 3 man aan het vissen waren met total 7 hengels richting vaargeul en zij hadden samen 2 emmers half gevuld met wat klijne zeebaars, gul en wijting dus, deze mensen waren beter af dan rest.

Maar toch blijven wij op onze plekje. Ik had geen zin in om het helemaal naar kop te lopen gezien de rug pijn die ik had.

Tegen de uur of 4-5 links recht begonnen wat vis te zich melden en  kort daarna had ik mijn eerste  bot daar na volgt vis na vis.

Al en al beste mooie vis dag. Volgende keer gewoon vanuit strand proberen om wat schol te vangen want, het viel mij op dat tegen uur of 19:00  uur paternoster dee het niet meer goed maar, wel wapper lijn. 

Dus volgende keer avonduren met wapper lijn of weegschalte  of zeebrasem montage gaan proberen.  

Groetjes

Ozgur.

Dag: 28-9-2013

Plaats: ijmuiden noordpier (1500 tot 1800 mt)

Tijd:11:45 t/m 21:00uur

Antal vissen:22 (+ -)

soort:bot,schaar, wijting, en 1 polak.

7 keepers. rest was ondermaats.Ozgur=== Zondag 29 september 2013 ===


zaterdag avond naar het callandkanaal geweest van 20.30 en hoogwater was om 22.30 tot 2.30 en heerlijk gevist met een oosterwind in de rug.

de vangsten waren niet bijzonder maar toch 4 gulletjes gevangen van 30 a 35 cm deze zwemmen weer heerlijk om te groeien.

nadat ik alles weer ingeladen had ben ik weer huiswaarts gegaan.

tot mijn grote schrik ben ik helaas mijn schepnet vergeten aan het kanaal.

als er iemand is die deze mee heeft genomen mail mij aub op le_patron@online.nl

m.v.g martmart=== Zondag 29 september 2013 ===


Hallo medevissers,

Eindelijk, na heel de zomer voor jan snot de Osterschelde te hebben geprobeerd ( lijkt door de beroepsvisserij en netten zover je kan kijken helemaal van vis te zijn ontdaan) heb ik mijn vizier op de Westerschelde gericht. 

Vanmorgen vroeg naar een stek aan de westerschelde getrokken om het baarsvissen met de paternoster eens met mesheften te proberen. Na een minuut of tien een felle klap op de hengel. Nog voor ik kon reageren werd mijn hengel met steun en al van de dijk getrokken. Na een dril van 5 minuten kon ik een dikke prachtbaars landen van 55cm.

Vis ze!adrie=== Zondag 29 september 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren stond het Federatief Kampioenschap Zuidwest op het programma. Heel de week al zitten hopen dat de wind zou draaien maar helaas hij bleef oost. Het parcours was de 'Nieuwe Maasvlakte' ofwel de MV2 en daar is west of zuidwesten wind toch wel een must. Er moet in ieder geval een goeie branding staan. Er werd gevist bij de stukken 'Hoekse Slag' en 'Hollandse Slag'. Na eerst verzameld te hebben in de Stormvogel zijn we rond half negen naar het strand gegaan. Er werd deze keer van rechts naar links genummerd. Dus vak A lag richting Callandkanaal en vak E richting het Oostvoornse meer. Ik had nummer A2 en moest er bij begin vak B op. Dus ik had weer een aardig stukkie te lopen. Het was goed weer dus dat viel dan weer mee. Rond kwart over negen was ik op mijn plek en ben ik het circus op gaan zetten. Als aas had ik weer het gebruikelijke alleen de zagers hadden de nacht niet echt overleefd. Hmm jammer, zeker hier. Om tien uur klonk de toeter en een dikke honderd lijnen vlogen het water in. Mijn buurman rechts had na de eerste draai een baarsje van zo'n 30 cm. Bij mij duurde het allemaal wat langer maar na een drie kwartier had ik ook een baarsje. 22 cm. Ja ze waren weer heel groot. Affijn na wat gebel en ge-app kwam ik tot de conclusie dat ik het niet zo slecht deed. In de andere vakken was het nog minder. Mijn buurman ving intussen zijn derde baarsje en ik kon ook twee vissen achter elkaar vangen. Een baarsje van 31 cm en een pietermannetje van 12 cm. Nog nooit gevangen dus dat was wel leuk en trikkie. Trikkie omdat ze een stekel hebben en die zorgt ervoor, dat op de plaats waar je gestoken bent een zwelling krijgt van heb ik jou daar en naar het ziekenhuis kan. Helaas voor mij is het bij die drie visjes gebleven. De winnaar was Ron Dorst met 1.28 meter en vijf of zeven visjes. Beste dame was Helma Deurloo van HSV de Krabbe en beste jeugd was Jan vd Bosch. Gefeliciteerd allemaal. Met onze vereniging hebben we geen potten kunnen breken. Johan viel nog net in de prijzen. Ik was rond de 25e denk ik. Volgende week het vervolg van de competitie van Dreischor maar eerst op vrijdag dé Mosselavond en tevens de prijs uitreiking van het afgelopen seizoen...........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Zondag 29 september 2013 ===


Feeder-atief kampioenschap
Zaterdag werd het Federatief Kampioenschap ZuidWestNederland gehouden. Behalve Dreischor en Oosterschelde waren ook de mannen (en vrouwen) van de Krabbe van de partij. Er waren zon 120 deelnmers verdeeld over 5 vakken aan de nieuwe Maasvlakte.Twee vakken stond op het meest westelijke puntje van de nieuwe maasvlakte, de drie andere vakken waaronder de damens en de junioren stond een paar kilometer verderop tegen de blokkendam aan. Het weer was kostelijk, zon droog en een oostenwind. Het getij was een beetje vreemd, we visten van net na hoog tot net voor laag. Arjan en Wessel stond in het A-vak bij de blokkendam. Willem, Piet, Henk en ondergetekende stonden in het D en E vak. Eenmaal op mijn stek was ik in goed gezelschap. Wibo/Shimano aan de ene kant en Kees/Fixet aan de andere kant. In de aasbak zagers, pieren, witten, slikken en verse mesheften, en aan de geleende 3-pootsteun, onderlijnen en soorten en maten. We hadden een diepe mui recht voor ons, diegenen met een waadpak of lange laarzen konden er doorheen en konden vanaf het bankje vissen, diegenen die op korte laarsjes of teenslipper waren hadden pech, die visten vanaf "tweede rang". Ook waren er plekken waar de mui zo diep was dat er geen waadpak aan hielp. Na een uurtje vissen stonden er twee rijen vissers, een deel op de bank en een deel op de strand. Kees begon al goed, binnen een half uur wist die al een botje op de kant te trekken. De meeste vissers hadden de afstandskanonnen intusen ingeruild voor de feeder en gingen voor microvis en een-puntertjes. Verder was de vangerij maar minimaal in de hoge vakken, vanuit de lage vakken hoorden we wel redelijke vangstberichten. De enige zeewezens die voor wat beroering zorgden waren twee beren van zeehonden, die op een afstand van twee keer de hengellengte vanaf de waterlijn heen en weer paradeerden. In het laatste uurtje van de wedstrijd kwamen er ook in onze vakken nog een handjevol botjes en baarsjes op de kant. Ook waren er nog een spiering, een pietermanetje en wat glasgondels.Bij de prijsuitreiking was Helma Deurloo van de Krabbe de beste vissende dame, dus die ging met de plaquete en eeuwige roem naar huis.
Afgezien van het mooie weer en de goede organisatie was het vistechnisch een dag om zo snel mogelijk te vergeten.
 
   
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 29 september 2013 ===


Na de berichtjes van Ayhan gelezen te hebben.
Dacht ik; ik moet het maar weer eens in Petten gaan proberen. Er zwemt dus nog wel zeebaars rond de dammen.
Zo gezegd zo gedaan en zaterdagochtend vroeg naar Petten gereden.
Volgehouden tot een uur of half drie.
De enigste vis die ik heb gezien was een grote platvis in de bek van een zeehond!!
Zag zelfs geen klein spul zwemmen.
Slechtste seizoen tot nu toe daar! Nog geen visje weten te vangen.Rob=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Hallo,

nog een laat strandbericht van voorbije dinsdag.

Die avond met mijn naamgenoot Danny gaan vissen op het Nollestrand. Laagwater om 23.30.

Beginnen vissen om 19u. Een prachtavond met rustige zonsondergang als allermooiste.

't Was krabben voeren, op minder dan 10 min. de haken leeg. Bij afgaand ving ik eerst een mooie bot, wat later een mooie tong. Dat beloofde veel maar dat was niet zo. Ik ving nog wel 2 botjes en Danny ook nog een mooie tong. Daarmee was het 22u. en hierna geen beet meer gezien. Toch gebleven tot 1.30u.

Mooie avond maar de vangst kon beter. Dat zal wel als het wat kouder wordt zeker?

Danny en Danny

  Danny Goeleven=== Zaterdag 28 september 2013 ===


zaterdag 28-09-2013.

al heel vroeg uit de veren tegen een uur of half 7 vertrokken.

om nog 1 maal te gaan vissen op de geep bij zijpe.

onderweg was het koud dus ff handschoenen aan een dikke broek.

op de brommer was het donker met licht kwam ik daar aan.

toen kwam de zon maar niet zo sterk f bakje doen.

en daarna 2 hengels met de dobbers richting zilte nat gegooid.

met de wind in me rug van de restarant alles geprobeerd.

maar niks hielp tot 12 uur gestopt veel visje springen.

en het water was nog te warm en schoon je kon de bodem zien .

ben weg gegaan en toen zag ik de kok staan en ik heb afscheid genomen.

was gezellig hij zij dat de vis weg zijn gegaan en kreeg ook de gr van me broer nico.

en dat vond hij heel mooi en  als het beter kan dan dit jaar de vangsten voor 2013.

en nu de spullen opruimen voor volgend jaar nu de buiten water spullen klaar zetten.

gr jan --nico-de zeehondetemmerde strandjutter=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Laatste update WK junioren

Zoals beloofd nog een laatste bericht van Mellilla van het SPRO/Sportvisserij Nederland team kustvissen junioren. Want de bevestiging van wat wij zelf al berekend hadden kwam rond 19.00 uur, vlak voor de prijsuitreiking en het sluitingsbanket. Voor wat de landen betreft hebben jullie gisteren al de eindklasseringen al gekregen, maar individueel zijn wij op de volgen de plaatsen geëindigd: Kristiaan 9e, Pim 12e, Kees 14e, Lennard 16e en Joeri 17e! Een keurig resultaat voor deze jonge ploeg. De coaches kijken dan ook tevreden terug op dit afgelopen wereldkampioenschap. Meer heeft er echt niet ingezeten in deze sterke competitie, waar alleen de sterkste kustvislanden aan mee doen. Onze dank gaat nogmaals uit naar Spro Sports Professionals, die ons elk jaar opnieuw met uitstekende materialen op weg stuurt naar een mogelijk nieuw succes. Zonder hen als partner van Sportvisserij Nederland kunnen wij deze prestaties niet leveren. In “Zeehengelsport” en “HetVisBlad” komen we uitgebreider terug op die juiste materiaalkeuze en de manier hoe wij de vis hebben verleid ………………..

Individueel is Ollie Hopkins uit Engeland wereldkampioen geworden, voor twee Spanjaarden. Een prachtige bekroning als afscheid van zijn junioren periode!

Het team wil bij dezen ook alle volgers, zoals de diverse websites en de mensen,die ons telkens weer steunden met hun mailtjes en sms’jes bedanken. We weten in ieder geval dat we er niet alleen voor staan!

Volgend jaar vindt het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren plaats van 1 t/m 9 mei in Frankrijk bij Royan, aan de Atlantische kust. Een nieuwe uitdaging, waarvoor met het Nederlands kampioenschap van a.s. zaterdag aan Domburg een eerste selectie plaats vindt. De beste deelnemers per vak gaan dan weer door naar de topcompetitie, waar dan het nieuwe team voor volgend jaar tot stand komt.

Op de foto’s:

Foto 228  Het bronzen team op het podium

Foto 230  Kees ving de grootste vis van het toernooi

Foto 239  Nog even poseren ………………

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri

   Henri Karremans=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Vrijdagavond gevist op NH kanaal thv het pontje van Velzen. Veel leven op m'n toppen gehad. 15 tongen in totaal waarvan 7 (28 tot 35cm) mee voor consumptie. Gemiddeld genomen niet verder dan 40m uit de kant gevist. Begonnen om 2100 en om 2330 zat ik in de auto naar huis. Als aas had ik 1,5ons zagers mee. Simpele onderlijnen gebruikt met twee bezemafhouders. Opmerkelijk vond ik het feit dat ik de meeste vissen op de bovenste haken had. En voor diegene die het aangaat.... RUIM JE TROEP OP!!!!Guus=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Zo net terug van de noordpier, in alle vroegte maar gebrobeert, van 5:00 tot 8:30. Had nog wat mooie zagers over van HENGESPORT HEERHUGOWAARD. Bij zonsopkomst 2 baarsjes van 30 cm gevangen en nog een mooie voor de pan, 62 cm. gevist met dobber dicht onder de kant. 

Ayhan C.Ayhan=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Gisteren van 17.30 tot 20.30 de Noordpier in ijmuiden afgescharreld met lichte spinhengel en kunstaas. Toby lepeltjes en diverse shads geprobeerd. Maar noppes, niks, geen tikje. Zag ook de overige visvrienden niets vangen gedurende deze tijd.Ronald=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Net terug van de noordpier wijk aan zee. gevist zowel aan de binnenkast als buitenkant. krab nog altijd aanwezig

vangst was niet al te best. twee kleine wijtingen en een bot

 

heb gedobberd op zeebaars maar helaas niets

 

ayhan abi, waar heb jij gestaan en hoe heb je gevist (met dobber of bode, ver of dichtbij?)

 

gr en goeie vangst allemaal

 

ramazanramazan=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Deze week 2 x wezen vissen, begin van de week aan het Banjaard strand.

Wel kan kort zijn, 2 grondels, groenje donderkop en 3 kleine platvisjes.

Ook de kleirand werkte niet altijd mee, regelmatig vast met lijn breuk als slot.

Werd gedwongen om verder van de kering af te vissen om niet steeds vast te zitten.

 

Vandaag weer naar het onderhand vertrouwe Maasvlakte II geweest. 

Het strand zag er bij laag water totaal anders uit dan 1,5 week geleden, grote muien etc.

Kreeg het idee dat er weer veel zand terug was gespoelt richting zee.

Verder was er geen branding dus had eigenlijk al weinig hoop dat er zeebaars zou zitten.

Het eerste uur dan ook rond laag water niets gezien, alleen lege haken na 2 minuten.

Daarna met begin opkomend tij gelijk 3 zeebaarzen ( 30-33 ) en verschillende missers op de lijn.

Daarna kreeg ik bezoek van 2 zeehonden hetgeen resulteerde in geen aanbeten meer.

Na een klein uurtje begon het weer en ving ik er nog 4, waarvan 1 dik over de 40cm.

Deze had geluk dat het de laatste was, dus mocht ook weer terug de zee in.

Al met al een heerlijke middag en toch nog zeebaars, die ik eigenlijk niet verwachte.

 

M.vr.gr.

J.de Visser

John
=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Vrijdag overdag gevist in het Europoort gebied. Begonnen om 7:45 en gevist tot 17:00 uur. Tot 14:00 uur goed gevangen en daarna was het over. De vangst bestond uit 22 tongen waarvan 8 aan de maat, 8 botten en een mini wijting. Gevist met 2 hengels met paternosters beaasd met steekzagers. Het was heerlijk weer. Wel een zwaan door mijn lijn gezwommen met als gevong dat alles omver getrokken werd en tegen de stenen kneterde wat resulteerde in een gebroken top van mijn Penn Affinity Twin Tip hengel. Gruwelijk balen want deze hengel word niet meer gemaakt en de top is niet meer leverbaar. Als iemand er nog een te koop weet dan hoor ik het graag. Mijn e-mail is   winco@home.nl .  Het betreft de stugge top van een Penn Affinity Twin Tip van 4,57Mt. Balen, balen, balen, de hengel is een jaar oud. Verder leuk gevangen en een heerlijke dag gehad.

FrankPinochat=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Gisterenavond nog maar eens wezen vissen. Eerst een 2 tal uurtjes gevist aan de Sloehaven en daarna verkast naar het Nollestrand.

Om 8 uur begonnen te vissen en gestopt om half 2. Als aas pieren en steekzagers.

De eerste 2 uur wel een aantal keren beet gehad , maar niets kunnen verzilveren.

Dan maar naar het Nollestrand gegaan. Het was half tij , maar vol goede moed begonnen.

De eerste draai (na een klein beetje) ving ik een meun, dus toch een visje. Even later weer beet en nu een bot (zwemt weer).

Dan een uurtje voor laag water een mooie beet en nu een tong van 29 cm. Even later weer een mooie beet, en nu een schar van ook 29 cm.

Dan nog doorgevist tot half 2, nog 1 keer beet gehad maar die  kon ik niet verzilveren.

Krabben zaten er ook nog, maar iets minder dan voorheen. ( de rest van het aas in het zout gezet).

Het was dus weer niet geweldig, maar wie weet  volgende keer beter. Wel nog 1 onderlijn opgevist, en niets verspeeld.

Groeten Jan B.jan b=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Donderda van 21:00.tot 1:00 gevist op noordpier, leuke vangst in totaal 9 zeebaarzen weten te haken., waarvan de grootste 58cm was. Ayhan=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Dik verdiend BRONS !!!!!!!!

Het is ons toch nog gelukt! Na een ongelofelijk harde strijd hebben we toch nog een podiumplaats gepakt. Het is de derde plaats geworden en het SPRO/Sportvisserij Nederland team is er erg blij mee. Meer hadden we met deze relatief jonge en onervaren ploeg niet kunnen behalen. Wereldkampioen Engeland had bijvoorbeeld vijf gelouterde junioren bij zich, die al eerder medailles gepakt hebben bij de jeugd onder de zestien jaar. Die hebben wij niet en onze jongens kunnen pas later wk-ervaring opdoen. En Spanje als thuisland had toch wel het nodige voordeel deze keer. Maar met zoveel ervaring binnen de juniorencoaching is er best wel een oplossing te vinden om toch te presteren. Opnieuw een medaille in de zuidelijke streken, na brons in Italië (2011), goud in Montenegro (2012) nu wéér een bewijs dat de Nederlandse junioren kustvissen wél presteren buitenshuis. Geen euforie daarover, maar we maken het toch wel waar!

Vandaag opnieuw een moeilijke wedstrijd. Te rustig weer, 30 graden warm en geen branding. Voor ons niet zo gunstig, maar met de ervaring, die we gisteren hadden opgedaan, hebben we de lijnen opnieuw aangepast: met o.a. nog dunnere zijlijnen ( GAMAKATSU fluo-carbon 14 00/0), GAMAKATSU F31 en F314 en de SPRO Tidalwave met speciale wedstrijdtop als superhengel werden de beste mogelijke materialen ingezet. Iedereen stond echt op scherp en had een tweeledig doel : buurman Frankrijk achter ons houden en Kroatië met twee wedstrijdpunten verslaan. Dat is met glans gelukt. Joeri en Kees wonnen beiden hun vak en Lennard en Kristiaan werden derde in hun vak. Onze afvaller was Pim met een 4e sectorplaats, wat helemaal niet zo slecht was. De vangst bestond voornamelijk uit harders, mormora’s, sargo’s en een enkele dorade.

Na de weging ging de computer echter stuk, waardoor we verder geen uitslagen kunnen geven. Maar de landenklassementen hebben we op basis van de gevangen wedstrijdpunten zelf uitgerekend en daar kan bijna geen fout inzitten ……………. Morgen volgt met een kort verslag van de prijsuitreiking en enkele foto’s van het team de plaatsen van onze jongens individueel! 

Vandaag: Totaal:

1. Engeland 1. Engeland      9 pnt.

2. Nederland 2. Spanje      9 pnt.

3. Spanje 3. Nederland  13 pnt.

4. Kroatië 4. Kroatië        14 pnt.

5. Frankrijk 5. Frankrijk     17 pnt.

6. Italië 6. Italië           22 pnt.

7. Portugal 7. Portugal    28 pnt. 

Bij dezen willen wij alvast onze grote dank uitbrengen aan Sportvisserij Nederland en SPRO Sports Professionals voor het mogelijk maken van onze “bronzen expeditie”

Op de foto’s de teamleden van het BRONZEN SPRO/Sportvisserij Nederland Team.

Foto  201 Pim Fase

Foto  202 Lennard Noorthoek

Foto  206 Kees Gillissen

Foto  210 Joeri Minderhoud

Foto  214 Kristiaan Minderhoud

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri

    Henri Karremans=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Sluizen ijmuiden donderdagavond tot 02.00.

Geen tik op mn dobber gehad..mesud=== Donderdag 26 september 2013 ===


vandaag gevist op het strand in vlissingen voor de gevangentoren van half 7tot half 9 vangst 2tongen 34-26cm Nikolai=== Donderdag 26 september 2013 ===


Flinke draai om de oren gehad ……………………

In de derde wedstrijd is ons plannetje niet uitgekomen. De bedoeling was om zowel Kroatië als Engeland voor te blijven, maar dat is op een grote teleurstelling uitgelopen. Engeland won vandaag zelfs voor Frankrijk en Kroatië. En omdat Spanje, dat ook een mindere dag had, vlak voor ons vierde eindigde, moesten wij het met een schamele vijfde plaats doen. Geen goede uitslag en we moeten eerlijk zijn, we stonden tussen de Fransen en de Engelsen in ………… Niets lukte! Harders losten, we vonden de juiste spots niet en bij de weging verloren we bijvoorbeeld een vak met 2 gram! Het SPRO/Sportvisserij Nederland team keerde dan ook teleurgesteld terug naar het hotel. Toch zijn er nog mogelijkheden. De gouden en zilveren plak zijn nu buiten bereik, maar voor het brons komen nog drie landen in aanmerking: Kroatië met 10 punten, Nederland met 11 punten en Frankrijk met 12 punten. Morgen moeten we twee plaatsen vóór Kroatië vissen en Frankrijk achter ons houden. Als wij tweede worden  mag Kroatië zelfs net achter ons derde worden, vanwege het vele gewicht aan vis dat wij meer hebben gevangen dan hen. Het kan dus nog spannend worden!

Dan onze uitslagen van vandaag. Kristiaan werd keurig tweede in zijn vak met maar 50 gram achterstand op vakwinnaarEngeland, Pim verloor met 2 gram van een Spanjaard en werd vierde in zijn vak evenals Joeri en Lennard. Bij deze laatste twee jongens waren de verschillen wat groter. Er is dan ook vandaag niet zo veel gevangen en dat bleek een nadeel voor ons. Het getij is steeds trager aan het worden en er komt niet zoveel vis meer naar het strand. En de vis , die bijlustig was, moest je zoeken. Onze  “verre worp” was niet nodig en dat gaf landen als Frankrijk en Kroatië mogelijkheden. Wij hopen, dat de vis morgen weer wat meer op afstand blijft, want dan kunnen we de laatste strohalm grijpen om toch de bronzen medaille mee naar Nederland te brengen! Individueel is op dit moment Kristiaan onze beste Nederlander.

Morgen rond 19.00 uur zal de voorlopige uitslag wel bekend zijn. We hopen toch nog goed nieuws te brengen!!!!!!!!!

Op de foto’s vandaag:

Foto 183  Wat een rustige zee ……… misschien té stil ?

Foto 185  Pim had het warm

Foto 192  Lennard met een dorade

Foto 194  Joeri zoekt geconcentreerd naar een visje

Uitslag vandaag: Uitslag na drie wedstrijden:

1. Engeland 1. Spanje           6  pnt.

2. Frankrijk 2. Engeland    8  pnt.

3. Kroatië 3. Kroatië 10  pnt.

4. Spanje 4. Nederland 11  pnt.

5. Nederland 5. Frankrijk 12  pnt.

6. Italië 6. Italië 16  pnt.

7. Portugal 7. Portugal 21  pnt.

Groeten namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri

   Henri Karremans=== Donderdag 26 september 2013 ===


Donderdag 26 september 2013

 

Met vier man overdag wezen vissen op het strand voorbij het speeltuintje, richting Dishoek. Geweest van net voor eb tot halverwege vloed. Kan er kort over zijn, vangst was 1 mini baarsje, 2 slangesterretjes, 1 garnaal en 3 ondermaatse scharren. Als aas mesheften, tappen, zagers en zeepieren gebruikt, ook combi´s. Met de hengels dichtbij en veraf gevist. Binnen 10 min. de haken kaal. We hadden een lekker zonnetje en de zee was als een spiegeltje met zo goed als geen wind. Dus kortom een schitterende dag, maar niet om te vissen. Wel nog een bruinvis gezien en onder de kant scholen kleine vis. Het waren langwerpige slanke visjes met een kort kopje. Tja, volgende keer beter.

Grtz Hans Hans=== Donderdag 26 september 2013 ===


It’s not over till the fat lady sings ……….

Een Engels gezegde wat aangeeft dat we dit wereldkampioenschap tot het laatst ons best moeten doen! Het SPRO/Sportvisserij Nederland team werd op een “lullige” manier opnieuw derde, want met één vis meer in één enkel vak hadden we vandaag zelfs gewonnen. Een kleine teleurstelling, maar we versloegen vandaag wel de Kroaten en zijn nu in het algemeen klassement gestegen naar de tweede plaats achter Spanje, dat ook Engeland nipt achter zich liet. Spanje had 31 totaal klassementpunten, Engeland 32 en wij 33! Daarna viel er een gat. Iedereen begrijpt dat de spanning dan ook te snijden was op de weging ……….. Toch kunnen we terug kijken op een goede tweede wedstrijd. Kees werd tweede individueel deze dag en won natuurlijk zijn sector. Hij had bovendien de zwaarste vis van de dag, een harder van bijna 800 gram. Kristiaan werd nipt verslagen door een Italiaan en werd tweede in zijn vak. Broertje Joeri en Pim behaalden beiden een derde plaats in hun sector. Genoeg voor een dik verdiende derde plaats. Onze beste man van gisteren, Lennard, had een slechte dag en werd met een zesde plaats in het vak onze afvallende deelnemer. De beste vier van elk team tellen namelijk mee voor het landen klassement. De vangst bestond vandaag voornamelijk uit harders, die in de tweede wedstrijdhelft ten tonele verschenen. Voor die tijd was het sprokkelen voor een visje. De harders zaten vandaag wel verder uit de kust en dat is volgens ons de reden dat de Kroaten terug vielen. Eigenlijk verwachten we de komende twee dagen een zelfde beeld. De weersomstandigheden blijven namelijk hetzelfde. Warm, geen wind en dus een rustige zee. Het is wel belangrijk om voldoende Koreanen (een soort zagertjes) over te houden voor de tweede helft van de wedstrijd. De harders azen namelijk alleen op deze aassoort. Maar het blijft spannend, want ook wij kunnen wel eens een mindere dag hebben. Op zo’n moment slaat de concurrentie genadeloos toe ………… Laten we hopen dat we ook morgen in de derde wedstrijd overeind kunnen blijven, want dan zit een podiumplek er zeker in. Pim is voorlopig de beste Nederlander op de 8e plaats in het individuele klassement na twee dagen. We verwachten wel dat een Spanjaard met het “goud” gaat lopen, net zoals bij de teams. We verkopen onze huid zo duur mogelijk, maar eerlijk gezegd zijn wij al heel tevreden als we een zilveren of bronzen plak wegslepen uit dit prachtige, zonnige plaatsje Mellilla! De mensen zijn hier heel relaxed, behulpzaam en aardig. We kunnen dan ook iedereen aanraden er een keertje op vakantie te gaan! De hotels zijn goed en voor een biertje betaal je gemiddeld maar 1,50 Euro op een terras. Jammer dat wij hier nog niet van kunnen genieten tijdens het WK …………………….

Volledige uitslagen zijn te zien op de site van de Spaanse bond: www.fepyc.es

Op de foto’s:

Foto 152  De harders zaten ver vandaag ………dus ver gooien!

Foto 155  Twee harders voor Pim

Foto 158  De buit van Kristiaan

Foto 174  Kees lacht, de harder iets minder ……… 

Groeten namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri 

   Henri Karremans=== Woensdag 25 september 2013 ===


Woensdag  van 8:00 tot 13:00 uur een zeebaars sessie gedaan bij de strekdammen bij Petten. Gevist met de de dobber. Binnen een half uur  2 mooie zeebaarzen van 47 en 62 cm. Daarna werd het rustig maar net toen ik wou opruimen begon het weer te lopen, helaas allemaal scholenbaarsjes 5 stuks. VIS Ze!

Ayhan C.Ayhan=== Woensdag 25 september 2013 ===


Dinsdag 24 september wisten vissen bij de maasvlakte 2de parkeerplaats.Recht

t naar beneden gelopen.

 

 

 

We kwamen laat aan rond een uur of 23.00 .gevist tot 04.45 uur 

In totaal 20 vissen gevangen waaronder 9 zeebaars van 28 cm tot 46 cm .

10 wijting van 16 cm tot 28 cm .

 

En 1 tarbot  van 15cm.

 

 loze vissertjes=== Woensdag 25 september 2013 ===


Hoi ! 

Gister avond wezen vissen in de Nieuwe Waterweg,zo te lezen stond ik naast Ed ( als Ed op de steiger stond teminste ) 
Eerst aas wezen halen bij Megafish (roosendaal) om de hoek , helaas was die zo goed als uitverkocht en kreeg de laatste restjes aas voor noppes mee (100 gram pieren en 50 gram zagers ) Eenmaal angekomen erachter gekomen dat 1 van mijn 2 hengel toppen ben vergeten, leek op één van die dagen dat alles beetje tegenzit. 

Het weer was lekker en er stond weinig wind. Na de 2e of 3e worp een paar ferme tikken op de top en een mooie tong van 34. 
Hierna was het eventjes niets toen paar kleine tikken dit was een klein wijtinkje, zat mooi gehaakt dus die mocht weer zwemmen. Kort hierna ving ik nog 1 tong( 28 cm )  en met me laatste worp ( alle haken helemaal vol met pieren ong. 4 per haak ) hopende op een mooie vroege gul,  paar tikken op top en nog een paar en dit bleef maar doorgaan 5 minuten lang. Besloten in te pakken en de hengel binnen te halen, toen hing er een paling aan van rond de 50 cm. met een beetje moeite het krokelende gevaarte van me haak af en terug gezet.

Dus ik heb ong 2 uurtjes gevist met 1 hengel en te weinig aas. toch 4 leuke vissen gevangen waarvan de tongen vandaag in de pan gaan.
Dus de tongen zitten er nog misschien dat ik van het weekend weer een keertje probeer maar dan beter voorbereid. 

Groetjes, woody=== Woensdag 25 september 2013 ===


dinsdag 24-9 van 13.00-19.30 uur gevist maasvlakte 2 2e parkeerplaats.

vangst: 1 botje 25 cm, 2 baarsjes 30 cm. en 1 baarsje van 40 cm.

alles met laagwater, met opkomend tij niets, wel wat vuiligheid.

verder wat zeehonden gespot.

Stefan GroenheideStefan Groenheide=== Woensdag 25 september 2013 ===


Gisteren Dinsdag 24 sept. naar de pier in wijk aan zee geweest.

Was erom 09:30 uur had net mijn 1e hengel uitgezet met afhouders en binnen 2 min een mooie tik erop. Bleek een mooie bot te zijn.

2e hengel klaar gemaakt met dwarrel lijn en hierop binnen 5 min een mooit tik erop met een mooie baars erop 43 cm

Daarna top een uur of 1 nog een mooie baars van 36cm 1 bot en 2 scharren.

Van 1 tot 19.30 hr helemaal niks meer op schone haken na.

Veel  krab.

Was een mooie dag met mooi weer en in de ochtend lekker gevangenElroy=== Woensdag 25 september 2013 ===


afgelopen dinsdag weer wezen vissen op zeebaars. Locatie Noordpier. 4 mooie zeebaarzen gevangen van over de 50cm aan de buitenkant tussen talud 1 en 2. Helaas op mijn favoriete stek weer een net, ongelofelijk dat daar toestemming voor is. Net lag slechts een meter of 30 uit de kant. Is daar iets tegen te doen??? 

Van de week maar weer proberen, de zeebaars lijkt nu eindelijk toch los te komen.

Ayhan C.Ayhan=== Dinsdag 24 september 2013 ===


Vanavond op de langtong bij Rozenburg met kunstaas op de zeebaars geweest. Niets gevangen. Volgende keer beter

Ed=== Dinsdag 24 september 2013 ===


waar blijft zeebaars weer niksDennis Schot=== Dinsdag 24 september 2013 ===


Junioren starten met derde plaats

Zoals we gisteren hadden voorspeld gaat dit een taai wereldkampioenschap worden. Allemaal sterke landen en iedereen kan winnen en op de laatste plaats eindigen. Vandaag op de eerste wedstrijddag was het dan ook erg spannend, op de winnaar na ……….Spanje! Die hadden zich gisteren dus echt verstopt. Nu kwamen ze te voorschijn met drie vakoverwinningen, een tweede plaats en een derde. Geen kruit tegen gewassen! Maar de andere landen gaven elkaar tijdens de wedstrijd geen duimbreed toe. Elke minuut wisselde de situatie per vak en niemand kon vertellen hoe dit zou gaan aflopen. Voor het SPRO/Sportvisserij Nederland team zag het er door bijna de gehele wedstrijd niet best uit. Één uur voor het einde van de wedstrijd stonden we zelfs op de laatste plaats. Alleen Lennard onttrok zich aan de malaise, want hij begon al met de eerste draai met een grote dorade en toen de harders op het appel verschenen ving hij er in een half uur zo’n vijf stuks! Later pakte hij er nog twee bij en zorgde voor een verdiende vakoverwinning. De andere jongens moesten lijdzaam toezien hoe de tegenstanders van ons wegliepen …………….. Tot het laatste half uur. Kristiaan had al een paar visjes en één harder, maar ving een kwartier voor tijd nog twee mooie harders erbij, waardoor hij niet laatste maar vierde werd in het vak. Het A-vak, waar Pim stond was erg slecht. Alleen de Spanjaard had in het begin enkele mooie dorades gevangen. In deze sector konden enkele vissen beslissend zijn! Pim was dan ook door de coaches opgedragen om door te gaan tot het laatste moment en laten we daar nu net weer de vruchten van plukken………… Een harder van bijna 500 gram vergreep zich aan Pim zijn aasje en zorgde ervoor, dat  hij zelfs naar een tweede sectorplaats steeg! Kees stond op een vervelend gedeelte van het parkoers. Ook daar werden geen harders gevangen. Hij ving wel zeven tellende visjes, maar kwam 50 gram te kort voor een vierde sectorplaats. Met nog een andere deelnemer, die 35 gram vis meer had voor hem kwam hij op de zesde plaats in zijn vak. En zijn klassering moest meetellen, want Joeri had vandaag zijn dag niet en eindigde kansloos op de laatste plaats in zijn vak. Met al deze verwikkelingen werd het op de weging erg spannend. We schatten een vijfde plaats in, maar het werd een derde! Door dat ene visje bij Kees verloren we zelfs de tweede plaats, maar daar kon hij echt niets aan doen. Kroatië werd achter Spanje nipt tweede en wij kwamen door meer gewicht, maar zelfde aantal klassementspunten op de derde plaats vóór Frankrijk en daar kunnen we gezien de ontwikkelingen van vandaag heel goed mee leven! Vijfde werd Engeland, zesde Italië en op de laatste plaats eindigde Portugal. De tactiek was in ieder geval in orde en opnieuw bleek de Spro Tidal Wave 4.50 hengel met wedstrijdtop een killer ………..

Lennard is op dit moment met een derde plaats de beste Nederlander in het individuele klassement. Pim staat met een tiende plaats ook nog redelijk kort. Morgen gaan we er weer volop tegenaan, want er is nog van alles mogelijk. Spanje zal te sterk blijken, maar alle andere landen zijn nog niet uitgeschakeld in deze sterke competitie voor het podium. Tot morgen met een verslag van de tweede wedstrijddag!

Op de foto’s:

Foto 138  Joeri geconcentreerd

Foto 140  Een overzicht van sector B

Foto 145  Een gedeelte van de buit van Lennard

Foto 146  Kristiaan met de twee belangrijke harders 

Namens het Spro/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri

    Henri Karremans=== Dinsdag 24 september 2013 ===


Gisteren avond naar domburg gereden met een paar zeeuwse collegas..om 19.30 uur begonnen met optuigen met daaraan tong-onderlijnen die gelanceerd werden met 190 gram ankerlood.. zowel afgaand als opkomend kwam er veel vuiligheid mee..de vangst was matig.. paar kleine tongetjes gevangen en 1 verdwaalde zeebaars van 2 kilo gevangen..om 02.00 uur gestopt met vissen en richting huis gereden in de mist alpay=== Dinsdag 24 september 2013 ===


zondagavond wezen vissen op de noordpier op zeebaars. Eindelijk een leuke vangst 4 grote zeebaarzen en 3 kleine retour en een mooie tong van 38cm. Helaas staan er wel elke keer netten. Dus goed zoeken waar je moet vissen. 

Veel vis plezier, Ayhan.Ayhan=== Dinsdag 24 september 2013 ===


Hoi,zaterdag bij maasvlakte gevist,

0,0 omdat ik puur amateur ben.Al 2 jaar bezig geen vis elke keer moet ik iets verzinnen tegen mijn partner,regen,het was koud,onderlijn kapot,zee wieren :)

groeten uit tilburg

umitumit=== Dinsdag 24 september 2013 ===


 HALLO LEZERS

 gister naar waterweg geweest op de pier van 13 uur tot 19 uur  uitgepakt met 1 hengel begonnen .ik dacht er is wijting dus  stukjes buik van de makreel

aan de haak mijn allereerste ingooi hoe is dat mogelijk mijn lood had de bodem mijn hengel nog in mijn hand en een enorme klap op mijn hengel waardoor ik maar net

vast kon houden meteen lijn slap ik draaide als een gek eindelijk lijn strak meteen een behoorlijk gevecht met resultaat een zeebaars van 51 cm mijn eerste ditjaar met veel bekijks daarna met pieren en 2e hengel met zagers nog 2 mooie wijting  en 1 grote bot 39 cm  dus tevreden huiswaarts 

groetjes TONTON=== Maandag 23 september 2013 ===


Verslag officiële training en opening WK kustvissen junioren

Omdat het programma aangepast werd heeft het Spro/Sportvisserij Nederland junioren team een drukke dag gehad. Met eerst de officiële training en in de avonduren nog de opening van het Wereldkampioenschap was er nog weinig tijd voor andere zaken, zoals lijnen knopen. Maar we denken te weten hoe we de eerste wedstrijd (dinsdag) moeten aanpakken. In die laatste training hebben we nog van alles uitgeprobeerd en besloten om te starten met de SPRO Tidal Wave  met aangepaste top op zo’n 40 meter om dorades, mormora’s en sargo’s te vangen. Naarmate de wedstrijd vordert stappen we over op de beproefde harderlijnen op grotere afstand om zo voldoende gewicht op de weegschaal te krijgen. Voor zover de plannen! Op de officiële  training ging het ons niet slecht af. Achter Frankrijk werden we tweede vóór Engeland en Italië Engeland. Daarna volgden Portugal en Kroatië. Spanje heeft vandaag eigenlijk niet gevist! Een beetje rondhangen en pizza eten was het enige levensteken op hun sectorplaatsen. Het eten was  tijdens de wedstrijd superieur: een heerlijke warme pizza op locatie gebracht per persoon, fruit en blikjes cola, naast het al verstrekte water was voor de jongens en begeleiding een voedzame lunch. Dat gaf weer voldoende energie om het laatste uur van de wedstrijd in te gaan. Daarin kwamen de harders toch weer in beeld. Joeri pakte er zelfs vier en won daarmee niet alleen zijn sector met glans, maar werd ook individueel eerste op deze dag. Kees viste de hele wedstrijd constant met enkele hele mooie vissen erbij, waardoor óók hij zij sector won en achter Kees op de tweede plaats eindigde. Kristiaan en Pim werden derde in hun vak( 13e en 14e totaal), Lennard had vandaag een mindere dag en werd laatste in zijn vak.

In de avonduren werden de gebruikelijke ceremoniën afgewerkt met de nodige speeches en plechtige handelingen, zoals het spelen van de volksliederen en het hijsen van de vlaggen. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar bij menige deelnemer was de wedstrijdspanning op het gezicht af te lezen. Na de verplichtingen vroeg naar bed en dromen van goede resultaten. Laat de wedstrijden maar beginnen……………. Jammer is het wel, dat er bij het kustvissen niet meer landen meedoen. Alleen landen, die er wat kunnen behalen zijn aanwezig en de “aanhangwagens”, die je bij senioren en zoetwater aantreft, laten vanwege kostenplaatjes en niet voldoende sterke vissers zo’n leuk toernooi aan zich voorbij gaan! Wij mogen daarom blij zijn, dat we met Sportvisserij Nederland als landelijke federatie en SPRO Sports Professionals als geweldige partner, elk jaar mee kunnen doen op het hoogste niveau. Onze jongeren kunnen op deze manier gemakkelijk doorstromen naar de senioren. En mochten zij dan uitgezonden worden, dan hebben ze al een vracht aan buitenlandse ervaring. Toch zeker in de zuidelijke landen, waar de junioren kust wereldkampioenschappen bijna elk jaar worden gehouden.

Op de foto’s vandaag:

Foto 109  Het strand bij het starten van de wedstrijd

Foto 117  Kees met een mooie buit

Foto 124  Kristiaan in actie

Foto 127  Joeri met een mormora en een harder

Foto 131  De officiële foto!

Groeten namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri

    Henri Karremans=== Maandag 23 september 2013 ===


Gistermorgen op de noordpier van Ijmuiden wezen vissen. Net na hoogtij (+/- 0630) waren de gullen in grote getallen aanwezig.
Paar platvisjes, zeebaars en 5 grote gullen konden mee, met een uitschieter van 46 cm, de kleinere vissen mochten verder groeien, maar eindelijk weer een goede visdag.Stefan=== Maandag 23 september 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Afgelopen zondagavond fantastisch weer en tij. Dus naar de Joossesweg getogen voor weer 'ns een paar prachtige tongen. Werkelijkheid was anders. Geen tong meer gezien alleen maar te kleine wijtingen. Had gehoopt dat aanhoudende warmte had gezorgd voor een verlenging van het tongseizoen. Afgaande op deze sessie was dit echter niet het geval. En ik was niet de enige; visser die bij me kwam staan ook alleen maar te kleine wijting en .... o ja, nog een giga-scholletje .... Not. Hengels nu tijdje rust in afwachting schar ....

Groetjes weer,De Middelburger=== Maandag 23 september 2013 ===


zaterdag 20.00 - 01.30 Noorpier Wijk aan Zee. 1700 meter.

Zoals gewoonlijk met 1 hengel de verre diepte in, afhouders met zagers. Onderse 2 haken nr.6 (tong), bovenste haak nr 2 (zeebaars). En met een zeebaarshengel+dobber+zager op de baars. 1 scholletje gevangen in de diepte, retour naar zn vriendjes. Verder niets. Wat rondgevraagd... heel veel nul. Een iemand had een gul gevangen. Veel wier.

Hele zomer lang lagen er netten rondom de pier. En dichtbij ook. M.i. te dichtbij.Mesud=== Maandag 23 september 2013 ===


zondagnacht naar cadzand weesten visten met men pa en maat kenneth  

men pa had niets ikzelf had drie aanbeten met maar één tong als resultaat zo'n 32 cm mennen maat kenneth had een minitongje (retrour ) en een ouderwetse najaarstong van net geen 40 cm was lang geleden dak nog zoon een zag in cadzand

volgende keer mag de wintervis beginnen komen, wel prachtige avond gehad

groeten jeffrey en vang ze !jeffrey bracke=== Maandag 23 september 2013 ===


Zondag van 15:00 uur tot 20:30 gevist in het Europoort gebied. De vangst viel tegen. 2 Tongen en 2 botjes. Gevist met 2 hengels met afhouders. Gevist met steekzagers.

FrankPinochat42=== Maandag 23 september 2013 ===


Hallo,

Zaterdagavond met mijn vader richting Westkapelle gereden in de hoop op zeebaars en tong. Gevist aan het restaurant op de stenen dijk, wat een 10-tal jaar geleden toch een van mijn favoriete tongstekken was. Tijden veranderen... er stond niemand te vissen, de strandjes verderop richting Domburg stonden echter wel vol vissers (heb ik 2 weken geleden ook geprobeerd, leverde ook niets op) . Ik heb het tongvissen wegens zeer teleurstellende resultaten een aantal jaren links laten liggen, en heb een flauw vermoeden dat ik die visserij de volgende jaren ook weer links zal laten liggen, de vijfde poging dit jaar ... verder dan 2 tongen per sessie en wat bijvangst ben ik dit jaar nog niet geraakt... het lijkt wel of de tongen zeer geconcentreerd zitten op slechts enkele stekken. De vangst van afgelopen avond was ook weer om in een begrafenisstemming te komen: gestart omstreeks 20u45 en gestopt omstreeks 1u15. Vangst, mijn vader: 1 tong, ikzelf: 1 tong. Hier en daar een aanbeetje gemist en dat was het dan. Redelijk gefrustreerd naar huis gereden dus...

Greetz,Tim=== Zondag 22 september 2013 ===


45 uur vissen en alleen maar krabben vangen!!!

 

Zaterdagmiddag met de Makreel een wedstrijd gevist aan de dijk bij Zijpe.

Ik heb vrijdag weer een nieuwe banaan van 5 meter gekocht bij Jankees Hamelink in Biervliet (ik had hiervoor het nieuwe model 2013 met de dikkere top,de fel gele) maar die beviel me toch niet,en deze dus verkocht op MP........maar dit model met de gevoelige taftec top is gewoon een strakke topstok met een geweldige beet registratie,ben er blij mee (Shimano wil er trouwens de 5 meter stokken uit gaan werken en alleen nog 4,5 meters maken als langste stokken net als bijvoorbeeld grauvell hoorde ik,De nieuwe Custom surf is er alleen maar in 4,5 meter!!!...dus dit is nog een van de laatste toppertjes van 5 meter)........gelukkig had Jankees nog een nieuw,oud model (klinkt een beetje raar) liggen voor een zeer nette prijs......bedankt daarvoor Hamelink hengelsport!

Dus de nieuwe banaan moest ingewerkt worden aan de dijk bij Zijpe

 

Aanwezig: 15 vissers

Het weer: wat zon en een lekker temperatuurtje van rond de 19 graden.

 

Dussss.... proberen om een late najaarsgeep te vangen,en misschien een bot of zeebaarsje.

Maar niets was minder waar........krabben,krabben en nog eens krabben voeren op de bodem.

Ik heb nog 1 draai gehad met 3 krabben (lees mini kreeftjes) op de bovenste haak!!!!!!!........ongekend dus........4 minuten alles kaal!!

Op de portugese lijnen werd ook niks gevangen helaas......behalve wat zeesla.

Dus eindresultaat was 15X3 uren vissen=45 visuren met geen enkel visje!

Ook bij De Zeebaars geen enkel visje hoorde ik,en de Oosterschelde vissers hadden 1 visje met 20+ man!

Waar is de vis op de Oosterschelde zou je zeggen.

 

Afgelopen vrijdagavond hebben we een bootviswedstrijd gehad vanuit de Bergse diepsluis met de Dolfijn met 25 man van de Makreel,en daar zat wel een enkel visje onder de kust van poortvliet.

Ik was 1e met 5 steenbolkjes in 3 uur wedstrijdvissen.....dat zegt ook genoeg over de vangsten denk ik.

Na de westrijd nog vrij gevist,en nog 2 kreeften ,1 paling en 2 tongen gevangen met 1 stokje.

Toch waren er meerdere nullen op de boot over 5,5 uur vissen.

 

Over 5 weken naar het Nollestrand met de club.....hopen op een kruiwagen scharren ;)

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 Kees Reijngoudt.=== Zondag 22 september 2013 ===


Vandaag weer in naar Hoek van Holland gegaan om is te kijken of er bij het vispaleis een visje te vangen was.

 

Twee uurtjes voor laag zodat je beneden kan vissen ,als aas pieren en steekzagers meegenomen.

Na een kwartierje de eerste aanbeet een dikke 40+ wijting gelijk daarna een 40+ gulletje dus het begin was er,daarna een uurtje niks gezien maar daarna toch toch nog drie dikke wijtingen er bij gepakt .

toen het water erin kwam was het over ,maar bij de laatste draai toch nog een mazzeltje in de vorm van een zeer mooie tong.

Kortom niet heel veel vis maar de grote maakte veel goed.

Groet Mischamischa=== Zondag 22 september 2013 ===


Derde trainingsdag junioren kustvissen

De zondag is voor ons een relaxte dag geworden. Omdat de officiële opening is uitgesteld naar maandagavond, kon het SPRO/Sportvisserij Nederland team nog een extra dag gaan trainen. Alleen coach Henri had verplichtingen op de captainsmeeting. Op deze vergadering wordt onder andere de loting voor alle dagen verricht en het reglement definitief vastgesteld. Ook werden nog diverse tijden van programmaonderdelen veranderd. We zitten tenslotte in Spanje,  waar nogal eens geïmproviseerd wordt …………….. Ook aan de visomstandig- heden voor de deelnemers wordt gedacht. Vanwege te warmte  krijgt elke deelnemer anderhalve liter water extra mee en de lunch wordt vanwege de hoge temperatuur om 12.00 uur gekoeld ter plaatse gebracht. Bij de loting hebben we voornamelijk lage nummers in de vakken geloot. Of dat goed gaat uitpakken weten we nog niet. Het parcours wordt dagelijks verschoven door de organisatie. Het slechte stuk met stenen is weggelaten. Alleen op de officiële training staan we op de hoogste vakplaats met Pim Fase op het allerlaatste nummer. Maar zo’n nummer heb je liever in een wedstrijd! Op ons WK is alleen Chris Clarke als FIPS-gedelegeerde aanwezig, want José Ramon Aldanondo, die altijd op de jeugd wk’s aanwezig is, is ernstig ziek. Zoals al eerder gezegd hebben de jongens onder leiding van assistent-coach Frank Peene het overgebleven aas op gemaakt op het alweer warme strand. Het team ging nu weer te voet naar een dichterbij gelegen stuk van het parcours. Verrassend genoeg moest bijna alle maatse vis weer van ver gehaald worden. Geen harders , maar mormora’s en een enkele sargo. Het is dichtbij vergeven van de kleine vis, maar deze visjes gaan maar één pnt opleveren en dat schiet niet op. We zijn echt benieuwd hoe we ons kunnen meten met de zuidelijke landen. Weten we voldoende, of schuilt er ergens nog een addertje onder het gras?

Foto 86   Overzicht van het strand Foto 87  Leuk visje

Foto  89  Mormora voor Lennard Foto 95  Pim in actie

Foto  101  Joeri met twee vissen  

Namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team,

Frank en Henri 

    Henri Karremans=== Zondag 22 september 2013 ===


Met zn vijven naar het strand.
 
Zaterdagmiddag nog eens met 5 Dreischorse vissers naar het strand geweest om nog eens een lekkere nazomerse vissessie te doen. Het weer was kostelijk en we konden in de trui vissen. De andere teamleden van Team Cordes Travel visten een wedstrijdje aan de Walcherse kust. Zo rond 4 uur gingen de onderlijnen voor de eerste keer in de plomp. Ik had de PdK2 ingezet voor het peuterwerk en de Shimano twintip voor het afstandwerk. Op de haken zagers pieren en slikken. Bij de eerste draai kwam er al een 20cm baarsje aan de kant van de verre hengel, op de tweede draai van de peuterstok al een 30cm baarsje. Daarna was het de beurt aan Willem om drie 20-cm baarsjes op rij te vangen. Even later sneuvelde er bij Piet ook een 30cm baarsje op de zager. We stonden met 4 man nog bij de hengelsteun van Piet te kletsen toen 25 meter verderop de peuterstok van Henk begon te bewegen. Eerst een rammeltje, toen een grote rammel, daarna werd de hengel horizontaal getrokken, wipte uit de steun, en werd snel over het zand richting de waterlijn getrokken. Henk won de korte sprint van de hengels en wist de hengel te grijpen voordat de volgende golf erbij was. Een paar minuten later zette de branding een hele dikke 60-cm baars op het strand. Even viel daarna de vangerij stil, maar toen ging ook Arjan van de nul af met een net-maatse baars. In het laatste uurtje ving Willem er nog 4 baarsjes bij en kwamen er ook bij Henk 2 kleintjes en een maatste baars op de kant. De eindstand was dan ook:
Willem 7 baarsjes
Henk 4 baarsjes/baarzen
Niek 2 baarsjes
Arjan 1 baars
Piet 1 baarsje
Zo tegen acht uur vonden we het weer mooi geweest en werd het tijd om de hengels weer op te bossen. Lekker uitgewaaid, lekker gevist, gezellige middag, kortom een mooie sessie.
 
    
      
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 22 september 2013 ===


Hallo, gisterenavond nog maar eens geprobeerd een tongetje te vangen.

Gekozen voor de zelfde plek als vorige week (van Woelderenweg).

Het was nu aanmerkelijk drukker dan vorige week (er stonden nu wel een stuk of 10 vissers).

Als aas verse pieren en steekzagers. Het strand lag bezaaid met wier en andere troep, waaronder plastic.

Begonnen om 8 uur en gestopt om 12 uur. Het was lekker weertje , alhoewel het later flink afkoelde i.v.m. mist.

Ook stond er ontzettend veel stroom, wat (ook i.v.m. het wier) het vissen er niet leuker op maakte.

De eerste 2 uur geen beet gehad, en dus alleen maar bezig geweest met aas verversen (er zaten weer veel krabben).

Dan toen de visser naast mij was vertrokken , ving ik een tongetje van 30 cm.

Dat gaf de burger moed. Dan precies tijdens de kentering een flinke doorbuiger en dus mijn tweede tong.

Dit keer echt een joekel van precies 42 cm. Dan nog anderhalf uur doorgevist, maar alleen nog krabben gevangen.

Dus met 2 tongen huiswaarts gegaan. Niet veel, maar toch niet voor niets geweest,

Groeten Jan B.

  jan b=== Zondag 22 september 2013 ===


gistere wezen vissen de belgisekust 1u voor laag 2u met opkoment water resultaat 1 gul van 37 cm jawel bingo 1 tong en een schar

van daar door gerede naar de haven van calais daar 5 wijtingjes mini leuk dagje gehad met de schoonvader :)kris=== Zondag 22 september 2013 ===


Het was weer niet veel, daarginds gisteren aan de Stenen Glooiing. Van 9.00 uur tot 12.30 uur gevist met als resultaat: een bot en een scholenbaarsje. Een stuk of twee fellere aanbeten gemist en voor de rest: kale haken want de krabben stortten zich en masse op de steekzagers. Alsof er hongersnood is daar beneden in het sop. Ik stond er als enige visser, geen teken van beste vangsten. Vanaf juli toch vrijwel elk weekend gevist, maar slechts twee scholenbaarsjes gevangen, een verdwaalde fint en een stuk of wat botten. 't Is niet veel soeps dus, maar ik heb de indruk dat ik niet de enige ben als ik de vangstberichten op de website hier moet geloven. Hopelijk vangt van Pleatse vismakker vandaag iets meer, hij zou van me moeten kunnen winnen. Groeten,De bottenkoning=== Zondag 22 september 2013 ===


Vismaten,

De grote wedstrijd van Westkapelle zouden we aan doen en al vroeg was ik aanwezig in zaal Herrijst te Westkapelle. Al gauw kwamen de vismaten, Marcel,Rudy en Johan ook binnen en konden we onder het genot van een bak koffie koppen met spijlers slaan. Volgens de kaart die ik kreeg mocht ik naar hotel Westduin gaan en ik was benieuwd hoe het daar was. Ik hoorde van veel wier en vastzitten daar. Dus had ik me daar al op voorbereid.

Dan naar het strand en de spulletjes opgetuigd. Rechts van me iemand van Westkapelle en links van me een belg. Verderop Frank Dekker met zijn vrouw en aan de andere kant van de palen rij Sjaak Verburg van het Shimano team.

Om 10.00 uur dan het startsein en ik begon dichtbij met de portugese onderlijn om een bot te verschalken en om te zien hoe de vissers die ver weg visten eruit zouden komen. Na de 2e worp dichtbij had onze belgische vriend al een mooie bot te voorschijn getoverd en daarnaast een jeugdlid van HSV de Zeebaars een schar. Na de 4e worp vond ik het welletjes en begon ik ook ver te vissen. Dat resulteerde in 2 platjes. 1 van 9 cm en 1 van 11cm. 12 cm bij elkaar dus en dat zet geen zoden aan de dijk. Verder vissen dus en na dik 2 uur vissen kwam er een mooie tong tevoorschijn van 29 cm. 41 cm op de kaart maar je moest er wel voor werken. 3 keer een noordzeekrab er uit gedraaid en 2 x lijn verloren met vis. Tja dat is all in the game op die stek want je moest je lijn door de kleirand heenraggen. Frank ving ook niet veel en stond op 3 vissen maar kon in de laatste 3 draaien nog 3 mooie vissen landen waaronder 2 tongen. Sjaak bleef op 1 scholletje steken en het jeugdlid van HSV de Zeebaars bleef steken op 6 vissen. Druk was de visserij dus niet en zo ging deze wedstrijd als een nachtkaars uit.

Na 2.5 uur vissen kregen we nog een versnapering van de organisatie en dat maakt deze wedstrijd ook 1 van de leukere. Marcel had ook 41 cm door 2 vissen te vangen en Rudi ook 2 vissen dus hadden we daar niets te zoeken eigenlijk.

Wibo Boone van Shimano bleek de winnaar te zijn met 13 vissen waaronder veel zeebaarsjes bij een palenrij. Het team van ZuidWest Nederland haalde de eerste plaats voor het team van Zeehengelsport magazine.

Het weer was perfect en de stroming viel ook wel mee. Springtij was opgegeven. Volgend jaar doen we zeer zekers weer mee want het is een leuke wedstrijd om te vervissen. Volgende week maar eens kijken op de MV2 op de Maas vlakte voor het Federatief Kampioenschap ZuidWest en een wedstrijdje van de Zeenaald.Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Zaterdagochtend Wijk aan Zee.

Na twee keer niks , maar wel met de nodige missers.
Eindelijk weer eens een visje op de kant.
Eén knappe vis verspeelt ( +/- 60 cm ). Deze schoot los nadat ie voor de tweede keer vol op m'n plug was geklapt!
De nodige missers gehad  maar dat is een beetje part of de game !
Hoewel het weer een taaie ochtend was en Windguru er ook een beetje naast zat( 5Bft inplaats van 3).
De dag toch succesvol kunnen afsluiten .

 Rob Boots=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Twee in een vangstbericht, afgelopen donderdag avond een poging gedaan  om te vissen bij de sluizen van IJmuiden. Het leek wel of ik onder de douche stond zo hard regende het. Best hevige buien met als afwisseling nog hevigere buien en harde wind vanuit zee . Maar met een goede regenoveral was het te doen.  Ongeveer anderhalf uur gevist . Ik viste met gevlochten lijn tot tien kilo en onderlijntje van fluor carbon met iets minder dan tien kilo trekkracht , een dobbertje 11 gram schuifloodje 7 gram , circle haak en lampje erop , het was al donker. Hoog water dat een beetje aan het zakken was en het spui stond aan. Resultaat twee mooie sterke zeebaarzen, een van 57 en een van 52 cm. Ik had mijn dobber best wel ver laten driften en dan is het altijd spannend of je de vis wel aan de kant krijgt maar het is gelukt.

Vanavond ,zaterdag, ook nog even de overgebleven zagers opgevist op het zelfde plekje resultaat een scholenbaarsje die we even gezien hebben en nu weer vrolijk rond zwemt, en eentje van 45 cm die staat op het menu voor morgen avond, dan komen opa en oma eten en die vinden het ook heerlijk.Har=== Zaterdag 21 september 2013 ===


zaterdag 21-09-2013

al vroeg de weg op gegaan om te gaan vissen bij zijpe.

aan gekomen was het laag water dus ff bakje doen en dan vissen.

tot 10 uur en dan was het raak een mooie beet maar maar liet los.

ik dacht gaat goed vandaag maar niet hoor.toen hoorde ik dus.

iemand praten tegen me en zij ben jij nico.

ik zij nee dus met die brommer ben ik.

want ze hadden een wedstrijd om de bocht dus het was kiske.

ff babbelen en toen zij ik draai ze er niet uit moest hij lachen.

dus anders om dus .

later ben ik binnen gaan zitten dat was van korte duur.

want na de 2  worp ging me dobber er eens van door over het wateren ja wel .

knak me vis had ik niet meer ging met haak er van door.

later niks meer ben maar huis gegaan komt misschien meer dagen.

ze zitten nog maar het water was te warm word ver volgd. 

 de strandjutter=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Mooie harders op tweede vrije training wk junioren kustvissen

Op de tweede dag van de vrije trainingen zijn we met het Spro/Sportvisserij Nederland team naar het verst mogelijke strand gegaan, bijna tegen de grens met Marokko. Dat konden we niet meer te voet bereiken, maar de Kroatische coach was zo vriendelijk om ons weg te brengen en weer op te halen. Dit strand moesten we uittrainen, want hier worden zeker twee wedstrijden gevist. Tijdens het WK mogen we gebruik maken van de bus van de organisatie. Ook dit strand zag er weer schitterend uit, maar de visserij bleek heel anders. Nu werden de vissen in het begin vooral gevangen op zo’n dertig meter van het strand. En de gevangen vissen waren prachtige dorades. Niet veel, maar iedereen ving zijn vissen. Lange lijnen met dunne zijlijnen deden het erg goed. De Tidel Wave 4.50 m. van Spro met speciaal ingebouwde dunne top bleek de super hengel om vis te vangen. Elke beet komt erg goed door en laat de vis niet afschrikken bij een aanbeet. Pas later op de dag kwamen onze favoriete vissen, de harders, weer in beeld. Die moesten toch weer van ver gehaald worden, maar dat is voor onze jongens geen probleem. Kristiaan pakte er bijvoorbeeld nog twee in één draai voor we op gingen ruimen. Wij hopen dat de visserij zo blijft, want dan hebben we zeker wel weer kansen op een goed resultaat.

Het programma is overigens  veranderd: De officiële opening vindt niet op zondag plaats, maar op maandagavond omdat het gemeentebestuur geen toestemming gaf voor de ceremonie in het centrum van Mellilla. Dat wordt dus een drukke dag! Zondag is wel de captainsmeeting ……… Het team gaat dan nog maar een keertje extra trainen.

Op de foto’s:

Foto 40   Lennard met een dorade Foto 56   Pim aast secuur aan

Foto 61   Kees met een mooie vis Foto 69   Gezellig druk aan het strand

Foto 72   Joeri landt een dorade Foto 79   Twee harders voor Kristiaan

Namens het Spro/Sportvisserij Nederland team

Henri Karremans

     Henri Karremans=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Hallo medevissers nu eens een bericht uit Zeeuws-Vlaanderen.

Zojuist terug van een kijkje te nemen bij de viswedstrijd van de visclub Sport en Genoegen uit Hoek.

Er werd gevist met 1 hengel per persoon, aas was vrij, er waren slechts 4 deelnemers. Maar op de 3 kwartier dat ik er was werd er door de deelnemers aan 1 stuk door vis(jes) gevangen.

Meest ondermaatse zeebaars en bot, maar er zaten ook maatse exemplaren bij.

Er is gevist aan de Westerscheldedijk bij Dow Chemical, voorbij Terneuzen.

groet Lein.Lein Dieleman=== Zaterdag 21 september 2013 ===


gisteren 20-09-13 gevist bij sluizen ijmuiden 3x 50ers zeebaarzen en twee kleintjes die zwemmen weerJan groot=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Rammelende toppen,

 

Gisteren avond met de buurman nog een poging gewaagd om een tong of baarsje te vangen in domburg achter de golfbaan,

Rond 20.00uur de lijnen  het water in en de eerste draai was meteen raak, een scholen baarsje liet de hengeltop flink rammelen,

Hierna volgde wat botjes en nog wat baarsjes maar de tong was nergens te bekennen

Na een uur kwam er steeds meer wier in het water en werd het met de minuut gekker, imgooien en je hengel stond te stuiteren of dat er 3 baarzen aan hingen, tijdens het indraaien moest je 2 keer alles uit je hengeltop en van je lijn halen dus de lol was er snel af,

Rond 22.30 uur Maar snel ingepakt en richting huis gegaan en hopen dat het vuil en groen snel weg is zodat we de schar volgende maand kunnen gaan belagen,

 

Groeten johnjohn=== Vrijdag 20 september 2013 ===


Vrijdag overdag een poging gedaan om zeebaars te vangen. Ik heb van 12:00 tot 18:30 uur gevist met 2 hengels tussen Westkapelle en Domburg. Er stond een hele mooie branding. Wind op kop.. Gevist met steekzagers en mesheften. De vangst viel tegen. 2 scholenbaarsjes gevangen (en nog een verspeeld) en een klein botje. Het wil dit jaar niet erg goed lukken met de zeebaars. Volgende keer beter

FrankPinochat42=== Vrijdag 20 september 2013 ===


Eerste dag vrije training op junioren WK

Na een voorspoedig verlopen reis naar Mellilla, een Spaanse enclave, zijn de junioren van het SPRO/Sportvisserij Nederland team voortvarend aan de slag gegaan. De stranden waar we op vissen liggen redelijk dichtbij het hotel. Te voet  werd de eerste dag de weg afgelegd. Met het warme weer van rond de dertig graden toch nog best een aardige tippel. Prachtige schone stranden overigens, waar het voor toeristen uitstekend vertoeven is. Alleen het seizoen is nu over en het strand is nu aan de vissers.Bijna alle teams zijn intussen aangekomen en zijn bezig met de training en om eerlijk te zijn het valt nog niet mee om vis te vangen. Toch zijn we er in geslaagd om allemaal een redelijk aantal vissen te vangen. Maar omdat we op gewicht vissen moet je de grote exemplaren weten te pakken. In het begin op het eerste strand, waar we geweest zijn werd voornamelijk te kleine vis gevangen. Een enkele maatse sargo of zeebaarsje wisten we wel te  onttrekken aan de zee. Op het tweede strand, weer wat verder lopen, zijn we naast de Kroaten gaan staan. Ook die vingen alleen maar kleine vis. Tot onze grote verbazing kwamen er bij ons toch mooie vissen uit. Joeri en Kristiaan vingen allebei een harder, Lennard een behoorlijke dorade en   Kees een maatse “vorkstaartvis”. Vissen die we liever volgende week willen vangen, maar we weten nu wel hoe ze te vangen …………… Pim ving voorlopig alleen nog maar kleine vis, maar morgen kan dat weer helemaal veranderen! Het hotel waar we verblijven is overigens super! Grote kamers met alle luxe, die je maar kunt bedenken. Ook het eten is voortreffelijk dus er is voorlopig niets om over te klagen. Morgen een nieuw verslag van de tweede vrije training.

Groeten namens het SPRO/Sportvisserij Nederland team.

Henri Karremans

Op de foto’s:

Foto 2 overzicht strand    Foto 5 Pim met een heel klein visje

Foto 13 Lennard met een dorade Foto 15 Joeri met een harder

Foto 27 Kristiaan met de grootste vis van de dag, ook een harder

Foto 34  Kees met een maatse vorkstaart Foto 39 Het team op weg

      Henri Karremans=== Woensdag 18 september 2013 ===


Hallo,

Gisteren en vandaag wezen vissen op MV2. Gisteren was een drama: 2 uur gevist tot hoog water en geen aanbeet gehad.

Was ook niet mogelijk met de stroming, na 2 minuten lag mn 200 gr. ankerlood al op het strand!

De vangst van vandaag maakt een hoop goed: 7 baarzen en 1 bot! 1 baars ging gezellig mee met papa, deze was net groot genoeg (41cm).

Wat opviel, er ligt aardig wat scheepsvuil verspreid over het strand. Alsof een schip vlakbij het strand gezonken is!

Voor de rest nix nuttigs te melden.

Succes!

Mich.Micha=== Woensdag 18 september 2013 ===


hoi medevissers. vandaag weer paar uurtjes gevist op mijn favorite tongstek op de oude maas.kleine 3 uurtjes gevist  moest even de zagers opmaken.de vangst was redelijk 7 tongen aan de maat maar hoop klein spul ook.bij de eerste draai keek ik al verbaasd op  met triplet  met wijtinkje erbij.maar na een uur flinke tikken op top dacht aan paling.maar tot verbazing leuke gul van 39 cm.nou was het voor iederren al flink wat kouder afgelopen week maar dit nog niet verwacht beloof wat hoop ik groetjes en vang ze.nico=== Woensdag 18 september 2013 ===


Afgelopen maandag wisten vissen bij maasvlakte op het strand.we begonnen goed binnen 2 uur 4 zeebaarsjes 

Daarna begon het te onweren snel onze spullen gepakt en na huis gegaan.pascal=== Dinsdag 17 september 2013 ===


Zaterdag 7 september 200. Meter voorbij de houten golfbrekers tussen Domburg en Westkapelle een zeebaars gevangen van 70 cm. Het was net waar het strand stopt en de dijk begint. Het was een heel gevecht om hem op het droge te krijgen, de haar zat vooraan in de bek en was makkelijk te verwijderen. Ik heb hem /haar een kus gegeven en teruggezet. Heerlijke middag gehad, ik viste gewoon met een ankerlood en met een zeepier.Hans Doon=== Dinsdag 17 september 2013 ===


Gaan onze junioren op herhaling …….? 

Vanaf 22 september vindt in Mellilla, een stukje Spanje in Marokko, het wereldkampioenschap kustvissen plaats voor junioren. Na de geweldige prestatie van vorig jaar, toen we in Montenegro wereldkampioen als team werden en met Jeromy van Houdt en Kees Gillissen ook nog eens goud en zilver individueel pakten, lijkt de lat weer erg hoog te liggen. Het SPRO/Sportvisserij Nederland team bestaat dit jaar uit Kees Gillissen uit Westkapelle en vier nieuwelingen n.l. Pim Fase uit St. Maartensdijk, Lennard Noordhoek uit St. Philipsland en de broers Joeri en Kristiaan Minderhoud uit Westkapelle. Een jong en onervaren team, maar de coaches Frank Peene en Henri Karremans  hebben veel vertrouwen in deze junioren. In de vrije trainingen zal het team zich zo goed mogelijk voorbereiden, want de omstandigheden ter plaatse zijn nagenoeg onbekend ………..

Nog nooit is er namelijk een WK gehouden in Mellilla! Toch presteren de Nederlandse junioren teams aan de stranden van de Middellandse Zee altijd wel redelijk tot goed. Naast de gouden medailles van vorig jaar werden al eerder medailles geoogst in die regio. De coaches hebben een vracht aan ervaring en zullen er alles aan doen om het team voor 100 % klaar te stomen voor dit evenement. Aan de visspullen zal het niet liggen, want met SPRO Sports Proffessionals als sponsor zijn de junioren verzekerd van superieure materialen. Een sponsor, die altijd op een positieve manier met wedstrijdvissers meedenkt! Dat geeft uiteraard vertrouwen in de afloop van dit wereldkampioenschap.

De opening is op zondag 22 september, vanaf maandag starten de officiële training  en de vier wedstrijddagen. Op deze site zal het team, zoals elk jaar, dagelijks verslag doen van de wedstrijden! 

  Henri Karremans=== Maandag 16 september 2013 ===


Gisteren wisten vissen met zijn drieen in Zoutelande,

Lekker weer alleen de wind kwam uit zee,

We kwamen aan met opkomend water geen krabben eindelijk,

met afgaand water hadden we 3 mooie schollen en 2 zeebaarsjes,

al met een leuke dag gehad,zonder krabben.Hans en Corne en Marco=== Maandag 16 september 2013 ===


Gisteren vanaf het strand bij oostkapelle richting vrouwepolder wezen vissen. Ben rond 16:00 begonnen een uur voor laag water. Na een kwartier een mooie bot gevangen. Toen kwam er een kwartier voor de kentering van het tij een zeehond jagen in de mui voor mij. Doei vis dacht ik dus, maar niets was minder waar. Ik wil net een hap eten toen rond 17:15 de stroming er net weer in kwam een klap op m'n linker hengel met als resultaat een 58cm baars van een kleine 3kg met een buikje vol en goed vet! Daarna viel het een uurtje stil waarna ik m'n 2e ving van 32cm. 3 botjes volgden nog, ben er om 20:30 mee gestopt. Ik merk dat er het beste word gevangen vanaf een uur voor laag tot 2 uur na.Martijn=== Maandag 16 september 2013 ===


Gisteren vanaf de dijk gevist in Roptzazijl (ten noorden van Harlingen) net voorbij het gemaal tussen de strekdammen. Er stond een aardig briesje uit westelijke richting dus de bak tussen de dammen liep snel vol met water nadat het water op kwam. Helaas was het één grote slibbende en moest je het lood eerste weer lostrekken na een inworp. M'n broer had alles meegenomen behalve z'n hengel, logisch waarom zou je die ook meenemen voor een dagje vissen. Gelukkig voor hem had ik er 2 bij me. kreeg hij 3 keer lijnbreuk bij de top van de hengel, bleek er een scheurtje in het oog te zitten. Maar hij had er nog wel een enorme plaat van een bot mee gevangen. Met zn drieën maar 3 botten gevangen en ik zelf visloos maar wel 5 krabben. Na een paar uur begon het steeds harder te waaien (6 BFT) en kwam er regen bij, de spullen weer ingepakt en weer richting het oosten. Was wel weer een heerlijke dag vissen in een unieke omgeving, totaal niet te vergelijken met de noordzeestranden en Zeeland.

 

 Edward=== Zondag 15 september 2013 ===


Beste visvrienden, vrijdag de 13e met Kiske, Cent & Polski richting de zeeuwse haven gegaan. Een plaats waar er veel tong zou moeten zitten volgens de berichten, een laad en losplaats van auto's voor binnevaartsschepen.

Na ingegooid te hebben kwam er gelijk al een schip aan om zijn auto te lossen (kan gebeuren op vrijdag de13e)Na 15 minuten hengel weer ingegooid en bij ophalen volle bak knorhaene, maarja het was nog niet donker dus de tongen zouden nog moeten komen. Klokslag 9 uur komt de waterpolitie langs om te vertellen dat er in de haven niet gevist mag worden( zoveel criminaliteit in de haven en dan nette vissers met een vispas wegsturen ) "get a life dirty cop" (vrijdag de 13e)

Wij om 21:15 spullen gepakt en moesten met hoog water een andere plek gaan zoeken dus richting de vuurtoren van westkappel! Na de 1e draai van de 6 hengels totaal 4 lijnen kwijt en heel veel stroom! Vrijdag de 13e

Dus toen om 2230 maar het de 1e palenrij op domburg gaan staan daar totaal 3 zeebaarzen en 2 botjes en een wijting gevangen geen vetpot dus maar het was weer gezellig,

As vrijdag bootwedstrijd met zhc de makreel

 

Gegroet MichielMichiel=== Zondag 15 september 2013 ===


Vismaten,

De 2e wedstrijd in dit weekend was de 7e van de Zeenaald. Ditmaal was het tegelijk ook een tweekamp met de Ter Heijde vissers dus het was een gezellige club bij elkaar. Plaats van handeling was de Dintelhaven dus reden genoeg om kleine piertjes te nemen en heel erg belangrijk slikzagers. Rond een uur of half 9 in de Nieuwe Pionier aanwezig eerst maar eens aan de koffie en wat visserslatijn ophalen want we hadden elkaar vanwege de vakanties niet meer gezien. Nummer 33 trok ik en we visten allemaal in het smalle stuk.

Al gauw had ik mijn stekkie gevonden en stonden de spulletjes uitgestald. Rechts van me stond koppelmaat Pim en links van me had ik een slaper. Om 10.00 uur klonk het beginsignaal en gingen er een 60 tal loodjes het ruime sop in. Ik begon dichtbij omdat een duwbak het zo nodig vond om onder de kant te varen. Dus de eerste draai was niets. De vis moest echt gezocht worden en op een gegeven moment had ik ze gevonden en wel aan de overkant van de Dintelhaven. Ik liep al een vis of 6 achter op Pim dus dat was al geen goede start maar nu met regelmaat een mooie maatse grondel op de kaart maar ook helaas ondermaatse. De zogenoemde 1 punters. Halverwege kreeg ik toch de gewenste doorbuiger en kon ik eenmooie bot van 24 cmbjschrijven en dat zijn opschieters. Na 3 uurtjes vissen was de koek op en kon ik 13 vissen op de kaart tellen. Bij lange na niet genoeg want Pim had er 24. Op het einde vond Pim het namelijk geweldig om nog eens een eindspurtje in te zetten.

Maar enfin in de Pionier weer gezellig de loterij meegemaakt en  kon ik een 13e plaats neerzetten met een A 8 in de competitie. De tweekamp is gewonnen door de Zeenaald! Volgende week maar eens vanaf het strand bij Westkapelle vissen om te kijken hoe de vangsten daar zullen zijn!Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 15 september 2013 ===


vandaag weesten vissen in cadzand in het daglicht deze keer omdat we vorige zondag onze hengels terug mochten inpakken voordat ze het zilte water proefden ivm een hels onweer moesten ze vandaag toch eens nat worden

geen enkele beet of vis gezien maar we hebben het wel droog gehouden deze keer de wintervis is nog niet geariveerd en de zomervis zat onder de zonnebank denk ik deze hebben we ook niet gezien hehe

op naar de volgende sessie in het donker op de tongjes en wie weet een eerst wijtingkje of gulletje

vang ze

groetn jbjeffrey bracke=== Zondag 15 september 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren hebben we de vijfde wedstrijd van HSV Dreischor gevist. Plaats delict was het Orisantparcours. Na de 'zomer-recces' waren er 15 bikkels opkomen dagen om een lekker potje te hengelen. Ik stond op nummer 74. Llinks van me stond Henk en Frits stond rechts van me. 'Local' Willem stond op 'mijn' winnende nummer van het Open Noord-Beverlands Kampioenschap nummer 78. Ik zei nog gekscherend: "Ik wil je geen druk op leggen maar daar stond ik een paar weken terug". Affijn nu het vissen. Het was wat spetterig maar niet noemenswaardig. Dat veranderde na een goed uur regen en een lekkere noordwesten wind van dik 6. Heerlijk visweer vind ik dat. De vreterij was aanzienlijk. Twee piertjes en een zagertje op de haak was binnen no-time op daar beneden. Dus ik was blij dat ik voldoende aas bij me had. Stroom stond er niks alleen door het 'verkoelend briesje' was het wel een must om een ankertje te gebruiken en de steun te verzwaren. In de volle drie uur die we visten wist ik toch een glasgrondel van 62 mm te vangen. Helaas telde die niet. En jawel hoor Willem die draaide er een mooie bot uit van 33 cm. En dat op 'mijn' nummer. Gefeliciteerd Willem met je eerste plaats!!!. Verder wist niemand behalve wind en regen vis te vangen. Wel weer lekker uitgewaaid en schoon gespoeld........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 15 september 2013 ===


De vijfde van Dreischor aan Colijnsplaat.
Zaterdagmorgen visten we nog de vijfde competitiewedstrijd vsn Dreischor. Plaats van handeling was Colijnsplaat, op de hoge nummers van het Orisantparcours. We gingen om 10 uur met 15 man aan de gang. Bij aanvang van de wedstrijd was het weer nog goed, een beetje zon, een beetje zuidenwind en een lichte kabbel op het water, kortom mooie omstandigheden voor een potje comfortabel vissen. Met het laatste stukje van het opkomende tij kwam er nog geen vis op de kant, en ook met de kentering bleven de wedstrijdkaarten leeg. Na anderhalf uur keerde het ijd maar keerde ook het weer. Binnen een half uur draaide wind van een vriendelijke 3 uit het zuiden naar een volle 6 uit het noordwesten, en veranderde de Oosterschelde in een bruine schuimende massa met golven van een meter hoog. Van comfortabel vissen was geen sprake meer, het werd zeesla sleuren en ankerlood vissen. Ook werden er nog wat steunen omgetrokken, gingen er nog wat hengels over de glooing, en bleef van de paraplof van Dieter alleen het frame over, het doek dwarrelde de zeedijk over. Tussen al het ongemak door wist onze Willem toch nog wel even een fraaie bot te vangen. Verder bleef de vangst beperkt tot een paar grondels maar die komen bij Dreischor niet op de kaart. Voor mezelf was dit de vijfde competitiewedstrijd op rij van Dreischor met-zonder-vis. Winnaar van deze vijfde wedstrijd werd dan ook local-hero Willem met 1 bot van 33 centimeter.
 
Volgende keer weer beter, op 5 oktober vissen we onze zesde, dat doen we aan de Westbout.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 15 september 2013 ===


Zaterdag eind van de middag gevist bij de Zeelandbrug noord. Aas zelf gestoken grote zeepieren. Wind op de kop, maar was te doen. De vangst: 4 of  botten/botjes en een scholenbaarsje. Eindelijk weer eens een zeebaarsje, was ongeveer anderhalve maand geleden. Alle zeebewoners weer naar Neptunus terug gestuurd. Drie kunstaasvissers waren na goed een kwartier weer vertrokken. De twee heren naast mij vingen volgens mij niets. De krabben waren ook actief, de ene hengel beazen en inwerpen en meteen de andere inhalen, consequent met lege haken. Dus continu bezig. Daarnaast veel wier. Een mooie schone stek, vlakke bodem, helaas geen grotere zeebaars. Op een na alle vis gevangen aan haak 6, kleine haken dus. Met haak 2 een bot vals gehaakt. Gevist met korte wapperlijnen. Ut was weer mooi.

Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 14 september 2013 ===


Proberen een grote vis te vangen van de kant.

Eerste poging : op het strand, mislukt. Haak 1/0 afgebroken?!

Tweede poging: Een felle beet en 3 poot en stokken worden tegen de grond gesmakt. Molen open gezet, vis blijft maar lijn nemen, slip niet volledig dicht te zetten of alles wordt overgetrokken. Vis zwemt achter de stenen en lijn wordt kapotgetrokken.

Derde keer goede keer: Beet, lijn ligt slap, vis begint te beuken. Weer met slip werken of lijn begeeft het. Resultaat: een gevlekte gladde haai van rond de meter met aan de tweede haak een zeebaars. Twee uur later vlak na schemer , een tweede haai van dezelfde grootte. Diezelfde avond nog 3 zeebaarzen.

Het weekend daarop:beet. Men voelt aan het hard trekken , dit is terug een grote vis want deze trekt nog harder dan de vorigen. Een derde haai van rond de meter , gehaakt in de vin, met aan de onderlijn een hoop wier. Met veel moeite de vis binnengehaald.

Wat een sport om zo'n vissen van de kant te kunnen vangen. (Mijn vismaat moest het stellen met een kleine zeebaars).

 steve=== Zaterdag 14 september 2013 ===


Vismaten,

De zomerreces is weer voorbij en gaan we het tweede gedeelte van de competitie in. Vandaag stond de 7e competitie wedstrijd op het programma van Eef Hoek Hengelsport

Rond half 7 in de zaak aanwezig voor een lekkere bak koffie en wat visserslatijn aan te horen. De vissers druppelden binnen en rond de 20 vissers waren er klaar voor. We zouden naar strand De Vrijheid gaan bij Ouddorp om het groen te ontwijken wat de afgelopen weken de kusten teisterde.

Afijn in colonne naar het strand want niemand wist waar het was maar uiteindelijk kwamen we er toch. Na een behoorlijke tippel waren we aan het strand en liep ik naar rechts om te eindigen bij nummer 1.

Rond 8 uur het sein om te beginnen en daar vlogen de onderlijnen weer het rime sop in. Ik begon dichtbij op de baars met lange lijnen en steekzagers erop. Helaas zou blijken dat aan mijn stekkie geen baars zou zwemmen. Leon van Westen wist in de eerste draai een fraaie bot te landen van 27 cm. De tactiek maar omgegooid en de lijnen verkort en gevuld met pieren en slikken en op dezelfde afstand gegooid als Leon. Waarempel leverde dat een bot op maar het was allemaal geen vetpot! Je moest de vis zoeken en bij elkaar sprokkelen. Naast me stond Patrick van t Slot die een mooie tong van 32 wist te vangen. Vervolgens wist ik van ver in totaal 2 botjes en 2 mini wijtingen te vangen en rond 12 uur was de koek op.

De gehele avond heeft het gemiezerd van de regen net iets teveel van het goede want het was behoorlijk nattig. Toch vond ik het een plek met potentie want diverse mensen vingen vis en de diverse soorten vond ik best wel leuk. Er waren botten, baarsen en ijtingkies en dat is al een goed teken.

Kees Steijl wist de pot te winnen met 9 vissen waaronder botten en scholenbaarsjes. Johan Rombouts werd 2e met een mooie baars van 55 erbij. Baars heb ik zelf niet gezien dus bij de overgang van het midden uit naar rechts kunje baars verwachten. Op naar zondag voor het vervolg van de competitie van de Zeenaald. De uitslag van de Eef Hoek wedstrijd kan je vinden op de site van Eef Hoek Hengelsport. Met vriendelijke groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Vrijdag 13 september 2013 ===


Donderdagnacht gaan vissen tussen Westkapelle en Domburg. Eerst hengel om half 12 te water met een wapperlijn.

De tweede hengel gereed maken en intussen al beet op de eerste. Dus eerst ophalen en een zeebaarsje van 32 cm.

Weer ingegooid en de tweede hengel voorzien van onderlijn met afhouders. In het begin alleen beet gehad op de wapperlijn

en nadat ik daar 3 zeebaarsjes en 2 tongen mee had gevangen ook de andere hengel voorzien van een wapperlijn.

Uiteindelijk 10 ondermaatse zeebaarsjes gevangen (retour) en 1 maatse van 62 cm en 2,8 kg en 5 tongen van 24 tot 32 cm.

Om 4 uur opgeruimd na een leuk nachtje vissen.Roger=== Vrijdag 13 september 2013 ===


hoi gisteravond naar ganzeneiland geweest krabben en nog eens krabben en vis? nee hoor HELEMAAL niks

2 ons zagers  niet een aanbeet

 niet getreurd volgende keer kies ik voor de waterweg misschien is de gul dan in aantocht  groetjes Tonton=== Vrijdag 13 september 2013 ===


Gisteren nog maar eens wat nachtrust opgeofferd om te gaan vissen.

Na het vele wier en de matige vangst bij Domburg , nu eens wezen vissen t.h.v. de van Woelderenweg bij Vlissingen.

Begonnen om half 11 en gestopt om half 3. Als aas pieren en steekzagers. 1 hengel met afhouders en 1 met dwarrellijnen.

Het was om half 2 laag water, dus redelijk vroeg om te beginnen. Het eerste uur dus alleen maar aas verversen, want de vreterij was weer enorm.

Dan na een uur toch een mooie beet, en was mijn eerste tong een feit. Je moet daar wel snel opdraaien i.v.m. kleirand  ?? (Gelukkig maar 1 onderlijn verspeeld).

Het weer was best redelijk, want de wind viel bijna geheel weg (trok later toch weer aan). Gelukkig had ik niet veel last van wier e.d.

Dan na 2 uurtjes weer een beet en nu een schar en tong tegelijk. Dan nadat ik weer had ingegooid, weer beet en weer een mooie tong.

Dit alles aan de hengel met de zelfgemaakte dwarrellijntjes. Dus de andere hengel daar ook van voorzien, maar aan het eind van de sessie had ik daar maar 1 schar mee gevangen.

Dan de vangst : 2 schar (28 en 26 cm), 1 gulletje 37 cm, en 4 mooie tongen 1 van 30, 2 van 36, en 1 van 38 cm. Dit alles dus op 1 schar na, met 1 hengel gevangen.

Geen super vangst, maar toch met een tevreden gevoel naar huis gegaan.

Tot een volgend bericht,

 groeten Jan B.

  janb=== Vrijdag 13 september 2013 ===


Hallo beste zeevissers,

gisteravond toch eens gaan proberen bij West-Kapelle om nog een laatste tongetje te vangen in dit al laate seisoen.                                                                                                                                                                                                                                               Na aankomst van een uur of 7 was er nog veel regen en een stevige wind,maar dat wiste we en het zou opklaren.Na nog een klein uurtje in de auto te hebben gezeten gingen de spullen richting water en het was gelukkig droog en de wind zwakte af en al snel ging mijn eerste verzwaarde onderlijn te water(dwarrellijn) en daarna mijn tweede en nu maar kijken wat het brengt en bleef goed rustig,dus aanazen en aanazen en aanazen,want het aas was er heel snel af en het viel me op dat er bijna geen vuil was dat is pas wel anders geweest.Dus geduld en we wachten af het getij is tevens prima en na een 2uurtjes een prachtbeet dat het resultaat van een mooie tong opleverde een dikke dertiger en na dit gebeuren begon het te lopen ze waren los en zo heb ik een mooie nacht gehad met een prachtige sterrenhemel en mooie tong.                              

Resultaat was dus 8 dertigers,1veertiger,3 ondermaatse en een krab.Bij dit alles zal ik zeker niet mopperen.

Mvg een visser.Een visser.=== Donderdag 12 september 2013 ===


Vandaag weer naar de Maasvlakte II geweest, echter de pret was van korte duur.

Grote diep zwarte wolken met een bliksemschicht op zee was voor mij voldoende om snel in te pakken.

Uiteindelijk toch nog bijna 2 uur gevist met actieve baarsjes in de branding.

Wist er toch nog 6 te vangen met 1 hengel,  en vele miskleuntjes erbij.

Over de grote kan ik kort zijn, was een familie allemaal rond de 30 cm.

Al met al weer een leuke sport vandaag al was het kort.

JdeV

 John=== Donderdag 12 september 2013 ===


Hallo, Vandaag al vroeg uit de veren om 2 uur voor hoog te beginnen langs de waterweg, de omdtandigheden waren goed alleen had ik om de 5 min mn haken kaal. Na een uurtje was ik het zat en heb mijn hengels eruit gehaald en ben ergens anders gaan zitten. Op naar het calandkanaal, en ja hoor binnen 5 min had ik beet en de eerste vis was geland een wijting van nog geen 8 cm en er zat ook al geen leven meer in dat beestje. De daarop volgende 3 keer precies hetzelfde ik had mijn spinhengel ook mee en dacht hier ga ik eens een dobber op monteren en doe er eens een dode wijting aan. Ik gooide in zette mijn hengel tussen wat stenen eens kijken of tsucces zou hebben bij de zeebaars. Zo loop ik wer de dijk op op mijn andere hengels weer klaar te maken en op datmoment draai ik mij om en zie mijn spinhengel helemaal krom staan. Ik hol naar beneden en zag gelijk dat dit een joekel van een baars was die wel zin had in een wijtinkje. Helaas loste de vis zich weer en daar stond ik met een lege hengel en andrenaline die door mijn kijf gierde, wat jammer was dit. Tot slot mijn andere hengels weer paraat gemaakt en ingegooid kort daarop een flinke rammel ik wacht heel even en toen weer een rammel en toen was hij van mij. Leuk wat weerstand op de hengel dus eindelijk geen wijting van 8 cm. Het bleek een fraaie tong van 27 cm te zijn en keurig gehaakt. Dat maakte het nog een beetje goed met wat er daarvoor was gebeurd. Al met met al was het een leuk ochtendje zo. GroetJurgen=== Donderdag 12 september 2013 ===


Afgelopen dinsdag wezen kijken bij west kapelle bij de baaiweg. Zag er 1 dappere visser staan die de wind trotseerde, de schuimkoppen zag ik zo ver als ik keek. Zelf toch de hengel opgetuigd en even geprobeerd duurde ong 2 minuten voordat me 2 ons ankerlood naast me op de dijk lag door de sterke stroming. Ik wil aanstaande zondag proberen bij de nieuwe waterweg maar na ongeveer 4 uur zoeken niet veel wijzer geworden waar ik precies moet zitten voor de tong Mocht je tips/visplekken/verhalen hierover willen uitwisselen stuur me even een mailtje op eckocomplex1@gmail.com Vangze!Woody=== Donderdag 12 september 2013 ===


Afgelopen nacht naar de banjaart gegaan .we wisten van tevoren dat het een natte winderige avond zal worden.

Dit was ook het geval helaas weinig gevangen.

We waren met ze 2en. We hadden 2 ondermaatse botjes van 14 en 15 cm .

1 mooie schar van 29 cm en 1 tong van 25 cm.pascal=== Woensdag 11 september 2013 ===


Paar tips die bij mij goed werken:

  • ga vissen waar het zoute het zoete ontmoet
  • vis met kleine zagers (haakmaatje 8 of 6), verse of op de turf gezet maakt echt niet veel uit (oud aas, allemaal pannekoek)
  • vis met verzwaarde onderlijnen afhankelijk vd sterkte vd stroming
  • anker je onderlijn na het ingooien, dus niet zomaar even je stok wegzetten, daarna veel lijn bijgeven en met een zo slap mogelijke lijn vissen
  • vis met nylon idien mogelijk
  • bij gierende stroming vang je minder, dus kijk naar het getij voor het juiste tijdstip
  • kijk hoe diep je vist (overdag vang je in de waterweg tong), op het strand meestal als het donker is
  • deel je visvak in in kwadranten en zoek de vis
  • geef wat lijn bij als je beet hebt gehad (ik vang vaak doubletten) ze liggen meestal bij elkaar
  • je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk

Succes

Jan uit TilburgJan=== Woensdag 11 september 2013 ===


Noordpier. Heel kort gedobberd. Zonder resultaat.

Jan uit tilburg. Iedereen maar klagen. En jij vangt er tientallen achterelkaar. .. (!) Hoe krijg je dat voormekaar? Op welke stek? Welke tijdstip?  Welke manier?mesud=== Dinsdag 10 september 2013 ===


Berichtje over de tong. Ze zitten er nog steeds hoor, vorige week donderdag 41 stuks en afgelopen zaterdag 21 stuks. Lekker hoor.Jan uit Tilburg=== Dinsdag 10 september 2013 ===


Hoi, 

Hier een nogal vertraagd bericht. afgelopen Zaterdag wezen vissen bij Domburg 1.5 uur voor laag begonnen en 2 uur na hoog gestopt. Het begon slecht eerste 2 uur niets gevangen, maar ook geen wier en de haken werden ook niet kaal gevreten. toen het opkomend begon te worden begonnen we ook meteen te vangen. 
het resultaat op het eind van de dag was 8 scharren 2 botten.

scharren zijn meeggegaan omdat deze goed de maat haddden de rest was allemaal creditcard formaat of iets groter.
Meeste zijn gevangen op pieren. een enkeling op een zager. 

Hoop van de week betere vangesten te boeken als ik savonds op tong ga :)

 Woody=== Maandag 09 september 2013 ===


Beste vissers,

Je hebt zo van die dagen dat alles mis lijkt te gaan. Na 1 1/2 uur in de file te hebben gestaan omdat iemand dacht dat zijn vrachtwagen wel door de Velsertunnel kon, gingen mijn zoon en ik vissen op het noordzeekanaal. Mijn zoon ving 3 gondels. Ik verspilde mijn nieuwe onderlijn met vis aan de vleugelboot van connexion. De schipper vond het nodig om op 10 meter langs mijn hengels te varen. Ook mijn andere hengel werd uit de steun getrokken, en alles was weg. Nieuwe onderlijn, uitwerpen, jawel de beugel klapt te vroeg dicht, alles weg. Daarna 3 steenbolkjes van 5 cm gevangen. Niet eens een postzegel tong wilde bijten. De sessie werd afgesloten met een flinke regenbui. Volgende keer beter. Mohamed wanneer ga je weer op de noordpier vissen?

groet, Floorfloor=== Maandag 09 september 2013 ===


Afgelopen zaterdag gevist op de zuidpier IJmuiden in de hoop een tongetje te vangen. Begonnen om 17.00 uur en gestopt om 22.00 uur. Tijdens de schemering (viel samen met afgaand tij) meerdere malen rammeltjes op de top, maar geen vis op de kant. Vermoed dat het babywijtinkjes waren of ander minigrut... Geen tong te bekennen. De buren heb ik ook niets zien binnenhalen. Wel veel last van krabben, maar dat is nu geloof ik overal langs de kust van wat ik hier lees. Vermoed dat er maar weinig zomervis is gearriveerd door het koude voorjaar. Binnenkort maar weer een poging wagen.

 

Visgroeten,

ZoltanZoltan=== Maandag 09 september 2013 ===


Hallo vissers,

Vanavond met m'n maatje wezen vissen op de sluizen van IJmuiden, het zag er veelbelovend uit de spuisluis stond aan met hoog water, dus er liep een mooi stroompje langs de kant. Dus snel onze dobbers en zagers te water gelaten.

Er gebeurde heel weinig,andere jaren had je op bijna elke drift wel een aanbeet nu niet meer. We hadden niet heel veel zagers en ze waren van afgelopen vrijdag, maar ja toch even proberen. Na een tijdje liep ik vast en verspeelde mijn haaklijntje dus ik dacht ik ga wat anders proberen. Vorig jaar op een opstapboot de Ms Marion makrelen gevangen aan een pilker met daarboven nog een witte veer.Deze een paar keer ingegooid en snel binnengedraait, er gebeurde niets, daarna eerst laten zinken en dan draaien en ja hoor, beet , twee finten gevangen , schiet mij maar lek. M'n maatje ging nog even door met de dobber met zager en ja hij had ook beet, het bleek een grondeltje te zijn van 15 cm. Ik kan niet zeggen het was niks, we hadden vis maar niet waar we voor kwamen. Er kwam nog een collega visser die ons zijn zagers gaf die over waren, nogmaals dank,  hij viste ook met dobber en zager op diverse plekken geprobeert maar niets gevangen. Jammer maar helaas volgende keer misschien weer beter groeten Har.Har=== Maandag 09 september 2013 ===


hoi visvrienden, 

een verlaat visberichtje van zaterdagavond tussen westkapelle en domburg,ik heb er nooit gevist  en dacht we zullen eens proberen,aangekomen om 19 uur ,en het strand was nog zeer actief door ......zwemmende kids, lopende honden, wandelde  sinjoren, en  jonge mensen,ik dacht zal wel ff wachten,na 40 min sociale gesprekken hebben gedaan  met mensen die op  het strand zaten ,was het tijd voor het echt werk ,de eerste zagers richting noordzee om 20uur  LW 22;15 uur  ,de 2 stokken stonden  niet stil van enorme aanbeten  van de .............stroming ,na 10 min  begonnen in  te halen met de eerste stok,het was loodzwaar,precies  een potvis die er aan hangde,  nee twas 15 kilo zeesalade ,met pruimen,  wortelen, euhhh,,, echt een dikke soep,het eerste  aan wat ik dacht ,de 2de stok,,,,,,oei oei   kreeg al bang mss 30 kilo salade ,mijn melkzuur was al op van de eerste stok en  nu terug 2de stok,vol moed begonnen ,en jaja  30 kilo !!!! rond 23 uur had ik 150 kilo salade,en   30 kilo ....je mag  het noemen ,,wat je wil ,dat is ook de charme van  het vissen ,rond 23:15 de brui  aan gegeven, links voor mij stonden er 3  medevissers hun geluk te wagen, ik dacht nu  ga ik eens kijken of ze mij overtreffen  met de salade,,jaja ze zagen er mooi en rood van de ............neeeeeee  niet van de zon  wel van de salade carbonade,,je hebt roofvissen platvissen,vliegvissen,saladevissen,karpervissen ,geepvissen enz ,na een  babbel met de visvrienden  zijn we vertrokken richting ....alle richtingen  vang geen salade wel vis :-)   greetzrico=== Maandag 09 september 2013 ===


Zaterdagnacht gevist van 18 h tot 00h tussen Zoutelande en Wastkapelle.

Laag water om 22h dus ideaal dacht ik en m'n maat.

Nog nooit zo triestig geweten . Resultaat 0.0000 voor ons beiden.

Na 5 minuten in het water waren alle haken leeg en dit de ganse avond.

Om 23h zagen we vele vissers het strand verlaten dus ik vermoed dat de rest ook weinig geluk hadden.

Diegene die toch met vangsten naar huis mochten moeten toch wel een serieuze truckendoos hebben schijnt mij.

Voor ons (en mijn naaste buren)  was het huilen met de pet op.

Ik denk dat enkel de krabben de grote vangers van de avond waren.

Groeten,

geertgeert=== Maandag 09 september 2013 ===


Zondag nacht gevist aan weskapelen er zat veel vuil toch nog 11 tongen en een guldentje maar ook veel kapot getrokken Gr. Kees

Kees=== Maandag 09 september 2013 ===


hallo vissers.

volgens mij is dit een van de slechtste jaren van de tong sinds 20 jaar, vis momenteel 2/3 dagen per week tussen het stuk domburg/zoutelande met als resultaat bij kustlicht nog geen tong gevangen dit jaar.

heb ik in 30 jaar nog niet meegemaakt, wel veel kleine schar.

nog steeds de beste resultaten bij hoog water, veel kleine zeebaars.

hoop dat de lange palen bij domburg eind sept toch nog iets gaan doen, staan doordeweeks opvallend weinig vissers.

en volgens mij gaan veel vissers te vroeg naar huis, ik vang altijd de meeste vis pas na 2 uur opkomend, ga ook niet meer bij afgaand

marcomarco=== Maandag 09 september 2013 ===


hallo ben zaterdag avond wezwn vissen in westkapelle

de vangs was niet slecht  kon beter maar klaag niet

van 6uur tot 2 uur s nacht  de vangs 7 tongen van 30 cm

een zeebaars 35 twee scharretjes die zwemmen weer

  groetjes  mathm .stizinger=== Maandag 09 september 2013 ===


zaterdag 7 en zondag 8 september gevist op banjaard strand

zatergag van 20.oo tot 1.oo uur laag om 22.00 uur

vangst  4 kleine botjes en theo een gulletje van 30 cm

 

zondag van 20.00 tot 24.00

eerst een fikse onweersbui met veel regen

vangst wat kleine botjes 2 krabben

1 tong van 36 cm henk willemst theo kessels=== Maandag 09 september 2013 ===


Hoi gisteren gevist bij Cadzand bij Adrie was een tong sneller dan de krabben bij mij 4 snelle tongen .

gevist van 21.00 uur tot 00.00 uur .

gr Adrie en Imar  imar de pan=== Zondag 08 september 2013 ===


Noordpier wyk aan zee. 

Zaterdagavond. 23.00 tot 5 uur sochtends.

Paternoster met haak nr 6 op de onderste 2 haken. Bovenste haak vervangen voor een grotere nr 2. Na de tweede worp korte tikjes op de top. Vaag. Stroming? Of vis? Pak mn hengel op en na n paar seconde  voel ik inderdaad een boze vis rukjes geven. Dacht een tong... kwam heel zwaar. Ik kon de molen niet constant draaien dus trok mn hengel naar achteren en terug draaide ik de molen in. Vlak voor de kant liep ie vast en schoot vervolgens letterlijk uit water en zo aan de kant. Hoofdlampje aan. Een zeebaars.  Tegen de 50 cm. En een dikkerd. The next 5 uren... een keer een misser verder niets anders dan aas vernieuwen. Dobber geprobeerd. Ook nix. Groeten.mesud=== Zondag 08 september 2013 ===


vandaag zondag 9augustus ben ik samen met vismaat mark vleeshouwer afgereisd naar terneuzen om hopenlijk iets te vangen.

ondanks het mooie verse aas van bij pets en co te hulst stond mijn teller op 1visje een botje zo groot als een postzegel.

mijn maatje daarintegen wist mij een lesje te leren om maar liefst de teller op 10vissen te zetten waaronder een mooie bot en een pracht van een tong .

deze heb ik meegekregen voor de pan ,wat een maatje he!!!

heb wel een leuk dagje gehad ,goed weer en weer veel gelachen.

tot later groetjes ,de postzegel wimwim.ruythooren=== Zondag 08 september 2013 ===


Hoi Zeevislanders,

Meeuwen, veel groen en hard varende grote boten .... Misschien beetje vreemd begin maar geeft hoofdzaak van drie vissessies in afgelopen week aan. Hier kort verslagje.

Woensdagavond (4/9) Zoutelande gedaan. Werd korte sessie (1,5 uur) door meeuw die door beide lijnen vloog en zeer aggressief tegenover bevrijding stond. Anderhalf uur gevist (20.30 - 22.00); vangst 2 tongen. Prachtige avond met vissen in blote bast. Beter niet kunnen doen; meeuw pikte in bovenarm. Kliederboel, bleef maar bloeden. Beide lijnen voor en achter meeuw doorgeknipt; meeuw vervolgens ontwart. Zwom en vloog toen weer vrolijk weg. Zelf huiswaarts gegaan ....

Donderdagavond (5/9) poging Domburg achter de Golfbaan. Al uit verschillende verslagen kunnen opmaken ... Kilo's groen; vooral op "stroom"-stukken. Was weinig lol aan. Bijna niet binnen te draaien. Op ondieper water minder groen maar ook minder vis; gevist van 21.00 - 23.15 uur. Vangst 2 botjes (terug) en 2 tongen voor mee .....

Zaterdagavond (7/9) toch maar weer Joossesweg. Gevist van 20.45 tot 02.00 uur. Hele avond door wel een visje. Vangst bestond uit 4 mooie tongen en 1 tongetje voor terug, 1 lap van een bot (terug), 1 echt mooie gul (mee), 5 scholletjes (4 terug, 1 mee) en één kleine wijting (terug). Variatie genoeg dus, maar toch minder tong dan 1,5 week geleden. Kwam ook door bijna onmogelijkheid op te halen vanaf ongeveer 1,5 uur na laag. Anderhalve week geleden beste periode; nu .... kilo's groen! Ook hier ... Klapstuk van de avond was echter dat bij opruimen de, bekende en roemruchte, DFDS-boot verschikkelijk dicht onder de kant en met een behoorlijke vaart voorbijkwam. Was net op tijd om alles in veiligheid te brengen (met 30 meter naar achteren brengen stond ik nog met m'n spullen omhoog). Buurman van twee vakken verder was minder gelukkig en raakte z'n steunen kwijt; kon z'n hengel gelukkig nog wel terugvinden. Bij even praatje op parkeerplaats bleek dat ik toch behoorlijk had gevangen in vergelijking met zijn vangst. Wellicht speelt werpafstand een rol of wellicht gewoon "lucky"......

De weersomstandigheden waren bij alledrie de sessies echter formidabel. Met prachtige zonsondergangen en daar heb ik zeker een momentje voor genomen om van te genieten!!

Groetjes weer,De Middelburger=== Zondag 08 september 2013 ===


Gisteravond mijn geluk geprobeerd in de Waterweg, tussen de strekdammen na de Maeslandkering. Voor de kering was een grote groep neergestreken, na de kering was het rustig, naast mij zaten nog twee vissers. Ik zat volgens mij in de derde vak. De wind stond aan het begin van de avond in de rug, leek wel iets van zuidoost of zo, maar keerde in de loop van de avond naar iets van west, in elk geval evenwijdig aan de landtong. Het was afgaand. Gek genoeg verwacht je dan dat je lood, als het tussen die strekdammen al gaat lopen, richting Noordzee zou lopen, maar het tegendeel was waar: zelfs mijn ankerlood van 180 gram liep naar links. Nog nooit gehad op die plek. Ik viste met zelfgestoken zagers en pieren, prachtig aas, waar de krabben pap van lusten. Voor het eerst gevist met gevlochten lijn (op de ene spoel, op de andere nylon). Over de vangsten: wel, wanneer de heren Makreel uit Zeeland menen dat in de Europoort betere vangsten worden gescoord, u heeft het mis! Ik ving gans niets, op die ene fint na dan die mijn kale haak die richting wal werd getakeld aanzag voor een aasvisje. Nu ja, ik vang liever niets dan een vis die na onthaken en terug zetten alsnog de geest geeft. Het was weer een fikse tegenvaller. Ik weet, afgaand is minder gunstig, maar in het donker en dan helemaal niets? Opvallend is dat ik tijdens het steken een turkse man sprak. Hij vist o.a. bij de Sluisjesdijk en vangt daar af en toe een tong. Maar toen ik zei dat ik na juli geen enkele zeebaars meer heb gevangen, gaf hij aan dezelfde ervaring te hebben. Vreemd.

Volgende keer beter.

Groeten,De bottenkoning=== Zondag 08 september 2013 ===


Hallo visfanaten,

 

Zaterdag met Jeroen weer naar het zeeuwse getrokken om de visstand naar beneden te halen. Eerst gevist net voorbij Westkapelle. Lekker met de auto over de dijk gereden tot de het vierde vak. Er stonden al aardig wat vissers. Wij, met ieder één hengel, met paternoster en beaasd met prachtige pieren van Jurgens Hengelsport. De eerste uitworp was niet ver. De lijn kreeg het flink te verduren van de branding. Toch had ik vrij snel een leuke aanbeet: en ja, een bot van 35 cm. Ook haalden we meteen veel wier naar boven. Na drie keer uitgooien en steeds veel wier opgehaald te hebben, toch maar besloten om te verkassen.

 

Teruggereden richting Zoutelande. We een eindje lopen, maar goed. Ook hier stonden aardig wat vissers op het strand. Na enkele uitworpen de eerste tong. Deze was nog wel wat klein, 25 cm. Gelukkig geen volle pruiken met wier. Maar tong is waar we voor kwamen dus aan de slag. Na een verre inworp moest je flink draaien. Deed je dit niet, dan bleef het lood achter een kleirand hangen en was het einde onderlijn. Toen plots een gigantische klap om Jeroens's hengel. Voluit binnenhalen. De molen ging niet meer rond en jawel, waarschijnlijk een flinke baars, die zich achter de kleirand wist te nestelen. Alles kwijt. Dapper door gestreden en toen kwam toch de eerste mooie tong naar boven. Niet met binnendraaien maar een geheel nieuwe techniek: met hengel in de lucht richting de duinen rennen! Dit werkte, getuige de prachtige tong. Het water kwam redelijk snel op en gedurende dit eerste uur opkomend tij hebben we regelmatig een 30 + tong weten te vangen. 

 

Uiteindelijke score: één botje en vijf tongen. Alleen de 30 + jongens meegenomen. Zou dit de laatste zomerse visnacht van 2013 zijn geweest? Wij zijn voldaan en moe gestreden terug naar Bergen op Zoom gereden waar we om 2.45 uur aankwamen. 

 

Groeten Luuk en Jeroen.Luuk & Jeroen=== Zondag 08 september 2013 ===


Hallo vissers,

 

Gisteravond/nacht gevist tussen Westkapelle en Zoutelande. Dat is niet mijn gebruikelijke plaats om te proberen een paar tongen te vangen, maar door het vele wier tussen Westkapelle en Domburg moet je wel bijna.... Ook hier wel redelijk wat last van wier (en uiteraard veel stroom) maar toch stukken minder dan tussen Domburg en Westkapelle. Over de vangst was ik niet eens ontevreden: 7 tongen, waarvan 5 boven de 30 centimeter. Verder nog wat klein spul, waaronder een paar mini wijtingen (verdwaald??) en scholletjes. Gevist van half 9 tot kwart over 1.

 

Groet en vangze!De strand/dijkvisser=== Zondag 08 september 2013 ===


Na een mooie augustus maand qua weer maar een slechte qua vangsten; Ik ben een paar keer geweest dat ik maar een vissie of helemaal niets ving , gisteren nog maar eens geprobeerd van 1 uur na hoog 6.00 tot laag 13,30. Langervelder slag Noordwijk

schitterend helder water ( hier nog nooit zo helder geweest) eindelijk weer wat vangsten 8 maatse botten en een zeebaars van 53

grpeter van der hoorn=== Zondag 08 september 2013 ===


5 visjes met 22 vissers

 

Zaterdag is voor De Makreel de 2e helft van het wedstrijdseizoen weer begonnen.

Aan de dijk bij Zijpe melden zich 22 vissers,en wat gaan we doen was de vraag bij iedereen....gepen of een klein baarsje of een bot proberen boven te toveren.

De meesten begonnen met een mix van gepen,en op de bodem vissen.......na een half uurtje kwam de eerste geep zich aan de dijk melden en velen gingen het dan toch maar op de geep proberen,want het aas was binnen 4 a 5 minuten echt opgevreten door krabmans....echt ongekend hoeveel krabben er zitten op dit moment.

 Om kort te zijn,na 3 uur vissen waren er 3 geepjes,1 bot en 1 zeebaarsje gevangen ...dramatisch dus!!!... bij buurvereniging de oosterschelde vissers uit Smerdiek was het drama nog groter,die vingen 1 visje met 27 man hoorde ik!

 

Wat is wijsheid om als club je leden te behouden en zeker niet te verliezen..........meer wedstrijden aan de Noordzee en Europoort gaan vissen?....of toch maar aan blijven rommelen aan de dijken hier achter in de oosterschelde waar de laatste jaren zo weinig vis meer zit?

Over 2 weken de jaarlijkse avond-bootwedstrijd met de Dolfijn vanuit de bergse diepsluis bij tholen voor de Makreel.......en de dag daarop weeeer aan de dijk bij Zijpe proberen een visje te vangen!

 

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

Kiske

 Kees Reijngoudt.=== Zondag 08 september 2013 ===


Hallo, ook ik ben gisterenavond op wier wezen vissen bij Domburg.

De vangst was geweldig !!!! .Ik denk dat ik wel 20 kilo gevangen heb.

Dit was echt geen leuk vissen meer, telkens grote plukken wier in je topoog en aan je lijn maakte het vissen er niet leuker op.

Tevens nog 2 keer lijnbreuk gehad, omdat 2 lijnen door de stroom in elkaar waren gedraaid en dus afklapte door het gewicht van het vuil.

Na het nodige knoopwerk, weer nieuwe onderlijnen eraan gezet en vissen maar. Maar het wier bleef een ramp.

Het aas bleef er best redelijk aanzitten , dus ik heb nog een hoop aas over (maar in het zout zetten).

Dan de vangst tussen alle ellende door gevangen : 8 bot, 1 schol en 2 mooie tongen.

Dus mee voor de pan 1 schol 28 cm en 2 tong van allebei 32 cn. Hopend op minder wier volgende keer,

Groeten Jan B.jan b=== Zondag 08 september 2013 ===


Hallo,

Zaterdag nog eens richting Zeeland gereden om t'een en t'ander boven te halen. Gestart omstreeks 11u aan Neeltje Jans met bodemmontages gevuld met zagers. Resulteerde vrij snel in aanbeten, en de eerste draai leverde een bolkje op. Tijdens de eerste vloedstroom verenpaternosters ingegegooid en de tweede worp leverde direkt een makreel op. Voortekenen voor een goede sessie dus....helaas de daaropvolgende uren waren redelijk vruchteloos: bodemvisserij met zagers leverde niets meer op, mijn maat kon nog 1 mooie pollak op de verenpaternoster strikken die een snoeiharde aanbeet gaf. Verder konden we hier en daar een piepklein pollakje op de verenpaternoster bovenhalen. Omstreeks 16u beslist om te verkassen. Richting Westkapelle dan maar, 1 van de strandjes uitgekozen en omstreeks 18u gestart. Veel te vroeg weliswaar, kortbij hoog water en het water stond nog veel te hoog om de 'visgronden' te bereiken. Eerste 2 uren uren geen tik gezien dus. Daarna 1 mooie baars kunnen landen (toevalstreffer noem ik dat dan, geen enkele andere baarzenbeet kunnen waarnemen), dan nog even in't donker doorgevist. Leverde voor mij nog enkele aanbeten op waarbij 1 tong naar boven kwam, bij mijn maat bleef het akelig stil. Omstreeks 23u30 laatste worp gedaan, en restanten van de zagers de vrijheid in zee gegeven. Laatste draai leverde dan voor mijn maat de 'bevrijdende' tong op. Qua vangsten barslechte dag gehad dus, het mooie weer maakte gelukkig veel goed.

Greetz, Tim=== Zondag 08 september 2013 ===


Deze avond (van zaterdag op zondag) voor het eerst maar Domburg gereden. Ik hoopte daar een mooi maaltje tong en misschien nog een verdwaalde zeebaars te vinden. Ik was duidelijk niet de enige die richting de kust reed voor een visje want op de snelweg kwam ik al een auto tegen met zeevissers en toen ik in Domburg reed, reed er voor me ook weer een zeevisser. Bij de duinovergang toch een paar vakken naar rechts opgeschoven, want er stonden er toch redelijk wat met hun hengels op het strand.

Eenmaal alles opgetuigd en beaasd gingen we dan aan de slag. Op advies van een hengelsportwinkelier waar ik ook mijn zagers had gehaald, had ik ook mijn waadpak meegenomen. Dat bleek ook wel nodig want het is een behoorlijk lange branding op dit stuk. Hoe dan ook, Het begon bij de tweede draai al met een ondermaats botje en toen de duisternis inviel kwamen daar nog 3 botjes en het eerste tongetje van de avond bij. Tot aan de kentering met enige regelmaat een klein tongetje gevangen. Helaas viel het formaat wat tegen. Toch zat er ook een mooie dikke dertiger tussen. Die ving ik rond de kentering.

Daar wil ik er wel meer van, dacht ik bij mezelf, maar toen begon het pas echt ronduit k*t vissen te worden. Ik kreeg geen beet meer en had continue een berg wier / rommel aan de lijn. Tegen de tijd dat de ene hengel weer gefatsoeneerd was, stond de andere alweer krom alsof er een dikke zeebaars of gul aan hing. Was dat maar waar...

Uiteindelijk van ellende even gestopt, alles een eind hogerop het strand gezet en even bij de nog overgebleven buren, een paar vakken verderop, gaan kijken. Die hadden hetzelfde probleem. Al leek het ergste nu net voorbij te zijn volgens hen.

Toch nog maar even geprobeerd met eerst 1 hengel. Tien minuten laten liggen en waarempel, het was inderdaad een stuk minder rommel dat er dit keer aan hing. De voorslagknoop paste voor het eerst sinds uren weer door het topoog.

Tweede hengel erbij en nog een paar keer proberen de geul te bereiken. Dat lukte nog redelijk en toen ik om een uurtje of half 3 inpakte, draaide ik mijn laatste tong eruit. Deze was ook mooi aan de maat.

Uiteindelijk heb ik 7 tongetjes en 4 botjes gevangen.De vangst viel me nog niet tegen, maar dat rotwier wel. Dat viel me vies tegen.Rob=== Zondag 08 september 2013 ===


Hallo vissers, Vandaag een dagje Zeeland. Eerst naar Kruiningen om daar een leuke set op te halen bij Gijs, een Penn sargus 8000 met een Shakespeare ugly stick uptide. Daarna naar Yerseke voor Zeeaas. En dan een keuze maken, zoutelande gaat niet echt lekker dus dan maar iets anders. Het werd Ouddorp. Nog nooit gevist, ik hen gevist bij het Duinpad(google maps). Ongeveer 100 meter links van de overgang over de duinen. Gezeten vanaf 17:00 tot 22:00. Tja en dan de vangst, de eerste uren niets maar dan ook helemaal niets tot ineens mijn hengel begon te bonken in de standaard. Bij het binnendraaien ging zelfs de slip op de loop, de vis was op nog geen twee meter van mij vandaan toen een golf hem meenam, hij draaide zich en los. Het was een grote zeebaars, in ieder geval geen scholenbaarsje, ik zag hem en schat hem zeker tussen de zestig en zeventig. Al met al een mooie dag. Dit keer won de vis! Gr. JohanJohan=== Zaterdag 07 september 2013 ===


zaterdag 07-09-2013

we hadden afgesproken om te gaan vissen bij waarde eerst voer gehaald.

bij dixhoorn die van goede twalitiet waren me broer en ik .

de anderen zat er al dus johan was al bezig met laag water.

we ff babbelen en dan de hengel klaar zetten.

eerst 1 dan de tweede erbij maar toen na een 10 minuten.

zoals beet me broer goed op en neer maar niet hebben.

het werd hoog en stroming wel sterk maar geeft niet.

we waren er op voor bereid met het weer was het lekker om uit te houden.

de vangst was ook wel koel ik haalde 1 bot van 22 cm.

1 kleintje en volgens mij via boekje 2 spiering ik zij.

johan had er ook 2 gevangen en  nico liet zijn kop hangen dus ff met de handjes zwaaien.

totaal vangst jan  dus 4 stuks johan 4 stuks en nico bleef achter met 2 visjes.

de vis zijn terug gezet om te groeien.

afzender jan -johan het boske -nico de zeehondetemmer.de strandjutter=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Afgelopen donderdag wisten vissen aan de Nieuwe waterweg,

Vol goede moed weggereden omdat de vangsten in Zeeland ook tegen vielen.

na 1 1/2 uur in de file gestaan te hebben naar Maassluis gereden en bij Hengelsport Maassluis mooie verse zagers gehaald.

om half begonnen met vissen en vele lege haken ,krabben dus.

Om kort te zijn 2 krabben en een bot van 8cm.

Dus daar viel het ook tegen ,misschien moet het wat kouder worden,Hans en Corne=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Bar aan het beerkanaal.

afgelopen woensdagmiddag wat zagers aan dr B diploma geholpen aan het beerkanaal. In 6 uur tijd niet een keer beet gehad. wel de hele trukendoos opengehad maar t mocht allemaal niet baten. wel voor t eerst bruinvissen gezien in de Rotterdamse haven, zou toch een goed teken moeten zijn.

nu eerst even lekker op vakantie, tot over een week of 2,

groeten, Ron !!de krabman=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Hallo Zeevislanders,

Het najaarseizoen is begonnen voor WSV-Reimerswaal.

Gisterenavond strandwedstrijd bij de Domburg .

Met goede moed begonnen om 20.30 samen met nog ongeveer 20 medevissers maar de vangst , wat viel dat tegen .Wel gelijk aan het begin een flinke tik op de top en jawel er zat ook nog vis aan ...een tarbotje van 9,5 cm. Net te klein dus om op de kaart te noteren. 22.00 uur laag water en er was nog maar een enkeling met een visje . Toen maar eens een rondje gedaan want soms helpt het om de vis er aan te lopen . En ja hoor ...ook deze keer . Ophalen en jawel ....een botvan wel 24 hele centimeters die de verleiding van een sappige zager niet kon weerstaan .

En zo met opkomende tij werd er toch net iets meer gevangen dan met het afgaande maar de tong liet zich niet zien . Het waren enkel maar botjes . Ik hoorde dat er totaal 3 tongetjes gevangen waren , geen zeebaarsjes of wat dan ook . Alleen bot . Maar op het eind had ik zelf wel 4 stuks op de kaart staan en volgens mij kon niemand anders dat zeggen .

Afijn , de kop is er weer af ....vol goede moed gaan we verder.  Want het blijft vissen .

Gr.E. de Rooij=== Vrijdag 06 september 2013 ===


Beste vismakkers,

Afgelopen woensdagavond hebben Paul, Frits en ik tegen beter weten in een poging gewaagd om op het strand van Monster een behoorlijke tong te vangen. Je staat er heerlijk maar sinds de stranden zijn opgespoten is het zeer slecht met de visserij. Alleen wat bot en met een behoorlijke wind wat zeebaars. Deze nacht stond er nauwelijks wind en we kwamen dan ook niet verder dan 2 mini wijtinkjes (Paul) en 1 bot (ik). Frits liet het er maar helemaal bij zitten.

Vandaag heb ik het restantje zagers opgevist in het Noordzeekanaal (Velsen Zuid). Terwijl mijn vrouw heerlijk van het zonnetje genoot, stond ik redelijk bot te vangen. Ik ving er 8 en ook nog een mini tongetje. Aan het eind van de middag net op tijd voor de bui in de auto. Hoewel niet mijn favoriete stek vang ik toch mijn meeste vis in dit water.

GroetCor=== Vrijdag 06 september 2013 ===


vrijdag 06-09-2013

ik was vandaag vrij om te gaan vissen na zijpe,

al vroeg met de brommer er na toe met lekker weer,

aan gekomen was het water laag dus ff drinken een bakje prut,

de dobber in gegooid na het zilte nat  naar rechts na links,

tot een uur of 10,30 kam iemand bij me staan van h.s.v makreel ,

een zekeren hans vismaat van kiske ff babbelen onder mekaar,

en voor morgen concours morgen bij zijpe ,

ik wens hem het beste met de vangst en daarna vissen,

om 11 uur kreeg ik wel beet maar beet niet door,

over de hele dag 4 x beet gehad tot me maat willem kwam,

op de kop aan de ander kant met de wind op kop ff roepen tegen me kaar,

en zwaaien na me kaar haalde hij een geep uit ik zij  ga na huis en lachen dat hij deed,

maar dat verging want er kwam een bui aan en donker zijn we gestopt zie foto achter aan,

binnen kant waren ze ook aan het vissen daar haalde ze wel vis uit ,

maar hoeveel zal het wel op het verslag komen van zijpe word vervolgd..de strandjutter=== Vrijdag 06 september 2013 ===


Vandaag 6 september op zeebaars geweest op pier van Hoek van Holland met Vismaat Henk.

Met afgaand water ca 4 uurtjes gevist met shads en pluggen.Helaas geen vis.

Daarna op landtong Rozenburg  nabij de strekdammen geprobeerd met dobber en zagers maar hier ook geen beetje.

Daarna nog even op de kop geprobeerd totdat we moesten vluchtten voor het onweer.

Mooie dag,maar helaas vandaag niente,nada, niks vandaag,Rene=== Vrijdag 06 september 2013 ===


Donderdag avond 5 september wezen vissen aan het Walcherse strand nabij Domburg.

Helaas erg veel last van groenvuil en aasvreterij van de krabben die tot het laatst rond de klok van 02.00 uur het een lust vonden het aas van je haken af te vreten.

En dan de vangst; ik begon met de vangst van een heel klein mini-wijtinkje. Maar dan .... het was net donker geworden of ik zag een enorme tik op de top van mijn hengel. Ik haal in en het leek wel of ik vastzat,

de hengel stond krom .En zowaar de grootste tongvangst van mijn leven. Een tong van 40 cm ! De andere keren ving ik alleen maar slibtongen. Daarna nog 2 flinke platvissen gevangen; een schol en een bot die ook richting 40 cm gingen. Maar helaas de 2e tong zat er niet meer in. Geen regelmatige vangsten dus; maar met die grote joekels kon mijn avond niet meer stuk. Helaas jammer van het groen en die vervelende krabben.

Het weer was echt super ;de gehele avond in korte broek en poloshirt aan de waterkant gestaan.

Visgroeten Hans GebuisHans Gebuis=== Vrijdag 06 september 2013 ===


Gisterenavond wezen vissen tussen Westkapelle en Domburg. Begonnen om half 9 en gestopt om 12 uur.

Als aas pieren en steekzagers. De vreterij viel nog wel mee, maar het wier was een ramp.

Telkens als je ophaalde hing er een kilo of meer wier aan je lijn. Dit bleef het eerste anderhalf uur zo, zodat het niet echt leuk vissen was.

Maar het prachtige weer vergoede veel. Ik had nog een trui meegenomen, maar toen ik om 12 uur stopte was het nog 20 graden.

Dus de eerste paar uur meer bezig geweest met wier er afhalen dan met vissen.

Dan toen het net donker was (mede door het wier) ook nog twee lijnen in de knoop, dus weer een kwartier niet vissen.

Op dat moment had ik 1 botje en 1 scholletje gevangen, dus nog geen tong.

Aan het eind van de avond had ik 3 botjes, 2 scholletjes en 3 tong (bijna alles gevangen met opkomend tij).

Dus mee voor de pan 3 tong (2 van 26 cm en 1 van 28 cm) en 1 schol. Het meeste gevangen aan de zagers.

Dus weer niet echt een geweldige vangst. Misschien zaterdag nog eens proberen,

 Groeten Jan B.

  jan b=== Donderdag 05 september 2013 ===


Wytinkje

 

Kom net thuis.  Noordpier wyk aan zee geweest. Vlak na een prachtige zonsondergang ging mn dobber ook onder. Een wyting van 30 cm. Tot 23.00 gebleven. Verder geen beet gehad. Heb n foto maar weet niet hoe te plaatsen met mn gsm.mesud=== Donderdag 05 september 2013 ===


Vandaag, donderdag 5 september weer eens naar de brouwersdam geweest.

Stonden daar zo`n 10 man.

Tien vissers, nul vangers.

Bar en bar slecht. Niemand mocht zelfs een stootje registreren, zelfs niet nadat om twee uur het Noordzeewater de Grevelingen instroomde.

Gelukkig was het prima weer, echt genieten. Lekker bruin geworden onder het zonnetje en een verkoelend briesje.

Dus toch nog een goede dag gehad.

Groetjes en vang ze.  Fred=== Donderdag 05 september 2013 ===


Visvrienden,

gisteren vol goeie moed vertrokken naar domburg om te proberen een paar tongen te vangen.Gevist van 18u tot 23u.
De vangst bestond uit 2 zeebaarsjes,2tongen en een scharretje.Veel last gehad van krabben.Gone Fishing=== Woensdag 04 september 2013 ===


Gisteravond samen met me vaste vismaat op de platvis en eigenlijk alles wat wilde bijten bij westerschouwen.
We hadden gehoord van de lokle vishengel specialist uit het dorp dat hier goed van allerlei soorten vis te vangen is. 
Rond half 7 op de plek aangekomen en het water was ong nog een uurtje aan het afgaan, meteen de hengels in het water en de eerste keer binnen halen meteen prijs.
Een zeester. Deze hebben we ook nog heel de avond lang gevangen en de haken waren ongeveer om de 10 minuten kaal.

rond een uur of 10 een paar keiharde beuken op de top van me hengel en aangeslagen en dacht dat ik vast zat.
Ik voelde wat beginnen te bonken en en hoopte op een mooie dikke zeebaars en draaie een goede 10 minuten later een zandhaai het strand op.
Ong. 20 minuten later had me maat er ook 1 ( wel iets kleiner )
De rest van de avond nog 1 grote krab ( ong. 1 kilo ) gevangen wat zeesterren en een heel klein botje ( natuurlijk terug gezet )

Ondanks dat we niet hebben gevangen waar we voor kwamen zeker een hele geslaagde avond gehad,
Er stond nog iemand ong 100 meter verderop te vissen hij had om 12 uur 1 bot gevangen en hielt het ook voor gezien.

Van het weekend ga ik het eens proberen bij Domburg hopen dat ik daar wat tong ga vinden.
Weet niet precies wat de goede plaatsen daar zijn maar mocht iemand ze willen uitwisselen met mij stuur me even een mailtje op eckocomplex1@gmail.com
Vangze ! 

:)Woody=== Dinsdag 03 september 2013 ===


Maandag Joossesweg
Maandagavond nog eens met Johan afgereist naar de Walcherse kust. Door allerlei beslommeringen van huiselijke aard konden we pas laat weg en konden we pas om negen uur de driepoot een plekje geven in het zand. We visten deze keer met opkomend tij, dus dat was weer eens wat anders dan het standaard "rond laagwater op't strand vissen". Gelijk bij de eeste draai kwam er bij Johan al een bot op het strand, een uurtje later volgde er nog een baarsje van ongeveer 30 centimeter. Bij mij kwam er een uurtje later ook een baarsje van dezelfde maat op de kant. Mijn baarsje sneuvelde voor een klein rood piertje op een haakje 8 aan een zwart afhoudertje. Op de andere hengel stonden grotere haken met grote pieren aan dwarrels in soorten en maten. Op de grote hengel ving ik slechts een garnaal aan een haak nummer 6, verder kwamen de haken gewoon kaal terug. Aan het einde van de vissessie moesten we ongeveer bij elke worp verder naar de duinen toe, dus om half twaalf hebben we de aaskrantjes leeggeschud en het bivak opgebroken. Het was een mooie zomeravond, met een mooie branding maar met te weinig vis.
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Dinsdag 03 september 2013 ===


Gisteren nog even gaan vissen op de Maasvlakte 2 om te kijken of de flinke westenwind een baarsje op kon leveren. Gevist van 18:00 t/m 21:30. Er was een flinke branding aanwezig met veel vuil waardoor 200g ankerlood regelmatig los kwam. Het eerste uur geen beetje gezien, totdat het zo goed als laagwater was. Toen kwam de ene beet na de andere, het was zelfs zo dat ik 2 baarsjes heb gehaakt aan de jojo pennel montage 1 aan de grote en 1 aan de kleine haak Het resultaat was 7 baarsjes, waarvan 5 tuusen de 30-35cm en 2 maatse hiervan 1 meegenomen omdat deze hevig bloedend het strand op kwam (heel diep gehaakt) De rest zwemt weer. Ook heb ik nog 3 lossers gehad in de branding, waarvan 1 een volgens mij een flinke was. er moest wel flink was aas aan de haak anders werd er nog niet naar gekeken. Ik heb zelf de hele tijd met cocktail van een grote zager en zeepier op de pennel gevist, dan krijg je een mooie aas sliert van 15-20cm. Gr E

E=== Dinsdag 03 september 2013 ===


Gisterenavond 2 uurtjes aas wezen opvissen aan de Sloehaven bij Ritthem.

Veel vreterij en weinig vis . Toen ik het na 2 uurtjes (10 uur) voor gezien hield (aas was ook op) had ik 2 ondermaatse baarsjes gevangen.

Wel nog een paling aan de lijn gehad, maar die loste vlak bij de kant ( dus ik kwam niet in de verleiding om hem of haar mee te nemen).

Het tij word beter, dus deze week nog maar eens aan het strand proberen,

Groeten Jan B.jan b
=== Maandag 02 september 2013 ===


Wel erg verlaat vangstbericht, maar na het lezen van alle berichten kon ik het toch niet laten: Maandagavond 26 aug een tweede poging op de tong bij Domburg. Nu wel 2 strandstokken bij me, weer zagers, ook even buienradar bekeken: het beloofde droog te blijven dit keer! Hetzelfde recept: 00:00 uur laag water en rond 21:30 uur gestart. Weer geclipte dwarrel lijnen aan de ene (rood amnesia) en zwarte aan de andere, haakje 6. Redelijk stevig N/NW windje "van rechts", dus ook wat naar rechts uitgegooid iedere keer om al teveel lijndruk te voorkomen + ankerlood nodig nu. De vreterij was net als de week ervoor: fiks. Om de 5 minuten haken leeg, dus werken geblazen. Wel iets minder groen, wellicht door de andere stroom/wind verhouding. Pas rond 23:00 uur de eerste beet, even laten liggen dacht ik. Een 2e beet volgde: inhalen dus: zowaar een doubletje bot en maatse tong! Terwijl ik de geslikte haak uit de bot trachtte te peuteren ineens gerammel op de andere stok gevolgd door een slappe lijn ... zou ik hier dan een zeebaars gaan vangen zeg?!?!? Bij inhalen stevig gebonk en jawel: een mooie maatse baars (48 cm). Nu gaan we los dacht ik nog even, maar daar bleef 't bij; rond de kentering hielden zelfs de krabben het voor gezien. Doorgevist tot 2:15 uur, maar geen stootje meer. Ook nu weer andere lijnen, afstanden, actiever vissen met rollood geprobeerd ... niets meer. Blijft toch een rare hobby af en toe dat vissen, maar wel erg lekker... Trouwens ook gebakken tong en zeebaarsfilets van de BBQ de volgende avond. ;-)Jacco=== Maandag 02 september 2013 ===


Afgelopen zaterdagavond samen met oudste zoon Bas(6) richting Calandkanaal gereden om samen te gaan vissen.

Eerst de waterkering bekeken en ff tegenover de Stena-line gestaan om de grote boten te bekijken, vervolgens rond half 7 de hengels uitgegooid. Het was niet wild, 3 mooie wijtingen voor de pan en een stuk of 5 erg kleine wijtingkjes en steenbolken. De gezelligheid maakte veel goed, een bbq-tje erbij en de kleine man die zich vermaakte met struinen langs de dijk en een geweldige video-documentaire, voorzien van deskundig commentaar, heeft gemaakt!

Het was super, op zo'n avond hoeven de vangsten niet goed te zijn.

Groetjes uit Steenbergenhans=== Maandag 02 september 2013 ===


nog even een berichtje van vrijdag 30-8-2013

weer op de tong wezen vissen in de nieuwe waterweg waar er de heledag 6 man niets konden vangen lukte het mij in de avond uren

toch weer 11 mooie tongen binnen te hengelen  waarvan 1 van 38cm   en 1 van 42 cm

kort om weer een heerlijk avondje gevist

veel vangplezier

Ron

 ron broxks=== Maandag 02 september 2013 ===


Vissen Noordpier,

Zondag rond hoog water gevist met de dobber/zager op de Noordpier Ijmuiden. Er waren slechts een paar visser, die mij meedeelden dat er niets te vangen was. Dat was voor mij gelijk een uitdaging. Aan de Zeezijde was het door de harde wind onmogelijk te vissen. Dan maar aan de binnenkant. Een aalscholver maakte overuren en haalde veel kleine vis boven. Daar maar eens proberen. Door het schuim  was de dobber af en toe slecht te zien, dus ook de lijn in de gaten houden. Nabij de blokken was het na een uurtje raak. Een kleintje van 38 cm. Dat gaf vertrouwen. Deze teruggezet en verzocht zijn grote broer op te halen. Een uur na hoogwater de tweede aanbeet. Voelde gelijk dat het een sterke jongen was. Een flinke run. Door de golfslag en de blokken was het weer een heel gedoe om  het dier in de goede richting te manouvreren, daarbij rekening houdend met mijn dunne lijn. Ik realiseer mij dan ook dat je van zo'n moment moet genieten. Uiteindelijk het dier kunnen scheppen en op de kant gekregen na een 5 minuten.  Het was een dikke van 63 cm. Zoals altijd even de maaginhoud inspecteren. In zijn maag 10 krabjes. De maag zat dan ook helemaal vol. Leuke afsluiting van mijn zeevisseizoen.

Albert,Winterswijk.albert=== Zondag 01 september 2013 ===


Hallo hier nog even een verlaat bericht.

Zondag 25 augustus weer vroeg uit de veren om aan de laatste zomerwedstrijd van de zeenaald mee te doen. Eerst verzamelen bij de Nieuwe Pionier en daarna door naar de Dintel haven. Mijn vader, Lars en ik stonden naast elkaar. Het werd een wedstrijd met veel vis vanaf begin tot eind vingen we botjes, grondels en zeebaarsjes.    Ik won het bij de jeugd met 30 vissen 262cm, Lars werd 2e met 19 vissen 202cm en Remon Domenie werd 3e met 15 vissen 184cm. De nummers 1, 2 en 3 bij de grote jongens waren mijn vader 43 vissen 500cm Fred van Toledo 27 vissen 375cm en Jhon Voogd 24 vissen 344cm. De eind stand na de 4 beste wedstrijden van de 6 Lars en Thijs allebij 6 punten maar Lars met een betere 5e wedstrijd en Remon Domenie 3e met 12 punten. De eind stand bij de grote jongens, 1e Rico 't Mannetje met 8 punten, 2e Johan Rombouts met 11 punten, 3e Simon Laay met 16 punten. Bij de koppels werden Fred van Toledo en Rico 't Mannetje 1e. Het was een leuke competitie. Linda en Raffie bedankt voor de hulp.

 

groetjes Thijs RomboutsCordes Travel jeugd en Johan Rombouts=== Zondag 01 september 2013 ===


Tong en Zeebaars aan in de Rotterdamse havens


Al om 4.50 uur ging de wekker zondagmorgen,Hans opgehaald.....en richting Waterweg

Om 6 uur lagen de eerste zagers met pieren in het zilte nat,en afwachten maar! de eerste draai half lege haken,dat viel mee.

De 2e draai een mooie tong van 32 cm,daarna volgden 3 ondermaatse tongetjes die mooi gehaakt waren en terug mochten.

Na 4 uurtjes vissen had ik uiteindelijk 7 tongen gevangen waarvan er 4 mee mochten voor in de roomboter ;)

Daarna verkast naar de het Beerkanaal waar al 3 jongens bezig waren vanaf 8 uur maar nog maar 1 klein baarsje gevangen hadden.....weinig hoopgevend dus.

Toch maar de hengels ingespannen met andere onderlijntjes dan de verzwaarde met afhouders voor op de tong,en rammelen maar met de Dreamsurf en Teklon surf comp 2.

Eerste draaien niks nopes nada....ook niet bij de buurtjes.

Maar na een klein uurtje draaide Hans er zijn eerste vis van de dag uit ....en de nul was gelukkig weg gepoets bij hem....een zeebaarsje van rond de 35 cm.

Na daar ongeveer 2,5 uur te hebben gevist de zaak maar opgeruimd en bij het inhalen van de Teklon surf voelde ik iets bonken......even later lag er een zeebaars van rond de 45 cm aan de kant.

Tijdens het opbergen van die hengel zag ik de Dreamsurf uit de standaard getilt worden.......en wat zou dat dan zijn was de gedachte....na een mooie drill kwam er een mooie afsluiter zich melden aan wal....een zeebaars van ruim 55 cm.....mijn dag was prima !!!

 

Weer een heerlijk dagje aan de waterkant dus!

Volgende week begint bij de Makreel het 2e deel van de competitie.....hopen op een visje aan de dijk bij Zijpe....misschien zijn de geepjes er nog met een mooi zonnetje erbij ;)

 

Groetjes....en draai ze eruit!!!

 

Kiske

 

P.S....Jan de standjutter......je hebt gisteren niet mij,maar Hans (mijn vismaat) gesproken op de strekdam bij Zijpe waar de tanker was vastgelopen op de strekdam!!!

  Kees Reijngoudt.=== Zondag 01 september 2013 ===


zondag 01-09-2013

zaterdag gaan vissen vroeg weg gegaan met de brommer na zijpe.

aan gekomen was het wat nat onderweg maar ik geeft de moed niet op.

aan gekomen was de wind van de ander kant bruinisse.

dus niet goed ff aan de rechter kant gestaan maar niet lang met op komend water dus op gestapt,

en is goed bevallen want daar kreeg ik achter me rug us eerst koffie en dan de hengel.

klaar gezet en na rechts tegen de stroming in toen draade de dobber ik zat er .

voor 9 uur had ik niks met wind tot 2 uur was het rustig toen kreeg ik beet.

aan de kant niks liet los, later 14.15 zat er weer een geep aan maar die liet los.

ik dacht moet ik dat hebben maar nee hoor 15,30 jip een geep.

die was 60 cm.die zat goed gehaakt los en de dobber weer na het zilte nat.

toen ik klaar was met schoon maken van de vis keek ik na me dobber en 2 minuten later beet,

weer een geep van 55 cm daarna was het gedaan want toen kwam er een zuiger voorbij.

rade maar ja langs die paal want het water was  aan het zakken dus vast ik zag het gebeuren.

ik dacht waarom zo dicht langs de kant dus toen kwam er groter zuiger aan om mee te helpen,

om los te krijgen maar er kwam geen beweging in te krijgen van achter en van voren,

dis zit vast want op 1, uur komt het water op ik zij blijf maar liggen ben gestopt geen vis meer te zien,

met die schuim koppen op het water toen kwam iemand naast me staan en zij ik ken jouw dat kan zij ik,

ik ben kiske draai-ze eruit ooke doe de gr aan je broer  nico komt goed.jan de strandjutter=== Zondag 01 september 2013 ===


Visvrienden,
gisteren eerst gaan proberen te Domburg om na een 1u te verkassen vanwege de te sterke wind en heel veel groen.

Besloten om naar vlissingen te gaan(wetende dat er veel krabben zaten).Er zaten inderdaad heel veel krabben.Binnen de 10 min lege haken.

Als vangst kan ik één mooie bot(38cm) en een mini scharretje noteren.Gone Fishing=== Zondag 01 september 2013 ===


Na de hele trukendoos weer gehad te hebben , uiteindelijk toch twee baarsjes van om en na bij de 35 en 40 cm weten te vangen bij het sluizencomplex
van Ijmuiden . Tegen schemer en kort achter elkaar . Nog een uurtje doorgevist in het donker maar verder geen actie meer gezien.
Beide gevangen met een klein plugje de FX9 van Megabass.

 Rob