Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van september 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 30 september 2013 ===


zoals we goed kunnen merken gaat de temperatuur weer omlaag en dat houd ook in dat de zeebaars op korte termijn zal gaan vertrekken.

aankomend weekend heb ik nog plaatsen beschikbaar voor waarschijnlijk het laatste weekend dat de stekels te vangen zijn, dus voor wie het (nog) eens wil proberen....

www.kayak-vissen.nlpeter=== Maandag 30 september 2013 ===


Bootje komt zo

Voor 27 sept. een schollentrip geboekt op de Nautilus.

I.v.m. de mist v/d de voorgaande dagen om 003h. vertrokken in Lanaken (Lim.) Zonder mist of verkeer voor 005h. in Vlissingen a/d sluis.een paar min.later kregen we gezelschap van 2 vissers uit Lith.Om 5h40 al het materiaal aan de kade gezet.Maaaar om 006 uur kwam er geen sportvisboot.Om 6h15 kwam er nog een sportvissers,en die zei dat om 007 uur de Nautilus a/d kade kwam,een sportvisser uit Rotterdam kon dat beamen,aan de 4 man die om 6h55 kwamen hoefden we dat uiteraard niet te vragen. Communicatie stoornis,we zullen dit hoofdstuk maar afsluiten met te denken beter 2 uren te vroeg dan 2 minuten te laat.

maar dat was nog niet alles : een v/d mannen van Lith vroeg of ik geen telefoonnummer had van Frank,ik gaf hem een briefje met de telefoonnummers van Hank en Odette Perreé en van Frank,en wat denken jullie.....jaaazeker hij belt Hank van Wiesje op zijn vrije dag uit bed,Hank heeft in Frankrijk ook al op schol gevist zelfs op vakantie geweest,dus die schiet in een Franse coleire,zo erg dat die brave man volledig overdonder de telefoon aan mij gaf,dus ik heb het bord verder leeg gegeten.Hij wilde ook nog de naam van die onverlaat weten: deze schrijver.

Om 7h10 meerde Frank aan en kon de boarding van al het benodigde materiaal voor deze visdag beginnen.Toen we klaar waren om de sluis in te gaan is in overleg besloten i.v.m. de slechte scholvangsten niet naaar Franfrijk te varen maar een mijltje of 40 naar een stek die wel vis zou opbrengen.het was bewolkt en er stond iets meer wind en ook golven dan voorspeld.

Nadat de boot op anker lag ,konden de +/- 13 beaasde onderlijnen te water.Er stond niet teveel stroom,en de boot lag wat schommelen wat niet iedereen prettig vond.We stonden met 4 man stuurboord de rest verdeelde over het achterschip,bakboord en op de voorplecht.De beet zat er al vlug in,massa's steenbolken al waren ze van de kleine kant.De scharren waren van een mooi formaat,de wijtingen maatse maar ook nog wijtingen die nog 2 maanden moeten eten voor ze van de AID meegenomen mogen worden.Tijdens de kentering viel de visserij niet stil,ze beten gewoon door.Na 3 uur werd door de meerderheid besloten om nog een wrakje aan te doen.

Dat betekende anker ophalen en een aantal mijlen varen,ondertussen een wrakonderlijn geknoopt voor Isi met platvishaakje N°1 een rvs ankergewicht van 450 gr de ankers recht geplooit en voormij een ankerlood van 300 gr. de     Ankers recht geplooid en met een zeebaarshengel a/h wrakken.Gelijk de eerste drift bingo,hier waren de steenbolken stukken groter ren ook zomergulletjes tussen door.Toen het vet v/d soep was,een slimmigheidje v/d schipper en het feest ging gewoon door.Om 15h15 werden de 2X500pk Cater Pillar gestart voor de terugreis.Onderweil de vis gestript,niet ontkoppen want vis met een minimummaat,moet gecontroleerd kunnen worden van kop tot staart.

We hebben een mooie visdag mogen beleven , met dank a/d medevissers en schipper Frank,die ons op de juiste stekken heeft gebracht,en over voldoende aas beschikte.ook een grote pluim a/d Lochin met de naam NAUTILUS een top sportvisboot voor de verre trips,fantastish gedrag op het water ,een aanrader.

Wat is de schade en wat bracht het op ?

1 hengel overboord,ik hoorde dat het niet uitmaakte hij wilde al 5 jaar een nieuwe kopen,succes met de aankoop

2 gekwetsten : 1 man haak in de vinger,een routine klus voor Frank. 1 man in zijn hand gesneden met ontkoppen . Ze zullen het allebei overleven.

Isi en ik    Gul 8  grootste 53 cm.    Wijting 13 gr. 32 cm.   Schar 12  gr. 30 cm.  Schol 2  gr. 28 cm.  Steenbolk 61  gr.34,5 cm.  Zeebaars 1 (scholenbaars)  makreel    Wij dus 7 soorten vis

Verder op de boot : Zeedonderpad    Pollak  Dus het noordzeeassortiment bestond vandaag uit 9 soorten , smakelijk iedereen.

Alain Tulleneers Lanaken 30/09/2013Alain Tulleneers=== Maandag 30 september 2013 ===


Vrij vissen vanuit Nieuwpoort

Op 21 september hadden de robbyfishers hun eerste afspraak van het naseizoen. Rond 5 uur vertrokken we met 14 vissers naar Nieuwpoort en rond 7 uur werden de boten verdeeld in café Pont Albert. Volgens de schippers was de visserij nog niet top, maar kwam stilletjes op gang. De te verwachten vissoorten waren schar, schol en bot. Er stond een zwak zuidenwindje en met temperaturen rond de 15 graden zou het een aangenaam dagje worden.

Om er toch een beetje strijd aan toe te voegen, werkte onze Leo karakol een plannetje uit. Er zou gestreden worden om de langste vis, de breedste vis en een wildcard duo competitie. Hiervoor trok je een willekeurige medevisser en de som van de twee langste vissen per duo zou worden opgeteld. Er werden enkele prijzen ter beschikking gesteld en vol goede moed vertrokken we naar de haven.

Drie boten, twee stekken….
Onze boten, Shelly D, Leona en de Lucky 2, vertrokken naar verschillende stekken en er werd afgesproken om elkaar op de hoogte te houden van de vangsten. Zo kon men, indien beter op een andere stek, nog verkassen. De Leona en de Lucky 2 ankerden op ongeveer 14 meter, de Shelly D koos een stekje rond de 18 meter diepte.

 
Scharrenbal....
De Shelly D had met de keuze om iets dieper te gaan liggen een goede keuze gemaakt. Er zat heel veel schar, zeker aan de diepere kant en er waren vissers die meer dan 40 maatse scharren konden vangen. Gezien de aantrekkende vangsten beloofd dit wat voor het najaar. Omdat het vandaag om de lengte van de vissen ging, bleek al snel dat de winnende vissen op de andere boten gevangen zouden worden. Daar werden wel niet zo'n grote aantallen gevangen, maar er werden wel de nodige schollen en botten gevangen.


Het verschil....
Zowel op de Leona als op de Lucky 2 werden platvissen die naar de 40 cm neigden gevangen. Er was echter 1 uitschieter bij en dat was Daniel Ayats. Hij ving een hondshaai van 57 cm, en daar kon geen platvis tegen op. Hiermee was hij eerste en won Daniël een molen als prijs. Benny d' Herdt kon een ander specialleke vangen, een elft, zeker geen alledaagse vangst.
Terug in de haven werden de vissen gemeten, dit is eens iets anders dan ze wegen. De breedste vis, die werd beloond met een regenpak, werd een bot van Fonne van Sandt, die eigenlijk een hele beste visdag had, rond de 30 stuks maats waaronder een hele rits botten. In gewicht had hij zeker een goede uitslag gehad, volhouden Fonne.

 

En wie heeft de langste en den dikste…
Het beste duo waren Daniel Ayats en Eddy de Bruin met samen iets meer dan 150 cm vis. Beide ontvingen een goodie bag vol handige kleinigheden.
Hopelijk blijft het weer en de visvangsten zo dit najaar, dan kunnen we ons hartje nog eens ophalen in de komende wedstrijden.

Groeten

NicoNico=== Zondag 29 september 2013 ===


hallo vissers

hier een berichtje van de happy-fisherman zaterdag 28 september de eerste ankervisserij gedaan

met een ooste wind kracht5 was het goed te doen achter de maasvlakte

er werden mooie scharren gevangen iedereen had een mooie klus maatse schar om mee te nemen verder zijn er veel terug gezet om groter te worden

we weten nu in ieder geval dat de schar er weer is

heb je zin om lekker voor anker te vissen op schar en alles wat verder trek heeft in een lekker piertje of zagertje

kijk op de www.happy-fisherman.nl om te kijken waar plaats is op alle lege rode vakken kan voor alle soorten visserij geboekt worden

u kan natuurlijk ook bellen naar 0187493785

ieder een de groetjes en hopelijk blijft het weer nog lang goed

team happy-fisherman piapia=== Zondag 29 september 2013 ===


Hallo sportvissers

 Vangstbericht van vrijdag 27 september

We zouden gaan schol vissen met de Nautilus maar door tegenvallende vangsten werd er gekozen voor een visrijke geheime locatie van Frank.
Dat hebben we geweten , de meeste mensen hadden 2 hengels opgetuigd maar dat was volgens Frank niet bij te houden.
En inderdaad nadat de lijn strak kwam met de stroming was er gelijk leven op de hengeltop.
Dus werd de 2de hengel weer opgeruimt anders ging het wel heel veel op werken lijken voor zover dat met 1 hengel nog niet het geval was.
Met voldoende stroming gevist met verzwaarde afhouders ( 5 gram ) maar toen de stroming eruit ging met een gewone onderlijn met stalen afhouders gevist.
Tijdens het keren van het tij gewoon door kunnen vissen en vangen zonder dat de Naut lag te draaien en keren.
Op deze geheime stek zijn er een aardige variatie aan vissoorten boven gekomen nl. schar-schol-makreel-rodepoon-wijting-bot-steenbolk enz.
Na de middag het anker binnen getakelt en een wrakje aan gedaan, na een paar succes volle driftjes heeft Frank de Naut perfect geankert op dit hele kleine wrakje.
Hier ging het vangen weer gewoon door nl. gul-pollak-wijting-zeedonderpad-grote steenbolk enz.
Hoewel er toch een aardig golfje stond was er goed te vissen,helaas wel een paar mensen ziek .
Helaas komt er aan elke perfecte visdag met een gezellige groep opstappers ook een eind, zo ook aan deze.

Frank en Jan dagge bedankt zijt da witte

Groeten Mark ( plop )Mark van Loon=== Zondag 29 september 2013 ===


Zaterdag 28/9 gevist voor Maasvlakte met afgaand water, niets als een plaag kleine wijting. Maar een enkele aan de maat.

Geen schar gevangen en de aasvooraad was er snel doorheen, toch een stek waar te vissen valt met wind Oost 4,5.Reinier Riemens=== Zondag 29 september 2013 ===


Hey Visvrienden

Op vrijdag 27 September gaan vissen met den Aisling en haar toffe schipperin Joseke  het weer was goed niet teveel wind maar de vangsten daar kan ik met den beste wil het woord goed niet voorgebruiken met Vijf vissers hadden we +- 40 Scharren waaronder maar enkele mooie maar de meesten juist boven de maat - gelegen met den Aisling ad Meerkerk

Maar alle die off day met de vangsten werd natuurlijk goed gemaakt door de goede verzorging van Joseke voor haar vissers - Verse Koffie - gebakje - Verse soep ! en daarbij nog de nodige vriendelijklheid kan echt niet verbeterd worden ! en als we met ons ploegje eind ocktober onze volgende visdag hebben zal hopelijk de Schar terug wat meer aanwezig zijn he

Groetjes van Nonkel jan van Merksem en tot een volgend vangst berichtjeVan IOpstal Jan=== Zaterdag 28 september 2013 ===


beste vissers,

vandaag met een volle boot de zee op geweest, er stond een schollentrip gepland maar na slechte berichten uit frankrijk besloten om iets ander te gaan doen;
frank zou frank natuurlijk niet wezen als hij zijn plannetje niet klaar zou hebbben.
lekker ver op zee een paar oude stekken van ons op zoeken een paar uur voor anker en dan nog wat wrakjes aandoen.
s ochtens even overlegd met de vissers en deze waren het allemaal met me eens dus het gas erop een mijlte of 40 de zee op en vissen maar.
resultaat veeeeeeel vis.
ik denk dat er nog maar weinig soorten in zee zwemmen die vandaag niet aan boord zijn gekomen.veel schar grote wijting en gul waren wel de hoofdmoot maar ook pollak, zeeduivel ,zeebaars, rode poon, steenbolk (grote) schol enz zijn er gevangen.
dit was weer een nieuwe trip voor ons maar een groot succes, dus wil je deze trip ook maken bel ons even en je krijgt de nodige info.
wil je heel de dag door vis vangen en hou je van soorten is dit zeker een aanrader.

     
groetjes frank

http://www.wrakvissen.net Frank Smits=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Vrijdag 27 september met z'n 12en gaan bootvissen op de Oosterschelde met de Marezaet. Het weer was geweldig en vol goede hoop zijn we uitgevaren. De vangst van de dag, ca 60 steenbolken, 10 (te) kleine wijting, een maatse zeeduivel en een mooie maatse rode poon. Zelfs een zeehond kwam ons nog even begroeten. Maar waar is de platvis in de Oosterschelde?.....In ieder geval krabben genoeg, binnen 10 minuten alle haken leeg.

Joop en zijn maatje hebben ons goed de hele dag door goed verzorgd met een blokje kaas en een schijfje worst. Al met al weer een leuke dag gehad op de Oosterschelde, over 2 maandjes maar eens opnieuw proberen.Jeroen Curfs=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Als de berg niet naar Mohammed komt moet Mohammed naar de berg gaan.

 Na het allerkortste vangstbericht van Wiesje de afgelopen keer is er ditmaal weer beter nieuws te melden. Daar gaat ie dan.

 Dinsdag met een flinke groep opstappers vertrokken naar de Paardenmarkt voor de tong. In het plezierige gezelschap van ca 30 boten waaronder ome Dré met zijn Big Marlin kon het daar niet misgaan, waarom zo veel bootjes bij elkaar? Lang verhaal kort ; na 2,5 uur, een verkasje en bloedfanatieke mannen aan boord waren we zowaar 7 tongen, een paar miniwijtingen en een paar botten rijker. Pfff, wanneer wordt het nou beter?

 Na Frank van de Naud aan de telefoon gehad te hebben, piepend en krakend want hij lag ver weg, nog maar een uur verder gevaren in de buurt van de Akkaertbank. Op weg er naar toe dreef er een enorme vuilniszak dus even gekeken of we geen 20 kilo geestverruimende middelen rijker waren. De vuilniszak die ongeveer 60 centimeter boven water dreef bleek te ademen en had ogen. Tsjongejonge nog nooit zo'n enorme zeehond gezien. Hij was een beetje ziek of erg lui want we konden er 5 minuten lang rondom varen tot op 5 meter afstand. Hij bleef gewoon een beetje koekeloeren en vond het wel best.

 Na dit leuke intermezzo aangeland in Verwegistan. Daar gebeurde in ieder geval behoorlijk veel meer. Heel de tijd door beet. Overwegend kleine wijting met een enkele maatse ertussendoor en behoorlijk wat schar met mooie exemplaren erbij.

 Klaas maakte het extra speciaal want wat op sharkatag niet lukte ging op deze wondermooie dag wel. Een leuke hondshaai maakte de dag, samen met de uitbundige zon erbij, tot een prima dag op zee.

De dag daarop met een "bateau tres complet" en retemooi weer dus toch maar bijna 2 uur in de touringcar naar de berg van Mohammed toe. Andy zei dat hij de volgende keer biljartkeu's mee zou nemen want de zee was werkelijk zo glad als een biljartlaken. Met het zonnetje erbij en windkracht nul trokken diverse heren bijna alles uit. Ontblote bovenlijven zagen we al maar vandaag stonden ze gewoon in d'r onderbroek.

 Natuurlijk viste Rinus zoals altijd met 1 hengel een leuk maal vis bij elkaar en Andy wist een prima emmer mooie schar boven te trekken. Niet allemaal evenveel maar iedereen had vis.

 Speciaal compliment voor de divisie achterhoek. Dolf, Eef (met de mooiste snor ter wereld) en Chris hadden 267 kilometer gereden voor een dagje op zee. Met een klein beetje hulp konden ze met een mooi baksel vis naar huis. Ruim 500 kilometer voor een dagje Wiesje. Tsssss.

De donderdag begon administratief op zijn Perree's. Ik had Erik geboekt, alleen. Niet goed gekeken en toen hadden we geen Erik alleen aan boord maar 2x Erik en Dirk. 1 Maal Erik werd dus 3. Beetje inschikken dus maar het waren allemaal makke beesten dus dat liep wel los.

 Ondanks de goede weersverwachting dacht Neptunus er duidelijk anders over want toen we boven de Walvisstaart voeren was het met de Noordwest 4 tot 5 van de nacht ervoor zeer ruim boven de meter met de golven. Omdraaien dus maar en ietskes boven de Trawl gelegen.
Binnen 10 minuten een paar mooie botten en een aantal flinke scharren. Dat moest dus goedkomen maar helaas, fluitje en klaar was het. Nog een enkele schar en een zeer fotogenieke donderpad en dat was het wel.

Toch ben ik nog nooit zo blij geweest dat Neptunus zich ermee bemoeide want Henk van Gurp ving een wel zeer unieke vis. Er werd om het net geroepen en er trok iets aan Henk zijn gewone 3 haaks paternoster. Een haaitje kronkelde aan de oppervlakte en ik had meteen iets van; hé, daar klopt iets niet. Geen gladde haai maar Henk toverde zowaar een echte Ruwe haai (Tope) naar boven. Zeer uniek en zeker in het gebied boven de Trawl waar dit mannetje van 50 cm boven kwam.

 De vanger, de schipper en de fotograaf dreven op een roze wolk en voor die 3 hadden we toen net zo goed naar huis kunnen gaan maar ja; het was nog maar 12 uur dus dat kon niet.

Het leek rustiger te worden dus ons Marie in gang getrokken en op weg naar de Akkaertbank. Daar aangekomen gebeurde er 2 dingen; er kwam meteen vis maar ook de ziekenboeg breidde zich langzaam maar zeker uit. Toen ongeveer 50% ruzie kreeg met het broodje worst toch maar weer besloten rustiger water op te zoeken.

 Nog even uitgetutterd bij Dishoek maar meer als een paar miniwijtingen en een schar kwam er niet. Kortom, een hobbelige dag met een hele unieke (misschien wel de uniekste) vangst aan boord van Wiesje.

Mohammed is zo van de week 3 keer naar de berg getrokken met redelijk succes maar ik hoop dat de aldaar trappelende vis met gang naar binnen trekt. Wiesje is wel zuinig maar loopt ook niet op water. Voor de exploitatiebegroting van onze multinational is Nollenplaat beter als Akkaertbank maar ja, er moet vis komen dus als het weerstechnisch kan gaan we gewoon wat verder.

 Heren, bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

 Hank Perrée
www.wiesje.net Hank Perrée=== Vrijdag 27 september 2013 ===


zaterdag vissen 5 okt met beatrix2 uit yerseke bel snel vol vol 0622476960 www.beatrix2.nl groetjes adad=== Vrijdag 27 september 2013 ===


Hallo sportvissers,

Gisteren 26/09/13 naar Vlissingen gereden en met Hank meegeweest op de Wiesje.

Er diende een heel stuk gevaren te worden gezien er op de 'gebruikelijke'stekken nog

niet veel activiteit was. Door een toch wat hobbelig zeetje eerst wat korterbij geprobeerd wat

meteen een paar scharren, botten en een haaitje opleverde. Wat later toch doorgevaren naar

de verre stek dewelke Hank in gedachte had. Hier zat vis, niet allemaal even groot, afwisseling van

kleine wijting en scharretjes met ook enkele mooie 'panscharren' erbij.

De zee was hier echter wat onstuimig waardoor enkele medevissers getroffen werden door de

Neptunus griep waarna Wiesje maar terug wat rustiger water opzocht. We kregen van haar baas

nog wat extra vistijd maar veel bracht het niet meer op.

Toch lekker uitgewaaid, gepraat met de anderen, kennis gemaakt met Johnno en weldra zal er wel

terug meer vis aanwezig zijn.

Hank bedankt voor je inzet en tot volgende ronde.

Groeten en vangze,

 

Luc D.L        Brasschaatluc d.l.=== Woensdag 25 september 2013 ===


Hallo Vissers

Vandaag met 6 man gaan vissen op de Oosterschelde.

Wat een drama ,in totaal 10 visjes gevangen.

8 steenbolken van 15 cm.

een schar van 12 cm

1 zeebaars van 30 cm.

25kg sla

en 50 krabben.

Waar is de vis gebleven???

Het lijkt wel of er steeds minder vis is in onze mooie Ooosterschelde.

Mocht er iemand nog een petje tegenkomen op de bodem, wees gerust de man is weer gewoon thuis.

Visgroeten van een onderslootse visserRini=== Dinsdag 24 september 2013 ===


 as vrijdag avond willen we het nog eens proberen op de tong. bij voldoende animo varen we weer uit. voor aanmeldingen: 0031[0]651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl groet rene de back van the pirate 2 www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Dinsdag 24 september 2013 ===


De sticker van Wiesje.

 Aan de buitenkant van de kajuit van Wiesje hangt een sticker op het raam. Het is niet zo'n hele fijne sticker maar hij klopt wel. Ik heb hem van Arian gekregen.
Op de sticker staat; "Beter een slechte dag vissen dan een goede dag op het werk." En daar wilde de baas van Wiesje het voor de afgelopen week maar bij laten .....

Alle mannen van John Kot tot en met Operatie Zeepier van Henk Mijnhout, van Bas van Haansdonk tot en met Rob Reijnders, van de Lilse Zeebonken onder leiding van Freddy Slok tot en met Gunther Morel en iedereen die verder nog aan boord was; bedankt voor het doorzettingsvermogen. Bid met me mee tot Neptunus dat onze vinnenbroeders met gang arriveren.

 Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 24 september 2013 ===


hoi visvrienden afgelopen zondag weesten vissen met henk en catrien was weer erg geweldig

allemaal visjes gevangen ze waren niet groot maar dat maak de pret niet minder en was mooi weer , was weer goed verzorgt dank je henk en catrien tot de volgende vistocht met groet tonnie mathijssentonnie mathijssen=== Maandag 23 september 2013 ===


hallo visvrienden zaterdag en zondag weer met de happy-fisherman op zee geweest het weer was ok

zaterdag een bedrijf aan boord gehad leuke ploeg en leuk gevangen er was er 1 bij van 90 cm dat geeft de burger moet

zondag ook veel gelachen en een leuk visje gevangen tussen de 3 en 5 de man en verder steenbolk platvis poon

krijg je na het lezen van dit verslag ook zin om een dagje mee te gaan kijk op onze side www.happy-fisherman.nl waar nog plaats is

of bel 0187493785  a.s donderdag en vrijdag hebben we nog voldoende plaats voor te wrakken en wil u liever voor anker dat kan natuurlijk ook

groetjes van het happy-fisherman team

piapia=== Zondag 22 september 2013 ===


gisteren gaan vissen met mijn boot vanuit nieuwpoort

- 6 pladijzen

-40 scharren

-1 bottom ds=== Zondag 22 september 2013 ===


Op 21-09-13 met ons bedrijf Wartsila Netherlands b.v. een dagje met met Trip mee. Als fervent visser met eigen boot en kleine charters had ik mijn bedenkingen en dacht dat het vooral een dagje lijnen ontwarren zou worden en nog minder vis in de box, dit werd het ook hahaha.......tenminste het ontwarren dan. De schipper van de Senior bracht ons naar de blokkendam bij HVH Noordzijde waar een flink opkomend tij stond. Zagertjes erop en al na 5 minuten ving mijn dochter het eerste doubletje maatse schar. We hadden met zijn 2en 25 maatse pan-scharren, al redelijk wat ondermaatse Wijting - dat geeft hoop! En er werd zelfs een (net) maats gulletje gevangen. Gevist uptide met blauwe 3 haaks paternoster en weegschaaltje en ver weg van de rest van de meute om niet in de pinkdikke lijnen van de polsdikke huurpoken te komen (da's wel jammer en wellicht puntje van verbetering. Met sterke stroming is er natuurlijk geen vissen aan zo. Later toen de stroming eruit ging en we draaiden op het anker natuurlijk nog veel meer "Brusselskantklossen" Maar met 150 gram kogeltje en lange dwarrellijn konden wij 2 recht onder de boot blijven vissen. Iedereen had wel echter een visje en gezelligheid alom. Mijn dochtertje van 9 had de eerste prijs, meeste lengte dus ik denk dat het wrakvissen binnenkort wel goed gaan komen. De rest van de meute ook warm gemaakt voor een wrakvis tochtje met een snelle charter - wordt vervolgd!Jan Zelluf=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Vanuit het warme Spanje Gandia tussen Valencia en Alicante groetjes! De visserij valt heel goed mee de koningsmakrelen zijn gearriveerd onder de kust op een 8miles en 40-60meter.
Vandaag een 25 stuks een 8tal meegenomen die zeer goed aan de maat waren de tonijntjes alle terug om te groeien,en ge moogt ze toch niet binnenbrengen.Mario Wauters=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Vandaag toch nog een keer met een maatje als opstapper wezen vissen op makreel met met de Marion uit ijmuiden. Van de zomer ben ik twee keer eerder geweest, met prachtig weer, weinig mensen op de boot, aflandige wind, rustige zee en veel jagende makreel. Dat was echt top. Vandaag was wat dat betreft minder ideaal vond ik: volle boot dus weinig ruimte, 'je weet het maar wil het het toch nog een keer proberen' het makreel seizoen is wel redelijk voorbij, en met name de Z-W wind met tot ruim 1+ meter 'toch wat wee gevoel in de maag' golfen. Een groot deel van de dag was er weinig tot geen vis te bekennen. Ik stond tot in de middag voor in score op mijn maatje met een wijting van 15cm........ Maar voordeel van makreel is, dat als ze er dan (nog) zijn, ze vaak met meer zijn. Op de laatste twee visplekken die we aandeden waren ook de laatste makrelen van dit seizoen aan het zoeken naar voedsel. Uiteindelijk hierdoor toch nog 34 makreeltjes gevangen met z'n tweeen. Ronald=== Donderdag 19 september 2013 ===


De wintervis is al op tijd aanwezig in de Oosterschelde, ter hoogte van Goesse sas.

Wij vingen er een kleine 200 stuks, veel te klein 16 a 18 cm.

En wie wij zijn de looze Vissertjes uit BoZ.

Nou ben ik niet de beste visser maar gemiddeld 10 per persoon is niet slecht voor wat oudere vissers, gem. leeftijd boven de 66 jaar.

Een ghoede of slechte schipper er doet er niet toe, wij moeten ze zelf vangen, dat lukt dus redelijk.

Volgende keer korter bij de brug, zal het hopelijk wel beter gaan.

 

Groetjes een bljzonder tevreden visser Willem van Oranje uit Wernhout.Wim Mathijassen=== Dinsdag 17 september 2013 ===


the pirate 2 is bijna weer klaar voor het nieuwe seizoen, gezien het slechte weer de boot er maar uit gehaald en gestald bij zeelandboten te middelburg, een goede service , aardige mensen een echte aanrader voor onderhoud en reparatie. ze hebben er verstand van zaken. nu gaan we vrijdag weer te water en varen we s,avonds uit bij mooi weer we hebben nog plaatsen vrij. we gaan op tong vissen. zaterdag of zondag is een afhuur van de boot nog mogelijk. we hadden deze dagen nog in gepland voor onderhoud maar het gaat sneller dan verwacht. heeft u zin om mee te gaan? inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031651391567. groet rene de back schipper van the pirate 2.rene de back=== Dinsdag 17 september 2013 ===


Vannacht kon ik maar slecht slapen, het waaide dat het rookte.
wat een harde wind om het huis heen. Dat zijn we niet zo erg meer gewend na al het mooie weer van afgelopen tijd.
Het word nu weer tijd om de weerberichten in de gaten te houden.
Gisteren ( zaterdag) volop makrelen gevangen. En omdat de mensen genoeg hadden gevangen is Frank gauw weer naar de haven van Lauwersoog terug gevaren. Het weer werd er niet beter op.
Eind van de middag en in de avond was de golfhoogte opgelopen tot 2.50 meter.
Vandaar dat we dan ook de trip voor vandaag hebben afgezegd. Als je nu naar buiten kijkt is het prachtig weer, maar we gaan er van uit dat de deining op de Noordzee nog doorgaat en nog niet weg is.
Heel erg jammer juist omdat er nog zo goed makrelen gevangen word.
Voor volgende week ziet het er ook niet best uit. We hebben de Doggersbank expeditie om deze reden gecanceld. We hebben een nieuwe datum gepland op 14 15 en 16 oktober.
we vertrekken dan zondag 13 oktober om 21.00 uur s'avonds en komen 17 oktober rond 4.00 uur weer in de haven terug.
s'avonds en s'nachts stomen en de volgende ochtend gelijk op de visstek bij de Doggersbank.
We hebben ruimte voor 12 personen. Wie gaat er mee?
Bel voor informatie en of een boeking met 0519-295949.
De Doggersbank expeditie is een waar avontuur voor de echte sportvisser!!

In oktober gaan we weer kabeljauwvissen.
en we hebben ook nog lang wrakkentochten georganiseerd.
deze tochten zijn van 5.00 uur in de ochtend tot 18.30 uur s´avonds.
Lekker lang op de Noordzee met meer kans om met kabeljauw thuis te komen.
de datums zijn 25 september 1 en 4 oktober en 18 oktober.
wie gaat er mee?
even bellen met sportvisserij Tender te Lauwersoog 0519-295949Peternel=== Dinsdag 17 september 2013 ===


vrijdag de 13e word weleens gezien als een ongeluksdag, maar voor die ouwe van me was het zn geluksdag.

hij had de dag ervoor een nieuwe hengel aangeschaft(bij hengelsport van der poel in yerseke) en probeerde die natuurlijk gelijk uit....hij trok er eentje uit van maar liefst 5,8kg! (foto daarvan staat op me site)

de baarzen worden steeds dikker en zwaarder en beginnen zich al aardig vol te vreten.

voor komend weekend en de dagen erna heb ik nog plaatsen beschikbaar, dus mocht je het een keer willen proberen of zoals sommige wéér voor de zoveelste keer mee willen, wees er dan snel bij en wie weet trek jij er ook zo'n dikke baars uit! het is simpelweg een kwestie van geluk en niet zo zeer het kunnen vissen. baarzen komen er altijd wel uit maar die hele dikke eten niet elke dag.

www.kayak-vissen.nlpeter=== Dinsdag 17 september 2013 ===


goede dag vis liefhebbers

afgelopen weekend zijn we niet wezen vissen met de happy-fisherman het weer liet het niet toe

voor aanstaande weekend geven de weergode weer beter weer op

heb je zin om een visje te vangen wij hebben nog voldoende plaats op vrijdag en zondag

voor boeking kan u bellen met 0187493785 of boeken via info@happy-fisherman.nl

met vriendelijke groet

team happy-fisherman piapia=== Woensdag 11 september 2013 ===


hoi vissers,vorige woensdagavond ng eens op tong gevist.opnieuw gevaren nr de hoge duin.weer een rustige avond en tegen het donker worden begon er actie te komen op hengels en dit bijna de volledige nacht.Ben doorgevaren om 6h,dan kon ik er ng goed uit aan de helling.had 34 tongen in bad liggen,4botten,en een rogje vn rond de 3kg,deze kan verder groeien. Ik denk dat dit de laatste nacht was vn dit jaar,de weerberichten vr deze week zijn niet rooskleurig.tt later.

grt eric     eric herremans=== Woensdag 11 september 2013 ===


Wereldweekend.

Onder de klanten van Wiesje zit een bijzonder illuster gezelschap. Beroemd en zeker berucht zijn de Vierinnekilo’s.  Een groep visfanaten (of moet ik zeggen vismalloten????) die een kleine visvereniging hebben.  Ze boeken een aantal keer een boot om de zee op te gaan. De ene keer is dat de Eva Merlijn, dan weer de Ninja en in Nederland worden de Pirate en Wiesje regelmatig vereerd met een “bezoek”.

Op een van de laatste keren werd me gevraagd of ik zin had om mee naar Dover te gaan voor het jaarlijkse klapstuk van de veiling. 2 Dagen vissen in Dover. Wel mee, niet mee. Wel mee, niet mee, ik heb er wel even over nagedacht omdat je natuurlijk  toch in een hechte groep terechtkomt.

Toch maar de knoop doorgehakt en zo kwam ik afgelopen vrijdag om een uur of twee aan in café “De Welgekende Sneppe” te Wevelgem.  Lekker wat gedronken en hup, de auto in om naar Calais te vertrekken. Oh ja, de spullen moesten ook nog mee. Wat er in die auto’s gelaaien wordt tart elke beschrijving. Het lijkt wel of ze 4 weken naar Pattaya gaan in plaats van een weekendje Dover. Belangrijk deel van de uitrusting was een honderd liter Coleman box.  Deze was gevuld met een hoeveelheid Jupiler waar een middelgroot café met gemak een week voort kan. Later bleek dat de heren er hun hand niet voor omdraaiden . Geen gezanik, geen gezeik, geen zattemanstoestanden. Gewoon een lekker Juupke.

In Calais aangekomen werd de toon meteen gezet door Danny en Filip die getooid met een rode pruik en Schotse ruitjesmuts de auto uitkwamen. Niet echt “Dovers” maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar Engeland.

Lekker vlot in Dover en nadat we ingecheckt hadden in het superluxe Alma Hotel werd er koers gezet naar de lokale pizzeria waar we lekker gegeten hebben. Ook daar bleek dat de Vierinnekilo’s overal gekend zijn. Na het eten werd er koers gezet naar “The Flotilla” dé uitgaansgelegenheid bij uitstek in Dover. Onder de veelvuldig gesproken woorden “What happens in England, stays in England.” hebben we wat glaasjes sinaasappelsap gedronken en zijn vroeg naar bed gegaan. Vroeg in de ochtend dan wel te verstaan……..

8 Sterren hotel.

   

Na een door de Russische gastheer van ons 8 sterren hotel klaargemaakt full-English-breakfast vertrok het gezelschap naar de Royal Charlotte. Een houten sloep-kotter met achterop het stuurkot. Als je er voor de eerste keer ziet denk je ; “Mot ik daar op mee?”  maar als je er twee dagen op gezeten hebt wordt je automatisch verliefd op haar. Er werden enkele visspulletjes aan boord gezet (boot meteen vol) en ondanks het feit dat het Oudhollands kloteweer was vertrok de karavaan naar de “luwte”. Zo’n beetje tussen Dover en Ramsgate in.

Dat was zo’n beetje het enige plekje waar je met de golven tussen 1 en anderhalve meter nog enigszins kon liggen. Helaas geen “rough grounds” vandaag. We hebben ons de hele dag onledig gehouden met de alomtegenwoordige Doggies. Supergezellig, het interesseert ze geen mallemoer dat er geen andere optie is als ze maar lol kunnen hebben met een hengel in hun handen.

Op de terugweg maakten we pas echt kennis met onze Charlotte. Andy sprak de mooie woorden : “Een goede kermis is een geseling waard.” En dat was nog een understatement. Met golven van 3 a 4 meter vlak voor de breakwater werden we door elkaar gehusseld maar schipper Mick vertrok geen spier, telefoneerde met 1 hand aan het stuurwiel  gewoon verder en hield haar rustig (???) in de golven toen we ook nog moesten wachten op de veerboot die naar buiten kwam.

Min of meer heel kwamen we weer in de haven en Mick wist ons te vertellen dat het morgen “flat-calm” zou worden en we dus gelukkig wel verder weg konden.

Na een welverdiend uiltje geknapt te hebben begon het circus die avond weer van voor af aan. Pizzaatje, glaasje fris bij The Flottila en vroeg de mand in. (Er waren nog wel wat schermutselingen met wat sprookjesfiguren maar om de lieve vrede te bewaren houden we het hier maar bij…..)

 

Fris en fruitig stond de horde de volgende ochtend om 7 uur te trappelen bij Charlotje. Op naar de Varne Bank. Maar, maar, maar wat een geweldige visserij daar. Het waren hoofdzakelijk schollen maar het was weer een tijdje geleden dat ik zo lekker gevist heb. De mannen visten met tappen maar ik wilde graag proberen ook wat anders te vangen dus met lange dunne stukjes makreel gevist. Dat lukte in het begin niet zo maar op een gegeven moment kreeg ik het in de gaten. Hobbelend over de bodem kreeg ik wel beten op de makreelflappertjes maar ze beten niet door. Toen maar eens geprobeerd om de hengel een half metertje te heffen na het eerste gesabbel. Dat werkte, en hoe. De schollen leken wel heilbotaspiraties te hebben en toen het lekkers voor hun neus weggetrokken werd beten ze met een enorme knal alsof het leek dat ze dachten ; “Dat is mijn makreelflapper!!”

 

Mensen, mensen, ze gingen door de halve meter en als er dan 2 van die vloermatten aanhangen dan ben je total-loss als het span uiteindelijk van 30 meter naar boven komt. Schollen scheppen? Ik had het nog nooit gezien maar het net werd regelmatig gebruikt.

Aangevuld met grote Pieterman, mooie ponen en wat makreeltjes was het tableau compleet. Makreeltjes?? Net als de heilbotaspiraties van de schollen oefenden de makrelen, die vooral de makreelflappers onweerstaanbaar vonden, voor geelvintonijn. Wat een kleppers zeg. Al bij al een topdag.

  

Moegestreden na al dit geweld zochten we de haven weer op onder het nuttigen van een hardgekookt eitje, een zalige worst, camembert en de onvermijdelijke Juup.

Van de terugreis heb ik weinig meegekregen. Waarschijnlijk kwamen de spanningen van het weekend eruit en toen ik weer op de wereld was stonden we weer voor de Sneppe. Nog 1 drankje en nadat ik moest beloven dat ik volgend jaar zeker weer mee ging kwam ik om een uur of 11 weer thuis aan.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Wiesje werkeloos wordt en Jan en Alleman naar Dover vlucht maar als je ooit eens de kans krijgt moet je het zeker doen. (Leuk ideetje trouwens ; Wiesje in september een paar weken in Calais leggen en dan van daar uit naar de precies in het midden van het Kanaal gelegen Varne te varen. Uurtje varen maar….. Wie weet??)  

Franki, Stevie, Andy, Jan, Danny, Filip, Smaks, Thierry en Pol, ik heb genoten. Hartstikke bedankt.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 11 september 2013 ===


hallo visvrienden

afgelopen zondag nog eens een dagje gaan vissen vanuit Zeebrugge met ronny als schipper

het was goed weer en er was zo goed als geen wind

om 7 uur lagen we geankerd aan de paardemarkt met afgaande tij

reeds vanaf de eerste minuten kwamen de tongen van mooi formaat aan boord ,

en dat is zo heel afgaand gebleven. Zelfs met opkomend tij hebben we er nog enkele kunnen vangen,

ondanks de enorme stroming. alweer een geslaagde visdag zou ik zeggen

rond 4 u terug binnengevaren, iedereen tevreden.

bedankt ronny en tot de volgende

grttz

Raf R

 Raf. R.=== Dinsdag 10 september 2013 ===


hallo visvrienden,

 

ik kom er helaas niet aan toe om regelmatig vangstberichten te schrijven, maar de vangst is er niet minder om.

wel is het een enkele keer slecht te noemen maar het heet niet voor niks vissen...

 

het zeebaars seizoen begint weer langzaam op zn einde te lopen wat betekent dat de zeebaarsvangst op zn top begint te komen omdat ze zich vol gaan vreten voor ze weer weg trekken

 

zaterdag 21 en zondag 22 september nog enkele plaatsen beschikbaar en de week daarop (doordeweeks) zijn er ook nog plaatsen beschikbaar, zowel s'morgens en s'avonds, wees er snel bij!

 

www.kayak-vissen.nlpeter=== Dinsdag 10 september 2013 ===


eindelijk weer goed nieuws

de nautilus ligt nu alweer een poosje aan de kant dus vandaag besloten om eens naar belgie te rijden om te kijken hoe het met onze nieuwe catapilar is.

nou deze is bijna klaar om ingebouwd te worden. vrijdag en maandag moet dit gaan gebeurenook laten we gelijk alle twee de motoren met lazers uitlijnen en het hele regulateurs gebeuren vernieuwen.

als dit alles gebeurt is geloof ik dat we iedere schroef van de nautilus vernieuwd hebben.

het heeft de nodige tijd en centen gekost maar wij weten niet wat we verder nog zouden kunnen vernieuwen dus we gaan ervan uit dat we nu jaren probleemloos kunnen varen.

wat betreft de visserij hebben we niet stil gezeten ik ben zelf een aantal malen wezen vissen en heb goede resultaten gehad mooie gullen dikke zeebaarzen en het allerleukste nieuws is dat de 

schollen er ook weer zitten dus ik heb gelijk voor volgende week 2 schollentrips ingeplant.

hebben jullie intresse kijk even op onze site.natuurlijk kan er ook een vrije datum ingeplant worden voor wrak of scholvissen ook deze combi trip is mogelijk,eerst een paar uur op de schol en dan nog een paar wrakken meenemen.

dus mensen kijk even op onze agenda www.wrakvissen.net 

groet frankfrank=== Maandag 09 september 2013 ===


Zaterdag  7 september

Na een paar hengelloze maanden weer eens naar het Zeeuwsche
vertrokken. Dit keer voor een nachtsessie met de boot, de Albatros van ’t
Zeepiertje.  Prima boot, ruim en van alle
gemakken voorzien. Plaats genoeg voor vijf personen waarvan drie vissers en
twee recreanten. Na een prima uitleg over de boot en goede visstekken vol goede
moed de haven van Yerseke uitgevaren, voorzien van  een grote partij, door Pim van Profish prima
verzorgde, pieren en zagers.

De visploegen die van de dagboten afkwamen hadden niet veel
gevangen, dus die hadden alles voor ons overgelaten. Dachten we.

Eerst naar de overkant voor de kust van Tholen. Veel groen
en weinig vangst. Wel een prachtige zonsondergang. Stukje verkast met als
resultaat twee steenbolken en een knorhaan. Toen weer terug naar de Zuid
Bevelandse kant in de buurt van het kanaal bij Wemeldinge, waar de rest van de
nacht werd doorgebracht. Weer een paar bolkjes, een zeester, een paar krabben,
twee palingen en twee tongen, waarvan een van 40 cm. Kortom, het hield niet
over, maar dat is de algemene teneur als ik de strand- en de
bootvangstberichten lees. Toen het stilletjes begon te regenen weer
teruggekeerd.

Toch weer genoten, ook vanwege het mooie weer in de avond en
vroeg in de nacht.

Don (Utrecht), Sacco en Aert (Breda) en twee recreanten.Don (Utrecht) en Sacco (Breda)=== Zondag 08 september 2013 ===


halo hier weer een kort berigje van Joop Jansen delta 1034.

zaterdag even naar zeeland gekomen en met heeeel veel goede moet naar de boei o3 gevaren en snel de lijnen in het water.

welnu ik kan het kort houden 3 zeer klijne weitinkjes 2 steenbolkjes 1 maatse schar en heeeeeeeeel veeeeeeel romel van groene zeewier apenhaar en vlinke stukken lijn en touw.

ik hoop waneer ik weer naar zeeland kom tot er dan minder lijn en touw overboord word gegooid, drnk ook eens aan de vogels en zeehondjes en bruinvissen.

groetjes van Joop Jansen delta1034j.jansen delta1034=== Zondag 08 september 2013 ===


hallo vis vrienden hier een bericht van de happy-fisherman

vrijdag wezen makrelen de vangst varieerde van 60 tot 100 stuks

zaterdag niet uitgevaren inverband met windkracht 5 op zee

vandaag een combi trip gedaan we hadden vele soorten vis gul rode poon lipvis zeekarper schar makreel horsmakreel

iedereen weer tevrede naar huis

wij hebben voor vrijdag nog plaats vrij voor wrakvissen en zondag ook

voor inlichtingen kunt u bellen naar 0187493785 of mailen naar www.happy-fisherman.nl

hartelijke groeten

team happy-fisherman piapia=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van HSV-t Zijpe op het programma. Ik had team-maatje Herbert en ook Arjan gevraagd of ze een keer mee gingen. Dus zo gezegd zo gedaan. Zo Rond half negen vlogen er dik 30 onderlijnen van de MS Tertius en MS Helga de Oosterschelde in. Het weer was goed en werd alleen maar beter. Het werd al snel duidelijk dat het sprokkelen werd vandaag voor een visje. Zo her en der kwam er een visje boven. Alleen Cock ging goed van start, na drie draaien, drie vissen. Bij Herbert, Arjan en mij duurde het allemaal wat langer. Bij de rest ook trouwens. Maaral snel ging de telefoon en hoorde we dat er op de Tertius een pijlstaart-rog was gevangen van 42 cm....Geen joekel maar wel hartstikke leuk... Na Het eten zijn we verkast naar wat ondieper water zo'n 20 meter en daar hebben we de rest van de dag uitgevist. Het bleef sprokkelen maar ik heb daar toch nog vijf visjes kunnen vangen wat mijn totaal op 9 vissen bracht en ongeveer 1400 mm op de kaart zette. Ja het waren allemaal kanjers!!!! Winnaar was Cock Klein met 12 vissen en 1.80 meter....Gefeliciteerd Cock!!!! Zelf ben ik vierde geworden, dus het begin is er en niet eens zo heel slecht gestart. Het was een gezellige dag en Herbert en Arjan hebben zich prima vermaakt. Jammer van de magere vangsten. Volgende week het vervolg op van de competitie van Dreischor op??????????? Het parcour van het Noord-Beverlands Kampioenschap. Ik weet hoe het daar moet..............(hopelijk)

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel, HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Eindelijk, 

Na 10 weken was het weer vissen met visclub de Hofstee. Vandag waren we weer present bij Sportvisserlij de Vlije eigenlijk onze vaste spriotvisboot voor 6 van de 8 visdagen per jaar. Het was vandaag een dag die erg mooi zou worden volgens de weers verwachting en het was inderdaad redelijk mooi weer maar minder zon als we verwacht hadden. Eerste stop was bij Wemeldingen maar schipper Geert had vrij snel door dat we maar verder moesten varen. De tweede stop was het Goesse sas en daar zijn we gebleven tot we weer naar huis gingen tot ruim na 15.00. Hoe waren de vangsten? Daar kunnen we kort over zijn het liep niet echt storm maar eigenlijk hadden we allemaal (incl de opstappers) allemaal wel een visje. Nadeel was wel dat bijna alle vis onder de maat was en dus recht het water weer terug in ging. Visjes  van 10to 14 cm moet je zo snel mogenlijk onthaken en weer terug zetten we komen er volgend jaar wel weer om als ze groter zijn. Toch was de winnaar van de dag verrassent . Het verschil met de nummer 2 was maar 1 cm dus het was nek aan nek deze keer. Om ruim boven de meter te komen moeten er veel visjes van 13 cm gevangen worden...... De dag werd verder door gekomen door de soep, tostie;s en de broodjes Schot .....

Het was vandaag zeer druk op het water want het was de 8 uur van de Oosterschelde. Dat betekende dat er heeeel erg veel zeilboten op de Oosterschelde waren en die moesten in 8 uur zo veel mogenlijk afstand varen. Prachtige en zeer luxe zeilboten kwamen soms erg dicht langs de boot waarbij er toch een paar motorboten waren die het nodig vonden om even te laten zien hoe hard ze wel niet kunnen en daarbij best wel flinke golven trokken. Hierbij bleek dat de zeilers toch sosialer waren dan die motorboot vaarders!

Cor en Geert weer bedankt tot ergens half december dan komen we voor de latste keer van dit jaar nog even naar jullie. De volgende twee dagen zijn gereserveerd voor Bruinisse en Zierikzee.Peter=== Zaterdag 07 september 2013 ===


Beste vrienden het weer hier in Spanje in de beurt van Valencia super (zoals bij ons in België?)de visvangst redelijk tot goed koningsmakreel komt eraan bonitos enz de vis is nog wel klein 1kg plus naar midden september moeten de grotere er zijn grtjs vanuit SpanjeMario Wauters=== Zaterdag 07 september 2013 ===


opstap 21 sep  op zaterdag beatrix 2 uit yerzeke  0622476960 kijk op www.beatrix2 groetjes  adnico=== Vrijdag 06 september 2013 ===


Na lange tijd nog eens mee geweest met Franky Destrooper, vanuit Oostende.

Vangstberichten van zijn tongstekken in Oostende zijn al een hele tijd zeer Super geweest.

Dus donderdag 05 september vertrokken om 8u, naar zijn tongstek enkele mijlen buiten de kust van Oostende.

We hebben gevist tot 18u met elke 3 stokken en de eindscore stond 's, avonds op 98 mooie grote tongen.

Een zeer mooi vangst als je weet waar je moet zijn, om deze scheefsmoelen te vangen.Den Trix=== Donderdag 05 september 2013 ===


Dinsdag avond wezen tongvissen bij Domburg.

Vertrokken uit de Neeltje Jans om 8 uur met 3 personen.

Gevist tot de volgende morgen 6.30 uur.

Met 2 andere boten voor het strand van Domburg gelegen.

Een heel rustig zeetje en een aangename nacht met uitstekende visserij.

Wat op viel was dat de tongen vooral op 3 a 4 meter gevangen werden.

Een aantal keren verkast met hoog water maar dat mocht niet helpen.

Veel vuil en veel krabben dichter bij het strand.

Toen toch maar weer op onze oude plek gaan liggen.

Andere boten lagen iets dieper als ons met het verschil dat zij een stuk minder tongen vingen.

Op het einde van de nacht hadden we in totaal 49 maatse tongen.

Veel kleine tong terug gegooid (14), bijvangsten waren schol,schar en bot.

Alles gevangen op verse kweek zagers.

De tongen waren allemaal van het zelfde slag geen enkele grote laptong hebben we gevangen.

Echt een hele leuke nacht gehad met veel gezelligheid en zeer goed vangst.

Gr Arjenarjen=== Donderdag 05 september 2013 ===


vandaag met de nestor weggeweest vanaf den helder,een schitterende dag,iedereen had makreel toch grote verschillen,ik had er 25 dus viel tegen ik had meer gehoopt,er waren ook vissers die veel meer als 50 stuks hadden... heb een grote thaise vriendenkring ,dus zijn gek met vis elke dag,dus kan niet zoveel doen,ik merk ook dat de grote jongens een paternoster hebben met 10 haken,als het bijt hebben ze gelijk een hoop makreel ,terwijl op de boot maar paternosters zijn van 4 haken,dus dat kan je niet bijbenen,hoop dat jullie daar wat aanhebben,,,gr dirkdirk=== Donderdag 05 september 2013 ===


5 september MAKRELEN

Vandaag weer op de markelen wezen vissen. Super goede vangst.

Foto's op de site www.hoekzeehengelsport.com

Wij hebben nog plaats voor vrijdag , heeft u zin om met ons mee te gaan laat het ons weten.

0031(0)187 683232

Alvast bedankt en vangse.

 

gr. Team ValkyrieValkyrie=== Woensdag 04 september 2013 ===


3-09 vandaag terug op eigen bodem gevist na onze visvakantie in Langelang

ikzelf en 2 vrienden die het tongvissen ook onder de knie hebben, zijn we om 11u10 uitgevaren, om 21 uur hebben we de hengels terug opgeborgen

vangst was heel goed een 40-tal van 35 tot 40cm, 65 van 30 tot 35cm en de rest 25 a 30 cm, we hadden een totaal van 159 tongen

heel mooie dag en veel plezier gehad + heel mooi weer  

 debootvisser sea gull=== Dinsdag 03 september 2013 ===


extra tongavond ingelast voor as vrijdag avond geven mooi weer af , hebben nog een paar plaatsen vrij. voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567, groet rene de back, schipper van the pirate 2.rene de back=== Dinsdag 03 september 2013 ===


Makreel is super.

Vandaag een tocht ondernomen op de makreel. Aardig weertje en een super vangst.

Donderdag ondernemen we weer een tocht en we hebben nog plaatsen vrij. Foto's geplaatst op www.hoekzeehengelsport.com

gr. EefValkyrie=== Dinsdag 03 september 2013 ===


de beste vang maand voor de baars is begonnen en er zijn nog plaatsen beschikbaar voor doordeweeks en in het weekend.

 

www.kayak-vissen.nlpeter=== Maandag 02 september 2013 ===


Kijk, dat is nou leuk. Wiesje is dan wel niet de allergrootste haaienmepboot van zuidwest Nederland maar er hebben er van de zomer toch een behoorlijk aantal het dek van onze vismasjien gezien. Dan is het extra leuk dat je van Niels Brevé van Sportvisserij Nederland een terugmelding krijgt. Wim die aan boord van een flyshooter vaart wist nummer 2261 op de foto te zetten en aan te melden bij Sportvisserij Nederland. Onze gladde vriend kwam ten zuiden van de Westpit in het net. Geen hengelvangst maar toch wel heel leuk. Vinden wij tenminste......Hank Perree=== Maandag 02 september 2013 ===


Gisteren 1 september, een dagje genoten tijdens het vissen op de Oosterschelde met Beatrix II met Ad de Schipper en zijn bar- en keukenhulp Gaby.

De visserij was net even wat minder, ondanks het gunstige tij dat we hadden. Het heeft waarschijnlijk te maken dat de zomervisserij zo'n beetje aan het omschakelen is naar de wintervisserij. Toch werden er nog zo'n kleine 100 vissen gevangen aan boord, met name steenbolkjes, enkel platvissen, een verdwaalde makreel en bovendien ook nog een gulletje.

Het is nu al weer uitkijken naar de volgende trip, de eerste zondag van oktober, hopelijk dat de vangsten dan weer wat beter zijn. Aan het schip, de schipper en de accommodatie zal het in elk geval niet liggen! Namens leden Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem).

Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem)=== Maandag 02 september 2013 ===


hoi ,donderdag avond opnieuw op tong wezen vissen,dit voor vijfde maal .rustige avond en geankerd vr de hoge duin op ongeveer 7m bij hoog water.heel de nacht door gevist en niet moeten verkassen,de zandspuiter heeft zijn werk gedaan,we hadden 30 tongen en een torbotje,zit terug inzee,4botten.hoop deze week ng eens te proberen.

Grt ericHerremans eric=== Maandag 02 september 2013 ===


dinsdag 3 september van 16:00 tot 20:00 nog 1 plaats beschikbaar

donderdag 5 september van 17:00 tot 21:00 nog 2 plaatsen beschikbaar

vrijdag 6 september van 17:30 tot 21:30 nog 1 plaats beschikbaar

in het weekend zijn ook nog wat plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij.

 

www.kayak-vissen.nlpeter=== Zondag 01 september 2013 ===


 

www.kayak-vissen.nlpeter=== Zondag 01 september 2013 ===


voor as woensdagavond  hebben we nog een aantal plaatsen vrij voor het tong vissen. voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 vol = vol groet rene de back, schipper van the pirate 2rene de back=== Zondag 01 september 2013 ===


Beste Zeevislanders,

Voor a.s. 3 september hebben wij plaats voor een markelen tocht. Als u zin heeft om een dagje mee te gaan.

Laat het ons weten. Voor contact gegevens zie www.hoekzeehengelsport.com

Team ValkyrieValkyrie=== Zondag 01 september 2013 ===


Wrak/Makreelvissen

Voor 27 aug.een visserij geboekt op de Zee Arend. Na aankomst v/d schipper werd het ponton verlicht super.Nadat de laatste visser aan boord was,los gooien schutten,en om 6h10 gas open , op naar het eerste wrak.Voor dat we vertrokken hield John eerst een briefing over de bag limit , maatse vis en de verwachtingen van de visdag.

Er kon op de wrakken op makreel en gul gevist worden. Mijn broer en ik kozen voor de gul,terwijl de overige 10 duidelijk kozen voor makreel..De makreelmannen vingen regelmatig hun visje,maar ze waren aan de kleine kant,Isi en ik kregen de eerste twee uur geen vis boven water.

Op fzeker moment ,a verkassen lieten de makrelen wat na,maar bij ons was er leven, we hadden constant beet v/d steenbolken,en vingen ook regelmatig een gulletje.

Na een volgende verkas bleven de steenbolken onze haken leeg vreten,onderwijl liet Isi ook een makreelonderlijn zakken en jawel hoor 3 haken 3makrelen, we hadden er al 2+1 horsmakreel genoeg voor mijn broer om deze in het zuur op te leggen.De meeste vissen met een 5 of 6 haakspaternoster wat een hele toestand is, woj vroeger (30 jaar geleden) met 3 haakjes en dat ging vlot.

Het voorlaatste wrak heeft ons op 3 driften 6 onderlijnen gekost en onze buurman ook.We vissen met loodbreeklijntjes en verspelen zodoende minder onderlijnen,lood weg , nieuw breeklijntje,lood eraan en vissen maar.

De wrakken zijn weer zwaarder geworden: we verspeelden 15X400gr. lood,waaronder 6 volledige onderlijnen. Als aas waren de wrakbewonersniet tuk op kunstaas, maar prefereerden duidelijk voor meshelften(ensis ensis ) en in mondere mate de leegloper. We werkten 2 kilo ensis en 900 gram pieren weg. 

Er kwam een grote verscheidenheid aan vis binnen : pollak, gul, wijting, makreel, horsmakreel, rode poon, kleine pieterman, steenbolk.Voor ons beiden was de laatste wrakkentocht geeindigd op 0 gul, dat kon dus alleen beyer.

We vingen: 10 gullen de grootste 60cm. , 17 steenbolken, 5 makrelen, 1 horsmakreel.

We hebben een mooie visdag gehad,alkohol vrije boot, zonnig en de voorspelde NO 4 kwam niet door

John bedankt voor het zoeken en de medevissers iedere keer toch van een ander pluimage.

Lanaken 01/09/2013  Alain Tulleneers

      

     Alain Tulleneers=== Zondag 01 september 2013 ===


Hallo Zee vissers.

Op Zaterdag 31 Aug; vroeg uit de veren om, met de grootste sportvisboot van Zeeland uit varen en, de schar op te zoeken. Redelijk weer, wind N.W. 5 dood tij, dus weinig last v/d stroom. Na een uurtje varen, op de stek, waar meestal de scharren zich bevinden. En de kapitein weet dat als geen betere. Echter, de schar, laat zich (nog) niet vangen. We zijn gewoon te vroeg!! En, de natuur is in alle opzichten enige weken verlaat!!We hebben twee stekken bezocht tot vlak onder de kust, waar de Neeltje jans wat in rustiger water lag en hun opvarenden hun maag wat tot rust kwam!! Ook deze stek, zonder veel succes. Hebben wel v/d natuur genoten en onszelf geprezen, dat wij als Zeeuwen, in een prachtige Provincie wonen. We hebben een aangenaam aanbod v/d firma Bouwman gekregen, die ons prikkelde, om over enige weken nog eens te proberen op de schar! Met dank aan schip en, bemanning v/d Neeltje Jans!! Weer veilig thuis.

Groeten v Brommie. brommie=== Zondag 01 september 2013 ===


Normaal gesproken vis ik alleen vanaf de kant, maar een uitnodiging van vriend Bram om zaterdag met zijn kajuitboot de wateren bij het Goese Sas te bevissen, kon ik toch niet afslaan? Zeker niet omdat hij meldde dat hij daar vorige week 6 zeebaarzen had gevangen. Dus vrijdag me een driedubbele hernia gestoken, ik had een emmer vol steekzagers en prachtige pieren, daar kon het niet aan liggen. Om 13.00 uur vertrokken uit Wemeldinge. Een fikse wind produceerde fikse golven. We ploegden er probleemloos doorheen. De kant/landbenen hielden het, mijn zoon van zeven vond alles prachtig, het weer was verder prima, kortom op naar de zeebaarzen. Tot het moment van ankeren verliep alles oke, het ankeren zelf was het allesbeslissende keerpunt: de boot lag te tollen en te draaien op de wind, stroming en golven, en dat samenspel vooroorzaakte bij deze landrot een klassiek en urgent geval van zeeziekte. Mentaal en fysiek tot niets meer in staat ben ik maar gaan liggen en heb me laten terug transporteren naar de oever. Zout water is goed genoeg om in te vissen, maar ik doe het voortaan wel vanaf de kant! Groeten,De bottenkoning