Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van september 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 30 september 2014 ===


van daag met de wiesje de schar belaagd was be hoorlijk hobbelig s'morgens later op de dag heerlijk weer en een mooie klus schar en een haaitje gevangen wat wil een mens nu nog meer

hank bedankt voor de fijne dag en tot de volgende keer.ton=== Dinsdag 30 september 2014 ===


Hallo,

Gisteren hadden we met een vrienden de MS Shakespeare van Werner geboekt. Nadat begin september al berichten kwamen over beperkte scharvangsten, wilden we dit wel eens uittesten, en bovendien was er prachtig weer voorspeld, wat gisteren ook werkelijkheid bleek.

Afgesproken op het gebruikelijke uur, dachten we snel naar buiten te kunnen, maar de start was niet zoals verhoopt. Allereerst was er een zeilregata op de Oosterschelde, waardoor de Marina-haven en omgeving volliepen met trailers, mobilhomes en zeilboten (met de nodieg parkeerproblemen tot gevolg), en vervolgens vernamen we bij aankomst aan de roompotsluis dat er 'een technisch' defect was, voor 'onbepaalde duur'. Dan maar een paar honderd meter teruggevaren en, zoals nog een aantal visbootjes deden, geankerd op de Oosterschelde voor de kering.

Dat bleek zeker geen succes. Er werd een pak vis gevangen, doch van het soort wijting en steenbolk waarvan er een stuk of 15 in een meter passen. De beet en vraatzucht van die beesten was zo erg, dat zelfs een haakmaat 1/0 in een mum van tijd werd verzwolgen. Dit kostte bakken aas, en al vlug gingen een aantal hengels terug in de steun, te wachten op die verdomde sluisdeur...

Om 10.15 uur kwam dan het vreugdevolle bericht over de marinofoon : het technisch probleem leek verholpen en de sluisdiensten gingen een testversassing doen. Voor ons teken genoeg om alle hengels binnen te halen, het anker te lichten, en op kruissnelheid naar de sluis te varen.

Daar aangekomen waren we dus niet alleen. Nog nooit zoveel boten aan de sluis zien wachten, manouvreren en 'parkeren' tot de sluis nogvol zat. Tegen 10.45 uur konden we dan eindelijk voorbij Frituur De Helling varen, op naar de ZBJ boei, toch bijna een uurtje varen.

Onze scharrentocht kon dus aanvangen, maar het was bijna middag. Gezien we onderweg tijd voldoende hadden, werden alle hengels beaasd, een pintje gedronken, en de Shakespeare lag nog niet stil, of de eerste onderlijnen gingen het water in. Vanaf dat moment was het feest : de ene aanbeet na de andere, vaak serieuze aanbeten, en al vlug kwamen de eerste scharren, wat grotere wijting (alhoewel nog niet het formaat dat we hoopten), hier en daar een schol en een aantal botten naar boven.

Dit feest hield zowat de hele namiddag aan. Onze gebruikelijke competitieve ingesteldheid werd prompt vergeten, zodat we zelfs niet weten wie er nu 'het meeste' maatse vis had. In Nederland staat geen maat op de schar, maar 23 cm vonden we een aanvaardbare maat om mee te nemen, al de rest, en  dat waren ook nog behoorlijke aantallen, ging terug overboord. Ook zo voor het merendeel van de wijting en steenbolk, die vaak flirtte met de minimummaat.

Ondertussen kregen we wat voorspeld of afgesproken was : een berg vis, een héle leuke dag met veel lol, nu en dan een pintje, tegen de middag een echte 'Hasselt Koffie' met slagroom en de enige echte 'Hasseltse speculaas van een topbakker. Chefkok Tim deed er nog een zalige appelcake bovenop. Hij had zelfs een (naar verluid) heerlijke verse soep bij, maar er werd helaas geen tijd gemaakt om deze op te warmen.

Onze nieuwigheid sinds kort, een streekbiertje als aperitief, was ditmaal een blonde Affligem, en in het zalige najaarszonnetje, met een T-shirt-temperatuur van zo'n 23 graden, en een biljartvlak zeetje werd ook dit best gesmaakt. De schipper liet dit alles vergezellen met heerlijke kaasblokjes en schijfjes 'rose worst' (cervola voor de Belgen).

Om 16 uur was ons aas volledig op, en werd zelfs het laatste pak stinkende pieren van een dag eerder tot op de laatste snotbel opgevist. Tijd om in te pakken, want de magen riepen om verse kibling. Tijdens het terugvaren namen Brian en Johan het initiatief om alle vis (en dat was een volle 20 liter emmer) te gutten, Peter en Tim kuisten vlug de boot, Glen zorgde voor de sfeerbeelden. Werner.... op automatische piloot en op kruissnelheid naar de roompot, keek en zag dat het goed was.

Traditioneel werd de dag afgesloten met een kibling/frietje in De Helling. Om 19.30 uur stak het materiaal in de auto's en kon de vermoeiende terugrit, voor sommigen wat verder, aanvatten.

Een superdag. We hebben niet exact geteld want dat was niet te doen, maar er gingen naar schatting toch zo'n 150 scharren en 40 à 50 wijtingen mee in de frigoboxen. Eindconclusie : als die scharren en wijtingen nu eens allemaal een centimeter of 5 groter waren, kwamen we koelruimte in de vriezer te kort!Peter=== Maandag 29 september 2014 ===


beste zeevissers door een fout van mij is de boot woensdag vrij gekomen,en doordat wij nog steeds makrelen kunnen vangen gaan wij woensdag nog maar een dagje op de makreel,vandaag zijn wij ook op de makreel,

wij hebben woesdag 1 okt nog 10 plaatsen vrij op de boot ,weer ziet er goed uit,

gr eef

http://www.hoekzeehengelsport.com eef hoek=== Maandag 29 september 2014 ===


Zaterdag 27/09 was er onze eerste najaarswedstrijd van de pannevissers. Dit is een bloeiende visclub in de panne. Wij vertrekken daar met onze kleine bootjes vanop het strand. De club heeft 3 tractors ter beschikking om iedereen in zee te steken. Het was LW rond 10u en HW rond 15u30. Normaal gezien vissen wij altijd van 9u tot 15u. Nu stak de dikke mist in de ochtend daar wel een stokje voor. Het was wachten en wachten tot de mist uiteindelijk wat opgetrokken was.

Gelukkig had de club voor iedereen een croissant of boterkoek met verse koffie voorzien(zoals altijd). Voor sommigen mocht het al iets 'straffer' in de koffie... Uiteindelijk konden we iets voor elf in groep vertrekken naar de trapegeer. We hebben dan gevist tot 16u. Wij moesten in het begin de vis toch wat zoeken. Veel ondermaatse wijting en schar, postzegelformaat. Heel af en toe een maatse. Na een uurtje hebben we ons verlegd. Iets ondieper en daar vangden we met regelmaat een maatse bot.

De tij begon toen al wel aardig te minderen, net als de vangst weer. Bij het aanzetten van de vloed kwam ook daar de ondermaatse vis weer boven. Hebben ons dan nog ondieper gelegd, op de rug van de zandbank. Daar terug een paar mooie botten en mijn vismaat 2 grote tongen. Bij terugkomst op het strand was het een drukte van jewelste met het mooie weer. Al die toeristen die eens komen kijken naar de vangsten. Uiteindelijk waren we 5de met een goeie 15kg vis en 62 stuks. Vooral bot dus, met een paar maatse scharren en een 4tal pladijzen en die 2 tongen.

Op naar de volgende wedstrijd binnen 4 weken. Hopelijk zijn de weergoden ons dan opnieuw gunstig gezind.Wim=== Zondag 28 september 2014 ===


Gisteren ochtend 27 september zijn we om 04:00 uur 's ochtends vanuit Tilburg richting Neeltje Jans gereden, om daar om 06:00 met de ms Neeltje Jans weer eens een dagje te gaan wrakvissen. De dag begon niet echt top, hele dichte mist met een zicht van maximaal 50 meter, levensgevaarlijk! Eenmaal aangekomen stond de boot al helemaal vol en klaar voor vertrek. De laatste namen werden omgeroepen tijdens het uitladen van de auto, en bij het horen van mijn naam schreeuwde ik gauw terug. Volgens de "deckhand" waren de vangsten slecht en hij had er dan ook geen woorden meer voor over. Na een ruime 3,5 uur varen aangekomen boven het eerste wrak, en vrijwel direct begonnen we te vangen!

Snel en hoopvol takelen waarna het elke keer om een forse steenbolk ging en op het eerste wrak helaas geen gul. Na een uurtje een ander wrak aangedaan op een paar minuten varen van het eerste. Wederom een hoop steenbolk, wijting, horsmakreel en een fikse gewone makreel. Maar we waren toch echt voor de gul zo vroeg op gestaan! rnOp het derde wrak kwamen ze dan alsnog omhoog, welliswaar niet in grote getalen maar gul desalnietemin. Onze buurman takelde een heuze kabeljauw naar boven van een dikke 60 cm en lekker vet, maar bij ons bleef het bij steenbolk en wijting. Uiteindelijk vingen we dan toch 2 gulletjes van 30 en 40 cm, waarna het vangen plots stopte.

Om toch iedereen van een visje te voorzien besloot de beste schipper nog 1 laatste wrak aan te doen voor de terugreis.rnDit laatste wrak zat stampesvol met...... Je raad het al! Steenbolk. Echter vaak te klein om te kunnen haken dus we zijn al gauw omgedraaid en vol vermogen terug naar de wal gevaren. Het was een toffe dag ondanks de vangst, van de winter nog maar eens proberen en plannen maken voor een volgende Noorwegen trip!

Groetjes en vang ze!Jochem=== Zondag 28 september 2014 ===


Hierbij de foto's die bij het vorige bericht horen.JORON=== Zondag 28 september 2014 ===


Afgelopen zaterdag stond de laatste kleine botenwedstrijd van dit jaar op het programma van de AFSC.
Wij waren met onze 'JORON' ook van de partij. Geen zuchtje wind, zachte temperaturen, enkel de mist kon de spelbreker
worden voor de keuze van de stek. Zijn rond 08:30 uitgevaren bij Neeltje Jans. Het zicht was met momenten heel beperkt.
Hebben geankerd net buiten de haven. Zagen de Aisling liggen en dachten om toch maar in de buurt te blijven van andere boten
met die mist. Al heel snel kregen we beet. De eerste scharren melden zich aan. De meesten waren van het kleinere formaat.

Na nog geen half uur kregen we een pracht van een aanbeet.  We haden onmiddellijk door dat het om een haaitje ging.
Het blijft toch een mooie sport en een pracht van een dier. Deze dame of heer ging ook heel snel terug in het water.
Na 1,5 uur hebben we toch maar besloten om het wat verder te proberen. De mist trok geleidelijk weg, toch maar voorzichtig
gevaren. Waren het westgat voorbij en waren bijna aan onze stek. Na een 45 min. konden we het anker laten zakken.
Op dat moment merkten we op dat de motor een vreemd geluid maakte. Al snel bleek dat we niet meer konden starten.
Batterijen waren in orde. Na wat zaken nagekeken te hebben, leek de startmotor het probleem.
We besloten te blijven vissen tot 1 uur en dan contact te nemen met de kustwacht op kanaal 16.
We werden wat later opgeroepen door de knrm, de Koopmansdank zou ons komen ophalen.
We hebben op 2 uur tijd een 60-tal mooie scharren gevangen en 2 botten.  
De omstandigheden dwongen ons vroegtijdig te stoppen.
Rond 13:30 was de reddingsboot ter plaatse. Supervriendelijke mensen aan boort.
Er kwam onmiddellijk iemand meekijken naar de motor, maar snel bleek dat ze ons op de sleep moesten nemen.
Onvoorstelbaar wat een prachtige boot die Koopmansdank is. We begonnen te varen tegen 50 km/h, daarna een kruissnelheid van 40.
We waren dan ook gauw bij Neeltje Jans.  
We konden niet anders dan deze mensen te bedanken en gaven hen een mooie portie vis,
wat ze erg op prijs stelde! Jammer dat deze prachtige dag zo moest eindigen, maar de crew van 'JORON' dankt nogmaals de
deze reddingsbrigade. We hebben dan ook onmiddellijk besloten om de Knrm vanaf heden te steunen.

Alarmnummer voor
incidenten op het water:
Kustwachtcentrum
Marifoon Noodkanaal VHF #16
(wordt 24/7 uitgeluisterd)
of
telefoon 0900 0111

gr,
JORON team


JORON=== Zondag 28 september 2014 ===


 as vrijdag wil ik weer een opstapdag organiseren,u kunt van alle soorten vis verwachten. afgelopen dagen super dagen beleefd. wilt u uw geluk beproeven? dan bent u van harte welkom op the pirate 2, ze geven overigens ook nog schitterend weer af ook de komende week. we komen nog met wat verslagjes op zeevisland van wat wij de afgelopen dagen allemaal meegemaakt hebben, een primeur geweldig gewoon.. dat allemaal op een later tijdstip. 

groeten rene de back, schipper van the pirate 2.

voor inlichtingen 0031[0]651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl of kijk op www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zondag 28 september 2014 ===


Gisteren 27 september hadden wij samen met de jongens van zeevisgroep achterhoek de big marlin van Dre vriends afgehuurd.

Om 05:45 lagen wij in de sluis om uit te varen met de bedoeling om een aantal wrakken te ontdoen van hun bewoners.

We hebben een heerlijk dagje gehad met weinig wind en een strak zeetje ( het leek wel zoet water volgens dekknecht Hans )

We waren met 12 man de vangsten bestonden uit ongeveer 40 a 50 gulletjes waarvan 3 hele mooie gevangen door Ben en Ivan,

verders nog 4 rode ponen waarvan een hele mooie van 40 cm gevangen door Danny,een paar makrelen en weiting en een heleboel steenbolken.

Dre en Hans bedankt voor jullie goede service en deze gezellige dag.

Mvg Erwin

Hsv de rietvoorn ( zeevisgroep achterhoek ) Doetinchemerwin bischoff=== Zaterdag 27 september 2014 ===


Eindelijk is de vis er een week 14d later dan normaal vandaag een vrij hobbelig zeetje de laatste 2-3D een beetje minder weer wind onweer en alles erbij daarom is de vis er het water was nog altijd 27gr .Dus vandaag koningsmakreel witte tonijn trollend mat pluggen van 12cm de grote viel nog wat tegen maar het is wel mooie sport grtjs vanuit SpanjeWauters mario=== Zaterdag 27 september 2014 ===


Penn IJsland Festival 2014

Grootste kabeljauw 29,98 kg !

Lees het hele verslag en bekijk de 80 foto's en het onderwaterfilmpje op 48m diepte.

http://cordestravel.nl/penn-ijsland-festival-2014-raffie/ Raffie=== Donderdag 25 september 2014 ===


Werelddag 

Morgen en vrijdag gaan we noodgedwongen door het weer toch met een groep moedigen wat dichter bij proberen. Het weer kén net en ze willen allemaal graag dus we hebben weer een korter vaartje voor de boeg. Als het half zo goed is als op dinsdag teken ik er onmiddellijk voor. 

Wat daar gisteren aan de hand was tegen de Akkaertbank weet ik niet precies maar zeker voor de tijd van het jaar (wat nou ; tijd van het jaar? Zo moet het altijd zijn.) was het gewoon RETEGOED!!! Gruwelijk saai om met onze prinses 2 uur in de bus te zitten maar de beloning was er dan ook naar. 

Anker erin en al na enkele minuten was het bal. Grove schar met doubletten en tripletten. Ook Jan, Rob en Marc uit de omgeving van Eindhoven en Willem en Geert konden het met 1 leenhengeltje niet bijhouden. Richard die met Arjen mee was en ook Axel tuigden niet eens een tweede hengel op. Carl stopte na een half uur met tellen en viste lustig door. 

Speciaal compliment voor vader Jan (82 jaar!!!!) die met een “piepklein” beetje hulp van Arian zijn zoons het snot voor de ogen viste. 

Iedereen zeer ruim voldoende schar van een prima maat, fotogenieke schollen passeerden de revue en er kwamen zelfs wat tongen boven. Wijting zit net tegen de maat aan. 

Gelegenheids “Deckhands” Arian en Klaas pikten op zijn zachtst gezegd ook hun graantje mee en na het overkomen van wat Neptunusgriep-perikelen was iedereen blij. 

Na de middag werd het met een flinke Zuidwest 4 daar toch wat hobbelig dus geen mens vond het erg dat we om half vier de terugreis aanvaardden. 

Ik hoop van ganser harte dat ze nu in een keer doorstoten naar wat financieel interessantere afstanden en dat weet eenieder binnenkort want zoals gezegd zijn morgen en overmorgen de zeer dichtbije gronden rondom de Nollenplaat aan de beurt. 

Heren matrozen; bedankt en Wiesje houd U op de hoogte. 

Hank Perrée / Sportvisserij Wiesje Hank Perrée=== Donderdag 25 september 2014 ===


hallo vissers

een klein berichtje van de happy-fisherman

na een onderhouts beurt van de happy-fisherman zijn we er weer helemaal klaar voor om op zee te gaan vissen

zoals het er nu naar uitziet word het vanaf zaterdag weer rustig weer dit weekend zijn wij al vol maar

voor 2 oktober hebben wij nog plaats voor ankervissen 50 euro p.p incl 1 portie pieren

op 4 oktober staat wrakvissen wil u een andere data kijk op onze side www.happy-fisherman.nl

u kan natuurlijk ook altijd bellen met 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fisherman pia

 pia=== Donderdag 25 september 2014 ===


Gratis varen!!

Na een moeizame zomer lijken de vangsten aan te trekken op de Oosterschelde. De eerste scharren worden weer gevangen, ook de zeebaars,  steenbolk en wijting (nog wel veel kleintjes) is goed aanwezig. Kijk op onze facebook pagina 't Zeepiertje en like onze actie.

U maakt dan kans op een gratis dag varen.

Antoine

't Zeepiertje

http://www.zeepiertje.nl Antoine=== Maandag 22 september 2014 ===


Zeebaarstijd!!!!

Vorige week konden we al een behoorlijke melding van zeebaars maken, maar het lijkt erop dat het goed is losgebarsten. Er worden scholen baars gezien, die we in lange tijd niet gezien hebben. Diverse van onze klanten, die gericht op baars vissen, hebben al vele kilo's gevangen. De zeebaars wordt voornamelijk op de shad gevangen. Mocht u zin hebben om het te proberen? Wacht dan niet te lang, de tijd dat de baars zich volvreet is meestal niet zo lang. Kijk op onze site voor de foto's van afgelopen vrijdag. www.bootvissen.nl 

Gr. Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Maandag 22 september 2014 ===


Nog een verlaat vangstbericht van 16 september jl.

Vanuit Scheveningen met Lex en Corneel naar de wrakken geweest. Eerste wrak zat vol makreel en horsmakreel, maar daar kwamen we niet voor, we wilden gul.

Daarom verder naar de bruine banken, maar de grote aantallen waren er niet. Wel veel voorzichtige bijters en heel veel steenbolken en wat grotere wijting.

Toch een leuke dag gehad en wellicht gaan we in oktober een keer gewoon op de scharren, ook leuk!Willem de Wit=== Maandag 22 september 2014 ===


HSV De Pieterman start tweede seizoenshelft vanaf de Bergse Diepsluis

 

Na het zomerreces hebben de vissers van HSV de Pieterman, de spullen weer opgepoetst en nieuwe onderlijnen geknoopt, ten einde het matige eerste half jaar te vergeten. Vanaf de Bergse Diepsluis vertrok de Eendracht 2 van schipper Henk Bakker naar Gorishoek. De schipper had in de afgelopen dagen, met goed resultaat, al proef gevist. Er ligt daar een diepe put en daar heeft zich een grote populatie met steenbolken verzameld.  

Dat bleek al snel nadat de Eendracht 2 voor anker ging. Binnen een mum van tijd waren de eerste aanbeten te zien en werden de eerste steenbolken gevangen. De beten werden steeds wat feller toen de vloedstroom erin kwam en ook de vangsten liepen hier parallel aan, hoewel er ook nogal eens een beet werd gemist.

Vooral op het achterschip werden er veel vissen gevangen. Vrijwel allemaal steenbolken, maar toch slaagde Dhr. Spapen er ook nog in een leuke gul van 36 cm te vangen. Wat de grootste vis van de dag bleek. Vooral dhr.Hanser , Vroegop en Wolvekamp vingen veel vis en al snel bleek dat de dagzege naar één van hen zou gaan.

Uiteindelijk wist Wolvekamp met ruim 160 vissen  de eerste prijs te pakken. Dat deed hij met bijna 50 vissen meer dan de nummer twee, dhr. Hanser. Ondanks een eindsprint van dhr. Vroegop wist hij niet verder te komen dan plaats drie. Ook de andere leden van de Pieterman hadden veel vis. Totaal werd er meer dan 250 meter vis gevangen!

 

1          C.D.C Wolvekamp        27,17 meter

2          A.J Hanser                   19,47 meter

3          J.C Vroegop                17,84 meter

4          H.Bosman                    15,84 meter

5          P.J. Stokkers               15,27 meter

6          A.Spapen                    14,99 meter

7          A.van Dijk                    11,54 meter

8          H. ’t Hart                      11.41 meter

9          L.Spapen                     10,81 meter

10        J.de Groen                   9,51 meterHSV de Pieterman=== Zondag 21 september 2014 ===


Gisteren van 6 uur 's avond tot 1 uur 's nachts bij de hoge duin gelegen kan heel kort zijn over de vangst 1klein tongetje op 7 meter water gelegen zou de tong vertrokken zijn .?Jef=== Zondag 21 september 2014 ===


Tevreden. 

We zijn met onze nieuwe Wiesje alweer een paar keer vertrokken vanuit Vlissingen. Zeer hartelijk ontvangen door de mensen van watersportvereniging De Schelde die ook allemaal de moeite namen om eventjes naar de nieuwe boot te komen kijken. 

Nou maakt het op het moment niet zo verschrikkelijk veel uit waar je vandaan vertrekt want er moet in ieder geval een takke-eind gevaren worden om de opvarenden van een bakkertje vis te voorzien. Dus krijgt de bemanning de keus ; wat dichterbij en dan dus wat langer vissen maar nog niet zo denderende visserij, of verder varen en dus iets korter vissen met meer kans op een visje. Het is per slot van rekening pas september dus het goede moet nog komen. 

Van de week 2 keer naar de ZBJ en 1 keer Akkaertbank. Bij de ZBJ viel het op dat het met de aantallen wel snor zat maar dat het formaat in vergelijking met 2 weken geleden wat terugloopt. De Akkaertbank bracht grotere vis met redelijke aantallen. Zeker voor de tijd van het jaar goed zat. 

Toch is er een dag die ik er graag uit wil lichten omdat het een bijzonder gezelschap betrof. Een van de matrozen die al vaak op Wiesje te zien is geweest wilde heel graag nog een keertje vissen. Er zijn van die momenten dat je denkt ; tja, dat is toch niets bijzonders maar deze keer was dat dus wel. 

Op uitdrukkelijk verzoek met een eigen gezelschap omdat er het risico bestond dat we vroeger terug moesten. Uiteindelijk monsterden Nol, Ger, Toon, Karel , Jan, Theo, Rien, Harry en Anne aan. Allemaal er op uit om er voor Rien in ieder geval een plezierige visdag van te maken. Er hadden mensen speciaal een vrije dag genomen bij hun baas en er waren bazen die speciaal voor deze dag hun bedrijf maar het bedrijf gelaten hadden. 

De vaart er naar toe was al erg leuk omdat we van Vlissingen tot Westkapelle vlak langs het strand voeren en daar door Rien werden getracteerd op allerlei verhalen van vroeger over de belevenissen aldaar. Reuzenbaarzen en gigagullen passeerden de revue, huisjes op het strand en nog veel meer. 

Toch bleek al die angst over gezondheidsperikelen van tevoren voor niets want het werd een perfecte dag. De wind werkte mee want heel de dag was het niet meer als windkracht 2 uit veranderlijke richtingen en er stonden mensen op een gegeven moment in hun blote bast. De visserij was zoals gezegd goed zat. Vis genoeg maar het was een beetje purken om de mooie scharren ertussenuit te halen. 

Dat lukte uiteindelijk naar ieders tevredenheid maar eigenlijk ging het daar niet om. Rien had een topdag en dat was het belangrijkste. 

Want wat is nou eigenlijk “tevreden”? Je kunt tevreden zijn met 6 vissen, je kunt tevreden zijn met 34 vissen en je kunt tevreden zijn met 108 vissen. Het gaat om de beleving als geheel en die was op Rien zijn dag in ieder geval super. Bijgaand een fotootje van maart jongstleden.

Sluiten we af met een gevleugelde uitspraak van Rien als hij beet heeft en te lang naar de zin van de schipper wacht met ophalen; 

“Rustig maar aan jochie, zolang hij in het water zit groeit ie nog!” 

Hank Perrée / Sportvisserij WiesjeHank Perrée=== Zondag 21 september 2014 ===


Geen vangstbericht maar een terugvangstbericht. 

Later nog een bericht over de wederwaardigheden van onze Wies van afgelopen week maar eerst een leuk tussendoortje. 

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Sportvisserij Nederland al enige jaren in navolging van onze buren aan de andere kant van de Noordzee bezig met een migratie-onderzoek van de steeds meer voorkomende gladde haai. Dit onderzoek, Shark-A-Tag genoemd, valt of staat met de bereidwilligheid van vangers de haai te taggen en weer vrij te laten maar zeker ook de terugmelding van de haai met het merkje in zijn vin. 
En laten er nou binnen 6 weken twee, op Wiesje gevangen haaien, teruggemeld worden. En laten die nou ook vorig jaar in juli in dezelfde week gevangen zijn. Is dé nou leutig of nie?? 

Hieronder de flashbacks van die week en de terugmeldingen van de afgelopen weken. 

In het begin van die bewuste week in juli (de 21e om precies te zijn) wist Thijs Bekkers een jongedame van 57 centimeter te strikken die versierd werd met merkje nummer 2132 (foto links) en op de 26e juli ving Arjan Stelwage (foto rechts) een jongeheer van 51 centimeter die getooid met merkje nummer 2503 zijn weg vervolgde. 

De haai van Arjan was minder fortuinlijk want de terugmelding kwam van een Belgische visafslag en die zal zijn verdere weg dus wel niet in blakende gezondheid doorgebracht hebben. Wel was onze muneer in 419 dagen ondertussen doorgegroeid naar 1156 grammen. 
De haai van Thijs was een beter lot beschoren. Zie hiervoor het verslag van Nico Opdebeeck wat ik 1 op 1 overgenomen heb. 

“Hallo allemaal, 

Op 25 juli heb ik nog eens een keertje een poging gedaan om een ruwe haai in ons kustwater te vangen. Aan de gele boeienlijn aan Neeltje Jans was het de ‘place to be’ en samen met Kevin ankerden we op meer dan 25 meter diepte aan boei DAM7. 
We hadden als aas: makreel, bleuys, inktvis en zagers bij ons. Een netje met rubby-dubby aan het anker gedaan en we konden eraan beginnen. We zijn heel de dag druk bezig geweest. Regelmatig nieuw en vers aas aan de haken gedaan om zo een goed geurspoor te ontwikkelen om de zo begeerde ruwe haaien te lokken. Op heel de dag wel wat beten gekregen en hebben we uiteindelijk wel wat toonhaaien kunnen vangen. De ruwe haai schitterde echter weer door afwezigheid. De queeste duurt dus voort. 

Bijzonder was wel dat ik een gemerkt haaitje ving. Haai-nummer 2132 en deze was 70 cm lang. Ik ving dit vrouwtje op een wapperlijn met een hele inktvis als aas, bevestigd op een pennel-montage van 2 stuks 3/0 haken. 
Deze haai heb ik aangemeld bij Sportvisserij Nederland en was wel heel benieuwd wie de vorige vanger was. Na melding op de site kreeg ik onderstaand antwoord: 

Dag Nico, 

Dit is wel een hele leuke terug-melding omdat het haaitje een jaar later bijna op dezelfde plek is terug gevangen door een sportvisser. 
Haaitje 2132 werd gemerkt door schipper Hank Perree van de Wiesje op 21-jul-13, destijds een vrouwtje van 57 cm. Het haaitje werd gevangen door sportvisser Thijs Bekkers op het Steendiep. 
Vermoedelijk heeft het beestje in een jaar tijd een lange afstand gezwommen, richting Bretagne en terug, maar zeker weten doe ik dat niet. Het is wel het patroon dat de andere haaitjes laten zien. 

Wij belonen terug-meldingen met T-shirts van Sharkatag (maten M t/m XXXL), of naar keuze 35 euro. Zou je willen aangeven wat je het liefst hebt en dan adres of bankgegevens willen mailen? 
Hartelijk bedankt voor de melding en blijf alsjeblieft zo doorgaan met haaitjes vangen. Mocht je nog iets anders willen weten? Bel of mail maar! 

Met vriendelijke groeten, 

Niels Brevé, Sportvisserij Nederland 

Eigenlijk is het ongelooflijk hoe ver die haai rond gezworven heeft om dan een jaartje later in onze voordelta terug te keren. Mag ik ook Hank en Thijs even persoonlijk bedanken om haar een jaartje geleden terug te zetten zodat ik ook van deze mooie sportvis heb kunnen genieten. Natuurlijk zwemt ze weer rond en zal ze waarschijnlijk haar valiezen aan het maken zijn om te gaan overwinteren in Bretagne. Tot volgend jaar schatteke..... 

Het is dus écht wel de moeite om die sportvissen te koesteren, het rendeert zeker en dat komt de sportvisserij alleen maar ten goede. 

Groeten, 

Nico, De Kleine Bootvisser” 

En bij bovenstaande kunnen we ons dan ook alleen maar aansluiten. Haaienvissers; ga zo door! 

Hank Perrée / Sportvisserij WiesjeHank Perrée=== Vrijdag 19 september 2014 ===


Hey allemaal

Vorige week, zondag, stond de eerste wedstrijd van het naseizoen van de Robbyfishers op het programma. Met meer dan 20 Robbyfishers vertrokken we rond 8 uur uit de haven van Blankenberge om er een dagje op tong te vissen.

 

Al bij al een mooi zeetje

 

De wind stond noordoost 4 waardoor we genoodzaakt waren om onder de kust te vissen. De vangsten waren hier niet al te best en het bestuur besloot om met twee hengels per visser te vissen. Het hoofddoel was tong. De bijvangsten waren wat bot, een enkele zeebaars of paling.

 

Soms leuke doubletten

Rond negen uur zou de ebstroom erin komen en de boten lagen direct goed op stroom. In het begin kwam er een enkele bot uit en na een uurtje werden de tongen wakker.

Bootwinnaar Benny in actie

 

Merkwaardig was wel dat ze een voorkeur hadden voor met gele kralen versierde haaklijntjes, erg ongewoon voor tong.

 

 

Die parels hadden de meesten eraan gehangen om die ene bot eruit te prutsen. Ook ivm het aas waren ze kieskeurig, vooral tappen en zeepieren waren favoriet.

 

Leo had een kant van de boot voor zich alleen en ving vooral kleinere tongen

 

 

Uiteindelijk had de dag eerste 20 maatse vissen en, ca. 5 kilogram, meest tong. Zeebaars en paling werden er vandaag niet gevangen.

Het formaat aan de stuurboordzijde was beduidend groter

 

Een heel fijne dag op het zeetje met aangename temperaturen, wat wil een mens nog meer.....

 

 

Het laatste uur kon ik nog twee leuke botten verleiden met behulp van de Herne Bay spreader

 

 

Donderdag nog eens naar Dover gereden om daar aan boord van Reecer een leuke dag te vertoeven. De visserij vanuit Dover is elke keer weer een verrassing, zo ook vandaag.

We zijn doelgericht op zeekarper gaan vissen op verschillende wrakken. Een wapperlijntje, haakje 2, enkele kralen erboven en een metertje boven het wrak laten driften. Als aas een stukje zeepier en een fijn stripje inktvis. We vingen ze niet op elk wrak, maar als ze er zaten konden we ons opmaken voor een leuke aanbeet en dril. Af en toe een shadje of pilkertje laten zakken zorgde voor afwisseling. De 'bijvangst' vandaag was zeebaars, pollak, kabeljauw, steenbolk, rode poon, Engelse poon, makreel en lipvis. Hieronder enkele foto's van de dag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grtz

Nico

DekleinebootvisserNico=== Vrijdag 19 september 2014 ===


Groeten vanuit het warme Spanje en een vangst berichtje.We kunnen eigenlijk alle dagen het water op wind altijd zo 1-2 en zon zon 30-35g.De vangsten zijn echter nog altijd heel flauw,trollen brengt weinig en minni en op de rotsen kun je in een uurtje een emmertje van 5kg vullen allemaal klein voor de vissoep,tot hiertoe geen vetpot maar het is wat minder tropisch warm 35-40gr in de schaduw en nu sinds gisteren 28-32gr,men zegt hier dat te warm is zeewater ook 27gr.Het moet nu toch gaan komen er zijn al enkele mooie koningsmakrelen gevangen 1,5 - 2kg ?verder nieuws volgende week met misschien een paar foto's grtjsWauters mario=== Woensdag 17 september 2014 ===


Dagje Makreel vissen met de Valkyrie van Eef Hoek vanuit Stellendam op dinsdag 16 september

We vertokken 7.30 met schipper Hans wat een fijne man. Naar anderhalf uur varen kwamen we aan op het eertse wrak dit omdat de kleine tonijntjes niet dicht onder de kust zaten. Eerste inworp en het was gelijk raak.

We begonnen gestaag met vangen maar doordat de stroom er ui ging werd het was rustiger.

Maar toen knalde werkelijk er grote Steenbolken op (steenbolken van 30 cm) We vingen koolvis, gul en wijting.

De ochtend vorderde en we gingen van vrak naar wrak. Had van mijn aardige buurman een 10 haaks paternoster gekregen die hij zelf had gemaakt.

Toen rondom 13 uur ging het echt zo zeldzaam los vorig jaar maakte ik dat mee bij het Lichteiland Van Goeree / Rennesse. Ze vlogen zelfs op kale haken wat een vraat zucht hadden ze.

Ik ving in een 30/40 minuten ruim honderdmakrelen. Het was een bizar iedereen was echt aan het pompen geslagen.

Volgende keer ga ik gewoon met de karperstok met 1 haak vissen wat een sport is dat :-)

Het was dus een topdag! Dank je wel Hans!

Groet MartinMartin=== Zondag 14 september 2014 ===


Bese vissers,

Gisteravond weer met the Pirate weeste vissen,met ons vast ploegje, onze trouwe Limburger Kick,Roy,Rieni,de 2 Opa's Piet en Pa(Henk)

en ik zelf uiteraard,ook gingen er 3 andere vissers's met ons mee,Carlo,Arjan en Peter,

eindelijk ging het eens door na 3 x geanulleerd te zijn vanwege het sleche weer,

opgestapt vanuit Vlissingen,na drie kwartier gevaren te hebben gingen de onderlijnen het water in,naar een korte tijd kwamen de eerste

scharren en tongen al naar boven,maar na een paar uur konden we het lood niet op de bodem houden vanwege de stroming en zijn we

verkast naar een ondieper stuk,daar een aantal uur te hebben gelegen,en 1 tong te hebben gevangen,toch maar weer naar het vorige

stekje gevaren,waar het nu een stuk rustiger was geworden,de vis was er ook rustiger geworden,al met al een mooie avond gevist,

van de vangsten hadden we meer verwacht,als volgt;

Kick 3 tongen, 2 scharren

Roy 2 tongen, 3 scharren, 1 wijting

Rieni 3 scharren, 1 tong

Piet 1 tong 1 tong

Pa Henk 1 tong

Ikzelf 3 scharren, 1 bot, 1 tong

Carlo 2 tongen, 1 bot

Arjan1 tong

Peter 2 tongen, 1 schar

Toch nog een gezellige avond gehad,

en hopen dat we de volgende data in Oktober meer geluk hebben,veel visplezier allemaal

Groeten

Bouwbedijf van Zundert Bosschenhoofd

Henk en Heino van ZundertHenk en Heino van Zundert=== Zaterdag 13 september 2014 ===


Vandaag met z'n vijven met een bootje van Dixhoorn op pad geweest. Met afgaand water bij goede sas gevist, daarna verkast naar de O14. Vooral heel wat kleine wijting gevangen: zo'n 50 stuks. Verder ongeveer 20 steenbolkjes en wat kleine platvis. We konden een paar maatse scharren mee naar huis nemen. Al met al blij dat we wat gevangen hebben, maar het hield niet over. Toch een leuke en gezellige dag gehad, daar gaat het tenslotte om!Vissers van Stalland=== Zaterdag 13 september 2014 ===


Gisterenavond (12 sept) op pad geweest met de MS Desiree vanuit Colijnsplaat. Met 12 man aan boord zijn we om 17:00 eerst richting Neeltje Jans gevaren om daar op 18 meter diepte onze lijnen uit te gooien. Van meet af aan veel beet, echter vrijwel allemaal Steenbolken. Tussendoor ving ik ook nog 2 kleine platvisjes, die zwemmen inmiddels weer vrolijk rond. Rond 09:00 verkast richting Colijnsplaat. Nog tot half 12 doorgevist met een sporadisch visje. Uiteindelijk was de oogst aan boord welgeteld 1 tong, 2 maatse scharren, een stuk of 5 kleine platvisjes en behoorlijk wat kleine steenbolk en wijting. Ondanks de tegenvallende vangst weer een prima avondje gehad met schipper Joop.G. Vink=== Vrijdag 12 september 2014 ===


hallo visvrienden,

hier nog een verlaat bericht van onze jaarlijkse vistocht naar Doiver.vorige week vrijdag met P&O ferries van Calais naar Dover en direct naar de haven om de nieuwe boot van Matthew te gaan aanschouwen,we hadden het geluk dat hij net binnengevaren was,nu ben ik al met veel verschillende boten mee geweest maar dit is toch een pareltje,de boot is een catamaran met 9ooPK en een zee aan plaats verder is hij ook nog eens uitgerust met een tafel om uw vis te kuisen . een tank met stromend water om uw aasvissen levend te houden.

indien je de boot eens wil zien moet je eens surfen,

vervolgens ons nieuw hotel gaan bezoeken want ons hotel van vorig jaar had onze boeking over het hoofd gezien,gelukkig was dit hotel nog beter dan dit van vorige jaren en zeker niet duurder enige minpunt was dat ze het ontbijt pas om 7h30 serveerden maar na enig zoekwerk hebben we een goed plekje dicht tegen de haven gevonden waar we konden ontbijten.

om 8 uur zijn we Zaterdag vertrokken met als doel eerst de Varne bank te gaan bevissen op pladijs,dit lukte aardig want er kwam menig mooie pladijs naar boven verder ook nog rode poon,makreel grote pieterman en ik ving op een stripje makreel nog een mooie tarbot,vervolgens kregen we te horen van de schipper dat we het gingen proberen op de ruwe grond dat is een plaats waar het bezaaid ligt met steenpuin en andere opstakels op een diepte tussen de 40 a 50 meter daar visten we met pilkers en kunstaas zoals hokkais, muppets ,sandeels en grote verenpaternosters,hier werd er gul - polak -poon - makreel - steenbolk gevangen, de gul was soms onder de maat met af en toe toch een exemplaar van rond de 50cm de grootste die ik ving was ongeveer 2,5 kg.

op een bepaald zij de schipper dat we gingen stoppen maar dat we de hengels nog niet moesten weg bergen,hij zou als er geen andere boten in de buurt waren nog ergens stoppen,ik denk dat we nog op een mijl of 5 uit de kust waren toen we hoorden dat het OK was, de kust was veilig we gaan op de zeebaars,vlug allemaal driehaaks verenpaternoster met haakmaat3/0 aangeknoopt en vissen maar,schipper had gezegd om het lood of pilker naar de bodem te laten zakken en eenmaal beneden was enkele slagen op te halen en het niet meer op de bodem te laten stuiteren,het lood was nog niet beneden of het was al prijs de zeebaarzen vlogen rondom mijn oren,we hebben 3 driften gedaan boven dit gebied en vingen met 9 man 39 zeebarzen varierend tussen de 750gr en 1,5kg.

terug naar de haven en daar vroeg mijn zoon waarom we niet vroeger daar naartoe geweest waren,de schipper antwoorde dat hij lang heeft moeten zoeken om deze plaats te vinden en hij deze plaats voor hem en zijn zoon wil houden,dat was ook de reden waarom hij wachte tot alle andere charterboten binnen waren en hij maar enkele driften doet.

zondag terug de zee op maar nu met de zoon aan het stuur,eerst weer naar de Varne maar de vangst van pladijs was toch iets minder dan de dag ervoor,terwijl we met 1 hengel visten op de bodem probeerden we met verenpaternosters met kleine haakjes sandeel te vangen de visjes kwamen vlot boven en ook de makreel die we gebruikten als aas was goed van de partij,tussendoor kwam er af en toe toch een pladijs een rode poon een gevlekte haai een grote vlaswijting en mijn buurman ving de grotste tarbot van het weekend terug op een stripje makreel.toen kregen we het sein van de schipper we gaan het proberen met de sandeel op de zeebaars,bij aankomst op die plaats lag het reeds vol met boten allerhande en de vangst hier was Nihil,toen afgesproken dat we de rest van de dag op wrakkentocht zouden gaan,dat wil zeggen wrakje aandoen laten zakken en geen vis op naar het volgende,na verschillende wrakjes waar er af en toe een visje boven kwam en de schipper ons te horen haf nog eentje en dan stoppen we omdat we de ferrie moesten halen was het oppeens Bingo ik kreeg een mooie dreun en enkele momenten later lag er een mooie gul van 3,5kg aan boord ook de kameraden wisten een gul of polak te vangen,allez nog een driftje,terug een mooie er aan maar hij lost bij het binnenhalen,twee plaatsen van mij staat er iemand met een gebogen hengel resultaat een gul van 4,5kg ook de andere kameraden vangen nog enkele mooie vissen.

en dan tuuuut tuuut het is afgelopen,alles opruimen en even de balans op maken,we vingen in totaal 17 verschillende soorten vis,we hebben een reuze weekend gehad wat het weer betreft en ook wat amusement betreft.

ik wil het iedereen eens aanraden om eens een weekendje dover te doen,voor de prijs moet je het zeker niet laten en de vangsten zijn hier toch meer gevarieerd dan bij ons.

Vanheule Franki - ZEEHENGELCLUB VIERINNEKILOvanheule franki=== Donderdag 11 september 2014 ===


Wij zijn op 10 september met schipper Jan Molenaar de Schelde opgeweest. Iedereen had veel steenbolke gevangen. Het was een Superfijne Dag met Zeer vriendelijk en deskundig personeel, die iedereen de juiste informatie Gaf. Jan en Monique bedankt voor de perfecte dag, tot de volgende keer, Gr Fam. Reker uit EindhovenGer Reker=== Donderdag 11 september 2014 ===


beste sportvissers,

de afgelopen week regelmatig wezen vissen op de zeebaars en het lijkt erop dat ze al erg aan het samenscholen zijn, zo kwam er de ene dag alleen een kleintje boven en de andere dag stuk of 12 achter mekaar.

ze moeten er maar net zitten en als ze er al zitten moeten ze ook nog willen bijten maar dat houd het wel spannend en we houden de moed er in natuurlijk.

we zijn inmiddels ook bezig met shads en dat blijft ook het leukst, die aanbeten zijn telkens weer loeihard en vol overgave.

we gaan denk ik de laatste weken tegemoet dus voor wie het nog wil proberen vanuit een echte viskayak: www.kayak-vissen.nl

gr peterkayakvisser=== Donderdag 11 september 2014 ===


Hoi gasten:

Na dagen vn regen en wind dinsdagavond naar Neeltje gereden vr een laatste nacht op de tong.Er stonden een tiental vissers aan de kant te vissen,enkele op de baars en ook op de bodem,op tong.Na wat info daar de boot te water gelaten juist vr de schemering richting Hoge duin.Er stond een noord 3,en dit dit bij afgaand water viel  de golfslag wel mee.Bijna donker anker int'water geklets en ook de hengels.De diepte was ongeveer 6m.de tong was direct actief en rond laagwater hadden we er een 10tal,ook een zandhaai vn70cm,deze zwemt weer,tarbot vn1,5kg,gul vn iest over de kg.Dan hebben bijna 2uur liggen waggelen,door de noorderwind duurde het lang vr we gedraaid waren.Eens met onze neus richting kering begon de beet er terug in te komen.We hebben gevist tot 6h,en hadden in totaal 28tongen.Ni slecht na enkele nachten mt al die onweders.Er stond een mooie stroming,voor goede tongvangsten is de meegenomen.tt later.   

grt ericEric Heremans=== Dinsdag 09 september 2014 ===


van daag 09 sept makreel vissen met de valkery superdag/super/boot/super schipper bedankt hans voor een fijne visdag

mooie klus makreel gevangen. ton=== Dinsdag 09 september 2014 ===
Schatteman Didier=== Maandag 08 september 2014 ===


ZEEBAARS!!!

Afgelopen week heeft onze vaste klant, Bjorn, een vistrip van meerdere dagen gemaakt en laten zien dat er nog steeds veel zeebaars zwemt in de Oosterschelde.  Hij heeft op zijn eentje ruim over de honderd baarzen gevangen, waarvan ondermaatse (terug gezet uiteraard) maar ook diversen ruim over de 2 kilo. Mocht u het ook eens willen proberen, dit is de tijd ervoor. Kijk op onze site voor de foto's. www.bootvissen.nl 

Antoine

't Zeepiertjeantoine=== Maandag 08 september 2014 ===


Op 6/9 stond er een lange Tongentocht met de Shakespeare op het programma. Vertrek om 20.00h en terug binnen rond 07.00h, wat overigens 08.30h werd. Je merkt dat de seizoenen beginnen wisselen want het is al een stuk sneller donker aan het worden. Tegen 21.00h, het tijdstip dat we aan de beoogde stek aankwamen, begon het al donker te worden. Vermits de stroming zich pas zou doorzetten rond 22.00h hebben we op het gemak de hengels klaargemaakt en wat bijgepraat met de andere opvarenden en de schipper Werner. Geankerd in een put van 14 meter begon de vis aarzelend te azen. Af en toe een tong maar geen overhoop, ook de iniemini Wijtingkjes waren weer van de partij. Na een uur of twee zijn we in overleg een beetje ondieper gaan liggen tegen de plaat aan op een acht meter diepte. Daar ging het opmerkelijk beter alhoewel dat er, tegenover de laatste keer dat ik mee ging, er regelmatig ondermaatse Tongen bijzaten nu die uiteraard onmiddellijk werden teruggezet. Vorige keer waren er slechts enkele ondermaats maar nu hadden we toch een stuk of twintig van die kleine Tongetjes. Nu ja, laat ze maar groeien dan hebben we er volgend jaar weer een paar meer….

Af en toe kwam er ook nog wat anders naar boven buiten Tong en Goudvis-Wijting. Zo werd er een ondermaats Zeebaarsje gevangen door Wim, een mooie Schol door Brian en wat Scharren en Botjes. Op een bepaald moment kreeg ik een ferme aanbeet en na een mooie dril kwam er een gevlekte gladde haai van 60 cm aan boord. Een tijdje later had ook de schipper Werner succes, ook een ferme aanbeet en een mooie dril waarna een Gevlekte Gladde Haai van 68 cm zijn deel werd. Uiteraard werden ook de Haaitjes ongeschonden teruggezet.

Rond een uur of twee was de stroming er uit en deed iedereen een uurtje de oogjes dicht. Echter toen iedereen terug een beetje bij positieven kwam en men ging inhalen bleek toch dat er tijdens de kentering 4 Tongen de verleiding niet hadden kunnen weerstaan en zich aan één van de haken had vastgebeten. Toen de stroming er terug in kwam begon ook de vis heviger te bijten. Ondanks wel wat vuil, maar niet overdreven, viel er goed te vissen. Gestaag kwam de ene vis na de andere aan boord. Zoals ik al zei, geen overhoop maar toch bij regelmaat vis en dat is toch veel leuker dan helemaal geen tik zien.

Om een uur of 7 a 7.30h was het volop licht en hield de Tong, en dus ook wij, het voor bekeken en zijn we op het gemakje binnen gevaren. Even de sluis door en Oosterschelde over en we konden terug aanmeren op de vertrouwde plaats. Na het inladen van de auto’s en afscheid genomen te hebben ging ieder zijn eigen weg na een wederom geslaagde en gezellige vistocht met de Shakespeare.

Totale vangst van deze nacht met 4 vissers : 24 Maatse Tongen, een stuk of 20 ondermaatse Tongen, een Schol, een paar Scharren, een ondermaatse Zeebaars en twee Gevlekte gladde Haaien van 60 cm en 68 cm. We zijn al voor minder buiten geweest….TimM=== Maandag 08 september 2014 ===


Afgelopen vrijdagavond/nacht 5 september gevist vanuit de jumbo op de Noordzee.

Rond 20.00 uur vertrokken vanaf de helling bij Neeltje Jans.

Eerste stek was voor de kering, de donker viel vanavond vrij snel in.

Binnen vrij korte tijd een mooie beet op de hengel en jawel een mooie haai van zo rond de 80 cm kwam binnen.

Even later gevolgd door een mooie tong, dat gaf moet wie weet gaat het vanavond gebeuren?

Nauw het viel dus voledig stil hierna, anker op en verkast naar het geultje bij de Banjaard.

Hier wat kleine wijting en een paar gulletjes gevangen, maar ook hier was het niet wild.

Nogmaals verkast naar de hoge duin op en geankerd op een 7 a 8 mtr water.

Hier nog een paar tongetjes bijgevangen, maar ze kwamen vanavond gewoon NIET los.

1x haai, 5 tongen en wat klein spul dus, niet echt goed te noemen ,maar we hebben wel weer genoten op het water.

Rond 2.30 uur de helling opgezocht.

Gr. TomTom Bakker=== Maandag 08 september 2014 ===


Hoi medevissers ,

gisteren weer gaan vissen vanuit Yerseke met onze trouwe Beatrix 2 en haar zeer bekwame schipper Ad . Om 7.45u uitgevaren en na een uurtje waren de eerste lijnen overboord . Meteen prijs , steenbolk , maar dat had onze schipper s'morgens al gezegd . Dan kwamen er enkele GROTE verassingen aan boord , Enkele meute , 4 kreeften door onze bekwame schipper Ad onthaakt en dadelijk teruggezet maar dan , tijdens het geweldig middagmaal hoorde we plots onze scheepshulp Marcel stampen op het dek . Wij naar boven en ja een zandhaai van 94 cm. Ook terugezet natuurlijk . Marcel , onze geweldige schipper , en onze dag kon niet meer stuk . Totaal met 9 vissers 304 steenbolken , 6 meuten , 1 schar , 4 kreeften en een zandhaai . Het kon slechter . Ad en Gaby bedankt voor de geweldige dag en tot volgende maand ! ! !

PS. De foto's zijn in de loop van de week te bezichtigen op de website van de Beatrix 2 .Paul=== Maandag 08 september 2014 ===


gisteren zijn wij van H.S.V. T'Garnaaltje wezen vissen met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker.

de berichten van de vangsten op de Oosterschelde,  zijn het laatste jaar zeer slecht te noemen. daarom dit berichtje als een kleine oppepper.

wij waren met 19 vissers aan boord ,en niemand had goede moed , maar dat is te begrijpen natuurlijk , omdat het hele jaar al slecht was .

wij hadden ter hoogte van Wemeldinge gelegen , van smorgens half tien tot ongeveer half een .

want wij hadden een drie durend concours .

het aas bestond uit pieren en kweekzagertjes.

er werd welgeteld maar een scharretje gevangen en die was 20 centimeter en een klein meuntje.

de rest bestond uit steenbolk , steenbolk en nog eens steenbolk.

in totaal werden er 830 stuks gevangen in drie uur tijd en dat met 19 personen , nu zou er wel een goede uitslag komen voor het klassement.

de lengte van de steenbolk was ongeveer tussen de 15 en 20 centimeter.

toen het concours was afgelopen ging Henk nog even aan de buitenkant Dortsman proberen om een platvisje te vangen ,maar er werden maar 2 mini scharretjes gevangen , dus daar moet je echt nog niet wezen .

dus nu moeten we afwachten tot de steenbolk nog wat gegroeit is om een nog betere visdag te hebben .

gelukkig was dit een zeer goede dag om mee te maken want anders zou het ook steeds minder worden met de club want iedereen wil uiteindelijk toch een visje vangen natuurlijk.

met vriendelijke groet .

Ron Ron Theuns=== Zondag 07 september 2014 ===


De PirateII heeft de week weer goed kunen vullen met zowel overdag, middag+avond en een avond trip.

Het formaat van de Tongen is zeer mooi (zoals gewoonlijk aan het einde van de zomer) al is de frequentie van aantal wel variabel te noemen. Soms hadden we betere resultaten overdag ipv de nacht.

            

Ook de haaien vangst blijft stug doorgaan met deze week zowel Gladde als ook een Hondshaaitje aan boord.

   

De opkomst van de 'winter'vissen is duidelijk merkbaar met toch al goede vangst van Scharren en tussendoor een enkele Wijting van formaat

         

Met het oog op het getijde van komende week willen we er nog een laatste ruk aan geven om nog wat Tongen binnen te slepen alvorens zei naar dieper water vertrekken. Daarom de agenda voor deze week:

Donderdag 11/09   Avondvissen

Vrijdag 12/09    Dagtrip

Beide dagen opstapdag of volledige afhuur nog mogelijk. Bel met +31/(0)651 3915 67 of mail naar westerscheldevissen@online.nl 

www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Zondag 07 september 2014 ===


Zaterdag 6 Septemper zijn we weer met de viscklub de tuimelaar gaan vissen met de marezaet met als schipper Joop Mul.om 8uur zijn we gaan varen richting Colijnsplaat.

onder het varen werden we voorzien van een lekker koje koffie met een versnapering, Karin bedankt voor de goede zorgen. Om 9 uur waren we in colijnsplaat daar gingen dan ook de lijntjes het water in .na een uurtje werden dan ook de eerste visjes op gehaald door Toon nijssen en toon bastiaanse.onze concurent jan wagemakers moest deze keer toe kijken maar met nog 2 wedstrijden te gaan komt hij wel weer hoor.Hij staat dan ook nog steeds eerste.we waren met 12 man en in totaal werden er 16 mooie scholle gevangen ,niet erg veel maar toch af en toe een visje brengt weer meer moet bij de vissers.

Joop bedankt voor de leuke zaterdag en tot October voor de volgende wedstrijd.

Toon.bastiaanseToon.bastiaanse=== Zondag 07 september 2014 ===


de visserij op zeebaars is de afgelopen week heel wisselvallig geweest, de ene dag kwam er niks boven en de andere dag een stuk of 8 mooie.

je moet ook gewoon een beete mazzel hebben.

ik heb voor de komende week en weekend nog plaats voor wie ook graag mee wil, kijk voor meer info of boekingen op: www.kayak-vissen.nl

gr peterkayakvisser=== Zondag 07 september 2014 ===


Zaterdag 6 spetember gaan vissen vanuit Neeltje Jans. Nadat ik bij het traileren toch net iets te weinig waterdiepte had (2 uur voor laag water, de trailer tot net voorbij de onderkant vd velg in 't water gereden) en daarbij de onderkant van mijn spiegel proper geschraapt had en daarbij ook wat polyester heb verwijderd, zijn we eerst tot aan de rode R12 gevaren. Omdat er een bootje bij de ton lag, ook in de buurt ge-ankerd en een uurtje geprobeerd op een 13-tal meters water. Geen stootje gezien daar.

Hierna wat dichter naar het Banjaard strand gevaren en een stukje zuidelijker van de groene R9 op een 7 tal meter water ook een uurtje geprobeerd. Hier ook niets gezien.

Daarna nog wat meer naar het ZO gevaren en op een 13 tal meter geankerd. Hier weederom ook niets.

Dan nog een stukje dichter bij het strand en op zo'n 250m van het strand geankerd (waarom heb je eigenlijk een boot nodig om op 250m van het strand te gaan vissen??) op 9 meter diepte. Toen het  donker werd kwamen de eerste nano (is blijkbaar een modewoord in de hengelsportbusiness, nano is nog kleiner dan mini of micro :-) ) wijtinkjes aan boord. Voor sommigen was het haakje 4 zelfs nog te groot. Toen we rond 23.00 uur nog steeds geen tong gezien hadden, wilden we rond middernacht terug naar de helling varen. Rond 23.00 uur echter, kwam het eerste tongetje aan boord en hierna kwam er met elke haal wel een tong bij. Wel geen enkele mooie tong (+30 cm) gevangen. De 7 stuks die we mee hebben genomen waren allen tussen de 26 en 29 cm. Ook nog een tiental tongetjes van net geen, of net wel 20 cm gevangen die allen nog enkele jaartjes mogen gaan groeien. Bij de laatste haal kwam er nog een giga (ook een modewoord uit de hengelsportbusiness) noordzeekrab boven. Rond 2.00 uur terug naar de helling gevaren. Net na 04.00 uur terug thuis.

Vang ze,   JoeriJoeri Wilmssen=== Zondag 07 september 2014 ===


beste visliefhebbers

de happy-fisherman gaat er even uit voor onderhoud

maar vanaf 20 september varen we weer

dus heeft u zin voor een leuke dag op zee

kijk op de kalender van www.happy-fisherman.nl voor de mogelijk heden

aanbieding vanaf 25 sept tot eind oktober iedere donderdag ankervissen incl 1portie pieren voor 50 euro

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Zaterdag 06 september 2014 ===


Verblijf op Neeltje Jans krijgt een heeeel leuk staartje. 

Bij de avondvisserijtjes op de tong zullen we maar niet al te lang stilstaan want dat was in vergelijking met vorig jaar na Sharkatag op Neeltje Jans niet veel. In 2013 nog bijzonder leuke avondjes met driedubbele cijfers op de boot maar dit jaar wilde het gewoon niet. Ludo had met zijn Marie Louise soms wat meer geluk maar Wiesje was blijkbaar haar tongenpoeder effetjes kwijt. Of toch niet??? 

Eigenlijk mocht ik van Gerrit van SAVECO Maritiem tot 1 september blijven liggen maar omdat ik nog niet naar de werf kon was hij zo vriendelijk niet moeilijk te doen over een paar daagjes extra. Gerrit, bedankt! En als je daar nou toch ligt kun je maar beter wat bijspijkeren want zinken is al duur genoeg dus na een halve dag mailen, sms-en en app-en stroomde ons Wiesje nog lekker vol. 

De groep van Armando zou op zondag komen maar na enige overtuiging wist ik ze toch van een hobbelkermis met Noordwest 4 tot 5 af te praten. Op maandag wel mooi weer en zo konden we 7 van de 9 matrozen toch een dagje vissen bezorgen. 


Maar waar moet je dan heen op een Noordzee die bij tijd en wijle wel uitgestorven leek. Uit de kleine-bootjes-Deltavissertijd kon ik me nog wel het een en ander herinneren en een mijltje of 11 uit de kant was er nog wel ergens iets in mijn geheugenpaleisje met een richeltje en 17 meter. Dus dan daar maar naartoe en aangekomen was er meteen een deja-vu toen de dieptemeter voornoemd richeltje tevoorschijn toverde. Helemaal geen slechte dag met behoorlijk schar, een stuk of 25 mooie botten én ook nog een heeeele leuke klus tongen erbij. Een fijne dag waarbij Alissa weer zorgde voor een prima uitzicht en natuurlijk de heren weer een poepje liet ruiken door ook nu weer het meeste te vangen. Nog geen tripletten maar vis genoeg. De schippert mocht ook 1 keer de hengel van Michael gebruiken en laat nou net daar de ene haai van de dag aankomen. Naja, heeft onze Hank ook eens een gelukje 

Zeker niet te vergeten de rijsttafel die Corné in elkaar gezet had want dat was gewoon superlekker. Lekkere kip, sajoerboontjes en een bak rijst waar je eng van werd. Het was wel wat kunst-en vliegwerk om dat op Wiesjes nieuwe 1-pitter warm te krijgen maar met wat leeg gegoten soepblikken en de van Odette meegekregen rechaud-jes lukte het toch wonderbaarlijk goed. Toffe dag met retegezellige mensen. 

En waar ga je dan dinsdag naar toe? Juist ja, niet meer raden. Zelfde plek, ook mooi weer, ook weer tongen erbij (ietskes minder) ook weer botten van griezelig formaat en nu een al op ouderwetse tijden lijkende hoeveelheid schar binnenboord. Niet van die ieniemienie zomervelletjes maar gewoon goede scharren. Het lijkt wel of die vrouwen het gewoon beter doen want ook vandaag liet Liesbeth zien hoe het moest. Extra leuk was dat we 2 groepen aan boord hadden. Het gezelschap van Jack (uit Tilburg) en het gezelschap van Geoffrey van Poolcentrum 4 Friends (ook uit Tilburg). Bleken mekaar nog allemaal te kennen ook. Lekker veel vis met als laatste dank aan Dave van de groep van Henk Magnus die Wiesje aanbevolen had aan Geoffrey. Een heleboel vliegen in een klap dus.

Op donderdag kreeg Wies voor de eerste keer op haar kl... met een onzalig Noordoost 4-tje maar toen kwam het catamaran gebeuren prima tot zijn recht want de opvarenden hadden geen centje pijn. Twee iets minder fortuinlijken maar nu bracht tot mijn verwondering een pilletje wel verbetering en dat is wel eens anders geweest. 

Geen tong gezien vandaag maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vangst van een vijftal haaien. Niet te veel over deze dag vertellen want dan maai ik John het gras voor de voeten weg. Eén tip van de sluier; niet bijna ouderwets scharren meppen maar gewoon Oudhollands ouderwets scharren meppen. Aantallen noemen we toch niet maar neem maar aan dat iedereen zeeeeer tevreden was met de hoeveelheid. 

Als laatste van dit bericht de vrijdag. Met een zeer kleurrijk gezelschap ging Wiesje als over een rails naar het ondertussen welbekende eindstation. 

Het liep weliswaar een pietsje minder maar ook nu waren de aantallen weer van dien aard dat er geen enkele mopperpot aan boord was. Ook Willem met zijn 82 !!!! jaar wist in een mooi gezapig tempootje zijn emmertje goed gevuld te krijgen. Erg leuk voor Moreno dat ie ook zijn eerste haai binnen kreeg. Daarnaast mochten ook Piet en Ger het gevecht met een gladde aangaan maar het mooiste vond de schippert toch de (wat is dat nou voor rare ...) vangst van een heuse tope. Nick was de trotse vanger en na een tag in de rugvin ging ook deze rover weer terug. Misschien wel leuk om te vertellen dat Nick wat experimenteerde en de tope op een stukje wijting-filet ving. Ideetje??

Morgen (zondag) doen we er nog 1 tripje achteraan en dan gaat ons kind naar de werf. Ik ben het anker binnen halen met die bal ondertussen zo beu als kouwe pap dus de lier gaat erop, goede antifouling aanbrengen en nog een aantal kleine zaken. Daarna verhuist ons botje weer naar Vlissingen en dan gaan we eens kijken of we daar de boel weer onveilig kunnen maken. Ongeveer half september begint het feest daar weer. 

Rest mij alle schippers van Neeltje Jans (Colijnsplaat en Stellendam) te bedanken voor hun hartelijkheid en de belangstelling rondom de ondergang en de herrijzenis van Wiesje, het meehelpen de vaartjes zoveel mogelijk door te laten gaan en de gezellige borreltjes. Ik heb er fijn gelegen. 

En aan alle matrozen; bedankt voor de klandizie en tot de volgende. 

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Zaterdag 06 september 2014 ===


vrijdag 5 sept met de nieuwe wiesje van hank perre mee wezen vissen 8 uur vertrokken  van neeltje jans om 10 uur op de visplek aan gekomen en de lijnen uitgegooid

dat hank ook met de nieuwe wiesje de vis goed wist te vinden bleek al na een paar minuten toen de eerste scharren aan bord kwamen   het was van beginafaan goed  vissen soms met 2 of zelfs 3 tegelijk ook enige zeer grote botten kwamen boven en de nodige wijting ook werden nog 4 haaitjes gevangen waarvan 1 van 80 cm 

ook de nodige verzorging was weer als van ouds het was een gezellige ploeg vissers aan boord de schipper had het zelf ook naar zijn zin en vond het fijn dat er goed gevangen werd en heb er nog een uurtje vissen aanvast geknoopt waar ieder blij mee was dat noem ik nog eens sevice om half vijf ging het anker op en de terug weg naar huis begon om bij zevenen waren we weer op neeltje jans na een vermoeide maar geweldige dag hank nog bedankt en tot de volgende keer

WILLEM MATWILLEM=== Zaterdag 06 september 2014 ===


Vandaag weer eens heerlijk wezen vissen op de westerschelde.

Gelegen bij de trawler boei en sluische hompels.

1 haaitje en bij de radertoren van catzand 1 tong.

Helaas maar wel weer even op zee geweest.

Hopelijk komt de Nautilus snel weer in de vaart dan kunnen we

misschien weer op de schol,zoals 2 jaar geleden,toen was het ook SUPER in September

in Frankrijk

Vangse allemaal Grtz PietPiet=== Vrijdag 05 september 2014 ===


Hengelsport Outdoor Fair 2014

Zaterdag en zondag 6 & 7 September, dus morgen is het grootste Hengelsport Outdoor event vd Benelux, voor de zeevisser, roofvisser en witvisser ! Elke tak van sport komt aan bod. Je kunt meevaren op verschillende mooie visboten, zelf hengels testen en er mee werpen, er is van alles te leren, te zien en vooral te doen. Uiteraard zijn er drankjes, zijn er verschillende eettenten met worst, friet, broodjes, BBQ en hamburgers. Kortom een TOPdag voor iedere sportvisser in Nederland en België. 

Deze Outdoor Fair wordt gehouden op het Eiland van Maurik in Maurik, vlakbij Tiel !

Kom je ook even langs ?

http://hs-outdoorfair.nl 

     

     

     Hengelsport Outdoor Fair=== Vrijdag 05 september 2014 ===


gisteren met de freedom wezen vissen vanuit ymuiden met schipper kees koper,mooie dag, kees heeft alles gedaan om de makreel te vangen,ik denk met 8 man ruim 200 makrelen. later op de dag ook nog een paar uurtjes op de schar gevist,ondergetekende had er 5 allemaal 30 + en allemaal onder de kant...........zeker voor herhaling vatbaar.bedankt kees je bent een topper.......... dirk de groot=== Vrijdag 05 september 2014 ===


Beste vrienden ,

een berichtje vanuit het heeeel warme Spanje gistermorgen de eerste maal vanuit de jachthaven hier Gandia beneden Valencia rond 8 u vertrokken eerst tankenn en dan het gas erop op ongeveer 6 ml 30 m diep de lijnen buiten om te trollen het was nog vet eerste beet na een uurtje op 90m diep niet gezien daarna terug richting haven op 30m een aantal koningsmakrelen gepakt nog groot maar het sport. Nog een week en dan komen de grote bonito's tonijnen enz.Wauters=== Dinsdag 02 september 2014 ===


Maandag 1 september zou de eerste dag van de langverwachte weersverbetering worden. Op Windfinder zou het 's avonds windstil worden. Hierop snel een plan maken voor een avond-vistrip op de tong. Werkagenda leeg schrappen, zondag pieren steken, boot uit de stalling halen enz. 'S avonds om 19 uur stond ik met mn bootje aan de helling Neeltje Jans. Toen begon het plotseling flink te regenen. Dat is lekker....eerst dus maar in de auto de bui over laten drijven.

Toen tegen 20 uur de boot in het water en omstreeks 20.30 uur op de stek thv de kering geankerd. Het was al flink aan het schemeren. De kentering viel wat later dan ik verwachtte. Boekje gaf omstreeks 20 uur HW, doch omstreeks 21.30 ging de boot pas op de stroom Liggen. Toen begon de visserij met eerst wat botten, een schar en een wijting. Dat gesnuis allemaal terug gezet, daar komen we niet voor. Toen de stroom goed ging lopen meldde de eerste tong zich pas. Tussen ongeveer 21.30 en 23.30 uur 6 grote tongen gevangen. Toen het (bijna spring) tij op z'n hardst begon te stromen beet er geen enkele vis meer. Dus toen anker eruit en weer naar de helling. De volgende dag is er ook weer werk aan de winkel. Het was een prachtige visavond.

Windstil, vlakke zee, weinig vuil en groen in het water, ook niet noemenswaardig tijdens felle stroming. Een maand geleden kwam je half het tij niet uitgedraaid door de bossen wier op je lijn. Dat is over. Hieraan is te zien dat de seizoenen wisselen. Vreterij aan aas viel ook mee. De tongen zitten er zeker. Wel minder dan de voorgaande jaren. Toen vingen we onder dezelfde omstandigheden en op dezelfde stek minimaal het dubbele aantal. Maar zo blijft het vissen.

Zolang we op enkele uren vissen toch dit aantal dikke tongen blijven vangen blijft het een mooie visserij;-)Kees - Delta 362.=== Dinsdag 02 september 2014 ===


Ankervissen Westerschelde.

Op 30 augustus stapte we met 7 personen op bij Rene de Back, schipper van de Pirate2. Doel op de Westerschelde: tong en hopelijk een haaitje. De laatste keer dat ik met Rene op pad was zaten we specifiek achter de haaien aan. Helaas viel het toernooi, Sharkatag, door de slechte weersomstandigheden een beetje tegen, nou ja een beetje, nogal dus.

Niet getreurd, ze zitten er nog even voor de liefhebbers. Bij goed weer kun je wat verder varen en maak je ook wat meer kans op haaien. Volgens Rene zitten ze ook op de Westerschelde en in het donker zijn ze even goed te vangen dan wanneer het licht is. Tijd vrij maken in de avond gaat gemakkelijker dan overdag. Met zeven personen vertrokken we vanuit Baarle nassau richting Vlissingen.

De groep was gemixd, wat ervaren zeevissers en wat minder ervaren. De laatste hadden zeker op het begin wat moeite met vissen. Hier en daar kwam er een tongetje uit en met een paar mooie botten liep het aardig. De stroom kwam er in en de aanbeten kwamen regelmatiger. Helaas ging het nu wel erg hard stromen en was het hard werken voor een visje.

De haaien bleven uit, maar rond het lage water zou het nog wat minder gaan stromen, dat zou het moment moeten worden. Eindelijk dan een haaitje die interesse toonde in de forse zager. Een gladde gevlekte van 64cm was voor mij. Tijdens het meten en merken mocht Danny aan de bak, hij wist er een van 79cm te vangen. Bas pakte er ook nog een, 64cm. Na nog een flinke tong en een bot van formaat was het over en uit. Weg stroom, weg vis. Tijd om huiswaarts te keren.

We hebben een erg mooie avond gehad en leuk gevangen. Wil je nog een haaitje vangen, bel Rene, stap op en de kans dat je er een gaat vangen is aanwezig!Volgens de laatste vangstberichten druppelen de eerste scharren ook alweer binnen op de Westerschelde....

Martijn DekkersMartijn Dekkers=== Dinsdag 02 september 2014 ===


zaterdagnacht 30 augustus een extra lang tongentocht gemaakt met north sea charters  die schipper ludo is zeker een toffe kerel want die vaart zelf met 3 man uit voor zon tocht dat maak je niet gauw mee in deze tijd nu de vangst ikzelf had 13 tongen van zeer mooi vormaat en nog de nodige botten en al de eerst mooie scharren van bijna 30 cm dus dat ziet er goed uit voor de tijd dat komen gaat 

patrickpatrick=== Dinsdag 02 september 2014 ===


mededeling: vrijdag avond gaan wij tong vissen op de westerschelde, we hebben nog een aantal plaatsen. ook voor zondag overdag gaan we tongvissen voor de belgische kust ook hier hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar.wilt u uw geluk beproeven? dan bent u van harte welkom. momenteel trekken de vangsten weer wat . we vangen tong, haai, al enkele mooie wijtingen en wat scharren. een dagje vissen op zee ? dat doe je met the pirate 2. voor inlichtingen: email naar rmdeback@zeelandnet.nl of tel nr : 0031[0]651391567 of website : www.westerscheldevissen.nl groeten rene de back schipper van the pirate 2rene de back=== Maandag 01 september 2014 ===


Unieke onderwater beelden op 48m diepte in IJsland

http://youtu.be/jvdjXh2ysyA 

Een goede visreis boek je bij www.cordestravel.nl 

Wij zijn aankomend weekend ook bij de Hengelsport Outdoor Fair.Raffie=== Maandag 01 september 2014 ===
patrick=== Maandag 01 september 2014 ===


hallo sportvissers,

 

afgelopen weken niet vaak met klanten het water op kunnen gaan vanwege de wind en zelf ook bijna niet maar al die tijd kriebelt het want het is tenslotte zeebaarstijd en als je eenmaal een mooie gevangen hebt ben je verkocht dus ondanks het weer toch maar met me maat het water op gegaan met een regenpak, want als het hard waait heb je golven en de golven komen er dan weleens overheen...

om een lang verhaal kort te houden.....ik ving in totaal 8 baarzen waarvan er 4 mee gingen voor in de pan, kleinste rond de 50 cm en de grootste van bijna 70 cm, me maat ving er maar 6, maar kon er 5 meenemen.

het blijft altijd weer leuk om te gaan, want van te voren weet je nooit wat het gaat worden.

 

er komt weer beter visweer aan en ik heb nog plaats beschikbaar, zowel in het weekend als doordeweeks, mocht je een keer mee willen: www.kayak-vissen.nl

 

gr peterkayak visser