Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sudavik IJsland
Penn IJslandfestival 2010

===========================================================

1e bericht:
Hierbij een aantal korte berichten van Robert Valkeneer van Penn Nederland, over deze geweldige visweek in IJsland.

Het is bijna zover, we gaan naar �Jsland! In samenwerking met Cordes Travel, Beet en Penn hebben wij een IJsland festival georganiseerd en dinsdag is het moment aangebroken dat we daadwerkelijk gaan. Ik kan bijna niet wachten.

We vertrekken dinsdag ochtend naar Reykjavik om vervolgens over te stappen op een binnenlandse vlucht die ons naar Westfjord brengt. Een prachtig gebied in het noordwesten van IJsland.Wij verblijven daar in een huisje bij het Plaatsje Sudavik.

Ik ben enorm benieuwd naar de visserij, er zwemt grote heilbot, zeeduivel, kabeljauw tot 29 kilo! en zeewolf. Later deze week zal ik regelmatig verslag doen van de visserij enover IJsland zelf natuurlijk. Daar kom je niet elke dag.

2e bericht:
Eindelijk, we gaan. Alles gepakt en op naar Schiphol. We hebben een lange dag voor de boeg, we zijn vanavond pas om 10 uur ter plaatse. Hieronder vindt je in eerste instantie een impressie van de reis, die weliswaar lang was maar wel soepel is verlopen. Tot zover de eerste dag. We zijn naar ons huisje gegaan, wat gegeten en naar bed. Morgenochtend is het weer vroeg dag en dan kunnen we echt aan de slag. En uiteraard is er het nodige te lezen op de site van organisator Cordes Travel (goed gedaan Raffie en Linda!)

3e bericht:
De titel zegt het al, er mag gevist worden! Vanochtend was het half zeven toen de wekker ging. In eerste instantie de laatste spullen pakken(email bijwerken), ontbijten en snel naar de haven. In de haven kreeg elke kapitein uitleg over het materiaal, dieptemeters, hoe te handelen bijeen noodsituatie enzovoort. Veiligheid voor alles. Wat de vangsten betreft kan ik kort zijn, 400 kilo vis met 4 personen. De meter kabeljauw was ruim aanwezig, de gewichten lagen allemaal rond de 10 kilo, werkelijk fantastisch. Hieronder volgt een impressie van vandaag.

Zoals gezegd het was een geweldige dag in een geweldige omgeving. Ik heb me nu even opgefrist (was nodig) en we gaan zo eten. Deze visserij is vrij grof en zwaar, maar ook uniek. We zijn allemaal vermoeid, pijn in de armen en sommige pijn in de rug en dan te bedenken dat dit pas de eerste dag is. Wat kan het leven mooi zijn.

Na een goede nachtrust zijn we, Raffie, Leen, Linda en ik, rond een uur of 10 vertrokken om opnieuw achter de grote kabeljauwen aan te gaan.  Na anderhalf uur varen ging het kunstaas te water en het was al snel duidelijk dat dit weer een dag zou worden met veel mooie vissen. De ene kabeljauw naar de andere en bijna allemaal op shads. Grote shads wel te verstaan, ik gebruik er zelf ��n van zeker 30 cm.

Naast de visserij is het landschap ook fantastisch, ruig maar erg mooi. Als klap op de vuurpijl hebben we ook vrij veel dolfijnen gezien en een potvis. De aanbeten waren snoeihard en hangen was hangen. Er kwam een kabeljauw aan boord die een grote shad compleet had ingeslikt. Over hongerig gesproken....

De vangsten van de wedstrijd dan. Dat loog er natuurlijk ook niet om. Een aantal 20 kilo+ vissen met als grootste vis een kabeljauw van maar liefst 26,8 kilo.

De week verliep prima, perfect georganiseerd door Raffie en Linda www.cordestravel.nl

gr. Robert Valkeneer
Penn Nederland

Meer informatie over het vissen in IJsland klik hier >>>

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filmpjes over IJsland >>klik hier<<
 
Meer informatie over het Penn IJsland Festival >>klik hier<<

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar IJsland ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer